Fudbal 165

Sreda, 27.10.2010.

10:47

Žurnal: "Drastična kazna za Orlove"

Utakmica Italija – Srbija biće registrovana 3:0 u korist domaćina.

Žurnal: "Drastièna kazna za Orlove" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

z

pre 13 godina

koje bre 200strane pa dovoljno je da budu dve strane jer je krivica italijana zbog lose organizacije utakmice a mozda je i njihova mafija umesala prste platila da se napravi prekid ,nas da kazne da bi oni profitirali ali i to im nece pomoci sjebace ih slovenci garant

Firm

pre 13 godina

Eto tako se to radi..kratko ali...A da smo mi bili domacini i da su nama italijanski navijaci to napravili..mislim da bi nam i tada oduzeli 3 boda i registrovali 3-0 za Italiju jer nismo bili dobar organizator i domacin! Kako god covek da okrene isto bi nam se pisalo!!--

Marko__bgd

pre 13 godina

eto,italijani ce biti nagradjeni za odlicni organizaciju meca,i za to sto nisu pregledali nikog na ulazu...mislim sta reci...foliranti su teski,ali su pametni...a mi,ostacemo vecito glupi...i sta je postignuto ovim sto su ovi huligani uradili?ama bas nista...

Aleksa

pre 13 godina

Ma sankcije za pet godina.a posle tih pet godina ce se nadju neki manijaci pa se vracamo na pocetak.jasno receno je da ce i moji praunuci biti u istoj prilici da napisu komentar kao i ja upravo.

jakov

pre 13 godina

Ovo je stvarno tragedija, mislim sada imate neki alibi kao ono "e da nas nisu pokrali", stvarno mi je žao što neće kazniti Italiju i još vama daju npr. šest bodova bonusa jer se ni onda ne bi plasirali nigdje zato što su ti vaši manekeni više nego smješni.
Pozdrav iz Osijeka

Zunzara

pre 13 godina

Letos nas je silovala FIFA, sad nas siluje UEFA! Ne znam zasto uopste ucestvujemo u takmicenjima u kojima nam je uspeh zabranjen! Kakvi huligani kakvi bakrachi.

sale pop

pre 13 godina

Kazna sledi i to je sasvim sigurno, ali to i nije tragedija.Ono sto mene plasi je to sto niko iz drzavnog vrha nece (ne sme) da krene u ozbiljniji obracun sa izgrednicima.Pa vidite samo posle derbija, sad je kao O.K. nema nereda, nema potrebe za nekim istragama i nepotrebnom talasanju. Sve dok olos okicen krivicnim prijavama slobodno seta ulicama, ovakve kazne ce biti potpuno normalna stvar u srpskom fudbalu.

PimPong

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem, moglo je i gore.

Jasno je da su i Italijani imali propusta, ali mi imamo obicaj da ako uopste postoji ikakva mogucnost, da krivimo druge, a da ne preuzimamo odgovornost.

Treba samo imati na umu da su drzavljani Srbije putovali u Rim sa ciljem da izazovu nerede i prekinu utakmicu.

Na papiru, postoje relativno realne sanse da zavrsimo kao drugi u grupi. Ali ja se jednostavno bojim da smo u stanju rasula, i da i reprezentacije koje su medju najboljima po imenima (kao Francuska) ne mogu da prevazidju losu atmosferu bez obzira na pojedinacni kvalitet igraca. A mi nismo po pojedincima na razini Francuske.

Ninja

pre 13 godina

ovo nam je sve zato sto se lozimo i vecito izmisljamo neke zavere i skrivene planove. da su nasi fudbaleri lepo igrali prethodne utakmice ova tri boda ne bi ni znacila nista, a to sto se tice propusta italijana ma daj, pa onaj lik samo sto nije i bager izvadio iz dzepa da preore teren, naravno da za to sledi kazna!

Raso Krajisnik

pre 13 godina

pa naravno ce talijani biti nagradjeni za takozvanu "organizaciju" ...

kad se uobicajna peta kolona i bezkicmenjaci oko manekena izvinjava bez znanja sta se u stvari desilo ...

MareUK

pre 13 godina

Ubedjen sam 100% da su italjiani namerno pustili nase navijace da divljaju i tako prekinu utakmicu jer su trenutno dno u fudbalu. Verujte mi, da italija ima jaku repku, pohapsili bi sve huligane na licu mesta u italiji. Ovako su bez borbe pobedili i sprecili blamazu protiv nas.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

A mozda ste nagradu ocekivali???
Ponekad pomslim,da nema kazne koju bi mi shvatili kao pouku!
Pa pogledajte Stojkovica,svi smo ga sazaljevali u Djenovi a
on nedelju dana kasnije,posto NISTA nije naucio - provocira
te ludake!??? Pa nek se svi cu
de sta se ovo nama desava!?

Buda

pre 13 godina

E sto volim ove medije sto sve znaju i imaju informacije od neimenovanih. Budalastina. Reko im covek koji je blizak UEFA a njjegov prijatelj je vozac jednog od bliskih UEFA a taj je ozenjen sa sestrom ciji je brat predsednik disciplinske komisije UEFA

Monteri iz Jajca

pre 13 godina

Upala Pizonu kasika u med! Dve godine ostaje sigurno selektor posto ce voditi samo prijateljske utakmice plus kvalifikacije za SP 2014!!!

Fela

pre 13 godina

To vam je tako kad keru ne vežete u dvorištu nego je pustite da vršlja po komšiluku i na kraju ujede neko dete a vi odete u zatvor i doživotno vas je sramota, a mogli ste nešto da uradite da sve to sprečite...

vuja

pre 13 godina

Pa dobro... Sad ce da proradi nas "INAT" i pobedicemo sve do kraja... i bicemo prvi u grupi,i posle prvaci .. To je normalno kod nas . :)

djorke

pre 13 godina

Predsedniku FSS i odgovaraju 3 mecha bez publike. Mozhda misli da che tako da zapushi usta javnosti koja je protiv njega i njegovih drugova. Ali ne zna da che i sa praznih tribina odzvanjati: "Tole lopove!"

Ja

pre 13 godina

Ovde je situacija slicna kao sa AIDS-om u Americi.
Nase drustvo je samo stvorilo i godinama negovalo ovu "neman", pa sada polako stizu racuni na naplatu.
I tek ce stizati, u drugim sferama zivota jer se ovde mnoge stvari rade pogresno i bez ikakve vizije o posledicama.

Shone P.F.C.

pre 13 godina

Ako se ovako presudi onda ispada da je italijanski savez prakticno nagradjen za losu organizaciju meca, navijaci zvezde zato sto su uspeli u svojoj nameri da napakoste domacem savezu, a mi svi ostali ispadamo najobicnije fleke (da ne kazem kolateralna steta).

Ja znam da na formalno pravnom nivou neka kazna mora da usledi i za nas, ali ovako nesto je krajnje neprimereno. Mediji su danima objavljivali da se nesto moze destiti, savez je takodje slao Italijanima informacije, realno nista nije moglo da se uradi odavde da bi se tako nesto sprecilo. Na Italijanima je bilo da odrade svoj deo posla medjutim oni to nisu hteli da urade jer su prizeljkivali ovakav ishod. Ako UEFA zazmuri na to moze doci do situacije da huligani pocnu masovno da odlaze na meceve protivnickih klubova i reprezentacija i da tamo prave haos samo da bi naskodili svom narednom protivniku (ili da bi se osvetili za neki poraz). Da bi pravda u potpunosti bila zadovoljena neophodno je da odluka bude po principu kazne i za jednu i za drugu stranu a utakmica da se ponovi. Time bismo mi bili kaznjeni jer ipak su oni koji su napravili incident dosli odavde, Italijani jer su svojim neradom doveli u opasnost mnoge neduzne ljude te veceri a pride sto su i pokusali da to iskoriste na sportskom planu. Ponavljanje utakmice doprinosi sportskoj pravdi jer igraci na terenu treba da pokazu ko je bolji (ako treba ovaj put bez publike ili bez prisustva nasih navijaca) pa ko pobedi bolji je a ne ovako. Sve ovo pisem zato sto je potpuno jasno da ovde meta napada nisu bili Italijani, da je grupa srpskih navijaca napale italijanske igrace i trenera ili rukovodstvo stvari su tu onda jasne (i prvi bih podrzao najdrasticniju kaznu za nas) ali to ovde jednostavno nije slucaj.

Na kraju, kakva god kazna da bude ona mora da se prihvati i da se ovde kod nas vidi sta dalje. Cak i ako kazna Uefe ne bude adekvatna pravednom resenju mi je moramo prihvatiti ali isto tako nas savez i drzava mogu da porade na tome da se na nivou nase zemlje sprovedu jos neke kazne koje ce zaista kazniti odgovorne kao i njihove nalogodavce i sve one koji su od toga imali korist. Ako se to ne uradi ne samo da ne nece biti pravde same po sebi vec se dolazi do vrlo opasne situacije da svako moze da uradi sta hoce i da onaj ko od toga izvuce korist nece imati nikakvu sankciju. Javnost Srbije mozda nemoze da utice na odluku iz Niona ali svakako da moramo biti jedinstveni kada je ovaj drugi aspekt price u pitanju. U interesu svih nas je da se ovo razresi do kraja i da puna istina izadje na videlo.

Ja bre

pre 13 godina

Toletov sportski zurnal vecito senzacionalisticki izvestava... Te dolazi nam Rajevac na klupu, sve je kao potpisano, te ova kazna... Medjutim istina je sledeca... Objavimo najgore moguce, onda se svi napale i onda kad bude kazna manja u petak onda ce Tole da pokupi lovorike... Ovo je toliko providno da je degutantno...

Nebitan lik

pre 13 godina

Nebih nikoga da branim ono sto se desilo u Djenovi je za osudu, ali zar nije italijanska policija mogla da spreci sacicu "navijaca" nije ih bilo ni 50 koji su pravili nerede. Onaj nered je mogao biti rasciscen tribina ispraznjena za 15 minuta. Da su italijani pravili nerede u Beogradu, naslovi bi glasili "Zbog lose organizacije navijaci Italije pravili nerede".

adje

pre 13 godina

zasluzeno,a fss ovo radi samo da bi opravdao sebe da su nesto pokusali uraditi po ovom pitanju,a ovi sto predlazu da se stvori nova grupa huligana i da se preoblace u italijanske navijace da bi posle kaznili italijane je stvarno neprimereno,huliganstvo se ne kaznjava zbog dresova nego indetifikacijom huligana i uhvate sve srbe i opet po ledjima srbiji,razmisljate kao deca od 5 god.

Maree

pre 13 godina

Ma nemojte da se tripujete, mi smo ga ugasili ovo evropsko, ocajni smo, zao mi je samo sto ce vecina navijaca na ovo gledati kao na neki glupavi izgovor sto se nismo kvalifikovali. Nemojte da opravdavate ono dovljanje na tribinama, budite bolji od toga, bas me briga kakvi su italijani, hocu da budem ponosan sto sam srbin, hocu da budemo zaista bolji! Pohvatajte sve idiote, i rigirizne kazne za huligane jer ovo je sad napad ne na drzavu nego na nas, na narod! Pa necemo gledati utamice zbog njih, necemo se kvalifikovati zbog njih, ne mozemo slobodno da se setamo gradom zbog njih, dosta vise. Robija 10 godina, da izadju malo stariji i ozbiljniji, ne brinite nece ih zatvor upropastiti, vec su oni gotovi. Steta sto nema smrtne kazne vise. A tetoviranog debelog gmaza ostaviti narodu da ga pojede golim zubima. TKZ patriote, placenici sa istoka, izrodi medju srbima.

sid i sram ste!

pre 13 godina

Uh kakva naslada za dežurne pljuvače...mala je naša reprezentacija koliko vama sve tudje sladje...izvoli te pokažite se u svom najboljem svetlu...mala je razlika izmedju Vas i navijača iz Djenove...sve sami nafurani evropejci koji su čak uspeli da unaprede onu staru ''da komšiji crkne krava'' pa ste došli do toga ''da nama crkne krava''...bravo čestitam

Don Kihot

pre 13 godina

Mislim da bi najpravednije bilo da se odigra nova utakmica pred praznim tribinama u Italiji, što bi bio deo kazne za Italijane. Ako bi se utakmica registrovala sa 3:0 za Italijane, oni bi bili povlašćeni, i mislim da bi tada Slovenci, Estonci i Irci trebalo da se žale. Italijani nisu pokazali mnogo u prve tri utakmice i ovo bi bio veliki poklon i vetar u leđa za njih, i uvek bi ostala sumnja da se zaista nisu potrudili da obezbede uslove za odigravanje utakmice kako bi dobili bodove bez igranja fudbala. Dodatno, njih bi trebalo kazniti i novčano.
S druge strane, nama:
1)oduzeti 3 boda (tako smo samo mi na šteti, a ne i svi ostali iz grupe koji bi u suštini bili oštećeni kad bi utakmica bila registrovana sa 3:0 za Italiju)
2)tri utakmice pred praznim tribinama
3)novčana kazna.

lemi 58

pre 13 godina

DA li neko moze da mi objasni koji je greh FSS u svemu tome. Nemam razloga da volim ljude iz FSS ali sad stvarno izgleda da je to organizovao neko drugi iz Beograda zeljan vlasti bilo gde i bilo kada .

ccccbranolaki@yahoo.com

pre 13 godina

Antica su oterali iz FSSa zato sto je bio kaznjen 4utakmice.E sad bi po toj logici stvari bio red da Tole Karadzic bude oteran jer ce nam oduzeti 3boda i igacemo bez prisustva publike.Logicno,zar ne?

djwibe

pre 13 godina

"Dobra stvar" je sto nece biti diskvalifikovani...ne to je losa stvar, bilo bi super da se diskvalifikuju pa da se fudbaleri spuste malo na zemlju, a da do izrazaja dodju malo neki sportovi koji i pored bednih finansija donose medalje i radost ovom napacenom narodu!!!

Josko Martinoski

pre 13 godina

Kazete da su Italijani uplasili vas u Djenovi zato sto imate bolji tim. Znaci pred praznim tribinama ima da ih razvalite. Pobedite i sve ostale utakmice, kad ste vec toliko sigurni...i bicete drugi. Nego mislim da je problem u tome sto Srbija jos igra onaj staromodni fudbal,bez trcanja bez lopte,bez otkrivanja, bez jednog do dva dodira, tako da i sa publikom mozda ne bi stigli do baraza. Dzaba vam svetske zvezde u timu, kad kao celina niste igrali moderan fudbal ni na Mundijalu ni sada. A na Mundujalu je trener bio Antic, koji priznacete, gledajuci utakmice Premijer ili bilo koje jace lige, je STAROMODAN trener...

Steta

pre 13 godina

Steta sto smo stigli do ovde uz priliku jos i da pisemo pateticne zalbe od strane naseg polupismenog i nesposobnog fudbalskog vrha. To je sistem (mislim na srpski fudbal)koji je uspeo da uprlja sve sto ima ikakve veze sa loptom.........igrace, trenere, navijace, novinare (oho), lopte, travu, nebo i sta vec ne.... i tako vec trideset i vise godina ...jos od Miljanica.....
Prava stvar bi bila da je drzavni vrh ove fudbalski promasene zemlje zatrazio od UEFE da se do okoncanja poslova unutar drzave obustavi bilo kakvo lansiranje fudbalskih aktivnosti Srbije van njenih granica.....ovako ostaje na snazi ponovo jedna ogavno pateticna prica u kojoj ova drzava zbog bednih interesa pojedinih cobana koji nisu mogli da zavrse osnovnu a kao znaju da pimplaju loptu i njihovih jos jadnijih roditelja menadzera i kojekakvih trenera......
Ova drzava i dalje trpi nasilje sitema koji ruinira sve cega se dotakne.....da budem jasan to je sistem koji cine nas FSS, fudbalski klubovi, pre svega ovi veciti (veciti diletanti i neznalice), biznismeni koji da im nije fudbalskih krugova ne bi biznis napravili ni prodajuci jaja na sabackom vasaru, sportski novinari i naravno kvazipatriotska i fasisticka gamad umotana u imbeciolne fraze tipa "mladi ljudi" ili "navijaci".....
Najstrasnije je sto ostaje opor ukus da pod izgovorm interesa fudbalske reprezentacije i srpskog fudbala ciji su i igraci i treneri a i cela nacija operisani od fudbala, drzava nije u stanju da ovoj kriminalnoj i na momente teroristickoja bagri stane nogom za vrat..........Treba li jos mrtvih ljudi i povredjenih policajaca da bi obavili posao koji u biti predstavlja samo jedan od oblika suocavanja sa samim sobom.....samo jedan mali obracun u svom dvoristu.....

kokalo

pre 13 godina

pa mogli su direktno da nas izbace ko ce da gleda i da placa te prenose mucenja po terenu i mutavog Pizona!
FIFA nas stvarno mrzi!
a huliganima hvala na uspesno amputiramin nogama koje je zahvatila gangrena do kukova!
jedina zamerka sa moje strane je sto je na huliganima ova "FSS gospoda" dobila alibi za jos koji lopovski mandat!
toliko :)

Sport

pre 13 godina

Imam 23godine, imam jos 2ispita da diplomiram, sutra je jedan od njih, nemam 10eura za autobus, tata mi je ostao bez posla pre 3meseca, ja ne mogu naci posao nema sanse, naravno da nema sanse za posao. Ovo pisem sa drugovog kompa, nemojte misliti da imam internet. Sta da uradim, ima neko resenje ili...?

Bojan Jankovic

pre 13 godina

"Uzalud je Fudbalski savez Srbije ukazivao na brojne propuste organizatora, koji su u velikoj meri uticali na konačni ishod, slali izveštaj na 200 strana u Nion, razgovarali sa predsednikom evropske kuće fudbala Mišelom Platinijem. Ispostavilo se da je kazna veća nego od one koju je predlagao disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leuba, a koju su priželjkivali Italijani."

Ako se ispostavi da je ovo istina to ce biti jos jedna potvrda da svet nije nista vise "civilizovan" nego pre dve hiljade godina. Kao i pre, sve se i dalje svodi na silu, duple standarde, interes, ljigavost, itd.

E sad ... ako ne mozes da ih pobedis (a mi ocigledno ne mozemo) pridruzi im se.

018

pre 13 godina

bas super nadam se da onda jedan od ta tri meca bez publike moze da se igra u Nisu jer tribine se obrusavaju ali je zato trava ekstra!

