Fudbal 153

Nedelja, 24.10.2010.

22:36

"Krasić? Pa on je 'samo' Srbin"

Italijanski novinar Mauricio Pistoki izazvao je u nedelju mnogo negativnih komentara svojom izjavom na televiziji 'Medijaset'.

"Krasiæ? Pa on je 'samo' Srbin" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

mare

pre 13 godina

da je ovo izjavio na engleskoj televiziji dobio bi otkaz zbog rasizma bez obzira sto je pokusao 'glupu' salu jer nema opravdanja za rasizam. ne znam novinara ali dosta glup potez.

Branimir

pre 13 godina

Za sve one koji ovu izjavu nisu ozbiljno shvatili informacija da se novinar javno izviinio Krasiću:
''Želim da se izvinim svima koji su zbog moje izjave bili uvređeni ili to shvatili kao rasizam. Oni koji me po­znaju i koji su pratilio moj rad u prethodne 24 godine znaju da tako ne razmišljam. Izjava je bila malo nespretna i bez namere da uvre­dim nekoga'', izjavio je Pistoki, a prenosi Mediaset.

mali vozd

pre 13 godina

Neko iz drzave Srbije da zatrazi javno izvinjenje!!! Bacakanje u fudbalu zaista ne volim (zalosno je sto se video tehnologija ne koristi kod penala da se kazni ko zasluzuje) ali ova izjava je UVREDA. Nadam se da ce ga njegova TV stanica suspendovati ili da ce ga neko od Italijana javno osuditi.

igi

pre 13 godina

Kad vidim kako kazu i ko kaze na takav nacin"SRBIN" zaista se ponosim jer sam prava srbenda,zalosno je sto nikad nece znati da je ovo zaista nebeski narod,braco srbi sa svima se vama ponosim.

Srdjan

pre 13 godina

Hm...bole nas ovakvi ispadi a da li smo svesni vlastitih? Romi su nam cigani, Albanci Siptari pa i Italijani zabari, Nemci su nam nacisti, Amerikanci glupi, zvizdimo na sve i jednu tudju himnu i generalno smo skloni sirokom spektru predrasuda.

Evo jednog mudrova,slusaj pametnjakovicu ja mogu da imam predrasude o kome god hocu i kakve god hocu ali znas li ti neki primer da je nas sportski komentator rekao nesto slicno za Albanca, Nemca, Italijana, Amerikanca???
Mislim da si provokator i da se namerno pravis caknut.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Jedva su cekali.

Najveca ironija je da kritike dolaze od coveka cija je nacija izmislila simulaciju.

Kraso mogu da ti pljunu pod prozor.

Joe

pre 13 godina

@pera, 25. oktobar 2010 01:05)

Pa jeste novinar sovinista niko to ne spori, i ja sam u mom prvobitnom tekstu rekao sta mislim o njegovoj primitivnosti. Ako je on imbecil, onda je ok da i mi budemo isto, jel to tvoj argument?

Zar ti to ne zvuci malo kao: "Klali su i oni, sto ne bi i mi?", recenica koja je ovde bila duh vremena zadnjih dvadeset godina i prva odbrana svih onih odgovornih.

Izgleda da mnogim "Srbima" moralne vrednosti nisu univerzalna kategorija vec zavise od toga kako se drugi ponasaju. Nije lepo biti sovinista ali je ok da ja to radim ako neko drugi rad. Daj razmisli malo..

M2

pre 13 godina

Ako je sala, covek je operisan za humor.
Ako nije, onda je zlonameran i na takve izjave neko iz nase drzave bi trebalo da odreaguje!
Sramotno!!!

B@W

pre 13 godina

Hm...bole nas ovakvi ispadi a da li smo svesni vlastitih? Romi su nam cigani, Albanci Siptari pa i Italijani zabari, Nemci su nam nacisti, Amerikanci glupi, zvizdimo na sve i jednu tudju himnu i generalno smo skloni sirokom spektru predrasuda.

Mi se i dalje bavimo kosmickom pravdom i zelimo samo i uvek da dokazemo da su drugi u krivu, bez imalo zelje da pocistimo i u nasem dvoristu. Pa sta ako je ovaj Italijan fasista, da li smo mi zbog toga lepsi i pametniji? Kakve on veze ima sa nama samima?! Njegova izjava govori o njemu!

Dajte vec jednom da se okanemo sta rade drugi i da se okrenemo sebi i da gradimo vlastite vrednosti i da prestanemo da dokazujemo da su i drugi podjednako jadni kao i mi vec da dokazemo SAMI SEBI da smo vredni vlastitog postovanja!

Nikola

pre 13 godina

Ono sto smo mi za Albance, Francuzi su za nas... Po arhitekturi, kulturi, standardu, oblacenju...
A sad sto to SRBIN nece da shvati, to je druga stvar.

poli

pre 13 godina

Naravno da ce da nam bude ovako kad policija ne radi svoj posao i ne hapsi sljam i olos koji se slobodno krece a presrece posten narod na drumovima i uzima pare zbog kobajagi saobracajnog prekrsaja.
Krasicu Srbine zelim ti sve najbolje i ne osvrci se na ove zlurade komentare.

wlado

pre 13 godina

hehe, juce sam na temu pobeda lacija, juventus nereseno, napisao da me je izuzetno sramotat sto sam srbin posle onog baleta krasica, danas ova tema, znaci ima nesto tu...najlakse je da pljujemo tog ko se popljuvao, a ne pitamo se da li ima prava na to....krasic je uradio toliko groznu stvar da sam samo gerrarda jos video da ovako odglumi penal...

Dule

pre 13 godina

Ovo je vredjanje po nacionalnoj osnovi...Da je nas komentator rekao ovako nesto medije bi ga raznele na komade.Tadic bi pozvao odmah ove u Vladi Italije da se izvine....a oni se smeju....sramota.

Goran

pre 13 godina

@Srbin: Hajde, molim te, sledeci put se potpisi imenom, da ne blamiras i nas ostale, koji smo takodje Srbi. Nemoj da mi moramo da se sramotimo zato sto si i ti Srbin. A ako je sprstvo sve sto u zivotu imas, ti si onda jedan vrlo, vrlo, vrlo siromasan covek - i materijalno i moralno.

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

Ovo je vec tragicno, da svi skacu zbog jedne neuspele i neslane sale. Covek je rekao: "Ja sam mislio da je on ozbiljan (serio) ali je on ipak samo Srbin (Serbio)..."
A ne da mu je bio simpatican pa sad vise nije jer je skontao da je Srbin!

Tipicna glupava igra reci u Italijanskom medijskom prostoru.

Da je simuliranje penala neozbiljno ponasanje: JESTE. Sta ima sa tim veze sto je Krasa Srbin: NISTA! Obicna glupost nepromisljenog coveka zeljnog slave, a evo vi mu ispunjavate zelju svojom paznjom.

stefan

pre 13 godina

sa jedne strane smo krivi jer smo dozvolili sacici maloumnika da u svetu stvara losu sliku o nama...a sa druge strane sam ponosan jer nisam kao doticni gospodin...mi mozemo da pricamo sta hocemo ali u nasoj zemlji vlada veca tolerancija nego bilo gde u svetu,kod nas su svi prihvaceni i niko nije omalovazavan zbog boje koze,vere itd...mi se s vremena na vreme pokoljemo izmedju sebe i napravimo dzumbus ali nikoga ne diramo niti maltretiramo...naravno postoji grupa ljudi koja ne razmislja svojom glavom i koja nas unistava svojom ideologijom i svoji prostaklukom...mi smo seljaci,gamad,varvari,nacionalisti,huligani ali u nasoj zemlji ce bilo koji italijan biti prihvacen kao da je oduvek bio nas,a nas covek ce u italiji uvek biti varvar i prokletinja...mislite o tome...to pokazuje ko smo mi i koliko smo veliki.

Mozzart

pre 13 godina

I Miljkovic, i Grbic, i Udovicic... Svi su Srbi! A vi ste bili, i jos ste fasisti, i najvece ste mutljavine svetskog fudbala! Nagradno pitanje: ko namesta najvise utakmica? Kad je u Srbiji kvota za iks bila 1,15? A za vase huligane da ne pricam... Navijaju nozevima!

Koja

pre 13 godina

Sve ove izjave Italijanske javnosti u zadnje vreme su u stvari pokusaj uticaja na konacnu oluku UEFE posle lose organizovane utakmice i Djenovi. Nista me nije iznenadio ovaj novinar,pa on je samo Italijan....

Nikola

pre 13 godina

Italijani prvi pljuju ovog novinara,bio sam na neke italijanske sajtove i svuda je isto.Svako ko prati fudbal zna da je simuliranje sastvani deo igre,ne razumem pojedine komentare koji se izcudjuju na ovakav potez krasica,predlazem da nekad naprave pauzu od PESa i pocnu da gledaju fudbal.

atahuallpa

pre 13 godina

cisto da ne bude zabune gledao sam ovu emisiju sinoc i ovaj kvazi novinar je stvarno pokusao da igrom reci ispadne duhovit, ali komentar u svakom slucaju nije slucajan i naivan, imajuci u vidu skorasnja desavanju u Djenovi i imajuci u vidu da je doticni magarac veliki navijac milaneza. Godinama unazad se bavio takozvanom moviolom, tj. ponavljanjem spornih situacija nakon zavrsetka utakmica serie A a poslednjih nekoliko godina iskljucivo radi kao strucni komentator na sky i pljuje uzdus i popreko po juventusu. U svakom slucaju juventusovi navijaci su digli opasnu hajku na njega zbog ove glupe izjave i pokusavaju da ga se konacno rese sa tv scene.....

?!

pre 13 godina

"Iako se, posebno u fudbalu, već godinama radi na suzbijanju rasizma, čini se da ovakvi primeri vraćaju stvari na početnu tačku."

hm, malkice cudna recenica, zar ne? hajdemo da su suocimo sa realitetom:

1. izjava pomenutog novinara nije nista neobicno. takvim predrasudima smo mi srbi u inostranstvu izlozeni jos od daleke 1990. godine, i to na dnevnoj osnovi. mislili ste, svet jedva ceka da nas primi? pa, nije bas tako. i nebojte se, u pocetku te stvari pomalo bole, ali to prolazi.

2. umesto da se uvelicava jedna takva izjava, treba se pitati, kako je doslo do nje. NE, nije u pitanju nikakva zavera, nego je to reakcija na okolnosti - definitivno neprimerna, ali ipak razumljiva. a realitet je: dok god se mi srbi ponasamo kao majmuni, svet ce misliti da mi u stvari JESMO majmuni. vrlo jednostavno.

3. naravno, pozadina svega ovoga je mnogo kompleksna. i naravno, nije lepo cuti da neko tako govori o sopstvenom narodu. ali sa druge strane, svako od nas treba samog sebe da upita: koji je moj stav prema albancima, madarima, hrvatima, i da li je taj stav ok?

CCC

pre 13 godina

Bas bezveze vest, a vidi koliko nas je kliknulo. Obicna internet novinarska patka, a mi smo samo naivni srbi koji se loze na ovakve vesti i klikcu do besvesti, puneci kasu ovom i slicnim portalima:)

Predrage

pre 13 godina

Meni je odvratna ova izjava talijanaskog novinara! Al mi je još odvratnije što se većina forumaša sad zgražava i odjednom mrze Evropu i Italijane .Šta ste ih kao dosad smatrali čistuncima?licemerno!Svi imamo neke predstave o nacijama!naprimer Švabe su hladne ,Italijani ganci,Španci foliranti,amerikanci nadobudni,Rusi alkoholičari itd.Jel neko slušo Koraća kad prenosi odbojku?Pa on izvredja sve nacije koje nisu nama prijateljske.Al niko to negleda u svetu I neobazire se na teorije zavere nekog tamo komentatora.I zamislite da zbog jednog komentatora osude sve nas

cukce

pre 13 godina

(naravno, 24. oktobar 2010 22:51)

pa ne bih se bas slozio sa tobom, nemaju zvezda i partizan najvise kazni u evropi! treba spomenuti dinamo zg, sparta prag, fejnord, andeleht... sta je bilo pre neki dan na mecu napoli-liverpol, da ne pominjem kolko nereda prave huligani po italiji , holandiji... u den bosu pre par godina kad je igrao 2. ligu huligani su drzali grad par dana.. pa da ne spominjem tuce repreezentarivnih navijaca poljske i nemacke, nemacke i engleske, pa jel su napadbuta 2 nasa gradjanina u soluni od strane paokovih navijaca... i da ne pricam vise o tim losim stvarima u sportu, jeste da su nasi huligani ozloglaseni ali ne prave najvise nereda u evropi nekad treba biti i malo realan, a ne samo blatiti svoju zemlju! a ovaj novinar sto je izjavio ovo za Krasica, to je kompleks da u najvecem italijanskom klubu Srbin najbolji igrac, ova izjava ne bi trebala nikog da dotice!

