Tenis 185

Petak, 02.07.2010.

15:38

Đoković bez finala na Vimbldonu

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Vimbldona od Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (9) i 6:3, posle 137 minuta.

Ðokoviæ bez finala na Vimbldonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

185 Komentari

Sortiraj po:

Vojkan

pre 13 godina

@Mladen Toronto
Novak ima odličnu glavu, vrlo je inteligentan momak, zna šta radi, jedino nije mogao protiv snažnog Tomaša, na travi, bolje, jer je Čeh servirao neverovatno snažno. Tu silinu nije izdržao ni Federer (nema, doduše, Fed više 25 godina). Inače, kad je pobeđivao Federera, Nadala, Mareja i mnoge druge, kad je u Pekingu osvojio završni turnir osmorice, Novak je bio broj jedan. Bio je tada najbolji. Pobede i igra govore ko su broj jedan, a ne lista koju sastavlja dežurni nadreaista.

sima

pre 13 godina

Zeleo bih jos samo jednu stvar da kazem- nadam se da ce se objaviti;

U bilo kom delu sveta, i bilo kome je ovaj forum dostupan- pritiskom dugmeta na maternjem jeziku citaca;
Ako MI OVAKO MISLIMO o nasem TOP-TENISERU, 'konstruktivno kriticki' kako ce drugi? Zasto zamerati drugima sto ih nepostiju ( sto nije tacno)?
Razmisli te dobro, pre nego sto pocnete da pisete,naravno, da to ne vazi za zloduhe! Pozdrav;

Zoka

pre 13 godina

Pre dve-tri godine kada bi Novak gubio sa 2:0 bio sam siguran da moze to da stigne i da pobedi, danas kada vodi sa 2:0 nisam siguran da moze da pobedi. Pre dve-tro godine kada polomi reket znao sam da za njega tek tada mec pocinje, danas gubi i kulira. Gde je nestao taj decak od pre dve-tri godine?

MladenToronto

pre 13 godina

Steta sto igrac koji ima sve moguce igracke kvalitete u glavi nikada nece biti pobjednik. Boji se samog sebe, boji se sam sebi biti favorit. I od takvoga nikad nece biti broj 1 u svijetu. A mogao je...

Lazar

pre 13 godina

Ocigledno da je Novak ogranicen igrac. fizicki i mentalno.
njegov pristup i ponasanje u trecem setu je ponovljena prica. u mesto da pokaze karakter i pokusa sve da stvori preokret, on predaje set bez volje, bez ikakve motivacije.
mislim takav cin mu kvari i onako vec narusen ugled medju fenovima.
mislim da je novak propustio posle AO 2008 da gradi stvoj sampionski status. ovako godina za godina prolazi i dok se kaze keks sprotska karijera se zavrsava i gren slemovi pobedjuju drugi.
Zalosno je ali moramo ipak Novaku dati priznanje za sve sta je dosada ucinio. da nije njega i nase dve devojke 90 % srba nebi pratili tenis.

Ivanuska

pre 13 godina

O, kako mi je zao sto je Nole razocarao sve srpske ocajnike. Znam da su ocekivali pobedu, da su se nadali da ce, kao i fu\z\baleri, da ih ucine sretnijim, veselijim, radnijim i plemenitijim dok, lagodno, uz hladno pivce, sede u fotelji i navijaju (a u medjuvremenu nista ne rade). Pa, to je razocaranje za sve neradnike. Nego, blago meni, napisite nesto o vasem velikom i poznatom uspehu, pa cemo i vas podrzati...

Mr. Error

pre 13 godina

@ Greska

Ja imam drugacije razmisljanje. Po meni je vaznije biti prvi nego imati jedan gren slem.
Krecem od ovoga. Posto treniram vec cetiri godine tenis, sa raznim ljudima sam pricao, i primetio sam sledece. Vecina njih, pamte igrace koji su bila na vrhu liste. Kada bi ih pitao da mi nabroje ko je sve osvojio Australian Open, ne bi sa sigurnoscu odgovorili. Ali kad sam ih pitao da mi nabroje sve tenisere i teniserke koji su bili na vrhu liste, mislim da nikoga nisu izostavili.
Naravno da imati titulu na gren slemu je poseban dozivljaj i uspeh, ali ja vise pridajem znacaju prvom mestu. Upravu si za Jelenu. Predala al ipak napredovala. To je na mestu. Ali po MENI, ljudi vise pamte igrace koji su na vrhu. Sad, ne bas svi ali vecina. Pa proverite sami. Pitajte nekoga ko ne prati bas aktivno tenis. Pitajte ga ovo sto sam ja pitao svoje prijatelje. Mozda gresima ali svako ima pravo na misljenje.

Kad bih ja bio na NJIHOVOM mestu, trudio bih se da ostanem sto duze u pamcenju kod ljudi. Mozda gresim...

zainteresovan

pre 13 godina

Lep je osecaj kada saznate da to sto mislite ili kazete makar i na ovaj nacin probudi reakciju pa makar i onu najmanju. Zahvaljujem na tome osobi @sima i nadam se da ce ostati 'svoj' i uvek iskazati svoje uverenje . Tenis me veze profesionalno niz godina a veliki preokret se desio upravo pojavom Novaka. Na jedan neoubicajeni nacin taj momak je uveo nesto sto nisu imali a ni sada nemaju svi veliki asovi za koje znate ko su. Poneki ili vecina mogu da ga ne vole, da im ne ogvara njegov karakter ili stil igre, ali mu se mora priznati veliki
talenat i tezak rad da bi postigao i opstao tu gde je sada. Bice jos mnogo izgubljenih meceva i velikih pobeda ali ce poznavaoci ovog sporta imati tu izuzetnu privilegiju da uzivaju u njegovoj igri posebno ako igra dobro a to se ipak desava mnogo cesce nego sto gubi.

Pravi navijac

pre 13 godina

Nema mnogo aktivnih igraca koji su igrali 2 polufinala Wimbledona. Sve cestitke Noletu sa zeljom da na betonu napravi jos bolje rezultate.
Na komentare se ne treba obazirati, istinski navijaci su uvek uz tebe a ova sacica dokonih "strucnjaka", i ljubomornih komsija (uvek se izdaju) su beznadezno smesni i jadni da bi se drugi reket sveta obazirao na njih.
Punom parom i sve najbolje u Splitu.

pitanje

pre 13 godina

@Ja
Nemam ja nista protiv konstruktinih kritika.
medjutim jedno su konstriktivne kritike kojih ovde ima jako malo, a druga stvar je pljuvanje kojim obiluju ove stranice.
Izjave tipa : "prosecan tenise", "ne zasluzuje da bude u prvih 50", "ne moze da pobedi ni jednog ozbiljnog tenisera", "nikad on nece videti ni jedno GS finale ili titulu"... da ih ne nabrajam dalje.
To nisu nikakve kritike, vec najobicnije pljuvanje.
Pricati takve stvari za tenisera koji se vec 3 godine nalazi medju prva 3, koji je osvojio jedan GS i jos 16 titula, uz jos 11 odigranih finala, koji do sada ima bar 30 pobeda protiv top 10 igraca uz 3 puta manje poraza, koji samo protiv Nadala i Federera, dva najbolja igraca trenutno ima vec 12 pobeda.
Da li su to za tebe kritike ili samo najobicnije pljuvanje isfrustriranih ljudi?

Pa ne moze se pobediti bas svaki protivnik.
Da je Djokovic uspevao u tome, ne bi sada Federer bio teniska legenda, vec Djokovic.
Kada se sve sabere i oduzme Djokovic je poslednjih nekoliko godina najbolji teniser posle ove dvojice.
Moje licno misljenje je da je bolji i od Nadala (ali to je samo moje misljenje).

ja

pre 13 godina

@Archie
Taj sistem bodovanja je takav kakav je i vazi za sve.
Cinjenica je da je Djokovic ove godine napravio ubedljivo najslabije rezultate, skupio ubedljivo najmanje bodova, a ipak ce biti drugi (bar u jednom trenutku).
To nije zbog loseg sistema bodovanja, vec zato sto su i ostali igraci iz vrha bili takodje losi.
Federer od Australije ne moze nista da uradi, Marej takodje, Davidenko i Del Potro ne igraju zbog povreda.
Prolecne turnire osvajali neki teniseri koji nisu ni u prvih 10. Indian Wels osvojio Ljubicic igrajuci finale protiv Rodika, Majami osvojio Rodik igrajuci protiv Berdiha.
Na sljaci Nadal uzimao titule igrajuci finala protiv Verdaska i Ferera. Federer na 3 uzastopna turnira branio 5000 bodova, a odbranio svega 1300.
Sve to je dovelo do ovakve situacije na listi.
Nije tacno da je to odraz kvantiteta vec upravo kvaliteta.
Objasni mi koji je to teniser igrao kvalitetnije od Djokovica i po cemu to zakljucujes?
Nadal je odmakao na prvom mestu, a svi ostali su izjednaceni. Trenutno Djokovic za nijansu uspesniji od ostalih i bice od ponedeljka drugi.
Medjutim bar 10 tenisera ima sansu da takodje dodje na to drugo mesto do kraja ove godine.
Mogli smo i pre par godina pricati kako je sistem bodovanja los, pa nismo.
2008. Djokovic osvojio GS i 3 mastersa pa je ipak bio samo treci. 2009. osvojio 5 titula i igrao jos 5 finala i opet bio samo treci. Medjutim tada su 3-4 tenisera briljirali i znalo se ko osvaja turnire i igra zavrsnice.
Ove godine niko ne briljira i u ovakvoj situaciji svako moze da bude drugi.
Nadal osvojio jedan GS i 3 mastersa kao i Djokovic 2008., pa se nalazi na ubedljivom prvom mestu???
Lista je iskljucivo odraz kvaliteta i postignutih rezultata.
Neka neko od ostalih tenisera odigra kvalitetnije od Djokovica i brzo ce ga zameniti na tom drugom mestu.
Za sada ni jedan to ne uspeva, sto ne znaci da neko od njih nece uspeti u nastavku sezone.
Djokovic ce od ponedeljka biti drugi, ali u ostatku sezone brani ubedljivo najvise bodova.
Do kraja godine brani 4260 bodova.
Federer brani 3090
Nadal 2400
Marej 2530
Davidenko 3610
Soderlin 1310

Berdih koji ce od ponedeljka biti sedmi ili sesti, sa nekih 4000 bodova do kraja godine brani svega 600 bodova, pa on mozda ima najvece sanse da za par meseci dodje na drugo mesto.
Tako stoje stvari sa bodovima i listom.
Djokovic je i ove godine sa losim rezultatima skoro na svakom turniru stizao bar u cetvrtfinale ili polufinale i osvojio Dubaji.
U cetvrtfinale ulazi 8 najbolji u polufinale 4 najbolja.
Dakle i po tim rezultatima je izmedju 3. i 6. mesta.
Na glavnoj listi ce od ponedeljka biti 2., na ovoj godisnjoj listi na 5. mestu.
Dakle u ovom trenutku je na nekom realnom trecem ili cetvrtom mestu.
U nastavku sezone to moze da popravi ili pokvari. Videcemo kako ce se odvijati stvari.
Ovo je mozda najlosija godina za Djokovica, ali najlosija i za vecinu drugih.
Soderling i Berdih su definitivno u najvecem naletu, a svi ostali su u blagom padu.
Usponi i padovi su normalni u svakom sportu pa i u ovom.
Onaj ko se dobro nosi sa tim padovima i brzo izlazi iz kriza, zasluzuje da bude u vrhu.

sima

pre 13 godina

Neka mi bude dozvoljeno da zahvalim na komentaru@ nikol dz.femija i @ zainteresovan; i da prenesem moj jutrasnji razgovor sa mojim holandskim komsijom koji moj bol za Novakov poraz jednostavno ne razume;
dialog ide odprilike ovako:
- on je izgubio polufinale, i sta onda, mi smo tek dosli do polufinala/ fudbalskog- sto se tenisa tice smo imali samo Krajceka- osvojio Wimlb...ali nikad nije bio broj tri a kamoli broj dva na svetu? Sto si ti nezadovoljan?
- ja: meni nedostajala juce : lepa igra!
- on: pa jesmo li mi 'lepo igrali'?
- ja: ne znam nisam gledao, nisam mogao..;
i.t.d.....i onda rece covek nesto sto ni meni ni mnogima sa ovog foruma nije palo na pamet: Novak se pripremao da igra protiv Federera- cela priprema na to sconsentrisana i dobio Ceha! Da li ga je precenio- konstatacija DD, s'kojim se ja slazem- ili podcenio je nebitno- cisto nije za to bio pripremljen;
Da li drugi igrac sveta to sebi moze da dozvoli je DRUGO pitanje+ zasto= zato sto Novak jos uvek TRAZI NOvak stil, Rafa ima samo jedan, i uvek jedan bilo skim da igra, ali to ga vec kosta zdravlja,

Ako ova-ovakva dialog razmisljanja NAMA mogu da pomognu onda objavite+ POZDRAV svim ljubiteljima tenisa i navijacima Novaka

Greška

pre 13 godina

M.Eror
Novak je drugi na ATP a Jelena na WTA listi. I dok su oni drugi na listi, drugi osvajaju "grend slemove". Novak u svojoj izjavi nije toliko pridavao značaj tom "drugom mestu na planeti", rekao je "dobro to, ali moram da se spremim za US Open". Zna se kome je lista najbitnija: neupućenim navijačima i jednoj teniserki koja nikada neće ostvariti "veliki pobedu". Ta lista je nužno zlo (imaš dokaz u Jeleni koja posle vimbldonskog debakla napreduje!), a kaži nam šta ona igračima donosi, osim povoljnijeg žreba na nekom turniru. A onda se dođe do četvrtfila i adio. Zaboravljena Zvonarjeva razbila je "drugu na planeti". To je lista. I Brazil je prvi na listi, ali neće biti prvak sveta. Na sreću, u fudbalu te liste niko niti zna niti prati.

MM

pre 13 godina

U mec je usao stisnuto kao i na polufinalu US opena prosle godine, kao da u zivotu nije bio u polufinalu GS-a! A Berdih je delovao kao neko ko vec ima GS titulu (iako mu je sama igra bila prosecna). Djokovic se jednostavno odsece, ruka mu se skrati od vaznosti meca. A tek dupla servis greska za kraj drugog seta?! Sto je neko nazalost konstantovao, Nole jednostavno nije sampion, nema to malo sto vecini fali. Rafa bi uvek nasao nacina da ubaci u petu brzinu.

nole vuvuzelo

pre 13 godina

Ljudi realno čovek se smorio od tenisa,mnogo je više obećavao pre 3 godine,na 2 0 za Berdiha on staje da igra,kukavički.

Biba

pre 13 godina

@ Dylan Dog

Kao i obično, po meni je ovo najpotpuniji komentar jučerašnjeg lošeg Novakovog izdanja. On je zaista sve vreme pokušavao slajzovima i mekšim loptama da umrtvi Berdihovu igru, koji je igrao znatno slabije nego protiv Federera a i protiv Soderlinga na RG kada je vodio sa 2:0 u setovima da bi ovaj preokrenuo na 3:2. Nije mi samo jasno, i tu je poenta - kako i zašto Novak nema motivaciju (zdravu, ljudsku i sportsku) da igra najbolje što može i pokaže na terenu da se meč u svakom trenutku može razviti u njegovu korist. Da li je u pitanju psiho-fizički umor (tako nije izgledao pre 2 dana, naprotiv), trema, prisustvo njegovog nadobudnog oca u loži....tek, delovao je kao neki teniser iz ATP 200 koji povremeno odigra neki udarac a ponaša se kao da je pred njim Federer ili Nadal u svom najboljem izdanju. Takve oscilacije, kao i za JJ na ovakvim turnirima su po meni nedopustive. Šta reći za Pironkovu i Zvonarevu? Berdih je sam bio iznenađen Novakovom predajom već od samog početka. Strah od finala, od uzimanja titule, to je psihološka barijera nepremostiva za naše igrače, izuzev za Zimonjića. A taj psihološki problem mora se dugoročno rešavati. Od toga izgleda pati i Marej. Velika šteta, sve u svemu.

johny

pre 13 godina

Samo jednu stvar cu da kazem: posle pobede nad luom bilo je 109 komentara, a sada kada pisem ovo ima 163, i to jasno pokazuje kakva smo nacija, pljujemo samo neuspehe a ne znamo da pohvalimo uspehe. Sramota!

biljana

pre 13 godina

Realno Berdih nije bio sjajan i daleko od toga da je oduvao Noleta. Kad je dobio Federera u meni se javio crv sumlje u pobjedu Noleta,1. jer mislim da se Nole psihički i taktički spremao za taj susret, 2. činjenica da je taj s kojim igrate, dobio Federera ( ma koliko, a to se na ovom turniru pokazalo, Federera koji nije sav svoj)govori da taj neko igra tenis svog života,i naravno da je dobio krila da može da pobijedi svakoga. Ali Nole o tome nije trebao da razmišlja.Ja nisam nikakav teniski stručnjak niti psiholog, ali sam malo starija od njega i iz iskustva znam da kad god sam sumljala u sebe pravila sam početničke greške koje nisam pravila ni kao početnik. Moj savjet je da kad izađe na teren isključi sve oko sebe, igra poen za poenom i vjeruje u sebe.
Srbin ili ne svi su teniseri prošli ili prolaze koroz iste probleme kao i Nole, pa čak i u samo jednom meču ko hoće može te faze prepoznati kod svih igrača. Nole sve to zna, ali je na njemu da prelomi u datom trenutku i kaže ja sam jači od toga i odigra najbolje.To je ono kad izvuče tri dobra servisa da se izvadi iz bijede, ali niko to ne pamti nego samo pominjete duple greške...

Imas moju podršku u svakom meču. Nole samo naprijed ja sam sa 23 godine bila student i nisam imala pojma o životu a ti... svaka čast. Ne da će biti još finala nego i još puno, puno osvojenih GS I NARAVNO 1. MJESTO!

Mr. Error

pre 13 godina

@ nikol dž.femija

Namerno sam cekao da medu poslednjima komentarisem, jer me je interesovalo kako ce drugi reagovati. Mozda cu zvuciti kao pesimista, ali, nekako sam vise verovao u to da ce Novak izgubiti nego pobediti.
Na SP u fudbalu, nasi fudbaleri su komentarisali kako ce pobediti Ganu, pa izgubise. Protiv Nemeaca su bili odmereni, i pobedili su. Rekli su da ce zgaziti Australiju, i ponovo isti scenario kao sa Ganom... Eto zbog toga. Svaki put kada se nasi hvale (sto je normalno), imam dozu nepoverenja u njih. Ali glavu gore, NOVAK I JELENA SU DRUGI NA ATP-U ODNOSNO NA WTA LISTI.
Sto se tice komentara nikol dž. femije. Ovde vec komentarisem... ne znam koliko dugo:) i zaista mi se svaki vas komentar svidi. Uvek je na mestu. Jeste da su neki dugacki kao biblija:), ali zato sve kazete sto treba. Vi saljete najbolje komentare, i uvek kada udjem na ovaj sajt, trezim nikol dž. femiju da procitam sta je napisao. ODLICNO :)

Ja

pre 13 godina

Zasto se mi, Srbi toliko gadimo svake konstruktivne kritike? Djokovic jeste as, ali vrlo cesto pravi i ponavlja bespotrebne greske. Zar je pametnije o tome cutati?

Cucurigu

pre 13 godina

Jednostavno Novak nema telo za velike i iscrpljujuce meceve.Pogotovo pri abnormanim klimatskim uslovima.Nije on kriv za ono sto mu bogom nije dato.

Cucurigu

pre 13 godina

Jednostavno Novak nema telo za velike i iscrpljujuce meceve.Pogotovo pri abnormanim klimatskim uslovima.Nije on kriv za ono sto mu bogom nije dato.

dezurna

pre 13 godina

Cestitke na stizanju do polufinala Vimbldona. Los dan je los dan.
Ovde u Britaniji niko normalan ne pljuje Mareja sto nije usao u finale.
Komentari se uglavnom zavrsavaju, na primer, na tome da Marej ovom prilikom "nije uspeo da ostvari svoj san".
Neko upuceniji u tenis od mene objasnio mi je da, kada se radi o prvih nekoliko desetina igraca na ATP listi, niko ne sme biti siguran ni u sta kad izlazi na teren.
Pretpostavljam da je to tim tacnije ako je u pitanju prvih 15-ak igraca na istoj listi?
Ili, jos jednostavnije objasnjenje: kad neka zemlja ima JEDNOG/JEDNU igraca/igracicu u prvih 100 na ATP/WTA listi, to se moze smatrati zemljom u kojoj tenis realno postoji.
Srbija?
ATP - trojica u singlu od kojih jedan na trecem/drugom mestu, trojica u dublu od kojih jedan na prvom mestu.
WTA - dve u singlu od kojih jedna na trecem/drugom mestu, i obe su u nekom trenu bile prve na listi.
Iliti: da li bismo mi Srbi voleli da smo normalni?!
Ocigledno da je u Srbiji i dalje jedina stvar koja se nikome ne oprashta - uspeh.

sima

pre 13 godina

Vremena,vremena mi treba da ne pisem adrenalinski;sta mene boli nije toliko poraz, nego NE_IGRA upraavo zato sto je tako LEP TENIS igrao na W; DD- je dao dobru analizu- samo ja se pitam: zasto se takve stvari desavaju? Zasto slaba procena? Ocekuje 'servera'a video je/ su da covek i sa Federerom ne vise od 50% prvog servisa dobija? okacis celu taktiku na losu procenu! ali cak i to, zasto ne B,C,D..izmena? Ovo je jedan od najlosijih meceva Novaka koji sam ja gledao- a zasto, ce mi ostati nepoznanica!

No, jos jednom, on je i danas bio najmladi ucesnik- VERUJEM u njega!

zainteresovan

pre 13 godina

Bilo bi idealno da se sazove jedna konferencija za stampu gde ce licno Novak Djokovic odgovarati na postavljena pitanja svih ovde potpisanih koji su danas 'ispratili' prvi polufinalni mec i s pravom pretenduju ne samo da ga ostro krtikuju nego i da otvoreno negoduju zbog njegovog (i njihvog) neuspeha.
Vecina mu nije davala ama bas nikakve sanse za prolaz u drugo kolo a kamoli da ce doci do polufinala.Priznajte nezno da svi mi itekako pratimo Novaka i da do tancina znamo kako je igrao, kad je bio prelomni trenutak u mecu, koliko se popravio servis i kako je nedostatkom samopouzdanja i motivacije izgbio danasnji mec. Verujte, da nije njega ne bi bilo ni vas. Pravi poznavaoci ovog sporta verovace da ce ga njegov kvalitet ubrzo dovesti u prvo sledece finale bez obzira na ime i znacaj turnira gde ce igrati. Tu je, uglavnom, cesto prisutan.

Archie

pre 13 godina

@ja
OK, primedba je na mestu sto se tice zreba.
Sto se tice srece, mislim da gresis, naprotiv, ima srecu sto je sistem bodovanja takav kakav jeste koji ne meri kvalitet vec kvantitet odnosno ko ima srece da se ne povredi i odigra mnogo meceva i pri tome je vise nego prosecan moze biti natprosecno rangiran, to su cinjenice

Sirko

pre 13 godina

Sad sam te stavio na tiket i zapamti kada ces opet...jer se ja tresem k`o Haiti kada ti vodis 2:0 u setovima i u 3 pocnes da sse prenemazes...Tipsarevic car...

a-rod

pre 13 godina

@i dalje mi se gadite
u redu je sve to,samo mislim da osoba koja je podigla spomenik samoj sebi u natprirodnoj velicini,ne zasluzuje moju podrsku u bilo cemu...novak je po meni zrtva svojih preambicioznih roditelja.Ja njemu nikad nisam osporavao kvalitet,dobro on igra ali uzasno nervira...S druge strane,nikako mi ne ide u glavu kako je on sa sasvim prosecnom igrom u zadnje 2 godine drugi na svetu??to je za svaku pohvalu mora se priznati

ja

pre 13 godina

@Archie
Hajde molim te objasni mi kako je to uopste Novak mogao da igra protiv nekog igraca iz prvih 20?
Pre cetvrtfinala je nemoguce da se uopste sastane sa bilo kojim od prvih 16 nosioca. Postoji nesto sto se zove zreb i sto vazi za sve tenisere.
Pa ni Nadal ni Marej ni Federer - niko od njih do cetvrtfinala nije igrao sa bilo kojim igracem iz prvih 20.
Jedino je u cetvrtfinalu Novak igrao umesto sa Rodikom sa onim Luom, a taj isti Lu je pobedio tog istog Rodika - dakle bio je samo tezi protivnik od Rodika.
Nista se Novaku nije namestilo na ovom turniru. Morao je da igra i protiv bivseg osvajaca Vimbldona - Hjuita.
Da mu se nesto namestilo onda bi igrao sa Rodikom i Federerom koji su ocigledno u losoj formi, a ne sa teniserima koji trenutno igraju najbolji tenis u svom zivotu.
Novak jednostavno nema srece kada je potrebno. Nije je imao ni na ovom turniru. Definitivno je teniser koji od svih njih ima ubedljivo najmanje srece.
Pa da je imao srece koliko je ima onaj odvratni spanac - do sada bi u svojoj kolekciji imao 20 GS titula.

Verka Federerka

pre 13 godina

Da je kojim slucajem Federer Srbin vi bi ste ga oljuvali i govorili kako nikad nije ni valjao...E Srbi, Srbi :) Naravno da ce biti jos finala ali ne izlazi na teren sa namermom da izgubis mec.

nikola7

pre 13 godina

mislim da Novak sa ovakvom igrom nema sta da trazi protiv tenisera koji su u prvih 10...vec 2 godine ponavlja iste greske,cim krene da gubi postaje malodusan,i nikako da uhvati kontinuitet...vec par godina je 3 na svetu ali iskreno mislim da vise i ne zasluzuje,barem trenutno..morao je vise da rizikuje danas a ne sve lopte da vraca po sredini terena i to negde na pola kada se gleda i duzina terena..Berdih je igrao opusteno i zato je u finalu,ali mislim da nece uspeti da osvoji turnir,mada bih ja voleo iskreno. Novaku srecno u nastavku sezone ali mislim da ce ovaj poraz samo da ga vrati ponovo u nazad sto se igre tice iako se probio na 2 mesto na listi, imao je veliku priliku barem da igra u finalu

Da li vi cujete sebe

pre 13 godina

"Nole, nikad ti neces biti Nadal ili Federer..." Kao jos stotine i stotine tenisera u istoriji tenisa, racunajuci prave legende. Pa uzevsi u obzir ko su ova dvojica i ne mora da bude. Dovoljno je da jos dugo bude odmah uz njih. Srecno Nole, ma boli te za sitne "duse", Srbija je ovo. P.S. A porediti Novaka sa Anom, to je tek biser.On drzi svoju poziciju, a ona...

Neo

pre 13 godina

Boli Noletova zelja da se prosvercuje u finale Wimb?!?Znate ono,loptica pogodi baznu liniju a on zatrazi(neuspesan)celendz ili shvati(prekasno)da je pogresio pa odigra reda radi(smesno).Nole,dete,nije Wimbl.Diznilend a Berdih Deda Mraz..Igraj do kraja!!!

i dalje mi se gadite

pre 13 godina

@a-rod
Otidji na bilo koji spanski sajt posle nekog ovakvog Nadalovog poraza i sve ce ti biti jasno.
Ovakve bljuvotine upucene Nadalu tamo sigurno neces moci procitati.
Ovakve velicine se ne pljuju vec podrzavaju i u pobedi i u porazu.
Zato i tvrdim da kao narod ne zasluzujemo da imamo jednog takvog sportistu i da sa pravom zasluzujemo onaj epitet iz prethodnog komentara.
Kad se zavrsi Novakova karijera i kada ne budemo imali ni jednog tenisera u prvih 100, ovog istog Novaka ce te okivati u zlato.
Samo tada ce biti kasno.
Takva velicina se radja jednom u 1000 godina, a mi umesto da budemo presrecni sto zivimo u njegovoj eri, mi ga konstantno pljujemo.
Da li iko od vas pljuvaca uopste moze i da pomisli da je zeleo to finale i titulu vise od samog Novaka???
Jedina greska koju je taj momak napravio je ta sto nije odavno promenio drzavljanstvo.

nikol dž.femija

pre 13 godina

E, da su fudbaleri stigli do polufinala! IZGUBI Brazil i ne ode u polufinale, bili su bolji Holandjani!

Blagi navijački šok, želeli smo pobedu Novakovu, ali uvek je teško KAD SE IZGUBI, više zbog igre, načina na koji se gubi, a ne toliko zbog rezultata. ZAŠTO NOVAK nije igrao agresivnije, rizičnije, to nije ni u onom kratkom intervjuu posle meča odgovorio. Možda nije dao maksimum, možda nije obratio pažnju na sve.

On zna o čemu se radi, kakve probleme ima, on bi trebalo da zna gde greši u psihološkoj pripremi, on zna da li dovoljno trenira ili ipak ne toliko da bi njegovi udarci i pored treme, pritiska, nedovoljne inspiracije ili lošeg osećaja u sebi, bili DOBRI, BILI ODLIČNI i POGAĐALI TEREN čak i da igra vezanih očiju...

Njemu i njegovima je najžalije, i pored love i 2.mesta. Oni su želeli najviše. Novak sada nema energiju "sportskog ubice na terenu" kakvu imaju oni izuzetni kojih je vrlo ,vrlo malo na celoj planeti, a imaju je Rafa, Rodžer, Serena....I to je tako, želeti je u redu, ali je u redu znati i svoje granice, i mislim da je Novak toga svestan, što je zdravo i dobro po njega.

BILO BI LEPO DA JE U FINALU, i DA PODIGNE PEHAR...ali, kako kažu Englezi "za prosutim mlekom ne vredi žaliti".