Shippy

pre 13 godina

A kada je Savo Milosevic pricao o namjestanju utakmica u Italijansku korist i prije meca sa Slovenijom vi ste se smijali, kao Savo kupusar, ovo ono.... Jel' sad nekome nesto smijesno?!

darkooo

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, predlazem da odmah odustanemo od daljeg "takmicenja".
Italijani su dobili to sto su i trazili (organizovali), zasto se blamirati!

Srbijo, pokazi ponos!

drustvo iz madere

pre 13 godina

i bre ljudi, di ste zapeli. nije ovo jos gotovo. mi tek treba da igramo u sloveniji, koja je mnogo blize od djenove. stadioni su manji, nema kafesa pa nece trebati cvicangle. ekipa ce imati posebnu motivaciju da divlja, a blizu je i bratska hrvatska. ja verujem da se vec sprema koreografija. ako to kraja ostane samo na ovome, to ce biti premija!

Lenny

pre 13 godina

Preblaga kazna za Srbe koji vec godinama rade probleme po stadionima. Vrijeme je da se stane tome na kraj. Trebalo vas je drasticno kazniti i izbaciti iz kvalifikacija na nekoliko godina. Na papiru ste formalno prisutni a u praksi ste izbaceni sa Eura!

Oberon

pre 13 godina

Gospodo,
manite se teorija zavere, dovostrukih arsina i ostalih gluposti.
Necivilizovanom svetu nije mesto u eliti i zato je po meni ovo blaga kazna! Ono sto sam ja ocekivao i prizeljkivao jeste diskvalifikacija klubova i reprezentacije na 5 godina pa da se konacno malo pozabavimo sacicom neandertalaca koja bruka ovu zemlju i ovaj narod!

Aleksandar

pre 13 godina

Mene je ovo iskreno iznenadilo!Onaj jadni,sada je dana,Platini je dolazio kod nas na Balakan,obecavao,molio i kumio da ga dovedemo na mesto predsednika UEFA pre nekoliko godina jer ga njegovi zapadnjaci nisu hteli a sta nam je sada uradio,ponizionas je kao nikoga.Nije menu krivo sto se necemo plasirati na EP 2012 vec mi je krivo sto jednu Srbiju koja je razvoju sporta u Evropi i Svetu dala ogroman doprinos ovako ponizio. Misel,Misel nadam se da vise nikada neces prevariti Balkan i sve Istocne Evropljane jer ti si samo jos jedan u nizu birokrata aparata za ugnjetavanje malih.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Ako se Italija ne kazni ozbiljnije zbog namernih propusta u obezbedjenju utakmice onda je ovo cisto delo MAFIJINIH ruku

tamo netko...

pre 13 godina

Primero Geriljero, 27. oktobar 2010 11:26)
Zar ti stvarno misliš da je Srbija bila konkurent za prvo mjesto u skupini? Srbija ima prosječnu reprezentaciju kojoj je maksimalni domet ako se bilo gdje kvalificira. A što se Talijana tiće, oni su izbacili Juventus iz prve lige što je u Srbiji za npr. Partizan nemoguće zamisliti mada je uopće smiješno uspoređivat ta dva kluba.Nije mi namjera omalovažavat nikoga al istina je: zaboravite UEFU, navijaće,kriminalce,menađere...na EP se nećete kvalificirati samo i isključivo zbog loše igre vaše reprezentacije!

arig

pre 13 godina

E sad treba sami da istupimo iz kvalifikacija!!! Dokle vise ove rasisticke odluke i uvrede mom narodu!!!ZAO NAM JE STO SMO BOLJI OD OSTALIH!!!
(samo Srbin, 27. oktobar 2010 11:34)
Jesi to ti ivane? pa jesi ti gledao utakmice do sada?????

Dejan Kostic

pre 13 godina

A tako sam se nadao da ce da nas izbace, samo da bi slusao patriote kako govore da se i ovo organizovalo iz Pentagona i kako je ovo jos jedna u nizu zavjera protiv miroljubive Srbije... Bolje nismo zasluzili! Da imamo obraza i casti, sami bi sebe kaznili...

boban

pre 13 godina

Covek rodjen u Srbiji, zivi u inostranstvu 40 godina,ima srpski pasos.Mrzi Srbiju.Ode na utakmicu Srbije u inostranstvu u dresu Srbije.Izgredom prekine utakmicu.Srbija kaznjena,on zadovoljan ide kuci u Belgiju.
Koji nedostatak logike i koja nepravda.

Dule BG

pre 13 godina

Ma kome smo mi rival za odlazak na EP? Sloveniji? Estoniji? Šta se ložite, mi to je jedna prosečna reprezentacija, koja nika ne igra muški. Uvek kalkluliše, taktizira i dobija šamarčine od Gane, Australije, Holandija, Argentine, Estonije, Azerbehdžana, itd,itd....

osim ako se ne prijavi da skuplja lopte

pre 13 godina

Dobro je..prazan stadion i nema ko da zvizdi Stojkovicu.
(Dr., 27. oktobar 2010 12:23)

...pošto će da posmatra utakmicu kod kuće, preko TV-a.

predlog

pre 13 godina

igrati sa mladim igracima i onima koji su trenutno u drugom planu protiv svih reprezentaciju u kvalifikacijama osim sa italijanima tj. njima se suprotstaviti u najacem sastavu.

One night in May

pre 13 godina

U civilizovanim zemljama predsednik Saveza je odavno podneo ostavku posle ovakvog debakla... I Srbija je, doduse jednom davno, bila civilizovana zemlja...

miodrag

pre 13 godina

Nazalost u ovoj drzavi nekog funkcionera mozes skinuti sa vlasti samo drzavnim udarom. Medjutim pokazalo se da je Karadzic jaci i od toga...

navijac

pre 13 godina

Zalim sto kazna nije daleko drasticnija, kako bi se i tkz obican narod i postovaoci fudbala pomerili iz svoje inertnosti, digli glas protiv vandala i konacno uradili nesto za dobrobit srpskog fudbala.

Luka Laban

pre 13 godina

Bolje da su nas izbacili,nego da ti uzmu 3 boda koje si (posteno)osvojio na terenu.
Oduzimanjem 3 boda jasno su rekli:Ne zelimo vas na EP !!!

Rade- Futog

pre 13 godina

Ljudi, odlično smo prošli! Nakon incidenta u Đenovi, dobro je što nas svet nije bombardovao! Mi smo Balkanci, a na sve to i pravoslavci, tako da smetamo svima, a posebno Vatikanu, koji se svojski trudi da nas eliminiše! Najpametnije za ceo srpski nacionalni sport, je da istupi iz svih takmičenja pod okriljem evropskih i svetskih organizacija, jer jedino tako nećemo biti oštećeni!

Pegone

pre 13 godina

Ma i da su nam poklonili 3 boda ne verujem da bi smo se plasirali ni u baraz,btw ako Pizon u Beogradu igra samo sa jednim napadacem tesko bi smo ostvarli kakav zapazeniji rezultat.

hm...

pre 13 godina

Praksa UEFA je da se posle žalbe malo koriguje odluka u korist osuđenog. Realno je očekivati da nam ta tri boda neće biti oduzeta. MOLIM DA FSS TUŽI ZVEZDU I DA NAPLTATI OČEKIVANI PRIHOD OD UTAKMICA KOJE ĆE SE IGRATI BEZ PUBLIKE! E ako je logika UEFA da Srbija bude kažnjena zbog divljanja srpskih navijača onda može da se primeni potpuno ista logika po kojoj su navijači Zvezde krivci za kaznu pa je onda logično kazniti klub za koji navijaju. U slučaju da se zbog gubitka bodova reprezentacija Srbije ne plasira na EP, onda FSS treba od Zvezde da naplati najmanje 10 miliona evra koliko plaća UEFA svaki savez čija je reprezentacija učesnik EP!!!! Može da se primeni i ista kazna kao ova "evropska" da u sledećoj sezoni Zvezda igra 8 utakmica bez publike (procentualno isto kao kvalifikacije za EP) i da joj se oduzme 10 bodova!!!
(Grobar MunZe, 27. oktobar 2010 11:08)

...a šta misliš da dodamo ovome i oduzimanje "ušatog" i dodeljivanje istog prepodobnom partizanu... a može i Mara da se zameniza za lavorčić...

Dragon

pre 13 godina

Znas kad cemo u evropu ? NIKAD !!! sto zbog nas sto zbog njih !!! u napulju nozevima izbodeni englezi ! I ? u sankt petersburgu prebijeni hrvati ... pa ? cini mi se da ce nazalost kazna imati kontra efekat kod ljudi sklonim nasilju ! neka nam Bog pomogne !!!*

red je na njih

pre 13 godina

Ovi iz FSS samo znaju da kvare papir i pisu po 200 stranica i pravdaju svoje greske posle strasnih incidenata,ali zato pojma nemaju da nasto urade pre nego do toga ne dodje.I sada kada sve prodje kako su zasluzili red je da ova DRZAVA konacno poonadje glogovu metlu i ocisti iz srpskog fudbala sve neznalice,folere,prevarante i lopuze kako bi nam fudbal konacno stao na prave noge.

realan

pre 13 godina

Odlicno! Sad formirati zaista mladu selekciju i kroz ostatak kvalifikacija iskristalisati 15-16 standardnih pa od 2012-e ispocetka.

Jela

pre 13 godina

Koliko mi je krivo zbog igrača, reprezentacije i pravih navijača i ljubitelja fidbala, toliko i nije zbog svega što se dešavalo prethodnih meseci i onakvog odnosa prema gospodinu Antiću.
A odluka sama po sebi je drastična i sigurno ne bi bila ni približno tako drakonska kazna da su u pitanju Italija, Francuska...
Nego, to je mala Srbija, nju svako može da gazi.
Sad kao odgovor treba pozvati za sve utakmice igrače mlade reprezentacije, nek se kale deca, šanse da se plasiramo su skoro u domenu fantastike, tako da ne treba cimati igrače iz inostranstva.
Tuga.
Euforija, entuzijazam, sreća, poštovanje, duh, zajedništvo, atmosfera...pre samo nekoliko meseci.
Veliko 'hvala' Karadžiću.

Boki

pre 13 godina

Pre neku godinu Partizan je gostovao u Mostaru protiv Zrinjskog."Navijaci" su napravili niz incidenata ali je utakmica odigrana.Dok je UEFA razmatrala kaznu odigran je i revans mec u Beogradu(za koji su posmatraci iz UEFA rekli da je prosao bez ijednog incidenta) a nakon meca Partizan je ipak izbacen iz Evrope do kraja sezone.Dakle,za manji izgred usledilo je izbacivanje Partizana pa sada koja god da bude kazna nije previsoka pa cak ako nas i izbace iz ovih kvalifikacija.

st.dzoni

pre 13 godina

Ako umeju da objasne kako je nasa reprezentacija kriva onda neka nas kazne..ali i sami divljaci koji napravili haos su priznali da nisu bili na utakmici zbog nase reprezentacije,vec zbog politickog izrazavanja.
dakle prvo kazna za njih pa kazna za drzavu.

Ima nade

pre 13 godina

Nije jos sve gotovo, bitno da nas nisu diskvalifikovali. Pod hitno organizovati novu grupu huligana, opremiti ih italijanskim obelezjima i pripremiti da po istom scenariju naprave incident na sledecoj utakmici Italije, koju ce, normalno, UEFA istom merom da kazni. Sve troskove organizovanja huligana da snose funkcioneri FSS iz svog dzepa. Ukoliko se javi potreba, isto to uraditi i Slovencima i Estoncima, a u nuzdi postupak ponoviti potreban broj puta.

neutron

pre 13 godina

Ako ima pravde, kazna i za nas i Talijane bi trebala biti slicna, ali bez oduzimanja bodova. Znaci neka se utakmica registruje 3:0 za Italiju i jos po 3 utakmice bez publike. Naravno tu je i novcana kazna. Sve ostalo bi bili krajnji bezobrazluk. Ali ko nam je kriv.....
Derbi je dokazao da utakmice mogu da prolaze bez ikakvih nereda samo ako ima dobre volje kod celnih ljudi.

Voja

pre 13 godina

Malo je! Trebalo je da nas izbace!

Nije proslo ne desetak dana, "navijaci" napadaju dve javne licnosti, vredjaju ih i maltene tuku!

I jos treba da se zalimo na odluku UEFA? Sta je uradio FSS? Sta je uradila policija?

Umesto sto neko rece, da istupimo dobrovoljno na par godina i izlecimo se od ovakvih nus-produckata tranzicije, jos su nam Italijani krivi!

navijac

pre 13 godina

Sta mislite zar vec nije vreme da se skroz promeni u FSSu? Toliko su mucili narod sa obecanjima i jos su ostetili na veliku stetu srpsku reprezentaciju.
Ako ne moze preko medije narod da glasa protiv njih, onda na koji nacin?

Logično

pre 13 godina

Čekajte ljudi, ne vidim ovde nikakvu logiku! Zar mislite da je bilo obrnuto, da se kod nas igralo i da su italijanski navijači prekinuli meč, da bi nama bila dodeljena 3 boda i Italijane kaznili ili bi nama kaznili stadion???
Ili ako je tako, kada nam bude gostovala ¨fair play¨ Italija, onda da mi ubacimo par naših navijača (dvojicu) među njihove i da naprave prekid. Nama 3 boda, oni kažnjeni ili?

w

pre 13 godina

pravimo se pametni, ko je kriv ko nije, a sve ovo nam je radomir uradio, vodio je lose reprezentaciju za ogromne pare, naravno da ce biti bunta, kako u savezu tako i u narodu, covek je kazao hop, iskocio iz blata, odneo sve pare, a mi nek se...

celalionac

pre 13 godina

Zasto drasticna , realno kazna je bila za ocekivanje .

Ionako nasi sa takvim pristupom igri nisu imali sta da traze Barem im je UEFA dala alibi za sledeca blamiranja u kvalifikacijama, ali daj boze pa tako ne bude...

Eto zivi bili pa videli.
Opet ponavljam daj boze da gresim

igor

pre 13 godina

Nije ovo ništa drastično! Ovo je dobar primer za "kako siješ, tako žanješ". Sve državne strukturem koje imaju veze sa fudbalom - od FSS, preko ministarstava sporta, finansija, poreske uprave, raznih stranačkih funkcionera po klubovima, veoma dobro znaju za duboku upletenost organizovanog kriminala u naše klubove. To što oni drže glaavu u pesku, nije opravdanje da se sada čudimo što smo strogo kažnjeni! Do svega toga nije ni smelo da dođemo!

Coa

pre 13 godina

Ja sam skroz zadovoljan, mada je trebalo biti jos drasticnije.
Sve dok fudbal ne bude fudbal a ne kriminal ne bi trebalo uopste igrati ga. O tome bi i igraci trebalo da razmisle. A ne da nose majice Sloboda za Urosa.

Nole Delija

pre 13 godina

Vreme je da se konacno ociste neke stvari kod nas, iako volim nas fudbal najvise, pratim orlove gde god mogu smatram da se velike greske rade, pogotovo na celu FSS i oko njega. Trebalo je nas diskvalificirati a da budem iskren i Italijane kazniti zbog lose organizacije. U Srbiji treba klubove privatizirazi i jasno napraviti listu ko vodi klubove i ko za njih radi, dosta vise da saka ljudi kvari nas fudbal, radje cu da gledam neke klince kako igraju za Srbiju nego ove takozvane naduvane zvezde koje se uvek vade na sledecoj utakmici. Promene sad ili nikad, vreme je za privatizaciju i smenu u FSS !

Stevan

pre 13 godina

Аko sam ja dobro shvatio. Ovim potezom su priznali da je moguće obući 50 ljudi u boje zemlje, poslati ih da prave nerede i uzmeš 3 boda. Hm, predlažem da FSS pošalje Ivana i ekipu na sledeću utakmicu Italije, samo nek ovaj put budu u njihovim dresovima, pa nek i njima smaknu 3 boda...

Jadno, jadno i još jednom jadno.

Branko

pre 13 godina

Kako li će biti kažnjeni Napuljci koji su izboli navijača protivničkog kluba? Platini umesto da reši problem, oštro kažnjavajući sve, dvostrukim aršinima baca ulje na vatru.

Dejan NS

pre 13 godina

E sada da dovate onog tetoviranog... Čovek nam je ugrozio nacionalni interes: udaljio nas od takmičenja, još jedna generacija propušta veliko takmičenje, manji priliv novca u kasu FSS...

Jovan

pre 13 godina

Pa dobro, ako je sa onim timom svako mogao da se kvalifikuje na SP, sad ce se tim koji je jos iskusniji, bolji, sa "boljim" trenerom bez po muke kvalifikovati na EP.

Mika Vranjanac

pre 13 godina

Kazna i treba da bude drazsticna, tako de huligani sledeci pout zbaju sta ih (nas ocekuje).

Problem je samo sto ce Italijani da prodju isuvise lako.

predrag

pre 13 godina

Dragi moji, kazna je očekivana. Ne znam zašto se neki čude zbog nje. Što se mene tiče, ja bih da sam neki faktor odlučivanja u ovoj zemlji, ukinuo fudbal u narednih 5 do 10 godina. Šta će nam? Da li je postignut neki uspeh na međunarodnom planu? Ne! Osim srama i izvinjenja koje dugujemo posle svake utakmice naše reprezentacije i klubova, ništa drugo nam ne donose fudbalske utakmice. Englezi su 80-ih pravili slične scene, pa ih je Margaret Tačer eliminisala iz svih međ.utakmica. Tako nešto treba i nama. Uzgred budi rečeno, dobro je za zdravlje nacije. Nema više nerviranja i ispušenih kutija i kutija cigareta. Ne bismo morali da gledamo naše "Orlove" kako "ostavljaju srce na terenu" i sl. gluposti koje se mogu čuti i videti. Bio bi to plus za sve.

dr vl

pre 13 godina

Dobro smo prosli trebalo je malo vise da se vec jednom opametimo.A one dokolicare bi trebalo poslati malo u neku zapadnu zemlju da malo slome ledja da vide kako je gorak hleb pa bi onda postovali svoju zemlju malo vise.

Nesha

pre 13 godina

Nezadovoljstvo ovom odlukom je proizvedeno glupostima u stampi gde se pisalo da su Italijani krivci. Posle Djenove su svi optuzivali nase navijace i realno ocekivali neku ostru kaznu a onda se pojavila buva da ce UEFA kazniti italijane a ne nas!?
A realno nama jedino oduzimanje bodova moze biti neka kazna.
3:0 za italijane nam je blagi poklon jer da se igralo bilo bi bar 5:0 za njih.
Igranje pred praznim tribinama je bolje za nase igrace nego da slusaju zvizduke golmanu i pojedinim igracima i da se plase da ce se ovi spustiti sa tribina i lincovati ih.
To su blage nagrade a ovo oduzimanje bodova bi bila jedina kazna. A ako prodjemo bez toga da pevamo.

