Fudbal 23

Četvrtak, 08.07.2010.

19:50

FIFA: Veb sudi finale Svetskog prvenstva

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će engleski fudbalski sudija Hauard Veb suditi finale Svetskog prvenstva između Holandije i Španije.

FIFA: Veb sudi finale Svetskog prvenstva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Wogy

pre 13 godina

1.- (Wogy, 9. jul 2010 02:21)

odlična analiza...još kad bi naučio pravopis,gde bi ti bio kraj....
NE VIDLJIV se piše NEVIDLJIV,a NE UTRALAN se piše NEUTRALAN....
(Zezinho, 9. jul 2010 10:15)

2.- Wogy da ti ovaj sudija nije neki rod?
(Nemere,9.jul 2010 17:21)

1.- Zezinho...hvala Vam na opomeni,znam da ste Vi u pravu...Srpski jezik sam ucio pre 65 godine...iskljucivo preko mojih roditelja (koji na moju zalost nisu vise na ovom svetu) ali sam ponosan i pored ne poznavanja pravopisa (ni danas neznam sta to znaci) na trudu mojih roditelja da im deca govore materni jezik u tudjem svetu,kako su oni to uvek isticali.Napustio sam moj rodni grad Novi Sad kada mi je bilo 3 godine...ne secam se da sam tada znao da govorim ali nakon nekoliko godina moja Mati je pocela dug i mukotrpan rad da nas (cetvoro dece) uci nas Srpski jezik...da govorimo,citamo i donekle pisemo i to prvo cirilicom a kasnije latinicom.Da li je u tome uspela...kako vidim po kritikama, izgleda da nije ali i pored svega uciti jezik,bilo koji,van Skole i bez potrebnih knjiga, krajnji rezultat,bar za mene, je vise nego uspesan...nikada nisam imao problema u zivotu (kao ni moja braca) da se sporazumem na nasem jeziku i za nas je to VELIKI,VELIKI uspeh i ujedno zahvalnost nasim roditeljima za njihov trud.Sasvim je normalno,za nas, da nam je Engleski mnogo laksi nego Srpski...ovde smo zavrsili (svi) odgovarajuce Skole i Fakultet (dvojica od brace) ali smo uvek bili i bicemo ponosni na nase poreklo...moja deca,3 Sina i dve Cerke donekle vladaju skromnim poznavanjem naseg jezika ali na zalost neznaju da citaju ili pisu sto nije slucaj sa mojim Unucima (9 Unuka) koji bas nista neznaju nas jezik...nisam srecan ali takav je zivot.Ne bih zeleo da ovo shvatite kao opravdanje za moju nepismenost ali prosto me nesto gura da Vam odgovorim i moram da kazem da sam i pored nepravilne upotrebe pravopisa ponosan na moje skromno znanje ili ne znaje mog maternjeg jezika.

2.- Nemere...mozda i jeste neki rod ali samo po skromnosti, nije mi jasno sta ste Vi hteli da kazete...nista nebranim Howard WEBB-a samo sam naveo ISTINITE cinjenice zasto je dobio FINALE i nevidim potrebu za bilo kakvom ironijom ili podsmevanjem...ili ste Vi i suvise mladi ili ne poznajete vrednosti kada je u pitanju DOBAR Sudija...ali neka Vam bude, to je Vase misljenje koje ja cenim bez i trunke arogancije.

webb united

pre 13 godina

evo procitajte sto misle navijaci diljem svijeta o hoawardu webbu, svi znaju da je on veliki fan manchester uniteda!!

http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/07/09/2017342/world-cup-final-comment-the-stats-behind-referee-howard-webb

dex

pre 13 godina

Cemu sudija iz zemlje u kojoj se fudbal igra? Dajte, pa valjda ima neko veliko sudijsko ime u Uzbekistanu, na Sejselima, ili medju Eskimima?! Navikli smo vec da na SP sude ti divovi... JEste da nekada nisu bas sigurni koja su pravila igre, ali egzotika je tu...

