Košarka 75

Četvrtak, 02.06.2011.

15:57

FIBA se izvinjava zbog greške na SP

Predsednik Svetske košarkaške federacije Ivan Menini izvinio se u Beogradu zbog sudijske greške u polufinalu prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Turskoj

FIBA se izvinjava zbog greške na SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Sale Djordjevic

pre 12 godina

Drage komsije, mozete biti zadovoljni sto ste dobili ispriku od FIBA za polufinalni mec s proglodisnjeg EP. Argentincima nikada nije stigla nikakva isprika od bilo koga kada su ih pokrali u finalu SP 2002 u Indijanapolisu.

Oooo pa di si ti, Kad ste sisli bilo je lako, samo jedan stepenik, a sad... 1001 dok se popnete. Pssst.

Aca V.

pre 12 godina

...mnogo je tuzno ako neko veruje u ova izvinjenja , da su hteli oni bi ponistili taj kos , ili utakmicu , zbog materijalne povrede pravila , sramota , a sad se jos sprdaju sa nama ...i nikad , nikad , necu zaboraviti ni oprostiti taj kos ...sramno je sve to , a ja sam se opet iznervirao...

dragan

pre 12 godina

Koji ste bre patetičari "uzet im nada za budućnosti" i slične glupsti. To je sport. Šta da kažu Englezi kome je dat gol rukom, Pa go u kome je lopta ušla metar iza linije gola na poslednjem svetskog prvenstva. A još oni izmislili fudbal. Pa nisu išli okolo i cmizdrili. Nego igraju i dalje i bolje. Tako trebamo i mi. Ne da pokleknemo na lažima, iskušenjima nego da i dalje radimo da budemo najbolje

Hvala na izvinjenju. A ako prenesete sudijama da su loše sudili, Turcima da su nezasluženo ušli u finali i Amerikanciam da su imali sreću da nas izbegnu, onda je izvinjenje kompletno.

Ludwig

pre 12 godina

Нека господин себи купи нешто за то извини!
Није то била једна грешка, а грешке се ненамерно догађају, већ је постојала тенденција!

FILIP

pre 12 godina

Izvinjenje je nebitna stvar, jer su oni zavrsili ono sto su hteli.Iz nekih razloga ,bitno je bilo da udju u finale, i na tome se bas vrlo temeljno radilo, pocev od igraca Turske, sudija i ostalih oko organizacije, pa nema veze sto su u njemu prosli kao bosi po trnju protiv Amerikanaca... INTERES, BATO!

sokyzov

pre 12 godina

Srbi nikako da se uklope u novi svjetski poredak! Ima li još nešto čemu se treba čuditi? Mi mali narodi osuđeni smo da trpimo ekonomsko iskorištavanje, političko obespravljivanje, sportsko i svako drugo nasilje bahatih moćnika i globalnih gospodara... Ko nam je kriv?

laza

pre 12 godina

ma kakvo izvinjenje...
to je bila najbrutalnija kradja kakva se retko vidja
tanjevic i turska reprezentacija, zajedno sa svim akterima tog necuvenog lpovluka su za mene obicne lopuze i...kraj

Željko

pre 12 godina

Ma ništa,svejedno se ove godine ukrštamo i sa Turcima i sa Špancima na EP.I mi ćemo njima da kažemo da gledaju u budućnost,naravno,pošto ih prvo odvalimo(Turke sa kamatom) :-)

stef

pre 12 godina

Drage komsije, mozete biti zadovoljni sto ste dobili ispriku od FIBA za polufinalni mec s proglodisnjeg EP. Argentincima nikada nije stigla nikakva isprika od bilo koga kada su ih pokrali u finalu SP 2002 u Indijanapolisu.

Floro Flores

pre 12 godina

"Srbija treba da gleda u buducnost.."-RECE ON!!!! Pa,ovo je prejako! Kao i sa politiukom... Svi imaju isti odnos prema nama.. Zamisli ja nekom zveknem samar,pa mu kazem"Covece gledaj u buducnost,mani se samara!"

Nikola

pre 12 godina

Ma da izvinite... Sta mi imamo od toga?...ali da je bilo samo to pa i da prihvatimo izvinjenje. Nerazumem zasto se nama srbima sve to dogadja?, penal protiv australije,slovenije,ponisten gol protiv estonije...

3MAJ

pre 12 godina

Jedini nacin da se preduprede ovakve greske je uvodjenje video snimka kod spornih situacija, kao u NBA ligi. Ovde nije bilo ni govora o tome, tako da je ovo izvinjenje jalovo.

Gresaka sudija je bilo i uvek ce biti, zato se mnogi sportovi okrecu tehnologiji da presudi u tim situacijama.

qwerty

pre 12 godina

Dobro sudije su pogresile. Ali da smo mi na taj nacin pobedili, ko zna sta bi nam fiba uradila. Mozda bi nam zabranila da se borimo za medalju u finalu protiv amerikanaca.

Runaround

pre 12 godina

Pitanje je da li se to uopšte može nazvati greškom. Iz aviona se videlo da Turska tj domaćin mora da dobije i da ide u finale. Pa onako agresivnu igru jedva da bi u rukometu pustili.
Greška je jedino naših igrača što nisu toliko razbili Turke da ni sudije ne mogu da pomognu, a po igri to nije bilo toliko daleko.

g4

pre 12 godina

Buducnost ok, ali proslost cini jednu zemlju kosarkaskom silom, koliko trofeja i medalja osvojenih itd. Gde je sada Bogdan Tanjevic da nesto kaze?

ebvele

pre 12 godina

Kakvo crno izvinjenje za kos iz auta? Pa nije tu rec samo o zadnjem napadu nego o 40 minuta konstante otimacine. Sam izbor sudija za to finale je uradjen tako da se desi najveca moguca kradja.
Izvinjenje ne treba prihvatiti zato sto ono nije posledica slucajnih gresaka sudija vec unapred izrezirane kradje.

