Tenis 150

Sreda, 29.06.2011.

13:58

Novak preživeo Tomića za polufinale

Novak Đoković se treći put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:2, 3:6, 6:3, 7:5.

Novak preživeo Tomiæa za polufinale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

teniska manjina

pre 12 godina

@Inspector Bloch

Izvini ako osećaš da sam povredio Srpstvo u tebi, a nadasve mudrost naše prelepe nacije :) Mada nisam siguran da verujete da sam Srbin. Valjda je samokritika neprihvatljiva u ova blistava vremena.
Ne znam samo odakle ste stekli utisak da ja ne verujem u Đokovićevu igru. Jedino povremeno mogu da posumnjam u njegovu psihu, ali retko.
Mislim da ste svojevoljno želeli da izvučete iz konteksta mog komentara nešto što tamo nije bilo, a što Vas posebno frustrira. Rekao bih mazohistički potez.
Ipak ste nedvosmisleno potvrdili svojom replikom, da je tako na nazovem, suštinu mog komentara. A ja svoje obećanje prekršio i vratio se u ovo rasulo da se uverim još jednom u moje tvrdnje.
Sve najbolje!

papillon

pre 12 godina

Pisem nakon odgledanog snimka, a gledao sam i danas, stream doduse.
Kad gledas ovako na miru, ..., pa Novak je odigrao sve vazne lopte odlicno. Drugi set je takav kakav jeste.
Par brejk lopti je iskoristio pravim majstorstvima. Poslednju narocito. Igrao je koliko treba.
Savija se u ledjima za mnogo lopti. Nije to ni do nogu. Druhacije je nego na sljaci i betonu sa starim lopticama. Evidentno je.
Za Congu servis mora biti barem siguran, ritern preteci a pasing sotovi brzi i precizni. Izlazice Conga na mrezu mnogo cesce nego sto je to realno.

Dragan

pre 12 godina

Koliko je samo "strucnjaka"bilo ubijedjeno da Nole gubi lagano od Federera u polufinalu,probajte da komentariste gadjanje glinenih golubova,moguce da budete uspjesni u prognozama

Alan Ford

pre 12 godina

Od decembra porasla nezaposlenost !!!Novak bez posla ostavio sve dezurne pljuvace !!!
P.S Gazi Nole sve u nizu broj 1 je tako blizu!!!

Nomen est omen

pre 12 godina

(Grogy, 29. jun 2011 22:45)
Izvini druže,nisam ni ja tebe lično vređao,samo sam konstatirao da ti komentar nema veze sa stvarnošću.

Dr.

pre 12 godina

1. Novak je znao da dobija ovaj mec.
2- Novak nije igrao napadacki tenis.
3- Puno je koristio slajz udarce, pa je tim udarcima i gubio poene.
4. Interesuje me vase misljenje, zasto je ovako igrao?

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

U petak i nedelju Djokovic ce ostvariti skor od 6:0 u setovima i to bez neke prevelike neizvestnosti !!!
I dok je trajao Noletov niz nepobedivosti igrao je promenljivo do polufinala, a onda igrao odlicno, jedino se provukao protiv Marija jednom jer ga je tada potcenio posto je Mari bio u krizi, poraz na RG (koji je poslednje veliko sto je uradio Federer u svojoj bogatoj karijeri)je bila posledica ogromnog pritiska na Noleta zbog mogucnosti prvog mesta, kao i iznenadno uvodjenje teniskih "dzabulani" loptica.

Ovde ima dosta provokatora, ali i realnih pesimista. Taj pesimizam mislim da se pre svega preneo iz fudbala jer od relativno skromnih igraca ocekujemo prva mesta na velikim takmicenjima.
Nikako da shvatimo da je Nole ono isto sto i Mesi u fudbalu, a eto slucajno je nase nacionalnosti. Imam osecaj da bi ga daleko vise postovali da je recimo Italijan ili slicno. A dokaz da je Srbin (Balkanac) je sto on ozbiljno shvata kao protivnike samo Nadala, Federera, Marija, Delpa i po njega neugodnog Tsongu. Od ponedeljka ce biti broj 1, a da bi to zadrzao u narednih par godina morace to shvatanje da promeni.
I jos nesto, to Noletovo otvoreno pokazivanje emocija, kao i Marijevo psovanje, Delpovo nerviranje i samobodrenje, Bagdatisove ludorije mnogo su gotivnije od lazne FederovskoNadalovske "politicke" smirenosti. Mekinro je bio (i ostao)CAR, ko ga je gledao imao je cast, i to se pamti, a ne roboti koji kradom posle cmizdre, ako slucajno ne puknu pa isto demonstriraju na terenu.

Nomen est omen

pre 12 godina

Grogy, 29. jun 2011 17:56
Kad bokser dobije po tamburi pa ne zna gde je i izgubi dodir sa stvarnošću,za njega kažu da je grogi.Čitajući tvoj komentar da se zaključiti da si ti poprilično grogi.Samo me zanima jesi li bokser ili je to od rođenja.

Dylan Dog

pre 12 godina

Čestitke Novaku Đokoviću na istrajnosti i plasmanu u 5 polufinale GS turnira zaredom.

Moram priznati da sam prijatno iznenađen načinom na koji je meču pristupio mladi Bernard Tomić i karakteru koji je pokazao tokom čitavog njegovog toka. Igrati sa nepunih 19 godina, protiv 2. tenisera na ATP listi, koji je po prikazanoj igri verovatno trenutno najbolji teniser na svetu, na bivšem centralnom terenu Vimbldona, pred prepunim gledalištem, u četvrtfinalu GS-a - složićete se, nikako nije mala stvar. I to nosi određeni pritisak sa sobom. Pomešano sa mladošću i neiskustvom dovelo je do stegnute igre i gubitka prvog seta. Ipak, momak je imao i malo sreće da je preko mreže imao neku "bledu" verziju Novaka, koji mu je pružio mogućnost da se vrati u meč i koji mu je ojačao samopouzdanje do te mere, da je Bernard počeo ozbiljno da preti krajnjim ishodom meča. Sportska drskost koju je pokazivao u pojedinim trenucima, jasno ukazuje da smo imali prilike da gledamo tenisera koji u sebi ima ozbiljan šampionski potencijal. Ako se karijera ovog momka bude odvijala nesmetanim tokom, ne sumnjam da će vrlo brzo zauzeti mesto među glavnim favoritima za osvajanje najvećih turnira.
Naravno, činjenica da je Novak ponovo odigrao ispod svog nivoa nimalo ne umanjuje kvalitet sjajne partije ovog tinejdžera. Odličan je bio na osnovnoj liniji i iznenađujuće dobro pokrivao teren. Igrao je veoma strpljivo i bio jako uporan u nastojanjima da ostane u poenu kada ga je protivnik pritiskao. Pogotovo je bio dobar u teškim defanzivnim situacijama kada je, zamahujući na vreme - iz trka pravio puno direktnih poena. Novak je u intervjuu neposredno posle meča, hvaleći svog maldog protivnika i sam sve rekao.
Mirne duše i čiste savesti se može reći da je Bernard Tomić danas odigrao na nivou top 10 tenisera, pa čak i bolje.

Što se Novakve igre tiče - moram reći da sve vreme imam utisak da on nema dovoljno samopouzdanja da pusti ruku igra onako kako nam je tokom ove godine pokazao da može. To su stegnuti, stidljivi udarci, sa dosta guranja i puno spina, koji padaju plitko, daleko od linija. Sve u svemu, jedna prilično konzervativna i ziheraška igra, u kojoj se ide na 1 brejk po setu i čuvanje svog servisa.
To više liči na nekog "starog Novaka", koji je znao da nas izvede iz takta svojim kalkulantskim ponašanjem i nerezonskim taktiziranjem. "Novi Novak", "terorista" koji ne voli da da poen, a kamo li gem - se još uvek krije iza zavese očigledno poljuljanog samopouzdanja nakon poraza protiv Federera u polufinalu RG-a. Tek ponekad pomoli nos, držeći nas u uverenju da je još uvek tu negde iza ugla i da će se, na zadovoljstvo svih nas, ubrzo vratiti na scenu. Verujem da je razlog tome preveliki pritisak koji Novak oseća zbog toga što je mnogo toga u igri i što je ulog na ovom turniru ogroman.
U tom smislu je njegova pobeda još veća. Nije lako nositi se sa svim tim pritiscima i igrati kada očigledno mnogo toga ne ide - protiv supertalentovanog momka, koji je pun sampouzdanja, pustio ruku i "puca iz svih oružja".

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u daljem toku turnira!

Uzdravlje!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Uh, zar mi nije dovoljno sto sa na 'Majku Tereziju- alijas Novaka ljut"nego jos moram - naknadno da se ljutim na..@@teniska manjina koji NAS da uci pameti! Post je VRLO citljiv, za razliku od Novakove danasnje..i igre sa Bagdatisom- NAMERNO? Zasto Vam treba..to sto ste ispisali- Vas post je bez poente..sam ako ste NACIJU Srpsku, hteli da povredite?!Ivanisevic, DANAS nije tapsao ni za jedan Nemackoj- poreklom-Hrvat-roditelja-iz-Tuzle'poen !ZASTO?Ako to uspeta da odgovorite..bice VAM lakse!
U, principu Volim/Nevolim Novaka 'Majku Terezu"..no ko sam ja, ovo nije..i nece biti prvi put..ali da to radi na SW..kapa, dole!SADA znam..da nije pod pritiskom..i sada znam ..vasih 22- godine bavljenja tenisom..i mojih..gotovo..30 nisu kriterijum - NA SRECU- ONI KOJI IGRAJU TO ODRADUJU -a NE ZNALCI..iza tastature!

Dakle, kao, rodeni Srbin-'sa svojstevenom mudroscu' kako nas Vi nazivate- kao neko ko je naprosto pratio tenis zadnjih pola godine ..ne mogu drugacije..nego Novaka da
vidm sa titulom na SW!

Sportsi(?!)-pozdrav- sumljam, u svakom slucaju covecanski,

Ugljesa

pre 12 godina

Ne kapiram. Sta sad, svi su postali teniski strucnjaci i bez 6-0, 6-0, 6-0 ne priznajete nista? Covjek ima 47-1 ove godine, a i taj 'jedan' je lako mogao da ode na Novakovu stranu, jedna-dvije loptice. Covjek je u polufinalu Wimbledona. Pa sta hocete vi?! Da Novak rjesava sve nase frustracije? I drugi igraju, treba izaci i odigrati protiv svakog. Novak je smapion i to ce i ostati makar i izgubio u petak. A nadam se da nece!

Sreten

pre 12 godina

Ovakvi mecevi su najtezi za igru pored oscilacija koje je Novak imao.Istina je i to da ce Tomic biti dobro plasiran na Atp listi ako ovako nastavi da igra uz dobar rad.

teniska manjina

pre 12 godina

Vrag mu babu osedl'o! Ovde se svakakvi semenkari i lelemudi osećaju podobnim da komentarišu tenis. Jedne teniske analize vredne pažnje ne mo'š svećom naći. Iako se bavim tenisom zadnje 22 godine, nikada se nisam naslušao toliko, Srbima svojstvene, mudrosti, u ovom slučaju teniske, kao u zadnjih nekoliko godine. Mislim da bi moje mišljenje ovde bilo suvišno i van standardne norme prepucavanja koja ovde vlada. Samo nastavite narode, odlično vam ide! Ne bih ja više da vas zadžavam...

xxx

pre 12 godina

Prvo cestitke Djokovicu,i nadam se pobedi i protiv Tsonge...!Samo sam hteo da kazem,ako smem da primetim da Djokovic od onog poraza od Federera ne igra bas u najboljoj formi to se prvi put videlo protiv Bagdatisa,a videlo se i danas..u pojedinim trenucima je bilo vrlo lose (kao igra kod igraca koji je oko 100. mesta na svetu),nadam se da ce to popraviti i zelim srecu protiv Tsonge.

Gusztav

pre 12 godina

Veoma los mec i odlican rezultat. Novak jos uvek gresi u svom insistiranju da se nadigrava sa protivnikom umesto da igra svoju igru i gradi rezultat. Takva odluka, nakon lakih gresaka, kod njega neminovno vodi u indisponiranost. Sve bi izgledalo mnogo jednostavnije da je igrao agresivno i setao Tomica, cije lateralno kretanje blago receno ne postoji. Can't outslice and outjunk the junkballer, play your game and keep it simple. Sto se polufinala tice, iako Tsonga igra potpuno suprotno od Tomica, Novaka slicna zamka ocekuje i u tom mecu. Dok god Tsongu, umesto dokazivanja u S&V igri i kreativnom nadmudrivanju, drzi "zalepljenog" na backhand i igra agresivno, pobedjuje. Vremena za malodusnost nece biti, Tsonga ce u svakom slucaju imati publiku iza sebe a to je upravo ono sto ga cini izuzetno opasnim. Nadajmo se najboljem.

Dermendziev

pre 12 godina

Tokom meca ,u mojoj glavi, kruzile razne misli:od olova u nogama,pomracenju svesti,zdravstvenim problemima,bioritmu,losem danu Novaka Djokovica.Ali izgledajerino je mogao samo i samo na ovaj nacin pobediti,da ne kazem boljeg,a ono raspolozenijeg za igruo Tomica(mozda je ova meka i na na prvi pogled bezvoljna igra bez rizika bila deo Novakove taktike).Pobeda je pobeda i veca je tim sto je ipak ostvarena protiv ovakvog protivnika.Da je bio drugi protivnik Novak bi sigurno igrao drugacije,sto ce sigurno uciniti u sledecem krajnje neizvestnom mecu sa Tsongom!

Pozdrav!

Nikooola88

pre 12 godina

Bravo za Noleta! Odrace Congu sigurno, tempirao je formu za polufinale i finale! Samo je ubacivao loptice i nije rizikovao...drugacije se igra Gren slem od ostalih turnira! Zato ce se prava igra Novaka videti u polufinalu!!

Vlada Calgary

pre 12 godina

Preziveo?!?

Da li je mozda spasavao mec lopte ili gubio 0:1 ili 1:2 u setovima?!

Da je Djokovic bio los u 2. setu - bio je. Da je Tomic dobro igrao - igrao je.

No sve to nije dovoljno da bi u naslovu stajalo da je "preziveo" mec.

To bi npr. moglo da se kaze za Tsongu.

novosadjanin

pre 12 godina

Tomik je izbacio Soderlinga u tri seta!!!! Eeeeeeeej u tri seta na travi.
Novak je dobio Tomika sa 3 1 posle najgore partije jos od oktobra prosle godine.
Da li vam to nesto govori? Pa govori da je Novak toliko dobar da cak kad odigra najgore moguce, dobije odlicnog tenisera sa 3:1. Meni dovoljno.
Federer je vodio 2:0, pa sta mu to vredi sada...

dijaspora.srpska

pre 12 godina

Koji ste vi panjevi sto kritikujete... Ovo je Novakov DEVETI turnir ove godine. SEDAM osvojio a na preostala DVA i to GRAND SLAMA ima dva sigurna polufinala!!! SKOR ove sezone (ako se ne varam) 47:1!!! Cist primer kako ljudi /SRBI)/ ne postuju uspehe, neverovatno!!!!!!! 100% bi ga i kritikovali kad bi imao skor od 50:0!!!! Pa vas ja pitam ljudi, da li ste vi normalni.?!?!! Ali sad bez zezanja, da li ste vi normalni!?!?!?! Jednostavno ne mogu da verujem!!!! Cudite se kad strana publika (u ovom slucaju Englezi) nije na Novakovu stranu... Meni vise cudi da Srpaka publika nije na Novakovu stranu! Prst na celo ljudi moji i zapitaj te se zasto vam u zivoti ide kako ide!"§$%&/()=

Mikac

pre 12 godina

...ako i Nole i Tsonga ponove igru iz cetvrtfinala onda zna se...ode Zo W. Tsonga dalje....da se vidi sa Murray-em u finalu...po prikazanoj igri to bi bilo pravedno

Deki

pre 12 godina

To je odlika dobrih igraca da dobijaju i kada su lose odigrali.
Bravo Nole.I ne zaboravite, Nole je ove godine izgubio samo jedan mec

dak

pre 12 godina

@zagreb -tomic je iz hrvatske isto tako kao sto je i predrag stojakovic iz srbije.

Da li to znači da će Tomić igrati za Hrvatwsku jer jedino tad bi oni bili isti, pošto Stojaković nije igrao za neku drugu zemlju.

marko

pre 12 godina

već ste počeli sa kritiziranjen nole čim odigra malo lošiji meč ne želin niti zamišljati šta će biti kad izgubi ili ako podbaci uskoro na nekom turniru,nažalost to je naš balkanski mentalitet REALNO tako je bilo kod vas sa anom ivanović curom koja je igrala 3 gs finala i jedan osvojen gs titula prve na svitu i to sve sa 20 godina a vi govorite triba ona u manekene nema veze s tenison umisto da joj dajete podršku igra zanimljiv tenis za razliku od jj.(masu san puta pročita ružne komentare u vezi nje)...,tako su i hrvatskoj napadali ljubičića kad se spustija sa 3.mista na svitu,čilića sad kad je van forme itd.triba ponekad shvatiti da su i oni ljudi kao i mi s jednom velikon razlikon oni su u nečemu uspili

Gajetano

pre 12 godina

Tenis je cudna i tajanstvena igra.

Od drugog seta smisljam komentar, i kako cu da objasnim neverovatan Djokovicev pad u 2. setu, srpski mentalitet, i tako to... U isto vreme Federer razbija Congu, vec vodi 2:0 i, cini se, sigurno koraca ka polufinalu u kome ce rasturiti bilo koga ko da mu dodje od ove dvojice. Sve je tako izgledalo u tom trenutku. I nemojte osudjivati nikoga ko je bio dovoljno neoprezan i neiskusan da se tada oglasi sa komentarom.
Naravno, zavrseno je sasvim drukcije i sve pada u vodu. Jeste, nema Nole igru na travi kao na ostalim podlogama, igra suvise stegnuto i ziheraski, izgleda nemocno sa osnovne linije, servis i igra na mrezi ga slabo sluze, nervira se (i svi mi sa njim). I POBEDJUJE! Cilj je ispunjen, odbranio je bodove, ako dobije Congu (a to izgleda mnogo verovatnije nego npr. Federera na travi) eto ga na 1. mestu. A u finalu moze igrati rastereceno kao Tomic protiv njega danas.

