Košarka 67

Četvrtak, 24.02.2011.

21:44

Krstić prešao u Seltikse!

NBA ligaš Oklahoma siti trejdovao je kapitena Srbije Nenada Krstića u Boston Seltikse!

Krstiæ prešao u Seltikse! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Krstić zvani Lane Jovanović II

pre 13 godina

"Srpski reprezentativac bi u Bostonu trebalo da ima zapaženu minutažu, pošto na mestu centra igraju još vetarani Šakil O’Nil i Džermejn O’Nil."
Haha... sigurno će se naigrati pored njih :)

vesko

pre 13 godina

U pravu ste,Krstic je definitivno najbolji igrac svih vremena!!!:)Jordan malo dete za njega...:D Ispisace nove stranice u istoriji bostona!

Cedric Ceballos

pre 13 godina

Kao veliki navijac Celticsa razocaran sam trejdom Perka koji je bio zastitni znak ekipe prethodnih godina otkad je oformljen ovaj tim oko "Velike trojke". Krivo mi je sto to moram reci, ali mislim da je Boston znacajno umanjio svoje sanse da osvoji titulu ove godine. Odlazak Robinsona sam po sebi nije problem, iako je mali donosio veliku energiju s klupe. Ne znam sta je razlog za ovakav potez Bostona, da li odbijanje Perka da produzi ugovor, sto neki pominju, ili nesto drugo, ali mozda se moze donekle objasniti time da u klubu polako razmisljaju o tome sta nakon povlacenja u penziju KG-a, Raya i Shaqa (Pierce bi trebao "trajati" nesto duze). Dovodjenje Greena je potez u tom smjeru, a zanimljivo da je on draftovan upravo od strane Bostona, u sklopu blockbustera kojim su doveli Allena i Davisa. Celticsima je trebao back up za Piercea, i Green je dobra akvizicija u tom smislu, ali tesko da moze dodatno podici kvalitet ekipe. Vidjecemo sta ce biti do kraja sezone, ali ovo je sigurno trejd koji bi mogao najvise da utice na raspored snaga u borbi za titulu (Oklahoma je sada mnogo bliza Lakersima, Spursima i Dallasu).
Krletu puno srece u novom timu, pa nek se okiti prstenom u junu. Vazno je reci da ce on imati dosta minuta u pocetku, nadam se da ce se dobro pokazati.

KadĆeLeto

pre 13 godina

Iako oduvek navijam za Lejkerse postoji velika mogućnost da ove sozone budem više na strani Bostona. Ipak je u pitanju naš čovek.

Deki

pre 13 godina

Mislim da clanak daje malo pogresnu sliku onoga sto se stvarno desilo: Seltiksi su trejdovali Perka za Greena, a Nate R i Krle su deo veceg paketa i vece racunice, ciji su deo plate, duzina ugovora, i sl. Nije tu Krle imao mnogo izbora, niti je njega ko sta pitao, kao uostalom ni druge igrace koji su deo trejda. Mislim da su Seltiksi sada slabiji u odbrani, ali da im Green daje neke nove opcije a i mlad je, verovatno da vide kao naslednika Piercea kada ovaj ode u penziju na poziciji 3...Naravno, nisu Seltiksi tek tako uzeli i Krleta, sigurno da smatraju da moze da im pomogne, makar ove sezone. On je drugacija vrsta centra od Perka, slabiji skakac (iako ja ne bih bas potcenio njegovu odbranu) ali opasniji u napadu. Mislim da u sustini ovo mozda i nije najbolji potez Bostona koji je izgubio cvrstinu pod kosevima, da je OKC sada bolje opremljena da se nosi sa glavnim rivalima na zapadu, a sto se tice Krleta mislim da je za njega ovo dobar potez bar kada je u pitanju ova sezone: presao je u tim koji se bori za titulu, sigurno ce imati zapazenu minutazu i verovatno biti starter kada je Sek povredjen, igrace sa nekim od najboljih visokih igraca u istoriji...drago mi je za njega u krajnjem slucaju, a mislim da je i za reprezentaciju dobro da igra u ovakvom timu, sa ovakvim igracima.
PS Treba videti i da li ce Seltiksi da nagovore Rasheeda W. da se reaktivira -- tu mogucnost uopste ne bih iskljucio (kao sto je uostalom neko od komentatora vec i primetio), a u tom slucaju bi i Krle igrao manje minuta, no svakako ocekujem da ima neku rolu u timu koji je jedan od glavnih kandidata za titulu.

stefan

pre 13 godina

krstic i grin su velika pojacanja za boston...perkins je bolji odbrambeni igrac od obojice ali je u napadu dosta pasivan i spor,tako da je boston dobio 2 odlicna sutera sa distance...a logicno je sto su poslali robinsona sa perkinsom...krle moze puno nauciti od dzermejna i sekila,jer je njihov zastitni znak igra ledjima,a tu je krle najtanji... ako napreduje i u tom segmentu i selekcija ce imati koristi...a i voleo bih da osvoji NBA prsten sa seltiksima,milicic je osvojio sa pistonsima ali nije igrao,tako da ocekujem krleta u finalu !

Ralemvp

pre 13 godina

Koliko samo trejdova sinoc.Drago mi je sto ce Krle igrati sa legendama NBA u Bostonu i sto ce imati priliku da se bori za titulu.Jeste nas,ali ja se nadam da ce Lejkersi uzeti titulu.

Marko RS

pre 13 godina

prvi put u zivotu cu navijati protiv lejkersa u finalu ako do toga dodje! A sto se tice istoka, nadam se da ce da isprase Majami 4:0, ako ih neko ranije ne izbaci!!!

Željko

pre 13 godina

Samo napred,Krle! Imaš mogućnost da se boriš za titulu,da napreduješ uz savete Šakila O'Nila i Kevina Garneta,kao i Reja Alena.Još da to pretočiš u zlato u Litvaniji,i biće k'o Bog!

sestric

pre 13 godina

Niko ovde ne racuna na to da ce Krle uz Ronda davati po dvadesetak poena po utakmici,zaboravili ste kako je igrao prva dva meseca u sezoni pre povrede u Nets-ima.Pirs moze sa vremena na vreme da prodje na beka da se odmori Alen a da na njegovo mesto upadne Grin,Rondo je tipa odbrambeni igrac(kondicija za 48 min.) plus neverovatan asistent trenutno najbolji,bice to dobar duo krle i Rondo(kao nekada Kid).Krle uzima prsten i mi se radujemo za naseg kapitena,i naravno Boston ce ga pustiti u repku,olkahoma nebi!

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Ја бих се дистанцирао од прогноза, јер ћемо видјети ко је био у праву....прво волим Крлета Србина правог и Гробара, друго навијач сам Лејкерса па ми је необично, али добро, нек је он жив и здрав и морам да кажем да, ако ништа друго имаће шта да научи тј. да стекне искуство.....мислим да ће за вријеме тренинга, путовања итд. много научити од Алена, Пирса, Ронда, Гарнета, Шека а и од Риверса наравно......неће му недостајати мотивације поред Гарнета мог омиљеног играча из тог омрженог клуба, нарвно уз Ронда, а ево сад и Крле.......ништа Крле, желим ти сву срећу, као и Пеђи и Владимиру...ја навијам и даље за Лејкерсе (ипак су и тамо играли Срби, да ништа друго-Дивац, Радман и Коби :) ).....биће занимљиво, али не могу да прогнозирам, веома је незахвално.....живио Крле брате!

Detroit

pre 13 godina

Sve je to bisnis. Boston je trejdovao Perkinsa jer je odbio da potpise produzenje ugovora. Veliki timovi kao sto je Boston ne dozvoljavaju da ih igrac ucenjuje bez obzira na posledice. Krstic istina nije kao sto je nekada bio ali nije ni za staro gvozdje. I za razliku od Perkinsa on je sportista od glave do pete. Perkins je obicni prepotentni razbijac....

andromeda

pre 13 godina

Nate je ubacen u trejd na insistiranje Bostona jer su zeleli da se rese njegovih 4M$ sledece sezone. Boston je trejdovao turcina i onog smesnog rukija da bi oslobodio mesta u rotaciji da pokupi 2 buyout-ovana igraca - treba ocekivati da ce da pokupe jednog pleja sigurno. Ili da bi reaktivirao Sheeda, sto se takodje pominje kao mogucnost (sto bi meni bilo najzanimljivije).
Krle ce da ima slicnu minutazu u Bostonu kao i u OKC - 20-tak minuta. Startovace ili on ili Big Baby dok se Sekil ne oporavi (ili Sheed ne aktivira). Davis je generalno prenizak da igra centra (mada je bolji igrac od Krleta ali kada igra centra mnogo pije banane i ima problem u odbrani) tako da ja ocekujem Krleta da bude starter neko vreme.
Green nije twiner izmedju 2 krilne pozicije, covek je cisto SF nateran da igra PFa (gde nije mogao da igra odbranu ni na kome) zbog Duranta u OKCu. U odbrani je dovoljno brz da cuva bilo koje drugo SF, a cak moze da igra odbranu i na SGovima (sto je dokazao protiv Lejkersa u proslogodisnjem plej-ofu kada je odlicno cuvao Kobea, mada Kobe nije ni blizu brz kao nekada). On ce da bude 6-ti covek (sto mu je idealna uloga) i igrace verovatno 30-tak minuta (backup Pirsa 15-18 minuta, kada igraju nisku petorku - u zavisnosti od matchup-a, i redje kao backup na SGu opet u zavisnosti od matchup-a kada igraju visoku petorku). Daje im dosta fleksibilnosti za razne rotacije.
Gubitkom Perkinsa, Boston ima problem sa Orlandom i Lejkersima - sto se ostalih timova tice pitanje je da li im Perk treba. Miami nema centra, Chicago ima defanzivnog centra, NY ih i ne zanima (a i nema centra) a ko ce da prodje sa zapada u veliko finale ove godine ko zna. Za san Antonio ili Dallas im isto Perk ne treba toliko. Mada je protiv Lejkersa odlican, Gasol se obicno smrzne kada treba da igra protiv njega, uvek dobije batine.

slaphot boston

pre 13 godina

Jeste da je Krle nas...ali Perk je Perk. Ne samo jedan od oslonaca nase odbrane, nego i jedan od najomiljenijih igraca. Puno smo izgubili ovim trade-om u ovoj sezoni, mada se slazem da bi Perk trazio dobre pare na leto, sto mu Danny ne bi dao sigurno...

Go Celtics! Ajde jos sat vremena pa da vidimo sta ima Krle da pokaze...

fajrontfobik

pre 13 godina

Ljudi!!!Semih Erden je igrac Klivlend Kavalirsa i ne znam sto ga pominjete?Krstic ce deliti minute sa Big Bejbi Dejvisom i 2 O Nila.Dobar trejd za Boston jer ce Pirs konacno malo i da odmara,Dzef Grin ce konacno igrati na svojoj poziciji a Krstic kao pretnja sa poludistance otvara reket sto ce doneti dosta poena pre svih Garnetu.Nije lud Dok Rivers...

salezy

pre 13 godina

ne zelim da zvucim subjektivno,ali ne razumem ljude koji kazu da je perkins bolji od krstica,krle je mnogo bolji u napadu gde perkins redovno zicere masi :D a sa druge strane perkins realno jeste bolji u odbrani tu nema sta,samo me zanima gde se tu povlaci crta ko je znacajniji(a seltiksima je potreban solidan centar u napadu)

Odoh po pivo da oladim dok ne pobedite :-)

pre 13 godina

Novica Urosevic-Moj drug i ja...
za jednog obicnog coveka i ljudinu,saigraca Kida,Dzefersona,Kartera,Duranta,O Nila,Pirsa...divnog roditelja i supruga,prijatelja,velikog poznavaoca Srpske knjizevnosti,gradjevinskog tehnicara iz Kraljeva i jednu ljudinu od coveka!!!
Nele,srecno ti bilo uz Boziju pomoc!!!