Palotaj

pre 13 godina

Uh FIFE, sta ponistili englezima go, pa dali ovom jadnilu da sudi. To mu je nagrada za utakmicu Italija-Slovacka, sto je ponistio dva gola italijanima. Bravo FIFA, svaka vam cast, napunila se kasa i to je najvaznije. Uzas

Куруз

pre 13 godina

Господин Веб, најбољи судија данашњице. Ауторитет стекао и пиштаљком и физичким изгледом због којег нико не сме реч да му каже.
За све Скаузере и другаре, прочитајте правила, па се буните. Колико сте само заграјали после пенала досуђеног на утакмици Манчестер - Ливерпул прошле сезоне, а нисте имали појма о правилима. Исто то радите и сада.

Glory Man United

Ištvan iz Subotice

pre 13 godina

1994. godine su finale Brazil-Italija poverili mom sunarodnjaku, Šandoru Pulu, jer je pre toga tri godine zaredom bio proglašen za najboljeg sudiju na svetu, bio je na zenitu svoje karijere, pa je bilo i očekivati, da će dobiti finale.
Kako su mnogi nagovestili, po kvalitetu gospodin Hauard Veb zaslužuje to. Ja se držim one latinske izreke: "De gustibus non est disputandum", tojest o ukusima se ne diskutuje. Mogu se sigurno i njemu prebaciti neke stvari, jer kao smrtnik, nije bezgrešan, ali mislim da bi ga najmanje trebalo kritikovati zbog nadoknade vremena.
Ove ekipe u vrhu svetskog fudbala bi, siguran sam, mogle odigrati i dve utakmice zaredom, a ne još koji minut više od 90. Na kraju krajeva može se desiti, da se igra 120 minuta. Nisu ovi momci od onih, koji već u drugom poluvremenu jedva dišu....

Zezinho

pre 13 godina

(Wogy, 9. jul 2010 02:21)

odlična analiza...još kad bi naučio pravopis,gde bi ti bio kraj....
NE VIDLJIV se piše NEVIDLJIV,a NE UTRALAN se piše NEUTRALAN....

Wogy

pre 13 godina

5.Juna.2010 poslao sam komentar pod naslovom: "IRMATOV i KASSAI sude POLU-FINALE"...razjasnio sam u detalje ko ce da sudi veliko FINALE (po mom misljenju i zasto)...pogledajte i procitajte komentar ponovo.Howard WEBB je najbolji Sudija danasnjice svidjalo se to nama ili ne...nije preporucljivo uporedjivati njega sa drugim Sudijama na ovom SP jer vaznost i naravno Nacionalni timovi kojima dele pravdu ostale sudije,nije ni priblizno isto sto i veliko FINALE.Ovde MORA biti najjaci Sudija u svakom aspektu igre,Sudija koji ima sposobnost a i hrabrost da u svakom trenutku igre donosi odluke koje nece umanjiti spektakl a koji je istovremeno "ne vidljiv" na terenu a kao najvazniji elemenat MORA biti VIDJEN kao NE UTRALAN...Howard WEBB ima sve odlike bas takvog Sudije i to je PRAVI RAZLOG zasto je odredjen za FINALE.Zamera mu se sto cesto nadoknadjuje igru nakon regularnog isteka vremena ali se isto tako zaboravlja cinjenica da "takozvani prekidi igre" NISU jedini elementi za produzetak izgubljenog vremena.Koliko puta smo bili svedoci kod ubacivanja lopte u igru (aut) narocito kada tim rezultatski vodi...jedan igrac ostavlja loptu svom suigracu,golman i suvise trosi vremana kada ubacuje loptu u igru (golmanski udarc), izvodjenje slobodnih udaraca,zamena igraca pogotovu pri samom kraju utakmice i slicno...to je sve sastavni deo NADOKNADE IZGUBLJENOG VREMENA a ne samo,kako mnogi misle, kada je u pitanju povreda igraca.Howard WEBB je poznat ali i priznat po tome da UVEK nadoknadi izgubljeno vreme to i jeste razlog zasto bas nije "voljen" od navijaca.Jedan je od NAJPOSTOVANIJI od strane Fudbalera zato sto uvek STITI najbolje i NE TOLERISE GRUBU IGRU...sacekajmo par dana pa budimo svedoci njegovih kvaliteta.Skoro da zaboravim...Glavni Instruktor FIFA (ovog puta to je bivsi Spanski Sudija koji je sudio Finale SP u Nemackoj i FINALE Lige Sampiona)INSISTIRA pre utakmice da igubljeno vreme MORA biti nadoknadjeno...sve ostalo zavisi od ponasanja igraca oba tima...toliko da se zna.