Joao

pre 13 godina

Moramo da budemo svesni da postoje idioti, kreteni, maloumnici i generalno evropsko djubre, koje deli ovakve stavove. Ako smo zbog ponecega u proslosti morali da se izvinjavamo i crvenimo, ovde imamo pravo da budemo ljuti i trazimo javno izvinjenje. Nasa ambasada u Italiji treba da zahteva da se sprovede istraga protiv ovog (nemam reci za to djubre) zbog diskriminatorske i fasisticke izjave koja ni u Italiji nije dozvoljena. Ono sto celoj izjavi daje dodatnu apsurdnost je cinjenica da su italijani "izmislili" varanje na terenu. Uostalom - ne kaze nas narod uzalud "Latini su stare varalice"

aca

pre 13 godina

I ja sam mislio da je fin momak a on ispade isti folirant kao i ostali "glumci". Ne razumem ih, imaju gotovo sve a hteli bi jos. Krasic je lepo poceo sezonu u Juveu i sta ce mu ovakav potez?
Folirant!

srdjan

pre 13 godina

Ne bi trebalo da pumpate stvari bez potrebe jer se necete razlikovati od bilo kakvog osrednjeg media.
Covek je rekao:
"Pensavo fosse SERIO invece e' solo SERBO"
U prevodu:
"Mislio sam da je OZBILJAN a on je ustvari samo SRBIN"

Ko dobro poznaje italijanski jezik shvatio bi da je to samo jedna potpuno propala igra reci i neuspesan fazon kojim je lik hteo da ispadne dopadljiv.

Nevidim nikakvu zlu nameru u njegovoj izjavi nego samo jad njegovog smisla za humor.

Zlu nameru mogu da vidim kod medija koji izjavu prenesu tako da njena interpretacija izgleda najpompeznije...i to je prilicno jadno.

Sve u svemu, jadan Krasic!

pablito

pre 13 godina

@ zoran

1. promasio si temu, covek je pricao o necem drugom.
2. a kod nas je kao drugacije?

Inace ne mislim nista gore o Ialijanima posle ove izjave. lik je ipak samo sportski novinar :P

A vecina komentara ovde govori dosta o nama samima.

Novljanin

pre 13 godina

PA ON JE SAMO SRBIN hahahaha kakva provala jao pa vas niko ne voli osim sto se vi gledate u ogledalo i zaljubljeni ste u same sebe

Tale

pre 13 godina

Sta drugo mozemo i da ocekujemo. Ovo je tek pocetak. Zasluzili smo da nas prozivaju i jos gore jer smo dozvolili da nas oni divljaci brukaju pred belim svetom. Posle onoga, sto god da kazu a mi fino da se pokrijemo usima i cutimo, jer smo se lepo prikazali. Pa kad budemo pohapsili onaj sljam, onda mozemo da izvucemo glavu iz peska.

Kibo

pre 13 godina

Mi smo kao bolji nešto od njih?!
Možda smo mi pre u fazonu, "on je samo zvezdaška izdajica" ili "hrvat da igra u domaćem prvenstvu", a od skora smo počeli da blatimo i CG košarkaše koji igraju kod nas itd, itd, itd...

vd

pre 13 godina

a vi ovde pljujte po svom narodu zbog evrope a ovo vam je samo jedan od dokaza sta ta evropa misli o nama ... kad se ovako nesto izgovori u prenosu uzivo ondazamislite samo sta obican narod misli o nama...

Иван-Ниш

pre 13 godina

Учио школу од Берлусконија. Верујем да се већина Италијана згражава над оваквом изјавом као код нас што се згражавамо када неко тако каже за Роме (Цигане) нпр. :)

Victory Of The Sane

pre 13 godina

Брате,какав расизам?!
Ово се искључиво уклапа у појам шовинизма,што значи да је овај жабар шовиниста...

elektro_pionir@hotmail.com

pre 13 godina

un saluto a tutti tifosi juventini che scrivono qua!certo che nn prendiamo tutti italiani ora come questo 'giornalista' ;)avete fato una bella cosa a muovervi per il vostro giocatore!

JD

pre 13 godina

Fudbaler Juventusa Miloš Krasić bi mogao da zaradi suspenziju, nakon što su njegovi saigrači priznali da je simuliranjem iznudio penal protiv Bolonje.
E, to je razlog zasto je novinar rekao "On je samo Srbin". ovako nas ljudi vide, nepostene i zle.

Vlasnici Usatog Pehara

pre 13 godina

Italijani mogu biti rasisti isto kao sto to mogu biti i Somalijci. Ponosan sam na Srbiju i SRPSTVO, i nizasta na svetu, ali NIZASTA ne bih bio ...(ide jedna politicki nekorektna rec - pa je ubacite sami) ZABAR!

losmi

pre 13 godina

alo bre narodnjaci, kakve veze ima evropa i civilizacija sa ispadom nekog nebitnog novinara?! Mesate babe i zabe samo da bi pljuvali a u sustini pojma nemate, nego ajde samo da se kaze da je evropa nesto sto je lose.. Strasno..

ZZZzzz

pre 13 godina

Krasica treba da bude sramota jer onakvo simuliranje ne rade ni oni sugavi Spanci.Nani iz Man Utd-a je prica za sebe ali ovo sto je Krasic uradio,je klasican odvratan DIVE(sto bi Englezi rekli),sto je najgore sebe je markirao do kraja karijere kao igrac koji simulant=manje ce se suditi faulovi nad njim.

toni

pre 13 godina

pa u pravu je covek.. Jedino glupo sto to bas italijan kaze jer ni oni nisu bolji.. A mi zaista jesmo takvi, samo gledamo koga cemo i kako da prevarimo.. Cak i medjusobno.. Takav nam mentalitet.

tonic

pre 13 godina

pa u pravu je covek.. Jedino glupo sto to bas italijan kaze jer ni oni nisu bolji.. A mi zaista jesmo takvi, samo gledamo koga cemo i kako da prevarimo.. Cak i medjusobno.. Takav nam mentalitet.

string

pre 13 godina

Bio do Italije pre godinu-dve, ne samo u Rimu, Milanou i tako tim vecim gradovima vec i po manjim(Prato, blizu Firence) a i u mestima pored, ljudi normalni, gostoprimljivi, cak nas i gotive, reko iz Srbije sam, oni me drugacije gledaju, vise im nisam neki cudni stranac s' mindjusom, vec ono, jos malo, pa im dodjem kao prijatelj, tako da je glupo generalizovati i sve Italijane stavljati u kos sa ovim pajseromm ,mislim, svuda ima budala, jer budale deklarisemo tako sto ih uporedjujemo sa normalnim ljudima...tako da je zakljucak da gdegod ima normalnih, tolerantnih i pametnih ljudi, ima i onih koji su krajnje suprotno od toga...

Poredjenje

pre 13 godina

Porede neki - neopravdano - Bogdanova i Mauricija. Zbog onoga sto je uradio Bogdanov (a sto su mu Italijani "velikodusno" dozvolili da uradi), ispastace cela fudbalska Srbija, iako 99,99 posto Srba ne misli kao Bogdanov! A za ovo sto je rekao Mauricio - nece ispastati niko, ni Marucio sam! Pogodite zasto? Bas zato sto vecina njih u Italiji i na Zapadu bas tako misle o Srbima! Drugim recima, bi se ubismo u zelji da budemo tolerantni, a oni su, hladno i prezirno, i dalje - kolonijalno i rasisticki raspolozeni. Ali imaju NATO, pa mogu da propisuju cak i ko je tolerantan a ko nije! Ovaj lajavi Mauricio ce tako i dalje ostati "gospodin", a Krasic i svi mi sa njim i dalje cemo biti samo bedni i izopsteni "Srbi"!

sasha

pre 13 godina

Molim vas, pa SERIO znaci ozbiljan! Ja koji sam odrastao u Italiji kapiram da ovaj covek nije nista lose rekao. Verujte mi. Zasto bih bio na stani Italijana? Ovo je samo bila sala koja kad se prevede moze samo smetati ljudima koji ne znaju misle da znaju italijanski i onima koji veruju onom ko je ovo preveo!

pera

pre 13 godina

(Joe, 24. oktobar 2010 23:41)

Pa i ovaj novnar je izjavom da je Krasic samo Srbin uvredio ne Krasica nego sve Srbe i generalizovao sve Srbe zbog par nekih dogadaja!

boban,nis

pre 13 godina

Milos Krasic?Decko za primer.Fudbaler koji posteno radi svoj posao bez foliranja,zabusavanja,prigovaranja sudiji,sto bi se reklo igra i cuti.A uz sve ovo,dao bog i Srbin.
Pa ovaj "gospodin"je to samo konstatovao.

dejomajstor

pre 13 godina

Pogledajte sve ce vam biti jasno :)
http://www.youtube.com/watch?v=oW43iQa9n24

Kako cemo ih odrati u BG za prvo mesto?!?
Jedva Cekam!!!

Дуле

pre 13 godina

Красић толико фолира и пада на терену,да стварно доприноси утиску да смо сви као народ лопови и преваранти!

Massimo

pre 13 godina

Respect for ours serbian bro from Sicily :)

Pistocchi is only a piece of sh*t! A friend of Massimo Moratti, another racist. W SERBIA! I love you! Cheers from Sicily

Marko

pre 13 godina

Ovako glupe vesti ne treba ni prenositi u medijima i sve bi bilo mnogo lepse u svetu. Umesto da prenosite nesto pozitivno, vi objavite ovakvu glupost... A takva je vecina medija, zato i ima toliko mrznje i netrpeljivosti u svetu.

Samo Comsheeya Niš

pre 13 godina

Sigurno je nezgodno za ponosnog Italijana što je trenutno najbolji igrač najtrofejnije ekipe iz njegove zemlje samo Srbin.

Ranko

pre 13 godina

Da li jos uvek ima neko u Srbiji ko voli EU???Nije fraza da nas na zapadu niko ne voli, i zato ne trebamo da gledamo na tu stranu vec na istok i samo istok!!!

Mario Bros

pre 13 godina

Zapravo je rekao: Ne čudi me da je pao, on kao i ostali srbi. Samo glumi i pokušava da prevari sistem i da izvuče korist.

U pravu je, ali videćemo sada kako njihov pravosudni sistem radi, kakav im je sistem zaštite ljudskih prava i ranopravnosti, sprečavanja nacionalne diskriminacije i rasizma, i kazneno popravni sistem.

ALen

pre 13 godina

Italijanska nacija jeste u tzv. Evropi, ali daleko od toga da je jedna od najcivilizovanijih. Naš mentalitet je donekle sličan njihovom (negativne strane tog mentaliteta), no teško da bi se ovako nešto čulo od strane novinara na domaćim TV kanalima (neka me neko ispravi ako zna za primer).

U svakom slučaju, Krasiću bih toplo preporučio da tuži dotičnog gospodina, jer nijedan čovek ne zaslužuje da se na taj način ophode prema njegovoj ličnosti.

Svi smo valjda najpre ljudi, pa tek onda pripadnici nekog naroda. Ne može se reći da je ovaj novinarski ispad bio ljudski - bio je nepromišljeno glup.

serbo vero

pre 13 godina

Svako ko je ovo shvatio drugacije nego kao ne bas najsretniju salu jednog novinara, je gori rasista od njega. Lupio covek pa ajd sad. I to je bilo u kontekstu desavanja u Djenovi. Ja bar to tako vidim.

Jedan od mojih najboljih prijatelja je italijan koji Beograd i Srbiju smatra za svoju drugu kucu. I vrlo cesto upada u neprijatne diskusije braneci nas narod i nasu zemlju pred raznim "evropljanima". Narocito kad popije malo vise "grapa de serbia". :)

Leona

pre 13 godina

@ Biii

Potpuno si u pravu, covek je hteo da se nasali, kao b - i serio-serbo... :)

Ali boze covece kako se ljudi naloze odmah ovo je tuga, i ovi sto su preveli su trebali malo pazljiviji da budu ako ne znaju dobro italijanski, da se ljudi ne kljukaju opet mislima da ih svi mrze... imaju Italijani drugih problema nego da mrze Srbe, boli ih bas uvo

Joe

pre 13 godina

uvek sam mrzeo italijane a sad jos vise!!!kao sto je ovde neko napisao sad ce da se jave veciti negativci i da kazu da je krasic kriv a italijani cu kulturni!!!bodu ljude pred svaku utakmicu,prosle godine kod njih pogine navijac,pre toga policajac ali oni nisu huligani samo smo mi!!!
(vladimir, 24. oktobar 2010 23:13)

Pa sta su ti Italijani krivi, covece boziji?? Zato smo takvi kakvi jesmo, nebitna budala sa italijanske televizije odvali prostacku glupost i ti odmah mrzis Italijane.Bravo, genije. Sto je tebi lako kolektivno mrzeti ljude zbog gluposti jednog coveka.

