Tenis 48

Petak, 27.05.2011.

13:07

Sjajni Federer prejak za Janka

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Rolan Garosu u trećem kolu.

Sjajni Federer prejak za Janka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Genta

pre 12 godina

@ Realnn
Rođi je rođiš 8. avgusta(proverio),tako da pre ima 30 nego 29 godina!
Kao što sam već napisao,ne igra on tenis da bi bio treći,a ne vidim šta bi mogao protiv ove dvojice.
Svakako zeleni palac od mene!

Genta

pre 12 godina

Niko osim Nola ne može da dobije Rodžera sa stavom "baš me briga kako on igra,bitno je da sam ja fit"(šta god to značilo).Ne igra on tenis da bi bio treći i ako uskoro ne počne da dobija Nola i Nadala,posvetiće se bliznakinjama,čemu se iskreno nadam.
@ vlajzi voli partizan
Što jutros nisi popio lekić,vidiš da ne ide ovako!!!

Ena NS

pre 12 godina

Meni je upao u oči momenat kada je Federer aplaudirao za jedan Jankov potez pred kraj meča, kad je sve bilo gotovo. Stvarno nikad nisam videla da je Roger to uradio bilo kom igraču do sada, a gledala sam mnogo njegovih mečeva. Prva asocijacija mi je bila da je pomislio, evo pobeđujem te, mogu malo i da te pohvalim :). Nemam nameru da ga vređam, potpuno respektujem sve što je postigao i ko je i šta postao u svetskom tenisu. Ovo bi bila čisto anegdotica :)))

anu

pre 12 godina

Znaci prenos na rts-u je potpuni fijasko...nit se zna kada ko igra, niti pise u uglu ekrana ako je nesto odlozeno niti bilo sta...sto bre vi sa b92 niste to otkupili da prenosite, ovako se samo nerviram...

Mirko

pre 12 godina

Tačan naslov.
Mislim da su Janka uljuljkali slabi protivnici u prva dva kola i da takodje, nije pokazao ni strast za pobedom kakvu je imao ranije kad su jaki protivnici u pitanju, a pre svega Federer.

Glupo je pričati o propasti Federera, on će još dugo da igra u prvih deset, jer njegova igra ne zahteva previše fizičke snage. On je teniser koji se slabo umara, pošto su njegovi pokreti minimalni a rezultat maximalan - u odnosu na uloženu snagu.
Naravno, to neće biti dovoljno za Djokovića, Nadala, a možda i za Mareja ili DelPotra u budućnosti, ali će za ostale biti još uvek nedostižno, posebno ako ima dobar dan.
Kao što vidite poslednjih pola godine, i godinu dana, Federer i dalje ulazi gotovo u svako polufinale na svakom turniru u kome je učestvovao, ali za finale i pobedu ne može od Djokovića i Nadala.
To je realnost, i biće sigurno još dosta vremena tako.

Da bi Janko napredovao, mora da usavrši sebe makar na nivo ovakvog Federera, a to će biti će biti teško, jer on ne pokazuje studioznost u svom napredovanju, i svom usavršavanju, sve kod njega sve onako ide stihijski. Za razliku od Troickog, koji - pretpostavljam, puno više trenira i kome se s vremena na vreme vidi napredak, pre svega u mentalnom smislu, u sigurnosti i u ujednačenosti igre, i naravno za razliku od Djokovića o kome je već sve rečeno, ali koji svoj napredak usavršava precizno kao skalpelom, ili kao slagalicu, dodajući jedan po jedan deo koji nedostaje i koji je sada vrlo blizu da je sasvim upotpuni..
E, Janku treba takva studioznost u vlastitom usavršavanju.
On nema puno vremena za čekanje da to uradi, pošto je Federer sa 26 godina, bio na svom vrhuncu, a sada u 29 pao je na treće mesto na ATP.
Požuri Janko, da ne počneš da padaš kao i Federer, samo što je Federer bolji od tebe i sporo će da pada.. To je zakonitost, ili napreduješ ili stagniraš i padaš, ili padaš sasvim.

Iva

pre 12 godina

Federer fantastičan, kao i uvek u zadnjih nekoliko godina. I to nikog ne čudi. Ali danas je tužno bilo gledati ovog mladog, istetoviranog tenisera Janka Tipsarevića. G. Tipsarević je igrao bezidejno, tromo i kukavički.
I krajnje deprimirajuće...
Nadam se da neće sebe da kazni novom tetovažom...

MARKONI

pre 12 godina

Nije sramota izgubiti od Federera, cestitke Janku i neka u buducnosti proba da popravi svoj rejting na ATP listi i na taj nacin izbegne ovako jake protivnike u pocetnim fazama takmicenja. A ionako ce Federera da sredi Nole u polufinalu....

mm

pre 12 godina

Janko je danas istina bio dosta nepokretan ali to je više posledica Federerve dobre igre negoli Jankovog manjka želje, mada mi se čini da se pomalo plaši jakog trčanja jer noga je definitino još rovita.
Mnogo bitnije, ovo je prvi put od početka sezone da vidimo besprekornog Federera. To je ukočilo Janka, ništa drugo. Možda je Janku već na startu bio minus što je iz Srbije jer je više nego očigledno da je Federer baš kao i Nadal više nego pogođen Noletoom igrom i žešće naložen da on bude taj koji će mu uzeti skalp i to ne bilo gde nego na grand slamu. Nadam se da će sve to ipak biti ludom radovanje.

mirko

pre 12 godina

Roger igra neuobičajeno dobro na šljaci,nekako opušteno,prvi servis mu je strašno dobar.. mada mi se čini da ga ponekad izda forhend jer lopticu udari tako da ide po sredini mreže..ali sve u svemu može biti potajni favorit..njemu je važno što uživa da igra i nije pod nekim pritiskom...Janko stvarno nije imao šanse..

