Košarka 53

Nedelja, 04.07.2010.

09:19

Ivković zvanično u Olimpijakosu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković od subote je zvanično i trener atinskog Olimpijakosa.

Ivkoviæ zvanièno u Olimpijakosu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

El Loco

pre 13 godina

Коначно ће титула у Пиреј...Два српска тренера у два највећа Грчка клуба,довољно говори о квалитету наших стручњака..

Nemanja

pre 13 godina

# ...Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

Ne zna kako se svi,kad pricate o reprezentativnim neuspesima, setite Duleta Vujosevica (koji je bio 6. na EP sa raspalim timom),a niko ni da pomene cuvenog Sakotu(gubili smo od Ngerije i ispali u 1/8 finala SP) i Moku Slavnica (3 poraza i poslednje mesto na EP).Cemu toliki kompleks od Duleta V., i to u situaciji kada smo sa cuvenim zvezdinim "strucnjacima" napravili katastrofalne rezultate?
(pera, 5. jul 2010 01:08)

O kakvim ti kompleksima pričaš? Stvar je u tome, da se Moka i Šakota ne pominju, jer jednostavno nisu vredni pomena...kad je u pitanju vođenje reprezentacije

pera

pre 13 godina

...Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

Ne zna kako se svi,kad pricate o reprezentativnim neuspesima, setite Duleta Vujosevica (koji je bio 6. na EP sa raspalim timom),a niko ni da pomene cuvenog Sakotu(gubili smo od Ngerije i ispali u 1/8 finala SP) i Moku Slavnica (3 poraza i poslednje mesto na EP).Cemu toliki kompleks od Duleta V., i to u situaciji kada smo sa cuvenim zvezdinim "strucnjacima" napravili katastrofalne rezultate?

bagi arapin

pre 13 godina

IMA NEŠTO !!! Mnogo komentara je na finansijskoj osnovi .Nebih rekao baš da je tako. Toje jedan od pogleda kada gledaš iz svoje avlije i pitaš ima li ko jači.E to se gospodo PROFESIONALCI izađe iz svoje avlije i pravi .Kako ,lepo pričaš dva tri jezika REPREZENTUJEŠ svoju zemlju i naravno znaš svoj posao .

isti

pre 13 godina

Vujosevic je 2003. godine igrao 1/4 finale protiv Litvanije i malo mu je falilo da sa onako skrpljenim timom udje u polufinale. Tako da, molim vas prestanite da pljujete po njemu.
(splendid, 4. jul 2010 11:16)

Tako je! A da je sprečio Drobnjaka da se iživljava šutiranjem trojki kad su Litvanci imali svi po 4 faula, a mi ih stigli, svašta bi bilo!! Ili da je poveo Jovu Stanojevića...

Wabbit

pre 13 godina

Sa jedne strane razumem Ivkovica, ali ipak zavrsiti karijeru sa osvojenom olimpijskom medaljom i imati status boga u svojoj zemlji... mislim da neke stvari ipak nemaju cenu

Kalimero

pre 13 godina

(dlagan, 4. jul 2010 17:46)

Nije tačno, ja sam imao ponudu da radim u jednoj egzotičnoj zemlji za 200Eur. dnevno, a radim za 350Eur. mesečno i nisam otišao!!!
Dudi svaka čast, da mi ne prišije neko komentar da pljujem po njemu, ali ako on nije imao profitabilnu trenersku karijeru do sada ne znam onda ko je?!

vodja

pre 13 godina

Kao i u Anticevom slucaju i ovde su mnogi zbog ranijih zasluga oba selektora u stanju da im sve oproste.Mislim da to nije dobro.I ja sam bio odusevljen Anticevim vodjenjem reprezentacije u kvalifikacijama ali to jos uvek ne znaci da treba da mu dopustimo da nas vuce za nos kada kaze da poslednje mesto u grupi na S.P.nije neuspeh.Sto se tice Dude mislim da je nas najveci trener posle prof.Nikolica a polednja medalja je remek delo.Medjutim,covek je poceo da se zali da mu nije sve isplaceno tek nedavno kada su ocigledno stigli prvi signali od Olimpijakosa.Zasto to ranije nije rekao? Ako su pare jedino merilo za sve(Antic bi takodje odmah otisao da je dobio neku ozbiljniju ponudu)onda nemojmo da im dopustimo da govore o bilo kakvom patriotizmu.Dosta bre!

ŽILE

pre 13 godina

Ako se ovako nastavi propade nam košarka. Ivković u Olimpijakosu, nejgov pomoćnik Petrović u Litvaniji, Vujošević ode u Moskvu, Zvezda propada, finale plej-ofa nije ni odigrani kako treba, savez nema para a predsednik ne zna šta će. Evo rešenja, vrati se Kićanoviću u košarku, budi predsednik, postavi Mutu za se selektora i za početak dovoljno.

igor

pre 13 godina

Selektor treba odmah da ode, a sa njim i Kapicic, jer je vrlo neozbiljno da se dopusti selektoru da potpise ugovor sa nekim timom, a pripreme samo sto nisu pocele, na stranu sto sa Olimpijakosom nema sanse da osvoji Evroligu, a verovatno ni grcko prvenstvo. Izgleda da je selektoru vodjenje Srbije bilo samo rezervno resenje, dok ne dodje neki bogati gazda koji hoce uspeh preko noci.

gradjanin

pre 13 godina

Pa ko kaze da su to dve funkcije... dovesce on pola nase reprezentacije u Olimijakos pa ce ih tamo lepo uigrati i eto. U ostalom pogledajte fudbal. Nemacku rep. cini pola Bajerna. Uigrana varijanta.

Duh Homera jos zivi u Sazonovoj

pre 13 godina

KSS vise i ne postoji! Pitajte bilo koga ko je tamo zaposlen. Predsednik Kapicic ponekad svrati, kad nema obaveza u svom kaficu. Ostali traze nove "poslovne horizonte". Duda jos moze ponesto da zaradi, pa mu ne treba zameriti. Ali ne treba ni praviti heroja od njega. Mislim ozbiljno...

dlagan

pre 13 godina

Covjek osvoji Boga Oca s Jugoslavijom i Srbijom i vi ga pljujete, boze sacuvaj. Znaci covjek osvojio vise nego recimo 5najboljih Italijanskih trenera zaedno. Ako ne primjecujete ima i drugih i klubova i drzava gdje se igra kosarka, gdje je dobro i zanimljivo!? Evo pitanje za sve, pocnete da radite u Srbiji i imate platu 500eura i sve vam super, kazete necu nikada iz Srbije ali dodje ponuda iz Njemacke da radite isti posao za 5000 eura? Necete otici??? Dusan je strasan trener, cudo od covjeka, hvala mu na svemu!

obicni poznavalac

pre 13 godina

Hvala mu za sve,al me razocarao.otisao zbog novca jer nece da radi za dzabe i kao patriota?a kad je dolazio potpisao ugovor nije znao da nema para jel?jel ste gledali konferencije?kapicic ne sme da progovori,prakticno duda je sve odredjivao u savezu i msm da ga svako ovde nenormalno postyje.svaka mu cast za srebro al ono sto je uradio vujanicu je strasno.stavi ga za kapitena u kvalama i onda ga izbrise?!?a sto se srebra tice pa imao je u timu najboljeg mladog igraca evrope,nba centra,tea.cao dudo

Slobodan

pre 13 godina

Duda bi mogao istovremeno da vodi i srpsku reprezentaciju i Olimpijakos. Ima primera za to u svetu. Rekao je da želi da kruna njegovog rada sa srpskom reprezentacijom budu OI 2012. i red je da to obećanje ispuni, bar zbog nas običnih Srba i ljubitelja košarke u Srbiji. Započeo je jedan ciklus, i treba da završi započeto, bio bi red.

milos

pre 13 godina

@luka
Obradovic je osvojio medalje sa nacionalnim timom pre 2000, kad je preuzeo Panatinaikos u svoje ruke. Od tada nije uspeo da osvoji nijednu medalju sa nacionalnim timom, jer je imao obaveze u svom klubu. Rekao sam da nijedan trener nije mogao U ISTO VREME da vodi i klub i reprezentaciju. Ne moze covek da radi dva posla u isto vreme. Sta mislite, zasto Murinjo ne trenira nijednu nacionalnu selekciju? Jedno je sigurno, Duda nema sanse da osvoji medalju sa Srbijom i trofej sa Olimpijakosom zajedno u istoj godini. Nadam se da ce pre osvojiti medalju sa nama, nego trofej sa Olimpijakosom.