Ja imam i australijski pasos, oces sad mrzis sve Australijance zato sto sam ti ja odbrusio?? Da upoznas ti dve tri italijanke manje bi mrzeo..

rATKO

pre 13 godina

Dobro a ko je osim SAMO JEDNOG TALIJANA rekao da je Krasic 'samo Srbin'? Ne treba zbog 'samo jednog Talikana' optuzivati sve Talijane za razisam, mafiju, itd. A mozda je hteo da kaze da je Krasic 100% (tj samo) Srbin. Dakle da nije Polusrbin, itd. Ima znatno gore stvari koje Srbima ppriisuju Tadic i drustvo.

Tajson

pre 13 godina

Najvise od svega mrzim kada neko nekog napada, a i sam je takav...

Prvo su napali nas Srbe kako smo divljaci i huligani, zaboravljajuci da je kod njih na svakom iole derbiju haos (jednom su stigli da bace skuter sa tribine?!?!), a imamo i najsvezije ubadanje u Napulju.

Sad pljuju po Krasicu, a Italijani su veciti "simulanti", na celu sa legendarnim Pipom.

Jos se secam onog sramnog penala u 90. min. protiv Australije na SP 2006., kad su uzeli titulu, samo tada je doticni cutao...

MilosJuve

pre 13 godina

We all italian fans of Juve and Krasic are defending serbian people from stupid words of that "journalist" : I apologize for him, not all italians are like him !

Forza Juve, Forza Milos, Forza Serbia !!!

Aca

pre 13 godina

Sad tuzba i protiv novinara i protiv medijske kuce i neka izgura do kraja pa neka se razmislja posle ovaj nazovi novinar kad lupi neku glupost

biii

pre 13 godina

Ajde ne lozite se previse, covjek je htio da se nasalio sa igrom rijeci. Mislio sam da je Krasic "SERIO", ali je on ipak samo "SERBO". Razlika samo izmedju I i B. E sad da li je sala ispala na lose? jeste, ali ne losite se sada da se radi o razismu. Hteo je da bude smijesan, ispalo je glupo.
Nadam se da cete objaviti komentar jer objasnjava sta se desilo. Kada se prevede na Srpski izgubi se dosta toga.

zoran

pre 13 godina

.....nekultura,jer nažalost nas svuda u svetu predstavljaju na loš način razni Miladini,Bogdanovi,Alkatrazi,Ultrasi itd...I da podsetim još nešto,u derbiju je ovog vikenda upaljeno nekoliko baklji i nekoliko topovskih udara a nigde nije napisano d aje to skandal i huliganstvo nego divan dekor i atmosfera.To govori dovoljno o našem društvu,čega se pametan stidi lud se ponosi...
(naravno, 24. oktobar 2010 22:51)
=============================

Ma ne laprdaj molim te. Da li si i malo upoznat sa delima njihove mafije u poslednjih 50 godina..??
Sve te nas ekoje nabrajas su mala deca za njihov organizovani kriminal kome ni FBI ne mzoe da stane na rep a Italija se gusi u istom. PA njima amfija smenjuje vladu...a o Berluskoniju necu da pricam, ali uzmi malo pa prouci materijal pre no sto pametujes ovde.

FCB

pre 13 godina

(Rade, 24. oktobar 2010 22:46)

To bi Amfilohije rekao. "Isprovocirao ga Krasić zato što nije Italijan. Pa šta sad hoće Krasić? Da se izjasnio kao Italijan, ništa od toga taj čovek ne bi rekao."

Бранислав

pre 13 godina

...овај "господин" је само јавно рекао шта у ствари сви ти Европљани мисле о Србима а потврдили и гости у студију који су се смејали тој "шали"...а ви Срби и даље слепо у овакву "расистичку Европу" !

bla bla

pre 13 godina

to je slika koju nasi gastrabajteri , "navijaci" i razne "patriote", koju vecina vas podrzava, stvaraju o Srbiji a sad ste sokirani...demagozi

Srbin

pre 13 godina

Pa to je cast biti SRBIN....Da je srece da ima para u nasem fudbalu i da ne moraju da igraju preko....Zamislite Zvezdu sa Vidicem,Ivanovicem,Dekijem,Jankovicem,Zigicem i Partizan sa vec nekim nasim...

blabla

pre 13 godina

A stvarno je poce tim, italijanskim, nacinom igre da mi ide na zivce... Ja bi rekao to ovako:
Krasić? Mislio sam da je fin momak, ali on je ipak otisao u Italiju...

kenny brook

pre 13 godina

Ovo nije dostojno komentara. Ovo sme da se kaze samo za Srbe i Srbina i nikog drugog na kugli zemaljskoj. Fasizam i sovinizam u svom najcistijem obliku, prosto i jednostavno.

Francesco

pre 13 godina

I'm an Italian supporter of Fc Juventus. In a few weeks Milos became a sort of hero for us. Respect for Krasic and respect for Serbian people. Ad maiora.

vladimir

pre 13 godina

uvek sam mrzeo italijane a sad jos vise!!!kao sto je ovde neko napisao sad ce da se jave veciti negativci i da kazu da je krasic kriv a italijani cu kulturni!!!bodu ljude pred svaku utakmicu,prosle godine kod njih pogine navijac,pre toga policajac ali oni nisu huligani samo smo mi!!!

skeptik

pre 13 godina

Ha,ha,ha...kakav crni rasizam i slicne gluposti. Covek je simulirao penal, cak su njegovi suigraci to posle utakmice priznali, i zbog cega ce biti kaznjen.

nole

pre 13 godina

e,sada me zanima sta ce reci dezurne demokrate i pljuvaci svega sto je srpsko!jel smo to opet mi krivi,jel ovo visevekovna civilizacija,evropa?fuj,kakav smrad!zivela srbija!!!!

Sharp

pre 13 godina

Pa normalno. Govor mrznje protiv Srba je ustaljena praksa u zapadnim medijima vec 20 godina.

Da je na primer rekao za nekog igraca `On je samo Jevrejin` , ne bi vise bio novinar.

VladaS

pre 13 godina

Oni su uvek bili i ostali fasisti. Nismo u djenovi nikoga ubili, za razliku od njih pre par dana. Boli sto smo za njih svetska velesila u sportu...

pfc

pre 13 godina

Ovo nije rasizam, ovo je nesto drugo. Nas ne moze niko a pogotovu zabari da smatraju "drugom rasom" jer smo dosta belji od njih - pogledajte Krasica, Stankovica, Vidica i bilo koje nase fudbalere pa posle uporedite to sa zabarima

Postoje price da su oni nas nazivali ciganima, pa ako smo mi cigani ja stvarno ne znam sta su onda oni !

A inace naso je ko da prica o simuliranju, gledao sam jedanput jedan video koji se zove "zabarski trening" gde su na treningu fudbaleri samo padali i ucili kako da simuliraju. Naravno, to je bila parodija ali nije daleko od istine

Torres

pre 13 godina

Pazi ko prica o simuliranju italijani e aj da je bilo ko drugi nego oni pa vi ste zadnji pedeset godina poznati po tome onaj inzagi igrac prodje dva metra od njega on padne kao da ga je grom udario ko o cemu .............

Cinjenica

pre 13 godina

Italija..

Znate li kome je priredjen najveci pocasni docek u istoriji Italije?
-Ustaskom poglavniku Anti Pavelicu koji je bio u zvanicnoj poseti Musoliniju.
Rim je tog dana bio okicen sa 30,000 hrvatskih zastava a na ulicama preko 1,500,000 razdraganih Rimljana.

naravno

pre 13 godina

Svi ćete pljuvati Italijana ali niko neće da krene od uzroka.Italijan je posledica zato što su se celom svetu naši huligani koje štiti pravosudje,dakle država toliko osilili da prave lom svuda po Evropi.Najviše kazni u evrokupovima imaju Zvezda i Partizan zbog navijača kao i Srbija,,u košarci Partizan,i umesto da se država stvarno pozabavi ovim problemom huliganizma oni stavljaju to pod tepih.E zato je ovaj Italijan u pravu kad kaže da mu je prva asocijacija na Srbe nasilje,namazanost,bezobrazluk,nekultura,jer nažalost nas svuda u svetu predstavljaju na loš način razni Miladini,Bogdanovi,Alkatrazi,Ultrasi itd...I da podsetim još nešto,u derbiju je ovog vikenda upaljeno nekoliko baklji i nekoliko topovskih udara a nigde nije napisano d aje to skandal i huliganstvo nego divan dekor i atmosfera.To govori dovoljno o našem društvu,čega se pametan stidi lud se ponosi...

Sharp

pre 13 godina

Pa normalno. Govor mrznje protiv Srba je ustaljena praksa u zapadnim medijima vec 20 godina.

Da je na primer rekao za nekog igraca `On je samo Jevrejin` , ne bi vise bio novinar.

Francesco

pre 13 godina

I'm an Italian supporter of Fc Juventus. In a few weeks Milos became a sort of hero for us. Respect for Krasic and respect for Serbian people. Ad maiora.

pfc

pre 13 godina

Ovo nije rasizam, ovo je nesto drugo. Nas ne moze niko a pogotovu zabari da smatraju "drugom rasom" jer smo dosta belji od njih - pogledajte Krasica, Stankovica, Vidica i bilo koje nase fudbalere pa posle uporedite to sa zabarima

Postoje price da su oni nas nazivali ciganima, pa ako smo mi cigani ja stvarno ne znam sta su onda oni !

A inace naso je ko da prica o simuliranju, gledao sam jedanput jedan video koji se zove "zabarski trening" gde su na treningu fudbaleri samo padali i ucili kako da simuliraju. Naravno, to je bila parodija ali nije daleko od istine

Cinjenica

pre 13 godina

Italija..

Znate li kome je priredjen najveci pocasni docek u istoriji Italije?
-Ustaskom poglavniku Anti Pavelicu koji je bio u zvanicnoj poseti Musoliniju.
Rim je tog dana bio okicen sa 30,000 hrvatskih zastava a na ulicama preko 1,500,000 razdraganih Rimljana.

VladaS

pre 13 godina

Oni su uvek bili i ostali fasisti. Nismo u djenovi nikoga ubili, za razliku od njih pre par dana. Boli sto smo za njih svetska velesila u sportu...

MilosJuve

pre 13 godina

We all italian fans of Juve and Krasic are defending serbian people from stupid words of that "journalist" : I apologize for him, not all italians are like him !

Forza Juve, Forza Milos, Forza Serbia !!!

Бранислав

pre 13 godina

...овај "господин" је само јавно рекао шта у ствари сви ти Европљани мисле о Србима а потврдили и гости у студију који су се смејали тој "шали"...а ви Срби и даље слепо у овакву "расистичку Европу" !

Torres

pre 13 godina

Pazi ko prica o simuliranju italijani e aj da je bilo ko drugi nego oni pa vi ste zadnji pedeset godina poznati po tome onaj inzagi igrac prodje dva metra od njega on padne kao da ga je grom udario ko o cemu .............

Tajson

pre 13 godina

Najvise od svega mrzim kada neko nekog napada, a i sam je takav...

Prvo su napali nas Srbe kako smo divljaci i huligani, zaboravljajuci da je kod njih na svakom iole derbiju haos (jednom su stigli da bace skuter sa tribine?!?!), a imamo i najsvezije ubadanje u Napulju.

Sad pljuju po Krasicu, a Italijani su veciti "simulanti", na celu sa legendarnim Pipom.

Jos se secam onog sramnog penala u 90. min. protiv Australije na SP 2006., kad su uzeli titulu, samo tada je doticni cutao...

Joe

pre 13 godina

uvek sam mrzeo italijane a sad jos vise!!!kao sto je ovde neko napisao sad ce da se jave veciti negativci i da kazu da je krasic kriv a italijani cu kulturni!!!bodu ljude pred svaku utakmicu,prosle godine kod njih pogine navijac,pre toga policajac ali oni nisu huligani samo smo mi!!!
(vladimir, 24. oktobar 2010 23:13)

Pa sta su ti Italijani krivi, covece boziji?? Zato smo takvi kakvi jesmo, nebitna budala sa italijanske televizije odvali prostacku glupost i ti odmah mrzis Italijane.Bravo, genije. Sto je tebi lako kolektivno mrzeti ljude zbog gluposti jednog coveka.

