Košarka 118

Subota, 28.05.2011.

12:43

Pipen: “Majkl nije najbolji ikada”

Za mnoge je Majk Džordan najbolji košarkaš svih vremena, ali ne i za njegovog bivšeg saigrača iz Čikago Bulsa Skotija Pipena.

Pipen: “Majkl nije najbolji ikada” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

rkoma

pre 12 godina

Iako je samo rekao da ce LeBron mozda biti najbolji jednog dana, ni to nije blizu istine... Jordan nije bio najbolji tehnicar u ligi, nije bio najbolji suter, asistent, pa ni defanzivac... Bio je u svemu dobar, retko je gresio a ono sto ce ga uvek deliti od svih ostalih igraca je pobednicki mentalitet... Da li zna neko koliko je taj covek puta pogodio na kraju tekme za pobedu ili produzetak?

Jack Burbon

pre 12 godina

Ja nisam u toku, ali od kada je kriterijum za kvalitet postala statistika?
Tuzno kako srozavate kosarku... Steta sto mnogi od vas nisu kosarkasku svest gradili gledajuci utakmice vec statistiku i zakucavanja sa neta. Mislim na mladje, mada sam i ja veoma mlad. Pa zato i misle da imaju privilegiju da rangiraju Medzika, Juinga, Drekslera jednog ispod drugog, NA OSNOVU CEGA !

A nikada necete znati da je magija u NBA dosla i otisla sa Drazenom Petrovicem. Sva kosarkaska carolija nestala je od njegove smrti, do odlaska Bodiroge u penziju....

Kocho

pre 12 godina

Ima nos ko ključ od ludnice... Verovatno je isfrustrian zato što je bio ceo život u senci MJ-a, a u sezonama kada se leteći povukao nije osvojio ništa.

Ninča Basketaš

pre 12 godina

Ajde da napravim i ja jednu mini tabelu
Najbolji igraci svih vremena :

1. Jordan
2. Magic
3. Chemberlein
4. Bird
5. Abdul Jabbar
6. O.Robertson
7. Dr.Erving
8. Shaqile
9. Kobe
10. Duncan

Poslednja trojica su i dalje aktivni igraci ali svojim zaslugama uspeli su da izbiju na zacelje TOP 10 velicanstvenih.

Sto se tice konstatacije Pipena ne znam kako moze reci za LeBrona da je bolji od Jordana kad je upravo on sam i dalje veci igrac od Dzejmsa. To je veliki paradoks. Upravo kako je neko rekao racuni se svode na kraju karijere. Licne statistike su bitne samo za kompjutere.

Delija CG

pre 12 godina

VAs naslov:
Pipen: “Majkl nije najbolji ikada”

Pipenova izjava:
smatram da Lebron Džejms može da bude najbolji igrač koji je ikada igrao ovu igru”

Rekao je da moze da bude bolji od Dzordana, nije rekao da je bolji. Novinari b92, ne stavljate covjeku usta ono sto nije rekao.

Niko

pre 12 godina

Prvo, glupo je porediti LJ sa bilo kojim od top 10 igraca, a pogotovo sa dva MJ-a, od kojih je po meni, Magic bio bolji. Ali, jos je gluplje pricati kako je LJ zasticen a kako je Jordan bio postenjacina i sve na znanje osvajao. Pa Jordan je patentirao "trokorak". Prvo su se protivnici i bunili, ali kad su svi shvatili da ce sudije nastaviti da mu gledaju kroz prste, negativni komentari su s'vremenom splasli. Ja se odlicno secam serije sa Jazz-om, 96/97, kako je Utah pogradena u svim mecevima (osim drugog) samo da bi bilo omoguceno Bulls-ima da uzmu jos jednu titulu. Jordan-u su mozda svirana dva faula u napada u citavoj karijeri, ali kako se ponasao tokom te serije, kao beli medved, zauvek je izmenilo moju sliku o njemu... Naravno ovo je moje samo moje misljenje, ali ako je iko ikada bio "zasticen od pravila" u NBA to je bio Jordan...
(Miki, 28. maj 2011 14:47)

Isti taj Magic Johnson je rekao: "There's Michael Jordan and then there is the rest of us." Pitajte sve igrace nba ko je najbolji. 90% ce reci Jordan.

g4

pre 12 godina

To su sve manekeni doping laboratorija, ne znam zasto Francuzi ili Afrikanci nisu dominantni u kosarci. I naravno, cinjenica da Dream Team ne podleze doping kontroli.

23

pre 12 godina

Ček malo jel to reče kompleksaš, koji je mislijo, da Bullsi bolje igraju brez AIR JORDAN-a? I šta smo imali, da vidimo, kad nije bilo njegovog veličnstva? Čim se vratijo odma tri titule za redom. A čuven potez napred i onda šut nazad sa izbačenim jezikom, da ne pričam. Koji bre Lebroni, Brayanti i slični. Vidi se, da večina komentatora nisu imali prilike, da prate kompaniju Air Jordan-a, Magic-a, Reggija, Eawing-a, Barkleya, Melone-a itn. Ko šta reče večina, kompleksi su neizlečivi, ali bukvalno u ovom primeru.

Lp.

che

pre 12 godina

Mislim da je MJ jedan od najvecih i najboljih sportista koji je ikada setao ovom planetom! On je bio igra! Kad pomislite na kosarku, prva asocijacija je - MICHAEL JORDAN! :D
Za koga vecina kaze da je najbolji svih vremena (misleci prvenstveno na sve ljude koji su igrali kosarku ili znacili nesto u kosarkaskom svetu) taj ce i biti najbolji ikad! A mislim da je to, po vecini, svakako Njegovo Letece Visocanstvo! Toliko.

џевад галижари

pre 12 godina

Ако већ Пипен каже да МЏ није најбољи, бар нек каже ко је. Карим, Вилт, Лери, Или Меџик. Сасвим ок. Па и Коби, али за Леброна могу само клинци да се ложе, који нису гледали остале. Поредити меџика и џордана са џејмсом је као поредити дрвосјечу и балерину. Цијепа дрвосјеча, али од њега не стаје дах

NNN

pre 12 godina

Pipen je ionako rekao da je LBJ POTENCIJALNO najbolji ikada.
A Pipen je svakako jedan od najboljih saigrača ikada.
Džordan je najbolji, a LeBronu fali još jedno 7 (sedam) MVP titula u finalima da ga stigne :)

Luka

pre 12 godina

Nikad LBJ nece moci da pridje Dzordanu samo zbog jednog razloga, u Dzordanovo vreme kosarka se igrala inteligencijom a danas se igra na snagu i guranje i tu je Lebron najbolji ali Dzordanovi pokreti, predvidjanje sta ce protivnik da uradi, posedovanje slike napada i akcije pre nego sto krene u istu je nesto sto malo kosarkasa danas ima, zato je MJ nenadmasan i zauvek ce biti najbolji.

Elmer

pre 12 godina

To je kao kad porede Federera i Nadala ili kad je Kanavaro dobio zlatnu loptu ispred Zidana. Uz svo postovanje ovi ljudi su digli svoje sportove na neki novi nivo i lakoca sa kojom su igrali se granici sa umetnoscu, sportski Mozarti:-)

gledalac

pre 12 godina

Ima Lebron jos mnogo toga da uradi, sto na planu titula i licnih priznanja, sto na planu kompletiranja tehnickih aspekata kosarke, jer je jos uvek tvrd na sutu. Da bi dosao do broja dva i svrgnuo Kobija... A do Majkla...

agdsgfs

pre 12 godina

Аахх који Џордан :))) а тек који Џејмс јес ме засмијао Пипен ко никада....КБ24 заувијек!!! Hајбољи од најбољих!!!
(Ранко Србин Република Срп(б)ска, 28. maj 2011 13:21)

Samo jedno pitanje. Jel tebi cilj da dobijes sto vise minusa? Tebi moze samo rodbina pluseve da da.

zoko

pre 12 godina

Pogledajte video i sve ce vam biti jasno:

http://www.youtube.com/watch?v=-6iibPJb-yo&feature=related

Sto bi neko rakao za LBJ :"THATS NOT A TRAVEL, its a journey"

crossover

pre 12 godina

Nisam napisao komentar sigurno 3,4 godine...ali ovakva vest me je stimulisala nepovratno...
Necu trositi reci o Pipenovoj nebuloznoj konstataciji,vec cu posvetiti paznju sledecem-kako je UOPSTE MOGUCE da bilo ko uzima Lebrona za jednog od najboljih(potencijalno najboljeg) igraca ikad???? Aman ljudi,Wade je izmislio igru za njega! Na stranu Lebronova snaga(koju je veoma svrsishodno kanalisao),ali on niti ima dribling,sut djene djene,o 'klikeru' da ne pricam,a jos po najmanje one panterske prefinjenosti pokreta!!! Strasno mi je zao sto Wade nije vise materijalizovao svoju igru(1 prsten),ali u onom metafizickom smislu,on je odmah iza Jordana,ako ne i u rangu sa njim,bez obzira na Jordanove gotovo nenadmasne uspehe...za Lebrona je npr Djinobili,svetlosnim godinama ispred...al neka,malobrojni ce razumeti sta pricam! Pozdrav svima,kakav Lebron,kakvi bakraci

Bojan

pre 12 godina

(sasko, 28. maj 2011 16:26)
:D flu game je verovatno najnaduvanija prehlada nekog igrača ikada.
pfff, kao što je i Kobi imao povredu kolena ove sezone, ali kad god je zatrebalo trčao je kao lud i tek kad postigne koš, setio bi se da je povređen...
MJ jeste bio zaštićen kod sudija, ali to je i svaki superstar, MJ je bio najpopularniji, pa je njemu i najviše tolerisano, to je normalno u ligi u kojoj je marketing najbitniji i to je verovatno aspekt NBA koji me najviše nervira, ali mi je jasno, sve je to biznis i da ga ja vodim dopuštao bih takve stvari jer donose najveću zaradu.

Влада

pre 12 godina

За генијалце што пишу да Џејмс игра много бољу одбрану : Џордан је девет пута био у првом дефанзивном тиму лиге,и једном најбољи одбрамбени играч лиге...паметном доста.

Let's go HEAT

pre 12 godina

Tačno, ali ima još igrača koji su igrali i tvrde drugačije. Lebron je životinja + mu sudije praštaju korake. Džordan je pravi sportista - neponovljiv.

Ti kao da si slep, prvo sudije ne stede LbJ zato sto sam gledao njegovih 20 utakmica uzivo i gledacu ih jos milion, drugo on igra u savremenoj kosarci razlika izmedju Dzordana i LbJ je kao i Pele i Mesi u fudbalu, i trece ti ocigledno nemozes da se pomiris sa tim da je on najbolji i da ce Miami Heat da vlada par godina. Ne brini nisi jedini mnogi mrze moj tim ali ne moze nam niko nista

Dule Vujosevic

pre 12 godina

Sve je to lepo al jedan je Milos Teodosic...a ne ovi predrogirani i prenapucani divljaci sto sutiraju 50 puta na kos..pa i ja bi dao 20 poena kad bi sutnuo 50 puta....a sto se tice MJ-a...jeste najbolji je ...jer se u to vreme u NBA jos i igrala kosarka sa koriscenjem mozga..ovo sad je je smesno odbrana skoro i da nema..sutira se iz svih mogucih pozicija,uglavnom preko ruke i preko pet igraca...igra se na silu, a ne na fintu i znanje...sve u svemu NBA je 90-tih bio prava poslastica za gledanje..a ovo danas je da nekazem ne zanimljivo totalno ali sve do polufinala,finala kjonferencija(kada uglavnom se pocnu igrati i odbrane)se igra trci i pucaj.

Rade Futog

pre 12 godina

Pipen lepo obrazložio svoju tvrdnju, a vi se bunite! Ako mislite da je glavno merilo za najboljeg broj NBA titula, onda MJ nije postojao u košarci do svoje 28. godine, gluposti! Svaki je u svom dobu apsolutna dominacija, Džordanu je pomogao Pipen da osvoji silne titule, LeBronu će Vejd! Nije bitan način igre, već učinak!

ivankv

pre 12 godina

posto ima i onih koji kazu da veliki MJ i nije bio neki odbrambeni igrac,evo vam ovo pa pogledajte(protivnik nije bilo ko vec veliki Boston)
Michael Jordan-almost QUADRUPLE DOUBLE (42 pts/9 rbs/11 asts/9 stls) vs Celtics 1989

Miloš

pre 12 godina

Košarka je timski sport! Niko ne može da kaže da je MJ igrao lošije pre dominacije bulsa ili posle toga u Vizardsima i tad je postizao dosta koševa i igrao isto kao tokom cele svoje karijere ali nije uvek osvajao titule. Dva igrača se mogu porediti samo po statistici a kad Džejms bude završio karijeru biće jasno ko je bio bolji a ko uspešniji a čisto da se zna Skoti ima više plejof utakmica od MJ a isto titula i jedini je igrač koji je 2 u istoj godini osvajao i olimpisko zlato i NBA ligu prema tome lepo reče "Vi ste samo gledali ja sam igrao"

susjed

pre 12 godina

da se i ja uključim, jordan je bolji od svih ali istine radi; 1993 chicago osvaja naslov a jordan ide igrat baseball. u sezoni 93-94 bez jordan chicago igra polufinale istoka i gubi u 7 utakmica od finalista knicksa(u 5.utakmici u new yorku su pokradeni na kraju 3slobodna za pobjedu knicksa), želim reći da jordanije igrao s indijancima a i trener je bio najveći ikad, di su cavaliersi bez lebrona-ne bi osvaojili nlb, lebron je maksimalan seljak(onaj show kad je prelazio umiami) kao ivećina ove generacije(anthony,wade...) ali je opak igrač

sasko

pre 12 godina

(Miki, 28. maj 2011 14:47)
Ti sto se secas...Seti se da je Malone imao u prvoj utakmici dva bacanja 5 sek. pre kraja i oba promasio (da ne pricam o pauzi izmedju bacanja), nakon cega je Mj sa zvukom sirene pogodio za pobedu. Seti se da je MJ odigrao "flu game" i dao 38 poena...Bolji su bili za klasu, dobili su 70 utakmica u reg. delu, jel i to bilo navlacenje? I jos je Malone te godine proglasen za MVP. Jel i to bilo navlacenje za MJ-a?

mdj

pre 12 godina

Prva i osnovna razlika NBA kosharke nekad i sad je sudjenje! Kad se samo setim utakmica finala zapadne konferencije Lakers - Kings i te prave mushke kosharke, dodje mi da zaplachem shta sve sudije sviraju danas. U vreme dok je MJ igrao, odbrane su bile neuporedivo chvrsce, tako da je smeshno porediti porediti njihove napadachke sposobnosti, a drugo LJ mozda jeste super koristan igrach, ali MJ je za njega izmislio kosharku, nikada on nece igrati sa tim stilom, tom lakocom pokreta koju je MJ imao, pa on je bio umetnik, a ovaj je gomila mishica i siledzija nevidjeni, svaka njemu chast, ali i Kobi i MJ pa i Wade koji igra s njim su po meni neuporedivo bolji igrachi.

Lebron, dusa prodana

pre 12 godina

Dovoljno je ovo videti i shvatiti koliko je prepotentan i uobrazen http://www.youtube.com/watch?v=cdtejCR413c jedan je MJ..

Gledaj, gledaj...

pre 12 godina

@Milos
a koliko bi taj isti Skoti imao titula i plejof utakmica da nije bio te srece da igra sa MJ-em? Cisto sumnjam da bi odsustvo Skotija mnogo unazadilo Majklovu karijeru. I jos nesto...ako sam dobro razumeo napisao si da je u jednoj godini Pipen uzeo dve olimpijske titule i dve NBA titule????

Brko

pre 12 godina

Da dam skroman doprinos diskusiji. Ako je relevantan podatak da sam ja, koga kosarka, posebno NBA, ne zanima skoro uopste, gledao i pratio to takmicenje jedino dok su igrali Magic i Jordan, onda je iz mog ugla jasno da sam opredeljen ne samo za ove heroje, vec za uopste stil koji se tada gajio, naspram ovog sada, sto pogledam povremeno na kratko, cisto da vidim da nista ne propustam. Izvinjavam se svim ljubiteljima kosarke i NBA, nije mi bila namera da omalovazavam igru, sve je stvar ukusa, samo sam morao da se pridruzim ljudima koji se zgrazavaju nad izjavom koja je ravna izjavi da je zemlja ravna ploca.

brkajlo

pre 12 godina

bravo Realisto. mooozda malo Dankan precenje ali opet i njegov doprinos timu je sjajan. ali za Magica apsolutno u pravu. divna vremena :)

Dzoka

pre 12 godina

Извини Скоти, али већу глупост скоро нисам чуо. Изгледа да је Џорданова сенка много тамна и хладна.

Cas istorije!

pre 12 godina

Porediti Dzejmsa ili Brajanta sa Dzordanom je najblaze receno neukusno... Svako ko je gledao Dzordana zna o cemu pricam. Dzordan je pod brojem jedan statisticki nedodirljiv (pogledajte Dzordanove proseke poena, pa onda pogledajte doticni dvojac). Pod brojem dva, Dzordanova igra je bila 10 puta spektakularnija od Dzejmsove i Brajantove. Pod brojem tri, Dzordan nije morao da igra uz O Nila ili Gasola, niti da prelazi u ekipu koja ima jos dve mega zvezde, da bi osvojio titulu. Dzordan je bio taj koji je donosio titule. Pod brojem cetiri, NBA je bio jaci u Dzordanovo vreme... I tako dalje i tako dalje... Mogu ovako da nastavim da pisem do sutra. Ni jedan aktivni igrac u NBA nije ni blizu Dzordana, ali ni blizu!!!!!

