Fudbal 59

Subota, 03.07.2010.

22:45

Vilja odveo 'furiju' u polufinale

Fudbaleri Španije su poslednji polufinalisti Mundijala u Južnoj Africi.

Vilja odveo 'furiju' u polufinale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

quetzylcoatl

pre 13 godina

Kakva ce Barsa biti predstojece sezone!!! Pola reprezentacije (Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Iniesta, Xavi, Pedro i David Villa) + Messi, koji ce zeleti da se dokaze posle slabog SP. Pa Gvardiola tu nece imati nesto puno posla (inace mislim da nije mnogo dobar trener, samo ima sjajne igrace): Momci, evo vam lopta. Ajde igrajte se!
Ako ne osvoje sve sto se moze osvojiti, onda stvarno ne znam... Jedino da se medjusobno ne uguse i prekombinuju svaku akciju.

BaYo

pre 13 godina

(I ♥ B92, 4. jul 2010 12:34)
Jos jedan fudbalski znalac!
Zivi bili pa videli sta ce Vilja da uradi kad ode u Barsu,a to svako normalan vec zna i vidi..Covek je napadac extra klase,ima dobru tehiku,osecaj za gol,predobar sut i brz je."User" jasta.

rilezi

pre 13 godina

Srecan sam sto mogu u polufinalu Svetskog prvenstva gledati reprezentacije Spanije i Nemacke.Nemci sjajno igraju,a bice zanimljivo i gledati dvoboj dve ubedljivo najbolje vezne linije.I Nemcima i Spancima je sredina terena najveci adut.Pa nek spretniji pobedi.

racerx11080

pre 13 godina

isti ovi koji sada prichaju da ce nemachka d aodvali shpaniju, poshto je pobedila Argentinu 4:0, su to isto prichali da ce uraditi nama, poshto je pobedila Australiju 4:0

Shpanija ima neshto shto ni jedna reprezentacija do sada nema, a to je bolja igra od protivnika, njeni fudbaleri po fizichkoj spremi ne zaostaju ni za kim, veoma mnogo trche i imaju veoma brze pojedince, najbolju sredinu terena, Vilju u napadu, kome ako Toresu ne ide tu je Pedro, sasvim solidnu odbranu, mozda i najbolju od vrhunskih ekipa, zasigurno mnogo bolju nego Argentina.

samo mesar moze da kaze da shpanija ne igra lep fudbal, umeju da preteraju, to stoji, ali reci da igraju ruzno je chista glupost

radovan

pre 13 godina

Spanija ce svu svoju snagu pokazati u polufinalu i finalu.Nemci ni priblizno nece moci da se setaju po terenu kao sto je to bio slucaj sa Argentinom,jer je Spanski vezni red za dve klase bolji.A i da podsetim one koji su vec zaboravili,pre 2 godine u finalu EP Spanije je nadigrala Nemacku u svim segmentima igre a bilo je samo 1-0.Nemacka je odigrala fantasticno dosad ,ali ce morati jos mnogo da uce da bi pobedili ovakvu Armadu.

Napred Spanija, Napred Nadal!

pre 13 godina

Zato Srbija nikada nece ni imati prijatelja...
Kako moze neko navijati za Nemce protiv Spanaca? Nemci nas ojadise politicki, a Spanci koji su nam mnogo srodniji po stilu zivota i koji nas non stop podrzavaju na politickoj sceni, mi smo protiv njih. Mozda Nemci imaju kvalitetniji fudbalski tim, ali Spancima od srca zelim da pokazu svoj talenat i draz za pobedom.

I ♥ B92

pre 13 godina

David Vilja je 'user' obican. Zasto ne moze u spanskoj ligi da bude najbolji strelac nego Messi i Higuain, zato sto ne mozes da budes 'user' 38 utakmica.

Sve sami strucnjaci

pre 13 godina

Jedina ekipa u polufinalu koja igra fudbal. Svaka cast Nemcima na rezultatima, svaka cast i ostalim polufinalistima. Ali sto se mene tice mogu da idu da se bave atletikom jer je jedino sto vidim od njih trcanje,trcanje i samo trcanje. Jedinoi od ekipe Spanije mogu da vidim dribling, dupli pas, i stalni pritisak. A ovi ostali sto se povuku pa cekaju sanse iz kontri... to je poraz fudbala. Ponavljam, svaka cast na rezultatima,posebno Nemackoj. Tu ne moze nista da se ospori. Ali mislim da publika fudbal gleda i da bi nesto videla u toku utakmice a ne samo rezultat na kraju. Uspeh ostvaruju uglavnom ekipe koje imaju izuzetne trkacke sposobnosti i koje igraju prilicno ostro,na granici faula u svakom startu. I uglavnom im je opredeljenje defanziva i ceka se sansa iz kontre. To nije fudbal. To je trka, atletika. A fudbal bi trebao da je nesto vise od toga... Da vidimo nesto lepo. To se moze videti samo od Spanije. Sad ce "strucni komentatori" reci da Nemacka gazi, daje po 4 gola, a Spanija se provlaci i izgubila je od Svajcarske.PA izgubili su i Nemci od nas. A sto se tice rezultata... Nemacka je utakmice posle grupne faze igrala defanzivno i cekala kontru. Spanci su svaku utakmicu od pocetka vrsili pritisak non-stop. Protivnioci su u svakoj utakmici bukvalno "naterali autobus pred gol". Nisu uopste razmisljali kako da igraju nego samo da pokvare igru Spanaca. E to su ogromne razlike. Aliu verujem da ce fudbal da pobedi i da SPanci postaju prvaci sveta. I realno imaju najbolju ekipu.

Sss

pre 13 godina

David Vilja je 'user' obican. Zasto ne moze u spanskoj ligi da bude najbolji strelac nego Messi i Higuain, zato sto ne mozes da budes 'user' 38 utakmica.
(I ♥ B92, 4. jul 2010 12:34)

Zato što Messi i Higuain igraju u jačim klubovima. Videćemo Villu sada u Barceloni. Uostalom mislim da je 2008-09 bio najbolji strelac primere. ;)

DJ

pre 13 godina

Spanija do titule!!!Posle Evrope osvojite i ceo svet...VILLA YOU ARE THE BEST!!!VAMOSSSSS!!! :))
(David Villa, 3. jul 2010 22:56)

Svasta, Sam sebe hvali.. kakav egoizam..
-Mogu da cenim neke fudbalere ESP ali da ih volim kao ekipu, NIKADA!!!

znam malo vise...

pre 13 godina

nisam veliki fan sportskih novinara i komentatora b92 ali posle ovakvog nastupa ekipe stojanovic/mijaljevic/strajnic... samo kapa dole za b92.
i drugo, ovaj sajt je daleko najbolji, nemojte stalno da zakerate, spanci NISU NIKADA igrali polufinale, 1950 u brazilu se igrala finalna grupa, svako sa svakim.
hajde b92, nemojte sada da se uobrazite, gurajte dalje.

bratminli

pre 13 godina

Najbolji tim svih vremena.
Reprezentacija za koju ekipu u prvih 11 ne dobija mozhda i najbolji vezni igrach uz xavija i inieste- Fabregas.
Sve vam govori o jachini te ekipe.
(najbolji, 4. jul 2010 00:34)

Mislim da to baš i ne govori da je ovo najbolja ekipa svih vremena, već više govori da Del Boske nije normalan.

Ti si počeo da pratiš fudbal pre tri godine, a osim toga vidim da si ostrašćeni fan Barselone i Španije, tako da me i ne čudi što ovaj tim Španije nazivaš "najboljim svih vremena". Nisi se ti nagledao fudbala. Svako ko prati fudbal samo par godina duže, može samo da se nasmeje toj tvojoj tvrdnji. Evo, ne moramo čak ni ići dalje u prošlost, možemo se zadržati u ovoj deceniji: Brazil iz 2002. bi pojeo ovu tvoju Španiju za doručak. Uostalom, "najbolji tim svih vremena" ne izgubi od mlitave Švajcarske i ne provlači se na jedvite jade protiv daleko slabiji Hondurasa, Čilea i Paragvaja.

Nikola

pre 13 godina

Ja se divim ovoj Nemackoj reprezentaciji. Kako tezak zreb imaju: (Srbija, Gana) - Engleska - Argentina - Spanija - Holandija(projektovano finale). I razbijaju sve protivnike, nadavase se golova. A niko ih pre pocetka Mundijala nije uzimao za ozbiljno, jer su navodno isuvise mladi (pa Joachim Lev navodno neiskusan). To sto demonstriraju je pravi moderan fudbal sa puno trcanja, puno prelepih kombinacija, otvaranja prostora, utrcavanja igraca i gomilom golova. Nema mrcvarenja lopte do besvesti, izuzetno jaki na sredini terena, uz odlicnu tranziciju iz odbrane u napad i obratno iz napada u odbranu, sve to uz puno trcanja. Kad krenu u napad uvek je tu bar 7-8 igraca, odbrambeni igraci se ubacuju iz zadnje linije i vrse dodatni pritisak na protivnika. Naravno igraju do poslednjeg minuta, bez taktiziranja; uvek idu da daju gol vise, ne igraju indisponirano i malodusno; igraju kao TIM. Danas nemoze da se ispolji dobra tehnika igraca, ako oni nisu u isto vreme i brzi i agilni (jer postaju lak plen odbrane protivnika i lako bivaju ustopovani, udvojeni, itd). Napad mora da funkcionise smoothly bez bezpotrebnog zadrzavanja lopte i kvarenja ritma.

Zato predvidjam laku pobedu Nemaca protiv "favorizovanih" Spanaca. Meni licno Spanci nisu ostavili utisak nekoga ko moze da bije Nemce, bez obzira na broj "zvezda" u timu. Ima puno toga sto skripi u njihovoj timskoj igri.

Na kraju neko rece ovde pre par dana o potpunoj dominaciji Juzno Americkog fudbala. Sto apsloputno ne odgovara istini. Nemacka, Spanija, Holandija, naspram prilicno jadnog Urugvaja, kome po mom misljenju nije ni mesto u polufinalu jer je na cistu srecu dobio Ganu (pogotovu kad se uzme u obzir branjenje rukom cistog gola i nesrecno promaseni penal Ganaca u 120 min).
U svakom slucaju ocekuju nas uzbudljiva polifinala.

