Formula 1 52

Nedelja, 27.03.2011.

08:02

Šampionski start sezone Seba Fetela

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije i tako na savršen način krenuo u odbranu titule šampiona Formule 1.

Šampionski start sezone Seba Fetela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

zexbn

pre 13 godina

Ljudi, strpite se malo, prenosa ce biti i u Hrvatskoj i u Srbiji. Za Hrvatsku jos nema zvanicne potvrde ko ce prenositi, ali ce prenos definitivno biti od Malezije. Nezvanicno, to su neke lokalne tv stanice-Varazdinska, Osijecka, Zadarska, Dubrovacka, i jos 2 ako se ne varam, cime bi opet bila pokrivena cijela Hrvatska. Ja iskreno cekam odgovor Srbije, mi u Republici Srpskoj smo jos jadniji, niko i ne spominje moguc prenos, ali sreca pa zivim u BN pa mogu pratiti gotove sve vece tv stanice iz Srbije. PRVA ce otkupiti prava, u to sam siguran, ima jos 10-ak dana do Malezije. A sto se tice same trke:
Fetel, bez greske, svaka cast.
Hamilton, solidan.
Petrov, definitivno najprijatnije iznenadjenje uz Pereza.Steta sto je meksikanac diskvalifikovan, onako ocuvati gume je za svaku pohvalu.
Alonso, s obzirom na start, izvukao je maksimum.
Mercedes, razocarenje, Masa isto tako.
Barikelo, sa 20 godina iskustva, ponjeo se kao pocetnik, mislim da je zreo da se penzionise.

iva

pre 13 godina

Samo da se osvrnem na prijenos utrke u Hrvatskoj - nije ga bilo; ista stvar kao i kod vas, nema se novaca za F1,ali zato ima za milijun sapunica i sličnih stvari. Nešto spominju da bi moglo biti, ali dok ne vidim ne vjerujem. Tužno je to što plaćam pretplatu HRT-u i Max TV i onda nemam što gledati. Gledala na netu, BBC je to odlično odradio, odmor za oči i uši nakon HRT-a i njihovog prijenosa. Sezona je počela dobro, i vjerujem da će biti zanimljiva.

anonymus

pre 13 godina

danas nesto nema komentara vezanih za problematiku prenosa, moje misljenje da ne smemo da stanemo sad i da moramo na nastavimo sa pritiskom upornost se isplati, barem tako kazu, ja sam cak cuo da su hrvati prenosili i prvu trku tako da smo izgledali samo mi ostali uskraceni za prenos trenutno najznacajnijeg sportskog dogadjaja na svetu, neki cak kazu da nemora ni da ih bude zato sto ima na netu,opet kazem da je prenos na BBC bio super da su stvarno sve odradili kako treba ali recimo moze da se desi da pukne konekcija ili nesto pa sta onda zato ja dajem svoj glas da se nastavi sa pritiskom na ovaj nacin (preko komentara jer drugacije i ne mozemo) da prenosi pocnu sto pre i da se malo obogati sportska ponuda na nasim kanalima a ne samo fudbal tenis i jos ponesto.

Nemke

pre 13 godina

Alo ljudi. Imali smo na sbb-u RTL. Vise ga nema. Kao ni motorsa koji je prenosio wrc! Tako da ce jos mali i eurosport da ukinu i sport klub! a licenca za f1 je preskupa! tako da ne verujem ove godine da ce je neko otkupiti nazalost! smrc

deki1977

pre 13 godina

Novi šampionat je počeo kako se završio prošlogodišnji...Bravo za Fetela.Prijatno iznenađenje Petrov,Kobijašvili i Perez(šteta što su poslednja dva diskvalifikovana).Neprijatno Mercedes GP.Sanjam dan kada će naše televizije prenositi sportske događaje kao danas RTL(mada ove godine činimi se više reklama na pomenutom kanalu).Trka u Albert parku treba uvek da započinje sezonu a ne ona dosada od trke u Bahreinu.Pozdrav svim ljubiteljima Formule 1 u Srbiji.

alex

pre 13 godina

Trka klasicna za Melburn: Ni preterano uzbudljiva ni preterano dosadna! Fetelu svaka cast, McLaren je uz malo vise srece moga do pozicija 2.i 3.Barikelo me iznenadio sa onom pocetnickom greskom, dok za mene rezultat Renoa nije nikakvo iznenadjenje, s obzirom da su bili fantasticni i u predsezonskim testiranjima.
Sto se prenosa tice, sta se tu cudite? Srbija je po mnogo cemu svetlosnim godinama daleko iza razvijenih zemalja sveta. Na BBC-u su to komentatori fantasticno odradili i prosto mi je zao sto ne znam dobro engleski jezik.
Pozdrav svim ljubiteljima F1 !!!

anonymus

pre 13 godina

na sta smo mi spali kad makedonska tv ima vise para od nasih televizija strasno, sto se djokovica tice on ce uvek biti na tv-u dok bude pobedjivao i dok bude u vrhu doci ce vreme kad ce poceti da gudi i da pada na listi pa cemo da vidimo da li ce onda ici prenosi tenisa ili ce onda naglo dici ruke od njega kao sto su recimo digli ruke od partiza kad je imao 12 poraza u evro ligi, nase televizije su takve da prvo cekaju da nasi sportisti naprave neki rezulatat pa tek onda pocnu da rade prenose zato nema skijanja formule 1 jos nekih sportova gde smo realno niko i nista, recimo na ZOI idemo kao turisti ali je to neka druga prica.

niko

pre 13 godina

Majstore šta ti je sbb kriv? U njihovoj ponudi imaš nemački rtl koji, hvala bogu prenosi formulu. Nisu oni krivi što kanali sa nacionalnom frekvencijom nisu prenosili.
(Sergio, 27. mart 2011 15:38)

Zapravo, ja u ovom njihovom paketu nemam nemacki RTL, kao ni bilo koji drugi strani kanal koji prenosi f1. Ne znam odakle si ti ali cim imas RTL ocigledno spadas u grupu povlascenih pretplatnika sbb-a :)

sanibal glogovac stavo

pre 13 godina

Ljudi,tehnologija je napredovala,hvala internetu sto sam zaboravio kako zvuci glas Ace Stojanovica i ostale komentatorske elite.Ovaj prenos je nesto najlepse sto sam gledao u poslednjih par godina.Prodajem televizor

pgf

pre 13 godina

uh ne opet taj petrov,okide ga na start na kraj ispred njega,bice da zalonso naravno preko montezemala zove stare prijatelje iz renoa da mu kazu sklonise treba da prodje jadonso, kao svojevremeno sto je zvao flavija da usporava fisikelu.
sad jedan mali rezime > mercedes nikakav rosu je u glavi bilo samo da im uvali akcije da bi se sto bolje okoristio,ferrari lose uprkos bombasticnim najavama o pouzdanosti i brzini bolida,reno odlican bice jos bolji mclaren dobar uprkos problemima na zimskim testovima sa novim komponentama jos neispitanim dobar kocka se isplatila,red bull ocekivano ali mogli su i vise,da nije veber imao problema.
tek je prva sezona ferrariju predstoi mukotrpan rad mclarenu fale nijanse u potjeri za red bulom,dugacka je sezona mada mislim da ce fetel odbraniti naslov

Sergio

pre 13 godina

Ziveooo BBC HQ live stream!!! Doleeee sbb i rts pretplata!!!
(niko, 27. mart 2011 13:26)
Majstore šta ti je sbb kriv? U njihovoj ponudi imaš nemački rtl koji, hvala bogu prenosi formulu. Nisu oni krivi što kanali sa nacionalnom frekvencijom nisu prenosili.

Tomy

pre 13 godina

Komentar sa foruma jedne nase televizije:

"@sasavoj
1. Najrazvijenije zemlje prenose u HD rezoluciji.
2. Srednje razvijene imaju digitalnu sliku.
3. Siromašne analogni signal.
4. Bedne - nikakav.

Koja je Srbija od ove 4 kategorije?"

Dave Jenkins

pre 13 godina

Bolje je bez prenosa na nasim televizijama. Svi komentatori su bili losi osim Veljka Petrovica koga bih jedino voleo da slusam u prenosima Formule 1.
Veljko vrati se!

Željko

pre 13 godina

EVO LINK BBC1 - mms://verytangy-653-400102.wm.llnwd.net/verytangy_653-400102%20 - Najbolji link za prenose F1. Ko nije gledao trku, upravo ide snimak. Uživajte. Pozdrav Marcos-u i ekipi sa F1-foruma !!!

sarkazam

pre 13 godina

sta se zalite zbog prenosa pa bitno je da se djokovic prenosi na 20 tv kanala!a ljubitelja tenisa ima vise nego ljubitelja fudbala,kosarke,odbojke,zimskih sportova,auto moto trka,rukometa,atletike,biciklizma!