MagicNo1

pre 12 godina

Ja se pitam da li su ovi sto kukaju na sudjenje za Lebrona ikad gledali MJ? Na njemu je postavljen standard da zvezde imaju drugaciji tretman, da kad ne ide sut posalju ih na liniju 4-5 puta, pa da vidis kako posle ubacuju, da je njegov udarac po ruci steal, a protivnikov na njemu faul. Isti tretman posle je dobijao Kobi, isti sada Lebron.
Najbolji svih vremena je Magic, svako ko je pratio basket to zna. Covek je od one grupe gradjana u kojoj je jedina zvezda prosla 35. godinu. Nasuprot njemu i Majkl i Lebron i Kobi mogli su da osvoje titule samo kad su im nakupili ozbiljne saigrace.

floyd

pre 12 godina

Moze da se pojavi neki igrac koji daje 100 poena po utakmici, sutira bez promasaja, bude najdominantniji..... Ali niko ne moze da bude to sto je Jordan. Pogledajte samo, ako neko spomene kosarku - vama je u glavi Jordan. Ako vidite broj 23 to je on.... On je kosarka, on je prvi koji je to posao i tako ce ostati zauvek... Nikad niko nece moci da bude veci od njega.. Jednostavno u ovome je on Bog i to je to ( uz svo postovanje prema ostalim asovima), jednostano on je postigao nedostizno.

Bojan

pre 12 godina

Tačno Skoti, MJ nije najbolji svih vremena, ali to nije ni LBJ, KB24 je još dalji.
Neko je pomenuo kako današnjih košarkaša ne bi bilo da se nisu ugledali na MJ-a, slično tako ne bi bilo ni MJ-a i njegovih saigrača da se nisu ugledali na one pre njih.
Bill Russell is the greatest ever! 11 titula za 13 sezone. Majkl Džordan i Kobi Brajant (ili Medžik Džonson) su zajedno uspeli da izvedu to u periodu od 20 godine. Skinite malo te matore utakmice i vidite kako čovek igra i na koji način pobeđuje protivnike.

Što se tiče LBJ-a, mislim da ima šanse da postan veći igrač od MJ-a i da je već u randu Kobija, s tim da je Kobi na zalasku karijere, a LBJ još bar ovoliko ima da igra. Ne volim ga ni najmanje, ali kako je uništio Boston u prethodnoj i Čikago u ovoj seriji, naročito odbrambeno, zaslužio je sve žive pohvale i na putu je da napiše značajno poglavlje u istoriji košarke

Brainstorming

pre 12 godina

Šta reći a ne zaplakati? I dan-danas kada mi neko pomene M.J. naježim se! Bio i ostaće sinonim košarke. Sve ostalo su samo kopije.

evan

pre 12 godina

Dzejms je fizicki jaci nego Dzordan u svoje vreme, dok je Majkl bolji suter i mozda malo mudriji igrac! Sve u svemu nezahvalno je uporedjivati, realno je samo govoriti sa aspekta ukusa!
(Vlado, 28. maj 2011 13:51)

Kakve veze ima to što je LBJ jači, kada Džordan nikada nije igrao na snagu nego na brzinu i tehniku? A dodaj na to koliko LEbronu ignorišu faulove i u odbrani i u napadu i koliko mu puštaju korake usred kontra napada...

stefan

pre 12 godina

sramotna izjava skotija pipena...ne zbog toga sto je rekao da MJ23 nije najbolji nego s kim ga je uporedio...mogao ga je uporediti sa medzikom i niko mu ne bi zamerio nista...robertsonom,birdom,raselom,cemberlenom,dzabarom...pa i sa samim sobom,na kraju krajeva...ovo samo pokazuje da covek nikad nije prezalio to sto je bio dzordanov savremenik i uvek druga violina u bulsima...za mene- dvejn vejd je bolji kosarkas od lebrona.

Ivance

pre 12 godina

Eh LeBron James je odlican igrac nema sta..al ga ne volim i nece osvojiti titulu ove godine jer ce ih novicki zajedno sa terijem i stojakovicem razvaliti!! Dzordan je bolji jer igrao covek za dusu i sport i sve i tacno se vidi ta razlika.To je kao da poredis mesija sa maradonom.. Svaki igrac za sebe do duse..mesi kad bi osvojio SP bio bi bolji svakako :p

Marko

pre 12 godina

Originalna izjava je: Michael Jordan is probably the greatest scorer to ever play the game. I may go so far as saying LeBron James may be the greatest player to ever play the game." Ko zna, mozda bude u pravo. Ali, ne verujem! Jedan je MJ!

milos ncz

pre 12 godina

Ok Skoti, mozda si u pravu za LJ. Mozda ce on BITI bolji i trofejniji od leteceg Majkla ali za SADA je MJ najbolji ikada. Jedan je MJ!!!

Siniša

pre 12 godina

Nikad ne mogu razumijeti ljude koji se vode nekakvim statističkim podacima kad su pitanju debate oko najvećih sportaša (nebitno o kojem se sportu radi), meni su uvijek najbitniji bili trenuci gdje određeni igrač mora pokazat autoritet, status superzvijezde i genijalnog košarkaša, kad im je pritisak na leđima. Jordan je tu bio nedodirljiv, nikada ali nikada nije zakazao u ključnim utakmicama svoje karijere, njegovi "clutch" koševi su epski. Pokoravao je najlegendarniju dvoranu na svijetu Madison Square Garden kao nitko prije njega, stvorio je sam franšizu Chicago Bullsa koja je prije njega bila nebitna u NBA okvirima, pored njega su ljudi kao Luc Longley djelovali kao vrhunski igrači (uz dužno poštovanje Lucu), NBA liga je danas tvornica novca zahvaljujući njemu koji je vjerojatno najveća globalna sportska zvijezda svih vremena. Nikad James ili Bryant neće moć dostić impakt koji je Jordan imao na košarku, nikad se igrače neće uspoređivat sa Bryantom ili Jamesom tako kao šta se uspoređuje sa Jordanom. I samo jedna činjenica koja je meni ključna u vezi usporedbe Jamesa i Jordana. James je fizički tenk koji igra jednu monstruoznu košarku koja se temelji na nevjerojatnoj kordinaciji i brzini s obzirom na visinu i kilažu, dok je M.J. košarkaški "Puškin" kod njega nije bilo nikad grča ili nekog divljanja kod njega je to sve bilo kao rapsodija, toliko elegantno i lijepo da djeluje nestvarno. Kad bi bogovi htjeli igrat košarku rekli bi da žele igrat kao Jordan...

sestric

pre 12 godina

Evo mera za Dzordana i Dzejmsa,Dzordana su na dvadesetak poena po mecu kada je imao 37.1 prosek zaustavjali bed bojsi iz detroita,Dzejms je bio tu negde po godinama kada je stigao do finala njega je Brus Bowen stavio u dzep na isod deset poena po tekmi ujedno je san antonio pocistio klivlend!Ocu da se pojavi opet neki defender kao sto je bio bowen ili neki novi bed bojsi! Mislim da je Jordan po ovome mnogo bolji,jer njega su zaustavili tri igraca a dzejmsa 1!

Kol

pre 12 godina

Ne znam sta Pipenu bi da izjavi ovako nesto ipak je igrao sa Majklom i zajedno su osvajali titule, ali sujeta je cudo! Za vecinu pravih ljubitelja kosarke Dzordan je bio i ostao najbolji igrac svih vremena, slazem se da danas Kobi najvise podseca na njega a sto se LeBrona tice taj covek zaista zna da igra ali najvise zahvaljujuci neverovatnim fizickim predispozicijama tj. zaleti se na kos i niko ne moze da ga zaustavi! Meni licno od danas aktivnih kosarakasa se najvise svidja kako igra Vejd, a Majkl ce uvek biti najbolji iz jednostavnog razloga kada poredite njegovu igru na vrhuncu karijere i igru bilo kog drugog igraca Dzordan ce uvek biti pobednik!!

Miki

pre 12 godina

Prvo, glupo je porediti LJ sa bilo kojim od top 10 igraca, a pogotovo sa dva MJ-a, od kojih je po meni, Magic bio bolji. Ali, jos je gluplje pricati kako je LJ zasticen a kako je Jordan bio postenjacina i sve na znanje osvajao. Pa Jordan je patentirao "trokorak". Prvo su se protivnici i bunili, ali kad su svi shvatili da ce sudije nastaviti da mu gledaju kroz prste, negativni komentari su s'vremenom splasli. Ja se odlicno secam serije sa Jazz-om, 96/97, kako je Utah pogradena u svim mecevima (osim drugog) samo da bi bilo omoguceno Bulls-ima da uzmu jos jednu titulu. Jordan-u su mozda svirana dva faula u napada u citavoj karijeri, ali kako se ponasao tokom te serije, kao beli medved, zauvek je izmenilo moju sliku o njemu... Naravno ovo je moje samo moje misljenje, ali ako je iko ikada bio "zasticen od pravila" u NBA to je bio Jordan...

boob

pre 12 godina

svi koji misle da dalas ima sanse da osvoji prsten u zabludi su
po meni nba liga je nasla novog "kralja", zlatnu koku koja ce konacno da zamjeni MJ
a kakav je to kralj ako nema osvojenu titulu

a dozrdan...pa jednostavno neukusno je porediti jedno drvo poput dzejmsa njegovi visocanstvom (:

Aleksa

pre 12 godina

Lebron kad zavrsi karijeru ce imati bolju statistiku do Jordana to se sad vidi, a da li to znaci da je on bolji igrac? Pola stvari mu se ne sudi, zasticen je kao beli medved, tehnika nikakva ( u poredjenju sa npr MJ ili pak Kobijem )... I ne razumem zasto je Kobi najblizi Jordanu???? Oduvek sam smatrao da su Magic i Jordan 2 najbolja svih vremena cak sta vise Magic za nijansu bolji igrac. Iskreno Lebron ako nastavi ovako preci ce 6 MVP ja sigurno njegove brojke su fantasticne, ali nije to ta realnost, dosta sutira ispod kosa to mu podize procenat suta inace sa polu distance ne moze da prismrdi Jordanu pa ni jednom Rej Alenu, Kobiju cak i Dirku... Lebron je cista steroidna masina koja ima snage da napravi 20 ulaza po mecu i da da 25+ tekmu... Neko rece... I ja takodje smatram da je Wade bolji igrac od Lebrona jer je konkretniji u igri, njegova igra vodi necemu, ne forsira asistencije, skokove... Jordan je igrac koji je sve drzao u svojim rukama, sa 2 asistencije je dobijao meceve naravno davao je 40+, a svi znamo da to nije slucaj sa Lebronom. Toliko koliko je umesno porediti ova dva... A cini mi se da je Pipen ovo rekao jer se izgleda sprema kampanja Lebron or Jordan greatest ever... Gluposti, izgleda da Americkoj javnosti nije vise zanimljivo porediti Kobija sa njegovim visocanstvom... Pozdrav svima

maksimum018

pre 12 godina

Mislim da je Pipenu dosadilo da bude večito drugi u timu pa malo pecka, a i nemoguće je porediti ovu dvojicu kad su se pravila promenila i favorizuju napadače, defanzivne 3 sekunde!!! ajde molim vas koje je to glupo pravilo, pa kad je MJ igrao, centri NY-a i Detroit-a su kampovali u reketu a on je opet išao preko njih i postizao 40-50 poena i imao zakucavanja i ko zna kakve ludorije. I ovakvi koraci su MJ-u svirani, a LJ može slobodno u rukometašku reprezentaciju tamo mu je mesto.
I samo još nešto, Chicago sa MJ je jedini tim koji je ikada osvajao titulu bez 4. ili 5. koja postiže 20+ poena i ima 10+ skokova po meču, to više niko nikada neće moći a uz to je bio i najbolji defanzvni igrač pa vi vidite o kome mi pričamo.

Realista

pre 12 godina

Rano je govoriti o teome. Kao i poredjivati Kobija i Jordana. Jedan je MAjkl. Uvek bio i uvek ce biti. Majkl je isto bio kompletan igrac. Igrao je i u napadu i u odbrani. Dzejms ima vise skokova i asistencija ali zato Jordan ima vise poena. Jordan ima 6 prstena. James jos uvek nijedan. Ali ima vremena. Majkl je prvi prsten osvojio sa 28 godina. Dzejms sad ima 26. U svakom slucaju Majkl je jedan jedini, sigurno ce se u nekom trenutku pojaviti igrac koji ce biti bolji od njega po statistici i po broju prstena ali to dosta zavisi i od tima. Mozda za 5,10, 20 mozda 50 godina. To se desi u svakom sportu. Kao u fudbalu posle Pelea, Maradona, u tenisu posle Samprasa Federer. to je zato sto sport napreduje. Ali svi ce znati Majkla jer je on uveo nesto autenticno u nba. Bio je poseban i uvek ce biti jedan jedini. James svakako ima potencijal da bude top 5. Brajant je verovatno u ovom trenutku top 10. I po meni ne moze igrac koji je bio samo 1 mvp i dva puta mvp finala od 5 prstena da bude bolji od Jordana plus imati goru statistiku. Jordan nije pustio Pippena da mu ,,uzima" mvp titule. Po meni trenutna lista top 10 izgleda ovako:
1.) Majkl Dzordan (6 prstena, 6 mvp finala, 5 puta mvp), najbolji bek ikada
2.) Medzik Dzonson (5 pstena, 3 puta mvp finala, 3 puta mvp), najbolji plej ikada
3.) Leri Bird (3 prstena, 2 puta mvp finala, 3 puta mvp), najbolje malo krilo ikada
4.) Tim Dankan (4 prstena, 3 mvp finala, 2 puta mvp), najbolji krilni centar ikada
5.) Hakim Oladzuvon ( 2 prstena, 2 puta mvp finala, 1 put mvp)
6.) Sakil O'Nil (4 prstena, 3 puta mvp finala, 1 put mvp)
7.) Bil Rasel (11 prstena, nije bilo mvp finala tad priznanje se danas zove po njemu, 5 puta mvp)
8.) Vilt Cembrlejn (2 prstena, 1 put mvp finala, 4 puta mvp)
9.) Kobi Brajant (5 prstena, 2 puta mvp finala, 1 put mvp)
10.) Abdul Dzabar (6 prstena, 2 puta mvp finala, 6 puta mvp)
Ima tu mnogo igraca koji zasluzuju jos top 10 kao sto su: Mozes Malone, Dumars, Vorti, Izaja Tomas, Barkli, Karl Maloun, Stokton, Kedrik Maksvel, Rodman, Pipen,... I tesko je odluciti se ko je najbolji od svih ovih centara. Po meni Oladzuvon iako ima najmanje prstena. Ali svi su bili neverovatni us voje vreme.

dr.b

pre 12 godina

Da si igrao kosarku,i to dobro,nije sporno,ali da imas kompleks od bivseg saigraca ni to nije sporno,to se videlo jos dok ste bili saigraci!!!Treba da prodje jos deset godina da bi Le Bron James mogao uopste da se poredi sa Jordanom!

Jim Beam

pre 12 godina

LeBron je vrhunski igrac, verovatno atletski najdominantniji igrač današnjice. Poentira, skače, asistira, sve radi čovek, uvek na ivici tripl dabla. Međutim, niji mi neko zadovoljstvo da ga gledam jer čovek mahom radi na snagu sve i neverovano je zaštićen kod sudija iako se mahom svim zvezdama tolerišu neke stvari, ali za njega ga sudije baš preteruju. Verovatno je to subjektivno jer mi se i donekle smučilo da ga već 10 godina ubacuju u najbolje svih vremena, a čovek do sad nije ni prišao prstenu i nije pogodio 2 bitna šuta za pobedu u životu. Što se Pipena tiče, verovatno se Pipenu smučilo da svi pričaju kako je Džordan sam osvojio 6 prstena, a činjenica je da uprkos tome što je najbolji igrač svih vremena (moje mišljenju) ne bi ni prišao prstenu da nije bilo Pipena, Rodmana, Kukoča i ostalih.

Nikola

pre 12 godina

James je mogao da dostigne ono sto je Jordan da je ostao u Clevland-u. Medjutim pokvario je sve.
Kako bi bilo da je Jordan presao u Boston, dok su tu bili Bird i McHale :)
A ionako ce Dalas da osvoji titulu :)

AirAlex

pre 12 godina

Da je rekao da je Vilt Cemberlen najbolji,ili Medzik Dzonson,pa i da razumem,ali Lebron Dzejms,poa to je smesno. Pa on ni u svom timu nije najbolji,Vejd je bolji,da ne pricam o Brajantu,Novickom itd. Nije Pipen ni prvi ni poslednji veliki sportista koje je LUPETAO GLUPOSTI!!! Majkl je najbolji!!!

kanobio

pre 12 godina

Klasican kompleks, zato sto je upravo on igrao s Dzordanom i UVIJEK bio u drugom planu. Ali samo izaziva gadjenje ljubitelja sporta i ljudi uopste. Svi normalni ljudi znaju da je Dzordan najbolji ikada, a ako ga Le Bron ikad i dostigne, to tada treba reci.

