Košarka 413

Subota, 04.09.2010.

17:25

Srbija posle trilera u četvrtfinalu!

Košarkaši Srbije pobedili su Hrvatsku 73:72 (19:27, 15:9, 20:14, 19:22) i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Turskoj.

Srbija posle trilera u èetvrtfinalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

413 Komentari

Sortiraj po:

borna

pre 13 godina

SMIJEŠNO!
Inace bi bilo tragicno.
Popovićda , mozda i B.Bogdanovic jesu Srbi , ALI BRATE spominjati
ostale kao srbe je smiješno.
netko kaže Tomić, Andrić, Lončar,ha,ha.
Takva prezimena kao i Tadić,šešelj, kežman,itd,itd. postoje kao srpska samo u slucaju mog prezimena koje je do prije 60-ak god postojalo samo kao hrv i to na uskom podrucju a onda nakon 2sv.rata neki otisli u srbiju(moj blizi rod9 i postali veliki srbi.pljuv.
Bolje da pogledate svoju mladu nogometnu repku, to je istocna hrvatska.necu nabrajat prezimena.

pozdrav i sritno protiv španjolske

pera

pre 13 godina

(Domagoj, 5. septembar 2010 12:40)

Au cime se ti hvalis... Nama je do ovog leta bilo sasvim normalno da imamo bar po dva zlata sa mladjim kategorijama za jedno leto. Pre 2 godine smo osvojili 4 ili 5 zlata(ne secam se tacno) u svim mogucim kategorijama u kojima se igralo.EP do 20 godina smo osvajali 3 ili 4 puta za redom,do prosle godine...

Nenad

pre 13 godina

Teodosić će biti lider ove generacije još dugo.Još kad umiri mladalačku strast ravnog mu neće biti.Za one košarkaški "obrazovane" nek pogledaju sve utakmice na kojima je Teo igrao pa će shvatiti.Normalno to treba prvo izanalizirati ali ozbiljno.Takva tuča nije dozvoljena ni u ragbiju.Tomas je čuvajući Tea u napadu bio apsolutna nula.I u ovoj partiji ključna trojka i asistencija.Rašić je dokazao on što sam znao i svaka mu čast.Čovek ko špricer a i zna.Što se Hrvata tiče od nas će uvek gubiti jer su objektivno lošiji.Pa njima su najbolji igrači Srbi.Gotovo pola reprezentacije.Već 15 godina čekaju da nas negde pobede.Pa nemogu reći da je Neven Spahija loš trener.Mladost njihovog tima je diskutabilna.Naš tim je mlad.Sve su to sjajni momci i svaki put će neko od njih rešiti meč.Oni koji su do juče hvalili Tea sad ga pljuju.Da povučem paralelu,Prvu utakmicu u kojoj sam gledao Đorđevića u Pioniru podsetila me je na ponašanje TEA.Đorđevića je u jednom trenutku Reba Ćorković hteo da obesi.Na kraju je on rešio meč i to normalno protiv Cibone.Protiv španije šta nam BOG da.Verujem u pobedu ali i poraz ću prihvatiti kao realnost i to bez gorčine.

MarkoZg

pre 13 godina

Sve čestitke Srbiji, navijat ću dalje za vas. Mislim da možete dobiti Španjolce a mogli biste vrlo lako do finala! Mi smo dobro igrali, čak sam ugodno iznenađen da smo u prvom poluvremenu uspjeli biti u vodstvu ali to je bilo kratkog vijeka.
Hrvatska neka ide kući jer za prvenstvo nismo!
Pozdrav iz Zagreba!

Nenad

pre 13 godina

Slovenci razbiše Australiju protiv koje smo se mi namučili! Mogla bi Slovenija vrlo lako zaigrati i u finalu! Mislim da je Srbiji polufinale za sada vrh. S obzirom da je tim mlad i to je veliki uspjeh!

dragan

pre 13 godina

Najbolji igrac nase reprezentacije je Duda Ivkovic,objasni
cu zasto mislim da je tako.Pa 3/4 igraca naseg sastava su
samo prosecni igraci. E, g.Ivkovic ali jedino ON zna kako da iz njih izvuce maximum.Svaka cast Dudo!!!

Ništa novo

pre 13 godina

Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.

Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!
(ivan, 5. septembar 2010 11:23)

Hrvat iz proncipa navija protiv Srbije....:)

Wllaxy

pre 13 godina

@ Domagoj

Nabrojao si neka tri, uslovno receno, uspeha hrvatskih mladih kosarkasa i mislis da ste neka kosarkaska nacija? Ti ocito nisi upoznat sa uspesima nasih mladjih kategorija u zadnjih par godina inace bi te bilo sramota da ista kazes jer je broj vasih uspeha stvarno mizeran u odnosu na broj uspeha nasih mladih kosarkasa.

DidierDrogba

pre 13 godina

Kao prvo ostavite Tepica vise!

Izgubio je utakmicu, pa sta?

Verujem u njega i ima da resi jednu kad bude najpotrebnije i da vam zapusi usta.

Ono sto je sigurno bicemo prvi u ovoj grupi.

Koliko se ja razumem u ovaj sport mi cemo se boriti za medalju!
(DidierDrogba, 30. avgust 2010 13:36)
# Link komentara
Preporučujem (+30)
Ne preporučujem (-35)


Posle svake nase pobede citacete ovaj moj komentar(dat posle poraza od Nemacke) i uzivati u ostvarivanju nadanja iz istog...Neka to bude neka nasa mantra... Mantrom do zlata :)))
(DidierDrogba, 2. septembar 2010 21:25)

Idemo dalje...

red_tokyo

pre 13 godina

HH
Nadmenim Špancima je bolje da su izgubili od Grčke.
Bit če to početak kraja njihove dominacije.
Posebno mi je drago zbog Rudia Fernandesa koji je bio najarogantniji u finalu EP.
Razbit čemo ih kao što niko nije.
Don't worry Serbia!

Nekad

pre 13 godina

U imaginarnoj situaciji: Duda Ivković na klupi Hrvatske, Džouk Vranković na klupi Srbije, ko bi onda pobijedio jučer?

Čestitke boljima i puno sreće protiv Španjolskih crybabiesa

Tea

pre 13 godina

Ivan,HRVAT
Ti pricas o bahatosti! Otisli ste 1995. sa dodele medalja na najgnusniji najbezobrazniji nacin. Hteli ste da ponizite one velike ljude i sportiste i ceo nas narod a ponizili ste samo sebe. A da ima bozanske pravde govori ovih 15 godina vasih poraza a nasih uspeha. I koga briga sto ces da navijas protiv nas. Vi ste se vec pokazali.

HRVAT najveci mitoman

pre 13 godina

•Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.


Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!
(ivan, 5. septembar 2010 11:23)

Klasicna zamjena teza, Roko Ukić na press konferenciji prije utakmice: "Znam da bi trebali u ovu utakmicu uci racijonalno ali mislim da ako udjemo emotivno sa obzirom na protivnika da nam je to dodatna prednost"!

Momak ne navijas ti protiv Srbije iz principa...ti si tako odgajan!

joj bre!

pre 13 godina

Vidim da ima komentara u kojima pljuju Tea koga su pre 2-3 dana hvalili, tacno je da nije odigrao bas najbolje odigrao je ako ne i najgoru utakmicu od kada igra za reprezentaciju ali decko je igrao utakmicu sa polomljenim prstima na desnoj ruci, pa sta ste ocekivali sa takvom povredom kako da odigra??? Teo br 1.

Domagoj

pre 13 godina

Sve je to odlicno i cestitamo ali moglo bi od slijedeceg prvenstva biti puno manje uzbudljivo (ako se dovede imalo bolji trener od ovoga)

uspjesi hr košarkaških selekcija u zadnje 2 godine:

mladi hrvatski košarkaši (do 16 god) prvaci su Europe u košarci na nedavnom EP u Crnoj Gori.
http://hakave.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6620%3Amladi-hrvati-osvojili-europsko-zlato-u-koarci&catid=86%3Ad-j-l&Itemid=38
U finalu su razbili Litvu sa 28 koševa razlike.
Ako se ne varam, to je veći uspjeh od generacije Ukića i Tomasa (jučerašnjih aktera).
Najbolji igrač te selekcije, Dario Šarić sin je Predraga Šarića, čovjeka koji je igrao sa Draženom Petrovićem u Šibenci.

dalje, naša mlada selekcija (do 20 god) bila je u finalu EP-a: tekst "Mario Delaš srušio Srbiju" : http://www.tportal.hr/sport/kosarka/77895/Delas-srusio-Srbe-za-finale-protiv-Grcke.html

pred dve godine, na EP U-18 osvojili smo broncu.http://dalje.com/hr-sport/kosarkaska-reprezentacija-hrvatske-osvojila-broncu/169153

Što reći:-) Samo dovesti normalnog trenera, i neće više biti dramatičnih završnica)

Che

pre 13 godina

Momci, verujemo u vas!!! Bez obzira sta uradite u nastavku sampionata, imate moju punu podrsku, jer posle duzeg vremena imamo u reprezentaciji timski duh, sjajnu atmosferu, zelju i srce! Posle neka mi neko kaze da kosarka nije najlepsa igra na svetu...Dosta vise sa fudbalom!
Dobrodosli u Srbiju, zemlju kosarke! :D
P.S. Moglo bi malo vise paznje da se posveti i vaterpolistima, momci su fenomenalni!

Zgembo Andislic

pre 13 godina

Sta sam sve procitao u komentarima na ovi vest, pa to je milina jedna...nesto sam se ovih dana pribojavao, sta ce biti kad ode Duda (a to je vrlo blizu)? Ali nema razloga za brigu, selektora kolko hoces...ima takvih koji su eksperi za kadrovska pitanja, a ima i onih koj bi da uce Dudu koju odbranu da igra i kad treba faul!!! A isti vi ste posle ispadanja fudbalera u grupi bezrezervno podrzavali Antica i one malodusne fudbalere!!! eeeej, kao Antic nije najbolji, ali nemamo boljeg...e pa gospodo, ne da od Dude nemamo boljeg, nego nijedna zemlja nema boljeg, jednostavno je najbolji!!! Mnogi su strucnjaci rekli da je za ovaj tim ona medalja iz Poljske dosla prerano, i u pravu su, ali to se jos momcima nije obilo o glavu. Da se razumemo, nisam ni ja bas zadovoljan igrom protiv Hrvatske, al setite se 2007: mi sa najjacim timom: Sale, Danilovic, Bodi, Savic, Sasa Obradovic i ostali, a Hrvatima najbolji igrac Rimac, dao nam 32 kosa i jedva ih dobili, al vi jos slavite tu njegovu trojku iako po imenima smo imali duplo jaci tim, utakmica je bila takmicarski nebitna (mi smo svakako bili 2gi u grupi), znci nisu imali pritisak ispadanja...e pa gospodo, ovi momci od 23-24 godine su imali sve protiv sebe: naporan put od kajserija do istambula, bez treninga, pritisak ispadanja, motivisane hrvate i cudan sudijski kriterium...i oped dobili, iako su pruzili najslabiju partiju, a protivnik najbolju (posebno u odbrani). Tu se vidi razlika u klasi i od cega je napravljena ova ekipa. A pluvaci su poceli polako da se izvinjavaju Dudu, prvo oni sto su pitali otkud Rasic, pa Keselj, verujem da ce i ovi sto su ispljuvali Tepica imati prilike za isto. Mene jedino sto brine u nasem timu je Teo...ne zbog lose partije, to se zna dogoditi, pogotovo kad ti prave faulove koje bi i Shkotski fudbalski sudija dosudio, nego zbog nekog svog ponasanja...secam se prosle godine u poljskoj, posle utakmice sa turcima koju smo izgubili u produzecima, kad je markovic promasio 2-3 trojke sam kao duh, sledecu igramo protiv poljaka, cini mi se i bitna utakmica za plasman u 1/4 finale...Teo na klupi, a Markovic sutira za 3, neometan i promasuje...teo ustaje sa klupe, aplaudira i vice: ajmo majstore, idemo...e nekako mi taj teodosic nedostaje, a ne ovaj sto se koska sa saigracima. bojim se da mu ona titula MVP malo poremetila mladalacku psihu i da nije prevelik teret. nadam se da se varam, jer trebace nam koncentrisani teo i to kako...a sad protiv Spanaca, rastereceno, timski, borbeno, drugarski, da prsti na sve strane, pa makar izgubili i 20 razlike, al da na kraju ko jedan otpozdravite publici i narodu koji vas bodri...vi ste vec sampioni sveta!!!

ivan

pre 13 godina

Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.



Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!

mate mišo kaže 'fali nam još 11 Popovića'

pre 13 godina

Bojan Bogdanovic Hrvat? Yeah right...
(Stevan, 4. septembar 2010 18:03)

Čudno ali istinito, moj otac poznaje njegove roditelje. Marko Popović, igrač sa najvećim srcem od svih, po ocu je Srbin. 'Srce na parketu' frazu on izgleda jedini od svih ozbiljno shvaća ii svaka mu čast na tome.

Sasa

pre 13 godina

Zamislite uz Rasica, Teodosica jos Bo Mc.CalLeba, kome nismo hteli da damo drzavljanstvo (to je uradila Makedonija, a igrao je u Srbiji)U odbrani fantastican, a u prodoru nenadmasan.
Inace pogledajte sta su velike utakmice u Evroligi uradile od Rasica(tada je i promasivao). Stekao je neophodno iskustvo i kuraz, ali je igrao. Da su i Novica i Tepic vise igrali u svojim klubovima sad ne bi imali problema, bili bi oni stari puni samopouzdanja.

Nenad

pre 13 godina

Momci samo napred uz vas je cela "normalna" Srbija...pod hitno moderatori moraju uvesti red i ne dozvoliti kaljanje tudjih imena i objavljivanje mazohistickih i stupidnih clanaka, neke komentare zdrav razum sigurno ne moze napisati.

Priceless

pre 13 godina

Poslednjih par sekundi na hrvatskoj televiziji:
http://www.youtube.com/watch?v=_vCgdjFFIwk

Hrvatski komentator:
"Ne mozemo nista da uradimo za jednu sekundu, to mogu samo, ovaaaj, Srbi"
:D:D:D

Milan T

pre 13 godina

Za ovoga sto pise iz kafane.
Pa to bi znacilo da je "polozio" od table da bi dobio jos jedno dodatno slobodno bacanje. Da li mislis da bi i njega promasio kako sto je "promasio" drugo? :-)

NAPRED SRPSKI SPORT

stefan

pre 13 godina

najbolja utakmica hrvatske na turniru,upravo protiv nas... mislim da ce njihova kosarka na noge stati tek posle OI u Londonu,kad se konacno od reprezentacije pomere tomas,banic,kus,ukic,popovic,loncar i ostali gubitnici a vodeci igraci budu tomic,bogdanovic,delas,zubcic,andric,prostran itd...mi smo odlicno odreagovali na tvrdu igru hrvata,nismo pogubili konce a u zavrsnici smo imali sigurnog rasica koji je na ovom prvenstvu izrastao u odlicnog beka,gotovo bez greske...protiv spanije ce biti tesko,ali verujem da smo bolji...paunic mora iznervirati navara u prvih nekoliko minuta,bez njega to nije to,ako njega svedemo na 10p uz nizak procenat suta dobili smo utakmicu...rubio ne moze pogoditi vola iz daljine,mark gasol je nebitan u reketu jer forsira kontakt,kao i fran vaskez,ti njegovi alejupovi ne prolaze protiv nas...rudi fernandez ce izgledati smesno pored keselja,budite uvereni u to...glavna opasnost ce nam biti serhio ljulj i felipe rejes,naravno uz navara koga moramo iskljuciti...ubedjen sam da je duda spremio spancima zamku.

kontrarevolucija

pre 13 godina

Stipe, 04-09-10 20:48:
Kako to da na sve i jednom takmicenju nas pobjede Srbi? I u Tenisu, i u Vaterpolu i u Kosarci.. u svemu..bas zalosno

Evo sta kaze Stipe na jednom portalu...Stipe imas pravo...:)

mladen

pre 13 godina

Reprezentacija Srbije je pobedila Zapadnu Srbiju u izuzetno uzbudljivoj utakmici.
Zasto zapadnu??!
Pa Bogdanovic, Tomic, Popovic, Andric, Loncar i tako dalje :)
(vlada, 4. septembar 2010 19:18

zbog takvih izjava se ratovalo!

Sasa

pre 13 godina

bili su koraci u zadnjem napadu...
(hrvat, 4. septembar 2010 20:35)

Bili su. Svi igraci su koracali, niko nije leteo. Vratio sam zadnji napad bar 50-tak puta.

Manuel Navaro Raga

pre 13 godina

Čudno je da niko nije zapazio objašnjenje Dušana Ivkovića za slabiju igru Teodosića. POVREDA ŠAKE. No, i Dušan Ivković, a i ja, smatramo da je i povredjeni Teodosić više nego opasan za protivnike. Setite se onog ubitačnog pasa na kraju. Inače, sudijski kriterijum je učinio da povredjeni i tučeni Teodosić ne može da pruži ni deo onoga za šta je sposoban.
Dalje, niko dovoljno ne apostrofira psihičku stabilnost celog tima, koja garantuje da čemo u neizvesnim završetcima skoro uvek trijumfovati.
Što se tiče Španije uvefren sam da ćemo ih pobediti. Videćete i zašto.

Petar

pre 13 godina

Za sve vas koji pljujete Teodosica trebali bi bar prvo da cujete sta Ivkovic ima da kaze za njega. Teo igra sa slomljenim prstima i nemoze da kontrolise dobro loptu desnom rukom! Tako da svako ko misli da je pametan i da moze da ga pljuje neka razmisli opet koliko bi igraca to uradilo kao i on??

PRIJATELJ SUDA

pre 13 godina

Hrvatska podnela tuzbu Haskom tribunalu protiv KK Partizan zbog dusevnog bola koji su naneli njegovi bivsi i sadasnji igraci Djordjevic, Kecman, Rasic...

ma daj

pre 13 godina

"steta steta ali eto sretniji ide dalje. nista srbija nije bolja dapace bolji smo mi ( kad glupi tomic bud igrao kako zna ), u cetvrtfinalu nemate nikakve sanse!! kad budemo imali pravog trenera na klupi onda je zlato nase!!
(nogomet, 4. septembar 2010 21:27)"

"Dapace". Imali ste pravog trenera... Pa? NISTA. Vi ste dali 200% Srbi 50% i opet smo vas dobili. Da su Srbi danas bili napaljeni koliko i vi dobili bi vas sa 30 razlike. Ovako ostaje da se lozite da ste kao bili blizu.
Ionako su vas Srbi vukli.... Popović i Bogdanović. Ako su oni Hrvati.....

Saljivdzija FPN

pre 13 godina

Cak Noris je osvojio sva 4 gren slema za jedan dan reketom za stoni tenis.
Cak Noris je zakucao sa linije za slobodna bacanja... na suprotni kos.
Naravoucenije- Mozes misliti koliko su losi kad ni Cak Noris ne bi mogao da im pomogne da nas pobede za sekundu :)
Salu i viceve na stranu, izvukosmo se zamalo (steta sto i moji nokti nisu), dobro su nas namucili i sad objektivno: sad svako od nas moze da kaze da je "znao da cemo pobediti", jer- posle bitke, svi generali, ali je bar pola onih koji su gledali utakmicu bar za trenutak posumnjalo u to. Idemo dalje i to bez Norisa Caka, ali uz Rasica, dala mu svaka (utakmica novu smirenost) :)

veliki ciganin

pre 13 godina

nekad Đorđević...
sada Rašić...
Protiv hrvata...
Gde su ti momci trenirali?
Jel možemo mi malo da budemo stubovi Srbstva?
Mislim, ako možemo...
(Neuporedivi Kompleksaš buhahahahaha, 4. septembar 2010 19:04)

mozete iskreno i od srca...

Bojan, Makedonija

pre 13 godina

Nisam gledao utakmicu, bio sam na svadbi. Samo refresh na mobilni na fibin sajt i puno nervoze, ulepshali mi vece ovi vashi sto puta minimum. Izvinite na losh srpski ali puno se popilo veceras. Pozdrav iz Makedonije, jas sam uz vas do kraja!!!!

Siroma

pre 13 godina

hrvati bolji u fudbalu....?ne...u tenisu?ne....u odbojci?ne....u vaterpolu...?ne....u košarci....?jok vala...GAME OVER.
(bane, 4. septembar 2010 18:59)
Hrvati imaju plate 750EUR
Nase su 250EUR
Znam,nije sve u parama,ali...
Cestitke nasima!

D

pre 13 godina

Koliko sam samo pljuvao ovog Rasica...sada shvatam da sam kosarkaski neobrazovan i da mogu da mu pljunem samo pod prozor!
(cedazmaj, 4. septembar 2010 20:02)
Gde ste ostali? Šalji,šalji, šalji.

djordjevic

pre 13 godina

"zasto odmah pljujete teodosica? setite se kako je odigrao prosle godine protiv slovenije... "

E pa bas zato sto moram da mislim godinu dana unazad da bih se setio kad je covek nesto dobro uradio ZATO ga pljujemo...A i ti zaboravljas da je to do te utakmice protiv Slovenije on bio nas najgori igrac. Ne igra odbranu, sutira kad mu se sutne, itd, itd...Takav igrac NIKADA nece moci da bude lider sprskih kosarkasa...

godflesh

pre 13 godina

pobediti hrvate , pogotovo na ovakav nachin, je kao da jedesh snikers u sred orgazma. u svakom sportu. onda lepo chim ze zavrshi tekma prebacish na hrt da chujeh kako kukaju i pominju :vjetar u ledja Srbijancima josh od svijetskog prvenstva, kada su onako potukli argentinu"..... ajde u zrakomplat i kutji, vjezbajte se. ljepodan zelim.
Inache..... za sada dva najkorisnija igracha u napadu savanovic i rashic, ok i krstic, u odbrani ima svetlih momenata. teo je sahta god vi rekli, vrhunski kosharkash.

zzz

pre 13 godina

Mozda vecini nije jasno, ali Duda se ni sa jednog turnira nije vratio bez medalje. Tako ce biti i ovaj put. Spanija se generalno dosta mucila sa Grckom i nisu ni malo tako dominantni da bi nas oduvali sa 20 poena razlike. Gasol jeste igracina i to stoji, ali tim koji svu svoju snagu vuce iz jednog igraca ne moze da dogura daleko osim ako ne igra protiv znatno slabijeg (neiskusnijeg i neuigranijeg) protivnika. Setite se stare SFRJ, Hrvatske koja je igrala protiv jedinog pravog Dream Team-a, pa onda Jugoslavija, pa cak i ova utakmica koju smo igrali sa hrvatima... Mi vucemo snagu iz svih igraca ne samo jednog ili dva i zato cemo uvek dolaziti na postolje i uzimati medalje. Svakako da nismo vise tako dominantni na svim pozicijama kao nekad ali to lako moze da se vrati uz trenera kao sto je Duda, potrebna je samo volja i disciplina. Ja verujem da cemo izaci na kraj sa spancima i da cemo proci dalje. Kako god da bude, Srbija je jedina reprezentacija na ovom turniru koja igra sve bolje i bolje. Igramo sve teze i teze utakmice i pobedjujemo. Na kraju se ipak pamti medalja a ne kos razlika.

nikola

pre 13 godina

Hajde mi ti zg objasni na koji to nesportski potez aludiras?

NAPRED SRPSKI SPORT

pa na rasicev ciji drugi. umjesto da lijepo polozi od tablu u zadnjoj sekundi on je nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos.
ja da sam doktor za fibu ja bih kaznio rasica sa 16 utakmica neigranja
(kafana, 4. septembar 2010 22:58)

Sta je uradio Rasic??? Ne, ne zelim da verujem da si to napisao, ipak mislim da si pogresno formulisao recenicu ili sta vec...
"...nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos." Ne,ne, to je neka stamparska greska, nemoguce...

AlenMKD

pre 13 godina

Bravo za plasman u cetvrtfinale, a jedno veliko bravo za Tepica koji se probudio i nakon nekoliko losih igara pokazao je da zna da igra, za onoliko malo koliko je bio na terenu ucinio je vise nego na svim prethodnim utakmicama, i ne broje se uvek koliko koseva das nego i skokove, asistencije i odbrana, pohvale za naseg tima, idemo protiv spanaca samo zaustaviti Navara i bice sve po planu

Decepticon

pre 13 godina

A onda je Duda uzeo stolichicu,sjeo i rekao:\\\\\\\"Deco moja,ajmo sad malo da zabiberimo.Novice sine,promasi dva slobodna.\\\\\\\"\\\\\\\"Grrrrr,razumeo!\\\\\\\"KO JE NAJBOLJI?SRBIJA!

KiSSeli

pre 13 godina

Svi koji pljuju po nekim nashim igrachima posle danashnje utakmice i svi koji ne chestitaju croatima na dobrom mechu,nemaju pojma o kosharci i o sportu uopshte. Oni koji ochekuju lepu kosharku za oko , neka chekaju nekog drugog protivnika,jer je ovde previshe nerava i rivaliteta za tako neshto.

Sly-ah

pre 13 godina

Ако је неком промакло: Дуда је играо са свих 12 играча, од којих је само Бјелица (енглески коментатор га зове Беличка!) имао једноцифрену минутажу (8). Остали од 10 до 28 минута. С друге стране, Вранковић је ротирао само 7 играча. Па ви сад видите.
Такође, никако ми није јасно зашто овакав приступ Хрвати нису имали и на другим утакмицама на овом СП? Тако би имали још коју победу, избегли би "вечите победнике Србе", а можда би у осмини финала добили противника који им више лежи. Овако испада да су циљано ишли на Србе, вероватно рачунајући да ће и њих онај горе једном погледати. Е, изгледа да није.

Deki

pre 13 godina

Ja ne verujem kako neki ljudi mogu da pljuju?
Ti momci su za 4 dana odigrali 3 jake utakmice od koje realno nijednu nisu smeli da izgube! A "dan pauze" su proveli u putu od Kajzerija do Istanbula (nadmorska visina priblizno 1KM)! Nisu imali NIJEDAN trening u ovoj dvorani gde se utakmica igrala, a bio je uopste samo jedan trening od Argentinaca!
Pa ovo je odlican uspeh. Ovi sto pljuju Tea nisu normalni, isto tako su pre par dana pljuvali Tepica, a pre toga Rasica, Bjelicu, govorili da je Duda izlapeli matorac koji pojma nema jer vodi Keselja itd...
Ako pricate o necemu bar se informisite o tome! Vi biste igrali savrseno normalno da su na vama pravili onoliko faulova i onako tukli a sudije ignorisale? A da... pa vi niste niucemu uspeli pa vam to daje za pravo da pljujete druge!
Puno srece nasim kosarkasima protiv Spanaca, mada mislim da nam nece sreca trebati, bolji smo!
SRBIJA

Gljesa

pre 13 godina

Zalosno je koliko se kosarkaskih neznalica petlja u posao strucnjaka. Kad je Duda odustao od Rakocevica a sticajem okolnosti ostao bez Tripkovica, mnogi su osuli paljbu po njemu, jer sadasnji sastav "nema" dobrog sutera. Rasic je svim tim ljudima pokazao koliko grese! Setite se samo jednog igraca koji je sa ovakvim procentom kontinualno sutirao bacanja onda kada su najvise trebala! Pored toga, mnogi ljudi pricaju o "zalutalim" momcima, oni ljudi koji nikada kosarku nisu doziveli onakvom kakvu jeste vec kao kroz brojke koje se vrte na semaforima i kroz kolicinu poena koje igraci postignu! Da li je neko primetio da je Tepic koga i dalje pljuju i salju kuci mnogi od nas danas bio prvi skakac i prvi asistent ekipe? Da li su ljudi primetili da svaki pojedinac iz reprezentacije ima svoj zadatak koji po potrebi, u pravom trenutku vrlo dobro odradi i pomogne ekipi? Teodosic odigrao lose...pa sta? Zar je za decka od 23 godine, cijoj se kolicni zrelosti u igri i liderskim sposobnostima dive svi u svetu, nemoguce da odigra jedan mec lose? Da li je potrebno da samo gledamo njegove greske kao i greske ostalih ili da im pruzimo podrsku i ohrabrimo kako bi nastavili da stasaju u prave asove i idole omladine kakvi su nekad bili Sale, Danilovic, Divac i ostala ekipa i vrate nasu kosarku tamo gde joj je mestu i pri tome su na odlicnom putu? Ljudi ovi momci imaju prosek od 23, 24 godine, a odrzali su na ovom prvenstvu lekciju timske igre svim nasim NBA i ostalim "asovima" koji godinama to nisu znali da pokazu u nacionalnom dresu! Iz tog razloga sa zadovoljstvom pratim svaku nasu utakmicu jer ovi momci ginu na terenu i zbog takve zelje zasluzuju medalju, koja god da je u pitanju!

zajecharac

pre 13 godina

Djordjewic pogodio u poslednjoj sekundi,takodje i Kecman,al\' Rashic promashio i opet su pukli...ne mozhemo mi tu nishta,wole da gube od nas.. :)

Alexandar the great

pre 13 godina

ne bih da mnogo mudrujem, ali da Duda odvede citav tim da odmah promene imena...prvo im je presudio ALEKSANDAR Djordjevic, pa sada ALEKSANDAR RASIC....da onda svi budu Aleksandri i eto nam zlata...Aleksandar Tepic, Aleksandar Teodosic, Aleksandar Krstic, Aleksandar Velickovic itd itd

anbeast

pre 13 godina

Uhhh...odahnuh... Cvrsta utakmica, dobra. Ipak je znacaj utakmice uticao na igrace (nase). Ko drveni pola utakmice. Hrvati otvorili mec kako i treba: muski, fajterski, pa sta bude. Prebili su nas, (kriterijum sudjenja je bio takav i oni su se bolje prilagodili) pogotovo Teodosica kome takva igra nikako ne odgovara. (Mozda je i dobro sto smo dobili ovo bez njegovog punog doprinosa. Nadoknadice on to :-)) Reko bih da je Vlade Djurovic u pravu kada je pomenuo neke Dudine greske. No, erare humanum est :-) Bitno je da smo pregrmeli ovu psihicki veoma iscrpljujucu utakmicu. Protiv Spanaca moze da se igra (dobili smo ih sa Gasolom, trebalo bi da mozemo i bez njega). S njima nikako u jurnjavu, i glupe greske u napadu svesti na minimum jer u tim kradjama i kontrama lome protivnika. MIslim da im je X faktor Rudi Fernandez. Njega bi mozda (ali mozda) mogao da cuva Keselj? Mozda Paunic (mada je tromiji)? Rasic postade igrac :-) Kapa dole!! Pozdrav

Caruga

pre 13 godina

Muka mi je vise koliko se napada Teo. Pa ko smo bez njega, da li bi osvojili medalju prosle godine bez njega? Ko da bude lider Markovic ili Paunic? Pa, ko je danas dodao Rasicu za polaganje? Boljeg nemamo, a i ne treba nam, jer je on najbolji. A sada kosarkaski znalci iz oblasti organizacije igre rokajte minuse. Nisam mogao, morao sam da se javim, da vam otvorim oci i da vas podsetim

Serbian Hawk

pre 13 godina

Mislim da se u ovoj nasoj danasnjoj KATASTROFALNOJ igri moze nazreti nas ogromni potencijal...Lako je sada dizati euforiju jer eto...pobedili smo...ali pogledajte...Nasi najbolji igraci: Teodosic, Velickovic...pa onda Savanovic, Keselj da ne pominjem i ove "defanzivce" kao sto su Bjelica, Markovic, Paunic...SVI SU DANAS ZAKAZALI I NISU IGRALI NA SVOM NIVOU...A MI POBEDILI...
Bekovi...sta reci...UZAS!!!
Ovo je jedna velika pobeda samo zahvaljujuci nasim centrima pogotovu Krsticu i Rasicu(jedinom raspolozenom beku danas)-mada je i on mogao bolje...
Ovakvom igrom ne bi pobedili ni jednu drugu ekipu iz osmine finala do Hrvatsku...
Protiv Spanaca mora da proradi Teodosic i jos dvojica uz njega...tipa Savanovic protiv Argentine...
Danasnja partija je bila gora nego i ona protiv Nemaca(setite se nije bilo Krstica i Teodosica)
POGLEDAJTE STATISTIKU I SVE CE VAM SE SAMPO KAZATI!!!
Hrvate smo dobili bukvalno sa cetiri do pet igraca...od dvanaest...e TO JE SNAGA!!!
OBJEKTIVNO>>>OD OVOGA GORE NE MOZEMO

marinko

pre 13 godina

Savanovic rodjen u Zagrebu, Macvan u Vukovaru, Perovic u Osijeku. Stojakovic u Slavonskoj Pozegi, Radmanovic u Zadru...htjeli su etnicki cistu drzavu, evo im je.
(Mislite o tome, 4. septembar 2010 20:33)
Pa i ja san rođen u Ljubljani u Sloveniji pa sam srbin koja glupost.ljudi bežali od budala zato su u srbiji.

Rašić,jer hrvati znaju zašto..

pre 13 godina

Зоран Бата Мирковић,Александар Сале Ђорђевић,Душан Кецман,Александар Рашић...Јер хрвати знају зашто..:Д :)
(ако сам некога заборавио ја се извињавам)..
Читам ове коментаре и видим да се спомињу неки конфликти између Теа и Бјелице...Јел' може неко да ми објасни шта је у питању,пошто ств нисам у току..Хвала унапред..
И момци срећно са Шпанцима...Можете ви и њих да победите..

nebitan lik

pre 13 godina

Alo ljudi, šta se ložite i pljujete Teodosića!!?? Ne samo da je takav igrač zaslužio da odigra jedan loš meč (setite se ne tako davnog EP u Poljskoj 2009, pogotovo utakmice protiv Slovenije u polufinalu koja nam je i donela medalju), nego su ga i hrvatski bekovi maksimalno tukli zahvaljujući kriterijumu suđenja sudija koji su se očigledno na košarku prešaltovali sa ragbija. A super mi je što se još komšije bune na sudije, kao faul Krstića u napadu (bilo bi sramota da je uz dotadašnji kriterijum prema igri u reketu dosuđen), i onaj poslednji Kusa- sve i da nije bio (nije po dotadašnjem kriterijumu, a realno jeste), to je jedan od 10 koji nad našim bekovima nisu suđeni.

Opet, čestitke Hrvatskoj na dobroj igri, pogotovo Tomasu koji je odigrao odličnu odbranu (jeste se i on tukao, al dečko je samo pametno koristio sudije).
Ali najbitnije je da je SRBIJA PROŠLA U 8 NAJBOLJIH NA SVETU!!! Da su fudbaleri to uradili, slavlje 3 dana, zato se okanite prozivanja Tea, Tepića, Bjelice, ili bilo koga i čestitajmo momcima na borbenosti. Odigrali smo slabiju utakmicu (sa blistavim momentima u napadu), ali mislite li da je lako prvi put igrati na ispadanje na SP? Borbenost ovih mladih igraca nas je veceras izvukla. Mudrim recima prof.dr. Dude Ivkovića: 'Možemo da kažemo da su igrači heroji'!