Marko Despotovic

pre 13 godina

Kao prvo, odlican prenos na internetu od strane BBC!!! Dobra slika, bez seckanja i bez reklama uz odlican program koji je trajao pre i posle trke uz intervjue naravno. Verovatno ce neko uzeti prenos posle 3. ili 4. trke, ali ovo je stvarno sramota!!! Ne brinite, bice nesto!!! Sto se tice trke, sjajna voznja Fetela i decko je dokazao da je mozda trenutno i najbolji vozac uz naravno najbolji bolid. Isti je kao nekada Sumaher. A sto se tice Sumija, nesreca i maler. Bice bolje u narednim trkama, vratice se on!!! Dobra voznja Hamiltona s obzirom koliku su kilometrazu imali u predsezoni i kakve su sve probleme imali. Svaka cast za Petrova!!! Decko je sjajan stvarno, vidi se da ima talenta i cini mi se da je mnogo zreliji nego prosle sezone i to je glavni razlog ovakvog rezultata. Alonso... Jadnoooooooooo... Ne mogu da ga smislim jednostavno... Pohvale takodje sa Serhija Pereza! Sto se tice guma, iskreno, iznenadile su me. Ocekivao sam da ce da se trose samo tako, a ono ispada da mogu da prodju skoro celu trku!? Perez je pravi primer. Pirelijeve gume su i cini mi se nekako brze i bolje sto su oni postali glavni snabdevaci. Takodje, mislim da su i bolidi brzi za neku desetinku nego prosle godine. Idite na f1.com pa uporedite vremena! Sledece sto bih takodje hteo da kazem je da ova nova pokretna zadnja krila uopste nisu losa kao ni KERS, mada ja stvarno nisam ljubitelj KERS-a kojim vam donosi samo visak mase i nista vise. Inace, oni koji su jutros gledali BBC mogli su da cuju od sefa ekipe Red Bul Kristijana Hornera da oni uopste nisu ni imali KERS! Pozdrav svim ljubiteljima F1 u iscekivanju VN Malezije!:-)

Marko

pre 13 godina

Pa zar vi niste televizija koja pokusava sve vreme svoga emitovanja da nas priblizi EVROPI i SVETU. Pa ako nas javni servis RTS vraca u rikverc daj onda budite dosledni svojim idealima i obezbedite prenose f1 (ne samo za ovu sezonu nego za narednih 20). Molim vas u ime svih ljubitelja f1!!!!!!!!!!!!

McLaren

pre 13 godina

Vidim ja da cu na kraju sezone da postanem poliglota...krenuo sam sa madjarskim kanalom..jeste da nista nisam razumeo sem onog 'Gumi' sto su govorili svakih 10 sekundi i od cega mi je muka..
a za ove nase...ne vredi to komentarisati..BRUKA!

fargo nd

pre 13 godina

Ne znam ge ste vi svi gledali prenos,meni je uspelo samo na RTL.Ne smeta mi sto govore na nemackom,sve se lepo vidi i razume,samo ima previse reklama.Zanima me da li ce neki nas kanal uopste ove godine prenositi F-1.Cestitke Vetelu i Petrovu,sad tek vidimo da Petrov prosle godine u onoj poslednjoj trci nije slucajno smetao Alonsu.

nikola

pre 13 godina

gledao sam trku jutros na rtl-u,nista spektakularno nije bilo..nigde mesta za preticanje,ko kod je pokusao da se obilazi,desio se neki kontakt,ili incident,tako da uglavnom strategija je odlucivala..red bull mocan,meklaren za mene malo iznenadjujuce dobar,ferari los, tj. bar za sada zaostaje,a mercedes katastofa,bez obzira na malere i Nika i Schumija onaj auto nema nikakav tempo,bice isto mucenje kao i prosle godine za njih dvojicu bar tako deluje ovo danas.Svaka cast Petrovu ostaje samo pitanje sta bi tek Kubica ucinio da je vozio. zanimljivo je i ovo sa novim gumama,bice vise odlazaka u box,verovatno i neplaniranih,tako da tokom trka moze svasta da se ocekuje..bedno je sto niko ne prenosi od nasih,ali sta da se radi,ima na netu ili ko ima SBB na Nemackom RTL-u moze gledati..pozdrav svim fanovima formule

anonymus

pre 13 godina

dobar dan i pozdrav za sve ljubitelje f1 sampionata, bila je dobra trka jutros zar ne? jos ko je imao prilike da je gleda na BBC bas je uzivao, ljudi super rade prenos imaju sve sto treba da se jedna trka f1 ili bilo kog drugog sampionata odradi na najbolji moguci nacin. Sto se same trke tice sve je ocekivano samo mislim da bi Baton mozda bio treci da nije bilo kazne jer je Mclaren imao dobru taktiku i dobar tempo, Veber je malo pokazao dok je Vetel bio u svom elementu to nema sta da se doda i oduzme, naredne trke ce pokazati ko je sa cime usao u sampionat jer Melburn nije pravo merilo zato, takodje i gume su se dobro pokazale tako da nema bojazni da ce pireli biti losiji od bridzstona, e sad na kraju jos malo da posvetimo paznje prici od juce oko prenosa, ono sto je evidentno da nasa nije jedna televizija ne moze da prenosi f1 kako treba a kako to treba da se radi videli smo jutros, takodje je jasno da ce prenosa verovatno biti mozda kad krenu u Evropu dakle od 3 ili 4 trke ko ce to prenositi nije toliko ni bitno jer ko god da bude opet cemo slusati poznati glas Aleksandra Babica jer kod nas niko to bolje ne radi od njega i covek najvise zna, tako da dok to ne bude uzivamo u prenosima BBC iako recimo ja imam dosta slab i spor internet tako da sam jutros gledao sa cestim prekidima. Na kraju moje misljenje da nema vise potrebe da se kroz ove komentare potencira tema o tv prenosima jer to je vec sve reseno i dogovoreno i mi tu ne mozemo nista vise da uradimo. Jos jedno pozdrav svima, mi cemo u svakom slucaju uzivati u ovoj sezoni jer ce stvarno biti dobra i zanimljiva.

SASA BG

pre 13 godina

Bravo za MCLAREN. Nije bas bila neka atraktivna trka, ali koliko smo čekali da počne sezona bila je na momente zanimljiva. Ferari kao i uvek(preti na testiranjima ali u trci puvanjak. Još ima vremena.
GOOO Mclaren - lewis.

Nadajmo se prenosu na sledećoj trci

Nikolica

pre 13 godina

Mozda je bolje da nasi i ne prenose, nego da taj prenos izgleda poput ovog slavnog RTL-a. Ljudi koji F1 prenose cini mi se od svog osnivanja sebi dopuste da reklame pokriju 1/3 trke, a da jos jedan deo gledamo u malom kvadratu dok u vecem idu sponzorska sr**a. Tuzno zaista.
A sta reci o trci? Fetel dominirao, Masa se brukao, Alonso standardno pasivan, Sumaher malerozan, ali sta reci za nesrecnog Barikela?! Coveku treba oduzeti i vozacku dozvolu a ne trkacku licencu! Posle one sramote na jucerasnjim kvalifikacijama, danas upropasti trku Rozbergu. Mozda sam od Hamiltona ocekivao vise borbe, iako mi nije ljubimac, ali verovatno covek nije mogao da se skoncentrise na voznju od silnih sistema i uredjaja koje treba paliti i gasiti

Milovan

pre 13 godina

Zelim da se zahvalim svim nasim tv stanicama sto nisu prenosile formulu 1. Prenos sam gledao na BBC sportu preko interneta bez ijedne reklame, gledao sam i emisiju direktno iz Melburna sat vremena pre trke uz strucne komentatore. Molio bih da se ne trudite da trosite pare na otkup tv prava, jer ja NIKAD vise necu gledati formulu na bilo kojoj nasoj televiziji. (Foxu bih porucio da kupi jos par turskih serija jer za bolje i nisu.)
Ja sam danas izasao iz srednjeg veka, nadam se da ce to doziveti i ostali.

DE

pre 13 godina

Dakle, stvarno smo najgori od sve dece... kad ni prenos nemamo. A vi i dalje placajte pretplatu RTS-u i uslugu SBB-u da svakog dana menjaju kanale kako im dune! Sinoc su pustili B92 dok je trajao mec izmedju Tipsarevica i Cilica. Iste sekunde kad je zavrsen mec na toj frekvenci se pojavio RTS1 - stvarno nemaju meru! Moze li nesto da se uradi po tom pitanju?!

formula 2 i po

pre 13 godina

ma sta se lozite sto nema prenosa, ko jos prati formulu 1? predosadne trke bez ikakve neizvesnosti, jedino se nesto desi ako padne kisa. ima toliko bitnijih sportova koje drzavna, a i ostale televizije treba da prenose.

nikola

pre 13 godina

mi iz crne gore imamo rai uno.....srecom....mada kad je bio prenos na rtcg uvijek smo gledali ,,rai uno,, zato sto nismo mogli da slusamo pocetnika od komentatora koji je uvijek pravio katastrofalne greske....

alonsova

pre 13 godina

Odlična vožnja posle mnogo lošeg starta, verovatno je 4. mesto maximum za danas, biće bolje za dve nedelje...

