Tenis 97

Nedelja, 29.05.2011.

16:03

RG: Jelena stala u četvrtom kolu

Jelena Janković završila je učešće na Rolan Garosu u četvrtom kolu.

RG: Jelena stala u èetvrtom kolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Ekon

pre 12 godina

"Stala Jeca, stali i vi. Nema više da se piše. Kad je Ana izgubila manje važan meč, dve su strane otvorene za kidisanje. Čuvajte caricu, ionako će iduće godine u muzej plastičnih figura, poznati "Plastik Face" u San Dijegu. Glavni kustus je Mehikanac, sa sombrerom."
(Solidarnost sa caricom, 30. maj 2011 17:10)

Nema vise vrsnih poznavalaca tenisa na ovom sajtu! Samo nedoraslai pubertetlije. Samo mrzitelji! I fobicari!
Tuzno, tuzno!
Nema se vise sta citati na komentarima!

Solidarnost sa caricom

pre 12 godina

Stala Jeca, stali i vi. Nema više da se piše. Kad je Ana izgubila manje važan meč, dve su strane otvorene za kidisanje. Čuvajte caricu, ionako će iduće godine u muzej plastičnih figura, poznati "Plastik Face" u San Dijegu. Glavni kustus je Mehikanac, sa sombrerom.

McClane

pre 12 godina

Juce mi je potpuno bilo jasno zasto ne gledam meceve Jelene Jankovic!To sto ona igra,to se ne zove tenis!To se zove,prebaci mrezicu,pogodi teren i nadaj se da ce protivnica da pogresi!Ono je anti-tenis sto sam juce gledao!I zato,ali samo zato nikada nece uraditi nista veliko na tim turnirima!

Djoksa

pre 12 godina

Videlo se da Jelena ima napretka u igri, samo su sudije malo vise bile naklonjene Skjavone. I pored pada na WTA listi ocekujem veliki uspeh na Vimbldonu i titulu. Bila je u pravu sto je ljuta na svoju lozu jer ne sme niko da je uznemirava dok se ona koncentrise na poen. Strahovito ima dobar rad nogu i uz malo srece i lakse protivnice moze da dogura do finala. Mislim da mnogi ovde u Parizu(inace ja je gledam uzivo na terenu)veruju da ce tek napredovati, za razliku od Ane koja ce i dalje padati, padati, padati...I jos jedno da rascistimo moja Jelena je lepsa od Skjavone.

Iskreno

pre 12 godina

Ovaj RG može se osvojiti i iduće godine, ali izgubiće titulu najćerke, a tu sledeće sezone nema, jer žiri je sigurno čuo kad je najmajci rekla ćuti glupačo, a bilo je tu još svađalačkih reči. Ne može žiri ništa da smuva, žaliće se Strazburu druge najćerke. Ovakva blamaža sada, kad smo pred vratima Evrope, nije nam potrebna.

Borko

pre 12 godina

Tačno je da Skjavone ima 30 godina, ali njena fizička "konstitucija" razlikuje se od Jelenine. Ona ima građu jedne etiopske maratonke, a one su uzimale zlatne medalje tek posle tridesete godine. Žistin se rano povukla, i Kim će uskoro, Dementjeva je već otišla, Serena i Venus verovatno, a Skjavone će još tri godina igrati. Koliko ima Kimiko?

Ena NS

pre 12 godina

Vec se neko vreme prica o krizi u zenskom tenisu i to se videlo svakog dana od kada je RG počeo. Sad više stvarno ne možeš da predvidiš ko ce da pobedi u bilo kom meču. Ipak, bila sam ubeđena da će Jelena iskoristiti ovu šansu, jer kako favoritkinje otpadaju jedna po jedna, mislim da nikada nije imala ovoliko šanse da dođe do finala, da ne kažem i do titule. Razočarana sam i nemam odgovor na razlog ovako oscilatorne igre. I još uvek ne nazirem finalistkinje.

Lala iz Banata

pre 12 godina

@Imajte poštovanja!

Aman!
Džabe nabrajaš sve te trice i kučine od uspeha. NEMA OSVOJEN GS! A TO SE JEDINO PAMTI U TENISU! I, što je najgore, svi to znamo - čak i vi!

I mala je verovatnoća... ma šta mala, skoro NIKAKVA - će osvojiti GS ikada.

Jedino ako bar 6 iz prvih 10 ne budu u žrebu na početku nekog GS! ;)
Jer, tako je došla svojevremeno i do N°1. Nisu igrale sestre Vilijams, Enanova itd...

Bolje gledaj tursku seriju

pre 12 godina

@fffffffff
Odbijaš da poveruješ kako je majci rekla - ćuti glupačo! Rekla je. Važno je da ti odbijaš u to da poveruješ. Tačnije, to je najvažnije.

Imajte poštovanja!

pre 12 godina

@ Joja @ Lala iz Banata


Joj-Joj, lepo si opisala svog partnera Adama.


Lalo, Franceska Skjavone je osvojila ROlan Garos na kraju 29. godine zivota, pa sta joj fali?
Vi koji ne volite Jelenu i pucate od zavisti prema njoj, nemojte ni da pisete u tekstovima o JJ.
Nije svaki zivotni put isti, a Jelena Jankovic je iskolovana kompletna teniserka koja je uvek dokazala svoju prvu klasu.
Imala je svoje uspone i padove jer je imala izuzetno tesko odrastanje potpuno sama na dalekoj Floridi - ali je ipak bila prva juniorka sveta u 15. godini zivota i osvojila juniorski Australian Open.
Cetiri godine je u prvih deset teniserki sveta na WTA listi, sigurno "slučajno".

Zaboravili ste da je imala mnoge fantasticne meceve sa najboljim teniserkama danasnjice; zaredom u dva dana pobedila sestre Vilijams i to je Venus porazila najtezim porazom u karijeri ( Jelena je dva puta uzastopno osvojila Rim, i treci put bila finalista).
Jecina tanja strana je taj psiholoski momenat pri kraju finala velikih turnira, a to moze da se prevazidje uz podrsku trenera, psihologa i ostalih saradnika.

Jeca je dobrodusna i iskrena za raliku od pritvorne i nezahvalne Monike Seles koja se po odlasku u Ameriku nije javila nikada svom treneru Jeleni Gencic koja ju je vodila na turnire sirom sveta i putovala u Novi Sad da joj drzi treninge.
Boli me sto nasu Jelenu Jankovic ovde u komentarima mnogi ovako bez razloga klevecu i omalovazavaju, u najboljem maniru jugoslovenskih komunista iz 1945.g. sto pokazuje da oni Srbiji jos dišu za vratom.

Vendi

pre 12 godina

@Imajte poštovanja!

Imamo. Imamo i optimizma, Vimbldon je sigurno njen. Pobedila ja branioca titule 2006 a ima i obedu na Šarapovom na travi. Dovoljno da bude favoritkinja broj jedan u odsustvu Serene i Venus.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Gde će ona tada biti, u 28. godini života?
(Janko, 29. maj 2011 19:20)

VEROVATNO isto tamo gde i Frančeska koja će biti u 32. godini života !!! ...JOŠ NE ZNATE GDE JE TO....??

NA Olimpijskim igrama u Londonu !!!

Lola

pre 12 godina

@mladen
Ti znaš da Voznijaki neće osvojiti GS? A 17 turnira do 20 godina? I već dugo prva je na svetu. Ti pišeš kao da ne postoji razlika u godinama - Jelena je pet i po godina starija. Razmisli pre nego što počneš da se baviš meteorologijom.

Miko

pre 12 godina

Steta.Vidi se da je trenutno najveci problem u njenoj igri nedostatak samopouzdanja.Odavno nije dobila igracicu iz top 20 i tesko se bilo nadati da ce to da se desi na velikom turniru.Ima dosta dobrog u svojoj igri,ali ima dosta bas vidljivih nedostataka.Najveci je nemogucnost osvajanja laganih poena.Mora da odigra 4-5 izuzetno dobrih udaraca da bi osvojila poen.U tih 4-5 dodatnih udaraca uvjek vreba greska.Drugi veliki problem je sto se njena igra lako cita.Protivnice biraju lijevo ili desno i imaju veliku sansu da pogode kuda ce cak i zicer.Kada bi koristila i krace lopte,bilo bi puno teze citati njenu igru.Ako bi jos poboljsala tajming izlaska na mrezu imala bi realne sanse za neki GS.Mislim da je upravo ovaj bio velika prilika,jer u zrijebu vise nema igracice koju Jeca ne moze da pobjedi.
Moraju Ana Jeca i Bojana imati i stalnog trenera ili makar nekog ko radi slicne stvari i olaksava zivot.Nije valjda Nole sasav.
Puno srece ubuduce.
Pozdrav iz PG.

ffffffffffffff

pre 12 godina

Nisam dobro cula sta je vikala (ako bi neko mogao da me uputi), cula sam samo ''glupaco'' i odbijam da povjerujem da je to rekla majci... U svakom slucaju, zao mi je sto je ispala...

Sredoje

pre 12 godina

Ljudi, ipak je ovo dibakl. Šta ćemo da pišemo 6. juna, kad izađe nova lista? "Nema veze Jeco, glavu gore, Srbija je uz tebe..." Ne bih ja to više pisao. Nije bilo dobro što smo onoliko slavili kad Ana gubi. A slavili smo, slali je u penziju sa 22 i 23 godine, i bili srećni. Tako je bilo, a zaboravili smo da mečka može da zaigra i pred našim vratima.

heba

pre 12 godina

@imajte postovanja
Jelena, ova tvoja tetka sto se potpisuje sa "imajte postovanja" bas ne popusta!
Kazi joj da oladi, providna je (sve zna i tebi, pa nekako napaljena).

Bez pravopisa

pre 12 godina

Desilo se nekoliko velikih iznenađenja, kao retko dosad. Ispalo je pet najboljih - Voznijakiova, Klajstersova, Zvonarjova, Stuozerova, Jankovićeva... ali je Skijavoneova prošla. Šteta, Jelena je bila glavni favorit.

Srbin

pre 12 godina

Aman Jelena,dokle vise.Uvek izgubis na isti nacin.Cim igras treci set neizvesno,ja znam odmah da gubis i to sve zbog pocetnickih gresaka i to celu karijeru.Promeni vise stil igre makar malo.Poboljsaj servis i igraj vise napadacki i uradices nesto.Ovakvom igrom neces,apsolutno nista.

Srrdjan

pre 12 godina

Kol,ko novih fanova ,,velike franceske,,!!Svaka vam cast,Devojka,evidentno ima problema,i oni joj,svakako odvlace paznju od treninga-Ali vi ste svoju ,,favoritkinju,,poodavno izgubili..I Zato...PSS..

