Tenis 103

Sreda, 12.01.2011.

07:50

Jovanovski u polufinalu Sidneja!

Bojana Jovanovski stigla je do polufinala WTA turnira u Sidneju pobedom nad Flavijom Penetom iz Italije - 6:4, 6:1.

Jovanovski u polufinalu Sidneja! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

branko je car

pre 13 godina

A evo, i ja se pridruzujem u cestitkama Branku koji je danas oborio svoj licni rekord sa preko 300 pozitivnih komentara. To je zaista veliki uspeh za srpski sport i potvrda da smo mi nepresusni izvor telenata.

KOSTA1703

pre 13 godina

@LKbulls

Prihvatam opkladu.ili jos bolje da je mozda dupliramo?
Posto ti nemas pojma sa ovim sportom(to znam posto ja ne znam mnogo, ali sam za tebe izgleda ekspert).

Boris

pre 13 godina

Siguran sam da će Srbija ubrzo imati još nekog kandidata za svetski vrh u ATP i WTA.Činjenica je da mlađa populacija svakako ima na koga da se ugleda i da jednog dana parira svetskim teniserima u vrhu.

Jovan

pre 13 godina

Opaaaaa... Svaka cast JOVANA:))
(Opaaaa, 12. januar 2011 08:32)

???????????????????????
Ovo me malo podseca na turnir u Sidneju iz 2006-7 ne znam tacno, kad se Jelena probijala u vrh, i bas u finalu ovog turnira je izgubila od Kim Klajsters. Moglo bi to biti slucaj i sa Bojanom, zasto da ne i to bi bio veliki uspeh.

branko

pre 13 godina

Ваше реакције на мој текст, ту мало ниже (до сада 311:22) су много вредније и значајније од самог текста. Ако се вас 311 подједнако радује сваком успеху српских спортиста и подједнако жели срећу и Јелени и Ани и Бојани као што сам ја написао, а само је 22 загрижена навијача, било чија, онда је то предивно и врло охрабрујуће.

Zvezdarac

pre 13 godina

Jel' nešto netačno u konstataciji da je Bojana Beograđanka?
Nismo mi krivi što su nam najuspešniji teniseri i teniserke Beograđani.
Imamo puno pravo da budemo ponosni na to, baš kao što se svi ponose svojim uspešnim sugrađanima, čak i više i nametljivije nego Beograđani svojim.
Naporno radite na svom talentu, pa neće biti samo Beograđana. Jedna Novosađanka iz prošlosti je primer za to.

Deki

pre 13 godina

Bravo Bojana!Samo tako nastavi!
Drago mi je sto ovu vest citav dan drzite kao naslovnu jer je Bojana to i zaasluzila,ali ovo Beogradjanka i Italijanka stvarno bode oci.

Djoksa

pre 13 godina

@Smilica,Hvala na komplimentu!Gledao sam Bojanu protiv Ribarikove i protiv Azarenke.Ne zna se da li jace udara bekend ili forhend.Posto je devojka prirodno krupnija,mali minus joj je kretanje.Ali ako je popravila servis,garantujem,ulazi u top10 jos ove god

LKbulls

pre 13 godina

Nudim opkladu (pre svega opsednutim Jeleninim navijačima, ali je svako dobrodošao).
Stavljam 100 eura, da će za tačno 5 meseci poredak među srpskim teniserkama biti: 1. Ivanović, 2. Jovanovski, 3. Janković.
Naravno sve pod uslovom, da se neka od njih ne povredi teško. To ne znači da se jada na povrede pre svakog turnira i posle svakog izgubljenog meča, nego da odsustvuje sa terena barem mesec-dva.

Inače mi je drago da (trenutno još) nikoga ne hvata panika, kad Bojana pobeđuje, i ne lupa minuse po ceo dan na komentare čestitke.

http://www.sportklub.info/forum/index.php

pre 13 godina

Bravo Bojana,nije ovo dolo preko noci,nego je radila i radila i rad se naravno ipslatio.Mislim da itekako zna sta radi,da sve ide planski,cesto nije problem doci do vrha,treba se tu zadrzati.A Bojana ima sve predispozicije da ostane dugo vremena na vrhu.Koliko je odlucna da uspije u tome govori i podatak da je njoj pocela 2011. sezona 15. decembra,svaka cast devojko!
Pobedjuje i Na Li sutra!

Dovla KG

pre 13 godina

Posle komentara na odustajnje Ane zbog povrede i Jeleninog poraza ne mogu da citam sve pohvale na sjajnu Bojanu a da ne pomislim sta je ceka veselu za koju godinu kad bude izgubila mec koji je trebala da dobije ili joj pukne misic pa joj kao razlog odustajanja natovare nekoliko teorija zavere kako to ustvari radi iz nepostovanja prema svojoj zemlji. To ne rade svi naravno, ja licno ne verujem da su ti jadni licemeri u vecini uopste, ali jedno znam, mnogo su glasni kad tim vrednim devojkama krene lose. Zato sada BRAVO BOJANA i samo nemoj da citas nase komentare. Nisi nikom duzna, sve u cemu uzivas je tvoj rad i nista drugo i samo napred. Srecno!!!

Nikola

pre 13 godina

Jovana, samo nastavi ovako! Devojka igra vrlo hrabro, tj. takes care of business, ne ostaje na terenu duze nego sto treba. BRAVO !!!

Vladac

pre 13 godina

# Čestitam Jovanovskoj, svaka čast!!! A za pisca ovog teksta, kako to mislite duel Beograđanke i Italijanke ???!!! Od kada mi to sportiste delimo po gradovima, kada nastupaju u inostranstvu??? Ah, da, zaboravili ste da napišete koji deo Beograda... :) (Ovo garant nećete objaviti ali sam morao da napišem)
(Nikola, 12. januar 2011 08:30)

A zasto ima toliko osoba kao ti koje traze zlu nameru u potpuno bezazlenim komentarima?

stefan

pre 13 godina

Nemam reci,,,stvarno svaka cast.....Ako budes uspela da odigras ovako mirno kao danas ja mislim da uopste nije suludo pricati o tituli,,,zelim ti svu srecu u nastavku karijere,,,i ovo si zasluzila samo velikim radom....

Smilica

pre 13 godina

@Evo jos jednog naseg supertalenta.Kad bi trebalo nekom ukratko da opisem, koji je nikad nije gledao, kako igra Bojana?Odgovor bi bio: Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic.Ahilova peta joj je bila neiskustvo a sad i to ima. Idemo Bojana!
(Djoksa,-----
E djoksa uvek se divim Vasim komentarima,tako su strucni.Zao mi je nisam gledala mec,ali ako Vi kazete da BoJJAna :"Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic" pa to je onda SAVRSENSTVO.Onda je zaista lepa buducnost pred njom.
Samo me zanima sta li je TSS doprineo ovoj devojcici.
Jel neko zna?

