Tenis 51

Nedelja, 06.03.2011.

12:35

Jankovićeva bez titule u Montereju

Jelena Janković nije uspela da osvoji 13. titulu u profesionalnoj karijeri.

Jankoviæeva bez titule u Montereju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Dylan Dog

pre 13 godina

@ja


Nemojte se ljutiti, ali logika Vam je potpuno naopaka.

U svom komentaru relativizujete pobede, kao da su jednako vredne, a i sami znate da to uopšte nije tako. Pobeda u finalu Premijer serije ili četvrtfinalu GS-a daleko više vredi no pobeda u prvom ili drugom kolu Internešenel serije, ali ih vi zbrajate kao da su jednako vredne - po sistemu pobeda je pobeda. Kada bi se po broju pobeda i poraza rangirale teniserke, ko zna kakav bi raspored na listi bio. Kada se usvoje pogrešne polazne pretpostavke - statistika je potpuno bezvredna i dovodi do besmislenih zaključaka.


Da će Jelena ove godine biti prva na WTA listi bi bilo pomalo smelo tvrđenje, ali da će ostati u prvih deset - sasvim realno. Ne razumete na osnovu čega optimizam? Pa gledate li Vi njene mečeve uopšte? Gledate li konkurenciju u TOP 10? Razlike između Jelene i tih teniserki uopšte nisu velike. Jelenine top 5 protivnice su u mečevima sa njom igrale blizu svojih 100% - a ona je još daleko od svog maksimuma. Ako (ali samo ako) bude dostigla svoj maksimalni nivo i na njemu bude igrala pola godine - sumnjam da bi joj i ovogodišnja Klajsters nešto mogla. O ostalim konkurentkinjama, izuzimajući sestre Vilijams (a i one su izgleda već van konkurencije), ne vredi diskutovati. Ali to je čista spekulacija i moje krajnje subjektivno viđenje. Kao što je poznato, vreme je najbolji sudija.


Što se Ane tiče, ona prvo mora da reši probleme u svojoj glavi i da prestane da igra autodestruktivan tenis. Kada uđe u svoj kontra ritam, jedino što protivnica treba da uradi je da joj ne smeta da se "samopobedi". Ako uspe da prevaziđe taj svoj problem, a ostane u fizičkoj spremi s početka godine, i Ana će vrlo brzo naviše, gde joj po igračkim potencijalima i mesto.


Inače, i Ani i Jeleni je neizostavno potreban dobar i kompatibilan trener. Bez trenera će im biti ekstremno teško da ostvare svoj puni potencijal i vrate se na stare staze uspeha.


Pozdrav,

ja

pre 13 godina

E stvarno ovde covek moze svasta procitati.
Ne razumem ove ljude koji pricaju o nekom prvom mestu o tome kako Jelena moze ponovo biti najbolja???
Pa ne dolazi se se na prvo mesto posle par solidnih rezultata.
Na ovim listama se gledaju rezultati tenisera u poslednjih 12 meseci.
Jelena je prosle godine imala odlicna 3 meseca i to je sve sto je uradila. U preostalih 9 meseci je bila OCAJNA. Od 37 odigranih meceva , zabelezula 20 pobeda uz 17 poraza.
Primera radi Bojana Jovanovska je u tom periodu zabelezila 41 pobedu uz 20 poraza, a nalazi se na pedeset i nekom mestu na listi.
Ana Ivanovic je u istom periodu zabelezila 31 pobedu uz 11 poraza, a nalazi se na 20. mestu.
Kao sto vidite Ana gubi u proseku svaki cetvrti mec, Bojana svaki treci, a Jelena svaki drugi.
I posle svega ovoga umesto da ocekujete neki Anin ili Bojanin prodor u vrh, vi to ocekujete od Jelene? Na osnovu cega???
Stvarno ne razumem na cemu je vama baziran toliki nerealni optimizam?
Kakvo crno prvo mesto?
Zar ne shvatate proste stvari da ce se Jelena u narednih nekoliko meseci boriti za goli opstanak u prvih 50?
Dosla do finala na turniru pete kategorije i svi zaboravili kako u prethodnih 9 meseci Jelena nije mogla da veze 2 uzastopne pobede.
Pa to vam je kao da u skoli 7 meseci dobijate jedinice i dvojke i onda posle par dobrih ocena pomislite da mozete da zavrsite razred sa odlicnim uspehom, a u stvari ste mnogo blizi da ponavljate razred.

jovana

pre 13 godina

Upravo je izasao raspored za IW. Jelena i Ana se sastaju (ako stignu) u osminifinala au cetvrtini finala stize Kim Klajsters. Katastrofalan zreb.
A Bojana ponovo u prvom kolu igra sa Usulom Radvanskom.

realno

pre 13 godina

@igysa
Za tvoju informaciju tu istu "bombarderku" je jesenas Ana na Baliju pocistila sa terena rezultatom 6:0 6:1.
Pobeda u tom mecu je donosila i vise bodova i duplo vise novca nego u ovom finalu.
Vazno je da je za vas Jelena i dalje "najbolja" srpska teniserka, samo mi nije jasno cime je zasluzila taj epitet?
Pa nju redovno pobedjuje svaka klinka koja zna da igra tenis i ima malo kondicije.
Da li se neko mozda zapitao zasto Jelena uspeva da pobedi sestre Vilijmas i ostale starije teniserke?
Jenostavno one su u godinama i nemaju vise tu kondiciju da 3 sata pimplaju lopticu sa Jelenom.
Cim naidje neka mladja rezultat je unapred poznat.
Jelena sa svojom defanzivom moze da pobedjuje samo te veteranke.

realista

pre 13 godina

@iznerviran
Ne znam sta ti to nije jasno u mom komentaru i zasto si iznerviran?
Ja sam moj komentar napisao upravo zato sto mnogo bolje od tebe znam kako funkcionise i bodovanje i liste.
Rekao sam koje je realno Jelenino mesto i napisao da ce tu i biti za 2-3 meseca.
Ovo trenutno sesto mesto uopste nije realan pokazatelj njene igre.
Ona je prosle godine odigrala 3 dobra meseca i imala ocajnih 9 poslednjih meseci.
Za ta 3 meseca je osvojila 3200 bodova, a za preostalih 9 ukupno 1700.
Koliko vidim ona i dalje igra lose. Posto je njen prosek u poslednjih 9 meseci 200 bodova mesecno, ako ovako nastavi u naredna 3 meseca ce osvojiti oko 600 bodova.
Saberi tih 600 i onih 1700 i dobices 2300 bodova.
To je trenutno otprilike 25. mesto na listi.
Sta ce biti na narednim turnirima?
Sa ovom Pavlicenkom u Indian Welsu Jelena moze da se sastane vec u drugom-trecem kolu. A tamo nece igrati samo ova ruskinja vec gotovo sve teniserke iz prvih 30 izuzev sestara Vilijams. Kako mislis da za pocetak Jelena odbrani titulu u Indian Welsu. Pa cak i da dodje tamo do polufinala i ispadne u tom polufinalu izgubice 550 bodova.
To je samo jedan od turnira. Slede potom i cetvrtfinale u Madridu, finale u Rimu, polufinale na RG.
Da ove godine na sva ta 3 turnira ispadne samo jedno kolo ranije izgubice bar 1000 bodova.
Sa ovakvom igrom kako sada igra izgubice duplo vise.
Umesto da se nerviras, uzmi digitron u ruke i izracunaj gde ce JJ biti za 3 meseca.
Ja samo pisem o onom sto vidim. Mozda to nekom nije prijatno za citanje, ali je na zalost surova realnost.
Ne zelim nikog da nerviram, vec vas samo pripremam za ono sto sledi.

Nenad PVO

pre 13 godina

Steta za ovaj poraz, ali ako se iz njega kao i iz prethodna dva izvuku dobre pouke Jelena ima sve sanse da napravi sjajnu sezonu.
Imam utisak kao da ona jos nije svesna koliko je blizu da postane ponovo najbolja. Sva tri poslednja meca koja je izgubila mogla je da dobije. Ogroman broj vaznih poena u kojima se lome setovi Jelena najcesce odigra vrlo lose, kao da ceka da se ti poeni sami odigraju u njenu korist. Da bi prebrodila tu psiholosku barijeru mislim da bi morala da pojaca svoj strucni stab, ali na zalost cini mi se da njen karakter ne trpi autoritete.
Juce je Pavlicenkova bolje odigrala, cak i previse dobro- na nivou Serene. U drugom i trecem setu imala je minimalan broj neiznudjenih gresaka, sto je za agresivan nacin igre koji gaji zaista neverovatno. Uspevala je da dominira u svim duzim razmenama i da pritom pogadja po 5-6 uzastopnih maksimalno jakih udaraca. Za to je dobrim delom zasluzna i Jelena cije lopte nisu bile dovoljno duboke (a to je deo igra u kome je Jelena sjajna), kao i slabije kretanje nego sto je za nju uobicajeno. Retern je takodje bio mnogo slabiji nego sto je njen standard. U trecem setu narocito je i snaga servisa osetno opala pa je Jelena izgubila inicijativu i u svojim servis gemovima cak i kad je pogadjala prvi. To su razlozi zbog kojih je Pavlicenkova izgledala i igrala kao neko ko je u prva 2-3 na svetu.
I pored svega toga u trecem setu Jelena je imala 3 brejk lopte i sve tri je lose odigrala. Da je jednu realizovala verovatno bi prelomila i mec.
Da ima psihu pravog sampiona Jela bi dobila ovaj mec i pored slabije igre. Ja sam ubedjen da ona moze da dosegne taj nivo koji je neophodan za dobijanje ravnopravnih meceva. Takve meceve je redom izgubila poslednja tri puta.
Imamo razloga da ocekujemo mnogo u IW i Ki Biskejnu. Ova tri poslednja turnira su to pokazala.
Ostaje jos samo da Jelena poveruje u to da je ponovo najbolja i da pobedjuje i one najvaznije meceve sa najboljim teniserkama.
Tu je blizu da prelomi...i Novak je prelomio...
Puno srece Jeli, Novaku, Ani i ostalima i pozdrav redovnoj ekipi komentatora na B92.

Dylan Dog

pre 13 godina

Još jedan poraz JJ. Pa šta!?! Ovo je bilo finale; dakle jedan korak više nego u Dohi.
Ovde se zaista može svašta pročitati. Nečije se poznavanje tenisa završava tumačenjem rang listi, neki poseduju sposobnost prekognicije pa sa neverovatnom sigurnošću tvrde šta će se desiti (bolje da uplate loto ili odigraju neku sličnu igru na sreću - više će vajde videti). Neki su pak optimisti bez prevelikog uporišta u realnosti, a neki otvoreno iskazuju iracionalni animozitet prema Jeleni. Neki pišu tek da bi nešto napisali i tako u krug.

Bilo kako da bilo, iskreno me raduje da Jelena lagano diže svoju formu iz turnira u turnir. Što se laganije ulazi u formu, ista se duže drži i sporije se iz nje ispada. To što se s vremena na vreme izgubi od neke teniserke koja zaista odigra jako dobro - ne treba da zabrinjava. Jeleni nije cilj Monterej, već veliki turniri sa američke mini serije. Ko od Jelene očekuje da pobeđuje sve redom, ima prevelika očekivanja, a ko omalovažava njene rezultate - jeste nekorektan i nedobronameran.

I da ne zaboravim, Jelena odavno nije kaunter-pančer.
Taj termin se odnosi na tenisera koji uporno vraća nazad loptu u istom ritmu u kome mu dolazi i ne želi da preuzme kontrolu u poenu. Jelena se, međutim, itekako trudi da kontroliše poen - bar onoliko koliko joj to protivnica dozvoli. Ona je zapravo tipičan bejzlajner, koji igrajući sa osnovne linije, intenzivnim promenama ritma želi da izbaci protivnika sa terena i da ili iznudi grešku ili napravi direktan poen.
To nije, kako su neki navkili da kažu - "defanzivan" tenis, to nije ni pasivan tenis. Jelena se vremenom razvila u kontrolisano agresivnu teniserku (Ana npr. jeste agresivna, ali često nekontrolisano). Takav stil igre imaju gotovo svi vrhunski teniseri sa ATP-a i mnoge teniserke sa WTA tura. I Novak i Rodžer i Nadal i Marej itd. - svi su u osnovi bejzlajneri. I svi igraju kontrolisano agresivan tenis. Uvek žele da kontrolišu poen, a kada im se ukaže prilika - napadaju ali bez nepotrebnog rizika. Naravno, ako ih neko stavi u poziciju da se brane, onda se brane (tj. u defanzivi su) sve dok im se ne ukaže prilika da ponovo preuzmu kontrolu u poenu, ako ga prethodno već nisu izgubili.

Samo oni koji površno gledaju teniske mečeve i gotovo nikakva znanja o teniskoj taktici ne poseduju - smatraju da je nadmudrivanje tenisera sa osnovne linije dosadno prebacivanje loptice preko mreže i odmah to svrstavaju u nekakav "defanzivni" tenis.
Tenis je vrlo kompleksna igra i daleko je od pukog loptanja preko mreže.
To što mlade teniserke, gladne uspeha igraju opušteno protiv bolje rangiranih favorita, samo je jedan od preduslova da postanu velika imena. Jedan od preostalih je da nastave da se uspešno nose sa pritiskom kada same postanu favoriti i kada im se breme velikih očekivanja svali na pleća.

MilosS

pre 13 godina

Anastasija jednostavno nije imala sta da izgubi i u mecu je sve loptice udarala iz sve snage. U prvom setu joj to nije pomoglo, ali ona nije odustala od toga i nastavila je da "bombarduje" protivnicu i to se na kraju i isplatilo. Jeleni mnogo srece u IW-u, nadam se da moze korak dalje nego sto je to bio nocas slucaj.

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

@ Pjetro, Realista, WTATP

Jelena je jedan od najboljih zenskih reternera na svetu ikada, i jedina je uspevala da parira razornim servisima sestara Vilijams, pobedjujuci ih cak obe u dva dana!
Ima mnoge fantasticne meceve sa vrhunskim igracicama, i sto puta je visa klasa od Skjavone koja ima osvojen RG.
Jelena je 2010.g. samo u Indian Welsu zaradila 700 hiljada dolara, ukupno do danas u karijeri samo od turnira 11.747.000 dolara (miliona, ne bombona); medju retkima je odbranila turnir I kategorije u Rimu 2007/2008.g. Ima osvojene turnire u dublu i miksu (GS), i dala je ogroman doprinos Fed reprezentaciji.
Pa sta jos hocete od zivog coveka, nije svaki zivotni put isti, i ne mogu ni svi teniseri sveta da budu isti - samo to ne znate vi koji povrsno poznajete tenis i ne postujete necija velika dela.

