Vaterpolo 316

Četvrtak, 09.09.2010.

18:55

Srbija bez finala u Zagrebu

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Zagrebu pošto je u polufinalu poražena od Hrvatske rezultatom 10:9.

Srbija bez finala u Zagrebu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

316 Komentari

Sortiraj po:

tsitar10

pre 13 godina

ajde konacno da smo se malo priblizili jedni drugima,kome je vise do rata i vrijedanja jednih i drugih,vrijeme je da okrenemo novu stranicu i da pocnemo ispocetka,a sto se tice tekme,takav atomski vaterpolo dugo nije viden,dvije trenutno najace reprezentacije na svijetu,naravno da danas maznemo digice u finalu.konacno da se i nama posreci malo,vec je pomalo frustrirajuce gubiti od vas.sretno danas u polufinalu.sredite turke.sretno nasim klubovima u ligi prvaka i ligi uefa.

Andrija

pre 13 godina

Cestitke nasim vaterpolistima na borbi protiv Hrvata. Cestitke i Hrvatima na plasmanu u finale. Teska utakmica u kojoj su komsije imale vise srece jer se utakmice velikih rivala dobijaju samo srecom a i vrhunskom igrom. Pokazala su je oba tima. Srecno momci u borbi za medalju. Srbija je uz VAS!!!

SAI BABA ZAGREB

pre 13 godina

Svaka čast na ovoliko dobrih komentara.

Zapitajte se kakvi bi komentari bili na hrvatskim forumima da su hrvati izgubili 10-9.

a ovdje ima puno komentara sa čestitkama hrvatima.

Na hrvatskim forumima ne bi bio NI JEDAN JEDINI takav komentar gdje bi se čestitalo Srbima.

Bravo Srbi.

Sretno sutra protiv Turske !!!

Srba

pre 13 godina

XAXAXAXA koliko komentara i u svima se vidi da su ovde došli Srbi i Hrvati da ubeđuju jedni druge ko je bolji, ko je nepošten, ko je kako igrao ... kao da neki Srbi/Hrvati uplaćuju net zbog komšija, ali mora se priznati da ima dosta normalnih komentara. A realnost je da je Hrvatska pobedila i da se ne treba vaditi na neke sudije. Isto tako je realnost da se prvenstvo igralo u Hrvatskoj pred njihovim navijačima. A najbitnija realnost za nas ovde je da treba da budemo ponosni na naše vaterpoliste s obzirom kakve uslove za razvijanje ovog sporta imamo za razliku od ostalih! Napred Srbijo i bronza jeste je uspeh!

Milan T

pre 13 godina

@ljepko tapetic

Nastavi ti da lepis tapete a ostavi se vaterpola i pravila.
Da ti ne bih kucao citav tekst, potrazi sledeca dva pravila WP22.2 i WP22.8 i ako si ikada trenirao, igrao zvanicne utakmice ili sudio bice ti SVE jasno!

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

milan stojicevic

pre 13 godina

Lako je posle bitke biti general-kaze nas narod.Sam plasman u polufinale je uspeh za vaterpoliste.jeste da su nas navikli na najsjajnija odlicija,ali sad treba podici glavu i uzeti bronzu.Nece biti lako,al sta je tu je.Samo hrabro napred momci.

Jovan

pre 13 godina

Koliko gluposti i neobjektivnosti na jednom mestu-to je užas!
Zašto je toliko teško reći da smo juče jednostavno nadigrani od strane Hrvata, da je Soro primio nekoliko pacerskih golova, da nam odbrana nije funkcionisala, da nam je napad bio neefikasan i da smo zasluženo izgubili?!
Čemu sada otrcane, glupe priče o kriterijumu suđenja i parola tipa "Najbolji smo-samo još i drugi to da shvate".
Loša igra protiv omraženih nam komšija-i kraj priče. A Prlainović je samo dokazao da nema mooda kada je najpotrebnije i da nije igrač za velike utakmice. Baš kao što reče neko pre-isti Šapić; puni boraniju, a protiv jakih ekipa ga NEMA nigde u bazenu, ronja kao morka!

Delboy

pre 13 godina

Mislim da smo vas zasluženo dobili. Jbg, peterac je bio čist kao suza, nema veze što je bilo 5 sek. do kraja.
Ja vama želim sve najbolje protiv Turaka u košarci. Morat ćete pobijediti i fanatičnu publiku pa i suce. Imate odličnu mladu ekipu i teško će vam bilo tko konkurirati u Europi bar u narednih 5-6 godina.

ognjeni

pre 13 godina

@Bobis - Da, ko razume, shvatiće... da je naš Vanja Udovičić poreklom odande. Alo bre ljudi, kad će više prestati da se prebrojavaju krvna zrnca? Ako je npr. Hinić rođen u Hrvatskoj i dobro mu je, neka igra tamo. Isto je i za ljude u Srbiji. BTW, čista pobeda Hrvatske, a našima sve čestitke, biće još zlata!

ero

pre 13 godina

Jel vas nije ni malo sramota vaseg trenera koji je na onako prljav nacin pokusao da dođe do izjednjacenja!?Nista novo kod vas...u tome se vidi vas sportski karakter!

neko

pre 13 godina

@
pogledajte statistiku o broju isključenja + poništen nam gol radi 2 metra, a vama je jedan takav pušten...o čemu pričate vi...peterac je bio jer je igrač krenuo prema golu sam i bio je u 100 postotnoj šansi a dvojica vaših igrača su ga s leđa faulirala...navijanje nije bilo baš korektno..al što ste vi vikali prije par dana na utakmici mladih reprezentacija?..a prije toga mi..a još prije toga opet vi i tako unazad već 20 godina..tako da to lažno moraliziranje ostavite za neki dr put
(lazy, 9. septembar 2010 19:59)

Ja koliko znam nije isto kada dodaš igraču pravo (ka golu) u 2m koji je pritom i izvan poslednje linije odbrane i kada dodaš igraču paralelno sa boka koji je u liniji i sa tobom i sa celom protivničkom odbranom.
što se tiče mlade reprezentacije, bilo je i uvek će biti nacionalističkih ispada na žalost, ali ne može da se poredi sa navijanjem u hrvatskoj... ono je bilo 90 minuta pozivanje na linč i krv od strane celog stadiona.
ipak, uprkos pojedinim povicima, mislim da je navijanje juče bilo ok, nije se ni himni zviždalo, a da je hrvatska zasluženo pobedila, kao i da je peterac postojao. srbija ni u jednom trenutku nije vodila.
ipak ostajemo ponosni svetski prvaci, a sutra gledamo basket, što je meni u ovom trenutku važnije.

Bjelovar

pre 13 godina

Jučer je pobijedila bolja ekipa. Rudić je nadmudruo Udovičića i to je to. Onaj kraj utakmice nije Udovičiću bio potreban, ne valja tako blamirati lijepu karijeru.

Babin_zub

pre 13 godina

"pridružujem se svim onim susjedima koji su poželjeli uspjeh mađarima:NAPRIJED MAĐARI!!!!! žao mi je srbije, niti broncu osvojiti neće, tako prolaze prepotentni i bahati......
(ganuti kengur, 10. septembar 2010 09:45) "

A po cemu su srpski vaterpolisti prepotentni i bahati?Zbog toga sto treniraju u hladnim i oronulim bazenima?Zbog toga sto podizu kredit da bi otputovali na evropski sampionat?Zbog toga sto...?
Ja cu ti reci zbog cega...Zato sto imate kompleks od nas u svakom sportu.I ne samo sportu,cak i u oblastima u kojima ste "bolji" od nas vi imate kompleks.Vi ste generalno isfrustriran narod,a hoce li ovi sa B92 to objaviti ili ne,bas me briga!

i cestitam na zasluzenoj pobedi,jos jednom.

Marija

pre 13 godina

Srbijo,pokazi ponos i dostojanstvo i u porazu!Budi bolja od komsija!Oni su pokazali ko su i sta su sramotnim navijanjem,a i komentarima koje salju!A sta tek reci za tog hrvatskog komentatora koji i dalje glorifikuje sramne 90-te!

tomo

pre 13 godina

istina bilo je opet povika iz gledališta, ali treba reći i da se nije zviždalo na vašu himnu, priznati će te to je uspjeh za ove prostore.
Glede sporta i kako sport povezuje ljude, ja u to ne vjerujem. Naime sportaši se povežu i vjerujem da je između njih korektan odnos, ali navijači (narod) se preko sporta samo dijeli, bilo države, gradovi, dijelovi grada. I sad paradoks sport se igra radi tih navijača :)

ljepko tapetic

pre 13 godina

Evo, da ti ja pojasnim u vezi drugog peterca.
Igrac koji je primio loptu se nalazio VAN okvira gola, napravio je POLU okret kojim je zavrsio VAN okvira gola, u takvim situacijama se sudi ISKLJUCENJE nikako peterac!

Majstore ne znam gdje si ti ucio pravila vaterpola ali evo ti ispod pravilo peterca. Zato prestani pricati gluposti. Nema veze dali je faul napravljen u okviru gola ili ne, vec dali je napravljen u 5 metara od gola, sto je ovdje bio slucaj.


"If a defender commits a major foul within the five meter area that prevents a likely goal, the attacking team is awarded a penalty throw or shot. An attacking player lines up on the five meter line in front of the opposing goal. No other player may be in front of him or within 2 meters of his position. The defending goalkeeper must be between the goal posts. The referee signals with a whistle and by lowering his arm, and the player taking the penalty shot must immediately throw the ball with an uninterrupted motion toward the goal".

Sv1l3n1

pre 13 godina

dokle god se budemo sretali po finalima i polufinalima bilo kog sporta ja cu biti vise nego zadovoljan.Po komentarima bih reko da ipak ima nade za nas.Hrvatima stavrno zelim zalto sa jedno 5 razlike a za bronzu ne brinem tu je :D. al ljudi manite se ovih idiostskih prozivki pa vidite valjda da ako nam sed drzave samo malo opamete bicemo (ako vec nismo) velesile u skoro svim sportovima sto znaci da cemo se sretati sve cesce na zalost ostalih...pozz

Milan T

pre 13 godina

SUDIJA je taj koji kontrolise broj igraca:
- na pocetku svake cetvrtine
- nakon postignutog gola i polaska sa centra
- nakon TO

Tek kada proveri to onda daje znak za pocetak igre.

Smesni ste sa tom vasom pricom da je pokusano na prevaru!!!!!

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

doom

pre 13 godina

и нека је најљући ривал отишао даље, био бих разочаран да нас је било ко други избацио сем Хрвата, за мене је у сваком случају ова утакмица била финале, играле су две најбоље екипе. ВОЛИМ СРБИЈУ!

kilted yaksman

pre 13 godina

cudi me da nitko ne spominje da je Udovicic poslao 7 igraca u bazen. Zbunio suce, iznervirao Rudica, ali mu ni taj bezobrazluk nije pomogao.
Sramota!
(Petar, 10. septembar 2010 08:59)

Taj isti Rudic je trazio time out u polufinalu sa SCG 2005. iako nije imao pravo na njega. Sviran je peterac ali ga je Pavic odbranio i tako Hrvati dobili napad u zadnjem minutu na -1 za njih. To nije prevara mozda? Uostalom, Rudic je stari manipulator.

milancina

pre 13 godina

Sto se mene tice mozete da "organizirate" i kriket i bagminton i sta god hocete od tih smejurija sportova i da ulazite u finale do mile volje!! Volim vaterpolo i zao mi je sto smo izgubili ali kad malo bolje razmislim bolje biti svetski prvak nego mozda evropski!!!!
A i nismo mogli dve tekme za redom i protiv sudija i protiv ekipa....

Hrvat

pre 13 godina

Cestitke Srbiji na odlicnoj partiji...nijanse su odlucile.Vidim puno komentara da su nam sudci pomogli..e pa ne bi se slozio...sve je bilo regularno i po pravilima...jedino navijanje u jednom trenutku gdje su vikali ubiji s****...to ne podrzavam ni malo i za svaku osudu je.

Sta jos reci.i Srbija i Hrvatska su male zemlje..ali meljemo u svim sportovima.o moj Boze kaka bi to sportska nacija bila da je ostala Juga.pa nebi nam nitko nista mogao....hehe

Ajmo naprijed Hrvatska po zlato,a Srbija po broncu

Jim Morrison

pre 13 godina

Bane NS je dao pravi komentar utakmice. Mi smo morali da igramo nežno u odbrani zbog sudija i zato smo primili 10 komada, a oni su nas davili po bazenu.
Bolji smo za klasu!

dadu

pre 13 godina

necu da pricam sada kako je sudija lose sudio utakmicu ali ako vec pricamo o petercima,pogledajte kraj prve cetvrtine kad su nasi imali kontru,kako je jedan hrvatski vaterpolista vukao naseg s ledja i to pred golom a sudija ni faul nije dosudio. a sto se tice momaka svaka cast i jednima i drugima na borbenosti......

TheLegenda

pre 13 godina

I opet se sve svodi na to ko dobije utakmicu automatski znaci da je bio "strana istine" u onom proslom ratu. F.ck you all, najjaca je baby doll, yeah!

pero

pre 13 godina

Ne znam po kojem osnovu neki tvrde da je sudija poklonio pobjedu Hrvatima. To su isti ljudi koji u svakom porazu fudbalera krive sudiju. Hrvati su bili bolji i zasluzili su pobjedu. Zar je problem da im se cestita na tome. Srpki vaterpolisti su konstantno u vrhu i za mene su najbolji. E sada povici Ubij Srbina. Lako se izvlaciti i najjednostavnije je reci, ma to je mala skupina debila. Ali zasto onda vecina ljudi na bazenu nije izvizdala tu malu skupinu debila ako je to neprihvatljivo. Ili i oni misli tako ali ne zele da sudjeluju u tome. Ova ista stvar mogla se desiti i u Srbiji i isto bi se ljudi ponasali. Zar nije vrijeme da vecina normalnih ljudi podje da osudjuje ove ekstreme. Ja volim vaterpolo, mislim da je to najtezi i jedan od najzanimljivijih sportova. Hrvatima zelim srecu u finalu i navijacu za njih jer mi Italija ne znaci bas nista. A za Srbe, nek je sa srecom i drugi put ce biti bolje. I manje trosenja na nekim nevaznim turnirima.

Ivan

pre 13 godina

Želim samo odgovoriti Banetu od par postova ispod da bi isto tako bilo i u Beogradu pred 5000 "ostrašćenih četnika" pa neka ne kenja bez veze.

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

momci glavu gore,bice jos mnogo medalja sa evropskih prvenstava.

borba za bronzu mi je toliko mrska pogotovo sto ako je osvojimo bicemo na podijumu nize od madjara,a njih ne mogu da smislim...ali samo jako u borbi za trece mesto

kimi raikkonen

pre 13 godina

Dobar vaterpolo, Hrvatska za nijansu bolja, utakmica komotno mogla otići i na drugu stranu, srećom nije...
Peterac. Pa je li važno je li 5 sekundi nakon početka ili prije kraja, ako je faul onda je faul. Skoro udušiše Burića...

ZLASTIJAREN

pre 13 godina

Kad mi nešto organiziramo idemo u finale (rukomet,vaterpolo). U slučaju da ugostimo svijetsko prvenstvo u KRIKETU, u finalu bi igrali Hrvatska i INDIJA :-) :-)

Realnost

pre 13 godina

Nikako nisam razocaran izgubljenom utakmicom. Nasi momici su sjajni sportisti i nije moguce osvojiti uvek zlato. Iduci put ce biti srecniji. Cestitam i pobednicima.

A najvise me raduju pozitivni komentari sa obe strane! To su pravi pobednici!

Balich

pre 13 godina

Pa dajte srbi, koji vam je..
Vadite se na suce a na košarci dobijete faul sekundu prije kraja, minutu prije krstiću se ne sudi faul u napadu kod plus 2 i usprkos tome smo čestitali i rekli da ste bolji pa makar da smo vas dobili i 20 razlike. A sad pljujete po našem uspjehu. Kad god izgubite suci su vam krivi. Pa savo m. je rekao da se uefa urotila protiv vas zbog digića. eeeeej, pa jel to normalno. I jadate se na ubi srbina. A što se viče u pioniru kad igra cibona, zadar...? Daj budite objektivni barem jednom. Da jači ste u košarci, to vam priznamo, ali malo vas ima morala priznati našu dominaciju u rukometu i egal u vaterpolu . Nerealni ste. Bar vas većina.
Pozdrav

Ante

pre 13 godina

Dragi susjedi,

veseli me broj pozitivnih komentara, ima nade za nas.

Neke su uhvatile pretjerane emocije pa cu samo reci, vise kao ljubitelj vaterpola, a manje navijac hrvatske, da je sudjenje bilo cisto - tj. nekoliko gresaka na stetu obje momcadi. Peterac na kraju - potapanje s ledja na ziceru - sto bi htjeli?

Ono cega me je iskreno sram kao hrvata su fasistoidni navijaci.
(Bojan, 9. septembar 2010 19:45)

U poslednjoj rečenici je "ključ razumevanja".Da li utakmicu sa "fašističkim" treba smatrati bilo kakvim sportom ili samo,možda,dozvoljenim hrvatskim "običajem".Ovo je pitanje ipak više za vaterpolo federaciju a i vlast koja bi trebalo da bude pokrovitelj vaterpolista.

mađar

pre 13 godina

Al onaj pokusaj prevare sa 7 igraca u bazenu u zadnjim sekundama utakmice dobra vam je fora! Jest da su tu suci pogrijesili jer su oni to trebali primjetiti, ali da je bilo isplanirano vidjelo se iz aviona!!
"HAJRÁ MAGYAROK"

ganuti kengur

pre 13 godina

pridružujem se svim onim susjedima koji su poželjeli uspjeh mađarima:NAPRIJED MAĐARI!!!!! žao mi je srbije, niti broncu osvojiti neće, tako prolaze prepotentni i bahati......

Mirko

pre 13 godina

Čestitke Hrvatima. Bili su za nijansu bolji, naročito u poslednjim trenucima četvrtina. Ništa strašno, i dalje smo svetski prvaci.

Babin_zub

pre 13 godina

Prvo,zeleo bih nasim momcima da cestitam na plasmanu koji su ostvarili i ako su ih odavde ispratili kao siročad,pa su i kredit morali da podignu kako bi otputovali.
Sto se igre tice,hrvati su zasluzeno prosli,jer ne moze se primiti 10 golova u takvoj utakmici i ocekivati prolaz.Dakle,odbrana nam je bila veoma losa,sporo smo preuzimali sa igracem manje,lose blokirali sut ka golu,hrvatima davali previse prostora jer smo stajali daleko od njih...

bane

pre 13 godina

Jako sam srecan zbog ovakvih komentara. Utakmica kao utakmica sve ok.Nije ni red da mi sve osvojimo. Zasluzena pobeda Hrvata,pre svega zbog golmana koji je branio mnogo bolje nego Soro. Srecno i jednoj i drugoj repki u sledecim utakmicama.

Ipswich

pre 13 godina

Evo kako ne valja biti zločest. Doli pišete 'Napred Mađarska' a vi igrate protiv njih za bronzu. U ovom polufinalu nije bilo boljeg, već dva podjednaka takmaca, a pobjedija je onaj spretniji. Šta se tiče povika iz publike, naravno da triba reagirat, ali ne osuđujte ono šta imate u vlastitoj kući, to triba osuđuvat na obe strane

budimo realni

pre 13 godina

Dokle vise da se posle poraza neke nase ekipe trazi opravdanje u stilu...sudija, lose vreme, malo odmora, pogresni termini...
ili licemerje gospodina Sovrovica pre pocetka utakmice : "...prvi put se usudjujem da prognoziram - 2 razlike za nas!" ???
Jeste li vi bre normalni!? Polufinale vaterpola je uvek bilo izjednaceno sa ekipama. Ima par drzava koje su u vrhu, a ovi ostali samo "nose vodu". Hrvatska reprezentacija nikako nije u grupi onih koji "nose vodu" vec u samom vrhu evropskog i svetskog vaterpola, svidjalo se to nama ili ne.
Juce su igrali sjajno, zatvorili sve prilaze njihovom golu, drzali nas daleko, daleko... i da nije pojedinacnog (ili kolektivnog) kvaliteta nase reprezentacije ne bi smo mi dali ni 4 gola, a kamoli 9! Ali tako je to. Mi smo kvalitetni, usudjujem se reci kvalitetnija i bolja ekipa od Hrvata, koji nikako ne smeju biti podcenjeni ("...2 razlike...") ali juce nismo to pokazali - dakle ko je bio bolji? Pobednik naravno!
Sta da smo dali gol u poslednjih 5 sekundi i otisli u produzetke ... i nekom srecom (u sta iskreno sumnjam) pobedili - pricali bi smo - bravo delfini, orlovi, najbolji ste...bla, bla...

budimo realni - teska utakmica, koja ni jednog trenutka svog trajanja nije dovodila pobednika u pitanje. Hrvati su igrali bolje, pobedili i mi treba da pokazemo svoj kvalitet tako sto ce mo im ISKRENO cestitati na pobedi. Svaka cast na odlicnoj partiji ... i puno srece u finalu!!!

Nasima puno srece i pameti u borbi za bronzu protiv - bez podcenjivanja molim - sjajne Madjarske ! Neka pobedi bolji. Verujem da smo to mi !

Bane NS

pre 13 godina

Vaterpolo je jedini sport na svetu gde sudija može da namešta celu utakmicu.

Vidim monogi ovde govore kako nam je odbrana bila loša a napadi brzopleti, jeste ali kako je došlo do toga, kada god je Srbija bila u situaciji da povede sudije su Hrvatima dozvoljavale grubu igru, za napad smo imali 30 sekundi i kada krenemo ka njihovom golu oni nas pritisnu još daleko od gola i to nas dave potapaju ne daju nam da dodamo loptu a sudija ne svira ništa, e tek kada nas malte ne potope i skinu kapicu sa glave svira im faul, pri tom faulu koji jedva svira nema isključenja a vreme za napad se samo na tren zaustavi, naravno svaki put kada te igrač Hrvatske potopi on ti loptu izbaci par metara iza, i posle faula vreme nastavi da teče ti plivaš nazad po loptu pa opet u napad i na kraju ti ostane par sekundi da brzopleto pokušavaš da rešiš napad. Sa druge strane dovoljno je da pipneš Hrvatskog igrača sviraju ti faul, ako kreneš grublje zaradiš isključenje a oni dobiju novih 30 sekundi za napad, i normalno je da se povlačiš pred njima jer ako kreneš grubo da se braniš kao oni zaradićeš isključenje. I to kako je Srbija bliže prilici da povede suđenje sve gore. A čim Hrvati povedu sa dva razlike onda sude pošteno, i čim krenu da sude pošteno mi iz dva napada dva gola i opet nerešeno, znači svaki naš napad zu zaslužili isključenje a bar 1 peterac nam nije dosuđen. A poslednjih 30 sekundi neću ni da pričam, prvo smo se odbranili, pa kada smo krenuli ka njihovom golu ni pola terena nismo preplivali odmah kontra faul, pa isključenje našeg igrača i onda da overe celo suđenje peterac 5 sekundi do kraja. Ne kažem da su Hrvati loši, ali su taman koliko treba lošiji od nas zato nisu ni uspeli da nas pobede prethodna dva puta nego tek sada na domećem terenu pred 5.000 ostrašćenih ustaša gde je cela klupa skakala na sudije za svaku sitnicu. Sramota. Nije mi žao zbog medalje, ne treba mi ni jedna medalja da bih cenio naše vaterpoliste jer su se borili kao lavovi i pod takvim okolnostima lomili Hrvate do zadnje sekunde, ali mrzim nepravdu.

roko

pre 13 godina

7 igrača u bazenu zadnjih 20 sekundi,suci ili nisu vidjeli ili nisu htijeli vidjeti,prljav potez vašeg trenera da se pobijedi ,ali nije vam uspijelo.HRVATSKA PRVAK!!!!!

boki zagreb

pre 13 godina

Pobjeda potpuno zaslužena, u niti jednom trenutku niste poveli, 5-erac je bio čist kao suza. Ali završetak tekme i ona prevara Udovičića sa igračem više u terenu je bacila mrlju na fair play! Ako ne vjerujete pogledajte članak:http://www.index.hr/sport/clanak/pogledajte-kako-su-srbi-prevarom-pokusali-izboriti-produzetke-sinoc-na-savi/511513.aspx

Zar smo i do toga došli i onda vam suci još daju ponovno napad, toliko o kukanju Udovičića na suđenje, a svaku tekmu mu suci išli na ruku!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Tako blizu a takao daleko. Mislim da bi ovo najbolje moglo da opise jucerasnju utakmicu. Vrlo malo je nedostajalo da mi slavimo. Jos sam tuzan zbog te utakmice. Steta. Momci, nema veze, idemo dalje.

TOTTI_10

pre 13 godina

Nevjerojatna je i očita namjera srpskog izbornika Dejana Udovičića, jer to prvaci svijeta sigurno nisu napravili slučajno. Cilj je bio jasan. U slučaju da ne zabiju za 10:10 dobili bi još jedan napad. U slučaju da su uspjeli zabiti, nastao bi totalni kaos, ali bi napad opet morao biti ponovljen. Tako se i dogodilo, prvi napad nisu iskoristili, ali su dobili novi napad, dok je užasnuti Ratko Rudić pokušavao objasniti arbitrima što se događa. No, ovi su se potpuno pogubili. Dali su Srbima još jedan napad, po pravilima, ali opet su zaboravili izbaciti sedmog igrača. Tek kad je Josip Pavić u zadnjoj sekundi obranio taj zadnji udarac sve je bilo gotovo, iako su suci zapravo ponovno trebali dodijeliti napad srpskim vaterpolistima.

zoki

pre 13 godina

kako je ovaj sport ne bitan!!! a srbi i hrvati se loze na to kao telad...

da neka zapadna drzava imalo ozbiljno uzima ovaj sport i ulaze u njega nigde ni srba ni hrvata nebi bilo...

a pri tom ovaj sport mi je toliko glup... a posebno glup jer mnogo gledalaca na prvenstvu je bilo samo u ovoj utakmici... a to ne zbog toga sto ama toliko vole vaterpolo... nego eto smao sto igraju hrvati protiv srba...

SRB

pre 13 godina

Utakmica je bila 1A. Pobedila je Hrvatska ne boljom igrom, jednostavno ovog puta je sreca bila na njihovoj strani.
Trenutno dve najbolje vaterpolo ekipe u svetu!!! Steta sto se nismo u finalu sastali ali nadam se barem utesnom trecem mestu!!!

vjeneslav

pre 13 godina

Bio jedan šahovski velemajstor iz Argentine (Migel Najdorf, on je inače iz nacizmom poharane Evrope prebjegao u Argentinu.
Jednom prilikom je izjavio ovo ''Danas smo pobjedili mi, sutra cete vi. Vazni su susreti''.
Ma dobro je da se srecemo.
Vi ste nas odrapili u kosarici isto na sitno.
E da, na SP u kosarici zelim vam sve najbolje. Imate mladu momcad, a Rusi su pokazali kako se moze nositi sa tamo nekim Amerima. Samo malo vise upornosri.
Ajd sreto tamo narode u Istambulu i pozdrav iz ZGB.

srkis

pre 13 godina

Stvarno ne znam šta se iko loži na taj vaterpolo. O kakvom se sportu radi dovoljno govori činjenica da su Herceg Novi i Kotor pod firmom Crna Gora svetska velesila???

Petar

pre 13 godina

cudi me da nitko ne spominje da je Udovicic poslao 7 igraca u bazen. Zbunio suce, iznervirao Rudica, ali mu ni taj bezobrazluk nije pomogao.
Sramota!

Pedja

pre 13 godina

Svaka čast, momci. Sjajni su, borili su se, ali ponekad moraš i izgubiti. Svakom ko se ikada bavio nekim sportom je jasno koliko znače DVA ZLATA koji su ovi MOMCI uzeli ove godine, a ostaje im i borba za medalju. Najbolji sportisti Srbije ubedljivo.
Samo napred.

cinober

pre 13 godina

Vrlo interesantno je čitati komentare i broj preporuka i kontrapreporuka! Velika većina komentara i Srba i Hrvata (i Crnogoraca) je sportska, objektivna, umjerena. Komentari koji odišu neobjektivnošću i nacionalizmom odreda su ocijenjeni negativno! Gotovo da ne bih vjerovao da je tako nešto moguće, do prije godinu-dvije većina komentara bila je u tonu neumjerenog slavljenja svojih i podcjenjivačkog malicioznog pljuvanja po onom drugom. Umjesto prepotentnog naslađivanja, degutantnog busanja u junačka prsa (govorim i o Srbima i o Hrvatima, naravno) danas se uglavnom, eto, sportski čestita protivniku i hvali vlastitu momčad ako je (kao u ovom slučaju) dala sve od sebe, borila se sportski i izgubila od isto takvog rivala. Svakog onog koji je na tekmi vikao "Ubi ubi Srbina" smatram kretenčinom kao što sam uvijek i smatrao. No, čini se da ih ima manje nego prije, čini se da se i njih (ili barem dio njih) može preodgojiti, a ovi komentari mi stvarno daju nadu da i neće proteći toliko strašno mnogo vremena do pravog dobrususjedstva. Pozdrav svima!

doktor

pre 13 godina

imali smo 5 sekundi i igraca vise,steta sto nismo organizovali napad,nego je Andrija hteo da se proslavi...Da smo dali gol,bila bi neverica,pa makar izgubili u produzecima.SRBE OVAJ PORAZ UOPSTE NE BOLI,to se vidi po brojnim cestitkama i izjavama da su Hrvati zasluzili!Medjutim,cini mi se da hrvatski mediji zele da stvore drugaciju sliku,a znamo i zasto!

antic

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 9. septembar 2010 19:14)

A bre ofk (nije greska) sta ti imas toliko protiv svih nasih selektora u svim sportovima i protiv svih nasih reprezentacija?

Nije mi jasno,jedan komentar dole pise "Sad ste nas pobedili i nikad vise" i mnogo veci broj nepreporucenih nego preporucenih glasova?! Jel moze neko to da mi objasni?

Realan

pre 13 godina

Zasluzena pobeda hrvatske nema sta. Nasi su se odlicno borili ali je nedostojalo koncentracije u bitnim trenucima.

Svakako je prevaga bila u losem izdanju Sora koji je primio 2 traljava gola a Pavic je sa druge strane branio sve sto je moro a i neke odlicne suteve nsaih.

Bilo kako bilo odlicno izdanje i jednih i drugih bas su igrali muski i jedni i drugi. Hrvatima zelim zlato u finalu istina izuzev prve utakmice sa Crnom Gormom pokazali su najbolji vaterpolo na turniru. Nasi su se ocigledno izmorili posle napornog leta mada je nesporno da imamo naj perspektivniju repku na Svetu. Momci ce samo biti jos bolji i da konacno osvojimo to dugo prizeljkivano zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.
Svaka cast nasima ostavili su srce na terenu ali i mi moramo nekada da izgubio bas su nas ovi vaterpolisti razmazili svih ovih godina.

Pozdrav velikim Srbendama i da srusimo Madjare za trece mesto!

alejandro

pre 13 godina

svaka cast hrvatima na pobedi, apsolutno je zasluzena bila. samo da dodam da nije posteno da stave nase da igraju svakog jutra od 10 kada napolju ima isto toliko stepeni... pamti pa vrati...

Milan T

pre 13 godina

@janker

Evo, da ti ja pojasnim u vezi drugog peterca.
Igrac koji je primio loptu se nalazio VAN okvira gola, napravio je POLU okret kojim je zavrsio VAN okvira gola, u takvim situacijama se sudi ISKLJUCENJE nikako peterac!

U svakom slucaju si u pravu za igraca vise Srbije, nedopustivo slaba realizacija.

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

Pop

pre 13 godina

Nije mi jasno sta to znaci da smo mi osvojili nevazna takmicenja, a hrvati vazno? Pa mi smo bas te hrvate dobili u Nisu i Rumuniji. Sta, kao, to nije bitno? To su iste ekipe, identicne. Valjda ce sad hrvati jace slaviti, sta li? Logicno je da su oni tempirali formu za EP na svom terenu. Zar smo trebali da im dozvolimo da osvoje svetsku ligu u Nisu? Poslednjih 10-ak godina kad god je bilo vise takmicenja istog leta, nijednom se nije desilo da bas sva osvoji jedna ekipa. Prema tome, ne vidim razloga za nezadovoljstvo. Hrvatska je zemlja vaterpola i tu nema sta da se prica, ali s obzirom na svoj potencijal malo je titula osvojila. Samo jedno zlato. Vaterpolo je takav sport. Ako povedete 2 razlike, u sledecem napadu imate 10000% igraca manje. A ako ste domacin imate pravo na poslednji napad s igracem vise. Ako ne iskoristite to sto vam se nudi, to je druga stvar.

doktor

pre 13 godina

EVO,krecu komentari koji me uzasno nerviraju!!!Naime ,do pre 10sati hrvatski strucnjaci i javnost su tvrdili da je SRBIJA najbolja na Svetu,ali sada pocinje njihovo licemerje!!!Kada nas pobede,e od tada se racuna.E,pa,nece moci..SKINITE NAM SVETSKU KRUNU,pa Vam priznajem da ste boli,do tada smo mi!!!!

oggy

pre 13 godina

Napokon da i mi jednom dobijemo s jedan razlike, a ruku na srce, i da vi nakon sedamsto šezdeset tri uzastopne pobjede od jedan razlike u raznim sportovima napokon osjetite kako je biti s druge strane... Što se navijanja tiče, kao i uvijek primitivno, isto kao što bi bilo da se igralo kod vas i isto kao što bi bilo da se igrao kriket. Možda za koje desetljeće ne bude tako. Nadajmo se.

cantona-7

pre 13 godina

Hrvati su pobedili bolju ekipu od sebe i to ne nezasluženo, tako da im svakako treba čestitati. Sudije su ih malo pogurale, ali to se ne vidi u statistici isključenja. Hrvati su ih imali više, ali skoro svako njihovo isključenje je sledilo nakon proigravanja naših centara, dok su naši dobijali isključenja posle 5-6 sekundi napada i u situacijama kada lopta nije ni išla ka njihovim centrima. Takođe nekoliko sumnjivih kontra-faulova u sutuacijama kada je bilo nerešeno. Praktično, skoro da nismo imali nijedan napad u kojem smo mogli povesti, a onda bi bilo drugačije. Poslednjih više od minut igralo se ispred našeg gola. Ipak, na kraju druge, treće i četvrte četvrtine primali smo gol u poslednjim sekundama i to je odlučilo. Peterac je bio čist, tu nema spora.
Bitno je osvojiti bronzu i nastaviti neverovatan niz medalja koji niko u svetu nema.

HrvatZD

pre 13 godina

Uf kakva utakmica, nije moglo bolje. Ipak, priznajem da je srpska repka imala tezi raspored u smislu dana odmora (mi smo odmarali a vi ste morali igrati cetvrtfinale), no zar raspored nije bio odavno smisljen i napisan? Ipak, svaka cast 'Delfinima' i sve najbolje protiv Madjara koje biste trebali dobiti, a Turke ce te razvaliti, samo pametno i hladnih glava, suci ce itekako naginjati njima ali ste bolji i pokazite na terenu. 'Good luck' protiv US of A u finalu, nisu nepobjedivi...

Stipe Dalmatinac

pre 13 godina

Drago mi je sto su moji pobjedili ali u ovom sportu kao i u rukometu sudije su bog i batina.Sudac moze da te pokrade a da ti to i neprimjetis.Faul moze da se svira na svaki dodir sa protivnickim igracem ali i ne mora.

