Tenis 110

Petak, 03.06.2011.

23:22

Novak: "Razočaran sam, neću žaliti"

Novak Đoković je posle poraza od Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa, rekao da je razočaran, ali da neće previše žaliti.

Novak: "Razoèaran sam, neæu žaliti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Miran

pre 12 godina

ZASLUZENO IZGUBIO. Cak ni VELIKI federer nije mnogo uticao na to sto je Djokovic izgubio. Igrao je lose i POKLONIO je pobedu Federeru. Prvi i cetvrti set (oba tie-break-a) je imao u svojim rukama i servirao za set ALI oba puta nije bio u stanju da dobije SVOJ gaim. U oba slucaja je imao 5:4 i servis ali to nije znao da iskoristi. Ako rekord u vezanim pobedama, prvo mesto na ATP i mogucnost da u macu sa Nadalom dodje do Roland Garosa nije bio DOVOLJAN motiv onda je izlisno govoriti o "strashno motivisanom Federeru".

Pedja

pre 12 godina

@FedexFan: ma dosta je bilo noleta, federer je gospodin i u igri i u svemu ostalom.

Federer gospodin...Jel to onaj sto lomi reket, psuje i place ko devojcica ?

Svaka cast Nole, pokazao si i da si u porazu veliki. Samo napred i sve najbolje.

Dejan

pre 12 godina

Znaci nerviraju me nevidjeno ovi zlobni i zavidni luzeri. Jedva su docekali da covek izgubi pa da nadju opravdanje za svoje jadne zivote. Sad je kao sramota da se izgubi od federera, koji je btw bio motivisan kao nikad, a pritom nije imao sta da izgubi

1kch4

pre 12 godina

Samo napred majstore!!!
Ne moze se pobedjivati uvek. Nole je vise puta pokazao da je neverovatno psihicki jak, tako da je samo pitanje dana kada ce biti prvi. Ovo jeste propustena sansa, ali ukoliko zadrzi ovakav nivo igre, bice jos sansi.

Dario

pre 12 godina

@luka, 4. jun 2011 13:29
Upravo zbog svega toga Djokovic nije smeo da izgubi ovaj mec.
U prvom setu na drugi servis ne iskoristiti dve set lopte ga je kostalo meca i istorije.
Ovo ti pricam posto sam gledao vrlo korektan prenos na svajcarskoj televiziji, gde su se komentatori cudili njegovim greskama na skoro dobijene poene i pripisivali to velikoj napetosti, jer hoce sto pre da zavrsi poen.
Upravo zbog onog Federerovog bezobraznog pokazivanja prstom na kraju meca je trebalo da ga dobije, jer je znao da ako izgubi da ce ovaj da mu sipa so u ranu.

francuz

pre 12 godina

RF je svetski trademark i svi ga sirom sveta vole i navijaju za njega.
Nole je srpski trademark. Doduse popularnost mu raste i u svetu, ali se on ipak opredelio na cirilicu. To je to. Ja ga puno cenim, igra prvo za sebe i izgleda da brine o svoj poridici. Tek onda ide Srbija i srpska posla. Kada bi svi bili takvi bilo bi nam mnogo bolje.

Pozajmljen komentar

pre 12 godina

Evo jednog dobrog i realnog komentara sa vaseg sajta povodom Novakovog neverovatnog niza.

"Svi ce oni raditi na licnom poboljsavanju, i Murray i Rafa i Rodger. To treba da uradi i Nole. Ako smem da primetim, njegov servis je medju najslabijima u top 10 i tu bi sigurno mogao napredovati. Pogledajte koliko je Murray bio cvrst dok ga je isao servis. Nole se dosta mucio u drugom delu meca sa svojim servisom i kad bi ga ubacio. Srecom je bio bolji u drugim stvarima, pa je to presudilo, ali nece vecno biti tako. Da je Rodger u formi kao Britanac, lagano bi odservirao za mec. Koliko god mi hvalili svoga, ne sme se uspavati jer nista nece biti lako, moze biti samo teze. Zato se i on mora usavrsavati.
(Sinisa, 17. maj 2011 15:38)"

pre 12 godina

Netočno! Četojević je pratio Novakov susret, a to je bio onaj tip koji navečer jedini nosi sunčane naočale. Kao da namjerno želi pojačati dojam tajanstvenosti.

MiloS

pre 12 godina

Pa naravno da ce da navijaju za Federera kad ne moze da izgubi cele sezone,navijali su da mu se prekine serija;nema to mnogo veze sa bratskom ljubavlju...al,falila mu samo jedna da izjednaci rekord,maler...

Indigo

pre 12 godina

Ovo pisanje o bratskim ljubavima postaje vec iritantno. Probudite se vec jednom ljudi. U svetu su uvek vladalai samo interesi. Interesi i novac. Nista vise! Svako voli samo svoje. I nista vise. U ovom slucaju Francuzi dozivljavaju Federera kao svog i za njega su i navijali. Daleko je to od idealne publike ali zna se ko ce kome.

Indigo

pre 12 godina

Ovo pisanje o bratskim ljubavima postaje vec iritantno. Probudite se vec jednom ljudi. U svetu su uvek vladalai samo interesi. Interesi i novac. Nista vise! Svako voli samo svoje. I nista vise. U ovom slucaju Francuzi dozivljavaju Federera kao svog i za njega su i navijali. Daleko je to od idealne publike ali zna se ko ce kome.

ultrasrbin

pre 12 godina

Fascinantno je da ima toliko navijaca Federera u Srbiji a da ipak su to Grobari koji navijaju protiv Djokovica zna se zbog cega .Isto tako i pljuju teodosica najboljeg igraca Evrope takodje zna se zbog cega.Jadnici...
(Jo, 3. jun 2011 23:27)

ne. ovde si ti jedini jadnik. 90% grobara koje poznajem navijaju za novaka uvek i obozavaju tea kada igra za reprezentaciju. naravno da nece podrzavati tea u klubu posto se nekim svojim izjavama deklarisao kao osoba koja vise mrzi partizan nego sto voli zvezdu.

ultrasrbin

pre 12 godina

reci cu samo francuzi. ne znam nista lepo sto mogu da vezem za tu zemlju. ne racunam sportske pobede, vina i slicno. mene uvek asociraju na I svetski kada su nas vise puta zeznuli, na kusnera, rambuje, anrijevu svetu ruku i ko zna koliko jos podvala. nazalost svoju bratsku ljubav prema srbia i ovog puta su iskazali na krajnje cudan nacin.

Vujadin

pre 12 godina

Joj Fedex, ispeglace te Rafa samo tako. 3-0 laganica. Pa posle mozes da pricas, nisam osvojio nijedan GS u sezoni, ali sam pobedio Djokovica u polufinalu RG!

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Vidim da ovde niko nije primetio odsustvo dr Cetojevica na mecevima Djokovica, da li je to bio razlog nervoze Noleta na mecu? Mislite o tome...

pete

pre 12 godina

Đoković je ovo morao dobiti. Mlađi je od Federera, u naponu je snage sa 24 godine, u životnoj formi. Idealna šansa da osvoji Roland Garos. Ko zna šta će biti sljedećih godina. Njegova karijera neće dugo trajati jer se njegov tenis kao i Nadalov bazira na velikoj fizičkoj potrošnji. U Wimbledonu mu je maksimum polufinale jer se ne kreće dobro na travi. Nadal se polako diže vjerojatno će i sutra osvojiti i u Quinnsu i Wimbledon tako da Đokoviću ni finale Wimbledona neće biti dovoljno za prvo mjesto. Pamtiti će on dugo one olako propuštene set lopte kao i onaj smeč na olimpijskim igrama.

persuasion

pre 12 godina

Majstore, mnogo si mi drag i dao si vise Srbiji nego iko. Hvala ti i ja tu radost necu zaboraviti. Ja sam te ovaj put, ipak zadnji put gledao. Za vise nemam ni zivaca ni vremena. Mislio sam da se promenio i sada si me razuverio. Da igras svo vreme savrseno i odjednom kada je najvaznije - truba. Neka mi neko sledeci put javi ako nesto osvojis. Radovacu se naravno, ali ti ne mogu pomoci uz put i bodriti te iz kola u kolo. Ti zaradjujes novac, a ja da se evo vecno nadam. Ne mogu vise. Sretno

Vec si LEGENDA

pre 12 godina

glavu gore Nole, ionako si vec najbolji...doci ces ti na tron, samo polako..verujemo u tebe....nas si srbenda najveca legenda....

HVALA MAJSTORE!!!

pre 12 godina

Nekad se mora i izgubiti u ovakvoj konkurenciji, nista strasno...NOLE JE NAJBOLJI NA SVIJETU I TO CE DA DOKAZE NA NAREDNIM TURNIRIMA! O ljudskim kvalitetima nema potrebe raspravljati, vidi se koliko je to obrazovan momak i ljudina u pravom smislu te rijeci!

siniša

pre 12 godina

Nadam se da neće previše razmišljati o ovom porazu i da neće, poput Mareja, potpuno pasti u narednim mesecima. Treba da se fokusira na nastavak sezone, do kraja godine će valjda doći do prvog mesta, a ako i ne dođe, nije strašno, bar se trudio. Navijajmo sutra za Fedexa svim srcem :)))samo da ovaj poraz Novaka Rafu ne vrati potpuno u život

srpska majka

pre 12 godina

Х В А Л А Н О Л Е Ђ О Л Е!
Синоћ није ломио рекет као Рођа ономад...
И није плакао као Рођа ономад...
И као јагода на шлагу Рођина изјава да му је ово једна од најдражих победа у каријери...
Ко је разумео, схватиће.
Главу горе,качкет са грбом Србије на главу и само напред.

Kukac

pre 12 godina

Ej bre Srbi, pa zar nikome ne pada na pamet da ceo stadion navija za Federera zato sto mozda VOLE Federera. To vama ne moze da udje u glavu? I da li vam pada na pamet da mozda svi navijaju protiv Djokovica ne zato sto je Srbin, nego zato sto NE VOLE DJOKOVICA! Kao sto niko nije navijao za Lendla, Riosa, a navijali su za Ivanisevica, Safina ili Mustera.

zoran

pre 12 godina

Drao ih je, drao sve od reda pola godine. Pa dosta bre više. Malo i neko drugi da "onjuši" ukus pobede.
Mada, neće dugo uživati, siguran sam...

Goran

pre 12 godina

Ono sto ne valja u svemu ovome je cinjenica da je Novak pokleknuo kad je najvise trebalo. Biti veliki sampion znaci upravo da kad najvise treba pokazes najvise. Cinjenica je da kad se igra sa Nadalom ili Federerom nijanse odlucuju i mozda bas ta sitnica sto nije igrao cetvrtfinale je odlucila. Samo zbog toga ostavljam mogucnost da je Novak veliki sampion . Videcemo u Vimbldonu. To mora da osvoji ako je veliki. To i inace mora da osvoji da bi bio veliki sampion. Bez Vimbldona se niko nije svrstao u red velikih igraca. To ja kao u fudbalu svetsko prvenstvo. Zato Novak treba da bas tu da pokaze koliko je veliki. I da tu uzme br 1 i da uzme Vimbldon. Inace ako to ne ostvari , mislim da ce doci do pada jer onda stvarno nije sampion. Nemojte da ovo shvatite kao kritiku. Ovo su cinjenice, i svi bi ih gledali iskljucivo na ovaj nacin da se ne radi o nasem coveku.

J. Wolff

pre 12 godina

Na terenu i van terena, po sportskim izjavama, Novak je veliki džentlmen i veliki fer plej. Uvažavam ga i volim i nikad ne zameram kad izgubi, pa tako ni ovaj put. Mogu samo zamišljati koliko je razočaran i kako je njemu neizmerno teško, kad je ovaj poraz meni, kao navijaču kao teški kamen pao. I iskreno, nije mi nikakva uteha što je u pitanju najbolji svih vremena-Federer. Da je Nole gubio glatko, pa ajde. Ali 1. set taj brejk -7:5, zadnji set on servira na 5:4 za izjednačenje i 2x mreža.. uh..

Nole legendo, ovih pola godine je bilo nešto fantastično i nezamislivo, a ostvareno. Svi znamo da je jednog dana morao biti prekinut taj niz, a ipak ovaj poraz je breme koje boli-to sigurno znam..Zaboravljaj ga Nole, šalji ga čim pre u zaborav i ne dozvoli da utiče negativno na tvoje samopouzdanje.

Nemoj žaliti, nastavi da radiš, spremaj se, tvoj put je bio uvek izuzetno težak, prepun neočekivanih prepreka i iskušenja koje je trebalo nadvladati. Pratim tvoj put od ranih dana, umem da čitam izmedju redova - nije sve crno belo kako se to prikazuje i čini na prvi pogled.
Sve najbolje Nole, ti si istinski šampion, glavu gore, čeka te još puno sjajnih sportskih trenutaka, siguran sam.. i ne umem da napišem sve što mi se vrzma po glavi..

luka

pre 12 godina

Federer mozda jeste bolji igrac od Nolete,mozda najbolji i svih vremena...Jer ne moze se porediti Vilander,Berg,Agasi i Sampras sa Federerom,kao sto se ne moze porediti Pele,Eusebio,Di Stefano,Maradona sa Ronaldinjom,Mesijem itd...Jednostavno drugi ljudi u drugom vremenu,tako da to i njie objektivno porediti!Samim ti,kazem,Federer jeste najbolji svih vremena,igra najsavrseniji tenis,sto je sinoc i demonstrirao ali ja ne podnosim Federera iz razloga sto koliko god je veliki igrac toliko je mali covjek!Pogledajte samo Noletov stav posle meca,sjetite se samo silnih aplauza i gestikulacija na svaki dobar Fdererov potez,od strane Noleta!Kada ste to vi videli od Fderera???Sjetite se samo koliko je osporavao Noleta i ne samo njega,osporavao bo on i Ndala,ali ga je ovaj toliko lagano pobjedjivao na saljaci te mu to onemogucio!Sjeteite se samo kada je načletila serija losih rezultata od strane Federera,tamo sredinom 2009-te!Sjetite se samo kilko je pkljuvao po sgusnutom rasporedu,igranju po viokim temperaturam,kratkoj pauzi izmedju sezona,kako su mu smetale Noletove povrede,ka glumi,sjetite se kako je kao malo dijete plako posle izgubljenih meceva!Lako je biti gospodin Veliki posle pobede,budi to posle poraza,jer ipak,nije ovo rat,bar ne onaj oruzani,ovo je ''samo'' sport!Nole je lepo pricao i o Nadalu i o Fdereru kada je gubio meceve u nizu od navedenih,pogledajte samo poslednje izjave Ndala,razocarao me...I zato Nole tebi svaka cast,poneo si se kao najveci posle poraza u najbitnijem mecu dosadasnje karijere!Mozda Nadal ima najbolje kretanje,Marej defanzivu,Fedrer sve...Ali jedno nemaju,ljudsku velicinu jer ona je odraz umjeca podnosenja poraza,Nole i kada gubi,na mrezi posle mece,srdacno cestita svakome! Nvedeni jedva pogledaju,valjda su umislili da su nepobedivi,ali tu iluziju,prethodna 4 meseca,razbio im je Nole,prethodna 4 i naredne 4 godine!

Dejan

pre 12 godina

Nema ti zbog cega da zalis...obelezio si veliki uspeh.nisi imao srece bas za taj rekord...Taj rekord Mekenroja jeste izvanredan...ali ti si dosao na jednu pobedu od tog rekorda iako nikad nije bilo teze biti teniser...bio si na korak od rekorda, a za protivnike si imao Nadala, Federera, Mareja...stvarno neverovatni igraci...Mozda statisticki nisi rekord, ali si za svakog malo bolje poznavaoca tenisa, i rekorder, a i za ne poznavaoce najbolji teniser na svetu! Srecno u prestojecem delu sezone!

bane

pre 12 godina

Nemaš zašta da žališ Novače, bio si glavna zvezda Roland Garosa i dvojica lošijih tenisera odoše u finale. Ali ne pobedjuje uvek bolji.. Federer je uz pomoć publike igrao kao u transu i ako ga ikada više bude pobedio moraće opet da upada u onakav trans kao sinoć.
Novak nema nikakvog razloga za brigu, on je sada jedan sasvim novi teniser. Sada sledi još jedno podizanje igre na veći nivo kada se otarasio psihološkog balasta. Federeru je ovo bila verovatno partija života a ne sezone. Skoro svi teniseri sa kojima je igrao ove godine Novak protiv njega su igrali svoje najbolje partije sezone pa evo čak i Federer. I to je jedva izvukao 2 tajbreka. To samo govori kakav je kvalitet Novakovog tenisa čak i ako uspori malo. Jednostavno, najbolji. Dovoljno je bilo čuti Vilandera kako govori kroz stisnute zube da je Novak izašao kao pobednik sa terena, šta dalje komentarisati.
Ne razumem šta je očekivala publika navijajući za Federara? Da znaju nešto o tenisu navijali bi protiv njega jer on i Rafa nemaju ništa novo da pokažu. Biće to još jedna u nizu razbivačina sa 3:0 "najboljeg svih vremena" u tim svojim već pomalo dosadnim finalima.
Bez Novaka Đokovića u finalu nema najboljeg tenisa, nema uzbudjenja. No ove godine Parižani nisu zaslužili da gledaju Đokovića.