Kiklop

pre 13 godina

Ovo nije sve od Seltiksa, poslali su Erdena i Harangodija u Kavse za pika druge runde, a povrijeđenog Danielsa u Sakramento za keš. Što se tiče ostalih, Goran Dragić trejdovan u Hjuston u zamjenu za Arona Bruksa, a Šejn Batije (za kojeg je bio zainteresovan Boston) u Memfis za centra Tabita. Oklahoma angažovala centra Nazra Mohameda iz Šarlota u zamjenu za Morisa Pitersona i krilnog centra D.J.Vajta. I još jedan veoma zanimljiv trejd jeste da je Šarlot poslao Džeralda Valasa u Portland za centra Przibilu, krilo Kaningema i 2 pika prve runde. Džordan izgleda pravi planove za budućnost. A ovo je mnogo dobar posao za Portland, samo treba podijeliti minutažu među toliko dobrih igrača na 2 i 3, Roj, Bati, Metjuz, Fernandez, i sada Valas. Sve odlični igrači koji konkurišu na te dvije pozicije. Majk Bibi, ruki Kroford, Evans i pik prve runde trejdovani u Vašington za Kirka Hajnriha, krilnog centra Armstronga. Sve u svemu, ludnica. Ali svakako ovaj trejd Bostona i Oklahome izaziva najveću pažnju. Mada, sada pročitah da su Perkins i Grin odbili da potpišu nove ugovore sa Bostonom, odnosno Oklahomom, tako da sada ima malo smisla, ali se ne mogu oteti utisku da je Boston izgubio mnogo na čvrstini pod košem i odbrani koja ga je krasila godinama.

Kiklop

pre 13 godina

Nekoliko totalno neočekivanih trejdova danas, prava ludnica. Krstić će sigurno igrati više u Bostonu, jednostavno se nije uklapao u ofanzivne akcije Oklahome. Krstić je mnogo bolji ofanzivni igrač nego što mnogi misle, i drago mi je što će dobiti priliku da to i pokaže. Sjetite se samo prve tri sezone u Nju Džersiju prije povrede, odigrao je sjajno. Samo mi je šok da se Boston odrekao Kendrika Perkinsa, čovjek je mašina u odbrani i veoma dobar skakač. Sa Garnetom je činio najbolji defanzivni centarski tandem u ligi. Takav profil igrača je Oklahoma i tražila i dobiće sa njim dimenziju u odbrani koja im je falila ovih godina. A trejd Grina znači da se za Ibaku potpuno otvara prostor na četvorci, tako da je Oklahoma dobila šta je tražila, a Perkins i Ibaka će sigurno dati dodatnu dimenziju u igri Oklahome, naročito u odbrani. Krstić je ofanzivno bolji igrač od Perkinsa, ali Oklahoma je tražila centra drugog profila, prije svega čvrstog u odbrani i dobrog u skoku. Boston sa Grinom dobija dobru ofanzivnu opciju, ali je pitanje koliko su izgubili odlaskom Perkinsa, po mom mišljenju mnogo. A onda je tu ostala i rupa na bekovskoj poziciji, što takođe može biti problem, naročito u plejofu. Oklahoma je dobila na čvrstini, a Boston je u tom segmentu izgubio, vjerovatno se nadaju da će Grin to nadomjestiti kroz ofanzivnu igru. Na poziciji centra imaju samo Krstića na kojeg mogu uvijek računati, i sigurno će igrati mnogo više, jer su Šek i Džermejn češće povrijeđeni nego zdravi u ovoj sezoni. Erden nije još uvijek dovoljno dobar za ovaj nivo. I tu mi je veliki hendikep odsustvo Perkinsa. Mada je povreda Danielsa vjerovatno uticala dodatno da se Boston odluči za ovaj trejd i rastereti Pirsa. Mislim da je Oklahoma dobro prošla, za Boston će vrijeme pokazati.

Morgoroth

pre 13 godina

Ovaj transfer netreba da cudi. C's-i su se resili dosta igraca. Na centraskim linijama dobro su stajali, a stoje i dalje. Ona O'nila su povredjeni cesto i Krstic ce imati priliku da zaigra, bolji je igrac od Erdena i tu su ketli na dobitku. Perk je menjan, iz jednog jedinog razloga, odbio je nedavno visegodisnji ugovor vredan 30 miliona dolara. Celticsi su prevelika ekipa da bi bili robovi necijeg inata, kao sto su to uredili Cavsi i donedavno Denver. Uradili su ono sto je u tom trenutku bilo najbolje, vratili su Jeff Greena (kojeg su izabrali kao 5 picka i menjali ga u SSS za Ray Allena i Glen Davisa), te uzeli Krstica, kojem su dodatno osigurali prostor tako sto su za pare i pick druge runde menjali u Cavse Erdena i Harangody. Nate je bio prevelik potrosac lopte, taj momak na parketu ipak ne pruza ono sto se od njega ocekvialo, i zao mi je sto je House menjan za njega. Isto tako Daniels je poslan u Sacramento za pare. Celtisi su napravili ogromnu cistku u svome rosteru, a kao pojacanja navode se jos i Anthony Parker iz Cavsa i Murphy iz GSW koji bi trebao da postane slobodan igrac.

FR

pre 13 godina

Zanimljiv trejd. Perkins je smatran solidnim jedino zbog toga sto klasicnih petica nema mnogo u ligi. Spor je i ofanzivno slab. Pri tom, izgleda da je sklon povredama (i sada je povredjen), a trazice veliki ugovor na leto. Green je bio pik Bostona, i glavna je meta ovog trejda - Pierce nema solidnu zamenu, nakon sto se Marquis povredio i moguce je da je sezona za njega zavrsena. Upravo tu uskace Green. Krstic je prilicno los ove sezone, nemojmo pricati o nekakvom osloncu OKC. Ipak, u Bostonu ce se naigrati, sa Shaq-ovim povredama, i limitiranom minutazom (KG igra cetvorku, ljudi!).
Erden i Harangody su prosledjeni u Cleveland za pik, tako da se smatralo da Boston jos nesto "kuva", ali izgleda da je to to.

paul "the truth" pierce

pre 13 godina

Ljudi su malo ostrasceni ovde. Krstic je nas igrac i dobar momak i za njega ne moze biti nikakav gubitak dolazak u Boston. Imace priliku da igra sa nekim od najboljih igraca u istoriji lige. Igrace sa najboljim asistentom lige, igrace sa nesebicnim igracima, odbrane ce paziti na njih, on ce moci da bocka svoje suteve sa poludistance, igrace za titulu. Medjutim ovo je jedan on onih besmislenih trejdova koji se dese svake godine. Bilo ih je vec nekoliko ovih dana. Juta trejduje Derona Vilijamsa iako su svi mislili da je organizacija stala iza njega i zato pustila Dzerija Slouna. I sad vise nemaju ni jednog ni drugog iako bi im Dzeri Sloun sada trebao. Sa aspekta Oklahome, pomalo cudno. Dzef Grin, jedan od nosilaca igre otisao tek tako. Mada ako je produzenje ugovora bilo sporno, onda su oni rekli bolje ista nego nista. Perkins je za njih pun pogodak. Izvanredan odbrambeni centar, koji ima dobar osecaj za prostor u napadu i ume i da pogodi i sa par metara od kosa. Tesko da ce imati manju produktivnost od Krleta, koji je imao svega 7 poena i 4 skoka po mecu. Krle nikada nije bio ni bloker, a Oklahomi treba neko ko ce u reketu malo da zatvara rupe. Robinson je tu dodatak, onako, od viska ne boli glava. Oni vec imaju Vestbruka i Hardena, ali eto uglavice i njega negde. E, ali sto se Bostona tice, Perkins je bio savrsen igrac za njih. Vazan u odbrani, koristan u napadu, ne zahteva loptu, a pored njega u svakom trenutku ima ko da puni. Robinson je taman malo dosao na svoje, menjao Ronda, sve je tu islo kako treba. I sada odjednom Krle, koji nije neki odbrambeni igrac, nije skakac, nije bloker, nekako totalno van Bostonovog sablona. I tu ulece Grin, koji moze da igra kao zamena za Pirsa, ali da igra nekih 15 minuta po mecu valjda, cak i manje. Kapiten je na terenu uvek bar po 35 minuta. Nekako cudno sve. Pogotovu sto sada Boston ostaje bez rezervnog pleja. Doduse tu ostaje Delonte Vest koji je odlican igrac, ali koji doduse je tokom karijere dosta igrao dvojku, a plus povredjen je i ne zna se kada ce se vratiti. Ne znam, mozda ja gresim, ali cudan trejd skroz. Da li je Boston jaci? Mislim da nije. Da li je mnogo slabiji? Nije ni to. Ali mozda je izgubio karike koje su mu trebale. Kada dodje do duela sa Lejkersima, ako dodje, tada je svaka karika bitna i nijanse odlucuju. Ali jedno je sigurno, stvari postaju sve zanimljivije, a najbolje tek predstoji. Pozdrav svim NBA fanaticima!

neso

pre 13 godina

Ova dva Onila(nisam naso apostrof na tastaturi) su vrlo cesto povrjeđeni tako da mislim da da bi Krle mogao da ima solidnu minutažu tim prije što je daleko ozbiljniji igrač od Erdena, a igraće u po mom mišljenju najkvalitetnijem i najkompaktnijem(ovo sigurno)tim u NBA.

Celtics

pre 13 godina

Pre nego sto komentarisete najpre se informisite, ako vec niste u mogucnosti da pratite NBA. Krstic nikako nije bio nosilac igre u Oklahomi, jeste bio startni centar, ali bolji prosek ima Ibaka koi je vise cetvorka nego petica. Pritom Krstic nije mogao da uzima suteve zbog Duranta i sebicnjaka Vestbruka. Perkins je bolji centar od Krstica defanzivno, ali ofanzivno je jaci Krstic, naravno ako se koristi. Nejt je klasican sebicnjak, dok je Grin mlad perspektivan igrac koi ce da rastereti Pirsa i Alena. Pritom, kao pocne ovaj lik "neko to gore vidi sve" pocne da mudurje, a mudruje ovde vec dve godine, kako je Erden bolji od Krstica. A taj Erden je porsledjen sa jos jednim igracem u Klivlend za pika Druge runde. Eto koliko vredi. Za Krstica je ovo dobar trejd, bice i starter dok se O'Nil ne vrati, a potom ce da deli minutazu. Pritom Ima ROnda koji je najbolji asistent lige, pa bi trebalo da ima malo vise suteva. Plus ide u tim koji se bori za titulu. Takodje i Oklahoma se ovim pojacala, dovela je i Mohameda iz Sarlota, i sad su i oni jaki na centru pa mogu da se nose sa Lejkersima. Pozdrav

Stanimir Branimir

pre 13 godina

Krle je gubio minutazu. Od Nove godine je igrao oko 20 minuta po mecu i minutaza je konstantno padala. Ibaka postaje sve bolji i mislim da Krle tu ne bi imao sta da trazi.

