Tenis 44

Petak, 02.07.2010.

19:26

Nadal u tri seta do finala

Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale Vimbldona posle pobede nad Škotom Endijem Marijem 6:4, 7:6, 6:4.

Nadal u tri seta do finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Niki Lauda

pre 13 godina

(ja, 3. jul 2010 17:38)

Mislim da me niste razumeli, pročitajte ponovo. Sve ste lepo napisali i slažem se, ako se gleda iz tog ugla,i površnije, ali ima više uglova i dubina.
Pozdrav

KOŽETA

pre 13 godina

Pa tebi Nadal na svakom turniru ispada u prvom kolu,pa u drugom itd.Onda ga Soderling lakoćom dobija, pa onda ne može da prođe pored živog Murraya itd. Dok ti pričaš gluposti Nadal osvaja grand slamove i svjetski je broj 1. Jedini tvoj problem je taj što ne želiš prihvatiti činjenicu da je Nadal puno bolji igrač od Đokovića. Ne treba tu neka velika filozofija. Samo pogledaj rezultate i sve ti je jasno.

Neo

pre 13 godina

@kozeta,da li je veca razlika ispasti u 1 kolu ili polufinalu(znas ti zasto pitam).Kazes da navijas za spanca,a kad ode u penziju navijaces za nekog danca ili azerbejdzanca u zavrsnici GS.A kad ces navijati za hrvata?Mi bar imamo za koga da navijamo.

Nina

pre 13 godina

Citam kazu neki Nadalomrsci(to su oni sto i sebe jedva podnose)da bi voleli da Nadal izgubi mec i da ne osvoji ni jedan gem?Pa i ja bih volela da dobijem milion dolara,ali zna se sta je realnost.Napred RAFA,care!

ja

pre 13 godina

@Niki Lauda
Naravno da su takva pravila i da su moguce razne stvari i razne kombinacije.
Medjutim ja sam pricao o ovom mecu koji je realno trebao da se zavrsi u 5 setova, a ne u 3.
U tom trenutku Nadal je imao 3 gema vise od protivnika, a jedan poen manje. Sad ja tebe pitam da li je to odlika nekog vrhunskog igraca i da li je on uopste zasluzio da pobedi u ovom mecu?
Sto je najgore Nadal u svakom drugom mecu igra tako i uvek se nekako provlaci. Kada nekom teniseru jedan jedini poen pravi razliku izmedju pobede i poraza u svakom drugom mecu, ja ne mogu nista pohvalno da kazem za tog tenisera.
Federera je u finalu Vimbldona pobedio tako sto je u 5 setova osvojio 4 gema vise i 4 poena vise, u finalu Australije pobedio u 5 setova, a osvojio jedan gem vise i jedan poen manje. Djokovica u Madridu pobedio iako je osvojio jedan gem manje i 5 poena manje.
Njegov svaki drugi mec je takav. Stalno se provlaci na misice, uz ludacku srecu.
Uostalom navedi mi neki mec i nekog tenisera da mu na 6:6 u odlucujucem setu u tai brejku lopta onako zakaci vrh mreze i pobegne od protivnika.
A upravo se to desilo u drugom setu ovog polufinala.
Umesto da bude 1:1 i potpuno neizvesan mec, u kome bi siguran sam Marej slavio, Nadal na takav nacin dolazi do poena, a samim tim i drugog seta i nedostiznog vodjstva od 2:0.
http://img816.imageshack.us/img816/9126/001ok.jpg
Samo nemoj da mi kazes da su takve stvari imaju veze sa nekim znanjem.
Ludacka sreca i nista drugo.
Problem je sto tu srecu Rafa ima u svakom drugom mecu, a cim ga ta ista sreca malo napusti protivnici brisu teren sa njim.
Zbog toga on za mene nikada nece biti veliki igrac. Moze da napravi jos 1000 pobeda ovako uz pomoc te njegove srece, ali kao teniser on je sasvim prosecan.
Prosecan je jer ga jednostavno svaki drugi protivnik nadigra na terenu.
Sto rece neko i ovaj "defanzivac" Marej je napravio vise vinera od njega. Imao u tom mecu 6 vinera vise i svega 6 greski vise.
Objasni mi na koji je to nacin uopste Nadal pobedio sa 3:0?
Postoji samo jedno objasnjenje - sreca i nista drugo.
Spanac nikako ne moze da se pohvali posebno dobrom igrom.
Ako ovako bude igrao protiv Berdiha u finalu, Berdih ce slaviti sa 3:0, jer Nadalu ni sreca nece pomoci da izbegne ubedljiv poraz.
A mislim da Nadal bolje od ovoga ne moze.
Prost zakljucak Berdih osvaja titulu.

nikola

pre 13 godina

ovakvog Nadala ne moze niko da zaustavi definitivno i iskreno kada se govori o najvecim teniserima svih vremena mislim da se Nadal cesto zaobilazi bez razloga....decko je sjajan sportista,jos bolji momak,nije neki nabedjen lik,osvojio je vec dosta grand slam titula i ako ga zdravlje posluzi osvojice ih jos dosta jer ima samo 24 godine...nije flexibilan kao Federer ali sigurno ce igrati vrhunski jos dosta godina a kada je full spreman nezaustavljiv je... znatno je popravio igru vise nije defanzivac vec je potpuno sazreo kao igrac i mocan je na svim podlogama,ako ga zaobidju povrede tesko ovim mladjim igracima nece skoro videti neku titulu od velike cetvorke...puno zdravlja majstore ostavi neku titulu i Novaku :-)))

amigos

pre 13 godina

Rafa ima da potopi onog Ceha. Ima Bedrych da se izblamira kao niko do sad. Pa njemu je Nole bukvalno poklonio mec. Bedrych nije pokazao ama bas nista sto bi me sravnilo sa nogu. OK serva mu je jaka i retko pravi duple greske, ali kad krene da gubi ima i to oruzje da mu zablokadira. Posle ovog GS ima da ga nestane kao sto je to slucaj sa svima njima koji odjednom bljesnu nekom igrom slucaja, poklapanja zvezda itd.

Napred Spanija i u tenisu i u fudbalu!

Srbin iz Beograda

pre 13 godina

Kad malo bolje pogledam,ima dosta simpaticnih komentara ovde! Koga bre Berdih da dobije!? O cemu pricate,pa to moze da se dogodi samo ako se Nadal povredi,a to znate i Vi,koji kao satro mislite da ce Bedrih dobiti rafu!!! Tu nema price ko dobija mec,......

Jednorog68

pre 13 godina

@Neutron

Rafin zreo i posvećenički odnos kombinacija je porodičnog stava prema aktivnosti , u ovom slučaju sportu. Ko se seća Migel Anhle Nadala, setiće se da je na sličan način IZGARAO na terenu.
Druga komponenta ovako "oslobođenog" Rafinog stava u igri je proizašla iz REALNOG stava porodice i nacije prema njegovom postignuću. Svi oni znaju da je Rafa učinio sve što može, pa ga niko i neće pljuvati zbog eventualnog neuspeha.
Pošto pratim špansku sportsku štampu, navešću vam jedan naslov, posle Rafinoh pada na treće mesto: I NADAL JE SAMO ČOVEK. Nigde ni trunke frustracije, ljutine, uvrede.
Njegova porodica i stručna loža smireno i uzdržano prate meč, ne uznemiravajući da neverbalnim porukama tipa busanja u grudi, halabuke, što sve šalje nepovoljan signal "moraš" i "hajde", čak i ako se vidi da ne ide.