Pozdrav za sve koji smatraju brukom to što u Srbiji nema prenosa F1!

aleksandar

pre 13 godina

Ups, prvi put u zivotu navijao sam za link, koji sam juce ovde postavio, presekao me je u 30-om minutu trke, prebacio sam se na istom sajtu na neki "italijanski" FOX SPORTS, ali sam probao i vratio se brzo na link BBC HD!
Sto se trke tice mislim da je Pirelli iako izdrzljiviji nego sto se predpostavljalo da ce biti- uneo boljitak. U startu se vidi da se izdvajaju za sad(nista ne znaci, tek je prva trka)Red Bull i McLaren, ali i njihovi bolji vozaci Fetel i Hamilton.Fetel,odlican start,titula mu je definitivno unela jos vecu sigurnost, cela trka pametno odvozena zasluzeno prvi, isto mislim i za Hamiltona,pametno i dobro odvozena trka, i pored problema. Petrov svakako junak trke, pametna voznja ali i definitivni mnogo bolji Reno nego prosle sezone, pa ne mogu nikako da se oduprem utisku sta bi bilo da je Kubica zdrav, i da je vozio danas, nadam se da ce se vratiti sledece sezone!!!Alonso, cini se da je Ferrari ipak sporiji od Red Bula i McLarena, ali nikako ne treba otpisivati Alonsa, kao sto rekoh tek je prva trka, bice tu mnogo borbe. Zao mi je Sumahera, ali jos vise Rozberga, koji je ne svojom krivicom zavrsio trku. Onaj udarac Barikela,sigurno nije doprineo eksploziji motora, ali i da je nije bilo pitanje je koliko je Barikelo i napravio ostecenje na njegovom bolidu....u svakom slucaju ocekuje nas po mom misljenju jos bolja sezona od prethodne, ovo je tek uvod, sta ce biti videcemo.

Sto se tice linka,ja imam brzinu od 6 mb/s, e sad,sta s ljudima koji imaju manju,(mada ni ova moja nije neka u poredjenju sa strancima da i nepricam, ali sta ce njima link,kad imaju prenos u mnogim zemljama i na vise kanala),ili nemaju internet, nazalost verujte mi toliko mi je zao tih ljudi najjiskrenije jer sam mislio sta bi bilo da (inace nisam bogat-daleko od toga), da nemam mogucnost poput njih, da gledam trku pa i ovako..Eto Makedonci ljudi jedini iz zemalja ex yu, prenose, naravno "javni servis" ne prenosi ni NLB ligu, domacu ce poceti tek od 3. kola,a sta ce njima F1, da ali zato treba platiti pretplatu, uredno da ne budete tuzeni- sutra malo!!!Kritike ostaju i na racun svih TV kuca pa i moje omiljene B92,sa nacionalnom frekvencijom. Ipak moram da se vratim na impresiju prenosa BBC-a skoro sam zaboravio kako to izgleda dok sam imao taj kanal davno,pa ljudi Martin Brandl,Edi Dzordan, strucni konsultanti, uvod u trku,intervuji s vozacima na stazi,pre, posle trke, tokom trke(sa ispalim naravno)..RTS je svetlosnu godinu daleko, ma ne mogu ni sa fudbalskog stadiona to da urade ali ja to od njih i ne ocekujem,ocekivao sam(a mozda i nisam),"samo" prenos,sta moze covek od njih vise da ocekuje!
U svakom slucaju pozdrav svim ljubiteljima F1 u nadi da ce se neka TV kuca ipak smilovati i poceti prenos bar od trece-cetvrte trke,mada sumnjam.
Link:

http://www.vipstand.me/

KrozMojVizir

pre 13 godina

Vettel! Sampionski... covek je vodio u svakom krugu u poslednje 3 trke... a sta reci o Perez-u?! Samo jedno menjanje guma! Odlican debi. Petrov na podiumu, sta bi tek Kubica uradio?! Kakvi su vasi utisci? facebook.com/KrozMojVizir

vlada

pre 13 godina

sto se mene tice ne mora ni jedna TV da prenosi F1, nasao link, gledao uzivo trku, nema ni malo seckanja i ne moram da slusam glupe komentare nasih voditelja.

evo linka za sve vas koji se niste snasli

http://www.vipstand.me/sports/motosport.html

Montoya,Kubica,lorenzo

pre 13 godina

Vettel-bez greske odvezao celu trku!
Hamilton-covek se stvarno trudio kolko je mogao!
Petrov-odusevio me(pomislio sam samo sta bi Kubica radio tu kad je on treci)
Alonso-taj covek zeli titulu a stalno se gubi!
Weber-ocigledno neki problem imao!
Button i Masa nista posebno iako su imali izmedju sebe neka preticanja!
Perez-dal ga je uvo ukenjalo ili sta ne znam ali prva trka i tako dobar da bude...
Kobajashi-jednostavno ta kamikaza je kralj....:D
Uzivajmo do kraja sezone i da bude sto vise preticanja...:)

MM

pre 13 godina

Hvala bogu pa ima vise linkova za prenos, pa ako jedan zakaze, tu je drugi...
Sto se tice trke, uzbudljiva, dobra pre svega zahvaljujuci novim gumama i cescim odlascima u boks, neki timovi su imali po 3 odlaska, a neki po dva, to ce ubuduce biti pitanje strategije. Fetel isto kao prosle godine, samo mnogo pouzdaniji bolid, Hamilton odlican, sta tek reci za Petrova: prva trka u sezoni i podijum. Alonsa je greska na startu kostala sigurnog 3. mesta, vozio je odlicno i mislim da Ferari moze da parira RedBulu ako na kvalifikacijama budu brzi kao na trkama.

Milovan

pre 13 godina

Zelim da se zahvalim svim nasim tv stanicama sto nisu prenosile formulu 1. Prenos sam gledao na BBC sportu preko interneta bez ijedne reklame, gledao sam i emisiju direktno iz Melburna sat vremena pre trke uz strucne komentatore. Molio bih da se ne trudite da trosite pare na otkup tv prava, jer ja NIKAD vise necu gledati formulu na bilo kojoj nasoj televiziji. (Foxu bih porucio da kupi jos par turskih serija jer za bolje i nisu.)
Ja sam danas izasao iz srednjeg veka, nadam se da ce to doziveti i ostali.

DE

pre 13 godina

Dakle, stvarno smo najgori od sve dece... kad ni prenos nemamo. A vi i dalje placajte pretplatu RTS-u i uslugu SBB-u da svakog dana menjaju kanale kako im dune! Sinoc su pustili B92 dok je trajao mec izmedju Tipsarevica i Cilica. Iste sekunde kad je zavrsen mec na toj frekvenci se pojavio RTS1 - stvarno nemaju meru! Moze li nesto da se uradi po tom pitanju?!

alonsova

pre 13 godina

Odlična vožnja posle mnogo lošeg starta, verovatno je 4. mesto maximum za danas, biće bolje za dve nedelje...

Pozdrav za sve koji smatraju brukom to što u Srbiji nema prenosa F1!

aleksandar

pre 13 godina

Ups, prvi put u zivotu navijao sam za link, koji sam juce ovde postavio, presekao me je u 30-om minutu trke, prebacio sam se na istom sajtu na neki "italijanski" FOX SPORTS, ali sam probao i vratio se brzo na link BBC HD!
Sto se trke tice mislim da je Pirelli iako izdrzljiviji nego sto se predpostavljalo da ce biti- uneo boljitak. U startu se vidi da se izdvajaju za sad(nista ne znaci, tek je prva trka)Red Bull i McLaren, ali i njihovi bolji vozaci Fetel i Hamilton.Fetel,odlican start,titula mu je definitivno unela jos vecu sigurnost, cela trka pametno odvozena zasluzeno prvi, isto mislim i za Hamiltona,pametno i dobro odvozena trka, i pored problema. Petrov svakako junak trke, pametna voznja ali i definitivni mnogo bolji Reno nego prosle sezone, pa ne mogu nikako da se oduprem utisku sta bi bilo da je Kubica zdrav, i da je vozio danas, nadam se da ce se vratiti sledece sezone!!!Alonso, cini se da je Ferrari ipak sporiji od Red Bula i McLarena, ali nikako ne treba otpisivati Alonsa, kao sto rekoh tek je prva trka, bice tu mnogo borbe. Zao mi je Sumahera, ali jos vise Rozberga, koji je ne svojom krivicom zavrsio trku. Onaj udarac Barikela,sigurno nije doprineo eksploziji motora, ali i da je nije bilo pitanje je koliko je Barikelo i napravio ostecenje na njegovom bolidu....u svakom slucaju ocekuje nas po mom misljenju jos bolja sezona od prethodne, ovo je tek uvod, sta ce biti videcemo.

