Odbojka 238

Nedelja, 10.10.2010.

18:50

SP: Bronza za Srbiju u Rimu!

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji.

SP: Bronza za Srbiju u Rimu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

238 Komentari

Sortiraj po:

Tamara

pre 13 godina

Iako ih nikada nisam upoznala, Nikolu i Ivana volim kao da su mi rodjena braca. HVALA VAM, kao i ovim ostalim divnim momcima, sto ste nas svih ovih godina cinili ponosnim.

Дарко

pre 13 godina

Људи Никола Грбић није завршио клупску каријеру,а за репрезентативну није сигурно,то је рекао пре неки дан у новинама.

Vladimir

pre 13 godina

haha... ima nekoliko stvarno ..BIPP... osoba koje daju komentare ovde... prosto covek ne zna dal da im se smeje ili da ih zali.. strucnjaci iz fotelja koji sve znaju da urade bolje i od najboljih ali eto sudbina gorka im nije dozvolila da se iskazu u stvarnom svetu pa zele da privuku paznju makar u virtuelnom - pa makar ta paznja bila u vidu 95% minusa koje dobijaju na komentare..
strasno... strahota :)

само један тим... СРБИЈА!

pre 13 godina

Некада сте побеђивали, некада губили, али никад нас нисте разочарали. Честитка на медаљи и велико хвала за сву срећу коју сте нам приуштили. Момци, ви сте понос Србије!

gramatika

pre 13 godina

Ja u sve, a ti ni u gramatiku!Dali se pise kao sto sam i napisao!Nemas pojma covece,nemas sportske argumente, pa okreces na pravopis! Jadnice!
(neko to od gore vidi sve, 11. oktobar 2010 11:43)

Auuu imas pravo da cutis :)

delia glingon

pre 13 godina

Cim se budala ponosi, pametan se stim stidi ili zali i boluje bole---koga zanima trece mesto, Prvaci se pamte a viceprvaci se zabisuje negdje sto bas niko i necita jer je dosadno:

deka

pre 13 godina

Svaka čast momci. Jedan je Kralj Nikola I Odbojkaški. Nije mogao ljepši oproštaj imati od reprezentacije. Nadam se da će se isto tako oprostiti i sledeće godine na EP sa medaljom, pa onda još jedan oproštaj sa medaljom sa OI u Londonu, a onda... Onda stvarno momak zaslužuje penziju. Ni kod nas u CG ne može se više sa 37 u penziju. Mislim, stvarno...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

U sve se ti razumes, samo... 'Da li' se pise odvojeno
(mnogo si mali, 11. oktobar 2010 01:38)
Ja u sve, a ti ni u gramatiku!Dali se pise kao sto sam i napisao!Nemas pojma covece,nemas sportske argumente, pa okreces na pravopis! Jadnice!

Mister

pre 13 godina

Biti treći u svetu je sjajan uspeh. Pogledajte ko je sve ostao iza nas. Zato bravo momci! Ipak ne mogu a da ne kažem da smatram da je protiv Kube odlučila slaba taktika vezana za servis. Uzmimo primer Stankovića. Protiv Kube uopšte nije koristio smeč servis. Protiv Italijana jeste i to veoma uspešno. Ili u trenutku kad se utakmica odlučuje na servis se uvodi Terzić umesto Kovačevića, a njegov servis je bio takav kao da je namerno hteo da Kubancima omogući da dobiju poen. Jeste Kovašević grešio, kao što greše i svi drugi odbojkaši prilikom servisa, ali ipak ovaj dečko ide na smeč servis i svakako je uspešniji od Terzićevog. Znam da su posle bitke svi generali pametni, ali takve naizgled nijanse koje zavise od trenera često odlučuju utakmice. Ukratko mislim da smo protiv Kube morali više da rizikujemo sa servisom i da bi se u tom slučaju našli u finalu.

branislav

pre 13 godina

Ne mogu da opisem koliko sam se radovao nakon poslednjeg poena.Jos jednom ste pokazali svjetski kvalitet i nastavili kontinuitet osvajanja medalja,sto je u kolektivnim sportovima mozda i najteze.Po igri koju ste pokazali na prvenstvu,realno je bilo da budete makar u finalu,ali niste imali srece u polifinalu.Veliki pozdrav za sve igrace,a beogradjane molim da pripreme docek,jer su ovi sjajni momci to i zasluzili.Oni su samo u toku ove godine osvojili dvije medalje na svjetskim takmicenjima i to:bronzu u svjetskoj ligi i sada na svjetskom sampionatu.Tako nesto su uradili samo Brazilci koji su osvojili zlato i svjetskoj ligi i na prvenstvu svijeta.To samo potvrdjuje njihov kvalitet u svijetu,a zna se da je od dvoranskih sportova u odbojci najveca konkurencija.Veliki pozdrav iz Podgorice!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo momci!!! Vi ste nasi sampioni, vi ste ponos cele Srbije. Svaka casz na pokazanoj igri tokom celog prvenstva. Imamo reprezentaciju koja ce i u narednim godinama da osvaja medalje kako na evropskim tako i svetskim prvenstvima.

Ena

pre 13 godina

Sve čestitke celoj ekipi, Vi ste ozbiljna promocija našeg duha i naše zemlje!
Nikola je bio VELIKI, svaka čast velikom sportisti ali Ivan je bio nista manje VELIKI, malo me je sramota sto ste ga u kometarima diskriminisali, i mislim da se ni on neće osecao bas dobro ako bude citao kada se vrate....

ZuluSu

pre 13 godina

Bravo momci, svaka cast ! Ali, gde su oni (ne)ljudi, pljuvači na forumu od juče!? Kakav obraz ko' djon moraš imati da pišeš bljuvotine, a da sutra čitaš vesti kao da ništa nije bilo. Ne razumem, ali znam da smo najgori od najgorih. Recite da vas je stid ponekad, pa će nam biti lakše. Hvala

Goran

pre 13 godina

Bravo momci, bravo odbojkaši zlatni. Pokazali ste kako se igra za Srbiju, kako se pravi dobra atmosfera, igra, odnos u reprezentaciji, ponašanje prema stručnom štabu. I pre svega skromnost i realnost van terena i na njemu. Niste nadmeni i pametni kao fudbaleri koji brukaju sebe i na terenu i van njega. I zato dajte više prostora odbojkašima, vaterpolistima, košarkašima, teniserima, plicvačima, strelcima...a ne tamo nekim nabedjenim fudbalerima koji nikada nisu napravili nikakav rezultat, a prave se važni i bitni. Još jednom bravo odbojkaši.

afrogipsy

pre 13 godina

Bravo bre :) ! POsle onako tragicnog poraza i velike , teske utakmice koju smo izgubili , bilo je izuzetno tesko podici se iz pepela i nadigrati jednu od najvecih selekcija u istoriji ovog sporta i to na njihovom terenu. Svaka cast , ponosan sam na Vas.

Jelena

pre 13 godina

A verovala sam da je ona lopta Vanje Grbica iz Sidnejskog tunela trenutak ostvarenja sna! Danas su me Nikoline suze (a i moje) demantovale! Majstore, hvala ti sto san jos uvek traje...

mnogo si mali

pre 13 godina

Hvala bogu da i mi nesto ubodemo, mada ostaje velika zal sto nismo u finalu,i to sve zbog loseg vodjenja tima.I neviraju me oni koji kazu da brobza sija kao zlato,koje gluposti.Dali to znaci da ce zlato Brazilaca sijati kao bronza.Ispustena je velika sansa i za to neko treba da odgovara.
(neko to od gore vidi sve, 10. oktobar 2010 20:59)

U sve se ti razumes, samo... 'Da li' se pise odvojeno

OKI

pre 13 godina

Prava je steta sto Srbija nije igrala u finalima svatskih prvenstava u odbojci i kosarci.Neznam dal' bi osvojili zlata ali sam sigurna da bi ta finala bila mnogo kvalitetnija,atraktivnija i zanimljivija.Ovako smo se svi dosadjivali gledajuci demonstraciju sile Brazilaca i Amerikanaca.Ipak mislim da smo mi iz svega izasli ko pobednici tacnije Nikola Grbic.Covek se oprasta od reprezentacije, sa 37 godina neprikosnoveno opet osvaja priznanje za najboljeg tehnicara sveta!!!Umesto da to osvoji neki 20-ogodisnjak zeljan slave, dokazivanja,popularnosti to osvaja covek koji vec 15 godina igra za reprezentaciju i koji je osvojio sve sto se samo pozeleti moze a koji i posle toliko godina umire od zelje da osvoji svaki poen bez obzira koliko vazan on bio......to mogu samo VELIKANI!!!Nije ni cudo sto se do tada suprotstavljena publika u hali ujedinila i skandirala njegovo ime.Brazilci,Kubanci,Srbi,Italijani...Zna svet ko je NIKOLA GRBIC!!!Zato mislim da jedini ko ima pravo da ponosno paradira Srbijom i Beogradom je ON i naravno ostatak nase "plave cete"!!!!!Ja sam PONOSNA na njih i iskljucivo na njih!!!

Sale

pre 13 godina

Bravo momci! Bio sam pesimista pred ovu utakmicu jer je razvoj događaja u obe polufinalne utakmice bio sličan kao i na basketu u Turskoj ali timr jr ova pobeda i veća. Hvala ti Nikola na svemu.

Jela

pre 13 godina

JOOOOOOOOJ))))))))))))
Ulepšali ste mi dan, legende i dalje ne mogu da verujem šta ste postigli. Svaka čast svima.
Ali posebno NIKOLI i ja sam danas zaplakala sa njim. KRALJU)))))))))))

Marko

pre 13 godina

Smatram da nasa zemlja MORA da ima samostalno MINISTARSTVO SPORTA! To nas jedino hoce! I moramo najvise para uloziti u sport! I naravno na celu tog ministarstva da bude osoba koja je bila i fenomenalan sportista a i covek(kao nas SV NIKOLA)! I za sport da bude poseban budzet ili bar kada je sport u pitanju da ima neku privilegije da ne budemo u situaciji da neka od nasih dobrih reprezentacija (kada kazem dobra svi znate na koje sportove mislim)nema para za pripreme i slicno! Sta ce nama ministarstvo za ljudska prava ili sta ce nam i ministarstvo finansija i ekonomije istovremeno?! Alo bre!!!!!! Zar to nije isto!

M.K.

pre 13 godina

Samo se iskreno nadam da ćemo se jednom osvestiti i početi da poštujemo i cenimo sportove u kojima naši reprezentativci daju sve od sebe za Srbiju. Svaka čast legende! Srbi dozovite se pameti već jednom...

Niska Banja

pre 13 godina

Nikola, hvala i za suze i za smeh!!! Majstori, ponosna sam na sve sto ste postigli, ponosna sam na to sto je Miljkovic decko iz mog komsiluka, ponosna sam sto postojite!!!

Cika Sima

pre 13 godina

"mogu li da preporucim piscu clanka da pokusa da sto redje koristi navodne znakove. oni samo smetaju citaocu. ne koristimo ih u govoru, zar ne?"

:)))) Vidim da si i velika slova izbacio s obzirom na to da ih ne koristis u govoru!! :D

ЗЕМУНАЦ

pre 13 godina

ЧЕСТИТАМ ОДБОЈКАШИМА !
Свака част јуначине, показали сте изванредно играње током првенства. На овај начин треба да се осветла образ Србије а не као фудбалери. Хвала Вам што ћу овај 10.10.2010. памтити по вашем успеху а не по срамној паради.

Melbourne

pre 13 godina

BRAVO MOMCI!!!
Bravo za sve ,bravo za tim ! Ne bih nikoga izdvajao ali samo bi prokomentarisao koliko dugo na vrhunskom nivou traje Nikola Grbic!!

nenke

pre 13 godina

ljubazna molba za sve ljubitelje sporta u Srbiji...Pocnimo da cenimo one koji SRCEM igraju za svoju domovinu i pocnimo, napokon, da bojkotujemo igre umisljanih zvezda u zvezdica iz fudbalske sfere jer, budimo realni, u fudbalu smo NULE sve dok je ovakvo stanje stvari!!! PODRZIMO SPORTOVE KOJI DONOSE REZULTATE I POKAZIMO "fudbalerima" DA SU NIKO I NISTA U SVETSKIM RAZMERAMA... unapred hvala!!!
ODBOJASI ....KAPA DOLE I DUBOK NAKLON!!!!!

Da vam nisam rekao, ne biste, jel tako?

pre 13 godina

@"...ko se slaže nek preporuči..."
@"...preporučite moj komentar ako sam u pravu."


Pa, preporučite i ovaj moj komentar ako vam se sviđa.

pera

pre 13 godina

Ne mogu da razumem ovih nekoliko "neprepručenih", kada je u pitanu Nikola Grbić. Stvarno idiotski. A što se tiče "miloša" i komentara za RTS, pa to je odavno poznata stvar. Najgora televizija. Potpuno isti sistem, šema..., samo se menja ime "VELIKOG TATE".

cantona-7

pre 13 godina

Način na koji ovi momci igraju za svoju zemlju prosto je zadivljujući. Koliko želje, požrtvovanja, truda ...
Svi pričaju da sa odlaskom Grbića i Miljkovića ova reprezentacija neće više osvajati medalje. Ne slažem se. Odlazili su Brđović, Tanasković, Kovač, Mešter, Vanja Grbić, Đurić, Boškan, Gerić ... a pojavljivali su se uvek novi dobri igrači. Ja sam mislio da je bronza u Atini 1995. bila slučajnost i da naša reprezentacija teško može ponovo da osvoji neku medalju, a od tada ih je osvojila mnogo. Bitno je da su ovi mlađi momci uz Nikolu i Ivana postali treći na svetu i osvojili medalju. To će od njih stvoriti pobednike.
To je ono što Dejan Stanković, a pre njega Savo Milošević nisu mogli da prenesu na sadašnju generaciju fudbalera, jer su imali ogromne frustracije iz poraza od 6:0 ili 6:1. Tako smo dobili novu generaciju gubitnika. Toga u odbojci, vaterpolu i košarci nema jer mladi igrači uz starije osvajaju medalje i tako nastaju nove generacije pobednika.

daca_

pre 13 godina

Ponosna sam na ove nase sportiste koje imamo...ljudi molim vas da vise nikog ne kritikujete sportisti nasi to ne zasluzuju.. malo li je sto smo 3.na svetu u odbojci, 8. na svetu u rukometu, 4. na svetu u kosarci i 2. u Evropi, 1. na svetu u vaterpolu i 3. u Evropi..imamo 2. tenisera sveta to samo druge zemlje mogu pozeleti..i nase teniserke takodje koje nas raduju i koje ce nas sigurno jos radovati kao i nas Nole, u plivanju da ne govorim Cavke i Nadja Higl i ostali koji ce takodje napredovati..mi smo tako mala zemlja a imamo tako VELIKE SPORTISTE..svako bi nam pozavideo samo trebamo da cenimo..HVALA NA SVEMU!!!

IL

pre 13 godina

велико вам хвала за све ове дивне године, за десетине медаља, за дочеке, за олимпијско злато. Створили сте један спорт ни из чега, уздгили га до светског врха, и сада можете мирно у заслужену пензију, у великом стилу, са медаљом. Господине Никола Грбићу.

Kenshin Himura

pre 13 godina

Veliki,veliki momci koji pokazuju ono najbolje sto ova zemlja ima.Plakao sam sa Nikolom na kraju...Ako zaista ide u penziju ima samo da mu porucim:Srecan odmor veliki covece,bio si i ostao najveci od svih velikana.Izlazis sa terena i ulazis u Panteon odbojkaskih Bogova i u legendu.Hvala ti Nikola, hvala vam momci za sve!!! :~

Starac Fočo od stotinu leta

pre 13 godina

Hvala, odbojkaši.

A posebno hvala Velikom Nikoli za sve.
Bila je privilegija gledati ga u dresu naše reprezentacije.

A RTS baš pretera u toku prenosa sa vestima iz Beograda.

10. октобар 2010. СЈАЈНИ СРБИ

pre 13 godina

ДРАГИ НАШИ ОДБОЈКАШИ!!!
СВАКА ВАМ ЧАСТ!!!
ХВАЛА ВАМ што ћу овај 10. октобар 2010. године памтити по светској бронзаној медаљи српских делија, одбојкашких дивова!
Хвала вам и срећно!!!

milos

pre 13 godina

Ko je gledao RAI Sport mogao je da vidi ko je Nikola Grbic i kakav ugled ima u Italiji. Posle utakmice petoro italijanskih komentatora je razgovaralo sa njim nekih pola sata sa takvim postovanjem da je to neverovatno.Maltene, su se klanjali pred njim. A sta je RTS uradio? Poslao jednog jedinog. A koliko ih je bilo u Juznoj Africi? Ko da je J.A. beogradska opstina na 20 km. od Terazija.

Ponosan

pre 13 godina

Bravo momci,SVAKA CAST!!! Jednostavno ne mogu da opisem koliko sam srecan i radostan(barem onoliko koliko sam juce bio nesrecan i tuzan) pa cu reci samo ovo- Vi ste moj ponos i dika,vi ste moji IDOLI,ma vi ste LEGENDE! Nikola-jedan jedini,samo jedno veliko HVALA za sve sto si uradio. A sada i to finale,koje cu pratiti teska srca i misleci samo na vas...Eh da ste vi tu...MA NEMA VEZE,nije bitno,ja vas volim i sve ovo u istoj meri vazi-i ZAUVEK!

djuka039

pre 13 godina

sta reci osim jedno veliko HVALA i jos vece HVALA Nikoli za sve ove godine u reprezentaciji i na svim medaljama koje nam je doneo on i svi drugi momci. HVALA !!!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Hvala bogu da i mi nesto ubodemo, mada ostaje velika zal sto nismo u finalu,i to sve zbog loseg vodjenja tima.I neviraju me oni koji kazu da brobza sija kao zlato,koje gluposti.Dali to znaci da ce zlato Brazilaca sijati kao bronza.Ispustena je velika sansa i za to neko treba da odgovara.