Bez želje da uvredim bilo čiju porodicu, imam utisak da Novak bolje igra kada mu u loži sedi samo stručni štab.
Zašto je tako, zaista ne znam.


Za Rafu sam sigurna da ima podržavajuću porodicu i naciju.
Sa osobinama vrednoće, borbenosti i istrajnosti koje je genetski "pokupio", eto Vam tog mentalnog sklopa.
Priznaću: retka i meni lično vrlo draga kombinacija.

Uz besprekoran odnos s kolegama, dobijamo:
idealnu sportsku ličnost!

Niki Lauda

pre 13 godina

Slusaj sledeci podatak. Nadal vodi sa 2:0 i na 4:4 u trecem setu on ima manje osvojenih poena od svog protivnika.
(ja, 2. jul 2010 21:18)

TENIS su izmislili Englezi, a to znači i pravila po kojima se igra, a i kako se broje poeni, i kako se dobija pobednik,znači - 15 pa 30 a onda cap - 40, pa onda možeš da imaš 6:0,6:0,6:7,6:7,6:7 i da osvojiš 30 gemova a protivnik 21 gem, i pošto su igru smislili Englezi, pobeđuješ sa 21 gemom !!!!

TO JE SVE pravedno i zasluženo. Takva su pravila. Takva je igra, zapravo vrlo dosadna, levo-desno, desno-levo, samo dva igrača na terenu.

Pravila se ne menjaju, bodovanje poena se ne menja. Smislili su igru za svoje bogataše kako bi stalno pobeđivali,ALI...ali.

Da su igru smislili Srbi verovatno bi pravila bila menjana a i bilo bi tu svakakvih naziva pogrdnih, zar ne?

Od jagoda sa šlagom napraviše čudo, a čudno da pobede ne mogu ni na svetskom u fudbalu,u gostima, ni na svetskom u tenisu,kod kuće.A i fudbal je engleska igra.

A možda da vrate Grcima one silne muzejski vredne eksponate što su im ukrali....

Ljiljana

pre 13 godina

Sve ovacije Nadalu za ovakav povratak nakon teske prosle godine, a nasem Novaku podrska da konacno postigne mentalno-psihicki balans koji mu nedostaje da bi postao pravi sampion!

Garo Željković

pre 13 godina

Ovaj momak iz Španije stvarno je rodjen pod srećnom zvezdom. Vrhunski je on teniser, nema zbora, ali još nisam odgledao neki njegov meč, a da ga i sreća nije pogledala. Pitam se da li mu sreću možda donosi kad pogleda amidžu Tonija, a on baš u tim trenucima štipka rukom resicu desnog uha. Znam da ću dobiti mnogo crvenih packica, al' ne mogu a da još ne pitam, kako sada niko ne komentariše da je dosadni defanzivac Mari imao i sada više vinera od pobednika.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Čestitke ! MISLIM DA je presrećan JER igrao je samo 3 seta, a i imao je sreće i znanja da bezbolno preživi krizu, Endi to nije iskoristio, kao da je bio pospan, a Nadal je samo pratio Endijevo ponašanje, i nekako bio tih da ga ne probudi, a kada je kriza prošla, on preživeo, samo je Endija "ščepao", udahnuo duboko, dao gas maksimalno, vratio izgubljeno, Endi je već bio ošamućen, i lako je Rafa završio.

Zaista fantastično se danas video taj životinjski instinkt koji mi ljudi u sebi imamo, instinkt napada, instinkt preživljavanja, a koji je kod Nadala doveden do savršenstva kao i kod Feda, a i kod Serene.... kako ga je samo "breiknuo" u prvom setu, posle 4:4, nezaboravno, tako lagano....

I FENOMENALNO JE KOLIKO NJEGA /kao ni Feda/ ne dotiče publika, to što cela Britanija gleda, sve one zvanice, vidite jednu jaku, stamenu, smirenu, odlučnu energiju, vidite jednu nepokolebljivost, jednu odlučnost....jednostavno vidite želju da se svakako preživi.

Rafaelica

pre 13 godina

Stari, MOĆNI Rafael Nadal. Dobro je što je Mari igrao dobro te se moglo videti koliko je Rafa jak - mentalno i tehnički. Hvala Endi!
@Vendi
Naravno, 8. je na dohvatu; V. za Rafu nije bio ni ranije problem. Rafa je odličan na izvornim teniskim podlogama - šljaci i travi. Bilo bi sjajno kada bi i USO osvojio, a što se tiče ostalih turnira do kraja godine, taktički bi bilo bolje da ih ne osvaja jer će previše braniti sledeće.

ja

pre 13 godina

@al bundy
Drago mi je da imam istomisljenika.
Slusaj sledeci podatak. Nadal vodi sa 2:0 i na 4:4 u trecem setu on ima manje osvojenih poena od svog protivnika.
Pa izem ti takvog tenisera koji pobedjuje takvom igrom i na takav nacin.
Voleo bih da ga Berdih demolira i unisti u finalu, da Nadal ne osvoji ni jedan jedini gem u tom finalu.
I kada bi se tako nesto desilo bilo bi potpuno zasluzeno, jer nacin na koji se ovaj covek provlaci do finala je strasan.
Kad vidim njegov tenis i da sa takvim tenisom pobedjuje i stize do finala, meni se tenis zgadi.
Najgori i najodvratniji teniser u istoriji ovog sporta - definitivno.

borg

pre 13 godina

danas je murrey propustio pregrst sansi,iako nepodnosim nadala,divim se njegovoj borbenosti i njegovoj mentalnoj snazi.kada bi federer bio mentalno na tom nivou imao bi 25 GS titula.ako ovako nastavi moze se nadal pribliziti federeru po broju titula.naravno ne po igri,tu moze da sanja federerovu eleganciju i tehniku.i svakako nadal je veliki sreckovic,danas je u presudnim situacijama imao toliko srece...berdych nema sanse protiv nadala,a djokovicu i federeru predlazem da pogledaju finale,i kako se igra takticki protiv berdycha.e jos nesto o ovim pricama kao federer los covjek i slicno,tacno je da fed tesko podnosi poraze,u odnosu na nadala i djokovica,ali sto se tice same igre na terenu,tu je fed daleko bolji od nadala.navescu vam primjer,jel se neko seca da je fed na gs turnirima ikada trazio pomoc fizioterapeuta?nadal je ove godine na wimbledonu u mecu protiv petschnera,cini mi se u 3 kolu trazio dva puta pomoc,i to kada je gubio,uzeo je samo takticku pauzu,sa ciljem da malo uspori protivnika,koji je u tom trenutku igrao odlicno.zanimljivo je da je nadal svaki put trazio pomoc zbog neceg drugog,a poslije je trcao kao lud,i sam repotrer na njemackoj televiziji je rekao da je to bio takticki potez,e ako je sad to fer onda...inace nadal je trenutno sa pravom broj 1 i steta sto fed nije u formi kao prosle godine,bio bi to jako zanimljiv mec,ovako treba da daju nadala odmah titulu,da se covjek ne muci bez potrebe.poz.

