Odbojka 33

Petak, 23.07.2010.

08:55

Odbojkaši poraženi od Brazila

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Brazila sa 3:2, po setovima 21:25, 25:22, 18:25, 25:20 i 16:14 u 2. kolu E grupe Finalnog turnira Svetske lige.

Odbojkaši poraženi od Brazila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

.

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 23. jul 2010 18:21)

Aman covece sta si se okomio na selektore u svim nasim sportovima? I sto je najgore, uspesne selektore.

purple_skvo

pre 13 godina

@ratko

I Stankovic je potpisao za Lube... Ali to je manje bitno...
Svaki Srbin je selektor.... Da si odgledao bar jednu utakmici u takmicenju po grupama znao bi da je Stankovic jedan od najstabilnijih igraca u repki...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Neverovatno! Ispustili smo nikad slabijiBrazil.I to posle 2-1.Neverovatno da su se opet uplasili, ostajemo i dalje njihove musterije. Da je igrao Grbic sigurno bi pobedili. Sada i da nekako dobijemo Argentinu, idemo na strasne Ruse. E Kolakovicu, Kolakovicu,pocni da pakujes kofere

vlada

pre 13 godina

igrate fudbal fantastično 87 minuta i vodite sa dva nula i u zadnja tri minuta primite 3 gola od kojih je jedan autogol

2 minuta pred kraj košarkaške utakmice imate 10 poena prednosi i protivnik ima 4 odbrane i da 4 trojke

e tako i jutros - igramo extra dobar deo a onda peti set...

dakle sve pohvale za igrače, dobro su igrali, kada je trebalo Brazil je bio bolji i onda opet 3-2


ali imam par krajnje dobronamernih primedbi.

Janiću - ti si kapiten a srce ko u zeca, malo i nikakvo jedva da kuca a trebalo bi da bije, pa samo kada pomisliš da si kapiten jedne takve repke treba da igraš 110% na 16-13 za nas prolaziš a na 16-13 za njih pukneš u blok.
Druga stvar za koju je više kriv trener nego on je da bi morao da prestane da servira ovaj kvazi smeč servis - što bi rekli alibi smeč servis samo da bi publika na ekranima videla da je on iz skoka servirao, navežbaj neki flot i to će biti mnogo bolje, ovaj alibi smeč servis je najlakši servis na svetu za prijem... prijem je bio lošiji i od nikića i od rosića i od terze

Petkoviću svaka čast ali u odlučujućim trenucima dižeš Janiću - šta je s mozgom, kontam ja da je frka kada gubiš a lomi se utakmica, tada većina dizača oće da ispadnu heroji da izmisle nešto umesto da dignu korektoru lepu loptu stanu u zaštitu napada i mole boga da će korektor da prodje (koji je kod nas ubedljivo najbolji napadač) - znam iz ličnog iskustva. a znam ja ti si razmišljao ovako "aha brazilci znaju da ću dići staroviću ili nikiću a ja ću da ih zeznem i dignem janiću" a janića sačeka dvojni paralela zjapi otvorena on opali po dojagonali (čak sam pomislio da žmuri - to je ono što pričam srce ko u zeca). Petko i onaj skandalozno smešan servis na kraju petog sete kada si dao brazilcima ono što oni najviše vole - da rade šta goće sa protivnikom

Nikiću - sve super sve ok, odličnih par poteza stvarno ludnica i onda kontru koja dolazi od upasivljenog bloka, lopta ide ko sveća i ti prodješ i dodaješ loptu ČEKIĆEM i to na 4ti metar i onda kao uhvatili nas brazilci u polju, pa pitam se zašto... manjak odlučnosti i srdžbe onda kada je potrebna. Polje kataklizmično

Kolaković - ako nekome ne ide slobodno ga izvedi iz igre, imaš još igrača na klupi

nemam primedbe na rosića (mada imao je dve kontre koje je mogao još malo na mrežu da gurne) on je jedini nešto u polju i pohvatao

nemam primedbe na podraščanina

nemam primedbe na stankovića i pored zadnjeg penala koji je odsmečovao po sred bloka

bice bolje

pre 13 godina

Starovic je mnogo dobar igrac,ja ne mogu da verujem gde on u bloku uspe da proturi loptu.Samo treba da pojacan udarac jer mnogo puta bude upasivljen udarac i prime loptu.Mali Rosic je odigrao stvarno odlicno,ima decko osecaj pa to je.Bas lepo zna da oseti i umiri loptu.Podrascanin je dizao ekipu i mnogo je znacio.Petkovic odlicno deli lopte.Cak mi se vise svidja kako deli lopte od Grbica,koji preciznije baca,ali ne deli lopte dobro.Jer dosta ide na korektore.A treba dosta kroz sredinu da se ide,samo da ne udaramo lopte kao Stankovic kao baba neka udara lopte.Mora kroz sredinu kao Brazilci,nisu sad kvalitetni kao pre,jedino ta sredina ih izvlaci.Korektore uspemo blokom da uhvatimo dosta puta.Srecno i verujem u prolaz!