Nemanja

pre 12 godina

ma sta izvinite! tog dana sam mogo i da umrem!poludeo sam! onaj pada u nesvest da ne baca slobodno jer nema blage veze, onaj gazi aut liniju i daje kos, onda ne sviraju faul velickovicu u zadnjem napadu.suvise mnogo gresaka.ja im ne oprastam i cao!

Dušan Jekić

pre 12 godina

Cikica je takodje rekao da su nasi pogresili sto ranije nisu resili utakmicu. Pa kako da je rese kad su nas non-stop potkradali. Strasno! U Evropi su svi pošteni osim nas. E pa vidimo se na EP!!!

@Marko

pre 12 godina

Pa shta nama vredi sada to izvinjenje,shta vredi onim momcima koji su srce ostavili na terenu i koji su zasluzhili da se kuci vrate kao shampioni..sramota..ma teshko mi shto sam uopshte prochitao ovu vest

Rade Futog

pre 12 godina

Nije to bila jedna greška, već konstantnih 40 min. navlačenja za Turke. Sve sumnjive i pola vidljivih situacija su svirali u njihovu korist, sramno.

mukami

pre 12 godina

Muka mi je kada procitam "Treba da gledamo u buducnost". U fazonu: "Ko vas sisa, nas je propust, nikom nista." Najgore je sto zaista jeste tako, a ja bih najradije podelio otkaze svim tim sudijama i strucnom stabu...

Markonato-RSA

pre 12 godina

Ufff, tom "izvinjenju" je sad posle toliko vremena "prošao rok upotrebe", ali u principu nije loše kad ti neko prizna grešku. E sad, dal' bi mi u finalu uradili ono što Turska nije umela i znala, to već spada u domen "šta bi bilo - kad bi bilo"?!
Da se i nama bar ponekad za nešto udeli izvininjenje...

kool g

pre 12 godina

Ok,pokrale nas sudije pa i velikim Englezima na SP ponište čist gol ono pola metra prešla liniju pa ništa,da smo prošli u finale Ameri bi nas sa pola gasa odvalili,ali meni je najviše krivo zbog bronzane medalje,ne znam što su se predali medalja je medalja,a nisu sad Litavanci neka sila,tu je Duda najviše pogrešio što nije mogao da ih motiviše,idemo dalje sad sledi EP nema Amera idemo po zlato,kraj priče.

fuck you very much on your apologize...

pre 12 godina

Ma u redu je sad... Sad je previse kasno, a to sto nekog tamo grize savest, nema potrebe. Vrhunski sport je odavno prestao da bude sport, i pretvorio se u biznis. Jednostavno, nekome je u tom trenutku bilo vise isplativo da Turci, kao domacini budu u finalu. Ista stvar desice se i u Litvaniji, tako da zaista nije vazno ni ko nam je selektor, ni koga cemo od igraca da posaljemo, ukoliko nismo za 20 razlike bolji od svih ostalih, sudije ce jednostavno da namaknu dovoljno poena na stranu onoga ko TREBA da pobedi...

KKCZ VRCIN

pre 12 godina

Pretpostavljam da sada imam pravo da ocekujem izvinjenje za Drobnjakov kos iz auta u finalu play offa, mada i tada se znalo ko mora da pobedi po cenu zivota.

hahahaha

pre 12 godina

Ovi nam ukrali finale, medalju, priliku da generecija uspesnih kosarkasa pokaze nadmenim Amerima kako se igra, i sada se izvinjavaju.

Pa da li ste vi normalni, niste mogli bolji podstrek da nam date pred EP. U Srbiji se zivi u inat, ima da vas zgazimo sve redom. Turcima je bolje da ne dolaze.

Mirko

pre 12 godina

Kad ode Kapicic,onda nam FIBA dolazi na noge u Beogradu.Hvala Djilasu i Bodirogi na ovoj pobedi,imam osecaj da vracamo autoritet u svetskoj kosarkaskoj federaciji!Samo napred...

Rajko 1893

pre 12 godina

Kad se samo sjetim one krađe... Krv mi proključa! Što se mene tiče, SRBIJA je na tom svjetskom prvenstvu podijelila prvo mjesto sa SAD-om, jer je prošla u finale koje nije odigrano. A šta FIBA misli to me ne zanima. Samo Boga molim da nam u Litvaniji dođe turska (namjerno malim slovima, lopovi nisu zaslužili velika) da ih osakatimo sa 20 razlike, jer je to realan odnos kvaliteta.

Boki

pre 12 godina

Da li jos neko ima dilemu zasto drustvo (da ne upotrebim tezi izraz) iz FIBA i FIFA nece da uvedu "challenge" u kosarku i fudbal?
Lakse je izviniti se posle godinu dana,a to sto je neko nezasluzeno pobedio,Boze moj,"greske se desavaju"...

luzeri

pre 12 godina

ajde sad isplačite se nad našom nesrećnom sudbinom, kao da nismo dominirali i kao da necemo dominirati evropskom i svetskom kosarkom narednih xx godina, pa je bitan jedan koš iz auta, koga boli uvo.

licimuri

pre 12 godina

a kada se i desi da se nama neko zbog neke ranije nepravde izvine, to je uvek propraceno recenicom da "treba da gledamo u buducnost a ne da zivimo u proslosti", ali zato mi za svaku gresku moramo da odrobijamo na drugi nacin i nema nam buducnosti dok ne resimo sve probleme iz proslosti...i sto jeste i sto nije do nas...bolje da se nisu ni izvinjavali ovako...

