Fudbal 31

Sreda, 06.10.2010.

10:21

Liverpul prodat gazdama Red soksa

Odbor engleskog fudbalskog kluba Liverpul saglasio se sa kupovnom ponudom kompanije Nju Ingland sport ventures.

Liverpul prodat gazdama Red soksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

milorad nesreca

pre 13 godina

(Pedey, 6. oktobar 2010 16:18)
Kao veliki fan Red Soxa stvarno su odradili sve najbolje vezano za klub i istoriju istog, Manny I Ortiz su bili i ostace ikone kluba ali najverovatnije Bigg P, napusta klub na kraju sezone, nista od play offa ove godine, jbga povrede su ucinile svoje.

Manu je najprofitabilniji klub posle NYY, a dug je napravio Glazer podigavsi kredit da kupi klub, pa je posle taj isti kredit prebacio na ManU, prodajom kluba kredit nestaje...

medicinar

pre 13 godina

voleo bi da liverpool fc bude kupljen od nekoga za zabavu i hoby. bojim se takvih, koji bi na slavi naseg kluba i dalje pravili posao. a amerikanci, kao niko na svetu, imaju glavu za interes.

ian rush

pre 13 godina

prvo, arsenal toj istoj RBS banci duguje oko 300 miliona funti, sto je bio kredit za stadion. drugo, jedan od vlasnika arsenala je takodje amerikanac. trece, ovo ima smisla s obzirom da MUTD ima ugovor sa NY Yankees, a zna se da su red sox i yankees najveci rivali u americi.
cetvrto: bundes liga je model sada nakon sto se gotovo raspala pre desetak godina kada je propala TV kuca koja je imala prava na obe bundes lige.
peto: ovo nema veze sa biznisom, nego sa ljudskom gluposcu i zabavom bogatasa.
sesto: britanska vlada je toj istoj banci RBS poklonila 60 milijardi funti jer je bila na ivici kolapsa.
sedmo: sadasnji ameri ce verovatno morati da prihvate ponudu jer postoji opasnost da RBS preuzme klub i proda ga kome oni to budu zeleli.

Branko

pre 13 godina

Mene ova vest uopste ne interesuje.Jedino sto Liverpul pratim je zbog - naseg Laneta.Sto bi se ja uzbudjivao za ovakvu vest.Meni bi prijala vest da neko otkupi dugove C.Zvezde,ili pomogne nekom od nasih klubova da ulozi u infrastrukturu(stadion,reflektori,prateci objekti).Svuda u svetu "manji" klubovi(tacnije sa slabijim budjetskim fondovima) kubure.A bez tih malih klubova nebi bilo ni ovih glomaznih liga gde "pljuste" astronomske cifre nama obicnim smrtnicima da mozak zavrti.Ali ni pare nisu sve.Eto jedan od tih "malih" Blekpul uze meru bas tom velikom Liverpulu.Mislim,kad vec govorimo o tim ulaganjima,model koji je Roman Abramovic,napravio sa Celzijem je daleko ispravniji,a sada se vidi i isplatljiviji nego sto su pokusali famozni "americki" biznismeni.Covek je ulozio velike pare,napravio od "malog" Celzija veliki tim koji godinama hara,a verujem da ce ove godine najzad uspeti da se popne na klupski krov Evrope.Igrama svake nedelje to u potpunosti zasluzuju.I da dodam jos nesto - ako je Mesi trenutno najbolji igrac na svetu (iako sa Argentinom nista nije osvojio),vreme je da se nepravda prema Drogbi ispravi - godinama je ipak najbolji centarfor sveta!!!
I da me ostali komentatori pogresno ne shvate - ja nisam navijac nijednog stranog tima Evrope,jednostavno samo sam veliki fudbalski gurman.A priznacete gurmani vole najlepse jelo:ako su to unazad par godina bili M.Junated i Barsa,prosle godine Inter,nesumnjam da je to ove godine Drogba i druzina.Pristalice Reala morace malo pricekati,jedino ako "specijalni" jos jednom uspe da pokvari jelo,nekim svojim sosom.
Pozdrav svima,
Smile iz Amerike

Žare

pre 13 godina

Zašto je svima Real Madrid trn u oku? Ljudi dignu kredit i zahvaljujuci svojoj popularnosti ga otplate( Ronaldo, Zidan, Bekam, Figo). Nedavno je u Farci izvrsena revizija i otkriveno mastovito knjigovodstvo! Bundes liga nije model zato što je naša privreda 100 puta slabija, iza jake lige stoje jaki sponzori koji preko fudbala stižu do svoje ciljne gruppe...