Neutron

pre 13 godina

Ja, iako mi je vec dosadno pomalo da gledam konstantno Nadala u finalima, ne mogu da se nacudim ovom momku. Ne toliko na njegovom teniskom umecu, nego na njegovoj psihickoj stabilnosti. Prosto je neverovatno da on ima samo 24 godina, valjda sam u prvu oko godina. Toliko zreo...Kada lose odigra neki poen, nista on tu ne zapomaze, gleda u nebo, u svoj tabor, nema ocajavanja, eventualno mali gest na licu koji govori "E ovo si mogao bolje da izvedes" i to je to. Misli se odmah usredsredjuju dalje na igru i samo na igru, na taj sledeci poen koji mora da dobije. Da li to moze da se nauci, ne znam. Bilo bi super da moze, zbog Noleta pricam, naravno, jer iskreno mislim da je Noletov um njegov najveci neprijatelj. Pustimo misice i tehniku na stranu. Da li um moze da se istrenira, bas se pitam?

Jednorog68

pre 13 godina

Ne hvalim se, ali sam koliko juče dala prognozu: Nadal: Berdih u nedelju.
Razmišljajući o poziciji četvorice najboljih zaključila sam sledeće:
- najveći pritisak je imao Mari i zbog sebe i zbog očekivanja nacije
- potom Nole, posebno zbog ostašćenog "naduvavanja" pre vremena od strane srpskog teniskog publikuma koji nema strpljenja da sačeka, pa da se raduje; Nole je trebalo da ima manji pritisak, jer je na ovom turniru već uradio NEŠTO, a to je povratak na #2
- potom Berdih, koji zapravo, po onome što sam videla, nije ni bio pritisak, već normalna želja za pobedom
- na kraju Rafa koji je već osvojio WB, takođe (pošto je prošle godine apstinirao) osvojio i dosta bodova, a posebno što na njega "veliki mečevi" ne deluju kao pritisak, već kao inspiracija.

Tako je bilo.
Rafa odavno više nije samo kralj šljake, bejzlajner, defanzivac. TO više ne bih da elboriram.
Svi su videli šta zna i ume.

F e n o m e n a l n o !

Vendi

pre 13 godina

Rafaelice hoćemo li 8- mi GS i da kompletiramo 9 - i u septembru i Masters kup u novebru i tako Rafa postane najmlađi tenisre kome je to pošlo za rukom?

al bundy

pre 13 godina

Znaci strasno!Taj Nadal ima toliko srece da ja nemam reci.U taj brejku u II setu na 6:6 Nadalov forhend ide tacno na reket Mareja,ali ne umesto nove set lopte za Mareja, poen osvaja Nadal koji posle uzima i set.Taj II set je bio i odlucujuci,jer retko koji teniser moze da nadoknadi 0:2 protiv Nadala.Ali ne sumnjam uopste ko ce osvojiti Wimbldon.S onakvom igrom protiv Rogera a danas i protiv Djokovica,mozemo slobodno reci da ce Tomas Berdih pobediti Nadala sa 3:1 u finalu.Zapamtite moje reci.

LazaBG

pre 13 godina

Sa ovakvim Nadalom Djokovic ne bi imao sta da trazi u finalu, tako da mislim da je Nole realno stao gde je i trebalo da stane. Murray, ma koliko on svima bio antipatican, je sjajno parirao razigranom Nadalu, mnogo bolje nego sto bi to u ovom trenutku ovakav Nole mogao, i mnogo bolje nego sto rezultat pokazuje (3:0 u setovima za Nadala).

ljusha

pre 13 godina

Svaka čast Rafa!Tako se igra i bori do poslednjeg poena. Čovek napravi dva uzastopna brejka u trećem setu i reši meč!A ne kao neki da se predaju pre nego i treći počne! Onaj Marej možda nekad i osvoji neki GS ali Wimbldon nikad neće!

KOŽETA

pre 13 godina

Kada je break lopta ili neka teška situacija,gotovo svi igrači igraju mekanije,opreznije.Za razliku od drugih,Nadal tada postaje još agresivniji i igra još riskantnije. Dobro je ovo primjetio komentator sa eurosporta. A to je tako jer Nadal nije "puto" nego teška faca. Da bio bio veliki šampion moraš imati hrabrosti i odigravati najbolje u najtežim trenucima.To ima Federer i Nadal,dvije istinske veličine. Navijam za Rafu i u finalu. Vamos!!!

deni boy

pre 13 godina

Rafaele svaka čast sa ovim si dokazao da si uvjerljivo najbolji tenisač nove generacije.Na korak si do 8 gs-a rezultata koji mnogi mogu sanjati u puno težoj konkurenciji nego Federer.

djole_bg

pre 13 godina

E tu je razlika izmedju ne dobrog i vrhunskog, nego vrhunskog i jednog od najboljih svih vremena.. RUTINA!!!

PS cini mi se kao da Nadal ima veci pritisak u poenima koji nisu presudni..

Jednorog68

pre 13 godina

Ne hvalim se, ali sam koliko juče dala prognozu: Nadal: Berdih u nedelju.
Razmišljajući o poziciji četvorice najboljih zaključila sam sledeće:
- najveći pritisak je imao Mari i zbog sebe i zbog očekivanja nacije
- potom Nole, posebno zbog ostašćenog "naduvavanja" pre vremena od strane srpskog teniskog publikuma koji nema strpljenja da sačeka, pa da se raduje; Nole je trebalo da ima manji pritisak, jer je na ovom turniru već uradio NEŠTO, a to je povratak na #2
- potom Berdih, koji zapravo, po onome što sam videla, nije ni bio pritisak, već normalna želja za pobedom
- na kraju Rafa koji je već osvojio WB, takođe (pošto je prošle godine apstinirao) osvojio i dosta bodova, a posebno što na njega "veliki mečevi" ne deluju kao pritisak, već kao inspiracija.

Tako je bilo.
Rafa odavno više nije samo kralj šljake, bejzlajner, defanzivac. TO više ne bih da elboriram.
Svi su videli šta zna i ume.

F e n o m e n a l n o !

deni boy

pre 13 godina

Rafaele svaka čast sa ovim si dokazao da si uvjerljivo najbolji tenisač nove generacije.Na korak si do 8 gs-a rezultata koji mnogi mogu sanjati u puno težoj konkurenciji nego Federer.

KOŽETA

pre 13 godina

Kada je break lopta ili neka teška situacija,gotovo svi igrači igraju mekanije,opreznije.Za razliku od drugih,Nadal tada postaje još agresivniji i igra još riskantnije. Dobro je ovo primjetio komentator sa eurosporta. A to je tako jer Nadal nije "puto" nego teška faca. Da bio bio veliki šampion moraš imati hrabrosti i odigravati najbolje u najtežim trenucima.To ima Federer i Nadal,dvije istinske veličine. Navijam za Rafu i u finalu. Vamos!!!

djole_bg

pre 13 godina

E tu je razlika izmedju ne dobrog i vrhunskog, nego vrhunskog i jednog od najboljih svih vremena.. RUTINA!!!

PS cini mi se kao da Nadal ima veci pritisak u poenima koji nisu presudni..