ДрашкоРС

pre 12 godina

Zapanjujuce je da posle skoro godinu dana od svetskog prvenstva docekujemo prvog coveka FIBE sa pitanjem o polufinalu. Jeste, bila je greska, bilo ih je milion i opet ce ih biti. Ali ta crta karaktera naseg naroda, da stalno gledamo unazad, da ne prihvatamo takve cinjenice kao realnost, kao i da smo slepi za buducnost, prosto fascinira svaki put. Naravno, u negativnom smislu.
(Nex, 2. jun 2011 16:24)

МА НЕМОЈ!

Milos

pre 12 godina

To apsolitno nista ne znaci sada ni nama ni FIBI ali je lep gest... Ponekad je tako malo potrebno... Sudije grese i to je to. Nadam se da ce ova generacija imati snage da osvoji neku titulu jer su svojim stavom i borbom to zasluzili...

dovla

pre 12 godina

kasno brate.od kad su dosli pravi ljudi na prava mesta dobijamo izvinjenja!za mene su nasi momci bili PRVACI SVETA!!!KAKO SU SE SAMO BORILI!IDEMO PO EVROPSKU TITULU

deda

pre 12 godina

Iako sam uvek bio optimista, nazalost se nesto plasim da na ovogodisnjem EP necemo nista uraditi...jednostavno za razliku od prethodnih sezona igraci nam nesto ili nisu blistali ili ih nigde nije bilo, osim Savana...ne znam, voleo bih gresim vise nego ista...u svakom slucaju jedva cekam da pocne prvenstvo...

Nex

pre 12 godina

Zapanjujuce je da posle skoro godinu dana od svetskog prvenstva docekujemo prvog coveka FIBE sa pitanjem o polufinalu. Jeste, bila je greska, bilo ih je milion i opet ce ih biti. Ali ta crta karaktera naseg naroda, da stalno gledamo unazad, da ne prihvatamo takve cinjenice kao realnost, kao i da smo slepi za buducnost, prosto fascinira svaki put. Naravno, u negativnom smislu.

Milorad

pre 12 godina

Ovo je licemerno od FIBE,i naravno da izvinjenje NE treba prihvatiti!!!
Pa,zar ste zaboravili kako je Felps UKRAO Čaviću zlatnu medalju u Pekingu???
Zašto kod svih tih "sudijskih grešaka" uvek deblji kraj izvuku mali i nemoćni???
Zašto se pri dopingu oduzimaju medalje,recimo slučaj amerikanaca u Sidneju,a kod evidentnih namernih sudijskih grešaka ne???

SRBIN

pre 12 godina

Znaju i oni da su onas ostetili za FINALE,i to ne bilo koju zemlju vec SRBIJU VELESILU U KOSARCI,ocekujem da nam vrate na neki nacin,kao 2002 protiv Argentine,ipak smo mi velesila!!!

DjoleBBGK

pre 12 godina

Trebalo vam je 9 meseci da se izvinite..mislim stvarno... :P ma dobicemo mi Turke na fer igru i sudjenje,vise im nema spasa kad Duda i momci zaigraju svoju igru :D

al

pre 12 godina

Vama je trebalo 10 meseci to da ustanovite??!!! A sta mi imamo od ovog vaseg zakasnelog izvinjenja? Nama je oduzeta medalja, i pravo da se borimo za zlato. Svi smo videli da je domacin morao u finale, pa makar i preko nas mrtvih.Onim sjajnim momcima je oduzeta nada za ulazak u istoriju, oduzeta im je buducnost. Sigurno bi dobili Litvaniju, ali misli su bile na utakmici sa domacinom. Ne treba nam izvinjenje, vec postovanje. Mi ssmo pored Amerike najvece ime u svetu kosarke i to mora da se postuje!!!!!!!!!!

VladaS

pre 12 godina

Ja sam to kao i onda shvatio ovako "Izvinjavano se Srbiji sto smo je pokrali i nismo dozvolili da ponovo dobije amerikance". Ipak bi to bila velika sramota da jedna mala zemlja dobije 2 kontinenta ( amerika i Afrika ).

al

pre 12 godina

Vama je trebalo 10 meseci to da ustanovite??!!! A sta mi imamo od ovog vaseg zakasnelog izvinjenja? Nama je oduzeta medalja, i pravo da se borimo za zlato. Svi smo videli da je domacin morao u finale, pa makar i preko nas mrtvih.Onim sjajnim momcima je oduzeta nada za ulazak u istoriju, oduzeta im je buducnost. Sigurno bi dobili Litvaniju, ali misli su bile na utakmici sa domacinom. Ne treba nam izvinjenje, vec postovanje. Mi ssmo pored Amerike najvece ime u svetu kosarke i to mora da se postuje!!!!!!!!!!

SRBIN

pre 12 godina

Znaju i oni da su onas ostetili za FINALE,i to ne bilo koju zemlju vec SRBIJU VELESILU U KOSARCI,ocekujem da nam vrate na neki nacin,kao 2002 protiv Argentine,ipak smo mi velesila!!!

Milos

pre 12 godina

To apsolitno nista ne znaci sada ni nama ni FIBI ali je lep gest... Ponekad je tako malo potrebno... Sudije grese i to je to. Nadam se da ce ova generacija imati snage da osvoji neku titulu jer su svojim stavom i borbom to zasluzili...

hahahaha

pre 12 godina

Ovi nam ukrali finale, medalju, priliku da generecija uspesnih kosarkasa pokaze nadmenim Amerima kako se igra, i sada se izvinjavaju.