Lala iz Banata

pre 12 godina

@Imajte poštovanja
Lepo ste nabrojali titule. 12 WTA do 26. godine. Imponzantno! Ne može da se poredi sa 8 (osam) GS titula Monike Seleš postignutih PRE njenog 19. rodjendana.
;)
Ej, uspaljene glave!
I kakve su to prizemne aluzije raznih komentatora na ženstvenost Skijavone?
Devojka zrači optimizmom i pozitivnom energijom za razliku od "plastik fejsa". :(

Imamo poštovanja, ali samo za...

pre 12 godina

@Imajte poštovanja
Pa gde si dosad? Imamo poštovanja, ali samo za šest titula. Onih drugih šest sa turnira četvrte i pete kategorije baš i ne cenimo. Znaš li ti da Serena ima više GS, nego carica turnira? A i ona Karolina, sa 20 godina, ima 17 turnira. Desilo se što se desilo, sedi, ćuti i uživaj. Nemoj da nas više zsmejavaš tim tvojim spiskom. Gde to držiš?

Ili

pre 12 godina

Jelena je imala idealnu šansu da osvoji GS i ona je to upropastila. Imala je najlakši deo žreba, ispala Zvonareva, Voznjacki. Ko zna da li će opet imati ovakvu priliku.
Sramota šta je sve mami rekla. Ne znam kako je mogla. Kao da od njenog navijanja zavisi da li će pobediti. Jelena nema šampionsko srce, imala je priliku da napravi brejka a ona vraća sve kratke lopte po sredini terena i čeka da Skjavone pogreši.

Blago tebi, Deki

pre 12 godina

@Deki
Biće bolje kažeš, jer ne brani mnogo poena. A da li znaš koliko ih sada ima? I valjda znaš da do kraja sezone nema više šljake, a de će žreb za nju biti težek. Nema više švercovanja, do trećeg ili četvrtog kola. Zar misliš da ove mlade, koje zaostaju za njom sto ili dvesta bodova, neće osvajati nove? Mislim da se ti mnogo u bodovanje ne razumeš.

Uvelo lišće

pre 12 godina

@Goran
Mnogo ti hvala što pominješ Anu. Kaži samo kojim povodom? Da ti bude lakše? Nešto si pogrešio: Ana nije bila glavni favorit za titulu, a Jelena jeste. Strpi se, svi čekamo ekspoze onog eksperta i sjajnog prognozera.

Uh, kakav naslov!

pre 12 godina

Nema govora o porazu, nego o stajanju, kao da je voz stao u stanici, ali pominje se četvrto kolo. Tri je aždahe teniske savladala! Sve je uzaludno, istina se ne može sakriti: ovo je početak njenog pada. Svaki sledeći žreb biće teži. Ne sumnjam da ima mnogo onih koji će pisati da je Vimbldon njen, ili da se RG može osvojiti i iduće godine. Samo napred.

Ova i Ic

pre 12 godina

Realan domet. Jelena jednostavno nema tu pobednicku vatru u sebi.
Ajde sada Hantcunkova (zbog Vajde) kod zena da osvoji RS, a Nole kod muskaraca.

Baš mi je drago

pre 12 godina

Juče sam, sećate se, napisao - Frančeska, molim te, pošalji je u Top 17. Napisao to jer je tri i po godine trajalo ovde neviđeno fanatično navijanje, nije moglo da se živi od raznih verbalnih agresivaca. Sada će nastati muk, biće nevažno šta će @bez pardona pisati, i da li će prosipati uvrede, njegove gluposti nikoga neće zanimati (on je inače borac protiv pismenosti), jer posle ovog poraza sledi pad na listi, sve teži žreb, a to znači - adio mare, adio bella Napoli... Sve stvari dođu na svoje mesto.

WTATP Lista

pre 12 godina

Steta za Jelenu. Posle 1:5 pocetka bila je na pragu jednog od najvecih preokreta i najznacajnijih trijumfa u karijeri (posle ispadanja Voznijacki, Zvonarjeve i Stosur iz njene polovine zreba bukvalno joj se otvorio put u finale). Nazalost, kada je bila blizu da prelomi mec u zadnjem setu pri vodstvu 3:6 6:2 4:3 30:0 izabrala je najgori moguci momenat da dozivi blagi "nervni slom", sto je iskusna protivnica znalacki iskoristila osvojivsi sva tri gema u nizu. Ovako ce Jelena umesto prilike da ostvari najveci uspeh u karijeri, posle Pariza ispasti iz TOP10 po prvi put posle februara 2007. Ako je za neku utehu bar je znatno podigla nivo svoje igre u odnosu na ostatak sezone na sljaci, a ova Skjavone koja u junu puni 31 godinu a zadnje dve sezone igra ubedljivo najbolji tenis u karijeri najbolji je dokaz koliko je neozbiljno prerano otpisivati 26-godisnju Jelenu ili 23-godisnju Ana.

Biba

pre 12 godina

Kada bi se meč igrao u jedan dobijeni set, Jelena bi odavno osvojila sve turnire. No, po ko zna koji put ona u završnici gubi svoj servis i protivnici daje šansu za pobedu. Definitivno nema samopouzdanja, iako je poboljšala elemente igre. Ispada iz top 10, i to je istina...
Skjavone me jako razočarala svojim ponašanjem,i mislim da ipak neće odbraniti titulu.

Imajte poštovanja!

pre 12 godina

Jeco, svaki posten ljubitelj tenisa zeli ti najbolje!
Hvala ti za sva tvoja velika dela.
Oni koji ne znaju da cene tvoju velicinu, zažalice kada nas vise ne bude za teniskoj mapi sveta.
Idemo dalje!



WTA Titule (12):
2010 – Indian Wells
2009 - Marbella, Cincinnati
2008 - Rome, Beijing, Stuttgart, Moscow
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest

Finale
2010 - Rome
2009 - Tokyo
2008 - Miami, US Open
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul

Polufinale:
2011 – Dubai, Doha, Charleston
2010 - Roland Garros
2009 - Doha
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garros, Los Angeles, Doha
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Gordan

pre 12 godina

Vec odavno, svaka pobeda je vec uspeh za JJ (a i za Anu), pa u tom kontekstu, ovo je veliki uspeh, naravno da dalje nije mogla, pre svega zato sto nema dovoljno pameti ni znanja, a posto sada ispada iz prvih 10, pretpostavljam da ce rezultati biti jos gori. Nasa jedina nada je Bojana, ove dve su proslost, bez buducnosti...

O topovima

pre 12 godina

Potpuno je svejedno da li si u Top 10 ili Top 11. Vi ste od toga Top 10 napravili kulu od mramora, a to u suštini ništa zvanično ne znači. Ona nema GS, a sa Top 10 može da se slika, kao i sada kad je ispala i iz Top 11.

Janko

pre 12 godina

@zexy
Sve je tačno što si napisao, ali me čudi da nisi na vreme shvatio kako ona nema pojma s tenisom. Nju je na teniskoj sceni održavalo zaista neverovatno trčanje. I danas je pretrčala stotinu kilometa. Održavala se u meču samo zato što Skjavone ne udara kao Azarenka, Šarapova, Ana, Andrea, Pavljučenkova... i što je bila šljaka. Protiv tih udaračica ona nema nikakvih šansi. Pogorovo na travi i betonu. A šljake više nema do aprila iduće godine. Gde će ona tada biti, u 28. godini života?

nemaveze

pre 12 godina

Naravno da sam razočaran! Kada bi ovi iz WTA rekli Jeleni da je direktno u finalu, ona bi našla načina da uprska, kao što je i sada kada joj je put bio otvoren!

Miloš

pre 12 godina

Treba biti posebno glup i cicija, pa da misliš da ti u profi tenisu ne treba trener i tim za podršku. Kako rade, tako im se i vraća i Ani i Jeleni. Njima je draže da gube nego da rizikuju i ulože u sebe.

J. Wolff

pre 12 godina

Svo moje navijanje, sva moja pozitivna energija prema JJ, beše uzalud. Jelena jeste u formi, ne fali joj borbenost u igri, ali u samoj završnici ponestane hrabrosti i izgubi i meč. Šteta, šteta, šteta, ona je bila favorit protiv Skjavone, trebalo je to iskoristiti.

Zlaja

pre 12 godina

Hvala Franceski sto mi ulepsa dan da ne gledam vise najodvratniju facu u sportu uopste. Koliko je odvratnosti i negativnosti u Jeleni Jankovic to je zaista tesko opisati. U samom izgledu, u ponasanju, u odnosu prema igri ma u svemu oko nje. Danas je bio vrhunac kada se izderala na svoju lozu i rekla nekome iz nje da je glupan!? Katastrofa! Eh, sto joj ja nisam u lozi u bilo kom svojstvu- oducio bih je za sva vremena od takvog nadobudnog ponasanja onako domacinski?
Mada je mozda pomalo i razumem, jer nije lako kada se svako jutro morate susresti sa samim sobom pred ogledalom, a u njenom slucaju slika je mnogo frustrirajuca i tuzna. Treba to nositi sa sobom ceo zivot!

mika elektrika

pre 12 godina

Jeco, ako ti neces da pobedis, ima ko hoce... Sa ovakvim debilnim vracanjima lopte u sredinu i cekanjem da napaljena protivnica pogresi, dobro je da si i dovde dosla. Ne pomaze ni vikanje u publiku ni psovanje. Gasim svetlo za zenski srpski tenis.

Iva

pre 12 godina

Nadam se da ni jedan muškić danas neće napisati onu (velikim plusevima podržavanu), ingenioznu, duhovitu srpsku opasku - pojela je ko svinja masTni džak...
Jeca je sjajna ali Italijanka je danas bila sjajnija i nešto borbenija.
Jeca je igrala bez urlika, sa po nekim simpatičnim komentarima na svoj račun ali svoj poraz će, kao i većina srpskih žena, dostojanstveno da podnese (bez suza i glupih komentara). Jeca je srpska teniska carica.

DraganC

pre 12 godina

Ajmo jelena!!!
nemoj biti malodušna, vjeruj u pobjedu i ne daj da podlegneš nepotrebnom pritisku!!!
Vjerujemo u tebe i siguran sam da pobjeđuješ i ostaješ u top 10!
Ajmo Jeco!!!

Drugs

pre 12 godina

Jelena se je danas sama pobedila, igrala je samo sredinom igralista a loptica joj je isla 2,5m nad mrezom i 20km/h..ipak je imala sansu ali treba jos malo da smanji broj gresaka, pogotovo servisnih..

teniser

pre 12 godina

Jelena peva svoju labudovu pesmu!! Nema vise tu igre, nema nicega.