Zovite me Dejan

pre 13 godina

Vi niste ni carevi, ni kraljevi, ni delfini ... vi ste ponos svakog ponosnog Srbina, putokaz za neke nove klince, naša nada i ostvarenje sna. Vi ste i čarobnjaci koji donosite radost u naša srca čak i kada dođe taj dan kada se izgubi.
Hvala, momci!

DARKO MIRNIC

pre 13 godina

momcima svaka čast nije išlo pa dobro idemo dalje. ja i dalje smatram da smo najači u vaterpolu dobro domaćin sada uzima sigurno titulu. mi smo osvojili sve šta smo mogli osim olimpijade tako da to je sada cilj. podrška vaterpolistima.

Darko777

pre 13 godina

Ako ovo vece nije pokazalo da narodi naseg podneblja ne mogu biti ponosno na ovu mladost i prikazanu junacku bitku u vodi, onda stvarno neznam sto bi mogao reci. Budimo zdravo ponosni i cijenimo ono sto imamo! Nitko nam ravan nije kad smo sabrani, motivirani u pozitivnom duhu...neka ovo bude pouka od ovih gladijatora u vodi. Bravo Hrvatska, Bravo Srbija...

janker

pre 13 godina

dajte ljudi,komnetirate a niste ni gledali utakmicu...rezime utakmice: srbija igrač više 7/10 hrvatska 3/8. oba peterca za hrvatsku potpuno regularna...brojke ne lažu...ne znam o kakvoj regularnosti pričate,srbija je odigrala na 200% svojih mogučnosti i izgubila...dajte mi recite koja to reprezentacija ima 70% realizaciju igrača više u polufinalu evropskog prvenstva. to vas je spasilo da ne doživite debakl.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Hrvatima čestitke i želim zlato u Zagrebu, a naši glavu gore, hvala za sve do sad i mislim da glavni cilj treba da bude zlato u Londonu 2012.
Pozdrav svima

Mia

pre 13 godina

Ok, izgubili smo, nije smak sveta. Vise od poraza mi je smetalo "navijanje domacina" sa tribina.No, dosta kukanja, treba da se fokusiramo na Madjarsku.Sve cestitke nasim momcima i ako osvoje bronzu, za nas ce sijati kao zlato a ako ne, opet su nasi heroji.

Srbin

pre 13 godina

Igraju Prlainovic,Fillpovic,Udovicic,Nikic,Pjetlovic,Avramovic,Mitrovic,protiv Pavica,Obradovica,Jokovica,Markovica,Boskovica,Antonijevica,ljudi bre pa koji su nasi,koji su nasi???

leonor

pre 13 godina

Izgubili smo. Sta da se radi...Napred Madjarska!:)
(Zmaj, 9. septembar 2010 20:31)

Evo zmaju i ja se pridružujem tvojim željama. Ajmo Mađari :D

Hose

pre 13 godina

sta reci, 5 sekundi pred kraj peterac? momci svaka cast, vi ste ponos srbije!
(018, 9. septembar 2010 19:15)
sta reci 1 sekundu prije kraja 2 slobodno bacanja? momci svaka čast vi ste ponos Hrvatske!

marone

pre 13 godina

u svom prvom komentaru sam napisao da hrvati neće kukati na sudije. nisam mislio da su sudije presudile nego na komentatore HRT-a koji redovno uzroke poraza traže u sudijama. hrvatska je bila bolja i zasluženo ide dalje. čestitam

iznenadjenje

pre 13 godina

Po meni ovo je najslabija reprezentacija Hrvatske u njenoj istoriji. Ako protiv Crnogoraca i nije bilo favorita, ovde smo svakako bili favoriti. Pravo stanje stvari je pokazano na neutralnom terenu u Rumuniji u finalu Fina kupa gde je Srbija pobedila sa 7,8 golova razlike.

Milutin

pre 13 godina

Soro iznanadjujuće loš, Pavić iznenadjujuće dobar, i to je donelo prevagu. Sjajan vaterpolo, Srbija danas malo bolja u igri od Hrvatske, Hrvatski golman danas dosta bolji od našeg. Nijanse su odlučile, ne bi bila nepravda ni da je Srbija prošla dalje.

Čestitke komšijama na sjajnoj igri i zasluženoj pobedi, pa se vidimo opet na nakom sledećem velikom takmičenju.

Čestitke i ovim našim momcima na sjajnoj igri i borbi i još boljem ponašanju, oni nas NIKAD nisu razočarali ni osramotili, čak ni kad gube. Ima vremena, mladi su i jedni i drugi, ćeraćemo se još. Puno sreće Hrvatima u finalu i našima u borbi za bronzu (ajde bar da se osvetimo Madjarima za poraz u grupi!)

Vladan R

pre 13 godina

Zasluzena pobeda Hrvata, istina uz dosta srece: tri gola u zadnjim sekundama u tri od cetiri cetvrtine, cak je i jedan od ta tri gola bio poprilicno vrljav plus i jedan gol Soru ispod ruke. Ipak koliko god da su Hrvati imali i srece, nasi vaterpolisti nisu imali dovoljno koncentracije i zasluzeno smo kaznjeni. Mozda su nama sudije mogle da sviraju cetverac krajem druge cetvrtine, ali u sustini nista od navedenog ne umanjuje zasluzenu pobedu Hrvata, uz konstantaciju da ni pobeda Srbije ne bi bila ne zasluzena. Jednostavno pobedila je veceras za nijansu umesnija i srecnija ekipa. Na kraju sve cestitke nasim vaterpolistima pre svega za celu sezonu a i za ovo EP. Posteno receno, uz svu umesnost, za kratko vreme, dobru kolicinu srece smo imali protiv CG u vaterpolu, odnosno protiv Argentinaca, Hrvata i Spanaca u basketu, tako da je jednom i nama sreca morala malcice da okrene ledja.

razocaran

pre 13 godina

Eh kako bi menjali nevazna takmicenja poput Svetske lige i Fina kupa za ovu pobedu i plasman u finale. Plasim se samo da recimo odbojkasi koji su osvojili medalju u Svetskoj ligi, ne ostanu bez medalje na Svetskom prvenstvu. Ista konkurencija, a osvajamo medalje na onim nevaznim takmicenjima.

Republika Srpska

pre 13 godina

Ne bi drugačije ni postali prvaci nego kod kuće! I koliko god sudija navijo za Hrvate opet ih namučismo. Da je kvalitet Srbije drukčiji bilo bi 10:1. Zato, NAPRIJED SRBIJA, UVIJEK BILA I OSTAĆE PRVA!!!!

Igor

pre 13 godina

Ja te i dalje volim Srbijo Srbijo suzu sam pustio stara majko sine snajko vracam se u nas dom,ti ces za mene uvek biti numero uno SRBIJOOOOO!!!!!

nstehnol

pre 13 godina

@lazy Vama je poništen gol iz 2 metra jer je igrač koji je dodao loptu strelcu bio VAN 2 metra, dok su naša OBA igrača (i asistent i strelac) bila u 2 metra. Naučite prvo pravila igre.

MIKI

pre 13 godina

Ljudi pustite i one što navijaju ubij ovog ili onog to su divljaci,dobro je da konačno bez strasti ,onih niskih gledamo i navijamo za svoje.Meč je bio li,la. Sreća je ovdje ključna.Sad zlato protiv madjara.Idemo Hrvatska!!!!

doktor

pre 13 godina

DEFETISTI,Srbija je junacki pala u grotlu Hrvata!Nismo izgubili od RUMUNA! I dalje smo najbolji,pa i Federer gubi....Srbija -Federer Hrvatska-Nadal MNE-Djokovic Madjari-Sampras....Malo sale,mada...

marko

pre 13 godina

mijenjao bih ovo za pobjedu u košarci u sekundi
(drf, 9. septembar 2010 20:48)

Ja nebih mjenjao pobjedu Cibone u jednoj regionalnoj ligi za prvaka Europe u vaterpolu!!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Заслужена победа Хрвата! Бољем треба честитати а не бити јадан и после сваког пораза кукумавкати без разлога. Судије одличне. Мислим да су нам партије на овом турниру биле нешто слабије него на претходним турнирима и то пре свега у нападу на најјачим утакмицама. Највише нам је недостајао здрави Никић. Коначно имамо центра који може да се мери са најбољим светским, а играо по неколико минута против Црне Горе и Хрватске. Важно је сад освојити бронзу и наставити низ медаља. Имамо најперспективнију екипу, а светско је идуће године, па Олимпијада...

Ja

pre 13 godina

Nije uvek bitno pobediti, vec se boriti od srca.
Svaka cast.
Fudbaleri ucite se od ovih momaka a navijaci istih, naucite da se nacionalnoj himni ne zvizdi, ma kojoj zemlji ona pripadala.

Objektivan

pre 13 godina

Dobra partija podjednakih ekipa. Mi smo ipak bili za dlaku bolji, usudio bih se reci "kecmanovski" :). Dali se itko zapita kako da dvije zemlje koje skupa imaju jedva 10 miljuna ljudi (ako i toliko) budu toliko dominantne u skoro svim sportovima, u plivanju uvrhu, u vaterpolu uvrhu, u rukometu u vrhu, u nogometu u vrhu, u kosarci u vrhu, u tenisu u vrhu, u odbojci u vrhu, u sahu u vrhu, u nizu drugih "malih" sportova odlicni, dali se itko to zapita? Dali ikakvi antropolozi, geneticari, treneri proucavaju ovu nasu sredinu? Daleko od toga da smo mi veliki rivali, i da je nama najveci uspije dobiti srbiju (sto bi neki rekli i u pikulanju) ali mi smo stvarno dvije sportske velesile, a ulaganja u sport ne mizerna, nego sramotna... Nadam se da ce mi post biti objavljen... Sretno u borbi za broncu...

andrija018

pre 13 godina

Eeee…ee ovo je za sve one sekunde.
Ima boga,imaaa…aa .
(sekunda, 9. septembar 2010 19:11)

komentar ubija...sine-cerko, ne mrzim hrvate, cak sta vise keva mi je hrvatica, ali realno treba jos 10 god da nas pobedjute u svim sportovima kosevima, golovima sa pola terena, u zadnjim sekundama tako da pliz nemoj se nadat previse... kiss za moje luckaste hrvate...mvaaaa...

010

pre 13 godina

Prvo da objasnim komsijama i svima ko ne razume termin "2 metara"?Sudi se kad je protivnicki igrac udaljen od gola 2 ili manje metara,a ne sudi se kada je igrac koji dodaje loptu vec u 2 metara(slucaj kada Filipovic dodaje loptu kod poslednjeg gola).Sudjenjem sam relativno zadovoljan,medjutim u zadnjih 2 min je nama sviran faul u napadu,i jos 2 iskljucenja.Peterac cist naravno!I sto se tice broja iskljucenj,samo da kazem da je iskljucenje i kada je peterac,toliko o tome ko je imao vise iskljucenja.I naravno cestitke komsijama,kao i nasim momcima na dobroj partiji.

Rabitius

pre 13 godina

Veseli me veliki broj pozitivnih komentara sa jedne i druge strane.Ovaj puta smo mi pobijedili u vaterpolu, prije par dana ste nas opet zavili u crno zbog košarke. To je sport, ali me je sramota zbog povika sa tribina.

danilo

pre 13 godina

Svaka čast,od tri velika takmičenja uzeli smo dva.Da je igrano van Hrvatske sigurno bi dobili,ali dobro sta je tuje.Nego da se mi lepo spremimo za docek i vaterpolista i kosarkasa,jer sigurno uzimaju medalje.Jos jednom BRAVO MOMCI!
AJMO SRBI

Jugosloven

pre 13 godina

Zamislite samo kakva bi to reprezentacije bila, u vaterpolu i košarci, da je ostala Jugoslavija. Vanzemaljci ! SerboCroatia, CroatoSerbia.

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Sudjenje je moglo i da bude malo bolje ...ali u svakom slucaju cestitke hrvatima danas su bili bolji .Momci cestitajte nasim komsijama i oni su bili fer sto se tice kosarke i komentara...Srecno dalje komsije .... a nasim vaterpolistima :moglo je mnogo bolje ali ne zamerujem vam nista,ipak imate mnogo kredita kod nas ...

Srdjan

pre 13 godina

Ne ocajavajmo, i dalje smo svetski prvaci, osvajaci svetske lige i svetskog kupa. Nekada mora i da se izgubi. Olimpijsko zlato nam fali i moramo da osvojimo London.

marko

pre 13 godina

Mislim da nisi u pravu. Nije bitno kada je sviran, nego dali je postojao, a onazalost faul je posyojao. Moramo biti korektni i priznati pobedu Hrvatima.Bili su bolji i zasluzeno idu u finale. Nasima mnogo srece u borbi za bronzu
(IVORY, 9. septembar 2010 19:48)


A sta je bilo na kraju 1. cetvrtine kada je jedan hrvat u gol sansi vukao naseg sa ledja nekoliko puta, nije bilo ni faula, ni iskljucenja, a ni peterca!!!!!

SRBENDA :)

pre 13 godina

Momci volim vas koliko i ziwot svoj,vi ste nama uvek pobednici,ovaj umor je i teska utakmica sa CG,umor,a bogami i greska sudija.Kako su nama samo olako svirali iskljucenja a njima nista.Opet cestitke Hrvatima,i oni u necemu da pobede jednom

Njam Njam

pre 13 godina

Sve je to lepo al ja i dalje razmisljam o necem drugom zashto mi sebe nazivamo delfinima..Pa srbija nema more mogli su naprimer da se zovemo Zlatnim Pastrmkama...Prvo to je riba koja zivi u najcistijim vodama i jako se ceni kao kulinarski specijalitet srbija ima reke drugo uvek smo medju najboljima ako ne i najbolji pa normalno da smo zlatni pozz svima :D

vllll

pre 13 godina

Bilo sta bilo.. Borimo se za bronzu.. pa nama je i bio cilj medalja... nije pisalo koje boje :).. Cini mi se da je narod dostojanstveno podneo poraz... Kroati, idite na svoje sajtove...

bice jos slavlja

pre 13 godina

Momci svak vam cast,srecan sam sto ste nasi i sto imate takav karakter,krivo mi je zbog poraza ali mi je jos draze sto vas imamo!

Duduu

pre 13 godina

Pa kako nije sramota pojedine neznalice da pljuju po sucima.Nakonodlicne utakmice i jednih i drugih nadu se par antisportasa da komentiraju suce.Pa Srbija je imala 10-11 puta igraca vise,Hrvatskoj je ponisten cisti gol i vi o sudenju.Svi ljubitelji vaterpola mogli su vidjeti 2 vrhunske ekipe i odlican vaterpolo.Cestitke igracima na korektnoj i odlicnoj igri.Srbija uzima 3 mjesto jer ce razbiti Talijane najmanje 5 razlike.

Igor

pre 13 godina

poštena utakmica u kojoj smo ipak mi nakraju pobijedili...utakmica je bila prava promocija odličnog vaterpola i obje repke su zaslužile ulazak u finale. Čestitke Srbiji na odličnoj i korektnoj igri.

C.

pre 13 godina

Cestitke Hrvatima na pobedi, zasluzeno nema sta. Nemamo sta da se vadimo na sudjenje, bio je cist peterac i nema sta. Realnom, mislim da smo bolja reprezentacija od Hrvata, ali danas su oni bili bolji za taj gol vise i treba im cestitati. Sve je to sport. Na nase sam ponosna, glavu gore i ajmo po bronzu. Komsije, srecno u finalu i iskreno ko god vam bude protivnik (Italija ili Madjarska) zelim da pobedite. Pozdravi iz Srbije!

kop

pre 13 godina

Dokle će naši savezi, timovi i igrači trpeti povike ubi Srbina?? Dokle??? Državo reaguj! Prošlo je od rata ohoh godina a kod njih sve isto.

aha

pre 13 godina

(Josko Martinoski, 9. septembar 2010 19:26)
samo sto u vaterpolu sudije sve i da imaju monitor koji im snima pod vodom ne bi mogli da kazu sigurno da li je faul ili nije a kamoli sa 10-15 metara
ali dobro

Dijaspora

pre 13 godina

Iako mi se cini da su sudije sudile u korist domacina, mislim da su i nasi napravili vise gresaka nego inace. Da je u zadnjem hrvatskom napadu faul napravio jedan, umesto dvojice igraca, bio be igrac manje, a ne penal.

Ali, nema veze. Napred na bronzu, zmajevi !!!

sasa

pre 13 godina

I onda nek neko kaze da su Hrvati i Srbi razliciti, ma mi smo isti u potpunosti. Kada pobjedjuju onda sve valja a kad se izgubi onda je cijeli svijet kriv, suci, vlada, navijaci.

Ma manimo se toga, vi ste nas majstorski pobjedili u kosarci i svaka cast. Eto mi smo danas dobili u vaterpolu i to je to. Vasim momcima cestitke, stvarno su borbeni. A vaterpolo-suci, to je takva igra, zato je i igraju maltene samo ex yu zemlje i Madjarska. Srbiji sve najbolje u borbi za trece mjesto, navijam za vas u toj utakmici a i u kosarci da stjerate Turke :)).

Vrijeme je da svi shvatimo da dok se mrzimo svi drugi nas iskoristavaju, ja osim Hrvatske navijam i za sve ex yu momcadi, blizi ste mi svi vi nego ostatak svijeta kojeg i tako boli briga za sve nas.

Joimontenegro

pre 13 godina

Prlainovicu kad zapjevas"oj svijetla majska zoro" mozda te pustimo da igras za Crnu Goru.Hrvati ovaj put bez greske,opusteni su potpuno.Cestitke i jednim i drugim.

Duško

pre 13 godina

Sada smo vas pobijedili i slijedecih 10 godina nema vise izvlacenja na gol-dva protiv Hrvata. Ne samo u vaterpolu, nego i u kosarci. Pozdrav od Srbina iz Zagreba.

kara

pre 13 godina

Hvala susjedi na objektivnim komentarima,tako,danas smo bili malo bolji i to je bila naša prevaga.
Općenito,dobra tekma,dobri navijači,sve u svemu super.
Hehe,pa gdje to ima da tri balkanske repke tako domniniraju u nekom sportu,pravo čudo.
Nadam se da idete na amere :)

Voja

pre 13 godina

I've paid my dues -
Time after time -
I've done my sentence
But committed no crime -
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world -

I've taken my bows
And my curtain calls -
You brought me fame and fortuen and everything that goes with it
-
I thank you all -

But it's been no bed of roses
No pleasure cruise -
I consider it a challenge before the whole human race -
And I ain't gonna lose -

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world

mskorc

pre 13 godina

Neznam što je to suđeno za Hrvatsku, 11:8 igrač više za Srbiju, a penal je bi čist ko suza potvrdit će svak ko se malo više razumi u vaterpolo. Utakmicu vam je izgubio golman, a mi smo vas uspili pobjedit unatoč katastrofalnom igraču više i još gorem igraču manje.

Realno

pre 13 godina

Skandiranje kakvo smo videli u polufinalu Evropskog prvenstva morali bi sankcionisati diskvalifikacijom Hrvatske reprezentacije pa nek već jednom nauče da nije dosta samo se smeškati i pričati kako si civilizovan nego treba i pokazati.

maki

pre 13 godina

Ja sam Hrvat ali moram vam čestitati na komentarima, velika većina je više nego objektivna, a pogotovo me fascinira kako časno podnosite poraz. Po meni suđenje je bilo ok, a mi smo bili bolji baš za taj 1 gol, i naravno navijače koji su bili odlični. Iskreno od svih reprezentacija najviše sam se bojao vas Srba jer nam nikako ne pašete:)

NIkola

pre 13 godina

Svaka cast na borbi momci, druge bi se pesme pevale da je Soro bio zdraviji. Po meni jedna od losijih njegovih partija, ali i ne cudi to posle temperature. Ja ne mogu da ucim kad imam temperaturu, a kamo li da plivam. Vidimo se kod skupstine sa bronzom!

borko

pre 13 godina

Treba biti VELIK i u POBEDI i u PORAZU !!!
Bas bi bio glup i dosadan ovaj sport da pobedjuje samo jedna ekipa !!!
ps:Nismo imali srece...

Miho

pre 13 godina

kao prvo zeleo bi da cestitam nasim momcima na lavovskoj borbi,SVAKA CAST MOMCI! ali bih zeleo da pitam nesto nase susede,kako vas bre nije sramota? verovatno ste sudijama pasose uzeli i rekli da im necete vratiti ako ne pobedite,tako da su morali da nas pokradu. a mi sa 2 igraca manje nismo mogli da igramo(jedan stalno iskljucen a drugi sudije)!!!!! jos jednom svaka cast nasim momcima i MADJARI SRETNO!!!!!
(tihi SRBENDA, 9. septembar 2010 19:23)

SRBENDA, pa jel ti stvarno vjeruješ u ovo što si napisao ili si samo ljut zbog poraza?? Imali ste više dosuđenih isključenja od nas (iako je naš sidrun igrao cijelu utakmicu bez kapice koliko je batina popio), regularni gol nam poništen (ne sjećam se da sam ikad vidio da je netko dosudio 2 metra uopće, a kamoli u polufinalu EP-a??), peterac čist k'o suza (što ima veze što je z zadnjih 5 sekundi, čovjek je bio sam pred golmanom - dosudio je i vama sudac potpuno zasluženo faul na SP-u košarci u zadnjoj sekundi, pa šta?), a u zadnjih pet sekundi sa 7 igrača??? Kako tebe nije sramota da ovo pišeš, BRE?
Btw, svaka čast ostalima na objektivnim komentarima - odlučila je sreća, tj. lopta-dvije, kako to uvijek i biva na ovakvim utakmicama...

šime

pre 13 godina

dečki,
što se ljutite pa nije sramota izgubiti od Hrvata/koji su također između ostalog bili svjetski prvaci/ ali ono što je nerupitno je da je utakmica bila izuzetno kvalitetna.
Znalo se da će pobijediti ekipa čiji golman bude imao 2-3 obrane više a to smo večeras iznenađujuće imali mi.
Možete se ljutiti na publiku ali mislim da pobjeda ne može biti osporavana.
Slično se dogodilo nekuvečer na košarci pa se mi nismo bunili.
Sugestija,Vi navijajte za nas u finalu a mi ćemo za Vas u košarci/ svaka čast Dudi Ivkoviću/

mate

pre 13 godina

Normalno je da domacin ima bar pet odsto naklonost sudija. Toliko su Hrvati i imali, ali to nije presudilo. Presudila je cinjenica da smo od 1o golova cak pet odnosno pola primili sa istim brojem igraca. Od toga su tri zabijena pores Sora sa deset metara. Setite se zadnjeg gola u drugoj cetvrtini. Kroz ruke pa preko linije. Soro je zaista lose branio prve dve cetvrtine, kasnije se popravio ali kasno. Naravno da je Sefik bolji golman, ali to je proslost. Sada imamo to sto imamao, a na ovom prvestvu dve ekipe su realno jace od nas Мađari (ne znam kako su Hrvati tako sigurni u pobedu) i Hrvati. Sto se tice utakmice za trece mesto, Italijani ce biti mnogo motivisaniji.

aca?

pre 13 godina

Izgubili smo jer nismo imali ni približno dobrog stratega kao što je Rudić. Udovičić je slabo vodio meč, napad loš, pogotovo loše organizovan onaj zadnji napad, odbrana nije mogla da pokrije tako loš napad.

Sreten

pre 13 godina

Bez obzira na sve, momcima svaka cast. Igrati sa Hrvatima, za koje su utakmice protiv Srbije ipak vise od igre, na njihovom bazenu, pred 5000 hiljada navijaca, na jednu loptu, mogu vrhunske ekipe. Izgubili smo bas naivno, a imam utisak da nam ne bi dozvolili da pobedimo i da se igralo do sutra. Tu pre svega mislim na sudije jer su kad se lomio rezultat naginjali na Hrvate. Jedno sam siguran da bi ih u Beogradu, ili Nisu, sto da ne, dobili sa 5 razlike. Sto rece selektor : "Pamti pa vrati!". Jos jednom, hvala momci. Bilo je uzivanje gledati vas kako se borite za svoju zemlju.

yassa

pre 13 godina

i ja sam ponosan!svaka cast momcima.ali ovi hrvati su cirkus!? i danas kad su zasluzeno pobedili,taman za taj jedan gol,u komentarima pisu o sudijama!teska bolest...

mate_hr

pre 13 godina

peterac u zadnjih 5 sekundi je u rangu slobodnih bacanja u zadnjoj sekundi, nema tu nikakve krađe...

opcenito u vaterpolu ce biti rivalitet između hrvatske, srbije i crne gore. Trenutno vi imate malo bolju ekipu, za udovicica, ali te stvari se minjaju i minjat ce se....

to je samo sport(kosarka, rukomet, nogomet) u kojem cemo jednom biti bolji vi, drugi put mi....

jedino mi izgleda da cemo zajedno gladovati i hraniti se sportskim uspijesima ...a to bi volio da se promini

Janko

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 9. septembar 2010 19:14)

Ne budi bre iskopleksiran,sta nas boli uvo za komsije neka se i oni necemu raduju. Mi treba da podrzimo nase momke i kad gube jer opet na iducem takmicenju osvajamo medalju.Glavu gore nasi delfini

Marija

pre 13 godina

Denis Sefik igra za Crnu Goru zato sto je tako odlucio!!!Imamo jako dobrog golmana u vidu Slobodana Sora,a svi vi koji volite da komentarisete druge udjite u bazen,pa odigrajte bolje ako mozete!Svaka Vam cast momci na svemu prikazanom!Vi ste nas ponos i jedina svetla tacka u ovoj zemlji!Uvek bili i ostali!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Od 140 komentara, koliko ih ima do sada, 99% su krajnje normalni i osvezavajuci. Svaka cast zemljaci, popravili smo se mnogo u zanjih par godina. A ima tu i normalnih komsija naravno. Sve u svemu, lepo za videti. To sto Barakuda i ivo-split zele ostati slepi, to je njihov problem.

Jean

pre 13 godina

Odlična utakmica. Večeras je pobijedio za nijansu bolji tim. Na licima veterpolista (i jednih, i drugih) vidjelo se da su izuzetno motivirani i spremni.
Nisam od onih koji se naslađuju pobjedom Hrvatske nad Srbijom ali tipovima poput - boki_rs - bolje je da ne razmišljaju kad im to nije jača strana. Po njegovom razmišljanju ne treba suditi peterac jer je ostalo još pet sekundi a treba suditi slobodna bacanja jednu sekundu prije kraja bez obzira što su oba slučaja bili očigledni prekršaji.
Susjedi budite ponosni na svoje igrače igrali su odlično, ja odavno nisam gledao ovako žestok vaterpolo. Nadam se da će moji ovako odigrati i finale. Vidim da neki pominju suđenje, odnosno Hrvatska bi sigurno izgubila da nije bilo sudaca, pa ljudi malo realnosti. pogledajte statistiku utakmice, igrač više i kontra prekršaj.
Pozdrav komšije od susjeda.

Timm

pre 13 godina

Ako je neko naucio neto od izjave Spanaca juce posle poraza, to sam ja!

Cestitke Hrvatima na pobedi, bravo Delfini, imacemo vise srece ( i znanja) sledeci put. Vi ste ponos nacije.

Volim Srbiju!

pre 13 godina

Steta. Nisam gledao mec, ali zanm da je nasa ekipa uradila sve sti je u ovom momentu mogla. Domaci bazen, silan motiv i to je to. Vise srece sledeci put, a Hrvatima cestitke na pobedi.

Milan

pre 13 godina

Svaka cast nasima, svaka cast i Hrvatima. Sad idemo i jedni i drugi po medalje. Ako bude kako se nadam, nama bronza a komsijama ovaj put zlato.

Anton

pre 13 godina

Govorite samo jedan gol i sreca, pa kad gledamo nista ste sa kosarkom bolje jel ste za pola kosa pobjedili u zadnje sekunde na SP, tako i sa cibonom

Sreca sreca sreca kako bi vi susjedi rekli jelda?

draskors

pre 13 godina

Da se pobjedi ekipa kao sto je Hrvatska i koja je jos domacin treba se igrati ozbiljno od samog pocetka,dva kiksa golmana i par neiskoristenih zicera...i nista od finala.Al' nema veze ne moramo uvijek zlato uzeti :)

stajeovo

pre 13 godina

Da li ce neko konacno da prekine mec i napusti boriliste gde navijacka grupa poziva na ubistvo i linc protivnika. Pitam se dokle cemo trpeti takve stvari od strane evropskih hrvata. Da li postoji igde na svetu neko sportsko desavanje gde se to desava a da pri tom jos to niko ne sankcionise. Uzasavam se takvih stvari i svaka cast momcima koji su izdrzali sovinizam nevidjenih razmera. Dokle vise?!

Icma_klc

pre 13 godina

E nije baš da volim vas srbe, danas je bilo teško mi europski prvaci al zato ću prvi put u životu navijat za vas i to za vaše košarkaše svaka im čast definitivno ste najbolji na svijetu

DEJO

pre 13 godina

Ma nema veze delfini, svejedno svaka vam čast na igri(moglo je bolje al dobro nema veze sada, idemo na treče mesto)vi ste ponos Srbije. Sledeče godine bičemo još bolji budite stoposto sigurni u to.
Napred Srbija!!!!

dule

pre 13 godina

Ja mislim da je tekma bila prilično loša... jednostavno što ste nam radila s igračem više je za ne povjerovati... 6 komada smo valjda tako dobili... previše borebena i ne kvalitetna utakmica... prevelik strah od poraza... ali dobro, ja zadovoljan da smo vas pobjedili... pozz

dalmos

pre 13 godina

Svaka cast momci na svemu! Nema se za cim zaliti, ova generacija ce tek osvajati titule, sada treba zaboraviti ovu utakmicu, i uzeti bronzu! Srecno!

pirke

pre 13 godina

Napisao sam juce da mislim da cemo izgubiti i da nas samo inat moze izvuci. Steta,pogodio sam. Malo je falilo da nasi izbore produzetke, ali ipak Hrvati su realno kvalitetniji za taj jedan gol. Nista strasno, samo hrabro u borbi za bronzu

Red bull

pre 13 godina

@Mozda

Da bi ti pitao

Dekoncentracija pri svakoj cetvrtini u poslednjim sekundama igre..Ali sta da se radi ne moze se uvek dobijati i cele sezone drzati forma. da se igralo u nekoj drugoj zemlji glat bi uh dobili

James

pre 13 godina

Kad gledam ovaj vaterpolo samo se nerviram,u ovoj igri sudija vodi glavnu reč,danas je tako navlačio uvek kad smo stizali dva gola razlike on je automatski sudio za Hrvate.

cestitke

pre 13 godina

Vise nemamo kvalitet kao pre par godina da budemo bolji od protivnika za par golova,pa da mozemo da pobedimo i sudije i protivnika...Realno nas golman los,moguce i atmosfera da je uticala i veceras su Hrvati bili bolji tacno za jednog igraca vise....

Neša Niš

pre 13 godina

Čestitam momci na borbenosti i srčanosti! I pored svih saplitanja, podmetanja i ignorisanja pokazali ste da ste veliki ljudi. Mnogi bi trebalo, makar, da pocrvene i da se stide ali vi ne. Ima nas koji umemo da prepoznamo i da cenimo vaše uspehe. Mnogo sportske sreće u idućem dvoboju protiv svih. Uz Vas smo svim srcem!

Liverpul

pre 13 godina

Objektivno nismo zasluzili pobedu! Nedostatak koncentracije u finisu 2. i 3. cetvrtine (primamo gol iz teze situacije (druga), a ne postizemo iz lakse (treca)). Ali zavrsnica meca je skandalozna. Sve stoji, Soro je poklonio 3 gola u prvom poluvremenu, lose smo branili igraca manje, zaustavljanjem Udovicica dosta su nas ogranicili u napadu, ali ako su zaluzili, trebali su nas muski dobiti u produzecima i cisto i posteno obezbediti finale, pruziti im posteno ruku, a ne da sudija postize odlucujuci gol.
Stvarno ne znam kome je ovakav epilog i nacin donosenja odluke o boljem trebao? Ni nama, a milsim ni njima. Ovako ne treba radi licnog ugleda i autoriteta preci preko svega. 2012. je evropsko prvenstvo u rukometu u Srbiji, kalendarski malo jace od godinu. Treba izvrsiti lobi, i ne dozvoliti im ulazak u polufinale, na isti ovakav nacin kao sto je nama sudjeno. Ukoliko ima reda u sportskoj organizaciji u Srbiji, preko ovoga se ne sme preci. Ovo nije poziv na revansizam, nego jednostavno zastita sportskog dostojanstva trofejne sportske nacije.

mare

pre 13 godina

Ma ovo ne treba gledati,sport koji se svodi na igrača više,bez njega niko ništa a da ne kažem koliko zavisi od sudije i njegovo kriterijuma.

Sloba

pre 13 godina

Pre svega svaka cast komisjama,red je da i oni nesto dobiju,...da je se igralo u Beogradu ili negde na neutralnom mislim da nasa pobeda ne bi dolazila u pitanje,Hrvate je publika dovela do pobede sto ne umanjuje njihov uspeh,...pre svega svaka cast nasim momcima na borbenosti,nema im se sta zameriti,ajmo delfini do bronze sto uopste nije neki neuspeh s'obzirom da smo najmladja selekcija na prvenstvu,a i za ovu godinu je sasvim dovoljno dva zlata i jedna bronza. Ocekujemo vas sa kosarkasima ispred skupstine sta kod da uradite u borbi za trece mesto,jer znamo da cete ostaviti srce na terenu.(bazenu) :)))

neki lik

pre 13 godina

Generalno nekvalitetan mec koliko se ja razumem u dosadni vaterpolo, al manje los tim dobio i ako smo mi kvalitetniji al kukavicki odigrano!

KEJSI

pre 13 godina

DOBRO JE MOMCI!!!!!!!! Igrali ste veoma dobro, jednostavno nismo imali srece, a i neke sudijske odluke mi se bas i nisu svidjale!!! Ovaj poraz boli, ali to je isto ono sto smo i mi njima uradili u kosarci!!! Sad samo glavu gore i da osvojimo bronzanu medalju!!!!!!!!VI STE PONOS SRBIJE!!!!!!!!!!!!!

smi

pre 13 godina

Celu utakmicu nismo imali strpljenja u napadu, neshvatljivi padovi koncentracije na kraju svake četvrtine,
to su greške koje se ne praštaju u polufinalu protiv teškog rivala koji je zasluženo pobedio. Idemo dalje, bronza je uspeh.

branko

pre 13 godina

После утакмице против Хрвата у Нишу коју смо добили а Хрвати водили са 3 : 0 написао сам следеће :'' Разумем кад нека екипа слабије одигра последњу четвртину – умор, недовољна спремност, пад концентрације итд. али тешко капирам зашто наши слабије играју прву четвртину, чак и против Кинеза''
Дефинитивно, ова иначе сјајна екипа има ту, можда једну једину ману. Муче се са реализацијом у првој четвртини па онда морају јурити резултат а то је јако, јако тешко. У Нишу смо јурили Хрвате и Црногорце, у Загребу смо јурили Хрвате и Црногорце. Добро, 3 пута смо успели а једном (данас ) нисмо. Кад јуриш резултат пред својом публиком ђене-ђене, али пред туђом, па још хрватском, то је скоро немогућа мисија. Дакле, треба да седну и поразговарају о тој првој четвртине а то је апсолутно проблем концентрације. Чуди ме да то свима није било јасно још после Ниша. Ако постоји нешто што је против Хрвата у Загребу требало избећи по сваку цену то је јурење резултата. То важи и за меч за бронзану медаљу.

