Fudbal 68

Ponedeljak, 04.10.2010.

12:14

Navijač pušten iz bolnice

Dejan Glamočak, navijača Partizana koji je povređen u Briselu pre mesec dana, pušten je iz bolnice u Beogradu, nezvanično saznaje B92.

Navijaè pušten iz bolnice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Тале

pre 13 godina

Важно да Французу палимо свеће и извињавамо се на сва звона. Ко ће да нас воли, ако нећемо сами себе, браћо Срби? Нико нас такве не жели. Ово је срамота за Србију!

Delija

pre 13 godina

Gde su sada politicari, nesto ih nema? A da a oni se spremaju za nedelju i njihovu paradicu... Uzas da se o ovom momku maltene i ne pise!!! Daj boze da se oporavi!

Nenad

pre 13 godina

Jaq sam licno poslao mejl ministarstvu sporta i zahtevao da reaguju u Belgiji povodom brutalnog prebijanja naseg drzavljanina. Nisam dobio nikakav odgovor. Sramota!

Nenad

pre 13 godina

AKO DRZAVA NECE DA NAS ZASTITI, LJUDI, NAVIJACI - ZASTITIMO SE SAMI!

PREDLAZEM DA NAVIJACI ZVEZDE I PARTIZANA U MEDJUNARODNIM UTAKMICAMA PUTUJU ZAJEDNO I ZAJEDNO NAVIJAJU ZA NASE KLUBOVE, MA KOJE BOJE.

A VLAST? PA VIDITE DA SE PLASE NAVIJACA I DA ZELE DA UKINU NAVIJACKE GRUPE ZBOG TOGA.

NE BEZ RAZLOGA, I TREBA DA NAS SE PLASE!

dejan

pre 13 godina

Malocas sam poslao malo duzi koment i izvinio sa zbog tduzine.Sad kad sam procitao komentare prvo vidim koliko sam u pravu,a drugo,postajem uveren da niko ni tamo ni ovde nista nije preduzeo da se pocinioci pohvataju."Lokalno stanovnistvo?",gospodo ko od vas tamao na b92 pise takve gluposti ,a da ne objavi izvor.Jel izvor belg.policija?Jedino pozitivno sto mogu da vidimi je da je klince,navijace ta nesreca zblizila i. ujedinila.Jedino brinem za momka koji je ostao bez oka sto ga niko ni od nas cak i ne pominje.A za ceo slucj je sad potpuno jasno da je rec o nastvku serije bez kraja.Naravno i ocekivano da jiko iz Partizana,ne samo da momke nije ni posetio neo se ni UEFI nisu zvanicno obratili.Sramotni srpski nemar.Enderleht,naravno nije i nece biti kaznjen,mada ce svaki srpski klub uredno biti kaznjen makar i samoza za gest ilil psovku.Citam da je zvezda kaznjena zato sto su divljali Slovaci.Na da umres od smeha.Lepi Boris,je eto propustio lepu priliku da se slika s tim jadnim momkom.Priliku je propustila i lepa Sneza ministarka,a bogami i lepi Djura sef Partizana,"Prvi Partizan".Sada kapiram i zasto sva stamapa pisana i elewktronska cuti! "Pa to su samo srbi!" A oni su culi da je najbolje Srbe na Vrbe!Momci gledajte Radovana III i nedajte se provocirat i kad vas tuku i kad pljuju toje sve ok,i kad bije lokalno stanovnistvo,i kad nas kace na vrbe,jer mi smo kao zemlja u maleru,u maleru smo i s ekipama na vlasti koje se smenjuju samo zato da bi se sveobuhvatno obogatili svi koji su se za to borili.Nadm se samo da ovo nije previse depresivno,jer je najvaznije od svega da ne klonete.Mi imamo na svojoj strani samo vreme...

dejan

pre 13 godina

Rado gledan i citam vase vesti,ali imam melu primedbu na ovu vest.mislim ,dakle da je nepotpuna u smislu da nas ne obavestava o tome sta je belgiska policija,pa sto da ne i njihov gradonaceljik,ucinio npr u hvatanju i kaznjavanju pocinilaca tog fakat teskog krivicnog dela.Navijac partizana iz sSvajcarske je ostao bez oka,a ovaj drugi je posle mesec dana izasao iz bolnice sto mi govori da je i tu rec o teskin tel.povredama.Samo bih podsetio da se gotovo citava srpska javnost s gnusanjem ogradila od uzasjog zlocina izvrsenog nad franc.navijacem B.Tatonom.Naravno i svi politicari,pa nas gradonacelnik,cine je stvoren ogroman pritisak javnosti koji je doprineo da svi sem valjda jednog budu vrlo brzo pohvatani i sudi in se sto smo svi pozdravili i cini mi se bar malo skinuli teret sto se takav bezuman cin i dogodio.Ne znam dakle dali je tano u briselu ista preduzeto,ali zbog vase odgovornosti i celovitog obavestavanja javnosti mislin da je ucinjen poprilican propust.Taj Anderleht ce naime ubrzo biti gost Partizanu,zar nemislite da je neophodno da nasu javnost dobrim obavestavanjem pripremimo na civilizovano ponasanje prema gostima koji ce doci.Generalno mlako ide cela prica oko tog dogdjaja u svim medijima.Vi ste se makar osvrnuli ,ostali ni to.U ovom,narocito navijackom delu javnosti nazalost postoji mantra o sveopstoj krivici Srba,pa u tom smislu i opravdanja da se Srbima moze uciniti sve i da se za to svakako nece odgovarati.Ako se u Briselu eventualno,nije preduzelo nista ili nedovoljno,eto i potvrde ovima koji tako misle.Zato i mora informacija o tome da bude potpuna,jer sam ja licno uveren da to tamo nije tektako proslo.Ako ostane nejasno,bojim se eto nam novog belaja u Bepgradu za vreme Anderlehtovog gostovanja.Na kraju se izvinjavam zbog duzine teksta,ali sam uveren da mozda kracim tekstom ne bih bio dovoljno dobro shvacen.Voleo bih redakcijski odgovor!

Nikopol

pre 13 godina

A da je dotichni stranac, redovi javnih lichnosti bi se protezali kao nekad kad se otvarao McD na Slaviji :D
Ni DSS? SRS? Ostale nisam ni ochekivao...

Dragan

pre 13 godina

Sve dok vi navijaci Zvezde I Partizana nebudete zajedno protiv ovih neznalica koji rukovode vasim klubovima mislim na politicke figure koje nisu potrebne ni Srpskoj politici a ne Srpskom sportu bice ovako kako je sada a sada je katastrofalno jadno. Fudbalski savez , kosarkaski savez I ostali savezi sportska drustva sve je to puno politickim otpadima koji nam netrebaju . Kad se vi navijaci udruzite samo jednom u cilju ciscenja nasih sportskih saveza I drustava tek Onda ce sve da postane bolje . Dok se to nedogodi svi ce da rade sta hoce I kako hoce. Partizanovci iZvezdasi Srbi pre svega vasa je duznost da crenate sa ciscenjem vase Srbije.

Slav

pre 13 godina

Slazem se,iako u svemu drugom mrzim zvezdu,uvek cu je podrzati u borbi protiv evropske nepravde! A kada ste igrali protiv Slavije prosle godine,iz sveg srca sam bio uz vas,posle svega sto vam je ona ljubazna policija uradila kad ste pitali kako da dodjete do stadiona...

united serbs

pre 13 godina

Ako je nesto dobro u ovoj nesreci to je da smo dokazali da mozamo da budemo ujedinjeni!!!hvala navijacima zvezde na podrsci i pozdrav nasim najvecim rivalima!ponekad pomislim da ipak ima nade za nas
Dejane majstore izdrzi,svi smo uz tebe

Kecman

pre 13 godina

Zbog cega Partizan nije ulozio zalbu?
Zbog cega niko iz Partizana nije obisao ovog navijaca??

Zato sto ih bas briga!!!

I jos nesto da je neko od politicara obisao ovog navijaca bilo bi da skuplja jeftine poene a sada kad nije onda je neko kriv. Pa ima klub, njegovi su navijaci. Sta je klub tacno ucinio povodom ovoga???

Vladimir Pfc

pre 13 godina

Sta reci, a ne zaplakati od besa? Sta uraditi, a da se ovo vise ne desi? Moramo sami sebe braniti, gde god bili, jer nas ovi nasi politicari nece braniti nikada! Izdrzi brate, ti si nas junak.

...

pre 13 godina

Sta drugo ocekivati od naroda i vlasti koji su prodali 15 % svoje teritorije da bi nam ukinuli vize ? Od vlasti koji na ustolicenje patrijarha idu da bi dosli do politickih poena? Gori od njih su mi samo oni koji i dalje cute i izlaze na izbore.

Samo pitam..

pre 13 godina

Ovo što se dogodilo ovom nesretnom mladiću i ostalima iz te grupe je i dalje obavijeno nekakvim velom misterije... Puno je tu nejasnoća i ja sam prosto frapiran da NIJEDNA medijska agencija, nijedna reporterska ekipa, nijedan novinar - da NIKO do danas nije makar pokušao da nam objasni kako i zašto se to dogodilo!?!? Ko je tu učestvivao?
Ova sintagma, "lokalno stanovništvo" je pre za neku humorističku emisiju i ja bih se sad valjao od smeha da se ne radi o doista tragičnom prebijanju naših ljudi.
Da li je neko od navijača Partizana isprovocirao "lokalno stanovništvo"? Da li je belgijska policija sprovela bilo kakvu istragu? Ima li uhapšenih? Koji je to kjraj grada i ko tu živi? Kako to da su organizovano nasrnuli na grupu od ne manje od trideset(ak) partizanovaca?!? Znači, mora da je bilo unapred organizovano, pripremano... Ali, sve i dalje ostaje ko neka Twilight Zona, majke mi.