Ser Alex

pre 13 godina

Najgorem sudiji, uz dužno poštovanje Lariondi, su dali da sudi finale.
Ima da napravi cirkus kakav samo on zna. Ako se ne bude igralo do 97. minuta...

les Lionceaux

pre 13 godina

ovo govori sve o fifi i uefi! daju istom covjeku ovakva dva finala u samo dva mjeseca, istom onom koji je svoje postenje pokazao produzivsi spanjolska-svicarska 5min iako gotouo da i nije bilo prekida u 2.pol. a svicarci cak nisu odugovlacili, na kraju je na tih 5min dodao jos minut i pol.. najveca sudijska pogreska je neadekvatna nadoknada vremena, jer se tu vidi namjera da pomogne nekom timu.. vjerujem da bi da je spanjolska vodila produzio 2-3min

23, Mr. Liverpool

pre 13 godina

Konachno! mada mislim da ne bi bilo greshka i da je sudjenje povjereno onom japancu... (ne znam ime, ali vjerovatno najbolji sudija na prvenstvu je bio)

23, Mr. Liverpool

pre 13 godina

Konachno! mada mislim da ne bi bilo greshka i da je sudjenje povjereno onom japancu... (ne znam ime, ali vjerovatno najbolji sudija na prvenstvu je bio)

Wogy

pre 13 godina

5.Juna.2010 poslao sam komentar pod naslovom: "IRMATOV i KASSAI sude POLU-FINALE"...razjasnio sam u detalje ko ce da sudi veliko FINALE (po mom misljenju i zasto)...pogledajte i procitajte komentar ponovo.Howard WEBB je najbolji Sudija danasnjice svidjalo se to nama ili ne...nije preporucljivo uporedjivati njega sa drugim Sudijama na ovom SP jer vaznost i naravno Nacionalni timovi kojima dele pravdu ostale sudije,nije ni priblizno isto sto i veliko FINALE.Ovde MORA biti najjaci Sudija u svakom aspektu igre,Sudija koji ima sposobnost a i hrabrost da u svakom trenutku igre donosi odluke koje nece umanjiti spektakl a koji je istovremeno "ne vidljiv" na terenu a kao najvazniji elemenat MORA biti VIDJEN kao NE UTRALAN...Howard WEBB ima sve odlike bas takvog Sudije i to je PRAVI RAZLOG zasto je odredjen za FINALE.Zamera mu se sto cesto nadoknadjuje igru nakon regularnog isteka vremena ali se isto tako zaboravlja cinjenica da "takozvani prekidi igre" NISU jedini elementi za produzetak izgubljenog vremena.Koliko puta smo bili svedoci kod ubacivanja lopte u igru (aut) narocito kada tim rezultatski vodi...jedan igrac ostavlja loptu svom suigracu,golman i suvise trosi vremana kada ubacuje loptu u igru (golmanski udarc), izvodjenje slobodnih udaraca,zamena igraca pogotovu pri samom kraju utakmice i slicno...to je sve sastavni deo NADOKNADE IZGUBLJENOG VREMENA a ne samo,kako mnogi misle, kada je u pitanju povreda igraca.Howard WEBB je poznat ali i priznat po tome da UVEK nadoknadi izgubljeno vreme to i jeste razlog zasto bas nije "voljen" od navijaca.Jedan je od NAJPOSTOVANIJI od strane Fudbalera zato sto uvek STITI najbolje i NE TOLERISE GRUBU IGRU...sacekajmo par dana pa budimo svedoci njegovih kvaliteta.Skoro da zaboravim...Glavni Instruktor FIFA (ovog puta to je bivsi Spanski Sudija koji je sudio Finale SP u Nemackoj i FINALE Lige Sampiona)INSISTIRA pre utakmice da igubljeno vreme MORA biti nadoknadjeno...sve ostalo zavisi od ponasanja igraca oba tima...toliko da se zna.