Naravno, život ide dalje, a Bog je Novaku dao puno talenta, sreće i zadovoljstava, a preko njega i Srbiji.

UZGRED, u ovom trenutku, s obzirom da ovde ima onih koji Novaku osporavaju 2. mesto na svetu, i čitam, ovde pišu, da je to slučajno i nezasluženo - pitam da li bi više voleli da je 56. i da NOVAK DJOKOVIĆ nije osvojio Gren slem?? Da li bi bilo lakše, lepše? DA LI BI tada moglo da se govori kako ga nikada ni neće osvojiti, pa bi to bilo baš odgovarajuće???

NOVAK DJOKOVIĆ ima GREN SLEM AO 2008. i Novak jeste gren slem ŠAMPION, za to je dovoljna jedna titula!!

NOVAK IMA 17 atp titula - od taga 6 iz Masters serije, i ima još 11 atp finala! Ima i još jedno gren slem finale i 3 gren slem polufinala.DA,DA,DA....Ove godine ima četvrtfinale AO, RG, i sada polufinale WB. Od 128 igrača ostao je među 8 ili 4 - to je završnica!!

POGLEDAJTE SVI, KOLIKO IMAJU OSTALI....recimo Mari (87.) nema titulu GS, i samo jedno finale, a od atp titula -14, Berdih (85.) nema GS titulu, ima 5 atp titula, ovo mu je prvo GS finale, i 2. GS polufinale!! SAMI POGLEDAJTE OSTALE!!

ČESTO SE OVDE pročita da je neko nešto slučajno osvojio ili slučajno došao na neko mesto, e pa to mogu svi da pokušaju, i verovatno pokušavaju, ali ako mnogi ovde misle da su samo Srbi srećnici "srećnog slučaja", to je divno, da je bar u tenisu tako, konačno, bar u nečemu.

Možemo da pročitamo da je Ana slučajno osvojila RG, iako je pre toga igrala u 3 GS finala, sada se tu spominje i Novak, ali ne možemo da pročitamo da je jedna Virdžinija Vejd slučajno jednom osvojila Vimbldon, ili jedna Končita Martinez da je slučajno jednom osvojila Vimbldon, ili Jana Novotna slučajno jednom WB, a Agasi slučajno jednom WB, pa Morezmo slučajno jednom WB, pa Rodžer slučajno jednom Garos, pa Nadal,za sada, slučajno jednom WB, pa Rodik slučajno jednom US ....i mnogi drugi slučajno jednom....naravno slučajno je medju 9 slučajnih, godinu završila na prvom mestu i naša JJ - 2008., slučajno, !

SADA JE OPET JJ slučajno 2.na svetu, a i NOVAK je slučajno 2.na svetu, pa SRBIJA SLUČAJNO, U OBE KONKURENCIJE singla, IMA DVA PRVA MESTA, U SVETU buržujskog TENISA!!!

UH,UH,UH .... "pravila, pravila"... stvarno Zapadu lako nije sa slučajnim Srbima, posebno u vreme demokratije ....

boombar

pre 13 godina

Q. Will those double‑faults play on your mind as you go home, do you think?

NOVAK DJOKOVIC: Well, I don't know. It's not just double‑faults. It's just I wasn't going for the shots too much. You know, I was kind of waiting for him to make mistake. I was wrong.

Mislim da je svaki dalji komentar suvišan.
Idemo dalje.

nikola

pre 13 godina

svaka cast majstore za polu-finale ali nekako imam utisak da ni sam nisi verovao da ces pobediti danas mislim da si morao da rizikujes mnooogo vise a ne da cekas samo i vracas lopticu na drugu stranu..zao mi je zbog poraza ali ovo je bila velika prilika definitivno..i one price da se vratio onaj stari Novak padaju u vodu jos si daleko od tog stadijuma ali da je bolje nego pre par meseci to stoji...srecno u nastavku sezone i sa vise agresivnosti bices jos bolji.

kikki

pre 13 godina

samo Ana Ivanovic ima srecu da ne boluje od balkanskog mentaliteta. Jeste da gubi,ali kako je igrala pre i kad se to vrati (ako se vrati) ona je borac i ne predaje se dok JJ i Novak- ah potpuno druga prica. kad treba tesko da se radi nemaju tu volju.
Uvek cu navijati da nas pobedi,ali jako mi smeta sto nemaju onaj borbeni duh. Pa pogledajte Hewetta, 2 operacije kuka i trci i i ne predaje se do poslednje lopte, nikad. kad njemu dolaze treneri za masiranje i ostalo? kad bi Federer i Nadal predali polufinale zbog zulja??
Strasno mi to smeta, lenjost sta li je, nismo mi za tezak fizicki rad.

Archie

pre 13 godina

Zao mi je sto cu ovo napisati ali to je surova istina. Voleo bih da gresim ali mislim da Djokovic definitivno nije igrac za velika dela. Cele ove sezone mu se "namesta" da uradi taj konacni iskorak ka broju 1 ali definitivno nema on taj kvalitet. Neverovatnu srecu je imao i na Vimbldonu, usao je u polufinale a da nije odigrao mec sa nekim iz prvih 2O, a u polufinalu opet sreca sto nije naleteo na Federera ali avaj. Kad bi bar znali da je u krizi, van forme, bilo bi nam lakse, kriza dodje i prodje. Mislim da je kod njega nesto drugo a to je da je daleko od svog nivoa iz 2007. godine. Umesto da unapredjuje svoju igru on nazaduje. Mislim da je osvajanje bar jos jednog Gren Slema do kraja karijere za njega nedostizan cilj. Bez obzira na sve, ovo sto je do sad uradio je impresivno i postace i ostace legenda Srpskog tenisa ... a mogao je jos vise

mitar milos

pre 13 godina

Pa do kad ce ova bolest da se nastavi uvijek vise komentara kad Novak izgubi nego obrnuto ,i da je dobio danas bilo bi ko je ovaj Berdih a vjerovatno u nedelju opet isto u slucaju poraza uzas i sramota...

a-rod

pre 13 godina

Djokovic je najbolji teniser na svetu. Ovi ostali nisu mu ni do kolena.
A vi svi sto ga kritikujete ste najobicniji kompleksasi i pacenici.
Ako je pametan promenice drzavljanstvo , jer ovakva stoka od naroda ne zasluzuje da ima takvog tenisera.
(gadite mi se, 2. jul 2010 18:59)


Prvo,svakom ko iole prati tenis,jasno je da novak ni u kom slucaju nije najbolji teniser na svetu...btw,moglo se to videti i danas...Drugo,po cemu smo to mi pacenici i kompleksasi??Zato sto smo se usudili da ga ne gotivimo.Valjda imamo pravo da imamo svoje misljenje,a da ne budemo etiketirani od ljudi kojima je zivotni san da pridju novaku na 100m...opusti se i odgledaj neki mec u kome ne igra novak,ili jos bolje izadji na teren i odigraj po koji mec

Samo napred

pre 13 godina

A kad nam Nole donese bodove sledeceg vikenda u hrvatskoj bice-to nole, kralju, care, srbine i sl.Nole ispadni smeker i isfoliraj neku povredu da ne igras,u inat ovima koji te pljuju...od mene imas veliku podrsku ovo je sasvim ok rezultat

samo da kazem

pre 13 godina

ORAO PAO,ORAO PAO..ups..SOKO PAO,SOKO PAO..Sta je sad,vise nije "soko","majstor","velemajstor","car" i sl.?Ovakve epitete ste koristili pre neki dan kada je pobedio nekog tamo Lu-a!Podsecam,Lu je 82.igrac na svetu i lako je Novaku sa takvima,a Berdih je ipak TENISER.E kada Novak treba sa ozbiljnim teniserom da igra,obicno taj neko pocisti teren sa njim..samo mi nije jasno zasto se lozite!

Coa

pre 13 godina

Novak je odlican igrac, ali nista vise od toga... Nazalost nikada nece dostici nivo npr Federera, Nadala...
Zasto?
Zato sto potcenjuje protivnika...zato sto su novine bile pune naslova po kojima Berdih nije trebalo ni da izadje na teren jer je vec izgubio (tekstovi u danasnjem Zurnalu)...i zato sto se zadovoljava malim stvarima...da li Federer i Nadal otvaraju kafane, organizuju turnire? naravno da ne...njega ubija nas mentalitet, najvaznije mu je da bude glavni baja u svom gradu(sto i zasluzuje)...ali dok ne shvati da moze i mnogo vise i ne mane se corava posla, ispadace od raznih Melcera, Berdiha, predavace meceve u kojima gubi...

stvarno mi je zao sto je tako...
zelim mu svu srecu i puno osvojenih turnira

Dylan Dog

pre 13 godina

Pre svega, čestitke Tomašu Berdihu na prolazu prvo GS finale.

Pre dva dana sam rekao da ako Novak dobro otvori meč, bude dobro servirao i zdravstveno/meteorološki bude ok, šanse da pobedi ostaju na njegovoj strani. Nažalost, danas nije dobro otvorio meč. Jeste rezultatski, ali nije igrom u polju. Pokušavajući da niskim tempom umrtvi Berdihovu igru - umrtvio je zapravo svoju i ispao iz ritma, a do kraja meča nije ušao ni u jedan jedini udarac! Razumljivo je da igrač oseća pritisak usled važnosti meča i da igra u grču i sa stegnutom rukom. Međutim, nedopustivo je da to traje neopravdano dugo, pogotovo kod iskusnijeg igrača. Opet je Novak igrao protiv dva protivnika ali danas sebe nije uspeo da pobedi. Meč je izgubio pre svega - mentalno, u segmentu gde je na papiru bio favorit u odnosu na današnjeg protivnika.
Berdih je danas igrao solidno, ne i svoj najbolji tenis. Nije ni previše dobro servirao, malo se bolje branio nego obično i bolje kretao i, što je najvažnije, nije smetao Đokoviću u poslu na pobeđivanju samog sebe. Mada, kao teniser sklon neobjašnjivim padovima koncentracije, Berdih umalo nije od gotovog napravio veresiju - kada je propustio da svojim servisom zatvori 2. set i kasnije propustio nekoliko vezanih set lopti. Ipak, Đoković je danas bio nepobediv. Sebi samom.

Po meni je u Novakom štabu neopravdano veliki značaj pridavan ovom meču. Ovo je n-to Đokovićevo polufinale GS-a, a 2. na Vimbldonu. Dakle nije to bila neka nova okolnost za njega (bez obzira na ovogodišnju krizu igre i rezultata). Drugo, uz svo dužno poštovanje, Berdih nije igrač koga Đoković treba da se plaši i koga treba da previše respektuje na terenu. Jednostavno je trebalo da igra svoju igru. Danas je prikazao svoju D, E, F igru (možda je ovo njegovo najgore izdanje ove godine) pa se čak može reći da na momente "nije ni igrao". Loša psihološka priprema ovog meča je uzela svoj danak.
Pravi šampion mora biti imati dozu sportske drskosti i pozitivnog "bezobrazluka" i arogancije, a Đoković to, nažalost, nema. Bar nije imao danas. Da je bilo suprotno, ne bi ni Berdihu, ni ovom meču - pridavao značaj koji ne zaslužuju i time uveo sebe u vrzino kolo.

Gore napisanim ne želim da umanjim značaj Berdihove pobede, već da ukažem na neke detalje koje bi po meni Đoković trebalo da koriguje u budućnosti.
Ovom prilikom bih se osvrnuo na jednu Novakovu osobinu, koja mi kod njega najviše smeta. To je malodušnost i odustajanje da se vrati u meč (ili set) koji na prvi pogled izgleda izgubljeno, posle samo nekoliko neuspelih pokušaja. Igrač njegovog renomea ne bi sebi trebalo da dozvoljava da ga protivnik psihološki slomi u toku igre. Igra se do poslednjeg poena i do poslednjeg poena treba da se pošteno bori i sa terena ode podignute glave. Jelena Janković, npr. nema ovu negativnu osobinu (nema je ni Ana - ali ona kad krene da srlja, niko je ne može zaustaviti), čak suprotno, a Nadal je svetski šampion u izvlačenju iz ovakvih situacija.

Ipak, obzirom na predviđanja pre početka ovog turnira, Novak je na ovom Vimbldonu ostvario rezultat i prikazao igru - iznad svih očekivanja. Naš je problem (a i njegov) što smo (opravdano) želeli više. Na kraju, za prolivenim mlekom ne treba plakati. Sutra je novi dan.

Srdjan

pre 13 godina

Napred Nole,svaki pravi Srbin i navijac je uz tebe i kad gubis i kad dobijas,ja mislim da je ovo sjajan rezultat i nema razloga da ga pljujete...svi vi nesto znate,a nemate pojma!!!!!

D

pre 13 godina

bas me intresira kako ce se ovaj poraz pretvorit u pobjedu ...po starom srpskom obicaju ...a sta ce sad bit prazan u splitu , njemu je najbolje da uzme odmor do us opena ...od toliko srpskih GS-mova jos jedno veliko nista
Fudbaleri se vratili doma isto a pricalo se o nekom finalu ...kao neznam sta da gledam dali finale srbija brazil ili davis cup u splitu .bolje da ne gledate split ...samo ce zivci da odu :)
(tihi, 2. jul 2010 16:57)

Poraz pr. Berdiha će se pretvoriti u pobedu u Splitu!

Da li neko zna da li je neko do sada pobedio prva tri tenisera sa ATP liste na jednom gren slemu što može sad postići čeh?

Mrki

pre 13 godina

Ja stvarno ne razumem ljude zasto se tako puno loze na Novakov uspeh ili neuspeh.On se samo smeje i broji dolare jer to je njegov naveci cilj a ne neki tamo trofei.RAZMISLITE SVI!!!!!!

novak-pravi igrac tek za 3 god.

pre 13 godina

Da li je neko od ovih poznavaoca (citaj pljuvaca) drzao, da ne kazem koristio cak, ikada reket pitam se?

Novaku zameram samo sto u poslednje vreme mnogi igraci dolaze bas protiv njega do najvecih pobeda u karijeri.

igor

pre 13 godina

Zbog poraza protiv Berdiha u Londonu, zbog poraza protiv Melcera u Parizu, i zbog njegove celokupne igre, on NIKADA nece biti broj 1 na ATP listi, ma sta ko u ovoj zemlji mislio o tome, pre ce biti i Marej ili neko novi mozda cak i Soderling.

gradjanka

pre 13 godina

pa, "počistio" ga je brže nego federera.
a tamo su komentari bili "više volim da novak izgubi nego da fed pobedi".
pa, eto, ostvarilo im se.

Aca Znalac

pre 13 godina

Nole je izgoreo pre nego sto je izasao na teren. Nema tu pomoci. Nole, necu da vredjam, ali nisi ti za velika dostignuca sada sam se uverio, narocito posle pres-konferencije. Kao janje za klanje. Prica Nole nisao dobro reternirao, a on jeste i lako je osvajao poene. Pa meni se cini da je danas igrao sa 1245 na ATP listi iygubio bi 1000%.Nema tu sta da se prica.
PS: Nole i dalje se nadam da ce se ponoviti igra iz Australije 2008.

Djoksa

pre 13 godina

Nedostaje mi Nole od pre 2god.Ali ne zato sto je kvalitetnije igrao,vec zbog"ludacke"hrabrosti koju je pokazivao.Ovaj Nole je fizicki spremniji i takticki potkovaniji ali NEMA SRCA.I da,ovo je stvarno moj zadnji komentar.Moram menjati neodgovarajuci nick..

nalix

pre 13 godina

skinem holandiju, skinem sneijdera, skinem crveni karton, broj zutih i kornera... i stavim da ce nole izgubit rezultatom 3:1!! DJOKAC POSALJI MI MOJIH 4452 KM!!

Darko

pre 13 godina

Djokovic je u prethodna dva meca pobedio Berdiha bez izgubljenog seta a sad 0-3.Pa svaki psiholog ce reci da je Novakov problem u glavi nema veze protiv koga igra vaznost meca utice da igra mnogo slabije nego inace.

veli

pre 13 godina

sramotno ponašanje prosto nevjerovatno imaš para pa plati psihijatra uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

alejandro

pre 13 godina

Za dobar rezultat u tenisu Novače,dragi dečače, potrebno je:
1)igrati hrabro, što ti danas nisi radio;
2)servirati moćno što ti ne radiš jer jednostavno to ne možeš; Zbog toga će finale Wimbledon-a 20010. biti Nadal - Berdih!
Berdih!Momak koji otkine zaredom Rođu i Đokovića više nego zaslužuje finale!!Zbog Rođenog mi je srce na mestu!!

BlagoYeah

pre 13 godina

...uvek isto...Djovak Nokovic...sine opusti se...nisi ti za ovakve meceve. Nemas fokus, nemas drajv, nemas srce. Priznaj to sebi, mozda ce ti krenuti nabolje...

Anony

pre 13 godina

Nema potrebe da se forsira,ostali igraju za njega.Samo treba da izlazi na teren i pobedjuje 90+ rangirane igrace.Kad tad Nadal mora da se povredi ponovo,decko ceka svoju sansu,samo nek se trosi nadal.

Johnny

pre 13 godina

Berdich mora iz Engleske u Čile igrat Davis cup u petak.Još na zemlji. Stepanek ne igra, tako da će Čile u polufinale na Hrvatsku ili Srbiju.

kobe bryant

pre 13 godina

Novak sve više počinje da liči na Anu Ivanović. Ko da ih je ista majka rodila. Pre meča uvek govori u stilu: Osećam se dobro, popravio sam servis, igram bolje nego prosle godine itd. A pri tom, isto kao i naši fudbaleri, nikad lakši put do finala. Pa šta bi bilo s njim da je morao da preskače Soderlinga i Mareja, kao Nadal? Ma ne ljutim se ja na njega. Izgubio pa šta? Nego mi smetaju takve izjave (i njegove i Anine). Kad god su bombastične obavezno gube meč(eve)!

gadite mi se

pre 13 godina

Djokovic je najbolji teniser na svetu. Ovi ostali nisu mu ni do kolena.
A vi svi sto ga kritikujete ste najobicniji kompleksasi i pacenici.
Ako je pametan promenice drzavljanstvo , jer ovakva stoka od naroda ne zasluzuje da ima takvog tenisera.

Darko

pre 13 godina

Bili ili ne bili pljuvaci,moramo se pomiriti sa tim da je decko izuzetno psihicki nestabilna osoba,uz to je i jako neozbiljan...tesko da ikada moze biti prvi na atp-u!

sole

pre 13 godina

Zao mi je sto Nole nije usao u finale. Medjutim sada je definitivno jasno da nije sampion. Odlican teniser svakako jeste ali sampion nije.Za to mora da ima jos nesto.Vidjeli ste kako se Federer koji je sve osvojio i po nekoliko puta bori da pobjedi,grize.Novak ne. Cim vidi da ne ide on se predaje. to ne rade pravi sampioni.Ipak sve cestitke za Noleta i samo naprijed.

slobodan ili ne

pre 13 godina

vidim i ovde komentare poput onih vezanih za fudbalere, zavera ili namerno izgubljen mec! djokovic je trenutno puno bolji u odnosu na zadnjie mesece, ali ovaj put se namerio na cvrsceg i boljeg protivnika od sebe kao sto je i on bio protiv kineza, i ne samo kineza! ps / i on je kao i vecina nasih sportista, tesko uspevaju, da kad je potrebno, ucine preokret!

Cvija

pre 13 godina

Ja ne znam sto ljudi stalno pljuju po ovom decku. Treba shvatiti da je istina jednostavna ... on je vrhunski teniser i nas najbolji igrac ikada ... a sada to sto nije kao ( Agasi, Beker, Sampras a sada Federer i Nadal ) ne treba da nas pogadja toliko. Veliki je uspeh i polu-finale Wimbldona i mozda jednostavno treba shvatiti da je Nole vrhunski, ali da je ipak realno trenutno ima jos nekoliko slicnih njemu u dva-tri bolja tenisera... Mozda ce tako biti lakse gledati njegove meceve i uzivati u njegovim uspesima a mnogo lakse preboleti neuspehe ...
Nekada je istina i surova ( ako je surovo biti 3 teniser na SVETU )

Marija

pre 13 godina

Od izlaska na teren izgledalo je kao da Novak mrzi i sebe i ceo svet. Ne znam ko ili šta ga je iznerviralo, ali kao da je nekoga hteo da kazni svojom samodestruktivnom igrom. Gledaoce je sigurno kaznio pošto je meč bio retko loš.

Šteta, bila je ovo dobra prilika...

daljac

pre 13 godina

Kakvi su to komentari protiv Novaka ??? "Svaka vam čast !!!" Teško je biti najbolji u svom selu, gradu, opštini ili državi a mi nismo zadovoljni što je Novak 3(treći) u svetu.....Alo, bre.....ljudi, sramite se !!!

Boban

pre 13 godina

Na stranu sto gubi, ali je zaista neverovatno koliko je ocigledno da ga publika van Srbije ne podnosi. Steta je sto ne postoji statiska, ali ja sam ubedjen da u top 10 on definitivno ima najmanju podrsku. Igru ce mozda i popraviti, ali provincijalski karakter tesko...

Expert

pre 13 godina

Eh, ja ne bi imao nista protiv da sam igrao tenis u polufinalu Vimbldona protiv Berdiha i da me je pobedio sa 3:0 u setovima. A da onda neki likovi komentarisu: pa trebao si ovako a zasto nisi onako...

ESTAVELLA

pre 13 godina

niukad neces biti Nadal,a kamoli Federer shvati to vec jednom i opusti se...ne igraj kao da si favorit nalozeno...ma uostalom,sta pisem ja ovo on sad ode kuci sa 1000000evra a ja ne mogu da nadjem posao sa fakultetom......nole smesan si...

Djoksa

pre 13 godina

Nole najbolje igra kad je underdog(autsajder).Zato protiv Nadala i igra najbolje.Opusti se i nema sta da izgubi.Zbog toga i boli ovaj poraz.Stegao se Nole u ovom mecu zato sto je bio favorit.Ne igra tako sampion Nole,ne igra...

Djolle

pre 13 godina

Djokovicu svaka cast posto je ponovo dosao do zavrsnice velikog takmicenja sto je uspeh o kojem na zalost vecina nasih sportista osim kosarkasa Partizana i vaterpolista moze samo da sanja. A svi neradnici, kompleksasi i frustirani nesrecnici koji nemaju cime da se pohvale pa samo cekaju da nekog anonimno ispljuju po forumu i olaksaju sebi bedu predlazem da pocnu nesto u zivotu da rade.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Чим онолико прича да је у најбољој форми, знам да стиже спуштање. Која форма кад сваки меч који траје дуже од 90 минута, следи медицински тајм аут. Можда је овако боље, биће одморнији за Хрвате. ;)

sasa jokic

pre 13 godina

Mislim da publika u Wimbledonu skoro nije gledala nekvalitetniji mec, cemu je doprinela stegnuta igra oba tenisera. Neverovatno je da jedan igrac na poziciji br.2 dozvoli sebi da mu adrenalin blokira mozak, i ne bude u stanju da izvede niti jedan od svojih standardnih udaraca! Ono sto je pricao, a sto smo svi znali, "oruzje" protiv Berdrha (koji de danas igrao ocajno)su slajsevi, riterni, i skracene loptice. Niti jedan od ova tri udarca danas nije funkcionisao, ali 0%! Da li to igrac na tako visokoj poziciji sme to sebi da dozvoli! Naravno da ne, ali ako tu dodje sticajem okolnosti, pobedjujuci 30 i nekog pa na dole, onda je moguce. Sinoc na oficijelnom sajtu, svi strucnjaci su predvideli pobedu berdriha, verovano zato sto nisu subkjektivno posmatrali kao mi. Uglavnom,veoma kukavicka igra Djokovica, izuzetno losa Berdriha (prvi servis mu je bio ispod 50%) ali i to mu je bilo dovoljno da dobije jedno od najgorih polufinala u istoriji Wimbledon-a! Neka ga "patrijote" na ovom sajtu bodre do mile volje, ja sam samo realan (konacno postao)!

sax

pre 13 godina

Kad ce vise taj F.Krajinovic ili neki novi klinac? Umorih se tri godine nadajuci se sa Novakom. Cekamo da neka bogata porodica ulozi para i truda u svoje dete, kad vec mi obicni ne mozemo da igramo!!!

Zex

pre 13 godina

Prosjecan teniser ovaj Djokovic.Ja se stvarno ne sjecam kada je on pobjedio nekog iz TOP 20.Imao je prelagan zreb,zato je dosao u polufinale.

MM

pre 13 godina

Realno. Ovo je veliki uspeh Novaka, s obzirom da ove godine nije pobedio ni jednog ozbiljnijeg igraca. Cini mi se da je Juzni bio najvise rangiran igrac koga je pobedio. Imao je srece sto je Rodik ispao pre cetvrfinala, inace bi zavrsio kao i prethodna dva GS-a, medju osam najboljih. Raduje povratak u formu Novaka i mozemo da ocekujemo bolje partije u drugoj polovini sezone.

Djoksa

pre 13 godina

Odlicna Novakova taktika(slanje spinovanih i slajs udaraca na baznu liniju).Berdih.kontre na ravne udarce su neverovatne.Izgubio je Nole zato sto je svaki put kad je imao sansu(brejk lopta i 2 servis)pustao Berdiha da se pita(slabe lopte u sredinu terena).

1234!

pre 13 godina

Realno, nemojte ga prozivati.. jednostavno on trenutno ne moze vise.. to se iz aviona vidi..
Polako, mislim da cemo docekati jednog dana i da osvoji taj Wimbledon... a i Berdych je danas igrao stvarno super..

frojd

pre 13 godina

Danas u tenisu gledamo samo 2 tenisera, tacnije vec sest godina. Ostali su projekti i ulaganja svojih porodica i privilegovanih zajednica. Tenis ima problem sa drustvenom selekcijom igraca jer igraju oni koji mogu da priuste odlazak na turnir pa i trening. Do tad gledacemo i zaliti za sposobnijim klincima, fizicki i mentalno sposobnijim A takvih ima na zalost ili srecu...

Ena

pre 13 godina

Jako mi je zao, mada sam se pribojavala ovoga. Mozda je bolje bilo igrati protiv "nacetog" Federera, nego protiv Berdiha koji je u ovakvom naletu. Necu da kritikujem Novaka. On sigurno vise od svih nas zajedno zali, mada mislim da sa njegovom kondicijom ili zdravljem stvarno nesto nije u redu. Sad skoro da navijam za Mareja,jer potpuno mogu da razumem Engleze, kako im je toliko godina cekati i nadati se bar finalu Vimbldona (kao mi da nasi fudbaleri stignu bar do drugog kruga SP il EP), pa makar im to veselje priustio jedan zakleti Škot:)))

François

pre 13 godina

Nisam "pljuvac", ali moje zapazanje je da, kad god pre nekog vaznog meca i posle jednog dobijenog, nasi teniseri krenu da izjavljuju kako se super osecaju, i kako ce sledeci da dobiju glatko, oni izgube i osramote se. To vazi i za fudbalere.

Džeronimo

pre 13 godina

Šta je, sad vam ne valja? Izgubio u polufinalu W, pa ne valja, a? A juče smo ga kovali u zvezde i kao nema veze Nole šta će biti protiv Berdiha, bićemo uz tebe svim srcem; kakav god rezultat bude Nole, bićemo zadovoljni; Srbija uz tebe care...
Berdih rasterećno ušao i meč, izvanredno igrao, Nole prenapet, stegao se, grešio, još se iznervirao na onaj poen u taj brejku i Čeh zasluženo pobedio i neka mu je sa srećom finale.

Imao je do sada lak žreb? Ma nije valjda? Da nisu Federer, Nadal i Mari imali lakši žreb sa polupovredjenim Congom (i još onaj nepriznat poen u taj brejku i Conga stao do kraja), ili sa raštimovanim Soderlingom? Ako je Novak imao lak žreb, što onda ne komentarišete ko je imao težak žreb. Ne znate? E pa reći ću vam, Ćilić je već u 1. rundi naleteo na tenisku legendu Majera, a Verdasko na drugu legendu Fonjinija. Oni su imali najteži žreb.
Da, i sada nikad više nećemo da gledamo Novaka, jer smo se više mi iznervirali u foteljama što je Novak izgubio nego on. More...

WildTennis :)

pre 13 godina

Zao mi je sto je izgubi ovo polufinale, ali ovo je odlican rezultat, posebno pred okrsaj Srbije i Hrvatske...
Berdih je odlicno odigrao, njegovi udarci su inace dosta jaki, a na travi je to jos vise doslo do izrazaja...
U svakom slucaju, odlicno je to sto nasi najbolji muski i zenski reket prelaze na poziciju br 2.

sum

pre 13 godina

pre 3 godine Novak je bio na vrhuncu karijere, steta! Ovo sto gledamo je psihicka patologija. neko ko se govorom tela duri kao malo dete, ironicno smesi sa dusom u nosu mora da menja nacin zivota da bi nesto promenuo. Neka ode na tibet, svetu goru, nek 30 sec.manje pere zube, sta god! U suprotnom gledamo samo poistovecenost naroda sa idolima koji nose isti mentalitet i istu pricu o velikim kapacitetima i sansama!

od ponedeljka drugi na svetu

pre 13 godina

Do pre nekih godinu,godinu i po dana,sam strasno navijao za Novaka svaki mec i prezivljavao svaki njegov poen dosta emotivno!Medjutim,to vise nije tako,jer sam jednostavno ukapirao da to jednostavno nije to,da njegova igra i karijera ne idu u smeru kojim smo mislili vecina da ce ici!Covek ocigledno odlicno taktizira razvojem svoje teniske karijere tako da nema svrhe nekom nerviranju i srcanom navijanju.Kako drugacije prihvatiti cinjenicu da,koliko ja pratim tenis on u poslednjih 8 meseci nije,mozda gresim,dobio nijednog igraca iz top 10,osim pri kraju prosle godine tada "copavog" Nadala na zavrsnom mastersu.Ali je od ponedeljka drugi igrac sveta!To je mozda po nacinu bodovanja tako,ali da li je to realnost?Gde su trofeji?Gren Slemovi?Nema ih!Samo bodovi,bodovi i bodovi i jaki sponzorski ugovori vezani za polozaj na ATP listi!I ocigledno je on resio da njegova karijera ide tim tokom i da sto duze traje i to je njegovo pravo!Ali realno govoreci mislim da smo svi razocarani time jer njegov teniski potencijal i tenisko znanje zasluzuju dosta bitnih trofeja u tenisu,jer se to ipak pamti!Nadam se da gresim u svojoj proceni,ali sam unazad godinu dana bio u pravu na zalost!Sada ce ici njegova izjava" da je zadovoljan,iskustvo vise,napredak na listi" i raznorazne fraze koje stalno ponavlja!Ali pravi poznavaoci i ljubitelji tenisu jednostavno znaju da to nije to,i da to nije dovoljno!