A drugo, hajde što se niko od političara nije setio da obidje ovog momka, nego da li je ikome iz UPRAVE JSD koje danas "slavi 65. rodjendan" to palo na pamet? Ako jeste - izvinjavam se, ali nigde ne pročitah niti jednu vest o tome!

Na kraju, čudno je da naša ambasada u Briselu nije reagovala povodom ovog slučaja. Zašto? Jer, svejedno da li su napadnuti navijači ili obični turisti - njihova je DUŽNOST da štite prava SVIH naših gradjana u Belgiji. Osim što su obišli povredjene u bolnici (koliko mi se čini, to je bila jedna od prvih vesti nakon incidenta), oni izgleda uopšte nisu zahtevali kod "lokalnih organa vlasti" (koje bira, jelte, "lokalno stanovništvo" - lol) da pokrenu bilo kakvu istragu??? Pa, da se to dogodilo u USA, svako ko je bio napadnut i povredjen bi ladno mogao da tuži grad za par miliona dolara. I dobili bi na sudu - jedino bi bilo cenkanja oko visine odštete!!! Bez greške. Ne mogu da verujem da u "razvijenoj, slobodarskoj i pravdoljubivoj" Belgiji ne bi mogli da izvuku makar koju stotinu hiljada evra? Ali, za to je potrebna pomoć naše ambasade i naših pravnih organa.
ALI, svi oni i dalje ĆUTE o ovom dogadjaju!?
Takodje, zašto se ni vi iz 92 niste makar malo potrudili da rasvetlite ovaj slučaj??? Jel to neka zavera u pitanju? Jel se bojite nečega ili je u pitanju najobičnija lenjost? Ipak ste vi nekakva "kuća od ugleda"...?

zilijen

pre 13 godina

Ceo zivot sam Grobar a 15 godina sam clan DS i sad me sramota sto niko od mojih partijskih kolega funkcionera nije posetio povredjenog SRBINA...Tuzan sam i uvredjen...

DELIJA

pre 13 godina

pa normalno da decka niko nije obisao kad je drzavljanin srbije,reci ce koji je djavo isao na tekmu a kad nekog drugog prebiju ko je iz inostranstva svi se oglasavaju na sva zvona.....nekada me je sramota sto sam srbin....neverovatan smo narod..

Neutron

pre 13 godina

Da li se vi secate kako smo svi skocili kada je jadni Taton ubijen? Bilo je izvinjavanje na drzavnom nivou. Cak se je predlagalo da mu se posveti ulica. Iz Belgije se medjutim apsolutno nista ne cuje. Niti za ovog koji je jdva preziveo niti za onog kome su oko iskopali. Kao da se radi o psima. To ti je klasican primer inferiornih i superiornih.

Vladimirr

pre 13 godina

Pa braco niko ne bi plakao za Tatona da je dosao u nas grad, divljao i rusio, pa bio ubijen. Ne, on je mirno sedeo i mucki bio napadnut od KUKAVICA u grupi i UBIJEN NAMERNO. Ne znam okolnosti napada na nase navijace, ali primite istinu: ako su divljali, pisali grafite, rusili, onda nema sta da se bune. Ali ako su ih napali lokalni buzdovani, a oni mirno sedeli u kaficu, onda naravno treba da trazimo pravdu, istu kao i za Tatona, da se kazne krivci. Pa da vidimo sta je istina, ali ne samo takva koja se svidja nama...

petar

pre 13 godina

combe znamo da si jak i da ces izdrzati brate. U ovoj borbi nema predaje... a drzavo Srbijo ti se stidi,palili ste svece svaki dan za francuza uzivo prenosili njegovo stanje a kad je srbin povredjen nikom nista.

Evropo pogini

pre 13 godina

Jesam zvezdas,ali ovo sto nama rade,ovo je bruka i sramota,prvo jedva cekaju da nasi navijaci nesto urade,da bi nam kaznili klubove,samo gledaju kako Srpske klubove da uniste...Hajde sad da cujem reakciju Uefe zbog ovoga,naravno nece je ni biti.....

ТВЦЗ

pre 13 godina

Срамота!!!!! Кладим се да ће сад Белгија да предложи да се укине ''локално становништво''.
Гробар, издржи!!!

pfc

pre 13 godina

Stidi se Srbijo! Jadni te ljudi vode, jos gori su ovi novinari. Ko njih kontrolise moze sve. Udarite hrabri novinari sad na belgijance! Prpa, nemate petlju. Ja kao lajik znam da je za novinarara najbitnije da bude objektivan, a vi? Strasno!

delija

pre 13 godina

Zasto kada nasi naviajci dobijaju batine na strani nema ni reci u nasim medijima?
Kad su u pitanju stranci...da ne podsecam.
Brzo ozdravi!

Ivan

pre 13 godina

Pa naravno. Zivot jednog Francuza vredi vise nego zivot Srbina. Zasto bi se neko iz vrha vlasti zabrinuo za Dejana? Da li se neko iz Belgijske vlasti zabrinuo za Dejana kao sto je Srbija za Tatona? Cisto sumnjam. Dok ne pocnemo da cenimo sami sebe niko nas nece ceniti i zivot jednog Srbina nece vrediti pisljiva boba i svi ce nas gaziti.

Dule

pre 13 godina

Ja sam navijac Zvezde,ali iskreno samo sam jednom cuo nesto vezano za ovu temu i evo posle meseca dana drugi put...a nasi navijaci kada naprave nesto ondah se i Tadic i svi ministri javljaju....a sada nema nikoga nigde...cak ni vesti o povredjenom SRBINU.Sramota za Drzavu.

Pozdrav sve najbolje.

stronke

pre 13 godina

Nisu politicari krivi sto ih nigde nema povodom ovog slucaja, novinari i mediji su ti, koji politicare i odgovorne nateraju na neku reakciju, govor, lazna obecanja. O ovom momku nista na TV-u nisam cuo a o Brisu Tatonu samo sto jos ne znam krvnu grupu i broj pasosa. Toliko o intrepretaciji istine od strane nasih medija.

Ivan Liverpool

pre 13 godina

Dejane jedino sto ti kao navijac kluba iz komsiluka koji sigurno mrzis mogu ovom prilikom reci jeste da nista vise nije vazno, ni ko ni zasti ni kako ni gde... Vazno je samo da prezivis oporavis se i stanes na svoje noge. Samo to je vazno i nista vise. SRECNO MOMCE IZ KOMSILUKA I NEDAJ SE.

Nikola

pre 13 godina

Gde su sada one gnjide koje su komentarisale i davale sud o Srbima??? Pa Evropa je dno dna... a nasi zvanicnici i oni koji vode drzavu treba da se stide, jer mesec dana niko ne trazi da se slucaj rasvetli, a jurili su za onog Tatona...

Pera

pre 13 godina

Zalosno je to sto se desava - i kod nas i u drugim zemljama. I ovaj zlocin, kao i onaj protiv Tatona su strasni. Strasno ih je i uporedjivati.
Ali sa druge strane ne razumem potrebu da neko insistira na osudi ovog zlocina nad nama samima, To je besmisleno - naravno da ga osudjujemo. Zar ima potrebe da se to naglasi.
A zlocin protiv Tatona jesmo osudjivali jer je ucinjen u nase ime, i morali smo da iskazemo svoj stav koji je protiv toga.
Ako neko treba da digne glas to su sami Belgijanci, u cije ime se to desilo.

Dexterijus

pre 13 godina

A gde je sada osuda Belgijske i Srpske vlasti takvog postupka, hoce li neko ukoriti Belgijsku vlast zbog ovog incindenta.
Srbi i dalje ginu,iako nema vishe ratova, izgleda da je svima dozvoljeno da sirom Evrope tuku,ucenjuju,kamenuju i ubijaju Srbe...i nigde nikakve reakcije prvo nashe vlasti ,pa onda svetskih organizacija....
Dokle...?!

bwape

pre 13 godina

ljudi,ne cudite se,vidite gde zivimo,vidite ko nas vodi,vidite sta je beograd,za francuza se marsiralo,palile svece,tugovalo,a za naseg srbina ih boli d..e...najgori narod smo na planeti bre...a cekaj,to je brisel,jel da evropljani...to je centar evrope,tome mi tezimo...zalosno...a niko ne spominje decka kome su oko izvadili...srbijoooo,nema te kad te ovakvi vode,kad NVO odredjuje sta da radis...sram vas bilo!!!

stv

pre 13 godina

Bruka,
Sramota,
Jad,
Čemer,
Tuga,
Bes,
Nemoć,
Žalosna istina !!!

Uvek su nam preči tuđi ljudi.
Političari, NVO, razni dušebrižnici i ini koji su za Tatona ostavljali komentare da se stide svog naroda, GDE STE SADA ???????????

Marko

pre 13 godina

Da se to desilo u Beogradu na B92 bi to bila udarna vest i kako svi trebaju u zatvor a posto se to desilo u inostranstvu onda ce te osobe proci nekaznjeno...

Marko_bgd

pre 13 godina

pa mislim,kako i mi radimo tako nam se i vraca...prebili su navijaci onog tatona u sred bela dana,i to u centru grada..pa me uopste ne bi cudilo da je ovo mozda i neka osveta bila od strane tuluzovih navijaca,ili koga vec...ali u svakom slucaju trebalo bi da nasa vlada pritisne belgijance da nadju te koji su ovo uradili,kao sto su to uradili francuzi za tatona,tako i mi treba to isto da uradimo..a ne da prodje nekaznjeno

...

pre 13 godina

"lokalno stanovnistvo"??? tamo nema huligana... ?
sto bi nas Belgija branila kad sami sebe ne branimo...
a politicara nemazato sto ovde nema koristi,ovde ne mogu da se zarade poeni...
evropa nema alternativu...dajte nam izbore....