Ja imam i australijski pasos, oces sad mrzis sve Australijance zato sto sam ti ja odbrusio?? Da upoznas ti dve tri italijanke manje bi mrzeo..

zoran

pre 13 godina

.....nekultura,jer nažalost nas svuda u svetu predstavljaju na loš način razni Miladini,Bogdanovi,Alkatrazi,Ultrasi itd...I da podsetim još nešto,u derbiju je ovog vikenda upaljeno nekoliko baklji i nekoliko topovskih udara a nigde nije napisano d aje to skandal i huliganstvo nego divan dekor i atmosfera.To govori dovoljno o našem društvu,čega se pametan stidi lud se ponosi...
(naravno, 24. oktobar 2010 22:51)
=============================

Ma ne laprdaj molim te. Da li si i malo upoznat sa delima njihove mafije u poslednjih 50 godina..??
Sve te nas ekoje nabrajas su mala deca za njihov organizovani kriminal kome ni FBI ne mzoe da stane na rep a Italija se gusi u istom. PA njima amfija smenjuje vladu...a o Berluskoniju necu da pricam, ali uzmi malo pa prouci materijal pre no sto pametujes ovde.

nole

pre 13 godina

e,sada me zanima sta ce reci dezurne demokrate i pljuvaci svega sto je srpsko!jel smo to opet mi krivi,jel ovo visevekovna civilizacija,evropa?fuj,kakav smrad!zivela srbija!!!!

Srbin

pre 13 godina

Pa to je cast biti SRBIN....Da je srece da ima para u nasem fudbalu i da ne moraju da igraju preko....Zamislite Zvezdu sa Vidicem,Ivanovicem,Dekijem,Jankovicem,Zigicem i Partizan sa vec nekim nasim...

naravno

pre 13 godina

Svi ćete pljuvati Italijana ali niko neće da krene od uzroka.Italijan je posledica zato što su se celom svetu naši huligani koje štiti pravosudje,dakle država toliko osilili da prave lom svuda po Evropi.Najviše kazni u evrokupovima imaju Zvezda i Partizan zbog navijača kao i Srbija,,u košarci Partizan,i umesto da se država stvarno pozabavi ovim problemom huliganizma oni stavljaju to pod tepih.E zato je ovaj Italijan u pravu kad kaže da mu je prva asocijacija na Srbe nasilje,namazanost,bezobrazluk,nekultura,jer nažalost nas svuda u svetu predstavljaju na loš način razni Miladini,Bogdanovi,Alkatrazi,Ultrasi itd...I da podsetim još nešto,u derbiju je ovog vikenda upaljeno nekoliko baklji i nekoliko topovskih udara a nigde nije napisano d aje to skandal i huliganstvo nego divan dekor i atmosfera.To govori dovoljno o našem društvu,čega se pametan stidi lud se ponosi...

kenny brook

pre 13 godina

Ovo nije dostojno komentara. Ovo sme da se kaze samo za Srbe i Srbina i nikog drugog na kugli zemaljskoj. Fasizam i sovinizam u svom najcistijem obliku, prosto i jednostavno.

biii

pre 13 godina

Ajde ne lozite se previse, covjek je htio da se nasalio sa igrom rijeci. Mislio sam da je Krasic "SERIO", ali je on ipak samo "SERBO". Razlika samo izmedju I i B. E sad da li je sala ispala na lose? jeste, ali ne losite se sada da se radi o razismu. Hteo je da bude smijesan, ispalo je glupo.
Nadam se da cete objaviti komentar jer objasnjava sta se desilo. Kada se prevede na Srpski izgubi se dosta toga.

blabla

pre 13 godina

A stvarno je poce tim, italijanskim, nacinom igre da mi ide na zivce... Ja bi rekao to ovako:
Krasić? Mislio sam da je fin momak, ali on je ipak otisao u Italiju...

Aca

pre 13 godina

Sad tuzba i protiv novinara i protiv medijske kuce i neka izgura do kraja pa neka se razmislja posle ovaj nazovi novinar kad lupi neku glupost

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Jedva su cekali.

Najveca ironija je da kritike dolaze od coveka cija je nacija izmislila simulaciju.

Kraso mogu da ti pljunu pod prozor.

vladimir

pre 13 godina

uvek sam mrzeo italijane a sad jos vise!!!kao sto je ovde neko napisao sad ce da se jave veciti negativci i da kazu da je krasic kriv a italijani cu kulturni!!!bodu ljude pred svaku utakmicu,prosle godine kod njih pogine navijac,pre toga policajac ali oni nisu huligani samo smo mi!!!

Mozzart

pre 13 godina

I Miljkovic, i Grbic, i Udovicic... Svi su Srbi! A vi ste bili, i jos ste fasisti, i najvece ste mutljavine svetskog fudbala! Nagradno pitanje: ko namesta najvise utakmica? Kad je u Srbiji kvota za iks bila 1,15? A za vase huligane da ne pricam... Navijaju nozevima!

FCB

pre 13 godina

(Rade, 24. oktobar 2010 22:46)

To bi Amfilohije rekao. "Isprovocirao ga Krasić zato što nije Italijan. Pa šta sad hoće Krasić? Da se izjasnio kao Italijan, ništa od toga taj čovek ne bi rekao."

Massimo

pre 13 godina

Respect for ours serbian bro from Sicily :)

Pistocchi is only a piece of sh*t! A friend of Massimo Moratti, another racist. W SERBIA! I love you! Cheers from Sicily

bla bla

pre 13 godina

to je slika koju nasi gastrabajteri , "navijaci" i razne "patriote", koju vecina vas podrzava, stvaraju o Srbiji a sad ste sokirani...demagozi

Joao

pre 13 godina

Moramo da budemo svesni da postoje idioti, kreteni, maloumnici i generalno evropsko djubre, koje deli ovakve stavove. Ako smo zbog ponecega u proslosti morali da se izvinjavamo i crvenimo, ovde imamo pravo da budemo ljuti i trazimo javno izvinjenje. Nasa ambasada u Italiji treba da zahteva da se sprovede istraga protiv ovog (nemam reci za to djubre) zbog diskriminatorske i fasisticke izjave koja ni u Italiji nije dozvoljena. Ono sto celoj izjavi daje dodatnu apsurdnost je cinjenica da su italijani "izmislili" varanje na terenu. Uostalom - ne kaze nas narod uzalud "Latini su stare varalice"

rATKO

pre 13 godina

Dobro a ko je osim SAMO JEDNOG TALIJANA rekao da je Krasic 'samo Srbin'? Ne treba zbog 'samo jednog Talikana' optuzivati sve Talijane za razisam, mafiju, itd. A mozda je hteo da kaze da je Krasic 100% (tj samo) Srbin. Dakle da nije Polusrbin, itd. Ima znatno gore stvari koje Srbima ppriisuju Tadic i drustvo.

Srdjan

pre 13 godina

Hm...bole nas ovakvi ispadi a da li smo svesni vlastitih? Romi su nam cigani, Albanci Siptari pa i Italijani zabari, Nemci su nam nacisti, Amerikanci glupi, zvizdimo na sve i jednu tudju himnu i generalno smo skloni sirokom spektru predrasuda.

Evo jednog mudrova,slusaj pametnjakovicu ja mogu da imam predrasude o kome god hocu i kakve god hocu ali znas li ti neki primer da je nas sportski komentator rekao nesto slicno za Albanca, Nemca, Italijana, Amerikanca???
Mislim da si provokator i da se namerno pravis caknut.

B@W

pre 13 godina

Hm...bole nas ovakvi ispadi a da li smo svesni vlastitih? Romi su nam cigani, Albanci Siptari pa i Italijani zabari, Nemci su nam nacisti, Amerikanci glupi, zvizdimo na sve i jednu tudju himnu i generalno smo skloni sirokom spektru predrasuda.

Mi se i dalje bavimo kosmickom pravdom i zelimo samo i uvek da dokazemo da su drugi u krivu, bez imalo zelje da pocistimo i u nasem dvoristu. Pa sta ako je ovaj Italijan fasista, da li smo mi zbog toga lepsi i pametniji? Kakve on veze ima sa nama samima?! Njegova izjava govori o njemu!

Dajte vec jednom da se okanemo sta rade drugi i da se okrenemo sebi i da gradimo vlastite vrednosti i da prestanemo da dokazujemo da su i drugi podjednako jadni kao i mi vec da dokazemo SAMI SEBI da smo vredni vlastitog postovanja!

srdjan

pre 13 godina

Ne bi trebalo da pumpate stvari bez potrebe jer se necete razlikovati od bilo kakvog osrednjeg media.
Covek je rekao:
"Pensavo fosse SERIO invece e' solo SERBO"
U prevodu:
"Mislio sam da je OZBILJAN a on je ustvari samo SRBIN"

Ko dobro poznaje italijanski jezik shvatio bi da je to samo jedna potpuno propala igra reci i neuspesan fazon kojim je lik hteo da ispadne dopadljiv.

Nevidim nikakvu zlu nameru u njegovoj izjavi nego samo jad njegovog smisla za humor.

Zlu nameru mogu da vidim kod medija koji izjavu prenesu tako da njena interpretacija izgleda najpompeznije...i to je prilicno jadno.

Sve u svemu, jadan Krasic!

igi

pre 13 godina

Kad vidim kako kazu i ko kaze na takav nacin"SRBIN" zaista se ponosim jer sam prava srbenda,zalosno je sto nikad nece znati da je ovo zaista nebeski narod,braco srbi sa svima se vama ponosim.

M2

pre 13 godina

Ako je sala, covek je operisan za humor.
Ako nije, onda je zlonameran i na takve izjave neko iz nase drzave bi trebalo da odreaguje!
Sramotno!!!

skeptik

pre 13 godina

Ha,ha,ha...kakav crni rasizam i slicne gluposti. Covek je simulirao penal, cak su njegovi suigraci to posle utakmice priznali, i zbog cega ce biti kaznjen.

Dule

pre 13 godina

Ovo je vredjanje po nacionalnoj osnovi...Da je nas komentator rekao ovako nesto medije bi ga raznele na komade.Tadic bi pozvao odmah ove u Vladi Italije da se izvine....a oni se smeju....sramota.

Samo Comsheeya Niš

pre 13 godina

Sigurno je nezgodno za ponosnog Italijana što je trenutno najbolji igrač najtrofejnije ekipe iz njegove zemlje samo Srbin.

Nikola

pre 13 godina

Ono sto smo mi za Albance, Francuzi su za nas... Po arhitekturi, kulturi, standardu, oblacenju...
A sad sto to SRBIN nece da shvati, to je druga stvar.

ALen

pre 13 godina

Italijanska nacija jeste u tzv. Evropi, ali daleko od toga da je jedna od najcivilizovanijih. Naš mentalitet je donekle sličan njihovom (negativne strane tog mentaliteta), no teško da bi se ovako nešto čulo od strane novinara na domaćim TV kanalima (neka me neko ispravi ako zna za primer).

U svakom slučaju, Krasiću bih toplo preporučio da tuži dotičnog gospodina, jer nijedan čovek ne zaslužuje da se na taj način ophode prema njegovoj ličnosti.

Svi smo valjda najpre ljudi, pa tek onda pripadnici nekog naroda. Ne može se reći da je ovaj novinarski ispad bio ljudski - bio je nepromišljeno glup.

serbo vero

pre 13 godina

Svako ko je ovo shvatio drugacije nego kao ne bas najsretniju salu jednog novinara, je gori rasista od njega. Lupio covek pa ajd sad. I to je bilo u kontekstu desavanja u Djenovi. Ja bar to tako vidim.

Jedan od mojih najboljih prijatelja je italijan koji Beograd i Srbiju smatra za svoju drugu kucu. I vrlo cesto upada u neprijatne diskusije braneci nas narod i nasu zemlju pred raznim "evropljanima". Narocito kad popije malo vise "grapa de serbia". :)

Koja

pre 13 godina

Sve ove izjave Italijanske javnosti u zadnje vreme su u stvari pokusaj uticaja na konacnu oluku UEFE posle lose organizovane utakmice i Djenovi. Nista me nije iznenadio ovaj novinar,pa on je samo Italijan....

Marko

pre 13 godina

Ovako glupe vesti ne treba ni prenositi u medijima i sve bi bilo mnogo lepse u svetu. Umesto da prenosite nesto pozitivno, vi objavite ovakvu glupost... A takva je vecina medija, zato i ima toliko mrznje i netrpeljivosti u svetu.

string

pre 13 godina

Bio do Italije pre godinu-dve, ne samo u Rimu, Milanou i tako tim vecim gradovima vec i po manjim(Prato, blizu Firence) a i u mestima pored, ljudi normalni, gostoprimljivi, cak nas i gotive, reko iz Srbije sam, oni me drugacije gledaju, vise im nisam neki cudni stranac s' mindjusom, vec ono, jos malo, pa im dodjem kao prijatelj, tako da je glupo generalizovati i sve Italijane stavljati u kos sa ovim pajseromm ,mislim, svuda ima budala, jer budale deklarisemo tako sto ih uporedjujemo sa normalnim ljudima...tako da je zakljucak da gdegod ima normalnih, tolerantnih i pametnih ljudi, ima i onih koji su krajnje suprotno od toga...