Pa da li ste vi normalni, niste mogli bolji podstrek da nam date pred EP. U Srbiji se zivi u inat, ima da vas zgazimo sve redom. Turcima je bolje da ne dolaze.

mukami

pre 12 godina

Muka mi je kada procitam "Treba da gledamo u buducnost". U fazonu: "Ko vas sisa, nas je propust, nikom nista." Najgore je sto zaista jeste tako, a ja bih najradije podelio otkaze svim tim sudijama i strucnom stabu...

Boki

pre 12 godina

Da li jos neko ima dilemu zasto drustvo (da ne upotrebim tezi izraz) iz FIBA i FIFA nece da uvedu "challenge" u kosarku i fudbal?
Lakse je izviniti se posle godinu dana,a to sto je neko nezasluzeno pobedio,Boze moj,"greske se desavaju"...

Nemanja

pre 12 godina

ma sta izvinite! tog dana sam mogo i da umrem!poludeo sam! onaj pada u nesvest da ne baca slobodno jer nema blage veze, onaj gazi aut liniju i daje kos, onda ne sviraju faul velickovicu u zadnjem napadu.suvise mnogo gresaka.ja im ne oprastam i cao!

Rajko 1893

pre 12 godina

Kad se samo sjetim one krađe... Krv mi proključa! Što se mene tiče, SRBIJA je na tom svjetskom prvenstvu podijelila prvo mjesto sa SAD-om, jer je prošla u finale koje nije odigrano. A šta FIBA misli to me ne zanima. Samo Boga molim da nam u Litvaniji dođe turska (namjerno malim slovima, lopovi nisu zaslužili velika) da ih osakatimo sa 20 razlike, jer je to realan odnos kvaliteta.

Milorad

pre 12 godina

Ovo je licemerno od FIBE,i naravno da izvinjenje NE treba prihvatiti!!!
Pa,zar ste zaboravili kako je Felps UKRAO Čaviću zlatnu medalju u Pekingu???
Zašto kod svih tih "sudijskih grešaka" uvek deblji kraj izvuku mali i nemoćni???
Zašto se pri dopingu oduzimaju medalje,recimo slučaj amerikanaca u Sidneju,a kod evidentnih namernih sudijskih grešaka ne???

Dušan Jekić

pre 12 godina

Cikica je takodje rekao da su nasi pogresili sto ranije nisu resili utakmicu. Pa kako da je rese kad su nas non-stop potkradali. Strasno! U Evropi su svi pošteni osim nas. E pa vidimo se na EP!!!

Floro Flores

pre 12 godina

"Srbija treba da gleda u buducnost.."-RECE ON!!!! Pa,ovo je prejako! Kao i sa politiukom... Svi imaju isti odnos prema nama.. Zamisli ja nekom zveknem samar,pa mu kazem"Covece gledaj u buducnost,mani se samara!"

Nex

pre 12 godina

Zapanjujuce je da posle skoro godinu dana od svetskog prvenstva docekujemo prvog coveka FIBE sa pitanjem o polufinalu. Jeste, bila je greska, bilo ih je milion i opet ce ih biti. Ali ta crta karaktera naseg naroda, da stalno gledamo unazad, da ne prihvatamo takve cinjenice kao realnost, kao i da smo slepi za buducnost, prosto fascinira svaki put. Naravno, u negativnom smislu.

g4

pre 12 godina

Buducnost ok, ali proslost cini jednu zemlju kosarkaskom silom, koliko trofeja i medalja osvojenih itd. Gde je sada Bogdan Tanjevic da nesto kaze?

licimuri

pre 12 godina

a kada se i desi da se nama neko zbog neke ranije nepravde izvine, to je uvek propraceno recenicom da "treba da gledamo u buducnost a ne da zivimo u proslosti", ali zato mi za svaku gresku moramo da odrobijamo na drugi nacin i nema nam buducnosti dok ne resimo sve probleme iz proslosti...i sto jeste i sto nije do nas...bolje da se nisu ni izvinjavali ovako...

VladaS

pre 12 godina

Ja sam to kao i onda shvatio ovako "Izvinjavano se Srbiji sto smo je pokrali i nismo dozvolili da ponovo dobije amerikance". Ipak bi to bila velika sramota da jedna mala zemlja dobije 2 kontinenta ( amerika i Afrika ).

Mirko

pre 12 godina

Kad ode Kapicic,onda nam FIBA dolazi na noge u Beogradu.Hvala Djilasu i Bodirogi na ovoj pobedi,imam osecaj da vracamo autoritet u svetskoj kosarkaskoj federaciji!Samo napred...

Sale Djordjevic

pre 12 godina

Drage komsije, mozete biti zadovoljni sto ste dobili ispriku od FIBA za polufinalni mec s proglodisnjeg EP. Argentincima nikada nije stigla nikakva isprika od bilo koga kada su ih pokrali u finalu SP 2002 u Indijanapolisu.

Oooo pa di si ti, Kad ste sisli bilo je lako, samo jedan stepenik, a sad... 1001 dok se popnete. Pssst.

fuck you very much on your apologize...

pre 12 godina

Ma u redu je sad... Sad je previse kasno, a to sto nekog tamo grize savest, nema potrebe. Vrhunski sport je odavno prestao da bude sport, i pretvorio se u biznis. Jednostavno, nekome je u tom trenutku bilo vise isplativo da Turci, kao domacini budu u finalu. Ista stvar desice se i u Litvaniji, tako da zaista nije vazno ni ko nam je selektor, ni koga cemo od igraca da posaljemo, ukoliko nismo za 20 razlike bolji od svih ostalih, sudije ce jednostavno da namaknu dovoljno poena na stranu onoga ko TREBA da pobedi...