Gisa

pre 13 godina

Glavno da smo Tatonovo stanje pratili iz dana u dan, izvinljavali se, slali ambasadore, mozda i neki most ili bar ulicu sagradimo njemu u cast, a o ovom decku prva vest posle mesec dana i to tek sad kad mu stanje pogorsano.
Izdrzi majstore, a ti Srbijo stidi se. Bas me interesuje da li je uhapsen i na koliko osudjen onaj koji je napao ovog decka i da li se protiv njega vodi medijska kampanja lincovanja kao sto je ovde kad se nekom strancu ne svidi tvoj pogled.
Ipak, Evropa nema alternativu jel da????

ko, ja?

pre 13 godina

Aj sto niko ga niko iz vlade nije posetio ili pomenuo jer se nije ni ocekivalo (kad su oni brinuli o gradjanima ove zemlje?!), ali gde su sada ti gradjani Beograda koji su marsirali ulicama, palili svece, okupljali se na trgu, davali intervjue i baljezgali kada je ubijen francuz? A sada ih nije briga?!

tancredo

pre 13 godina

Dečko,
želim ti sve najbolje i da se izboriš i pobediš, vratiš živ i zdrav svojim najmilijima.
Kao i za Vilotića, svi zajedno sa različitih strana Brda a sa iste strane razuma.
A državo? Sever ti je sve rekao transparentima...

Makaveli

pre 13 godina

Da je stranac u pitanju vec bi mu se digao spomenik.
Kakav smo naron, strasno. Neprijatelji nam nisu potrebni, sami smo sebi najveci neprijatelj.

Partizanovac

pre 13 godina

Izdrzi, svi smo uz tebe. Ja sam jos odavno napisao da drzava treba da reaguje, ali do danas nijednog ministra niti predsednika zemlje nisam video da se nesto intresuje. A iz Belgije niko se nije izvinuo a kad je bio slucaj Taton (sto takodje osudjujem) tad smo se izvinjavali do besvesti, organizovali povorke, sad i ulucu hoce da mu daju. Ja ne vidim da se nesto tako desava u Briselu. Ali je najgore sto nase to uopste ne zanima jer ocigledno zivot jednog Srbina ne vredi kao Zivot stanovnika EU!

ja

pre 13 godina

Od zvanicnika Srbije niko ga nije posetio NITI POMENUO ! Da je recimo neki navijac Arsenala povredjen u Beogradu cela drzava bi se digla na noge.

Imam osecaj da kad bi se Srbi samo jednom u zivotu slozili da bi smo mogli zvezde sa neba da skinemo. Sta ce nam neprijatelji pored nas samih ? Kada drzava svoje gradjane tretira kao smece a strance kao zlato, kada se ubijamo zbog sala druge boje, kada pola gradjana bi prodalo 15% zemlje za bezvizno setanje po Becu i Parizu onda sta ce ti neprijatelj ?

A zvanicnike Srbije pozivam da se sad ne javljaju sto se tice Dejana Glamocaka jer bi bilo JADNO da to ucine mesec dana posle incidenta.

Vladan

pre 13 godina

e moja drzavo...zasto ne reagujes i insistiras da se pocinioci nadju i uhapse.
"Lokalno stanovnistvo"!?A da,svi su oni tamo gospoda.Molim vas bez serviranja takvih interpretacija jer dosta smo ih do sada pojeli

nikenen

pre 13 godina

I dalje ne pise ko su otprilike ti likovi koji su ih lincovali. Kakvo je to lokalno stanovnistvo, jel su to klasicni Belgijanci, jel to neko crnacko predgradje i sl. Ako toga ima tamo. Treba da znamo. I da izvedemo zakljucak zasto su bili tako brutalni. I jos neke informacije, jel bilo nekih provokacija i sl.

ArgenTinaC

pre 13 godina

Pa sta da ga posete kad nemaju koristi od toga.Eto a kad je ubijen onaj Francuz Taton takmicili su se ko ce pre pred kamerama da izjavi saucese i osudi huligane.Al sta covek i da ocekuje od srpskih politickih licemera...

Cvetko

pre 13 godina

Kada je nastradao-ubijen Bris Taton Francuska je odmah reagovala i pritisnula (a i međunarodno osramotila) Srbiju da radi ono što i inače treba, privede "manijake" i procesuira. Tatonove roditelje su kontaktirali i posetili i ambasador i predstavnici MIP-a Francuske pomogavši im oko transporta i pravnih stvari. Ne znam koliko je Srbija učinila za našeg nesretnog mladića, ma bio on "ovo" ili "ono". Za Kovačevića je država napravila međudržavni spor sa USA a za ovog momka???? Ako nije onda ova država treba da nestane (jer ne može da stvori normalnu vlast u bilo kom sastavu) jer je ne interesuju njeni državljani. Cvetko

Mi divljaci, a Evropa civilizovana...

pre 13 godina

Vazno da su svi poleteli da obilaze Tatona, kada je trebalo sakupiti politicke poene, a gde su sada?! Ili ovaj momak nije vazan jer je nas, pa nema frke sta ce Evropa da misli o nama..? Da me neko ne shvati pogresno, tragicno je i jedno i drugo i u redu je bilo obici nesrecnog Francuza, ali da se to radi iz istinske brige, a ne radi politickog marketinga, neko bi se setio da poseti i ovog partizanovog navijaca.
Mislim, sta reci..?

Milvol

pre 13 godina

Drzi se majstore! Imas nasu podrsku, da pobedis...jer pojedincima su bitniji stranci i utisak koji ostavljamo kod njih, a za nase...ma ko to gleda! Izdrzi majstore, pa da te vidimo na utakmicama!

Dejan

pre 13 godina

Kada je francuz ubijen bilo je 1000 komentara u kojima se pise kako smo mi srbi varvari u huligani i svi su tugovali za francuzem, a sada? Nema ni 100 komentara? Pa ko ne ceni sebe, ne moze da ceni ni druge, a kamo li da ocekuje da ga drugi cene. Svaki zivot je isti, bio on srbin ili francuz. E to ovi dusebriznici i cinici iz Srbije nikada nece razumeti. Nije ovo jedini primer. Znaci politicari samo vole da se slikaju pred kamerama kada im to donosi politicke poene, a ustvari ih ne interesuje ljudski zivot. Sramota za Srbiju!

zile

pre 13 godina

Zanimljivo je to, kako kako su nasi mediji izvestavali o ovome. I u ovom clanku, u pitanju je "lokalno stanovnistvo", a nisu "huligani", "ekstremne navijacke grupe" i tome slicno. Ne doprinosite borbi protiv huliganstva, primitivizma i nasilja, ako stalno implicirate da je jedna sredina pogodnija za to, a da su u pitanju "izolovani ekscesi" onda kada se desava u nekim drugim sredinama.

ja

pre 13 godina

Od zvanicnika Srbije niko ga nije posetio NITI POMENUO ! Da je recimo neki navijac Arsenala povredjen u Beogradu cela drzava bi se digla na noge.

Imam osecaj da kad bi se Srbi samo jednom u zivotu slozili da bi smo mogli zvezde sa neba da skinemo. Sta ce nam neprijatelji pored nas samih ? Kada drzava svoje gradjane tretira kao smece a strance kao zlato, kada se ubijamo zbog sala druge boje, kada pola gradjana bi prodalo 15% zemlje za bezvizno setanje po Becu i Parizu onda sta ce ti neprijatelj ?

A zvanicnike Srbije pozivam da se sad ne javljaju sto se tice Dejana Glamocaka jer bi bilo JADNO da to ucine mesec dana posle incidenta.

Mi divljaci, a Evropa civilizovana...

pre 13 godina

Vazno da su svi poleteli da obilaze Tatona, kada je trebalo sakupiti politicke poene, a gde su sada?! Ili ovaj momak nije vazan jer je nas, pa nema frke sta ce Evropa da misli o nama..? Da me neko ne shvati pogresno, tragicno je i jedno i drugo i u redu je bilo obici nesrecnog Francuza, ali da se to radi iz istinske brige, a ne radi politickog marketinga, neko bi se setio da poseti i ovog partizanovog navijaca.
Mislim, sta reci..?

Cvetko

pre 13 godina

Kada je nastradao-ubijen Bris Taton Francuska je odmah reagovala i pritisnula (a i međunarodno osramotila) Srbiju da radi ono što i inače treba, privede "manijake" i procesuira. Tatonove roditelje su kontaktirali i posetili i ambasador i predstavnici MIP-a Francuske pomogavši im oko transporta i pravnih stvari. Ne znam koliko je Srbija učinila za našeg nesretnog mladića, ma bio on "ovo" ili "ono". Za Kovačevića je država napravila međudržavni spor sa USA a za ovog momka???? Ako nije onda ova država treba da nestane (jer ne može da stvori normalnu vlast u bilo kom sastavu) jer je ne interesuju njeni državljani. Cvetko

Vladan

pre 13 godina

e moja drzavo...zasto ne reagujes i insistiras da se pocinioci nadju i uhapse.
"Lokalno stanovnistvo"!?A da,svi su oni tamo gospoda.Molim vas bez serviranja takvih interpretacija jer dosta smo ih do sada pojeli

stv

pre 13 godina

Bruka,
Sramota,
Jad,
Čemer,
Tuga,
Bes,
Nemoć,
Žalosna istina !!!

Uvek su nam preči tuđi ljudi.
Političari, NVO, razni dušebrižnici i ini koji su za Tatona ostavljali komentare da se stide svog naroda, GDE STE SADA ???????????