Milan R.

pre 13 godina

kakva fantasticna vest! Svaka vam cast!
Da budem iskren jesam se nadao ali nisam ocekivao pobedu. Mislio sam da ce biti teze osvojiti bronzu nego se plasirati u finale.
BRAVO!

puno srce

pre 13 godina

Hvala Vam PONOSU SRBskog naroda! Hvala Vam na svemu sto ste uradili, i osvojili BRONZU koja za mene ima zlatni sjaj. Hiljadu puta hvala! Ponosni Orlovi iz Herceg Novog! Samo Srbija!

bokez

pre 13 godina

Nikad mi ni jedna nasa medalja nije vise sijala kao ova. Niko me ne moze ubjediti da ovo nije zlato za nasu odbojku.
I poraziti ljigave zabare na njihovom terenu - neprocenjivo!!!
Hvala Vam na svemu.

Milos_Sarajevo

pre 13 godina

kratko:

Nikola, hvala!!! VELIKO HVALA!!!

i hvala vam svima za ovu knedlu u grlu koja mi je stala kad sam vas vidio kako bacate Nikolu...

hvala Dzoni za sve ove godine, radosti i tuge, smjeha i suza....

fedor mesinger

pre 13 godina

mogu li da preporucim piscu clanka da pokusa da sto redje koristi navodne znakove. oni samo smetaju citaocu. ne koristimo ih u govoru, zar ne?

lleonid

pre 13 godina

Bravo,bravo odbojkasi!!!Po ko zna koji put ste nas obradovali!Nikola,najbolji si nas sportista!Samo zalim sto mediji pridaju mnogo vise paznje nasim posrnulim fudbalerima nego zlatnim odbojkasima!Najbolji su!Svaka cast!!!

Neutron

pre 13 godina

Ma ja ovim momcima verujem kao bratu kada nesto kazu. Rekli su da ce se boriti do zadnje lopte i to su i uradili. Nesrecnih par minuta u petom setu protiv Kube su ih mozda kostala zlata, ali sta da se radi. Dali su sve od sebe, kao i danas. Ja bih da im se zahvalim na radosti koju su mi dali, ne znam ni sam koliko puta. Grbicu i Miljkovicu, magovima ovog sporta, nek im se posreci ova medalja. Verovatno ce uskoro u penziju. Hvala vama na radosti koje ste nam dali a mladima zelim da se i dalje ovako bore. Fudbaleri, gledajte junake i ucite se dostojanstvu.

Itnja

pre 13 godina

hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala :)

Jelena

pre 13 godina

Ja ne znam sta bih vise rekla i dodala, a da nije receno.
Najbolji, najveci, velicanstveni, dostojanstveni...
Hvala sto ste uvek tu!!!!
Volim vas!!!!!

milan, Kumanovo

pre 13 godina

Nikola, svaka cast majstore. Zaplakao sam kada sam video tvoje suze.Kada vidim kako si vaspitan i sa kojim zarom i zeljom igras za drzavni grb, prosto me teras da se ponosim sto sam srbin. Pravi si primer za sve nas kako se treba boriti za Srbiju. Hvala jos jednom majstore, i veruj mi da ce generacije i generacije koje dolaze znati ko je i sta je uradio za srpski sport veliki NIKOLA GRBIC.
Milan,
Srpsko Kumanovo

g4

pre 13 godina

Nikola Grbic sa 37 godina, i 15 sezona bez pauze igra u plavom dresu, dok se neki (kosarkasi) vise godina vade na umor, te imaju kampove za decu itd. Razlika izmedju velikih i malih ljudi je ocigledna.

Djordje

pre 13 godina

Svaka cast,i veliki naklon momci...Jeste bronza,ali za nas sija jace i od zlata!!!
Nikola,hvala ti za sve uradjeno za sport nas uopste,takva velicina se ne srece cesto....Naravno,i ja sam zaplakao...:'(

Aleksandra

pre 13 godina

Davnih devedesetih trenirala sam odbojku. Na TV-u nikad nista ponekad nesto... I onda sam videla neko dete koje dize savrsenu loptu iz auta nemoguce po dijagonali...Hvala ti Nikola sto izmislio filozofiju igre u odbojci - ako nekom ne ide daj mu opet loptu proradi ga... tako se gine za dres, za klub, za drzavu... Hvala ti sto si ostao ovde i pored fenomenalnih italijanskih ponuda i sto si ostao da igras za zemlju koja ti nista osim doceka nije dala... a i to je nesto :))) Hvala na suzama danas u sred Rima dobiti Talijane... ih... nase stare rivale... Na kraju momci bili ste divni, pozrtvovani, neka deca uce imaju i sta... Objasnio Vladimir veceras sta znaci igrati odbojku i kako treba misliti ... a to je mnogo... Nikola tehnicar genije... jos ce mnogo godina proci a neka ce zemlja dobiti ovakvog ORGANIZATORA u svakom smislu... A svi vi ostali volite i dalje fudbal i zanemarujte ove divne momke - odbojkase, strelce, kosarkase... Pozdrav

Marko

pre 13 godina

Bravo majstori, bravo sampioni! E tako se igra za Srbiju,tako se ostavlja srce na terenu! Vi zasluzujete svako postovanje! I nemojte da zalite za zlatom, verujte da ovo nase srebro vredi vise od zlata. Grbicu hvala sto si nas usrecio. HVALA VAM SVIMA !!! SAMPIONI!!!!!

Batko

pre 13 godina

Kao prvo MOMCI BRAVO!!!

A kao drugo, treće i hiljadito...šta bi sa onim silnim pljuvačima Nikole i Ivana..? Velikim stručnjacima odbojke, koji su istu poslednji put igrali u dvorištu preko gelendera, ali zato znaju kad treba ili ne prebaciti, kako treba u bloku i sa "4" smečovati, koji znaju sve, samo jedno ne...a to je da je njihova glupost od univerzuma veća !!

Zato još jednom, BRAVO MOMCI !!

Frodo

pre 13 godina

Odbojkasi, bravo!
Treba ukinuti (raspustiti) FSS, proispitati njihov rad, oduzeti im sav novac, prostorije i ostalu imovinu i sve to raspodeliti kosarkasima, vaterpolistima i odbojkasima i ostalim sportistima! Svima navedenima povecati i premije i nagrade!
Bravo momci! Bravo Nikola i hvala ti za sve!

odbojkas

pre 13 godina

GRANDE NIKOLA!,Tako su Italijani opisali Nikolu,(ali ne komentator RAI-a),već Veliki Bernardi i Luketa za njegovu prikazanu igru i karijeru,a šta mi na to da dodamo,sem da u doglednoj budućnosti takvog igrača nećemo imati zadugo.Hvala vam za još jedan trenutak radosti i ponosa.

ZVEZDASICA

pre 13 godina

Da li znate koja je razlika izmedju pojedinih fudbalera, kosarkasa i NIKOLE GRBICA? Razlika je u tome sto neke treba moliti da obuku Srpski dres, neke treba moliti da potrce da se bore da ne cuvaju noge,dok NIKILA GRBIC GINE ZA SRPSKI GRB I PLACE STO SE OPRASTA OD SRPSKOG DRESA U 37. Godini!!! NIKOLA HVALA TI ZA SVE STO SI PRUZIO NASOJ ZEMLJI I NASEM NARODU, PONOSNI SMO STO SMO IMALI PRE SVEGA TAKVOG COVEKA I SPORTISTU!!!!!

vllll

pre 13 godina

Bravo, momci !!! svaka vam cast i hvala vam puno.. A posebno Nikoli Grbicu-legendi.. Hvala ti, majstore, za sve !! Mnogo si nam srece doneo tokom svih ovih godina.. I znaj, Srbija to pamti.. Srbija ce i tebe pamtiti.. Zauvek!

Liverpolo

pre 13 godina

Velike cestitke nasim odbojkasima, nasim igracima na osvojenoj medalji, zasluzili su je svojim igrama i svojim kvalitetom! Narocito mi je drago zbog zive legende Nikole Grbica koji se oprasta od najlepseg dresa sa medaljom oko vrata i koji je zapravo bio stvarni vodja ovih momaka! Jedino je steta sto je ta medalja morala biti najmanje srebrna, a ne bronzana. Ovi momci zasluzuju kvalitetniji strucni rad i medalje koje lepse sijaju, i cesce da ih osvajaju! Svojim igrama i kvalitetom to iz godine u godinu potvrdjuju, ali losa struka im dodatno odmaze. Miljkovic i pored svih kriticara je veliki igrac, jedan od najboljih koje je ne samo srpska nego i svetska odbojka imala. I da ne zaboravim, Kolakovicu odlazi, hocemo strucnije ljude na klupi reprezentacije!!! Jer imamo ih!

MLADJA

pre 13 godina

Dase broj 9 povuce zauvek i okaci u areni(posto oni nemaju odbojkasku kucu kao pojedini ) kao uspomena na jednog fantasticnog igraca i jos veceg coveka hvala na svemu majstore...

Kaca

pre 13 godina

Svaka cast! Kakva pobeda posle onakvog poraza juce! Bravooo! Samo mi zao sto nam odlazi Grbic, ali se bar oprostio pobedom od reprezentacije.:)

nenadn22

pre 13 godina

Svaka cast momci na osvojenoj bronzi! Ali jos vise vam cestitam na sportskom ponasanju i cinjenica da nigde nisam procitao neku izjavu tipa "Mogli smo da dobijemo kubance" itd. Pomorili ste se odmah sa tim da su malo bolji od nas trenutno i pruzili im ruku i fokusirali se na mec za bronzu. Vi ste najbolji primer kako sportisti trebaju da se ponasaju!

Zahvalan gradjanin

pre 13 godina

Jedan veliki RISPEKT za Nikolu! Hvala ti za sve... Bravo momci, steta sto nije zlato, imate kvalitet, ali zato je London nas!

ZR023

pre 13 godina

Bravo, bravo, bravo! Odbojkasi su ponos Srbije! Pokazali su svima kako se stize do medalje (fudbaleri neka gledaju i neka se uce, ako oni ista mogu da shvate). Nikola, plakali smo sa tobom - od srece i ponosa! Jedan je kapiten, jedan je Nikola Grbic!

vladimir

pre 13 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!SRBIJA JE PONOSNA NA VAS!!!GRBIC KAPITEN JEDAN JE GRBIC KAPITEN!!!osvojili bronzu a grbic sa 37 godina place,kakvo srce ima... pravi JUNAK!!!

Aca

pre 13 godina

Bravo momci,svaka vam cast!Da smo imali malo vise srece gledali bi vas i u finalu!Ali nema veze i ovo je sjajan rezultat.Zavas treba praviti zurku kada dodjete,a ne kao za neke danas koji ruze drzavu.Zivela SRBIJA!!!!!

kosta

pre 13 godina

Nikola majstore,hvala ti za sve sto si uradio za srbiju,hvala ti za sve suze radosnice!Placem kao malo dijete,ne znam zasto al jbg,jace je od mene....svaka cast momci!pzdrav iz RS

frod0

pre 13 godina

Kosarkasi,odbojkasi,vaterpolisti..Oduvek ste nas uveseljavali bas kao i sada.Svaka cast!Nikola jbg odlazis,al odlazis kao najveci!Hvala ti za sve..
I se*e mi se od medijskog pracenja fudbalera i djokovica kad ovi prvi nikad nista nisu uradili a ovaj drugi igra samo za pare.VI MOMCI IGRATE ZA SRBIJU I NAJVECE STE PATRIOTE!HVALA!

branko

pre 13 godina

Не знам има ли у Србији неког ко не памти Балашевићев стих ''То је и за сузе и за смех'''. Баш такав је данашњи одбојкашки дан.
За смех: после 12 година одбојкаши Србије поново освајају светску медаљу а свака светска медаља, било ког сјаја је огроман успех. Нико, апсолутно нико на свету не може освојити медаљу у одбојци случајно нити стицајем околности. Требало је победити Италију на њеном терену, Кубу, Русију, Немачку и не баш наивну Аргентину. За то треба имати и знање и огромну снагу, физичку али пре свега моралну. Тако су одбојкаши употпунили изванредне овојесење резултате српских репрезентација на 2 светска и једном европском првенству: ватерполисти и одбојкаши освојили су бронзу, кошаркаши су такође били у полуфиналу а све три екипе су биле на домак финала. Можда су у светским оквирима ватерполисти најквалитетнија али су одбојкаши најзрелија и најстабилнија екипа. Ја те особине изузетно ценим па су они моји љубимци.
За сузе: Сузе смо видели. Данас је вероватно Никола Грбић последњи пут играо за репрезентацију. Са терена Никола је закорачио у легенду, у друштво свог брата Вање, Дејана Брђовића, Танасковића., а тамо ће бити места и за оне који још увек играју као што су Вујевић, Герић а једног дана, наравно и Миљковић. Имали смо част и задовољство да је наш Никола вероватно највећи техничар којег је светска одбојка икад имала. Верујем да би се са тиме сложио и незаборавни Бланже. Никола, хвала ти на свему. Српски спорт се поносио тобом док си био на терену а уверен сам да ћеш бити у српској одбојци и кад ускоро окачиш патике о клин. Добродошао!
''Постгрбићевска'' ера српске одбојке је започела и пре овог СП. На нашу велику радост и задовољство, ова наша екипа и без асова као што су Грбић и Миљковић показала је у Светској лиги и знање и снагу и карактер. А на сцену ступа и нова плејада младих лавова. Биће још одбојкашких радости јер бразда коју су узорали Никола, Вања, Иван, Квиско..... је врло дубока.
Овај текст дакле посвећујем једној несвакидашњој спортској личности а осталима овде само порука БРАВО МОМЦИ ! Биће прилике за опширнији осврт.

Ada Bojana

pre 13 godina

NKOLA GRBIĆ, hvala tvojoj majci i tvom ocu što te napraviše takvog kakav si !! ODBOJKAŠI I CEO SAVEZ - pričaću svojoj deci o vama i učiću kako se bori za svoju zemlju !

ssss

pre 13 godina

Sveti Nikola!
Nikola Grbic, covek koji je osvojio evropsko i olimpijsko zlato, bio drugi na SP, covek koji je sa klubom osvojio sve sto se moze osvojiti, nekoliko puta bio najbolji tehnicar na svetu, kapiten reprezentacije dobrih desetinu i vise godine, PLACE kao malo dete posle osvojene bronze. Tako je kada neko igra SRCEM za svoju zemlju i proliva poslednju kap znoja. (ovo snimiti i pustati fudbalerima pre svakog treninga da se vidi sta je srce, sta je ljubav prema zemlji!!!). Hvala Nikola za sve ove godine kada smo se svi radovali vasim uspesima. Cestitke i ostalim momcima i cestitke na bronzi!

milan

pre 13 godina

Bravo za nase odbojkase!!!Nemogu da nadjem prave reci hvale jer sto su nam odbojkasi priredili nemoze se opisati recima!!!Nikoline suze sve govore!!!Neopisivo!!!Ako je vec Nikola resio da se oprosti od igranja u reprezentaciji onda pod hitno njega u strucni stab,za trenera,i brata Vladimira jer ljudi zasluzuju...Bravo,bravo i milion puta bravo...

boba

pre 13 godina

Bravo momci svaka cast! Vaterpolisti, prosle godine prvaci sveta, kosarkasi ove godine cetvrti, odbojkasi treci na svetu, a fudbaleri 24 na svetu!!! Sportske strane pune fudbala, pisite ljudi malo o nekom drugom sportu. FUDBALERI SLAVE ODLAZAK NA SVETSKO,BRUKA. SUTRA DOCEK ZA ODBOJKASE OBAVEZNO.

Vuk

pre 13 godina

Bravo majstori,još jednom samo povrđujete status legendi!Treći na svetu a na ovom takmičenju ste i najbolji i z Evrope!!!Dostojan oproštaj Grbića,možda i Miljkovića...Svaka čast!

borissrb

pre 13 godina

Svaka casta momci! I vi kao i kosarkasi i vaterpolisti uvjek dajete svoj maximum kad igrate za reprezentaciju. A ne kao fudbaleri i fss. Mogli bi i oni za promjenu nesto da nauce od vas i da se na vas malo ugledaju kako se igra za nacionalni tim. Bravo!!! SRBIJA!!!! Pozdrav iz SWE!

cvele

pre 13 godina

Poslednji poen u meču i smeč Miljkovića za pobedu i bronzanu medalju na svetskom prvenstvu, a igrači se bledo okreću i ne reaguju skoro 10 sekundi....

Na šta se sve ljudi naviknu, čudo jedno :-)))

SVE ČESTITKE ONIMA KOJIMA SU OGUGLALI NA DONOŠENJE MEDALJA.

salle

pre 13 godina

Hvala...hvala vam na svim lepim trenucima tokom turnira i neka vas Bog pozivi...jedna svetla tacka u nasoj sumornoj sadasnjosti i neizvesnoj buducnosti...

tecumseh

pre 13 godina

Svaka cast momcima na prikazanoj igri i ostvarenom rezultatu! Jedina zamerka komentatoru Vladimiru Grbicu. Covek je legenda nase odbojke i fenomenalan sportista, ali je smorio sa svojim komentarima i objasnjavanjem utakmice. Izgubio sam zelju da pratim utakmicu, barem sa ukljucenim tonom.

mare

pre 13 godina

Bravo momci,vi ste ponos srbije.Vec 15 godina igrate u kontinuitetu,osvajate medalje,igrate srcem za srbiju.Ono na kraju sa nikolom koliko emocija,zaplakao sam i ja!nikola legendo nasa hvala ti za sve sto si ucinio za srbiju,tesko da ce se roditi neko kao on vise.

Posmatrac

pre 13 godina

I ponovo jedina svetla tacka Srbije su njeni sportisti. Posle onakvog poraza podici se i osvojiti bronzu je neverovatno. A razlog zasto smo se podigli jeste Nikola Grbic koji je rekao: Momci ovo mi je poslednja utakmica za reprezentaciju i tako mi Boga ne planiram da je izgubim! Sve cestitke i kapa dole!

Bosanka

pre 13 godina

U pm, umjesto da se radujem, ja placem... od sad u direktnom prenosu ne prikazujte Nikolu! :-)
P.S. Pozdrav iz Republike Srpske, iz Istocnog Sarajeva!

boris_b

pre 13 godina

AKO NEKO ZNA KAD STIZU OVI MOMCI U BGD NEKA TO PODIJELI SA SVIMA...MOMCI SU ZASLUZILI DA IH CEKAMO NA AERODROMU I PROSLAVIMO OVU MEDALJU

paka

pre 13 godina

ajd' nesto lepo na ovaj tuzan dan. svaka cas odbojkasima. nije bilo lako nakon jucasnjeg poraza povuci crtu kao da nista bilo nije i biti ponovo motivisan. tim pre je ovaj uspeh veci. bravo!