PS. Pre pocetka SP neki nemacki matematicari/fizicari su razvili algoritam, koji izmedju ostalog se delimicno oslanja na learning part sa svih prethodnih SP. I kao rezultat dobili su da ce Nemacka ici do finala. Da li jos uvek neko sumnja u njihovu strucnost? :))
Pozdrav svim ljubiteljima fudbala.

macak3

pre 13 godina

Dobro Nemci im nece dati 4,ali 3 ce im dati u polufinalu 100 %.
PS:Nikad nisam voleo Nemce,ali ono sto ove godine igraju na SP,njihove komsije Holandjani zovu TOTALNI FUDBAL !!!!

Ivan

pre 13 godina

@Zanatlija

"Nemačka - Australija 4-0
Nemačka - Engleska 4-1
Nemačka - Argentina 4-0"

Mislim da si nešto zaboravio...

Nemačka - Srbija 0 - 1

:D

Paks

pre 13 godina

Ljudi meni se cini da se Spanci nisu posteno ni oznojili na ovom SP. Mislim onakva masinerija od ekipe a igraju nekako blago, nezainteresovano i kao da se cuvaju povreda. Igraju na rezultat cisto da otaljaju posao i to se vidi iz aviona. Jedino gde su dodavali gas je drugo poluvreme protiv Portugala i ono protiv Svajcarske kada su izgubili a imali su 38 suteva na gol. Ne bih da se pravim pametan i da dajem prognoze ali mi se cini da ce upravo ova za sada najdosadnija ali sigurna ekipa sto pobedjuje sa minimalnim rezultatom i da osvoji SP. Ovakva ekipa Spanije mora jednom da se raspuca a oni to jos nisu ucinili a evo polufinale je pred njima. Gledaj sada kada bljesnu protiv Nemaca, protiv kojih ce imati motiva i gde ce se igrati malo otvorenije, pa se nadam da cemo gledati lepu utakmicu. Do sada jedino su imali Portugal za protivnika koji vazi za jednu od jacih ekipa i njih su igracki pregazili. Umesto da Spanija daje po 4 do 5 golova ono Nemci zabijaju pa mi izgleda kao da su se zamenili. Takodje po mom dubokom uverenju mislim da Nemacka ne moze da dobije Spaniju iako sam ravnodusan i svejedno mi je ko ce da dobije, samo da bude dobra utakmica. Ipak Spanska zadnja linija je za dve klase bolja od Argentinske dok i vezni red barem za klasu odskace, tako da bi glupo bilo porediti te dve ekipe. Tamo necemo gledati Vilju i Toresa kako se vracaju do sredine i kako uzimaju od Kasiljasa loptu da bi krenuli u napad kao sto smo danas gledali Teveza i Mesija da to rade. Tamo samo mozemo videti kako Pike krece u napad da postigne gol ako bude gusto. Nemci ako planiraju da ih dobiju moraju da odigraju bunker i da probaju da postave barikade na 30 metara od gola uz konstantno kvarenje igre pa na snagu i uz prekid da daju neki gol a snage barem imaju na pretek kao sto smo videli.

lvzifer

pre 13 godina

Nisu prvi put u polufinalu vec drugi put... Prosli put je to bilo 30-tih ili 50-tih ne znam tacno, ali je sad drugi put...
(Flash)

1950 u Brazilu su bili 4. Ovo je drugi put da su u polufinalu ..

David

pre 13 godina

Kako će ih Nemci nabiti pa toga nisu svesni... Španija je raspala i Evropsko prvenstvo je bilo njihov vrh, sada polako ali sigurno idu ka Talijanima... Kakav će to skor biti, ubiti Engleze, zgaziti Argentinu, samleti Španiju i na kraju najslađe, razbiti Holanđane... Mislim da ova generacija Nemačke mora biti proglašena za najbolju u istoriji svetskih prvenstava ako se ovo obistini. Mnogo mi je žao tek sada kad vidim da bi mi da je bilo onog penala zaista imali ogormne šanse da se bijemo s njima za titulu. Nadam se da su sada oni naši momci toga svesni i da će iz ovog SP-a dosta naučiti pa će sledeće evropsko biti zaista spektakl.

Vaskez

pre 13 godina

To je potpuna neistina da "su se Spanci po prvi put plasirali medju 4 najoblja tima"-

Spanci su vec jednom bili 4. na SP 1950. u Brazilu ,

http://en.wikipedia.org/wiki/1950_FIFA_World_Cup

Pazite na ove greske.

dsg

pre 13 godina

Dobri su Spanci, i ja sam ocekivao da igraju kao pre dve dine ali realno to nije moguce. Sada ih se ostale ekipe mnogo vise plase i zabunkerisu se protiv njih sto je logicno, ko je lud da se nadigrava sa Cavijem, Iniestom.... Dve utakmice eliminacione faze su dobili u drugoj polovini drugog poluvremena sto po meni znaci da su pshicki stabilni.
Navijam za njih, posle Urugvaja.

Brant

pre 13 godina

@Zanatlija
Vi pišete - "Verujem da nema mnogo ljudi koji gaje ljubav prema Nemcima..." Na koje ljude mislite? Prema kojim Nemcima - ovom fudbalskom timu, ili svim Nemcima koji danas žive na svetu? Molio bih vas da ne pišete ovakve nebuloze.

Dakara

pre 13 godina

(Zo, 3. jul 2010 23:07)

A kako igrati na gol više kad Španija ima posjed lopte 80% i iz prvog suta u 85min. dadoše gol. Realno Paragvaj je bio konkretniji od Španije i šteta što ne idu dalje bila bi puno bolja utakmica protiv pancera, ovako će Španija(čitaj Barselona) opet da popravlja statistiku u broju tačnih paseva na sredini terena između onog Xavia i Ineste. I onda ljudi se dive toj igri kao nekom umeću??? Nek mi neko kaže šta tu ima ljepo za vidjeti pa da se i ja divim tom majstorluki, možda sam slijep pored očiju.

najbolji

pre 13 godina

Najbolji tim svih vremena.
Reprezentacija za koju ekipu u prvih 11 ne dobija mozhda i najbolji vezni igrach uz xavija i inieste- Fabregas.
Sve vam govori o jachini te ekipe.
Kasiljas, Pujol, Pike, Injesta, Cavi, Fabregas, Vilja, Tores, Buskets, Silva, Navas, Cabi Alonso, Serhio Ramos, Ljorente, Pedro.
Najbolji skup igracha koji su nastupali na Svetskom prvenstvu , shteta shto neki igarchi nisu u formi kao npr. Torres jer bi ova ekipa ako osvoji SP mogla biti najbolji tim svih vremena,bash kao i Barselona.Ekipa koja igra fudbal i to je to.100% osvajaju.

basketZD

pre 13 godina

Drago mi je da je Španija pobedila jer je Paragvaj nepravedno otišao u četvfinale posle igranja rukom.
(DRA, 3. jul 2010 23:12

Na čemu si ti sine? Paragvaj je izbacija Japan.

Peki

pre 13 godina

E ljudi cekao ja spance za 18 komada i kad ga vilja usicerio lupio tv svom snagom i evo jos ne radi...odose pare sutra na tv,ako nista bar ce biti nov:-)

zeleni

pre 13 godina

Čudi me da isti linijski sudija u vrlo sličnim situacijama drugačije postupa.
Vilja je bio u ofsajdu prilikom dodavanja Inijeste, a u nastavku akcije je postigao gol.
Druga utakmica za redom koju Španija "više nego zasluženo" dobija uz pomoć sudija.

pivljanin

pre 13 godina

Al će sada Nemci da napucaju kilave Špance(Katalonce). Samo vi odigrajte protiv Nemaca "lep, tehnički doteran i napadački fudbal itd..itd..bla .. bla...". Jedva čekam.

bratminli

pre 13 godina

Sad ce verovatno da se javi onaj lik sto je otkrio genijalnu teoriju o 'prosecnom srbinu'.Ja mu ovom prilikom savetujem da patentira svoju genijalnu tezu I tako zaradi velike pare.
(argo, 3. jul 2010 23:07)

Neću odmah da se javim, ne brini, za sad ću samo da čitam komentare i čekam da se javi prvi prosečan Srbin koji će na ovoj vesti koja nema nikakve veze sa Srbijom da pomene omraženu reprezentaciju Srbije, pa da reagujem. :-) Ili eventualno ako se opet javi neki klinac što prati fudbal dve godine da kaže kako je ova Španija "najbolji tim svih vremena", to isto uvek mora da bude žigosano jer je notorna budalaština.

Što se same utakmice tiče, dobra utakmica. Neke čudne sudijske odluke koje su oštetile možda obe strane, ali nije bitno na kraju. Španija zasluženo ide dalje, ali i dalje su prilično neubedljivi i mlitavi, provlače se kroz prvenstvo, što bi naš narod rekao, "na guzove", opet im je pobeda visila o koncu i nisu uspeli da izdominiraju i reše utakmicu kako treba, naročito ako se uzme u obzir da je po imenima protivnik bio daleko slabiji. I da je Paragvaj pobedio ne bi bilo nezasluženo, jer su odigrali dosta dobro i organizovano, bili su opasni. Realno, Španija će morati mnogo da podigne nivo igre u odnosu na ono što su do sada prikazali ako žele da se nose sa Nemcima. Ovo do sada je daleko od sjajnog. Ne volim Nemce, tako da bi voleo da ih Španci pobede, mada me se u krajnjoj liniji ne tiče rezultat, nadam se da će utakmica biti dobra.

I ne mogu da verujem da toliko vas i dalje kupuje tu priču o "defanzivnom fudbalu", "bunkeru", koji igraju svi osim Španije. Ko god da igra protiv Španije ili Barselone vama automatski igra "bunker". Smešno. Ovo što je Paragvaj danas igrao nije nikakav bunker. Imajte u vidu da fudbal igraju dva tima i da ako je jedan mnogo jači (kao što je Španija jača od Paragvaja) normalno je da će taj tim imati veću inicijativu i da će slabiji tim biti prinuđen da se brani. To ne znači da on igra bunker. Bilo bi sramota da Španija nije imala incijativu danas. Ali Paragvaj se vrlo dobro nosio. Španiju treba da brine to da je njihova incijativa i danas bila prilično jalova i da su 'ladno mogli i da ne daju gol.

semioli

pre 13 godina

@Zanatlija

o cemu ti pricas?? njemci igraju daleko najljepsi fudbal,igra prepune kombinatorike i rijesenja gdje svaki igrac iz vezne linije i napada se nađe u odlicnoj gol sansi!! u spanjolskoj to nije slucaj,dodaj davidu villi i to je 90% akcija spanjolske reprezentacije-dosadno!!

bojanstop

pre 13 godina

nemci ce da dobiju spance u polufinalu i osvojice sampionat, a mi cemo se hvaliti kako smo jedina reprezentacija koja je pobedila nemacku svetskog sampiona.

qwerty

pre 13 godina

Ajde nabijte kompleks još onim poljacima što igraju za nemačku i da gledamo dva najjača planetarna tima u borbi za istoriju.

