Odbojka 16

Petak, 10.09.2010.

22:43

Rusi osvojili “Trofej Beograda”

Odbojkaška reprezentacija Rusije savladala je Srbiju u poslednjem kolu međunarodnog turnira “Trofej Beograda 2010” i osvojila titulu.

Rusi osvojili “Trofej Beograda” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 13 godina

Minuli pripremni turnir u Beogradu samo je pokazao ono što većina ljubitelja odbojke odavno zna:
1. da smo sada samo prosečna ekipa u evropskim / svetskim okvirima
2. da, dok druge ekipe u svetu modernizuju i igru, sastave, stručni štab i način rada, u našem timu/savezu suštinski se u igri godinama ništa ne menja, a živi se samo od stare slave i novih „nada“ i
3. da Beograd definitivno ne zaslužuje jednu ovakvu odbojkašku predstavu.
Sve je od samog početka mirisalo na debakl. Od sablasno praznih tribina, preko mlake, nemaštovite i čitljive igre-do rezultata koji je najblaže rečeno zabrinjavajući.
Verujem da je našim momcima mučno bilo igrati pred praznim tribinama, u sred vajne prestonice-iako je ulaz bio BESPLATAN. Sam svetski krem okupio se ovih dana u Beogradu, besplatno se kroz Pionir prošetala pleada vrhunskih igrača-a prestonička, i inače populistički opredeljena publika, još jednom je potvrdila da sa odbojkom jednostavno nije na ti.
Elem, osim publike, ovoj ekipi nedostaje ono po čemu smo 90-tih bili prepoznatljivi, nedostaje KIČMA tima-primači servisa. Ni jedan od 4 primača koji se trenutno nalaze u reprezentaciji ne dobacuju dalje od domaćeg, ligaškog proseka, što je zaista poražavajuće. Svi znamo da su Vladimir i Goran, onomad, bili svetska klasa, a kvalitet sadašnjih igrača na mestu primača je više nego skroman. Ni kod jednog od 4 primača koji su već nekoliko godina u reprezentativnom trenažnom procesu, osim Terzića koji je relativno „frižak“, ne vidi se ama baš nikakav napredak u igri. I dalje su to igrači nesigurni na prijemu i nadasve neubedljivi u napadu, a u floskulu da „Budućnost pripada nama“ verovatno ne veruju više ni oni koji od takve maglonomije mogu imati najviše direktne koristi.
Ako u tenisu sve kreće od servisa, u odbojci sve kreće od prijema, a naša je ekipa upravo tu najtanja. Libero nam je takođe na nivou igara u polu-amaterskom, domaćem prvenstvu koje već skoro DVE decenije ni ne liči na ozbiljnu ligu. Rezultat su katastrofalno loši prijemi nakon kojih ni najbolji mogući tehničar ne može da organizuje kvalitetan napad, a onda slede čitljivi napadi, trojni blokovi, odbrane, kontre-i porazi.
Ni Nikola nije ono što je nekad bio, to je evidentno, ali je potpuno besmisleno upirati prstom u njega kao isključivog krivca za generalno veoma lošu igru srpske ekipe. Sa prijemom koji u reprezentaciji ima, on jednostavno ne može da razigrava napadače. Miljković je evidentno zasićen igrom i u svom profesionalnom angažmanu, a kamoli u reprezentaciji, ali je pretpostavka da ga Starović može nadmašiti najblaže rečeno nebulozna. Uspeh u svetskoj ligi je evidentan, ali u ovom takmičenju ionako niko ne „puca“ iz svog najjačeg oružja. Forma se uvek tempira za Olimpijadu, Svetsko i Evropsko prvenstvo, tim redosledom. Videćemo koliko je Starović zaista kvalitetan, ako Kolaković bude imao hrabrosti i kreativnosti da mu uopšte pruži priliku.
Takođe, ova ekipa užasno loše servira, protivnički prijem sa lakoćom prima te pionirske servise, a svaki protivnički tehničar nakon toga sa lakoćom razigrava svoje napadače, dok naš blok luta po terenu-kao prase po Teheranu. Odbrane takođe nema, pa izostaju i kontre.
Sve u svemu, nije realno očekivati neki iole bolji plasman na predstojećem prvenstvu, tim pre što trenutno postoji barem 5 ekipa na svetu koje glat mogu da nas dobiju, u svakom trenutku. Ova ekipa kombinovana trenerom koji je predvodi, načinom na koji je vodi i odavno pročitanim stilom igre koji naša ekipa neguje-u krajnjem slučaju ukazuju da bi svaka medalja bi bila ravna senzaciji.

