Tenis 34

Subota, 29.01.2011.

10:26

Sjajnoj Kim prva titula u Melburnu

Kim Klajsters osvojila je Otvoreno prvenstvo Australije pobedom nad Kineskinjom Na Li u tri seta 3:6, 6:3, 6:3.

Sjajnoj Kim prva titula u Melburnu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

Steta zbog Kineskinje, zasluzila je. Odigrala je set i po kako treba, ali onda je stala. Li u prethodne dve godine igra svoj najbolji tenis u Australiji, ali da li joj je ovo bila poslednja prilika da postane 38. osvajacica Grend Slema? Ipak, stizu godine. Kim nije bilo lako i protiv Makarove i Radvanske, ali je odigrala najbolje kad je bilo najpotrebnije u svakom od setova. Ostalo je sve bila rutina.

Bata

pre 13 godina

Dobila je na iskustvo i dobru defanzivu! Li se uplasila i stala u drugom setu. Bez veze sto Li nije dobila, ali Kim je Kim. Zna kako treba u tim momentima, nije joj prvi put!

doktor

pre 13 godina

Cestitam! Podatak da je Kim vise GS titula osvojila kada se vratila iz penzije jasno govori o sadasnjem kvalitetu igracica! Clajsters je napravila pametnu odluku sto je odlucila prekinuti penziju i naplatiti sav trud u karijeri!

xaac

pre 13 godina

Која је легенда мама Клајстерс!
Врати се у врх након порођаја, објасни пимплеркама Воз,Зво&комп како се игра прави тенис, покори прво Њујорк, сад Мелбурн и из истих стопа пали у Белгију на Фед куп!
Е то је права шампионка!

Dermendziev

pre 13 godina

Sampioni ne bi bili ono sto jesu,kad se ne bi dizali iz pepela.

Tako prodje jos jedan GS(AO) sa pobedom prvog favorita,jos pre pocetka turnira.

Li Na je prijatno iznenadila i mislim da ce se uz standardnim favoritima (Kim i Karolini) prikljuciti skrivenim favoritima (Svetlani,Franceski,Samanti) u borbi za osvajanje GS turnira koji slede ove godine.Naravno moguca su i prijatna iznenadjenja,cak i senzacije(upravo su GS-turniri i zbog toga veliki).

I ovaj GS pokazao je da za osvajanje istog godine nisu granica.Da su ,cini mi se, skromne suknjice ipak komfornije za igru od raskosnih haljinica,kao i cinjenicu,da koga nema- bez njega se moze.Da ce tenis i dalje ziveti i razvijati se.

Nadam se da ce i po odlasku Enan i Klajsters(i Klajsters je pre par dana oglasila da po zavrsetku ove sezone isto kao i Enan,definitivno zavrsava karieru) bice i dalje dobrog tenisa.

Mislim da mi u zenskoj konkurenciji u ovom trenutku ne bi trebalo za nicim da zalimo,jer smo ipak bili predaleko od osmine finala,a da ne govorim od titule.

Ostaje samo nada u sutrasnji dan,u Novakov konacan uspeh.Nadajmo se da ce iskoristiti velku priliku koju je sam sebi stvorio.Veliki igraci uvek to koriste(realizuju).

Pozdrav!

realista

pre 13 godina

Pomalo mi je zao kineskinje sto nije iskoristila ovu sansu.
Sa druge strane drago mi je zbog Kim koja ipak igra najbolji tenis na touru.
Od kad se vratila nije izgubila mec ni od jedne ozbiljnije teniserke. U svim susretima u kojima je igrala sa Serenom, Venus, Enan, Sarapovom, Anom, Voznjecki... Kim je izlazila kao pobednik.
Za nekih 18 meseci koliko je proslo od njenog povratka pretrpela je svega 10 poraza, a ostvarila 64 pobede.
Izgubila je samo 3 meca od Vere Zvonareve, a ostalih 7 poraza su bili od nekih manje bitnih protivnica.
Od 6 GS turnira na kojima je ucestvovala za to vreme - 3 je osvojila.
Dakle trenutno je najbolja teniserka na svetu bez ikakve sumnje.
Drago mi je zbog ove titule iz jos jednog razloga.
Bice na sledecoj listi svega 140 bodova iza Voznjecki i skloniti je sa te prve pozicije verovatno vec posle prvog sledeceg turnira.
Dankinja svakako ne zasluzuje to prvo mesto, pa ce ako nista drugo Kim uvesti malo reda i na toj listi.