Bebe

pre 12 godina

MJ je otvorio eru jedne dinamicne i atraktivne kosarke a danasnji klinci su odrasli na tom stilu igre i sasvim je normalno da su je unapredili i da je igraju mnogo bolje od samog Majkla.
Da nije bilo Dzordana ne bi bilo LBJ, Vejda, CP3, Rouza, Duranta, Barajanta i ostalih ali isto tako verujem da ovi koje sam nabrojao igraju mnogo bolje kosarku i bolji su kosarkasi u tehnickom smislu od samog Dzordana. Danas je kosarka toliko konkurentna i toliko jaka da je jednostavno ne moguce uporediti sa erom u kojoj je igrao Dzordan. Iskreno mislim da je kosarka danas na mnogo vecem i zahtevnijem nivou.

Pipen je absolutno u pravu tu nema sta, a velicina igre jednog kosarkasa se ne meri prstenovima jer za to treba imati isto tako dobar tim ili talentovanog partnera pored sebe a to je nesto sto su Dzordan i Brajant uvek imali a ostali ne za sad. I ko kod kaze da NBA timovi favorizuju jednog igraca umesto celog tima grese jer sve titule su osvajali timovi koji su imali ubijacki dvojac ili trojac. Da nije tako LBJ bi vec imao dva prestena na sebi.

Danasnja generacija je mnogo bolja, brza, preciznija, jaca, atraktvinija od generacija slavnog i velikog MJa.

The Air Up There

pre 12 godina

Skoti,ti to da kazes koji si bio clan ekipe koja je devedesetih uzela
sest titula,,da je to rekao neko drugi
opet bi bilo smesno,ali ti si me iznenadio sa ovom izjavom.
Evo ti moj pipenu samo neka imena koja ce za lebrona uvek biti pojam:
Abdul-Dzabar,Oskar Robertson,Dzulijus Irving,Medzik Dzonson,Majkl Dzordan.

A najbolji strelac u istoriji NBA je Karim Abdul-Dzabar,i ostace prvi jos mnogo,mnogo,vremena,Meloun je drugi,Dzordan treci itd.
Sledeci put kad ustanes i budes trebao da dajes neku izjavu sto se tice
Dzordana i poredjenja nekog sa njim,dobro se istusiraj hladnom vodom da ti ovakvi biseri ne padaju napamet vise.

Meinheim

pre 12 godina

James je dobar igrac, ali... Egocentrican, prepotentan, glumac, zasticen... Ovo sto se njemu sudi (i ne sudi) nije se desavalo ni jednom igracu do sada u NBA. A njegova gluma i prepotencija je da ti se okrene stomak. Sto se tice MVP titule iako ga ne volim prethodne dvije sezone je zasluzio jer je onakav Cleveland vodio do vrhunskih skorova u regularnom dijelu sezone. Ove sezone isto je uradio Rose sa Bullsima pa budite realni i prihvatite da je zasluzio MVP nagradu. Iako je James neosporno bolji igrac od njega. LeBron James je projekt NBA lige, njemu se ne sviraju koraci, tehnicke greske (iako se najvise buni) i sve ostalo. Sta god da osvoji, uvijek ce to biti jer ima dva jednako dobra igraca kraj sebe (Wadea cijenim jos vise jer je osvojio naslov sam). A za par godina kada mu padne fizicka moc, nece biti ni sjena ovog igraca. Nece se moci transformisati u ono sto su mogli Jordan i Kobe, i toliko dugo igrati na visokom nivou. Zbog nacina na koji je odlucio pobjedjivati, nikada se nece moci stavljati u istu recenicu sa Kobeom i Jordanom. Da je ostao u Clevelandu (pa i doveo Bosha ili nekog drugog) vise bih ga cijenio. A sada za one koji jos uvijek ne znaju ko je Michael Jordan: To je jedini covjek koji je mogao u isto vrijeme osvajati naslove, biti najbolji strijelac lige, najbolji odbrambeni igrac lige, covjek koji je svaku utakmicu odlucio biti MICHAEL JORDAN! Jordan je Jordan, svi ostali su kosarkasi

Miki

pre 12 godina

Dzordan je bio dominantan, strah i trepet za protivnike a u tom prostoru dok su suparnicki igraci bili osamuceni i osakaceni psiholoski da nesto i pokusaju da urade, Pipen je koristio da postane poznat igrac.
Cim je otisao Dzordan, Pipen se izgubio jer suparnicki igraci vise nisu bili psiholoski blokirani i osakaceni pa su grizli.
Dzordan je najveci igrac ikada, narocito sto je sa svojim 195 cm bez patika bio dominantan i protiv igraca sa 215cm i 220 cm.

Pipen je bio kvalitetan igrac, jer je sa svojih 198 cm bez patika, mogao da igra na pozicijama 1-2-3-4.

Sasa The Grobar

pre 12 godina

i za mene je Jordan najbolji ikada, ova Pipenov aizjavaje mozda i neki pokusaj provociranja MJa (ko zna da li su se zakacili ili sta vec).... Ali Lebron nesumnjivo igra puno bolju odbranu od Majkla, a i ima veci broj asistencija, iako je jedna od dve najvaznije opcije u napadu Miamija..... majkl je naravno, carobnjak..... Ostaje nam da donesmo konacan sud o Pipenovoj izjavi tek kad LBJ zavrsi svoju karijeru, do tada je uzalud diskutovati...

Zeljko

pre 12 godina

Lebron je dobar u svim segmentima igre, po tome je verovatno najbolji ikada, medjutim... jos uvek nema nijedan prsten, a dok ih ne bude imao 5-6 glupo je pricati da je bolji od Jordana...

zoko

pre 12 godina

Ja takodje mislim da je LBJ igrac sa najboljim trokorakom u NBA ikad. Steta sto Ameri nemaju jaku rukometnu reprezentaciju, tamo bi isto mogao da se istakne...

cipiripi

pre 12 godina

Ne znam šta je razlog ovakvoj izjavi Skotija ali zaista je nisam očekivao.Kobi Bryant je po statistikama , stilu , broju osvojenih prstenova najbliži Majklu dok Lebron osim što nema nijednu titulu nema ni elegantnost u igru,šut nedovoljno dobar čitava igra mu se svodi na snagu nemam ništa prtiv Lbj ali realno sa fizičko predispozicijama kakve on ima nije teško igrati na način na koji on igra , mnogo je intersantije gledati Rouza ili Wejda.Odužih bezveze XD poenta Majkl je najveći a Skoti pa možda je malo ljubomoran :)) poz svima koji vole košarku

antipipen

pre 12 godina

E moj Pipenu da nije bilo Dzordana za tebe niko cuo ne bi , ne bi osvojio ni jedan prsten od tih5-6 kolko ih imas... a ti tako petokolanashki!

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

Kompleksi su neizlečivi, mogu misliti kako je patio igrajući pored Džordana. Zadnji napad a on mora njemu da izvede loptu da reši pobednika.

brufen od 400

pre 12 godina

ma to se pipen i majkl bre zezaju malo heheh...
majkl je stvarno neko ko je postavio norme u modernoj kosarci, mislim da je era "leteceg" bila prekretnica za uvodjenje onog tipa kosarke u kojoj misici preovladjuju. danas je bas takav slucan u vecini, nazalost... naravno, postoji dosta njih koji se oslanjaju na mozak iskljucivo jer je basket takav sport, za inteligentne... kobi brajant, kid, novicki, teodosic, dijamantidis, papalukas i ostali... ima ih gomila ali nabrojao sam najznacajnije danas, kako za nas tako i za ostatak sveta.

ali jedno je sigurno - majkl je u basketu kao maradonau fudbalu. nosilac svog vremena. glupo bi bilo kada bi jedan covek bio najbolji ikada. onda nema motiva da neko bude drugi najbolji ikada... da ga prestigne :/
sport napreduje. zbog toga se i zove sport!

GrobaR

pre 12 godina

Lebron jeste najkompletniji igrac ikada, stoji da se kosarka ne sastoji samo od davanja poena, ali kojom lakocom je to Dzordan radio je nesto neverovatno. Ipak mislim da je kosarka timski sport i da oko ovog pitanja ko je najbolji dosta odlucuju tim i saigraci u datom trenutku, takodje i sudije imaju dosta veliku ulogu. Pored Lebrona naveo bih i Dvajta Hauarda iz Orlanda njegov doprinos ekipi se takodje ne moze meriti poenima. Sa njim u timu reket vam je uvek zasticen, protivnicki igraci se redje odlucuju na ulaze a i kada sutiraju moraju da bacaju kojekakve flotere, momak igra po 40 min svaku utakmicu, kupi defanzivne skokove i dominantan je i u ofanzivnim skokovima. Nad njim se pravi najveci broj licnih gresaka, daje dosta lakih koseva itd. Mislim da se ovaj momak ne ceni toliko koliko on u stvari predstavlja kosarkasku snagu na terenu.

klofach

pre 12 godina

koji dzordani i birdovi i ne znam ti ni ja vise ko, pa ljudi koliko je meceva dzordan dao i po 40 i po 50 koseva a cikago izgubi, nema boljeg od MAGICa JOHNSONa ko je s njimigrao taj je postao kosarkas, s njim je citav tim izgledao mnogo bolje i kompletnije nego sto to u stvari jeste!!!!

StiX

pre 12 godina

Postujem Djemsa, vanserijski igrac, bez sumnje, koji mnogo toga uradi na terenu i individualno a i mnogo toga radi za ekipu.

Ali ajmo ovako. Posto je Djems toliko raznovrsan svi kazu da moze da igra na pozicijama od 1-4, sto sad u principu i radi. I zamenimo njega sa Dzordanom i ubacimo ga u ono vreme u Chicago.

E sad imamo Dzejmsa i Pipena zajedno u svim onim situacijama kroz koje je Chicago prolazio 80-ih i 90-ih, sa istim saigracima.

Chicago ne bi napravio toliko uspeha koliko sa His Airness, bez sumnje.
Mislim da sam sve rekao!

Vlado

pre 12 godina

Dzejms je fizicki jaci nego Dzordan u svoje vreme, dok je Majkl bolji suter i mozda malo mudriji igrac! Sve u svemu nezahvalno je uporedjivati, realno je samo govoriti sa aspekta ukusa!

DR Bora

pre 12 godina

Ni James ni Briant nisu ni u najboljih 10 svih vremena.
Ovi kao da nisu culi za Birda, Maravica, Magica ...
Inace od obojice pomenutih je bolji Nowitzki a Pipen je imao srecu da igra pored Jordana inace nikad nista ne bi osvojio. Meni je Kukoc bio bolji igrac od njega.

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Аахх који Џордан :))) а тек који Џејмс јес ме засмијао Пипен ко никада....КБ24 заувијек!!! Hајбољи од најбољих!!!

Objektivno

pre 12 godina

Totalno nebulozna izjava,neprijatno sam iznenadjen ovakvom pričom Skotija Pipena! Ne znam da li ima nešto protiv Džordana,ali izjava mu je potpuno nerealna,baš zbog toga što se bavio košarkom.Vreme će pokazati (za 15godina) koliko ove Pipenove reči imaju smisla. . .

Lala Banatski

pre 12 godina

Džordan je prvu titulu osvojio tek sa 28 godina, tako da je Skoti što se toga tiče u pravu. Džejms jeste odličan, ali će vreme i narednih 10-ak godina pokazati da li je bolji od Džordana. Za sada je ipak Majkl i dalje neprikosnoven.

no

pre 12 godina

“Za sve vas koji ne znate, ja sam igrao košarku, a vi nastavite da je gledate i navijate”.

Tačno, ali ima još igrača koji su igrali i tvrde drugačije. Lebron je životinja + mu sudije praštaju korake. Džordan je pravi sportista - neponovljiv.

no

pre 12 godina

“Za sve vas koji ne znate, ja sam igrao košarku, a vi nastavite da je gledate i navijate”.

Tačno, ali ima još igrača koji su igrali i tvrde drugačije. Lebron je životinja + mu sudije praštaju korake. Džordan je pravi sportista - neponovljiv.

Lala Banatski

pre 12 godina

Džordan je prvu titulu osvojio tek sa 28 godina, tako da je Skoti što se toga tiče u pravu. Džejms jeste odličan, ali će vreme i narednih 10-ak godina pokazati da li je bolji od Džordana. Za sada je ipak Majkl i dalje neprikosnoven.

zoko

pre 12 godina

Ja takodje mislim da je LBJ igrac sa najboljim trokorakom u NBA ikad. Steta sto Ameri nemaju jaku rukometnu reprezentaciju, tamo bi isto mogao da se istakne...

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

Kompleksi su neizlečivi, mogu misliti kako je patio igrajući pored Džordana. Zadnji napad a on mora njemu da izvede loptu da reši pobednika.

Nikola

pre 12 godina

James je mogao da dostigne ono sto je Jordan da je ostao u Clevland-u. Medjutim pokvario je sve.
Kako bi bilo da je Jordan presao u Boston, dok su tu bili Bird i McHale :)
A ionako ce Dalas da osvoji titulu :)

AirAlex

pre 12 godina

Da je rekao da je Vilt Cemberlen najbolji,ili Medzik Dzonson,pa i da razumem,ali Lebron Dzejms,poa to je smesno. Pa on ni u svom timu nije najbolji,Vejd je bolji,da ne pricam o Brajantu,Novickom itd. Nije Pipen ni prvi ni poslednji veliki sportista koje je LUPETAO GLUPOSTI!!! Majkl je najbolji!!!

Brainstorming

pre 12 godina

Šta reći a ne zaplakati? I dan-danas kada mi neko pomene M.J. naježim se! Bio i ostaće sinonim košarke. Sve ostalo su samo kopije.

Delija CG

pre 12 godina

VAs naslov:
Pipen: “Majkl nije najbolji ikada”

Pipenova izjava:
smatram da Lebron Džejms može da bude najbolji igrač koji je ikada igrao ovu igru”

Rekao je da moze da bude bolji od Dzordana, nije rekao da je bolji. Novinari b92, ne stavljate covjeku usta ono sto nije rekao.

floyd

pre 12 godina

Moze da se pojavi neki igrac koji daje 100 poena po utakmici, sutira bez promasaja, bude najdominantniji..... Ali niko ne moze da bude to sto je Jordan. Pogledajte samo, ako neko spomene kosarku - vama je u glavi Jordan. Ako vidite broj 23 to je on.... On je kosarka, on je prvi koji je to posao i tako ce ostati zauvek... Nikad niko nece moci da bude veci od njega.. Jednostavno u ovome je on Bog i to je to ( uz svo postovanje prema ostalim asovima), jednostano on je postigao nedostizno.

Siniša

pre 12 godina

Nikad ne mogu razumijeti ljude koji se vode nekakvim statističkim podacima kad su pitanju debate oko najvećih sportaša (nebitno o kojem se sportu radi), meni su uvijek najbitniji bili trenuci gdje određeni igrač mora pokazat autoritet, status superzvijezde i genijalnog košarkaša, kad im je pritisak na leđima. Jordan je tu bio nedodirljiv, nikada ali nikada nije zakazao u ključnim utakmicama svoje karijere, njegovi "clutch" koševi su epski. Pokoravao je najlegendarniju dvoranu na svijetu Madison Square Garden kao nitko prije njega, stvorio je sam franšizu Chicago Bullsa koja je prije njega bila nebitna u NBA okvirima, pored njega su ljudi kao Luc Longley djelovali kao vrhunski igrači (uz dužno poštovanje Lucu), NBA liga je danas tvornica novca zahvaljujući njemu koji je vjerojatno najveća globalna sportska zvijezda svih vremena. Nikad James ili Bryant neće moć dostić impakt koji je Jordan imao na košarku, nikad se igrače neće uspoređivat sa Bryantom ili Jamesom tako kao šta se uspoređuje sa Jordanom. I samo jedna činjenica koja je meni ključna u vezi usporedbe Jamesa i Jordana. James je fizički tenk koji igra jednu monstruoznu košarku koja se temelji na nevjerojatnoj kordinaciji i brzini s obzirom na visinu i kilažu, dok je M.J. košarkaški "Puškin" kod njega nije bilo nikad grča ili nekog divljanja kod njega je to sve bilo kao rapsodija, toliko elegantno i lijepo da djeluje nestvarno. Kad bi bogovi htjeli igrat košarku rekli bi da žele igrat kao Jordan...

Jim Beam

pre 12 godina

LeBron je vrhunski igrac, verovatno atletski najdominantniji igrač današnjice. Poentira, skače, asistira, sve radi čovek, uvek na ivici tripl dabla. Međutim, niji mi neko zadovoljstvo da ga gledam jer čovek mahom radi na snagu sve i neverovano je zaštićen kod sudija iako se mahom svim zvezdama tolerišu neke stvari, ali za njega ga sudije baš preteruju. Verovatno je to subjektivno jer mi se i donekle smučilo da ga već 10 godina ubacuju u najbolje svih vremena, a čovek do sad nije ni prišao prstenu i nije pogodio 2 bitna šuta za pobedu u životu. Što se Pipena tiče, verovatno se Pipenu smučilo da svi pričaju kako je Džordan sam osvojio 6 prstena, a činjenica je da uprkos tome što je najbolji igrač svih vremena (moje mišljenju) ne bi ni prišao prstenu da nije bilo Pipena, Rodmana, Kukoča i ostalih.