Zezinho

pre 13 godina

(Wogy, 9. jul 2010 02:21)

odlična analiza...još kad bi naučio pravopis,gde bi ti bio kraj....
NE VIDLJIV se piše NEVIDLJIV,a NE UTRALAN se piše NEUTRALAN....

les Lionceaux

pre 13 godina

ovo govori sve o fifi i uefi! daju istom covjeku ovakva dva finala u samo dva mjeseca, istom onom koji je svoje postenje pokazao produzivsi spanjolska-svicarska 5min iako gotouo da i nije bilo prekida u 2.pol. a svicarci cak nisu odugovlacili, na kraju je na tih 5min dodao jos minut i pol.. najveca sudijska pogreska je neadekvatna nadoknada vremena, jer se tu vidi namjera da pomogne nekom timu.. vjerujem da bi da je spanjolska vodila produzio 2-3min

Ser Alex

pre 13 godina

Najgorem sudiji, uz dužno poštovanje Lariondi, su dali da sudi finale.
Ima da napravi cirkus kakav samo on zna. Ako se ne bude igralo do 97. minuta...

Куруз

pre 13 godina

Господин Веб, најбољи судија данашњице. Ауторитет стекао и пиштаљком и физичким изгледом због којег нико не сме реч да му каже.
За све Скаузере и другаре, прочитајте правила, па се буните. Колико сте само заграјали после пенала досуђеног на утакмици Манчестер - Ливерпул прошле сезоне, а нисте имали појма о правилима. Исто то радите и сада.

Glory Man United

Wogy

pre 13 godina

1.- (Wogy, 9. jul 2010 02:21)

odlična analiza...još kad bi naučio pravopis,gde bi ti bio kraj....
NE VIDLJIV se piše NEVIDLJIV,a NE UTRALAN se piše NEUTRALAN....
(Zezinho, 9. jul 2010 10:15)

2.- Wogy da ti ovaj sudija nije neki rod?
(Nemere,9.jul 2010 17:21)

1.- Zezinho...hvala Vam na opomeni,znam da ste Vi u pravu...Srpski jezik sam ucio pre 65 godine...iskljucivo preko mojih roditelja (koji na moju zalost nisu vise na ovom svetu) ali sam ponosan i pored ne poznavanja pravopisa (ni danas neznam sta to znaci) na trudu mojih roditelja da im deca govore materni jezik u tudjem svetu,kako su oni to uvek isticali.Napustio sam moj rodni grad Novi Sad kada mi je bilo 3 godine...ne secam se da sam tada znao da govorim ali nakon nekoliko godina moja Mati je pocela dug i mukotrpan rad da nas (cetvoro dece) uci nas Srpski jezik...da govorimo,citamo i donekle pisemo i to prvo cirilicom a kasnije latinicom.Da li je u tome uspela...kako vidim po kritikama, izgleda da nije ali i pored svega uciti jezik,bilo koji,van Skole i bez potrebnih knjiga, krajnji rezultat,bar za mene, je vise nego uspesan...nikada nisam imao problema u zivotu (kao ni moja braca) da se sporazumem na nasem jeziku i za nas je to VELIKI,VELIKI uspeh i ujedno zahvalnost nasim roditeljima za njihov trud.Sasvim je normalno,za nas, da nam je Engleski mnogo laksi nego Srpski...ovde smo zavrsili (svi) odgovarajuce Skole i Fakultet (dvojica od brace) ali smo uvek bili i bicemo ponosni na nase poreklo...moja deca,3 Sina i dve Cerke donekle vladaju skromnim poznavanjem naseg jezika ali na zalost neznaju da citaju ili pisu sto nije slucaj sa mojim Unucima (9 Unuka) koji bas nista neznaju nas jezik...nisam srecan ali takav je zivot.Ne bih zeleo da ovo shvatite kao opravdanje za moju nepismenost ali prosto me nesto gura da Vam odgovorim i moram da kazem da sam i pored nepravilne upotrebe pravopisa ponosan na moje skromno znanje ili ne znaje mog maternjeg jezika.