Smylo

pre 12 godina

E, ovo kad se krene.."Srbija, Srbine, care, kralju, predsednice..."...tenis je bre gospodski sport, ali to ljudi koji prate tenis "od Novaka" nikad nece razumeti. Kome je ikad bilo bitno odakle je Ivan Lendl? On je bre Ivan Lendl. Ili Muster? Ili Sampras? Tenis je individualan sport, a cinjenica je da su svi oni stanovnici jedne drzave i jednog grada. Monte karlo, Monako.

Žex

pre 12 godina

Šta god neko napisao o tebi, Novače ti si moj heroj i heroj moga naroda. Hvala ti za sve što si uradio za Srbiju... Znaj da postoji velika većina ljudi za koje si ti broj 1 bez obzira na ATP listu. Želim ti reći da smo jako ponosni na tebe i da nema reči kojima bih to mogao izreći. Ti si primer pravog ambasadora svoje zemlje i svog naroda. Neko je dobro rekao : " Glavu gore Novače " jer si svojim rezultatom to zaradio da hodaš uzdignute glave. Svaka ti čast!!!!

Navino

pre 12 godina

Veliki atleta, covek , buduci br1 u tenisu!!!
Ugledajmo se svi na njega, pozitivno samo.

Ajmo Novak , RESET dugme, pa nastavi dalje, PO TVOME !!!

mo ns

pre 12 godina

U ovom ludom vremenu i svemirskom tenisu sve je moguce.Glavu gore ,SRBIJA te ceni i voli a oni sto su ljubomorni njima je sve oprosteno.Prekrsen je kodeks ponasanja zreba na ovom RG jer niko ne zeli da Srbin bude najbolji i da preskoci jednog velikana po broju pobeda.Novakova polovina zreba je bila ispred Nadalove i Nole je trebao da igra prvi mec i jos povreda i predaja Fonjina da Nole ne bi stigao do te famozne 42. je sumnjiva....4.7.2011 NAS NOLE BICE NA KROVU SVETA...NOLE ,MESSI .LeBRON......

Марина

pre 12 godina

Новаче главу горе. Сви смо поносни на тебе. Да нам је бар још неколико Новака где би Србији био крај. Да ли си видео како се Федерер радовао када те је напокон победио_ Није излазио из собе 2 месеца спремајући се са јучерашњи меч. Ти си главна спортска тема већ 5 месеци. Многима је то сметало.
Бићеш први за неколико недеља. Срећно на Вимблдону и јоч једном главу горе царе

Nishlija

pre 12 godina

Kakvi da zalish, treba da te slavimo VITEZE srpskog naroda!, gledaj napred i znaj da si ponos ove zemlje. Pokazao si da si ljudina i primio poraz dostojanstveno sa osmehom na licu i ako su se mnoge stvari urotile protiv tebe (pocetak meca u 18h, igranje u sumrak,publika,sudija koji te opominje u vaznim trenutcima, predaja onog zabarcica-pa mogao je 1 set da odigra pa da onda preda mec. Nego sta je tu je IDEMO DALJE ) . Ne samo da si teniska velicina i jedan od najboljih igraca svih vremena vec si kao covek mnogo veci od mnogih koji drze ili su drzali teniski reket. Hvala ti na radosti koju dajesh ovom narodu i zelim ti sve najbolje u sportu i u privatnom zivotu. NOVAK DjOKOVIC PONOS SRBIJE!!!!!

Ljubisav Milošev

pre 12 godina

Nije strašno što je izgubio, od juče boljeg od njega. Tenis se igra "glavom". Samo neka nastavi tako. Ustvari, mora još više raditi na svojoj igri: da od početka poena drži tempo i diktira igru.

master and servant

pre 12 godina

Ovaj rekord od 42 pobede mu je nazalost propao ali moze da obori drugi rekord. Naime niko dosad nije uspeo da osvoji 5 Mastersa u istoj godini a on ih vec sada ima 4. Prema tome ima za sta jos da se bori pored prvog mesta naravno.

Milan

pre 12 godina

Ono sto me je najvise razocaralo tokom meca nije ni Novakov slab servis, ni superioran Federer vec Francuzi... na svaki odlican poen Djokovica jedva primetan aplauz a na svaki uzasno glup poen u koris Federera ovacije... jos ako Novak izbaci lopticu u aut to je aplauz jaci... nista mi nije jasno?! Da li su to mozda frustracije zato sto vec dugi niz godina francuzi nemaju pristojno dobrog tenisera ili jednostavno nesto drugo...

Bucko koji ne lazmisla

pre 12 godina

Dragi naš Nole, nemaš razloga da žališ, jer je i ovo što si postigao rezultat vredan divljenja.Samo hrabro napred u nove pobede!

zoran

pre 12 godina

Na zalost jos jednom se pokazalo da servis moze da ga izda. To mu je daleko najslabiji udarac i veliko je chudo da je i ovoliko uradio sa tako prosecnim servisom. Rodja ga je juce bas na taj pochetni udarac dobio. Savrsena serva. Novak je odigrao 70% mecha na drugu servu. TAko se Rodja ne mzoe dobiti. Vidis e da Novaku to nije prirodni udarac. Muchi se dok ga izvodi. Videcemo kako ce se izboriti sa tim. Ako bi serva bila bar na nivou jednog Zimonjica, Troickog...Novak bi bukvalno bio nepobediv. Ovako, on za svaki poen mora jako puno da radi. Svaki njegov gem traje jako dugo, dok je ,juche, masu gemova Rodja zavrsavao za jedan minut i odmah prebacivao pritisak na Novaka.

Ponosan

pre 12 godina

Boze,kako je lepo biti pripadnik istog naroda kao i Novak.Uzivam,hvala tebi majstore za sve radosti,neka ti dobri gospod bog da zdravlja,lepo je biti Srbin kad ti igras.

jasmin

pre 12 godina

ma šta je vama ljudi da non stop veličate federera kao najboljeg tenisera svioh vremena. pogeldajte malo liste po internetu. federer s enalazi tek u mozda prvih 10. tu su sampras, connors, bjorg,MCnroe. i jos mnogi koji su osvajali vise turnira i vise godina bili prvi na rang listi. prestanite vise velicati federera. on mora jos barem 4 godine biti prvi da bi stigao sve te velike igrace

Borko

pre 12 godina

Neću da znam i neću nijednu tvoju reč da zapamtim, kao ni pseudonim, jer Novak nikoga nikada neće gaziti nego će pobeđiveti i gubiti, kao i svi sportisti sveta. Šta znače ove tvoje preteće reči? Da li je to patrijotizam? Nacionalizam? Nije Federer Novakov neprijatelj da bi ga ti nepozvan štitio. Stoput ste uoči meča pretili srbstvom, bodrili Novaka ne kao tenisera nego kao Srbina koji kreće u boj. "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova." (D. Kiš). Veliki je pisac to rekao.

Ilke

pre 12 godina

Ljudi bezveze se lozite da ce Federer da pobedi Nadala! Odakle vam osnove da to kazete? Nadal uvek odere Federera u finalu ma kako ovaj igrao! Djokovic je jedini mogao da pobedi Nadala i to samo ako bi igrao kao u Rimu i Madridu. Da je Djokovic bio 100% fokusiran i u zoni juce Federer bi juce bio pobedjen sa 3:0. Psiha je juce popustila i to govori i ogroman broj neiznudjenih gresaka (41, naspram 40 vinera). Djokovic kada igra dobro mreza i izbacivanje lopte u aut(pola metra) ne postoje za njega(kao i za Nadala)! Najbolji pokazatelj koliko lose je Novak odigrao u ovom polufinale bice finale i lagana pobeda Nadala u tri seta.
Novaku zelim da se sada malo odmori i opusti i da ponovo napadne prvo mesto, jer za to apsolutno ima kvaliteta. Kao sto je Vilander rekao za Novaka kada igra dobro: "This is the closest you can get to a video game"

Miko

pre 12 godina

Cestitke obojici za maestralnu igru i veliki mec.
Nole zna koliko je Federer morao da radi da bi ovoliko popravio kretanje i bekhend(skoro bez greske).Servis mu je uvjek bio ubojit i sada je samo putio ruku,jer je bio bez opterecenja.Igrao je svoj najbolji tenis na sljaci.Prvi put nije bio faforit na jednom GS i to mu je puno pomoglo.
Nole je bio na jednu nijansu slabijem nivou.Raduje da je i pod ovolikim pritiskom i protiv najboljeg izdanja najboljeg tenisera,bio u situaciji da pobjedi.Dokaz da je postao ravan najvecima.Los je momenat poraza,ali ce Nole kao i do sada izvuci najbolje iz njega.Predlazem mu da odmah zapocne slicnu seriju pobjeda,to je najbolji lijek.
Stvarno se nema sto zamjeriti,osim eventualno izbora patika,koje su doprinijele porazu u solidnoj mjeri.
Naprijed Nole.Nauciosi Rafu i Rodzera u ovih pola godine kako se igra,a sinoc si im pokazao i kako se sportski gubi.Uz tebe ce i oni biti jos veci.
Cijela Podgorica je sinoc bila uz tebe,majstore.

Kole

pre 12 godina

Nole, glavu gore! Svakom od nas dodje dan kada ti jednostavno ne ide i to je to. Sinoc ti je falilo sve ono sto si do pre neki dan imao, od strahovitog samopouzdanja, vrhunskih i preciznih udaraca kojima si lomio protivnike, gresaka koje si uspevao da svedes na krajnji minimum, pravovremene promene ritma itd....ali za sve sto ti se sinoc dogodilo je kriv samo los dan i nista vise! Uopste ne sumnjam da ces vrlo brzo biti broj 1 , jer to odavno zasluzujes! AJMO NOLE JER SI TI PONOS SRBIJE!

Acke

pre 12 godina

Zapamtite ovo, i znajte: Novak više nijedan meč u životu neće izgubiti od Rodžea. Gaziće ga sa po 3:0, gde god ga bude sreo i igrao sa njim! Motivacija za igranje protiv Rodžea od juče postaje nešto više od igre, rekao bih želja za osvetom! Jer kada nekome srušiš ovako nešto, taj ti to neće nikada zaboraviti.
Setite se ovog komentara svaki sledeći put kada se budu sastajala ova dva momka - 3:0 (ili 2:0) za Noleta biće uvek, svaki put :)

123

pre 12 godina

Ne verujem da ce biti prvi posle Vimbldona zato sto mu je trava najslabija podloga. Ali, on bi mogao biti prvi vec sutra. U svakom slucaju, sa ovim nivoom igre uskoro ce biti prvi.

Wimbeldon je tvoj

pre 12 godina

Glavu gore. Nista poraz od najboljeg tenisera svih vremena ne znaci. Motivacija vise za Wimbledn. Rekorde u nizu bez poraza niko ne pamti to je za statistiku. Vazno je koliko se love slilo u kasicu, da li si bio prvi na ATP i koliko Grand Slamova. A svega ce to jos bith

Đorđe

pre 12 godina

Imam utisak da smo nerealni. Svi ovde pričaju o Đokovićevoj koncentraciji, Federerovoj sreći, publici, da je Đoković uradio ono sigurno bi dobio itd.
Pa valjda se i Federer nešto pita. Njega ne zanimaju mastersi, ne juri prvo mesto i skoncentrisan je na grem slemove. A kad je Rodžer motivisan i kada da svoj maksimum Đoković se ne pita mnogo. Udarajte minuse do mile volje, ali Đoković nije, niti će biti najbolji teniser svih vremena. To je Federer. A Đoković treba da bude presrećan zbog ostvarenih rezultata, a Srbija ponosna na njega jer nas reprezentuje na najbolji mogući način. Postigao je enorman uspeh kao retko koji Srbin i to svako mora da poštuje, ali malo realnosti nije na odmet. Mnogo još Đoković treba da radi i pobeđuje da bi uopšte mogao da se upoređuje sa Federerom.

nikol dž.femija

pre 12 godina

A za čim žaliti? Polufinale Garosa i to drugi put!

Nema se šta žaliti, jer ako se sa ovim nije srećno i zadovoljno, verovatno se nikada ni neće biti, što bi rekli stari, stari. A Novak jeste srećan, zadovoljan i uspešan, jer dobro zna ko je, šta je, odakle je i šta je sve postigao.

2011.godina Novakovih pobeda, za sada, SEDAM:

1.Australian Open
2.Dubai
3.ATP Masters Indian Wells
4.ATP Masters Miami
5.Belgrade
6.ATP Masters Madrid
7.ATP Masters Rome

U nizu 43 pobede a sa Hopman kupom 46, od početka godine 41 pobeda, na večnoj listi pobeda od početka godine 2.ikada, a 1. u 21.veku, zatim na večnoj, večnoj listi pobedničkog niza uopšte 3. svih vremena, a 1. u 21.veku !!! Srbin !!!!

SETIMO SE Monike. Neka je Nole živ i zdrav. Setimo se Čavića i kradje. Novak je još dobro i prošao.

BRAVO ZA NOVAKA i ZA NAS!

Zivana

pre 12 godina

Nema mesta razocaranju, naravno mogao si i da dobijes ovaj mec uz malo srece. Nisi igrao kako umes i znas a Fedex je licio na sebe iz vremena kada je harao.

Nole Ti si nas ponos i kada gubis i kada dobijas, glavu gore i nastavi putem koji si sam sebi trasirao.MNOOOOOOOGO Te volimo !!!

N O L E, T I S I S V E S T O I M A M O ! ! !

malosoli

pre 12 godina

Bravo Nole!
Da si ga pobedio to bi bila samo još jedna pobeda.
Najveća satisfakcija je to što je Federer izjavio da mu je ovo jedna od najdražih pobeda u karijeri.
Niz bi kad tad morao biti prekinut.
Odmori se i uzmi Vimbldon i završio si posao.:)

Rekord Mekinroa

pre 12 godina

Mnogi mediji se izražavaju neprecizno o rekordu Mekinroa, a opet ga često ističu. Zato bih voleo da navedem sledeće podatke. Početak kalendarske godine ne poklapa se uvek sa početkom sportske sezone, i to je bio slučaj i u godini koju je Mekinro započeo sa 42 pobede (1984). Prve tri pobede pripadale su završnom turniru (ekvivalentu današnjih ATP Finala) *prethodne sezone*, koji se igrao počev od 10. januara i gde je Mekinro dobio Krika, Vilandera i Lendla, a onda je usledilo još 39 pobeda na početku nove sezone. Dakle, Đoković je oborio jedan rekord Mekinroa (početak sezone, 41 prema 39) i prestigao ga na večnoj listi nizova (43 prema 42 uzastopne pobede), ali nije oborio rekord "od početka godine", koji zapravo nije ni prirodan ni bitan i koji je ATP počeo da forsira zato što priče o obaranju rekorda, a posebno onih koji su decenijama stari, pomažu popularizaciji sporta. Ko ne veruje iznetim podacima, neka baci pogled na ATP sajt i "Playing activity" Džona Mekinroa za sezone 1983. i 1984.

Dax

pre 12 godina

Nole,care,ne zali ni najmanje za ovim porazom.
Napravio si fenomenalan rezultat u ovoj godini i ja sam ponosan na tebe.
Dobro,danas ti nije islo kako ti umijes,Fedex je odigrao mec godine,sreca je pratila njega,a ne tebe,a publika je pretjerala u navijanju samo za Rodzera.Kako razumjeti publiku kad vristi i skace na noge poslije Noletove duple servis greske.To je zaista nisko i nerazumljivo,pogotovo u jednom Parizu..
Nole,junace,pred tobom je citavi niz godina i mnogo,mnogo ovakvih turnira na kojima ce se nekada pobjedjivati,a nekada gubiti,ali upamti jedno,mi smo uvijek s tobom i uvijek cemo te voljeti.
Prvo mjesto ti je na dohvat ruke i ja sam siguran da cemo vrlo,vrlo brzo to zajedno proslaviti.

Sremac

pre 12 godina

Federer u odnosu na Novaka neće imati više navijača samo u Srbiji i verovatno Italiji i Kini. Uostalom, ne zaboraviti ko je Francuze pobedio u finalu Davis kupa.