Holland - Spain

argo

pre 13 godina

Sad ce verovatno da se javi onaj lik sto je otkrio genijalnu teoriju o 'prosecnom srbinu'.Ja mu ovom prilikom savetujem da patentira svoju genijalnu tezu I tako zaradi velike pare.
P.S Spanija zasluzeno ide dalje,a sudija je nacinio velike greske koje su mogle skupo da kostaju Spance.Paragvajci su bunkerom hteli u polufinale,hvala Bogu sto nisu uspeli.

Que pasa???

pre 13 godina

Posle svega cime su doprineli razvoju fudbala u svetu, narocito klupskog, i zbog strasti koju su uvek imali za ovu igru, stvarno ne bi bilo u redu da ni posle 80 godina Spanci i dalje budu bez ijednog polufinala i razigravanja za medalje. Medjutim, moram da izrazim svoj veliki protest oko njihovih dosadasnjih izdanja na ovom prvenstvu. Bukvalno isti sastav koji je pre dve godine zario i palio na evropskom prvenstvu i sve odusevljavao prikazanom IGROM, ovde u Juznoj Africi odigrao je na nivou svog renomea samo jedno jedino poluvreme do sada (ono drugo protiv Portugala). Pa oni su danas bili na rubu ispadanja od totalnog autsajdera da su im Paragvajci dali gol iz onog penala u drugom poluvremenu (godinama jedna od svetskih najcvrscih ekipa po pitanju primanja golova). Uostalom, jos protiv Svajcaraca su pokazali da ovde tesko igraju kada jure rezultat protiv cvrstih ekipa. Zasto sa pojedincima kakve imaju, i posle onakvog pozitivnog iskustva sa evropskog prvenstva kada su stvarno igrali fajterski i beskompromisno oni odlucuju da igraju kao veci Italijani od samih Italijana (u najgorem fudbalskom kalkulantskom smislu te reci) uopste mi nije jasno. U polufinalu protiv razigranih Nemaca koji znaju sta hoce ili ce igrati svoj najbolji fudbal - ili nemaju sta da traze sa ovakvim pristupom. Ne secam se jos od vremena legendarnog Miljanica da je neki tim ovoliko komplikovao kao danas Spanci. Cak i za taj jedini gol koji su konacno dali lopta je morala prvo tri puta da udari stativu...

igoR,Mihaaaneeeee!

pre 13 godina

Najjaci utisak je ustavio jedan lik u kladionici,koji je inace igrao da ce biti penal na utakmici,kad je video da sudija svira i drugi. Aahahahahahaha! Da mu bi zao sto uze pare... xD
PS kvota na jedan penal je bila 3 a na 2 penala 9...

sineretve

pre 13 godina

Španjolci definitivno ne briljiraju ali prolaze... najkvalitetniji su... samo da se sjete zavezat Toresa za klupu... neka igra Fabregas ili bilo ko drugi... onaj nije u nikakvoj formi... ružno ga je vidit na terenu... šteta što neće bit Milera...ovako lagana prednost za furiju (ako nema Toresa)... iako ne triba zaboravit na legendarnu izjavu Linekera... njegova definicija kaže da je: "Nogomet igra dva tima sa po 11 igrača u kojoj uvijek pobjeđuju njemci!"... srbi su već pokazali da Lineker ponekad priča pizdarije... vidit ćemo...

Zo

pre 13 godina

Totalni poraz odbrambenog fudbala a bilo je i vreme. Gana, Paragvaj, Italija i sl mogu sada do cetvrtfinala ali tu je kraj.
Igra se za gol vise a ne za gol manje.

Zanatlija

pre 13 godina

Španija - Švajcarska 0-1
Španija - Honduras 2-0
Španija - Čile 2-1

Španija - Portugal 1-0
Španija - Paragvaj 1-0

Niko ne spori kvalitet Španije ali njihove utakmice su rezultatski veoma dosadne.

Ni jedna od ovih ekipa nije stisla petlju da im pokaže zube.

Gledao sam juče Holanđane i bio sam impresioniran kako su odigrali protiv Brazila. Nisu im dozvolili da dišu. Pokazali su im zube i - pobedili.

Dokle god sa druge strane bude kukavička igra od utakmice ne može da se očekuje ništa.

Promašeni penali Cardoza (mislim da je on) i Gijana juče su pokazali svu surovost fudbala.

Ako ne iskoristiš svoje šanse to može da ti se obije o glavu.

Jedini pravi kvalitet koji mogu da izdvojim kod Španije je kontrola lopte. Videćemo kako će izgledati kad budu igrali protiv Nemaca koji igraju "ružniji" fudbal od Španaca ali mogu da daju gol svakoj ekipi.

Voleo bi da se u finalu nađu Nemci i Holanđani.
Oni koji bar malo znaju odnose Nemaca i Holanđana znaju da će, ako do nje dođe, ta utakmica biti mnogo više od samog finala.

Meni je bolje bilo da vidim 5 glupih golova nego atraktivan fudbal u kome nema golova.

Nemačka - Australija 4-0
Nemačka - Engleska 4-1
Nemačka - Argentina 4-0

Verujem da nema mnogo ljudi koji gaje ljubav prema Nemcima ali za igru im treba skinuti kapu.

Vojvodinac

pre 13 godina

Veoma teska utakmica za sudjenje, sa puno spornih trenutaka, ali dinamicna i neizvesna do samog kraja.
Ocekujem mnogo bolju i ubedljiviju igru Spanije u polufinalu.

Vladan R

pre 13 godina

Kao prvo Paragvajci su pokazali na koji nacin se moze parirati Spancima. Blizu igraca uz kontakt na ivici faula, muski ostro ali nikako grubo. Jednostvno ne dozvoliti ni sekundu slobodnog vremena niti po metra slobodnog prostora. Samo jednom im to nije uspelo, Iniesta je primio loptu relativno slobodan, odradio posao, posluzio Pedra i uz malo muke zavrsilo se kako se zavrsilo. Sve u svemu, na kraju moze se reci, uz malo preko potrebne srece za svaki uspeh, zasluzena pobeda Spanije, mada i da je utakmica otisla u produzetke ne bi bilo neposteno. Sto se sudjenja tice ispravno dosudjen ofsajd jer iako nije dirao loptu, Paragvajac je itekako uticao na igru samim time sto je krenuo na nju i povukao odbramnenog igraca za sobom. Penali, onaj prvi za Paragvaj cist kao suza, dok onaj na Viljom pa najpreciznije receno mogao je da se svira, s tim sto je onaj nedosudjen bio mnogo ocigledniji. Ponavljanje penala Spanije pravilno mada je i onaj Paragvajski takodje trebao biti ponovljen. Za kraj sa ovakvom igrom tesko da ce proci Nemce.

Zanatlija

pre 13 godina

Španija - Švajcarska 0-1
Španija - Honduras 2-0
Španija - Čile 2-1

Španija - Portugal 1-0
Španija - Paragvaj 1-0

Niko ne spori kvalitet Španije ali njihove utakmice su rezultatski veoma dosadne.

Ni jedna od ovih ekipa nije stisla petlju da im pokaže zube.

Gledao sam juče Holanđane i bio sam impresioniran kako su odigrali protiv Brazila. Nisu im dozvolili da dišu. Pokazali su im zube i - pobedili.

Dokle god sa druge strane bude kukavička igra od utakmice ne može da se očekuje ništa.

Promašeni penali Cardoza (mislim da je on) i Gijana juče su pokazali svu surovost fudbala.

Ako ne iskoristiš svoje šanse to može da ti se obije o glavu.

Jedini pravi kvalitet koji mogu da izdvojim kod Španije je kontrola lopte. Videćemo kako će izgledati kad budu igrali protiv Nemaca koji igraju "ružniji" fudbal od Španaca ali mogu da daju gol svakoj ekipi.

Voleo bi da se u finalu nađu Nemci i Holanđani.
Oni koji bar malo znaju odnose Nemaca i Holanđana znaju da će, ako do nje dođe, ta utakmica biti mnogo više od samog finala.

Meni je bolje bilo da vidim 5 glupih golova nego atraktivan fudbal u kome nema golova.

Nemačka - Australija 4-0
Nemačka - Engleska 4-1
Nemačka - Argentina 4-0

Verujem da nema mnogo ljudi koji gaje ljubav prema Nemcima ali za igru im treba skinuti kapu.

Que pasa???

pre 13 godina

Posle svega cime su doprineli razvoju fudbala u svetu, narocito klupskog, i zbog strasti koju su uvek imali za ovu igru, stvarno ne bi bilo u redu da ni posle 80 godina Spanci i dalje budu bez ijednog polufinala i razigravanja za medalje. Medjutim, moram da izrazim svoj veliki protest oko njihovih dosadasnjih izdanja na ovom prvenstvu. Bukvalno isti sastav koji je pre dve godine zario i palio na evropskom prvenstvu i sve odusevljavao prikazanom IGROM, ovde u Juznoj Africi odigrao je na nivou svog renomea samo jedno jedino poluvreme do sada (ono drugo protiv Portugala). Pa oni su danas bili na rubu ispadanja od totalnog autsajdera da su im Paragvajci dali gol iz onog penala u drugom poluvremenu (godinama jedna od svetskih najcvrscih ekipa po pitanju primanja golova). Uostalom, jos protiv Svajcaraca su pokazali da ovde tesko igraju kada jure rezultat protiv cvrstih ekipa. Zasto sa pojedincima kakve imaju, i posle onakvog pozitivnog iskustva sa evropskog prvenstva kada su stvarno igrali fajterski i beskompromisno oni odlucuju da igraju kao veci Italijani od samih Italijana (u najgorem fudbalskom kalkulantskom smislu te reci) uopste mi nije jasno. U polufinalu protiv razigranih Nemaca koji znaju sta hoce ili ce igrati svoj najbolji fudbal - ili nemaju sta da traze sa ovakvim pristupom. Ne secam se jos od vremena legendarnog Miljanica da je neki tim ovoliko komplikovao kao danas Spanci. Cak i za taj jedini gol koji su konacno dali lopta je morala prvo tri puta da udari stativu...