Jela

pre 13 godina

Bravo momci!!! Još jedna medalja u nizu!
Presrećna sam! :)

Nikola me rasplakao :'(
Hvala Nikola za sve godine u reprezentaciji i hvala što si predvodio ovu novu generaciju do medalje!
Čuvam autogram koji sam uzela od mlađanog Nikole 1995. na utakmici protiv Danske na Banjici :)

Drago mi je što su uspeli da se vrate posle sinoćnjeg šokantnog poraza, srce me je bolelo satima, kako li je njima bilo...
Bravo još jednom majstori!!! :)

Kaka

pre 13 godina

Svaka cast odbojkasima. I jos jedan dokaz da je Srbija medju najjacim kad su u pitanju kolektivni sportovi. Jos samo da se prestanemo paliti na fubal.

sima

pre 13 godina

BEAVO!BRAVO! .ZNAM da je komentar izlisan..ali VAS MOLIM SRBI- docekajte tu decu kako dolikuje; ja NEMOGU ne zivim u Srbiji, ali znam da je cela Holandija svoje fud. docekala slavljem kao da su uzeli SP- pa mozete i VI!!!!
I sto neko rece oni su 3 na svetu ali 1u evropi!
Nikola, je COVECINA, MAG i zasluzuje sve postovanje;
PONOS Srbije MORAJU da budu ovi momci!
Ziveli VI nama!
p.s. interesuje me ko ce biti proglasen za najboljeg igraca...mozda M..?

Marko Nikitović

pre 13 godina

Momci, i da niste pobedili, opet bi bili junaci.
Pokazali ste onim divljacima koji su danas rušili grad u "Patriotskom zanosu" kako se bori za svoju zemlju.
Ulepšali ste mi dan.

crop

pre 13 godina

Momci svaka cast!
Trebalo je uzdici se posle onako nesretnog poraza sinoc! Prava je steta sto nismo u finalu jer bi gledali odlican mec!
Nadam se da su vas pratili luzeri iz djenove...
Nadam se da ce neko konacno skinuti brazilce sa trona!

Vama naklon do poda! Tako se igra za maticu...

Stefan Herceg-Novi

pre 13 godina

Kome nisu krenule suze kad je Nidzo zaplakao s njim nesto nije uredu.HVALA ti za sve kapitenu,takav vodja kao ti se ne radja svakog dana,svima nama koji smo te godinama obozavali i divili ti se ostaje nada da ces nam jednog dana biti selektor pa da idemo u nove pobjede ljudino!

boki_rs

pre 13 godina

ovo je Srbija a ne oni sto se danas po beogradu glupiraju i inate!
Nemoguce je zamisliti odbojkasku reprezentaciju na olimpijadi u Londonu bez Nikole. Otkad znam za odbojku znam i za njega. Bravo za majstora

Jova

pre 13 godina

Ljudi, ja ne znam da li je vama jasno kakav podvig su napravili nasi odbojkasi. Posle onako nesecno izgubljene utakmice od Kube, iskreno, bojala sam se da je medalja miljama daleko. Da su ihkubanci nadigrali pa hajde. Ali igrati onako juce, imati sansu i priliku za pobjedu a na kraju izgubiti je strasno. I da se ne lazemo, ne samo da se igralo u Italiji protiv domacina nego je Italija skoro imala obecanu medalju, od organizacije prvenstva do zreba. Oni nisu ni razmisljali o bronzi, vidjeli su se u finalu. Juce su bili nadigrani, nikakve drame i priholoskog pritiska nisu imali. Mogli su tako reci mirno spavati i cekati nas. Ali nasa igra, borba, zelja i htijenje. Nemam rijeci. Da smo ovako igrali i borili se i za 9. mjesto zasluzuje divljenje. A u pitanju je ipak medalja, a kao sto znamo samo se medalje broje. Jako mi je drago zbog svih igraca, a posebno zbog Nikole i Ivana a i zbog trenera, koji su ovdje bili najvise prozivani.Dok je nama ovakvih sportista, nema zime.
I na kraju pozdrav...

United South-PFC.

pre 13 godina

ja nemam reci.ma SVAKA VAM CEST I CAST.I SAD MI RECITE,OD CEGA IMAMO VISE KORISTI OD SPORTISTA ILI od sramne parade.PONOSAN NA SERBSKI SPORT.

mac

pre 13 godina

Vidim da mnogi pominju neuspeh fudbalera. Nema potrebe napadati njih, ne mozemo u svakom sportu da budemo uspesni. A i nisu oni krivi sto mediji bruje samo o fudbalu ko da je jedini. Svaka cast odbojkasima, kosarkasima, vaterpolistima, teniserima... A fudbalerima? pa i oni ce da se poprave valjda jednog dana.

Rafa

pre 13 godina

Svaka cast momci! Vi ste ponos SRBIJE!! Nikola tebi posebno hvala za sve sto si uradio za nasu odbojku..za mene si najbolji odbojkas sveta!!

Liemeyer

pre 13 godina

Ostaje zal sto Ivan i Nikola nisu uzeli jedinu titulu koja im nedostaje uz SL, ali ovo je sjajan rezultat! 15 godina odbojkasi su u samom vrhu, i nece se pomerati odatle ni u buducnosti

Jovana

pre 13 godina

Bravo momci i hvala vam za sve.Uvek sam ponosna na vas bez obzira na rezultat.
Nikola hvala za sve divne godine u reprezentaciji.Ti ces uvek biti kapiten koga ce generacije pamtiti.
Vi ste nasa parada ponosa

pogrebnjak

pre 13 godina

Svaka vam chast momci,tako se igra za Srbiju!Pa posle nek nasha ministarka sporta kaze da Srbija nije sportska nacija!1. na svetu u vaterpolu,u kosharci 4. u odbojci 3. u tenisu finale dace bog i titula u Davis cupu,plivachi Chavic i Nadja !Samo od ovih nashih muchenika fudbalera nece nikad nishta biti a vi tu ulazete milione u njih gradite im kucu fudbala,mesto da ulazete u sportove u kojima smo medju najboljima na svetu!Bolje gradite bazene,ulazite u kosharkashe da ne kasne premije i plate selektoru koji nas je digo iz mrtvih,vaterpolisti osvajaju sve zivo a dizu kredite da bi otishli na EP!Srbija treba da bude ponosna na svoje sportiste,jedna mala zemlja ali osvajamo sve zivo!

3MAJ

pre 13 godina

Svaka cast!

Steta za propusteno finale. Kada samo pomislim koliko smo sve titula mogli da osvojimo u poslednjih 10 godina - nekoliko finala svetske lige protiv Brazila, polufinale Olimipijskih igara protiv USA... Mnogo izvanrednih meceva izgubljenih u pet setova.

Ali najbitnije je da smo vec 15 godina u samom vrhu. To je neverovantan uspeh za ovu nasu malu zemlju.

Maus

pre 13 godina

Nikola u suzama, na rukama svojih saigraca, sa bronzom osvojenom na verovatno poslednjem Svetskom prvenstvu! Istorija! Neprocenjivo! HVALA VAM MOMCI! HVALA SRPSKI JUNACI!

no fear

pre 13 godina

bravo srpski odbojkaši!!!
al pitam se samo šta će vam sad napisati svi oni koji su vas već juče otpisali u unaprijed proglasili četvrtima?! hoće li uopšte imati obraza da se jave?!
čudan smo mi narod,najviše volimo pljuvati i kritizirati,a poslije se pravimo kao da ništa nije bilo..
ipak,puno nas je više vjerovalo u vas,samo mi ne trčimo na svaku lošu vijest,da bi smo izbacivali vlastite frustracije..
BRAVO ODBOJKAŠI,SVAKA VAM ČAST JOŠ JEDNOM!!!

che brividi e forza ragazzi

pre 13 godina

Rising up back on the street
Took my time, took my chances
Went the distance now I`m on my feet
Just a man and his will to survive
So many times, it happens too fast
You change your passion for glory
Don`t lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive
It`s the Eye Of The Tiger
It`s the cream of the fight
Rising up to the challenge of our rival
As the last known survivor stalks the prey in the night
And he`s watching us all in the
EYE OF THE TIGER
(che brividi e forza ragazzi, 5. oktobar 2010 19:14)

Ja to rekoh posle Rusa, a Vanja danas u toku prenosa. Hvala Nikola, bravo momci. C`e solo un Capitano, un Capitano, c`e solo un Capitano.

boban,nis

pre 13 godina

Svaka cast i cestitke nasoj odbojkaskoj reprezentaciji!
Ovim je upotpunjen neverovatan sportki uspeh nase drzave u ovoj godini.U kosarci cetvrti na SVETU,u odbojci treci na SVETU u tenisu najmanje drugi na SVETU u vaterpolu treci u Evropi,pa evo da spomenem i odlazak nasih fudbalera na SP,sto slozicete se uopste nije mali uspeh.Sve ovo dao bog kao samostalna drzava pod svojom zastavom i svojim imenom.

vlajzi

pre 13 godina

bravo majstori, tako se pokazuje patriotizam, medaljama, sportskom i fer borbom protiv drugih nacija... a ne divljanjem, paljenjem i rusenjem po sopstvenoj zemlji! danas smo videli lice i nalicje jedne medalje - vrline i mane naseg drustva - momke zbog kojih se srbija ponosi, i ove druge, zbog kojih se Srbija stidi! i sve u istom danu... valjda da kompenzuje jedno drugo!?

milorad BANJA LUKA

pre 13 godina

zasluzili smo zlato svaka cast momci da nam sudija nije oteo onaj poen za 10 10 u petom setu svaka cast momci kuba ce dobit brazil 3 0

dragan

pre 13 godina

Nije mi samo jasna jedna stvar....kada cemo da shvatimo da od fudbala nema nista...tolike pare se ulazu u kucu fudbala a o rezultatima fudbalera necu da pricam...Kada ce ova drzava i nadlezne sportske institucije da shvate da je buducnost Srpskog sporta u odbojci,kosarci,vaterpolu......ijos nesto moram da kazem....Toliko su me dirnule suze NIKOLE GRBICA da sam isam zaplakao...VELIKI COVEK,SPORTISTA kakvog nema niko...ponos ove jadne zemlje....u 37..oj.....godini on se bori kao da mu je dvadeset.....

bass

pre 13 godina

Svaka čast momci! Velika, pobeda, velika igra, veliko srce! Pozivam sve iskrene navijače da dočekaju odbojkaše na Surčinu. Zaslužuju veliki doček! A Nikola Grbić zaslužuje najveće državno priznanje!
Svi zajedno zaslužuju KUĆU ODBOJKE! (Predlažem prenamenu kuće fudbala u KUĆU ODBOJKE).

Marko

pre 13 godina

Nikola i svi vi hrabri momci, svaka cast uz spomen, da ne postoje reci koje bi opisale moje osecanje usled vase date borbe, zelje i snage za nas u Srbiji. Hvala, hvala, hvala.....

majamo

pre 13 godina

ljudi oni Su moja Srbija,te se Srbije nikada necu stideti jer su i u porazu kao i u pobedi uvek isti VELIKI,BORBENI,SRCANI,PONOSNI.....

Nikolina

pre 13 godina

Srbija je jos jednom pokazala da je svetsko cudo u sportu.A osbojkasi su zasluzili da budu carobnjaci Srbije!!!! Svaka cast,volim Vas puno!!!!!

Milan

pre 13 godina

Nikoli je malo falilo da se oprosti sa zlatom!!! Sve čestitke našim odbojkašima!!! Još jednom su dokazali da su najbolji!!! Mnogo Vas volimo!!!Veliku radost ste nam doneli!!! MOMCI NAJBOLJI STE!!!

BRAVOOOO!!!!!

pre 13 godina

Kakva je razlika izmedju nasih kosarkasa i nasih odbojkasa ? Odbojkasi kada za dlaku izgube sansu da se bore za svetsko zlato, sutradan se istim zarom bore za svetsku bronzu.I POBEDE!!!!!!

navijac

pre 13 godina

Nije bilo pitanje za trece mesto posle super igre sa Kubancima.
Momci i treneru, zlatni ste momci. Bronza sija kao zlato.
Cestitam!!! Idemo na docek ako se slazu svi.

Stefan Herceg-Novi

pre 13 godina

Kome nisu krenule suze kad je Nidzo zaplakao s njim nesto nije uredu.HVALA ti za sve kapitenu,takav vodja kao ti se ne radja svakog dana,svima nama koji smo te godinama obozavali i divili ti se ostaje nada da ces nam jednog dana biti selektor pa da idemo u nove pobjede ljudino!

Posmatrac

pre 13 godina

I ponovo jedina svetla tacka Srbije su njeni sportisti. Posle onakvog poraza podici se i osvojiti bronzu je neverovatno. A razlog zasto smo se podigli jeste Nikola Grbic koji je rekao: Momci ovo mi je poslednja utakmica za reprezentaciju i tako mi Boga ne planiram da je izgubim! Sve cestitke i kapa dole!

milos

pre 13 godina

Ko je gledao RAI Sport mogao je da vidi ko je Nikola Grbic i kakav ugled ima u Italiji. Posle utakmice petoro italijanskih komentatora je razgovaralo sa njim nekih pola sata sa takvim postovanjem da je to neverovatno.Maltene, su se klanjali pred njim. A sta je RTS uradio? Poslao jednog jedinog. A koliko ih je bilo u Juznoj Africi? Ko da je J.A. beogradska opstina na 20 km. od Terazija.

Jovana

pre 13 godina

Bravo momci i hvala vam za sve.Uvek sam ponosna na vas bez obzira na rezultat.
Nikola hvala za sve divne godine u reprezentaciji.Ti ces uvek biti kapiten koga ce generacije pamtiti.
Vi ste nasa parada ponosa

Bosanka

pre 13 godina

U pm, umjesto da se radujem, ja placem... od sad u direktnom prenosu ne prikazujte Nikolu! :-)
P.S. Pozdrav iz Republike Srpske, iz Istocnog Sarajeva!

vladimir

pre 13 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!SRBIJA JE PONOSNA NA VAS!!!GRBIC KAPITEN JEDAN JE GRBIC KAPITEN!!!osvojili bronzu a grbic sa 37 godina place,kakvo srce ima... pravi JUNAK!!!

kosta

pre 13 godina

Nikola majstore,hvala ti za sve sto si uradio za srbiju,hvala ti za sve suze radosnice!Placem kao malo dijete,ne znam zasto al jbg,jace je od mene....svaka cast momci!pzdrav iz RS

10. октобар 2010. СЈАЈНИ СРБИ

pre 13 godina

ДРАГИ НАШИ ОДБОЈКАШИ!!!
СВАКА ВАМ ЧАСТ!!!
ХВАЛА ВАМ што ћу овај 10. октобар 2010. године памтити по светској бронзаној медаљи српских делија, одбојкашких дивова!
Хвала вам и срећно!!!

ssss

pre 13 godina

Sveti Nikola!
Nikola Grbic, covek koji je osvojio evropsko i olimpijsko zlato, bio drugi na SP, covek koji je sa klubom osvojio sve sto se moze osvojiti, nekoliko puta bio najbolji tehnicar na svetu, kapiten reprezentacije dobrih desetinu i vise godine, PLACE kao malo dete posle osvojene bronze. Tako je kada neko igra SRCEM za svoju zemlju i proliva poslednju kap znoja. (ovo snimiti i pustati fudbalerima pre svakog treninga da se vidi sta je srce, sta je ljubav prema zemlji!!!). Hvala Nikola za sve ove godine kada smo se svi radovali vasim uspesima. Cestitke i ostalim momcima i cestitke na bronzi!

Kenshin Himura

pre 13 godina

Veliki,veliki momci koji pokazuju ono najbolje sto ova zemlja ima.Plakao sam sa Nikolom na kraju...Ako zaista ide u penziju ima samo da mu porucim:Srecan odmor veliki covece,bio si i ostao najveci od svih velikana.Izlazis sa terena i ulazis u Panteon odbojkaskih Bogova i u legendu.Hvala ti Nikola, hvala vam momci za sve!!! :~

ZVEZDASICA

pre 13 godina

Da li znate koja je razlika izmedju pojedinih fudbalera, kosarkasa i NIKOLE GRBICA? Razlika je u tome sto neke treba moliti da obuku Srpski dres, neke treba moliti da potrce da se bore da ne cuvaju noge,dok NIKILA GRBIC GINE ZA SRPSKI GRB I PLACE STO SE OPRASTA OD SRPSKOG DRESA U 37. Godini!!! NIKOLA HVALA TI ZA SVE STO SI PRUZIO NASOJ ZEMLJI I NASEM NARODU, PONOSNI SMO STO SMO IMALI PRE SVEGA TAKVOG COVEKA I SPORTISTU!!!!!

branko

pre 13 godina

Не знам има ли у Србији неког ко не памти Балашевићев стих ''То је и за сузе и за смех'''. Баш такав је данашњи одбојкашки дан.
За смех: после 12 година одбојкаши Србије поново освајају светску медаљу а свака светска медаља, било ког сјаја је огроман успех. Нико, апсолутно нико на свету не може освојити медаљу у одбојци случајно нити стицајем околности. Требало је победити Италију на њеном терену, Кубу, Русију, Немачку и не баш наивну Аргентину. За то треба имати и знање и огромну снагу, физичку али пре свега моралну. Тако су одбојкаши употпунили изванредне овојесење резултате српских репрезентација на 2 светска и једном европском првенству: ватерполисти и одбојкаши освојили су бронзу, кошаркаши су такође били у полуфиналу а све три екипе су биле на домак финала. Можда су у светским оквирима ватерполисти најквалитетнија али су одбојкаши најзрелија и најстабилнија екипа. Ја те особине изузетно ценим па су они моји љубимци.
За сузе: Сузе смо видели. Данас је вероватно Никола Грбић последњи пут играо за репрезентацију. Са терена Никола је закорачио у легенду, у друштво свог брата Вање, Дејана Брђовића, Танасковића., а тамо ће бити места и за оне који још увек играју као што су Вујевић, Герић а једног дана, наравно и Миљковић. Имали смо част и задовољство да је наш Никола вероватно највећи техничар којег је светска одбојка икад имала. Верујем да би се са тиме сложио и незаборавни Бланже. Никола, хвала ти на свему. Српски спорт се поносио тобом док си био на терену а уверен сам да ћеш бити у српској одбојци и кад ускоро окачиш патике о клин. Добродошао!
''Постгрбићевска'' ера српске одбојке је започела и пре овог СП. На нашу велику радост и задовољство, ова наша екипа и без асова као што су Грбић и Миљковић показала је у Светској лиги и знање и снагу и карактер. А на сцену ступа и нова плејада младих лавова. Биће још одбојкашких радости јер бразда коју су узорали Никола, Вања, Иван, Квиско..... је врло дубока.
Овај текст дакле посвећујем једној несвакидашњој спортској личности а осталима овде само порука БРАВО МОМЦИ ! Биће прилике за опширнији осврт.