Tenis je cudna i tajanstvena igra. I nezahvan za prognozu, osim zaista istinskim poznavaocima ove Igre.

I da zavrsim sa opaskom engleskog komentatora u zavrsnim poenima 2. seta (na ironicni osmeh Djokovica posle ko zna koje neiznudjene greske):
"He is smiling but he is not a happy man." To se naravno odnosilo na taj trenutak.

Pozdrav

MARKO;LJUT SAM! :-)

pre 12 godina

Hteo sam da prokomentarisem ovaj mec,ali se pojavi telenor,i tu sam izgubio zelju za svim! Moze li vise da dodje kraj ovoj okvirnoj reklami telenora? Zaista iritira,svestan sam toga da je telenor za to platio,ali zaista meni kao vasem svakodnevnom korisniku,smeta! bukvalno je vise ne podnosim! Nadam se da imate razumevanja i za nas,vase korisnike! imate najbolji sajt za opstu informisanost,pogotovo sport i razni vasi specijali! Nastavite tako,ali nemojte nam remetiti mir u citanju vasih lepis tekstova,sa tim reklamama! Pozdrav iz Kikinde!

zu

pre 12 godina

dal se ivanisevic upoznao sa NOVAKOM DJOKOVICEM...mislim to bi bio veliki uspeh za njega licno i za sam hrvatski sport i naciju....................mislim ovo je jace od mene hihihihihihahaha

Za Novaka, uvek

pre 12 godina

(S, 29. jun 2011 15:55)
(kum, 29. jun 2011 15:52)
(Lord, 29. jun 2011 15:51)
(Aca Znalac, 29. jun 2011 15:50)
(budala sto gleda, 29. jun 2011 15:46)
(dule, 29. jun 2011 15:45)
(Stepa, 29. jun 2011 15:40)
(doktor, 29. jun 2011 15:39)
(GrobaR, 29. jun 2011 15:37)
Dodo, 29. jun 2011 15:34)
(obeliks, 29. jun 2011 15:22)
Evo drugari sad možete svi zajedno da pozdravite Federera(koji se jel'te toliko prepao Đokovića da je pustio Tsongi)i podelite rame za plakanje s njim,a drugi put ne trčite pred rudo.Jadno je.

B.Gates

pre 12 godina

(Olartikoecea, 29. jun 2011 16:51)
Pa majstore kompjuter ne služi samo za pisanje suvišnih komentara,već se na njemu mogu istovremeno gledati po dva(pa i više)meča.Al' valjda to nisi znao.

kiza

pre 12 godina

Auuuuu...koliko je li je samo negativaca ovdje!?Pobjedio ga covjek 3-1 i igra kao ocajna itd itd....Ocigledno je da nole nema dovoljno samopouzdanja, a protivnici protiv njega igraju i znaju da ako izgube nije strasno. Tada opuste ruku i opleti. Ovaj mali danas nije bas nesto mnogo izbacivao, a forhend vinere je pravio ko nezdrav. Nole je zasad pokazao strpljenje za svoje lose udarce, i iako se cini da je pomalo bezvoljan, reklo bi se da je previse samokritican. Do polufinala ce to vec zaboraviti jer su sada na redu stvarno velike ribe i sa njima nema zezancije.

ams

pre 12 godina

Tomic jeste veliki talenat, ali Novak je van forme. To je kljuc njegove lose igre. Ako ovako bude igrao u polufinalu, nema sta da trazi. Realno.
Posle RG je prekinut niz, nema sta, nas sampion je sjajan sportista,i ovakvi trenuci su sastavni deo karijere i najvecih asova.
Ja se nadam povratku u formu na US Open-u i njegovoj omiljenoj podlozi.

partizanovac 067

pre 12 godina

To,Nole care!Ti si naš kada dobivaš i kada gubiš!!!A vi dežurni pljuvači i miševi,brzo u rupu da vas ne čujem...vi koji ne možete biti drugi u svom ulazu u zgradu u pljuvanju košpice u dalj,'ko ste vi da kritikujete čoveka koji je drugi u svetu u pojedinačnom sportu...alo miševi...

Steve Seattle

pre 12 godina

A taman su se ponadali! :D
@pobeda Tsonga-e:
Ovo mu je bilo poslednje radovanje u Londonu ove godine, jer se zna cija je on stara musterija u svim vaznim mecevima! :)

Trustno1

pre 12 godina

huh, prezive Nole, a i mi. svaka cast na pobedi !

Nole ne igra agresivno, ne diktira tempo. evo Conga pobedio. sta li je bolje za Djokovica ne znam. ali gledamo ga u polufinalu !!!
mozes ti to ! uzmi sad ovaj tourn. !

Ivan M

pre 12 godina

Nakon odlicnog prvog seta Nole je odigrao tri ocajna ili losa i dobio uglavnom zbog Tomicevih greski. Morace bolje protiv Conge u polufinalu ako hoce da ima bilo kakve sanse, a o finalu da ne govorim. No, prosao je izuzetno nezgodnog protivnika koji je u zivotnoj formi i protiv kojeg nije imao sta da dobije. Samo hrabro u preostala dva meca!

Optimist

pre 12 godina

Gde ste kriticari i pljuvaci. Gde ste vidovnjaci koji ste videli Tomica cak u finalu. Gde je Vlajzi koji voli Partizan ali ne voli Noleta?! Nole je pokazao da je igracina i kad ne igra dobro pobedi. Mnogl su cekali poraz i kao misevi iz rupe da skoce sa svojim komentarima. Noleta ceka Tsonga ali kada je najteze Nole ce pokazati zube a u nedelju ce visoko podici pehar

Grogy

pre 12 godina

Sreckovic, prvo ne igra ni sa kim ko je unutar top 50, onda u cetvrtfinalu dobije zalutalog igraca ispod top 100, i onda mu jos neko u transu eliminise Federera!

Brat_Kavil

pre 12 godina

Tezak mec, teska pobeda.........Nole za razliku od proslih godina ima jedan novi momenat, a to je da dobija i kada lose ide.
Bravo Nole.

pero

pre 12 godina

Dobio ga je na iskustvo i losu igru. Citav ovaj Wimbldon igra lose ali dovoljna je samo jedna dobra partija da se popravi los utisak. Vrata do finala su mu otvorena. Interesantno je da publika nikada nije na Novakovoj strani cemu mnogo doprinosi i njegova bezvoljna igra. Ono krstenje je pateticno i izgleda smijesno. To rade samo teski kompleksasi.

realan

pre 12 godina

Tanko, neubedljivo, jedva. Sve duze razmene lopti dobio je Tomic. Nole bezidejan, kao iscedjen limun. S ovakvom igrom je jedan set protiv Conge plafon

Djoksa

pre 12 godina

Bravo Novace! Znam vec kakve ce reakcije da budu. "Novak je igrao lose..,150 i neki igrac ga muci na listi a on hoce da osvoji Vimbldon itd, itd..". Ali kogod da je gledao prenos, video je da se igrao ODLICAN mec a da je Tomic ODLICAN teniser. Citajuci reakcije na sam tok meca moze se puno zakljuciti o nasim naravima. U pocetku neverovatno potcenjivanje Tomica u smislu "lako cemo" (gleda se njegov rejting na listi i njegova mladost, a zaboravlja se da je upravo njegova mladost uzrok losijeg rejtinga(tek se probija u teniski vrh)) a onda potcenjivanje Novaka zato sto ne moze da se izbori sa "vrlo lose rangiranom teniseru". Niko da stavi prst na celo i da se upita ZASTO je Tomic uspeo da dobije vrhunske igrace, Davidenka i Soderlinga. To govori puno o nasem karakteru. Fali nam POSTOVANJE prema tudjem radu i uspehu a onda i VERA nase sposobnosti.
Ali dosta o nasim naravima. Sto se tice meca, Tomic me odusevio. Moja prognoza je da smo gledali buduceg osvajaca Vimbldona. Gledao sam Delpotra na USO 2007 ili 2008 god u mecu sa Novakom. Bio je neverovatno mrsav (strkljast u odnosu na danasji izgled) i generalna ocena njegove igre bi bila (tada je imao 18god, isto kao sad Tomic) da je smesno igrao u odnosu kako je danas igrao Tomic. A dve godine kasnije, uzeo je USO... Tomic ima igru za Vimbldon! Majko mila, kako on ima neverovatan slajs (i odbrambeni i ofanzivni)! U citavom mecu promasio je samo 3-4 slajsa, a koliko ih je samo odigrao! Koliko god da mu je Novak slao odlicne slajseve, on je jos bolje vracao... A tek forhend, podseca na federerovski. U stanju je i lopticu sa najmanjim odskokom da pretvori u viner.Ako uspe ovu igru da prenese i na "obicne" meceve, eto njega sledece godine u top 10.
I takvog igraca je uspeo da pobedi Novak. Mozda ce mnogi zameriti da ga je Nole podigao svojim greskama ali trebalo je pobediti razgoropadjenu neman (Federer to nije uspeo protiv Conge). Ja bih rekao da je veliki plus to sto je Nole odigrao jak i nezvestan mec pred polufinale. Vrhunski igraci mnogo vise vole da igraju ovakve meceve pred samu zavrsnicu turnira nego da ubedljivo "gaze". Uostalom, videli smo kako je Novak prosao na RG kada je imao ona 4 dana odmora pred polufinale. Ispao je iz udarca, nedostajalo mu je ostrine i fokusa kada su se lomili setovi. Ovaj mec ce ga odrzati dovoljno "naspanovanim" pred polufinale.
PS: Nadam se da se nece desiti isto sto i prethodne godine kada je Nole ocekivao Federera i "dobio" Berdiha i potpuno se ukocio od sanse da udje u Vimbldonsko polufinale.
Srecno Novace! I ISKORISTI SANSU!

J. Wolff

pre 12 godina

Bravo legendo. Od dobijanja 1. seta nije išlo glatko, nije išao servis, noge nisu bile lake, bilo je napeto, teško, neizvesno, ali uspeo si Nole.

I mladom Tomiću sve čestitke, vidi se da izrasta u klasu ekstra tenisera.

Moler

pre 12 godina

Aca Znalac i ostali Znalci ajde idite radite nesto drugo nije tenis ni za vas. Ocigledno u zivotu niste nista uradili cim se na prvoj prepreci predate i pocnete da zapomazete!
Za Noleta sta reci, igrao je koliko je trebalo da pobedi. Tomic je dobar igrac ili nije ni prvi ni poslednji koji zna da prebacuje lopticu preko mreze; sampioni su oni koji to znaju da rade kad je najveci pritisak a ne oni koji kao Aca Znalac potpisu predaju pre nego sto je i postalo gusto!

Ninoslav

pre 12 godina

Ovo je bilo strašno,odoše živci i kutija cigareta.Više me brine Noletova igra,nego sam rezultat.Igra je bila na ivici očaja.Samo na trenutak bljesne onaj Nole sa početka sezone i onda se izgubi u neiznuđenim greškama,pasivnosti na terenu,gledanjem za lopticama koje prolaze okolo.A sledeći rival Tsonga.Igrač sa kojim ima skor 2-5.I koji igra kao da je na dopingu.Sa ovakvom igrom,bojim se katastrofe.Jedino što me teši da Nole možda nije hteo da pokaže sve što zna i može,da čuva glavna oručja za polufinale.Srećno Nole,na putu ka broju 1.Tako je blizu...

Milan Miodragovic

pre 12 godina

Ja bih zamolio ove sa B92 da ukinu komentare svih vesti,jer ovo je bruka i sramota sta se sve pise,zalosno,kako vas nije sramota,da pobedjuje sve protivnike za po 3-0 opet bi nekima smetalo i pravili bi se pametni,strasno

boske

pre 12 godina

Malo zapelo i odmah pljuvanje pljuvanje pljuvanje...znalci uzmite reket i probajte da odservirate u servis polje ,garantujem da od deset pokusaja osam ide u mrezu,samo to probajte...svaki igrac ima padove i igri ,Novak je to danas ipak resio u svoju korist ..ejj znalci polufinale Wimbledon-a da li shvatate koliki je to uspeh??? ...E da zaboravih da pitam sta je uradio Federer ???Aaaaa pobegao od Noleta...

Grain

pre 12 godina

pazi komentara....hahah...pa nije Novak supermen....da svaki mec igra kao da mu je zadnji u zivotu...aloooo....ko je verovao da ce izgubiti od Tomica, taj ne zna sta je tenis....cak i da se igrao 5 set...zato opusteno...Nole igra polufinale.....gle cuda :)....sa Congom...Federer.....cao kuci....dosta te je bilo.....ali Novak definitivno mora da popravi igtu....pa sta bude....svakako sam uz Novaka bilo u pobedi bilo u porazu :)

Cici

pre 12 godina

E, Novak igra polufinalni mec protiv Conge i verujem da ce mu to biti daleko ozbiljniji protivnik od Federera. Ipak on mnogo bolje poznaje Federera od Conge a bas zbog toga ne mogu da se nadam nekom pozitivnom rezultatu. Jos kad pogledam kako je Conga igrao protiv Federera i da je posle Federerovog vodjstva od 2:0 preokrenuo mec i pobedio ga zaista ne mogu da vidim neku logiku da Novak moze da ga pobedi iako bi to bila moja velika zelja.

Tatjana

pre 12 godina

Svaka cast Nole! Idemo dalje,...
Imam pitanje... Da li mi se cini ili je odissta tako,da kad god se neki turnir blizi kraju Nadal potencira neke povrede,... kao da zeli da se ogradi, obezbedi i opravda u slucaju neuspeha!

Bosanac

pre 12 godina

Ocekivao sam laksi mec za Novaka ali najbitnija stvar da je usao u polufinale...nadam se da su losi momenti u igri Novaka ispucani u ovom mecu...Kako stvari stoje u polufinalu ce biti Tsonga...Normalno da sam uz Novaka u tom polufinalu,ne samo u tom mecu vec u bilo kojem drugom mecu i jedva cekam ponedeljak da ATP lista izgleda ovako:
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
Sve u svemu Novaku cestitke za polufinale...MAJSTORE IDEMO DO KRAJA!!!

Vladan R

pre 12 godina

Pobeda Novaka iskljucivo na iskustvo i mora se priznati da iako Tomic ima veliki potencijal, sreca je da rival u ovom cetvrtfinalu nije bio neki iskusniji teniser. Sa druge strane imam utisak da je Conga eliminacijom Federera Novaku nacinio ogromnu usligu. To kazem iz razloga sto mislim da ovakvu partiju Conga tesko da moze da ponovi jer je verovatno odigrao mec karijere. Sve ovo ide uz odredjenu ogradu, jer nisam uizivo gledao mec vec na osnovu statistike, pracenja rezultata uzivo, odnosno same zavrsnicu petog seta koju sam jedino odgledao. Conga jeste imao vise vinera ali je odnos neiznudjenih gresaka i vinera na strani Federera. Federer je imao i bolji procenat ubacenog prvog servisa zatim bolji procenat osvojenih poena i na prvi kao i na drugi servis. Imao je i desetak vise osvojenih poena na servis rivala. Uz sve to Federer je imao samo jednu jedinu brejk loptu na naspram Conginih 9. Zakljucak je da je Conga prakticno osvojio sve izjednacene gemove, pre svega na svoj servis. To sam i mogao uociti prateci, tokom prenosa Novakovog meca, rezultata preko zvanicnog sajta W kada je u nekoliko navrata Federter dolazio do 0:30 na servis rivala ali bukvalno niti jednom nije uspeo da dodje ni do brejk lopte. I to sve u trenucima kada je rival vec imao dva osvojena seta i kada je svaka greska bila vise nego kobna. Ipak koliko god da ocekujem Novakovu pobedu, prizeljkujuci da prikaze znatno bolju igru nego u ovom cetvrtfinalu, kao i ocekujuci da Conga ne moze ponoviti ovakvu partiju, pomalo se i pribojavam, za ishoda polufinalnog meca, ako Conga ponovi igru kao protiv Federera.

Zoki

pre 12 godina

Dobar mec. Pravi mec pred borbu za titulu i mesto broj jedan. Vreme je da Novak pocne sa malo jacom igrom koja nece imati ovoliko oscilacija. Na ovom turniru nema favorita i mislim da ce u finalu igrati Novak i Marej.

kako starim sve te vise volim

pre 12 godina

Nole zavrsio si karijeru na Wim-u ove godine. Pobedio te daleko bolji od tebe. Svaka cast mali, ako nisi pod stimulansom onda si stvarno novi teniski fenomen. Doduse Djokovic igra vise nego ocajno valjda mu je sve dosadilo. Ua Djokovicu, necu nikada vise da te gledam, ali nikada.
(Aca Znalac, 29. jun 2011 15:50)

tebi druze nisu sve ovce na broju!!!

idi pikaj loptu ispred zgrade, mani se komentara...


p.s. bravo Nole pokazao si koliko mentalno mozes biti jak

sasa jokic

pre 12 godina

Nole sta se desilo sa govorom tela, ponovo odmahujes rukama i pravis malodusne face?!
Glavu gore, popravi rad nogu, noge su zakazale i protiv Bagdatisa. Igaras sa Tsongom, sa njim moras da "pletes" po terenu.

BOZEEE

pre 12 godina

BRAVO NOLE !! U inat nevernicima.
Iznenadio sam se sto je vecina komentara bila u fazonu "BRAVo mali sto si pobedio Noleta"..a mec nije bio ni gotov!!!! kakvi ste vi to navijaci ne verujem. Sta ste mislili da samo jedan igra tenis ??? haha
Bolje sto je Nole imao danas los dan nego protiv Federera. Igrace protiv najboljeg igraca u istoriji tenisa, videcemo sta ce biti !!