Dejan Milosavljevic

pre 12 godina

Ok izgubio je i to lagano. Nista strasno. Trenutno Jankov protivnik nije Rodzer. Janko mora da udje u top 20. Kada to ostvari odigrace nekoliko turnira kao nosilac u nizu, sto ce mu doneti lakse protivnike u pocetku tih turnira. Njih ce prolaziti bez vecih prolema i zaraditi jos poena koji su potrbeni za proboj u top 15. Uz put ca sticati neophodno samopuzdanje. Evo kako to izgleda u narednom periodu. Igra KVINS na kome nije nosilac ali je to manje bitno jer je to veci turnir i to na travi (koja mu inace najvise odgovara), tako da se moze ocekivati da prodje 2 do 3 kola ako ne i vise. Sto dalje ode to bolje jer je to zadnji turnir ciji se bodovi racunaju za WIMLDONSKI zreb. I bez tih bodova on ce sigurno biti nosilac na Wimb-u, i to po prvi put u karijeri. Tu je njegova prava sansa za proboj u top 20, i tada treba da kida lakse protivnike u prvim kolima (a bogami i da zapne u kasnijim rundama protiv ozbiljnijih) a ne sada da se lomi sa Rogerom rizikujuci neku povredu koja bi ga omela u ovom postupku koji sam vam opisao. Potpuno mi je jasno sta radi covek i zasto danas nismo gledali pravog Janka. Wimbldon je prava sansa i to treba sacekati u njegovom slucaju. JANKO, drago mi je da si konacno usao u zonu pravilnog rezonovanja, a Roger neka saceka US Open pa tad kom opanci tom i obojci. Samo napred.

backy

pre 12 godina

Mislim da Janko moze da bude relativno zadovoljan prikazanim na turniru, naleteo je na jaceg i boljeg, pa spasa nije bilo. Na kraju krajeva, prosle godine je nagrada bila 42.000 za prolazak u trece kolo. Pa neka ih lepo potrosi.

Realnn

pre 12 godina

Mozete sad stavljati milion "ne preporucujem" ali cinjenica je da je Federer najbolji teniser ikada!Njegovi poeni su pre par godina izgledali magicno,ne stvarno.IZvlacenje na forhand brzinom svetlosti,brilijantni voleji,prosto kao ga zadovoljstvo gledati.NORMALNO je da sada pruza losije partije,(govorim o mecevima protiv boljih igraca),jer covek ima 29 godina,a i dalje je u prvih troje na listi!Poredjenja radi,Hewitt koji je takodje 29-godisnjak,sada je totalno pao i nikada se vise nece vratiti na vrh.Svim srcem navijam za Novaka i zelim mu da osvoji RG,i mislim da je ovo sto rdi fantasticno,ali nazalost,danasnji tenis je toliko brutalan,da bi Novak morao jos dugo da igra na ovakvom nivou,da bi postao najbolji ikada,a nadam se da ce ka tom cilju i krenuti,posle verovatno osvojenog Roland Garrosa :)

SRBIN

pre 12 godina

Ljudi Federer je odigrao najbolji mec ove godine na sljaci Janko nije bio inspiraisan za ovaj mec i ovo je odican rezutlat 3.kolo RG sto znaci da ce Janko vec posle Vimbldona uskociti u prvih 25 20...To je sjajno Janko konacno shavatio da se tenis igra i glavom!!!BRAVO MAJSTORE

jovana

pre 12 godina

Taman pomislim krenulo Janko je u formi igra super kad ono...
Toliko je lose igrao da bi ga danas pobedio i poslednji na ATP listi. Doduse Federer je danas bio sjajan, ali nije tesko biti sjajan pored bledje od blede senke Janka.

Psiha je u pitanju

pre 12 godina

"Morak kao Novak da ulazim u svaki mec sa rasmisljanjem da mogu da dobijem bez obzira ko je protivnik" rece Janko a onda izadje na teren i izgubi prvi set za 19 minuta,verovatno cu da dobijem zilion ne preporucujem ali Jankova karijera da traje 50 godina on nikad nece uraditi nesto znacajnije on na svaki par godina bljesne i pobedi nekog top igraca ali to je sve od njega jednostavno nije sposoban za nesto vise

32:3

pre 12 godina

Janko je ovim samo potvrdio pravicno rasporedjenu ATP listu. On je dokazao da je medju 32 i od njega ne treba vise ocekivati. Svaki drugi pomak medju 16 bi bilo cudo nevidjeno. Nije lose za malu drzavu. Jedan medju 32, jedan medju 16 i jedan medju 1.

Vlada Calgary

pre 12 godina

Tanasiju:

Ako pola (50%) servisa ne vratis, a drugih pola vratis na servisnu liniju samo je pitanje koliko ces svojih servisa izgubiti i kojim rezultatom ces izgubiti mec.

Ovim ne zelim da potcenjujem igru Federera, koji je ovo elegantno dobio za samo 90 min.

Koliko ce te "leprsavosti" i lepote u igri biti kad bude igrao protiv dobrih riternera (Ferrer, Djokovic, Murray ili Nadal), protiv kojih ce morati da se igra vise od 6 udarca po poenu, ostaje da se vidi.

Da li ce u tome uspeti? Sumnjam, no vreme ce pokazati.

SPIDER

pre 12 godina

Federer nije treci igrac sveta vec najbolji koji je ikad igrao tenis. I stvarno nema smisla napisati da je poraz Janka sramota ili razocaranje. Izgubiti od najboljeg ne moze nikako biti razocarenje.

Čiji je Đoković?

pre 12 godina

Znam da ovo skrivate, ali valjda će danas proći: Đoković je rekao da navija za FK CZ, a tenis je igrao samo u TK Partizan. Navijač CZ u fudbalu, teniser Partizana. Zašto je igrao za Partizan? Zato, ostavite se tog dečjeg - Novak je zvezdaš. Jednom španskom listu izjavio je da navija za KK Partizan. I to je moguće. F, K i T tri su različita sporta. Jelena navija za CZ, a čln je TK "Gemax". Ko bim se tu snašao. I ja navijam za CZ, a bio sam fudbalski as Barselone i dao dva gola timu za koji navijam. Tako je i Novak u dresu Partizana sređivao CZ i doneo nekoliko titula Partizanu. Vi ste mu to oprostili? Još nije video teniske terene TKCZ. Proverite, rekao sam vam istinu. O da, za koga navija Vidić?

Ivan M

pre 12 godina

Federer je zaista igrao odlicno - bacio sam 5 funti na Janka na kladionici... Super je servirao, forhend mu je bio besprekoran i kretao se kao macka. Jedino mu je bekhend bio sumnjiv na trenutke, ali Tipsa to nije znao da iskoristi. Cestitke Janku za prolaz u trece kolo i samo napred u dublovima!

S.Goran

pre 12 godina

Rodzer je mnogo ozbiljnije shvatio Janka,nego li Janjo njega,a onda nije ni cudo vidjena predstava,janko kao da je ocekivao da moze bez igre daga dobije.

Boki

pre 12 godina

@ vlajzi voli partizan
Ako zaista mislis da Novak moze da razocara ikog normalnog,posle svega sto je ucinio,onda u tvojoj glavi postoji nedovoljna kolicina pameti...

johnny b good

pre 12 godina

smešno je porediti novaka i janka i pisati kako je ovaj drugi jednako talentovan...
janko je limitiran igrač u svakom pogledu, igra mu je jednodimenzionalna i nekreativna.. za novaka samo nebo je granica, on se još uvek razvija...

razdibudzilizovani

pre 12 godina

Nije ovaj Federer jos za bacanje :)
Svi pricaju o Novaku i Rafi a Fedex samo cuti i radi.
Ne bi valjalo da Novak u eventualnom polufinalu protiv Federera udje opustenije nego ranijih godina.