Igor

pre 13 godina

lepo sam ti rekao pre meca da ces da je "rasrafis",odlicno odigran mec,samo nastavi tako! bilo nam je zadovoljstvo gledati te. Napred Bojana!

branko

pre 13 godina

Да је у једном даху Јелена победиле играчице као што су Канепи, Резаи, Панета, па још без изгубљеног сета, пола навијачке популације било би у трансу, а да је то успело Ани, у трансу би била она друга половина. Она најмалобројнија групација која се ПОДЈЕДНАКО радује сваком успеху српских спортиста, није ни у каквом трансу већ Бојанин успех доживљава као ново сјајно остварење српског тениског чуда. '' Тајфун Јовановски'' није непозната појава у тенису, поготово женском. Бојана сада ради оно што су пре две године радиле Возниаки и Азаренка. Будући да је сасвим видљиво да Бојана није мање талентована од две поменуте играчице , ако је, дај боже, мимоиђу повреде и друге вантениске недаће, уопште не сумњам да је се приближава време кад ће и она бити у самом врху светског тениса. Заправо, она је и сада јако близу врха, а што ће се то на оној листи видети тек кроз годину дана, то само говори о листи а не о Бојани.
Пуно среће у наставку сезоне и Јелени и Ани и Бојани ! Од мене - подједнако!

WTATP Lista

pre 13 godina

Spektakularan pocetak nove sezone za mladu Jovanovski. Odavno je jos dokazala da je u stanju da se nosi (pa i pobedjuje) sa TOP30 protivnicama, ali ovo je potpuno novi kvalitet da ih dobija ovako u nizu, i to je taj veliki napredak u odnosu na dosadasnju karijeru koja je i inace do sada u znaku konstantnog i ubrzanog napredovanja (vec mesecima unazad je najmladja clanica TOP100). Svaka cast, osim pritiska i neiskustva (igrala prvo WTA-tour cetvrtfinale) plasio sam se i premora jer je dovde stigla preko kvalifikacija, a povoljna okolnost je sto ce joj protivnica u polufinalu biti upravo Kineskinja Na Li poznata izmedju ostalog i po tome da ima veliki kompleks vezan bas za polufinalnu rundu - na turnirima ove velicine i vecim igrala je gomilu (10+ u svakom slucaju) plufinala i sve odreda izgubila!

purenjak

pre 13 godina

Molim te samo da pazis da i ti ne naletis na nekog golf igraca pa da za njim odlepis i zaboravis kako se zoves a kamoli da igras tenis??
PLEASEEEEEE!!!!!!!

dijaspora.srpska

pre 13 godina

Zapamtite kako se Bojana mucila ovih godina, kad igra male turnire, da bi imala samo za let i neku sobicu, bez ozbiljnog trenera, bez ikakve podrske... Kad budete poceli da je pljujete za godinu, dve kao Novaka, Anu i Jelenu! Cura se sama probija, upravo kao malopre navedeni. Ali ne sumnjam u vasu inspirciju ljubomore kad bude top 30 ili cak top 20 igracica!

Djoksa

pre 13 godina

Evo jos jednog naseg supertalenta.Kad bi trebalo nekom ukratko da opisem, koji je nikad nije gledao, kako igra Bojana?Odgovor bi bio: Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic.Ahilova peta joj je bila neiskustvo a sad i to ima. Idemo Bojana!

org

pre 13 godina

Bravoooo!!! Bravo Bojana, izvanredan rezultat. Bojana pokazala da Srbija ima na koga da racuna u buducnosti. Svaka cast, idemo dalje, napred Srbija!!!

S.Goran

pre 13 godina

Jovance dete pa ti si jedina svetla tacka u svim vestima ove zemlje.Bravo Bokic,eh da te bog samo pogleda pa i da udjes u finale,a tamo sta bude nek pobedi bolja.

Goran-Syd

pre 13 godina

Isao sam da je gledam, POCEPALA je onu Penetu.. Suta ne mogu da gledam polufinale zbog posla, ali ako bog da idemo na finale. I ona i Viktor! :)

Srbija do Sidneja!

sale, gh

pre 13 godina

Bravo Bojanice!!!
Veliki je ovo uspeh i definitivan proboj na svetsku scenu.
Na Li je nezgodna protivnica. Ali ni Flavija nije bila zgodna (u takmicarskom pogledu, da se razumemo) pa si je oduvala. Ti to mozes, znam da hoces.
Kako je lepo kada nasi sportisti pobedjuju!!

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Bojana! Bojana sada svaki mec igra kao da je finale GS. Tako i treba, sad ne treba razmisljati o AO vec dati sve od sebe na ovom turniru. Ev. finale za ovako mladu igracicu vise znaci od 1/8 fin na GS-mu. Iskustvo i steceno samopouzd. je neprocenjivo

Play4Life

pre 13 godina

Ajao! Ajao!
Znate... prosle godine pojedine novine su pisale kako ce posle povlacenja Jelene i Ane nastati velika rupa u srpskom tenisu, jer nece imati ko da nas 'casno' prestavlja na WTA listi. E pa ljudi, nas ce prestavljkati Bojana! I to ce nas prestavljati najbolje sto moze!
Ovo je neverovatno, cudesno, iznenadjujuce da pobedi tako dobre teniserke! I to jos pred prvi gren slem! Pa kud ces bolji pocetak ove sezone?! Jako mi je drago sto konacno imamo tri teniserke koje mogu da se docepaju vrha. Ej, triii! Pa zar to nije strava?!Ok, Jelena i Ana su u krizi bla bla bla..., ali kada se vrate moci ce tad u vrh, ubedjen sam. Ali tad nece biti same. Sa njima ce i biti Bojana!
Uf... bas sam se obradovao.
Bojana u polufinalu! Znaci... :)
Jos da osvoji ovaj turnir, i mislim da cemo svi biti presrecni. A i ako to ne ucini, ljudi, mi imamo jos jednog kandidata za osvajanje gren slema!
I to treba da zna ceo svet!

algrof

pre 13 godina

Bravo Bojana.
Opet si nas obradovala tvojom sestom uzastopnom pobedom nad veoma neugodnom Flavijom Penetom. Steta sto nije bilo prenosa na netu(bar ga ja nisam pronasao),ali sam pratio kretanje rezultata. Sada dobijas 200 bodova i sa njima penjes se na listi za skoro 20 mesta. Ako pobedis Li Na u polufinalu sleduje ti jos 120 vise, ali otom potom. Zelim ti sve najbolje u pretstojecem susretu.
Nova zvezda srpskog tenisa je definitivno rodjena! Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Dylan Dog

pre 13 godina

Bravo!!!

E, ovo je već izuzetan uspeh!
Bez obzira na trenutnu formu i sve ostalo, Peneta je jako dobra i veoma iskusna teniserka. Statistika meča pokazuje da je Bojana dobro servirala (68% prvi servis, 73% osvojenih nakon prvog i 58% nakon drugog servisa, uz 2 asa i nijednu duplu grešku), imala čak 14 brejk lopti od kojih je iskoristila 6, dok je protivnici prepustila 2 brejka, a spasila 1 brejk loptu. I ukupan skor od 60% osvojenih poena (čak 23 više!) govori u prilog Bojaninoj dominaciji nad starijom koleginicom.

Bojana je pokazala da se na nju, ne može, već mora ozbiljno računati u budućnosti!