boban,nis

pre 13 godina

Pogledeajte u kakvom smo drustvu:Brazil 170 miliona stanovnika,Argentina 40 miliona,Rusija 160 miliona,Italija 60miliona i Kuba 12 miliona(i nije nesto ali je jedna od najacih odbojkaskih nacija svih vremena).Zar ovo nije vec uspeh?Sve sto naprave vise je podvig.Svaka cast!

branko

pre 13 godina

Prosek je tri puta
Са 6 сервис грешака у петом сету Бразил се не може добити. Но, против једне такве екипе мора се сервирати ризично јер на обичне сервисе они освајају поене без по муке. Још једном честитке овој нашој занимљивој екипи која нема асова али игра одлично.
Пре овог меча Руси и Кубанци су играли `атомску `одбојку. Не памтим да сам некад видео сет у којем једна екипа освоји БЛОКОМ више од 10, мислим чак 14 поена. Ова врло млада руска екипа игра изванредно.

boombar

pre 13 godina

Nisam gledao utakmicu ali bih samo želeo da kažem da su Bugari (ko je gledao zna o čemu pričam) skoro dobili Brazilce na "float" servis. Brazilski primači a i tehničari mnogo bolje igraju (uz naravno dobar prijem) kada dobiju brže lopte.
Ne treba sumnjati da ćemo pružiti maximum i protiv Argentine.
Idemo dalje.

milos

pre 13 godina

Bravo momci!nisam se pokajao sto sam ostao budan do pola 5..kao i uvek,Brazil je imao vis srece u zavrsnici,vise iskustva..Da smo malo bolje odservirali druga prica bi bila..s ovakvom igrom Argentinu dobijamo sigurno..a posle nam donesite neku medalju..nije vazno koju..
ps-meni je najjaci bio Rezende..celu utakmicu se setkao levo desno i cupao kosu sa glave..:)

blokovi

pre 13 godina

na svu srecu imam arenu pa nisam morao da slusam koraca :D sto se tice tekme,prijatno su me iznenadili,iako mi se cini da brazilci nisu odigrali kako inace umeju...mali starovic extra igrac,sinoc je dobar bio i janic,pa onda nikic,podrascanin takodje,ma u principu i stankovic,svi su odigrali solidno..jedino ne znam sta igra onaj libero,a i oni servisi ala petkovic prebaci mrezi da dobijes penalcinu,strasno...moras da napadas uvek...sve u svemu,jedan bod,sad treba da se dobije argentina al s obzirom da igramo na njihovom terenu tesko,mada ko zna,deca su pokazala da nemaju kompleks...ajd,pa polufinale

Igor

pre 13 godina

Au kako mi je krivo... gledao sam skoro 4 seta i bio sam ubeđen da ćemo pobediti Brazilce... čini mi se da smo ih "imali". E baš mi je krivo kada sam sada video vest.

znanje-imanje

pre 13 godina

@nemaveze, dok ovo pišem dobio si 101 negativan i samo 12 pozitivnih komentara, iako si napisao najbolje! Malo si preterao ali si u načelu u pravu. Pogrešan je taj mentalitet "male" ekipe koja ima žablju perspektivu, već nas je koštao eliminacije i samo srećom smo ipak otišli u Kordobu. Brazil je isto mnogo grešio servis, Žiba i drugi primači nisu više tako dobri, novi visoki igrači čine da su ukupno manje vispreni u odbrani, dizač im nije dobar u bloku... Imali smo 1:0 i 2:1, pa smo ih i stigli u petom setu i na 12:12 imali čistu kontru - stvarno smo trebali da pobedimo. Ako sad i savladamo Argentinu (suđenje?) ići ćemo na Ruse koji su zabrinjavajuće dobri umesto da budemo pobednici grupe.
Istina, dobro smo igrali a obostrane greške su razumljive. Lako je kritikovati a u realnosti duga putovanja, pomene vremenske zone, klime i ambijenta neizbežno čine svoje. Rusi su tamo dobili oba meča i zbog toga što su nakon mečeva sa USA pametno OSTALI sa one strane Atlantika! Nadam se da će Kolaković pravovremeno i preventivno rotirati ekipu jer smo bili vidljivo umorni zadnja dva seta, pogotovu visoki igrači. Napred Srbija!