NOLE NOLE

Mita

pre 12 godina

Djokovic pojma nema. Na koji nacin on misli da osvoji ovo ili da bude prvi na kraju sezone? Razocaran sam pa on ne ume da pogodi nista i nema sanse sa Nadalom u finalu.

Vlada

pre 12 godina

Igra Djokovica danas je veliko razocarenje. Prosto je neverovatno da na drugi servis protivnika u 9o% slucajeva ne pokusava da reternom osvoji poen, vec samo prebaci loptu preko mreze na onu stranu gde se nalazi njegov protivnik. Ako ne pobedi Tomica i ne zasluzuje da bude na prvo mesto.Takodje, sa ovakvom igrom nema sta da trazi protiv Federera

ZeljkaNS

pre 12 godina

Ljudi moji, dobice on ovog malog Tomica, mali je sad u padu (pisem pri 2:1 u setovima), ali sa ovakvom igrom nece dobiti Federera, iako bih ja najvise volela da ga dobije (wimblendon je omiljen Federerov GS). Ukoliko Nole ne napravi nesto vise u polufinalu nece uci u finale, jer je svajcarac strasno motivisan kada igra protiv Noleta. Ma sta da se desi i danas i u petak, ovaj decko (mislim na Noleta) treba da bude idol i uzor nasoj omladini, a mi svi zajedno bi mogli malo da naucimo od njega da bez rada, reda i discipline nema nista!!!
P.S. Nadam se da necu biti u pravu, sem ovoga da ce dobiti Tomica!!!!

Milivoje

pre 12 godina

Mali Tomic je zaista dobar igrac kao sto je i rekao Novak. Mali je mesavina Federera i Djokovica. Ako Novak prodje ovog malog dobice neverovatne packe od Federera.

Neutron

pre 12 godina

AAauuuu!!! Ovo je bilo bas gusto! Definitivno, posle nekoliko godina, ja mislim da je definitivno iznikao jos jedan igrac koji ce se boriti za titule ubuduce. Ovaj Tomic je odlican igrac vec sada, a tek mu je 18 godina. Noletu, svaka cast na borbi i na nervima. Ovo su veoma vazne pobede. Tu je polufinale vec. BRAVO NOVAK, BRAVO!! U drugom mecu Tsonga vodi sa 2-0 u petom setu! Samo hladno Nole. Imas strasnu sansu da konacno uzmes i Wimbledon. PET IZA, FALE DVA!! SAMO NAPRED NOLE!!!

Dijaspora

pre 12 godina

Nole je bio odlucio da se odmara u drugom setu, sto je prouzrokovalo niz gresaka i mladom je Tomicu dalo krila ....

To ne sme da se radi ...

A sada se Tomic izgleda uplasio da bi mogao da pobedi ....

neko

pre 12 godina

Svi znamo da ce Nole da pobedi na kraju,ali da je zasluzio brate NIJE.Svaka cast Tomiku.P.S. Posle cu da brojim minuse,udarajte slobodno,ali to je tako.

Bosanac

pre 12 godina

Da se nije Yuga raspala ovo stoljece bi bilo u znaku Juznih Slavena ali u pozitvnom smislu, vladali bi u sportu i drugim lijepim stvarima, ovako .....znate ostatak!
Pozdrav.

zagreb

pre 12 godina

Pretpostavljam da ce me vecina napasti jer necu komenatrisati mec ali mi je palo u oko da se Tomica povezuje sa Hrvatskom tj njegovo mjesto rodjenja kazu da je Hrvatska. To nije tacno Tomic je rodjen u Njemackoj a otac mu je Hrvat iz mjesta Husino pored Tuzle, inace je to u BIH, a majka mu je rodjena takodje u BIH tj u Brckom. Tako da zaista ne vidim kako Bernard Tomic moze biti igrac porijeklom iz Hrvatske tomic je iz hrvatske isto tako kao sto je i predrag stojakovic iz srbije.

Cika Cole

pre 12 godina

Kad se samo setim koliko puta je Novak izgubio slicne meceve. Sve se kao bori, gusto, lomi se, a ono na kraju 3:1 za protivnika.

Tako je bilo i danas, samo sto je sad Novak porastao a Tomic je preuzeo njegovu ulogu. Zanimljiv mec, prilicno gresaka ali i mnogo lepih poena.

Olartikoecea

pre 12 godina

Stvarno je šteta što smo propustili jedan jako kvalitetan meč između Federera i Conge, radi ove teniske uspavanke prepune loših poteza i obostranih neiznuđenih grešaka.

djokac

pre 12 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto sudija na 30-15 uvek kaze tuti fruti?
Polako kapiram neke stvari ali ovo nikako. I zasto djus kad je nereseno?
Jel to ima neke veze sa vimbldonskim vocem (jagode)?

doktor

pre 12 godina

Kakva sramna igra ,kakvo sramno bezanje od Federera.. Tomic je talentovan,ali Novak je pasivan i ne zeli da se bori.... Bacio je citavu sezonu pod noge,a mesto BR1 ne zasluzuje! Nikada nisam kritikovao kada nije trebalo,ali ovo je ne za kritiku nego za osudu svih nas koji ga podrzavamo... Gledam na B92,a onda sam prebacio i cujem Viskovica koji je u cudu

major Gavrilovic

pre 12 godina

Da li je moguce da usporen snimak najlepseg poena na mecu prekidate reklamama??? Inace, prenos celokupnog Vimbldona je sjajan!

novosadjanin

pre 12 godina

Iako navijam za Novaka moram biti iskren ireći - u prvom setu očajan tenis Tomića, u drugom očajna igra Đokovića, u trećem obojice. Očajan meč, vratite gledaocima pare.

mali radojica

pre 12 godina

Ispade da ovaj mali i nije tako bezazlen ko sto su neki pisali ovih dana. Daj boze da je ovo trenutna slabost Noletova. Lepo mu je krenuo prvi a sta mu sad bi u ovom drugom. Pazi 5:2 za ovog klinca. Sta ce biti kad poraste??? Ipak je Nole car na cvrstoj podlozi, nesto mu ova trava mnogo "zarasla" u formu. Ajde Nole, sta si se opustio, ajde zapni malo pa u polufinale na Roger-a.

Hoze

pre 12 godina

Ja sam prestao da gledam meč. Ajd da ga malac nadigra, već je Novak počeo da greši nenormalno u drugom setu i nastavlja u trećem. Ako ga pobedi, super, ali neću da izgubim tonu živaca zbog njegovih početničkih grešaka (dve duple servir greške na kraju drugog seta, primera radi).

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Verovatno ce Nole da dobije, ali ovaj Tomic je strasan igrac. Ima 18 godina, ali kada sam video na pocetku meca kako igra slajs udarce, odusevio sam se. Mozda samo Federer odigrava slajs bolje od njega, ako i on uopste. Ali ce da izgubi zbog neiskustva. A Nole mora malo da se sredi. Ceo Vimbldon igra na suvi kvalitet, ali nema vrhunske igre, kretanja... Ocigledan pad forme. Ako prodje Bernarda, morace cudno da se desi da prodje Federera (najverovatnije), koji igra kao u periodu od pre 5 godina.

psgfans

pre 12 godina

skidam mu kapu..savrseno igra za decka ko ima 19 godina..al on je na sljaci 0..igrac je tipa karlovica isnera..ako se nebude popravio za koju godinu nema nista od 1 mesta na listi..a moce biti u 10 najboljih..kretanje mu je lose..samo igra sa osnovne linije..ima jak udarac i srece mnogo..

velenje_39

pre 12 godina

Onaj Tomik je tako los, a ovaj nas Novak jos losiji. Pobedice Nole, ali on ovom igrom nema sta da trazi u polufinalu. On pokusava da pimpluje, ali ni ova ostala trojica ce ga uvek nadvisiti u tome. Nole mora, mora to agresivnije. Da dopusti da ga Tomik onako umrtvi, to ne uliva nadu u veliki uspeh naseg Novaka. Ne razumem, kako je Novak mogao da se tako promeni u roku od 2-3 nedelje.

budala sto gleda

pre 12 godina

Ajde prekinite prenos, ovo je smesno i namesteno... gubi od 150. na svetu, ma vazi!!! Kvota je 8 i sigurno mu se vise isplati da ovde izgubi nego protiv Rogera gde je skapirao da nema sanse... jos jednom, ovo je smesno i tuzno!!

GrobaR

pre 12 godina

Realno, Nole nam sta da trazi sa ovakvom igrom protiv Federera na travi. Nazalost nije tempirao formu za najbitiniji turnir, nije ovo njegova podloga.

Vladimir - Ns

pre 12 godina

Kakvo nonšalatno ponašanje Novaka u drugom setu i evo u trećem se to nastavlja, umesto da iskusno završi meč kako treba. Nadao se da je prevazišao to ove godine ali sam se izgleda nažalost prevario. Vrlo iritantno ponašanje za nas koji gledamo i navijamo za njega.

Djole

pre 12 godina

Mrzim kad igra ovako bezvoljno, kao da je potpuno nezainteresovan za tenis. Takav je bio i protiv Bagdatisa pa se provukao nekako, ali ovaj put...hm nisam siguran!

Lajavi Krelac

pre 12 godina

Pretpostavljam da ce me vecina napasti jer necu komenatrisati mec ali mi je palo u oko da se Tomica povezuje sa Hrvatskom tj njegovo mjesto rodjenja kazu da je Hrvatska. To nije tacno Tomic je rodjen u Njemackoj a otac mu je Hrvat iz mjesta Husino pored Tuzle, inace je to u BIH, a majka mu je rodjena takodje u BIH tj u Brckom. Tako da zaista ne vidim kako Bernard Tomic moze biti igrac porijeklom iz Hrvatske

..nab..

pre 12 godina

noletov pad u igri je uslijedio nakon nepotrebnog izvinjenja..sto je ujedno znacilo i podcjenjivanje protivnika..da Bog da da se nole vrati..

Mirko10

pre 12 godina

Pisem pri rezultatu 1:1 u setovima i vodjstvu Tomica 1:0 u 3.setu...
Jednostavno i Djokovic je zivo bice,i mora nekad da padne,al' je on tenutno takav igrac da ce dobiti i ovaj mec,mme kad igra lose,sto je njegov veliki kvalitet,iako je protivnik izuzetno nadahnut,uostalom kao i svi kad igraju protiv velikog sampiona...
P.S. Tomic me neobicno podseca na Ljubomira Fejsu...:)

Aca Znalac

pre 12 godina

Nole zavrsio si karijeru na Wim-u ove godine. Pobedio te daleko bolji od tebe. Svaka cast mali, ako nisi pod stimulansom onda si stvarno novi teniski fenomen. Doduse Djokovic igra vise nego ocajno valjda mu je sve dosadilo. Ua Djokovicu, necu nikada vise da te gledam, ali nikada.

Stepa

pre 12 godina

I meni je žao što Nole ipak ne može da dostigne uspeh Nadala i Federera jer je ovoj dvojci imperativ pobede kada god obuku patike i uzmu reket u ruke a Novaku samo kada igra protiv njih dvojce. Ili si kompletan ili nisi.

Mirko

pre 12 godina

Hehe.. Mali Tomić se malo stegao. Il' se uplašio ili on baš i nema igru za one najbolje. Brejk za Noleta, a sad je blilzu i drugi..
Idemo Nole, do pobede!

Anonymous

pre 12 godina

Jeste Tomic odigrao vec 8 meceva na ovogodisnjem Vimbldonu,ukjucujuci kvalifikacije,ali meni iskreno nije jasno kako je on mogao dobiti Soderlinga ili Davydenka... Jeste mlad,vidi se i po igri da je neiskusan,ali uzasno lose se krece,nijedan udarac iz trka nije ubacio u teren... Sve mi se ovo cini kao obican trening za Novaka,i mislim da ce na kraju zavrsiti laganih 3:0,a Tomic nece uzeti vise od 8 gemova :)

veru za veceru

pre 12 godina

Fino igra ovaj momak, bice dobar kad se malo ispolira. Djoka se realno zeza sa njim ko macka sa misem, ali mora da bude i na oprezu, da se ne bi slucajno oznojio. Inace Bernarda sam potrazio na Wikipediji kad je engleski komenatator na internetu rekao "..here is Bernard father John.."

Tomic was born in Stuttgart, Germany to parents John (Ivica) and Ady (Adisa), of Croatian and Bosnian origin.

Lajavi Krelac

pre 12 godina

Pretpostavljam da ce me vecina napasti jer necu komenatrisati mec ali mi je palo u oko da se Tomica povezuje sa Hrvatskom tj njegovo mjesto rodjenja kazu da je Hrvatska. To nije tacno Tomic je rodjen u Njemackoj a otac mu je Hrvat iz mjesta Husino pored Tuzle, inace je to u BIH, a majka mu je rodjena takodje u BIH tj u Brckom. Tako da zaista ne vidim kako Bernard Tomic moze biti igrac porijeklom iz Hrvatske

Za Novaka, uvek

pre 12 godina

(S, 29. jun 2011 15:55)
(kum, 29. jun 2011 15:52)
(Lord, 29. jun 2011 15:51)
(Aca Znalac, 29. jun 2011 15:50)
(budala sto gleda, 29. jun 2011 15:46)
(dule, 29. jun 2011 15:45)
(Stepa, 29. jun 2011 15:40)
(doktor, 29. jun 2011 15:39)
(GrobaR, 29. jun 2011 15:37)
Dodo, 29. jun 2011 15:34)
(obeliks, 29. jun 2011 15:22)
Evo drugari sad možete svi zajedno da pozdravite Federera(koji se jel'te toliko prepao Đokovića da je pustio Tsongi)i podelite rame za plakanje s njim,a drugi put ne trčite pred rudo.Jadno je.

Neutron

pre 12 godina

AAauuuu!!! Ovo je bilo bas gusto! Definitivno, posle nekoliko godina, ja mislim da je definitivno iznikao jos jedan igrac koji ce se boriti za titule ubuduce. Ovaj Tomic je odlican igrac vec sada, a tek mu je 18 godina. Noletu, svaka cast na borbi i na nervima. Ovo su veoma vazne pobede. Tu je polufinale vec. BRAVO NOVAK, BRAVO!! U drugom mecu Tsonga vodi sa 2-0 u petom setu! Samo hladno Nole. Imas strasnu sansu da konacno uzmes i Wimbledon. PET IZA, FALE DVA!! SAMO NAPRED NOLE!!!

Bosanac

pre 12 godina

Da se nije Yuga raspala ovo stoljece bi bilo u znaku Juznih Slavena ali u pozitvnom smislu, vladali bi u sportu i drugim lijepim stvarima, ovako .....znate ostatak!
Pozdrav.

dijaspora.srpska

pre 12 godina

Koji ste vi panjevi sto kritikujete... Ovo je Novakov DEVETI turnir ove godine. SEDAM osvojio a na preostala DVA i to GRAND SLAMA ima dva sigurna polufinala!!! SKOR ove sezone (ako se ne varam) 47:1!!! Cist primer kako ljudi /SRBI)/ ne postuju uspehe, neverovatno!!!!!!! 100% bi ga i kritikovali kad bi imao skor od 50:0!!!! Pa vas ja pitam ljudi, da li ste vi normalni.?!?!! Ali sad bez zezanja, da li ste vi normalni!?!?!?! Jednostavno ne mogu da verujem!!!! Cudite se kad strana publika (u ovom slucaju Englezi) nije na Novakovu stranu... Meni vise cudi da Srpaka publika nije na Novakovu stranu! Prst na celo ljudi moji i zapitaj te se zasto vam u zivoti ide kako ide!"§$%&/()=

novosadjanin

pre 12 godina

Tomik je izbacio Soderlinga u tri seta!!!! Eeeeeeeej u tri seta na travi.
Novak je dobio Tomika sa 3 1 posle najgore partije jos od oktobra prosle godine.
Da li vam to nesto govori? Pa govori da je Novak toliko dobar da cak kad odigra najgore moguce, dobije odlicnog tenisera sa 3:1. Meni dovoljno.
Federer je vodio 2:0, pa sta mu to vredi sada...

veru za veceru

pre 12 godina

Fino igra ovaj momak, bice dobar kad se malo ispolira. Djoka se realno zeza sa njim ko macka sa misem, ali mora da bude i na oprezu, da se ne bi slucajno oznojio. Inace Bernarda sam potrazio na Wikipediji kad je engleski komenatator na internetu rekao "..here is Bernard father John.."

Tomic was born in Stuttgart, Germany to parents John (Ivica) and Ady (Adisa), of Croatian and Bosnian origin.

Djoksa

pre 12 godina

Bravo Novace! Znam vec kakve ce reakcije da budu. "Novak je igrao lose..,150 i neki igrac ga muci na listi a on hoce da osvoji Vimbldon itd, itd..". Ali kogod da je gledao prenos, video je da se igrao ODLICAN mec a da je Tomic ODLICAN teniser. Citajuci reakcije na sam tok meca moze se puno zakljuciti o nasim naravima. U pocetku neverovatno potcenjivanje Tomica u smislu "lako cemo" (gleda se njegov rejting na listi i njegova mladost, a zaboravlja se da je upravo njegova mladost uzrok losijeg rejtinga(tek se probija u teniski vrh)) a onda potcenjivanje Novaka zato sto ne moze da se izbori sa "vrlo lose rangiranom teniseru". Niko da stavi prst na celo i da se upita ZASTO je Tomic uspeo da dobije vrhunske igrace, Davidenka i Soderlinga. To govori puno o nasem karakteru. Fali nam POSTOVANJE prema tudjem radu i uspehu a onda i VERA nase sposobnosti.
Ali dosta o nasim naravima. Sto se tice meca, Tomic me odusevio. Moja prognoza je da smo gledali buduceg osvajaca Vimbldona. Gledao sam Delpotra na USO 2007 ili 2008 god u mecu sa Novakom. Bio je neverovatno mrsav (strkljast u odnosu na danasji izgled) i generalna ocena njegove igre bi bila (tada je imao 18god, isto kao sad Tomic) da je smesno igrao u odnosu kako je danas igrao Tomic. A dve godine kasnije, uzeo je USO... Tomic ima igru za Vimbldon! Majko mila, kako on ima neverovatan slajs (i odbrambeni i ofanzivni)! U citavom mecu promasio je samo 3-4 slajsa, a koliko ih je samo odigrao! Koliko god da mu je Novak slao odlicne slajseve, on je jos bolje vracao... A tek forhend, podseca na federerovski. U stanju je i lopticu sa najmanjim odskokom da pretvori u viner.Ako uspe ovu igru da prenese i na "obicne" meceve, eto njega sledece godine u top 10.
I takvog igraca je uspeo da pobedi Novak. Mozda ce mnogi zameriti da ga je Nole podigao svojim greskama ali trebalo je pobediti razgoropadjenu neman (Federer to nije uspeo protiv Conge). Ja bih rekao da je veliki plus to sto je Nole odigrao jak i nezvestan mec pred polufinale. Vrhunski igraci mnogo vise vole da igraju ovakve meceve pred samu zavrsnicu turnira nego da ubedljivo "gaze". Uostalom, videli smo kako je Novak prosao na RG kada je imao ona 4 dana odmora pred polufinale. Ispao je iz udarca, nedostajalo mu je ostrine i fokusa kada su se lomili setovi. Ovaj mec ce ga odrzati dovoljno "naspanovanim" pred polufinale.
PS: Nadam se da se nece desiti isto sto i prethodne godine kada je Nole ocekivao Federera i "dobio" Berdiha i potpuno se ukocio od sanse da udje u Vimbldonsko polufinale.
Srecno Novace! I ISKORISTI SANSU!