ДрашкоРС

pre 12 godina

Zapanjujuce je da posle skoro godinu dana od svetskog prvenstva docekujemo prvog coveka FIBE sa pitanjem o polufinalu. Jeste, bila je greska, bilo ih je milion i opet ce ih biti. Ali ta crta karaktera naseg naroda, da stalno gledamo unazad, da ne prihvatamo takve cinjenice kao realnost, kao i da smo slepi za buducnost, prosto fascinira svaki put. Naravno, u negativnom smislu.
(Nex, 2. jun 2011 16:24)

МА НЕМОЈ!

3MAJ

pre 12 godina

Jedini nacin da se preduprede ovakve greske je uvodjenje video snimka kod spornih situacija, kao u NBA ligi. Ovde nije bilo ni govora o tome, tako da je ovo izvinjenje jalovo.

Gresaka sudija je bilo i uvek ce biti, zato se mnogi sportovi okrecu tehnologiji da presudi u tim situacijama.

laza

pre 12 godina

ma kakvo izvinjenje...
to je bila najbrutalnija kradja kakva se retko vidja
tanjevic i turska reprezentacija, zajedno sa svim akterima tog necuvenog lpovluka su za mene obicne lopuze i...kraj

Rade Futog

pre 12 godina

Nije to bila jedna greška, već konstantnih 40 min. navlačenja za Turke. Sve sumnjive i pola vidljivih situacija su svirali u njihovu korist, sramno.

dovla

pre 12 godina

kasno brate.od kad su dosli pravi ljudi na prava mesta dobijamo izvinjenja!za mene su nasi momci bili PRVACI SVETA!!!KAKO SU SE SAMO BORILI!IDEMO PO EVROPSKU TITULU

KKCZ VRCIN

pre 12 godina

Pretpostavljam da sada imam pravo da ocekujem izvinjenje za Drobnjakov kos iz auta u finalu play offa, mada i tada se znalo ko mora da pobedi po cenu zivota.

Nikola

pre 12 godina

Ma da izvinite... Sta mi imamo od toga?...ali da je bilo samo to pa i da prihvatimo izvinjenje. Nerazumem zasto se nama srbima sve to dogadja?, penal protiv australije,slovenije,ponisten gol protiv estonije...

ebvele

pre 12 godina

Kakvo crno izvinjenje za kos iz auta? Pa nije tu rec samo o zadnjem napadu nego o 40 minuta konstante otimacine. Sam izbor sudija za to finale je uradjen tako da se desi najveca moguca kradja.
Izvinjenje ne treba prihvatiti zato sto ono nije posledica slucajnih gresaka sudija vec unapred izrezirane kradje.

DjoleBBGK

pre 12 godina

Trebalo vam je 9 meseci da se izvinite..mislim stvarno... :P ma dobicemo mi Turke na fer igru i sudjenje,vise im nema spasa kad Duda i momci zaigraju svoju igru :D

@Marko

pre 12 godina

Pa shta nama vredi sada to izvinjenje,shta vredi onim momcima koji su srce ostavili na terenu i koji su zasluzhili da se kuci vrate kao shampioni..sramota..ma teshko mi shto sam uopshte prochitao ovu vest

Ludwig

pre 12 godina

Нека господин себи купи нешто за то извини!
Није то била једна грешка, а грешке се ненамерно догађају, већ је постојала тенденција!

Runaround

pre 12 godina

Pitanje je da li se to uopšte može nazvati greškom. Iz aviona se videlo da Turska tj domaćin mora da dobije i da ide u finale. Pa onako agresivnu igru jedva da bi u rukometu pustili.
Greška je jedino naših igrača što nisu toliko razbili Turke da ni sudije ne mogu da pomognu, a po igri to nije bilo toliko daleko.

Markonato-RSA

pre 12 godina

Ufff, tom "izvinjenju" je sad posle toliko vremena "prošao rok upotrebe", ali u principu nije loše kad ti neko prizna grešku. E sad, dal' bi mi u finalu uradili ono što Turska nije umela i znala, to već spada u domen "šta bi bilo - kad bi bilo"?!
Da se i nama bar ponekad za nešto udeli izvininjenje...

dragan

pre 12 godina

Koji ste bre patetičari "uzet im nada za budućnosti" i slične glupsti. To je sport. Šta da kažu Englezi kome je dat gol rukom, Pa go u kome je lopta ušla metar iza linije gola na poslednjem svetskog prvenstva. A još oni izmislili fudbal. Pa nisu išli okolo i cmizdrili. Nego igraju i dalje i bolje. Tako trebamo i mi. Ne da pokleknemo na lažima, iskušenjima nego da i dalje radimo da budemo najbolje

Hvala na izvinjenju. A ako prenesete sudijama da su loše sudili, Turcima da su nezasluženo ušli u finali i Amerikanciam da su imali sreću da nas izbegnu, onda je izvinjenje kompletno.

Aca V.

pre 12 godina

...mnogo je tuzno ako neko veruje u ova izvinjenja , da su hteli oni bi ponistili taj kos , ili utakmicu , zbog materijalne povrede pravila , sramota , a sad se jos sprdaju sa nama ...i nikad , nikad , necu zaboraviti ni oprostiti taj kos ...sramno je sve to , a ja sam se opet iznervirao...

Željko

pre 12 godina

Ma ništa,svejedno se ove godine ukrštamo i sa Turcima i sa Špancima na EP.I mi ćemo njima da kažemo da gledaju u budućnost,naravno,pošto ih prvo odvalimo(Turke sa kamatom) :-)

kool g

pre 12 godina

Ok,pokrale nas sudije pa i velikim Englezima na SP ponište čist gol ono pola metra prešla liniju pa ništa,da smo prošli u finale Ameri bi nas sa pola gasa odvalili,ali meni je najviše krivo zbog bronzane medalje,ne znam što su se predali medalja je medalja,a nisu sad Litavanci neka sila,tu je Duda najviše pogrešio što nije mogao da ih motiviše,idemo dalje sad sledi EP nema Amera idemo po zlato,kraj priče.

qwerty

pre 12 godina

Dobro sudije su pogresile. Ali da smo mi na taj nacin pobedili, ko zna sta bi nam fiba uradila. Mozda bi nam zabranila da se borimo za medalju u finalu protiv amerikanaca.

sokyzov

pre 12 godina

Srbi nikako da se uklope u novi svjetski poredak! Ima li još nešto čemu se treba čuditi? Mi mali narodi osuđeni smo da trpimo ekonomsko iskorištavanje, političko obespravljivanje, sportsko i svako drugo nasilje bahatih moćnika i globalnih gospodara... Ko nam je kriv?