Jos jednom sve cestitke za Kim.

znanje-imanje

pre 13 godina

Omiljena Kim Klajsters. Vrhunska igračica, pa napravila dete, pa se vratila na vrh. Za razliku od svih drugih, igračica koja je dobra i prijateljska sa svim drugim. Tokom celog meča ni jednom nije pogledala ka njenom boksu! Nikakve grimase i kletve kada je uzastopce četiri brejk lopte za malo ispustila. Sačekala je da se Li potroši u njenoj maksimalnoj agresiji i rutinski odradila meč do pobede. Svaka od naše tri igračice je nadam se gledala i apsorbovala barem 1% iz ovog finala. Ovo što igra Na Li može da igra Jelena još bolje. A Ana bi trebala da je oduva servisom - što zahteva da pre toga ne oduva sebe samu u glavi. Od svega se najviše nadam da Bojana može da postane igračica nalik Kim. Ako su već naše devojke bile daleko od pehara najdraže mi je da ga uzme super-mama.

goran

pre 13 godina

daleko je kim od sjajne to pokazuje i statistika. eh lako je sve kada nema serene, justine, sarapove, venus... sve te teniserke su pre par godina cistile kim sa terena, sada su sve vec duze vreme van forme. kim koja je u prvom delu svoje karijere samo osvojila us open 2005, pobedivsi tada vec staru pirs 35 g. sada osvaja gs. kao iz sale, nema niko da joj parira, ne zato sto je ona nesto extra, nego sto je zenski tenis u najgorem periodu u istoriji tenisa. jedna li, zvonareva, stosur, skijavone stizu bez promblema do finala gs. a pirinkova, kvitova stizu do polufinala wimbldona.. jadno i bedno!

sima

pre 13 godina

Kao prvo, zao mi je sto Na Li/Li Na nije osvojila ovaj turnir! Ovde apsolutno nije bilo reci o kvalitetno'tenisko/tehnicki'nadmoci - ovde su pobedili- iskustvo igranja na GS; nista vise! Ja bih cak rekao naprotiv! Na pocetku meca se vise nego videlo da je Kim izasla na teren bez odradenog 'domaceg zadatka'; Poraz od Kineskinje u Sidneju je pripisala slucaju- i to se narodski zove arogancija-ostatak se video; tek u drugom setu ,6 gem, proraduje plan..b,c,d, ..pa koji proradi;..USPUT..ovo je identicno Federerovom pristupu meca sa Novakom; Aninom sa Makarovom i Jeleninom sa Peng.... starasna nesreca je da se i LI upecala u.. sopstvenu..drugaciju aroganciju.. ne racunajuci uopse sa atmosferom Melburna..zato sto je Kim ikada bila vereniaca Hjuita..je u Melburnu besmisleno podrzana! Sve u,svemu, sto rekose Belgiski komentatori titula ide u BELGIJU.. A i Kim da igra za FED...
Naravoucenije, uz ODLICAN tenis, je SAMO onaj koji i veruje da MOZE da pobedi i..pobeduje;
Za Novaka, dovoljna lekcija, za sutra;

p.s. i u juniorsko konkurenciji, je Belgianka uzela titulu...pitam se ..da li ce nasim juniorima IKADA biti omoguceno da dobiju iole uslova, kao sto su u Belgiji/Holandiji da se razvijaju?!

Pozdrav,

WTATP Lista

pre 13 godina

Kim Klajsters je jedna od najboljih teniserki na tvrdim podlogama u istoriji, ali nikada nije osvojila Melburn. Konacno su stvari dosle na svoje mesto, tako da je konacno na betonu osvojila i Australijen Open posle svih ostalih trofeja na ovoj podlozi poput tri US Open titule, tri zavrsna godisnja mastersa, i par titula u Majamiju i Indijan Velsu koji se jedini uz slemove igraju dve nedelje sa skoro svim TOP100 igracima. Pokazala je ko je "mama" na betonu u zenskom tenisu (zajedno sa Serenom) zadnjih godina, ali meni je ipak najjaci utisak ostavila Kineskinja Na Li koja je ove godine prvo vec osvojila turnir u Sidneju (pobedivsi bas Klajsters u finalu), a onda ovde dosla do gren slem finala kao prvi azijski teniser u teniskoj istoriji, i umalo dosla do trofeja protiv izvanredne Belgijanke (Li je vodila 6:3 3:2 u jednom trenutku). Takodje, vredan podsecanja je i najduzi teniski mec u zenskom tenisu kada je Italijanka Skjavone dobila Kuznjecovu 16:14 u trecem setu spasivsi prethodno 5 mec lopti.