2.- Nemere...mozda i jeste neki rod ali samo po skromnosti, nije mi jasno sta ste Vi hteli da kazete...nista nebranim Howard WEBB-a samo sam naveo ISTINITE cinjenice zasto je dobio FINALE i nevidim potrebu za bilo kakvom ironijom ili podsmevanjem...ili ste Vi i suvise mladi ili ne poznajete vrednosti kada je u pitanju DOBAR Sudija...ali neka Vam bude, to je Vase misljenje koje ja cenim bez i trunke arogancije.

Palotaj

pre 13 godina

Uh FIFE, sta ponistili englezima go, pa dali ovom jadnilu da sudi. To mu je nagrada za utakmicu Italija-Slovacka, sto je ponistio dva gola italijanima. Bravo FIFA, svaka vam cast, napunila se kasa i to je najvaznije. Uzas

dex

pre 13 godina

Cemu sudija iz zemlje u kojoj se fudbal igra? Dajte, pa valjda ima neko veliko sudijsko ime u Uzbekistanu, na Sejselima, ili medju Eskimima?! Navikli smo vec da na SP sude ti divovi... JEste da nekada nisu bas sigurni koja su pravila igre, ali egzotika je tu...

Ištvan iz Subotice

pre 13 godina

1994. godine su finale Brazil-Italija poverili mom sunarodnjaku, Šandoru Pulu, jer je pre toga tri godine zaredom bio proglašen za najboljeg sudiju na svetu, bio je na zenitu svoje karijere, pa je bilo i očekivati, da će dobiti finale.
Kako su mnogi nagovestili, po kvalitetu gospodin Hauard Veb zaslužuje to. Ja se držim one latinske izreke: "De gustibus non est disputandum", tojest o ukusima se ne diskutuje. Mogu se sigurno i njemu prebaciti neke stvari, jer kao smrtnik, nije bezgrešan, ali mislim da bi ga najmanje trebalo kritikovati zbog nadoknade vremena.
Ove ekipe u vrhu svetskog fudbala bi, siguran sam, mogle odigrati i dve utakmice zaredom, a ne još koji minut više od 90. Na kraju krajeva može se desiti, da se igra 120 minuta. Nisu ovi momci od onih, koji već u drugom poluvremenu jedva dišu....

webb united

pre 13 godina

evo procitajte sto misle navijaci diljem svijeta o hoawardu webbu, svi znaju da je on veliki fan manchester uniteda!!

http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/07/09/2017342/world-cup-final-comment-the-stats-behind-referee-howard-webb

Ser Alex

pre 13 godina

Najgorem sudiji, uz dužno poštovanje Lariondi, su dali da sudi finale.
Ima da napravi cirkus kakav samo on zna. Ako se ne bude igralo do 97. minuta...

les Lionceaux

pre 13 godina

ovo govori sve o fifi i uefi! daju istom covjeku ovakva dva finala u samo dva mjeseca, istom onom koji je svoje postenje pokazao produzivsi spanjolska-svicarska 5min iako gotouo da i nije bilo prekida u 2.pol. a svicarci cak nisu odugovlacili, na kraju je na tih 5min dodao jos minut i pol.. najveca sudijska pogreska je neadekvatna nadoknada vremena, jer se tu vidi namjera da pomogne nekom timu.. vjerujem da bi da je spanjolska vodila produzio 2-3min