FILIP

pre 12 godina

Izvinjenje je nebitna stvar, jer su oni zavrsili ono sto su hteli.Iz nekih razloga ,bitno je bilo da udju u finale, i na tome se bas vrlo temeljno radilo, pocev od igraca Turske, sudija i ostalih oko organizacije, pa nema veze sto su u njemu prosli kao bosi po trnju protiv Amerikanaca... INTERES, BATO!

deda

pre 12 godina

Iako sam uvek bio optimista, nazalost se nesto plasim da na ovogodisnjem EP necemo nista uraditi...jednostavno za razliku od prethodnih sezona igraci nam nesto ili nisu blistali ili ih nigde nije bilo, osim Savana...ne znam, voleo bih gresim vise nego ista...u svakom slucaju jedva cekam da pocne prvenstvo...

luzeri

pre 12 godina

ajde sad isplačite se nad našom nesrećnom sudbinom, kao da nismo dominirali i kao da necemo dominirati evropskom i svetskom kosarkom narednih xx godina, pa je bitan jedan koš iz auta, koga boli uvo.

stef

pre 12 godina

Drage komsije, mozete biti zadovoljni sto ste dobili ispriku od FIBA za polufinalni mec s proglodisnjeg EP. Argentincima nikada nije stigla nikakva isprika od bilo koga kada su ih pokrali u finalu SP 2002 u Indijanapolisu.

Nex

pre 12 godina

Zapanjujuce je da posle skoro godinu dana od svetskog prvenstva docekujemo prvog coveka FIBE sa pitanjem o polufinalu. Jeste, bila je greska, bilo ih je milion i opet ce ih biti. Ali ta crta karaktera naseg naroda, da stalno gledamo unazad, da ne prihvatamo takve cinjenice kao realnost, kao i da smo slepi za buducnost, prosto fascinira svaki put. Naravno, u negativnom smislu.

kool g

pre 12 godina

Ok,pokrale nas sudije pa i velikim Englezima na SP ponište čist gol ono pola metra prešla liniju pa ništa,da smo prošli u finale Ameri bi nas sa pola gasa odvalili,ali meni je najviše krivo zbog bronzane medalje,ne znam što su se predali medalja je medalja,a nisu sad Litavanci neka sila,tu je Duda najviše pogrešio što nije mogao da ih motiviše,idemo dalje sad sledi EP nema Amera idemo po zlato,kraj priče.

stef

pre 12 godina

Drage komsije, mozete biti zadovoljni sto ste dobili ispriku od FIBA za polufinalni mec s proglodisnjeg EP. Argentincima nikada nije stigla nikakva isprika od bilo koga kada su ih pokrali u finalu SP 2002 u Indijanapolisu.

KKCZ VRCIN

pre 12 godina

Pretpostavljam da sada imam pravo da ocekujem izvinjenje za Drobnjakov kos iz auta u finalu play offa, mada i tada se znalo ko mora da pobedi po cenu zivota.

luzeri

pre 12 godina

ajde sad isplačite se nad našom nesrećnom sudbinom, kao da nismo dominirali i kao da necemo dominirati evropskom i svetskom kosarkom narednih xx godina, pa je bitan jedan koš iz auta, koga boli uvo.

deda

pre 12 godina

Iako sam uvek bio optimista, nazalost se nesto plasim da na ovogodisnjem EP necemo nista uraditi...jednostavno za razliku od prethodnih sezona igraci nam nesto ili nisu blistali ili ih nigde nije bilo, osim Savana...ne znam, voleo bih gresim vise nego ista...u svakom slucaju jedva cekam da pocne prvenstvo...

ДрашкоРС

pre 12 godina

Zapanjujuce je da posle skoro godinu dana od svetskog prvenstva docekujemo prvog coveka FIBE sa pitanjem o polufinalu. Jeste, bila je greska, bilo ih je milion i opet ce ih biti. Ali ta crta karaktera naseg naroda, da stalno gledamo unazad, da ne prihvatamo takve cinjenice kao realnost, kao i da smo slepi za buducnost, prosto fascinira svaki put. Naravno, u negativnom smislu.
(Nex, 2. jun 2011 16:24)

МА НЕМОЈ!

dragan

pre 12 godina

Koji ste bre patetičari "uzet im nada za budućnosti" i slične glupsti. To je sport. Šta da kažu Englezi kome je dat gol rukom, Pa go u kome je lopta ušla metar iza linije gola na poslednjem svetskog prvenstva. A još oni izmislili fudbal. Pa nisu išli okolo i cmizdrili. Nego igraju i dalje i bolje. Tako trebamo i mi. Ne da pokleknemo na lažima, iskušenjima nego da i dalje radimo da budemo najbolje

Hvala na izvinjenju. A ako prenesete sudijama da su loše sudili, Turcima da su nezasluženo ušli u finali i Amerikanciam da su imali sreću da nas izbegnu, onda je izvinjenje kompletno.

SRBIN

pre 12 godina

Znaju i oni da su onas ostetili za FINALE,i to ne bilo koju zemlju vec SRBIJU VELESILU U KOSARCI,ocekujem da nam vrate na neki nacin,kao 2002 protiv Argentine,ipak smo mi velesila!!!