Ss

pre 13 godina

Ako nešto nije bilo potrebno Bostonu to je još jedan centar pored odličnih petorice igrača koje već imaju na toj poziciji (Garnet, Dejvis, Perkins, Šek i Džermejn O'nil). Ako nešto Krstiću nije trebalo to je da ode u tim poput Bostona. Mada ko zna, ovako ima šanse da uzme prsten, samo što će ga vjerovatno zaraditi kao vodonoša, nažalost.

MJ11

pre 13 godina

Boston je dobio Grina koji može da odigra i na poziciji tri i četri iako više igra četvorku u njemu su dobili dobrog igrača s klupe.Dobili su još i našeg Krstića koji jeste lošiji od Perkinsa ali Boston ima još dvojicu centara Džermejna i Šakila Onila kao i Erdena i Glena Dejvisa koji isto mogu da odigraju na toj poziciji.Dali su Robinson jer imaju mladog perspektivnog pleja Ajverija Bredlja a nije mi jasno šta će Oklahomi Robinson.Oklahoma je dobila dobrog defanzivnog centra Perkinsa i odlaskom Grina veci prostor u igri dobiće Serž Ibaka.Iskreno mislim da je ovaj trejd dobar i za jedne i za druge!!!

Milos

pre 13 godina

I jos nesto... Garnet i Dejvis igraju na poziciji 4, retko kada zajedno, samo kad je SEk povredjen provode malo vise vremena u igri zajedno u postavi. Dzermejn O'Nil je povredjen, a Sek i kad je zdrav nema snage da odigra vise od 25-30 min, tako da mislim da ce Krle imati sasvim solidnu minutazu. I nije los potez sto prelazi u Boston jer tu ima ko da mu doda loptu, jer u ovom timu nema igraca koji misle samo na statistiku kao sto su to radili(i jos rade) Vestbruk i Durent!!!

les lionceaux

pre 13 godina

uf, kao grom iz vedra neba.. izgleda da će ovih dana zaista biti mali milion trejdova..

odlično, dva srpska igrača u ozbiljnim konkurentima za titulu, ali ja uvijek navijam za tim za koji igra Peđa..

inače, jel još nekom Erden izgleda zaista smiješno u Seltiksima? Onako pogrbljen, bijel, sa bijelom majicom kratkih rukava pod dresom.. ne igra loše, ali izgleda smiješno..

sky cola

pre 13 godina

Celticsovog GM-a treba nominirat za glupost godine.Mijenjati šutera playa kakav im treba pored ronda i jednog od top3 defenzivna centra u ligi koji može zabiti za solidnog krstića i vrlo dobrog greena nije baš pametno, jer pogotovo green je tip iigrača koji im ne treba(makar je vrlo dobar strijelac,ali takvih imaju) a još mi je manje shvatljivo da su sve to radili kada imaju najbolji omjer istoka.Što im je ovo trebalo?Jedino logično vidim da idu pomlađivati momčad,ali ovako usred sezone kada kemija među igračima vrhunski fukncionira.Nepametno.

Милош

pre 13 godina

neko to od gore vidi sve, 24. februar 2011 21:58)

Po cemu je to Erden bolji od Krstica molim te??? Nema nikakvu tehniku, samo duge ruke, a nista ni ne zna. Stvarno nemas pojma o kosarci!!!

Pegone

pre 13 godina

@Los potez Bostona. Parkins nije nista slabiji od Krstica, a izgubili su Nejta koji je menjao Ronda. Na poziciji centara imaju i Seka, Dejvisa i Erdena, koji su bolji od Krstica. Osim toga, Krstic je poznat i kao prznica,t.j. covek sa slabim zivcima. Nije mi jasno sta im je ovo trebalo,bili su prvi na Istoku sa izgledima da to mesto i zadrze. Ovako, sanse su im neuporedivo manje.
(neko to od gore vidi sve, 24. februar 2011 21:58)
Erden je zavrsio u Kavsima,zadnje trejdove imate na NBA sajtu:

http://www.nba.com/news/transactions/2011.trade.deadline.tracker/?ls=iref:nbahpt1#perkins

Nikola Mičić

pre 13 godina

Mislim da je Boston odradio fenomenalan posao!!Krsticu ce mnogo bolje biti tamo,smjesne su utakmice Oklahome gdje kapiten Srbije 4-5 opcija u napadu!!!Alo kapiten Srbije i jedan od ponajboljih centara iz evrope.sramota za nba!!!Boston igra mnogo pametniju kosarku gdje Krle moze doci do koseva i minutaze,a i prstena!!Perkins je jedno drvo bez grama mozga,krle je za njega Ajnstajn:)a Robinson navikani cirkusant NBA bez suta,Grin vise nego solidan igrac,klupa ce im biti najbolja ubjedljivo u ligi kad se O´Nilovi oporave..

Ajmo Krle i Pedja finale!!!SRBIJA

gari

pre 13 godina

Kendrik Perkins!? Ja i dalje ne verujem da su ga Celticsi trejdovali..
Ne mislim da trejd nije ujendacen nego covek je jedna od stubova odbrane Celticsa a to je njihov osnovni stil igre! Pa ovo je skoro smesno..sad su tehnicki postali losiji tim nego sto su bili! Sad vise ne mislim da mogu do titule...
Krsticu sve najbolje, zaista se nadam da debelo gresim i da ce jos jedan Srbin do NBA prstena, ovo puta i zasluzeno =)

NBA majstor

pre 13 godina

Po meni,los potez Krstica koji je bio jedan od nosioca igre Oklahome.Tesko da ce dobiti neku pravu minutazu pored 2 velika majstora GARNETA I ONILA...Moje misljenje :)

Nije lose

pre 13 godina

Odlicno za Krleta! U Bostonu ce igrati sa igracima koji hoce da spuste loptu na centra pogptovo Rondo,u Oklahomi Durent i Vestbruk razigravaju sami sebe!!! Garnet i Dejvis igraju krilne centre...

Roddy

pre 13 godina

Odlicno su prosli i jedni i drugi,Thunderi napokon imaju jaku centarsku liniju i mogu da se nose sa Lakersima,a Bostona nema ko da zaustavi do prstena,bar ja mislim da je tako.Svaka cast B92 sto objavljujete vesti,pozdrav za Rasu.Naravno ukoliko ste fan najjace lige na svetu ovde uvek mozete pratiti najnovija desavanja :))))
http://www.nba-serbia.net/
http://kosarka.rs/forum/default.asp
Tu je i forum B92!!!!!

Pozdrav,Krle do prstena!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Los potez Bostona. Parkins nije nista slabiji od Krstica, a izgubili su Nejta koji je menjao Ronda. Na poziciji centara imaju i Seka, Dejvisa i Erdena, koji su bolji od Krstica. Osim toga, Krstic je poznat i kao prznica,t.j. covek sa slabim zivcima. Nije mi jasno sta im je ovo trebalo,bili su prvi na Istoku sa izgledima da to mesto i zadrze. Ovako, sanse su im neuporedivo manje.

Aleksa

pre 13 godina

Drago mi je da je Krstic otisao iz Oklahome i onako nije mogao da dodje do suta od Duretna i Vestbruka..
U Bostonu bi trebalo da ima vecu minutazu ja se nadam u tom timu centri su do sada ravnopravno delili minutaze... A i Dok Rivers je dobar trener, mislim da je ovo godina Srba u NBA :)

haha

pre 13 godina

Seltiksi jure prosek godina 35+, to je jedino objasnjenje :D
Perkins jedan od najboljih odbrambenih centara, Nejt suterski plej, za solidnog Krleta i malo solidnijeg i mladjeg Greena. Ludo :D

Aleksa

pre 13 godina

Drago mi je da je Krstic otisao iz Oklahome i onako nije mogao da dodje do suta od Duretna i Vestbruka..
U Bostonu bi trebalo da ima vecu minutazu ja se nadam u tom timu centri su do sada ravnopravno delili minutaze... A i Dok Rivers je dobar trener, mislim da je ovo godina Srba u NBA :)

Celtics

pre 13 godina

Pre nego sto komentarisete najpre se informisite, ako vec niste u mogucnosti da pratite NBA. Krstic nikako nije bio nosilac igre u Oklahomi, jeste bio startni centar, ali bolji prosek ima Ibaka koi je vise cetvorka nego petica. Pritom Krstic nije mogao da uzima suteve zbog Duranta i sebicnjaka Vestbruka. Perkins je bolji centar od Krstica defanzivno, ali ofanzivno je jaci Krstic, naravno ako se koristi. Nejt je klasican sebicnjak, dok je Grin mlad perspektivan igrac koi ce da rastereti Pirsa i Alena. Pritom, kao pocne ovaj lik "neko to gore vidi sve" pocne da mudurje, a mudruje ovde vec dve godine, kako je Erden bolji od Krstica. A taj Erden je porsledjen sa jos jednim igracem u Klivlend za pika Druge runde. Eto koliko vredi. Za Krstica je ovo dobar trejd, bice i starter dok se O'Nil ne vrati, a potom ce da deli minutazu. Pritom Ima ROnda koji je najbolji asistent lige, pa bi trebalo da ima malo vise suteva. Plus ide u tim koji se bori za titulu. Takodje i Oklahoma se ovim pojacala, dovela je i Mohameda iz Sarlota, i sad su i oni jaki na centru pa mogu da se nose sa Lejkersima. Pozdrav

les lionceaux

pre 13 godina

uf, kao grom iz vedra neba.. izgleda da će ovih dana zaista biti mali milion trejdova..

odlično, dva srpska igrača u ozbiljnim konkurentima za titulu, ali ja uvijek navijam za tim za koji igra Peđa..

inače, jel još nekom Erden izgleda zaista smiješno u Seltiksima? Onako pogrbljen, bijel, sa bijelom majicom kratkih rukava pod dresom.. ne igra loše, ali izgleda smiješno..

Милош

pre 13 godina

neko to od gore vidi sve, 24. februar 2011 21:58)

Po cemu je to Erden bolji od Krstica molim te??? Nema nikakvu tehniku, samo duge ruke, a nista ni ne zna. Stvarno nemas pojma o kosarci!!!

Milos

pre 13 godina

I jos nesto... Garnet i Dejvis igraju na poziciji 4, retko kada zajedno, samo kad je SEk povredjen provode malo vise vremena u igri zajedno u postavi. Dzermejn O'Nil je povredjen, a Sek i kad je zdrav nema snage da odigra vise od 25-30 min, tako da mislim da ce Krle imati sasvim solidnu minutazu. I nije los potez sto prelazi u Boston jer tu ima ko da mu doda loptu, jer u ovom timu nema igraca koji misle samo na statistiku kao sto su to radili(i jos rade) Vestbruk i Durent!!!

Roddy

pre 13 godina

Odlicno su prosli i jedni i drugi,Thunderi napokon imaju jaku centarsku liniju i mogu da se nose sa Lakersima,a Bostona nema ko da zaustavi do prstena,bar ja mislim da je tako.Svaka cast B92 sto objavljujete vesti,pozdrav za Rasu.Naravno ukoliko ste fan najjace lige na svetu ovde uvek mozete pratiti najnovija desavanja :))))
http://www.nba-serbia.net/
http://kosarka.rs/forum/default.asp
Tu je i forum B92!!!!!