Dorćolac

pre 13 godina

Sada će početi da se tresu..suknjice kad vide Bojanu mreko mreže!
Otvorilo se! Novi vidici! Novi skalpovi! Eto šta znači uporan rad na temeljima talenta. A granice? Još se ne nazire kraj.
Rodila se nova šampionka iz Srbije!

Blok 70

pre 13 godina

Ova vest me je jako obradovala :) Bojana je zaista jedno predivno osvezenje. Samo napred devojcice. Vrlo skoro ces biti medju prvih 30, pa neces morati da prolazis kvalifikacije. Srecno !

super devojce

pre 13 godina

Vau...!!!!
Super klinka iz BG-a razbi mi omiljenu Flaviju. :)))
Vidim da se neki brinu da se Bojana ne umori pred AO ovim silnim pobedama u Sidneju. Moja poruka Bojani je da ne slusa takve gluposti nego da svaki mec igra kao da joj zivot od toga zavisi. Nema u sportu mesta za kalkulacije. Da su Rafa i Federer tako kalkulisali ne bi bili sta jesu nego bi sedeli u nekom kaficu i davili sve oko sebe svojim taktickim varijantama.
Zato mala, samo cepaj dalje na ovom turniru. Uvek jedan set vise od protivnice. Nije to tako veliki zahtev, zar ne? :))))

Joxxx

pre 13 godina

Ovo sad vec govori mnogo toga,a posebno to da je Bojana konacno probila tu psiholosku barijeru i svoj ekstremni talenta demonstrira opusteno na terenu ko god da je na drugoj strani mreze.

Bojana je mozemo slobodno reci deklasirala Pennetu,cak i u prvom setu jer je Bojana imala dva brejka prednosti,malo se opustila jedan izgubila,zatim trgnula i zavrsila set.

Drugi set,sta reci,kao iz bajke. Rekoh juce da je Bojana favorit zbog svoje agresivnosti kao i zbog jakih razarajucih udaraca!!!

Ovo je vec uspeh,jedino me malo brine sto ce Bojana veoma umorna doci na AO!!!

Jela

pre 13 godina

Bravo Bokice!!! :)
Kakav niz! Šest pobeda, tri nad top 25 igračicama. Ovo je bila prilično ubedljiva pobeda, ne znam da li joj je ostalo snage i energije za polufinalni meč, ali već je i ovo lep, lep uspeh! :)
Srećno!

mlbrnsrb

pre 13 godina

ne smem reci s bozjom pomocu pobediti i na li jer to bi se okvalifikovalo kao dubl, bojana samo pumpaj svi smo uz tebe dobices dobru podrsku u melburnu bez brige...

Nikola

pre 13 godina

Čestitam Jovanovskoj, svaka čast!!! A za pisca ovog teksta, kako to mislite duel Beograđanke i Italijanke ???!!! Od kada mi to sportiste delimo po gradovima, kada nastupaju u inostranstvu??? Ah, da, zaboravili ste da napišete koji deo Beograda... :) (Ovo garant nećete objaviti ali sam morao da napišem)

Rekreativac

pre 13 godina

Napred Boki!
Impresivan skor pobeda u poslednja cetiri meca za cetiri dana: Sorana Kirstea, Kaja Kanepi, Aravan Rezai, Flavija Peneta!
Srpska skola tenisa, molim lepo!

nikol dž.femija

pre 13 godina

DIVNO !!! Stvarno je lepo pročitati naslov. Fantastičan rezultat.

JOVANOVSKI, 77. na svetu, ubedljivo je najmladja na listi 100 najboljih, rodjena 31.decembra '91. Njih 6 je rodjeno '91. i od njih najbolje plasirana je Ruskinja PAVLJUČENKOVA 18. /rodjena jula/, a tu su još i Slovenka HERCOG 47./rodjena u januaru i najstarija je/, Amerikanka OUDIN 63./septembar/, Rumunka HALEP 78./septembar/ i još jedna Ruskinja PERVAK 96. /maj/.

SREĆNO Bojani protiv Na Li.

znanje-imanje

pre 13 godina

Probudim sebe i PC, kad ono prvi set! Tuš i - gotovo: novih 80 poena, rang već oko 57og. U drugom setu je odmah dotukla protivnicu. Očigledno je poslušala moj savet od juče. Šalu na stranu ali dobili smo ne samo novu igračicu za svetski vrh nego i drugačiju. Dve sadašnje princeze su mi posebno drage kao živa i dramatična, makar često i tragikomična bića. S druge strane Bojana me pomalo podseća na Štefi Graf. Neki igrači pola svog uspeha postižu tako što šalju poruku "frka je tamo, ne ovde".
Bojana i roditelji su pametno, strpljivo i dugo čekali da se zaleči povreda. Sva sreća! Nisu bili tkzv. "teniski roditelji" a mogu da zamislim presiju. Samo uživaj devojko, pred tobom je deset godina putovanja i barem toliko miliona.

Nikola

pre 13 godina

Čestitam Jovanovskoj, svaka čast!!! A za pisca ovog teksta, kako to mislite duel Beograđanke i Italijanke ???!!! Od kada mi to sportiste delimo po gradovima, kada nastupaju u inostranstvu??? Ah, da, zaboravili ste da napišete koji deo Beograda... :) (Ovo garant nećete objaviti ali sam morao da napišem)

super devojce

pre 13 godina

Vau...!!!!
Super klinka iz BG-a razbi mi omiljenu Flaviju. :)))
Vidim da se neki brinu da se Bojana ne umori pred AO ovim silnim pobedama u Sidneju. Moja poruka Bojani je da ne slusa takve gluposti nego da svaki mec igra kao da joj zivot od toga zavisi. Nema u sportu mesta za kalkulacije. Da su Rafa i Federer tako kalkulisali ne bi bili sta jesu nego bi sedeli u nekom kaficu i davili sve oko sebe svojim taktickim varijantama.
Zato mala, samo cepaj dalje na ovom turniru. Uvek jedan set vise od protivnice. Nije to tako veliki zahtev, zar ne? :))))

znanje-imanje

pre 13 godina

Probudim sebe i PC, kad ono prvi set! Tuš i - gotovo: novih 80 poena, rang već oko 57og. U drugom setu je odmah dotukla protivnicu. Očigledno je poslušala moj savet od juče. Šalu na stranu ali dobili smo ne samo novu igračicu za svetski vrh nego i drugačiju. Dve sadašnje princeze su mi posebno drage kao živa i dramatična, makar često i tragikomična bića. S druge strane Bojana me pomalo podseća na Štefi Graf. Neki igrači pola svog uspeha postižu tako što šalju poruku "frka je tamo, ne ovde".
Bojana i roditelji su pametno, strpljivo i dugo čekali da se zaleči povreda. Sva sreća! Nisu bili tkzv. "teniski roditelji" a mogu da zamislim presiju. Samo uživaj devojko, pred tobom je deset godina putovanja i barem toliko miliona.

nikol dž.femija

pre 13 godina

DIVNO !!! Stvarno je lepo pročitati naslov. Fantastičan rezultat.