Sto se tice linka,ja imam brzinu od 6 mb/s, e sad,sta s ljudima koji imaju manju,(mada ni ova moja nije neka u poredjenju sa strancima da i nepricam, ali sta ce njima link,kad imaju prenos u mnogim zemljama i na vise kanala),ili nemaju internet, nazalost verujte mi toliko mi je zao tih ljudi najjiskrenije jer sam mislio sta bi bilo da (inace nisam bogat-daleko od toga), da nemam mogucnost poput njih, da gledam trku pa i ovako..Eto Makedonci ljudi jedini iz zemalja ex yu, prenose, naravno "javni servis" ne prenosi ni NLB ligu, domacu ce poceti tek od 3. kola,a sta ce njima F1, da ali zato treba platiti pretplatu, uredno da ne budete tuzeni- sutra malo!!!Kritike ostaju i na racun svih TV kuca pa i moje omiljene B92,sa nacionalnom frekvencijom. Ipak moram da se vratim na impresiju prenosa BBC-a skoro sam zaboravio kako to izgleda dok sam imao taj kanal davno,pa ljudi Martin Brandl,Edi Dzordan, strucni konsultanti, uvod u trku,intervuji s vozacima na stazi,pre, posle trke, tokom trke(sa ispalim naravno)..RTS je svetlosnu godinu daleko, ma ne mogu ni sa fudbalskog stadiona to da urade ali ja to od njih i ne ocekujem,ocekivao sam(a mozda i nisam),"samo" prenos,sta moze covek od njih vise da ocekuje!
U svakom slucaju pozdrav svim ljubiteljima F1 u nadi da ce se neka TV kuca ipak smilovati i poceti prenos bar od trece-cetvrte trke,mada sumnjam.
Link:

http://www.vipstand.me/

Montoya,Kubica,lorenzo

pre 13 godina

Vettel-bez greske odvezao celu trku!
Hamilton-covek se stvarno trudio kolko je mogao!
Petrov-odusevio me(pomislio sam samo sta bi Kubica radio tu kad je on treci)
Alonso-taj covek zeli titulu a stalno se gubi!
Weber-ocigledno neki problem imao!
Button i Masa nista posebno iako su imali izmedju sebe neka preticanja!
Perez-dal ga je uvo ukenjalo ili sta ne znam ali prva trka i tako dobar da bude...
Kobajashi-jednostavno ta kamikaza je kralj....:D
Uzivajmo do kraja sezone i da bude sto vise preticanja...:)

Marko

pre 13 godina

Pa zar vi niste televizija koja pokusava sve vreme svoga emitovanja da nas priblizi EVROPI i SVETU. Pa ako nas javni servis RTS vraca u rikverc daj onda budite dosledni svojim idealima i obezbedite prenose f1 (ne samo za ovu sezonu nego za narednih 20). Molim vas u ime svih ljubitelja f1!!!!!!!!!!!!

nikola

pre 13 godina

mi iz crne gore imamo rai uno.....srecom....mada kad je bio prenos na rtcg uvijek smo gledali ,,rai uno,, zato sto nismo mogli da slusamo pocetnika od komentatora koji je uvijek pravio katastrofalne greske....

Nikolica

pre 13 godina

Mozda je bolje da nasi i ne prenose, nego da taj prenos izgleda poput ovog slavnog RTL-a. Ljudi koji F1 prenose cini mi se od svog osnivanja sebi dopuste da reklame pokriju 1/3 trke, a da jos jedan deo gledamo u malom kvadratu dok u vecem idu sponzorska sr**a. Tuzno zaista.
A sta reci o trci? Fetel dominirao, Masa se brukao, Alonso standardno pasivan, Sumaher malerozan, ali sta reci za nesrecnog Barikela?! Coveku treba oduzeti i vozacku dozvolu a ne trkacku licencu! Posle one sramote na jucerasnjim kvalifikacijama, danas upropasti trku Rozbergu. Mozda sam od Hamiltona ocekivao vise borbe, iako mi nije ljubimac, ali verovatno covek nije mogao da se skoncentrise na voznju od silnih sistema i uredjaja koje treba paliti i gasiti

Tomy

pre 13 godina

Komentar sa foruma jedne nase televizije:

"@sasavoj
1. Najrazvijenije zemlje prenose u HD rezoluciji.
2. Srednje razvijene imaju digitalnu sliku.
3. Siromašne analogni signal.
4. Bedne - nikakav.

Koja je Srbija od ove 4 kategorije?"

SASA BG

pre 13 godina

Bravo za MCLAREN. Nije bas bila neka atraktivna trka, ali koliko smo čekali da počne sezona bila je na momente zanimljiva. Ferari kao i uvek(preti na testiranjima ali u trci puvanjak. Još ima vremena.
GOOO Mclaren - lewis.

Nadajmo se prenosu na sledećoj trci

sanibal glogovac stavo

pre 13 godina

Ljudi,tehnologija je napredovala,hvala internetu sto sam zaboravio kako zvuci glas Ace Stojanovica i ostale komentatorske elite.Ovaj prenos je nesto najlepse sto sam gledao u poslednjih par godina.Prodajem televizor

fargo nd

pre 13 godina

Ne znam ge ste vi svi gledali prenos,meni je uspelo samo na RTL.Ne smeta mi sto govore na nemackom,sve se lepo vidi i razume,samo ima previse reklama.Zanima me da li ce neki nas kanal uopste ove godine prenositi F-1.Cestitke Vetelu i Petrovu,sad tek vidimo da Petrov prosle godine u onoj poslednjoj trci nije slucajno smetao Alonsu.

KrozMojVizir

pre 13 godina

Vettel! Sampionski... covek je vodio u svakom krugu u poslednje 3 trke... a sta reci o Perez-u?! Samo jedno menjanje guma! Odlican debi. Petrov na podiumu, sta bi tek Kubica uradio?! Kakvi su vasi utisci? facebook.com/KrozMojVizir

vlada

pre 13 godina

sto se mene tice ne mora ni jedna TV da prenosi F1, nasao link, gledao uzivo trku, nema ni malo seckanja i ne moram da slusam glupe komentare nasih voditelja.

evo linka za sve vas koji se niste snasli

http://www.vipstand.me/sports/motosport.html

anonymus

pre 13 godina

dobar dan i pozdrav za sve ljubitelje f1 sampionata, bila je dobra trka jutros zar ne? jos ko je imao prilike da je gleda na BBC bas je uzivao, ljudi super rade prenos imaju sve sto treba da se jedna trka f1 ili bilo kog drugog sampionata odradi na najbolji moguci nacin. Sto se same trke tice sve je ocekivano samo mislim da bi Baton mozda bio treci da nije bilo kazne jer je Mclaren imao dobru taktiku i dobar tempo, Veber je malo pokazao dok je Vetel bio u svom elementu to nema sta da se doda i oduzme, naredne trke ce pokazati ko je sa cime usao u sampionat jer Melburn nije pravo merilo zato, takodje i gume su se dobro pokazale tako da nema bojazni da ce pireli biti losiji od bridzstona, e sad na kraju jos malo da posvetimo paznje prici od juce oko prenosa, ono sto je evidentno da nasa nije jedna televizija ne moze da prenosi f1 kako treba a kako to treba da se radi videli smo jutros, takodje je jasno da ce prenosa verovatno biti mozda kad krenu u Evropu dakle od 3 ili 4 trke ko ce to prenositi nije toliko ni bitno jer ko god da bude opet cemo slusati poznati glas Aleksandra Babica jer kod nas niko to bolje ne radi od njega i covek najvise zna, tako da dok to ne bude uzivamo u prenosima BBC iako recimo ja imam dosta slab i spor internet tako da sam jutros gledao sa cestim prekidima. Na kraju moje misljenje da nema vise potrebe da se kroz ove komentare potencira tema o tv prenosima jer to je vec sve reseno i dogovoreno i mi tu ne mozemo nista vise da uradimo. Jos jedno pozdrav svima, mi cemo u svakom slucaju uzivati u ovoj sezoni jer ce stvarno biti dobra i zanimljiva.

MM

pre 13 godina

Hvala bogu pa ima vise linkova za prenos, pa ako jedan zakaze, tu je drugi...
Sto se tice trke, uzbudljiva, dobra pre svega zahvaljujuci novim gumama i cescim odlascima u boks, neki timovi su imali po 3 odlaska, a neki po dva, to ce ubuduce biti pitanje strategije. Fetel isto kao prosle godine, samo mnogo pouzdaniji bolid, Hamilton odlican, sta tek reci za Petrova: prva trka u sezoni i podijum. Alonsa je greska na startu kostala sigurnog 3. mesta, vozio je odlicno i mislim da Ferari moze da parira RedBulu ako na kvalifikacijama budu brzi kao na trkama.