Dukki

pre 13 godina

Srbija 9 vs 10 (sudije, hr vaterpolisti, i nacistiscki navijaci koji pevaju ubi ubi srbina)...

Hrvatima treba zabraniti hostovanje svake sportke manifestacije...

cnober

pre 13 godina

Mislim da je utakmica bila fer. Navijanje je dijelom bilo nesportsko, no tako bi bilo i kod vas. Tekma vrlo napeta i neizvjesna mada smo uglavnom mi vodili. Koliko ja kao jedan prosječni TV (ne)poznavalac vaterpola mogu procijeniti suci nisu favorizirali nijednu momčad. Mogla je i Srbija pobijediti, sportski bih čestitao. Ovako, sretan sam zbog pobjede nad velikim rivalom! Živjeli naši i sretno u finalu!

Kraljevcanin

pre 13 godina

Samo cu jedno da kazem... Hrvati, radujte se dok ste na domacem terenu, cim promilite glavu van Zagreba nece biti vasih potplacenih sudija, veceras uzivajte sa njima u veceri koju ste im kupili. Kako vas bre nije sramota, pa mi izjednacimo na 8:8 nismo ni pola terena preplivali odmah kontra faul... Ma daj! A nasim momcima svaka cast na borbi, bice bolje!

DG

pre 13 godina

Bolje je izgubiti u vaterpolu 2. put u zadnjih 11 god na velikim takmicenjima hrvata,
nego gubiti u zadnjim desetinkama sekunde svaki put u kosarci, cuka hoce da strada sigurno :)
Bravo momci, muski ste odigrali, to se ceni!

Uros

pre 13 godina

Veliko hvala ovim momcima,pokazali su da vole svoju zemlju i pokazali su kako se bori za Srbiju!!!!Kada se uzme u obzir da drzava ni malo ne mari za probleme nasih sportista ja sam prezadovoljan!!!!Treba cestitati Hrvatima koji su zasluzeno pobedili ovog puta!!!Jedino sto baca senku na ovaj mec je standardno skandiranje ubij Srbina,ali to govori o njima!!!!!

kull

pre 13 godina

super tekma bravo hrvatska zasluzeno a bravo i srbija super ste ekipa,steta sto ovo nije bilo finale jer su ovo dvije najbolje ekipe na svijetu!! a sad ode slavit,sampioniiiii

Vito-Tovy-Banja Luka

pre 13 godina

Bez obzira,nasi su momci i ovog puta pobednici,dali su sve od sebe,nije ih islo i treba cestitati Hrvatima,koji su ipak prevagu imali u domacem terenu,doslo je i njima jednom njihovih pet minuta.Nasi su se borili,zaista,golmana nije islo skoro nikako,mozda smo mogli na poluvremenu probati sa rezer.golmanom,ali sta je tu je,mozda je i dobro,jer nemoze se uvek bas biti prvi.Sve cemo usredsrediti na London 2012,naravno Olimpijske igre,koje su mnogo znacajnije i vrednije.
Srbi glavu gore,uzecemo bronzu,samo radi kontinuitete,jer Vi ste stvarni pobednici!!!
Srbijo majko,samo ti imas to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

skyrider

pre 13 godina

Ma dajte ljudi, evo jučer sam vam čestitao košarkašku pobjedu, tu ste neprikosnoveni, a tu u vaterpolu, stalno će se vrtjeti oko 3-4 ekipe ... jednom jedni, jednom drugi ... Ovaj put smo mi imali nešto više sreće i to je sve ...

Maja

pre 13 godina

Svaka cast momci na odigranoj utakmici!!! Pogotovo tebi Vanja,koji si i protiv Crnogoraca dao sve od sebe... Idemo dalje,u borbu za bronzu...

boris

pre 13 godina

Svaka cast momci,vi ste za nas SAMPIONI i kraj.Sta je tu je glavu ponosno gore i da uzmemo bronzu kad smo bili onemoguceni sudijskom neumoljivom da uzmemo zlato.VI STE PONOS SRBIJE!

IVORY

pre 13 godina

Nikada jos do sada u svom zivotu nisam video da je u vaterpolu dosudjen penal (tj. peterac) par sekundi pre kraja meca!!! Sudjenje sramno i ocajno, publiku bolje da ne komentarisem, svasta bih rekao ... U svakom slucaju, Evropa je za SRBIJU mala, MI SMO SVETSKI SAMPIONI!!! PONOSAN SAM NA NASE MOMKE!!!
(Zgranut, 9. septembar 2010 19:21)
Mislim da nisi u pravu. Nije bitno kada je sviran, nego dali je postojao, a onazalost faul je posyojao. Moramo biti korektni i priznati pobedu Hrvatima.Bili su bolji i zasluzeno idu u finale. Nasima mnogo srece u borbi za bronzu

idemo dalje

pre 13 godina

Šteta što nismo iskoristili naklonost sudija. Toliko igrača više smo imali od njih i odličnu realizaciju da smo morali dobiti. Iz čiste igre dva gola, malo.

Boca

pre 13 godina

Navijao sam svim srcem za Srbiju i mnogo mi je zao jer momci zasluzuju finale. Sramotna pobijeda Hrvata i kriminalno sudjenje u zadnjih par minuta,gotovo su sudije ugurale loptu u gol Sora. Ocajna igra Andrije i Soro je par puta morao bolje da intervanise. Srbi su ostavili srce u bazenu i nema im se sto zamijeriti,jer su imali naporo ljeto. Momci su mladi i ovo im je dodatno iskustvo koje ce ih kasnije ciniti jacim. Pozdrav svim ljubiteljima vaterpola iz Kotora.

golijada

pre 13 godina

zaasluzeno... celo vreme vodili sa golom, dva... ok, o zadnjem petercu se moze verovatno dikutuvati, ali sta je tu je. pruzimo ruku i idemo dalje...

MO

pre 13 godina

volimo vas puno bez obzira na sve....vi ste nas navikli na medalje i bilo koja da dodje bice nam drago.VI STE NAS NAVIKLI A MI VAS NIKADA NECEMO IZNEVERITI U POLJU LJUBAVI.

bbb24

pre 13 godina

Nikakve zamerke nasim vaterpolistima nemam i uopste nisam ljut. Ravnopravna utakmica koju je mogla dobiti bilo koja ekipa, cestitke hrvatskim igracima na fer i postenoj utakmici...ipak bi bilo previse da osvojimo zlata u vaterpolu i kosarci i da Novak pobedi na US open-u :)))

Sergio

pre 13 godina

Odbrana danas nije bila na nivou,golman ocajan i jos jedna bitna stvar koja je odlucila utakmicu je da su Hrvati svaki put stigli pre nas do lopte pri plivanju pred svaku cetvrtinu,tako da nam sudija i domaci teren nisu krivi.Treba popraviti odbranu i cestitati Hrvatima na pobedi.

Posmatrac

pre 13 godina

Steta za finale, ali opet cestitke na borbi i pozrtvovanosti. Momci samo hrabro i da se vratite sa medaljom. Vi cete uvek biti heroji nacije...

Zgranut

pre 13 godina

Nikada jos do sada u svom zivotu nisam video da je u vaterpolu dosudjen penal (tj. peterac) par sekundi pre kraja meca!!! Sudjenje sramno i ocajno, publiku bolje da ne komentarisem, svasta bih rekao ... U svakom slucaju, Evropa je za SRBIJU mala, MI SMO SVETSKI SAMPIONI!!! PONOSAN SAM NA NASE MOMKE!!!

sale

pre 13 godina

Odlicna tekma.Vaterpolisti me ne razocaravaju ni kad gube za razliku od fudbalera.
Cestitke hrvatima na odlicnoj utakmici.
Nije nas islo najbolje, a ruku na srce, dobro su nas i pokrivali, s druge strane smo primali lake golove, narocito onaj prvi iz odbojke.

vladimir

pre 13 godina

Sta reci odlucila je prednost domaceg terena.Srbija nije slabija od Hrvatske ali taj domaci teren bio je presudan.Tesko se skoncentrisati na mec posle onakvih uvreda sa tribina.Igrali smo ceo mec zonu a oni klasican presing ceo mec.Potpuno su nas krljali a imali smo isti broj iskljucenja.Kraj prve cetvrtine kada moze da se prelomi mec ne sviraju nam sudije cistog igraca vise i ne sude nam peterac takodje cist.U finisu meca Hrvati dobijaju dva puta igraca vise mi nijednom.Peterac 5 sekundi pre kraja je bio cist ali takodje nama nisu sudili isti takav na kraju prve cetvrtine.Ocekivao sam mnogo vecu kradju,ali sada kada su u pitanju izjednaceni timovi bas taj vetar sudija u ledja kad se odlucuje utakmica bude presudan.Tako je i bilo poslednji minut odmah su nam sudili iskljucenja i kad lopta nije na centru iliti na dva metra,dok bi mi mogli da dobijemo iskljucenje samo posle teskog krljanja kao sto je i bilo.Lepo pomaganje sudija bas kad se lomi mec,sto naravno kada odlucuju nijanse bude na kraju presudno.Ne mozemo nista prigovoriti nasim momcima.Borili su se pruzili maksimum ali sta da se radi.Bice dana za megdana.Ovo je mlad tim i pred njim je lepa buducnost.

Che

pre 13 godina

Zna se, a i prikazali smo milion puta da smo najbolja reprezentacija na svetu! Svaka cast nasim plavim delfinima na sjajnoj borbi i ogromnom srcu! Nema veze, oni su uvek sampioni!!!
Svim srcem uz vas - pokazali ste kako se bori za svoju zemlju!

SaleKg

pre 13 godina

Svaka cast nasim delfinima, ali izgleda da se unapred znao pobednik. Ljudi u crnom (iako su bili u belom) su fenomenalno vodili mec! Posteno su sudili samo kad smo gubili, nisu nam dali sansu da povedemo za svih 32 minuta utakmice. Cim je bilo nereseno, zna se: igrac vise za hrvate, pa ponovo igrac vise, pa peterac... Kad povedu, onda posteno. Mozda ce neko reci da nisam u pravu, ali ko gleda vaterpolo duzi niz godina zna o cemu pricam. Bruka i sramota!

Stevo Rej Von

pre 13 godina

E moja braco i sestre, bio je Sefik u pravu, ipak ova reprezentacija nije ni priblizno dobra kao ona nekad.

E da nam je i dalje takav golman, opet bi smo bili prvaci...

Josko Martinoski

pre 13 godina

(kobrapn, 9. septembar 2010 19:08)
Sta bre to ima veze koliko je bilo do kraja , ako je bio faul(iako nisam neko ko poznaje vaterpolo).Pa Srbiji je svirano JEDAN SEKUND pre kraja dva slobodna bacanja protiv Hrvatske na SP u kosdarci u Turskoj, al faula je bilo.Zar nije trebao da svira sudija zatoa sto se blizio kraj???

Bojan

pre 13 godina

Dragi susjedi,

veseli me broj pozitivnih komentara, ima nade za nas.

Neke su uhvatile pretjerane emocije pa cu samo reci, vise kao ljubitelj vaterpola, a manje navijac hrvatske, da je sudjenje bilo cisto - tj. nekoliko gresaka na stetu obje momcadi. Peterac na kraju - potapanje s ledja na ziceru - sto bi htjeli?

Ono cega me je iskreno sram kao hrvata su fasistoidni navijaci.

zulu boy

pre 13 godina

momci svaka cast,idemo na bronzu...sto se poraza tice,stekli ste toliko kredita da ni deset ovakvih nece da utice na nase poverenje prema vama...glavu gore!

Evropa???

pre 13 godina

Hahah, zaista su smješna poređenja ovih pet sekundi sa svim onim sekundama u kojima su Hrvati u zadnjih x godina gubili. S druge strane, ono "navijanje" i skandiranje "Ubij Srbina" je bilo toliko tužno i jadno, da me je bila sramota te hrvatske jadi i bijede.

Krle

pre 13 godina

E moja braco i sestre, bio je Sefik u pravu, ipak ova reprezentacija nije ni priblizno dobra kao ona nekad.

E da nam je i dalje takav golman, opet bi smo bili prvaci...
(Stevo Rej Von, 9. septembar 2010 19:22)

On bio u pravu, a ode kuci pre nas...hmmm

Ivan, Banovo brdo

pre 13 godina

S obzirom na to da sam procitao par komentara, tj. cestitki od strane Hrvata kada smo ih pobedili na SP u kosarci, mislim da je red da i mi njima za ovo danas cestitamo. Nasi su danas, jednostavno, imali manje srece. Bez obzira na sve, sjajni su bili celo prvenstvo i za mene su vec pobednici...

nz

pre 13 godina

Svaka cast momcima,bili su dobri. hrvati moraju da uzmu zlato kao domacini i uzece ga ali svejedno,nisu bolji od nas. Ipak je tesko dobiti takvu ekipu na njihovom terenu ,isto tako oni ne bi mogli da nas dobiju ovde. Sad ce da likuju kao da je bilo 5 razlike,ali dobro,njihov problem. Nadam se da ce nasi uzeti bar bronzu jer su svakako kvalitetniji od Italijana ili Madjara,ko god da dodje. A za 2 godine...titula.

Lena

pre 13 godina

Cestitam na pobedi, srecno u finalu!

P. S. Ne volim kada nasi gube, ali po prvi put mogu da kazem da se nisam osetila nista drugacije nego kada izgubimo od bilo koje druge ekipe - pri tom nikada nisam bila nacionalisticki nastrojena. Ima nade za nas!:)

lazy

pre 13 godina

pogledajte statistiku o broju isključenja + poništen nam gol radi 2 metra, a vama je jedan takav pušten...o čemu pričate vi...peterac je bio jer je igrač krenuo prema golu sam i bio je u 100 postotnoj šansi a dvojica vaših igrača su ga s leđa faulirala...navijanje nije bilo baš korektno..al što ste vi vikali prije par dana na utakmici mladih reprezentacija?..a prije toga mi..a još prije toga opet vi i tako unazad već 20 godina..tako da to lažno moraliziranje ostavite za neki dr put

...

pre 13 godina

Gde vam je sad Prlainovic igracina???
Naravno nema ga nigde,isti je kao i Sapic sto je bio,puni Makedonce,Nemce,Japance i svu tu boraniju a u bitnim mecevima ga nema nigde,nijedan gol nije mogo da ubode,sramota!

tihi SRBENDA

pre 13 godina

kao prvo zeleo bi da cestitam nasim momcima na lavovskoj borbi,SVAKA CAST MOMCI! ali bih zeleo da pitam nesto nase susede,kako vas bre nije sramota? verovatno ste sudijama pasose uzeli i rekli da im necete vratiti ako ne pobedite,tako da su morali da nas pokradu. a mi sa 2 igraca manje nismo mogli da igramo(jedan stalno iskljucen a drugi sudije)!!!!! jos jednom svaka cast nasim momcima i MADJARI SRETNO!!!!!

pero

pre 13 godina

Steta. Ali Hrvati su igrali bolje, bili su motivisani i sve im je islo od ruke. Ne slazem se sa tvrdnjama da " i bronzana medalja ima zlatni sjaj" ali sta je tu je. Svaka cast momci i biti ce bolje drugi put.

dusan

pre 13 godina

svaka cast. skoro nisam gledao nase da igraju ovako dobro. falilo je malo srece, i cinjenica da nam golman ipak nije vrhunski. da je bio sefik na golu ove bismo oprali bez problema. no, u svakom slucaju ALAL VERA

boki_rs

pre 13 godina

nisam neki poznavalac vaterpolo pravila, ali kada dobijes penal 5 sekundi prije kraja meca, mora biti sumnjivo.
ali to je samo moje razmisljanje.

fliper

pre 13 godina

Utakmica vise u nogama i rukama (Crna Gora pre dva dana), Soro koji pokloni tri gola Hrvatima(ni slucajno ga ne treba kriviti za poraz, desava se)plus dva peterca, tesko je dobiti utakmicu. Ovo je posle deset godina prvi put da srpski vaterpolisti nisu usli u finale EP, prethodno tri zlata i srebro(naravno ne omalovazavam doprinos crnogorskih igraca u osvajanju prva dva zlata, naprotiv). Atmosfera normalnija nego u Kranju 2003. godine, da ne poverujes.

Sale

pre 13 godina

Losa odbrana je presudila, mislim da su golmani presudili! Tj nas Soro nije imao dan 2,3 gola bas njegova a nijedan zicer nije skinuo za razliku od njihovog golmana koj je branio i zicere! Mada naravno to je moje misljenje, a i Soro je extra golman mislim samo da nije bio njegov dan! P.S. Sigurno ce doci Italijani i njih cemo zgaziti!

bubimir13

pre 13 godina

prije nego pljujete razmislite koja to ''bolja'' ekipa posalje 7 igraca u polje i pravi se luda u zadnjem napadu al ni to ne iskoristi... cestitke srbiji na viteskoj borbi ali bili smo bolji i ne vadite se na suce jer su nam cisti gol ponistili tako da se ne treba izvlacit na njih...

ivo-split

pre 13 godina

Opet su Vam suci krivi. Pa jel moguće da vi izgubite koju utakmicu zasluženo. Srbija je imala ukupno 10 puta igrača više nasuprot 7 Hrvatska. Poništen gol Hrvatske za 8:6 zbog 2 metra, odmah u slijedećem napadu Srbija izjednačuje na 7:7 sa valjda pola metra od gola.

Miki

pre 13 godina

Velika borba,ali realno, Hrvati danas bolji. Sve cestitke nama, jos nje gotovo, borimo se za bronzu, i ona sija, ne samo zlato. Cestitke Hrvatima

Goran

pre 13 godina

Sramotno sudjenje...posle svakog izjednacenja su nam iskljucili igraca ili svirali faul u napadu a o gazenju nasih igraca i nesviranju nikakvih faulova da ne govorimo.
Unapred je odredjen finalista tako da nema ni govora o cestitanju na pobedi

doktor

pre 13 godina

Bravo,nasi!U paklu ste se casno borili,ali i bili ne oprezni kao i brzopleti...Idemo na bronzu da budemo jedina reprezentacija sa svim mogucim aktuelnim medaljama!

delfino

pre 13 godina

Momcima nije bio dan ali su ipak zasluzili sve cestitke. Pokazali su da i kad igraju slabo protivnika u polufinalu pred pet hiljada razularenih domacih navijaca dovedu do nervnog sloma i strepnje do zadnje sekunde. Apsolutno niko nema prava da im bilo sta prigovori. Ako nasi despoti hoce da ostanemo prvaci sveta neka vrate kredit koji je vaterpolo savez uzeo da uopste ode na ovo takmicenje i neka im se obezbede kakvi takvi uslovi za pristojan rad i bicemo mi u vrhu jos dugo.

vaterpolofun

pre 13 godina

Svaka cast hrvatima i srbima na izvanrednoj berbenosti tijekom cijelog meca... jos da nije bilo nekih povika sa tribina bila bi to savrsena vaterpolo prestava.. cestitke takodjer srpskim citateljima(gotovo svim) na lijepim komentarima... nek je sto vise ovakvih utakmica i nek bolji i sretniji pobijedi
pozdrav iz zg..

pingvin sa Madagaskara

pre 13 godina

Ijaooo...:(((
I na kraju su uspeli...No nema veze,znamo svi da su nasi delfini najbolji na svetu!!!Sad da osvoje bronzu pa da ih lepo docekamo ispred skupstine zajedno sa kosarkasima!!! :D

djole

pre 13 godina

Daj bre dokle cemo vise da se vadimo na sudjenje? Primili smo par pacerskih golova i to je to.Pomalo smo nervozno usli u mec dok su Hrvati krenuli svom snagom.Bili su bolji za taj jedan gol i treba im cestitati na pobedi.
Vazno je da u subotu uzmemo bronzu zbog kontinuiteta osvajanja medalja.

walter

pre 13 godina

ovo je strasno sta sam se nagledao danas, sudije su kriticne, dosta gresaka sto je direktno uticalo rezultat, ocigledno su hrvati bili bolji za sudiju.....

Vladimir

pre 13 godina

Svaka čast našoj mladoj ekipi, borili su se kao lavovi!!! Jedan poraz ništa ne menja! Uz vas smo i kad gubite!!!
SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA!!!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Momci vi ste naravno i dalje nas ponos. Borili ste se i dali sve od sebe. To je najvise sto mozemo od vas da ocekujemo. Protiv komsija je uglavnom uvek neizvesno do samog kraja.

E da, ne zaboravite da protiv Italijana ili Madjara pokupite tu bronzu. Nije ni to za baciti, daleko od toga. Zasluzili ste medalju.

E bas odlican si

pre 13 godina

@ Neko to od gore vidi sve...

Ti si neki vrlo zanimljiv covek....
Hvala Momci, i bronza je odlicna, sledeca godina je opet nasa!!!

Никола

pre 13 godina

Кад 3 (три) гола примиш у задњим секундама четвртина други исход није ни за очекивати. Соро је подбацио, судије при 8:8 зауставиле нашу контру из које су касније хрвати повели, нисмо дали неке зицере...

Но, свака част момци на борби, бољи смо, али су хрвати били мало срећнији. Идемо даље, узимамо БРОНЗУ!!! Једини смо који имамо медаље са свих такмичења!!!

pošteni navijać

pre 13 godina

slažen se sa momcima koji govore kako je vaterpolo negledljiv i da utakmicu mogu krojit suci kao u nijednom drugom sportu...osim igraća više odnosno manje evo još jednog primjera :danas u tri situacije koje su bile u dva metra suđena je samo jedna točno san to pratia...dvi podjednake ekipe ,ali domaći teren jebiga je presudia da mi dobijemo,jer znate da suci uvik naginju za domaćina,zašto je tako ne znan,ali svugdi je tako ovo prvenstvo sigurno nije iznimka...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Katastrofa! Od ovoga sam se plasio.Ko ce sada trpeti zadirkivanja komsija.Bolje da smo izgubili od Crnogoraca pre dva dana.Neko treba da snosi posledice zbog ovog neuspeha.Imali smo laksu grupu i umesto da budemo prvi i idemo na Italiju, mi smo napravili glupost. Selektor Udovicic je najveci krivac.Umesto sigurnog finala samo borba za bronzu.Udovicic ima najbolje igrace i opet ne moze nista. Osvojio je smesni FINA kup i svetsku ligu, koji sluze za zagrevanje, a sada kada je najbitnije krahirao je. Hrvatska i Madjarska imaju srece sto imaju vrhunske selektore, pa su i sa slabijim igracima bolji od nas.Pustili su nase da se istrose i tempirali formu za EP.sada je kasno,napravljena je velika steta za nas vaterpolo i sport uopste

sestak

pre 13 godina

SVAKA CAST DELFINI!!!!!Moze da se kaze sta hoce,nismo mogli protiv sudija,publike i njihovih igraca.sta je mnogo mnogo je kumee!!!Bronza je nasa....

Marko

pre 13 godina

Ne treba im zameriti. Momci su se borili do poslednjeg trenutka. Iovako su nas obradovali vec 2 puta ove godine. A za ovo prvenstvo su cak digli i kredit.
Hrvatima treba cestitati i ne treba kukati na sudije, i sl., kao sto oni to rade.
Red je da i oni nekad pobede u poslednjim trenucima.

Jos jednom, cestitke nasim vaterpolisitma.

Mario

pre 13 godina

Šta da se radi. Kolikogod da si dobar, mora nekad da dođe i poraz. To ništa ne menja. I dalje su naši momci najbolja vaterpolo reprezentacija na svetu, i dalje su naši miljenici i idalje ih jednako volimo. Falilo je malo više sreće i možda borbenosti, ali biće za njih još puno, puno pobeda.

Bea

pre 13 godina

Ljudi, hajde da čestitamo pobedniku, da našima poželimo sreće u borbi za bronzu i da se ne prepucavamo sa Hrvatima oko toga ko je bolji. Crnogorci su ispali u četvrtfinalu, a realno , mesto im je u prve tri ekipe. Ovo je sport!!!

Bea

pre 13 godina

Ljudi, hajde da čestitamo pobedniku, da našima poželimo sreće u borbi za bronzu i da se ne prepucavamo sa Hrvatima oko toga ko je bolji. Crnogorci su ispali u četvrtfinalu, a realno , mesto im je u prve tri ekipe. Ovo je sport!!!

DG

pre 13 godina

Bolje je izgubiti u vaterpolu 2. put u zadnjih 11 god na velikim takmicenjima hrvata,
nego gubiti u zadnjim desetinkama sekunde svaki put u kosarci, cuka hoce da strada sigurno :)
Bravo momci, muski ste odigrali, to se ceni!

skyrider

pre 13 godina

Ma dajte ljudi, evo jučer sam vam čestitao košarkašku pobjedu, tu ste neprikosnoveni, a tu u vaterpolu, stalno će se vrtjeti oko 3-4 ekipe ... jednom jedni, jednom drugi ... Ovaj put smo mi imali nešto više sreće i to je sve ...

vaterpolofun

pre 13 godina

Svaka cast hrvatima i srbima na izvanrednoj berbenosti tijekom cijelog meca... jos da nije bilo nekih povika sa tribina bila bi to savrsena vaterpolo prestava.. cestitke takodjer srpskim citateljima(gotovo svim) na lijepim komentarima... nek je sto vise ovakvih utakmica i nek bolji i sretniji pobijedi
pozdrav iz zg..

KEJSI

pre 13 godina

DOBRO JE MOMCI!!!!!!!! Igrali ste veoma dobro, jednostavno nismo imali srece, a i neke sudijske odluke mi se bas i nisu svidjale!!! Ovaj poraz boli, ali to je isto ono sto smo i mi njima uradili u kosarci!!! Sad samo glavu gore i da osvojimo bronzanu medalju!!!!!!!!VI STE PONOS SRBIJE!!!!!!!!!!!!!

Miki

pre 13 godina

Velika borba,ali realno, Hrvati danas bolji. Sve cestitke nama, jos nje gotovo, borimo se za bronzu, i ona sija, ne samo zlato. Cestitke Hrvatima

smi

pre 13 godina

Celu utakmicu nismo imali strpljenja u napadu, neshvatljivi padovi koncentracije na kraju svake četvrtine,
to su greške koje se ne praštaju u polufinalu protiv teškog rivala koji je zasluženo pobedio. Idemo dalje, bronza je uspeh.

Ivan, Banovo brdo

pre 13 godina

S obzirom na to da sam procitao par komentara, tj. cestitki od strane Hrvata kada smo ih pobedili na SP u kosarci, mislim da je red da i mi njima za ovo danas cestitamo. Nasi su danas, jednostavno, imali manje srece. Bez obzira na sve, sjajni su bili celo prvenstvo i za mene su vec pobednici...

Che

pre 13 godina

Zna se, a i prikazali smo milion puta da smo najbolja reprezentacija na svetu! Svaka cast nasim plavim delfinima na sjajnoj borbi i ogromnom srcu! Nema veze, oni su uvek sampioni!!!
Svim srcem uz vas - pokazali ste kako se bori za svoju zemlju!

Zgranut

pre 13 godina

Nikada jos do sada u svom zivotu nisam video da je u vaterpolu dosudjen penal (tj. peterac) par sekundi pre kraja meca!!! Sudjenje sramno i ocajno, publiku bolje da ne komentarisem, svasta bih rekao ... U svakom slucaju, Evropa je za SRBIJU mala, MI SMO SVETSKI SAMPIONI!!! PONOSAN SAM NA NASE MOMKE!!!

Bojan

pre 13 godina

Dragi susjedi,

veseli me broj pozitivnih komentara, ima nade za nas.

Neke su uhvatile pretjerane emocije pa cu samo reci, vise kao ljubitelj vaterpola, a manje navijac hrvatske, da je sudjenje bilo cisto - tj. nekoliko gresaka na stetu obje momcadi. Peterac na kraju - potapanje s ledja na ziceru - sto bi htjeli?

Ono cega me je iskreno sram kao hrvata su fasistoidni navijaci.

sasa

pre 13 godina

I onda nek neko kaze da su Hrvati i Srbi razliciti, ma mi smo isti u potpunosti. Kada pobjedjuju onda sve valja a kad se izgubi onda je cijeli svijet kriv, suci, vlada, navijaci.

Ma manimo se toga, vi ste nas majstorski pobjedili u kosarci i svaka cast. Eto mi smo danas dobili u vaterpolu i to je to. Vasim momcima cestitke, stvarno su borbeni. A vaterpolo-suci, to je takva igra, zato je i igraju maltene samo ex yu zemlje i Madjarska. Srbiji sve najbolje u borbi za trece mjesto, navijam za vas u toj utakmici a i u kosarci da stjerate Turke :)).

Vrijeme je da svi shvatimo da dok se mrzimo svi drugi nas iskoristavaju, ja osim Hrvatske navijam i za sve ex yu momcadi, blizi ste mi svi vi nego ostatak svijeta kojeg i tako boli briga za sve nas.

Josko Martinoski

pre 13 godina

(kobrapn, 9. septembar 2010 19:08)
Sta bre to ima veze koliko je bilo do kraja , ako je bio faul(iako nisam neko ko poznaje vaterpolo).Pa Srbiji je svirano JEDAN SEKUND pre kraja dva slobodna bacanja protiv Hrvatske na SP u kosdarci u Turskoj, al faula je bilo.Zar nije trebao da svira sudija zatoa sto se blizio kraj???

lazy

pre 13 godina

pogledajte statistiku o broju isključenja + poništen nam gol radi 2 metra, a vama je jedan takav pušten...o čemu pričate vi...peterac je bio jer je igrač krenuo prema golu sam i bio je u 100 postotnoj šansi a dvojica vaših igrača su ga s leđa faulirala...navijanje nije bilo baš korektno..al što ste vi vikali prije par dana na utakmici mladih reprezentacija?..a prije toga mi..a još prije toga opet vi i tako unazad već 20 godina..tako da to lažno moraliziranje ostavite za neki dr put

cnober

pre 13 godina

Mislim da je utakmica bila fer. Navijanje je dijelom bilo nesportsko, no tako bi bilo i kod vas. Tekma vrlo napeta i neizvjesna mada smo uglavnom mi vodili. Koliko ja kao jedan prosječni TV (ne)poznavalac vaterpola mogu procijeniti suci nisu favorizirali nijednu momčad. Mogla je i Srbija pobijediti, sportski bih čestitao. Ovako, sretan sam zbog pobjede nad velikim rivalom! Živjeli naši i sretno u finalu!

djole

pre 13 godina

Daj bre dokle cemo vise da se vadimo na sudjenje? Primili smo par pacerskih golova i to je to.Pomalo smo nervozno usli u mec dok su Hrvati krenuli svom snagom.Bili su bolji za taj jedan gol i treba im cestitati na pobedi.
Vazno je da u subotu uzmemo bronzu zbog kontinuiteta osvajanja medalja.

golijada

pre 13 godina

zaasluzeno... celo vreme vodili sa golom, dva... ok, o zadnjem petercu se moze verovatno dikutuvati, ali sta je tu je. pruzimo ruku i idemo dalje...

Marko

pre 13 godina

Ne treba im zameriti. Momci su se borili do poslednjeg trenutka. Iovako su nas obradovali vec 2 puta ove godine. A za ovo prvenstvo su cak digli i kredit.
Hrvatima treba cestitati i ne treba kukati na sudije, i sl., kao sto oni to rade.
Red je da i oni nekad pobede u poslednjim trenucima.

Jos jednom, cestitke nasim vaterpolisitma.

Sloba

pre 13 godina

Pre svega svaka cast komisjama,red je da i oni nesto dobiju,...da je se igralo u Beogradu ili negde na neutralnom mislim da nasa pobeda ne bi dolazila u pitanje,Hrvate je publika dovela do pobede sto ne umanjuje njihov uspeh,...pre svega svaka cast nasim momcima na borbenosti,nema im se sta zameriti,ajmo delfini do bronze sto uopste nije neki neuspeh s'obzirom da smo najmladja selekcija na prvenstvu,a i za ovu godinu je sasvim dovoljno dva zlata i jedna bronza. Ocekujemo vas sa kosarkasima ispred skupstine sta kod da uradite u borbi za trece mesto,jer znamo da cete ostaviti srce na terenu.(bazenu) :)))

Milutin

pre 13 godina

Soro iznanadjujuće loš, Pavić iznenadjujuće dobar, i to je donelo prevagu. Sjajan vaterpolo, Srbija danas malo bolja u igri od Hrvatske, Hrvatski golman danas dosta bolji od našeg. Nijanse su odlučile, ne bi bila nepravda ni da je Srbija prošla dalje.

Čestitke komšijama na sjajnoj igri i zasluženoj pobedi, pa se vidimo opet na nakom sledećem velikom takmičenju.

Čestitke i ovim našim momcima na sjajnoj igri i borbi i još boljem ponašanju, oni nas NIKAD nisu razočarali ni osramotili, čak ni kad gube. Ima vremena, mladi su i jedni i drugi, ćeraćemo se još. Puno sreće Hrvatima u finalu i našima u borbi za bronzu (ajde bar da se osvetimo Madjarima za poraz u grupi!)

kull

pre 13 godina

super tekma bravo hrvatska zasluzeno a bravo i srbija super ste ekipa,steta sto ovo nije bilo finale jer su ovo dvije najbolje ekipe na svijetu!! a sad ode slavit,sampioniiiii

sale

pre 13 godina

Odlicna tekma.Vaterpolisti me ne razocaravaju ni kad gube za razliku od fudbalera.
Cestitke hrvatima na odlicnoj utakmici.
Nije nas islo najbolje, a ruku na srce, dobro su nas i pokrivali, s druge strane smo primali lake golove, narocito onaj prvi iz odbojke.

IVORY

pre 13 godina

Nikada jos do sada u svom zivotu nisam video da je u vaterpolu dosudjen penal (tj. peterac) par sekundi pre kraja meca!!! Sudjenje sramno i ocajno, publiku bolje da ne komentarisem, svasta bih rekao ... U svakom slucaju, Evropa je za SRBIJU mala, MI SMO SVETSKI SAMPIONI!!! PONOSAN SAM NA NASE MOMKE!!!
(Zgranut, 9. septembar 2010 19:21)
Mislim da nisi u pravu. Nije bitno kada je sviran, nego dali je postojao, a onazalost faul je posyojao. Moramo biti korektni i priznati pobedu Hrvatima.Bili su bolji i zasluzeno idu u finale. Nasima mnogo srece u borbi za bronzu

bbb24

pre 13 godina

Nikakve zamerke nasim vaterpolistima nemam i uopste nisam ljut. Ravnopravna utakmica koju je mogla dobiti bilo koja ekipa, cestitke hrvatskim igracima na fer i postenoj utakmici...ipak bi bilo previse da osvojimo zlata u vaterpolu i kosarci i da Novak pobedi na US open-u :)))

Sergio

pre 13 godina

Odbrana danas nije bila na nivou,golman ocajan i jos jedna bitna stvar koja je odlucila utakmicu je da su Hrvati svaki put stigli pre nas do lopte pri plivanju pred svaku cetvrtinu,tako da nam sudija i domaci teren nisu krivi.Treba popraviti odbranu i cestitati Hrvatima na pobedi.

mate_hr

pre 13 godina

peterac u zadnjih 5 sekundi je u rangu slobodnih bacanja u zadnjoj sekundi, nema tu nikakve krađe...

opcenito u vaterpolu ce biti rivalitet između hrvatske, srbije i crne gore. Trenutno vi imate malo bolju ekipu, za udovicica, ali te stvari se minjaju i minjat ce se....

to je samo sport(kosarka, rukomet, nogomet) u kojem cemo jednom biti bolji vi, drugi put mi....

jedino mi izgleda da cemo zajedno gladovati i hraniti se sportskim uspijesima ...a to bi volio da se promini

Branko Von Beca

pre 13 godina

Hrvatima čestitke i želim zlato u Zagrebu, a naši glavu gore, hvala za sve do sad i mislim da glavni cilj treba da bude zlato u Londonu 2012.
Pozdrav svima

oggy

pre 13 godina

Napokon da i mi jednom dobijemo s jedan razlike, a ruku na srce, i da vi nakon sedamsto šezdeset tri uzastopne pobjede od jedan razlike u raznim sportovima napokon osjetite kako je biti s druge strane... Što se navijanja tiče, kao i uvijek primitivno, isto kao što bi bilo da se igralo kod vas i isto kao što bi bilo da se igrao kriket. Možda za koje desetljeće ne bude tako. Nadajmo se.