Na kraju moram da se osvrnem na skandal da nas "jaDni servis" nije prenosio ovo gren slem finale (ako se ne varam Djokovic-Federer je jedino sto su do sada prenosili). Srbija je niko i nista u skijaskim skokovima, ali naravno da se podrazumeva da ce recimo "turneja cetri skakaonice" biti pokrivena u svakoj zemlji. Isto se podrazumeva i sa cetri godisnja gren slem finala, cak i za zemlje koje su u tenisu otprilike ono sto je Srbija u skijaskim skokovima... A mi, koji smo teniska (super)sila ne samo da smo bili uskraceni za dvonedeljno pracenje ovogodisnjeg Melburna, vec smo bili uskraceni cak i za ovo dvosatno finale!?

Srdjan

pre 13 godina

Ovo je bilo jedno od lepsih finala GS u poslednjih nekoliko godina. Lep tenis, napadacki, sa dosta vinera. BRAVO DEVOJKE.
Naravno, sve cestitke Kim na tituli, zasluzila je... Sa druge strane, malo mi je zao Li, igrala je jako dobro set i po, ali dobro, to je tenis, samo napred. ;)
P.S. Danasnje finale je pokazalo kako treba da se igra tenis. Nadam se da ce Kim uskoro doci tamo gde joj je mesto, na celo WTA liste. :)

Verka Federerka

pre 13 godina

Znalo se i pre pocetka AO ko osvaja trofej...trenutno jednostavno najbolja. Nadajmo se da ce se ovoj fenomenalnoj devojci pridruziti nas Nole.

iggy

pre 13 godina

Svaka cast. Odlaskom Enan, pa krajem godine kako je najavila i Kim, ubrzo zatim i sestara Vilijams zenski tenis mnogo gubi i ostaje samo boranija koja ce koristiti njihovo povlacenje da konacno nesto osvoji

vikor

pre 13 godina

Zhenski tenis vech stanuje dosadan :/
Zna se sve
Kim Klajsters che osvojiti sve
Sada kada nema Serena, Venus, Henin, Safinu..
Interesantno che biti da se Kim povlechi pa onda da vidimo ko che osvajati gren-slem titule.
RG mislim da che pripasti Carolinu, zato shto ona voli takvu igru gde lopta ide bavnije..
A ostali che osvojiti Kim.
KIM POVLECHI SE KAO KRALICa, DOSTA TI JE BILOO !

stefan141

pre 13 godina

Drago mi je sto je Kim osvojila ovaj gs zato sto je dobra kao osoba i covek ali jednostavno mi se povraca od njene igre.Jedva cekam povratak Serene,poboljsanje forme Marije,Ana,Dinare nadam se da cu docekati taj dan jer ovako mi nepada napamet da gledam zenski tenis

Ja

pre 13 godina

kad sam video kvotu u kladionici nisam mogao da verujem da toliko podcenjuju kineskinju.Pa pre dve nedelje je razbila klajsters samo lud covek nebi igrao za nju 2,65 Napred LI
(cale, 29. januar 2011 10:38)

Je li ti sad jasnije sto je bila takva kvota?

унапријед захвалан

pre 13 godina

Добро су одиграле тенис...свака им част.....честитке и за Кими и за Ли....а да ли ми неко може рећи како се зове она пјесма кад је завршен меч и угашена свјетла док су постављали постоље...као нека балада, духовна...позната ми је, ал не знам како се зове па ме занима дал неко зна па да ми напише у коментару...

cale

pre 13 godina

kad sam video kvotu u kladionici nisam mogao da verujem da toliko podcenjuju kineskinju.Pa pre dve nedelje je razbila klajsters samo lud covek nebi igrao za nju 2,65 Napred LI

znanje-imanje

pre 13 godina

Omiljena Kim Klajsters. Vrhunska igračica, pa napravila dete, pa se vratila na vrh. Za razliku od svih drugih, igračica koja je dobra i prijateljska sa svim drugim. Tokom celog meča ni jednom nije pogledala ka njenom boksu! Nikakve grimase i kletve kada je uzastopce četiri brejk lopte za malo ispustila. Sačekala je da se Li potroši u njenoj maksimalnoj agresiji i rutinski odradila meč do pobede. Svaka od naše tri igračice je nadam se gledala i apsorbovala barem 1% iz ovog finala. Ovo što igra Na Li može da igra Jelena još bolje. A Ana bi trebala da je oduva servisom - što zahteva da pre toga ne oduva sebe samu u glavi. Od svega se najviše nadam da Bojana može da postane igračica nalik Kim. Ako su već naše devojke bile daleko od pehara najdraže mi je da ga uzme super-mama.

Ja

pre 13 godina

kad sam video kvotu u kladionici nisam mogao da verujem da toliko podcenjuju kineskinju.Pa pre dve nedelje je razbila klajsters samo lud covek nebi igrao za nju 2,65 Napred LI
(cale, 29. januar 2011 10:38)

Je li ti sad jasnije sto je bila takva kvota?