Pedey

pre 13 godina

Ovo je dobra vest za navijace Liverpula. New England Sports Ventures grupa je preuzela Red Sox-e u slicnoj situaciji 2002-e i potpuno preokrenula situaciju i u rezultatskom i finansijskom pogledu. Pre nego oni sto su oni kupili tim, Red Sox-i nisu osvojili titulu 86-godina a od tad su osvojili dve i bili u plejofu jos 4 puta. Klub je postao profitabilan i napravili su jedan od najboljih programa za mladje kategorije. Isto tako su shvatili da iako je stadion Red Sox-a suvise mali za potrebe tima, ne bi trebalo da ga ruse i prave novi jer je star skoro 100 godina i za mnoge navijace je istorijsko mesto. Stadion su potpuno renovirali i povecali kapacitet (mada su i podigli cene ulaznica za 20-30%). Nije im bilo zao ni da trose pare na prava pojacanja i Red Sox-i su ove godine imali drugi po velicini budzet u bejzbolu.

stefan,Liverpool fan

pre 13 godina

pred da prepisujemo propast kluba aj da vidimo sta su ovi sopstvenici sposobni...ipak mora da postujemo i to sto su pritekli kluba kad nam je najgore..ovaj covek ne leze na puno para ali bar ce otplatiti dug prema bankama a ti iznosi su oko 100 000 funti dnevno,kad te pare ostanu u klubu imace i za nova pojacanja a za stadion mislim da cemo malo vise pocekati..

krajisnik91

pre 13 godina

Napokon se klub resio ove dvojice od kojih vise o fudbalu zna prosecan trogodisnjak , sad idemo korak po korak u oporavak , pa sledece godine na trofeje .

ali opet jenkiji

pre 13 godina

konacno vise da su ova dvojica ustogljenih otisli,ovi novi su vec dosta smanjili dug i sad je 37mil i obecali su da ce renovirati Anfield,nadam se da ce sad kad je ovaj problem resen malo da krenu i rezultati na terenu!

Pedja

pre 13 godina

Nadam se da ce bar nesto boljoj politici kluba. Videcemo koliko su bolji buduci Amerikanci od sadasnjih. Mada, kupovina jos uvek nije zvanicna. Sad ce malo da se vuku po sudovima, bice tuzbi i kontratuzbi na pretek. Sadasnji Ameri su nezadovljni ponudom, a klub je jos uvek njihov.

stefan

pre 13 godina

propast fudbala...
razumem da to vec odavno nije samo sport,ali ne sme da bude ni surovi biznis...engleski klubovi imaju tradiciju dugu skoro koliko i moderna americka istorija a dozvoljavaju da te klubove privatizuju kriminalci,americki biznismeni,premijeri zemalja za kojima traga pola sveta,investicioni fondovi iza kojih stoji krvavi novac...
oni ne razumeju bol navijaca koji odrastaju gledajuci subotom utakmice i kojima je celo detinjstvo vezano za stadion njihovog kluba,ne kapiraju da izrugavaju klub ruglu i sprdnji jer kada dodju oni vide samo jedno- prodali smo 40000 pretplatnih karata,3 00000 dresova u aziji,2000 salova u rumuniji...vecina njih ode nakon sto opustosi te klubove...sve je to deo oprobanog recepta,tako je i sa nasim drzavnim preduzecima- rukovodstvo osiromasi firmu i dovede je na rub kao i sto desetak hiljada radnika ostavi bez posla...onda dodje kontroverzni biznismen i obeca da ce uloziti nekoliko miliona ako kupi firmu za iznos duga koji su prethodni poslodavci napravili...on dodje,ocerupa to sto postoji,nagrdi situaciju jos vise i tako sve ispocetka,u krug...
sport je postao nebulozan ako je bitnije da kristijano ronaldo proda milion dresova nego da osvoji 2 titule...

Zoran

pre 13 godina

Sjasi Kurta da uzjasi Murta... Polako ali sigurno unistavaju engleski fudbal sa gazdama koje utakmicu u zivotu nisu odgledali i verujem da ni pravila ne znaju i trenerima iz italije koji umrtvljuju igru, pa je sve vise faulova, a sve manje golova po mecu....