peki

pre 13 godina

Ljudi, jesu Nidža i Ivan zvezde, jesu. Ali je to Rodrigao, ili Giba i jos mnogi. Problem je što te naše zvezde ovde izigravaju zvezde, a tamo negde gde još uvek igraju, igraju kako to i profesionalci jedino moraju. Jer da nije tako očas bi ih iz tih kluboba obrisali. Ovde su uloge izmešane i izokrenute.. pa pogledajte time out, pa izraze lica...ma užas. Ali skapirajmo već jednom, u Srbijici majci našoj,vlada načelo:"što gore to bolje".

purple_skvo

pre 13 godina

Ne slazem se da bi se trebalo odreci Nikole i Ivana sada. Ali se ne slazem ni sa tim da u igru ne ulazi nasa druga dijagonala Starovic-Petkovic. Ne razumijem Kolakovicev nacin vodjenja ekipe, 7 igraca i to je to... Ostali samo griju klupu... Drugu dijagonalu ubaci samo kada je siguran da gubimo set... cime vjerovatno i psiholoski lose utice na njih dvojicu, a i cijelu ekipu...
Uz cesce izmjene... malo vise taktike i prije svega VOLJE... vjerujem da ova ekipa moze daleko....
Znaci STAROVIC-PETKOVIC
SRBIJA!!!!

branko

pre 13 godina

Није страшно у припремном периоду изгубити од три одличне екипе, макар и на свом терену, али постоји нешто што јако забрињава, а то је нека новоуспостављена правилност у игри наших: игра се добро сваки други сет. Ни то не би било страшно ако би важило од првог сета. Не, то важи од другог. По том систему, пораз је загарантован. Депримирајуће !
Они коју су возили старе аутомобиле сетиће се да су тада аутомеханичари штеловали паљење (предпостављам да код нових тога нема). Очигледно, код наше екипе паљење није добро наштеловано. То би могло бити објашњење за први сет али зашто убедљива победа или победа на разлику у другом сету мора истовремено да значи 1 : 8 или 2 : 8 у трећем –ја то не разумем. Особине налик овима до сада су биле приметне код женске репрезентације, али не и код мушке. Било би страшно да се синдром проширио. И код једних и код других овај очигледни проблем не спада у корпус одбојкашких знања и вештина. То је апсолутно проблем концентрације. Лепо је то што стручњаци за спортску медицину мере оптерећења играча, скокове и сл. (то чусмо у преносу) али у врхунском спорту , међу равноправним екипама као што су ове на овом турниру, побеђују главе а не руке и ноге. Да ли се и тиме неко бави?
Нема сумње да је пети сет изгубио Миљковић. Миљковић је један од највећих играча у историји светске одбојке. Међутим, бојим се да је у претходној реченици кључна реч ИСТОРИЈА. Ако у годинама иза нас он није имао адекватну алтернативу, сад то више није тако. Укратко, мени лично Старовић улива више поверења. Верујем да Игор то види још боље од мене. Хоће ли имати одважности да то и покаже? Немојте, молим вас, да се сад појави некo ко ће ово да протумачи као моје залагање да Миљковић не буде у тиму. Миљковић је и даље и потребан и користан, али сад имамо и друге ''ресурсе'' и то, се напросто не сме игнорисати.

NO NAME

pre 13 godina

Sad su vam vaterpolisti i kosarkasi heroji, a do prosle godine je bilo ,,ugledajte se na odbojkase''! Podrzite ih umesto da ih pljujete, sad kad je tesko!

vlada

pre 13 godina

@antic

ja sam ga kritikovao i u svetskoj ligi a narocito u zavrsnici iste! i dalje ga kritirkujem jer mislim da ima znanje ali nema hrabrosti ili mu neko odozgo naredjuje pa ne sme da radi ono sto bi hteo, jer mi je tesko da prihvatim da ne radi neke stvari koje bi ocigledno trebao da radi pocev od postave i igraca koji najvise provode na terenu...
sve u svemu nasi igraci igraju dobro, tako da retko ko moze i da primeti njegove namerne/nenameren propuste

antic

pre 13 godina

Samo mi je krivo sto Kolakovic nije vise forsirao Petkovica i Starovica, na pr. jedan set oni ,drugi set Grbic i Miljkovic,jer ispada da su ovi momci igrali bolje bez njih dvojice. Isto i na SP.Ja bih pre pustio u startnu postavu Petkovica i Starovica koji su sa ostatkom ekipe igrali odlicno Svetsku Ligu,a ova dvojica neka udju ako lose krene.
I sta odmah skacete na Kolakovic?Zbog jednog pripremnog turnira? Da li ste pri sebi? Svi ste ga hvalili posle svetske lige.On je selektirao ovu novu generaciju koja je bezbolno nasledila onu staru i na tome mu treba cestitati,a ne da ga pljujete zbog jednog pripremnog turnira.