Hope

pre 13 godina

Krajnje je vreme da nauci trener igrace da serviraju jer su peti set poklonili Brazilcima. Sve vreme kvalifikacija za ovo takmicenje to je bio glavni problem. Medjutim, trener to nije uspeo da otkloni. Smesno je kako neki igraci i serviraju. Zao mi je sto su propustili sansu ali sami su krivi. Ako budu ovako igrali protiv Argentinaca nece biti dobro.

branko

pre 13 godina

Са 6 сервис грешака у петом сету Бразил се не може добити. Но, против једне такве екипе мора се сервирати ризично јер на обичне сервисе они освајају поене без по муке. Још једном честитке овој нашој занимљивој екипи која нема асова али игра одлично.
Пре овог меча Руси и Кубанци су играли `атомску `одбојку. Не памтим да сам некад видео сет у којем једна екипа освоји БЛОКОМ више од 10, мислим чак 14 поена. Ова врло млада руска екипа игра изванредно.

djole

pre 13 godina

@oreshac

Zato što je kod Nikole protiv Francuza i Italije bio evidentan pad forme, a Nikić je uz Podraščanina bio najbolji na terenu.

Djoksa

pre 13 godina

Ceo strucni stab je sve nade polozio na mec sa Argentinom,nema smisla tugovati.Kad sam poslao kom da N.Grbic treba da se penzionise,dobio sam minuse.I kad je on bio u timu gubili smo 3:2 od Brazila.U cemu je problem?Treba da igra do 50god za reprez.!?

Djoksa

pre 13 godina

Ceo strucni stab je sve nade polozio na mec sa Argentinom,nema smisla tugovati.Kad sam poslao kom da N.Grbic treba da se penzionise,dobio sam minuse.I kad je on bio u timu gubili smo 3:2 od Brazila.U cemu je problem?Treba da igra do 50god za reprez.!?

Miloš

pre 13 godina

Gledao sam jutros utakmicu. Kakva šteta, stigli smo ih u petom setu ali nekako prekasno :( Inače, kakva igra u trećem setu... Au, ono je bio najbolji set u čitavoj SL kampanji Srbije ove sezone!

Nadam se da momci neće pasti, hrabro protiv Argentine, makar da pobedimo sa 3-2! :)

Cale

pre 13 godina

Bez obzira na sve, svaka cast! Odlicna igra! Ne zaboravite da protiv Brazila nije lako igrati. Ajde sad oderite Argentinu pa u polufinale i eventualno medalju.

Red Star Nis

pre 13 godina

Momci igraju ko zmajevi! Bez respekta prema najboljima-primaju, dizu, smecuju - sve radnje rade. E sad jos da ne servirase onako lose - svasta bi bilo. Ma sa nesto vise iskustva harace oni izgleda svetom. Nisam neka lozana, stavise nisam ni pratio kvalifikacije za svetsku ligu ali ovakve turnire ne propustam. Extra je bila utakmica ali ovo pocinje da lici na onu fudbalsku izreku : "Odbojka je sport u kome sve prsti od kvaliteta a na kraju pobedi Brazil". Sa ovakvim pristupom dobijamo Argentinu i idemo na bracu Ruse (koji izgleda i sami kidaju?!)

Miloš

pre 13 godina

Gledao sam jutros utakmicu. Kakva šteta, stigli smo ih u petom setu ali nekako prekasno :( Inače, kakva igra u trećem setu... Au, ono je bio najbolji set u čitavoj SL kampanji Srbije ove sezone!

Nadam se da momci neće pasti, hrabro protiv Argentine, makar da pobedimo sa 3-2! :)

Cale

pre 13 godina

Bez obzira na sve, svaka cast! Odlicna igra! Ne zaboravite da protiv Brazila nije lako igrati. Ajde sad oderite Argentinu pa u polufinale i eventualno medalju.

Red Star Nis

pre 13 godina

Momci igraju ko zmajevi! Bez respekta prema najboljima-primaju, dizu, smecuju - sve radnje rade. E sad jos da ne servirase onako lose - svasta bi bilo. Ma sa nesto vise iskustva harace oni izgleda svetom. Nisam neka lozana, stavise nisam ni pratio kvalifikacije za svetsku ligu ali ovakve turnire ne propustam. Extra je bila utakmica ali ovo pocinje da lici na onu fudbalsku izreku : "Odbojka je sport u kome sve prsti od kvaliteta a na kraju pobedi Brazil". Sa ovakvim pristupom dobijamo Argentinu i idemo na bracu Ruse (koji izgleda i sami kidaju?!)