IDEMO SRBIJA!!!

Nick

pre 13 godina

Odvratna, ogavna utakmica.

Pratim basket pa skoro 33 od svojih 39 g. zivota i da ovako dobijemo pa makar i od Hrvata je: SRAMOTA..!

Sve cestitke Krsti i Rasicu u nasem timu, kao i celom hrvtaskom timu koji iako limitiran po kvaliteti, je odigrao SUPER profesionalno i ozbiljno.

Uz svo postovanje naseg tima, mi smo u ocitom padu i protiv Spanije (koja je verovatno sada NAJjaci tip- prvak i sveta i Eu.) mi mozemo da se nadamo najcasnijem porazu od min. 20- 30 razlike.

Oni nama NIKAKO NE odgovaraju, i sve mi se cini (ako Teo i Sava ne odigraju na nivou) da se uskoro ponavlja finale EP sa teskim porazom.

Ali u sv. sluc. ogroman uspeh jer sa mladim timom uci u 8 NAJboljih svetskih timova. Ovde Turci idu do kraja i cini mi se Litvanija il Spanija.

branko

pre 13 godina

Одгледах сад на миру последњу четвртину. Да смо изгубили, апсолутни кривац би био Теодосић. Два исхитрена шута и оно погрешно изношење лопте пред сами крај – катастрофа. И иначе Теодосић који је израстао у врхунског играча на овом првенству не игра на нивоу својих могућности. Хрвати немају за чиме да жале. Наши су стално имали утакмицу у рукама и да није било грешака са почетка овог текста добили би утакмицу без траума. Било би лепо да Теодосић у наставку првенства одужи дуг из ове утакмице и буде човек одлуке у некој следећој. Он то може.

gradjanin

pre 13 godina

najiskrenije zahvaljem ljudima iz hrvatske na cestitkama a narocito na lepim zeljama kojesu nam uputili
hvala narode i veliki pozdrav iz srbije

Paspalj 14

pre 13 godina

Za informaciju pojedincima, Teodosic je do veceras bio 11. po broju ukradenih lopti na turniru, imao je 2 po utakmici, mislim da je i veceras dva puta presekao pas Hrvata nakon svog promasaja za 3, a ja nisam neki kosarkaski znalac poput vecine vas, ali oni koji su izmislili ovaj sport, smatraju ovaj element( ukradene lopte ),vrlo znacajnom odbrambenom stavkom.
O sebicluku i egoizmu istog najbolje govore pasovi preko celog terena za lake poene, ili oni kad najbolje postavljen igrac dobije loptu.
Nije Teo novi Djordjevic, Teo je blizi Jasikeviciusu i po igri i po bezobrazluku, samo ne kuka sudijama kao navedeni Litvanac.
Nas su u ovakvu zavrsnicu odvela 2 promasena penala Velickovica na +7 za Srbiju, ali sve je to skola i sticanje iskustva.
Bilo kao bilo, ovo je reprezentacija sastavljena, uglavnom, od momaka koji su mladjim kategorijama osvojili sve i svasta, i za ovako malu i ekonomski ( a i sire ) unesrecenu zemlju, bilo bi neodgovorno baciti toliki talenat u vetar!
Niko od njih nije tu zalutao, zalutali ste gospodo Vi, u kosarku i sve vrste polemika o njoj!

Radivoje

pre 13 godina

Bravo momci, pobeda nad hrvatskom reprezentacijom je uvek bitna, a pogotovo na SP! Čestitike i protivnicima, fer borba do kraja, ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili.

g4

pre 13 godina

Marko Popovic, inace poreklom kraljevcanin, njegov deda zivi u Kraljevu, je imao priliku da ostvari tisucljetnji san mnogih Hrvata ali je ruka zadrhtala, ne znam da li bismo pogodili kos do kraja. Sa Spancima cemo tesko, jer su brza i atletska ekipa, mi smo nesto sporiji, ali se uzdam u rasterecenost. Za neke vece domete mnogo nam fale Milicic i recimo Pavlovic. Igrac sa dobrim atletskim svojstvima je ono sto nam treba, kao sto je Rudi Fernandez.

Antraxxx

pre 13 godina

Nisam baš neki veliki košarkaški stručnjak, ali mislim da je utakmica bila solidna. Svi sudari Hrvatske i Srbije imaju onaj posebni naboj koji izvlači neku dodatnu energiju i motivaciju iz igrača. Mislim da je ovo maksimamum od naše repke, jer nudimo realni Srbija ima bolje i zrelije vođenu repku. Nebi bilo nezasluženo i da smo mi dobili, no Srbima treba čestitati na zasluženoj pobjedi. Želim vam puno sreće u daljem natjecanju....

kafana

pre 13 godina

Hajde mi ti zg objasni na koji to nesportski potez aludiras?

NAPRED SRPSKI SPORT

pa na rasicev ciji drugi. umjesto da lijepo polozi od tablu u zadnjoj sekundi on je nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos.
ja da sam doktor za fibu ja bih kaznio rasica sa 16 utakmica neigranja

Ana

pre 13 godina

Zasto stalno moraju da se igraju sa nasim zivcima do kraja utakmice,zaista nije fer xD A samo se nadam da Partizan ne proda Rasica. To bi bila veeeelika greska.

SRBGD

pre 13 godina

meni zao hrvata ali bas, gledam malog brata kako puca od srece i td, a isto tako neki tamo decak u HR mogu samo zamisliti kako mu je...:(
dobro ste igrali, ali jednostavno za kosarku nemate neki gen, vise srece drugi put

nemam nadimak

pre 13 godina

"Sa kosarkaske strane gledano utakmica je bila ocajna.Sporo u napadu bez ideja za hrvatsku zonu ,za koju Duda Ivkovic nije imao resenja.Teodosic bezobrazan u odbrani ,ucutkan u napadu.Krstic udajen od kosa sa ocajnim slobodnim bacanjima.Bjelica ignorisan od Ivkovica-zna se zasto!Tepica nebih komentarisao.Luda je sreca sto slabi ali motivisani Hrvati nisu pogodili poslednje slobodno za 71-70..."

koliku si ti kolicinu gluposti prosuo to je neverovatno!Krenucu redom...
Hrvati ni jednog momenta nisu igrali ZONU!
Teodosic nije bio bezobrazan u odbrani nego nije postojao na terenu!
Krstic je promasio 2 bacanja od 7 ili 8!
Bjelica je sedeo na klupi zato sto je poceo utakmicu kao slina!
Hravati su POGODILI poslednje bacanje, promasili su predposlednje! velika razlika!
Nadskocili su nas samo u prvoj cetvrtini, na kraju smo to vratili, imali smo priblizno isti broj skokova!

Ocigledno nemas pojma sta pises! Hvala lepo, DOVIDJENJA!

Zivojin Jovovic

pre 13 godina

Samo da se zna koje glavni predstavnik nekadasnje skole. Bez Divca, Sase i Zucka, a sa kukocem, radjom i ostalima bili biste samo epizoda, drage komsije.

delia glingon

pre 13 godina

Rasic je Kosarkaski Zlocinac jer je promasio zadnje bacanje, fibo reaguj i salji evropol da ga hapse u Haaaggggg, sramte bilo Rasicu, pa ocel nato opet razpaliti po Srbiji zbog tebe:

nogomet

pre 13 godina

steta steta ali eto sretniji ide dalje. nista srbija nije bolja dapace bolji smo mi ( kad glupi tomic bud igrao kako zna ), u cetvrtfinalu nemate nikakve sanse!! kad budemo imali pravog trenera na klupi onda je zlato nase!!

ofk

pre 13 godina

Sa kosarkaske strane gledano utakmica je bila ocajna.Sporo u napadu bez ideja za hrvatsku zonu ,za koju Duda Ivkovic nije imao resenja.Teodosic bezobrazan u odbrani ,ucutkan u napadu.Krstic udajen od kosa sa ocajnim slobodnim bacanjima.Bjelica ignorisan od Ivkovica-zna se zasto!Tepica nebih komentarisao.Luda je sreca sto slabi ali motivisani Hrvati nisu pogodili poslednje slobodno za 71-70....Sami su sebi nametnuli [srbija]neki naboj koji vec postaje dosadan i nema veze sa sportom.A to je odnos Srbin-Hrvat.Duda je pogresio takodje kod faula 11sekundi do kraja.I on je danas imao dosta gresaka ali i srece...Ocajan skok,gradjenje.Slab protok lopte i evidentno poremeceni odnosi unutar ekipe.Nema igraca koji ce uzeti stvar u svoje ruke nemamo tim za velika dela i to se danas videlo.Ustvari videcete uskoro protiv sve boljih Spanaca....

davor

pre 13 godina

Ko moze da bude zadovoljan sa ovom pobedom taj nema pojima! Kao prvo u medijima se stvara totalno pogresna slika o nasem timu. Kad gledam utakmicu i posle citam u novinama, kao da citam o totalno drugoj reprezentiji. Duda je po meni najvise kriv jer je na prvensvo doveo ekipu koju prethodno nije uigrao! Sebicna i neozbiljna igra Teodosica(na takvog igraca se nikada necemo moci osloniti kad treba i zato nikad nece biti pravi lider), Forsira Velickovica i Tepica koji su totalno van forme,ocekivano s obzirom kakvu su imali sezonu. Dalje mislim da nam Raduljica mnogo fali. Ne moze ni Krstic celu utakmicu da igra sa 100%snage. Mene najvise boli sto ovaj tim, ako uzmemo u obzir kvalitet moze mnogo mnogo bolje da igra. Nadam se da ce Duda uspeti da do sledece utakmice napravi TIM!
A sad dolaze na red vasi minusi... Pozdrav

promatrač

pre 13 godina

danas je svaki treći post bio "realno 20-30 razlike za srbiju". zanimaju me večerašnji komentari takvih budala, mislim da su presretni i sa ovih pola koša. laku noć i sretno srbiji u daljnjem natjecanju.

Jox

pre 13 godina

Hrvatski kosarkaski savez mora podneti zahtev Fibi da se trajanje kosarkaskih utakmica skrati za jednu sekundu, kako bi nekada i uspeli da pobede Srbe...

nbg88

pre 13 godina

Smaraju Hrvati, kao bio je faul u napadu Krstica i koraci Rasica, a tukli su nas celu utakmicu pa nista nije svirano! Svaka cast nasima! Plasi me samo da ce nas naredni rival (svakako jaci od Hrvatske)procitati jer uz ovakvu odbranu na Teodosicu, tesko da cemo proci... Rasic&Tomas RESPECT

nikolica

pre 13 godina

Svakom kome nije jasno zasto je Paunic u reprezentaciji bolje je da ne gleda kosarku, covek kida u odbrani, iako iskreno u napadu i nije nesto,ali ima i gorih od njega..

likvidator

pre 13 godina

Bravo za igrače Hrvatske skoro iznenedili,al ipak Srbija u boljoj formi. A sad ova "fora" NEPROCJENJIVO, jel neznate vi srbi nešto svoje smislit...nego od 200 kom sigurno će njih 30-40 bit "neprocenjivih" !!!smešno!!!

pedjaban

pre 13 godina

Atino, Bojan Bogdanovic je moj susjed u Mostaru i Hrvat je katolik
(Vedran, 4. septembar 2010 20:05)

zato je Banić srbin,nije mi susjed,al mi je rod

zašto su hrvati izgubili,imaju manje srba od nas

Hm

pre 13 godina

Kao sto sam napisao i pre odlucivanja s kime ce se igrati - da Hrvate treba pokusati izbeci. Ovo danas je cisti egal i sreca. Mozemo samo zahvaliti na treneru, inace bi ovo ladno izgubili (i ne samo to). I dajte molim vas, nemojte vise neke junake pominjati. Nema vise Turaka...

snake plisken,zagabria

pre 13 godina

odakle vam ideja da smo odigrali utakmicu života,pa ono ne liči ninašto,igra bez ideje i plana,samo šutiraju izvana,trener obični šarlatan.nemojte umišljati da ste neke veličine,daleko ste vi od svjetskog vrha.čestitke na pobjedi ali protiv španjolaca nemate šanse.

Mislite o tome

pre 13 godina

Savanovic rodjen u Zagrebu, Macvan u Vukovaru, Perovic u Osijeku. Stojakovic u Slavonskoj Pozegi, Radmanovic u Zadru...htjeli su etnicki cistu drzavu, evo im je.

haustor

pre 13 godina

svaka cast Rasicu,treba pogadjati ona bacanja kad je najbitnije,videli ste velickovica i macvana...
Sjajna pobeda,svaka cast momci a sad osveta Grcima!

navalite sa -

pre 13 godina

velika greska dude da na +3 pravimo faul,tricu su imali ocajnu i trebali smo ih pustiti da pucaju...ovako se to radi http://www.youtube.com/watch?v=qifB_EU9Ymw&feature=related

Prka

pre 13 godina

@Иван-Ниш
Apsolutno se slažem sa tobom u swemu osim u jednom:
Teo NIJE naš najbolji igrač, daleko je on od toga, a POGOTOWO psihički, jer je tokom mnogih utakmica pokazao i nezrelost, i sebičnost, pokvarenost, i iskreno po meni je sramota da uopšte igra za naš nacionalni tim koji je inače odličan u svakom smislu.

Ortodox

pre 13 godina

Sve cestitke momcima na pobedi! Idemo dalje,a voleo bih da to bude Grcka,pa da im vratimo za sve. P.S. Jel treba Bjelica sad da lupa cuske Teodosicu za ovakvu partiju i ponasanje?!

Keky-zg

pre 13 godina

"Sve se vraca,sve se placa". Hahaha. Ajde, ajde, na sljedećem prvenstvu (Eurobasket) ima da nas "osveti" košarkaška reprezentacija Kosova :-D Inače,čestitam našima (Hrvatska), makar su sramotno odigrali sve ostale tekme. Ima onaj mali klinac, Šibenčanin, pa će za nekoliko godina da se oko njega okupi neka solidnija ekipa, koja će gaziti ostale evro-mrave. :-D

markozg

pre 13 godina

Nije u redu da sad pljujete po nama, sprdate se i neznam sta. cestitke, svaka cast stvarno, al cemu to? ovo govorim za pojedince.. na kraju krajeva, neki od vas su gledali tekmu na hrt-u, cemu sad provokacije i blacenje? zasčuzena pobjeda nema sta, dobra partija nasih al eto, sta s emoze. odite do kraja sad, sretno!

DADO

pre 13 godina

Ovi nasi ovo namerno rade,zamolicu nase kosarkase iz reprezentacije i partizana da nam vise ne kidaju zivce,jeste sladje kada ih ovako pobedimo ali nije zdravo!
I nije fer taman su se ponadali....
SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA...!!!

ljepko tapetic

pre 13 godina

Majstori, nemojte se toliko loziti ko da ste dobili amere. Jaci ste od nas barem dva puta sa ovom ekipom, ali zapamtite da vam nikada nece biti lako odigrati sa nama, pa ni onda kad smo najslabiji. Jer mi imamo nesto sto vi nikada necete imati, HERCA...

Sretno protiv spanjolaca ili grka!!!

zg

pre 13 godina

Ha ha ha,sad se pravite važni u komentarima a preznojila se cijela Srbija !

Ok pobijedili nas sa pola koša razlike,nesportskim potezom ali šta da se radi.O nekakvom razbijanju neki govore ???

Vrankovic

pre 13 godina

Htio bih cestitati Srbima na pobjedi i prolasku u cetvrtfinale. Realno, odigrali ste daleko najgoru utakmicu na prvenstvu do sada (vjerojatno zbog pritiska igranja protiv Hrvata) i uspjeli ste dobiti, sto je zapravo najveci uspjeh. Nasi decki su odigrali iznad ocekivanja, ali su jos jednom pokazali da nam za uspjeh na velikoj pozornici treba jos jako puno stvari. Ocito je kosarka sport u kojem nam fale ljudi koji ce u ove mlade igrace usaditi pobjednicki mentalitet. Puno srece Srbiji u nastavku natjecanja.

Fidel

pre 13 godina

Dobro je sto mozemo nekog da pobedimo i bez Tea...izgleda da su se on i Bjelica bas poremetili medjusobnom svadjom...iz prikrajka je izasao Rasic koji je po kontinuitetu dobrih igara i manjku gresaka nas najbolji igrac na prvenstvu!

milos

pre 13 godina

sto se tice Teove lose igre, ja krivim medije. Sto ste objavili one clanke o njemu kako je vodja, pa onda kome je njegovo srce namenjeno... pa pobogu, nismo stigli ni do polufinala, a vi ga vec velicate? Pustite decka na miru, da radi svoj posao onako kako je navikao.

Vlada 1973

pre 13 godina

Joj shto bih voleo da prodju Grci,pa da ih Kosta i Krstic gadjaju bananama,Rasic,Keselj i Teodosic trojkama,a Novica-ubica zakucavanjima!!!!!!!!!!!

Ilija

pre 13 godina

Nista sladje do pobede u poslednjoj sekundi to nad Hrvatima xexexe......Pa mi mozemo i najlosije odigrati i opet bi pobedili.....u cet finalu verovatno (Spanija) samo da Teodosic proradi msm da razigrava igrace i videcete pobedicemo Spance.100%

Magic

pre 13 godina

Tek posle ove utakmice mi je jasno ono sto je Duda rekao,a tice se sudijskog kriterijuma nad Teodosicem.To vise nije bezobrazluk,to je totalna SVINJARIJA kako se sudije ponasaju i sta sve dopustaju.Pa Tomas & CO samo sto mu nisu bubreg na suvo izvadili!Zato je i bio onoliko nervozan i zato ga je Duda onoliko menjao.Iako jos nisu prelezane decje bolesti,imamo jedan ogroman kvalitet,a to je da svaku utakmicu neki drugi igrac bljesne,pored vec standardno dobrog Krstica.Rasicu sve pohvale,a nadam se da se danas i Tepic makar malo oporavio!

Sudija

pre 13 godina

Vidim pominju se sudije. Opet pokrali Hrvate ? Pa da.

Koliko samo nesviranih ličnih grešaka u prvoj četvrtini kad su Hrvati tukli a pištaljke neme ? Brzo se zaboravlja. Ako je ko pokraden od sudija to je Srbija.

munze2

pre 13 godina

Čestitke i Srbima i Hrvatima! I šta ćemo sad? Ono loženje, oni komentari?! OK, pobedili smo, može se reći zasluženo. Ali Hrvati su pokazali da znaju da igraju, "spakovali" su Tea. A mene su "dobili" još 2005. u Beogradu kada sam bio deo one tihe većine koja je navijala za njih protiv Španaca (dok je bučna manjina, ti bednici, urlala "España"). Ne zaboravite da imamo istu mentalnu matricu, da igramo ligu sa njima. E sad, naravno da mi je drago da nas sreća i umeće prate. Ali jedno je sigurno - šta god bilo na papiru, u praksi NEMA PRAVILA.

Zukanovic Sreten

pre 13 godina

Uvek je teško igrati mečeve sa protivnikom kao što su Hrvati jer pored svih tenzija koje još uvek postoje i rivalstva bilo je i opterećenje bremenom favorita a Hrvatima su dobro otvorili utakmicu za razliku do nas i dosta dobro u odbrani je sačuvan Teodosić jer je Marko Tomas imao samo taj zadatak što se videlo po njegovom učinku u napadu.Ali ovakva pobeda svakoga uzdigne i napravi ga jačim.

Uroš iz Leskovca

pre 13 godina

Hrvati možete samo da plačete.A o srcu govori Đorđević,Kecman,Rašić,Teo,Krle.A najslađe nam je kad vas pobedimo ovako,a uvek vas pobedimo.Srbijo do pobede.Pozdrav.

pera

pre 13 godina

Sta rade ovi, ima ofk od muke da se baci sa zgrebacke katedrale,kao nas dragi i nikad prezeljeni ajme...

P.S. Cilj je ispunjen, sve sto urade preko ovoga je fenomenalno!

Andrej77

pre 13 godina

Uh, jedva.. Nije nam bio bio dan. Svaka cast Hrvatima, narocito malom Tomasu.. razbio je Tea danas. Komsije, mislim da nakon dugo vremena imate ozbiljan tim.
Svejedno, momci svaka cast, i uz losu igru pobedjujete a to je osobina velikih!

Pop

pre 13 godina

Jeste, pobedili smo ali se utakmica odvijala onako kako su oni zeleli. Igra 5 na 5, mali broj poena. Sve ono sto nam ne odgovara. Problem kod Teodosica je sto kad stane sut, nema nista od njega. Odbrana kriminalna. Dobro je rekao Djurovic da smo mnogo preuzimali na kraju. To nikako nije bilo dobro resenje. Ipak, sad ocekujem bolju partiju. Ovako lose izdanje ne mogu ponoviti.

Boban80

pre 13 godina

"iako je meč završio sa samo jednom ubačenom trojkom i svega dve asistencije, Teodosić je uz Rašića bio od jedan junaka finiša"...
Dakle, nije mi jasna ovakva konstatacija. Malo je falilo da izgubimo upravo zbog Teodosića, a celu utakmicu je odigrao potpuno nerezonski i sebično. Kako god, verujem da će protiv Španije (a ko zna, možda i Grčke) biti mnogo, mnogo bolje. Do tad ćemo se navići na promenu uslova, a Duda će da polupa šamare "zvezdama". SRBIJA DO MEDALJE!

ma nebitno

pre 13 godina

@Dorcol
Da ista znas o hrvatima znao bi da je u pojedinim gradovima bila ludnica kad bi srbija izgubila na svetskom prventsvu u fudbali ili neki licni primer poput sto je na nas izvucen pistolj u makarskoj zato sto su momci culi BRE !

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Jaooo momci hvalanvam od srca!!da vidite narod u Republici Srpskoj!!!Auta po ulicama Srpske zastave!!Sve gori!!!Hvala vam!!!Hrvatima srecan put za lepu njihovu

g4

pre 13 godina

Hrvatska odigra ovako jednu od 10 utakmica, mi takodje. Nadam se da cemo mi ovako rastereceno i nadahnuto kao danas Hrvati, igrati u 1/4 finala.

Wllaxy

pre 13 godina

Ne mogu da verujem - citam vesti na index.hr i tamo 'ladno napisu da su utakmicu odlucile sudijske greske, na njihovu stetu, narocito faul Krstica u napadu!!!

Taj ko je to napisao prosto nije normalan - kao da nije gledao utakmicu, niti video kakav kriterijum su sudije dozvolile u njihovu korist gde su pojedini nasi igraci "tuceni" bez lopte samo tako, koliko prekrsaja nije sudjeno u nasu korist i opet kaze da su oni izgubili zbog sudija!

Sta ti je kompleks, tesko se toga nakon Saleta i Kecmana osloboditi, sa sada ce nakon Rasica biti jos teze!?

A meni je opet, ovako kad ih pobedimo u zadnjoj sekundi a oni jos pocnu da kukumavce nekako jos sladje!!!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Теодосић да подигне споменик Рашићу.
Оваква игра и понашање Теодосића је разочаравајуће. У првој четвртини ме довео до лудила. Губио лопте, виче на саиграче одмахује рукама, а одбрана ништа. Чим изашао ми се консолидовали. Јесте најбољи наш играч, али не сме да се понаша као мало дете коме је узета играчка. Друго полувреме поправио понашање али остаје да је одиграо лоша 3 полувремена заредом. Сад стижу утакмице где нећемо бити фаворити и очекујем слободније руке и Теа који предводи тим.

dodjidedi

pre 13 godina

Ne znam samo gde si video Planinca... To je bio Kus,Planinic nije usao u igru...
Svaka cast momcima,a sad na odmor pa na Spance da probamo da se revansiramo.

Tica

pre 13 godina

Od veceras se u lijepoj njihovoj zabranjuje upotreba rijeci koje sadrze slicnosti sa prezimenima RASIC i KECMAN. Tako da od veceras se noge mogu RASIriti samo sampionima za KECmanje. To bre momci.

Stole

pre 13 godina

Mozda je Teodosic odlican igrac al ako vec dve utakmice pravi kljucne greske kad je najbitnije,ako se sa saigracima ponasa kao zvezda,ako cim ga pritisnu u odbrani pocne da se nervira i da gresi - nikad nece ni da pridje ni kao covek ni kao kosarkas legendama kao sto su bili Sale nacionale , Divac , Savic , Gurovic za razliku od Rasica ima petlju da resi utakmicu i skromnosti da ne istice sebe u prvi plan . Napred momci do kraja !!!

vesely

pre 13 godina

Pa sta bi Rasicu?Zar nije trebao Tepic da resava zadnju loptu!Salu na stranu,Rasic je zasluzio da resi mec jer igra fenomenalno na ovom prvenstvu.

D.Villa14

pre 13 godina

Treba spomenuti da je prije prekršaja na kraju utaknice Rašić napravio KORAKE.
Sudac je u 3 i 4 četvrtini napravio par gresaka na stetu Hrvatske i to je utjecalo na rezultat kakav je sada.
Čestitam susjedi na pobjedi i zelim vam puno srece.

vlada

pre 13 godina

Reprezentacija Srbije je pobedila Zapadnu Srbiju u izuzetno uzbudljivoj utakmici.
Zasto zapadnu??!
Pa Bogdanovic, Tomic, Popovic, Andric, Loncar i tako dalje :)

fijoka

pre 13 godina

Treba spomenuti da je prije prekršaja na kraju utaknice Rašić napravio KORAKE.
Sudac je u 3 i 4 četvrtini napravio par gresaka na stetu Hrvatske i to je utjecalo na rezultat kakav je sada.
Čestitam susjedi na pobjedi i zelim vam puno srece.
(D.Villa14, 4. septembar 2010 19:16)

treba isto napomenuti da su hrvati istukli krstica i teodosica ko volove u kupusu, da je sudio posteno tomic bi vec pocetkom trece cetvrtine letio napolje isto kao i loncar, a teodosica sto su tukli po rukama pa nije mogao 2 pasa da sastavi je prica za sebe. tomic u drugoj cetvrtini cist faul u napadu ko suza kad je ubio krstica, odmah malo posle toga teodosic dodaju loptu on ga udara po rukama to bi mu vec bio treci. u trecoj cetvrtini je isto bio neki faul na krsticu pa se krstic zalio, to bi mu bio 4 i on bi vec bio gotov, loncara da ne spominjem napravio je jedno 16 faulova. a sto su bekovi nalupali teodisica to da nepricam. da je sudija sudio posteno vi bi zavrsili utakmicu sa trecom postavom a ne sa prvom.

KOSTUNICA

pre 13 godina

PA ZASTO NISMO IZGUBILI DA VAM DOKAZEM DA SMO OBICA BAGRA! Ej onakvo igranje, i da na kraju nisu svirali onaj nepostojeci faul za Rasica, mi bismo sada pakovali kofere. Realno, Hrvatska za dva koplja jaca opd nas. Sta li ce tek Spanci da nam rade, auuuuu! Jedva cekam. Duda ocajno vodio tim, ocajno!

valencia

pre 13 godina

Naši nisu mogli gore, a Hrvati bolje odigrati. Ako protiv Španaca / Grka budu odigrali samo onoliko koliko znaju i umeju, proći ćemo u polufinale... Ako li opet budu igrali ovako kilavo u odbrani (kao da su im noge zacementirane) a bezidejno i brzopleto u napadu (ako ne prođe na Krstića, probaj neko silovanje prodora), bolje da se odmah pakuju.

lazar

pre 13 godina

Ova utakmica nije zavrsena vise od 15 razlike iskljucivo zbog nase lose igre i neraspolozenosti nasih glavnih igraca, dok je hrvatima u prvom delu meca sve ulazilo...kriterijum sudjenja gde je dozvoljena tuca na terenu takodje im je pomogao...

mare

pre 13 godina

Bravo momci!bilo je tesko jako ali zasluzena pobeda na kraju.Tepicu nemoj vise da sutiras molim te paunicu i ti takodje.Teo je odigrao slabu utakmicu i to je jedan od razloga zasto smo tesno pobedili..hrvati su bili izuzetno napaljeni protiv nas ali smo ih na kraju ispratili porazom i sa ovako losom igrom.Sledi cetvrfinale gde ce mo igrati,siguran sam daleko bolje

Aco

pre 13 godina

Ne razumem zasto Teo baci loptu kada se lomi mec umesto da je primi. Zar ne bih bilo logicno da imamo Rasica i Teodosica koji mogu da sutiraju sa linije slobodnih bacanja kada je najpotrebnije? Inace svaka cast za Rasica, ovaj lik je mnogo miran u tim trenucima. Svaka cast i komsijama za dobru partiju.

Boris

pre 13 godina

Budimo realni: Velika sreca! Kus je napravio faul u poslednjoj sekundi jer mu je pukao misic.
Neverovatno kako u poslednjem minutu dodajemo loptu u cosak o zemlju...

Bice bolje :)

jo

pre 13 godina

dobro je komsije mi smo svoje napravili u nogometu a eto vi dobili košarku, a što se tiče utakmice ništa novo ja pratim Hrvatsku reprezentaciju nekih 15godina i u prvoj četvrtini sam reko bratu kako ce da zavrsi utakmica oduvijek su bili luzeri i nadu oni neki glupi način da izgube ključne utakmice uvijek

sive celije moc

pre 13 godina

Obozavam utakmice izmedju Hrvatske i Srbije, uvek su zanimljive, veciti derbi. Cestitke nasoj reprezentaciji, kao i Hrvatskoj, odlicno su odigrali, ali neiskusno na kraju. Ukic je odlican igrac. Kod nas, Rasic ponovo dokazuje da je vrhunski igrac za velike utakmice. Ako ode iz Partizana ove sezone bice to velika greska crno-belih. Pozdrav svima.

Predrag

pre 13 godina

Stvarno ne znam da li je Teodosic igrac za velika dela,decko se nije video..Tepic i Paunic su zalutali u reprezentaciju.Svaka cast Rasicu i Krletu..

goran

pre 13 godina

Nisam gledao prethodne utakmice tako da ne znam da li su u pravu ovi što kritikuju, ali Tepić nas je u drugoj četvrtini izvadio iz bule. Pojačao je skok što nam je najviše falilo i razigrao ostale asistencijama. Posle je počeo da glupira, ali šta onda reći o Teodosiću i ostalima. Krle i Rašić najbolji, Kosta, Mačvan i Novica solidni.

zoran

pre 13 godina

Ocekivano teska utakmica koju treba sto prije zaboraviti.Ovako lose ne mozemo da odigramo u 1/4 finalu.Sad da Grci pobede pa da im Teo i Krle vrate za Atinu.A i Turci bi navijali za nas.Samo OPUSTENO.

Dusan Kecman

pre 13 godina

Komentator HRT u trenutku kada Rasic staje na liniju slobodnih bacanja sekund pre kraja utakmice "Za 1s se nista ne moze uraditi, to mogu samo Srbi"

Dejan Veljovic

pre 13 godina

Ovaj Ivan Paunic je brz i jak ko Blek Stena! I sutira precizno ko doticni, ali, ajd' sad, nema veze! Pitajte Pridjonija i Ukica - oni bi se uvek trampili za situaciju da Ivan 'Grozni' i ubode poneki sut, ali da ih malo, ali samo malo ostavi na miru a ne da ih maltretira i u pojam ubija onako u drugim poluvremenima, vijajuci ih ko zalutale ovce po terenu. Car! Neprecizan, ali ipak car!

Neuporedivi Kompleksaš buhahahahaha

pre 13 godina

nekad Đorđević...
sada Rašić...
Protiv hrvata...
Gde su ti momci trenirali?
Jel možemo mi malo da budemo stubovi Srbstva?
Mislim, ako možemo...

zzzzz

pre 13 godina

Mrzim tekme sa Hrvatima, mrzim penal zavrsnice, mrzim protivnicke trojke u poslednjoj sekundi napada, mrzim tajm aute u poslednjem minutu, mrzim turske reditelje kosarkaskih prenosa, ali shvatio sam da volim Rasica. A ljubav uvek pobedjuje.

robi

pre 13 godina

Kad ja napisem da nam pobeda protiv ARG ne odgovara jer sa 1000m nadmorske visine putujemo na noge CRO,koja je tu od pocetka,dobijem 500minusa.Protiv BRA,koji je slabiji od ARG, bi igrali u utorak.Znao sam da ce se ovakva utakmica desiti!A,bahacenje internet heroja,uvek skupo kosta!!!!
(doktor, 4. septembar 2010 17:49)
dosadan si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

johnny

pre 13 godina

"a sam zadovoljan. zahvaljujući našoj repki dosegao sam nirvanu. još prije 5 godina poraz u završnici bi me dotukao, al' stalna praksa ovakvih poraza je od mene stvorila dalaj lamu." - moj drug iz Hrvatske :D

Aca

pre 13 godina

Rasic!! Perfekcija sa linije slobodnih bacanja. Poslednje dve utakmice smo se izvukli sa njegovim poenima u poslednjem minutu.

Drago mi je zbog Macvana a nadam se da ce ova tesna utakmica biti drugima upozorenje! Samo napred.

Najbolji mi je engleski kometator kad je rekao: 'Paunica nije strah da strah da primakne glavu gde se svi drugi plase, zata ima jedno crno oko' a onda su prikazali Paunica izbliza 'A to nije crno oko, to su podocnjaci! Ivkovic mu sigurno pustao celo vece video kasete'

Borko

pre 13 godina

Mora mnogo bolje! Ali normalno je da ima oscilacija, odlično je da smo i slabom igrom došli do pobede. Sad je probijena psihološka barijera i u tome treba tražiti šansu. Nadam se pobedi Grka mada je to malo verovatno, Španci tempiraju formu za eliminacionu fazu. Ko večeras nije preživeo nekoliko manjih srčanih udara...

makaj

pre 13 godina

mi smo mnogo kvalitetniji ali hrvati uvijek protiv nas igraju sa 300 posto mogucnosti ko da im zivot zavisi od tog. u sledecoj rundi ocekujem mnogo laksu pobjedu nasih dok bi hrvati u toj rundi izgubili sa 20-30 razlike ali zato sa nama igraju ko da ima je zadnje u zivotu.

Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje!

pre 13 godina

I Rašić je namerno promašio slobodno bacanje za pobedu.
I šta će na to reći statistika?

grobar kumanovo

pre 13 godina

jos jedno peglanje hrvata u kosarci bravo za majstora kosarke rasica bice steta ako ode od partizan jos jednom sretno momci u cetvrtfinalu

Dejan

pre 13 godina

Bravo, momci! Profesorski! Niste se na vrijeme prilagodili tuči na terenu koju su nametnuli Hrvati, ali suv kvalitet (pogotovo na klupi) je presudio. Tepić je pokazao klasu, preokrenuo je igru u II četvrtini, Rašić nevjerovatno miran u odlučujućim trenucima (ovo mu postaje manir), Teo prenervozan, mada iskreno mi nije jasno zašto sudije dopuštaju da ga ovoliko tuku. Hrvati solidni, uz bolje vođenje mogli bi da budu standardno među 16 na svijetu.

mek

pre 13 godina

Prenervozno smo usli u utakmicu!Videlo se da im smeta breme favoriti!Mladi su to momci!Da su hladnih glava usli i utakmicu,bilo bi 20 razlike,ali ovako je jos sladje!

delboy

pre 13 godina

Alo bre susjedi, sta kukate na sudije. Pa imali ste citavu sekundu za napad da nas pobedite. Nama protiv vas je dovoljna polovina. Ali zna se ko je bolji.
SRBIJA.
Jednom je slucajno, drugi put sreca, ali treci put je vec tradicija. Djordjevic, Kecman, Rasic...
MNOGO SMO JAKI

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Jedino Srbin moze naterati dvoranu punu Hrvata da se raduju i kad izgube:

http://www.youtube.com/watch?v=qXnofabkaHs&feature=player_embedded

Gledanje utakimca

pre 13 godina

pod ovim linkom ce te uvek naci listu svih postojecih sportskih dogadjaja sa odlicnom prenosom uzivo :-D

http://www.livetipsportal.com/de/live-video-links/

poz Aco

CarlosDNB

pre 13 godina

@ KOSTUNICA
Covece, kakav ti problem imas u glavi, i kakav problem imas sa Srbima i Srbijom?
Toplo ti preporucujem:
PSIHIJATRIJSKA I PSIHOTERAPIJSKA ORDINACIJA,
Admirala Geprata 10, Beograd

Srki

pre 13 godina

Teodosic je igrao ko podmicen. Ko da je namerno promasivao, pravio faulove i poklanjao lopte hrvatima.
verovatno gresim, ali tako je delovao. Pa i Tepic je bio korisniji od njega.
Teo lider, aaaaa!

666

pre 13 godina

Ocekivan tok i ishod utakmice...svih pet igraca Hrvatske igraju odbranu na ivici faula,u napadu vrte igru 2 na dva a iz loseg preuzimanja zavrsavaju jedan na jedan.Nas glavni organizator je zatajio.Ono sto je dobro(pored prolaza medju osam ekipa)da sticemo iskustvo u egal utakmicama i da ih resavamo u svoju korist.Sledecu prolazimo na slican nacin...sve do finala.

idemo dalje

pre 13 godina

Tepic je delimichno prevazisao krizu samopouzdanja prouzrokovanu manjkom minutaze u PAOu.
Svako ko moze da ga proziva nakon ove utakmice ili je slep ili kosarku nikada nije igrao.

Bravo momci.

Zoran - Johanezburg

pre 13 godina

A sto meni treba da se ovoliko nerviram? Pa jos i Jelena pukla 10 mionuta posle kraja utakmice? Idem da gledam Discovery channel!

neko

pre 13 godina

Posle ovakve pobede nase reprezentacije od sasvim prosecne reprezentacije Hrvatske koja je svojim zalaganjem igrala egal utakmicu sa daleko kvalitetnijim timom se moze radovati samo neko ko se ne razume u kosarku.Pobeda jeste pobeda ali moglo je biti i obrnuto.
Hrvatskoj reprezentaciji cestitam na borbenosti u fer borbi koji su igrali srcem!
Krstic jedini igrao na nivou-svaka cast!
Teodosicu, postoji razlika izmedju kluba u kojem te neko placa i reprezentacije.Tvoj odnos prema reprezentaciji i ovom napacenom narodu je katastrofalan.

goran

pre 13 godina

inat je pozitivan u sportu ali, ponekad , ne treba ici: "glavom kroz zid"! Ivkovic je legenda,medjutim,da bi sacekao Tepica, na ovom SP,nema dve godine na raspolaganju, kao sto je imao Dule V.

Blagoje

pre 13 godina

Svaka cast Hrvatima. Igrali su svim srcem i kad bi pobedili bilo bi 100% zasluzeno. Ako mi igramo sa energijom kao sto su oni danas igrali, bice opasno, ali realno nismo zasluzili pobedu danas.

MilosNS

pre 13 godina

Kakav Planinić napravio poslednji faul, on nije ni ulazio u igru.... vrlo površno i neprofesionalno izveštavanje, to što je bio u kadru na tv ne znači da je napravio faul.

RAŠIĆU MAJSTORE!!

hrkljus

pre 13 godina

PA ZASTO NISMO IZGUBILI DA VAM DOKAZEM DA SMO OBICA BAGRA! Ej onakvo igranje, i da na kraju nisu svirali onaj nepostojeci faul za Rasica, mi bismo sada pakovali kofere. Realno, Hrvatska za dva koplja jaca opd nas. Sta li ce tek Spanci da nam rade, auuuuu! Jedva cekam. Duda ocajno vodio tim, ocajno!
(KOSTUNICA, 4. septembar 2010 19:16)

Sto nakazis Kostunicino ime,nije on toliko los...

NikolA

pre 13 godina

jedina dobra stvar je da gore od ovoga ne moze !!! teodosic katastrofa, sut nam nikakav, u napadu bezidejbi, tek na momente pokazujemo da smo velesila... u odbrani previse preuzimanja i previse duela nas bek - njihov centar....i nismo imali raspolozenih igraca sa klupe(izuzev Koste), ali dobro pobeda se pise sto je najbitnije.... Srecno u 1/4 finala....

Prlainovic

pre 13 godina

DJORDJEVIC,RASIC...to be continued
Hrvati priznajte da ste se ponadali drago mi je da ste bili onoliko napaljeni jer ovo mora da boli.
PS:slusati popovica i komentatora HRT-a da bi im bilo draze da su pukli 15-20 razlike nego na ovaj nacin NEPROCENJIVO

Mario Bros

pre 13 godina

Haha, kao da gledam hokej. Ne ide nam, ok Duda menja celu petorku. Kakvu mi klupu imamo kada možemo tako da imamo dve garniture! Mlađi ovi Marković i kompanija kad uđu grizu kao stenice, obleću u odbrani kao osice, a onda posle par minuta kaznena ekspedicija ulazi.

Bravo Srbijo!

Ups! Opet pogrešna procena

pre 13 godina

Hrvati su želeli da igraju sa nama jer im "mi više odgovaramo i imaju poseban motiv kad igraju protiv nas". Umesto komentara, citiraću izjavu komentatora HRT1 posle završetka utakmice. "Koje godine, kojeg desetljeća nećemo izgubiti u posljednjoj sekundi od Srbije?"

Danilovic

pre 13 godina

Aaaaaaa, idemo!
Oprastam ti Rasicu za sve one promasene trojke u Euroligi, ispao si najveci smeker IKADA apsolutno!
Ali jos jedan utisak...gde su ovi sto od Teodosica prave Dzordana, sto kazu da je bolji od Sase Djordjevica...svako ima pravo na slabo vece, da, ali nije mu prvi put, a od lidera se ocekuje da bude najbolji kad je najteze...jak lider...
I Sasa je bio smekerski bezobrazan, ovaj je bezobrazan - bezobrazan, s njegovim ponasanjem u fazonu: " Ustajem i ne slusam dok mi prica najveci trener u istoriji ove zemlje, jer JA znam bolje od njega...ja psujem Bjelicu jer sam JA najbolji...ja sutiram 120 puta sa 9m!"
Decko igra za sebe i statistiku, ne za reprezentaciju! Iz ovog sa Dudom je vise nego ocigledno da je nevaspitan!
ALI...svaka cast momci, narocito Rasicu,IDEMO SRBIJAAAA!

Dakara

pre 13 godina

Slusam na HRT 1 i sekund do kraja Rasić dao prvo slobodno bacanja a spiker ce JOS JE SEKUND DO KRAJA MECA SRBI VODE POLA KOSA ALI MI NISMO SRBI PA DA USPIJEMO ZABITI U ZADNJOJ SEKUNDI

hhahaahahahahah Ja sam se valjo od smijeha

Bla Bla

pre 13 godina

Dobro je. Mora jedna slabija utakmica i za ekipu i za Tea. Vec protiv spanaca ili grka ce biti druga prica. Poen razlike to je da vise boli ove do nas

Paspalj

pre 13 godina

Pobednicki mentalitet, nista vise. Da uz ovakvu igru mi dobijemo. Mozemo mnogo bolje, to je ono sto me najvise raduje. Svaka cast nasim momcima i prof. Ivkovicu.

Optimus Prime

pre 13 godina

Velika i ekstremno teska pobeda! Ono sto mi je, medjutim, tokom citanja teksta upalo u oci jeste konstatacija autora istog da je Marko Tomas razocarao!? Jesmo li gledali istu utakmicu? Je li kosarka samo napad? Pa, covek je stavio Teodosica u dzep, on je kljucni razlog sto je mec imao onakav tok i onako neizvesnu zavrsnicu. Koliko igraca moze da odigra onakvu odbranu nad najboljim plejmejkerom Evrope?

Branislav

pre 13 godina

Uvek kad Tepic udje u igru, ja gledam gde sam stavio cigare..... :) PS : Jako teska pobeda, malo smo se opustili, no kad im Duda da svima po 1 samar, osvestice se i opametit :)! IDEMO DALJE !

Dorcol

pre 13 godina

Ovi srpski momci nikada nisu ni upoznali nekog Hrvata. Oni ne kapiraju zasto su njihovi protivnici ostrasceni, o Hrvatskoj se u Srbiji malo govori i uglavnom u neutralnom kontekstu osim izbeglica.
Srbi su odigrali jednu od losijih a Hrvati jednu od boljih utakmica na prvenstvu i zavrsilo je tako kako je.
Samo mi je zao onog decka Hrvata sto je napravio tako bezvezan faul na kraju, jos ce ga razapeti ostrascene komsije. A sve u svemu bilo je zanimlivo i zasluzena pobeda Srbije.

SASABT

pre 13 godina

Dobro je kada se dobije ovakav mec.Ipak je ovo nokaut faza,opterecenje do neba,a Hrvati nisu imali nista izgubiti...Tvrdo,tesko,mucno...tako je bilo i protiv Njemacke...a posle te utakmice,tri odlicne partije...Kada je ova,psiholoska barijera pala,verujem da ce se taj ritam ponoviti i da ce Srbija odigrati te tri utakmice na nivou svetskih prvaka.Pozdrav iz Bitolja

nstehnol

pre 13 godina

Tepiću Tepiću Tepiću...

Nemam ništa protiv momka, ali brate mili imaj toliko obraza da izađeš kad te ne ide. Evo već ko zna koja utakmica i još uvek "čekamo da proradi".
Kako uđe, tako protivnici smanje vođstvo za 5-7 poena.

CheWoo

pre 13 godina

Duda Ivkovic uzima telefon i zove Duleta Vujosevica:

Duda: alo Dule gde si bre care?
Dule : Gde si Dudo prijatelju?
Duda : Dule legendo hvala ti sto si od ovog Rasica napravio cudo od igraca!!!
Dule : Ma daj Dudo ne zezaj pa samo sam malo vaspitno delovao na njega...

posle deset minuta... zove duda Zeljka Obradovica...

Duda: Gde si kumeeee
Zeljko: Ej kume kakav si mi
Duda : Sto mi bre kume upropasti ovog Tepica?

Vlada 1973

pre 13 godina

Imali smo srece.........Nema veze sreca prati hrabre!!!!!!Svaka cast Hrvatima,steta je sto je jedna ekipa morala da ispadne,ali kad vec mora tako bolje oni nego mi.Rasicu sve cestitke,a i ostalim momcima.Jos neka ovakva utakmica i ja sigurno zivim bar 10 godina manje....

Che

pre 13 godina

Ocajno izdanje nasih, ali i pored toga - pobeda! Za sve one koji kritikuju Tea, stoji da je odigrao lose, jbg, svako moze da ima los dan, ali to da se ozbiljne utakmice ne mogu dobiti sa njim su ciste gluposti! Setite se samo koliko ste ga velicali kada smo dobijali utakmice u poslednjim sekundama zahvaljujuci njegovim trojkama, a bilo ih je mnogo (ko se tada od svih nasih "velikih" igraca usudjivao da sutira?!?). Tvrdim i dalje da je Teo jedini nas vanserijski igrac - decko ima mozak, sjajn pregled igre i veliko srce! Ne kazu dzabe da je najbolji organizator igre na svetu.

hahaha

pre 13 godina

Zaslužena pobjeda Srbije,mi jednostavno nismo zaslužili proći u 1/4 finale nakon onakvih katastrofalnih igara na ovom prvenstvu.Ali nažalost imamo tu nesreću da svaki puta izgubimo na vrlo bolan način i to traje već dugo(2005. vs Španjolska,2007. vs Litva,2009. vs Slovenija i na kraju ova današnja utakmica...)

Bobis

pre 13 godina

Kolilo sam bio negativno iznenađen sa Rašićem u timu kod selektiranja igrača,toliko me je on razuverio u to,jer treba imati srce za ova slobodna bacanja.Moram da priznam da sladja pobeda nije mogla biti.Napred momci do medalje!!!

nemam nadimak

pre 13 godina

Tepic nas je vratio u prvom poluvremenu! Iako nije igrao sjajno do kraja, vratio se!
Mogli smo ladno da resimo utakmicu...na 7 razlike, Novica masi 2 bacanja i primamo trojku u sledecem napadu...nedopustivo!
A Teodosic...da li se jos nekom cinilo da je njega bolela ona stvar za danasnju utakmicu?!

Realno

pre 13 godina

Realno najlosija utakmica od kada Duda Ivkovic vodi reprezentaciju. Hrvati odigrali utakmicu zivota. I pored toga se vidi klasa. Napred Srbija !!! :)

srb21

pre 13 godina

Samo kad smo njih dobili,sve ostalo je manje vazno!!!
Oni nisu imali sta da izgube,a mi duplo,i borbu za medalju i UTAKMICU OD HRVATA,sto bi im bilo ko u Srbiji oprostio!!!!
Dalje sta bude bice,ali ovako losa igra sigurno se nece ponoviti!

Gaucho Valdimir

pre 13 godina

Bravo majstori! Eto nas u 1/4 finalu... Ma, jedna medalja je nasa sigurno. Samo molim vas, dosta te neivesnosti do poslednje segunde, ima sve da nas pobijete.
Cestitke Hrvatima na izvanrednoj kosarkaskoj utakmici.

Ivica sam doma, davor je kus, a SASHA RASIC ladan ko rus!

pre 13 godina

Dragi "susjedi", KUSajte ono shto ste sami "zakuhali"...
SRBIJA 73 : hrvatska 72

Prijatno!

Turbonegro

pre 13 godina

Gledao sam ceo prenos na HRT-u, njihov komentator + Neven Spajiha kao specijalni konsultant... vise su pricali o nasim igracima nego o svojim. Svaki sumnjiv kontakt ili onaj gde nije bilo ponovljenog snimka su komentarisali kao da je sudska greska protiv Hrvatske. Kako su smesni, tacno se vidi kako imaju neki problem, tj. strah od nas. Mogu samo da budu sretni sto nasi nisu igrali malo bolje kao iz nekih prethodnih utakmica.

MasterCard

pre 13 godina

Videti Hrvate kako grese(pustaju Rasic-a) - neprocenjivo
Videti Hrvate kako mase poen utakmice - neprocenjivo
Videti Hrvate kako placu na HRT1 - neprocenjivo

P.S. Neprocenjiva utakmica

Igoritza

pre 13 godina

Rasic izvodi poslednje slobodno bacanje, komentator na americhkoj televiziji: "choveche, shta tebi znachi izraz "led teche mojim venama" ??

dusan rasta

pre 13 godina

Raske kralju!Opet resava utakmicu.Po mom misljenju on je nas kljucni igrac na ovom prvestvu.Procenat sa bacanja bi mu bio 100 procenata da nije namerno promasio ovo drugo bacanje.

Stefan, fan of Partizan

pre 13 godina

Pita Tomas Vrankovića:
Da li Rašić može da promasi slobodno?

Vranković odgovara ne može.

Posmatra ih Rašić sa strane i kaže: "Mogu, ha,ha, mogu"

Kaka

pre 13 godina

Yeahhhhhhh POBJEDAAAAAAAAAAA :D kakva utakmica :D pa nikad nas nece pobjediti u kosarci :DDDD Samo mi je zao sto nemam HTV2 da slusam onog njihovog komenatora, kako place :D :D Oleeeeeeeeeeeeee :DDDDD SRBIJAAA

Marko

pre 13 godina

Najjači utisak je ostavio Vlade Đurović, prije početka utakmice, kada je nabrajao hrvatske centre, i na kraju rekao: svi oni igraju u velikim evropskim klubovima ili u Ciboni. Kako si im spustio, Vlado kralju!!!!!

007

pre 13 godina

СИГУРНА РУКА РАШИЋА ВУКА !!

Честитам комшијама на сјајној борби , нисте се обрукали .

raborG

pre 13 godina

bravo momci...zivce ste mi pokidali ali nema veze.Bitno je da smo pobedili(jako bolno) komsije...Rasicu svaka cast za ona bacanja,a Teo je izgleda veliki igrac na malim utakmicama(setite se finala evrolige protiv barse,nije se video) nadam se da ce da me demantuje u sledecoj utakmici.

hogg

pre 13 godina

Ne znam za vas ali nikako mi se ne svidja kako igramo...znoj lije samo tako!
Ako bude napeta zavrsnica mislim da necemo proci...a njima skoro sve ulazi, odbrana nam je ocajna...i sada nam uopste ne ide skok!

r2d2

pre 13 godina

E sad, da me ne mrzi, pa da iskopam sve negativne komentare kad je Duda poveo Rašića...
Koje je to pljuvanje bilo!!!

A pogledajte - uz Krstića, naš najbolji i najkonstantniji igrač, a ne ko Teo kod koga moraš da gledaš u pasulj da li će da bude najbolji, ili ubedljivo najgori na terenu.

Ajmo momci, samo napred !!!!

hahaha

pre 13 godina

Sva sreca da kockasti nemaju svog Kecmana :) Salu na stranu, ocajna igra nasih, sjajna partija komsija. Mora ovo mnogo bolje da bi prosli spance

maestrosalle

pre 13 godina

Pa pojedoste mi dzigericu, al sam pun srece sto je ipak bilo ovako slatko za pola kosa. Rasicu kakav maestralan potez na kraju sa promasenim slobodnim bacanjem.

Idemo dalje korak po korak bice bolja igra.

breskva

pre 13 godina

Teodosić užasan, umalo nas je gurnuo u propast, ali dobro, ne može uvek da odigra na vrhunskom nivou. Tepić se popravio. A za Rašića, šta reći... Svaka čast.
I još jedna stvar, Stefan Marković je jedan od najvažnijih igrača ovog tima, možda vama to statistički ne izgleda tako, ali posao koji on odradi u defanzivi je nezamenljiv.

Nino

pre 13 godina

Opet za koš! Stvagrno imaju neku dodatnu snagu protiv nas ali ni ovog puta im nije bilo dovoljno. A sada navijam za Grke. Vrijeme je da im naplatimo neke dugove.

Terza

pre 13 godina

E Hrvati, sve smo vam dali, nije islo, gresili, poklanjali vam lopte za pobedu, ali vi stvarno nas ne mozete da pobedite i kada najgore igramo... nadam se da ce nasi bolje igrati (protiv Spanaca)

br43

pre 13 godina

Au majko moja...pokidase mi zivce!
Krletu svaka cast (kapiten kapitenski)...Rasicu isto, nervi od celika!
Teo ovoga puta jako slab ali videlo se da su susedi igrali flaster na njega! Tepic nije ima kosgeterski ucinak ali njegove asistencije su nam dosta pomogle! Tako da pljuvaci malo se odmorite veceras...
Sve u svemu ocekivao sam da ce nam bas ova utakmica biti najteza!
Momci, sad bi bila greota da ispadnete u 1/4 finalu, idemo napred! Samo hrabro!

Mostarac

pre 13 godina

Perovic ima odraz 2cm! Stoji ispod kosa i 5 puta ide na polaganje umesto da je zakuca da pukne obruc.

Majko mila, igrajte svoju igru i ne dozvolite shahovnicarima da lete po terenu!

cira north

pre 13 godina

Zaista mi nije jasno zasto navijaci Partizana pricaju kako je veliki uspeh plasmana na final four Eurolige,kad jedan Rasic koji ima najvise koseva i minuta u nasoj reprezentaciji nema mesta u petorci Partizana.Za mene je iznenadjenje zasto niste osvojili Euroligu:))).

ljubisa

pre 13 godina

katastrofa ...ide im svaki sut...srbija ne igra loso,ali mora biti bolje ako hocemo pobedu...

neka macvan udje u igru da pokaze croatima...nadamo se pobedi...SRBIJA

grre

pre 13 godina

Ovoga sam se najvise pribojavao...da njih bas protiv nas krene sut! Tako je bilo u prvoj 1/4! Nasi su sada uhvatili prikljucak u drugoj ali i dalje igraju slabo...a susedi su vec poceli da primenjuju cuvenu taktiku pucanja trojki!

AJMO BRE SRBIJA!!!

nebojsa

pre 13 godina

Los pocetak, verujem da ce biti bolje u drugom! I bice sigurno, cim budemo preuzeli vodjstvo, pogubice se! Ne zna Vrankovic takticki da izvede utakmicu u presudnim trenucima! Ekipa im nije losa, on je najslabija karika......

iggy

pre 13 godina

zaje-ano pravo.
Hrvati igraju kako igraju ali nasi spavaju.
Nakon 10 minuta 2 skoka - ni jedan u napadu.
Daj boze da se prodje ali igramo jako lose.

doktor

pre 13 godina

Kad ja napisem da nam pobeda protiv ARG ne odgovara jer sa 1000m nadmorske visine putujemo na noge CRO,koja je tu od pocetka,dobijem 500minusa.Protiv BRA,koji je slabiji od ARG, bi igrali u utorak.Znao sam da ce se ovakva utakmica desiti!A,bahacenje internet heroja,uvek skupo kosta!!!!

Stefan

pre 13 godina

Teodosic igra najlosiju utakmicu do sada ne moze napad organizovati,odbrana katastrofalna a i napad mora bolje pogotovo sut za tri.Hrvati igraju najbolju utakmicu na prvenstvu tako je rezultat na poluvrijeme odlican s obzirom na cinjenice koje sam nabrojao...Ali mi smo jaci i nadam se da cemo proraditi u nastavku...

filip

pre 13 godina

Ma da sigurno su hrvati mislili da se predaju jeste vidjeli kako isti onj tomas koji je prije meca kkao poceo da skace ida se raduje na 18/13 a njih

Nadobols

pre 13 godina

zavrsena II cetvrtina, gubimo 2 razlike. Znaci samo malo bolje da zaigramo i sve ce biti ok. Hrvati imali sutersku srecu u I cetvtini i to je to - dalje nece moci -siguran sam. POBEDJUJEMO

Bane

pre 13 godina

Sa Teodosicem mi ozbiljni tim nemozemo pobediti . ovek je EGOIST i voli samo sebe . Duda ga drzi radi sebe jer mu igra u Olimpijakosu ,
Dovodjenja Turska!

Maverick

pre 13 godina

Tepic u prvih 4 minuta druge cetvrtine ima 4 asistencuje i 2 poena i vraca nas sa minus 9 na minus 2. A onda ponovo krece da gusi i pravi greske. Sta je sa ovim deckom?????????????

Vrankovic

pre 13 godina

Htio bih cestitati Srbima na pobjedi i prolasku u cetvrtfinale. Realno, odigrali ste daleko najgoru utakmicu na prvenstvu do sada (vjerojatno zbog pritiska igranja protiv Hrvata) i uspjeli ste dobiti, sto je zapravo najveci uspjeh. Nasi decki su odigrali iznad ocekivanja, ali su jos jednom pokazali da nam za uspjeh na velikoj pozornici treba jos jako puno stvari. Ocito je kosarka sport u kojem nam fale ljudi koji ce u ove mlade igrace usaditi pobjednicki mentalitet. Puno srece Srbiji u nastavku natjecanja.

zzzzz

pre 13 godina

Mrzim tekme sa Hrvatima, mrzim penal zavrsnice, mrzim protivnicke trojke u poslednjoj sekundi napada, mrzim tajm aute u poslednjem minutu, mrzim turske reditelje kosarkaskih prenosa, ali shvatio sam da volim Rasica. A ljubav uvek pobedjuje.

Igoritza

pre 13 godina

Rasic izvodi poslednje slobodno bacanje, komentator na americhkoj televiziji: "choveche, shta tebi znachi izraz "led teche mojim venama" ??

Stefan

pre 13 godina

Teodosic igra najlosiju utakmicu do sada ne moze napad organizovati,odbrana katastrofalna a i napad mora bolje pogotovo sut za tri.Hrvati igraju najbolju utakmicu na prvenstvu tako je rezultat na poluvrijeme odlican s obzirom na cinjenice koje sam nabrojao...Ali mi smo jaci i nadam se da cemo proraditi u nastavku...

markozg

pre 13 godina

Nije u redu da sad pljujete po nama, sprdate se i neznam sta. cestitke, svaka cast stvarno, al cemu to? ovo govorim za pojedince.. na kraju krajeva, neki od vas su gledali tekmu na hrt-u, cemu sad provokacije i blacenje? zasčuzena pobjeda nema sta, dobra partija nasih al eto, sta s emoze. odite do kraja sad, sretno!

Maverick

pre 13 godina

Tepic u prvih 4 minuta druge cetvrtine ima 4 asistencuje i 2 poena i vraca nas sa minus 9 na minus 2. A onda ponovo krece da gusi i pravi greske. Sta je sa ovim deckom?????????????

Stefan, fan of Partizan

pre 13 godina

Pita Tomas Vrankovića:
Da li Rašić može da promasi slobodno?

Vranković odgovara ne može.

Posmatra ih Rašić sa strane i kaže: "Mogu, ha,ha, mogu"

Dusan Kecman

pre 13 godina

Komentator HRT u trenutku kada Rasic staje na liniju slobodnih bacanja sekund pre kraja utakmice "Za 1s se nista ne moze uraditi, to mogu samo Srbi"

Optimus Prime

pre 13 godina

Velika i ekstremno teska pobeda! Ono sto mi je, medjutim, tokom citanja teksta upalo u oci jeste konstatacija autora istog da je Marko Tomas razocarao!? Jesmo li gledali istu utakmicu? Je li kosarka samo napad? Pa, covek je stavio Teodosica u dzep, on je kljucni razlog sto je mec imao onakav tok i onako neizvesnu zavrsnicu. Koliko igraca moze da odigra onakvu odbranu nad najboljim plejmejkerom Evrope?

Ivica sam doma, davor je kus, a SASHA RASIC ladan ko rus!

pre 13 godina

Dragi "susjedi", KUSajte ono shto ste sami "zakuhali"...
SRBIJA 73 : hrvatska 72

Prijatno!

vlada

pre 13 godina

Reprezentacija Srbije je pobedila Zapadnu Srbiju u izuzetno uzbudljivoj utakmici.
Zasto zapadnu??!
Pa Bogdanovic, Tomic, Popovic, Andric, Loncar i tako dalje :)

dusan rasta

pre 13 godina

Raske kralju!Opet resava utakmicu.Po mom misljenju on je nas kljucni igrac na ovom prvestvu.Procenat sa bacanja bi mu bio 100 procenata da nije namerno promasio ovo drugo bacanje.

Marko

pre 13 godina

Najjači utisak je ostavio Vlade Đurović, prije početka utakmice, kada je nabrajao hrvatske centre, i na kraju rekao: svi oni igraju u velikim evropskim klubovima ili u Ciboni. Kako si im spustio, Vlado kralju!!!!!

Paspalj 14

pre 13 godina

Za informaciju pojedincima, Teodosic je do veceras bio 11. po broju ukradenih lopti na turniru, imao je 2 po utakmici, mislim da je i veceras dva puta presekao pas Hrvata nakon svog promasaja za 3, a ja nisam neki kosarkaski znalac poput vecine vas, ali oni koji su izmislili ovaj sport, smatraju ovaj element( ukradene lopte ),vrlo znacajnom odbrambenom stavkom.
O sebicluku i egoizmu istog najbolje govore pasovi preko celog terena za lake poene, ili oni kad najbolje postavljen igrac dobije loptu.
Nije Teo novi Djordjevic, Teo je blizi Jasikeviciusu i po igri i po bezobrazluku, samo ne kuka sudijama kao navedeni Litvanac.
Nas su u ovakvu zavrsnicu odvela 2 promasena penala Velickovica na +7 za Srbiju, ali sve je to skola i sticanje iskustva.
Bilo kao bilo, ovo je reprezentacija sastavljena, uglavnom, od momaka koji su mladjim kategorijama osvojili sve i svasta, i za ovako malu i ekonomski ( a i sire ) unesrecenu zemlju, bilo bi neodgovorno baciti toliki talenat u vetar!
Niko od njih nije tu zalutao, zalutali ste gospodo Vi, u kosarku i sve vrste polemika o njoj!

idemo dalje

pre 13 godina

Tepic je delimichno prevazisao krizu samopouzdanja prouzrokovanu manjkom minutaze u PAOu.
Svako ko moze da ga proziva nakon ove utakmice ili je slep ili kosarku nikada nije igrao.

Bravo momci.

grre

pre 13 godina

Ovoga sam se najvise pribojavao...da njih bas protiv nas krene sut! Tako je bilo u prvoj 1/4! Nasi su sada uhvatili prikljucak u drugoj ali i dalje igraju slabo...a susedi su vec poceli da primenjuju cuvenu taktiku pucanja trojki!

AJMO BRE SRBIJA!!!

Danilovic

pre 13 godina

Aaaaaaa, idemo!
Oprastam ti Rasicu za sve one promasene trojke u Euroligi, ispao si najveci smeker IKADA apsolutno!
Ali jos jedan utisak...gde su ovi sto od Teodosica prave Dzordana, sto kazu da je bolji od Sase Djordjevica...svako ima pravo na slabo vece, da, ali nije mu prvi put, a od lidera se ocekuje da bude najbolji kad je najteze...jak lider...
I Sasa je bio smekerski bezobrazan, ovaj je bezobrazan - bezobrazan, s njegovim ponasanjem u fazonu: " Ustajem i ne slusam dok mi prica najveci trener u istoriji ove zemlje, jer JA znam bolje od njega...ja psujem Bjelicu jer sam JA najbolji...ja sutiram 120 puta sa 9m!"
Decko igra za sebe i statistiku, ne za reprezentaciju! Iz ovog sa Dudom je vise nego ocigledno da je nevaspitan!
ALI...svaka cast momci, narocito Rasicu,IDEMO SRBIJAAAA!

Wllaxy

pre 13 godina

Ne mogu da verujem - citam vesti na index.hr i tamo 'ladno napisu da su utakmicu odlucile sudijske greske, na njihovu stetu, narocito faul Krstica u napadu!!!

Taj ko je to napisao prosto nije normalan - kao da nije gledao utakmicu, niti video kakav kriterijum su sudije dozvolile u njihovu korist gde su pojedini nasi igraci "tuceni" bez lopte samo tako, koliko prekrsaja nije sudjeno u nasu korist i opet kaze da su oni izgubili zbog sudija!

Sta ti je kompleks, tesko se toga nakon Saleta i Kecmana osloboditi, sa sada ce nakon Rasica biti jos teze!?

A meni je opet, ovako kad ih pobedimo u zadnjoj sekundi a oni jos pocnu da kukumavce nekako jos sladje!!!

Dakara

pre 13 godina

Slusam na HRT 1 i sekund do kraja Rasić dao prvo slobodno bacanja a spiker ce JOS JE SEKUND DO KRAJA MECA SRBI VODE POLA KOSA ALI MI NISMO SRBI PA DA USPIJEMO ZABITI U ZADNJOJ SEKUNDI

hhahaahahahahah Ja sam se valjo od smijeha

Dejan Veljovic

pre 13 godina

Ovaj Ivan Paunic je brz i jak ko Blek Stena! I sutira precizno ko doticni, ali, ajd' sad, nema veze! Pitajte Pridjonija i Ukica - oni bi se uvek trampili za situaciju da Ivan 'Grozni' i ubode poneki sut, ali da ih malo, ali samo malo ostavi na miru a ne da ih maltretira i u pojam ubija onako u drugim poluvremenima, vijajuci ih ko zalutale ovce po terenu. Car! Neprecizan, ali ipak car!

nemam nadimak

pre 13 godina

Tepic nas je vratio u prvom poluvremenu! Iako nije igrao sjajno do kraja, vratio se!
Mogli smo ladno da resimo utakmicu...na 7 razlike, Novica masi 2 bacanja i primamo trojku u sledecem napadu...nedopustivo!
A Teodosic...da li se jos nekom cinilo da je njega bolela ona stvar za danasnju utakmicu?!

Prlainovic

pre 13 godina

DJORDJEVIC,RASIC...to be continued
Hrvati priznajte da ste se ponadali drago mi je da ste bili onoliko napaljeni jer ovo mora da boli.
PS:slusati popovica i komentatora HRT-a da bi im bilo draze da su pukli 15-20 razlike nego na ovaj nacin NEPROCENJIVO

Turbonegro

pre 13 godina

Gledao sam ceo prenos na HRT-u, njihov komentator + Neven Spajiha kao specijalni konsultant... vise su pricali o nasim igracima nego o svojim. Svaki sumnjiv kontakt ili onaj gde nije bilo ponovljenog snimka su komentarisali kao da je sudska greska protiv Hrvatske. Kako su smesni, tacno se vidi kako imaju neki problem, tj. strah od nas. Mogu samo da budu sretni sto nasi nisu igrali malo bolje kao iz nekih prethodnih utakmica.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Теодосић да подигне споменик Рашићу.
Оваква игра и понашање Теодосића је разочаравајуће. У првој четвртини ме довео до лудила. Губио лопте, виче на саиграче одмахује рукама, а одбрана ништа. Чим изашао ми се консолидовали. Јесте најбољи наш играч, али не сме да се понаша као мало дете коме је узета играчка. Друго полувреме поправио понашање али остаје да је одиграо лоша 3 полувремена заредом. Сад стижу утакмице где нећемо бити фаворити и очекујем слободније руке и Теа који предводи тим.

gradjanin

pre 13 godina

najiskrenije zahvaljem ljudima iz hrvatske na cestitkama a narocito na lepim zeljama kojesu nam uputili
hvala narode i veliki pozdrav iz srbije

007

pre 13 godina

СИГУРНА РУКА РАШИЋА ВУКА !!

Честитам комшијама на сјајној борби , нисте се обрукали .

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Jaooo momci hvalanvam od srca!!da vidite narod u Republici Srpskoj!!!Auta po ulicama Srpske zastave!!Sve gori!!!Hvala vam!!!Hrvatima srecan put za lepu njihovu

r2d2

pre 13 godina

E sad, da me ne mrzi, pa da iskopam sve negativne komentare kad je Duda poveo Rašića...
Koje je to pljuvanje bilo!!!

