Tenis 134

Utorak, 24.05.2011.

13:37

RG: Ana ispala već na startu!

Ana Ivanović završila je takmičenje na Rolan Garosu već u prvom kolu.

RG: Ana ispala veæ na startu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Pa šta?

pre 12 godina

Ispala, pa šta! Dvaput sam pao nam ispitu jer nisam učio. Onda sam pobesneo na sebe i na ceo svet i dva meseca nisam izlazio iz kuće, bubao sam. Bez psihologa. Bez devojaka. Ocena posle toga? Neću da se hvalim. Dakle, bez filozofiranja: treniraj, nađi najboljeg trenera na svetu, stegni zube, nisi od pekmeza, nervira me ta tvoja nesigurnost. Čega se plašiš? Imaš sve: lepotu, visinu, talenat, novac, navijače (pismene), imala si igru pre tri godine kao nijedna druga, šta ti je, šta se prenemažeš, udari glavom o zid da vidiš da je i zid mek, ako si rešila da ga srušiš, budi junakinja, neka te neuspeh natera da pobediš sve utvare oko sebe. Veruj mi. Kad sam bio mali, upao sam u duboku vodu, bila je hladna, ali naredio sam sebi da plivam i da ne razmišljam da mogu da nestanem. Isplivao sam lako. Nemam više šta da ti pišem. Čitaj malo ovo, nisi ti najpametnija na svetu.

bbbbbbbbbbbb

pre 12 godina

Taman kad pomislim da ne mozes gore, ti se potrudis da bude gore. Izgubila si prvi set na 6:5 za tebe i 40:15. STRASNO!

Ovo vise nije kriza, ovo je tvoja realnost. Kriza traje par meseci. a ti se mucis 3 godine.

Za sebe igras, pa potrudi se, ali moras izabrati ono sto ti je vazno, slikanje ili tenis. Mnoge bi igracice ubile za takve predispozicije koje imas, a one kod tebe propadaju

Marina

pre 12 godina

Iz bilo koje krize se tesko izlazi, ali ne treba ocekivati da ce poboljsanje ici linearno rastuce, kao sto ni pogorsanje nije doslo linearnom opadajuce. Treba da radi, da trenira, da ide kod psihologa, da ispituje u cemu je problem... Nekad se ide dva koraka napred, nazad jedan, a nekad korak napred, nazad dva. Al dobro, tako je to, samo ne treba stajati u mestu i nista ne preduzimati. I zao mi je sto je svi napadaju. Najlakse je kritikovati i vredjati, a najteze je pomoci nekom, podrzati ga i dati neki koristan savet.

wta, tu nigde nema P za professional

pre 12 godina

Ako je iko trenirao tenis, zna da mora da se namesta za udarce i da se krece sve vreme, makar sitnim koracima. Ana se ni ne savije u kolenima kada je jasno da to mora da se uradi da bi se lepo zahvatila loptica. Rad nogu - uzas. Voleji - uzas. Ja ne videh njenog trenera. I umesto da sva pitanja u vezi treninga postavimo Ani, mozda i jedan deo njih treba da ode njenom "treneru". (Ako on uopste i postoji.)

Nina

pre 12 godina

Kada pobedjuju svi ih svojatamo, a kada gube nikome ne trebaju. Srbija nije zasluzila da ima ovakve ambasadore. Novace, ako izgubis, isti ovi komentari te cekaju!

DD

pre 12 godina

Citam komentare i vidim kako neki daju savete radi ovo, nemoj ono itd ... sve sami teniski strucnjaci. A da uzmu reket ne bi znali ni da prebace lopticu preko mreze.

Samo napred Ana!

Lila

pre 12 godina

Dobro je što nema sirovog uživanja i iživljavanja, znam da stižu, zato zahvaljujem moderatorima što ne puštaju moravsku zlobu. A ovi što stalno pominju penziju, to su papagaji.

misa taskin

pre 12 godina

Sve mogu da razumem ali nikako da ta lepa devojka tako lako gubi dobijene mečeve i protiv tako "prostih" igračica. Pitam se takođe koga ona ima u stručnom štabu. Njoj jedonostavno treba lupiti dva šamara i reći joj da ne izlazi sa terena ako i naredni meč izgubi. Kad bi mi se pružila prilika da samo nedelju dana budem u njenoj blizini, ona bi opet bila broj jedan ili bi morala da ode da se sunča i da uživa od onoga što je pošteno zaradila.

Moldovan

pre 12 godina

Ana je sve rekla - "Ne znam šta je problem". Naravno da ti ne možeš da znaš, to bi morali da otkriju neki drugi ljudi, kojima je to nauka, i da ti pomognu. Da li si pomoć tražila od pravih ljudi i u pravo vreme? Ako sama budeš pokušavala da rešiš "problem koji se nagomilao", a rekla si da ti ni trener nije potreban (Ana, svašta!), zvoniće zvonce i ti ćeš dobiti keca iz pismenog. Zato požuri! Još samo pola godine imaćeš 23, a vreme leti.

2 uzgubljena sata (ne seta)

pre 12 godina

Posle izvesnog vremena, nateram se da pogledam jedan njen mec. Posle izgubljene 4 set lopte znao sam sta ce biti i pored drugog seta.

Jednostavno, ne igra lose ali kada dodje u nezgodnu poziciju i produzi poen (recimo, podigne loptu), ona igra poen koji verujem ni Nole ne moze da odigra (u punom trku, rastegnuta da opali neku dijagonalu). Prosto zaboravljda da je preko puta nje neko ko je jedva usao u Top 100 i da zna da poveze 2 dobre lopte bio bi daleko bolje plasiran. Odigra OK udarac i umesto da pridje na servisu liniju i sve zavrsi sa 2 udarca ona opali kao iz topa (50 vinera + 50 duplih gresaka).
Lopte dobro poklapa ali cini mi se da u danasnjem tenisu treba vise spina u udarcu (udara dosta ravno).

Da je dobro nije

zemun_grad

pre 12 godina

Na mene je ipak najveci utisak ostavila komentatorka koja ili stvarno nije videla ili nije zelela sebi da prizna da je mlada svedjanka prepustila Ani drugi set vec kod 4:0 kako bi sacuvala snagu za treci. Do besvesti je ponavljala kako je Ana pocistila u drugom setu, a u tom trenutku sam kucu mogao da stavim kao ulog na Anin poraz.

jednostavno

pre 12 godina

Najjednostavnije je to neko opisao ovako: "Kad god izadje na teren, Ana pobedi. Nekada protivnicu, nekada sebe."

Sve od tebe zavisi, lutko.

Isner the Serb

pre 12 godina

Svedjaka je darovita, fina serva, uporna. Ana ne ume da zavrsi poen. Svidja mi se Anina silina, ali mora prihvatiti neku pomoc u psihicke svrhe. Zaista joj nedostaje samouverenost, a mlada je ima jos vremena za promene. Sretno Ani!

kjoto

pre 12 godina

u redu je to da je Ana mnogo toga osvojila,da možda nema jake treninge,da nije psihički u tenisu jer igra zbog sponzora,ali onda neka ugrabi prvi povoljan trenutak i povuče se iz tenisa,a u međuvremenu neka izbegava blamiranje sa anonimusima i to na ovakvim turnirima

igor

pre 12 godina

Ne brine mene sto je Ana ispala, jer i da je prosla prvo kolo, ispala bi u sledecem, vise je zabrinjavajuce sto ce svi nasi teniseri sem Djokovica, ispasti pre nego sto pocne druga nedelja na RG. VIDECETE.

draganC

pre 12 godina

Za (Osoba Koja Prati STATISTIKU)

Slažem se sa većinom onoga što ste napisali! Nezadovoljan i tužan jesam zbog ovoga "skandaloznog" poraza, iako nisam "neki" fan Ane Ivanović, prije svega zbog prenemaganja na terenu i zavrtanja rukom i nogom(pomislim nekada da će da se prelomi).
Najveći problem vidim u stručnom štabu naše teniserke, koji nedopustivo prati njeno propadanje i ne čini ništa! Psiholog bi morao biti glavna karika u tome lancu. Ana definitivno može da igra jaaaako dobar tenis, ali šta to "može" - treba da znači???? To je pitanje!!!
Djevojka je imala oogromne padove u igri, zbog manekenisanja i konstantnog natezanja po magazinima. Ne osuđujem je, ali osuđujem stručni štab, koji je morao biti taj koji će je vraćati iz dana u dan na teren i objašnjavati kako sve pada u vodu ako ne nastavi sa treninzima. Sada se, pak, osjeća kao početnica, koja nesumnjivo želi da napreduje, ali strah preovlađuje i to je izbacuje iz kolosjeka.
Ne znam zašto, ali sam očekivao poraz( rezultati na prethodnim turnirima) i niti nakon prvog seta u kome je igra bila solidna, kao i u drugom, nisam očekivao 100% pobjedu. Kako daje očekujem, nakon vođstva od 5:1i prednosti u odlučujućem gemu protiv Clijsters Ana izgubi..KAKO???
Jelena janković igra očajno zadnjih mjeseci, ali Jelena nema problwm u glavi, već naprotiv- izgubljene mečeve i gemove dobija samo glavom i kada nema igru. Karolina...takođe-nije dorasla igrom niti jednoj od naših teniserki...ali je BOLJA!!!! Bolja znači da razmišlja o igri. To vam je isto kao kada se za neku osobu kaže_on je mogao, bio je inteligentniji...pa koja korist kada to ne iskoristi?!

branko

pre 12 godina

Просто је невероватно како пропада један несвакидашњи тениски таленат и да се не успева решити један доста јасно видљив проблем који је, у принципу решив. Штета!

SS

pre 12 godina

ja uopste ne shvatam ko se uopste vise lozi na Anu i njene meceve...vec godinu dana uopste je ne pratim jer je ona zavrsila karijeru...jelena jos nesto manje,ali bojanu pratim stalno..za ove prve dve havala na svemu sto su uradile za zemlju sad polako neka krenu na aerobik i voznju biciklom kejom jer za tenis vise nisu...

Milos Cirovic

pre 12 godina

Ana je teniserka izuzetnog potencijala i kada bi svoju energiju i Bogom dani talenat usmerila na pravi nacin, siguran sam da ne bi imalo teniserke koju ne bi mogla da dobije... Ali ako cemo realno, zasto bi Ana u situaciji u kojoj je, sebe davala tenisu, izgarala na mecevima, borila se sa povredama i koje cemu jos... Je li bila prva na WTA listi? JESTE... Je li osvojila Gren-slem turnir? JESTE... Je li zaradila dovoljno novca, da se prepusti uzivanju do kraja zivota? JESTE, pa taman zivela i 400 godina... Je li osvetlala obraz Srbije? JESTE i to mnogo puta. I lepotom i sportskim rezultatima... ELEM. Draga Ana, da si Ti nama ziva i zdrava jos mnooogo godina. Hvala Ti za sve. Uzivaj u zivotu, furaj putem kojim ides i ne osvrci se mnogo na zlurade komentare. Ti si se dokazala i pokazala kad je trebalo...

BG boy

pre 12 godina

Anin backhand je na nivou malo boljeg rekreativca.
ne mozes beleziti dobre rezultate ako ti je backhand na tom novou, ranije je bio bolji ali sada je katastrofa. Znam da joj to nije jaca strana ali moras biti dobar/solidan sa obe strane da bi imao uspehe.
To joj je velika slabost koja utice i na njen jaci udarac jer gubi samopouzdanje.

Bajka je odavno zavrsena

pre 12 godina

Zahvaljujuci nasim teniserima (sa izuzetkom Djokovica) stalno saznajem za nova imena teniskih anonimusa, za koje mozda nikad ne bih cuo da s vremena na vreme ne nalete na nase igrace i pobede ih. Jednom recju nasi igraci su ti koji ih podizu iz zaborava.