Brat_Kavil

pre 12 godina

Tezak mec, teska pobeda.........Nole za razliku od proslih godina ima jedan novi momenat, a to je da dobija i kada lose ide.
Bravo Nole.

Ninoslav

pre 12 godina

Ovo je bilo strašno,odoše živci i kutija cigareta.Više me brine Noletova igra,nego sam rezultat.Igra je bila na ivici očaja.Samo na trenutak bljesne onaj Nole sa početka sezone i onda se izgubi u neiznuđenim greškama,pasivnosti na terenu,gledanjem za lopticama koje prolaze okolo.A sledeći rival Tsonga.Igrač sa kojim ima skor 2-5.I koji igra kao da je na dopingu.Sa ovakvom igrom,bojim se katastrofe.Jedino što me teši da Nole možda nije hteo da pokaže sve što zna i može,da čuva glavna oručja za polufinale.Srećno Nole,na putu ka broju 1.Tako je blizu...

Milan Miodragovic

pre 12 godina

Ja bih zamolio ove sa B92 da ukinu komentare svih vesti,jer ovo je bruka i sramota sta se sve pise,zalosno,kako vas nije sramota,da pobedjuje sve protivnike za po 3-0 opet bi nekima smetalo i pravili bi se pametni,strasno

Vlada Calgary

pre 12 godina

Preziveo?!?

Da li je mozda spasavao mec lopte ili gubio 0:1 ili 1:2 u setovima?!

Da je Djokovic bio los u 2. setu - bio je. Da je Tomic dobro igrao - igrao je.

No sve to nije dovoljno da bi u naslovu stajalo da je "preziveo" mec.

To bi npr. moglo da se kaze za Tsongu.

Ugljesa

pre 12 godina

Ne kapiram. Sta sad, svi su postali teniski strucnjaci i bez 6-0, 6-0, 6-0 ne priznajete nista? Covjek ima 47-1 ove godine, a i taj 'jedan' je lako mogao da ode na Novakovu stranu, jedna-dvije loptice. Covjek je u polufinalu Wimbledona. Pa sta hocete vi?! Da Novak rjesava sve nase frustracije? I drugi igraju, treba izaci i odigrati protiv svakog. Novak je smapion i to ce i ostati makar i izgubio u petak. A nadam se da nece!

kako starim sve te vise volim

pre 12 godina

Nole zavrsio si karijeru na Wim-u ove godine. Pobedio te daleko bolji od tebe. Svaka cast mali, ako nisi pod stimulansom onda si stvarno novi teniski fenomen. Doduse Djokovic igra vise nego ocajno valjda mu je sve dosadilo. Ua Djokovicu, necu nikada vise da te gledam, ali nikada.
(Aca Znalac, 29. jun 2011 15:50)

tebi druze nisu sve ovce na broju!!!

idi pikaj loptu ispred zgrade, mani se komentara...


p.s. bravo Nole pokazao si koliko mentalno mozes biti jak

marko

pre 12 godina

već ste počeli sa kritiziranjen nole čim odigra malo lošiji meč ne želin niti zamišljati šta će biti kad izgubi ili ako podbaci uskoro na nekom turniru,nažalost to je naš balkanski mentalitet REALNO tako je bilo kod vas sa anom ivanović curom koja je igrala 3 gs finala i jedan osvojen gs titula prve na svitu i to sve sa 20 godina a vi govorite triba ona u manekene nema veze s tenison umisto da joj dajete podršku igra zanimljiv tenis za razliku od jj.(masu san puta pročita ružne komentare u vezi nje)...,tako su i hrvatskoj napadali ljubičića kad se spustija sa 3.mista na svitu,čilića sad kad je van forme itd.triba ponekad shvatiti da su i oni ljudi kao i mi s jednom velikon razlikon oni su u nečemu uspili

MARKO;LJUT SAM! :-)

pre 12 godina

Hteo sam da prokomentarisem ovaj mec,ali se pojavi telenor,i tu sam izgubio zelju za svim! Moze li vise da dodje kraj ovoj okvirnoj reklami telenora? Zaista iritira,svestan sam toga da je telenor za to platio,ali zaista meni kao vasem svakodnevnom korisniku,smeta! bukvalno je vise ne podnosim! Nadam se da imate razumevanja i za nas,vase korisnike! imate najbolji sajt za opstu informisanost,pogotovo sport i razni vasi specijali! Nastavite tako,ali nemojte nam remetiti mir u citanju vasih lepis tekstova,sa tim reklamama! Pozdrav iz Kikinde!

boske

pre 12 godina

Malo zapelo i odmah pljuvanje pljuvanje pljuvanje...znalci uzmite reket i probajte da odservirate u servis polje ,garantujem da od deset pokusaja osam ide u mrezu,samo to probajte...svaki igrac ima padove i igri ,Novak je to danas ipak resio u svoju korist ..ejj znalci polufinale Wimbledon-a da li shvatate koliki je to uspeh??? ...E da zaboravih da pitam sta je uradio Federer ???Aaaaa pobegao od Noleta...

zu

pre 12 godina

dal se ivanisevic upoznao sa NOVAKOM DJOKOVICEM...mislim to bi bio veliki uspeh za njega licno i za sam hrvatski sport i naciju....................mislim ovo je jace od mene hihihihihihahaha

Optimist

pre 12 godina

Gde ste kriticari i pljuvaci. Gde ste vidovnjaci koji ste videli Tomica cak u finalu. Gde je Vlajzi koji voli Partizan ali ne voli Noleta?! Nole je pokazao da je igracina i kad ne igra dobro pobedi. Mnogl su cekali poraz i kao misevi iz rupe da skoce sa svojim komentarima. Noleta ceka Tsonga ali kada je najteze Nole ce pokazati zube a u nedelju ce visoko podici pehar

Dylan Dog

pre 12 godina

Čestitke Novaku Đokoviću na istrajnosti i plasmanu u 5 polufinale GS turnira zaredom.

Moram priznati da sam prijatno iznenađen načinom na koji je meču pristupio mladi Bernard Tomić i karakteru koji je pokazao tokom čitavog njegovog toka. Igrati sa nepunih 19 godina, protiv 2. tenisera na ATP listi, koji je po prikazanoj igri verovatno trenutno najbolji teniser na svetu, na bivšem centralnom terenu Vimbldona, pred prepunim gledalištem, u četvrtfinalu GS-a - složićete se, nikako nije mala stvar. I to nosi određeni pritisak sa sobom. Pomešano sa mladošću i neiskustvom dovelo je do stegnute igre i gubitka prvog seta. Ipak, momak je imao i malo sreće da je preko mreže imao neku "bledu" verziju Novaka, koji mu je pružio mogućnost da se vrati u meč i koji mu je ojačao samopouzdanje do te mere, da je Bernard počeo ozbiljno da preti krajnjim ishodom meča. Sportska drskost koju je pokazivao u pojedinim trenucima, jasno ukazuje da smo imali prilike da gledamo tenisera koji u sebi ima ozbiljan šampionski potencijal. Ako se karijera ovog momka bude odvijala nesmetanim tokom, ne sumnjam da će vrlo brzo zauzeti mesto među glavnim favoritima za osvajanje najvećih turnira.
Naravno, činjenica da je Novak ponovo odigrao ispod svog nivoa nimalo ne umanjuje kvalitet sjajne partije ovog tinejdžera. Odličan je bio na osnovnoj liniji i iznenađujuće dobro pokrivao teren. Igrao je veoma strpljivo i bio jako uporan u nastojanjima da ostane u poenu kada ga je protivnik pritiskao. Pogotovo je bio dobar u teškim defanzivnim situacijama kada je, zamahujući na vreme - iz trka pravio puno direktnih poena. Novak je u intervjuu neposredno posle meča, hvaleći svog maldog protivnika i sam sve rekao.
Mirne duše i čiste savesti se može reći da je Bernard Tomić danas odigrao na nivou top 10 tenisera, pa čak i bolje.

Što se Novakve igre tiče - moram reći da sve vreme imam utisak da on nema dovoljno samopouzdanja da pusti ruku igra onako kako nam je tokom ove godine pokazao da može. To su stegnuti, stidljivi udarci, sa dosta guranja i puno spina, koji padaju plitko, daleko od linija. Sve u svemu, jedna prilično konzervativna i ziheraška igra, u kojoj se ide na 1 brejk po setu i čuvanje svog servisa.
To više liči na nekog "starog Novaka", koji je znao da nas izvede iz takta svojim kalkulantskim ponašanjem i nerezonskim taktiziranjem. "Novi Novak", "terorista" koji ne voli da da poen, a kamo li gem - se još uvek krije iza zavese očigledno poljuljanog samopouzdanja nakon poraza protiv Federera u polufinalu RG-a. Tek ponekad pomoli nos, držeći nas u uverenju da je još uvek tu negde iza ugla i da će se, na zadovoljstvo svih nas, ubrzo vratiti na scenu. Verujem da je razlog tome preveliki pritisak koji Novak oseća zbog toga što je mnogo toga u igri i što je ulog na ovom turniru ogroman.
U tom smislu je njegova pobeda još veća. Nije lako nositi se sa svim tim pritiscima i igrati kada očigledno mnogo toga ne ide - protiv supertalentovanog momka, koji je pun sampouzdanja, pustio ruku i "puca iz svih oružja".

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u daljem toku turnira!

Uzdravlje!

partizanovac 067

pre 12 godina

To,Nole care!Ti si naš kada dobivaš i kada gubiš!!!A vi dežurni pljuvači i miševi,brzo u rupu da vas ne čujem...vi koji ne možete biti drugi u svom ulazu u zgradu u pljuvanju košpice u dalj,'ko ste vi da kritikujete čoveka koji je drugi u svetu u pojedinačnom sportu...alo miševi...

Grain

pre 12 godina

pazi komentara....hahah...pa nije Novak supermen....da svaki mec igra kao da mu je zadnji u zivotu...aloooo....ko je verovao da ce izgubiti od Tomica, taj ne zna sta je tenis....cak i da se igrao 5 set...zato opusteno...Nole igra polufinale.....gle cuda :)....sa Congom...Federer.....cao kuci....dosta te je bilo.....ali Novak definitivno mora da popravi igtu....pa sta bude....svakako sam uz Novaka bilo u pobedi bilo u porazu :)

Gajetano

pre 12 godina

Tenis je cudna i tajanstvena igra.

Od drugog seta smisljam komentar, i kako cu da objasnim neverovatan Djokovicev pad u 2. setu, srpski mentalitet, i tako to... U isto vreme Federer razbija Congu, vec vodi 2:0 i, cini se, sigurno koraca ka polufinalu u kome ce rasturiti bilo koga ko da mu dodje od ove dvojice. Sve je tako izgledalo u tom trenutku. I nemojte osudjivati nikoga ko je bio dovoljno neoprezan i neiskusan da se tada oglasi sa komentarom.
Naravno, zavrseno je sasvim drukcije i sve pada u vodu. Jeste, nema Nole igru na travi kao na ostalim podlogama, igra suvise stegnuto i ziheraski, izgleda nemocno sa osnovne linije, servis i igra na mrezi ga slabo sluze, nervira se (i svi mi sa njim). I POBEDJUJE! Cilj je ispunjen, odbranio je bodove, ako dobije Congu (a to izgleda mnogo verovatnije nego npr. Federera na travi) eto ga na 1. mestu. A u finalu moze igrati rastereceno kao Tomic protiv njega danas.

Tenis je cudna i tajanstvena igra. I nezahvan za prognozu, osim zaista istinskim poznavaocima ove Igre.

I da zavrsim sa opaskom engleskog komentatora u zavrsnim poenima 2. seta (na ironicni osmeh Djokovica posle ko zna koje neiznudjene greske):
"He is smiling but he is not a happy man." To se naravno odnosilo na taj trenutak.

Pozdrav

Mirko10

pre 12 godina

Pisem pri rezultatu 1:1 u setovima i vodjstvu Tomica 1:0 u 3.setu...
Jednostavno i Djokovic je zivo bice,i mora nekad da padne,al' je on tenutno takav igrac da ce dobiti i ovaj mec,mme kad igra lose,sto je njegov veliki kvalitet,iako je protivnik izuzetno nadahnut,uostalom kao i svi kad igraju protiv velikog sampiona...
P.S. Tomic me neobicno podseca na Ljubomira Fejsu...:)

Bosanac

pre 12 godina

Ocekivao sam laksi mec za Novaka ali najbitnija stvar da je usao u polufinale...nadam se da su losi momenti u igri Novaka ispucani u ovom mecu...Kako stvari stoje u polufinalu ce biti Tsonga...Normalno da sam uz Novaka u tom polufinalu,ne samo u tom mecu vec u bilo kojem drugom mecu i jedva cekam ponedeljak da ATP lista izgleda ovako:
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
Sve u svemu Novaku cestitke za polufinale...MAJSTORE IDEMO DO KRAJA!!!

sasa jokic

pre 12 godina

Nole sta se desilo sa govorom tela, ponovo odmahujes rukama i pravis malodusne face?!
Glavu gore, popravi rad nogu, noge su zakazale i protiv Bagdatisa. Igaras sa Tsongom, sa njim moras da "pletes" po terenu.

B.Gates

pre 12 godina

(Olartikoecea, 29. jun 2011 16:51)
Pa majstore kompjuter ne služi samo za pisanje suvišnih komentara,već se na njemu mogu istovremeno gledati po dva(pa i više)meča.Al' valjda to nisi znao.

Moler

pre 12 godina

Aca Znalac i ostali Znalci ajde idite radite nesto drugo nije tenis ni za vas. Ocigledno u zivotu niste nista uradili cim se na prvoj prepreci predate i pocnete da zapomazete!
Za Noleta sta reci, igrao je koliko je trebalo da pobedi. Tomic je dobar igrac ili nije ni prvi ni poslednji koji zna da prebacuje lopticu preko mreze; sampioni su oni koji to znaju da rade kad je najveci pritisak a ne oni koji kao Aca Znalac potpisu predaju pre nego sto je i postalo gusto!

J. Wolff

pre 12 godina

Bravo legendo. Od dobijanja 1. seta nije išlo glatko, nije išao servis, noge nisu bile lake, bilo je napeto, teško, neizvesno, ali uspeo si Nole.

I mladom Tomiću sve čestitke, vidi se da izrasta u klasu ekstra tenisera.

Deki

pre 12 godina

To je odlika dobrih igraca da dobijaju i kada su lose odigrali.
Bravo Nole.I ne zaboravite, Nole je ove godine izgubio samo jedan mec

Nikooola88

pre 12 godina

Bravo za Noleta! Odrace Congu sigurno, tempirao je formu za polufinale i finale! Samo je ubacivao loptice i nije rizikovao...drugacije se igra Gren slem od ostalih turnira! Zato ce se prava igra Novaka videti u polufinalu!!

Trustno1

pre 12 godina

huh, prezive Nole, a i mi. svaka cast na pobedi !

Nole ne igra agresivno, ne diktira tempo. evo Conga pobedio. sta li je bolje za Djokovica ne znam. ali gledamo ga u polufinalu !!!
mozes ti to ! uzmi sad ovaj tourn. !

Tatjana

pre 12 godina

Svaka cast Nole! Idemo dalje,...
Imam pitanje... Da li mi se cini ili je odissta tako,da kad god se neki turnir blizi kraju Nadal potencira neke povrede,... kao da zeli da se ogradi, obezbedi i opravda u slucaju neuspeha!

teniska manjina

pre 12 godina

Vrag mu babu osedl'o! Ovde se svakakvi semenkari i lelemudi osećaju podobnim da komentarišu tenis. Jedne teniske analize vredne pažnje ne mo'š svećom naći. Iako se bavim tenisom zadnje 22 godine, nikada se nisam naslušao toliko, Srbima svojstvene, mudrosti, u ovom slučaju teniske, kao u zadnjih nekoliko godine. Mislim da bi moje mišljenje ovde bilo suvišno i van standardne norme prepucavanja koja ovde vlada. Samo nastavite narode, odlično vam ide! Ne bih ja više da vas zadžavam...