šime

pre 13 godina

dečki,
što se ljutite pa nije sramota izgubiti od Hrvata/koji su također između ostalog bili svjetski prvaci/ ali ono što je nerupitno je da je utakmica bila izuzetno kvalitetna.
Znalo se da će pobijediti ekipa čiji golman bude imao 2-3 obrane više a to smo večeras iznenađujuće imali mi.
Možete se ljutiti na publiku ali mislim da pobjeda ne može biti osporavana.
Slično se dogodilo nekuvečer na košarci pa se mi nismo bunili.
Sugestija,Vi navijajte za nas u finalu a mi ćemo za Vas u košarci/ svaka čast Dudi Ivkoviću/

Jean

pre 13 godina

Odlična utakmica. Večeras je pobijedio za nijansu bolji tim. Na licima veterpolista (i jednih, i drugih) vidjelo se da su izuzetno motivirani i spremni.
Nisam od onih koji se naslađuju pobjedom Hrvatske nad Srbijom ali tipovima poput - boki_rs - bolje je da ne razmišljaju kad im to nije jača strana. Po njegovom razmišljanju ne treba suditi peterac jer je ostalo još pet sekundi a treba suditi slobodna bacanja jednu sekundu prije kraja bez obzira što su oba slučaja bili očigledni prekršaji.
Susjedi budite ponosni na svoje igrače igrali su odlično, ja odavno nisam gledao ovako žestok vaterpolo. Nadam se da će moji ovako odigrati i finale. Vidim da neki pominju suđenje, odnosno Hrvatska bi sigurno izgubila da nije bilo sudaca, pa ljudi malo realnosti. pogledajte statistiku utakmice, igrač više i kontra prekršaj.
Pozdrav komšije od susjeda.

Marija

pre 13 godina

Denis Sefik igra za Crnu Goru zato sto je tako odlucio!!!Imamo jako dobrog golmana u vidu Slobodana Sora,a svi vi koji volite da komentarisete druge udjite u bazen,pa odigrajte bolje ako mozete!Svaka Vam cast momci na svemu prikazanom!Vi ste nas ponos i jedina svetla tacka u ovoj zemlji!Uvek bili i ostali!

Srbin

pre 13 godina

Igraju Prlainovic,Fillpovic,Udovicic,Nikic,Pjetlovic,Avramovic,Mitrovic,protiv Pavica,Obradovica,Jokovica,Markovica,Boskovica,Antonijevica,ljudi bre pa koji su nasi,koji su nasi???

Objektivan

pre 13 godina

Dobra partija podjednakih ekipa. Mi smo ipak bili za dlaku bolji, usudio bih se reci "kecmanovski" :). Dali se itko zapita kako da dvije zemlje koje skupa imaju jedva 10 miljuna ljudi (ako i toliko) budu toliko dominantne u skoro svim sportovima, u plivanju uvrhu, u vaterpolu uvrhu, u rukometu u vrhu, u nogometu u vrhu, u kosarci u vrhu, u tenisu u vrhu, u odbojci u vrhu, u sahu u vrhu, u nizu drugih "malih" sportova odlicni, dali se itko to zapita? Dali ikakvi antropolozi, geneticari, treneri proucavaju ovu nasu sredinu? Daleko od toga da smo mi veliki rivali, i da je nama najveci uspije dobiti srbiju (sto bi neki rekli i u pikulanju) ali mi smo stvarno dvije sportske velesile, a ulaganja u sport ne mizerna, nego sramotna... Nadam se da ce mi post biti objavljen... Sretno u borbi za broncu...

Uros

pre 13 godina

Veliko hvala ovim momcima,pokazali su da vole svoju zemlju i pokazali su kako se bori za Srbiju!!!!Kada se uzme u obzir da drzava ni malo ne mari za probleme nasih sportista ja sam prezadovoljan!!!!Treba cestitati Hrvatima koji su zasluzeno pobedili ovog puta!!!Jedino sto baca senku na ovaj mec je standardno skandiranje ubij Srbina,ali to govori o njima!!!!!

Lena

pre 13 godina

Cestitam na pobedi, srecno u finalu!

P. S. Ne volim kada nasi gube, ali po prvi put mogu da kazem da se nisam osetila nista drugacije nego kada izgubimo od bilo koje druge ekipe - pri tom nikada nisam bila nacionalisticki nastrojena. Ima nade za nas!:)

ivo-split

pre 13 godina

Opet su Vam suci krivi. Pa jel moguće da vi izgubite koju utakmicu zasluženo. Srbija je imala ukupno 10 puta igrača više nasuprot 7 Hrvatska. Poništen gol Hrvatske za 8:6 zbog 2 metra, odmah u slijedećem napadu Srbija izjednačuje na 7:7 sa valjda pola metra od gola.

NIkola

pre 13 godina

Svaka cast na borbi momci, druge bi se pesme pevale da je Soro bio zdraviji. Po meni jedna od losijih njegovih partija, ali i ne cudi to posle temperature. Ja ne mogu da ucim kad imam temperaturu, a kamo li da plivam. Vidimo se kod skupstine sa bronzom!

pero

pre 13 godina

Steta. Ali Hrvati su igrali bolje, bili su motivisani i sve im je islo od ruke. Ne slazem se sa tvrdnjama da " i bronzana medalja ima zlatni sjaj" ali sta je tu je. Svaka cast momci i biti ce bolje drugi put.

janker

pre 13 godina

dajte ljudi,komnetirate a niste ni gledali utakmicu...rezime utakmice: srbija igrač više 7/10 hrvatska 3/8. oba peterca za hrvatsku potpuno regularna...brojke ne lažu...ne znam o kakvoj regularnosti pričate,srbija je odigrala na 200% svojih mogučnosti i izgubila...dajte mi recite koja to reprezentacija ima 70% realizaciju igrača više u polufinalu evropskog prvenstva. to vas je spasilo da ne doživite debakl.

fliper

pre 13 godina

Utakmica vise u nogama i rukama (Crna Gora pre dva dana), Soro koji pokloni tri gola Hrvatima(ni slucajno ga ne treba kriviti za poraz, desava se)plus dva peterca, tesko je dobiti utakmicu. Ovo je posle deset godina prvi put da srpski vaterpolisti nisu usli u finale EP, prethodno tri zlata i srebro(naravno ne omalovazavam doprinos crnogorskih igraca u osvajanju prva dva zlata, naprotiv). Atmosfera normalnija nego u Kranju 2003. godine, da ne poverujes.

Kraljevcanin

pre 13 godina

Samo cu jedno da kazem... Hrvati, radujte se dok ste na domacem terenu, cim promilite glavu van Zagreba nece biti vasih potplacenih sudija, veceras uzivajte sa njima u veceri koju ste im kupili. Kako vas bre nije sramota, pa mi izjednacimo na 8:8 nismo ni pola terena preplivali odmah kontra faul... Ma daj! A nasim momcima svaka cast na borbi, bice bolje!

Timm

pre 13 godina

Ako je neko naucio neto od izjave Spanaca juce posle poraza, to sam ja!

Cestitke Hrvatima na pobedi, bravo Delfini, imacemo vise srece ( i znanja) sledeci put. Vi ste ponos nacije.

leonor

pre 13 godina

Izgubili smo. Sta da se radi...Napred Madjarska!:)
(Zmaj, 9. septembar 2010 20:31)

Evo zmaju i ja se pridružujem tvojim željama. Ajmo Mađari :D

pirke

pre 13 godina

Napisao sam juce da mislim da cemo izgubiti i da nas samo inat moze izvuci. Steta,pogodio sam. Malo je falilo da nasi izbore produzetke, ali ipak Hrvati su realno kvalitetniji za taj jedan gol. Nista strasno, samo hrabro u borbi za bronzu

pošteni navijać

pre 13 godina

slažen se sa momcima koji govore kako je vaterpolo negledljiv i da utakmicu mogu krojit suci kao u nijednom drugom sportu...osim igraća više odnosno manje evo još jednog primjera :danas u tri situacije koje su bile u dva metra suđena je samo jedna točno san to pratia...dvi podjednake ekipe ,ali domaći teren jebiga je presudia da mi dobijemo,jer znate da suci uvik naginju za domaćina,zašto je tako ne znan,ali svugdi je tako ovo prvenstvo sigurno nije iznimka...

maki

pre 13 godina

Ja sam Hrvat ali moram vam čestitati na komentarima, velika većina je više nego objektivna, a pogotovo me fascinira kako časno podnosite poraz. Po meni suđenje je bilo ok, a mi smo bili bolji baš za taj 1 gol, i naravno navijače koji su bili odlični. Iskreno od svih reprezentacija najviše sam se bojao vas Srba jer nam nikako ne pašete:)

Maja

pre 13 godina

Svaka cast momci na odigranoj utakmici!!! Pogotovo tebi Vanja,koji si i protiv Crnogoraca dao sve od sebe... Idemo dalje,u borbu za bronzu...

Rabitius

pre 13 godina

Veseli me veliki broj pozitivnih komentara sa jedne i druge strane.Ovaj puta smo mi pobijedili u vaterpolu, prije par dana ste nas opet zavili u crno zbog košarke. To je sport, ali me je sramota zbog povika sa tribina.

Vladan R

pre 13 godina

Zasluzena pobeda Hrvata, istina uz dosta srece: tri gola u zadnjim sekundama u tri od cetiri cetvrtine, cak je i jedan od ta tri gola bio poprilicno vrljav plus i jedan gol Soru ispod ruke. Ipak koliko god da su Hrvati imali i srece, nasi vaterpolisti nisu imali dovoljno koncentracije i zasluzeno smo kaznjeni. Mozda su nama sudije mogle da sviraju cetverac krajem druge cetvrtine, ali u sustini nista od navedenog ne umanjuje zasluzenu pobedu Hrvata, uz konstantaciju da ni pobeda Srbije ne bi bila ne zasluzena. Jednostavno pobedila je veceras za nijansu umesnija i srecnija ekipa. Na kraju sve cestitke nasim vaterpolistima pre svega za celu sezonu a i za ovo EP. Posteno receno, uz svu umesnost, za kratko vreme, dobru kolicinu srece smo imali protiv CG u vaterpolu, odnosno protiv Argentinaca, Hrvata i Spanaca u basketu, tako da je jednom i nama sreca morala malcice da okrene ledja.

Hose

pre 13 godina

sta reci, 5 sekundi pred kraj peterac? momci svaka cast, vi ste ponos srbije!
(018, 9. septembar 2010 19:15)
sta reci 1 sekundu prije kraja 2 slobodno bacanja? momci svaka čast vi ste ponos Hrvatske!

HrvatZD

pre 13 godina

Uf kakva utakmica, nije moglo bolje. Ipak, priznajem da je srpska repka imala tezi raspored u smislu dana odmora (mi smo odmarali a vi ste morali igrati cetvrtfinale), no zar raspored nije bio odavno smisljen i napisan? Ipak, svaka cast 'Delfinima' i sve najbolje protiv Madjara koje biste trebali dobiti, a Turke ce te razvaliti, samo pametno i hladnih glava, suci ce itekako naginjati njima ali ste bolji i pokazite na terenu. 'Good luck' protiv US of A u finalu, nisu nepobjedivi...

marone

pre 13 godina

u svom prvom komentaru sam napisao da hrvati neće kukati na sudije. nisam mislio da su sudije presudile nego na komentatore HRT-a koji redovno uzroke poraza traže u sudijama. hrvatska je bila bolja i zasluženo ide dalje. čestitam

Dukki

pre 13 godina

Srbija 9 vs 10 (sudije, hr vaterpolisti, i nacistiscki navijaci koji pevaju ubi ubi srbina)...

Hrvatima treba zabraniti hostovanje svake sportke manifestacije...

Posmatrac

pre 13 godina

Steta za finale, ali opet cestitke na borbi i pozrtvovanosti. Momci samo hrabro i da se vratite sa medaljom. Vi cete uvek biti heroji nacije...

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Od 140 komentara, koliko ih ima do sada, 99% su krajnje normalni i osvezavajuci. Svaka cast zemljaci, popravili smo se mnogo u zanjih par godina. A ima tu i normalnih komsija naravno. Sve u svemu, lepo za videti. To sto Barakuda i ivo-split zele ostati slepi, to je njihov problem.

Stipe Dalmatinac

pre 13 godina

Drago mi je sto su moji pobjedili ali u ovom sportu kao i u rukometu sudije su bog i batina.Sudac moze da te pokrade a da ti to i neprimjetis.Faul moze da se svira na svaki dodir sa protivnickim igracem ali i ne mora.

Vladimir

pre 13 godina

Svaka čast našoj mladoj ekipi, borili su se kao lavovi!!! Jedan poraz ništa ne menja! Uz vas smo i kad gubite!!!
SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA!!!

Krle

pre 13 godina

E moja braco i sestre, bio je Sefik u pravu, ipak ova reprezentacija nije ni priblizno dobra kao ona nekad.

E da nam je i dalje takav golman, opet bi smo bili prvaci...
(Stevo Rej Von, 9. septembar 2010 19:22)

On bio u pravu, a ode kuci pre nas...hmmm

tihi SRBENDA

pre 13 godina

kao prvo zeleo bi da cestitam nasim momcima na lavovskoj borbi,SVAKA CAST MOMCI! ali bih zeleo da pitam nesto nase susede,kako vas bre nije sramota? verovatno ste sudijama pasose uzeli i rekli da im necete vratiti ako ne pobedite,tako da su morali da nas pokradu. a mi sa 2 igraca manje nismo mogli da igramo(jedan stalno iskljucen a drugi sudije)!!!!! jos jednom svaka cast nasim momcima i MADJARI SRETNO!!!!!

Igor

pre 13 godina

poštena utakmica u kojoj smo ipak mi nakraju pobijedili...utakmica je bila prava promocija odličnog vaterpola i obje repke su zaslužile ulazak u finale. Čestitke Srbiji na odličnoj i korektnoj igri.

SaleKg

pre 13 godina

Svaka cast nasim delfinima, ali izgleda da se unapred znao pobednik. Ljudi u crnom (iako su bili u belom) su fenomenalno vodili mec! Posteno su sudili samo kad smo gubili, nisu nam dali sansu da povedemo za svih 32 minuta utakmice. Cim je bilo nereseno, zna se: igrac vise za hrvate, pa ponovo igrac vise, pa peterac... Kad povedu, onda posteno. Mozda ce neko reci da nisam u pravu, ali ko gleda vaterpolo duzi niz godina zna o cemu pricam. Bruka i sramota!

Realan

pre 13 godina

Zasluzena pobeda hrvatske nema sta. Nasi su se odlicno borili ali je nedostojalo koncentracije u bitnim trenucima.

Svakako je prevaga bila u losem izdanju Sora koji je primio 2 traljava gola a Pavic je sa druge strane branio sve sto je moro a i neke odlicne suteve nsaih.

Bilo kako bilo odlicno izdanje i jednih i drugih bas su igrali muski i jedni i drugi. Hrvatima zelim zlato u finalu istina izuzev prve utakmice sa Crnom Gormom pokazali su najbolji vaterpolo na turniru. Nasi su se ocigledno izmorili posle napornog leta mada je nesporno da imamo naj perspektivniju repku na Svetu. Momci ce samo biti jos bolji i da konacno osvojimo to dugo prizeljkivano zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.
Svaka cast nasima ostavili su srce na terenu ali i mi moramo nekada da izgubio bas su nas ovi vaterpolisti razmazili svih ovih godina.

Pozdrav velikim Srbendama i da srusimo Madjare za trece mesto!

C.

pre 13 godina

Cestitke Hrvatima na pobedi, zasluzeno nema sta. Nemamo sta da se vadimo na sudjenje, bio je cist peterac i nema sta. Realnom, mislim da smo bolja reprezentacija od Hrvata, ali danas su oni bili bolji za taj gol vise i treba im cestitati. Sve je to sport. Na nase sam ponosna, glavu gore i ajmo po bronzu. Komsije, srecno u finalu i iskreno ko god vam bude protivnik (Italija ili Madjarska) zelim da pobedite. Pozdravi iz Srbije!

Sale

pre 13 godina

Losa odbrana je presudila, mislim da su golmani presudili! Tj nas Soro nije imao dan 2,3 gola bas njegova a nijedan zicer nije skinuo za razliku od njihovog golmana koj je branio i zicere! Mada naravno to je moje misljenje, a i Soro je extra golman mislim samo da nije bio njegov dan! P.S. Sigurno ce doci Italijani i njih cemo zgaziti!

idemo dalje

pre 13 godina

Šteta što nismo iskoristili naklonost sudija. Toliko igrača više smo imali od njih i odličnu realizaciju da smo morali dobiti. Iz čiste igre dva gola, malo.

Goran

pre 13 godina

Sramotno sudjenje...posle svakog izjednacenja su nam iskljucili igraca ili svirali faul u napadu a o gazenju nasih igraca i nesviranju nikakvih faulova da ne govorimo.
Unapred je odredjen finalista tako da nema ni govora o cestitanju na pobedi

Miho

pre 13 godina

kao prvo zeleo bi da cestitam nasim momcima na lavovskoj borbi,SVAKA CAST MOMCI! ali bih zeleo da pitam nesto nase susede,kako vas bre nije sramota? verovatno ste sudijama pasose uzeli i rekli da im necete vratiti ako ne pobedite,tako da su morali da nas pokradu. a mi sa 2 igraca manje nismo mogli da igramo(jedan stalno iskljucen a drugi sudije)!!!!! jos jednom svaka cast nasim momcima i MADJARI SRETNO!!!!!
(tihi SRBENDA, 9. septembar 2010 19:23)

SRBENDA, pa jel ti stvarno vjeruješ u ovo što si napisao ili si samo ljut zbog poraza?? Imali ste više dosuđenih isključenja od nas (iako je naš sidrun igrao cijelu utakmicu bez kapice koliko je batina popio), regularni gol nam poništen (ne sjećam se da sam ikad vidio da je netko dosudio 2 metra uopće, a kamoli u polufinalu EP-a??), peterac čist k'o suza (što ima veze što je z zadnjih 5 sekundi, čovjek je bio sam pred golmanom - dosudio je i vama sudac potpuno zasluženo faul na SP-u košarci u zadnjoj sekundi, pa šta?), a u zadnjih pet sekundi sa 7 igrača??? Kako tebe nije sramota da ovo pišeš, BRE?
Btw, svaka čast ostalima na objektivnim komentarima - odlučila je sreća, tj. lopta-dvije, kako to uvijek i biva na ovakvim utakmicama...

doktor

pre 13 godina

imali smo 5 sekundi i igraca vise,steta sto nismo organizovali napad,nego je Andrija hteo da se proslavi...Da smo dali gol,bila bi neverica,pa makar izgubili u produzecima.SRBE OVAJ PORAZ UOPSTE NE BOLI,to se vidi po brojnim cestitkama i izjavama da su Hrvati zasluzili!Medjutim,cini mi se da hrvatski mediji zele da stvore drugaciju sliku,a znamo i zasto!

mskorc

pre 13 godina

Neznam što je to suđeno za Hrvatsku, 11:8 igrač više za Srbiju, a penal je bi čist ko suza potvrdit će svak ko se malo više razumi u vaterpolo. Utakmicu vam je izgubio golman, a mi smo vas uspili pobjedit unatoč katastrofalnom igraču više i još gorem igraču manje.

Stevo Rej Von

pre 13 godina

E moja braco i sestre, bio je Sefik u pravu, ipak ova reprezentacija nije ni priblizno dobra kao ona nekad.

E da nam je i dalje takav golman, opet bi smo bili prvaci...

Mia

pre 13 godina

Ok, izgubili smo, nije smak sveta. Vise od poraza mi je smetalo "navijanje domacina" sa tribina.No, dosta kukanja, treba da se fokusiramo na Madjarsku.Sve cestitke nasim momcima i ako osvoje bronzu, za nas ce sijati kao zlato a ako ne, opet su nasi heroji.

Darko777

pre 13 godina

Ako ovo vece nije pokazalo da narodi naseg podneblja ne mogu biti ponosno na ovu mladost i prikazanu junacku bitku u vodi, onda stvarno neznam sto bi mogao reci. Budimo zdravo ponosni i cijenimo ono sto imamo! Nitko nam ravan nije kad smo sabrani, motivirani u pozitivnom duhu...neka ovo bude pouka od ovih gladijatora u vodi. Bravo Hrvatska, Bravo Srbija...

Zovite me Dejan

pre 13 godina

Vi niste ni carevi, ni kraljevi, ni delfini ... vi ste ponos svakog ponosnog Srbina, putokaz za neke nove klince, naša nada i ostvarenje sna. Vi ste i čarobnjaci koji donosite radost u naša srca čak i kada dođe taj dan kada se izgubi.
Hvala, momci!

Duduu

pre 13 godina

Pa kako nije sramota pojedine neznalice da pljuju po sucima.Nakonodlicne utakmice i jednih i drugih nadu se par antisportasa da komentiraju suce.Pa Srbija je imala 10-11 puta igraca vise,Hrvatskoj je ponisten cisti gol i vi o sudenju.Svi ljubitelji vaterpola mogli su vidjeti 2 vrhunske ekipe i odlican vaterpolo.Cestitke igracima na korektnoj i odlicnoj igri.Srbija uzima 3 mjesto jer ce razbiti Talijane najmanje 5 razlike.

010

pre 13 godina

Prvo da objasnim komsijama i svima ko ne razume termin "2 metara"?Sudi se kad je protivnicki igrac udaljen od gola 2 ili manje metara,a ne sudi se kada je igrac koji dodaje loptu vec u 2 metara(slucaj kada Filipovic dodaje loptu kod poslednjeg gola).Sudjenjem sam relativno zadovoljan,medjutim u zadnjih 2 min je nama sviran faul u napadu,i jos 2 iskljucenja.Peterac cist naravno!I sto se tice broja iskljucenj,samo da kazem da je iskljucenje i kada je peterac,toliko o tome ko je imao vise iskljucenja.I naravno cestitke komsijama,kao i nasim momcima na dobroj partiji.

Icma_klc

pre 13 godina

E nije baš da volim vas srbe, danas je bilo teško mi europski prvaci al zato ću prvi put u životu navijat za vas i to za vaše košarkaše svaka im čast definitivno ste najbolji na svijetu

Ja

pre 13 godina

Nije uvek bitno pobediti, vec se boriti od srca.
Svaka cast.
Fudbaleri ucite se od ovih momaka a navijaci istih, naucite da se nacionalnoj himni ne zvizdi, ma kojoj zemlji ona pripadala.

Njam Njam

pre 13 godina

Sve je to lepo al ja i dalje razmisljam o necem drugom zashto mi sebe nazivamo delfinima..Pa srbija nema more mogli su naprimer da se zovemo Zlatnim Pastrmkama...Prvo to je riba koja zivi u najcistijim vodama i jako se ceni kao kulinarski specijalitet srbija ima reke drugo uvek smo medju najboljima ako ne i najbolji pa normalno da smo zlatni pozz svima :D

Mario

pre 13 godina

Šta da se radi. Kolikogod da si dobar, mora nekad da dođe i poraz. To ništa ne menja. I dalje su naši momci najbolja vaterpolo reprezentacija na svetu, i dalje su naši miljenici i idalje ih jednako volimo. Falilo je malo više sreće i možda borbenosti, ali biće za njih još puno, puno pobeda.

bubimir13

pre 13 godina

prije nego pljujete razmislite koja to ''bolja'' ekipa posalje 7 igraca u polje i pravi se luda u zadnjem napadu al ni to ne iskoristi... cestitke srbiji na viteskoj borbi ali bili smo bolji i ne vadite se na suce jer su nam cisti gol ponistili tako da se ne treba izvlacit na njih...

andrija018

pre 13 godina

Eeee…ee ovo je za sve one sekunde.
Ima boga,imaaa…aa .
(sekunda, 9. septembar 2010 19:11)

komentar ubija...sine-cerko, ne mrzim hrvate, cak sta vise keva mi je hrvatica, ali realno treba jos 10 god da nas pobedjute u svim sportovima kosevima, golovima sa pola terena, u zadnjim sekundama tako da pliz nemoj se nadat previse... kiss za moje luckaste hrvate...mvaaaa...

nz

pre 13 godina

Svaka cast momcima,bili su dobri. hrvati moraju da uzmu zlato kao domacini i uzece ga ali svejedno,nisu bolji od nas. Ipak je tesko dobiti takvu ekipu na njihovom terenu ,isto tako oni ne bi mogli da nas dobiju ovde. Sad ce da likuju kao da je bilo 5 razlike,ali dobro,njihov problem. Nadam se da ce nasi uzeti bar bronzu jer su svakako kvalitetniji od Italijana ili Madjara,ko god da dodje. A za 2 godine...titula.

boki_rs

pre 13 godina

nisam neki poznavalac vaterpolo pravila, ali kada dobijes penal 5 sekundi prije kraja meca, mora biti sumnjivo.
ali to je samo moje razmisljanje.

Realnost

pre 13 godina

Nikako nisam razocaran izgubljenom utakmicom. Nasi momici su sjajni sportisti i nije moguce osvojiti uvek zlato. Iduci put ce biti srecniji. Cestitam i pobednicima.

A najvise me raduju pozitivni komentari sa obe strane! To su pravi pobednici!

kara

pre 13 godina

Hvala susjedi na objektivnim komentarima,tako,danas smo bili malo bolji i to je bila naša prevaga.
Općenito,dobra tekma,dobri navijači,sve u svemu super.
Hehe,pa gdje to ima da tri balkanske repke tako domniniraju u nekom sportu,pravo čudo.
Nadam se da idete na amere :)

iznenadjenje

pre 13 godina

Po meni ovo je najslabija reprezentacija Hrvatske u njenoj istoriji. Ako protiv Crnogoraca i nije bilo favorita, ovde smo svakako bili favoriti. Pravo stanje stvari je pokazano na neutralnom terenu u Rumuniji u finalu Fina kupa gde je Srbija pobedila sa 7,8 golova razlike.

Evropa???

pre 13 godina

Hahah, zaista su smješna poređenja ovih pet sekundi sa svim onim sekundama u kojima su Hrvati u zadnjih x godina gubili. S druge strane, ono "navijanje" i skandiranje "Ubij Srbina" je bilo toliko tužno i jadno, da me je bila sramota te hrvatske jadi i bijede.

kop

pre 13 godina

Dokle će naši savezi, timovi i igrači trpeti povike ubi Srbina?? Dokle??? Državo reaguj! Prošlo je od rata ohoh godina a kod njih sve isto.

doktor

pre 13 godina

Bravo,nasi!U paklu ste se casno borili,ali i bili ne oprezni kao i brzopleti...Idemo na bronzu da budemo jedina reprezentacija sa svim mogucim aktuelnim medaljama!

Jugosloven

pre 13 godina

Zamislite samo kakva bi to reprezentacije bila, u vaterpolu i košarci, da je ostala Jugoslavija. Vanzemaljci ! SerboCroatia, CroatoSerbia.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Заслужена победа Хрвата! Бољем треба честитати а не бити јадан и после сваког пораза кукумавкати без разлога. Судије одличне. Мислим да су нам партије на овом турниру биле нешто слабије него на претходним турнирима и то пре свега у нападу на најјачим утакмицама. Највише нам је недостајао здрави Никић. Коначно имамо центра који може да се мери са најбољим светским, а играо по неколико минута против Црне Горе и Хрватске. Важно је сад освојити бронзу и наставити низ медаља. Имамо најперспективнију екипу, а светско је идуће године, па Олимпијада...

Balich

pre 13 godina

Pa dajte srbi, koji vam je..
Vadite se na suce a na košarci dobijete faul sekundu prije kraja, minutu prije krstiću se ne sudi faul u napadu kod plus 2 i usprkos tome smo čestitali i rekli da ste bolji pa makar da smo vas dobili i 20 razlike. A sad pljujete po našem uspjehu. Kad god izgubite suci su vam krivi. Pa savo m. je rekao da se uefa urotila protiv vas zbog digića. eeeeej, pa jel to normalno. I jadate se na ubi srbina. A što se viče u pioniru kad igra cibona, zadar...? Daj budite objektivni barem jednom. Da jači ste u košarci, to vam priznamo, ali malo vas ima morala priznati našu dominaciju u rukometu i egal u vaterpolu . Nerealni ste. Bar vas većina.
Pozdrav

...

pre 13 godina

Gde vam je sad Prlainovic igracina???
Naravno nema ga nigde,isti je kao i Sapic sto je bio,puni Makedonce,Nemce,Japance i svu tu boraniju a u bitnim mecevima ga nema nigde,nijedan gol nije mogo da ubode,sramota!

dalmos

pre 13 godina

Svaka cast momci na svemu! Nema se za cim zaliti, ova generacija ce tek osvajati titule, sada treba zaboraviti ovu utakmicu, i uzeti bronzu! Srecno!

stajeovo

pre 13 godina

Da li ce neko konacno da prekine mec i napusti boriliste gde navijacka grupa poziva na ubistvo i linc protivnika. Pitam se dokle cemo trpeti takve stvari od strane evropskih hrvata. Da li postoji igde na svetu neko sportsko desavanje gde se to desava a da pri tom jos to niko ne sankcionise. Uzasavam se takvih stvari i svaka cast momcima koji su izdrzali sovinizam nevidjenih razmera. Dokle vise?!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Katastrofa! Od ovoga sam se plasio.Ko ce sada trpeti zadirkivanja komsija.Bolje da smo izgubili od Crnogoraca pre dva dana.Neko treba da snosi posledice zbog ovog neuspeha.Imali smo laksu grupu i umesto da budemo prvi i idemo na Italiju, mi smo napravili glupost. Selektor Udovicic je najveci krivac.Umesto sigurnog finala samo borba za bronzu.Udovicic ima najbolje igrace i opet ne moze nista. Osvojio je smesni FINA kup i svetsku ligu, koji sluze za zagrevanje, a sada kada je najbitnije krahirao je. Hrvatska i Madjarska imaju srece sto imaju vrhunske selektore, pa su i sa slabijim igracima bolji od nas.Pustili su nase da se istrose i tempirali formu za EP.sada je kasno,napravljena je velika steta za nas vaterpolo i sport uopste

Pop

pre 13 godina

Nije mi jasno sta to znaci da smo mi osvojili nevazna takmicenja, a hrvati vazno? Pa mi smo bas te hrvate dobili u Nisu i Rumuniji. Sta, kao, to nije bitno? To su iste ekipe, identicne. Valjda ce sad hrvati jace slaviti, sta li? Logicno je da su oni tempirali formu za EP na svom terenu. Zar smo trebali da im dozvolimo da osvoje svetsku ligu u Nisu? Poslednjih 10-ak godina kad god je bilo vise takmicenja istog leta, nijednom se nije desilo da bas sva osvoji jedna ekipa. Prema tome, ne vidim razloga za nezadovoljstvo. Hrvatska je zemlja vaterpola i tu nema sta da se prica, ali s obzirom na svoj potencijal malo je titula osvojila. Samo jedno zlato. Vaterpolo je takav sport. Ako povedete 2 razlike, u sledecem napadu imate 10000% igraca manje. A ako ste domacin imate pravo na poslednji napad s igracem vise. Ako ne iskoristite to sto vam se nudi, to je druga stvar.

alejandro

pre 13 godina

svaka cast hrvatima na pobedi, apsolutno je zasluzena bila. samo da dodam da nije posteno da stave nase da igraju svakog jutra od 10 kada napolju ima isto toliko stepeni... pamti pa vrati...

dusan

pre 13 godina

svaka cast. skoro nisam gledao nase da igraju ovako dobro. falilo je malo srece, i cinjenica da nam golman ipak nije vrhunski. da je bio sefik na golu ove bismo oprali bez problema. no, u svakom slucaju ALAL VERA

Joimontenegro

pre 13 godina

Prlainovicu kad zapjevas"oj svijetla majska zoro" mozda te pustimo da igras za Crnu Goru.Hrvati ovaj put bez greske,opusteni su potpuno.Cestitke i jednim i drugim.

Ipswich

pre 13 godina

Evo kako ne valja biti zločest. Doli pišete 'Napred Mađarska' a vi igrate protiv njih za bronzu. U ovom polufinalu nije bilo boljeg, već dva podjednaka takmaca, a pobjedija je onaj spretniji. Šta se tiče povika iz publike, naravno da triba reagirat, ali ne osuđujte ono šta imate u vlastitoj kući, to triba osuđuvat na obe strane

doktor

pre 13 godina

EVO,krecu komentari koji me uzasno nerviraju!!!Naime ,do pre 10sati hrvatski strucnjaci i javnost su tvrdili da je SRBIJA najbolja na Svetu,ali sada pocinje njihovo licemerje!!!Kada nas pobede,e od tada se racuna.E,pa,nece moci..SKINITE NAM SVETSKU KRUNU,pa Vam priznajem da ste boli,do tada smo mi!!!!

zulu boy

pre 13 godina

momci svaka cast,idemo na bronzu...sto se poraza tice,stekli ste toliko kredita da ni deset ovakvih nece da utice na nase poverenje prema vama...glavu gore!

Milan

pre 13 godina

Svaka cast nasima, svaka cast i Hrvatima. Sad idemo i jedni i drugi po medalje. Ako bude kako se nadam, nama bronza a komsijama ovaj put zlato.

kimi raikkonen

pre 13 godina

Dobar vaterpolo, Hrvatska za nijansu bolja, utakmica komotno mogla otići i na drugu stranu, srećom nije...
Peterac. Pa je li važno je li 5 sekundi nakon početka ili prije kraja, ako je faul onda je faul. Skoro udušiše Burića...

E bas odlican si

pre 13 godina

@ Neko to od gore vidi sve...

Ti si neki vrlo zanimljiv covek....
Hvala Momci, i bronza je odlicna, sledeca godina je opet nasa!!!

borko

pre 13 godina

Treba biti VELIK i u POBEDI i u PORAZU !!!
Bas bi bio glup i dosadan ovaj sport da pobedjuje samo jedna ekipa !!!
ps:Nismo imali srece...