Goran

pre 13 godina

@Srbin: Hajde, molim te, sledeci put se potpisi imenom, da ne blamiras i nas ostale, koji smo takodje Srbi. Nemoj da mi moramo da se sramotimo zato sto si i ti Srbin. A ako je sprstvo sve sto u zivotu imas, ti si onda jedan vrlo, vrlo, vrlo siromasan covek - i materijalno i moralno.

Victory Of The Sane

pre 13 godina

Брате,какав расизам?!
Ово се искључиво уклапа у појам шовинизма,што значи да је овај жабар шовиниста...

elektro_pionir@hotmail.com

pre 13 godina

un saluto a tutti tifosi juventini che scrivono qua!certo che nn prendiamo tutti italiani ora come questo 'giornalista' ;)avete fato una bella cosa a muovervi per il vostro giocatore!

atahuallpa

pre 13 godina

cisto da ne bude zabune gledao sam ovu emisiju sinoc i ovaj kvazi novinar je stvarno pokusao da igrom reci ispadne duhovit, ali komentar u svakom slucaju nije slucajan i naivan, imajuci u vidu skorasnja desavanju u Djenovi i imajuci u vidu da je doticni magarac veliki navijac milaneza. Godinama unazad se bavio takozvanom moviolom, tj. ponavljanjem spornih situacija nakon zavrsetka utakmica serie A a poslednjih nekoliko godina iskljucivo radi kao strucni komentator na sky i pljuje uzdus i popreko po juventusu. U svakom slucaju juventusovi navijaci su digli opasnu hajku na njega zbog ove glupe izjave i pokusavaju da ga se konacno rese sa tv scene.....

cukce

pre 13 godina

(naravno, 24. oktobar 2010 22:51)

pa ne bih se bas slozio sa tobom, nemaju zvezda i partizan najvise kazni u evropi! treba spomenuti dinamo zg, sparta prag, fejnord, andeleht... sta je bilo pre neki dan na mecu napoli-liverpol, da ne pominjem kolko nereda prave huligani po italiji , holandiji... u den bosu pre par godina kad je igrao 2. ligu huligani su drzali grad par dana.. pa da ne spominjem tuce repreezentarivnih navijaca poljske i nemacke, nemacke i engleske, pa jel su napadbuta 2 nasa gradjanina u soluni od strane paokovih navijaca... i da ne pricam vise o tim losim stvarima u sportu, jeste da su nasi huligani ozloglaseni ali ne prave najvise nereda u evropi nekad treba biti i malo realan, a ne samo blatiti svoju zemlju! a ovaj novinar sto je izjavio ovo za Krasica, to je kompleks da u najvecem italijanskom klubu Srbin najbolji igrac, ova izjava ne bi trebala nikog da dotice!

Predrage

pre 13 godina

Meni je odvratna ova izjava talijanaskog novinara! Al mi je još odvratnije što se većina forumaša sad zgražava i odjednom mrze Evropu i Italijane .Šta ste ih kao dosad smatrali čistuncima?licemerno!Svi imamo neke predstave o nacijama!naprimer Švabe su hladne ,Italijani ganci,Španci foliranti,amerikanci nadobudni,Rusi alkoholičari itd.Jel neko slušo Koraća kad prenosi odbojku?Pa on izvredja sve nacije koje nisu nama prijateljske.Al niko to negleda u svetu I neobazire se na teorije zavere nekog tamo komentatora.I zamislite da zbog jednog komentatora osude sve nas

mali vozd

pre 13 godina

Neko iz drzave Srbije da zatrazi javno izvinjenje!!! Bacakanje u fudbalu zaista ne volim (zalosno je sto se video tehnologija ne koristi kod penala da se kazni ko zasluzuje) ali ova izjava je UVREDA. Nadam se da ce ga njegova TV stanica suspendovati ili da ce ga neko od Italijana javno osuditi.

Joe

pre 13 godina

@pera, 25. oktobar 2010 01:05)

Pa jeste novinar sovinista niko to ne spori, i ja sam u mom prvobitnom tekstu rekao sta mislim o njegovoj primitivnosti. Ako je on imbecil, onda je ok da i mi budemo isto, jel to tvoj argument?

Zar ti to ne zvuci malo kao: "Klali su i oni, sto ne bi i mi?", recenica koja je ovde bila duh vremena zadnjih dvadeset godina i prva odbrana svih onih odgovornih.

Izgleda da mnogim "Srbima" moralne vrednosti nisu univerzalna kategorija vec zavise od toga kako se drugi ponasaju. Nije lepo biti sovinista ali je ok da ja to radim ako neko drugi rad. Daj razmisli malo..

dejomajstor

pre 13 godina

Pogledajte sve ce vam biti jasno :)
http://www.youtube.com/watch?v=oW43iQa9n24

Kako cemo ih odrati u BG za prvo mesto?!?
Jedva Cekam!!!

Leona

pre 13 godina

@ Biii

Potpuno si u pravu, covek je hteo da se nasali, kao b - i serio-serbo... :)

Ali boze covece kako se ljudi naloze odmah ovo je tuga, i ovi sto su preveli su trebali malo pazljiviji da budu ako ne znaju dobro italijanski, da se ljudi ne kljukaju opet mislima da ih svi mrze... imaju Italijani drugih problema nego da mrze Srbe, boli ih bas uvo

sasha

pre 13 godina

Molim vas, pa SERIO znaci ozbiljan! Ja koji sam odrastao u Italiji kapiram da ovaj covek nije nista lose rekao. Verujte mi. Zasto bih bio na stani Italijana? Ovo je samo bila sala koja kad se prevede moze samo smetati ljudima koji ne znaju misle da znaju italijanski i onima koji veruju onom ko je ovo preveo!

losmi

pre 13 godina

alo bre narodnjaci, kakve veze ima evropa i civilizacija sa ispadom nekog nebitnog novinara?! Mesate babe i zabe samo da bi pljuvali a u sustini pojma nemate, nego ajde samo da se kaze da je evropa nesto sto je lose.. Strasno..

Kibo

pre 13 godina

Mi smo kao bolji nešto od njih?!
Možda smo mi pre u fazonu, "on je samo zvezdaška izdajica" ili "hrvat da igra u domaćem prvenstvu", a od skora smo počeli da blatimo i CG košarkaše koji igraju kod nas itd, itd, itd...

Nikola

pre 13 godina

Italijani prvi pljuju ovog novinara,bio sam na neke italijanske sajtove i svuda je isto.Svako ko prati fudbal zna da je simuliranje sastvani deo igre,ne razumem pojedine komentare koji se izcudjuju na ovakav potez krasica,predlazem da nekad naprave pauzu od PESa i pocnu da gledaju fudbal.

Mario Bros

pre 13 godina

Zapravo je rekao: Ne čudi me da je pao, on kao i ostali srbi. Samo glumi i pokušava da prevari sistem i da izvuče korist.

U pravu je, ali videćemo sada kako njihov pravosudni sistem radi, kakav im je sistem zaštite ljudskih prava i ranopravnosti, sprečavanja nacionalne diskriminacije i rasizma, i kazneno popravni sistem.

tonic

pre 13 godina

pa u pravu je covek.. Jedino glupo sto to bas italijan kaze jer ni oni nisu bolji.. A mi zaista jesmo takvi, samo gledamo koga cemo i kako da prevarimo.. Cak i medjusobno.. Takav nam mentalitet.

Vlasnici Usatog Pehara

pre 13 godina

Italijani mogu biti rasisti isto kao sto to mogu biti i Somalijci. Ponosan sam na Srbiju i SRPSTVO, i nizasta na svetu, ali NIZASTA ne bih bio ...(ide jedna politicki nekorektna rec - pa je ubacite sami) ZABAR!

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

Ovo je vec tragicno, da svi skacu zbog jedne neuspele i neslane sale. Covek je rekao: "Ja sam mislio da je on ozbiljan (serio) ali je on ipak samo Srbin (Serbio)..."
A ne da mu je bio simpatican pa sad vise nije jer je skontao da je Srbin!

Tipicna glupava igra reci u Italijanskom medijskom prostoru.

Da je simuliranje penala neozbiljno ponasanje: JESTE. Sta ima sa tim veze sto je Krasa Srbin: NISTA! Obicna glupost nepromisljenog coveka zeljnog slave, a evo vi mu ispunjavate zelju svojom paznjom.

ZZZzzz

pre 13 godina

Krasica treba da bude sramota jer onakvo simuliranje ne rade ni oni sugavi Spanci.Nani iz Man Utd-a je prica za sebe ali ovo sto je Krasic uradio,je klasican odvratan DIVE(sto bi Englezi rekli),sto je najgore sebe je markirao do kraja karijere kao igrac koji simulant=manje ce se suditi faulovi nad njim.

toni

pre 13 godina

pa u pravu je covek.. Jedino glupo sto to bas italijan kaze jer ni oni nisu bolji.. A mi zaista jesmo takvi, samo gledamo koga cemo i kako da prevarimo.. Cak i medjusobno.. Takav nam mentalitet.

pablito

pre 13 godina

@ zoran

1. promasio si temu, covek je pricao o necem drugom.
2. a kod nas je kao drugacije?

Inace ne mislim nista gore o Ialijanima posle ove izjave. lik je ipak samo sportski novinar :P

A vecina komentara ovde govori dosta o nama samima.

Ranko

pre 13 godina

Da li jos uvek ima neko u Srbiji ko voli EU???Nije fraza da nas na zapadu niko ne voli, i zato ne trebamo da gledamo na tu stranu vec na istok i samo istok!!!

Tale

pre 13 godina

Sta drugo mozemo i da ocekujemo. Ovo je tek pocetak. Zasluzili smo da nas prozivaju i jos gore jer smo dozvolili da nas oni divljaci brukaju pred belim svetom. Posle onoga, sto god da kazu a mi fino da se pokrijemo usima i cutimo, jer smo se lepo prikazali. Pa kad budemo pohapsili onaj sljam, onda mozemo da izvucemo glavu iz peska.

stefan

pre 13 godina

sa jedne strane smo krivi jer smo dozvolili sacici maloumnika da u svetu stvara losu sliku o nama...a sa druge strane sam ponosan jer nisam kao doticni gospodin...mi mozemo da pricamo sta hocemo ali u nasoj zemlji vlada veca tolerancija nego bilo gde u svetu,kod nas su svi prihvaceni i niko nije omalovazavan zbog boje koze,vere itd...mi se s vremena na vreme pokoljemo izmedju sebe i napravimo dzumbus ali nikoga ne diramo niti maltretiramo...naravno postoji grupa ljudi koja ne razmislja svojom glavom i koja nas unistava svojom ideologijom i svoji prostaklukom...mi smo seljaci,gamad,varvari,nacionalisti,huligani ali u nasoj zemlji ce bilo koji italijan biti prihvacen kao da je oduvek bio nas,a nas covek ce u italiji uvek biti varvar i prokletinja...mislite o tome...to pokazuje ko smo mi i koliko smo veliki.

JD

pre 13 godina

Fudbaler Juventusa Miloš Krasić bi mogao da zaradi suspenziju, nakon što su njegovi saigrači priznali da je simuliranjem iznudio penal protiv Bolonje.
E, to je razlog zasto je novinar rekao "On je samo Srbin". ovako nas ljudi vide, nepostene i zle.

vd

pre 13 godina

a vi ovde pljujte po svom narodu zbog evrope a ovo vam je samo jedan od dokaza sta ta evropa misli o nama ... kad se ovako nesto izgovori u prenosu uzivo ondazamislite samo sta obican narod misli o nama...

Дуле

pre 13 godina

Красић толико фолира и пада на терену,да стварно доприноси утиску да смо сви као народ лопови и преваранти!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Учио школу од Берлусконија. Верујем да се већина Италијана згражава над оваквом изјавом као код нас што се згражавамо када неко тако каже за Роме (Цигане) нпр. :)

?!

pre 13 godina

"Iako se, posebno u fudbalu, već godinama radi na suzbijanju rasizma, čini se da ovakvi primeri vraćaju stvari na početnu tačku."

hm, malkice cudna recenica, zar ne? hajdemo da su suocimo sa realitetom:

1. izjava pomenutog novinara nije nista neobicno. takvim predrasudima smo mi srbi u inostranstvu izlozeni jos od daleke 1990. godine, i to na dnevnoj osnovi. mislili ste, svet jedva ceka da nas primi? pa, nije bas tako. i nebojte se, u pocetku te stvari pomalo bole, ali to prolazi.