Vladan R

pre 12 godina

Pobeda Novaka iskljucivo na iskustvo i mora se priznati da iako Tomic ima veliki potencijal, sreca je da rival u ovom cetvrtfinalu nije bio neki iskusniji teniser. Sa druge strane imam utisak da je Conga eliminacijom Federera Novaku nacinio ogromnu usligu. To kazem iz razloga sto mislim da ovakvu partiju Conga tesko da moze da ponovi jer je verovatno odigrao mec karijere. Sve ovo ide uz odredjenu ogradu, jer nisam uizivo gledao mec vec na osnovu statistike, pracenja rezultata uzivo, odnosno same zavrsnicu petog seta koju sam jedino odgledao. Conga jeste imao vise vinera ali je odnos neiznudjenih gresaka i vinera na strani Federera. Federer je imao i bolji procenat ubacenog prvog servisa zatim bolji procenat osvojenih poena i na prvi kao i na drugi servis. Imao je i desetak vise osvojenih poena na servis rivala. Uz sve to Federer je imao samo jednu jedinu brejk loptu na naspram Conginih 9. Zakljucak je da je Conga prakticno osvojio sve izjednacene gemove, pre svega na svoj servis. To sam i mogao uociti prateci, tokom prenosa Novakovog meca, rezultata preko zvanicnog sajta W kada je u nekoliko navrata Federter dolazio do 0:30 na servis rivala ali bukvalno niti jednom nije uspeo da dodje ni do brejk lopte. I to sve u trenucima kada je rival vec imao dva osvojena seta i kada je svaka greska bila vise nego kobna. Ipak koliko god da ocekujem Novakovu pobedu, prizeljkujuci da prikaze znatno bolju igru nego u ovom cetvrtfinalu, kao i ocekujuci da Conga ne moze ponoviti ovakvu partiju, pomalo se i pribojavam, za ishoda polufinalnog meca, ako Conga ponovi igru kao protiv Federera.

ams

pre 12 godina

Tomic jeste veliki talenat, ali Novak je van forme. To je kljuc njegove lose igre. Ako ovako bude igrao u polufinalu, nema sta da trazi. Realno.
Posle RG je prekinut niz, nema sta, nas sampion je sjajan sportista,i ovakvi trenuci su sastavni deo karijere i najvecih asova.
Ja se nadam povratku u formu na US Open-u i njegovoj omiljenoj podlozi.

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

U petak i nedelju Djokovic ce ostvariti skor od 6:0 u setovima i to bez neke prevelike neizvestnosti !!!
I dok je trajao Noletov niz nepobedivosti igrao je promenljivo do polufinala, a onda igrao odlicno, jedino se provukao protiv Marija jednom jer ga je tada potcenio posto je Mari bio u krizi, poraz na RG (koji je poslednje veliko sto je uradio Federer u svojoj bogatoj karijeri)je bila posledica ogromnog pritiska na Noleta zbog mogucnosti prvog mesta, kao i iznenadno uvodjenje teniskih "dzabulani" loptica.

Ovde ima dosta provokatora, ali i realnih pesimista. Taj pesimizam mislim da se pre svega preneo iz fudbala jer od relativno skromnih igraca ocekujemo prva mesta na velikim takmicenjima.
Nikako da shvatimo da je Nole ono isto sto i Mesi u fudbalu, a eto slucajno je nase nacionalnosti. Imam osecaj da bi ga daleko vise postovali da je recimo Italijan ili slicno. A dokaz da je Srbin (Balkanac) je sto on ozbiljno shvata kao protivnike samo Nadala, Federera, Marija, Delpa i po njega neugodnog Tsongu. Od ponedeljka ce biti broj 1, a da bi to zadrzao u narednih par godina morace to shvatanje da promeni.
I jos nesto, to Noletovo otvoreno pokazivanje emocija, kao i Marijevo psovanje, Delpovo nerviranje i samobodrenje, Bagdatisove ludorije mnogo su gotivnije od lazne FederovskoNadalovske "politicke" smirenosti. Mekinro je bio (i ostao)CAR, ko ga je gledao imao je cast, i to se pamti, a ne roboti koji kradom posle cmizdre, ako slucajno ne puknu pa isto demonstriraju na terenu.

realan

pre 12 godina

Tanko, neubedljivo, jedva. Sve duze razmene lopti dobio je Tomic. Nole bezidejan, kao iscedjen limun. S ovakvom igrom je jedan set protiv Conge plafon

Cika Cole

pre 12 godina

Kad se samo setim koliko puta je Novak izgubio slicne meceve. Sve se kao bori, gusto, lomi se, a ono na kraju 3:1 za protivnika.

Tako je bilo i danas, samo sto je sad Novak porastao a Tomic je preuzeo njegovu ulogu. Zanimljiv mec, prilicno gresaka ali i mnogo lepih poena.

dak

pre 12 godina

@zagreb -tomic je iz hrvatske isto tako kao sto je i predrag stojakovic iz srbije.

Da li to znači da će Tomić igrati za Hrvatwsku jer jedino tad bi oni bili isti, pošto Stojaković nije igrao za neku drugu zemlju.

pero

pre 12 godina

Dobio ga je na iskustvo i losu igru. Citav ovaj Wimbldon igra lose ali dovoljna je samo jedna dobra partija da se popravi los utisak. Vrata do finala su mu otvorena. Interesantno je da publika nikada nije na Novakovoj strani cemu mnogo doprinosi i njegova bezvoljna igra. Ono krstenje je pateticno i izgleda smijesno. To rade samo teski kompleksasi.

Dermendziev

pre 12 godina

Tokom meca ,u mojoj glavi, kruzile razne misli:od olova u nogama,pomracenju svesti,zdravstvenim problemima,bioritmu,losem danu Novaka Djokovica.Ali izgledajerino je mogao samo i samo na ovaj nacin pobediti,da ne kazem boljeg,a ono raspolozenijeg za igruo Tomica(mozda je ova meka i na na prvi pogled bezvoljna igra bez rizika bila deo Novakove taktike).Pobeda je pobeda i veca je tim sto je ipak ostvarena protiv ovakvog protivnika.Da je bio drugi protivnik Novak bi sigurno igrao drugacije,sto ce sigurno uciniti u sledecem krajnje neizvestnom mecu sa Tsongom!

Pozdrav!

Gusztav

pre 12 godina

Veoma los mec i odlican rezultat. Novak jos uvek gresi u svom insistiranju da se nadigrava sa protivnikom umesto da igra svoju igru i gradi rezultat. Takva odluka, nakon lakih gresaka, kod njega neminovno vodi u indisponiranost. Sve bi izgledalo mnogo jednostavnije da je igrao agresivno i setao Tomica, cije lateralno kretanje blago receno ne postoji. Can't outslice and outjunk the junkballer, play your game and keep it simple. Sto se polufinala tice, iako Tsonga igra potpuno suprotno od Tomica, Novaka slicna zamka ocekuje i u tom mecu. Dok god Tsongu, umesto dokazivanja u S&V igri i kreativnom nadmudrivanju, drzi "zalepljenog" na backhand i igra agresivno, pobedjuje. Vremena za malodusnost nece biti, Tsonga ce u svakom slucaju imati publiku iza sebe a to je upravo ono sto ga cini izuzetno opasnim. Nadajmo se najboljem.

kiza

pre 12 godina

Auuuuu...koliko je li je samo negativaca ovdje!?Pobjedio ga covjek 3-1 i igra kao ocajna itd itd....Ocigledno je da nole nema dovoljno samopouzdanja, a protivnici protiv njega igraju i znaju da ako izgube nije strasno. Tada opuste ruku i opleti. Ovaj mali danas nije bas nesto mnogo izbacivao, a forhend vinere je pravio ko nezdrav. Nole je zasad pokazao strpljenje za svoje lose udarce, i iako se cini da je pomalo bezvoljan, reklo bi se da je previse samokritican. Do polufinala ce to vec zaboraviti jer su sada na redu stvarno velike ribe i sa njima nema zezancije.

neko

pre 12 godina

Svi znamo da ce Nole da pobedi na kraju,ali da je zasluzio brate NIJE.Svaka cast Tomiku.P.S. Posle cu da brojim minuse,udarajte slobodno,ali to je tako.

Zoki

pre 12 godina

Dobar mec. Pravi mec pred borbu za titulu i mesto broj jedan. Vreme je da Novak pocne sa malo jacom igrom koja nece imati ovoliko oscilacija. Na ovom turniru nema favorita i mislim da ce u finalu igrati Novak i Marej.

major Gavrilovic

pre 12 godina

Da li je moguce da usporen snimak najlepseg poena na mecu prekidate reklamama??? Inace, prenos celokupnog Vimbldona je sjajan!

djokac

pre 12 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto sudija na 30-15 uvek kaze tuti fruti?
Polako kapiram neke stvari ali ovo nikako. I zasto djus kad je nereseno?
Jel to ima neke veze sa vimbldonskim vocem (jagode)?

Steve Seattle

pre 12 godina

A taman su se ponadali! :D
@pobeda Tsonga-e:
Ovo mu je bilo poslednje radovanje u Londonu ove godine, jer se zna cija je on stara musterija u svim vaznim mecevima! :)

xxx

pre 12 godina

Prvo cestitke Djokovicu,i nadam se pobedi i protiv Tsonge...!Samo sam hteo da kazem,ako smem da primetim da Djokovic od onog poraza od Federera ne igra bas u najboljoj formi to se prvi put videlo protiv Bagdatisa,a videlo se i danas..u pojedinim trenucima je bilo vrlo lose (kao igra kod igraca koji je oko 100. mesta na svetu),nadam se da ce to popraviti i zelim srecu protiv Tsonge.

Nomen est omen

pre 12 godina

Grogy, 29. jun 2011 17:56
Kad bokser dobije po tamburi pa ne zna gde je i izgubi dodir sa stvarnošću,za njega kažu da je grogi.Čitajući tvoj komentar da se zaključiti da si ti poprilično grogi.Samo me zanima jesi li bokser ili je to od rođenja.

Ivan M

pre 12 godina

Nakon odlicnog prvog seta Nole je odigrao tri ocajna ili losa i dobio uglavnom zbog Tomicevih greski. Morace bolje protiv Conge u polufinalu ako hoce da ima bilo kakve sanse, a o finalu da ne govorim. No, prosao je izuzetno nezgodnog protivnika koji je u zivotnoj formi i protiv kojeg nije imao sta da dobije. Samo hrabro u preostala dva meca!

novosadjanin

pre 12 godina

Iako navijam za Novaka moram biti iskren ireći - u prvom setu očajan tenis Tomića, u drugom očajna igra Đokovića, u trećem obojice. Očajan meč, vratite gledaocima pare.

zagreb

pre 12 godina

Pretpostavljam da ce me vecina napasti jer necu komenatrisati mec ali mi je palo u oko da se Tomica povezuje sa Hrvatskom tj njegovo mjesto rodjenja kazu da je Hrvatska. To nije tacno Tomic je rodjen u Njemackoj a otac mu je Hrvat iz mjesta Husino pored Tuzle, inace je to u BIH, a majka mu je rodjena takodje u BIH tj u Brckom. Tako da zaista ne vidim kako Bernard Tomic moze biti igrac porijeklom iz Hrvatske tomic je iz hrvatske isto tako kao sto je i predrag stojakovic iz srbije.

Alan Ford

pre 12 godina

Od decembra porasla nezaposlenost !!!Novak bez posla ostavio sve dezurne pljuvace !!!
P.S Gazi Nole sve u nizu broj 1 je tako blizu!!!

Olartikoecea

pre 12 godina

Stvarno je šteta što smo propustili jedan jako kvalitetan meč između Federera i Conge, radi ove teniske uspavanke prepune loših poteza i obostranih neiznuđenih grešaka.

Mirko

pre 12 godina

Hehe.. Mali Tomić se malo stegao. Il' se uplašio ili on baš i nema igru za one najbolje. Brejk za Noleta, a sad je blilzu i drugi..
Idemo Nole, do pobede!

velenje_39

pre 12 godina

Onaj Tomik je tako los, a ovaj nas Novak jos losiji. Pobedice Nole, ali on ovom igrom nema sta da trazi u polufinalu. On pokusava da pimpluje, ali ni ova ostala trojica ce ga uvek nadvisiti u tome. Nole mora, mora to agresivnije. Da dopusti da ga Tomik onako umrtvi, to ne uliva nadu u veliki uspeh naseg Novaka. Ne razumem, kako je Novak mogao da se tako promeni u roku od 2-3 nedelje.

..nab..

pre 12 godina

noletov pad u igri je uslijedio nakon nepotrebnog izvinjenja..sto je ujedno znacilo i podcjenjivanje protivnika..da Bog da da se nole vrati..

Sreten

pre 12 godina

Ovakvi mecevi su najtezi za igru pored oscilacija koje je Novak imao.Istina je i to da ce Tomic biti dobro plasiran na Atp listi ako ovako nastavi da igra uz dobar rad.

Anonymous

pre 12 godina

Jeste Tomic odigrao vec 8 meceva na ovogodisnjem Vimbldonu,ukjucujuci kvalifikacije,ali meni iskreno nije jasno kako je on mogao dobiti Soderlinga ili Davydenka... Jeste mlad,vidi se i po igri da je neiskusan,ali uzasno lose se krece,nijedan udarac iz trka nije ubacio u teren... Sve mi se ovo cini kao obican trening za Novaka,i mislim da ce na kraju zavrsiti laganih 3:0,a Tomic nece uzeti vise od 8 gemova :)

doktor

pre 12 godina

Kakva sramna igra ,kakvo sramno bezanje od Federera.. Tomic je talentovan,ali Novak je pasivan i ne zeli da se bori.... Bacio je citavu sezonu pod noge,a mesto BR1 ne zasluzuje! Nikada nisam kritikovao kada nije trebalo,ali ovo je ne za kritiku nego za osudu svih nas koji ga podrzavamo... Gledam na B92,a onda sam prebacio i cujem Viskovica koji je u cudu

psgfans

pre 12 godina

skidam mu kapu..savrseno igra za decka ko ima 19 godina..al on je na sljaci 0..igrac je tipa karlovica isnera..ako se nebude popravio za koju godinu nema nista od 1 mesta na listi..a moce biti u 10 najboljih..kretanje mu je lose..samo igra sa osnovne linije..ima jak udarac i srece mnogo..

BOZEEE

pre 12 godina

BRAVO NOLE !! U inat nevernicima.
Iznenadio sam se sto je vecina komentara bila u fazonu "BRAVo mali sto si pobedio Noleta"..a mec nije bio ni gotov!!!! kakvi ste vi to navijaci ne verujem. Sta ste mislili da samo jedan igra tenis ??? haha
Bolje sto je Nole imao danas los dan nego protiv Federera. Igrace protiv najboljeg igraca u istoriji tenisa, videcemo sta ce biti !!

NOLE NOLE

Grogy

pre 12 godina

Sreckovic, prvo ne igra ni sa kim ko je unutar top 50, onda u cetvrtfinalu dobije zalutalog igraca ispod top 100, i onda mu jos neko u transu eliminise Federera!

Stepa

pre 12 godina

I meni je žao što Nole ipak ne može da dostigne uspeh Nadala i Federera jer je ovoj dvojci imperativ pobede kada god obuku patike i uzmu reket u ruke a Novaku samo kada igra protiv njih dvojce. Ili si kompletan ili nisi.

Hoze

pre 12 godina

Ja sam prestao da gledam meč. Ajd da ga malac nadigra, već je Novak počeo da greši nenormalno u drugom setu i nastavlja u trećem. Ako ga pobedi, super, ali neću da izgubim tonu živaca zbog njegovih početničkih grešaka (dve duple servir greške na kraju drugog seta, primera radi).

Djole

pre 12 godina

Mrzim kad igra ovako bezvoljno, kao da je potpuno nezainteresovan za tenis. Takav je bio i protiv Bagdatisa pa se provukao nekako, ali ovaj put...hm nisam siguran!

ZeljkaNS

pre 12 godina

Ljudi moji, dobice on ovog malog Tomica, mali je sad u padu (pisem pri 2:1 u setovima), ali sa ovakvom igrom nece dobiti Federera, iako bih ja najvise volela da ga dobije (wimblendon je omiljen Federerov GS). Ukoliko Nole ne napravi nesto vise u polufinalu nece uci u finale, jer je svajcarac strasno motivisan kada igra protiv Noleta. Ma sta da se desi i danas i u petak, ovaj decko (mislim na Noleta) treba da bude idol i uzor nasoj omladini, a mi svi zajedno bi mogli malo da naucimo od njega da bez rada, reda i discipline nema nista!!!
P.S. Nadam se da necu biti u pravu, sem ovoga da ce dobiti Tomica!!!!

Vladimir - Ns

pre 12 godina

Kakvo nonšalatno ponašanje Novaka u drugom setu i evo u trećem se to nastavlja, umesto da iskusno završi meč kako treba. Nadao se da je prevazišao to ove godine ali sam se izgleda nažalost prevario. Vrlo iritantno ponašanje za nas koji gledamo i navijamo za njega.

Nomen est omen

pre 12 godina

(Grogy, 29. jun 2011 22:45)
Izvini druže,nisam ni ja tebe lično vređao,samo sam konstatirao da ti komentar nema veze sa stvarnošću.

papillon

pre 12 godina

Pisem nakon odgledanog snimka, a gledao sam i danas, stream doduse.
Kad gledas ovako na miru, ..., pa Novak je odigrao sve vazne lopte odlicno. Drugi set je takav kakav jeste.
Par brejk lopti je iskoristio pravim majstorstvima. Poslednju narocito. Igrao je koliko treba.
Savija se u ledjima za mnogo lopti. Nije to ni do nogu. Druhacije je nego na sljaci i betonu sa starim lopticama. Evidentno je.
Za Congu servis mora biti barem siguran, ritern preteci a pasing sotovi brzi i precizni. Izlazice Conga na mrezu mnogo cesce nego sto je to realno.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Verovatno ce Nole da dobije, ali ovaj Tomic je strasan igrac. Ima 18 godina, ali kada sam video na pocetku meca kako igra slajs udarce, odusevio sam se. Mozda samo Federer odigrava slajs bolje od njega, ako i on uopste. Ali ce da izgubi zbog neiskustva. A Nole mora malo da se sredi. Ceo Vimbldon igra na suvi kvalitet, ali nema vrhunske igre, kretanja... Ocigledan pad forme. Ako prodje Bernarda, morace cudno da se desi da prodje Federera (najverovatnije), koji igra kao u periodu od pre 5 godina.