branko

pre 13 godina

Са 6 сервис грешака у петом сету Бразил се не може добити. Но, против једне такве екипе мора се сервирати ризично јер на обичне сервисе они освајају поене без по муке. Још једном честитке овој нашој занимљивој екипи која нема асова али игра одлично.
Пре овог меча Руси и Кубанци су играли `атомску `одбојку. Не памтим да сам некад видео сет у којем једна екипа освоји БЛОКОМ више од 10, мислим чак 14 поена. Ова врло млада руска екипа игра изванредно.

boban,nis

pre 13 godina

Pogledeajte u kakvom smo drustvu:Brazil 170 miliona stanovnika,Argentina 40 miliona,Rusija 160 miliona,Italija 60miliona i Kuba 12 miliona(i nije nesto ali je jedna od najacih odbojkaskih nacija svih vremena).Zar ovo nije vec uspeh?Sve sto naprave vise je podvig.Svaka cast!

blokovi

pre 13 godina

na svu srecu imam arenu pa nisam morao da slusam koraca :D sto se tice tekme,prijatno su me iznenadili,iako mi se cini da brazilci nisu odigrali kako inace umeju...mali starovic extra igrac,sinoc je dobar bio i janic,pa onda nikic,podrascanin takodje,ma u principu i stankovic,svi su odigrali solidno..jedino ne znam sta igra onaj libero,a i oni servisi ala petkovic prebaci mrezi da dobijes penalcinu,strasno...moras da napadas uvek...sve u svemu,jedan bod,sad treba da se dobije argentina al s obzirom da igramo na njihovom terenu tesko,mada ko zna,deca su pokazala da nemaju kompleks...ajd,pa polufinale

Djoksa

pre 13 godina

Ceo strucni stab je sve nade polozio na mec sa Argentinom,nema smisla tugovati.Kad sam poslao kom da N.Grbic treba da se penzionise,dobio sam minuse.I kad je on bio u timu gubili smo 3:2 od Brazila.U cemu je problem?Treba da igra do 50god za reprez.!?

znanje-imanje

pre 13 godina

@nemaveze, dok ovo pišem dobio si 101 negativan i samo 12 pozitivnih komentara, iako si napisao najbolje! Malo si preterao ali si u načelu u pravu. Pogrešan je taj mentalitet "male" ekipe koja ima žablju perspektivu, već nas je koštao eliminacije i samo srećom smo ipak otišli u Kordobu. Brazil je isto mnogo grešio servis, Žiba i drugi primači nisu više tako dobri, novi visoki igrači čine da su ukupno manje vispreni u odbrani, dizač im nije dobar u bloku... Imali smo 1:0 i 2:1, pa smo ih i stigli u petom setu i na 12:12 imali čistu kontru - stvarno smo trebali da pobedimo. Ako sad i savladamo Argentinu (suđenje?) ići ćemo na Ruse koji su zabrinjavajuće dobri umesto da budemo pobednici grupe.
Istina, dobro smo igrali a obostrane greške su razumljive. Lako je kritikovati a u realnosti duga putovanja, pomene vremenske zone, klime i ambijenta neizbežno čine svoje. Rusi su tamo dobili oba meča i zbog toga što su nakon mečeva sa USA pametno OSTALI sa one strane Atlantika! Nadam se da će Kolaković pravovremeno i preventivno rotirati ekipu jer smo bili vidljivo umorni zadnja dva seta, pogotovu visoki igrači. Napred Srbija!

milos

pre 13 godina

Bravo momci!nisam se pokajao sto sam ostao budan do pola 5..kao i uvek,Brazil je imao vis srece u zavrsnici,vise iskustva..Da smo malo bolje odservirali druga prica bi bila..s ovakvom igrom Argentinu dobijamo sigurno..a posle nam donesite neku medalju..nije vazno koju..
ps-meni je najjaci bio Rezende..celu utakmicu se setkao levo desno i cupao kosu sa glave..:)

djole

pre 13 godina

@oreshac

Zato što je kod Nikole protiv Francuza i Italije bio evidentan pad forme, a Nikić je uz Podraščanina bio najbolji na terenu.

Igor

pre 13 godina

Au kako mi je krivo... gledao sam skoro 4 seta i bio sam ubeđen da ćemo pobediti Brazilce... čini mi se da smo ih "imali". E baš mi je krivo kada sam sada video vest.

vlada

pre 13 godina

igrate fudbal fantastično 87 minuta i vodite sa dva nula i u zadnja tri minuta primite 3 gola od kojih je jedan autogol

2 minuta pred kraj košarkaške utakmice imate 10 poena prednosi i protivnik ima 4 odbrane i da 4 trojke

e tako i jutros - igramo extra dobar deo a onda peti set...

dakle sve pohvale za igrače, dobro su igrali, kada je trebalo Brazil je bio bolji i onda opet 3-2


ali imam par krajnje dobronamernih primedbi.