Slavko

pre 13 godina

Kao i u slucaju nasih fudbalera u Africi preterani optimizam i za Djokovica. Pa ljudi moji dragi, svi vi koji Djokovica vec vidite na pobednickom postolju stavite pare na njega! Kvota 5,50!!!
Eo vam kvote sa vecine kladionica:
Nadal 2,10 (najveci favorit)
Murray 3,60
Berdih 5,50
Djokovic 5,50
(Slavko, 2. jul 2010 04:12)
Preporučujem (+9)
Ne preporučujem (-37)

Zato sam i napisao pre meca jer posle meca smo svi pametni. Zaista preterani optimizam uvek kada nasi igraju bilo sta. Kladionicari su postavili takve kvote, oni tu rade zato sto su strucni i poznaju igru svakog igraca do najsitnijih detalja. Dok ovde na b92 sajtu "preporuci" i ne preporuci" ne klikaju strucnjaci vec uglavnom navijaci Djokovica.

miko

pre 13 godina

U Bazelu Federera skoro da niko i ne primeti na ulici, a sta bi Srbija radila da ima takvog coveka u svojim redovima??? Pa Srbija bi onda takodje morala da ima drugaciji pristup stvarima i idolima svojim, da neguje drugaciji mentalitet. Do tada samo zal!

wlado

pre 13 godina

zao mi ga je, ali kad se setim kako ste ga uzdizali kada je 3 0 dobio azijskog montazera u fabrici monitora dodje mi drago...

takav smo narod, slepi smo za realno, berdih ga je pokupio sa terena i objektivno pokazao da novak nije za polufinale ovakvog turnira po trenutnoj formi

Mazohista

pre 13 godina

Ej, pa zar neko gleda njega umesto Brazil-Holandija. Berdih je već druga priča. To je teniser iz prvih 20. i to je već nemoguća misija za našeg jadnička. Raspored mu se namestio kao nikad do sada. Nikad od njega igrač. Uzmi lovu od Head-a i upropasti sebe kao igrača. Naša posla...

Nesha

pre 13 godina

Berdih veoma los, Djokovic totalna katastrofa - najgora njegova partija koju sam ja gledao - nikada nisam video da je sa ovoliko treme igrao neki mec.

ZN

pre 13 godina

Sve cestitke Berdihu! Momak je izasao spreman i odlucan da ovaj mec dobije. Ozbiljno! Vrlo ozbiljno je odigrao i dobio mec! Bez gestikuliranja, bez prenemaganja, bez mlataranja rukama, bez zevanja u svoj tim i bez kolutanja ocima. Siguran u sebe i svoju igru! Bravo Berdih! Za tebe navijam u finalu! Zasluzio si iako sam ovaj put navijao za tvog pritivnika. Srecno!

Maja & co.

pre 13 godina

Ipak je odigrao polufinale na Grand Slam turniru.Cini mi se da su neki razocarani sto nije trazio MTO ili mozda predao mec.Pravim Novakovim navijacima ovo je ocekivano i razumljivo.Kada pobedjuje podrska mu nije potebna,zato i verujemo u Noleta.

sonja lukic

pre 13 godina

Strasno mi je saznanje da Djokovic nije permanentno dobar teniser(a mogao bi biti jer ima sve preduslove), vec od slucaja do slucaja.Berdih nije imao sta da izgubi i zato je bio samouvereniji i bolji u svakom setu. Ne znam zasto DJokovic nije igrao samouvereno kao Berdih , jer i on nije imao sta da izgubi , vec samo da dobije.

Hogar

pre 13 godina

Decko jednostavno nije za velika dela.I na RG i Wimbledonu imao otvore put do finala.On je greskom na drugom mestu ATP isto kao i AI i JJ sto su greskom bile na prvom mestu WTA.Sta li mu je sada smetalo.Verovatno odlicna i besprekorna igra Berdrycha.Suma sumarum ova godina nula drugi na svetu zahvaljujuci povredama glavnih favorita.Da su svi zdravi bio bi medju deset.I sada sledi davis cup i tu ce biti najgori igrac

Predo

pre 13 godina

Kao sto smo i predvidjeli, odliucili su nervi, servis i pomalo sreca. Da, mada je Berdih igrao dosta sigurno, a Novak pokazivao znake nesigurnosti i nervoze, bilo je tu par srecnih poena , koje su mozda mogli odvesti mec u drugom pravcu. NOvaku se od silne zelje, kako se to teniskim rijecnikom kaze, "skratila ruka", usput i noge svezale. Mislio sam da ce ta nervoza proci nakon par gemova, pa onda nakon seta, ali ona se protegla citav mec. Ovakva kriza, u kojoj je Djokovic duze vremena, se ne moze prevazici preko noci. Napredak je ocigledan. I ovo je uspjeh, ali treba malo vise da bi se savladio igrac kakav je Berdih, koji je danas licio na pravog Vimbldonskog sampiona. Djokovic je igrao, koliko je mogao u takvom psihickom stanju. Ono jedino sto mogu da mu zamjerim je sto se predao nakon taj brejka u drugom setu, a rekao je da ce se boriti do kraja.

Bane

pre 13 godina

Jeste da je postigao puno, cak jako puno. Ali, pitam se, gledajuci ga danas onakvog, da li iko moze osetiti simpatiju prema njemu. I kad pobedjuje i kad gubi. Tenisko znanje nije sporno, ali to ponasanje i uopste citav njegov stajling su takvi da svi (osim srba) navijaju protiv njega. Kao sto svi navijaju za Nadala, npr. Totalni antisimpatikus.

Deda Miloje

pre 13 godina

Stvarno jedino je malo uzbuđenja bilo na kraju drugog seta: mislim da bi nam bilo zanimljivije da smo gledali kako neko preplivava Lamanš. Čudno je što Đoković kao da se uplašio da će pobediti!

Nikola

pre 13 godina

Novače nisi ti onaj ''stari'' Novak sa AO 2008. Nije mi jasno kako je sa 20 godina udarao jače lopticu nego ''danas''. Forthend i bekhend sada su mu toliko ''mlaki'', kao da udara žena.

majanole

pre 13 godina

Sad ce komsije da salju komentare tipa Novak nema pojma itd.Ja da sam na njihovom mestu ne bih se veselila Novak ce ih pokoriti sve u Splitu...ali nije to najgore ,najvise me boli kada vidim ljude iz Srbije koji govore da Novak nema pojma i da ne zasluzuje da je u medju prva 3 igraca...

Nole tvoji pravi navijaci su uvek uz tebe...ne mari za komentare ljudi koji ne znaju nista drugo u zivotu vec komentarisati i radovati se tudjim neuspesima...doci do polufinala ovako velikog turnira je za pohvalu...tvoji navijaci su zadovoljni tvojom igrom, a i ti si ...podsecas na starog Novaka iz 2007 koji je pucao od samopouzdanja ...DOBRO DOSAO PONOVO NA MESTO BROJ 2 I SRECNO U NAPADANJU NA TRON.

rooney

pre 13 godina

novak opet nije mogao probiti barijeru u svojoj glavi cim je izasao na teren izgubio je mec ovaj poraz bas boli ej covek ima 57% ubacenog servisa i razbije te 3 0

MAJA

pre 13 godina

Ovo danas ni N od Novaka..ali si pokazao da si kralj,dosavsi do pulufinala...zavidni i uzviseni ljudi neka zadrze komentare za sebe..jer tebi treba podrska i kada gubis..a to neki ne mogu da shvate....VOLIM TE....i da......2. si na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAJBOLJI SI I UVEK BICES!!!!!!!!

Nemanja

pre 13 godina

Stigoh na sam kraj meca te ne mogu da dam pravedan sud o Noletovoj igri ali bojim se da se ovim pokazalo nazalost da Nole ipak nema sposobnost za najvise domete, tj. da bude no. 1. Ovo je inace bila odlicna prilika da stigne u finale Vimbldona.

zoran

pre 13 godina

Sta ste se nalozilii svi... pa Djokovic je otprilike kao JJ... u top 10 je samo zato sto je konstantan na turnirima (polu finale maximum) i zato sto je relativno zdrav (nema ozbiljnijih povreda). On retko kad pobedjuje igrace koji su u top 10. Ovo je izuzetan uspeh, s' obzirom da je fizicki daleko od svih igraca koji su se plasirali u 1/8 finala, tako da je uspeh iznad ocekivanja... mada je takodje imao i srece pri zrebu.

znanje-imanje

pre 13 godina

Kakav ultrabizaran meč! A sve što smo hteli bilo je! Berdih nervozan i vrlo niskog procenta prvog servisa, a vreme nije pretoplo. Na sve to, dobili smo i džoker. Da čeh nema snage da dobije servis gem za drugi set, pa da prokocka 4 set lopte i to na najzad dobre poene Novaka!? To je IDEALAN scenario za preokret igraču kojem ne ide. Novak je imao dve set lopte, obe na osrednji drugi servis Berdiha, i obe je metiljavo upropastio. A bilo bi 1:1 i sva težina bi pala na opterećenog Berdiha. Velika šteta, za finale je bila sasvim dovoljna osrednja igra. Još čudnije, Novak je odlično servirao u početku?!
Ali rezime je: sva podrška Novaku! Samo napred, "samo" si drugi igrač na svetu, čuvaj zdravlje. Uživaj u životu, uzmi sve pare, ako stižeš čitaj samo pozitivne komentare i kritike.
Ipak, moram da dodam: ovaj meč je bio toliko čudan da su mi svakakve ideje nadolazile:
1. Novak se tetura, i on je na nekoj hemiji?
2. Mračne sile i crna magija?
3. Crna magija u obliku hi-tech ometanja nekog igrača
4. Sve je biznis i svetom tenisa vladaju proizvođači sportske opreme i kladionice; predviđena je maksimalna zarada ako Marej osvoji titulu, zato:
4a: opcije 2 ili 3 diriguju rezultat
4b: kada je već tako Novak bolje prolazi sa porazom 0:3, barem na kladionici
itd.
Naravno, najverovatnije Nole prosto nema sve fizičke kvalitete a ni slobodu od sopstvenih demona i sam je kriv. Nadam se da nije previše onih kojima su srpski sportski uspesi surogat za loš život i beznađe u našoj domovini. Oni će se sad sigurno istresti na nekome ko je naš ubedljivo najbolji ambasador u svetu. Zato još jednom - dajte sad podršku Novaku, mi boljeg sportistu nemamo. Lako je kad se dobija, ljubav se vidi kad je teško. Nole, samo osmeh, dobra dva GS s obzirom na alergiju i problem sa servisom! A servis si skoro popravio, odlično! Ako stigneš malo i glavu da popraviš svi ćemo uživati još više!!!

nemanja86

pre 13 godina

Finale Wimbledona ili svadba janka Tipsarevica....Biram ovo drugo...rece..Djokovic i ode sa terena da nadje odgovarajuce odelo...!!!!!..Ehhhhh----

jojke

pre 13 godina

IZVINJAVAM SE !

Prošli put, kada je Nole, izgubio posle 2:0, ja sam ga poslao u penziju. Žao mi je, mnogo sam bio grub jer sam očekivao pobedu (kao i SVI drugi).

NOLE IMA OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA i NE TREBA TO DA KRIJE, VEĆ DA OTVORI PROBLEM i DA SVI POKUŠAMO DA PRONAĐEMO ODGOVARAJUĆE REŠENJE. Kad kažem na ZDRAVSTVENE PROBLEME onda mislim u kategorijama vrhunskih profesionalnih tenisera. Dok drugi razmišljaju o PROTIVNIKU on mora da razmišlja DA LI ĆE MU TELO IZDRŽATI SLEDEĆI SET.

-------------------------------------------------------
Shodno tome i datoj situaciji predlažem 6 mera.

1. Da igra samo turnire na 2 dobijena seta.
2. Da igra kada je temperatura ispod 25 C i vlažnost ispod 50 %.
3. Da maksimalno na treningu i u mečevima odigrava 3 do 4 razmene i da on bude taj koji poentira.
4. Da skloni iz svog okruženja poltrone.
5. Da plati (i to dobro) trenere koji će ga naučiti kako se servira.
6. Mani se ESTRADE (čitaj glupiranja)
--------------------------------------------------------
Svi drugi koji NE MISLE ovako neka kažu SVOJE rešenje.

Podsećam: jedno su NAŠE ŽELJE, a drugo NAŠA STVARNOST.

Ako ovo NE USVOJI, CRNO MU SE PIŠE!!!

xy

pre 13 godina

stvarno šteta ali šta je tu je. mislim da nole nije bio dovoljno agresivan a tako se ne može dobiti berdiha. čestitke berdihu a noletu puno sreće u nastavku sezone

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Losa igra Djokovica. Ako ovo ima ikakve veze sa zdravljem onda majstore idi leci se pa dodji opet da igras kad ozdravis. Ovako samo sam radis protiv sebe. Ne mogu da verujem da je ovako lose odigrao ovaj mec.

Miki

pre 13 godina

Bez komentara...
Ovakva igra Novaka nije ni prva ni poslednja..
Rekao sam još ranije, da Novak nema problema sa disanjem bio bi davno prvi na listi, al sa time treba da se pomirimo i mi i on, i da ne očekujemo previše od njega..

Iskrenov Smilja

pre 13 godina

Pa ljudi moji,od ovog fudbala i ovih muskih clanova porodice,ne moze ni tenis da se gleda na miru!Gledala sam do 3:3 u trecem setu,i predjosmo na fudbal.Katastrofa!Dok sam ja presla na vas sajt,sve je bilo gotov.Pa mozda je i bolje sto nisam odgledala do kraja,srce bi mi puklo!
Ja Noleta cenim kao sportistu,stvarno je dobar!Ali cesto,kao sada,on na zalost pobedi samog sebe.Nije njegov protivnik bio bolji,vec Nole,po svojoj fizickoj konstituciji nije spreman za ovolike fizicke napore. Kako bilo da bilo,i polufinale je uspeh,ma da bismo svi bili srecniji da je rezultat bio obrnut.Drzi se Nole SAMPIONE! BICE DANA ZA MEGDANA, JOS SI MLAD!!!!!!!!!!

Zli Duh

pre 13 godina

Evo 0:3... Ne vredi,ne moze da se vrati,sansa je bila u 2 setu kad se vratio u taj-brejku,i kad tad nije uspeo bilo je jasno da je kraj. Ali nije mi jasno kako on posle dva seta jedva dise...I zasto se opet to ponavlja kad gubi,nesto nije u redu sa zdravljem. Svaka tebi Novace cast na dosadasnjem uspehu u karijeri,ali trenutno je i polufinale wimbldona veliki uspeh,realno...Sad se odmori pa da pokidas komsije u sred Splita...Da nam vratis za ovo nerviranje danas... Srecno NOLE...

Placko

pre 13 godina

Ovo se narodski zove rasturanje,a ne bez finala.Ja za ovog coveka jednostavno vise ne mogu da navijam.
Prvi set prenervozan,a vec je dovoljno dugo u ovom sportu.U drugom ok,a u trecem se predao i poceo sa samosazaljevanjem.Zbog tog treceg seta ne mogu vise da navijam.

Djoksa

pre 13 godina

Za razliku od proslog Wimbldona Noletov protivnik je odigrao prosecno(Has je bio neverovatan na servisu).Berdih je samo prihvatio sve Noletove poklone,koji je bio neshvatljivo nervozan.Ocena Berdihovih sansi u finalu:Ako ovako bude igrao,jednake su nuli.

realno

pre 13 godina

novak novak novak toliko ste bili slijepi da niste svatali da je berdych jednostavno bolji trenutno,ili ste to znali i krili.Ja sam navija za noleta ali djabe berdych je bolji trenutnio

APSURD

pre 13 godina

Nije Novak izgubio, zaradio je cek na 350.000 evra !!I jos 360 atp poena. Previse zgrcen,nervozan,a i videlo se da Berdich vise zeli pobedu. A vremenski uslovi perfektni.

Vladan R

pre 13 godina

Steta velika steta. I zbog toka celokupnog turnira kao i ovoga mecu u kojem je Berdih dominirao i dosao i servirao za kljucnih 2:0. Velika doza srece u dvanaestom gemu (tri puta uzastopno linija u za jedan poen , pa klizanje Berdiha za jos jedan i na kraju vrh mreze za jos jedanu maltene vec izradjenom poenu za Berdiha za treci poen ) je dovela do taj brejka , a zatim nesto slicno na 2:6 u taj brejku , samo sto mu je ovaj put pomogao i Berdih. Sve to Djokovic je pustio niz vodu onom duplom servis greskom pa mu stoga, na veliku zalost, sve navedeno nije bilo dovoljno da osvoji drugi set i time mozda i prelomi mec jer bi svoje samopouzdanje znacajno podigao a Berdihovo poljuljao. Na zalost postojecim ishodom drugog seta sve je bilo vise nego suprotno, a najbolje se ocitalo u dvostrukoj duploj sevis gresci za kljucni brejk u trecem setu. Ipak ono sto me je definitivno najvise iritiralo nije ni to sto je znatno iskusniji Novak(1 GS jos 2 finala i 2 polufinala naspram samo jednog polufinala rivala) usao mnogo stegnutije u mec, nije cak ni pomenuti zavrsetak drugog seta, vec predaja u trecem tj odsustvo bilo kakve zelje da proba da napravi preokret. U svakom slucaju vise nego zasluzena pobeda Berdiha cime je samo pokazao da nije slucajno savladao Federera, odnosno bio u polufinalu i na prethodnom GS - RG .

Vlad

pre 13 godina

Danas je Berdih bio mnogo bolji i Djokovic nije imao ni teoretsku sansu da pobedi, ali i dalje ne mogu da shvatim kako moze da igra onaj treci set onako. I to je nekakav profesionalac.

Djoksa

pre 13 godina

Mec VEOMA TEZAK za gledanje.Moj utisak je da je Nole predao mec Berdihu nedostatkom hrabrosti u trenucima kad se lomi mec.Na drugi Berdihov servis on pusta Berdiha da se on pita slabim udarcima u sredinu terena.Nedostojno od ponedeljka 2 igraca sveta.

LjubiteljTenisa

pre 13 godina

...steta...a mogao je i Berdych da ispadne u cetvrtfinalu, zajedno sa Federerom, Djokovic bi tada imao realne sanse da se plasira u finale...Nema veze...barem ce stici na Tipsinu svadbu...nije ni to lose...Sve u svemu, napred Nole ;)

Novakov fan...

pre 13 godina

Zaista mi je zao sto je Novak izgubio...:((((
Jedna od razlika izmedju Novaka i Federera,Nadala...je ta sto se Federer i Nadal pri rezultatu 0:2 bore do poslednjeg poena,sto nam je Federer i pokazao na Wimbldonu i uspevaju da svojom zeljom za pobedom preokrenu gotovo izgubljeni mec,dok kod Novaka imam utisak da pri takvom rezultatu nema veru u sebe da moze da preokrene...Novace,zelim ti sve najbolje u karijeri...

Neutron

pre 13 godina

Steta. Ali, ko je gledao Berdycha pre ovog 50%/50% i da bi pobedio onaj ko je tog dana u glavi bio sredjeniji. To je bio Berdych a Nole nikako nije mogao da udje u mec. Bas steta. Ako bih ista zamerio Noletu, to je taj treci set, koji je bukvalno predao. Znam, lako je iz fotelje, i tako dalje, ali gubiti sa dva seta a pobediti mec se je desilo bezbroj puta do sada. Na ovom turniru se je desilo. Nije to nista neobicno. Trebao je da i dalje igra. Nista nije izgubljeno dok nije izgubljeno. Eto, to je moja jedina zamerka.

susjed

pre 13 godina

E Novak Novak..A nas Ivanisevic je jeo travu da uzme Vimbldon...Ne mogu da shvatim da neki tenisac ovako malodusno da polufinale!!! Ajd, bar ce Cilic i Ljubo to da iskoriste i da laganice uzmemo pobjedu u Splitu...
PS
Dal je Novak dobio nekoga iz prvih 15-20 u zadnjih godina dana? Ima ludu srecu pri zrijebu inace bi tesko prolazio prva kola. Mislim, sa ovakom igrom uci u polufinale jednog Vimbldona..Pa to je za Ginisa..

tihi

pre 13 godina

bas me intresira kako ce se ovaj poraz pretvorit u pobjedu ...po starom srpskom obicaju ...a sta ce sad bit prazan u splitu , njemu je najbolje da uzme odmor do us opena ...od toliko srpskih GS-mova jos jedno veliko nista
Fudbaleri se vratili doma isto a pricalo se o nekom finalu ...kao neznam sta da gledam dali finale srbija brazil ili davis cup u splitu .bolje da ne gledate split ...samo ce zivci da odu :)

Tvix

pre 13 godina

Kratko i jasno, skoro da nije imao šansi. Počistio ga je Berdih kao što je Nole onog malog Kineza. Mislim da je i pošteno da čovek koji je o'ladio Feda ide u finale! Nole još malo da poradi na sebi pa ako Bog da sledeće godine juriš na titulu. Fed će biti godinu matoriji, opušteniji, bezvoljniji pa ako opet naleti na njega u žrebu a sva je prilika da hoće pošto se to skoro po definiciji dešava, onda opuva Feda pa u borbu za titulu. Mada će on sledeće godine gristi kao ajkula da povrati titulu kao i Nadal ove godine na RG. Ali godine polako sustižu pa će to biti prilično teško a Nole mora da ugrabi priliku jednom i to mora biti preko Feda a ne ovim zaobilaznim putevima. Onda će biti svima zapušena usta i titula čista kao suza. Sledi Dejvis kup i borba sa komšijama na vrućem terenu, pa američka turneja i US open, biće tamo nešto lepo, siguran sam. 'Ajmooo Noleee! Glavu gore i udri dalje, reketom ljutim!

Tomislav

pre 13 godina

Jeste li primetili da Novak obavezno gubi meč kada u sledećem kolu postoji mogućnost igre sa Nadalom? On igra ko vezan ili pak namerno gubi. A kao nervira se! Ma folira se jer ne voli da gubi od Nadala pa makar pre toga izgubio od 500-tog na listi.

sum

pre 13 godina

pre 3 godine Novak je bio na vrhuncu karijere, steta! Ovo sto gledamo je psihicka patologija. neko ko se govorom tela duri kao malo dete, ironicno smesi sa dusom u nosu mora da menja nacin zivota da bi nesto promenuo. Neka ode na tibet, svetu goru, nek 30 sec.manje pere zube, sta god! U suprotnom gledamo samo poistovecenost naroda sa idolima koji nose isti mentalitet i istu pricu o velikim kapacitetima i sansama!

znanje-imanje

pre 13 godina

Kakav ultrabizaran meč! A sve što smo hteli bilo je! Berdih nervozan i vrlo niskog procenta prvog servisa, a vreme nije pretoplo. Na sve to, dobili smo i džoker. Da čeh nema snage da dobije servis gem za drugi set, pa da prokocka 4 set lopte i to na najzad dobre poene Novaka!? To je IDEALAN scenario za preokret igraču kojem ne ide. Novak je imao dve set lopte, obe na osrednji drugi servis Berdiha, i obe je metiljavo upropastio. A bilo bi 1:1 i sva težina bi pala na opterećenog Berdiha. Velika šteta, za finale je bila sasvim dovoljna osrednja igra. Još čudnije, Novak je odlično servirao u početku?!
Ali rezime je: sva podrška Novaku! Samo napred, "samo" si drugi igrač na svetu, čuvaj zdravlje. Uživaj u životu, uzmi sve pare, ako stižeš čitaj samo pozitivne komentare i kritike.
Ipak, moram da dodam: ovaj meč je bio toliko čudan da su mi svakakve ideje nadolazile:
1. Novak se tetura, i on je na nekoj hemiji?
2. Mračne sile i crna magija?
3. Crna magija u obliku hi-tech ometanja nekog igrača
4. Sve je biznis i svetom tenisa vladaju proizvođači sportske opreme i kladionice; predviđena je maksimalna zarada ako Marej osvoji titulu, zato:
4a: opcije 2 ili 3 diriguju rezultat
4b: kada je već tako Novak bolje prolazi sa porazom 0:3, barem na kladionici
itd.
Naravno, najverovatnije Nole prosto nema sve fizičke kvalitete a ni slobodu od sopstvenih demona i sam je kriv. Nadam se da nije previše onih kojima su srpski sportski uspesi surogat za loš život i beznađe u našoj domovini. Oni će se sad sigurno istresti na nekome ko je naš ubedljivo najbolji ambasador u svetu. Zato još jednom - dajte sad podršku Novaku, mi boljeg sportistu nemamo. Lako je kad se dobija, ljubav se vidi kad je teško. Nole, samo osmeh, dobra dva GS s obzirom na alergiju i problem sa servisom! A servis si skoro popravio, odlično! Ako stigneš malo i glavu da popraviš svi ćemo uživati još više!!!

Novakov fan...

pre 13 godina

Zaista mi je zao sto je Novak izgubio...:((((
Jedna od razlika izmedju Novaka i Federera,Nadala...je ta sto se Federer i Nadal pri rezultatu 0:2 bore do poslednjeg poena,sto nam je Federer i pokazao na Wimbldonu i uspevaju da svojom zeljom za pobedom preokrenu gotovo izgubljeni mec,dok kod Novaka imam utisak da pri takvom rezultatu nema veru u sebe da moze da preokrene...Novace,zelim ti sve najbolje u karijeri...

Neutron

pre 13 godina

Steta. Ali, ko je gledao Berdycha pre ovog 50%/50% i da bi pobedio onaj ko je tog dana u glavi bio sredjeniji. To je bio Berdych a Nole nikako nije mogao da udje u mec. Bas steta. Ako bih ista zamerio Noletu, to je taj treci set, koji je bukvalno predao. Znam, lako je iz fotelje, i tako dalje, ali gubiti sa dva seta a pobediti mec se je desilo bezbroj puta do sada. Na ovom turniru se je desilo. Nije to nista neobicno. Trebao je da i dalje igra. Nista nije izgubljeno dok nije izgubljeno. Eto, to je moja jedina zamerka.

Bane

pre 13 godina

Jeste da je postigao puno, cak jako puno. Ali, pitam se, gledajuci ga danas onakvog, da li iko moze osetiti simpatiju prema njemu. I kad pobedjuje i kad gubi. Tenisko znanje nije sporno, ali to ponasanje i uopste citav njegov stajling su takvi da svi (osim srba) navijaju protiv njega. Kao sto svi navijaju za Nadala, npr. Totalni antisimpatikus.

Nikola

pre 13 godina

Novače nisi ti onaj ''stari'' Novak sa AO 2008. Nije mi jasno kako je sa 20 godina udarao jače lopticu nego ''danas''. Forthend i bekhend sada su mu toliko ''mlaki'', kao da udara žena.

Placko

pre 13 godina

Ovo se narodski zove rasturanje,a ne bez finala.Ja za ovog coveka jednostavno vise ne mogu da navijam.
Prvi set prenervozan,a vec je dovoljno dugo u ovom sportu.U drugom ok,a u trecem se predao i poceo sa samosazaljevanjem.Zbog tog treceg seta ne mogu vise da navijam.

zoran

pre 13 godina

Sta ste se nalozilii svi... pa Djokovic je otprilike kao JJ... u top 10 je samo zato sto je konstantan na turnirima (polu finale maximum) i zato sto je relativno zdrav (nema ozbiljnijih povreda). On retko kad pobedjuje igrace koji su u top 10. Ovo je izuzetan uspeh, s' obzirom da je fizicki daleko od svih igraca koji su se plasirali u 1/8 finala, tako da je uspeh iznad ocekivanja... mada je takodje imao i srece pri zrebu.

nemanja86

pre 13 godina

Finale Wimbledona ili svadba janka Tipsarevica....Biram ovo drugo...rece..Djokovic i ode sa terena da nadje odgovarajuce odelo...!!!!!..Ehhhhh----

Cvija

pre 13 godina

Ja ne znam sto ljudi stalno pljuju po ovom decku. Treba shvatiti da je istina jednostavna ... on je vrhunski teniser i nas najbolji igrac ikada ... a sada to sto nije kao ( Agasi, Beker, Sampras a sada Federer i Nadal ) ne treba da nas pogadja toliko. Veliki je uspeh i polu-finale Wimbldona i mozda jednostavno treba shvatiti da je Nole vrhunski, ali da je ipak realno trenutno ima jos nekoliko slicnih njemu u dva-tri bolja tenisera... Mozda ce tako biti lakse gledati njegove meceve i uzivati u njegovim uspesima a mnogo lakse preboleti neuspehe ...
Nekada je istina i surova ( ako je surovo biti 3 teniser na SVETU )

Tvix

pre 13 godina

Kratko i jasno, skoro da nije imao šansi. Počistio ga je Berdih kao što je Nole onog malog Kineza. Mislim da je i pošteno da čovek koji je o'ladio Feda ide u finale! Nole još malo da poradi na sebi pa ako Bog da sledeće godine juriš na titulu. Fed će biti godinu matoriji, opušteniji, bezvoljniji pa ako opet naleti na njega u žrebu a sva je prilika da hoće pošto se to skoro po definiciji dešava, onda opuva Feda pa u borbu za titulu. Mada će on sledeće godine gristi kao ajkula da povrati titulu kao i Nadal ove godine na RG. Ali godine polako sustižu pa će to biti prilično teško a Nole mora da ugrabi priliku jednom i to mora biti preko Feda a ne ovim zaobilaznim putevima. Onda će biti svima zapušena usta i titula čista kao suza. Sledi Dejvis kup i borba sa komšijama na vrućem terenu, pa američka turneja i US open, biće tamo nešto lepo, siguran sam. 'Ajmooo Noleee! Glavu gore i udri dalje, reketom ljutim!

daljac

pre 13 godina

Kakvi su to komentari protiv Novaka ??? "Svaka vam čast !!!" Teško je biti najbolji u svom selu, gradu, opštini ili državi a mi nismo zadovoljni što je Novak 3(treći) u svetu.....Alo, bre.....ljudi, sramite se !!!

sasa jokic

pre 13 godina

Mislim da publika u Wimbledonu skoro nije gledala nekvalitetniji mec, cemu je doprinela stegnuta igra oba tenisera. Neverovatno je da jedan igrac na poziciji br.2 dozvoli sebi da mu adrenalin blokira mozak, i ne bude u stanju da izvede niti jedan od svojih standardnih udaraca! Ono sto je pricao, a sto smo svi znali, "oruzje" protiv Berdrha (koji de danas igrao ocajno)su slajsevi, riterni, i skracene loptice. Niti jedan od ova tri udarca danas nije funkcionisao, ali 0%! Da li to igrac na tako visokoj poziciji sme to sebi da dozvoli! Naravno da ne, ali ako tu dodje sticajem okolnosti, pobedjujuci 30 i nekog pa na dole, onda je moguce. Sinoc na oficijelnom sajtu, svi strucnjaci su predvideli pobedu berdriha, verovano zato sto nisu subkjektivno posmatrali kao mi. Uglavnom,veoma kukavicka igra Djokovica, izuzetno losa Berdriha (prvi servis mu je bio ispod 50%) ali i to mu je bilo dovoljno da dobije jedno od najgorih polufinala u istoriji Wimbledon-a! Neka ga "patrijote" na ovom sajtu bodre do mile volje, ja sam samo realan (konacno postao)!