Pozdrav,Krle do prstena!

Odoh po pivo da oladim dok ne pobedite :-)

pre 13 godina

Novica Urosevic-Moj drug i ja...
za jednog obicnog coveka i ljudinu,saigraca Kida,Dzefersona,Kartera,Duranta,O Nila,Pirsa...divnog roditelja i supruga,prijatelja,velikog poznavaoca Srpske knjizevnosti,gradjevinskog tehnicara iz Kraljeva i jednu ljudinu od coveka!!!
Nele,srecno ti bilo uz Boziju pomoc!!!

paul "the truth" pierce

pre 13 godina

Ljudi su malo ostrasceni ovde. Krstic je nas igrac i dobar momak i za njega ne moze biti nikakav gubitak dolazak u Boston. Imace priliku da igra sa nekim od najboljih igraca u istoriji lige. Igrace sa najboljim asistentom lige, igrace sa nesebicnim igracima, odbrane ce paziti na njih, on ce moci da bocka svoje suteve sa poludistance, igrace za titulu. Medjutim ovo je jedan on onih besmislenih trejdova koji se dese svake godine. Bilo ih je vec nekoliko ovih dana. Juta trejduje Derona Vilijamsa iako su svi mislili da je organizacija stala iza njega i zato pustila Dzerija Slouna. I sad vise nemaju ni jednog ni drugog iako bi im Dzeri Sloun sada trebao. Sa aspekta Oklahome, pomalo cudno. Dzef Grin, jedan od nosilaca igre otisao tek tako. Mada ako je produzenje ugovora bilo sporno, onda su oni rekli bolje ista nego nista. Perkins je za njih pun pogodak. Izvanredan odbrambeni centar, koji ima dobar osecaj za prostor u napadu i ume i da pogodi i sa par metara od kosa. Tesko da ce imati manju produktivnost od Krleta, koji je imao svega 7 poena i 4 skoka po mecu. Krle nikada nije bio ni bloker, a Oklahomi treba neko ko ce u reketu malo da zatvara rupe. Robinson je tu dodatak, onako, od viska ne boli glava. Oni vec imaju Vestbruka i Hardena, ali eto uglavice i njega negde. E, ali sto se Bostona tice, Perkins je bio savrsen igrac za njih. Vazan u odbrani, koristan u napadu, ne zahteva loptu, a pored njega u svakom trenutku ima ko da puni. Robinson je taman malo dosao na svoje, menjao Ronda, sve je tu islo kako treba. I sada odjednom Krle, koji nije neki odbrambeni igrac, nije skakac, nije bloker, nekako totalno van Bostonovog sablona. I tu ulece Grin, koji moze da igra kao zamena za Pirsa, ali da igra nekih 15 minuta po mecu valjda, cak i manje. Kapiten je na terenu uvek bar po 35 minuta. Nekako cudno sve. Pogotovu sto sada Boston ostaje bez rezervnog pleja. Doduse tu ostaje Delonte Vest koji je odlican igrac, ali koji doduse je tokom karijere dosta igrao dvojku, a plus povredjen je i ne zna se kada ce se vratiti. Ne znam, mozda ja gresim, ali cudan trejd skroz. Da li je Boston jaci? Mislim da nije. Da li je mnogo slabiji? Nije ni to. Ali mozda je izgubio karike koje su mu trebale. Kada dodje do duela sa Lejkersima, ako dodje, tada je svaka karika bitna i nijanse odlucuju. Ali jedno je sigurno, stvari postaju sve zanimljivije, a najbolje tek predstoji. Pozdrav svim NBA fanaticima!

Nikola Mičić

pre 13 godina

Mislim da je Boston odradio fenomenalan posao!!Krsticu ce mnogo bolje biti tamo,smjesne su utakmice Oklahome gdje kapiten Srbije 4-5 opcija u napadu!!!Alo kapiten Srbije i jedan od ponajboljih centara iz evrope.sramota za nba!!!Boston igra mnogo pametniju kosarku gdje Krle moze doci do koseva i minutaze,a i prstena!!Perkins je jedno drvo bez grama mozga,krle je za njega Ajnstajn:)a Robinson navikani cirkusant NBA bez suta,Grin vise nego solidan igrac,klupa ce im biti najbolja ubjedljivo u ligi kad se O´Nilovi oporave..

Ajmo Krle i Pedja finale!!!SRBIJA

neso

pre 13 godina

Ova dva Onila(nisam naso apostrof na tastaturi) su vrlo cesto povrjeđeni tako da mislim da da bi Krle mogao da ima solidnu minutažu tim prije što je daleko ozbiljniji igrač od Erdena, a igraće u po mom mišljenju najkvalitetnijem i najkompaktnijem(ovo sigurno)tim u NBA.

Nije lose

pre 13 godina

Odlicno za Krleta! U Bostonu ce igrati sa igracima koji hoce da spuste loptu na centra pogptovo Rondo,u Oklahomi Durent i Vestbruk razigravaju sami sebe!!! Garnet i Dejvis igraju krilne centre...

haha

pre 13 godina

Seltiksi jure prosek godina 35+, to je jedino objasnjenje :D
Perkins jedan od najboljih odbrambenih centara, Nejt suterski plej, za solidnog Krleta i malo solidnijeg i mladjeg Greena. Ludo :D

fajrontfobik

pre 13 godina

Ljudi!!!Semih Erden je igrac Klivlend Kavalirsa i ne znam sto ga pominjete?Krstic ce deliti minute sa Big Bejbi Dejvisom i 2 O Nila.Dobar trejd za Boston jer ce Pirs konacno malo i da odmara,Dzef Grin ce konacno igrati na svojoj poziciji a Krstic kao pretnja sa poludistance otvara reket sto ce doneti dosta poena pre svih Garnetu.Nije lud Dok Rivers...

Morgoroth

pre 13 godina

Ovaj transfer netreba da cudi. C's-i su se resili dosta igraca. Na centraskim linijama dobro su stajali, a stoje i dalje. Ona O'nila su povredjeni cesto i Krstic ce imati priliku da zaigra, bolji je igrac od Erdena i tu su ketli na dobitku. Perk je menjan, iz jednog jedinog razloga, odbio je nedavno visegodisnji ugovor vredan 30 miliona dolara. Celticsi su prevelika ekipa da bi bili robovi necijeg inata, kao sto su to uredili Cavsi i donedavno Denver. Uradili su ono sto je u tom trenutku bilo najbolje, vratili su Jeff Greena (kojeg su izabrali kao 5 picka i menjali ga u SSS za Ray Allena i Glen Davisa), te uzeli Krstica, kojem su dodatno osigurali prostor tako sto su za pare i pick druge runde menjali u Cavse Erdena i Harangody. Nate je bio prevelik potrosac lopte, taj momak na parketu ipak ne pruza ono sto se od njega ocekvialo, i zao mi je sto je House menjan za njega. Isto tako Daniels je poslan u Sacramento za pare. Celtisi su napravili ogromnu cistku u svome rosteru, a kao pojacanja navode se jos i Anthony Parker iz Cavsa i Murphy iz GSW koji bi trebao da postane slobodan igrac.

Stanimir Branimir

pre 13 godina

Krle je gubio minutazu. Od Nove godine je igrao oko 20 minuta po mecu i minutaza je konstantno padala. Ibaka postaje sve bolji i mislim da Krle tu ne bi imao sta da trazi.

FR

pre 13 godina

Zanimljiv trejd. Perkins je smatran solidnim jedino zbog toga sto klasicnih petica nema mnogo u ligi. Spor je i ofanzivno slab. Pri tom, izgleda da je sklon povredama (i sada je povredjen), a trazice veliki ugovor na leto. Green je bio pik Bostona, i glavna je meta ovog trejda - Pierce nema solidnu zamenu, nakon sto se Marquis povredio i moguce je da je sezona za njega zavrsena. Upravo tu uskace Green. Krstic je prilicno los ove sezone, nemojmo pricati o nekakvom osloncu OKC. Ipak, u Bostonu ce se naigrati, sa Shaq-ovim povredama, i limitiranom minutazom (KG igra cetvorku, ljudi!).
Erden i Harangody su prosledjeni u Cleveland za pik, tako da se smatralo da Boston jos nesto "kuva", ali izgleda da je to to.

stefan

pre 13 godina

krstic i grin su velika pojacanja za boston...perkins je bolji odbrambeni igrac od obojice ali je u napadu dosta pasivan i spor,tako da je boston dobio 2 odlicna sutera sa distance...a logicno je sto su poslali robinsona sa perkinsom...krle moze puno nauciti od dzermejna i sekila,jer je njihov zastitni znak igra ledjima,a tu je krle najtanji... ako napreduje i u tom segmentu i selekcija ce imati koristi...a i voleo bih da osvoji NBA prsten sa seltiksima,milicic je osvojio sa pistonsima ali nije igrao,tako da ocekujem krleta u finalu !

Ss

pre 13 godina

Ako nešto nije bilo potrebno Bostonu to je još jedan centar pored odličnih petorice igrača koje već imaju na toj poziciji (Garnet, Dejvis, Perkins, Šek i Džermejn O'nil). Ako nešto Krstiću nije trebalo to je da ode u tim poput Bostona. Mada ko zna, ovako ima šanse da uzme prsten, samo što će ga vjerovatno zaraditi kao vodonoša, nažalost.

Detroit

pre 13 godina

Sve je to bisnis. Boston je trejdovao Perkinsa jer je odbio da potpise produzenje ugovora. Veliki timovi kao sto je Boston ne dozvoljavaju da ih igrac ucenjuje bez obzira na posledice. Krstic istina nije kao sto je nekada bio ali nije ni za staro gvozdje. I za razliku od Perkinsa on je sportista od glave do pete. Perkins je obicni prepotentni razbijac....

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Ја бих се дистанцирао од прогноза, јер ћемо видјети ко је био у праву....прво волим Крлета Србина правог и Гробара, друго навијач сам Лејкерса па ми је необично, али добро, нек је он жив и здрав и морам да кажем да, ако ништа друго имаће шта да научи тј. да стекне искуство.....мислим да ће за вријеме тренинга, путовања итд. много научити од Алена, Пирса, Ронда, Гарнета, Шека а и од Риверса наравно......неће му недостајати мотивације поред Гарнета мог омиљеног играча из тог омрженог клуба, нарвно уз Ронда, а ево сад и Крле.......ништа Крле, желим ти сву срећу, као и Пеђи и Владимиру...ја навијам и даље за Лејкерсе (ипак су и тамо играли Срби, да ништа друго-Дивац, Радман и Коби :) ).....биће занимљиво, али не могу да прогнозирам, веома је незахвално.....живио Крле брате!

andromeda

pre 13 godina

Nate je ubacen u trejd na insistiranje Bostona jer su zeleli da se rese njegovih 4M$ sledece sezone. Boston je trejdovao turcina i onog smesnog rukija da bi oslobodio mesta u rotaciji da pokupi 2 buyout-ovana igraca - treba ocekivati da ce da pokupe jednog pleja sigurno. Ili da bi reaktivirao Sheeda, sto se takodje pominje kao mogucnost (sto bi meni bilo najzanimljivije).
Krle ce da ima slicnu minutazu u Bostonu kao i u OKC - 20-tak minuta. Startovace ili on ili Big Baby dok se Sekil ne oporavi (ili Sheed ne aktivira). Davis je generalno prenizak da igra centra (mada je bolji igrac od Krleta ali kada igra centra mnogo pije banane i ima problem u odbrani) tako da ja ocekujem Krleta da bude starter neko vreme.
Green nije twiner izmedju 2 krilne pozicije, covek je cisto SF nateran da igra PFa (gde nije mogao da igra odbranu ni na kome) zbog Duranta u OKCu. U odbrani je dovoljno brz da cuva bilo koje drugo SF, a cak moze da igra odbranu i na SGovima (sto je dokazao protiv Lejkersa u proslogodisnjem plej-ofu kada je odlicno cuvao Kobea, mada Kobe nije ni blizu brz kao nekada). On ce da bude 6-ti covek (sto mu je idealna uloga) i igrace verovatno 30-tak minuta (backup Pirsa 15-18 minuta, kada igraju nisku petorku - u zavisnosti od matchup-a, i redje kao backup na SGu opet u zavisnosti od matchup-a kada igraju visoku petorku). Daje im dosta fleksibilnosti za razne rotacije.
Gubitkom Perkinsa, Boston ima problem sa Orlandom i Lejkersima - sto se ostalih timova tice pitanje je da li im Perk treba. Miami nema centra, Chicago ima defanzivnog centra, NY ih i ne zanima (a i nema centra) a ko ce da prodje sa zapada u veliko finale ove godine ko zna. Za san Antonio ili Dallas im isto Perk ne treba toliko. Mada je protiv Lejkersa odlican, Gasol se obicno smrzne kada treba da igra protiv njega, uvek dobije batine.