Aleksandra

pre 13 godina

Davnih devedesetih trenirala sam odbojku. Na TV-u nikad nista ponekad nesto... I onda sam videla neko dete koje dize savrsenu loptu iz auta nemoguce po dijagonali...Hvala ti Nikola sto izmislio filozofiju igre u odbojci - ako nekom ne ide daj mu opet loptu proradi ga... tako se gine za dres, za klub, za drzavu... Hvala ti sto si ostao ovde i pored fenomenalnih italijanskih ponuda i sto si ostao da igras za zemlju koja ti nista osim doceka nije dala... a i to je nesto :))) Hvala na suzama danas u sred Rima dobiti Talijane... ih... nase stare rivale... Na kraju momci bili ste divni, pozrtvovani, neka deca uce imaju i sta... Objasnio Vladimir veceras sta znaci igrati odbojku i kako treba misliti ... a to je mnogo... Nikola tehnicar genije... jos ce mnogo godina proci a neka ce zemlja dobiti ovakvog ORGANIZATORA u svakom smislu... A svi vi ostali volite i dalje fudbal i zanemarujte ove divne momke - odbojkase, strelce, kosarkase... Pozdrav

Starac Fočo od stotinu leta

pre 13 godina

Hvala, odbojkaši.

A posebno hvala Velikom Nikoli za sve.
Bila je privilegija gledati ga u dresu naše reprezentacije.

A RTS baš pretera u toku prenosa sa vestima iz Beograda.

cvele

pre 13 godina

Poslednji poen u meču i smeč Miljkovića za pobedu i bronzanu medalju na svetskom prvenstvu, a igrači se bledo okreću i ne reaguju skoro 10 sekundi....

Na šta se sve ljudi naviknu, čudo jedno :-)))

SVE ČESTITKE ONIMA KOJIMA SU OGUGLALI NA DONOŠENJE MEDALJA.

Ponosan

pre 13 godina

Bravo momci,SVAKA CAST!!! Jednostavno ne mogu da opisem koliko sam srecan i radostan(barem onoliko koliko sam juce bio nesrecan i tuzan) pa cu reci samo ovo- Vi ste moj ponos i dika,vi ste moji IDOLI,ma vi ste LEGENDE! Nikola-jedan jedini,samo jedno veliko HVALA za sve sto si uradio. A sada i to finale,koje cu pratiti teska srca i misleci samo na vas...Eh da ste vi tu...MA NEMA VEZE,nije bitno,ja vas volim i sve ovo u istoj meri vazi-i ZAUVEK!

Milan

pre 13 godina

Nikoli je malo falilo da se oprosti sa zlatom!!! Sve čestitke našim odbojkašima!!! Još jednom su dokazali da su najbolji!!! Mnogo Vas volimo!!!Veliku radost ste nam doneli!!! MOMCI NAJBOLJI STE!!!

MLADJA

pre 13 godina

Dase broj 9 povuce zauvek i okaci u areni(posto oni nemaju odbojkasku kucu kao pojedini ) kao uspomena na jednog fantasticnog igraca i jos veceg coveka hvala na svemu majstore...

navijac

pre 13 godina

Nije bilo pitanje za trece mesto posle super igre sa Kubancima.
Momci i treneru, zlatni ste momci. Bronza sija kao zlato.
Cestitam!!! Idemo na docek ako se slazu svi.

g4

pre 13 godina

Nikola Grbic sa 37 godina, i 15 sezona bez pauze igra u plavom dresu, dok se neki (kosarkasi) vise godina vade na umor, te imaju kampove za decu itd. Razlika izmedju velikih i malih ljudi je ocigledna.

Ada Bojana

pre 13 godina

NKOLA GRBIĆ, hvala tvojoj majci i tvom ocu što te napraviše takvog kakav si !! ODBOJKAŠI I CEO SAVEZ - pričaću svojoj deci o vama i učiću kako se bori za svoju zemlju !

bokez

pre 13 godina

Nikad mi ni jedna nasa medalja nije vise sijala kao ova. Niko me ne moze ubjediti da ovo nije zlato za nasu odbojku.
I poraziti ljigave zabare na njihovom terenu - neprocenjivo!!!
Hvala Vam na svemu.

che brividi e forza ragazzi

pre 13 godina

Rising up back on the street
Took my time, took my chances
Went the distance now I`m on my feet
Just a man and his will to survive
So many times, it happens too fast
You change your passion for glory
Don`t lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive
It`s the Eye Of The Tiger
It`s the cream of the fight
Rising up to the challenge of our rival
As the last known survivor stalks the prey in the night
And he`s watching us all in the
EYE OF THE TIGER
(che brividi e forza ragazzi, 5. oktobar 2010 19:14)

Ja to rekoh posle Rusa, a Vanja danas u toku prenosa. Hvala Nikola, bravo momci. C`e solo un Capitano, un Capitano, c`e solo un Capitano.

Milos_Sarajevo

pre 13 godina

kratko:

Nikola, hvala!!! VELIKO HVALA!!!

i hvala vam svima za ovu knedlu u grlu koja mi je stala kad sam vas vidio kako bacate Nikolu...

hvala Dzoni za sve ove godine, radosti i tuge, smjeha i suza....

Itnja

pre 13 godina

hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala :)

milan, Kumanovo

pre 13 godina

Nikola, svaka cast majstore. Zaplakao sam kada sam video tvoje suze.Kada vidim kako si vaspitan i sa kojim zarom i zeljom igras za drzavni grb, prosto me teras da se ponosim sto sam srbin. Pravi si primer za sve nas kako se treba boriti za Srbiju. Hvala jos jednom majstore, i veruj mi da ce generacije i generacije koje dolaze znati ko je i sta je uradio za srpski sport veliki NIKOLA GRBIC.
Milan,
Srpsko Kumanovo

Vuk

pre 13 godina

Bravo majstori,još jednom samo povrđujete status legendi!Treći na svetu a na ovom takmičenju ste i najbolji i z Evrope!!!Dostojan oproštaj Grbića,možda i Miljkovića...Svaka čast!

bass

pre 13 godina

Svaka čast momci! Velika, pobeda, velika igra, veliko srce! Pozivam sve iskrene navijače da dočekaju odbojkaše na Surčinu. Zaslužuju veliki doček! A Nikola Grbić zaslužuje najveće državno priznanje!
Svi zajedno zaslužuju KUĆU ODBOJKE! (Predlažem prenamenu kuće fudbala u KUĆU ODBOJKE).

Maus

pre 13 godina

Nikola u suzama, na rukama svojih saigraca, sa bronzom osvojenom na verovatno poslednjem Svetskom prvenstvu! Istorija! Neprocenjivo! HVALA VAM MOMCI! HVALA SRPSKI JUNACI!

Kaca

pre 13 godina

Svaka cast! Kakva pobeda posle onakvog poraza juce! Bravooo! Samo mi zao sto nam odlazi Grbic, ali se bar oprostio pobedom od reprezentacije.:)

Jelena

pre 13 godina

Ja ne znam sta bih vise rekla i dodala, a da nije receno.
Najbolji, najveci, velicanstveni, dostojanstveni...
Hvala sto ste uvek tu!!!!
Volim vas!!!!!

boki_rs

pre 13 godina

ovo je Srbija a ne oni sto se danas po beogradu glupiraju i inate!
Nemoguce je zamisliti odbojkasku reprezentaciju na olimpijadi u Londonu bez Nikole. Otkad znam za odbojku znam i za njega. Bravo za majstora

puno srce

pre 13 godina

Hvala Vam PONOSU SRBskog naroda! Hvala Vam na svemu sto ste uradili, i osvojili BRONZU koja za mene ima zlatni sjaj. Hiljadu puta hvala! Ponosni Orlovi iz Herceg Novog! Samo Srbija!

Batko

pre 13 godina

Kao prvo MOMCI BRAVO!!!

A kao drugo, treće i hiljadito...šta bi sa onim silnim pljuvačima Nikole i Ivana..? Velikim stručnjacima odbojke, koji su istu poslednji put igrali u dvorištu preko gelendera, ali zato znaju kad treba ili ne prebaciti, kako treba u bloku i sa "4" smečovati, koji znaju sve, samo jedno ne...a to je da je njihova glupost od univerzuma veća !!

Zato još jednom, BRAVO MOMCI !!

Jelena

pre 13 godina

A verovala sam da je ona lopta Vanje Grbica iz Sidnejskog tunela trenutak ostvarenja sna! Danas su me Nikoline suze (a i moje) demantovale! Majstore, hvala ti sto san jos uvek traje...

Neutron

pre 13 godina

Ma ja ovim momcima verujem kao bratu kada nesto kazu. Rekli su da ce se boriti do zadnje lopte i to su i uradili. Nesrecnih par minuta u petom setu protiv Kube su ih mozda kostala zlata, ali sta da se radi. Dali su sve od sebe, kao i danas. Ja bih da im se zahvalim na radosti koju su mi dali, ne znam ni sam koliko puta. Grbicu i Miljkovicu, magovima ovog sporta, nek im se posreci ova medalja. Verovatno ce uskoro u penziju. Hvala vama na radosti koje ste nam dali a mladima zelim da se i dalje ovako bore. Fudbaleri, gledajte junake i ucite se dostojanstvu.

majamo

pre 13 godina

ljudi oni Su moja Srbija,te se Srbije nikada necu stideti jer su i u porazu kao i u pobedi uvek isti VELIKI,BORBENI,SRCANI,PONOSNI.....

Jova

pre 13 godina

Ljudi, ja ne znam da li je vama jasno kakav podvig su napravili nasi odbojkasi. Posle onako nesecno izgubljene utakmice od Kube, iskreno, bojala sam se da je medalja miljama daleko. Da su ihkubanci nadigrali pa hajde. Ali igrati onako juce, imati sansu i priliku za pobjedu a na kraju izgubiti je strasno. I da se ne lazemo, ne samo da se igralo u Italiji protiv domacina nego je Italija skoro imala obecanu medalju, od organizacije prvenstva do zreba. Oni nisu ni razmisljali o bronzi, vidjeli su se u finalu. Juce su bili nadigrani, nikakve drame i priholoskog pritiska nisu imali. Mogli su tako reci mirno spavati i cekati nas. Ali nasa igra, borba, zelja i htijenje. Nemam rijeci. Da smo ovako igrali i borili se i za 9. mjesto zasluzuje divljenje. A u pitanju je ipak medalja, a kao sto znamo samo se medalje broje. Jako mi je drago zbog svih igraca, a posebno zbog Nikole i Ivana a i zbog trenera, koji su ovdje bili najvise prozivani.Dok je nama ovakvih sportista, nema zime.
I na kraju pozdrav...

Jela

pre 13 godina

Bravo momci!!! Još jedna medalja u nizu!
Presrećna sam! :)

Nikola me rasplakao :'(
Hvala Nikola za sve godine u reprezentaciji i hvala što si predvodio ovu novu generaciju do medalje!
Čuvam autogram koji sam uzela od mlađanog Nikole 1995. na utakmici protiv Danske na Banjici :)

Drago mi je što su uspeli da se vrate posle sinoćnjeg šokantnog poraza, srce me je bolelo satima, kako li je njima bilo...
Bravo još jednom majstori!!! :)

Jela

pre 13 godina

JOOOOOOOOJ))))))))))))
Ulepšali ste mi dan, legende i dalje ne mogu da verujem šta ste postigli. Svaka čast svima.
Ali posebno NIKOLI i ja sam danas zaplakala sa njim. KRALJU)))))))))))

boba

pre 13 godina

Bravo momci svaka cast! Vaterpolisti, prosle godine prvaci sveta, kosarkasi ove godine cetvrti, odbojkasi treci na svetu, a fudbaleri 24 na svetu!!! Sportske strane pune fudbala, pisite ljudi malo o nekom drugom sportu. FUDBALERI SLAVE ODLAZAK NA SVETSKO,BRUKA. SUTRA DOCEK ZA ODBOJKASE OBAVEZNO.

odbojkas

pre 13 godina

GRANDE NIKOLA!,Tako su Italijani opisali Nikolu,(ali ne komentator RAI-a),već Veliki Bernardi i Luketa za njegovu prikazanu igru i karijeru,a šta mi na to da dodamo,sem da u doglednoj budućnosti takvog igrača nećemo imati zadugo.Hvala vam za još jedan trenutak radosti i ponosa.

Nikolina

pre 13 godina

Srbija je jos jednom pokazala da je svetsko cudo u sportu.A osbojkasi su zasluzili da budu carobnjaci Srbije!!!! Svaka cast,volim Vas puno!!!!!

United South-PFC.

pre 13 godina

ja nemam reci.ma SVAKA VAM CEST I CAST.I SAD MI RECITE,OD CEGA IMAMO VISE KORISTI OD SPORTISTA ILI od sramne parade.PONOSAN NA SERBSKI SPORT.

Marko

pre 13 godina

Smatram da nasa zemlja MORA da ima samostalno MINISTARSTVO SPORTA! To nas jedino hoce! I moramo najvise para uloziti u sport! I naravno na celu tog ministarstva da bude osoba koja je bila i fenomenalan sportista a i covek(kao nas SV NIKOLA)! I za sport da bude poseban budzet ili bar kada je sport u pitanju da ima neku privilegije da ne budemo u situaciji da neka od nasih dobrih reprezentacija (kada kazem dobra svi znate na koje sportove mislim)nema para za pripreme i slicno! Sta ce nama ministarstvo za ljudska prava ili sta ce nam i ministarstvo finansija i ekonomije istovremeno?! Alo bre!!!!!! Zar to nije isto!

pogrebnjak

pre 13 godina

Svaka vam chast momci,tako se igra za Srbiju!Pa posle nek nasha ministarka sporta kaze da Srbija nije sportska nacija!1. na svetu u vaterpolu,u kosharci 4. u odbojci 3. u tenisu finale dace bog i titula u Davis cupu,plivachi Chavic i Nadja !Samo od ovih nashih muchenika fudbalera nece nikad nishta biti a vi tu ulazete milione u njih gradite im kucu fudbala,mesto da ulazete u sportove u kojima smo medju najboljima na svetu!Bolje gradite bazene,ulazite u kosharkashe da ne kasne premije i plate selektoru koji nas je digo iz mrtvih,vaterpolisti osvajaju sve zivo a dizu kredite da bi otishli na EP!Srbija treba da bude ponosna na svoje sportiste,jedna mala zemlja ali osvajamo sve zivo!

OKI

pre 13 godina

Prava je steta sto Srbija nije igrala u finalima svatskih prvenstava u odbojci i kosarci.Neznam dal' bi osvojili zlata ali sam sigurna da bi ta finala bila mnogo kvalitetnija,atraktivnija i zanimljivija.Ovako smo se svi dosadjivali gledajuci demonstraciju sile Brazilaca i Amerikanaca.Ipak mislim da smo mi iz svega izasli ko pobednici tacnije Nikola Grbic.Covek se oprasta od reprezentacije, sa 37 godina neprikosnoveno opet osvaja priznanje za najboljeg tehnicara sveta!!!Umesto da to osvoji neki 20-ogodisnjak zeljan slave, dokazivanja,popularnosti to osvaja covek koji vec 15 godina igra za reprezentaciju i koji je osvojio sve sto se samo pozeleti moze a koji i posle toliko godina umire od zelje da osvoji svaki poen bez obzira koliko vazan on bio......to mogu samo VELIKANI!!!Nije ni cudo sto se do tada suprotstavljena publika u hali ujedinila i skandirala njegovo ime.Brazilci,Kubanci,Srbi,Italijani...Zna svet ko je NIKOLA GRBIC!!!Zato mislim da jedini ko ima pravo da ponosno paradira Srbijom i Beogradom je ON i naravno ostatak nase "plave cete"!!!!!Ja sam PONOSNA na njih i iskljucivo na njih!!!

sima

pre 13 godina

BEAVO!BRAVO! .ZNAM da je komentar izlisan..ali VAS MOLIM SRBI- docekajte tu decu kako dolikuje; ja NEMOGU ne zivim u Srbiji, ali znam da je cela Holandija svoje fud. docekala slavljem kao da su uzeli SP- pa mozete i VI!!!!
I sto neko rece oni su 3 na svetu ali 1u evropi!
Nikola, je COVECINA, MAG i zasluzuje sve postovanje;
PONOS Srbije MORAJU da budu ovi momci!
Ziveli VI nama!
p.s. interesuje me ko ce biti proglasen za najboljeg igraca...mozda M..?

Liemeyer

pre 13 godina

Ostaje zal sto Ivan i Nikola nisu uzeli jedinu titulu koja im nedostaje uz SL, ali ovo je sjajan rezultat! 15 godina odbojkasi su u samom vrhu, i nece se pomerati odatle ni u buducnosti

BRAVOOOO!!!!!

pre 13 godina

Kakva je razlika izmedju nasih kosarkasa i nasih odbojkasa ? Odbojkasi kada za dlaku izgube sansu da se bore za svetsko zlato, sutradan se istim zarom bore za svetsku bronzu.I POBEDE!!!!!!

Frodo

pre 13 godina

Odbojkasi, bravo!
Treba ukinuti (raspustiti) FSS, proispitati njihov rad, oduzeti im sav novac, prostorije i ostalu imovinu i sve to raspodeliti kosarkasima, vaterpolistima i odbojkasima i ostalim sportistima! Svima navedenima povecati i premije i nagrade!
Bravo momci! Bravo Nikola i hvala ti za sve!