Tavorice jos koju sezonu u prvih 50, i to je to...

Jedna od najgorih teniserka koja je ikad bila br.1... Za Wozniacki jos ima nade da osvoji Grand Slam, a za JJ - tesko. Ako bude ikad dogurala do nekog finala - pojescu svoj sesir!!!

kiwi

pre 12 godina

Kakvo nevaspitanje i bezobrazluk...Nije uopste bitno na koga je vikala i kome se obracala,ali cime je ona to zasluzila da neko navija za nju?Bezvoljna, pateticna, uobrazena,misli da neka teniserka.Kad samo uporedite sa koliko energije sve devojke iz prvih 50 sa liste ulaze u svaki mec,a njoj treba minut da se dovuce do stolice u pauzi izmedju gemova.Pa onda onaj peskir,ili se bre obrisi ljudski ili prestani da se foliras, kao lepotica sam do jaja pa da ne pokvarim "make up"...Jad i beda.Dace Bog da brzo zavrsi karijeru...I da se razumemo nisam ni Anin navijac ali ovo sto ova radi je stvarno ispod svakog nivoa.A pored Noleta je u "belom cirkusu"vec ko zna koliko godina i nista nije naucila....Ne mislim na tenis ,jer je tu beznadezan slucaj , nego na ponasanje i predstavljanje pred svetom.

Floro Flores

pre 12 godina

Kada bi moja tetka cekala Jelenu u finalu Gs,Jeca bi izgubila od 456 na svetu i propustila sansu za titulu .. Zato napred snajka Sharapova!!!

Milos97

pre 12 godina

Ne mogu da verujem pa dokle ce vise ovako,ove godine gotovo svaki mec izgubi u tri seta ,na terenu izgleda kao da ne ume da igra vazne poene.Tri godine pratim njene meceve na(TV,SCOREBOARD) ali sad prekidam da je pratim P.S ZASLUZILA JE DA ISPADNE IZ 10 NAJBOLJIH TENISERKI SVETA!!

Lala iz Banata

pre 12 godina

Najbolje je postignuto... u odnosu njen kvalitet...Davno rekoh na ovom sajtu da je za nju (njen teniski kvalitet) GS, naprosto, nedostižan.

branko

pre 12 godina

Нити је Скиавоне боља тенисерка од Јелене, нити је данас ила боља али она има а Јелена нема потребну ЕНЕРГИЈУ. А шта је то енергија? Па, оно што осим Скиавоне и других имају рецимо Андреа Петковић или мала Александра Крунић. Тај проблем је решив али га пре све треба уочити. А ко да га уочи?

Branko

pre 12 godina

Znao sam da može da pobedi ali sam i znao da će da izgubi jer ona prosto nema ono što se traži (sad). način na koji je odigran ovaj meč se savršeno uklapa u šablon. 1. set-preagresivno i bez mozga, to naravno rezultira ogromnim brojem grešaka i pogrešnih odluka koje budu kažnjene, u takvim setovima se dobija utisak da je igrala dobro ali da je izgubila spletom nesrećnih okolnosti. 2 set-obično se smiri i počne da razmišlja bez preterane uportebe sile, dobija ga. 3 set- tuga! umesto da nastavi istim tempom, kreće da igra ne ziheraški (to bi bilo i inteligentno) već kukavički tj da šalje nenormalno plitke lopte i čeka da joj protivnica pokloni pobedu. počinje da ubacuje 1/10 prvih servisa i gubi dobijene gemove. sve u svemu, dobro je što ispada iz prvih deset jer to, po (ne)kvalitetu svoje igre zaslužuje.

zexy

pre 12 godina

Vec vidjeno jedno milion puta... toliko glupih udaraca, nerazumnih poteza, promasenih zicera, neiskoriscenih sansi mozete videti samo kod Jelene... a ja ponovo gledam svaki njen vazniji mec... nadam se necemu... i nerviram se iz pocetka... nije mi samo jasno kako je dosla i dovde i kako je toliko dugo u top 10...

DraganC

pre 12 godina

Glupim razmišljanjem je i zavrijedila ovakav ishod meča.
Skjavone, koja na svakom meču napravi oooogroman broj grešaka ima i drugu stranu medalje- a to je da je hrabra! Jelena je izgubila, jer nije imala m... da na 4:4 odigra agresivno i jako, pogotovo u momentima kada je imala prednost u 2 navrata. Meljav pristup igri i treba da bude završen porazom. Žao mi je što ispada iz TOP 10 i prekida rekord na WTA po broju nedelja u top 10.
Još jedna stvar. Ne vjerujem da će Jelenina forma biti u usponu nadalje-zašto??? Iz razloga što je upravo na RG davala sve od sebe da pokuša da obezbijedi dobra plasman, da bi ostala u top10 i eventualno igrala za pehar. Vidjelo se da joj je mnoooogo stalo, čak i po onom "dranju" na majku, koja joj je zasmetala idiotisanjem u toku poena.
Ne vjerujem da će BAŠ SADA da krene da aktivno trenira ida radi na poboljšanju forme.

Danas je bila bolja, igrala je ljepši tenis, ali nije bila hrabra. pobijedila je, nažalost, hrabrija!

Deki

pre 12 godina

@noj
ukusi su razliciti, ali i takva je simpaticnija od one smrknute Sarapove,sa facom mrzim ceo svet.O Azarenki da i ne govorim...
Jelena glavu gore, bice bolje u nastavku sezone kada branis malo poena.

dragan

pre 12 godina

Sta god bilo Jelena ne moze da dobije treci set protiv kvalitetne protivnice tako da je nebitno da li ce dobiti ovaj set i produziti mec.

ajde, bre

pre 12 godina

Ajde, bre Jelena. Ova Frančeska je stvarno dosadna kao buva, ali možeš ti to. Jeste da ona brani titulu i neće se lako predati, ali ti si bolja teniserka, i zato igraj tako.
Hehehehehe... ali ko je osmislio ovakvu Frančeskinu odeću sa puf rukavićima i karnerićima...ahahahahaha... svaka mu čast

Anja

pre 12 godina

Da li je moguce da su prekinuli prenos meca zbog domaceg fudbala!NE znam vise ni muskarce koje to zanima!!! Tijanicu platicu ti pretplatu juce!

sanja

pre 12 godina

Ja mislim da joj je ovo naj laksi moguci zreb na RG..ako ne pobedi sad gubi bas dosta,narocito poziciju.Neznam zasto tolko pravi greske kada igra vazne meceve?Videcemo kako ce se zavrsiti.

DraganC

pre 12 godina

Jelena gubi sa 5:1 u prvom setu, ali mnogo bolje igra nego u bilo kome prethodnom meču na ovogodišnjem RG. To je lijepo vidjeti. Nadam se da će da smanji broj neiznuđenih grešaka!
Idemo jelena do pobjede!!!

Nebojša

pre 12 godina

A bre Jelena, kako to mlitavo odabiraš udarce. Izgubljen set, al nije sve gotovo, u suprotnu stranu gadjaj, a ne njoj na reket...Ajde JJ, zar ćeš dozvoliti te pobedi simpatični Skjavone.

doktor

pre 12 godina

Mislim da konacno treba zavrsiti pricu o JJ i GS turnirima... Hvala njoj na svemu,ali to je to.. Da je bila hrabrija,moglo joj je nebo biti granica.

Anja

pre 12 godina

Da li je moguce da su prekinuli prenos meca zbog domaceg fudbala!NE znam vise ni muskarce koje to zanima!!! Tijanicu platicu ti pretplatu juce!

Floro Flores

pre 12 godina

Kada bi moja tetka cekala Jelenu u finalu Gs,Jeca bi izgubila od 456 na svetu i propustila sansu za titulu .. Zato napred snajka Sharapova!!!

Zlaja

pre 12 godina

Hvala Franceski sto mi ulepsa dan da ne gledam vise najodvratniju facu u sportu uopste. Koliko je odvratnosti i negativnosti u Jeleni Jankovic to je zaista tesko opisati. U samom izgledu, u ponasanju, u odnosu prema igri ma u svemu oko nje. Danas je bio vrhunac kada se izderala na svoju lozu i rekla nekome iz nje da je glupan!? Katastrofa! Eh, sto joj ja nisam u lozi u bilo kom svojstvu- oducio bih je za sva vremena od takvog nadobudnog ponasanja onako domacinski?
Mada je mozda pomalo i razumem, jer nije lako kada se svako jutro morate susresti sa samim sobom pred ogledalom, a u njenom slucaju slika je mnogo frustrirajuca i tuzna. Treba to nositi sa sobom ceo zivot!

zexy

pre 12 godina

Vec vidjeno jedno milion puta... toliko glupih udaraca, nerazumnih poteza, promasenih zicera, neiskoriscenih sansi mozete videti samo kod Jelene... a ja ponovo gledam svaki njen vazniji mec... nadam se necemu... i nerviram se iz pocetka... nije mi samo jasno kako je dosla i dovde i kako je toliko dugo u top 10...

nemaveze

pre 12 godina

Naravno da sam razočaran! Kada bi ovi iz WTA rekli Jeleni da je direktno u finalu, ona bi našla načina da uprska, kao što je i sada kada joj je put bio otvoren!

kiwi

pre 12 godina

Kakvo nevaspitanje i bezobrazluk...Nije uopste bitno na koga je vikala i kome se obracala,ali cime je ona to zasluzila da neko navija za nju?Bezvoljna, pateticna, uobrazena,misli da neka teniserka.Kad samo uporedite sa koliko energije sve devojke iz prvih 50 sa liste ulaze u svaki mec,a njoj treba minut da se dovuce do stolice u pauzi izmedju gemova.Pa onda onaj peskir,ili se bre obrisi ljudski ili prestani da se foliras, kao lepotica sam do jaja pa da ne pokvarim "make up"...Jad i beda.Dace Bog da brzo zavrsi karijeru...I da se razumemo nisam ni Anin navijac ali ovo sto ova radi je stvarno ispod svakog nivoa.A pored Noleta je u "belom cirkusu"vec ko zna koliko godina i nista nije naucila....Ne mislim na tenis ,jer je tu beznadezan slucaj , nego na ponasanje i predstavljanje pred svetom.

Milos97

pre 12 godina

Ne mogu da verujem pa dokle ce vise ovako,ove godine gotovo svaki mec izgubi u tri seta ,na terenu izgleda kao da ne ume da igra vazne poene.Tri godine pratim njene meceve na(TV,SCOREBOARD) ali sad prekidam da je pratim P.S ZASLUZILA JE DA ISPADNE IZ 10 NAJBOLJIH TENISERKI SVETA!!