Gisa

pre 13 godina

Glavno da smo Tatonovo stanje pratili iz dana u dan, izvinljavali se, slali ambasadore, mozda i neki most ili bar ulicu sagradimo njemu u cast, a o ovom decku prva vest posle mesec dana i to tek sad kad mu stanje pogorsano.
Izdrzi majstore, a ti Srbijo stidi se. Bas me interesuje da li je uhapsen i na koliko osudjen onaj koji je napao ovog decka i da li se protiv njega vodi medijska kampanja lincovanja kao sto je ovde kad se nekom strancu ne svidi tvoj pogled.
Ipak, Evropa nema alternativu jel da????

Marko

pre 13 godina

Da se to desilo u Beogradu na B92 bi to bila udarna vest i kako svi trebaju u zatvor a posto se to desilo u inostranstvu onda ce te osobe proci nekaznjeno...

Dule

pre 13 godina

Ja sam navijac Zvezde,ali iskreno samo sam jednom cuo nesto vezano za ovu temu i evo posle meseca dana drugi put...a nasi navijaci kada naprave nesto ondah se i Tadic i svi ministri javljaju....a sada nema nikoga nigde...cak ni vesti o povredjenom SRBINU.Sramota za Drzavu.

Pozdrav sve najbolje.

Dejan

pre 13 godina

Kada je francuz ubijen bilo je 1000 komentara u kojima se pise kako smo mi srbi varvari u huligani i svi su tugovali za francuzem, a sada? Nema ni 100 komentara? Pa ko ne ceni sebe, ne moze da ceni ni druge, a kamo li da ocekuje da ga drugi cene. Svaki zivot je isti, bio on srbin ili francuz. E to ovi dusebriznici i cinici iz Srbije nikada nece razumeti. Nije ovo jedini primer. Znaci politicari samo vole da se slikaju pred kamerama kada im to donosi politicke poene, a ustvari ih ne interesuje ljudski zivot. Sramota za Srbiju!

tancredo

pre 13 godina

Dečko,
želim ti sve najbolje i da se izboriš i pobediš, vratiš živ i zdrav svojim najmilijima.
Kao i za Vilotića, svi zajedno sa različitih strana Brda a sa iste strane razuma.
A državo? Sever ti je sve rekao transparentima...

nikenen

pre 13 godina

I dalje ne pise ko su otprilike ti likovi koji su ih lincovali. Kakvo je to lokalno stanovnistvo, jel su to klasicni Belgijanci, jel to neko crnacko predgradje i sl. Ako toga ima tamo. Treba da znamo. I da izvedemo zakljucak zasto su bili tako brutalni. I jos neke informacije, jel bilo nekih provokacija i sl.

Makaveli

pre 13 godina

Da je stranac u pitanju vec bi mu se digao spomenik.
Kakav smo naron, strasno. Neprijatelji nam nisu potrebni, sami smo sebi najveci neprijatelj.

pfc

pre 13 godina

Stidi se Srbijo! Jadni te ljudi vode, jos gori su ovi novinari. Ko njih kontrolise moze sve. Udarite hrabri novinari sad na belgijance! Prpa, nemate petlju. Ja kao lajik znam da je za novinarara najbitnije da bude objektivan, a vi? Strasno!

ko, ja?

pre 13 godina

Aj sto niko ga niko iz vlade nije posetio ili pomenuo jer se nije ni ocekivalo (kad su oni brinuli o gradjanima ove zemlje?!), ali gde su sada ti gradjani Beograda koji su marsirali ulicama, palili svece, okupljali se na trgu, davali intervjue i baljezgali kada je ubijen francuz? A sada ih nije briga?!

...

pre 13 godina

"lokalno stanovnistvo"??? tamo nema huligana... ?
sto bi nas Belgija branila kad sami sebe ne branimo...
a politicara nemazato sto ovde nema koristi,ovde ne mogu da se zarade poeni...
evropa nema alternativu...dajte nam izbore....

ArgenTinaC

pre 13 godina

Pa sta da ga posete kad nemaju koristi od toga.Eto a kad je ubijen onaj Francuz Taton takmicili su se ko ce pre pred kamerama da izjavi saucese i osudi huligane.Al sta covek i da ocekuje od srpskih politickih licemera...

stronke

pre 13 godina

Nisu politicari krivi sto ih nigde nema povodom ovog slucaja, novinari i mediji su ti, koji politicare i odgovorne nateraju na neku reakciju, govor, lazna obecanja. O ovom momku nista na TV-u nisam cuo a o Brisu Tatonu samo sto jos ne znam krvnu grupu i broj pasosa. Toliko o intrepretaciji istine od strane nasih medija.

Partizanovac

pre 13 godina

Izdrzi, svi smo uz tebe. Ja sam jos odavno napisao da drzava treba da reaguje, ali do danas nijednog ministra niti predsednika zemlje nisam video da se nesto intresuje. A iz Belgije niko se nije izvinuo a kad je bio slucaj Taton (sto takodje osudjujem) tad smo se izvinjavali do besvesti, organizovali povorke, sad i ulucu hoce da mu daju. Ja ne vidim da se nesto tako desava u Briselu. Ali je najgore sto nase to uopste ne zanima jer ocigledno zivot jednog Srbina ne vredi kao Zivot stanovnika EU!

zile

pre 13 godina

Zanimljivo je to, kako kako su nasi mediji izvestavali o ovome. I u ovom clanku, u pitanju je "lokalno stanovnistvo", a nisu "huligani", "ekstremne navijacke grupe" i tome slicno. Ne doprinosite borbi protiv huliganstva, primitivizma i nasilja, ako stalno implicirate da je jedna sredina pogodnija za to, a da su u pitanju "izolovani ekscesi" onda kada se desava u nekim drugim sredinama.

delija

pre 13 godina

Zasto kada nasi naviajci dobijaju batine na strani nema ni reci u nasim medijima?
Kad su u pitanju stranci...da ne podsecam.
Brzo ozdravi!

Ivan

pre 13 godina

Pa naravno. Zivot jednog Francuza vredi vise nego zivot Srbina. Zasto bi se neko iz vrha vlasti zabrinuo za Dejana? Da li se neko iz Belgijske vlasti zabrinuo za Dejana kao sto je Srbija za Tatona? Cisto sumnjam. Dok ne pocnemo da cenimo sami sebe niko nas nece ceniti i zivot jednog Srbina nece vrediti pisljiva boba i svi ce nas gaziti.

Milvol

pre 13 godina

Drzi se majstore! Imas nasu podrsku, da pobedis...jer pojedincima su bitniji stranci i utisak koji ostavljamo kod njih, a za nase...ma ko to gleda! Izdrzi majstore, pa da te vidimo na utakmicama!

ТВЦЗ

pre 13 godina

Срамота!!!!! Кладим се да ће сад Белгија да предложи да се укине ''локално становништво''.
Гробар, издржи!!!

dejan

pre 13 godina

Malocas sam poslao malo duzi koment i izvinio sa zbog tduzine.Sad kad sam procitao komentare prvo vidim koliko sam u pravu,a drugo,postajem uveren da niko ni tamo ni ovde nista nije preduzeo da se pocinioci pohvataju."Lokalno stanovnistvo?",gospodo ko od vas tamao na b92 pise takve gluposti ,a da ne objavi izvor.Jel izvor belg.policija?Jedino pozitivno sto mogu da vidimi je da je klince,navijace ta nesreca zblizila i. ujedinila.Jedino brinem za momka koji je ostao bez oka sto ga niko ni od nas cak i ne pominje.A za ceo slucj je sad potpuno jasno da je rec o nastvku serije bez kraja.Naravno i ocekivano da jiko iz Partizana,ne samo da momke nije ni posetio neo se ni UEFI nisu zvanicno obratili.Sramotni srpski nemar.Enderleht,naravno nije i nece biti kaznjen,mada ce svaki srpski klub uredno biti kaznjen makar i samoza za gest ilil psovku.Citam da je zvezda kaznjena zato sto su divljali Slovaci.Na da umres od smeha.Lepi Boris,je eto propustio lepu priliku da se slika s tim jadnim momkom.Priliku je propustila i lepa Sneza ministarka,a bogami i lepi Djura sef Partizana,"Prvi Partizan".Sada kapiram i zasto sva stamapa pisana i elewktronska cuti! "Pa to su samo srbi!" A oni su culi da je najbolje Srbe na Vrbe!Momci gledajte Radovana III i nedajte se provocirat i kad vas tuku i kad pljuju toje sve ok,i kad bije lokalno stanovnistvo,i kad nas kace na vrbe,jer mi smo kao zemlja u maleru,u maleru smo i s ekipama na vlasti koje se smenjuju samo zato da bi se sveobuhvatno obogatili svi koji su se za to borili.Nadm se samo da ovo nije previse depresivno,jer je najvaznije od svega da ne klonete.Mi imamo na svojoj strani samo vreme...

Nenad

pre 13 godina

Jaq sam licno poslao mejl ministarstvu sporta i zahtevao da reaguju u Belgiji povodom brutalnog prebijanja naseg drzavljanina. Nisam dobio nikakav odgovor. Sramota!

Nenad

pre 13 godina

AKO DRZAVA NECE DA NAS ZASTITI, LJUDI, NAVIJACI - ZASTITIMO SE SAMI!

PREDLAZEM DA NAVIJACI ZVEZDE I PARTIZANA U MEDJUNARODNIM UTAKMICAMA PUTUJU ZAJEDNO I ZAJEDNO NAVIJAJU ZA NASE KLUBOVE, MA KOJE BOJE.

A VLAST? PA VIDITE DA SE PLASE NAVIJACA I DA ZELE DA UKINU NAVIJACKE GRUPE ZBOG TOGA.

NE BEZ RAZLOGA, I TREBA DA NAS SE PLASE!

Тале

pre 13 godina

Важно да Французу палимо свеће и извињавамо се на сва звона. Ко ће да нас воли, ако нећемо сами себе, браћо Срби? Нико нас такве не жели. Ово је срамота за Србију!