2. umesto da se uvelicava jedna takva izjava, treba se pitati, kako je doslo do nje. NE, nije u pitanju nikakva zavera, nego je to reakcija na okolnosti - definitivno neprimerna, ali ipak razumljiva. a realitet je: dok god se mi srbi ponasamo kao majmuni, svet ce misliti da mi u stvari JESMO majmuni. vrlo jednostavno.

3. naravno, pozadina svega ovoga je mnogo kompleksna. i naravno, nije lepo cuti da neko tako govori o sopstvenom narodu. ali sa druge strane, svako od nas treba samog sebe da upita: koji je moj stav prema albancima, madarima, hrvatima, i da li je taj stav ok?

poli

pre 13 godina

Naravno da ce da nam bude ovako kad policija ne radi svoj posao i ne hapsi sljam i olos koji se slobodno krece a presrece posten narod na drumovima i uzima pare zbog kobajagi saobracajnog prekrsaja.
Krasicu Srbine zelim ti sve najbolje i ne osvrci se na ove zlurade komentare.

mare

pre 13 godina

da je ovo izjavio na engleskoj televiziji dobio bi otkaz zbog rasizma bez obzira sto je pokusao 'glupu' salu jer nema opravdanja za rasizam. ne znam novinara ali dosta glup potez.

pera

pre 13 godina

(Joe, 24. oktobar 2010 23:41)

Pa i ovaj novnar je izjavom da je Krasic samo Srbin uvredio ne Krasica nego sve Srbe i generalizovao sve Srbe zbog par nekih dogadaja!

Poredjenje

pre 13 godina

Porede neki - neopravdano - Bogdanova i Mauricija. Zbog onoga sto je uradio Bogdanov (a sto su mu Italijani "velikodusno" dozvolili da uradi), ispastace cela fudbalska Srbija, iako 99,99 posto Srba ne misli kao Bogdanov! A za ovo sto je rekao Mauricio - nece ispastati niko, ni Marucio sam! Pogodite zasto? Bas zato sto vecina njih u Italiji i na Zapadu bas tako misle o Srbima! Drugim recima, bi se ubismo u zelji da budemo tolerantni, a oni su, hladno i prezirno, i dalje - kolonijalno i rasisticki raspolozeni. Ali imaju NATO, pa mogu da propisuju cak i ko je tolerantan a ko nije! Ovaj lajavi Mauricio ce tako i dalje ostati "gospodin", a Krasic i svi mi sa njim i dalje cemo biti samo bedni i izopsteni "Srbi"!

CCC

pre 13 godina

Bas bezveze vest, a vidi koliko nas je kliknulo. Obicna internet novinarska patka, a mi smo samo naivni srbi koji se loze na ovakve vesti i klikcu do besvesti, puneci kasu ovom i slicnim portalima:)

boban,nis

pre 13 godina

Milos Krasic?Decko za primer.Fudbaler koji posteno radi svoj posao bez foliranja,zabusavanja,prigovaranja sudiji,sto bi se reklo igra i cuti.A uz sve ovo,dao bog i Srbin.
Pa ovaj "gospodin"je to samo konstatovao.

Novljanin

pre 13 godina

PA ON JE SAMO SRBIN hahahaha kakva provala jao pa vas niko ne voli osim sto se vi gledate u ogledalo i zaljubljeni ste u same sebe

wlado

pre 13 godina

hehe, juce sam na temu pobeda lacija, juventus nereseno, napisao da me je izuzetno sramotat sto sam srbin posle onog baleta krasica, danas ova tema, znaci ima nesto tu...najlakse je da pljujemo tog ko se popljuvao, a ne pitamo se da li ima prava na to....krasic je uradio toliko groznu stvar da sam samo gerrarda jos video da ovako odglumi penal...

aca

pre 13 godina

I ja sam mislio da je fin momak a on ispade isti folirant kao i ostali "glumci". Ne razumem ih, imaju gotovo sve a hteli bi jos. Krasic je lepo poceo sezonu u Juveu i sta ce mu ovakav potez?
Folirant!

Branimir

pre 13 godina

Za sve one koji ovu izjavu nisu ozbiljno shvatili informacija da se novinar javno izviinio Krasiću:
''Želim da se izvinim svima koji su zbog moje izjave bili uvređeni ili to shvatili kao rasizam. Oni koji me po­znaju i koji su pratilio moj rad u prethodne 24 godine znaju da tako ne razmišljam. Izjava je bila malo nespretna i bez namere da uvre­dim nekoga'', izjavio je Pistoki, a prenosi Mediaset.

naravno

pre 13 godina

Svi ćete pljuvati Italijana ali niko neće da krene od uzroka.Italijan je posledica zato što su se celom svetu naši huligani koje štiti pravosudje,dakle država toliko osilili da prave lom svuda po Evropi.Najviše kazni u evrokupovima imaju Zvezda i Partizan zbog navijača kao i Srbija,,u košarci Partizan,i umesto da se država stvarno pozabavi ovim problemom huliganizma oni stavljaju to pod tepih.E zato je ovaj Italijan u pravu kad kaže da mu je prva asocijacija na Srbe nasilje,namazanost,bezobrazluk,nekultura,jer nažalost nas svuda u svetu predstavljaju na loš način razni Miladini,Bogdanovi,Alkatrazi,Ultrasi itd...I da podsetim još nešto,u derbiju je ovog vikenda upaljeno nekoliko baklji i nekoliko topovskih udara a nigde nije napisano d aje to skandal i huliganstvo nego divan dekor i atmosfera.To govori dovoljno o našem društvu,čega se pametan stidi lud se ponosi...

skeptik

pre 13 godina

Ha,ha,ha...kakav crni rasizam i slicne gluposti. Covek je simulirao penal, cak su njegovi suigraci to posle utakmice priznali, i zbog cega ce biti kaznjen.

bla bla

pre 13 godina

to je slika koju nasi gastrabajteri , "navijaci" i razne "patriote", koju vecina vas podrzava, stvaraju o Srbiji a sad ste sokirani...demagozi

rATKO

pre 13 godina

Dobro a ko je osim SAMO JEDNOG TALIJANA rekao da je Krasic 'samo Srbin'? Ne treba zbog 'samo jednog Talikana' optuzivati sve Talijane za razisam, mafiju, itd. A mozda je hteo da kaze da je Krasic 100% (tj samo) Srbin. Dakle da nije Polusrbin, itd. Ima znatno gore stvari koje Srbima ppriisuju Tadic i drustvo.

Cinjenica

pre 13 godina

Italija..

Znate li kome je priredjen najveci pocasni docek u istoriji Italije?
-Ustaskom poglavniku Anti Pavelicu koji je bio u zvanicnoj poseti Musoliniju.
Rim je tog dana bio okicen sa 30,000 hrvatskih zastava a na ulicama preko 1,500,000 razdraganih Rimljana.

Бранислав

pre 13 godina

...овај "господин" је само јавно рекао шта у ствари сви ти Европљани мисле о Србима а потврдили и гости у студију који су се смејали тој "шали"...а ви Срби и даље слепо у овакву "расистичку Европу" !

Srbin

pre 13 godina

Pa to je cast biti SRBIN....Da je srece da ima para u nasem fudbalu i da ne moraju da igraju preko....Zamislite Zvezdu sa Vidicem,Ivanovicem,Dekijem,Jankovicem,Zigicem i Partizan sa vec nekim nasim...

biii

pre 13 godina

Ajde ne lozite se previse, covjek je htio da se nasalio sa igrom rijeci. Mislio sam da je Krasic "SERIO", ali je on ipak samo "SERBO". Razlika samo izmedju I i B. E sad da li je sala ispala na lose? jeste, ali ne losite se sada da se radi o razismu. Hteo je da bude smijesan, ispalo je glupo.
Nadam se da cete objaviti komentar jer objasnjava sta se desilo. Kada se prevede na Srpski izgubi se dosta toga.

Joe

pre 13 godina

uvek sam mrzeo italijane a sad jos vise!!!kao sto je ovde neko napisao sad ce da se jave veciti negativci i da kazu da je krasic kriv a italijani cu kulturni!!!bodu ljude pred svaku utakmicu,prosle godine kod njih pogine navijac,pre toga policajac ali oni nisu huligani samo smo mi!!!
(vladimir, 24. oktobar 2010 23:13)

Pa sta su ti Italijani krivi, covece boziji?? Zato smo takvi kakvi jesmo, nebitna budala sa italijanske televizije odvali prostacku glupost i ti odmah mrzis Italijane.Bravo, genije. Sto je tebi lako kolektivno mrzeti ljude zbog gluposti jednog coveka.

Ja imam i australijski pasos, oces sad mrzis sve Australijance zato sto sam ti ja odbrusio?? Da upoznas ti dve tri italijanke manje bi mrzeo..

Nikola

pre 13 godina

Ono sto smo mi za Albance, Francuzi su za nas... Po arhitekturi, kulturi, standardu, oblacenju...
A sad sto to SRBIN nece da shvati, to je druga stvar.

vladimir

pre 13 godina

uvek sam mrzeo italijane a sad jos vise!!!kao sto je ovde neko napisao sad ce da se jave veciti negativci i da kazu da je krasic kriv a italijani cu kulturni!!!bodu ljude pred svaku utakmicu,prosle godine kod njih pogine navijac,pre toga policajac ali oni nisu huligani samo smo mi!!!

pfc

pre 13 godina

Ovo nije rasizam, ovo je nesto drugo. Nas ne moze niko a pogotovu zabari da smatraju "drugom rasom" jer smo dosta belji od njih - pogledajte Krasica, Stankovica, Vidica i bilo koje nase fudbalere pa posle uporedite to sa zabarima

Postoje price da su oni nas nazivali ciganima, pa ako smo mi cigani ja stvarno ne znam sta su onda oni !

A inace naso je ko da prica o simuliranju, gledao sam jedanput jedan video koji se zove "zabarski trening" gde su na treningu fudbaleri samo padali i ucili kako da simuliraju. Naravno, to je bila parodija ali nije daleko od istine

VladaS

pre 13 godina

Oni su uvek bili i ostali fasisti. Nismo u djenovi nikoga ubili, za razliku od njih pre par dana. Boli sto smo za njih svetska velesila u sportu...

Sharp

pre 13 godina

Pa normalno. Govor mrznje protiv Srba je ustaljena praksa u zapadnim medijima vec 20 godina.

Da je na primer rekao za nekog igraca `On je samo Jevrejin` , ne bi vise bio novinar.

ZZZzzz

pre 13 godina

Krasica treba da bude sramota jer onakvo simuliranje ne rade ni oni sugavi Spanci.Nani iz Man Utd-a je prica za sebe ali ovo sto je Krasic uradio,je klasican odvratan DIVE(sto bi Englezi rekli),sto je najgore sebe je markirao do kraja karijere kao igrac koji simulant=manje ce se suditi faulovi nad njim.

nole

pre 13 godina

e,sada me zanima sta ce reci dezurne demokrate i pljuvaci svega sto je srpsko!jel smo to opet mi krivi,jel ovo visevekovna civilizacija,evropa?fuj,kakav smrad!zivela srbija!!!!

Francesco

pre 13 godina

I'm an Italian supporter of Fc Juventus. In a few weeks Milos became a sort of hero for us. Respect for Krasic and respect for Serbian people. Ad maiora.

B@W

pre 13 godina

Hm...bole nas ovakvi ispadi a da li smo svesni vlastitih? Romi su nam cigani, Albanci Siptari pa i Italijani zabari, Nemci su nam nacisti, Amerikanci glupi, zvizdimo na sve i jednu tudju himnu i generalno smo skloni sirokom spektru predrasuda.

Mi se i dalje bavimo kosmickom pravdom i zelimo samo i uvek da dokazemo da su drugi u krivu, bez imalo zelje da pocistimo i u nasem dvoristu. Pa sta ako je ovaj Italijan fasista, da li smo mi zbog toga lepsi i pametniji? Kakve on veze ima sa nama samima?! Njegova izjava govori o njemu!

Dajte vec jednom da se okanemo sta rade drugi i da se okrenemo sebi i da gradimo vlastite vrednosti i da prestanemo da dokazujemo da su i drugi podjednako jadni kao i mi vec da dokazemo SAMI SEBI da smo vredni vlastitog postovanja!

Novljanin

pre 13 godina

PA ON JE SAMO SRBIN hahahaha kakva provala jao pa vas niko ne voli osim sto se vi gledate u ogledalo i zaljubljeni ste u same sebe

wlado

pre 13 godina

hehe, juce sam na temu pobeda lacija, juventus nereseno, napisao da me je izuzetno sramotat sto sam srbin posle onog baleta krasica, danas ova tema, znaci ima nesto tu...najlakse je da pljujemo tog ko se popljuvao, a ne pitamo se da li ima prava na to....krasic je uradio toliko groznu stvar da sam samo gerrarda jos video da ovako odglumi penal...