Drugs

pre 12 godina

Jelena se je danas sama pobedila, igrala je samo sredinom igralista a loptica joj je isla 2,5m nad mrezom i 20km/h..ipak je imala sansu ali treba jos malo da smanji broj gresaka, pogotovo servisnih..

doktor

pre 12 godina

Mislim da konacno treba zavrsiti pricu o JJ i GS turnirima... Hvala njoj na svemu,ali to je to.. Da je bila hrabrija,moglo joj je nebo biti granica.

O topovima

pre 12 godina

Potpuno je svejedno da li si u Top 10 ili Top 11. Vi ste od toga Top 10 napravili kulu od mramora, a to u suštini ništa zvanično ne znači. Ona nema GS, a sa Top 10 može da se slika, kao i sada kad je ispala i iz Top 11.

Imajte poštovanja!

pre 12 godina

Jeco, svaki posten ljubitelj tenisa zeli ti najbolje!
Hvala ti za sva tvoja velika dela.
Oni koji ne znaju da cene tvoju velicinu, zažalice kada nas vise ne bude za teniskoj mapi sveta.
Idemo dalje!



WTA Titule (12):
2010 – Indian Wells
2009 - Marbella, Cincinnati
2008 - Rome, Beijing, Stuttgart, Moscow
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest

Finale
2010 - Rome
2009 - Tokyo
2008 - Miami, US Open
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul

Polufinale:
2011 – Dubai, Doha, Charleston
2010 - Roland Garros
2009 - Doha
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garros, Los Angeles, Doha
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Baš mi je drago

pre 12 godina

Juče sam, sećate se, napisao - Frančeska, molim te, pošalji je u Top 17. Napisao to jer je tri i po godine trajalo ovde neviđeno fanatično navijanje, nije moglo da se živi od raznih verbalnih agresivaca. Sada će nastati muk, biće nevažno šta će @bez pardona pisati, i da li će prosipati uvrede, njegove gluposti nikoga neće zanimati (on je inače borac protiv pismenosti), jer posle ovog poraza sledi pad na listi, sve teži žreb, a to znači - adio mare, adio bella Napoli... Sve stvari dođu na svoje mesto.

mika elektrika

pre 12 godina

Jeco, ako ti neces da pobedis, ima ko hoce... Sa ovakvim debilnim vracanjima lopte u sredinu i cekanjem da napaljena protivnica pogresi, dobro je da si i dovde dosla. Ne pomaze ni vikanje u publiku ni psovanje. Gasim svetlo za zenski srpski tenis.

Imamo poštovanja, ali samo za...

pre 12 godina

@Imajte poštovanja
Pa gde si dosad? Imamo poštovanja, ali samo za šest titula. Onih drugih šest sa turnira četvrte i pete kategorije baš i ne cenimo. Znaš li ti da Serena ima više GS, nego carica turnira? A i ona Karolina, sa 20 godina, ima 17 turnira. Desilo se što se desilo, sedi, ćuti i uživaj. Nemoj da nas više zsmejavaš tim tvojim spiskom. Gde to držiš?

DraganC

pre 12 godina

Jelena gubi sa 5:1 u prvom setu, ali mnogo bolje igra nego u bilo kome prethodnom meču na ovogodišnjem RG. To je lijepo vidjeti. Nadam se da će da smanji broj neiznuđenih grešaka!
Idemo jelena do pobjede!!!

ajde, bre

pre 12 godina

Ajde, bre Jelena. Ova Frančeska je stvarno dosadna kao buva, ali možeš ti to. Jeste da ona brani titulu i neće se lako predati, ali ti si bolja teniserka, i zato igraj tako.
Hehehehehe... ali ko je osmislio ovakvu Frančeskinu odeću sa puf rukavićima i karnerićima...ahahahahaha... svaka mu čast

Lala iz Banata

pre 12 godina

@Imajte poštovanja
Lepo ste nabrojali titule. 12 WTA do 26. godine. Imponzantno! Ne može da se poredi sa 8 (osam) GS titula Monike Seleš postignutih PRE njenog 19. rodjendana.
;)
Ej, uspaljene glave!
I kakve su to prizemne aluzije raznih komentatora na ženstvenost Skijavone?
Devojka zrači optimizmom i pozitivnom energijom za razliku od "plastik fejsa". :(

Lala iz Banata

pre 12 godina

Najbolje je postignuto... u odnosu njen kvalitet...Davno rekoh na ovom sajtu da je za nju (njen teniski kvalitet) GS, naprosto, nedostižan.

branko

pre 12 godina

Нити је Скиавоне боља тенисерка од Јелене, нити је данас ила боља али она има а Јелена нема потребну ЕНЕРГИЈУ. А шта је то енергија? Па, оно што осим Скиавоне и других имају рецимо Андреа Петковић или мала Александра Крунић. Тај проблем је решив али га пре све треба уочити. А ко да га уочи?

DraganC

pre 12 godina

Glupim razmišljanjem je i zavrijedila ovakav ishod meča.
Skjavone, koja na svakom meču napravi oooogroman broj grešaka ima i drugu stranu medalje- a to je da je hrabra! Jelena je izgubila, jer nije imala m... da na 4:4 odigra agresivno i jako, pogotovo u momentima kada je imala prednost u 2 navrata. Meljav pristup igri i treba da bude završen porazom. Žao mi je što ispada iz TOP 10 i prekida rekord na WTA po broju nedelja u top 10.
Još jedna stvar. Ne vjerujem da će Jelenina forma biti u usponu nadalje-zašto??? Iz razloga što je upravo na RG davala sve od sebe da pokuša da obezbijedi dobra plasman, da bi ostala u top10 i eventualno igrala za pehar. Vidjelo se da joj je mnoooogo stalo, čak i po onom "dranju" na majku, koja joj je zasmetala idiotisanjem u toku poena.
Ne vjerujem da će BAŠ SADA da krene da aktivno trenira ida radi na poboljšanju forme.

Danas je bila bolja, igrala je ljepši tenis, ali nije bila hrabra. pobijedila je, nažalost, hrabrija!

teniser

pre 12 godina

Jelena peva svoju labudovu pesmu!! Nema vise tu igre, nema nicega.

Tavorice jos koju sezonu u prvih 50, i to je to...

Jedna od najgorih teniserka koja je ikad bila br.1... Za Wozniacki jos ima nade da osvoji Grand Slam, a za JJ - tesko. Ako bude ikad dogurala do nekog finala - pojescu svoj sesir!!!

WTATP Lista

pre 12 godina

Steta za Jelenu. Posle 1:5 pocetka bila je na pragu jednog od najvecih preokreta i najznacajnijih trijumfa u karijeri (posle ispadanja Voznijacki, Zvonarjeve i Stosur iz njene polovine zreba bukvalno joj se otvorio put u finale). Nazalost, kada je bila blizu da prelomi mec u zadnjem setu pri vodstvu 3:6 6:2 4:3 30:0 izabrala je najgori moguci momenat da dozivi blagi "nervni slom", sto je iskusna protivnica znalacki iskoristila osvojivsi sva tri gema u nizu. Ovako ce Jelena umesto prilike da ostvari najveci uspeh u karijeri, posle Pariza ispasti iz TOP10 po prvi put posle februara 2007. Ako je za neku utehu bar je znatno podigla nivo svoje igre u odnosu na ostatak sezone na sljaci, a ova Skjavone koja u junu puni 31 godinu a zadnje dve sezone igra ubedljivo najbolji tenis u karijeri najbolji je dokaz koliko je neozbiljno prerano otpisivati 26-godisnju Jelenu ili 23-godisnju Ana.

Miloš

pre 12 godina

Treba biti posebno glup i cicija, pa da misliš da ti u profi tenisu ne treba trener i tim za podršku. Kako rade, tako im se i vraća i Ani i Jeleni. Njima je draže da gube nego da rizikuju i ulože u sebe.

Branko

pre 12 godina

Znao sam da može da pobedi ali sam i znao da će da izgubi jer ona prosto nema ono što se traži (sad). način na koji je odigran ovaj meč se savršeno uklapa u šablon. 1. set-preagresivno i bez mozga, to naravno rezultira ogromnim brojem grešaka i pogrešnih odluka koje budu kažnjene, u takvim setovima se dobija utisak da je igrala dobro ali da je izgubila spletom nesrećnih okolnosti. 2 set-obično se smiri i počne da razmišlja bez preterane uportebe sile, dobija ga. 3 set- tuga! umesto da nastavi istim tempom, kreće da igra ne ziheraški (to bi bilo i inteligentno) već kukavički tj da šalje nenormalno plitke lopte i čeka da joj protivnica pokloni pobedu. počinje da ubacuje 1/10 prvih servisa i gubi dobijene gemove. sve u svemu, dobro je što ispada iz prvih deset jer to, po (ne)kvalitetu svoje igre zaslužuje.

Uh, kakav naslov!

pre 12 godina

Nema govora o porazu, nego o stajanju, kao da je voz stao u stanici, ali pominje se četvrto kolo. Tri je aždahe teniske savladala! Sve je uzaludno, istina se ne može sakriti: ovo je početak njenog pada. Svaki sledeći žreb biće teži. Ne sumnjam da ima mnogo onih koji će pisati da je Vimbldon njen, ili da se RG može osvojiti i iduće godine. Samo napred.

Bolje gledaj tursku seriju

pre 12 godina

@fffffffff
Odbijaš da poveruješ kako je majci rekla - ćuti glupačo! Rekla je. Važno je da ti odbijaš u to da poveruješ. Tačnije, to je najvažnije.

Sredoje

pre 12 godina

Ljudi, ipak je ovo dibakl. Šta ćemo da pišemo 6. juna, kad izađe nova lista? "Nema veze Jeco, glavu gore, Srbija je uz tebe..." Ne bih ja to više pisao. Nije bilo dobro što smo onoliko slavili kad Ana gubi. A slavili smo, slali je u penziju sa 22 i 23 godine, i bili srećni. Tako je bilo, a zaboravili smo da mečka može da zaigra i pred našim vratima.

Janko

pre 12 godina

@zexy
Sve je tačno što si napisao, ali me čudi da nisi na vreme shvatio kako ona nema pojma s tenisom. Nju je na teniskoj sceni održavalo zaista neverovatno trčanje. I danas je pretrčala stotinu kilometa. Održavala se u meču samo zato što Skjavone ne udara kao Azarenka, Šarapova, Ana, Andrea, Pavljučenkova... i što je bila šljaka. Protiv tih udaračica ona nema nikakvih šansi. Pogorovo na travi i betonu. A šljake više nema do aprila iduće godine. Gde će ona tada biti, u 28. godini života?