Wogy

pre 13 godina

5.Juna.2010 poslao sam komentar pod naslovom: "IRMATOV i KASSAI sude POLU-FINALE"...razjasnio sam u detalje ko ce da sudi veliko FINALE (po mom misljenju i zasto)...pogledajte i procitajte komentar ponovo.Howard WEBB je najbolji Sudija danasnjice svidjalo se to nama ili ne...nije preporucljivo uporedjivati njega sa drugim Sudijama na ovom SP jer vaznost i naravno Nacionalni timovi kojima dele pravdu ostale sudije,nije ni priblizno isto sto i veliko FINALE.Ovde MORA biti najjaci Sudija u svakom aspektu igre,Sudija koji ima sposobnost a i hrabrost da u svakom trenutku igre donosi odluke koje nece umanjiti spektakl a koji je istovremeno "ne vidljiv" na terenu a kao najvazniji elemenat MORA biti VIDJEN kao NE UTRALAN...Howard WEBB ima sve odlike bas takvog Sudije i to je PRAVI RAZLOG zasto je odredjen za FINALE.Zamera mu se sto cesto nadoknadjuje igru nakon regularnog isteka vremena ali se isto tako zaboravlja cinjenica da "takozvani prekidi igre" NISU jedini elementi za produzetak izgubljenog vremena.Koliko puta smo bili svedoci kod ubacivanja lopte u igru (aut) narocito kada tim rezultatski vodi...jedan igrac ostavlja loptu svom suigracu,golman i suvise trosi vremana kada ubacuje loptu u igru (golmanski udarc), izvodjenje slobodnih udaraca,zamena igraca pogotovu pri samom kraju utakmice i slicno...to je sve sastavni deo NADOKNADE IZGUBLJENOG VREMENA a ne samo,kako mnogi misle, kada je u pitanju povreda igraca.Howard WEBB je poznat ali i priznat po tome da UVEK nadoknadi izgubljeno vreme to i jeste razlog zasto bas nije "voljen" od navijaca.Jedan je od NAJPOSTOVANIJI od strane Fudbalera zato sto uvek STITI najbolje i NE TOLERISE GRUBU IGRU...sacekajmo par dana pa budimo svedoci njegovih kvaliteta.Skoro da zaboravim...Glavni Instruktor FIFA (ovog puta to je bivsi Spanski Sudija koji je sudio Finale SP u Nemackoj i FINALE Lige Sampiona)INSISTIRA pre utakmice da igubljeno vreme MORA biti nadoknadjeno...sve ostalo zavisi od ponasanja igraca oba tima...toliko da se zna.

23, Mr. Liverpool

pre 13 godina

Konachno! mada mislim da ne bi bilo greshka i da je sudjenje povjereno onom japancu... (ne znam ime, ali vjerovatno najbolji sudija na prvenstvu je bio)

Куруз

pre 13 godina

Господин Веб, најбољи судија данашњице. Ауторитет стекао и пиштаљком и физичким изгледом због којег нико не сме реч да му каже.
За све Скаузере и другаре, прочитајте правила, па се буните. Колико сте само заграјали после пенала досуђеног на утакмици Манчестер - Ливерпул прошле сезоне, а нисте имали појма о правилима. Исто то радите и сада.

Glory Man United

Zezinho

pre 13 godina

(Wogy, 9. jul 2010 02:21)

odlična analiza...još kad bi naučio pravopis,gde bi ti bio kraj....
NE VIDLJIV se piše NEVIDLJIV,a NE UTRALAN se piše NEUTRALAN....

Ištvan iz Subotice

pre 13 godina

1994. godine su finale Brazil-Italija poverili mom sunarodnjaku, Šandoru Pulu, jer je pre toga tri godine zaredom bio proglašen za najboljeg sudiju na svetu, bio je na zenitu svoje karijere, pa je bilo i očekivati, da će dobiti finale.
Kako su mnogi nagovestili, po kvalitetu gospodin Hauard Veb zaslužuje to. Ja se držim one latinske izreke: "De gustibus non est disputandum", tojest o ukusima se ne diskutuje. Mogu se sigurno i njemu prebaciti neke stvari, jer kao smrtnik, nije bezgrešan, ali mislim da bi ga najmanje trebalo kritikovati zbog nadoknade vremena.
Ove ekipe u vrhu svetskog fudbala bi, siguran sam, mogle odigrati i dve utakmice zaredom, a ne još koji minut više od 90. Na kraju krajeva može se desiti, da se igra 120 minuta. Nisu ovi momci od onih, koji već u drugom poluvremenu jedva dišu....