Osoba Koja Prati STATISTIKU

pre 12 godina

Kakvo razocarenje.Nemam reci opravdanja.Ovo nije PRVI put da ispada u prvom kolu ali Ana je SAMPIONKA Roland Garosa i svakako da sam ocekivao bar ulazak u drugu sedmicu na ovom prestiznom turniru i pored ocigledno lose forme koja traje vec duze vreme.Sve nade i ocekivanja za Anin povrataku u vrh zenskog tenisa postaju iz turnira u turnir skoro ne moguce i sva predvidjanja i predpostavke kako ce ponovo postati ono sto mi zelimo postaju zaista ne ostvarljive...ia prostog razloga Ana NIJE VISE teniserka koje se protivnice plase kao sto je bio slucaj pre par godina.Svi imaju gotovo isti prilaz kada igraju protiv Ane...znajuci da MOGU da je pobede,cak i one mladje i neiskusnije.Zaista mi je zao...talenat kakav je Ana BILA ne vidja se cesto ali na nasu zalost pokazalo se po ko zna koji put da sam talenat NIJE dovoljan za uspehe.Treba rada,ambicija,samoodricanja i novih motivacija za nove uspehe sto ocigledno nije slcaj kod nase Ane...kako drugacije objasniti negativne rezultate u poslednjih 18 meseci.Nije mi namera da uporedjujem nase dve najbolje teniserke ali postoji jedna VELIKA razlika izmedju Ane i Jelene.Ana IMA GS titulu i sve govori kako je prezadovoljna,mozda je to i njena najveca slabost,dok Jelena nema GS titulu ali je ZELI i to je,po mom misljenju,razlog ZASTO je konstantno u prvih deset vec duze vreme a cinjenice idu u prilog onima iz vrha da dodju lakse do toliko zeljene titule GS-ma.Sport je cudan na svoj nacin.U proslosti se desavalo da takozvani autsajderi dodju do titule GS-ma i niko ih nikada "nije" ubrajao u velike sampione,zato mi i jeste zao i veliko razocarenje u slucaju Ane...ona JE IMALA SVE sto je potrebno da bude VELIKA sampionka ali na zalost njeno vreme brzo PROLAZI.Gledao sam ovaj mec protiv mlade Svedjanke i ne delim isto misljenje sa izvestajem od strane b92 koji pominje u vise navrata kako je ana igrala briljantno i fantasticno na momente u ovom mecu dok sa druge strane pobedu mlade Svedjanke karakterisu kao Aninu zaslugu,Aninu nestabilnu formu u toku meca.Trebalo je malo vise pokloniti paznju rezultatima mlade Svedjanke u poslednje vreme i dosli bi do saznanja da ovo i NIJE bas veliko iznenadenje...sasvim je druga stvar sta smo mi SVI ocekivali i nadali se "sigurnoj" pobedi nase Ane.

boby

pre 12 godina

Ana ima ozbiljnih problema u svojoj glavi, vec nekoliko puta gubi meceve na isti nacin sto je prosto neverovatno, ne znam sta je sa njenim strucnim timom, ali je ocigledno da mnogo toga ne stima!

Ena NS

pre 12 godina

Kada bi se spojili Anin talenat i lepota sa upornošću i mentalnom snagom Karoline V., kakva bi to teniserka bila...Ovako nijedna od njih neće postići ono što želi. Prva jer ima psihološki blok, druga jer nema ništa više sem one dve osobine.

Darko

pre 12 godina

Eh, naš narod... čim pobeđuješ, svi su uz tebe i podižu te do nebesa. Nedaj Bože da se oklizneš, odma' se svi razlete i niko se ne seća šta je bilo juče. Uz Anu sam 100% čak i kada gubi, naići će bolji dani, a i da ne dođu, uspela je bar za kratko da bude na vrhu. Čudim se samo komentarima koji nisu nimalo konstruktivni, bez trunke zdravog razuma i podrške!

Eto ideje, eto sanse za preokret

pre 12 godina

Umesto brige oko vecernje toalete za Noletov rodjis u Parizu, bolje da ga je pitala je l moze i ona da korisno porazgovara sa onim cika bradom Noletovim psihoteraputom.

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Da ne poveruje čovek.Ana je igračica koja sigurno ima kvalitet da bude najbolja igračica na svetu,ali već treću godinu zaredom ne može da odigra ceo meč na nivou na koji je sposobna.Vidi se da joj fali kvalitetnog treninga,kao i to da se pored tenisa bavi i drugim stvarima koje nemaju veze s profesionalnim pristupom tenisu i rezultat toga su ovakvi porazi od igračica za koje nisam ni čuo.Ipak verujem u Anu i u to da će se vratiti bar među prvih pet,ali neke stvari će morati promeniti.A ako joj više znači manekenisanje,parfemi,haljinice...onda bolje da prestane da igra.

Lola

pre 12 godina

Ako je to važno, pre svake kritike, morali bismo znati da li Ana ima nameru da još pet godina ighra tenis, ili će igrati još godinu dana da bi samo ispunila ugovor sa "Yonexom" i drugim sponzorima. Pedeset grešaka, računajući i one duple, može da napravi samo totalna antiteniserka ili nekadašnja prva na listi i pobednica RG, koja ne trenira. Pokušavam da objasnim sebi nešto: u prvom setu vodila je sa 6:5 i 40:15 i izgubila je gem a kasnije i set. Drugi dobija fantastičnom igrom sa 6:0, treći igra očajno i gubi meč. Znam da će raditi pakost, to je divno, ali neka neko razmisli pošteno o ovome što sam napisao. Jer da ne zna da igra, pa zar bi dobila set sa 6:0. protiv mlade devojke koja igra ofanzivno i odlično servira. Zato je i pobedila, jer Ana nije bila spremna da odgovori. Bez pravog trenera i jakih treninga nikjo nije uspeo. Kad je na neke manje turnire Serena, kad je bila teniska gromada, dolazila nespremna, a to se događalo mnogo puta, gubila je mečeve i u prvom kolu. Zato je Žistin, kad je bila na vrhuncu, retko gubila, jer niko nije tako ozbiljno živeo sportskim životom i trenirao kao ona.

Gasha

pre 12 godina

Taj/ta koji se smelo potpisuje sa ANA IVANOVIC i odgovara u njeno ime neka to ne cini vise jer je suvise providno. A pre svega nevaspitano!! Zasto ima lose rezultate i padove u formi mi ovde mozemo da nagadjamo, a ona zna. Ona nije ni prisla kompu od poraza tako da DRVENI ADVOKATI bez izjava pod njenim imenom, vec izvolite pod svojim - ma koliko namere bile dobre.

Svetlana, Pancevo

pre 12 godina

Za svaki uspeh potreban je tim. Ana je, čini mi se, prepuštena sama sebi. Da li je to njen izbor ili neki drugi splet okolnosti, ne znam. Ni njenu porodicu ne vidim više sa njom. Kako je lepo videti Jeleninu mamu, Novakove roditelje i braću, Bojaninog tatu. Mislim da ima nekih psiholoških poteškoća. Često ide iz krajnosti u krajnost. Igra ili briljantno, ili početnički, odsutno. Poslednji je trenutak da promeni sve i da nas ponovo raduje svojim uspesima.

Razočarani navijač

pre 12 godina

U sukobu izmedju neverovatnog potencijala i očigledne promaje u glavi i niskog motivacionog momenta, pobedu za sada odnosi ovo drugo. To je danas Ana Ivanović, nažalost. Kako drugačije objasniti ovakve oscilacije, tj. imati seriju od 7:0 i potom doživeti totalni potop. Izgleda da je ona sada idealna protivnica za teniserke iz donjeg doma, jer preko nje, ni krive ni dužne, podižu sebi rejting i doživljavaju "najveće" pobede u karijeri. Ana, trgni se ili ostavi sve, treću opciju nemaš!

Ana Ivanovic

pre 12 godina

Dragi moji!Znam da ce vecina vas biti ljuti,jos jedan poraz u nizu,ali da znate NIJE SVE TAKO CRNO ,ja se osecam IZVRSNO , krecem se najzad bez bolova,sto ce na narednim turnirima biti dobri rezultati,VOLIM VAS SVE...Vasa Ana ;)

covek

pre 12 godina

Ova devojka, koliko god ja nju simpatisao, i voleo da je gledam i kako igra, i kako se slika, ima ogranicenu sportsku inteligenciju, da ne upotrebim neke teze reci. Naravno, ocigledne probleme psiholoske prirode ne moram ni da komentarisem, i ako hoce u top 20 (jer za nesto vise trenutno nema sanse) morace ozbiljno da radi.

Milan CL

pre 12 godina

Pratim Anu i navijam za nju još od juniorskih dana i kad je na samom počtku seniorske karijere osvajala one čelendžere po Aziji...

I uvek sam bio optimista, ali ovo je i za mene previše!

NAPRED SRBI!!!

Terpan

pre 12 godina

Vidite vi gde je Djokovic, nije u pitanju ni kondicija ni trener,nista od toga fora je samo u psiholoskom stanju s kojim se ulazi u mec, vidite ako ti ne verujes u nesto i ako ulazis s pesimizmom u mec poraz je vise nego ocekivan :S sve dok se psihicki ne sredi i ne postane stabilna licnost i ne place i nervira se za vreme i posle meca moze da ocekuje napredak :)

Anin navijac

pre 12 godina

Ana je pocela da igra rekreativan tenis. Nema trenera , strucni stab. Ne trebaju joj roditelji kao J J Gde je majka prati iz turizma u turizam. Ani je potreban u stabu trener, sparing partner, lekar, fitnes trener, nutricionhsta, menadzer. Promenila je 5-6 trenera za godinu dana. Izgleda da je vise interesuje Jet set kao Kurnjikovu

Civauva

pre 12 godina

Kao da je tu nesto cudno! Prosto je neverovatno kakav samounistiteljski talenat poseduje Ana. Zar svaka loptica koja posalje na drugu stranu mora da bude viner?
@ja/realista, kakve su tvoje impresije? Jos uvek mislis da Ana moze u top 10? Nisam gledao, na kojem je ono mestu na listi Larson?

Darko

pre 12 godina

Imam veliko postovanje prema onome sto je Ana uradila u svojoj karijeri.
I uvek cu ga imati makar izgubila ovako sve svoje meceve od sad pa nadalje.
Takodje nisam od ljudi koji pljuju po bilo kome. Da je ,kojim slucajem, u pitanju igracica koja ne puca po savovima od talenta ne bi ni slao kometar vec bi bio zadovoljan posto bi to verovatno bio maksimum doticne.

Ali nije...

Ana, po mom skromnom misljenju, ima talenta, fizicke spreme i dijapazon udaraca koji bi trenutno mogao da je postavi na prvo mesto wta liste bez ikakvih problema i to dominantno, tako da ipak ostavljam ovaj komentar.

Kako verujem da bi, da moze, Ana do sada vec sredila svoju glavicu i vratila se u vrh ali kako nije, pretpostavljam da ne moze i iskreno se zahvaljujem, zaista, na svemu sto je ucinila za tenis i za svoju zemlju.

Kako nada umire poslednja, zelim da dam jedan savet bilo kome ko bude preuzeo ulogu Aninog trenera u buducnosti. Jednostavno je treba ubediti da, ko god da je protivnik, ona zapravo igra protiv JJ. Neposredno pred mec prikazati klip na kojem JJ imitira Anu i to je to. Mogu da se zakunem da ne bi izgubila mec sledecih 5 godina...

Da ne bude zabune, ne svrstavam sebe u navijace Ane ili JJ. Navijam za obe i nastavicu da navijam za obe. Ovaj komentar nije zamisljen kao bilo kakvo prebacivanje ili "pljuvanje" Jelene. Cak sta vise, mislim da je Jelena mnogo puta pokazala da, iako ne briljira u svim elementima igre i ume da izgubi fokus na igru, se nikada ne predaje i ne raspada totalno u toku jednog meca.

nenad babic

pre 12 godina

od poslednja 4 Grend Slama ona je na 3 ispala u PRVOM kolu.
Devojka nema pojma. Ne znam zasto igra kad nije u stanju da prodje prvo kolo na grend slam turniru.
U zivotu ima i drugih stvari u kojima moze da se pronadje, a ne ovo blamiranje u prvim kolima.
Da ne spominjem da boli jos vise to sto je turnir osvojila i igrala sjajno.

Ana dok ne nauci da lepo izbaci loptu pri servisu nema sta da trazi na terenu, to je nervoza i koja se i emituje kroz silne udarce ramom reketa.
Jako lose

avikakote

pre 12 godina

Moze ko sta hoce da kaze o Ani Ivanovic istina je da ta devojka do 23 godine ima osvojen grand slam, bila je 1.teniserka na svetu a njenu zaradu ne treba ni komentarisati.Ovo sto joj se desava je posledica nedostatka samopouzdanja i to ozbiljnog, toliko ozbiljnog da nisam sigurna da ce to uspeti da prevazidje.Ipak, zelimo joj sve najbolje.

ajde

pre 12 godina

Nista od Ane. Treniraj, umesto da se slikas i izvlacis zreb. Ne znam ko ti to dade. Jesi bila sampionka, ali znas li koji si sada rang, sta je ovo, kakvi su ovo udarci, ne umes da prebacis mrezu. Ova te je tehnicki i psihicki ubila.

Dijaspora

pre 12 godina

Igrala je ocajno ..... OCAJNO !!!!!

Trazila je samo brze poene, a kada nije islo, gresila je. Isto to kod servisa, pa je bilo puno duplih gresaka ...

Najbolje da uopste ne igra do kraja godine, vec samo da se fizicki i psihicki priprema, inace ce prikazivati sve gore i gore partije ....