Van Gog

pre 13 godina

@gogen
Pa ti ne znaš šta pišeš. Niti čitaš napisano. Ljudi su ti dvaput napisali da je pred Novu godinu na Baliju Ana pobedila Anastasiju sa 6:0, 6:1 i osvojila turnir, a ti sad i Jelenu i Anu upozoravaš kako da igraju prov Anastasije. Neverovatno i nesnosno, zaista!

iznerviran

pre 13 godina

(realista, 7. mart 2011 07:04)
Izgubila je od 20. igracice dakle realno je 30?
A ovi sto su smislili nacin funkcionisanja WTA liste, neka idu kuci, a tebe neka pozovu, da izmislis novi odokativan nacin, gde ti otprilike cenis gde bi neko trebao da bude, moze da se zove Realistina Lista
Da ne zasluzuje da trenutno bude 6, ne bi bila, kao i bilo ko drugi, na bilo kom drugom mestu... A o toj listi i bodovima je neko seo i razmisljao, a ne lupio pa ostao ziv!

Maraš

pre 13 godina

@WTATP
Ti ovde vidiš igru za Top 10? Zar nije glatko izgunila od Karoline, Vere i Anastasije? A pobeđivala je otpisane. Od jedan do deset ima dosta da se broji. A razlika u bodovima može da bude i do sedam hiljada. Ti si vezan za listu, to ti nik kaže. Meni više znače "grend slemovi". Svuda je to kod ozbiljnog teniskog sveta na prvom mestu. "Računaju se samo grend slemovi", rekao je i Mac Vilander. Jedno pitanje: vidiš li ti, ovde, s tim svojim ružičastim naočarima, igru za "grend slemove"?

Pjetro

pre 13 godina

@imajte poštovanja
Kad Jelena izgubi, ti nama pošalješ onu matricu o svim njenim rezultatima. Čoveče, ponavljaš se kao vergl. Zaboravio si da pomeneš Bari.

Dermendziev

pre 13 godina

Sto se tice eventualnog GS JJ rekao sam “ako veruje Mats W,sto da ne verujem i ja”.Slicno sam rekao i o Ani: “onaj ko je to vec uradio,sto nebi mogao i da ponovi”?

U ovom mecu pobedila je favorit,tako da posle prvog seta(Jelena je ispucala sve sto je imala-o tim pojavama kod Jelene govorio sam vec ranije) utisak je bio da je prosto Nastja izgresila sve sto se izgresiti moze,a onda dolazi red na Jelenu(u tenisu je vrlo tesko drzati stalni ritam,formu,zato sto morate iskljucivo sve sami da odradite-na fizickom i mentalnom planu-“upravo zbog toga je tenis teza igra od saha”,da negovorim o ostalim sportovima).
Nastja inace igra odlicno kose kratke krosove,servis je odlican,zadnju liniju je neverovatno poboljsala,pogotovo kretanje(nije vise onako staticna).Ovoga puta vise i bolje je igrala dubinskih lopti,a manje kratke kose krosove!Inace to je devojka koja je donela preokret u mecu Rusija- Francuska(Tarpisev stari lisac,nemoze bez Svetlane,Nastje i Cakvitadze!),jedna od onih koje dolaze i koja ce sve vise igrati znacajnije mesto u WTA turu.

O Jeleni:vraca postepeno formu:kretanje i preciznost,ali su ti udarci “mlaki,mekani ” za Nastju,Veru,Karolinu,Kim…Naravno servis ostaje boljka,a mora unaprediti(vidim ide nabolje)igra na mrezi.Onog i samo onog trenutka ,kad nauci da brejk i set loptu realizuje odmah,odnosno iz drugog puta-pokusaja,Jelena ce "udvosrtuci" titule.Ovako postoji opasnost da vise ne dodje do titula,a ostane u TOP-10 "sve dok sama ne resi da ode sa korta".Verujte mi na rec,posle onog Jeleninog”mrcvarenja”(moje izvinjenje za ovaj izraz,kao i zbog gramatickih,mozda i jezickih gresaka koje pravim pisanjem ovog komentara) kod mec lopti sa Sevastovom,imao sam osecaj,da nije Jelena dobila taj drugi set,da bi Sevastova dallje pobedila,tj izbacila Jelenu(jedno od mojih nepisanih pravila,koja se u 90% slucajeva realizuju).
Bojim se da mozda Nastja i Vera ne zamene Zistin,kad je u pitanju Jelena-pogotovo Nastja?!.

Zasto Nastja vise odgovara ,“lezi Ani”? Zato sto je to isti stil.Tako Ana nikako nije mogla sa Serenom,dok je tu Jelena bolja.Kod istih stilova uvek pobedjuju “starija-“da se zna ko je stariji” ,“nemoj me kopirati,ovde sam ja gazda”.

Da,nije bas tako sve crno.Po zakonu prirodne ravnoteze(prirodni zakoni su toliko savrseni,da sve postavljaju na svoje mesto),normalno je da kao sto vi odradite ponesto za druge,trece…tako ce i ti drugi,treci …odraditi po nesto za vas,tako da odatle i moj neporavljivi optimizam za sve nase teniserke i tenisere!

Ima nade,ima nade…

Svim nasim devojkama,zenama,opste lepsem,nezijem ,racionalnijem polu srecan Veliki praznik Osmi mart i moje zelje da se ispune svi snovi ,sve zelje.,trenutne i dugorocne.Puno zdravlja,radosti , ljubavi, u zivotu,najvaznijih stvari na svetu za bilo koje zivo bice.

Ostalima puno pozdrava.

PS:Posebnu zahvalnost dugujem svima onima koji su odreagovali na moju nedavnu reakciju:Simi,pravom Djoksi,DD-u,Volff-u,Vuk Karadzicu,Russkomu jaziku,…Otpozdravljam pravoj Smilici i ostalima,koji su tako ili slicn postupili…Inace,uobicajeno je na svim INO forumima da se,izmedju ostalog ponekad direktno komunicira izmedju ucestnika,pohvale za nesto sto je lepo,humano…Izgleda da je ovde “greh”Takodje je uobicajena kultura dijaloga,tolerancija,razlicitost , postovanje tudjeg misljenja, bez uvreda. Ne objavljuju se uvredljivi komentari,a kada se greskom pojave,oni se,kada se uoce ili kada se skrene paznja na takvu pojavu brisu .Da kazem i to da su neki su pogresno shvatili ,posle moje nedavne reakcije,da mozda patim od toga, da sam izricit u persiranju.Bas na protiv(mada sam pocinjem sa persiranjem decu,cim krenu u skolu).Ali ako vas neko kritikuje,taj mora biti savrseno cist.Nemam moralno pravo da pozivam bilo koga na drugom sajtu,zbog ovoga sajta,ali postoji mogucnost da se mozemo sresti na jednom ino sajtu,odeljak Tenis,u mnogim temama-naslovima ,kao i u blogu jednog fantasticnog teniskog analiticara(tipa Sase Ozmo,naravno on se drugacije zove),gde izmedju ostalog direktno razgovaramo,komuniciramo sa njim

Za sam kraj razlog zbog cega pisem:Veliki praznik(za mene je velikoV!) koji dolazi.Suzdrzimo se, budimo fini barem kada dolaze i traju praznici,bice nam puno lepse!

gogen

pre 13 godina

Prvi set odlican za JJ. U pauzi izmedju I i II seta razgovor sa trenerom dao je rezultate. Sve je bolje funkcionisalo za Ruskinju i titula je bila tu. JJ i Ana trebalo bi da na to misle!

sima

pre 13 godina

Kazu da se covek razlikuje od zivotinje po razumu- sta god da je to- jer sta je to- mi jos uvek ne znamo!ali, ono sto znamo je da smo jedina bica koja mogu da reflektuju,tj. da misle o misljenom!E, ako je tako, onda meni nikada i nikada nece biti jasni komentari ljudi koji evidentno ne samo da ne navijaju nego i bogtepita kog razloga NE VOLE nekog od nasih sportista;kome se pisu ti komentari? Misele li doticni da ih u ovom slucajuJELENA cita?( to vazi i za sve ostale) pa i da ih procita ..bednih 20 setak u odnosu na njen ceo USPESAN sportski zivot???? NIJE FENOMEN- PA STA???? NIJE GENI- PA STA????NISU JANKO

Teniski trener

pre 13 godina

Ne postoji taktika za protivnicu koja svaku loptu udara iz sve snage. U pitanju je samo da li tako udarene loptice ulaze u teren ili ne. Na Jeleninu nesrecu vecina, tako udarenih loptica, je ulazila u teren.
Nekim komentatorima bi Pavlicenkova trebala da lupi samar od kojeg bi seli na dupe, verovatno bi tek tada shvatili u cemu je bio Jelenin problem.

UrosBG

pre 13 godina

Nakon odlicnog pocetka Jelena je prosto stala. Meni je iskreno zao jer sam kao i mnogi verovao da Jelena moze da osvoji ovaj turnir. Nije vazno, idemo dalje, Jeco nema predavanja, svi smo uz tebe. tek sad slede prave stvari...

http://hoopsuniverse.blogspot.com

Kopola

pre 13 godina

@mendv
Na koje filmove misliš - domaće ili holivudske? Horor ili ljubavne? Spilberg još može da režira a Meril Strip se povlači.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta, ja sam se nadao da ce Jelena ovo da osvoji jer mi se cini da njena forma ide uzlaznom putanjom. Izvanredan pocetak, ali mi onda nije jasno sta se desilo sa Jelenom. Bice bolje i nadam se da cemo da vidimo puno Jeleninih uspeha ove sezone. Srecno!!!

Prazne priče

pre 13 godina

Korak po korak... Možda pre korak napred, dva kotraka nazad. U IW i Majamiju motivacija će kod Jelena jako porasti, do izražaja će doći njena ljubav prema američkom betonu (za taj beton je ekspert!), a kod ovih drugih motivacija će naglo pasti. Zbog straha od Jelene ("Imam utisak da me se protivnice plaše.") i zbog američkog betona. Verujem da će Jelena "svezati" i "peti" i "šesti" GS. A ona četiri prava? Za to ostaje sledeća sezona, kad carica bude iskusnija. Igysa pominje fenomenalnu Ruskinju, što je moguće, ali mu na um ne pada da se seti Balija, od pre dva i po meseca i Aninog meča protiv Anastasije - 6:0, 6:1! Nema, Igysa, mesta čuđenju što je Jelena izgubila od Pavljučenkove (2:0 vodi Anastasija a ima 20 godina); ofanzivne i mlade teniserke počistiće svaku defanzivnu veteranku, zato je Enen i rekla tenisu zbogom.

mendv

pre 13 godina

Šta će joj 13 titula, to je baksuzni broj. JJ bolje završi karijeru, da te pamtimo kao dobru igračicu, udaj se i rađaj decu, snimaj filmove, idi na revije mode, i radi ono što stvarno voliš. Tenis je postala noćna mora za tebe. Po govoru tela tebi se neigra više tenis. Zaradila si dovoljno da ti i tvoja porodica živite više nego dobro. A sva ona pravdanja za vreme meča sa majkom pokazuju koliko si razmažena. Nije mi jasno da može da se bude vrhunski teniser bez trenera ?!? Nije dovoljno da mama odobri svaki tvoj dobar ili loš potez.

neko

pre 13 godina

Nije ni cudo sto se blokira u finalu, kad ih igra retko (u zadnje dve godine je odigrala 4-5 finala sto je malo za nekog ko je top 10). Nije Ruskinja zaigrala toliko dobro, koliko je Jelena igrala lose u 2 i 3 setu. ne verujem da ce biti bolje u nastavku sezone, mada kod nje se nista ne zna. ocigledno je kod nje problem u glavi, a ne toliko u igri. Dok je Ruskinju trener posle izgubljenog seta hrabrio i ukazivao na slabe strane, nasa Jelena je mogla, kako je bez trenera, samo da gleda u svoju mamu kako pojucka vodu....Izgleda da su jedino na wta turu Ana i Jelena bez trenera, kao da postizu neke vrhunske rezultate, pa im nije ni potreban.Po svemu sudeci, i ove godine cemo se radovati SAMO uspesima sjajnog Noleta, koji i pored neuporedivo tezih protivnika na turu postize mnoooogo bolje rezultate od njih dve.

Otac Jevrosim

pre 13 godina

@zvezdan
Ne pominjite Božje ime uzalud. Ni u politici ni u sporta. Sestra Jelena mnogo je više u našim dušama nego Gospod, a kad izgubi mi se setimo Boga. Ne verujem da on ovo ne vidi, zato i ne pomaže. Uoči meča crkve su bile prazne, a kladionice pune. Braćo moja moja, snašla nas je velika nesreća, sestra Jelena izgubila je od sestre Anastasije, braćo i sestre, to smo i zaslužili.

Branko Karaklic

pre 13 godina

@znanje-imanje
Anastasija nikako nije counterpuncher(kao sto to jeste Jelena ili npr.Murray u muskom tenisu)!!Ja stvarno ne znam da li si ti ikad gledao njene meceve ona je klasican "offensive baseliner" sa tendencijom da postane "ol-kort plejer" jer konstantno poboljsava igru u svim segmentima.To sto je ruskinja malo prikocila posle prvog seta i nije srljala ne znaci da je counterpuncher kao nasa Jeka.Pozdrav.

igysa

pre 13 godina

"Iskoristiti samo 2 od 15 break lopti"
Ovo na papiru izgleda katastrofalno, ali da li ste vi uopste gledali mec ?! Covece, ova Ruskinja SERVIRA, sevira sa neverovantnim procentom ubacenog prvog servisa i na SVAKU, al bukvalno SVAKU brejk loptu je ubacila prvi servis i odservirala as ili servis viner. Ja nisam skoro video da neko cela dva seta odigra bez trunke pada forme, u neverovatnom ritmu i pokretljivo za svoju masu. Jelena i pored miksovanja udaraca nije uspevala dovoljno da je "seta" da bi ova gresila.. Pa cela dva seta ruskinja je mozda samo tri puta pogodila mrezu ?! neverovatan nivo igre, i potpisujem da sa druge strane Jelena je odigrala vrhunski (doduse kretanje modza nie kao nekad, ali cinjenica da igra veoma ofanzivno), sem serve koja je pala u drugom i trecem setu. Pavlicenka NIJE mogla odigrati bolje od ovog - frustrijrajuce koliko je dobro je igrala. ko je gledao kako Jelena igra sa Serenom i slicnim udaracicam..e sad zamislite Serenu koja ne pravi greske. E to je nocas bilo ! Ako ste gledali zadnji mec JJ i Zvonareve i znate na kakvom vrhunskom nivou igra zvonareva, ovo je jos za klasu agresivnije. Neverovatno nivo igre Pavlicenke !