WTATP Lista

pre 13 godina

Kim Klajsters je jedna od najboljih teniserki na tvrdim podlogama u istoriji, ali nikada nije osvojila Melburn. Konacno su stvari dosle na svoje mesto, tako da je konacno na betonu osvojila i Australijen Open posle svih ostalih trofeja na ovoj podlozi poput tri US Open titule, tri zavrsna godisnja mastersa, i par titula u Majamiju i Indijan Velsu koji se jedini uz slemove igraju dve nedelje sa skoro svim TOP100 igracima. Pokazala je ko je "mama" na betonu u zenskom tenisu (zajedno sa Serenom) zadnjih godina, ali meni je ipak najjaci utisak ostavila Kineskinja Na Li koja je ove godine prvo vec osvojila turnir u Sidneju (pobedivsi bas Klajsters u finalu), a onda ovde dosla do gren slem finala kao prvi azijski teniser u teniskoj istoriji, i umalo dosla do trofeja protiv izvanredne Belgijanke (Li je vodila 6:3 3:2 u jednom trenutku). Takodje, vredan podsecanja je i najduzi teniski mec u zenskom tenisu kada je Italijanka Skjavone dobila Kuznjecovu 16:14 u trecem setu spasivsi prethodno 5 mec lopti.

Na kraju moram da se osvrnem na skandal da nas "jaDni servis" nije prenosio ovo gren slem finale (ako se ne varam Djokovic-Federer je jedino sto su do sada prenosili). Srbija je niko i nista u skijaskim skokovima, ali naravno da se podrazumeva da ce recimo "turneja cetri skakaonice" biti pokrivena u svakoj zemlji. Isto se podrazumeva i sa cetri godisnja gren slem finala, cak i za zemlje koje su u tenisu otprilike ono sto je Srbija u skijaskim skokovima... A mi, koji smo teniska (super)sila ne samo da smo bili uskraceni za dvonedeljno pracenje ovogodisnjeg Melburna, vec smo bili uskraceni cak i za ovo dvosatno finale!?

realista

pre 13 godina

Pomalo mi je zao kineskinje sto nije iskoristila ovu sansu.
Sa druge strane drago mi je zbog Kim koja ipak igra najbolji tenis na touru.
Od kad se vratila nije izgubila mec ni od jedne ozbiljnije teniserke. U svim susretima u kojima je igrala sa Serenom, Venus, Enan, Sarapovom, Anom, Voznjecki... Kim je izlazila kao pobednik.
Za nekih 18 meseci koliko je proslo od njenog povratka pretrpela je svega 10 poraza, a ostvarila 64 pobede.
Izgubila je samo 3 meca od Vere Zvonareve, a ostalih 7 poraza su bili od nekih manje bitnih protivnica.
Od 6 GS turnira na kojima je ucestvovala za to vreme - 3 je osvojila.
Dakle trenutno je najbolja teniserka na svetu bez ikakve sumnje.
Drago mi je zbog ove titule iz jos jednog razloga.
Bice na sledecoj listi svega 140 bodova iza Voznjecki i skloniti je sa te prve pozicije verovatno vec posle prvog sledeceg turnira.
Dankinja svakako ne zasluzuje to prvo mesto, pa ce ako nista drugo Kim uvesti malo reda i na toj listi.

Jos jednom sve cestitke za Kim.

xaac

pre 13 godina

Која је легенда мама Клајстерс!
Врати се у врх након порођаја, објасни пимплеркама Воз,Зво&комп како се игра прави тенис, покори прво Њујорк, сад Мелбурн и из истих стопа пали у Белгију на Фед куп!
Е то је права шампионка!

Dermendziev

pre 13 godina

Sampioni ne bi bili ono sto jesu,kad se ne bi dizali iz pepela.

Tako prodje jos jedan GS(AO) sa pobedom prvog favorita,jos pre pocetka turnira.

Li Na je prijatno iznenadila i mislim da ce se uz standardnim favoritima (Kim i Karolini) prikljuciti skrivenim favoritima (Svetlani,Franceski,Samanti) u borbi za osvajanje GS turnira koji slede ove godine.Naravno moguca su i prijatna iznenadjenja,cak i senzacije(upravo su GS-turniri i zbog toga veliki).

I ovaj GS pokazao je da za osvajanje istog godine nisu granica.Da su ,cini mi se, skromne suknjice ipak komfornije za igru od raskosnih haljinica,kao i cinjenicu,da koga nema- bez njega se moze.Da ce tenis i dalje ziveti i razvijati se.

Nadam se da ce i po odlasku Enan i Klajsters(i Klajsters je pre par dana oglasila da po zavrsetku ove sezone isto kao i Enan,definitivno zavrsava karieru) bice i dalje dobrog tenisa.