Neutron

pre 13 godina

Ja, iako mi je vec dosadno pomalo da gledam konstantno Nadala u finalima, ne mogu da se nacudim ovom momku. Ne toliko na njegovom teniskom umecu, nego na njegovoj psihickoj stabilnosti. Prosto je neverovatno da on ima samo 24 godina, valjda sam u prvu oko godina. Toliko zreo...Kada lose odigra neki poen, nista on tu ne zapomaze, gleda u nebo, u svoj tabor, nema ocajavanja, eventualno mali gest na licu koji govori "E ovo si mogao bolje da izvedes" i to je to. Misli se odmah usredsredjuju dalje na igru i samo na igru, na taj sledeci poen koji mora da dobije. Da li to moze da se nauci, ne znam. Bilo bi super da moze, zbog Noleta pricam, naravno, jer iskreno mislim da je Noletov um njegov najveci neprijatelj. Pustimo misice i tehniku na stranu. Da li um moze da se istrenira, bas se pitam?

LazaBG

pre 13 godina

Sa ovakvim Nadalom Djokovic ne bi imao sta da trazi u finalu, tako da mislim da je Nole realno stao gde je i trebalo da stane. Murray, ma koliko on svima bio antipatican, je sjajno parirao razigranom Nadalu, mnogo bolje nego sto bi to u ovom trenutku ovakav Nole mogao, i mnogo bolje nego sto rezultat pokazuje (3:0 u setovima za Nadala).

nikol dž.femija

pre 13 godina

Čestitke ! MISLIM DA je presrećan JER igrao je samo 3 seta, a i imao je sreće i znanja da bezbolno preživi krizu, Endi to nije iskoristio, kao da je bio pospan, a Nadal je samo pratio Endijevo ponašanje, i nekako bio tih da ga ne probudi, a kada je kriza prošla, on preživeo, samo je Endija "ščepao", udahnuo duboko, dao gas maksimalno, vratio izgubljeno, Endi je već bio ošamućen, i lako je Rafa završio.

Zaista fantastično se danas video taj životinjski instinkt koji mi ljudi u sebi imamo, instinkt napada, instinkt preživljavanja, a koji je kod Nadala doveden do savršenstva kao i kod Feda, a i kod Serene.... kako ga je samo "breiknuo" u prvom setu, posle 4:4, nezaboravno, tako lagano....

I FENOMENALNO JE KOLIKO NJEGA /kao ni Feda/ ne dotiče publika, to što cela Britanija gleda, sve one zvanice, vidite jednu jaku, stamenu, smirenu, odlučnu energiju, vidite jednu nepokolebljivost, jednu odlučnost....jednostavno vidite želju da se svakako preživi.

ljusha

pre 13 godina

Svaka čast Rafa!Tako se igra i bori do poslednjeg poena. Čovek napravi dva uzastopna brejka u trećem setu i reši meč!A ne kao neki da se predaju pre nego i treći počne! Onaj Marej možda nekad i osvoji neki GS ali Wimbldon nikad neće!

Vendi

pre 13 godina

Rafaelice hoćemo li 8- mi GS i da kompletiramo 9 - i u septembru i Masters kup u novebru i tako Rafa postane najmlađi tenisre kome je to pošlo za rukom?

Jednorog68

pre 13 godina

@Neutron

Rafin zreo i posvećenički odnos kombinacija je porodičnog stava prema aktivnosti , u ovom slučaju sportu. Ko se seća Migel Anhle Nadala, setiće se da je na sličan način IZGARAO na terenu.
Druga komponenta ovako "oslobođenog" Rafinog stava u igri je proizašla iz REALNOG stava porodice i nacije prema njegovom postignuću. Svi oni znaju da je Rafa učinio sve što može, pa ga niko i neće pljuvati zbog eventualnog neuspeha.
Pošto pratim špansku sportsku štampu, navešću vam jedan naslov, posle Rafinoh pada na treće mesto: I NADAL JE SAMO ČOVEK. Nigde ni trunke frustracije, ljutine, uvrede.
Njegova porodica i stručna loža smireno i uzdržano prate meč, ne uznemiravajući da neverbalnim porukama tipa busanja u grudi, halabuke, što sve šalje nepovoljan signal "moraš" i "hajde", čak i ako se vidi da ne ide.

Bez želje da uvredim bilo čiju porodicu, imam utisak da Novak bolje igra kada mu u loži sedi samo stručni štab.
Zašto je tako, zaista ne znam.


Za Rafu sam sigurna da ima podržavajuću porodicu i naciju.
Sa osobinama vrednoće, borbenosti i istrajnosti koje je genetski "pokupio", eto Vam tog mentalnog sklopa.
Priznaću: retka i meni lično vrlo draga kombinacija.

Uz besprekoran odnos s kolegama, dobijamo:
idealnu sportsku ličnost!

Srbin iz Beograda

pre 13 godina

Kad malo bolje pogledam,ima dosta simpaticnih komentara ovde! Koga bre Berdih da dobije!? O cemu pricate,pa to moze da se dogodi samo ako se Nadal povredi,a to znate i Vi,koji kao satro mislite da ce Bedrih dobiti rafu!!! Tu nema price ko dobija mec,......

Rafaelica

pre 13 godina

Stari, MOĆNI Rafael Nadal. Dobro je što je Mari igrao dobro te se moglo videti koliko je Rafa jak - mentalno i tehnički. Hvala Endi!
@Vendi
Naravno, 8. je na dohvatu; V. za Rafu nije bio ni ranije problem. Rafa je odličan na izvornim teniskim podlogama - šljaci i travi. Bilo bi sjajno kada bi i USO osvojio, a što se tiče ostalih turnira do kraja godine, taktički bi bilo bolje da ih ne osvaja jer će previše braniti sledeće.

ja

pre 13 godina

@al bundy
Drago mi je da imam istomisljenika.
Slusaj sledeci podatak. Nadal vodi sa 2:0 i na 4:4 u trecem setu on ima manje osvojenih poena od svog protivnika.
Pa izem ti takvog tenisera koji pobedjuje takvom igrom i na takav nacin.
Voleo bih da ga Berdih demolira i unisti u finalu, da Nadal ne osvoji ni jedan jedini gem u tom finalu.
I kada bi se tako nesto desilo bilo bi potpuno zasluzeno, jer nacin na koji se ovaj covek provlaci do finala je strasan.
Kad vidim njegov tenis i da sa takvim tenisom pobedjuje i stize do finala, meni se tenis zgadi.
Najgori i najodvratniji teniser u istoriji ovog sporta - definitivno.

Niki Lauda

pre 13 godina

Slusaj sledeci podatak. Nadal vodi sa 2:0 i na 4:4 u trecem setu on ima manje osvojenih poena od svog protivnika.
(ja, 2. jul 2010 21:18)

TENIS su izmislili Englezi, a to znači i pravila po kojima se igra, a i kako se broje poeni, i kako se dobija pobednik,znači - 15 pa 30 a onda cap - 40, pa onda možeš da imaš 6:0,6:0,6:7,6:7,6:7 i da osvojiš 30 gemova a protivnik 21 gem, i pošto su igru smislili Englezi, pobeđuješ sa 21 gemom !!!!

TO JE SVE pravedno i zasluženo. Takva su pravila. Takva je igra, zapravo vrlo dosadna, levo-desno, desno-levo, samo dva igrača na terenu.