Janiću - ti si kapiten a srce ko u zeca, malo i nikakvo jedva da kuca a trebalo bi da bije, pa samo kada pomisliš da si kapiten jedne takve repke treba da igraš 110% na 16-13 za nas prolaziš a na 16-13 za njih pukneš u blok.
Druga stvar za koju je više kriv trener nego on je da bi morao da prestane da servira ovaj kvazi smeč servis - što bi rekli alibi smeč servis samo da bi publika na ekranima videla da je on iz skoka servirao, navežbaj neki flot i to će biti mnogo bolje, ovaj alibi smeč servis je najlakši servis na svetu za prijem... prijem je bio lošiji i od nikića i od rosića i od terze

Petkoviću svaka čast ali u odlučujućim trenucima dižeš Janiću - šta je s mozgom, kontam ja da je frka kada gubiš a lomi se utakmica, tada većina dizača oće da ispadnu heroji da izmisle nešto umesto da dignu korektoru lepu loptu stanu u zaštitu napada i mole boga da će korektor da prodje (koji je kod nas ubedljivo najbolji napadač) - znam iz ličnog iskustva. a znam ja ti si razmišljao ovako "aha brazilci znaju da ću dići staroviću ili nikiću a ja ću da ih zeznem i dignem janiću" a janića sačeka dvojni paralela zjapi otvorena on opali po dojagonali (čak sam pomislio da žmuri - to je ono što pričam srce ko u zeca). Petko i onaj skandalozno smešan servis na kraju petog sete kada si dao brazilcima ono što oni najviše vole - da rade šta goće sa protivnikom

Nikiću - sve super sve ok, odličnih par poteza stvarno ludnica i onda kontru koja dolazi od upasivljenog bloka, lopta ide ko sveća i ti prodješ i dodaješ loptu ČEKIĆEM i to na 4ti metar i onda kao uhvatili nas brazilci u polju, pa pitam se zašto... manjak odlučnosti i srdžbe onda kada je potrebna. Polje kataklizmično

Kolaković - ako nekome ne ide slobodno ga izvedi iz igre, imaš još igrača na klupi

nemam primedbe na rosića (mada imao je dve kontre koje je mogao još malo na mrežu da gurne) on je jedini nešto u polju i pohvatao

nemam primedbe na podraščanina

nemam primedbe na stankovića i pored zadnjeg penala koji je odsmečovao po sred bloka

boombar

pre 13 godina

Nisam gledao utakmicu ali bih samo želeo da kažem da su Bugari (ko je gledao zna o čemu pričam) skoro dobili Brazilce na "float" servis. Brazilski primači a i tehničari mnogo bolje igraju (uz naravno dobar prijem) kada dobiju brže lopte.
Ne treba sumnjati da ćemo pružiti maximum i protiv Argentine.
Idemo dalje.

Djoksa

pre 13 godina

Ceo strucni stab je sve nade polozio na mec sa Argentinom,nema smisla tugovati.Kad sam poslao kom da N.Grbic treba da se penzionise,dobio sam minuse.I kad je on bio u timu gubili smo 3:2 od Brazila.U cemu je problem?Treba da igra do 50god za reprez.!?

branko

pre 13 godina

Prosek je tri puta
Са 6 сервис грешака у петом сету Бразил се не може добити. Но, против једне такве екипе мора се сервирати ризично јер на обичне сервисе они освајају поене без по муке. Још једном честитке овој нашој занимљивој екипи која нема асова али игра одлично.
Пре овог меча Руси и Кубанци су играли `атомску `одбојку. Не памтим да сам некад видео сет у којем једна екипа освоји БЛОКОМ више од 10, мислим чак 14 поена. Ова врло млада руска екипа игра изванредно.

bice bolje

pre 13 godina

Starovic je mnogo dobar igrac,ja ne mogu da verujem gde on u bloku uspe da proturi loptu.Samo treba da pojacan udarac jer mnogo puta bude upasivljen udarac i prime loptu.Mali Rosic je odigrao stvarno odlicno,ima decko osecaj pa to je.Bas lepo zna da oseti i umiri loptu.Podrascanin je dizao ekipu i mnogo je znacio.Petkovic odlicno deli lopte.Cak mi se vise svidja kako deli lopte od Grbica,koji preciznije baca,ali ne deli lopte dobro.Jer dosta ide na korektore.A treba dosta kroz sredinu da se ide,samo da ne udaramo lopte kao Stankovic kao baba neka udara lopte.Mora kroz sredinu kao Brazilci,nisu sad kvalitetni kao pre,jedino ta sredina ih izvlaci.Korektore uspemo blokom da uhvatimo dosta puta.Srecno i verujem u prolaz!