Predo

pre 13 godina

Kao sto smo i predvidjeli, odliucili su nervi, servis i pomalo sreca. Da, mada je Berdih igrao dosta sigurno, a Novak pokazivao znake nesigurnosti i nervoze, bilo je tu par srecnih poena , koje su mozda mogli odvesti mec u drugom pravcu. NOvaku se od silne zelje, kako se to teniskim rijecnikom kaze, "skratila ruka", usput i noge svezale. Mislio sam da ce ta nervoza proci nakon par gemova, pa onda nakon seta, ali ona se protegla citav mec. Ovakva kriza, u kojoj je Djokovic duze vremena, se ne moze prevazici preko noci. Napredak je ocigledan. I ovo je uspjeh, ali treba malo vise da bi se savladio igrac kakav je Berdih, koji je danas licio na pravog Vimbldonskog sampiona. Djokovic je igrao, koliko je mogao u takvom psihickom stanju. Ono jedino sto mogu da mu zamjerim je sto se predao nakon taj brejka u drugom setu, a rekao je da ce se boriti do kraja.

od ponedeljka drugi na svetu

pre 13 godina

Do pre nekih godinu,godinu i po dana,sam strasno navijao za Novaka svaki mec i prezivljavao svaki njegov poen dosta emotivno!Medjutim,to vise nije tako,jer sam jednostavno ukapirao da to jednostavno nije to,da njegova igra i karijera ne idu u smeru kojim smo mislili vecina da ce ici!Covek ocigledno odlicno taktizira razvojem svoje teniske karijere tako da nema svrhe nekom nerviranju i srcanom navijanju.Kako drugacije prihvatiti cinjenicu da,koliko ja pratim tenis on u poslednjih 8 meseci nije,mozda gresim,dobio nijednog igraca iz top 10,osim pri kraju prosle godine tada "copavog" Nadala na zavrsnom mastersu.Ali je od ponedeljka drugi igrac sveta!To je mozda po nacinu bodovanja tako,ali da li je to realnost?Gde su trofeji?Gren Slemovi?Nema ih!Samo bodovi,bodovi i bodovi i jaki sponzorski ugovori vezani za polozaj na ATP listi!I ocigledno je on resio da njegova karijera ide tim tokom i da sto duze traje i to je njegovo pravo!Ali realno govoreci mislim da smo svi razocarani time jer njegov teniski potencijal i tenisko znanje zasluzuju dosta bitnih trofeja u tenisu,jer se to ipak pamti!Nadam se da gresim u svojoj proceni,ali sam unazad godinu dana bio u pravu na zalost!Sada ce ici njegova izjava" da je zadovoljan,iskustvo vise,napredak na listi" i raznorazne fraze koje stalno ponavlja!Ali pravi poznavaoci i ljubitelji tenisu jednostavno znaju da to nije to,i da to nije dovoljno!

Expert

pre 13 godina

Eh, ja ne bi imao nista protiv da sam igrao tenis u polufinalu Vimbldona protiv Berdiha i da me je pobedio sa 3:0 u setovima. A da onda neki likovi komentarisu: pa trebao si ovako a zasto nisi onako...

Tomislav

pre 13 godina

Jeste li primetili da Novak obavezno gubi meč kada u sledećem kolu postoji mogućnost igre sa Nadalom? On igra ko vezan ili pak namerno gubi. A kao nervira se! Ma folira se jer ne voli da gubi od Nadala pa makar pre toga izgubio od 500-tog na listi.

nikol dž.femija

pre 13 godina

E, da su fudbaleri stigli do polufinala! IZGUBI Brazil i ne ode u polufinale, bili su bolji Holandjani!

Blagi navijački šok, želeli smo pobedu Novakovu, ali uvek je teško KAD SE IZGUBI, više zbog igre, načina na koji se gubi, a ne toliko zbog rezultata. ZAŠTO NOVAK nije igrao agresivnije, rizičnije, to nije ni u onom kratkom intervjuu posle meča odgovorio. Možda nije dao maksimum, možda nije obratio pažnju na sve.

On zna o čemu se radi, kakve probleme ima, on bi trebalo da zna gde greši u psihološkoj pripremi, on zna da li dovoljno trenira ili ipak ne toliko da bi njegovi udarci i pored treme, pritiska, nedovoljne inspiracije ili lošeg osećaja u sebi, bili DOBRI, BILI ODLIČNI i POGAĐALI TEREN čak i da igra vezanih očiju...

Njemu i njegovima je najžalije, i pored love i 2.mesta. Oni su želeli najviše. Novak sada nema energiju "sportskog ubice na terenu" kakvu imaju oni izuzetni kojih je vrlo ,vrlo malo na celoj planeti, a imaju je Rafa, Rodžer, Serena....I to je tako, želeti je u redu, ali je u redu znati i svoje granice, i mislim da je Novak toga svestan, što je zdravo i dobro po njega.

BILO BI LEPO DA JE U FINALU, i DA PODIGNE PEHAR...ali, kako kažu Englezi "za prosutim mlekom ne vredi žaliti".

Naravno, život ide dalje, a Bog je Novaku dao puno talenta, sreće i zadovoljstava, a preko njega i Srbiji.

UZGRED, u ovom trenutku, s obzirom da ovde ima onih koji Novaku osporavaju 2. mesto na svetu, i čitam, ovde pišu, da je to slučajno i nezasluženo - pitam da li bi više voleli da je 56. i da NOVAK DJOKOVIĆ nije osvojio Gren slem?? Da li bi bilo lakše, lepše? DA LI BI tada moglo da se govori kako ga nikada ni neće osvojiti, pa bi to bilo baš odgovarajuće???

NOVAK DJOKOVIĆ ima GREN SLEM AO 2008. i Novak jeste gren slem ŠAMPION, za to je dovoljna jedna titula!!

NOVAK IMA 17 atp titula - od taga 6 iz Masters serije, i ima još 11 atp finala! Ima i još jedno gren slem finale i 3 gren slem polufinala.DA,DA,DA....Ove godine ima četvrtfinale AO, RG, i sada polufinale WB. Od 128 igrača ostao je među 8 ili 4 - to je završnica!!

POGLEDAJTE SVI, KOLIKO IMAJU OSTALI....recimo Mari (87.) nema titulu GS, i samo jedno finale, a od atp titula -14, Berdih (85.) nema GS titulu, ima 5 atp titula, ovo mu je prvo GS finale, i 2. GS polufinale!! SAMI POGLEDAJTE OSTALE!!

ČESTO SE OVDE pročita da je neko nešto slučajno osvojio ili slučajno došao na neko mesto, e pa to mogu svi da pokušaju, i verovatno pokušavaju, ali ako mnogi ovde misle da su samo Srbi srećnici "srećnog slučaja", to je divno, da je bar u tenisu tako, konačno, bar u nečemu.

Možemo da pročitamo da je Ana slučajno osvojila RG, iako je pre toga igrala u 3 GS finala, sada se tu spominje i Novak, ali ne možemo da pročitamo da je jedna Virdžinija Vejd slučajno jednom osvojila Vimbldon, ili jedna Končita Martinez da je slučajno jednom osvojila Vimbldon, ili Jana Novotna slučajno jednom WB, a Agasi slučajno jednom WB, pa Morezmo slučajno jednom WB, pa Rodžer slučajno jednom Garos, pa Nadal,za sada, slučajno jednom WB, pa Rodik slučajno jednom US ....i mnogi drugi slučajno jednom....naravno slučajno je medju 9 slučajnih, godinu završila na prvom mestu i naša JJ - 2008., slučajno, !

SADA JE OPET JJ slučajno 2.na svetu, a i NOVAK je slučajno 2.na svetu, pa SRBIJA SLUČAJNO, U OBE KONKURENCIJE singla, IMA DVA PRVA MESTA, U SVETU buržujskog TENISA!!!

UH,UH,UH .... "pravila, pravila"... stvarno Zapadu lako nije sa slučajnim Srbima, posebno u vreme demokratije ....

Deda Miloje

pre 13 godina

Stvarno jedino je malo uzbuđenja bilo na kraju drugog seta: mislim da bi nam bilo zanimljivije da smo gledali kako neko preplivava Lamanš. Čudno je što Đoković kao da se uplašio da će pobediti!

ESTAVELLA

pre 13 godina

niukad neces biti Nadal,a kamoli Federer shvati to vec jednom i opusti se...ne igraj kao da si favorit nalozeno...ma uostalom,sta pisem ja ovo on sad ode kuci sa 1000000evra a ja ne mogu da nadjem posao sa fakultetom......nole smesan si...

Vlad

pre 13 godina

Danas je Berdih bio mnogo bolji i Djokovic nije imao ni teoretsku sansu da pobedi, ali i dalje ne mogu da shvatim kako moze da igra onaj treci set onako. I to je nekakav profesionalac.

Zli Duh

pre 13 godina

Evo 0:3... Ne vredi,ne moze da se vrati,sansa je bila u 2 setu kad se vratio u taj-brejku,i kad tad nije uspeo bilo je jasno da je kraj. Ali nije mi jasno kako on posle dva seta jedva dise...I zasto se opet to ponavlja kad gubi,nesto nije u redu sa zdravljem. Svaka tebi Novace cast na dosadasnjem uspehu u karijeri,ali trenutno je i polufinale wimbldona veliki uspeh,realno...Sad se odmori pa da pokidas komsije u sred Splita...Da nam vratis za ovo nerviranje danas... Srecno NOLE...

Djoksa

pre 13 godina

Nole najbolje igra kad je underdog(autsajder).Zato protiv Nadala i igra najbolje.Opusti se i nema sta da izgubi.Zbog toga i boli ovaj poraz.Stegao se Nole u ovom mecu zato sto je bio favorit.Ne igra tako sampion Nole,ne igra...

Miki

pre 13 godina

Bez komentara...
Ovakva igra Novaka nije ni prva ni poslednja..
Rekao sam još ranije, da Novak nema problema sa disanjem bio bi davno prvi na listi, al sa time treba da se pomirimo i mi i on, i da ne očekujemo previše od njega..

realno

pre 13 godina

novak novak novak toliko ste bili slijepi da niste svatali da je berdych jednostavno bolji trenutno,ili ste to znali i krili.Ja sam navija za noleta ali djabe berdych je bolji trenutnio

François

pre 13 godina

Nisam "pljuvac", ali moje zapazanje je da, kad god pre nekog vaznog meca i posle jednog dobijenog, nasi teniseri krenu da izjavljuju kako se super osecaju, i kako ce sledeci da dobiju glatko, oni izgube i osramote se. To vazi i za fudbalere.

Vladan R

pre 13 godina

Steta velika steta. I zbog toka celokupnog turnira kao i ovoga mecu u kojem je Berdih dominirao i dosao i servirao za kljucnih 2:0. Velika doza srece u dvanaestom gemu (tri puta uzastopno linija u za jedan poen , pa klizanje Berdiha za jos jedan i na kraju vrh mreze za jos jedanu maltene vec izradjenom poenu za Berdiha za treci poen ) je dovela do taj brejka , a zatim nesto slicno na 2:6 u taj brejku , samo sto mu je ovaj put pomogao i Berdih. Sve to Djokovic je pustio niz vodu onom duplom servis greskom pa mu stoga, na veliku zalost, sve navedeno nije bilo dovoljno da osvoji drugi set i time mozda i prelomi mec jer bi svoje samopouzdanje znacajno podigao a Berdihovo poljuljao. Na zalost postojecim ishodom drugog seta sve je bilo vise nego suprotno, a najbolje se ocitalo u dvostrukoj duploj sevis gresci za kljucni brejk u trecem setu. Ipak ono sto me je definitivno najvise iritiralo nije ni to sto je znatno iskusniji Novak(1 GS jos 2 finala i 2 polufinala naspram samo jednog polufinala rivala) usao mnogo stegnutije u mec, nije cak ni pomenuti zavrsetak drugog seta, vec predaja u trecem tj odsustvo bilo kakve zelje da proba da napravi preokret. U svakom slucaju vise nego zasluzena pobeda Berdiha cime je samo pokazao da nije slucajno savladao Federera, odnosno bio u polufinalu i na prethodnom GS - RG .

sole

pre 13 godina

Zao mi je sto Nole nije usao u finale. Medjutim sada je definitivno jasno da nije sampion. Odlican teniser svakako jeste ali sampion nije.Za to mora da ima jos nesto.Vidjeli ste kako se Federer koji je sve osvojio i po nekoliko puta bori da pobjedi,grize.Novak ne. Cim vidi da ne ide on se predaje. to ne rade pravi sampioni.Ipak sve cestitke za Noleta i samo naprijed.

i dalje mi se gadite

pre 13 godina

@a-rod
Otidji na bilo koji spanski sajt posle nekog ovakvog Nadalovog poraza i sve ce ti biti jasno.
Ovakve bljuvotine upucene Nadalu tamo sigurno neces moci procitati.
Ovakve velicine se ne pljuju vec podrzavaju i u pobedi i u porazu.
Zato i tvrdim da kao narod ne zasluzujemo da imamo jednog takvog sportistu i da sa pravom zasluzujemo onaj epitet iz prethodnog komentara.
Kad se zavrsi Novakova karijera i kada ne budemo imali ni jednog tenisera u prvih 100, ovog istog Novaka ce te okivati u zlato.
Samo tada ce biti kasno.
Takva velicina se radja jednom u 1000 godina, a mi umesto da budemo presrecni sto zivimo u njegovoj eri, mi ga konstantno pljujemo.
Da li iko od vas pljuvaca uopste moze i da pomisli da je zeleo to finale i titulu vise od samog Novaka???
Jedina greska koju je taj momak napravio je ta sto nije odavno promenio drzavljanstvo.

Djoksa

pre 13 godina

Za razliku od proslog Wimbldona Noletov protivnik je odigrao prosecno(Has je bio neverovatan na servisu).Berdih je samo prihvatio sve Noletove poklone,koji je bio neshvatljivo nervozan.Ocena Berdihovih sansi u finalu:Ako ovako bude igrao,jednake su nuli.

jojke

pre 13 godina

IZVINJAVAM SE !

Prošli put, kada je Nole, izgubio posle 2:0, ja sam ga poslao u penziju. Žao mi je, mnogo sam bio grub jer sam očekivao pobedu (kao i SVI drugi).

NOLE IMA OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA i NE TREBA TO DA KRIJE, VEĆ DA OTVORI PROBLEM i DA SVI POKUŠAMO DA PRONAĐEMO ODGOVARAJUĆE REŠENJE. Kad kažem na ZDRAVSTVENE PROBLEME onda mislim u kategorijama vrhunskih profesionalnih tenisera. Dok drugi razmišljaju o PROTIVNIKU on mora da razmišlja DA LI ĆE MU TELO IZDRŽATI SLEDEĆI SET.

-------------------------------------------------------
Shodno tome i datoj situaciji predlažem 6 mera.

1. Da igra samo turnire na 2 dobijena seta.
2. Da igra kada je temperatura ispod 25 C i vlažnost ispod 50 %.
3. Da maksimalno na treningu i u mečevima odigrava 3 do 4 razmene i da on bude taj koji poentira.
4. Da skloni iz svog okruženja poltrone.
5. Da plati (i to dobro) trenere koji će ga naučiti kako se servira.
6. Mani se ESTRADE (čitaj glupiranja)
--------------------------------------------------------
Svi drugi koji NE MISLE ovako neka kažu SVOJE rešenje.

Podsećam: jedno su NAŠE ŽELJE, a drugo NAŠA STVARNOST.

Ako ovo NE USVOJI, CRNO MU SE PIŠE!!!

Darko

pre 13 godina

Bili ili ne bili pljuvaci,moramo se pomiriti sa tim da je decko izuzetno psihicki nestabilna osoba,uz to je i jako neozbiljan...tesko da ikada moze biti prvi na atp-u!

sonja lukic

pre 13 godina

Strasno mi je saznanje da Djokovic nije permanentno dobar teniser(a mogao bi biti jer ima sve preduslove), vec od slucaja do slucaja.Berdih nije imao sta da izgubi i zato je bio samouvereniji i bolji u svakom setu. Ne znam zasto DJokovic nije igrao samouvereno kao Berdih , jer i on nije imao sta da izgubi , vec samo da dobije.

Zex

pre 13 godina

Prosjecan teniser ovaj Djokovic.Ja se stvarno ne sjecam kada je on pobjedio nekog iz TOP 20.Imao je prelagan zreb,zato je dosao u polufinale.

Nesha

pre 13 godina

Berdih veoma los, Djokovic totalna katastrofa - najgora njegova partija koju sam ja gledao - nikada nisam video da je sa ovoliko treme igrao neki mec.

susjed

pre 13 godina

E Novak Novak..A nas Ivanisevic je jeo travu da uzme Vimbldon...Ne mogu da shvatim da neki tenisac ovako malodusno da polufinale!!! Ajd, bar ce Cilic i Ljubo to da iskoriste i da laganice uzmemo pobjedu u Splitu...
PS
Dal je Novak dobio nekoga iz prvih 15-20 u zadnjih godina dana? Ima ludu srecu pri zrijebu inace bi tesko prolazio prva kola. Mislim, sa ovakom igrom uci u polufinale jednog Vimbldona..Pa to je za Ginisa..

frojd

pre 13 godina

Danas u tenisu gledamo samo 2 tenisera, tacnije vec sest godina. Ostali su projekti i ulaganja svojih porodica i privilegovanih zajednica. Tenis ima problem sa drustvenom selekcijom igraca jer igraju oni koji mogu da priuste odlazak na turnir pa i trening. Do tad gledacemo i zaliti za sposobnijim klincima, fizicki i mentalno sposobnijim A takvih ima na zalost ili srecu...

Hogar

pre 13 godina

Decko jednostavno nije za velika dela.I na RG i Wimbledonu imao otvore put do finala.On je greskom na drugom mestu ATP isto kao i AI i JJ sto su greskom bile na prvom mestu WTA.Sta li mu je sada smetalo.Verovatno odlicna i besprekorna igra Berdrycha.Suma sumarum ova godina nula drugi na svetu zahvaljujuci povredama glavnih favorita.Da su svi zdravi bio bi medju deset.I sada sledi davis cup i tu ce biti najgori igrac

MAJA

pre 13 godina

Ovo danas ni N od Novaka..ali si pokazao da si kralj,dosavsi do pulufinala...zavidni i uzviseni ljudi neka zadrze komentare za sebe..jer tebi treba podrska i kada gubis..a to neki ne mogu da shvate....VOLIM TE....i da......2. si na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAJBOLJI SI I UVEK BICES!!!!!!!!

Dylan Dog

pre 13 godina

Pre svega, čestitke Tomašu Berdihu na prolazu prvo GS finale.

Pre dva dana sam rekao da ako Novak dobro otvori meč, bude dobro servirao i zdravstveno/meteorološki bude ok, šanse da pobedi ostaju na njegovoj strani. Nažalost, danas nije dobro otvorio meč. Jeste rezultatski, ali nije igrom u polju. Pokušavajući da niskim tempom umrtvi Berdihovu igru - umrtvio je zapravo svoju i ispao iz ritma, a do kraja meča nije ušao ni u jedan jedini udarac! Razumljivo je da igrač oseća pritisak usled važnosti meča i da igra u grču i sa stegnutom rukom. Međutim, nedopustivo je da to traje neopravdano dugo, pogotovo kod iskusnijeg igrača. Opet je Novak igrao protiv dva protivnika ali danas sebe nije uspeo da pobedi. Meč je izgubio pre svega - mentalno, u segmentu gde je na papiru bio favorit u odnosu na današnjeg protivnika.
Berdih je danas igrao solidno, ne i svoj najbolji tenis. Nije ni previše dobro servirao, malo se bolje branio nego obično i bolje kretao i, što je najvažnije, nije smetao Đokoviću u poslu na pobeđivanju samog sebe. Mada, kao teniser sklon neobjašnjivim padovima koncentracije, Berdih umalo nije od gotovog napravio veresiju - kada je propustio da svojim servisom zatvori 2. set i kasnije propustio nekoliko vezanih set lopti. Ipak, Đoković je danas bio nepobediv. Sebi samom.

Po meni je u Novakom štabu neopravdano veliki značaj pridavan ovom meču. Ovo je n-to Đokovićevo polufinale GS-a, a 2. na Vimbldonu. Dakle nije to bila neka nova okolnost za njega (bez obzira na ovogodišnju krizu igre i rezultata). Drugo, uz svo dužno poštovanje, Berdih nije igrač koga Đoković treba da se plaši i koga treba da previše respektuje na terenu. Jednostavno je trebalo da igra svoju igru. Danas je prikazao svoju D, E, F igru (možda je ovo njegovo najgore izdanje ove godine) pa se čak može reći da na momente "nije ni igrao". Loša psihološka priprema ovog meča je uzela svoj danak.
Pravi šampion mora biti imati dozu sportske drskosti i pozitivnog "bezobrazluka" i arogancije, a Đoković to, nažalost, nema. Bar nije imao danas. Da je bilo suprotno, ne bi ni Berdihu, ni ovom meču - pridavao značaj koji ne zaslužuju i time uveo sebe u vrzino kolo.

Gore napisanim ne želim da umanjim značaj Berdihove pobede, već da ukažem na neke detalje koje bi po meni Đoković trebalo da koriguje u budućnosti.
Ovom prilikom bih se osvrnuo na jednu Novakovu osobinu, koja mi kod njega najviše smeta. To je malodušnost i odustajanje da se vrati u meč (ili set) koji na prvi pogled izgleda izgubljeno, posle samo nekoliko neuspelih pokušaja. Igrač njegovog renomea ne bi sebi trebalo da dozvoljava da ga protivnik psihološki slomi u toku igre. Igra se do poslednjeg poena i do poslednjeg poena treba da se pošteno bori i sa terena ode podignute glave. Jelena Janković, npr. nema ovu negativnu osobinu (nema je ni Ana - ali ona kad krene da srlja, niko je ne može zaustaviti), čak suprotno, a Nadal je svetski šampion u izvlačenju iz ovakvih situacija.

Ipak, obzirom na predviđanja pre početka ovog turnira, Novak je na ovom Vimbldonu ostvario rezultat i prikazao igru - iznad svih očekivanja. Naš je problem (a i njegov) što smo (opravdano) želeli više. Na kraju, za prolivenim mlekom ne treba plakati. Sutra je novi dan.

Djoksa

pre 13 godina

Mec VEOMA TEZAK za gledanje.Moj utisak je da je Nole predao mec Berdihu nedostatkom hrabrosti u trenucima kad se lomi mec.Na drugi Berdihov servis on pusta Berdiha da se on pita slabim udarcima u sredinu terena.Nedostojno od ponedeljka 2 igraca sveta.

Džeronimo

pre 13 godina

Šta je, sad vam ne valja? Izgubio u polufinalu W, pa ne valja, a? A juče smo ga kovali u zvezde i kao nema veze Nole šta će biti protiv Berdiha, bićemo uz tebe svim srcem; kakav god rezultat bude Nole, bićemo zadovoljni; Srbija uz tebe care...
Berdih rasterećno ušao i meč, izvanredno igrao, Nole prenapet, stegao se, grešio, još se iznervirao na onaj poen u taj brejku i Čeh zasluženo pobedio i neka mu je sa srećom finale.

Imao je do sada lak žreb? Ma nije valjda? Da nisu Federer, Nadal i Mari imali lakši žreb sa polupovredjenim Congom (i još onaj nepriznat poen u taj brejku i Conga stao do kraja), ili sa raštimovanim Soderlingom? Ako je Novak imao lak žreb, što onda ne komentarišete ko je imao težak žreb. Ne znate? E pa reći ću vam, Ćilić je već u 1. rundi naleteo na tenisku legendu Majera, a Verdasko na drugu legendu Fonjinija. Oni su imali najteži žreb.
Da, i sada nikad više nećemo da gledamo Novaka, jer smo se više mi iznervirali u foteljama što je Novak izgubio nego on. More...

ZN

pre 13 godina

Sve cestitke Berdihu! Momak je izasao spreman i odlucan da ovaj mec dobije. Ozbiljno! Vrlo ozbiljno je odigrao i dobio mec! Bez gestikuliranja, bez prenemaganja, bez mlataranja rukama, bez zevanja u svoj tim i bez kolutanja ocima. Siguran u sebe i svoju igru! Bravo Berdih! Za tebe navijam u finalu! Zasluzio si iako sam ovaj put navijao za tvog pritivnika. Srecno!

sax

pre 13 godina

Kad ce vise taj F.Krajinovic ili neki novi klinac? Umorih se tri godine nadajuci se sa Novakom. Cekamo da neka bogata porodica ulozi para i truda u svoje dete, kad vec mi obicni ne mozemo da igramo!!!

Nemanja

pre 13 godina

Stigoh na sam kraj meca te ne mogu da dam pravedan sud o Noletovoj igri ali bojim se da se ovim pokazalo nazalost da Nole ipak nema sposobnost za najvise domete, tj. da bude no. 1. Ovo je inace bila odlicna prilika da stigne u finale Vimbldona.

Coa

pre 13 godina

Novak je odlican igrac, ali nista vise od toga... Nazalost nikada nece dostici nivo npr Federera, Nadala...
Zasto?
Zato sto potcenjuje protivnika...zato sto su novine bile pune naslova po kojima Berdih nije trebalo ni da izadje na teren jer je vec izgubio (tekstovi u danasnjem Zurnalu)...i zato sto se zadovoljava malim stvarima...da li Federer i Nadal otvaraju kafane, organizuju turnire? naravno da ne...njega ubija nas mentalitet, najvaznije mu je da bude glavni baja u svom gradu(sto i zasluzuje)...ali dok ne shvati da moze i mnogo vise i ne mane se corava posla, ispadace od raznih Melcera, Berdiha, predavace meceve u kojima gubi...

stvarno mi je zao sto je tako...
zelim mu svu srecu i puno osvojenih turnira

wlado

pre 13 godina

zao mi ga je, ali kad se setim kako ste ga uzdizali kada je 3 0 dobio azijskog montazera u fabrici monitora dodje mi drago...

takav smo narod, slepi smo za realno, berdih ga je pokupio sa terena i objektivno pokazao da novak nije za polufinale ovakvog turnira po trenutnoj formi

Djolle

pre 13 godina

Djokovicu svaka cast posto je ponovo dosao do zavrsnice velikog takmicenja sto je uspeh o kojem na zalost vecina nasih sportista osim kosarkasa Partizana i vaterpolista moze samo da sanja. A svi neradnici, kompleksasi i frustirani nesrecnici koji nemaju cime da se pohvale pa samo cekaju da nekog anonimno ispljuju po forumu i olaksaju sebi bedu predlazem da pocnu nesto u zivotu da rade.

Slavko

pre 13 godina

Kao i u slucaju nasih fudbalera u Africi preterani optimizam i za Djokovica. Pa ljudi moji dragi, svi vi koji Djokovica vec vidite na pobednickom postolju stavite pare na njega! Kvota 5,50!!!
Eo vam kvote sa vecine kladionica:
Nadal 2,10 (najveci favorit)
Murray 3,60
Berdih 5,50
Djokovic 5,50
(Slavko, 2. jul 2010 04:12)
Preporučujem (+9)
Ne preporučujem (-37)

Zato sam i napisao pre meca jer posle meca smo svi pametni. Zaista preterani optimizam uvek kada nasi igraju bilo sta. Kladionicari su postavili takve kvote, oni tu rade zato sto su strucni i poznaju igru svakog igraca do najsitnijih detalja. Dok ovde na b92 sajtu "preporuci" i ne preporuci" ne klikaju strucnjaci vec uglavnom navijaci Djokovica.