Pravila se ne menjaju, bodovanje poena se ne menja. Smislili su igru za svoje bogataše kako bi stalno pobeđivali,ALI...ali.

Da su igru smislili Srbi verovatno bi pravila bila menjana a i bilo bi tu svakakvih naziva pogrdnih, zar ne?

Od jagoda sa šlagom napraviše čudo, a čudno da pobede ne mogu ni na svetskom u fudbalu,u gostima, ni na svetskom u tenisu,kod kuće.A i fudbal je engleska igra.

A možda da vrate Grcima one silne muzejski vredne eksponate što su im ukrali....

Garo Željković

pre 13 godina

Ovaj momak iz Španije stvarno je rodjen pod srećnom zvezdom. Vrhunski je on teniser, nema zbora, ali još nisam odgledao neki njegov meč, a da ga i sreća nije pogledala. Pitam se da li mu sreću možda donosi kad pogleda amidžu Tonija, a on baš u tim trenucima štipka rukom resicu desnog uha. Znam da ću dobiti mnogo crvenih packica, al' ne mogu a da još ne pitam, kako sada niko ne komentariše da je dosadni defanzivac Mari imao i sada više vinera od pobednika.

Ljiljana

pre 13 godina

Sve ovacije Nadalu za ovakav povratak nakon teske prosle godine, a nasem Novaku podrska da konacno postigne mentalno-psihicki balans koji mu nedostaje da bi postao pravi sampion!

al bundy

pre 13 godina

Znaci strasno!Taj Nadal ima toliko srece da ja nemam reci.U taj brejku u II setu na 6:6 Nadalov forhend ide tacno na reket Mareja,ali ne umesto nove set lopte za Mareja, poen osvaja Nadal koji posle uzima i set.Taj II set je bio i odlucujuci,jer retko koji teniser moze da nadoknadi 0:2 protiv Nadala.Ali ne sumnjam uopste ko ce osvojiti Wimbldon.S onakvom igrom protiv Rogera a danas i protiv Djokovica,mozemo slobodno reci da ce Tomas Berdih pobediti Nadala sa 3:1 u finalu.Zapamtite moje reci.

amigos

pre 13 godina

Rafa ima da potopi onog Ceha. Ima Bedrych da se izblamira kao niko do sad. Pa njemu je Nole bukvalno poklonio mec. Bedrych nije pokazao ama bas nista sto bi me sravnilo sa nogu. OK serva mu je jaka i retko pravi duple greske, ali kad krene da gubi ima i to oruzje da mu zablokadira. Posle ovog GS ima da ga nestane kao sto je to slucaj sa svima njima koji odjednom bljesnu nekom igrom slucaja, poklapanja zvezda itd.

Napred Spanija i u tenisu i u fudbalu!

Nina

pre 13 godina

Citam kazu neki Nadalomrsci(to su oni sto i sebe jedva podnose)da bi voleli da Nadal izgubi mec i da ne osvoji ni jedan gem?Pa i ja bih volela da dobijem milion dolara,ali zna se sta je realnost.Napred RAFA,care!

borg

pre 13 godina

danas je murrey propustio pregrst sansi,iako nepodnosim nadala,divim se njegovoj borbenosti i njegovoj mentalnoj snazi.kada bi federer bio mentalno na tom nivou imao bi 25 GS titula.ako ovako nastavi moze se nadal pribliziti federeru po broju titula.naravno ne po igri,tu moze da sanja federerovu eleganciju i tehniku.i svakako nadal je veliki sreckovic,danas je u presudnim situacijama imao toliko srece...berdych nema sanse protiv nadala,a djokovicu i federeru predlazem da pogledaju finale,i kako se igra takticki protiv berdycha.e jos nesto o ovim pricama kao federer los covjek i slicno,tacno je da fed tesko podnosi poraze,u odnosu na nadala i djokovica,ali sto se tice same igre na terenu,tu je fed daleko bolji od nadala.navescu vam primjer,jel se neko seca da je fed na gs turnirima ikada trazio pomoc fizioterapeuta?nadal je ove godine na wimbledonu u mecu protiv petschnera,cini mi se u 3 kolu trazio dva puta pomoc,i to kada je gubio,uzeo je samo takticku pauzu,sa ciljem da malo uspori protivnika,koji je u tom trenutku igrao odlicno.zanimljivo je da je nadal svaki put trazio pomoc zbog neceg drugog,a poslije je trcao kao lud,i sam repotrer na njemackoj televiziji je rekao da je to bio takticki potez,e ako je sad to fer onda...inace nadal je trenutno sa pravom broj 1 i steta sto fed nije u formi kao prosle godine,bio bi to jako zanimljiv mec,ovako treba da daju nadala odmah titulu,da se covjek ne muci bez potrebe.poz.

KOŽETA

pre 13 godina

Pa tebi Nadal na svakom turniru ispada u prvom kolu,pa u drugom itd.Onda ga Soderling lakoćom dobija, pa onda ne može da prođe pored živog Murraya itd. Dok ti pričaš gluposti Nadal osvaja grand slamove i svjetski je broj 1. Jedini tvoj problem je taj što ne želiš prihvatiti činjenicu da je Nadal puno bolji igrač od Đokovića. Ne treba tu neka velika filozofija. Samo pogledaj rezultate i sve ti je jasno.

Neo

pre 13 godina

@kozeta,da li je veca razlika ispasti u 1 kolu ili polufinalu(znas ti zasto pitam).Kazes da navijas za spanca,a kad ode u penziju navijaces za nekog danca ili azerbejdzanca u zavrsnici GS.A kad ces navijati za hrvata?Mi bar imamo za koga da navijamo.

nikola

pre 13 godina

ovakvog Nadala ne moze niko da zaustavi definitivno i iskreno kada se govori o najvecim teniserima svih vremena mislim da se Nadal cesto zaobilazi bez razloga....decko je sjajan sportista,jos bolji momak,nije neki nabedjen lik,osvojio je vec dosta grand slam titula i ako ga zdravlje posluzi osvojice ih jos dosta jer ima samo 24 godine...nije flexibilan kao Federer ali sigurno ce igrati vrhunski jos dosta godina a kada je full spreman nezaustavljiv je... znatno je popravio igru vise nije defanzivac vec je potpuno sazreo kao igrac i mocan je na svim podlogama,ako ga zaobidju povrede tesko ovim mladjim igracima nece skoro videti neku titulu od velike cetvorke...puno zdravlja majstore ostavi neku titulu i Novaku :-)))