Hope

pre 13 godina

Krajnje je vreme da nauci trener igrace da serviraju jer su peti set poklonili Brazilcima. Sve vreme kvalifikacija za ovo takmicenje to je bio glavni problem. Medjutim, trener to nije uspeo da otkloni. Smesno je kako neki igraci i serviraju. Zao mi je sto su propustili sansu ali sami su krivi. Ako budu ovako igrali protiv Argentinaca nece biti dobro.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Neverovatno! Ispustili smo nikad slabijiBrazil.I to posle 2-1.Neverovatno da su se opet uplasili, ostajemo i dalje njihove musterije. Da je igrao Grbic sigurno bi pobedili. Sada i da nekako dobijemo Argentinu, idemo na strasne Ruse. E Kolakovicu, Kolakovicu,pocni da pakujes kofere

.

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 23. jul 2010 18:21)

Aman covece sta si se okomio na selektore u svim nasim sportovima? I sto je najgore, uspesne selektore.

purple_skvo

pre 13 godina

@ratko

I Stankovic je potpisao za Lube... Ali to je manje bitno...
Svaki Srbin je selektor.... Da si odgledao bar jednu utakmici u takmicenju po grupama znao bi da je Stankovic jedan od najstabilnijih igraca u repki...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Neverovatno! Ispustili smo nikad slabijiBrazil.I to posle 2-1.Neverovatno da su se opet uplasili, ostajemo i dalje njihove musterije. Da je igrao Grbic sigurno bi pobedili. Sada i da nekako dobijemo Argentinu, idemo na strasne Ruse. E Kolakovicu, Kolakovicu,pocni da pakujes kofere

Djoksa

pre 13 godina

Ceo strucni stab je sve nade polozio na mec sa Argentinom,nema smisla tugovati.Kad sam poslao kom da N.Grbic treba da se penzionise,dobio sam minuse.I kad je on bio u timu gubili smo 3:2 od Brazila.U cemu je problem?Treba da igra do 50god za reprez.!?

Hope

pre 13 godina

Krajnje je vreme da nauci trener igrace da serviraju jer su peti set poklonili Brazilcima. Sve vreme kvalifikacija za ovo takmicenje to je bio glavni problem. Medjutim, trener to nije uspeo da otkloni. Smesno je kako neki igraci i serviraju. Zao mi je sto su propustili sansu ali sami su krivi. Ako budu ovako igrali protiv Argentinaca nece biti dobro.

Djoksa

pre 13 godina

Ceo strucni stab je sve nade polozio na mec sa Argentinom,nema smisla tugovati.Kad sam poslao kom da N.Grbic treba da se penzionise,dobio sam minuse.I kad je on bio u timu gubili smo 3:2 od Brazila.U cemu je problem?Treba da igra do 50god za reprez.!?

vlada

pre 13 godina

igrate fudbal fantastično 87 minuta i vodite sa dva nula i u zadnja tri minuta primite 3 gola od kojih je jedan autogol

2 minuta pred kraj košarkaške utakmice imate 10 poena prednosi i protivnik ima 4 odbrane i da 4 trojke

e tako i jutros - igramo extra dobar deo a onda peti set...

dakle sve pohvale za igrače, dobro su igrali, kada je trebalo Brazil je bio bolji i onda opet 3-2


ali imam par krajnje dobronamernih primedbi.

Janiću - ti si kapiten a srce ko u zeca, malo i nikakvo jedva da kuca a trebalo bi da bije, pa samo kada pomisliš da si kapiten jedne takve repke treba da igraš 110% na 16-13 za nas prolaziš a na 16-13 za njih pukneš u blok.
Druga stvar za koju je više kriv trener nego on je da bi morao da prestane da servira ovaj kvazi smeč servis - što bi rekli alibi smeč servis samo da bi publika na ekranima videla da je on iz skoka servirao, navežbaj neki flot i to će biti mnogo bolje, ovaj alibi smeč servis je najlakši servis na svetu za prijem... prijem je bio lošiji i od nikića i od rosića i od terze