A pogledajte - uz Krstića, naš najbolji i najkonstantniji igrač, a ne ko Teo kod koga moraš da gledaš u pasulj da li će da bude najbolji, ili ubedljivo najgori na terenu.

Ajmo momci, samo napred !!!!

fijoka

pre 13 godina

Treba spomenuti da je prije prekršaja na kraju utaknice Rašić napravio KORAKE.
Sudac je u 3 i 4 četvrtini napravio par gresaka na stetu Hrvatske i to je utjecalo na rezultat kakav je sada.
Čestitam susjedi na pobjedi i zelim vam puno srece.
(D.Villa14, 4. septembar 2010 19:16)

treba isto napomenuti da su hrvati istukli krstica i teodosica ko volove u kupusu, da je sudio posteno tomic bi vec pocetkom trece cetvrtine letio napolje isto kao i loncar, a teodosica sto su tukli po rukama pa nije mogao 2 pasa da sastavi je prica za sebe. tomic u drugoj cetvrtini cist faul u napadu ko suza kad je ubio krstica, odmah malo posle toga teodosic dodaju loptu on ga udara po rukama to bi mu vec bio treci. u trecoj cetvrtini je isto bio neki faul na krsticu pa se krstic zalio, to bi mu bio 4 i on bi vec bio gotov, loncara da ne spominjem napravio je jedno 16 faulova. a sto su bekovi nalupali teodisica to da nepricam. da je sudija sudio posteno vi bi zavrsili utakmicu sa trecom postavom a ne sa prvom.

Nadobols

pre 13 godina

zavrsena II cetvrtina, gubimo 2 razlike. Znaci samo malo bolje da zaigramo i sve ce biti ok. Hrvati imali sutersku srecu u I cetvtini i to je to - dalje nece moci -siguran sam. POBEDJUJEMO

CheWoo

pre 13 godina

Duda Ivkovic uzima telefon i zove Duleta Vujosevica:

Duda: alo Dule gde si bre care?
Dule : Gde si Dudo prijatelju?
Duda : Dule legendo hvala ti sto si od ovog Rasica napravio cudo od igraca!!!
Dule : Ma daj Dudo ne zezaj pa samo sam malo vaspitno delovao na njega...

posle deset minuta... zove duda Zeljka Obradovica...

Duda: Gde si kumeeee
Zeljko: Ej kume kakav si mi
Duda : Sto mi bre kume upropasti ovog Tepica?

Jox

pre 13 godina

Hrvatski kosarkaski savez mora podneti zahtev Fibi da se trajanje kosarkaskih utakmica skrati za jednu sekundu, kako bi nekada i uspeli da pobede Srbe...

breskva

pre 13 godina

Teodosić užasan, umalo nas je gurnuo u propast, ali dobro, ne može uvek da odigra na vrhunskom nivou. Tepić se popravio. A za Rašića, šta reći... Svaka čast.
I još jedna stvar, Stefan Marković je jedan od najvažnijih igrača ovog tima, možda vama to statistički ne izgleda tako, ali posao koji on odradi u defanzivi je nezamenljiv.

hrkljus

pre 13 godina

PA ZASTO NISMO IZGUBILI DA VAM DOKAZEM DA SMO OBICA BAGRA! Ej onakvo igranje, i da na kraju nisu svirali onaj nepostojeci faul za Rasica, mi bismo sada pakovali kofere. Realno, Hrvatska za dva koplja jaca opd nas. Sta li ce tek Spanci da nam rade, auuuuu! Jedva cekam. Duda ocajno vodio tim, ocajno!
(KOSTUNICA, 4. septembar 2010 19:16)

Sto nakazis Kostunicino ime,nije on toliko los...

Dorcol

pre 13 godina

Ovi srpski momci nikada nisu ni upoznali nekog Hrvata. Oni ne kapiraju zasto su njihovi protivnici ostrasceni, o Hrvatskoj se u Srbiji malo govori i uglavnom u neutralnom kontekstu osim izbeglica.
Srbi su odigrali jednu od losijih a Hrvati jednu od boljih utakmica na prvenstvu i zavrsilo je tako kako je.
Samo mi je zao onog decka Hrvata sto je napravio tako bezvezan faul na kraju, jos ce ga razapeti ostrascene komsije. A sve u svemu bilo je zanimlivo i zasluzena pobeda Srbije.

DADO

pre 13 godina

Ovi nasi ovo namerno rade,zamolicu nase kosarkase iz reprezentacije i partizana da nam vise ne kidaju zivce,jeste sladje kada ih ovako pobedimo ali nije zdravo!
I nije fer taman su se ponadali....
SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA...!!!

johnny

pre 13 godina

"a sam zadovoljan. zahvaljujući našoj repki dosegao sam nirvanu. još prije 5 godina poraz u završnici bi me dotukao, al' stalna praksa ovakvih poraza je od mene stvorila dalaj lamu." - moj drug iz Hrvatske :D

Ups! Opet pogrešna procena

pre 13 godina

Hrvati su želeli da igraju sa nama jer im "mi više odgovaramo i imaju poseban motiv kad igraju protiv nas". Umesto komentara, citiraću izjavu komentatora HRT1 posle završetka utakmice. "Koje godine, kojeg desetljeća nećemo izgubiti u posljednjoj sekundi od Srbije?"

Aca

pre 13 godina

Rasic!! Perfekcija sa linije slobodnih bacanja. Poslednje dve utakmice smo se izvukli sa njegovim poenima u poslednjem minutu.

Drago mi je zbog Macvana a nadam se da ce ova tesna utakmica biti drugima upozorenje! Samo napred.

Najbolji mi je engleski kometator kad je rekao: 'Paunica nije strah da strah da primakne glavu gde se svi drugi plase, zata ima jedno crno oko' a onda su prikazali Paunica izbliza 'A to nije crno oko, to su podocnjaci! Ivkovic mu sigurno pustao celo vece video kasete'

Mario Bros

pre 13 godina

Haha, kao da gledam hokej. Ne ide nam, ok Duda menja celu petorku. Kakvu mi klupu imamo kada možemo tako da imamo dve garniture! Mlađi ovi Marković i kompanija kad uđu grizu kao stenice, obleću u odbrani kao osice, a onda posle par minuta kaznena ekspedicija ulazi.

Bravo Srbijo!

pedjaban

pre 13 godina

Atino, Bojan Bogdanovic je moj susjed u Mostaru i Hrvat je katolik
(Vedran, 4. septembar 2010 20:05)

zato je Banić srbin,nije mi susjed,al mi je rod

zašto su hrvati izgubili,imaju manje srba od nas

Aco

pre 13 godina

Ne razumem zasto Teo baci loptu kada se lomi mec umesto da je primi. Zar ne bih bilo logicno da imamo Rasica i Teodosica koji mogu da sutiraju sa linije slobodnih bacanja kada je najpotrebnije? Inace svaka cast za Rasica, ovaj lik je mnogo miran u tim trenucima. Svaka cast i komsijama za dobru partiju.

Antraxxx

pre 13 godina

Nisam baš neki veliki košarkaški stručnjak, ali mislim da je utakmica bila solidna. Svi sudari Hrvatske i Srbije imaju onaj posebni naboj koji izvlači neku dodatnu energiju i motivaciju iz igrača. Mislim da je ovo maksimamum od naše repke, jer nudimo realni Srbija ima bolje i zrelije vođenu repku. Nebi bilo nezasluženo i da smo mi dobili, no Srbima treba čestitati na zasluženoj pobjedi. Želim vam puno sreće u daljem natjecanju....

Boban80

pre 13 godina

"iako je meč završio sa samo jednom ubačenom trojkom i svega dve asistencije, Teodosić je uz Rašića bio od jedan junaka finiša"...
Dakle, nije mi jasna ovakva konstatacija. Malo je falilo da izgubimo upravo zbog Teodosića, a celu utakmicu je odigrao potpuno nerezonski i sebično. Kako god, verujem da će protiv Španije (a ko zna, možda i Grčke) biti mnogo, mnogo bolje. Do tad ćemo se navići na promenu uslova, a Duda će da polupa šamare "zvezdama". SRBIJA DO MEDALJE!

delboy

pre 13 godina

Alo bre susjedi, sta kukate na sudije. Pa imali ste citavu sekundu za napad da nas pobedite. Nama protiv vas je dovoljna polovina. Ali zna se ko je bolji.
SRBIJA.
Jednom je slucajno, drugi put sreca, ali treci put je vec tradicija. Djordjevic, Kecman, Rasic...
MNOGO SMO JAKI

Branislav

pre 13 godina

Uvek kad Tepic udje u igru, ja gledam gde sam stavio cigare..... :) PS : Jako teska pobeda, malo smo se opustili, no kad im Duda da svima po 1 samar, osvestice se i opametit :)! IDEMO DALJE !

Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje!

pre 13 godina

I Rašić je namerno promašio slobodno bacanje za pobedu.
I šta će na to reći statistika?

MasterCard

pre 13 godina

Videti Hrvate kako grese(pustaju Rasic-a) - neprocenjivo
Videti Hrvate kako mase poen utakmice - neprocenjivo
Videti Hrvate kako placu na HRT1 - neprocenjivo

P.S. Neprocenjiva utakmica

Mislite o tome

pre 13 godina

Savanovic rodjen u Zagrebu, Macvan u Vukovaru, Perovic u Osijeku. Stojakovic u Slavonskoj Pozegi, Radmanovic u Zadru...htjeli su etnicki cistu drzavu, evo im je.

doktor

pre 13 godina

Kad ja napisem da nam pobeda protiv ARG ne odgovara jer sa 1000m nadmorske visine putujemo na noge CRO,koja je tu od pocetka,dobijem 500minusa.Protiv BRA,koji je slabiji od ARG, bi igrali u utorak.Znao sam da ce se ovakva utakmica desiti!A,bahacenje internet heroja,uvek skupo kosta!!!!

Realno

pre 13 godina

Realno najlosija utakmica od kada Duda Ivkovic vodi reprezentaciju. Hrvati odigrali utakmicu zivota. I pored toga se vidi klasa. Napred Srbija !!! :)

Gljesa

pre 13 godina

Zalosno je koliko se kosarkaskih neznalica petlja u posao strucnjaka. Kad je Duda odustao od Rakocevica a sticajem okolnosti ostao bez Tripkovica, mnogi su osuli paljbu po njemu, jer sadasnji sastav "nema" dobrog sutera. Rasic je svim tim ljudima pokazao koliko grese! Setite se samo jednog igraca koji je sa ovakvim procentom kontinualno sutirao bacanja onda kada su najvise trebala! Pored toga, mnogi ljudi pricaju o "zalutalim" momcima, oni ljudi koji nikada kosarku nisu doziveli onakvom kakvu jeste vec kao kroz brojke koje se vrte na semaforima i kroz kolicinu poena koje igraci postignu! Da li je neko primetio da je Tepic koga i dalje pljuju i salju kuci mnogi od nas danas bio prvi skakac i prvi asistent ekipe? Da li su ljudi primetili da svaki pojedinac iz reprezentacije ima svoj zadatak koji po potrebi, u pravom trenutku vrlo dobro odradi i pomogne ekipi? Teodosic odigrao lose...pa sta? Zar je za decka od 23 godine, cijoj se kolicni zrelosti u igri i liderskim sposobnostima dive svi u svetu, nemoguce da odigra jedan mec lose? Da li je potrebno da samo gledamo njegove greske kao i greske ostalih ili da im pruzimo podrsku i ohrabrimo kako bi nastavili da stasaju u prave asove i idole omladine kakvi su nekad bili Sale, Danilovic, Divac i ostala ekipa i vrate nasu kosarku tamo gde joj je mestu i pri tome su na odlicnom putu? Ljudi ovi momci imaju prosek od 23, 24 godine, a odrzali su na ovom prvenstvu lekciju timske igre svim nasim NBA i ostalim "asovima" koji godinama to nisu znali da pokazu u nacionalnom dresu! Iz tog razloga sa zadovoljstvom pratim svaku nasu utakmicu jer ovi momci ginu na terenu i zbog takve zelje zasluzuju medalju, koja god da je u pitanju!

br43

pre 13 godina

Au majko moja...pokidase mi zivce!
Krletu svaka cast (kapiten kapitenski)...Rasicu isto, nervi od celika!
Teo ovoga puta jako slab ali videlo se da su susedi igrali flaster na njega! Tepic nije ima kosgeterski ucinak ali njegove asistencije su nam dosta pomogle! Tako da pljuvaci malo se odmorite veceras...
Sve u svemu ocekivao sam da ce nam bas ova utakmica biti najteza!
Momci, sad bi bila greota da ispadnete u 1/4 finalu, idemo napred! Samo hrabro!

Sudija

pre 13 godina

Vidim pominju se sudije. Opet pokrali Hrvate ? Pa da.

Koliko samo nesviranih ličnih grešaka u prvoj četvrtini kad su Hrvati tukli a pištaljke neme ? Brzo se zaboravlja. Ako je ko pokraden od sudija to je Srbija.

ljubisa

pre 13 godina

katastrofa ...ide im svaki sut...srbija ne igra loso,ali mora biti bolje ako hocemo pobedu...

neka macvan udje u igru da pokaze croatima...nadamo se pobedi...SRBIJA

lazar

pre 13 godina

Ova utakmica nije zavrsena vise od 15 razlike iskljucivo zbog nase lose igre i neraspolozenosti nasih glavnih igraca, dok je hrvatima u prvom delu meca sve ulazilo...kriterijum sudjenja gde je dozvoljena tuca na terenu takodje im je pomogao...

g4

pre 13 godina

Hrvatska odigra ovako jednu od 10 utakmica, mi takodje. Nadam se da cemo mi ovako rastereceno i nadahnuto kao danas Hrvati, igrati u 1/4 finala.

delia glingon

pre 13 godina

Rasic je Kosarkaski Zlocinac jer je promasio zadnje bacanje, fibo reaguj i salji evropol da ga hapse u Haaaggggg, sramte bilo Rasicu, pa ocel nato opet razpaliti po Srbiji zbog tebe:

Dejan

pre 13 godina

Bravo, momci! Profesorski! Niste se na vrijeme prilagodili tuči na terenu koju su nametnuli Hrvati, ali suv kvalitet (pogotovo na klupi) je presudio. Tepić je pokazao klasu, preokrenuo je igru u II četvrtini, Rašić nevjerovatno miran u odlučujućim trenucima (ovo mu postaje manir), Teo prenervozan, mada iskreno mi nije jasno zašto sudije dopuštaju da ga ovoliko tuku. Hrvati solidni, uz bolje vođenje mogli bi da budu standardno među 16 na svijetu.

vesely

pre 13 godina

Pa sta bi Rasicu?Zar nije trebao Tepic da resava zadnju loptu!Salu na stranu,Rasic je zasluzio da resi mec jer igra fenomenalno na ovom prvenstvu.

Bane

pre 13 godina

Sa Teodosicem mi ozbiljni tim nemozemo pobediti . ovek je EGOIST i voli samo sebe . Duda ga drzi radi sebe jer mu igra u Olimpijakosu ,
Dovodjenja Turska!

Deki

pre 13 godina

Ja ne verujem kako neki ljudi mogu da pljuju?
Ti momci su za 4 dana odigrali 3 jake utakmice od koje realno nijednu nisu smeli da izgube! A "dan pauze" su proveli u putu od Kajzerija do Istanbula (nadmorska visina priblizno 1KM)! Nisu imali NIJEDAN trening u ovoj dvorani gde se utakmica igrala, a bio je uopste samo jedan trening od Argentinaca!
Pa ovo je odlican uspeh. Ovi sto pljuju Tea nisu normalni, isto tako su pre par dana pljuvali Tepica, a pre toga Rasica, Bjelicu, govorili da je Duda izlapeli matorac koji pojma nema jer vodi Keselja itd...
Ako pricate o necemu bar se informisite o tome! Vi biste igrali savrseno normalno da su na vama pravili onoliko faulova i onako tukli a sudije ignorisale? A da... pa vi niste niucemu uspeli pa vam to daje za pravo da pljujete druge!
Puno srece nasim kosarkasima protiv Spanaca, mada mislim da nam nece sreca trebati, bolji smo!
SRBIJA

sive celije moc

pre 13 godina

Obozavam utakmice izmedju Hrvatske i Srbije, uvek su zanimljive, veciti derbi. Cestitke nasoj reprezentaciji, kao i Hrvatskoj, odlicno su odigrali, ali neiskusno na kraju. Ukic je odlican igrac. Kod nas, Rasic ponovo dokazuje da je vrhunski igrac za velike utakmice. Ako ode iz Partizana ove sezone bice to velika greska crno-belih. Pozdrav svima.

Vlada 1973

pre 13 godina

Joj shto bih voleo da prodju Grci,pa da ih Kosta i Krstic gadjaju bananama,Rasic,Keselj i Teodosic trojkama,a Novica-ubica zakucavanjima!!!!!!!!!!!

nemam nadimak

pre 13 godina

"Sa kosarkaske strane gledano utakmica je bila ocajna.Sporo u napadu bez ideja za hrvatsku zonu ,za koju Duda Ivkovic nije imao resenja.Teodosic bezobrazan u odbrani ,ucutkan u napadu.Krstic udajen od kosa sa ocajnim slobodnim bacanjima.Bjelica ignorisan od Ivkovica-zna se zasto!Tepica nebih komentarisao.Luda je sreca sto slabi ali motivisani Hrvati nisu pogodili poslednje slobodno za 71-70..."

koliku si ti kolicinu gluposti prosuo to je neverovatno!Krenucu redom...
Hrvati ni jednog momenta nisu igrali ZONU!
Teodosic nije bio bezobrazan u odbrani nego nije postojao na terenu!
Krstic je promasio 2 bacanja od 7 ili 8!
Bjelica je sedeo na klupi zato sto je poceo utakmicu kao slina!
Hravati su POGODILI poslednje bacanje, promasili su predposlednje! velika razlika!
Nadskocili su nas samo u prvoj cetvrtini, na kraju smo to vratili, imali smo priblizno isti broj skokova!

Ocigledno nemas pojma sta pises! Hvala lepo, DOVIDJENJA!

Bobis

pre 13 godina

Kolilo sam bio negativno iznenađen sa Rašićem u timu kod selektiranja igrača,toliko me je on razuverio u to,jer treba imati srce za ova slobodna bacanja.Moram da priznam da sladja pobeda nije mogla biti.Napred momci do medalje!!!

CarlosDNB

pre 13 godina

@ KOSTUNICA
Covece, kakav ti problem imas u glavi, i kakav problem imas sa Srbima i Srbijom?
Toplo ti preporucujem:
PSIHIJATRIJSKA I PSIHOTERAPIJSKA ORDINACIJA,
Admirala Geprata 10, Beograd

Andrej77

pre 13 godina

Uh, jedva.. Nije nam bio bio dan. Svaka cast Hrvatima, narocito malom Tomasu.. razbio je Tea danas. Komsije, mislim da nakon dugo vremena imate ozbiljan tim.
Svejedno, momci svaka cast, i uz losu igru pobedjujete a to je osobina velikih!

Paspalj

pre 13 godina

Pobednicki mentalitet, nista vise. Da uz ovakvu igru mi dobijemo. Mozemo mnogo bolje, to je ono sto me najvise raduje. Svaka cast nasim momcima i prof. Ivkovicu.

goran

pre 13 godina

Nisam gledao prethodne utakmice tako da ne znam da li su u pravu ovi što kritikuju, ali Tepić nas je u drugoj četvrtini izvadio iz bule. Pojačao je skok što nam je najviše falilo i razigrao ostale asistencijama. Posle je počeo da glupira, ali šta onda reći o Teodosiću i ostalima. Krle i Rašić najbolji, Kosta, Mačvan i Novica solidni.

Che

pre 13 godina

Ocajno izdanje nasih, ali i pored toga - pobeda! Za sve one koji kritikuju Tea, stoji da je odigrao lose, jbg, svako moze da ima los dan, ali to da se ozbiljne utakmice ne mogu dobiti sa njim su ciste gluposti! Setite se samo koliko ste ga velicali kada smo dobijali utakmice u poslednjim sekundama zahvaljujuci njegovim trojkama, a bilo ih je mnogo (ko se tada od svih nasih "velikih" igraca usudjivao da sutira?!?). Tvrdim i dalje da je Teo jedini nas vanserijski igrac - decko ima mozak, sjajn pregled igre i veliko srce! Ne kazu dzabe da je najbolji organizator igre na svetu.

Magic

pre 13 godina

Tek posle ove utakmice mi je jasno ono sto je Duda rekao,a tice se sudijskog kriterijuma nad Teodosicem.To vise nije bezobrazluk,to je totalna SVINJARIJA kako se sudije ponasaju i sta sve dopustaju.Pa Tomas & CO samo sto mu nisu bubreg na suvo izvadili!Zato je i bio onoliko nervozan i zato ga je Duda onoliko menjao.Iako jos nisu prelezane decje bolesti,imamo jedan ogroman kvalitet,a to je da svaku utakmicu neki drugi igrac bljesne,pored vec standardno dobrog Krstica.Rasicu sve pohvale,a nadam se da se danas i Tepic makar malo oporavio!

ma nebitno

pre 13 godina

@Dorcol
Da ista znas o hrvatima znao bi da je u pojedinim gradovima bila ludnica kad bi srbija izgubila na svetskom prventsvu u fudbali ili neki licni primer poput sto je na nas izvucen pistolj u makarskoj zato sto su momci culi BRE !

hahaha

pre 13 godina

Sva sreca da kockasti nemaju svog Kecmana :) Salu na stranu, ocajna igra nasih, sjajna partija komsija. Mora ovo mnogo bolje da bi prosli spance

Sly-ah

pre 13 godina

Ако је неком промакло: Дуда је играо са свих 12 играча, од којих је само Бјелица (енглески коментатор га зове Беличка!) имао једноцифрену минутажу (8). Остали од 10 до 28 минута. С друге стране, Вранковић је ротирао само 7 играча. Па ви сад видите.
Такође, никако ми није јасно зашто овакав приступ Хрвати нису имали и на другим утакмицама на овом СП? Тако би имали још коју победу, избегли би "вечите победнике Србе", а можда би у осмини финала добили противника који им више лежи. Овако испада да су циљано ишли на Србе, вероватно рачунајући да ће и њих онај горе једном погледати. Е, изгледа да није.

SRBGD

pre 13 godina

meni zao hrvata ali bas, gledam malog brata kako puca od srece i td, a isto tako neki tamo decak u HR mogu samo zamisliti kako mu je...:(
dobro ste igrali, ali jednostavno za kosarku nemate neki gen, vise srece drugi put

Radivoje

pre 13 godina

Bravo momci, pobeda nad hrvatskom reprezentacijom je uvek bitna, a pogotovo na SP! Čestitike i protivnicima, fer borba do kraja, ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili.

makaj

pre 13 godina

mi smo mnogo kvalitetniji ali hrvati uvijek protiv nas igraju sa 300 posto mogucnosti ko da im zivot zavisi od tog. u sledecoj rundi ocekujem mnogo laksu pobjedu nasih dok bi hrvati u toj rundi izgubili sa 20-30 razlike ali zato sa nama igraju ko da ima je zadnje u zivotu.

Vlada 1973

pre 13 godina

Imali smo srece.........Nema veze sreca prati hrabre!!!!!!Svaka cast Hrvatima,steta je sto je jedna ekipa morala da ispadne,ali kad vec mora tako bolje oni nego mi.Rasicu sve cestitke,a i ostalim momcima.Jos neka ovakva utakmica i ja sigurno zivim bar 10 godina manje....

KiSSeli

pre 13 godina

Svi koji pljuju po nekim nashim igrachima posle danashnje utakmice i svi koji ne chestitaju croatima na dobrom mechu,nemaju pojma o kosharci i o sportu uopshte. Oni koji ochekuju lepu kosharku za oko , neka chekaju nekog drugog protivnika,jer je ovde previshe nerava i rivaliteta za tako neshto.

Blagoje

pre 13 godina

Svaka cast Hrvatima. Igrali su svim srcem i kad bi pobedili bilo bi 100% zasluzeno. Ako mi igramo sa energijom kao sto su oni danas igrali, bice opasno, ali realno nismo zasluzili pobedu danas.

666

pre 13 godina

Ocekivan tok i ishod utakmice...svih pet igraca Hrvatske igraju odbranu na ivici faula,u napadu vrte igru 2 na dva a iz loseg preuzimanja zavrsavaju jedan na jedan.Nas glavni organizator je zatajio.Ono sto je dobro(pored prolaza medju osam ekipa)da sticemo iskustvo u egal utakmicama i da ih resavamo u svoju korist.Sledecu prolazimo na slican nacin...sve do finala.

haustor

pre 13 godina

svaka cast Rasicu,treba pogadjati ona bacanja kad je najbitnije,videli ste velickovica i macvana...
Sjajna pobeda,svaka cast momci a sad osveta Grcima!

Tica

pre 13 godina

Od veceras se u lijepoj njihovoj zabranjuje upotreba rijeci koje sadrze slicnosti sa prezimenima RASIC i KECMAN. Tako da od veceras se noge mogu RASIriti samo sampionima za KECmanje. To bre momci.

Terza

pre 13 godina

E Hrvati, sve smo vam dali, nije islo, gresili, poklanjali vam lopte za pobedu, ali vi stvarno nas ne mozete da pobedite i kada najgore igramo... nadam se da ce nasi bolje igrati (protiv Spanaca)

Stole

pre 13 godina

Mozda je Teodosic odlican igrac al ako vec dve utakmice pravi kljucne greske kad je najbitnije,ako se sa saigracima ponasa kao zvezda,ako cim ga pritisnu u odbrani pocne da se nervira i da gresi - nikad nece ni da pridje ni kao covek ni kao kosarkas legendama kao sto su bili Sale nacionale , Divac , Savic , Gurovic za razliku od Rasica ima petlju da resi utakmicu i skromnosti da ne istice sebe u prvi plan . Napred momci do kraja !!!

Gaucho Valdimir

pre 13 godina

Bravo majstori! Eto nas u 1/4 finalu... Ma, jedna medalja je nasa sigurno. Samo molim vas, dosta te neivesnosti do poslednje segunde, ima sve da nas pobijete.
Cestitke Hrvatima na izvanrednoj kosarkaskoj utakmici.

hahaha

pre 13 godina

Zaslužena pobjeda Srbije,mi jednostavno nismo zaslužili proći u 1/4 finale nakon onakvih katastrofalnih igara na ovom prvenstvu.Ali nažalost imamo tu nesreću da svaki puta izgubimo na vrlo bolan način i to traje već dugo(2005. vs Španjolska,2007. vs Litva,2009. vs Slovenija i na kraju ova današnja utakmica...)

nikolica

pre 13 godina

Svakom kome nije jasno zasto je Paunic u reprezentaciji bolje je da ne gleda kosarku, covek kida u odbrani, iako iskreno u napadu i nije nesto,ali ima i gorih od njega..

robi

pre 13 godina

Kad ja napisem da nam pobeda protiv ARG ne odgovara jer sa 1000m nadmorske visine putujemo na noge CRO,koja je tu od pocetka,dobijem 500minusa.Protiv BRA,koji je slabiji od ARG, bi igrali u utorak.Znao sam da ce se ovakva utakmica desiti!A,bahacenje internet heroja,uvek skupo kosta!!!!
(doktor, 4. septembar 2010 17:49)
dosadan si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nino

pre 13 godina

Opet za koš! Stvagrno imaju neku dodatnu snagu protiv nas ali ni ovog puta im nije bilo dovoljno. A sada navijam za Grke. Vrijeme je da im naplatimo neke dugove.

neko

pre 13 godina

Posle ovakve pobede nase reprezentacije od sasvim prosecne reprezentacije Hrvatske koja je svojim zalaganjem igrala egal utakmicu sa daleko kvalitetnijim timom se moze radovati samo neko ko se ne razume u kosarku.Pobeda jeste pobeda ali moglo je biti i obrnuto.
Hrvatskoj reprezentaciji cestitam na borbenosti u fer borbi koji su igrali srcem!
Krstic jedini igrao na nivou-svaka cast!
Teodosicu, postoji razlika izmedju kluba u kojem te neko placa i reprezentacije.Tvoj odnos prema reprezentaciji i ovom napacenom narodu je katastrofalan.

cira north

pre 13 godina

Zaista mi nije jasno zasto navijaci Partizana pricaju kako je veliki uspeh plasmana na final four Eurolige,kad jedan Rasic koji ima najvise koseva i minuta u nasoj reprezentaciji nema mesta u petorci Partizana.Za mene je iznenadjenje zasto niste osvojili Euroligu:))).

jo

pre 13 godina

dobro je komsije mi smo svoje napravili u nogometu a eto vi dobili košarku, a što se tiče utakmice ništa novo ja pratim Hrvatsku reprezentaciju nekih 15godina i u prvoj četvrtini sam reko bratu kako ce da zavrsi utakmica oduvijek su bili luzeri i nadu oni neki glupi način da izgube ključne utakmice uvijek

Sasa

pre 13 godina

bili su koraci u zadnjem napadu...
(hrvat, 4. septembar 2010 20:35)

Bili su. Svi igraci su koracali, niko nije leteo. Vratio sam zadnji napad bar 50-tak puta.

filip

pre 13 godina

Ma da sigurno su hrvati mislili da se predaju jeste vidjeli kako isti onj tomas koji je prije meca kkao poceo da skace ida se raduje na 18/13 a njih

Uroš iz Leskovca

pre 13 godina

Hrvati možete samo da plačete.A o srcu govori Đorđević,Kecman,Rašić,Teo,Krle.A najslađe nam je kad vas pobedimo ovako,a uvek vas pobedimo.Srbijo do pobede.Pozdrav.

SASABT

pre 13 godina

Dobro je kada se dobije ovakav mec.Ipak je ovo nokaut faza,opterecenje do neba,a Hrvati nisu imali nista izgubiti...Tvrdo,tesko,mucno...tako je bilo i protiv Njemacke...a posle te utakmice,tri odlicne partije...Kada je ova,psiholoska barijera pala,verujem da ce se taj ritam ponoviti i da ce Srbija odigrati te tri utakmice na nivou svetskih prvaka.Pozdrav iz Bitolja

zajecharac

pre 13 godina

Djordjewic pogodio u poslednjoj sekundi,takodje i Kecman,al\' Rashic promashio i opet su pukli...ne mozhemo mi tu nishta,wole da gube od nas.. :)

maestrosalle

pre 13 godina

Pa pojedoste mi dzigericu, al sam pun srece sto je ipak bilo ovako slatko za pola kosa. Rasicu kakav maestralan potez na kraju sa promasenim slobodnim bacanjem.

Idemo dalje korak po korak bice bolja igra.

iggy

pre 13 godina

zaje-ano pravo.
Hrvati igraju kako igraju ali nasi spavaju.
Nakon 10 minuta 2 skoka - ni jedan u napadu.
Daj boze da se prodje ali igramo jako lose.

Zoran - Johanezburg

pre 13 godina

A sto meni treba da se ovoliko nerviram? Pa jos i Jelena pukla 10 mionuta posle kraja utakmice? Idem da gledam Discovery channel!

AlenMKD

pre 13 godina

Bravo za plasman u cetvrtfinale, a jedno veliko bravo za Tepica koji se probudio i nakon nekoliko losih igara pokazao je da zna da igra, za onoliko malo koliko je bio na terenu ucinio je vise nego na svim prethodnim utakmicama, i ne broje se uvek koliko koseva das nego i skokove, asistencije i odbrana, pohvale za naseg tima, idemo protiv spanaca samo zaustaviti Navara i bice sve po planu

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Jedino Srbin moze naterati dvoranu punu Hrvata da se raduju i kad izgube:

http://www.youtube.com/watch?v=qXnofabkaHs&feature=player_embedded

Neuporedivi Kompleksaš buhahahahaha

pre 13 godina

nekad Đorđević...
sada Rašić...
Protiv hrvata...
Gde su ti momci trenirali?
Jel možemo mi malo da budemo stubovi Srbstva?
Mislim, ako možemo...

D

pre 13 godina

Koliko sam samo pljuvao ovog Rasica...sada shvatam da sam kosarkaski neobrazovan i da mogu da mu pljunem samo pod prozor!
(cedazmaj, 4. septembar 2010 20:02)
Gde ste ostali? Šalji,šalji, šalji.

D.Villa14

pre 13 godina

Treba spomenuti da je prije prekršaja na kraju utaknice Rašić napravio KORAKE.
Sudac je u 3 i 4 četvrtini napravio par gresaka na stetu Hrvatske i to je utjecalo na rezultat kakav je sada.
Čestitam susjedi na pobjedi i zelim vam puno srece.

nbg88

pre 13 godina

Smaraju Hrvati, kao bio je faul u napadu Krstica i koraci Rasica, a tukli su nas celu utakmicu pa nista nije svirano! Svaka cast nasima! Plasi me samo da ce nas naredni rival (svakako jaci od Hrvatske)procitati jer uz ovakvu odbranu na Teodosicu, tesko da cemo proci... Rasic&Tomas RESPECT

Zgembo Andislic

pre 13 godina

Sta sam sve procitao u komentarima na ovi vest, pa to je milina jedna...nesto sam se ovih dana pribojavao, sta ce biti kad ode Duda (a to je vrlo blizu)? Ali nema razloga za brigu, selektora kolko hoces...ima takvih koji su eksperi za kadrovska pitanja, a ima i onih koj bi da uce Dudu koju odbranu da igra i kad treba faul!!! A isti vi ste posle ispadanja fudbalera u grupi bezrezervno podrzavali Antica i one malodusne fudbalere!!! eeeej, kao Antic nije najbolji, ali nemamo boljeg...e pa gospodo, ne da od Dude nemamo boljeg, nego nijedna zemlja nema boljeg, jednostavno je najbolji!!! Mnogi su strucnjaci rekli da je za ovaj tim ona medalja iz Poljske dosla prerano, i u pravu su, ali to se jos momcima nije obilo o glavu. Da se razumemo, nisam ni ja bas zadovoljan igrom protiv Hrvatske, al setite se 2007: mi sa najjacim timom: Sale, Danilovic, Bodi, Savic, Sasa Obradovic i ostali, a Hrvatima najbolji igrac Rimac, dao nam 32 kosa i jedva ih dobili, al vi jos slavite tu njegovu trojku iako po imenima smo imali duplo jaci tim, utakmica je bila takmicarski nebitna (mi smo svakako bili 2gi u grupi), znci nisu imali pritisak ispadanja...e pa gospodo, ovi momci od 23-24 godine su imali sve protiv sebe: naporan put od kajserija do istambula, bez treninga, pritisak ispadanja, motivisane hrvate i cudan sudijski kriterium...i oped dobili, iako su pruzili najslabiju partiju, a protivnik najbolju (posebno u odbrani). Tu se vidi razlika u klasi i od cega je napravljena ova ekipa. A pluvaci su poceli polako da se izvinjavaju Dudu, prvo oni sto su pitali otkud Rasic, pa Keselj, verujem da ce i ovi sto su ispljuvali Tepica imati prilike za isto. Mene jedino sto brine u nasem timu je Teo...ne zbog lose partije, to se zna dogoditi, pogotovo kad ti prave faulove koje bi i Shkotski fudbalski sudija dosudio, nego zbog nekog svog ponasanja...secam se prosle godine u poljskoj, posle utakmice sa turcima koju smo izgubili u produzecima, kad je markovic promasio 2-3 trojke sam kao duh, sledecu igramo protiv poljaka, cini mi se i bitna utakmica za plasman u 1/4 finale...Teo na klupi, a Markovic sutira za 3, neometan i promasuje...teo ustaje sa klupe, aplaudira i vice: ajmo majstore, idemo...e nekako mi taj teodosic nedostaje, a ne ovaj sto se koska sa saigracima. bojim se da mu ona titula MVP malo poremetila mladalacku psihu i da nije prevelik teret. nadam se da se varam, jer trebace nam koncentrisani teo i to kako...a sad protiv Spanaca, rastereceno, timski, borbeno, drugarski, da prsti na sve strane, pa makar izgubili i 20 razlike, al da na kraju ko jedan otpozdravite publici i narodu koji vas bodri...vi ste vec sampioni sveta!!!

grobar kumanovo

pre 13 godina

jos jedno peglanje hrvata u kosarci bravo za majstora kosarke rasica bice steta ako ode od partizan jos jednom sretno momci u cetvrtfinalu

ljepko tapetic

pre 13 godina

Majstori, nemojte se toliko loziti ko da ste dobili amere. Jaci ste od nas barem dva puta sa ovom ekipom, ali zapamtite da vam nikada nece biti lako odigrati sa nama, pa ni onda kad smo najslabiji. Jer mi imamo nesto sto vi nikada necete imati, HERCA...