Ivan Liverpool

pre 13 godina

Dejane jedino sto ti kao navijac kluba iz komsiluka koji sigurno mrzis mogu ovom prilikom reci jeste da nista vise nije vazno, ni ko ni zasti ni kako ni gde... Vazno je samo da prezivis oporavis se i stanes na svoje noge. Samo to je vazno i nista vise. SRECNO MOMCE IZ KOMSILUKA I NEDAJ SE.

petar

pre 13 godina

combe znamo da si jak i da ces izdrzati brate. U ovoj borbi nema predaje... a drzavo Srbijo ti se stidi,palili ste svece svaki dan za francuza uzivo prenosili njegovo stanje a kad je srbin povredjen nikom nista.

Delija

pre 13 godina

Gde su sada politicari, nesto ih nema? A da a oni se spremaju za nedelju i njihovu paradicu... Uzas da se o ovom momku maltene i ne pise!!! Daj boze da se oporavi!

Nikola

pre 13 godina

Gde su sada one gnjide koje su komentarisale i davale sud o Srbima??? Pa Evropa je dno dna... a nasi zvanicnici i oni koji vode drzavu treba da se stide, jer mesec dana niko ne trazi da se slucaj rasvetli, a jurili su za onog Tatona...

Dexterijus

pre 13 godina

A gde je sada osuda Belgijske i Srpske vlasti takvog postupka, hoce li neko ukoriti Belgijsku vlast zbog ovog incindenta.
Srbi i dalje ginu,iako nema vishe ratova, izgleda da je svima dozvoljeno da sirom Evrope tuku,ucenjuju,kamenuju i ubijaju Srbe...i nigde nikakve reakcije prvo nashe vlasti ,pa onda svetskih organizacija....
Dokle...?!

Neutron

pre 13 godina

Da li se vi secate kako smo svi skocili kada je jadni Taton ubijen? Bilo je izvinjavanje na drzavnom nivou. Cak se je predlagalo da mu se posveti ulica. Iz Belgije se medjutim apsolutno nista ne cuje. Niti za ovog koji je jdva preziveo niti za onog kome su oko iskopali. Kao da se radi o psima. To ti je klasican primer inferiornih i superiornih.

bwape

pre 13 godina

ljudi,ne cudite se,vidite gde zivimo,vidite ko nas vodi,vidite sta je beograd,za francuza se marsiralo,palile svece,tugovalo,a za naseg srbina ih boli d..e...najgori narod smo na planeti bre...a cekaj,to je brisel,jel da evropljani...to je centar evrope,tome mi tezimo...zalosno...a niko ne spominje decka kome su oko izvadili...srbijoooo,nema te kad te ovakvi vode,kad NVO odredjuje sta da radis...sram vas bilo!!!

Evropo pogini

pre 13 godina

Jesam zvezdas,ali ovo sto nama rade,ovo je bruka i sramota,prvo jedva cekaju da nasi navijaci nesto urade,da bi nam kaznili klubove,samo gledaju kako Srpske klubove da uniste...Hajde sad da cujem reakciju Uefe zbog ovoga,naravno nece je ni biti.....

Samo pitam..

pre 13 godina

Ovo što se dogodilo ovom nesretnom mladiću i ostalima iz te grupe je i dalje obavijeno nekakvim velom misterije... Puno je tu nejasnoća i ja sam prosto frapiran da NIJEDNA medijska agencija, nijedna reporterska ekipa, nijedan novinar - da NIKO do danas nije makar pokušao da nam objasni kako i zašto se to dogodilo!?!? Ko je tu učestvivao?
Ova sintagma, "lokalno stanovništvo" je pre za neku humorističku emisiju i ja bih se sad valjao od smeha da se ne radi o doista tragičnom prebijanju naših ljudi.
Da li je neko od navijača Partizana isprovocirao "lokalno stanovništvo"? Da li je belgijska policija sprovela bilo kakvu istragu? Ima li uhapšenih? Koji je to kjraj grada i ko tu živi? Kako to da su organizovano nasrnuli na grupu od ne manje od trideset(ak) partizanovaca?!? Znači, mora da je bilo unapred organizovano, pripremano... Ali, sve i dalje ostaje ko neka Twilight Zona, majke mi.

A drugo, hajde što se niko od političara nije setio da obidje ovog momka, nego da li je ikome iz UPRAVE JSD koje danas "slavi 65. rodjendan" to palo na pamet? Ako jeste - izvinjavam se, ali nigde ne pročitah niti jednu vest o tome!

Na kraju, čudno je da naša ambasada u Briselu nije reagovala povodom ovog slučaja. Zašto? Jer, svejedno da li su napadnuti navijači ili obični turisti - njihova je DUŽNOST da štite prava SVIH naših gradjana u Belgiji. Osim što su obišli povredjene u bolnici (koliko mi se čini, to je bila jedna od prvih vesti nakon incidenta), oni izgleda uopšte nisu zahtevali kod "lokalnih organa vlasti" (koje bira, jelte, "lokalno stanovništvo" - lol) da pokrenu bilo kakvu istragu??? Pa, da se to dogodilo u USA, svako ko je bio napadnut i povredjen bi ladno mogao da tuži grad za par miliona dolara. I dobili bi na sudu - jedino bi bilo cenkanja oko visine odštete!!! Bez greške. Ne mogu da verujem da u "razvijenoj, slobodarskoj i pravdoljubivoj" Belgiji ne bi mogli da izvuku makar koju stotinu hiljada evra? Ali, za to je potrebna pomoć naše ambasade i naših pravnih organa.
ALI, svi oni i dalje ĆUTE o ovom dogadjaju!?
Takodje, zašto se ni vi iz 92 niste makar malo potrudili da rasvetlite ovaj slučaj??? Jel to neka zavera u pitanju? Jel se bojite nečega ili je u pitanju najobičnija lenjost? Ipak ste vi nekakva "kuća od ugleda"...?

zilijen

pre 13 godina

Ceo zivot sam Grobar a 15 godina sam clan DS i sad me sramota sto niko od mojih partijskih kolega funkcionera nije posetio povredjenog SRBINA...Tuzan sam i uvredjen...

...

pre 13 godina

Sta drugo ocekivati od naroda i vlasti koji su prodali 15 % svoje teritorije da bi nam ukinuli vize ? Od vlasti koji na ustolicenje patrijarha idu da bi dosli do politickih poena? Gori od njih su mi samo oni koji i dalje cute i izlaze na izbore.

DELIJA

pre 13 godina

pa normalno da decka niko nije obisao kad je drzavljanin srbije,reci ce koji je djavo isao na tekmu a kad nekog drugog prebiju ko je iz inostranstva svi se oglasavaju na sva zvona.....nekada me je sramota sto sam srbin....neverovatan smo narod..

Slav

pre 13 godina

Slazem se,iako u svemu drugom mrzim zvezdu,uvek cu je podrzati u borbi protiv evropske nepravde! A kada ste igrali protiv Slavije prosle godine,iz sveg srca sam bio uz vas,posle svega sto vam je ona ljubazna policija uradila kad ste pitali kako da dodjete do stadiona...

united serbs

pre 13 godina

Ako je nesto dobro u ovoj nesreci to je da smo dokazali da mozamo da budemo ujedinjeni!!!hvala navijacima zvezde na podrsci i pozdrav nasim najvecim rivalima!ponekad pomislim da ipak ima nade za nas
Dejane majstore izdrzi,svi smo uz tebe

Kecman

pre 13 godina

Zbog cega Partizan nije ulozio zalbu?
Zbog cega niko iz Partizana nije obisao ovog navijaca??

Zato sto ih bas briga!!!

I jos nesto da je neko od politicara obisao ovog navijaca bilo bi da skuplja jeftine poene a sada kad nije onda je neko kriv. Pa ima klub, njegovi su navijaci. Sta je klub tacno ucinio povodom ovoga???

Vladimir Pfc

pre 13 godina

Sta reci, a ne zaplakati od besa? Sta uraditi, a da se ovo vise ne desi? Moramo sami sebe braniti, gde god bili, jer nas ovi nasi politicari nece braniti nikada! Izdrzi brate, ti si nas junak.

Marko_bgd

pre 13 godina

pa mislim,kako i mi radimo tako nam se i vraca...prebili su navijaci onog tatona u sred bela dana,i to u centru grada..pa me uopste ne bi cudilo da je ovo mozda i neka osveta bila od strane tuluzovih navijaca,ili koga vec...ali u svakom slucaju trebalo bi da nasa vlada pritisne belgijance da nadju te koji su ovo uradili,kao sto su to uradili francuzi za tatona,tako i mi treba to isto da uradimo..a ne da prodje nekaznjeno

Pera

pre 13 godina

Zalosno je to sto se desava - i kod nas i u drugim zemljama. I ovaj zlocin, kao i onaj protiv Tatona su strasni. Strasno ih je i uporedjivati.
Ali sa druge strane ne razumem potrebu da neko insistira na osudi ovog zlocina nad nama samima, To je besmisleno - naravno da ga osudjujemo. Zar ima potrebe da se to naglasi.
A zlocin protiv Tatona jesmo osudjivali jer je ucinjen u nase ime, i morali smo da iskazemo svoj stav koji je protiv toga.
Ako neko treba da digne glas to su sami Belgijanci, u cije ime se to desilo.

Vladimirr

pre 13 godina

Pa braco niko ne bi plakao za Tatona da je dosao u nas grad, divljao i rusio, pa bio ubijen. Ne, on je mirno sedeo i mucki bio napadnut od KUKAVICA u grupi i UBIJEN NAMERNO. Ne znam okolnosti napada na nase navijace, ali primite istinu: ako su divljali, pisali grafite, rusili, onda nema sta da se bune. Ali ako su ih napali lokalni buzdovani, a oni mirno sedeli u kaficu, onda naravno treba da trazimo pravdu, istu kao i za Tatona, da se kazne krivci. Pa da vidimo sta je istina, ali ne samo takva koja se svidja nama...