Zahvalan gradjanin

pre 13 godina

Jedan veliki RISPEKT za Nikolu! Hvala ti za sve... Bravo momci, steta sto nije zlato, imate kvalitet, ali zato je London nas!

milan

pre 13 godina

Bravo za nase odbojkase!!!Nemogu da nadjem prave reci hvale jer sto su nam odbojkasi priredili nemoze se opisati recima!!!Nikoline suze sve govore!!!Neopisivo!!!Ako je vec Nikola resio da se oprosti od igranja u reprezentaciji onda pod hitno njega u strucni stab,za trenera,i brata Vladimira jer ljudi zasluzuju...Bravo,bravo i milion puta bravo...

lleonid

pre 13 godina

Bravo,bravo odbojkasi!!!Po ko zna koji put ste nas obradovali!Nikola,najbolji si nas sportista!Samo zalim sto mediji pridaju mnogo vise paznje nasim posrnulim fudbalerima nego zlatnim odbojkasima!Najbolji su!Svaka cast!!!

Niska Banja

pre 13 godina

Nikola, hvala i za suze i za smeh!!! Majstori, ponosna sam na sve sto ste postigli, ponosna sam na to sto je Miljkovic decko iz mog komsiluka, ponosna sam sto postojite!!!

dragan

pre 13 godina

Nije mi samo jasna jedna stvar....kada cemo da shvatimo da od fudbala nema nista...tolike pare se ulazu u kucu fudbala a o rezultatima fudbalera necu da pricam...Kada ce ova drzava i nadlezne sportske institucije da shvate da je buducnost Srpskog sporta u odbojci,kosarci,vaterpolu......ijos nesto moram da kazem....Toliko su me dirnule suze NIKOLE GRBICA da sam isam zaplakao...VELIKI COVEK,SPORTISTA kakvog nema niko...ponos ove jadne zemlje....u 37..oj.....godini on se bori kao da mu je dvadeset.....

Sale

pre 13 godina

Bravo momci! Bio sam pesimista pred ovu utakmicu jer je razvoj događaja u obe polufinalne utakmice bio sličan kao i na basketu u Turskoj ali timr jr ova pobeda i veća. Hvala ti Nikola na svemu.

3MAJ

pre 13 godina

Svaka cast!

Steta za propusteno finale. Kada samo pomislim koliko smo sve titula mogli da osvojimo u poslednjih 10 godina - nekoliko finala svetske lige protiv Brazila, polufinale Olimipijskih igara protiv USA... Mnogo izvanrednih meceva izgubljenih u pet setova.

Ali najbitnije je da smo vec 15 godina u samom vrhu. To je neverovantan uspeh za ovu nasu malu zemlju.

vlajzi

pre 13 godina

bravo majstori, tako se pokazuje patriotizam, medaljama, sportskom i fer borbom protiv drugih nacija... a ne divljanjem, paljenjem i rusenjem po sopstvenoj zemlji! danas smo videli lice i nalicje jedne medalje - vrline i mane naseg drustva - momke zbog kojih se srbija ponosi, i ove druge, zbog kojih se Srbija stidi! i sve u istom danu... valjda da kompenzuje jedno drugo!?

ZR023

pre 13 godina

Bravo, bravo, bravo! Odbojkasi su ponos Srbije! Pokazali su svima kako se stize do medalje (fudbaleri neka gledaju i neka se uce, ako oni ista mogu da shvate). Nikola, plakali smo sa tobom - od srece i ponosa! Jedan je kapiten, jedan je Nikola Grbic!

M.K.

pre 13 godina

Samo se iskreno nadam da ćemo se jednom osvestiti i početi da poštujemo i cenimo sportove u kojima naši reprezentativci daju sve od sebe za Srbiju. Svaka čast legende! Srbi dozovite se pameti već jednom...

nenadn22

pre 13 godina

Svaka cast momci na osvojenoj bronzi! Ali jos vise vam cestitam na sportskom ponasanju i cinjenica da nigde nisam procitao neku izjavu tipa "Mogli smo da dobijemo kubance" itd. Pomorili ste se odmah sa tim da su malo bolji od nas trenutno i pruzili im ruku i fokusirali se na mec za bronzu. Vi ste najbolji primer kako sportisti trebaju da se ponasaju!

Marko

pre 13 godina

Bravo majstori, bravo sampioni! E tako se igra za Srbiju,tako se ostavlja srce na terenu! Vi zasluzujete svako postovanje! I nemojte da zalite za zlatom, verujte da ovo nase srebro vredi vise od zlata. Grbicu hvala sto si nas usrecio. HVALA VAM SVIMA !!! SAMPIONI!!!!!

Rafa

pre 13 godina

Svaka cast momci! Vi ste ponos SRBIJE!! Nikola tebi posebno hvala za sve sto si uradio za nasu odbojku..za mene si najbolji odbojkas sveta!!

boris_b

pre 13 godina

AKO NEKO ZNA KAD STIZU OVI MOMCI U BGD NEKA TO PODIJELI SA SVIMA...MOMCI SU ZASLUZILI DA IH CEKAMO NA AERODROMU I PROSLAVIMO OVU MEDALJU

Marko

pre 13 godina

Nikola i svi vi hrabri momci, svaka cast uz spomen, da ne postoje reci koje bi opisale moje osecanje usled vase date borbe, zelje i snage za nas u Srbiji. Hvala, hvala, hvala.....

Melbourne

pre 13 godina

BRAVO MOMCI!!!
Bravo za sve ,bravo za tim ! Ne bih nikoga izdvajao ali samo bi prokomentarisao koliko dugo na vrhunskom nivou traje Nikola Grbic!!

Milan R.

pre 13 godina

kakva fantasticna vest! Svaka vam cast!
Da budem iskren jesam se nadao ali nisam ocekivao pobedu. Mislio sam da ce biti teze osvojiti bronzu nego se plasirati u finale.
BRAVO!

nenke

pre 13 godina

ljubazna molba za sve ljubitelje sporta u Srbiji...Pocnimo da cenimo one koji SRCEM igraju za svoju domovinu i pocnimo, napokon, da bojkotujemo igre umisljanih zvezda u zvezdica iz fudbalske sfere jer, budimo realni, u fudbalu smo NULE sve dok je ovakvo stanje stvari!!! PODRZIMO SPORTOVE KOJI DONOSE REZULTATE I POKAZIMO "fudbalerima" DA SU NIKO I NISTA U SVETSKIM RAZMERAMA... unapred hvala!!!
ODBOJASI ....KAPA DOLE I DUBOK NAKLON!!!!!

Marko Nikitović

pre 13 godina

Momci, i da niste pobedili, opet bi bili junaci.
Pokazali ste onim divljacima koji su danas rušili grad u "Patriotskom zanosu" kako se bori za svoju zemlju.
Ulepšali ste mi dan.

vllll

pre 13 godina

Bravo, momci !!! svaka vam cast i hvala vam puno.. A posebno Nikoli Grbicu-legendi.. Hvala ti, majstore, za sve !! Mnogo si nam srece doneo tokom svih ovih godina.. I znaj, Srbija to pamti.. Srbija ce i tebe pamtiti.. Zauvek!

borissrb

pre 13 godina

Svaka casta momci! I vi kao i kosarkasi i vaterpolisti uvjek dajete svoj maximum kad igrate za reprezentaciju. A ne kao fudbaleri i fss. Mogli bi i oni za promjenu nesto da nauce od vas i da se na vas malo ugledaju kako se igra za nacionalni tim. Bravo!!! SRBIJA!!!! Pozdrav iz SWE!

paka

pre 13 godina

ajd' nesto lepo na ovaj tuzan dan. svaka cas odbojkasima. nije bilo lako nakon jucasnjeg poraza povuci crtu kao da nista bilo nije i biti ponovo motivisan. tim pre je ovaj uspeh veci. bravo!

boban,nis

pre 13 godina

Svaka cast i cestitke nasoj odbojkaskoj reprezentaciji!
Ovim je upotpunjen neverovatan sportki uspeh nase drzave u ovoj godini.U kosarci cetvrti na SVETU,u odbojci treci na SVETU u tenisu najmanje drugi na SVETU u vaterpolu treci u Evropi,pa evo da spomenem i odlazak nasih fudbalera na SP,sto slozicete se uopste nije mali uspeh.Sve ovo dao bog kao samostalna drzava pod svojom zastavom i svojim imenom.

cantona-7

pre 13 godina

Način na koji ovi momci igraju za svoju zemlju prosto je zadivljujući. Koliko želje, požrtvovanja, truda ...
Svi pričaju da sa odlaskom Grbića i Miljkovića ova reprezentacija neće više osvajati medalje. Ne slažem se. Odlazili su Brđović, Tanasković, Kovač, Mešter, Vanja Grbić, Đurić, Boškan, Gerić ... a pojavljivali su se uvek novi dobri igrači. Ja sam mislio da je bronza u Atini 1995. bila slučajnost i da naša reprezentacija teško može ponovo da osvoji neku medalju, a od tada ih je osvojila mnogo. Bitno je da su ovi mlađi momci uz Nikolu i Ivana postali treći na svetu i osvojili medalju. To će od njih stvoriti pobednike.
To je ono što Dejan Stanković, a pre njega Savo Milošević nisu mogli da prenesu na sadašnju generaciju fudbalera, jer su imali ogromne frustracije iz poraza od 6:0 ili 6:1. Tako smo dobili novu generaciju gubitnika. Toga u odbojci, vaterpolu i košarci nema jer mladi igrači uz starije osvajaju medalje i tako nastaju nove generacije pobednika.

no fear

pre 13 godina

bravo srpski odbojkaši!!!
al pitam se samo šta će vam sad napisati svi oni koji su vas već juče otpisali u unaprijed proglasili četvrtima?! hoće li uopšte imati obraza da se jave?!
čudan smo mi narod,najviše volimo pljuvati i kritizirati,a poslije se pravimo kao da ništa nije bilo..
ipak,puno nas je više vjerovalo u vas,samo mi ne trčimo na svaku lošu vijest,da bi smo izbacivali vlastite frustracije..
BRAVO ODBOJKAŠI,SVAKA VAM ČAST JOŠ JEDNOM!!!

mnogo si mali

pre 13 godina

Hvala bogu da i mi nesto ubodemo, mada ostaje velika zal sto nismo u finalu,i to sve zbog loseg vodjenja tima.I neviraju me oni koji kazu da brobza sija kao zlato,koje gluposti.Dali to znaci da ce zlato Brazilaca sijati kao bronza.Ispustena je velika sansa i za to neko treba da odgovara.
(neko to od gore vidi sve, 10. oktobar 2010 20:59)

U sve se ti razumes, samo... 'Da li' se pise odvojeno

Djordje

pre 13 godina

Svaka cast,i veliki naklon momci...Jeste bronza,ali za nas sija jace i od zlata!!!
Nikola,hvala ti za sve uradjeno za sport nas uopste,takva velicina se ne srece cesto....Naravno,i ja sam zaplakao...:'(

Kaka

pre 13 godina

Svaka cast odbojkasima. I jos jedan dokaz da je Srbija medju najjacim kad su u pitanju kolektivni sportovi. Jos samo da se prestanemo paliti na fubal.

djuka039

pre 13 godina

sta reci osim jedno veliko HVALA i jos vece HVALA Nikoli za sve ove godine u reprezentaciji i na svim medaljama koje nam je doneo on i svi drugi momci. HVALA !!!

afrogipsy

pre 13 godina

Bravo bre :) ! POsle onako tragicnog poraza i velike , teske utakmice koju smo izgubili , bilo je izuzetno tesko podici se iz pepela i nadigrati jednu od najvecih selekcija u istoriji ovog sporta i to na njihovom terenu. Svaka cast , ponosan sam na Vas.

Aca

pre 13 godina

Bravo momci,svaka vam cast!Da smo imali malo vise srece gledali bi vas i u finalu!Ali nema veze i ovo je sjajan rezultat.Zavas treba praviti zurku kada dodjete,a ne kao za neke danas koji ruze drzavu.Zivela SRBIJA!!!!!

crop

pre 13 godina

Momci svaka cast!
Trebalo je uzdici se posle onako nesretnog poraza sinoc! Prava je steta sto nismo u finalu jer bi gledali odlican mec!
Nadam se da su vas pratili luzeri iz djenove...
Nadam se da ce neko konacno skinuti brazilce sa trona!

Vama naklon do poda! Tako se igra za maticu...

daca_

pre 13 godina

Ponosna sam na ove nase sportiste koje imamo...ljudi molim vas da vise nikog ne kritikujete sportisti nasi to ne zasluzuju.. malo li je sto smo 3.na svetu u odbojci, 8. na svetu u rukometu, 4. na svetu u kosarci i 2. u Evropi, 1. na svetu u vaterpolu i 3. u Evropi..imamo 2. tenisera sveta to samo druge zemlje mogu pozeleti..i nase teniserke takodje koje nas raduju i koje ce nas sigurno jos radovati kao i nas Nole, u plivanju da ne govorim Cavke i Nadja Higl i ostali koji ce takodje napredovati..mi smo tako mala zemlja a imamo tako VELIKE SPORTISTE..svako bi nam pozavideo samo trebamo da cenimo..HVALA NA SVEMU!!!

IL

pre 13 godina

велико вам хвала за све ове дивне године, за десетине медаља, за дочеке, за олимпијско злато. Створили сте један спорт ни из чега, уздгили га до светског врха, и сада можете мирно у заслужену пензију, у великом стилу, са медаљом. Господине Никола Грбићу.

mare

pre 13 godina

Bravo momci,vi ste ponos srbije.Vec 15 godina igrate u kontinuitetu,osvajate medalje,igrate srcem za srbiju.Ono na kraju sa nikolom koliko emocija,zaplakao sam i ja!nikola legendo nasa hvala ti za sve sto si ucinio za srbiju,tesko da ce se roditi neko kao on vise.

milorad BANJA LUKA

pre 13 godina

zasluzili smo zlato svaka cast momci da nam sudija nije oteo onaj poen za 10 10 u petom setu svaka cast momci kuba ce dobit brazil 3 0

mac

pre 13 godina

Vidim da mnogi pominju neuspeh fudbalera. Nema potrebe napadati njih, ne mozemo u svakom sportu da budemo uspesni. A i nisu oni krivi sto mediji bruje samo o fudbalu ko da je jedini. Svaka cast odbojkasima, kosarkasima, vaterpolistima, teniserima... A fudbalerima? pa i oni ce da se poprave valjda jednog dana.

Cika Sima

pre 13 godina

"mogu li da preporucim piscu clanka da pokusa da sto redje koristi navodne znakove. oni samo smetaju citaocu. ne koristimo ih u govoru, zar ne?"

:)))) Vidim da si i velika slova izbacio s obzirom na to da ih ne koristis u govoru!! :D

ЗЕМУНАЦ

pre 13 godina

ЧЕСТИТАМ ОДБОЈКАШИМА !
Свака част јуначине, показали сте изванредно играње током првенства. На овај начин треба да се осветла образ Србије а не као фудбалери. Хвала Вам што ћу овај 10.10.2010. памтити по вашем успеху а не по срамној паради.

tecumseh

pre 13 godina

Svaka cast momcima na prikazanoj igri i ostvarenom rezultatu! Jedina zamerka komentatoru Vladimiru Grbicu. Covek je legenda nase odbojke i fenomenalan sportista, ali je smorio sa svojim komentarima i objasnjavanjem utakmice. Izgubio sam zelju da pratim utakmicu, barem sa ukljucenim tonom.

salle

pre 13 godina

Hvala...hvala vam na svim lepim trenucima tokom turnira i neka vas Bog pozivi...jedna svetla tacka u nasoj sumornoj sadasnjosti i neizvesnoj buducnosti...

frod0

pre 13 godina

Kosarkasi,odbojkasi,vaterpolisti..Oduvek ste nas uveseljavali bas kao i sada.Svaka cast!Nikola jbg odlazis,al odlazis kao najveci!Hvala ti za sve..
I se*e mi se od medijskog pracenja fudbalera i djokovica kad ovi prvi nikad nista nisu uradili a ovaj drugi igra samo za pare.VI MOMCI IGRATE ZA SRBIJU I NAJVECE STE PATRIOTE!HVALA!

pera

pre 13 godina

Ne mogu da razumem ovih nekoliko "neprepručenih", kada je u pitanu Nikola Grbić. Stvarno idiotski. A što se tiče "miloša" i komentara za RTS, pa to je odavno poznata stvar. Najgora televizija. Potpuno isti sistem, šema..., samo se menja ime "VELIKOG TATE".

Liverpolo

pre 13 godina

Velike cestitke nasim odbojkasima, nasim igracima na osvojenoj medalji, zasluzili su je svojim igrama i svojim kvalitetom! Narocito mi je drago zbog zive legende Nikole Grbica koji se oprasta od najlepseg dresa sa medaljom oko vrata i koji je zapravo bio stvarni vodja ovih momaka! Jedino je steta sto je ta medalja morala biti najmanje srebrna, a ne bronzana. Ovi momci zasluzuju kvalitetniji strucni rad i medalje koje lepse sijaju, i cesce da ih osvajaju! Svojim igrama i kvalitetom to iz godine u godinu potvrdjuju, ali losa struka im dodatno odmaze. Miljkovic i pored svih kriticara je veliki igrac, jedan od najboljih koje je ne samo srpska nego i svetska odbojka imala. I da ne zaboravim, Kolakovicu odlazi, hocemo strucnije ljude na klupi reprezentacije!!! Jer imamo ih!

fedor mesinger

pre 13 godina

mogu li da preporucim piscu clanka da pokusa da sto redje koristi navodne znakove. oni samo smetaju citaocu. ne koristimo ih u govoru, zar ne?

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Hvala bogu da i mi nesto ubodemo, mada ostaje velika zal sto nismo u finalu,i to sve zbog loseg vodjenja tima.I neviraju me oni koji kazu da brobza sija kao zlato,koje gluposti.Dali to znaci da ce zlato Brazilaca sijati kao bronza.Ispustena je velika sansa i za to neko treba da odgovara.