Djoksa

pre 13 godina

Odlicna Novakova taktika(slanje spinovanih i slajs udaraca na baznu liniju).Berdih.kontre na ravne udarce su neverovatne.Izgubio je Nole zato sto je svaki put kad je imao sansu(brejk lopta i 2 servis)pustao Berdiha da se pita(slabe lopte u sredinu terena).

Da li vi cujete sebe

pre 13 godina

"Nole, nikad ti neces biti Nadal ili Federer..." Kao jos stotine i stotine tenisera u istoriji tenisa, racunajuci prave legende. Pa uzevsi u obzir ko su ova dvojica i ne mora da bude. Dovoljno je da jos dugo bude odmah uz njih. Srecno Nole, ma boli te za sitne "duse", Srbija je ovo. P.S. A porediti Novaka sa Anom, to je tek biser.On drzi svoju poziciju, a ona...

miko

pre 13 godina

U Bazelu Federera skoro da niko i ne primeti na ulici, a sta bi Srbija radila da ima takvog coveka u svojim redovima??? Pa Srbija bi onda takodje morala da ima drugaciji pristup stvarima i idolima svojim, da neguje drugaciji mentalitet. Do tada samo zal!

a-rod

pre 13 godina

@i dalje mi se gadite
u redu je sve to,samo mislim da osoba koja je podigla spomenik samoj sebi u natprirodnoj velicini,ne zasluzuje moju podrsku u bilo cemu...novak je po meni zrtva svojih preambicioznih roditelja.Ja njemu nikad nisam osporavao kvalitet,dobro on igra ali uzasno nervira...S druge strane,nikako mi ne ide u glavu kako je on sa sasvim prosecnom igrom u zadnje 2 godine drugi na svetu??to je za svaku pohvalu mora se priznati

rooney

pre 13 godina

novak opet nije mogao probiti barijeru u svojoj glavi cim je izasao na teren izgubio je mec ovaj poraz bas boli ej covek ima 57% ubacenog servisa i razbije te 3 0

a-rod

pre 13 godina

Djokovic je najbolji teniser na svetu. Ovi ostali nisu mu ni do kolena.
A vi svi sto ga kritikujete ste najobicniji kompleksasi i pacenici.
Ako je pametan promenice drzavljanstvo , jer ovakva stoka od naroda ne zasluzuje da ima takvog tenisera.
(gadite mi se, 2. jul 2010 18:59)


Prvo,svakom ko iole prati tenis,jasno je da novak ni u kom slucaju nije najbolji teniser na svetu...btw,moglo se to videti i danas...Drugo,po cemu smo to mi pacenici i kompleksasi??Zato sto smo se usudili da ga ne gotivimo.Valjda imamo pravo da imamo svoje misljenje,a da ne budemo etiketirani od ljudi kojima je zivotni san da pridju novaku na 100m...opusti se i odgledaj neki mec u kome ne igra novak,ili jos bolje izadji na teren i odigraj po koji mec

igor

pre 13 godina

Zbog poraza protiv Berdiha u Londonu, zbog poraza protiv Melcera u Parizu, i zbog njegove celokupne igre, on NIKADA nece biti broj 1 na ATP listi, ma sta ko u ovoj zemlji mislio o tome, pre ce biti i Marej ili neko novi mozda cak i Soderling.

WildTennis :)

pre 13 godina

Zao mi je sto je izgubi ovo polufinale, ali ovo je odlican rezultat, posebno pred okrsaj Srbije i Hrvatske...
Berdih je odlicno odigrao, njegovi udarci su inace dosta jaki, a na travi je to jos vise doslo do izrazaja...
U svakom slucaju, odlicno je to sto nasi najbolji muski i zenski reket prelaze na poziciju br 2.

Mazohista

pre 13 godina

Ej, pa zar neko gleda njega umesto Brazil-Holandija. Berdih je već druga priča. To je teniser iz prvih 20. i to je već nemoguća misija za našeg jadnička. Raspored mu se namestio kao nikad do sada. Nikad od njega igrač. Uzmi lovu od Head-a i upropasti sebe kao igrača. Naša posla...

gadite mi se

pre 13 godina

Djokovic je najbolji teniser na svetu. Ovi ostali nisu mu ni do kolena.
A vi svi sto ga kritikujete ste najobicniji kompleksasi i pacenici.
Ako je pametan promenice drzavljanstvo , jer ovakva stoka od naroda ne zasluzuje da ima takvog tenisera.

1234!

pre 13 godina

Realno, nemojte ga prozivati.. jednostavno on trenutno ne moze vise.. to se iz aviona vidi..
Polako, mislim da cemo docekati jednog dana i da osvoji taj Wimbledon... a i Berdych je danas igrao stvarno super..

MM

pre 13 godina

Realno. Ovo je veliki uspeh Novaka, s obzirom da ove godine nije pobedio ni jednog ozbiljnijeg igraca. Cini mi se da je Juzni bio najvise rangiran igrac koga je pobedio. Imao je srece sto je Rodik ispao pre cetvrfinala, inace bi zavrsio kao i prethodna dva GS-a, medju osam najboljih. Raduje povratak u formu Novaka i mozemo da ocekujemo bolje partije u drugoj polovini sezone.

Maja & co.

pre 13 godina

Ipak je odigrao polufinale na Grand Slam turniru.Cini mi se da su neki razocarani sto nije trazio MTO ili mozda predao mec.Pravim Novakovim navijacima ovo je ocekivano i razumljivo.Kada pobedjuje podrska mu nije potebna,zato i verujemo u Noleta.

Verka Federerka

pre 13 godina

Da je kojim slucajem Federer Srbin vi bi ste ga oljuvali i govorili kako nikad nije ni valjao...E Srbi, Srbi :) Naravno da ce biti jos finala ali ne izlazi na teren sa namermom da izgubis mec.

ja

pre 13 godina

@Archie
Taj sistem bodovanja je takav kakav je i vazi za sve.
Cinjenica je da je Djokovic ove godine napravio ubedljivo najslabije rezultate, skupio ubedljivo najmanje bodova, a ipak ce biti drugi (bar u jednom trenutku).
To nije zbog loseg sistema bodovanja, vec zato sto su i ostali igraci iz vrha bili takodje losi.
Federer od Australije ne moze nista da uradi, Marej takodje, Davidenko i Del Potro ne igraju zbog povreda.
Prolecne turnire osvajali neki teniseri koji nisu ni u prvih 10. Indian Wels osvojio Ljubicic igrajuci finale protiv Rodika, Majami osvojio Rodik igrajuci protiv Berdiha.
Na sljaci Nadal uzimao titule igrajuci finala protiv Verdaska i Ferera. Federer na 3 uzastopna turnira branio 5000 bodova, a odbranio svega 1300.
Sve to je dovelo do ovakve situacije na listi.
Nije tacno da je to odraz kvantiteta vec upravo kvaliteta.
Objasni mi koji je to teniser igrao kvalitetnije od Djokovica i po cemu to zakljucujes?
Nadal je odmakao na prvom mestu, a svi ostali su izjednaceni. Trenutno Djokovic za nijansu uspesniji od ostalih i bice od ponedeljka drugi.
Medjutim bar 10 tenisera ima sansu da takodje dodje na to drugo mesto do kraja ove godine.
Mogli smo i pre par godina pricati kako je sistem bodovanja los, pa nismo.
2008. Djokovic osvojio GS i 3 mastersa pa je ipak bio samo treci. 2009. osvojio 5 titula i igrao jos 5 finala i opet bio samo treci. Medjutim tada su 3-4 tenisera briljirali i znalo se ko osvaja turnire i igra zavrsnice.
Ove godine niko ne briljira i u ovakvoj situaciji svako moze da bude drugi.
Nadal osvojio jedan GS i 3 mastersa kao i Djokovic 2008., pa se nalazi na ubedljivom prvom mestu???
Lista je iskljucivo odraz kvaliteta i postignutih rezultata.
Neka neko od ostalih tenisera odigra kvalitetnije od Djokovica i brzo ce ga zameniti na tom drugom mestu.
Za sada ni jedan to ne uspeva, sto ne znaci da neko od njih nece uspeti u nastavku sezone.
Djokovic ce od ponedeljka biti drugi, ali u ostatku sezone brani ubedljivo najvise bodova.
Do kraja godine brani 4260 bodova.
Federer brani 3090
Nadal 2400
Marej 2530
Davidenko 3610
Soderlin 1310

Berdih koji ce od ponedeljka biti sedmi ili sesti, sa nekih 4000 bodova do kraja godine brani svega 600 bodova, pa on mozda ima najvece sanse da za par meseci dodje na drugo mesto.
Tako stoje stvari sa bodovima i listom.
Djokovic je i ove godine sa losim rezultatima skoro na svakom turniru stizao bar u cetvrtfinale ili polufinale i osvojio Dubaji.
U cetvrtfinale ulazi 8 najbolji u polufinale 4 najbolja.
Dakle i po tim rezultatima je izmedju 3. i 6. mesta.
Na glavnoj listi ce od ponedeljka biti 2., na ovoj godisnjoj listi na 5. mestu.
Dakle u ovom trenutku je na nekom realnom trecem ili cetvrtom mestu.
U nastavku sezone to moze da popravi ili pokvari. Videcemo kako ce se odvijati stvari.
Ovo je mozda najlosija godina za Djokovica, ali najlosija i za vecinu drugih.
Soderling i Berdih su definitivno u najvecem naletu, a svi ostali su u blagom padu.
Usponi i padovi su normalni u svakom sportu pa i u ovom.
Onaj ko se dobro nosi sa tim padovima i brzo izlazi iz kriza, zasluzuje da bude u vrhu.

APSURD

pre 13 godina

Nije Novak izgubio, zaradio je cek na 350.000 evra !!I jos 360 atp poena. Previse zgrcen,nervozan,a i videlo se da Berdich vise zeli pobedu. A vremenski uslovi perfektni.

samo da kazem

pre 13 godina

ORAO PAO,ORAO PAO..ups..SOKO PAO,SOKO PAO..Sta je sad,vise nije "soko","majstor","velemajstor","car" i sl.?Ovakve epitete ste koristili pre neki dan kada je pobedio nekog tamo Lu-a!Podsecam,Lu je 82.igrac na svetu i lako je Novaku sa takvima,a Berdih je ipak TENISER.E kada Novak treba sa ozbiljnim teniserom da igra,obicno taj neko pocisti teren sa njim..samo mi nije jasno zasto se lozite!

Samo napred

pre 13 godina

A kad nam Nole donese bodove sledeceg vikenda u hrvatskoj bice-to nole, kralju, care, srbine i sl.Nole ispadni smeker i isfoliraj neku povredu da ne igras,u inat ovima koji te pljuju...od mene imas veliku podrsku ovo je sasvim ok rezultat

Archie

pre 13 godina

Zao mi je sto cu ovo napisati ali to je surova istina. Voleo bih da gresim ali mislim da Djokovic definitivno nije igrac za velika dela. Cele ove sezone mu se "namesta" da uradi taj konacni iskorak ka broju 1 ali definitivno nema on taj kvalitet. Neverovatnu srecu je imao i na Vimbldonu, usao je u polufinale a da nije odigrao mec sa nekim iz prvih 2O, a u polufinalu opet sreca sto nije naleteo na Federera ali avaj. Kad bi bar znali da je u krizi, van forme, bilo bi nam lakse, kriza dodje i prodje. Mislim da je kod njega nesto drugo a to je da je daleko od svog nivoa iz 2007. godine. Umesto da unapredjuje svoju igru on nazaduje. Mislim da je osvajanje bar jos jednog Gren Slema do kraja karijere za njega nedostizan cilj. Bez obzira na sve, ovo sto je do sad uradio je impresivno i postace i ostace legenda Srpskog tenisa ... a mogao je jos vise

Iskrenov Smilja

pre 13 godina

Pa ljudi moji,od ovog fudbala i ovih muskih clanova porodice,ne moze ni tenis da se gleda na miru!Gledala sam do 3:3 u trecem setu,i predjosmo na fudbal.Katastrofa!Dok sam ja presla na vas sajt,sve je bilo gotov.Pa mozda je i bolje sto nisam odgledala do kraja,srce bi mi puklo!
Ja Noleta cenim kao sportistu,stvarno je dobar!Ali cesto,kao sada,on na zalost pobedi samog sebe.Nije njegov protivnik bio bolji,vec Nole,po svojoj fizickoj konstituciji nije spreman za ovolike fizicke napore. Kako bilo da bilo,i polufinale je uspeh,ma da bismo svi bili srecniji da je rezultat bio obrnut.Drzi se Nole SAMPIONE! BICE DANA ZA MEGDANA, JOS SI MLAD!!!!!!!!!!

pitanje

pre 13 godina

@Ja
Nemam ja nista protiv konstruktinih kritika.
medjutim jedno su konstriktivne kritike kojih ovde ima jako malo, a druga stvar je pljuvanje kojim obiluju ove stranice.
Izjave tipa : "prosecan tenise", "ne zasluzuje da bude u prvih 50", "ne moze da pobedi ni jednog ozbiljnog tenisera", "nikad on nece videti ni jedno GS finale ili titulu"... da ih ne nabrajam dalje.
To nisu nikakve kritike, vec najobicnije pljuvanje.
Pricati takve stvari za tenisera koji se vec 3 godine nalazi medju prva 3, koji je osvojio jedan GS i jos 16 titula, uz jos 11 odigranih finala, koji do sada ima bar 30 pobeda protiv top 10 igraca uz 3 puta manje poraza, koji samo protiv Nadala i Federera, dva najbolja igraca trenutno ima vec 12 pobeda.
Da li su to za tebe kritike ili samo najobicnije pljuvanje isfrustriranih ljudi?

Pa ne moze se pobediti bas svaki protivnik.
Da je Djokovic uspevao u tome, ne bi sada Federer bio teniska legenda, vec Djokovic.
Kada se sve sabere i oduzme Djokovic je poslednjih nekoliko godina najbolji teniser posle ove dvojice.
Moje licno misljenje je da je bolji i od Nadala (ali to je samo moje misljenje).

nikola

pre 13 godina

svaka cast majstore za polu-finale ali nekako imam utisak da ni sam nisi verovao da ces pobediti danas mislim da si morao da rizikujes mnooogo vise a ne da cekas samo i vracas lopticu na drugu stranu..zao mi je zbog poraza ali ovo je bila velika prilika definitivno..i one price da se vratio onaj stari Novak padaju u vodu jos si daleko od tog stadijuma ali da je bolje nego pre par meseci to stoji...srecno u nastavku sezone i sa vise agresivnosti bices jos bolji.

Sirko

pre 13 godina

Sad sam te stavio na tiket i zapamti kada ces opet...jer se ja tresem k`o Haiti kada ti vodis 2:0 u setovima i u 3 pocnes da sse prenemazes...Tipsarevic car...

Boban

pre 13 godina

Na stranu sto gubi, ali je zaista neverovatno koliko je ocigledno da ga publika van Srbije ne podnosi. Steta je sto ne postoji statiska, ali ja sam ubedjen da u top 10 on definitivno ima najmanju podrsku. Igru ce mozda i popraviti, ali provincijalski karakter tesko...

ja

pre 13 godina

@Archie
Hajde molim te objasni mi kako je to uopste Novak mogao da igra protiv nekog igraca iz prvih 20?
Pre cetvrtfinala je nemoguce da se uopste sastane sa bilo kojim od prvih 16 nosioca. Postoji nesto sto se zove zreb i sto vazi za sve tenisere.
Pa ni Nadal ni Marej ni Federer - niko od njih do cetvrtfinala nije igrao sa bilo kojim igracem iz prvih 20.
Jedino je u cetvrtfinalu Novak igrao umesto sa Rodikom sa onim Luom, a taj isti Lu je pobedio tog istog Rodika - dakle bio je samo tezi protivnik od Rodika.
Nista se Novaku nije namestilo na ovom turniru. Morao je da igra i protiv bivseg osvajaca Vimbldona - Hjuita.
Da mu se nesto namestilo onda bi igrao sa Rodikom i Federerom koji su ocigledno u losoj formi, a ne sa teniserima koji trenutno igraju najbolji tenis u svom zivotu.
Novak jednostavno nema srece kada je potrebno. Nije je imao ni na ovom turniru. Definitivno je teniser koji od svih njih ima ubedljivo najmanje srece.
Pa da je imao srece koliko je ima onaj odvratni spanac - do sada bi u svojoj kolekciji imao 20 GS titula.

Neo

pre 13 godina

Boli Noletova zelja da se prosvercuje u finale Wimb?!?Znate ono,loptica pogodi baznu liniju a on zatrazi(neuspesan)celendz ili shvati(prekasno)da je pogresio pa odigra reda radi(smesno).Nole,dete,nije Wimbl.Diznilend a Berdih Deda Mraz..Igraj do kraja!!!

nole vuvuzelo

pre 13 godina

Ljudi realno čovek se smorio od tenisa,mnogo je više obećavao pre 3 godine,na 2 0 za Berdiha on staje da igra,kukavički.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Чим онолико прича да је у најбољој форми, знам да стиже спуштање. Која форма кад сваки меч који траје дуже од 90 минута, следи медицински тајм аут. Можда је овако боље, биће одморнији за Хрвате. ;)

slobodan ili ne

pre 13 godina

vidim i ovde komentare poput onih vezanih za fudbalere, zavera ili namerno izgubljen mec! djokovic je trenutno puno bolji u odnosu na zadnjie mesece, ali ovaj put se namerio na cvrsceg i boljeg protivnika od sebe kao sto je i on bio protiv kineza, i ne samo kineza! ps / i on je kao i vecina nasih sportista, tesko uspevaju, da kad je potrebno, ucine preokret!

Marija

pre 13 godina

Od izlaska na teren izgledalo je kao da Novak mrzi i sebe i ceo svet. Ne znam ko ili šta ga je iznerviralo, ali kao da je nekoga hteo da kazni svojom samodestruktivnom igrom. Gledaoce je sigurno kaznio pošto je meč bio retko loš.

Šteta, bila je ovo dobra prilika...

boombar

pre 13 godina

Q. Will those double‑faults play on your mind as you go home, do you think?

NOVAK DJOKOVIC: Well, I don't know. It's not just double‑faults. It's just I wasn't going for the shots too much. You know, I was kind of waiting for him to make mistake. I was wrong.

Mislim da je svaki dalji komentar suvišan.
Idemo dalje.

Johnny

pre 13 godina

Berdich mora iz Engleske u Čile igrat Davis cup u petak.Još na zemlji. Stepanek ne igra, tako da će Čile u polufinale na Hrvatsku ili Srbiju.

Djoksa

pre 13 godina

Nedostaje mi Nole od pre 2god.Ali ne zato sto je kvalitetnije igrao,vec zbog"ludacke"hrabrosti koju je pokazivao.Ovaj Nole je fizicki spremniji i takticki potkovaniji ali NEMA SRCA.I da,ovo je stvarno moj zadnji komentar.Moram menjati neodgovarajuci nick..

dezurna

pre 13 godina

Cestitke na stizanju do polufinala Vimbldona. Los dan je los dan.
Ovde u Britaniji niko normalan ne pljuje Mareja sto nije usao u finale.
Komentari se uglavnom zavrsavaju, na primer, na tome da Marej ovom prilikom "nije uspeo da ostvari svoj san".
Neko upuceniji u tenis od mene objasnio mi je da, kada se radi o prvih nekoliko desetina igraca na ATP listi, niko ne sme biti siguran ni u sta kad izlazi na teren.
Pretpostavljam da je to tim tacnije ako je u pitanju prvih 15-ak igraca na istoj listi?
Ili, jos jednostavnije objasnjenje: kad neka zemlja ima JEDNOG/JEDNU igraca/igracicu u prvih 100 na ATP/WTA listi, to se moze smatrati zemljom u kojoj tenis realno postoji.
Srbija?
ATP - trojica u singlu od kojih jedan na trecem/drugom mestu, trojica u dublu od kojih jedan na prvom mestu.
WTA - dve u singlu od kojih jedna na trecem/drugom mestu, i obe su u nekom trenu bile prve na listi.
Iliti: da li bismo mi Srbi voleli da smo normalni?!
Ocigledno da je u Srbiji i dalje jedina stvar koja se nikome ne oprashta - uspeh.

Mrki

pre 13 godina

Ja stvarno ne razumem ljude zasto se tako puno loze na Novakov uspeh ili neuspeh.On se samo smeje i broji dolare jer to je njegov naveci cilj a ne neki tamo trofei.RAZMISLITE SVI!!!!!!

biljana

pre 13 godina

Realno Berdih nije bio sjajan i daleko od toga da je oduvao Noleta. Kad je dobio Federera u meni se javio crv sumlje u pobjedu Noleta,1. jer mislim da se Nole psihički i taktički spremao za taj susret, 2. činjenica da je taj s kojim igrate, dobio Federera ( ma koliko, a to se na ovom turniru pokazalo, Federera koji nije sav svoj)govori da taj neko igra tenis svog života,i naravno da je dobio krila da može da pobijedi svakoga. Ali Nole o tome nije trebao da razmišlja.Ja nisam nikakav teniski stručnjak niti psiholog, ali sam malo starija od njega i iz iskustva znam da kad god sam sumljala u sebe pravila sam početničke greške koje nisam pravila ni kao početnik. Moj savjet je da kad izađe na teren isključi sve oko sebe, igra poen za poenom i vjeruje u sebe.
Srbin ili ne svi su teniseri prošli ili prolaze koroz iste probleme kao i Nole, pa čak i u samo jednom meču ko hoće može te faze prepoznati kod svih igrača. Nole sve to zna, ali je na njemu da prelomi u datom trenutku i kaže ja sam jači od toga i odigra najbolje.To je ono kad izvuče tri dobra servisa da se izvadi iz bijede, ali niko to ne pamti nego samo pominjete duple greške...

Imas moju podršku u svakom meču. Nole samo naprijed ja sam sa 23 godine bila student i nisam imala pojma o životu a ti... svaka čast. Ne da će biti još finala nego i još puno, puno osvojenih GS I NARAVNO 1. MJESTO!

sima

pre 13 godina

Neka mi bude dozvoljeno da zahvalim na komentaru@ nikol dz.femija i @ zainteresovan; i da prenesem moj jutrasnji razgovor sa mojim holandskim komsijom koji moj bol za Novakov poraz jednostavno ne razume;
dialog ide odprilike ovako:
- on je izgubio polufinale, i sta onda, mi smo tek dosli do polufinala/ fudbalskog- sto se tenisa tice smo imali samo Krajceka- osvojio Wimlb...ali nikad nije bio broj tri a kamoli broj dva na svetu? Sto si ti nezadovoljan?
- ja: meni nedostajala juce : lepa igra!
- on: pa jesmo li mi 'lepo igrali'?
- ja: ne znam nisam gledao, nisam mogao..;
i.t.d.....i onda rece covek nesto sto ni meni ni mnogima sa ovog foruma nije palo na pamet: Novak se pripremao da igra protiv Federera- cela priprema na to sconsentrisana i dobio Ceha! Da li ga je precenio- konstatacija DD, s'kojim se ja slazem- ili podcenio je nebitno- cisto nije za to bio pripremljen;
Da li drugi igrac sveta to sebi moze da dozvoli je DRUGO pitanje+ zasto= zato sto Novak jos uvek TRAZI NOvak stil, Rafa ima samo jedan, i uvek jedan bilo skim da igra, ali to ga vec kosta zdravlja,

Ako ova-ovakva dialog razmisljanja NAMA mogu da pomognu onda objavite+ POZDRAV svim ljubiteljima tenisa i navijacima Novaka

kobe bryant

pre 13 godina

Novak sve više počinje da liči na Anu Ivanović. Ko da ih je ista majka rodila. Pre meča uvek govori u stilu: Osećam se dobro, popravio sam servis, igram bolje nego prosle godine itd. A pri tom, isto kao i naši fudbaleri, nikad lakši put do finala. Pa šta bi bilo s njim da je morao da preskače Soderlinga i Mareja, kao Nadal? Ma ne ljutim se ja na njega. Izgubio pa šta? Nego mi smetaju takve izjave (i njegove i Anine). Kad god su bombastične obavezno gube meč(eve)!

kikki

pre 13 godina

samo Ana Ivanovic ima srecu da ne boluje od balkanskog mentaliteta. Jeste da gubi,ali kako je igrala pre i kad se to vrati (ako se vrati) ona je borac i ne predaje se dok JJ i Novak- ah potpuno druga prica. kad treba tesko da se radi nemaju tu volju.
Uvek cu navijati da nas pobedi,ali jako mi smeta sto nemaju onaj borbeni duh. Pa pogledajte Hewetta, 2 operacije kuka i trci i i ne predaje se do poslednje lopte, nikad. kad njemu dolaze treneri za masiranje i ostalo? kad bi Federer i Nadal predali polufinale zbog zulja??
Strasno mi to smeta, lenjost sta li je, nismo mi za tezak fizicki rad.

johny

pre 13 godina

Samo jednu stvar cu da kazem: posle pobede nad luom bilo je 109 komentara, a sada kada pisem ovo ima 163, i to jasno pokazuje kakva smo nacija, pljujemo samo neuspehe a ne znamo da pohvalimo uspehe. Sramota!

majanole

pre 13 godina

Sad ce komsije da salju komentare tipa Novak nema pojma itd.Ja da sam na njihovom mestu ne bih se veselila Novak ce ih pokoriti sve u Splitu...ali nije to najgore ,najvise me boli kada vidim ljude iz Srbije koji govore da Novak nema pojma i da ne zasluzuje da je u medju prva 3 igraca...

Nole tvoji pravi navijaci su uvek uz tebe...ne mari za komentare ljudi koji ne znaju nista drugo u zivotu vec komentarisati i radovati se tudjim neuspesima...doci do polufinala ovako velikog turnira je za pohvalu...tvoji navijaci su zadovoljni tvojom igrom, a i ti si ...podsecas na starog Novaka iz 2007 koji je pucao od samopouzdanja ...DOBRO DOSAO PONOVO NA MESTO BROJ 2 I SRECNO U NAPADANJU NA TRON.

Zoka

pre 13 godina

Pre dve-tri godine kada bi Novak gubio sa 2:0 bio sam siguran da moze to da stigne i da pobedi, danas kada vodi sa 2:0 nisam siguran da moze da pobedi. Pre dve-tro godine kada polomi reket znao sam da za njega tek tada mec pocinje, danas gubi i kulira. Gde je nestao taj decak od pre dve-tri godine?

Darko

pre 13 godina

Djokovic je u prethodna dva meca pobedio Berdiha bez izgubljenog seta a sad 0-3.Pa svaki psiholog ce reci da je Novakov problem u glavi nema veze protiv koga igra vaznost meca utice da igra mnogo slabije nego inace.

gradjanka

pre 13 godina

pa, "počistio" ga je brže nego federera.
a tamo su komentari bili "više volim da novak izgubi nego da fed pobedi".
pa, eto, ostvarilo im se.

veli

pre 13 godina

sramotno ponašanje prosto nevjerovatno imaš para pa plati psihijatra uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Lazar

pre 13 godina

Ocigledno da je Novak ogranicen igrac. fizicki i mentalno.
njegov pristup i ponasanje u trecem setu je ponovljena prica. u mesto da pokaze karakter i pokusa sve da stvori preokret, on predaje set bez volje, bez ikakve motivacije.
mislim takav cin mu kvari i onako vec narusen ugled medju fenovima.
mislim da je novak propustio posle AO 2008 da gradi stvoj sampionski status. ovako godina za godina prolazi i dok se kaze keks sprotska karijera se zavrsava i gren slemovi pobedjuju drugi.
Zalosno je ali moramo ipak Novaku dati priznanje za sve sta je dosada ucinio. da nije njega i nase dve devojke 90 % srba nebi pratili tenis.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Losa igra Djokovica. Ako ovo ima ikakve veze sa zdravljem onda majstore idi leci se pa dodji opet da igras kad ozdravis. Ovako samo sam radis protiv sebe. Ne mogu da verujem da je ovako lose odigrao ovaj mec.

xy

pre 13 godina

stvarno šteta ali šta je tu je. mislim da nole nije bio dovoljno agresivan a tako se ne može dobiti berdiha. čestitke berdihu a noletu puno sreće u nastavku sezone

LjubiteljTenisa

pre 13 godina

...steta...a mogao je i Berdych da ispadne u cetvrtfinalu, zajedno sa Federerom, Djokovic bi tada imao realne sanse da se plasira u finale...Nema veze...barem ce stici na Tipsinu svadbu...nije ni to lose...Sve u svemu, napred Nole ;)

BlagoYeah

pre 13 godina

...uvek isto...Djovak Nokovic...sine opusti se...nisi ti za ovakve meceve. Nemas fokus, nemas drajv, nemas srce. Priznaj to sebi, mozda ce ti krenuti nabolje...

Srdjan

pre 13 godina

Napred Nole,svaki pravi Srbin i navijac je uz tebe i kad gubis i kad dobijas,ja mislim da je ovo sjajan rezultat i nema razloga da ga pljujete...svi vi nesto znate,a nemate pojma!!!!!