Djoksa Fan

pre 12 godina

Umeš ti da budeš realan i vidi se da poznaješ tenis. Zato, nemoj više da se baviš perifernim stvarima i ne sledi - neka bude što biti ne može. Takav "optimizam" ne pomaže nikome. A one koji su Tipsu videli kao pobednika, zaobilazim.

Branioslav Pavlovic

pre 12 godina

Federer zaista jeste veliko ime u svetu tenisa i veliki igrac, ali netreba zaboraviti da je Janko bio najtalentovaniji junior na planeti....medjutim on nije ispunio ocekivanja i napravio nesto bitno u seniorskoj konkurenciji, mozda su razlog povrede ali to nije opravdanje. Zao mi je sto je tako ali to su cinjenice.

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Danas se baš obruko Janko.Ceo meč stoji 2-4 metra iza osnovne linije i da igraju na deset dobijenih setova bilo bi 10-0 za Federera.Igra tačno tako ko što Federer najviše voli.

Wllaxy

pre 12 godina

Janko ima velikih sansi sutra, u dobroj je formi, a prvenstveno zbog srpskog INATA :)
(BladE, 26. maj 2011 20:56)

Sedi, jedan! Ides na polaganje!

Djoksa

pre 12 godina

Sasvim je u redu kada navijaci izrazavaju ponekad i nerealan optimizam u vezi njihovih favorita ali je nedopustivo za nekog ko komentarise na TV-u meceve da siri nerealan optimizam. Ja navijam za Janka iz sveg srca ali mora se izraziti POSTOVANJE za takvu tenisku velicinu kakva je Rodzer Federer. Pricati o tome kako Janko ima najvece sanse upravo na sljaci protiv Rodzera moze samo neko ko ne poznaje tenis ali uopste. Federer ima TRI finala RG i osvojenu titulu na ovom turniru. Samo zahvaljujuci tome sto se rodio neko kao Nadal ga je sprecila da nema vise titula na ovom turniru. Dok se Tipsa najslabije snalazi na sljaci. Njegova najjaca podloga je.., TRAVA! Najdalje na nekom GS-mu je stigao na Vimbldonu (4kolo) a prosle godine je igrao finale jednog turnira na travi (izgubio od Stahovskog). Pricati da je Rodzer na zalasku karijere vredi samo kad pricamo o njegovim mecevima sa Novakom i Rafom, za sve ostale on je i dalje previsoka prepreka.
Napred Tipso! Sta god da uradis, neces se obrukati! A ako pobedis... :D

Djoksa

pre 12 godina

Ovo je zaista razocaravajuce. Ne mogu da se otmem utisku da je Janko dodao svom karakteru jos jedan los element, a to je kukavicluk.
koliko i da navijam za njega, moram da priznam da je on ustvari gubitnik i da mu fali pobednicki mentalitet. To je i razlog sto u karijeri nije postigao nista znacajnije, a prema talentu, koji je ravan Novakovom, mogao je biti rame uz rame sa njim. Plasim se da ce s obzirom na njegovu mentalnu (ne)stabilnost, ovaj turnir biti pocetak njegovog definitivnog pada.

Tanasije

pre 12 godina

Uf, kakvo razbijanje! Tipsarevic izgleda smesno u odnosu na Federera. Kao sparing partner. Ako Fed ovako nastavi, cini se da ce i Novak biti nejak da ga zaustavi ka njegovoj 17 Grand slam tituli. Bas bih voleo finale Rafa-Fed, pa neka tu odluce ko je najboli teniser svih vremena.

Smilica

pre 12 godina

Mozda zvuci prehrabro, ali videcete da ce Janko preokrenuti.
On je nas biser i moze do pobede. Uz to je i nas najlepsi teniser i milina ga je gledati.
Zelim da gledam polufinale Janko-Novak, pa ko je boli neka pobedi.
Velike cestiteke i nasoj Jeci, koja je uz Janka i Novaka pravi biser naseg tenisa.
Veliki pozdrav redakciji B92, kao i svim pravim ljubiteljima tenisa i sporta!

vlajzi voli partizan

pre 12 godina

Pocinje ciscenje nasih igraca. Janko ispada, a videcete da ce i Novak krahirati protiv Del potra. Bice to jos jedno veliko razocaranje za Zvezdase, posle jucerasnjeg poraza Olimpijakosa od Zeljka, sada i poraz zvezdasa Novaka.

Djoksa

pre 12 godina

Sasvim je u redu kada navijaci izrazavaju ponekad i nerealan optimizam u vezi njihovih favorita ali je nedopustivo za nekog ko komentarise na TV-u meceve da siri nerealan optimizam. Ja navijam za Janka iz sveg srca ali mora se izraziti POSTOVANJE za takvu tenisku velicinu kakva je Rodzer Federer. Pricati o tome kako Janko ima najvece sanse upravo na sljaci protiv Rodzera moze samo neko ko ne poznaje tenis ali uopste. Federer ima TRI finala RG i osvojenu titulu na ovom turniru. Samo zahvaljujuci tome sto se rodio neko kao Nadal ga je sprecila da nema vise titula na ovom turniru. Dok se Tipsa najslabije snalazi na sljaci. Njegova najjaca podloga je.., TRAVA! Najdalje na nekom GS-mu je stigao na Vimbldonu (4kolo) a prosle godine je igrao finale jednog turnira na travi (izgubio od Stahovskog). Pricati da je Rodzer na zalasku karijere vredi samo kad pricamo o njegovim mecevima sa Novakom i Rafom, za sve ostale on je i dalje previsoka prepreka.
Napred Tipso! Sta god da uradis, neces se obrukati! A ako pobedis... :D

Boki

pre 12 godina

@ vlajzi voli partizan
Ako zaista mislis da Novak moze da razocara ikog normalnog,posle svega sto je ucinio,onda u tvojoj glavi postoji nedovoljna kolicina pameti...

SPIDER

pre 12 godina

Federer nije treci igrac sveta vec najbolji koji je ikad igrao tenis. I stvarno nema smisla napisati da je poraz Janka sramota ili razocaranje. Izgubiti od najboljeg ne moze nikako biti razocarenje.