webb united

pre 13 godina

evo procitajte sto misle navijaci diljem svijeta o hoawardu webbu, svi znaju da je on veliki fan manchester uniteda!!

http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/07/09/2017342/world-cup-final-comment-the-stats-behind-referee-howard-webb

Palotaj

pre 13 godina

Uh FIFE, sta ponistili englezima go, pa dali ovom jadnilu da sudi. To mu je nagrada za utakmicu Italija-Slovacka, sto je ponistio dva gola italijanima. Bravo FIFA, svaka vam cast, napunila se kasa i to je najvaznije. Uzas

Wogy

pre 13 godina

1.- (Wogy, 9. jul 2010 02:21)

odlična analiza...još kad bi naučio pravopis,gde bi ti bio kraj....
NE VIDLJIV se piše NEVIDLJIV,a NE UTRALAN se piše NEUTRALAN....
(Zezinho, 9. jul 2010 10:15)

2.- Wogy da ti ovaj sudija nije neki rod?
(Nemere,9.jul 2010 17:21)

1.- Zezinho...hvala Vam na opomeni,znam da ste Vi u pravu...Srpski jezik sam ucio pre 65 godine...iskljucivo preko mojih roditelja (koji na moju zalost nisu vise na ovom svetu) ali sam ponosan i pored ne poznavanja pravopisa (ni danas neznam sta to znaci) na trudu mojih roditelja da im deca govore materni jezik u tudjem svetu,kako su oni to uvek isticali.Napustio sam moj rodni grad Novi Sad kada mi je bilo 3 godine...ne secam se da sam tada znao da govorim ali nakon nekoliko godina moja Mati je pocela dug i mukotrpan rad da nas (cetvoro dece) uci nas Srpski jezik...da govorimo,citamo i donekle pisemo i to prvo cirilicom a kasnije latinicom.Da li je u tome uspela...kako vidim po kritikama, izgleda da nije ali i pored svega uciti jezik,bilo koji,van Skole i bez potrebnih knjiga, krajnji rezultat,bar za mene, je vise nego uspesan...nikada nisam imao problema u zivotu (kao ni moja braca) da se sporazumem na nasem jeziku i za nas je to VELIKI,VELIKI uspeh i ujedno zahvalnost nasim roditeljima za njihov trud.Sasvim je normalno,za nas, da nam je Engleski mnogo laksi nego Srpski...ovde smo zavrsili (svi) odgovarajuce Skole i Fakultet (dvojica od brace) ali smo uvek bili i bicemo ponosni na nase poreklo...moja deca,3 Sina i dve Cerke donekle vladaju skromnim poznavanjem naseg jezika ali na zalost neznaju da citaju ili pisu sto nije slucaj sa mojim Unucima (9 Unuka) koji bas nista neznaju nas jezik...nisam srecan ali takav je zivot.Ne bih zeleo da ovo shvatite kao opravdanje za moju nepismenost ali prosto me nesto gura da Vam odgovorim i moram da kazem da sam i pored nepravilne upotrebe pravopisa ponosan na moje skromno znanje ili ne znaje mog maternjeg jezika.

2.- Nemere...mozda i jeste neki rod ali samo po skromnosti, nije mi jasno sta ste Vi hteli da kazete...nista nebranim Howard WEBB-a samo sam naveo ISTINITE cinjenice zasto je dobio FINALE i nevidim potrebu za bilo kakvom ironijom ili podsmevanjem...ili ste Vi i suvise mladi ili ne poznajete vrednosti kada je u pitanju DOBAR Sudija...ali neka Vam bude, to je Vase misljenje koje ja cenim bez i trunke arogancije.

dex

pre 13 godina

Cemu sudija iz zemlje u kojoj se fudbal igra? Dajte, pa valjda ima neko veliko sudijsko ime u Uzbekistanu, na Sejselima, ili medju Eskimima?! Navikli smo vec da na SP sude ti divovi... JEste da nekada nisu bas sigurni koja su pravila igre, ali egzotika je tu...