Mr. Error

pre 13 godina

@ nikol dž.femija

Namerno sam cekao da medu poslednjima komentarisem, jer me je interesovalo kako ce drugi reagovati. Mozda cu zvuciti kao pesimista, ali, nekako sam vise verovao u to da ce Novak izgubiti nego pobediti.
Na SP u fudbalu, nasi fudbaleri su komentarisali kako ce pobediti Ganu, pa izgubise. Protiv Nemeaca su bili odmereni, i pobedili su. Rekli su da ce zgaziti Australiju, i ponovo isti scenario kao sa Ganom... Eto zbog toga. Svaki put kada se nasi hvale (sto je normalno), imam dozu nepoverenja u njih. Ali glavu gore, NOVAK I JELENA SU DRUGI NA ATP-U ODNOSNO NA WTA LISTI.
Sto se tice komentara nikol dž. femije. Ovde vec komentarisem... ne znam koliko dugo:) i zaista mi se svaki vas komentar svidi. Uvek je na mestu. Jeste da su neki dugacki kao biblija:), ali zato sve kazete sto treba. Vi saljete najbolje komentare, i uvek kada udjem na ovaj sajt, trezim nikol dž. femiju da procitam sta je napisao. ODLICNO :)

Biba

pre 13 godina

@ Dylan Dog

Kao i obično, po meni je ovo najpotpuniji komentar jučerašnjeg lošeg Novakovog izdanja. On je zaista sve vreme pokušavao slajzovima i mekšim loptama da umrtvi Berdihovu igru, koji je igrao znatno slabije nego protiv Federera a i protiv Soderlinga na RG kada je vodio sa 2:0 u setovima da bi ovaj preokrenuo na 3:2. Nije mi samo jasno, i tu je poenta - kako i zašto Novak nema motivaciju (zdravu, ljudsku i sportsku) da igra najbolje što može i pokaže na terenu da se meč u svakom trenutku može razviti u njegovu korist. Da li je u pitanju psiho-fizički umor (tako nije izgledao pre 2 dana, naprotiv), trema, prisustvo njegovog nadobudnog oca u loži....tek, delovao je kao neki teniser iz ATP 200 koji povremeno odigra neki udarac a ponaša se kao da je pred njim Federer ili Nadal u svom najboljem izdanju. Takve oscilacije, kao i za JJ na ovakvim turnirima su po meni nedopustive. Šta reći za Pironkovu i Zvonarevu? Berdih je sam bio iznenađen Novakovom predajom već od samog početka. Strah od finala, od uzimanja titule, to je psihološka barijera nepremostiva za naše igrače, izuzev za Zimonjića. A taj psihološki problem mora se dugoročno rešavati. Od toga izgleda pati i Marej. Velika šteta, sve u svemu.

alejandro

pre 13 godina

Za dobar rezultat u tenisu Novače,dragi dečače, potrebno je:
1)igrati hrabro, što ti danas nisi radio;
2)servirati moćno što ti ne radiš jer jednostavno to ne možeš; Zbog toga će finale Wimbledon-a 20010. biti Nadal - Berdih!
Berdih!Momak koji otkine zaredom Rođu i Đokovića više nego zaslužuje finale!!Zbog Rođenog mi je srce na mestu!!

nikola7

pre 13 godina

mislim da Novak sa ovakvom igrom nema sta da trazi protiv tenisera koji su u prvih 10...vec 2 godine ponavlja iste greske,cim krene da gubi postaje malodusan,i nikako da uhvati kontinuitet...vec par godina je 3 na svetu ali iskreno mislim da vise i ne zasluzuje,barem trenutno..morao je vise da rizikuje danas a ne sve lopte da vraca po sredini terena i to negde na pola kada se gleda i duzina terena..Berdih je igrao opusteno i zato je u finalu,ali mislim da nece uspeti da osvoji turnir,mada bih ja voleo iskreno. Novaku srecno u nastavku sezone ali mislim da ce ovaj poraz samo da ga vrati ponovo u nazad sto se igre tice iako se probio na 2 mesto na listi, imao je veliku priliku barem da igra u finalu

zainteresovan

pre 13 godina

Bilo bi idealno da se sazove jedna konferencija za stampu gde ce licno Novak Djokovic odgovarati na postavljena pitanja svih ovde potpisanih koji su danas 'ispratili' prvi polufinalni mec i s pravom pretenduju ne samo da ga ostro krtikuju nego i da otvoreno negoduju zbog njegovog (i njihvog) neuspeha.
Vecina mu nije davala ama bas nikakve sanse za prolaz u drugo kolo a kamoli da ce doci do polufinala.Priznajte nezno da svi mi itekako pratimo Novaka i da do tancina znamo kako je igrao, kad je bio prelomni trenutak u mecu, koliko se popravio servis i kako je nedostatkom samopouzdanja i motivacije izgbio danasnji mec. Verujte, da nije njega ne bi bilo ni vas. Pravi poznavaoci ovog sporta verovace da ce ga njegov kvalitet ubrzo dovesti u prvo sledece finale bez obzira na ime i znacaj turnira gde ce igrati. Tu je, uglavnom, cesto prisutan.

sima

pre 13 godina

Vremena,vremena mi treba da ne pisem adrenalinski;sta mene boli nije toliko poraz, nego NE_IGRA upraavo zato sto je tako LEP TENIS igrao na W; DD- je dao dobru analizu- samo ja se pitam: zasto se takve stvari desavaju? Zasto slaba procena? Ocekuje 'servera'a video je/ su da covek i sa Federerom ne vise od 50% prvog servisa dobija? okacis celu taktiku na losu procenu! ali cak i to, zasto ne B,C,D..izmena? Ovo je jedan od najlosijih meceva Novaka koji sam ja gledao- a zasto, ce mi ostati nepoznanica!

No, jos jednom, on je i danas bio najmladi ucesnik- VERUJEM u njega!

Cucurigu

pre 13 godina

Jednostavno Novak nema telo za velike i iscrpljujuce meceve.Pogotovo pri abnormanim klimatskim uslovima.Nije on kriv za ono sto mu bogom nije dato.

Pravi navijac

pre 13 godina

Nema mnogo aktivnih igraca koji su igrali 2 polufinala Wimbledona. Sve cestitke Noletu sa zeljom da na betonu napravi jos bolje rezultate.
Na komentare se ne treba obazirati, istinski navijaci su uvek uz tebe a ova sacica dokonih "strucnjaka", i ljubomornih komsija (uvek se izdaju) su beznadezno smesni i jadni da bi se drugi reket sveta obazirao na njih.
Punom parom i sve najbolje u Splitu.

sima

pre 13 godina

Zeleo bih jos samo jednu stvar da kazem- nadam se da ce se objaviti;

U bilo kom delu sveta, i bilo kome je ovaj forum dostupan- pritiskom dugmeta na maternjem jeziku citaca;
Ako MI OVAKO MISLIMO o nasem TOP-TENISERU, 'konstruktivno kriticki' kako ce drugi? Zasto zamerati drugima sto ih nepostiju ( sto nije tacno)?
Razmisli te dobro, pre nego sto pocnete da pisete,naravno, da to ne vazi za zloduhe! Pozdrav;

Ja

pre 13 godina

Zasto se mi, Srbi toliko gadimo svake konstruktivne kritike? Djokovic jeste as, ali vrlo cesto pravi i ponavlja bespotrebne greske. Zar je pametnije o tome cutati?

MM

pre 13 godina

U mec je usao stisnuto kao i na polufinalu US opena prosle godine, kao da u zivotu nije bio u polufinalu GS-a! A Berdih je delovao kao neko ko vec ima GS titulu (iako mu je sama igra bila prosecna). Djokovic se jednostavno odsece, ruka mu se skrati od vaznosti meca. A tek dupla servis greska za kraj drugog seta?! Sto je neko nazalost konstantovao, Nole jednostavno nije sampion, nema to malo sto vecini fali. Rafa bi uvek nasao nacina da ubaci u petu brzinu.

mitar milos

pre 13 godina

Pa do kad ce ova bolest da se nastavi uvijek vise komentara kad Novak izgubi nego obrnuto ,i da je dobio danas bilo bi ko je ovaj Berdih a vjerovatno u nedelju opet isto u slucaju poraza uzas i sramota...

Ivanuska

pre 13 godina

O, kako mi je zao sto je Nole razocarao sve srpske ocajnike. Znam da su ocekivali pobedu, da su se nadali da ce, kao i fu\z\baleri, da ih ucine sretnijim, veselijim, radnijim i plemenitijim dok, lagodno, uz hladno pivce, sede u fotelji i navijaju (a u medjuvremenu nista ne rade). Pa, to je razocaranje za sve neradnike. Nego, blago meni, napisite nesto o vasem velikom i poznatom uspehu, pa cemo i vas podrzati...

Ena

pre 13 godina

Jako mi je zao, mada sam se pribojavala ovoga. Mozda je bolje bilo igrati protiv "nacetog" Federera, nego protiv Berdiha koji je u ovakvom naletu. Necu da kritikujem Novaka. On sigurno vise od svih nas zajedno zali, mada mislim da sa njegovom kondicijom ili zdravljem stvarno nesto nije u redu. Sad skoro da navijam za Mareja,jer potpuno mogu da razumem Engleze, kako im je toliko godina cekati i nadati se bar finalu Vimbldona (kao mi da nasi fudbaleri stignu bar do drugog kruga SP il EP), pa makar im to veselje priustio jedan zakleti Škot:)))

novak-pravi igrac tek za 3 god.

pre 13 godina

Da li je neko od ovih poznavaoca (citaj pljuvaca) drzao, da ne kazem koristio cak, ikada reket pitam se?

Novaku zameram samo sto u poslednje vreme mnogi igraci dolaze bas protiv njega do najvecih pobeda u karijeri.

zainteresovan

pre 13 godina

Lep je osecaj kada saznate da to sto mislite ili kazete makar i na ovaj nacin probudi reakciju pa makar i onu najmanju. Zahvaljujem na tome osobi @sima i nadam se da ce ostati 'svoj' i uvek iskazati svoje uverenje . Tenis me veze profesionalno niz godina a veliki preokret se desio upravo pojavom Novaka. Na jedan neoubicajeni nacin taj momak je uveo nesto sto nisu imali a ni sada nemaju svi veliki asovi za koje znate ko su. Poneki ili vecina mogu da ga ne vole, da im ne ogvara njegov karakter ili stil igre, ali mu se mora priznati veliki
talenat i tezak rad da bi postigao i opstao tu gde je sada. Bice jos mnogo izgubljenih meceva i velikih pobeda ali ce poznavaoci ovog sporta imati tu izuzetnu privilegiju da uzivaju u njegovoj igri posebno ako igra dobro a to se ipak desava mnogo cesce nego sto gubi.

Vojkan

pre 13 godina

@Mladen Toronto
Novak ima odličnu glavu, vrlo je inteligentan momak, zna šta radi, jedino nije mogao protiv snažnog Tomaša, na travi, bolje, jer je Čeh servirao neverovatno snažno. Tu silinu nije izdržao ni Federer (nema, doduše, Fed više 25 godina). Inače, kad je pobeđivao Federera, Nadala, Mareja i mnoge druge, kad je u Pekingu osvojio završni turnir osmorice, Novak je bio broj jedan. Bio je tada najbolji. Pobede i igra govore ko su broj jedan, a ne lista koju sastavlja dežurni nadreaista.

nalix

pre 13 godina

skinem holandiju, skinem sneijdera, skinem crveni karton, broj zutih i kornera... i stavim da ce nole izgubit rezultatom 3:1!! DJOKAC POSALJI MI MOJIH 4452 KM!!

Anony

pre 13 godina

Nema potrebe da se forsira,ostali igraju za njega.Samo treba da izlazi na teren i pobedjuje 90+ rangirane igrace.Kad tad Nadal mora da se povredi ponovo,decko ceka svoju sansu,samo nek se trosi nadal.

Greška

pre 13 godina

M.Eror
Novak je drugi na ATP a Jelena na WTA listi. I dok su oni drugi na listi, drugi osvajaju "grend slemove". Novak u svojoj izjavi nije toliko pridavao značaj tom "drugom mestu na planeti", rekao je "dobro to, ali moram da se spremim za US Open". Zna se kome je lista najbitnija: neupućenim navijačima i jednoj teniserki koja nikada neće ostvariti "veliki pobedu". Ta lista je nužno zlo (imaš dokaz u Jeleni koja posle vimbldonskog debakla napreduje!), a kaži nam šta ona igračima donosi, osim povoljnijeg žreba na nekom turniru. A onda se dođe do četvrtfila i adio. Zaboravljena Zvonarjeva razbila je "drugu na planeti". To je lista. I Brazil je prvi na listi, ali neće biti prvak sveta. Na sreću, u fudbalu te liste niko niti zna niti prati.

tihi

pre 13 godina

bas me intresira kako ce se ovaj poraz pretvorit u pobjedu ...po starom srpskom obicaju ...a sta ce sad bit prazan u splitu , njemu je najbolje da uzme odmor do us opena ...od toliko srpskih GS-mova jos jedno veliko nista
Fudbaleri se vratili doma isto a pricalo se o nekom finalu ...kao neznam sta da gledam dali finale srbija brazil ili davis cup u splitu .bolje da ne gledate split ...samo ce zivci da odu :)

Aca Znalac

pre 13 godina

Nole je izgoreo pre nego sto je izasao na teren. Nema tu pomoci. Nole, necu da vredjam, ali nisi ti za velika dostignuca sada sam se uverio, narocito posle pres-konferencije. Kao janje za klanje. Prica Nole nisao dobro reternirao, a on jeste i lako je osvajao poene. Pa meni se cini da je danas igrao sa 1245 na ATP listi iygubio bi 1000%.Nema tu sta da se prica.
PS: Nole i dalje se nadam da ce se ponoviti igra iz Australije 2008.

MladenToronto

pre 13 godina

Steta sto igrac koji ima sve moguce igracke kvalitete u glavi nikada nece biti pobjednik. Boji se samog sebe, boji se sam sebi biti favorit. I od takvoga nikad nece biti broj 1 u svijetu. A mogao je...

D

pre 13 godina

bas me intresira kako ce se ovaj poraz pretvorit u pobjedu ...po starom srpskom obicaju ...a sta ce sad bit prazan u splitu , njemu je najbolje da uzme odmor do us opena ...od toliko srpskih GS-mova jos jedno veliko nista
Fudbaleri se vratili doma isto a pricalo se o nekom finalu ...kao neznam sta da gledam dali finale srbija brazil ili davis cup u splitu .bolje da ne gledate split ...samo ce zivci da odu :)
(tihi, 2. jul 2010 16:57)

Poraz pr. Berdiha će se pretvoriti u pobedu u Splitu!

Da li neko zna da li je neko do sada pobedio prva tri tenisera sa ATP liste na jednom gren slemu što može sad postići čeh?

Cucurigu

pre 13 godina

Jednostavno Novak nema telo za velike i iscrpljujuce meceve.Pogotovo pri abnormanim klimatskim uslovima.Nije on kriv za ono sto mu bogom nije dato.

Mr. Error

pre 13 godina

@ Greska

Ja imam drugacije razmisljanje. Po meni je vaznije biti prvi nego imati jedan gren slem.
Krecem od ovoga. Posto treniram vec cetiri godine tenis, sa raznim ljudima sam pricao, i primetio sam sledece. Vecina njih, pamte igrace koji su bila na vrhu liste. Kada bi ih pitao da mi nabroje ko je sve osvojio Australian Open, ne bi sa sigurnoscu odgovorili. Ali kad sam ih pitao da mi nabroje sve tenisere i teniserke koji su bili na vrhu liste, mislim da nikoga nisu izostavili.
Naravno da imati titulu na gren slemu je poseban dozivljaj i uspeh, ali ja vise pridajem znacaju prvom mestu. Upravu si za Jelenu. Predala al ipak napredovala. To je na mestu. Ali po MENI, ljudi vise pamte igrace koji su na vrhu. Sad, ne bas svi ali vecina. Pa proverite sami. Pitajte nekoga ko ne prati bas aktivno tenis. Pitajte ga ovo sto sam ja pitao svoje prijatelje. Mozda gresima ali svako ima pravo na misljenje.

Kad bih ja bio na NJIHOVOM mestu, trudio bih se da ostanem sto duze u pamcenju kod ljudi. Mozda gresim...

Archie

pre 13 godina

@ja
OK, primedba je na mestu sto se tice zreba.
Sto se tice srece, mislim da gresis, naprotiv, ima srecu sto je sistem bodovanja takav kakav jeste koji ne meri kvalitet vec kvantitet odnosno ko ima srece da se ne povredi i odigra mnogo meceva i pri tome je vise nego prosecan moze biti natprosecno rangiran, to su cinjenice

ja

pre 13 godina

@Archie
Hajde molim te objasni mi kako je to uopste Novak mogao da igra protiv nekog igraca iz prvih 20?
Pre cetvrtfinala je nemoguce da se uopste sastane sa bilo kojim od prvih 16 nosioca. Postoji nesto sto se zove zreb i sto vazi za sve tenisere.
Pa ni Nadal ni Marej ni Federer - niko od njih do cetvrtfinala nije igrao sa bilo kojim igracem iz prvih 20.
Jedino je u cetvrtfinalu Novak igrao umesto sa Rodikom sa onim Luom, a taj isti Lu je pobedio tog istog Rodika - dakle bio je samo tezi protivnik od Rodika.
Nista se Novaku nije namestilo na ovom turniru. Morao je da igra i protiv bivseg osvajaca Vimbldona - Hjuita.
Da mu se nesto namestilo onda bi igrao sa Rodikom i Federerom koji su ocigledno u losoj formi, a ne sa teniserima koji trenutno igraju najbolji tenis u svom zivotu.
Novak jednostavno nema srece kada je potrebno. Nije je imao ni na ovom turniru. Definitivno je teniser koji od svih njih ima ubedljivo najmanje srece.
Pa da je imao srece koliko je ima onaj odvratni spanac - do sada bi u svojoj kolekciji imao 20 GS titula.

zoran

pre 13 godina

Sta ste se nalozilii svi... pa Djokovic je otprilike kao JJ... u top 10 je samo zato sto je konstantan na turnirima (polu finale maximum) i zato sto je relativno zdrav (nema ozbiljnijih povreda). On retko kad pobedjuje igrace koji su u top 10. Ovo je izuzetan uspeh, s' obzirom da je fizicki daleko od svih igraca koji su se plasirali u 1/8 finala, tako da je uspeh iznad ocekivanja... mada je takodje imao i srece pri zrebu.

Bane

pre 13 godina

Jeste da je postigao puno, cak jako puno. Ali, pitam se, gledajuci ga danas onakvog, da li iko moze osetiti simpatiju prema njemu. I kad pobedjuje i kad gubi. Tenisko znanje nije sporno, ali to ponasanje i uopste citav njegov stajling su takvi da svi (osim srba) navijaju protiv njega. Kao sto svi navijaju za Nadala, npr. Totalni antisimpatikus.

Placko

pre 13 godina

Ovo se narodski zove rasturanje,a ne bez finala.Ja za ovog coveka jednostavno vise ne mogu da navijam.
Prvi set prenervozan,a vec je dovoljno dugo u ovom sportu.U drugom ok,a u trecem se predao i poceo sa samosazaljevanjem.Zbog tog treceg seta ne mogu vise da navijam.

sima

pre 13 godina

Neka mi bude dozvoljeno da zahvalim na komentaru@ nikol dz.femija i @ zainteresovan; i da prenesem moj jutrasnji razgovor sa mojim holandskim komsijom koji moj bol za Novakov poraz jednostavno ne razume;
dialog ide odprilike ovako:
- on je izgubio polufinale, i sta onda, mi smo tek dosli do polufinala/ fudbalskog- sto se tenisa tice smo imali samo Krajceka- osvojio Wimlb...ali nikad nije bio broj tri a kamoli broj dva na svetu? Sto si ti nezadovoljan?
- ja: meni nedostajala juce : lepa igra!
- on: pa jesmo li mi 'lepo igrali'?
- ja: ne znam nisam gledao, nisam mogao..;
i.t.d.....i onda rece covek nesto sto ni meni ni mnogima sa ovog foruma nije palo na pamet: Novak se pripremao da igra protiv Federera- cela priprema na to sconsentrisana i dobio Ceha! Da li ga je precenio- konstatacija DD, s'kojim se ja slazem- ili podcenio je nebitno- cisto nije za to bio pripremljen;
Da li drugi igrac sveta to sebi moze da dozvoli je DRUGO pitanje+ zasto= zato sto Novak jos uvek TRAZI NOvak stil, Rafa ima samo jedan, i uvek jedan bilo skim da igra, ali to ga vec kosta zdravlja,

Ako ova-ovakva dialog razmisljanja NAMA mogu da pomognu onda objavite+ POZDRAV svim ljubiteljima tenisa i navijacima Novaka

pitanje

pre 13 godina

@Ja
Nemam ja nista protiv konstruktinih kritika.
medjutim jedno su konstriktivne kritike kojih ovde ima jako malo, a druga stvar je pljuvanje kojim obiluju ove stranice.
Izjave tipa : "prosecan tenise", "ne zasluzuje da bude u prvih 50", "ne moze da pobedi ni jednog ozbiljnog tenisera", "nikad on nece videti ni jedno GS finale ili titulu"... da ih ne nabrajam dalje.
To nisu nikakve kritike, vec najobicnije pljuvanje.
Pricati takve stvari za tenisera koji se vec 3 godine nalazi medju prva 3, koji je osvojio jedan GS i jos 16 titula, uz jos 11 odigranih finala, koji do sada ima bar 30 pobeda protiv top 10 igraca uz 3 puta manje poraza, koji samo protiv Nadala i Federera, dva najbolja igraca trenutno ima vec 12 pobeda.
Da li su to za tebe kritike ili samo najobicnije pljuvanje isfrustriranih ljudi?

Pa ne moze se pobediti bas svaki protivnik.
Da je Djokovic uspevao u tome, ne bi sada Federer bio teniska legenda, vec Djokovic.
Kada se sve sabere i oduzme Djokovic je poslednjih nekoliko godina najbolji teniser posle ove dvojice.
Moje licno misljenje je da je bolji i od Nadala (ali to je samo moje misljenje).

Tomislav

pre 13 godina

Jeste li primetili da Novak obavezno gubi meč kada u sledećem kolu postoji mogućnost igre sa Nadalom? On igra ko vezan ili pak namerno gubi. A kao nervira se! Ma folira se jer ne voli da gubi od Nadala pa makar pre toga izgubio od 500-tog na listi.

Zex

pre 13 godina

Prosjecan teniser ovaj Djokovic.Ja se stvarno ne sjecam kada je on pobjedio nekog iz TOP 20.Imao je prelagan zreb,zato je dosao u polufinale.

ESTAVELLA

pre 13 godina

niukad neces biti Nadal,a kamoli Federer shvati to vec jednom i opusti se...ne igraj kao da si favorit nalozeno...ma uostalom,sta pisem ja ovo on sad ode kuci sa 1000000evra a ja ne mogu da nadjem posao sa fakultetom......nole smesan si...

daljac

pre 13 godina

Kakvi su to komentari protiv Novaka ??? "Svaka vam čast !!!" Teško je biti najbolji u svom selu, gradu, opštini ili državi a mi nismo zadovoljni što je Novak 3(treći) u svetu.....Alo, bre.....ljudi, sramite se !!!

susjed

pre 13 godina

E Novak Novak..A nas Ivanisevic je jeo travu da uzme Vimbldon...Ne mogu da shvatim da neki tenisac ovako malodusno da polufinale!!! Ajd, bar ce Cilic i Ljubo to da iskoriste i da laganice uzmemo pobjedu u Splitu...
PS
Dal je Novak dobio nekoga iz prvih 15-20 u zadnjih godina dana? Ima ludu srecu pri zrijebu inace bi tesko prolazio prva kola. Mislim, sa ovakom igrom uci u polufinale jednog Vimbldona..Pa to je za Ginisa..

gadite mi se

pre 13 godina

Djokovic je najbolji teniser na svetu. Ovi ostali nisu mu ni do kolena.
A vi svi sto ga kritikujete ste najobicniji kompleksasi i pacenici.
Ako je pametan promenice drzavljanstvo , jer ovakva stoka od naroda ne zasluzuje da ima takvog tenisera.

znanje-imanje

pre 13 godina

Kakav ultrabizaran meč! A sve što smo hteli bilo je! Berdih nervozan i vrlo niskog procenta prvog servisa, a vreme nije pretoplo. Na sve to, dobili smo i džoker. Da čeh nema snage da dobije servis gem za drugi set, pa da prokocka 4 set lopte i to na najzad dobre poene Novaka!? To je IDEALAN scenario za preokret igraču kojem ne ide. Novak je imao dve set lopte, obe na osrednji drugi servis Berdiha, i obe je metiljavo upropastio. A bilo bi 1:1 i sva težina bi pala na opterećenog Berdiha. Velika šteta, za finale je bila sasvim dovoljna osrednja igra. Još čudnije, Novak je odlično servirao u početku?!
Ali rezime je: sva podrška Novaku! Samo napred, "samo" si drugi igrač na svetu, čuvaj zdravlje. Uživaj u životu, uzmi sve pare, ako stižeš čitaj samo pozitivne komentare i kritike.
Ipak, moram da dodam: ovaj meč je bio toliko čudan da su mi svakakve ideje nadolazile:
1. Novak se tetura, i on je na nekoj hemiji?
2. Mračne sile i crna magija?
3. Crna magija u obliku hi-tech ometanja nekog igrača
4. Sve je biznis i svetom tenisa vladaju proizvođači sportske opreme i kladionice; predviđena je maksimalna zarada ako Marej osvoji titulu, zato:
4a: opcije 2 ili 3 diriguju rezultat
4b: kada je već tako Novak bolje prolazi sa porazom 0:3, barem na kladionici
itd.
Naravno, najverovatnije Nole prosto nema sve fizičke kvalitete a ni slobodu od sopstvenih demona i sam je kriv. Nadam se da nije previše onih kojima su srpski sportski uspesi surogat za loš život i beznađe u našoj domovini. Oni će se sad sigurno istresti na nekome ko je naš ubedljivo najbolji ambasador u svetu. Zato još jednom - dajte sad podršku Novaku, mi boljeg sportistu nemamo. Lako je kad se dobija, ljubav se vidi kad je teško. Nole, samo osmeh, dobra dva GS s obzirom na alergiju i problem sa servisom! A servis si skoro popravio, odlično! Ako stigneš malo i glavu da popraviš svi ćemo uživati još više!!!

Nikola

pre 13 godina

Novače nisi ti onaj ''stari'' Novak sa AO 2008. Nije mi jasno kako je sa 20 godina udarao jače lopticu nego ''danas''. Forthend i bekhend sada su mu toliko ''mlaki'', kao da udara žena.

MAJA

pre 13 godina

Ovo danas ni N od Novaka..ali si pokazao da si kralj,dosavsi do pulufinala...zavidni i uzviseni ljudi neka zadrze komentare za sebe..jer tebi treba podrska i kada gubis..a to neki ne mogu da shvate....VOLIM TE....i da......2. si na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAJBOLJI SI I UVEK BICES!!!!!!!!

Darko

pre 13 godina

Bili ili ne bili pljuvaci,moramo se pomiriti sa tim da je decko izuzetno psihicki nestabilna osoba,uz to je i jako neozbiljan...tesko da ikada moze biti prvi na atp-u!

i dalje mi se gadite

pre 13 godina

@a-rod
Otidji na bilo koji spanski sajt posle nekog ovakvog Nadalovog poraza i sve ce ti biti jasno.
Ovakve bljuvotine upucene Nadalu tamo sigurno neces moci procitati.
Ovakve velicine se ne pljuju vec podrzavaju i u pobedi i u porazu.
Zato i tvrdim da kao narod ne zasluzujemo da imamo jednog takvog sportistu i da sa pravom zasluzujemo onaj epitet iz prethodnog komentara.
Kad se zavrsi Novakova karijera i kada ne budemo imali ni jednog tenisera u prvih 100, ovog istog Novaka ce te okivati u zlato.
Samo tada ce biti kasno.
Takva velicina se radja jednom u 1000 godina, a mi umesto da budemo presrecni sto zivimo u njegovoj eri, mi ga konstantno pljujemo.
Da li iko od vas pljuvaca uopste moze i da pomisli da je zeleo to finale i titulu vise od samog Novaka???
Jedina greska koju je taj momak napravio je ta sto nije odavno promenio drzavljanstvo.

ja

pre 13 godina

@Archie
Taj sistem bodovanja je takav kakav je i vazi za sve.
Cinjenica je da je Djokovic ove godine napravio ubedljivo najslabije rezultate, skupio ubedljivo najmanje bodova, a ipak ce biti drugi (bar u jednom trenutku).
To nije zbog loseg sistema bodovanja, vec zato sto su i ostali igraci iz vrha bili takodje losi.
Federer od Australije ne moze nista da uradi, Marej takodje, Davidenko i Del Potro ne igraju zbog povreda.
Prolecne turnire osvajali neki teniseri koji nisu ni u prvih 10. Indian Wels osvojio Ljubicic igrajuci finale protiv Rodika, Majami osvojio Rodik igrajuci protiv Berdiha.
Na sljaci Nadal uzimao titule igrajuci finala protiv Verdaska i Ferera. Federer na 3 uzastopna turnira branio 5000 bodova, a odbranio svega 1300.
Sve to je dovelo do ovakve situacije na listi.
Nije tacno da je to odraz kvantiteta vec upravo kvaliteta.
Objasni mi koji je to teniser igrao kvalitetnije od Djokovica i po cemu to zakljucujes?
Nadal je odmakao na prvom mestu, a svi ostali su izjednaceni. Trenutno Djokovic za nijansu uspesniji od ostalih i bice od ponedeljka drugi.
Medjutim bar 10 tenisera ima sansu da takodje dodje na to drugo mesto do kraja ove godine.
Mogli smo i pre par godina pricati kako je sistem bodovanja los, pa nismo.
2008. Djokovic osvojio GS i 3 mastersa pa je ipak bio samo treci. 2009. osvojio 5 titula i igrao jos 5 finala i opet bio samo treci. Medjutim tada su 3-4 tenisera briljirali i znalo se ko osvaja turnire i igra zavrsnice.
Ove godine niko ne briljira i u ovakvoj situaciji svako moze da bude drugi.
Nadal osvojio jedan GS i 3 mastersa kao i Djokovic 2008., pa se nalazi na ubedljivom prvom mestu???
Lista je iskljucivo odraz kvaliteta i postignutih rezultata.
Neka neko od ostalih tenisera odigra kvalitetnije od Djokovica i brzo ce ga zameniti na tom drugom mestu.
Za sada ni jedan to ne uspeva, sto ne znaci da neko od njih nece uspeti u nastavku sezone.
Djokovic ce od ponedeljka biti drugi, ali u ostatku sezone brani ubedljivo najvise bodova.
Do kraja godine brani 4260 bodova.
Federer brani 3090
Nadal 2400
Marej 2530
Davidenko 3610
Soderlin 1310

Berdih koji ce od ponedeljka biti sedmi ili sesti, sa nekih 4000 bodova do kraja godine brani svega 600 bodova, pa on mozda ima najvece sanse da za par meseci dodje na drugo mesto.
Tako stoje stvari sa bodovima i listom.
Djokovic je i ove godine sa losim rezultatima skoro na svakom turniru stizao bar u cetvrtfinale ili polufinale i osvojio Dubaji.
U cetvrtfinale ulazi 8 najbolji u polufinale 4 najbolja.
Dakle i po tim rezultatima je izmedju 3. i 6. mesta.
Na glavnoj listi ce od ponedeljka biti 2., na ovoj godisnjoj listi na 5. mestu.
Dakle u ovom trenutku je na nekom realnom trecem ili cetvrtom mestu.
U nastavku sezone to moze da popravi ili pokvari. Videcemo kako ce se odvijati stvari.
Ovo je mozda najlosija godina za Djokovica, ali najlosija i za vecinu drugih.
Soderling i Berdih su definitivno u najvecem naletu, a svi ostali su u blagom padu.
Usponi i padovi su normalni u svakom sportu pa i u ovom.
Onaj ko se dobro nosi sa tim padovima i brzo izlazi iz kriza, zasluzuje da bude u vrhu.