kako da ne!

pre 13 godina

Peti pripremni mec i peti poraz. Forma ispod svakog nivoa. Neki igraci izgledaju kao rekreativci.Da li se kapiten seca da je reprezentacija ikada pred neko vece takmicenje bila u losijoj formi? Nikolino lice veceras na terenu govorilo je drugacije. Ja imam utisak da ni oni ne znaju sta da rade. A Kolakovic jos manje. Utisak meca: selektor nesto prica na tri razlike u petom setu za Ruse a Nikola i pola igraca gledaju u sasvim drugom pravcu..Pa, sa srecom!

odbojkas

pre 13 godina

Sta se svi iscudjavate kada je ovo ocekivano.
Jos jednom se pokazalo da stari istroseni igraci u ovom slucaju Miljkovic i Nikola Grbic narusavaju mladalacku atmosferu u timu i duh koji je ova ekipa pokazala.Na primer javna je tajna da Starovic igra sto puta losije ukoliko ga Miljkovic gleda ili Petkovic kada je tu Nikola.Jedostavno to je tako.
Ovde nije kriv trener vec njih dvojica sto se nisu povukli na vreme.Apsolutno je nepotrebno praviti sada neku ekipu sa njima kada imamo njihove dostojne zamene.
Ubedjen sam da bi pobedili da Miljkovic i Grbic nisu u ekipi.

IVORY

pre 13 godina

Momci, stvarno ste me razocarali. Izgubio sam veru u vase sposobnosti. Kao da ste se zasitili, a svetsko prvenstvo je pred vama.Ako ovako igrate u Italiji, razocaracete naciju. Prenite se sto pre i nastavite seriju uspeha na najvecim takmicenjima, ipak smo mi srbija

Wllaxy

pre 13 godina

Steta. Morali smo dobiti bar jedan mec. Ipak smo igrali na svom terenu.Vidi se da nasi odbojkasi nisu kalibar nasih heroja, vaterpolista i kosarkasa.Steta, a mogli su nastaviti ovaj sjajni septembarski niz koji je zapocet

đole

pre 13 godina

Dokle Boričiću?! Kad ćete shvatiti da nam treba hrabriji trener da bi tu snagu i samouverenost preneo na igrače i počeli da osvajamo peti set.Kad će se shvatiti da je Miljkovićevo vreme prošlo, da može biti samo rezerva Staroviću.Isto kao Poltavski kod Rusa!Kad ćemo shvatiti da se u petom setu grize, agresivno servira, pa šta bude!Jednom pobeda, drugi put poraz.Ovako, porazi, porazi... još sanjam Miljkovićev promašaj "zicera" u ključnom momentu petog seta protiv Amerikanaca u Pekingu!I večeras je Miljković tri lake lopte, tri laka poena "bacio", dva auta i jedan mlak smeč, i normalno, opet poraz u pet setova.TO NIJE SLUČAJNO, SMENITE, MOLIM KOLAKOVIĆA!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Ne mogu da verujem! Rusi su nas pustali da ih pobedimo, kao Italija nedavno u Svetskoj ligi, ali nasi ni to nisu iskoristili.Jad i beda.Potop nase odbojke. Posle ovoga ne znam vise sta da ocekujem na SP. Ocekivao sam borbu za bronzu, ali kad vidim kako nas svi razvaljuju, nisam optimist i slutim na neuspeh

NO NAME

pre 13 godina

Sad su vam vaterpolisti i kosarkasi heroji, a do prosle godine je bilo ,,ugledajte se na odbojkase''! Podrzite ih umesto da ih pljujete, sad kad je tesko!

kako da ne!

pre 13 godina

Peti pripremni mec i peti poraz. Forma ispod svakog nivoa. Neki igraci izgledaju kao rekreativci.Da li se kapiten seca da je reprezentacija ikada pred neko vece takmicenje bila u losijoj formi? Nikolino lice veceras na terenu govorilo je drugacije. Ja imam utisak da ni oni ne znaju sta da rade. A Kolakovic jos manje. Utisak meca: selektor nesto prica na tri razlike u petom setu za Ruse a Nikola i pola igraca gledaju u sasvim drugom pravcu..Pa, sa srecom!

đole

pre 13 godina

Dokle Boričiću?! Kad ćete shvatiti da nam treba hrabriji trener da bi tu snagu i samouverenost preneo na igrače i počeli da osvajamo peti set.Kad će se shvatiti da je Miljkovićevo vreme prošlo, da može biti samo rezerva Staroviću.Isto kao Poltavski kod Rusa!Kad ćemo shvatiti da se u petom setu grize, agresivno servira, pa šta bude!Jednom pobeda, drugi put poraz.Ovako, porazi, porazi... još sanjam Miljkovićev promašaj "zicera" u ključnom momentu petog seta protiv Amerikanaca u Pekingu!I večeras je Miljković tri lake lopte, tri laka poena "bacio", dva auta i jedan mlak smeč, i normalno, opet poraz u pet setova.TO NIJE SLUČAJNO, SMENITE, MOLIM KOLAKOVIĆA!