Zo

pre 13 godina

Totalni poraz odbrambenog fudbala a bilo je i vreme. Gana, Paragvaj, Italija i sl mogu sada do cetvrtfinala ali tu je kraj.
Igra se za gol vise a ne za gol manje.

Vladan R

pre 13 godina

Kao prvo Paragvajci su pokazali na koji nacin se moze parirati Spancima. Blizu igraca uz kontakt na ivici faula, muski ostro ali nikako grubo. Jednostvno ne dozvoliti ni sekundu slobodnog vremena niti po metra slobodnog prostora. Samo jednom im to nije uspelo, Iniesta je primio loptu relativno slobodan, odradio posao, posluzio Pedra i uz malo muke zavrsilo se kako se zavrsilo. Sve u svemu, na kraju moze se reci, uz malo preko potrebne srece za svaki uspeh, zasluzena pobeda Spanije, mada i da je utakmica otisla u produzetke ne bi bilo neposteno. Sto se sudjenja tice ispravno dosudjen ofsajd jer iako nije dirao loptu, Paragvajac je itekako uticao na igru samim time sto je krenuo na nju i povukao odbramnenog igraca za sobom. Penali, onaj prvi za Paragvaj cist kao suza, dok onaj na Viljom pa najpreciznije receno mogao je da se svira, s tim sto je onaj nedosudjen bio mnogo ocigledniji. Ponavljanje penala Spanije pravilno mada je i onaj Paragvajski takodje trebao biti ponovljen. Za kraj sa ovakvom igrom tesko da ce proci Nemce.

qwerty

pre 13 godina

Ajde nabijte kompleks još onim poljacima što igraju za nemačku i da gledamo dva najjača planetarna tima u borbi za istoriju.

Holland - Spain

argo

pre 13 godina

Sad ce verovatno da se javi onaj lik sto je otkrio genijalnu teoriju o 'prosecnom srbinu'.Ja mu ovom prilikom savetujem da patentira svoju genijalnu tezu I tako zaradi velike pare.
P.S Spanija zasluzeno ide dalje,a sudija je nacinio velike greske koje su mogle skupo da kostaju Spance.Paragvajci su bunkerom hteli u polufinale,hvala Bogu sto nisu uspeli.

igoR,Mihaaaneeeee!

pre 13 godina

Najjaci utisak je ustavio jedan lik u kladionici,koji je inace igrao da ce biti penal na utakmici,kad je video da sudija svira i drugi. Aahahahahahaha! Da mu bi zao sto uze pare... xD
PS kvota na jedan penal je bila 3 a na 2 penala 9...

Vojvodinac

pre 13 godina

Veoma teska utakmica za sudjenje, sa puno spornih trenutaka, ali dinamicna i neizvesna do samog kraja.
Ocekujem mnogo bolju i ubedljiviju igru Spanije u polufinalu.

bratminli

pre 13 godina

Najbolji tim svih vremena.
Reprezentacija za koju ekipu u prvih 11 ne dobija mozhda i najbolji vezni igrach uz xavija i inieste- Fabregas.
Sve vam govori o jachini te ekipe.
(najbolji, 4. jul 2010 00:34)

Mislim da to baš i ne govori da je ovo najbolja ekipa svih vremena, već više govori da Del Boske nije normalan.

Ti si počeo da pratiš fudbal pre tri godine, a osim toga vidim da si ostrašćeni fan Barselone i Španije, tako da me i ne čudi što ovaj tim Španije nazivaš "najboljim svih vremena". Nisi se ti nagledao fudbala. Svako ko prati fudbal samo par godina duže, može samo da se nasmeje toj tvojoj tvrdnji. Evo, ne moramo čak ni ići dalje u prošlost, možemo se zadržati u ovoj deceniji: Brazil iz 2002. bi pojeo ovu tvoju Španiju za doručak. Uostalom, "najbolji tim svih vremena" ne izgubi od mlitave Švajcarske i ne provlači se na jedvite jade protiv daleko slabiji Hondurasa, Čilea i Paragvaja.

Nikola

pre 13 godina

Ja se divim ovoj Nemackoj reprezentaciji. Kako tezak zreb imaju: (Srbija, Gana) - Engleska - Argentina - Spanija - Holandija(projektovano finale). I razbijaju sve protivnike, nadavase se golova. A niko ih pre pocetka Mundijala nije uzimao za ozbiljno, jer su navodno isuvise mladi (pa Joachim Lev navodno neiskusan). To sto demonstriraju je pravi moderan fudbal sa puno trcanja, puno prelepih kombinacija, otvaranja prostora, utrcavanja igraca i gomilom golova. Nema mrcvarenja lopte do besvesti, izuzetno jaki na sredini terena, uz odlicnu tranziciju iz odbrane u napad i obratno iz napada u odbranu, sve to uz puno trcanja. Kad krenu u napad uvek je tu bar 7-8 igraca, odbrambeni igraci se ubacuju iz zadnje linije i vrse dodatni pritisak na protivnika. Naravno igraju do poslednjeg minuta, bez taktiziranja; uvek idu da daju gol vise, ne igraju indisponirano i malodusno; igraju kao TIM. Danas nemoze da se ispolji dobra tehnika igraca, ako oni nisu u isto vreme i brzi i agilni (jer postaju lak plen odbrane protivnika i lako bivaju ustopovani, udvojeni, itd). Napad mora da funkcionise smoothly bez bezpotrebnog zadrzavanja lopte i kvarenja ritma.

Zato predvidjam laku pobedu Nemaca protiv "favorizovanih" Spanaca. Meni licno Spanci nisu ostavili utisak nekoga ko moze da bije Nemce, bez obzira na broj "zvezda" u timu. Ima puno toga sto skripi u njihovoj timskoj igri.

Na kraju neko rece ovde pre par dana o potpunoj dominaciji Juzno Americkog fudbala. Sto apsloputno ne odgovara istini. Nemacka, Spanija, Holandija, naspram prilicno jadnog Urugvaja, kome po mom misljenju nije ni mesto u polufinalu jer je na cistu srecu dobio Ganu (pogotovu kad se uzme u obzir branjenje rukom cistog gola i nesrecno promaseni penal Ganaca u 120 min).
U svakom slucaju ocekuju nas uzbudljiva polifinala.

PS. Pre pocetka SP neki nemacki matematicari/fizicari su razvili algoritam, koji izmedju ostalog se delimicno oslanja na learning part sa svih prethodnih SP. I kao rezultat dobili su da ce Nemacka ici do finala. Da li jos uvek neko sumnja u njihovu strucnost? :))
Pozdrav svim ljubiteljima fudbala.

Napred Spanija, Napred Nadal!

pre 13 godina

Zato Srbija nikada nece ni imati prijatelja...
Kako moze neko navijati za Nemce protiv Spanaca? Nemci nas ojadise politicki, a Spanci koji su nam mnogo srodniji po stilu zivota i koji nas non stop podrzavaju na politickoj sceni, mi smo protiv njih. Mozda Nemci imaju kvalitetniji fudbalski tim, ali Spancima od srca zelim da pokazu svoj talenat i draz za pobedom.

Ivan

pre 13 godina

@Zanatlija

"Nemačka - Australija 4-0
Nemačka - Engleska 4-1
Nemačka - Argentina 4-0"

Mislim da si nešto zaboravio...

Nemačka - Srbija 0 - 1

:D

bratminli

pre 13 godina

Sad ce verovatno da se javi onaj lik sto je otkrio genijalnu teoriju o 'prosecnom srbinu'.Ja mu ovom prilikom savetujem da patentira svoju genijalnu tezu I tako zaradi velike pare.
(argo, 3. jul 2010 23:07)

Neću odmah da se javim, ne brini, za sad ću samo da čitam komentare i čekam da se javi prvi prosečan Srbin koji će na ovoj vesti koja nema nikakve veze sa Srbijom da pomene omraženu reprezentaciju Srbije, pa da reagujem. :-) Ili eventualno ako se opet javi neki klinac što prati fudbal dve godine da kaže kako je ova Španija "najbolji tim svih vremena", to isto uvek mora da bude žigosano jer je notorna budalaština.

Što se same utakmice tiče, dobra utakmica. Neke čudne sudijske odluke koje su oštetile možda obe strane, ali nije bitno na kraju. Španija zasluženo ide dalje, ali i dalje su prilično neubedljivi i mlitavi, provlače se kroz prvenstvo, što bi naš narod rekao, "na guzove", opet im je pobeda visila o koncu i nisu uspeli da izdominiraju i reše utakmicu kako treba, naročito ako se uzme u obzir da je po imenima protivnik bio daleko slabiji. I da je Paragvaj pobedio ne bi bilo nezasluženo, jer su odigrali dosta dobro i organizovano, bili su opasni. Realno, Španija će morati mnogo da podigne nivo igre u odnosu na ono što su do sada prikazali ako žele da se nose sa Nemcima. Ovo do sada je daleko od sjajnog. Ne volim Nemce, tako da bi voleo da ih Španci pobede, mada me se u krajnjoj liniji ne tiče rezultat, nadam se da će utakmica biti dobra.

I ne mogu da verujem da toliko vas i dalje kupuje tu priču o "defanzivnom fudbalu", "bunkeru", koji igraju svi osim Španije. Ko god da igra protiv Španije ili Barselone vama automatski igra "bunker". Smešno. Ovo što je Paragvaj danas igrao nije nikakav bunker. Imajte u vidu da fudbal igraju dva tima i da ako je jedan mnogo jači (kao što je Španija jača od Paragvaja) normalno je da će taj tim imati veću inicijativu i da će slabiji tim biti prinuđen da se brani. To ne znači da on igra bunker. Bilo bi sramota da Španija nije imala incijativu danas. Ali Paragvaj se vrlo dobro nosio. Španiju treba da brine to da je njihova incijativa i danas bila prilično jalova i da su 'ladno mogli i da ne daju gol.