Aleksa

pre 12 godina

Lebron kad zavrsi karijeru ce imati bolju statistiku do Jordana to se sad vidi, a da li to znaci da je on bolji igrac? Pola stvari mu se ne sudi, zasticen je kao beli medved, tehnika nikakva ( u poredjenju sa npr MJ ili pak Kobijem )... I ne razumem zasto je Kobi najblizi Jordanu???? Oduvek sam smatrao da su Magic i Jordan 2 najbolja svih vremena cak sta vise Magic za nijansu bolji igrac. Iskreno Lebron ako nastavi ovako preci ce 6 MVP ja sigurno njegove brojke su fantasticne, ali nije to ta realnost, dosta sutira ispod kosa to mu podize procenat suta inace sa polu distance ne moze da prismrdi Jordanu pa ni jednom Rej Alenu, Kobiju cak i Dirku... Lebron je cista steroidna masina koja ima snage da napravi 20 ulaza po mecu i da da 25+ tekmu... Neko rece... I ja takodje smatram da je Wade bolji igrac od Lebrona jer je konkretniji u igri, njegova igra vodi necemu, ne forsira asistencije, skokove... Jordan je igrac koji je sve drzao u svojim rukama, sa 2 asistencije je dobijao meceve naravno davao je 40+, a svi znamo da to nije slucaj sa Lebronom. Toliko koliko je umesno porediti ova dva... A cini mi se da je Pipen ovo rekao jer se izgleda sprema kampanja Lebron or Jordan greatest ever... Gluposti, izgleda da Americkoj javnosti nije vise zanimljivo porediti Kobija sa njegovim visocanstvom... Pozdrav svima

Realista

pre 12 godina

Rano je govoriti o teome. Kao i poredjivati Kobija i Jordana. Jedan je MAjkl. Uvek bio i uvek ce biti. Majkl je isto bio kompletan igrac. Igrao je i u napadu i u odbrani. Dzejms ima vise skokova i asistencija ali zato Jordan ima vise poena. Jordan ima 6 prstena. James jos uvek nijedan. Ali ima vremena. Majkl je prvi prsten osvojio sa 28 godina. Dzejms sad ima 26. U svakom slucaju Majkl je jedan jedini, sigurno ce se u nekom trenutku pojaviti igrac koji ce biti bolji od njega po statistici i po broju prstena ali to dosta zavisi i od tima. Mozda za 5,10, 20 mozda 50 godina. To se desi u svakom sportu. Kao u fudbalu posle Pelea, Maradona, u tenisu posle Samprasa Federer. to je zato sto sport napreduje. Ali svi ce znati Majkla jer je on uveo nesto autenticno u nba. Bio je poseban i uvek ce biti jedan jedini. James svakako ima potencijal da bude top 5. Brajant je verovatno u ovom trenutku top 10. I po meni ne moze igrac koji je bio samo 1 mvp i dva puta mvp finala od 5 prstena da bude bolji od Jordana plus imati goru statistiku. Jordan nije pustio Pippena da mu ,,uzima" mvp titule. Po meni trenutna lista top 10 izgleda ovako:
1.) Majkl Dzordan (6 prstena, 6 mvp finala, 5 puta mvp), najbolji bek ikada
2.) Medzik Dzonson (5 pstena, 3 puta mvp finala, 3 puta mvp), najbolji plej ikada
3.) Leri Bird (3 prstena, 2 puta mvp finala, 3 puta mvp), najbolje malo krilo ikada
4.) Tim Dankan (4 prstena, 3 mvp finala, 2 puta mvp), najbolji krilni centar ikada
5.) Hakim Oladzuvon ( 2 prstena, 2 puta mvp finala, 1 put mvp)
6.) Sakil O'Nil (4 prstena, 3 puta mvp finala, 1 put mvp)
7.) Bil Rasel (11 prstena, nije bilo mvp finala tad priznanje se danas zove po njemu, 5 puta mvp)
8.) Vilt Cembrlejn (2 prstena, 1 put mvp finala, 4 puta mvp)
9.) Kobi Brajant (5 prstena, 2 puta mvp finala, 1 put mvp)
10.) Abdul Dzabar (6 prstena, 2 puta mvp finala, 6 puta mvp)
Ima tu mnogo igraca koji zasluzuju jos top 10 kao sto su: Mozes Malone, Dumars, Vorti, Izaja Tomas, Barkli, Karl Maloun, Stokton, Kedrik Maksvel, Rodman, Pipen,... I tesko je odluciti se ko je najbolji od svih ovih centara. Po meni Oladzuvon iako ima najmanje prstena. Ali svi su bili neverovatni us voje vreme.

GrobaR

pre 12 godina

Lebron jeste najkompletniji igrac ikada, stoji da se kosarka ne sastoji samo od davanja poena, ali kojom lakocom je to Dzordan radio je nesto neverovatno. Ipak mislim da je kosarka timski sport i da oko ovog pitanja ko je najbolji dosta odlucuju tim i saigraci u datom trenutku, takodje i sudije imaju dosta veliku ulogu. Pored Lebrona naveo bih i Dvajta Hauarda iz Orlanda njegov doprinos ekipi se takodje ne moze meriti poenima. Sa njim u timu reket vam je uvek zasticen, protivnicki igraci se redje odlucuju na ulaze a i kada sutiraju moraju da bacaju kojekakve flotere, momak igra po 40 min svaku utakmicu, kupi defanzivne skokove i dominantan je i u ofanzivnim skokovima. Nad njim se pravi najveci broj licnih gresaka, daje dosta lakih koseva itd. Mislim da se ovaj momak ne ceni toliko koliko on u stvari predstavlja kosarkasku snagu na terenu.

crossover

pre 12 godina

Nisam napisao komentar sigurno 3,4 godine...ali ovakva vest me je stimulisala nepovratno...
Necu trositi reci o Pipenovoj nebuloznoj konstataciji,vec cu posvetiti paznju sledecem-kako je UOPSTE MOGUCE da bilo ko uzima Lebrona za jednog od najboljih(potencijalno najboljeg) igraca ikad???? Aman ljudi,Wade je izmislio igru za njega! Na stranu Lebronova snaga(koju je veoma svrsishodno kanalisao),ali on niti ima dribling,sut djene djene,o 'klikeru' da ne pricam,a jos po najmanje one panterske prefinjenosti pokreta!!! Strasno mi je zao sto Wade nije vise materijalizovao svoju igru(1 prsten),ali u onom metafizickom smislu,on je odmah iza Jordana,ako ne i u rangu sa njim,bez obzira na Jordanove gotovo nenadmasne uspehe...za Lebrona je npr Djinobili,svetlosnim godinama ispred...al neka,malobrojni ce razumeti sta pricam! Pozdrav svima,kakav Lebron,kakvi bakraci

evan

pre 12 godina

Dzejms je fizicki jaci nego Dzordan u svoje vreme, dok je Majkl bolji suter i mozda malo mudriji igrac! Sve u svemu nezahvalno je uporedjivati, realno je samo govoriti sa aspekta ukusa!
(Vlado, 28. maj 2011 13:51)

Kakve veze ima to što je LBJ jači, kada Džordan nikada nije igrao na snagu nego na brzinu i tehniku? A dodaj na to koliko LEbronu ignorišu faulove i u odbrani i u napadu i koliko mu puštaju korake usred kontra napada...

dr.b

pre 12 godina

Da si igrao kosarku,i to dobro,nije sporno,ali da imas kompleks od bivseg saigraca ni to nije sporno,to se videlo jos dok ste bili saigraci!!!Treba da prodje jos deset godina da bi Le Bron James mogao uopste da se poredi sa Jordanom!

Luka

pre 12 godina

Nikad LBJ nece moci da pridje Dzordanu samo zbog jednog razloga, u Dzordanovo vreme kosarka se igrala inteligencijom a danas se igra na snagu i guranje i tu je Lebron najbolji ali Dzordanovi pokreti, predvidjanje sta ce protivnik da uradi, posedovanje slike napada i akcije pre nego sto krene u istu je nesto sto malo kosarkasa danas ima, zato je MJ nenadmasan i zauvek ce biti najbolji.

stefan

pre 12 godina

sramotna izjava skotija pipena...ne zbog toga sto je rekao da MJ23 nije najbolji nego s kim ga je uporedio...mogao ga je uporediti sa medzikom i niko mu ne bi zamerio nista...robertsonom,birdom,raselom,cemberlenom,dzabarom...pa i sa samim sobom,na kraju krajeva...ovo samo pokazuje da covek nikad nije prezalio to sto je bio dzordanov savremenik i uvek druga violina u bulsima...za mene- dvejn vejd je bolji kosarkas od lebrona.

klofach

pre 12 godina

koji dzordani i birdovi i ne znam ti ni ja vise ko, pa ljudi koliko je meceva dzordan dao i po 40 i po 50 koseva a cikago izgubi, nema boljeg od MAGICa JOHNSONa ko je s njimigrao taj je postao kosarkas, s njim je citav tim izgledao mnogo bolje i kompletnije nego sto to u stvari jeste!!!!

Miki

pre 12 godina

Dzordan je bio dominantan, strah i trepet za protivnike a u tom prostoru dok su suparnicki igraci bili osamuceni i osakaceni psiholoski da nesto i pokusaju da urade, Pipen je koristio da postane poznat igrac.
Cim je otisao Dzordan, Pipen se izgubio jer suparnicki igraci vise nisu bili psiholoski blokirani i osakaceni pa su grizli.
Dzordan je najveci igrac ikada, narocito sto je sa svojim 195 cm bez patika bio dominantan i protiv igraca sa 215cm i 220 cm.

Pipen je bio kvalitetan igrac, jer je sa svojih 198 cm bez patika, mogao da igra na pozicijama 1-2-3-4.

StiX

pre 12 godina

Postujem Djemsa, vanserijski igrac, bez sumnje, koji mnogo toga uradi na terenu i individualno a i mnogo toga radi za ekipu.

Ali ajmo ovako. Posto je Djems toliko raznovrsan svi kazu da moze da igra na pozicijama od 1-4, sto sad u principu i radi. I zamenimo njega sa Dzordanom i ubacimo ga u ono vreme u Chicago.

E sad imamo Dzejmsa i Pipena zajedno u svim onim situacijama kroz koje je Chicago prolazio 80-ih i 90-ih, sa istim saigracima.

Chicago ne bi napravio toliko uspeha koliko sa His Airness, bez sumnje.
Mislim da sam sve rekao!

boob

pre 12 godina

svi koji misle da dalas ima sanse da osvoji prsten u zabludi su
po meni nba liga je nasla novog "kralja", zlatnu koku koja ce konacno da zamjeni MJ
a kakav je to kralj ako nema osvojenu titulu

a dozrdan...pa jednostavno neukusno je porediti jedno drvo poput dzejmsa njegovi visocanstvom (:

Влада

pre 12 godina

За генијалце што пишу да Џејмс игра много бољу одбрану : Џордан је девет пута био у првом дефанзивном тиму лиге,и једном најбољи одбрамбени играч лиге...паметном доста.

Meinheim

pre 12 godina

James je dobar igrac, ali... Egocentrican, prepotentan, glumac, zasticen... Ovo sto se njemu sudi (i ne sudi) nije se desavalo ni jednom igracu do sada u NBA. A njegova gluma i prepotencija je da ti se okrene stomak. Sto se tice MVP titule iako ga ne volim prethodne dvije sezone je zasluzio jer je onakav Cleveland vodio do vrhunskih skorova u regularnom dijelu sezone. Ove sezone isto je uradio Rose sa Bullsima pa budite realni i prihvatite da je zasluzio MVP nagradu. Iako je James neosporno bolji igrac od njega. LeBron James je projekt NBA lige, njemu se ne sviraju koraci, tehnicke greske (iako se najvise buni) i sve ostalo. Sta god da osvoji, uvijek ce to biti jer ima dva jednako dobra igraca kraj sebe (Wadea cijenim jos vise jer je osvojio naslov sam). A za par godina kada mu padne fizicka moc, nece biti ni sjena ovog igraca. Nece se moci transformisati u ono sto su mogli Jordan i Kobe, i toliko dugo igrati na visokom nivou. Zbog nacina na koji je odlucio pobjedjivati, nikada se nece moci stavljati u istu recenicu sa Kobeom i Jordanom. Da je ostao u Clevelandu (pa i doveo Bosha ili nekog drugog) vise bih ga cijenio. A sada za one koji jos uvijek ne znaju ko je Michael Jordan: To je jedini covjek koji je mogao u isto vrijeme osvajati naslove, biti najbolji strijelac lige, najbolji odbrambeni igrac lige, covjek koji je svaku utakmicu odlucio biti MICHAEL JORDAN! Jordan je Jordan, svi ostali su kosarkasi

џевад галижари

pre 12 godina

Ако већ Пипен каже да МЏ није најбољи, бар нек каже ко је. Карим, Вилт, Лери, Или Меџик. Сасвим ок. Па и Коби, али за Леброна могу само клинци да се ложе, који нису гледали остале. Поредити меџика и џордана са џејмсом је као поредити дрвосјечу и балерину. Цијепа дрвосјеча, али од њега не стаје дах

cipiripi

pre 12 godina

Ne znam šta je razlog ovakvoj izjavi Skotija ali zaista je nisam očekivao.Kobi Bryant je po statistikama , stilu , broju osvojenih prstenova najbliži Majklu dok Lebron osim što nema nijednu titulu nema ni elegantnost u igru,šut nedovoljno dobar čitava igra mu se svodi na snagu nemam ništa prtiv Lbj ali realno sa fizičko predispozicijama kakve on ima nije teško igrati na način na koji on igra , mnogo je intersantije gledati Rouza ili Wejda.Odužih bezveze XD poenta Majkl je najveći a Skoti pa možda je malo ljubomoran :)) poz svima koji vole košarku

antipipen

pre 12 godina

E moj Pipenu da nije bilo Dzordana za tebe niko cuo ne bi , ne bi osvojio ni jedan prsten od tih5-6 kolko ih imas... a ti tako petokolanashki!

agdsgfs

pre 12 godina

Аахх који Џордан :))) а тек који Џејмс јес ме засмијао Пипен ко никада....КБ24 заувијек!!! Hајбољи од најбољих!!!
(Ранко Србин Република Срп(б)ска, 28. maj 2011 13:21)

Samo jedno pitanje. Jel tebi cilj da dobijes sto vise minusa? Tebi moze samo rodbina pluseve da da.

DR Bora

pre 12 godina

Ni James ni Briant nisu ni u najboljih 10 svih vremena.
Ovi kao da nisu culi za Birda, Maravica, Magica ...
Inace od obojice pomenutih je bolji Nowitzki a Pipen je imao srecu da igra pored Jordana inace nikad nista ne bi osvojio. Meni je Kukoc bio bolji igrac od njega.

Zeljko

pre 12 godina

Lebron je dobar u svim segmentima igre, po tome je verovatno najbolji ikada, medjutim... jos uvek nema nijedan prsten, a dok ih ne bude imao 5-6 glupo je pricati da je bolji od Jordana...

The Air Up There

pre 12 godina

Skoti,ti to da kazes koji si bio clan ekipe koja je devedesetih uzela
sest titula,,da je to rekao neko drugi
opet bi bilo smesno,ali ti si me iznenadio sa ovom izjavom.
Evo ti moj pipenu samo neka imena koja ce za lebrona uvek biti pojam:
Abdul-Dzabar,Oskar Robertson,Dzulijus Irving,Medzik Dzonson,Majkl Dzordan.

A najbolji strelac u istoriji NBA je Karim Abdul-Dzabar,i ostace prvi jos mnogo,mnogo,vremena,Meloun je drugi,Dzordan treci itd.
Sledeci put kad ustanes i budes trebao da dajes neku izjavu sto se tice
Dzordana i poredjenja nekog sa njim,dobro se istusiraj hladnom vodom da ti ovakvi biseri ne padaju napamet vise.

Kol

pre 12 godina

Ne znam sta Pipenu bi da izjavi ovako nesto ipak je igrao sa Majklom i zajedno su osvajali titule, ali sujeta je cudo! Za vecinu pravih ljubitelja kosarke Dzordan je bio i ostao najbolji igrac svih vremena, slazem se da danas Kobi najvise podseca na njega a sto se LeBrona tice taj covek zaista zna da igra ali najvise zahvaljujuci neverovatnim fizickim predispozicijama tj. zaleti se na kos i niko ne moze da ga zaustavi! Meni licno od danas aktivnih kosarakasa se najvise svidja kako igra Vejd, a Majkl ce uvek biti najbolji iz jednostavnog razloga kada poredite njegovu igru na vrhuncu karijere i igru bilo kog drugog igraca Dzordan ce uvek biti pobednik!!

sasko

pre 12 godina

(Miki, 28. maj 2011 14:47)
Ti sto se secas...Seti se da je Malone imao u prvoj utakmici dva bacanja 5 sek. pre kraja i oba promasio (da ne pricam o pauzi izmedju bacanja), nakon cega je Mj sa zvukom sirene pogodio za pobedu. Seti se da je MJ odigrao "flu game" i dao 38 poena...Bolji su bili za klasu, dobili su 70 utakmica u reg. delu, jel i to bilo navlacenje? I jos je Malone te godine proglasen za MVP. Jel i to bilo navlacenje za MJ-a?

sestric

pre 12 godina

Evo mera za Dzordana i Dzejmsa,Dzordana su na dvadesetak poena po mecu kada je imao 37.1 prosek zaustavjali bed bojsi iz detroita,Dzejms je bio tu negde po godinama kada je stigao do finala njega je Brus Bowen stavio u dzep na isod deset poena po tekmi ujedno je san antonio pocistio klivlend!Ocu da se pojavi opet neki defender kao sto je bio bowen ili neki novi bed bojsi! Mislim da je Jordan po ovome mnogo bolji,jer njega su zaustavili tri igraca a dzejmsa 1!