Volim Srbiju!

pre 13 godina

Steta. Nisam gledao mec, ali zanm da je nasa ekipa uradila sve sti je u ovom momentu mogla. Domaci bazen, silan motiv i to je to. Vise srece sledeci put, a Hrvatima cestitke na pobedi.

budimo realni

pre 13 godina

Dokle vise da se posle poraza neke nase ekipe trazi opravdanje u stilu...sudija, lose vreme, malo odmora, pogresni termini...
ili licemerje gospodina Sovrovica pre pocetka utakmice : "...prvi put se usudjujem da prognoziram - 2 razlike za nas!" ???
Jeste li vi bre normalni!? Polufinale vaterpola je uvek bilo izjednaceno sa ekipama. Ima par drzava koje su u vrhu, a ovi ostali samo "nose vodu". Hrvatska reprezentacija nikako nije u grupi onih koji "nose vodu" vec u samom vrhu evropskog i svetskog vaterpola, svidjalo se to nama ili ne.
Juce su igrali sjajno, zatvorili sve prilaze njihovom golu, drzali nas daleko, daleko... i da nije pojedinacnog (ili kolektivnog) kvaliteta nase reprezentacije ne bi smo mi dali ni 4 gola, a kamoli 9! Ali tako je to. Mi smo kvalitetni, usudjujem se reci kvalitetnija i bolja ekipa od Hrvata, koji nikako ne smeju biti podcenjeni ("...2 razlike...") ali juce nismo to pokazali - dakle ko je bio bolji? Pobednik naravno!
Sta da smo dali gol u poslednjih 5 sekundi i otisli u produzetke ... i nekom srecom (u sta iskreno sumnjam) pobedili - pricali bi smo - bravo delfini, orlovi, najbolji ste...bla, bla...

budimo realni - teska utakmica, koja ni jednog trenutka svog trajanja nije dovodila pobednika u pitanje. Hrvati su igrali bolje, pobedili i mi treba da pokazemo svoj kvalitet tako sto ce mo im ISKRENO cestitati na pobedi. Svaka cast na odlicnoj partiji ... i puno srece u finalu!!!

Nasima puno srece i pameti u borbi za bronzu protiv - bez podcenjivanja molim - sjajne Madjarske ! Neka pobedi bolji. Verujem da smo to mi !

mare

pre 13 godina

Ma ovo ne treba gledati,sport koji se svodi na igrača više,bez njega niko ništa a da ne kažem koliko zavisi od sudije i njegovo kriterijuma.

Srdjan

pre 13 godina

Ne ocajavajmo, i dalje smo svetski prvaci, osvajaci svetske lige i svetskog kupa. Nekada mora i da se izgubi. Olimpijsko zlato nam fali i moramo da osvojimo London.

Igor

pre 13 godina

Ja te i dalje volim Srbijo Srbijo suzu sam pustio stara majko sine snajko vracam se u nas dom,ti ces za mene uvek biti numero uno SRBIJOOOOO!!!!!

cinober

pre 13 godina

Vrlo interesantno je čitati komentare i broj preporuka i kontrapreporuka! Velika većina komentara i Srba i Hrvata (i Crnogoraca) je sportska, objektivna, umjerena. Komentari koji odišu neobjektivnošću i nacionalizmom odreda su ocijenjeni negativno! Gotovo da ne bih vjerovao da je tako nešto moguće, do prije godinu-dvije većina komentara bila je u tonu neumjerenog slavljenja svojih i podcjenjivačkog malicioznog pljuvanja po onom drugom. Umjesto prepotentnog naslađivanja, degutantnog busanja u junačka prsa (govorim i o Srbima i o Hrvatima, naravno) danas se uglavnom, eto, sportski čestita protivniku i hvali vlastitu momčad ako je (kao u ovom slučaju) dala sve od sebe, borila se sportski i izgubila od isto takvog rivala. Svakog onog koji je na tekmi vikao "Ubi ubi Srbina" smatram kretenčinom kao što sam uvijek i smatrao. No, čini se da ih ima manje nego prije, čini se da se i njih (ili barem dio njih) može preodgojiti, a ovi komentari mi stvarno daju nadu da i neće proteći toliko strašno mnogo vremena do pravog dobrususjedstva. Pozdrav svima!

ognjeni

pre 13 godina

@Bobis - Da, ko razume, shvatiće... da je naš Vanja Udovičić poreklom odande. Alo bre ljudi, kad će više prestati da se prebrojavaju krvna zrnca? Ako je npr. Hinić rođen u Hrvatskoj i dobro mu je, neka igra tamo. Isto je i za ljude u Srbiji. BTW, čista pobeda Hrvatske, a našima sve čestitke, biće još zlata!

Delboy

pre 13 godina

Mislim da smo vas zasluženo dobili. Jbg, peterac je bio čist kao suza, nema veze što je bilo 5 sek. do kraja.
Ja vama želim sve najbolje protiv Turaka u košarci. Morat ćete pobijediti i fanatičnu publiku pa i suce. Imate odličnu mladu ekipu i teško će vam bilo tko konkurirati u Europi bar u narednih 5-6 godina.

Janko

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 9. septembar 2010 19:14)

Ne budi bre iskopleksiran,sta nas boli uvo za komsije neka se i oni necemu raduju. Mi treba da podrzimo nase momke i kad gube jer opet na iducem takmicenju osvajamo medalju.Glavu gore nasi delfini

Milan T

pre 13 godina

@janker

Evo, da ti ja pojasnim u vezi drugog peterca.
Igrac koji je primio loptu se nalazio VAN okvira gola, napravio je POLU okret kojim je zavrsio VAN okvira gola, u takvim situacijama se sudi ISKLJUCENJE nikako peterac!

U svakom slucaju si u pravu za igraca vise Srbije, nedopustivo slaba realizacija.

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

Bane NS

pre 13 godina

Vaterpolo je jedini sport na svetu gde sudija može da namešta celu utakmicu.

Vidim monogi ovde govore kako nam je odbrana bila loša a napadi brzopleti, jeste ali kako je došlo do toga, kada god je Srbija bila u situaciji da povede sudije su Hrvatima dozvoljavale grubu igru, za napad smo imali 30 sekundi i kada krenemo ka njihovom golu oni nas pritisnu još daleko od gola i to nas dave potapaju ne daju nam da dodamo loptu a sudija ne svira ništa, e tek kada nas malte ne potope i skinu kapicu sa glave svira im faul, pri tom faulu koji jedva svira nema isključenja a vreme za napad se samo na tren zaustavi, naravno svaki put kada te igrač Hrvatske potopi on ti loptu izbaci par metara iza, i posle faula vreme nastavi da teče ti plivaš nazad po loptu pa opet u napad i na kraju ti ostane par sekundi da brzopleto pokušavaš da rešiš napad. Sa druge strane dovoljno je da pipneš Hrvatskog igrača sviraju ti faul, ako kreneš grublje zaradiš isključenje a oni dobiju novih 30 sekundi za napad, i normalno je da se povlačiš pred njima jer ako kreneš grubo da se braniš kao oni zaradićeš isključenje. I to kako je Srbija bliže prilici da povede suđenje sve gore. A čim Hrvati povedu sa dva razlike onda sude pošteno, i čim krenu da sude pošteno mi iz dva napada dva gola i opet nerešeno, znači svaki naš napad zu zaslužili isključenje a bar 1 peterac nam nije dosuđen. A poslednjih 30 sekundi neću ni da pričam, prvo smo se odbranili, pa kada smo krenuli ka njihovom golu ni pola terena nismo preplivali odmah kontra faul, pa isključenje našeg igrača i onda da overe celo suđenje peterac 5 sekundi do kraja. Ne kažem da su Hrvati loši, ali su taman koliko treba lošiji od nas zato nisu ni uspeli da nas pobede prethodna dva puta nego tek sada na domećem terenu pred 5.000 ostrašćenih ustaša gde je cela klupa skakala na sudije za svaku sitnicu. Sramota. Nije mi žao zbog medalje, ne treba mi ni jedna medalja da bih cenio naše vaterpoliste jer su se borili kao lavovi i pod takvim okolnostima lomili Hrvate do zadnje sekunde, ali mrzim nepravdu.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Momci vi ste naravno i dalje nas ponos. Borili ste se i dali sve od sebe. To je najvise sto mozemo od vas da ocekujemo. Protiv komsija je uglavnom uvek neizvesno do samog kraja.

E da, ne zaboravite da protiv Italijana ili Madjara pokupite tu bronzu. Nije ni to za baciti, daleko od toga. Zasluzili ste medalju.

pingvin sa Madagaskara

pre 13 godina

Ijaooo...:(((
I na kraju su uspeli...No nema veze,znamo svi da su nasi delfini najbolji na svetu!!!Sad da osvoje bronzu pa da ih lepo docekamo ispred skupstine zajedno sa kosarkasima!!! :D

Realno

pre 13 godina

Skandiranje kakvo smo videli u polufinalu Evropskog prvenstva morali bi sankcionisati diskvalifikacijom Hrvatske reprezentacije pa nek već jednom nauče da nije dosta samo se smeškati i pričati kako si civilizovan nego treba i pokazati.

MIKI

pre 13 godina

Ljudi pustite i one što navijaju ubij ovog ili onog to su divljaci,dobro je da konačno bez strasti ,onih niskih gledamo i navijamo za svoje.Meč je bio li,la. Sreća je ovdje ključna.Sad zlato protiv madjara.Idemo Hrvatska!!!!

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Sudjenje je moglo i da bude malo bolje ...ali u svakom slucaju cestitke hrvatima danas su bili bolji .Momci cestitajte nasim komsijama i oni su bili fer sto se tice kosarke i komentara...Srecno dalje komsije .... a nasim vaterpolistima :moglo je mnogo bolje ali ne zamerujem vam nista,ipak imate mnogo kredita kod nas ...

ero

pre 13 godina

Jel vas nije ni malo sramota vaseg trenera koji je na onako prljav nacin pokusao da dođe do izjednjacenja!?Nista novo kod vas...u tome se vidi vas sportski karakter!

draskors

pre 13 godina

Da se pobjedi ekipa kao sto je Hrvatska i koja je jos domacin treba se igrati ozbiljno od samog pocetka,dva kiksa golmana i par neiskoristenih zicera...i nista od finala.Al' nema veze ne moramo uvijek zlato uzeti :)

cantona-7

pre 13 godina

Hrvati su pobedili bolju ekipu od sebe i to ne nezasluženo, tako da im svakako treba čestitati. Sudije su ih malo pogurale, ali to se ne vidi u statistici isključenja. Hrvati su ih imali više, ali skoro svako njihovo isključenje je sledilo nakon proigravanja naših centara, dok su naši dobijali isključenja posle 5-6 sekundi napada i u situacijama kada lopta nije ni išla ka njihovim centrima. Takođe nekoliko sumnjivih kontra-faulova u sutuacijama kada je bilo nerešeno. Praktično, skoro da nismo imali nijedan napad u kojem smo mogli povesti, a onda bi bilo drugačije. Poslednjih više od minut igralo se ispred našeg gola. Ipak, na kraju druge, treće i četvrte četvrtine primali smo gol u poslednjim sekundama i to je odlučilo. Peterac je bio čist, tu nema spora.
Bitno je osvojiti bronzu i nastaviti neverovatan niz medalja koji niko u svetu nema.

James

pre 13 godina

Kad gledam ovaj vaterpolo samo se nerviram,u ovoj igri sudija vodi glavnu reč,danas je tako navlačio uvek kad smo stizali dva gola razlike on je automatski sudio za Hrvate.

bice jos slavlja

pre 13 godina

Momci svak vam cast,srecan sam sto ste nasi i sto imate takav karakter,krivo mi je zbog poraza ali mi je jos draze sto vas imamo!

roko

pre 13 godina

7 igrača u bazenu zadnjih 20 sekundi,suci ili nisu vidjeli ili nisu htijeli vidjeti,prljav potez vašeg trenera da se pobijedi ,ali nije vam uspijelo.HRVATSKA PRVAK!!!!!

aca?

pre 13 godina

Izgubili smo jer nismo imali ni približno dobrog stratega kao što je Rudić. Udovičić je slabo vodio meč, napad loš, pogotovo loše organizovan onaj zadnji napad, odbrana nije mogla da pokrije tako loš napad.

delfino

pre 13 godina

Momcima nije bio dan ali su ipak zasluzili sve cestitke. Pokazali su da i kad igraju slabo protivnika u polufinalu pred pet hiljada razularenih domacih navijaca dovedu do nervnog sloma i strepnje do zadnje sekunde. Apsolutno niko nema prava da im bilo sta prigovori. Ako nasi despoti hoce da ostanemo prvaci sveta neka vrate kredit koji je vaterpolo savez uzeo da uopste ode na ovo takmicenje i neka im se obezbede kakvi takvi uslovi za pristojan rad i bicemo mi u vrhu jos dugo.

Ante

pre 13 godina

Dragi susjedi,

veseli me broj pozitivnih komentara, ima nade za nas.

Neke su uhvatile pretjerane emocije pa cu samo reci, vise kao ljubitelj vaterpola, a manje navijac hrvatske, da je sudjenje bilo cisto - tj. nekoliko gresaka na stetu obje momcadi. Peterac na kraju - potapanje s ledja na ziceru - sto bi htjeli?

Ono cega me je iskreno sram kao hrvata su fasistoidni navijaci.
(Bojan, 9. septembar 2010 19:45)

U poslednjoj rečenici je "ključ razumevanja".Da li utakmicu sa "fašističkim" treba smatrati bilo kakvim sportom ili samo,možda,dozvoljenim hrvatskim "običajem".Ovo je pitanje ipak više za vaterpolo federaciju a i vlast koja bi trebalo da bude pokrovitelj vaterpolista.

Sreten

pre 13 godina

Bez obzira na sve, momcima svaka cast. Igrati sa Hrvatima, za koje su utakmice protiv Srbije ipak vise od igre, na njihovom bazenu, pred 5000 hiljada navijaca, na jednu loptu, mogu vrhunske ekipe. Izgubili smo bas naivno, a imam utisak da nam ne bi dozvolili da pobedimo i da se igralo do sutra. Tu pre svega mislim na sudije jer su kad se lomio rezultat naginjali na Hrvate. Jedno sam siguran da bi ih u Beogradu, ili Nisu, sto da ne, dobili sa 5 razlike. Sto rece selektor : "Pamti pa vrati!". Jos jednom, hvala momci. Bilo je uzivanje gledati vas kako se borite za svoju zemlju.

Vito-Tovy-Banja Luka

pre 13 godina

Bez obzira,nasi su momci i ovog puta pobednici,dali su sve od sebe,nije ih islo i treba cestitati Hrvatima,koji su ipak prevagu imali u domacem terenu,doslo je i njima jednom njihovih pet minuta.Nasi su se borili,zaista,golmana nije islo skoro nikako,mozda smo mogli na poluvremenu probati sa rezer.golmanom,ali sta je tu je,mozda je i dobro,jer nemoze se uvek bas biti prvi.Sve cemo usredsrediti na London 2012,naravno Olimpijske igre,koje su mnogo znacajnije i vrednije.
Srbi glavu gore,uzecemo bronzu,samo radi kontinuitete,jer Vi ste stvarni pobednici!!!
Srbijo majko,samo ti imas to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

doktor

pre 13 godina

DEFETISTI,Srbija je junacki pala u grotlu Hrvata!Nismo izgubili od RUMUNA! I dalje smo najbolji,pa i Federer gubi....Srbija -Federer Hrvatska-Nadal MNE-Djokovic Madjari-Sampras....Malo sale,mada...

Petar

pre 13 godina

cudi me da nitko ne spominje da je Udovicic poslao 7 igraca u bazen. Zbunio suce, iznervirao Rudica, ali mu ni taj bezobrazluk nije pomogao.
Sramota!

bane

pre 13 godina

Jako sam srecan zbog ovakvih komentara. Utakmica kao utakmica sve ok.Nije ni red da mi sve osvojimo. Zasluzena pobeda Hrvata,pre svega zbog golmana koji je branio mnogo bolje nego Soro. Srecno i jednoj i drugoj repki u sledecim utakmicama.

doom

pre 13 godina

и нека је најљући ривал отишао даље, био бих разочаран да нас је било ко други избацио сем Хрвата, за мене је у сваком случају ова утакмица била финале, играле су две најбоље екипе. ВОЛИМ СРБИЈУ!

Dijaspora

pre 13 godina

Iako mi se cini da su sudije sudile u korist domacina, mislim da su i nasi napravili vise gresaka nego inace. Da je u zadnjem hrvatskom napadu faul napravio jedan, umesto dvojice igraca, bio be igrac manje, a ne penal.

Ali, nema veze. Napred na bronzu, zmajevi !!!

danilo

pre 13 godina

Svaka čast,od tri velika takmičenja uzeli smo dva.Da je igrano van Hrvatske sigurno bi dobili,ali dobro sta je tuje.Nego da se mi lepo spremimo za docek i vaterpolista i kosarkasa,jer sigurno uzimaju medalje.Jos jednom BRAVO MOMCI!
AJMO SRBI

Jovan

pre 13 godina

Koliko gluposti i neobjektivnosti na jednom mestu-to je užas!
Zašto je toliko teško reći da smo juče jednostavno nadigrani od strane Hrvata, da je Soro primio nekoliko pacerskih golova, da nam odbrana nije funkcionisala, da nam je napad bio neefikasan i da smo zasluženo izgubili?!
Čemu sada otrcane, glupe priče o kriterijumu suđenja i parola tipa "Najbolji smo-samo još i drugi to da shvate".
Loša igra protiv omraženih nam komšija-i kraj priče. A Prlainović je samo dokazao da nema mooda kada je najpotrebnije i da nije igrač za velike utakmice. Baš kao što reče neko pre-isti Šapić; puni boraniju, a protiv jakih ekipa ga NEMA nigde u bazenu, ronja kao morka!

Никола

pre 13 godina

Кад 3 (три) гола примиш у задњим секундама четвртина други исход није ни за очекивати. Соро је подбацио, судије при 8:8 зауставиле нашу контру из које су касније хрвати повели, нисмо дали неке зицере...

Но, свака част момци на борби, бољи смо, али су хрвати били мало срећнији. Идемо даље, узимамо БРОНЗУ!!! Једини смо који имамо медаље са свих такмичења!!!

Mirko

pre 13 godina

Čestitke Hrvatima. Bili su za nijansu bolji, naročito u poslednjim trenucima četvrtina. Ništa strašno, i dalje smo svetski prvaci.

Duško

pre 13 godina

Sada smo vas pobijedili i slijedecih 10 godina nema vise izvlacenja na gol-dva protiv Hrvata. Ne samo u vaterpolu, nego i u kosarci. Pozdrav od Srbina iz Zagreba.

Anton

pre 13 godina

Govorite samo jedan gol i sreca, pa kad gledamo nista ste sa kosarkom bolje jel ste za pola kosa pobjedili u zadnje sekunde na SP, tako i sa cibonom

Sreca sreca sreca kako bi vi susjedi rekli jelda?

Sv1l3n1

pre 13 godina

dokle god se budemo sretali po finalima i polufinalima bilo kog sporta ja cu biti vise nego zadovoljan.Po komentarima bih reko da ipak ima nade za nas.Hrvatima stavrno zelim zalto sa jedno 5 razlike a za bronzu ne brinem tu je :D. al ljudi manite se ovih idiostskih prozivki pa vidite valjda da ako nam sed drzave samo malo opamete bicemo (ako vec nismo) velesile u skoro svim sportovima sto znaci da cemo se sretati sve cesce na zalost ostalih...pozz

Bjelovar

pre 13 godina

Jučer je pobijedila bolja ekipa. Rudić je nadmudruo Udovičića i to je to. Onaj kraj utakmice nije Udovičiću bio potreban, ne valja tako blamirati lijepu karijeru.

boris

pre 13 godina

Svaka cast momci,vi ste za nas SAMPIONI i kraj.Sta je tu je glavu ponosno gore i da uzmemo bronzu kad smo bili onemoguceni sudijskom neumoljivom da uzmemo zlato.VI STE PONOS SRBIJE!

branko

pre 13 godina

После утакмице против Хрвата у Нишу коју смо добили а Хрвати водили са 3 : 0 написао сам следеће :'' Разумем кад нека екипа слабије одигра последњу четвртину – умор, недовољна спремност, пад концентрације итд. али тешко капирам зашто наши слабије играју прву четвртину, чак и против Кинеза''
Дефинитивно, ова иначе сјајна екипа има ту, можда једну једину ману. Муче се са реализацијом у првој четвртини па онда морају јурити резултат а то је јако, јако тешко. У Нишу смо јурили Хрвате и Црногорце, у Загребу смо јурили Хрвате и Црногорце. Добро, 3 пута смо успели а једном (данас ) нисмо. Кад јуриш резултат пред својом публиком ђене-ђене, али пред туђом, па још хрватском, то је скоро немогућа мисија. Дакле, треба да седну и поразговарају о тој првој четвртине а то је апсолутно проблем концентрације. Чуди ме да то свима није било јасно још после Ниша. Ако постоји нешто што је против Хрвата у Загребу требало избећи по сваку цену то је јурење резултата. То важи и за меч за бронзану медаљу.

dule

pre 13 godina

Ja mislim da je tekma bila prilično loša... jednostavno što ste nam radila s igračem više je za ne povjerovati... 6 komada smo valjda tako dobili... previše borebena i ne kvalitetna utakmica... prevelik strah od poraza... ali dobro, ja zadovoljan da smo vas pobjedili... pozz

nstehnol

pre 13 godina

@lazy Vama je poništen gol iz 2 metra jer je igrač koji je dodao loptu strelcu bio VAN 2 metra, dok su naša OBA igrača (i asistent i strelac) bila u 2 metra. Naučite prvo pravila igre.

cestitke

pre 13 godina

Vise nemamo kvalitet kao pre par godina da budemo bolji od protivnika za par golova,pa da mozemo da pobedimo i sudije i protivnika...Realno nas golman los,moguce i atmosfera da je uticala i veceras su Hrvati bili bolji tacno za jednog igraca vise....

razocaran

pre 13 godina

Eh kako bi menjali nevazna takmicenja poput Svetske lige i Fina kupa za ovu pobedu i plasman u finale. Plasim se samo da recimo odbojkasi koji su osvojili medalju u Svetskoj ligi, ne ostanu bez medalje na Svetskom prvenstvu. Ista konkurencija, a osvajamo medalje na onim nevaznim takmicenjima.

SRBENDA :)

pre 13 godina

Momci volim vas koliko i ziwot svoj,vi ste nama uvek pobednici,ovaj umor je i teska utakmica sa CG,umor,a bogami i greska sudija.Kako su nama samo olako svirali iskljucenja a njima nista.Opet cestitke Hrvatima,i oni u necemu da pobede jednom

vjeneslav

pre 13 godina

Bio jedan šahovski velemajstor iz Argentine (Migel Najdorf, on je inače iz nacizmom poharane Evrope prebjegao u Argentinu.
Jednom prilikom je izjavio ovo ''Danas smo pobjedili mi, sutra cete vi. Vazni su susreti''.
Ma dobro je da se srecemo.
Vi ste nas odrapili u kosarici isto na sitno.
E da, na SP u kosarici zelim vam sve najbolje. Imate mladu momcad, a Rusi su pokazali kako se moze nositi sa tamo nekim Amerima. Samo malo vise upornosri.
Ajd sreto tamo narode u Istambulu i pozdrav iz ZGB.

vladimir

pre 13 godina

Sta reci odlucila je prednost domaceg terena.Srbija nije slabija od Hrvatske ali taj domaci teren bio je presudan.Tesko se skoncentrisati na mec posle onakvih uvreda sa tribina.Igrali smo ceo mec zonu a oni klasican presing ceo mec.Potpuno su nas krljali a imali smo isti broj iskljucenja.Kraj prve cetvrtine kada moze da se prelomi mec ne sviraju nam sudije cistog igraca vise i ne sude nam peterac takodje cist.U finisu meca Hrvati dobijaju dva puta igraca vise mi nijednom.Peterac 5 sekundi pre kraja je bio cist ali takodje nama nisu sudili isti takav na kraju prve cetvrtine.Ocekivao sam mnogo vecu kradju,ali sada kada su u pitanju izjednaceni timovi bas taj vetar sudija u ledja kad se odlucuje utakmica bude presudan.Tako je i bilo poslednji minut odmah su nam sudili iskljucenja i kad lopta nije na centru iliti na dva metra,dok bi mi mogli da dobijemo iskljucenje samo posle teskog krljanja kao sto je i bilo.Lepo pomaganje sudija bas kad se lomi mec,sto naravno kada odlucuju nijanse bude na kraju presudno.Ne mozemo nista prigovoriti nasim momcima.Borili su se pruzili maksimum ali sta da se radi.Bice dana za megdana.Ovo je mlad tim i pred njim je lepa buducnost.

Boca

pre 13 godina

Navijao sam svim srcem za Srbiju i mnogo mi je zao jer momci zasluzuju finale. Sramotna pobijeda Hrvata i kriminalno sudjenje u zadnjih par minuta,gotovo su sudije ugurale loptu u gol Sora. Ocajna igra Andrije i Soro je par puta morao bolje da intervanise. Srbi su ostavili srce u bazenu i nema im se sto zamijeriti,jer su imali naporo ljeto. Momci su mladi i ovo im je dodatno iskustvo koje ce ih kasnije ciniti jacim. Pozdrav svim ljubiteljima vaterpola iz Kotora.

ZLASTIJAREN

pre 13 godina

Kad mi nešto organiziramo idemo u finale (rukomet,vaterpolo). U slučaju da ugostimo svijetsko prvenstvo u KRIKETU, u finalu bi igrali Hrvatska i INDIJA :-) :-)

marko

pre 13 godina

mijenjao bih ovo za pobjedu u košarci u sekundi
(drf, 9. septembar 2010 20:48)

Ja nebih mjenjao pobjedu Cibone u jednoj regionalnoj ligi za prvaka Europe u vaterpolu!!

mađar

pre 13 godina

Al onaj pokusaj prevare sa 7 igraca u bazenu u zadnjim sekundama utakmice dobra vam je fora! Jest da su tu suci pogrijesili jer su oni to trebali primjetiti, ali da je bilo isplanirano vidjelo se iz aviona!!
"HAJRÁ MAGYAROK"

Hrvat

pre 13 godina

Cestitke Srbiji na odlicnoj partiji...nijanse su odlucile.Vidim puno komentara da su nam sudci pomogli..e pa ne bi se slozio...sve je bilo regularno i po pravilima...jedino navijanje u jednom trenutku gdje su vikali ubiji s****...to ne podrzavam ni malo i za svaku osudu je.

Sta jos reci.i Srbija i Hrvatska su male zemlje..ali meljemo u svim sportovima.o moj Boze kaka bi to sportska nacija bila da je ostala Juga.pa nebi nam nitko nista mogao....hehe

Ajmo naprijed Hrvatska po zlato,a Srbija po broncu

ljepko tapetic

pre 13 godina

Evo, da ti ja pojasnim u vezi drugog peterca.
Igrac koji je primio loptu se nalazio VAN okvira gola, napravio je POLU okret kojim je zavrsio VAN okvira gola, u takvim situacijama se sudi ISKLJUCENJE nikako peterac!

Majstore ne znam gdje si ti ucio pravila vaterpola ali evo ti ispod pravilo peterca. Zato prestani pricati gluposti. Nema veze dali je faul napravljen u okviru gola ili ne, vec dali je napravljen u 5 metara od gola, sto je ovdje bio slucaj.


"If a defender commits a major foul within the five meter area that prevents a likely goal, the attacking team is awarded a penalty throw or shot. An attacking player lines up on the five meter line in front of the opposing goal. No other player may be in front of him or within 2 meters of his position. The defending goalkeeper must be between the goal posts. The referee signals with a whistle and by lowering his arm, and the player taking the penalty shot must immediately throw the ball with an uninterrupted motion toward the goal".

Voja

pre 13 godina

I've paid my dues -
Time after time -
I've done my sentence
But committed no crime -
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world -

I've taken my bows
And my curtain calls -
You brought me fame and fortuen and everything that goes with it
-
I thank you all -

But it's been no bed of roses
No pleasure cruise -
I consider it a challenge before the whole human race -
And I ain't gonna lose -

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world

boki zagreb

pre 13 godina

Pobjeda potpuno zaslužena, u niti jednom trenutku niste poveli, 5-erac je bio čist kao suza. Ali završetak tekme i ona prevara Udovičića sa igračem više u terenu je bacila mrlju na fair play! Ako ne vjerujete pogledajte članak:http://www.index.hr/sport/clanak/pogledajte-kako-su-srbi-prevarom-pokusali-izboriti-produzetke-sinoc-na-savi/511513.aspx

Zar smo i do toga došli i onda vam suci još daju ponovno napad, toliko o kukanju Udovičića na suđenje, a svaku tekmu mu suci išli na ruku!

ganuti kengur

pre 13 godina

pridružujem se svim onim susjedima koji su poželjeli uspjeh mađarima:NAPRIJED MAĐARI!!!!! žao mi je srbije, niti broncu osvojiti neće, tako prolaze prepotentni i bahati......

Andrija

pre 13 godina

Cestitke nasim vaterpolistima na borbi protiv Hrvata. Cestitke i Hrvatima na plasmanu u finale. Teska utakmica u kojoj su komsije imale vise srece jer se utakmice velikih rivala dobijaju samo srecom a i vrhunskom igrom. Pokazala su je oba tima. Srecno momci u borbi za medalju. Srbija je uz VAS!!!

DARKO MIRNIC

pre 13 godina

momcima svaka čast nije išlo pa dobro idemo dalje. ja i dalje smatram da smo najači u vaterpolu dobro domaćin sada uzima sigurno titulu. mi smo osvojili sve šta smo mogli osim olimpijade tako da to je sada cilj. podrška vaterpolistima.

Srba

pre 13 godina

XAXAXAXA koliko komentara i u svima se vidi da su ovde došli Srbi i Hrvati da ubeđuju jedni druge ko je bolji, ko je nepošten, ko je kako igrao ... kao da neki Srbi/Hrvati uplaćuju net zbog komšija, ali mora se priznati da ima dosta normalnih komentara. A realnost je da je Hrvatska pobedila i da se ne treba vaditi na neke sudije. Isto tako je realnost da se prvenstvo igralo u Hrvatskoj pred njihovim navijačima. A najbitnija realnost za nas ovde je da treba da budemo ponosni na naše vaterpoliste s obzirom kakve uslove za razvijanje ovog sporta imamo za razliku od ostalih! Napred Srbijo i bronza jeste je uspeh!

MO

pre 13 godina

volimo vas puno bez obzira na sve....vi ste nas navikli na medalje i bilo koja da dodje bice nam drago.VI STE NAS NAVIKLI A MI VAS NIKADA NECEMO IZNEVERITI U POLJU LJUBAVI.

Babin_zub

pre 13 godina

Prvo,zeleo bih nasim momcima da cestitam na plasmanu koji su ostvarili i ako su ih odavde ispratili kao siročad,pa su i kredit morali da podignu kako bi otputovali.
Sto se igre tice,hrvati su zasluzeno prosli,jer ne moze se primiti 10 golova u takvoj utakmici i ocekivati prolaz.Dakle,odbrana nam je bila veoma losa,sporo smo preuzimali sa igracem manje,lose blokirali sut ka golu,hrvatima davali previse prostora jer smo stajali daleko od njih...

Neša Niš

pre 13 godina

Čestitam momci na borbenosti i srčanosti! I pored svih saplitanja, podmetanja i ignorisanja pokazali ste da ste veliki ljudi. Mnogi bi trebalo, makar, da pocrvene i da se stide ali vi ne. Ima nas koji umemo da prepoznamo i da cenimo vaše uspehe. Mnogo sportske sreće u idućem dvoboju protiv svih. Uz Vas smo svim srcem!

Liverpul

pre 13 godina

Objektivno nismo zasluzili pobedu! Nedostatak koncentracije u finisu 2. i 3. cetvrtine (primamo gol iz teze situacije (druga), a ne postizemo iz lakse (treca)). Ali zavrsnica meca je skandalozna. Sve stoji, Soro je poklonio 3 gola u prvom poluvremenu, lose smo branili igraca manje, zaustavljanjem Udovicica dosta su nas ogranicili u napadu, ali ako su zaluzili, trebali su nas muski dobiti u produzecima i cisto i posteno obezbediti finale, pruziti im posteno ruku, a ne da sudija postize odlucujuci gol.
Stvarno ne znam kome je ovakav epilog i nacin donosenja odluke o boljem trebao? Ni nama, a milsim ni njima. Ovako ne treba radi licnog ugleda i autoriteta preci preko svega. 2012. je evropsko prvenstvo u rukometu u Srbiji, kalendarski malo jace od godinu. Treba izvrsiti lobi, i ne dozvoliti im ulazak u polufinale, na isti ovakav nacin kao sto je nama sudjeno. Ukoliko ima reda u sportskoj organizaciji u Srbiji, preko ovoga se ne sme preci. Ovo nije poziv na revansizam, nego jednostavno zastita sportskog dostojanstva trofejne sportske nacije.

mate

pre 13 godina

Normalno je da domacin ima bar pet odsto naklonost sudija. Toliko su Hrvati i imali, ali to nije presudilo. Presudila je cinjenica da smo od 1o golova cak pet odnosno pola primili sa istim brojem igraca. Od toga su tri zabijena pores Sora sa deset metara. Setite se zadnjeg gola u drugoj cetvrtini. Kroz ruke pa preko linije. Soro je zaista lose branio prve dve cetvrtine, kasnije se popravio ali kasno. Naravno da je Sefik bolji golman, ali to je proslost. Sada imamo to sto imamao, a na ovom prvestvu dve ekipe su realno jace od nas Мađari (ne znam kako su Hrvati tako sigurni u pobedu) i Hrvati. Sto se tice utakmice za trece mesto, Italijani ce biti mnogo motivisaniji.

vllll

pre 13 godina

Bilo sta bilo.. Borimo se za bronzu.. pa nama je i bio cilj medalja... nije pisalo koje boje :).. Cini mi se da je narod dostojanstveno podneo poraz... Kroati, idite na svoje sajtove...

TOTTI_10

pre 13 godina

Nevjerojatna je i očita namjera srpskog izbornika Dejana Udovičića, jer to prvaci svijeta sigurno nisu napravili slučajno. Cilj je bio jasan. U slučaju da ne zabiju za 10:10 dobili bi još jedan napad. U slučaju da su uspjeli zabiti, nastao bi totalni kaos, ali bi napad opet morao biti ponovljen. Tako se i dogodilo, prvi napad nisu iskoristili, ali su dobili novi napad, dok je užasnuti Ratko Rudić pokušavao objasniti arbitrima što se događa. No, ovi su se potpuno pogubili. Dali su Srbima još jedan napad, po pravilima, ali opet su zaboravili izbaciti sedmog igrača. Tek kad je Josip Pavić u zadnjoj sekundi obranio taj zadnji udarac sve je bilo gotovo, iako su suci zapravo ponovno trebali dodijeliti napad srpskim vaterpolistima.

SRB

pre 13 godina

Utakmica je bila 1A. Pobedila je Hrvatska ne boljom igrom, jednostavno ovog puta je sreca bila na njihovoj strani.
Trenutno dve najbolje vaterpolo ekipe u svetu!!! Steta sto se nismo u finalu sastali ali nadam se barem utesnom trecem mestu!!!