Lord_Sarma

pre 13 godina

Veliki evropski klubovi imaju i velike dugove... Stara poslovica kaže "dug je loš drug", voleo bi da Platini uvede neku zabranu ili bolje možda limit zaduživanja klubova. Sramota je da sebe nazivaju velikanima evropskog fudbala a da uspehe beleže što bi se reklo na kredit. Ovo se ne odnosi samo na Liverpul, vec i na Mančester Utd, Barselonu, Real i većinu klubova iz serije a. Sramota za Evropu, sramota za Fifu i Uefu, SRAMOTA ZA FUDBAL I SPORT UOPŠTE!

ARSENal

pre 13 godina

arsenal je jedan od retkih profesionalnih klubova u evropi koji posluje u + ... napravili su novi stadion, koliko placaju igrace imaju odlicne rezultate, a imaju sad par igraca na kojima mogu da uzmu DOOOBRE pare...pre svih fabregasa, ali i klisi,denilson,van persi...volkot.....o joj...a bez njih su i igrali na pola utakmica u ovoj sezoni!!! treba UEFA da uvede SELERI KEP...koliko koji klub sme da trosi na plate, ali i koliko sme na transfere(samo koliko si zaradio)....sve preko te granice da se za svaki EUR placa 1 na prema 1 i da te pare idu za UNICEF ili slicno...

billsh

pre 13 godina

nije jos uvek sve gotovo, posto hicks i gillett pokusavaju da blokiraju prodaju. pogledajte video - sta brit celebrities i navijaci misle o tomu hicks-u: http://www.youtube.com/watch?v=RO55BazkiZ4&feature=youtube_gdata_player
navjaci su klub.

JUG

pre 13 godina

E jos da nadju novog trenera jer sadasnji je ... Polovina igraca mu igra van pozicija.
(Neptun, 6. oktobar 2010 10:45)

Mozda je u pitanju teorija zavjere, prodati klub koji je prvi na tabeli i u zoni ispadanja....cijena ne moze biti ista...mozda neko radi ovu dvojicu amerikanaca, ili imaju neki dogovor koji je u polju nepoznanica za nas, sve, obicne smrtnike...

djole

pre 13 godina

@bundes liga je model

slažem se sa tvojim imenom, ali tu nije poenta u privatizaciji nego u pravilima poslovanja. U bundes ligi ekipe moraju da imaju uravnotežen budžet, ne smeju da prave velika dugovanja inače lete iz lige. Praktično nijedna velika evropska ekipa (izuzev Arsenala) ne bi mogla da se takmiči u bundes ligi zbog ogromnih dugovanja.

буднес лига је модел

pre 13 godina

па нек ми после неко каже да је најбоље приватизовати клубове и да је ПЛ модел. јееесте! портсмут банкротирао, манчестер и ливерпул практично банкротирали... да оде абрамович, сутра би и челзи банкротирао. тамо заправо једино арсенал послује у +. остали живе од добре воље својих газди.

globalizacija

pre 13 godina

eto nama demokratije u svim njenim oblicima...najjace klubove ce na kraju da poseduju rusi i ameri i vodice svoj hladni rat na sportskim terenima, zajedno sa igracima koje ce placati po pedeset puta vise nego sto vrede, a mi koji volimo sport i u njemu uzivamo moci cemo da ga se lepo prisecamo...

буднес лига је модел

pre 13 godina

па нек ми после неко каже да је најбоље приватизовати клубове и да је ПЛ модел. јееесте! портсмут банкротирао, манчестер и ливерпул практично банкротирали... да оде абрамович, сутра би и челзи банкротирао. тамо заправо једино арсенал послује у +. остали живе од добре воље својих газди.

ali opet jenkiji

pre 13 godina

konacno vise da su ova dvojica ustogljenih otisli,ovi novi su vec dosta smanjili dug i sad je 37mil i obecali su da ce renovirati Anfield,nadam se da ce sad kad je ovaj problem resen malo da krenu i rezultati na terenu!

krajisnik91

pre 13 godina

Napokon se klub resio ove dvojice od kojih vise o fudbalu zna prosecan trogodisnjak , sad idemo korak po korak u oporavak , pa sledece godine na trofeje .