Goksi

pre 13 godina

Pateticna naklapanja sacuvajte za pesnicke veceri lose poezije. U Srbiji para ili nema ili ih verovatnije mocnici uzimaju iskljucivo za sebe a svako vredan i strucan nije duzan da radi za dz i treba da ide tamo gde ce biti cenjen i placen. Ukoliko medju pljuvacima ima neki ko bi patriotski svoj posao radio besplatno zelim mu puno srece u tome. Domaci despoti patriJote samo takve cekaju a zapitajte se kad su oni nesto uradili dzabe za "majku Srbiju". I zapitajte se da li je normalno da recimo Antic koji je od necega napravio nista dobija 125.000 evra mesecno i to unapred a Duda koji je od nicega postao vicesampion Evrope treba da volontira. Guslarske pesme pevajte onima koji u njih veruju.

Posmatrac

pre 13 godina

U Grckoj,nasuprot nekim nasim prestavama o tome,sve manje je gledalaca na kosarkaskim utakmicama.Nema ih cak ni na utakmicama Evrolige.Kosarka je izasla iz mode a takva je tendecija i u mnogim drugim Evropskim zemljama.

Grobar

pre 13 godina

Dudo, podrška od Grobara, iako si otišao u taj mali pirejski klub.

Sve najbolje i već si više nego dovoljno uradio za sve nas. Nedostajaćeš nam u Pioniru i Areni na Evroligi, ali si uvek dobrošao sa svojim novim klubom da ti uzmemo bodove :)

xyz

pre 13 godina

Mislim da je resenje nas najbolji trener kog imamo a to je Svetislav Pesic! Svi ostali su ispod njega, covek je gde god dosao od nicega napravio nesto sto niko nije ocekivao da napravi. Druga opcija bi mogao da bude Bozidar Maljkovic. Uz duzno i ogromno postovanje prema Dudi Ivkovicu ali meni su dvojca gore pomenutih kvalitetniji treneri od njega. P.S. Kada kazem nas najbolji trener mislim po sistemu rada i njegovom licnom kvalitetu a ne po osvojenim titulama jer bi tu onda neprikosloven bio Zeljko Obradovic ali on je uvek imao supersonicne timove kada je osvajao titule.

Miloš

pre 13 godina

Svi kazete za njega da je prodana dusa i sta ja znam. On je na mesto selektora dosao 2007. ili 2008. (nisam siguran) i planirao je da pravi tim za OI 2012. Savez nema para da ga plati. da li vi mislite da on 4 ili 5 godina treba da radi džabe (naravno nije radi skroz džabe, ali nedovoljno plaćemn s obzirom na to kakav je strucnjak i koliko je cenjen u svetskoj kosarci). ko bi od vas uradio tako nesto. od patriotizma se ne zivi i zato i treba da ode. cim neko ne ispuni samo delić ugovora, taj ugovor treba odmah da se raskine jer u budućnosti se moze desiti da mnogo vece stvari budu problem. a on je svoj deo ugovora ispunio u potpunosti, cak i vise jer su na evropskom prvenstvu imali za cilj odlazak na svetsko prvenstvo. niko nije spominjao medalju, a ipak su je doneli.
njega ne treba kriviti ni malo nego treba videti kako su fudbaleri, koji nas usput uvek iznevere za razliku od kosarkasa, uspeli da sakupe dovoljno novca za reprezentaciju, za koju usput treba mnogo vise novca nego za kosarkasku.

Dudo zelim ti mnogo srece u novom klubu i minimum jednu evropsku titulu.

xyz

pre 13 godina

Nijedan selektor nije do sada uspesno vodio i klub i reprezentaciju u isto vreme.
(milos, 4. jul 2010 10:22)

ko je zeljko obradovic?
(luka, 4. jul 2010 11:12)

Jeste, a pomocnci ci mu bili Duda Ivkovic i Aco Petrovic! Molim vas ljudi nepricajte kad ne znate!

aleksandar

pre 13 godina

Zao mi je sto smo pustili DUDU,i sad treba sve is pocetka...A taman je stvorio mladi tim,koji moze dosta da uradi...!!!...Sto se tice trenrskog posla u OLIMPIAKOSU uz RADULJICU i BJELICU,i da sacuva ovaj tim,nema jace ekipe od OLIMPIAKOSA-definitivno...!!!!

xyz

pre 13 godina

Najpametniji moguci potez ljudi iz Olimpijakosa,da dovedu doktora kosarke.

Odgovorno tvrdim da je Duda najbolji trener svih vremena na ovim prostorima,a zasto ne reci i u Evropi.

Stvorio je sampionsku reprezentaciju koja je 10+ godina harala Evropom i svetom,gde god je radio donosio je uspeh.

Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

tu generaciju je stvorio Svetisla Pesic jer ih je on vodio u mladjim generacijama kada su bili juniorski prvaci sveta i evrope!

dwight

pre 13 godina

Drago mi je sto ce Duda voditi Olimpiyakos. Nadam se da ce pozvati Bjelicu i Raduljicu da igraju u Oly jer su oni sjajni kosarkasi. On je jedan od najboljih trenera u Evropskoj kosarci. Secam se njegovih uspeha devedesetih i mogu zakljuciti da je on napravio neke od najboljih Srpskih igraca. Sto se tice vodjenja reprezentazije na Oi u Londonu mislim da ce nas on voditi iz razloga sto se Duda nikad nije rekao da ce otici pre isteka ugovora.

TeoFan

pre 13 godina

- ,,Moj uslov je da u cetvorogodisnjem ciklusu na neki nacin upravljam svim reprezentativnim kategorijama...``

- ,,Moja ideja je stvaranje tima za OI 2012. u Londonu``

-,,Evo verujte, ja poslednji napustam brod!``

-,,Dogovor sa Olimpijakosom nije postignut iz jednostavnog razloga sto ja imam vazeci ugovor sa nasim kosarkaskim savezom...``

veliki trener, MALI COVEK.

splendid

pre 13 godina

Vujosevic je 2003. godine igrao 1/4 finale protiv Litvanije i malo mu je falilo da sa onako skrpljenim timom udje u polufinale. Tako da, molim vas prestanite da pljujete po njemu.

vlada

pre 13 godina

Najpametniji moguci potez ljudi iz Olimpijakosa,da dovedu doktora kosarke.

Odgovorno tvrdim da je Duda najbolji trener svih vremena na ovim prostorima,a zasto ne reci i u Evropi.

Stvorio je sampionsku reprezentaciju koja je 10+ godina harala Evropom i svetom,gde god je radio donosio je uspeh.

Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno

Miroslav

pre 13 godina

Mislim da je ovo malo neozbiljan potez Dusana Ivkovica.London 2012 je bio njegov projekat i nevidim razlog zasto ostavlja onu decu,koju je sam selektirao.Uz svo postovanje i zasluge,vise sam ocekivao da se ovakvo nesto moze desiti sa Radomirom Anticem i fudbalskim savezom,nazalost nisam bio u pravu.