Djoksa

pre 13 godina

Korak po korak Jelena, korak po korak... U IW ce vec biti bolje. Konkurencija ce biti jaca a samim tim i motivacija veca. Srecno na americkom betonu!

realista

pre 13 godina

Izgubila je ovo finale od 20. teniserke na listi. Dakle Jelenino realno mesto na listi je negde oko pozicije 30.
Tu ce se verovatno i naci za par meseci.
Tek sada sledi preko 3000 bodova koje Jelena brani u naredna 3 meseca.
Sa ovakvom igrom tesko da ce osvojiti i trecinu od tih bodova.
Sramota je za teniserku koja se nalazi u prvih 10, da ne moze da osvoji ni ovakav turnir iz najnize kategorije.
Stvarno ne zasluzujue da bude u tih prvih 10 i tamo je jos uvek samo zahvaljujuci bodovima osvojenim u prolece prosle godine.
Ni ti bodovi nisu vecni i posto traju ukupno 12 meseci, za par meseci ce joj biti i izbrisani.
A kada se to desi mozemo samo da nagadjamo na kom ce se mestu nalaziti.
Mozda na 25. mestu, a mozda i na 95.
To najvise zavisi od toga da li ce na narednim turnirima uspevati da veze bar 2 pobede. Ako to ne uspe sledi strmoglav pad na toj listi.
Cestitke za ruskinju koja je dosla na ovaj turnir da odbrani titulu i u tome uspela.

zvezdan

pre 13 godina

VAzan je rad, vazno je da se pomaze drugima, vazno je da se bude pobozan, da se proslavi Bog u svakom danu i u svemu sto cinimo...Ako na to dodje "uspeh i pobeda", utoliko bolje, ukoliko ne, TAKVA JE BOZIJA VOLJA

Tennis Fan

pre 13 godina

Anastasia Pavlyuchenkova - Jelena Jankovic 2-0 u medjusobnim mecevima. Pobedila ju je i u 2 kolu Indian Wells-a 2009 godine.
Anastasia Pavlyuchenkova ( 91 godiste ) je buducnost svetskog tenisa. Konstantno napreduje. Sve cestitke za 3 titulu u karijeri.

Ne žalim ni za čim

pre 13 godina

Veliki je uspeh Jelena postigla samim tim što je igrala finale na turniru ovako visoke kategorije i što je pobedile tri vrlo jake teniserke. Finale je finale, mada je teško objasniti kako je posle visokog vođstva od 6:2 Jelena izgubila utakmicu. Trebalo je da se povuče u odbranu i da čuva rezultat.

Branko

pre 13 godina

Jelena Jankovic - kraljica propuštenih (brejk) šansi. Takođe je čudno i to što je nekad bila poznata kao najbolji ritern igrač a danas nije u stanju da vrati nijedan servis brži od 160 km/h. Sve u svemu, od svoje najbolje igre je još uvek jako daleko ali ovo danas je opet bio veliki fail.

Muka mi je više

pre 13 godina

"Jelena bez titule u Mehiku." Pa valjda je Pavljušenkova uzela titulu. Napisao sam pre četiri dana, kad je dobila vremešnu Bamer, nemojte još praviti ražanj, čeka je Anastasija. Nedavno, na Baliju, Ana je Ruskinji dala jedan jedini gem (12:1!) i osvojila je taj turnir. Ana propada, a Jelena juri ka No1! To se zove srbstvo.

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

Serena Williams: "We have great personalities like Jelena Jankovic on the tour."
Jelena, Jeco! Samo napred!
Oni koji su zlobni, neka pokusaju da postignu tvoja dela.
WTA Titule (12):
2010 – Indian Wells
2009 - Marbella, Cincinnati
2008 - Rome, Beijing, Stuttgart, Moscow
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest
Finale
2011 - Monterrey
2010 - Rome
2009 - Tokyo
2008 - Miami, US Open
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul
Polufinale:
2011 – Dubai, Doha
2010 - Roland Garros
2009 - Doha
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garros, Los Angeles, Doha
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

Iskreno

pre 13 godina

Dovoljno je bilo da naleti na jednu koja je 19, mlada i snažna i poraz je bio neminovan. Ove koje je dosad pobeđivale ili su bile starije od 30, ili tu negde, ili, jedniostavno, spadaju u nisku klasu. I ovaj je meč trajao dva sata i tri minuta. Njena je igra zaista prevaziđena, a njeni su navijači očekivali tri "svezane" titule (Ovo, IW, Majami). To je zaista zanos, nije navijanje. A Demendzijev čeka "grend slem"! Nema ona pojma. Tek sledi rešetanje kad naleti na svaku jaku teniserku. Ona ne može da pobedi nijednu iz prvih trideset. Fatima je sve ovo napravila, jer kad je Jelena dobila Omanku, 426. na listi, Ksadjo je napisao da su Jelena i Karolina dve najbolje teniserke na svetu i da im se može približiti samo Kim. Eto dokle ide srbska iracionalnost.

WTATP Lista

pre 13 godina

Ako je za utehu, Jelena definitivno ponovo ima TOP10 igru, i cak u ovom neprijatnom porazu sa lakocom je dolazila do situacija da prelomi u svoju korist oba seta koja je izgubila, ali kao kod njena dva poraza koje je imala otkada je ponovo pocela da igra na visem nivou (protiv Voznijacki i Zvonarjeve) njena psiha jos ne moze u najvaznijim mecevima da isprati evidentni napredak u igri. Danas je cak 15 puta dolazila u situaciju da protiv Ruskinje koja je odlicno napadala i servirala osvoji brejk, ali je redovno naglo padala u tim momentima i samo dve iskoristila. Mozda je i dobro sto joj se ovo dogodilo u finalu ovako malog turnira, a ne nekog znacajnijeg, tako da ce pretpostavljam sledeci put mnogo bolje da se pripremi na mentalnom planu kada zna da problem postoji, a uz ovakvu formu nova finala nece izostati. Nepotreban poraz, ali kada se samo prisetimo u kakvom se stanju nalazila pre samo mesec dana mnogo je razloga za ohrabrenje pred dva najveca teniska turnira izmedju Australijen Opena i Rolan Garosa na kojima je u proslosti imala odlicne rezultate (Indijan Vels titula 2010 i Majami finale 2008).

znanje-imanje

pre 13 godina

Tipičan meč kontra-udarača (counterpuncher vs. counterpuncher). Tu važi naopaka logika: ko preuzme igru gubi. Nevolja je što Jeleni nedostaje zadnjih 10% nekadašnje brzine. Otuda i dosta bezveznih slajseva, pa ih još izvodi pogrešno i odskaču previše. I servis kao pokret deluje lepo ali nije imala dovoljan procenat. Kada je ruskinja posavetovana po gubitku prvog seta da ne žuri sve se promenilo. Čekala je da pre ili kasnije dobije nabačenu loptu iz Jeleninog zgrčenog forhenda i tek onda napadala. Siguran sam da nikada nisam video ovakvu statistiku u Jeleninom meču kao pred kraj trećeg seta. Jelena je spasila 2 od 5 brejk lopti a ruskinja neverovatnih 13 od 15!
Zaslužen porez igračice koja je delovala kilavo i zaslužena pobeda igračice koja je bolje servirala. Najbitnije da se nisu videle nikakave povrede na JJ. Nije bio dan, biće bolje!

miki

pre 13 godina

Katastrofa od neprofesionalizma. Strahovit pad nakon neiskoriscenih break lopti. Deprimirajuce. Zasto tako ? Mozda los trener koji ne zna devojci da objasni da karijera kratko traje.

Grand slam nikada vise, a izgleda ni nizeraredni turniri. Mnogo bih voleo da nisam u pravu i da pojedem svoje reci. Napred Jelena, uozbilji se

teniser

pre 13 godina

Ovo je ravno samoubistvu!!!! Iskoristiti samo 2 od 15 break lopti, pa to je kao da uzmete pistolj i upucate se u glavu....

JJ - uskoro bivsi clan top 10 teniserki....

Dakle, ne da sam prohisterisao, pa to samo mogu najveci luzeri, da posle onakvog 1. seta prokockaju takvu sansu i pobede u dva seta...

Sasvim je jasno da se nakon 1. seta JJ potpuno opustila i da se vise nikad nije ni vratila u mec - otud i problemi sa servisom...

Njen najveci problem ostaje sa nestabilnoscu - ostace zabelezena kao verovatno najpoznatija po toj svojoj tremi u krucijalnim trenucima velikih meceva (i ovo je bio jedan od tih, pa finale je bilo u pitanju)...

JJ - hitno kod psihologa....

and1

pre 13 godina

Ova malodusnost u igri me tako nervira. Bez obzira sto nije neki znacajan turnir ali titula je titula. Mogla biti njena. Osim od Novaka, od ostalih tenisera i teniserki nikada nista spektakularno ne ocekujem ali kada se vec dodje do finala onda valjda i zelis tu titulu a Jelena veceras to kao da nije htjela bez obzira na pristojan otpor protivnice.

irke

pre 13 godina

Sudeci prema drugom setu i Jeleninoj igri, izgleda da od ovog finala nece biti nista. Steta, ovo je bila prilika za neku titulu, ko zna kad ce sledeca prilika, poslednju titulu je osvojila pre godinu dana...valjda ce ovde pobediti, ima jos da se igra.

www.sportklub.info/forum

pre 13 godina

U Indijan Velsu ce godina dana od kad je poslednji put uzela titulu i nadamo se da ce nocas prekinuti post.Opasna je Paljucenkova,ali ipak nije Jelenina klasa,tako da moramo biti optimisti!
Napred Jeco!

Dobrodosli :)))
http://www.sportklub.info/forum/index.php/board,8.0.html

jj fan

pre 13 godina

Ajmo jelena do nove titule, veceras do pobede protiv pavljucenkove koja je nezgodna ali ipak si ti jedna od najboljih na svetu, znaces da izadjes na kraj sa njom. Mislim da treba da poboljsa igru kada treba da osvoji viner kada loptica padne blizu mreze ona uvek pogodi protivnicu, ali to su sitne stvari koje treba da ispravi i da dodje na prvo mesto da podsetim po treci put.Ako je ranije takoreci bez servisa bila prva sad se nadam i prvom mestu i gren slemu.

bre:)

pre 13 godina

Kakav god da je turnir, titula je titula! A još bitnije, samopouzdanje koje time dobija. Pet mečeva za redom dobiti nije malo, ma protiv koga god, i nadam se da će dobiti i taj peti. Previše finala je JJ baš glupo izgubila, čak usuđujem se d akažem 5-6, ne bi bilo u redu da izgubi još jedno... Za takvu teniserku odnos od 12 finala i 12 titula nije zadovoljavajući!

bre:)

pre 13 godina

Kakav god da je turnir, titula je titula! A još bitnije, samopouzdanje koje time dobija. Pet mečeva za redom dobiti nije malo, ma protiv koga god, i nadam se da će dobiti i taj peti. Previše finala je JJ baš glupo izgubila, čak usuđujem se d akažem 5-6, ne bi bilo u redu da izgubi još jedno... Za takvu teniserku odnos od 12 finala i 12 titula nije zadovoljavajući!

Iskreno

pre 13 godina

Dovoljno je bilo da naleti na jednu koja je 19, mlada i snažna i poraz je bio neminovan. Ove koje je dosad pobeđivale ili su bile starije od 30, ili tu negde, ili, jedniostavno, spadaju u nisku klasu. I ovaj je meč trajao dva sata i tri minuta. Njena je igra zaista prevaziđena, a njeni su navijači očekivali tri "svezane" titule (Ovo, IW, Majami). To je zaista zanos, nije navijanje. A Demendzijev čeka "grend slem"! Nema ona pojma. Tek sledi rešetanje kad naleti na svaku jaku teniserku. Ona ne može da pobedi nijednu iz prvih trideset. Fatima je sve ovo napravila, jer kad je Jelena dobila Omanku, 426. na listi, Ksadjo je napisao da su Jelena i Karolina dve najbolje teniserke na svetu i da im se može približiti samo Kim. Eto dokle ide srbska iracionalnost.

znanje-imanje

pre 13 godina

Tipičan meč kontra-udarača (counterpuncher vs. counterpuncher). Tu važi naopaka logika: ko preuzme igru gubi. Nevolja je što Jeleni nedostaje zadnjih 10% nekadašnje brzine. Otuda i dosta bezveznih slajseva, pa ih još izvodi pogrešno i odskaču previše. I servis kao pokret deluje lepo ali nije imala dovoljan procenat. Kada je ruskinja posavetovana po gubitku prvog seta da ne žuri sve se promenilo. Čekala je da pre ili kasnije dobije nabačenu loptu iz Jeleninog zgrčenog forhenda i tek onda napadala. Siguran sam da nikada nisam video ovakvu statistiku u Jeleninom meču kao pred kraj trećeg seta. Jelena je spasila 2 od 5 brejk lopti a ruskinja neverovatnih 13 od 15!
Zaslužen porez igračice koja je delovala kilavo i zaslužena pobeda igračice koja je bolje servirala. Najbitnije da se nisu videle nikakave povrede na JJ. Nije bio dan, biće bolje!

jj fan

pre 13 godina

Ajmo jelena do nove titule, veceras do pobede protiv pavljucenkove koja je nezgodna ali ipak si ti jedna od najboljih na svetu, znaces da izadjes na kraj sa njom. Mislim da treba da poboljsa igru kada treba da osvoji viner kada loptica padne blizu mreze ona uvek pogodi protivnicu, ali to su sitne stvari koje treba da ispravi i da dodje na prvo mesto da podsetim po treci put.Ako je ranije takoreci bez servisa bila prva sad se nadam i prvom mestu i gren slemu.

Branko

pre 13 godina

Jelena Jankovic - kraljica propuštenih (brejk) šansi. Takođe je čudno i to što je nekad bila poznata kao najbolji ritern igrač a danas nije u stanju da vrati nijedan servis brži od 160 km/h. Sve u svemu, od svoje najbolje igre je još uvek jako daleko ali ovo danas je opet bio veliki fail.

teniser

pre 13 godina

Ovo je ravno samoubistvu!!!! Iskoristiti samo 2 od 15 break lopti, pa to je kao da uzmete pistolj i upucate se u glavu....

JJ - uskoro bivsi clan top 10 teniserki....

Dakle, ne da sam prohisterisao, pa to samo mogu najveci luzeri, da posle onakvog 1. seta prokockaju takvu sansu i pobede u dva seta...

Sasvim je jasno da se nakon 1. seta JJ potpuno opustila i da se vise nikad nije ni vratila u mec - otud i problemi sa servisom...

Njen najveci problem ostaje sa nestabilnoscu - ostace zabelezena kao verovatno najpoznatija po toj svojoj tremi u krucijalnim trenucima velikih meceva (i ovo je bio jedan od tih, pa finale je bilo u pitanju)...

JJ - hitno kod psihologa....

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

Serena Williams: "We have great personalities like Jelena Jankovic on the tour."
Jelena, Jeco! Samo napred!
Oni koji su zlobni, neka pokusaju da postignu tvoja dela.
WTA Titule (12):
2010 – Indian Wells
2009 - Marbella, Cincinnati
2008 - Rome, Beijing, Stuttgart, Moscow
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest
Finale
2011 - Monterrey
2010 - Rome
2009 - Tokyo
2008 - Miami, US Open
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul
Polufinale:
2011 – Dubai, Doha
2010 - Roland Garros
2009 - Doha
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garros, Los Angeles, Doha
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

miki

pre 13 godina

Katastrofa od neprofesionalizma. Strahovit pad nakon neiskoriscenih break lopti. Deprimirajuce. Zasto tako ? Mozda los trener koji ne zna devojci da objasni da karijera kratko traje.