IVORY

pre 13 godina

Momci, stvarno ste me razocarali. Izgubio sam veru u vase sposobnosti. Kao da ste se zasitili, a svetsko prvenstvo je pred vama.Ako ovako igrate u Italiji, razocaracete naciju. Prenite se sto pre i nastavite seriju uspeha na najvecim takmicenjima, ipak smo mi srbija

antic

pre 13 godina

Samo mi je krivo sto Kolakovic nije vise forsirao Petkovica i Starovica, na pr. jedan set oni ,drugi set Grbic i Miljkovic,jer ispada da su ovi momci igrali bolje bez njih dvojice. Isto i na SP.Ja bih pre pustio u startnu postavu Petkovica i Starovica koji su sa ostatkom ekipe igrali odlicno Svetsku Ligu,a ova dvojica neka udju ako lose krene.
I sta odmah skacete na Kolakovic?Zbog jednog pripremnog turnira? Da li ste pri sebi? Svi ste ga hvalili posle svetske lige.On je selektirao ovu novu generaciju koja je bezbolno nasledila onu staru i na tome mu treba cestitati,a ne da ga pljujete zbog jednog pripremnog turnira.

purple_skvo

pre 13 godina

Ne slazem se da bi se trebalo odreci Nikole i Ivana sada. Ali se ne slazem ni sa tim da u igru ne ulazi nasa druga dijagonala Starovic-Petkovic. Ne razumijem Kolakovicev nacin vodjenja ekipe, 7 igraca i to je to... Ostali samo griju klupu... Drugu dijagonalu ubaci samo kada je siguran da gubimo set... cime vjerovatno i psiholoski lose utice na njih dvojicu, a i cijelu ekipu...
Uz cesce izmjene... malo vise taktike i prije svega VOLJE... vjerujem da ova ekipa moze daleko....
Znaci STAROVIC-PETKOVIC
SRBIJA!!!!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Ne mogu da verujem! Rusi su nas pustali da ih pobedimo, kao Italija nedavno u Svetskoj ligi, ali nasi ni to nisu iskoristili.Jad i beda.Potop nase odbojke. Posle ovoga ne znam vise sta da ocekujem na SP. Ocekivao sam borbu za bronzu, ali kad vidim kako nas svi razvaljuju, nisam optimist i slutim na neuspeh

branko

pre 13 godina

Није страшно у припремном периоду изгубити од три одличне екипе, макар и на свом терену, али постоји нешто што јако забрињава, а то је нека новоуспостављена правилност у игри наших: игра се добро сваки други сет. Ни то не би било страшно ако би важило од првог сета. Не, то важи од другог. По том систему, пораз је загарантован. Депримирајуће !
Они коју су возили старе аутомобиле сетиће се да су тада аутомеханичари штеловали паљење (предпостављам да код нових тога нема). Очигледно, код наше екипе паљење није добро наштеловано. То би могло бити објашњење за први сет али зашто убедљива победа или победа на разлику у другом сету мора истовремено да значи 1 : 8 или 2 : 8 у трећем –ја то не разумем. Особине налик овима до сада су биле приметне код женске репрезентације, али не и код мушке. Било би страшно да се синдром проширио. И код једних и код других овај очигледни проблем не спада у корпус одбојкашких знања и вештина. То је апсолутно проблем концентрације. Лепо је то што стручњаци за спортску медицину мере оптерећења играча, скокове и сл. (то чусмо у преносу) али у врхунском спорту , међу равноправним екипама као што су ове на овом турниру, побеђују главе а не руке и ноге. Да ли се и тиме неко бави?
Нема сумње да је пети сет изгубио Миљковић. Миљковић је један од највећих играча у историји светске одбојке. Међутим, бојим се да је у претходној реченици кључна реч ИСТОРИЈА. Ако у годинама иза нас он није имао адекватну алтернативу, сад то више није тако. Укратко, мени лично Старовић улива више поверења. Верујем да Игор то види још боље од мене. Хоће ли имати одважности да то и покаже? Немојте, молим вас, да се сад појави некo ко ће ово да протумачи као моје залагање да Миљковић не буде у тиму. Миљковић је и даље и потребан и користан, али сад имамо и друге ''ресурсе'' и то, се напросто не сме игнорисати.

odbojkas

pre 13 godina

Sta se svi iscudjavate kada je ovo ocekivano.
Jos jednom se pokazalo da stari istroseni igraci u ovom slucaju Miljkovic i Nikola Grbic narusavaju mladalacku atmosferu u timu i duh koji je ova ekipa pokazala.Na primer javna je tajna da Starovic igra sto puta losije ukoliko ga Miljkovic gleda ili Petkovic kada je tu Nikola.Jedostavno to je tako.
Ovde nije kriv trener vec njih dvojica sto se nisu povukli na vreme.Apsolutno je nepotrebno praviti sada neku ekipu sa njima kada imamo njihove dostojne zamene.
Ubedjen sam da bi pobedili da Miljkovic i Grbic nisu u ekipi.