NBA majstor

pre 13 godina

Po meni,los potez Krstica koji je bio jedan od nosioca igre Oklahome.Tesko da ce dobiti neku pravu minutazu pored 2 velika majstora GARNETA I ONILA...Moje misljenje :)

MJ11

pre 13 godina

Boston je dobio Grina koji može da odigra i na poziciji tri i četri iako više igra četvorku u njemu su dobili dobrog igrača s klupe.Dobili su još i našeg Krstića koji jeste lošiji od Perkinsa ali Boston ima još dvojicu centara Džermejna i Šakila Onila kao i Erdena i Glena Dejvisa koji isto mogu da odigraju na toj poziciji.Dali su Robinson jer imaju mladog perspektivnog pleja Ajverija Bredlja a nije mi jasno šta će Oklahomi Robinson.Oklahoma je dobila dobrog defanzivnog centra Perkinsa i odlaskom Grina veci prostor u igri dobiće Serž Ibaka.Iskreno mislim da je ovaj trejd dobar i za jedne i za druge!!!

Željko

pre 13 godina

Samo napred,Krle! Imaš mogućnost da se boriš za titulu,da napreduješ uz savete Šakila O'Nila i Kevina Garneta,kao i Reja Alena.Još da to pretočiš u zlato u Litvaniji,i biće k'o Bog!

gari

pre 13 godina

Kendrik Perkins!? Ja i dalje ne verujem da su ga Celticsi trejdovali..
Ne mislim da trejd nije ujendacen nego covek je jedna od stubova odbrane Celticsa a to je njihov osnovni stil igre! Pa ovo je skoro smesno..sad su tehnicki postali losiji tim nego sto su bili! Sad vise ne mislim da mogu do titule...
Krsticu sve najbolje, zaista se nadam da debelo gresim i da ce jos jedan Srbin do NBA prstena, ovo puta i zasluzeno =)

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Los potez Bostona. Parkins nije nista slabiji od Krstica, a izgubili su Nejta koji je menjao Ronda. Na poziciji centara imaju i Seka, Dejvisa i Erdena, koji su bolji od Krstica. Osim toga, Krstic je poznat i kao prznica,t.j. covek sa slabim zivcima. Nije mi jasno sta im je ovo trebalo,bili su prvi na Istoku sa izgledima da to mesto i zadrze. Ovako, sanse su im neuporedivo manje.

Kiklop

pre 13 godina

Nekoliko totalno neočekivanih trejdova danas, prava ludnica. Krstić će sigurno igrati više u Bostonu, jednostavno se nije uklapao u ofanzivne akcije Oklahome. Krstić je mnogo bolji ofanzivni igrač nego što mnogi misle, i drago mi je što će dobiti priliku da to i pokaže. Sjetite se samo prve tri sezone u Nju Džersiju prije povrede, odigrao je sjajno. Samo mi je šok da se Boston odrekao Kendrika Perkinsa, čovjek je mašina u odbrani i veoma dobar skakač. Sa Garnetom je činio najbolji defanzivni centarski tandem u ligi. Takav profil igrača je Oklahoma i tražila i dobiće sa njim dimenziju u odbrani koja im je falila ovih godina. A trejd Grina znači da se za Ibaku potpuno otvara prostor na četvorci, tako da je Oklahoma dobila šta je tražila, a Perkins i Ibaka će sigurno dati dodatnu dimenziju u igri Oklahome, naročito u odbrani. Krstić je ofanzivno bolji igrač od Perkinsa, ali Oklahoma je tražila centra drugog profila, prije svega čvrstog u odbrani i dobrog u skoku. Boston sa Grinom dobija dobru ofanzivnu opciju, ali je pitanje koliko su izgubili odlaskom Perkinsa, po mom mišljenju mnogo. A onda je tu ostala i rupa na bekovskoj poziciji, što takođe može biti problem, naročito u plejofu. Oklahoma je dobila na čvrstini, a Boston je u tom segmentu izgubio, vjerovatno se nadaju da će Grin to nadomjestiti kroz ofanzivnu igru. Na poziciji centra imaju samo Krstića na kojeg mogu uvijek računati, i sigurno će igrati mnogo više, jer su Šek i Džermejn češće povrijeđeni nego zdravi u ovoj sezoni. Erden nije još uvijek dovoljno dobar za ovaj nivo. I tu mi je veliki hendikep odsustvo Perkinsa. Mada je povreda Danielsa vjerovatno uticala dodatno da se Boston odluči za ovaj trejd i rastereti Pirsa. Mislim da je Oklahoma dobro prošla, za Boston će vrijeme pokazati.

sestric

pre 13 godina

Niko ovde ne racuna na to da ce Krle uz Ronda davati po dvadesetak poena po utakmici,zaboravili ste kako je igrao prva dva meseca u sezoni pre povrede u Nets-ima.Pirs moze sa vremena na vreme da prodje na beka da se odmori Alen a da na njegovo mesto upadne Grin,Rondo je tipa odbrambeni igrac(kondicija za 48 min.) plus neverovatan asistent trenutno najbolji,bice to dobar duo krle i Rondo(kao nekada Kid).Krle uzima prsten i mi se radujemo za naseg kapitena,i naravno Boston ce ga pustiti u repku,olkahoma nebi!

Marko RS

pre 13 godina

prvi put u zivotu cu navijati protiv lejkersa u finalu ako do toga dodje! A sto se tice istoka, nadam se da ce da isprase Majami 4:0, ako ih neko ranije ne izbaci!!!

KadĆeLeto

pre 13 godina

Iako oduvek navijam za Lejkerse postoji velika mogućnost da ove sozone budem više na strani Bostona. Ipak je u pitanju naš čovek.

sky cola

pre 13 godina

Celticsovog GM-a treba nominirat za glupost godine.Mijenjati šutera playa kakav im treba pored ronda i jednog od top3 defenzivna centra u ligi koji može zabiti za solidnog krstića i vrlo dobrog greena nije baš pametno, jer pogotovo green je tip iigrača koji im ne treba(makar je vrlo dobar strijelac,ali takvih imaju) a još mi je manje shvatljivo da su sve to radili kada imaju najbolji omjer istoka.Što im je ovo trebalo?Jedino logično vidim da idu pomlađivati momčad,ali ovako usred sezone kada kemija među igračima vrhunski fukncionira.Nepametno.

Ralemvp

pre 13 godina

Koliko samo trejdova sinoc.Drago mi je sto ce Krle igrati sa legendama NBA u Bostonu i sto ce imati priliku da se bori za titulu.Jeste nas,ali ja se nadam da ce Lejkersi uzeti titulu.

Pegone

pre 13 godina

@Los potez Bostona. Parkins nije nista slabiji od Krstica, a izgubili su Nejta koji je menjao Ronda. Na poziciji centara imaju i Seka, Dejvisa i Erdena, koji su bolji od Krstica. Osim toga, Krstic je poznat i kao prznica,t.j. covek sa slabim zivcima. Nije mi jasno sta im je ovo trebalo,bili su prvi na Istoku sa izgledima da to mesto i zadrze. Ovako, sanse su im neuporedivo manje.
(neko to od gore vidi sve, 24. februar 2011 21:58)
Erden je zavrsio u Kavsima,zadnje trejdove imate na NBA sajtu:

http://www.nba.com/news/transactions/2011.trade.deadline.tracker/?ls=iref:nbahpt1#perkins

Kiklop

pre 13 godina

Ovo nije sve od Seltiksa, poslali su Erdena i Harangodija u Kavse za pika druge runde, a povrijeđenog Danielsa u Sakramento za keš. Što se tiče ostalih, Goran Dragić trejdovan u Hjuston u zamjenu za Arona Bruksa, a Šejn Batije (za kojeg je bio zainteresovan Boston) u Memfis za centra Tabita. Oklahoma angažovala centra Nazra Mohameda iz Šarlota u zamjenu za Morisa Pitersona i krilnog centra D.J.Vajta. I još jedan veoma zanimljiv trejd jeste da je Šarlot poslao Džeralda Valasa u Portland za centra Przibilu, krilo Kaningema i 2 pika prve runde. Džordan izgleda pravi planove za budućnost. A ovo je mnogo dobar posao za Portland, samo treba podijeliti minutažu među toliko dobrih igrača na 2 i 3, Roj, Bati, Metjuz, Fernandez, i sada Valas. Sve odlični igrači koji konkurišu na te dvije pozicije. Majk Bibi, ruki Kroford, Evans i pik prve runde trejdovani u Vašington za Kirka Hajnriha, krilnog centra Armstronga. Sve u svemu, ludnica. Ali svakako ovaj trejd Bostona i Oklahome izaziva najveću pažnju. Mada, sada pročitah da su Perkins i Grin odbili da potpišu nove ugovore sa Bostonom, odnosno Oklahomom, tako da sada ima malo smisla, ali se ne mogu oteti utisku da je Boston izgubio mnogo na čvrstini pod košem i odbrani koja ga je krasila godinama.

salezy

pre 13 godina

ne zelim da zvucim subjektivno,ali ne razumem ljude koji kazu da je perkins bolji od krstica,krle je mnogo bolji u napadu gde perkins redovno zicere masi :D a sa druge strane perkins realno jeste bolji u odbrani tu nema sta,samo me zanima gde se tu povlaci crta ko je znacajniji(a seltiksima je potreban solidan centar u napadu)

Cedric Ceballos

pre 13 godina

Kao veliki navijac Celticsa razocaran sam trejdom Perka koji je bio zastitni znak ekipe prethodnih godina otkad je oformljen ovaj tim oko "Velike trojke". Krivo mi je sto to moram reci, ali mislim da je Boston znacajno umanjio svoje sanse da osvoji titulu ove godine. Odlazak Robinsona sam po sebi nije problem, iako je mali donosio veliku energiju s klupe. Ne znam sta je razlog za ovakav potez Bostona, da li odbijanje Perka da produzi ugovor, sto neki pominju, ili nesto drugo, ali mozda se moze donekle objasniti time da u klubu polako razmisljaju o tome sta nakon povlacenja u penziju KG-a, Raya i Shaqa (Pierce bi trebao "trajati" nesto duze). Dovodjenje Greena je potez u tom smjeru, a zanimljivo da je on draftovan upravo od strane Bostona, u sklopu blockbustera kojim su doveli Allena i Davisa. Celticsima je trebao back up za Piercea, i Green je dobra akvizicija u tom smislu, ali tesko da moze dodatno podici kvalitet ekipe. Vidjecemo sta ce biti do kraja sezone, ali ovo je sigurno trejd koji bi mogao najvise da utice na raspored snaga u borbi za titulu (Oklahoma je sada mnogo bliza Lakersima, Spursima i Dallasu).
Krletu puno srece u novom timu, pa nek se okiti prstenom u junu. Vazno je reci da ce on imati dosta minuta u pocetku, nadam se da ce se dobro pokazati.

slaphot boston

pre 13 godina

Jeste da je Krle nas...ali Perk je Perk. Ne samo jedan od oslonaca nase odbrane, nego i jedan od najomiljenijih igraca. Puno smo izgubili ovim trade-om u ovoj sezoni, mada se slazem da bi Perk trazio dobre pare na leto, sto mu Danny ne bi dao sigurno...