JOVANOVSKI, 77. na svetu, ubedljivo je najmladja na listi 100 najboljih, rodjena 31.decembra '91. Njih 6 je rodjeno '91. i od njih najbolje plasirana je Ruskinja PAVLJUČENKOVA 18. /rodjena jula/, a tu su još i Slovenka HERCOG 47./rodjena u januaru i najstarija je/, Amerikanka OUDIN 63./septembar/, Rumunka HALEP 78./septembar/ i još jedna Ruskinja PERVAK 96. /maj/.

SREĆNO Bojani protiv Na Li.

branko

pre 13 godina

Да је у једном даху Јелена победиле играчице као што су Канепи, Резаи, Панета, па још без изгубљеног сета, пола навијачке популације било би у трансу, а да је то успело Ани, у трансу би била она друга половина. Она најмалобројнија групација која се ПОДЈЕДНАКО радује сваком успеху српских спортиста, није ни у каквом трансу већ Бојанин успех доживљава као ново сјајно остварење српског тениског чуда. '' Тајфун Јовановски'' није непозната појава у тенису, поготово женском. Бојана сада ради оно што су пре две године радиле Возниаки и Азаренка. Будући да је сасвим видљиво да Бојана није мање талентована од две поменуте играчице , ако је, дај боже, мимоиђу повреде и друге вантениске недаће, уопште не сумњам да је се приближава време кад ће и она бити у самом врху светског тениса. Заправо, она је и сада јако близу врха, а што ће се то на оној листи видети тек кроз годину дана, то само говори о листи а не о Бојани.
Пуно среће у наставку сезоне и Јелени и Ани и Бојани ! Од мене - подједнако!

Jela

pre 13 godina

Bravo Bokice!!! :)
Kakav niz! Šest pobeda, tri nad top 25 igračicama. Ovo je bila prilično ubedljiva pobeda, ne znam da li joj je ostalo snage i energije za polufinalni meč, ali već je i ovo lep, lep uspeh! :)
Srećno!

Dylan Dog

pre 13 godina

Bravo!!!

E, ovo je već izuzetan uspeh!
Bez obzira na trenutnu formu i sve ostalo, Peneta je jako dobra i veoma iskusna teniserka. Statistika meča pokazuje da je Bojana dobro servirala (68% prvi servis, 73% osvojenih nakon prvog i 58% nakon drugog servisa, uz 2 asa i nijednu duplu grešku), imala čak 14 brejk lopti od kojih je iskoristila 6, dok je protivnici prepustila 2 brejka, a spasila 1 brejk loptu. I ukupan skor od 60% osvojenih poena (čak 23 više!) govori u prilog Bojaninoj dominaciji nad starijom koleginicom.

Bojana je pokazala da se na nju, ne može, već mora ozbiljno računati u budućnosti!

Blok 70

pre 13 godina

Ova vest me je jako obradovala :) Bojana je zaista jedno predivno osvezenje. Samo napred devojcice. Vrlo skoro ces biti medju prvih 30, pa neces morati da prolazis kvalifikacije. Srecno !

Rekreativac

pre 13 godina

Napred Boki!
Impresivan skor pobeda u poslednja cetiri meca za cetiri dana: Sorana Kirstea, Kaja Kanepi, Aravan Rezai, Flavija Peneta!
Srpska skola tenisa, molim lepo!

Dorćolac

pre 13 godina

Sada će početi da se tresu..suknjice kad vide Bojanu mreko mreže!
Otvorilo se! Novi vidici! Novi skalpovi! Eto šta znači uporan rad na temeljima talenta. A granice? Još se ne nazire kraj.
Rodila se nova šampionka iz Srbije!

algrof

pre 13 godina

Bravo Bojana.
Opet si nas obradovala tvojom sestom uzastopnom pobedom nad veoma neugodnom Flavijom Penetom. Steta sto nije bilo prenosa na netu(bar ga ja nisam pronasao),ali sam pratio kretanje rezultata. Sada dobijas 200 bodova i sa njima penjes se na listi za skoro 20 mesta. Ako pobedis Li Na u polufinalu sleduje ti jos 120 vise, ali otom potom. Zelim ti sve najbolje u pretstojecem susretu.
Nova zvezda srpskog tenisa je definitivno rodjena! Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

dijaspora.srpska

pre 13 godina

Zapamtite kako se Bojana mucila ovih godina, kad igra male turnire, da bi imala samo za let i neku sobicu, bez ozbiljnog trenera, bez ikakve podrske... Kad budete poceli da je pljujete za godinu, dve kao Novaka, Anu i Jelenu! Cura se sama probija, upravo kao malopre navedeni. Ali ne sumnjam u vasu inspirciju ljubomore kad bude top 30 ili cak top 20 igracica!

Joxxx

pre 13 godina

Ovo sad vec govori mnogo toga,a posebno to da je Bojana konacno probila tu psiholosku barijeru i svoj ekstremni talenta demonstrira opusteno na terenu ko god da je na drugoj strani mreze.

Bojana je mozemo slobodno reci deklasirala Pennetu,cak i u prvom setu jer je Bojana imala dva brejka prednosti,malo se opustila jedan izgubila,zatim trgnula i zavrsila set.

Drugi set,sta reci,kao iz bajke. Rekoh juce da je Bojana favorit zbog svoje agresivnosti kao i zbog jakih razarajucih udaraca!!!

Ovo je vec uspeh,jedino me malo brine sto ce Bojana veoma umorna doci na AO!!!

mlbrnsrb

pre 13 godina

ne smem reci s bozjom pomocu pobediti i na li jer to bi se okvalifikovalo kao dubl, bojana samo pumpaj svi smo uz tebe dobices dobru podrsku u melburnu bez brige...

Djoksa

pre 13 godina

Evo jos jednog naseg supertalenta.Kad bi trebalo nekom ukratko da opisem, koji je nikad nije gledao, kako igra Bojana?Odgovor bi bio: Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic.Ahilova peta joj je bila neiskustvo a sad i to ima. Idemo Bojana!

Goran-Syd

pre 13 godina

Isao sam da je gledam, POCEPALA je onu Penetu.. Suta ne mogu da gledam polufinale zbog posla, ali ako bog da idemo na finale. I ona i Viktor! :)

Srbija do Sidneja!

WTATP Lista

pre 13 godina

Spektakularan pocetak nove sezone za mladu Jovanovski. Odavno je jos dokazala da je u stanju da se nosi (pa i pobedjuje) sa TOP30 protivnicama, ali ovo je potpuno novi kvalitet da ih dobija ovako u nizu, i to je taj veliki napredak u odnosu na dosadasnju karijeru koja je i inace do sada u znaku konstantnog i ubrzanog napredovanja (vec mesecima unazad je najmladja clanica TOP100). Svaka cast, osim pritiska i neiskustva (igrala prvo WTA-tour cetvrtfinale) plasio sam se i premora jer je dovde stigla preko kvalifikacija, a povoljna okolnost je sto ce joj protivnica u polufinalu biti upravo Kineskinja Na Li poznata izmedju ostalog i po tome da ima veliki kompleks vezan bas za polufinalnu rundu - na turnirima ove velicine i vecim igrala je gomilu (10+ u svakom slucaju) plufinala i sve odreda izgubila!