M

pre 13 godina

Neka me je sa srecom i hvala mu za sve sto je ucinio. Onima koji ga kritikuju i pozivaju se na neki patriotizam porucujem da se probude. Duda je dovoljno uradio za srpsku kosarku, covek je pred penzijom i mora da misli na buducnost svoje porodice. Zasto svi ocekuju od sportista i strucnjaka koji su nesto dali ovoj drzavi da daju jos vise i to na dobrovoljnoj bazi, a politicari nas unistavaju vec decenijama i jos ih za to placamo?! Ne mogu Ivkovic i ostali vazda ispravljati krive Drine. Uzeo je reprezentaciju i vratio je sa periferije u vrh evropske kosarke. To bi za inteligentnu osobu bio dovoljan signal da se pomogne reprezentaciji. Medjutim, kod nas uvek ista prica, nema para za premije, nema para za pripreme itd. Sta radi ta gospodja ministarka, slika se sa reprezentacijama kada ostvare neki uspeh!? Ima para za povisice drzavnoj administraciji, ima para za putesetvija ministra spoljnih poslova po Mauricijusu i Zanzibaru, ima para za sve propale projekte, a za one koji su stvarno uspesni nema. Uspeh u sportu je funkcija pametnog rukovodjenja, adekvatno finansiranje se tu podrazumeva i nije garancija uspeha. Kao u biznisu ili u bilo kojim drugim projektima, talenat 10-20%, rad i organizacija ostalo. Dozovite se pameti vise i shvatite da se problemi eliminisu tako sto se eliminise uzrok, a ne posledica.

Đorđe

pre 13 godina

Stanje u Srbiji iz dana u dan postaje sve tužnije. Odlaze vrhunski stručnjaci iz svih oblasti samo zato što Srbija ne može ili ne želi da im pruži bar osnovne uslove za rad.

Naravno da nije novac presudan faktor, mislim da se ovde radi o poštovanju. Ipak je Duda možda i najbolji košarkaški trener na svetu i to ima cenu. On je svojim doprinosom ovoj zemlji zaslužio bar toliko da se njegov glas čuje. Mesecima upozorava na probleme, a na njega niko ne obraća pažnju. Ova država se nije ni potrudila da ispoštuje njegov ugovor, da bar neko razgovara sa njim, da se nađe neko rešenje. Radio bi on u Srbiji i za daleko manju platu nego u Olimpijakosu, samo da je redovna, da mu ova država stavi do znanja da je potreban i da zna da ceni sve što je za nju uradio.
Čovek je pokušao da promeni neke stvari, da uvede sistem kakav bi trebalo da bude, da se zna ko o čemu odlučuje i da se ono što se dogovori i ispoštuje. Međutim to je Srbiji namoguća misija.
Ovde vlada sistem korupcije i konfuzije, gde svi odlučuju o svemu i niko ne preuzima odgovornost. Ljudi su na funkcije došli zahvaljujući partijskoj pripadnosti, ili sposobnosti uvlačenja mešetarenje i tome slično.
Struci je mesto zauzela partijska pripadnost i tu za velikane poput Dude Ivkoviće nema mesta.
Žalosno, ali istinito, da ne umemo, ili ne želimo da sačuvamo ono što vredi.

milos

pre 13 godina

Cestitke Dudi! Imacemo sada tri "srpska" kluba u EL: Panatinaikos, Olimpijakos, i CSKA. Voleo bih da Teo ostane zajedno sa Ivkovicem, i da Dule dovede sto vise nasih reprezentativaca u njegov novi klub. No, nase nade za OI (pa cak mozda i SP) su sada svedene na minimum. Nijedan selektor nije do sada uspesno vodio i klub i reprezentaciju u isto vreme.

nba-serbia.net

pre 13 godina

Duda je mnogo toga uradio za reprezentaciju, i valjda ce nesto uraditi sad u Turskoj.
Zelim mu nakon toga puno srece u Olimpijakosu kao i u narednom periodu njegove karijere.

VLX

pre 13 godina

Bravo za Dudu.

A ovi sto te pljuju, su oni koji se nisu ni rodili kad si ostvario najvece uspehe za nasu kosarku. Kako neko moze da kaze da je Vujosevic ucinio vise za Srpsku kosarku od Dude, kad Vujosevic dok je bio selektor nije prosao ni grupu. Ok, Dule je napravio par igraca za nasu reprezentaciju i cudo od Partizana, ali nije sigurno ucinio vise od Dude za nasu kosarku.

realno

pre 13 godina

Kaže pripremamo se za London 2012 došao sam da obavim tu misiju i sad kao skraćenje ugovora. On ako želi može da vodi i Olimpijakos i Srbiju, al ako želi...druga stvar rekao je da odlazi poslednji, a ode prvi, treća stvar on ima novca da se može kupati u njemu tako da nije to sad njemu za glavu. Priznajem da je veliki stručnjak, ali priznajem i da je nečovjek i bez karaktera. Sramota od njega...potkupljiv je...najprije pljuje po sponzorima (i ja budala mu povjerujem zbog njegovog autoriteta), pa se dogovore, sve OK sad mu i to nije dovoljno pa ode tamo. Mislim da mu je trač oko sponzora bio samo povod da ode u Olimpijakos...

M

pre 13 godina

Neka me je sa srecom i hvala mu za sve sto je ucinio. Onima koji ga kritikuju i pozivaju se na neki patriotizam porucujem da se probude. Duda je dovoljno uradio za srpsku kosarku, covek je pred penzijom i mora da misli na buducnost svoje porodice. Zasto svi ocekuju od sportista i strucnjaka koji su nesto dali ovoj drzavi da daju jos vise i to na dobrovoljnoj bazi, a politicari nas unistavaju vec decenijama i jos ih za to placamo?! Ne mogu Ivkovic i ostali vazda ispravljati krive Drine. Uzeo je reprezentaciju i vratio je sa periferije u vrh evropske kosarke. To bi za inteligentnu osobu bio dovoljan signal da se pomogne reprezentaciji. Medjutim, kod nas uvek ista prica, nema para za premije, nema para za pripreme itd. Sta radi ta gospodja ministarka, slika se sa reprezentacijama kada ostvare neki uspeh!? Ima para za povisice drzavnoj administraciji, ima para za putesetvija ministra spoljnih poslova po Mauricijusu i Zanzibaru, ima para za sve propale projekte, a za one koji su stvarno uspesni nema. Uspeh u sportu je funkcija pametnog rukovodjenja, adekvatno finansiranje se tu podrazumeva i nije garancija uspeha. Kao u biznisu ili u bilo kojim drugim projektima, talenat 10-20%, rad i organizacija ostalo. Dozovite se pameti vise i shvatite da se problemi eliminisu tako sto se eliminise uzrok, a ne posledica.

VLX

pre 13 godina

Bravo za Dudu.

A ovi sto te pljuju, su oni koji se nisu ni rodili kad si ostvario najvece uspehe za nasu kosarku. Kako neko moze da kaze da je Vujosevic ucinio vise za Srpsku kosarku od Dude, kad Vujosevic dok je bio selektor nije prosao ni grupu. Ok, Dule je napravio par igraca za nasu reprezentaciju i cudo od Partizana, ali nije sigurno ucinio vise od Dude za nasu kosarku.

Đorđe

pre 13 godina

Stanje u Srbiji iz dana u dan postaje sve tužnije. Odlaze vrhunski stručnjaci iz svih oblasti samo zato što Srbija ne može ili ne želi da im pruži bar osnovne uslove za rad.