Red bull

pre 13 godina

@Mozda

Da bi ti pitao

Dekoncentracija pri svakoj cetvrtini u poslednjim sekundama igre..Ali sta da se radi ne moze se uvek dobijati i cele sezone drzati forma. da se igralo u nekoj drugoj zemlji glat bi uh dobili

aha

pre 13 godina

(Josko Martinoski, 9. septembar 2010 19:26)
samo sto u vaterpolu sudije sve i da imaju monitor koji im snima pod vodom ne bi mogli da kazu sigurno da li je faul ili nije a kamoli sa 10-15 metara
ali dobro

marko

pre 13 godina

Mislim da nisi u pravu. Nije bitno kada je sviran, nego dali je postojao, a onazalost faul je posyojao. Moramo biti korektni i priznati pobedu Hrvatima.Bili su bolji i zasluzeno idu u finale. Nasima mnogo srece u borbi za bronzu
(IVORY, 9. septembar 2010 19:48)


A sta je bilo na kraju 1. cetvrtine kada je jedan hrvat u gol sansi vukao naseg sa ledja nekoliko puta, nije bilo ni faula, ni iskljucenja, a ni peterca!!!!!

pero

pre 13 godina

Ne znam po kojem osnovu neki tvrde da je sudija poklonio pobjedu Hrvatima. To su isti ljudi koji u svakom porazu fudbalera krive sudiju. Hrvati su bili bolji i zasluzili su pobjedu. Zar je problem da im se cestita na tome. Srpki vaterpolisti su konstantno u vrhu i za mene su najbolji. E sada povici Ubij Srbina. Lako se izvlaciti i najjednostavnije je reci, ma to je mala skupina debila. Ali zasto onda vecina ljudi na bazenu nije izvizdala tu malu skupinu debila ako je to neprihvatljivo. Ili i oni misli tako ali ne zele da sudjeluju u tome. Ova ista stvar mogla se desiti i u Srbiji i isto bi se ljudi ponasali. Zar nije vrijeme da vecina normalnih ljudi podje da osudjuje ove ekstreme. Ja volim vaterpolo, mislim da je to najtezi i jedan od najzanimljivijih sportova. Hrvatima zelim srecu u finalu i navijacu za njih jer mi Italija ne znaci bas nista. A za Srbe, nek je sa srecom i drugi put ce biti bolje. I manje trosenja na nekim nevaznim turnirima.

DEJO

pre 13 godina

Ma nema veze delfini, svejedno svaka vam čast na igri(moglo je bolje al dobro nema veze sada, idemo na treče mesto)vi ste ponos Srbije. Sledeče godine bičemo još bolji budite stoposto sigurni u to.
Napred Srbija!!!!

Ivan

pre 13 godina

Želim samo odgovoriti Banetu od par postova ispod da bi isto tako bilo i u Beogradu pred 5000 "ostrašćenih četnika" pa neka ne kenja bez veze.

sestak

pre 13 godina

SVAKA CAST DELFINI!!!!!Moze da se kaze sta hoce,nismo mogli protiv sudija,publike i njihovih igraca.sta je mnogo mnogo je kumee!!!Bronza je nasa....

tomo

pre 13 godina

istina bilo je opet povika iz gledališta, ali treba reći i da se nije zviždalo na vašu himnu, priznati će te to je uspjeh za ove prostore.
Glede sporta i kako sport povezuje ljude, ja u to ne vjerujem. Naime sportaši se povežu i vjerujem da je između njih korektan odnos, ali navijači (narod) se preko sporta samo dijeli, bilo države, gradovi, dijelovi grada. I sad paradoks sport se igra radi tih navijača :)

antic

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 9. septembar 2010 19:14)

A bre ofk (nije greska) sta ti imas toliko protiv svih nasih selektora u svim sportovima i protiv svih nasih reprezentacija?

Nije mi jasno,jedan komentar dole pise "Sad ste nas pobedili i nikad vise" i mnogo veci broj nepreporucenih nego preporucenih glasova?! Jel moze neko to da mi objasni?

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

momci glavu gore,bice jos mnogo medalja sa evropskih prvenstava.

borba za bronzu mi je toliko mrska pogotovo sto ako je osvojimo bicemo na podijumu nize od madjara,a njih ne mogu da smislim...ali samo jako u borbi za trece mesto

neki lik

pre 13 godina

Generalno nekvalitetan mec koliko se ja razumem u dosadni vaterpolo, al manje los tim dobio i ako smo mi kvalitetniji al kukavicki odigrano!

kilted yaksman

pre 13 godina

cudi me da nitko ne spominje da je Udovicic poslao 7 igraca u bazen. Zbunio suce, iznervirao Rudica, ali mu ni taj bezobrazluk nije pomogao.
Sramota!
(Petar, 10. septembar 2010 08:59)

Taj isti Rudic je trazio time out u polufinalu sa SCG 2005. iako nije imao pravo na njega. Sviran je peterac ali ga je Pavic odbranio i tako Hrvati dobili napad u zadnjem minutu na -1 za njih. To nije prevara mozda? Uostalom, Rudic je stari manipulator.

SAI BABA ZAGREB

pre 13 godina

Svaka čast na ovoliko dobrih komentara.

Zapitajte se kakvi bi komentari bili na hrvatskim forumima da su hrvati izgubili 10-9.

a ovdje ima puno komentara sa čestitkama hrvatima.

Na hrvatskim forumima ne bi bio NI JEDAN JEDINI takav komentar gdje bi se čestitalo Srbima.

Bravo Srbi.

Sretno sutra protiv Turske !!!

tsitar10

pre 13 godina

ajde konacno da smo se malo priblizili jedni drugima,kome je vise do rata i vrijedanja jednih i drugih,vrijeme je da okrenemo novu stranicu i da pocnemo ispocetka,a sto se tice tekme,takav atomski vaterpolo dugo nije viden,dvije trenutno najace reprezentacije na svijetu,naravno da danas maznemo digice u finalu.konacno da se i nama posreci malo,vec je pomalo frustrirajuce gubiti od vas.sretno danas u polufinalu.sredite turke.sretno nasim klubovima u ligi prvaka i ligi uefa.

walter

pre 13 godina

ovo je strasno sta sam se nagledao danas, sudije su kriticne, dosta gresaka sto je direktno uticalo rezultat, ocigledno su hrvati bili bolji za sudiju.....

Republika Srpska

pre 13 godina

Ne bi drugačije ni postali prvaci nego kod kuće! I koliko god sudija navijo za Hrvate opet ih namučismo. Da je kvalitet Srbije drukčiji bilo bi 10:1. Zato, NAPRIJED SRBIJA, UVIJEK BILA I OSTAĆE PRVA!!!!

Marija

pre 13 godina

Srbijo,pokazi ponos i dostojanstvo i u porazu!Budi bolja od komsija!Oni su pokazali ko su i sta su sramotnim navijanjem,a i komentarima koje salju!A sta tek reci za tog hrvatskog komentatora koji i dalje glorifikuje sramne 90-te!

Babin_zub

pre 13 godina

"pridružujem se svim onim susjedima koji su poželjeli uspjeh mađarima:NAPRIJED MAĐARI!!!!! žao mi je srbije, niti broncu osvojiti neće, tako prolaze prepotentni i bahati......
(ganuti kengur, 10. septembar 2010 09:45) "

A po cemu su srpski vaterpolisti prepotentni i bahati?Zbog toga sto treniraju u hladnim i oronulim bazenima?Zbog toga sto podizu kredit da bi otputovali na evropski sampionat?Zbog toga sto...?
Ja cu ti reci zbog cega...Zato sto imate kompleks od nas u svakom sportu.I ne samo sportu,cak i u oblastima u kojima ste "bolji" od nas vi imate kompleks.Vi ste generalno isfrustriran narod,a hoce li ovi sa B92 to objaviti ili ne,bas me briga!

i cestitam na zasluzenoj pobedi,jos jednom.

yassa

pre 13 godina

i ja sam ponosan!svaka cast momcima.ali ovi hrvati su cirkus!? i danas kad su zasluzeno pobedili,taman za taj jedan gol,u komentarima pisu o sudijama!teska bolest...

Pedja

pre 13 godina

Svaka čast, momci. Sjajni su, borili su se, ali ponekad moraš i izgubiti. Svakom ko se ikada bavio nekim sportom je jasno koliko znače DVA ZLATA koji su ovi MOMCI uzeli ove godine, a ostaje im i borba za medalju. Najbolji sportisti Srbije ubedljivo.
Samo napred.

neko

pre 13 godina

@
pogledajte statistiku o broju isključenja + poništen nam gol radi 2 metra, a vama je jedan takav pušten...o čemu pričate vi...peterac je bio jer je igrač krenuo prema golu sam i bio je u 100 postotnoj šansi a dvojica vaših igrača su ga s leđa faulirala...navijanje nije bilo baš korektno..al što ste vi vikali prije par dana na utakmici mladih reprezentacija?..a prije toga mi..a još prije toga opet vi i tako unazad već 20 godina..tako da to lažno moraliziranje ostavite za neki dr put
(lazy, 9. septembar 2010 19:59)

Ja koliko znam nije isto kada dodaš igraču pravo (ka golu) u 2m koji je pritom i izvan poslednje linije odbrane i kada dodaš igraču paralelno sa boka koji je u liniji i sa tobom i sa celom protivničkom odbranom.
što se tiče mlade reprezentacije, bilo je i uvek će biti nacionalističkih ispada na žalost, ali ne može da se poredi sa navijanjem u hrvatskoj... ono je bilo 90 minuta pozivanje na linč i krv od strane celog stadiona.
ipak, uprkos pojedinim povicima, mislim da je navijanje juče bilo ok, nije se ni himni zviždalo, a da je hrvatska zasluženo pobedila, kao i da je peterac postojao. srbija ni u jednom trenutku nije vodila.
ipak ostajemo ponosni svetski prvaci, a sutra gledamo basket, što je meni u ovom trenutku važnije.

srkis

pre 13 godina

Stvarno ne znam šta se iko loži na taj vaterpolo. O kakvom se sportu radi dovoljno govori činjenica da su Herceg Novi i Kotor pod firmom Crna Gora svetska velesila???

milancina

pre 13 godina

Sto se mene tice mozete da "organizirate" i kriket i bagminton i sta god hocete od tih smejurija sportova i da ulazite u finale do mile volje!! Volim vaterpolo i zao mi je sto smo izgubili ali kad malo bolje razmislim bolje biti svetski prvak nego mozda evropski!!!!
A i nismo mogli dve tekme za redom i protiv sudija i protiv ekipa....

Jim Morrison

pre 13 godina

Bane NS je dao pravi komentar utakmice. Mi smo morali da igramo nežno u odbrani zbog sudija i zato smo primili 10 komada, a oni su nas davili po bazenu.
Bolji smo za klasu!

zoki

pre 13 godina

kako je ovaj sport ne bitan!!! a srbi i hrvati se loze na to kao telad...

da neka zapadna drzava imalo ozbiljno uzima ovaj sport i ulaze u njega nigde ni srba ni hrvata nebi bilo...

a pri tom ovaj sport mi je toliko glup... a posebno glup jer mnogo gledalaca na prvenstvu je bilo samo u ovoj utakmici... a to ne zbog toga sto ama toliko vole vaterpolo... nego eto smao sto igraju hrvati protiv srba...

milan stojicevic

pre 13 godina

Lako je posle bitke biti general-kaze nas narod.Sam plasman u polufinale je uspeh za vaterpoliste.jeste da su nas navikli na najsjajnija odlicija,ali sad treba podici glavu i uzeti bronzu.Nece biti lako,al sta je tu je.Samo hrabro napred momci.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Tako blizu a takao daleko. Mislim da bi ovo najbolje moglo da opise jucerasnju utakmicu. Vrlo malo je nedostajalo da mi slavimo. Jos sam tuzan zbog te utakmice. Steta. Momci, nema veze, idemo dalje.

TheLegenda

pre 13 godina

I opet se sve svodi na to ko dobije utakmicu automatski znaci da je bio "strana istine" u onom proslom ratu. F.ck you all, najjaca je baby doll, yeah!

dadu

pre 13 godina

necu da pricam sada kako je sudija lose sudio utakmicu ali ako vec pricamo o petercima,pogledajte kraj prve cetvrtine kad su nasi imali kontru,kako je jedan hrvatski vaterpolista vukao naseg s ledja i to pred golom a sudija ni faul nije dosudio. a sto se tice momaka svaka cast i jednima i drugima na borbenosti......

Milan T

pre 13 godina

SUDIJA je taj koji kontrolise broj igraca:
- na pocetku svake cetvrtine
- nakon postignutog gola i polaska sa centra
- nakon TO

Tek kada proveri to onda daje znak za pocetak igre.

Smesni ste sa tom vasom pricom da je pokusano na prevaru!!!!!

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

Milan T

pre 13 godina

@ljepko tapetic

Nastavi ti da lepis tapete a ostavi se vaterpola i pravila.
Da ti ne bih kucao citav tekst, potrazi sledeca dva pravila WP22.2 i WP22.8 i ako si ikada trenirao, igrao zvanicne utakmice ili sudio bice ti SVE jasno!

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

...

pre 13 godina

Gde vam je sad Prlainovic igracina???
Naravno nema ga nigde,isti je kao i Sapic sto je bio,puni Makedonce,Nemce,Japance i svu tu boraniju a u bitnim mecevima ga nema nigde,nijedan gol nije mogo da ubode,sramota!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Katastrofa! Od ovoga sam se plasio.Ko ce sada trpeti zadirkivanja komsija.Bolje da smo izgubili od Crnogoraca pre dva dana.Neko treba da snosi posledice zbog ovog neuspeha.Imali smo laksu grupu i umesto da budemo prvi i idemo na Italiju, mi smo napravili glupost. Selektor Udovicic je najveci krivac.Umesto sigurnog finala samo borba za bronzu.Udovicic ima najbolje igrace i opet ne moze nista. Osvojio je smesni FINA kup i svetsku ligu, koji sluze za zagrevanje, a sada kada je najbitnije krahirao je. Hrvatska i Madjarska imaju srece sto imaju vrhunske selektore, pa su i sa slabijim igracima bolji od nas.Pustili su nase da se istrose i tempirali formu za EP.sada je kasno,napravljena je velika steta za nas vaterpolo i sport uopste

Zgranut

pre 13 godina

Nikada jos do sada u svom zivotu nisam video da je u vaterpolu dosudjen penal (tj. peterac) par sekundi pre kraja meca!!! Sudjenje sramno i ocajno, publiku bolje da ne komentarisem, svasta bih rekao ... U svakom slucaju, Evropa je za SRBIJU mala, MI SMO SVETSKI SAMPIONI!!! PONOSAN SAM NA NASE MOMKE!!!

Goran

pre 13 godina

Sramotno sudjenje...posle svakog izjednacenja su nam iskljucili igraca ili svirali faul u napadu a o gazenju nasih igraca i nesviranju nikakvih faulova da ne govorimo.
Unapred je odredjen finalista tako da nema ni govora o cestitanju na pobedi

Stevo Rej Von

pre 13 godina

E moja braco i sestre, bio je Sefik u pravu, ipak ova reprezentacija nije ni priblizno dobra kao ona nekad.

E da nam je i dalje takav golman, opet bi smo bili prvaci...

Kraljevcanin

pre 13 godina

Samo cu jedno da kazem... Hrvati, radujte se dok ste na domacem terenu, cim promilite glavu van Zagreba nece biti vasih potplacenih sudija, veceras uzivajte sa njima u veceri koju ste im kupili. Kako vas bre nije sramota, pa mi izjednacimo na 8:8 nismo ni pola terena preplivali odmah kontra faul... Ma daj! A nasim momcima svaka cast na borbi, bice bolje!

tihi SRBENDA

pre 13 godina

kao prvo zeleo bi da cestitam nasim momcima na lavovskoj borbi,SVAKA CAST MOMCI! ali bih zeleo da pitam nesto nase susede,kako vas bre nije sramota? verovatno ste sudijama pasose uzeli i rekli da im necete vratiti ako ne pobedite,tako da su morali da nas pokradu. a mi sa 2 igraca manje nismo mogli da igramo(jedan stalno iskljucen a drugi sudije)!!!!! jos jednom svaka cast nasim momcima i MADJARI SRETNO!!!!!

Dukki

pre 13 godina

Srbija 9 vs 10 (sudije, hr vaterpolisti, i nacistiscki navijaci koji pevaju ubi ubi srbina)...

Hrvatima treba zabraniti hostovanje svake sportke manifestacije...

neki lik

pre 13 godina

Generalno nekvalitetan mec koliko se ja razumem u dosadni vaterpolo, al manje los tim dobio i ako smo mi kvalitetniji al kukavicki odigrano!

boki_rs

pre 13 godina

nisam neki poznavalac vaterpolo pravila, ali kada dobijes penal 5 sekundi prije kraja meca, mora biti sumnjivo.
ali to je samo moje razmisljanje.

SaleKg

pre 13 godina

Svaka cast nasim delfinima, ali izgleda da se unapred znao pobednik. Ljudi u crnom (iako su bili u belom) su fenomenalno vodili mec! Posteno su sudili samo kad smo gubili, nisu nam dali sansu da povedemo za svih 32 minuta utakmice. Cim je bilo nereseno, zna se: igrac vise za hrvate, pa ponovo igrac vise, pa peterac... Kad povedu, onda posteno. Mozda ce neko reci da nisam u pravu, ali ko gleda vaterpolo duzi niz godina zna o cemu pricam. Bruka i sramota!

Liverpul

pre 13 godina

Objektivno nismo zasluzili pobedu! Nedostatak koncentracije u finisu 2. i 3. cetvrtine (primamo gol iz teze situacije (druga), a ne postizemo iz lakse (treca)). Ali zavrsnica meca je skandalozna. Sve stoji, Soro je poklonio 3 gola u prvom poluvremenu, lose smo branili igraca manje, zaustavljanjem Udovicica dosta su nas ogranicili u napadu, ali ako su zaluzili, trebali su nas muski dobiti u produzecima i cisto i posteno obezbediti finale, pruziti im posteno ruku, a ne da sudija postize odlucujuci gol.
Stvarno ne znam kome je ovakav epilog i nacin donosenja odluke o boljem trebao? Ni nama, a milsim ni njima. Ovako ne treba radi licnog ugleda i autoriteta preci preko svega. 2012. je evropsko prvenstvo u rukometu u Srbiji, kalendarski malo jace od godinu. Treba izvrsiti lobi, i ne dozvoliti im ulazak u polufinale, na isti ovakav nacin kao sto je nama sudjeno. Ukoliko ima reda u sportskoj organizaciji u Srbiji, preko ovoga se ne sme preci. Ovo nije poziv na revansizam, nego jednostavno zastita sportskog dostojanstva trofejne sportske nacije.

janker

pre 13 godina

dajte ljudi,komnetirate a niste ni gledali utakmicu...rezime utakmice: srbija igrač više 7/10 hrvatska 3/8. oba peterca za hrvatsku potpuno regularna...brojke ne lažu...ne znam o kakvoj regularnosti pričate,srbija je odigrala na 200% svojih mogučnosti i izgubila...dajte mi recite koja to reprezentacija ima 70% realizaciju igrača više u polufinalu evropskog prvenstva. to vas je spasilo da ne doživite debakl.

aca?

pre 13 godina

Izgubili smo jer nismo imali ni približno dobrog stratega kao što je Rudić. Udovičić je slabo vodio meč, napad loš, pogotovo loše organizovan onaj zadnji napad, odbrana nije mogla da pokrije tako loš napad.

James

pre 13 godina

Kad gledam ovaj vaterpolo samo se nerviram,u ovoj igri sudija vodi glavnu reč,danas je tako navlačio uvek kad smo stizali dva gola razlike on je automatski sudio za Hrvate.

Boca

pre 13 godina

Navijao sam svim srcem za Srbiju i mnogo mi je zao jer momci zasluzuju finale. Sramotna pobijeda Hrvata i kriminalno sudjenje u zadnjih par minuta,gotovo su sudije ugurale loptu u gol Sora. Ocajna igra Andrije i Soro je par puta morao bolje da intervanise. Srbi su ostavili srce u bazenu i nema im se sto zamijeriti,jer su imali naporo ljeto. Momci su mladi i ovo im je dodatno iskustvo koje ce ih kasnije ciniti jacim. Pozdrav svim ljubiteljima vaterpola iz Kotora.

DG

pre 13 godina

Bolje je izgubiti u vaterpolu 2. put u zadnjih 11 god na velikim takmicenjima hrvata,
nego gubiti u zadnjim desetinkama sekunde svaki put u kosarci, cuka hoce da strada sigurno :)
Bravo momci, muski ste odigrali, to se ceni!

Republika Srpska

pre 13 godina

Ne bi drugačije ni postali prvaci nego kod kuće! I koliko god sudija navijo za Hrvate opet ih namučismo. Da je kvalitet Srbije drukčiji bilo bi 10:1. Zato, NAPRIJED SRBIJA, UVIJEK BILA I OSTAĆE PRVA!!!!

walter

pre 13 godina

ovo je strasno sta sam se nagledao danas, sudije su kriticne, dosta gresaka sto je direktno uticalo rezultat, ocigledno su hrvati bili bolji za sudiju.....

lazy

pre 13 godina

pogledajte statistiku o broju isključenja + poništen nam gol radi 2 metra, a vama je jedan takav pušten...o čemu pričate vi...peterac je bio jer je igrač krenuo prema golu sam i bio je u 100 postotnoj šansi a dvojica vaših igrača su ga s leđa faulirala...navijanje nije bilo baš korektno..al što ste vi vikali prije par dana na utakmici mladih reprezentacija?..a prije toga mi..a još prije toga opet vi i tako unazad već 20 godina..tako da to lažno moraliziranje ostavite za neki dr put

Bane NS

pre 13 godina

Vaterpolo je jedini sport na svetu gde sudija može da namešta celu utakmicu.

Vidim monogi ovde govore kako nam je odbrana bila loša a napadi brzopleti, jeste ali kako je došlo do toga, kada god je Srbija bila u situaciji da povede sudije su Hrvatima dozvoljavale grubu igru, za napad smo imali 30 sekundi i kada krenemo ka njihovom golu oni nas pritisnu još daleko od gola i to nas dave potapaju ne daju nam da dodamo loptu a sudija ne svira ništa, e tek kada nas malte ne potope i skinu kapicu sa glave svira im faul, pri tom faulu koji jedva svira nema isključenja a vreme za napad se samo na tren zaustavi, naravno svaki put kada te igrač Hrvatske potopi on ti loptu izbaci par metara iza, i posle faula vreme nastavi da teče ti plivaš nazad po loptu pa opet u napad i na kraju ti ostane par sekundi da brzopleto pokušavaš da rešiš napad. Sa druge strane dovoljno je da pipneš Hrvatskog igrača sviraju ti faul, ako kreneš grublje zaradiš isključenje a oni dobiju novih 30 sekundi za napad, i normalno je da se povlačiš pred njima jer ako kreneš grubo da se braniš kao oni zaradićeš isključenje. I to kako je Srbija bliže prilici da povede suđenje sve gore. A čim Hrvati povedu sa dva razlike onda sude pošteno, i čim krenu da sude pošteno mi iz dva napada dva gola i opet nerešeno, znači svaki naš napad zu zaslužili isključenje a bar 1 peterac nam nije dosuđen. A poslednjih 30 sekundi neću ni da pričam, prvo smo se odbranili, pa kada smo krenuli ka njihovom golu ni pola terena nismo preplivali odmah kontra faul, pa isključenje našeg igrača i onda da overe celo suđenje peterac 5 sekundi do kraja. Ne kažem da su Hrvati loši, ali su taman koliko treba lošiji od nas zato nisu ni uspeli da nas pobede prethodna dva puta nego tek sada na domećem terenu pred 5.000 ostrašćenih ustaša gde je cela klupa skakala na sudije za svaku sitnicu. Sramota. Nije mi žao zbog medalje, ne treba mi ni jedna medalja da bih cenio naše vaterpoliste jer su se borili kao lavovi i pod takvim okolnostima lomili Hrvate do zadnje sekunde, ali mrzim nepravdu.

iznenadjenje

pre 13 godina

Po meni ovo je najslabija reprezentacija Hrvatske u njenoj istoriji. Ako protiv Crnogoraca i nije bilo favorita, ovde smo svakako bili favoriti. Pravo stanje stvari je pokazano na neutralnom terenu u Rumuniji u finalu Fina kupa gde je Srbija pobedila sa 7,8 golova razlike.

Jugosloven

pre 13 godina

Zamislite samo kakva bi to reprezentacije bila, u vaterpolu i košarci, da je ostala Jugoslavija. Vanzemaljci ! SerboCroatia, CroatoSerbia.

Joimontenegro

pre 13 godina

Prlainovicu kad zapjevas"oj svijetla majska zoro" mozda te pustimo da igras za Crnu Goru.Hrvati ovaj put bez greske,opusteni su potpuno.Cestitke i jednim i drugim.

Sreten

pre 13 godina

Bez obzira na sve, momcima svaka cast. Igrati sa Hrvatima, za koje su utakmice protiv Srbije ipak vise od igre, na njihovom bazenu, pred 5000 hiljada navijaca, na jednu loptu, mogu vrhunske ekipe. Izgubili smo bas naivno, a imam utisak da nam ne bi dozvolili da pobedimo i da se igralo do sutra. Tu pre svega mislim na sudije jer su kad se lomio rezultat naginjali na Hrvate. Jedno sam siguran da bi ih u Beogradu, ili Nisu, sto da ne, dobili sa 5 razlike. Sto rece selektor : "Pamti pa vrati!". Jos jednom, hvala momci. Bilo je uzivanje gledati vas kako se borite za svoju zemlju.

stajeovo

pre 13 godina

Da li ce neko konacno da prekine mec i napusti boriliste gde navijacka grupa poziva na ubistvo i linc protivnika. Pitam se dokle cemo trpeti takve stvari od strane evropskih hrvata. Da li postoji igde na svetu neko sportsko desavanje gde se to desava a da pri tom jos to niko ne sankcionise. Uzasavam se takvih stvari i svaka cast momcima koji su izdrzali sovinizam nevidjenih razmera. Dokle vise?!

ganuti kengur

pre 13 godina

pridružujem se svim onim susjedima koji su poželjeli uspjeh mađarima:NAPRIJED MAĐARI!!!!! žao mi je srbije, niti broncu osvojiti neće, tako prolaze prepotentni i bahati......

Bea

pre 13 godina

Ljudi, hajde da čestitamo pobedniku, da našima poželimo sreće u borbi za bronzu i da se ne prepucavamo sa Hrvatima oko toga ko je bolji. Crnogorci su ispali u četvrtfinalu, a realno , mesto im je u prve tri ekipe. Ovo je sport!!!

Srbin

pre 13 godina

Igraju Prlainovic,Fillpovic,Udovicic,Nikic,Pjetlovic,Avramovic,Mitrovic,protiv Pavica,Obradovica,Jokovica,Markovica,Boskovica,Antonijevica,ljudi bre pa koji su nasi,koji su nasi???

cestitke

pre 13 godina

Vise nemamo kvalitet kao pre par godina da budemo bolji od protivnika za par golova,pa da mozemo da pobedimo i sudije i protivnika...Realno nas golman los,moguce i atmosfera da je uticala i veceras su Hrvati bili bolji tacno za jednog igraca vise....

razocaran

pre 13 godina

Eh kako bi menjali nevazna takmicenja poput Svetske lige i Fina kupa za ovu pobedu i plasman u finale. Plasim se samo da recimo odbojkasi koji su osvojili medalju u Svetskoj ligi, ne ostanu bez medalje na Svetskom prvenstvu. Ista konkurencija, a osvajamo medalje na onim nevaznim takmicenjima.

vladimir

pre 13 godina

Sta reci odlucila je prednost domaceg terena.Srbija nije slabija od Hrvatske ali taj domaci teren bio je presudan.Tesko se skoncentrisati na mec posle onakvih uvreda sa tribina.Igrali smo ceo mec zonu a oni klasican presing ceo mec.Potpuno su nas krljali a imali smo isti broj iskljucenja.Kraj prve cetvrtine kada moze da se prelomi mec ne sviraju nam sudije cistog igraca vise i ne sude nam peterac takodje cist.U finisu meca Hrvati dobijaju dva puta igraca vise mi nijednom.Peterac 5 sekundi pre kraja je bio cist ali takodje nama nisu sudili isti takav na kraju prve cetvrtine.Ocekivao sam mnogo vecu kradju,ali sada kada su u pitanju izjednaceni timovi bas taj vetar sudija u ledja kad se odlucuje utakmica bude presudan.Tako je i bilo poslednji minut odmah su nam sudili iskljucenja i kad lopta nije na centru iliti na dva metra,dok bi mi mogli da dobijemo iskljucenje samo posle teskog krljanja kao sto je i bilo.Lepo pomaganje sudija bas kad se lomi mec,sto naravno kada odlucuju nijanse bude na kraju presudno.Ne mozemo nista prigovoriti nasim momcima.Borili su se pruzili maksimum ali sta da se radi.Bice dana za megdana.Ovo je mlad tim i pred njim je lepa buducnost.

doktor

pre 13 godina

imali smo 5 sekundi i igraca vise,steta sto nismo organizovali napad,nego je Andrija hteo da se proslavi...Da smo dali gol,bila bi neverica,pa makar izgubili u produzecima.SRBE OVAJ PORAZ UOPSTE NE BOLI,to se vidi po brojnim cestitkama i izjavama da su Hrvati zasluzili!Medjutim,cini mi se da hrvatski mediji zele da stvore drugaciju sliku,a znamo i zasto!

Realno

pre 13 godina

Skandiranje kakvo smo videli u polufinalu Evropskog prvenstva morali bi sankcionisati diskvalifikacijom Hrvatske reprezentacije pa nek već jednom nauče da nije dosta samo se smeškati i pričati kako si civilizovan nego treba i pokazati.

kop

pre 13 godina

Dokle će naši savezi, timovi i igrači trpeti povike ubi Srbina?? Dokle??? Državo reaguj! Prošlo je od rata ohoh godina a kod njih sve isto.

doktor

pre 13 godina

EVO,krecu komentari koji me uzasno nerviraju!!!Naime ,do pre 10sati hrvatski strucnjaci i javnost su tvrdili da je SRBIJA najbolja na Svetu,ali sada pocinje njihovo licemerje!!!Kada nas pobede,e od tada se racuna.E,pa,nece moci..SKINITE NAM SVETSKU KRUNU,pa Vam priznajem da ste boli,do tada smo mi!!!!

pirke

pre 13 godina

Napisao sam juce da mislim da cemo izgubiti i da nas samo inat moze izvuci. Steta,pogodio sam. Malo je falilo da nasi izbore produzetke, ali ipak Hrvati su realno kvalitetniji za taj jedan gol. Nista strasno, samo hrabro u borbi za bronzu

cantona-7

pre 13 godina

Hrvati su pobedili bolju ekipu od sebe i to ne nezasluženo, tako da im svakako treba čestitati. Sudije su ih malo pogurale, ali to se ne vidi u statistici isključenja. Hrvati su ih imali više, ali skoro svako njihovo isključenje je sledilo nakon proigravanja naših centara, dok su naši dobijali isključenja posle 5-6 sekundi napada i u situacijama kada lopta nije ni išla ka njihovim centrima. Takođe nekoliko sumnjivih kontra-faulova u sutuacijama kada je bilo nerešeno. Praktično, skoro da nismo imali nijedan napad u kojem smo mogli povesti, a onda bi bilo drugačije. Poslednjih više od minut igralo se ispred našeg gola. Ipak, na kraju druge, treće i četvrte četvrtine primali smo gol u poslednjim sekundama i to je odlučilo. Peterac je bio čist, tu nema spora.
Bitno je osvojiti bronzu i nastaviti neverovatan niz medalja koji niko u svetu nema.

andrija018

pre 13 godina

Eeee…ee ovo je za sve one sekunde.
Ima boga,imaaa…aa .
(sekunda, 9. septembar 2010 19:11)

komentar ubija...sine-cerko, ne mrzim hrvate, cak sta vise keva mi je hrvatica, ali realno treba jos 10 god da nas pobedjute u svim sportovima kosevima, golovima sa pola terena, u zadnjim sekundama tako da pliz nemoj se nadat previse... kiss za moje luckaste hrvate...mvaaaa...

Evropa???

pre 13 godina

Hahah, zaista su smješna poređenja ovih pet sekundi sa svim onim sekundama u kojima su Hrvati u zadnjih x godina gubili. S druge strane, ono "navijanje" i skandiranje "Ubij Srbina" je bilo toliko tužno i jadno, da me je bila sramota te hrvatske jadi i bijede.

ivo-split

pre 13 godina

Opet su Vam suci krivi. Pa jel moguće da vi izgubite koju utakmicu zasluženo. Srbija je imala ukupno 10 puta igrača više nasuprot 7 Hrvatska. Poništen gol Hrvatske za 8:6 zbog 2 metra, odmah u slijedećem napadu Srbija izjednačuje na 7:7 sa valjda pola metra od gola.

yassa

pre 13 godina

i ja sam ponosan!svaka cast momcima.ali ovi hrvati su cirkus!? i danas kad su zasluzeno pobedili,taman za taj jedan gol,u komentarima pisu o sudijama!teska bolest...

antic

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 9. septembar 2010 19:14)

A bre ofk (nije greska) sta ti imas toliko protiv svih nasih selektora u svim sportovima i protiv svih nasih reprezentacija?

Nije mi jasno,jedan komentar dole pise "Sad ste nas pobedili i nikad vise" i mnogo veci broj nepreporucenih nego preporucenih glasova?! Jel moze neko to da mi objasni?

sestak

pre 13 godina

SVAKA CAST DELFINI!!!!!Moze da se kaze sta hoce,nismo mogli protiv sudija,publike i njihovih igraca.sta je mnogo mnogo je kumee!!!Bronza je nasa....

SRBENDA :)

pre 13 godina

Momci volim vas koliko i ziwot svoj,vi ste nama uvek pobednici,ovaj umor je i teska utakmica sa CG,umor,a bogami i greska sudija.Kako su nama samo olako svirali iskljucenja a njima nista.Opet cestitke Hrvatima,i oni u necemu da pobede jednom

Hose

pre 13 godina

sta reci, 5 sekundi pred kraj peterac? momci svaka cast, vi ste ponos srbije!
(018, 9. septembar 2010 19:15)
sta reci 1 sekundu prije kraja 2 slobodno bacanja? momci svaka čast vi ste ponos Hrvatske!

Jim Morrison

pre 13 godina

Bane NS je dao pravi komentar utakmice. Mi smo morali da igramo nežno u odbrani zbog sudija i zato smo primili 10 komada, a oni su nas davili po bazenu.
Bolji smo za klasu!

nz

pre 13 godina

Svaka cast momcima,bili su dobri. hrvati moraju da uzmu zlato kao domacini i uzece ga ali svejedno,nisu bolji od nas. Ipak je tesko dobiti takvu ekipu na njihovom terenu ,isto tako oni ne bi mogli da nas dobiju ovde. Sad ce da likuju kao da je bilo 5 razlike,ali dobro,njihov problem. Nadam se da ce nasi uzeti bar bronzu jer su svakako kvalitetniji od Italijana ili Madjara,ko god da dodje. A za 2 godine...titula.

leonor

pre 13 godina

Izgubili smo. Sta da se radi...Napred Madjarska!:)
(Zmaj, 9. septembar 2010 20:31)

Evo zmaju i ja se pridružujem tvojim željama. Ajmo Mađari :D

vllll

pre 13 godina

Bilo sta bilo.. Borimo se za bronzu.. pa nama je i bio cilj medalja... nije pisalo koje boje :).. Cini mi se da je narod dostojanstveno podneo poraz... Kroati, idite na svoje sajtove...

alejandro

pre 13 godina

svaka cast hrvatima na pobedi, apsolutno je zasluzena bila. samo da dodam da nije posteno da stave nase da igraju svakog jutra od 10 kada napolju ima isto toliko stepeni... pamti pa vrati...