само један тим... СРБИЈА!

pre 13 godina

Некада сте побеђивали, некада губили, али никад нас нисте разочарали. Честитка на медаљи и велико хвала за сву срећу коју сте нам приуштили. Момци, ви сте понос Србије!

gramatika

pre 13 godina

Ja u sve, a ti ni u gramatiku!Dali se pise kao sto sam i napisao!Nemas pojma covece,nemas sportske argumente, pa okreces na pravopis! Jadnice!
(neko to od gore vidi sve, 11. oktobar 2010 11:43)

Auuu imas pravo da cutis :)

Vladimir

pre 13 godina

haha... ima nekoliko stvarno ..BIPP... osoba koje daju komentare ovde... prosto covek ne zna dal da im se smeje ili da ih zali.. strucnjaci iz fotelja koji sve znaju da urade bolje i od najboljih ali eto sudbina gorka im nije dozvolila da se iskazu u stvarnom svetu pa zele da privuku paznju makar u virtuelnom - pa makar ta paznja bila u vidu 95% minusa koje dobijaju na komentare..
strasno... strahota :)

branislav

pre 13 godina

Ne mogu da opisem koliko sam se radovao nakon poslednjeg poena.Jos jednom ste pokazali svjetski kvalitet i nastavili kontinuitet osvajanja medalja,sto je u kolektivnim sportovima mozda i najteze.Po igri koju ste pokazali na prvenstvu,realno je bilo da budete makar u finalu,ali niste imali srece u polifinalu.Veliki pozdrav za sve igrace,a beogradjane molim da pripreme docek,jer su ovi sjajni momci to i zasluzili.Oni su samo u toku ove godine osvojili dvije medalje na svjetskim takmicenjima i to:bronzu u svjetskoj ligi i sada na svjetskom sampionatu.Tako nesto su uradili samo Brazilci koji su osvojili zlato i svjetskoj ligi i na prvenstvu svijeta.To samo potvrdjuje njihov kvalitet u svijetu,a zna se da je od dvoranskih sportova u odbojci najveca konkurencija.Veliki pozdrav iz Podgorice!

Da vam nisam rekao, ne biste, jel tako?

pre 13 godina

@"...ko se slaže nek preporuči..."
@"...preporučite moj komentar ako sam u pravu."


Pa, preporučite i ovaj moj komentar ako vam se sviđa.

deka

pre 13 godina

Svaka čast momci. Jedan je Kralj Nikola I Odbojkaški. Nije mogao ljepši oproštaj imati od reprezentacije. Nadam se da će se isto tako oprostiti i sledeće godine na EP sa medaljom, pa onda još jedan oproštaj sa medaljom sa OI u Londonu, a onda... Onda stvarno momak zaslužuje penziju. Ni kod nas u CG ne može se više sa 37 u penziju. Mislim, stvarno...

Goran

pre 13 godina

Bravo momci, bravo odbojkaši zlatni. Pokazali ste kako se igra za Srbiju, kako se pravi dobra atmosfera, igra, odnos u reprezentaciji, ponašanje prema stručnom štabu. I pre svega skromnost i realnost van terena i na njemu. Niste nadmeni i pametni kao fudbaleri koji brukaju sebe i na terenu i van njega. I zato dajte više prostora odbojkašima, vaterpolistima, košarkašima, teniserima, plicvačima, strelcima...a ne tamo nekim nabedjenim fudbalerima koji nikada nisu napravili nikakav rezultat, a prave se važni i bitni. Još jednom bravo odbojkaši.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo momci!!! Vi ste nasi sampioni, vi ste ponos cele Srbije. Svaka casz na pokazanoj igri tokom celog prvenstva. Imamo reprezentaciju koja ce i u narednim godinama da osvaja medalje kako na evropskim tako i svetskim prvenstvima.

Mister

pre 13 godina

Biti treći u svetu je sjajan uspeh. Pogledajte ko je sve ostao iza nas. Zato bravo momci! Ipak ne mogu a da ne kažem da smatram da je protiv Kube odlučila slaba taktika vezana za servis. Uzmimo primer Stankovića. Protiv Kube uopšte nije koristio smeč servis. Protiv Italijana jeste i to veoma uspešno. Ili u trenutku kad se utakmica odlučuje na servis se uvodi Terzić umesto Kovačevića, a njegov servis je bio takav kao da je namerno hteo da Kubancima omogući da dobiju poen. Jeste Kovašević grešio, kao što greše i svi drugi odbojkaši prilikom servisa, ali ipak ovaj dečko ide na smeč servis i svakako je uspešniji od Terzićevog. Znam da su posle bitke svi generali pametni, ali takve naizgled nijanse koje zavise od trenera često odlučuju utakmice. Ukratko mislim da smo protiv Kube morali više da rizikujemo sa servisom i da bi se u tom slučaju našli u finalu.

Дарко

pre 13 godina

Људи Никола Грбић није завршио клупску каријеру,а за репрезентативну није сигурно,то је рекао пре неки дан у новинама.

Ena

pre 13 godina

Sve čestitke celoj ekipi, Vi ste ozbiljna promocija našeg duha i naše zemlje!
Nikola je bio VELIKI, svaka čast velikom sportisti ali Ivan je bio nista manje VELIKI, malo me je sramota sto ste ga u kometarima diskriminisali, i mislim da se ni on neće osecao bas dobro ako bude citao kada se vrate....

ZuluSu

pre 13 godina

Bravo momci, svaka cast ! Ali, gde su oni (ne)ljudi, pljuvači na forumu od juče!? Kakav obraz ko' djon moraš imati da pišeš bljuvotine, a da sutra čitaš vesti kao da ništa nije bilo. Ne razumem, ali znam da smo najgori od najgorih. Recite da vas je stid ponekad, pa će nam biti lakše. Hvala

Tamara

pre 13 godina

Iako ih nikada nisam upoznala, Nikolu i Ivana volim kao da su mi rodjena braca. HVALA VAM, kao i ovim ostalim divnim momcima, sto ste nas svih ovih godina cinili ponosnim.

delia glingon

pre 13 godina

Cim se budala ponosi, pametan se stim stidi ili zali i boluje bole---koga zanima trece mesto, Prvaci se pamte a viceprvaci se zabisuje negdje sto bas niko i necita jer je dosadno:

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

U sve se ti razumes, samo... 'Da li' se pise odvojeno
(mnogo si mali, 11. oktobar 2010 01:38)
Ja u sve, a ti ni u gramatiku!Dali se pise kao sto sam i napisao!Nemas pojma covece,nemas sportske argumente, pa okreces na pravopis! Jadnice!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Hvala bogu da i mi nesto ubodemo, mada ostaje velika zal sto nismo u finalu,i to sve zbog loseg vodjenja tima.I neviraju me oni koji kazu da brobza sija kao zlato,koje gluposti.Dali to znaci da ce zlato Brazilaca sijati kao bronza.Ispustena je velika sansa i za to neko treba da odgovara.

BRAVOOOO!!!!!

pre 13 godina

Kakva je razlika izmedju nasih kosarkasa i nasih odbojkasa ? Odbojkasi kada za dlaku izgube sansu da se bore za svetsko zlato, sutradan se istim zarom bore za svetsku bronzu.I POBEDE!!!!!!

tecumseh

pre 13 godina

Svaka cast momcima na prikazanoj igri i ostvarenom rezultatu! Jedina zamerka komentatoru Vladimiru Grbicu. Covek je legenda nase odbojke i fenomenalan sportista, ali je smorio sa svojim komentarima i objasnjavanjem utakmice. Izgubio sam zelju da pratim utakmicu, barem sa ukljucenim tonom.

Liverpolo

pre 13 godina

Velike cestitke nasim odbojkasima, nasim igracima na osvojenoj medalji, zasluzili su je svojim igrama i svojim kvalitetom! Narocito mi je drago zbog zive legende Nikole Grbica koji se oprasta od najlepseg dresa sa medaljom oko vrata i koji je zapravo bio stvarni vodja ovih momaka! Jedino je steta sto je ta medalja morala biti najmanje srebrna, a ne bronzana. Ovi momci zasluzuju kvalitetniji strucni rad i medalje koje lepse sijaju, i cesce da ih osvajaju! Svojim igrama i kvalitetom to iz godine u godinu potvrdjuju, ali losa struka im dodatno odmaze. Miljkovic i pored svih kriticara je veliki igrac, jedan od najboljih koje je ne samo srpska nego i svetska odbojka imala. I da ne zaboravim, Kolakovicu odlazi, hocemo strucnije ljude na klupi reprezentacije!!! Jer imamo ih!

fedor mesinger

pre 13 godina

mogu li da preporucim piscu clanka da pokusa da sto redje koristi navodne znakove. oni samo smetaju citaocu. ne koristimo ih u govoru, zar ne?

delia glingon

pre 13 godina

Cim se budala ponosi, pametan se stim stidi ili zali i boluje bole---koga zanima trece mesto, Prvaci se pamte a viceprvaci se zabisuje negdje sto bas niko i necita jer je dosadno:

milos

pre 13 godina

Ko je gledao RAI Sport mogao je da vidi ko je Nikola Grbic i kakav ugled ima u Italiji. Posle utakmice petoro italijanskih komentatora je razgovaralo sa njim nekih pola sata sa takvim postovanjem da je to neverovatno.Maltene, su se klanjali pred njim. A sta je RTS uradio? Poslao jednog jedinog. A koliko ih je bilo u Juznoj Africi? Ko da je J.A. beogradska opstina na 20 km. od Terazija.

mnogo si mali

pre 13 godina

Hvala bogu da i mi nesto ubodemo, mada ostaje velika zal sto nismo u finalu,i to sve zbog loseg vodjenja tima.I neviraju me oni koji kazu da brobza sija kao zlato,koje gluposti.Dali to znaci da ce zlato Brazilaca sijati kao bronza.Ispustena je velika sansa i za to neko treba da odgovara.
(neko to od gore vidi sve, 10. oktobar 2010 20:59)

U sve se ti razumes, samo... 'Da li' se pise odvojeno

United South-PFC.

pre 13 godina

ja nemam reci.ma SVAKA VAM CEST I CAST.I SAD MI RECITE,OD CEGA IMAMO VISE KORISTI OD SPORTISTA ILI od sramne parade.PONOSAN NA SERBSKI SPORT.

milorad BANJA LUKA

pre 13 godina

zasluzili smo zlato svaka cast momci da nam sudija nije oteo onaj poen za 10 10 u petom setu svaka cast momci kuba ce dobit brazil 3 0

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

U sve se ti razumes, samo... 'Da li' se pise odvojeno
(mnogo si mali, 11. oktobar 2010 01:38)
Ja u sve, a ti ni u gramatiku!Dali se pise kao sto sam i napisao!Nemas pojma covece,nemas sportske argumente, pa okreces na pravopis! Jadnice!

Marko

pre 13 godina

Bravo majstori, bravo sampioni! E tako se igra za Srbiju,tako se ostavlja srce na terenu! Vi zasluzujete svako postovanje! I nemojte da zalite za zlatom, verujte da ovo nase srebro vredi vise od zlata. Grbicu hvala sto si nas usrecio. HVALA VAM SVIMA !!! SAMPIONI!!!!!

vlajzi

pre 13 godina

bravo majstori, tako se pokazuje patriotizam, medaljama, sportskom i fer borbom protiv drugih nacija... a ne divljanjem, paljenjem i rusenjem po sopstvenoj zemlji! danas smo videli lice i nalicje jedne medalje - vrline i mane naseg drustva - momke zbog kojih se srbija ponosi, i ove druge, zbog kojih se Srbija stidi! i sve u istom danu... valjda da kompenzuje jedno drugo!?

puno srce

pre 13 godina

Hvala Vam PONOSU SRBskog naroda! Hvala Vam na svemu sto ste uradili, i osvojili BRONZU koja za mene ima zlatni sjaj. Hiljadu puta hvala! Ponosni Orlovi iz Herceg Novog! Samo Srbija!

Stefan Herceg-Novi

pre 13 godina

Kome nisu krenule suze kad je Nidzo zaplakao s njim nesto nije uredu.HVALA ti za sve kapitenu,takav vodja kao ti se ne radja svakog dana,svima nama koji smo te godinama obozavali i divili ti se ostaje nada da ces nam jednog dana biti selektor pa da idemo u nove pobjede ljudino!

Frodo

pre 13 godina

Odbojkasi, bravo!
Treba ukinuti (raspustiti) FSS, proispitati njihov rad, oduzeti im sav novac, prostorije i ostalu imovinu i sve to raspodeliti kosarkasima, vaterpolistima i odbojkasima i ostalim sportistima! Svima navedenima povecati i premije i nagrade!
Bravo momci! Bravo Nikola i hvala ti za sve!

che brividi e forza ragazzi

pre 13 godina

Rising up back on the street
Took my time, took my chances
Went the distance now I`m on my feet
Just a man and his will to survive
So many times, it happens too fast
You change your passion for glory
Don`t lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive
It`s the Eye Of The Tiger
It`s the cream of the fight
Rising up to the challenge of our rival
As the last known survivor stalks the prey in the night
And he`s watching us all in the
EYE OF THE TIGER
(che brividi e forza ragazzi, 5. oktobar 2010 19:14)

Ja to rekoh posle Rusa, a Vanja danas u toku prenosa. Hvala Nikola, bravo momci. C`e solo un Capitano, un Capitano, c`e solo un Capitano.

Da vam nisam rekao, ne biste, jel tako?

pre 13 godina

@"...ko se slaže nek preporuči..."
@"...preporučite moj komentar ako sam u pravu."


Pa, preporučite i ovaj moj komentar ako vam se sviđa.

frod0

pre 13 godina

Kosarkasi,odbojkasi,vaterpolisti..Oduvek ste nas uveseljavali bas kao i sada.Svaka cast!Nikola jbg odlazis,al odlazis kao najveci!Hvala ti za sve..
I se*e mi se od medijskog pracenja fudbalera i djokovica kad ovi prvi nikad nista nisu uradili a ovaj drugi igra samo za pare.VI MOMCI IGRATE ZA SRBIJU I NAJVECE STE PATRIOTE!HVALA!

Marko Nikitović

pre 13 godina

Momci, i da niste pobedili, opet bi bili junaci.
Pokazali ste onim divljacima koji su danas rušili grad u "Patriotskom zanosu" kako se bori za svoju zemlju.
Ulepšali ste mi dan.

Дарко

pre 13 godina

Људи Никола Грбић није завршио клупску каријеру,а за репрезентативну није сигурно,то је рекао пре неки дан у новинама.

bokez

pre 13 godina

Nikad mi ni jedna nasa medalja nije vise sijala kao ova. Niko me ne moze ubjediti da ovo nije zlato za nasu odbojku.
I poraziti ljigave zabare na njihovom terenu - neprocenjivo!!!
Hvala Vam na svemu.

Bosanka

pre 13 godina

U pm, umjesto da se radujem, ja placem... od sad u direktnom prenosu ne prikazujte Nikolu! :-)
P.S. Pozdrav iz Republike Srpske, iz Istocnog Sarajeva!

ssss

pre 13 godina

Sveti Nikola!
Nikola Grbic, covek koji je osvojio evropsko i olimpijsko zlato, bio drugi na SP, covek koji je sa klubom osvojio sve sto se moze osvojiti, nekoliko puta bio najbolji tehnicar na svetu, kapiten reprezentacije dobrih desetinu i vise godine, PLACE kao malo dete posle osvojene bronze. Tako je kada neko igra SRCEM za svoju zemlju i proliva poslednju kap znoja. (ovo snimiti i pustati fudbalerima pre svakog treninga da se vidi sta je srce, sta je ljubav prema zemlji!!!). Hvala Nikola za sve ove godine kada smo se svi radovali vasim uspesima. Cestitke i ostalim momcima i cestitke na bronzi!

ZVEZDASICA

pre 13 godina

Da li znate koja je razlika izmedju pojedinih fudbalera, kosarkasa i NIKOLE GRBICA? Razlika je u tome sto neke treba moliti da obuku Srpski dres, neke treba moliti da potrce da se bore da ne cuvaju noge,dok NIKILA GRBIC GINE ZA SRPSKI GRB I PLACE STO SE OPRASTA OD SRPSKOG DRESA U 37. Godini!!! NIKOLA HVALA TI ZA SVE STO SI PRUZIO NASOJ ZEMLJI I NASEM NARODU, PONOSNI SMO STO SMO IMALI PRE SVEGA TAKVOG COVEKA I SPORTISTU!!!!!

daca_

pre 13 godina

Ponosna sam na ove nase sportiste koje imamo...ljudi molim vas da vise nikog ne kritikujete sportisti nasi to ne zasluzuju.. malo li je sto smo 3.na svetu u odbojci, 8. na svetu u rukometu, 4. na svetu u kosarci i 2. u Evropi, 1. na svetu u vaterpolu i 3. u Evropi..imamo 2. tenisera sveta to samo druge zemlje mogu pozeleti..i nase teniserke takodje koje nas raduju i koje ce nas sigurno jos radovati kao i nas Nole, u plivanju da ne govorim Cavke i Nadja Higl i ostali koji ce takodje napredovati..mi smo tako mala zemlja a imamo tako VELIKE SPORTISTE..svako bi nam pozavideo samo trebamo da cenimo..HVALA NA SVEMU!!!

gramatika

pre 13 godina

Ja u sve, a ti ni u gramatiku!Dali se pise kao sto sam i napisao!Nemas pojma covece,nemas sportske argumente, pa okreces na pravopis! Jadnice!
(neko to od gore vidi sve, 11. oktobar 2010 11:43)

Auuu imas pravo da cutis :)

cvele

pre 13 godina

Poslednji poen u meču i smeč Miljkovića za pobedu i bronzanu medalju na svetskom prvenstvu, a igrači se bledo okreću i ne reaguju skoro 10 sekundi....

Na šta se sve ljudi naviknu, čudo jedno :-)))

SVE ČESTITKE ONIMA KOJIMA SU OGUGLALI NA DONOŠENJE MEDALJA.

Zahvalan gradjanin

pre 13 godina

Jedan veliki RISPEKT za Nikolu! Hvala ti za sve... Bravo momci, steta sto nije zlato, imate kvalitet, ali zato je London nas!

Ada Bojana

pre 13 godina

NKOLA GRBIĆ, hvala tvojoj majci i tvom ocu što te napraviše takvog kakav si !! ODBOJKAŠI I CEO SAVEZ - pričaću svojoj deci o vama i učiću kako se bori za svoju zemlju !

g4

pre 13 godina

Nikola Grbic sa 37 godina, i 15 sezona bez pauze igra u plavom dresu, dok se neki (kosarkasi) vise godina vade na umor, te imaju kampove za decu itd. Razlika izmedju velikih i malih ljudi je ocigledna.