Sretno protiv spanjolaca ili grka!!!

NikolA

pre 13 godina

jedina dobra stvar je da gore od ovoga ne moze !!! teodosic katastrofa, sut nam nikakav, u napadu bezidejbi, tek na momente pokazujemo da smo velesila... u odbrani previse preuzimanja i previse duela nas bek - njihov centar....i nismo imali raspolozenih igraca sa klupe(izuzev Koste), ali dobro pobeda se pise sto je najbitnije.... Srecno u 1/4 finala....

dodjidedi

pre 13 godina

Ne znam samo gde si video Planinca... To je bio Kus,Planinic nije usao u igru...
Svaka cast momcima,a sad na odmor pa na Spance da probamo da se revansiramo.

srb21

pre 13 godina

Samo kad smo njih dobili,sve ostalo je manje vazno!!!
Oni nisu imali sta da izgube,a mi duplo,i borbu za medalju i UTAKMICU OD HRVATA,sto bi im bilo ko u Srbiji oprostio!!!!
Dalje sta bude bice,ali ovako losa igra sigurno se nece ponoviti!

Boris

pre 13 godina

Budimo realni: Velika sreca! Kus je napravio faul u poslednjoj sekundi jer mu je pukao misic.
Neverovatno kako u poslednjem minutu dodajemo loptu u cosak o zemlju...

Bice bolje :)

Hm

pre 13 godina

Kao sto sam napisao i pre odlucivanja s kime ce se igrati - da Hrvate treba pokusati izbeci. Ovo danas je cisti egal i sreca. Mozemo samo zahvaliti na treneru, inace bi ovo ladno izgubili (i ne samo to). I dajte molim vas, nemojte vise neke junake pominjati. Nema vise Turaka...

promatrač

pre 13 godina

danas je svaki treći post bio "realno 20-30 razlike za srbiju". zanimaju me večerašnji komentari takvih budala, mislim da su presretni i sa ovih pola koša. laku noć i sretno srbiji u daljnjem natjecanju.

Mostarac

pre 13 godina

Perovic ima odraz 2cm! Stoji ispod kosa i 5 puta ide na polaganje umesto da je zakuca da pukne obruc.

Majko mila, igrajte svoju igru i ne dozvolite shahovnicarima da lete po terenu!

Decepticon

pre 13 godina

A onda je Duda uzeo stolichicu,sjeo i rekao:\\\\\\\"Deco moja,ajmo sad malo da zabiberimo.Novice sine,promasi dva slobodna.\\\\\\\"\\\\\\\"Grrrrr,razumeo!\\\\\\\"KO JE NAJBOLJI?SRBIJA!

Bojan, Makedonija

pre 13 godina

Nisam gledao utakmicu, bio sam na svadbi. Samo refresh na mobilni na fibin sajt i puno nervoze, ulepshali mi vece ovi vashi sto puta minimum. Izvinite na losh srpski ali puno se popilo veceras. Pozdrav iz Makedonije, jas sam uz vas do kraja!!!!

Pop

pre 13 godina

Jeste, pobedili smo ali se utakmica odvijala onako kako su oni zeleli. Igra 5 na 5, mali broj poena. Sve ono sto nam ne odgovara. Problem kod Teodosica je sto kad stane sut, nema nista od njega. Odbrana kriminalna. Dobro je rekao Djurovic da smo mnogo preuzimali na kraju. To nikako nije bilo dobro resenje. Ipak, sad ocekujem bolju partiju. Ovako lose izdanje ne mogu ponoviti.

nebojsa

pre 13 godina

Los pocetak, verujem da ce biti bolje u drugom! I bice sigurno, cim budemo preuzeli vodjstvo, pogubice se! Ne zna Vrankovic takticki da izvede utakmicu u presudnim trenucima! Ekipa im nije losa, on je najslabija karika......

Srki

pre 13 godina

Teodosic je igrao ko podmicen. Ko da je namerno promasivao, pravio faulove i poklanjao lopte hrvatima.
verovatno gresim, ali tako je delovao. Pa i Tepic je bio korisniji od njega.
Teo lider, aaaaa!

Caruga

pre 13 godina

Muka mi je vise koliko se napada Teo. Pa ko smo bez njega, da li bi osvojili medalju prosle godine bez njega? Ko da bude lider Markovic ili Paunic? Pa, ko je danas dodao Rasicu za polaganje? Boljeg nemamo, a i ne treba nam, jer je on najbolji. A sada kosarkaski znalci iz oblasti organizacije igre rokajte minuse. Nisam mogao, morao sam da se javim, da vam otvorim oci i da vas podsetim

mek

pre 13 godina

Prenervozno smo usli u utakmicu!Videlo se da im smeta breme favoriti!Mladi su to momci!Da su hladnih glava usli i utakmicu,bilo bi 20 razlike,ali ovako je jos sladje!

Bla Bla

pre 13 godina

Dobro je. Mora jedna slabija utakmica i za ekipu i za Tea. Vec protiv spanaca ili grka ce biti druga prica. Poen razlike to je da vise boli ove do nas

Ana

pre 13 godina

Zasto stalno moraju da se igraju sa nasim zivcima do kraja utakmice,zaista nije fer xD A samo se nadam da Partizan ne proda Rasica. To bi bila veeeelika greska.

Priceless

pre 13 godina

Poslednjih par sekundi na hrvatskoj televiziji:
http://www.youtube.com/watch?v=_vCgdjFFIwk

Hrvatski komentator:
"Ne mozemo nista da uradimo za jednu sekundu, to mogu samo, ovaaaj, Srbi"
:D:D:D

Zivojin Jovovic

pre 13 godina

Samo da se zna koje glavni predstavnik nekadasnje skole. Bez Divca, Sase i Zucka, a sa kukocem, radjom i ostalima bili biste samo epizoda, drage komsije.

Tea

pre 13 godina

Ivan,HRVAT
Ti pricas o bahatosti! Otisli ste 1995. sa dodele medalja na najgnusniji najbezobrazniji nacin. Hteli ste da ponizite one velike ljude i sportiste i ceo nas narod a ponizili ste samo sebe. A da ima bozanske pravde govori ovih 15 godina vasih poraza a nasih uspeha. I koga briga sto ces da navijas protiv nas. Vi ste se vec pokazali.

Kaka

pre 13 godina

Yeahhhhhhh POBJEDAAAAAAAAAAA :D kakva utakmica :D pa nikad nas nece pobjediti u kosarci :DDDD Samo mi je zao sto nemam HTV2 da slusam onog njihovog komenatora, kako place :D :D Oleeeeeeeeeeeeee :DDDDD SRBIJAAA

nebitan lik

pre 13 godina

Alo ljudi, šta se ložite i pljujete Teodosića!!?? Ne samo da je takav igrač zaslužio da odigra jedan loš meč (setite se ne tako davnog EP u Poljskoj 2009, pogotovo utakmice protiv Slovenije u polufinalu koja nam je i donela medalju), nego su ga i hrvatski bekovi maksimalno tukli zahvaljujući kriterijumu suđenja sudija koji su se očigledno na košarku prešaltovali sa ragbija. A super mi je što se još komšije bune na sudije, kao faul Krstića u napadu (bilo bi sramota da je uz dotadašnji kriterijum prema igri u reketu dosuđen), i onaj poslednji Kusa- sve i da nije bio (nije po dotadašnjem kriterijumu, a realno jeste), to je jedan od 10 koji nad našim bekovima nisu suđeni.

Opet, čestitke Hrvatskoj na dobroj igri, pogotovo Tomasu koji je odigrao odličnu odbranu (jeste se i on tukao, al dečko je samo pametno koristio sudije).
Ali najbitnije je da je SRBIJA PROŠLA U 8 NAJBOLJIH NA SVETU!!! Da su fudbaleri to uradili, slavlje 3 dana, zato se okanite prozivanja Tea, Tepića, Bjelice, ili bilo koga i čestitajmo momcima na borbenosti. Odigrali smo slabiju utakmicu (sa blistavim momentima u napadu), ali mislite li da je lako prvi put igrati na ispadanje na SP? Borbenost ovih mladih igraca nas je veceras izvukla. Mudrim recima prof.dr. Dude Ivkovića: 'Možemo da kažemo da su igrači heroji'!

IDEMO SRBIJA!!!

ma daj

pre 13 godina

"steta steta ali eto sretniji ide dalje. nista srbija nije bolja dapace bolji smo mi ( kad glupi tomic bud igrao kako zna ), u cetvrtfinalu nemate nikakve sanse!! kad budemo imali pravog trenera na klupi onda je zlato nase!!
(nogomet, 4. septembar 2010 21:27)"

"Dapace". Imali ste pravog trenera... Pa? NISTA. Vi ste dali 200% Srbi 50% i opet smo vas dobili. Da su Srbi danas bili napaljeni koliko i vi dobili bi vas sa 30 razlike. Ovako ostaje da se lozite da ste kao bili blizu.
Ionako su vas Srbi vukli.... Popović i Bogdanović. Ako su oni Hrvati.....

Manuel Navaro Raga

pre 13 godina

Čudno je da niko nije zapazio objašnjenje Dušana Ivkovića za slabiju igru Teodosića. POVREDA ŠAKE. No, i Dušan Ivković, a i ja, smatramo da je i povredjeni Teodosić više nego opasan za protivnike. Setite se onog ubitačnog pasa na kraju. Inače, sudijski kriterijum je učinio da povredjeni i tučeni Teodosić ne može da pruži ni deo onoga za šta je sposoban.
Dalje, niko dovoljno ne apostrofira psihičku stabilnost celog tima, koja garantuje da čemo u neizvesnim završetcima skoro uvek trijumfovati.
Što se tiče Španije uvefren sam da ćemo ih pobediti. Videćete i zašto.

Ništa novo

pre 13 godina

Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.

Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!
(ivan, 5. septembar 2010 11:23)

Hrvat iz proncipa navija protiv Srbije....:)

Fidel

pre 13 godina

Dobro je sto mozemo nekog da pobedimo i bez Tea...izgleda da su se on i Bjelica bas poremetili medjusobnom svadjom...iz prikrajka je izasao Rasic koji je po kontinuitetu dobrih igara i manjku gresaka nas najbolji igrac na prvenstvu!

pera

pre 13 godina

Sta rade ovi, ima ofk od muke da se baci sa zgrebacke katedrale,kao nas dragi i nikad prezeljeni ajme...

P.S. Cilj je ispunjen, sve sto urade preko ovoga je fenomenalno!

raborG

pre 13 godina

bravo momci...zivce ste mi pokidali ali nema veze.Bitno je da smo pobedili(jako bolno) komsije...Rasicu svaka cast za ona bacanja,a Teo je izgleda veliki igrac na malim utakmicama(setite se finala evrolige protiv barse,nije se video) nadam se da ce da me demantuje u sledecoj utakmici.

munze2

pre 13 godina

Čestitke i Srbima i Hrvatima! I šta ćemo sad? Ono loženje, oni komentari?! OK, pobedili smo, može se reći zasluženo. Ali Hrvati su pokazali da znaju da igraju, "spakovali" su Tea. A mene su "dobili" još 2005. u Beogradu kada sam bio deo one tihe većine koja je navijala za njih protiv Španaca (dok je bučna manjina, ti bednici, urlala "España"). Ne zaboravite da imamo istu mentalnu matricu, da igramo ligu sa njima. E sad, naravno da mi je drago da nas sreća i umeće prate. Ali jedno je sigurno - šta god bilo na papiru, u praksi NEMA PRAVILA.

zg

pre 13 godina

Ha ha ha,sad se pravite važni u komentarima a preznojila se cijela Srbija !

Ok pobijedili nas sa pola koša razlike,nesportskim potezom ali šta da se radi.O nekakvom razbijanju neki govore ???

davor

pre 13 godina

Ko moze da bude zadovoljan sa ovom pobedom taj nema pojima! Kao prvo u medijima se stvara totalno pogresna slika o nasem timu. Kad gledam utakmicu i posle citam u novinama, kao da citam o totalno drugoj reprezentiji. Duda je po meni najvise kriv jer je na prvensvo doveo ekipu koju prethodno nije uigrao! Sebicna i neozbiljna igra Teodosica(na takvog igraca se nikada necemo moci osloniti kad treba i zato nikad nece biti pravi lider), Forsira Velickovica i Tepica koji su totalno van forme,ocekivano s obzirom kakvu su imali sezonu. Dalje mislim da nam Raduljica mnogo fali. Ne moze ni Krstic celu utakmicu da igra sa 100%snage. Mene najvise boli sto ovaj tim, ako uzmemo u obzir kvalitet moze mnogo mnogo bolje da igra. Nadam se da ce Duda uspeti da do sledece utakmice napravi TIM!
A sad dolaze na red vasi minusi... Pozdrav

Petar

pre 13 godina

Za sve vas koji pljujete Teodosica trebali bi bar prvo da cujete sta Ivkovic ima da kaze za njega. Teo igra sa slomljenim prstima i nemoze da kontrolise dobro loptu desnom rukom! Tako da svako ko misli da je pametan i da moze da ga pljuje neka razmisli opet koliko bi igraca to uradilo kao i on??

HRVAT najveci mitoman

pre 13 godina

•Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.


Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!
(ivan, 5. septembar 2010 11:23)

Klasicna zamjena teza, Roko Ukić na press konferenciji prije utakmice: "Znam da bi trebali u ovu utakmicu uci racijonalno ali mislim da ako udjemo emotivno sa obzirom na protivnika da nam je to dodatna prednost"!

Momak ne navijas ti protiv Srbije iz principa...ti si tako odgajan!

valencia

pre 13 godina

Naši nisu mogli gore, a Hrvati bolje odigrati. Ako protiv Španaca / Grka budu odigrali samo onoliko koliko znaju i umeju, proći ćemo u polufinale... Ako li opet budu igrali ovako kilavo u odbrani (kao da su im noge zacementirane) a bezidejno i brzopleto u napadu (ako ne prođe na Krstića, probaj neko silovanje prodora), bolje da se odmah pakuju.

marinko

pre 13 godina

Savanovic rodjen u Zagrebu, Macvan u Vukovaru, Perovic u Osijeku. Stojakovic u Slavonskoj Pozegi, Radmanovic u Zadru...htjeli su etnicki cistu drzavu, evo im je.
(Mislite o tome, 4. septembar 2010 20:33)
Pa i ja san rođen u Ljubljani u Sloveniji pa sam srbin koja glupost.ljudi bežali od budala zato su u srbiji.

milos

pre 13 godina

sto se tice Teove lose igre, ja krivim medije. Sto ste objavili one clanke o njemu kako je vodja, pa onda kome je njegovo srce namenjeno... pa pobogu, nismo stigli ni do polufinala, a vi ga vec velicate? Pustite decka na miru, da radi svoj posao onako kako je navikao.

Ilija

pre 13 godina

Nista sladje do pobede u poslednjoj sekundi to nad Hrvatima xexexe......Pa mi mozemo i najlosije odigrati i opet bi pobedili.....u cet finalu verovatno (Spanija) samo da Teodosic proradi msm da razigrava igrace i videcete pobedicemo Spance.100%

Che

pre 13 godina

Momci, verujemo u vas!!! Bez obzira sta uradite u nastavku sampionata, imate moju punu podrsku, jer posle duzeg vremena imamo u reprezentaciji timski duh, sjajnu atmosferu, zelju i srce! Posle neka mi neko kaze da kosarka nije najlepsa igra na svetu...Dosta vise sa fudbalom!
Dobrodosli u Srbiju, zemlju kosarke! :D
P.S. Moglo bi malo vise paznje da se posveti i vaterpolistima, momci su fenomenalni!

PRIJATELJ SUDA

pre 13 godina

Hrvatska podnela tuzbu Haskom tribunalu protiv KK Partizan zbog dusevnog bola koji su naneli njegovi bivsi i sadasnji igraci Djordjevic, Kecman, Rasic...

Nekad

pre 13 godina

U imaginarnoj situaciji: Duda Ivković na klupi Hrvatske, Džouk Vranković na klupi Srbije, ko bi onda pobijedio jučer?

Čestitke boljima i puno sreće protiv Španjolskih crybabiesa

goran

pre 13 godina

inat je pozitivan u sportu ali, ponekad , ne treba ici: "glavom kroz zid"! Ivkovic je legenda,medjutim,da bi sacekao Tepica, na ovom SP,nema dve godine na raspolaganju, kao sto je imao Dule V.

MilosNS

pre 13 godina

Kakav Planinić napravio poslednji faul, on nije ni ulazio u igru.... vrlo površno i neprofesionalno izveštavanje, to što je bio u kadru na tv ne znači da je napravio faul.

RAŠIĆU MAJSTORE!!

zoran

pre 13 godina

Ocekivano teska utakmica koju treba sto prije zaboraviti.Ovako lose ne mozemo da odigramo u 1/4 finalu.Sad da Grci pobede pa da im Teo i Krle vrate za Atinu.A i Turci bi navijali za nas.Samo OPUSTENO.

kontrarevolucija

pre 13 godina

Stipe, 04-09-10 20:48:
Kako to da na sve i jednom takmicenju nas pobjede Srbi? I u Tenisu, i u Vaterpolu i u Kosarci.. u svemu..bas zalosno

Evo sta kaze Stipe na jednom portalu...Stipe imas pravo...:)

Borko

pre 13 godina

Mora mnogo bolje! Ali normalno je da ima oscilacija, odlično je da smo i slabom igrom došli do pobede. Sad je probijena psihološka barijera i u tome treba tražiti šansu. Nadam se pobedi Grka mada je to malo verovatno, Španci tempiraju formu za eliminacionu fazu. Ko večeras nije preživeo nekoliko manjih srčanih udara...

g4

pre 13 godina

Marko Popovic, inace poreklom kraljevcanin, njegov deda zivi u Kraljevu, je imao priliku da ostvari tisucljetnji san mnogih Hrvata ali je ruka zadrhtala, ne znam da li bismo pogodili kos do kraja. Sa Spancima cemo tesko, jer su brza i atletska ekipa, mi smo nesto sporiji, ali se uzdam u rasterecenost. Za neke vece domete mnogo nam fale Milicic i recimo Pavlovic. Igrac sa dobrim atletskim svojstvima je ono sto nam treba, kao sto je Rudi Fernandez.

mate mišo kaže 'fali nam još 11 Popovića'

pre 13 godina

Bojan Bogdanovic Hrvat? Yeah right...
(Stevan, 4. septembar 2010 18:03)

Čudno ali istinito, moj otac poznaje njegove roditelje. Marko Popović, igrač sa najvećim srcem od svih, po ocu je Srbin. 'Srce na parketu' frazu on izgleda jedini od svih ozbiljno shvaća ii svaka mu čast na tome.

KOSTUNICA

pre 13 godina

PA ZASTO NISMO IZGUBILI DA VAM DOKAZEM DA SMO OBICA BAGRA! Ej onakvo igranje, i da na kraju nisu svirali onaj nepostojeci faul za Rasica, mi bismo sada pakovali kofere. Realno, Hrvatska za dva koplja jaca opd nas. Sta li ce tek Spanci da nam rade, auuuuu! Jedva cekam. Duda ocajno vodio tim, ocajno!

Zukanovic Sreten

pre 13 godina

Uvek je teško igrati mečeve sa protivnikom kao što su Hrvati jer pored svih tenzija koje još uvek postoje i rivalstva bilo je i opterećenje bremenom favorita a Hrvatima su dobro otvorili utakmicu za razliku do nas i dosta dobro u odbrani je sačuvan Teodosić jer je Marko Tomas imao samo taj zadatak što se videlo po njegovom učinku u napadu.Ali ovakva pobeda svakoga uzdigne i napravi ga jačim.

Siroma

pre 13 godina

hrvati bolji u fudbalu....?ne...u tenisu?ne....u odbojci?ne....u vaterpolu...?ne....u košarci....?jok vala...GAME OVER.
(bane, 4. septembar 2010 18:59)
Hrvati imaju plate 750EUR
Nase su 250EUR
Znam,nije sve u parama,ali...
Cestitke nasima!

Ortodox

pre 13 godina

Sve cestitke momcima na pobedi! Idemo dalje,a voleo bih da to bude Grcka,pa da im vratimo za sve. P.S. Jel treba Bjelica sad da lupa cuske Teodosicu za ovakvu partiju i ponasanje?!

mare

pre 13 godina

Bravo momci!bilo je tesko jako ali zasluzena pobeda na kraju.Tepicu nemoj vise da sutiras molim te paunicu i ti takodje.Teo je odigrao slabu utakmicu i to je jedan od razloga zasto smo tesno pobedili..hrvati su bili izuzetno napaljeni protiv nas ali smo ih na kraju ispratili porazom i sa ovako losom igrom.Sledi cetvrfinale gde ce mo igrati,siguran sam daleko bolje

ofk

pre 13 godina

Sa kosarkaske strane gledano utakmica je bila ocajna.Sporo u napadu bez ideja za hrvatsku zonu ,za koju Duda Ivkovic nije imao resenja.Teodosic bezobrazan u odbrani ,ucutkan u napadu.Krstic udajen od kosa sa ocajnim slobodnim bacanjima.Bjelica ignorisan od Ivkovica-zna se zasto!Tepica nebih komentarisao.Luda je sreca sto slabi ali motivisani Hrvati nisu pogodili poslednje slobodno za 71-70....Sami su sebi nametnuli [srbija]neki naboj koji vec postaje dosadan i nema veze sa sportom.A to je odnos Srbin-Hrvat.Duda je pogresio takodje kod faula 11sekundi do kraja.I on je danas imao dosta gresaka ali i srece...Ocajan skok,gradjenje.Slab protok lopte i evidentno poremeceni odnosi unutar ekipe.Nema igraca koji ce uzeti stvar u svoje ruke nemamo tim za velika dela i to se danas videlo.Ustvari videcete uskoro protiv sve boljih Spanaca....

Serbian Hawk

pre 13 godina

Mislim da se u ovoj nasoj danasnjoj KATASTROFALNOJ igri moze nazreti nas ogromni potencijal...Lako je sada dizati euforiju jer eto...pobedili smo...ali pogledajte...Nasi najbolji igraci: Teodosic, Velickovic...pa onda Savanovic, Keselj da ne pominjem i ove "defanzivce" kao sto su Bjelica, Markovic, Paunic...SVI SU DANAS ZAKAZALI I NISU IGRALI NA SVOM NIVOU...A MI POBEDILI...
Bekovi...sta reci...UZAS!!!
Ovo je jedna velika pobeda samo zahvaljujuci nasim centrima pogotovu Krsticu i Rasicu(jedinom raspolozenom beku danas)-mada je i on mogao bolje...
Ovakvom igrom ne bi pobedili ni jednu drugu ekipu iz osmine finala do Hrvatsku...
Protiv Spanaca mora da proradi Teodosic i jos dvojica uz njega...tipa Savanovic protiv Argentine...
Danasnja partija je bila gora nego i ona protiv Nemaca(setite se nije bilo Krstica i Teodosica)
POGLEDAJTE STATISTIKU I SVE CE VAM SE SAMPO KAZATI!!!
Hrvate smo dobili bukvalno sa cetiri do pet igraca...od dvanaest...e TO JE SNAGA!!!
OBJEKTIVNO>>>OD OVOGA GORE NE MOZEMO

stefan

pre 13 godina

najbolja utakmica hrvatske na turniru,upravo protiv nas... mislim da ce njihova kosarka na noge stati tek posle OI u Londonu,kad se konacno od reprezentacije pomere tomas,banic,kus,ukic,popovic,loncar i ostali gubitnici a vodeci igraci budu tomic,bogdanovic,delas,zubcic,andric,prostran itd...mi smo odlicno odreagovali na tvrdu igru hrvata,nismo pogubili konce a u zavrsnici smo imali sigurnog rasica koji je na ovom prvenstvu izrastao u odlicnog beka,gotovo bez greske...protiv spanije ce biti tesko,ali verujem da smo bolji...paunic mora iznervirati navara u prvih nekoliko minuta,bez njega to nije to,ako njega svedemo na 10p uz nizak procenat suta dobili smo utakmicu...rubio ne moze pogoditi vola iz daljine,mark gasol je nebitan u reketu jer forsira kontakt,kao i fran vaskez,ti njegovi alejupovi ne prolaze protiv nas...rudi fernandez ce izgledati smesno pored keselja,budite uvereni u to...glavna opasnost ce nam biti serhio ljulj i felipe rejes,naravno uz navara koga moramo iskljuciti...ubedjen sam da je duda spremio spancima zamku.

Predrag

pre 13 godina

Stvarno ne znam da li je Teodosic igrac za velika dela,decko se nije video..Tepic i Paunic su zalutali u reprezentaciju.Svaka cast Rasicu i Krletu..

joj bre!

pre 13 godina

Vidim da ima komentara u kojima pljuju Tea koga su pre 2-3 dana hvalili, tacno je da nije odigrao bas najbolje odigrao je ako ne i najgoru utakmicu od kada igra za reprezentaciju ali decko je igrao utakmicu sa polomljenim prstima na desnoj ruci, pa sta ste ocekivali sa takvom povredom kako da odigra??? Teo br 1.

godflesh

pre 13 godina

pobediti hrvate , pogotovo na ovakav nachin, je kao da jedesh snikers u sred orgazma. u svakom sportu. onda lepo chim ze zavrshi tekma prebacish na hrt da chujeh kako kukaju i pominju :vjetar u ledja Srbijancima josh od svijetskog prvenstva, kada su onako potukli argentinu"..... ajde u zrakomplat i kutji, vjezbajte se. ljepodan zelim.
Inache..... za sada dva najkorisnija igracha u napadu savanovic i rashic, ok i krstic, u odbrani ima svetlih momenata. teo je sahta god vi rekli, vrhunski kosharkash.

MarkoZg

pre 13 godina

Sve čestitke Srbiji, navijat ću dalje za vas. Mislim da možete dobiti Španjolce a mogli biste vrlo lako do finala! Mi smo dobro igrali, čak sam ugodno iznenađen da smo u prvom poluvremenu uspjeli biti u vodstvu ali to je bilo kratkog vijeka.
Hrvatska neka ide kući jer za prvenstvo nismo!
Pozdrav iz Zagreba!

likvidator

pre 13 godina

Bravo za igrače Hrvatske skoro iznenedili,al ipak Srbija u boljoj formi. A sad ova "fora" NEPROCJENJIVO, jel neznate vi srbi nešto svoje smislit...nego od 200 kom sigurno će njih 30-40 bit "neprocenjivih" !!!smešno!!!

branko

pre 13 godina

Одгледах сад на миру последњу четвртину. Да смо изгубили, апсолутни кривац би био Теодосић. Два исхитрена шута и оно погрешно изношење лопте пред сами крај – катастрофа. И иначе Теодосић који је израстао у врхунског играча на овом првенству не игра на нивоу својих могућности. Хрвати немају за чиме да жале. Наши су стално имали утакмицу у рукама и да није било грешака са почетка овог текста добили би утакмицу без траума. Било би лепо да Теодосић у наставку првенства одужи дуг из ове утакмице и буде човек одлуке у некој следећој. Он то може.

mladen

pre 13 godina

Reprezentacija Srbije je pobedila Zapadnu Srbiju u izuzetno uzbudljivoj utakmici.
Zasto zapadnu??!
Pa Bogdanovic, Tomic, Popovic, Andric, Loncar i tako dalje :)
(vlada, 4. septembar 2010 19:18

zbog takvih izjava se ratovalo!

Rašić,jer hrvati znaju zašto..

pre 13 godina

Зоран Бата Мирковић,Александар Сале Ђорђевић,Душан Кецман,Александар Рашић...Јер хрвати знају зашто..:Д :)
(ако сам некога заборавио ја се извињавам)..
Читам ове коментаре и видим да се спомињу неки конфликти између Теа и Бјелице...Јел' може неко да ми објасни шта је у питању,пошто ств нисам у току..Хвала унапред..
И момци срећно са Шпанцима...Можете ви и њих да победите..

snake plisken,zagabria

pre 13 godina

odakle vam ideja da smo odigrali utakmicu života,pa ono ne liči ninašto,igra bez ideje i plana,samo šutiraju izvana,trener obični šarlatan.nemojte umišljati da ste neke veličine,daleko ste vi od svjetskog vrha.čestitke na pobjedi ali protiv španjolaca nemate šanse.

Prka

pre 13 godina

@Иван-Ниш
Apsolutno se slažem sa tobom u swemu osim u jednom:
Teo NIJE naš najbolji igrač, daleko je on od toga, a POGOTOWO psihički, jer je tokom mnogih utakmica pokazao i nezrelost, i sebičnost, pokvarenost, i iskreno po meni je sramota da uopšte igra za naš nacionalni tim koji je inače odličan u svakom smislu.

Saljivdzija FPN

pre 13 godina

Cak Noris je osvojio sva 4 gren slema za jedan dan reketom za stoni tenis.
Cak Noris je zakucao sa linije za slobodna bacanja... na suprotni kos.
Naravoucenije- Mozes misliti koliko su losi kad ni Cak Noris ne bi mogao da im pomogne da nas pobede za sekundu :)
Salu i viceve na stranu, izvukosmo se zamalo (steta sto i moji nokti nisu), dobro su nas namucili i sad objektivno: sad svako od nas moze da kaze da je "znao da cemo pobediti", jer- posle bitke, svi generali, ali je bar pola onih koji su gledali utakmicu bar za trenutak posumnjalo u to. Idemo dalje i to bez Norisa Caka, ali uz Rasica, dala mu svaka (utakmica novu smirenost) :)

nikola

pre 13 godina

Hajde mi ti zg objasni na koji to nesportski potez aludiras?

NAPRED SRPSKI SPORT

pa na rasicev ciji drugi. umjesto da lijepo polozi od tablu u zadnjoj sekundi on je nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos.
ja da sam doktor za fibu ja bih kaznio rasica sa 16 utakmica neigranja
(kafana, 4. septembar 2010 22:58)

Sta je uradio Rasic??? Ne, ne zelim da verujem da si to napisao, ipak mislim da si pogresno formulisao recenicu ili sta vec...
"...nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos." Ne,ne, to je neka stamparska greska, nemoguce...

Nenad

pre 13 godina

Teodosić će biti lider ove generacije još dugo.Još kad umiri mladalačku strast ravnog mu neće biti.Za one košarkaški "obrazovane" nek pogledaju sve utakmice na kojima je Teo igrao pa će shvatiti.Normalno to treba prvo izanalizirati ali ozbiljno.Takva tuča nije dozvoljena ni u ragbiju.Tomas je čuvajući Tea u napadu bio apsolutna nula.I u ovoj partiji ključna trojka i asistencija.Rašić je dokazao on što sam znao i svaka mu čast.Čovek ko špricer a i zna.Što se Hrvata tiče od nas će uvek gubiti jer su objektivno lošiji.Pa njima su najbolji igrači Srbi.Gotovo pola reprezentacije.Već 15 godina čekaju da nas negde pobede.Pa nemogu reći da je Neven Spahija loš trener.Mladost njihovog tima je diskutabilna.Naš tim je mlad.Sve su to sjajni momci i svaki put će neko od njih rešiti meč.Oni koji su do juče hvalili Tea sad ga pljuju.Da povučem paralelu,Prvu utakmicu u kojoj sam gledao Đorđevića u Pioniru podsetila me je na ponašanje TEA.Đorđevića je u jednom trenutku Reba Ćorković hteo da obesi.Na kraju je on rešio meč i to normalno protiv Cibone.Protiv španije šta nam BOG da.Verujem u pobedu ali i poraz ću prihvatiti kao realnost i to bez gorčine.

navalite sa -

pre 13 godina

velika greska dude da na +3 pravimo faul,tricu su imali ocajnu i trebali smo ih pustiti da pucaju...ovako se to radi http://www.youtube.com/watch?v=qifB_EU9Ymw&feature=related

anbeast

pre 13 godina

Uhhh...odahnuh... Cvrsta utakmica, dobra. Ipak je znacaj utakmice uticao na igrace (nase). Ko drveni pola utakmice. Hrvati otvorili mec kako i treba: muski, fajterski, pa sta bude. Prebili su nas, (kriterijum sudjenja je bio takav i oni su se bolje prilagodili) pogotovo Teodosica kome takva igra nikako ne odgovara. (Mozda je i dobro sto smo dobili ovo bez njegovog punog doprinosa. Nadoknadice on to :-)) Reko bih da je Vlade Djurovic u pravu kada je pomenuo neke Dudine greske. No, erare humanum est :-) Bitno je da smo pregrmeli ovu psihicki veoma iscrpljujucu utakmicu. Protiv Spanaca moze da se igra (dobili smo ih sa Gasolom, trebalo bi da mozemo i bez njega). S njima nikako u jurnjavu, i glupe greske u napadu svesti na minimum jer u tim kradjama i kontrama lome protivnika. MIslim da im je X faktor Rudi Fernandez. Njega bi mozda (ali mozda) mogao da cuva Keselj? Mozda Paunic (mada je tromiji)? Rasic postade igrac :-) Kapa dole!! Pozdrav

Nenad

pre 13 godina

Momci samo napred uz vas je cela "normalna" Srbija...pod hitno moderatori moraju uvesti red i ne dozvoliti kaljanje tudjih imena i objavljivanje mazohistickih i stupidnih clanaka, neke komentare zdrav razum sigurno ne moze napisati.

nstehnol

pre 13 godina

Tepiću Tepiću Tepiću...