Hogar

pre 13 godina

Decko jednostavno nije za velika dela.I na RG i Wimbledonu imao otvore put do finala.On je greskom na drugom mestu ATP isto kao i AI i JJ sto su greskom bile na prvom mestu WTA.Sta li mu je sada smetalo.Verovatno odlicna i besprekorna igra Berdrycha.Suma sumarum ova godina nula drugi na svetu zahvaljujuci povredama glavnih favorita.Da su svi zdravi bio bi medju deset.I sada sledi davis cup i tu ce biti najgori igrac

sum

pre 13 godina

pre 3 godine Novak je bio na vrhuncu karijere, steta! Ovo sto gledamo je psihicka patologija. neko ko se govorom tela duri kao malo dete, ironicno smesi sa dusom u nosu mora da menja nacin zivota da bi nesto promenuo. Neka ode na tibet, svetu goru, nek 30 sec.manje pere zube, sta god! U suprotnom gledamo samo poistovecenost naroda sa idolima koji nose isti mentalitet i istu pricu o velikim kapacitetima i sansama!

od ponedeljka drugi na svetu

pre 13 godina

Do pre nekih godinu,godinu i po dana,sam strasno navijao za Novaka svaki mec i prezivljavao svaki njegov poen dosta emotivno!Medjutim,to vise nije tako,jer sam jednostavno ukapirao da to jednostavno nije to,da njegova igra i karijera ne idu u smeru kojim smo mislili vecina da ce ici!Covek ocigledno odlicno taktizira razvojem svoje teniske karijere tako da nema svrhe nekom nerviranju i srcanom navijanju.Kako drugacije prihvatiti cinjenicu da,koliko ja pratim tenis on u poslednjih 8 meseci nije,mozda gresim,dobio nijednog igraca iz top 10,osim pri kraju prosle godine tada "copavog" Nadala na zavrsnom mastersu.Ali je od ponedeljka drugi igrac sveta!To je mozda po nacinu bodovanja tako,ali da li je to realnost?Gde su trofeji?Gren Slemovi?Nema ih!Samo bodovi,bodovi i bodovi i jaki sponzorski ugovori vezani za polozaj na ATP listi!I ocigledno je on resio da njegova karijera ide tim tokom i da sto duze traje i to je njegovo pravo!Ali realno govoreci mislim da smo svi razocarani time jer njegov teniski potencijal i tenisko znanje zasluzuju dosta bitnih trofeja u tenisu,jer se to ipak pamti!Nadam se da gresim u svojoj proceni,ali sam unazad godinu dana bio u pravu na zalost!Sada ce ici njegova izjava" da je zadovoljan,iskustvo vise,napredak na listi" i raznorazne fraze koje stalno ponavlja!Ali pravi poznavaoci i ljubitelji tenisu jednostavno znaju da to nije to,i da to nije dovoljno!

nemanja86

pre 13 godina

Finale Wimbledona ili svadba janka Tipsarevica....Biram ovo drugo...rece..Djokovic i ode sa terena da nadje odgovarajuce odelo...!!!!!..Ehhhhh----

tihi

pre 13 godina

bas me intresira kako ce se ovaj poraz pretvorit u pobjedu ...po starom srpskom obicaju ...a sta ce sad bit prazan u splitu , njemu je najbolje da uzme odmor do us opena ...od toliko srpskih GS-mova jos jedno veliko nista
Fudbaleri se vratili doma isto a pricalo se o nekom finalu ...kao neznam sta da gledam dali finale srbija brazil ili davis cup u splitu .bolje da ne gledate split ...samo ce zivci da odu :)

igor

pre 13 godina

Zbog poraza protiv Berdiha u Londonu, zbog poraza protiv Melcera u Parizu, i zbog njegove celokupne igre, on NIKADA nece biti broj 1 na ATP listi, ma sta ko u ovoj zemlji mislio o tome, pre ce biti i Marej ili neko novi mozda cak i Soderling.

kikki

pre 13 godina

samo Ana Ivanovic ima srecu da ne boluje od balkanskog mentaliteta. Jeste da gubi,ali kako je igrala pre i kad se to vrati (ako se vrati) ona je borac i ne predaje se dok JJ i Novak- ah potpuno druga prica. kad treba tesko da se radi nemaju tu volju.
Uvek cu navijati da nas pobedi,ali jako mi smeta sto nemaju onaj borbeni duh. Pa pogledajte Hewetta, 2 operacije kuka i trci i i ne predaje se do poslednje lopte, nikad. kad njemu dolaze treneri za masiranje i ostalo? kad bi Federer i Nadal predali polufinale zbog zulja??
Strasno mi to smeta, lenjost sta li je, nismo mi za tezak fizicki rad.

Boban

pre 13 godina

Na stranu sto gubi, ali je zaista neverovatno koliko je ocigledno da ga publika van Srbije ne podnosi. Steta je sto ne postoji statiska, ali ja sam ubedjen da u top 10 on definitivno ima najmanju podrsku. Igru ce mozda i popraviti, ali provincijalski karakter tesko...

sax

pre 13 godina

Kad ce vise taj F.Krajinovic ili neki novi klinac? Umorih se tri godine nadajuci se sa Novakom. Cekamo da neka bogata porodica ulozi para i truda u svoje dete, kad vec mi obicni ne mozemo da igramo!!!

sasa jokic

pre 13 godina

Mislim da publika u Wimbledonu skoro nije gledala nekvalitetniji mec, cemu je doprinela stegnuta igra oba tenisera. Neverovatno je da jedan igrac na poziciji br.2 dozvoli sebi da mu adrenalin blokira mozak, i ne bude u stanju da izvede niti jedan od svojih standardnih udaraca! Ono sto je pricao, a sto smo svi znali, "oruzje" protiv Berdrha (koji de danas igrao ocajno)su slajsevi, riterni, i skracene loptice. Niti jedan od ova tri udarca danas nije funkcionisao, ali 0%! Da li to igrac na tako visokoj poziciji sme to sebi da dozvoli! Naravno da ne, ali ako tu dodje sticajem okolnosti, pobedjujuci 30 i nekog pa na dole, onda je moguce. Sinoc na oficijelnom sajtu, svi strucnjaci su predvideli pobedu berdriha, verovano zato sto nisu subkjektivno posmatrali kao mi. Uglavnom,veoma kukavicka igra Djokovica, izuzetno losa Berdriha (prvi servis mu je bio ispod 50%) ali i to mu je bilo dovoljno da dobije jedno od najgorih polufinala u istoriji Wimbledon-a! Neka ga "patrijote" na ovom sajtu bodre do mile volje, ja sam samo realan (konacno postao)!

Mazohista

pre 13 godina

Ej, pa zar neko gleda njega umesto Brazil-Holandija. Berdih je već druga priča. To je teniser iz prvih 20. i to je već nemoguća misija za našeg jadnička. Raspored mu se namestio kao nikad do sada. Nikad od njega igrač. Uzmi lovu od Head-a i upropasti sebe kao igrača. Naša posla...

Mrki

pre 13 godina

Ja stvarno ne razumem ljude zasto se tako puno loze na Novakov uspeh ili neuspeh.On se samo smeje i broji dolare jer to je njegov naveci cilj a ne neki tamo trofei.RAZMISLITE SVI!!!!!!

Miki

pre 13 godina

Bez komentara...
Ovakva igra Novaka nije ni prva ni poslednja..
Rekao sam još ranije, da Novak nema problema sa disanjem bio bi davno prvi na listi, al sa time treba da se pomirimo i mi i on, i da ne očekujemo previše od njega..

jojke

pre 13 godina

IZVINJAVAM SE !

Prošli put, kada je Nole, izgubio posle 2:0, ja sam ga poslao u penziju. Žao mi je, mnogo sam bio grub jer sam očekivao pobedu (kao i SVI drugi).

NOLE IMA OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA i NE TREBA TO DA KRIJE, VEĆ DA OTVORI PROBLEM i DA SVI POKUŠAMO DA PRONAĐEMO ODGOVARAJUĆE REŠENJE. Kad kažem na ZDRAVSTVENE PROBLEME onda mislim u kategorijama vrhunskih profesionalnih tenisera. Dok drugi razmišljaju o PROTIVNIKU on mora da razmišlja DA LI ĆE MU TELO IZDRŽATI SLEDEĆI SET.

-------------------------------------------------------
Shodno tome i datoj situaciji predlažem 6 mera.

1. Da igra samo turnire na 2 dobijena seta.
2. Da igra kada je temperatura ispod 25 C i vlažnost ispod 50 %.
3. Da maksimalno na treningu i u mečevima odigrava 3 do 4 razmene i da on bude taj koji poentira.
4. Da skloni iz svog okruženja poltrone.
5. Da plati (i to dobro) trenere koji će ga naučiti kako se servira.
6. Mani se ESTRADE (čitaj glupiranja)
--------------------------------------------------------
Svi drugi koji NE MISLE ovako neka kažu SVOJE rešenje.

Podsećam: jedno su NAŠE ŽELJE, a drugo NAŠA STVARNOST.

Ako ovo NE USVOJI, CRNO MU SE PIŠE!!!

wlado

pre 13 godina

zao mi ga je, ali kad se setim kako ste ga uzdizali kada je 3 0 dobio azijskog montazera u fabrici monitora dodje mi drago...

takav smo narod, slepi smo za realno, berdih ga je pokupio sa terena i objektivno pokazao da novak nije za polufinale ovakvog turnira po trenutnoj formi

Djolle

pre 13 godina

Djokovicu svaka cast posto je ponovo dosao do zavrsnice velikog takmicenja sto je uspeh o kojem na zalost vecina nasih sportista osim kosarkasa Partizana i vaterpolista moze samo da sanja. A svi neradnici, kompleksasi i frustirani nesrecnici koji nemaju cime da se pohvale pa samo cekaju da nekog anonimno ispljuju po forumu i olaksaju sebi bedu predlazem da pocnu nesto u zivotu da rade.

Džeronimo

pre 13 godina

Šta je, sad vam ne valja? Izgubio u polufinalu W, pa ne valja, a? A juče smo ga kovali u zvezde i kao nema veze Nole šta će biti protiv Berdiha, bićemo uz tebe svim srcem; kakav god rezultat bude Nole, bićemo zadovoljni; Srbija uz tebe care...
Berdih rasterećno ušao i meč, izvanredno igrao, Nole prenapet, stegao se, grešio, još se iznervirao na onaj poen u taj brejku i Čeh zasluženo pobedio i neka mu je sa srećom finale.

Imao je do sada lak žreb? Ma nije valjda? Da nisu Federer, Nadal i Mari imali lakši žreb sa polupovredjenim Congom (i još onaj nepriznat poen u taj brejku i Conga stao do kraja), ili sa raštimovanim Soderlingom? Ako je Novak imao lak žreb, što onda ne komentarišete ko je imao težak žreb. Ne znate? E pa reći ću vam, Ćilić je već u 1. rundi naleteo na tenisku legendu Majera, a Verdasko na drugu legendu Fonjinija. Oni su imali najteži žreb.
Da, i sada nikad više nećemo da gledamo Novaka, jer smo se više mi iznervirali u foteljama što je Novak izgubio nego on. More...

a-rod

pre 13 godina

@i dalje mi se gadite
u redu je sve to,samo mislim da osoba koja je podigla spomenik samoj sebi u natprirodnoj velicini,ne zasluzuje moju podrsku u bilo cemu...novak je po meni zrtva svojih preambicioznih roditelja.Ja njemu nikad nisam osporavao kvalitet,dobro on igra ali uzasno nervira...S druge strane,nikako mi ne ide u glavu kako je on sa sasvim prosecnom igrom u zadnje 2 godine drugi na svetu??to je za svaku pohvalu mora se priznati

Vlad

pre 13 godina

Danas je Berdih bio mnogo bolji i Djokovic nije imao ni teoretsku sansu da pobedi, ali i dalje ne mogu da shvatim kako moze da igra onaj treci set onako. I to je nekakav profesionalac.

Djoksa

pre 13 godina

Za razliku od proslog Wimbldona Noletov protivnik je odigrao prosecno(Has je bio neverovatan na servisu).Berdih je samo prihvatio sve Noletove poklone,koji je bio neshvatljivo nervozan.Ocena Berdihovih sansi u finalu:Ako ovako bude igrao,jednake su nuli.

miko

pre 13 godina

U Bazelu Federera skoro da niko i ne primeti na ulici, a sta bi Srbija radila da ima takvog coveka u svojim redovima??? Pa Srbija bi onda takodje morala da ima drugaciji pristup stvarima i idolima svojim, da neguje drugaciji mentalitet. Do tada samo zal!

samo da kazem

pre 13 godina

ORAO PAO,ORAO PAO..ups..SOKO PAO,SOKO PAO..Sta je sad,vise nije "soko","majstor","velemajstor","car" i sl.?Ovakve epitete ste koristili pre neki dan kada je pobedio nekog tamo Lu-a!Podsecam,Lu je 82.igrac na svetu i lako je Novaku sa takvima,a Berdih je ipak TENISER.E kada Novak treba sa ozbiljnim teniserom da igra,obicno taj neko pocisti teren sa njim..samo mi nije jasno zasto se lozite!

nikol dž.femija

pre 13 godina

E, da su fudbaleri stigli do polufinala! IZGUBI Brazil i ne ode u polufinale, bili su bolji Holandjani!

Blagi navijački šok, želeli smo pobedu Novakovu, ali uvek je teško KAD SE IZGUBI, više zbog igre, načina na koji se gubi, a ne toliko zbog rezultata. ZAŠTO NOVAK nije igrao agresivnije, rizičnije, to nije ni u onom kratkom intervjuu posle meča odgovorio. Možda nije dao maksimum, možda nije obratio pažnju na sve.

On zna o čemu se radi, kakve probleme ima, on bi trebalo da zna gde greši u psihološkoj pripremi, on zna da li dovoljno trenira ili ipak ne toliko da bi njegovi udarci i pored treme, pritiska, nedovoljne inspiracije ili lošeg osećaja u sebi, bili DOBRI, BILI ODLIČNI i POGAĐALI TEREN čak i da igra vezanih očiju...

Njemu i njegovima je najžalije, i pored love i 2.mesta. Oni su želeli najviše. Novak sada nema energiju "sportskog ubice na terenu" kakvu imaju oni izuzetni kojih je vrlo ,vrlo malo na celoj planeti, a imaju je Rafa, Rodžer, Serena....I to je tako, želeti je u redu, ali je u redu znati i svoje granice, i mislim da je Novak toga svestan, što je zdravo i dobro po njega.

BILO BI LEPO DA JE U FINALU, i DA PODIGNE PEHAR...ali, kako kažu Englezi "za prosutim mlekom ne vredi žaliti".

Naravno, život ide dalje, a Bog je Novaku dao puno talenta, sreće i zadovoljstava, a preko njega i Srbiji.

UZGRED, u ovom trenutku, s obzirom da ovde ima onih koji Novaku osporavaju 2. mesto na svetu, i čitam, ovde pišu, da je to slučajno i nezasluženo - pitam da li bi više voleli da je 56. i da NOVAK DJOKOVIĆ nije osvojio Gren slem?? Da li bi bilo lakše, lepše? DA LI BI tada moglo da se govori kako ga nikada ni neće osvojiti, pa bi to bilo baš odgovarajuće???

NOVAK DJOKOVIĆ ima GREN SLEM AO 2008. i Novak jeste gren slem ŠAMPION, za to je dovoljna jedna titula!!

NOVAK IMA 17 atp titula - od taga 6 iz Masters serije, i ima još 11 atp finala! Ima i još jedno gren slem finale i 3 gren slem polufinala.DA,DA,DA....Ove godine ima četvrtfinale AO, RG, i sada polufinale WB. Od 128 igrača ostao je među 8 ili 4 - to je završnica!!

POGLEDAJTE SVI, KOLIKO IMAJU OSTALI....recimo Mari (87.) nema titulu GS, i samo jedno finale, a od atp titula -14, Berdih (85.) nema GS titulu, ima 5 atp titula, ovo mu je prvo GS finale, i 2. GS polufinale!! SAMI POGLEDAJTE OSTALE!!

ČESTO SE OVDE pročita da je neko nešto slučajno osvojio ili slučajno došao na neko mesto, e pa to mogu svi da pokušaju, i verovatno pokušavaju, ali ako mnogi ovde misle da su samo Srbi srećnici "srećnog slučaja", to je divno, da je bar u tenisu tako, konačno, bar u nečemu.

Možemo da pročitamo da je Ana slučajno osvojila RG, iako je pre toga igrala u 3 GS finala, sada se tu spominje i Novak, ali ne možemo da pročitamo da je jedna Virdžinija Vejd slučajno jednom osvojila Vimbldon, ili jedna Končita Martinez da je slučajno jednom osvojila Vimbldon, ili Jana Novotna slučajno jednom WB, a Agasi slučajno jednom WB, pa Morezmo slučajno jednom WB, pa Rodžer slučajno jednom Garos, pa Nadal,za sada, slučajno jednom WB, pa Rodik slučajno jednom US ....i mnogi drugi slučajno jednom....naravno slučajno je medju 9 slučajnih, godinu završila na prvom mestu i naša JJ - 2008., slučajno, !

SADA JE OPET JJ slučajno 2.na svetu, a i NOVAK je slučajno 2.na svetu, pa SRBIJA SLUČAJNO, U OBE KONKURENCIJE singla, IMA DVA PRVA MESTA, U SVETU buržujskog TENISA!!!

UH,UH,UH .... "pravila, pravila"... stvarno Zapadu lako nije sa slučajnim Srbima, posebno u vreme demokratije ....

Tvix

pre 13 godina

Kratko i jasno, skoro da nije imao šansi. Počistio ga je Berdih kao što je Nole onog malog Kineza. Mislim da je i pošteno da čovek koji je o'ladio Feda ide u finale! Nole još malo da poradi na sebi pa ako Bog da sledeće godine juriš na titulu. Fed će biti godinu matoriji, opušteniji, bezvoljniji pa ako opet naleti na njega u žrebu a sva je prilika da hoće pošto se to skoro po definiciji dešava, onda opuva Feda pa u borbu za titulu. Mada će on sledeće godine gristi kao ajkula da povrati titulu kao i Nadal ove godine na RG. Ali godine polako sustižu pa će to biti prilično teško a Nole mora da ugrabi priliku jednom i to mora biti preko Feda a ne ovim zaobilaznim putevima. Onda će biti svima zapušena usta i titula čista kao suza. Sledi Dejvis kup i borba sa komšijama na vrućem terenu, pa američka turneja i US open, biće tamo nešto lepo, siguran sam. 'Ajmooo Noleee! Glavu gore i udri dalje, reketom ljutim!

Deda Miloje

pre 13 godina

Stvarno jedino je malo uzbuđenja bilo na kraju drugog seta: mislim da bi nam bilo zanimljivije da smo gledali kako neko preplivava Lamanš. Čudno je što Đoković kao da se uplašio da će pobediti!

Nemanja

pre 13 godina

Stigoh na sam kraj meca te ne mogu da dam pravedan sud o Noletovoj igri ali bojim se da se ovim pokazalo nazalost da Nole ipak nema sposobnost za najvise domete, tj. da bude no. 1. Ovo je inace bila odlicna prilika da stigne u finale Vimbldona.

Maja & co.

pre 13 godina

Ipak je odigrao polufinale na Grand Slam turniru.Cini mi se da su neki razocarani sto nije trazio MTO ili mozda predao mec.Pravim Novakovim navijacima ovo je ocekivano i razumljivo.Kada pobedjuje podrska mu nije potebna,zato i verujemo u Noleta.

Novakov fan...

pre 13 godina

Zaista mi je zao sto je Novak izgubio...:((((
Jedna od razlika izmedju Novaka i Federera,Nadala...je ta sto se Federer i Nadal pri rezultatu 0:2 bore do poslednjeg poena,sto nam je Federer i pokazao na Wimbldonu i uspevaju da svojom zeljom za pobedom preokrenu gotovo izgubljeni mec,dok kod Novaka imam utisak da pri takvom rezultatu nema veru u sebe da moze da preokrene...Novace,zelim ti sve najbolje u karijeri...

Archie

pre 13 godina

Zao mi je sto cu ovo napisati ali to je surova istina. Voleo bih da gresim ali mislim da Djokovic definitivno nije igrac za velika dela. Cele ove sezone mu se "namesta" da uradi taj konacni iskorak ka broju 1 ali definitivno nema on taj kvalitet. Neverovatnu srecu je imao i na Vimbldonu, usao je u polufinale a da nije odigrao mec sa nekim iz prvih 2O, a u polufinalu opet sreca sto nije naleteo na Federera ali avaj. Kad bi bar znali da je u krizi, van forme, bilo bi nam lakse, kriza dodje i prodje. Mislim da je kod njega nesto drugo a to je da je daleko od svog nivoa iz 2007. godine. Umesto da unapredjuje svoju igru on nazaduje. Mislim da je osvajanje bar jos jednog Gren Slema do kraja karijere za njega nedostizan cilj. Bez obzira na sve, ovo sto je do sad uradio je impresivno i postace i ostace legenda Srpskog tenisa ... a mogao je jos vise

Neo

pre 13 godina

Boli Noletova zelja da se prosvercuje u finale Wimb?!?Znate ono,loptica pogodi baznu liniju a on zatrazi(neuspesan)celendz ili shvati(prekasno)da je pogresio pa odigra reda radi(smesno).Nole,dete,nije Wimbl.Diznilend a Berdih Deda Mraz..Igraj do kraja!!!

Lazar

pre 13 godina

Ocigledno da je Novak ogranicen igrac. fizicki i mentalno.
njegov pristup i ponasanje u trecem setu je ponovljena prica. u mesto da pokaze karakter i pokusa sve da stvori preokret, on predaje set bez volje, bez ikakve motivacije.
mislim takav cin mu kvari i onako vec narusen ugled medju fenovima.
mislim da je novak propustio posle AO 2008 da gradi stvoj sampionski status. ovako godina za godina prolazi i dok se kaze keks sprotska karijera se zavrsava i gren slemovi pobedjuju drugi.
Zalosno je ali moramo ipak Novaku dati priznanje za sve sta je dosada ucinio. da nije njega i nase dve devojke 90 % srba nebi pratili tenis.

1234!

pre 13 godina

Realno, nemojte ga prozivati.. jednostavno on trenutno ne moze vise.. to se iz aviona vidi..
Polako, mislim da cemo docekati jednog dana i da osvoji taj Wimbledon... a i Berdych je danas igrao stvarno super..

Slavko

pre 13 godina

Kao i u slucaju nasih fudbalera u Africi preterani optimizam i za Djokovica. Pa ljudi moji dragi, svi vi koji Djokovica vec vidite na pobednickom postolju stavite pare na njega! Kvota 5,50!!!
Eo vam kvote sa vecine kladionica:
Nadal 2,10 (najveci favorit)
Murray 3,60
Berdih 5,50
Djokovic 5,50
(Slavko, 2. jul 2010 04:12)
Preporučujem (+9)
Ne preporučujem (-37)

Zato sam i napisao pre meca jer posle meca smo svi pametni. Zaista preterani optimizam uvek kada nasi igraju bilo sta. Kladionicari su postavili takve kvote, oni tu rade zato sto su strucni i poznaju igru svakog igraca do najsitnijih detalja. Dok ovde na b92 sajtu "preporuci" i ne preporuci" ne klikaju strucnjaci vec uglavnom navijaci Djokovica.

BlagoYeah

pre 13 godina

...uvek isto...Djovak Nokovic...sine opusti se...nisi ti za ovakve meceve. Nemas fokus, nemas drajv, nemas srce. Priznaj to sebi, mozda ce ti krenuti nabolje...

veli

pre 13 godina

sramotno ponašanje prosto nevjerovatno imaš para pa plati psihijatra uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

François

pre 13 godina

Nisam "pljuvac", ali moje zapazanje je da, kad god pre nekog vaznog meca i posle jednog dobijenog, nasi teniseri krenu da izjavljuju kako se super osecaju, i kako ce sledeci da dobiju glatko, oni izgube i osramote se. To vazi i za fudbalere.

frojd

pre 13 godina

Danas u tenisu gledamo samo 2 tenisera, tacnije vec sest godina. Ostali su projekti i ulaganja svojih porodica i privilegovanih zajednica. Tenis ima problem sa drustvenom selekcijom igraca jer igraju oni koji mogu da priuste odlazak na turnir pa i trening. Do tad gledacemo i zaliti za sposobnijim klincima, fizicki i mentalno sposobnijim A takvih ima na zalost ili srecu...

novak-pravi igrac tek za 3 god.

pre 13 godina

Da li je neko od ovih poznavaoca (citaj pljuvaca) drzao, da ne kazem koristio cak, ikada reket pitam se?

Novaku zameram samo sto u poslednje vreme mnogi igraci dolaze bas protiv njega do najvecih pobeda u karijeri.

nalix

pre 13 godina

skinem holandiju, skinem sneijdera, skinem crveni karton, broj zutih i kornera... i stavim da ce nole izgubit rezultatom 3:1!! DJOKAC POSALJI MI MOJIH 4452 KM!!

Srdjan

pre 13 godina

Napred Nole,svaki pravi Srbin i navijac je uz tebe i kad gubis i kad dobijas,ja mislim da je ovo sjajan rezultat i nema razloga da ga pljujete...svi vi nesto znate,a nemate pojma!!!!!

realno

pre 13 godina

novak novak novak toliko ste bili slijepi da niste svatali da je berdych jednostavno bolji trenutno,ili ste to znali i krili.Ja sam navija za noleta ali djabe berdych je bolji trenutnio

Predo

pre 13 godina

Kao sto smo i predvidjeli, odliucili su nervi, servis i pomalo sreca. Da, mada je Berdih igrao dosta sigurno, a Novak pokazivao znake nesigurnosti i nervoze, bilo je tu par srecnih poena , koje su mozda mogli odvesti mec u drugom pravcu. NOvaku se od silne zelje, kako se to teniskim rijecnikom kaze, "skratila ruka", usput i noge svezale. Mislio sam da ce ta nervoza proci nakon par gemova, pa onda nakon seta, ali ona se protegla citav mec. Ovakva kriza, u kojoj je Djokovic duze vremena, se ne moze prevazici preko noci. Napredak je ocigledan. I ovo je uspjeh, ali treba malo vise da bi se savladio igrac kakav je Berdih, koji je danas licio na pravog Vimbldonskog sampiona. Djokovic je igrao, koliko je mogao u takvom psihickom stanju. Ono jedino sto mogu da mu zamjerim je sto se predao nakon taj brejka u drugom setu, a rekao je da ce se boriti do kraja.

majanole

pre 13 godina

Sad ce komsije da salju komentare tipa Novak nema pojma itd.Ja da sam na njihovom mestu ne bih se veselila Novak ce ih pokoriti sve u Splitu...ali nije to najgore ,najvise me boli kada vidim ljude iz Srbije koji govore da Novak nema pojma i da ne zasluzuje da je u medju prva 3 igraca...

Nole tvoji pravi navijaci su uvek uz tebe...ne mari za komentare ljudi koji ne znaju nista drugo u zivotu vec komentarisati i radovati se tudjim neuspesima...doci do polufinala ovako velikog turnira je za pohvalu...tvoji navijaci su zadovoljni tvojom igrom, a i ti si ...podsecas na starog Novaka iz 2007 koji je pucao od samopouzdanja ...DOBRO DOSAO PONOVO NA MESTO BROJ 2 I SRECNO U NAPADANJU NA TRON.

Ena

pre 13 godina

Jako mi je zao, mada sam se pribojavala ovoga. Mozda je bolje bilo igrati protiv "nacetog" Federera, nego protiv Berdiha koji je u ovakvom naletu. Necu da kritikujem Novaka. On sigurno vise od svih nas zajedno zali, mada mislim da sa njegovom kondicijom ili zdravljem stvarno nesto nije u redu. Sad skoro da navijam za Mareja,jer potpuno mogu da razumem Engleze, kako im je toliko godina cekati i nadati se bar finalu Vimbldona (kao mi da nasi fudbaleri stignu bar do drugog kruga SP il EP), pa makar im to veselje priustio jedan zakleti Škot:)))

Иван-Ниш

pre 13 godina

Чим онолико прича да је у најбољој форми, знам да стиже спуштање. Која форма кад сваки меч који траје дуже од 90 минута, следи медицински тајм аут. Можда је овако боље, биће одморнији за Хрвате. ;)

Expert

pre 13 godina

Eh, ja ne bi imao nista protiv da sam igrao tenis u polufinalu Vimbldona protiv Berdiha i da me je pobedio sa 3:0 u setovima. A da onda neki likovi komentarisu: pa trebao si ovako a zasto nisi onako...