JASMINA

pre 12 godina

Hvala ti sto postojis. Mislim da si pobedio sam sebe. Smatram da si heroj srpskog sporta a i naroda. Sve sile koje su moge da se umesaju su uplele prste. Kakav bi to podvig bio da se skine jedan Amerikanac s trona, i s toga ti je i prethodni mec bio predat i zato si igrao ove kasne meceve. Zato budi hrabar i pre svega pametan i akumuliraj snagu za dalje uspehe. Volimo te.

Chevanton

pre 12 godina

Ma nema veze Nole, ti si naš kralj i naša legenda i dalje! Federer je majstor, mora mu se priznati. Odigrao je kao u najboljim danima, dok je Novaka malkice sputala nervoza zbog broja 1. Videlo se da Nole nije bio baš pravi, možda i zbog velike pauze, ali nema veze sada. Apsolutno ništa mu se ne može zameriti, niti treba.
Do sada je Novak ove godine već napravio čuda, a ne sumnjam i da će biti još bolji u mesecima koji dolaze. U svakom slučaju, iz ovog meča je sigurno nešto naučio (što reče Karlović), pa će iz svega ovoga sigurno izaći jači za to iskustvo.
U finalu prognoziram pobedu Feda. Ako ga bude služio servis kao protiv Noleta, mislim da Nadal neće moći da ga dobije, iako će sigurno biti neizvesno. Nadal je do sada na ovom turniru prolazio sa sigurnom igrom, uz malo vinera i uz puno grešaka protivnika. U finalu će igrati protiv igrača koji vrlo malo greši, koji ima bolju tehniku, a i u boljoj je formi i pun samopouzdanja posle pobede nad najdominantnijim igračem ove godine.

duda13

pre 12 godina

Ne trebas ni da zalis ni da budes razocaran. Pokazao si da imas i znanje, i srce i hrabrost, iako si na terenu imao i publiku ,u velikom broju, protiv sebe.Glavu gore i teraj napred.

red devil 011

pre 12 godina

Ko nije ponosan na Djokovica ne treba da prati srpske sportiste, a time ni da se javlja na vestima u vezi istih. Ovaj momak je ono sto bi svi nasi sportisti, a i svi mi trebali da budemo. To sto je usput postao i poznat pa ga mnogi (ukljucujuci i rodjenog oca) koriste radi samopromocije nije njegova krivica, vec teret sa kojim mora da zivi i radi. Federer je odigrao sigurno svoj najbolji mec u poslednjih godinu dana, imao je i veliku podrsku Pariske publike koju je zasluzio u prethodnim godinama- i na jednoj i na drugoj stavci mu treba cestitati. Ok je sto ga je Novak pecnuo u vezi srece na ovoj konferenciji, jer je i Federer u proslosti radio njemu slicne stvari, izmedju ostalog i pre ovog meca (u vezi pritiska). Ja cu zeljno iscekivati njihov sledeci susret jer pre svega volim ovaj sport, a onaj ko je gledao Mareja i Nadala zna koliko je mec Djokovica i Feda bio kvalitetniji i atraktivniji, kao i uvek uostalom. Do sledeceg puta. Jos jednom cestitke Novaku na najduzem pobednickom nizu u poslednjih 19 godina, kakav nisu postigle ni legende poput Samprasa pa i samog Federera, BRAVO NOLE!!!

jelena

pre 12 godina

Kakav kralj ovaj Novak - uopste me ne bi iznenadilo da stvarno i misli ovo sto je izjavio, iako zvuci frazeoloski. Tako se radi, a ne kao neki sto placu kad izgube... Kaze covek: "Znam kako da se ponasam..." Kapa dole, po ko zna koji put!

P.K.

pre 12 godina

Nole napravio si cudo.Veliki si i u porazu.Ipak, najbolji si i nastavi samo kao do sada.Prvo mjesto ti nece izmaci.Uz malo srece sve je moglo biti drugacije.Tvoje vrijeme dolazi!

Vladan R

pre 12 godina

Svima onima koji su kritkovali Noleta recima da je limitiran i da nikad nece biti prvi, pa i ako bude prvi bice to veoma kratko, zeleo bih da im objasnim koliko je "lako" to biti. Novak je prakticno pola godine bio ne porazen, i pri tom je osvojio GS i 3 mastersa. Ima niz od 41 mec, pobedivsi izmedju ostalih tri puta najboljeg svih vremena i cetiri puta, od cega dva puta na sljaci, najboljeg upravo na sljaci svih vremena. I ako recimo Nadal odbrani sve bodove do sredine jula a Novak samo ne udje u F na W, Nole ostaje drugi. Sa druge strane ako Federer osvoji RG, Novak hoce biti prvi od ponedeljka, ali ako sad Federer nastavi niz pa osvoji i W a Novak recimo izgubi pre SF(potencijalno to bi bio jedini pravi kiks u 2011, mada recimo ako naleti na Del Potra pitanje je koliki je to kiks), Federer ga tek posle nekih mesec dana pretice na mestu br1. samo za 5 i slovima pet bodova. Valjda je svima jasno koliko je tesko doci do prvog mesta odnosno koliko je tesko zadrzati ga i na nekoliko nedelja a kamoli biti prvi nekoliko godina. U svakom slucaju Novaku sve cestitke i za celu karijeru i za ovaj niz i za dva GS, uz zelju da od ponedeljka konacno bude i br1.

Sale nacionale

pre 12 godina

Steta! Ko da sam ja izgubio, uzas... Bas tupav momenat da se izgubi, ali inat je proradio kod Fedexa i kraj, osetio je da pada u senku i to mu se nimalo nije dopalo.
Ajde Novace, sada opet jedan simpatican niz od 8 pobeda i titule i Vimbldonu :)
IDEMO!!!

Boris

pre 12 godina

Svaka čast veliki si i veliko je ono šta si izgradio. Samo nastavi tako pozitivno. Čast je naša uživat u tvojoj igri. Ti si jedan i jedini.

mikiiboy

pre 12 godina

glavu gore kralju! za mene si uvek broj 1, koji god bio na listi! i kada gubis, ti si i dalje moj idol i najbolji sportista kojeg je Srbija ikada imala! ponosim se tobom, ponosan sto sam Srbin zbog tebe!

Go Tipsa

pre 12 godina

Velika dominacija se nastavlja! Ovo je bila samo jedna bitka i poraz iz kog se moze mnogo nauciti....... Nole ce osvojiti jos dosta GS ili imati ovakvih prilika na GS bar jos 20, tako da i nije neki smak sveta. No 1 je Novak od nedelje pa do 2020!!!

Jo

pre 12 godina

Fascinantno je da ima toliko navijaca Federera u Srbiji a da ipak su to Grobari koji navijaju protiv Djokovica zna se zbog cega .Isto tako i pljuju teodosica najboljeg igraca Evrope takodje zna se zbog cega.Jadnici...

kursula

pre 12 godina

Sve stoji ali sramota da se na tako cuvenom gren slemu polufinalni mec sa ogromnom vaznoscu igra u sumrak, Francuzi obrukali ste se maksimalno i kao organizatori i kaop navijaci!

roman empireY

pre 12 godina

Ma Nole toj seriji je morao doći kraj,zlobnici će reči gde baš sada kada si pobedom mogao da preuzmeš prvo mesto na rang listi i izjednačiš rekord po broju uzastopnih pobeda od Johna McEnroea ali nije sramota izgubiti od najboljeg tenisera svih vremena Rogera Federera.Samo napred Nole,odmori se malo,pa juriš na Wimbledon.

evroskeptik sa pokrićem

pre 12 godina

Nek' mi još neko kaže da sam paranoik i teoretičar zavere kad tvrdim da nas ne voli skoro ceo svet i da treba da se okrenemo samo prijateljima.
E pa i ovako, sa ovakvom "publikom" se dokazuje da sam u pravu, jer ni jednog razloga za onakvo divljačenje nema osim Novakove nacionalnosti. Ali i mene (i znam još mnoge) zbog toga sve više boli uvo...

doktor

pre 12 godina

Psihicki odmor ,pa novi niz!Ono sto je tebi bilo na ledjima ,tesko bi i nadcovek izdrzao... Fed je jos juce rekao da je ogroman pritisak na Noletu!! Vilander,posle meca:"NOVAK ODLAZI KAO POBEDNIK S TERENA!", a vi pljujete Maca!.. Na zalost,sve sto sam u najavi predvideo desilo se..NAPRED NOLE!!!!

Ognjen

pre 12 godina

Samo glavu gore, nije sramota izgubiti od najboljeg tenisera svih vremena! Apeluj na "navijače" iz Srbije da prekinu sa teorijama zavere (masoni naredili da se igra u sumrak, onaj ti predao meč jer je bio ucenjen od templara itd.) jer ti takve gluposti samo nanose štetu. Ihaaaj ima da igraš još godinama, biće i pobeda i poraza! Samo napred!

max

pre 12 godina

Nole opet ti je falio dobar servis.Da je Federer servirao kao ti glat bi ga tukao.Moraš poraditi na servisu,a ne da ti uspešnost prvog servisa bude oko 60%.

Nikola-Zemun

pre 12 godina

Nole ti si car.Najbolji si sportista svih vremena kod nas.Jer imati niz od 41.pobede u ovakvoj konkurenciji vrhunskih tenisera...,pa Mekinro bi mozda nanizao 25 pobeda. Nedaj se...Bices prvi uskoro...Zelim da i dalje predstavljas Srbiju kako si je i do sada predstavljao.Ti si jedino nase svetlo u ovom tunelu...

djomla

pre 12 godina

Nema za cime da zali, bice prvi posle Vimbldona! To nije nikakav lazni optimizam, vec realnost. Ovo je jos jedna decija bolest koja mora da se prodje na putu do prvog mesta. Treba izdzati pritisak kad je najvaznije. Verujem da je naucio lekciju, trebalo mu je par poena. Federer je dosao potpuno miran, nije imao sta da izgubi. Cestitke Noletu, borio se hrabro, malo je falilo! Sve najbolje!!!

likica

pre 12 godina

Svaka cast u svakom pogledu,junacki
igrao,junacki podneo poraz,bitno je
ono sto Ti Nole imas u srcu i sto te cini PRVIM,JEDINIM i NEPONOVLJIVIM.U tvojim ocima stanuje kosmos,a u srcu nosis ljubav prema svome narodu i Svevisnjem.Hvala ti sto postojis !

mezzano

pre 12 godina

Džentlmenska izjava, nema šta. Ne volim kad ljudi izgube, pa su im krive sudije, organizatori, horoskop... Svaka čast. Ovom izjavom je dobio poen kod mene.

soni

pre 12 godina

Odmerena izjava, sem ovog dela o bitnim poenima, federer je imao 3/22 brek lopte do kraja cetvrtog seta, tako da nije bas igrao maestralno vazne poene...
Inace ne svidja mi se nacin komentarisanja na vesti o samom mecu, mislim svi se slazu da je fedex najbolji svih vremena, a onda napisu da je odigrao jedan od najboljih meceva u zivotu a nole prosecno pa je jedva dobio, pa po tome ispada da je novak daleko veci igrac od federera??? Mada ko sam ja da mi se nesto svidja ili ne svidja...
u svakom slucaju nole odmori do wimbledona pa da ga docekas kao broj jedan ako fedex dobije rafu u nedelju, mada kad se setimo kako on pada kad treba da igra sa rafom sve je moguce...

evroskeptik sa pokrićem

pre 12 godina

Nek' mi još neko kaže da sam paranoik i teoretičar zavere kad tvrdim da nas ne voli skoro ceo svet i da treba da se okrenemo samo prijateljima.
E pa i ovako, sa ovakvom "publikom" se dokazuje da sam u pravu, jer ni jednog razloga za onakvo divljačenje nema osim Novakove nacionalnosti. Ali i mene (i znam još mnoge) zbog toga sve više boli uvo...

kursula

pre 12 godina

Sve stoji ali sramota da se na tako cuvenom gren slemu polufinalni mec sa ogromnom vaznoscu igra u sumrak, Francuzi obrukali ste se maksimalno i kao organizatori i kaop navijaci!

mezzano

pre 12 godina

Džentlmenska izjava, nema šta. Ne volim kad ljudi izgube, pa su im krive sudije, organizatori, horoskop... Svaka čast. Ovom izjavom je dobio poen kod mene.

djomla

pre 12 godina

Nema za cime da zali, bice prvi posle Vimbldona! To nije nikakav lazni optimizam, vec realnost. Ovo je jos jedna decija bolest koja mora da se prodje na putu do prvog mesta. Treba izdzati pritisak kad je najvaznije. Verujem da je naucio lekciju, trebalo mu je par poena. Federer je dosao potpuno miran, nije imao sta da izgubi. Cestitke Noletu, borio se hrabro, malo je falilo! Sve najbolje!!!

nikol dž.femija

pre 12 godina

A za čim žaliti? Polufinale Garosa i to drugi put!

Nema se šta žaliti, jer ako se sa ovim nije srećno i zadovoljno, verovatno se nikada ni neće biti, što bi rekli stari, stari. A Novak jeste srećan, zadovoljan i uspešan, jer dobro zna ko je, šta je, odakle je i šta je sve postigao.

2011.godina Novakovih pobeda, za sada, SEDAM:

1.Australian Open
2.Dubai
3.ATP Masters Indian Wells
4.ATP Masters Miami
5.Belgrade
6.ATP Masters Madrid
7.ATP Masters Rome

U nizu 43 pobede a sa Hopman kupom 46, od početka godine 41 pobeda, na večnoj listi pobeda od početka godine 2.ikada, a 1. u 21.veku, zatim na večnoj, večnoj listi pobedničkog niza uopšte 3. svih vremena, a 1. u 21.veku !!! Srbin !!!!

SETIMO SE Monike. Neka je Nole živ i zdrav. Setimo se Čavića i kradje. Novak je još dobro i prošao.

BRAVO ZA NOVAKA i ZA NAS!

likica

pre 12 godina

Svaka cast u svakom pogledu,junacki
igrao,junacki podneo poraz,bitno je
ono sto Ti Nole imas u srcu i sto te cini PRVIM,JEDINIM i NEPONOVLJIVIM.U tvojim ocima stanuje kosmos,a u srcu nosis ljubav prema svome narodu i Svevisnjem.Hvala ti sto postojis !

Acke

pre 12 godina

Zapamtite ovo, i znajte: Novak više nijedan meč u životu neće izgubiti od Rodžea. Gaziće ga sa po 3:0, gde god ga bude sreo i igrao sa njim! Motivacija za igranje protiv Rodžea od juče postaje nešto više od igre, rekao bih želja za osvetom! Jer kada nekome srušiš ovako nešto, taj ti to neće nikada zaboraviti.
Setite se ovog komentara svaki sledeći put kada se budu sastajala ova dva momka - 3:0 (ili 2:0) za Noleta biće uvek, svaki put :)

Ognjen

pre 12 godina

Samo glavu gore, nije sramota izgubiti od najboljeg tenisera svih vremena! Apeluj na "navijače" iz Srbije da prekinu sa teorijama zavere (masoni naredili da se igra u sumrak, onaj ti predao meč jer je bio ucenjen od templara itd.) jer ti takve gluposti samo nanose štetu. Ihaaaj ima da igraš još godinama, biće i pobeda i poraza! Samo napred!