Play4Life

pre 13 godina

Ajao! Ajao!
Znate... prosle godine pojedine novine su pisale kako ce posle povlacenja Jelene i Ane nastati velika rupa u srpskom tenisu, jer nece imati ko da nas 'casno' prestavlja na WTA listi. E pa ljudi, nas ce prestavljkati Bojana! I to ce nas prestavljati najbolje sto moze!
Ovo je neverovatno, cudesno, iznenadjujuce da pobedi tako dobre teniserke! I to jos pred prvi gren slem! Pa kud ces bolji pocetak ove sezone?! Jako mi je drago sto konacno imamo tri teniserke koje mogu da se docepaju vrha. Ej, triii! Pa zar to nije strava?!Ok, Jelena i Ana su u krizi bla bla bla..., ali kada se vrate moci ce tad u vrh, ubedjen sam. Ali tad nece biti same. Sa njima ce i biti Bojana!
Uf... bas sam se obradovao.
Bojana u polufinalu! Znaci... :)
Jos da osvoji ovaj turnir, i mislim da cemo svi biti presrecni. A i ako to ne ucini, ljudi, mi imamo jos jednog kandidata za osvajanje gren slema!
I to treba da zna ceo svet!

Dovla KG

pre 13 godina

Posle komentara na odustajnje Ane zbog povrede i Jeleninog poraza ne mogu da citam sve pohvale na sjajnu Bojanu a da ne pomislim sta je ceka veselu za koju godinu kad bude izgubila mec koji je trebala da dobije ili joj pukne misic pa joj kao razlog odustajanja natovare nekoliko teorija zavere kako to ustvari radi iz nepostovanja prema svojoj zemlji. To ne rade svi naravno, ja licno ne verujem da su ti jadni licemeri u vecini uopste, ali jedno znam, mnogo su glasni kad tim vrednim devojkama krene lose. Zato sada BRAVO BOJANA i samo nemoj da citas nase komentare. Nisi nikom duzna, sve u cemu uzivas je tvoj rad i nista drugo i samo napred. Srecno!!!

purenjak

pre 13 godina

Molim te samo da pazis da i ti ne naletis na nekog golf igraca pa da za njim odlepis i zaboravis kako se zoves a kamoli da igras tenis??
PLEASEEEEEE!!!!!!!

Smilica

pre 13 godina

@Evo jos jednog naseg supertalenta.Kad bi trebalo nekom ukratko da opisem, koji je nikad nije gledao, kako igra Bojana?Odgovor bi bio: Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic.Ahilova peta joj je bila neiskustvo a sad i to ima. Idemo Bojana!
(Djoksa,-----
E djoksa uvek se divim Vasim komentarima,tako su strucni.Zao mi je nisam gledala mec,ali ako Vi kazete da BoJJAna :"Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic" pa to je onda SAVRSENSTVO.Onda je zaista lepa buducnost pred njom.
Samo me zanima sta li je TSS doprineo ovoj devojcici.
Jel neko zna?

sale, gh

pre 13 godina

Bravo Bojanice!!!
Veliki je ovo uspeh i definitivan proboj na svetsku scenu.
Na Li je nezgodna protivnica. Ali ni Flavija nije bila zgodna (u takmicarskom pogledu, da se razumemo) pa si je oduvala. Ti to mozes, znam da hoces.
Kako je lepo kada nasi sportisti pobedjuju!!

Igor

pre 13 godina

lepo sam ti rekao pre meca da ces da je "rasrafis",odlicno odigran mec,samo nastavi tako! bilo nam je zadovoljstvo gledati te. Napred Bojana!

http://www.sportklub.info/forum/index.php

pre 13 godina

Bravo Bojana,nije ovo dolo preko noci,nego je radila i radila i rad se naravno ipslatio.Mislim da itekako zna sta radi,da sve ide planski,cesto nije problem doci do vrha,treba se tu zadrzati.A Bojana ima sve predispozicije da ostane dugo vremena na vrhu.Koliko je odlucna da uspije u tome govori i podatak da je njoj pocela 2011. sezona 15. decembra,svaka cast devojko!
Pobedjuje i Na Li sutra!

org

pre 13 godina

Bravoooo!!! Bravo Bojana, izvanredan rezultat. Bojana pokazala da Srbija ima na koga da racuna u buducnosti. Svaka cast, idemo dalje, napred Srbija!!!

S.Goran

pre 13 godina

Jovance dete pa ti si jedina svetla tacka u svim vestima ove zemlje.Bravo Bokic,eh da te bog samo pogleda pa i da udjes u finale,a tamo sta bude nek pobedi bolja.

Vladac

pre 13 godina

# Čestitam Jovanovskoj, svaka čast!!! A za pisca ovog teksta, kako to mislite duel Beograđanke i Italijanke ???!!! Od kada mi to sportiste delimo po gradovima, kada nastupaju u inostranstvu??? Ah, da, zaboravili ste da napišete koji deo Beograda... :) (Ovo garant nećete objaviti ali sam morao da napišem)
(Nikola, 12. januar 2011 08:30)

A zasto ima toliko osoba kao ti koje traze zlu nameru u potpuno bezazlenim komentarima?

stefan

pre 13 godina

Nemam reci,,,stvarno svaka cast.....Ako budes uspela da odigras ovako mirno kao danas ja mislim da uopste nije suludo pricati o tituli,,,zelim ti svu srecu u nastavku karijere,,,i ovo si zasluzila samo velikim radom....

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Bojana! Bojana sada svaki mec igra kao da je finale GS. Tako i treba, sad ne treba razmisljati o AO vec dati sve od sebe na ovom turniru. Ev. finale za ovako mladu igracicu vise znaci od 1/8 fin na GS-mu. Iskustvo i steceno samopouzd. je neprocenjivo

Nikola

pre 13 godina

Jovana, samo nastavi ovako! Devojka igra vrlo hrabro, tj. takes care of business, ne ostaje na terenu duze nego sto treba. BRAVO !!!

KOSTA1703

pre 13 godina

@LKbulls

Prihvatam opkladu.ili jos bolje da je mozda dupliramo?
Posto ti nemas pojma sa ovim sportom(to znam posto ja ne znam mnogo, ali sam za tebe izgleda ekspert).

Deki

pre 13 godina

Bravo Bojana!Samo tako nastavi!
Drago mi je sto ovu vest citav dan drzite kao naslovnu jer je Bojana to i zaasluzila,ali ovo Beogradjanka i Italijanka stvarno bode oci.

branko

pre 13 godina

Ваше реакције на мој текст, ту мало ниже (до сада 311:22) су много вредније и значајније од самог текста. Ако се вас 311 подједнако радује сваком успеху српских спортиста и подједнако жели срећу и Јелени и Ани и Бојани као што сам ја написао, а само је 22 загрижена навијача, било чија, онда је то предивно и врло охрабрујуће.