Marija

pre 13 godina

Srbijo,pokazi ponos i dostojanstvo i u porazu!Budi bolja od komsija!Oni su pokazali ko su i sta su sramotnim navijanjem,a i komentarima koje salju!A sta tek reci za tog hrvatskog komentatora koji i dalje glorifikuje sramne 90-te!

cnober

pre 13 godina

Mislim da je utakmica bila fer. Navijanje je dijelom bilo nesportsko, no tako bi bilo i kod vas. Tekma vrlo napeta i neizvjesna mada smo uglavnom mi vodili. Koliko ja kao jedan prosječni TV (ne)poznavalac vaterpola mogu procijeniti suci nisu favorizirali nijednu momčad. Mogla je i Srbija pobijediti, sportski bih čestitao. Ovako, sretan sam zbog pobjede nad velikim rivalom! Živjeli naši i sretno u finalu!

zoki

pre 13 godina

kako je ovaj sport ne bitan!!! a srbi i hrvati se loze na to kao telad...

da neka zapadna drzava imalo ozbiljno uzima ovaj sport i ulaze u njega nigde ni srba ni hrvata nebi bilo...

a pri tom ovaj sport mi je toliko glup... a posebno glup jer mnogo gledalaca na prvenstvu je bilo samo u ovoj utakmici... a to ne zbog toga sto ama toliko vole vaterpolo... nego eto smao sto igraju hrvati protiv srba...

idemo dalje

pre 13 godina

Šteta što nismo iskoristili naklonost sudija. Toliko igrača više smo imali od njih i odličnu realizaciju da smo morali dobiti. Iz čiste igre dva gola, malo.

marko

pre 13 godina

Mislim da nisi u pravu. Nije bitno kada je sviran, nego dali je postojao, a onazalost faul je posyojao. Moramo biti korektni i priznati pobedu Hrvatima.Bili su bolji i zasluzeno idu u finale. Nasima mnogo srece u borbi za bronzu
(IVORY, 9. septembar 2010 19:48)


A sta je bilo na kraju 1. cetvrtine kada je jedan hrvat u gol sansi vukao naseg sa ledja nekoliko puta, nije bilo ni faula, ni iskljucenja, a ni peterca!!!!!

Babin_zub

pre 13 godina

"pridružujem se svim onim susjedima koji su poželjeli uspjeh mađarima:NAPRIJED MAĐARI!!!!! žao mi je srbije, niti broncu osvojiti neće, tako prolaze prepotentni i bahati......
(ganuti kengur, 10. septembar 2010 09:45) "

A po cemu su srpski vaterpolisti prepotentni i bahati?Zbog toga sto treniraju u hladnim i oronulim bazenima?Zbog toga sto podizu kredit da bi otputovali na evropski sampionat?Zbog toga sto...?
Ja cu ti reci zbog cega...Zato sto imate kompleks od nas u svakom sportu.I ne samo sportu,cak i u oblastima u kojima ste "bolji" od nas vi imate kompleks.Vi ste generalno isfrustriran narod,a hoce li ovi sa B92 to objaviti ili ne,bas me briga!

i cestitam na zasluzenoj pobedi,jos jednom.

KEJSI

pre 13 godina

DOBRO JE MOMCI!!!!!!!! Igrali ste veoma dobro, jednostavno nismo imali srece, a i neke sudijske odluke mi se bas i nisu svidjale!!! Ovaj poraz boli, ali to je isto ono sto smo i mi njima uradili u kosarci!!! Sad samo glavu gore i da osvojimo bronzanu medalju!!!!!!!!VI STE PONOS SRBIJE!!!!!!!!!!!!!

boris

pre 13 godina

Svaka cast momci,vi ste za nas SAMPIONI i kraj.Sta je tu je glavu ponosno gore i da uzmemo bronzu kad smo bili onemoguceni sudijskom neumoljivom da uzmemo zlato.VI STE PONOS SRBIJE!

Branko Von Beca

pre 13 godina

Hrvatima čestitke i želim zlato u Zagrebu, a naši glavu gore, hvala za sve do sad i mislim da glavni cilj treba da bude zlato u Londonu 2012.
Pozdrav svima

Bojan

pre 13 godina

Dragi susjedi,

veseli me broj pozitivnih komentara, ima nade za nas.

Neke su uhvatile pretjerane emocije pa cu samo reci, vise kao ljubitelj vaterpola, a manje navijac hrvatske, da je sudjenje bilo cisto - tj. nekoliko gresaka na stetu obje momcadi. Peterac na kraju - potapanje s ledja na ziceru - sto bi htjeli?

Ono cega me je iskreno sram kao hrvata su fasistoidni navijaci.

Duško

pre 13 godina

Sada smo vas pobijedili i slijedecih 10 godina nema vise izvlacenja na gol-dva protiv Hrvata. Ne samo u vaterpolu, nego i u kosarci. Pozdrav od Srbina iz Zagreba.

Red bull

pre 13 godina

@Mozda

Da bi ti pitao

Dekoncentracija pri svakoj cetvrtini u poslednjim sekundama igre..Ali sta da se radi ne moze se uvek dobijati i cele sezone drzati forma. da se igralo u nekoj drugoj zemlji glat bi uh dobili

milancina

pre 13 godina

Sto se mene tice mozete da "organizirate" i kriket i bagminton i sta god hocete od tih smejurija sportova i da ulazite u finale do mile volje!! Volim vaterpolo i zao mi je sto smo izgubili ali kad malo bolje razmislim bolje biti svetski prvak nego mozda evropski!!!!
A i nismo mogli dve tekme za redom i protiv sudija i protiv ekipa....

mare

pre 13 godina

Ma ovo ne treba gledati,sport koji se svodi na igrača više,bez njega niko ništa a da ne kažem koliko zavisi od sudije i njegovo kriterijuma.

ZLASTIJAREN

pre 13 godina

Kad mi nešto organiziramo idemo u finale (rukomet,vaterpolo). U slučaju da ugostimo svijetsko prvenstvo u KRIKETU, u finalu bi igrali Hrvatska i INDIJA :-) :-)

SAI BABA ZAGREB

pre 13 godina

Svaka čast na ovoliko dobrih komentara.

Zapitajte se kakvi bi komentari bili na hrvatskim forumima da su hrvati izgubili 10-9.

a ovdje ima puno komentara sa čestitkama hrvatima.

Na hrvatskim forumima ne bi bio NI JEDAN JEDINI takav komentar gdje bi se čestitalo Srbima.

Bravo Srbi.

Sretno sutra protiv Turske !!!

Milan T

pre 13 godina

@janker

Evo, da ti ja pojasnim u vezi drugog peterca.
Igrac koji je primio loptu se nalazio VAN okvira gola, napravio je POLU okret kojim je zavrsio VAN okvira gola, u takvim situacijama se sudi ISKLJUCENJE nikako peterac!

U svakom slucaju si u pravu za igraca vise Srbije, nedopustivo slaba realizacija.

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

Milan T

pre 13 godina

SUDIJA je taj koji kontrolise broj igraca:
- na pocetku svake cetvrtine
- nakon postignutog gola i polaska sa centra
- nakon TO

Tek kada proveri to onda daje znak za pocetak igre.

Smesni ste sa tom vasom pricom da je pokusano na prevaru!!!!!

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

kilted yaksman

pre 13 godina

cudi me da nitko ne spominje da je Udovicic poslao 7 igraca u bazen. Zbunio suce, iznervirao Rudica, ali mu ni taj bezobrazluk nije pomogao.
Sramota!
(Petar, 10. septembar 2010 08:59)

Taj isti Rudic je trazio time out u polufinalu sa SCG 2005. iako nije imao pravo na njega. Sviran je peterac ali ga je Pavic odbranio i tako Hrvati dobili napad u zadnjem minutu na -1 za njih. To nije prevara mozda? Uostalom, Rudic je stari manipulator.

Anton

pre 13 godina

Govorite samo jedan gol i sreca, pa kad gledamo nista ste sa kosarkom bolje jel ste za pola kosa pobjedili u zadnje sekunde na SP, tako i sa cibonom

Sreca sreca sreca kako bi vi susjedi rekli jelda?

srkis

pre 13 godina

Stvarno ne znam šta se iko loži na taj vaterpolo. O kakvom se sportu radi dovoljno govori činjenica da su Herceg Novi i Kotor pod firmom Crna Gora svetska velesila???

Che

pre 13 godina

Zna se, a i prikazali smo milion puta da smo najbolja reprezentacija na svetu! Svaka cast nasim plavim delfinima na sjajnoj borbi i ogromnom srcu! Nema veze, oni su uvek sampioni!!!
Svim srcem uz vas - pokazali ste kako se bori za svoju zemlju!

danilo

pre 13 godina

Svaka čast,od tri velika takmičenja uzeli smo dva.Da je igrano van Hrvatske sigurno bi dobili,ali dobro sta je tuje.Nego da se mi lepo spremimo za docek i vaterpolista i kosarkasa,jer sigurno uzimaju medalje.Jos jednom BRAVO MOMCI!
AJMO SRBI

Balich

pre 13 godina

Pa dajte srbi, koji vam je..
Vadite se na suce a na košarci dobijete faul sekundu prije kraja, minutu prije krstiću se ne sudi faul u napadu kod plus 2 i usprkos tome smo čestitali i rekli da ste bolji pa makar da smo vas dobili i 20 razlike. A sad pljujete po našem uspjehu. Kad god izgubite suci su vam krivi. Pa savo m. je rekao da se uefa urotila protiv vas zbog digića. eeeeej, pa jel to normalno. I jadate se na ubi srbina. A što se viče u pioniru kad igra cibona, zadar...? Daj budite objektivni barem jednom. Da jači ste u košarci, to vam priznamo, ali malo vas ima morala priznati našu dominaciju u rukometu i egal u vaterpolu . Nerealni ste. Bar vas većina.
Pozdrav

Igor

pre 13 godina

Ja te i dalje volim Srbijo Srbijo suzu sam pustio stara majko sine snajko vracam se u nas dom,ti ces za mene uvek biti numero uno SRBIJOOOOO!!!!!

dusan

pre 13 godina

svaka cast. skoro nisam gledao nase da igraju ovako dobro. falilo je malo srece, i cinjenica da nam golman ipak nije vrhunski. da je bio sefik na golu ove bismo oprali bez problema. no, u svakom slucaju ALAL VERA

Marko

pre 13 godina

Ne treba im zameriti. Momci su se borili do poslednjeg trenutka. Iovako su nas obradovali vec 2 puta ove godine. A za ovo prvenstvo su cak digli i kredit.
Hrvatima treba cestitati i ne treba kukati na sudije, i sl., kao sto oni to rade.
Red je da i oni nekad pobede u poslednjim trenucima.

Jos jednom, cestitke nasim vaterpolisitma.

pošteni navijać

pre 13 godina

slažen se sa momcima koji govore kako je vaterpolo negledljiv i da utakmicu mogu krojit suci kao u nijednom drugom sportu...osim igraća više odnosno manje evo još jednog primjera :danas u tri situacije koje su bile u dva metra suđena je samo jedna točno san to pratia...dvi podjednake ekipe ,ali domaći teren jebiga je presudia da mi dobijemo,jer znate da suci uvik naginju za domaćina,zašto je tako ne znan,ali svugdi je tako ovo prvenstvo sigurno nije iznimka...

nstehnol

pre 13 godina

@lazy Vama je poništen gol iz 2 metra jer je igrač koji je dodao loptu strelcu bio VAN 2 metra, dok su naša OBA igrača (i asistent i strelac) bila u 2 metra. Naučite prvo pravila igre.

Josko Martinoski

pre 13 godina

(kobrapn, 9. septembar 2010 19:08)
Sta bre to ima veze koliko je bilo do kraja , ako je bio faul(iako nisam neko ko poznaje vaterpolo).Pa Srbiji je svirano JEDAN SEKUND pre kraja dva slobodna bacanja protiv Hrvatske na SP u kosdarci u Turskoj, al faula je bilo.Zar nije trebao da svira sudija zatoa sto se blizio kraj???

Njam Njam

pre 13 godina

Sve je to lepo al ja i dalje razmisljam o necem drugom zashto mi sebe nazivamo delfinima..Pa srbija nema more mogli su naprimer da se zovemo Zlatnim Pastrmkama...Prvo to je riba koja zivi u najcistijim vodama i jako se ceni kao kulinarski specijalitet srbija ima reke drugo uvek smo medju najboljima ako ne i najbolji pa normalno da smo zlatni pozz svima :D

Miki

pre 13 godina

Velika borba,ali realno, Hrvati danas bolji. Sve cestitke nama, jos nje gotovo, borimo se za bronzu, i ona sija, ne samo zlato. Cestitke Hrvatima

Voja

pre 13 godina

I've paid my dues -
Time after time -
I've done my sentence
But committed no crime -
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world -

I've taken my bows
And my curtain calls -
You brought me fame and fortuen and everything that goes with it
-
I thank you all -

But it's been no bed of roses
No pleasure cruise -
I consider it a challenge before the whole human race -
And I ain't gonna lose -

We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world

aha

pre 13 godina

(Josko Martinoski, 9. septembar 2010 19:26)
samo sto u vaterpolu sudije sve i da imaju monitor koji im snima pod vodom ne bi mogli da kazu sigurno da li je faul ili nije a kamoli sa 10-15 metara
ali dobro

marko

pre 13 godina

mijenjao bih ovo za pobjedu u košarci u sekundi
(drf, 9. septembar 2010 20:48)

Ja nebih mjenjao pobjedu Cibone u jednoj regionalnoj ligi za prvaka Europe u vaterpolu!!

oggy

pre 13 godina

Napokon da i mi jednom dobijemo s jedan razlike, a ruku na srce, i da vi nakon sedamsto šezdeset tri uzastopne pobjede od jedan razlike u raznim sportovima napokon osjetite kako je biti s druge strane... Što se navijanja tiče, kao i uvijek primitivno, isto kao što bi bilo da se igralo kod vas i isto kao što bi bilo da se igrao kriket. Možda za koje desetljeće ne bude tako. Nadajmo se.

Ante

pre 13 godina

Dragi susjedi,

veseli me broj pozitivnih komentara, ima nade za nas.

Neke su uhvatile pretjerane emocije pa cu samo reci, vise kao ljubitelj vaterpola, a manje navijac hrvatske, da je sudjenje bilo cisto - tj. nekoliko gresaka na stetu obje momcadi. Peterac na kraju - potapanje s ledja na ziceru - sto bi htjeli?

Ono cega me je iskreno sram kao hrvata su fasistoidni navijaci.
(Bojan, 9. septembar 2010 19:45)

U poslednjoj rečenici je "ključ razumevanja".Da li utakmicu sa "fašističkim" treba smatrati bilo kakvim sportom ili samo,možda,dozvoljenim hrvatskim "običajem".Ovo je pitanje ipak više za vaterpolo federaciju a i vlast koja bi trebalo da bude pokrovitelj vaterpolista.

mađar

pre 13 godina

Al onaj pokusaj prevare sa 7 igraca u bazenu u zadnjim sekundama utakmice dobra vam je fora! Jest da su tu suci pogrijesili jer su oni to trebali primjetiti, ali da je bilo isplanirano vidjelo se iz aviona!!
"HAJRÁ MAGYAROK"

golijada

pre 13 godina

zaasluzeno... celo vreme vodili sa golom, dva... ok, o zadnjem petercu se moze verovatno dikutuvati, ali sta je tu je. pruzimo ruku i idemo dalje...

Miho

pre 13 godina

kao prvo zeleo bi da cestitam nasim momcima na lavovskoj borbi,SVAKA CAST MOMCI! ali bih zeleo da pitam nesto nase susede,kako vas bre nije sramota? verovatno ste sudijama pasose uzeli i rekli da im necete vratiti ako ne pobedite,tako da su morali da nas pokradu. a mi sa 2 igraca manje nismo mogli da igramo(jedan stalno iskljucen a drugi sudije)!!!!! jos jednom svaka cast nasim momcima i MADJARI SRETNO!!!!!
(tihi SRBENDA, 9. septembar 2010 19:23)

SRBENDA, pa jel ti stvarno vjeruješ u ovo što si napisao ili si samo ljut zbog poraza?? Imali ste više dosuđenih isključenja od nas (iako je naš sidrun igrao cijelu utakmicu bez kapice koliko je batina popio), regularni gol nam poništen (ne sjećam se da sam ikad vidio da je netko dosudio 2 metra uopće, a kamoli u polufinalu EP-a??), peterac čist k'o suza (što ima veze što je z zadnjih 5 sekundi, čovjek je bio sam pred golmanom - dosudio je i vama sudac potpuno zasluženo faul na SP-u košarci u zadnjoj sekundi, pa šta?), a u zadnjih pet sekundi sa 7 igrača??? Kako tebe nije sramota da ovo pišeš, BRE?
Btw, svaka čast ostalima na objektivnim komentarima - odlučila je sreća, tj. lopta-dvije, kako to uvijek i biva na ovakvim utakmicama...

šime

pre 13 godina

dečki,
što se ljutite pa nije sramota izgubiti od Hrvata/koji su također između ostalog bili svjetski prvaci/ ali ono što je nerupitno je da je utakmica bila izuzetno kvalitetna.
Znalo se da će pobijediti ekipa čiji golman bude imao 2-3 obrane više a to smo večeras iznenađujuće imali mi.
Možete se ljutiti na publiku ali mislim da pobjeda ne može biti osporavana.
Slično se dogodilo nekuvečer na košarci pa se mi nismo bunili.
Sugestija,Vi navijajte za nas u finalu a mi ćemo za Vas u košarci/ svaka čast Dudi Ivkoviću/

doktor

pre 13 godina

DEFETISTI,Srbija je junacki pala u grotlu Hrvata!Nismo izgubili od RUMUNA! I dalje smo najbolji,pa i Federer gubi....Srbija -Federer Hrvatska-Nadal MNE-Djokovic Madjari-Sampras....Malo sale,mada...

kimi raikkonen

pre 13 godina

Dobar vaterpolo, Hrvatska za nijansu bolja, utakmica komotno mogla otići i na drugu stranu, srećom nije...
Peterac. Pa je li važno je li 5 sekundi nakon početka ili prije kraja, ako je faul onda je faul. Skoro udušiše Burića...

ero

pre 13 godina

Jel vas nije ni malo sramota vaseg trenera koji je na onako prljav nacin pokusao da dođe do izjednjacenja!?Nista novo kod vas...u tome se vidi vas sportski karakter!

Jovan

pre 13 godina

Koliko gluposti i neobjektivnosti na jednom mestu-to je užas!
Zašto je toliko teško reći da smo juče jednostavno nadigrani od strane Hrvata, da je Soro primio nekoliko pacerskih golova, da nam odbrana nije funkcionisala, da nam je napad bio neefikasan i da smo zasluženo izgubili?!
Čemu sada otrcane, glupe priče o kriterijumu suđenja i parola tipa "Najbolji smo-samo još i drugi to da shvate".
Loša igra protiv omraženih nam komšija-i kraj priče. A Prlainović je samo dokazao da nema mooda kada je najpotrebnije i da nije igrač za velike utakmice. Baš kao što reče neko pre-isti Šapić; puni boraniju, a protiv jakih ekipa ga NEMA nigde u bazenu, ronja kao morka!

Mario

pre 13 godina

Šta da se radi. Kolikogod da si dobar, mora nekad da dođe i poraz. To ništa ne menja. I dalje su naši momci najbolja vaterpolo reprezentacija na svetu, i dalje su naši miljenici i idalje ih jednako volimo. Falilo je malo više sreće i možda borbenosti, ali biće za njih još puno, puno pobeda.

bubimir13

pre 13 godina

prije nego pljujete razmislite koja to ''bolja'' ekipa posalje 7 igraca u polje i pravi se luda u zadnjem napadu al ni to ne iskoristi... cestitke srbiji na viteskoj borbi ali bili smo bolji i ne vadite se na suce jer su nam cisti gol ponistili tako da se ne treba izvlacit na njih...

Krle

pre 13 godina

E moja braco i sestre, bio je Sefik u pravu, ipak ova reprezentacija nije ni priblizno dobra kao ona nekad.

E da nam je i dalje takav golman, opet bi smo bili prvaci...
(Stevo Rej Von, 9. septembar 2010 19:22)

On bio u pravu, a ode kuci pre nas...hmmm

Mia

pre 13 godina

Ok, izgubili smo, nije smak sveta. Vise od poraza mi je smetalo "navijanje domacina" sa tribina.No, dosta kukanja, treba da se fokusiramo na Madjarsku.Sve cestitke nasim momcima i ako osvoje bronzu, za nas ce sijati kao zlato a ako ne, opet su nasi heroji.

Stipe Dalmatinac

pre 13 godina

Drago mi je sto su moji pobjedili ali u ovom sportu kao i u rukometu sudije su bog i batina.Sudac moze da te pokrade a da ti to i neprimjetis.Faul moze da se svira na svaki dodir sa protivnickim igracem ali i ne mora.

doktor

pre 13 godina

Bravo,nasi!U paklu ste se casno borili,ali i bili ne oprezni kao i brzopleti...Idemo na bronzu da budemo jedina reprezentacija sa svim mogucim aktuelnim medaljama!

NIkola

pre 13 godina

Svaka cast na borbi momci, druge bi se pesme pevale da je Soro bio zdraviji. Po meni jedna od losijih njegovih partija, ali i ne cudi to posle temperature. Ja ne mogu da ucim kad imam temperaturu, a kamo li da plivam. Vidimo se kod skupstine sa bronzom!

sasa

pre 13 godina

I onda nek neko kaze da su Hrvati i Srbi razliciti, ma mi smo isti u potpunosti. Kada pobjedjuju onda sve valja a kad se izgubi onda je cijeli svijet kriv, suci, vlada, navijaci.

Ma manimo se toga, vi ste nas majstorski pobjedili u kosarci i svaka cast. Eto mi smo danas dobili u vaterpolu i to je to. Vasim momcima cestitke, stvarno su borbeni. A vaterpolo-suci, to je takva igra, zato je i igraju maltene samo ex yu zemlje i Madjarska. Srbiji sve najbolje u borbi za trece mjesto, navijam za vas u toj utakmici a i u kosarci da stjerate Turke :)).

Vrijeme je da svi shvatimo da dok se mrzimo svi drugi nas iskoristavaju, ja osim Hrvatske navijam i za sve ex yu momcadi, blizi ste mi svi vi nego ostatak svijeta kojeg i tako boli briga za sve nas.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Заслужена победа Хрвата! Бољем треба честитати а не бити јадан и после сваког пораза кукумавкати без разлога. Судије одличне. Мислим да су нам партије на овом турниру биле нешто слабије него на претходним турнирима и то пре свега у нападу на најјачим утакмицама. Највише нам је недостајао здрави Никић. Коначно имамо центра који може да се мери са најбољим светским, а играо по неколико минута против Црне Горе и Хрватске. Важно је сад освојити бронзу и наставити низ медаља. Имамо најперспективнију екипу, а светско је идуће године, па Олимпијада...

Srdjan

pre 13 godina

Ne ocajavajmo, i dalje smo svetski prvaci, osvajaci svetske lige i svetskog kupa. Nekada mora i da se izgubi. Olimpijsko zlato nam fali i moramo da osvojimo London.

marone

pre 13 godina

u svom prvom komentaru sam napisao da hrvati neće kukati na sudije. nisam mislio da su sudije presudile nego na komentatore HRT-a koji redovno uzroke poraza traže u sudijama. hrvatska je bila bolja i zasluženo ide dalje. čestitam

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

momci glavu gore,bice jos mnogo medalja sa evropskih prvenstava.

borba za bronzu mi je toliko mrska pogotovo sto ako je osvojimo bicemo na podijumu nize od madjara,a njih ne mogu da smislim...ali samo jako u borbi za trece mesto

Uros

pre 13 godina

Veliko hvala ovim momcima,pokazali su da vole svoju zemlju i pokazali su kako se bori za Srbiju!!!!Kada se uzme u obzir da drzava ni malo ne mari za probleme nasih sportista ja sam prezadovoljan!!!!Treba cestitati Hrvatima koji su zasluzeno pobedili ovog puta!!!Jedino sto baca senku na ovaj mec je standardno skandiranje ubij Srbina,ali to govori o njima!!!!!

vaterpolofun

pre 13 godina

Svaka cast hrvatima i srbima na izvanrednoj berbenosti tijekom cijelog meca... jos da nije bilo nekih povika sa tribina bila bi to savrsena vaterpolo prestava.. cestitke takodjer srpskim citateljima(gotovo svim) na lijepim komentarima... nek je sto vise ovakvih utakmica i nek bolji i sretniji pobijedi
pozdrav iz zg..

djole

pre 13 godina

Daj bre dokle cemo vise da se vadimo na sudjenje? Primili smo par pacerskih golova i to je to.Pomalo smo nervozno usli u mec dok su Hrvati krenuli svom snagom.Bili su bolji za taj jedan gol i treba im cestitati na pobedi.
Vazno je da u subotu uzmemo bronzu zbog kontinuiteta osvajanja medalja.

IVORY

pre 13 godina

Nikada jos do sada u svom zivotu nisam video da je u vaterpolu dosudjen penal (tj. peterac) par sekundi pre kraja meca!!! Sudjenje sramno i ocajno, publiku bolje da ne komentarisem, svasta bih rekao ... U svakom slucaju, Evropa je za SRBIJU mala, MI SMO SVETSKI SAMPIONI!!! PONOSAN SAM NA NASE MOMKE!!!
(Zgranut, 9. septembar 2010 19:21)
Mislim da nisi u pravu. Nije bitno kada je sviran, nego dali je postojao, a onazalost faul je posyojao. Moramo biti korektni i priznati pobedu Hrvatima.Bili su bolji i zasluzeno idu u finale. Nasima mnogo srece u borbi za bronzu

pingvin sa Madagaskara

pre 13 godina

Ijaooo...:(((
I na kraju su uspeli...No nema veze,znamo svi da su nasi delfini najbolji na svetu!!!Sad da osvoje bronzu pa da ih lepo docekamo ispred skupstine zajedno sa kosarkasima!!! :D

bbb24

pre 13 godina

Nikakve zamerke nasim vaterpolistima nemam i uopste nisam ljut. Ravnopravna utakmica koju je mogla dobiti bilo koja ekipa, cestitke hrvatskim igracima na fer i postenoj utakmici...ipak bi bilo previse da osvojimo zlata u vaterpolu i kosarci i da Novak pobedi na US open-u :)))

Dijaspora

pre 13 godina

Iako mi se cini da su sudije sudile u korist domacina, mislim da su i nasi napravili vise gresaka nego inace. Da je u zadnjem hrvatskom napadu faul napravio jedan, umesto dvojice igraca, bio be igrac manje, a ne penal.

Ali, nema veze. Napred na bronzu, zmajevi !!!

Sloba

pre 13 godina

Pre svega svaka cast komisjama,red je da i oni nesto dobiju,...da je se igralo u Beogradu ili negde na neutralnom mislim da nasa pobeda ne bi dolazila u pitanje,Hrvate je publika dovela do pobede sto ne umanjuje njihov uspeh,...pre svega svaka cast nasim momcima na borbenosti,nema im se sta zameriti,ajmo delfini do bronze sto uopste nije neki neuspeh s'obzirom da smo najmladja selekcija na prvenstvu,a i za ovu godinu je sasvim dovoljno dva zlata i jedna bronza. Ocekujemo vas sa kosarkasima ispred skupstine sta kod da uradite u borbi za trece mesto,jer znamo da cete ostaviti srce na terenu.(bazenu) :)))

mate

pre 13 godina

Normalno je da domacin ima bar pet odsto naklonost sudija. Toliko su Hrvati i imali, ali to nije presudilo. Presudila je cinjenica da smo od 1o golova cak pet odnosno pola primili sa istim brojem igraca. Od toga su tri zabijena pores Sora sa deset metara. Setite se zadnjeg gola u drugoj cetvrtini. Kroz ruke pa preko linije. Soro je zaista lose branio prve dve cetvrtine, kasnije se popravio ali kasno. Naravno da je Sefik bolji golman, ali to je proslost. Sada imamo to sto imamao, a na ovom prvestvu dve ekipe su realno jace od nas Мađari (ne znam kako su Hrvati tako sigurni u pobedu) i Hrvati. Sto se tice utakmice za trece mesto, Italijani ce biti mnogo motivisaniji.

neko

pre 13 godina

@
pogledajte statistiku o broju isključenja + poništen nam gol radi 2 metra, a vama je jedan takav pušten...o čemu pričate vi...peterac je bio jer je igrač krenuo prema golu sam i bio je u 100 postotnoj šansi a dvojica vaših igrača su ga s leđa faulirala...navijanje nije bilo baš korektno..al što ste vi vikali prije par dana na utakmici mladih reprezentacija?..a prije toga mi..a još prije toga opet vi i tako unazad već 20 godina..tako da to lažno moraliziranje ostavite za neki dr put
(lazy, 9. septembar 2010 19:59)

Ja koliko znam nije isto kada dodaš igraču pravo (ka golu) u 2m koji je pritom i izvan poslednje linije odbrane i kada dodaš igraču paralelno sa boka koji je u liniji i sa tobom i sa celom protivničkom odbranom.
što se tiče mlade reprezentacije, bilo je i uvek će biti nacionalističkih ispada na žalost, ali ne može da se poredi sa navijanjem u hrvatskoj... ono je bilo 90 minuta pozivanje na linč i krv od strane celog stadiona.
ipak, uprkos pojedinim povicima, mislim da je navijanje juče bilo ok, nije se ni himni zviždalo, a da je hrvatska zasluženo pobedila, kao i da je peterac postojao. srbija ni u jednom trenutku nije vodila.
ipak ostajemo ponosni svetski prvaci, a sutra gledamo basket, što je meni u ovom trenutku važnije.

Vito-Tovy-Banja Luka

pre 13 godina

Bez obzira,nasi su momci i ovog puta pobednici,dali su sve od sebe,nije ih islo i treba cestitati Hrvatima,koji su ipak prevagu imali u domacem terenu,doslo je i njima jednom njihovih pet minuta.Nasi su se borili,zaista,golmana nije islo skoro nikako,mozda smo mogli na poluvremenu probati sa rezer.golmanom,ali sta je tu je,mozda je i dobro,jer nemoze se uvek bas biti prvi.Sve cemo usredsrediti na London 2012,naravno Olimpijske igre,koje su mnogo znacajnije i vrednije.
Srbi glavu gore,uzecemo bronzu,samo radi kontinuitete,jer Vi ste stvarni pobednici!!!
Srbijo majko,samo ti imas to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Od 140 komentara, koliko ih ima do sada, 99% su krajnje normalni i osvezavajuci. Svaka cast zemljaci, popravili smo se mnogo u zanjih par godina. A ima tu i normalnih komsija naravno. Sve u svemu, lepo za videti. To sto Barakuda i ivo-split zele ostati slepi, to je njihov problem.

Pop

pre 13 godina

Nije mi jasno sta to znaci da smo mi osvojili nevazna takmicenja, a hrvati vazno? Pa mi smo bas te hrvate dobili u Nisu i Rumuniji. Sta, kao, to nije bitno? To su iste ekipe, identicne. Valjda ce sad hrvati jace slaviti, sta li? Logicno je da su oni tempirali formu za EP na svom terenu. Zar smo trebali da im dozvolimo da osvoje svetsku ligu u Nisu? Poslednjih 10-ak godina kad god je bilo vise takmicenja istog leta, nijednom se nije desilo da bas sva osvoji jedna ekipa. Prema tome, ne vidim razloga za nezadovoljstvo. Hrvatska je zemlja vaterpola i tu nema sta da se prica, ali s obzirom na svoj potencijal malo je titula osvojila. Samo jedno zlato. Vaterpolo je takav sport. Ako povedete 2 razlike, u sledecem napadu imate 10000% igraca manje. A ako ste domacin imate pravo na poslednji napad s igracem vise. Ako ne iskoristite to sto vam se nudi, to je druga stvar.

TOTTI_10

pre 13 godina

Nevjerojatna je i očita namjera srpskog izbornika Dejana Udovičića, jer to prvaci svijeta sigurno nisu napravili slučajno. Cilj je bio jasan. U slučaju da ne zabiju za 10:10 dobili bi još jedan napad. U slučaju da su uspjeli zabiti, nastao bi totalni kaos, ali bi napad opet morao biti ponovljen. Tako se i dogodilo, prvi napad nisu iskoristili, ali su dobili novi napad, dok je užasnuti Ratko Rudić pokušavao objasniti arbitrima što se događa. No, ovi su se potpuno pogubili. Dali su Srbima još jedan napad, po pravilima, ali opet su zaboravili izbaciti sedmog igrača. Tek kad je Josip Pavić u zadnjoj sekundi obranio taj zadnji udarac sve je bilo gotovo, iako su suci zapravo ponovno trebali dodijeliti napad srpskim vaterpolistima.

roko

pre 13 godina

7 igrača u bazenu zadnjih 20 sekundi,suci ili nisu vidjeli ili nisu htijeli vidjeti,prljav potez vašeg trenera da se pobijedi ,ali nije vam uspijelo.HRVATSKA PRVAK!!!!!

boki zagreb

pre 13 godina

Pobjeda potpuno zaslužena, u niti jednom trenutku niste poveli, 5-erac je bio čist kao suza. Ali završetak tekme i ona prevara Udovičića sa igračem više u terenu je bacila mrlju na fair play! Ako ne vjerujete pogledajte članak:http://www.index.hr/sport/clanak/pogledajte-kako-su-srbi-prevarom-pokusali-izboriti-produzetke-sinoc-na-savi/511513.aspx

Zar smo i do toga došli i onda vam suci još daju ponovno napad, toliko o kukanju Udovičića na suđenje, a svaku tekmu mu suci išli na ruku!

fliper

pre 13 godina

Utakmica vise u nogama i rukama (Crna Gora pre dva dana), Soro koji pokloni tri gola Hrvatima(ni slucajno ga ne treba kriviti za poraz, desava se)plus dva peterca, tesko je dobiti utakmicu. Ovo je posle deset godina prvi put da srpski vaterpolisti nisu usli u finale EP, prethodno tri zlata i srebro(naravno ne omalovazavam doprinos crnogorskih igraca u osvajanju prva dva zlata, naprotiv). Atmosfera normalnija nego u Kranju 2003. godine, da ne poverujes.

Duduu

pre 13 godina

Pa kako nije sramota pojedine neznalice da pljuju po sucima.Nakonodlicne utakmice i jednih i drugih nadu se par antisportasa da komentiraju suce.Pa Srbija je imala 10-11 puta igraca vise,Hrvatskoj je ponisten cisti gol i vi o sudenju.Svi ljubitelji vaterpola mogli su vidjeti 2 vrhunske ekipe i odlican vaterpolo.Cestitke igracima na korektnoj i odlicnoj igri.Srbija uzima 3 mjesto jer ce razbiti Talijane najmanje 5 razlike.

Janko

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 9. septembar 2010 19:14)

Ne budi bre iskopleksiran,sta nas boli uvo za komsije neka se i oni necemu raduju. Mi treba da podrzimo nase momke i kad gube jer opet na iducem takmicenju osvajamo medalju.Glavu gore nasi delfini

Realan

pre 13 godina

Zasluzena pobeda hrvatske nema sta. Nasi su se odlicno borili ali je nedostojalo koncentracije u bitnim trenucima.

Svakako je prevaga bila u losem izdanju Sora koji je primio 2 traljava gola a Pavic je sa druge strane branio sve sto je moro a i neke odlicne suteve nsaih.

Bilo kako bilo odlicno izdanje i jednih i drugih bas su igrali muski i jedni i drugi. Hrvatima zelim zlato u finalu istina izuzev prve utakmice sa Crnom Gormom pokazali su najbolji vaterpolo na turniru. Nasi su se ocigledno izmorili posle napornog leta mada je nesporno da imamo naj perspektivniju repku na Svetu. Momci ce samo biti jos bolji i da konacno osvojimo to dugo prizeljkivano zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.
Svaka cast nasima ostavili su srce na terenu ali i mi moramo nekada da izgubio bas su nas ovi vaterpolisti razmazili svih ovih godina.

Pozdrav velikim Srbendama i da srusimo Madjare za trece mesto!