stefan

pre 13 godina

propast fudbala...
razumem da to vec odavno nije samo sport,ali ne sme da bude ni surovi biznis...engleski klubovi imaju tradiciju dugu skoro koliko i moderna americka istorija a dozvoljavaju da te klubove privatizuju kriminalci,americki biznismeni,premijeri zemalja za kojima traga pola sveta,investicioni fondovi iza kojih stoji krvavi novac...
oni ne razumeju bol navijaca koji odrastaju gledajuci subotom utakmice i kojima je celo detinjstvo vezano za stadion njihovog kluba,ne kapiraju da izrugavaju klub ruglu i sprdnji jer kada dodju oni vide samo jedno- prodali smo 40000 pretplatnih karata,3 00000 dresova u aziji,2000 salova u rumuniji...vecina njih ode nakon sto opustosi te klubove...sve je to deo oprobanog recepta,tako je i sa nasim drzavnim preduzecima- rukovodstvo osiromasi firmu i dovede je na rub kao i sto desetak hiljada radnika ostavi bez posla...onda dodje kontroverzni biznismen i obeca da ce uloziti nekoliko miliona ako kupi firmu za iznos duga koji su prethodni poslodavci napravili...on dodje,ocerupa to sto postoji,nagrdi situaciju jos vise i tako sve ispocetka,u krug...
sport je postao nebulozan ako je bitnije da kristijano ronaldo proda milion dresova nego da osvoji 2 titule...

ARSENal

pre 13 godina

arsenal je jedan od retkih profesionalnih klubova u evropi koji posluje u + ... napravili su novi stadion, koliko placaju igrace imaju odlicne rezultate, a imaju sad par igraca na kojima mogu da uzmu DOOOBRE pare...pre svih fabregasa, ali i klisi,denilson,van persi...volkot.....o joj...a bez njih su i igrali na pola utakmica u ovoj sezoni!!! treba UEFA da uvede SELERI KEP...koliko koji klub sme da trosi na plate, ali i koliko sme na transfere(samo koliko si zaradio)....sve preko te granice da se za svaki EUR placa 1 na prema 1 i da te pare idu za UNICEF ili slicno...

djole

pre 13 godina

@bundes liga je model

slažem se sa tvojim imenom, ali tu nije poenta u privatizaciji nego u pravilima poslovanja. U bundes ligi ekipe moraju da imaju uravnotežen budžet, ne smeju da prave velika dugovanja inače lete iz lige. Praktično nijedna velika evropska ekipa (izuzev Arsenala) ne bi mogla da se takmiči u bundes ligi zbog ogromnih dugovanja.

Pedja

pre 13 godina

Nadam se da ce bar nesto boljoj politici kluba. Videcemo koliko su bolji buduci Amerikanci od sadasnjih. Mada, kupovina jos uvek nije zvanicna. Sad ce malo da se vuku po sudovima, bice tuzbi i kontratuzbi na pretek. Sadasnji Ameri su nezadovljni ponudom, a klub je jos uvek njihov.

Pedey

pre 13 godina

Ovo je dobra vest za navijace Liverpula. New England Sports Ventures grupa je preuzela Red Sox-e u slicnoj situaciji 2002-e i potpuno preokrenula situaciju i u rezultatskom i finansijskom pogledu. Pre nego oni sto su oni kupili tim, Red Sox-i nisu osvojili titulu 86-godina a od tad su osvojili dve i bili u plejofu jos 4 puta. Klub je postao profitabilan i napravili su jedan od najboljih programa za mladje kategorije. Isto tako su shvatili da iako je stadion Red Sox-a suvise mali za potrebe tima, ne bi trebalo da ga ruse i prave novi jer je star skoro 100 godina i za mnoge navijace je istorijsko mesto. Stadion su potpuno renovirali i povecali kapacitet (mada su i podigli cene ulaznica za 20-30%). Nije im bilo zao ni da trose pare na prava pojacanja i Red Sox-i su ove godine imali drugi po velicini budzet u bejzbolu.

globalizacija

pre 13 godina

eto nama demokratije u svim njenim oblicima...najjace klubove ce na kraju da poseduju rusi i ameri i vodice svoj hladni rat na sportskim terenima, zajedno sa igracima koje ce placati po pedeset puta vise nego sto vrede, a mi koji volimo sport i u njemu uzivamo moci cemo da ga se lepo prisecamo...

Zoran

pre 13 godina

Sjasi Kurta da uzjasi Murta... Polako ali sigurno unistavaju engleski fudbal sa gazdama koje utakmicu u zivotu nisu odgledali i verujem da ni pravila ne znaju i trenerima iz italije koji umrtvljuju igru, pa je sve vise faulova, a sve manje golova po mecu....