Boris

pre 13 godina

Siguran sam da će Srbija ubrzo imati još nekog kandidata za svetski vrh u ATP i WTA.Činjenica je da mlađa populacija svakako ima na koga da se ugleda i da jednog dana parira svetskim teniserima u vrhu.

LKbulls

pre 13 godina

Nudim opkladu (pre svega opsednutim Jeleninim navijačima, ali je svako dobrodošao).
Stavljam 100 eura, da će za tačno 5 meseci poredak među srpskim teniserkama biti: 1. Ivanović, 2. Jovanovski, 3. Janković.
Naravno sve pod uslovom, da se neka od njih ne povredi teško. To ne znači da se jada na povrede pre svakog turnira i posle svakog izgubljenog meča, nego da odsustvuje sa terena barem mesec-dva.

Inače mi je drago da (trenutno još) nikoga ne hvata panika, kad Bojana pobeđuje, i ne lupa minuse po ceo dan na komentare čestitke.

Djoksa

pre 13 godina

@Smilica,Hvala na komplimentu!Gledao sam Bojanu protiv Ribarikove i protiv Azarenke.Ne zna se da li jace udara bekend ili forhend.Posto je devojka prirodno krupnija,mali minus joj je kretanje.Ali ako je popravila servis,garantujem,ulazi u top10 jos ove god

Zvezdarac

pre 13 godina

Jel' nešto netačno u konstataciji da je Bojana Beograđanka?
Nismo mi krivi što su nam najuspešniji teniseri i teniserke Beograđani.
Imamo puno pravo da budemo ponosni na to, baš kao što se svi ponose svojim uspešnim sugrađanima, čak i više i nametljivije nego Beograđani svojim.
Naporno radite na svom talentu, pa neće biti samo Beograđana. Jedna Novosađanka iz prošlosti je primer za to.

Jovan

pre 13 godina

Opaaaaa... Svaka cast JOVANA:))
(Opaaaa, 12. januar 2011 08:32)

???????????????????????
Ovo me malo podseca na turnir u Sidneju iz 2006-7 ne znam tacno, kad se Jelena probijala u vrh, i bas u finalu ovog turnira je izgubila od Kim Klajsters. Moglo bi to biti slucaj i sa Bojanom, zasto da ne i to bi bio veliki uspeh.

branko je car

pre 13 godina

A evo, i ja se pridruzujem u cestitkama Branku koji je danas oborio svoj licni rekord sa preko 300 pozitivnih komentara. To je zaista veliki uspeh za srpski sport i potvrda da smo mi nepresusni izvor telenata.

Nikola

pre 13 godina

Čestitam Jovanovskoj, svaka čast!!! A za pisca ovog teksta, kako to mislite duel Beograđanke i Italijanke ???!!! Od kada mi to sportiste delimo po gradovima, kada nastupaju u inostranstvu??? Ah, da, zaboravili ste da napišete koji deo Beograda... :) (Ovo garant nećete objaviti ali sam morao da napišem)

LKbulls

pre 13 godina

Nudim opkladu (pre svega opsednutim Jeleninim navijačima, ali je svako dobrodošao).
Stavljam 100 eura, da će za tačno 5 meseci poredak među srpskim teniserkama biti: 1. Ivanović, 2. Jovanovski, 3. Janković.
Naravno sve pod uslovom, da se neka od njih ne povredi teško. To ne znači da se jada na povrede pre svakog turnira i posle svakog izgubljenog meča, nego da odsustvuje sa terena barem mesec-dva.

Inače mi je drago da (trenutno još) nikoga ne hvata panika, kad Bojana pobeđuje, i ne lupa minuse po ceo dan na komentare čestitke.

purenjak

pre 13 godina

Molim te samo da pazis da i ti ne naletis na nekog golf igraca pa da za njim odlepis i zaboravis kako se zoves a kamoli da igras tenis??
PLEASEEEEEE!!!!!!!

Vladac

pre 13 godina

# Čestitam Jovanovskoj, svaka čast!!! A za pisca ovog teksta, kako to mislite duel Beograđanke i Italijanke ???!!! Od kada mi to sportiste delimo po gradovima, kada nastupaju u inostranstvu??? Ah, da, zaboravili ste da napišete koji deo Beograda... :) (Ovo garant nećete objaviti ali sam morao da napišem)
(Nikola, 12. januar 2011 08:30)

A zasto ima toliko osoba kao ti koje traze zlu nameru u potpuno bezazlenim komentarima?

branko

pre 13 godina

Да је у једном даху Јелена победиле играчице као што су Канепи, Резаи, Панета, па још без изгубљеног сета, пола навијачке популације било би у трансу, а да је то успело Ани, у трансу би била она друга половина. Она најмалобројнија групација која се ПОДЈЕДНАКО радује сваком успеху српских спортиста, није ни у каквом трансу већ Бојанин успех доживљава као ново сјајно остварење српског тениског чуда. '' Тајфун Јовановски'' није непозната појава у тенису, поготово женском. Бојана сада ради оно што су пре две године радиле Возниаки и Азаренка. Будући да је сасвим видљиво да Бојана није мање талентована од две поменуте играчице , ако је, дај боже, мимоиђу повреде и друге вантениске недаће, уопште не сумњам да је се приближава време кад ће и она бити у самом врху светског тениса. Заправо, она је и сада јако близу врха, а што ће се то на оној листи видети тек кроз годину дана, то само говори о листи а не о Бојани.
Пуно среће у наставку сезоне и Јелени и Ани и Бојани ! Од мене - подједнако!

branko

pre 13 godina

Ваше реакције на мој текст, ту мало ниже (до сада 311:22) су много вредније и значајније од самог текста. Ако се вас 311 подједнако радује сваком успеху српских спортиста и подједнако жели срећу и Јелени и Ани и Бојани као што сам ја написао, а само је 22 загрижена навијача, било чија, онда је то предивно и врло охрабрујуће.

dijaspora.srpska

pre 13 godina

Zapamtite kako se Bojana mucila ovih godina, kad igra male turnire, da bi imala samo za let i neku sobicu, bez ozbiljnog trenera, bez ikakve podrske... Kad budete poceli da je pljujete za godinu, dve kao Novaka, Anu i Jelenu! Cura se sama probija, upravo kao malopre navedeni. Ali ne sumnjam u vasu inspirciju ljubomore kad bude top 30 ili cak top 20 igracica!