Wllaxy

pre 13 godina

Steta. Morali smo dobiti bar jedan mec. Ipak smo igrali na svom terenu.Vidi se da nasi odbojkasi nisu kalibar nasih heroja, vaterpolista i kosarkasa.Steta, a mogli su nastaviti ovaj sjajni septembarski niz koji je zapocet

vlada

pre 13 godina

@antic

ja sam ga kritikovao i u svetskoj ligi a narocito u zavrsnici iste! i dalje ga kritirkujem jer mislim da ima znanje ali nema hrabrosti ili mu neko odozgo naredjuje pa ne sme da radi ono sto bi hteo, jer mi je tesko da prihvatim da ne radi neke stvari koje bi ocigledno trebao da radi pocev od postave i igraca koji najvise provode na terenu...
sve u svemu nasi igraci igraju dobro, tako da retko ko moze i da primeti njegove namerne/nenameren propuste

peki

pre 13 godina

Ljudi, jesu Nidža i Ivan zvezde, jesu. Ali je to Rodrigao, ili Giba i jos mnogi. Problem je što te naše zvezde ovde izigravaju zvezde, a tamo negde gde još uvek igraju, igraju kako to i profesionalci jedino moraju. Jer da nije tako očas bi ih iz tih kluboba obrisali. Ovde su uloge izmešane i izokrenute.. pa pogledajte time out, pa izraze lica...ma užas. Ali skapirajmo već jednom, u Srbijici majci našoj,vlada načelo:"što gore to bolje".

Jovan

pre 13 godina

Minuli pripremni turnir u Beogradu samo je pokazao ono što većina ljubitelja odbojke odavno zna:
1. da smo sada samo prosečna ekipa u evropskim / svetskim okvirima
2. da, dok druge ekipe u svetu modernizuju i igru, sastave, stručni štab i način rada, u našem timu/savezu suštinski se u igri godinama ništa ne menja, a živi se samo od stare slave i novih „nada“ i
3. da Beograd definitivno ne zaslužuje jednu ovakvu odbojkašku predstavu.
Sve je od samog početka mirisalo na debakl. Od sablasno praznih tribina, preko mlake, nemaštovite i čitljive igre-do rezultata koji je najblaže rečeno zabrinjavajući.
Verujem da je našim momcima mučno bilo igrati pred praznim tribinama, u sred vajne prestonice-iako je ulaz bio BESPLATAN. Sam svetski krem okupio se ovih dana u Beogradu, besplatno se kroz Pionir prošetala pleada vrhunskih igrača-a prestonička, i inače populistički opredeljena publika, još jednom je potvrdila da sa odbojkom jednostavno nije na ti.
Elem, osim publike, ovoj ekipi nedostaje ono po čemu smo 90-tih bili prepoznatljivi, nedostaje KIČMA tima-primači servisa. Ni jedan od 4 primača koji se trenutno nalaze u reprezentaciji ne dobacuju dalje od domaćeg, ligaškog proseka, što je zaista poražavajuće. Svi znamo da su Vladimir i Goran, onomad, bili svetska klasa, a kvalitet sadašnjih igrača na mestu primača je više nego skroman. Ni kod jednog od 4 primača koji su već nekoliko godina u reprezentativnom trenažnom procesu, osim Terzića koji je relativno „frižak“, ne vidi se ama baš nikakav napredak u igri. I dalje su to igrači nesigurni na prijemu i nadasve neubedljivi u napadu, a u floskulu da „Budućnost pripada nama“ verovatno ne veruju više ni oni koji od takve maglonomije mogu imati najviše direktne koristi.
Ako u tenisu sve kreće od servisa, u odbojci sve kreće od prijema, a naša je ekipa upravo tu najtanja. Libero nam je takođe na nivou igara u polu-amaterskom, domaćem prvenstvu koje već skoro DVE decenije ni ne liči na ozbiljnu ligu. Rezultat su katastrofalno loši prijemi nakon kojih ni najbolji mogući tehničar ne može da organizuje kvalitetan napad, a onda slede čitljivi napadi, trojni blokovi, odbrane, kontre-i porazi.
Ni Nikola nije ono što je nekad bio, to je evidentno, ali je potpuno besmisleno upirati prstom u njega kao isključivog krivca za generalno veoma lošu igru srpske ekipe. Sa prijemom koji u reprezentaciji ima, on jednostavno ne može da razigrava napadače. Miljković je evidentno zasićen igrom i u svom profesionalnom angažmanu, a kamoli u reprezentaciji, ali je pretpostavka da ga Starović može nadmašiti najblaže rečeno nebulozna. Uspeh u svetskoj ligi je evidentan, ali u ovom takmičenju ionako niko ne „puca“ iz svog najjačeg oružja. Forma se uvek tempira za Olimpijadu, Svetsko i Evropsko prvenstvo, tim redosledom. Videćemo koliko je Starović zaista kvalitetan, ako Kolaković bude imao hrabrosti i kreativnosti da mu uopšte pruži priliku.
Takođe, ova ekipa užasno loše servira, protivnički prijem sa lakoćom prima te pionirske servise, a svaki protivnički tehničar nakon toga sa lakoćom razigrava svoje napadače, dok naš blok luta po terenu-kao prase po Teheranu. Odbrane takođe nema, pa izostaju i kontre.
Sve u svemu, nije realno očekivati neki iole bolji plasman na predstojećem prvenstvu, tim pre što trenutno postoji barem 5 ekipa na svetu koje glat mogu da nas dobiju, u svakom trenutku. Ova ekipa kombinovana trenerom koji je predvodi, načinom na koji je vodi i odavno pročitanim stilom igre koji naša ekipa neguje-u krajnjem slučaju ukazuju da bi svaka medalja bi bila ravna senzaciji.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Ne mogu da verujem! Rusi su nas pustali da ih pobedimo, kao Italija nedavno u Svetskoj ligi, ali nasi ni to nisu iskoristili.Jad i beda.Potop nase odbojke. Posle ovoga ne znam vise sta da ocekujem na SP. Ocekivao sam borbu za bronzu, ali kad vidim kako nas svi razvaljuju, nisam optimist i slutim na neuspeh