Milos

pre 12 godina

To apsolitno nista ne znaci sada ni nama ni FIBI ali je lep gest... Ponekad je tako malo potrebno... Sudije grese i to je to. Nadam se da ce ova generacija imati snage da osvoji neku titulu jer su svojim stavom i borbom to zasluzili...

al

pre 12 godina

Vama je trebalo 10 meseci to da ustanovite??!!! A sta mi imamo od ovog vaseg zakasnelog izvinjenja? Nama je oduzeta medalja, i pravo da se borimo za zlato. Svi smo videli da je domacin morao u finale, pa makar i preko nas mrtvih.Onim sjajnim momcima je oduzeta nada za ulazak u istoriju, oduzeta im je buducnost. Sigurno bi dobili Litvaniju, ali misli su bile na utakmici sa domacinom. Ne treba nam izvinjenje, vec postovanje. Mi ssmo pored Amerike najvece ime u svetu kosarke i to mora da se postuje!!!!!!!!!!

Mirko

pre 12 godina

Kad ode Kapicic,onda nam FIBA dolazi na noge u Beogradu.Hvala Djilasu i Bodirogi na ovoj pobedi,imam osecaj da vracamo autoritet u svetskoj kosarkaskoj federaciji!Samo napred...

VladaS

pre 12 godina

Ja sam to kao i onda shvatio ovako "Izvinjavano se Srbiji sto smo je pokrali i nismo dozvolili da ponovo dobije amerikance". Ipak bi to bila velika sramota da jedna mala zemlja dobije 2 kontinenta ( amerika i Afrika ).

Milorad

pre 12 godina

Ovo je licemerno od FIBE,i naravno da izvinjenje NE treba prihvatiti!!!
Pa,zar ste zaboravili kako je Felps UKRAO Čaviću zlatnu medalju u Pekingu???
Zašto kod svih tih "sudijskih grešaka" uvek deblji kraj izvuku mali i nemoćni???
Zašto se pri dopingu oduzimaju medalje,recimo slučaj amerikanaca u Sidneju,a kod evidentnih namernih sudijskih grešaka ne???

mukami

pre 12 godina

Muka mi je kada procitam "Treba da gledamo u buducnost". U fazonu: "Ko vas sisa, nas je propust, nikom nista." Najgore je sto zaista jeste tako, a ja bih najradije podelio otkaze svim tim sudijama i strucnom stabu...

Markonato-RSA

pre 12 godina

Ufff, tom "izvinjenju" je sad posle toliko vremena "prošao rok upotrebe", ali u principu nije loše kad ti neko prizna grešku. E sad, dal' bi mi u finalu uradili ono što Turska nije umela i znala, to već spada u domen "šta bi bilo - kad bi bilo"?!
Da se i nama bar ponekad za nešto udeli izvininjenje...

fuck you very much on your apologize...

pre 12 godina

Ma u redu je sad... Sad je previse kasno, a to sto nekog tamo grize savest, nema potrebe. Vrhunski sport je odavno prestao da bude sport, i pretvorio se u biznis. Jednostavno, nekome je u tom trenutku bilo vise isplativo da Turci, kao domacini budu u finalu. Ista stvar desice se i u Litvaniji, tako da zaista nije vazno ni ko nam je selektor, ni koga cemo od igraca da posaljemo, ukoliko nismo za 20 razlike bolji od svih ostalih, sudije ce jednostavno da namaknu dovoljno poena na stranu onoga ko TREBA da pobedi...

Dušan Jekić

pre 12 godina

Cikica je takodje rekao da su nasi pogresili sto ranije nisu resili utakmicu. Pa kako da je rese kad su nas non-stop potkradali. Strasno! U Evropi su svi pošteni osim nas. E pa vidimo se na EP!!!

qwerty

pre 12 godina

Dobro sudije su pogresile. Ali da smo mi na taj nacin pobedili, ko zna sta bi nam fiba uradila. Mozda bi nam zabranila da se borimo za medalju u finalu protiv amerikanaca.

Rajko 1893

pre 12 godina

Kad se samo sjetim one krađe... Krv mi proključa! Što se mene tiče, SRBIJA je na tom svjetskom prvenstvu podijelila prvo mjesto sa SAD-om, jer je prošla u finale koje nije odigrano. A šta FIBA misli to me ne zanima. Samo Boga molim da nam u Litvaniji dođe turska (namjerno malim slovima, lopovi nisu zaslužili velika) da ih osakatimo sa 20 razlike, jer je to realan odnos kvaliteta.

Nemanja

pre 12 godina

ma sta izvinite! tog dana sam mogo i da umrem!poludeo sam! onaj pada u nesvest da ne baca slobodno jer nema blage veze, onaj gazi aut liniju i daje kos, onda ne sviraju faul velickovicu u zadnjem napadu.suvise mnogo gresaka.ja im ne oprastam i cao!

Aca V.

pre 12 godina

...mnogo je tuzno ako neko veruje u ova izvinjenja , da su hteli oni bi ponistili taj kos , ili utakmicu , zbog materijalne povrede pravila , sramota , a sad se jos sprdaju sa nama ...i nikad , nikad , necu zaboraviti ni oprostiti taj kos ...sramno je sve to , a ja sam se opet iznervirao...

Sale Djordjevic

pre 12 godina

Drage komsije, mozete biti zadovoljni sto ste dobili ispriku od FIBA za polufinalni mec s proglodisnjeg EP. Argentincima nikada nije stigla nikakva isprika od bilo koga kada su ih pokrali u finalu SP 2002 u Indijanapolisu.

Oooo pa di si ti, Kad ste sisli bilo je lako, samo jedan stepenik, a sad... 1001 dok se popnete. Pssst.