Grand slam nikada vise, a izgleda ni nizeraredni turniri. Mnogo bih voleo da nisam u pravu i da pojedem svoje reci. Napred Jelena, uozbilji se

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

@ Pjetro, Realista, WTATP

Jelena je jedan od najboljih zenskih reternera na svetu ikada, i jedina je uspevala da parira razornim servisima sestara Vilijams, pobedjujuci ih cak obe u dva dana!
Ima mnoge fantasticne meceve sa vrhunskim igracicama, i sto puta je visa klasa od Skjavone koja ima osvojen RG.
Jelena je 2010.g. samo u Indian Welsu zaradila 700 hiljada dolara, ukupno do danas u karijeri samo od turnira 11.747.000 dolara (miliona, ne bombona); medju retkima je odbranila turnir I kategorije u Rimu 2007/2008.g. Ima osvojene turnire u dublu i miksu (GS), i dala je ogroman doprinos Fed reprezentaciji.
Pa sta jos hocete od zivog coveka, nije svaki zivotni put isti, i ne mogu ni svi teniseri sveta da budu isti - samo to ne znate vi koji povrsno poznajete tenis i ne postujete necija velika dela.

and1

pre 13 godina

Ova malodusnost u igri me tako nervira. Bez obzira sto nije neki znacajan turnir ali titula je titula. Mogla biti njena. Osim od Novaka, od ostalih tenisera i teniserki nikada nista spektakularno ne ocekujem ali kada se vec dodje do finala onda valjda i zelis tu titulu a Jelena veceras to kao da nije htjela bez obzira na pristojan otpor protivnice.

Muka mi je više

pre 13 godina

"Jelena bez titule u Mehiku." Pa valjda je Pavljušenkova uzela titulu. Napisao sam pre četiri dana, kad je dobila vremešnu Bamer, nemojte još praviti ražanj, čeka je Anastasija. Nedavno, na Baliju, Ana je Ruskinji dala jedan jedini gem (12:1!) i osvojila je taj turnir. Ana propada, a Jelena juri ka No1! To se zove srbstvo.

WTATP Lista

pre 13 godina

Ako je za utehu, Jelena definitivno ponovo ima TOP10 igru, i cak u ovom neprijatnom porazu sa lakocom je dolazila do situacija da prelomi u svoju korist oba seta koja je izgubila, ali kao kod njena dva poraza koje je imala otkada je ponovo pocela da igra na visem nivou (protiv Voznijacki i Zvonarjeve) njena psiha jos ne moze u najvaznijim mecevima da isprati evidentni napredak u igri. Danas je cak 15 puta dolazila u situaciju da protiv Ruskinje koja je odlicno napadala i servirala osvoji brejk, ali je redovno naglo padala u tim momentima i samo dve iskoristila. Mozda je i dobro sto joj se ovo dogodilo u finalu ovako malog turnira, a ne nekog znacajnijeg, tako da ce pretpostavljam sledeci put mnogo bolje da se pripremi na mentalnom planu kada zna da problem postoji, a uz ovakvu formu nova finala nece izostati. Nepotreban poraz, ali kada se samo prisetimo u kakvom se stanju nalazila pre samo mesec dana mnogo je razloga za ohrabrenje pred dva najveca teniska turnira izmedju Australijen Opena i Rolan Garosa na kojima je u proslosti imala odlicne rezultate (Indijan Vels titula 2010 i Majami finale 2008).

Djoksa

pre 13 godina

Korak po korak Jelena, korak po korak... U IW ce vec biti bolje. Konkurencija ce biti jaca a samim tim i motivacija veca. Srecno na americkom betonu!

Prazne priče

pre 13 godina

Korak po korak... Možda pre korak napred, dva kotraka nazad. U IW i Majamiju motivacija će kod Jelena jako porasti, do izražaja će doći njena ljubav prema američkom betonu (za taj beton je ekspert!), a kod ovih drugih motivacija će naglo pasti. Zbog straha od Jelene ("Imam utisak da me se protivnice plaše.") i zbog američkog betona. Verujem da će Jelena "svezati" i "peti" i "šesti" GS. A ona četiri prava? Za to ostaje sledeća sezona, kad carica bude iskusnija. Igysa pominje fenomenalnu Ruskinju, što je moguće, ali mu na um ne pada da se seti Balija, od pre dva i po meseca i Aninog meča protiv Anastasije - 6:0, 6:1! Nema, Igysa, mesta čuđenju što je Jelena izgubila od Pavljučenkove (2:0 vodi Anastasija a ima 20 godina); ofanzivne i mlade teniserke počistiće svaku defanzivnu veteranku, zato je Enen i rekla tenisu zbogom.

igysa

pre 13 godina

"Iskoristiti samo 2 od 15 break lopti"
Ovo na papiru izgleda katastrofalno, ali da li ste vi uopste gledali mec ?! Covece, ova Ruskinja SERVIRA, sevira sa neverovantnim procentom ubacenog prvog servisa i na SVAKU, al bukvalno SVAKU brejk loptu je ubacila prvi servis i odservirala as ili servis viner. Ja nisam skoro video da neko cela dva seta odigra bez trunke pada forme, u neverovatnom ritmu i pokretljivo za svoju masu. Jelena i pored miksovanja udaraca nije uspevala dovoljno da je "seta" da bi ova gresila.. Pa cela dva seta ruskinja je mozda samo tri puta pogodila mrezu ?! neverovatan nivo igre, i potpisujem da sa druge strane Jelena je odigrala vrhunski (doduse kretanje modza nie kao nekad, ali cinjenica da igra veoma ofanzivno), sem serve koja je pala u drugom i trecem setu. Pavlicenka NIJE mogla odigrati bolje od ovog - frustrijrajuce koliko je dobro je igrala. ko je gledao kako Jelena igra sa Serenom i slicnim udaracicam..e sad zamislite Serenu koja ne pravi greske. E to je nocas bilo ! Ako ste gledali zadnji mec JJ i Zvonareve i znate na kakvom vrhunskom nivou igra zvonareva, ovo je jos za klasu agresivnije. Neverovatno nivo igre Pavlicenke !

Dylan Dog

pre 13 godina

Još jedan poraz JJ. Pa šta!?! Ovo je bilo finale; dakle jedan korak više nego u Dohi.
Ovde se zaista može svašta pročitati. Nečije se poznavanje tenisa završava tumačenjem rang listi, neki poseduju sposobnost prekognicije pa sa neverovatnom sigurnošću tvrde šta će se desiti (bolje da uplate loto ili odigraju neku sličnu igru na sreću - više će vajde videti). Neki su pak optimisti bez prevelikog uporišta u realnosti, a neki otvoreno iskazuju iracionalni animozitet prema Jeleni. Neki pišu tek da bi nešto napisali i tako u krug.

Bilo kako da bilo, iskreno me raduje da Jelena lagano diže svoju formu iz turnira u turnir. Što se laganije ulazi u formu, ista se duže drži i sporije se iz nje ispada. To što se s vremena na vreme izgubi od neke teniserke koja zaista odigra jako dobro - ne treba da zabrinjava. Jeleni nije cilj Monterej, već veliki turniri sa američke mini serije. Ko od Jelene očekuje da pobeđuje sve redom, ima prevelika očekivanja, a ko omalovažava njene rezultate - jeste nekorektan i nedobronameran.

I da ne zaboravim, Jelena odavno nije kaunter-pančer.
Taj termin se odnosi na tenisera koji uporno vraća nazad loptu u istom ritmu u kome mu dolazi i ne želi da preuzme kontrolu u poenu. Jelena se, međutim, itekako trudi da kontroliše poen - bar onoliko koliko joj to protivnica dozvoli. Ona je zapravo tipičan bejzlajner, koji igrajući sa osnovne linije, intenzivnim promenama ritma želi da izbaci protivnika sa terena i da ili iznudi grešku ili napravi direktan poen.
To nije, kako su neki navkili da kažu - "defanzivan" tenis, to nije ni pasivan tenis. Jelena se vremenom razvila u kontrolisano agresivnu teniserku (Ana npr. jeste agresivna, ali često nekontrolisano). Takav stil igre imaju gotovo svi vrhunski teniseri sa ATP-a i mnoge teniserke sa WTA tura. I Novak i Rodžer i Nadal i Marej itd. - svi su u osnovi bejzlajneri. I svi igraju kontrolisano agresivan tenis. Uvek žele da kontrolišu poen, a kada im se ukaže prilika - napadaju ali bez nepotrebnog rizika. Naravno, ako ih neko stavi u poziciju da se brane, onda se brane (tj. u defanzivi su) sve dok im se ne ukaže prilika da ponovo preuzmu kontrolu u poenu, ako ga prethodno već nisu izgubili.

Samo oni koji površno gledaju teniske mečeve i gotovo nikakva znanja o teniskoj taktici ne poseduju - smatraju da je nadmudrivanje tenisera sa osnovne linije dosadno prebacivanje loptice preko mreže i odmah to svrstavaju u nekakav "defanzivni" tenis.
Tenis je vrlo kompleksna igra i daleko je od pukog loptanja preko mreže.
To što mlade teniserke, gladne uspeha igraju opušteno protiv bolje rangiranih favorita, samo je jedan od preduslova da postanu velika imena. Jedan od preostalih je da nastave da se uspešno nose sa pritiskom kada same postanu favoriti i kada im se breme velikih očekivanja svali na pleća.

realista

pre 13 godina

Izgubila je ovo finale od 20. teniserke na listi. Dakle Jelenino realno mesto na listi je negde oko pozicije 30.
Tu ce se verovatno i naci za par meseci.
Tek sada sledi preko 3000 bodova koje Jelena brani u naredna 3 meseca.
Sa ovakvom igrom tesko da ce osvojiti i trecinu od tih bodova.
Sramota je za teniserku koja se nalazi u prvih 10, da ne moze da osvoji ni ovakav turnir iz najnize kategorije.
Stvarno ne zasluzujue da bude u tih prvih 10 i tamo je jos uvek samo zahvaljujuci bodovima osvojenim u prolece prosle godine.
Ni ti bodovi nisu vecni i posto traju ukupno 12 meseci, za par meseci ce joj biti i izbrisani.
A kada se to desi mozemo samo da nagadjamo na kom ce se mestu nalaziti.
Mozda na 25. mestu, a mozda i na 95.
To najvise zavisi od toga da li ce na narednim turnirima uspevati da veze bar 2 pobede. Ako to ne uspe sledi strmoglav pad na toj listi.
Cestitke za ruskinju koja je dosla na ovaj turnir da odbrani titulu i u tome uspela.

Dermendziev

pre 13 godina

Sto se tice eventualnog GS JJ rekao sam “ako veruje Mats W,sto da ne verujem i ja”.Slicno sam rekao i o Ani: “onaj ko je to vec uradio,sto nebi mogao i da ponovi”?

U ovom mecu pobedila je favorit,tako da posle prvog seta(Jelena je ispucala sve sto je imala-o tim pojavama kod Jelene govorio sam vec ranije) utisak je bio da je prosto Nastja izgresila sve sto se izgresiti moze,a onda dolazi red na Jelenu(u tenisu je vrlo tesko drzati stalni ritam,formu,zato sto morate iskljucivo sve sami da odradite-na fizickom i mentalnom planu-“upravo zbog toga je tenis teza igra od saha”,da negovorim o ostalim sportovima).
Nastja inace igra odlicno kose kratke krosove,servis je odlican,zadnju liniju je neverovatno poboljsala,pogotovo kretanje(nije vise onako staticna).Ovoga puta vise i bolje je igrala dubinskih lopti,a manje kratke kose krosove!Inace to je devojka koja je donela preokret u mecu Rusija- Francuska(Tarpisev stari lisac,nemoze bez Svetlane,Nastje i Cakvitadze!),jedna od onih koje dolaze i koja ce sve vise igrati znacajnije mesto u WTA turu.

O Jeleni:vraca postepeno formu:kretanje i preciznost,ali su ti udarci “mlaki,mekani ” za Nastju,Veru,Karolinu,Kim…Naravno servis ostaje boljka,a mora unaprediti(vidim ide nabolje)igra na mrezi.Onog i samo onog trenutka ,kad nauci da brejk i set loptu realizuje odmah,odnosno iz drugog puta-pokusaja,Jelena ce "udvosrtuci" titule.Ovako postoji opasnost da vise ne dodje do titula,a ostane u TOP-10 "sve dok sama ne resi da ode sa korta".Verujte mi na rec,posle onog Jeleninog”mrcvarenja”(moje izvinjenje za ovaj izraz,kao i zbog gramatickih,mozda i jezickih gresaka koje pravim pisanjem ovog komentara) kod mec lopti sa Sevastovom,imao sam osecaj,da nije Jelena dobila taj drugi set,da bi Sevastova dallje pobedila,tj izbacila Jelenu(jedno od mojih nepisanih pravila,koja se u 90% slucajeva realizuju).
Bojim se da mozda Nastja i Vera ne zamene Zistin,kad je u pitanju Jelena-pogotovo Nastja?!.

Zasto Nastja vise odgovara ,“lezi Ani”? Zato sto je to isti stil.Tako Ana nikako nije mogla sa Serenom,dok je tu Jelena bolja.Kod istih stilova uvek pobedjuju “starija-“da se zna ko je stariji” ,“nemoj me kopirati,ovde sam ja gazda”.

Da,nije bas tako sve crno.Po zakonu prirodne ravnoteze(prirodni zakoni su toliko savrseni,da sve postavljaju na svoje mesto),normalno je da kao sto vi odradite ponesto za druge,trece…tako ce i ti drugi,treci …odraditi po nesto za vas,tako da odatle i moj neporavljivi optimizam za sve nase teniserke i tenisere!

Ima nade,ima nade…

Svim nasim devojkama,zenama,opste lepsem,nezijem ,racionalnijem polu srecan Veliki praznik Osmi mart i moje zelje da se ispune svi snovi ,sve zelje.,trenutne i dugorocne.Puno zdravlja,radosti , ljubavi, u zivotu,najvaznijih stvari na svetu za bilo koje zivo bice.

Ostalima puno pozdrava.

PS:Posebnu zahvalnost dugujem svima onima koji su odreagovali na moju nedavnu reakciju:Simi,pravom Djoksi,DD-u,Volff-u,Vuk Karadzicu,Russkomu jaziku,…Otpozdravljam pravoj Smilici i ostalima,koji su tako ili slicn postupili…Inace,uobicajeno je na svim INO forumima da se,izmedju ostalog ponekad direktno komunicira izmedju ucestnika,pohvale za nesto sto je lepo,humano…Izgleda da je ovde “greh”Takodje je uobicajena kultura dijaloga,tolerancija,razlicitost , postovanje tudjeg misljenja, bez uvreda. Ne objavljuju se uvredljivi komentari,a kada se greskom pojave,oni se,kada se uoce ili kada se skrene paznja na takvu pojavu brisu .Da kazem i to da su neki su pogresno shvatili ,posle moje nedavne reakcije,da mozda patim od toga, da sam izricit u persiranju.Bas na protiv(mada sam pocinjem sa persiranjem decu,cim krenu u skolu).Ali ako vas neko kritikuje,taj mora biti savrseno cist.Nemam moralno pravo da pozivam bilo koga na drugom sajtu,zbog ovoga sajta,ali postoji mogucnost da se mozemo sresti na jednom ino sajtu,odeljak Tenis,u mnogim temama-naslovima ,kao i u blogu jednog fantasticnog teniskog analiticara(tipa Sase Ozmo,naravno on se drugacije zove),gde izmedju ostalog direktno razgovaramo,komuniciramo sa njim

Za sam kraj razlog zbog cega pisem:Veliki praznik(za mene je velikoV!) koji dolazi.Suzdrzimo se, budimo fini barem kada dolaze i traju praznici,bice nam puno lepse!