Floro Flores

pre 12 godina

Ana ,pokusaj,dok si jos ime,da se prebacis u neku drugu oblast zivota,koja ce te ciniti srecnom i gde ces dobro zaradjivati... Ovo nije provokacija,iskren sam. I Kurnjikova je bila veliki talenat,pa nije islo... Posle je zaradjivala mnogo vise,a popularnost ostala

mILENA nbGD

pre 12 godina

Na zalost, potvrdilo se ono sto sam napisala posle 1.seta. Glava pogresno funkcionise. Posle 6:0 u drugom setu i brejka na pocetku treceg pocela je da razmislja o necem drugom a ne o loptici koja je u igri. Kada se rezultat preokrenuo onda je uhvatila panika i tada vise nije mogla o nicemu da razmislja. Njoj treba novi psihoterapeut a ne novi trener. Ako sada posle meca pocne da prepricava setove onda znaci da jos uvek nista nije shvatila. Nadam se da ce joj neko strucan uskoro pomoci!

judah

pre 12 godina

@Genta

Да смо млади, лијепи, богати.. твој савјет бих свакако подржао..

Овако, дај бар да гледамо како игра.

objektivan

pre 12 godina

aaaaaa hahahahahahahaaa. pa sta ste vi mislili da ce ona jos nekad nesto uraditi u krijeri.
sve je pocelo pred olimpijske igre. tada je ispala bezobrazna i na dalje i ne treba da pobedjuje

iggy

pre 12 godina

Zar ima ljudi koji jos uvek prate nase EX teniserke i komentarisu njihovu igru? Kapiram ja da one zele da se provode, da uzivaju u zivotu i da im ne bude tenis jedini smisao zivota i nista tu nema lose, ali ljudi nemojte se vi zbog toga nervirati i gubiti vreme gledajuci ih

slobodan

pre 12 godina

Sasvim jednostavno ! Zna da igra tenis, ali nema snage !!! To znaci ne trenira dovoljno i nema ni trunke volje da se odrekne lepog zivota. Ali mlada je i taj lep zivot ce brzo proci (mislim novac), a posle ce imati diplomatski pasos, samo gde ce putovati ?
Za nju je dosta bilo tenisa !!! Moze bsamo kao rekreacija iako je jos uvek jako mlada.

boksns

pre 12 godina

Ma jednostavno je! Uvek izgubi treci set, ono je mucenje za gledati. Ne znam sta da kazem, vise necu ni da kazem da je steta, neka mi neko javi ako skoro veze 2-3 pobede, ja vise necu da je gledam, odose zivci:(

Ipak steta (aj kad moram)... tako je bre lepa, a tako je pukla :(((

P.S.. nemojte sad jos da je omalovazavate neukusnim komentarima, zbog nje i svih ans koji smo je (i koji je i dalje) podrzavamo. Hvala.

ufffff

pre 12 godina

Nema šta, kompletirala je ceo GS-izgubila je u prvim kolima na sva četiri turnira. Takvu blamažu nije smela sebi da dozvoli!!! Rezultati na GS su joj na rangu kvalifikantkinja. Trebalo bi, slično Safini, da razmisli o što bržem povlačenju, što joj ovo treba u životu. Sačuvaj bar malo nekadašnjeg dostojanstva....

Pedja

pre 12 godina

Ona je prestala da igra tenis posle osvajanja RG 2008.
Ne krece se ,nema vatre u igri ,pravi pocetnicke greske ,voleji nesigurni ,servis jos manje ...njoj sad samo jedan vrhunski psihoterapeut moze da pomogne ...ako joj se uopste igra tenis ,ako ne ...ima toliko muskih magazina koji ce joj platiti kao da je pobedila na nekom manjem celindzeru ...sto je otprilike sad neki njen realan domet ,a bar nece morati da trci i da se znoji ...

adio

pre 12 godina

Ana može da radi šta god hoće, ja ženski tenis sve manje gledam. I što je najbolje, uopšte se više ne nerviram. Ako je njima sve ravno, što bih se ja nervirala. Ali, ipak joj čestitam; nije lako napraviti 45 neiznuđenih grešaka!

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Ana ima velikih probla u glavi,ona ima udarce,izuzetno je jaka,talentovana,ali je gloava ocigledno problem,trema,nedostatak motivacije,mozda cak i treninga.Jer ovi padovi nisu normalni,ovo je jednostavno previse,krompir u drugom setu i onda za dve kalse ispod tog nivoa odigra odlucujuci set,ne znam sta se desava ali nije dobro nikako...

S.Goran

pre 12 godina

Sta reci...gledanjem Ane u ovom mecu stekao sam utisak da mec koji ne izgubi,ima neke sance da dobije?
Protivnica joj skoro nije ni trebala,mec je igubila od sebe same?
Aleksandra Krunic bi rasturila ovu Svedjanku garantujem.Za Krunickom place Roland Garos!
Inace komentatorka je tuga,kaze:"Ana treba da bude agresivnija",a Ana ubija koliko je agresivna,zato je mec i izgubila,jer je nije hteo udarac,da je kojim slucajem sve ulazilo,koliko je bila agresivna,Nadal bi pukao ko zvecka od takvih udaraca.

Genta

pre 12 godina

Da se ne lažemo,ovo je prepoznatljiv scenario.Na svakom od poslednjih turnira odigra jedan,ili jedan i po savršen set i ispadne u prvom ili drugom kolu!Ana dušo,vreme ti je da razmišljaš o udaji.

Slavoljub

pre 12 godina

ma, ovo je strasno..uzas....
odigra drugi set savrseno i stane..
ne mogu da verujem.devojka ozbiljno ima neki problem u glavi.
i mogla bi malo da smanji ono stezanje pesnice i vikanje posle svakog osvojenog poena.

Dragan

pre 12 godina

Nažalost nastavlja se Anina agonija.Ona konstantno nazaduje.
Jedino sto jos uvek ima to je njena ljupkost i lepota.
Sa ovakvom tehnikom i kretanjem vrlo brzo ce ispasti iz kruga vrhunskih igračica.

Steta

pre 12 godina

Sigurno ce izjaviti da je zadovoljna i srecna, da oseca pomak u igri bla, bla, bla.

E nasa Ana sta uradi od onakvog potencijala.
Menjaj tu ekipu ljudi oko sebe, ma o kome da se radi. Kreni opet od nule. Agasi se u jednom periodu karijere vratio na slabije turnire da bi povratio igru i samopouzdanje. Mislim da ni tebi ne bi bilo lose tako da uradis. Jos si mlada, uradi to na vreme.

Scandinavia in my mind

pre 12 godina

Ova Larson ima bolji dvorucni bekhend od Noleta i noge negde izmedju J.J. i Andree Petkovic. Za mene je to dovoljno da je stavim na A listu.

Milena NBgd

pre 12 godina

Bez obzira kako ce se zavrsiti ovaj mec jasno je da Ana ima veliki problem u glavi. Ona mora da rascisti da je za svaki mec unaored moguc svaki rezultat i da razmislja samo o poenu koji se igra. Sve do tada ona ce gubiti i kada se cini da je potrebna samo rutina da se neko dobije.
Zelim joj da sto pre ovo shvati i vrati se tamo gde joj je objektivno mesto.

Samo napred naši!

pre 12 godina

To Ana, samo bre deli krompire... to je tvoj stil!
Samo nemoj previse da se naprezes, da ne dodje do povrede, uzmi brejk i posle samo lagano odrzavaj - razmisljaj dok igras, cuvaj energiju!
AJMO ANČI!

orm

pre 12 godina

Sto vise gledam ovu Larson sve mi se visa dopada kako igra. Srcana je, odlicno se krece, odlicno servira, ima dobar bekhend i savrsenu anticipaciju (bar za Anine standarde istoga). Najvise mi se dopada sto se vidi da razmislja dok igra i sto se ne predaje.
Kod Ane potpuno suprotno. Ana ne moze simultano da igra i razmislja i to je po meni njen najveci problem. Kakva steta. Mozak Tipse u telu andjela. Kakva greska prirode.

Saberi se malena, MOLIM TE

pre 12 godina

Nema nista od ove nase. Usla voda u usi. Pukla je prvi set, a izgleda da ce da ode i mec. Ipak, AJDE Ana, obseti se ko je sve osvajao RG. Mozda se setis da si jednom ovde cistila kao metlom.

cucica

pre 12 godina

Pa ljudi moji šta vam pričam odavno,Ana nema grama jednog profesionalizma u sebi,ona mora što prije u prevremenu penziju,uzeti što više psihologa,odmoriti od medija i slave,ovako više ne ide,izazvala je gnev i mržnju od strane naroda,počevši od onog Verdaska...... Idi Ana odmori koju godinu,poslušaj iskusan i pametan savet.....

ajde

pre 12 godina

Ana, tvoj sam fan od kad znam za tebe, od juniorskog Vimbldona, ali ovako vise ne ide. Ne znam sta radis, izvini ako gresim, ali cini mi se da ne treniras dovoljno. Mnogo zuris, jeste da ti resavas, ali nemoj toliko da gresis, to je zbog zurbe. Polako i budi se. Ne treba ti ovo, zelis li i dalje uspesnu karijeru ili ne? Ako ne, slikaj se. Ako zelis, brate, treniraj.
Svu srecu zelim svim nasim teniserima, a pogotovo Noletu, naravno.

ajde

pre 12 godina

Ana, tvoj sam fan od kad znam za tebe, od juniorskog Vimbldona, ali ovako vise ne ide. Ne znam sta radis, izvini ako gresim, ali cini mi se da ne treniras dovoljno. Mnogo zuris, jeste da ti resavas, ali nemoj toliko da gresis, to je zbog zurbe. Polako i budi se. Ne treba ti ovo, zelis li i dalje uspesnu karijeru ili ne? Ako ne, slikaj se. Ako zelis, brate, treniraj.
Svu srecu zelim svim nasim teniserima, a pogotovo Noletu, naravno.

Milena NBgd

pre 12 godina

Bez obzira kako ce se zavrsiti ovaj mec jasno je da Ana ima veliki problem u glavi. Ona mora da rascisti da je za svaki mec unaored moguc svaki rezultat i da razmislja samo o poenu koji se igra. Sve do tada ona ce gubiti i kada se cini da je potrebna samo rutina da se neko dobije.
Zelim joj da sto pre ovo shvati i vrati se tamo gde joj je objektivno mesto.

Genta

pre 12 godina

Da se ne lažemo,ovo je prepoznatljiv scenario.Na svakom od poslednjih turnira odigra jedan,ili jedan i po savršen set i ispadne u prvom ili drugom kolu!Ana dušo,vreme ti je da razmišljaš o udaji.

Ana Ivanovic

pre 12 godina

Dragi moji!Znam da ce vecina vas biti ljuti,jos jedan poraz u nizu,ali da znate NIJE SVE TAKO CRNO ,ja se osecam IZVRSNO , krecem se najzad bez bolova,sto ce na narednim turnirima biti dobri rezultati,VOLIM VAS SVE...Vasa Ana ;)

Pedja

pre 12 godina

Ona je prestala da igra tenis posle osvajanja RG 2008.
Ne krece se ,nema vatre u igri ,pravi pocetnicke greske ,voleji nesigurni ,servis jos manje ...njoj sad samo jedan vrhunski psihoterapeut moze da pomogne ...ako joj se uopste igra tenis ,ako ne ...ima toliko muskih magazina koji ce joj platiti kao da je pobedila na nekom manjem celindzeru ...sto je otprilike sad neki njen realan domet ,a bar nece morati da trci i da se znoji ...

Svetlana, Pancevo

pre 12 godina

Za svaki uspeh potreban je tim. Ana je, čini mi se, prepuštena sama sebi. Da li je to njen izbor ili neki drugi splet okolnosti, ne znam. Ni njenu porodicu ne vidim više sa njom. Kako je lepo videti Jeleninu mamu, Novakove roditelje i braću, Bojaninog tatu. Mislim da ima nekih psiholoških poteškoća. Često ide iz krajnosti u krajnost. Igra ili briljantno, ili početnički, odsutno. Poslednji je trenutak da promeni sve i da nas ponovo raduje svojim uspesima.

adio

pre 12 godina

Ana može da radi šta god hoće, ja ženski tenis sve manje gledam. I što je najbolje, uopšte se više ne nerviram. Ako je njima sve ravno, što bih se ja nervirala. Ali, ipak joj čestitam; nije lako napraviti 45 neiznuđenih grešaka!

covek

pre 12 godina

Ova devojka, koliko god ja nju simpatisao, i voleo da je gledam i kako igra, i kako se slika, ima ogranicenu sportsku inteligenciju, da ne upotrebim neke teze reci. Naravno, ocigledne probleme psiholoske prirode ne moram ni da komentarisem, i ako hoce u top 20 (jer za nesto vise trenutno nema sanse) morace ozbiljno da radi.

mILENA nbGD

pre 12 godina

Na zalost, potvrdilo se ono sto sam napisala posle 1.seta. Glava pogresno funkcionise. Posle 6:0 u drugom setu i brejka na pocetku treceg pocela je da razmislja o necem drugom a ne o loptici koja je u igri. Kada se rezultat preokrenuo onda je uhvatila panika i tada vise nije mogla o nicemu da razmislja. Njoj treba novi psihoterapeut a ne novi trener. Ako sada posle meca pocne da prepricava setove onda znaci da jos uvek nista nije shvatila. Nadam se da ce joj neko strucan uskoro pomoci!