Žare

pre 13 godina

Zašto je svima Real Madrid trn u oku? Ljudi dignu kredit i zahvaljujuci svojoj popularnosti ga otplate( Ronaldo, Zidan, Bekam, Figo). Nedavno je u Farci izvrsena revizija i otkriveno mastovito knjigovodstvo! Bundes liga nije model zato što je naša privreda 100 puta slabija, iza jake lige stoje jaki sponzori koji preko fudbala stižu do svoje ciljne gruppe...

Lord_Sarma

pre 13 godina

Veliki evropski klubovi imaju i velike dugove... Stara poslovica kaže "dug je loš drug", voleo bi da Platini uvede neku zabranu ili bolje možda limit zaduživanja klubova. Sramota je da sebe nazivaju velikanima evropskog fudbala a da uspehe beleže što bi se reklo na kredit. Ovo se ne odnosi samo na Liverpul, vec i na Mančester Utd, Barselonu, Real i većinu klubova iz serije a. Sramota za Evropu, sramota za Fifu i Uefu, SRAMOTA ZA FUDBAL I SPORT UOPŠTE!

JUG

pre 13 godina

E jos da nadju novog trenera jer sadasnji je ... Polovina igraca mu igra van pozicija.
(Neptun, 6. oktobar 2010 10:45)

Mozda je u pitanju teorija zavjere, prodati klub koji je prvi na tabeli i u zoni ispadanja....cijena ne moze biti ista...mozda neko radi ovu dvojicu amerikanaca, ili imaju neki dogovor koji je u polju nepoznanica za nas, sve, obicne smrtnike...

ian rush

pre 13 godina

prvo, arsenal toj istoj RBS banci duguje oko 300 miliona funti, sto je bio kredit za stadion. drugo, jedan od vlasnika arsenala je takodje amerikanac. trece, ovo ima smisla s obzirom da MUTD ima ugovor sa NY Yankees, a zna se da su red sox i yankees najveci rivali u americi.
cetvrto: bundes liga je model sada nakon sto se gotovo raspala pre desetak godina kada je propala TV kuca koja je imala prava na obe bundes lige.
peto: ovo nema veze sa biznisom, nego sa ljudskom gluposcu i zabavom bogatasa.
sesto: britanska vlada je toj istoj banci RBS poklonila 60 milijardi funti jer je bila na ivici kolapsa.
sedmo: sadasnji ameri ce verovatno morati da prihvate ponudu jer postoji opasnost da RBS preuzme klub i proda ga kome oni to budu zeleli.

billsh

pre 13 godina

nije jos uvek sve gotovo, posto hicks i gillett pokusavaju da blokiraju prodaju. pogledajte video - sta brit celebrities i navijaci misle o tomu hicks-u: http://www.youtube.com/watch?v=RO55BazkiZ4&feature=youtube_gdata_player
navjaci su klub.

Branko

pre 13 godina

Mene ova vest uopste ne interesuje.Jedino sto Liverpul pratim je zbog - naseg Laneta.Sto bi se ja uzbudjivao za ovakvu vest.Meni bi prijala vest da neko otkupi dugove C.Zvezde,ili pomogne nekom od nasih klubova da ulozi u infrastrukturu(stadion,reflektori,prateci objekti).Svuda u svetu "manji" klubovi(tacnije sa slabijim budjetskim fondovima) kubure.A bez tih malih klubova nebi bilo ni ovih glomaznih liga gde "pljuste" astronomske cifre nama obicnim smrtnicima da mozak zavrti.Ali ni pare nisu sve.Eto jedan od tih "malih" Blekpul uze meru bas tom velikom Liverpulu.Mislim,kad vec govorimo o tim ulaganjima,model koji je Roman Abramovic,napravio sa Celzijem je daleko ispravniji,a sada se vidi i isplatljiviji nego sto su pokusali famozni "americki" biznismeni.Covek je ulozio velike pare,napravio od "malog" Celzija veliki tim koji godinama hara,a verujem da ce ove godine najzad uspeti da se popne na klupski krov Evrope.Igrama svake nedelje to u potpunosti zasluzuju.I da dodam jos nesto - ako je Mesi trenutno najbolji igrac na svetu (iako sa Argentinom nista nije osvojio),vreme je da se nepravda prema Drogbi ispravi - godinama je ipak najbolji centarfor sveta!!!
I da me ostali komentatori pogresno ne shvate - ja nisam navijac nijednog stranog tima Evrope,jednostavno samo sam veliki fudbalski gurman.A priznacete gurmani vole najlepse jelo:ako su to unazad par godina bili M.Junated i Barsa,prosle godine Inter,nesumnjam da je to ove godine Drogba i druzina.Pristalice Reala morace malo pricekati,jedino ako "specijalni" jos jednom uspe da pokvari jelo,nekim svojim sosom.
Pozdrav svima,
Smile iz Amerike

medicinar

pre 13 godina

voleo bi da liverpool fc bude kupljen od nekoga za zabavu i hoby. bojim se takvih, koji bi na slavi naseg kluba i dalje pravili posao. a amerikanci, kao niko na svetu, imaju glavu za interes.