Firevac

pre 13 godina

Sada obracunati koliko sve to koliko kosta Savez i Srbiju pa onda naplatiti po hitnom postupku od ucesnika i organizatora predtave u Djenovi, zaplenom i prodajom imovine a ostatak zatvorom (1000 rsd dan)

Sram ih bilo

pre 13 godina

Jos jedne nehumane, neopravdane i nicim izazvane sankcije. Ma, mrze nas sto smo Srbi. Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine. Mogu samo da nas mrze oni sto nas ne voleeee. 'Ocu i ja u upravni odbor PTT-ja

Lord_Sarma

pre 13 godina

Kad su pre pročitali onih 200 stranica koje smo im poslali i već doneli odluku?! Eeeeeeee bar da ste rekli da ste još odavno doneli odluku o kazni, da se naši ne muče da kucaju i troše toliki papir, da nam ne osiromaši čika Tole!

Bgd

pre 13 godina

"Hvala" ti Ivane, tvoj performans je uspeo! Fudbal nam je svakako na dnu ali ste ti i tvoji ortaci konačno zakucali ekser u sanduk! Svaka vam čast "braćo" Srbi, pored vas nam neprijatelji nisu potrebni.

dijaspora.srpska

pre 13 godina

Pa bolje da igraju pred praznim tribinama, nego pred onom sramnom publikom kao protiv Letonije! Uglavnom, ono sto su neki hteli, to su postigli. Srami te se navijaci, lobyisti, monopolci, menadzeri, kriminalci, huligani... Nasi momci, ni krvi ni duzni ispastaju zbog vas parazita a i mi normalni navijaci verovatno cemo biti uskraceni jos jednoj globalnoj fudbalskoj smotri!!! Povraca mi se... Nemoj samo da neko prebacuje ovu katastrofu na FS Italije, UEFU ili sta ti ja znam! Svi gore navedeni su krivi, niko drugi, u sustini MI!!!!

krivi smo

pre 13 godina

Tako se to radi u normalnom svetu. Ko napavi zestoku glupost,zestoko se kazni. Nismo mi jaka velesila pa da imamo jak lobi kod UEFA kao sto imaju zapadne zemlje. Zato i trebaju da nam lupaju samare,kad ne znamo sami da se cuvamo

Bogdanov

pre 13 godina

Nista nas ne sme zaustaviti idemo na EP jos uvek imamo teoretske sanse,ako svi izgube a mi sve pobedimo bicemo prvi na tabeli...Mi smo SRBI najbojli smo najbolji,i niko nam nista nemoze .....

službenik

pre 13 godina

A sad lepo da se sabere sva šteta koju će da pretrpi fudbalski savez (igranje pred praznim tribinama 3 utakmice, prava za TV prenose, reklame, novac koji UEFA daje za kvalifikacije na EP idr.) i da se lepo ispostavi ekipi iz Bolonje, kao suma koju treba da odleže u zatvoru, radi nadoknade štete Srbiji.

jaksa

pre 13 godina

e sad sami treba da zabranimo fudbal u svojoj zemlji.Samo nam donosi muku i, vecini, nervozu.
A uspesi? Nikada i nista!
Sav drzavni novac preusmeriti u druge sportove.
odbojkasi dodju sa bronzom sa SP-a i nista, nije vest! Kosarkasi, vaterpolisti...
Pa svaki seoski fudb. klub ima vise novca i bolju opremu od odbojkasa, kosarkasa i sl. Na kraju, fudbal je zaostao sport u kome se pravila ne menjaju.
Dovidjenja fudbal!
A tek tipovi koji se bavi fudbalom,tj, igraci....cak i bez predskolskog vaspitanja..
Ma uzas.

Bijeljina

pre 13 godina

Nisam ni sumnjao. Potajno sam se nadao ponovljenoj utakmici ali da ce nas ovoliko zaviti u crni nisam ocekivao. Ajde 3:0 za Italijane, ajde prazan stadio tri meca ali zasto oduzimaju bodove. Samo se nadam da ce proraditi onaj srpski inat i da konacno ovi nasi fudbaleri krenu igrati. Ne znam koji vise motiv im treba od ovog. Ne kazem da nismo krivi prevashodno (tole i bogdanov) ali ni Italijani nisu cvjecke. Procice sa novcanom kaznom, 3 boda u dzepu i eleminisali su najveceg konkurenta. Ne kaze se dzaba "Latini su stare varalice". IGRAJTE FUDBAL!

braci

pre 13 godina

Sve je u znaku broja 3, 3:0 za Italiju, 3 boda manje i 3 utakmice bez publike. U školi trojka znači dobar uspeh, što značu u ovom slučaju da smo i mi dobro prošli.

LMX

pre 13 godina

Ma,dajte Italiji jos 3 boda,zbog ostecene ograde na stadionu i zbog "nevidjenog" i "nezapamcenog" huliganizna DVOJICE srpskih navijaca!Za nekog ta pravila vaze za nekog nikad i tako...Mnogo su dobri ti likovi iz tog sveta fudbala,sve posteno stras' Boze!

Dosta !!!!!

pre 13 godina

Dosta više sa ovim menekenima,nas treba izbaciti na 10 godina čisto da razmislimo gde smo,okrenimo se košarci,vaterpolu,odbojci,tenisu,plivanju.

Grobar MunZe

pre 13 godina

Praksa UEFA je da se posle žalbe malo koriguje odluka u korist osuđenog. Realno je očekivati da nam ta tri boda neće biti oduzeta. MOLIM DA FSS TUŽI ZVEZDU I DA NAPLTATI OČEKIVANI PRIHOD OD UTAKMICA KOJE ĆE SE IGRATI BEZ PUBLIKE! E ako je logika UEFA da Srbija bude kažnjena zbog divljanja srpskih navijača onda može da se primeni potpuno ista logika po kojoj su navijači Zvezde krivci za kaznu pa je onda logično kazniti klub za koji navijaju. U slučaju da se zbog gubitka bodova reprezentacija Srbije ne plasira na EP, onda FSS treba od Zvezde da naplati najmanje 10 miliona evra koliko plaća UEFA svaki savez čija je reprezentacija učesnik EP!!!! Može da se primeni i ista kazna kao ova "evropska" da u sledećoj sezoni Zvezda igra 8 utakmica bez publike (procentualno isto kao kvalifikacije za EP) i da joj se oduzme 10 bodova!!!

Joks

pre 13 godina

Idealna kazna za opravdanje i ovako izvesnog neuspeha u kvalifikacijama... Mozda je Karadzic to i zahtevao u Nionu, ko zna, nisam vican politici.

E kad je vec tako, predstojeci period treba iskoristiti za korenite promene u srpskom fudbalu, njegovoj upravljackoj, strucnoj i tehnickoj strukturi, za obracun sa kriminalcima u klubovima, savezu i na tribinama, za privatizaciju klubova... pa i za podmladjivanje tima, mada su, u svemu ovome, igraci najmanje krivi, osim nekih, ciji gafovi remete atmosferu oko reprezentacije.

Meraklija

pre 13 godina

Ovo je smesno providna namestaljka. Italijani su glatko pustili da se sve izdesava i jedva cekali prekid utakmice, kako bi lagano upisali 3 boda i gol razliku koja im garantuje da cak i ako nekim cudom budemo na kraju bodovno izjednaceni, oni ce proci. Cak i izjava njihovog golmana da zbog onih prvih nereda na tribinama ne moze da se skoncentrise na utakmicu... A ne smeta im kada je na Lacio - Roma pre par godina skoro goreo stadion i navija divljali. Tipicno za italijane. Poklekli dzin koji pokusava na sve nacine da se odrzi na nogama...
E sada, ako bi ovim nasima zaista zbog ovoga proradio inat, mozda se cudo i desi. U suprotnom... cekamo kvalifikacije za SP2012.

strasno

pre 13 godina

E bas me zanima sta stubovi srpstva imaju da kazu na ovo? Kladim se da njih bas briga sto su upropastili reprezentaciju, bice price o teoriji zavere, to su nasa mlada deca koja ne znaju sta rade, navukli ih mangupi. Pre ce biti da su ih Italijani platili i pustili da pale i lome po Djenovi kako bi sebi obezbedili plasman na EP.

Primero Geriljero

pre 13 godina

Ni na koji nacin ne zelim da opravdavam "navijanje" onih placenickih divljaka u Djenovi, ali se ne mogu oteci utisku da Sopranosi iz Fudbalskog Saveza Italije i Sopranosi iz FIFE/UEFE su u bliskoj vezi. Tako naprimjer kad se kaznjavao Antic, kazna je bila 4 utakmice. I taman ta 4. utakmica se, necete vjerovati, igra sa Italijom. Ako je ova informacija Zurnala tacna, onda ce Italijani dobiti 3 boda bez borbe u mecu sa direktnim konkurentom za direktan plasman na EP. Osim toga, kaznjavamo se sa 3 utakmice bez prisustva gledalaca, i gle cuda, ta 3. utakmica se opet igra protiv Italije. Malo cudna koincidencija, zar ne. Dosta vise Sopranosi, i domaci i strani.

nordwiking

pre 13 godina

Pitam se ko je kumovao ovoj odluci. Vatikan se kao sto znate nalazi u Italiji.
Pa ko je kaznjavao Italianske klubove za sva ona varvarsstva vidjena na njhovom arenama, rasisticke uvrede i tome slicno?
Italianski fudbalski savez je uspeo da se na prljav nacin ipak kvalifikuje na EP.
Imali se te priliku da i sami vidite kako Italijanski navijaci provociraju nase polivanjem vode iz vatrogasnog creva. Takodje ste sigurno videli sta su sve nasi navijaci uneli na stadion.
Kako je sve to bilo moguce? A na samom kraju Zandari iz Djenove demonstracijom pendreka brutalno premlacuju 30-setak nasih...
Licno sam ocekivao pravedniji sud prema oba saveza.Da, sve bi to bilo mozda bilo moguce kada bi se Vatikan nekim slucejkem nalazijo na Grenlandu!

Svedok

pre 13 godina

Srbiju je vec prije ovoga kaznio FSS dovodjenjem neadekvatnog selektora i sramotnim porazom protiv Estonije, tako da je i reprezentacija vec prakticno diskvalifikovana sa sledeceg EP. MIslim da je ovo odlicno za sjajno rukovodstvo FSS, jer sad imaju alibi. I selektor ostaje, jer on nije kriv za gubitak bodova u Italiji, a i za buduce gubitke bodova, jer cemo biti osteceni igranjem pred praznim tribinama. Na gubitku su samo normalni fudbalski navijaci, ali kome su oni uopste vazni. Fudbaleri se nece zaliti zbog produzenog odmora, dok njihove kolege budu igrale EP. U svakoj normalnoj drzavi rukovodstvo FS bi podnijelo ostavku, a i ministar sporta, ali nisu oni krivi, kriv je Ivan. Jedina nam je sansa da cekamo da priroda uradi svoje, posto su ljudi u godinama (mislim na Toleta, Djoru & comp., a ne na ministarku naravno).

samo Srbin

pre 13 godina

E sad treba sami da istupimo iz kvalifikacija!!! Dokle vise ove rasisticke odluke i uvrede mom narodu!!!ZAO NAM JE STO SMO BOLJI OD OSTALIH!!!

Mile

pre 13 godina

S obzirom da se pričalo o disfalifikaciji iz ovih i možda čak i narednih kvalifikacija, o igranju van Srbije kao domaćin, kazna i nije toliko drastična. A što imamo tek teoretske šanse kriv nam je poraz od Estonije. Sad treba lepo da se promeni cela garnitura u savezu, da se dovede normalan selektor i da se počnu pripreme za sledeće kvalifikacije. Naravno ako kazna stvarno bude ovakva. Mada u prošlim kvalifikacijama sa 2 poraza i 1 nerešenom smo bili prvi, al nešto ne verujem da može Pižon sve do kraja da dobije.

Nikola

pre 13 godina

E sad hajde da pokazemo svima kao nebrojano puta do sad da smo jaci i od njih i od samih sebe i da pobedimo sve do kraja, sanse jos ima samo je potrebno srce koje smo pokazali, kroz istoriju, da imamo. nije prvi put da nas gaze ali Srbin je uvek se uzdigao iznad njih i iznad sebe. pamet u glavu, srce na teren, pokazimo im srpski inat i idemo na euro 2012.

Objektivni Lala

pre 13 godina

Ako nas već kažnjavaju sa 3-0 i igranjem kod kuće pred praznim tribinama veća jezna ostaviti nas u takmičenju nego isključiti

Bgd

pre 13 godina

"Hvala" ti Ivane, tvoj performans je uspeo! Fudbal nam je svakako na dnu ali ste ti i tvoji ortaci konačno zakucali ekser u sanduk! Svaka vam čast "braćo" Srbi, pored vas nam neprijatelji nisu potrebni.

Objektivni Lala

pre 13 godina

Ako nas već kažnjavaju sa 3-0 i igranjem kod kuće pred praznim tribinama veća jezna ostaviti nas u takmičenju nego isključiti

strasno

pre 13 godina

E bas me zanima sta stubovi srpstva imaju da kazu na ovo? Kladim se da njih bas briga sto su upropastili reprezentaciju, bice price o teoriji zavere, to su nasa mlada deca koja ne znaju sta rade, navukli ih mangupi. Pre ce biti da su ih Italijani platili i pustili da pale i lome po Djenovi kako bi sebi obezbedili plasman na EP.

Ima nade

pre 13 godina

Nije jos sve gotovo, bitno da nas nisu diskvalifikovali. Pod hitno organizovati novu grupu huligana, opremiti ih italijanskim obelezjima i pripremiti da po istom scenariju naprave incident na sledecoj utakmici Italije, koju ce, normalno, UEFA istom merom da kazni. Sve troskove organizovanja huligana da snose funkcioneri FSS iz svog dzepa. Ukoliko se javi potreba, isto to uraditi i Slovencima i Estoncima, a u nuzdi postupak ponoviti potreban broj puta.

LMX

pre 13 godina

Ma,dajte Italiji jos 3 boda,zbog ostecene ograde na stadionu i zbog "nevidjenog" i "nezapamcenog" huliganizna DVOJICE srpskih navijaca!Za nekog ta pravila vaze za nekog nikad i tako...Mnogo su dobri ti likovi iz tog sveta fudbala,sve posteno stras' Boze!

krivi smo

pre 13 godina

Tako se to radi u normalnom svetu. Ko napavi zestoku glupost,zestoko se kazni. Nismo mi jaka velesila pa da imamo jak lobi kod UEFA kao sto imaju zapadne zemlje. Zato i trebaju da nam lupaju samare,kad ne znamo sami da se cuvamo

Grobar MunZe

pre 13 godina

Praksa UEFA je da se posle žalbe malo koriguje odluka u korist osuđenog. Realno je očekivati da nam ta tri boda neće biti oduzeta. MOLIM DA FSS TUŽI ZVEZDU I DA NAPLTATI OČEKIVANI PRIHOD OD UTAKMICA KOJE ĆE SE IGRATI BEZ PUBLIKE! E ako je logika UEFA da Srbija bude kažnjena zbog divljanja srpskih navijača onda može da se primeni potpuno ista logika po kojoj su navijači Zvezde krivci za kaznu pa je onda logično kazniti klub za koji navijaju. U slučaju da se zbog gubitka bodova reprezentacija Srbije ne plasira na EP, onda FSS treba od Zvezde da naplati najmanje 10 miliona evra koliko plaća UEFA svaki savez čija je reprezentacija učesnik EP!!!! Može da se primeni i ista kazna kao ova "evropska" da u sledećoj sezoni Zvezda igra 8 utakmica bez publike (procentualno isto kao kvalifikacije za EP) i da joj se oduzme 10 bodova!!!

Mile

pre 13 godina

S obzirom da se pričalo o disfalifikaciji iz ovih i možda čak i narednih kvalifikacija, o igranju van Srbije kao domaćin, kazna i nije toliko drastična. A što imamo tek teoretske šanse kriv nam je poraz od Estonije. Sad treba lepo da se promeni cela garnitura u savezu, da se dovede normalan selektor i da se počnu pripreme za sledeće kvalifikacije. Naravno ako kazna stvarno bude ovakva. Mada u prošlim kvalifikacijama sa 2 poraza i 1 nerešenom smo bili prvi, al nešto ne verujem da može Pižon sve do kraja da dobije.

Primero Geriljero

pre 13 godina

Ni na koji nacin ne zelim da opravdavam "navijanje" onih placenickih divljaka u Djenovi, ali se ne mogu oteci utisku da Sopranosi iz Fudbalskog Saveza Italije i Sopranosi iz FIFE/UEFE su u bliskoj vezi. Tako naprimjer kad se kaznjavao Antic, kazna je bila 4 utakmice. I taman ta 4. utakmica se, necete vjerovati, igra sa Italijom. Ako je ova informacija Zurnala tacna, onda ce Italijani dobiti 3 boda bez borbe u mecu sa direktnim konkurentom za direktan plasman na EP. Osim toga, kaznjavamo se sa 3 utakmice bez prisustva gledalaca, i gle cuda, ta 3. utakmica se opet igra protiv Italije. Malo cudna koincidencija, zar ne. Dosta vise Sopranosi, i domaci i strani.

Voja

pre 13 godina

Malo je! Trebalo je da nas izbace!

Nije proslo ne desetak dana, "navijaci" napadaju dve javne licnosti, vredjaju ih i maltene tuku!

I jos treba da se zalimo na odluku UEFA? Sta je uradio FSS? Sta je uradila policija?

Umesto sto neko rece, da istupimo dobrovoljno na par godina i izlecimo se od ovakvih nus-produckata tranzicije, jos su nam Italijani krivi!

samo Srbin

pre 13 godina

E sad treba sami da istupimo iz kvalifikacija!!! Dokle vise ove rasisticke odluke i uvrede mom narodu!!!ZAO NAM JE STO SMO BOLJI OD OSTALIH!!!

red je na njih

pre 13 godina

Ovi iz FSS samo znaju da kvare papir i pisu po 200 stranica i pravdaju svoje greske posle strasnih incidenata,ali zato pojma nemaju da nasto urade pre nego do toga ne dodje.I sada kada sve prodje kako su zasluzili red je da ova DRZAVA konacno poonadje glogovu metlu i ocisti iz srpskog fudbala sve neznalice,folere,prevarante i lopuze kako bi nam fudbal konacno stao na prave noge.