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Ana ima velikih probla u glavi,ona ima udarce,izuzetno je jaka,talentovana,ali je gloava ocigledno problem,trema,nedostatak motivacije,mozda cak i treninga.Jer ovi padovi nisu normalni,ovo je jednostavno previse,krompir u drugom setu i onda za dve kalse ispod tog nivoa odigra odlucujuci set,ne znam sta se desava ali nije dobro nikako...

iggy

pre 12 godina

Zar ima ljudi koji jos uvek prate nase EX teniserke i komentarisu njihovu igru? Kapiram ja da one zele da se provode, da uzivaju u zivotu i da im ne bude tenis jedini smisao zivota i nista tu nema lose, ali ljudi nemojte se vi zbog toga nervirati i gubiti vreme gledajuci ih

Floro Flores

pre 12 godina

Ana ,pokusaj,dok si jos ime,da se prebacis u neku drugu oblast zivota,koja ce te ciniti srecnom i gde ces dobro zaradjivati... Ovo nije provokacija,iskren sam. I Kurnjikova je bila veliki talenat,pa nije islo... Posle je zaradjivala mnogo vise,a popularnost ostala

Milan CL

pre 12 godina

Pratim Anu i navijam za nju još od juniorskih dana i kad je na samom počtku seniorske karijere osvajala one čelendžere po Aziji...

I uvek sam bio optimista, ali ovo je i za mene previše!

NAPRED SRBI!!!

orm

pre 12 godina

Sto vise gledam ovu Larson sve mi se visa dopada kako igra. Srcana je, odlicno se krece, odlicno servira, ima dobar bekhend i savrsenu anticipaciju (bar za Anine standarde istoga). Najvise mi se dopada sto se vidi da razmislja dok igra i sto se ne predaje.
Kod Ane potpuno suprotno. Ana ne moze simultano da igra i razmislja i to je po meni njen najveci problem. Kakva steta. Mozak Tipse u telu andjela. Kakva greska prirode.

ajde

pre 12 godina

Nista od Ane. Treniraj, umesto da se slikas i izvlacis zreb. Ne znam ko ti to dade. Jesi bila sampionka, ali znas li koji si sada rang, sta je ovo, kakvi su ovo udarci, ne umes da prebacis mrezu. Ova te je tehnicki i psihicki ubila.

boby

pre 12 godina

Ana ima ozbiljnih problema u svojoj glavi, vec nekoliko puta gubi meceve na isti nacin sto je prosto neverovatno, ne znam sta je sa njenim strucnim timom, ali je ocigledno da mnogo toga ne stima!

Slavoljub

pre 12 godina

ma, ovo je strasno..uzas....
odigra drugi set savrseno i stane..
ne mogu da verujem.devojka ozbiljno ima neki problem u glavi.
i mogla bi malo da smanji ono stezanje pesnice i vikanje posle svakog osvojenog poena.

draganC

pre 12 godina

Za (Osoba Koja Prati STATISTIKU)

Slažem se sa većinom onoga što ste napisali! Nezadovoljan i tužan jesam zbog ovoga "skandaloznog" poraza, iako nisam "neki" fan Ane Ivanović, prije svega zbog prenemaganja na terenu i zavrtanja rukom i nogom(pomislim nekada da će da se prelomi).
Najveći problem vidim u stručnom štabu naše teniserke, koji nedopustivo prati njeno propadanje i ne čini ništa! Psiholog bi morao biti glavna karika u tome lancu. Ana definitivno može da igra jaaaako dobar tenis, ali šta to "može" - treba da znači???? To je pitanje!!!
Djevojka je imala oogromne padove u igri, zbog manekenisanja i konstantnog natezanja po magazinima. Ne osuđujem je, ali osuđujem stručni štab, koji je morao biti taj koji će je vraćati iz dana u dan na teren i objašnjavati kako sve pada u vodu ako ne nastavi sa treninzima. Sada se, pak, osjeća kao početnica, koja nesumnjivo želi da napreduje, ali strah preovlađuje i to je izbacuje iz kolosjeka.
Ne znam zašto, ali sam očekivao poraz( rezultati na prethodnim turnirima) i niti nakon prvog seta u kome je igra bila solidna, kao i u drugom, nisam očekivao 100% pobjedu. Kako daje očekujem, nakon vođstva od 5:1i prednosti u odlučujućem gemu protiv Clijsters Ana izgubi..KAKO???
Jelena janković igra očajno zadnjih mjeseci, ali Jelena nema problwm u glavi, već naprotiv- izgubljene mečeve i gemove dobija samo glavom i kada nema igru. Karolina...takođe-nije dorasla igrom niti jednoj od naših teniserki...ali je BOLJA!!!! Bolja znači da razmišlja o igri. To vam je isto kao kada se za neku osobu kaže_on je mogao, bio je inteligentniji...pa koja korist kada to ne iskoristi?!

Lola

pre 12 godina

Ako je to važno, pre svake kritike, morali bismo znati da li Ana ima nameru da još pet godina ighra tenis, ili će igrati još godinu dana da bi samo ispunila ugovor sa "Yonexom" i drugim sponzorima. Pedeset grešaka, računajući i one duple, može da napravi samo totalna antiteniserka ili nekadašnja prva na listi i pobednica RG, koja ne trenira. Pokušavam da objasnim sebi nešto: u prvom setu vodila je sa 6:5 i 40:15 i izgubila je gem a kasnije i set. Drugi dobija fantastičnom igrom sa 6:0, treći igra očajno i gubi meč. Znam da će raditi pakost, to je divno, ali neka neko razmisli pošteno o ovome što sam napisao. Jer da ne zna da igra, pa zar bi dobila set sa 6:0. protiv mlade devojke koja igra ofanzivno i odlično servira. Zato je i pobedila, jer Ana nije bila spremna da odgovori. Bez pravog trenera i jakih treninga nikjo nije uspeo. Kad je na neke manje turnire Serena, kad je bila teniska gromada, dolazila nespremna, a to se događalo mnogo puta, gubila je mečeve i u prvom kolu. Zato je Žistin, kad je bila na vrhuncu, retko gubila, jer niko nije tako ozbiljno živeo sportskim životom i trenirao kao ona.

Milos Cirovic

pre 12 godina

Ana je teniserka izuzetnog potencijala i kada bi svoju energiju i Bogom dani talenat usmerila na pravi nacin, siguran sam da ne bi imalo teniserke koju ne bi mogla da dobije... Ali ako cemo realno, zasto bi Ana u situaciji u kojoj je, sebe davala tenisu, izgarala na mecevima, borila se sa povredama i koje cemu jos... Je li bila prva na WTA listi? JESTE... Je li osvojila Gren-slem turnir? JESTE... Je li zaradila dovoljno novca, da se prepusti uzivanju do kraja zivota? JESTE, pa taman zivela i 400 godina... Je li osvetlala obraz Srbije? JESTE i to mnogo puta. I lepotom i sportskim rezultatima... ELEM. Draga Ana, da si Ti nama ziva i zdrava jos mnooogo godina. Hvala Ti za sve. Uzivaj u zivotu, furaj putem kojim ides i ne osvrci se mnogo na zlurade komentare. Ti si se dokazala i pokazala kad je trebalo...

Saberi se malena, MOLIM TE

pre 12 godina

Nema nista od ove nase. Usla voda u usi. Pukla je prvi set, a izgleda da ce da ode i mec. Ipak, AJDE Ana, obseti se ko je sve osvajao RG. Mozda se setis da si jednom ovde cistila kao metlom.

cucica

pre 12 godina

Pa ljudi moji šta vam pričam odavno,Ana nema grama jednog profesionalizma u sebi,ona mora što prije u prevremenu penziju,uzeti što više psihologa,odmoriti od medija i slave,ovako više ne ide,izazvala je gnev i mržnju od strane naroda,počevši od onog Verdaska...... Idi Ana odmori koju godinu,poslušaj iskusan i pametan savet.....

Moldovan

pre 12 godina

Ana je sve rekla - "Ne znam šta je problem". Naravno da ti ne možeš da znaš, to bi morali da otkriju neki drugi ljudi, kojima je to nauka, i da ti pomognu. Da li si pomoć tražila od pravih ljudi i u pravo vreme? Ako sama budeš pokušavala da rešiš "problem koji se nagomilao", a rekla si da ti ni trener nije potreban (Ana, svašta!), zvoniće zvonce i ti ćeš dobiti keca iz pismenog. Zato požuri! Još samo pola godine imaćeš 23, a vreme leti.

branko

pre 12 godina

Просто је невероватно како пропада један несвакидашњи тениски таленат и да се не успева решити један доста јасно видљив проблем који је, у принципу решив. Штета!

Eto ideje, eto sanse za preokret

pre 12 godina

Umesto brige oko vecernje toalete za Noletov rodjis u Parizu, bolje da ga je pitala je l moze i ona da korisno porazgovara sa onim cika bradom Noletovim psihoteraputom.

zemun_grad

pre 12 godina

Na mene je ipak najveci utisak ostavila komentatorka koja ili stvarno nije videla ili nije zelela sebi da prizna da je mlada svedjanka prepustila Ani drugi set vec kod 4:0 kako bi sacuvala snagu za treci. Do besvesti je ponavljala kako je Ana pocistila u drugom setu, a u tom trenutku sam kucu mogao da stavim kao ulog na Anin poraz.

jednostavno

pre 12 godina

Najjednostavnije je to neko opisao ovako: "Kad god izadje na teren, Ana pobedi. Nekada protivnicu, nekada sebe."

Sve od tebe zavisi, lutko.

Bajka je odavno zavrsena

pre 12 godina

Zahvaljujuci nasim teniserima (sa izuzetkom Djokovica) stalno saznajem za nova imena teniskih anonimusa, za koje mozda nikad ne bih cuo da s vremena na vreme ne nalete na nase igrace i pobede ih. Jednom recju nasi igraci su ti koji ih podizu iz zaborava.

ufffff

pre 12 godina

Nema šta, kompletirala je ceo GS-izgubila je u prvim kolima na sva četiri turnira. Takvu blamažu nije smela sebi da dozvoli!!! Rezultati na GS su joj na rangu kvalifikantkinja. Trebalo bi, slično Safini, da razmisli o što bržem povlačenju, što joj ovo treba u životu. Sačuvaj bar malo nekadašnjeg dostojanstva....

Anin navijac

pre 12 godina

Ana je pocela da igra rekreativan tenis. Nema trenera , strucni stab. Ne trebaju joj roditelji kao J J Gde je majka prati iz turizma u turizam. Ani je potreban u stabu trener, sparing partner, lekar, fitnes trener, nutricionhsta, menadzer. Promenila je 5-6 trenera za godinu dana. Izgleda da je vise interesuje Jet set kao Kurnjikovu

Scandinavia in my mind

pre 12 godina

Ova Larson ima bolji dvorucni bekhend od Noleta i noge negde izmedju J.J. i Andree Petkovic. Za mene je to dovoljno da je stavim na A listu.

objektivan

pre 12 godina

aaaaaa hahahahahahahaaa. pa sta ste vi mislili da ce ona jos nekad nesto uraditi u krijeri.
sve je pocelo pred olimpijske igre. tada je ispala bezobrazna i na dalje i ne treba da pobedjuje

Razočarani navijač

pre 12 godina

U sukobu izmedju neverovatnog potencijala i očigledne promaje u glavi i niskog motivacionog momenta, pobedu za sada odnosi ovo drugo. To je danas Ana Ivanović, nažalost. Kako drugačije objasniti ovakve oscilacije, tj. imati seriju od 7:0 i potom doživeti totalni potop. Izgleda da je ona sada idealna protivnica za teniserke iz donjeg doma, jer preko nje, ni krive ni dužne, podižu sebi rejting i doživljavaju "najveće" pobede u karijeri. Ana, trgni se ili ostavi sve, treću opciju nemaš!

misa taskin

pre 12 godina

Sve mogu da razumem ali nikako da ta lepa devojka tako lako gubi dobijene mečeve i protiv tako "prostih" igračica. Pitam se takođe koga ona ima u stručnom štabu. Njoj jedonostavno treba lupiti dva šamara i reći joj da ne izlazi sa terena ako i naredni meč izgubi. Kad bi mi se pružila prilika da samo nedelju dana budem u njenoj blizini, ona bi opet bila broj jedan ili bi morala da ode da se sunča i da uživa od onoga što je pošteno zaradila.

2 uzgubljena sata (ne seta)

pre 12 godina

Posle izvesnog vremena, nateram se da pogledam jedan njen mec. Posle izgubljene 4 set lopte znao sam sta ce biti i pored drugog seta.

Jednostavno, ne igra lose ali kada dodje u nezgodnu poziciju i produzi poen (recimo, podigne loptu), ona igra poen koji verujem ni Nole ne moze da odigra (u punom trku, rastegnuta da opali neku dijagonalu). Prosto zaboravljda da je preko puta nje neko ko je jedva usao u Top 100 i da zna da poveze 2 dobre lopte bio bi daleko bolje plasiran. Odigra OK udarac i umesto da pridje na servisu liniju i sve zavrsi sa 2 udarca ona opali kao iz topa (50 vinera + 50 duplih gresaka).
Lopte dobro poklapa ali cini mi se da u danasnjem tenisu treba vise spina u udarcu (udara dosta ravno).