Petkoviću svaka čast ali u odlučujućim trenucima dižeš Janiću - šta je s mozgom, kontam ja da je frka kada gubiš a lomi se utakmica, tada većina dizača oće da ispadnu heroji da izmisle nešto umesto da dignu korektoru lepu loptu stanu u zaštitu napada i mole boga da će korektor da prodje (koji je kod nas ubedljivo najbolji napadač) - znam iz ličnog iskustva. a znam ja ti si razmišljao ovako "aha brazilci znaju da ću dići staroviću ili nikiću a ja ću da ih zeznem i dignem janiću" a janića sačeka dvojni paralela zjapi otvorena on opali po dojagonali (čak sam pomislio da žmuri - to je ono što pričam srce ko u zeca). Petko i onaj skandalozno smešan servis na kraju petog sete kada si dao brazilcima ono što oni najviše vole - da rade šta goće sa protivnikom

Nikiću - sve super sve ok, odličnih par poteza stvarno ludnica i onda kontru koja dolazi od upasivljenog bloka, lopta ide ko sveća i ti prodješ i dodaješ loptu ČEKIĆEM i to na 4ti metar i onda kao uhvatili nas brazilci u polju, pa pitam se zašto... manjak odlučnosti i srdžbe onda kada je potrebna. Polje kataklizmično

Kolaković - ako nekome ne ide slobodno ga izvedi iz igre, imaš još igrača na klupi

nemam primedbe na rosića (mada imao je dve kontre koje je mogao još malo na mrežu da gurne) on je jedini nešto u polju i pohvatao

nemam primedbe na podraščanina

nemam primedbe na stankovića i pored zadnjeg penala koji je odsmečovao po sred bloka

boban,nis

pre 13 godina

Pogledeajte u kakvom smo drustvu:Brazil 170 miliona stanovnika,Argentina 40 miliona,Rusija 160 miliona,Italija 60miliona i Kuba 12 miliona(i nije nesto ali je jedna od najacih odbojkaskih nacija svih vremena).Zar ovo nije vec uspeh?Sve sto naprave vise je podvig.Svaka cast!

djole

pre 13 godina

@oreshac

Zato što je kod Nikole protiv Francuza i Italije bio evidentan pad forme, a Nikić je uz Podraščanina bio najbolji na terenu.

Red Star Nis

pre 13 godina

Momci igraju ko zmajevi! Bez respekta prema najboljima-primaju, dizu, smecuju - sve radnje rade. E sad jos da ne servirase onako lose - svasta bi bilo. Ma sa nesto vise iskustva harace oni izgleda svetom. Nisam neka lozana, stavise nisam ni pratio kvalifikacije za svetsku ligu ali ovakve turnire ne propustam. Extra je bila utakmica ali ovo pocinje da lici na onu fudbalsku izreku : "Odbojka je sport u kome sve prsti od kvaliteta a na kraju pobedi Brazil". Sa ovakvim pristupom dobijamo Argentinu i idemo na bracu Ruse (koji izgleda i sami kidaju?!)

blokovi

pre 13 godina

na svu srecu imam arenu pa nisam morao da slusam koraca :D sto se tice tekme,prijatno su me iznenadili,iako mi se cini da brazilci nisu odigrali kako inace umeju...mali starovic extra igrac,sinoc je dobar bio i janic,pa onda nikic,podrascanin takodje,ma u principu i stankovic,svi su odigrali solidno..jedino ne znam sta igra onaj libero,a i oni servisi ala petkovic prebaci mrezi da dobijes penalcinu,strasno...moras da napadas uvek...sve u svemu,jedan bod,sad treba da se dobije argentina al s obzirom da igramo na njihovom terenu tesko,mada ko zna,deca su pokazala da nemaju kompleks...ajd,pa polufinale

Miloš

pre 13 godina

Gledao sam jutros utakmicu. Kakva šteta, stigli smo ih u petom setu ali nekako prekasno :( Inače, kakva igra u trećem setu... Au, ono je bio najbolji set u čitavoj SL kampanji Srbije ove sezone!

Nadam se da momci neće pasti, hrabro protiv Argentine, makar da pobedimo sa 3-2! :)

milos

pre 13 godina

Bravo momci!nisam se pokajao sto sam ostao budan do pola 5..kao i uvek,Brazil je imao vis srece u zavrsnici,vise iskustva..Da smo malo bolje odservirali druga prica bi bila..s ovakvom igrom Argentinu dobijamo sigurno..a posle nam donesite neku medalju..nije vazno koju..
ps-meni je najjaci bio Rezende..celu utakmicu se setkao levo desno i cupao kosu sa glave..:)