Nesha

pre 13 godina

Nezadovoljstvo ovom odlukom je proizvedeno glupostima u stampi gde se pisalo da su Italijani krivci. Posle Djenove su svi optuzivali nase navijace i realno ocekivali neku ostru kaznu a onda se pojavila buva da ce UEFA kazniti italijane a ne nas!?
A realno nama jedino oduzimanje bodova moze biti neka kazna.
3:0 za italijane nam je blagi poklon jer da se igralo bilo bi bar 5:0 za njih.
Igranje pred praznim tribinama je bolje za nase igrace nego da slusaju zvizduke golmanu i pojedinim igracima i da se plase da ce se ovi spustiti sa tribina i lincovati ih.
To su blage nagrade a ovo oduzimanje bodova bi bila jedina kazna. A ako prodjemo bez toga da pevamo.

Joks

pre 13 godina

Idealna kazna za opravdanje i ovako izvesnog neuspeha u kvalifikacijama... Mozda je Karadzic to i zahtevao u Nionu, ko zna, nisam vican politici.

E kad je vec tako, predstojeci period treba iskoristiti za korenite promene u srpskom fudbalu, njegovoj upravljackoj, strucnoj i tehnickoj strukturi, za obracun sa kriminalcima u klubovima, savezu i na tribinama, za privatizaciju klubova... pa i za podmladjivanje tima, mada su, u svemu ovome, igraci najmanje krivi, osim nekih, ciji gafovi remete atmosferu oko reprezentacije.

predrag

pre 13 godina

Dragi moji, kazna je očekivana. Ne znam zašto se neki čude zbog nje. Što se mene tiče, ja bih da sam neki faktor odlučivanja u ovoj zemlji, ukinuo fudbal u narednih 5 do 10 godina. Šta će nam? Da li je postignut neki uspeh na međunarodnom planu? Ne! Osim srama i izvinjenja koje dugujemo posle svake utakmice naše reprezentacije i klubova, ništa drugo nam ne donose fudbalske utakmice. Englezi su 80-ih pravili slične scene, pa ih je Margaret Tačer eliminisala iz svih međ.utakmica. Tako nešto treba i nama. Uzgred budi rečeno, dobro je za zdravlje nacije. Nema više nerviranja i ispušenih kutija i kutija cigareta. Ne bismo morali da gledamo naše "Orlove" kako "ostavljaju srce na terenu" i sl. gluposti koje se mogu čuti i videti. Bio bi to plus za sve.

Dejan NS

pre 13 godina

E sada da dovate onog tetoviranog... Čovek nam je ugrozio nacionalni interes: udaljio nas od takmičenja, još jedna generacija propušta veliko takmičenje, manji priliv novca u kasu FSS...

dijaspora.srpska

pre 13 godina

Pa bolje da igraju pred praznim tribinama, nego pred onom sramnom publikom kao protiv Letonije! Uglavnom, ono sto su neki hteli, to su postigli. Srami te se navijaci, lobyisti, monopolci, menadzeri, kriminalci, huligani... Nasi momci, ni krvi ni duzni ispastaju zbog vas parazita a i mi normalni navijaci verovatno cemo biti uskraceni jos jednoj globalnoj fudbalskoj smotri!!! Povraca mi se... Nemoj samo da neko prebacuje ovu katastrofu na FS Italije, UEFU ili sta ti ja znam! Svi gore navedeni su krivi, niko drugi, u sustini MI!!!!

Coa

pre 13 godina

Ja sam skroz zadovoljan, mada je trebalo biti jos drasticnije.
Sve dok fudbal ne bude fudbal a ne kriminal ne bi trebalo uopste igrati ga. O tome bi i igraci trebalo da razmisle. A ne da nose majice Sloboda za Urosa.

Lord_Sarma

pre 13 godina

Kad su pre pročitali onih 200 stranica koje smo im poslali i već doneli odluku?! Eeeeeeee bar da ste rekli da ste još odavno doneli odluku o kazni, da se naši ne muče da kucaju i troše toliki papir, da nam ne osiromaši čika Tole!

Ja bre

pre 13 godina

Toletov sportski zurnal vecito senzacionalisticki izvestava... Te dolazi nam Rajevac na klupu, sve je kao potpisano, te ova kazna... Medjutim istina je sledeca... Objavimo najgore moguce, onda se svi napale i onda kad bude kazna manja u petak onda ce Tole da pokupi lovorike... Ovo je toliko providno da je degutantno...

Jela

pre 13 godina

Koliko mi je krivo zbog igrača, reprezentacije i pravih navijača i ljubitelja fidbala, toliko i nije zbog svega što se dešavalo prethodnih meseci i onakvog odnosa prema gospodinu Antiću.
A odluka sama po sebi je drastična i sigurno ne bi bila ni približno tako drakonska kazna da su u pitanju Italija, Francuska...
Nego, to je mala Srbija, nju svako može da gazi.
Sad kao odgovor treba pozvati za sve utakmice igrače mlade reprezentacije, nek se kale deca, šanse da se plasiramo su skoro u domenu fantastike, tako da ne treba cimati igrače iz inostranstva.
Tuga.
Euforija, entuzijazam, sreća, poštovanje, duh, zajedništvo, atmosfera...pre samo nekoliko meseci.
Veliko 'hvala' Karadžiću.

dr vl

pre 13 godina

Dobro smo prosli trebalo je malo vise da se vec jednom opametimo.A one dokolicare bi trebalo poslati malo u neku zapadnu zemlju da malo slome ledja da vide kako je gorak hleb pa bi onda postovali svoju zemlju malo vise.

Monteri iz Jajca

pre 13 godina

Upala Pizonu kasika u med! Dve godine ostaje sigurno selektor posto ce voditi samo prijateljske utakmice plus kvalifikacije za SP 2014!!!

nordwiking

pre 13 godina

Pitam se ko je kumovao ovoj odluci. Vatikan se kao sto znate nalazi u Italiji.
Pa ko je kaznjavao Italianske klubove za sva ona varvarsstva vidjena na njhovom arenama, rasisticke uvrede i tome slicno?
Italianski fudbalski savez je uspeo da se na prljav nacin ipak kvalifikuje na EP.
Imali se te priliku da i sami vidite kako Italijanski navijaci provociraju nase polivanjem vode iz vatrogasnog creva. Takodje ste sigurno videli sta su sve nasi navijaci uneli na stadion.
Kako je sve to bilo moguce? A na samom kraju Zandari iz Djenove demonstracijom pendreka brutalno premlacuju 30-setak nasih...
Licno sam ocekivao pravedniji sud prema oba saveza.Da, sve bi to bilo mozda bilo moguce kada bi se Vatikan nekim slucejkem nalazijo na Grenlandu!

Boki

pre 13 godina

Pre neku godinu Partizan je gostovao u Mostaru protiv Zrinjskog."Navijaci" su napravili niz incidenata ali je utakmica odigrana.Dok je UEFA razmatrala kaznu odigran je i revans mec u Beogradu(za koji su posmatraci iz UEFA rekli da je prosao bez ijednog incidenta) a nakon meca Partizan je ipak izbacen iz Evrope do kraja sezone.Dakle,za manji izgred usledilo je izbacivanje Partizana pa sada koja god da bude kazna nije previsoka pa cak ako nas i izbace iz ovih kvalifikacija.

Sport

pre 13 godina

Imam 23godine, imam jos 2ispita da diplomiram, sutra je jedan od njih, nemam 10eura za autobus, tata mi je ostao bez posla pre 3meseca, ja ne mogu naci posao nema sanse, naravno da nema sanse za posao. Ovo pisem sa drugovog kompa, nemojte misliti da imam internet. Sta da uradim, ima neko resenje ili...?

jaksa

pre 13 godina

e sad sami treba da zabranimo fudbal u svojoj zemlji.Samo nam donosi muku i, vecini, nervozu.
A uspesi? Nikada i nista!
Sav drzavni novac preusmeriti u druge sportove.
odbojkasi dodju sa bronzom sa SP-a i nista, nije vest! Kosarkasi, vaterpolisti...
Pa svaki seoski fudb. klub ima vise novca i bolju opremu od odbojkasa, kosarkasa i sl. Na kraju, fudbal je zaostao sport u kome se pravila ne menjaju.
Dovidjenja fudbal!
A tek tipovi koji se bavi fudbalom,tj, igraci....cak i bez predskolskog vaspitanja..
Ma uzas.

Shone P.F.C.

pre 13 godina

Ako se ovako presudi onda ispada da je italijanski savez prakticno nagradjen za losu organizaciju meca, navijaci zvezde zato sto su uspeli u svojoj nameri da napakoste domacem savezu, a mi svi ostali ispadamo najobicnije fleke (da ne kazem kolateralna steta).

Ja znam da na formalno pravnom nivou neka kazna mora da usledi i za nas, ali ovako nesto je krajnje neprimereno. Mediji su danima objavljivali da se nesto moze destiti, savez je takodje slao Italijanima informacije, realno nista nije moglo da se uradi odavde da bi se tako nesto sprecilo. Na Italijanima je bilo da odrade svoj deo posla medjutim oni to nisu hteli da urade jer su prizeljkivali ovakav ishod. Ako UEFA zazmuri na to moze doci do situacije da huligani pocnu masovno da odlaze na meceve protivnickih klubova i reprezentacija i da tamo prave haos samo da bi naskodili svom narednom protivniku (ili da bi se osvetili za neki poraz). Da bi pravda u potpunosti bila zadovoljena neophodno je da odluka bude po principu kazne i za jednu i za drugu stranu a utakmica da se ponovi. Time bismo mi bili kaznjeni jer ipak su oni koji su napravili incident dosli odavde, Italijani jer su svojim neradom doveli u opasnost mnoge neduzne ljude te veceri a pride sto su i pokusali da to iskoriste na sportskom planu. Ponavljanje utakmice doprinosi sportskoj pravdi jer igraci na terenu treba da pokazu ko je bolji (ako treba ovaj put bez publike ili bez prisustva nasih navijaca) pa ko pobedi bolji je a ne ovako. Sve ovo pisem zato sto je potpuno jasno da ovde meta napada nisu bili Italijani, da je grupa srpskih navijaca napale italijanske igrace i trenera ili rukovodstvo stvari su tu onda jasne (i prvi bih podrzao najdrasticniju kaznu za nas) ali to ovde jednostavno nije slucaj.

Na kraju, kakva god kazna da bude ona mora da se prihvati i da se ovde kod nas vidi sta dalje. Cak i ako kazna Uefe ne bude adekvatna pravednom resenju mi je moramo prihvatiti ali isto tako nas savez i drzava mogu da porade na tome da se na nivou nase zemlje sprovedu jos neke kazne koje ce zaista kazniti odgovorne kao i njihove nalogodavce i sve one koji su od toga imali korist. Ako se to ne uradi ne samo da ne nece biti pravde same po sebi vec se dolazi do vrlo opasne situacije da svako moze da uradi sta hoce i da onaj ko od toga izvuce korist nece imati nikakvu sankciju. Javnost Srbije mozda nemoze da utice na odluku iz Niona ali svakako da moramo biti jedinstveni kada je ovaj drugi aspekt price u pitanju. U interesu svih nas je da se ovo razresi do kraja i da puna istina izadje na videlo.

igor

pre 13 godina

Nije ovo ništa drastično! Ovo je dobar primer za "kako siješ, tako žanješ". Sve državne strukturem koje imaju veze sa fudbalom - od FSS, preko ministarstava sporta, finansija, poreske uprave, raznih stranačkih funkcionera po klubovima, veoma dobro znaju za duboku upletenost organizovanog kriminala u naše klubove. To što oni drže glaavu u pesku, nije opravdanje da se sada čudimo što smo strogo kažnjeni! Do svega toga nije ni smelo da dođemo!

Meraklija

pre 13 godina

Ovo je smesno providna namestaljka. Italijani su glatko pustili da se sve izdesava i jedva cekali prekid utakmice, kako bi lagano upisali 3 boda i gol razliku koja im garantuje da cak i ako nekim cudom budemo na kraju bodovno izjednaceni, oni ce proci. Cak i izjava njihovog golmana da zbog onih prvih nereda na tribinama ne moze da se skoncentrise na utakmicu... A ne smeta im kada je na Lacio - Roma pre par godina skoro goreo stadion i navija divljali. Tipicno za italijane. Poklekli dzin koji pokusava na sve nacine da se odrzi na nogama...
E sada, ako bi ovim nasima zaista zbog ovoga proradio inat, mozda se cudo i desi. U suprotnom... cekamo kvalifikacije za SP2012.

navijac

pre 13 godina

Sta mislite zar vec nije vreme da se skroz promeni u FSSu? Toliko su mucili narod sa obecanjima i jos su ostetili na veliku stetu srpsku reprezentaciju.
Ako ne moze preko medije narod da glasa protiv njih, onda na koji nacin?

MareUK

pre 13 godina

Ubedjen sam 100% da su italjiani namerno pustili nase navijace da divljaju i tako prekinu utakmicu jer su trenutno dno u fudbalu. Verujte mi, da italija ima jaku repku, pohapsili bi sve huligane na licu mesta u italiji. Ovako su bez borbe pobedili i sprecili blamazu protiv nas.

Svedok

pre 13 godina

Srbiju je vec prije ovoga kaznio FSS dovodjenjem neadekvatnog selektora i sramotnim porazom protiv Estonije, tako da je i reprezentacija vec prakticno diskvalifikovana sa sledeceg EP. MIslim da je ovo odlicno za sjajno rukovodstvo FSS, jer sad imaju alibi. I selektor ostaje, jer on nije kriv za gubitak bodova u Italiji, a i za buduce gubitke bodova, jer cemo biti osteceni igranjem pred praznim tribinama. Na gubitku su samo normalni fudbalski navijaci, ali kome su oni uopste vazni. Fudbaleri se nece zaliti zbog produzenog odmora, dok njihove kolege budu igrale EP. U svakoj normalnoj drzavi rukovodstvo FS bi podnijelo ostavku, a i ministar sporta, ali nisu oni krivi, kriv je Ivan. Jedina nam je sansa da cekamo da priroda uradi svoje, posto su ljudi u godinama (mislim na Toleta, Djoru & comp., a ne na ministarku naravno).

Mika Vranjanac

pre 13 godina

Kazna i treba da bude drazsticna, tako de huligani sledeci pout zbaju sta ih (nas ocekuje).

Problem je samo sto ce Italijani da prodju isuvise lako.

Branko

pre 13 godina

Kako li će biti kažnjeni Napuljci koji su izboli navijača protivničkog kluba? Platini umesto da reši problem, oštro kažnjavajući sve, dvostrukim aršinima baca ulje na vatru.

Shippy

pre 13 godina

A kada je Savo Milosevic pricao o namjestanju utakmica u Italijansku korist i prije meca sa Slovenijom vi ste se smijali, kao Savo kupusar, ovo ono.... Jel' sad nekome nesto smijesno?!

Zoran-Nemac

pre 13 godina

A mozda ste nagradu ocekivali???
Ponekad pomslim,da nema kazne koju bi mi shvatili kao pouku!
Pa pogledajte Stojkovica,svi smo ga sazaljevali u Djenovi a
on nedelju dana kasnije,posto NISTA nije naucio - provocira
te ludake!??? Pa nek se svi cu
de sta se ovo nama desava!?

Bijeljina

pre 13 godina

Nisam ni sumnjao. Potajno sam se nadao ponovljenoj utakmici ali da ce nas ovoliko zaviti u crni nisam ocekivao. Ajde 3:0 za Italijane, ajde prazan stadio tri meca ali zasto oduzimaju bodove. Samo se nadam da ce proraditi onaj srpski inat i da konacno ovi nasi fudbaleri krenu igrati. Ne znam koji vise motiv im treba od ovog. Ne kazem da nismo krivi prevashodno (tole i bogdanov) ali ni Italijani nisu cvjecke. Procice sa novcanom kaznom, 3 boda u dzepu i eleminisali su najveceg konkurenta. Ne kaze se dzaba "Latini su stare varalice". IGRAJTE FUDBAL!

braci

pre 13 godina

Sve je u znaku broja 3, 3:0 za Italiju, 3 boda manje i 3 utakmice bez publike. U školi trojka znači dobar uspeh, što značu u ovom slučaju da smo i mi dobro prošli.

Fela

pre 13 godina

To vam je tako kad keru ne vežete u dvorištu nego je pustite da vršlja po komšiluku i na kraju ujede neko dete a vi odete u zatvor i doživotno vas je sramota, a mogli ste nešto da uradite da sve to sprečite...

vuja

pre 13 godina

Pa dobro... Sad ce da proradi nas "INAT" i pobedicemo sve do kraja... i bicemo prvi u grupi,i posle prvaci .. To je normalno kod nas . :)

Buda

pre 13 godina

E sto volim ove medije sto sve znaju i imaju informacije od neimenovanih. Budalastina. Reko im covek koji je blizak UEFA a njjegov prijatelj je vozac jednog od bliskih UEFA a taj je ozenjen sa sestrom ciji je brat predsednik disciplinske komisije UEFA

sale pop

pre 13 godina

Kazna sledi i to je sasvim sigurno, ali to i nije tragedija.Ono sto mene plasi je to sto niko iz drzavnog vrha nece (ne sme) da krene u ozbiljniji obracun sa izgrednicima.Pa vidite samo posle derbija, sad je kao O.K. nema nereda, nema potrebe za nekim istragama i nepotrebnom talasanju. Sve dok olos okicen krivicnim prijavama slobodno seta ulicama, ovakve kazne ce biti potpuno normalna stvar u srpskom fudbalu.

Dosta !!!!!

pre 13 godina

Dosta više sa ovim menekenima,nas treba izbaciti na 10 godina čisto da razmislimo gde smo,okrenimo se košarci,vaterpolu,odbojci,tenisu,plivanju.

Sram ih bilo

pre 13 godina

Jos jedne nehumane, neopravdane i nicim izazvane sankcije. Ma, mrze nas sto smo Srbi. Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine. Mogu samo da nas mrze oni sto nas ne voleeee. 'Ocu i ja u upravni odbor PTT-ja

neutron

pre 13 godina

Ako ima pravde, kazna i za nas i Talijane bi trebala biti slicna, ali bez oduzimanja bodova. Znaci neka se utakmica registruje 3:0 za Italiju i jos po 3 utakmice bez publike. Naravno tu je i novcana kazna. Sve ostalo bi bili krajnji bezobrazluk. Ali ko nam je kriv.....
Derbi je dokazao da utakmice mogu da prolaze bez ikakvih nereda samo ako ima dobre volje kod celnih ljudi.

djorke

pre 13 godina

Predsedniku FSS i odgovaraju 3 mecha bez publike. Mozhda misli da che tako da zapushi usta javnosti koja je protiv njega i njegovih drugova. Ali ne zna da che i sa praznih tribina odzvanjati: "Tole lopove!"