Objektivno

pre 12 godina

Totalno nebulozna izjava,neprijatno sam iznenadjen ovakvom pričom Skotija Pipena! Ne znam da li ima nešto protiv Džordana,ali izjava mu je potpuno nerealna,baš zbog toga što se bavio košarkom.Vreme će pokazati (za 15godina) koliko ove Pipenove reči imaju smisla. . .

maksimum018

pre 12 godina

Mislim da je Pipenu dosadilo da bude večito drugi u timu pa malo pecka, a i nemoguće je porediti ovu dvojicu kad su se pravila promenila i favorizuju napadače, defanzivne 3 sekunde!!! ajde molim vas koje je to glupo pravilo, pa kad je MJ igrao, centri NY-a i Detroit-a su kampovali u reketu a on je opet išao preko njih i postizao 40-50 poena i imao zakucavanja i ko zna kakve ludorije. I ovakvi koraci su MJ-u svirani, a LJ može slobodno u rukometašku reprezentaciju tamo mu je mesto.
I samo još nešto, Chicago sa MJ je jedini tim koji je ikada osvajao titulu bez 4. ili 5. koja postiže 20+ poena i ima 10+ skokova po meču, to više niko nikada neće moći a uz to je bio i najbolji defanzvni igrač pa vi vidite o kome mi pričamo.

Dule Vujosevic

pre 12 godina

Sve je to lepo al jedan je Milos Teodosic...a ne ovi predrogirani i prenapucani divljaci sto sutiraju 50 puta na kos..pa i ja bi dao 20 poena kad bi sutnuo 50 puta....a sto se tice MJ-a...jeste najbolji je ...jer se u to vreme u NBA jos i igrala kosarka sa koriscenjem mozga..ovo sad je je smesno odbrana skoro i da nema..sutira se iz svih mogucih pozicija,uglavnom preko ruke i preko pet igraca...igra se na silu, a ne na fintu i znanje...sve u svemu NBA je 90-tih bio prava poslastica za gledanje..a ovo danas je da nekazem ne zanimljivo totalno ali sve do polufinala,finala kjonferencija(kada uglavnom se pocnu igrati i odbrane)se igra trci i pucaj.

che

pre 12 godina

Mislim da je MJ jedan od najvecih i najboljih sportista koji je ikada setao ovom planetom! On je bio igra! Kad pomislite na kosarku, prva asocijacija je - MICHAEL JORDAN! :D
Za koga vecina kaze da je najbolji svih vremena (misleci prvenstveno na sve ljude koji su igrali kosarku ili znacili nesto u kosarkaskom svetu) taj ce i biti najbolji ikad! A mislim da je to, po vecini, svakako Njegovo Letece Visocanstvo! Toliko.

Sasa The Grobar

pre 12 godina

i za mene je Jordan najbolji ikada, ova Pipenov aizjavaje mozda i neki pokusaj provociranja MJa (ko zna da li su se zakacili ili sta vec).... Ali Lebron nesumnjivo igra puno bolju odbranu od Majkla, a i ima veci broj asistencija, iako je jedna od dve najvaznije opcije u napadu Miamija..... majkl je naravno, carobnjak..... Ostaje nam da donesmo konacan sud o Pipenovoj izjavi tek kad LBJ zavrsi svoju karijeru, do tada je uzalud diskutovati...

Dzoka

pre 12 godina

Извини Скоти, али већу глупост скоро нисам чуо. Изгледа да је Џорданова сенка много тамна и хладна.

kanobio

pre 12 godina

Klasican kompleks, zato sto je upravo on igrao s Dzordanom i UVIJEK bio u drugom planu. Ali samo izaziva gadjenje ljubitelja sporta i ljudi uopste. Svi normalni ljudi znaju da je Dzordan najbolji ikada, a ako ga Le Bron ikad i dostigne, to tada treba reci.

milos ncz

pre 12 godina

Ok Skoti, mozda si u pravu za LJ. Mozda ce on BITI bolji i trofejniji od leteceg Majkla ali za SADA je MJ najbolji ikada. Jedan je MJ!!!

Brko

pre 12 godina

Da dam skroman doprinos diskusiji. Ako je relevantan podatak da sam ja, koga kosarka, posebno NBA, ne zanima skoro uopste, gledao i pratio to takmicenje jedino dok su igrali Magic i Jordan, onda je iz mog ugla jasno da sam opredeljen ne samo za ove heroje, vec za uopste stil koji se tada gajio, naspram ovog sada, sto pogledam povremeno na kratko, cisto da vidim da nista ne propustam. Izvinjavam se svim ljubiteljima kosarke i NBA, nije mi bila namera da omalovazavam igru, sve je stvar ukusa, samo sam morao da se pridruzim ljudima koji se zgrazavaju nad izjavom koja je ravna izjavi da je zemlja ravna ploca.

Marko

pre 12 godina

Originalna izjava je: Michael Jordan is probably the greatest scorer to ever play the game. I may go so far as saying LeBron James may be the greatest player to ever play the game." Ko zna, mozda bude u pravo. Ali, ne verujem! Jedan je MJ!

mdj

pre 12 godina

Prva i osnovna razlika NBA kosharke nekad i sad je sudjenje! Kad se samo setim utakmica finala zapadne konferencije Lakers - Kings i te prave mushke kosharke, dodje mi da zaplachem shta sve sudije sviraju danas. U vreme dok je MJ igrao, odbrane su bile neuporedivo chvrsce, tako da je smeshno porediti porediti njihove napadachke sposobnosti, a drugo LJ mozda jeste super koristan igrach, ali MJ je za njega izmislio kosharku, nikada on nece igrati sa tim stilom, tom lakocom pokreta koju je MJ imao, pa on je bio umetnik, a ovaj je gomila mishica i siledzija nevidjeni, svaka njemu chast, ali i Kobi i MJ pa i Wade koji igra s njim su po meni neuporedivo bolji igrachi.

Ivance

pre 12 godina

Eh LeBron James je odlican igrac nema sta..al ga ne volim i nece osvojiti titulu ove godine jer ce ih novicki zajedno sa terijem i stojakovicem razvaliti!! Dzordan je bolji jer igrao covek za dusu i sport i sve i tacno se vidi ta razlika.To je kao da poredis mesija sa maradonom.. Svaki igrac za sebe do duse..mesi kad bi osvojio SP bio bi bolji svakako :p

Miki

pre 12 godina

Prvo, glupo je porediti LJ sa bilo kojim od top 10 igraca, a pogotovo sa dva MJ-a, od kojih je po meni, Magic bio bolji. Ali, jos je gluplje pricati kako je LJ zasticen a kako je Jordan bio postenjacina i sve na znanje osvajao. Pa Jordan je patentirao "trokorak". Prvo su se protivnici i bunili, ali kad su svi shvatili da ce sudije nastaviti da mu gledaju kroz prste, negativni komentari su s'vremenom splasli. Ja se odlicno secam serije sa Jazz-om, 96/97, kako je Utah pogradena u svim mecevima (osim drugog) samo da bi bilo omoguceno Bulls-ima da uzmu jos jednu titulu. Jordan-u su mozda svirana dva faula u napada u citavoj karijeri, ali kako se ponasao tokom te serije, kao beli medved, zauvek je izmenilo moju sliku o njemu... Naravno ovo je moje samo moje misljenje, ali ako je iko ikada bio "zasticen od pravila" u NBA to je bio Jordan...

gledalac

pre 12 godina

Ima Lebron jos mnogo toga da uradi, sto na planu titula i licnih priznanja, sto na planu kompletiranja tehnickih aspekata kosarke, jer je jos uvek tvrd na sutu. Da bi dosao do broja dva i svrgnuo Kobija... A do Majkla...

g4

pre 12 godina

To su sve manekeni doping laboratorija, ne znam zasto Francuzi ili Afrikanci nisu dominantni u kosarci. I naravno, cinjenica da Dream Team ne podleze doping kontroli.

Niko

pre 12 godina

Prvo, glupo je porediti LJ sa bilo kojim od top 10 igraca, a pogotovo sa dva MJ-a, od kojih je po meni, Magic bio bolji. Ali, jos je gluplje pricati kako je LJ zasticen a kako je Jordan bio postenjacina i sve na znanje osvajao. Pa Jordan je patentirao "trokorak". Prvo su se protivnici i bunili, ali kad su svi shvatili da ce sudije nastaviti da mu gledaju kroz prste, negativni komentari su s'vremenom splasli. Ja se odlicno secam serije sa Jazz-om, 96/97, kako je Utah pogradena u svim mecevima (osim drugog) samo da bi bilo omoguceno Bulls-ima da uzmu jos jednu titulu. Jordan-u su mozda svirana dva faula u napada u citavoj karijeri, ali kako se ponasao tokom te serije, kao beli medved, zauvek je izmenilo moju sliku o njemu... Naravno ovo je moje samo moje misljenje, ali ako je iko ikada bio "zasticen od pravila" u NBA to je bio Jordan...
(Miki, 28. maj 2011 14:47)

Isti taj Magic Johnson je rekao: "There's Michael Jordan and then there is the rest of us." Pitajte sve igrace nba ko je najbolji. 90% ce reci Jordan.

ivankv

pre 12 godina

posto ima i onih koji kazu da veliki MJ i nije bio neki odbrambeni igrac,evo vam ovo pa pogledajte(protivnik nije bilo ko vec veliki Boston)
Michael Jordan-almost QUADRUPLE DOUBLE (42 pts/9 rbs/11 asts/9 stls) vs Celtics 1989

Elmer

pre 12 godina

To je kao kad porede Federera i Nadala ili kad je Kanavaro dobio zlatnu loptu ispred Zidana. Uz svo postovanje ovi ljudi su digli svoje sportove na neki novi nivo i lakoca sa kojom su igrali se granici sa umetnoscu, sportski Mozarti:-)

Cas istorije!

pre 12 godina

Porediti Dzejmsa ili Brajanta sa Dzordanom je najblaze receno neukusno... Svako ko je gledao Dzordana zna o cemu pricam. Dzordan je pod brojem jedan statisticki nedodirljiv (pogledajte Dzordanove proseke poena, pa onda pogledajte doticni dvojac). Pod brojem dva, Dzordanova igra je bila 10 puta spektakularnija od Dzejmsove i Brajantove. Pod brojem tri, Dzordan nije morao da igra uz O Nila ili Gasola, niti da prelazi u ekipu koja ima jos dve mega zvezde, da bi osvojio titulu. Dzordan je bio taj koji je donosio titule. Pod brojem cetiri, NBA je bio jaci u Dzordanovo vreme... I tako dalje i tako dalje... Mogu ovako da nastavim da pisem do sutra. Ni jedan aktivni igrac u NBA nije ni blizu Dzordana, ali ni blizu!!!!!

brufen od 400

pre 12 godina

ma to se pipen i majkl bre zezaju malo heheh...
majkl je stvarno neko ko je postavio norme u modernoj kosarci, mislim da je era "leteceg" bila prekretnica za uvodjenje onog tipa kosarke u kojoj misici preovladjuju. danas je bas takav slucan u vecini, nazalost... naravno, postoji dosta njih koji se oslanjaju na mozak iskljucivo jer je basket takav sport, za inteligentne... kobi brajant, kid, novicki, teodosic, dijamantidis, papalukas i ostali... ima ih gomila ali nabrojao sam najznacajnije danas, kako za nas tako i za ostatak sveta.

ali jedno je sigurno - majkl je u basketu kao maradonau fudbalu. nosilac svog vremena. glupo bi bilo kada bi jedan covek bio najbolji ikada. onda nema motiva da neko bude drugi najbolji ikada... da ga prestigne :/
sport napreduje. zbog toga se i zove sport!

NNN

pre 12 godina

Pipen je ionako rekao da je LBJ POTENCIJALNO najbolji ikada.
A Pipen je svakako jedan od najboljih saigrača ikada.
Džordan je najbolji, a LeBronu fali još jedno 7 (sedam) MVP titula u finalima da ga stigne :)

Bebe

pre 12 godina

MJ je otvorio eru jedne dinamicne i atraktivne kosarke a danasnji klinci su odrasli na tom stilu igre i sasvim je normalno da su je unapredili i da je igraju mnogo bolje od samog Majkla.
Da nije bilo Dzordana ne bi bilo LBJ, Vejda, CP3, Rouza, Duranta, Barajanta i ostalih ali isto tako verujem da ovi koje sam nabrojao igraju mnogo bolje kosarku i bolji su kosarkasi u tehnickom smislu od samog Dzordana. Danas je kosarka toliko konkurentna i toliko jaka da je jednostavno ne moguce uporediti sa erom u kojoj je igrao Dzordan. Iskreno mislim da je kosarka danas na mnogo vecem i zahtevnijem nivou.

Pipen je absolutno u pravu tu nema sta, a velicina igre jednog kosarkasa se ne meri prstenovima jer za to treba imati isto tako dobar tim ili talentovanog partnera pored sebe a to je nesto sto su Dzordan i Brajant uvek imali a ostali ne za sad. I ko kod kaze da NBA timovi favorizuju jednog igraca umesto celog tima grese jer sve titule su osvajali timovi koji su imali ubijacki dvojac ili trojac. Da nije tako LBJ bi vec imao dva prestena na sebi.

Danasnja generacija je mnogo bolja, brza, preciznija, jaca, atraktvinija od generacija slavnog i velikog MJa.

Vlado

pre 12 godina

Dzejms je fizicki jaci nego Dzordan u svoje vreme, dok je Majkl bolji suter i mozda malo mudriji igrac! Sve u svemu nezahvalno je uporedjivati, realno je samo govoriti sa aspekta ukusa!

Ninča Basketaš

pre 12 godina

Ajde da napravim i ja jednu mini tabelu
Najbolji igraci svih vremena :

1. Jordan
2. Magic
3. Chemberlein
4. Bird
5. Abdul Jabbar
6. O.Robertson
7. Dr.Erving
8. Shaqile
9. Kobe
10. Duncan

Poslednja trojica su i dalje aktivni igraci ali svojim zaslugama uspeli su da izbiju na zacelje TOP 10 velicanstvenih.

Sto se tice konstatacije Pipena ne znam kako moze reci za LeBrona da je bolji od Jordana kad je upravo on sam i dalje veci igrac od Dzejmsa. To je veliki paradoks. Upravo kako je neko rekao racuni se svode na kraju karijere. Licne statistike su bitne samo za kompjutere.

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Аахх који Џордан :))) а тек који Џејмс јес ме засмијао Пипен ко никада....КБ24 заувијек!!! Hајбољи од најбољих!!!

susjed

pre 12 godina

da se i ja uključim, jordan je bolji od svih ali istine radi; 1993 chicago osvaja naslov a jordan ide igrat baseball. u sezoni 93-94 bez jordan chicago igra polufinale istoka i gubi u 7 utakmica od finalista knicksa(u 5.utakmici u new yorku su pokradeni na kraju 3slobodna za pobjedu knicksa), želim reći da jordanije igrao s indijancima a i trener je bio najveći ikad, di su cavaliersi bez lebrona-ne bi osvaojili nlb, lebron je maksimalan seljak(onaj show kad je prelazio umiami) kao ivećina ove generacije(anthony,wade...) ali je opak igrač

23

pre 12 godina

Ček malo jel to reče kompleksaš, koji je mislijo, da Bullsi bolje igraju brez AIR JORDAN-a? I šta smo imali, da vidimo, kad nije bilo njegovog veličnstva? Čim se vratijo odma tri titule za redom. A čuven potez napred i onda šut nazad sa izbačenim jezikom, da ne pričam. Koji bre Lebroni, Brayanti i slični. Vidi se, da večina komentatora nisu imali prilike, da prate kompaniju Air Jordan-a, Magic-a, Reggija, Eawing-a, Barkleya, Melone-a itn. Ko šta reče večina, kompleksi su neizlečivi, ali bukvalno u ovom primeru.

Lp.

zoko

pre 12 godina

Pogledajte video i sve ce vam biti jasno:

http://www.youtube.com/watch?v=-6iibPJb-yo&feature=related

Sto bi neko rakao za LBJ :"THATS NOT A TRAVEL, its a journey"

Bojan

pre 12 godina

(sasko, 28. maj 2011 16:26)
:D flu game je verovatno najnaduvanija prehlada nekog igrača ikada.
pfff, kao što je i Kobi imao povredu kolena ove sezone, ali kad god je zatrebalo trčao je kao lud i tek kad postigne koš, setio bi se da je povređen...
MJ jeste bio zaštićen kod sudija, ali to je i svaki superstar, MJ je bio najpopularniji, pa je njemu i najviše tolerisano, to je normalno u ligi u kojoj je marketing najbitniji i to je verovatno aspekt NBA koji me najviše nervira, ali mi je jasno, sve je to biznis i da ga ja vodim dopuštao bih takve stvari jer donose najveću zaradu.