Ili

pre 12 godina

Jelena je imala idealnu šansu da osvoji GS i ona je to upropastila. Imala je najlakši deo žreba, ispala Zvonareva, Voznjacki. Ko zna da li će opet imati ovakvu priliku.
Sramota šta je sve mami rekla. Ne znam kako je mogla. Kao da od njenog navijanja zavisi da li će pobediti. Jelena nema šampionsko srce, imala je priliku da napravi brejka a ona vraća sve kratke lopte po sredini terena i čeka da Skjavone pogreši.

Blago tebi, Deki

pre 12 godina

@Deki
Biće bolje kažeš, jer ne brani mnogo poena. A da li znaš koliko ih sada ima? I valjda znaš da do kraja sezone nema više šljake, a de će žreb za nju biti težek. Nema više švercovanja, do trećeg ili četvrtog kola. Zar misliš da ove mlade, koje zaostaju za njom sto ili dvesta bodova, neće osvajati nove? Mislim da se ti mnogo u bodovanje ne razumeš.

Lala iz Banata

pre 12 godina

@Imajte poštovanja!

Aman!
Džabe nabrajaš sve te trice i kučine od uspeha. NEMA OSVOJEN GS! A TO SE JEDINO PAMTI U TENISU! I, što je najgore, svi to znamo - čak i vi!

I mala je verovatnoća... ma šta mala, skoro NIKAKVA - će osvojiti GS ikada.

Jedino ako bar 6 iz prvih 10 ne budu u žrebu na početku nekog GS! ;)
Jer, tako je došla svojevremeno i do N°1. Nisu igrale sestre Vilijams, Enanova itd...

Deki

pre 12 godina

@noj
ukusi su razliciti, ali i takva je simpaticnija od one smrknute Sarapove,sa facom mrzim ceo svet.O Azarenki da i ne govorim...
Jelena glavu gore, bice bolje u nastavku sezone kada branis malo poena.

dragan

pre 12 godina

Sta god bilo Jelena ne moze da dobije treci set protiv kvalitetne protivnice tako da je nebitno da li ce dobiti ovaj set i produziti mec.

Uvelo lišće

pre 12 godina

@Goran
Mnogo ti hvala što pominješ Anu. Kaži samo kojim povodom? Da ti bude lakše? Nešto si pogrešio: Ana nije bila glavni favorit za titulu, a Jelena jeste. Strpi se, svi čekamo ekspoze onog eksperta i sjajnog prognozera.

heba

pre 12 godina

@imajte postovanja
Jelena, ova tvoja tetka sto se potpisuje sa "imajte postovanja" bas ne popusta!
Kazi joj da oladi, providna je (sve zna i tebi, pa nekako napaljena).

Lola

pre 12 godina

@mladen
Ti znaš da Voznijaki neće osvojiti GS? A 17 turnira do 20 godina? I već dugo prva je na svetu. Ti pišeš kao da ne postoji razlika u godinama - Jelena je pet i po godina starija. Razmisli pre nego što počneš da se baviš meteorologijom.

Nebojša

pre 12 godina

A bre Jelena, kako to mlitavo odabiraš udarce. Izgubljen set, al nije sve gotovo, u suprotnu stranu gadjaj, a ne njoj na reket...Ajde JJ, zar ćeš dozvoliti te pobedi simpatični Skjavone.

Iva

pre 12 godina

Nadam se da ni jedan muškić danas neće napisati onu (velikim plusevima podržavanu), ingenioznu, duhovitu srpsku opasku - pojela je ko svinja masTni džak...
Jeca je sjajna ali Italijanka je danas bila sjajnija i nešto borbenija.
Jeca je igrala bez urlika, sa po nekim simpatičnim komentarima na svoj račun ali svoj poraz će, kao i većina srpskih žena, dostojanstveno da podnese (bez suza i glupih komentara). Jeca je srpska teniska carica.

Iskreno

pre 12 godina

Ovaj RG može se osvojiti i iduće godine, ali izgubiće titulu najćerke, a tu sledeće sezone nema, jer žiri je sigurno čuo kad je najmajci rekla ćuti glupačo, a bilo je tu još svađalačkih reči. Ne može žiri ništa da smuva, žaliće se Strazburu druge najćerke. Ovakva blamaža sada, kad smo pred vratima Evrope, nije nam potrebna.

Biba

pre 12 godina

Kada bi se meč igrao u jedan dobijeni set, Jelena bi odavno osvojila sve turnire. No, po ko zna koji put ona u završnici gubi svoj servis i protivnici daje šansu za pobedu. Definitivno nema samopouzdanja, iako je poboljšala elemente igre. Ispada iz top 10, i to je istina...
Skjavone me jako razočarala svojim ponašanjem,i mislim da ipak neće odbraniti titulu.

sanja

pre 12 godina

Ja mislim da joj je ovo naj laksi moguci zreb na RG..ako ne pobedi sad gubi bas dosta,narocito poziciju.Neznam zasto tolko pravi greske kada igra vazne meceve?Videcemo kako ce se zavrsiti.

Gordan

pre 12 godina

Vec odavno, svaka pobeda je vec uspeh za JJ (a i za Anu), pa u tom kontekstu, ovo je veliki uspeh, naravno da dalje nije mogla, pre svega zato sto nema dovoljno pameti ni znanja, a posto sada ispada iz prvih 10, pretpostavljam da ce rezultati biti jos gori. Nasa jedina nada je Bojana, ove dve su proslost, bez buducnosti...

Srbin

pre 12 godina

Aman Jelena,dokle vise.Uvek izgubis na isti nacin.Cim igras treci set neizvesno,ja znam odmah da gubis i to sve zbog pocetnickih gresaka i to celu karijeru.Promeni vise stil igre makar malo.Poboljsaj servis i igraj vise napadacki i uradices nesto.Ovakvom igrom neces,apsolutno nista.

Imajte poštovanja!

pre 12 godina

@ Joja @ Lala iz Banata


Joj-Joj, lepo si opisala svog partnera Adama.


Lalo, Franceska Skjavone je osvojila ROlan Garos na kraju 29. godine zivota, pa sta joj fali?
Vi koji ne volite Jelenu i pucate od zavisti prema njoj, nemojte ni da pisete u tekstovima o JJ.
Nije svaki zivotni put isti, a Jelena Jankovic je iskolovana kompletna teniserka koja je uvek dokazala svoju prvu klasu.
Imala je svoje uspone i padove jer je imala izuzetno tesko odrastanje potpuno sama na dalekoj Floridi - ali je ipak bila prva juniorka sveta u 15. godini zivota i osvojila juniorski Australian Open.
Cetiri godine je u prvih deset teniserki sveta na WTA listi, sigurno "slučajno".

Zaboravili ste da je imala mnoge fantasticne meceve sa najboljim teniserkama danasnjice; zaredom u dva dana pobedila sestre Vilijams i to je Venus porazila najtezim porazom u karijeri ( Jelena je dva puta uzastopno osvojila Rim, i treci put bila finalista).
Jecina tanja strana je taj psiholoski momenat pri kraju finala velikih turnira, a to moze da se prevazidje uz podrsku trenera, psihologa i ostalih saradnika.

Jeca je dobrodusna i iskrena za raliku od pritvorne i nezahvalne Monike Seles koja se po odlasku u Ameriku nije javila nikada svom treneru Jeleni Gencic koja ju je vodila na turnire sirom sveta i putovala u Novi Sad da joj drzi treninge.
Boli me sto nasu Jelenu Jankovic ovde u komentarima mnogi ovako bez razloga klevecu i omalovazavaju, u najboljem maniru jugoslovenskih komunista iz 1945.g. sto pokazuje da oni Srbiji jos dišu za vratom.

Miko

pre 12 godina

Steta.Vidi se da je trenutno najveci problem u njenoj igri nedostatak samopouzdanja.Odavno nije dobila igracicu iz top 20 i tesko se bilo nadati da ce to da se desi na velikom turniru.Ima dosta dobrog u svojoj igri,ali ima dosta bas vidljivih nedostataka.Najveci je nemogucnost osvajanja laganih poena.Mora da odigra 4-5 izuzetno dobrih udaraca da bi osvojila poen.U tih 4-5 dodatnih udaraca uvjek vreba greska.Drugi veliki problem je sto se njena igra lako cita.Protivnice biraju lijevo ili desno i imaju veliku sansu da pogode kuda ce cak i zicer.Kada bi koristila i krace lopte,bilo bi puno teze citati njenu igru.Ako bi jos poboljsala tajming izlaska na mrezu imala bi realne sanse za neki GS.Mislim da je upravo ovaj bio velika prilika,jer u zrijebu vise nema igracice koju Jeca ne moze da pobjedi.
Moraju Ana Jeca i Bojana imati i stalnog trenera ili makar nekog ko radi slicne stvari i olaksava zivot.Nije valjda Nole sasav.
Puno srece ubuduce.
Pozdrav iz PG.

J. Wolff

pre 12 godina

Svo moje navijanje, sva moja pozitivna energija prema JJ, beše uzalud. Jelena jeste u formi, ne fali joj borbenost u igri, ali u samoj završnici ponestane hrabrosti i izgubi i meč. Šteta, šteta, šteta, ona je bila favorit protiv Skjavone, trebalo je to iskoristiti.

McClane

pre 12 godina

Juce mi je potpuno bilo jasno zasto ne gledam meceve Jelene Jankovic!To sto ona igra,to se ne zove tenis!To se zove,prebaci mrezicu,pogodi teren i nadaj se da ce protivnica da pogresi!Ono je anti-tenis sto sam juce gledao!I zato,ali samo zato nikada nece uraditi nista veliko na tim turnirima!

Ova i Ic

pre 12 godina

Realan domet. Jelena jednostavno nema tu pobednicku vatru u sebi.
Ajde sada Hantcunkova (zbog Vajde) kod zena da osvoji RS, a Nole kod muskaraca.

Bez pravopisa

pre 12 godina

Desilo se nekoliko velikih iznenađenja, kao retko dosad. Ispalo je pet najboljih - Voznijakiova, Klajstersova, Zvonarjova, Stuozerova, Jankovićeva... ali je Skijavoneova prošla. Šteta, Jelena je bila glavni favorit.

Borko

pre 12 godina

Tačno je da Skjavone ima 30 godina, ali njena fizička "konstitucija" razlikuje se od Jelenine. Ona ima građu jedne etiopske maratonke, a one su uzimale zlatne medalje tek posle tridesete godine. Žistin se rano povukla, i Kim će uskoro, Dementjeva je već otišla, Serena i Venus verovatno, a Skjavone će još tri godina igrati. Koliko ima Kimiko?

nikol dž.femija

pre 12 godina

Gde će ona tada biti, u 28. godini života?
(Janko, 29. maj 2011 19:20)

VEROVATNO isto tamo gde i Frančeska koja će biti u 32. godini života !!! ...JOŠ NE ZNATE GDE JE TO....??