stefan,Liverpool fan

pre 13 godina

pred da prepisujemo propast kluba aj da vidimo sta su ovi sopstvenici sposobni...ipak mora da postujemo i to sto su pritekli kluba kad nam je najgore..ovaj covek ne leze na puno para ali bar ce otplatiti dug prema bankama a ti iznosi su oko 100 000 funti dnevno,kad te pare ostanu u klubu imace i za nova pojacanja a za stadion mislim da cemo malo vise pocekati..

milorad nesreca

pre 13 godina

(Pedey, 6. oktobar 2010 16:18)
Kao veliki fan Red Soxa stvarno su odradili sve najbolje vezano za klub i istoriju istog, Manny I Ortiz su bili i ostace ikone kluba ali najverovatnije Bigg P, napusta klub na kraju sezone, nista od play offa ove godine, jbga povrede su ucinile svoje.

Manu je najprofitabilniji klub posle NYY, a dug je napravio Glazer podigavsi kredit da kupi klub, pa je posle taj isti kredit prebacio na ManU, prodajom kluba kredit nestaje...

буднес лига је модел

pre 13 godina

па нек ми после неко каже да је најбоље приватизовати клубове и да је ПЛ модел. јееесте! портсмут банкротирао, манчестер и ливерпул практично банкротирали... да оде абрамович, сутра би и челзи банкротирао. тамо заправо једино арсенал послује у +. остали живе од добре воље својих газди.

Branko

pre 13 godina

Mene ova vest uopste ne interesuje.Jedino sto Liverpul pratim je zbog - naseg Laneta.Sto bi se ja uzbudjivao za ovakvu vest.Meni bi prijala vest da neko otkupi dugove C.Zvezde,ili pomogne nekom od nasih klubova da ulozi u infrastrukturu(stadion,reflektori,prateci objekti).Svuda u svetu "manji" klubovi(tacnije sa slabijim budjetskim fondovima) kubure.A bez tih malih klubova nebi bilo ni ovih glomaznih liga gde "pljuste" astronomske cifre nama obicnim smrtnicima da mozak zavrti.Ali ni pare nisu sve.Eto jedan od tih "malih" Blekpul uze meru bas tom velikom Liverpulu.Mislim,kad vec govorimo o tim ulaganjima,model koji je Roman Abramovic,napravio sa Celzijem je daleko ispravniji,a sada se vidi i isplatljiviji nego sto su pokusali famozni "americki" biznismeni.Covek je ulozio velike pare,napravio od "malog" Celzija veliki tim koji godinama hara,a verujem da ce ove godine najzad uspeti da se popne na klupski krov Evrope.Igrama svake nedelje to u potpunosti zasluzuju.I da dodam jos nesto - ako je Mesi trenutno najbolji igrac na svetu (iako sa Argentinom nista nije osvojio),vreme je da se nepravda prema Drogbi ispravi - godinama je ipak najbolji centarfor sveta!!!
I da me ostali komentatori pogresno ne shvate - ja nisam navijac nijednog stranog tima Evrope,jednostavno samo sam veliki fudbalski gurman.A priznacete gurmani vole najlepse jelo:ako su to unazad par godina bili M.Junated i Barsa,prosle godine Inter,nesumnjam da je to ove godine Drogba i druzina.Pristalice Reala morace malo pricekati,jedino ako "specijalni" jos jednom uspe da pokvari jelo,nekim svojim sosom.
Pozdrav svima,
Smile iz Amerike

ian rush

pre 13 godina

prvo, arsenal toj istoj RBS banci duguje oko 300 miliona funti, sto je bio kredit za stadion. drugo, jedan od vlasnika arsenala je takodje amerikanac. trece, ovo ima smisla s obzirom da MUTD ima ugovor sa NY Yankees, a zna se da su red sox i yankees najveci rivali u americi.
cetvrto: bundes liga je model sada nakon sto se gotovo raspala pre desetak godina kada je propala TV kuca koja je imala prava na obe bundes lige.
peto: ovo nema veze sa biznisom, nego sa ljudskom gluposcu i zabavom bogatasa.
sesto: britanska vlada je toj istoj banci RBS poklonila 60 milijardi funti jer je bila na ivici kolapsa.
sedmo: sadasnji ameri ce verovatno morati da prihvate ponudu jer postoji opasnost da RBS preuzme klub i proda ga kome oni to budu zeleli.