Jo

pre 12 godina

Fascinantno je da ima toliko navijaca Federera u Srbiji a da ipak su to Grobari koji navijaju protiv Djokovica zna se zbog cega .Isto tako i pljuju teodosica najboljeg igraca Evrope takodje zna se zbog cega.Jadnici...

doktor

pre 12 godina

Psihicki odmor ,pa novi niz!Ono sto je tebi bilo na ledjima ,tesko bi i nadcovek izdrzao... Fed je jos juce rekao da je ogroman pritisak na Noletu!! Vilander,posle meca:"NOVAK ODLAZI KAO POBEDNIK S TERENA!", a vi pljujete Maca!.. Na zalost,sve sto sam u najavi predvideo desilo se..NAPRED NOLE!!!!

luka

pre 12 godina

Federer mozda jeste bolji igrac od Nolete,mozda najbolji i svih vremena...Jer ne moze se porediti Vilander,Berg,Agasi i Sampras sa Federerom,kao sto se ne moze porediti Pele,Eusebio,Di Stefano,Maradona sa Ronaldinjom,Mesijem itd...Jednostavno drugi ljudi u drugom vremenu,tako da to i njie objektivno porediti!Samim ti,kazem,Federer jeste najbolji svih vremena,igra najsavrseniji tenis,sto je sinoc i demonstrirao ali ja ne podnosim Federera iz razloga sto koliko god je veliki igrac toliko je mali covjek!Pogledajte samo Noletov stav posle meca,sjetite se samo silnih aplauza i gestikulacija na svaki dobar Fdererov potez,od strane Noleta!Kada ste to vi videli od Fderera???Sjetite se samo koliko je osporavao Noleta i ne samo njega,osporavao bo on i Ndala,ali ga je ovaj toliko lagano pobjedjivao na saljaci te mu to onemogucio!Sjeteite se samo kada je načletila serija losih rezultata od strane Federera,tamo sredinom 2009-te!Sjetite se samo kilko je pkljuvao po sgusnutom rasporedu,igranju po viokim temperaturam,kratkoj pauzi izmedju sezona,kako su mu smetale Noletove povrede,ka glumi,sjetite se kako je kao malo dijete plako posle izgubljenih meceva!Lako je biti gospodin Veliki posle pobede,budi to posle poraza,jer ipak,nije ovo rat,bar ne onaj oruzani,ovo je ''samo'' sport!Nole je lepo pricao i o Nadalu i o Fdereru kada je gubio meceve u nizu od navedenih,pogledajte samo poslednje izjave Ndala,razocarao me...I zato Nole tebi svaka cast,poneo si se kao najveci posle poraza u najbitnijem mecu dosadasnje karijere!Mozda Nadal ima najbolje kretanje,Marej defanzivu,Fedrer sve...Ali jedno nemaju,ljudsku velicinu jer ona je odraz umjeca podnosenja poraza,Nole i kada gubi,na mrezi posle mece,srdacno cestita svakome! Nvedeni jedva pogledaju,valjda su umislili da su nepobedivi,ali tu iluziju,prethodna 4 meseca,razbio im je Nole,prethodna 4 i naredne 4 godine!

roman empireY

pre 12 godina

Ma Nole toj seriji je morao doći kraj,zlobnici će reči gde baš sada kada si pobedom mogao da preuzmeš prvo mesto na rang listi i izjednačiš rekord po broju uzastopnih pobeda od Johna McEnroea ali nije sramota izgubiti od najboljeg tenisera svih vremena Rogera Federera.Samo napred Nole,odmori se malo,pa juriš na Wimbledon.

max

pre 12 godina

Nole opet ti je falio dobar servis.Da je Federer servirao kao ti glat bi ga tukao.Moraš poraditi na servisu,a ne da ti uspešnost prvog servisa bude oko 60%.

srpska majka

pre 12 godina

Х В А Л А Н О Л Е Ђ О Л Е!
Синоћ није ломио рекет као Рођа ономад...
И није плакао као Рођа ономад...
И као јагода на шлагу Рођина изјава да му је ово једна од најдражих победа у каријери...
Ко је разумео, схватиће.
Главу горе,качкет са грбом Србије на главу и само напред.

bane

pre 12 godina

Nemaš zašta da žališ Novače, bio si glavna zvezda Roland Garosa i dvojica lošijih tenisera odoše u finale. Ali ne pobedjuje uvek bolji.. Federer je uz pomoć publike igrao kao u transu i ako ga ikada više bude pobedio moraće opet da upada u onakav trans kao sinoć.
Novak nema nikakvog razloga za brigu, on je sada jedan sasvim novi teniser. Sada sledi još jedno podizanje igre na veći nivo kada se otarasio psihološkog balasta. Federeru je ovo bila verovatno partija života a ne sezone. Skoro svi teniseri sa kojima je igrao ove godine Novak protiv njega su igrali svoje najbolje partije sezone pa evo čak i Federer. I to je jedva izvukao 2 tajbreka. To samo govori kakav je kvalitet Novakovog tenisa čak i ako uspori malo. Jednostavno, najbolji. Dovoljno je bilo čuti Vilandera kako govori kroz stisnute zube da je Novak izašao kao pobednik sa terena, šta dalje komentarisati.
Ne razumem šta je očekivala publika navijajući za Federara? Da znaju nešto o tenisu navijali bi protiv njega jer on i Rafa nemaju ništa novo da pokažu. Biće to još jedna u nizu razbivačina sa 3:0 "najboljeg svih vremena" u tim svojim već pomalo dosadnim finalima.
Bez Novaka Đokovića u finalu nema najboljeg tenisa, nema uzbudjenja. No ove godine Parižani nisu zaslužili da gledaju Đokovića.

Miko

pre 12 godina

Cestitke obojici za maestralnu igru i veliki mec.
Nole zna koliko je Federer morao da radi da bi ovoliko popravio kretanje i bekhend(skoro bez greske).Servis mu je uvjek bio ubojit i sada je samo putio ruku,jer je bio bez opterecenja.Igrao je svoj najbolji tenis na sljaci.Prvi put nije bio faforit na jednom GS i to mu je puno pomoglo.
Nole je bio na jednu nijansu slabijem nivou.Raduje da je i pod ovolikim pritiskom i protiv najboljeg izdanja najboljeg tenisera,bio u situaciji da pobjedi.Dokaz da je postao ravan najvecima.Los je momenat poraza,ali ce Nole kao i do sada izvuci najbolje iz njega.Predlazem mu da odmah zapocne slicnu seriju pobjeda,to je najbolji lijek.
Stvarno se nema sto zamjeriti,osim eventualno izbora patika,koje su doprinijele porazu u solidnoj mjeri.
Naprijed Nole.Nauciosi Rafu i Rodzera u ovih pola godine kako se igra,a sinoc si im pokazao i kako se sportski gubi.Uz tebe ce i oni biti jos veci.
Cijela Podgorica je sinoc bila uz tebe,majstore.

red devil 011

pre 12 godina

Ko nije ponosan na Djokovica ne treba da prati srpske sportiste, a time ni da se javlja na vestima u vezi istih. Ovaj momak je ono sto bi svi nasi sportisti, a i svi mi trebali da budemo. To sto je usput postao i poznat pa ga mnogi (ukljucujuci i rodjenog oca) koriste radi samopromocije nije njegova krivica, vec teret sa kojim mora da zivi i radi. Federer je odigrao sigurno svoj najbolji mec u poslednjih godinu dana, imao je i veliku podrsku Pariske publike koju je zasluzio u prethodnim godinama- i na jednoj i na drugoj stavci mu treba cestitati. Ok je sto ga je Novak pecnuo u vezi srece na ovoj konferenciji, jer je i Federer u proslosti radio njemu slicne stvari, izmedju ostalog i pre ovog meca (u vezi pritiska). Ja cu zeljno iscekivati njihov sledeci susret jer pre svega volim ovaj sport, a onaj ko je gledao Mareja i Nadala zna koliko je mec Djokovica i Feda bio kvalitetniji i atraktivniji, kao i uvek uostalom. Do sledeceg puta. Jos jednom cestitke Novaku na najduzem pobednickom nizu u poslednjih 19 godina, kakav nisu postigle ni legende poput Samprasa pa i samog Federera, BRAVO NOLE!!!

Dax

pre 12 godina

Nole,care,ne zali ni najmanje za ovim porazom.
Napravio si fenomenalan rezultat u ovoj godini i ja sam ponosan na tebe.
Dobro,danas ti nije islo kako ti umijes,Fedex je odigrao mec godine,sreca je pratila njega,a ne tebe,a publika je pretjerala u navijanju samo za Rodzera.Kako razumjeti publiku kad vristi i skace na noge poslije Noletove duple servis greske.To je zaista nisko i nerazumljivo,pogotovo u jednom Parizu..
Nole,junace,pred tobom je citavi niz godina i mnogo,mnogo ovakvih turnira na kojima ce se nekada pobjedjivati,a nekada gubiti,ali upamti jedno,mi smo uvijek s tobom i uvijek cemo te voljeti.
Prvo mjesto ti je na dohvat ruke i ja sam siguran da cemo vrlo,vrlo brzo to zajedno proslaviti.

Đorđe

pre 12 godina

Imam utisak da smo nerealni. Svi ovde pričaju o Đokovićevoj koncentraciji, Federerovoj sreći, publici, da je Đoković uradio ono sigurno bi dobio itd.
Pa valjda se i Federer nešto pita. Njega ne zanimaju mastersi, ne juri prvo mesto i skoncentrisan je na grem slemove. A kad je Rodžer motivisan i kada da svoj maksimum Đoković se ne pita mnogo. Udarajte minuse do mile volje, ali Đoković nije, niti će biti najbolji teniser svih vremena. To je Federer. A Đoković treba da bude presrećan zbog ostvarenih rezultata, a Srbija ponosna na njega jer nas reprezentuje na najbolji mogući način. Postigao je enorman uspeh kao retko koji Srbin i to svako mora da poštuje, ali malo realnosti nije na odmet. Mnogo još Đoković treba da radi i pobeđuje da bi uopšte mogao da se upoređuje sa Federerom.

Zivana

pre 12 godina

Nema mesta razocaranju, naravno mogao si i da dobijes ovaj mec uz malo srece. Nisi igrao kako umes i znas a Fedex je licio na sebe iz vremena kada je harao.

Nole Ti si nas ponos i kada gubis i kada dobijas, glavu gore i nastavi putem koji si sam sebi trasirao.MNOOOOOOOGO Te volimo !!!

N O L E, T I S I S V E S T O I M A M O ! ! !

jelena

pre 12 godina

Kakav kralj ovaj Novak - uopste me ne bi iznenadilo da stvarno i misli ovo sto je izjavio, iako zvuci frazeoloski. Tako se radi, a ne kao neki sto placu kad izgube... Kaze covek: "Znam kako da se ponasam..." Kapa dole, po ko zna koji put!

Rekord Mekinroa

pre 12 godina

Mnogi mediji se izražavaju neprecizno o rekordu Mekinroa, a opet ga često ističu. Zato bih voleo da navedem sledeće podatke. Početak kalendarske godine ne poklapa se uvek sa početkom sportske sezone, i to je bio slučaj i u godini koju je Mekinro započeo sa 42 pobede (1984). Prve tri pobede pripadale su završnom turniru (ekvivalentu današnjih ATP Finala) *prethodne sezone*, koji se igrao počev od 10. januara i gde je Mekinro dobio Krika, Vilandera i Lendla, a onda je usledilo još 39 pobeda na početku nove sezone. Dakle, Đoković je oborio jedan rekord Mekinroa (početak sezone, 41 prema 39) i prestigao ga na večnoj listi nizova (43 prema 42 uzastopne pobede), ali nije oborio rekord "od početka godine", koji zapravo nije ni prirodan ni bitan i koji je ATP počeo da forsira zato što priče o obaranju rekorda, a posebno onih koji su decenijama stari, pomažu popularizaciji sporta. Ko ne veruje iznetim podacima, neka baci pogled na ATP sajt i "Playing activity" Džona Mekinroa za sezone 1983. i 1984.

malosoli

pre 12 godina

Bravo Nole!
Da si ga pobedio to bi bila samo još jedna pobeda.
Najveća satisfakcija je to što je Federer izjavio da mu je ovo jedna od najdražih pobeda u karijeri.
Niz bi kad tad morao biti prekinut.
Odmori se i uzmi Vimbldon i završio si posao.:)

mikiiboy

pre 12 godina

glavu gore kralju! za mene si uvek broj 1, koji god bio na listi! i kada gubis, ti si i dalje moj idol i najbolji sportista kojeg je Srbija ikada imala! ponosim se tobom, ponosan sto sam Srbin zbog tebe!

Kole

pre 12 godina

Nole, glavu gore! Svakom od nas dodje dan kada ti jednostavno ne ide i to je to. Sinoc ti je falilo sve ono sto si do pre neki dan imao, od strahovitog samopouzdanja, vrhunskih i preciznih udaraca kojima si lomio protivnike, gresaka koje si uspevao da svedes na krajnji minimum, pravovremene promene ritma itd....ali za sve sto ti se sinoc dogodilo je kriv samo los dan i nista vise! Uopste ne sumnjam da ces vrlo brzo biti broj 1 , jer to odavno zasluzujes! AJMO NOLE JER SI TI PONOS SRBIJE!

Milan

pre 12 godina

Ono sto me je najvise razocaralo tokom meca nije ni Novakov slab servis, ni superioran Federer vec Francuzi... na svaki odlican poen Djokovica jedva primetan aplauz a na svaki uzasno glup poen u koris Federera ovacije... jos ako Novak izbaci lopticu u aut to je aplauz jaci... nista mi nije jasno?! Da li su to mozda frustracije zato sto vec dugi niz godina francuzi nemaju pristojno dobrog tenisera ili jednostavno nesto drugo...

J. Wolff

pre 12 godina

Na terenu i van terena, po sportskim izjavama, Novak je veliki džentlmen i veliki fer plej. Uvažavam ga i volim i nikad ne zameram kad izgubi, pa tako ni ovaj put. Mogu samo zamišljati koliko je razočaran i kako je njemu neizmerno teško, kad je ovaj poraz meni, kao navijaču kao teški kamen pao. I iskreno, nije mi nikakva uteha što je u pitanju najbolji svih vremena-Federer. Da je Nole gubio glatko, pa ajde. Ali 1. set taj brejk -7:5, zadnji set on servira na 5:4 za izjednačenje i 2x mreža.. uh..

Nole legendo, ovih pola godine je bilo nešto fantastično i nezamislivo, a ostvareno. Svi znamo da je jednog dana morao biti prekinut taj niz, a ipak ovaj poraz je breme koje boli-to sigurno znam..Zaboravljaj ga Nole, šalji ga čim pre u zaborav i ne dozvoli da utiče negativno na tvoje samopouzdanje.

Nemoj žaliti, nastavi da radiš, spremaj se, tvoj put je bio uvek izuzetno težak, prepun neočekivanih prepreka i iskušenja koje je trebalo nadvladati. Pratim tvoj put od ranih dana, umem da čitam izmedju redova - nije sve crno belo kako se to prikazuje i čini na prvi pogled.
Sve najbolje Nole, ti si istinski šampion, glavu gore, čeka te još puno sjajnih sportskih trenutaka, siguran sam.. i ne umem da napišem sve što mi se vrzma po glavi..

Ponosan

pre 12 godina

Boze,kako je lepo biti pripadnik istog naroda kao i Novak.Uzivam,hvala tebi majstore za sve radosti,neka ti dobri gospod bog da zdravlja,lepo je biti Srbin kad ti igras.

Sale nacionale

pre 12 godina

Steta! Ko da sam ja izgubio, uzas... Bas tupav momenat da se izgubi, ali inat je proradio kod Fedexa i kraj, osetio je da pada u senku i to mu se nimalo nije dopalo.
Ajde Novace, sada opet jedan simpatican niz od 8 pobeda i titule i Vimbldonu :)
IDEMO!!!

master and servant

pre 12 godina

Ovaj rekord od 42 pobede mu je nazalost propao ali moze da obori drugi rekord. Naime niko dosad nije uspeo da osvoji 5 Mastersa u istoj godini a on ih vec sada ima 4. Prema tome ima za sta jos da se bori pored prvog mesta naravno.

soni

pre 12 godina

Odmerena izjava, sem ovog dela o bitnim poenima, federer je imao 3/22 brek lopte do kraja cetvrtog seta, tako da nije bas igrao maestralno vazne poene...
Inace ne svidja mi se nacin komentarisanja na vesti o samom mecu, mislim svi se slazu da je fedex najbolji svih vremena, a onda napisu da je odigrao jedan od najboljih meceva u zivotu a nole prosecno pa je jedva dobio, pa po tome ispada da je novak daleko veci igrac od federera??? Mada ko sam ja da mi se nesto svidja ili ne svidja...
u svakom slucaju nole odmori do wimbledona pa da ga docekas kao broj jedan ako fedex dobije rafu u nedelju, mada kad se setimo kako on pada kad treba da igra sa rafom sve je moguce...

Vladan R

pre 12 godina

Svima onima koji su kritkovali Noleta recima da je limitiran i da nikad nece biti prvi, pa i ako bude prvi bice to veoma kratko, zeleo bih da im objasnim koliko je "lako" to biti. Novak je prakticno pola godine bio ne porazen, i pri tom je osvojio GS i 3 mastersa. Ima niz od 41 mec, pobedivsi izmedju ostalih tri puta najboljeg svih vremena i cetiri puta, od cega dva puta na sljaci, najboljeg upravo na sljaci svih vremena. I ako recimo Nadal odbrani sve bodove do sredine jula a Novak samo ne udje u F na W, Nole ostaje drugi. Sa druge strane ako Federer osvoji RG, Novak hoce biti prvi od ponedeljka, ali ako sad Federer nastavi niz pa osvoji i W a Novak recimo izgubi pre SF(potencijalno to bi bio jedini pravi kiks u 2011, mada recimo ako naleti na Del Potra pitanje je koliki je to kiks), Federer ga tek posle nekih mesec dana pretice na mestu br1. samo za 5 i slovima pet bodova. Valjda je svima jasno koliko je tesko doci do prvog mesta odnosno koliko je tesko zadrzati ga i na nekoliko nedelja a kamoli biti prvi nekoliko godina. U svakom slucaju Novaku sve cestitke i za celu karijeru i za ovaj niz i za dva GS, uz zelju da od ponedeljka konacno bude i br1.