Tennis Fan

pre 13 godina

Anastasia Pavlyuchenkova - Jelena Jankovic 2-0 u medjusobnim mecevima. Pobedila ju je i u 2 kolu Indian Wells-a 2009 godine.
Anastasia Pavlyuchenkova ( 91 godiste ) je buducnost svetskog tenisa. Konstantno napreduje. Sve cestitke za 3 titulu u karijeri.

Otac Jevrosim

pre 13 godina

@zvezdan
Ne pominjite Božje ime uzalud. Ni u politici ni u sporta. Sestra Jelena mnogo je više u našim dušama nego Gospod, a kad izgubi mi se setimo Boga. Ne verujem da on ovo ne vidi, zato i ne pomaže. Uoči meča crkve su bile prazne, a kladionice pune. Braćo moja moja, snašla nas je velika nesreća, sestra Jelena izgubila je od sestre Anastasije, braćo i sestre, to smo i zaslužili.

iznerviran

pre 13 godina

(realista, 7. mart 2011 07:04)
Izgubila je od 20. igracice dakle realno je 30?
A ovi sto su smislili nacin funkcionisanja WTA liste, neka idu kuci, a tebe neka pozovu, da izmislis novi odokativan nacin, gde ti otprilike cenis gde bi neko trebao da bude, moze da se zove Realistina Lista
Da ne zasluzuje da trenutno bude 6, ne bi bila, kao i bilo ko drugi, na bilo kom drugom mestu... A o toj listi i bodovima je neko seo i razmisljao, a ne lupio pa ostao ziv!

irke

pre 13 godina

Sudeci prema drugom setu i Jeleninoj igri, izgleda da od ovog finala nece biti nista. Steta, ovo je bila prilika za neku titulu, ko zna kad ce sledeca prilika, poslednju titulu je osvojila pre godinu dana...valjda ce ovde pobediti, ima jos da se igra.

www.sportklub.info/forum

pre 13 godina

U Indijan Velsu ce godina dana od kad je poslednji put uzela titulu i nadamo se da ce nocas prekinuti post.Opasna je Paljucenkova,ali ipak nije Jelenina klasa,tako da moramo biti optimisti!
Napred Jeco!

Dobrodosli :)))
http://www.sportklub.info/forum/index.php/board,8.0.html

Branko Karaklic

pre 13 godina

@znanje-imanje
Anastasija nikako nije counterpuncher(kao sto to jeste Jelena ili npr.Murray u muskom tenisu)!!Ja stvarno ne znam da li si ti ikad gledao njene meceve ona je klasican "offensive baseliner" sa tendencijom da postane "ol-kort plejer" jer konstantno poboljsava igru u svim segmentima.To sto je ruskinja malo prikocila posle prvog seta i nije srljala ne znaci da je counterpuncher kao nasa Jeka.Pozdrav.

Ne žalim ni za čim

pre 13 godina

Veliki je uspeh Jelena postigla samim tim što je igrala finale na turniru ovako visoke kategorije i što je pobedile tri vrlo jake teniserke. Finale je finale, mada je teško objasniti kako je posle visokog vođstva od 6:2 Jelena izgubila utakmicu. Trebalo je da se povuče u odbranu i da čuva rezultat.

Maraš

pre 13 godina

@WTATP
Ti ovde vidiš igru za Top 10? Zar nije glatko izgunila od Karoline, Vere i Anastasije? A pobeđivala je otpisane. Od jedan do deset ima dosta da se broji. A razlika u bodovima može da bude i do sedam hiljada. Ti si vezan za listu, to ti nik kaže. Meni više znače "grend slemovi". Svuda je to kod ozbiljnog teniskog sveta na prvom mestu. "Računaju se samo grend slemovi", rekao je i Mac Vilander. Jedno pitanje: vidiš li ti, ovde, s tim svojim ružičastim naočarima, igru za "grend slemove"?

neko

pre 13 godina

Nije ni cudo sto se blokira u finalu, kad ih igra retko (u zadnje dve godine je odigrala 4-5 finala sto je malo za nekog ko je top 10). Nije Ruskinja zaigrala toliko dobro, koliko je Jelena igrala lose u 2 i 3 setu. ne verujem da ce biti bolje u nastavku sezone, mada kod nje se nista ne zna. ocigledno je kod nje problem u glavi, a ne toliko u igri. Dok je Ruskinju trener posle izgubljenog seta hrabrio i ukazivao na slabe strane, nasa Jelena je mogla, kako je bez trenera, samo da gleda u svoju mamu kako pojucka vodu....Izgleda da su jedino na wta turu Ana i Jelena bez trenera, kao da postizu neke vrhunske rezultate, pa im nije ni potreban.Po svemu sudeci, i ove godine cemo se radovati SAMO uspesima sjajnog Noleta, koji i pored neuporedivo tezih protivnika na turu postize mnoooogo bolje rezultate od njih dve.

mendv

pre 13 godina

Šta će joj 13 titula, to je baksuzni broj. JJ bolje završi karijeru, da te pamtimo kao dobru igračicu, udaj se i rađaj decu, snimaj filmove, idi na revije mode, i radi ono što stvarno voliš. Tenis je postala noćna mora za tebe. Po govoru tela tebi se neigra više tenis. Zaradila si dovoljno da ti i tvoja porodica živite više nego dobro. A sva ona pravdanja za vreme meča sa majkom pokazuju koliko si razmažena. Nije mi jasno da može da se bude vrhunski teniser bez trenera ?!? Nije dovoljno da mama odobri svaki tvoj dobar ili loš potez.

Pjetro

pre 13 godina

@imajte poštovanja
Kad Jelena izgubi, ti nama pošalješ onu matricu o svim njenim rezultatima. Čoveče, ponavljaš se kao vergl. Zaboravio si da pomeneš Bari.

Teniski trener

pre 13 godina

Ne postoji taktika za protivnicu koja svaku loptu udara iz sve snage. U pitanju je samo da li tako udarene loptice ulaze u teren ili ne. Na Jeleninu nesrecu vecina, tako udarenih loptica, je ulazila u teren.
Nekim komentatorima bi Pavlicenkova trebala da lupi samar od kojeg bi seli na dupe, verovatno bi tek tada shvatili u cemu je bio Jelenin problem.

Nenad PVO

pre 13 godina

Steta za ovaj poraz, ali ako se iz njega kao i iz prethodna dva izvuku dobre pouke Jelena ima sve sanse da napravi sjajnu sezonu.
Imam utisak kao da ona jos nije svesna koliko je blizu da postane ponovo najbolja. Sva tri poslednja meca koja je izgubila mogla je da dobije. Ogroman broj vaznih poena u kojima se lome setovi Jelena najcesce odigra vrlo lose, kao da ceka da se ti poeni sami odigraju u njenu korist. Da bi prebrodila tu psiholosku barijeru mislim da bi morala da pojaca svoj strucni stab, ali na zalost cini mi se da njen karakter ne trpi autoritete.
Juce je Pavlicenkova bolje odigrala, cak i previse dobro- na nivou Serene. U drugom i trecem setu imala je minimalan broj neiznudjenih gresaka, sto je za agresivan nacin igre koji gaji zaista neverovatno. Uspevala je da dominira u svim duzim razmenama i da pritom pogadja po 5-6 uzastopnih maksimalno jakih udaraca. Za to je dobrim delom zasluzna i Jelena cije lopte nisu bile dovoljno duboke (a to je deo igra u kome je Jelena sjajna), kao i slabije kretanje nego sto je za nju uobicajeno. Retern je takodje bio mnogo slabiji nego sto je njen standard. U trecem setu narocito je i snaga servisa osetno opala pa je Jelena izgubila inicijativu i u svojim servis gemovima cak i kad je pogadjala prvi. To su razlozi zbog kojih je Pavlicenkova izgledala i igrala kao neko ko je u prva 2-3 na svetu.
I pored svega toga u trecem setu Jelena je imala 3 brejk lopte i sve tri je lose odigrala. Da je jednu realizovala verovatno bi prelomila i mec.
Da ima psihu pravog sampiona Jela bi dobila ovaj mec i pored slabije igre. Ja sam ubedjen da ona moze da dosegne taj nivo koji je neophodan za dobijanje ravnopravnih meceva. Takve meceve je redom izgubila poslednja tri puta.
Imamo razloga da ocekujemo mnogo u IW i Ki Biskejnu. Ova tri poslednja turnira su to pokazala.
Ostaje jos samo da Jelena poveruje u to da je ponovo najbolja i da pobedjuje i one najvaznije meceve sa najboljim teniserkama.
Tu je blizu da prelomi...i Novak je prelomio...
Puno srece Jeli, Novaku, Ani i ostalima i pozdrav redovnoj ekipi komentatora na B92.

zvezdan

pre 13 godina

VAzan je rad, vazno je da se pomaze drugima, vazno je da se bude pobozan, da se proslavi Bog u svakom danu i u svemu sto cinimo...Ako na to dodje "uspeh i pobeda", utoliko bolje, ukoliko ne, TAKVA JE BOZIJA VOLJA

sima

pre 13 godina

Kazu da se covek razlikuje od zivotinje po razumu- sta god da je to- jer sta je to- mi jos uvek ne znamo!ali, ono sto znamo je da smo jedina bica koja mogu da reflektuju,tj. da misle o misljenom!E, ako je tako, onda meni nikada i nikada nece biti jasni komentari ljudi koji evidentno ne samo da ne navijaju nego i bogtepita kog razloga NE VOLE nekog od nasih sportista;kome se pisu ti komentari? Misele li doticni da ih u ovom slucajuJELENA cita?( to vazi i za sve ostale) pa i da ih procita ..bednih 20 setak u odnosu na njen ceo USPESAN sportski zivot???? NIJE FENOMEN- PA STA???? NIJE GENI- PA STA????NISU JANKO

Van Gog

pre 13 godina

@gogen
Pa ti ne znaš šta pišeš. Niti čitaš napisano. Ljudi su ti dvaput napisali da je pred Novu godinu na Baliju Ana pobedila Anastasiju sa 6:0, 6:1 i osvojila turnir, a ti sad i Jelenu i Anu upozoravaš kako da igraju prov Anastasije. Neverovatno i nesnosno, zaista!

MilosS

pre 13 godina

Anastasija jednostavno nije imala sta da izgubi i u mecu je sve loptice udarala iz sve snage. U prvom setu joj to nije pomoglo, ali ona nije odustala od toga i nastavila je da "bombarduje" protivnicu i to se na kraju i isplatilo. Jeleni mnogo srece u IW-u, nadam se da moze korak dalje nego sto je to bio nocas slucaj.

Kopola

pre 13 godina

@mendv
Na koje filmove misliš - domaće ili holivudske? Horor ili ljubavne? Spilberg još može da režira a Meril Strip se povlači.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta, ja sam se nadao da ce Jelena ovo da osvoji jer mi se cini da njena forma ide uzlaznom putanjom. Izvanredan pocetak, ali mi onda nije jasno sta se desilo sa Jelenom. Bice bolje i nadam se da cemo da vidimo puno Jeleninih uspeha ove sezone. Srecno!!!

UrosBG

pre 13 godina

Nakon odlicnog pocetka Jelena je prosto stala. Meni je iskreno zao jer sam kao i mnogi verovao da Jelena moze da osvoji ovaj turnir. Nije vazno, idemo dalje, Jeco nema predavanja, svi smo uz tebe. tek sad slede prave stvari...

http://hoopsuniverse.blogspot.com

gogen

pre 13 godina

Prvi set odlican za JJ. U pauzi izmedju I i II seta razgovor sa trenerom dao je rezultate. Sve je bolje funkcionisalo za Ruskinju i titula je bila tu. JJ i Ana trebalo bi da na to misle!

jovana

pre 13 godina

Upravo je izasao raspored za IW. Jelena i Ana se sastaju (ako stignu) u osminifinala au cetvrtini finala stize Kim Klajsters. Katastrofalan zreb.
A Bojana ponovo u prvom kolu igra sa Usulom Radvanskom.

realista

pre 13 godina

@iznerviran
Ne znam sta ti to nije jasno u mom komentaru i zasto si iznerviran?
Ja sam moj komentar napisao upravo zato sto mnogo bolje od tebe znam kako funkcionise i bodovanje i liste.
Rekao sam koje je realno Jelenino mesto i napisao da ce tu i biti za 2-3 meseca.
Ovo trenutno sesto mesto uopste nije realan pokazatelj njene igre.
Ona je prosle godine odigrala 3 dobra meseca i imala ocajnih 9 poslednjih meseci.
Za ta 3 meseca je osvojila 3200 bodova, a za preostalih 9 ukupno 1700.
Koliko vidim ona i dalje igra lose. Posto je njen prosek u poslednjih 9 meseci 200 bodova mesecno, ako ovako nastavi u naredna 3 meseca ce osvojiti oko 600 bodova.
Saberi tih 600 i onih 1700 i dobices 2300 bodova.
To je trenutno otprilike 25. mesto na listi.
Sta ce biti na narednim turnirima?
Sa ovom Pavlicenkom u Indian Welsu Jelena moze da se sastane vec u drugom-trecem kolu. A tamo nece igrati samo ova ruskinja vec gotovo sve teniserke iz prvih 30 izuzev sestara Vilijams. Kako mislis da za pocetak Jelena odbrani titulu u Indian Welsu. Pa cak i da dodje tamo do polufinala i ispadne u tom polufinalu izgubice 550 bodova.
To je samo jedan od turnira. Slede potom i cetvrtfinale u Madridu, finale u Rimu, polufinale na RG.
Da ove godine na sva ta 3 turnira ispadne samo jedno kolo ranije izgubice bar 1000 bodova.
Sa ovakvom igrom kako sada igra izgubice duplo vise.
Umesto da se nerviras, uzmi digitron u ruke i izracunaj gde ce JJ biti za 3 meseca.
Ja samo pisem o onom sto vidim. Mozda to nekom nije prijatno za citanje, ali je na zalost surova realnost.
Ne zelim nikog da nerviram, vec vas samo pripremam za ono sto sledi.