Cici

pre 12 godina

E, Novak igra polufinalni mec protiv Conge i verujem da ce mu to biti daleko ozbiljniji protivnik od Federera. Ipak on mnogo bolje poznaje Federera od Conge a bas zbog toga ne mogu da se nadam nekom pozitivnom rezultatu. Jos kad pogledam kako je Conga igrao protiv Federera i da je posle Federerovog vodjstva od 2:0 preokrenuo mec i pobedio ga zaista ne mogu da vidim neku logiku da Novak moze da ga pobedi iako bi to bila moja velika zelja.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Uh, zar mi nije dovoljno sto sa na 'Majku Tereziju- alijas Novaka ljut"nego jos moram - naknadno da se ljutim na..@@teniska manjina koji NAS da uci pameti! Post je VRLO citljiv, za razliku od Novakove danasnje..i igre sa Bagdatisom- NAMERNO? Zasto Vam treba..to sto ste ispisali- Vas post je bez poente..sam ako ste NACIJU Srpsku, hteli da povredite?!Ivanisevic, DANAS nije tapsao ni za jedan Nemackoj- poreklom-Hrvat-roditelja-iz-Tuzle'poen !ZASTO?Ako to uspeta da odgovorite..bice VAM lakse!
U, principu Volim/Nevolim Novaka 'Majku Terezu"..no ko sam ja, ovo nije..i nece biti prvi put..ali da to radi na SW..kapa, dole!SADA znam..da nije pod pritiskom..i sada znam ..vasih 22- godine bavljenja tenisom..i mojih..gotovo..30 nisu kriterijum - NA SRECU- ONI KOJI IGRAJU TO ODRADUJU -a NE ZNALCI..iza tastature!

Dakle, kao, rodeni Srbin-'sa svojstevenom mudroscu' kako nas Vi nazivate- kao neko ko je naprosto pratio tenis zadnjih pola godine ..ne mogu drugacije..nego Novaka da
vidm sa titulom na SW!

Sportsi(?!)-pozdrav- sumljam, u svakom slucaju covecanski,

Dijaspora

pre 12 godina

Nole je bio odlucio da se odmara u drugom setu, sto je prouzrokovalo niz gresaka i mladom je Tomicu dalo krila ....

To ne sme da se radi ...

A sada se Tomic izgleda uplasio da bi mogao da pobedi ....

mali radojica

pre 12 godina

Ispade da ovaj mali i nije tako bezazlen ko sto su neki pisali ovih dana. Daj boze da je ovo trenutna slabost Noletova. Lepo mu je krenuo prvi a sta mu sad bi u ovom drugom. Pazi 5:2 za ovog klinca. Sta ce biti kad poraste??? Ipak je Nole car na cvrstoj podlozi, nesto mu ova trava mnogo "zarasla" u formu. Ajde Nole, sta si se opustio, ajde zapni malo pa u polufinale na Roger-a.

Aca Znalac

pre 12 godina

Nole zavrsio si karijeru na Wim-u ove godine. Pobedio te daleko bolji od tebe. Svaka cast mali, ako nisi pod stimulansom onda si stvarno novi teniski fenomen. Doduse Djokovic igra vise nego ocajno valjda mu je sve dosadilo. Ua Djokovicu, necu nikada vise da te gledam, ali nikada.

Mita

pre 12 godina

Djokovic pojma nema. Na koji nacin on misli da osvoji ovo ili da bude prvi na kraju sezone? Razocaran sam pa on ne ume da pogodi nista i nema sanse sa Nadalom u finalu.

Milivoje

pre 12 godina

Mali Tomic je zaista dobar igrac kao sto je i rekao Novak. Mali je mesavina Federera i Djokovica. Ako Novak prodje ovog malog dobice neverovatne packe od Federera.

Vlada

pre 12 godina

Igra Djokovica danas je veliko razocarenje. Prosto je neverovatno da na drugi servis protivnika u 9o% slucajeva ne pokusava da reternom osvoji poen, vec samo prebaci loptu preko mreze na onu stranu gde se nalazi njegov protivnik. Ako ne pobedi Tomica i ne zasluzuje da bude na prvo mesto.Takodje, sa ovakvom igrom nema sta da trazi protiv Federera

Mikac

pre 12 godina

...ako i Nole i Tsonga ponove igru iz cetvrtfinala onda zna se...ode Zo W. Tsonga dalje....da se vidi sa Murray-em u finalu...po prikazanoj igri to bi bilo pravedno

GrobaR

pre 12 godina

Realno, Nole nam sta da trazi sa ovakvom igrom protiv Federera na travi. Nazalost nije tempirao formu za najbitiniji turnir, nije ovo njegova podloga.

budala sto gleda

pre 12 godina

Ajde prekinite prenos, ovo je smesno i namesteno... gubi od 150. na svetu, ma vazi!!! Kvota je 8 i sigurno mu se vise isplati da ovde izgubi nego protiv Rogera gde je skapirao da nema sanse... jos jednom, ovo je smesno i tuzno!!

Dr.

pre 12 godina

1. Novak je znao da dobija ovaj mec.
2- Novak nije igrao napadacki tenis.
3- Puno je koristio slajz udarce, pa je tim udarcima i gubio poene.
4. Interesuje me vase misljenje, zasto je ovako igrao?

Dragan

pre 12 godina

Koliko je samo "strucnjaka"bilo ubijedjeno da Nole gubi lagano od Federera u polufinalu,probajte da komentariste gadjanje glinenih golubova,moguce da budete uspjesni u prognozama

teniska manjina

pre 12 godina

@Inspector Bloch

Izvini ako osećaš da sam povredio Srpstvo u tebi, a nadasve mudrost naše prelepe nacije :) Mada nisam siguran da verujete da sam Srbin. Valjda je samokritika neprihvatljiva u ova blistava vremena.
Ne znam samo odakle ste stekli utisak da ja ne verujem u Đokovićevu igru. Jedino povremeno mogu da posumnjam u njegovu psihu, ali retko.
Mislim da ste svojevoljno želeli da izvučete iz konteksta mog komentara nešto što tamo nije bilo, a što Vas posebno frustrira. Rekao bih mazohistički potez.
Ipak ste nedvosmisleno potvrdili svojom replikom, da je tako na nazovem, suštinu mog komentara. A ja svoje obećanje prekršio i vratio se u ovo rasulo da se uverim još jednom u moje tvrdnje.
Sve najbolje!

Aca Znalac

pre 12 godina

Nole zavrsio si karijeru na Wim-u ove godine. Pobedio te daleko bolji od tebe. Svaka cast mali, ako nisi pod stimulansom onda si stvarno novi teniski fenomen. Doduse Djokovic igra vise nego ocajno valjda mu je sve dosadilo. Ua Djokovicu, necu nikada vise da te gledam, ali nikada.

budala sto gleda

pre 12 godina

Ajde prekinite prenos, ovo je smesno i namesteno... gubi od 150. na svetu, ma vazi!!! Kvota je 8 i sigurno mu se vise isplati da ovde izgubi nego protiv Rogera gde je skapirao da nema sanse... jos jednom, ovo je smesno i tuzno!!

doktor

pre 12 godina

Kakva sramna igra ,kakvo sramno bezanje od Federera.. Tomic je talentovan,ali Novak je pasivan i ne zeli da se bori.... Bacio je citavu sezonu pod noge,a mesto BR1 ne zasluzuje! Nikada nisam kritikovao kada nije trebalo,ali ovo je ne za kritiku nego za osudu svih nas koji ga podrzavamo... Gledam na B92,a onda sam prebacio i cujem Viskovica koji je u cudu

Grogy

pre 12 godina

Sreckovic, prvo ne igra ni sa kim ko je unutar top 50, onda u cetvrtfinalu dobije zalutalog igraca ispod top 100, i onda mu jos neko u transu eliminise Federera!

Anonymous

pre 12 godina

Jeste Tomic odigrao vec 8 meceva na ovogodisnjem Vimbldonu,ukjucujuci kvalifikacije,ali meni iskreno nije jasno kako je on mogao dobiti Soderlinga ili Davydenka... Jeste mlad,vidi se i po igri da je neiskusan,ali uzasno lose se krece,nijedan udarac iz trka nije ubacio u teren... Sve mi se ovo cini kao obican trening za Novaka,i mislim da ce na kraju zavrsiti laganih 3:0,a Tomic nece uzeti vise od 8 gemova :)

pero

pre 12 godina

Dobio ga je na iskustvo i losu igru. Citav ovaj Wimbldon igra lose ali dovoljna je samo jedna dobra partija da se popravi los utisak. Vrata do finala su mu otvorena. Interesantno je da publika nikada nije na Novakovoj strani cemu mnogo doprinosi i njegova bezvoljna igra. Ono krstenje je pateticno i izgleda smijesno. To rade samo teski kompleksasi.

Mita

pre 12 godina

Djokovic pojma nema. Na koji nacin on misli da osvoji ovo ili da bude prvi na kraju sezone? Razocaran sam pa on ne ume da pogodi nista i nema sanse sa Nadalom u finalu.

neko

pre 12 godina

Svi znamo da ce Nole da pobedi na kraju,ali da je zasluzio brate NIJE.Svaka cast Tomiku.P.S. Posle cu da brojim minuse,udarajte slobodno,ali to je tako.

realan

pre 12 godina

Tanko, neubedljivo, jedva. Sve duze razmene lopti dobio je Tomic. Nole bezidejan, kao iscedjen limun. S ovakvom igrom je jedan set protiv Conge plafon

Stepa

pre 12 godina

I meni je žao što Nole ipak ne može da dostigne uspeh Nadala i Federera jer je ovoj dvojci imperativ pobede kada god obuku patike i uzmu reket u ruke a Novaku samo kada igra protiv njih dvojce. Ili si kompletan ili nisi.

Mikac

pre 12 godina

...ako i Nole i Tsonga ponove igru iz cetvrtfinala onda zna se...ode Zo W. Tsonga dalje....da se vidi sa Murray-em u finalu...po prikazanoj igri to bi bilo pravedno

GrobaR

pre 12 godina

Realno, Nole nam sta da trazi sa ovakvom igrom protiv Federera na travi. Nazalost nije tempirao formu za najbitiniji turnir, nije ovo njegova podloga.

Lajavi Krelac

pre 12 godina

Pretpostavljam da ce me vecina napasti jer necu komenatrisati mec ali mi je palo u oko da se Tomica povezuje sa Hrvatskom tj njegovo mjesto rodjenja kazu da je Hrvatska. To nije tacno Tomic je rodjen u Njemackoj a otac mu je Hrvat iz mjesta Husino pored Tuzle, inace je to u BIH, a majka mu je rodjena takodje u BIH tj u Brckom. Tako da zaista ne vidim kako Bernard Tomic moze biti igrac porijeklom iz Hrvatske

Cici

pre 12 godina

E, Novak igra polufinalni mec protiv Conge i verujem da ce mu to biti daleko ozbiljniji protivnik od Federera. Ipak on mnogo bolje poznaje Federera od Conge a bas zbog toga ne mogu da se nadam nekom pozitivnom rezultatu. Jos kad pogledam kako je Conga igrao protiv Federera i da je posle Federerovog vodjstva od 2:0 preokrenuo mec i pobedio ga zaista ne mogu da vidim neku logiku da Novak moze da ga pobedi iako bi to bila moja velika zelja.

Milivoje

pre 12 godina

Mali Tomic je zaista dobar igrac kao sto je i rekao Novak. Mali je mesavina Federera i Djokovica. Ako Novak prodje ovog malog dobice neverovatne packe od Federera.

Olartikoecea

pre 12 godina

Stvarno je šteta što smo propustili jedan jako kvalitetan meč između Federera i Conge, radi ove teniske uspavanke prepune loših poteza i obostranih neiznuđenih grešaka.

Vlada

pre 12 godina

Igra Djokovica danas je veliko razocarenje. Prosto je neverovatno da na drugi servis protivnika u 9o% slucajeva ne pokusava da reternom osvoji poen, vec samo prebaci loptu preko mreze na onu stranu gde se nalazi njegov protivnik. Ako ne pobedi Tomica i ne zasluzuje da bude na prvo mesto.Takodje, sa ovakvom igrom nema sta da trazi protiv Federera

zagreb

pre 12 godina

Pretpostavljam da ce me vecina napasti jer necu komenatrisati mec ali mi je palo u oko da se Tomica povezuje sa Hrvatskom tj njegovo mjesto rodjenja kazu da je Hrvatska. To nije tacno Tomic je rodjen u Njemackoj a otac mu je Hrvat iz mjesta Husino pored Tuzle, inace je to u BIH, a majka mu je rodjena takodje u BIH tj u Brckom. Tako da zaista ne vidim kako Bernard Tomic moze biti igrac porijeklom iz Hrvatske tomic je iz hrvatske isto tako kao sto je i predrag stojakovic iz srbije.

Vladimir - Ns

pre 12 godina

Kakvo nonšalatno ponašanje Novaka u drugom setu i evo u trećem se to nastavlja, umesto da iskusno završi meč kako treba. Nadao se da je prevazišao to ove godine ali sam se izgleda nažalost prevario. Vrlo iritantno ponašanje za nas koji gledamo i navijamo za njega.

Bosanac

pre 12 godina

Da se nije Yuga raspala ovo stoljece bi bilo u znaku Juznih Slavena ali u pozitvnom smislu, vladali bi u sportu i drugim lijepim stvarima, ovako .....znate ostatak!
Pozdrav.

Djole

pre 12 godina

Mrzim kad igra ovako bezvoljno, kao da je potpuno nezainteresovan za tenis. Takav je bio i protiv Bagdatisa pa se provukao nekako, ali ovaj put...hm nisam siguran!

teniska manjina

pre 12 godina

Vrag mu babu osedl'o! Ovde se svakakvi semenkari i lelemudi osećaju podobnim da komentarišu tenis. Jedne teniske analize vredne pažnje ne mo'š svećom naći. Iako se bavim tenisom zadnje 22 godine, nikada se nisam naslušao toliko, Srbima svojstvene, mudrosti, u ovom slučaju teniske, kao u zadnjih nekoliko godine. Mislim da bi moje mišljenje ovde bilo suvišno i van standardne norme prepucavanja koja ovde vlada. Samo nastavite narode, odlično vam ide! Ne bih ja više da vas zadžavam...

veru za veceru

pre 12 godina

Fino igra ovaj momak, bice dobar kad se malo ispolira. Djoka se realno zeza sa njim ko macka sa misem, ali mora da bude i na oprezu, da se ne bi slucajno oznojio. Inace Bernarda sam potrazio na Wikipediji kad je engleski komenatator na internetu rekao "..here is Bernard father John.."

Tomic was born in Stuttgart, Germany to parents John (Ivica) and Ady (Adisa), of Croatian and Bosnian origin.

djokac

pre 12 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto sudija na 30-15 uvek kaze tuti fruti?
Polako kapiram neke stvari ali ovo nikako. I zasto djus kad je nereseno?
Jel to ima neke veze sa vimbldonskim vocem (jagode)?

Milan Miodragovic

pre 12 godina

Ja bih zamolio ove sa B92 da ukinu komentare svih vesti,jer ovo je bruka i sramota sta se sve pise,zalosno,kako vas nije sramota,da pobedjuje sve protivnike za po 3-0 opet bi nekima smetalo i pravili bi se pametni,strasno

Hoze

pre 12 godina

Ja sam prestao da gledam meč. Ajd da ga malac nadigra, već je Novak počeo da greši nenormalno u drugom setu i nastavlja u trećem. Ako ga pobedi, super, ali neću da izgubim tonu živaca zbog njegovih početničkih grešaka (dve duple servir greške na kraju drugog seta, primera radi).

Mirko

pre 12 godina

Hehe.. Mali Tomić se malo stegao. Il' se uplašio ili on baš i nema igru za one najbolje. Brejk za Noleta, a sad je blilzu i drugi..
Idemo Nole, do pobede!

Ninoslav

pre 12 godina

Ovo je bilo strašno,odoše živci i kutija cigareta.Više me brine Noletova igra,nego sam rezultat.Igra je bila na ivici očaja.Samo na trenutak bljesne onaj Nole sa početka sezone i onda se izgubi u neiznuđenim greškama,pasivnosti na terenu,gledanjem za lopticama koje prolaze okolo.A sledeći rival Tsonga.Igrač sa kojim ima skor 2-5.I koji igra kao da je na dopingu.Sa ovakvom igrom,bojim se katastrofe.Jedino što me teši da Nole možda nije hteo da pokaže sve što zna i može,da čuva glavna oručja za polufinale.Srećno Nole,na putu ka broju 1.Tako je blizu...

velenje_39

pre 12 godina

Onaj Tomik je tako los, a ovaj nas Novak jos losiji. Pobedice Nole, ali on ovom igrom nema sta da trazi u polufinalu. On pokusava da pimpluje, ali ni ova ostala trojica ce ga uvek nadvisiti u tome. Nole mora, mora to agresivnije. Da dopusti da ga Tomik onako umrtvi, to ne uliva nadu u veliki uspeh naseg Novaka. Ne razumem, kako je Novak mogao da se tako promeni u roku od 2-3 nedelje.

partizanovac 067

pre 12 godina

To,Nole care!Ti si naš kada dobivaš i kada gubiš!!!A vi dežurni pljuvači i miševi,brzo u rupu da vas ne čujem...vi koji ne možete biti drugi u svom ulazu u zgradu u pljuvanju košpice u dalj,'ko ste vi da kritikujete čoveka koji je drugi u svetu u pojedinačnom sportu...alo miševi...

novosadjanin

pre 12 godina

Iako navijam za Novaka moram biti iskren ireći - u prvom setu očajan tenis Tomića, u drugom očajna igra Đokovića, u trećem obojice. Očajan meč, vratite gledaocima pare.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Verovatno ce Nole da dobije, ali ovaj Tomic je strasan igrac. Ima 18 godina, ali kada sam video na pocetku meca kako igra slajs udarce, odusevio sam se. Mozda samo Federer odigrava slajs bolje od njega, ako i on uopste. Ali ce da izgubi zbog neiskustva. A Nole mora malo da se sredi. Ceo Vimbldon igra na suvi kvalitet, ali nema vrhunske igre, kretanja... Ocigledan pad forme. Ako prodje Bernarda, morace cudno da se desi da prodje Federera (najverovatnije), koji igra kao u periodu od pre 5 godina.