Borko

pre 12 godina

Neću da znam i neću nijednu tvoju reč da zapamtim, kao ni pseudonim, jer Novak nikoga nikada neće gaziti nego će pobeđiveti i gubiti, kao i svi sportisti sveta. Šta znače ove tvoje preteće reči? Da li je to patrijotizam? Nacionalizam? Nije Federer Novakov neprijatelj da bi ga ti nepozvan štitio. Stoput ste uoči meča pretili srbstvom, bodrili Novaka ne kao tenisera nego kao Srbina koji kreće u boj. "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova." (D. Kiš). Veliki je pisac to rekao.

duda13

pre 12 godina

Ne trebas ni da zalis ni da budes razocaran. Pokazao si da imas i znanje, i srce i hrabrost, iako si na terenu imao i publiku ,u velikom broju, protiv sebe.Glavu gore i teraj napred.

Dejan

pre 12 godina

Nema ti zbog cega da zalis...obelezio si veliki uspeh.nisi imao srece bas za taj rekord...Taj rekord Mekenroja jeste izvanredan...ali ti si dosao na jednu pobedu od tog rekorda iako nikad nije bilo teze biti teniser...bio si na korak od rekorda, a za protivnike si imao Nadala, Federera, Mareja...stvarno neverovatni igraci...Mozda statisticki nisi rekord, ali si za svakog malo bolje poznavaoca tenisa, i rekorder, a i za ne poznavaoce najbolji teniser na svetu! Srecno u prestojecem delu sezone!

Ilke

pre 12 godina

Ljudi bezveze se lozite da ce Federer da pobedi Nadala! Odakle vam osnove da to kazete? Nadal uvek odere Federera u finalu ma kako ovaj igrao! Djokovic je jedini mogao da pobedi Nadala i to samo ako bi igrao kao u Rimu i Madridu. Da je Djokovic bio 100% fokusiran i u zoni juce Federer bi juce bio pobedjen sa 3:0. Psiha je juce popustila i to govori i ogroman broj neiznudjenih gresaka (41, naspram 40 vinera). Djokovic kada igra dobro mreza i izbacivanje lopte u aut(pola metra) ne postoje za njega(kao i za Nadala)! Najbolji pokazatelj koliko lose je Novak odigrao u ovom polufinale bice finale i lagana pobeda Nadala u tri seta.
Novaku zelim da se sada malo odmori i opusti i da ponovo napadne prvo mesto, jer za to apsolutno ima kvaliteta. Kao sto je Vilander rekao za Novaka kada igra dobro: "This is the closest you can get to a video game"

Kukac

pre 12 godina

Ej bre Srbi, pa zar nikome ne pada na pamet da ceo stadion navija za Federera zato sto mozda VOLE Federera. To vama ne moze da udje u glavu? I da li vam pada na pamet da mozda svi navijaju protiv Djokovica ne zato sto je Srbin, nego zato sto NE VOLE DJOKOVICA! Kao sto niko nije navijao za Lendla, Riosa, a navijali su za Ivanisevica, Safina ili Mustera.

HVALA MAJSTORE!!!

pre 12 godina

Nekad se mora i izgubiti u ovakvoj konkurenciji, nista strasno...NOLE JE NAJBOLJI NA SVIJETU I TO CE DA DOKAZE NA NAREDNIM TURNIRIMA! O ljudskim kvalitetima nema potrebe raspravljati, vidi se koliko je to obrazovan momak i ljudina u pravom smislu te rijeci!

Boris

pre 12 godina

Svaka čast veliki si i veliko je ono šta si izgradio. Samo nastavi tako pozitivno. Čast je naša uživat u tvojoj igri. Ti si jedan i jedini.

P.K.

pre 12 godina

Nole napravio si cudo.Veliki si i u porazu.Ipak, najbolji si i nastavi samo kao do sada.Prvo mjesto ti nece izmaci.Uz malo srece sve je moglo biti drugacije.Tvoje vrijeme dolazi!

Марина

pre 12 godina

Новаче главу горе. Сви смо поносни на тебе. Да нам је бар још неколико Новака где би Србији био крај. Да ли си видео како се Федерер радовао када те је напокон победио_ Није излазио из собе 2 месеца спремајући се са јучерашњи меч. Ти си главна спортска тема већ 5 месеци. Многима је то сметало.
Бићеш први за неколико недеља. Срећно на Вимблдону и јоч једном главу горе царе

Chevanton

pre 12 godina

Ma nema veze Nole, ti si naš kralj i naša legenda i dalje! Federer je majstor, mora mu se priznati. Odigrao je kao u najboljim danima, dok je Novaka malkice sputala nervoza zbog broja 1. Videlo se da Nole nije bio baš pravi, možda i zbog velike pauze, ali nema veze sada. Apsolutno ništa mu se ne može zameriti, niti treba.
Do sada je Novak ove godine već napravio čuda, a ne sumnjam i da će biti još bolji u mesecima koji dolaze. U svakom slučaju, iz ovog meča je sigurno nešto naučio (što reče Karlović), pa će iz svega ovoga sigurno izaći jači za to iskustvo.
U finalu prognoziram pobedu Feda. Ako ga bude služio servis kao protiv Noleta, mislim da Nadal neće moći da ga dobije, iako će sigurno biti neizvesno. Nadal je do sada na ovom turniru prolazio sa sigurnom igrom, uz malo vinera i uz puno grešaka protivnika. U finalu će igrati protiv igrača koji vrlo malo greši, koji ima bolju tehniku, a i u boljoj je formi i pun samopouzdanja posle pobede nad najdominantnijim igračem ove godine.

Sremac

pre 12 godina

Federer u odnosu na Novaka neće imati više navijača samo u Srbiji i verovatno Italiji i Kini. Uostalom, ne zaboraviti ko je Francuze pobedio u finalu Davis kupa.

Žex

pre 12 godina

Šta god neko napisao o tebi, Novače ti si moj heroj i heroj moga naroda. Hvala ti za sve što si uradio za Srbiju... Znaj da postoji velika većina ljudi za koje si ti broj 1 bez obzira na ATP listu. Želim ti reći da smo jako ponosni na tebe i da nema reči kojima bih to mogao izreći. Ti si primer pravog ambasadora svoje zemlje i svog naroda. Neko je dobro rekao : " Glavu gore Novače " jer si svojim rezultatom to zaradio da hodaš uzdignute glave. Svaka ti čast!!!!

Nishlija

pre 12 godina

Kakvi da zalish, treba da te slavimo VITEZE srpskog naroda!, gledaj napred i znaj da si ponos ove zemlje. Pokazao si da si ljudina i primio poraz dostojanstveno sa osmehom na licu i ako su se mnoge stvari urotile protiv tebe (pocetak meca u 18h, igranje u sumrak,publika,sudija koji te opominje u vaznim trenutcima, predaja onog zabarcica-pa mogao je 1 set da odigra pa da onda preda mec. Nego sta je tu je IDEMO DALJE ) . Ne samo da si teniska velicina i jedan od najboljih igraca svih vremena vec si kao covek mnogo veci od mnogih koji drze ili su drzali teniski reket. Hvala ti na radosti koju dajesh ovom narodu i zelim ti sve najbolje u sportu i u privatnom zivotu. NOVAK DjOKOVIC PONOS SRBIJE!!!!!

Wimbeldon je tvoj

pre 12 godina

Glavu gore. Nista poraz od najboljeg tenisera svih vremena ne znaci. Motivacija vise za Wimbledn. Rekorde u nizu bez poraza niko ne pamti to je za statistiku. Vazno je koliko se love slilo u kasicu, da li si bio prvi na ATP i koliko Grand Slamova. A svega ce to jos bith

Navino

pre 12 godina

Veliki atleta, covek , buduci br1 u tenisu!!!
Ugledajmo se svi na njega, pozitivno samo.

Ajmo Novak , RESET dugme, pa nastavi dalje, PO TVOME !!!

Bucko koji ne lazmisla

pre 12 godina

Dragi naš Nole, nemaš razloga da žališ, jer je i ovo što si postigao rezultat vredan divljenja.Samo hrabro napred u nove pobede!

JASMINA

pre 12 godina

Hvala ti sto postojis. Mislim da si pobedio sam sebe. Smatram da si heroj srpskog sporta a i naroda. Sve sile koje su moge da se umesaju su uplele prste. Kakav bi to podvig bio da se skine jedan Amerikanac s trona, i s toga ti je i prethodni mec bio predat i zato si igrao ove kasne meceve. Zato budi hrabar i pre svega pametan i akumuliraj snagu za dalje uspehe. Volimo te.

Go Tipsa

pre 12 godina

Velika dominacija se nastavlja! Ovo je bila samo jedna bitka i poraz iz kog se moze mnogo nauciti....... Nole ce osvojiti jos dosta GS ili imati ovakvih prilika na GS bar jos 20, tako da i nije neki smak sveta. No 1 je Novak od nedelje pa do 2020!!!

zoran

pre 12 godina

Drao ih je, drao sve od reda pola godine. Pa dosta bre više. Malo i neko drugi da "onjuši" ukus pobede.
Mada, neće dugo uživati, siguran sam...

123

pre 12 godina

Ne verujem da ce biti prvi posle Vimbldona zato sto mu je trava najslabija podloga. Ali, on bi mogao biti prvi vec sutra. U svakom slucaju, sa ovim nivoom igre uskoro ce biti prvi.

jasmin

pre 12 godina

ma šta je vama ljudi da non stop veličate federera kao najboljeg tenisera svioh vremena. pogeldajte malo liste po internetu. federer s enalazi tek u mozda prvih 10. tu su sampras, connors, bjorg,MCnroe. i jos mnogi koji su osvajali vise turnira i vise godina bili prvi na rang listi. prestanite vise velicati federera. on mora jos barem 4 godine biti prvi da bi stigao sve te velike igrace

Smylo

pre 12 godina

E, ovo kad se krene.."Srbija, Srbine, care, kralju, predsednice..."...tenis je bre gospodski sport, ali to ljudi koji prate tenis "od Novaka" nikad nece razumeti. Kome je ikad bilo bitno odakle je Ivan Lendl? On je bre Ivan Lendl. Ili Muster? Ili Sampras? Tenis je individualan sport, a cinjenica je da su svi oni stanovnici jedne drzave i jednog grada. Monte karlo, Monako.

Vec si LEGENDA

pre 12 godina

glavu gore Nole, ionako si vec najbolji...doci ces ti na tron, samo polako..verujemo u tebe....nas si srbenda najveca legenda....

Vujadin

pre 12 godina

Joj Fedex, ispeglace te Rafa samo tako. 3-0 laganica. Pa posle mozes da pricas, nisam osvojio nijedan GS u sezoni, ali sam pobedio Djokovica u polufinalu RG!

Dario

pre 12 godina

@luka, 4. jun 2011 13:29
Upravo zbog svega toga Djokovic nije smeo da izgubi ovaj mec.
U prvom setu na drugi servis ne iskoristiti dve set lopte ga je kostalo meca i istorije.
Ovo ti pricam posto sam gledao vrlo korektan prenos na svajcarskoj televiziji, gde su se komentatori cudili njegovim greskama na skoro dobijene poene i pripisivali to velikoj napetosti, jer hoce sto pre da zavrsi poen.
Upravo zbog onog Federerovog bezobraznog pokazivanja prstom na kraju meca je trebalo da ga dobije, jer je znao da ako izgubi da ce ovaj da mu sipa so u ranu.

francuz

pre 12 godina

RF je svetski trademark i svi ga sirom sveta vole i navijaju za njega.
Nole je srpski trademark. Doduse popularnost mu raste i u svetu, ali se on ipak opredelio na cirilicu. To je to. Ja ga puno cenim, igra prvo za sebe i izgleda da brine o svoj poridici. Tek onda ide Srbija i srpska posla. Kada bi svi bili takvi bilo bi nam mnogo bolje.

Pedja

pre 12 godina

@FedexFan: ma dosta je bilo noleta, federer je gospodin i u igri i u svemu ostalom.

Federer gospodin...Jel to onaj sto lomi reket, psuje i place ko devojcica ?

Svaka cast Nole, pokazao si i da si u porazu veliki. Samo napred i sve najbolje.

Pozajmljen komentar

pre 12 godina

Evo jednog dobrog i realnog komentara sa vaseg sajta povodom Novakovog neverovatnog niza.

"Svi ce oni raditi na licnom poboljsavanju, i Murray i Rafa i Rodger. To treba da uradi i Nole. Ako smem da primetim, njegov servis je medju najslabijima u top 10 i tu bi sigurno mogao napredovati. Pogledajte koliko je Murray bio cvrst dok ga je isao servis. Nole se dosta mucio u drugom delu meca sa svojim servisom i kad bi ga ubacio. Srecom je bio bolji u drugim stvarima, pa je to presudilo, ali nece vecno biti tako. Da je Rodger u formi kao Britanac, lagano bi odservirao za mec. Koliko god mi hvalili svoga, ne sme se uspavati jer nista nece biti lako, moze biti samo teze. Zato se i on mora usavrsavati.
(Sinisa, 17. maj 2011 15:38)"

zoran

pre 12 godina

Na zalost jos jednom se pokazalo da servis moze da ga izda. To mu je daleko najslabiji udarac i veliko je chudo da je i ovoliko uradio sa tako prosecnim servisom. Rodja ga je juce bas na taj pochetni udarac dobio. Savrsena serva. Novak je odigrao 70% mecha na drugu servu. TAko se Rodja ne mzoe dobiti. Vidis e da Novaku to nije prirodni udarac. Muchi se dok ga izvodi. Videcemo kako ce se izboriti sa tim. Ako bi serva bila bar na nivou jednog Zimonjica, Troickog...Novak bi bukvalno bio nepobediv. Ovako, on za svaki poen mora jako puno da radi. Svaki njegov gem traje jako dugo, dok je ,juche, masu gemova Rodja zavrsavao za jedan minut i odmah prebacivao pritisak na Novaka.

mo ns

pre 12 godina

U ovom ludom vremenu i svemirskom tenisu sve je moguce.Glavu gore ,SRBIJA te ceni i voli a oni sto su ljubomorni njima je sve oprosteno.Prekrsen je kodeks ponasanja zreba na ovom RG jer niko ne zeli da Srbin bude najbolji i da preskoci jednog velikana po broju pobeda.Novakova polovina zreba je bila ispred Nadalove i Nole je trebao da igra prvi mec i jos povreda i predaja Fonjina da Nole ne bi stigao do te famozne 42. je sumnjiva....4.7.2011 NAS NOLE BICE NA KROVU SVETA...NOLE ,MESSI .LeBRON......

Goran

pre 12 godina

Ono sto ne valja u svemu ovome je cinjenica da je Novak pokleknuo kad je najvise trebalo. Biti veliki sampion znaci upravo da kad najvise treba pokazes najvise. Cinjenica je da kad se igra sa Nadalom ili Federerom nijanse odlucuju i mozda bas ta sitnica sto nije igrao cetvrtfinale je odlucila. Samo zbog toga ostavljam mogucnost da je Novak veliki sampion . Videcemo u Vimbldonu. To mora da osvoji ako je veliki. To i inace mora da osvoji da bi bio veliki sampion. Bez Vimbldona se niko nije svrstao u red velikih igraca. To ja kao u fudbalu svetsko prvenstvo. Zato Novak treba da bas tu da pokaze koliko je veliki. I da tu uzme br 1 i da uzme Vimbldon. Inace ako to ne ostvari , mislim da ce doci do pada jer onda stvarno nije sampion. Nemojte da ovo shvatite kao kritiku. Ovo su cinjenice, i svi bi ih gledali iskljucivo na ovaj nacin da se ne radi o nasem coveku.