Naravno da nije novac presudan faktor, mislim da se ovde radi o poštovanju. Ipak je Duda možda i najbolji košarkaški trener na svetu i to ima cenu. On je svojim doprinosom ovoj zemlji zaslužio bar toliko da se njegov glas čuje. Mesecima upozorava na probleme, a na njega niko ne obraća pažnju. Ova država se nije ni potrudila da ispoštuje njegov ugovor, da bar neko razgovara sa njim, da se nađe neko rešenje. Radio bi on u Srbiji i za daleko manju platu nego u Olimpijakosu, samo da je redovna, da mu ova država stavi do znanja da je potreban i da zna da ceni sve što je za nju uradio.
Čovek je pokušao da promeni neke stvari, da uvede sistem kakav bi trebalo da bude, da se zna ko o čemu odlučuje i da se ono što se dogovori i ispoštuje. Međutim to je Srbiji namoguća misija.
Ovde vlada sistem korupcije i konfuzije, gde svi odlučuju o svemu i niko ne preuzima odgovornost. Ljudi su na funkcije došli zahvaljujući partijskoj pripadnosti, ili sposobnosti uvlačenja mešetarenje i tome slično.
Struci je mesto zauzela partijska pripadnost i tu za velikane poput Dude Ivkoviće nema mesta.
Žalosno, ali istinito, da ne umemo, ili ne želimo da sačuvamo ono što vredi.

splendid

pre 13 godina

Vujosevic je 2003. godine igrao 1/4 finale protiv Litvanije i malo mu je falilo da sa onako skrpljenim timom udje u polufinale. Tako da, molim vas prestanite da pljujete po njemu.

TeoFan

pre 13 godina

- ,,Moj uslov je da u cetvorogodisnjem ciklusu na neki nacin upravljam svim reprezentativnim kategorijama...``

- ,,Moja ideja je stvaranje tima za OI 2012. u Londonu``

-,,Evo verujte, ja poslednji napustam brod!``

-,,Dogovor sa Olimpijakosom nije postignut iz jednostavnog razloga sto ja imam vazeci ugovor sa nasim kosarkaskim savezom...``

veliki trener, MALI COVEK.

Miroslav

pre 13 godina

Mislim da je ovo malo neozbiljan potez Dusana Ivkovica.London 2012 je bio njegov projekat i nevidim razlog zasto ostavlja onu decu,koju je sam selektirao.Uz svo postovanje i zasluge,vise sam ocekivao da se ovakvo nesto moze desiti sa Radomirom Anticem i fudbalskim savezom,nazalost nisam bio u pravu.

dlagan

pre 13 godina

Covjek osvoji Boga Oca s Jugoslavijom i Srbijom i vi ga pljujete, boze sacuvaj. Znaci covjek osvojio vise nego recimo 5najboljih Italijanskih trenera zaedno. Ako ne primjecujete ima i drugih i klubova i drzava gdje se igra kosarka, gdje je dobro i zanimljivo!? Evo pitanje za sve, pocnete da radite u Srbiji i imate platu 500eura i sve vam super, kazete necu nikada iz Srbije ali dodje ponuda iz Njemacke da radite isti posao za 5000 eura? Necete otici??? Dusan je strasan trener, cudo od covjeka, hvala mu na svemu!

nba-serbia.net

pre 13 godina

Duda je mnogo toga uradio za reprezentaciju, i valjda ce nesto uraditi sad u Turskoj.
Zelim mu nakon toga puno srece u Olimpijakosu kao i u narednom periodu njegove karijere.

Grobar

pre 13 godina

Dudo, podrška od Grobara, iako si otišao u taj mali pirejski klub.

Sve najbolje i već si više nego dovoljno uradio za sve nas. Nedostajaćeš nam u Pioniru i Areni na Evroligi, ali si uvek dobrošao sa svojim novim klubom da ti uzmemo bodove :)

vlada

pre 13 godina

Najpametniji moguci potez ljudi iz Olimpijakosa,da dovedu doktora kosarke.

Odgovorno tvrdim da je Duda najbolji trener svih vremena na ovim prostorima,a zasto ne reci i u Evropi.

Stvorio je sampionsku reprezentaciju koja je 10+ godina harala Evropom i svetom,gde god je radio donosio je uspeh.

Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno

Miloš

pre 13 godina

Svi kazete za njega da je prodana dusa i sta ja znam. On je na mesto selektora dosao 2007. ili 2008. (nisam siguran) i planirao je da pravi tim za OI 2012. Savez nema para da ga plati. da li vi mislite da on 4 ili 5 godina treba da radi džabe (naravno nije radi skroz džabe, ali nedovoljno plaćemn s obzirom na to kakav je strucnjak i koliko je cenjen u svetskoj kosarci). ko bi od vas uradio tako nesto. od patriotizma se ne zivi i zato i treba da ode. cim neko ne ispuni samo delić ugovora, taj ugovor treba odmah da se raskine jer u budućnosti se moze desiti da mnogo vece stvari budu problem. a on je svoj deo ugovora ispunio u potpunosti, cak i vise jer su na evropskom prvenstvu imali za cilj odlazak na svetsko prvenstvo. niko nije spominjao medalju, a ipak su je doneli.
njega ne treba kriviti ni malo nego treba videti kako su fudbaleri, koji nas usput uvek iznevere za razliku od kosarkasa, uspeli da sakupe dovoljno novca za reprezentaciju, za koju usput treba mnogo vise novca nego za kosarkasku.

Dudo zelim ti mnogo srece u novom klubu i minimum jednu evropsku titulu.

Goksi

pre 13 godina

Pateticna naklapanja sacuvajte za pesnicke veceri lose poezije. U Srbiji para ili nema ili ih verovatnije mocnici uzimaju iskljucivo za sebe a svako vredan i strucan nije duzan da radi za dz i treba da ide tamo gde ce biti cenjen i placen. Ukoliko medju pljuvacima ima neki ko bi patriotski svoj posao radio besplatno zelim mu puno srece u tome. Domaci despoti patriJote samo takve cekaju a zapitajte se kad su oni nesto uradili dzabe za "majku Srbiju". I zapitajte se da li je normalno da recimo Antic koji je od necega napravio nista dobija 125.000 evra mesecno i to unapred a Duda koji je od nicega postao vicesampion Evrope treba da volontira. Guslarske pesme pevajte onima koji u njih veruju.

realno

pre 13 godina

Kaže pripremamo se za London 2012 došao sam da obavim tu misiju i sad kao skraćenje ugovora. On ako želi može da vodi i Olimpijakos i Srbiju, al ako želi...druga stvar rekao je da odlazi poslednji, a ode prvi, treća stvar on ima novca da se može kupati u njemu tako da nije to sad njemu za glavu. Priznajem da je veliki stručnjak, ali priznajem i da je nečovjek i bez karaktera. Sramota od njega...potkupljiv je...najprije pljuje po sponzorima (i ja budala mu povjerujem zbog njegovog autoriteta), pa se dogovore, sve OK sad mu i to nije dovoljno pa ode tamo. Mislim da mu je trač oko sponzora bio samo povod da ode u Olimpijakos...

xyz

pre 13 godina

Najpametniji moguci potez ljudi iz Olimpijakosa,da dovedu doktora kosarke.

Odgovorno tvrdim da je Duda najbolji trener svih vremena na ovim prostorima,a zasto ne reci i u Evropi.

Stvorio je sampionsku reprezentaciju koja je 10+ godina harala Evropom i svetom,gde god je radio donosio je uspeh.

Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

tu generaciju je stvorio Svetisla Pesic jer ih je on vodio u mladjim generacijama kada su bili juniorski prvaci sveta i evrope!

dwight

pre 13 godina

Drago mi je sto ce Duda voditi Olimpiyakos. Nadam se da ce pozvati Bjelicu i Raduljicu da igraju u Oly jer su oni sjajni kosarkasi. On je jedan od najboljih trenera u Evropskoj kosarci. Secam se njegovih uspeha devedesetih i mogu zakljuciti da je on napravio neke od najboljih Srpskih igraca. Sto se tice vodjenja reprezentazije na Oi u Londonu mislim da ce nas on voditi iz razloga sto se Duda nikad nije rekao da ce otici pre isteka ugovora.