Mislim da mi u zenskoj konkurenciji u ovom trenutku ne bi trebalo za nicim da zalimo,jer smo ipak bili predaleko od osmine finala,a da ne govorim od titule.

Ostaje samo nada u sutrasnji dan,u Novakov konacan uspeh.Nadajmo se da ce iskoristiti velku priliku koju je sam sebi stvorio.Veliki igraci uvek to koriste(realizuju).

Pozdrav!

iggy

pre 13 godina

Svaka cast. Odlaskom Enan, pa krajem godine kako je najavila i Kim, ubrzo zatim i sestara Vilijams zenski tenis mnogo gubi i ostaje samo boranija koja ce koristiti njihovo povlacenje da konacno nesto osvoji

Srdjan

pre 13 godina

Ovo je bilo jedno od lepsih finala GS u poslednjih nekoliko godina. Lep tenis, napadacki, sa dosta vinera. BRAVO DEVOJKE.
Naravno, sve cestitke Kim na tituli, zasluzila je... Sa druge strane, malo mi je zao Li, igrala je jako dobro set i po, ali dobro, to je tenis, samo napred. ;)
P.S. Danasnje finale je pokazalo kako treba da se igra tenis. Nadam se da ce Kim uskoro doci tamo gde joj je mesto, na celo WTA liste. :)

Verka Federerka

pre 13 godina

Znalo se i pre pocetka AO ko osvaja trofej...trenutno jednostavno najbolja. Nadajmo se da ce se ovoj fenomenalnoj devojci pridruziti nas Nole.

doktor

pre 13 godina

Cestitam! Podatak da je Kim vise GS titula osvojila kada se vratila iz penzije jasno govori o sadasnjem kvalitetu igracica! Clajsters je napravila pametnu odluku sto je odlucila prekinuti penziju i naplatiti sav trud u karijeri!

sima

pre 13 godina

Kao prvo, zao mi je sto Na Li/Li Na nije osvojila ovaj turnir! Ovde apsolutno nije bilo reci o kvalitetno'tenisko/tehnicki'nadmoci - ovde su pobedili- iskustvo igranja na GS; nista vise! Ja bih cak rekao naprotiv! Na pocetku meca se vise nego videlo da je Kim izasla na teren bez odradenog 'domaceg zadatka'; Poraz od Kineskinje u Sidneju je pripisala slucaju- i to se narodski zove arogancija-ostatak se video; tek u drugom setu ,6 gem, proraduje plan..b,c,d, ..pa koji proradi;..USPUT..ovo je identicno Federerovom pristupu meca sa Novakom; Aninom sa Makarovom i Jeleninom sa Peng.... starasna nesreca je da se i LI upecala u.. sopstvenu..drugaciju aroganciju.. ne racunajuci uopse sa atmosferom Melburna..zato sto je Kim ikada bila vereniaca Hjuita..je u Melburnu besmisleno podrzana! Sve u,svemu, sto rekose Belgiski komentatori titula ide u BELGIJU.. A i Kim da igra za FED...
Naravoucenije, uz ODLICAN tenis, je SAMO onaj koji i veruje da MOZE da pobedi i..pobeduje;
Za Novaka, dovoljna lekcija, za sutra;

p.s. i u juniorsko konkurenciji, je Belgianka uzela titulu...pitam se ..da li ce nasim juniorima IKADA biti omoguceno da dobiju iole uslova, kao sto su u Belgiji/Holandiji da se razvijaju?!

Pozdrav,

унапријед захвалан

pre 13 godina

Добро су одиграле тенис...свака им част.....честитке и за Кими и за Ли....а да ли ми неко може рећи како се зове она пјесма кад је завршен меч и угашена свјетла док су постављали постоље...као нека балада, духовна...позната ми је, ал не знам како се зове па ме занима дал неко зна па да ми напише у коментару...

goran

pre 13 godina

daleko je kim od sjajne to pokazuje i statistika. eh lako je sve kada nema serene, justine, sarapove, venus... sve te teniserke su pre par godina cistile kim sa terena, sada su sve vec duze vreme van forme. kim koja je u prvom delu svoje karijere samo osvojila us open 2005, pobedivsi tada vec staru pirs 35 g. sada osvaja gs. kao iz sale, nema niko da joj parira, ne zato sto je ona nesto extra, nego sto je zenski tenis u najgorem periodu u istoriji tenisa. jedna li, zvonareva, stosur, skijavone stizu bez promblema do finala gs. a pirinkova, kvitova stizu do polufinala wimbldona.. jadno i bedno!