McLaren

pre 13 godina

Vidim ja da cu na kraju sezone da postanem poliglota...krenuo sam sa madjarskim kanalom..jeste da nista nisam razumeo sem onog 'Gumi' sto su govorili svakih 10 sekundi i od cega mi je muka..
a za ove nase...ne vredi to komentarisati..BRUKA!

niko

pre 13 godina

Majstore šta ti je sbb kriv? U njihovoj ponudi imaš nemački rtl koji, hvala bogu prenosi formulu. Nisu oni krivi što kanali sa nacionalnom frekvencijom nisu prenosili.
(Sergio, 27. mart 2011 15:38)

Zapravo, ja u ovom njihovom paketu nemam nemacki RTL, kao ni bilo koji drugi strani kanal koji prenosi f1. Ne znam odakle si ti ali cim imas RTL ocigledno spadas u grupu povlascenih pretplatnika sbb-a :)

nikola

pre 13 godina

gledao sam trku jutros na rtl-u,nista spektakularno nije bilo..nigde mesta za preticanje,ko kod je pokusao da se obilazi,desio se neki kontakt,ili incident,tako da uglavnom strategija je odlucivala..red bull mocan,meklaren za mene malo iznenadjujuce dobar,ferari los, tj. bar za sada zaostaje,a mercedes katastofa,bez obzira na malere i Nika i Schumija onaj auto nema nikakav tempo,bice isto mucenje kao i prosle godine za njih dvojicu bar tako deluje ovo danas.Svaka cast Petrovu ostaje samo pitanje sta bi tek Kubica ucinio da je vozio. zanimljivo je i ovo sa novim gumama,bice vise odlazaka u box,verovatno i neplaniranih,tako da tokom trka moze svasta da se ocekuje..bedno je sto niko ne prenosi od nasih,ali sta da se radi,ima na netu ili ko ima SBB na Nemackom RTL-u moze gledati..pozdrav svim fanovima formule

Dave Jenkins

pre 13 godina

Bolje je bez prenosa na nasim televizijama. Svi komentatori su bili losi osim Veljka Petrovica koga bih jedino voleo da slusam u prenosima Formule 1.
Veljko vrati se!

Marko Despotovic

pre 13 godina

Kao prvo, odlican prenos na internetu od strane BBC!!! Dobra slika, bez seckanja i bez reklama uz odlican program koji je trajao pre i posle trke uz intervjue naravno. Verovatno ce neko uzeti prenos posle 3. ili 4. trke, ali ovo je stvarno sramota!!! Ne brinite, bice nesto!!! Sto se tice trke, sjajna voznja Fetela i decko je dokazao da je mozda trenutno i najbolji vozac uz naravno najbolji bolid. Isti je kao nekada Sumaher. A sto se tice Sumija, nesreca i maler. Bice bolje u narednim trkama, vratice se on!!! Dobra voznja Hamiltona s obzirom koliku su kilometrazu imali u predsezoni i kakve su sve probleme imali. Svaka cast za Petrova!!! Decko je sjajan stvarno, vidi se da ima talenta i cini mi se da je mnogo zreliji nego prosle sezone i to je glavni razlog ovakvog rezultata. Alonso... Jadnoooooooooo... Ne mogu da ga smislim jednostavno... Pohvale takodje sa Serhija Pereza! Sto se tice guma, iskreno, iznenadile su me. Ocekivao sam da ce da se trose samo tako, a ono ispada da mogu da prodju skoro celu trku!? Perez je pravi primer. Pirelijeve gume su i cini mi se nekako brze i bolje sto su oni postali glavni snabdevaci. Takodje, mislim da su i bolidi brzi za neku desetinku nego prosle godine. Idite na f1.com pa uporedite vremena! Sledece sto bih takodje hteo da kazem je da ova nova pokretna zadnja krila uopste nisu losa kao ni KERS, mada ja stvarno nisam ljubitelj KERS-a kojim vam donosi samo visak mase i nista vise. Inace, oni koji su jutros gledali BBC mogli su da cuju od sefa ekipe Red Bul Kristijana Hornera da oni uopste nisu ni imali KERS! Pozdrav svim ljubiteljima F1 u iscekivanju VN Malezije!:-)

alex

pre 13 godina

Trka klasicna za Melburn: Ni preterano uzbudljiva ni preterano dosadna! Fetelu svaka cast, McLaren je uz malo vise srece moga do pozicija 2.i 3.Barikelo me iznenadio sa onom pocetnickom greskom, dok za mene rezultat Renoa nije nikakvo iznenadjenje, s obzirom da su bili fantasticni i u predsezonskim testiranjima.
Sto se prenosa tice, sta se tu cudite? Srbija je po mnogo cemu svetlosnim godinama daleko iza razvijenih zemalja sveta. Na BBC-u su to komentatori fantasticno odradili i prosto mi je zao sto ne znam dobro engleski jezik.
Pozdrav svim ljubiteljima F1 !!!

anonymus

pre 13 godina

na sta smo mi spali kad makedonska tv ima vise para od nasih televizija strasno, sto se djokovica tice on ce uvek biti na tv-u dok bude pobedjivao i dok bude u vrhu doci ce vreme kad ce poceti da gudi i da pada na listi pa cemo da vidimo da li ce onda ici prenosi tenisa ili ce onda naglo dici ruke od njega kao sto su recimo digli ruke od partiza kad je imao 12 poraza u evro ligi, nase televizije su takve da prvo cekaju da nasi sportisti naprave neki rezulatat pa tek onda pocnu da rade prenose zato nema skijanja formule 1 jos nekih sportova gde smo realno niko i nista, recimo na ZOI idemo kao turisti ali je to neka druga prica.

sarkazam

pre 13 godina

sta se zalite zbog prenosa pa bitno je da se djokovic prenosi na 20 tv kanala!a ljubitelja tenisa ima vise nego ljubitelja fudbala,kosarke,odbojke,zimskih sportova,auto moto trka,rukometa,atletike,biciklizma!

formula 2 i po

pre 13 godina

ma sta se lozite sto nema prenosa, ko jos prati formulu 1? predosadne trke bez ikakve neizvesnosti, jedino se nesto desi ako padne kisa. ima toliko bitnijih sportova koje drzavna, a i ostale televizije treba da prenose.

pgf

pre 13 godina

uh ne opet taj petrov,okide ga na start na kraj ispred njega,bice da zalonso naravno preko montezemala zove stare prijatelje iz renoa da mu kazu sklonise treba da prodje jadonso, kao svojevremeno sto je zvao flavija da usporava fisikelu.
sad jedan mali rezime > mercedes nikakav rosu je u glavi bilo samo da im uvali akcije da bi se sto bolje okoristio,ferrari lose uprkos bombasticnim najavama o pouzdanosti i brzini bolida,reno odlican bice jos bolji mclaren dobar uprkos problemima na zimskim testovima sa novim komponentama jos neispitanim dobar kocka se isplatila,red bull ocekivano ali mogli su i vise,da nije veber imao problema.
tek je prva sezona ferrariju predstoi mukotrpan rad mclarenu fale nijanse u potjeri za red bulom,dugacka je sezona mada mislim da ce fetel odbraniti naslov

Željko

pre 13 godina

EVO LINK BBC1 - mms://verytangy-653-400102.wm.llnwd.net/verytangy_653-400102%20 - Najbolji link za prenose F1. Ko nije gledao trku, upravo ide snimak. Uživajte. Pozdrav Marcos-u i ekipi sa F1-foruma !!!

deki1977

pre 13 godina

Novi šampionat je počeo kako se završio prošlogodišnji...Bravo za Fetela.Prijatno iznenađenje Petrov,Kobijašvili i Perez(šteta što su poslednja dva diskvalifikovana).Neprijatno Mercedes GP.Sanjam dan kada će naše televizije prenositi sportske događaje kao danas RTL(mada ove godine činimi se više reklama na pomenutom kanalu).Trka u Albert parku treba uvek da započinje sezonu a ne ona dosada od trke u Bahreinu.Pozdrav svim ljubiteljima Formule 1 u Srbiji.