Go Celtics! Ajde jos sat vremena pa da vidimo sta ima Krle da pokaze...

vesko

pre 13 godina

U pravu ste,Krstic je definitivno najbolji igrac svih vremena!!!:)Jordan malo dete za njega...:D Ispisace nove stranice u istoriji bostona!

Deki

pre 13 godina

Mislim da clanak daje malo pogresnu sliku onoga sto se stvarno desilo: Seltiksi su trejdovali Perka za Greena, a Nate R i Krle su deo veceg paketa i vece racunice, ciji su deo plate, duzina ugovora, i sl. Nije tu Krle imao mnogo izbora, niti je njega ko sta pitao, kao uostalom ni druge igrace koji su deo trejda. Mislim da su Seltiksi sada slabiji u odbrani, ali da im Green daje neke nove opcije a i mlad je, verovatno da vide kao naslednika Piercea kada ovaj ode u penziju na poziciji 3...Naravno, nisu Seltiksi tek tako uzeli i Krleta, sigurno da smatraju da moze da im pomogne, makar ove sezone. On je drugacija vrsta centra od Perka, slabiji skakac (iako ja ne bih bas potcenio njegovu odbranu) ali opasniji u napadu. Mislim da u sustini ovo mozda i nije najbolji potez Bostona koji je izgubio cvrstinu pod kosevima, da je OKC sada bolje opremljena da se nosi sa glavnim rivalima na zapadu, a sto se tice Krleta mislim da je za njega ovo dobar potez bar kada je u pitanju ova sezone: presao je u tim koji se bori za titulu, sigurno ce imati zapazenu minutazu i verovatno biti starter kada je Sek povredjen, igrace sa nekim od najboljih visokih igraca u istoriji...drago mi je za njega u krajnjem slucaju, a mislim da je i za reprezentaciju dobro da igra u ovakvom timu, sa ovakvim igracima.
PS Treba videti i da li ce Seltiksi da nagovore Rasheeda W. da se reaktivira -- tu mogucnost uopste ne bih iskljucio (kao sto je uostalom neko od komentatora vec i primetio), a u tom slucaju bi i Krle igrao manje minuta, no svakako ocekujem da ima neku rolu u timu koji je jedan od glavnih kandidata za titulu.

Krstić zvani Lane Jovanović II

pre 13 godina

"Srpski reprezentativac bi u Bostonu trebalo da ima zapaženu minutažu, pošto na mestu centra igraju još vetarani Šakil O’Nil i Džermejn O’Nil."
Haha... sigurno će se naigrati pored njih :)

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Los potez Bostona. Parkins nije nista slabiji od Krstica, a izgubili su Nejta koji je menjao Ronda. Na poziciji centara imaju i Seka, Dejvisa i Erdena, koji su bolji od Krstica. Osim toga, Krstic je poznat i kao prznica,t.j. covek sa slabim zivcima. Nije mi jasno sta im je ovo trebalo,bili su prvi na Istoku sa izgledima da to mesto i zadrze. Ovako, sanse su im neuporedivo manje.

NBA majstor

pre 13 godina

Po meni,los potez Krstica koji je bio jedan od nosioca igre Oklahome.Tesko da ce dobiti neku pravu minutazu pored 2 velika majstora GARNETA I ONILA...Moje misljenje :)

Ss

pre 13 godina

Ako nešto nije bilo potrebno Bostonu to je još jedan centar pored odličnih petorice igrača koje već imaju na toj poziciji (Garnet, Dejvis, Perkins, Šek i Džermejn O'nil). Ako nešto Krstiću nije trebalo to je da ode u tim poput Bostona. Mada ko zna, ovako ima šanse da uzme prsten, samo što će ga vjerovatno zaraditi kao vodonoša, nažalost.

haha

pre 13 godina

Seltiksi jure prosek godina 35+, to je jedino objasnjenje :D
Perkins jedan od najboljih odbrambenih centara, Nejt suterski plej, za solidnog Krleta i malo solidnijeg i mladjeg Greena. Ludo :D

sky cola

pre 13 godina

Celticsovog GM-a treba nominirat za glupost godine.Mijenjati šutera playa kakav im treba pored ronda i jednog od top3 defenzivna centra u ligi koji može zabiti za solidnog krstića i vrlo dobrog greena nije baš pametno, jer pogotovo green je tip iigrača koji im ne treba(makar je vrlo dobar strijelac,ali takvih imaju) a još mi je manje shvatljivo da su sve to radili kada imaju najbolji omjer istoka.Što im je ovo trebalo?Jedino logično vidim da idu pomlađivati momčad,ali ovako usred sezone kada kemija među igračima vrhunski fukncionira.Nepametno.

vesko

pre 13 godina

U pravu ste,Krstic je definitivno najbolji igrac svih vremena!!!:)Jordan malo dete za njega...:D Ispisace nove stranice u istoriji bostona!

Pegone

pre 13 godina

@Los potez Bostona. Parkins nije nista slabiji od Krstica, a izgubili su Nejta koji je menjao Ronda. Na poziciji centara imaju i Seka, Dejvisa i Erdena, koji su bolji od Krstica. Osim toga, Krstic je poznat i kao prznica,t.j. covek sa slabim zivcima. Nije mi jasno sta im je ovo trebalo,bili su prvi na Istoku sa izgledima da to mesto i zadrze. Ovako, sanse su im neuporedivo manje.
(neko to od gore vidi sve, 24. februar 2011 21:58)
Erden je zavrsio u Kavsima,zadnje trejdove imate na NBA sajtu:

http://www.nba.com/news/transactions/2011.trade.deadline.tracker/?ls=iref:nbahpt1#perkins

Ralemvp

pre 13 godina

Koliko samo trejdova sinoc.Drago mi je sto ce Krle igrati sa legendama NBA u Bostonu i sto ce imati priliku da se bori za titulu.Jeste nas,ali ja se nadam da ce Lejkersi uzeti titulu.

slaphot boston

pre 13 godina

Jeste da je Krle nas...ali Perk je Perk. Ne samo jedan od oslonaca nase odbrane, nego i jedan od najomiljenijih igraca. Puno smo izgubili ovim trade-om u ovoj sezoni, mada se slazem da bi Perk trazio dobre pare na leto, sto mu Danny ne bi dao sigurno...

Go Celtics! Ajde jos sat vremena pa da vidimo sta ima Krle da pokaze...

Nikola Mičić

pre 13 godina

Mislim da je Boston odradio fenomenalan posao!!Krsticu ce mnogo bolje biti tamo,smjesne su utakmice Oklahome gdje kapiten Srbije 4-5 opcija u napadu!!!Alo kapiten Srbije i jedan od ponajboljih centara iz evrope.sramota za nba!!!Boston igra mnogo pametniju kosarku gdje Krle moze doci do koseva i minutaze,a i prstena!!Perkins je jedno drvo bez grama mozga,krle je za njega Ajnstajn:)a Robinson navikani cirkusant NBA bez suta,Grin vise nego solidan igrac,klupa ce im biti najbolja ubjedljivo u ligi kad se O´Nilovi oporave..

Ajmo Krle i Pedja finale!!!SRBIJA

Marko RS

pre 13 godina

prvi put u zivotu cu navijati protiv lejkersa u finalu ako do toga dodje! A sto se tice istoka, nadam se da ce da isprase Majami 4:0, ako ih neko ranije ne izbaci!!!

paul "the truth" pierce

pre 13 godina

Ljudi su malo ostrasceni ovde. Krstic je nas igrac i dobar momak i za njega ne moze biti nikakav gubitak dolazak u Boston. Imace priliku da igra sa nekim od najboljih igraca u istoriji lige. Igrace sa najboljim asistentom lige, igrace sa nesebicnim igracima, odbrane ce paziti na njih, on ce moci da bocka svoje suteve sa poludistance, igrace za titulu. Medjutim ovo je jedan on onih besmislenih trejdova koji se dese svake godine. Bilo ih je vec nekoliko ovih dana. Juta trejduje Derona Vilijamsa iako su svi mislili da je organizacija stala iza njega i zato pustila Dzerija Slouna. I sad vise nemaju ni jednog ni drugog iako bi im Dzeri Sloun sada trebao. Sa aspekta Oklahome, pomalo cudno. Dzef Grin, jedan od nosilaca igre otisao tek tako. Mada ako je produzenje ugovora bilo sporno, onda su oni rekli bolje ista nego nista. Perkins je za njih pun pogodak. Izvanredan odbrambeni centar, koji ima dobar osecaj za prostor u napadu i ume i da pogodi i sa par metara od kosa. Tesko da ce imati manju produktivnost od Krleta, koji je imao svega 7 poena i 4 skoka po mecu. Krle nikada nije bio ni bloker, a Oklahomi treba neko ko ce u reketu malo da zatvara rupe. Robinson je tu dodatak, onako, od viska ne boli glava. Oni vec imaju Vestbruka i Hardena, ali eto uglavice i njega negde. E, ali sto se Bostona tice, Perkins je bio savrsen igrac za njih. Vazan u odbrani, koristan u napadu, ne zahteva loptu, a pored njega u svakom trenutku ima ko da puni. Robinson je taman malo dosao na svoje, menjao Ronda, sve je tu islo kako treba. I sada odjednom Krle, koji nije neki odbrambeni igrac, nije skakac, nije bloker, nekako totalno van Bostonovog sablona. I tu ulece Grin, koji moze da igra kao zamena za Pirsa, ali da igra nekih 15 minuta po mecu valjda, cak i manje. Kapiten je na terenu uvek bar po 35 minuta. Nekako cudno sve. Pogotovu sto sada Boston ostaje bez rezervnog pleja. Doduse tu ostaje Delonte Vest koji je odlican igrac, ali koji doduse je tokom karijere dosta igrao dvojku, a plus povredjen je i ne zna se kada ce se vratiti. Ne znam, mozda ja gresim, ali cudan trejd skroz. Da li je Boston jaci? Mislim da nije. Da li je mnogo slabiji? Nije ni to. Ali mozda je izgubio karike koje su mu trebale. Kada dodje do duela sa Lejkersima, ako dodje, tada je svaka karika bitna i nijanse odlucuju. Ali jedno je sigurno, stvari postaju sve zanimljivije, a najbolje tek predstoji. Pozdrav svim NBA fanaticima!