Dejan

pre 12 godina

Znaci nerviraju me nevidjeno ovi zlobni i zavidni luzeri. Jedva su docekali da covek izgubi pa da nadju opravdanje za svoje jadne zivote. Sad je kao sramota da se izgubi od federera, koji je btw bio motivisan kao nikad, a pritom nije imao sta da izgubi

siniša

pre 12 godina

Nadam se da neće previše razmišljati o ovom porazu i da neće, poput Mareja, potpuno pasti u narednim mesecima. Treba da se fokusira na nastavak sezone, do kraja godine će valjda doći do prvog mesta, a ako i ne dođe, nije strašno, bar se trudio. Navijajmo sutra za Fedexa svim srcem :)))samo da ovaj poraz Novaka Rafu ne vrati potpuno u život

ultrasrbin

pre 12 godina

reci cu samo francuzi. ne znam nista lepo sto mogu da vezem za tu zemlju. ne racunam sportske pobede, vina i slicno. mene uvek asociraju na I svetski kada su nas vise puta zeznuli, na kusnera, rambuje, anrijevu svetu ruku i ko zna koliko jos podvala. nazalost svoju bratsku ljubav prema srbia i ovog puta su iskazali na krajnje cudan nacin.

pete

pre 12 godina

Đoković je ovo morao dobiti. Mlađi je od Federera, u naponu je snage sa 24 godine, u životnoj formi. Idealna šansa da osvoji Roland Garos. Ko zna šta će biti sljedećih godina. Njegova karijera neće dugo trajati jer se njegov tenis kao i Nadalov bazira na velikoj fizičkoj potrošnji. U Wimbledonu mu je maksimum polufinale jer se ne kreće dobro na travi. Nadal se polako diže vjerojatno će i sutra osvojiti i u Quinnsu i Wimbledon tako da Đokoviću ni finale Wimbledona neće biti dovoljno za prvo mjesto. Pamtiti će on dugo one olako propuštene set lopte kao i onaj smeč na olimpijskim igrama.

1kch4

pre 12 godina

Samo napred majstore!!!
Ne moze se pobedjivati uvek. Nole je vise puta pokazao da je neverovatno psihicki jak, tako da je samo pitanje dana kada ce biti prvi. Ovo jeste propustena sansa, ali ukoliko zadrzi ovakav nivo igre, bice jos sansi.

Nikola-Zemun

pre 12 godina

Nole ti si car.Najbolji si sportista svih vremena kod nas.Jer imati niz od 41.pobede u ovakvoj konkurenciji vrhunskih tenisera...,pa Mekinro bi mozda nanizao 25 pobeda. Nedaj se...Bices prvi uskoro...Zelim da i dalje predstavljas Srbiju kako si je i do sada predstavljao.Ti si jedino nase svetlo u ovom tunelu...

Indigo

pre 12 godina

Ovo pisanje o bratskim ljubavima postaje vec iritantno. Probudite se vec jednom ljudi. U svetu su uvek vladalai samo interesi. Interesi i novac. Nista vise! Svako voli samo svoje. I nista vise. U ovom slucaju Francuzi dozivljavaju Federera kao svog i za njega su i navijali. Daleko je to od idealne publike ali zna se ko ce kome.

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Vidim da ovde niko nije primetio odsustvo dr Cetojevica na mecevima Djokovica, da li je to bio razlog nervoze Noleta na mecu? Mislite o tome...

MiloS

pre 12 godina

Pa naravno da ce da navijaju za Federera kad ne moze da izgubi cele sezone,navijali su da mu se prekine serija;nema to mnogo veze sa bratskom ljubavlju...al,falila mu samo jedna da izjednaci rekord,maler...

Ljubisav Milošev

pre 12 godina

Nije strašno što je izgubio, od juče boljeg od njega. Tenis se igra "glavom". Samo neka nastavi tako. Ustvari, mora još više raditi na svojoj igri: da od početka poena drži tempo i diktira igru.

Miran

pre 12 godina

ZASLUZENO IZGUBIO. Cak ni VELIKI federer nije mnogo uticao na to sto je Djokovic izgubio. Igrao je lose i POKLONIO je pobedu Federeru. Prvi i cetvrti set (oba tie-break-a) je imao u svojim rukama i servirao za set ALI oba puta nije bio u stanju da dobije SVOJ gaim. U oba slucaja je imao 5:4 i servis ali to nije znao da iskoristi. Ako rekord u vezanim pobedama, prvo mesto na ATP i mogucnost da u macu sa Nadalom dodje do Roland Garosa nije bio DOVOLJAN motiv onda je izlisno govoriti o "strashno motivisanom Federeru".

persuasion

pre 12 godina

Majstore, mnogo si mi drag i dao si vise Srbiji nego iko. Hvala ti i ja tu radost necu zaboraviti. Ja sam te ovaj put, ipak zadnji put gledao. Za vise nemam ni zivaca ni vremena. Mislio sam da se promenio i sada si me razuverio. Da igras svo vreme savrseno i odjednom kada je najvaznije - truba. Neka mi neko sledeci put javi ako nesto osvojis. Radovacu se naravno, ali ti ne mogu pomoci uz put i bodriti te iz kola u kolo. Ti zaradjujes novac, a ja da se evo vecno nadam. Ne mogu vise. Sretno

Indigo

pre 12 godina

Ovo pisanje o bratskim ljubavima postaje vec iritantno. Probudite se vec jednom ljudi. U svetu su uvek vladalai samo interesi. Interesi i novac. Nista vise! Svako voli samo svoje. I nista vise. U ovom slucaju Francuzi dozivljavaju Federera kao svog i za njega su i navijali. Daleko je to od idealne publike ali zna se ko ce kome.

ultrasrbin

pre 12 godina

Fascinantno je da ima toliko navijaca Federera u Srbiji a da ipak su to Grobari koji navijaju protiv Djokovica zna se zbog cega .Isto tako i pljuju teodosica najboljeg igraca Evrope takodje zna se zbog cega.Jadnici...
(Jo, 3. jun 2011 23:27)

ne. ovde si ti jedini jadnik. 90% grobara koje poznajem navijaju za novaka uvek i obozavaju tea kada igra za reprezentaciju. naravno da nece podrzavati tea u klubu posto se nekim svojim izjavama deklarisao kao osoba koja vise mrzi partizan nego sto voli zvezdu.

pre 12 godina

Netočno! Četojević je pratio Novakov susret, a to je bio onaj tip koji navečer jedini nosi sunčane naočale. Kao da namjerno želi pojačati dojam tajanstvenosti.

Jo

pre 12 godina

Fascinantno je da ima toliko navijaca Federera u Srbiji a da ipak su to Grobari koji navijaju protiv Djokovica zna se zbog cega .Isto tako i pljuju teodosica najboljeg igraca Evrope takodje zna se zbog cega.Jadnici...

evroskeptik sa pokrićem

pre 12 godina

Nek' mi još neko kaže da sam paranoik i teoretičar zavere kad tvrdim da nas ne voli skoro ceo svet i da treba da se okrenemo samo prijateljima.
E pa i ovako, sa ovakvom "publikom" se dokazuje da sam u pravu, jer ni jednog razloga za onakvo divljačenje nema osim Novakove nacionalnosti. Ali i mene (i znam još mnoge) zbog toga sve više boli uvo...

Đorđe

pre 12 godina

Imam utisak da smo nerealni. Svi ovde pričaju o Đokovićevoj koncentraciji, Federerovoj sreći, publici, da je Đoković uradio ono sigurno bi dobio itd.
Pa valjda se i Federer nešto pita. Njega ne zanimaju mastersi, ne juri prvo mesto i skoncentrisan je na grem slemove. A kad je Rodžer motivisan i kada da svoj maksimum Đoković se ne pita mnogo. Udarajte minuse do mile volje, ali Đoković nije, niti će biti najbolji teniser svih vremena. To je Federer. A Đoković treba da bude presrećan zbog ostvarenih rezultata, a Srbija ponosna na njega jer nas reprezentuje na najbolji mogući način. Postigao je enorman uspeh kao retko koji Srbin i to svako mora da poštuje, ali malo realnosti nije na odmet. Mnogo još Đoković treba da radi i pobeđuje da bi uopšte mogao da se upoređuje sa Federerom.

Acke

pre 12 godina

Zapamtite ovo, i znajte: Novak više nijedan meč u životu neće izgubiti od Rodžea. Gaziće ga sa po 3:0, gde god ga bude sreo i igrao sa njim! Motivacija za igranje protiv Rodžea od juče postaje nešto više od igre, rekao bih želja za osvetom! Jer kada nekome srušiš ovako nešto, taj ti to neće nikada zaboraviti.
Setite se ovog komentara svaki sledeći put kada se budu sastajala ova dva momka - 3:0 (ili 2:0) za Noleta biće uvek, svaki put :)

jasmin

pre 12 godina

ma šta je vama ljudi da non stop veličate federera kao najboljeg tenisera svioh vremena. pogeldajte malo liste po internetu. federer s enalazi tek u mozda prvih 10. tu su sampras, connors, bjorg,MCnroe. i jos mnogi koji su osvajali vise turnira i vise godina bili prvi na rang listi. prestanite vise velicati federera. on mora jos barem 4 godine biti prvi da bi stigao sve te velike igrace

Kukac

pre 12 godina

Ej bre Srbi, pa zar nikome ne pada na pamet da ceo stadion navija za Federera zato sto mozda VOLE Federera. To vama ne moze da udje u glavu? I da li vam pada na pamet da mozda svi navijaju protiv Djokovica ne zato sto je Srbin, nego zato sto NE VOLE DJOKOVICA! Kao sto niko nije navijao za Lendla, Riosa, a navijali su za Ivanisevica, Safina ili Mustera.

persuasion

pre 12 godina

Majstore, mnogo si mi drag i dao si vise Srbiji nego iko. Hvala ti i ja tu radost necu zaboraviti. Ja sam te ovaj put, ipak zadnji put gledao. Za vise nemam ni zivaca ni vremena. Mislio sam da se promenio i sada si me razuverio. Da igras svo vreme savrseno i odjednom kada je najvaznije - truba. Neka mi neko sledeci put javi ako nesto osvojis. Radovacu se naravno, ali ti ne mogu pomoci uz put i bodriti te iz kola u kolo. Ti zaradjujes novac, a ja da se evo vecno nadam. Ne mogu vise. Sretno

Borko

pre 12 godina

Neću da znam i neću nijednu tvoju reč da zapamtim, kao ni pseudonim, jer Novak nikoga nikada neće gaziti nego će pobeđiveti i gubiti, kao i svi sportisti sveta. Šta znače ove tvoje preteće reči? Da li je to patrijotizam? Nacionalizam? Nije Federer Novakov neprijatelj da bi ga ti nepozvan štitio. Stoput ste uoči meča pretili srbstvom, bodrili Novaka ne kao tenisera nego kao Srbina koji kreće u boj. "Nacionalizam je poslednje utočište nitkova." (D. Kiš). Veliki je pisac to rekao.

kursula

pre 12 godina

Sve stoji ali sramota da se na tako cuvenom gren slemu polufinalni mec sa ogromnom vaznoscu igra u sumrak, Francuzi obrukali ste se maksimalno i kao organizatori i kaop navijaci!

Goran

pre 12 godina

Ono sto ne valja u svemu ovome je cinjenica da je Novak pokleknuo kad je najvise trebalo. Biti veliki sampion znaci upravo da kad najvise treba pokazes najvise. Cinjenica je da kad se igra sa Nadalom ili Federerom nijanse odlucuju i mozda bas ta sitnica sto nije igrao cetvrtfinale je odlucila. Samo zbog toga ostavljam mogucnost da je Novak veliki sampion . Videcemo u Vimbldonu. To mora da osvoji ako je veliki. To i inace mora da osvoji da bi bio veliki sampion. Bez Vimbldona se niko nije svrstao u red velikih igraca. To ja kao u fudbalu svetsko prvenstvo. Zato Novak treba da bas tu da pokaze koliko je veliki. I da tu uzme br 1 i da uzme Vimbldon. Inace ako to ne ostvari , mislim da ce doci do pada jer onda stvarno nije sampion. Nemojte da ovo shvatite kao kritiku. Ovo su cinjenice, i svi bi ih gledali iskljucivo na ovaj nacin da se ne radi o nasem coveku.

pete

pre 12 godina

Đoković je ovo morao dobiti. Mlađi je od Federera, u naponu je snage sa 24 godine, u životnoj formi. Idealna šansa da osvoji Roland Garos. Ko zna šta će biti sljedećih godina. Njegova karijera neće dugo trajati jer se njegov tenis kao i Nadalov bazira na velikoj fizičkoj potrošnji. U Wimbledonu mu je maksimum polufinale jer se ne kreće dobro na travi. Nadal se polako diže vjerojatno će i sutra osvojiti i u Quinnsu i Wimbledon tako da Đokoviću ni finale Wimbledona neće biti dovoljno za prvo mjesto. Pamtiti će on dugo one olako propuštene set lopte kao i onaj smeč na olimpijskim igrama.

nikol dž.femija

pre 12 godina

A za čim žaliti? Polufinale Garosa i to drugi put!

Nema se šta žaliti, jer ako se sa ovim nije srećno i zadovoljno, verovatno se nikada ni neće biti, što bi rekli stari, stari. A Novak jeste srećan, zadovoljan i uspešan, jer dobro zna ko je, šta je, odakle je i šta je sve postigao.

2011.godina Novakovih pobeda, za sada, SEDAM:

1.Australian Open
2.Dubai
3.ATP Masters Indian Wells
4.ATP Masters Miami
5.Belgrade
6.ATP Masters Madrid
7.ATP Masters Rome

U nizu 43 pobede a sa Hopman kupom 46, od početka godine 41 pobeda, na večnoj listi pobeda od početka godine 2.ikada, a 1. u 21.veku, zatim na večnoj, večnoj listi pobedničkog niza uopšte 3. svih vremena, a 1. u 21.veku !!! Srbin !!!!

SETIMO SE Monike. Neka je Nole živ i zdrav. Setimo se Čavića i kradje. Novak je još dobro i prošao.

BRAVO ZA NOVAKA i ZA NAS!

bane

pre 12 godina

Nemaš zašta da žališ Novače, bio si glavna zvezda Roland Garosa i dvojica lošijih tenisera odoše u finale. Ali ne pobedjuje uvek bolji.. Federer je uz pomoć publike igrao kao u transu i ako ga ikada više bude pobedio moraće opet da upada u onakav trans kao sinoć.
Novak nema nikakvog razloga za brigu, on je sada jedan sasvim novi teniser. Sada sledi još jedno podizanje igre na veći nivo kada se otarasio psihološkog balasta. Federeru je ovo bila verovatno partija života a ne sezone. Skoro svi teniseri sa kojima je igrao ove godine Novak protiv njega su igrali svoje najbolje partije sezone pa evo čak i Federer. I to je jedva izvukao 2 tajbreka. To samo govori kakav je kvalitet Novakovog tenisa čak i ako uspori malo. Jednostavno, najbolji. Dovoljno je bilo čuti Vilandera kako govori kroz stisnute zube da je Novak izašao kao pobednik sa terena, šta dalje komentarisati.
Ne razumem šta je očekivala publika navijajući za Federara? Da znaju nešto o tenisu navijali bi protiv njega jer on i Rafa nemaju ništa novo da pokažu. Biće to još jedna u nizu razbivačina sa 3:0 "najboljeg svih vremena" u tim svojim već pomalo dosadnim finalima.
Bez Novaka Đokovića u finalu nema najboljeg tenisa, nema uzbudjenja. No ove godine Parižani nisu zaslužili da gledaju Đokovića.

soni

pre 12 godina

Odmerena izjava, sem ovog dela o bitnim poenima, federer je imao 3/22 brek lopte do kraja cetvrtog seta, tako da nije bas igrao maestralno vazne poene...
Inace ne svidja mi se nacin komentarisanja na vesti o samom mecu, mislim svi se slazu da je fedex najbolji svih vremena, a onda napisu da je odigrao jedan od najboljih meceva u zivotu a nole prosecno pa je jedva dobio, pa po tome ispada da je novak daleko veci igrac od federera??? Mada ko sam ja da mi se nesto svidja ili ne svidja...
u svakom slucaju nole odmori do wimbledona pa da ga docekas kao broj jedan ako fedex dobije rafu u nedelju, mada kad se setimo kako on pada kad treba da igra sa rafom sve je moguce...