Srdjan

pre 13 godina

Hm...bole nas ovakvi ispadi a da li smo svesni vlastitih? Romi su nam cigani, Albanci Siptari pa i Italijani zabari, Nemci su nam nacisti, Amerikanci glupi, zvizdimo na sve i jednu tudju himnu i generalno smo skloni sirokom spektru predrasuda.

Evo jednog mudrova,slusaj pametnjakovicu ja mogu da imam predrasude o kome god hocu i kakve god hocu ali znas li ti neki primer da je nas sportski komentator rekao nesto slicno za Albanca, Nemca, Italijana, Amerikanca???
Mislim da si provokator i da se namerno pravis caknut.

zoran

pre 13 godina

.....nekultura,jer nažalost nas svuda u svetu predstavljaju na loš način razni Miladini,Bogdanovi,Alkatrazi,Ultrasi itd...I da podsetim još nešto,u derbiju je ovog vikenda upaljeno nekoliko baklji i nekoliko topovskih udara a nigde nije napisano d aje to skandal i huliganstvo nego divan dekor i atmosfera.To govori dovoljno o našem društvu,čega se pametan stidi lud se ponosi...
(naravno, 24. oktobar 2010 22:51)
=============================

Ma ne laprdaj molim te. Da li si i malo upoznat sa delima njihove mafije u poslednjih 50 godina..??
Sve te nas ekoje nabrajas su mala deca za njihov organizovani kriminal kome ni FBI ne mzoe da stane na rep a Italija se gusi u istom. PA njima amfija smenjuje vladu...a o Berluskoniju necu da pricam, ali uzmi malo pa prouci materijal pre no sto pametujes ovde.

MilosJuve

pre 13 godina

We all italian fans of Juve and Krasic are defending serbian people from stupid words of that "journalist" : I apologize for him, not all italians are like him !

Forza Juve, Forza Milos, Forza Serbia !!!

Дуле

pre 13 godina

Красић толико фолира и пада на терену,да стварно доприноси утиску да смо сви као народ лопови и преваранти!

igi

pre 13 godina

Kad vidim kako kazu i ko kaze na takav nacin"SRBIN" zaista se ponosim jer sam prava srbenda,zalosno je sto nikad nece znati da je ovo zaista nebeski narod,braco srbi sa svima se vama ponosim.

Branimir

pre 13 godina

Za sve one koji ovu izjavu nisu ozbiljno shvatili informacija da se novinar javno izviinio Krasiću:
''Želim da se izvinim svima koji su zbog moje izjave bili uvređeni ili to shvatili kao rasizam. Oni koji me po­znaju i koji su pratilio moj rad u prethodne 24 godine znaju da tako ne razmišljam. Izjava je bila malo nespretna i bez namere da uvre­dim nekoga'', izjavio je Pistoki, a prenosi Mediaset.

FCB

pre 13 godina

(Rade, 24. oktobar 2010 22:46)

To bi Amfilohije rekao. "Isprovocirao ga Krasić zato što nije Italijan. Pa šta sad hoće Krasić? Da se izjasnio kao Italijan, ništa od toga taj čovek ne bi rekao."

Tale

pre 13 godina

Sta drugo mozemo i da ocekujemo. Ovo je tek pocetak. Zasluzili smo da nas prozivaju i jos gore jer smo dozvolili da nas oni divljaci brukaju pred belim svetom. Posle onoga, sto god da kazu a mi fino da se pokrijemo usima i cutimo, jer smo se lepo prikazali. Pa kad budemo pohapsili onaj sljam, onda mozemo da izvucemo glavu iz peska.

?!

pre 13 godina

"Iako se, posebno u fudbalu, već godinama radi na suzbijanju rasizma, čini se da ovakvi primeri vraćaju stvari na početnu tačku."

hm, malkice cudna recenica, zar ne? hajdemo da su suocimo sa realitetom:

1. izjava pomenutog novinara nije nista neobicno. takvim predrasudima smo mi srbi u inostranstvu izlozeni jos od daleke 1990. godine, i to na dnevnoj osnovi. mislili ste, svet jedva ceka da nas primi? pa, nije bas tako. i nebojte se, u pocetku te stvari pomalo bole, ali to prolazi.

2. umesto da se uvelicava jedna takva izjava, treba se pitati, kako je doslo do nje. NE, nije u pitanju nikakva zavera, nego je to reakcija na okolnosti - definitivno neprimerna, ali ipak razumljiva. a realitet je: dok god se mi srbi ponasamo kao majmuni, svet ce misliti da mi u stvari JESMO majmuni. vrlo jednostavno.

3. naravno, pozadina svega ovoga je mnogo kompleksna. i naravno, nije lepo cuti da neko tako govori o sopstvenom narodu. ali sa druge strane, svako od nas treba samog sebe da upita: koji je moj stav prema albancima, madarima, hrvatima, i da li je taj stav ok?

aca

pre 13 godina

I ja sam mislio da je fin momak a on ispade isti folirant kao i ostali "glumci". Ne razumem ih, imaju gotovo sve a hteli bi jos. Krasic je lepo poceo sezonu u Juveu i sta ce mu ovakav potez?
Folirant!

kenny brook

pre 13 godina

Ovo nije dostojno komentara. Ovo sme da se kaze samo za Srbe i Srbina i nikog drugog na kugli zemaljskoj. Fasizam i sovinizam u svom najcistijem obliku, prosto i jednostavno.

serbo vero

pre 13 godina

Svako ko je ovo shvatio drugacije nego kao ne bas najsretniju salu jednog novinara, je gori rasista od njega. Lupio covek pa ajd sad. I to je bilo u kontekstu desavanja u Djenovi. Ja bar to tako vidim.

Jedan od mojih najboljih prijatelja je italijan koji Beograd i Srbiju smatra za svoju drugu kucu. I vrlo cesto upada u neprijatne diskusije braneci nas narod i nasu zemlju pred raznim "evropljanima". Narocito kad popije malo vise "grapa de serbia". :)

Kibo

pre 13 godina

Mi smo kao bolji nešto od njih?!
Možda smo mi pre u fazonu, "on je samo zvezdaška izdajica" ili "hrvat da igra u domaćem prvenstvu", a od skora smo počeli da blatimo i CG košarkaše koji igraju kod nas itd, itd, itd...

Leona

pre 13 godina

@ Biii

Potpuno si u pravu, covek je hteo da se nasali, kao b - i serio-serbo... :)

Ali boze covece kako se ljudi naloze odmah ovo je tuga, i ovi sto su preveli su trebali malo pazljiviji da budu ako ne znaju dobro italijanski, da se ljudi ne kljukaju opet mislima da ih svi mrze... imaju Italijani drugih problema nego da mrze Srbe, boli ih bas uvo

toni

pre 13 godina

pa u pravu je covek.. Jedino glupo sto to bas italijan kaze jer ni oni nisu bolji.. A mi zaista jesmo takvi, samo gledamo koga cemo i kako da prevarimo.. Cak i medjusobno.. Takav nam mentalitet.

JD

pre 13 godina

Fudbaler Juventusa Miloš Krasić bi mogao da zaradi suspenziju, nakon što su njegovi saigrači priznali da je simuliranjem iznudio penal protiv Bolonje.
E, to je razlog zasto je novinar rekao "On je samo Srbin". ovako nas ljudi vide, nepostene i zle.

Massimo

pre 13 godina

Respect for ours serbian bro from Sicily :)

Pistocchi is only a piece of sh*t! A friend of Massimo Moratti, another racist. W SERBIA! I love you! Cheers from Sicily

Ranko

pre 13 godina

Da li jos uvek ima neko u Srbiji ko voli EU???Nije fraza da nas na zapadu niko ne voli, i zato ne trebamo da gledamo na tu stranu vec na istok i samo istok!!!

Aca

pre 13 godina

Sad tuzba i protiv novinara i protiv medijske kuce i neka izgura do kraja pa neka se razmislja posle ovaj nazovi novinar kad lupi neku glupost

Poredjenje

pre 13 godina

Porede neki - neopravdano - Bogdanova i Mauricija. Zbog onoga sto je uradio Bogdanov (a sto su mu Italijani "velikodusno" dozvolili da uradi), ispastace cela fudbalska Srbija, iako 99,99 posto Srba ne misli kao Bogdanov! A za ovo sto je rekao Mauricio - nece ispastati niko, ni Marucio sam! Pogodite zasto? Bas zato sto vecina njih u Italiji i na Zapadu bas tako misle o Srbima! Drugim recima, bi se ubismo u zelji da budemo tolerantni, a oni su, hladno i prezirno, i dalje - kolonijalno i rasisticki raspolozeni. Ali imaju NATO, pa mogu da propisuju cak i ko je tolerantan a ko nije! Ovaj lajavi Mauricio ce tako i dalje ostati "gospodin", a Krasic i svi mi sa njim i dalje cemo biti samo bedni i izopsteni "Srbi"!

losmi

pre 13 godina

alo bre narodnjaci, kakve veze ima evropa i civilizacija sa ispadom nekog nebitnog novinara?! Mesate babe i zabe samo da bi pljuvali a u sustini pojma nemate, nego ajde samo da se kaze da je evropa nesto sto je lose.. Strasno..

tonic

pre 13 godina

pa u pravu je covek.. Jedino glupo sto to bas italijan kaze jer ni oni nisu bolji.. A mi zaista jesmo takvi, samo gledamo koga cemo i kako da prevarimo.. Cak i medjusobno.. Takav nam mentalitet.

Vlasnici Usatog Pehara

pre 13 godina

Italijani mogu biti rasisti isto kao sto to mogu biti i Somalijci. Ponosan sam na Srbiju i SRPSTVO, i nizasta na svetu, ali NIZASTA ne bih bio ...(ide jedna politicki nekorektna rec - pa je ubacite sami) ZABAR!

Predrage

pre 13 godina

Meni je odvratna ova izjava talijanaskog novinara! Al mi je još odvratnije što se većina forumaša sad zgražava i odjednom mrze Evropu i Italijane .Šta ste ih kao dosad smatrali čistuncima?licemerno!Svi imamo neke predstave o nacijama!naprimer Švabe su hladne ,Italijani ganci,Španci foliranti,amerikanci nadobudni,Rusi alkoholičari itd.Jel neko slušo Koraća kad prenosi odbojku?Pa on izvredja sve nacije koje nisu nama prijateljske.Al niko to negleda u svetu I neobazire se na teorije zavere nekog tamo komentatora.I zamislite da zbog jednog komentatora osude sve nas

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

Ovo je vec tragicno, da svi skacu zbog jedne neuspele i neslane sale. Covek je rekao: "Ja sam mislio da je on ozbiljan (serio) ali je on ipak samo Srbin (Serbio)..."
A ne da mu je bio simpatican pa sad vise nije jer je skontao da je Srbin!

Tipicna glupava igra reci u Italijanskom medijskom prostoru.

Da je simuliranje penala neozbiljno ponasanje: JESTE. Sta ima sa tim veze sto je Krasa Srbin: NISTA! Obicna glupost nepromisljenog coveka zeljnog slave, a evo vi mu ispunjavate zelju svojom paznjom.

Goran

pre 13 godina

@Srbin: Hajde, molim te, sledeci put se potpisi imenom, da ne blamiras i nas ostale, koji smo takodje Srbi. Nemoj da mi moramo da se sramotimo zato sto si i ti Srbin. A ako je sprstvo sve sto u zivotu imas, ti si onda jedan vrlo, vrlo, vrlo siromasan covek - i materijalno i moralno.

Mario Bros

pre 13 godina

Zapravo je rekao: Ne čudi me da je pao, on kao i ostali srbi. Samo glumi i pokušava da prevari sistem i da izvuče korist.

U pravu je, ali videćemo sada kako njihov pravosudni sistem radi, kakav im je sistem zaštite ljudskih prava i ranopravnosti, sprečavanja nacionalne diskriminacije i rasizma, i kazneno popravni sistem.

Tajson

pre 13 godina

Najvise od svega mrzim kada neko nekog napada, a i sam je takav...

Prvo su napali nas Srbe kako smo divljaci i huligani, zaboravljajuci da je kod njih na svakom iole derbiju haos (jednom su stigli da bace skuter sa tribine?!?!), a imamo i najsvezije ubadanje u Napulju.

Sad pljuju po Krasicu, a Italijani su veciti "simulanti", na celu sa legendarnim Pipom.

Jos se secam onog sramnog penala u 90. min. protiv Australije na SP 2006., kad su uzeli titulu, samo tada je doticni cutao...

Иван-Ниш

pre 13 godina

Учио школу од Берлусконија. Верујем да се већина Италијана згражава над оваквом изјавом као код нас што се згражавамо када неко тако каже за Роме (Цигане) нпр. :)

vd

pre 13 godina

a vi ovde pljujte po svom narodu zbog evrope a ovo vam je samo jedan od dokaza sta ta evropa misli o nama ... kad se ovako nesto izgovori u prenosu uzivo ondazamislite samo sta obican narod misli o nama...