Da je dobro nije

Ena NS

pre 12 godina

Kada bi se spojili Anin talenat i lepota sa upornošću i mentalnom snagom Karoline V., kakva bi to teniserka bila...Ovako nijedna od njih neće postići ono što želi. Prva jer ima psihološki blok, druga jer nema ništa više sem one dve osobine.

Osoba Koja Prati STATISTIKU

pre 12 godina

Kakvo razocarenje.Nemam reci opravdanja.Ovo nije PRVI put da ispada u prvom kolu ali Ana je SAMPIONKA Roland Garosa i svakako da sam ocekivao bar ulazak u drugu sedmicu na ovom prestiznom turniru i pored ocigledno lose forme koja traje vec duze vreme.Sve nade i ocekivanja za Anin povrataku u vrh zenskog tenisa postaju iz turnira u turnir skoro ne moguce i sva predvidjanja i predpostavke kako ce ponovo postati ono sto mi zelimo postaju zaista ne ostvarljive...ia prostog razloga Ana NIJE VISE teniserka koje se protivnice plase kao sto je bio slucaj pre par godina.Svi imaju gotovo isti prilaz kada igraju protiv Ane...znajuci da MOGU da je pobede,cak i one mladje i neiskusnije.Zaista mi je zao...talenat kakav je Ana BILA ne vidja se cesto ali na nasu zalost pokazalo se po ko zna koji put da sam talenat NIJE dovoljan za uspehe.Treba rada,ambicija,samoodricanja i novih motivacija za nove uspehe sto ocigledno nije slcaj kod nase Ane...kako drugacije objasniti negativne rezultate u poslednjih 18 meseci.Nije mi namera da uporedjujem nase dve najbolje teniserke ali postoji jedna VELIKA razlika izmedju Ane i Jelene.Ana IMA GS titulu i sve govori kako je prezadovoljna,mozda je to i njena najveca slabost,dok Jelena nema GS titulu ali je ZELI i to je,po mom misljenju,razlog ZASTO je konstantno u prvih deset vec duze vreme a cinjenice idu u prilog onima iz vrha da dodju lakse do toliko zeljene titule GS-ma.Sport je cudan na svoj nacin.U proslosti se desavalo da takozvani autsajderi dodju do titule GS-ma i niko ih nikada "nije" ubrajao u velike sampione,zato mi i jeste zao i veliko razocarenje u slucaju Ane...ona JE IMALA SVE sto je potrebno da bude VELIKA sampionka ali na zalost njeno vreme brzo PROLAZI.Gledao sam ovaj mec protiv mlade Svedjanke i ne delim isto misljenje sa izvestajem od strane b92 koji pominje u vise navrata kako je ana igrala briljantno i fantasticno na momente u ovom mecu dok sa druge strane pobedu mlade Svedjanke karakterisu kao Aninu zaslugu,Aninu nestabilnu formu u toku meca.Trebalo je malo vise pokloniti paznju rezultatima mlade Svedjanke u poslednje vreme i dosli bi do saznanja da ovo i NIJE bas veliko iznenadenje...sasvim je druga stvar sta smo mi SVI ocekivali i nadali se "sigurnoj" pobedi nase Ane.

SS

pre 12 godina

ja uopste ne shvatam ko se uopste vise lozi na Anu i njene meceve...vec godinu dana uopste je ne pratim jer je ona zavrsila karijeru...jelena jos nesto manje,ali bojanu pratim stalno..za ove prve dve havala na svemu sto su uradile za zemlju sad polako neka krenu na aerobik i voznju biciklom kejom jer za tenis vise nisu...

kjoto

pre 12 godina

u redu je to da je Ana mnogo toga osvojila,da možda nema jake treninge,da nije psihički u tenisu jer igra zbog sponzora,ali onda neka ugrabi prvi povoljan trenutak i povuče se iz tenisa,a u međuvremenu neka izbegava blamiranje sa anonimusima i to na ovakvim turnirima

Darko

pre 12 godina

Imam veliko postovanje prema onome sto je Ana uradila u svojoj karijeri.
I uvek cu ga imati makar izgubila ovako sve svoje meceve od sad pa nadalje.
Takodje nisam od ljudi koji pljuju po bilo kome. Da je ,kojim slucajem, u pitanju igracica koja ne puca po savovima od talenta ne bi ni slao kometar vec bi bio zadovoljan posto bi to verovatno bio maksimum doticne.

Ali nije...

Ana, po mom skromnom misljenju, ima talenta, fizicke spreme i dijapazon udaraca koji bi trenutno mogao da je postavi na prvo mesto wta liste bez ikakvih problema i to dominantno, tako da ipak ostavljam ovaj komentar.

Kako verujem da bi, da moze, Ana do sada vec sredila svoju glavicu i vratila se u vrh ali kako nije, pretpostavljam da ne moze i iskreno se zahvaljujem, zaista, na svemu sto je ucinila za tenis i za svoju zemlju.

Kako nada umire poslednja, zelim da dam jedan savet bilo kome ko bude preuzeo ulogu Aninog trenera u buducnosti. Jednostavno je treba ubediti da, ko god da je protivnik, ona zapravo igra protiv JJ. Neposredno pred mec prikazati klip na kojem JJ imitira Anu i to je to. Mogu da se zakunem da ne bi izgubila mec sledecih 5 godina...

Da ne bude zabune, ne svrstavam sebe u navijace Ane ili JJ. Navijam za obe i nastavicu da navijam za obe. Ovaj komentar nije zamisljen kao bilo kakvo prebacivanje ili "pljuvanje" Jelene. Cak sta vise, mislim da je Jelena mnogo puta pokazala da, iako ne briljira u svim elementima igre i ume da izgubi fokus na igru, se nikada ne predaje i ne raspada totalno u toku jednog meca.

Terpan

pre 12 godina

Vidite vi gde je Djokovic, nije u pitanju ni kondicija ni trener,nista od toga fora je samo u psiholoskom stanju s kojim se ulazi u mec, vidite ako ti ne verujes u nesto i ako ulazis s pesimizmom u mec poraz je vise nego ocekivan :S sve dok se psihicki ne sredi i ne postane stabilna licnost i ne place i nervira se za vreme i posle meca moze da ocekuje napredak :)

S.Goran

pre 12 godina

Sta reci...gledanjem Ane u ovom mecu stekao sam utisak da mec koji ne izgubi,ima neke sance da dobije?
Protivnica joj skoro nije ni trebala,mec je igubila od sebe same?
Aleksandra Krunic bi rasturila ovu Svedjanku garantujem.Za Krunickom place Roland Garos!
Inace komentatorka je tuga,kaze:"Ana treba da bude agresivnija",a Ana ubija koliko je agresivna,zato je mec i izgubila,jer je nije hteo udarac,da je kojim slucajem sve ulazilo,koliko je bila agresivna,Nadal bi pukao ko zvecka od takvih udaraca.

Dijaspora

pre 12 godina

Igrala je ocajno ..... OCAJNO !!!!!

Trazila je samo brze poene, a kada nije islo, gresila je. Isto to kod servisa, pa je bilo puno duplih gresaka ...

Najbolje da uopste ne igra do kraja godine, vec samo da se fizicki i psihicki priprema, inace ce prikazivati sve gore i gore partije ....

nenad babic

pre 12 godina

od poslednja 4 Grend Slama ona je na 3 ispala u PRVOM kolu.
Devojka nema pojma. Ne znam zasto igra kad nije u stanju da prodje prvo kolo na grend slam turniru.
U zivotu ima i drugih stvari u kojima moze da se pronadje, a ne ovo blamiranje u prvim kolima.
Da ne spominjem da boli jos vise to sto je turnir osvojila i igrala sjajno.

Ana dok ne nauci da lepo izbaci loptu pri servisu nema sta da trazi na terenu, to je nervoza i koja se i emituje kroz silne udarce ramom reketa.
Jako lose

Isner the Serb

pre 12 godina

Svedjaka je darovita, fina serva, uporna. Ana ne ume da zavrsi poen. Svidja mi se Anina silina, ali mora prihvatiti neku pomoc u psihicke svrhe. Zaista joj nedostaje samouverenost, a mlada je ima jos vremena za promene. Sretno Ani!

BG boy

pre 12 godina

Anin backhand je na nivou malo boljeg rekreativca.
ne mozes beleziti dobre rezultate ako ti je backhand na tom novou, ranije je bio bolji ali sada je katastrofa. Znam da joj to nije jaca strana ali moras biti dobar/solidan sa obe strane da bi imao uspehe.
To joj je velika slabost koja utice i na njen jaci udarac jer gubi samopouzdanje.

Dragan

pre 12 godina

Nažalost nastavlja se Anina agonija.Ona konstantno nazaduje.
Jedino sto jos uvek ima to je njena ljupkost i lepota.
Sa ovakvom tehnikom i kretanjem vrlo brzo ce ispasti iz kruga vrhunskih igračica.

Darko

pre 12 godina

Eh, naš narod... čim pobeđuješ, svi su uz tebe i podižu te do nebesa. Nedaj Bože da se oklizneš, odma' se svi razlete i niko se ne seća šta je bilo juče. Uz Anu sam 100% čak i kada gubi, naići će bolji dani, a i da ne dođu, uspela je bar za kratko da bude na vrhu. Čudim se samo komentarima koji nisu nimalo konstruktivni, bez trunke zdravog razuma i podrške!

avikakote

pre 12 godina

Moze ko sta hoce da kaze o Ani Ivanovic istina je da ta devojka do 23 godine ima osvojen grand slam, bila je 1.teniserka na svetu a njenu zaradu ne treba ni komentarisati.Ovo sto joj se desava je posledica nedostatka samopouzdanja i to ozbiljnog, toliko ozbiljnog da nisam sigurna da ce to uspeti da prevazidje.Ipak, zelimo joj sve najbolje.

Samo napred naši!

pre 12 godina

To Ana, samo bre deli krompire... to je tvoj stil!
Samo nemoj previse da se naprezes, da ne dodje do povrede, uzmi brejk i posle samo lagano odrzavaj - razmisljaj dok igras, cuvaj energiju!
AJMO ANČI!

wta, tu nigde nema P za professional

pre 12 godina

Ako je iko trenirao tenis, zna da mora da se namesta za udarce i da se krece sve vreme, makar sitnim koracima. Ana se ni ne savije u kolenima kada je jasno da to mora da se uradi da bi se lepo zahvatila loptica. Rad nogu - uzas. Voleji - uzas. Ja ne videh njenog trenera. I umesto da sva pitanja u vezi treninga postavimo Ani, mozda i jedan deo njih treba da ode njenom "treneru". (Ako on uopste i postoji.)

Lila

pre 12 godina

Dobro je što nema sirovog uživanja i iživljavanja, znam da stižu, zato zahvaljujem moderatorima što ne puštaju moravsku zlobu. A ovi što stalno pominju penziju, to su papagaji.

DD

pre 12 godina

Citam komentare i vidim kako neki daju savete radi ovo, nemoj ono itd ... sve sami teniski strucnjaci. A da uzmu reket ne bi znali ni da prebace lopticu preko mreze.

Samo napred Ana!

boksns

pre 12 godina

Ma jednostavno je! Uvek izgubi treci set, ono je mucenje za gledati. Ne znam sta da kazem, vise necu ni da kazem da je steta, neka mi neko javi ako skoro veze 2-3 pobede, ja vise necu da je gledam, odose zivci:(

Ipak steta (aj kad moram)... tako je bre lepa, a tako je pukla :(((

P.S.. nemojte sad jos da je omalovazavate neukusnim komentarima, zbog nje i svih ans koji smo je (i koji je i dalje) podrzavamo. Hvala.

igor

pre 12 godina

Ne brine mene sto je Ana ispala, jer i da je prosla prvo kolo, ispala bi u sledecem, vise je zabrinjavajuce sto ce svi nasi teniseri sem Djokovica, ispasti pre nego sto pocne druga nedelja na RG. VIDECETE.

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Da ne poveruje čovek.Ana je igračica koja sigurno ima kvalitet da bude najbolja igračica na svetu,ali već treću godinu zaredom ne može da odigra ceo meč na nivou na koji je sposobna.Vidi se da joj fali kvalitetnog treninga,kao i to da se pored tenisa bavi i drugim stvarima koje nemaju veze s profesionalnim pristupom tenisu i rezultat toga su ovakvi porazi od igračica za koje nisam ni čuo.Ipak verujem u Anu i u to da će se vratiti bar među prvih pet,ali neke stvari će morati promeniti.A ako joj više znači manekenisanje,parfemi,haljinice...onda bolje da prestane da igra.

slobodan

pre 12 godina

Sasvim jednostavno ! Zna da igra tenis, ali nema snage !!! To znaci ne trenira dovoljno i nema ni trunke volje da se odrekne lepog zivota. Ali mlada je i taj lep zivot ce brzo proci (mislim novac), a posle ce imati diplomatski pasos, samo gde ce putovati ?
Za nju je dosta bilo tenisa !!! Moze bsamo kao rekreacija iako je jos uvek jako mlada.