10. октобар 2010. СЈАЈНИ СРБИ

pre 13 godina

ДРАГИ НАШИ ОДБОЈКАШИ!!!
СВАКА ВАМ ЧАСТ!!!
ХВАЛА ВАМ што ћу овај 10. октобар 2010. године памтити по светској бронзаној медаљи српских делија, одбојкашких дивова!
Хвала вам и срећно!!!

cantona-7

pre 13 godina

Način na koji ovi momci igraju za svoju zemlju prosto je zadivljujući. Koliko želje, požrtvovanja, truda ...
Svi pričaju da sa odlaskom Grbića i Miljkovića ova reprezentacija neće više osvajati medalje. Ne slažem se. Odlazili su Brđović, Tanasković, Kovač, Mešter, Vanja Grbić, Đurić, Boškan, Gerić ... a pojavljivali su se uvek novi dobri igrači. Ja sam mislio da je bronza u Atini 1995. bila slučajnost i da naša reprezentacija teško može ponovo da osvoji neku medalju, a od tada ih je osvojila mnogo. Bitno je da su ovi mlađi momci uz Nikolu i Ivana postali treći na svetu i osvojili medalju. To će od njih stvoriti pobednike.
To je ono što Dejan Stanković, a pre njega Savo Milošević nisu mogli da prenesu na sadašnju generaciju fudbalera, jer su imali ogromne frustracije iz poraza od 6:0 ili 6:1. Tako smo dobili novu generaciju gubitnika. Toga u odbojci, vaterpolu i košarci nema jer mladi igrači uz starije osvajaju medalje i tako nastaju nove generacije pobednika.

Milan

pre 13 godina

Nikoli je malo falilo da se oprosti sa zlatom!!! Sve čestitke našim odbojkašima!!! Još jednom su dokazali da su najbolji!!! Mnogo Vas volimo!!!Veliku radost ste nam doneli!!! MOMCI NAJBOLJI STE!!!

pogrebnjak

pre 13 godina

Svaka vam chast momci,tako se igra za Srbiju!Pa posle nek nasha ministarka sporta kaze da Srbija nije sportska nacija!1. na svetu u vaterpolu,u kosharci 4. u odbojci 3. u tenisu finale dace bog i titula u Davis cupu,plivachi Chavic i Nadja !Samo od ovih nashih muchenika fudbalera nece nikad nishta biti a vi tu ulazete milione u njih gradite im kucu fudbala,mesto da ulazete u sportove u kojima smo medju najboljima na svetu!Bolje gradite bazene,ulazite u kosharkashe da ne kasne premije i plate selektoru koji nas je digo iz mrtvih,vaterpolisti osvajaju sve zivo a dizu kredite da bi otishli na EP!Srbija treba da bude ponosna na svoje sportiste,jedna mala zemlja ali osvajamo sve zivo!

branko

pre 13 godina

Не знам има ли у Србији неког ко не памти Балашевићев стих ''То је и за сузе и за смех'''. Баш такав је данашњи одбојкашки дан.
За смех: после 12 година одбојкаши Србије поново освајају светску медаљу а свака светска медаља, било ког сјаја је огроман успех. Нико, апсолутно нико на свету не може освојити медаљу у одбојци случајно нити стицајем околности. Требало је победити Италију на њеном терену, Кубу, Русију, Немачку и не баш наивну Аргентину. За то треба имати и знање и огромну снагу, физичку али пре свега моралну. Тако су одбојкаши употпунили изванредне овојесење резултате српских репрезентација на 2 светска и једном европском првенству: ватерполисти и одбојкаши освојили су бронзу, кошаркаши су такође били у полуфиналу а све три екипе су биле на домак финала. Можда су у светским оквирима ватерполисти најквалитетнија али су одбојкаши најзрелија и најстабилнија екипа. Ја те особине изузетно ценим па су они моји љубимци.
За сузе: Сузе смо видели. Данас је вероватно Никола Грбић последњи пут играо за репрезентацију. Са терена Никола је закорачио у легенду, у друштво свог брата Вање, Дејана Брђовића, Танасковића., а тамо ће бити места и за оне који још увек играју као што су Вујевић, Герић а једног дана, наравно и Миљковић. Имали смо част и задовољство да је наш Никола вероватно највећи техничар којег је светска одбојка икад имала. Верујем да би се са тиме сложио и незаборавни Бланже. Никола, хвала ти на свему. Српски спорт се поносио тобом док си био на терену а уверен сам да ћеш бити у српској одбојци и кад ускоро окачиш патике о клин. Добродошао!
''Постгрбићевска'' ера српске одбојке је започела и пре овог СП. На нашу велику радост и задовољство, ова наша екипа и без асова као што су Грбић и Миљковић показала је у Светској лиги и знање и снагу и карактер. А на сцену ступа и нова плејада младих лавова. Биће још одбојкашких радости јер бразда коју су узорали Никола, Вања, Иван, Квиско..... је врло дубока.
Овај текст дакле посвећујем једној несвакидашњој спортској личности а осталима овде само порука БРАВО МОМЦИ ! Биће прилике за опширнији осврт.

mac

pre 13 godina

Vidim da mnogi pominju neuspeh fudbalera. Nema potrebe napadati njih, ne mozemo u svakom sportu da budemo uspesni. A i nisu oni krivi sto mediji bruje samo o fudbalu ko da je jedini. Svaka cast odbojkasima, kosarkasima, vaterpolistima, teniserima... A fudbalerima? pa i oni ce da se poprave valjda jednog dana.

milan, Kumanovo

pre 13 godina

Nikola, svaka cast majstore. Zaplakao sam kada sam video tvoje suze.Kada vidim kako si vaspitan i sa kojim zarom i zeljom igras za drzavni grb, prosto me teras da se ponosim sto sam srbin. Pravi si primer za sve nas kako se treba boriti za Srbiju. Hvala jos jednom majstore, i veruj mi da ce generacije i generacije koje dolaze znati ko je i sta je uradio za srpski sport veliki NIKOLA GRBIC.
Milan,
Srpsko Kumanovo

Milos_Sarajevo

pre 13 godina

kratko:

Nikola, hvala!!! VELIKO HVALA!!!

i hvala vam svima za ovu knedlu u grlu koja mi je stala kad sam vas vidio kako bacate Nikolu...

hvala Dzoni za sve ove godine, radosti i tuge, smjeha i suza....

Itnja

pre 13 godina

hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala hvala :)

Aleksandra

pre 13 godina

Davnih devedesetih trenirala sam odbojku. Na TV-u nikad nista ponekad nesto... I onda sam videla neko dete koje dize savrsenu loptu iz auta nemoguce po dijagonali...Hvala ti Nikola sto izmislio filozofiju igre u odbojci - ako nekom ne ide daj mu opet loptu proradi ga... tako se gine za dres, za klub, za drzavu... Hvala ti sto si ostao ovde i pored fenomenalnih italijanskih ponuda i sto si ostao da igras za zemlju koja ti nista osim doceka nije dala... a i to je nesto :))) Hvala na suzama danas u sred Rima dobiti Talijane... ih... nase stare rivale... Na kraju momci bili ste divni, pozrtvovani, neka deca uce imaju i sta... Objasnio Vladimir veceras sta znaci igrati odbojku i kako treba misliti ... a to je mnogo... Nikola tehnicar genije... jos ce mnogo godina proci a neka ce zemlja dobiti ovakvog ORGANIZATORA u svakom smislu... A svi vi ostali volite i dalje fudbal i zanemarujte ove divne momke - odbojkase, strelce, kosarkase... Pozdrav

lleonid

pre 13 godina

Bravo,bravo odbojkasi!!!Po ko zna koji put ste nas obradovali!Nikola,najbolji si nas sportista!Samo zalim sto mediji pridaju mnogo vise paznje nasim posrnulim fudbalerima nego zlatnim odbojkasima!Najbolji su!Svaka cast!!!

Jelena

pre 13 godina

Ja ne znam sta bih vise rekla i dodala, a da nije receno.
Najbolji, najveci, velicanstveni, dostojanstveni...
Hvala sto ste uvek tu!!!!
Volim vas!!!!!

Kenshin Himura

pre 13 godina

Veliki,veliki momci koji pokazuju ono najbolje sto ova zemlja ima.Plakao sam sa Nikolom na kraju...Ako zaista ide u penziju ima samo da mu porucim:Srecan odmor veliki covece,bio si i ostao najveci od svih velikana.Izlazis sa terena i ulazis u Panteon odbojkaskih Bogova i u legendu.Hvala ti Nikola, hvala vam momci za sve!!! :~

Starac Fočo od stotinu leta

pre 13 godina

Hvala, odbojkaši.

A posebno hvala Velikom Nikoli za sve.
Bila je privilegija gledati ga u dresu naše reprezentacije.

A RTS baš pretera u toku prenosa sa vestima iz Beograda.

Ponosan

pre 13 godina

Bravo momci,SVAKA CAST!!! Jednostavno ne mogu da opisem koliko sam srecan i radostan(barem onoliko koliko sam juce bio nesrecan i tuzan) pa cu reci samo ovo- Vi ste moj ponos i dika,vi ste moji IDOLI,ma vi ste LEGENDE! Nikola-jedan jedini,samo jedno veliko HVALA za sve sto si uradio. A sada i to finale,koje cu pratiti teska srca i misleci samo na vas...Eh da ste vi tu...MA NEMA VEZE,nije bitno,ja vas volim i sve ovo u istoj meri vazi-i ZAUVEK!

nenke

pre 13 godina

ljubazna molba za sve ljubitelje sporta u Srbiji...Pocnimo da cenimo one koji SRCEM igraju za svoju domovinu i pocnimo, napokon, da bojkotujemo igre umisljanih zvezda u zvezdica iz fudbalske sfere jer, budimo realni, u fudbalu smo NULE sve dok je ovakvo stanje stvari!!! PODRZIMO SPORTOVE KOJI DONOSE REZULTATE I POKAZIMO "fudbalerima" DA SU NIKO I NISTA U SVETSKIM RAZMERAMA... unapred hvala!!!
ODBOJASI ....KAPA DOLE I DUBOK NAKLON!!!!!

Marko

pre 13 godina

Smatram da nasa zemlja MORA da ima samostalno MINISTARSTVO SPORTA! To nas jedino hoce! I moramo najvise para uloziti u sport! I naravno na celu tog ministarstva da bude osoba koja je bila i fenomenalan sportista a i covek(kao nas SV NIKOLA)! I za sport da bude poseban budzet ili bar kada je sport u pitanju da ima neku privilegije da ne budemo u situaciji da neka od nasih dobrih reprezentacija (kada kazem dobra svi znate na koje sportove mislim)nema para za pripreme i slicno! Sta ce nama ministarstvo za ljudska prava ili sta ce nam i ministarstvo finansija i ekonomije istovremeno?! Alo bre!!!!!! Zar to nije isto!

kosta

pre 13 godina

Nikola majstore,hvala ti za sve sto si uradio za srbiju,hvala ti za sve suze radosnice!Placem kao malo dijete,ne znam zasto al jbg,jace je od mene....svaka cast momci!pzdrav iz RS

Jovana

pre 13 godina

Bravo momci i hvala vam za sve.Uvek sam ponosna na vas bez obzira na rezultat.
Nikola hvala za sve divne godine u reprezentaciji.Ti ces uvek biti kapiten koga ce generacije pamtiti.
Vi ste nasa parada ponosa

boki_rs

pre 13 godina

ovo je Srbija a ne oni sto se danas po beogradu glupiraju i inate!
Nemoguce je zamisliti odbojkasku reprezentaciju na olimpijadi u Londonu bez Nikole. Otkad znam za odbojku znam i za njega. Bravo za majstora

nenadn22

pre 13 godina

Svaka cast momci na osvojenoj bronzi! Ali jos vise vam cestitam na sportskom ponasanju i cinjenica da nigde nisam procitao neku izjavu tipa "Mogli smo da dobijemo kubance" itd. Pomorili ste se odmah sa tim da su malo bolji od nas trenutno i pruzili im ruku i fokusirali se na mec za bronzu. Vi ste najbolji primer kako sportisti trebaju da se ponasaju!

ZR023

pre 13 godina

Bravo, bravo, bravo! Odbojkasi su ponos Srbije! Pokazali su svima kako se stize do medalje (fudbaleri neka gledaju i neka se uce, ako oni ista mogu da shvate). Nikola, plakali smo sa tobom - od srece i ponosa! Jedan je kapiten, jedan je Nikola Grbic!

majamo

pre 13 godina

ljudi oni Su moja Srbija,te se Srbije nikada necu stideti jer su i u porazu kao i u pobedi uvek isti VELIKI,BORBENI,SRCANI,PONOSNI.....

Batko

pre 13 godina

Kao prvo MOMCI BRAVO!!!

A kao drugo, treće i hiljadito...šta bi sa onim silnim pljuvačima Nikole i Ivana..? Velikim stručnjacima odbojke, koji su istu poslednji put igrali u dvorištu preko gelendera, ali zato znaju kad treba ili ne prebaciti, kako treba u bloku i sa "4" smečovati, koji znaju sve, samo jedno ne...a to je da je njihova glupost od univerzuma veća !!

Zato još jednom, BRAVO MOMCI !!

Cika Sima

pre 13 godina

"mogu li da preporucim piscu clanka da pokusa da sto redje koristi navodne znakove. oni samo smetaju citaocu. ne koristimo ih u govoru, zar ne?"

:)))) Vidim da si i velika slova izbacio s obzirom na to da ih ne koristis u govoru!! :D

navijac

pre 13 godina

Nije bilo pitanje za trece mesto posle super igre sa Kubancima.
Momci i treneru, zlatni ste momci. Bronza sija kao zlato.
Cestitam!!! Idemo na docek ako se slazu svi.

Posmatrac

pre 13 godina

I ponovo jedina svetla tacka Srbije su njeni sportisti. Posle onakvog poraza podici se i osvojiti bronzu je neverovatno. A razlog zasto smo se podigli jeste Nikola Grbic koji je rekao: Momci ovo mi je poslednja utakmica za reprezentaciju i tako mi Boga ne planiram da je izgubim! Sve cestitke i kapa dole!

vladimir

pre 13 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!SRBIJA JE PONOSNA NA VAS!!!GRBIC KAPITEN JEDAN JE GRBIC KAPITEN!!!osvojili bronzu a grbic sa 37 godina place,kakvo srce ima... pravi JUNAK!!!

Vuk

pre 13 godina

Bravo majstori,još jednom samo povrđujete status legendi!Treći na svetu a na ovom takmičenju ste i najbolji i z Evrope!!!Dostojan oproštaj Grbića,možda i Miljkovića...Svaka čast!

Kaca

pre 13 godina

Svaka cast! Kakva pobeda posle onakvog poraza juce! Bravooo! Samo mi zao sto nam odlazi Grbic, ali se bar oprostio pobedom od reprezentacije.:)

crop

pre 13 godina

Momci svaka cast!
Trebalo je uzdici se posle onako nesretnog poraza sinoc! Prava je steta sto nismo u finalu jer bi gledali odlican mec!
Nadam se da su vas pratili luzeri iz djenove...
Nadam se da ce neko konacno skinuti brazilce sa trona!

Vama naklon do poda! Tako se igra za maticu...

boris_b

pre 13 godina

AKO NEKO ZNA KAD STIZU OVI MOMCI U BGD NEKA TO PODIJELI SA SVIMA...MOMCI SU ZASLUZILI DA IH CEKAMO NA AERODROMU I PROSLAVIMO OVU MEDALJU

salle

pre 13 godina

Hvala...hvala vam na svim lepim trenucima tokom turnira i neka vas Bog pozivi...jedna svetla tacka u nasoj sumornoj sadasnjosti i neizvesnoj buducnosti...

paka

pre 13 godina

ajd' nesto lepo na ovaj tuzan dan. svaka cas odbojkasima. nije bilo lako nakon jucasnjeg poraza povuci crtu kao da nista bilo nije i biti ponovo motivisan. tim pre je ovaj uspeh veci. bravo!

bass

pre 13 godina

Svaka čast momci! Velika, pobeda, velika igra, veliko srce! Pozivam sve iskrene navijače da dočekaju odbojkaše na Surčinu. Zaslužuju veliki doček! A Nikola Grbić zaslužuje najveće državno priznanje!
Svi zajedno zaslužuju KUĆU ODBOJKE! (Predlažem prenamenu kuće fudbala u KUĆU ODBOJKE).

Jela

pre 13 godina

Bravo momci!!! Još jedna medalja u nizu!
Presrećna sam! :)

Nikola me rasplakao :'(
Hvala Nikola za sve godine u reprezentaciji i hvala što si predvodio ovu novu generaciju do medalje!
Čuvam autogram koji sam uzela od mlađanog Nikole 1995. na utakmici protiv Danske na Banjici :)

Drago mi je što su uspeli da se vrate posle sinoćnjeg šokantnog poraza, srce me je bolelo satima, kako li je njima bilo...
Bravo još jednom majstori!!! :)

mare

pre 13 godina

Bravo momci,vi ste ponos srbije.Vec 15 godina igrate u kontinuitetu,osvajate medalje,igrate srcem za srbiju.Ono na kraju sa nikolom koliko emocija,zaplakao sam i ja!nikola legendo nasa hvala ti za sve sto si ucinio za srbiju,tesko da ce se roditi neko kao on vise.

3MAJ

pre 13 godina

Svaka cast!

Steta za propusteno finale. Kada samo pomislim koliko smo sve titula mogli da osvojimo u poslednjih 10 godina - nekoliko finala svetske lige protiv Brazila, polufinale Olimipijskih igara protiv USA... Mnogo izvanrednih meceva izgubljenih u pet setova.

Ali najbitnije je da smo vec 15 godina u samom vrhu. To je neverovantan uspeh za ovu nasu malu zemlju.

Kaka

pre 13 godina

Svaka cast odbojkasima. I jos jedan dokaz da je Srbija medju najjacim kad su u pitanju kolektivni sportovi. Jos samo da se prestanemo paliti na fubal.