Steve Seattle

pre 12 godina

A taman su se ponadali! :D
@pobeda Tsonga-e:
Ovo mu je bilo poslednje radovanje u Londonu ove godine, jer se zna cija je on stara musterija u svim vaznim mecevima! :)

zu

pre 12 godina

dal se ivanisevic upoznao sa NOVAKOM DJOKOVICEM...mislim to bi bio veliki uspeh za njega licno i za sam hrvatski sport i naciju....................mislim ovo je jace od mene hihihihihihahaha

ZeljkaNS

pre 12 godina

Ljudi moji, dobice on ovog malog Tomica, mali je sad u padu (pisem pri 2:1 u setovima), ali sa ovakvom igrom nece dobiti Federera, iako bih ja najvise volela da ga dobije (wimblendon je omiljen Federerov GS). Ukoliko Nole ne napravi nesto vise u polufinalu nece uci u finale, jer je svajcarac strasno motivisan kada igra protiv Noleta. Ma sta da se desi i danas i u petak, ovaj decko (mislim na Noleta) treba da bude idol i uzor nasoj omladini, a mi svi zajedno bi mogli malo da naucimo od njega da bez rada, reda i discipline nema nista!!!
P.S. Nadam se da necu biti u pravu, sem ovoga da ce dobiti Tomica!!!!

ams

pre 12 godina

Tomic jeste veliki talenat, ali Novak je van forme. To je kljuc njegove lose igre. Ako ovako bude igrao u polufinalu, nema sta da trazi. Realno.
Posle RG je prekinut niz, nema sta, nas sampion je sjajan sportista,i ovakvi trenuci su sastavni deo karijere i najvecih asova.
Ja se nadam povratku u formu na US Open-u i njegovoj omiljenoj podlozi.

psgfans

pre 12 godina

skidam mu kapu..savrseno igra za decka ko ima 19 godina..al on je na sljaci 0..igrac je tipa karlovica isnera..ako se nebude popravio za koju godinu nema nista od 1 mesta na listi..a moce biti u 10 najboljih..kretanje mu je lose..samo igra sa osnovne linije..ima jak udarac i srece mnogo..

Neutron

pre 12 godina

AAauuuu!!! Ovo je bilo bas gusto! Definitivno, posle nekoliko godina, ja mislim da je definitivno iznikao jos jedan igrac koji ce se boriti za titule ubuduce. Ovaj Tomic je odlican igrac vec sada, a tek mu je 18 godina. Noletu, svaka cast na borbi i na nervima. Ovo su veoma vazne pobede. Tu je polufinale vec. BRAVO NOVAK, BRAVO!! U drugom mecu Tsonga vodi sa 2-0 u petom setu! Samo hladno Nole. Imas strasnu sansu da konacno uzmes i Wimbledon. PET IZA, FALE DVA!! SAMO NAPRED NOLE!!!

Tatjana

pre 12 godina

Svaka cast Nole! Idemo dalje,...
Imam pitanje... Da li mi se cini ili je odissta tako,da kad god se neki turnir blizi kraju Nadal potencira neke povrede,... kao da zeli da se ogradi, obezbedi i opravda u slucaju neuspeha!

xxx

pre 12 godina

Prvo cestitke Djokovicu,i nadam se pobedi i protiv Tsonge...!Samo sam hteo da kazem,ako smem da primetim da Djokovic od onog poraza od Federera ne igra bas u najboljoj formi to se prvi put videlo protiv Bagdatisa,a videlo se i danas..u pojedinim trenucima je bilo vrlo lose (kao igra kod igraca koji je oko 100. mesta na svetu),nadam se da ce to popraviti i zelim srecu protiv Tsonge.

Optimist

pre 12 godina

Gde ste kriticari i pljuvaci. Gde ste vidovnjaci koji ste videli Tomica cak u finalu. Gde je Vlajzi koji voli Partizan ali ne voli Noleta?! Nole je pokazao da je igracina i kad ne igra dobro pobedi. Mnogl su cekali poraz i kao misevi iz rupe da skoce sa svojim komentarima. Noleta ceka Tsonga ali kada je najteze Nole ce pokazati zube a u nedelju ce visoko podici pehar

Djoksa

pre 12 godina

Bravo Novace! Znam vec kakve ce reakcije da budu. "Novak je igrao lose..,150 i neki igrac ga muci na listi a on hoce da osvoji Vimbldon itd, itd..". Ali kogod da je gledao prenos, video je da se igrao ODLICAN mec a da je Tomic ODLICAN teniser. Citajuci reakcije na sam tok meca moze se puno zakljuciti o nasim naravima. U pocetku neverovatno potcenjivanje Tomica u smislu "lako cemo" (gleda se njegov rejting na listi i njegova mladost, a zaboravlja se da je upravo njegova mladost uzrok losijeg rejtinga(tek se probija u teniski vrh)) a onda potcenjivanje Novaka zato sto ne moze da se izbori sa "vrlo lose rangiranom teniseru". Niko da stavi prst na celo i da se upita ZASTO je Tomic uspeo da dobije vrhunske igrace, Davidenka i Soderlinga. To govori puno o nasem karakteru. Fali nam POSTOVANJE prema tudjem radu i uspehu a onda i VERA nase sposobnosti.
Ali dosta o nasim naravima. Sto se tice meca, Tomic me odusevio. Moja prognoza je da smo gledali buduceg osvajaca Vimbldona. Gledao sam Delpotra na USO 2007 ili 2008 god u mecu sa Novakom. Bio je neverovatno mrsav (strkljast u odnosu na danasji izgled) i generalna ocena njegove igre bi bila (tada je imao 18god, isto kao sad Tomic) da je smesno igrao u odnosu kako je danas igrao Tomic. A dve godine kasnije, uzeo je USO... Tomic ima igru za Vimbldon! Majko mila, kako on ima neverovatan slajs (i odbrambeni i ofanzivni)! U citavom mecu promasio je samo 3-4 slajsa, a koliko ih je samo odigrao! Koliko god da mu je Novak slao odlicne slajseve, on je jos bolje vracao... A tek forhend, podseca na federerovski. U stanju je i lopticu sa najmanjim odskokom da pretvori u viner.Ako uspe ovu igru da prenese i na "obicne" meceve, eto njega sledece godine u top 10.
I takvog igraca je uspeo da pobedi Novak. Mozda ce mnogi zameriti da ga je Nole podigao svojim greskama ali trebalo je pobediti razgoropadjenu neman (Federer to nije uspeo protiv Conge). Ja bih rekao da je veliki plus to sto je Nole odigrao jak i nezvestan mec pred polufinale. Vrhunski igraci mnogo vise vole da igraju ovakve meceve pred samu zavrsnicu turnira nego da ubedljivo "gaze". Uostalom, videli smo kako je Novak prosao na RG kada je imao ona 4 dana odmora pred polufinale. Ispao je iz udarca, nedostajalo mu je ostrine i fokusa kada su se lomili setovi. Ovaj mec ce ga odrzati dovoljno "naspanovanim" pred polufinale.
PS: Nadam se da se nece desiti isto sto i prethodne godine kada je Nole ocekivao Federera i "dobio" Berdiha i potpuno se ukocio od sanse da udje u Vimbldonsko polufinale.
Srecno Novace! I ISKORISTI SANSU!

dijaspora.srpska

pre 12 godina

Koji ste vi panjevi sto kritikujete... Ovo je Novakov DEVETI turnir ove godine. SEDAM osvojio a na preostala DVA i to GRAND SLAMA ima dva sigurna polufinala!!! SKOR ove sezone (ako se ne varam) 47:1!!! Cist primer kako ljudi /SRBI)/ ne postuju uspehe, neverovatno!!!!!!! 100% bi ga i kritikovali kad bi imao skor od 50:0!!!! Pa vas ja pitam ljudi, da li ste vi normalni.?!?!! Ali sad bez zezanja, da li ste vi normalni!?!?!?! Jednostavno ne mogu da verujem!!!! Cudite se kad strana publika (u ovom slucaju Englezi) nije na Novakovu stranu... Meni vise cudi da Srpaka publika nije na Novakovu stranu! Prst na celo ljudi moji i zapitaj te se zasto vam u zivoti ide kako ide!"§$%&/()=

Inspector Bloch

pre 12 godina

Uh, zar mi nije dovoljno sto sa na 'Majku Tereziju- alijas Novaka ljut"nego jos moram - naknadno da se ljutim na..@@teniska manjina koji NAS da uci pameti! Post je VRLO citljiv, za razliku od Novakove danasnje..i igre sa Bagdatisom- NAMERNO? Zasto Vam treba..to sto ste ispisali- Vas post je bez poente..sam ako ste NACIJU Srpsku, hteli da povredite?!Ivanisevic, DANAS nije tapsao ni za jedan Nemackoj- poreklom-Hrvat-roditelja-iz-Tuzle'poen !ZASTO?Ako to uspeta da odgovorite..bice VAM lakse!
U, principu Volim/Nevolim Novaka 'Majku Terezu"..no ko sam ja, ovo nije..i nece biti prvi put..ali da to radi na SW..kapa, dole!SADA znam..da nije pod pritiskom..i sada znam ..vasih 22- godine bavljenja tenisom..i mojih..gotovo..30 nisu kriterijum - NA SRECU- ONI KOJI IGRAJU TO ODRADUJU -a NE ZNALCI..iza tastature!

Dakle, kao, rodeni Srbin-'sa svojstevenom mudroscu' kako nas Vi nazivate- kao neko ko je naprosto pratio tenis zadnjih pola godine ..ne mogu drugacije..nego Novaka da
vidm sa titulom na SW!

Sportsi(?!)-pozdrav- sumljam, u svakom slucaju covecanski,

Moler

pre 12 godina

Aca Znalac i ostali Znalci ajde idite radite nesto drugo nije tenis ni za vas. Ocigledno u zivotu niste nista uradili cim se na prvoj prepreci predate i pocnete da zapomazete!
Za Noleta sta reci, igrao je koliko je trebalo da pobedi. Tomic je dobar igrac ili nije ni prvi ni poslednji koji zna da prebacuje lopticu preko mreze; sampioni su oni koji to znaju da rade kad je najveci pritisak a ne oni koji kao Aca Znalac potpisu predaju pre nego sto je i postalo gusto!

kako starim sve te vise volim

pre 12 godina

Nole zavrsio si karijeru na Wim-u ove godine. Pobedio te daleko bolji od tebe. Svaka cast mali, ako nisi pod stimulansom onda si stvarno novi teniski fenomen. Doduse Djokovic igra vise nego ocajno valjda mu je sve dosadilo. Ua Djokovicu, necu nikada vise da te gledam, ali nikada.
(Aca Znalac, 29. jun 2011 15:50)

tebi druze nisu sve ovce na broju!!!

idi pikaj loptu ispred zgrade, mani se komentara...


p.s. bravo Nole pokazao si koliko mentalno mozes biti jak

boske

pre 12 godina

Malo zapelo i odmah pljuvanje pljuvanje pljuvanje...znalci uzmite reket i probajte da odservirate u servis polje ,garantujem da od deset pokusaja osam ide u mrezu,samo to probajte...svaki igrac ima padove i igri ,Novak je to danas ipak resio u svoju korist ..ejj znalci polufinale Wimbledon-a da li shvatate koliki je to uspeh??? ...E da zaboravih da pitam sta je uradio Federer ???Aaaaa pobegao od Noleta...

BOZEEE

pre 12 godina

BRAVO NOLE !! U inat nevernicima.
Iznenadio sam se sto je vecina komentara bila u fazonu "BRAVo mali sto si pobedio Noleta"..a mec nije bio ni gotov!!!! kakvi ste vi to navijaci ne verujem. Sta ste mislili da samo jedan igra tenis ??? haha
Bolje sto je Nole imao danas los dan nego protiv Federera. Igrace protiv najboljeg igraca u istoriji tenisa, videcemo sta ce biti !!

NOLE NOLE

marko

pre 12 godina

već ste počeli sa kritiziranjen nole čim odigra malo lošiji meč ne želin niti zamišljati šta će biti kad izgubi ili ako podbaci uskoro na nekom turniru,nažalost to je naš balkanski mentalitet REALNO tako je bilo kod vas sa anom ivanović curom koja je igrala 3 gs finala i jedan osvojen gs titula prve na svitu i to sve sa 20 godina a vi govorite triba ona u manekene nema veze s tenison umisto da joj dajete podršku igra zanimljiv tenis za razliku od jj.(masu san puta pročita ružne komentare u vezi nje)...,tako su i hrvatskoj napadali ljubičića kad se spustija sa 3.mista na svitu,čilića sad kad je van forme itd.triba ponekad shvatiti da su i oni ljudi kao i mi s jednom velikon razlikon oni su u nečemu uspili

Vlada Calgary

pre 12 godina

Preziveo?!?

Da li je mozda spasavao mec lopte ili gubio 0:1 ili 1:2 u setovima?!

Da je Djokovic bio los u 2. setu - bio je. Da je Tomic dobro igrao - igrao je.

No sve to nije dovoljno da bi u naslovu stajalo da je "preziveo" mec.

To bi npr. moglo da se kaze za Tsongu.

Gusztav

pre 12 godina

Veoma los mec i odlican rezultat. Novak jos uvek gresi u svom insistiranju da se nadigrava sa protivnikom umesto da igra svoju igru i gradi rezultat. Takva odluka, nakon lakih gresaka, kod njega neminovno vodi u indisponiranost. Sve bi izgledalo mnogo jednostavnije da je igrao agresivno i setao Tomica, cije lateralno kretanje blago receno ne postoji. Can't outslice and outjunk the junkballer, play your game and keep it simple. Sto se polufinala tice, iako Tsonga igra potpuno suprotno od Tomica, Novaka slicna zamka ocekuje i u tom mecu. Dok god Tsongu, umesto dokazivanja u S&V igri i kreativnom nadmudrivanju, drzi "zalepljenog" na backhand i igra agresivno, pobedjuje. Vremena za malodusnost nece biti, Tsonga ce u svakom slucaju imati publiku iza sebe a to je upravo ono sto ga cini izuzetno opasnim. Nadajmo se najboljem.

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

U petak i nedelju Djokovic ce ostvariti skor od 6:0 u setovima i to bez neke prevelike neizvestnosti !!!
I dok je trajao Noletov niz nepobedivosti igrao je promenljivo do polufinala, a onda igrao odlicno, jedino se provukao protiv Marija jednom jer ga je tada potcenio posto je Mari bio u krizi, poraz na RG (koji je poslednje veliko sto je uradio Federer u svojoj bogatoj karijeri)je bila posledica ogromnog pritiska na Noleta zbog mogucnosti prvog mesta, kao i iznenadno uvodjenje teniskih "dzabulani" loptica.

Ovde ima dosta provokatora, ali i realnih pesimista. Taj pesimizam mislim da se pre svega preneo iz fudbala jer od relativno skromnih igraca ocekujemo prva mesta na velikim takmicenjima.
Nikako da shvatimo da je Nole ono isto sto i Mesi u fudbalu, a eto slucajno je nase nacionalnosti. Imam osecaj da bi ga daleko vise postovali da je recimo Italijan ili slicno. A dokaz da je Srbin (Balkanac) je sto on ozbiljno shvata kao protivnike samo Nadala, Federera, Marija, Delpa i po njega neugodnog Tsongu. Od ponedeljka ce biti broj 1, a da bi to zadrzao u narednih par godina morace to shvatanje da promeni.
I jos nesto, to Noletovo otvoreno pokazivanje emocija, kao i Marijevo psovanje, Delpovo nerviranje i samobodrenje, Bagdatisove ludorije mnogo su gotivnije od lazne FederovskoNadalovske "politicke" smirenosti. Mekinro je bio (i ostao)CAR, ko ga je gledao imao je cast, i to se pamti, a ne roboti koji kradom posle cmizdre, ako slucajno ne puknu pa isto demonstriraju na terenu.

Cika Cole

pre 12 godina

Kad se samo setim koliko puta je Novak izgubio slicne meceve. Sve se kao bori, gusto, lomi se, a ono na kraju 3:1 za protivnika.

Tako je bilo i danas, samo sto je sad Novak porastao a Tomic je preuzeo njegovu ulogu. Zanimljiv mec, prilicno gresaka ali i mnogo lepih poena.

Zoki

pre 12 godina

Dobar mec. Pravi mec pred borbu za titulu i mesto broj jedan. Vreme je da Novak pocne sa malo jacom igrom koja nece imati ovoliko oscilacija. Na ovom turniru nema favorita i mislim da ce u finalu igrati Novak i Marej.

Brat_Kavil

pre 12 godina

Tezak mec, teska pobeda.........Nole za razliku od proslih godina ima jedan novi momenat, a to je da dobija i kada lose ide.
Bravo Nole.

Vladan R

pre 12 godina

Pobeda Novaka iskljucivo na iskustvo i mora se priznati da iako Tomic ima veliki potencijal, sreca je da rival u ovom cetvrtfinalu nije bio neki iskusniji teniser. Sa druge strane imam utisak da je Conga eliminacijom Federera Novaku nacinio ogromnu usligu. To kazem iz razloga sto mislim da ovakvu partiju Conga tesko da moze da ponovi jer je verovatno odigrao mec karijere. Sve ovo ide uz odredjenu ogradu, jer nisam uizivo gledao mec vec na osnovu statistike, pracenja rezultata uzivo, odnosno same zavrsnicu petog seta koju sam jedino odgledao. Conga jeste imao vise vinera ali je odnos neiznudjenih gresaka i vinera na strani Federera. Federer je imao i bolji procenat ubacenog prvog servisa zatim bolji procenat osvojenih poena i na prvi kao i na drugi servis. Imao je i desetak vise osvojenih poena na servis rivala. Uz sve to Federer je imao samo jednu jedinu brejk loptu na naspram Conginih 9. Zakljucak je da je Conga prakticno osvojio sve izjednacene gemove, pre svega na svoj servis. To sam i mogao uociti prateci, tokom prenosa Novakovog meca, rezultata preko zvanicnog sajta W kada je u nekoliko navrata Federter dolazio do 0:30 na servis rivala ali bukvalno niti jednom nije uspeo da dodje ni do brejk lopte. I to sve u trenucima kada je rival vec imao dva osvojena seta i kada je svaka greska bila vise nego kobna. Ipak koliko god da ocekujem Novakovu pobedu, prizeljkujuci da prikaze znatno bolju igru nego u ovom cetvrtfinalu, kao i ocekujuci da Conga ne moze ponoviti ovakvu partiju, pomalo se i pribojavam, za ishoda polufinalnog meca, ako Conga ponovi igru kao protiv Federera.

dak

pre 12 godina

@zagreb -tomic je iz hrvatske isto tako kao sto je i predrag stojakovic iz srbije.