Bata

pre 13 godina

Dobila je na iskustvo i dobru defanzivu! Li se uplasila i stala u drugom setu. Bez veze sto Li nije dobila, ali Kim je Kim. Zna kako treba u tim momentima, nije joj prvi put!

cale

pre 13 godina

kad sam video kvotu u kladionici nisam mogao da verujem da toliko podcenjuju kineskinju.Pa pre dve nedelje je razbila klajsters samo lud covek nebi igrao za nju 2,65 Napred LI

stefan141

pre 13 godina

Drago mi je sto je Kim osvojila ovaj gs zato sto je dobra kao osoba i covek ali jednostavno mi se povraca od njene igre.Jedva cekam povratak Serene,poboljsanje forme Marije,Ana,Dinare nadam se da cu docekati taj dan jer ovako mi nepada napamet da gledam zenski tenis

vikor

pre 13 godina

Zhenski tenis vech stanuje dosadan :/
Zna se sve
Kim Klajsters che osvojiti sve
Sada kada nema Serena, Venus, Henin, Safinu..
Interesantno che biti da se Kim povlechi pa onda da vidimo ko che osvajati gren-slem titule.
RG mislim da che pripasti Carolinu, zato shto ona voli takvu igru gde lopta ide bavnije..
A ostali che osvojiti Kim.
KIM POVLECHI SE KAO KRALICa, DOSTA TI JE BILOO !

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

Steta zbog Kineskinje, zasluzila je. Odigrala je set i po kako treba, ali onda je stala. Li u prethodne dve godine igra svoj najbolji tenis u Australiji, ali da li joj je ovo bila poslednja prilika da postane 38. osvajacica Grend Slema? Ipak, stizu godine. Kim nije bilo lako i protiv Makarove i Radvanske, ali je odigrala najbolje kad je bilo najpotrebnije u svakom od setova. Ostalo je sve bila rutina.

stefan141

pre 13 godina

Drago mi je sto je Kim osvojila ovaj gs zato sto je dobra kao osoba i covek ali jednostavno mi se povraca od njene igre.Jedva cekam povratak Serene,poboljsanje forme Marije,Ana,Dinare nadam se da cu docekati taj dan jer ovako mi nepada napamet da gledam zenski tenis

cale

pre 13 godina

kad sam video kvotu u kladionici nisam mogao da verujem da toliko podcenjuju kineskinju.Pa pre dve nedelje je razbila klajsters samo lud covek nebi igrao za nju 2,65 Napred LI

goran

pre 13 godina

daleko je kim od sjajne to pokazuje i statistika. eh lako je sve kada nema serene, justine, sarapove, venus... sve te teniserke su pre par godina cistile kim sa terena, sada su sve vec duze vreme van forme. kim koja je u prvom delu svoje karijere samo osvojila us open 2005, pobedivsi tada vec staru pirs 35 g. sada osvaja gs. kao iz sale, nema niko da joj parira, ne zato sto je ona nesto extra, nego sto je zenski tenis u najgorem periodu u istoriji tenisa. jedna li, zvonareva, stosur, skijavone stizu bez promblema do finala gs. a pirinkova, kvitova stizu do polufinala wimbldona.. jadno i bedno!

vikor

pre 13 godina

Zhenski tenis vech stanuje dosadan :/
Zna se sve
Kim Klajsters che osvojiti sve
Sada kada nema Serena, Venus, Henin, Safinu..
Interesantno che biti da se Kim povlechi pa onda da vidimo ko che osvajati gren-slem titule.
RG mislim da che pripasti Carolinu, zato shto ona voli takvu igru gde lopta ide bavnije..
A ostali che osvojiti Kim.
KIM POVLECHI SE KAO KRALICa, DOSTA TI JE BILOO !

Ja

pre 13 godina

kad sam video kvotu u kladionici nisam mogao da verujem da toliko podcenjuju kineskinju.Pa pre dve nedelje je razbila klajsters samo lud covek nebi igrao za nju 2,65 Napred LI
(cale, 29. januar 2011 10:38)

Je li ti sad jasnije sto je bila takva kvota?

sima

pre 13 godina

Kao prvo, zao mi je sto Na Li/Li Na nije osvojila ovaj turnir! Ovde apsolutno nije bilo reci o kvalitetno'tenisko/tehnicki'nadmoci - ovde su pobedili- iskustvo igranja na GS; nista vise! Ja bih cak rekao naprotiv! Na pocetku meca se vise nego videlo da je Kim izasla na teren bez odradenog 'domaceg zadatka'; Poraz od Kineskinje u Sidneju je pripisala slucaju- i to se narodski zove arogancija-ostatak se video; tek u drugom setu ,6 gem, proraduje plan..b,c,d, ..pa koji proradi;..USPUT..ovo je identicno Federerovom pristupu meca sa Novakom; Aninom sa Makarovom i Jeleninom sa Peng.... starasna nesreca je da se i LI upecala u.. sopstvenu..drugaciju aroganciju.. ne racunajuci uopse sa atmosferom Melburna..zato sto je Kim ikada bila vereniaca Hjuita..je u Melburnu besmisleno podrzana! Sve u,svemu, sto rekose Belgiski komentatori titula ide u BELGIJU.. A i Kim da igra za FED...
Naravoucenije, uz ODLICAN tenis, je SAMO onaj koji i veruje da MOZE da pobedi i..pobeduje;
Za Novaka, dovoljna lekcija, za sutra;