gari

pre 13 godina

Kendrik Perkins!? Ja i dalje ne verujem da su ga Celticsi trejdovali..
Ne mislim da trejd nije ujendacen nego covek je jedna od stubova odbrane Celticsa a to je njihov osnovni stil igre! Pa ovo je skoro smesno..sad su tehnicki postali losiji tim nego sto su bili! Sad vise ne mislim da mogu do titule...
Krsticu sve najbolje, zaista se nadam da debelo gresim i da ce jos jedan Srbin do NBA prstena, ovo puta i zasluzeno =)

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Ја бих се дистанцирао од прогноза, јер ћемо видјети ко је био у праву....прво волим Крлета Србина правог и Гробара, друго навијач сам Лејкерса па ми је необично, али добро, нек је он жив и здрав и морам да кажем да, ако ништа друго имаће шта да научи тј. да стекне искуство.....мислим да ће за вријеме тренинга, путовања итд. много научити од Алена, Пирса, Ронда, Гарнета, Шека а и од Риверса наравно......неће му недостајати мотивације поред Гарнета мог омиљеног играча из тог омрженог клуба, нарвно уз Ронда, а ево сад и Крле.......ништа Крле, желим ти сву срећу, као и Пеђи и Владимиру...ја навијам и даље за Лејкерсе (ипак су и тамо играли Срби, да ништа друго-Дивац, Радман и Коби :) ).....биће занимљиво, али не могу да прогнозирам, веома је незахвално.....живио Крле брате!

sestric

pre 13 godina

Niko ovde ne racuna na to da ce Krle uz Ronda davati po dvadesetak poena po utakmici,zaboravili ste kako je igrao prva dva meseca u sezoni pre povrede u Nets-ima.Pirs moze sa vremena na vreme da prodje na beka da se odmori Alen a da na njegovo mesto upadne Grin,Rondo je tipa odbrambeni igrac(kondicija za 48 min.) plus neverovatan asistent trenutno najbolji,bice to dobar duo krle i Rondo(kao nekada Kid).Krle uzima prsten i mi se radujemo za naseg kapitena,i naravno Boston ce ga pustiti u repku,olkahoma nebi!

les lionceaux

pre 13 godina

uf, kao grom iz vedra neba.. izgleda da će ovih dana zaista biti mali milion trejdova..

odlično, dva srpska igrača u ozbiljnim konkurentima za titulu, ali ja uvijek navijam za tim za koji igra Peđa..

inače, jel još nekom Erden izgleda zaista smiješno u Seltiksima? Onako pogrbljen, bijel, sa bijelom majicom kratkih rukava pod dresom.. ne igra loše, ali izgleda smiješno..

Krstić zvani Lane Jovanović II

pre 13 godina

"Srpski reprezentativac bi u Bostonu trebalo da ima zapaženu minutažu, pošto na mestu centra igraju još vetarani Šakil O’Nil i Džermejn O’Nil."
Haha... sigurno će se naigrati pored njih :)

Aleksa

pre 13 godina

Drago mi je da je Krstic otisao iz Oklahome i onako nije mogao da dodje do suta od Duretna i Vestbruka..
U Bostonu bi trebalo da ima vecu minutazu ja se nadam u tom timu centri su do sada ravnopravno delili minutaze... A i Dok Rivers je dobar trener, mislim da je ovo godina Srba u NBA :)

andromeda

pre 13 godina

Nate je ubacen u trejd na insistiranje Bostona jer su zeleli da se rese njegovih 4M$ sledece sezone. Boston je trejdovao turcina i onog smesnog rukija da bi oslobodio mesta u rotaciji da pokupi 2 buyout-ovana igraca - treba ocekivati da ce da pokupe jednog pleja sigurno. Ili da bi reaktivirao Sheeda, sto se takodje pominje kao mogucnost (sto bi meni bilo najzanimljivije).
Krle ce da ima slicnu minutazu u Bostonu kao i u OKC - 20-tak minuta. Startovace ili on ili Big Baby dok se Sekil ne oporavi (ili Sheed ne aktivira). Davis je generalno prenizak da igra centra (mada je bolji igrac od Krleta ali kada igra centra mnogo pije banane i ima problem u odbrani) tako da ja ocekujem Krleta da bude starter neko vreme.
Green nije twiner izmedju 2 krilne pozicije, covek je cisto SF nateran da igra PFa (gde nije mogao da igra odbranu ni na kome) zbog Duranta u OKCu. U odbrani je dovoljno brz da cuva bilo koje drugo SF, a cak moze da igra odbranu i na SGovima (sto je dokazao protiv Lejkersa u proslogodisnjem plej-ofu kada je odlicno cuvao Kobea, mada Kobe nije ni blizu brz kao nekada). On ce da bude 6-ti covek (sto mu je idealna uloga) i igrace verovatno 30-tak minuta (backup Pirsa 15-18 minuta, kada igraju nisku petorku - u zavisnosti od matchup-a, i redje kao backup na SGu opet u zavisnosti od matchup-a kada igraju visoku petorku). Daje im dosta fleksibilnosti za razne rotacije.
Gubitkom Perkinsa, Boston ima problem sa Orlandom i Lejkersima - sto se ostalih timova tice pitanje je da li im Perk treba. Miami nema centra, Chicago ima defanzivnog centra, NY ih i ne zanima (a i nema centra) a ko ce da prodje sa zapada u veliko finale ove godine ko zna. Za san Antonio ili Dallas im isto Perk ne treba toliko. Mada je protiv Lejkersa odlican, Gasol se obicno smrzne kada treba da igra protiv njega, uvek dobije batine.

Roddy

pre 13 godina

Odlicno su prosli i jedni i drugi,Thunderi napokon imaju jaku centarsku liniju i mogu da se nose sa Lakersima,a Bostona nema ko da zaustavi do prstena,bar ja mislim da je tako.Svaka cast B92 sto objavljujete vesti,pozdrav za Rasu.Naravno ukoliko ste fan najjace lige na svetu ovde uvek mozete pratiti najnovija desavanja :))))
http://www.nba-serbia.net/
http://kosarka.rs/forum/default.asp
Tu je i forum B92!!!!!

Pozdrav,Krle do prstena!

Kiklop

pre 13 godina

Ovo nije sve od Seltiksa, poslali su Erdena i Harangodija u Kavse za pika druge runde, a povrijeđenog Danielsa u Sakramento za keš. Što se tiče ostalih, Goran Dragić trejdovan u Hjuston u zamjenu za Arona Bruksa, a Šejn Batije (za kojeg je bio zainteresovan Boston) u Memfis za centra Tabita. Oklahoma angažovala centra Nazra Mohameda iz Šarlota u zamjenu za Morisa Pitersona i krilnog centra D.J.Vajta. I još jedan veoma zanimljiv trejd jeste da je Šarlot poslao Džeralda Valasa u Portland za centra Przibilu, krilo Kaningema i 2 pika prve runde. Džordan izgleda pravi planove za budućnost. A ovo je mnogo dobar posao za Portland, samo treba podijeliti minutažu među toliko dobrih igrača na 2 i 3, Roj, Bati, Metjuz, Fernandez, i sada Valas. Sve odlični igrači koji konkurišu na te dvije pozicije. Majk Bibi, ruki Kroford, Evans i pik prve runde trejdovani u Vašington za Kirka Hajnriha, krilnog centra Armstronga. Sve u svemu, ludnica. Ali svakako ovaj trejd Bostona i Oklahome izaziva najveću pažnju. Mada, sada pročitah da su Perkins i Grin odbili da potpišu nove ugovore sa Bostonom, odnosno Oklahomom, tako da sada ima malo smisla, ali se ne mogu oteti utisku da je Boston izgubio mnogo na čvrstini pod košem i odbrani koja ga je krasila godinama.

stefan

pre 13 godina

krstic i grin su velika pojacanja za boston...perkins je bolji odbrambeni igrac od obojice ali je u napadu dosta pasivan i spor,tako da je boston dobio 2 odlicna sutera sa distance...a logicno je sto su poslali robinsona sa perkinsom...krle moze puno nauciti od dzermejna i sekila,jer je njihov zastitni znak igra ledjima,a tu je krle najtanji... ako napreduje i u tom segmentu i selekcija ce imati koristi...a i voleo bih da osvoji NBA prsten sa seltiksima,milicic je osvojio sa pistonsima ali nije igrao,tako da ocekujem krleta u finalu !

salezy

pre 13 godina

ne zelim da zvucim subjektivno,ali ne razumem ljude koji kazu da je perkins bolji od krstica,krle je mnogo bolji u napadu gde perkins redovno zicere masi :D a sa druge strane perkins realno jeste bolji u odbrani tu nema sta,samo me zanima gde se tu povlaci crta ko je znacajniji(a seltiksima je potreban solidan centar u napadu)

Милош

pre 13 godina

neko to od gore vidi sve, 24. februar 2011 21:58)

Po cemu je to Erden bolji od Krstica molim te??? Nema nikakvu tehniku, samo duge ruke, a nista ni ne zna. Stvarno nemas pojma o kosarci!!!

FR

pre 13 godina

Zanimljiv trejd. Perkins je smatran solidnim jedino zbog toga sto klasicnih petica nema mnogo u ligi. Spor je i ofanzivno slab. Pri tom, izgleda da je sklon povredama (i sada je povredjen), a trazice veliki ugovor na leto. Green je bio pik Bostona, i glavna je meta ovog trejda - Pierce nema solidnu zamenu, nakon sto se Marquis povredio i moguce je da je sezona za njega zavrsena. Upravo tu uskace Green. Krstic je prilicno los ove sezone, nemojmo pricati o nekakvom osloncu OKC. Ipak, u Bostonu ce se naigrati, sa Shaq-ovim povredama, i limitiranom minutazom (KG igra cetvorku, ljudi!).
Erden i Harangody su prosledjeni u Cleveland za pik, tako da se smatralo da Boston jos nesto "kuva", ali izgleda da je to to.

Detroit

pre 13 godina

Sve je to bisnis. Boston je trejdovao Perkinsa jer je odbio da potpise produzenje ugovora. Veliki timovi kao sto je Boston ne dozvoljavaju da ih igrac ucenjuje bez obzira na posledice. Krstic istina nije kao sto je nekada bio ali nije ni za staro gvozdje. I za razliku od Perkinsa on je sportista od glave do pete. Perkins je obicni prepotentni razbijac....