realno

pre 13 godina

@igysa
Za tvoju informaciju tu istu "bombarderku" je jesenas Ana na Baliju pocistila sa terena rezultatom 6:0 6:1.
Pobeda u tom mecu je donosila i vise bodova i duplo vise novca nego u ovom finalu.
Vazno je da je za vas Jelena i dalje "najbolja" srpska teniserka, samo mi nije jasno cime je zasluzila taj epitet?
Pa nju redovno pobedjuje svaka klinka koja zna da igra tenis i ima malo kondicije.
Da li se neko mozda zapitao zasto Jelena uspeva da pobedi sestre Vilijmas i ostale starije teniserke?
Jenostavno one su u godinama i nemaju vise tu kondiciju da 3 sata pimplaju lopticu sa Jelenom.
Cim naidje neka mladja rezultat je unapred poznat.
Jelena sa svojom defanzivom moze da pobedjuje samo te veteranke.

ja

pre 13 godina

E stvarno ovde covek moze svasta procitati.
Ne razumem ove ljude koji pricaju o nekom prvom mestu o tome kako Jelena moze ponovo biti najbolja???
Pa ne dolazi se se na prvo mesto posle par solidnih rezultata.
Na ovim listama se gledaju rezultati tenisera u poslednjih 12 meseci.
Jelena je prosle godine imala odlicna 3 meseca i to je sve sto je uradila. U preostalih 9 meseci je bila OCAJNA. Od 37 odigranih meceva , zabelezula 20 pobeda uz 17 poraza.
Primera radi Bojana Jovanovska je u tom periodu zabelezila 41 pobedu uz 20 poraza, a nalazi se na pedeset i nekom mestu na listi.
Ana Ivanovic je u istom periodu zabelezila 31 pobedu uz 11 poraza, a nalazi se na 20. mestu.
Kao sto vidite Ana gubi u proseku svaki cetvrti mec, Bojana svaki treci, a Jelena svaki drugi.
I posle svega ovoga umesto da ocekujete neki Anin ili Bojanin prodor u vrh, vi to ocekujete od Jelene? Na osnovu cega???
Stvarno ne razumem na cemu je vama baziran toliki nerealni optimizam?
Kakvo crno prvo mesto?
Zar ne shvatate proste stvari da ce se Jelena u narednih nekoliko meseci boriti za goli opstanak u prvih 50?
Dosla do finala na turniru pete kategorije i svi zaboravili kako u prethodnih 9 meseci Jelena nije mogla da veze 2 uzastopne pobede.
Pa to vam je kao da u skoli 7 meseci dobijate jedinice i dvojke i onda posle par dobrih ocena pomislite da mozete da zavrsite razred sa odlicnim uspehom, a u stvari ste mnogo blizi da ponavljate razred.

Dylan Dog

pre 13 godina

@ja


Nemojte se ljutiti, ali logika Vam je potpuno naopaka.

U svom komentaru relativizujete pobede, kao da su jednako vredne, a i sami znate da to uopšte nije tako. Pobeda u finalu Premijer serije ili četvrtfinalu GS-a daleko više vredi no pobeda u prvom ili drugom kolu Internešenel serije, ali ih vi zbrajate kao da su jednako vredne - po sistemu pobeda je pobeda. Kada bi se po broju pobeda i poraza rangirale teniserke, ko zna kakav bi raspored na listi bio. Kada se usvoje pogrešne polazne pretpostavke - statistika je potpuno bezvredna i dovodi do besmislenih zaključaka.


Da će Jelena ove godine biti prva na WTA listi bi bilo pomalo smelo tvrđenje, ali da će ostati u prvih deset - sasvim realno. Ne razumete na osnovu čega optimizam? Pa gledate li Vi njene mečeve uopšte? Gledate li konkurenciju u TOP 10? Razlike između Jelene i tih teniserki uopšte nisu velike. Jelenine top 5 protivnice su u mečevima sa njom igrale blizu svojih 100% - a ona je još daleko od svog maksimuma. Ako (ali samo ako) bude dostigla svoj maksimalni nivo i na njemu bude igrala pola godine - sumnjam da bi joj i ovogodišnja Klajsters nešto mogla. O ostalim konkurentkinjama, izuzimajući sestre Vilijams (a i one su izgleda već van konkurencije), ne vredi diskutovati. Ali to je čista spekulacija i moje krajnje subjektivno viđenje. Kao što je poznato, vreme je najbolji sudija.


Što se Ane tiče, ona prvo mora da reši probleme u svojoj glavi i da prestane da igra autodestruktivan tenis. Kada uđe u svoj kontra ritam, jedino što protivnica treba da uradi je da joj ne smeta da se "samopobedi". Ako uspe da prevaziđe taj svoj problem, a ostane u fizičkoj spremi s početka godine, i Ana će vrlo brzo naviše, gde joj po igračkim potencijalima i mesto.


Inače, i Ani i Jeleni je neizostavno potreban dobar i kompatibilan trener. Bez trenera će im biti ekstremno teško da ostvare svoj puni potencijal i vrate se na stare staze uspeha.


Pozdrav,

Iskreno

pre 13 godina

Dovoljno je bilo da naleti na jednu koja je 19, mlada i snažna i poraz je bio neminovan. Ove koje je dosad pobeđivale ili su bile starije od 30, ili tu negde, ili, jedniostavno, spadaju u nisku klasu. I ovaj je meč trajao dva sata i tri minuta. Njena je igra zaista prevaziđena, a njeni su navijači očekivali tri "svezane" titule (Ovo, IW, Majami). To je zaista zanos, nije navijanje. A Demendzijev čeka "grend slem"! Nema ona pojma. Tek sledi rešetanje kad naleti na svaku jaku teniserku. Ona ne može da pobedi nijednu iz prvih trideset. Fatima je sve ovo napravila, jer kad je Jelena dobila Omanku, 426. na listi, Ksadjo je napisao da su Jelena i Karolina dve najbolje teniserke na svetu i da im se može približiti samo Kim. Eto dokle ide srbska iracionalnost.

realista

pre 13 godina

Izgubila je ovo finale od 20. teniserke na listi. Dakle Jelenino realno mesto na listi je negde oko pozicije 30.
Tu ce se verovatno i naci za par meseci.
Tek sada sledi preko 3000 bodova koje Jelena brani u naredna 3 meseca.
Sa ovakvom igrom tesko da ce osvojiti i trecinu od tih bodova.
Sramota je za teniserku koja se nalazi u prvih 10, da ne moze da osvoji ni ovakav turnir iz najnize kategorije.
Stvarno ne zasluzujue da bude u tih prvih 10 i tamo je jos uvek samo zahvaljujuci bodovima osvojenim u prolece prosle godine.
Ni ti bodovi nisu vecni i posto traju ukupno 12 meseci, za par meseci ce joj biti i izbrisani.
A kada se to desi mozemo samo da nagadjamo na kom ce se mestu nalaziti.
Mozda na 25. mestu, a mozda i na 95.
To najvise zavisi od toga da li ce na narednim turnirima uspevati da veze bar 2 pobede. Ako to ne uspe sledi strmoglav pad na toj listi.
Cestitke za ruskinju koja je dosla na ovaj turnir da odbrani titulu i u tome uspela.

zvezdan

pre 13 godina

VAzan je rad, vazno je da se pomaze drugima, vazno je da se bude pobozan, da se proslavi Bog u svakom danu i u svemu sto cinimo...Ako na to dodje "uspeh i pobeda", utoliko bolje, ukoliko ne, TAKVA JE BOZIJA VOLJA

Ne žalim ni za čim

pre 13 godina

Veliki je uspeh Jelena postigla samim tim što je igrala finale na turniru ovako visoke kategorije i što je pobedile tri vrlo jake teniserke. Finale je finale, mada je teško objasniti kako je posle visokog vođstva od 6:2 Jelena izgubila utakmicu. Trebalo je da se povuče u odbranu i da čuva rezultat.

Djoksa

pre 13 godina

Korak po korak Jelena, korak po korak... U IW ce vec biti bolje. Konkurencija ce biti jaca a samim tim i motivacija veca. Srecno na americkom betonu!

jj fan

pre 13 godina

Ajmo jelena do nove titule, veceras do pobede protiv pavljucenkove koja je nezgodna ali ipak si ti jedna od najboljih na svetu, znaces da izadjes na kraj sa njom. Mislim da treba da poboljsa igru kada treba da osvoji viner kada loptica padne blizu mreze ona uvek pogodi protivnicu, ali to su sitne stvari koje treba da ispravi i da dodje na prvo mesto da podsetim po treci put.Ako je ranije takoreci bez servisa bila prva sad se nadam i prvom mestu i gren slemu.

Muka mi je više

pre 13 godina

"Jelena bez titule u Mehiku." Pa valjda je Pavljušenkova uzela titulu. Napisao sam pre četiri dana, kad je dobila vremešnu Bamer, nemojte još praviti ražanj, čeka je Anastasija. Nedavno, na Baliju, Ana je Ruskinji dala jedan jedini gem (12:1!) i osvojila je taj turnir. Ana propada, a Jelena juri ka No1! To se zove srbstvo.

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

Serena Williams: "We have great personalities like Jelena Jankovic on the tour."
Jelena, Jeco! Samo napred!
Oni koji su zlobni, neka pokusaju da postignu tvoja dela.
WTA Titule (12):
2010 – Indian Wells
2009 - Marbella, Cincinnati
2008 - Rome, Beijing, Stuttgart, Moscow
2007 – Auckland, Charleston, Rome, Birmingham
2004 – Budapest
Finale
2011 - Monterrey
2010 - Rome
2009 - Tokyo
2008 - Miami, US Open
2007 – Sydney, Den Bosch, Toronto, Beijing
2006 – Los Angeles
2005 – Dubai, Birmingham, Seoul
Polufinale:
2011 – Dubai, Doha
2010 - Roland Garros
2009 - Doha
2008 - Australian Open, Dubai, Indian Wells, Roland Garros, Los Angeles, Doha
2007 – Dubai, Doha, Warsaw, Strasbourg, Roland Garros, Los Angeles, Stuttgart
2006 – Strasbourg, US Open, Beijing, Guangzhou
2005 – Berlin
2004 – Linz
Titule dubl: 2006 - Birmingham (Na Li)
Titule dubl mix: 2007 – Wimbledon (Jamie Murray)

mendv

pre 13 godina

Šta će joj 13 titula, to je baksuzni broj. JJ bolje završi karijeru, da te pamtimo kao dobru igračicu, udaj se i rađaj decu, snimaj filmove, idi na revije mode, i radi ono što stvarno voliš. Tenis je postala noćna mora za tebe. Po govoru tela tebi se neigra više tenis. Zaradila si dovoljno da ti i tvoja porodica živite više nego dobro. A sva ona pravdanja za vreme meča sa majkom pokazuju koliko si razmažena. Nije mi jasno da može da se bude vrhunski teniser bez trenera ?!? Nije dovoljno da mama odobri svaki tvoj dobar ili loš potez.

www.sportklub.info/forum

pre 13 godina

U Indijan Velsu ce godina dana od kad je poslednji put uzela titulu i nadamo se da ce nocas prekinuti post.Opasna je Paljucenkova,ali ipak nije Jelenina klasa,tako da moramo biti optimisti!
Napred Jeco!

Dobrodosli :)))
http://www.sportklub.info/forum/index.php/board,8.0.html

teniser

pre 13 godina

Ovo je ravno samoubistvu!!!! Iskoristiti samo 2 od 15 break lopti, pa to je kao da uzmete pistolj i upucate se u glavu....

JJ - uskoro bivsi clan top 10 teniserki....

Dakle, ne da sam prohisterisao, pa to samo mogu najveci luzeri, da posle onakvog 1. seta prokockaju takvu sansu i pobede u dva seta...

Sasvim je jasno da se nakon 1. seta JJ potpuno opustila i da se vise nikad nije ni vratila u mec - otud i problemi sa servisom...

Njen najveci problem ostaje sa nestabilnoscu - ostace zabelezena kao verovatno najpoznatija po toj svojoj tremi u krucijalnim trenucima velikih meceva (i ovo je bio jedan od tih, pa finale je bilo u pitanju)...

JJ - hitno kod psihologa....

Maraš

pre 13 godina

@WTATP
Ti ovde vidiš igru za Top 10? Zar nije glatko izgunila od Karoline, Vere i Anastasije? A pobeđivala je otpisane. Od jedan do deset ima dosta da se broji. A razlika u bodovima može da bude i do sedam hiljada. Ti si vezan za listu, to ti nik kaže. Meni više znače "grend slemovi". Svuda je to kod ozbiljnog teniskog sveta na prvom mestu. "Računaju se samo grend slemovi", rekao je i Mac Vilander. Jedno pitanje: vidiš li ti, ovde, s tim svojim ružičastim naočarima, igru za "grend slemove"?

miki

pre 13 godina

Katastrofa od neprofesionalizma. Strahovit pad nakon neiskoriscenih break lopti. Deprimirajuce. Zasto tako ? Mozda los trener koji ne zna devojci da objasni da karijera kratko traje.

Grand slam nikada vise, a izgleda ni nizeraredni turniri. Mnogo bih voleo da nisam u pravu i da pojedem svoje reci. Napred Jelena, uozbilji se

Imajte poštovanja!

pre 13 godina

@ Pjetro, Realista, WTATP

Jelena je jedan od najboljih zenskih reternera na svetu ikada, i jedina je uspevala da parira razornim servisima sestara Vilijams, pobedjujuci ih cak obe u dva dana!
Ima mnoge fantasticne meceve sa vrhunskim igracicama, i sto puta je visa klasa od Skjavone koja ima osvojen RG.
Jelena je 2010.g. samo u Indian Welsu zaradila 700 hiljada dolara, ukupno do danas u karijeri samo od turnira 11.747.000 dolara (miliona, ne bombona); medju retkima je odbranila turnir I kategorije u Rimu 2007/2008.g. Ima osvojene turnire u dublu i miksu (GS), i dala je ogroman doprinos Fed reprezentaciji.
Pa sta jos hocete od zivog coveka, nije svaki zivotni put isti, i ne mogu ni svi teniseri sveta da budu isti - samo to ne znate vi koji povrsno poznajete tenis i ne postujete necija velika dela.

bre:)

pre 13 godina

Kakav god da je turnir, titula je titula! A još bitnije, samopouzdanje koje time dobija. Pet mečeva za redom dobiti nije malo, ma protiv koga god, i nadam se da će dobiti i taj peti. Previše finala je JJ baš glupo izgubila, čak usuđujem se d akažem 5-6, ne bi bilo u redu da izgubi još jedno... Za takvu teniserku odnos od 12 finala i 12 titula nije zadovoljavajući!

Tennis Fan

pre 13 godina

Anastasia Pavlyuchenkova - Jelena Jankovic 2-0 u medjusobnim mecevima. Pobedila ju je i u 2 kolu Indian Wells-a 2009 godine.
Anastasia Pavlyuchenkova ( 91 godiste ) je buducnost svetskog tenisa. Konstantno napreduje. Sve cestitke za 3 titulu u karijeri.