Steta

pre 12 godina

Sigurno ce izjaviti da je zadovoljna i srecna, da oseca pomak u igri bla, bla, bla.

E nasa Ana sta uradi od onakvog potencijala.
Menjaj tu ekipu ljudi oko sebe, ma o kome da se radi. Kreni opet od nule. Agasi se u jednom periodu karijere vratio na slabije turnire da bi povratio igru i samopouzdanje. Mislim da ni tebi ne bi bilo lose tako da uradis. Jos si mlada, uradi to na vreme.

Civauva

pre 12 godina

Kao da je tu nesto cudno! Prosto je neverovatno kakav samounistiteljski talenat poseduje Ana. Zar svaka loptica koja posalje na drugu stranu mora da bude viner?
@ja/realista, kakve su tvoje impresije? Jos uvek mislis da Ana moze u top 10? Nisam gledao, na kojem je ono mestu na listi Larson?

Gasha

pre 12 godina

Taj/ta koji se smelo potpisuje sa ANA IVANOVIC i odgovara u njeno ime neka to ne cini vise jer je suvise providno. A pre svega nevaspitano!! Zasto ima lose rezultate i padove u formi mi ovde mozemo da nagadjamo, a ona zna. Ona nije ni prisla kompu od poraza tako da DRVENI ADVOKATI bez izjava pod njenim imenom, vec izvolite pod svojim - ma koliko namere bile dobre.

Pa šta?

pre 12 godina

Ispala, pa šta! Dvaput sam pao nam ispitu jer nisam učio. Onda sam pobesneo na sebe i na ceo svet i dva meseca nisam izlazio iz kuće, bubao sam. Bez psihologa. Bez devojaka. Ocena posle toga? Neću da se hvalim. Dakle, bez filozofiranja: treniraj, nađi najboljeg trenera na svetu, stegni zube, nisi od pekmeza, nervira me ta tvoja nesigurnost. Čega se plašiš? Imaš sve: lepotu, visinu, talenat, novac, navijače (pismene), imala si igru pre tri godine kao nijedna druga, šta ti je, šta se prenemažeš, udari glavom o zid da vidiš da je i zid mek, ako si rešila da ga srušiš, budi junakinja, neka te neuspeh natera da pobediš sve utvare oko sebe. Veruj mi. Kad sam bio mali, upao sam u duboku vodu, bila je hladna, ali naredio sam sebi da plivam i da ne razmišljam da mogu da nestanem. Isplivao sam lako. Nemam više šta da ti pišem. Čitaj malo ovo, nisi ti najpametnija na svetu.

Marina

pre 12 godina

Iz bilo koje krize se tesko izlazi, ali ne treba ocekivati da ce poboljsanje ici linearno rastuce, kao sto ni pogorsanje nije doslo linearnom opadajuce. Treba da radi, da trenira, da ide kod psihologa, da ispituje u cemu je problem... Nekad se ide dva koraka napred, nazad jedan, a nekad korak napred, nazad dva. Al dobro, tako je to, samo ne treba stajati u mestu i nista ne preduzimati. I zao mi je sto je svi napadaju. Najlakse je kritikovati i vredjati, a najteze je pomoci nekom, podrzati ga i dati neki koristan savet.

Nina

pre 12 godina

Kada pobedjuju svi ih svojatamo, a kada gube nikome ne trebaju. Srbija nije zasluzila da ima ovakve ambasadore. Novace, ako izgubis, isti ovi komentari te cekaju!

bbbbbbbbbbbb

pre 12 godina

Taman kad pomislim da ne mozes gore, ti se potrudis da bude gore. Izgubila si prvi set na 6:5 za tebe i 40:15. STRASNO!

Ovo vise nije kriza, ovo je tvoja realnost. Kriza traje par meseci. a ti se mucis 3 godine.

Za sebe igras, pa potrudi se, ali moras izabrati ono sto ti je vazno, slikanje ili tenis. Mnoge bi igracice ubile za takve predispozicije koje imas, a one kod tebe propadaju

judah

pre 12 godina

@Genta

Да смо млади, лијепи, богати.. твој савјет бих свакако подржао..

Овако, дај бар да гледамо како игра.

misa taskin

pre 12 godina

Sve mogu da razumem ali nikako da ta lepa devojka tako lako gubi dobijene mečeve i protiv tako "prostih" igračica. Pitam se takođe koga ona ima u stručnom štabu. Njoj jedonostavno treba lupiti dva šamara i reći joj da ne izlazi sa terena ako i naredni meč izgubi. Kad bi mi se pružila prilika da samo nedelju dana budem u njenoj blizini, ona bi opet bila broj jedan ili bi morala da ode da se sunča i da uživa od onoga što je pošteno zaradila.

Lila

pre 12 godina

Dobro je što nema sirovog uživanja i iživljavanja, znam da stižu, zato zahvaljujem moderatorima što ne puštaju moravsku zlobu. A ovi što stalno pominju penziju, to su papagaji.

Ana Ivanovic

pre 12 godina

Dragi moji!Znam da ce vecina vas biti ljuti,jos jedan poraz u nizu,ali da znate NIJE SVE TAKO CRNO ,ja se osecam IZVRSNO , krecem se najzad bez bolova,sto ce na narednim turnirima biti dobri rezultati,VOLIM VAS SVE...Vasa Ana ;)

DD

pre 12 godina

Citam komentare i vidim kako neki daju savete radi ovo, nemoj ono itd ... sve sami teniski strucnjaci. A da uzmu reket ne bi znali ni da prebace lopticu preko mreze.

Samo napred Ana!

Samo napred naši!

pre 12 godina

To Ana, samo bre deli krompire... to je tvoj stil!
Samo nemoj previse da se naprezes, da ne dodje do povrede, uzmi brejk i posle samo lagano odrzavaj - razmisljaj dok igras, cuvaj energiju!
AJMO ANČI!

Genta

pre 12 godina

Da se ne lažemo,ovo je prepoznatljiv scenario.Na svakom od poslednjih turnira odigra jedan,ili jedan i po savršen set i ispadne u prvom ili drugom kolu!Ana dušo,vreme ti je da razmišljaš o udaji.

Bajka je odavno zavrsena

pre 12 godina

Zahvaljujuci nasim teniserima (sa izuzetkom Djokovica) stalno saznajem za nova imena teniskih anonimusa, za koje mozda nikad ne bih cuo da s vremena na vreme ne nalete na nase igrace i pobede ih. Jednom recju nasi igraci su ti koji ih podizu iz zaborava.

Milos Cirovic

pre 12 godina

Ana je teniserka izuzetnog potencijala i kada bi svoju energiju i Bogom dani talenat usmerila na pravi nacin, siguran sam da ne bi imalo teniserke koju ne bi mogla da dobije... Ali ako cemo realno, zasto bi Ana u situaciji u kojoj je, sebe davala tenisu, izgarala na mecevima, borila se sa povredama i koje cemu jos... Je li bila prva na WTA listi? JESTE... Je li osvojila Gren-slem turnir? JESTE... Je li zaradila dovoljno novca, da se prepusti uzivanju do kraja zivota? JESTE, pa taman zivela i 400 godina... Je li osvetlala obraz Srbije? JESTE i to mnogo puta. I lepotom i sportskim rezultatima... ELEM. Draga Ana, da si Ti nama ziva i zdrava jos mnooogo godina. Hvala Ti za sve. Uzivaj u zivotu, furaj putem kojim ides i ne osvrci se mnogo na zlurade komentare. Ti si se dokazala i pokazala kad je trebalo...

ajde

pre 12 godina

Ana, tvoj sam fan od kad znam za tebe, od juniorskog Vimbldona, ali ovako vise ne ide. Ne znam sta radis, izvini ako gresim, ali cini mi se da ne treniras dovoljno. Mnogo zuris, jeste da ti resavas, ali nemoj toliko da gresis, to je zbog zurbe. Polako i budi se. Ne treba ti ovo, zelis li i dalje uspesnu karijeru ili ne? Ako ne, slikaj se. Ako zelis, brate, treniraj.
Svu srecu zelim svim nasim teniserima, a pogotovo Noletu, naravno.

cucica

pre 12 godina

Pa ljudi moji šta vam pričam odavno,Ana nema grama jednog profesionalizma u sebi,ona mora što prije u prevremenu penziju,uzeti što više psihologa,odmoriti od medija i slave,ovako više ne ide,izazvala je gnev i mržnju od strane naroda,počevši od onog Verdaska...... Idi Ana odmori koju godinu,poslušaj iskusan i pametan savet.....

igor

pre 12 godina

Ne brine mene sto je Ana ispala, jer i da je prosla prvo kolo, ispala bi u sledecem, vise je zabrinjavajuce sto ce svi nasi teniseri sem Djokovica, ispasti pre nego sto pocne druga nedelja na RG. VIDECETE.

iggy

pre 12 godina

Zar ima ljudi koji jos uvek prate nase EX teniserke i komentarisu njihovu igru? Kapiram ja da one zele da se provode, da uzivaju u zivotu i da im ne bude tenis jedini smisao zivota i nista tu nema lose, ali ljudi nemojte se vi zbog toga nervirati i gubiti vreme gledajuci ih

Saberi se malena, MOLIM TE

pre 12 godina

Nema nista od ove nase. Usla voda u usi. Pukla je prvi set, a izgleda da ce da ode i mec. Ipak, AJDE Ana, obseti se ko je sve osvajao RG. Mozda se setis da si jednom ovde cistila kao metlom.

Darko

pre 12 godina

Imam veliko postovanje prema onome sto je Ana uradila u svojoj karijeri.
I uvek cu ga imati makar izgubila ovako sve svoje meceve od sad pa nadalje.
Takodje nisam od ljudi koji pljuju po bilo kome. Da je ,kojim slucajem, u pitanju igracica koja ne puca po savovima od talenta ne bi ni slao kometar vec bi bio zadovoljan posto bi to verovatno bio maksimum doticne.

Ali nije...

Ana, po mom skromnom misljenju, ima talenta, fizicke spreme i dijapazon udaraca koji bi trenutno mogao da je postavi na prvo mesto wta liste bez ikakvih problema i to dominantno, tako da ipak ostavljam ovaj komentar.

Kako verujem da bi, da moze, Ana do sada vec sredila svoju glavicu i vratila se u vrh ali kako nije, pretpostavljam da ne moze i iskreno se zahvaljujem, zaista, na svemu sto je ucinila za tenis i za svoju zemlju.

Kako nada umire poslednja, zelim da dam jedan savet bilo kome ko bude preuzeo ulogu Aninog trenera u buducnosti. Jednostavno je treba ubediti da, ko god da je protivnik, ona zapravo igra protiv JJ. Neposredno pred mec prikazati klip na kojem JJ imitira Anu i to je to. Mogu da se zakunem da ne bi izgubila mec sledecih 5 godina...

Da ne bude zabune, ne svrstavam sebe u navijace Ane ili JJ. Navijam za obe i nastavicu da navijam za obe. Ovaj komentar nije zamisljen kao bilo kakvo prebacivanje ili "pljuvanje" Jelene. Cak sta vise, mislim da je Jelena mnogo puta pokazala da, iako ne briljira u svim elementima igre i ume da izgubi fokus na igru, se nikada ne predaje i ne raspada totalno u toku jednog meca.

Pedja

pre 12 godina

Ona je prestala da igra tenis posle osvajanja RG 2008.
Ne krece se ,nema vatre u igri ,pravi pocetnicke greske ,voleji nesigurni ,servis jos manje ...njoj sad samo jedan vrhunski psihoterapeut moze da pomogne ...ako joj se uopste igra tenis ,ako ne ...ima toliko muskih magazina koji ce joj platiti kao da je pobedila na nekom manjem celindzeru ...sto je otprilike sad neki njen realan domet ,a bar nece morati da trci i da se znoji ...

Floro Flores

pre 12 godina

Ana ,pokusaj,dok si jos ime,da se prebacis u neku drugu oblast zivota,koja ce te ciniti srecnom i gde ces dobro zaradjivati... Ovo nije provokacija,iskren sam. I Kurnjikova je bila veliki talenat,pa nije islo... Posle je zaradjivala mnogo vise,a popularnost ostala

Darko

pre 12 godina

Eh, naš narod... čim pobeđuješ, svi su uz tebe i podižu te do nebesa. Nedaj Bože da se oklizneš, odma' se svi razlete i niko se ne seća šta je bilo juče. Uz Anu sam 100% čak i kada gubi, naići će bolji dani, a i da ne dođu, uspela je bar za kratko da bude na vrhu. Čudim se samo komentarima koji nisu nimalo konstruktivni, bez trunke zdravog razuma i podrške!