stefan

pre 13 godina

propast fudbala...
razumem da to vec odavno nije samo sport,ali ne sme da bude ni surovi biznis...engleski klubovi imaju tradiciju dugu skoro koliko i moderna americka istorija a dozvoljavaju da te klubove privatizuju kriminalci,americki biznismeni,premijeri zemalja za kojima traga pola sveta,investicioni fondovi iza kojih stoji krvavi novac...
oni ne razumeju bol navijaca koji odrastaju gledajuci subotom utakmice i kojima je celo detinjstvo vezano za stadion njihovog kluba,ne kapiraju da izrugavaju klub ruglu i sprdnji jer kada dodju oni vide samo jedno- prodali smo 40000 pretplatnih karata,3 00000 dresova u aziji,2000 salova u rumuniji...vecina njih ode nakon sto opustosi te klubove...sve je to deo oprobanog recepta,tako je i sa nasim drzavnim preduzecima- rukovodstvo osiromasi firmu i dovede je na rub kao i sto desetak hiljada radnika ostavi bez posla...onda dodje kontroverzni biznismen i obeca da ce uloziti nekoliko miliona ako kupi firmu za iznos duga koji su prethodni poslodavci napravili...on dodje,ocerupa to sto postoji,nagrdi situaciju jos vise i tako sve ispocetka,u krug...
sport je postao nebulozan ako je bitnije da kristijano ronaldo proda milion dresova nego da osvoji 2 titule...

medicinar

pre 13 godina

voleo bi da liverpool fc bude kupljen od nekoga za zabavu i hoby. bojim se takvih, koji bi na slavi naseg kluba i dalje pravili posao. a amerikanci, kao niko na svetu, imaju glavu za interes.

globalizacija

pre 13 godina

eto nama demokratije u svim njenim oblicima...najjace klubove ce na kraju da poseduju rusi i ameri i vodice svoj hladni rat na sportskim terenima, zajedno sa igracima koje ce placati po pedeset puta vise nego sto vrede, a mi koji volimo sport i u njemu uzivamo moci cemo da ga se lepo prisecamo...

Zoran

pre 13 godina

Sjasi Kurta da uzjasi Murta... Polako ali sigurno unistavaju engleski fudbal sa gazdama koje utakmicu u zivotu nisu odgledali i verujem da ni pravila ne znaju i trenerima iz italije koji umrtvljuju igru, pa je sve vise faulova, a sve manje golova po mecu....

krajisnik91

pre 13 godina

Napokon se klub resio ove dvojice od kojih vise o fudbalu zna prosecan trogodisnjak , sad idemo korak po korak u oporavak , pa sledece godine na trofeje .

stefan,Liverpool fan

pre 13 godina

pred da prepisujemo propast kluba aj da vidimo sta su ovi sopstvenici sposobni...ipak mora da postujemo i to sto su pritekli kluba kad nam je najgore..ovaj covek ne leze na puno para ali bar ce otplatiti dug prema bankama a ti iznosi su oko 100 000 funti dnevno,kad te pare ostanu u klubu imace i za nova pojacanja a za stadion mislim da cemo malo vise pocekati..

ali opet jenkiji

pre 13 godina

konacno vise da su ova dvojica ustogljenih otisli,ovi novi su vec dosta smanjili dug i sad je 37mil i obecali su da ce renovirati Anfield,nadam se da ce sad kad je ovaj problem resen malo da krenu i rezultati na terenu!

Žare

pre 13 godina

Zašto je svima Real Madrid trn u oku? Ljudi dignu kredit i zahvaljujuci svojoj popularnosti ga otplate( Ronaldo, Zidan, Bekam, Figo). Nedavno je u Farci izvrsena revizija i otkriveno mastovito knjigovodstvo! Bundes liga nije model zato što je naša privreda 100 puta slabija, iza jake lige stoje jaki sponzori koji preko fudbala stižu do svoje ciljne gruppe...