Nemam ništa protiv momka, ali brate mili imaj toliko obraza da izađeš kad te ne ide. Evo već ko zna koja utakmica i još uvek "čekamo da proradi".
Kako uđe, tako protivnici smanje vođstvo za 5-7 poena.

hogg

pre 13 godina

Ne znam za vas ali nikako mi se ne svidja kako igramo...znoj lije samo tako!
Ako bude napeta zavrsnica mislim da necemo proci...a njima skoro sve ulazi, odbrana nam je ocajna...i sada nam uopste ne ide skok!

veliki ciganin

pre 13 godina

nekad Đorđević...
sada Rašić...
Protiv hrvata...
Gde su ti momci trenirali?
Jel možemo mi malo da budemo stubovi Srbstva?
Mislim, ako možemo...
(Neuporedivi Kompleksaš buhahahahaha, 4. septembar 2010 19:04)

mozete iskreno i od srca...

Sasa

pre 13 godina

Zamislite uz Rasica, Teodosica jos Bo Mc.CalLeba, kome nismo hteli da damo drzavljanstvo (to je uradila Makedonija, a igrao je u Srbiji)U odbrani fantastican, a u prodoru nenadmasan.
Inace pogledajte sta su velike utakmice u Evroligi uradile od Rasica(tada je i promasivao). Stekao je neophodno iskustvo i kuraz, ali je igrao. Da su i Novica i Tepic vise igrali u svojim klubovima sad ne bi imali problema, bili bi oni stari puni samopouzdanja.

red_tokyo

pre 13 godina

HH
Nadmenim Špancima je bolje da su izgubili od Grčke.
Bit če to početak kraja njihove dominacije.
Posebno mi je drago zbog Rudia Fernandesa koji je bio najarogantniji u finalu EP.
Razbit čemo ih kao što niko nije.
Don't worry Serbia!

Wllaxy

pre 13 godina

@ Domagoj

Nabrojao si neka tri, uslovno receno, uspeha hrvatskih mladih kosarkasa i mislis da ste neka kosarkaska nacija? Ti ocito nisi upoznat sa uspesima nasih mladjih kategorija u zadnjih par godina inace bi te bilo sramota da ista kazes jer je broj vasih uspeha stvarno mizeran u odnosu na broj uspeha nasih mladih kosarkasa.

zzz

pre 13 godina

Mozda vecini nije jasno, ali Duda se ni sa jednog turnira nije vratio bez medalje. Tako ce biti i ovaj put. Spanija se generalno dosta mucila sa Grckom i nisu ni malo tako dominantni da bi nas oduvali sa 20 poena razlike. Gasol jeste igracina i to stoji, ali tim koji svu svoju snagu vuce iz jednog igraca ne moze da dogura daleko osim ako ne igra protiv znatno slabijeg (neiskusnijeg i neuigranijeg) protivnika. Setite se stare SFRJ, Hrvatske koja je igrala protiv jedinog pravog Dream Team-a, pa onda Jugoslavija, pa cak i ova utakmica koju smo igrali sa hrvatima... Mi vucemo snagu iz svih igraca ne samo jednog ili dva i zato cemo uvek dolaziti na postolje i uzimati medalje. Svakako da nismo vise tako dominantni na svim pozicijama kao nekad ali to lako moze da se vrati uz trenera kao sto je Duda, potrebna je samo volja i disciplina. Ja verujem da cemo izaci na kraj sa spancima i da cemo proci dalje. Kako god da bude, Srbija je jedina reprezentacija na ovom turniru koja igra sve bolje i bolje. Igramo sve teze i teze utakmice i pobedjujemo. Na kraju se ipak pamti medalja a ne kos razlika.

DidierDrogba

pre 13 godina

Kao prvo ostavite Tepica vise!

Izgubio je utakmicu, pa sta?

Verujem u njega i ima da resi jednu kad bude najpotrebnije i da vam zapusi usta.

Ono sto je sigurno bicemo prvi u ovoj grupi.

Koliko se ja razumem u ovaj sport mi cemo se boriti za medalju!
(DidierDrogba, 30. avgust 2010 13:36)
# Link komentara
Preporučujem (+30)
Ne preporučujem (-35)


Posle svake nase pobede citacete ovaj moj komentar(dat posle poraza od Nemacke) i uzivati u ostvarivanju nadanja iz istog...Neka to bude neka nasa mantra... Mantrom do zlata :)))
(DidierDrogba, 2. septembar 2010 21:25)

Idemo dalje...

dragan

pre 13 godina

Najbolji igrac nase reprezentacije je Duda Ivkovic,objasni
cu zasto mislim da je tako.Pa 3/4 igraca naseg sastava su
samo prosecni igraci. E, g.Ivkovic ali jedino ON zna kako da iz njih izvuce maximum.Svaka cast Dudo!!!

ivan

pre 13 godina

Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.



Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!

Alexandar the great

pre 13 godina

ne bih da mnogo mudrujem, ali da Duda odvede citav tim da odmah promene imena...prvo im je presudio ALEKSANDAR Djordjevic, pa sada ALEKSANDAR RASIC....da onda svi budu Aleksandri i eto nam zlata...Aleksandar Tepic, Aleksandar Teodosic, Aleksandar Krstic, Aleksandar Velickovic itd itd

Keky-zg

pre 13 godina

"Sve se vraca,sve se placa". Hahaha. Ajde, ajde, na sljedećem prvenstvu (Eurobasket) ima da nas "osveti" košarkaška reprezentacija Kosova :-D Inače,čestitam našima (Hrvatska), makar su sramotno odigrali sve ostale tekme. Ima onaj mali klinac, Šibenčanin, pa će za nekoliko godina da se oko njega okupi neka solidnija ekipa, koja će gaziti ostale evro-mrave. :-D

Gledanje utakimca

pre 13 godina

pod ovim linkom ce te uvek naci listu svih postojecih sportskih dogadjaja sa odlicnom prenosom uzivo :-D

http://www.livetipsportal.com/de/live-video-links/

poz Aco

nogomet

pre 13 godina

steta steta ali eto sretniji ide dalje. nista srbija nije bolja dapace bolji smo mi ( kad glupi tomic bud igrao kako zna ), u cetvrtfinalu nemate nikakve sanse!! kad budemo imali pravog trenera na klupi onda je zlato nase!!

djordjevic

pre 13 godina

"zasto odmah pljujete teodosica? setite se kako je odigrao prosle godine protiv slovenije... "

E pa bas zato sto moram da mislim godinu dana unazad da bih se setio kad je covek nesto dobro uradio ZATO ga pljujemo...A i ti zaboravljas da je to do te utakmice protiv Slovenije on bio nas najgori igrac. Ne igra odbranu, sutira kad mu se sutne, itd, itd...Takav igrac NIKADA nece moci da bude lider sprskih kosarkasa...

kafana

pre 13 godina

Hajde mi ti zg objasni na koji to nesportski potez aludiras?

NAPRED SRPSKI SPORT

pa na rasicev ciji drugi. umjesto da lijepo polozi od tablu u zadnjoj sekundi on je nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos.
ja da sam doktor za fibu ja bih kaznio rasica sa 16 utakmica neigranja

Milan T

pre 13 godina

Za ovoga sto pise iz kafane.
Pa to bi znacilo da je "polozio" od table da bi dobio jos jedno dodatno slobodno bacanje. Da li mislis da bi i njega promasio kako sto je "promasio" drugo? :-)

NAPRED SRPSKI SPORT

Domagoj

pre 13 godina

Sve je to odlicno i cestitamo ali moglo bi od slijedeceg prvenstva biti puno manje uzbudljivo (ako se dovede imalo bolji trener od ovoga)

uspjesi hr košarkaških selekcija u zadnje 2 godine:

mladi hrvatski košarkaši (do 16 god) prvaci su Europe u košarci na nedavnom EP u Crnoj Gori.
http://hakave.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6620%3Amladi-hrvati-osvojili-europsko-zlato-u-koarci&catid=86%3Ad-j-l&Itemid=38
U finalu su razbili Litvu sa 28 koševa razlike.
Ako se ne varam, to je veći uspjeh od generacije Ukića i Tomasa (jučerašnjih aktera).
Najbolji igrač te selekcije, Dario Šarić sin je Predraga Šarića, čovjeka koji je igrao sa Draženom Petrovićem u Šibenci.

dalje, naša mlada selekcija (do 20 god) bila je u finalu EP-a: tekst "Mario Delaš srušio Srbiju" : http://www.tportal.hr/sport/kosarka/77895/Delas-srusio-Srbe-za-finale-protiv-Grcke.html

pred dve godine, na EP U-18 osvojili smo broncu.http://dalje.com/hr-sport/kosarkaska-reprezentacija-hrvatske-osvojila-broncu/169153

Što reći:-) Samo dovesti normalnog trenera, i neće više biti dramatičnih završnica)

Nick

pre 13 godina

Odvratna, ogavna utakmica.

Pratim basket pa skoro 33 od svojih 39 g. zivota i da ovako dobijemo pa makar i od Hrvata je: SRAMOTA..!

Sve cestitke Krsti i Rasicu u nasem timu, kao i celom hrvtaskom timu koji iako limitiran po kvaliteti, je odigrao SUPER profesionalno i ozbiljno.

Uz svo postovanje naseg tima, mi smo u ocitom padu i protiv Spanije (koja je verovatno sada NAJjaci tip- prvak i sveta i Eu.) mi mozemo da se nadamo najcasnijem porazu od min. 20- 30 razlike.

Oni nama NIKAKO NE odgovaraju, i sve mi se cini (ako Teo i Sava ne odigraju na nivou) da se uskoro ponavlja finale EP sa teskim porazom.

Ali u sv. sluc. ogroman uspeh jer sa mladim timom uci u 8 NAJboljih svetskih timova. Ovde Turci idu do kraja i cini mi se Litvanija il Spanija.

borna

pre 13 godina

SMIJEŠNO!
Inace bi bilo tragicno.
Popovićda , mozda i B.Bogdanovic jesu Srbi , ALI BRATE spominjati
ostale kao srbe je smiješno.
netko kaže Tomić, Andrić, Lončar,ha,ha.
Takva prezimena kao i Tadić,šešelj, kežman,itd,itd. postoje kao srpska samo u slucaju mog prezimena koje je do prije 60-ak god postojalo samo kao hrv i to na uskom podrucju a onda nakon 2sv.rata neki otisli u srbiju(moj blizi rod9 i postali veliki srbi.pljuv.
Bolje da pogledate svoju mladu nogometnu repku, to je istocna hrvatska.necu nabrajat prezimena.

pozdrav i sritno protiv španjolske

Nenad

pre 13 godina

Slovenci razbiše Australiju protiv koje smo se mi namučili! Mogla bi Slovenija vrlo lako zaigrati i u finalu! Mislim da je Srbiji polufinale za sada vrh. S obzirom da je tim mlad i to je veliki uspjeh!

pera

pre 13 godina

(Domagoj, 5. septembar 2010 12:40)

Au cime se ti hvalis... Nama je do ovog leta bilo sasvim normalno da imamo bar po dva zlata sa mladjim kategorijama za jedno leto. Pre 2 godine smo osvojili 4 ili 5 zlata(ne secam se tacno) u svim mogucim kategorijama u kojima se igralo.EP do 20 godina smo osvajali 3 ili 4 puta za redom,do prosle godine...

Bane

pre 13 godina

Sa Teodosicem mi ozbiljni tim nemozemo pobediti . ovek je EGOIST i voli samo sebe . Duda ga drzi radi sebe jer mu igra u Olimpijakosu ,
Dovodjenja Turska!

KOSTUNICA

pre 13 godina

PA ZASTO NISMO IZGUBILI DA VAM DOKAZEM DA SMO OBICA BAGRA! Ej onakvo igranje, i da na kraju nisu svirali onaj nepostojeci faul za Rasica, mi bismo sada pakovali kofere. Realno, Hrvatska za dva koplja jaca opd nas. Sta li ce tek Spanci da nam rade, auuuuu! Jedva cekam. Duda ocajno vodio tim, ocajno!

zg

pre 13 godina

Ha ha ha,sad se pravite važni u komentarima a preznojila se cijela Srbija !

Ok pobijedili nas sa pola koša razlike,nesportskim potezom ali šta da se radi.O nekakvom razbijanju neki govore ???

ljepko tapetic

pre 13 godina

Majstori, nemojte se toliko loziti ko da ste dobili amere. Jaci ste od nas barem dva puta sa ovom ekipom, ali zapamtite da vam nikada nece biti lako odigrati sa nama, pa ni onda kad smo najslabiji. Jer mi imamo nesto sto vi nikada necete imati, HERCA...

Sretno protiv spanjolaca ili grka!!!

D.Villa14

pre 13 godina

Treba spomenuti da je prije prekršaja na kraju utaknice Rašić napravio KORAKE.
Sudac je u 3 i 4 četvrtini napravio par gresaka na stetu Hrvatske i to je utjecalo na rezultat kakav je sada.
Čestitam susjedi na pobjedi i zelim vam puno srece.

doktor

pre 13 godina

Kad ja napisem da nam pobeda protiv ARG ne odgovara jer sa 1000m nadmorske visine putujemo na noge CRO,koja je tu od pocetka,dobijem 500minusa.Protiv BRA,koji je slabiji od ARG, bi igrali u utorak.Znao sam da ce se ovakva utakmica desiti!A,bahacenje internet heroja,uvek skupo kosta!!!!

ofk

pre 13 godina

Sa kosarkaske strane gledano utakmica je bila ocajna.Sporo u napadu bez ideja za hrvatsku zonu ,za koju Duda Ivkovic nije imao resenja.Teodosic bezobrazan u odbrani ,ucutkan u napadu.Krstic udajen od kosa sa ocajnim slobodnim bacanjima.Bjelica ignorisan od Ivkovica-zna se zasto!Tepica nebih komentarisao.Luda je sreca sto slabi ali motivisani Hrvati nisu pogodili poslednje slobodno za 71-70....Sami su sebi nametnuli [srbija]neki naboj koji vec postaje dosadan i nema veze sa sportom.A to je odnos Srbin-Hrvat.Duda je pogresio takodje kod faula 11sekundi do kraja.I on je danas imao dosta gresaka ali i srece...Ocajan skok,gradjenje.Slab protok lopte i evidentno poremeceni odnosi unutar ekipe.Nema igraca koji ce uzeti stvar u svoje ruke nemamo tim za velika dela i to se danas videlo.Ustvari videcete uskoro protiv sve boljih Spanaca....

nogomet

pre 13 godina

steta steta ali eto sretniji ide dalje. nista srbija nije bolja dapace bolji smo mi ( kad glupi tomic bud igrao kako zna ), u cetvrtfinalu nemate nikakve sanse!! kad budemo imali pravog trenera na klupi onda je zlato nase!!

Keky-zg

pre 13 godina

"Sve se vraca,sve se placa". Hahaha. Ajde, ajde, na sljedećem prvenstvu (Eurobasket) ima da nas "osveti" košarkaška reprezentacija Kosova :-D Inače,čestitam našima (Hrvatska), makar su sramotno odigrali sve ostale tekme. Ima onaj mali klinac, Šibenčanin, pa će za nekoliko godina da se oko njega okupi neka solidnija ekipa, koja će gaziti ostale evro-mrave. :-D

Predrag

pre 13 godina

Stvarno ne znam da li je Teodosic igrac za velika dela,decko se nije video..Tepic i Paunic su zalutali u reprezentaciju.Svaka cast Rasicu i Krletu..

snake plisken,zagabria

pre 13 godina

odakle vam ideja da smo odigrali utakmicu života,pa ono ne liči ninašto,igra bez ideje i plana,samo šutiraju izvana,trener obični šarlatan.nemojte umišljati da ste neke veličine,daleko ste vi od svjetskog vrha.čestitke na pobjedi ali protiv španjolaca nemate šanse.

ivan

pre 13 godina

Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.



Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!

davor

pre 13 godina

Ko moze da bude zadovoljan sa ovom pobedom taj nema pojima! Kao prvo u medijima se stvara totalno pogresna slika o nasem timu. Kad gledam utakmicu i posle citam u novinama, kao da citam o totalno drugoj reprezentiji. Duda je po meni najvise kriv jer je na prvensvo doveo ekipu koju prethodno nije uigrao! Sebicna i neozbiljna igra Teodosica(na takvog igraca se nikada necemo moci osloniti kad treba i zato nikad nece biti pravi lider), Forsira Velickovica i Tepica koji su totalno van forme,ocekivano s obzirom kakvu su imali sezonu. Dalje mislim da nam Raduljica mnogo fali. Ne moze ni Krstic celu utakmicu da igra sa 100%snage. Mene najvise boli sto ovaj tim, ako uzmemo u obzir kvalitet moze mnogo mnogo bolje da igra. Nadam se da ce Duda uspeti da do sledece utakmice napravi TIM!
A sad dolaze na red vasi minusi... Pozdrav

nstehnol

pre 13 godina

Tepiću Tepiću Tepiću...

Nemam ništa protiv momka, ali brate mili imaj toliko obraza da izađeš kad te ne ide. Evo već ko zna koja utakmica i još uvek "čekamo da proradi".
Kako uđe, tako protivnici smanje vođstvo za 5-7 poena.

likvidator

pre 13 godina

Bravo za igrače Hrvatske skoro iznenedili,al ipak Srbija u boljoj formi. A sad ova "fora" NEPROCJENJIVO, jel neznate vi srbi nešto svoje smislit...nego od 200 kom sigurno će njih 30-40 bit "neprocenjivih" !!!smešno!!!

vlada

pre 13 godina

Reprezentacija Srbije je pobedila Zapadnu Srbiju u izuzetno uzbudljivoj utakmici.
Zasto zapadnu??!
Pa Bogdanovic, Tomic, Popovic, Andric, Loncar i tako dalje :)

Nick

pre 13 godina

Odvratna, ogavna utakmica.

Pratim basket pa skoro 33 od svojih 39 g. zivota i da ovako dobijemo pa makar i od Hrvata je: SRAMOTA..!

Sve cestitke Krsti i Rasicu u nasem timu, kao i celom hrvtaskom timu koji iako limitiran po kvaliteti, je odigrao SUPER profesionalno i ozbiljno.

Uz svo postovanje naseg tima, mi smo u ocitom padu i protiv Spanije (koja je verovatno sada NAJjaci tip- prvak i sveta i Eu.) mi mozemo da se nadamo najcasnijem porazu od min. 20- 30 razlike.

Oni nama NIKAKO NE odgovaraju, i sve mi se cini (ako Teo i Sava ne odigraju na nivou) da se uskoro ponavlja finale EP sa teskim porazom.

Ali u sv. sluc. ogroman uspeh jer sa mladim timom uci u 8 NAJboljih svetskih timova. Ovde Turci idu do kraja i cini mi se Litvanija il Spanija.

neko

pre 13 godina

Posle ovakve pobede nase reprezentacije od sasvim prosecne reprezentacije Hrvatske koja je svojim zalaganjem igrala egal utakmicu sa daleko kvalitetnijim timom se moze radovati samo neko ko se ne razume u kosarku.Pobeda jeste pobeda ali moglo je biti i obrnuto.
Hrvatskoj reprezentaciji cestitam na borbenosti u fer borbi koji su igrali srcem!
Krstic jedini igrao na nivou-svaka cast!
Teodosicu, postoji razlika izmedju kluba u kojem te neko placa i reprezentacije.Tvoj odnos prema reprezentaciji i ovom napacenom narodu je katastrofalan.

Danilovic

pre 13 godina

Aaaaaaa, idemo!
Oprastam ti Rasicu za sve one promasene trojke u Euroligi, ispao si najveci smeker IKADA apsolutno!
Ali jos jedan utisak...gde su ovi sto od Teodosica prave Dzordana, sto kazu da je bolji od Sase Djordjevica...svako ima pravo na slabo vece, da, ali nije mu prvi put, a od lidera se ocekuje da bude najbolji kad je najteze...jak lider...
I Sasa je bio smekerski bezobrazan, ovaj je bezobrazan - bezobrazan, s njegovim ponasanjem u fazonu: " Ustajem i ne slusam dok mi prica najveci trener u istoriji ove zemlje, jer JA znam bolje od njega...ja psujem Bjelicu jer sam JA najbolji...ja sutiram 120 puta sa 9m!"
Decko igra za sebe i statistiku, ne za reprezentaciju! Iz ovog sa Dudom je vise nego ocigledno da je nevaspitan!
ALI...svaka cast momci, narocito Rasicu,IDEMO SRBIJAAAA!

hrkljus

pre 13 godina

PA ZASTO NISMO IZGUBILI DA VAM DOKAZEM DA SMO OBICA BAGRA! Ej onakvo igranje, i da na kraju nisu svirali onaj nepostojeci faul za Rasica, mi bismo sada pakovali kofere. Realno, Hrvatska za dva koplja jaca opd nas. Sta li ce tek Spanci da nam rade, auuuuu! Jedva cekam. Duda ocajno vodio tim, ocajno!
(KOSTUNICA, 4. septembar 2010 19:16)

Sto nakazis Kostunicino ime,nije on toliko los...

Domagoj

pre 13 godina

Sve je to odlicno i cestitamo ali moglo bi od slijedeceg prvenstva biti puno manje uzbudljivo (ako se dovede imalo bolji trener od ovoga)

uspjesi hr košarkaških selekcija u zadnje 2 godine:

mladi hrvatski košarkaši (do 16 god) prvaci su Europe u košarci na nedavnom EP u Crnoj Gori.
http://hakave.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6620%3Amladi-hrvati-osvojili-europsko-zlato-u-koarci&catid=86%3Ad-j-l&Itemid=38
U finalu su razbili Litvu sa 28 koševa razlike.
Ako se ne varam, to je veći uspjeh od generacije Ukića i Tomasa (jučerašnjih aktera).
Najbolji igrač te selekcije, Dario Šarić sin je Predraga Šarića, čovjeka koji je igrao sa Draženom Petrovićem u Šibenci.

dalje, naša mlada selekcija (do 20 god) bila je u finalu EP-a: tekst "Mario Delaš srušio Srbiju" : http://www.tportal.hr/sport/kosarka/77895/Delas-srusio-Srbe-za-finale-protiv-Grcke.html

pred dve godine, na EP U-18 osvojili smo broncu.http://dalje.com/hr-sport/kosarkaska-reprezentacija-hrvatske-osvojila-broncu/169153

Što reći:-) Samo dovesti normalnog trenera, i neće više biti dramatičnih završnica)

Blagoje

pre 13 godina

Svaka cast Hrvatima. Igrali su svim srcem i kad bi pobedili bilo bi 100% zasluzeno. Ako mi igramo sa energijom kao sto su oni danas igrali, bice opasno, ali realno nismo zasluzili pobedu danas.

g4

pre 13 godina

Marko Popovic, inace poreklom kraljevcanin, njegov deda zivi u Kraljevu, je imao priliku da ostvari tisucljetnji san mnogih Hrvata ali je ruka zadrhtala, ne znam da li bismo pogodili kos do kraja. Sa Spancima cemo tesko, jer su brza i atletska ekipa, mi smo nesto sporiji, ali se uzdam u rasterecenost. Za neke vece domete mnogo nam fale Milicic i recimo Pavlovic. Igrac sa dobrim atletskim svojstvima je ono sto nam treba, kao sto je Rudi Fernandez.

kafana

pre 13 godina

Hajde mi ti zg objasni na koji to nesportski potez aludiras?

NAPRED SRPSKI SPORT

pa na rasicev ciji drugi. umjesto da lijepo polozi od tablu u zadnjoj sekundi on je nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos.
ja da sam doktor za fibu ja bih kaznio rasica sa 16 utakmica neigranja

Neuporedivi Kompleksaš buhahahahaha

pre 13 godina

nekad Đorđević...
sada Rašić...
Protiv hrvata...
Gde su ti momci trenirali?
Jel možemo mi malo da budemo stubovi Srbstva?
Mislim, ako možemo...

Maverick

pre 13 godina

Tepic u prvih 4 minuta druge cetvrtine ima 4 asistencuje i 2 poena i vraca nas sa minus 9 na minus 2. A onda ponovo krece da gusi i pravi greske. Sta je sa ovim deckom?????????????

mladen

pre 13 godina

Reprezentacija Srbije je pobedila Zapadnu Srbiju u izuzetno uzbudljivoj utakmici.
Zasto zapadnu??!
Pa Bogdanovic, Tomic, Popovic, Andric, Loncar i tako dalje :)
(vlada, 4. septembar 2010 19:18

zbog takvih izjava se ratovalo!

CheWoo

pre 13 godina

Duda Ivkovic uzima telefon i zove Duleta Vujosevica:

Duda: alo Dule gde si bre care?
Dule : Gde si Dudo prijatelju?
Duda : Dule legendo hvala ti sto si od ovog Rasica napravio cudo od igraca!!!
Dule : Ma daj Dudo ne zezaj pa samo sam malo vaspitno delovao na njega...

posle deset minuta... zove duda Zeljka Obradovica...

Duda: Gde si kumeeee
Zeljko: Ej kume kakav si mi
Duda : Sto mi bre kume upropasti ovog Tepica?

Srki

pre 13 godina

Teodosic je igrao ko podmicen. Ko da je namerno promasivao, pravio faulove i poklanjao lopte hrvatima.
verovatno gresim, ali tako je delovao. Pa i Tepic je bio korisniji od njega.
Teo lider, aaaaa!

Prka

pre 13 godina

@Иван-Ниш
Apsolutno se slažem sa tobom u swemu osim u jednom:
Teo NIJE naš najbolji igrač, daleko je on od toga, a POGOTOWO psihički, jer je tokom mnogih utakmica pokazao i nezrelost, i sebičnost, pokvarenost, i iskreno po meni je sramota da uopšte igra za naš nacionalni tim koji je inače odličan u svakom smislu.

promatrač

pre 13 godina

danas je svaki treći post bio "realno 20-30 razlike za srbiju". zanimaju me večerašnji komentari takvih budala, mislim da su presretni i sa ovih pola koša. laku noć i sretno srbiji u daljnjem natjecanju.

djordjevic

pre 13 godina

"zasto odmah pljujete teodosica? setite se kako je odigrao prosle godine protiv slovenije... "

E pa bas zato sto moram da mislim godinu dana unazad da bih se setio kad je covek nesto dobro uradio ZATO ga pljujemo...A i ti zaboravljas da je to do te utakmice protiv Slovenije on bio nas najgori igrac. Ne igra odbranu, sutira kad mu se sutne, itd, itd...Takav igrac NIKADA nece moci da bude lider sprskih kosarkasa...

Stole

pre 13 godina

Mozda je Teodosic odlican igrac al ako vec dve utakmice pravi kljucne greske kad je najbitnije,ako se sa saigracima ponasa kao zvezda,ako cim ga pritisnu u odbrani pocne da se nervira i da gresi - nikad nece ni da pridje ni kao covek ni kao kosarkas legendama kao sto su bili Sale nacionale , Divac , Savic , Gurovic za razliku od Rasica ima petlju da resi utakmicu i skromnosti da ne istice sebe u prvi plan . Napred momci do kraja !!!

Che

pre 13 godina

Ocajno izdanje nasih, ali i pored toga - pobeda! Za sve one koji kritikuju Tea, stoji da je odigrao lose, jbg, svako moze da ima los dan, ali to da se ozbiljne utakmice ne mogu dobiti sa njim su ciste gluposti! Setite se samo koliko ste ga velicali kada smo dobijali utakmice u poslednjim sekundama zahvaljujuci njegovim trojkama, a bilo ih je mnogo (ko se tada od svih nasih "velikih" igraca usudjivao da sutira?!?). Tvrdim i dalje da je Teo jedini nas vanserijski igrac - decko ima mozak, sjajn pregled igre i veliko srce! Ne kazu dzabe da je najbolji organizator igre na svetu.

navalite sa -

pre 13 godina

velika greska dude da na +3 pravimo faul,tricu su imali ocajnu i trebali smo ih pustiti da pucaju...ovako se to radi http://www.youtube.com/watch?v=qifB_EU9Ymw&feature=related

munze2

pre 13 godina

Čestitke i Srbima i Hrvatima! I šta ćemo sad? Ono loženje, oni komentari?! OK, pobedili smo, može se reći zasluženo. Ali Hrvati su pokazali da znaju da igraju, "spakovali" su Tea. A mene su "dobili" još 2005. u Beogradu kada sam bio deo one tihe većine koja je navijala za njih protiv Španaca (dok je bučna manjina, ti bednici, urlala "España"). Ne zaboravite da imamo istu mentalnu matricu, da igramo ligu sa njima. E sad, naravno da mi je drago da nas sreća i umeće prate. Ali jedno je sigurno - šta god bilo na papiru, u praksi NEMA PRAVILA.

nemam nadimak

pre 13 godina

Tepic nas je vratio u prvom poluvremenu! Iako nije igrao sjajno do kraja, vratio se!
Mogli smo ladno da resimo utakmicu...na 7 razlike, Novica masi 2 bacanja i primamo trojku u sledecem napadu...nedopustivo!
A Teodosic...da li se jos nekom cinilo da je njega bolela ona stvar za danasnju utakmicu?!

idemo dalje

pre 13 godina

Tepic je delimichno prevazisao krizu samopouzdanja prouzrokovanu manjkom minutaze u PAOu.
Svako ko moze da ga proziva nakon ove utakmice ili je slep ili kosarku nikada nije igrao.

Bravo momci.

iz Republike Srpske

pre 13 godina

Jaooo momci hvalanvam od srca!!da vidite narod u Republici Srpskoj!!!Auta po ulicama Srpske zastave!!Sve gori!!!Hvala vam!!!Hrvatima srecan put za lepu njihovu

Ivica sam doma, davor je kus, a SASHA RASIC ladan ko rus!

pre 13 godina

Dragi "susjedi", KUSajte ono shto ste sami "zakuhali"...
SRBIJA 73 : hrvatska 72

Prijatno!

jo

pre 13 godina

dobro je komsije mi smo svoje napravili u nogometu a eto vi dobili košarku, a što se tiče utakmice ništa novo ja pratim Hrvatsku reprezentaciju nekih 15godina i u prvoj četvrtini sam reko bratu kako ce da zavrsi utakmica oduvijek su bili luzeri i nadu oni neki glupi način da izgube ključne utakmice uvijek

Sasa

pre 13 godina

Zamislite uz Rasica, Teodosica jos Bo Mc.CalLeba, kome nismo hteli da damo drzavljanstvo (to je uradila Makedonija, a igrao je u Srbiji)U odbrani fantastican, a u prodoru nenadmasan.
Inace pogledajte sta su velike utakmice u Evroligi uradile od Rasica(tada je i promasivao). Stekao je neophodno iskustvo i kuraz, ali je igrao. Da su i Novica i Tepic vise igrali u svojim klubovima sad ne bi imali problema, bili bi oni stari puni samopouzdanja.

Mislite o tome

pre 13 godina

Savanovic rodjen u Zagrebu, Macvan u Vukovaru, Perovic u Osijeku. Stojakovic u Slavonskoj Pozegi, Radmanovic u Zadru...htjeli su etnicki cistu drzavu, evo im je.

MasterCard

pre 13 godina

Videti Hrvate kako grese(pustaju Rasic-a) - neprocenjivo
Videti Hrvate kako mase poen utakmice - neprocenjivo
Videti Hrvate kako placu na HRT1 - neprocenjivo

P.S. Neprocenjiva utakmica

Prlainovic

pre 13 godina

DJORDJEVIC,RASIC...to be continued
Hrvati priznajte da ste se ponadali drago mi je da ste bili onoliko napaljeni jer ovo mora da boli.
PS:slusati popovica i komentatora HRT-a da bi im bilo draze da su pukli 15-20 razlike nego na ovaj nacin NEPROCENJIVO

raborG

pre 13 godina

bravo momci...zivce ste mi pokidali ali nema veze.Bitno je da smo pobedili(jako bolno) komsije...Rasicu svaka cast za ona bacanja,a Teo je izgleda veliki igrac na malim utakmicama(setite se finala evrolige protiv barse,nije se video) nadam se da ce da me demantuje u sledecoj utakmici.

SRBGD

pre 13 godina

meni zao hrvata ali bas, gledam malog brata kako puca od srece i td, a isto tako neki tamo decak u HR mogu samo zamisliti kako mu je...:(
dobro ste igrali, ali jednostavno za kosarku nemate neki gen, vise srece drugi put

Serbian Hawk

pre 13 godina

Mislim da se u ovoj nasoj danasnjoj KATASTROFALNOJ igri moze nazreti nas ogromni potencijal...Lako je sada dizati euforiju jer eto...pobedili smo...ali pogledajte...Nasi najbolji igraci: Teodosic, Velickovic...pa onda Savanovic, Keselj da ne pominjem i ove "defanzivce" kao sto su Bjelica, Markovic, Paunic...SVI SU DANAS ZAKAZALI I NISU IGRALI NA SVOM NIVOU...A MI POBEDILI...
Bekovi...sta reci...UZAS!!!
Ovo je jedna velika pobeda samo zahvaljujuci nasim centrima pogotovu Krsticu i Rasicu(jedinom raspolozenom beku danas)-mada je i on mogao bolje...
Ovakvom igrom ne bi pobedili ni jednu drugu ekipu iz osmine finala do Hrvatsku...
Protiv Spanaca mora da proradi Teodosic i jos dvojica uz njega...tipa Savanovic protiv Argentine...
Danasnja partija je bila gora nego i ona protiv Nemaca(setite se nije bilo Krstica i Teodosica)
POGLEDAJTE STATISTIKU I SVE CE VAM SE SAMPO KAZATI!!!
Hrvate smo dobili bukvalno sa cetiri do pet igraca...od dvanaest...e TO JE SNAGA!!!
OBJEKTIVNO>>>OD OVOGA GORE NE MOZEMO

Stefan

pre 13 godina

Teodosic igra najlosiju utakmicu do sada ne moze napad organizovati,odbrana katastrofalna a i napad mora bolje pogotovo sut za tri.Hrvati igraju najbolju utakmicu na prvenstvu tako je rezultat na poluvrijeme odlican s obzirom na cinjenice koje sam nabrojao...Ali mi smo jaci i nadam se da cemo proraditi u nastavku...

Zoran - Johanezburg

pre 13 godina

A sto meni treba da se ovoliko nerviram? Pa jos i Jelena pukla 10 mionuta posle kraja utakmice? Idem da gledam Discovery channel!

Branislav

pre 13 godina

Uvek kad Tepic udje u igru, ja gledam gde sam stavio cigare..... :) PS : Jako teska pobeda, malo smo se opustili, no kad im Duda da svima po 1 samar, osvestice se i opametit :)! IDEMO DALJE !