Branioslav Pavlovic

pre 12 godina

Federer zaista jeste veliko ime u svetu tenisa i veliki igrac, ali netreba zaboraviti da je Janko bio najtalentovaniji junior na planeti....medjutim on nije ispunio ocekivanja i napravio nesto bitno u seniorskoj konkurenciji, mozda su razlog povrede ali to nije opravdanje. Zao mi je sto je tako ali to su cinjenice.

razdibudzilizovani

pre 12 godina

Nije ovaj Federer jos za bacanje :)
Svi pricaju o Novaku i Rafi a Fedex samo cuti i radi.
Ne bi valjalo da Novak u eventualnom polufinalu protiv Federera udje opustenije nego ranijih godina.

S.Goran

pre 12 godina

Rodzer je mnogo ozbiljnije shvatio Janka,nego li Janjo njega,a onda nije ni cudo vidjena predstava,janko kao da je ocekivao da moze bez igre daga dobije.

Tanasije

pre 12 godina

Uf, kakvo razbijanje! Tipsarevic izgleda smesno u odnosu na Federera. Kao sparing partner. Ako Fed ovako nastavi, cini se da ce i Novak biti nejak da ga zaustavi ka njegovoj 17 Grand slam tituli. Bas bih voleo finale Rafa-Fed, pa neka tu odluce ko je najboli teniser svih vremena.

Djoksa

pre 12 godina

Ovo je zaista razocaravajuce. Ne mogu da se otmem utisku da je Janko dodao svom karakteru jos jedan los element, a to je kukavicluk.
koliko i da navijam za njega, moram da priznam da je on ustvari gubitnik i da mu fali pobednicki mentalitet. To je i razlog sto u karijeri nije postigao nista znacajnije, a prema talentu, koji je ravan Novakovom, mogao je biti rame uz rame sa njim. Plasim se da ce s obzirom na njegovu mentalnu (ne)stabilnost, ovaj turnir biti pocetak njegovog definitivnog pada.

Psiha je u pitanju

pre 12 godina

"Morak kao Novak da ulazim u svaki mec sa rasmisljanjem da mogu da dobijem bez obzira ko je protivnik" rece Janko a onda izadje na teren i izgubi prvi set za 19 minuta,verovatno cu da dobijem zilion ne preporucujem ali Jankova karijera da traje 50 godina on nikad nece uraditi nesto znacajnije on na svaki par godina bljesne i pobedi nekog top igraca ali to je sve od njega jednostavno nije sposoban za nesto vise

32:3

pre 12 godina

Janko je ovim samo potvrdio pravicno rasporedjenu ATP listu. On je dokazao da je medju 32 i od njega ne treba vise ocekivati. Svaki drugi pomak medju 16 bi bilo cudo nevidjeno. Nije lose za malu drzavu. Jedan medju 32, jedan medju 16 i jedan medju 1.

Wllaxy

pre 12 godina

Janko ima velikih sansi sutra, u dobroj je formi, a prvenstveno zbog srpskog INATA :)
(BladE, 26. maj 2011 20:56)

Sedi, jedan! Ides na polaganje!

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Danas se baš obruko Janko.Ceo meč stoji 2-4 metra iza osnovne linije i da igraju na deset dobijenih setova bilo bi 10-0 za Federera.Igra tačno tako ko što Federer najviše voli.

Realnn

pre 12 godina

Mozete sad stavljati milion "ne preporucujem" ali cinjenica je da je Federer najbolji teniser ikada!Njegovi poeni su pre par godina izgledali magicno,ne stvarno.IZvlacenje na forhand brzinom svetlosti,brilijantni voleji,prosto kao ga zadovoljstvo gledati.NORMALNO je da sada pruza losije partije,(govorim o mecevima protiv boljih igraca),jer covek ima 29 godina,a i dalje je u prvih troje na listi!Poredjenja radi,Hewitt koji je takodje 29-godisnjak,sada je totalno pao i nikada se vise nece vratiti na vrh.Svim srcem navijam za Novaka i zelim mu da osvoji RG,i mislim da je ovo sto rdi fantasticno,ali nazalost,danasnji tenis je toliko brutalan,da bi Novak morao jos dugo da igra na ovakvom nivou,da bi postao najbolji ikada,a nadam se da ce ka tom cilju i krenuti,posle verovatno osvojenog Roland Garrosa :)

SRBIN

pre 12 godina

Ljudi Federer je odigrao najbolji mec ove godine na sljaci Janko nije bio inspiraisan za ovaj mec i ovo je odican rezutlat 3.kolo RG sto znaci da ce Janko vec posle Vimbldona uskociti u prvih 25 20...To je sjajno Janko konacno shavatio da se tenis igra i glavom!!!BRAVO MAJSTORE

Vlada Calgary

pre 12 godina

Tanasiju:

Ako pola (50%) servisa ne vratis, a drugih pola vratis na servisnu liniju samo je pitanje koliko ces svojih servisa izgubiti i kojim rezultatom ces izgubiti mec.

Ovim ne zelim da potcenjujem igru Federera, koji je ovo elegantno dobio za samo 90 min.

Koliko ce te "leprsavosti" i lepote u igri biti kad bude igrao protiv dobrih riternera (Ferrer, Djokovic, Murray ili Nadal), protiv kojih ce morati da se igra vise od 6 udarca po poenu, ostaje da se vidi.

Da li ce u tome uspeti? Sumnjam, no vreme ce pokazati.

Djoksa Fan

pre 12 godina

Umeš ti da budeš realan i vidi se da poznaješ tenis. Zato, nemoj više da se baviš perifernim stvarima i ne sledi - neka bude što biti ne može. Takav "optimizam" ne pomaže nikome. A one koji su Tipsu videli kao pobednika, zaobilazim.

johnny b good

pre 12 godina

smešno je porediti novaka i janka i pisati kako je ovaj drugi jednako talentovan...
janko je limitiran igrač u svakom pogledu, igra mu je jednodimenzionalna i nekreativna.. za novaka samo nebo je granica, on se još uvek razvija...

Ivan M

pre 12 godina

Federer je zaista igrao odlicno - bacio sam 5 funti na Janka na kladionici... Super je servirao, forhend mu je bio besprekoran i kretao se kao macka. Jedino mu je bekhend bio sumnjiv na trenutke, ali Tipsa to nije znao da iskoristi. Cestitke Janku za prolaz u trece kolo i samo napred u dublovima!

vlajzi voli partizan

pre 12 godina

Pocinje ciscenje nasih igraca. Janko ispada, a videcete da ce i Novak krahirati protiv Del potra. Bice to jos jedno veliko razocaranje za Zvezdase, posle jucerasnjeg poraza Olimpijakosa od Zeljka, sada i poraz zvezdasa Novaka.

MARKONI

pre 12 godina

Nije sramota izgubiti od Federera, cestitke Janku i neka u buducnosti proba da popravi svoj rejting na ATP listi i na taj nacin izbegne ovako jake protivnike u pocetnim fazama takmicenja. A ionako ce Federera da sredi Nole u polufinalu....