Никола

pre 13 godina

Кад 3 (три) гола примиш у задњим секундама четвртина други исход није ни за очекивати. Соро је подбацио, судије при 8:8 зауставиле нашу контру из које су касније хрвати повели, нисмо дали неке зицере...

Но, свака част момци на борби, бољи смо, али су хрвати били мало срећнији. Идемо даље, узимамо БРОНЗУ!!! Једини смо који имамо медаље са свих такмичења!!!

kull

pre 13 godina

super tekma bravo hrvatska zasluzeno a bravo i srbija super ste ekipa,steta sto ovo nije bilo finale jer su ovo dvije najbolje ekipe na svijetu!! a sad ode slavit,sampioniiiii

smi

pre 13 godina

Celu utakmicu nismo imali strpljenja u napadu, neshvatljivi padovi koncentracije na kraju svake četvrtine,
to su greške koje se ne praštaju u polufinalu protiv teškog rivala koji je zasluženo pobedio. Idemo dalje, bronza je uspeh.

skyrider

pre 13 godina

Ma dajte ljudi, evo jučer sam vam čestitao košarkašku pobjedu, tu ste neprikosnoveni, a tu u vaterpolu, stalno će se vrtjeti oko 3-4 ekipe ... jednom jedni, jednom drugi ... Ovaj put smo mi imali nešto više sreće i to je sve ...

mskorc

pre 13 godina

Neznam što je to suđeno za Hrvatsku, 11:8 igrač više za Srbiju, a penal je bi čist ko suza potvrdit će svak ko se malo više razumi u vaterpolo. Utakmicu vam je izgubio golman, a mi smo vas uspili pobjedit unatoč katastrofalnom igraču više i još gorem igraču manje.

Icma_klc

pre 13 godina

E nije baš da volim vas srbe, danas je bilo teško mi europski prvaci al zato ću prvi put u životu navijat za vas i to za vaše košarkaše svaka im čast definitivno ste najbolji na svijetu

C.

pre 13 godina

Cestitke Hrvatima na pobedi, zasluzeno nema sta. Nemamo sta da se vadimo na sudjenje, bio je cist peterac i nema sta. Realnom, mislim da smo bolja reprezentacija od Hrvata, ali danas su oni bili bolji za taj gol vise i treba im cestitati. Sve je to sport. Na nase sam ponosna, glavu gore i ajmo po bronzu. Komsije, srecno u finalu i iskreno ko god vam bude protivnik (Italija ili Madjarska) zelim da pobedite. Pozdravi iz Srbije!

Rabitius

pre 13 godina

Veseli me veliki broj pozitivnih komentara sa jedne i druge strane.Ovaj puta smo mi pobijedili u vaterpolu, prije par dana ste nas opet zavili u crno zbog košarke. To je sport, ali me je sramota zbog povika sa tribina.

Delboy

pre 13 godina

Mislim da smo vas zasluženo dobili. Jbg, peterac je bio čist kao suza, nema veze što je bilo 5 sek. do kraja.
Ja vama želim sve najbolje protiv Turaka u košarci. Morat ćete pobijediti i fanatičnu publiku pa i suce. Imate odličnu mladu ekipu i teško će vam bilo tko konkurirati u Europi bar u narednih 5-6 godina.

Vladimir

pre 13 godina

Svaka čast našoj mladoj ekipi, borili su se kao lavovi!!! Jedan poraz ništa ne menja! Uz vas smo i kad gubite!!!
SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA!!!

delfino

pre 13 godina

Momcima nije bio dan ali su ipak zasluzili sve cestitke. Pokazali su da i kad igraju slabo protivnika u polufinalu pred pet hiljada razularenih domacih navijaca dovedu do nervnog sloma i strepnje do zadnje sekunde. Apsolutno niko nema prava da im bilo sta prigovori. Ako nasi despoti hoce da ostanemo prvaci sveta neka vrate kredit koji je vaterpolo savez uzeo da uopste ode na ovo takmicenje i neka im se obezbede kakvi takvi uslovi za pristojan rad i bicemo mi u vrhu jos dugo.

dule

pre 13 godina

Ja mislim da je tekma bila prilično loša... jednostavno što ste nam radila s igračem više je za ne povjerovati... 6 komada smo valjda tako dobili... previše borebena i ne kvalitetna utakmica... prevelik strah od poraza... ali dobro, ja zadovoljan da smo vas pobjedili... pozz

Milutin

pre 13 godina

Soro iznanadjujuće loš, Pavić iznenadjujuće dobar, i to je donelo prevagu. Sjajan vaterpolo, Srbija danas malo bolja u igri od Hrvatske, Hrvatski golman danas dosta bolji od našeg. Nijanse su odlučile, ne bi bila nepravda ni da je Srbija prošla dalje.

Čestitke komšijama na sjajnoj igri i zasluženoj pobedi, pa se vidimo opet na nakom sledećem velikom takmičenju.

Čestitke i ovim našim momcima na sjajnoj igri i borbi i još boljem ponašanju, oni nas NIKAD nisu razočarali ni osramotili, čak ni kad gube. Ima vremena, mladi su i jedni i drugi, ćeraćemo se još. Puno sreće Hrvatima u finalu i našima u borbi za bronzu (ajde bar da se osvetimo Madjarima za poraz u grupi!)

DARKO MIRNIC

pre 13 godina

momcima svaka čast nije išlo pa dobro idemo dalje. ja i dalje smatram da smo najači u vaterpolu dobro domaćin sada uzima sigurno titulu. mi smo osvojili sve šta smo mogli osim olimpijade tako da to je sada cilj. podrška vaterpolistima.

Ipswich

pre 13 godina

Evo kako ne valja biti zločest. Doli pišete 'Napred Mađarska' a vi igrate protiv njih za bronzu. U ovom polufinalu nije bilo boljeg, već dva podjednaka takmaca, a pobjedija je onaj spretniji. Šta se tiče povika iz publike, naravno da triba reagirat, ali ne osuđujte ono šta imate u vlastitoj kući, to triba osuđuvat na obe strane

ljepko tapetic

pre 13 godina

Evo, da ti ja pojasnim u vezi drugog peterca.
Igrac koji je primio loptu se nalazio VAN okvira gola, napravio je POLU okret kojim je zavrsio VAN okvira gola, u takvim situacijama se sudi ISKLJUCENJE nikako peterac!

Majstore ne znam gdje si ti ucio pravila vaterpola ali evo ti ispod pravilo peterca. Zato prestani pricati gluposti. Nema veze dali je faul napravljen u okviru gola ili ne, vec dali je napravljen u 5 metara od gola, sto je ovdje bio slucaj.


"If a defender commits a major foul within the five meter area that prevents a likely goal, the attacking team is awarded a penalty throw or shot. An attacking player lines up on the five meter line in front of the opposing goal. No other player may be in front of him or within 2 meters of his position. The defending goalkeeper must be between the goal posts. The referee signals with a whistle and by lowering his arm, and the player taking the penalty shot must immediately throw the ball with an uninterrupted motion toward the goal".

dalmos

pre 13 godina

Svaka cast momci na svemu! Nema se za cim zaliti, ova generacija ce tek osvajati titule, sada treba zaboraviti ovu utakmicu, i uzeti bronzu! Srecno!

Neša Niš

pre 13 godina

Čestitam momci na borbenosti i srčanosti! I pored svih saplitanja, podmetanja i ignorisanja pokazali ste da ste veliki ljudi. Mnogi bi trebalo, makar, da pocrvene i da se stide ali vi ne. Ima nas koji umemo da prepoznamo i da cenimo vaše uspehe. Mnogo sportske sreće u idućem dvoboju protiv svih. Uz Vas smo svim srcem!

mate_hr

pre 13 godina

peterac u zadnjih 5 sekundi je u rangu slobodnih bacanja u zadnjoj sekundi, nema tu nikakve krađe...

opcenito u vaterpolu ce biti rivalitet između hrvatske, srbije i crne gore. Trenutno vi imate malo bolju ekipu, za udovicica, ali te stvari se minjaju i minjat ce se....

to je samo sport(kosarka, rukomet, nogomet) u kojem cemo jednom biti bolji vi, drugi put mi....

jedino mi izgleda da cemo zajedno gladovati i hraniti se sportskim uspijesima ...a to bi volio da se promini

maki

pre 13 godina

Ja sam Hrvat ali moram vam čestitati na komentarima, velika većina je više nego objektivna, a pogotovo me fascinira kako časno podnosite poraz. Po meni suđenje je bilo ok, a mi smo bili bolji baš za taj 1 gol, i naravno navijače koji su bili odlični. Iskreno od svih reprezentacija najviše sam se bojao vas Srba jer nam nikako ne pašete:)

MIKI

pre 13 godina

Ljudi pustite i one što navijaju ubij ovog ili onog to su divljaci,dobro je da konačno bez strasti ,onih niskih gledamo i navijamo za svoje.Meč je bio li,la. Sreća je ovdje ključna.Sad zlato protiv madjara.Idemo Hrvatska!!!!

Objektivan

pre 13 godina

Dobra partija podjednakih ekipa. Mi smo ipak bili za dlaku bolji, usudio bih se reci "kecmanovski" :). Dali se itko zapita kako da dvije zemlje koje skupa imaju jedva 10 miljuna ljudi (ako i toliko) budu toliko dominantne u skoro svim sportovima, u plivanju uvrhu, u vaterpolu uvrhu, u rukometu u vrhu, u nogometu u vrhu, u kosarci u vrhu, u tenisu u vrhu, u odbojci u vrhu, u sahu u vrhu, u nizu drugih "malih" sportova odlicni, dali se itko to zapita? Dali ikakvi antropolozi, geneticari, treneri proucavaju ovu nasu sredinu? Daleko od toga da smo mi veliki rivali, i da je nama najveci uspije dobiti srbiju (sto bi neki rekli i u pikulanju) ali mi smo stvarno dvije sportske velesile, a ulaganja u sport ne mizerna, nego sramotna... Nadam se da ce mi post biti objavljen... Sretno u borbi za broncu...

010

pre 13 godina

Prvo da objasnim komsijama i svima ko ne razume termin "2 metara"?Sudi se kad je protivnicki igrac udaljen od gola 2 ili manje metara,a ne sudi se kada je igrac koji dodaje loptu vec u 2 metara(slucaj kada Filipovic dodaje loptu kod poslednjeg gola).Sudjenjem sam relativno zadovoljan,medjutim u zadnjih 2 min je nama sviran faul u napadu,i jos 2 iskljucenja.Peterac cist naravno!I sto se tice broja iskljucenj,samo da kazem da je iskljucenje i kada je peterac,toliko o tome ko je imao vise iskljucenja.I naravno cestitke komsijama,kao i nasim momcima na dobroj partiji.

HrvatZD

pre 13 godina

Uf kakva utakmica, nije moglo bolje. Ipak, priznajem da je srpska repka imala tezi raspored u smislu dana odmora (mi smo odmarali a vi ste morali igrati cetvrtfinale), no zar raspored nije bio odavno smisljen i napisan? Ipak, svaka cast 'Delfinima' i sve najbolje protiv Madjara koje biste trebali dobiti, a Turke ce te razvaliti, samo pametno i hladnih glava, suci ce itekako naginjati njima ali ste bolji i pokazite na terenu. 'Good luck' protiv US of A u finalu, nisu nepobjedivi...

Petar

pre 13 godina

cudi me da nitko ne spominje da je Udovicic poslao 7 igraca u bazen. Zbunio suce, iznervirao Rudica, ali mu ni taj bezobrazluk nije pomogao.
Sramota!

dadu

pre 13 godina

necu da pricam sada kako je sudija lose sudio utakmicu ali ako vec pricamo o petercima,pogledajte kraj prve cetvrtine kad su nasi imali kontru,kako je jedan hrvatski vaterpolista vukao naseg s ledja i to pred golom a sudija ni faul nije dosudio. a sto se tice momaka svaka cast i jednima i drugima na borbenosti......

Hrvat

pre 13 godina

Cestitke Srbiji na odlicnoj partiji...nijanse su odlucile.Vidim puno komentara da su nam sudci pomogli..e pa ne bi se slozio...sve je bilo regularno i po pravilima...jedino navijanje u jednom trenutku gdje su vikali ubiji s****...to ne podrzavam ni malo i za svaku osudu je.

Sta jos reci.i Srbija i Hrvatska su male zemlje..ali meljemo u svim sportovima.o moj Boze kaka bi to sportska nacija bila da je ostala Juga.pa nebi nam nitko nista mogao....hehe

Ajmo naprijed Hrvatska po zlato,a Srbija po broncu

pero

pre 13 godina

Steta. Ali Hrvati su igrali bolje, bili su motivisani i sve im je islo od ruke. Ne slazem se sa tvrdnjama da " i bronzana medalja ima zlatni sjaj" ali sta je tu je. Svaka cast momci i biti ce bolje drugi put.

Bjelovar

pre 13 godina

Jučer je pobijedila bolja ekipa. Rudić je nadmudruo Udovičića i to je to. Onaj kraj utakmice nije Udovičiću bio potreban, ne valja tako blamirati lijepu karijeru.

Posmatrac

pre 13 godina

Steta za finale, ali opet cestitke na borbi i pozrtvovanosti. Momci samo hrabro i da se vratite sa medaljom. Vi cete uvek biti heroji nacije...

MO

pre 13 godina

volimo vas puno bez obzira na sve....vi ste nas navikli na medalje i bilo koja da dodje bice nam drago.VI STE NAS NAVIKLI A MI VAS NIKADA NECEMO IZNEVERITI U POLJU LJUBAVI.

branko

pre 13 godina

После утакмице против Хрвата у Нишу коју смо добили а Хрвати водили са 3 : 0 написао сам следеће :'' Разумем кад нека екипа слабије одигра последњу четвртину – умор, недовољна спремност, пад концентрације итд. али тешко капирам зашто наши слабије играју прву четвртину, чак и против Кинеза''
Дефинитивно, ова иначе сјајна екипа има ту, можда једну једину ману. Муче се са реализацијом у првој четвртини па онда морају јурити резултат а то је јако, јако тешко. У Нишу смо јурили Хрвате и Црногорце, у Загребу смо јурили Хрвате и Црногорце. Добро, 3 пута смо успели а једном (данас ) нисмо. Кад јуриш резултат пред својом публиком ђене-ђене, али пред туђом, па још хрватском, то је скоро немогућа мисија. Дакле, треба да седну и поразговарају о тој првој четвртине а то је апсолутно проблем концентрације. Чуди ме да то свима није било јасно још после Ниша. Ако постоји нешто што је против Хрвата у Загребу требало избећи по сваку цену то је јурење резултата. То важи и за меч за бронзану медаљу.

zulu boy

pre 13 godina

momci svaka cast,idemo na bronzu...sto se poraza tice,stekli ste toliko kredita da ni deset ovakvih nece da utice na nase poverenje prema vama...glavu gore!

Ivan, Banovo brdo

pre 13 godina

S obzirom na to da sam procitao par komentara, tj. cestitki od strane Hrvata kada smo ih pobedili na SP u kosarci, mislim da je red da i mi njima za ovo danas cestitamo. Nasi su danas, jednostavno, imali manje srece. Bez obzira na sve, sjajni su bili celo prvenstvo i za mene su vec pobednici...

Jean

pre 13 godina

Odlična utakmica. Večeras je pobijedio za nijansu bolji tim. Na licima veterpolista (i jednih, i drugih) vidjelo se da su izuzetno motivirani i spremni.
Nisam od onih koji se naslađuju pobjedom Hrvatske nad Srbijom ali tipovima poput - boki_rs - bolje je da ne razmišljaju kad im to nije jača strana. Po njegovom razmišljanju ne treba suditi peterac jer je ostalo još pet sekundi a treba suditi slobodna bacanja jednu sekundu prije kraja bez obzira što su oba slučaja bili očigledni prekršaji.
Susjedi budite ponosni na svoje igrače igrali su odlično, ja odavno nisam gledao ovako žestok vaterpolo. Nadam se da će moji ovako odigrati i finale. Vidim da neki pominju suđenje, odnosno Hrvatska bi sigurno izgubila da nije bilo sudaca, pa ljudi malo realnosti. pogledajte statistiku utakmice, igrač više i kontra prekršaj.
Pozdrav komšije od susjeda.

Darko777

pre 13 godina

Ako ovo vece nije pokazalo da narodi naseg podneblja ne mogu biti ponosno na ovu mladost i prikazanu junacku bitku u vodi, onda stvarno neznam sto bi mogao reci. Budimo zdravo ponosni i cijenimo ono sto imamo! Nitko nam ravan nije kad smo sabrani, motivirani u pozitivnom duhu...neka ovo bude pouka od ovih gladijatora u vodi. Bravo Hrvatska, Bravo Srbija...

doom

pre 13 godina

и нека је најљући ривал отишао даље, био бих разочаран да нас је било ко други избацио сем Хрвата, за мене је у сваком случају ова утакмица била финале, играле су две најбоље екипе. ВОЛИМ СРБИЈУ!

DEJO

pre 13 godina

Ma nema veze delfini, svejedno svaka vam čast na igri(moglo je bolje al dobro nema veze sada, idemo na treče mesto)vi ste ponos Srbije. Sledeče godine bičemo još bolji budite stoposto sigurni u to.
Napred Srbija!!!!

kara

pre 13 godina

Hvala susjedi na objektivnim komentarima,tako,danas smo bili malo bolji i to je bila naša prevaga.
Općenito,dobra tekma,dobri navijači,sve u svemu super.
Hehe,pa gdje to ima da tri balkanske repke tako domniniraju u nekom sportu,pravo čudo.
Nadam se da idete na amere :)

borko

pre 13 godina

Treba biti VELIK i u POBEDI i u PORAZU !!!
Bas bi bio glup i dosadan ovaj sport da pobedjuje samo jedna ekipa !!!
ps:Nismo imali srece...

Ja

pre 13 godina

Nije uvek bitno pobediti, vec se boriti od srca.
Svaka cast.
Fudbaleri ucite se od ovih momaka a navijaci istih, naucite da se nacionalnoj himni ne zvizdi, ma kojoj zemlji ona pripadala.

Vladan R

pre 13 godina

Zasluzena pobeda Hrvata, istina uz dosta srece: tri gola u zadnjim sekundama u tri od cetiri cetvrtine, cak je i jedan od ta tri gola bio poprilicno vrljav plus i jedan gol Soru ispod ruke. Ipak koliko god da su Hrvati imali i srece, nasi vaterpolisti nisu imali dovoljno koncentracije i zasluzeno smo kaznjeni. Mozda su nama sudije mogle da sviraju cetverac krajem druge cetvrtine, ali u sustini nista od navedenog ne umanjuje zasluzenu pobedu Hrvata, uz konstantaciju da ni pobeda Srbije ne bi bila ne zasluzena. Jednostavno pobedila je veceras za nijansu umesnija i srecnija ekipa. Na kraju sve cestitke nasim vaterpolistima pre svega za celu sezonu a i za ovo EP. Posteno receno, uz svu umesnost, za kratko vreme, dobru kolicinu srece smo imali protiv CG u vaterpolu, odnosno protiv Argentinaca, Hrvata i Spanaca u basketu, tako da je jednom i nama sreca morala malcice da okrene ledja.

Zovite me Dejan

pre 13 godina

Vi niste ni carevi, ni kraljevi, ni delfini ... vi ste ponos svakog ponosnog Srbina, putokaz za neke nove klince, naša nada i ostvarenje sna. Vi ste i čarobnjaci koji donosite radost u naša srca čak i kada dođe taj dan kada se izgubi.
Hvala, momci!

budimo realni

pre 13 godina

Dokle vise da se posle poraza neke nase ekipe trazi opravdanje u stilu...sudija, lose vreme, malo odmora, pogresni termini...
ili licemerje gospodina Sovrovica pre pocetka utakmice : "...prvi put se usudjujem da prognoziram - 2 razlike za nas!" ???
Jeste li vi bre normalni!? Polufinale vaterpola je uvek bilo izjednaceno sa ekipama. Ima par drzava koje su u vrhu, a ovi ostali samo "nose vodu". Hrvatska reprezentacija nikako nije u grupi onih koji "nose vodu" vec u samom vrhu evropskog i svetskog vaterpola, svidjalo se to nama ili ne.
Juce su igrali sjajno, zatvorili sve prilaze njihovom golu, drzali nas daleko, daleko... i da nije pojedinacnog (ili kolektivnog) kvaliteta nase reprezentacije ne bi smo mi dali ni 4 gola, a kamoli 9! Ali tako je to. Mi smo kvalitetni, usudjujem se reci kvalitetnija i bolja ekipa od Hrvata, koji nikako ne smeju biti podcenjeni ("...2 razlike...") ali juce nismo to pokazali - dakle ko je bio bolji? Pobednik naravno!
Sta da smo dali gol u poslednjih 5 sekundi i otisli u produzetke ... i nekom srecom (u sta iskreno sumnjam) pobedili - pricali bi smo - bravo delfini, orlovi, najbolji ste...bla, bla...

budimo realni - teska utakmica, koja ni jednog trenutka svog trajanja nije dovodila pobednika u pitanje. Hrvati su igrali bolje, pobedili i mi treba da pokazemo svoj kvalitet tako sto ce mo im ISKRENO cestitati na pobedi. Svaka cast na odlicnoj partiji ... i puno srece u finalu!!!

Nasima puno srece i pameti u borbi za bronzu protiv - bez podcenjivanja molim - sjajne Madjarske ! Neka pobedi bolji. Verujem da smo to mi !

Maja

pre 13 godina

Svaka cast momci na odigranoj utakmici!!! Pogotovo tebi Vanja,koji si i protiv Crnogoraca dao sve od sebe... Idemo dalje,u borbu za bronzu...

sale

pre 13 godina

Odlicna tekma.Vaterpolisti me ne razocaravaju ni kad gube za razliku od fudbalera.
Cestitke hrvatima na odlicnoj utakmici.
Nije nas islo najbolje, a ruku na srce, dobro su nas i pokrivali, s druge strane smo primali lake golove, narocito onaj prvi iz odbojke.

E bas odlican si

pre 13 godina

@ Neko to od gore vidi sve...

Ti si neki vrlo zanimljiv covek....
Hvala Momci, i bronza je odlicna, sledeca godina je opet nasa!!!

Timm

pre 13 godina

Ako je neko naucio neto od izjave Spanaca juce posle poraza, to sam ja!

Cestitke Hrvatima na pobedi, bravo Delfini, imacemo vise srece ( i znanja) sledeci put. Vi ste ponos nacije.

Mirko

pre 13 godina

Čestitke Hrvatima. Bili su za nijansu bolji, naročito u poslednjim trenucima četvrtina. Ništa strašno, i dalje smo svetski prvaci.

Babin_zub

pre 13 godina

Prvo,zeleo bih nasim momcima da cestitam na plasmanu koji su ostvarili i ako su ih odavde ispratili kao siročad,pa su i kredit morali da podignu kako bi otputovali.
Sto se igre tice,hrvati su zasluzeno prosli,jer ne moze se primiti 10 golova u takvoj utakmici i ocekivati prolaz.Dakle,odbrana nam je bila veoma losa,sporo smo preuzimali sa igracem manje,lose blokirali sut ka golu,hrvatima davali previse prostora jer smo stajali daleko od njih...

Ivan

pre 13 godina

Želim samo odgovoriti Banetu od par postova ispod da bi isto tako bilo i u Beogradu pred 5000 "ostrašćenih četnika" pa neka ne kenja bez veze.

Milan T

pre 13 godina

@ljepko tapetic

Nastavi ti da lepis tapete a ostavi se vaterpola i pravila.
Da ti ne bih kucao citav tekst, potrazi sledeca dva pravila WP22.2 i WP22.8 i ako si ikada trenirao, igrao zvanicne utakmice ili sudio bice ti SVE jasno!

NAPRED SRPSKI VATERPOLO

Sale

pre 13 godina

Losa odbrana je presudila, mislim da su golmani presudili! Tj nas Soro nije imao dan 2,3 gola bas njegova a nijedan zicer nije skinuo za razliku od njihovog golmana koj je branio i zicere! Mada naravno to je moje misljenje, a i Soro je extra golman mislim samo da nije bio njegov dan! P.S. Sigurno ce doci Italijani i njih cemo zgaziti!

Lena

pre 13 godina

Cestitam na pobedi, srecno u finalu!

P. S. Ne volim kada nasi gube, ali po prvi put mogu da kazem da se nisam osetila nista drugacije nego kada izgubimo od bilo koje druge ekipe - pri tom nikada nisam bila nacionalisticki nastrojena. Ima nade za nas!:)

Igor

pre 13 godina

poštena utakmica u kojoj smo ipak mi nakraju pobijedili...utakmica je bila prava promocija odličnog vaterpola i obje repke su zaslužile ulazak u finale. Čestitke Srbiji na odličnoj i korektnoj igri.

Volim Srbiju!

pre 13 godina

Steta. Nisam gledao mec, ali zanm da je nasa ekipa uradila sve sti je u ovom momentu mogla. Domaci bazen, silan motiv i to je to. Vise srece sledeci put, a Hrvatima cestitke na pobedi.

Milan

pre 13 godina

Svaka cast nasima, svaka cast i Hrvatima. Sad idemo i jedni i drugi po medalje. Ako bude kako se nadam, nama bronza a komsijama ovaj put zlato.

cinober

pre 13 godina

Vrlo interesantno je čitati komentare i broj preporuka i kontrapreporuka! Velika većina komentara i Srba i Hrvata (i Crnogoraca) je sportska, objektivna, umjerena. Komentari koji odišu neobjektivnošću i nacionalizmom odreda su ocijenjeni negativno! Gotovo da ne bih vjerovao da je tako nešto moguće, do prije godinu-dvije većina komentara bila je u tonu neumjerenog slavljenja svojih i podcjenjivačkog malicioznog pljuvanja po onom drugom. Umjesto prepotentnog naslađivanja, degutantnog busanja u junačka prsa (govorim i o Srbima i o Hrvatima, naravno) danas se uglavnom, eto, sportski čestita protivniku i hvali vlastitu momčad ako je (kao u ovom slučaju) dala sve od sebe, borila se sportski i izgubila od isto takvog rivala. Svakog onog koji je na tekmi vikao "Ubi ubi Srbina" smatram kretenčinom kao što sam uvijek i smatrao. No, čini se da ih ima manje nego prije, čini se da se i njih (ili barem dio njih) može preodgojiti, a ovi komentari mi stvarno daju nadu da i neće proteći toliko strašno mnogo vremena do pravog dobrususjedstva. Pozdrav svima!

bane

pre 13 godina

Jako sam srecan zbog ovakvih komentara. Utakmica kao utakmica sve ok.Nije ni red da mi sve osvojimo. Zasluzena pobeda Hrvata,pre svega zbog golmana koji je branio mnogo bolje nego Soro. Srecno i jednoj i drugoj repki u sledecim utakmicama.

Realnost

pre 13 godina

Nikako nisam razocaran izgubljenom utakmicom. Nasi momici su sjajni sportisti i nije moguce osvojiti uvek zlato. Iduci put ce biti srecniji. Cestitam i pobednicima.

A najvise me raduju pozitivni komentari sa obe strane! To su pravi pobednici!

Sergio

pre 13 godina

Odbrana danas nije bila na nivou,golman ocajan i jos jedna bitna stvar koja je odlucila utakmicu je da su Hrvati svaki put stigli pre nas do lopte pri plivanju pred svaku cetvrtinu,tako da nam sudija i domaci teren nisu krivi.Treba popraviti odbranu i cestitati Hrvatima na pobedi.

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Sudjenje je moglo i da bude malo bolje ...ali u svakom slucaju cestitke hrvatima danas su bili bolji .Momci cestitajte nasim komsijama i oni su bili fer sto se tice kosarke i komentara...Srecno dalje komsije .... a nasim vaterpolistima :moglo je mnogo bolje ali ne zamerujem vam nista,ipak imate mnogo kredita kod nas ...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Tako blizu a takao daleko. Mislim da bi ovo najbolje moglo da opise jucerasnju utakmicu. Vrlo malo je nedostajalo da mi slavimo. Jos sam tuzan zbog te utakmice. Steta. Momci, nema veze, idemo dalje.

TheLegenda

pre 13 godina

I opet se sve svodi na to ko dobije utakmicu automatski znaci da je bio "strana istine" u onom proslom ratu. F.ck you all, najjaca je baby doll, yeah!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Momci vi ste naravno i dalje nas ponos. Borili ste se i dali sve od sebe. To je najvise sto mozemo od vas da ocekujemo. Protiv komsija je uglavnom uvek neizvesno do samog kraja.

E da, ne zaboravite da protiv Italijana ili Madjara pokupite tu bronzu. Nije ni to za baciti, daleko od toga. Zasluzili ste medalju.

bice jos slavlja

pre 13 godina

Momci svak vam cast,srecan sam sto ste nasi i sto imate takav karakter,krivo mi je zbog poraza ali mi je jos draze sto vas imamo!

Marija

pre 13 godina

Denis Sefik igra za Crnu Goru zato sto je tako odlucio!!!Imamo jako dobrog golmana u vidu Slobodana Sora,a svi vi koji volite da komentarisete druge udjite u bazen,pa odigrajte bolje ako mozete!Svaka Vam cast momci na svemu prikazanom!Vi ste nas ponos i jedina svetla tacka u ovoj zemlji!Uvek bili i ostali!

draskors

pre 13 godina

Da se pobjedi ekipa kao sto je Hrvatska i koja je jos domacin treba se igrati ozbiljno od samog pocetka,dva kiksa golmana i par neiskoristenih zicera...i nista od finala.Al' nema veze ne moramo uvijek zlato uzeti :)

Pedja

pre 13 godina

Svaka čast, momci. Sjajni su, borili su se, ali ponekad moraš i izgubiti. Svakom ko se ikada bavio nekim sportom je jasno koliko znače DVA ZLATA koji su ovi MOMCI uzeli ove godine, a ostaje im i borba za medalju. Najbolji sportisti Srbije ubedljivo.
Samo napred.

SRB

pre 13 godina

Utakmica je bila 1A. Pobedila je Hrvatska ne boljom igrom, jednostavno ovog puta je sreca bila na njihovoj strani.
Trenutno dve najbolje vaterpolo ekipe u svetu!!! Steta sto se nismo u finalu sastali ali nadam se barem utesnom trecem mestu!!!

vjeneslav

pre 13 godina

Bio jedan šahovski velemajstor iz Argentine (Migel Najdorf, on je inače iz nacizmom poharane Evrope prebjegao u Argentinu.
Jednom prilikom je izjavio ovo ''Danas smo pobjedili mi, sutra cete vi. Vazni su susreti''.
Ma dobro je da se srecemo.
Vi ste nas odrapili u kosarici isto na sitno.
E da, na SP u kosarici zelim vam sve najbolje. Imate mladu momcad, a Rusi su pokazali kako se moze nositi sa tamo nekim Amerima. Samo malo vise upornosri.
Ajd sreto tamo narode u Istambulu i pozdrav iz ZGB.

pero

pre 13 godina

Ne znam po kojem osnovu neki tvrde da je sudija poklonio pobjedu Hrvatima. To su isti ljudi koji u svakom porazu fudbalera krive sudiju. Hrvati su bili bolji i zasluzili su pobjedu. Zar je problem da im se cestita na tome. Srpki vaterpolisti su konstantno u vrhu i za mene su najbolji. E sada povici Ubij Srbina. Lako se izvlaciti i najjednostavnije je reci, ma to je mala skupina debila. Ali zasto onda vecina ljudi na bazenu nije izvizdala tu malu skupinu debila ako je to neprihvatljivo. Ili i oni misli tako ali ne zele da sudjeluju u tome. Ova ista stvar mogla se desiti i u Srbiji i isto bi se ljudi ponasali. Zar nije vrijeme da vecina normalnih ljudi podje da osudjuje ove ekstreme. Ja volim vaterpolo, mislim da je to najtezi i jedan od najzanimljivijih sportova. Hrvatima zelim srecu u finalu i navijacu za njih jer mi Italija ne znaci bas nista. A za Srbe, nek je sa srecom i drugi put ce biti bolje. I manje trosenja na nekim nevaznim turnirima.

tomo

pre 13 godina

istina bilo je opet povika iz gledališta, ali treba reći i da se nije zviždalo na vašu himnu, priznati će te to je uspjeh za ove prostore.
Glede sporta i kako sport povezuje ljude, ja u to ne vjerujem. Naime sportaši se povežu i vjerujem da je između njih korektan odnos, ali navijači (narod) se preko sporta samo dijeli, bilo države, gradovi, dijelovi grada. I sad paradoks sport se igra radi tih navijača :)

Sv1l3n1

pre 13 godina

dokle god se budemo sretali po finalima i polufinalima bilo kog sporta ja cu biti vise nego zadovoljan.Po komentarima bih reko da ipak ima nade za nas.Hrvatima stavrno zelim zalto sa jedno 5 razlike a za bronzu ne brinem tu je :D. al ljudi manite se ovih idiostskih prozivki pa vidite valjda da ako nam sed drzave samo malo opamete bicemo (ako vec nismo) velesile u skoro svim sportovima sto znaci da cemo se sretati sve cesce na zalost ostalih...pozz

ognjeni

pre 13 godina

@Bobis - Da, ko razume, shvatiće... da je naš Vanja Udovičić poreklom odande. Alo bre ljudi, kad će više prestati da se prebrojavaju krvna zrnca? Ako je npr. Hinić rođen u Hrvatskoj i dobro mu je, neka igra tamo. Isto je i za ljude u Srbiji. BTW, čista pobeda Hrvatske, a našima sve čestitke, biće još zlata!

milan stojicevic

pre 13 godina

Lako je posle bitke biti general-kaze nas narod.Sam plasman u polufinale je uspeh za vaterpoliste.jeste da su nas navikli na najsjajnija odlicija,ali sad treba podici glavu i uzeti bronzu.Nece biti lako,al sta je tu je.Samo hrabro napred momci.

Srba

pre 13 godina

XAXAXAXA koliko komentara i u svima se vidi da su ovde došli Srbi i Hrvati da ubeđuju jedni druge ko je bolji, ko je nepošten, ko je kako igrao ... kao da neki Srbi/Hrvati uplaćuju net zbog komšija, ali mora se priznati da ima dosta normalnih komentara. A realnost je da je Hrvatska pobedila i da se ne treba vaditi na neke sudije. Isto tako je realnost da se prvenstvo igralo u Hrvatskoj pred njihovim navijačima. A najbitnija realnost za nas ovde je da treba da budemo ponosni na naše vaterpoliste s obzirom kakve uslove za razvijanje ovog sporta imamo za razliku od ostalih! Napred Srbijo i bronza jeste je uspeh!

Andrija

pre 13 godina

Cestitke nasim vaterpolistima na borbi protiv Hrvata. Cestitke i Hrvatima na plasmanu u finale. Teska utakmica u kojoj su komsije imale vise srece jer se utakmice velikih rivala dobijaju samo srecom a i vrhunskom igrom. Pokazala su je oba tima. Srecno momci u borbi za medalju. Srbija je uz VAS!!!

tsitar10

pre 13 godina

ajde konacno da smo se malo priblizili jedni drugima,kome je vise do rata i vrijedanja jednih i drugih,vrijeme je da okrenemo novu stranicu i da pocnemo ispocetka,a sto se tice tekme,takav atomski vaterpolo dugo nije viden,dvije trenutno najace reprezentacije na svijetu,naravno da danas maznemo digice u finalu.konacno da se i nama posreci malo,vec je pomalo frustrirajuce gubiti od vas.sretno danas u polufinalu.sredite turke.sretno nasim klubovima u ligi prvaka i ligi uefa.