Nikopol

pre 13 godina

A da je dotichni stranac, redovi javnih lichnosti bi se protezali kao nekad kad se otvarao McD na Slaviji :D
Ni DSS? SRS? Ostale nisam ni ochekivao...

dejan

pre 13 godina

Rado gledan i citam vase vesti,ali imam melu primedbu na ovu vest.mislim ,dakle da je nepotpuna u smislu da nas ne obavestava o tome sta je belgiska policija,pa sto da ne i njihov gradonaceljik,ucinio npr u hvatanju i kaznjavanju pocinilaca tog fakat teskog krivicnog dela.Navijac partizana iz sSvajcarske je ostao bez oka,a ovaj drugi je posle mesec dana izasao iz bolnice sto mi govori da je i tu rec o teskin tel.povredama.Samo bih podsetio da se gotovo citava srpska javnost s gnusanjem ogradila od uzasjog zlocina izvrsenog nad franc.navijacem B.Tatonom.Naravno i svi politicari,pa nas gradonacelnik,cine je stvoren ogroman pritisak javnosti koji je doprineo da svi sem valjda jednog budu vrlo brzo pohvatani i sudi in se sto smo svi pozdravili i cini mi se bar malo skinuli teret sto se takav bezuman cin i dogodio.Ne znam dakle dali je tano u briselu ista preduzeto,ali zbog vase odgovornosti i celovitog obavestavanja javnosti mislin da je ucinjen poprilican propust.Taj Anderleht ce naime ubrzo biti gost Partizanu,zar nemislite da je neophodno da nasu javnost dobrim obavestavanjem pripremimo na civilizovano ponasanje prema gostima koji ce doci.Generalno mlako ide cela prica oko tog dogdjaja u svim medijima.Vi ste se makar osvrnuli ,ostali ni to.U ovom,narocito navijackom delu javnosti nazalost postoji mantra o sveopstoj krivici Srba,pa u tom smislu i opravdanja da se Srbima moze uciniti sve i da se za to svakako nece odgovarati.Ako se u Briselu eventualno,nije preduzelo nista ili nedovoljno,eto i potvrde ovima koji tako misle.Zato i mora informacija o tome da bude potpuna,jer sam ja licno uveren da to tamo nije tektako proslo.Ako ostane nejasno,bojim se eto nam novog belaja u Bepgradu za vreme Anderlehtovog gostovanja.Na kraju se izvinjavam zbog duzine teksta,ali sam uveren da mozda kracim tekstom ne bih bio dovoljno dobro shvacen.Voleo bih redakcijski odgovor!

Dragan

pre 13 godina

Sve dok vi navijaci Zvezde I Partizana nebudete zajedno protiv ovih neznalica koji rukovode vasim klubovima mislim na politicke figure koje nisu potrebne ni Srpskoj politici a ne Srpskom sportu bice ovako kako je sada a sada je katastrofalno jadno. Fudbalski savez , kosarkaski savez I ostali savezi sportska drustva sve je to puno politickim otpadima koji nam netrebaju . Kad se vi navijaci udruzite samo jednom u cilju ciscenja nasih sportskih saveza I drustava tek Onda ce sve da postane bolje . Dok se to nedogodi svi ce da rade sta hoce I kako hoce. Partizanovci iZvezdasi Srbi pre svega vasa je duznost da crenate sa ciscenjem vase Srbije.

Marko_bgd

pre 13 godina

pa mislim,kako i mi radimo tako nam se i vraca...prebili su navijaci onog tatona u sred bela dana,i to u centru grada..pa me uopste ne bi cudilo da je ovo mozda i neka osveta bila od strane tuluzovih navijaca,ili koga vec...ali u svakom slucaju trebalo bi da nasa vlada pritisne belgijance da nadju te koji su ovo uradili,kao sto su to uradili francuzi za tatona,tako i mi treba to isto da uradimo..a ne da prodje nekaznjeno

Pera

pre 13 godina

Zalosno je to sto se desava - i kod nas i u drugim zemljama. I ovaj zlocin, kao i onaj protiv Tatona su strasni. Strasno ih je i uporedjivati.
Ali sa druge strane ne razumem potrebu da neko insistira na osudi ovog zlocina nad nama samima, To je besmisleno - naravno da ga osudjujemo. Zar ima potrebe da se to naglasi.
A zlocin protiv Tatona jesmo osudjivali jer je ucinjen u nase ime, i morali smo da iskazemo svoj stav koji je protiv toga.
Ako neko treba da digne glas to su sami Belgijanci, u cije ime se to desilo.

Vladimirr

pre 13 godina

Pa braco niko ne bi plakao za Tatona da je dosao u nas grad, divljao i rusio, pa bio ubijen. Ne, on je mirno sedeo i mucki bio napadnut od KUKAVICA u grupi i UBIJEN NAMERNO. Ne znam okolnosti napada na nase navijace, ali primite istinu: ako su divljali, pisali grafite, rusili, onda nema sta da se bune. Ali ako su ih napali lokalni buzdovani, a oni mirno sedeli u kaficu, onda naravno treba da trazimo pravdu, istu kao i za Tatona, da se kazne krivci. Pa da vidimo sta je istina, ali ne samo takva koja se svidja nama...

ja

pre 13 godina

Od zvanicnika Srbije niko ga nije posetio NITI POMENUO ! Da je recimo neki navijac Arsenala povredjen u Beogradu cela drzava bi se digla na noge.

Imam osecaj da kad bi se Srbi samo jednom u zivotu slozili da bi smo mogli zvezde sa neba da skinemo. Sta ce nam neprijatelji pored nas samih ? Kada drzava svoje gradjane tretira kao smece a strance kao zlato, kada se ubijamo zbog sala druge boje, kada pola gradjana bi prodalo 15% zemlje za bezvizno setanje po Becu i Parizu onda sta ce ti neprijatelj ?

A zvanicnike Srbije pozivam da se sad ne javljaju sto se tice Dejana Glamocaka jer bi bilo JADNO da to ucine mesec dana posle incidenta.

Gisa

pre 13 godina

Glavno da smo Tatonovo stanje pratili iz dana u dan, izvinljavali se, slali ambasadore, mozda i neki most ili bar ulicu sagradimo njemu u cast, a o ovom decku prva vest posle mesec dana i to tek sad kad mu stanje pogorsano.
Izdrzi majstore, a ti Srbijo stidi se. Bas me interesuje da li je uhapsen i na koliko osudjen onaj koji je napao ovog decka i da li se protiv njega vodi medijska kampanja lincovanja kao sto je ovde kad se nekom strancu ne svidi tvoj pogled.
Ipak, Evropa nema alternativu jel da????

stv

pre 13 godina

Bruka,
Sramota,
Jad,
Čemer,
Tuga,
Bes,
Nemoć,
Žalosna istina !!!

Uvek su nam preči tuđi ljudi.
Političari, NVO, razni dušebrižnici i ini koji su za Tatona ostavljali komentare da se stide svog naroda, GDE STE SADA ???????????

Mi divljaci, a Evropa civilizovana...

pre 13 godina

Vazno da su svi poleteli da obilaze Tatona, kada je trebalo sakupiti politicke poene, a gde su sada?! Ili ovaj momak nije vazan jer je nas, pa nema frke sta ce Evropa da misli o nama..? Da me neko ne shvati pogresno, tragicno je i jedno i drugo i u redu je bilo obici nesrecnog Francuza, ali da se to radi iz istinske brige, a ne radi politickog marketinga, neko bi se setio da poseti i ovog partizanovog navijaca.
Mislim, sta reci..?

...

pre 13 godina

Sta drugo ocekivati od naroda i vlasti koji su prodali 15 % svoje teritorije da bi nam ukinuli vize ? Od vlasti koji na ustolicenje patrijarha idu da bi dosli do politickih poena? Gori od njih su mi samo oni koji i dalje cute i izlaze na izbore.

Kecman

pre 13 godina

Zbog cega Partizan nije ulozio zalbu?
Zbog cega niko iz Partizana nije obisao ovog navijaca??

Zato sto ih bas briga!!!

I jos nesto da je neko od politicara obisao ovog navijaca bilo bi da skuplja jeftine poene a sada kad nije onda je neko kriv. Pa ima klub, njegovi su navijaci. Sta je klub tacno ucinio povodom ovoga???

Nenad

pre 13 godina

AKO DRZAVA NECE DA NAS ZASTITI, LJUDI, NAVIJACI - ZASTITIMO SE SAMI!

PREDLAZEM DA NAVIJACI ZVEZDE I PARTIZANA U MEDJUNARODNIM UTAKMICAMA PUTUJU ZAJEDNO I ZAJEDNO NAVIJAJU ZA NASE KLUBOVE, MA KOJE BOJE.

A VLAST? PA VIDITE DA SE PLASE NAVIJACA I DA ZELE DA UKINU NAVIJACKE GRUPE ZBOG TOGA.