NA Olimpijskim igrama u Londonu !!!

DraganC

pre 12 godina

Ajmo jelena!!!
nemoj biti malodušna, vjeruj u pobjedu i ne daj da podlegneš nepotrebnom pritisku!!!
Vjerujemo u tebe i siguran sam da pobjeđuješ i ostaješ u top 10!
Ajmo Jeco!!!

ffffffffffffff

pre 12 godina

Nisam dobro cula sta je vikala (ako bi neko mogao da me uputi), cula sam samo ''glupaco'' i odbijam da povjerujem da je to rekla majci... U svakom slucaju, zao mi je sto je ispala...

Ena NS

pre 12 godina

Vec se neko vreme prica o krizi u zenskom tenisu i to se videlo svakog dana od kada je RG počeo. Sad više stvarno ne možeš da predvidiš ko ce da pobedi u bilo kom meču. Ipak, bila sam ubeđena da će Jelena iskoristiti ovu šansu, jer kako favoritkinje otpadaju jedna po jedna, mislim da nikada nije imala ovoliko šanse da dođe do finala, da ne kažem i do titule. Razočarana sam i nemam odgovor na razlog ovako oscilatorne igre. I još uvek ne nazirem finalistkinje.

Djoksa

pre 12 godina

Videlo se da Jelena ima napretka u igri, samo su sudije malo vise bile naklonjene Skjavone. I pored pada na WTA listi ocekujem veliki uspeh na Vimbldonu i titulu. Bila je u pravu sto je ljuta na svoju lozu jer ne sme niko da je uznemirava dok se ona koncentrise na poen. Strahovito ima dobar rad nogu i uz malo srece i lakse protivnice moze da dogura do finala. Mislim da mnogi ovde u Parizu(inace ja je gledam uzivo na terenu)veruju da ce tek napredovati, za razliku od Ane koja ce i dalje padati, padati, padati...I jos jedno da rascistimo moja Jelena je lepsa od Skjavone.

Solidarnost sa caricom

pre 12 godina

Stala Jeca, stali i vi. Nema više da se piše. Kad je Ana izgubila manje važan meč, dve su strane otvorene za kidisanje. Čuvajte caricu, ionako će iduće godine u muzej plastičnih figura, poznati "Plastik Face" u San Dijegu. Glavni kustus je Mehikanac, sa sombrerom.

Vendi

pre 12 godina

@Imajte poštovanja!

Imamo. Imamo i optimizma, Vimbldon je sigurno njen. Pobedila ja branioca titule 2006 a ima i obedu na Šarapovom na travi. Dovoljno da bude favoritkinja broj jedan u odsustvu Serene i Venus.

Srrdjan

pre 12 godina

Kol,ko novih fanova ,,velike franceske,,!!Svaka vam cast,Devojka,evidentno ima problema,i oni joj,svakako odvlace paznju od treninga-Ali vi ste svoju ,,favoritkinju,,poodavno izgubili..I Zato...PSS..

Ekon

pre 12 godina

"Stala Jeca, stali i vi. Nema više da se piše. Kad je Ana izgubila manje važan meč, dve su strane otvorene za kidisanje. Čuvajte caricu, ionako će iduće godine u muzej plastičnih figura, poznati "Plastik Face" u San Dijegu. Glavni kustus je Mehikanac, sa sombrerom."
(Solidarnost sa caricom, 30. maj 2011 17:10)

Nema vise vrsnih poznavalaca tenisa na ovom sajtu! Samo nedoraslai pubertetlije. Samo mrzitelji! I fobicari!
Tuzno, tuzno!
Nema se vise sta citati na komentarima!

Zlaja

pre 12 godina

Hvala Franceski sto mi ulepsa dan da ne gledam vise najodvratniju facu u sportu uopste. Koliko je odvratnosti i negativnosti u Jeleni Jankovic to je zaista tesko opisati. U samom izgledu, u ponasanju, u odnosu prema igri ma u svemu oko nje. Danas je bio vrhunac kada se izderala na svoju lozu i rekla nekome iz nje da je glupan!? Katastrofa! Eh, sto joj ja nisam u lozi u bilo kom svojstvu- oducio bih je za sva vremena od takvog nadobudnog ponasanja onako domacinski?
Mada je mozda pomalo i razumem, jer nije lako kada se svako jutro morate susresti sa samim sobom pred ogledalom, a u njenom slucaju slika je mnogo frustrirajuca i tuzna. Treba to nositi sa sobom ceo zivot!

Imajte poštovanja!

pre 12 godina

Jeco, svaki posten ljubitelj tenisa zeli ti najbolje!
Hvala ti za sva tvoja velika dela.
Oni koji ne znaju da cene tvoju velicinu, zažalice kada nas vise ne bude za teniskoj mapi sveta.
Idemo dalje!



WTA Titule (12):
2010 – Indian Wells
2009 - Marbella, Cincinnati
2008 - Rome, Beijing, Stuttgart, Moscow
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest

Finale
2010 - Rome
2009 - Tokyo
2008 - Miami, US Open
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul

Polufinale:
2011 – Dubai, Doha, Charleston
2010 - Roland Garros
2009 - Doha
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garros, Los Angeles, Doha
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Iva

pre 12 godina

Nadam se da ni jedan muškić danas neće napisati onu (velikim plusevima podržavanu), ingenioznu, duhovitu srpsku opasku - pojela je ko svinja masTni džak...
Jeca je sjajna ali Italijanka je danas bila sjajnija i nešto borbenija.
Jeca je igrala bez urlika, sa po nekim simpatičnim komentarima na svoj račun ali svoj poraz će, kao i većina srpskih žena, dostojanstveno da podnese (bez suza i glupih komentara). Jeca je srpska teniska carica.

doktor

pre 12 godina

Mislim da konacno treba zavrsiti pricu o JJ i GS turnirima... Hvala njoj na svemu,ali to je to.. Da je bila hrabrija,moglo joj je nebo biti granica.

Imajte poštovanja!

pre 12 godina

@ Joja @ Lala iz Banata


Joj-Joj, lepo si opisala svog partnera Adama.


Lalo, Franceska Skjavone je osvojila ROlan Garos na kraju 29. godine zivota, pa sta joj fali?
Vi koji ne volite Jelenu i pucate od zavisti prema njoj, nemojte ni da pisete u tekstovima o JJ.
Nije svaki zivotni put isti, a Jelena Jankovic je iskolovana kompletna teniserka koja je uvek dokazala svoju prvu klasu.
Imala je svoje uspone i padove jer je imala izuzetno tesko odrastanje potpuno sama na dalekoj Floridi - ali je ipak bila prva juniorka sveta u 15. godini zivota i osvojila juniorski Australian Open.
Cetiri godine je u prvih deset teniserki sveta na WTA listi, sigurno "slučajno".

Zaboravili ste da je imala mnoge fantasticne meceve sa najboljim teniserkama danasnjice; zaredom u dva dana pobedila sestre Vilijams i to je Venus porazila najtezim porazom u karijeri ( Jelena je dva puta uzastopno osvojila Rim, i treci put bila finalista).
Jecina tanja strana je taj psiholoski momenat pri kraju finala velikih turnira, a to moze da se prevazidje uz podrsku trenera, psihologa i ostalih saradnika.

Jeca je dobrodusna i iskrena za raliku od pritvorne i nezahvalne Monike Seles koja se po odlasku u Ameriku nije javila nikada svom treneru Jeleni Gencic koja ju je vodila na turnire sirom sveta i putovala u Novi Sad da joj drzi treninge.
Boli me sto nasu Jelenu Jankovic ovde u komentarima mnogi ovako bez razloga klevecu i omalovazavaju, u najboljem maniru jugoslovenskih komunista iz 1945.g. sto pokazuje da oni Srbiji jos dišu za vratom.

Djoksa

pre 12 godina

Videlo se da Jelena ima napretka u igri, samo su sudije malo vise bile naklonjene Skjavone. I pored pada na WTA listi ocekujem veliki uspeh na Vimbldonu i titulu. Bila je u pravu sto je ljuta na svoju lozu jer ne sme niko da je uznemirava dok se ona koncentrise na poen. Strahovito ima dobar rad nogu i uz malo srece i lakse protivnice moze da dogura do finala. Mislim da mnogi ovde u Parizu(inace ja je gledam uzivo na terenu)veruju da ce tek napredovati, za razliku od Ane koja ce i dalje padati, padati, padati...I jos jedno da rascistimo moja Jelena je lepsa od Skjavone.

kiwi

pre 12 godina

Kakvo nevaspitanje i bezobrazluk...Nije uopste bitno na koga je vikala i kome se obracala,ali cime je ona to zasluzila da neko navija za nju?Bezvoljna, pateticna, uobrazena,misli da neka teniserka.Kad samo uporedite sa koliko energije sve devojke iz prvih 50 sa liste ulaze u svaki mec,a njoj treba minut da se dovuce do stolice u pauzi izmedju gemova.Pa onda onaj peskir,ili se bre obrisi ljudski ili prestani da se foliras, kao lepotica sam do jaja pa da ne pokvarim "make up"...Jad i beda.Dace Bog da brzo zavrsi karijeru...I da se razumemo nisam ni Anin navijac ali ovo sto ova radi je stvarno ispod svakog nivoa.A pored Noleta je u "belom cirkusu"vec ko zna koliko godina i nista nije naucila....Ne mislim na tenis ,jer je tu beznadezan slucaj , nego na ponasanje i predstavljanje pred svetom.

Baš mi je drago

pre 12 godina

Juče sam, sećate se, napisao - Frančeska, molim te, pošalji je u Top 17. Napisao to jer je tri i po godine trajalo ovde neviđeno fanatično navijanje, nije moglo da se živi od raznih verbalnih agresivaca. Sada će nastati muk, biće nevažno šta će @bez pardona pisati, i da li će prosipati uvrede, njegove gluposti nikoga neće zanimati (on je inače borac protiv pismenosti), jer posle ovog poraza sledi pad na listi, sve teži žreb, a to znači - adio mare, adio bella Napoli... Sve stvari dođu na svoje mesto.

nikol dž.femija

pre 12 godina

Gde će ona tada biti, u 28. godini života?
(Janko, 29. maj 2011 19:20)

VEROVATNO isto tamo gde i Frančeska koja će biti u 32. godini života !!! ...JOŠ NE ZNATE GDE JE TO....??

NA Olimpijskim igrama u Londonu !!!

Vendi

pre 12 godina

@Imajte poštovanja!