Slobodan

pre 13 godina

Duda bi mogao istovremeno da vodi i srpsku reprezentaciju i Olimpijakos. Ima primera za to u svetu. Rekao je da želi da kruna njegovog rada sa srpskom reprezentacijom budu OI 2012. i red je da to obećanje ispuni, bar zbog nas običnih Srba i ljubitelja košarke u Srbiji. Započeo je jedan ciklus, i treba da završi započeto, bio bi red.

gradjanin

pre 13 godina

Pa ko kaze da su to dve funkcije... dovesce on pola nase reprezentacije u Olimijakos pa ce ih tamo lepo uigrati i eto. U ostalom pogledajte fudbal. Nemacku rep. cini pola Bajerna. Uigrana varijanta.

aleksandar

pre 13 godina

Zao mi je sto smo pustili DUDU,i sad treba sve is pocetka...A taman je stvorio mladi tim,koji moze dosta da uradi...!!!...Sto se tice trenrskog posla u OLIMPIAKOSU uz RADULJICU i BJELICU,i da sacuva ovaj tim,nema jace ekipe od OLIMPIAKOSA-definitivno...!!!!

milos

pre 13 godina

Cestitke Dudi! Imacemo sada tri "srpska" kluba u EL: Panatinaikos, Olimpijakos, i CSKA. Voleo bih da Teo ostane zajedno sa Ivkovicem, i da Dule dovede sto vise nasih reprezentativaca u njegov novi klub. No, nase nade za OI (pa cak mozda i SP) su sada svedene na minimum. Nijedan selektor nije do sada uspesno vodio i klub i reprezentaciju u isto vreme.

milos

pre 13 godina

@luka
Obradovic je osvojio medalje sa nacionalnim timom pre 2000, kad je preuzeo Panatinaikos u svoje ruke. Od tada nije uspeo da osvoji nijednu medalju sa nacionalnim timom, jer je imao obaveze u svom klubu. Rekao sam da nijedan trener nije mogao U ISTO VREME da vodi i klub i reprezentaciju. Ne moze covek da radi dva posla u isto vreme. Sta mislite, zasto Murinjo ne trenira nijednu nacionalnu selekciju? Jedno je sigurno, Duda nema sanse da osvoji medalju sa Srbijom i trofej sa Olimpijakosom zajedno u istoj godini. Nadam se da ce pre osvojiti medalju sa nama, nego trofej sa Olimpijakosom.

xyz

pre 13 godina

Mislim da je resenje nas najbolji trener kog imamo a to je Svetislav Pesic! Svi ostali su ispod njega, covek je gde god dosao od nicega napravio nesto sto niko nije ocekivao da napravi. Druga opcija bi mogao da bude Bozidar Maljkovic. Uz duzno i ogromno postovanje prema Dudi Ivkovicu ali meni su dvojca gore pomenutih kvalitetniji treneri od njega. P.S. Kada kazem nas najbolji trener mislim po sistemu rada i njegovom licnom kvalitetu a ne po osvojenim titulama jer bi tu onda neprikosloven bio Zeljko Obradovic ali on je uvek imao supersonicne timove kada je osvajao titule.

vodja

pre 13 godina

Kao i u Anticevom slucaju i ovde su mnogi zbog ranijih zasluga oba selektora u stanju da im sve oproste.Mislim da to nije dobro.I ja sam bio odusevljen Anticevim vodjenjem reprezentacije u kvalifikacijama ali to jos uvek ne znaci da treba da mu dopustimo da nas vuce za nos kada kaze da poslednje mesto u grupi na S.P.nije neuspeh.Sto se tice Dude mislim da je nas najveci trener posle prof.Nikolica a polednja medalja je remek delo.Medjutim,covek je poceo da se zali da mu nije sve isplaceno tek nedavno kada su ocigledno stigli prvi signali od Olimpijakosa.Zasto to ranije nije rekao? Ako su pare jedino merilo za sve(Antic bi takodje odmah otisao da je dobio neku ozbiljniju ponudu)onda nemojmo da im dopustimo da govore o bilo kakvom patriotizmu.Dosta bre!

ŽILE

pre 13 godina

Ako se ovako nastavi propade nam košarka. Ivković u Olimpijakosu, nejgov pomoćnik Petrović u Litvaniji, Vujošević ode u Moskvu, Zvezda propada, finale plej-ofa nije ni odigrani kako treba, savez nema para a predsednik ne zna šta će. Evo rešenja, vrati se Kićanoviću u košarku, budi predsednik, postavi Mutu za se selektora i za početak dovoljno.

xyz

pre 13 godina

Nijedan selektor nije do sada uspesno vodio i klub i reprezentaciju u isto vreme.
(milos, 4. jul 2010 10:22)

ko je zeljko obradovic?
(luka, 4. jul 2010 11:12)

Jeste, a pomocnci ci mu bili Duda Ivkovic i Aco Petrovic! Molim vas ljudi nepricajte kad ne znate!

Posmatrac

pre 13 godina

U Grckoj,nasuprot nekim nasim prestavama o tome,sve manje je gledalaca na kosarkaskim utakmicama.Nema ih cak ni na utakmicama Evrolige.Kosarka je izasla iz mode a takva je tendecija i u mnogim drugim Evropskim zemljama.

Duh Homera jos zivi u Sazonovoj

pre 13 godina

KSS vise i ne postoji! Pitajte bilo koga ko je tamo zaposlen. Predsednik Kapicic ponekad svrati, kad nema obaveza u svom kaficu. Ostali traze nove "poslovne horizonte". Duda jos moze ponesto da zaradi, pa mu ne treba zameriti. Ali ne treba ni praviti heroja od njega. Mislim ozbiljno...

igor

pre 13 godina

Selektor treba odmah da ode, a sa njim i Kapicic, jer je vrlo neozbiljno da se dopusti selektoru da potpise ugovor sa nekim timom, a pripreme samo sto nisu pocele, na stranu sto sa Olimpijakosom nema sanse da osvoji Evroligu, a verovatno ni grcko prvenstvo. Izgleda da je selektoru vodjenje Srbije bilo samo rezervno resenje, dok ne dodje neki bogati gazda koji hoce uspeh preko noci.

pera

pre 13 godina

...Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

Ne zna kako se svi,kad pricate o reprezentativnim neuspesima, setite Duleta Vujosevica (koji je bio 6. na EP sa raspalim timom),a niko ni da pomene cuvenog Sakotu(gubili smo od Ngerije i ispali u 1/8 finala SP) i Moku Slavnica (3 poraza i poslednje mesto na EP).Cemu toliki kompleks od Duleta V., i to u situaciji kada smo sa cuvenim zvezdinim "strucnjacima" napravili katastrofalne rezultate?