JUG

pre 13 godina

E jos da nadju novog trenera jer sadasnji je ... Polovina igraca mu igra van pozicija.
(Neptun, 6. oktobar 2010 10:45)

Mozda je u pitanju teorija zavjere, prodati klub koji je prvi na tabeli i u zoni ispadanja....cijena ne moze biti ista...mozda neko radi ovu dvojicu amerikanaca, ili imaju neki dogovor koji je u polju nepoznanica za nas, sve, obicne smrtnike...

djole

pre 13 godina

@bundes liga je model

slažem se sa tvojim imenom, ali tu nije poenta u privatizaciji nego u pravilima poslovanja. U bundes ligi ekipe moraju da imaju uravnotežen budžet, ne smeju da prave velika dugovanja inače lete iz lige. Praktično nijedna velika evropska ekipa (izuzev Arsenala) ne bi mogla da se takmiči u bundes ligi zbog ogromnih dugovanja.

ARSENal

pre 13 godina

arsenal je jedan od retkih profesionalnih klubova u evropi koji posluje u + ... napravili su novi stadion, koliko placaju igrace imaju odlicne rezultate, a imaju sad par igraca na kojima mogu da uzmu DOOOBRE pare...pre svih fabregasa, ali i klisi,denilson,van persi...volkot.....o joj...a bez njih su i igrali na pola utakmica u ovoj sezoni!!! treba UEFA da uvede SELERI KEP...koliko koji klub sme da trosi na plate, ali i koliko sme na transfere(samo koliko si zaradio)....sve preko te granice da se za svaki EUR placa 1 na prema 1 i da te pare idu za UNICEF ili slicno...

billsh

pre 13 godina

nije jos uvek sve gotovo, posto hicks i gillett pokusavaju da blokiraju prodaju. pogledajte video - sta brit celebrities i navijaci misle o tomu hicks-u: http://www.youtube.com/watch?v=RO55BazkiZ4&feature=youtube_gdata_player
navjaci su klub.

Lord_Sarma

pre 13 godina

Veliki evropski klubovi imaju i velike dugove... Stara poslovica kaže "dug je loš drug", voleo bi da Platini uvede neku zabranu ili bolje možda limit zaduživanja klubova. Sramota je da sebe nazivaju velikanima evropskog fudbala a da uspehe beleže što bi se reklo na kredit. Ovo se ne odnosi samo na Liverpul, vec i na Mančester Utd, Barselonu, Real i većinu klubova iz serije a. Sramota za Evropu, sramota za Fifu i Uefu, SRAMOTA ZA FUDBAL I SPORT UOPŠTE!

Pedja

pre 13 godina

Nadam se da ce bar nesto boljoj politici kluba. Videcemo koliko su bolji buduci Amerikanci od sadasnjih. Mada, kupovina jos uvek nije zvanicna. Sad ce malo da se vuku po sudovima, bice tuzbi i kontratuzbi na pretek. Sadasnji Ameri su nezadovljni ponudom, a klub je jos uvek njihov.

Pedey

pre 13 godina

Ovo je dobra vest za navijace Liverpula. New England Sports Ventures grupa je preuzela Red Sox-e u slicnoj situaciji 2002-e i potpuno preokrenula situaciju i u rezultatskom i finansijskom pogledu. Pre nego oni sto su oni kupili tim, Red Sox-i nisu osvojili titulu 86-godina a od tad su osvojili dve i bili u plejofu jos 4 puta. Klub je postao profitabilan i napravili su jedan od najboljih programa za mladje kategorije. Isto tako su shvatili da iako je stadion Red Sox-a suvise mali za potrebe tima, ne bi trebalo da ga ruse i prave novi jer je star skoro 100 godina i za mnoge navijace je istorijsko mesto. Stadion su potpuno renovirali i povecali kapacitet (mada su i podigli cene ulaznica za 20-30%). Nije im bilo zao ni da trose pare na prava pojacanja i Red Sox-i su ove godine imali drugi po velicini budzet u bejzbolu.

milorad nesreca

pre 13 godina

(Pedey, 6. oktobar 2010 16:18)
Kao veliki fan Red Soxa stvarno su odradili sve najbolje vezano za klub i istoriju istog, Manny I Ortiz su bili i ostace ikone kluba ali najverovatnije Bigg P, napusta klub na kraju sezone, nista od play offa ove godine, jbga povrede su ucinile svoje.

Manu je najprofitabilniji klub posle NYY, a dug je napravio Glazer podigavsi kredit da kupi klub, pa je posle taj isti kredit prebacio na ManU, prodajom kluba kredit nestaje...