p.s. i u juniorsko konkurenciji, je Belgianka uzela titulu...pitam se ..da li ce nasim juniorima IKADA biti omoguceno da dobiju iole uslova, kao sto su u Belgiji/Holandiji da se razvijaju?!

Pozdrav,

znanje-imanje

pre 13 godina

Omiljena Kim Klajsters. Vrhunska igračica, pa napravila dete, pa se vratila na vrh. Za razliku od svih drugih, igračica koja je dobra i prijateljska sa svim drugim. Tokom celog meča ni jednom nije pogledala ka njenom boksu! Nikakve grimase i kletve kada je uzastopce četiri brejk lopte za malo ispustila. Sačekala je da se Li potroši u njenoj maksimalnoj agresiji i rutinski odradila meč do pobede. Svaka od naše tri igračice je nadam se gledala i apsorbovala barem 1% iz ovog finala. Ovo što igra Na Li može da igra Jelena još bolje. A Ana bi trebala da je oduva servisom - što zahteva da pre toga ne oduva sebe samu u glavi. Od svega se najviše nadam da Bojana može da postane igračica nalik Kim. Ako su već naše devojke bile daleko od pehara najdraže mi je da ga uzme super-mama.

iggy

pre 13 godina

Svaka cast. Odlaskom Enan, pa krajem godine kako je najavila i Kim, ubrzo zatim i sestara Vilijams zenski tenis mnogo gubi i ostaje samo boranija koja ce koristiti njihovo povlacenje da konacno nesto osvoji

realista

pre 13 godina

Pomalo mi je zao kineskinje sto nije iskoristila ovu sansu.
Sa druge strane drago mi je zbog Kim koja ipak igra najbolji tenis na touru.
Od kad se vratila nije izgubila mec ni od jedne ozbiljnije teniserke. U svim susretima u kojima je igrala sa Serenom, Venus, Enan, Sarapovom, Anom, Voznjecki... Kim je izlazila kao pobednik.
Za nekih 18 meseci koliko je proslo od njenog povratka pretrpela je svega 10 poraza, a ostvarila 64 pobede.
Izgubila je samo 3 meca od Vere Zvonareve, a ostalih 7 poraza su bili od nekih manje bitnih protivnica.
Od 6 GS turnira na kojima je ucestvovala za to vreme - 3 je osvojila.
Dakle trenutno je najbolja teniserka na svetu bez ikakve sumnje.
Drago mi je zbog ove titule iz jos jednog razloga.
Bice na sledecoj listi svega 140 bodova iza Voznjecki i skloniti je sa te prve pozicije verovatno vec posle prvog sledeceg turnira.
Dankinja svakako ne zasluzuje to prvo mesto, pa ce ako nista drugo Kim uvesti malo reda i na toj listi.

Jos jednom sve cestitke za Kim.

doktor

pre 13 godina

Cestitam! Podatak da je Kim vise GS titula osvojila kada se vratila iz penzije jasno govori o sadasnjem kvalitetu igracica! Clajsters je napravila pametnu odluku sto je odlucila prekinuti penziju i naplatiti sav trud u karijeri!

Srdjan

pre 13 godina

Ovo je bilo jedno od lepsih finala GS u poslednjih nekoliko godina. Lep tenis, napadacki, sa dosta vinera. BRAVO DEVOJKE.
Naravno, sve cestitke Kim na tituli, zasluzila je... Sa druge strane, malo mi je zao Li, igrala je jako dobro set i po, ali dobro, to je tenis, samo napred. ;)
P.S. Danasnje finale je pokazalo kako treba da se igra tenis. Nadam se da ce Kim uskoro doci tamo gde joj je mesto, na celo WTA liste. :)