Maree

pre 13 godina

Ma nemojte da se tripujete, mi smo ga ugasili ovo evropsko, ocajni smo, zao mi je samo sto ce vecina navijaca na ovo gledati kao na neki glupavi izgovor sto se nismo kvalifikovali. Nemojte da opravdavate ono dovljanje na tribinama, budite bolji od toga, bas me briga kakvi su italijani, hocu da budem ponosan sto sam srbin, hocu da budemo zaista bolji! Pohvatajte sve idiote, i rigirizne kazne za huligane jer ovo je sad napad ne na drzavu nego na nas, na narod! Pa necemo gledati utamice zbog njih, necemo se kvalifikovati zbog njih, ne mozemo slobodno da se setamo gradom zbog njih, dosta vise. Robija 10 godina, da izadju malo stariji i ozbiljniji, ne brinite nece ih zatvor upropastiti, vec su oni gotovi. Steta sto nema smrtne kazne vise. A tetoviranog debelog gmaza ostaviti narodu da ga pojede golim zubima. TKZ patriote, placenici sa istoka, izrodi medju srbima.

Bogdanov

pre 13 godina

Nista nas ne sme zaustaviti idemo na EP jos uvek imamo teoretske sanse,ako svi izgube a mi sve pobedimo bicemo prvi na tabeli...Mi smo SRBI najbojli smo najbolji,i niko nam nista nemoze .....

darkooo

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, predlazem da odmah odustanemo od daljeg "takmicenja".
Italijani su dobili to sto su i trazili (organizovali), zasto se blamirati!

Srbijo, pokazi ponos!

Josko Martinoski

pre 13 godina

Kazete da su Italijani uplasili vas u Djenovi zato sto imate bolji tim. Znaci pred praznim tribinama ima da ih razvalite. Pobedite i sve ostale utakmice, kad ste vec toliko sigurni...i bicete drugi. Nego mislim da je problem u tome sto Srbija jos igra onaj staromodni fudbal,bez trcanja bez lopte,bez otkrivanja, bez jednog do dva dodira, tako da i sa publikom mozda ne bi stigli do baraza. Dzaba vam svetske zvezde u timu, kad kao celina niste igrali moderan fudbal ni na Mundijalu ni sada. A na Mundujalu je trener bio Antic, koji priznacete, gledajuci utakmice Premijer ili bilo koje jace lige, je STAROMODAN trener...

Jovan

pre 13 godina

Pa dobro, ako je sa onim timom svako mogao da se kvalifikuje na SP, sad ce se tim koji je jos iskusniji, bolji, sa "boljim" trenerom bez po muke kvalifikovati na EP.

Firevac

pre 13 godina

Sada obracunati koliko sve to koliko kosta Savez i Srbiju pa onda naplatiti po hitnom postupku od ucesnika i organizatora predtave u Djenovi, zaplenom i prodajom imovine a ostatak zatvorom (1000 rsd dan)

Stevan

pre 13 godina

Аko sam ja dobro shvatio. Ovim potezom su priznali da je moguće obući 50 ljudi u boje zemlje, poslati ih da prave nerede i uzmeš 3 boda. Hm, predlažem da FSS pošalje Ivana i ekipu na sledeću utakmicu Italije, samo nek ovaj put budu u njihovim dresovima, pa nek i njima smaknu 3 boda...

Jadno, jadno i još jednom jadno.

jakov

pre 13 godina

Ovo je stvarno tragedija, mislim sada imate neki alibi kao ono "e da nas nisu pokrali", stvarno mi je žao što neće kazniti Italiju i još vama daju npr. šest bodova bonusa jer se ni onda ne bi plasirali nigdje zato što su ti vaši manekeni više nego smješni.
Pozdrav iz Osijeka

Dule BG

pre 13 godina

Ma kome smo mi rival za odlazak na EP? Sloveniji? Estoniji? Šta se ložite, mi to je jedna prosečna reprezentacija, koja nika ne igra muški. Uvek kalkluliše, taktizira i dobija šamarčine od Gane, Australije, Holandija, Argentine, Estonije, Azerbehdžana, itd,itd....

ccccbranolaki@yahoo.com

pre 13 godina

Antica su oterali iz FSSa zato sto je bio kaznjen 4utakmice.E sad bi po toj logici stvari bio red da Tole Karadzic bude oteran jer ce nam oduzeti 3boda i igacemo bez prisustva publike.Logicno,zar ne?

boban

pre 13 godina

Covek rodjen u Srbiji, zivi u inostranstvu 40 godina,ima srpski pasos.Mrzi Srbiju.Ode na utakmicu Srbije u inostranstvu u dresu Srbije.Izgredom prekine utakmicu.Srbija kaznjena,on zadovoljan ide kuci u Belgiju.
Koji nedostatak logike i koja nepravda.

Nikola

pre 13 godina

E sad hajde da pokazemo svima kao nebrojano puta do sad da smo jaci i od njih i od samih sebe i da pobedimo sve do kraja, sanse jos ima samo je potrebno srce koje smo pokazali, kroz istoriju, da imamo. nije prvi put da nas gaze ali Srbin je uvek se uzdigao iznad njih i iznad sebe. pamet u glavu, srce na teren, pokazimo im srpski inat i idemo na euro 2012.

Logično

pre 13 godina

Čekajte ljudi, ne vidim ovde nikakvu logiku! Zar mislite da je bilo obrnuto, da se kod nas igralo i da su italijanski navijači prekinuli meč, da bi nama bila dodeljena 3 boda i Italijane kaznili ili bi nama kaznili stadion???
Ili ako je tako, kada nam bude gostovala ¨fair play¨ Italija, onda da mi ubacimo par naših navijača (dvojicu) među njihove i da naprave prekid. Nama 3 boda, oni kažnjeni ili?

018

pre 13 godina

bas super nadam se da onda jedan od ta tri meca bez publike moze da se igra u Nisu jer tribine se obrusavaju ali je zato trava ekstra!

Oberon

pre 13 godina

Gospodo,
manite se teorija zavere, dovostrukih arsina i ostalih gluposti.
Necivilizovanom svetu nije mesto u eliti i zato je po meni ovo blaga kazna! Ono sto sam ja ocekivao i prizeljkivao jeste diskvalifikacija klubova i reprezentacije na 5 godina pa da se konacno malo pozabavimo sacicom neandertalaca koja bruka ovu zemlju i ovaj narod!

PimPong

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem, moglo je i gore.

Jasno je da su i Italijani imali propusta, ali mi imamo obicaj da ako uopste postoji ikakva mogucnost, da krivimo druge, a da ne preuzimamo odgovornost.

Treba samo imati na umu da su drzavljani Srbije putovali u Rim sa ciljem da izazovu nerede i prekinu utakmicu.

Na papiru, postoje relativno realne sanse da zavrsimo kao drugi u grupi. Ali ja se jednostavno bojim da smo u stanju rasula, i da i reprezentacije koje su medju najboljima po imenima (kao Francuska) ne mogu da prevazidju losu atmosferu bez obzira na pojedinacni kvalitet igraca. A mi nismo po pojedincima na razini Francuske.

službenik

pre 13 godina

A sad lepo da se sabere sva šteta koju će da pretrpi fudbalski savez (igranje pred praznim tribinama 3 utakmice, prava za TV prenose, reklame, novac koji UEFA daje za kvalifikacije na EP idr.) i da se lepo ispostavi ekipi iz Bolonje, kao suma koju treba da odleže u zatvoru, radi nadoknade štete Srbiji.

Aleksandar

pre 13 godina

Mene je ovo iskreno iznenadilo!Onaj jadni,sada je dana,Platini je dolazio kod nas na Balakan,obecavao,molio i kumio da ga dovedemo na mesto predsednika UEFA pre nekoliko godina jer ga njegovi zapadnjaci nisu hteli a sta nam je sada uradio,ponizionas je kao nikoga.Nije menu krivo sto se necemo plasirati na EP 2012 vec mi je krivo sto jednu Srbiju koja je razvoju sporta u Evropi i Svetu dala ogroman doprinos ovako ponizio. Misel,Misel nadam se da vise nikada neces prevariti Balkan i sve Istocne Evropljane jer ti si samo jos jedan u nizu birokrata aparata za ugnjetavanje malih.

Zunzara

pre 13 godina

Letos nas je silovala FIFA, sad nas siluje UEFA! Ne znam zasto uopste ucestvujemo u takmicenjima u kojima nam je uspeh zabranjen! Kakvi huligani kakvi bakrachi.

arig

pre 13 godina

E sad treba sami da istupimo iz kvalifikacija!!! Dokle vise ove rasisticke odluke i uvrede mom narodu!!!ZAO NAM JE STO SMO BOLJI OD OSTALIH!!!
(samo Srbin, 27. oktobar 2010 11:34)
Jesi to ti ivane? pa jesi ti gledao utakmice do sada?????

drustvo iz madere

pre 13 godina

i bre ljudi, di ste zapeli. nije ovo jos gotovo. mi tek treba da igramo u sloveniji, koja je mnogo blize od djenove. stadioni su manji, nema kafesa pa nece trebati cvicangle. ekipa ce imati posebnu motivaciju da divlja, a blizu je i bratska hrvatska. ja verujem da se vec sprema koreografija. ako to kraja ostane samo na ovome, to ce biti premija!

Lenny

pre 13 godina

Preblaga kazna za Srbe koji vec godinama rade probleme po stadionima. Vrijeme je da se stane tome na kraj. Trebalo vas je drasticno kazniti i izbaciti iz kvalifikacija na nekoliko godina. Na papiru ste formalno prisutni a u praksi ste izbaceni sa Eura!

Nebitan lik

pre 13 godina

Nebih nikoga da branim ono sto se desilo u Djenovi je za osudu, ali zar nije italijanska policija mogla da spreci sacicu "navijaca" nije ih bilo ni 50 koji su pravili nerede. Onaj nered je mogao biti rasciscen tribina ispraznjena za 15 minuta. Da su italijani pravili nerede u Beogradu, naslovi bi glasili "Zbog lose organizacije navijaci Italije pravili nerede".

hm...

pre 13 godina

Praksa UEFA je da se posle žalbe malo koriguje odluka u korist osuđenog. Realno je očekivati da nam ta tri boda neće biti oduzeta. MOLIM DA FSS TUŽI ZVEZDU I DA NAPLTATI OČEKIVANI PRIHOD OD UTAKMICA KOJE ĆE SE IGRATI BEZ PUBLIKE! E ako je logika UEFA da Srbija bude kažnjena zbog divljanja srpskih navijača onda može da se primeni potpuno ista logika po kojoj su navijači Zvezde krivci za kaznu pa je onda logično kazniti klub za koji navijaju. U slučaju da se zbog gubitka bodova reprezentacija Srbije ne plasira na EP, onda FSS treba od Zvezde da naplati najmanje 10 miliona evra koliko plaća UEFA svaki savez čija je reprezentacija učesnik EP!!!! Može da se primeni i ista kazna kao ova "evropska" da u sledećoj sezoni Zvezda igra 8 utakmica bez publike (procentualno isto kao kvalifikacije za EP) i da joj se oduzme 10 bodova!!!
(Grobar MunZe, 27. oktobar 2010 11:08)

...a šta misliš da dodamo ovome i oduzimanje "ušatog" i dodeljivanje istog prepodobnom partizanu... a može i Mara da se zameniza za lavorčić...

lemi 58

pre 13 godina

DA li neko moze da mi objasni koji je greh FSS u svemu tome. Nemam razloga da volim ljude iz FSS ali sad stvarno izgleda da je to organizovao neko drugi iz Beograda zeljan vlasti bilo gde i bilo kada .

Ja

pre 13 godina

Ovde je situacija slicna kao sa AIDS-om u Americi.
Nase drustvo je samo stvorilo i godinama negovalo ovu "neman", pa sada polako stizu racuni na naplatu.
I tek ce stizati, u drugim sferama zivota jer se ovde mnoge stvari rade pogresno i bez ikakve vizije o posledicama.

Raso Krajisnik

pre 13 godina

pa naravno ce talijani biti nagradjeni za takozvanu "organizaciju" ...

kad se uobicajna peta kolona i bezkicmenjaci oko manekena izvinjava bez znanja sta se u stvari desilo ...

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Ako se Italija ne kazni ozbiljnije zbog namernih propusta u obezbedjenju utakmice onda je ovo cisto delo MAFIJINIH ruku

kokalo

pre 13 godina

pa mogli su direktno da nas izbace ko ce da gleda i da placa te prenose mucenja po terenu i mutavog Pizona!
FIFA nas stvarno mrzi!
a huliganima hvala na uspesno amputiramin nogama koje je zahvatila gangrena do kukova!
jedina zamerka sa moje strane je sto je na huliganima ova "FSS gospoda" dobila alibi za jos koji lopovski mandat!
toliko :)

adje

pre 13 godina

zasluzeno,a fss ovo radi samo da bi opravdao sebe da su nesto pokusali uraditi po ovom pitanju,a ovi sto predlazu da se stvori nova grupa huligana i da se preoblace u italijanske navijace da bi posle kaznili italijane je stvarno neprimereno,huliganstvo se ne kaznjava zbog dresova nego indetifikacijom huligana i uhvate sve srbe i opet po ledjima srbiji,razmisljate kao deca od 5 god.

Ninja

pre 13 godina

ovo nam je sve zato sto se lozimo i vecito izmisljamo neke zavere i skrivene planove. da su nasi fudbaleri lepo igrali prethodne utakmice ova tri boda ne bi ni znacila nista, a to sto se tice propusta italijana ma daj, pa onaj lik samo sto nije i bager izvadio iz dzepa da preore teren, naravno da za to sledi kazna!

tamo netko...

pre 13 godina

Primero Geriljero, 27. oktobar 2010 11:26)
Zar ti stvarno misliš da je Srbija bila konkurent za prvo mjesto u skupini? Srbija ima prosječnu reprezentaciju kojoj je maksimalni domet ako se bilo gdje kvalificira. A što se Talijana tiće, oni su izbacili Juventus iz prve lige što je u Srbiji za npr. Partizan nemoguće zamisliti mada je uopće smiješno uspoređivat ta dva kluba.Nije mi namjera omalovažavat nikoga al istina je: zaboravite UEFU, navijaće,kriminalce,menađere...na EP se nećete kvalificirati samo i isključivo zbog loše igre vaše reprezentacije!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

"Uzalud je Fudbalski savez Srbije ukazivao na brojne propuste organizatora, koji su u velikoj meri uticali na konačni ishod, slali izveštaj na 200 strana u Nion, razgovarali sa predsednikom evropske kuće fudbala Mišelom Platinijem. Ispostavilo se da je kazna veća nego od one koju je predlagao disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leuba, a koju su priželjkivali Italijani."

Ako se ispostavi da je ovo istina to ce biti jos jedna potvrda da svet nije nista vise "civilizovan" nego pre dve hiljade godina. Kao i pre, sve se i dalje svodi na silu, duple standarde, interes, ljigavost, itd.

E sad ... ako ne mozes da ih pobedis (a mi ocigledno ne mozemo) pridruzi im se.

Luka Laban

pre 13 godina

Bolje da su nas izbacili,nego da ti uzmu 3 boda koje si (posteno)osvojio na terenu.
Oduzimanjem 3 boda jasno su rekli:Ne zelimo vas na EP !!!

Rade- Futog

pre 13 godina

Ljudi, odlično smo prošli! Nakon incidenta u Đenovi, dobro je što nas svet nije bombardovao! Mi smo Balkanci, a na sve to i pravoslavci, tako da smetamo svima, a posebno Vatikanu, koji se svojski trudi da nas eliminiše! Najpametnije za ceo srpski nacionalni sport, je da istupi iz svih takmičenja pod okriljem evropskih i svetskih organizacija, jer jedino tako nećemo biti oštećeni!

w

pre 13 godina

pravimo se pametni, ko je kriv ko nije, a sve ovo nam je radomir uradio, vodio je lose reprezentaciju za ogromne pare, naravno da ce biti bunta, kako u savezu tako i u narodu, covek je kazao hop, iskocio iz blata, odneo sve pare, a mi nek se...

predlog

pre 13 godina

igrati sa mladim igracima i onima koji su trenutno u drugom planu protiv svih reprezentaciju u kvalifikacijama osim sa italijanima tj. njima se suprotstaviti u najacem sastavu.

sid i sram ste!

pre 13 godina

Uh kakva naslada za dežurne pljuvače...mala je naša reprezentacija koliko vama sve tudje sladje...izvoli te pokažite se u svom najboljem svetlu...mala je razlika izmedju Vas i navijača iz Djenove...sve sami nafurani evropejci koji su čak uspeli da unaprede onu staru ''da komšiji crkne krava'' pa ste došli do toga ''da nama crkne krava''...bravo čestitam

Steta

pre 13 godina

Steta sto smo stigli do ovde uz priliku jos i da pisemo pateticne zalbe od strane naseg polupismenog i nesposobnog fudbalskog vrha. To je sistem (mislim na srpski fudbal)koji je uspeo da uprlja sve sto ima ikakve veze sa loptom.........igrace, trenere, navijace, novinare (oho), lopte, travu, nebo i sta vec ne.... i tako vec trideset i vise godina ...jos od Miljanica.....
Prava stvar bi bila da je drzavni vrh ove fudbalski promasene zemlje zatrazio od UEFE da se do okoncanja poslova unutar drzave obustavi bilo kakvo lansiranje fudbalskih aktivnosti Srbije van njenih granica.....ovako ostaje na snazi ponovo jedna ogavno pateticna prica u kojoj ova drzava zbog bednih interesa pojedinih cobana koji nisu mogli da zavrse osnovnu a kao znaju da pimplaju loptu i njihovih jos jadnijih roditelja menadzera i kojekakvih trenera......
Ova drzava i dalje trpi nasilje sitema koji ruinira sve cega se dotakne.....da budem jasan to je sistem koji cine nas FSS, fudbalski klubovi, pre svega ovi veciti (veciti diletanti i neznalice), biznismeni koji da im nije fudbalskih krugova ne bi biznis napravili ni prodajuci jaja na sabackom vasaru, sportski novinari i naravno kvazipatriotska i fasisticka gamad umotana u imbeciolne fraze tipa "mladi ljudi" ili "navijaci".....
Najstrasnije je sto ostaje opor ukus da pod izgovorm interesa fudbalske reprezentacije i srpskog fudbala ciji su i igraci i treneri a i cela nacija operisani od fudbala, drzava nije u stanju da ovoj kriminalnoj i na momente teroristickoja bagri stane nogom za vrat..........Treba li jos mrtvih ljudi i povredjenih policajaca da bi obavili posao koji u biti predstavlja samo jedan od oblika suocavanja sa samim sobom.....samo jedan mali obracun u svom dvoristu.....