Nemanja

pre 13 godina

# ...Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

Ne zna kako se svi,kad pricate o reprezentativnim neuspesima, setite Duleta Vujosevica (koji je bio 6. na EP sa raspalim timom),a niko ni da pomene cuvenog Sakotu(gubili smo od Ngerije i ispali u 1/8 finala SP) i Moku Slavnica (3 poraza i poslednje mesto na EP).Cemu toliki kompleks od Duleta V., i to u situaciji kada smo sa cuvenim zvezdinim "strucnjacima" napravili katastrofalne rezultate?
(pera, 5. jul 2010 01:08)

O kakvim ti kompleksima pričaš? Stvar je u tome, da se Moka i Šakota ne pominju, jer jednostavno nisu vredni pomena...kad je u pitanju vođenje reprezentacije

Kalimero

pre 13 godina

(dlagan, 4. jul 2010 17:46)

Nije tačno, ja sam imao ponudu da radim u jednoj egzotičnoj zemlji za 200Eur. dnevno, a radim za 350Eur. mesečno i nisam otišao!!!
Dudi svaka čast, da mi ne prišije neko komentar da pljujem po njemu, ali ako on nije imao profitabilnu trenersku karijeru do sada ne znam onda ko je?!

isti

pre 13 godina

Vujosevic je 2003. godine igrao 1/4 finale protiv Litvanije i malo mu je falilo da sa onako skrpljenim timom udje u polufinale. Tako da, molim vas prestanite da pljujete po njemu.
(splendid, 4. jul 2010 11:16)

Tako je! A da je sprečio Drobnjaka da se iživljava šutiranjem trojki kad su Litvanci imali svi po 4 faula, a mi ih stigli, svašta bi bilo!! Ili da je poveo Jovu Stanojevića...

Wabbit

pre 13 godina

Sa jedne strane razumem Ivkovica, ali ipak zavrsiti karijeru sa osvojenom olimpijskom medaljom i imati status boga u svojoj zemlji... mislim da neke stvari ipak nemaju cenu

obicni poznavalac

pre 13 godina

Hvala mu za sve,al me razocarao.otisao zbog novca jer nece da radi za dzabe i kao patriota?a kad je dolazio potpisao ugovor nije znao da nema para jel?jel ste gledali konferencije?kapicic ne sme da progovori,prakticno duda je sve odredjivao u savezu i msm da ga svako ovde nenormalno postyje.svaka mu cast za srebro al ono sto je uradio vujanicu je strasno.stavi ga za kapitena u kvalama i onda ga izbrise?!?a sto se srebra tice pa imao je u timu najboljeg mladog igraca evrope,nba centra,tea.cao dudo

bagi arapin

pre 13 godina

IMA NEŠTO !!! Mnogo komentara je na finansijskoj osnovi .Nebih rekao baš da je tako. Toje jedan od pogleda kada gledaš iz svoje avlije i pitaš ima li ko jači.E to se gospodo PROFESIONALCI izađe iz svoje avlije i pravi .Kako ,lepo pričaš dva tri jezika REPREZENTUJEŠ svoju zemlju i naravno znaš svoj posao .

El Loco

pre 13 godina

Коначно ће титула у Пиреј...Два српска тренера у два највећа Грчка клуба,довољно говори о квалитету наших стручњака..

TeoFan

pre 13 godina

- ,,Moj uslov je da u cetvorogodisnjem ciklusu na neki nacin upravljam svim reprezentativnim kategorijama...``

- ,,Moja ideja je stvaranje tima za OI 2012. u Londonu``

-,,Evo verujte, ja poslednji napustam brod!``

-,,Dogovor sa Olimpijakosom nije postignut iz jednostavnog razloga sto ja imam vazeci ugovor sa nasim kosarkaskim savezom...``

veliki trener, MALI COVEK.

splendid

pre 13 godina

Vujosevic je 2003. godine igrao 1/4 finale protiv Litvanije i malo mu je falilo da sa onako skrpljenim timom udje u polufinale. Tako da, molim vas prestanite da pljujete po njemu.

VLX

pre 13 godina

Bravo za Dudu.

A ovi sto te pljuju, su oni koji se nisu ni rodili kad si ostvario najvece uspehe za nasu kosarku. Kako neko moze da kaze da je Vujosevic ucinio vise za Srpsku kosarku od Dude, kad Vujosevic dok je bio selektor nije prosao ni grupu. Ok, Dule je napravio par igraca za nasu reprezentaciju i cudo od Partizana, ali nije sigurno ucinio vise od Dude za nasu kosarku.

Posmatrac

pre 13 godina

U Grckoj,nasuprot nekim nasim prestavama o tome,sve manje je gledalaca na kosarkaskim utakmicama.Nema ih cak ni na utakmicama Evrolige.Kosarka je izasla iz mode a takva je tendecija i u mnogim drugim Evropskim zemljama.

xyz

pre 13 godina

Mislim da je resenje nas najbolji trener kog imamo a to je Svetislav Pesic! Svi ostali su ispod njega, covek je gde god dosao od nicega napravio nesto sto niko nije ocekivao da napravi. Druga opcija bi mogao da bude Bozidar Maljkovic. Uz duzno i ogromno postovanje prema Dudi Ivkovicu ali meni su dvojca gore pomenutih kvalitetniji treneri od njega. P.S. Kada kazem nas najbolji trener mislim po sistemu rada i njegovom licnom kvalitetu a ne po osvojenim titulama jer bi tu onda neprikosloven bio Zeljko Obradovic ali on je uvek imao supersonicne timove kada je osvajao titule.

milos

pre 13 godina

Cestitke Dudi! Imacemo sada tri "srpska" kluba u EL: Panatinaikos, Olimpijakos, i CSKA. Voleo bih da Teo ostane zajedno sa Ivkovicem, i da Dule dovede sto vise nasih reprezentativaca u njegov novi klub. No, nase nade za OI (pa cak mozda i SP) su sada svedene na minimum. Nijedan selektor nije do sada uspesno vodio i klub i reprezentaciju u isto vreme.

realno

pre 13 godina

Kaže pripremamo se za London 2012 došao sam da obavim tu misiju i sad kao skraćenje ugovora. On ako želi može da vodi i Olimpijakos i Srbiju, al ako želi...druga stvar rekao je da odlazi poslednji, a ode prvi, treća stvar on ima novca da se može kupati u njemu tako da nije to sad njemu za glavu. Priznajem da je veliki stručnjak, ali priznajem i da je nečovjek i bez karaktera. Sramota od njega...potkupljiv je...najprije pljuje po sponzorima (i ja budala mu povjerujem zbog njegovog autoriteta), pa se dogovore, sve OK sad mu i to nije dovoljno pa ode tamo. Mislim da mu je trač oko sponzora bio samo povod da ode u Olimpijakos...

obicni poznavalac

pre 13 godina

Hvala mu za sve,al me razocarao.otisao zbog novca jer nece da radi za dzabe i kao patriota?a kad je dolazio potpisao ugovor nije znao da nema para jel?jel ste gledali konferencije?kapicic ne sme da progovori,prakticno duda je sve odredjivao u savezu i msm da ga svako ovde nenormalno postyje.svaka mu cast za srebro al ono sto je uradio vujanicu je strasno.stavi ga za kapitena u kvalama i onda ga izbrise?!?a sto se srebra tice pa imao je u timu najboljeg mladog igraca evrope,nba centra,tea.cao dudo

Miroslav

pre 13 godina

Mislim da je ovo malo neozbiljan potez Dusana Ivkovica.London 2012 je bio njegov projekat i nevidim razlog zasto ostavlja onu decu,koju je sam selektirao.Uz svo postovanje i zasluge,vise sam ocekivao da se ovakvo nesto moze desiti sa Radomirom Anticem i fudbalskim savezom,nazalost nisam bio u pravu.

vlada

pre 13 godina

Najpametniji moguci potez ljudi iz Olimpijakosa,da dovedu doktora kosarke.

Odgovorno tvrdim da je Duda najbolji trener svih vremena na ovim prostorima,a zasto ne reci i u Evropi.

Stvorio je sampionsku reprezentaciju koja je 10+ godina harala Evropom i svetom,gde god je radio donosio je uspeh.

Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno

igor

pre 13 godina

Selektor treba odmah da ode, a sa njim i Kapicic, jer je vrlo neozbiljno da se dopusti selektoru da potpise ugovor sa nekim timom, a pripreme samo sto nisu pocele, na stranu sto sa Olimpijakosom nema sanse da osvoji Evroligu, a verovatno ni grcko prvenstvo. Izgleda da je selektoru vodjenje Srbije bilo samo rezervno resenje, dok ne dodje neki bogati gazda koji hoce uspeh preko noci.