Deki

pre 13 godina

Mislim da clanak daje malo pogresnu sliku onoga sto se stvarno desilo: Seltiksi su trejdovali Perka za Greena, a Nate R i Krle su deo veceg paketa i vece racunice, ciji su deo plate, duzina ugovora, i sl. Nije tu Krle imao mnogo izbora, niti je njega ko sta pitao, kao uostalom ni druge igrace koji su deo trejda. Mislim da su Seltiksi sada slabiji u odbrani, ali da im Green daje neke nove opcije a i mlad je, verovatno da vide kao naslednika Piercea kada ovaj ode u penziju na poziciji 3...Naravno, nisu Seltiksi tek tako uzeli i Krleta, sigurno da smatraju da moze da im pomogne, makar ove sezone. On je drugacija vrsta centra od Perka, slabiji skakac (iako ja ne bih bas potcenio njegovu odbranu) ali opasniji u napadu. Mislim da u sustini ovo mozda i nije najbolji potez Bostona koji je izgubio cvrstinu pod kosevima, da je OKC sada bolje opremljena da se nosi sa glavnim rivalima na zapadu, a sto se tice Krleta mislim da je za njega ovo dobar potez bar kada je u pitanju ova sezone: presao je u tim koji se bori za titulu, sigurno ce imati zapazenu minutazu i verovatno biti starter kada je Sek povredjen, igrace sa nekim od najboljih visokih igraca u istoriji...drago mi je za njega u krajnjem slucaju, a mislim da je i za reprezentaciju dobro da igra u ovakvom timu, sa ovakvim igracima.
PS Treba videti i da li ce Seltiksi da nagovore Rasheeda W. da se reaktivira -- tu mogucnost uopste ne bih iskljucio (kao sto je uostalom neko od komentatora vec i primetio), a u tom slucaju bi i Krle igrao manje minuta, no svakako ocekujem da ima neku rolu u timu koji je jedan od glavnih kandidata za titulu.

MJ11

pre 13 godina

Boston je dobio Grina koji može da odigra i na poziciji tri i četri iako više igra četvorku u njemu su dobili dobrog igrača s klupe.Dobili su još i našeg Krstića koji jeste lošiji od Perkinsa ali Boston ima još dvojicu centara Džermejna i Šakila Onila kao i Erdena i Glena Dejvisa koji isto mogu da odigraju na toj poziciji.Dali su Robinson jer imaju mladog perspektivnog pleja Ajverija Bredlja a nije mi jasno šta će Oklahomi Robinson.Oklahoma je dobila dobrog defanzivnog centra Perkinsa i odlaskom Grina veci prostor u igri dobiće Serž Ibaka.Iskreno mislim da je ovaj trejd dobar i za jedne i za druge!!!

KadĆeLeto

pre 13 godina

Iako oduvek navijam za Lejkerse postoji velika mogućnost da ove sozone budem više na strani Bostona. Ipak je u pitanju naš čovek.

Milos

pre 13 godina

I jos nesto... Garnet i Dejvis igraju na poziciji 4, retko kada zajedno, samo kad je SEk povredjen provode malo vise vremena u igri zajedno u postavi. Dzermejn O'Nil je povredjen, a Sek i kad je zdrav nema snage da odigra vise od 25-30 min, tako da mislim da ce Krle imati sasvim solidnu minutazu. I nije los potez sto prelazi u Boston jer tu ima ko da mu doda loptu, jer u ovom timu nema igraca koji misle samo na statistiku kao sto su to radili(i jos rade) Vestbruk i Durent!!!

neso

pre 13 godina

Ova dva Onila(nisam naso apostrof na tastaturi) su vrlo cesto povrjeđeni tako da mislim da da bi Krle mogao da ima solidnu minutažu tim prije što je daleko ozbiljniji igrač od Erdena, a igraće u po mom mišljenju najkvalitetnijem i najkompaktnijem(ovo sigurno)tim u NBA.

Morgoroth

pre 13 godina

Ovaj transfer netreba da cudi. C's-i su se resili dosta igraca. Na centraskim linijama dobro su stajali, a stoje i dalje. Ona O'nila su povredjeni cesto i Krstic ce imati priliku da zaigra, bolji je igrac od Erdena i tu su ketli na dobitku. Perk je menjan, iz jednog jedinog razloga, odbio je nedavno visegodisnji ugovor vredan 30 miliona dolara. Celticsi su prevelika ekipa da bi bili robovi necijeg inata, kao sto su to uredili Cavsi i donedavno Denver. Uradili su ono sto je u tom trenutku bilo najbolje, vratili su Jeff Greena (kojeg su izabrali kao 5 picka i menjali ga u SSS za Ray Allena i Glen Davisa), te uzeli Krstica, kojem su dodatno osigurali prostor tako sto su za pare i pick druge runde menjali u Cavse Erdena i Harangody. Nate je bio prevelik potrosac lopte, taj momak na parketu ipak ne pruza ono sto se od njega ocekvialo, i zao mi je sto je House menjan za njega. Isto tako Daniels je poslan u Sacramento za pare. Celtisi su napravili ogromnu cistku u svome rosteru, a kao pojacanja navode se jos i Anthony Parker iz Cavsa i Murphy iz GSW koji bi trebao da postane slobodan igrac.

Željko

pre 13 godina

Samo napred,Krle! Imaš mogućnost da se boriš za titulu,da napreduješ uz savete Šakila O'Nila i Kevina Garneta,kao i Reja Alena.Još da to pretočiš u zlato u Litvaniji,i biće k'o Bog!

Celtics

pre 13 godina

Pre nego sto komentarisete najpre se informisite, ako vec niste u mogucnosti da pratite NBA. Krstic nikako nije bio nosilac igre u Oklahomi, jeste bio startni centar, ali bolji prosek ima Ibaka koi je vise cetvorka nego petica. Pritom Krstic nije mogao da uzima suteve zbog Duranta i sebicnjaka Vestbruka. Perkins je bolji centar od Krstica defanzivno, ali ofanzivno je jaci Krstic, naravno ako se koristi. Nejt je klasican sebicnjak, dok je Grin mlad perspektivan igrac koi ce da rastereti Pirsa i Alena. Pritom, kao pocne ovaj lik "neko to gore vidi sve" pocne da mudurje, a mudruje ovde vec dve godine, kako je Erden bolji od Krstica. A taj Erden je porsledjen sa jos jednim igracem u Klivlend za pika Druge runde. Eto koliko vredi. Za Krstica je ovo dobar trejd, bice i starter dok se O'Nil ne vrati, a potom ce da deli minutazu. Pritom Ima ROnda koji je najbolji asistent lige, pa bi trebalo da ima malo vise suteva. Plus ide u tim koji se bori za titulu. Takodje i Oklahoma se ovim pojacala, dovela je i Mohameda iz Sarlota, i sad su i oni jaki na centru pa mogu da se nose sa Lejkersima. Pozdrav

Stanimir Branimir

pre 13 godina

Krle je gubio minutazu. Od Nove godine je igrao oko 20 minuta po mecu i minutaza je konstantno padala. Ibaka postaje sve bolji i mislim da Krle tu ne bi imao sta da trazi.

Kiklop

pre 13 godina

Nekoliko totalno neočekivanih trejdova danas, prava ludnica. Krstić će sigurno igrati više u Bostonu, jednostavno se nije uklapao u ofanzivne akcije Oklahome. Krstić je mnogo bolji ofanzivni igrač nego što mnogi misle, i drago mi je što će dobiti priliku da to i pokaže. Sjetite se samo prve tri sezone u Nju Džersiju prije povrede, odigrao je sjajno. Samo mi je šok da se Boston odrekao Kendrika Perkinsa, čovjek je mašina u odbrani i veoma dobar skakač. Sa Garnetom je činio najbolji defanzivni centarski tandem u ligi. Takav profil igrača je Oklahoma i tražila i dobiće sa njim dimenziju u odbrani koja im je falila ovih godina. A trejd Grina znači da se za Ibaku potpuno otvara prostor na četvorci, tako da je Oklahoma dobila šta je tražila, a Perkins i Ibaka će sigurno dati dodatnu dimenziju u igri Oklahome, naročito u odbrani. Krstić je ofanzivno bolji igrač od Perkinsa, ali Oklahoma je tražila centra drugog profila, prije svega čvrstog u odbrani i dobrog u skoku. Boston sa Grinom dobija dobru ofanzivnu opciju, ali je pitanje koliko su izgubili odlaskom Perkinsa, po mom mišljenju mnogo. A onda je tu ostala i rupa na bekovskoj poziciji, što takođe može biti problem, naročito u plejofu. Oklahoma je dobila na čvrstini, a Boston je u tom segmentu izgubio, vjerovatno se nadaju da će Grin to nadomjestiti kroz ofanzivnu igru. Na poziciji centra imaju samo Krstića na kojeg mogu uvijek računati, i sigurno će igrati mnogo više, jer su Šek i Džermejn češće povrijeđeni nego zdravi u ovoj sezoni. Erden nije još uvijek dovoljno dobar za ovaj nivo. I tu mi je veliki hendikep odsustvo Perkinsa. Mada je povreda Danielsa vjerovatno uticala dodatno da se Boston odluči za ovaj trejd i rastereti Pirsa. Mislim da je Oklahoma dobro prošla, za Boston će vrijeme pokazati.

Odoh po pivo da oladim dok ne pobedite :-)

pre 13 godina

Novica Urosevic-Moj drug i ja...
za jednog obicnog coveka i ljudinu,saigraca Kida,Dzefersona,Kartera,Duranta,O Nila,Pirsa...divnog roditelja i supruga,prijatelja,velikog poznavaoca Srpske knjizevnosti,gradjevinskog tehnicara iz Kraljeva i jednu ljudinu od coveka!!!
Nele,srecno ti bilo uz Boziju pomoc!!!

Cedric Ceballos

pre 13 godina

Kao veliki navijac Celticsa razocaran sam trejdom Perka koji je bio zastitni znak ekipe prethodnih godina otkad je oformljen ovaj tim oko "Velike trojke". Krivo mi je sto to moram reci, ali mislim da je Boston znacajno umanjio svoje sanse da osvoji titulu ove godine. Odlazak Robinsona sam po sebi nije problem, iako je mali donosio veliku energiju s klupe. Ne znam sta je razlog za ovakav potez Bostona, da li odbijanje Perka da produzi ugovor, sto neki pominju, ili nesto drugo, ali mozda se moze donekle objasniti time da u klubu polako razmisljaju o tome sta nakon povlacenja u penziju KG-a, Raya i Shaqa (Pierce bi trebao "trajati" nesto duze). Dovodjenje Greena je potez u tom smjeru, a zanimljivo da je on draftovan upravo od strane Bostona, u sklopu blockbustera kojim su doveli Allena i Davisa. Celticsima je trebao back up za Piercea, i Green je dobra akvizicija u tom smislu, ali tesko da moze dodatno podici kvalitet ekipe. Vidjecemo sta ce biti do kraja sezone, ali ovo je sigurno trejd koji bi mogao najvise da utice na raspored snaga u borbi za titulu (Oklahoma je sada mnogo bliza Lakersima, Spursima i Dallasu).
Krletu puno srece u novom timu, pa nek se okiti prstenom u junu. Vazno je reci da ce on imati dosta minuta u pocetku, nadam se da ce se dobro pokazati.

Nije lose

pre 13 godina

Odlicno za Krleta! U Bostonu ce igrati sa igracima koji hoce da spuste loptu na centra pogptovo Rondo,u Oklahomi Durent i Vestbruk razigravaju sami sebe!!! Garnet i Dejvis igraju krilne centre...

fajrontfobik

pre 13 godina

Ljudi!!!Semih Erden je igrac Klivlend Kavalirsa i ne znam sto ga pominjete?Krstic ce deliti minute sa Big Bejbi Dejvisom i 2 O Nila.Dobar trejd za Boston jer ce Pirs konacno malo i da odmara,Dzef Grin ce konacno igrati na svojoj poziciji a Krstic kao pretnja sa poludistance otvara reket sto ce doneti dosta poena pre svih Garnetu.Nije lud Dok Rivers...