IVORY

pre 13 godina

Momci, stvarno ste me razocarali. Izgubio sam veru u vase sposobnosti. Kao da ste se zasitili, a svetsko prvenstvo je pred vama.Ako ovako igrate u Italiji, razocaracete naciju. Prenite se sto pre i nastavite seriju uspeha na najvecim takmicenjima, ipak smo mi srbija

odbojkas

pre 13 godina

Sta se svi iscudjavate kada je ovo ocekivano.
Jos jednom se pokazalo da stari istroseni igraci u ovom slucaju Miljkovic i Nikola Grbic narusavaju mladalacku atmosferu u timu i duh koji je ova ekipa pokazala.Na primer javna je tajna da Starovic igra sto puta losije ukoliko ga Miljkovic gleda ili Petkovic kada je tu Nikola.Jedostavno to je tako.
Ovde nije kriv trener vec njih dvojica sto se nisu povukli na vreme.Apsolutno je nepotrebno praviti sada neku ekipu sa njima kada imamo njihove dostojne zamene.
Ubedjen sam da bi pobedili da Miljkovic i Grbic nisu u ekipi.

Wllaxy

pre 13 godina

Steta. Morali smo dobiti bar jedan mec. Ipak smo igrali na svom terenu.Vidi se da nasi odbojkasi nisu kalibar nasih heroja, vaterpolista i kosarkasa.Steta, a mogli su nastaviti ovaj sjajni septembarski niz koji je zapocet

đole

pre 13 godina

Dokle Boričiću?! Kad ćete shvatiti da nam treba hrabriji trener da bi tu snagu i samouverenost preneo na igrače i počeli da osvajamo peti set.Kad će se shvatiti da je Miljkovićevo vreme prošlo, da može biti samo rezerva Staroviću.Isto kao Poltavski kod Rusa!Kad ćemo shvatiti da se u petom setu grize, agresivno servira, pa šta bude!Jednom pobeda, drugi put poraz.Ovako, porazi, porazi... još sanjam Miljkovićev promašaj "zicera" u ključnom momentu petog seta protiv Amerikanaca u Pekingu!I večeras je Miljković tri lake lopte, tri laka poena "bacio", dva auta i jedan mlak smeč, i normalno, opet poraz u pet setova.TO NIJE SLUČAJNO, SMENITE, MOLIM KOLAKOVIĆA!