Gledaj, gledaj...

pre 12 godina

@Milos
a koliko bi taj isti Skoti imao titula i plejof utakmica da nije bio te srece da igra sa MJ-em? Cisto sumnjam da bi odsustvo Skotija mnogo unazadilo Majklovu karijeru. I jos nesto...ako sam dobro razumeo napisao si da je u jednoj godini Pipen uzeo dve olimpijske titule i dve NBA titule????

MagicNo1

pre 12 godina

Ja se pitam da li su ovi sto kukaju na sudjenje za Lebrona ikad gledali MJ? Na njemu je postavljen standard da zvezde imaju drugaciji tretman, da kad ne ide sut posalju ih na liniju 4-5 puta, pa da vidis kako posle ubacuju, da je njegov udarac po ruci steal, a protivnikov na njemu faul. Isti tretman posle je dobijao Kobi, isti sada Lebron.
Najbolji svih vremena je Magic, svako ko je pratio basket to zna. Covek je od one grupe gradjana u kojoj je jedina zvezda prosla 35. godinu. Nasuprot njemu i Majkl i Lebron i Kobi mogli su da osvoje titule samo kad su im nakupili ozbiljne saigrace.

Kocho

pre 12 godina

Ima nos ko ključ od ludnice... Verovatno je isfrustrian zato što je bio ceo život u senci MJ-a, a u sezonama kada se leteći povukao nije osvojio ništa.

Lebron, dusa prodana

pre 12 godina

Dovoljno je ovo videti i shvatiti koliko je prepotentan i uobrazen http://www.youtube.com/watch?v=cdtejCR413c jedan je MJ..

Miloš

pre 12 godina

Košarka je timski sport! Niko ne može da kaže da je MJ igrao lošije pre dominacije bulsa ili posle toga u Vizardsima i tad je postizao dosta koševa i igrao isto kao tokom cele svoje karijere ali nije uvek osvajao titule. Dva igrača se mogu porediti samo po statistici a kad Džejms bude završio karijeru biće jasno ko je bio bolji a ko uspešniji a čisto da se zna Skoti ima više plejof utakmica od MJ a isto titula i jedini je igrač koji je 2 u istoj godini osvajao i olimpisko zlato i NBA ligu prema tome lepo reče "Vi ste samo gledali ja sam igrao"

Let's go HEAT

pre 12 godina

Tačno, ali ima još igrača koji su igrali i tvrde drugačije. Lebron je životinja + mu sudije praštaju korake. Džordan je pravi sportista - neponovljiv.

Ti kao da si slep, prvo sudije ne stede LbJ zato sto sam gledao njegovih 20 utakmica uzivo i gledacu ih jos milion, drugo on igra u savremenoj kosarci razlika izmedju Dzordana i LbJ je kao i Pele i Mesi u fudbalu, i trece ti ocigledno nemozes da se pomiris sa tim da je on najbolji i da ce Miami Heat da vlada par godina. Ne brini nisi jedini mnogi mrze moj tim ali ne moze nam niko nista

Bojan

pre 12 godina

Tačno Skoti, MJ nije najbolji svih vremena, ali to nije ni LBJ, KB24 je još dalji.
Neko je pomenuo kako današnjih košarkaša ne bi bilo da se nisu ugledali na MJ-a, slično tako ne bi bilo ni MJ-a i njegovih saigrača da se nisu ugledali na one pre njih.
Bill Russell is the greatest ever! 11 titula za 13 sezone. Majkl Džordan i Kobi Brajant (ili Medžik Džonson) su zajedno uspeli da izvedu to u periodu od 20 godine. Skinite malo te matore utakmice i vidite kako čovek igra i na koji način pobeđuje protivnike.

Što se tiče LBJ-a, mislim da ima šanse da postan veći igrač od MJ-a i da je već u randu Kobija, s tim da je Kobi na zalasku karijere, a LBJ još bar ovoliko ima da igra. Ne volim ga ni najmanje, ali kako je uništio Boston u prethodnoj i Čikago u ovoj seriji, naročito odbrambeno, zaslužio je sve žive pohvale i na putu je da napiše značajno poglavlje u istoriji košarke

Rade Futog

pre 12 godina

Pipen lepo obrazložio svoju tvrdnju, a vi se bunite! Ako mislite da je glavno merilo za najboljeg broj NBA titula, onda MJ nije postojao u košarci do svoje 28. godine, gluposti! Svaki je u svom dobu apsolutna dominacija, Džordanu je pomogao Pipen da osvoji silne titule, LeBronu će Vejd! Nije bitan način igre, već učinak!

rkoma

pre 12 godina

Iako je samo rekao da ce LeBron mozda biti najbolji jednog dana, ni to nije blizu istine... Jordan nije bio najbolji tehnicar u ligi, nije bio najbolji suter, asistent, pa ni defanzivac... Bio je u svemu dobar, retko je gresio a ono sto ce ga uvek deliti od svih ostalih igraca je pobednicki mentalitet... Da li zna neko koliko je taj covek puta pogodio na kraju tekme za pobedu ili produzetak?

brkajlo

pre 12 godina

bravo Realisto. mooozda malo Dankan precenje ali opet i njegov doprinos timu je sjajan. ali za Magica apsolutno u pravu. divna vremena :)

Jack Burbon

pre 12 godina

Ja nisam u toku, ali od kada je kriterijum za kvalitet postala statistika?
Tuzno kako srozavate kosarku... Steta sto mnogi od vas nisu kosarkasku svest gradili gledajuci utakmice vec statistiku i zakucavanja sa neta. Mislim na mladje, mada sam i ja veoma mlad. Pa zato i misle da imaju privilegiju da rangiraju Medzika, Juinga, Drekslera jednog ispod drugog, NA OSNOVU CEGA !

A nikada necete znati da je magija u NBA dosla i otisla sa Drazenom Petrovicem. Sva kosarkaska carolija nestala je od njegove smrti, do odlaska Bodiroge u penziju....

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Аахх који Џордан :))) а тек који Џејмс јес ме засмијао Пипен ко никада....КБ24 заувијек!!! Hајбољи од најбољих!!!

boob

pre 12 godina

svi koji misle da dalas ima sanse da osvoji prsten u zabludi su
po meni nba liga je nasla novog "kralja", zlatnu koku koja ce konacno da zamjeni MJ
a kakav je to kralj ako nema osvojenu titulu

a dozrdan...pa jednostavno neukusno je porediti jedno drvo poput dzejmsa njegovi visocanstvom (:

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

Kompleksi su neizlečivi, mogu misliti kako je patio igrajući pored Džordana. Zadnji napad a on mora njemu da izvede loptu da reši pobednika.

Bebe

pre 12 godina

MJ je otvorio eru jedne dinamicne i atraktivne kosarke a danasnji klinci su odrasli na tom stilu igre i sasvim je normalno da su je unapredili i da je igraju mnogo bolje od samog Majkla.
Da nije bilo Dzordana ne bi bilo LBJ, Vejda, CP3, Rouza, Duranta, Barajanta i ostalih ali isto tako verujem da ovi koje sam nabrojao igraju mnogo bolje kosarku i bolji su kosarkasi u tehnickom smislu od samog Dzordana. Danas je kosarka toliko konkurentna i toliko jaka da je jednostavno ne moguce uporediti sa erom u kojoj je igrao Dzordan. Iskreno mislim da je kosarka danas na mnogo vecem i zahtevnijem nivou.

Pipen je absolutno u pravu tu nema sta, a velicina igre jednog kosarkasa se ne meri prstenovima jer za to treba imati isto tako dobar tim ili talentovanog partnera pored sebe a to je nesto sto su Dzordan i Brajant uvek imali a ostali ne za sad. I ko kod kaze da NBA timovi favorizuju jednog igraca umesto celog tima grese jer sve titule su osvajali timovi koji su imali ubijacki dvojac ili trojac. Da nije tako LBJ bi vec imao dva prestena na sebi.

Danasnja generacija je mnogo bolja, brza, preciznija, jaca, atraktvinija od generacija slavnog i velikog MJa.

Let's go HEAT

pre 12 godina

Tačno, ali ima još igrača koji su igrali i tvrde drugačije. Lebron je životinja + mu sudije praštaju korake. Džordan je pravi sportista - neponovljiv.

Ti kao da si slep, prvo sudije ne stede LbJ zato sto sam gledao njegovih 20 utakmica uzivo i gledacu ih jos milion, drugo on igra u savremenoj kosarci razlika izmedju Dzordana i LbJ je kao i Pele i Mesi u fudbalu, i trece ti ocigledno nemozes da se pomiris sa tim da je on najbolji i da ce Miami Heat da vlada par godina. Ne brini nisi jedini mnogi mrze moj tim ali ne moze nam niko nista

no

pre 12 godina

“Za sve vas koji ne znate, ja sam igrao košarku, a vi nastavite da je gledate i navijate”.

Tačno, ali ima još igrača koji su igrali i tvrde drugačije. Lebron je životinja + mu sudije praštaju korake. Džordan je pravi sportista - neponovljiv.

Miki

pre 12 godina

Prvo, glupo je porediti LJ sa bilo kojim od top 10 igraca, a pogotovo sa dva MJ-a, od kojih je po meni, Magic bio bolji. Ali, jos je gluplje pricati kako je LJ zasticen a kako je Jordan bio postenjacina i sve na znanje osvajao. Pa Jordan je patentirao "trokorak". Prvo su se protivnici i bunili, ali kad su svi shvatili da ce sudije nastaviti da mu gledaju kroz prste, negativni komentari su s'vremenom splasli. Ja se odlicno secam serije sa Jazz-om, 96/97, kako je Utah pogradena u svim mecevima (osim drugog) samo da bi bilo omoguceno Bulls-ima da uzmu jos jednu titulu. Jordan-u su mozda svirana dva faula u napada u citavoj karijeri, ali kako se ponasao tokom te serije, kao beli medved, zauvek je izmenilo moju sliku o njemu... Naravno ovo je moje samo moje misljenje, ali ako je iko ikada bio "zasticen od pravila" u NBA to je bio Jordan...

klofach

pre 12 godina

koji dzordani i birdovi i ne znam ti ni ja vise ko, pa ljudi koliko je meceva dzordan dao i po 40 i po 50 koseva a cikago izgubi, nema boljeg od MAGICa JOHNSONa ko je s njimigrao taj je postao kosarkas, s njim je citav tim izgledao mnogo bolje i kompletnije nego sto to u stvari jeste!!!!

Dule Vujosevic

pre 12 godina

Sve je to lepo al jedan je Milos Teodosic...a ne ovi predrogirani i prenapucani divljaci sto sutiraju 50 puta na kos..pa i ja bi dao 20 poena kad bi sutnuo 50 puta....a sto se tice MJ-a...jeste najbolji je ...jer se u to vreme u NBA jos i igrala kosarka sa koriscenjem mozga..ovo sad je je smesno odbrana skoro i da nema..sutira se iz svih mogucih pozicija,uglavnom preko ruke i preko pet igraca...igra se na silu, a ne na fintu i znanje...sve u svemu NBA je 90-tih bio prava poslastica za gledanje..a ovo danas je da nekazem ne zanimljivo totalno ali sve do polufinala,finala kjonferencija(kada uglavnom se pocnu igrati i odbrane)se igra trci i pucaj.

DR Bora

pre 12 godina

Ni James ni Briant nisu ni u najboljih 10 svih vremena.
Ovi kao da nisu culi za Birda, Maravica, Magica ...
Inace od obojice pomenutih je bolji Nowitzki a Pipen je imao srecu da igra pored Jordana inace nikad nista ne bi osvojio. Meni je Kukoc bio bolji igrac od njega.

Zeljko

pre 12 godina

Lebron je dobar u svim segmentima igre, po tome je verovatno najbolji ikada, medjutim... jos uvek nema nijedan prsten, a dok ih ne bude imao 5-6 glupo je pricati da je bolji od Jordana...

Rade Futog

pre 12 godina

Pipen lepo obrazložio svoju tvrdnju, a vi se bunite! Ako mislite da je glavno merilo za najboljeg broj NBA titula, onda MJ nije postojao u košarci do svoje 28. godine, gluposti! Svaki je u svom dobu apsolutna dominacija, Džordanu je pomogao Pipen da osvoji silne titule, LeBronu će Vejd! Nije bitan način igre, već učinak!

dr.b

pre 12 godina

Da si igrao kosarku,i to dobro,nije sporno,ali da imas kompleks od bivseg saigraca ni to nije sporno,to se videlo jos dok ste bili saigraci!!!Treba da prodje jos deset godina da bi Le Bron James mogao uopste da se poredi sa Jordanom!

Nikola

pre 12 godina

James je mogao da dostigne ono sto je Jordan da je ostao u Clevland-u. Medjutim pokvario je sve.
Kako bi bilo da je Jordan presao u Boston, dok su tu bili Bird i McHale :)
A ionako ce Dalas da osvoji titulu :)

zoko

pre 12 godina

Ja takodje mislim da je LBJ igrac sa najboljim trokorakom u NBA ikad. Steta sto Ameri nemaju jaku rukometnu reprezentaciju, tamo bi isto mogao da se istakne...

AirAlex

pre 12 godina

Da je rekao da je Vilt Cemberlen najbolji,ili Medzik Dzonson,pa i da razumem,ali Lebron Dzejms,poa to je smesno. Pa on ni u svom timu nije najbolji,Vejd je bolji,da ne pricam o Brajantu,Novickom itd. Nije Pipen ni prvi ni poslednji veliki sportista koje je LUPETAO GLUPOSTI!!! Majkl je najbolji!!!

antipipen

pre 12 godina

E moj Pipenu da nije bilo Dzordana za tebe niko cuo ne bi , ne bi osvojio ni jedan prsten od tih5-6 kolko ih imas... a ti tako petokolanashki!

cipiripi

pre 12 godina

Ne znam šta je razlog ovakvoj izjavi Skotija ali zaista je nisam očekivao.Kobi Bryant je po statistikama , stilu , broju osvojenih prstenova najbliži Majklu dok Lebron osim što nema nijednu titulu nema ni elegantnost u igru,šut nedovoljno dobar čitava igra mu se svodi na snagu nemam ništa prtiv Lbj ali realno sa fizičko predispozicijama kakve on ima nije teško igrati na način na koji on igra , mnogo je intersantije gledati Rouza ili Wejda.Odužih bezveze XD poenta Majkl je najveći a Skoti pa možda je malo ljubomoran :)) poz svima koji vole košarku

The Air Up There

pre 12 godina

Skoti,ti to da kazes koji si bio clan ekipe koja je devedesetih uzela
sest titula,,da je to rekao neko drugi
opet bi bilo smesno,ali ti si me iznenadio sa ovom izjavom.
Evo ti moj pipenu samo neka imena koja ce za lebrona uvek biti pojam:
Abdul-Dzabar,Oskar Robertson,Dzulijus Irving,Medzik Dzonson,Majkl Dzordan.

A najbolji strelac u istoriji NBA je Karim Abdul-Dzabar,i ostace prvi jos mnogo,mnogo,vremena,Meloun je drugi,Dzordan treci itd.
Sledeci put kad ustanes i budes trebao da dajes neku izjavu sto se tice
Dzordana i poredjenja nekog sa njim,dobro se istusiraj hladnom vodom da ti ovakvi biseri ne padaju napamet vise.

agdsgfs

pre 12 godina

Аахх који Џордан :))) а тек који Џејмс јес ме засмијао Пипен ко никада....КБ24 заувијек!!! Hајбољи од најбољих!!!
(Ранко Србин Република Срп(б)ска, 28. maj 2011 13:21)

Samo jedno pitanje. Jel tebi cilj da dobijes sto vise minusa? Tebi moze samo rodbina pluseve da da.

crossover

pre 12 godina

Nisam napisao komentar sigurno 3,4 godine...ali ovakva vest me je stimulisala nepovratno...
Necu trositi reci o Pipenovoj nebuloznoj konstataciji,vec cu posvetiti paznju sledecem-kako je UOPSTE MOGUCE da bilo ko uzima Lebrona za jednog od najboljih(potencijalno najboljeg) igraca ikad???? Aman ljudi,Wade je izmislio igru za njega! Na stranu Lebronova snaga(koju je veoma svrsishodno kanalisao),ali on niti ima dribling,sut djene djene,o 'klikeru' da ne pricam,a jos po najmanje one panterske prefinjenosti pokreta!!! Strasno mi je zao sto Wade nije vise materijalizovao svoju igru(1 prsten),ali u onom metafizickom smislu,on je odmah iza Jordana,ako ne i u rangu sa njim,bez obzira na Jordanove gotovo nenadmasne uspehe...za Lebrona je npr Djinobili,svetlosnim godinama ispred...al neka,malobrojni ce razumeti sta pricam! Pozdrav svima,kakav Lebron,kakvi bakraci

Sasa The Grobar

pre 12 godina

i za mene je Jordan najbolji ikada, ova Pipenov aizjavaje mozda i neki pokusaj provociranja MJa (ko zna da li su se zakacili ili sta vec).... Ali Lebron nesumnjivo igra puno bolju odbranu od Majkla, a i ima veci broj asistencija, iako je jedna od dve najvaznije opcije u napadu Miamija..... majkl je naravno, carobnjak..... Ostaje nam da donesmo konacan sud o Pipenovoj izjavi tek kad LBJ zavrsi svoju karijeru, do tada je uzalud diskutovati...