Prazne priče

pre 13 godina

Korak po korak... Možda pre korak napred, dva kotraka nazad. U IW i Majamiju motivacija će kod Jelena jako porasti, do izražaja će doći njena ljubav prema američkom betonu (za taj beton je ekspert!), a kod ovih drugih motivacija će naglo pasti. Zbog straha od Jelene ("Imam utisak da me se protivnice plaše.") i zbog američkog betona. Verujem da će Jelena "svezati" i "peti" i "šesti" GS. A ona četiri prava? Za to ostaje sledeća sezona, kad carica bude iskusnija. Igysa pominje fenomenalnu Ruskinju, što je moguće, ali mu na um ne pada da se seti Balija, od pre dva i po meseca i Aninog meča protiv Anastasije - 6:0, 6:1! Nema, Igysa, mesta čuđenju što je Jelena izgubila od Pavljučenkove (2:0 vodi Anastasija a ima 20 godina); ofanzivne i mlade teniserke počistiće svaku defanzivnu veteranku, zato je Enen i rekla tenisu zbogom.

Van Gog

pre 13 godina

@gogen
Pa ti ne znaš šta pišeš. Niti čitaš napisano. Ljudi su ti dvaput napisali da je pred Novu godinu na Baliju Ana pobedila Anastasiju sa 6:0, 6:1 i osvojila turnir, a ti sad i Jelenu i Anu upozoravaš kako da igraju prov Anastasije. Neverovatno i nesnosno, zaista!

WTATP Lista

pre 13 godina

Ako je za utehu, Jelena definitivno ponovo ima TOP10 igru, i cak u ovom neprijatnom porazu sa lakocom je dolazila do situacija da prelomi u svoju korist oba seta koja je izgubila, ali kao kod njena dva poraza koje je imala otkada je ponovo pocela da igra na visem nivou (protiv Voznijacki i Zvonarjeve) njena psiha jos ne moze u najvaznijim mecevima da isprati evidentni napredak u igri. Danas je cak 15 puta dolazila u situaciju da protiv Ruskinje koja je odlicno napadala i servirala osvoji brejk, ali je redovno naglo padala u tim momentima i samo dve iskoristila. Mozda je i dobro sto joj se ovo dogodilo u finalu ovako malog turnira, a ne nekog znacajnijeg, tako da ce pretpostavljam sledeci put mnogo bolje da se pripremi na mentalnom planu kada zna da problem postoji, a uz ovakvu formu nova finala nece izostati. Nepotreban poraz, ali kada se samo prisetimo u kakvom se stanju nalazila pre samo mesec dana mnogo je razloga za ohrabrenje pred dva najveca teniska turnira izmedju Australijen Opena i Rolan Garosa na kojima je u proslosti imala odlicne rezultate (Indijan Vels titula 2010 i Majami finale 2008).

igysa

pre 13 godina

"Iskoristiti samo 2 od 15 break lopti"
Ovo na papiru izgleda katastrofalno, ali da li ste vi uopste gledali mec ?! Covece, ova Ruskinja SERVIRA, sevira sa neverovantnim procentom ubacenog prvog servisa i na SVAKU, al bukvalno SVAKU brejk loptu je ubacila prvi servis i odservirala as ili servis viner. Ja nisam skoro video da neko cela dva seta odigra bez trunke pada forme, u neverovatnom ritmu i pokretljivo za svoju masu. Jelena i pored miksovanja udaraca nije uspevala dovoljno da je "seta" da bi ova gresila.. Pa cela dva seta ruskinja je mozda samo tri puta pogodila mrezu ?! neverovatan nivo igre, i potpisujem da sa druge strane Jelena je odigrala vrhunski (doduse kretanje modza nie kao nekad, ali cinjenica da igra veoma ofanzivno), sem serve koja je pala u drugom i trecem setu. Pavlicenka NIJE mogla odigrati bolje od ovog - frustrijrajuce koliko je dobro je igrala. ko je gledao kako Jelena igra sa Serenom i slicnim udaracicam..e sad zamislite Serenu koja ne pravi greske. E to je nocas bilo ! Ako ste gledali zadnji mec JJ i Zvonareve i znate na kakvom vrhunskom nivou igra zvonareva, ovo je jos za klasu agresivnije. Neverovatno nivo igre Pavlicenke !

Otac Jevrosim

pre 13 godina

@zvezdan
Ne pominjite Božje ime uzalud. Ni u politici ni u sporta. Sestra Jelena mnogo je više u našim dušama nego Gospod, a kad izgubi mi se setimo Boga. Ne verujem da on ovo ne vidi, zato i ne pomaže. Uoči meča crkve su bile prazne, a kladionice pune. Braćo moja moja, snašla nas je velika nesreća, sestra Jelena izgubila je od sestre Anastasije, braćo i sestre, to smo i zaslužili.

Dermendziev

pre 13 godina

Sto se tice eventualnog GS JJ rekao sam “ako veruje Mats W,sto da ne verujem i ja”.Slicno sam rekao i o Ani: “onaj ko je to vec uradio,sto nebi mogao i da ponovi”?

U ovom mecu pobedila je favorit,tako da posle prvog seta(Jelena je ispucala sve sto je imala-o tim pojavama kod Jelene govorio sam vec ranije) utisak je bio da je prosto Nastja izgresila sve sto se izgresiti moze,a onda dolazi red na Jelenu(u tenisu je vrlo tesko drzati stalni ritam,formu,zato sto morate iskljucivo sve sami da odradite-na fizickom i mentalnom planu-“upravo zbog toga je tenis teza igra od saha”,da negovorim o ostalim sportovima).
Nastja inace igra odlicno kose kratke krosove,servis je odlican,zadnju liniju je neverovatno poboljsala,pogotovo kretanje(nije vise onako staticna).Ovoga puta vise i bolje je igrala dubinskih lopti,a manje kratke kose krosove!Inace to je devojka koja je donela preokret u mecu Rusija- Francuska(Tarpisev stari lisac,nemoze bez Svetlane,Nastje i Cakvitadze!),jedna od onih koje dolaze i koja ce sve vise igrati znacajnije mesto u WTA turu.

O Jeleni:vraca postepeno formu:kretanje i preciznost,ali su ti udarci “mlaki,mekani ” za Nastju,Veru,Karolinu,Kim…Naravno servis ostaje boljka,a mora unaprediti(vidim ide nabolje)igra na mrezi.Onog i samo onog trenutka ,kad nauci da brejk i set loptu realizuje odmah,odnosno iz drugog puta-pokusaja,Jelena ce "udvosrtuci" titule.Ovako postoji opasnost da vise ne dodje do titula,a ostane u TOP-10 "sve dok sama ne resi da ode sa korta".Verujte mi na rec,posle onog Jeleninog”mrcvarenja”(moje izvinjenje za ovaj izraz,kao i zbog gramatickih,mozda i jezickih gresaka koje pravim pisanjem ovog komentara) kod mec lopti sa Sevastovom,imao sam osecaj,da nije Jelena dobila taj drugi set,da bi Sevastova dallje pobedila,tj izbacila Jelenu(jedno od mojih nepisanih pravila,koja se u 90% slucajeva realizuju).
Bojim se da mozda Nastja i Vera ne zamene Zistin,kad je u pitanju Jelena-pogotovo Nastja?!.

Zasto Nastja vise odgovara ,“lezi Ani”? Zato sto je to isti stil.Tako Ana nikako nije mogla sa Serenom,dok je tu Jelena bolja.Kod istih stilova uvek pobedjuju “starija-“da se zna ko je stariji” ,“nemoj me kopirati,ovde sam ja gazda”.

Da,nije bas tako sve crno.Po zakonu prirodne ravnoteze(prirodni zakoni su toliko savrseni,da sve postavljaju na svoje mesto),normalno je da kao sto vi odradite ponesto za druge,trece…tako ce i ti drugi,treci …odraditi po nesto za vas,tako da odatle i moj neporavljivi optimizam za sve nase teniserke i tenisere!

Ima nade,ima nade…

Svim nasim devojkama,zenama,opste lepsem,nezijem ,racionalnijem polu srecan Veliki praznik Osmi mart i moje zelje da se ispune svi snovi ,sve zelje.,trenutne i dugorocne.Puno zdravlja,radosti , ljubavi, u zivotu,najvaznijih stvari na svetu za bilo koje zivo bice.

Ostalima puno pozdrava.

PS:Posebnu zahvalnost dugujem svima onima koji su odreagovali na moju nedavnu reakciju:Simi,pravom Djoksi,DD-u,Volff-u,Vuk Karadzicu,Russkomu jaziku,…Otpozdravljam pravoj Smilici i ostalima,koji su tako ili slicn postupili…Inace,uobicajeno je na svim INO forumima da se,izmedju ostalog ponekad direktno komunicira izmedju ucestnika,pohvale za nesto sto je lepo,humano…Izgleda da je ovde “greh”Takodje je uobicajena kultura dijaloga,tolerancija,razlicitost , postovanje tudjeg misljenja, bez uvreda. Ne objavljuju se uvredljivi komentari,a kada se greskom pojave,oni se,kada se uoce ili kada se skrene paznja na takvu pojavu brisu .Da kazem i to da su neki su pogresno shvatili ,posle moje nedavne reakcije,da mozda patim od toga, da sam izricit u persiranju.Bas na protiv(mada sam pocinjem sa persiranjem decu,cim krenu u skolu).Ali ako vas neko kritikuje,taj mora biti savrseno cist.Nemam moralno pravo da pozivam bilo koga na drugom sajtu,zbog ovoga sajta,ali postoji mogucnost da se mozemo sresti na jednom ino sajtu,odeljak Tenis,u mnogim temama-naslovima ,kao i u blogu jednog fantasticnog teniskog analiticara(tipa Sase Ozmo,naravno on se drugacije zove),gde izmedju ostalog direktno razgovaramo,komuniciramo sa njim

Za sam kraj razlog zbog cega pisem:Veliki praznik(za mene je velikoV!) koji dolazi.Suzdrzimo se, budimo fini barem kada dolaze i traju praznici,bice nam puno lepse!

irke

pre 13 godina

Sudeci prema drugom setu i Jeleninoj igri, izgleda da od ovog finala nece biti nista. Steta, ovo je bila prilika za neku titulu, ko zna kad ce sledeca prilika, poslednju titulu je osvojila pre godinu dana...valjda ce ovde pobediti, ima jos da se igra.

Branko

pre 13 godina

Jelena Jankovic - kraljica propuštenih (brejk) šansi. Takođe je čudno i to što je nekad bila poznata kao najbolji ritern igrač a danas nije u stanju da vrati nijedan servis brži od 160 km/h. Sve u svemu, od svoje najbolje igre je još uvek jako daleko ali ovo danas je opet bio veliki fail.

iznerviran

pre 13 godina

(realista, 7. mart 2011 07:04)
Izgubila je od 20. igracice dakle realno je 30?
A ovi sto su smislili nacin funkcionisanja WTA liste, neka idu kuci, a tebe neka pozovu, da izmislis novi odokativan nacin, gde ti otprilike cenis gde bi neko trebao da bude, moze da se zove Realistina Lista
Da ne zasluzuje da trenutno bude 6, ne bi bila, kao i bilo ko drugi, na bilo kom drugom mestu... A o toj listi i bodovima je neko seo i razmisljao, a ne lupio pa ostao ziv!

ja

pre 13 godina

E stvarno ovde covek moze svasta procitati.
Ne razumem ove ljude koji pricaju o nekom prvom mestu o tome kako Jelena moze ponovo biti najbolja???
Pa ne dolazi se se na prvo mesto posle par solidnih rezultata.
Na ovim listama se gledaju rezultati tenisera u poslednjih 12 meseci.
Jelena je prosle godine imala odlicna 3 meseca i to je sve sto je uradila. U preostalih 9 meseci je bila OCAJNA. Od 37 odigranih meceva , zabelezula 20 pobeda uz 17 poraza.
Primera radi Bojana Jovanovska je u tom periodu zabelezila 41 pobedu uz 20 poraza, a nalazi se na pedeset i nekom mestu na listi.
Ana Ivanovic je u istom periodu zabelezila 31 pobedu uz 11 poraza, a nalazi se na 20. mestu.
Kao sto vidite Ana gubi u proseku svaki cetvrti mec, Bojana svaki treci, a Jelena svaki drugi.
I posle svega ovoga umesto da ocekujete neki Anin ili Bojanin prodor u vrh, vi to ocekujete od Jelene? Na osnovu cega???
Stvarno ne razumem na cemu je vama baziran toliki nerealni optimizam?
Kakvo crno prvo mesto?
Zar ne shvatate proste stvari da ce se Jelena u narednih nekoliko meseci boriti za goli opstanak u prvih 50?
Dosla do finala na turniru pete kategorije i svi zaboravili kako u prethodnih 9 meseci Jelena nije mogla da veze 2 uzastopne pobede.
Pa to vam je kao da u skoli 7 meseci dobijate jedinice i dvojke i onda posle par dobrih ocena pomislite da mozete da zavrsite razred sa odlicnim uspehom, a u stvari ste mnogo blizi da ponavljate razred.

realista

pre 13 godina

@iznerviran
Ne znam sta ti to nije jasno u mom komentaru i zasto si iznerviran?
Ja sam moj komentar napisao upravo zato sto mnogo bolje od tebe znam kako funkcionise i bodovanje i liste.
Rekao sam koje je realno Jelenino mesto i napisao da ce tu i biti za 2-3 meseca.
Ovo trenutno sesto mesto uopste nije realan pokazatelj njene igre.
Ona je prosle godine odigrala 3 dobra meseca i imala ocajnih 9 poslednjih meseci.
Za ta 3 meseca je osvojila 3200 bodova, a za preostalih 9 ukupno 1700.
Koliko vidim ona i dalje igra lose. Posto je njen prosek u poslednjih 9 meseci 200 bodova mesecno, ako ovako nastavi u naredna 3 meseca ce osvojiti oko 600 bodova.
Saberi tih 600 i onih 1700 i dobices 2300 bodova.
To je trenutno otprilike 25. mesto na listi.
Sta ce biti na narednim turnirima?
Sa ovom Pavlicenkom u Indian Welsu Jelena moze da se sastane vec u drugom-trecem kolu. A tamo nece igrati samo ova ruskinja vec gotovo sve teniserke iz prvih 30 izuzev sestara Vilijams. Kako mislis da za pocetak Jelena odbrani titulu u Indian Welsu. Pa cak i da dodje tamo do polufinala i ispadne u tom polufinalu izgubice 550 bodova.
To je samo jedan od turnira. Slede potom i cetvrtfinale u Madridu, finale u Rimu, polufinale na RG.
Da ove godine na sva ta 3 turnira ispadne samo jedno kolo ranije izgubice bar 1000 bodova.
Sa ovakvom igrom kako sada igra izgubice duplo vise.
Umesto da se nerviras, uzmi digitron u ruke i izracunaj gde ce JJ biti za 3 meseca.
Ja samo pisem o onom sto vidim. Mozda to nekom nije prijatno za citanje, ali je na zalost surova realnost.
Ne zelim nikog da nerviram, vec vas samo pripremam za ono sto sledi.

realno

pre 13 godina

@igysa
Za tvoju informaciju tu istu "bombarderku" je jesenas Ana na Baliju pocistila sa terena rezultatom 6:0 6:1.
Pobeda u tom mecu je donosila i vise bodova i duplo vise novca nego u ovom finalu.
Vazno je da je za vas Jelena i dalje "najbolja" srpska teniserka, samo mi nije jasno cime je zasluzila taj epitet?
Pa nju redovno pobedjuje svaka klinka koja zna da igra tenis i ima malo kondicije.
Da li se neko mozda zapitao zasto Jelena uspeva da pobedi sestre Vilijmas i ostale starije teniserke?
Jenostavno one su u godinama i nemaju vise tu kondiciju da 3 sata pimplaju lopticu sa Jelenom.
Cim naidje neka mladja rezultat je unapred poznat.
Jelena sa svojom defanzivom moze da pobedjuje samo te veteranke.