bice bolje

pre 13 godina

Starovic je mnogo dobar igrac,ja ne mogu da verujem gde on u bloku uspe da proturi loptu.Samo treba da pojacan udarac jer mnogo puta bude upasivljen udarac i prime loptu.Mali Rosic je odigrao stvarno odlicno,ima decko osecaj pa to je.Bas lepo zna da oseti i umiri loptu.Podrascanin je dizao ekipu i mnogo je znacio.Petkovic odlicno deli lopte.Cak mi se vise svidja kako deli lopte od Grbica,koji preciznije baca,ali ne deli lopte dobro.Jer dosta ide na korektore.A treba dosta kroz sredinu da se ide,samo da ne udaramo lopte kao Stankovic kao baba neka udara lopte.Mora kroz sredinu kao Brazilci,nisu sad kvalitetni kao pre,jedino ta sredina ih izvlaci.Korektore uspemo blokom da uhvatimo dosta puta.Srecno i verujem u prolaz!

znanje-imanje

pre 13 godina

@nemaveze, dok ovo pišem dobio si 101 negativan i samo 12 pozitivnih komentara, iako si napisao najbolje! Malo si preterao ali si u načelu u pravu. Pogrešan je taj mentalitet "male" ekipe koja ima žablju perspektivu, već nas je koštao eliminacije i samo srećom smo ipak otišli u Kordobu. Brazil je isto mnogo grešio servis, Žiba i drugi primači nisu više tako dobri, novi visoki igrači čine da su ukupno manje vispreni u odbrani, dizač im nije dobar u bloku... Imali smo 1:0 i 2:1, pa smo ih i stigli u petom setu i na 12:12 imali čistu kontru - stvarno smo trebali da pobedimo. Ako sad i savladamo Argentinu (suđenje?) ići ćemo na Ruse koji su zabrinjavajuće dobri umesto da budemo pobednici grupe.
Istina, dobro smo igrali a obostrane greške su razumljive. Lako je kritikovati a u realnosti duga putovanja, pomene vremenske zone, klime i ambijenta neizbežno čine svoje. Rusi su tamo dobili oba meča i zbog toga što su nakon mečeva sa USA pametno OSTALI sa one strane Atlantika! Nadam se da će Kolaković pravovremeno i preventivno rotirati ekipu jer smo bili vidljivo umorni zadnja dva seta, pogotovu visoki igrači. Napred Srbija!

branko

pre 13 godina

Prosek je tri puta
Са 6 сервис грешака у петом сету Бразил се не може добити. Но, против једне такве екипе мора се сервирати ризично јер на обичне сервисе они освајају поене без по муке. Још једном честитке овој нашој занимљивој екипи која нема асова али игра одлично.
Пре овог меча Руси и Кубанци су играли `атомску `одбојку. Не памтим да сам некад видео сет у којем једна екипа освоји БЛОКОМ више од 10, мислим чак 14 поена. Ова врло млада руска екипа игра изванредно.

Cale

pre 13 godina

Bez obzira na sve, svaka cast! Odlicna igra! Ne zaboravite da protiv Brazila nije lako igrati. Ajde sad oderite Argentinu pa u polufinale i eventualno medalju.

branko

pre 13 godina

Са 6 сервис грешака у петом сету Бразил се не може добити. Но, против једне такве екипе мора се сервирати ризично јер на обичне сервисе они освајају поене без по муке. Још једном честитке овој нашој занимљивој екипи која нема асова али игра одлично.
Пре овог меча Руси и Кубанци су играли `атомску `одбојку. Не памтим да сам некад видео сет у којем једна екипа освоји БЛОКОМ више од 10, мислим чак 14 поена. Ова врло млада руска екипа игра изванредно.

boombar

pre 13 godina

Nisam gledao utakmicu ali bih samo želeo da kažem da su Bugari (ko je gledao zna o čemu pričam) skoro dobili Brazilce na "float" servis. Brazilski primači a i tehničari mnogo bolje igraju (uz naravno dobar prijem) kada dobiju brže lopte.
Ne treba sumnjati da ćemo pružiti maximum i protiv Argentine.
Idemo dalje.

Igor

pre 13 godina

Au kako mi je krivo... gledao sam skoro 4 seta i bio sam ubeđen da ćemo pobediti Brazilce... čini mi se da smo ih "imali". E baš mi je krivo kada sam sada video vest.

purple_skvo

pre 13 godina

@ratko

I Stankovic je potpisao za Lube... Ali to je manje bitno...
Svaki Srbin je selektor.... Da si odgledao bar jednu utakmici u takmicenju po grupama znao bi da je Stankovic jedan od najstabilnijih igraca u repki...

.

pre 13 godina

(neko to od gore vidi sve, 23. jul 2010 18:21)

Aman covece sta si se okomio na selektore u svim nasim sportovima? I sto je najgore, uspesne selektore.