Nina

pre 12 godina

Kada pobedjuju svi ih svojatamo, a kada gube nikome ne trebaju. Srbija nije zasluzila da ima ovakve ambasadore. Novace, ako izgubis, isti ovi komentari te cekaju!

Svetlana, Pancevo

pre 12 godina

Za svaki uspeh potreban je tim. Ana je, čini mi se, prepuštena sama sebi. Da li je to njen izbor ili neki drugi splet okolnosti, ne znam. Ni njenu porodicu ne vidim više sa njom. Kako je lepo videti Jeleninu mamu, Novakove roditelje i braću, Bojaninog tatu. Mislim da ima nekih psiholoških poteškoća. Često ide iz krajnosti u krajnost. Igra ili briljantno, ili početnički, odsutno. Poslednji je trenutak da promeni sve i da nas ponovo raduje svojim uspesima.

Ena NS

pre 12 godina

Kada bi se spojili Anin talenat i lepota sa upornošću i mentalnom snagom Karoline V., kakva bi to teniserka bila...Ovako nijedna od njih neće postići ono što želi. Prva jer ima psihološki blok, druga jer nema ništa više sem one dve osobine.

Gasha

pre 12 godina

Taj/ta koji se smelo potpisuje sa ANA IVANOVIC i odgovara u njeno ime neka to ne cini vise jer je suvise providno. A pre svega nevaspitano!! Zasto ima lose rezultate i padove u formi mi ovde mozemo da nagadjamo, a ona zna. Ona nije ni prisla kompu od poraza tako da DRVENI ADVOKATI bez izjava pod njenim imenom, vec izvolite pod svojim - ma koliko namere bile dobre.

ajde

pre 12 godina

Nista od Ane. Treniraj, umesto da se slikas i izvlacis zreb. Ne znam ko ti to dade. Jesi bila sampionka, ali znas li koji si sada rang, sta je ovo, kakvi su ovo udarci, ne umes da prebacis mrezu. Ova te je tehnicki i psihicki ubila.

Milena NBgd

pre 12 godina

Bez obzira kako ce se zavrsiti ovaj mec jasno je da Ana ima veliki problem u glavi. Ona mora da rascisti da je za svaki mec unaored moguc svaki rezultat i da razmislja samo o poenu koji se igra. Sve do tada ona ce gubiti i kada se cini da je potrebna samo rutina da se neko dobije.
Zelim joj da sto pre ovo shvati i vrati se tamo gde joj je objektivno mesto.

avikakote

pre 12 godina

Moze ko sta hoce da kaze o Ani Ivanovic istina je da ta devojka do 23 godine ima osvojen grand slam, bila je 1.teniserka na svetu a njenu zaradu ne treba ni komentarisati.Ovo sto joj se desava je posledica nedostatka samopouzdanja i to ozbiljnog, toliko ozbiljnog da nisam sigurna da ce to uspeti da prevazidje.Ipak, zelimo joj sve najbolje.

objektivan

pre 12 godina

aaaaaa hahahahahahahaaa. pa sta ste vi mislili da ce ona jos nekad nesto uraditi u krijeri.
sve je pocelo pred olimpijske igre. tada je ispala bezobrazna i na dalje i ne treba da pobedjuje

Milan CL

pre 12 godina

Pratim Anu i navijam za nju još od juniorskih dana i kad je na samom počtku seniorske karijere osvajala one čelendžere po Aziji...

I uvek sam bio optimista, ali ovo je i za mene previše!

NAPRED SRBI!!!

SS

pre 12 godina

ja uopste ne shvatam ko se uopste vise lozi na Anu i njene meceve...vec godinu dana uopste je ne pratim jer je ona zavrsila karijeru...jelena jos nesto manje,ali bojanu pratim stalno..za ove prve dve havala na svemu sto su uradile za zemlju sad polako neka krenu na aerobik i voznju biciklom kejom jer za tenis vise nisu...

adio

pre 12 godina

Ana može da radi šta god hoće, ja ženski tenis sve manje gledam. I što je najbolje, uopšte se više ne nerviram. Ako je njima sve ravno, što bih se ja nervirala. Ali, ipak joj čestitam; nije lako napraviti 45 neiznuđenih grešaka!

slobodan

pre 12 godina

Sasvim jednostavno ! Zna da igra tenis, ali nema snage !!! To znaci ne trenira dovoljno i nema ni trunke volje da se odrekne lepog zivota. Ali mlada je i taj lep zivot ce brzo proci (mislim novac), a posle ce imati diplomatski pasos, samo gde ce putovati ?
Za nju je dosta bilo tenisa !!! Moze bsamo kao rekreacija iako je jos uvek jako mlada.

Pa šta?

pre 12 godina

Ispala, pa šta! Dvaput sam pao nam ispitu jer nisam učio. Onda sam pobesneo na sebe i na ceo svet i dva meseca nisam izlazio iz kuće, bubao sam. Bez psihologa. Bez devojaka. Ocena posle toga? Neću da se hvalim. Dakle, bez filozofiranja: treniraj, nađi najboljeg trenera na svetu, stegni zube, nisi od pekmeza, nervira me ta tvoja nesigurnost. Čega se plašiš? Imaš sve: lepotu, visinu, talenat, novac, navijače (pismene), imala si igru pre tri godine kao nijedna druga, šta ti je, šta se prenemažeš, udari glavom o zid da vidiš da je i zid mek, ako si rešila da ga srušiš, budi junakinja, neka te neuspeh natera da pobediš sve utvare oko sebe. Veruj mi. Kad sam bio mali, upao sam u duboku vodu, bila je hladna, ali naredio sam sebi da plivam i da ne razmišljam da mogu da nestanem. Isplivao sam lako. Nemam više šta da ti pišem. Čitaj malo ovo, nisi ti najpametnija na svetu.

Scandinavia in my mind

pre 12 godina

Ova Larson ima bolji dvorucni bekhend od Noleta i noge negde izmedju J.J. i Andree Petkovic. Za mene je to dovoljno da je stavim na A listu.

Terpan

pre 12 godina

Vidite vi gde je Djokovic, nije u pitanju ni kondicija ni trener,nista od toga fora je samo u psiholoskom stanju s kojim se ulazi u mec, vidite ako ti ne verujes u nesto i ako ulazis s pesimizmom u mec poraz je vise nego ocekivan :S sve dok se psihicki ne sredi i ne postane stabilna licnost i ne place i nervira se za vreme i posle meca moze da ocekuje napredak :)

boksns

pre 12 godina

Ma jednostavno je! Uvek izgubi treci set, ono je mucenje za gledati. Ne znam sta da kazem, vise necu ni da kazem da je steta, neka mi neko javi ako skoro veze 2-3 pobede, ja vise necu da je gledam, odose zivci:(

Ipak steta (aj kad moram)... tako je bre lepa, a tako je pukla :(((

P.S.. nemojte sad jos da je omalovazavate neukusnim komentarima, zbog nje i svih ans koji smo je (i koji je i dalje) podrzavamo. Hvala.

Osoba Koja Prati STATISTIKU

pre 12 godina

Kakvo razocarenje.Nemam reci opravdanja.Ovo nije PRVI put da ispada u prvom kolu ali Ana je SAMPIONKA Roland Garosa i svakako da sam ocekivao bar ulazak u drugu sedmicu na ovom prestiznom turniru i pored ocigledno lose forme koja traje vec duze vreme.Sve nade i ocekivanja za Anin povrataku u vrh zenskog tenisa postaju iz turnira u turnir skoro ne moguce i sva predvidjanja i predpostavke kako ce ponovo postati ono sto mi zelimo postaju zaista ne ostvarljive...ia prostog razloga Ana NIJE VISE teniserka koje se protivnice plase kao sto je bio slucaj pre par godina.Svi imaju gotovo isti prilaz kada igraju protiv Ane...znajuci da MOGU da je pobede,cak i one mladje i neiskusnije.Zaista mi je zao...talenat kakav je Ana BILA ne vidja se cesto ali na nasu zalost pokazalo se po ko zna koji put da sam talenat NIJE dovoljan za uspehe.Treba rada,ambicija,samoodricanja i novih motivacija za nove uspehe sto ocigledno nije slcaj kod nase Ane...kako drugacije objasniti negativne rezultate u poslednjih 18 meseci.Nije mi namera da uporedjujem nase dve najbolje teniserke ali postoji jedna VELIKA razlika izmedju Ane i Jelene.Ana IMA GS titulu i sve govori kako je prezadovoljna,mozda je to i njena najveca slabost,dok Jelena nema GS titulu ali je ZELI i to je,po mom misljenju,razlog ZASTO je konstantno u prvih deset vec duze vreme a cinjenice idu u prilog onima iz vrha da dodju lakse do toliko zeljene titule GS-ma.Sport je cudan na svoj nacin.U proslosti se desavalo da takozvani autsajderi dodju do titule GS-ma i niko ih nikada "nije" ubrajao u velike sampione,zato mi i jeste zao i veliko razocarenje u slucaju Ane...ona JE IMALA SVE sto je potrebno da bude VELIKA sampionka ali na zalost njeno vreme brzo PROLAZI.Gledao sam ovaj mec protiv mlade Svedjanke i ne delim isto misljenje sa izvestajem od strane b92 koji pominje u vise navrata kako je ana igrala briljantno i fantasticno na momente u ovom mecu dok sa druge strane pobedu mlade Svedjanke karakterisu kao Aninu zaslugu,Aninu nestabilnu formu u toku meca.Trebalo je malo vise pokloniti paznju rezultatima mlade Svedjanke u poslednje vreme i dosli bi do saznanja da ovo i NIJE bas veliko iznenadenje...sasvim je druga stvar sta smo mi SVI ocekivali i nadali se "sigurnoj" pobedi nase Ane.

Moldovan

pre 12 godina

Ana je sve rekla - "Ne znam šta je problem". Naravno da ti ne možeš da znaš, to bi morali da otkriju neki drugi ljudi, kojima je to nauka, i da ti pomognu. Da li si pomoć tražila od pravih ljudi i u pravo vreme? Ako sama budeš pokušavala da rešiš "problem koji se nagomilao", a rekla si da ti ni trener nije potreban (Ana, svašta!), zvoniće zvonce i ti ćeš dobiti keca iz pismenog. Zato požuri! Još samo pola godine imaćeš 23, a vreme leti.

kjoto

pre 12 godina

u redu je to da je Ana mnogo toga osvojila,da možda nema jake treninge,da nije psihički u tenisu jer igra zbog sponzora,ali onda neka ugrabi prvi povoljan trenutak i povuče se iz tenisa,a u međuvremenu neka izbegava blamiranje sa anonimusima i to na ovakvim turnirima

covek

pre 12 godina

Ova devojka, koliko god ja nju simpatisao, i voleo da je gledam i kako igra, i kako se slika, ima ogranicenu sportsku inteligenciju, da ne upotrebim neke teze reci. Naravno, ocigledne probleme psiholoske prirode ne moram ni da komentarisem, i ako hoce u top 20 (jer za nesto vise trenutno nema sanse) morace ozbiljno da radi.

Dragan

pre 12 godina

Nažalost nastavlja se Anina agonija.Ona konstantno nazaduje.
Jedino sto jos uvek ima to je njena ljupkost i lepota.
Sa ovakvom tehnikom i kretanjem vrlo brzo ce ispasti iz kruga vrhunskih igračica.

ufffff

pre 12 godina

Nema šta, kompletirala je ceo GS-izgubila je u prvim kolima na sva četiri turnira. Takvu blamažu nije smela sebi da dozvoli!!! Rezultati na GS su joj na rangu kvalifikantkinja. Trebalo bi, slično Safini, da razmisli o što bržem povlačenju, što joj ovo treba u životu. Sačuvaj bar malo nekadašnjeg dostojanstva....

nenad babic

pre 12 godina

od poslednja 4 Grend Slama ona je na 3 ispala u PRVOM kolu.
Devojka nema pojma. Ne znam zasto igra kad nije u stanju da prodje prvo kolo na grend slam turniru.
U zivotu ima i drugih stvari u kojima moze da se pronadje, a ne ovo blamiranje u prvim kolima.
Da ne spominjem da boli jos vise to sto je turnir osvojila i igrala sjajno.

Ana dok ne nauci da lepo izbaci loptu pri servisu nema sta da trazi na terenu, to je nervoza i koja se i emituje kroz silne udarce ramom reketa.
Jako lose

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Da ne poveruje čovek.Ana je igračica koja sigurno ima kvalitet da bude najbolja igračica na svetu,ali već treću godinu zaredom ne može da odigra ceo meč na nivou na koji je sposobna.Vidi se da joj fali kvalitetnog treninga,kao i to da se pored tenisa bavi i drugim stvarima koje nemaju veze s profesionalnim pristupom tenisu i rezultat toga su ovakvi porazi od igračica za koje nisam ni čuo.Ipak verujem u Anu i u to da će se vratiti bar među prvih pet,ali neke stvari će morati promeniti.A ako joj više znači manekenisanje,parfemi,haljinice...onda bolje da prestane da igra.