Paks

pre 13 godina

Ljudi meni se cini da se Spanci nisu posteno ni oznojili na ovom SP. Mislim onakva masinerija od ekipe a igraju nekako blago, nezainteresovano i kao da se cuvaju povreda. Igraju na rezultat cisto da otaljaju posao i to se vidi iz aviona. Jedino gde su dodavali gas je drugo poluvreme protiv Portugala i ono protiv Svajcarske kada su izgubili a imali su 38 suteva na gol. Ne bih da se pravim pametan i da dajem prognoze ali mi se cini da ce upravo ova za sada najdosadnija ali sigurna ekipa sto pobedjuje sa minimalnim rezultatom i da osvoji SP. Ovakva ekipa Spanije mora jednom da se raspuca a oni to jos nisu ucinili a evo polufinale je pred njima. Gledaj sada kada bljesnu protiv Nemaca, protiv kojih ce imati motiva i gde ce se igrati malo otvorenije, pa se nadam da cemo gledati lepu utakmicu. Do sada jedino su imali Portugal za protivnika koji vazi za jednu od jacih ekipa i njih su igracki pregazili. Umesto da Spanija daje po 4 do 5 golova ono Nemci zabijaju pa mi izgleda kao da su se zamenili. Takodje po mom dubokom uverenju mislim da Nemacka ne moze da dobije Spaniju iako sam ravnodusan i svejedno mi je ko ce da dobije, samo da bude dobra utakmica. Ipak Spanska zadnja linija je za dve klase bolja od Argentinske dok i vezni red barem za klasu odskace, tako da bi glupo bilo porediti te dve ekipe. Tamo necemo gledati Vilju i Toresa kako se vracaju do sredine i kako uzimaju od Kasiljasa loptu da bi krenuli u napad kao sto smo danas gledali Teveza i Mesija da to rade. Tamo samo mozemo videti kako Pike krece u napad da postigne gol ako bude gusto. Nemci ako planiraju da ih dobiju moraju da odigraju bunker i da probaju da postave barikade na 30 metara od gola uz konstantno kvarenje igre pa na snagu i uz prekid da daju neki gol a snage barem imaju na pretek kao sto smo videli.

macak3

pre 13 godina

Dobro Nemci im nece dati 4,ali 3 ce im dati u polufinalu 100 %.
PS:Nikad nisam voleo Nemce,ali ono sto ove godine igraju na SP,njihove komsije Holandjani zovu TOTALNI FUDBAL !!!!

sineretve

pre 13 godina

Španjolci definitivno ne briljiraju ali prolaze... najkvalitetniji su... samo da se sjete zavezat Toresa za klupu... neka igra Fabregas ili bilo ko drugi... onaj nije u nikakvoj formi... ružno ga je vidit na terenu... šteta što neće bit Milera...ovako lagana prednost za furiju (ako nema Toresa)... iako ne triba zaboravit na legendarnu izjavu Linekera... njegova definicija kaže da je: "Nogomet igra dva tima sa po 11 igrača u kojoj uvijek pobjeđuju njemci!"... srbi su već pokazali da Lineker ponekad priča pizdarije... vidit ćemo...

Dakara

pre 13 godina

(Zo, 3. jul 2010 23:07)

A kako igrati na gol više kad Španija ima posjed lopte 80% i iz prvog suta u 85min. dadoše gol. Realno Paragvaj je bio konkretniji od Španije i šteta što ne idu dalje bila bi puno bolja utakmica protiv pancera, ovako će Španija(čitaj Barselona) opet da popravlja statistiku u broju tačnih paseva na sredini terena između onog Xavia i Ineste. I onda ljudi se dive toj igri kao nekom umeću??? Nek mi neko kaže šta tu ima ljepo za vidjeti pa da se i ja divim tom majstorluki, možda sam slijep pored očiju.

BaYo

pre 13 godina

(I ♥ B92, 4. jul 2010 12:34)
Jos jedan fudbalski znalac!
Zivi bili pa videli sta ce Vilja da uradi kad ode u Barsu,a to svako normalan vec zna i vidi..Covek je napadac extra klase,ima dobru tehiku,osecaj za gol,predobar sut i brz je."User" jasta.

basketZD

pre 13 godina

Drago mi je da je Španija pobedila jer je Paragvaj nepravedno otišao u četvfinale posle igranja rukom.
(DRA, 3. jul 2010 23:12

Na čemu si ti sine? Paragvaj je izbacija Japan.

racerx11080

pre 13 godina

isti ovi koji sada prichaju da ce nemachka d aodvali shpaniju, poshto je pobedila Argentinu 4:0, su to isto prichali da ce uraditi nama, poshto je pobedila Australiju 4:0

Shpanija ima neshto shto ni jedna reprezentacija do sada nema, a to je bolja igra od protivnika, njeni fudbaleri po fizichkoj spremi ne zaostaju ni za kim, veoma mnogo trche i imaju veoma brze pojedince, najbolju sredinu terena, Vilju u napadu, kome ako Toresu ne ide tu je Pedro, sasvim solidnu odbranu, mozda i najbolju od vrhunskih ekipa, zasigurno mnogo bolju nego Argentina.

samo mesar moze da kaze da shpanija ne igra lep fudbal, umeju da preteraju, to stoji, ali reci da igraju ruzno je chista glupost

DJ

pre 13 godina

Spanija do titule!!!Posle Evrope osvojite i ceo svet...VILLA YOU ARE THE BEST!!!VAMOSSSSS!!! :))
(David Villa, 3. jul 2010 22:56)

Svasta, Sam sebe hvali.. kakav egoizam..
-Mogu da cenim neke fudbalere ESP ali da ih volim kao ekipu, NIKADA!!!

radovan

pre 13 godina

Spanija ce svu svoju snagu pokazati u polufinalu i finalu.Nemci ni priblizno nece moci da se setaju po terenu kao sto je to bio slucaj sa Argentinom,jer je Spanski vezni red za dve klase bolji.A i da podsetim one koji su vec zaboravili,pre 2 godine u finalu EP Spanije je nadigrala Nemacku u svim segmentima igre a bilo je samo 1-0.Nemacka je odigrala fantasticno dosad ,ali ce morati jos mnogo da uce da bi pobedili ovakvu Armadu.

Brant

pre 13 godina

@Zanatlija
Vi pišete - "Verujem da nema mnogo ljudi koji gaje ljubav prema Nemcima..." Na koje ljude mislite? Prema kojim Nemcima - ovom fudbalskom timu, ili svim Nemcima koji danas žive na svetu? Molio bih vas da ne pišete ovakve nebuloze.

znam malo vise...

pre 13 godina

nisam veliki fan sportskih novinara i komentatora b92 ali posle ovakvog nastupa ekipe stojanovic/mijaljevic/strajnic... samo kapa dole za b92.
i drugo, ovaj sajt je daleko najbolji, nemojte stalno da zakerate, spanci NISU NIKADA igrali polufinale, 1950 u brazilu se igrala finalna grupa, svako sa svakim.
hajde b92, nemojte sada da se uobrazite, gurajte dalje.

Sve sami strucnjaci

pre 13 godina

Jedina ekipa u polufinalu koja igra fudbal. Svaka cast Nemcima na rezultatima, svaka cast i ostalim polufinalistima. Ali sto se mene tice mogu da idu da se bave atletikom jer je jedino sto vidim od njih trcanje,trcanje i samo trcanje. Jedinoi od ekipe Spanije mogu da vidim dribling, dupli pas, i stalni pritisak. A ovi ostali sto se povuku pa cekaju sanse iz kontri... to je poraz fudbala. Ponavljam, svaka cast na rezultatima,posebno Nemackoj. Tu ne moze nista da se ospori. Ali mislim da publika fudbal gleda i da bi nesto videla u toku utakmice a ne samo rezultat na kraju. Uspeh ostvaruju uglavnom ekipe koje imaju izuzetne trkacke sposobnosti i koje igraju prilicno ostro,na granici faula u svakom startu. I uglavnom im je opredeljenje defanziva i ceka se sansa iz kontre. To nije fudbal. To je trka, atletika. A fudbal bi trebao da je nesto vise od toga... Da vidimo nesto lepo. To se moze videti samo od Spanije. Sad ce "strucni komentatori" reci da Nemacka gazi, daje po 4 gola, a Spanija se provlaci i izgubila je od Svajcarske.PA izgubili su i Nemci od nas. A sto se tice rezultata... Nemacka je utakmice posle grupne faze igrala defanzivno i cekala kontru. Spanci su svaku utakmicu od pocetka vrsili pritisak non-stop. Protivnioci su u svakoj utakmici bukvalno "naterali autobus pred gol". Nisu uopste razmisljali kako da igraju nego samo da pokvare igru Spanaca. E to su ogromne razlike. Aliu verujem da ce fudbal da pobedi i da SPanci postaju prvaci sveta. I realno imaju najbolju ekipu.

dsg

pre 13 godina

Dobri su Spanci, i ja sam ocekivao da igraju kao pre dve dine ali realno to nije moguce. Sada ih se ostale ekipe mnogo vise plase i zabunkerisu se protiv njih sto je logicno, ko je lud da se nadigrava sa Cavijem, Iniestom.... Dve utakmice eliminacione faze su dobili u drugoj polovini drugog poluvremena sto po meni znaci da su pshicki stabilni.
Navijam za njih, posle Urugvaja.

rilezi

pre 13 godina

Srecan sam sto mogu u polufinalu Svetskog prvenstva gledati reprezentacije Spanije i Nemacke.Nemci sjajno igraju,a bice zanimljivo i gledati dvoboj dve ubedljivo najbolje vezne linije.I Nemcima i Spancima je sredina terena najveci adut.Pa nek spretniji pobedi.

pivljanin

pre 13 godina

Al će sada Nemci da napucaju kilave Špance(Katalonce). Samo vi odigrajte protiv Nemaca "lep, tehnički doteran i napadački fudbal itd..itd..bla .. bla...". Jedva čekam.

zeleni

pre 13 godina

Čudi me da isti linijski sudija u vrlo sličnim situacijama drugačije postupa.
Vilja je bio u ofsajdu prilikom dodavanja Inijeste, a u nastavku akcije je postigao gol.
Druga utakmica za redom koju Španija "više nego zasluženo" dobija uz pomoć sudija.

najbolji

pre 13 godina

Najbolji tim svih vremena.
Reprezentacija za koju ekipu u prvih 11 ne dobija mozhda i najbolji vezni igrach uz xavija i inieste- Fabregas.
Sve vam govori o jachini te ekipe.
Kasiljas, Pujol, Pike, Injesta, Cavi, Fabregas, Vilja, Tores, Buskets, Silva, Navas, Cabi Alonso, Serhio Ramos, Ljorente, Pedro.
Najbolji skup igracha koji su nastupali na Svetskom prvenstvu , shteta shto neki igarchi nisu u formi kao npr. Torres jer bi ova ekipa ako osvoji SP mogla biti najbolji tim svih vremena,bash kao i Barselona.Ekipa koja igra fudbal i to je to.100% osvajaju.

bojanstop

pre 13 godina

nemci ce da dobiju spance u polufinalu i osvojice sampionat, a mi cemo se hvaliti kako smo jedina reprezentacija koja je pobedila nemacku svetskog sampiona.

semioli

pre 13 godina

@Zanatlija

o cemu ti pricas?? njemci igraju daleko najljepsi fudbal,igra prepune kombinatorike i rijesenja gdje svaki igrac iz vezne linije i napada se nađe u odlicnoj gol sansi!! u spanjolskoj to nije slucaj,dodaj davidu villi i to je 90% akcija spanjolske reprezentacije-dosadno!!