ja

pre 13 godina

@Niki Lauda
Naravno da su takva pravila i da su moguce razne stvari i razne kombinacije.
Medjutim ja sam pricao o ovom mecu koji je realno trebao da se zavrsi u 5 setova, a ne u 3.
U tom trenutku Nadal je imao 3 gema vise od protivnika, a jedan poen manje. Sad ja tebe pitam da li je to odlika nekog vrhunskog igraca i da li je on uopste zasluzio da pobedi u ovom mecu?
Sto je najgore Nadal u svakom drugom mecu igra tako i uvek se nekako provlaci. Kada nekom teniseru jedan jedini poen pravi razliku izmedju pobede i poraza u svakom drugom mecu, ja ne mogu nista pohvalno da kazem za tog tenisera.
Federera je u finalu Vimbldona pobedio tako sto je u 5 setova osvojio 4 gema vise i 4 poena vise, u finalu Australije pobedio u 5 setova, a osvojio jedan gem vise i jedan poen manje. Djokovica u Madridu pobedio iako je osvojio jedan gem manje i 5 poena manje.
Njegov svaki drugi mec je takav. Stalno se provlaci na misice, uz ludacku srecu.
Uostalom navedi mi neki mec i nekog tenisera da mu na 6:6 u odlucujucem setu u tai brejku lopta onako zakaci vrh mreze i pobegne od protivnika.
A upravo se to desilo u drugom setu ovog polufinala.
Umesto da bude 1:1 i potpuno neizvesan mec, u kome bi siguran sam Marej slavio, Nadal na takav nacin dolazi do poena, a samim tim i drugog seta i nedostiznog vodjstva od 2:0.
http://img816.imageshack.us/img816/9126/001ok.jpg
Samo nemoj da mi kazes da su takve stvari imaju veze sa nekim znanjem.
Ludacka sreca i nista drugo.
Problem je sto tu srecu Rafa ima u svakom drugom mecu, a cim ga ta ista sreca malo napusti protivnici brisu teren sa njim.
Zbog toga on za mene nikada nece biti veliki igrac. Moze da napravi jos 1000 pobeda ovako uz pomoc te njegove srece, ali kao teniser on je sasvim prosecan.
Prosecan je jer ga jednostavno svaki drugi protivnik nadigra na terenu.
Sto rece neko i ovaj "defanzivac" Marej je napravio vise vinera od njega. Imao u tom mecu 6 vinera vise i svega 6 greski vise.
Objasni mi na koji je to nacin uopste Nadal pobedio sa 3:0?
Postoji samo jedno objasnjenje - sreca i nista drugo.
Spanac nikako ne moze da se pohvali posebno dobrom igrom.
Ako ovako bude igrao protiv Berdiha u finalu, Berdih ce slaviti sa 3:0, jer Nadalu ni sreca nece pomoci da izbegne ubedljiv poraz.
A mislim da Nadal bolje od ovoga ne moze.
Prost zakljucak Berdih osvaja titulu.

Niki Lauda

pre 13 godina

(ja, 3. jul 2010 17:38)

Mislim da me niste razumeli, pročitajte ponovo. Sve ste lepo napisali i slažem se, ako se gleda iz tog ugla,i površnije, ali ima više uglova i dubina.
Pozdrav

ja

pre 13 godina

@al bundy
Drago mi je da imam istomisljenika.
Slusaj sledeci podatak. Nadal vodi sa 2:0 i na 4:4 u trecem setu on ima manje osvojenih poena od svog protivnika.
Pa izem ti takvog tenisera koji pobedjuje takvom igrom i na takav nacin.
Voleo bih da ga Berdih demolira i unisti u finalu, da Nadal ne osvoji ni jedan jedini gem u tom finalu.
I kada bi se tako nesto desilo bilo bi potpuno zasluzeno, jer nacin na koji se ovaj covek provlaci do finala je strasan.
Kad vidim njegov tenis i da sa takvim tenisom pobedjuje i stize do finala, meni se tenis zgadi.
Najgori i najodvratniji teniser u istoriji ovog sporta - definitivno.

al bundy

pre 13 godina

Znaci strasno!Taj Nadal ima toliko srece da ja nemam reci.U taj brejku u II setu na 6:6 Nadalov forhend ide tacno na reket Mareja,ali ne umesto nove set lopte za Mareja, poen osvaja Nadal koji posle uzima i set.Taj II set je bio i odlucujuci,jer retko koji teniser moze da nadoknadi 0:2 protiv Nadala.Ali ne sumnjam uopste ko ce osvojiti Wimbldon.S onakvom igrom protiv Rogera a danas i protiv Djokovica,mozemo slobodno reci da ce Tomas Berdih pobediti Nadala sa 3:1 u finalu.Zapamtite moje reci.

Garo Željković

pre 13 godina

Ovaj momak iz Španije stvarno je rodjen pod srećnom zvezdom. Vrhunski je on teniser, nema zbora, ali još nisam odgledao neki njegov meč, a da ga i sreća nije pogledala. Pitam se da li mu sreću možda donosi kad pogleda amidžu Tonija, a on baš u tim trenucima štipka rukom resicu desnog uha. Znam da ću dobiti mnogo crvenih packica, al' ne mogu a da još ne pitam, kako sada niko ne komentariše da je dosadni defanzivac Mari imao i sada više vinera od pobednika.

borg

pre 13 godina

danas je murrey propustio pregrst sansi,iako nepodnosim nadala,divim se njegovoj borbenosti i njegovoj mentalnoj snazi.kada bi federer bio mentalno na tom nivou imao bi 25 GS titula.ako ovako nastavi moze se nadal pribliziti federeru po broju titula.naravno ne po igri,tu moze da sanja federerovu eleganciju i tehniku.i svakako nadal je veliki sreckovic,danas je u presudnim situacijama imao toliko srece...berdych nema sanse protiv nadala,a djokovicu i federeru predlazem da pogledaju finale,i kako se igra takticki protiv berdycha.e jos nesto o ovim pricama kao federer los covjek i slicno,tacno je da fed tesko podnosi poraze,u odnosu na nadala i djokovica,ali sto se tice same igre na terenu,tu je fed daleko bolji od nadala.navescu vam primjer,jel se neko seca da je fed na gs turnirima ikada trazio pomoc fizioterapeuta?nadal je ove godine na wimbledonu u mecu protiv petschnera,cini mi se u 3 kolu trazio dva puta pomoc,i to kada je gubio,uzeo je samo takticku pauzu,sa ciljem da malo uspori protivnika,koji je u tom trenutku igrao odlicno.zanimljivo je da je nadal svaki put trazio pomoc zbog neceg drugog,a poslije je trcao kao lud,i sam repotrer na njemackoj televiziji je rekao da je to bio takticki potez,e ako je sad to fer onda...inace nadal je trenutno sa pravom broj 1 i steta sto fed nije u formi kao prosle godine,bio bi to jako zanimljiv mec,ovako treba da daju nadala odmah titulu,da se covjek ne muci bez potrebe.poz.