Imamo. Imamo i optimizma, Vimbldon je sigurno njen. Pobedila ja branioca titule 2006 a ima i obedu na Šarapovom na travi. Dovoljno da bude favoritkinja broj jedan u odsustvu Serene i Venus.

ffffffffffffff

pre 12 godina

Nisam dobro cula sta je vikala (ako bi neko mogao da me uputi), cula sam samo ''glupaco'' i odbijam da povjerujem da je to rekla majci... U svakom slucaju, zao mi je sto je ispala...

teniser

pre 12 godina

Jelena peva svoju labudovu pesmu!! Nema vise tu igre, nema nicega.

Tavorice jos koju sezonu u prvih 50, i to je to...

Jedna od najgorih teniserka koja je ikad bila br.1... Za Wozniacki jos ima nade da osvoji Grand Slam, a za JJ - tesko. Ako bude ikad dogurala do nekog finala - pojescu svoj sesir!!!

Deki

pre 12 godina

@noj
ukusi su razliciti, ali i takva je simpaticnija od one smrknute Sarapove,sa facom mrzim ceo svet.O Azarenki da i ne govorim...
Jelena glavu gore, bice bolje u nastavku sezone kada branis malo poena.

Imamo poštovanja, ali samo za...

pre 12 godina

@Imajte poštovanja
Pa gde si dosad? Imamo poštovanja, ali samo za šest titula. Onih drugih šest sa turnira četvrte i pete kategorije baš i ne cenimo. Znaš li ti da Serena ima više GS, nego carica turnira? A i ona Karolina, sa 20 godina, ima 17 turnira. Desilo se što se desilo, sedi, ćuti i uživaj. Nemoj da nas više zsmejavaš tim tvojim spiskom. Gde to držiš?

Gordan

pre 12 godina

Vec odavno, svaka pobeda je vec uspeh za JJ (a i za Anu), pa u tom kontekstu, ovo je veliki uspeh, naravno da dalje nije mogla, pre svega zato sto nema dovoljno pameti ni znanja, a posto sada ispada iz prvih 10, pretpostavljam da ce rezultati biti jos gori. Nasa jedina nada je Bojana, ove dve su proslost, bez buducnosti...

Floro Flores

pre 12 godina

Kada bi moja tetka cekala Jelenu u finalu Gs,Jeca bi izgubila od 456 na svetu i propustila sansu za titulu .. Zato napred snajka Sharapova!!!

Lala iz Banata

pre 12 godina

Najbolje je postignuto... u odnosu njen kvalitet...Davno rekoh na ovom sajtu da je za nju (njen teniski kvalitet) GS, naprosto, nedostižan.

Ova i Ic

pre 12 godina

Realan domet. Jelena jednostavno nema tu pobednicku vatru u sebi.
Ajde sada Hantcunkova (zbog Vajde) kod zena da osvoji RS, a Nole kod muskaraca.

Bez pravopisa

pre 12 godina

Desilo se nekoliko velikih iznenađenja, kao retko dosad. Ispalo je pet najboljih - Voznijakiova, Klajstersova, Zvonarjova, Stuozerova, Jankovićeva... ali je Skijavoneova prošla. Šteta, Jelena je bila glavni favorit.

Lala iz Banata

pre 12 godina

@Imajte poštovanja!

Aman!
Džabe nabrajaš sve te trice i kučine od uspeha. NEMA OSVOJEN GS! A TO SE JEDINO PAMTI U TENISU! I, što je najgore, svi to znamo - čak i vi!

I mala je verovatnoća... ma šta mala, skoro NIKAKVA - će osvojiti GS ikada.

Jedino ako bar 6 iz prvih 10 ne budu u žrebu na početku nekog GS! ;)
Jer, tako je došla svojevremeno i do N°1. Nisu igrale sestre Vilijams, Enanova itd...

Srrdjan

pre 12 godina

Kol,ko novih fanova ,,velike franceske,,!!Svaka vam cast,Devojka,evidentno ima problema,i oni joj,svakako odvlace paznju od treninga-Ali vi ste svoju ,,favoritkinju,,poodavno izgubili..I Zato...PSS..

DraganC

pre 12 godina

Ajmo jelena!!!
nemoj biti malodušna, vjeruj u pobjedu i ne daj da podlegneš nepotrebnom pritisku!!!
Vjerujemo u tebe i siguran sam da pobjeđuješ i ostaješ u top 10!
Ajmo Jeco!!!

Milos97

pre 12 godina

Ne mogu da verujem pa dokle ce vise ovako,ove godine gotovo svaki mec izgubi u tri seta ,na terenu izgleda kao da ne ume da igra vazne poene.Tri godine pratim njene meceve na(TV,SCOREBOARD) ali sad prekidam da je pratim P.S ZASLUZILA JE DA ISPADNE IZ 10 NAJBOLJIH TENISERKI SVETA!!

ajde, bre

pre 12 godina

Ajde, bre Jelena. Ova Frančeska je stvarno dosadna kao buva, ali možeš ti to. Jeste da ona brani titulu i neće se lako predati, ali ti si bolja teniserka, i zato igraj tako.
Hehehehehe... ali ko je osmislio ovakvu Frančeskinu odeću sa puf rukavićima i karnerićima...ahahahahaha... svaka mu čast

Anja

pre 12 godina

Da li je moguce da su prekinuli prenos meca zbog domaceg fudbala!NE znam vise ni muskarce koje to zanima!!! Tijanicu platicu ti pretplatu juce!

O topovima

pre 12 godina

Potpuno je svejedno da li si u Top 10 ili Top 11. Vi ste od toga Top 10 napravili kulu od mramora, a to u suštini ništa zvanično ne znači. Ona nema GS, a sa Top 10 može da se slika, kao i sada kad je ispala i iz Top 11.

Lala iz Banata

pre 12 godina

@Imajte poštovanja
Lepo ste nabrojali titule. 12 WTA do 26. godine. Imponzantno! Ne može da se poredi sa 8 (osam) GS titula Monike Seleš postignutih PRE njenog 19. rodjendana.
;)
Ej, uspaljene glave!
I kakve su to prizemne aluzije raznih komentatora na ženstvenost Skijavone?
Devojka zrači optimizmom i pozitivnom energijom za razliku od "plastik fejsa". :(

Iskreno

pre 12 godina

Ovaj RG može se osvojiti i iduće godine, ali izgubiće titulu najćerke, a tu sledeće sezone nema, jer žiri je sigurno čuo kad je najmajci rekla ćuti glupačo, a bilo je tu još svađalačkih reči. Ne može žiri ništa da smuva, žaliće se Strazburu druge najćerke. Ovakva blamaža sada, kad smo pred vratima Evrope, nije nam potrebna.

dragan

pre 12 godina

Sta god bilo Jelena ne moze da dobije treci set protiv kvalitetne protivnice tako da je nebitno da li ce dobiti ovaj set i produziti mec.

DraganC

pre 12 godina

Jelena gubi sa 5:1 u prvom setu, ali mnogo bolje igra nego u bilo kome prethodnom meču na ovogodišnjem RG. To je lijepo vidjeti. Nadam se da će da smanji broj neiznuđenih grešaka!
Idemo jelena do pobjede!!!

Janko

pre 12 godina

@zexy
Sve je tačno što si napisao, ali me čudi da nisi na vreme shvatio kako ona nema pojma s tenisom. Nju je na teniskoj sceni održavalo zaista neverovatno trčanje. I danas je pretrčala stotinu kilometa. Održavala se u meču samo zato što Skjavone ne udara kao Azarenka, Šarapova, Ana, Andrea, Pavljučenkova... i što je bila šljaka. Protiv tih udaračica ona nema nikakvih šansi. Pogorovo na travi i betonu. A šljake više nema do aprila iduće godine. Gde će ona tada biti, u 28. godini života?

zexy

pre 12 godina

Vec vidjeno jedno milion puta... toliko glupih udaraca, nerazumnih poteza, promasenih zicera, neiskoriscenih sansi mozete videti samo kod Jelene... a ja ponovo gledam svaki njen vazniji mec... nadam se necemu... i nerviram se iz pocetka... nije mi samo jasno kako je dosla i dovde i kako je toliko dugo u top 10...

Blago tebi, Deki

pre 12 godina

@Deki
Biće bolje kažeš, jer ne brani mnogo poena. A da li znaš koliko ih sada ima? I valjda znaš da do kraja sezone nema više šljake, a de će žreb za nju biti težek. Nema više švercovanja, do trećeg ili četvrtog kola. Zar misliš da ove mlade, koje zaostaju za njom sto ili dvesta bodova, neće osvajati nove? Mislim da se ti mnogo u bodovanje ne razumeš.

Bolje gledaj tursku seriju

pre 12 godina

@fffffffff
Odbijaš da poveruješ kako je majci rekla - ćuti glupačo! Rekla je. Važno je da ti odbijaš u to da poveruješ. Tačnije, to je najvažnije.

Uh, kakav naslov!

pre 12 godina

Nema govora o porazu, nego o stajanju, kao da je voz stao u stanici, ali pominje se četvrto kolo. Tri je aždahe teniske savladala! Sve je uzaludno, istina se ne može sakriti: ovo je početak njenog pada. Svaki sledeći žreb biće teži. Ne sumnjam da ima mnogo onih koji će pisati da je Vimbldon njen, ili da se RG može osvojiti i iduće godine. Samo napred.

Lola

pre 12 godina

@mladen
Ti znaš da Voznijaki neće osvojiti GS? A 17 turnira do 20 godina? I već dugo prva je na svetu. Ti pišeš kao da ne postoji razlika u godinama - Jelena je pet i po godina starija. Razmisli pre nego što počneš da se baviš meteorologijom.

Solidarnost sa caricom

pre 12 godina

Stala Jeca, stali i vi. Nema više da se piše. Kad je Ana izgubila manje važan meč, dve su strane otvorene za kidisanje. Čuvajte caricu, ionako će iduće godine u muzej plastičnih figura, poznati "Plastik Face" u San Dijegu. Glavni kustus je Mehikanac, sa sombrerom.

Drugs

pre 12 godina

Jelena se je danas sama pobedila, igrala je samo sredinom igralista a loptica joj je isla 2,5m nad mrezom i 20km/h..ipak je imala sansu ali treba jos malo da smanji broj gresaka, pogotovo servisnih..

McClane

pre 12 godina

Juce mi je potpuno bilo jasno zasto ne gledam meceve Jelene Jankovic!To sto ona igra,to se ne zove tenis!To se zove,prebaci mrezicu,pogodi teren i nadaj se da ce protivnica da pogresi!Ono je anti-tenis sto sam juce gledao!I zato,ali samo zato nikada nece uraditi nista veliko na tim turnirima!

heba

pre 12 godina

@imajte postovanja
Jelena, ova tvoja tetka sto se potpisuje sa "imajte postovanja" bas ne popusta!
Kazi joj da oladi, providna je (sve zna i tebi, pa nekako napaljena).