I ♥ B92

pre 13 godina

David Vilja je 'user' obican. Zasto ne moze u spanskoj ligi da bude najbolji strelac nego Messi i Higuain, zato sto ne mozes da budes 'user' 38 utakmica.

David

pre 13 godina

Kako će ih Nemci nabiti pa toga nisu svesni... Španija je raspala i Evropsko prvenstvo je bilo njihov vrh, sada polako ali sigurno idu ka Talijanima... Kakav će to skor biti, ubiti Engleze, zgaziti Argentinu, samleti Španiju i na kraju najslađe, razbiti Holanđane... Mislim da ova generacija Nemačke mora biti proglašena za najbolju u istoriji svetskih prvenstava ako se ovo obistini. Mnogo mi je žao tek sada kad vidim da bi mi da je bilo onog penala zaista imali ogormne šanse da se bijemo s njima za titulu. Nadam se da su sada oni naši momci toga svesni i da će iz ovog SP-a dosta naučiti pa će sledeće evropsko biti zaista spektakl.

Sss

pre 13 godina

David Vilja je 'user' obican. Zasto ne moze u spanskoj ligi da bude najbolji strelac nego Messi i Higuain, zato sto ne mozes da budes 'user' 38 utakmica.
(I ♥ B92, 4. jul 2010 12:34)

Zato što Messi i Higuain igraju u jačim klubovima. Videćemo Villu sada u Barceloni. Uostalom mislim da je 2008-09 bio najbolji strelac primere. ;)

lvzifer

pre 13 godina

Nisu prvi put u polufinalu vec drugi put... Prosli put je to bilo 30-tih ili 50-tih ne znam tacno, ali je sad drugi put...
(Flash)

1950 u Brazilu su bili 4. Ovo je drugi put da su u polufinalu ..

Peki

pre 13 godina

E ljudi cekao ja spance za 18 komada i kad ga vilja usicerio lupio tv svom snagom i evo jos ne radi...odose pare sutra na tv,ako nista bar ce biti nov:-)

Vaskez

pre 13 godina

To je potpuna neistina da "su se Spanci po prvi put plasirali medju 4 najoblja tima"-

Spanci su vec jednom bili 4. na SP 1950. u Brazilu ,

http://en.wikipedia.org/wiki/1950_FIFA_World_Cup

Pazite na ove greske.

quetzylcoatl

pre 13 godina

Kakva ce Barsa biti predstojece sezone!!! Pola reprezentacije (Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Iniesta, Xavi, Pedro i David Villa) + Messi, koji ce zeleti da se dokaze posle slabog SP. Pa Gvardiola tu nece imati nesto puno posla (inace mislim da nije mnogo dobar trener, samo ima sjajne igrace): Momci, evo vam lopta. Ajde igrajte se!
Ako ne osvoje sve sto se moze osvojiti, onda stvarno ne znam... Jedino da se medjusobno ne uguse i prekombinuju svaku akciju.

qwerty

pre 13 godina

Ajde nabijte kompleks još onim poljacima što igraju za nemačku i da gledamo dva najjača planetarna tima u borbi za istoriju.

Holland - Spain

I ♥ B92

pre 13 godina

David Vilja je 'user' obican. Zasto ne moze u spanskoj ligi da bude najbolji strelac nego Messi i Higuain, zato sto ne mozes da budes 'user' 38 utakmica.

Zanatlija

pre 13 godina

Španija - Švajcarska 0-1
Španija - Honduras 2-0
Španija - Čile 2-1

Španija - Portugal 1-0
Španija - Paragvaj 1-0

Niko ne spori kvalitet Španije ali njihove utakmice su rezultatski veoma dosadne.

Ni jedna od ovih ekipa nije stisla petlju da im pokaže zube.

Gledao sam juče Holanđane i bio sam impresioniran kako su odigrali protiv Brazila. Nisu im dozvolili da dišu. Pokazali su im zube i - pobedili.

Dokle god sa druge strane bude kukavička igra od utakmice ne može da se očekuje ništa.

Promašeni penali Cardoza (mislim da je on) i Gijana juče su pokazali svu surovost fudbala.

Ako ne iskoristiš svoje šanse to može da ti se obije o glavu.

Jedini pravi kvalitet koji mogu da izdvojim kod Španije je kontrola lopte. Videćemo kako će izgledati kad budu igrali protiv Nemaca koji igraju "ružniji" fudbal od Španaca ali mogu da daju gol svakoj ekipi.

Voleo bi da se u finalu nađu Nemci i Holanđani.
Oni koji bar malo znaju odnose Nemaca i Holanđana znaju da će, ako do nje dođe, ta utakmica biti mnogo više od samog finala.

Meni je bolje bilo da vidim 5 glupih golova nego atraktivan fudbal u kome nema golova.

Nemačka - Australija 4-0
Nemačka - Engleska 4-1
Nemačka - Argentina 4-0

Verujem da nema mnogo ljudi koji gaje ljubav prema Nemcima ali za igru im treba skinuti kapu.

argo

pre 13 godina

Sad ce verovatno da se javi onaj lik sto je otkrio genijalnu teoriju o 'prosecnom srbinu'.Ja mu ovom prilikom savetujem da patentira svoju genijalnu tezu I tako zaradi velike pare.
P.S Spanija zasluzeno ide dalje,a sudija je nacinio velike greske koje su mogle skupo da kostaju Spance.Paragvajci su bunkerom hteli u polufinale,hvala Bogu sto nisu uspeli.

Napred Spanija, Napred Nadal!

pre 13 godina

Zato Srbija nikada nece ni imati prijatelja...
Kako moze neko navijati za Nemce protiv Spanaca? Nemci nas ojadise politicki, a Spanci koji su nam mnogo srodniji po stilu zivota i koji nas non stop podrzavaju na politickoj sceni, mi smo protiv njih. Mozda Nemci imaju kvalitetniji fudbalski tim, ali Spancima od srca zelim da pokazu svoj talenat i draz za pobedom.

bratminli

pre 13 godina

Najbolji tim svih vremena.
Reprezentacija za koju ekipu u prvih 11 ne dobija mozhda i najbolji vezni igrach uz xavija i inieste- Fabregas.
Sve vam govori o jachini te ekipe.
(najbolji, 4. jul 2010 00:34)

Mislim da to baš i ne govori da je ovo najbolja ekipa svih vremena, već više govori da Del Boske nije normalan.

Ti si počeo da pratiš fudbal pre tri godine, a osim toga vidim da si ostrašćeni fan Barselone i Španije, tako da me i ne čudi što ovaj tim Španije nazivaš "najboljim svih vremena". Nisi se ti nagledao fudbala. Svako ko prati fudbal samo par godina duže, može samo da se nasmeje toj tvojoj tvrdnji. Evo, ne moramo čak ni ići dalje u prošlost, možemo se zadržati u ovoj deceniji: Brazil iz 2002. bi pojeo ovu tvoju Španiju za doručak. Uostalom, "najbolji tim svih vremena" ne izgubi od mlitave Švajcarske i ne provlači se na jedvite jade protiv daleko slabiji Hondurasa, Čilea i Paragvaja.

Zo

pre 13 godina

Totalni poraz odbrambenog fudbala a bilo je i vreme. Gana, Paragvaj, Italija i sl mogu sada do cetvrtfinala ali tu je kraj.
Igra se za gol vise a ne za gol manje.

Vojvodinac

pre 13 godina

Veoma teska utakmica za sudjenje, sa puno spornih trenutaka, ali dinamicna i neizvesna do samog kraja.
Ocekujem mnogo bolju i ubedljiviju igru Spanije u polufinalu.

najbolji

pre 13 godina

Najbolji tim svih vremena.
Reprezentacija za koju ekipu u prvih 11 ne dobija mozhda i najbolji vezni igrach uz xavija i inieste- Fabregas.
Sve vam govori o jachini te ekipe.
Kasiljas, Pujol, Pike, Injesta, Cavi, Fabregas, Vilja, Tores, Buskets, Silva, Navas, Cabi Alonso, Serhio Ramos, Ljorente, Pedro.
Najbolji skup igracha koji su nastupali na Svetskom prvenstvu , shteta shto neki igarchi nisu u formi kao npr. Torres jer bi ova ekipa ako osvoji SP mogla biti najbolji tim svih vremena,bash kao i Barselona.Ekipa koja igra fudbal i to je to.100% osvajaju.

David

pre 13 godina

Kako će ih Nemci nabiti pa toga nisu svesni... Španija je raspala i Evropsko prvenstvo je bilo njihov vrh, sada polako ali sigurno idu ka Talijanima... Kakav će to skor biti, ubiti Engleze, zgaziti Argentinu, samleti Španiju i na kraju najslađe, razbiti Holanđane... Mislim da ova generacija Nemačke mora biti proglašena za najbolju u istoriji svetskih prvenstava ako se ovo obistini. Mnogo mi je žao tek sada kad vidim da bi mi da je bilo onog penala zaista imali ogormne šanse da se bijemo s njima za titulu. Nadam se da su sada oni naši momci toga svesni i da će iz ovog SP-a dosta naučiti pa će sledeće evropsko biti zaista spektakl.