Don Kihot

pre 13 godina

Mislim da bi najpravednije bilo da se odigra nova utakmica pred praznim tribinama u Italiji, što bi bio deo kazne za Italijane. Ako bi se utakmica registrovala sa 3:0 za Italijane, oni bi bili povlašćeni, i mislim da bi tada Slovenci, Estonci i Irci trebalo da se žale. Italijani nisu pokazali mnogo u prve tri utakmice i ovo bi bio veliki poklon i vetar u leđa za njih, i uvek bi ostala sumnja da se zaista nisu potrudili da obezbede uslove za odigravanje utakmice kako bi dobili bodove bez igranja fudbala. Dodatno, njih bi trebalo kazniti i novčano.
S druge strane, nama:
1)oduzeti 3 boda (tako smo samo mi na šteti, a ne i svi ostali iz grupe koji bi u suštini bili oštećeni kad bi utakmica bila registrovana sa 3:0 za Italiju)
2)tri utakmice pred praznim tribinama
3)novčana kazna.

Firm

pre 13 godina

Eto tako se to radi..kratko ali...A da smo mi bili domacini i da su nama italijanski navijaci to napravili..mislim da bi nam i tada oduzeli 3 boda i registrovali 3-0 za Italiju jer nismo bili dobar organizator i domacin! Kako god covek da okrene isto bi nam se pisalo!!--

osim ako se ne prijavi da skuplja lopte

pre 13 godina

Dobro je..prazan stadion i nema ko da zvizdi Stojkovicu.
(Dr., 27. oktobar 2010 12:23)

...pošto će da posmatra utakmicu kod kuće, preko TV-a.

Aleksa

pre 13 godina

Ma sankcije za pet godina.a posle tih pet godina ce se nadju neki manijaci pa se vracamo na pocetak.jasno receno je da ce i moji praunuci biti u istoj prilici da napisu komentar kao i ja upravo.

One night in May

pre 13 godina

U civilizovanim zemljama predsednik Saveza je odavno podneo ostavku posle ovakvog debakla... I Srbija je, doduse jednom davno, bila civilizovana zemlja...

Dejan Kostic

pre 13 godina

A tako sam se nadao da ce da nas izbace, samo da bi slusao patriote kako govore da se i ovo organizovalo iz Pentagona i kako je ovo jos jedna u nizu zavjera protiv miroljubive Srbije... Bolje nismo zasluzili! Da imamo obraza i casti, sami bi sebe kaznili...

miodrag

pre 13 godina

Nazalost u ovoj drzavi nekog funkcionera mozes skinuti sa vlasti samo drzavnim udarom. Medjutim pokazalo se da je Karadzic jaci i od toga...

djwibe

pre 13 godina

"Dobra stvar" je sto nece biti diskvalifikovani...ne to je losa stvar, bilo bi super da se diskvalifikuju pa da se fudbaleri spuste malo na zemlju, a da do izrazaja dodju malo neki sportovi koji i pored bednih finansija donose medalje i radost ovom napacenom narodu!!!

Marko__bgd

pre 13 godina

eto,italijani ce biti nagradjeni za odlicni organizaciju meca,i za to sto nisu pregledali nikog na ulazu...mislim sta reci...foliranti su teski,ali su pametni...a mi,ostacemo vecito glupi...i sta je postignuto ovim sto su ovi huligani uradili?ama bas nista...

realan

pre 13 godina

Odlicno! Sad formirati zaista mladu selekciju i kroz ostatak kvalifikacija iskristalisati 15-16 standardnih pa od 2012-e ispocetka.

Dragon

pre 13 godina

Znas kad cemo u evropu ? NIKAD !!! sto zbog nas sto zbog njih !!! u napulju nozevima izbodeni englezi ! I ? u sankt petersburgu prebijeni hrvati ... pa ? cini mi se da ce nazalost kazna imati kontra efekat kod ljudi sklonim nasilju ! neka nam Bog pomogne !!!*

Pegone

pre 13 godina

Ma i da su nam poklonili 3 boda ne verujem da bi smo se plasirali ni u baraz,btw ako Pizon u Beogradu igra samo sa jednim napadacem tesko bi smo ostvarli kakav zapazeniji rezultat.

celalionac

pre 13 godina

Zasto drasticna , realno kazna je bila za ocekivanje .

Ionako nasi sa takvim pristupom igri nisu imali sta da traze Barem im je UEFA dala alibi za sledeca blamiranja u kvalifikacijama, ali daj boze pa tako ne bude...

Eto zivi bili pa videli.
Opet ponavljam daj boze da gresim

Nole Delija

pre 13 godina

Vreme je da se konacno ociste neke stvari kod nas, iako volim nas fudbal najvise, pratim orlove gde god mogu smatram da se velike greske rade, pogotovo na celu FSS i oko njega. Trebalo je nas diskvalificirati a da budem iskren i Italijane kazniti zbog lose organizacije. U Srbiji treba klubove privatizirazi i jasno napraviti listu ko vodi klubove i ko za njih radi, dosta vise da saka ljudi kvari nas fudbal, radje cu da gledam neke klince kako igraju za Srbiju nego ove takozvane naduvane zvezde koje se uvek vade na sledecoj utakmici. Promene sad ili nikad, vreme je za privatizaciju i smenu u FSS !

st.dzoni

pre 13 godina

Ako umeju da objasne kako je nasa reprezentacija kriva onda neka nas kazne..ali i sami divljaci koji napravili haos su priznali da nisu bili na utakmici zbog nase reprezentacije,vec zbog politickog izrazavanja.
dakle prvo kazna za njih pa kazna za drzavu.

navijac

pre 13 godina

Zalim sto kazna nije daleko drasticnija, kako bi se i tkz obican narod i postovaoci fudbala pomerili iz svoje inertnosti, digli glas protiv vandala i konacno uradili nesto za dobrobit srpskog fudbala.

z

pre 13 godina

koje bre 200strane pa dovoljno je da budu dve strane jer je krivica italijana zbog lose organizacije utakmice a mozda je i njihova mafija umesala prste platila da se napravi prekid ,nas da kazne da bi oni profitirali ali i to im nece pomoci sjebace ih slovenci garant

Grobar MunZe

pre 13 godina

Praksa UEFA je da se posle žalbe malo koriguje odluka u korist osuđenog. Realno je očekivati da nam ta tri boda neće biti oduzeta. MOLIM DA FSS TUŽI ZVEZDU I DA NAPLTATI OČEKIVANI PRIHOD OD UTAKMICA KOJE ĆE SE IGRATI BEZ PUBLIKE! E ako je logika UEFA da Srbija bude kažnjena zbog divljanja srpskih navijača onda može da se primeni potpuno ista logika po kojoj su navijači Zvezde krivci za kaznu pa je onda logično kazniti klub za koji navijaju. U slučaju da se zbog gubitka bodova reprezentacija Srbije ne plasira na EP, onda FSS treba od Zvezde da naplati najmanje 10 miliona evra koliko plaća UEFA svaki savez čija je reprezentacija učesnik EP!!!! Može da se primeni i ista kazna kao ova "evropska" da u sledećoj sezoni Zvezda igra 8 utakmica bez publike (procentualno isto kao kvalifikacije za EP) i da joj se oduzme 10 bodova!!!

samo Srbin

pre 13 godina

E sad treba sami da istupimo iz kvalifikacija!!! Dokle vise ove rasisticke odluke i uvrede mom narodu!!!ZAO NAM JE STO SMO BOLJI OD OSTALIH!!!

nordwiking

pre 13 godina

Pitam se ko je kumovao ovoj odluci. Vatikan se kao sto znate nalazi u Italiji.
Pa ko je kaznjavao Italianske klubove za sva ona varvarsstva vidjena na njhovom arenama, rasisticke uvrede i tome slicno?
Italianski fudbalski savez je uspeo da se na prljav nacin ipak kvalifikuje na EP.
Imali se te priliku da i sami vidite kako Italijanski navijaci provociraju nase polivanjem vode iz vatrogasnog creva. Takodje ste sigurno videli sta su sve nasi navijaci uneli na stadion.
Kako je sve to bilo moguce? A na samom kraju Zandari iz Djenove demonstracijom pendreka brutalno premlacuju 30-setak nasih...
Licno sam ocekivao pravedniji sud prema oba saveza.Da, sve bi to bilo mozda bilo moguce kada bi se Vatikan nekim slucejkem nalazijo na Grenlandu!

strasno

pre 13 godina

E bas me zanima sta stubovi srpstva imaju da kazu na ovo? Kladim se da njih bas briga sto su upropastili reprezentaciju, bice price o teoriji zavere, to su nasa mlada deca koja ne znaju sta rade, navukli ih mangupi. Pre ce biti da su ih Italijani platili i pustili da pale i lome po Djenovi kako bi sebi obezbedili plasman na EP.

LMX

pre 13 godina

Ma,dajte Italiji jos 3 boda,zbog ostecene ograde na stadionu i zbog "nevidjenog" i "nezapamcenog" huliganizna DVOJICE srpskih navijaca!Za nekog ta pravila vaze za nekog nikad i tako...Mnogo su dobri ti likovi iz tog sveta fudbala,sve posteno stras' Boze!

Bgd

pre 13 godina

"Hvala" ti Ivane, tvoj performans je uspeo! Fudbal nam je svakako na dnu ali ste ti i tvoji ortaci konačno zakucali ekser u sanduk! Svaka vam čast "braćo" Srbi, pored vas nam neprijatelji nisu potrebni.

krivi smo

pre 13 godina

Tako se to radi u normalnom svetu. Ko napavi zestoku glupost,zestoko se kazni. Nismo mi jaka velesila pa da imamo jak lobi kod UEFA kao sto imaju zapadne zemlje. Zato i trebaju da nam lupaju samare,kad ne znamo sami da se cuvamo

Ima nade

pre 13 godina

Nije jos sve gotovo, bitno da nas nisu diskvalifikovali. Pod hitno organizovati novu grupu huligana, opremiti ih italijanskim obelezjima i pripremiti da po istom scenariju naprave incident na sledecoj utakmici Italije, koju ce, normalno, UEFA istom merom da kazni. Sve troskove organizovanja huligana da snose funkcioneri FSS iz svog dzepa. Ukoliko se javi potreba, isto to uraditi i Slovencima i Estoncima, a u nuzdi postupak ponoviti potreban broj puta.

Meraklija

pre 13 godina

Ovo je smesno providna namestaljka. Italijani su glatko pustili da se sve izdesava i jedva cekali prekid utakmice, kako bi lagano upisali 3 boda i gol razliku koja im garantuje da cak i ako nekim cudom budemo na kraju bodovno izjednaceni, oni ce proci. Cak i izjava njihovog golmana da zbog onih prvih nereda na tribinama ne moze da se skoncentrise na utakmicu... A ne smeta im kada je na Lacio - Roma pre par godina skoro goreo stadion i navija divljali. Tipicno za italijane. Poklekli dzin koji pokusava na sve nacine da se odrzi na nogama...
E sada, ako bi ovim nasima zaista zbog ovoga proradio inat, mozda se cudo i desi. U suprotnom... cekamo kvalifikacije za SP2012.

Voja

pre 13 godina

Malo je! Trebalo je da nas izbace!

Nije proslo ne desetak dana, "navijaci" napadaju dve javne licnosti, vredjaju ih i maltene tuku!

I jos treba da se zalimo na odluku UEFA? Sta je uradio FSS? Sta je uradila policija?

Umesto sto neko rece, da istupimo dobrovoljno na par godina i izlecimo se od ovakvih nus-produckata tranzicije, jos su nam Italijani krivi!

Primero Geriljero

pre 13 godina

Ni na koji nacin ne zelim da opravdavam "navijanje" onih placenickih divljaka u Djenovi, ali se ne mogu oteci utisku da Sopranosi iz Fudbalskog Saveza Italije i Sopranosi iz FIFE/UEFE su u bliskoj vezi. Tako naprimjer kad se kaznjavao Antic, kazna je bila 4 utakmice. I taman ta 4. utakmica se, necete vjerovati, igra sa Italijom. Ako je ova informacija Zurnala tacna, onda ce Italijani dobiti 3 boda bez borbe u mecu sa direktnim konkurentom za direktan plasman na EP. Osim toga, kaznjavamo se sa 3 utakmice bez prisustva gledalaca, i gle cuda, ta 3. utakmica se opet igra protiv Italije. Malo cudna koincidencija, zar ne. Dosta vise Sopranosi, i domaci i strani.

neutron

pre 13 godina

Ako ima pravde, kazna i za nas i Talijane bi trebala biti slicna, ali bez oduzimanja bodova. Znaci neka se utakmica registruje 3:0 za Italiju i jos po 3 utakmice bez publike. Naravno tu je i novcana kazna. Sve ostalo bi bili krajnji bezobrazluk. Ali ko nam je kriv.....
Derbi je dokazao da utakmice mogu da prolaze bez ikakvih nereda samo ako ima dobre volje kod celnih ljudi.

Lenny

pre 13 godina

Preblaga kazna za Srbe koji vec godinama rade probleme po stadionima. Vrijeme je da se stane tome na kraj. Trebalo vas je drasticno kazniti i izbaciti iz kvalifikacija na nekoliko godina. Na papiru ste formalno prisutni a u praksi ste izbaceni sa Eura!

Nikola

pre 13 godina

E sad hajde da pokazemo svima kao nebrojano puta do sad da smo jaci i od njih i od samih sebe i da pobedimo sve do kraja, sanse jos ima samo je potrebno srce koje smo pokazali, kroz istoriju, da imamo. nije prvi put da nas gaze ali Srbin je uvek se uzdigao iznad njih i iznad sebe. pamet u glavu, srce na teren, pokazimo im srpski inat i idemo na euro 2012.

Nesha

pre 13 godina

Nezadovoljstvo ovom odlukom je proizvedeno glupostima u stampi gde se pisalo da su Italijani krivci. Posle Djenove su svi optuzivali nase navijace i realno ocekivali neku ostru kaznu a onda se pojavila buva da ce UEFA kazniti italijane a ne nas!?
A realno nama jedino oduzimanje bodova moze biti neka kazna.
3:0 za italijane nam je blagi poklon jer da se igralo bilo bi bar 5:0 za njih.
Igranje pred praznim tribinama je bolje za nase igrace nego da slusaju zvizduke golmanu i pojedinim igracima i da se plase da ce se ovi spustiti sa tribina i lincovati ih.
To su blage nagrade a ovo oduzimanje bodova bi bila jedina kazna. A ako prodjemo bez toga da pevamo.

Bogdanov

pre 13 godina

Nista nas ne sme zaustaviti idemo na EP jos uvek imamo teoretske sanse,ako svi izgube a mi sve pobedimo bicemo prvi na tabeli...Mi smo SRBI najbojli smo najbolji,i niko nam nista nemoze .....

Zunzara

pre 13 godina

Letos nas je silovala FIFA, sad nas siluje UEFA! Ne znam zasto uopste ucestvujemo u takmicenjima u kojima nam je uspeh zabranjen! Kakvi huligani kakvi bakrachi.

jakov

pre 13 godina

Ovo je stvarno tragedija, mislim sada imate neki alibi kao ono "e da nas nisu pokrali", stvarno mi je žao što neće kazniti Italiju i još vama daju npr. šest bodova bonusa jer se ni onda ne bi plasirali nigdje zato što su ti vaši manekeni više nego smješni.
Pozdrav iz Osijeka

dijaspora.srpska

pre 13 godina

Pa bolje da igraju pred praznim tribinama, nego pred onom sramnom publikom kao protiv Letonije! Uglavnom, ono sto su neki hteli, to su postigli. Srami te se navijaci, lobyisti, monopolci, menadzeri, kriminalci, huligani... Nasi momci, ni krvi ni duzni ispastaju zbog vas parazita a i mi normalni navijaci verovatno cemo biti uskraceni jos jednoj globalnoj fudbalskoj smotri!!! Povraca mi se... Nemoj samo da neko prebacuje ovu katastrofu na FS Italije, UEFU ili sta ti ja znam! Svi gore navedeni su krivi, niko drugi, u sustini MI!!!!

dr vl

pre 13 godina

Dobro smo prosli trebalo je malo vise da se vec jednom opametimo.A one dokolicare bi trebalo poslati malo u neku zapadnu zemlju da malo slome ledja da vide kako je gorak hleb pa bi onda postovali svoju zemlju malo vise.

Mika Vranjanac

pre 13 godina

Kazna i treba da bude drazsticna, tako de huligani sledeci pout zbaju sta ih (nas ocekuje).

Problem je samo sto ce Italijani da prodju isuvise lako.

Jela

pre 13 godina

Koliko mi je krivo zbog igrača, reprezentacije i pravih navijača i ljubitelja fidbala, toliko i nije zbog svega što se dešavalo prethodnih meseci i onakvog odnosa prema gospodinu Antiću.
A odluka sama po sebi je drastična i sigurno ne bi bila ni približno tako drakonska kazna da su u pitanju Italija, Francuska...
Nego, to je mala Srbija, nju svako može da gazi.
Sad kao odgovor treba pozvati za sve utakmice igrače mlade reprezentacije, nek se kale deca, šanse da se plasiramo su skoro u domenu fantastike, tako da ne treba cimati igrače iz inostranstva.
Tuga.
Euforija, entuzijazam, sreća, poštovanje, duh, zajedništvo, atmosfera...pre samo nekoliko meseci.
Veliko 'hvala' Karadžiću.

Boki

pre 13 godina

Pre neku godinu Partizan je gostovao u Mostaru protiv Zrinjskog."Navijaci" su napravili niz incidenata ali je utakmica odigrana.Dok je UEFA razmatrala kaznu odigran je i revans mec u Beogradu(za koji su posmatraci iz UEFA rekli da je prosao bez ijednog incidenta) a nakon meca Partizan je ipak izbacen iz Evrope do kraja sezone.Dakle,za manji izgred usledilo je izbacivanje Partizana pa sada koja god da bude kazna nije previsoka pa cak ako nas i izbace iz ovih kvalifikacija.