Torres

pre 13 godina

Pazi ko prica o simuliranju italijani e aj da je bilo ko drugi nego oni pa vi ste zadnji pedeset godina poznati po tome onaj inzagi igrac prodje dva metra od njega on padne kao da ga je grom udario ko o cemu .............

Marko

pre 13 godina

Ovako glupe vesti ne treba ni prenositi u medijima i sve bi bilo mnogo lepse u svetu. Umesto da prenosite nesto pozitivno, vi objavite ovakvu glupost... A takva je vecina medija, zato i ima toliko mrznje i netrpeljivosti u svetu.

pablito

pre 13 godina

@ zoran

1. promasio si temu, covek je pricao o necem drugom.
2. a kod nas je kao drugacije?

Inace ne mislim nista gore o Ialijanima posle ove izjave. lik je ipak samo sportski novinar :P

A vecina komentara ovde govori dosta o nama samima.

Joao

pre 13 godina

Moramo da budemo svesni da postoje idioti, kreteni, maloumnici i generalno evropsko djubre, koje deli ovakve stavove. Ako smo zbog ponecega u proslosti morali da se izvinjavamo i crvenimo, ovde imamo pravo da budemo ljuti i trazimo javno izvinjenje. Nasa ambasada u Italiji treba da zahteva da se sprovede istraga protiv ovog (nemam reci za to djubre) zbog diskriminatorske i fasisticke izjave koja ni u Italiji nije dozvoljena. Ono sto celoj izjavi daje dodatnu apsurdnost je cinjenica da su italijani "izmislili" varanje na terenu. Uostalom - ne kaze nas narod uzalud "Latini su stare varalice"

Mozzart

pre 13 godina

I Miljkovic, i Grbic, i Udovicic... Svi su Srbi! A vi ste bili, i jos ste fasisti, i najvece ste mutljavine svetskog fudbala! Nagradno pitanje: ko namesta najvise utakmica? Kad je u Srbiji kvota za iks bila 1,15? A za vase huligane da ne pricam... Navijaju nozevima!

poli

pre 13 godina

Naravno da ce da nam bude ovako kad policija ne radi svoj posao i ne hapsi sljam i olos koji se slobodno krece a presrece posten narod na drumovima i uzima pare zbog kobajagi saobracajnog prekrsaja.
Krasicu Srbine zelim ti sve najbolje i ne osvrci se na ove zlurade komentare.

dejomajstor

pre 13 godina

Pogledajte sve ce vam biti jasno :)
http://www.youtube.com/watch?v=oW43iQa9n24

Kako cemo ih odrati u BG za prvo mesto?!?
Jedva Cekam!!!

Samo Comsheeya Niš

pre 13 godina

Sigurno je nezgodno za ponosnog Italijana što je trenutno najbolji igrač najtrofejnije ekipe iz njegove zemlje samo Srbin.

string

pre 13 godina

Bio do Italije pre godinu-dve, ne samo u Rimu, Milanou i tako tim vecim gradovima vec i po manjim(Prato, blizu Firence) a i u mestima pored, ljudi normalni, gostoprimljivi, cak nas i gotive, reko iz Srbije sam, oni me drugacije gledaju, vise im nisam neki cudni stranac s' mindjusom, vec ono, jos malo, pa im dodjem kao prijatelj, tako da je glupo generalizovati i sve Italijane stavljati u kos sa ovim pajseromm ,mislim, svuda ima budala, jer budale deklarisemo tako sto ih uporedjujemo sa normalnim ljudima...tako da je zakljucak da gdegod ima normalnih, tolerantnih i pametnih ljudi, ima i onih koji su krajnje suprotno od toga...

elektro_pionir@hotmail.com

pre 13 godina

un saluto a tutti tifosi juventini che scrivono qua!certo che nn prendiamo tutti italiani ora come questo 'giornalista' ;)avete fato una bella cosa a muovervi per il vostro giocatore!

M2

pre 13 godina

Ako je sala, covek je operisan za humor.
Ako nije, onda je zlonameran i na takve izjave neko iz nase drzave bi trebalo da odreaguje!
Sramotno!!!

Joe

pre 13 godina

@pera, 25. oktobar 2010 01:05)

Pa jeste novinar sovinista niko to ne spori, i ja sam u mom prvobitnom tekstu rekao sta mislim o njegovoj primitivnosti. Ako je on imbecil, onda je ok da i mi budemo isto, jel to tvoj argument?

Zar ti to ne zvuci malo kao: "Klali su i oni, sto ne bi i mi?", recenica koja je ovde bila duh vremena zadnjih dvadeset godina i prva odbrana svih onih odgovornih.

Izgleda da mnogim "Srbima" moralne vrednosti nisu univerzalna kategorija vec zavise od toga kako se drugi ponasaju. Nije lepo biti sovinista ali je ok da ja to radim ako neko drugi rad. Daj razmisli malo..

blabla

pre 13 godina

A stvarno je poce tim, italijanskim, nacinom igre da mi ide na zivce... Ja bi rekao to ovako:
Krasić? Mislio sam da je fin momak, ali on je ipak otisao u Italiju...

sasha

pre 13 godina

Molim vas, pa SERIO znaci ozbiljan! Ja koji sam odrastao u Italiji kapiram da ovaj covek nije nista lose rekao. Verujte mi. Zasto bih bio na stani Italijana? Ovo je samo bila sala koja kad se prevede moze samo smetati ljudima koji ne znaju misle da znaju italijanski i onima koji veruju onom ko je ovo preveo!

pera

pre 13 godina

(Joe, 24. oktobar 2010 23:41)

Pa i ovaj novnar je izjavom da je Krasic samo Srbin uvredio ne Krasica nego sve Srbe i generalizovao sve Srbe zbog par nekih dogadaja!

srdjan

pre 13 godina

Ne bi trebalo da pumpate stvari bez potrebe jer se necete razlikovati od bilo kakvog osrednjeg media.
Covek je rekao:
"Pensavo fosse SERIO invece e' solo SERBO"
U prevodu:
"Mislio sam da je OZBILJAN a on je ustvari samo SRBIN"

Ko dobro poznaje italijanski jezik shvatio bi da je to samo jedna potpuno propala igra reci i neuspesan fazon kojim je lik hteo da ispadne dopadljiv.

Nevidim nikakvu zlu nameru u njegovoj izjavi nego samo jad njegovog smisla za humor.

Zlu nameru mogu da vidim kod medija koji izjavu prenesu tako da njena interpretacija izgleda najpompeznije...i to je prilicno jadno.

Sve u svemu, jadan Krasic!

atahuallpa

pre 13 godina

cisto da ne bude zabune gledao sam ovu emisiju sinoc i ovaj kvazi novinar je stvarno pokusao da igrom reci ispadne duhovit, ali komentar u svakom slucaju nije slucajan i naivan, imajuci u vidu skorasnja desavanju u Djenovi i imajuci u vidu da je doticni magarac veliki navijac milaneza. Godinama unazad se bavio takozvanom moviolom, tj. ponavljanjem spornih situacija nakon zavrsetka utakmica serie A a poslednjih nekoliko godina iskljucivo radi kao strucni komentator na sky i pljuje uzdus i popreko po juventusu. U svakom slucaju juventusovi navijaci su digli opasnu hajku na njega zbog ove glupe izjave i pokusavaju da ga se konacno rese sa tv scene.....

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Jedva su cekali.

Najveca ironija je da kritike dolaze od coveka cija je nacija izmislila simulaciju.

Kraso mogu da ti pljunu pod prozor.

mali vozd

pre 13 godina

Neko iz drzave Srbije da zatrazi javno izvinjenje!!! Bacakanje u fudbalu zaista ne volim (zalosno je sto se video tehnologija ne koristi kod penala da se kazni ko zasluzuje) ali ova izjava je UVREDA. Nadam se da ce ga njegova TV stanica suspendovati ili da ce ga neko od Italijana javno osuditi.

ALen

pre 13 godina

Italijanska nacija jeste u tzv. Evropi, ali daleko od toga da je jedna od najcivilizovanijih. Naš mentalitet je donekle sličan njihovom (negativne strane tog mentaliteta), no teško da bi se ovako nešto čulo od strane novinara na domaćim TV kanalima (neka me neko ispravi ako zna za primer).

U svakom slučaju, Krasiću bih toplo preporučio da tuži dotičnog gospodina, jer nijedan čovek ne zaslužuje da se na taj način ophode prema njegovoj ličnosti.

Svi smo valjda najpre ljudi, pa tek onda pripadnici nekog naroda. Ne može se reći da je ovaj novinarski ispad bio ljudski - bio je nepromišljeno glup.

boban,nis

pre 13 godina

Milos Krasic?Decko za primer.Fudbaler koji posteno radi svoj posao bez foliranja,zabusavanja,prigovaranja sudiji,sto bi se reklo igra i cuti.A uz sve ovo,dao bog i Srbin.
Pa ovaj "gospodin"je to samo konstatovao.

Victory Of The Sane

pre 13 godina

Брате,какав расизам?!
Ово се искључиво уклапа у појам шовинизма,што значи да је овај жабар шовиниста...

CCC

pre 13 godina

Bas bezveze vest, a vidi koliko nas je kliknulo. Obicna internet novinarska patka, a mi smo samo naivni srbi koji se loze na ovakve vesti i klikcu do besvesti, puneci kasu ovom i slicnim portalima:)

stefan

pre 13 godina

sa jedne strane smo krivi jer smo dozvolili sacici maloumnika da u svetu stvara losu sliku o nama...a sa druge strane sam ponosan jer nisam kao doticni gospodin...mi mozemo da pricamo sta hocemo ali u nasoj zemlji vlada veca tolerancija nego bilo gde u svetu,kod nas su svi prihvaceni i niko nije omalovazavan zbog boje koze,vere itd...mi se s vremena na vreme pokoljemo izmedju sebe i napravimo dzumbus ali nikoga ne diramo niti maltretiramo...naravno postoji grupa ljudi koja ne razmislja svojom glavom i koja nas unistava svojom ideologijom i svoji prostaklukom...mi smo seljaci,gamad,varvari,nacionalisti,huligani ali u nasoj zemlji ce bilo koji italijan biti prihvacen kao da je oduvek bio nas,a nas covek ce u italiji uvek biti varvar i prokletinja...mislite o tome...to pokazuje ko smo mi i koliko smo veliki.

Dule

pre 13 godina

Ovo je vredjanje po nacionalnoj osnovi...Da je nas komentator rekao ovako nesto medije bi ga raznele na komade.Tadic bi pozvao odmah ove u Vladi Italije da se izvine....a oni se smeju....sramota.

mare

pre 13 godina

da je ovo izjavio na engleskoj televiziji dobio bi otkaz zbog rasizma bez obzira sto je pokusao 'glupu' salu jer nema opravdanja za rasizam. ne znam novinara ali dosta glup potez.

cukce

pre 13 godina

(naravno, 24. oktobar 2010 22:51)

pa ne bih se bas slozio sa tobom, nemaju zvezda i partizan najvise kazni u evropi! treba spomenuti dinamo zg, sparta prag, fejnord, andeleht... sta je bilo pre neki dan na mecu napoli-liverpol, da ne pominjem kolko nereda prave huligani po italiji , holandiji... u den bosu pre par godina kad je igrao 2. ligu huligani su drzali grad par dana.. pa da ne spominjem tuce repreezentarivnih navijaca poljske i nemacke, nemacke i engleske, pa jel su napadbuta 2 nasa gradjanina u soluni od strane paokovih navijaca... i da ne pricam vise o tim losim stvarima u sportu, jeste da su nasi huligani ozloglaseni ali ne prave najvise nereda u evropi nekad treba biti i malo realan, a ne samo blatiti svoju zemlju! a ovaj novinar sto je izjavio ovo za Krasica, to je kompleks da u najvecem italijanskom klubu Srbin najbolji igrac, ova izjava ne bi trebala nikog da dotice!

Nikola

pre 13 godina

Italijani prvi pljuju ovog novinara,bio sam na neke italijanske sajtove i svuda je isto.Svako ko prati fudbal zna da je simuliranje sastvani deo igre,ne razumem pojedine komentare koji se izcudjuju na ovakav potez krasica,predlazem da nekad naprave pauzu od PESa i pocnu da gledaju fudbal.

Koja

pre 13 godina

Sve ove izjave Italijanske javnosti u zadnje vreme su u stvari pokusaj uticaja na konacnu oluku UEFE posle lose organizovane utakmice i Djenovi. Nista me nije iznenadio ovaj novinar,pa on je samo Italijan....