Sve sami strucnjaci

pre 13 godina

Jedina ekipa u polufinalu koja igra fudbal. Svaka cast Nemcima na rezultatima, svaka cast i ostalim polufinalistima. Ali sto se mene tice mogu da idu da se bave atletikom jer je jedino sto vidim od njih trcanje,trcanje i samo trcanje. Jedinoi od ekipe Spanije mogu da vidim dribling, dupli pas, i stalni pritisak. A ovi ostali sto se povuku pa cekaju sanse iz kontri... to je poraz fudbala. Ponavljam, svaka cast na rezultatima,posebno Nemackoj. Tu ne moze nista da se ospori. Ali mislim da publika fudbal gleda i da bi nesto videla u toku utakmice a ne samo rezultat na kraju. Uspeh ostvaruju uglavnom ekipe koje imaju izuzetne trkacke sposobnosti i koje igraju prilicno ostro,na granici faula u svakom startu. I uglavnom im je opredeljenje defanziva i ceka se sansa iz kontre. To nije fudbal. To je trka, atletika. A fudbal bi trebao da je nesto vise od toga... Da vidimo nesto lepo. To se moze videti samo od Spanije. Sad ce "strucni komentatori" reci da Nemacka gazi, daje po 4 gola, a Spanija se provlaci i izgubila je od Svajcarske.PA izgubili su i Nemci od nas. A sto se tice rezultata... Nemacka je utakmice posle grupne faze igrala defanzivno i cekala kontru. Spanci su svaku utakmicu od pocetka vrsili pritisak non-stop. Protivnioci su u svakoj utakmici bukvalno "naterali autobus pred gol". Nisu uopste razmisljali kako da igraju nego samo da pokvare igru Spanaca. E to su ogromne razlike. Aliu verujem da ce fudbal da pobedi i da SPanci postaju prvaci sveta. I realno imaju najbolju ekipu.

pivljanin

pre 13 godina

Al će sada Nemci da napucaju kilave Špance(Katalonce). Samo vi odigrajte protiv Nemaca "lep, tehnički doteran i napadački fudbal itd..itd..bla .. bla...". Jedva čekam.

DJ

pre 13 godina

Spanija do titule!!!Posle Evrope osvojite i ceo svet...VILLA YOU ARE THE BEST!!!VAMOSSSSS!!! :))
(David Villa, 3. jul 2010 22:56)

Svasta, Sam sebe hvali.. kakav egoizam..
-Mogu da cenim neke fudbalere ESP ali da ih volim kao ekipu, NIKADA!!!

Que pasa???

pre 13 godina

Posle svega cime su doprineli razvoju fudbala u svetu, narocito klupskog, i zbog strasti koju su uvek imali za ovu igru, stvarno ne bi bilo u redu da ni posle 80 godina Spanci i dalje budu bez ijednog polufinala i razigravanja za medalje. Medjutim, moram da izrazim svoj veliki protest oko njihovih dosadasnjih izdanja na ovom prvenstvu. Bukvalno isti sastav koji je pre dve godine zario i palio na evropskom prvenstvu i sve odusevljavao prikazanom IGROM, ovde u Juznoj Africi odigrao je na nivou svog renomea samo jedno jedino poluvreme do sada (ono drugo protiv Portugala). Pa oni su danas bili na rubu ispadanja od totalnog autsajdera da su im Paragvajci dali gol iz onog penala u drugom poluvremenu (godinama jedna od svetskih najcvrscih ekipa po pitanju primanja golova). Uostalom, jos protiv Svajcaraca su pokazali da ovde tesko igraju kada jure rezultat protiv cvrstih ekipa. Zasto sa pojedincima kakve imaju, i posle onakvog pozitivnog iskustva sa evropskog prvenstva kada su stvarno igrali fajterski i beskompromisno oni odlucuju da igraju kao veci Italijani od samih Italijana (u najgorem fudbalskom kalkulantskom smislu te reci) uopste mi nije jasno. U polufinalu protiv razigranih Nemaca koji znaju sta hoce ili ce igrati svoj najbolji fudbal - ili nemaju sta da traze sa ovakvim pristupom. Ne secam se jos od vremena legendarnog Miljanica da je neki tim ovoliko komplikovao kao danas Spanci. Cak i za taj jedini gol koji su konacno dali lopta je morala prvo tri puta da udari stativu...

Vladan R

pre 13 godina

Kao prvo Paragvajci su pokazali na koji nacin se moze parirati Spancima. Blizu igraca uz kontakt na ivici faula, muski ostro ali nikako grubo. Jednostvno ne dozvoliti ni sekundu slobodnog vremena niti po metra slobodnog prostora. Samo jednom im to nije uspelo, Iniesta je primio loptu relativno slobodan, odradio posao, posluzio Pedra i uz malo muke zavrsilo se kako se zavrsilo. Sve u svemu, na kraju moze se reci, uz malo preko potrebne srece za svaki uspeh, zasluzena pobeda Spanije, mada i da je utakmica otisla u produzetke ne bi bilo neposteno. Sto se sudjenja tice ispravno dosudjen ofsajd jer iako nije dirao loptu, Paragvajac je itekako uticao na igru samim time sto je krenuo na nju i povukao odbramnenog igraca za sobom. Penali, onaj prvi za Paragvaj cist kao suza, dok onaj na Viljom pa najpreciznije receno mogao je da se svira, s tim sto je onaj nedosudjen bio mnogo ocigledniji. Ponavljanje penala Spanije pravilno mada je i onaj Paragvajski takodje trebao biti ponovljen. Za kraj sa ovakvom igrom tesko da ce proci Nemce.

zeleni

pre 13 godina

Čudi me da isti linijski sudija u vrlo sličnim situacijama drugačije postupa.
Vilja je bio u ofsajdu prilikom dodavanja Inijeste, a u nastavku akcije je postigao gol.
Druga utakmica za redom koju Španija "više nego zasluženo" dobija uz pomoć sudija.

radovan

pre 13 godina

Spanija ce svu svoju snagu pokazati u polufinalu i finalu.Nemci ni priblizno nece moci da se setaju po terenu kao sto je to bio slucaj sa Argentinom,jer je Spanski vezni red za dve klase bolji.A i da podsetim one koji su vec zaboravili,pre 2 godine u finalu EP Spanije je nadigrala Nemacku u svim segmentima igre a bilo je samo 1-0.Nemacka je odigrala fantasticno dosad ,ali ce morati jos mnogo da uce da bi pobedili ovakvu Armadu.

Dakara

pre 13 godina

(Zo, 3. jul 2010 23:07)

A kako igrati na gol više kad Španija ima posjed lopte 80% i iz prvog suta u 85min. dadoše gol. Realno Paragvaj je bio konkretniji od Španije i šteta što ne idu dalje bila bi puno bolja utakmica protiv pancera, ovako će Španija(čitaj Barselona) opet da popravlja statistiku u broju tačnih paseva na sredini terena između onog Xavia i Ineste. I onda ljudi se dive toj igri kao nekom umeću??? Nek mi neko kaže šta tu ima ljepo za vidjeti pa da se i ja divim tom majstorluki, možda sam slijep pored očiju.

BaYo

pre 13 godina

(I ♥ B92, 4. jul 2010 12:34)
Jos jedan fudbalski znalac!
Zivi bili pa videli sta ce Vilja da uradi kad ode u Barsu,a to svako normalan vec zna i vidi..Covek je napadac extra klase,ima dobru tehiku,osecaj za gol,predobar sut i brz je."User" jasta.

Sss

pre 13 godina

David Vilja je 'user' obican. Zasto ne moze u spanskoj ligi da bude najbolji strelac nego Messi i Higuain, zato sto ne mozes da budes 'user' 38 utakmica.
(I ♥ B92, 4. jul 2010 12:34)

Zato što Messi i Higuain igraju u jačim klubovima. Videćemo Villu sada u Barceloni. Uostalom mislim da je 2008-09 bio najbolji strelac primere. ;)

bratminli

pre 13 godina

Sad ce verovatno da se javi onaj lik sto je otkrio genijalnu teoriju o 'prosecnom srbinu'.Ja mu ovom prilikom savetujem da patentira svoju genijalnu tezu I tako zaradi velike pare.
(argo, 3. jul 2010 23:07)

Neću odmah da se javim, ne brini, za sad ću samo da čitam komentare i čekam da se javi prvi prosečan Srbin koji će na ovoj vesti koja nema nikakve veze sa Srbijom da pomene omraženu reprezentaciju Srbije, pa da reagujem. :-) Ili eventualno ako se opet javi neki klinac što prati fudbal dve godine da kaže kako je ova Španija "najbolji tim svih vremena", to isto uvek mora da bude žigosano jer je notorna budalaština.

Što se same utakmice tiče, dobra utakmica. Neke čudne sudijske odluke koje su oštetile možda obe strane, ali nije bitno na kraju. Španija zasluženo ide dalje, ali i dalje su prilično neubedljivi i mlitavi, provlače se kroz prvenstvo, što bi naš narod rekao, "na guzove", opet im je pobeda visila o koncu i nisu uspeli da izdominiraju i reše utakmicu kako treba, naročito ako se uzme u obzir da je po imenima protivnik bio daleko slabiji. I da je Paragvaj pobedio ne bi bilo nezasluženo, jer su odigrali dosta dobro i organizovano, bili su opasni. Realno, Španija će morati mnogo da podigne nivo igre u odnosu na ono što su do sada prikazali ako žele da se nose sa Nemcima. Ovo do sada je daleko od sjajnog. Ne volim Nemce, tako da bi voleo da ih Španci pobede, mada me se u krajnjoj liniji ne tiče rezultat, nadam se da će utakmica biti dobra.

I ne mogu da verujem da toliko vas i dalje kupuje tu priču o "defanzivnom fudbalu", "bunkeru", koji igraju svi osim Španije. Ko god da igra protiv Španije ili Barselone vama automatski igra "bunker". Smešno. Ovo što je Paragvaj danas igrao nije nikakav bunker. Imajte u vidu da fudbal igraju dva tima i da ako je jedan mnogo jači (kao što je Španija jača od Paragvaja) normalno je da će taj tim imati veću inicijativu i da će slabiji tim biti prinuđen da se brani. To ne znači da on igra bunker. Bilo bi sramota da Španija nije imala incijativu danas. Ali Paragvaj se vrlo dobro nosio. Španiju treba da brine to da je njihova incijativa i danas bila prilično jalova i da su 'ladno mogli i da ne daju gol.

igoR,Mihaaaneeeee!

pre 13 godina

Najjaci utisak je ustavio jedan lik u kladionici,koji je inace igrao da ce biti penal na utakmici,kad je video da sudija svira i drugi. Aahahahahahaha! Da mu bi zao sto uze pare... xD
PS kvota na jedan penal je bila 3 a na 2 penala 9...