Sram ih bilo

pre 13 godina

Jos jedne nehumane, neopravdane i nicim izazvane sankcije. Ma, mrze nas sto smo Srbi. Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine. Mogu samo da nas mrze oni sto nas ne voleeee. 'Ocu i ja u upravni odbor PTT-ja

braci

pre 13 godina

Sve je u znaku broja 3, 3:0 za Italiju, 3 boda manje i 3 utakmice bez publike. U školi trojka znači dobar uspeh, što značu u ovom slučaju da smo i mi dobro prošli.

predrag

pre 13 godina

Dragi moji, kazna je očekivana. Ne znam zašto se neki čude zbog nje. Što se mene tiče, ja bih da sam neki faktor odlučivanja u ovoj zemlji, ukinuo fudbal u narednih 5 do 10 godina. Šta će nam? Da li je postignut neki uspeh na međunarodnom planu? Ne! Osim srama i izvinjenja koje dugujemo posle svake utakmice naše reprezentacije i klubova, ništa drugo nam ne donose fudbalske utakmice. Englezi su 80-ih pravili slične scene, pa ih je Margaret Tačer eliminisala iz svih međ.utakmica. Tako nešto treba i nama. Uzgred budi rečeno, dobro je za zdravlje nacije. Nema više nerviranja i ispušenih kutija i kutija cigareta. Ne bismo morali da gledamo naše "Orlove" kako "ostavljaju srce na terenu" i sl. gluposti koje se mogu čuti i videti. Bio bi to plus za sve.

hm...

pre 13 godina

Praksa UEFA je da se posle žalbe malo koriguje odluka u korist osuđenog. Realno je očekivati da nam ta tri boda neće biti oduzeta. MOLIM DA FSS TUŽI ZVEZDU I DA NAPLTATI OČEKIVANI PRIHOD OD UTAKMICA KOJE ĆE SE IGRATI BEZ PUBLIKE! E ako je logika UEFA da Srbija bude kažnjena zbog divljanja srpskih navijača onda može da se primeni potpuno ista logika po kojoj su navijači Zvezde krivci za kaznu pa je onda logično kazniti klub za koji navijaju. U slučaju da se zbog gubitka bodova reprezentacija Srbije ne plasira na EP, onda FSS treba od Zvezde da naplati najmanje 10 miliona evra koliko plaća UEFA svaki savez čija je reprezentacija učesnik EP!!!! Može da se primeni i ista kazna kao ova "evropska" da u sledećoj sezoni Zvezda igra 8 utakmica bez publike (procentualno isto kao kvalifikacije za EP) i da joj se oduzme 10 bodova!!!
(Grobar MunZe, 27. oktobar 2010 11:08)

...a šta misliš da dodamo ovome i oduzimanje "ušatog" i dodeljivanje istog prepodobnom partizanu... a može i Mara da se zameniza za lavorčić...

Objektivni Lala

pre 13 godina

Ako nas već kažnjavaju sa 3-0 i igranjem kod kuće pred praznim tribinama veća jezna ostaviti nas u takmičenju nego isključiti

Raso Krajisnik

pre 13 godina

pa naravno ce talijani biti nagradjeni za takozvanu "organizaciju" ...

kad se uobicajna peta kolona i bezkicmenjaci oko manekena izvinjava bez znanja sta se u stvari desilo ...

Mile

pre 13 godina

S obzirom da se pričalo o disfalifikaciji iz ovih i možda čak i narednih kvalifikacija, o igranju van Srbije kao domaćin, kazna i nije toliko drastična. A što imamo tek teoretske šanse kriv nam je poraz od Estonije. Sad treba lepo da se promeni cela garnitura u savezu, da se dovede normalan selektor i da se počnu pripreme za sledeće kvalifikacije. Naravno ako kazna stvarno bude ovakva. Mada u prošlim kvalifikacijama sa 2 poraza i 1 nerešenom smo bili prvi, al nešto ne verujem da može Pižon sve do kraja da dobije.

Oberon

pre 13 godina

Gospodo,
manite se teorija zavere, dovostrukih arsina i ostalih gluposti.
Necivilizovanom svetu nije mesto u eliti i zato je po meni ovo blaga kazna! Ono sto sam ja ocekivao i prizeljkivao jeste diskvalifikacija klubova i reprezentacije na 5 godina pa da se konacno malo pozabavimo sacicom neandertalaca koja bruka ovu zemlju i ovaj narod!

tamo netko...

pre 13 godina

Primero Geriljero, 27. oktobar 2010 11:26)
Zar ti stvarno misliš da je Srbija bila konkurent za prvo mjesto u skupini? Srbija ima prosječnu reprezentaciju kojoj je maksimalni domet ako se bilo gdje kvalificira. A što se Talijana tiće, oni su izbacili Juventus iz prve lige što je u Srbiji za npr. Partizan nemoguće zamisliti mada je uopće smiješno uspoređivat ta dva kluba.Nije mi namjera omalovažavat nikoga al istina je: zaboravite UEFU, navijaće,kriminalce,menađere...na EP se nećete kvalificirati samo i isključivo zbog loše igre vaše reprezentacije!

Lord_Sarma

pre 13 godina

Kad su pre pročitali onih 200 stranica koje smo im poslali i već doneli odluku?! Eeeeeeee bar da ste rekli da ste još odavno doneli odluku o kazni, da se naši ne muče da kucaju i troše toliki papir, da nam ne osiromaši čika Tole!

službenik

pre 13 godina

A sad lepo da se sabere sva šteta koju će da pretrpi fudbalski savez (igranje pred praznim tribinama 3 utakmice, prava za TV prenose, reklame, novac koji UEFA daje za kvalifikacije na EP idr.) i da se lepo ispostavi ekipi iz Bolonje, kao suma koju treba da odleže u zatvoru, radi nadoknade štete Srbiji.

Ninja

pre 13 godina

ovo nam je sve zato sto se lozimo i vecito izmisljamo neke zavere i skrivene planove. da su nasi fudbaleri lepo igrali prethodne utakmice ova tri boda ne bi ni znacila nista, a to sto se tice propusta italijana ma daj, pa onaj lik samo sto nije i bager izvadio iz dzepa da preore teren, naravno da za to sledi kazna!

vuja

pre 13 godina

Pa dobro... Sad ce da proradi nas "INAT" i pobedicemo sve do kraja... i bicemo prvi u grupi,i posle prvaci .. To je normalno kod nas . :)

Zoran-Nemac

pre 13 godina

A mozda ste nagradu ocekivali???
Ponekad pomslim,da nema kazne koju bi mi shvatili kao pouku!
Pa pogledajte Stojkovica,svi smo ga sazaljevali u Djenovi a
on nedelju dana kasnije,posto NISTA nije naucio - provocira
te ludake!??? Pa nek se svi cu
de sta se ovo nama desava!?

Rade- Futog

pre 13 godina

Ljudi, odlično smo prošli! Nakon incidenta u Đenovi, dobro je što nas svet nije bombardovao! Mi smo Balkanci, a na sve to i pravoslavci, tako da smetamo svima, a posebno Vatikanu, koji se svojski trudi da nas eliminiše! Najpametnije za ceo srpski nacionalni sport, je da istupi iz svih takmičenja pod okriljem evropskih i svetskih organizacija, jer jedino tako nećemo biti oštećeni!

lemi 58

pre 13 godina

DA li neko moze da mi objasni koji je greh FSS u svemu tome. Nemam razloga da volim ljude iz FSS ali sad stvarno izgleda da je to organizovao neko drugi iz Beograda zeljan vlasti bilo gde i bilo kada .

Josko Martinoski

pre 13 godina

Kazete da su Italijani uplasili vas u Djenovi zato sto imate bolji tim. Znaci pred praznim tribinama ima da ih razvalite. Pobedite i sve ostale utakmice, kad ste vec toliko sigurni...i bicete drugi. Nego mislim da je problem u tome sto Srbija jos igra onaj staromodni fudbal,bez trcanja bez lopte,bez otkrivanja, bez jednog do dva dodira, tako da i sa publikom mozda ne bi stigli do baraza. Dzaba vam svetske zvezde u timu, kad kao celina niste igrali moderan fudbal ni na Mundijalu ni sada. A na Mundujalu je trener bio Antic, koji priznacete, gledajuci utakmice Premijer ili bilo koje jace lige, je STAROMODAN trener...

MareUK

pre 13 godina

Ubedjen sam 100% da su italjiani namerno pustili nase navijace da divljaju i tako prekinu utakmicu jer su trenutno dno u fudbalu. Verujte mi, da italija ima jaku repku, pohapsili bi sve huligane na licu mesta u italiji. Ovako su bez borbe pobedili i sprecili blamazu protiv nas.

Dejan NS

pre 13 godina

E sada da dovate onog tetoviranog... Čovek nam je ugrozio nacionalni interes: udaljio nas od takmičenja, još jedna generacija propušta veliko takmičenje, manji priliv novca u kasu FSS...

red je na njih

pre 13 godina

Ovi iz FSS samo znaju da kvare papir i pisu po 200 stranica i pravdaju svoje greske posle strasnih incidenata,ali zato pojma nemaju da nasto urade pre nego do toga ne dodje.I sada kada sve prodje kako su zasluzili red je da ova DRZAVA konacno poonadje glogovu metlu i ocisti iz srpskog fudbala sve neznalice,folere,prevarante i lopuze kako bi nam fudbal konacno stao na prave noge.

Don Kihot

pre 13 godina

Mislim da bi najpravednije bilo da se odigra nova utakmica pred praznim tribinama u Italiji, što bi bio deo kazne za Italijane. Ako bi se utakmica registrovala sa 3:0 za Italijane, oni bi bili povlašćeni, i mislim da bi tada Slovenci, Estonci i Irci trebalo da se žale. Italijani nisu pokazali mnogo u prve tri utakmice i ovo bi bio veliki poklon i vetar u leđa za njih, i uvek bi ostala sumnja da se zaista nisu potrudili da obezbede uslove za odigravanje utakmice kako bi dobili bodove bez igranja fudbala. Dodatno, njih bi trebalo kazniti i novčano.
S druge strane, nama:
1)oduzeti 3 boda (tako smo samo mi na šteti, a ne i svi ostali iz grupe koji bi u suštini bili oštećeni kad bi utakmica bila registrovana sa 3:0 za Italiju)
2)tri utakmice pred praznim tribinama
3)novčana kazna.

Joks

pre 13 godina

Idealna kazna za opravdanje i ovako izvesnog neuspeha u kvalifikacijama... Mozda je Karadzic to i zahtevao u Nionu, ko zna, nisam vican politici.

E kad je vec tako, predstojeci period treba iskoristiti za korenite promene u srpskom fudbalu, njegovoj upravljackoj, strucnoj i tehnickoj strukturi, za obracun sa kriminalcima u klubovima, savezu i na tribinama, za privatizaciju klubova... pa i za podmladjivanje tima, mada su, u svemu ovome, igraci najmanje krivi, osim nekih, ciji gafovi remete atmosferu oko reprezentacije.

Dosta !!!!!

pre 13 godina

Dosta više sa ovim menekenima,nas treba izbaciti na 10 godina čisto da razmislimo gde smo,okrenimo se košarci,vaterpolu,odbojci,tenisu,plivanju.

w

pre 13 godina

pravimo se pametni, ko je kriv ko nije, a sve ovo nam je radomir uradio, vodio je lose reprezentaciju za ogromne pare, naravno da ce biti bunta, kako u savezu tako i u narodu, covek je kazao hop, iskocio iz blata, odneo sve pare, a mi nek se...

Coa

pre 13 godina

Ja sam skroz zadovoljan, mada je trebalo biti jos drasticnije.
Sve dok fudbal ne bude fudbal a ne kriminal ne bi trebalo uopste igrati ga. O tome bi i igraci trebalo da razmisle. A ne da nose majice Sloboda za Urosa.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

"Uzalud je Fudbalski savez Srbije ukazivao na brojne propuste organizatora, koji su u velikoj meri uticali na konačni ishod, slali izveštaj na 200 strana u Nion, razgovarali sa predsednikom evropske kuće fudbala Mišelom Platinijem. Ispostavilo se da je kazna veća nego od one koju je predlagao disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leuba, a koju su priželjkivali Italijani."

Ako se ispostavi da je ovo istina to ce biti jos jedna potvrda da svet nije nista vise "civilizovan" nego pre dve hiljade godina. Kao i pre, sve se i dalje svodi na silu, duple standarde, interes, ljigavost, itd.

E sad ... ako ne mozes da ih pobedis (a mi ocigledno ne mozemo) pridruzi im se.

Branko

pre 13 godina

Kako li će biti kažnjeni Napuljci koji su izboli navijača protivničkog kluba? Platini umesto da reši problem, oštro kažnjavajući sve, dvostrukim aršinima baca ulje na vatru.

jaksa

pre 13 godina

e sad sami treba da zabranimo fudbal u svojoj zemlji.Samo nam donosi muku i, vecini, nervozu.
A uspesi? Nikada i nista!
Sav drzavni novac preusmeriti u druge sportove.
odbojkasi dodju sa bronzom sa SP-a i nista, nije vest! Kosarkasi, vaterpolisti...
Pa svaki seoski fudb. klub ima vise novca i bolju opremu od odbojkasa, kosarkasa i sl. Na kraju, fudbal je zaostao sport u kome se pravila ne menjaju.
Dovidjenja fudbal!
A tek tipovi koji se bavi fudbalom,tj, igraci....cak i bez predskolskog vaspitanja..
Ma uzas.

Firevac

pre 13 godina

Sada obracunati koliko sve to koliko kosta Savez i Srbiju pa onda naplatiti po hitnom postupku od ucesnika i organizatora predtave u Djenovi, zaplenom i prodajom imovine a ostatak zatvorom (1000 rsd dan)

Stevan

pre 13 godina

Аko sam ja dobro shvatio. Ovim potezom su priznali da je moguće obući 50 ljudi u boje zemlje, poslati ih da prave nerede i uzmeš 3 boda. Hm, predlažem da FSS pošalje Ivana i ekipu na sledeću utakmicu Italije, samo nek ovaj put budu u njihovim dresovima, pa nek i njima smaknu 3 boda...

Jadno, jadno i još jednom jadno.

celalionac

pre 13 godina

Zasto drasticna , realno kazna je bila za ocekivanje .

Ionako nasi sa takvim pristupom igri nisu imali sta da traze Barem im je UEFA dala alibi za sledeca blamiranja u kvalifikacijama, ali daj boze pa tako ne bude...

Eto zivi bili pa videli.
Opet ponavljam daj boze da gresim

Aleksandar

pre 13 godina

Mene je ovo iskreno iznenadilo!Onaj jadni,sada je dana,Platini je dolazio kod nas na Balakan,obecavao,molio i kumio da ga dovedemo na mesto predsednika UEFA pre nekoliko godina jer ga njegovi zapadnjaci nisu hteli a sta nam je sada uradio,ponizionas je kao nikoga.Nije menu krivo sto se necemo plasirati na EP 2012 vec mi je krivo sto jednu Srbiju koja je razvoju sporta u Evropi i Svetu dala ogroman doprinos ovako ponizio. Misel,Misel nadam se da vise nikada neces prevariti Balkan i sve Istocne Evropljane jer ti si samo jos jedan u nizu birokrata aparata za ugnjetavanje malih.

darkooo

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, predlazem da odmah odustanemo od daljeg "takmicenja".
Italijani su dobili to sto su i trazili (organizovali), zasto se blamirati!

Srbijo, pokazi ponos!

adje

pre 13 godina

zasluzeno,a fss ovo radi samo da bi opravdao sebe da su nesto pokusali uraditi po ovom pitanju,a ovi sto predlazu da se stvori nova grupa huligana i da se preoblace u italijanske navijace da bi posle kaznili italijane je stvarno neprimereno,huliganstvo se ne kaznjava zbog dresova nego indetifikacijom huligana i uhvate sve srbe i opet po ledjima srbiji,razmisljate kao deca od 5 god.

Bijeljina

pre 13 godina

Nisam ni sumnjao. Potajno sam se nadao ponovljenoj utakmici ali da ce nas ovoliko zaviti u crni nisam ocekivao. Ajde 3:0 za Italijane, ajde prazan stadio tri meca ali zasto oduzimaju bodove. Samo se nadam da ce proraditi onaj srpski inat i da konacno ovi nasi fudbaleri krenu igrati. Ne znam koji vise motiv im treba od ovog. Ne kazem da nismo krivi prevashodno (tole i bogdanov) ali ni Italijani nisu cvjecke. Procice sa novcanom kaznom, 3 boda u dzepu i eleminisali su najveceg konkurenta. Ne kaze se dzaba "Latini su stare varalice". IGRAJTE FUDBAL!

navijac

pre 13 godina

Sta mislite zar vec nije vreme da se skroz promeni u FSSu? Toliko su mucili narod sa obecanjima i jos su ostetili na veliku stetu srpsku reprezentaciju.
Ako ne moze preko medije narod da glasa protiv njih, onda na koji nacin?

boban

pre 13 godina

Covek rodjen u Srbiji, zivi u inostranstvu 40 godina,ima srpski pasos.Mrzi Srbiju.Ode na utakmicu Srbije u inostranstvu u dresu Srbije.Izgredom prekine utakmicu.Srbija kaznjena,on zadovoljan ide kuci u Belgiju.
Koji nedostatak logike i koja nepravda.

sid i sram ste!

pre 13 godina

Uh kakva naslada za dežurne pljuvače...mala je naša reprezentacija koliko vama sve tudje sladje...izvoli te pokažite se u svom najboljem svetlu...mala je razlika izmedju Vas i navijača iz Djenove...sve sami nafurani evropejci koji su čak uspeli da unaprede onu staru ''da komšiji crkne krava'' pa ste došli do toga ''da nama crkne krava''...bravo čestitam

ccccbranolaki@yahoo.com

pre 13 godina

Antica su oterali iz FSSa zato sto je bio kaznjen 4utakmice.E sad bi po toj logici stvari bio red da Tole Karadzic bude oteran jer ce nam oduzeti 3boda i igacemo bez prisustva publike.Logicno,zar ne?

Fela

pre 13 godina

To vam je tako kad keru ne vežete u dvorištu nego je pustite da vršlja po komšiluku i na kraju ujede neko dete a vi odete u zatvor i doživotno vas je sramota, a mogli ste nešto da uradite da sve to sprečite...

PimPong

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem, moglo je i gore.

Jasno je da su i Italijani imali propusta, ali mi imamo obicaj da ako uopste postoji ikakva mogucnost, da krivimo druge, a da ne preuzimamo odgovornost.

Treba samo imati na umu da su drzavljani Srbije putovali u Rim sa ciljem da izazovu nerede i prekinu utakmicu.

Na papiru, postoje relativno realne sanse da zavrsimo kao drugi u grupi. Ali ja se jednostavno bojim da smo u stanju rasula, i da i reprezentacije koje su medju najboljima po imenima (kao Francuska) ne mogu da prevazidju losu atmosferu bez obzira na pojedinacni kvalitet igraca. A mi nismo po pojedincima na razini Francuske.