Smilica

pre 12 godina

Mozda zvuci prehrabro, ali videcete da ce Janko preokrenuti.
On je nas biser i moze do pobede. Uz to je i nas najlepsi teniser i milina ga je gledati.
Zelim da gledam polufinale Janko-Novak, pa ko je boli neka pobedi.
Velike cestiteke i nasoj Jeci, koja je uz Janka i Novaka pravi biser naseg tenisa.
Veliki pozdrav redakciji B92, kao i svim pravim ljubiteljima tenisa i sporta!

mirko

pre 12 godina

Roger igra neuobičajeno dobro na šljaci,nekako opušteno,prvi servis mu je strašno dobar.. mada mi se čini da ga ponekad izda forhend jer lopticu udari tako da ide po sredini mreže..ali sve u svemu može biti potajni favorit..njemu je važno što uživa da igra i nije pod nekim pritiskom...Janko stvarno nije imao šanse..

backy

pre 12 godina

Mislim da Janko moze da bude relativno zadovoljan prikazanim na turniru, naleteo je na jaceg i boljeg, pa spasa nije bilo. Na kraju krajeva, prosle godine je nagrada bila 42.000 za prolazak u trece kolo. Pa neka ih lepo potrosi.

Iva

pre 12 godina

Federer fantastičan, kao i uvek u zadnjih nekoliko godina. I to nikog ne čudi. Ali danas je tužno bilo gledati ovog mladog, istetoviranog tenisera Janka Tipsarevića. G. Tipsarević je igrao bezidejno, tromo i kukavički.
I krajnje deprimirajuće...
Nadam se da neće sebe da kazni novom tetovažom...

Mirko

pre 12 godina

Tačan naslov.
Mislim da su Janka uljuljkali slabi protivnici u prva dva kola i da takodje, nije pokazao ni strast za pobedom kakvu je imao ranije kad su jaki protivnici u pitanju, a pre svega Federer.

Glupo je pričati o propasti Federera, on će još dugo da igra u prvih deset, jer njegova igra ne zahteva previše fizičke snage. On je teniser koji se slabo umara, pošto su njegovi pokreti minimalni a rezultat maximalan - u odnosu na uloženu snagu.
Naravno, to neće biti dovoljno za Djokovića, Nadala, a možda i za Mareja ili DelPotra u budućnosti, ali će za ostale biti još uvek nedostižno, posebno ako ima dobar dan.
Kao što vidite poslednjih pola godine, i godinu dana, Federer i dalje ulazi gotovo u svako polufinale na svakom turniru u kome je učestvovao, ali za finale i pobedu ne može od Djokovića i Nadala.
To je realnost, i biće sigurno još dosta vremena tako.

Da bi Janko napredovao, mora da usavrši sebe makar na nivo ovakvog Federera, a to će biti će biti teško, jer on ne pokazuje studioznost u svom napredovanju, i svom usavršavanju, sve kod njega sve onako ide stihijski. Za razliku od Troickog, koji - pretpostavljam, puno više trenira i kome se s vremena na vreme vidi napredak, pre svega u mentalnom smislu, u sigurnosti i u ujednačenosti igre, i naravno za razliku od Djokovića o kome je već sve rečeno, ali koji svoj napredak usavršava precizno kao skalpelom, ili kao slagalicu, dodajući jedan po jedan deo koji nedostaje i koji je sada vrlo blizu da je sasvim upotpuni..
E, Janku treba takva studioznost u vlastitom usavršavanju.
On nema puno vremena za čekanje da to uradi, pošto je Federer sa 26 godina, bio na svom vrhuncu, a sada u 29 pao je na treće mesto na ATP.
Požuri Janko, da ne počneš da padaš kao i Federer, samo što je Federer bolji od tebe i sporo će da pada.. To je zakonitost, ili napreduješ ili stagniraš i padaš, ili padaš sasvim.

jovana

pre 12 godina

Taman pomislim krenulo Janko je u formi igra super kad ono...
Toliko je lose igrao da bi ga danas pobedio i poslednji na ATP listi. Doduse Federer je danas bio sjajan, ali nije tesko biti sjajan pored bledje od blede senke Janka.

Ena NS

pre 12 godina

Meni je upao u oči momenat kada je Federer aplaudirao za jedan Jankov potez pred kraj meča, kad je sve bilo gotovo. Stvarno nikad nisam videla da je Roger to uradio bilo kom igraču do sada, a gledala sam mnogo njegovih mečeva. Prva asocijacija mi je bila da je pomislio, evo pobeđujem te, mogu malo i da te pohvalim :). Nemam nameru da ga vređam, potpuno respektujem sve što je postigao i ko je i šta postao u svetskom tenisu. Ovo bi bila čisto anegdotica :)))

anu

pre 12 godina

Znaci prenos na rts-u je potpuni fijasko...nit se zna kada ko igra, niti pise u uglu ekrana ako je nesto odlozeno niti bilo sta...sto bre vi sa b92 niste to otkupili da prenosite, ovako se samo nerviram...

mm

pre 12 godina

Janko je danas istina bio dosta nepokretan ali to je više posledica Federerve dobre igre negoli Jankovog manjka želje, mada mi se čini da se pomalo plaši jakog trčanja jer noga je definitino još rovita.
Mnogo bitnije, ovo je prvi put od početka sezone da vidimo besprekornog Federera. To je ukočilo Janka, ništa drugo. Možda je Janku već na startu bio minus što je iz Srbije jer je više nego očigledno da je Federer baš kao i Nadal više nego pogođen Noletoom igrom i žešće naložen da on bude taj koji će mu uzeti skalp i to ne bilo gde nego na grand slamu. Nadam se da će sve to ipak biti ludom radovanje.

Čiji je Đoković?

pre 12 godina

Znam da ovo skrivate, ali valjda će danas proći: Đoković je rekao da navija za FK CZ, a tenis je igrao samo u TK Partizan. Navijač CZ u fudbalu, teniser Partizana. Zašto je igrao za Partizan? Zato, ostavite se tog dečjeg - Novak je zvezdaš. Jednom španskom listu izjavio je da navija za KK Partizan. I to je moguće. F, K i T tri su različita sporta. Jelena navija za CZ, a čln je TK "Gemax". Ko bim se tu snašao. I ja navijam za CZ, a bio sam fudbalski as Barselone i dao dva gola timu za koji navijam. Tako je i Novak u dresu Partizana sređivao CZ i doneo nekoliko titula Partizanu. Vi ste mu to oprostili? Još nije video teniske terene TKCZ. Proverite, rekao sam vam istinu. O da, za koga navija Vidić?