Maus

pre 13 godina

Nikola u suzama, na rukama svojih saigraca, sa bronzom osvojenom na verovatno poslednjem Svetskom prvenstvu! Istorija! Neprocenjivo! HVALA VAM MOMCI! HVALA SRPSKI JUNACI!

boban,nis

pre 13 godina

Svaka cast i cestitke nasoj odbojkaskoj reprezentaciji!
Ovim je upotpunjen neverovatan sportki uspeh nase drzave u ovoj godini.U kosarci cetvrti na SVETU,u odbojci treci na SVETU u tenisu najmanje drugi na SVETU u vaterpolu treci u Evropi,pa evo da spomenem i odlazak nasih fudbalera na SP,sto slozicete se uopste nije mali uspeh.Sve ovo dao bog kao samostalna drzava pod svojom zastavom i svojim imenom.

dragan

pre 13 godina

Nije mi samo jasna jedna stvar....kada cemo da shvatimo da od fudbala nema nista...tolike pare se ulazu u kucu fudbala a o rezultatima fudbalera necu da pricam...Kada ce ova drzava i nadlezne sportske institucije da shvate da je buducnost Srpskog sporta u odbojci,kosarci,vaterpolu......ijos nesto moram da kazem....Toliko su me dirnule suze NIKOLE GRBICA da sam isam zaplakao...VELIKI COVEK,SPORTISTA kakvog nema niko...ponos ove jadne zemlje....u 37..oj.....godini on se bori kao da mu je dvadeset.....

no fear

pre 13 godina

bravo srpski odbojkaši!!!
al pitam se samo šta će vam sad napisati svi oni koji su vas već juče otpisali u unaprijed proglasili četvrtima?! hoće li uopšte imati obraza da se jave?!
čudan smo mi narod,najviše volimo pljuvati i kritizirati,a poslije se pravimo kao da ništa nije bilo..
ipak,puno nas je više vjerovalo u vas,samo mi ne trčimo na svaku lošu vijest,da bi smo izbacivali vlastite frustracije..
BRAVO ODBOJKAŠI,SVAKA VAM ČAST JOŠ JEDNOM!!!

Rafa

pre 13 godina

Svaka cast momci! Vi ste ponos SRBIJE!! Nikola tebi posebno hvala za sve sto si uradio za nasu odbojku..za mene si najbolji odbojkas sveta!!

boba

pre 13 godina

Bravo momci svaka cast! Vaterpolisti, prosle godine prvaci sveta, kosarkasi ove godine cetvrti, odbojkasi treci na svetu, a fudbaleri 24 na svetu!!! Sportske strane pune fudbala, pisite ljudi malo o nekom drugom sportu. FUDBALERI SLAVE ODLAZAK NA SVETSKO,BRUKA. SUTRA DOCEK ZA ODBOJKASE OBAVEZNO.

sima

pre 13 godina

BEAVO!BRAVO! .ZNAM da je komentar izlisan..ali VAS MOLIM SRBI- docekajte tu decu kako dolikuje; ja NEMOGU ne zivim u Srbiji, ali znam da je cela Holandija svoje fud. docekala slavljem kao da su uzeli SP- pa mozete i VI!!!!
I sto neko rece oni su 3 na svetu ali 1u evropi!
Nikola, je COVECINA, MAG i zasluzuje sve postovanje;
PONOS Srbije MORAJU da budu ovi momci!
Ziveli VI nama!
p.s. interesuje me ko ce biti proglasen za najboljeg igraca...mozda M..?

Jova

pre 13 godina

Ljudi, ja ne znam da li je vama jasno kakav podvig su napravili nasi odbojkasi. Posle onako nesecno izgubljene utakmice od Kube, iskreno, bojala sam se da je medalja miljama daleko. Da su ihkubanci nadigrali pa hajde. Ali igrati onako juce, imati sansu i priliku za pobjedu a na kraju izgubiti je strasno. I da se ne lazemo, ne samo da se igralo u Italiji protiv domacina nego je Italija skoro imala obecanu medalju, od organizacije prvenstva do zreba. Oni nisu ni razmisljali o bronzi, vidjeli su se u finalu. Juce su bili nadigrani, nikakve drame i priholoskog pritiska nisu imali. Mogli su tako reci mirno spavati i cekati nas. Ali nasa igra, borba, zelja i htijenje. Nemam rijeci. Da smo ovako igrali i borili se i za 9. mjesto zasluzuje divljenje. A u pitanju je ipak medalja, a kao sto znamo samo se medalje broje. Jako mi je drago zbog svih igraca, a posebno zbog Nikole i Ivana a i zbog trenera, koji su ovdje bili najvise prozivani.Dok je nama ovakvih sportista, nema zime.
I na kraju pozdrav...

Aca

pre 13 godina

Bravo momci,svaka vam cast!Da smo imali malo vise srece gledali bi vas i u finalu!Ali nema veze i ovo je sjajan rezultat.Zavas treba praviti zurku kada dodjete,a ne kao za neke danas koji ruze drzavu.Zivela SRBIJA!!!!!

borissrb

pre 13 godina

Svaka casta momci! I vi kao i kosarkasi i vaterpolisti uvjek dajete svoj maximum kad igrate za reprezentaciju. A ne kao fudbaleri i fss. Mogli bi i oni za promjenu nesto da nauce od vas i da se na vas malo ugledaju kako se igra za nacionalni tim. Bravo!!! SRBIJA!!!! Pozdrav iz SWE!

Nikolina

pre 13 godina

Srbija je jos jednom pokazala da je svetsko cudo u sportu.A osbojkasi su zasluzili da budu carobnjaci Srbije!!!! Svaka cast,volim Vas puno!!!!!

Marko

pre 13 godina

Nikola i svi vi hrabri momci, svaka cast uz spomen, da ne postoje reci koje bi opisale moje osecanje usled vase date borbe, zelje i snage za nas u Srbiji. Hvala, hvala, hvala.....

Liemeyer

pre 13 godina

Ostaje zal sto Ivan i Nikola nisu uzeli jedinu titulu koja im nedostaje uz SL, ali ovo je sjajan rezultat! 15 godina odbojkasi su u samom vrhu, i nece se pomerati odatle ni u buducnosti

milan

pre 13 godina

Bravo za nase odbojkase!!!Nemogu da nadjem prave reci hvale jer sto su nam odbojkasi priredili nemoze se opisati recima!!!Nikoline suze sve govore!!!Neopisivo!!!Ako je vec Nikola resio da se oprosti od igranja u reprezentaciji onda pod hitno njega u strucni stab,za trenera,i brata Vladimira jer ljudi zasluzuju...Bravo,bravo i milion puta bravo...

Neutron

pre 13 godina

Ma ja ovim momcima verujem kao bratu kada nesto kazu. Rekli su da ce se boriti do zadnje lopte i to su i uradili. Nesrecnih par minuta u petom setu protiv Kube su ih mozda kostala zlata, ali sta da se radi. Dali su sve od sebe, kao i danas. Ja bih da im se zahvalim na radosti koju su mi dali, ne znam ni sam koliko puta. Grbicu i Miljkovicu, magovima ovog sporta, nek im se posreci ova medalja. Verovatno ce uskoro u penziju. Hvala vama na radosti koje ste nam dali a mladima zelim da se i dalje ovako bore. Fudbaleri, gledajte junake i ucite se dostojanstvu.

odbojkas

pre 13 godina

GRANDE NIKOLA!,Tako su Italijani opisali Nikolu,(ali ne komentator RAI-a),već Veliki Bernardi i Luketa za njegovu prikazanu igru i karijeru,a šta mi na to da dodamo,sem da u doglednoj budućnosti takvog igrača nećemo imati zadugo.Hvala vam za još jedan trenutak radosti i ponosa.

Djordje

pre 13 godina

Svaka cast,i veliki naklon momci...Jeste bronza,ali za nas sija jace i od zlata!!!
Nikola,hvala ti za sve uradjeno za sport nas uopste,takva velicina se ne srece cesto....Naravno,i ja sam zaplakao...:'(

vllll

pre 13 godina

Bravo, momci !!! svaka vam cast i hvala vam puno.. A posebno Nikoli Grbicu-legendi.. Hvala ti, majstore, za sve !! Mnogo si nam srece doneo tokom svih ovih godina.. I znaj, Srbija to pamti.. Srbija ce i tebe pamtiti.. Zauvek!

djuka039

pre 13 godina

sta reci osim jedno veliko HVALA i jos vece HVALA Nikoli za sve ove godine u reprezentaciji i na svim medaljama koje nam je doneo on i svi drugi momci. HVALA !!!

Milan R.

pre 13 godina

kakva fantasticna vest! Svaka vam cast!
Da budem iskren jesam se nadao ali nisam ocekivao pobedu. Mislio sam da ce biti teze osvojiti bronzu nego se plasirati u finale.
BRAVO!

MLADJA

pre 13 godina

Dase broj 9 povuce zauvek i okaci u areni(posto oni nemaju odbojkasku kucu kao pojedini ) kao uspomena na jednog fantasticnog igraca i jos veceg coveka hvala na svemu majstore...

IL

pre 13 godina

велико вам хвала за све ове дивне године, за десетине медаља, за дочеке, за олимпијско злато. Створили сте један спорт ни из чега, уздгили га до светског врха, и сада можете мирно у заслужену пензију, у великом стилу, са медаљом. Господине Никола Грбићу.

pera

pre 13 godina

Ne mogu da razumem ovih nekoliko "neprepručenih", kada je u pitanu Nikola Grbić. Stvarno idiotski. A što se tiče "miloša" i komentara za RTS, pa to je odavno poznata stvar. Najgora televizija. Potpuno isti sistem, šema..., samo se menja ime "VELIKOG TATE".

ЗЕМУНАЦ

pre 13 godina

ЧЕСТИТАМ ОДБОЈКАШИМА !
Свака част јуначине, показали сте изванредно играње током првенства. На овај начин треба да се осветла образ Србије а не као фудбалери. Хвала Вам што ћу овај 10.10.2010. памтити по вашем успеху а не по срамној паради.

Melbourne

pre 13 godina

BRAVO MOMCI!!!
Bravo za sve ,bravo za tim ! Ne bih nikoga izdvajao ali samo bi prokomentarisao koliko dugo na vrhunskom nivou traje Nikola Grbic!!

OKI

pre 13 godina

Prava je steta sto Srbija nije igrala u finalima svatskih prvenstava u odbojci i kosarci.Neznam dal' bi osvojili zlata ali sam sigurna da bi ta finala bila mnogo kvalitetnija,atraktivnija i zanimljivija.Ovako smo se svi dosadjivali gledajuci demonstraciju sile Brazilaca i Amerikanaca.Ipak mislim da smo mi iz svega izasli ko pobednici tacnije Nikola Grbic.Covek se oprasta od reprezentacije, sa 37 godina neprikosnoveno opet osvaja priznanje za najboljeg tehnicara sveta!!!Umesto da to osvoji neki 20-ogodisnjak zeljan slave, dokazivanja,popularnosti to osvaja covek koji vec 15 godina igra za reprezentaciju i koji je osvojio sve sto se samo pozeleti moze a koji i posle toliko godina umire od zelje da osvoji svaki poen bez obzira koliko vazan on bio......to mogu samo VELIKANI!!!Nije ni cudo sto se do tada suprotstavljena publika u hali ujedinila i skandirala njegovo ime.Brazilci,Kubanci,Srbi,Italijani...Zna svet ko je NIKOLA GRBIC!!!Zato mislim da jedini ko ima pravo da ponosno paradira Srbijom i Beogradom je ON i naravno ostatak nase "plave cete"!!!!!Ja sam PONOSNA na njih i iskljucivo na njih!!!

M.K.

pre 13 godina

Samo se iskreno nadam da ćemo se jednom osvestiti i početi da poštujemo i cenimo sportove u kojima naši reprezentativci daju sve od sebe za Srbiju. Svaka čast legende! Srbi dozovite se pameti već jednom...

Jela

pre 13 godina

JOOOOOOOOJ))))))))))))
Ulepšali ste mi dan, legende i dalje ne mogu da verujem šta ste postigli. Svaka čast svima.
Ali posebno NIKOLI i ja sam danas zaplakala sa njim. KRALJU)))))))))))

Sale

pre 13 godina

Bravo momci! Bio sam pesimista pred ovu utakmicu jer je razvoj događaja u obe polufinalne utakmice bio sličan kao i na basketu u Turskoj ali timr jr ova pobeda i veća. Hvala ti Nikola na svemu.

Niska Banja

pre 13 godina

Nikola, hvala i za suze i za smeh!!! Majstori, ponosna sam na sve sto ste postigli, ponosna sam na to sto je Miljkovic decko iz mog komsiluka, ponosna sam sto postojite!!!

Jelena

pre 13 godina

A verovala sam da je ona lopta Vanje Grbica iz Sidnejskog tunela trenutak ostvarenja sna! Danas su me Nikoline suze (a i moje) demantovale! Majstore, hvala ti sto san jos uvek traje...

afrogipsy

pre 13 godina

Bravo bre :) ! POsle onako tragicnog poraza i velike , teske utakmice koju smo izgubili , bilo je izuzetno tesko podici se iz pepela i nadigrati jednu od najvecih selekcija u istoriji ovog sporta i to na njihovom terenu. Svaka cast , ponosan sam na Vas.

Goran

pre 13 godina

Bravo momci, bravo odbojkaši zlatni. Pokazali ste kako se igra za Srbiju, kako se pravi dobra atmosfera, igra, odnos u reprezentaciji, ponašanje prema stručnom štabu. I pre svega skromnost i realnost van terena i na njemu. Niste nadmeni i pametni kao fudbaleri koji brukaju sebe i na terenu i van njega. I zato dajte više prostora odbojkašima, vaterpolistima, košarkašima, teniserima, plicvačima, strelcima...a ne tamo nekim nabedjenim fudbalerima koji nikada nisu napravili nikakav rezultat, a prave se važni i bitni. Još jednom bravo odbojkaši.

ZuluSu

pre 13 godina

Bravo momci, svaka cast ! Ali, gde su oni (ne)ljudi, pljuvači na forumu od juče!? Kakav obraz ko' djon moraš imati da pišeš bljuvotine, a da sutra čitaš vesti kao da ništa nije bilo. Ne razumem, ali znam da smo najgori od najgorih. Recite da vas je stid ponekad, pa će nam biti lakše. Hvala

Ena

pre 13 godina

Sve čestitke celoj ekipi, Vi ste ozbiljna promocija našeg duha i naše zemlje!
Nikola je bio VELIKI, svaka čast velikom sportisti ali Ivan je bio nista manje VELIKI, malo me je sramota sto ste ga u kometarima diskriminisali, i mislim da se ni on neće osecao bas dobro ako bude citao kada se vrate....

Mister

pre 13 godina

Biti treći u svetu je sjajan uspeh. Pogledajte ko je sve ostao iza nas. Zato bravo momci! Ipak ne mogu a da ne kažem da smatram da je protiv Kube odlučila slaba taktika vezana za servis. Uzmimo primer Stankovića. Protiv Kube uopšte nije koristio smeč servis. Protiv Italijana jeste i to veoma uspešno. Ili u trenutku kad se utakmica odlučuje na servis se uvodi Terzić umesto Kovačevića, a njegov servis je bio takav kao da je namerno hteo da Kubancima omogući da dobiju poen. Jeste Kovašević grešio, kao što greše i svi drugi odbojkaši prilikom servisa, ali ipak ovaj dečko ide na smeč servis i svakako je uspešniji od Terzićevog. Znam da su posle bitke svi generali pametni, ali takve naizgled nijanse koje zavise od trenera često odlučuju utakmice. Ukratko mislim da smo protiv Kube morali više da rizikujemo sa servisom i da bi se u tom slučaju našli u finalu.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo momci!!! Vi ste nasi sampioni, vi ste ponos cele Srbije. Svaka casz na pokazanoj igri tokom celog prvenstva. Imamo reprezentaciju koja ce i u narednim godinama da osvaja medalje kako na evropskim tako i svetskim prvenstvima.

branislav

pre 13 godina

Ne mogu da opisem koliko sam se radovao nakon poslednjeg poena.Jos jednom ste pokazali svjetski kvalitet i nastavili kontinuitet osvajanja medalja,sto je u kolektivnim sportovima mozda i najteze.Po igri koju ste pokazali na prvenstvu,realno je bilo da budete makar u finalu,ali niste imali srece u polifinalu.Veliki pozdrav za sve igrace,a beogradjane molim da pripreme docek,jer su ovi sjajni momci to i zasluzili.Oni su samo u toku ove godine osvojili dvije medalje na svjetskim takmicenjima i to:bronzu u svjetskoj ligi i sada na svjetskom sampionatu.Tako nesto su uradili samo Brazilci koji su osvojili zlato i svjetskoj ligi i na prvenstvu svijeta.To samo potvrdjuje njihov kvalitet u svijetu,a zna se da je od dvoranskih sportova u odbojci najveca konkurencija.Veliki pozdrav iz Podgorice!

deka

pre 13 godina

Svaka čast momci. Jedan je Kralj Nikola I Odbojkaški. Nije mogao ljepši oproštaj imati od reprezentacije. Nadam se da će se isto tako oprostiti i sledeće godine na EP sa medaljom, pa onda još jedan oproštaj sa medaljom sa OI u Londonu, a onda... Onda stvarno momak zaslužuje penziju. Ni kod nas u CG ne može se više sa 37 u penziju. Mislim, stvarno...

само један тим... СРБИЈА!

pre 13 godina

Некада сте побеђивали, некада губили, али никад нас нисте разочарали. Честитка на медаљи и велико хвала за сву срећу коју сте нам приуштили. Момци, ви сте понос Србије!

Vladimir

pre 13 godina

haha... ima nekoliko stvarno ..BIPP... osoba koje daju komentare ovde... prosto covek ne zna dal da im se smeje ili da ih zali.. strucnjaci iz fotelja koji sve znaju da urade bolje i od najboljih ali eto sudbina gorka im nije dozvolila da se iskazu u stvarnom svetu pa zele da privuku paznju makar u virtuelnom - pa makar ta paznja bila u vidu 95% minusa koje dobijaju na komentare..
strasno... strahota :)

Tamara

pre 13 godina

Iako ih nikada nisam upoznala, Nikolu i Ivana volim kao da su mi rodjena braca. HVALA VAM, kao i ovim ostalim divnim momcima, sto ste nas svih ovih godina cinili ponosnim.