Paks

pre 13 godina

Ljudi meni se cini da se Spanci nisu posteno ni oznojili na ovom SP. Mislim onakva masinerija od ekipe a igraju nekako blago, nezainteresovano i kao da se cuvaju povreda. Igraju na rezultat cisto da otaljaju posao i to se vidi iz aviona. Jedino gde su dodavali gas je drugo poluvreme protiv Portugala i ono protiv Svajcarske kada su izgubili a imali su 38 suteva na gol. Ne bih da se pravim pametan i da dajem prognoze ali mi se cini da ce upravo ova za sada najdosadnija ali sigurna ekipa sto pobedjuje sa minimalnim rezultatom i da osvoji SP. Ovakva ekipa Spanije mora jednom da se raspuca a oni to jos nisu ucinili a evo polufinale je pred njima. Gledaj sada kada bljesnu protiv Nemaca, protiv kojih ce imati motiva i gde ce se igrati malo otvorenije, pa se nadam da cemo gledati lepu utakmicu. Do sada jedino su imali Portugal za protivnika koji vazi za jednu od jacih ekipa i njih su igracki pregazili. Umesto da Spanija daje po 4 do 5 golova ono Nemci zabijaju pa mi izgleda kao da su se zamenili. Takodje po mom dubokom uverenju mislim da Nemacka ne moze da dobije Spaniju iako sam ravnodusan i svejedno mi je ko ce da dobije, samo da bude dobra utakmica. Ipak Spanska zadnja linija je za dve klase bolja od Argentinske dok i vezni red barem za klasu odskace, tako da bi glupo bilo porediti te dve ekipe. Tamo necemo gledati Vilju i Toresa kako se vracaju do sredine i kako uzimaju od Kasiljasa loptu da bi krenuli u napad kao sto smo danas gledali Teveza i Mesija da to rade. Tamo samo mozemo videti kako Pike krece u napad da postigne gol ako bude gusto. Nemci ako planiraju da ih dobiju moraju da odigraju bunker i da probaju da postave barikade na 30 metara od gola uz konstantno kvarenje igre pa na snagu i uz prekid da daju neki gol a snage barem imaju na pretek kao sto smo videli.

semioli

pre 13 godina

@Zanatlija

o cemu ti pricas?? njemci igraju daleko najljepsi fudbal,igra prepune kombinatorike i rijesenja gdje svaki igrac iz vezne linije i napada se nađe u odlicnoj gol sansi!! u spanjolskoj to nije slucaj,dodaj davidu villi i to je 90% akcija spanjolske reprezentacije-dosadno!!

racerx11080

pre 13 godina

isti ovi koji sada prichaju da ce nemachka d aodvali shpaniju, poshto je pobedila Argentinu 4:0, su to isto prichali da ce uraditi nama, poshto je pobedila Australiju 4:0

Shpanija ima neshto shto ni jedna reprezentacija do sada nema, a to je bolja igra od protivnika, njeni fudbaleri po fizichkoj spremi ne zaostaju ni za kim, veoma mnogo trche i imaju veoma brze pojedince, najbolju sredinu terena, Vilju u napadu, kome ako Toresu ne ide tu je Pedro, sasvim solidnu odbranu, mozda i najbolju od vrhunskih ekipa, zasigurno mnogo bolju nego Argentina.

samo mesar moze da kaze da shpanija ne igra lep fudbal, umeju da preteraju, to stoji, ali reci da igraju ruzno je chista glupost

Nikola

pre 13 godina

Ja se divim ovoj Nemackoj reprezentaciji. Kako tezak zreb imaju: (Srbija, Gana) - Engleska - Argentina - Spanija - Holandija(projektovano finale). I razbijaju sve protivnike, nadavase se golova. A niko ih pre pocetka Mundijala nije uzimao za ozbiljno, jer su navodno isuvise mladi (pa Joachim Lev navodno neiskusan). To sto demonstriraju je pravi moderan fudbal sa puno trcanja, puno prelepih kombinacija, otvaranja prostora, utrcavanja igraca i gomilom golova. Nema mrcvarenja lopte do besvesti, izuzetno jaki na sredini terena, uz odlicnu tranziciju iz odbrane u napad i obratno iz napada u odbranu, sve to uz puno trcanja. Kad krenu u napad uvek je tu bar 7-8 igraca, odbrambeni igraci se ubacuju iz zadnje linije i vrse dodatni pritisak na protivnika. Naravno igraju do poslednjeg minuta, bez taktiziranja; uvek idu da daju gol vise, ne igraju indisponirano i malodusno; igraju kao TIM. Danas nemoze da se ispolji dobra tehnika igraca, ako oni nisu u isto vreme i brzi i agilni (jer postaju lak plen odbrane protivnika i lako bivaju ustopovani, udvojeni, itd). Napad mora da funkcionise smoothly bez bezpotrebnog zadrzavanja lopte i kvarenja ritma.

Zato predvidjam laku pobedu Nemaca protiv "favorizovanih" Spanaca. Meni licno Spanci nisu ostavili utisak nekoga ko moze da bije Nemce, bez obzira na broj "zvezda" u timu. Ima puno toga sto skripi u njihovoj timskoj igri.

Na kraju neko rece ovde pre par dana o potpunoj dominaciji Juzno Americkog fudbala. Sto apsloputno ne odgovara istini. Nemacka, Spanija, Holandija, naspram prilicno jadnog Urugvaja, kome po mom misljenju nije ni mesto u polufinalu jer je na cistu srecu dobio Ganu (pogotovu kad se uzme u obzir branjenje rukom cistog gola i nesrecno promaseni penal Ganaca u 120 min).
U svakom slucaju ocekuju nas uzbudljiva polifinala.

PS. Pre pocetka SP neki nemacki matematicari/fizicari su razvili algoritam, koji izmedju ostalog se delimicno oslanja na learning part sa svih prethodnih SP. I kao rezultat dobili su da ce Nemacka ici do finala. Da li jos uvek neko sumnja u njihovu strucnost? :))
Pozdrav svim ljubiteljima fudbala.

bojanstop

pre 13 godina

nemci ce da dobiju spance u polufinalu i osvojice sampionat, a mi cemo se hvaliti kako smo jedina reprezentacija koja je pobedila nemacku svetskog sampiona.

Brant

pre 13 godina

@Zanatlija
Vi pišete - "Verujem da nema mnogo ljudi koji gaje ljubav prema Nemcima..." Na koje ljude mislite? Prema kojim Nemcima - ovom fudbalskom timu, ili svim Nemcima koji danas žive na svetu? Molio bih vas da ne pišete ovakve nebuloze.

dsg

pre 13 godina

Dobri su Spanci, i ja sam ocekivao da igraju kao pre dve dine ali realno to nije moguce. Sada ih se ostale ekipe mnogo vise plase i zabunkerisu se protiv njih sto je logicno, ko je lud da se nadigrava sa Cavijem, Iniestom.... Dve utakmice eliminacione faze su dobili u drugoj polovini drugog poluvremena sto po meni znaci da su pshicki stabilni.
Navijam za njih, posle Urugvaja.

macak3

pre 13 godina

Dobro Nemci im nece dati 4,ali 3 ce im dati u polufinalu 100 %.
PS:Nikad nisam voleo Nemce,ali ono sto ove godine igraju na SP,njihove komsije Holandjani zovu TOTALNI FUDBAL !!!!

Peki

pre 13 godina

E ljudi cekao ja spance za 18 komada i kad ga vilja usicerio lupio tv svom snagom i evo jos ne radi...odose pare sutra na tv,ako nista bar ce biti nov:-)

znam malo vise...

pre 13 godina

nisam veliki fan sportskih novinara i komentatora b92 ali posle ovakvog nastupa ekipe stojanovic/mijaljevic/strajnic... samo kapa dole za b92.
i drugo, ovaj sajt je daleko najbolji, nemojte stalno da zakerate, spanci NISU NIKADA igrali polufinale, 1950 u brazilu se igrala finalna grupa, svako sa svakim.
hajde b92, nemojte sada da se uobrazite, gurajte dalje.

sineretve

pre 13 godina

Španjolci definitivno ne briljiraju ali prolaze... najkvalitetniji su... samo da se sjete zavezat Toresa za klupu... neka igra Fabregas ili bilo ko drugi... onaj nije u nikakvoj formi... ružno ga je vidit na terenu... šteta što neće bit Milera...ovako lagana prednost za furiju (ako nema Toresa)... iako ne triba zaboravit na legendarnu izjavu Linekera... njegova definicija kaže da je: "Nogomet igra dva tima sa po 11 igrača u kojoj uvijek pobjeđuju njemci!"... srbi su već pokazali da Lineker ponekad priča pizdarije... vidit ćemo...

lvzifer

pre 13 godina

Nisu prvi put u polufinalu vec drugi put... Prosli put je to bilo 30-tih ili 50-tih ne znam tacno, ali je sad drugi put...
(Flash)

1950 u Brazilu su bili 4. Ovo je drugi put da su u polufinalu ..

Vaskez

pre 13 godina

To je potpuna neistina da "su se Spanci po prvi put plasirali medju 4 najoblja tima"-

Spanci su vec jednom bili 4. na SP 1950. u Brazilu ,

http://en.wikipedia.org/wiki/1950_FIFA_World_Cup

Pazite na ove greske.

Ivan

pre 13 godina

@Zanatlija

"Nemačka - Australija 4-0
Nemačka - Engleska 4-1
Nemačka - Argentina 4-0"

Mislim da si nešto zaboravio...

Nemačka - Srbija 0 - 1

:D

quetzylcoatl

pre 13 godina

Kakva ce Barsa biti predstojece sezone!!! Pola reprezentacije (Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Iniesta, Xavi, Pedro i David Villa) + Messi, koji ce zeleti da se dokaze posle slabog SP. Pa Gvardiola tu nece imati nesto puno posla (inace mislim da nije mnogo dobar trener, samo ima sjajne igrace): Momci, evo vam lopta. Ajde igrajte se!
Ako ne osvoje sve sto se moze osvojiti, onda stvarno ne znam... Jedino da se medjusobno ne uguse i prekombinuju svaku akciju.

rilezi

pre 13 godina

Srecan sam sto mogu u polufinalu Svetskog prvenstva gledati reprezentacije Spanije i Nemacke.Nemci sjajno igraju,a bice zanimljivo i gledati dvoboj dve ubedljivo najbolje vezne linije.I Nemcima i Spancima je sredina terena najveci adut.Pa nek spretniji pobedi.

basketZD

pre 13 godina

Drago mi je da je Španija pobedila jer je Paragvaj nepravedno otišao u četvfinale posle igranja rukom.
(DRA, 3. jul 2010 23:12

Na čemu si ti sine? Paragvaj je izbacija Japan.