Branko Karaklic

pre 13 godina

@znanje-imanje
Anastasija nikako nije counterpuncher(kao sto to jeste Jelena ili npr.Murray u muskom tenisu)!!Ja stvarno ne znam da li si ti ikad gledao njene meceve ona je klasican "offensive baseliner" sa tendencijom da postane "ol-kort plejer" jer konstantno poboljsava igru u svim segmentima.To sto je ruskinja malo prikocila posle prvog seta i nije srljala ne znaci da je counterpuncher kao nasa Jeka.Pozdrav.

neko

pre 13 godina

Nije ni cudo sto se blokira u finalu, kad ih igra retko (u zadnje dve godine je odigrala 4-5 finala sto je malo za nekog ko je top 10). Nije Ruskinja zaigrala toliko dobro, koliko je Jelena igrala lose u 2 i 3 setu. ne verujem da ce biti bolje u nastavku sezone, mada kod nje se nista ne zna. ocigledno je kod nje problem u glavi, a ne toliko u igri. Dok je Ruskinju trener posle izgubljenog seta hrabrio i ukazivao na slabe strane, nasa Jelena je mogla, kako je bez trenera, samo da gleda u svoju mamu kako pojucka vodu....Izgleda da su jedino na wta turu Ana i Jelena bez trenera, kao da postizu neke vrhunske rezultate, pa im nije ni potreban.Po svemu sudeci, i ove godine cemo se radovati SAMO uspesima sjajnog Noleta, koji i pored neuporedivo tezih protivnika na turu postize mnoooogo bolje rezultate od njih dve.

and1

pre 13 godina

Ova malodusnost u igri me tako nervira. Bez obzira sto nije neki znacajan turnir ali titula je titula. Mogla biti njena. Osim od Novaka, od ostalih tenisera i teniserki nikada nista spektakularno ne ocekujem ali kada se vec dodje do finala onda valjda i zelis tu titulu a Jelena veceras to kao da nije htjela bez obzira na pristojan otpor protivnice.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta, ja sam se nadao da ce Jelena ovo da osvoji jer mi se cini da njena forma ide uzlaznom putanjom. Izvanredan pocetak, ali mi onda nije jasno sta se desilo sa Jelenom. Bice bolje i nadam se da cemo da vidimo puno Jeleninih uspeha ove sezone. Srecno!!!

Dylan Dog

pre 13 godina

Još jedan poraz JJ. Pa šta!?! Ovo je bilo finale; dakle jedan korak više nego u Dohi.
Ovde se zaista može svašta pročitati. Nečije se poznavanje tenisa završava tumačenjem rang listi, neki poseduju sposobnost prekognicije pa sa neverovatnom sigurnošću tvrde šta će se desiti (bolje da uplate loto ili odigraju neku sličnu igru na sreću - više će vajde videti). Neki su pak optimisti bez prevelikog uporišta u realnosti, a neki otvoreno iskazuju iracionalni animozitet prema Jeleni. Neki pišu tek da bi nešto napisali i tako u krug.

Bilo kako da bilo, iskreno me raduje da Jelena lagano diže svoju formu iz turnira u turnir. Što se laganije ulazi u formu, ista se duže drži i sporije se iz nje ispada. To što se s vremena na vreme izgubi od neke teniserke koja zaista odigra jako dobro - ne treba da zabrinjava. Jeleni nije cilj Monterej, već veliki turniri sa američke mini serije. Ko od Jelene očekuje da pobeđuje sve redom, ima prevelika očekivanja, a ko omalovažava njene rezultate - jeste nekorektan i nedobronameran.

I da ne zaboravim, Jelena odavno nije kaunter-pančer.
Taj termin se odnosi na tenisera koji uporno vraća nazad loptu u istom ritmu u kome mu dolazi i ne želi da preuzme kontrolu u poenu. Jelena se, međutim, itekako trudi da kontroliše poen - bar onoliko koliko joj to protivnica dozvoli. Ona je zapravo tipičan bejzlajner, koji igrajući sa osnovne linije, intenzivnim promenama ritma želi da izbaci protivnika sa terena i da ili iznudi grešku ili napravi direktan poen.
To nije, kako su neki navkili da kažu - "defanzivan" tenis, to nije ni pasivan tenis. Jelena se vremenom razvila u kontrolisano agresivnu teniserku (Ana npr. jeste agresivna, ali često nekontrolisano). Takav stil igre imaju gotovo svi vrhunski teniseri sa ATP-a i mnoge teniserke sa WTA tura. I Novak i Rodžer i Nadal i Marej itd. - svi su u osnovi bejzlajneri. I svi igraju kontrolisano agresivan tenis. Uvek žele da kontrolišu poen, a kada im se ukaže prilika - napadaju ali bez nepotrebnog rizika. Naravno, ako ih neko stavi u poziciju da se brane, onda se brane (tj. u defanzivi su) sve dok im se ne ukaže prilika da ponovo preuzmu kontrolu u poenu, ako ga prethodno već nisu izgubili.

Samo oni koji površno gledaju teniske mečeve i gotovo nikakva znanja o teniskoj taktici ne poseduju - smatraju da je nadmudrivanje tenisera sa osnovne linije dosadno prebacivanje loptice preko mreže i odmah to svrstavaju u nekakav "defanzivni" tenis.
Tenis je vrlo kompleksna igra i daleko je od pukog loptanja preko mreže.
To što mlade teniserke, gladne uspeha igraju opušteno protiv bolje rangiranih favorita, samo je jedan od preduslova da postanu velika imena. Jedan od preostalih je da nastave da se uspešno nose sa pritiskom kada same postanu favoriti i kada im se breme velikih očekivanja svali na pleća.

Pjetro

pre 13 godina

@imajte poštovanja
Kad Jelena izgubi, ti nama pošalješ onu matricu o svim njenim rezultatima. Čoveče, ponavljaš se kao vergl. Zaboravio si da pomeneš Bari.

sima

pre 13 godina

Kazu da se covek razlikuje od zivotinje po razumu- sta god da je to- jer sta je to- mi jos uvek ne znamo!ali, ono sto znamo je da smo jedina bica koja mogu da reflektuju,tj. da misle o misljenom!E, ako je tako, onda meni nikada i nikada nece biti jasni komentari ljudi koji evidentno ne samo da ne navijaju nego i bogtepita kog razloga NE VOLE nekog od nasih sportista;kome se pisu ti komentari? Misele li doticni da ih u ovom slucajuJELENA cita?( to vazi i za sve ostale) pa i da ih procita ..bednih 20 setak u odnosu na njen ceo USPESAN sportski zivot???? NIJE FENOMEN- PA STA???? NIJE GENI- PA STA????NISU JANKO

znanje-imanje

pre 13 godina

Tipičan meč kontra-udarača (counterpuncher vs. counterpuncher). Tu važi naopaka logika: ko preuzme igru gubi. Nevolja je što Jeleni nedostaje zadnjih 10% nekadašnje brzine. Otuda i dosta bezveznih slajseva, pa ih još izvodi pogrešno i odskaču previše. I servis kao pokret deluje lepo ali nije imala dovoljan procenat. Kada je ruskinja posavetovana po gubitku prvog seta da ne žuri sve se promenilo. Čekala je da pre ili kasnije dobije nabačenu loptu iz Jeleninog zgrčenog forhenda i tek onda napadala. Siguran sam da nikada nisam video ovakvu statistiku u Jeleninom meču kao pred kraj trećeg seta. Jelena je spasila 2 od 5 brejk lopti a ruskinja neverovatnih 13 od 15!
Zaslužen porez igračice koja je delovala kilavo i zaslužena pobeda igračice koja je bolje servirala. Najbitnije da se nisu videle nikakave povrede na JJ. Nije bio dan, biće bolje!

Kopola

pre 13 godina

@mendv
Na koje filmove misliš - domaće ili holivudske? Horor ili ljubavne? Spilberg još može da režira a Meril Strip se povlači.

UrosBG

pre 13 godina

Nakon odlicnog pocetka Jelena je prosto stala. Meni je iskreno zao jer sam kao i mnogi verovao da Jelena moze da osvoji ovaj turnir. Nije vazno, idemo dalje, Jeco nema predavanja, svi smo uz tebe. tek sad slede prave stvari...

http://hoopsuniverse.blogspot.com

MilosS

pre 13 godina

Anastasija jednostavno nije imala sta da izgubi i u mecu je sve loptice udarala iz sve snage. U prvom setu joj to nije pomoglo, ali ona nije odustala od toga i nastavila je da "bombarduje" protivnicu i to se na kraju i isplatilo. Jeleni mnogo srece u IW-u, nadam se da moze korak dalje nego sto je to bio nocas slucaj.

Nenad PVO

pre 13 godina

Steta za ovaj poraz, ali ako se iz njega kao i iz prethodna dva izvuku dobre pouke Jelena ima sve sanse da napravi sjajnu sezonu.
Imam utisak kao da ona jos nije svesna koliko je blizu da postane ponovo najbolja. Sva tri poslednja meca koja je izgubila mogla je da dobije. Ogroman broj vaznih poena u kojima se lome setovi Jelena najcesce odigra vrlo lose, kao da ceka da se ti poeni sami odigraju u njenu korist. Da bi prebrodila tu psiholosku barijeru mislim da bi morala da pojaca svoj strucni stab, ali na zalost cini mi se da njen karakter ne trpi autoritete.
Juce je Pavlicenkova bolje odigrala, cak i previse dobro- na nivou Serene. U drugom i trecem setu imala je minimalan broj neiznudjenih gresaka, sto je za agresivan nacin igre koji gaji zaista neverovatno. Uspevala je da dominira u svim duzim razmenama i da pritom pogadja po 5-6 uzastopnih maksimalno jakih udaraca. Za to je dobrim delom zasluzna i Jelena cije lopte nisu bile dovoljno duboke (a to je deo igra u kome je Jelena sjajna), kao i slabije kretanje nego sto je za nju uobicajeno. Retern je takodje bio mnogo slabiji nego sto je njen standard. U trecem setu narocito je i snaga servisa osetno opala pa je Jelena izgubila inicijativu i u svojim servis gemovima cak i kad je pogadjala prvi. To su razlozi zbog kojih je Pavlicenkova izgledala i igrala kao neko ko je u prva 2-3 na svetu.
I pored svega toga u trecem setu Jelena je imala 3 brejk lopte i sve tri je lose odigrala. Da je jednu realizovala verovatno bi prelomila i mec.
Da ima psihu pravog sampiona Jela bi dobila ovaj mec i pored slabije igre. Ja sam ubedjen da ona moze da dosegne taj nivo koji je neophodan za dobijanje ravnopravnih meceva. Takve meceve je redom izgubila poslednja tri puta.
Imamo razloga da ocekujemo mnogo u IW i Ki Biskejnu. Ova tri poslednja turnira su to pokazala.
Ostaje jos samo da Jelena poveruje u to da je ponovo najbolja i da pobedjuje i one najvaznije meceve sa najboljim teniserkama.
Tu je blizu da prelomi...i Novak je prelomio...
Puno srece Jeli, Novaku, Ani i ostalima i pozdrav redovnoj ekipi komentatora na B92.

Dylan Dog

pre 13 godina

@ja


Nemojte se ljutiti, ali logika Vam je potpuno naopaka.

U svom komentaru relativizujete pobede, kao da su jednako vredne, a i sami znate da to uopšte nije tako. Pobeda u finalu Premijer serije ili četvrtfinalu GS-a daleko više vredi no pobeda u prvom ili drugom kolu Internešenel serije, ali ih vi zbrajate kao da su jednako vredne - po sistemu pobeda je pobeda. Kada bi se po broju pobeda i poraza rangirale teniserke, ko zna kakav bi raspored na listi bio. Kada se usvoje pogrešne polazne pretpostavke - statistika je potpuno bezvredna i dovodi do besmislenih zaključaka.


Da će Jelena ove godine biti prva na WTA listi bi bilo pomalo smelo tvrđenje, ali da će ostati u prvih deset - sasvim realno. Ne razumete na osnovu čega optimizam? Pa gledate li Vi njene mečeve uopšte? Gledate li konkurenciju u TOP 10? Razlike između Jelene i tih teniserki uopšte nisu velike. Jelenine top 5 protivnice su u mečevima sa njom igrale blizu svojih 100% - a ona je još daleko od svog maksimuma. Ako (ali samo ako) bude dostigla svoj maksimalni nivo i na njemu bude igrala pola godine - sumnjam da bi joj i ovogodišnja Klajsters nešto mogla. O ostalim konkurentkinjama, izuzimajući sestre Vilijams (a i one su izgleda već van konkurencije), ne vredi diskutovati. Ali to je čista spekulacija i moje krajnje subjektivno viđenje. Kao što je poznato, vreme je najbolji sudija.


Što se Ane tiče, ona prvo mora da reši probleme u svojoj glavi i da prestane da igra autodestruktivan tenis. Kada uđe u svoj kontra ritam, jedino što protivnica treba da uradi je da joj ne smeta da se "samopobedi". Ako uspe da prevaziđe taj svoj problem, a ostane u fizičkoj spremi s početka godine, i Ana će vrlo brzo naviše, gde joj po igračkim potencijalima i mesto.


Inače, i Ani i Jeleni je neizostavno potreban dobar i kompatibilan trener. Bez trenera će im biti ekstremno teško da ostvare svoj puni potencijal i vrate se na stare staze uspeha.


Pozdrav,

Teniski trener

pre 13 godina

Ne postoji taktika za protivnicu koja svaku loptu udara iz sve snage. U pitanju je samo da li tako udarene loptice ulaze u teren ili ne. Na Jeleninu nesrecu vecina, tako udarenih loptica, je ulazila u teren.
Nekim komentatorima bi Pavlicenkova trebala da lupi samar od kojeg bi seli na dupe, verovatno bi tek tada shvatili u cemu je bio Jelenin problem.

gogen

pre 13 godina

Prvi set odlican za JJ. U pauzi izmedju I i II seta razgovor sa trenerom dao je rezultate. Sve je bolje funkcionisalo za Ruskinju i titula je bila tu. JJ i Ana trebalo bi da na to misle!

jovana

pre 13 godina

Upravo je izasao raspored za IW. Jelena i Ana se sastaju (ako stignu) u osminifinala au cetvrtini finala stize Kim Klajsters. Katastrofalan zreb.
A Bojana ponovo u prvom kolu igra sa Usulom Radvanskom.