Dejan Milosavljevic

pre 12 godina

Ok izgubio je i to lagano. Nista strasno. Trenutno Jankov protivnik nije Rodzer. Janko mora da udje u top 20. Kada to ostvari odigrace nekoliko turnira kao nosilac u nizu, sto ce mu doneti lakse protivnike u pocetku tih turnira. Njih ce prolaziti bez vecih prolema i zaraditi jos poena koji su potrbeni za proboj u top 15. Uz put ca sticati neophodno samopuzdanje. Evo kako to izgleda u narednom periodu. Igra KVINS na kome nije nosilac ali je to manje bitno jer je to veci turnir i to na travi (koja mu inace najvise odgovara), tako da se moze ocekivati da prodje 2 do 3 kola ako ne i vise. Sto dalje ode to bolje jer je to zadnji turnir ciji se bodovi racunaju za WIMLDONSKI zreb. I bez tih bodova on ce sigurno biti nosilac na Wimb-u, i to po prvi put u karijeri. Tu je njegova prava sansa za proboj u top 20, i tada treba da kida lakse protivnike u prvim kolima (a bogami i da zapne u kasnijim rundama protiv ozbiljnijih) a ne sada da se lomi sa Rogerom rizikujuci neku povredu koja bi ga omela u ovom postupku koji sam vam opisao. Potpuno mi je jasno sta radi covek i zasto danas nismo gledali pravog Janka. Wimbldon je prava sansa i to treba sacekati u njegovom slucaju. JANKO, drago mi je da si konacno usao u zonu pravilnog rezonovanja, a Roger neka saceka US Open pa tad kom opanci tom i obojci. Samo napred.

Genta

pre 12 godina

Niko osim Nola ne može da dobije Rodžera sa stavom "baš me briga kako on igra,bitno je da sam ja fit"(šta god to značilo).Ne igra on tenis da bi bio treći i ako uskoro ne počne da dobija Nola i Nadala,posvetiće se bliznakinjama,čemu se iskreno nadam.
@ vlajzi voli partizan
Što jutros nisi popio lekić,vidiš da ne ide ovako!!!

Genta

pre 12 godina

@ Realnn
Rođi je rođiš 8. avgusta(proverio),tako da pre ima 30 nego 29 godina!
Kao što sam već napisao,ne igra on tenis da bi bio treći,a ne vidim šta bi mogao protiv ove dvojice.
Svakako zeleni palac od mene!

Tanasije

pre 12 godina

Uf, kakvo razbijanje! Tipsarevic izgleda smesno u odnosu na Federera. Kao sparing partner. Ako Fed ovako nastavi, cini se da ce i Novak biti nejak da ga zaustavi ka njegovoj 17 Grand slam tituli. Bas bih voleo finale Rafa-Fed, pa neka tu odluce ko je najboli teniser svih vremena.

vlajzi voli partizan

pre 12 godina

Pocinje ciscenje nasih igraca. Janko ispada, a videcete da ce i Novak krahirati protiv Del potra. Bice to jos jedno veliko razocaranje za Zvezdase, posle jucerasnjeg poraza Olimpijakosa od Zeljka, sada i poraz zvezdasa Novaka.

Djoksa

pre 12 godina

Ovo je zaista razocaravajuce. Ne mogu da se otmem utisku da je Janko dodao svom karakteru jos jedan los element, a to je kukavicluk.
koliko i da navijam za njega, moram da priznam da je on ustvari gubitnik i da mu fali pobednicki mentalitet. To je i razlog sto u karijeri nije postigao nista znacajnije, a prema talentu, koji je ravan Novakovom, mogao je biti rame uz rame sa njim. Plasim se da ce s obzirom na njegovu mentalnu (ne)stabilnost, ovaj turnir biti pocetak njegovog definitivnog pada.

Smilica

pre 12 godina

Mozda zvuci prehrabro, ali videcete da ce Janko preokrenuti.
On je nas biser i moze do pobede. Uz to je i nas najlepsi teniser i milina ga je gledati.
Zelim da gledam polufinale Janko-Novak, pa ko je boli neka pobedi.
Velike cestiteke i nasoj Jeci, koja je uz Janka i Novaka pravi biser naseg tenisa.
Veliki pozdrav redakciji B92, kao i svim pravim ljubiteljima tenisa i sporta!

SPIDER

pre 12 godina

Federer nije treci igrac sveta vec najbolji koji je ikad igrao tenis. I stvarno nema smisla napisati da je poraz Janka sramota ili razocaranje. Izgubiti od najboljeg ne moze nikako biti razocarenje.

Wllaxy

pre 12 godina

Janko ima velikih sansi sutra, u dobroj je formi, a prvenstveno zbog srpskog INATA :)
(BladE, 26. maj 2011 20:56)

Sedi, jedan! Ides na polaganje!

jovana

pre 12 godina

Taman pomislim krenulo Janko je u formi igra super kad ono...
Toliko je lose igrao da bi ga danas pobedio i poslednji na ATP listi. Doduse Federer je danas bio sjajan, ali nije tesko biti sjajan pored bledje od blede senke Janka.

Čiji je Đoković?

pre 12 godina

Znam da ovo skrivate, ali valjda će danas proći: Đoković je rekao da navija za FK CZ, a tenis je igrao samo u TK Partizan. Navijač CZ u fudbalu, teniser Partizana. Zašto je igrao za Partizan? Zato, ostavite se tog dečjeg - Novak je zvezdaš. Jednom španskom listu izjavio je da navija za KK Partizan. I to je moguće. F, K i T tri su različita sporta. Jelena navija za CZ, a čln je TK "Gemax". Ko bim se tu snašao. I ja navijam za CZ, a bio sam fudbalski as Barselone i dao dva gola timu za koji navijam. Tako je i Novak u dresu Partizana sređivao CZ i doneo nekoliko titula Partizanu. Vi ste mu to oprostili? Još nije video teniske terene TKCZ. Proverite, rekao sam vam istinu. O da, za koga navija Vidić?

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Danas se baš obruko Janko.Ceo meč stoji 2-4 metra iza osnovne linije i da igraju na deset dobijenih setova bilo bi 10-0 za Federera.Igra tačno tako ko što Federer najviše voli.

Iva

pre 12 godina

Federer fantastičan, kao i uvek u zadnjih nekoliko godina. I to nikog ne čudi. Ali danas je tužno bilo gledati ovog mladog, istetoviranog tenisera Janka Tipsarevića. G. Tipsarević je igrao bezidejno, tromo i kukavički.
I krajnje deprimirajuće...
Nadam se da neće sebe da kazni novom tetovažom...