Vendi

pre 13 godina

Rafaelice hoćemo li 8- mi GS i da kompletiramo 9 - i u septembru i Masters kup u novebru i tako Rafa postane najmlađi tenisre kome je to pošlo za rukom?

ja

pre 13 godina

@Niki Lauda
Naravno da su takva pravila i da su moguce razne stvari i razne kombinacije.
Medjutim ja sam pricao o ovom mecu koji je realno trebao da se zavrsi u 5 setova, a ne u 3.
U tom trenutku Nadal je imao 3 gema vise od protivnika, a jedan poen manje. Sad ja tebe pitam da li je to odlika nekog vrhunskog igraca i da li je on uopste zasluzio da pobedi u ovom mecu?
Sto je najgore Nadal u svakom drugom mecu igra tako i uvek se nekako provlaci. Kada nekom teniseru jedan jedini poen pravi razliku izmedju pobede i poraza u svakom drugom mecu, ja ne mogu nista pohvalno da kazem za tog tenisera.
Federera je u finalu Vimbldona pobedio tako sto je u 5 setova osvojio 4 gema vise i 4 poena vise, u finalu Australije pobedio u 5 setova, a osvojio jedan gem vise i jedan poen manje. Djokovica u Madridu pobedio iako je osvojio jedan gem manje i 5 poena manje.
Njegov svaki drugi mec je takav. Stalno se provlaci na misice, uz ludacku srecu.
Uostalom navedi mi neki mec i nekog tenisera da mu na 6:6 u odlucujucem setu u tai brejku lopta onako zakaci vrh mreze i pobegne od protivnika.
A upravo se to desilo u drugom setu ovog polufinala.
Umesto da bude 1:1 i potpuno neizvesan mec, u kome bi siguran sam Marej slavio, Nadal na takav nacin dolazi do poena, a samim tim i drugog seta i nedostiznog vodjstva od 2:0.
http://img816.imageshack.us/img816/9126/001ok.jpg
Samo nemoj da mi kazes da su takve stvari imaju veze sa nekim znanjem.
Ludacka sreca i nista drugo.
Problem je sto tu srecu Rafa ima u svakom drugom mecu, a cim ga ta ista sreca malo napusti protivnici brisu teren sa njim.
Zbog toga on za mene nikada nece biti veliki igrac. Moze da napravi jos 1000 pobeda ovako uz pomoc te njegove srece, ali kao teniser on je sasvim prosecan.
Prosecan je jer ga jednostavno svaki drugi protivnik nadigra na terenu.
Sto rece neko i ovaj "defanzivac" Marej je napravio vise vinera od njega. Imao u tom mecu 6 vinera vise i svega 6 greski vise.
Objasni mi na koji je to nacin uopste Nadal pobedio sa 3:0?
Postoji samo jedno objasnjenje - sreca i nista drugo.
Spanac nikako ne moze da se pohvali posebno dobrom igrom.
Ako ovako bude igrao protiv Berdiha u finalu, Berdih ce slaviti sa 3:0, jer Nadalu ni sreca nece pomoci da izbegne ubedljiv poraz.
A mislim da Nadal bolje od ovoga ne moze.
Prost zakljucak Berdih osvaja titulu.

Neo

pre 13 godina

@kozeta,da li je veca razlika ispasti u 1 kolu ili polufinalu(znas ti zasto pitam).Kazes da navijas za spanca,a kad ode u penziju navijaces za nekog danca ili azerbejdzanca u zavrsnici GS.A kad ces navijati za hrvata?Mi bar imamo za koga da navijamo.

deni boy

pre 13 godina

Rafaele svaka čast sa ovim si dokazao da si uvjerljivo najbolji tenisač nove generacije.Na korak si do 8 gs-a rezultata koji mnogi mogu sanjati u puno težoj konkurenciji nego Federer.

LazaBG

pre 13 godina

Sa ovakvim Nadalom Djokovic ne bi imao sta da trazi u finalu, tako da mislim da je Nole realno stao gde je i trebalo da stane. Murray, ma koliko on svima bio antipatican, je sjajno parirao razigranom Nadalu, mnogo bolje nego sto bi to u ovom trenutku ovakav Nole mogao, i mnogo bolje nego sto rezultat pokazuje (3:0 u setovima za Nadala).

Jednorog68

pre 13 godina

Ne hvalim se, ali sam koliko juče dala prognozu: Nadal: Berdih u nedelju.
Razmišljajući o poziciji četvorice najboljih zaključila sam sledeće:
- najveći pritisak je imao Mari i zbog sebe i zbog očekivanja nacije
- potom Nole, posebno zbog ostašćenog "naduvavanja" pre vremena od strane srpskog teniskog publikuma koji nema strpljenja da sačeka, pa da se raduje; Nole je trebalo da ima manji pritisak, jer je na ovom turniru već uradio NEŠTO, a to je povratak na #2
- potom Berdih, koji zapravo, po onome što sam videla, nije ni bio pritisak, već normalna želja za pobedom
- na kraju Rafa koji je već osvojio WB, takođe (pošto je prošle godine apstinirao) osvojio i dosta bodova, a posebno što na njega "veliki mečevi" ne deluju kao pritisak, već kao inspiracija.

Tako je bilo.
Rafa odavno više nije samo kralj šljake, bejzlajner, defanzivac. TO više ne bih da elboriram.
Svi su videli šta zna i ume.

F e n o m e n a l n o !

Rafaelica

pre 13 godina

Stari, MOĆNI Rafael Nadal. Dobro je što je Mari igrao dobro te se moglo videti koliko je Rafa jak - mentalno i tehnički. Hvala Endi!
@Vendi
Naravno, 8. je na dohvatu; V. za Rafu nije bio ni ranije problem. Rafa je odličan na izvornim teniskim podlogama - šljaci i travi. Bilo bi sjajno kada bi i USO osvojio, a što se tiče ostalih turnira do kraja godine, taktički bi bilo bolje da ih ne osvaja jer će previše braniti sledeće.

KOŽETA

pre 13 godina

Kada je break lopta ili neka teška situacija,gotovo svi igrači igraju mekanije,opreznije.Za razliku od drugih,Nadal tada postaje još agresivniji i igra još riskantnije. Dobro je ovo primjetio komentator sa eurosporta. A to je tako jer Nadal nije "puto" nego teška faca. Da bio bio veliki šampion moraš imati hrabrosti i odigravati najbolje u najtežim trenucima.To ima Federer i Nadal,dvije istinske veličine. Navijam za Rafu i u finalu. Vamos!!!

Jednorog68

pre 13 godina

@Neutron

Rafin zreo i posvećenički odnos kombinacija je porodičnog stava prema aktivnosti , u ovom slučaju sportu. Ko se seća Migel Anhle Nadala, setiće se da je na sličan način IZGARAO na terenu.
Druga komponenta ovako "oslobođenog" Rafinog stava u igri je proizašla iz REALNOG stava porodice i nacije prema njegovom postignuću. Svi oni znaju da je Rafa učinio sve što može, pa ga niko i neće pljuvati zbog eventualnog neuspeha.
Pošto pratim špansku sportsku štampu, navešću vam jedan naslov, posle Rafinoh pada na treće mesto: I NADAL JE SAMO ČOVEK. Nigde ni trunke frustracije, ljutine, uvrede.
Njegova porodica i stručna loža smireno i uzdržano prate meč, ne uznemiravajući da neverbalnim porukama tipa busanja u grudi, halabuke, što sve šalje nepovoljan signal "moraš" i "hajde", čak i ako se vidi da ne ide.

Bez želje da uvredim bilo čiju porodicu, imam utisak da Novak bolje igra kada mu u loži sedi samo stručni štab.
Zašto je tako, zaista ne znam.


Za Rafu sam sigurna da ima podržavajuću porodicu i naciju.
Sa osobinama vrednoće, borbenosti i istrajnosti koje je genetski "pokupio", eto Vam tog mentalnog sklopa.
Priznaću: retka i meni lično vrlo draga kombinacija.