StiX

pre 12 godina

Postujem Djemsa, vanserijski igrac, bez sumnje, koji mnogo toga uradi na terenu i individualno a i mnogo toga radi za ekipu.

Ali ajmo ovako. Posto je Djems toliko raznovrsan svi kazu da moze da igra na pozicijama od 1-4, sto sad u principu i radi. I zamenimo njega sa Dzordanom i ubacimo ga u ono vreme u Chicago.

E sad imamo Dzejmsa i Pipena zajedno u svim onim situacijama kroz koje je Chicago prolazio 80-ih i 90-ih, sa istim saigracima.

Chicago ne bi napravio toliko uspeha koliko sa His Airness, bez sumnje.
Mislim da sam sve rekao!

Miloš

pre 12 godina

Košarka je timski sport! Niko ne može da kaže da je MJ igrao lošije pre dominacije bulsa ili posle toga u Vizardsima i tad je postizao dosta koševa i igrao isto kao tokom cele svoje karijere ali nije uvek osvajao titule. Dva igrača se mogu porediti samo po statistici a kad Džejms bude završio karijeru biće jasno ko je bio bolji a ko uspešniji a čisto da se zna Skoti ima više plejof utakmica od MJ a isto titula i jedini je igrač koji je 2 u istoj godini osvajao i olimpisko zlato i NBA ligu prema tome lepo reče "Vi ste samo gledali ja sam igrao"

Niko

pre 12 godina

Prvo, glupo je porediti LJ sa bilo kojim od top 10 igraca, a pogotovo sa dva MJ-a, od kojih je po meni, Magic bio bolji. Ali, jos je gluplje pricati kako je LJ zasticen a kako je Jordan bio postenjacina i sve na znanje osvajao. Pa Jordan je patentirao "trokorak". Prvo su se protivnici i bunili, ali kad su svi shvatili da ce sudije nastaviti da mu gledaju kroz prste, negativni komentari su s'vremenom splasli. Ja se odlicno secam serije sa Jazz-om, 96/97, kako je Utah pogradena u svim mecevima (osim drugog) samo da bi bilo omoguceno Bulls-ima da uzmu jos jednu titulu. Jordan-u su mozda svirana dva faula u napada u citavoj karijeri, ali kako se ponasao tokom te serije, kao beli medved, zauvek je izmenilo moju sliku o njemu... Naravno ovo je moje samo moje misljenje, ali ako je iko ikada bio "zasticen od pravila" u NBA to je bio Jordan...
(Miki, 28. maj 2011 14:47)

Isti taj Magic Johnson je rekao: "There's Michael Jordan and then there is the rest of us." Pitajte sve igrace nba ko je najbolji. 90% ce reci Jordan.

Jim Beam

pre 12 godina

LeBron je vrhunski igrac, verovatno atletski najdominantniji igrač današnjice. Poentira, skače, asistira, sve radi čovek, uvek na ivici tripl dabla. Međutim, niji mi neko zadovoljstvo da ga gledam jer čovek mahom radi na snagu sve i neverovano je zaštićen kod sudija iako se mahom svim zvezdama tolerišu neke stvari, ali za njega ga sudije baš preteruju. Verovatno je to subjektivno jer mi se i donekle smučilo da ga već 10 godina ubacuju u najbolje svih vremena, a čovek do sad nije ni prišao prstenu i nije pogodio 2 bitna šuta za pobedu u životu. Što se Pipena tiče, verovatno se Pipenu smučilo da svi pričaju kako je Džordan sam osvojio 6 prstena, a činjenica je da uprkos tome što je najbolji igrač svih vremena (moje mišljenju) ne bi ni prišao prstenu da nije bilo Pipena, Rodmana, Kukoča i ostalih.

Lala Banatski

pre 12 godina

Džordan je prvu titulu osvojio tek sa 28 godina, tako da je Skoti što se toga tiče u pravu. Džejms jeste odličan, ali će vreme i narednih 10-ak godina pokazati da li je bolji od Džordana. Za sada je ipak Majkl i dalje neprikosnoven.

Realista

pre 12 godina

Rano je govoriti o teome. Kao i poredjivati Kobija i Jordana. Jedan je MAjkl. Uvek bio i uvek ce biti. Majkl je isto bio kompletan igrac. Igrao je i u napadu i u odbrani. Dzejms ima vise skokova i asistencija ali zato Jordan ima vise poena. Jordan ima 6 prstena. James jos uvek nijedan. Ali ima vremena. Majkl je prvi prsten osvojio sa 28 godina. Dzejms sad ima 26. U svakom slucaju Majkl je jedan jedini, sigurno ce se u nekom trenutku pojaviti igrac koji ce biti bolji od njega po statistici i po broju prstena ali to dosta zavisi i od tima. Mozda za 5,10, 20 mozda 50 godina. To se desi u svakom sportu. Kao u fudbalu posle Pelea, Maradona, u tenisu posle Samprasa Federer. to je zato sto sport napreduje. Ali svi ce znati Majkla jer je on uveo nesto autenticno u nba. Bio je poseban i uvek ce biti jedan jedini. James svakako ima potencijal da bude top 5. Brajant je verovatno u ovom trenutku top 10. I po meni ne moze igrac koji je bio samo 1 mvp i dva puta mvp finala od 5 prstena da bude bolji od Jordana plus imati goru statistiku. Jordan nije pustio Pippena da mu ,,uzima" mvp titule. Po meni trenutna lista top 10 izgleda ovako:
1.) Majkl Dzordan (6 prstena, 6 mvp finala, 5 puta mvp), najbolji bek ikada
2.) Medzik Dzonson (5 pstena, 3 puta mvp finala, 3 puta mvp), najbolji plej ikada
3.) Leri Bird (3 prstena, 2 puta mvp finala, 3 puta mvp), najbolje malo krilo ikada
4.) Tim Dankan (4 prstena, 3 mvp finala, 2 puta mvp), najbolji krilni centar ikada
5.) Hakim Oladzuvon ( 2 prstena, 2 puta mvp finala, 1 put mvp)
6.) Sakil O'Nil (4 prstena, 3 puta mvp finala, 1 put mvp)
7.) Bil Rasel (11 prstena, nije bilo mvp finala tad priznanje se danas zove po njemu, 5 puta mvp)
8.) Vilt Cembrlejn (2 prstena, 1 put mvp finala, 4 puta mvp)
9.) Kobi Brajant (5 prstena, 2 puta mvp finala, 1 put mvp)
10.) Abdul Dzabar (6 prstena, 2 puta mvp finala, 6 puta mvp)
Ima tu mnogo igraca koji zasluzuju jos top 10 kao sto su: Mozes Malone, Dumars, Vorti, Izaja Tomas, Barkli, Karl Maloun, Stokton, Kedrik Maksvel, Rodman, Pipen,... I tesko je odluciti se ko je najbolji od svih ovih centara. Po meni Oladzuvon iako ima najmanje prstena. Ali svi su bili neverovatni us voje vreme.

Bojan

pre 12 godina

(sasko, 28. maj 2011 16:26)
:D flu game je verovatno najnaduvanija prehlada nekog igrača ikada.
pfff, kao što je i Kobi imao povredu kolena ove sezone, ali kad god je zatrebalo trčao je kao lud i tek kad postigne koš, setio bi se da je povređen...
MJ jeste bio zaštićen kod sudija, ali to je i svaki superstar, MJ je bio najpopularniji, pa je njemu i najviše tolerisano, to je normalno u ligi u kojoj je marketing najbitniji i to je verovatno aspekt NBA koji me najviše nervira, ali mi je jasno, sve je to biznis i da ga ja vodim dopuštao bih takve stvari jer donose najveću zaradu.

Objektivno

pre 12 godina

Totalno nebulozna izjava,neprijatno sam iznenadjen ovakvom pričom Skotija Pipena! Ne znam da li ima nešto protiv Džordana,ali izjava mu je potpuno nerealna,baš zbog toga što se bavio košarkom.Vreme će pokazati (za 15godina) koliko ove Pipenove reči imaju smisla. . .

Meinheim

pre 12 godina

James je dobar igrac, ali... Egocentrican, prepotentan, glumac, zasticen... Ovo sto se njemu sudi (i ne sudi) nije se desavalo ni jednom igracu do sada u NBA. A njegova gluma i prepotencija je da ti se okrene stomak. Sto se tice MVP titule iako ga ne volim prethodne dvije sezone je zasluzio jer je onakav Cleveland vodio do vrhunskih skorova u regularnom dijelu sezone. Ove sezone isto je uradio Rose sa Bullsima pa budite realni i prihvatite da je zasluzio MVP nagradu. Iako je James neosporno bolji igrac od njega. LeBron James je projekt NBA lige, njemu se ne sviraju koraci, tehnicke greske (iako se najvise buni) i sve ostalo. Sta god da osvoji, uvijek ce to biti jer ima dva jednako dobra igraca kraj sebe (Wadea cijenim jos vise jer je osvojio naslov sam). A za par godina kada mu padne fizicka moc, nece biti ni sjena ovog igraca. Nece se moci transformisati u ono sto su mogli Jordan i Kobe, i toliko dugo igrati na visokom nivou. Zbog nacina na koji je odlucio pobjedjivati, nikada se nece moci stavljati u istu recenicu sa Kobeom i Jordanom. Da je ostao u Clevelandu (pa i doveo Bosha ili nekog drugog) vise bih ga cijenio. A sada za one koji jos uvijek ne znaju ko je Michael Jordan: To je jedini covjek koji je mogao u isto vrijeme osvajati naslove, biti najbolji strijelac lige, najbolji odbrambeni igrac lige, covjek koji je svaku utakmicu odlucio biti MICHAEL JORDAN! Jordan je Jordan, svi ostali su kosarkasi

stefan

pre 12 godina

sramotna izjava skotija pipena...ne zbog toga sto je rekao da MJ23 nije najbolji nego s kim ga je uporedio...mogao ga je uporediti sa medzikom i niko mu ne bi zamerio nista...robertsonom,birdom,raselom,cemberlenom,dzabarom...pa i sa samim sobom,na kraju krajeva...ovo samo pokazuje da covek nikad nije prezalio to sto je bio dzordanov savremenik i uvek druga violina u bulsima...za mene- dvejn vejd je bolji kosarkas od lebrona.

Aleksa

pre 12 godina

Lebron kad zavrsi karijeru ce imati bolju statistiku do Jordana to se sad vidi, a da li to znaci da je on bolji igrac? Pola stvari mu se ne sudi, zasticen je kao beli medved, tehnika nikakva ( u poredjenju sa npr MJ ili pak Kobijem )... I ne razumem zasto je Kobi najblizi Jordanu???? Oduvek sam smatrao da su Magic i Jordan 2 najbolja svih vremena cak sta vise Magic za nijansu bolji igrac. Iskreno Lebron ako nastavi ovako preci ce 6 MVP ja sigurno njegove brojke su fantasticne, ali nije to ta realnost, dosta sutira ispod kosa to mu podize procenat suta inace sa polu distance ne moze da prismrdi Jordanu pa ni jednom Rej Alenu, Kobiju cak i Dirku... Lebron je cista steroidna masina koja ima snage da napravi 20 ulaza po mecu i da da 25+ tekmu... Neko rece... I ja takodje smatram da je Wade bolji igrac od Lebrona jer je konkretniji u igri, njegova igra vodi necemu, ne forsira asistencije, skokove... Jordan je igrac koji je sve drzao u svojim rukama, sa 2 asistencije je dobijao meceve naravno davao je 40+, a svi znamo da to nije slucaj sa Lebronom. Toliko koliko je umesno porediti ova dva... A cini mi se da je Pipen ovo rekao jer se izgleda sprema kampanja Lebron or Jordan greatest ever... Gluposti, izgleda da Americkoj javnosti nije vise zanimljivo porediti Kobija sa njegovim visocanstvom... Pozdrav svima

Bojan

pre 12 godina

Tačno Skoti, MJ nije najbolji svih vremena, ali to nije ni LBJ, KB24 je još dalji.
Neko je pomenuo kako današnjih košarkaša ne bi bilo da se nisu ugledali na MJ-a, slično tako ne bi bilo ni MJ-a i njegovih saigrača da se nisu ugledali na one pre njih.
Bill Russell is the greatest ever! 11 titula za 13 sezone. Majkl Džordan i Kobi Brajant (ili Medžik Džonson) su zajedno uspeli da izvedu to u periodu od 20 godine. Skinite malo te matore utakmice i vidite kako čovek igra i na koji način pobeđuje protivnike.

Što se tiče LBJ-a, mislim da ima šanse da postan veći igrač od MJ-a i da je već u randu Kobija, s tim da je Kobi na zalasku karijere, a LBJ još bar ovoliko ima da igra. Ne volim ga ni najmanje, ali kako je uništio Boston u prethodnoj i Čikago u ovoj seriji, naročito odbrambeno, zaslužio je sve žive pohvale i na putu je da napiše značajno poglavlje u istoriji košarke

23

pre 12 godina

Ček malo jel to reče kompleksaš, koji je mislijo, da Bullsi bolje igraju brez AIR JORDAN-a? I šta smo imali, da vidimo, kad nije bilo njegovog veličnstva? Čim se vratijo odma tri titule za redom. A čuven potez napred i onda šut nazad sa izbačenim jezikom, da ne pričam. Koji bre Lebroni, Brayanti i slični. Vidi se, da večina komentatora nisu imali prilike, da prate kompaniju Air Jordan-a, Magic-a, Reggija, Eawing-a, Barkleya, Melone-a itn. Ko šta reče večina, kompleksi su neizlečivi, ali bukvalno u ovom primeru.

Lp.

Miki

pre 12 godina

Dzordan je bio dominantan, strah i trepet za protivnike a u tom prostoru dok su suparnicki igraci bili osamuceni i osakaceni psiholoski da nesto i pokusaju da urade, Pipen je koristio da postane poznat igrac.
Cim je otisao Dzordan, Pipen se izgubio jer suparnicki igraci vise nisu bili psiholoski blokirani i osakaceni pa su grizli.
Dzordan je najveci igrac ikada, narocito sto je sa svojim 195 cm bez patika bio dominantan i protiv igraca sa 215cm i 220 cm.

Pipen je bio kvalitetan igrac, jer je sa svojih 198 cm bez patika, mogao da igra na pozicijama 1-2-3-4.

Vlado

pre 12 godina

Dzejms je fizicki jaci nego Dzordan u svoje vreme, dok je Majkl bolji suter i mozda malo mudriji igrac! Sve u svemu nezahvalno je uporedjivati, realno je samo govoriti sa aspekta ukusa!

Kol

pre 12 godina

Ne znam sta Pipenu bi da izjavi ovako nesto ipak je igrao sa Majklom i zajedno su osvajali titule, ali sujeta je cudo! Za vecinu pravih ljubitelja kosarke Dzordan je bio i ostao najbolji igrac svih vremena, slazem se da danas Kobi najvise podseca na njega a sto se LeBrona tice taj covek zaista zna da igra ali najvise zahvaljujuci neverovatnim fizickim predispozicijama tj. zaleti se na kos i niko ne moze da ga zaustavi! Meni licno od danas aktivnih kosarakasa se najvise svidja kako igra Vejd, a Majkl ce uvek biti najbolji iz jednostavnog razloga kada poredite njegovu igru na vrhuncu karijere i igru bilo kog drugog igraca Dzordan ce uvek biti pobednik!!

floyd

pre 12 godina

Moze da se pojavi neki igrac koji daje 100 poena po utakmici, sutira bez promasaja, bude najdominantniji..... Ali niko ne moze da bude to sto je Jordan. Pogledajte samo, ako neko spomene kosarku - vama je u glavi Jordan. Ako vidite broj 23 to je on.... On je kosarka, on je prvi koji je to posao i tako ce ostati zauvek... Nikad niko nece moci da bude veci od njega.. Jednostavno u ovome je on Bog i to je to ( uz svo postovanje prema ostalim asovima), jednostano on je postigao nedostizno.

brkajlo

pre 12 godina

bravo Realisto. mooozda malo Dankan precenje ali opet i njegov doprinos timu je sjajan. ali za Magica apsolutno u pravu. divna vremena :)

Jack Burbon

pre 12 godina

Ja nisam u toku, ali od kada je kriterijum za kvalitet postala statistika?
Tuzno kako srozavate kosarku... Steta sto mnogi od vas nisu kosarkasku svest gradili gledajuci utakmice vec statistiku i zakucavanja sa neta. Mislim na mladje, mada sam i ja veoma mlad. Pa zato i misle da imaju privilegiju da rangiraju Medzika, Juinga, Drekslera jednog ispod drugog, NA OSNOVU CEGA !

A nikada necete znati da je magija u NBA dosla i otisla sa Drazenom Petrovicem. Sva kosarkaska carolija nestala je od njegove smrti, do odlaska Bodiroge u penziju....