Nebojša

pre 12 godina

A bre Jelena, kako to mlitavo odabiraš udarce. Izgubljen set, al nije sve gotovo, u suprotnu stranu gadjaj, a ne njoj na reket...Ajde JJ, zar ćeš dozvoliti te pobedi simpatični Skjavone.

Biba

pre 12 godina

Kada bi se meč igrao u jedan dobijeni set, Jelena bi odavno osvojila sve turnire. No, po ko zna koji put ona u završnici gubi svoj servis i protivnici daje šansu za pobedu. Definitivno nema samopouzdanja, iako je poboljšala elemente igre. Ispada iz top 10, i to je istina...
Skjavone me jako razočarala svojim ponašanjem,i mislim da ipak neće odbraniti titulu.

Miloš

pre 12 godina

Treba biti posebno glup i cicija, pa da misliš da ti u profi tenisu ne treba trener i tim za podršku. Kako rade, tako im se i vraća i Ani i Jeleni. Njima je draže da gube nego da rizikuju i ulože u sebe.

Sredoje

pre 12 godina

Ljudi, ipak je ovo dibakl. Šta ćemo da pišemo 6. juna, kad izađe nova lista? "Nema veze Jeco, glavu gore, Srbija je uz tebe..." Ne bih ja to više pisao. Nije bilo dobro što smo onoliko slavili kad Ana gubi. A slavili smo, slali je u penziju sa 22 i 23 godine, i bili srećni. Tako je bilo, a zaboravili smo da mečka može da zaigra i pred našim vratima.

J. Wolff

pre 12 godina

Svo moje navijanje, sva moja pozitivna energija prema JJ, beše uzalud. Jelena jeste u formi, ne fali joj borbenost u igri, ali u samoj završnici ponestane hrabrosti i izgubi i meč. Šteta, šteta, šteta, ona je bila favorit protiv Skjavone, trebalo je to iskoristiti.

sanja

pre 12 godina

Ja mislim da joj je ovo naj laksi moguci zreb na RG..ako ne pobedi sad gubi bas dosta,narocito poziciju.Neznam zasto tolko pravi greske kada igra vazne meceve?Videcemo kako ce se zavrsiti.

Uvelo lišće

pre 12 godina

@Goran
Mnogo ti hvala što pominješ Anu. Kaži samo kojim povodom? Da ti bude lakše? Nešto si pogrešio: Ana nije bila glavni favorit za titulu, a Jelena jeste. Strpi se, svi čekamo ekspoze onog eksperta i sjajnog prognozera.

Ili

pre 12 godina

Jelena je imala idealnu šansu da osvoji GS i ona je to upropastila. Imala je najlakši deo žreba, ispala Zvonareva, Voznjacki. Ko zna da li će opet imati ovakvu priliku.
Sramota šta je sve mami rekla. Ne znam kako je mogla. Kao da od njenog navijanja zavisi da li će pobediti. Jelena nema šampionsko srce, imala je priliku da napravi brejka a ona vraća sve kratke lopte po sredini terena i čeka da Skjavone pogreši.

Borko

pre 12 godina

Tačno je da Skjavone ima 30 godina, ali njena fizička "konstitucija" razlikuje se od Jelenine. Ona ima građu jedne etiopske maratonke, a one su uzimale zlatne medalje tek posle tridesete godine. Žistin se rano povukla, i Kim će uskoro, Dementjeva je već otišla, Serena i Venus verovatno, a Skjavone će još tri godina igrati. Koliko ima Kimiko?

nemaveze

pre 12 godina

Naravno da sam razočaran! Kada bi ovi iz WTA rekli Jeleni da je direktno u finalu, ona bi našla načina da uprska, kao što je i sada kada joj je put bio otvoren!

branko

pre 12 godina

Нити је Скиавоне боља тенисерка од Јелене, нити је данас ила боља али она има а Јелена нема потребну ЕНЕРГИЈУ. А шта је то енергија? Па, оно што осим Скиавоне и других имају рецимо Андреа Петковић или мала Александра Крунић. Тај проблем је решив али га пре све треба уочити. А ко да га уочи?

Miko

pre 12 godina

Steta.Vidi se da je trenutno najveci problem u njenoj igri nedostatak samopouzdanja.Odavno nije dobila igracicu iz top 20 i tesko se bilo nadati da ce to da se desi na velikom turniru.Ima dosta dobrog u svojoj igri,ali ima dosta bas vidljivih nedostataka.Najveci je nemogucnost osvajanja laganih poena.Mora da odigra 4-5 izuzetno dobrih udaraca da bi osvojila poen.U tih 4-5 dodatnih udaraca uvjek vreba greska.Drugi veliki problem je sto se njena igra lako cita.Protivnice biraju lijevo ili desno i imaju veliku sansu da pogode kuda ce cak i zicer.Kada bi koristila i krace lopte,bilo bi puno teze citati njenu igru.Ako bi jos poboljsala tajming izlaska na mrezu imala bi realne sanse za neki GS.Mislim da je upravo ovaj bio velika prilika,jer u zrijebu vise nema igracice koju Jeca ne moze da pobjedi.
Moraju Ana Jeca i Bojana imati i stalnog trenera ili makar nekog ko radi slicne stvari i olaksava zivot.Nije valjda Nole sasav.
Puno srece ubuduce.
Pozdrav iz PG.

mika elektrika

pre 12 godina

Jeco, ako ti neces da pobedis, ima ko hoce... Sa ovakvim debilnim vracanjima lopte u sredinu i cekanjem da napaljena protivnica pogresi, dobro je da si i dovde dosla. Ne pomaze ni vikanje u publiku ni psovanje. Gasim svetlo za zenski srpski tenis.

DraganC

pre 12 godina

Glupim razmišljanjem je i zavrijedila ovakav ishod meča.
Skjavone, koja na svakom meču napravi oooogroman broj grešaka ima i drugu stranu medalje- a to je da je hrabra! Jelena je izgubila, jer nije imala m... da na 4:4 odigra agresivno i jako, pogotovo u momentima kada je imala prednost u 2 navrata. Meljav pristup igri i treba da bude završen porazom. Žao mi je što ispada iz TOP 10 i prekida rekord na WTA po broju nedelja u top 10.
Još jedna stvar. Ne vjerujem da će Jelenina forma biti u usponu nadalje-zašto??? Iz razloga što je upravo na RG davala sve od sebe da pokuša da obezbijedi dobra plasman, da bi ostala u top10 i eventualno igrala za pehar. Vidjelo se da joj je mnoooogo stalo, čak i po onom "dranju" na majku, koja joj je zasmetala idiotisanjem u toku poena.
Ne vjerujem da će BAŠ SADA da krene da aktivno trenira ida radi na poboljšanju forme.

Danas je bila bolja, igrala je ljepši tenis, ali nije bila hrabra. pobijedila je, nažalost, hrabrija!

Branko

pre 12 godina

Znao sam da može da pobedi ali sam i znao da će da izgubi jer ona prosto nema ono što se traži (sad). način na koji je odigran ovaj meč se savršeno uklapa u šablon. 1. set-preagresivno i bez mozga, to naravno rezultira ogromnim brojem grešaka i pogrešnih odluka koje budu kažnjene, u takvim setovima se dobija utisak da je igrala dobro ali da je izgubila spletom nesrećnih okolnosti. 2 set-obično se smiri i počne da razmišlja bez preterane uportebe sile, dobija ga. 3 set- tuga! umesto da nastavi istim tempom, kreće da igra ne ziheraški (to bi bilo i inteligentno) već kukavički tj da šalje nenormalno plitke lopte i čeka da joj protivnica pokloni pobedu. počinje da ubacuje 1/10 prvih servisa i gubi dobijene gemove. sve u svemu, dobro je što ispada iz prvih deset jer to, po (ne)kvalitetu svoje igre zaslužuje.

WTATP Lista

pre 12 godina

Steta za Jelenu. Posle 1:5 pocetka bila je na pragu jednog od najvecih preokreta i najznacajnijih trijumfa u karijeri (posle ispadanja Voznijacki, Zvonarjeve i Stosur iz njene polovine zreba bukvalno joj se otvorio put u finale). Nazalost, kada je bila blizu da prelomi mec u zadnjem setu pri vodstvu 3:6 6:2 4:3 30:0 izabrala je najgori moguci momenat da dozivi blagi "nervni slom", sto je iskusna protivnica znalacki iskoristila osvojivsi sva tri gema u nizu. Ovako ce Jelena umesto prilike da ostvari najveci uspeh u karijeri, posle Pariza ispasti iz TOP10 po prvi put posle februara 2007. Ako je za neku utehu bar je znatno podigla nivo svoje igre u odnosu na ostatak sezone na sljaci, a ova Skjavone koja u junu puni 31 godinu a zadnje dve sezone igra ubedljivo najbolji tenis u karijeri najbolji je dokaz koliko je neozbiljno prerano otpisivati 26-godisnju Jelenu ili 23-godisnju Ana.

Srbin

pre 12 godina

Aman Jelena,dokle vise.Uvek izgubis na isti nacin.Cim igras treci set neizvesno,ja znam odmah da gubis i to sve zbog pocetnickih gresaka i to celu karijeru.Promeni vise stil igre makar malo.Poboljsaj servis i igraj vise napadacki i uradices nesto.Ovakvom igrom neces,apsolutno nista.

Ena NS

pre 12 godina

Vec se neko vreme prica o krizi u zenskom tenisu i to se videlo svakog dana od kada je RG počeo. Sad više stvarno ne možeš da predvidiš ko ce da pobedi u bilo kom meču. Ipak, bila sam ubeđena da će Jelena iskoristiti ovu šansu, jer kako favoritkinje otpadaju jedna po jedna, mislim da nikada nije imala ovoliko šanse da dođe do finala, da ne kažem i do titule. Razočarana sam i nemam odgovor na razlog ovako oscilatorne igre. I još uvek ne nazirem finalistkinje.

Ekon

pre 12 godina

"Stala Jeca, stali i vi. Nema više da se piše. Kad je Ana izgubila manje važan meč, dve su strane otvorene za kidisanje. Čuvajte caricu, ionako će iduće godine u muzej plastičnih figura, poznati "Plastik Face" u San Dijegu. Glavni kustus je Mehikanac, sa sombrerom."
(Solidarnost sa caricom, 30. maj 2011 17:10)

Nema vise vrsnih poznavalaca tenisa na ovom sajtu! Samo nedoraslai pubertetlije. Samo mrzitelji! I fobicari!
Tuzno, tuzno!
Nema se vise sta citati na komentarima!