Nemke

pre 13 godina

Alo ljudi. Imali smo na sbb-u RTL. Vise ga nema. Kao ni motorsa koji je prenosio wrc! Tako da ce jos mali i eurosport da ukinu i sport klub! a licenca za f1 je preskupa! tako da ne verujem ove godine da ce je neko otkupiti nazalost! smrc

anonymus

pre 13 godina

danas nesto nema komentara vezanih za problematiku prenosa, moje misljenje da ne smemo da stanemo sad i da moramo na nastavimo sa pritiskom upornost se isplati, barem tako kazu, ja sam cak cuo da su hrvati prenosili i prvu trku tako da smo izgledali samo mi ostali uskraceni za prenos trenutno najznacajnijeg sportskog dogadjaja na svetu, neki cak kazu da nemora ni da ih bude zato sto ima na netu,opet kazem da je prenos na BBC bio super da su stvarno sve odradili kako treba ali recimo moze da se desi da pukne konekcija ili nesto pa sta onda zato ja dajem svoj glas da se nastavi sa pritiskom na ovaj nacin (preko komentara jer drugacije i ne mozemo) da prenosi pocnu sto pre i da se malo obogati sportska ponuda na nasim kanalima a ne samo fudbal tenis i jos ponesto.

iva

pre 13 godina

Samo da se osvrnem na prijenos utrke u Hrvatskoj - nije ga bilo; ista stvar kao i kod vas, nema se novaca za F1,ali zato ima za milijun sapunica i sličnih stvari. Nešto spominju da bi moglo biti, ali dok ne vidim ne vjerujem. Tužno je to što plaćam pretplatu HRT-u i Max TV i onda nemam što gledati. Gledala na netu, BBC je to odlično odradio, odmor za oči i uši nakon HRT-a i njihovog prijenosa. Sezona je počela dobro, i vjerujem da će biti zanimljiva.

zexbn

pre 13 godina

Ljudi, strpite se malo, prenosa ce biti i u Hrvatskoj i u Srbiji. Za Hrvatsku jos nema zvanicne potvrde ko ce prenositi, ali ce prenos definitivno biti od Malezije. Nezvanicno, to su neke lokalne tv stanice-Varazdinska, Osijecka, Zadarska, Dubrovacka, i jos 2 ako se ne varam, cime bi opet bila pokrivena cijela Hrvatska. Ja iskreno cekam odgovor Srbije, mi u Republici Srpskoj smo jos jadniji, niko i ne spominje moguc prenos, ali sreca pa zivim u BN pa mogu pratiti gotove sve vece tv stanice iz Srbije. PRVA ce otkupiti prava, u to sam siguran, ima jos 10-ak dana do Malezije. A sto se tice same trke:
Fetel, bez greske, svaka cast.
Hamilton, solidan.
Petrov, definitivno najprijatnije iznenadjenje uz Pereza.Steta sto je meksikanac diskvalifikovan, onako ocuvati gume je za svaku pohvalu.
Alonso, s obzirom na start, izvukao je maksimum.
Mercedes, razocarenje, Masa isto tako.
Barikelo, sa 20 godina iskustva, ponjeo se kao pocetnik, mislim da je zreo da se penzionise.

Sergio

pre 13 godina

Ziveooo BBC HQ live stream!!! Doleeee sbb i rts pretplata!!!
(niko, 27. mart 2011 13:26)
Majstore šta ti je sbb kriv? U njihovoj ponudi imaš nemački rtl koji, hvala bogu prenosi formulu. Nisu oni krivi što kanali sa nacionalnom frekvencijom nisu prenosili.

formula 2 i po

pre 13 godina

ma sta se lozite sto nema prenosa, ko jos prati formulu 1? predosadne trke bez ikakve neizvesnosti, jedino se nesto desi ako padne kisa. ima toliko bitnijih sportova koje drzavna, a i ostale televizije treba da prenose.

alonsova

pre 13 godina

Odlična vožnja posle mnogo lošeg starta, verovatno je 4. mesto maximum za danas, biće bolje za dve nedelje...

Pozdrav za sve koji smatraju brukom to što u Srbiji nema prenosa F1!

sarkazam

pre 13 godina

sta se zalite zbog prenosa pa bitno je da se djokovic prenosi na 20 tv kanala!a ljubitelja tenisa ima vise nego ljubitelja fudbala,kosarke,odbojke,zimskih sportova,auto moto trka,rukometa,atletike,biciklizma!

Sergio

pre 13 godina

Ziveooo BBC HQ live stream!!! Doleeee sbb i rts pretplata!!!
(niko, 27. mart 2011 13:26)
Majstore šta ti je sbb kriv? U njihovoj ponudi imaš nemački rtl koji, hvala bogu prenosi formulu. Nisu oni krivi što kanali sa nacionalnom frekvencijom nisu prenosili.

SASA BG

pre 13 godina

Bravo za MCLAREN. Nije bas bila neka atraktivna trka, ali koliko smo čekali da počne sezona bila je na momente zanimljiva. Ferari kao i uvek(preti na testiranjima ali u trci puvanjak. Još ima vremena.
GOOO Mclaren - lewis.

Nadajmo se prenosu na sledećoj trci

pgf

pre 13 godina

uh ne opet taj petrov,okide ga na start na kraj ispred njega,bice da zalonso naravno preko montezemala zove stare prijatelje iz renoa da mu kazu sklonise treba da prodje jadonso, kao svojevremeno sto je zvao flavija da usporava fisikelu.
sad jedan mali rezime > mercedes nikakav rosu je u glavi bilo samo da im uvali akcije da bi se sto bolje okoristio,ferrari lose uprkos bombasticnim najavama o pouzdanosti i brzini bolida,reno odlican bice jos bolji mclaren dobar uprkos problemima na zimskim testovima sa novim komponentama jos neispitanim dobar kocka se isplatila,red bull ocekivano ali mogli su i vise,da nije veber imao problema.
tek je prva sezona ferrariju predstoi mukotrpan rad mclarenu fale nijanse u potjeri za red bulom,dugacka je sezona mada mislim da ce fetel odbraniti naslov

Montoya,Kubica,lorenzo

pre 13 godina

Vettel-bez greske odvezao celu trku!
Hamilton-covek se stvarno trudio kolko je mogao!
Petrov-odusevio me(pomislio sam samo sta bi Kubica radio tu kad je on treci)
Alonso-taj covek zeli titulu a stalno se gubi!
Weber-ocigledno neki problem imao!
Button i Masa nista posebno iako su imali izmedju sebe neka preticanja!
Perez-dal ga je uvo ukenjalo ili sta ne znam ali prva trka i tako dobar da bude...
Kobajashi-jednostavno ta kamikaza je kralj....:D
Uzivajmo do kraja sezone i da bude sto vise preticanja...:)

Dave Jenkins

pre 13 godina

Bolje je bez prenosa na nasim televizijama. Svi komentatori su bili losi osim Veljka Petrovica koga bih jedino voleo da slusam u prenosima Formule 1.
Veljko vrati se!

Nikolica

pre 13 godina

Mozda je bolje da nasi i ne prenose, nego da taj prenos izgleda poput ovog slavnog RTL-a. Ljudi koji F1 prenose cini mi se od svog osnivanja sebi dopuste da reklame pokriju 1/3 trke, a da jos jedan deo gledamo u malom kvadratu dok u vecem idu sponzorska sr**a. Tuzno zaista.
A sta reci o trci? Fetel dominirao, Masa se brukao, Alonso standardno pasivan, Sumaher malerozan, ali sta reci za nesrecnog Barikela?! Coveku treba oduzeti i vozacku dozvolu a ne trkacku licencu! Posle one sramote na jucerasnjim kvalifikacijama, danas upropasti trku Rozbergu. Mozda sam od Hamiltona ocekivao vise borbe, iako mi nije ljubimac, ali verovatno covek nije mogao da se skoncentrise na voznju od silnih sistema i uredjaja koje treba paliti i gasiti

Milovan

pre 13 godina

Zelim da se zahvalim svim nasim tv stanicama sto nisu prenosile formulu 1. Prenos sam gledao na BBC sportu preko interneta bez ijedne reklame, gledao sam i emisiju direktno iz Melburna sat vremena pre trke uz strucne komentatore. Molio bih da se ne trudite da trosite pare na otkup tv prava, jer ja NIKAD vise necu gledati formulu na bilo kojoj nasoj televiziji. (Foxu bih porucio da kupi jos par turskih serija jer za bolje i nisu.)
Ja sam danas izasao iz srednjeg veka, nadam se da ce to doziveti i ostali.