Play4Life

pre 13 godina

Ajao! Ajao!
Znate... prosle godine pojedine novine su pisale kako ce posle povlacenja Jelene i Ane nastati velika rupa u srpskom tenisu, jer nece imati ko da nas 'casno' prestavlja na WTA listi. E pa ljudi, nas ce prestavljkati Bojana! I to ce nas prestavljati najbolje sto moze!
Ovo je neverovatno, cudesno, iznenadjujuce da pobedi tako dobre teniserke! I to jos pred prvi gren slem! Pa kud ces bolji pocetak ove sezone?! Jako mi je drago sto konacno imamo tri teniserke koje mogu da se docepaju vrha. Ej, triii! Pa zar to nije strava?!Ok, Jelena i Ana su u krizi bla bla bla..., ali kada se vrate moci ce tad u vrh, ubedjen sam. Ali tad nece biti same. Sa njima ce i biti Bojana!
Uf... bas sam se obradovao.
Bojana u polufinalu! Znaci... :)
Jos da osvoji ovaj turnir, i mislim da cemo svi biti presrecni. A i ako to ne ucini, ljudi, mi imamo jos jednog kandidata za osvajanje gren slema!
I to treba da zna ceo svet!

znanje-imanje

pre 13 godina

Probudim sebe i PC, kad ono prvi set! Tuš i - gotovo: novih 80 poena, rang već oko 57og. U drugom setu je odmah dotukla protivnicu. Očigledno je poslušala moj savet od juče. Šalu na stranu ali dobili smo ne samo novu igračicu za svetski vrh nego i drugačiju. Dve sadašnje princeze su mi posebno drage kao živa i dramatična, makar često i tragikomična bića. S druge strane Bojana me pomalo podseća na Štefi Graf. Neki igrači pola svog uspeha postižu tako što šalju poruku "frka je tamo, ne ovde".
Bojana i roditelji su pametno, strpljivo i dugo čekali da se zaleči povreda. Sva sreća! Nisu bili tkzv. "teniski roditelji" a mogu da zamislim presiju. Samo uživaj devojko, pred tobom je deset godina putovanja i barem toliko miliona.

Jovan

pre 13 godina

Opaaaaa... Svaka cast JOVANA:))
(Opaaaa, 12. januar 2011 08:32)

???????????????????????
Ovo me malo podseca na turnir u Sidneju iz 2006-7 ne znam tacno, kad se Jelena probijala u vrh, i bas u finalu ovog turnira je izgubila od Kim Klajsters. Moglo bi to biti slucaj i sa Bojanom, zasto da ne i to bi bio veliki uspeh.

super devojce

pre 13 godina

Vau...!!!!
Super klinka iz BG-a razbi mi omiljenu Flaviju. :)))
Vidim da se neki brinu da se Bojana ne umori pred AO ovim silnim pobedama u Sidneju. Moja poruka Bojani je da ne slusa takve gluposti nego da svaki mec igra kao da joj zivot od toga zavisi. Nema u sportu mesta za kalkulacije. Da su Rafa i Federer tako kalkulisali ne bi bili sta jesu nego bi sedeli u nekom kaficu i davili sve oko sebe svojim taktickim varijantama.
Zato mala, samo cepaj dalje na ovom turniru. Uvek jedan set vise od protivnice. Nije to tako veliki zahtev, zar ne? :))))

Dorćolac

pre 13 godina

Sada će početi da se tresu..suknjice kad vide Bojanu mreko mreže!
Otvorilo se! Novi vidici! Novi skalpovi! Eto šta znači uporan rad na temeljima talenta. A granice? Još se ne nazire kraj.
Rodila se nova šampionka iz Srbije!

Rekreativac

pre 13 godina

Napred Boki!
Impresivan skor pobeda u poslednja cetiri meca za cetiri dana: Sorana Kirstea, Kaja Kanepi, Aravan Rezai, Flavija Peneta!
Srpska skola tenisa, molim lepo!

Smilica

pre 13 godina

@Evo jos jednog naseg supertalenta.Kad bi trebalo nekom ukratko da opisem, koji je nikad nije gledao, kako igra Bojana?Odgovor bi bio: Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic.Ahilova peta joj je bila neiskustvo a sad i to ima. Idemo Bojana!
(Djoksa,-----
E djoksa uvek se divim Vasim komentarima,tako su strucni.Zao mi je nisam gledala mec,ali ako Vi kazete da BoJJAna :"Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic" pa to je onda SAVRSENSTVO.Onda je zaista lepa buducnost pred njom.
Samo me zanima sta li je TSS doprineo ovoj devojcici.
Jel neko zna?

Dovla KG

pre 13 godina

Posle komentara na odustajnje Ane zbog povrede i Jeleninog poraza ne mogu da citam sve pohvale na sjajnu Bojanu a da ne pomislim sta je ceka veselu za koju godinu kad bude izgubila mec koji je trebala da dobije ili joj pukne misic pa joj kao razlog odustajanja natovare nekoliko teorija zavere kako to ustvari radi iz nepostovanja prema svojoj zemlji. To ne rade svi naravno, ja licno ne verujem da su ti jadni licemeri u vecini uopste, ali jedno znam, mnogo su glasni kad tim vrednim devojkama krene lose. Zato sada BRAVO BOJANA i samo nemoj da citas nase komentare. Nisi nikom duzna, sve u cemu uzivas je tvoj rad i nista drugo i samo napred. Srecno!!!

Zvezdarac

pre 13 godina

Jel' nešto netačno u konstataciji da je Bojana Beograđanka?
Nismo mi krivi što su nam najuspešniji teniseri i teniserke Beograđani.
Imamo puno pravo da budemo ponosni na to, baš kao što se svi ponose svojim uspešnim sugrađanima, čak i više i nametljivije nego Beograđani svojim.
Naporno radite na svom talentu, pa neće biti samo Beograđana. Jedna Novosađanka iz prošlosti je primer za to.

Jela

pre 13 godina

Bravo Bokice!!! :)
Kakav niz! Šest pobeda, tri nad top 25 igračicama. Ovo je bila prilično ubedljiva pobeda, ne znam da li joj je ostalo snage i energije za polufinalni meč, ali već je i ovo lep, lep uspeh! :)
Srećno!

nikol dž.femija

pre 13 godina

DIVNO !!! Stvarno je lepo pročitati naslov. Fantastičan rezultat.

JOVANOVSKI, 77. na svetu, ubedljivo je najmladja na listi 100 najboljih, rodjena 31.decembra '91. Njih 6 je rodjeno '91. i od njih najbolje plasirana je Ruskinja PAVLJUČENKOVA 18. /rodjena jula/, a tu su još i Slovenka HERCOG 47./rodjena u januaru i najstarija je/, Amerikanka OUDIN 63./septembar/, Rumunka HALEP 78./septembar/ i još jedna Ruskinja PERVAK 96. /maj/.

SREĆNO Bojani protiv Na Li.

Joxxx

pre 13 godina

Ovo sad vec govori mnogo toga,a posebno to da je Bojana konacno probila tu psiholosku barijeru i svoj ekstremni talenta demonstrira opusteno na terenu ko god da je na drugoj strani mreze.

Bojana je mozemo slobodno reci deklasirala Pennetu,cak i u prvom setu jer je Bojana imala dva brejka prednosti,malo se opustila jedan izgubila,zatim trgnula i zavrsila set.

Drugi set,sta reci,kao iz bajke. Rekoh juce da je Bojana favorit zbog svoje agresivnosti kao i zbog jakih razarajucih udaraca!!!

Ovo je vec uspeh,jedino me malo brine sto ce Bojana veoma umorna doci na AO!!!

KOSTA1703

pre 13 godina

@LKbulls

Prihvatam opkladu.ili jos bolje da je mozda dupliramo?
Posto ti nemas pojma sa ovim sportom(to znam posto ja ne znam mnogo, ali sam za tebe izgleda ekspert).