Isner the Serb

pre 12 godina

Svedjaka je darovita, fina serva, uporna. Ana ne ume da zavrsi poen. Svidja mi se Anina silina, ali mora prihvatiti neku pomoc u psihicke svrhe. Zaista joj nedostaje samouverenost, a mlada je ima jos vremena za promene. Sretno Ani!

orm

pre 12 godina

Sto vise gledam ovu Larson sve mi se visa dopada kako igra. Srcana je, odlicno se krece, odlicno servira, ima dobar bekhend i savrsenu anticipaciju (bar za Anine standarde istoga). Najvise mi se dopada sto se vidi da razmislja dok igra i sto se ne predaje.
Kod Ane potpuno suprotno. Ana ne moze simultano da igra i razmislja i to je po meni njen najveci problem. Kakva steta. Mozak Tipse u telu andjela. Kakva greska prirode.

Razočarani navijač

pre 12 godina

U sukobu izmedju neverovatnog potencijala i očigledne promaje u glavi i niskog motivacionog momenta, pobedu za sada odnosi ovo drugo. To je danas Ana Ivanović, nažalost. Kako drugačije objasniti ovakve oscilacije, tj. imati seriju od 7:0 i potom doživeti totalni potop. Izgleda da je ona sada idealna protivnica za teniserke iz donjeg doma, jer preko nje, ni krive ni dužne, podižu sebi rejting i doživljavaju "najveće" pobede u karijeri. Ana, trgni se ili ostavi sve, treću opciju nemaš!

S.Goran

pre 12 godina

Sta reci...gledanjem Ane u ovom mecu stekao sam utisak da mec koji ne izgubi,ima neke sance da dobije?
Protivnica joj skoro nije ni trebala,mec je igubila od sebe same?
Aleksandra Krunic bi rasturila ovu Svedjanku garantujem.Za Krunickom place Roland Garos!
Inace komentatorka je tuga,kaze:"Ana treba da bude agresivnija",a Ana ubija koliko je agresivna,zato je mec i izgubila,jer je nije hteo udarac,da je kojim slucajem sve ulazilo,koliko je bila agresivna,Nadal bi pukao ko zvecka od takvih udaraca.

Lola

pre 12 godina

Ako je to važno, pre svake kritike, morali bismo znati da li Ana ima nameru da još pet godina ighra tenis, ili će igrati još godinu dana da bi samo ispunila ugovor sa "Yonexom" i drugim sponzorima. Pedeset grešaka, računajući i one duple, može da napravi samo totalna antiteniserka ili nekadašnja prva na listi i pobednica RG, koja ne trenira. Pokušavam da objasnim sebi nešto: u prvom setu vodila je sa 6:5 i 40:15 i izgubila je gem a kasnije i set. Drugi dobija fantastičnom igrom sa 6:0, treći igra očajno i gubi meč. Znam da će raditi pakost, to je divno, ali neka neko razmisli pošteno o ovome što sam napisao. Jer da ne zna da igra, pa zar bi dobila set sa 6:0. protiv mlade devojke koja igra ofanzivno i odlično servira. Zato je i pobedila, jer Ana nije bila spremna da odgovori. Bez pravog trenera i jakih treninga nikjo nije uspeo. Kad je na neke manje turnire Serena, kad je bila teniska gromada, dolazila nespremna, a to se događalo mnogo puta, gubila je mečeve i u prvom kolu. Zato je Žistin, kad je bila na vrhuncu, retko gubila, jer niko nije tako ozbiljno živeo sportskim životom i trenirao kao ona.

jednostavno

pre 12 godina

Najjednostavnije je to neko opisao ovako: "Kad god izadje na teren, Ana pobedi. Nekada protivnicu, nekada sebe."

Sve od tebe zavisi, lutko.

Marina

pre 12 godina

Iz bilo koje krize se tesko izlazi, ali ne treba ocekivati da ce poboljsanje ici linearno rastuce, kao sto ni pogorsanje nije doslo linearnom opadajuce. Treba da radi, da trenira, da ide kod psihologa, da ispituje u cemu je problem... Nekad se ide dva koraka napred, nazad jedan, a nekad korak napred, nazad dva. Al dobro, tako je to, samo ne treba stajati u mestu i nista ne preduzimati. I zao mi je sto je svi napadaju. Najlakse je kritikovati i vredjati, a najteze je pomoci nekom, podrzati ga i dati neki koristan savet.

judah

pre 12 godina

@Genta

Да смо млади, лијепи, богати.. твој савјет бих свакако подржао..

Овако, дај бар да гледамо како игра.

Slavoljub

pre 12 godina

ma, ovo je strasno..uzas....
odigra drugi set savrseno i stane..
ne mogu da verujem.devojka ozbiljno ima neki problem u glavi.
i mogla bi malo da smanji ono stezanje pesnice i vikanje posle svakog osvojenog poena.

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Ana ima velikih probla u glavi,ona ima udarce,izuzetno je jaka,talentovana,ali je gloava ocigledno problem,trema,nedostatak motivacije,mozda cak i treninga.Jer ovi padovi nisu normalni,ovo je jednostavno previse,krompir u drugom setu i onda za dve kalse ispod tog nivoa odigra odlucujuci set,ne znam sta se desava ali nije dobro nikako...

Civauva

pre 12 godina

Kao da je tu nesto cudno! Prosto je neverovatno kakav samounistiteljski talenat poseduje Ana. Zar svaka loptica koja posalje na drugu stranu mora da bude viner?
@ja/realista, kakve su tvoje impresije? Jos uvek mislis da Ana moze u top 10? Nisam gledao, na kojem je ono mestu na listi Larson?

branko

pre 12 godina

Просто је невероватно како пропада један несвакидашњи тениски таленат и да се не успева решити један доста јасно видљив проблем који је, у принципу решив. Штета!

mILENA nbGD

pre 12 godina

Na zalost, potvrdilo se ono sto sam napisala posle 1.seta. Glava pogresno funkcionise. Posle 6:0 u drugom setu i brejka na pocetku treceg pocela je da razmislja o necem drugom a ne o loptici koja je u igri. Kada se rezultat preokrenuo onda je uhvatila panika i tada vise nije mogla o nicemu da razmislja. Njoj treba novi psihoterapeut a ne novi trener. Ako sada posle meca pocne da prepricava setove onda znaci da jos uvek nista nije shvatila. Nadam se da ce joj neko strucan uskoro pomoci!

Dijaspora

pre 12 godina

Igrala je ocajno ..... OCAJNO !!!!!

Trazila je samo brze poene, a kada nije islo, gresila je. Isto to kod servisa, pa je bilo puno duplih gresaka ...

Najbolje da uopste ne igra do kraja godine, vec samo da se fizicki i psihicki priprema, inace ce prikazivati sve gore i gore partije ....

BG boy

pre 12 godina

Anin backhand je na nivou malo boljeg rekreativca.
ne mozes beleziti dobre rezultate ako ti je backhand na tom novou, ranije je bio bolji ali sada je katastrofa. Znam da joj to nije jaca strana ali moras biti dobar/solidan sa obe strane da bi imao uspehe.
To joj je velika slabost koja utice i na njen jaci udarac jer gubi samopouzdanje.

zemun_grad

pre 12 godina

Na mene je ipak najveci utisak ostavila komentatorka koja ili stvarno nije videla ili nije zelela sebi da prizna da je mlada svedjanka prepustila Ani drugi set vec kod 4:0 kako bi sacuvala snagu za treci. Do besvesti je ponavljala kako je Ana pocistila u drugom setu, a u tom trenutku sam kucu mogao da stavim kao ulog na Anin poraz.

Steta

pre 12 godina

Sigurno ce izjaviti da je zadovoljna i srecna, da oseca pomak u igri bla, bla, bla.

E nasa Ana sta uradi od onakvog potencijala.
Menjaj tu ekipu ljudi oko sebe, ma o kome da se radi. Kreni opet od nule. Agasi se u jednom periodu karijere vratio na slabije turnire da bi povratio igru i samopouzdanje. Mislim da ni tebi ne bi bilo lose tako da uradis. Jos si mlada, uradi to na vreme.

Anin navijac

pre 12 godina

Ana je pocela da igra rekreativan tenis. Nema trenera , strucni stab. Ne trebaju joj roditelji kao J J Gde je majka prati iz turizma u turizam. Ani je potreban u stabu trener, sparing partner, lekar, fitnes trener, nutricionhsta, menadzer. Promenila je 5-6 trenera za godinu dana. Izgleda da je vise interesuje Jet set kao Kurnjikovu

Eto ideje, eto sanse za preokret

pre 12 godina

Umesto brige oko vecernje toalete za Noletov rodjis u Parizu, bolje da ga je pitala je l moze i ona da korisno porazgovara sa onim cika bradom Noletovim psihoteraputom.

draganC

pre 12 godina

Za (Osoba Koja Prati STATISTIKU)

Slažem se sa većinom onoga što ste napisali! Nezadovoljan i tužan jesam zbog ovoga "skandaloznog" poraza, iako nisam "neki" fan Ane Ivanović, prije svega zbog prenemaganja na terenu i zavrtanja rukom i nogom(pomislim nekada da će da se prelomi).
Najveći problem vidim u stručnom štabu naše teniserke, koji nedopustivo prati njeno propadanje i ne čini ništa! Psiholog bi morao biti glavna karika u tome lancu. Ana definitivno može da igra jaaaako dobar tenis, ali šta to "može" - treba da znači???? To je pitanje!!!
Djevojka je imala oogromne padove u igri, zbog manekenisanja i konstantnog natezanja po magazinima. Ne osuđujem je, ali osuđujem stručni štab, koji je morao biti taj koji će je vraćati iz dana u dan na teren i objašnjavati kako sve pada u vodu ako ne nastavi sa treninzima. Sada se, pak, osjeća kao početnica, koja nesumnjivo želi da napreduje, ali strah preovlađuje i to je izbacuje iz kolosjeka.
Ne znam zašto, ali sam očekivao poraz( rezultati na prethodnim turnirima) i niti nakon prvog seta u kome je igra bila solidna, kao i u drugom, nisam očekivao 100% pobjedu. Kako daje očekujem, nakon vođstva od 5:1i prednosti u odlučujućem gemu protiv Clijsters Ana izgubi..KAKO???
Jelena janković igra očajno zadnjih mjeseci, ali Jelena nema problwm u glavi, već naprotiv- izgubljene mečeve i gemove dobija samo glavom i kada nema igru. Karolina...takođe-nije dorasla igrom niti jednoj od naših teniserki...ali je BOLJA!!!! Bolja znači da razmišlja o igri. To vam je isto kao kada se za neku osobu kaže_on je mogao, bio je inteligentniji...pa koja korist kada to ne iskoristi?!

boby

pre 12 godina

Ana ima ozbiljnih problema u svojoj glavi, vec nekoliko puta gubi meceve na isti nacin sto je prosto neverovatno, ne znam sta je sa njenim strucnim timom, ali je ocigledno da mnogo toga ne stima!

2 uzgubljena sata (ne seta)

pre 12 godina

Posle izvesnog vremena, nateram se da pogledam jedan njen mec. Posle izgubljene 4 set lopte znao sam sta ce biti i pored drugog seta.

Jednostavno, ne igra lose ali kada dodje u nezgodnu poziciju i produzi poen (recimo, podigne loptu), ona igra poen koji verujem ni Nole ne moze da odigra (u punom trku, rastegnuta da opali neku dijagonalu). Prosto zaboravljda da je preko puta nje neko ko je jedva usao u Top 100 i da zna da poveze 2 dobre lopte bio bi daleko bolje plasiran. Odigra OK udarac i umesto da pridje na servisu liniju i sve zavrsi sa 2 udarca ona opali kao iz topa (50 vinera + 50 duplih gresaka).
Lopte dobro poklapa ali cini mi se da u danasnjem tenisu treba vise spina u udarcu (udara dosta ravno).

Da je dobro nije

wta, tu nigde nema P za professional

pre 12 godina

Ako je iko trenirao tenis, zna da mora da se namesta za udarce i da se krece sve vreme, makar sitnim koracima. Ana se ni ne savije u kolenima kada je jasno da to mora da se uradi da bi se lepo zahvatila loptica. Rad nogu - uzas. Voleji - uzas. Ja ne videh njenog trenera. I umesto da sva pitanja u vezi treninga postavimo Ani, mozda i jedan deo njih treba da ode njenom "treneru". (Ako on uopste i postoji.)

bbbbbbbbbbbb

pre 12 godina

Taman kad pomislim da ne mozes gore, ti se potrudis da bude gore. Izgubila si prvi set na 6:5 za tebe i 40:15. STRASNO!

Ovo vise nije kriza, ovo je tvoja realnost. Kriza traje par meseci. a ti se mucis 3 godine.

Za sebe igras, pa potrudi se, ali moras izabrati ono sto ti je vazno, slikanje ili tenis. Mnoge bi igracice ubile za takve predispozicije koje imas, a one kod tebe propadaju