Realnn

pre 12 godina

Mozete sad stavljati milion "ne preporucujem" ali cinjenica je da je Federer najbolji teniser ikada!Njegovi poeni su pre par godina izgledali magicno,ne stvarno.IZvlacenje na forhand brzinom svetlosti,brilijantni voleji,prosto kao ga zadovoljstvo gledati.NORMALNO je da sada pruza losije partije,(govorim o mecevima protiv boljih igraca),jer covek ima 29 godina,a i dalje je u prvih troje na listi!Poredjenja radi,Hewitt koji je takodje 29-godisnjak,sada je totalno pao i nikada se vise nece vratiti na vrh.Svim srcem navijam za Novaka i zelim mu da osvoji RG,i mislim da je ovo sto rdi fantasticno,ali nazalost,danasnji tenis je toliko brutalan,da bi Novak morao jos dugo da igra na ovakvom nivou,da bi postao najbolji ikada,a nadam se da ce ka tom cilju i krenuti,posle verovatno osvojenog Roland Garrosa :)

Vlada Calgary

pre 12 godina

Tanasiju:

Ako pola (50%) servisa ne vratis, a drugih pola vratis na servisnu liniju samo je pitanje koliko ces svojih servisa izgubiti i kojim rezultatom ces izgubiti mec.

Ovim ne zelim da potcenjujem igru Federera, koji je ovo elegantno dobio za samo 90 min.

Koliko ce te "leprsavosti" i lepote u igri biti kad bude igrao protiv dobrih riternera (Ferrer, Djokovic, Murray ili Nadal), protiv kojih ce morati da se igra vise od 6 udarca po poenu, ostaje da se vidi.

Da li ce u tome uspeti? Sumnjam, no vreme ce pokazati.

SRBIN

pre 12 godina

Ljudi Federer je odigrao najbolji mec ove godine na sljaci Janko nije bio inspiraisan za ovaj mec i ovo je odican rezutlat 3.kolo RG sto znaci da ce Janko vec posle Vimbldona uskociti u prvih 25 20...To je sjajno Janko konacno shavatio da se tenis igra i glavom!!!BRAVO MAJSTORE

MARKONI

pre 12 godina

Nije sramota izgubiti od Federera, cestitke Janku i neka u buducnosti proba da popravi svoj rejting na ATP listi i na taj nacin izbegne ovako jake protivnike u pocetnim fazama takmicenja. A ionako ce Federera da sredi Nole u polufinalu....

Branioslav Pavlovic

pre 12 godina

Federer zaista jeste veliko ime u svetu tenisa i veliki igrac, ali netreba zaboraviti da je Janko bio najtalentovaniji junior na planeti....medjutim on nije ispunio ocekivanja i napravio nesto bitno u seniorskoj konkurenciji, mozda su razlog povrede ali to nije opravdanje. Zao mi je sto je tako ali to su cinjenice.

Psiha je u pitanju

pre 12 godina

"Morak kao Novak da ulazim u svaki mec sa rasmisljanjem da mogu da dobijem bez obzira ko je protivnik" rece Janko a onda izadje na teren i izgubi prvi set za 19 minuta,verovatno cu da dobijem zilion ne preporucujem ali Jankova karijera da traje 50 godina on nikad nece uraditi nesto znacajnije on na svaki par godina bljesne i pobedi nekog top igraca ali to je sve od njega jednostavno nije sposoban za nesto vise

mm

pre 12 godina

Janko je danas istina bio dosta nepokretan ali to je više posledica Federerve dobre igre negoli Jankovog manjka želje, mada mi se čini da se pomalo plaši jakog trčanja jer noga je definitino još rovita.
Mnogo bitnije, ovo je prvi put od početka sezone da vidimo besprekornog Federera. To je ukočilo Janka, ništa drugo. Možda je Janku već na startu bio minus što je iz Srbije jer je više nego očigledno da je Federer baš kao i Nadal više nego pogođen Noletoom igrom i žešće naložen da on bude taj koji će mu uzeti skalp i to ne bilo gde nego na grand slamu. Nadam se da će sve to ipak biti ludom radovanje.

Boki

pre 12 godina

@ vlajzi voli partizan
Ako zaista mislis da Novak moze da razocara ikog normalnog,posle svega sto je ucinio,onda u tvojoj glavi postoji nedovoljna kolicina pameti...

johnny b good

pre 12 godina

smešno je porediti novaka i janka i pisati kako je ovaj drugi jednako talentovan...
janko je limitiran igrač u svakom pogledu, igra mu je jednodimenzionalna i nekreativna.. za novaka samo nebo je granica, on se još uvek razvija...

Dejan Milosavljevic

pre 12 godina

Ok izgubio je i to lagano. Nista strasno. Trenutno Jankov protivnik nije Rodzer. Janko mora da udje u top 20. Kada to ostvari odigrace nekoliko turnira kao nosilac u nizu, sto ce mu doneti lakse protivnike u pocetku tih turnira. Njih ce prolaziti bez vecih prolema i zaraditi jos poena koji su potrbeni za proboj u top 15. Uz put ca sticati neophodno samopuzdanje. Evo kako to izgleda u narednom periodu. Igra KVINS na kome nije nosilac ali je to manje bitno jer je to veci turnir i to na travi (koja mu inace najvise odgovara), tako da se moze ocekivati da prodje 2 do 3 kola ako ne i vise. Sto dalje ode to bolje jer je to zadnji turnir ciji se bodovi racunaju za WIMLDONSKI zreb. I bez tih bodova on ce sigurno biti nosilac na Wimb-u, i to po prvi put u karijeri. Tu je njegova prava sansa za proboj u top 20, i tada treba da kida lakse protivnike u prvim kolima (a bogami i da zapne u kasnijim rundama protiv ozbiljnijih) a ne sada da se lomi sa Rogerom rizikujuci neku povredu koja bi ga omela u ovom postupku koji sam vam opisao. Potpuno mi je jasno sta radi covek i zasto danas nismo gledali pravog Janka. Wimbldon je prava sansa i to treba sacekati u njegovom slucaju. JANKO, drago mi je da si konacno usao u zonu pravilnog rezonovanja, a Roger neka saceka US Open pa tad kom opanci tom i obojci. Samo napred.