Da li to znači da će Tomić igrati za Hrvatwsku jer jedino tad bi oni bili isti, pošto Stojaković nije igrao za neku drugu zemlju.

novosadjanin

pre 12 godina

Tomik je izbacio Soderlinga u tri seta!!!! Eeeeeeeej u tri seta na travi.
Novak je dobio Tomika sa 3 1 posle najgore partije jos od oktobra prosle godine.
Da li vam to nesto govori? Pa govori da je Novak toliko dobar da cak kad odigra najgore moguce, dobije odlicnog tenisera sa 3:1. Meni dovoljno.
Federer je vodio 2:0, pa sta mu to vredi sada...

Dermendziev

pre 12 godina

Tokom meca ,u mojoj glavi, kruzile razne misli:od olova u nogama,pomracenju svesti,zdravstvenim problemima,bioritmu,losem danu Novaka Djokovica.Ali izgledajerino je mogao samo i samo na ovaj nacin pobediti,da ne kazem boljeg,a ono raspolozenijeg za igruo Tomica(mozda je ova meka i na na prvi pogled bezvoljna igra bez rizika bila deo Novakove taktike).Pobeda je pobeda i veca je tim sto je ipak ostvarena protiv ovakvog protivnika.Da je bio drugi protivnik Novak bi sigurno igrao drugacije,sto ce sigurno uciniti u sledecem krajnje neizvestnom mecu sa Tsongom!

Pozdrav!

sasa jokic

pre 12 godina

Nole sta se desilo sa govorom tela, ponovo odmahujes rukama i pravis malodusne face?!
Glavu gore, popravi rad nogu, noge su zakazale i protiv Bagdatisa. Igaras sa Tsongom, sa njim moras da "pletes" po terenu.

Za Novaka, uvek

pre 12 godina

(S, 29. jun 2011 15:55)
(kum, 29. jun 2011 15:52)
(Lord, 29. jun 2011 15:51)
(Aca Znalac, 29. jun 2011 15:50)
(budala sto gleda, 29. jun 2011 15:46)
(dule, 29. jun 2011 15:45)
(Stepa, 29. jun 2011 15:40)
(doktor, 29. jun 2011 15:39)
(GrobaR, 29. jun 2011 15:37)
Dodo, 29. jun 2011 15:34)
(obeliks, 29. jun 2011 15:22)
Evo drugari sad možete svi zajedno da pozdravite Federera(koji se jel'te toliko prepao Đokovića da je pustio Tsongi)i podelite rame za plakanje s njim,a drugi put ne trčite pred rudo.Jadno je.

Dylan Dog

pre 12 godina

Čestitke Novaku Đokoviću na istrajnosti i plasmanu u 5 polufinale GS turnira zaredom.

Moram priznati da sam prijatno iznenađen načinom na koji je meču pristupio mladi Bernard Tomić i karakteru koji je pokazao tokom čitavog njegovog toka. Igrati sa nepunih 19 godina, protiv 2. tenisera na ATP listi, koji je po prikazanoj igri verovatno trenutno najbolji teniser na svetu, na bivšem centralnom terenu Vimbldona, pred prepunim gledalištem, u četvrtfinalu GS-a - složićete se, nikako nije mala stvar. I to nosi određeni pritisak sa sobom. Pomešano sa mladošću i neiskustvom dovelo je do stegnute igre i gubitka prvog seta. Ipak, momak je imao i malo sreće da je preko mreže imao neku "bledu" verziju Novaka, koji mu je pružio mogućnost da se vrati u meč i koji mu je ojačao samopouzdanje do te mere, da je Bernard počeo ozbiljno da preti krajnjim ishodom meča. Sportska drskost koju je pokazivao u pojedinim trenucima, jasno ukazuje da smo imali prilike da gledamo tenisera koji u sebi ima ozbiljan šampionski potencijal. Ako se karijera ovog momka bude odvijala nesmetanim tokom, ne sumnjam da će vrlo brzo zauzeti mesto među glavnim favoritima za osvajanje najvećih turnira.
Naravno, činjenica da je Novak ponovo odigrao ispod svog nivoa nimalo ne umanjuje kvalitet sjajne partije ovog tinejdžera. Odličan je bio na osnovnoj liniji i iznenađujuće dobro pokrivao teren. Igrao je veoma strpljivo i bio jako uporan u nastojanjima da ostane u poenu kada ga je protivnik pritiskao. Pogotovo je bio dobar u teškim defanzivnim situacijama kada je, zamahujući na vreme - iz trka pravio puno direktnih poena. Novak je u intervjuu neposredno posle meča, hvaleći svog maldog protivnika i sam sve rekao.
Mirne duše i čiste savesti se može reći da je Bernard Tomić danas odigrao na nivou top 10 tenisera, pa čak i bolje.

Što se Novakve igre tiče - moram reći da sve vreme imam utisak da on nema dovoljno samopouzdanja da pusti ruku igra onako kako nam je tokom ove godine pokazao da može. To su stegnuti, stidljivi udarci, sa dosta guranja i puno spina, koji padaju plitko, daleko od linija. Sve u svemu, jedna prilično konzervativna i ziheraška igra, u kojoj se ide na 1 brejk po setu i čuvanje svog servisa.
To više liči na nekog "starog Novaka", koji je znao da nas izvede iz takta svojim kalkulantskim ponašanjem i nerezonskim taktiziranjem. "Novi Novak", "terorista" koji ne voli da da poen, a kamo li gem - se još uvek krije iza zavese očigledno poljuljanog samopouzdanja nakon poraza protiv Federera u polufinalu RG-a. Tek ponekad pomoli nos, držeći nas u uverenju da je još uvek tu negde iza ugla i da će se, na zadovoljstvo svih nas, ubrzo vratiti na scenu. Verujem da je razlog tome preveliki pritisak koji Novak oseća zbog toga što je mnogo toga u igri i što je ulog na ovom turniru ogroman.
U tom smislu je njegova pobeda još veća. Nije lako nositi se sa svim tim pritiscima i igrati kada očigledno mnogo toga ne ide - protiv supertalentovanog momka, koji je pun sampouzdanja, pustio ruku i "puca iz svih oružja".

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u daljem toku turnira!

Uzdravlje!

Nomen est omen

pre 12 godina

(Grogy, 29. jun 2011 22:45)
Izvini druže,nisam ni ja tebe lično vređao,samo sam konstatirao da ti komentar nema veze sa stvarnošću.

major Gavrilovic

pre 12 godina

Da li je moguce da usporen snimak najlepseg poena na mecu prekidate reklamama??? Inace, prenos celokupnog Vimbldona je sjajan!

Ivan M

pre 12 godina

Nakon odlicnog prvog seta Nole je odigrao tri ocajna ili losa i dobio uglavnom zbog Tomicevih greski. Morace bolje protiv Conge u polufinalu ako hoce da ima bilo kakve sanse, a o finalu da ne govorim. No, prosao je izuzetno nezgodnog protivnika koji je u zivotnoj formi i protiv kojeg nije imao sta da dobije. Samo hrabro u preostala dva meca!

Nomen est omen

pre 12 godina

Grogy, 29. jun 2011 17:56
Kad bokser dobije po tamburi pa ne zna gde je i izgubi dodir sa stvarnošću,za njega kažu da je grogi.Čitajući tvoj komentar da se zaključiti da si ti poprilično grogi.Samo me zanima jesi li bokser ili je to od rođenja.

Alan Ford

pre 12 godina

Od decembra porasla nezaposlenost !!!Novak bez posla ostavio sve dezurne pljuvace !!!
P.S Gazi Nole sve u nizu broj 1 je tako blizu!!!

papillon

pre 12 godina

Pisem nakon odgledanog snimka, a gledao sam i danas, stream doduse.
Kad gledas ovako na miru, ..., pa Novak je odigrao sve vazne lopte odlicno. Drugi set je takav kakav jeste.
Par brejk lopti je iskoristio pravim majstorstvima. Poslednju narocito. Igrao je koliko treba.
Savija se u ledjima za mnogo lopti. Nije to ni do nogu. Druhacije je nego na sljaci i betonu sa starim lopticama. Evidentno je.
Za Congu servis mora biti barem siguran, ritern preteci a pasing sotovi brzi i precizni. Izlazice Conga na mrezu mnogo cesce nego sto je to realno.

teniska manjina

pre 12 godina

@Inspector Bloch

Izvini ako osećaš da sam povredio Srpstvo u tebi, a nadasve mudrost naše prelepe nacije :) Mada nisam siguran da verujete da sam Srbin. Valjda je samokritika neprihvatljiva u ova blistava vremena.
Ne znam samo odakle ste stekli utisak da ja ne verujem u Đokovićevu igru. Jedino povremeno mogu da posumnjam u njegovu psihu, ali retko.
Mislim da ste svojevoljno želeli da izvučete iz konteksta mog komentara nešto što tamo nije bilo, a što Vas posebno frustrira. Rekao bih mazohistički potez.
Ipak ste nedvosmisleno potvrdili svojom replikom, da je tako na nazovem, suštinu mog komentara. A ja svoje obećanje prekršio i vratio se u ovo rasulo da se uverim još jednom u moje tvrdnje.
Sve najbolje!

Mirko10

pre 12 godina

Pisem pri rezultatu 1:1 u setovima i vodjstvu Tomica 1:0 u 3.setu...
Jednostavno i Djokovic je zivo bice,i mora nekad da padne,al' je on tenutno takav igrac da ce dobiti i ovaj mec,mme kad igra lose,sto je njegov veliki kvalitet,iako je protivnik izuzetno nadahnut,uostalom kao i svi kad igraju protiv velikog sampiona...
P.S. Tomic me neobicno podseca na Ljubomira Fejsu...:)

Bosanac

pre 12 godina

Ocekivao sam laksi mec za Novaka ali najbitnija stvar da je usao u polufinale...nadam se da su losi momenti u igri Novaka ispucani u ovom mecu...Kako stvari stoje u polufinalu ce biti Tsonga...Normalno da sam uz Novaka u tom polufinalu,ne samo u tom mecu vec u bilo kojem drugom mecu i jedva cekam ponedeljak da ATP lista izgleda ovako:
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
Sve u svemu Novaku cestitke za polufinale...MAJSTORE IDEMO DO KRAJA!!!

Trustno1

pre 12 godina

huh, prezive Nole, a i mi. svaka cast na pobedi !

Nole ne igra agresivno, ne diktira tempo. evo Conga pobedio. sta li je bolje za Djokovica ne znam. ali gledamo ga u polufinalu !!!
mozes ti to ! uzmi sad ovaj tourn. !

J. Wolff

pre 12 godina

Bravo legendo. Od dobijanja 1. seta nije išlo glatko, nije išao servis, noge nisu bile lake, bilo je napeto, teško, neizvesno, ali uspeo si Nole.

I mladom Tomiću sve čestitke, vidi se da izrasta u klasu ekstra tenisera.

Grain

pre 12 godina

pazi komentara....hahah...pa nije Novak supermen....da svaki mec igra kao da mu je zadnji u zivotu...aloooo....ko je verovao da ce izgubiti od Tomica, taj ne zna sta je tenis....cak i da se igrao 5 set...zato opusteno...Nole igra polufinale.....gle cuda :)....sa Congom...Federer.....cao kuci....dosta te je bilo.....ali Novak definitivno mora da popravi igtu....pa sta bude....svakako sam uz Novaka bilo u pobedi bilo u porazu :)

B.Gates

pre 12 godina

(Olartikoecea, 29. jun 2011 16:51)
Pa majstore kompjuter ne služi samo za pisanje suvišnih komentara,već se na njemu mogu istovremeno gledati po dva(pa i više)meča.Al' valjda to nisi znao.

Nikooola88

pre 12 godina

Bravo za Noleta! Odrace Congu sigurno, tempirao je formu za polufinale i finale! Samo je ubacivao loptice i nije rizikovao...drugacije se igra Gren slem od ostalih turnira! Zato ce se prava igra Novaka videti u polufinalu!!

Dr.

pre 12 godina

1. Novak je znao da dobija ovaj mec.
2- Novak nije igrao napadacki tenis.
3- Puno je koristio slajz udarce, pa je tim udarcima i gubio poene.
4. Interesuje me vase misljenje, zasto je ovako igrao?

mali radojica

pre 12 godina

Ispade da ovaj mali i nije tako bezazlen ko sto su neki pisali ovih dana. Daj boze da je ovo trenutna slabost Noletova. Lepo mu je krenuo prvi a sta mu sad bi u ovom drugom. Pazi 5:2 za ovog klinca. Sta ce biti kad poraste??? Ipak je Nole car na cvrstoj podlozi, nesto mu ova trava mnogo "zarasla" u formu. Ajde Nole, sta si se opustio, ajde zapni malo pa u polufinale na Roger-a.

..nab..

pre 12 godina

noletov pad u igri je uslijedio nakon nepotrebnog izvinjenja..sto je ujedno znacilo i podcjenjivanje protivnika..da Bog da da se nole vrati..

Dijaspora

pre 12 godina

Nole je bio odlucio da se odmara u drugom setu, sto je prouzrokovalo niz gresaka i mladom je Tomicu dalo krila ....

To ne sme da se radi ...

A sada se Tomic izgleda uplasio da bi mogao da pobedi ....

MARKO;LJUT SAM! :-)

pre 12 godina

Hteo sam da prokomentarisem ovaj mec,ali se pojavi telenor,i tu sam izgubio zelju za svim! Moze li vise da dodje kraj ovoj okvirnoj reklami telenora? Zaista iritira,svestan sam toga da je telenor za to platio,ali zaista meni kao vasem svakodnevnom korisniku,smeta! bukvalno je vise ne podnosim! Nadam se da imate razumevanja i za nas,vase korisnike! imate najbolji sajt za opstu informisanost,pogotovo sport i razni vasi specijali! Nastavite tako,ali nemojte nam remetiti mir u citanju vasih lepis tekstova,sa tim reklamama! Pozdrav iz Kikinde!

Gajetano

pre 12 godina

Tenis je cudna i tajanstvena igra.

Od drugog seta smisljam komentar, i kako cu da objasnim neverovatan Djokovicev pad u 2. setu, srpski mentalitet, i tako to... U isto vreme Federer razbija Congu, vec vodi 2:0 i, cini se, sigurno koraca ka polufinalu u kome ce rasturiti bilo koga ko da mu dodje od ove dvojice. Sve je tako izgledalo u tom trenutku. I nemojte osudjivati nikoga ko je bio dovoljno neoprezan i neiskusan da se tada oglasi sa komentarom.
Naravno, zavrseno je sasvim drukcije i sve pada u vodu. Jeste, nema Nole igru na travi kao na ostalim podlogama, igra suvise stegnuto i ziheraski, izgleda nemocno sa osnovne linije, servis i igra na mrezi ga slabo sluze, nervira se (i svi mi sa njim). I POBEDJUJE! Cilj je ispunjen, odbranio je bodove, ako dobije Congu (a to izgleda mnogo verovatnije nego npr. Federera na travi) eto ga na 1. mestu. A u finalu moze igrati rastereceno kao Tomic protiv njega danas.

Tenis je cudna i tajanstvena igra. I nezahvan za prognozu, osim zaista istinskim poznavaocima ove Igre.

I da zavrsim sa opaskom engleskog komentatora u zavrsnim poenima 2. seta (na ironicni osmeh Djokovica posle ko zna koje neiznudjene greske):
"He is smiling but he is not a happy man." To se naravno odnosilo na taj trenutak.

Pozdrav

Deki

pre 12 godina

To je odlika dobrih igraca da dobijaju i kada su lose odigrali.
Bravo Nole.I ne zaboravite, Nole je ove godine izgubio samo jedan mec

kiza

pre 12 godina

Auuuuu...koliko je li je samo negativaca ovdje!?Pobjedio ga covjek 3-1 i igra kao ocajna itd itd....Ocigledno je da nole nema dovoljno samopouzdanja, a protivnici protiv njega igraju i znaju da ako izgube nije strasno. Tada opuste ruku i opleti. Ovaj mali danas nije bas nesto mnogo izbacivao, a forhend vinere je pravio ko nezdrav. Nole je zasad pokazao strpljenje za svoje lose udarce, i iako se cini da je pomalo bezvoljan, reklo bi se da je previse samokritican. Do polufinala ce to vec zaboraviti jer su sada na redu stvarno velike ribe i sa njima nema zezancije.

Ugljesa

pre 12 godina

Ne kapiram. Sta sad, svi su postali teniski strucnjaci i bez 6-0, 6-0, 6-0 ne priznajete nista? Covjek ima 47-1 ove godine, a i taj 'jedan' je lako mogao da ode na Novakovu stranu, jedna-dvije loptice. Covjek je u polufinalu Wimbledona. Pa sta hocete vi?! Da Novak rjesava sve nase frustracije? I drugi igraju, treba izaci i odigrati protiv svakog. Novak je smapion i to ce i ostati makar i izgubio u petak. A nadam se da nece!

Sreten

pre 12 godina

Ovakvi mecevi su najtezi za igru pored oscilacija koje je Novak imao.Istina je i to da ce Tomic biti dobro plasiran na Atp listi ako ovako nastavi da igra uz dobar rad.

Dragan

pre 12 godina

Koliko je samo "strucnjaka"bilo ubijedjeno da Nole gubi lagano od Federera u polufinalu,probajte da komentariste gadjanje glinenih golubova,moguce da budete uspjesni u prognozama