Dorcol

pre 13 godina

Ovi srpski momci nikada nisu ni upoznali nekog Hrvata. Oni ne kapiraju zasto su njihovi protivnici ostrasceni, o Hrvatskoj se u Srbiji malo govori i uglavnom u neutralnom kontekstu osim izbeglica.
Srbi su odigrali jednu od losijih a Hrvati jednu od boljih utakmica na prvenstvu i zavrsilo je tako kako je.
Samo mi je zao onog decka Hrvata sto je napravio tako bezvezan faul na kraju, jos ce ga razapeti ostrascene komsije. A sve u svemu bilo je zanimlivo i zasluzena pobeda Srbije.

Hm

pre 13 godina

Kao sto sam napisao i pre odlucivanja s kime ce se igrati - da Hrvate treba pokusati izbeci. Ovo danas je cisti egal i sreca. Mozemo samo zahvaliti na treneru, inace bi ovo ladno izgubili (i ne samo to). I dajte molim vas, nemojte vise neke junake pominjati. Nema vise Turaka...

Alexandar the great

pre 13 godina

ne bih da mnogo mudrujem, ali da Duda odvede citav tim da odmah promene imena...prvo im je presudio ALEKSANDAR Djordjevic, pa sada ALEKSANDAR RASIC....da onda svi budu Aleksandri i eto nam zlata...Aleksandar Tepic, Aleksandar Teodosic, Aleksandar Krstic, Aleksandar Velickovic itd itd

Turbonegro

pre 13 godina

Gledao sam ceo prenos na HRT-u, njihov komentator + Neven Spajiha kao specijalni konsultant... vise su pricali o nasim igracima nego o svojim. Svaki sumnjiv kontakt ili onaj gde nije bilo ponovljenog snimka su komentarisali kao da je sudska greska protiv Hrvatske. Kako su smesni, tacno se vidi kako imaju neki problem, tj. strah od nas. Mogu samo da budu sretni sto nasi nisu igrali malo bolje kao iz nekih prethodnih utakmica.

Andrej77

pre 13 godina

Uh, jedva.. Nije nam bio bio dan. Svaka cast Hrvatima, narocito malom Tomasu.. razbio je Tea danas. Komsije, mislim da nakon dugo vremena imate ozbiljan tim.
Svejedno, momci svaka cast, i uz losu igru pobedjujete a to je osobina velikih!

srb21

pre 13 godina

Samo kad smo njih dobili,sve ostalo je manje vazno!!!
Oni nisu imali sta da izgube,a mi duplo,i borbu za medalju i UTAKMICU OD HRVATA,sto bi im bilo ko u Srbiji oprostio!!!!
Dalje sta bude bice,ali ovako losa igra sigurno se nece ponoviti!

goran

pre 13 godina

inat je pozitivan u sportu ali, ponekad , ne treba ici: "glavom kroz zid"! Ivkovic je legenda,medjutim,da bi sacekao Tepica, na ovom SP,nema dve godine na raspolaganju, kao sto je imao Dule V.

r2d2

pre 13 godina

E sad, da me ne mrzi, pa da iskopam sve negativne komentare kad je Duda poveo Rašića...
Koje je to pljuvanje bilo!!!

A pogledajte - uz Krstića, naš najbolji i najkonstantniji igrač, a ne ko Teo kod koga moraš da gledaš u pasulj da li će da bude najbolji, ili ubedljivo najgori na terenu.

Ajmo momci, samo napred !!!!

markozg

pre 13 godina

Nije u redu da sad pljujete po nama, sprdate se i neznam sta. cestitke, svaka cast stvarno, al cemu to? ovo govorim za pojedince.. na kraju krajeva, neki od vas su gledali tekmu na hrt-u, cemu sad provokacije i blacenje? zasčuzena pobjeda nema sta, dobra partija nasih al eto, sta s emoze. odite do kraja sad, sretno!

Wllaxy

pre 13 godina

Ne mogu da verujem - citam vesti na index.hr i tamo 'ladno napisu da su utakmicu odlucile sudijske greske, na njihovu stetu, narocito faul Krstica u napadu!!!

Taj ko je to napisao prosto nije normalan - kao da nije gledao utakmicu, niti video kakav kriterijum su sudije dozvolile u njihovu korist gde su pojedini nasi igraci "tuceni" bez lopte samo tako, koliko prekrsaja nije sudjeno u nasu korist i opet kaze da su oni izgubili zbog sudija!

Sta ti je kompleks, tesko se toga nakon Saleta i Kecmana osloboditi, sa sada ce nakon Rasica biti jos teze!?

A meni je opet, ovako kad ih pobedimo u zadnjoj sekundi a oni jos pocnu da kukumavce nekako jos sladje!!!

Zivojin Jovovic

pre 13 godina

Samo da se zna koje glavni predstavnik nekadasnje skole. Bez Divca, Sase i Zucka, a sa kukocem, radjom i ostalima bili biste samo epizoda, drage komsije.

Siroma

pre 13 godina

hrvati bolji u fudbalu....?ne...u tenisu?ne....u odbojci?ne....u vaterpolu...?ne....u košarci....?jok vala...GAME OVER.
(bane, 4. septembar 2010 18:59)
Hrvati imaju plate 750EUR
Nase su 250EUR
Znam,nije sve u parama,ali...
Cestitke nasima!

Nadobols

pre 13 godina

zavrsena II cetvrtina, gubimo 2 razlike. Znaci samo malo bolje da zaigramo i sve ce biti ok. Hrvati imali sutersku srecu u I cetvtini i to je to - dalje nece moci -siguran sam. POBEDJUJEMO

robi

pre 13 godina

Kad ja napisem da nam pobeda protiv ARG ne odgovara jer sa 1000m nadmorske visine putujemo na noge CRO,koja je tu od pocetka,dobijem 500minusa.Protiv BRA,koji je slabiji od ARG, bi igrali u utorak.Znao sam da ce se ovakva utakmica desiti!A,bahacenje internet heroja,uvek skupo kosta!!!!
(doktor, 4. septembar 2010 17:49)
dosadan si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radivoje

pre 13 godina

Bravo momci, pobeda nad hrvatskom reprezentacijom je uvek bitna, a pogotovo na SP! Čestitike i protivnicima, fer borba do kraja, ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili.

hogg

pre 13 godina

Ne znam za vas ali nikako mi se ne svidja kako igramo...znoj lije samo tako!
Ako bude napeta zavrsnica mislim da necemo proci...a njima skoro sve ulazi, odbrana nam je ocajna...i sada nam uopste ne ide skok!

mare

pre 13 godina

Bravo momci!bilo je tesko jako ali zasluzena pobeda na kraju.Tepicu nemoj vise da sutiras molim te paunicu i ti takodje.Teo je odigrao slabu utakmicu i to je jedan od razloga zasto smo tesno pobedili..hrvati su bili izuzetno napaljeni protiv nas ali smo ih na kraju ispratili porazom i sa ovako losom igrom.Sledi cetvrfinale gde ce mo igrati,siguran sam daleko bolje

nemam nadimak

pre 13 godina

"Sa kosarkaske strane gledano utakmica je bila ocajna.Sporo u napadu bez ideja za hrvatsku zonu ,za koju Duda Ivkovic nije imao resenja.Teodosic bezobrazan u odbrani ,ucutkan u napadu.Krstic udajen od kosa sa ocajnim slobodnim bacanjima.Bjelica ignorisan od Ivkovica-zna se zasto!Tepica nebih komentarisao.Luda je sreca sto slabi ali motivisani Hrvati nisu pogodili poslednje slobodno za 71-70..."

koliku si ti kolicinu gluposti prosuo to je neverovatno!Krenucu redom...
Hrvati ni jednog momenta nisu igrali ZONU!
Teodosic nije bio bezobrazan u odbrani nego nije postojao na terenu!
Krstic je promasio 2 bacanja od 7 ili 8!
Bjelica je sedeo na klupi zato sto je poceo utakmicu kao slina!
Hravati su POGODILI poslednje bacanje, promasili su predposlednje! velika razlika!
Nadskocili su nas samo u prvoj cetvrtini, na kraju smo to vratili, imali smo priblizno isti broj skokova!

Ocigledno nemas pojma sta pises! Hvala lepo, DOVIDJENJA!

Stefan, fan of Partizan

pre 13 godina

Pita Tomas Vrankovića:
Da li Rašić može da promasi slobodno?

Vranković odgovara ne može.

Posmatra ih Rašić sa strane i kaže: "Mogu, ha,ha, mogu"

cira north

pre 13 godina

Zaista mi nije jasno zasto navijaci Partizana pricaju kako je veliki uspeh plasmana na final four Eurolige,kad jedan Rasic koji ima najvise koseva i minuta u nasoj reprezentaciji nema mesta u petorci Partizana.Za mene je iznenadjenje zasto niste osvojili Euroligu:))).

Иван-Ниш

pre 13 godina

Теодосић да подигне споменик Рашићу.
Оваква игра и понашање Теодосића је разочаравајуће. У првој четвртини ме довео до лудила. Губио лопте, виче на саиграче одмахује рукама, а одбрана ништа. Чим изашао ми се консолидовали. Јесте најбољи наш играч, али не сме да се понаша као мало дете коме је узета играчка. Друго полувреме поправио понашање али остаје да је одиграо лоша 3 полувремена заредом. Сад стижу утакмице где нећемо бити фаворити и очекујем слободније руке и Теа који предводи тим.

Paspalj 14

pre 13 godina

Za informaciju pojedincima, Teodosic je do veceras bio 11. po broju ukradenih lopti na turniru, imao je 2 po utakmici, mislim da je i veceras dva puta presekao pas Hrvata nakon svog promasaja za 3, a ja nisam neki kosarkaski znalac poput vecine vas, ali oni koji su izmislili ovaj sport, smatraju ovaj element( ukradene lopte ),vrlo znacajnom odbrambenom stavkom.
O sebicluku i egoizmu istog najbolje govore pasovi preko celog terena za lake poene, ili oni kad najbolje postavljen igrac dobije loptu.
Nije Teo novi Djordjevic, Teo je blizi Jasikeviciusu i po igri i po bezobrazluku, samo ne kuka sudijama kao navedeni Litvanac.
Nas su u ovakvu zavrsnicu odvela 2 promasena penala Velickovica na +7 za Srbiju, ali sve je to skola i sticanje iskustva.
Bilo kao bilo, ovo je reprezentacija sastavljena, uglavnom, od momaka koji su mladjim kategorijama osvojili sve i svasta, i za ovako malu i ekonomski ( a i sire ) unesrecenu zemlju, bilo bi neodgovorno baciti toliki talenat u vetar!
Niko od njih nije tu zalutao, zalutali ste gospodo Vi, u kosarku i sve vrste polemika o njoj!

gradjanin

pre 13 godina

najiskrenije zahvaljem ljudima iz hrvatske na cestitkama a narocito na lepim zeljama kojesu nam uputili
hvala narode i veliki pozdrav iz srbije

Nenad

pre 13 godina

Slovenci razbiše Australiju protiv koje smo se mi namučili! Mogla bi Slovenija vrlo lako zaigrati i u finalu! Mislim da je Srbiji polufinale za sada vrh. S obzirom da je tim mlad i to je veliki uspjeh!

zzzzz

pre 13 godina

Mrzim tekme sa Hrvatima, mrzim penal zavrsnice, mrzim protivnicke trojke u poslednjoj sekundi napada, mrzim tajm aute u poslednjem minutu, mrzim turske reditelje kosarkaskih prenosa, ali shvatio sam da volim Rasica. A ljubav uvek pobedjuje.

valencia

pre 13 godina

Naši nisu mogli gore, a Hrvati bolje odigrati. Ako protiv Španaca / Grka budu odigrali samo onoliko koliko znaju i umeju, proći ćemo u polufinale... Ako li opet budu igrali ovako kilavo u odbrani (kao da su im noge zacementirane) a bezidejno i brzopleto u napadu (ako ne prođe na Krstića, probaj neko silovanje prodora), bolje da se odmah pakuju.

DADO

pre 13 godina

Ovi nasi ovo namerno rade,zamolicu nase kosarkase iz reprezentacije i partizana da nam vise ne kidaju zivce,jeste sladje kada ih ovako pobedimo ali nije zdravo!
I nije fer taman su se ponadali....
SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA...!!!

marinko

pre 13 godina

Savanovic rodjen u Zagrebu, Macvan u Vukovaru, Perovic u Osijeku. Stojakovic u Slavonskoj Pozegi, Radmanovic u Zadru...htjeli su etnicki cistu drzavu, evo im je.
(Mislite o tome, 4. septembar 2010 20:33)
Pa i ja san rođen u Ljubljani u Sloveniji pa sam srbin koja glupost.ljudi bežali od budala zato su u srbiji.

iggy

pre 13 godina

zaje-ano pravo.
Hrvati igraju kako igraju ali nasi spavaju.
Nakon 10 minuta 2 skoka - ni jedan u napadu.
Daj boze da se prodje ali igramo jako lose.

Gledanje utakimca

pre 13 godina

pod ovim linkom ce te uvek naci listu svih postojecih sportskih dogadjaja sa odlicnom prenosom uzivo :-D

http://www.livetipsportal.com/de/live-video-links/

poz Aco

Tica

pre 13 godina

Od veceras se u lijepoj njihovoj zabranjuje upotreba rijeci koje sadrze slicnosti sa prezimenima RASIC i KECMAN. Tako da od veceras se noge mogu RASIriti samo sampionima za KECmanje. To bre momci.

fijoka

pre 13 godina

Treba spomenuti da je prije prekršaja na kraju utaknice Rašić napravio KORAKE.
Sudac je u 3 i 4 četvrtini napravio par gresaka na stetu Hrvatske i to je utjecalo na rezultat kakav je sada.
Čestitam susjedi na pobjedi i zelim vam puno srece.
(D.Villa14, 4. septembar 2010 19:16)

treba isto napomenuti da su hrvati istukli krstica i teodosica ko volove u kupusu, da je sudio posteno tomic bi vec pocetkom trece cetvrtine letio napolje isto kao i loncar, a teodosica sto su tukli po rukama pa nije mogao 2 pasa da sastavi je prica za sebe. tomic u drugoj cetvrtini cist faul u napadu ko suza kad je ubio krstica, odmah malo posle toga teodosic dodaju loptu on ga udara po rukama to bi mu vec bio treci. u trecoj cetvrtini je isto bio neki faul na krsticu pa se krstic zalio, to bi mu bio 4 i on bi vec bio gotov, loncara da ne spominjem napravio je jedno 16 faulova. a sto su bekovi nalupali teodisica to da nepricam. da je sudija sudio posteno vi bi zavrsili utakmicu sa trecom postavom a ne sa prvom.

Vlada 1973

pre 13 godina

Joj shto bih voleo da prodju Grci,pa da ih Kosta i Krstic gadjaju bananama,Rasic,Keselj i Teodosic trojkama,a Novica-ubica zakucavanjima!!!!!!!!!!!

Boban80

pre 13 godina

"iako je meč završio sa samo jednom ubačenom trojkom i svega dve asistencije, Teodosić je uz Rašića bio od jedan junaka finiša"...
Dakle, nije mi jasna ovakva konstatacija. Malo je falilo da izgubimo upravo zbog Teodosića, a celu utakmicu je odigrao potpuno nerezonski i sebično. Kako god, verujem da će protiv Španije (a ko zna, možda i Grčke) biti mnogo, mnogo bolje. Do tad ćemo se navići na promenu uslova, a Duda će da polupa šamare "zvezdama". SRBIJA DO MEDALJE!

ma nebitno

pre 13 godina

@Dorcol
Da ista znas o hrvatima znao bi da je u pojedinim gradovima bila ludnica kad bi srbija izgubila na svetskom prventsvu u fudbali ili neki licni primer poput sto je na nas izvucen pistolj u makarskoj zato sto su momci culi BRE !

Magic

pre 13 godina

Tek posle ove utakmice mi je jasno ono sto je Duda rekao,a tice se sudijskog kriterijuma nad Teodosicem.To vise nije bezobrazluk,to je totalna SVINJARIJA kako se sudije ponasaju i sta sve dopustaju.Pa Tomas & CO samo sto mu nisu bubreg na suvo izvadili!Zato je i bio onoliko nervozan i zato ga je Duda onoliko menjao.Iako jos nisu prelezane decje bolesti,imamo jedan ogroman kvalitet,a to je da svaku utakmicu neki drugi igrac bljesne,pored vec standardno dobrog Krstica.Rasicu sve pohvale,a nadam se da se danas i Tepic makar malo oporavio!

branko

pre 13 godina

Одгледах сад на миру последњу четвртину. Да смо изгубили, апсолутни кривац би био Теодосић. Два исхитрена шута и оно погрешно изношење лопте пред сами крај – катастрофа. И иначе Теодосић који је израстао у врхунског играча на овом првенству не игра на нивоу својих могућности. Хрвати немају за чиме да жале. Наши су стално имали утакмицу у рукама и да није било грешака са почетка овог текста добили би утакмицу без траума. Било би лепо да Теодосић у наставку првенства одужи дуг из ове утакмице и буде човек одлуке у некој следећој. Он то може.

grre

pre 13 godina

Ovoga sam se najvise pribojavao...da njih bas protiv nas krene sut! Tako je bilo u prvoj 1/4! Nasi su sada uhvatili prikljucak u drugoj ali i dalje igraju slabo...a susedi su vec poceli da primenjuju cuvenu taktiku pucanja trojki!

AJMO BRE SRBIJA!!!

Mostarac

pre 13 godina

Perovic ima odraz 2cm! Stoji ispod kosa i 5 puta ide na polaganje umesto da je zakuca da pukne obruc.

Majko mila, igrajte svoju igru i ne dozvolite shahovnicarima da lete po terenu!

Igoritza

pre 13 godina

Rasic izvodi poslednje slobodno bacanje, komentator na americhkoj televiziji: "choveche, shta tebi znachi izraz "led teche mojim venama" ??

Kaka

pre 13 godina

Yeahhhhhhh POBJEDAAAAAAAAAAA :D kakva utakmica :D pa nikad nas nece pobjediti u kosarci :DDDD Samo mi je zao sto nemam HTV2 da slusam onog njihovog komenatora, kako place :D :D Oleeeeeeeeeeeeee :DDDDD SRBIJAAA

Realno

pre 13 godina

Realno najlosija utakmica od kada Duda Ivkovic vodi reprezentaciju. Hrvati odigrali utakmicu zivota. I pored toga se vidi klasa. Napred Srbija !!! :)

NikolA

pre 13 godina

jedina dobra stvar je da gore od ovoga ne moze !!! teodosic katastrofa, sut nam nikakav, u napadu bezidejbi, tek na momente pokazujemo da smo velesila... u odbrani previse preuzimanja i previse duela nas bek - njihov centar....i nismo imali raspolozenih igraca sa klupe(izuzev Koste), ali dobro pobeda se pise sto je najbitnije.... Srecno u 1/4 finala....

Vrankovic

pre 13 godina

Htio bih cestitati Srbima na pobjedi i prolasku u cetvrtfinale. Realno, odigrali ste daleko najgoru utakmicu na prvenstvu do sada (vjerojatno zbog pritiska igranja protiv Hrvata) i uspjeli ste dobiti, sto je zapravo najveci uspjeh. Nasi decki su odigrali iznad ocekivanja, ali su jos jednom pokazali da nam za uspjeh na velikoj pozornici treba jos jako puno stvari. Ocito je kosarka sport u kojem nam fale ljudi koji ce u ove mlade igrace usaditi pobjednicki mentalitet. Puno srece Srbiji u nastavku natjecanja.

Uroš iz Leskovca

pre 13 godina

Hrvati možete samo da plačete.A o srcu govori Đorđević,Kecman,Rašić,Teo,Krle.A najslađe nam je kad vas pobedimo ovako,a uvek vas pobedimo.Srbijo do pobede.Pozdrav.

Jox

pre 13 godina

Hrvatski kosarkaski savez mora podneti zahtev Fibi da se trajanje kosarkaskih utakmica skrati za jednu sekundu, kako bi nekada i uspeli da pobede Srbe...

Ništa novo

pre 13 godina

Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.

Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!
(ivan, 5. septembar 2010 11:23)

Hrvat iz proncipa navija protiv Srbije....:)

ljubisa

pre 13 godina

katastrofa ...ide im svaki sut...srbija ne igra loso,ali mora biti bolje ako hocemo pobedu...

neka macvan udje u igru da pokaze croatima...nadamo se pobedi...SRBIJA

Marko

pre 13 godina

Najjači utisak je ostavio Vlade Đurović, prije početka utakmice, kada je nabrajao hrvatske centre, i na kraju rekao: svi oni igraju u velikim evropskim klubovima ili u Ciboni. Kako si im spustio, Vlado kralju!!!!!

pedjaban

pre 13 godina

Atino, Bojan Bogdanovic je moj susjed u Mostaru i Hrvat je katolik
(Vedran, 4. septembar 2010 20:05)

zato je Banić srbin,nije mi susjed,al mi je rod

zašto su hrvati izgubili,imaju manje srba od nas

delia glingon

pre 13 godina

Rasic je Kosarkaski Zlocinac jer je promasio zadnje bacanje, fibo reaguj i salji evropol da ga hapse u Haaaggggg, sramte bilo Rasicu, pa ocel nato opet razpaliti po Srbiji zbog tebe:

veliki ciganin

pre 13 godina

nekad Đorđević...
sada Rašić...
Protiv hrvata...
Gde su ti momci trenirali?
Jel možemo mi malo da budemo stubovi Srbstva?
Mislim, ako možemo...
(Neuporedivi Kompleksaš buhahahahaha, 4. septembar 2010 19:04)

mozete iskreno i od srca...

PRIJATELJ SUDA

pre 13 godina

Hrvatska podnela tuzbu Haskom tribunalu protiv KK Partizan zbog dusevnog bola koji su naneli njegovi bivsi i sadasnji igraci Djordjevic, Kecman, Rasic...

breskva

pre 13 godina

Teodosić užasan, umalo nas je gurnuo u propast, ali dobro, ne može uvek da odigra na vrhunskom nivou. Tepić se popravio. A za Rašića, šta reći... Svaka čast.
I još jedna stvar, Stefan Marković je jedan od najvažnijih igrača ovog tima, možda vama to statistički ne izgleda tako, ali posao koji on odradi u defanzivi je nezamenljiv.

grobar kumanovo

pre 13 godina

jos jedno peglanje hrvata u kosarci bravo za majstora kosarke rasica bice steta ako ode od partizan jos jednom sretno momci u cetvrtfinalu

sive celije moc

pre 13 godina

Obozavam utakmice izmedju Hrvatske i Srbije, uvek su zanimljive, veciti derbi. Cestitke nasoj reprezentaciji, kao i Hrvatskoj, odlicno su odigrali, ali neiskusno na kraju. Ukic je odlican igrac. Kod nas, Rasic ponovo dokazuje da je vrhunski igrac za velike utakmice. Ako ode iz Partizana ove sezone bice to velika greska crno-belih. Pozdrav svima.

delboy

pre 13 godina

Alo bre susjedi, sta kukate na sudije. Pa imali ste citavu sekundu za napad da nas pobedite. Nama protiv vas je dovoljna polovina. Ali zna se ko je bolji.
SRBIJA.
Jednom je slucajno, drugi put sreca, ali treci put je vec tradicija. Djordjevic, Kecman, Rasic...
MNOGO SMO JAKI

Nenad

pre 13 godina

Momci samo napred uz vas je cela "normalna" Srbija...pod hitno moderatori moraju uvesti red i ne dozvoliti kaljanje tudjih imena i objavljivanje mazohistickih i stupidnih clanaka, neke komentare zdrav razum sigurno ne moze napisati.

Nekad

pre 13 godina

U imaginarnoj situaciji: Duda Ivković na klupi Hrvatske, Džouk Vranković na klupi Srbije, ko bi onda pobijedio jučer?

Čestitke boljima i puno sreće protiv Španjolskih crybabiesa

Ilija

pre 13 godina

Nista sladje do pobede u poslednjoj sekundi to nad Hrvatima xexexe......Pa mi mozemo i najlosije odigrati i opet bi pobedili.....u cet finalu verovatno (Spanija) samo da Teodosic proradi msm da razigrava igrace i videcete pobedicemo Spance.100%

Caruga

pre 13 godina

Muka mi je vise koliko se napada Teo. Pa ko smo bez njega, da li bi osvojili medalju prosle godine bez njega? Ko da bude lider Markovic ili Paunic? Pa, ko je danas dodao Rasicu za polaganje? Boljeg nemamo, a i ne treba nam, jer je on najbolji. A sada kosarkaski znalci iz oblasti organizacije igre rokajte minuse. Nisam mogao, morao sam da se javim, da vam otvorim oci i da vas podsetim

MarkoZg

pre 13 godina

Sve čestitke Srbiji, navijat ću dalje za vas. Mislim da možete dobiti Španjolce a mogli biste vrlo lako do finala! Mi smo dobro igrali, čak sam ugodno iznenađen da smo u prvom poluvremenu uspjeli biti u vodstvu ali to je bilo kratkog vijeka.
Hrvatska neka ide kući jer za prvenstvo nismo!
Pozdrav iz Zagreba!

borna

pre 13 godina

SMIJEŠNO!
Inace bi bilo tragicno.
Popovićda , mozda i B.Bogdanovic jesu Srbi , ALI BRATE spominjati
ostale kao srbe je smiješno.
netko kaže Tomić, Andrić, Lončar,ha,ha.
Takva prezimena kao i Tadić,šešelj, kežman,itd,itd. postoje kao srpska samo u slucaju mog prezimena koje je do prije 60-ak god postojalo samo kao hrv i to na uskom podrucju a onda nakon 2sv.rata neki otisli u srbiju(moj blizi rod9 i postali veliki srbi.pljuv.
Bolje da pogledate svoju mladu nogometnu repku, to je istocna hrvatska.necu nabrajat prezimena.

pozdrav i sritno protiv španjolske

Terza

pre 13 godina

E Hrvati, sve smo vam dali, nije islo, gresili, poklanjali vam lopte za pobedu, ali vi stvarno nas ne mozete da pobedite i kada najgore igramo... nadam se da ce nasi bolje igrati (protiv Spanaca)

makaj

pre 13 godina

mi smo mnogo kvalitetniji ali hrvati uvijek protiv nas igraju sa 300 posto mogucnosti ko da im zivot zavisi od tog. u sledecoj rundi ocekujem mnogo laksu pobjedu nasih dok bi hrvati u toj rundi izgubili sa 20-30 razlike ali zato sa nama igraju ko da ima je zadnje u zivotu.

Sudija

pre 13 godina

Vidim pominju se sudije. Opet pokrali Hrvate ? Pa da.

Koliko samo nesviranih ličnih grešaka u prvoj četvrtini kad su Hrvati tukli a pištaljke neme ? Brzo se zaboravlja. Ako je ko pokraden od sudija to je Srbija.

pera

pre 13 godina

Sta rade ovi, ima ofk od muke da se baci sa zgrebacke katedrale,kao nas dragi i nikad prezeljeni ajme...

P.S. Cilj je ispunjen, sve sto urade preko ovoga je fenomenalno!

Sly-ah

pre 13 godina

Ако је неком промакло: Дуда је играо са свих 12 играча, од којих је само Бјелица (енглески коментатор га зове Беличка!) имао једноцифрену минутажу (8). Остали од 10 до 28 минута. С друге стране, Вранковић је ротирао само 7 играча. Па ви сад видите.
Такође, никако ми није јасно зашто овакав приступ Хрвати нису имали и на другим утакмицама на овом СП? Тако би имали још коју победу, избегли би "вечите победнике Србе", а можда би у осмини финала добили противника који им више лежи. Овако испада да су циљано ишли на Србе, вероватно рачунајући да ће и њих онај горе једном погледати. Е, изгледа да није.

ma daj

pre 13 godina

"steta steta ali eto sretniji ide dalje. nista srbija nije bolja dapace bolji smo mi ( kad glupi tomic bud igrao kako zna ), u cetvrtfinalu nemate nikakve sanse!! kad budemo imali pravog trenera na klupi onda je zlato nase!!
(nogomet, 4. septembar 2010 21:27)"

"Dapace". Imali ste pravog trenera... Pa? NISTA. Vi ste dali 200% Srbi 50% i opet smo vas dobili. Da su Srbi danas bili napaljeni koliko i vi dobili bi vas sa 30 razlike. Ovako ostaje da se lozite da ste kao bili blizu.
Ionako su vas Srbi vukli.... Popović i Bogdanović. Ako su oni Hrvati.....

HRVAT najveci mitoman

pre 13 godina

•Srbi ko Srbi,kad pobjede Hrvate kao da su svjet osvojili.


Navijat cu za Spanjolsku iz principa zato sto ponizavate,pljujete i jako ste bahati.HRVAT!!
(ivan, 5. septembar 2010 11:23)

Klasicna zamjena teza, Roko Ukić na press konferenciji prije utakmice: "Znam da bi trebali u ovu utakmicu uci racijonalno ali mislim da ako udjemo emotivno sa obzirom na protivnika da nam je to dodatna prednost"!

Momak ne navijas ti protiv Srbije iz principa...ti si tako odgajan!

filip

pre 13 godina

Ma da sigurno su hrvati mislili da se predaju jeste vidjeli kako isti onj tomas koji je prije meca kkao poceo da skace ida se raduje na 18/13 a njih

Vlada 1973

pre 13 godina

Imali smo srece.........Nema veze sreca prati hrabre!!!!!!Svaka cast Hrvatima,steta je sto je jedna ekipa morala da ispadne,ali kad vec mora tako bolje oni nego mi.Rasicu sve cestitke,a i ostalim momcima.Jos neka ovakva utakmica i ja sigurno zivim bar 10 godina manje....

vesely

pre 13 godina

Pa sta bi Rasicu?Zar nije trebao Tepic da resava zadnju loptu!Salu na stranu,Rasic je zasluzio da resi mec jer igra fenomenalno na ovom prvenstvu.

Bla Bla

pre 13 godina

Dobro je. Mora jedna slabija utakmica i za ekipu i za Tea. Vec protiv spanaca ili grka ce biti druga prica. Poen razlike to je da vise boli ove do nas

Ups! Opet pogrešna procena

pre 13 godina

Hrvati su želeli da igraju sa nama jer im "mi više odgovaramo i imaju poseban motiv kad igraju protiv nas". Umesto komentara, citiraću izjavu komentatora HRT1 posle završetka utakmice. "Koje godine, kojeg desetljeća nećemo izgubiti u posljednjoj sekundi od Srbije?"

Ana

pre 13 godina

Zasto stalno moraju da se igraju sa nasim zivcima do kraja utakmice,zaista nije fer xD A samo se nadam da Partizan ne proda Rasica. To bi bila veeeelika greska.

Wllaxy

pre 13 godina

@ Domagoj

Nabrojao si neka tri, uslovno receno, uspeha hrvatskih mladih kosarkasa i mislis da ste neka kosarkaska nacija? Ti ocito nisi upoznat sa uspesima nasih mladjih kategorija u zadnjih par godina inace bi te bilo sramota da ista kazes jer je broj vasih uspeha stvarno mizeran u odnosu na broj uspeha nasih mladih kosarkasa.

Nino

pre 13 godina

Opet za koš! Stvagrno imaju neku dodatnu snagu protiv nas ali ni ovog puta im nije bilo dovoljno. A sada navijam za Grke. Vrijeme je da im naplatimo neke dugove.

g4

pre 13 godina

Hrvatska odigra ovako jednu od 10 utakmica, mi takodje. Nadam se da cemo mi ovako rastereceno i nadahnuto kao danas Hrvati, igrati u 1/4 finala.

Optimus Prime

pre 13 godina

Velika i ekstremno teska pobeda! Ono sto mi je, medjutim, tokom citanja teksta upalo u oci jeste konstatacija autora istog da je Marko Tomas razocarao!? Jesmo li gledali istu utakmicu? Je li kosarka samo napad? Pa, covek je stavio Teodosica u dzep, on je kljucni razlog sto je mec imao onakav tok i onako neizvesnu zavrsnicu. Koliko igraca moze da odigra onakvu odbranu nad najboljim plejmejkerom Evrope?

hahaha

pre 13 godina

Zaslužena pobjeda Srbije,mi jednostavno nismo zaslužili proći u 1/4 finale nakon onakvih katastrofalnih igara na ovom prvenstvu.Ali nažalost imamo tu nesreću da svaki puta izgubimo na vrlo bolan način i to traje već dugo(2005. vs Španjolska,2007. vs Litva,2009. vs Slovenija i na kraju ova današnja utakmica...)

Boris

pre 13 godina

Budimo realni: Velika sreca! Kus je napravio faul u poslednjoj sekundi jer mu je pukao misic.
Neverovatno kako u poslednjem minutu dodajemo loptu u cosak o zemlju...

Bice bolje :)

Ortodox

pre 13 godina

Sve cestitke momcima na pobedi! Idemo dalje,a voleo bih da to bude Grcka,pa da im vratimo za sve. P.S. Jel treba Bjelica sad da lupa cuske Teodosicu za ovakvu partiju i ponasanje?!

nikolica

pre 13 godina

Svakom kome nije jasno zasto je Paunic u reprezentaciji bolje je da ne gleda kosarku, covek kida u odbrani, iako iskreno u napadu i nije nesto,ali ima i gorih od njega..

Deki

pre 13 godina

Ja ne verujem kako neki ljudi mogu da pljuju?
Ti momci su za 4 dana odigrali 3 jake utakmice od koje realno nijednu nisu smeli da izgube! A "dan pauze" su proveli u putu od Kajzerija do Istanbula (nadmorska visina priblizno 1KM)! Nisu imali NIJEDAN trening u ovoj dvorani gde se utakmica igrala, a bio je uopste samo jedan trening od Argentinaca!
Pa ovo je odlican uspeh. Ovi sto pljuju Tea nisu normalni, isto tako su pre par dana pljuvali Tepica, a pre toga Rasica, Bjelicu, govorili da je Duda izlapeli matorac koji pojma nema jer vodi Keselja itd...
Ako pricate o necemu bar se informisite o tome! Vi biste igrali savrseno normalno da su na vama pravili onoliko faulova i onako tukli a sudije ignorisale? A da... pa vi niste niucemu uspeli pa vam to daje za pravo da pljujete druge!
Puno srece nasim kosarkasima protiv Spanaca, mada mislim da nam nece sreca trebati, bolji smo!
SRBIJA

godflesh

pre 13 godina

pobediti hrvate , pogotovo na ovakav nachin, je kao da jedesh snikers u sred orgazma. u svakom sportu. onda lepo chim ze zavrshi tekma prebacish na hrt da chujeh kako kukaju i pominju :vjetar u ledja Srbijancima josh od svijetskog prvenstva, kada su onako potukli argentinu"..... ajde u zrakomplat i kutji, vjezbajte se. ljepodan zelim.
Inache..... za sada dva najkorisnija igracha u napadu savanovic i rashic, ok i krstic, u odbrani ima svetlih momenata. teo je sahta god vi rekli, vrhunski kosharkash.