Djoksa

pre 12 godina

Sasvim je u redu kada navijaci izrazavaju ponekad i nerealan optimizam u vezi njihovih favorita ali je nedopustivo za nekog ko komentarise na TV-u meceve da siri nerealan optimizam. Ja navijam za Janka iz sveg srca ali mora se izraziti POSTOVANJE za takvu tenisku velicinu kakva je Rodzer Federer. Pricati o tome kako Janko ima najvece sanse upravo na sljaci protiv Rodzera moze samo neko ko ne poznaje tenis ali uopste. Federer ima TRI finala RG i osvojenu titulu na ovom turniru. Samo zahvaljujuci tome sto se rodio neko kao Nadal ga je sprecila da nema vise titula na ovom turniru. Dok se Tipsa najslabije snalazi na sljaci. Njegova najjaca podloga je.., TRAVA! Najdalje na nekom GS-mu je stigao na Vimbldonu (4kolo) a prosle godine je igrao finale jednog turnira na travi (izgubio od Stahovskog). Pricati da je Rodzer na zalasku karijere vredi samo kad pricamo o njegovim mecevima sa Novakom i Rafom, za sve ostale on je i dalje previsoka prepreka.
Napred Tipso! Sta god da uradis, neces se obrukati! A ako pobedis... :D

razdibudzilizovani

pre 12 godina

Nije ovaj Federer jos za bacanje :)
Svi pricaju o Novaku i Rafi a Fedex samo cuti i radi.
Ne bi valjalo da Novak u eventualnom polufinalu protiv Federera udje opustenije nego ranijih godina.

32:3

pre 12 godina

Janko je ovim samo potvrdio pravicno rasporedjenu ATP listu. On je dokazao da je medju 32 i od njega ne treba vise ocekivati. Svaki drugi pomak medju 16 bi bilo cudo nevidjeno. Nije lose za malu drzavu. Jedan medju 32, jedan medju 16 i jedan medju 1.

Djoksa Fan

pre 12 godina

Umeš ti da budeš realan i vidi se da poznaješ tenis. Zato, nemoj više da se baviš perifernim stvarima i ne sledi - neka bude što biti ne može. Takav "optimizam" ne pomaže nikome. A one koji su Tipsu videli kao pobednika, zaobilazim.

Ivan M

pre 12 godina

Federer je zaista igrao odlicno - bacio sam 5 funti na Janka na kladionici... Super je servirao, forhend mu je bio besprekoran i kretao se kao macka. Jedino mu je bekhend bio sumnjiv na trenutke, ali Tipsa to nije znao da iskoristi. Cestitke Janku za prolaz u trece kolo i samo napred u dublovima!

backy

pre 12 godina

Mislim da Janko moze da bude relativno zadovoljan prikazanim na turniru, naleteo je na jaceg i boljeg, pa spasa nije bilo. Na kraju krajeva, prosle godine je nagrada bila 42.000 za prolazak u trece kolo. Pa neka ih lepo potrosi.

Genta

pre 12 godina

@ Realnn
Rođi je rođiš 8. avgusta(proverio),tako da pre ima 30 nego 29 godina!
Kao što sam već napisao,ne igra on tenis da bi bio treći,a ne vidim šta bi mogao protiv ove dvojice.
Svakako zeleni palac od mene!

mirko

pre 12 godina

Roger igra neuobičajeno dobro na šljaci,nekako opušteno,prvi servis mu je strašno dobar.. mada mi se čini da ga ponekad izda forhend jer lopticu udari tako da ide po sredini mreže..ali sve u svemu može biti potajni favorit..njemu je važno što uživa da igra i nije pod nekim pritiskom...Janko stvarno nije imao šanse..

Mirko

pre 12 godina

Tačan naslov.
Mislim da su Janka uljuljkali slabi protivnici u prva dva kola i da takodje, nije pokazao ni strast za pobedom kakvu je imao ranije kad su jaki protivnici u pitanju, a pre svega Federer.

Glupo je pričati o propasti Federera, on će još dugo da igra u prvih deset, jer njegova igra ne zahteva previše fizičke snage. On je teniser koji se slabo umara, pošto su njegovi pokreti minimalni a rezultat maximalan - u odnosu na uloženu snagu.
Naravno, to neće biti dovoljno za Djokovića, Nadala, a možda i za Mareja ili DelPotra u budućnosti, ali će za ostale biti još uvek nedostižno, posebno ako ima dobar dan.
Kao što vidite poslednjih pola godine, i godinu dana, Federer i dalje ulazi gotovo u svako polufinale na svakom turniru u kome je učestvovao, ali za finale i pobedu ne može od Djokovića i Nadala.
To je realnost, i biće sigurno još dosta vremena tako.

Da bi Janko napredovao, mora da usavrši sebe makar na nivo ovakvog Federera, a to će biti će biti teško, jer on ne pokazuje studioznost u svom napredovanju, i svom usavršavanju, sve kod njega sve onako ide stihijski. Za razliku od Troickog, koji - pretpostavljam, puno više trenira i kome se s vremena na vreme vidi napredak, pre svega u mentalnom smislu, u sigurnosti i u ujednačenosti igre, i naravno za razliku od Djokovića o kome je već sve rečeno, ali koji svoj napredak usavršava precizno kao skalpelom, ili kao slagalicu, dodajući jedan po jedan deo koji nedostaje i koji je sada vrlo blizu da je sasvim upotpuni..
E, Janku treba takva studioznost u vlastitom usavršavanju.
On nema puno vremena za čekanje da to uradi, pošto je Federer sa 26 godina, bio na svom vrhuncu, a sada u 29 pao je na treće mesto na ATP.
Požuri Janko, da ne počneš da padaš kao i Federer, samo što je Federer bolji od tebe i sporo će da pada.. To je zakonitost, ili napreduješ ili stagniraš i padaš, ili padaš sasvim.

Ena NS

pre 12 godina

Meni je upao u oči momenat kada je Federer aplaudirao za jedan Jankov potez pred kraj meča, kad je sve bilo gotovo. Stvarno nikad nisam videla da je Roger to uradio bilo kom igraču do sada, a gledala sam mnogo njegovih mečeva. Prva asocijacija mi je bila da je pomislio, evo pobeđujem te, mogu malo i da te pohvalim :). Nemam nameru da ga vređam, potpuno respektujem sve što je postigao i ko je i šta postao u svetskom tenisu. Ovo bi bila čisto anegdotica :)))

Genta

pre 12 godina

Niko osim Nola ne može da dobije Rodžera sa stavom "baš me briga kako on igra,bitno je da sam ja fit"(šta god to značilo).Ne igra on tenis da bi bio treći i ako uskoro ne počne da dobija Nola i Nadala,posvetiće se bliznakinjama,čemu se iskreno nadam.
@ vlajzi voli partizan
Što jutros nisi popio lekić,vidiš da ne ide ovako!!!

S.Goran

pre 12 godina

Rodzer je mnogo ozbiljnije shvatio Janka,nego li Janjo njega,a onda nije ni cudo vidjena predstava,janko kao da je ocekivao da moze bez igre daga dobije.

anu

pre 12 godina

Znaci prenos na rts-u je potpuni fijasko...nit se zna kada ko igra, niti pise u uglu ekrana ako je nesto odlozeno niti bilo sta...sto bre vi sa b92 niste to otkupili da prenosite, ovako se samo nerviram...