Marko Despotovic

pre 13 godina

Kao prvo, odlican prenos na internetu od strane BBC!!! Dobra slika, bez seckanja i bez reklama uz odlican program koji je trajao pre i posle trke uz intervjue naravno. Verovatno ce neko uzeti prenos posle 3. ili 4. trke, ali ovo je stvarno sramota!!! Ne brinite, bice nesto!!! Sto se tice trke, sjajna voznja Fetela i decko je dokazao da je mozda trenutno i najbolji vozac uz naravno najbolji bolid. Isti je kao nekada Sumaher. A sto se tice Sumija, nesreca i maler. Bice bolje u narednim trkama, vratice se on!!! Dobra voznja Hamiltona s obzirom koliku su kilometrazu imali u predsezoni i kakve su sve probleme imali. Svaka cast za Petrova!!! Decko je sjajan stvarno, vidi se da ima talenta i cini mi se da je mnogo zreliji nego prosle sezone i to je glavni razlog ovakvog rezultata. Alonso... Jadnoooooooooo... Ne mogu da ga smislim jednostavno... Pohvale takodje sa Serhija Pereza! Sto se tice guma, iskreno, iznenadile su me. Ocekivao sam da ce da se trose samo tako, a ono ispada da mogu da prodju skoro celu trku!? Perez je pravi primer. Pirelijeve gume su i cini mi se nekako brze i bolje sto su oni postali glavni snabdevaci. Takodje, mislim da su i bolidi brzi za neku desetinku nego prosle godine. Idite na f1.com pa uporedite vremena! Sledece sto bih takodje hteo da kazem je da ova nova pokretna zadnja krila uopste nisu losa kao ni KERS, mada ja stvarno nisam ljubitelj KERS-a kojim vam donosi samo visak mase i nista vise. Inace, oni koji su jutros gledali BBC mogli su da cuju od sefa ekipe Red Bul Kristijana Hornera da oni uopste nisu ni imali KERS! Pozdrav svim ljubiteljima F1 u iscekivanju VN Malezije!:-)

nikola

pre 13 godina

gledao sam trku jutros na rtl-u,nista spektakularno nije bilo..nigde mesta za preticanje,ko kod je pokusao da se obilazi,desio se neki kontakt,ili incident,tako da uglavnom strategija je odlucivala..red bull mocan,meklaren za mene malo iznenadjujuce dobar,ferari los, tj. bar za sada zaostaje,a mercedes katastofa,bez obzira na malere i Nika i Schumija onaj auto nema nikakav tempo,bice isto mucenje kao i prosle godine za njih dvojicu bar tako deluje ovo danas.Svaka cast Petrovu ostaje samo pitanje sta bi tek Kubica ucinio da je vozio. zanimljivo je i ovo sa novim gumama,bice vise odlazaka u box,verovatno i neplaniranih,tako da tokom trka moze svasta da se ocekuje..bedno je sto niko ne prenosi od nasih,ali sta da se radi,ima na netu ili ko ima SBB na Nemackom RTL-u moze gledati..pozdrav svim fanovima formule

KrozMojVizir

pre 13 godina

Vettel! Sampionski... covek je vodio u svakom krugu u poslednje 3 trke... a sta reci o Perez-u?! Samo jedno menjanje guma! Odlican debi. Petrov na podiumu, sta bi tek Kubica uradio?! Kakvi su vasi utisci? facebook.com/KrozMojVizir

DE

pre 13 godina

Dakle, stvarno smo najgori od sve dece... kad ni prenos nemamo. A vi i dalje placajte pretplatu RTS-u i uslugu SBB-u da svakog dana menjaju kanale kako im dune! Sinoc su pustili B92 dok je trajao mec izmedju Tipsarevica i Cilica. Iste sekunde kad je zavrsen mec na toj frekvenci se pojavio RTS1 - stvarno nemaju meru! Moze li nesto da se uradi po tom pitanju?!

niko

pre 13 godina

Majstore šta ti je sbb kriv? U njihovoj ponudi imaš nemački rtl koji, hvala bogu prenosi formulu. Nisu oni krivi što kanali sa nacionalnom frekvencijom nisu prenosili.
(Sergio, 27. mart 2011 15:38)

Zapravo, ja u ovom njihovom paketu nemam nemacki RTL, kao ni bilo koji drugi strani kanal koji prenosi f1. Ne znam odakle si ti ali cim imas RTL ocigledno spadas u grupu povlascenih pretplatnika sbb-a :)

vlada

pre 13 godina

sto se mene tice ne mora ni jedna TV da prenosi F1, nasao link, gledao uzivo trku, nema ni malo seckanja i ne moram da slusam glupe komentare nasih voditelja.

evo linka za sve vas koji se niste snasli

http://www.vipstand.me/sports/motosport.html

aleksandar

pre 13 godina

Ups, prvi put u zivotu navijao sam za link, koji sam juce ovde postavio, presekao me je u 30-om minutu trke, prebacio sam se na istom sajtu na neki "italijanski" FOX SPORTS, ali sam probao i vratio se brzo na link BBC HD!
Sto se trke tice mislim da je Pirelli iako izdrzljiviji nego sto se predpostavljalo da ce biti- uneo boljitak. U startu se vidi da se izdvajaju za sad(nista ne znaci, tek je prva trka)Red Bull i McLaren, ali i njihovi bolji vozaci Fetel i Hamilton.Fetel,odlican start,titula mu je definitivno unela jos vecu sigurnost, cela trka pametno odvozena zasluzeno prvi, isto mislim i za Hamiltona,pametno i dobro odvozena trka, i pored problema. Petrov svakako junak trke, pametna voznja ali i definitivni mnogo bolji Reno nego prosle sezone, pa ne mogu nikako da se oduprem utisku sta bi bilo da je Kubica zdrav, i da je vozio danas, nadam se da ce se vratiti sledece sezone!!!Alonso, cini se da je Ferrari ipak sporiji od Red Bula i McLarena, ali nikako ne treba otpisivati Alonsa, kao sto rekoh tek je prva trka, bice tu mnogo borbe. Zao mi je Sumahera, ali jos vise Rozberga, koji je ne svojom krivicom zavrsio trku. Onaj udarac Barikela,sigurno nije doprineo eksploziji motora, ali i da je nije bilo pitanje je koliko je Barikelo i napravio ostecenje na njegovom bolidu....u svakom slucaju ocekuje nas po mom misljenju jos bolja sezona od prethodne, ovo je tek uvod, sta ce biti videcemo.

Sto se tice linka,ja imam brzinu od 6 mb/s, e sad,sta s ljudima koji imaju manju,(mada ni ova moja nije neka u poredjenju sa strancima da i nepricam, ali sta ce njima link,kad imaju prenos u mnogim zemljama i na vise kanala),ili nemaju internet, nazalost verujte mi toliko mi je zao tih ljudi najjiskrenije jer sam mislio sta bi bilo da (inace nisam bogat-daleko od toga), da nemam mogucnost poput njih, da gledam trku pa i ovako..Eto Makedonci ljudi jedini iz zemalja ex yu, prenose, naravno "javni servis" ne prenosi ni NLB ligu, domacu ce poceti tek od 3. kola,a sta ce njima F1, da ali zato treba platiti pretplatu, uredno da ne budete tuzeni- sutra malo!!!Kritike ostaju i na racun svih TV kuca pa i moje omiljene B92,sa nacionalnom frekvencijom. Ipak moram da se vratim na impresiju prenosa BBC-a skoro sam zaboravio kako to izgleda dok sam imao taj kanal davno,pa ljudi Martin Brandl,Edi Dzordan, strucni konsultanti, uvod u trku,intervuji s vozacima na stazi,pre, posle trke, tokom trke(sa ispalim naravno)..RTS je svetlosnu godinu daleko, ma ne mogu ni sa fudbalskog stadiona to da urade ali ja to od njih i ne ocekujem,ocekivao sam(a mozda i nisam),"samo" prenos,sta moze covek od njih vise da ocekuje!
U svakom slucaju pozdrav svim ljubiteljima F1 u nadi da ce se neka TV kuca ipak smilovati i poceti prenos bar od trece-cetvrte trke,mada sumnjam.
Link:

http://www.vipstand.me/

anonymus

pre 13 godina

dobar dan i pozdrav za sve ljubitelje f1 sampionata, bila je dobra trka jutros zar ne? jos ko je imao prilike da je gleda na BBC bas je uzivao, ljudi super rade prenos imaju sve sto treba da se jedna trka f1 ili bilo kog drugog sampionata odradi na najbolji moguci nacin. Sto se same trke tice sve je ocekivano samo mislim da bi Baton mozda bio treci da nije bilo kazne jer je Mclaren imao dobru taktiku i dobar tempo, Veber je malo pokazao dok je Vetel bio u svom elementu to nema sta da se doda i oduzme, naredne trke ce pokazati ko je sa cime usao u sampionat jer Melburn nije pravo merilo zato, takodje i gume su se dobro pokazale tako da nema bojazni da ce pireli biti losiji od bridzstona, e sad na kraju jos malo da posvetimo paznje prici od juce oko prenosa, ono sto je evidentno da nasa nije jedna televizija ne moze da prenosi f1 kako treba a kako to treba da se radi videli smo jutros, takodje je jasno da ce prenosa verovatno biti mozda kad krenu u Evropu dakle od 3 ili 4 trke ko ce to prenositi nije toliko ni bitno jer ko god da bude opet cemo slusati poznati glas Aleksandra Babica jer kod nas niko to bolje ne radi od njega i covek najvise zna, tako da dok to ne bude uzivamo u prenosima BBC iako recimo ja imam dosta slab i spor internet tako da sam jutros gledao sa cestim prekidima. Na kraju moje misljenje da nema vise potrebe da se kroz ove komentare potencira tema o tv prenosima jer to je vec sve reseno i dogovoreno i mi tu ne mozemo nista vise da uradimo. Jos jedno pozdrav svima, mi cemo u svakom slucaju uzivati u ovoj sezoni jer ce stvarno biti dobra i zanimljiva.