antic

pre 13 godina

Samo mi je krivo sto Kolakovic nije vise forsirao Petkovica i Starovica, na pr. jedan set oni ,drugi set Grbic i Miljkovic,jer ispada da su ovi momci igrali bolje bez njih dvojice. Isto i na SP.Ja bih pre pustio u startnu postavu Petkovica i Starovica koji su sa ostatkom ekipe igrali odlicno Svetsku Ligu,a ova dvojica neka udju ako lose krene.
I sta odmah skacete na Kolakovic?Zbog jednog pripremnog turnira? Da li ste pri sebi? Svi ste ga hvalili posle svetske lige.On je selektirao ovu novu generaciju koja je bezbolno nasledila onu staru i na tome mu treba cestitati,a ne da ga pljujete zbog jednog pripremnog turnira.

branko

pre 13 godina

Није страшно у припремном периоду изгубити од три одличне екипе, макар и на свом терену, али постоји нешто што јако забрињава, а то је нека новоуспостављена правилност у игри наших: игра се добро сваки други сет. Ни то не би било страшно ако би важило од првог сета. Не, то важи од другог. По том систему, пораз је загарантован. Депримирајуће !
Они коју су возили старе аутомобиле сетиће се да су тада аутомеханичари штеловали паљење (предпостављам да код нових тога нема). Очигледно, код наше екипе паљење није добро наштеловано. То би могло бити објашњење за први сет али зашто убедљива победа или победа на разлику у другом сету мора истовремено да значи 1 : 8 или 2 : 8 у трећем –ја то не разумем. Особине налик овима до сада су биле приметне код женске репрезентације, али не и код мушке. Било би страшно да се синдром проширио. И код једних и код других овај очигледни проблем не спада у корпус одбојкашких знања и вештина. То је апсолутно проблем концентрације. Лепо је то што стручњаци за спортску медицину мере оптерећења играча, скокове и сл. (то чусмо у преносу) али у врхунском спорту , међу равноправним екипама као што су ове на овом турниру, побеђују главе а не руке и ноге. Да ли се и тиме неко бави?
Нема сумње да је пети сет изгубио Миљковић. Миљковић је један од највећих играча у историји светске одбојке. Међутим, бојим се да је у претходној реченици кључна реч ИСТОРИЈА. Ако у годинама иза нас он није имао адекватну алтернативу, сад то више није тако. Укратко, мени лично Старовић улива више поверења. Верујем да Игор то види још боље од мене. Хоће ли имати одважности да то и покаже? Немојте, молим вас, да се сад појави некo ко ће ово да протумачи као моје залагање да Миљковић не буде у тиму. Миљковић је и даље и потребан и користан, али сад имамо и друге ''ресурсе'' и то, се напросто не сме игнорисати.

purple_skvo

pre 13 godina

Ne slazem se da bi se trebalo odreci Nikole i Ivana sada. Ali se ne slazem ni sa tim da u igru ne ulazi nasa druga dijagonala Starovic-Petkovic. Ne razumijem Kolakovicev nacin vodjenja ekipe, 7 igraca i to je to... Ostali samo griju klupu... Drugu dijagonalu ubaci samo kada je siguran da gubimo set... cime vjerovatno i psiholoski lose utice na njih dvojicu, a i cijelu ekipu...
Uz cesce izmjene... malo vise taktike i prije svega VOLJE... vjerujem da ova ekipa moze daleko....
Znaci STAROVIC-PETKOVIC
SRBIJA!!!!

vlada

pre 13 godina

@antic

ja sam ga kritikovao i u svetskoj ligi a narocito u zavrsnici iste! i dalje ga kritirkujem jer mislim da ima znanje ali nema hrabrosti ili mu neko odozgo naredjuje pa ne sme da radi ono sto bi hteo, jer mi je tesko da prihvatim da ne radi neke stvari koje bi ocigledno trebao da radi pocev od postave i igraca koji najvise provode na terenu...
sve u svemu nasi igraci igraju dobro, tako da retko ko moze i da primeti njegove namerne/nenameren propuste

kako da ne!

pre 13 godina

Peti pripremni mec i peti poraz. Forma ispod svakog nivoa. Neki igraci izgledaju kao rekreativci.Da li se kapiten seca da je reprezentacija ikada pred neko vece takmicenje bila u losijoj formi? Nikolino lice veceras na terenu govorilo je drugacije. Ja imam utisak da ni oni ne znaju sta da rade. A Kolakovic jos manje. Utisak meca: selektor nesto prica na tri razlike u petom setu za Ruse a Nikola i pola igraca gledaju u sasvim drugom pravcu..Pa, sa srecom!

NO NAME

pre 13 godina

Sad su vam vaterpolisti i kosarkasi heroji, a do prosle godine je bilo ,,ugledajte se na odbojkase''! Podrzite ih umesto da ih pljujete, sad kad je tesko!