Smylo

pre 12 godina

E, ovo kad se krene.."Srbija, Srbine, care, kralju, predsednice..."...tenis je bre gospodski sport, ali to ljudi koji prate tenis "od Novaka" nikad nece razumeti. Kome je ikad bilo bitno odakle je Ivan Lendl? On je bre Ivan Lendl. Ili Muster? Ili Sampras? Tenis je individualan sport, a cinjenica je da su svi oni stanovnici jedne drzave i jednog grada. Monte karlo, Monako.

luka

pre 12 godina

Federer mozda jeste bolji igrac od Nolete,mozda najbolji i svih vremena...Jer ne moze se porediti Vilander,Berg,Agasi i Sampras sa Federerom,kao sto se ne moze porediti Pele,Eusebio,Di Stefano,Maradona sa Ronaldinjom,Mesijem itd...Jednostavno drugi ljudi u drugom vremenu,tako da to i njie objektivno porediti!Samim ti,kazem,Federer jeste najbolji svih vremena,igra najsavrseniji tenis,sto je sinoc i demonstrirao ali ja ne podnosim Federera iz razloga sto koliko god je veliki igrac toliko je mali covjek!Pogledajte samo Noletov stav posle meca,sjetite se samo silnih aplauza i gestikulacija na svaki dobar Fdererov potez,od strane Noleta!Kada ste to vi videli od Fderera???Sjetite se samo koliko je osporavao Noleta i ne samo njega,osporavao bo on i Ndala,ali ga je ovaj toliko lagano pobjedjivao na saljaci te mu to onemogucio!Sjeteite se samo kada je načletila serija losih rezultata od strane Federera,tamo sredinom 2009-te!Sjetite se samo kilko je pkljuvao po sgusnutom rasporedu,igranju po viokim temperaturam,kratkoj pauzi izmedju sezona,kako su mu smetale Noletove povrede,ka glumi,sjetite se kako je kao malo dijete plako posle izgubljenih meceva!Lako je biti gospodin Veliki posle pobede,budi to posle poraza,jer ipak,nije ovo rat,bar ne onaj oruzani,ovo je ''samo'' sport!Nole je lepo pricao i o Nadalu i o Fdereru kada je gubio meceve u nizu od navedenih,pogledajte samo poslednje izjave Ndala,razocarao me...I zato Nole tebi svaka cast,poneo si se kao najveci posle poraza u najbitnijem mecu dosadasnje karijere!Mozda Nadal ima najbolje kretanje,Marej defanzivu,Fedrer sve...Ali jedno nemaju,ljudsku velicinu jer ona je odraz umjeca podnosenja poraza,Nole i kada gubi,na mrezi posle mece,srdacno cestita svakome! Nvedeni jedva pogledaju,valjda su umislili da su nepobedivi,ali tu iluziju,prethodna 4 meseca,razbio im je Nole,prethodna 4 i naredne 4 godine!

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Vidim da ovde niko nije primetio odsustvo dr Cetojevica na mecevima Djokovica, da li je to bio razlog nervoze Noleta na mecu? Mislite o tome...

Milan

pre 12 godina

Ono sto me je najvise razocaralo tokom meca nije ni Novakov slab servis, ni superioran Federer vec Francuzi... na svaki odlican poen Djokovica jedva primetan aplauz a na svaki uzasno glup poen u koris Federera ovacije... jos ako Novak izbaci lopticu u aut to je aplauz jaci... nista mi nije jasno?! Da li su to mozda frustracije zato sto vec dugi niz godina francuzi nemaju pristojno dobrog tenisera ili jednostavno nesto drugo...

srpska majka

pre 12 godina

Х В А Л А Н О Л Е Ђ О Л Е!
Синоћ није ломио рекет као Рођа ономад...
И није плакао као Рођа ономад...
И као јагода на шлагу Рођина изјава да му је ово једна од најдражих победа у каријери...
Ко је разумео, схватиће.
Главу горе,качкет са грбом Србије на главу и само напред.

likica

pre 12 godina

Svaka cast u svakom pogledu,junacki
igrao,junacki podneo poraz,bitno je
ono sto Ti Nole imas u srcu i sto te cini PRVIM,JEDINIM i NEPONOVLJIVIM.U tvojim ocima stanuje kosmos,a u srcu nosis ljubav prema svome narodu i Svevisnjem.Hvala ti sto postojis !

max

pre 12 godina

Nole opet ti je falio dobar servis.Da je Federer servirao kao ti glat bi ga tukao.Moraš poraditi na servisu,a ne da ti uspešnost prvog servisa bude oko 60%.

JASMINA

pre 12 godina

Hvala ti sto postojis. Mislim da si pobedio sam sebe. Smatram da si heroj srpskog sporta a i naroda. Sve sile koje su moge da se umesaju su uplele prste. Kakav bi to podvig bio da se skine jedan Amerikanac s trona, i s toga ti je i prethodni mec bio predat i zato si igrao ove kasne meceve. Zato budi hrabar i pre svega pametan i akumuliraj snagu za dalje uspehe. Volimo te.

Ilke

pre 12 godina

Ljudi bezveze se lozite da ce Federer da pobedi Nadala! Odakle vam osnove da to kazete? Nadal uvek odere Federera u finalu ma kako ovaj igrao! Djokovic je jedini mogao da pobedi Nadala i to samo ako bi igrao kao u Rimu i Madridu. Da je Djokovic bio 100% fokusiran i u zoni juce Federer bi juce bio pobedjen sa 3:0. Psiha je juce popustila i to govori i ogroman broj neiznudjenih gresaka (41, naspram 40 vinera). Djokovic kada igra dobro mreza i izbacivanje lopte u aut(pola metra) ne postoje za njega(kao i za Nadala)! Najbolji pokazatelj koliko lose je Novak odigrao u ovom polufinale bice finale i lagana pobeda Nadala u tri seta.
Novaku zelim da se sada malo odmori i opusti i da ponovo napadne prvo mesto, jer za to apsolutno ima kvaliteta. Kao sto je Vilander rekao za Novaka kada igra dobro: "This is the closest you can get to a video game"

Ognjen

pre 12 godina

Samo glavu gore, nije sramota izgubiti od najboljeg tenisera svih vremena! Apeluj na "navijače" iz Srbije da prekinu sa teorijama zavere (masoni naredili da se igra u sumrak, onaj ti predao meč jer je bio ucenjen od templara itd.) jer ti takve gluposti samo nanose štetu. Ihaaaj ima da igraš još godinama, biće i pobeda i poraza! Samo napred!

Pedja

pre 12 godina

@FedexFan: ma dosta je bilo noleta, federer je gospodin i u igri i u svemu ostalom.

Federer gospodin...Jel to onaj sto lomi reket, psuje i place ko devojcica ?

Svaka cast Nole, pokazao si i da si u porazu veliki. Samo napred i sve najbolje.

mikiiboy

pre 12 godina

glavu gore kralju! za mene si uvek broj 1, koji god bio na listi! i kada gubis, ti si i dalje moj idol i najbolji sportista kojeg je Srbija ikada imala! ponosim se tobom, ponosan sto sam Srbin zbog tebe!

Zivana

pre 12 godina

Nema mesta razocaranju, naravno mogao si i da dobijes ovaj mec uz malo srece. Nisi igrao kako umes i znas a Fedex je licio na sebe iz vremena kada je harao.

Nole Ti si nas ponos i kada gubis i kada dobijas, glavu gore i nastavi putem koji si sam sebi trasirao.MNOOOOOOOGO Te volimo !!!

N O L E, T I S I S V E S T O I M A M O ! ! !

djomla

pre 12 godina

Nema za cime da zali, bice prvi posle Vimbldona! To nije nikakav lazni optimizam, vec realnost. Ovo je jos jedna decija bolest koja mora da se prodje na putu do prvog mesta. Treba izdzati pritisak kad je najvaznije. Verujem da je naucio lekciju, trebalo mu je par poena. Federer je dosao potpuno miran, nije imao sta da izgubi. Cestitke Noletu, borio se hrabro, malo je falilo! Sve najbolje!!!

mo ns

pre 12 godina

U ovom ludom vremenu i svemirskom tenisu sve je moguce.Glavu gore ,SRBIJA te ceni i voli a oni sto su ljubomorni njima je sve oprosteno.Prekrsen je kodeks ponasanja zreba na ovom RG jer niko ne zeli da Srbin bude najbolji i da preskoci jednog velikana po broju pobeda.Novakova polovina zreba je bila ispred Nadalove i Nole je trebao da igra prvi mec i jos povreda i predaja Fonjina da Nole ne bi stigao do te famozne 42. je sumnjiva....4.7.2011 NAS NOLE BICE NA KROVU SVETA...NOLE ,MESSI .LeBRON......

Rekord Mekinroa

pre 12 godina

Mnogi mediji se izražavaju neprecizno o rekordu Mekinroa, a opet ga često ističu. Zato bih voleo da navedem sledeće podatke. Početak kalendarske godine ne poklapa se uvek sa početkom sportske sezone, i to je bio slučaj i u godini koju je Mekinro započeo sa 42 pobede (1984). Prve tri pobede pripadale su završnom turniru (ekvivalentu današnjih ATP Finala) *prethodne sezone*, koji se igrao počev od 10. januara i gde je Mekinro dobio Krika, Vilandera i Lendla, a onda je usledilo još 39 pobeda na početku nove sezone. Dakle, Đoković je oborio jedan rekord Mekinroa (početak sezone, 41 prema 39) i prestigao ga na večnoj listi nizova (43 prema 42 uzastopne pobede), ali nije oborio rekord "od početka godine", koji zapravo nije ni prirodan ni bitan i koji je ATP počeo da forsira zato što priče o obaranju rekorda, a posebno onih koji su decenijama stari, pomažu popularizaciji sporta. Ko ne veruje iznetim podacima, neka baci pogled na ATP sajt i "Playing activity" Džona Mekinroa za sezone 1983. i 1984.

zoran

pre 12 godina

Na zalost jos jednom se pokazalo da servis moze da ga izda. To mu je daleko najslabiji udarac i veliko je chudo da je i ovoliko uradio sa tako prosecnim servisom. Rodja ga je juce bas na taj pochetni udarac dobio. Savrsena serva. Novak je odigrao 70% mecha na drugu servu. TAko se Rodja ne mzoe dobiti. Vidis e da Novaku to nije prirodni udarac. Muchi se dok ga izvodi. Videcemo kako ce se izboriti sa tim. Ako bi serva bila bar na nivou jednog Zimonjica, Troickog...Novak bi bukvalno bio nepobediv. Ovako, on za svaki poen mora jako puno da radi. Svaki njegov gem traje jako dugo, dok je ,juche, masu gemova Rodja zavrsavao za jedan minut i odmah prebacivao pritisak na Novaka.

Go Tipsa

pre 12 godina

Velika dominacija se nastavlja! Ovo je bila samo jedna bitka i poraz iz kog se moze mnogo nauciti....... Nole ce osvojiti jos dosta GS ili imati ovakvih prilika na GS bar jos 20, tako da i nije neki smak sveta. No 1 je Novak od nedelje pa do 2020!!!

Vladan R

pre 12 godina

Svima onima koji su kritkovali Noleta recima da je limitiran i da nikad nece biti prvi, pa i ako bude prvi bice to veoma kratko, zeleo bih da im objasnim koliko je "lako" to biti. Novak je prakticno pola godine bio ne porazen, i pri tom je osvojio GS i 3 mastersa. Ima niz od 41 mec, pobedivsi izmedju ostalih tri puta najboljeg svih vremena i cetiri puta, od cega dva puta na sljaci, najboljeg upravo na sljaci svih vremena. I ako recimo Nadal odbrani sve bodove do sredine jula a Novak samo ne udje u F na W, Nole ostaje drugi. Sa druge strane ako Federer osvoji RG, Novak hoce biti prvi od ponedeljka, ali ako sad Federer nastavi niz pa osvoji i W a Novak recimo izgubi pre SF(potencijalno to bi bio jedini pravi kiks u 2011, mada recimo ako naleti na Del Potra pitanje je koliki je to kiks), Federer ga tek posle nekih mesec dana pretice na mestu br1. samo za 5 i slovima pet bodova. Valjda je svima jasno koliko je tesko doci do prvog mesta odnosno koliko je tesko zadrzati ga i na nekoliko nedelja a kamoli biti prvi nekoliko godina. U svakom slucaju Novaku sve cestitke i za celu karijeru i za ovaj niz i za dva GS, uz zelju da od ponedeljka konacno bude i br1.

Ponosan

pre 12 godina

Boze,kako je lepo biti pripadnik istog naroda kao i Novak.Uzivam,hvala tebi majstore za sve radosti,neka ti dobri gospod bog da zdravlja,lepo je biti Srbin kad ti igras.

Марина

pre 12 godina

Новаче главу горе. Сви смо поносни на тебе. Да нам је бар још неколико Новака где би Србији био крај. Да ли си видео како се Федерер радовао када те је напокон победио_ Није излазио из собе 2 месеца спремајући се са јучерашњи меч. Ти си главна спортска тема већ 5 месеци. Многима је то сметало.
Бићеш први за неколико недеља. Срећно на Вимблдону и јоч једном главу горе царе

jelena

pre 12 godina

Kakav kralj ovaj Novak - uopste me ne bi iznenadilo da stvarno i misli ovo sto je izjavio, iako zvuci frazeoloski. Tako se radi, a ne kao neki sto placu kad izgube... Kaze covek: "Znam kako da se ponasam..." Kapa dole, po ko zna koji put!

red devil 011

pre 12 godina

Ko nije ponosan na Djokovica ne treba da prati srpske sportiste, a time ni da se javlja na vestima u vezi istih. Ovaj momak je ono sto bi svi nasi sportisti, a i svi mi trebali da budemo. To sto je usput postao i poznat pa ga mnogi (ukljucujuci i rodjenog oca) koriste radi samopromocije nije njegova krivica, vec teret sa kojim mora da zivi i radi. Federer je odigrao sigurno svoj najbolji mec u poslednjih godinu dana, imao je i veliku podrsku Pariske publike koju je zasluzio u prethodnim godinama- i na jednoj i na drugoj stavci mu treba cestitati. Ok je sto ga je Novak pecnuo u vezi srece na ovoj konferenciji, jer je i Federer u proslosti radio njemu slicne stvari, izmedju ostalog i pre ovog meca (u vezi pritiska). Ja cu zeljno iscekivati njihov sledeci susret jer pre svega volim ovaj sport, a onaj ko je gledao Mareja i Nadala zna koliko je mec Djokovica i Feda bio kvalitetniji i atraktivniji, kao i uvek uostalom. Do sledeceg puta. Jos jednom cestitke Novaku na najduzem pobednickom nizu u poslednjih 19 godina, kakav nisu postigle ni legende poput Samprasa pa i samog Federera, BRAVO NOLE!!!

Sremac

pre 12 godina

Federer u odnosu na Novaka neće imati više navijača samo u Srbiji i verovatno Italiji i Kini. Uostalom, ne zaboraviti ko je Francuze pobedio u finalu Davis kupa.

Dax

pre 12 godina

Nole,care,ne zali ni najmanje za ovim porazom.
Napravio si fenomenalan rezultat u ovoj godini i ja sam ponosan na tebe.
Dobro,danas ti nije islo kako ti umijes,Fedex je odigrao mec godine,sreca je pratila njega,a ne tebe,a publika je pretjerala u navijanju samo za Rodzera.Kako razumjeti publiku kad vristi i skace na noge poslije Noletove duple servis greske.To je zaista nisko i nerazumljivo,pogotovo u jednom Parizu..
Nole,junace,pred tobom je citavi niz godina i mnogo,mnogo ovakvih turnira na kojima ce se nekada pobjedjivati,a nekada gubiti,ali upamti jedno,mi smo uvijek s tobom i uvijek cemo te voljeti.
Prvo mjesto ti je na dohvat ruke i ja sam siguran da cemo vrlo,vrlo brzo to zajedno proslaviti.

Žex

pre 12 godina

Šta god neko napisao o tebi, Novače ti si moj heroj i heroj moga naroda. Hvala ti za sve što si uradio za Srbiju... Znaj da postoji velika većina ljudi za koje si ti broj 1 bez obzira na ATP listu. Želim ti reći da smo jako ponosni na tebe i da nema reči kojima bih to mogao izreći. Ti si primer pravog ambasadora svoje zemlje i svog naroda. Neko je dobro rekao : " Glavu gore Novače " jer si svojim rezultatom to zaradio da hodaš uzdignute glave. Svaka ti čast!!!!

siniša

pre 12 godina

Nadam se da neće previše razmišljati o ovom porazu i da neće, poput Mareja, potpuno pasti u narednim mesecima. Treba da se fokusira na nastavak sezone, do kraja godine će valjda doći do prvog mesta, a ako i ne dođe, nije strašno, bar se trudio. Navijajmo sutra za Fedexa svim srcem :)))samo da ovaj poraz Novaka Rafu ne vrati potpuno u život

malosoli

pre 12 godina

Bravo Nole!
Da si ga pobedio to bi bila samo još jedna pobeda.
Najveća satisfakcija je to što je Federer izjavio da mu je ovo jedna od najdražih pobeda u karijeri.
Niz bi kad tad morao biti prekinut.
Odmori se i uzmi Vimbldon i završio si posao.:)

Miko

pre 12 godina

Cestitke obojici za maestralnu igru i veliki mec.
Nole zna koliko je Federer morao da radi da bi ovoliko popravio kretanje i bekhend(skoro bez greske).Servis mu je uvjek bio ubojit i sada je samo putio ruku,jer je bio bez opterecenja.Igrao je svoj najbolji tenis na sljaci.Prvi put nije bio faforit na jednom GS i to mu je puno pomoglo.
Nole je bio na jednu nijansu slabijem nivou.Raduje da je i pod ovolikim pritiskom i protiv najboljeg izdanja najboljeg tenisera,bio u situaciji da pobjedi.Dokaz da je postao ravan najvecima.Los je momenat poraza,ali ce Nole kao i do sada izvuci najbolje iz njega.Predlazem mu da odmah zapocne slicnu seriju pobjeda,to je najbolji lijek.
Stvarno se nema sto zamjeriti,osim eventualno izbora patika,koje su doprinijele porazu u solidnoj mjeri.
Naprijed Nole.Nauciosi Rafu i Rodzera u ovih pola godine kako se igra,a sinoc si im pokazao i kako se sportski gubi.Uz tebe ce i oni biti jos veci.
Cijela Podgorica je sinoc bila uz tebe,majstore.

zoran

pre 12 godina

Drao ih je, drao sve od reda pola godine. Pa dosta bre više. Malo i neko drugi da "onjuši" ukus pobede.
Mada, neće dugo uživati, siguran sam...

mezzano

pre 12 godina

Džentlmenska izjava, nema šta. Ne volim kad ljudi izgube, pa su im krive sudije, organizatori, horoskop... Svaka čast. Ovom izjavom je dobio poen kod mene.

doktor

pre 12 godina

Psihicki odmor ,pa novi niz!Ono sto je tebi bilo na ledjima ,tesko bi i nadcovek izdrzao... Fed je jos juce rekao da je ogroman pritisak na Noletu!! Vilander,posle meca:"NOVAK ODLAZI KAO POBEDNIK S TERENA!", a vi pljujete Maca!.. Na zalost,sve sto sam u najavi predvideo desilo se..NAPRED NOLE!!!!