Nikola

pre 13 godina

Jovana, samo nastavi ovako! Devojka igra vrlo hrabro, tj. takes care of business, ne ostaje na terenu duze nego sto treba. BRAVO !!!

Djoksa

pre 13 godina

@Smilica,Hvala na komplimentu!Gledao sam Bojanu protiv Ribarikove i protiv Azarenke.Ne zna se da li jace udara bekend ili forhend.Posto je devojka prirodno krupnija,mali minus joj je kretanje.Ali ako je popravila servis,garantujem,ulazi u top10 jos ove god

algrof

pre 13 godina

Bravo Bojana.
Opet si nas obradovala tvojom sestom uzastopnom pobedom nad veoma neugodnom Flavijom Penetom. Steta sto nije bilo prenosa na netu(bar ga ja nisam pronasao),ali sam pratio kretanje rezultata. Sada dobijas 200 bodova i sa njima penjes se na listi za skoro 20 mesta. Ako pobedis Li Na u polufinalu sleduje ti jos 120 vise, ali otom potom. Zelim ti sve najbolje u pretstojecem susretu.
Nova zvezda srpskog tenisa je definitivno rodjena! Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

mlbrnsrb

pre 13 godina

ne smem reci s bozjom pomocu pobediti i na li jer to bi se okvalifikovalo kao dubl, bojana samo pumpaj svi smo uz tebe dobices dobru podrsku u melburnu bez brige...

Dylan Dog

pre 13 godina

Bravo!!!

E, ovo je već izuzetan uspeh!
Bez obzira na trenutnu formu i sve ostalo, Peneta je jako dobra i veoma iskusna teniserka. Statistika meča pokazuje da je Bojana dobro servirala (68% prvi servis, 73% osvojenih nakon prvog i 58% nakon drugog servisa, uz 2 asa i nijednu duplu grešku), imala čak 14 brejk lopti od kojih je iskoristila 6, dok je protivnici prepustila 2 brejka, a spasila 1 brejk loptu. I ukupan skor od 60% osvojenih poena (čak 23 više!) govori u prilog Bojaninoj dominaciji nad starijom koleginicom.

Bojana je pokazala da se na nju, ne može, već mora ozbiljno računati u budućnosti!

Blok 70

pre 13 godina

Ova vest me je jako obradovala :) Bojana je zaista jedno predivno osvezenje. Samo napred devojcice. Vrlo skoro ces biti medju prvih 30, pa neces morati da prolazis kvalifikacije. Srecno !

stefan

pre 13 godina

Nemam reci,,,stvarno svaka cast.....Ako budes uspela da odigras ovako mirno kao danas ja mislim da uopste nije suludo pricati o tituli,,,zelim ti svu srecu u nastavku karijere,,,i ovo si zasluzila samo velikim radom....

Deki

pre 13 godina

Bravo Bojana!Samo tako nastavi!
Drago mi je sto ovu vest citav dan drzite kao naslovnu jer je Bojana to i zaasluzila,ali ovo Beogradjanka i Italijanka stvarno bode oci.

Djoksa

pre 13 godina

Evo jos jednog naseg supertalenta.Kad bi trebalo nekom ukratko da opisem, koji je nikad nije gledao, kako igra Bojana?Odgovor bi bio: Forhend udara kao A.Ivanovic a bekend kao kao J.Jankovic.Ahilova peta joj je bila neiskustvo a sad i to ima. Idemo Bojana!

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Bojana! Bojana sada svaki mec igra kao da je finale GS. Tako i treba, sad ne treba razmisljati o AO vec dati sve od sebe na ovom turniru. Ev. finale za ovako mladu igracicu vise znaci od 1/8 fin na GS-mu. Iskustvo i steceno samopouzd. je neprocenjivo

WTATP Lista

pre 13 godina

Spektakularan pocetak nove sezone za mladu Jovanovski. Odavno je jos dokazala da je u stanju da se nosi (pa i pobedjuje) sa TOP30 protivnicama, ali ovo je potpuno novi kvalitet da ih dobija ovako u nizu, i to je taj veliki napredak u odnosu na dosadasnju karijeru koja je i inace do sada u znaku konstantnog i ubrzanog napredovanja (vec mesecima unazad je najmladja clanica TOP100). Svaka cast, osim pritiska i neiskustva (igrala prvo WTA-tour cetvrtfinale) plasio sam se i premora jer je dovde stigla preko kvalifikacija, a povoljna okolnost je sto ce joj protivnica u polufinalu biti upravo Kineskinja Na Li poznata izmedju ostalog i po tome da ima veliki kompleks vezan bas za polufinalnu rundu - na turnirima ove velicine i vecim igrala je gomilu (10+ u svakom slucaju) plufinala i sve odreda izgubila!

branko je car

pre 13 godina

A evo, i ja se pridruzujem u cestitkama Branku koji je danas oborio svoj licni rekord sa preko 300 pozitivnih komentara. To je zaista veliki uspeh za srpski sport i potvrda da smo mi nepresusni izvor telenata.

sale, gh

pre 13 godina

Bravo Bojanice!!!
Veliki je ovo uspeh i definitivan proboj na svetsku scenu.
Na Li je nezgodna protivnica. Ali ni Flavija nije bila zgodna (u takmicarskom pogledu, da se razumemo) pa si je oduvala. Ti to mozes, znam da hoces.
Kako je lepo kada nasi sportisti pobedjuju!!

S.Goran

pre 13 godina

Jovance dete pa ti si jedina svetla tacka u svim vestima ove zemlje.Bravo Bokic,eh da te bog samo pogleda pa i da udjes u finale,a tamo sta bude nek pobedi bolja.

Goran-Syd

pre 13 godina

Isao sam da je gledam, POCEPALA je onu Penetu.. Suta ne mogu da gledam polufinale zbog posla, ali ako bog da idemo na finale. I ona i Viktor! :)

Srbija do Sidneja!

org

pre 13 godina

Bravoooo!!! Bravo Bojana, izvanredan rezultat. Bojana pokazala da Srbija ima na koga da racuna u buducnosti. Svaka cast, idemo dalje, napred Srbija!!!

Igor

pre 13 godina

lepo sam ti rekao pre meca da ces da je "rasrafis",odlicno odigran mec,samo nastavi tako! bilo nam je zadovoljstvo gledati te. Napred Bojana!

http://www.sportklub.info/forum/index.php

pre 13 godina

Bravo Bojana,nije ovo dolo preko noci,nego je radila i radila i rad se naravno ipslatio.Mislim da itekako zna sta radi,da sve ide planski,cesto nije problem doci do vrha,treba se tu zadrzati.A Bojana ima sve predispozicije da ostane dugo vremena na vrhu.Koliko je odlucna da uspije u tome govori i podatak da je njoj pocela 2011. sezona 15. decembra,svaka cast devojko!
Pobedjuje i Na Li sutra!

Boris

pre 13 godina

Siguran sam da će Srbija ubrzo imati još nekog kandidata za svetski vrh u ATP i WTA.Činjenica je da mlađa populacija svakako ima na koga da se ugleda i da jednog dana parira svetskim teniserima u vrhu.