Marko

pre 13 godina

Pa zar vi niste televizija koja pokusava sve vreme svoga emitovanja da nas priblizi EVROPI i SVETU. Pa ako nas javni servis RTS vraca u rikverc daj onda budite dosledni svojim idealima i obezbedite prenose f1 (ne samo za ovu sezonu nego za narednih 20). Molim vas u ime svih ljubitelja f1!!!!!!!!!!!!

anonymus

pre 13 godina

na sta smo mi spali kad makedonska tv ima vise para od nasih televizija strasno, sto se djokovica tice on ce uvek biti na tv-u dok bude pobedjivao i dok bude u vrhu doci ce vreme kad ce poceti da gudi i da pada na listi pa cemo da vidimo da li ce onda ici prenosi tenisa ili ce onda naglo dici ruke od njega kao sto su recimo digli ruke od partiza kad je imao 12 poraza u evro ligi, nase televizije su takve da prvo cekaju da nasi sportisti naprave neki rezulatat pa tek onda pocnu da rade prenose zato nema skijanja formule 1 jos nekih sportova gde smo realno niko i nista, recimo na ZOI idemo kao turisti ali je to neka druga prica.

fargo nd

pre 13 godina

Ne znam ge ste vi svi gledali prenos,meni je uspelo samo na RTL.Ne smeta mi sto govore na nemackom,sve se lepo vidi i razume,samo ima previse reklama.Zanima me da li ce neki nas kanal uopste ove godine prenositi F-1.Cestitke Vetelu i Petrovu,sad tek vidimo da Petrov prosle godine u onoj poslednjoj trci nije slucajno smetao Alonsu.

sanibal glogovac stavo

pre 13 godina

Ljudi,tehnologija je napredovala,hvala internetu sto sam zaboravio kako zvuci glas Ace Stojanovica i ostale komentatorske elite.Ovaj prenos je nesto najlepse sto sam gledao u poslednjih par godina.Prodajem televizor

deki1977

pre 13 godina

Novi šampionat je počeo kako se završio prošlogodišnji...Bravo za Fetela.Prijatno iznenađenje Petrov,Kobijašvili i Perez(šteta što su poslednja dva diskvalifikovana).Neprijatno Mercedes GP.Sanjam dan kada će naše televizije prenositi sportske događaje kao danas RTL(mada ove godine činimi se više reklama na pomenutom kanalu).Trka u Albert parku treba uvek da započinje sezonu a ne ona dosada od trke u Bahreinu.Pozdrav svim ljubiteljima Formule 1 u Srbiji.

MM

pre 13 godina

Hvala bogu pa ima vise linkova za prenos, pa ako jedan zakaze, tu je drugi...
Sto se tice trke, uzbudljiva, dobra pre svega zahvaljujuci novim gumama i cescim odlascima u boks, neki timovi su imali po 3 odlaska, a neki po dva, to ce ubuduce biti pitanje strategije. Fetel isto kao prosle godine, samo mnogo pouzdaniji bolid, Hamilton odlican, sta tek reci za Petrova: prva trka u sezoni i podijum. Alonsa je greska na startu kostala sigurnog 3. mesta, vozio je odlicno i mislim da Ferari moze da parira RedBulu ako na kvalifikacijama budu brzi kao na trkama.

nikola

pre 13 godina

mi iz crne gore imamo rai uno.....srecom....mada kad je bio prenos na rtcg uvijek smo gledali ,,rai uno,, zato sto nismo mogli da slusamo pocetnika od komentatora koji je uvijek pravio katastrofalne greske....

McLaren

pre 13 godina

Vidim ja da cu na kraju sezone da postanem poliglota...krenuo sam sa madjarskim kanalom..jeste da nista nisam razumeo sem onog 'Gumi' sto su govorili svakih 10 sekundi i od cega mi je muka..
a za ove nase...ne vredi to komentarisati..BRUKA!

Željko

pre 13 godina

EVO LINK BBC1 - mms://verytangy-653-400102.wm.llnwd.net/verytangy_653-400102%20 - Najbolji link za prenose F1. Ko nije gledao trku, upravo ide snimak. Uživajte. Pozdrav Marcos-u i ekipi sa F1-foruma !!!

Tomy

pre 13 godina

Komentar sa foruma jedne nase televizije:

"@sasavoj
1. Najrazvijenije zemlje prenose u HD rezoluciji.
2. Srednje razvijene imaju digitalnu sliku.
3. Siromašne analogni signal.
4. Bedne - nikakav.

Koja je Srbija od ove 4 kategorije?"

alex

pre 13 godina

Trka klasicna za Melburn: Ni preterano uzbudljiva ni preterano dosadna! Fetelu svaka cast, McLaren je uz malo vise srece moga do pozicija 2.i 3.Barikelo me iznenadio sa onom pocetnickom greskom, dok za mene rezultat Renoa nije nikakvo iznenadjenje, s obzirom da su bili fantasticni i u predsezonskim testiranjima.
Sto se prenosa tice, sta se tu cudite? Srbija je po mnogo cemu svetlosnim godinama daleko iza razvijenih zemalja sveta. Na BBC-u su to komentatori fantasticno odradili i prosto mi je zao sto ne znam dobro engleski jezik.
Pozdrav svim ljubiteljima F1 !!!

Nemke

pre 13 godina

Alo ljudi. Imali smo na sbb-u RTL. Vise ga nema. Kao ni motorsa koji je prenosio wrc! Tako da ce jos mali i eurosport da ukinu i sport klub! a licenca za f1 je preskupa! tako da ne verujem ove godine da ce je neko otkupiti nazalost! smrc

anonymus

pre 13 godina

danas nesto nema komentara vezanih za problematiku prenosa, moje misljenje da ne smemo da stanemo sad i da moramo na nastavimo sa pritiskom upornost se isplati, barem tako kazu, ja sam cak cuo da su hrvati prenosili i prvu trku tako da smo izgledali samo mi ostali uskraceni za prenos trenutno najznacajnijeg sportskog dogadjaja na svetu, neki cak kazu da nemora ni da ih bude zato sto ima na netu,opet kazem da je prenos na BBC bio super da su stvarno sve odradili kako treba ali recimo moze da se desi da pukne konekcija ili nesto pa sta onda zato ja dajem svoj glas da se nastavi sa pritiskom na ovaj nacin (preko komentara jer drugacije i ne mozemo) da prenosi pocnu sto pre i da se malo obogati sportska ponuda na nasim kanalima a ne samo fudbal tenis i jos ponesto.

iva

pre 13 godina

Samo da se osvrnem na prijenos utrke u Hrvatskoj - nije ga bilo; ista stvar kao i kod vas, nema se novaca za F1,ali zato ima za milijun sapunica i sličnih stvari. Nešto spominju da bi moglo biti, ali dok ne vidim ne vjerujem. Tužno je to što plaćam pretplatu HRT-u i Max TV i onda nemam što gledati. Gledala na netu, BBC je to odlično odradio, odmor za oči i uši nakon HRT-a i njihovog prijenosa. Sezona je počela dobro, i vjerujem da će biti zanimljiva.

zexbn

pre 13 godina

Ljudi, strpite se malo, prenosa ce biti i u Hrvatskoj i u Srbiji. Za Hrvatsku jos nema zvanicne potvrde ko ce prenositi, ali ce prenos definitivno biti od Malezije. Nezvanicno, to su neke lokalne tv stanice-Varazdinska, Osijecka, Zadarska, Dubrovacka, i jos 2 ako se ne varam, cime bi opet bila pokrivena cijela Hrvatska. Ja iskreno cekam odgovor Srbije, mi u Republici Srpskoj smo jos jadniji, niko i ne spominje moguc prenos, ali sreca pa zivim u BN pa mogu pratiti gotove sve vece tv stanice iz Srbije. PRVA ce otkupiti prava, u to sam siguran, ima jos 10-ak dana do Malezije. A sto se tice same trke:
Fetel, bez greske, svaka cast.
Hamilton, solidan.
Petrov, definitivno najprijatnije iznenadjenje uz Pereza.Steta sto je meksikanac diskvalifikovan, onako ocuvati gume je za svaku pohvalu.
Alonso, s obzirom na start, izvukao je maksimum.
Mercedes, razocarenje, Masa isto tako.
Barikelo, sa 20 godina iskustva, ponjeo se kao pocetnik, mislim da je zreo da se penzionise.