Grobar

pre 13 godina

Dudo, podrška od Grobara, iako si otišao u taj mali pirejski klub.

Sve najbolje i već si više nego dovoljno uradio za sve nas. Nedostajaćeš nam u Pioniru i Areni na Evroligi, ali si uvek dobrošao sa svojim novim klubom da ti uzmemo bodove :)

Kalimero

pre 13 godina

(dlagan, 4. jul 2010 17:46)

Nije tačno, ja sam imao ponudu da radim u jednoj egzotičnoj zemlji za 200Eur. dnevno, a radim za 350Eur. mesečno i nisam otišao!!!
Dudi svaka čast, da mi ne prišije neko komentar da pljujem po njemu, ali ako on nije imao profitabilnu trenersku karijeru do sada ne znam onda ko je?!

xyz

pre 13 godina

Nijedan selektor nije do sada uspesno vodio i klub i reprezentaciju u isto vreme.
(milos, 4. jul 2010 10:22)

ko je zeljko obradovic?
(luka, 4. jul 2010 11:12)

Jeste, a pomocnci ci mu bili Duda Ivkovic i Aco Petrovic! Molim vas ljudi nepricajte kad ne znate!

M

pre 13 godina

Neka me je sa srecom i hvala mu za sve sto je ucinio. Onima koji ga kritikuju i pozivaju se na neki patriotizam porucujem da se probude. Duda je dovoljno uradio za srpsku kosarku, covek je pred penzijom i mora da misli na buducnost svoje porodice. Zasto svi ocekuju od sportista i strucnjaka koji su nesto dali ovoj drzavi da daju jos vise i to na dobrovoljnoj bazi, a politicari nas unistavaju vec decenijama i jos ih za to placamo?! Ne mogu Ivkovic i ostali vazda ispravljati krive Drine. Uzeo je reprezentaciju i vratio je sa periferije u vrh evropske kosarke. To bi za inteligentnu osobu bio dovoljan signal da se pomogne reprezentaciji. Medjutim, kod nas uvek ista prica, nema para za premije, nema para za pripreme itd. Sta radi ta gospodja ministarka, slika se sa reprezentacijama kada ostvare neki uspeh!? Ima para za povisice drzavnoj administraciji, ima para za putesetvija ministra spoljnih poslova po Mauricijusu i Zanzibaru, ima para za sve propale projekte, a za one koji su stvarno uspesni nema. Uspeh u sportu je funkcija pametnog rukovodjenja, adekvatno finansiranje se tu podrazumeva i nije garancija uspeha. Kao u biznisu ili u bilo kojim drugim projektima, talenat 10-20%, rad i organizacija ostalo. Dozovite se pameti vise i shvatite da se problemi eliminisu tako sto se eliminise uzrok, a ne posledica.

vodja

pre 13 godina

Kao i u Anticevom slucaju i ovde su mnogi zbog ranijih zasluga oba selektora u stanju da im sve oproste.Mislim da to nije dobro.I ja sam bio odusevljen Anticevim vodjenjem reprezentacije u kvalifikacijama ali to jos uvek ne znaci da treba da mu dopustimo da nas vuce za nos kada kaze da poslednje mesto u grupi na S.P.nije neuspeh.Sto se tice Dude mislim da je nas najveci trener posle prof.Nikolica a polednja medalja je remek delo.Medjutim,covek je poceo da se zali da mu nije sve isplaceno tek nedavno kada su ocigledno stigli prvi signali od Olimpijakosa.Zasto to ranije nije rekao? Ako su pare jedino merilo za sve(Antic bi takodje odmah otisao da je dobio neku ozbiljniju ponudu)onda nemojmo da im dopustimo da govore o bilo kakvom patriotizmu.Dosta bre!

xyz

pre 13 godina

Najpametniji moguci potez ljudi iz Olimpijakosa,da dovedu doktora kosarke.

Odgovorno tvrdim da je Duda najbolji trener svih vremena na ovim prostorima,a zasto ne reci i u Evropi.

Stvorio je sampionsku reprezentaciju koja je 10+ godina harala Evropom i svetom,gde god je radio donosio je uspeh.

Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

tu generaciju je stvorio Svetisla Pesic jer ih je on vodio u mladjim generacijama kada su bili juniorski prvaci sveta i evrope!

dwight

pre 13 godina

Drago mi je sto ce Duda voditi Olimpiyakos. Nadam se da ce pozvati Bjelicu i Raduljicu da igraju u Oly jer su oni sjajni kosarkasi. On je jedan od najboljih trenera u Evropskoj kosarci. Secam se njegovih uspeha devedesetih i mogu zakljuciti da je on napravio neke od najboljih Srpskih igraca. Sto se tice vodjenja reprezentazije na Oi u Londonu mislim da ce nas on voditi iz razloga sto se Duda nikad nije rekao da ce otici pre isteka ugovora.

ŽILE

pre 13 godina

Ako se ovako nastavi propade nam košarka. Ivković u Olimpijakosu, nejgov pomoćnik Petrović u Litvaniji, Vujošević ode u Moskvu, Zvezda propada, finale plej-ofa nije ni odigrani kako treba, savez nema para a predsednik ne zna šta će. Evo rešenja, vrati se Kićanoviću u košarku, budi predsednik, postavi Mutu za se selektora i za početak dovoljno.

nba-serbia.net

pre 13 godina

Duda je mnogo toga uradio za reprezentaciju, i valjda ce nesto uraditi sad u Turskoj.
Zelim mu nakon toga puno srece u Olimpijakosu kao i u narednom periodu njegove karijere.

aleksandar

pre 13 godina

Zao mi je sto smo pustili DUDU,i sad treba sve is pocetka...A taman je stvorio mladi tim,koji moze dosta da uradi...!!!...Sto se tice trenrskog posla u OLIMPIAKOSU uz RADULJICU i BJELICU,i da sacuva ovaj tim,nema jace ekipe od OLIMPIAKOSA-definitivno...!!!!

Duh Homera jos zivi u Sazonovoj

pre 13 godina

KSS vise i ne postoji! Pitajte bilo koga ko je tamo zaposlen. Predsednik Kapicic ponekad svrati, kad nema obaveza u svom kaficu. Ostali traze nove "poslovne horizonte". Duda jos moze ponesto da zaradi, pa mu ne treba zameriti. Ali ne treba ni praviti heroja od njega. Mislim ozbiljno...

isti

pre 13 godina

Vujosevic je 2003. godine igrao 1/4 finale protiv Litvanije i malo mu je falilo da sa onako skrpljenim timom udje u polufinale. Tako da, molim vas prestanite da pljujete po njemu.
(splendid, 4. jul 2010 11:16)

Tako je! A da je sprečio Drobnjaka da se iživljava šutiranjem trojki kad su Litvanci imali svi po 4 faula, a mi ih stigli, svašta bi bilo!! Ili da je poveo Jovu Stanojevića...

Đorđe

pre 13 godina

Stanje u Srbiji iz dana u dan postaje sve tužnije. Odlaze vrhunski stručnjaci iz svih oblasti samo zato što Srbija ne može ili ne želi da im pruži bar osnovne uslove za rad.