Wimbeldon je tvoj

pre 12 godina

Glavu gore. Nista poraz od najboljeg tenisera svih vremena ne znaci. Motivacija vise za Wimbledn. Rekorde u nizu bez poraza niko ne pamti to je za statistiku. Vazno je koliko se love slilo u kasicu, da li si bio prvi na ATP i koliko Grand Slamova. A svega ce to jos bith

ultrasrbin

pre 12 godina

reci cu samo francuzi. ne znam nista lepo sto mogu da vezem za tu zemlju. ne racunam sportske pobede, vina i slicno. mene uvek asociraju na I svetski kada su nas vise puta zeznuli, na kusnera, rambuje, anrijevu svetu ruku i ko zna koliko jos podvala. nazalost svoju bratsku ljubav prema srbia i ovog puta su iskazali na krajnje cudan nacin.

Miran

pre 12 godina

ZASLUZENO IZGUBIO. Cak ni VELIKI federer nije mnogo uticao na to sto je Djokovic izgubio. Igrao je lose i POKLONIO je pobedu Federeru. Prvi i cetvrti set (oba tie-break-a) je imao u svojim rukama i servirao za set ALI oba puta nije bio u stanju da dobije SVOJ gaim. U oba slucaja je imao 5:4 i servis ali to nije znao da iskoristi. Ako rekord u vezanim pobedama, prvo mesto na ATP i mogucnost da u macu sa Nadalom dodje do Roland Garosa nije bio DOVOLJAN motiv onda je izlisno govoriti o "strashno motivisanom Federeru".

Kole

pre 12 godina

Nole, glavu gore! Svakom od nas dodje dan kada ti jednostavno ne ide i to je to. Sinoc ti je falilo sve ono sto si do pre neki dan imao, od strahovitog samopouzdanja, vrhunskih i preciznih udaraca kojima si lomio protivnike, gresaka koje si uspevao da svedes na krajnji minimum, pravovremene promene ritma itd....ali za sve sto ti se sinoc dogodilo je kriv samo los dan i nista vise! Uopste ne sumnjam da ces vrlo brzo biti broj 1 , jer to odavno zasluzujes! AJMO NOLE JER SI TI PONOS SRBIJE!

123

pre 12 godina

Ne verujem da ce biti prvi posle Vimbldona zato sto mu je trava najslabija podloga. Ali, on bi mogao biti prvi vec sutra. U svakom slucaju, sa ovim nivoom igre uskoro ce biti prvi.

Ljubisav Milošev

pre 12 godina

Nije strašno što je izgubio, od juče boljeg od njega. Tenis se igra "glavom". Samo neka nastavi tako. Ustvari, mora još više raditi na svojoj igri: da od početka poena drži tempo i diktira igru.

HVALA MAJSTORE!!!

pre 12 godina

Nekad se mora i izgubiti u ovakvoj konkurenciji, nista strasno...NOLE JE NAJBOLJI NA SVIJETU I TO CE DA DOKAZE NA NAREDNIM TURNIRIMA! O ljudskim kvalitetima nema potrebe raspravljati, vidi se koliko je to obrazovan momak i ljudina u pravom smislu te rijeci!

ultrasrbin

pre 12 godina

Fascinantno je da ima toliko navijaca Federera u Srbiji a da ipak su to Grobari koji navijaju protiv Djokovica zna se zbog cega .Isto tako i pljuju teodosica najboljeg igraca Evrope takodje zna se zbog cega.Jadnici...
(Jo, 3. jun 2011 23:27)

ne. ovde si ti jedini jadnik. 90% grobara koje poznajem navijaju za novaka uvek i obozavaju tea kada igra za reprezentaciju. naravno da nece podrzavati tea u klubu posto se nekim svojim izjavama deklarisao kao osoba koja vise mrzi partizan nego sto voli zvezdu.

roman empireY

pre 12 godina

Ma Nole toj seriji je morao doći kraj,zlobnici će reči gde baš sada kada si pobedom mogao da preuzmeš prvo mesto na rang listi i izjednačiš rekord po broju uzastopnih pobeda od Johna McEnroea ali nije sramota izgubiti od najboljeg tenisera svih vremena Rogera Federera.Samo napred Nole,odmori se malo,pa juriš na Wimbledon.

master and servant

pre 12 godina

Ovaj rekord od 42 pobede mu je nazalost propao ali moze da obori drugi rekord. Naime niko dosad nije uspeo da osvoji 5 Mastersa u istoj godini a on ih vec sada ima 4. Prema tome ima za sta jos da se bori pored prvog mesta naravno.

Vujadin

pre 12 godina

Joj Fedex, ispeglace te Rafa samo tako. 3-0 laganica. Pa posle mozes da pricas, nisam osvojio nijedan GS u sezoni, ali sam pobedio Djokovica u polufinalu RG!

Sale nacionale

pre 12 godina

Steta! Ko da sam ja izgubio, uzas... Bas tupav momenat da se izgubi, ali inat je proradio kod Fedexa i kraj, osetio je da pada u senku i to mu se nimalo nije dopalo.
Ajde Novace, sada opet jedan simpatican niz od 8 pobeda i titule i Vimbldonu :)
IDEMO!!!

Bucko koji ne lazmisla

pre 12 godina

Dragi naš Nole, nemaš razloga da žališ, jer je i ovo što si postigao rezultat vredan divljenja.Samo hrabro napred u nove pobede!

Navino

pre 12 godina

Veliki atleta, covek , buduci br1 u tenisu!!!
Ugledajmo se svi na njega, pozitivno samo.

Ajmo Novak , RESET dugme, pa nastavi dalje, PO TVOME !!!

Vec si LEGENDA

pre 12 godina

glavu gore Nole, ionako si vec najbolji...doci ces ti na tron, samo polako..verujemo u tebe....nas si srbenda najveca legenda....

Indigo

pre 12 godina

Ovo pisanje o bratskim ljubavima postaje vec iritantno. Probudite se vec jednom ljudi. U svetu su uvek vladalai samo interesi. Interesi i novac. Nista vise! Svako voli samo svoje. I nista vise. U ovom slucaju Francuzi dozivljavaju Federera kao svog i za njega su i navijali. Daleko je to od idealne publike ali zna se ko ce kome.

Boris

pre 12 godina

Svaka čast veliki si i veliko je ono šta si izgradio. Samo nastavi tako pozitivno. Čast je naša uživat u tvojoj igri. Ti si jedan i jedini.

duda13

pre 12 godina

Ne trebas ni da zalis ni da budes razocaran. Pokazao si da imas i znanje, i srce i hrabrost, iako si na terenu imao i publiku ,u velikom broju, protiv sebe.Glavu gore i teraj napred.

Nishlija

pre 12 godina

Kakvi da zalish, treba da te slavimo VITEZE srpskog naroda!, gledaj napred i znaj da si ponos ove zemlje. Pokazao si da si ljudina i primio poraz dostojanstveno sa osmehom na licu i ako su se mnoge stvari urotile protiv tebe (pocetak meca u 18h, igranje u sumrak,publika,sudija koji te opominje u vaznim trenutcima, predaja onog zabarcica-pa mogao je 1 set da odigra pa da onda preda mec. Nego sta je tu je IDEMO DALJE ) . Ne samo da si teniska velicina i jedan od najboljih igraca svih vremena vec si kao covek mnogo veci od mnogih koji drze ili su drzali teniski reket. Hvala ti na radosti koju dajesh ovom narodu i zelim ti sve najbolje u sportu i u privatnom zivotu. NOVAK DjOKOVIC PONOS SRBIJE!!!!!

Nikola-Zemun

pre 12 godina

Nole ti si car.Najbolji si sportista svih vremena kod nas.Jer imati niz od 41.pobede u ovakvoj konkurenciji vrhunskih tenisera...,pa Mekinro bi mozda nanizao 25 pobeda. Nedaj se...Bices prvi uskoro...Zelim da i dalje predstavljas Srbiju kako si je i do sada predstavljao.Ti si jedino nase svetlo u ovom tunelu...

Chevanton

pre 12 godina

Ma nema veze Nole, ti si naš kralj i naša legenda i dalje! Federer je majstor, mora mu se priznati. Odigrao je kao u najboljim danima, dok je Novaka malkice sputala nervoza zbog broja 1. Videlo se da Nole nije bio baš pravi, možda i zbog velike pauze, ali nema veze sada. Apsolutno ništa mu se ne može zameriti, niti treba.
Do sada je Novak ove godine već napravio čuda, a ne sumnjam i da će biti još bolji u mesecima koji dolaze. U svakom slučaju, iz ovog meča je sigurno nešto naučio (što reče Karlović), pa će iz svega ovoga sigurno izaći jači za to iskustvo.
U finalu prognoziram pobedu Feda. Ako ga bude služio servis kao protiv Noleta, mislim da Nadal neće moći da ga dobije, iako će sigurno biti neizvesno. Nadal je do sada na ovom turniru prolazio sa sigurnom igrom, uz malo vinera i uz puno grešaka protivnika. U finalu će igrati protiv igrača koji vrlo malo greši, koji ima bolju tehniku, a i u boljoj je formi i pun samopouzdanja posle pobede nad najdominantnijim igračem ove godine.

P.K.

pre 12 godina

Nole napravio si cudo.Veliki si i u porazu.Ipak, najbolji si i nastavi samo kao do sada.Prvo mjesto ti nece izmaci.Uz malo srece sve je moglo biti drugacije.Tvoje vrijeme dolazi!

Indigo

pre 12 godina

Ovo pisanje o bratskim ljubavima postaje vec iritantno. Probudite se vec jednom ljudi. U svetu su uvek vladalai samo interesi. Interesi i novac. Nista vise! Svako voli samo svoje. I nista vise. U ovom slucaju Francuzi dozivljavaju Federera kao svog i za njega su i navijali. Daleko je to od idealne publike ali zna se ko ce kome.

J. Wolff

pre 12 godina

Na terenu i van terena, po sportskim izjavama, Novak je veliki džentlmen i veliki fer plej. Uvažavam ga i volim i nikad ne zameram kad izgubi, pa tako ni ovaj put. Mogu samo zamišljati koliko je razočaran i kako je njemu neizmerno teško, kad je ovaj poraz meni, kao navijaču kao teški kamen pao. I iskreno, nije mi nikakva uteha što je u pitanju najbolji svih vremena-Federer. Da je Nole gubio glatko, pa ajde. Ali 1. set taj brejk -7:5, zadnji set on servira na 5:4 za izjednačenje i 2x mreža.. uh..

Nole legendo, ovih pola godine je bilo nešto fantastično i nezamislivo, a ostvareno. Svi znamo da je jednog dana morao biti prekinut taj niz, a ipak ovaj poraz je breme koje boli-to sigurno znam..Zaboravljaj ga Nole, šalji ga čim pre u zaborav i ne dozvoli da utiče negativno na tvoje samopouzdanje.

Nemoj žaliti, nastavi da radiš, spremaj se, tvoj put je bio uvek izuzetno težak, prepun neočekivanih prepreka i iskušenja koje je trebalo nadvladati. Pratim tvoj put od ranih dana, umem da čitam izmedju redova - nije sve crno belo kako se to prikazuje i čini na prvi pogled.
Sve najbolje Nole, ti si istinski šampion, glavu gore, čeka te još puno sjajnih sportskih trenutaka, siguran sam.. i ne umem da napišem sve što mi se vrzma po glavi..

francuz

pre 12 godina

RF je svetski trademark i svi ga sirom sveta vole i navijaju za njega.
Nole je srpski trademark. Doduse popularnost mu raste i u svetu, ali se on ipak opredelio na cirilicu. To je to. Ja ga puno cenim, igra prvo za sebe i izgleda da brine o svoj poridici. Tek onda ide Srbija i srpska posla. Kada bi svi bili takvi bilo bi nam mnogo bolje.

Dejan

pre 12 godina

Nema ti zbog cega da zalis...obelezio si veliki uspeh.nisi imao srece bas za taj rekord...Taj rekord Mekenroja jeste izvanredan...ali ti si dosao na jednu pobedu od tog rekorda iako nikad nije bilo teze biti teniser...bio si na korak od rekorda, a za protivnike si imao Nadala, Federera, Mareja...stvarno neverovatni igraci...Mozda statisticki nisi rekord, ali si za svakog malo bolje poznavaoca tenisa, i rekorder, a i za ne poznavaoce najbolji teniser na svetu! Srecno u prestojecem delu sezone!

Pozajmljen komentar

pre 12 godina

Evo jednog dobrog i realnog komentara sa vaseg sajta povodom Novakovog neverovatnog niza.

"Svi ce oni raditi na licnom poboljsavanju, i Murray i Rafa i Rodger. To treba da uradi i Nole. Ako smem da primetim, njegov servis je medju najslabijima u top 10 i tu bi sigurno mogao napredovati. Pogledajte koliko je Murray bio cvrst dok ga je isao servis. Nole se dosta mucio u drugom delu meca sa svojim servisom i kad bi ga ubacio. Srecom je bio bolji u drugim stvarima, pa je to presudilo, ali nece vecno biti tako. Da je Rodger u formi kao Britanac, lagano bi odservirao za mec. Koliko god mi hvalili svoga, ne sme se uspavati jer nista nece biti lako, moze biti samo teze. Zato se i on mora usavrsavati.
(Sinisa, 17. maj 2011 15:38)"

Dejan

pre 12 godina

Znaci nerviraju me nevidjeno ovi zlobni i zavidni luzeri. Jedva su docekali da covek izgubi pa da nadju opravdanje za svoje jadne zivote. Sad je kao sramota da se izgubi od federera, koji je btw bio motivisan kao nikad, a pritom nije imao sta da izgubi

pre 12 godina

Netočno! Četojević je pratio Novakov susret, a to je bio onaj tip koji navečer jedini nosi sunčane naočale. Kao da namjerno želi pojačati dojam tajanstvenosti.

Dario

pre 12 godina

@luka, 4. jun 2011 13:29
Upravo zbog svega toga Djokovic nije smeo da izgubi ovaj mec.
U prvom setu na drugi servis ne iskoristiti dve set lopte ga je kostalo meca i istorije.
Ovo ti pricam posto sam gledao vrlo korektan prenos na svajcarskoj televiziji, gde su se komentatori cudili njegovim greskama na skoro dobijene poene i pripisivali to velikoj napetosti, jer hoce sto pre da zavrsi poen.
Upravo zbog onog Federerovog bezobraznog pokazivanja prstom na kraju meca je trebalo da ga dobije, jer je znao da ako izgubi da ce ovaj da mu sipa so u ranu.

MiloS

pre 12 godina

Pa naravno da ce da navijaju za Federera kad ne moze da izgubi cele sezone,navijali su da mu se prekine serija;nema to mnogo veze sa bratskom ljubavlju...al,falila mu samo jedna da izjednaci rekord,maler...

1kch4

pre 12 godina

Samo napred majstore!!!
Ne moze se pobedjivati uvek. Nole je vise puta pokazao da je neverovatno psihicki jak, tako da je samo pitanje dana kada ce biti prvi. Ovo jeste propustena sansa, ali ukoliko zadrzi ovakav nivo igre, bice jos sansi.