Boki

pre 12 godina

Da li jos neko ima dilemu zasto drustvo (da ne upotrebim tezi izraz) iz FIBA i FIFA nece da uvedu "challenge" u kosarku i fudbal?
Lakse je izviniti se posle godinu dana,a to sto je neko nezasluzeno pobedio,Boze moj,"greske se desavaju"...

hahahaha

pre 12 godina

Ovi nam ukrali finale, medalju, priliku da generecija uspesnih kosarkasa pokaze nadmenim Amerima kako se igra, i sada se izvinjavaju.

Pa da li ste vi normalni, niste mogli bolji podstrek da nam date pred EP. U Srbiji se zivi u inat, ima da vas zgazimo sve redom. Turcima je bolje da ne dolaze.

Runaround

pre 12 godina

Pitanje je da li se to uopšte može nazvati greškom. Iz aviona se videlo da Turska tj domaćin mora da dobije i da ide u finale. Pa onako agresivnu igru jedva da bi u rukometu pustili.
Greška je jedino naših igrača što nisu toliko razbili Turke da ni sudije ne mogu da pomognu, a po igri to nije bilo toliko daleko.

Nikola

pre 12 godina

Ma da izvinite... Sta mi imamo od toga?...ali da je bilo samo to pa i da prihvatimo izvinjenje. Nerazumem zasto se nama srbima sve to dogadja?, penal protiv australije,slovenije,ponisten gol protiv estonije...

DjoleBBGK

pre 12 godina

Trebalo vam je 9 meseci da se izvinite..mislim stvarno... :P ma dobicemo mi Turke na fer igru i sudjenje,vise im nema spasa kad Duda i momci zaigraju svoju igru :D

dovla

pre 12 godina

kasno brate.od kad su dosli pravi ljudi na prava mesta dobijamo izvinjenja!za mene su nasi momci bili PRVACI SVETA!!!KAKO SU SE SAMO BORILI!IDEMO PO EVROPSKU TITULU

licimuri

pre 12 godina

a kada se i desi da se nama neko zbog neke ranije nepravde izvine, to je uvek propraceno recenicom da "treba da gledamo u buducnost a ne da zivimo u proslosti", ali zato mi za svaku gresku moramo da odrobijamo na drugi nacin i nema nam buducnosti dok ne resimo sve probleme iz proslosti...i sto jeste i sto nije do nas...bolje da se nisu ni izvinjavali ovako...

@Marko

pre 12 godina

Pa shta nama vredi sada to izvinjenje,shta vredi onim momcima koji su srce ostavili na terenu i koji su zasluzhili da se kuci vrate kao shampioni..sramota..ma teshko mi shto sam uopshte prochitao ovu vest

g4

pre 12 godina

Buducnost ok, ali proslost cini jednu zemlju kosarkaskom silom, koliko trofeja i medalja osvojenih itd. Gde je sada Bogdan Tanjevic da nesto kaze?

Rade Futog

pre 12 godina

Nije to bila jedna greška, već konstantnih 40 min. navlačenja za Turke. Sve sumnjive i pola vidljivih situacija su svirali u njihovu korist, sramno.

ebvele

pre 12 godina

Kakvo crno izvinjenje za kos iz auta? Pa nije tu rec samo o zadnjem napadu nego o 40 minuta konstante otimacine. Sam izbor sudija za to finale je uradjen tako da se desi najveca moguca kradja.
Izvinjenje ne treba prihvatiti zato sto ono nije posledica slucajnih gresaka sudija vec unapred izrezirane kradje.

Floro Flores

pre 12 godina

"Srbija treba da gleda u buducnost.."-RECE ON!!!! Pa,ovo je prejako! Kao i sa politiukom... Svi imaju isti odnos prema nama.. Zamisli ja nekom zveknem samar,pa mu kazem"Covece gledaj u buducnost,mani se samara!"

3MAJ

pre 12 godina

Jedini nacin da se preduprede ovakve greske je uvodjenje video snimka kod spornih situacija, kao u NBA ligi. Ovde nije bilo ni govora o tome, tako da je ovo izvinjenje jalovo.

Gresaka sudija je bilo i uvek ce biti, zato se mnogi sportovi okrecu tehnologiji da presudi u tim situacijama.

laza

pre 12 godina

ma kakvo izvinjenje...
to je bila najbrutalnija kradja kakva se retko vidja
tanjevic i turska reprezentacija, zajedno sa svim akterima tog necuvenog lpovluka su za mene obicne lopuze i...kraj

Ludwig

pre 12 godina

Нека господин себи купи нешто за то извини!
Није то била једна грешка, а грешке се ненамерно догађају, већ је постојала тенденција!

Željko

pre 12 godina

Ma ništa,svejedno se ove godine ukrštamo i sa Turcima i sa Špancima na EP.I mi ćemo njima da kažemo da gledaju u budućnost,naravno,pošto ih prvo odvalimo(Turke sa kamatom) :-)

sokyzov

pre 12 godina

Srbi nikako da se uklope u novi svjetski poredak! Ima li još nešto čemu se treba čuditi? Mi mali narodi osuđeni smo da trpimo ekonomsko iskorištavanje, političko obespravljivanje, sportsko i svako drugo nasilje bahatih moćnika i globalnih gospodara... Ko nam je kriv?

FILIP

pre 12 godina

Izvinjenje je nebitna stvar, jer su oni zavrsili ono sto su hteli.Iz nekih razloga ,bitno je bilo da udju u finale, i na tome se bas vrlo temeljno radilo, pocev od igraca Turske, sudija i ostalih oko organizacije, pa nema veze sto su u njemu prosli kao bosi po trnju protiv Amerikanaca... INTERES, BATO!