Petar

pre 13 godina

Za sve vas koji pljujete Teodosica trebali bi bar prvo da cujete sta Ivkovic ima da kaze za njega. Teo igra sa slomljenim prstima i nemoze da kontrolise dobro loptu desnom rukom! Tako da svako ko misli da je pametan i da moze da ga pljuje neka razmisli opet koliko bi igraca to uradilo kao i on??

Sasa

pre 13 godina

bili su koraci u zadnjem napadu...
(hrvat, 4. septembar 2010 20:35)

Bili su. Svi igraci su koracali, niko nije leteo. Vratio sam zadnji napad bar 50-tak puta.

kontrarevolucija

pre 13 godina

Stipe, 04-09-10 20:48:
Kako to da na sve i jednom takmicenju nas pobjede Srbi? I u Tenisu, i u Vaterpolu i u Kosarci.. u svemu..bas zalosno

Evo sta kaze Stipe na jednom portalu...Stipe imas pravo...:)

Che

pre 13 godina

Momci, verujemo u vas!!! Bez obzira sta uradite u nastavku sampionata, imate moju punu podrsku, jer posle duzeg vremena imamo u reprezentaciji timski duh, sjajnu atmosferu, zelju i srce! Posle neka mi neko kaze da kosarka nije najlepsa igra na svetu...Dosta vise sa fudbalom!
Dobrodosli u Srbiju, zemlju kosarke! :D
P.S. Moglo bi malo vise paznje da se posveti i vaterpolistima, momci su fenomenalni!

Tea

pre 13 godina

Ivan,HRVAT
Ti pricas o bahatosti! Otisli ste 1995. sa dodele medalja na najgnusniji najbezobrazniji nacin. Hteli ste da ponizite one velike ljude i sportiste i ceo nas narod a ponizili ste samo sebe. A da ima bozanske pravde govori ovih 15 godina vasih poraza a nasih uspeha. I koga briga sto ces da navijas protiv nas. Vi ste se vec pokazali.

dragan

pre 13 godina

Najbolji igrac nase reprezentacije je Duda Ivkovic,objasni
cu zasto mislim da je tako.Pa 3/4 igraca naseg sastava su
samo prosecni igraci. E, g.Ivkovic ali jedino ON zna kako da iz njih izvuce maximum.Svaka cast Dudo!!!

Nenad

pre 13 godina

Teodosić će biti lider ove generacije još dugo.Još kad umiri mladalačku strast ravnog mu neće biti.Za one košarkaški "obrazovane" nek pogledaju sve utakmice na kojima je Teo igrao pa će shvatiti.Normalno to treba prvo izanalizirati ali ozbiljno.Takva tuča nije dozvoljena ni u ragbiju.Tomas je čuvajući Tea u napadu bio apsolutna nula.I u ovoj partiji ključna trojka i asistencija.Rašić je dokazao on što sam znao i svaka mu čast.Čovek ko špricer a i zna.Što se Hrvata tiče od nas će uvek gubiti jer su objektivno lošiji.Pa njima su najbolji igrači Srbi.Gotovo pola reprezentacije.Već 15 godina čekaju da nas negde pobede.Pa nemogu reći da je Neven Spahija loš trener.Mladost njihovog tima je diskutabilna.Naš tim je mlad.Sve su to sjajni momci i svaki put će neko od njih rešiti meč.Oni koji su do juče hvalili Tea sad ga pljuju.Da povučem paralelu,Prvu utakmicu u kojoj sam gledao Đorđevića u Pioniru podsetila me je na ponašanje TEA.Đorđevića je u jednom trenutku Reba Ćorković hteo da obesi.Na kraju je on rešio meč i to normalno protiv Cibone.Protiv španije šta nam BOG da.Verujem u pobedu ali i poraz ću prihvatiti kao realnost i to bez gorčine.

nebojsa

pre 13 godina

Los pocetak, verujem da ce biti bolje u drugom! I bice sigurno, cim budemo preuzeli vodjstvo, pogubice se! Ne zna Vrankovic takticki da izvede utakmicu u presudnim trenucima! Ekipa im nije losa, on je najslabija karika......

br43

pre 13 godina

Au majko moja...pokidase mi zivce!
Krletu svaka cast (kapiten kapitenski)...Rasicu isto, nervi od celika!
Teo ovoga puta jako slab ali videlo se da su susedi igrali flaster na njega! Tepic nije ima kosgeterski ucinak ali njegove asistencije su nam dosta pomogle! Tako da pljuvaci malo se odmorite veceras...
Sve u svemu ocekivao sam da ce nam bas ova utakmica biti najteza!
Momci, sad bi bila greota da ispadnete u 1/4 finalu, idemo napred! Samo hrabro!

lazar

pre 13 godina

Ova utakmica nije zavrsena vise od 15 razlike iskljucivo zbog nase lose igre i neraspolozenosti nasih glavnih igraca, dok je hrvatima u prvom delu meca sve ulazilo...kriterijum sudjenja gde je dozvoljena tuca na terenu takodje im je pomogao...

Bobis

pre 13 godina

Kolilo sam bio negativno iznenađen sa Rašićem u timu kod selektiranja igrača,toliko me je on razuverio u to,jer treba imati srce za ova slobodna bacanja.Moram da priznam da sladja pobeda nije mogla biti.Napred momci do medalje!!!

Paspalj

pre 13 godina

Pobednicki mentalitet, nista vise. Da uz ovakvu igru mi dobijemo. Mozemo mnogo bolje, to je ono sto me najvise raduje. Svaka cast nasim momcima i prof. Ivkovicu.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Jedino Srbin moze naterati dvoranu punu Hrvata da se raduju i kad izgube:

http://www.youtube.com/watch?v=qXnofabkaHs&feature=player_embedded

CarlosDNB

pre 13 godina

@ KOSTUNICA
Covece, kakav ti problem imas u glavi, i kakav problem imas sa Srbima i Srbijom?
Toplo ti preporucujem:
PSIHIJATRIJSKA I PSIHOTERAPIJSKA ORDINACIJA,
Admirala Geprata 10, Beograd

Zukanovic Sreten

pre 13 godina

Uvek je teško igrati mečeve sa protivnikom kao što su Hrvati jer pored svih tenzija koje još uvek postoje i rivalstva bilo je i opterećenje bremenom favorita a Hrvatima su dobro otvorili utakmicu za razliku do nas i dosta dobro u odbrani je sačuvan Teodosić jer je Marko Tomas imao samo taj zadatak što se videlo po njegovom učinku u napadu.Ali ovakva pobeda svakoga uzdigne i napravi ga jačim.

KiSSeli

pre 13 godina

Svi koji pljuju po nekim nashim igrachima posle danashnje utakmice i svi koji ne chestitaju croatima na dobrom mechu,nemaju pojma o kosharci i o sportu uopshte. Oni koji ochekuju lepu kosharku za oko , neka chekaju nekog drugog protivnika,jer je ovde previshe nerava i rivaliteta za tako neshto.

AlenMKD

pre 13 godina

Bravo za plasman u cetvrtfinale, a jedno veliko bravo za Tepica koji se probudio i nakon nekoliko losih igara pokazao je da zna da igra, za onoliko malo koliko je bio na terenu ucinio je vise nego na svim prethodnim utakmicama, i ne broje se uvek koliko koseva das nego i skokove, asistencije i odbrana, pohvale za naseg tima, idemo protiv spanaca samo zaustaviti Navara i bice sve po planu

DidierDrogba

pre 13 godina

Kao prvo ostavite Tepica vise!

Izgubio je utakmicu, pa sta?

Verujem u njega i ima da resi jednu kad bude najpotrebnije i da vam zapusi usta.

Ono sto je sigurno bicemo prvi u ovoj grupi.

Koliko se ja razumem u ovaj sport mi cemo se boriti za medalju!
(DidierDrogba, 30. avgust 2010 13:36)
# Link komentara
Preporučujem (+30)
Ne preporučujem (-35)


Posle svake nase pobede citacete ovaj moj komentar(dat posle poraza od Nemacke) i uzivati u ostvarivanju nadanja iz istog...Neka to bude neka nasa mantra... Mantrom do zlata :)))
(DidierDrogba, 2. septembar 2010 21:25)

Idemo dalje...

hahaha

pre 13 godina

Sva sreca da kockasti nemaju svog Kecmana :) Salu na stranu, ocajna igra nasih, sjajna partija komsija. Mora ovo mnogo bolje da bi prosli spance

666

pre 13 godina

Ocekivan tok i ishod utakmice...svih pet igraca Hrvatske igraju odbranu na ivici faula,u napadu vrte igru 2 na dva a iz loseg preuzimanja zavrsavaju jedan na jedan.Nas glavni organizator je zatajio.Ono sto je dobro(pored prolaza medju osam ekipa)da sticemo iskustvo u egal utakmicama i da ih resavamo u svoju korist.Sledecu prolazimo na slican nacin...sve do finala.

Dejan

pre 13 godina

Bravo, momci! Profesorski! Niste se na vrijeme prilagodili tuči na terenu koju su nametnuli Hrvati, ali suv kvalitet (pogotovo na klupi) je presudio. Tepić je pokazao klasu, preokrenuo je igru u II četvrtini, Rašić nevjerovatno miran u odlučujućim trenucima (ovo mu postaje manir), Teo prenervozan, mada iskreno mi nije jasno zašto sudije dopuštaju da ga ovoliko tuku. Hrvati solidni, uz bolje vođenje mogli bi da budu standardno među 16 na svijetu.

MilosNS

pre 13 godina

Kakav Planinić napravio poslednji faul, on nije ni ulazio u igru.... vrlo površno i neprofesionalno izveštavanje, to što je bio u kadru na tv ne znači da je napravio faul.

RAŠIĆU MAJSTORE!!

mek

pre 13 godina

Prenervozno smo usli u utakmicu!Videlo se da im smeta breme favoriti!Mladi su to momci!Da su hladnih glava usli i utakmicu,bilo bi 20 razlike,ali ovako je jos sladje!

nbg88

pre 13 godina

Smaraju Hrvati, kao bio je faul u napadu Krstica i koraci Rasica, a tukli su nas celu utakmicu pa nista nije svirano! Svaka cast nasima! Plasi me samo da ce nas naredni rival (svakako jaci od Hrvatske)procitati jer uz ovakvu odbranu na Teodosicu, tesko da cemo proci... Rasic&Tomas RESPECT

zajecharac

pre 13 godina

Djordjewic pogodio u poslednjoj sekundi,takodje i Kecman,al\' Rashic promashio i opet su pukli...ne mozhemo mi tu nishta,wole da gube od nas.. :)

Decepticon

pre 13 godina

A onda je Duda uzeo stolichicu,sjeo i rekao:\\\\\\\"Deco moja,ajmo sad malo da zabiberimo.Novice sine,promasi dva slobodna.\\\\\\\"\\\\\\\"Grrrrr,razumeo!\\\\\\\"KO JE NAJBOLJI?SRBIJA!

zzz

pre 13 godina

Mozda vecini nije jasno, ali Duda se ni sa jednog turnira nije vratio bez medalje. Tako ce biti i ovaj put. Spanija se generalno dosta mucila sa Grckom i nisu ni malo tako dominantni da bi nas oduvali sa 20 poena razlike. Gasol jeste igracina i to stoji, ali tim koji svu svoju snagu vuce iz jednog igraca ne moze da dogura daleko osim ako ne igra protiv znatno slabijeg (neiskusnijeg i neuigranijeg) protivnika. Setite se stare SFRJ, Hrvatske koja je igrala protiv jedinog pravog Dream Team-a, pa onda Jugoslavija, pa cak i ova utakmica koju smo igrali sa hrvatima... Mi vucemo snagu iz svih igraca ne samo jednog ili dva i zato cemo uvek dolaziti na postolje i uzimati medalje. Svakako da nismo vise tako dominantni na svim pozicijama kao nekad ali to lako moze da se vrati uz trenera kao sto je Duda, potrebna je samo volja i disciplina. Ja verujem da cemo izaci na kraj sa spancima i da cemo proci dalje. Kako god da bude, Srbija je jedina reprezentacija na ovom turniru koja igra sve bolje i bolje. Igramo sve teze i teze utakmice i pobedjujemo. Na kraju se ipak pamti medalja a ne kos razlika.

nikola

pre 13 godina

Hajde mi ti zg objasni na koji to nesportski potez aludiras?

NAPRED SRPSKI SPORT

pa na rasicev ciji drugi. umjesto da lijepo polozi od tablu u zadnjoj sekundi on je nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos.
ja da sam doktor za fibu ja bih kaznio rasica sa 16 utakmica neigranja
(kafana, 4. septembar 2010 22:58)

Sta je uradio Rasic??? Ne, ne zelim da verujem da si to napisao, ipak mislim da si pogresno formulisao recenicu ili sta vec...
"...nasjeo na provokaciju tj. guranje rukama kusa i promasio je kos." Ne,ne, to je neka stamparska greska, nemoguce...

Bojan, Makedonija

pre 13 godina

Nisam gledao utakmicu, bio sam na svadbi. Samo refresh na mobilni na fibin sajt i puno nervoze, ulepshali mi vece ovi vashi sto puta minimum. Izvinite na losh srpski ali puno se popilo veceras. Pozdrav iz Makedonije, jas sam uz vas do kraja!!!!

D

pre 13 godina

Koliko sam samo pljuvao ovog Rasica...sada shvatam da sam kosarkaski neobrazovan i da mogu da mu pljunem samo pod prozor!
(cedazmaj, 4. septembar 2010 20:02)
Gde ste ostali? Šalji,šalji, šalji.

Manuel Navaro Raga

pre 13 godina

Čudno je da niko nije zapazio objašnjenje Dušana Ivkovića za slabiju igru Teodosića. POVREDA ŠAKE. No, i Dušan Ivković, a i ja, smatramo da je i povredjeni Teodosić više nego opasan za protivnike. Setite se onog ubitačnog pasa na kraju. Inače, sudijski kriterijum je učinio da povredjeni i tučeni Teodosić ne može da pruži ni deo onoga za šta je sposoban.
Dalje, niko dovoljno ne apostrofira psihičku stabilnost celog tima, koja garantuje da čemo u neizvesnim završetcima skoro uvek trijumfovati.
Što se tiče Španije uvefren sam da ćemo ih pobediti. Videćete i zašto.

Milan T

pre 13 godina

Za ovoga sto pise iz kafane.
Pa to bi znacilo da je "polozio" od table da bi dobio jos jedno dodatno slobodno bacanje. Da li mislis da bi i njega promasio kako sto je "promasio" drugo? :-)

NAPRED SRPSKI SPORT

Priceless

pre 13 godina

Poslednjih par sekundi na hrvatskoj televiziji:
http://www.youtube.com/watch?v=_vCgdjFFIwk

Hrvatski komentator:
"Ne mozemo nista da uradimo za jednu sekundu, to mogu samo, ovaaaj, Srbi"
:D:D:D

007

pre 13 godina

СИГУРНА РУКА РАШИЋА ВУКА !!

Честитам комшијама на сјајној борби , нисте се обрукали .

Aca

pre 13 godina

Rasic!! Perfekcija sa linije slobodnih bacanja. Poslednje dve utakmice smo se izvukli sa njegovim poenima u poslednjem minutu.

Drago mi je zbog Macvana a nadam se da ce ova tesna utakmica biti drugima upozorenje! Samo napred.

Najbolji mi je engleski kometator kad je rekao: 'Paunica nije strah da strah da primakne glavu gde se svi drugi plase, zata ima jedno crno oko' a onda su prikazali Paunica izbliza 'A to nije crno oko, to su podocnjaci! Ivkovic mu sigurno pustao celo vece video kasete'

Aco

pre 13 godina

Ne razumem zasto Teo baci loptu kada se lomi mec umesto da je primi. Zar ne bih bilo logicno da imamo Rasica i Teodosica koji mogu da sutiraju sa linije slobodnih bacanja kada je najpotrebnije? Inace svaka cast za Rasica, ovaj lik je mnogo miran u tim trenucima. Svaka cast i komsijama za dobru partiju.

zoran

pre 13 godina

Ocekivano teska utakmica koju treba sto prije zaboraviti.Ovako lose ne mozemo da odigramo u 1/4 finalu.Sad da Grci pobede pa da im Teo i Krle vrate za Atinu.A i Turci bi navijali za nas.Samo OPUSTENO.

Borko

pre 13 godina

Mora mnogo bolje! Ali normalno je da ima oscilacija, odlično je da smo i slabom igrom došli do pobede. Sad je probijena psihološka barijera i u tome treba tražiti šansu. Nadam se pobedi Grka mada je to malo verovatno, Španci tempiraju formu za eliminacionu fazu. Ko večeras nije preživeo nekoliko manjih srčanih udara...

Pop

pre 13 godina

Jeste, pobedili smo ali se utakmica odvijala onako kako su oni zeleli. Igra 5 na 5, mali broj poena. Sve ono sto nam ne odgovara. Problem kod Teodosica je sto kad stane sut, nema nista od njega. Odbrana kriminalna. Dobro je rekao Djurovic da smo mnogo preuzimali na kraju. To nikako nije bilo dobro resenje. Ipak, sad ocekujem bolju partiju. Ovako lose izdanje ne mogu ponoviti.

Dejan Veljovic

pre 13 godina

Ovaj Ivan Paunic je brz i jak ko Blek Stena! I sutira precizno ko doticni, ali, ajd' sad, nema veze! Pitajte Pridjonija i Ukica - oni bi se uvek trampili za situaciju da Ivan 'Grozni' i ubode poneki sut, ali da ih malo, ali samo malo ostavi na miru a ne da ih maltretira i u pojam ubija onako u drugim poluvremenima, vijajuci ih ko zalutale ovce po terenu. Car! Neprecizan, ali ipak car!

Dakara

pre 13 godina

Slusam na HRT 1 i sekund do kraja Rasić dao prvo slobodno bacanja a spiker ce JOS JE SEKUND DO KRAJA MECA SRBI VODE POLA KOSA ALI MI NISMO SRBI PA DA USPIJEMO ZABITI U ZADNJOJ SEKUNDI

hhahaahahahahah Ja sam se valjo od smijeha

haustor

pre 13 godina

svaka cast Rasicu,treba pogadjati ona bacanja kad je najbitnije,videli ste velickovica i macvana...
Sjajna pobeda,svaka cast momci a sad osveta Grcima!

milos

pre 13 godina

sto se tice Teove lose igre, ja krivim medije. Sto ste objavili one clanke o njemu kako je vodja, pa onda kome je njegovo srce namenjeno... pa pobogu, nismo stigli ni do polufinala, a vi ga vec velicate? Pustite decka na miru, da radi svoj posao onako kako je navikao.

Antraxxx

pre 13 godina

Nisam baš neki veliki košarkaški stručnjak, ali mislim da je utakmica bila solidna. Svi sudari Hrvatske i Srbije imaju onaj posebni naboj koji izvlači neku dodatnu energiju i motivaciju iz igrača. Mislim da je ovo maksimamum od naše repke, jer nudimo realni Srbija ima bolje i zrelije vođenu repku. Nebi bilo nezasluženo i da smo mi dobili, no Srbima treba čestitati na zasluženoj pobjedi. Želim vam puno sreće u daljem natjecanju....

nebitan lik

pre 13 godina

Alo ljudi, šta se ložite i pljujete Teodosića!!?? Ne samo da je takav igrač zaslužio da odigra jedan loš meč (setite se ne tako davnog EP u Poljskoj 2009, pogotovo utakmice protiv Slovenije u polufinalu koja nam je i donela medalju), nego su ga i hrvatski bekovi maksimalno tukli zahvaljujući kriterijumu suđenja sudija koji su se očigledno na košarku prešaltovali sa ragbija. A super mi je što se još komšije bune na sudije, kao faul Krstića u napadu (bilo bi sramota da je uz dotadašnji kriterijum prema igri u reketu dosuđen), i onaj poslednji Kusa- sve i da nije bio (nije po dotadašnjem kriterijumu, a realno jeste), to je jedan od 10 koji nad našim bekovima nisu suđeni.

Opet, čestitke Hrvatskoj na dobroj igri, pogotovo Tomasu koji je odigrao odličnu odbranu (jeste se i on tukao, al dečko je samo pametno koristio sudije).
Ali najbitnije je da je SRBIJA PROŠLA U 8 NAJBOLJIH NA SVETU!!! Da su fudbaleri to uradili, slavlje 3 dana, zato se okanite prozivanja Tea, Tepića, Bjelice, ili bilo koga i čestitajmo momcima na borbenosti. Odigrali smo slabiju utakmicu (sa blistavim momentima u napadu), ali mislite li da je lako prvi put igrati na ispadanje na SP? Borbenost ovih mladih igraca nas je veceras izvukla. Mudrim recima prof.dr. Dude Ivkovića: 'Možemo da kažemo da su igrači heroji'!

IDEMO SRBIJA!!!

Gljesa

pre 13 godina

Zalosno je koliko se kosarkaskih neznalica petlja u posao strucnjaka. Kad je Duda odustao od Rakocevica a sticajem okolnosti ostao bez Tripkovica, mnogi su osuli paljbu po njemu, jer sadasnji sastav "nema" dobrog sutera. Rasic je svim tim ljudima pokazao koliko grese! Setite se samo jednog igraca koji je sa ovakvim procentom kontinualno sutirao bacanja onda kada su najvise trebala! Pored toga, mnogi ljudi pricaju o "zalutalim" momcima, oni ljudi koji nikada kosarku nisu doziveli onakvom kakvu jeste vec kao kroz brojke koje se vrte na semaforima i kroz kolicinu poena koje igraci postignu! Da li je neko primetio da je Tepic koga i dalje pljuju i salju kuci mnogi od nas danas bio prvi skakac i prvi asistent ekipe? Da li su ljudi primetili da svaki pojedinac iz reprezentacije ima svoj zadatak koji po potrebi, u pravom trenutku vrlo dobro odradi i pomogne ekipi? Teodosic odigrao lose...pa sta? Zar je za decka od 23 godine, cijoj se kolicni zrelosti u igri i liderskim sposobnostima dive svi u svetu, nemoguce da odigra jedan mec lose? Da li je potrebno da samo gledamo njegove greske kao i greske ostalih ili da im pruzimo podrsku i ohrabrimo kako bi nastavili da stasaju u prave asove i idole omladine kakvi su nekad bili Sale, Danilovic, Divac i ostala ekipa i vrate nasu kosarku tamo gde joj je mestu i pri tome su na odlicnom putu? Ljudi ovi momci imaju prosek od 23, 24 godine, a odrzali su na ovom prvenstvu lekciju timske igre svim nasim NBA i ostalim "asovima" koji godinama to nisu znali da pokazu u nacionalnom dresu! Iz tog razloga sa zadovoljstvom pratim svaku nasu utakmicu jer ovi momci ginu na terenu i zbog takve zelje zasluzuju medalju, koja god da je u pitanju!

Zgembo Andislic

pre 13 godina

Sta sam sve procitao u komentarima na ovi vest, pa to je milina jedna...nesto sam se ovih dana pribojavao, sta ce biti kad ode Duda (a to je vrlo blizu)? Ali nema razloga za brigu, selektora kolko hoces...ima takvih koji su eksperi za kadrovska pitanja, a ima i onih koj bi da uce Dudu koju odbranu da igra i kad treba faul!!! A isti vi ste posle ispadanja fudbalera u grupi bezrezervno podrzavali Antica i one malodusne fudbalere!!! eeeej, kao Antic nije najbolji, ali nemamo boljeg...e pa gospodo, ne da od Dude nemamo boljeg, nego nijedna zemlja nema boljeg, jednostavno je najbolji!!! Mnogi su strucnjaci rekli da je za ovaj tim ona medalja iz Poljske dosla prerano, i u pravu su, ali to se jos momcima nije obilo o glavu. Da se razumemo, nisam ni ja bas zadovoljan igrom protiv Hrvatske, al setite se 2007: mi sa najjacim timom: Sale, Danilovic, Bodi, Savic, Sasa Obradovic i ostali, a Hrvatima najbolji igrac Rimac, dao nam 32 kosa i jedva ih dobili, al vi jos slavite tu njegovu trojku iako po imenima smo imali duplo jaci tim, utakmica je bila takmicarski nebitna (mi smo svakako bili 2gi u grupi), znci nisu imali pritisak ispadanja...e pa gospodo, ovi momci od 23-24 godine su imali sve protiv sebe: naporan put od kajserija do istambula, bez treninga, pritisak ispadanja, motivisane hrvate i cudan sudijski kriterium...i oped dobili, iako su pruzili najslabiju partiju, a protivnik najbolju (posebno u odbrani). Tu se vidi razlika u klasi i od cega je napravljena ova ekipa. A pluvaci su poceli polako da se izvinjavaju Dudu, prvo oni sto su pitali otkud Rasic, pa Keselj, verujem da ce i ovi sto su ispljuvali Tepica imati prilike za isto. Mene jedino sto brine u nasem timu je Teo...ne zbog lose partije, to se zna dogoditi, pogotovo kad ti prave faulove koje bi i Shkotski fudbalski sudija dosudio, nego zbog nekog svog ponasanja...secam se prosle godine u poljskoj, posle utakmice sa turcima koju smo izgubili u produzecima, kad je markovic promasio 2-3 trojke sam kao duh, sledecu igramo protiv poljaka, cini mi se i bitna utakmica za plasman u 1/4 finale...Teo na klupi, a Markovic sutira za 3, neometan i promasuje...teo ustaje sa klupe, aplaudira i vice: ajmo majstore, idemo...e nekako mi taj teodosic nedostaje, a ne ovaj sto se koska sa saigracima. bojim se da mu ona titula MVP malo poremetila mladalacku psihu i da nije prevelik teret. nadam se da se varam, jer trebace nam koncentrisani teo i to kako...a sad protiv Spanaca, rastereceno, timski, borbeno, drugarski, da prsti na sve strane, pa makar izgubili i 20 razlike, al da na kraju ko jedan otpozdravite publici i narodu koji vas bodri...vi ste vec sampioni sveta!!!

mate mišo kaže 'fali nam još 11 Popovića'

pre 13 godina

Bojan Bogdanovic Hrvat? Yeah right...
(Stevan, 4. septembar 2010 18:03)

Čudno ali istinito, moj otac poznaje njegove roditelje. Marko Popović, igrač sa najvećim srcem od svih, po ocu je Srbin. 'Srce na parketu' frazu on izgleda jedini od svih ozbiljno shvaća ii svaka mu čast na tome.

joj bre!

pre 13 godina

Vidim da ima komentara u kojima pljuju Tea koga su pre 2-3 dana hvalili, tacno je da nije odigrao bas najbolje odigrao je ako ne i najgoru utakmicu od kada igra za reprezentaciju ali decko je igrao utakmicu sa polomljenim prstima na desnoj ruci, pa sta ste ocekivali sa takvom povredom kako da odigra??? Teo br 1.

dusan rasta

pre 13 godina

Raske kralju!Opet resava utakmicu.Po mom misljenju on je nas kljucni igrac na ovom prvestvu.Procenat sa bacanja bi mu bio 100 procenata da nije namerno promasio ovo drugo bacanje.

Dusan Kecman

pre 13 godina

Komentator HRT u trenutku kada Rasic staje na liniju slobodnih bacanja sekund pre kraja utakmice "Za 1s se nista ne moze uraditi, to mogu samo Srbi"

Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje!

pre 13 godina

I Rašić je namerno promašio slobodno bacanje za pobedu.
I šta će na to reći statistika?

Mario Bros

pre 13 godina

Haha, kao da gledam hokej. Ne ide nam, ok Duda menja celu petorku. Kakvu mi klupu imamo kada možemo tako da imamo dve garniture! Mlađi ovi Marković i kompanija kad uđu grizu kao stenice, obleću u odbrani kao osice, a onda posle par minuta kaznena ekspedicija ulazi.

Bravo Srbijo!

goran

pre 13 godina

Nisam gledao prethodne utakmice tako da ne znam da li su u pravu ovi što kritikuju, ali Tepić nas je u drugoj četvrtini izvadio iz bule. Pojačao je skok što nam je najviše falilo i razigrao ostale asistencijama. Posle je počeo da glupira, ali šta onda reći o Teodosiću i ostalima. Krle i Rašić najbolji, Kosta, Mačvan i Novica solidni.

dodjidedi

pre 13 godina

Ne znam samo gde si video Planinca... To je bio Kus,Planinic nije usao u igru...
Svaka cast momcima,a sad na odmor pa na Spance da probamo da se revansiramo.

SASABT

pre 13 godina

Dobro je kada se dobije ovakav mec.Ipak je ovo nokaut faza,opterecenje do neba,a Hrvati nisu imali nista izgubiti...Tvrdo,tesko,mucno...tako je bilo i protiv Njemacke...a posle te utakmice,tri odlicne partije...Kada je ova,psiholoska barijera pala,verujem da ce se taj ritam ponoviti i da ce Srbija odigrati te tri utakmice na nivou svetskih prvaka.Pozdrav iz Bitolja

johnny

pre 13 godina

"a sam zadovoljan. zahvaljujući našoj repki dosegao sam nirvanu. još prije 5 godina poraz u završnici bi me dotukao, al' stalna praksa ovakvih poraza je od mene stvorila dalaj lamu." - moj drug iz Hrvatske :D

Fidel

pre 13 godina

Dobro je sto mozemo nekog da pobedimo i bez Tea...izgleda da su se on i Bjelica bas poremetili medjusobnom svadjom...iz prikrajka je izasao Rasic koji je po kontinuitetu dobrih igara i manjku gresaka nas najbolji igrac na prvenstvu!

Rašić,jer hrvati znaju zašto..

pre 13 godina

Зоран Бата Мирковић,Александар Сале Ђорђевић,Душан Кецман,Александар Рашић...Јер хрвати знају зашто..:Д :)
(ако сам некога заборавио ја се извињавам)..
Читам ове коментаре и видим да се спомињу неки конфликти између Теа и Бјелице...Јел' може неко да ми објасни шта је у питању,пошто ств нисам у току..Хвала унапред..
И момци срећно са Шпанцима...Можете ви и њих да победите..

Saljivdzija FPN

pre 13 godina

Cak Noris je osvojio sva 4 gren slema za jedan dan reketom za stoni tenis.
Cak Noris je zakucao sa linije za slobodna bacanja... na suprotni kos.
Naravoucenije- Mozes misliti koliko su losi kad ni Cak Noris ne bi mogao da im pomogne da nas pobede za sekundu :)
Salu i viceve na stranu, izvukosmo se zamalo (steta sto i moji nokti nisu), dobro su nas namucili i sad objektivno: sad svako od nas moze da kaze da je "znao da cemo pobediti", jer- posle bitke, svi generali, ali je bar pola onih koji su gledali utakmicu bar za trenutak posumnjalo u to. Idemo dalje i to bez Norisa Caka, ali uz Rasica, dala mu svaka (utakmica novu smirenost) :)

stefan

pre 13 godina

najbolja utakmica hrvatske na turniru,upravo protiv nas... mislim da ce njihova kosarka na noge stati tek posle OI u Londonu,kad se konacno od reprezentacije pomere tomas,banic,kus,ukic,popovic,loncar i ostali gubitnici a vodeci igraci budu tomic,bogdanovic,delas,zubcic,andric,prostran itd...mi smo odlicno odreagovali na tvrdu igru hrvata,nismo pogubili konce a u zavrsnici smo imali sigurnog rasica koji je na ovom prvenstvu izrastao u odlicnog beka,gotovo bez greske...protiv spanije ce biti tesko,ali verujem da smo bolji...paunic mora iznervirati navara u prvih nekoliko minuta,bez njega to nije to,ako njega svedemo na 10p uz nizak procenat suta dobili smo utakmicu...rubio ne moze pogoditi vola iz daljine,mark gasol je nebitan u reketu jer forsira kontakt,kao i fran vaskez,ti njegovi alejupovi ne prolaze protiv nas...rudi fernandez ce izgledati smesno pored keselja,budite uvereni u to...glavna opasnost ce nam biti serhio ljulj i felipe rejes,naravno uz navara koga moramo iskljuciti...ubedjen sam da je duda spremio spancima zamku.

maestrosalle

pre 13 godina

Pa pojedoste mi dzigericu, al sam pun srece sto je ipak bilo ovako slatko za pola kosa. Rasicu kakav maestralan potez na kraju sa promasenim slobodnim bacanjem.

Idemo dalje korak po korak bice bolja igra.

Gaucho Valdimir

pre 13 godina

Bravo majstori! Eto nas u 1/4 finalu... Ma, jedna medalja je nasa sigurno. Samo molim vas, dosta te neivesnosti do poslednje segunde, ima sve da nas pobijete.
Cestitke Hrvatima na izvanrednoj kosarkaskoj utakmici.

anbeast

pre 13 godina

Uhhh...odahnuh... Cvrsta utakmica, dobra. Ipak je znacaj utakmice uticao na igrace (nase). Ko drveni pola utakmice. Hrvati otvorili mec kako i treba: muski, fajterski, pa sta bude. Prebili su nas, (kriterijum sudjenja je bio takav i oni su se bolje prilagodili) pogotovo Teodosica kome takva igra nikako ne odgovara. (Mozda je i dobro sto smo dobili ovo bez njegovog punog doprinosa. Nadoknadice on to :-)) Reko bih da je Vlade Djurovic u pravu kada je pomenuo neke Dudine greske. No, erare humanum est :-) Bitno je da smo pregrmeli ovu psihicki veoma iscrpljujucu utakmicu. Protiv Spanaca moze da se igra (dobili smo ih sa Gasolom, trebalo bi da mozemo i bez njega). S njima nikako u jurnjavu, i glupe greske u napadu svesti na minimum jer u tim kradjama i kontrama lome protivnika. MIslim da im je X faktor Rudi Fernandez. Njega bi mozda (ali mozda) mogao da cuva Keselj? Mozda Paunic (mada je tromiji)? Rasic postade igrac :-) Kapa dole!! Pozdrav

red_tokyo

pre 13 godina

HH
Nadmenim Špancima je bolje da su izgubili od Grčke.
Bit če to početak kraja njihove dominacije.
Posebno mi je drago zbog Rudia Fernandesa koji je bio najarogantniji u finalu EP.
Razbit čemo ih kao što niko nije.
Don't worry Serbia!

pera

pre 13 godina

(Domagoj, 5. septembar 2010 12:40)

Au cime se ti hvalis... Nama je do ovog leta bilo sasvim normalno da imamo bar po dva zlata sa mladjim kategorijama za jedno leto. Pre 2 godine smo osvojili 4 ili 5 zlata(ne secam se tacno) u svim mogucim kategorijama u kojima se igralo.EP do 20 godina smo osvajali 3 ili 4 puta za redom,do prosle godine...