WTATP Lista

pre 13 godina

Kim Klajsters je jedna od najboljih teniserki na tvrdim podlogama u istoriji, ali nikada nije osvojila Melburn. Konacno su stvari dosle na svoje mesto, tako da je konacno na betonu osvojila i Australijen Open posle svih ostalih trofeja na ovoj podlozi poput tri US Open titule, tri zavrsna godisnja mastersa, i par titula u Majamiju i Indijan Velsu koji se jedini uz slemove igraju dve nedelje sa skoro svim TOP100 igracima. Pokazala je ko je "mama" na betonu u zenskom tenisu (zajedno sa Serenom) zadnjih godina, ali meni je ipak najjaci utisak ostavila Kineskinja Na Li koja je ove godine prvo vec osvojila turnir u Sidneju (pobedivsi bas Klajsters u finalu), a onda ovde dosla do gren slem finala kao prvi azijski teniser u teniskoj istoriji, i umalo dosla do trofeja protiv izvanredne Belgijanke (Li je vodila 6:3 3:2 u jednom trenutku). Takodje, vredan podsecanja je i najduzi teniski mec u zenskom tenisu kada je Italijanka Skjavone dobila Kuznjecovu 16:14 u trecem setu spasivsi prethodno 5 mec lopti.

Na kraju moram da se osvrnem na skandal da nas "jaDni servis" nije prenosio ovo gren slem finale (ako se ne varam Djokovic-Federer je jedino sto su do sada prenosili). Srbija je niko i nista u skijaskim skokovima, ali naravno da se podrazumeva da ce recimo "turneja cetri skakaonice" biti pokrivena u svakoj zemlji. Isto se podrazumeva i sa cetri godisnja gren slem finala, cak i za zemlje koje su u tenisu otprilike ono sto je Srbija u skijaskim skokovima... A mi, koji smo teniska (super)sila ne samo da smo bili uskraceni za dvonedeljno pracenje ovogodisnjeg Melburna, vec smo bili uskraceni cak i za ovo dvosatno finale!?

Verka Federerka

pre 13 godina

Znalo se i pre pocetka AO ko osvaja trofej...trenutno jednostavno najbolja. Nadajmo se da ce se ovoj fenomenalnoj devojci pridruziti nas Nole.

Dermendziev

pre 13 godina

Sampioni ne bi bili ono sto jesu,kad se ne bi dizali iz pepela.

Tako prodje jos jedan GS(AO) sa pobedom prvog favorita,jos pre pocetka turnira.

Li Na je prijatno iznenadila i mislim da ce se uz standardnim favoritima (Kim i Karolini) prikljuciti skrivenim favoritima (Svetlani,Franceski,Samanti) u borbi za osvajanje GS turnira koji slede ove godine.Naravno moguca su i prijatna iznenadjenja,cak i senzacije(upravo su GS-turniri i zbog toga veliki).

I ovaj GS pokazao je da za osvajanje istog godine nisu granica.Da su ,cini mi se, skromne suknjice ipak komfornije za igru od raskosnih haljinica,kao i cinjenicu,da koga nema- bez njega se moze.Da ce tenis i dalje ziveti i razvijati se.

Nadam se da ce i po odlasku Enan i Klajsters(i Klajsters je pre par dana oglasila da po zavrsetku ove sezone isto kao i Enan,definitivno zavrsava karieru) bice i dalje dobrog tenisa.

Mislim da mi u zenskoj konkurenciji u ovom trenutku ne bi trebalo za nicim da zalimo,jer smo ipak bili predaleko od osmine finala,a da ne govorim od titule.

Ostaje samo nada u sutrasnji dan,u Novakov konacan uspeh.Nadajmo se da ce iskoristiti velku priliku koju je sam sebi stvorio.Veliki igraci uvek to koriste(realizuju).

Pozdrav!

унапријед захвалан

pre 13 godina

Добро су одиграле тенис...свака им част.....честитке и за Кими и за Ли....а да ли ми неко може рећи како се зове она пјесма кад је завршен меч и угашена свјетла док су постављали постоље...као нека балада, духовна...позната ми је, ал не знам како се зове па ме занима дал неко зна па да ми напише у коментару...

xaac

pre 13 godina

Која је легенда мама Клајстерс!
Врати се у врх након порођаја, објасни пимплеркама Воз,Зво&комп како се игра прави тенис, покори прво Њујорк, сад Мелбурн и из истих стопа пали у Белгију на Фед куп!
Е то је права шампионка!

Bata

pre 13 godina

Dobila je na iskustvo i dobru defanzivu! Li se uplasila i stala u drugom setu. Bez veze sto Li nije dobila, ali Kim je Kim. Zna kako treba u tim momentima, nije joj prvi put!

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

Steta zbog Kineskinje, zasluzila je. Odigrala je set i po kako treba, ali onda je stala. Li u prethodne dve godine igra svoj najbolji tenis u Australiji, ali da li joj je ovo bila poslednja prilika da postane 38. osvajacica Grend Slema? Ipak, stizu godine. Kim nije bilo lako i protiv Makarove i Radvanske, ali je odigrala najbolje kad je bilo najpotrebnije u svakom od setova. Ostalo je sve bila rutina.