Naravno da nije novac presudan faktor, mislim da se ovde radi o poštovanju. Ipak je Duda možda i najbolji košarkaški trener na svetu i to ima cenu. On je svojim doprinosom ovoj zemlji zaslužio bar toliko da se njegov glas čuje. Mesecima upozorava na probleme, a na njega niko ne obraća pažnju. Ova država se nije ni potrudila da ispoštuje njegov ugovor, da bar neko razgovara sa njim, da se nađe neko rešenje. Radio bi on u Srbiji i za daleko manju platu nego u Olimpijakosu, samo da je redovna, da mu ova država stavi do znanja da je potreban i da zna da ceni sve što je za nju uradio.
Čovek je pokušao da promeni neke stvari, da uvede sistem kakav bi trebalo da bude, da se zna ko o čemu odlučuje i da se ono što se dogovori i ispoštuje. Međutim to je Srbiji namoguća misija.
Ovde vlada sistem korupcije i konfuzije, gde svi odlučuju o svemu i niko ne preuzima odgovornost. Ljudi su na funkcije došli zahvaljujući partijskoj pripadnosti, ili sposobnosti uvlačenja mešetarenje i tome slično.
Struci je mesto zauzela partijska pripadnost i tu za velikane poput Dude Ivkoviće nema mesta.
Žalosno, ali istinito, da ne umemo, ili ne želimo da sačuvamo ono što vredi.

Miloš

pre 13 godina

Svi kazete za njega da je prodana dusa i sta ja znam. On je na mesto selektora dosao 2007. ili 2008. (nisam siguran) i planirao je da pravi tim za OI 2012. Savez nema para da ga plati. da li vi mislite da on 4 ili 5 godina treba da radi džabe (naravno nije radi skroz džabe, ali nedovoljno plaćemn s obzirom na to kakav je strucnjak i koliko je cenjen u svetskoj kosarci). ko bi od vas uradio tako nesto. od patriotizma se ne zivi i zato i treba da ode. cim neko ne ispuni samo delić ugovora, taj ugovor treba odmah da se raskine jer u budućnosti se moze desiti da mnogo vece stvari budu problem. a on je svoj deo ugovora ispunio u potpunosti, cak i vise jer su na evropskom prvenstvu imali za cilj odlazak na svetsko prvenstvo. niko nije spominjao medalju, a ipak su je doneli.
njega ne treba kriviti ni malo nego treba videti kako su fudbaleri, koji nas usput uvek iznevere za razliku od kosarkasa, uspeli da sakupe dovoljno novca za reprezentaciju, za koju usput treba mnogo vise novca nego za kosarkasku.

Dudo zelim ti mnogo srece u novom klubu i minimum jednu evropsku titulu.

pera

pre 13 godina

...Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

Ne zna kako se svi,kad pricate o reprezentativnim neuspesima, setite Duleta Vujosevica (koji je bio 6. na EP sa raspalim timom),a niko ni da pomene cuvenog Sakotu(gubili smo od Ngerije i ispali u 1/8 finala SP) i Moku Slavnica (3 poraza i poslednje mesto na EP).Cemu toliki kompleks od Duleta V., i to u situaciji kada smo sa cuvenim zvezdinim "strucnjacima" napravili katastrofalne rezultate?

Goksi

pre 13 godina

Pateticna naklapanja sacuvajte za pesnicke veceri lose poezije. U Srbiji para ili nema ili ih verovatnije mocnici uzimaju iskljucivo za sebe a svako vredan i strucan nije duzan da radi za dz i treba da ide tamo gde ce biti cenjen i placen. Ukoliko medju pljuvacima ima neki ko bi patriotski svoj posao radio besplatno zelim mu puno srece u tome. Domaci despoti patriJote samo takve cekaju a zapitajte se kad su oni nesto uradili dzabe za "majku Srbiju". I zapitajte se da li je normalno da recimo Antic koji je od necega napravio nista dobija 125.000 evra mesecno i to unapred a Duda koji je od nicega postao vicesampion Evrope treba da volontira. Guslarske pesme pevajte onima koji u njih veruju.

milos

pre 13 godina

@luka
Obradovic je osvojio medalje sa nacionalnim timom pre 2000, kad je preuzeo Panatinaikos u svoje ruke. Od tada nije uspeo da osvoji nijednu medalju sa nacionalnim timom, jer je imao obaveze u svom klubu. Rekao sam da nijedan trener nije mogao U ISTO VREME da vodi i klub i reprezentaciju. Ne moze covek da radi dva posla u isto vreme. Sta mislite, zasto Murinjo ne trenira nijednu nacionalnu selekciju? Jedno je sigurno, Duda nema sanse da osvoji medalju sa Srbijom i trofej sa Olimpijakosom zajedno u istoj godini. Nadam se da ce pre osvojiti medalju sa nama, nego trofej sa Olimpijakosom.

Wabbit

pre 13 godina

Sa jedne strane razumem Ivkovica, ali ipak zavrsiti karijeru sa osvojenom olimpijskom medaljom i imati status boga u svojoj zemlji... mislim da neke stvari ipak nemaju cenu

dlagan

pre 13 godina

Covjek osvoji Boga Oca s Jugoslavijom i Srbijom i vi ga pljujete, boze sacuvaj. Znaci covjek osvojio vise nego recimo 5najboljih Italijanskih trenera zaedno. Ako ne primjecujete ima i drugih i klubova i drzava gdje se igra kosarka, gdje je dobro i zanimljivo!? Evo pitanje za sve, pocnete da radite u Srbiji i imate platu 500eura i sve vam super, kazete necu nikada iz Srbije ali dodje ponuda iz Njemacke da radite isti posao za 5000 eura? Necete otici??? Dusan je strasan trener, cudo od covjeka, hvala mu na svemu!

bagi arapin

pre 13 godina

IMA NEŠTO !!! Mnogo komentara je na finansijskoj osnovi .Nebih rekao baš da je tako. Toje jedan od pogleda kada gledaš iz svoje avlije i pitaš ima li ko jači.E to se gospodo PROFESIONALCI izađe iz svoje avlije i pravi .Kako ,lepo pričaš dva tri jezika REPREZENTUJEŠ svoju zemlju i naravno znaš svoj posao .

El Loco

pre 13 godina

Коначно ће титула у Пиреј...Два српска тренера у два највећа Грчка клуба,довољно говори о квалитету наших стручњака..

Nemanja

pre 13 godina

# ...Mozda nije najtrofejniji trener(sticaj okolnosti),ali najbolji primer njegove velicine je uspeh srpske reprezentacije(setite se Dula Vujosevica,Obradovica),kada je uspeo da od jednog posrnulog tima napravi vicesampiona sa novim,mladim i relativno anonimnim igracima.

Dudo,veliko postovanje i duboki naklon

Srecno
(vlada, 4. jul 2010 11:27)

Ne zna kako se svi,kad pricate o reprezentativnim neuspesima, setite Duleta Vujosevica (koji je bio 6. na EP sa raspalim timom),a niko ni da pomene cuvenog Sakotu(gubili smo od Ngerije i ispali u 1/8 finala SP) i Moku Slavnica (3 poraza i poslednje mesto na EP).Cemu toliki kompleks od Duleta V., i to u situaciji kada smo sa cuvenim zvezdinim "strucnjacima" napravili katastrofalne rezultate?
(pera, 5. jul 2010 01:08)

O kakvim ti kompleksima pričaš? Stvar je u tome, da se Moka i Šakota ne pominju, jer jednostavno nisu vredni pomena...kad je u pitanju vođenje reprezentacije

Slobodan

pre 13 godina

Duda bi mogao istovremeno da vodi i srpsku reprezentaciju i Olimpijakos. Ima primera za to u svetu. Rekao je da želi da kruna njegovog rada sa srpskom reprezentacijom budu OI 2012. i red je da to obećanje ispuni, bar zbog nas običnih Srba i ljubitelja košarke u Srbiji. Započeo je jedan ciklus, i treba da završi započeto, bio bi red.

gradjanin

pre 13 godina

Pa ko kaze da su to dve funkcije... dovesce on pola nase reprezentacije u Olimijakos pa ce ih tamo lepo uigrati i eto. U ostalom pogledajte fudbal. Nemacku rep. cini pola Bajerna. Uigrana varijanta.