NE BEZ RAZLOGA, I TREBA DA NAS SE PLASE!

pfc

pre 13 godina

Stidi se Srbijo! Jadni te ljudi vode, jos gori su ovi novinari. Ko njih kontrolise moze sve. Udarite hrabri novinari sad na belgijance! Prpa, nemate petlju. Ja kao lajik znam da je za novinarara najbitnije da bude objektivan, a vi? Strasno!

zilijen

pre 13 godina

Ceo zivot sam Grobar a 15 godina sam clan DS i sad me sramota sto niko od mojih partijskih kolega funkcionera nije posetio povredjenog SRBINA...Tuzan sam i uvredjen...

tancredo

pre 13 godina

Dečko,
želim ti sve najbolje i da se izboriš i pobediš, vratiš živ i zdrav svojim najmilijima.
Kao i za Vilotića, svi zajedno sa različitih strana Brda a sa iste strane razuma.
A državo? Sever ti je sve rekao transparentima...

ko, ja?

pre 13 godina

Aj sto niko ga niko iz vlade nije posetio ili pomenuo jer se nije ni ocekivalo (kad su oni brinuli o gradjanima ove zemlje?!), ali gde su sada ti gradjani Beograda koji su marsirali ulicama, palili svece, okupljali se na trgu, davali intervjue i baljezgali kada je ubijen francuz? A sada ih nije briga?!

nikenen

pre 13 godina

I dalje ne pise ko su otprilike ti likovi koji su ih lincovali. Kakvo je to lokalno stanovnistvo, jel su to klasicni Belgijanci, jel to neko crnacko predgradje i sl. Ako toga ima tamo. Treba da znamo. I da izvedemo zakljucak zasto su bili tako brutalni. I jos neke informacije, jel bilo nekih provokacija i sl.

Partizanovac

pre 13 godina

Izdrzi, svi smo uz tebe. Ja sam jos odavno napisao da drzava treba da reaguje, ali do danas nijednog ministra niti predsednika zemlje nisam video da se nesto intresuje. A iz Belgije niko se nije izvinuo a kad je bio slucaj Taton (sto takodje osudjujem) tad smo se izvinjavali do besvesti, organizovali povorke, sad i ulucu hoce da mu daju. Ja ne vidim da se nesto tako desava u Briselu. Ali je najgore sto nase to uopste ne zanima jer ocigledno zivot jednog Srbina ne vredi kao Zivot stanovnika EU!

...

pre 13 godina

"lokalno stanovnistvo"??? tamo nema huligana... ?
sto bi nas Belgija branila kad sami sebe ne branimo...
a politicara nemazato sto ovde nema koristi,ovde ne mogu da se zarade poeni...
evropa nema alternativu...dajte nam izbore....

Nikola

pre 13 godina

Gde su sada one gnjide koje su komentarisale i davale sud o Srbima??? Pa Evropa je dno dna... a nasi zvanicnici i oni koji vode drzavu treba da se stide, jer mesec dana niko ne trazi da se slucaj rasvetli, a jurili su za onog Tatona...

Dule

pre 13 godina

Ja sam navijac Zvezde,ali iskreno samo sam jednom cuo nesto vezano za ovu temu i evo posle meseca dana drugi put...a nasi navijaci kada naprave nesto ondah se i Tadic i svi ministri javljaju....a sada nema nikoga nigde...cak ni vesti o povredjenom SRBINU.Sramota za Drzavu.

Pozdrav sve najbolje.

Ivan

pre 13 godina

Pa naravno. Zivot jednog Francuza vredi vise nego zivot Srbina. Zasto bi se neko iz vrha vlasti zabrinuo za Dejana? Da li se neko iz Belgijske vlasti zabrinuo za Dejana kao sto je Srbija za Tatona? Cisto sumnjam. Dok ne pocnemo da cenimo sami sebe niko nas nece ceniti i zivot jednog Srbina nece vrediti pisljiva boba i svi ce nas gaziti.

Тале

pre 13 godina

Важно да Французу палимо свеће и извињавамо се на сва звона. Ко ће да нас воли, ако нећемо сами себе, браћо Срби? Нико нас такве не жели. Ово је срамота за Србију!

Vladan

pre 13 godina

e moja drzavo...zasto ne reagujes i insistiras da se pocinioci nadju i uhapse.
"Lokalno stanovnistvo"!?A da,svi su oni tamo gospoda.Molim vas bez serviranja takvih interpretacija jer dosta smo ih do sada pojeli

Makaveli

pre 13 godina

Da je stranac u pitanju vec bi mu se digao spomenik.
Kakav smo naron, strasno. Neprijatelji nam nisu potrebni, sami smo sebi najveci neprijatelj.

ТВЦЗ

pre 13 godina

Срамота!!!!! Кладим се да ће сад Белгија да предложи да се укине ''локално становништво''.
Гробар, издржи!!!

delija

pre 13 godina

Zasto kada nasi naviajci dobijaju batine na strani nema ni reci u nasim medijima?
Kad su u pitanju stranci...da ne podsecam.
Brzo ozdravi!

Evropo pogini

pre 13 godina

Jesam zvezdas,ali ovo sto nama rade,ovo je bruka i sramota,prvo jedva cekaju da nasi navijaci nesto urade,da bi nam kaznili klubove,samo gledaju kako Srpske klubove da uniste...Hajde sad da cujem reakciju Uefe zbog ovoga,naravno nece je ni biti.....

petar

pre 13 godina

combe znamo da si jak i da ces izdrzati brate. U ovoj borbi nema predaje... a drzavo Srbijo ti se stidi,palili ste svece svaki dan za francuza uzivo prenosili njegovo stanje a kad je srbin povredjen nikom nista.

Dragan

pre 13 godina

Sve dok vi navijaci Zvezde I Partizana nebudete zajedno protiv ovih neznalica koji rukovode vasim klubovima mislim na politicke figure koje nisu potrebne ni Srpskoj politici a ne Srpskom sportu bice ovako kako je sada a sada je katastrofalno jadno. Fudbalski savez , kosarkaski savez I ostali savezi sportska drustva sve je to puno politickim otpadima koji nam netrebaju . Kad se vi navijaci udruzite samo jednom u cilju ciscenja nasih sportskih saveza I drustava tek Onda ce sve da postane bolje . Dok se to nedogodi svi ce da rade sta hoce I kako hoce. Partizanovci iZvezdasi Srbi pre svega vasa je duznost da crenate sa ciscenjem vase Srbije.

dejan

pre 13 godina

Malocas sam poslao malo duzi koment i izvinio sa zbog tduzine.Sad kad sam procitao komentare prvo vidim koliko sam u pravu,a drugo,postajem uveren da niko ni tamo ni ovde nista nije preduzeo da se pocinioci pohvataju."Lokalno stanovnistvo?",gospodo ko od vas tamao na b92 pise takve gluposti ,a da ne objavi izvor.Jel izvor belg.policija?Jedino pozitivno sto mogu da vidimi je da je klince,navijace ta nesreca zblizila i. ujedinila.Jedino brinem za momka koji je ostao bez oka sto ga niko ni od nas cak i ne pominje.A za ceo slucj je sad potpuno jasno da je rec o nastvku serije bez kraja.Naravno i ocekivano da jiko iz Partizana,ne samo da momke nije ni posetio neo se ni UEFI nisu zvanicno obratili.Sramotni srpski nemar.Enderleht,naravno nije i nece biti kaznjen,mada ce svaki srpski klub uredno biti kaznjen makar i samoza za gest ilil psovku.Citam da je zvezda kaznjena zato sto su divljali Slovaci.Na da umres od smeha.Lepi Boris,je eto propustio lepu priliku da se slika s tim jadnim momkom.Priliku je propustila i lepa Sneza ministarka,a bogami i lepi Djura sef Partizana,"Prvi Partizan".Sada kapiram i zasto sva stamapa pisana i elewktronska cuti! "Pa to su samo srbi!" A oni su culi da je najbolje Srbe na Vrbe!Momci gledajte Radovana III i nedajte se provocirat i kad vas tuku i kad pljuju toje sve ok,i kad bije lokalno stanovnistvo,i kad nas kace na vrbe,jer mi smo kao zemlja u maleru,u maleru smo i s ekipama na vlasti koje se smenjuju samo zato da bi se sveobuhvatno obogatili svi koji su se za to borili.Nadm se samo da ovo nije previse depresivno,jer je najvaznije od svega da ne klonete.Mi imamo na svojoj strani samo vreme...

Marko

pre 13 godina

Da se to desilo u Beogradu na B92 bi to bila udarna vest i kako svi trebaju u zatvor a posto se to desilo u inostranstvu onda ce te osobe proci nekaznjeno...

bwape

pre 13 godina

ljudi,ne cudite se,vidite gde zivimo,vidite ko nas vodi,vidite sta je beograd,za francuza se marsiralo,palile svece,tugovalo,a za naseg srbina ih boli d..e...najgori narod smo na planeti bre...a cekaj,to je brisel,jel da evropljani...to je centar evrope,tome mi tezimo...zalosno...a niko ne spominje decka kome su oko izvadili...srbijoooo,nema te kad te ovakvi vode,kad NVO odredjuje sta da radis...sram vas bilo!!!

stronke

pre 13 godina

Nisu politicari krivi sto ih nigde nema povodom ovog slucaja, novinari i mediji su ti, koji politicare i odgovorne nateraju na neku reakciju, govor, lazna obecanja. O ovom momku nista na TV-u nisam cuo a o Brisu Tatonu samo sto jos ne znam krvnu grupu i broj pasosa. Toliko o intrepretaciji istine od strane nasih medija.

Neutron

pre 13 godina

Da li se vi secate kako smo svi skocili kada je jadni Taton ubijen? Bilo je izvinjavanje na drzavnom nivou. Cak se je predlagalo da mu se posveti ulica. Iz Belgije se medjutim apsolutno nista ne cuje. Niti za ovog koji je jdva preziveo niti za onog kome su oko iskopali. Kao da se radi o psima. To ti je klasican primer inferiornih i superiornih.

Slav

pre 13 godina

Slazem se,iako u svemu drugom mrzim zvezdu,uvek cu je podrzati u borbi protiv evropske nepravde! A kada ste igrali protiv Slavije prosle godine,iz sveg srca sam bio uz vas,posle svega sto vam je ona ljubazna policija uradila kad ste pitali kako da dodjete do stadiona...