Uz besprekoran odnos s kolegama, dobijamo:
idealnu sportsku ličnost!

amigos

pre 13 godina

Rafa ima da potopi onog Ceha. Ima Bedrych da se izblamira kao niko do sad. Pa njemu je Nole bukvalno poklonio mec. Bedrych nije pokazao ama bas nista sto bi me sravnilo sa nogu. OK serva mu je jaka i retko pravi duple greske, ali kad krene da gubi ima i to oruzje da mu zablokadira. Posle ovog GS ima da ga nestane kao sto je to slucaj sa svima njima koji odjednom bljesnu nekom igrom slucaja, poklapanja zvezda itd.

Napred Spanija i u tenisu i u fudbalu!

ljusha

pre 13 godina

Svaka čast Rafa!Tako se igra i bori do poslednjeg poena. Čovek napravi dva uzastopna brejka u trećem setu i reši meč!A ne kao neki da se predaju pre nego i treći počne! Onaj Marej možda nekad i osvoji neki GS ali Wimbldon nikad neće!

Niki Lauda

pre 13 godina

Slusaj sledeci podatak. Nadal vodi sa 2:0 i na 4:4 u trecem setu on ima manje osvojenih poena od svog protivnika.
(ja, 2. jul 2010 21:18)

TENIS su izmislili Englezi, a to znači i pravila po kojima se igra, a i kako se broje poeni, i kako se dobija pobednik,znači - 15 pa 30 a onda cap - 40, pa onda možeš da imaš 6:0,6:0,6:7,6:7,6:7 i da osvojiš 30 gemova a protivnik 21 gem, i pošto su igru smislili Englezi, pobeđuješ sa 21 gemom !!!!

TO JE SVE pravedno i zasluženo. Takva su pravila. Takva je igra, zapravo vrlo dosadna, levo-desno, desno-levo, samo dva igrača na terenu.

Pravila se ne menjaju, bodovanje poena se ne menja. Smislili su igru za svoje bogataše kako bi stalno pobeđivali,ALI...ali.

Da su igru smislili Srbi verovatno bi pravila bila menjana a i bilo bi tu svakakvih naziva pogrdnih, zar ne?

Od jagoda sa šlagom napraviše čudo, a čudno da pobede ne mogu ni na svetskom u fudbalu,u gostima, ni na svetskom u tenisu,kod kuće.A i fudbal je engleska igra.

A možda da vrate Grcima one silne muzejski vredne eksponate što su im ukrali....

Neutron

pre 13 godina

Ja, iako mi je vec dosadno pomalo da gledam konstantno Nadala u finalima, ne mogu da se nacudim ovom momku. Ne toliko na njegovom teniskom umecu, nego na njegovoj psihickoj stabilnosti. Prosto je neverovatno da on ima samo 24 godina, valjda sam u prvu oko godina. Toliko zreo...Kada lose odigra neki poen, nista on tu ne zapomaze, gleda u nebo, u svoj tabor, nema ocajavanja, eventualno mali gest na licu koji govori "E ovo si mogao bolje da izvedes" i to je to. Misli se odmah usredsredjuju dalje na igru i samo na igru, na taj sledeci poen koji mora da dobije. Da li to moze da se nauci, ne znam. Bilo bi super da moze, zbog Noleta pricam, naravno, jer iskreno mislim da je Noletov um njegov najveci neprijatelj. Pustimo misice i tehniku na stranu. Da li um moze da se istrenira, bas se pitam?

nikol dž.femija

pre 13 godina

Čestitke ! MISLIM DA je presrećan JER igrao je samo 3 seta, a i imao je sreće i znanja da bezbolno preživi krizu, Endi to nije iskoristio, kao da je bio pospan, a Nadal je samo pratio Endijevo ponašanje, i nekako bio tih da ga ne probudi, a kada je kriza prošla, on preživeo, samo je Endija "ščepao", udahnuo duboko, dao gas maksimalno, vratio izgubljeno, Endi je već bio ošamućen, i lako je Rafa završio.

Zaista fantastično se danas video taj životinjski instinkt koji mi ljudi u sebi imamo, instinkt napada, instinkt preživljavanja, a koji je kod Nadala doveden do savršenstva kao i kod Feda, a i kod Serene.... kako ga je samo "breiknuo" u prvom setu, posle 4:4, nezaboravno, tako lagano....

I FENOMENALNO JE KOLIKO NJEGA /kao ni Feda/ ne dotiče publika, to što cela Britanija gleda, sve one zvanice, vidite jednu jaku, stamenu, smirenu, odlučnu energiju, vidite jednu nepokolebljivost, jednu odlučnost....jednostavno vidite želju da se svakako preživi.

Srbin iz Beograda

pre 13 godina

Kad malo bolje pogledam,ima dosta simpaticnih komentara ovde! Koga bre Berdih da dobije!? O cemu pricate,pa to moze da se dogodi samo ako se Nadal povredi,a to znate i Vi,koji kao satro mislite da ce Bedrih dobiti rafu!!! Tu nema price ko dobija mec,......

KOŽETA

pre 13 godina

Pa tebi Nadal na svakom turniru ispada u prvom kolu,pa u drugom itd.Onda ga Soderling lakoćom dobija, pa onda ne može da prođe pored živog Murraya itd. Dok ti pričaš gluposti Nadal osvaja grand slamove i svjetski je broj 1. Jedini tvoj problem je taj što ne želiš prihvatiti činjenicu da je Nadal puno bolji igrač od Đokovića. Ne treba tu neka velika filozofija. Samo pogledaj rezultate i sve ti je jasno.

djole_bg

pre 13 godina

E tu je razlika izmedju ne dobrog i vrhunskog, nego vrhunskog i jednog od najboljih svih vremena.. RUTINA!!!

PS cini mi se kao da Nadal ima veci pritisak u poenima koji nisu presudni..

Nina

pre 13 godina

Citam kazu neki Nadalomrsci(to su oni sto i sebe jedva podnose)da bi voleli da Nadal izgubi mec i da ne osvoji ni jedan gem?Pa i ja bih volela da dobijem milion dolara,ali zna se sta je realnost.Napred RAFA,care!

Ljiljana

pre 13 godina

Sve ovacije Nadalu za ovakav povratak nakon teske prosle godine, a nasem Novaku podrska da konacno postigne mentalno-psihicki balans koji mu nedostaje da bi postao pravi sampion!

nikola

pre 13 godina

ovakvog Nadala ne moze niko da zaustavi definitivno i iskreno kada se govori o najvecim teniserima svih vremena mislim da se Nadal cesto zaobilazi bez razloga....decko je sjajan sportista,jos bolji momak,nije neki nabedjen lik,osvojio je vec dosta grand slam titula i ako ga zdravlje posluzi osvojice ih jos dosta jer ima samo 24 godine...nije flexibilan kao Federer ali sigurno ce igrati vrhunski jos dosta godina a kada je full spreman nezaustavljiv je... znatno je popravio igru vise nije defanzivac vec je potpuno sazreo kao igrac i mocan je na svim podlogama,ako ga zaobidju povrede tesko ovim mladjim igracima nece skoro videti neku titulu od velike cetvorke...puno zdravlja majstore ostavi neku titulu i Novaku :-)))

Niki Lauda

pre 13 godina

(ja, 3. jul 2010 17:38)

Mislim da me niste razumeli, pročitajte ponovo. Sve ste lepo napisali i slažem se, ako se gleda iz tog ugla,i površnije, ali ima više uglova i dubina.
Pozdrav