Jovan

pre 13 godina

Minuli pripremni turnir u Beogradu samo je pokazao ono što većina ljubitelja odbojke odavno zna:
1. da smo sada samo prosečna ekipa u evropskim / svetskim okvirima
2. da, dok druge ekipe u svetu modernizuju i igru, sastave, stručni štab i način rada, u našem timu/savezu suštinski se u igri godinama ništa ne menja, a živi se samo od stare slave i novih „nada“ i
3. da Beograd definitivno ne zaslužuje jednu ovakvu odbojkašku predstavu.
Sve je od samog početka mirisalo na debakl. Od sablasno praznih tribina, preko mlake, nemaštovite i čitljive igre-do rezultata koji je najblaže rečeno zabrinjavajući.
Verujem da je našim momcima mučno bilo igrati pred praznim tribinama, u sred vajne prestonice-iako je ulaz bio BESPLATAN. Sam svetski krem okupio se ovih dana u Beogradu, besplatno se kroz Pionir prošetala pleada vrhunskih igrača-a prestonička, i inače populistički opredeljena publika, još jednom je potvrdila da sa odbojkom jednostavno nije na ti.
Elem, osim publike, ovoj ekipi nedostaje ono po čemu smo 90-tih bili prepoznatljivi, nedostaje KIČMA tima-primači servisa. Ni jedan od 4 primača koji se trenutno nalaze u reprezentaciji ne dobacuju dalje od domaćeg, ligaškog proseka, što je zaista poražavajuće. Svi znamo da su Vladimir i Goran, onomad, bili svetska klasa, a kvalitet sadašnjih igrača na mestu primača je više nego skroman. Ni kod jednog od 4 primača koji su već nekoliko godina u reprezentativnom trenažnom procesu, osim Terzića koji je relativno „frižak“, ne vidi se ama baš nikakav napredak u igri. I dalje su to igrači nesigurni na prijemu i nadasve neubedljivi u napadu, a u floskulu da „Budućnost pripada nama“ verovatno ne veruju više ni oni koji od takve maglonomije mogu imati najviše direktne koristi.
Ako u tenisu sve kreće od servisa, u odbojci sve kreće od prijema, a naša je ekipa upravo tu najtanja. Libero nam je takođe na nivou igara u polu-amaterskom, domaćem prvenstvu koje već skoro DVE decenije ni ne liči na ozbiljnu ligu. Rezultat su katastrofalno loši prijemi nakon kojih ni najbolji mogući tehničar ne može da organizuje kvalitetan napad, a onda slede čitljivi napadi, trojni blokovi, odbrane, kontre-i porazi.
Ni Nikola nije ono što je nekad bio, to je evidentno, ali je potpuno besmisleno upirati prstom u njega kao isključivog krivca za generalno veoma lošu igru srpske ekipe. Sa prijemom koji u reprezentaciji ima, on jednostavno ne može da razigrava napadače. Miljković je evidentno zasićen igrom i u svom profesionalnom angažmanu, a kamoli u reprezentaciji, ali je pretpostavka da ga Starović može nadmašiti najblaže rečeno nebulozna. Uspeh u svetskoj ligi je evidentan, ali u ovom takmičenju ionako niko ne „puca“ iz svog najjačeg oružja. Forma se uvek tempira za Olimpijadu, Svetsko i Evropsko prvenstvo, tim redosledom. Videćemo koliko je Starović zaista kvalitetan, ako Kolaković bude imao hrabrosti i kreativnosti da mu uopšte pruži priliku.
Takođe, ova ekipa užasno loše servira, protivnički prijem sa lakoćom prima te pionirske servise, a svaki protivnički tehničar nakon toga sa lakoćom razigrava svoje napadače, dok naš blok luta po terenu-kao prase po Teheranu. Odbrane takođe nema, pa izostaju i kontre.
Sve u svemu, nije realno očekivati neki iole bolji plasman na predstojećem prvenstvu, tim pre što trenutno postoji barem 5 ekipa na svetu koje glat mogu da nas dobiju, u svakom trenutku. Ova ekipa kombinovana trenerom koji je predvodi, načinom na koji je vodi i odavno pročitanim stilom igre koji naša ekipa neguje-u krajnjem slučaju ukazuju da bi svaka medalja bi bila ravna senzaciji.

peki

pre 13 godina

Ljudi, jesu Nidža i Ivan zvezde, jesu. Ali je to Rodrigao, ili Giba i jos mnogi. Problem je što te naše zvezde ovde izigravaju zvezde, a tamo negde gde još uvek igraju, igraju kako to i profesionalci jedino moraju. Jer da nije tako očas bi ih iz tih kluboba obrisali. Ovde su uloge izmešane i izokrenute.. pa pogledajte time out, pa izraze lica...ma užas. Ali skapirajmo već jednom, u Srbijici majci našoj,vlada načelo:"što gore to bolje".