MagicNo1

pre 12 godina

Ja se pitam da li su ovi sto kukaju na sudjenje za Lebrona ikad gledali MJ? Na njemu je postavljen standard da zvezde imaju drugaciji tretman, da kad ne ide sut posalju ih na liniju 4-5 puta, pa da vidis kako posle ubacuju, da je njegov udarac po ruci steal, a protivnikov na njemu faul. Isti tretman posle je dobijao Kobi, isti sada Lebron.
Najbolji svih vremena je Magic, svako ko je pratio basket to zna. Covek je od one grupe gradjana u kojoj je jedina zvezda prosla 35. godinu. Nasuprot njemu i Majkl i Lebron i Kobi mogli su da osvoje titule samo kad su im nakupili ozbiljne saigrace.

zoko

pre 12 godina

Pogledajte video i sve ce vam biti jasno:

http://www.youtube.com/watch?v=-6iibPJb-yo&feature=related

Sto bi neko rakao za LBJ :"THATS NOT A TRAVEL, its a journey"

Ninča Basketaš

pre 12 godina

Ajde da napravim i ja jednu mini tabelu
Najbolji igraci svih vremena :

1. Jordan
2. Magic
3. Chemberlein
4. Bird
5. Abdul Jabbar
6. O.Robertson
7. Dr.Erving
8. Shaqile
9. Kobe
10. Duncan

Poslednja trojica su i dalje aktivni igraci ali svojim zaslugama uspeli su da izbiju na zacelje TOP 10 velicanstvenih.

Sto se tice konstatacije Pipena ne znam kako moze reci za LeBrona da je bolji od Jordana kad je upravo on sam i dalje veci igrac od Dzejmsa. To je veliki paradoks. Upravo kako je neko rekao racuni se svode na kraju karijere. Licne statistike su bitne samo za kompjutere.

kanobio

pre 12 godina

Klasican kompleks, zato sto je upravo on igrao s Dzordanom i UVIJEK bio u drugom planu. Ali samo izaziva gadjenje ljubitelja sporta i ljudi uopste. Svi normalni ljudi znaju da je Dzordan najbolji ikada, a ako ga Le Bron ikad i dostigne, to tada treba reci.

Siniša

pre 12 godina

Nikad ne mogu razumijeti ljude koji se vode nekakvim statističkim podacima kad su pitanju debate oko najvećih sportaša (nebitno o kojem se sportu radi), meni su uvijek najbitniji bili trenuci gdje određeni igrač mora pokazat autoritet, status superzvijezde i genijalnog košarkaša, kad im je pritisak na leđima. Jordan je tu bio nedodirljiv, nikada ali nikada nije zakazao u ključnim utakmicama svoje karijere, njegovi "clutch" koševi su epski. Pokoravao je najlegendarniju dvoranu na svijetu Madison Square Garden kao nitko prije njega, stvorio je sam franšizu Chicago Bullsa koja je prije njega bila nebitna u NBA okvirima, pored njega su ljudi kao Luc Longley djelovali kao vrhunski igrači (uz dužno poštovanje Lucu), NBA liga je danas tvornica novca zahvaljujući njemu koji je vjerojatno najveća globalna sportska zvijezda svih vremena. Nikad James ili Bryant neće moć dostić impakt koji je Jordan imao na košarku, nikad se igrače neće uspoređivat sa Bryantom ili Jamesom tako kao šta se uspoređuje sa Jordanom. I samo jedna činjenica koja je meni ključna u vezi usporedbe Jamesa i Jordana. James je fizički tenk koji igra jednu monstruoznu košarku koja se temelji na nevjerojatnoj kordinaciji i brzini s obzirom na visinu i kilažu, dok je M.J. košarkaški "Puškin" kod njega nije bilo nikad grča ili nekog divljanja kod njega je to sve bilo kao rapsodija, toliko elegantno i lijepo da djeluje nestvarno. Kad bi bogovi htjeli igrat košarku rekli bi da žele igrat kao Jordan...

Brainstorming

pre 12 godina

Šta reći a ne zaplakati? I dan-danas kada mi neko pomene M.J. naježim se! Bio i ostaće sinonim košarke. Sve ostalo su samo kopije.

Dzoka

pre 12 godina

Извини Скоти, али већу глупост скоро нисам чуо. Изгледа да је Џорданова сенка много тамна и хладна.

mdj

pre 12 godina

Prva i osnovna razlika NBA kosharke nekad i sad je sudjenje! Kad se samo setim utakmica finala zapadne konferencije Lakers - Kings i te prave mushke kosharke, dodje mi da zaplachem shta sve sudije sviraju danas. U vreme dok je MJ igrao, odbrane su bile neuporedivo chvrsce, tako da je smeshno porediti porediti njihove napadachke sposobnosti, a drugo LJ mozda jeste super koristan igrach, ali MJ je za njega izmislio kosharku, nikada on nece igrati sa tim stilom, tom lakocom pokreta koju je MJ imao, pa on je bio umetnik, a ovaj je gomila mishica i siledzija nevidjeni, svaka njemu chast, ali i Kobi i MJ pa i Wade koji igra s njim su po meni neuporedivo bolji igrachi.

gledalac

pre 12 godina

Ima Lebron jos mnogo toga da uradi, sto na planu titula i licnih priznanja, sto na planu kompletiranja tehnickih aspekata kosarke, jer je jos uvek tvrd na sutu. Da bi dosao do broja dva i svrgnuo Kobija... A do Majkla...

g4

pre 12 godina

To su sve manekeni doping laboratorija, ne znam zasto Francuzi ili Afrikanci nisu dominantni u kosarci. I naravno, cinjenica da Dream Team ne podleze doping kontroli.

brufen od 400

pre 12 godina

ma to se pipen i majkl bre zezaju malo heheh...
majkl je stvarno neko ko je postavio norme u modernoj kosarci, mislim da je era "leteceg" bila prekretnica za uvodjenje onog tipa kosarke u kojoj misici preovladjuju. danas je bas takav slucan u vecini, nazalost... naravno, postoji dosta njih koji se oslanjaju na mozak iskljucivo jer je basket takav sport, za inteligentne... kobi brajant, kid, novicki, teodosic, dijamantidis, papalukas i ostali... ima ih gomila ali nabrojao sam najznacajnije danas, kako za nas tako i za ostatak sveta.

ali jedno je sigurno - majkl je u basketu kao maradonau fudbalu. nosilac svog vremena. glupo bi bilo kada bi jedan covek bio najbolji ikada. onda nema motiva da neko bude drugi najbolji ikada... da ga prestigne :/
sport napreduje. zbog toga se i zove sport!

evan

pre 12 godina

Dzejms je fizicki jaci nego Dzordan u svoje vreme, dok je Majkl bolji suter i mozda malo mudriji igrac! Sve u svemu nezahvalno je uporedjivati, realno je samo govoriti sa aspekta ukusa!
(Vlado, 28. maj 2011 13:51)

Kakve veze ima to što je LBJ jači, kada Džordan nikada nije igrao na snagu nego na brzinu i tehniku? A dodaj na to koliko LEbronu ignorišu faulove i u odbrani i u napadu i koliko mu puštaju korake usred kontra napada...

Ivance

pre 12 godina

Eh LeBron James je odlican igrac nema sta..al ga ne volim i nece osvojiti titulu ove godine jer ce ih novicki zajedno sa terijem i stojakovicem razvaliti!! Dzordan je bolji jer igrao covek za dusu i sport i sve i tacno se vidi ta razlika.To je kao da poredis mesija sa maradonom.. Svaki igrac za sebe do duse..mesi kad bi osvojio SP bio bi bolji svakako :p

sestric

pre 12 godina

Evo mera za Dzordana i Dzejmsa,Dzordana su na dvadesetak poena po mecu kada je imao 37.1 prosek zaustavjali bed bojsi iz detroita,Dzejms je bio tu negde po godinama kada je stigao do finala njega je Brus Bowen stavio u dzep na isod deset poena po tekmi ujedno je san antonio pocistio klivlend!Ocu da se pojavi opet neki defender kao sto je bio bowen ili neki novi bed bojsi! Mislim da je Jordan po ovome mnogo bolji,jer njega su zaustavili tri igraca a dzejmsa 1!

Gledaj, gledaj...

pre 12 godina

@Milos
a koliko bi taj isti Skoti imao titula i plejof utakmica da nije bio te srece da igra sa MJ-em? Cisto sumnjam da bi odsustvo Skotija mnogo unazadilo Majklovu karijeru. I jos nesto...ako sam dobro razumeo napisao si da je u jednoj godini Pipen uzeo dve olimpijske titule i dve NBA titule????

Lebron, dusa prodana

pre 12 godina

Dovoljno je ovo videti i shvatiti koliko je prepotentan i uobrazen http://www.youtube.com/watch?v=cdtejCR413c jedan je MJ..

NNN

pre 12 godina

Pipen je ionako rekao da je LBJ POTENCIJALNO najbolji ikada.
A Pipen je svakako jedan od najboljih saigrača ikada.
Džordan je najbolji, a LeBronu fali još jedno 7 (sedam) MVP titula u finalima da ga stigne :)

GrobaR

pre 12 godina

Lebron jeste najkompletniji igrac ikada, stoji da se kosarka ne sastoji samo od davanja poena, ali kojom lakocom je to Dzordan radio je nesto neverovatno. Ipak mislim da je kosarka timski sport i da oko ovog pitanja ko je najbolji dosta odlucuju tim i saigraci u datom trenutku, takodje i sudije imaju dosta veliku ulogu. Pored Lebrona naveo bih i Dvajta Hauarda iz Orlanda njegov doprinos ekipi se takodje ne moze meriti poenima. Sa njim u timu reket vam je uvek zasticen, protivnicki igraci se redje odlucuju na ulaze a i kada sutiraju moraju da bacaju kojekakve flotere, momak igra po 40 min svaku utakmicu, kupi defanzivne skokove i dominantan je i u ofanzivnim skokovima. Nad njim se pravi najveci broj licnih gresaka, daje dosta lakih koseva itd. Mislim da se ovaj momak ne ceni toliko koliko on u stvari predstavlja kosarkasku snagu na terenu.

Cas istorije!

pre 12 godina

Porediti Dzejmsa ili Brajanta sa Dzordanom je najblaze receno neukusno... Svako ko je gledao Dzordana zna o cemu pricam. Dzordan je pod brojem jedan statisticki nedodirljiv (pogledajte Dzordanove proseke poena, pa onda pogledajte doticni dvojac). Pod brojem dva, Dzordanova igra je bila 10 puta spektakularnija od Dzejmsove i Brajantove. Pod brojem tri, Dzordan nije morao da igra uz O Nila ili Gasola, niti da prelazi u ekipu koja ima jos dve mega zvezde, da bi osvojio titulu. Dzordan je bio taj koji je donosio titule. Pod brojem cetiri, NBA je bio jaci u Dzordanovo vreme... I tako dalje i tako dalje... Mogu ovako da nastavim da pisem do sutra. Ni jedan aktivni igrac u NBA nije ni blizu Dzordana, ali ni blizu!!!!!

sasko

pre 12 godina

(Miki, 28. maj 2011 14:47)
Ti sto se secas...Seti se da je Malone imao u prvoj utakmici dva bacanja 5 sek. pre kraja i oba promasio (da ne pricam o pauzi izmedju bacanja), nakon cega je Mj sa zvukom sirene pogodio za pobedu. Seti se da je MJ odigrao "flu game" i dao 38 poena...Bolji su bili za klasu, dobili su 70 utakmica u reg. delu, jel i to bilo navlacenje? I jos je Malone te godine proglasen za MVP. Jel i to bilo navlacenje za MJ-a?

susjed

pre 12 godina

da se i ja uključim, jordan je bolji od svih ali istine radi; 1993 chicago osvaja naslov a jordan ide igrat baseball. u sezoni 93-94 bez jordan chicago igra polufinale istoka i gubi u 7 utakmica od finalista knicksa(u 5.utakmici u new yorku su pokradeni na kraju 3slobodna za pobjedu knicksa), želim reći da jordanije igrao s indijancima a i trener je bio najveći ikad, di su cavaliersi bez lebrona-ne bi osvaojili nlb, lebron je maksimalan seljak(onaj show kad je prelazio umiami) kao ivećina ove generacije(anthony,wade...) ali je opak igrač

Brko

pre 12 godina

Da dam skroman doprinos diskusiji. Ako je relevantan podatak da sam ja, koga kosarka, posebno NBA, ne zanima skoro uopste, gledao i pratio to takmicenje jedino dok su igrali Magic i Jordan, onda je iz mog ugla jasno da sam opredeljen ne samo za ove heroje, vec za uopste stil koji se tada gajio, naspram ovog sada, sto pogledam povremeno na kratko, cisto da vidim da nista ne propustam. Izvinjavam se svim ljubiteljima kosarke i NBA, nije mi bila namera da omalovazavam igru, sve je stvar ukusa, samo sam morao da se pridruzim ljudima koji se zgrazavaju nad izjavom koja je ravna izjavi da je zemlja ravna ploca.

Влада

pre 12 godina

За генијалце што пишу да Џејмс игра много бољу одбрану : Џордан је девет пута био у првом дефанзивном тиму лиге,и једном најбољи одбрамбени играч лиге...паметном доста.

Luka

pre 12 godina

Nikad LBJ nece moci da pridje Dzordanu samo zbog jednog razloga, u Dzordanovo vreme kosarka se igrala inteligencijom a danas se igra na snagu i guranje i tu je Lebron najbolji ali Dzordanovi pokreti, predvidjanje sta ce protivnik da uradi, posedovanje slike napada i akcije pre nego sto krene u istu je nesto sto malo kosarkasa danas ima, zato je MJ nenadmasan i zauvek ce biti najbolji.

che

pre 12 godina

Mislim da je MJ jedan od najvecih i najboljih sportista koji je ikada setao ovom planetom! On je bio igra! Kad pomislite na kosarku, prva asocijacija je - MICHAEL JORDAN! :D
Za koga vecina kaze da je najbolji svih vremena (misleci prvenstveno na sve ljude koji su igrali kosarku ili znacili nesto u kosarkaskom svetu) taj ce i biti najbolji ikad! A mislim da je to, po vecini, svakako Njegovo Letece Visocanstvo! Toliko.

milos ncz

pre 12 godina

Ok Skoti, mozda si u pravu za LJ. Mozda ce on BITI bolji i trofejniji od leteceg Majkla ali za SADA je MJ najbolji ikada. Jedan je MJ!!!

Marko

pre 12 godina

Originalna izjava je: Michael Jordan is probably the greatest scorer to ever play the game. I may go so far as saying LeBron James may be the greatest player to ever play the game." Ko zna, mozda bude u pravo. Ali, ne verujem! Jedan je MJ!

maksimum018

pre 12 godina

Mislim da je Pipenu dosadilo da bude večito drugi u timu pa malo pecka, a i nemoguće je porediti ovu dvojicu kad su se pravila promenila i favorizuju napadače, defanzivne 3 sekunde!!! ajde molim vas koje je to glupo pravilo, pa kad je MJ igrao, centri NY-a i Detroit-a su kampovali u reketu a on je opet išao preko njih i postizao 40-50 poena i imao zakucavanja i ko zna kakve ludorije. I ovakvi koraci su MJ-u svirani, a LJ može slobodno u rukometašku reprezentaciju tamo mu je mesto.
I samo još nešto, Chicago sa MJ je jedini tim koji je ikada osvajao titulu bez 4. ili 5. koja postiže 20+ poena i ima 10+ skokova po meču, to više niko nikada neće moći a uz to je bio i najbolji defanzvni igrač pa vi vidite o kome mi pričamo.

Elmer

pre 12 godina

To je kao kad porede Federera i Nadala ili kad je Kanavaro dobio zlatnu loptu ispred Zidana. Uz svo postovanje ovi ljudi su digli svoje sportove na neki novi nivo i lakoca sa kojom su igrali se granici sa umetnoscu, sportski Mozarti:-)

ivankv

pre 12 godina

posto ima i onih koji kazu da veliki MJ i nije bio neki odbrambeni igrac,evo vam ovo pa pogledajte(protivnik nije bilo ko vec veliki Boston)
Michael Jordan-almost QUADRUPLE DOUBLE (42 pts/9 rbs/11 asts/9 stls) vs Celtics 1989

џевад галижари

pre 12 godina

Ако већ Пипен каже да МЏ није најбољи, бар нек каже ко је. Карим, Вилт, Лери, Или Меџик. Сасвим ок. Па и Коби, али за Леброна могу само клинци да се ложе, који нису гледали остале. Поредити меџика и џордана са џејмсом је као поредити дрвосјечу и балерину. Цијепа дрвосјеча, али од њега не стаје дах

Delija CG

pre 12 godina

VAs naslov:
Pipen: “Majkl nije najbolji ikada”

Pipenova izjava:
smatram da Lebron Džejms može da bude najbolji igrač koji je ikada igrao ovu igru”

Rekao je da moze da bude bolji od Dzordana, nije rekao da je bolji. Novinari b92, ne stavljate covjeku usta ono sto nije rekao.

Kocho

pre 12 godina

Ima nos ko ključ od ludnice... Verovatno je isfrustrian zato što je bio ceo život u senci MJ-a, a u sezonama kada se leteći povukao nije osvojio ništa.

rkoma

pre 12 godina

Iako je samo rekao da ce LeBron mozda biti najbolji jednog dana, ni to nije blizu istine... Jordan nije bio najbolji tehnicar u ligi, nije bio najbolji suter, asistent, pa ni defanzivac... Bio je u svemu dobar, retko je gresio a ono sto ce ga uvek deliti od svih ostalih igraca je pobednicki mentalitet... Da li zna neko koliko je taj covek puta pogodio na kraju tekme za pobedu ili produzetak?