Cvetko

pre 13 godina

Kada je nastradao-ubijen Bris Taton Francuska je odmah reagovala i pritisnula (a i međunarodno osramotila) Srbiju da radi ono što i inače treba, privede "manijake" i procesuira. Tatonove roditelje su kontaktirali i posetili i ambasador i predstavnici MIP-a Francuske pomogavši im oko transporta i pravnih stvari. Ne znam koliko je Srbija učinila za našeg nesretnog mladića, ma bio on "ovo" ili "ono". Za Kovačevića je država napravila međudržavni spor sa USA a za ovog momka???? Ako nije onda ova država treba da nestane (jer ne može da stvori normalnu vlast u bilo kom sastavu) jer je ne interesuju njeni državljani. Cvetko

ArgenTinaC

pre 13 godina

Pa sta da ga posete kad nemaju koristi od toga.Eto a kad je ubijen onaj Francuz Taton takmicili su se ko ce pre pred kamerama da izjavi saucese i osudi huligane.Al sta covek i da ocekuje od srpskih politickih licemera...

united serbs

pre 13 godina

Ako je nesto dobro u ovoj nesreci to je da smo dokazali da mozamo da budemo ujedinjeni!!!hvala navijacima zvezde na podrsci i pozdrav nasim najvecim rivalima!ponekad pomislim da ipak ima nade za nas
Dejane majstore izdrzi,svi smo uz tebe

Dejan

pre 13 godina

Kada je francuz ubijen bilo je 1000 komentara u kojima se pise kako smo mi srbi varvari u huligani i svi su tugovali za francuzem, a sada? Nema ni 100 komentara? Pa ko ne ceni sebe, ne moze da ceni ni druge, a kamo li da ocekuje da ga drugi cene. Svaki zivot je isti, bio on srbin ili francuz. E to ovi dusebriznici i cinici iz Srbije nikada nece razumeti. Nije ovo jedini primer. Znaci politicari samo vole da se slikaju pred kamerama kada im to donosi politicke poene, a ustvari ih ne interesuje ljudski zivot. Sramota za Srbiju!

Milvol

pre 13 godina

Drzi se majstore! Imas nasu podrsku, da pobedis...jer pojedincima su bitniji stranci i utisak koji ostavljamo kod njih, a za nase...ma ko to gleda! Izdrzi majstore, pa da te vidimo na utakmicama!

Samo pitam..

pre 13 godina

Ovo što se dogodilo ovom nesretnom mladiću i ostalima iz te grupe je i dalje obavijeno nekakvim velom misterije... Puno je tu nejasnoća i ja sam prosto frapiran da NIJEDNA medijska agencija, nijedna reporterska ekipa, nijedan novinar - da NIKO do danas nije makar pokušao da nam objasni kako i zašto se to dogodilo!?!? Ko je tu učestvivao?
Ova sintagma, "lokalno stanovništvo" je pre za neku humorističku emisiju i ja bih se sad valjao od smeha da se ne radi o doista tragičnom prebijanju naših ljudi.
Da li je neko od navijača Partizana isprovocirao "lokalno stanovništvo"? Da li je belgijska policija sprovela bilo kakvu istragu? Ima li uhapšenih? Koji je to kjraj grada i ko tu živi? Kako to da su organizovano nasrnuli na grupu od ne manje od trideset(ak) partizanovaca?!? Znači, mora da je bilo unapred organizovano, pripremano... Ali, sve i dalje ostaje ko neka Twilight Zona, majke mi.

A drugo, hajde što se niko od političara nije setio da obidje ovog momka, nego da li je ikome iz UPRAVE JSD koje danas "slavi 65. rodjendan" to palo na pamet? Ako jeste - izvinjavam se, ali nigde ne pročitah niti jednu vest o tome!

Na kraju, čudno je da naša ambasada u Briselu nije reagovala povodom ovog slučaja. Zašto? Jer, svejedno da li su napadnuti navijači ili obični turisti - njihova je DUŽNOST da štite prava SVIH naših gradjana u Belgiji. Osim što su obišli povredjene u bolnici (koliko mi se čini, to je bila jedna od prvih vesti nakon incidenta), oni izgleda uopšte nisu zahtevali kod "lokalnih organa vlasti" (koje bira, jelte, "lokalno stanovništvo" - lol) da pokrenu bilo kakvu istragu??? Pa, da se to dogodilo u USA, svako ko je bio napadnut i povredjen bi ladno mogao da tuži grad za par miliona dolara. I dobili bi na sudu - jedino bi bilo cenkanja oko visine odštete!!! Bez greške. Ne mogu da verujem da u "razvijenoj, slobodarskoj i pravdoljubivoj" Belgiji ne bi mogli da izvuku makar koju stotinu hiljada evra? Ali, za to je potrebna pomoć naše ambasade i naših pravnih organa.
ALI, svi oni i dalje ĆUTE o ovom dogadjaju!?
Takodje, zašto se ni vi iz 92 niste makar malo potrudili da rasvetlite ovaj slučaj??? Jel to neka zavera u pitanju? Jel se bojite nečega ili je u pitanju najobičnija lenjost? Ipak ste vi nekakva "kuća od ugleda"...?

DELIJA

pre 13 godina

pa normalno da decka niko nije obisao kad je drzavljanin srbije,reci ce koji je djavo isao na tekmu a kad nekog drugog prebiju ko je iz inostranstva svi se oglasavaju na sva zvona.....nekada me je sramota sto sam srbin....neverovatan smo narod..

Nenad

pre 13 godina

Jaq sam licno poslao mejl ministarstvu sporta i zahtevao da reaguju u Belgiji povodom brutalnog prebijanja naseg drzavljanina. Nisam dobio nikakav odgovor. Sramota!

Delija

pre 13 godina

Gde su sada politicari, nesto ih nema? A da a oni se spremaju za nedelju i njihovu paradicu... Uzas da se o ovom momku maltene i ne pise!!! Daj boze da se oporavi!

zile

pre 13 godina

Zanimljivo je to, kako kako su nasi mediji izvestavali o ovome. I u ovom clanku, u pitanju je "lokalno stanovnistvo", a nisu "huligani", "ekstremne navijacke grupe" i tome slicno. Ne doprinosite borbi protiv huliganstva, primitivizma i nasilja, ako stalno implicirate da je jedna sredina pogodnija za to, a da su u pitanju "izolovani ekscesi" onda kada se desava u nekim drugim sredinama.

Ivan Liverpool

pre 13 godina

Dejane jedino sto ti kao navijac kluba iz komsiluka koji sigurno mrzis mogu ovom prilikom reci jeste da nista vise nije vazno, ni ko ni zasti ni kako ni gde... Vazno je samo da prezivis oporavis se i stanes na svoje noge. Samo to je vazno i nista vise. SRECNO MOMCE IZ KOMSILUKA I NEDAJ SE.

Dexterijus

pre 13 godina

A gde je sada osuda Belgijske i Srpske vlasti takvog postupka, hoce li neko ukoriti Belgijsku vlast zbog ovog incindenta.
Srbi i dalje ginu,iako nema vishe ratova, izgleda da je svima dozvoljeno da sirom Evrope tuku,ucenjuju,kamenuju i ubijaju Srbe...i nigde nikakve reakcije prvo nashe vlasti ,pa onda svetskih organizacija....
Dokle...?!

Vladimir Pfc

pre 13 godina

Sta reci, a ne zaplakati od besa? Sta uraditi, a da se ovo vise ne desi? Moramo sami sebe braniti, gde god bili, jer nas ovi nasi politicari nece braniti nikada! Izdrzi brate, ti si nas junak.

Nikopol

pre 13 godina

A da je dotichni stranac, redovi javnih lichnosti bi se protezali kao nekad kad se otvarao McD na Slaviji :D
Ni DSS? SRS? Ostale nisam ni ochekivao...

dejan

pre 13 godina

Rado gledan i citam vase vesti,ali imam melu primedbu na ovu vest.mislim ,dakle da je nepotpuna u smislu da nas ne obavestava o tome sta je belgiska policija,pa sto da ne i njihov gradonaceljik,ucinio npr u hvatanju i kaznjavanju pocinilaca tog fakat teskog krivicnog dela.Navijac partizana iz sSvajcarske je ostao bez oka,a ovaj drugi je posle mesec dana izasao iz bolnice sto mi govori da je i tu rec o teskin tel.povredama.Samo bih podsetio da se gotovo citava srpska javnost s gnusanjem ogradila od uzasjog zlocina izvrsenog nad franc.navijacem B.Tatonom.Naravno i svi politicari,pa nas gradonacelnik,cine je stvoren ogroman pritisak javnosti koji je doprineo da svi sem valjda jednog budu vrlo brzo pohvatani i sudi in se sto smo svi pozdravili i cini mi se bar malo skinuli teret sto se takav bezuman cin i dogodio.Ne znam dakle dali je tano u briselu ista preduzeto,ali zbog vase odgovornosti i celovitog obavestavanja javnosti mislin da je ucinjen poprilican propust.Taj Anderleht ce naime ubrzo biti gost Partizanu,zar nemislite da je neophodno da nasu javnost dobrim obavestavanjem pripremimo na civilizovano ponasanje prema gostima koji ce doci.Generalno mlako ide cela prica oko tog dogdjaja u svim medijima.Vi ste se makar osvrnuli ,ostali ni to.U ovom,narocito navijackom delu javnosti nazalost postoji mantra o sveopstoj krivici Srba,pa u tom smislu i opravdanja da se Srbima moze uciniti sve i da se za to svakako nece odgovarati.Ako se u Briselu eventualno,nije preduzelo nista ili nedovoljno,eto i potvrde ovima koji tako misle.Zato i mora informacija o tome da bude potpuna,jer sam ja licno uveren da to tamo nije tektako proslo.Ako ostane nejasno,bojim se eto nam novog belaja u Bepgradu za vreme Anderlehtovog gostovanja.Na kraju se izvinjavam zbog duzine teksta,ali sam uveren da mozda kracim tekstom ne bih bio dovoljno dobro shvacen.Voleo bih redakcijski odgovor!