Shippy

pre 13 godina

A kada je Savo Milosevic pricao o namjestanju utakmica u Italijansku korist i prije meca sa Slovenijom vi ste se smijali, kao Savo kupusar, ovo ono.... Jel' sad nekome nesto smijesno?!

Ja bre

pre 13 godina

Toletov sportski zurnal vecito senzacionalisticki izvestava... Te dolazi nam Rajevac na klupu, sve je kao potpisano, te ova kazna... Medjutim istina je sledeca... Objavimo najgore moguce, onda se svi napale i onda kad bude kazna manja u petak onda ce Tole da pokupi lovorike... Ovo je toliko providno da je degutantno...

Nole Delija

pre 13 godina

Vreme je da se konacno ociste neke stvari kod nas, iako volim nas fudbal najvise, pratim orlove gde god mogu smatram da se velike greske rade, pogotovo na celu FSS i oko njega. Trebalo je nas diskvalificirati a da budem iskren i Italijane kazniti zbog lose organizacije. U Srbiji treba klubove privatizirazi i jasno napraviti listu ko vodi klubove i ko za njih radi, dosta vise da saka ljudi kvari nas fudbal, radje cu da gledam neke klince kako igraju za Srbiju nego ove takozvane naduvane zvezde koje se uvek vade na sledecoj utakmici. Promene sad ili nikad, vreme je za privatizaciju i smenu u FSS !

Dule BG

pre 13 godina

Ma kome smo mi rival za odlazak na EP? Sloveniji? Estoniji? Šta se ložite, mi to je jedna prosečna reprezentacija, koja nika ne igra muški. Uvek kalkluliše, taktizira i dobija šamarčine od Gane, Australije, Holandija, Argentine, Estonije, Azerbehdžana, itd,itd....

navijac

pre 13 godina

Zalim sto kazna nije daleko drasticnija, kako bi se i tkz obican narod i postovaoci fudbala pomerili iz svoje inertnosti, digli glas protiv vandala i konacno uradili nesto za dobrobit srpskog fudbala.

Sport

pre 13 godina

Imam 23godine, imam jos 2ispita da diplomiram, sutra je jedan od njih, nemam 10eura za autobus, tata mi je ostao bez posla pre 3meseca, ja ne mogu naci posao nema sanse, naravno da nema sanse za posao. Ovo pisem sa drugovog kompa, nemojte misliti da imam internet. Sta da uradim, ima neko resenje ili...?

Aleksa

pre 13 godina

Ma sankcije za pet godina.a posle tih pet godina ce se nadju neki manijaci pa se vracamo na pocetak.jasno receno je da ce i moji praunuci biti u istoj prilici da napisu komentar kao i ja upravo.

Svedok

pre 13 godina

Srbiju je vec prije ovoga kaznio FSS dovodjenjem neadekvatnog selektora i sramotnim porazom protiv Estonije, tako da je i reprezentacija vec prakticno diskvalifikovana sa sledeceg EP. MIslim da je ovo odlicno za sjajno rukovodstvo FSS, jer sad imaju alibi. I selektor ostaje, jer on nije kriv za gubitak bodova u Italiji, a i za buduce gubitke bodova, jer cemo biti osteceni igranjem pred praznim tribinama. Na gubitku su samo normalni fudbalski navijaci, ali kome su oni uopste vazni. Fudbaleri se nece zaliti zbog produzenog odmora, dok njihove kolege budu igrale EP. U svakoj normalnoj drzavi rukovodstvo FS bi podnijelo ostavku, a i ministar sporta, ali nisu oni krivi, kriv je Ivan. Jedina nam je sansa da cekamo da priroda uradi svoje, posto su ljudi u godinama (mislim na Toleta, Djoru & comp., a ne na ministarku naravno).

igor

pre 13 godina

Nije ovo ništa drastično! Ovo je dobar primer za "kako siješ, tako žanješ". Sve državne strukturem koje imaju veze sa fudbalom - od FSS, preko ministarstava sporta, finansija, poreske uprave, raznih stranačkih funkcionera po klubovima, veoma dobro znaju za duboku upletenost organizovanog kriminala u naše klubove. To što oni drže glaavu u pesku, nije opravdanje da se sada čudimo što smo strogo kažnjeni! Do svega toga nije ni smelo da dođemo!

Dejan Kostic

pre 13 godina

A tako sam se nadao da ce da nas izbace, samo da bi slusao patriote kako govore da se i ovo organizovalo iz Pentagona i kako je ovo jos jedna u nizu zavjera protiv miroljubive Srbije... Bolje nismo zasluzili! Da imamo obraza i casti, sami bi sebe kaznili...

kokalo

pre 13 godina

pa mogli su direktno da nas izbace ko ce da gleda i da placa te prenose mucenja po terenu i mutavog Pizona!
FIFA nas stvarno mrzi!
a huliganima hvala na uspesno amputiramin nogama koje je zahvatila gangrena do kukova!
jedina zamerka sa moje strane je sto je na huliganima ova "FSS gospoda" dobila alibi za jos koji lopovski mandat!
toliko :)

djwibe

pre 13 godina

"Dobra stvar" je sto nece biti diskvalifikovani...ne to je losa stvar, bilo bi super da se diskvalifikuju pa da se fudbaleri spuste malo na zemlju, a da do izrazaja dodju malo neki sportovi koji i pored bednih finansija donose medalje i radost ovom napacenom narodu!!!

djorke

pre 13 godina

Predsedniku FSS i odgovaraju 3 mecha bez publike. Mozhda misli da che tako da zapushi usta javnosti koja je protiv njega i njegovih drugova. Ali ne zna da che i sa praznih tribina odzvanjati: "Tole lopove!"

Buda

pre 13 godina

E sto volim ove medije sto sve znaju i imaju informacije od neimenovanih. Budalastina. Reko im covek koji je blizak UEFA a njjegov prijatelj je vozac jednog od bliskih UEFA a taj je ozenjen sa sestrom ciji je brat predsednik disciplinske komisije UEFA

One night in May

pre 13 godina

U civilizovanim zemljama predsednik Saveza je odavno podneo ostavku posle ovakvog debakla... I Srbija je, doduse jednom davno, bila civilizovana zemlja...

osim ako se ne prijavi da skuplja lopte

pre 13 godina

Dobro je..prazan stadion i nema ko da zvizdi Stojkovicu.
(Dr., 27. oktobar 2010 12:23)

...pošto će da posmatra utakmicu kod kuće, preko TV-a.

Nebitan lik

pre 13 godina

Nebih nikoga da branim ono sto se desilo u Djenovi je za osudu, ali zar nije italijanska policija mogla da spreci sacicu "navijaca" nije ih bilo ni 50 koji su pravili nerede. Onaj nered je mogao biti rasciscen tribina ispraznjena za 15 minuta. Da su italijani pravili nerede u Beogradu, naslovi bi glasili "Zbog lose organizacije navijaci Italije pravili nerede".

realan

pre 13 godina

Odlicno! Sad formirati zaista mladu selekciju i kroz ostatak kvalifikacija iskristalisati 15-16 standardnih pa od 2012-e ispocetka.

Luka Laban

pre 13 godina

Bolje da su nas izbacili,nego da ti uzmu 3 boda koje si (posteno)osvojio na terenu.
Oduzimanjem 3 boda jasno su rekli:Ne zelimo vas na EP !!!

arig

pre 13 godina

E sad treba sami da istupimo iz kvalifikacija!!! Dokle vise ove rasisticke odluke i uvrede mom narodu!!!ZAO NAM JE STO SMO BOLJI OD OSTALIH!!!
(samo Srbin, 27. oktobar 2010 11:34)
Jesi to ti ivane? pa jesi ti gledao utakmice do sada?????

miodrag

pre 13 godina

Nazalost u ovoj drzavi nekog funkcionera mozes skinuti sa vlasti samo drzavnim udarom. Medjutim pokazalo se da je Karadzic jaci i od toga...

Steta

pre 13 godina

Steta sto smo stigli do ovde uz priliku jos i da pisemo pateticne zalbe od strane naseg polupismenog i nesposobnog fudbalskog vrha. To je sistem (mislim na srpski fudbal)koji je uspeo da uprlja sve sto ima ikakve veze sa loptom.........igrace, trenere, navijace, novinare (oho), lopte, travu, nebo i sta vec ne.... i tako vec trideset i vise godina ...jos od Miljanica.....
Prava stvar bi bila da je drzavni vrh ove fudbalski promasene zemlje zatrazio od UEFE da se do okoncanja poslova unutar drzave obustavi bilo kakvo lansiranje fudbalskih aktivnosti Srbije van njenih granica.....ovako ostaje na snazi ponovo jedna ogavno pateticna prica u kojoj ova drzava zbog bednih interesa pojedinih cobana koji nisu mogli da zavrse osnovnu a kao znaju da pimplaju loptu i njihovih jos jadnijih roditelja menadzera i kojekakvih trenera......
Ova drzava i dalje trpi nasilje sitema koji ruinira sve cega se dotakne.....da budem jasan to je sistem koji cine nas FSS, fudbalski klubovi, pre svega ovi veciti (veciti diletanti i neznalice), biznismeni koji da im nije fudbalskih krugova ne bi biznis napravili ni prodajuci jaja na sabackom vasaru, sportski novinari i naravno kvazipatriotska i fasisticka gamad umotana u imbeciolne fraze tipa "mladi ljudi" ili "navijaci".....
Najstrasnije je sto ostaje opor ukus da pod izgovorm interesa fudbalske reprezentacije i srpskog fudbala ciji su i igraci i treneri a i cela nacija operisani od fudbala, drzava nije u stanju da ovoj kriminalnoj i na momente teroristickoja bagri stane nogom za vrat..........Treba li jos mrtvih ljudi i povredjenih policajaca da bi obavili posao koji u biti predstavlja samo jedan od oblika suocavanja sa samim sobom.....samo jedan mali obracun u svom dvoristu.....

Shone P.F.C.

pre 13 godina

Ako se ovako presudi onda ispada da je italijanski savez prakticno nagradjen za losu organizaciju meca, navijaci zvezde zato sto su uspeli u svojoj nameri da napakoste domacem savezu, a mi svi ostali ispadamo najobicnije fleke (da ne kazem kolateralna steta).

Ja znam da na formalno pravnom nivou neka kazna mora da usledi i za nas, ali ovako nesto je krajnje neprimereno. Mediji su danima objavljivali da se nesto moze destiti, savez je takodje slao Italijanima informacije, realno nista nije moglo da se uradi odavde da bi se tako nesto sprecilo. Na Italijanima je bilo da odrade svoj deo posla medjutim oni to nisu hteli da urade jer su prizeljkivali ovakav ishod. Ako UEFA zazmuri na to moze doci do situacije da huligani pocnu masovno da odlaze na meceve protivnickih klubova i reprezentacija i da tamo prave haos samo da bi naskodili svom narednom protivniku (ili da bi se osvetili za neki poraz). Da bi pravda u potpunosti bila zadovoljena neophodno je da odluka bude po principu kazne i za jednu i za drugu stranu a utakmica da se ponovi. Time bismo mi bili kaznjeni jer ipak su oni koji su napravili incident dosli odavde, Italijani jer su svojim neradom doveli u opasnost mnoge neduzne ljude te veceri a pride sto su i pokusali da to iskoriste na sportskom planu. Ponavljanje utakmice doprinosi sportskoj pravdi jer igraci na terenu treba da pokazu ko je bolji (ako treba ovaj put bez publike ili bez prisustva nasih navijaca) pa ko pobedi bolji je a ne ovako. Sve ovo pisem zato sto je potpuno jasno da ovde meta napada nisu bili Italijani, da je grupa srpskih navijaca napale italijanske igrace i trenera ili rukovodstvo stvari su tu onda jasne (i prvi bih podrzao najdrasticniju kaznu za nas) ali to ovde jednostavno nije slucaj.

Na kraju, kakva god kazna da bude ona mora da se prihvati i da se ovde kod nas vidi sta dalje. Cak i ako kazna Uefe ne bude adekvatna pravednom resenju mi je moramo prihvatiti ali isto tako nas savez i drzava mogu da porade na tome da se na nivou nase zemlje sprovedu jos neke kazne koje ce zaista kazniti odgovorne kao i njihove nalogodavce i sve one koji su od toga imali korist. Ako se to ne uradi ne samo da ne nece biti pravde same po sebi vec se dolazi do vrlo opasne situacije da svako moze da uradi sta hoce i da onaj ko od toga izvuce korist nece imati nikakvu sankciju. Javnost Srbije mozda nemoze da utice na odluku iz Niona ali svakako da moramo biti jedinstveni kada je ovaj drugi aspekt price u pitanju. U interesu svih nas je da se ovo razresi do kraja i da puna istina izadje na videlo.

Jovan

pre 13 godina

Pa dobro, ako je sa onim timom svako mogao da se kvalifikuje na SP, sad ce se tim koji je jos iskusniji, bolji, sa "boljim" trenerom bez po muke kvalifikovati na EP.

st.dzoni

pre 13 godina

Ako umeju da objasne kako je nasa reprezentacija kriva onda neka nas kazne..ali i sami divljaci koji napravili haos su priznali da nisu bili na utakmici zbog nase reprezentacije,vec zbog politickog izrazavanja.
dakle prvo kazna za njih pa kazna za drzavu.

Dragon

pre 13 godina

Znas kad cemo u evropu ? NIKAD !!! sto zbog nas sto zbog njih !!! u napulju nozevima izbodeni englezi ! I ? u sankt petersburgu prebijeni hrvati ... pa ? cini mi se da ce nazalost kazna imati kontra efekat kod ljudi sklonim nasilju ! neka nam Bog pomogne !!!*

Logično

pre 13 godina

Čekajte ljudi, ne vidim ovde nikakvu logiku! Zar mislite da je bilo obrnuto, da se kod nas igralo i da su italijanski navijači prekinuli meč, da bi nama bila dodeljena 3 boda i Italijane kaznili ili bi nama kaznili stadion???
Ili ako je tako, kada nam bude gostovala ¨fair play¨ Italija, onda da mi ubacimo par naših navijača (dvojicu) među njihove i da naprave prekid. Nama 3 boda, oni kažnjeni ili?

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Ako se Italija ne kazni ozbiljnije zbog namernih propusta u obezbedjenju utakmice onda je ovo cisto delo MAFIJINIH ruku

Maree

pre 13 godina

Ma nemojte da se tripujete, mi smo ga ugasili ovo evropsko, ocajni smo, zao mi je samo sto ce vecina navijaca na ovo gledati kao na neki glupavi izgovor sto se nismo kvalifikovali. Nemojte da opravdavate ono dovljanje na tribinama, budite bolji od toga, bas me briga kakvi su italijani, hocu da budem ponosan sto sam srbin, hocu da budemo zaista bolji! Pohvatajte sve idiote, i rigirizne kazne za huligane jer ovo je sad napad ne na drzavu nego na nas, na narod! Pa necemo gledati utamice zbog njih, necemo se kvalifikovati zbog njih, ne mozemo slobodno da se setamo gradom zbog njih, dosta vise. Robija 10 godina, da izadju malo stariji i ozbiljniji, ne brinite nece ih zatvor upropastiti, vec su oni gotovi. Steta sto nema smrtne kazne vise. A tetoviranog debelog gmaza ostaviti narodu da ga pojede golim zubima. TKZ patriote, placenici sa istoka, izrodi medju srbima.

Ja

pre 13 godina

Ovde je situacija slicna kao sa AIDS-om u Americi.
Nase drustvo je samo stvorilo i godinama negovalo ovu "neman", pa sada polako stizu racuni na naplatu.
I tek ce stizati, u drugim sferama zivota jer se ovde mnoge stvari rade pogresno i bez ikakve vizije o posledicama.

sale pop

pre 13 godina

Kazna sledi i to je sasvim sigurno, ali to i nije tragedija.Ono sto mene plasi je to sto niko iz drzavnog vrha nece (ne sme) da krene u ozbiljniji obracun sa izgrednicima.Pa vidite samo posle derbija, sad je kao O.K. nema nereda, nema potrebe za nekim istragama i nepotrebnom talasanju. Sve dok olos okicen krivicnim prijavama slobodno seta ulicama, ovakve kazne ce biti potpuno normalna stvar u srpskom fudbalu.

Firm

pre 13 godina

Eto tako se to radi..kratko ali...A da smo mi bili domacini i da su nama italijanski navijaci to napravili..mislim da bi nam i tada oduzeli 3 boda i registrovali 3-0 za Italiju jer nismo bili dobar organizator i domacin! Kako god covek da okrene isto bi nam se pisalo!!--

Pegone

pre 13 godina

Ma i da su nam poklonili 3 boda ne verujem da bi smo se plasirali ni u baraz,btw ako Pizon u Beogradu igra samo sa jednim napadacem tesko bi smo ostvarli kakav zapazeniji rezultat.

predlog

pre 13 godina

igrati sa mladim igracima i onima koji su trenutno u drugom planu protiv svih reprezentaciju u kvalifikacijama osim sa italijanima tj. njima se suprotstaviti u najacem sastavu.

drustvo iz madere

pre 13 godina

i bre ljudi, di ste zapeli. nije ovo jos gotovo. mi tek treba da igramo u sloveniji, koja je mnogo blize od djenove. stadioni su manji, nema kafesa pa nece trebati cvicangle. ekipa ce imati posebnu motivaciju da divlja, a blizu je i bratska hrvatska. ja verujem da se vec sprema koreografija. ako to kraja ostane samo na ovome, to ce biti premija!

018

pre 13 godina

bas super nadam se da onda jedan od ta tri meca bez publike moze da se igra u Nisu jer tribine se obrusavaju ali je zato trava ekstra!

Monteri iz Jajca

pre 13 godina

Upala Pizonu kasika u med! Dve godine ostaje sigurno selektor posto ce voditi samo prijateljske utakmice plus kvalifikacije za SP 2014!!!

Marko__bgd

pre 13 godina

eto,italijani ce biti nagradjeni za odlicni organizaciju meca,i za to sto nisu pregledali nikog na ulazu...mislim sta reci...foliranti su teski,ali su pametni...a mi,ostacemo vecito glupi...i sta je postignuto ovim sto su ovi huligani uradili?ama bas nista...

z

pre 13 godina

koje bre 200strane pa dovoljno je da budu dve strane jer je krivica italijana zbog lose organizacije utakmice a mozda je i njihova mafija umesala prste platila da se napravi prekid ,nas da kazne da bi oni profitirali ali i to im nece pomoci sjebace ih slovenci garant