Sirko

pre 13 godina

Sad sam te stavio na tiket i zapamti kada ces opet...jer se ja tresem k`o Haiti kada ti vodis 2:0 u setovima i u 3 pocnes da sse prenemazes...Tipsarevic car...

LjubiteljTenisa

pre 13 godina

...steta...a mogao je i Berdych da ispadne u cetvrtfinalu, zajedno sa Federerom, Djokovic bi tada imao realne sanse da se plasira u finale...Nema veze...barem ce stici na Tipsinu svadbu...nije ni to lose...Sve u svemu, napred Nole ;)

MM

pre 13 godina

Realno. Ovo je veliki uspeh Novaka, s obzirom da ove godine nije pobedio ni jednog ozbiljnijeg igraca. Cini mi se da je Juzni bio najvise rangiran igrac koga je pobedio. Imao je srece sto je Rodik ispao pre cetvrfinala, inace bi zavrsio kao i prethodna dva GS-a, medju osam najboljih. Raduje povratak u formu Novaka i mozemo da ocekujemo bolje partije u drugoj polovini sezone.

Dylan Dog

pre 13 godina

Pre svega, čestitke Tomašu Berdihu na prolazu prvo GS finale.

Pre dva dana sam rekao da ako Novak dobro otvori meč, bude dobro servirao i zdravstveno/meteorološki bude ok, šanse da pobedi ostaju na njegovoj strani. Nažalost, danas nije dobro otvorio meč. Jeste rezultatski, ali nije igrom u polju. Pokušavajući da niskim tempom umrtvi Berdihovu igru - umrtvio je zapravo svoju i ispao iz ritma, a do kraja meča nije ušao ni u jedan jedini udarac! Razumljivo je da igrač oseća pritisak usled važnosti meča i da igra u grču i sa stegnutom rukom. Međutim, nedopustivo je da to traje neopravdano dugo, pogotovo kod iskusnijeg igrača. Opet je Novak igrao protiv dva protivnika ali danas sebe nije uspeo da pobedi. Meč je izgubio pre svega - mentalno, u segmentu gde je na papiru bio favorit u odnosu na današnjeg protivnika.
Berdih je danas igrao solidno, ne i svoj najbolji tenis. Nije ni previše dobro servirao, malo se bolje branio nego obično i bolje kretao i, što je najvažnije, nije smetao Đokoviću u poslu na pobeđivanju samog sebe. Mada, kao teniser sklon neobjašnjivim padovima koncentracije, Berdih umalo nije od gotovog napravio veresiju - kada je propustio da svojim servisom zatvori 2. set i kasnije propustio nekoliko vezanih set lopti. Ipak, Đoković je danas bio nepobediv. Sebi samom.

Po meni je u Novakom štabu neopravdano veliki značaj pridavan ovom meču. Ovo je n-to Đokovićevo polufinale GS-a, a 2. na Vimbldonu. Dakle nije to bila neka nova okolnost za njega (bez obzira na ovogodišnju krizu igre i rezultata). Drugo, uz svo dužno poštovanje, Berdih nije igrač koga Đoković treba da se plaši i koga treba da previše respektuje na terenu. Jednostavno je trebalo da igra svoju igru. Danas je prikazao svoju D, E, F igru (možda je ovo njegovo najgore izdanje ove godine) pa se čak može reći da na momente "nije ni igrao". Loša psihološka priprema ovog meča je uzela svoj danak.
Pravi šampion mora biti imati dozu sportske drskosti i pozitivnog "bezobrazluka" i arogancije, a Đoković to, nažalost, nema. Bar nije imao danas. Da je bilo suprotno, ne bi ni Berdihu, ni ovom meču - pridavao značaj koji ne zaslužuju i time uveo sebe u vrzino kolo.

Gore napisanim ne želim da umanjim značaj Berdihove pobede, već da ukažem na neke detalje koje bi po meni Đoković trebalo da koriguje u budućnosti.
Ovom prilikom bih se osvrnuo na jednu Novakovu osobinu, koja mi kod njega najviše smeta. To je malodušnost i odustajanje da se vrati u meč (ili set) koji na prvi pogled izgleda izgubljeno, posle samo nekoliko neuspelih pokušaja. Igrač njegovog renomea ne bi sebi trebalo da dozvoljava da ga protivnik psihološki slomi u toku igre. Igra se do poslednjeg poena i do poslednjeg poena treba da se pošteno bori i sa terena ode podignute glave. Jelena Janković, npr. nema ovu negativnu osobinu (nema je ni Ana - ali ona kad krene da srlja, niko je ne može zaustaviti), čak suprotno, a Nadal je svetski šampion u izvlačenju iz ovakvih situacija.

Ipak, obzirom na predviđanja pre početka ovog turnira, Novak je na ovom Vimbldonu ostvario rezultat i prikazao igru - iznad svih očekivanja. Naš je problem (a i njegov) što smo (opravdano) želeli više. Na kraju, za prolivenim mlekom ne treba plakati. Sutra je novi dan.

Biba

pre 13 godina

@ Dylan Dog

Kao i obično, po meni je ovo najpotpuniji komentar jučerašnjeg lošeg Novakovog izdanja. On je zaista sve vreme pokušavao slajzovima i mekšim loptama da umrtvi Berdihovu igru, koji je igrao znatno slabije nego protiv Federera a i protiv Soderlinga na RG kada je vodio sa 2:0 u setovima da bi ovaj preokrenuo na 3:2. Nije mi samo jasno, i tu je poenta - kako i zašto Novak nema motivaciju (zdravu, ljudsku i sportsku) da igra najbolje što može i pokaže na terenu da se meč u svakom trenutku može razviti u njegovu korist. Da li je u pitanju psiho-fizički umor (tako nije izgledao pre 2 dana, naprotiv), trema, prisustvo njegovog nadobudnog oca u loži....tek, delovao je kao neki teniser iz ATP 200 koji povremeno odigra neki udarac a ponaša se kao da je pred njim Federer ili Nadal u svom najboljem izdanju. Takve oscilacije, kao i za JJ na ovakvim turnirima su po meni nedopustive. Šta reći za Pironkovu i Zvonarevu? Berdih je sam bio iznenađen Novakovom predajom već od samog početka. Strah od finala, od uzimanja titule, to je psihološka barijera nepremostiva za naše igrače, izuzev za Zimonjića. A taj psihološki problem mora se dugoročno rešavati. Od toga izgleda pati i Marej. Velika šteta, sve u svemu.

MladenToronto

pre 13 godina

Steta sto igrac koji ima sve moguce igracke kvalitete u glavi nikada nece biti pobjednik. Boji se samog sebe, boji se sam sebi biti favorit. I od takvoga nikad nece biti broj 1 u svijetu. A mogao je...

Vladan R

pre 13 godina

Steta velika steta. I zbog toka celokupnog turnira kao i ovoga mecu u kojem je Berdih dominirao i dosao i servirao za kljucnih 2:0. Velika doza srece u dvanaestom gemu (tri puta uzastopno linija u za jedan poen , pa klizanje Berdiha za jos jedan i na kraju vrh mreze za jos jedanu maltene vec izradjenom poenu za Berdiha za treci poen ) je dovela do taj brejka , a zatim nesto slicno na 2:6 u taj brejku , samo sto mu je ovaj put pomogao i Berdih. Sve to Djokovic je pustio niz vodu onom duplom servis greskom pa mu stoga, na veliku zalost, sve navedeno nije bilo dovoljno da osvoji drugi set i time mozda i prelomi mec jer bi svoje samopouzdanje znacajno podigao a Berdihovo poljuljao. Na zalost postojecim ishodom drugog seta sve je bilo vise nego suprotno, a najbolje se ocitalo u dvostrukoj duploj sevis gresci za kljucni brejk u trecem setu. Ipak ono sto me je definitivno najvise iritiralo nije ni to sto je znatno iskusniji Novak(1 GS jos 2 finala i 2 polufinala naspram samo jednog polufinala rivala) usao mnogo stegnutije u mec, nije cak ni pomenuti zavrsetak drugog seta, vec predaja u trecem tj odsustvo bilo kakve zelje da proba da napravi preokret. U svakom slucaju vise nego zasluzena pobeda Berdiha cime je samo pokazao da nije slucajno savladao Federera, odnosno bio u polufinalu i na prethodnom GS - RG .

Archie

pre 13 godina

@ja
OK, primedba je na mestu sto se tice zreba.
Sto se tice srece, mislim da gresis, naprotiv, ima srecu sto je sistem bodovanja takav kakav jeste koji ne meri kvalitet vec kvantitet odnosno ko ima srece da se ne povredi i odigra mnogo meceva i pri tome je vise nego prosecan moze biti natprosecno rangiran, to su cinjenice

Iskrenov Smilja

pre 13 godina

Pa ljudi moji,od ovog fudbala i ovih muskih clanova porodice,ne moze ni tenis da se gleda na miru!Gledala sam do 3:3 u trecem setu,i predjosmo na fudbal.Katastrofa!Dok sam ja presla na vas sajt,sve je bilo gotov.Pa mozda je i bolje sto nisam odgledala do kraja,srce bi mi puklo!
Ja Noleta cenim kao sportistu,stvarno je dobar!Ali cesto,kao sada,on na zalost pobedi samog sebe.Nije njegov protivnik bio bolji,vec Nole,po svojoj fizickoj konstituciji nije spreman za ovolike fizicke napore. Kako bilo da bilo,i polufinale je uspeh,ma da bismo svi bili srecniji da je rezultat bio obrnut.Drzi se Nole SAMPIONE! BICE DANA ZA MEGDANA, JOS SI MLAD!!!!!!!!!!

Cvija

pre 13 godina

Ja ne znam sto ljudi stalno pljuju po ovom decku. Treba shvatiti da je istina jednostavna ... on je vrhunski teniser i nas najbolji igrac ikada ... a sada to sto nije kao ( Agasi, Beker, Sampras a sada Federer i Nadal ) ne treba da nas pogadja toliko. Veliki je uspeh i polu-finale Wimbldona i mozda jednostavno treba shvatiti da je Nole vrhunski, ali da je ipak realno trenutno ima jos nekoliko slicnih njemu u dva-tri bolja tenisera... Mozda ce tako biti lakse gledati njegove meceve i uzivati u njegovim uspesima a mnogo lakse preboleti neuspehe ...
Nekada je istina i surova ( ako je surovo biti 3 teniser na SVETU )

Anony

pre 13 godina

Nema potrebe da se forsira,ostali igraju za njega.Samo treba da izlazi na teren i pobedjuje 90+ rangirane igrace.Kad tad Nadal mora da se povredi ponovo,decko ceka svoju sansu,samo nek se trosi nadal.

Djoksa

pre 13 godina

Nedostaje mi Nole od pre 2god.Ali ne zato sto je kvalitetnije igrao,vec zbog"ludacke"hrabrosti koju je pokazivao.Ovaj Nole je fizicki spremniji i takticki potkovaniji ali NEMA SRCA.I da,ovo je stvarno moj zadnji komentar.Moram menjati neodgovarajuci nick..

D

pre 13 godina

bas me intresira kako ce se ovaj poraz pretvorit u pobjedu ...po starom srpskom obicaju ...a sta ce sad bit prazan u splitu , njemu je najbolje da uzme odmor do us opena ...od toliko srpskih GS-mova jos jedno veliko nista
Fudbaleri se vratili doma isto a pricalo se o nekom finalu ...kao neznam sta da gledam dali finale srbija brazil ili davis cup u splitu .bolje da ne gledate split ...samo ce zivci da odu :)
(tihi, 2. jul 2010 16:57)

Poraz pr. Berdiha će se pretvoriti u pobedu u Splitu!

Da li neko zna da li je neko do sada pobedio prva tri tenisera sa ATP liste na jednom gren slemu što može sad postići čeh?

Verka Federerka

pre 13 godina

Da je kojim slucajem Federer Srbin vi bi ste ga oljuvali i govorili kako nikad nije ni valjao...E Srbi, Srbi :) Naravno da ce biti jos finala ali ne izlazi na teren sa namermom da izgubis mec.

Vojkan

pre 13 godina

@Mladen Toronto
Novak ima odličnu glavu, vrlo je inteligentan momak, zna šta radi, jedino nije mogao protiv snažnog Tomaša, na travi, bolje, jer je Čeh servirao neverovatno snažno. Tu silinu nije izdržao ni Federer (nema, doduše, Fed više 25 godina). Inače, kad je pobeđivao Federera, Nadala, Mareja i mnoge druge, kad je u Pekingu osvojio završni turnir osmorice, Novak je bio broj jedan. Bio je tada najbolji. Pobede i igra govore ko su broj jedan, a ne lista koju sastavlja dežurni nadreaista.

APSURD

pre 13 godina

Nije Novak izgubio, zaradio je cek na 350.000 evra !!I jos 360 atp poena. Previse zgrcen,nervozan,a i videlo se da Berdich vise zeli pobedu. A vremenski uslovi perfektni.

ZN

pre 13 godina

Sve cestitke Berdihu! Momak je izasao spreman i odlucan da ovaj mec dobije. Ozbiljno! Vrlo ozbiljno je odigrao i dobio mec! Bez gestikuliranja, bez prenemaganja, bez mlataranja rukama, bez zevanja u svoj tim i bez kolutanja ocima. Siguran u sebe i svoju igru! Bravo Berdih! Za tebe navijam u finalu! Zasluzio si iako sam ovaj put navijao za tvog pritivnika. Srecno!

Nesha

pre 13 godina

Berdih veoma los, Djokovic totalna katastrofa - najgora njegova partija koju sam ja gledao - nikada nisam video da je sa ovoliko treme igrao neki mec.

sole

pre 13 godina

Zao mi je sto Nole nije usao u finale. Medjutim sada je definitivno jasno da nije sampion. Odlican teniser svakako jeste ali sampion nije.Za to mora da ima jos nesto.Vidjeli ste kako se Federer koji je sve osvojio i po nekoliko puta bori da pobjedi,grize.Novak ne. Cim vidi da ne ide on se predaje. to ne rade pravi sampioni.Ipak sve cestitke za Noleta i samo naprijed.

gradjanka

pre 13 godina

pa, "počistio" ga je brže nego federera.
a tamo su komentari bili "više volim da novak izgubi nego da fed pobedi".
pa, eto, ostvarilo im se.

Coa

pre 13 godina

Novak je odlican igrac, ali nista vise od toga... Nazalost nikada nece dostici nivo npr Federera, Nadala...
Zasto?
Zato sto potcenjuje protivnika...zato sto su novine bile pune naslova po kojima Berdih nije trebalo ni da izadje na teren jer je vec izgubio (tekstovi u danasnjem Zurnalu)...i zato sto se zadovoljava malim stvarima...da li Federer i Nadal otvaraju kafane, organizuju turnire? naravno da ne...njega ubija nas mentalitet, najvaznije mu je da bude glavni baja u svom gradu(sto i zasluzuje)...ali dok ne shvati da moze i mnogo vise i ne mane se corava posla, ispadace od raznih Melcera, Berdiha, predavace meceve u kojima gubi...

stvarno mi je zao sto je tako...
zelim mu svu srecu i puno osvojenih turnira

johny

pre 13 godina

Samo jednu stvar cu da kazem: posle pobede nad luom bilo je 109 komentara, a sada kada pisem ovo ima 163, i to jasno pokazuje kakva smo nacija, pljujemo samo neuspehe a ne znamo da pohvalimo uspehe. Sramota!

Neutron

pre 13 godina

Steta. Ali, ko je gledao Berdycha pre ovog 50%/50% i da bi pobedio onaj ko je tog dana u glavi bio sredjeniji. To je bio Berdych a Nole nikako nije mogao da udje u mec. Bas steta. Ako bih ista zamerio Noletu, to je taj treci set, koji je bukvalno predao. Znam, lako je iz fotelje, i tako dalje, ali gubiti sa dva seta a pobediti mec se je desilo bezbroj puta do sada. Na ovom turniru se je desilo. Nije to nista neobicno. Trebao je da i dalje igra. Nista nije izgubljeno dok nije izgubljeno. Eto, to je moja jedina zamerka.

a-rod

pre 13 godina

Djokovic je najbolji teniser na svetu. Ovi ostali nisu mu ni do kolena.
A vi svi sto ga kritikujete ste najobicniji kompleksasi i pacenici.
Ako je pametan promenice drzavljanstvo , jer ovakva stoka od naroda ne zasluzuje da ima takvog tenisera.
(gadite mi se, 2. jul 2010 18:59)


Prvo,svakom ko iole prati tenis,jasno je da novak ni u kom slucaju nije najbolji teniser na svetu...btw,moglo se to videti i danas...Drugo,po cemu smo to mi pacenici i kompleksasi??Zato sto smo se usudili da ga ne gotivimo.Valjda imamo pravo da imamo svoje misljenje,a da ne budemo etiketirani od ljudi kojima je zivotni san da pridju novaku na 100m...opusti se i odgledaj neki mec u kome ne igra novak,ili jos bolje izadji na teren i odigraj po koji mec

Da li vi cujete sebe

pre 13 godina

"Nole, nikad ti neces biti Nadal ili Federer..." Kao jos stotine i stotine tenisera u istoriji tenisa, racunajuci prave legende. Pa uzevsi u obzir ko su ova dvojica i ne mora da bude. Dovoljno je da jos dugo bude odmah uz njih. Srecno Nole, ma boli te za sitne "duse", Srbija je ovo. P.S. A porediti Novaka sa Anom, to je tek biser.On drzi svoju poziciju, a ona...

Ivanuska

pre 13 godina

O, kako mi je zao sto je Nole razocarao sve srpske ocajnike. Znam da su ocekivali pobedu, da su se nadali da ce, kao i fu\z\baleri, da ih ucine sretnijim, veselijim, radnijim i plemenitijim dok, lagodno, uz hladno pivce, sede u fotelji i navijaju (a u medjuvremenu nista ne rade). Pa, to je razocaranje za sve neradnike. Nego, blago meni, napisite nesto o vasem velikom i poznatom uspehu, pa cemo i vas podrzati...

Djoksa

pre 13 godina

Mec VEOMA TEZAK za gledanje.Moj utisak je da je Nole predao mec Berdihu nedostatkom hrabrosti u trenucima kad se lomi mec.Na drugi Berdihov servis on pusta Berdiha da se on pita slabim udarcima u sredinu terena.Nedostojno od ponedeljka 2 igraca sveta.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Losa igra Djokovica. Ako ovo ima ikakve veze sa zdravljem onda majstore idi leci se pa dodji opet da igras kad ozdravis. Ovako samo sam radis protiv sebe. Ne mogu da verujem da je ovako lose odigrao ovaj mec.

WildTennis :)

pre 13 godina

Zao mi je sto je izgubi ovo polufinale, ali ovo je odlican rezultat, posebno pred okrsaj Srbije i Hrvatske...
Berdih je odlicno odigrao, njegovi udarci su inace dosta jaki, a na travi je to jos vise doslo do izrazaja...
U svakom slucaju, odlicno je to sto nasi najbolji muski i zenski reket prelaze na poziciju br 2.

Aca Znalac

pre 13 godina

Nole je izgoreo pre nego sto je izasao na teren. Nema tu pomoci. Nole, necu da vredjam, ali nisi ti za velika dostignuca sada sam se uverio, narocito posle pres-konferencije. Kao janje za klanje. Prica Nole nisao dobro reternirao, a on jeste i lako je osvajao poene. Pa meni se cini da je danas igrao sa 1245 na ATP listi iygubio bi 1000%.Nema tu sta da se prica.
PS: Nole i dalje se nadam da ce se ponoviti igra iz Australije 2008.

alejandro

pre 13 godina

Za dobar rezultat u tenisu Novače,dragi dečače, potrebno je:
1)igrati hrabro, što ti danas nisi radio;
2)servirati moćno što ti ne radiš jer jednostavno to ne možeš; Zbog toga će finale Wimbledon-a 20010. biti Nadal - Berdih!
Berdih!Momak koji otkine zaredom Rođu i Đokovića više nego zaslužuje finale!!Zbog Rođenog mi je srce na mestu!!

mitar milos

pre 13 godina

Pa do kad ce ova bolest da se nastavi uvijek vise komentara kad Novak izgubi nego obrnuto ,i da je dobio danas bilo bi ko je ovaj Berdih a vjerovatno u nedelju opet isto u slucaju poraza uzas i sramota...

nikola7

pre 13 godina

mislim da Novak sa ovakvom igrom nema sta da trazi protiv tenisera koji su u prvih 10...vec 2 godine ponavlja iste greske,cim krene da gubi postaje malodusan,i nikako da uhvati kontinuitet...vec par godina je 3 na svetu ali iskreno mislim da vise i ne zasluzuje,barem trenutno..morao je vise da rizikuje danas a ne sve lopte da vraca po sredini terena i to negde na pola kada se gleda i duzina terena..Berdih je igrao opusteno i zato je u finalu,ali mislim da nece uspeti da osvoji turnir,mada bih ja voleo iskreno. Novaku srecno u nastavku sezone ali mislim da ce ovaj poraz samo da ga vrati ponovo u nazad sto se igre tice iako se probio na 2 mesto na listi, imao je veliku priliku barem da igra u finalu

dezurna

pre 13 godina

Cestitke na stizanju do polufinala Vimbldona. Los dan je los dan.
Ovde u Britaniji niko normalan ne pljuje Mareja sto nije usao u finale.
Komentari se uglavnom zavrsavaju, na primer, na tome da Marej ovom prilikom "nije uspeo da ostvari svoj san".
Neko upuceniji u tenis od mene objasnio mi je da, kada se radi o prvih nekoliko desetina igraca na ATP listi, niko ne sme biti siguran ni u sta kad izlazi na teren.
Pretpostavljam da je to tim tacnije ako je u pitanju prvih 15-ak igraca na istoj listi?
Ili, jos jednostavnije objasnjenje: kad neka zemlja ima JEDNOG/JEDNU igraca/igracicu u prvih 100 na ATP/WTA listi, to se moze smatrati zemljom u kojoj tenis realno postoji.
Srbija?
ATP - trojica u singlu od kojih jedan na trecem/drugom mestu, trojica u dublu od kojih jedan na prvom mestu.
WTA - dve u singlu od kojih jedna na trecem/drugom mestu, i obe su u nekom trenu bile prve na listi.
Iliti: da li bismo mi Srbi voleli da smo normalni?!
Ocigledno da je u Srbiji i dalje jedina stvar koja se nikome ne oprashta - uspeh.

Zli Duh

pre 13 godina

Evo 0:3... Ne vredi,ne moze da se vrati,sansa je bila u 2 setu kad se vratio u taj-brejku,i kad tad nije uspeo bilo je jasno da je kraj. Ali nije mi jasno kako on posle dva seta jedva dise...I zasto se opet to ponavlja kad gubi,nesto nije u redu sa zdravljem. Svaka tebi Novace cast na dosadasnjem uspehu u karijeri,ali trenutno je i polufinale wimbldona veliki uspeh,realno...Sad se odmori pa da pokidas komsije u sred Splita...Da nam vratis za ovo nerviranje danas... Srecno NOLE...

Djoksa

pre 13 godina

Nole najbolje igra kad je underdog(autsajder).Zato protiv Nadala i igra najbolje.Opusti se i nema sta da izgubi.Zbog toga i boli ovaj poraz.Stegao se Nole u ovom mecu zato sto je bio favorit.Ne igra tako sampion Nole,ne igra...

slobodan ili ne

pre 13 godina

vidim i ovde komentare poput onih vezanih za fudbalere, zavera ili namerno izgubljen mec! djokovic je trenutno puno bolji u odnosu na zadnjie mesece, ali ovaj put se namerio na cvrsceg i boljeg protivnika od sebe kao sto je i on bio protiv kineza, i ne samo kineza! ps / i on je kao i vecina nasih sportista, tesko uspevaju, da kad je potrebno, ucine preokret!

kobe bryant

pre 13 godina

Novak sve više počinje da liči na Anu Ivanović. Ko da ih je ista majka rodila. Pre meča uvek govori u stilu: Osećam se dobro, popravio sam servis, igram bolje nego prosle godine itd. A pri tom, isto kao i naši fudbaleri, nikad lakši put do finala. Pa šta bi bilo s njim da je morao da preskače Soderlinga i Mareja, kao Nadal? Ma ne ljutim se ja na njega. Izgubio pa šta? Nego mi smetaju takve izjave (i njegove i Anine). Kad god su bombastične obavezno gube meč(eve)!

Samo napred

pre 13 godina

A kad nam Nole donese bodove sledeceg vikenda u hrvatskoj bice-to nole, kralju, care, srbine i sl.Nole ispadni smeker i isfoliraj neku povredu da ne igras,u inat ovima koji te pljuju...od mene imas veliku podrsku ovo je sasvim ok rezultat

Ja

pre 13 godina

Zasto se mi, Srbi toliko gadimo svake konstruktivne kritike? Djokovic jeste as, ali vrlo cesto pravi i ponavlja bespotrebne greske. Zar je pametnije o tome cutati?

nole vuvuzelo

pre 13 godina

Ljudi realno čovek se smorio od tenisa,mnogo je više obećavao pre 3 godine,na 2 0 za Berdiha on staje da igra,kukavički.

Mr. Error

pre 13 godina

@ Greska

Ja imam drugacije razmisljanje. Po meni je vaznije biti prvi nego imati jedan gren slem.
Krecem od ovoga. Posto treniram vec cetiri godine tenis, sa raznim ljudima sam pricao, i primetio sam sledece. Vecina njih, pamte igrace koji su bila na vrhu liste. Kada bi ih pitao da mi nabroje ko je sve osvojio Australian Open, ne bi sa sigurnoscu odgovorili. Ali kad sam ih pitao da mi nabroje sve tenisere i teniserke koji su bili na vrhu liste, mislim da nikoga nisu izostavili.
Naravno da imati titulu na gren slemu je poseban dozivljaj i uspeh, ali ja vise pridajem znacaju prvom mestu. Upravu si za Jelenu. Predala al ipak napredovala. To je na mestu. Ali po MENI, ljudi vise pamte igrace koji su na vrhu. Sad, ne bas svi ali vecina. Pa proverite sami. Pitajte nekoga ko ne prati bas aktivno tenis. Pitajte ga ovo sto sam ja pitao svoje prijatelje. Mozda gresima ali svako ima pravo na misljenje.

Kad bih ja bio na NJIHOVOM mestu, trudio bih se da ostanem sto duze u pamcenju kod ljudi. Mozda gresim...

sonja lukic

pre 13 godina

Strasno mi je saznanje da Djokovic nije permanentno dobar teniser(a mogao bi biti jer ima sve preduslove), vec od slucaja do slucaja.Berdih nije imao sta da izgubi i zato je bio samouvereniji i bolji u svakom setu. Ne znam zasto DJokovic nije igrao samouvereno kao Berdih , jer i on nije imao sta da izgubi , vec samo da dobije.

Darko

pre 13 godina

Djokovic je u prethodna dva meca pobedio Berdiha bez izgubljenog seta a sad 0-3.Pa svaki psiholog ce reci da je Novakov problem u glavi nema veze protiv koga igra vaznost meca utice da igra mnogo slabije nego inace.

Greška

pre 13 godina

M.Eror
Novak je drugi na ATP a Jelena na WTA listi. I dok su oni drugi na listi, drugi osvajaju "grend slemove". Novak u svojoj izjavi nije toliko pridavao značaj tom "drugom mestu na planeti", rekao je "dobro to, ali moram da se spremim za US Open". Zna se kome je lista najbitnija: neupućenim navijačima i jednoj teniserki koja nikada neće ostvariti "veliki pobedu". Ta lista je nužno zlo (imaš dokaz u Jeleni koja posle vimbldonskog debakla napreduje!), a kaži nam šta ona igračima donosi, osim povoljnijeg žreba na nekom turniru. A onda se dođe do četvrtfila i adio. Zaboravljena Zvonarjeva razbila je "drugu na planeti". To je lista. I Brazil je prvi na listi, ali neće biti prvak sveta. Na sreću, u fudbalu te liste niko niti zna niti prati.

rooney

pre 13 godina

novak opet nije mogao probiti barijeru u svojoj glavi cim je izasao na teren izgubio je mec ovaj poraz bas boli ej covek ima 57% ubacenog servisa i razbije te 3 0

xy

pre 13 godina

stvarno šteta ali šta je tu je. mislim da nole nije bio dovoljno agresivan a tako se ne može dobiti berdiha. čestitke berdihu a noletu puno sreće u nastavku sezone

Johnny

pre 13 godina

Berdich mora iz Engleske u Čile igrat Davis cup u petak.Još na zemlji. Stepanek ne igra, tako da će Čile u polufinale na Hrvatsku ili Srbiju.

Djoksa

pre 13 godina

Odlicna Novakova taktika(slanje spinovanih i slajs udaraca na baznu liniju).Berdih.kontre na ravne udarce su neverovatne.Izgubio je Nole zato sto je svaki put kad je imao sansu(brejk lopta i 2 servis)pustao Berdiha da se pita(slabe lopte u sredinu terena).

zainteresovan

pre 13 godina

Bilo bi idealno da se sazove jedna konferencija za stampu gde ce licno Novak Djokovic odgovarati na postavljena pitanja svih ovde potpisanih koji su danas 'ispratili' prvi polufinalni mec i s pravom pretenduju ne samo da ga ostro krtikuju nego i da otvoreno negoduju zbog njegovog (i njihvog) neuspeha.
Vecina mu nije davala ama bas nikakve sanse za prolaz u drugo kolo a kamoli da ce doci do polufinala.Priznajte nezno da svi mi itekako pratimo Novaka i da do tancina znamo kako je igrao, kad je bio prelomni trenutak u mecu, koliko se popravio servis i kako je nedostatkom samopouzdanja i motivacije izgbio danasnji mec. Verujte, da nije njega ne bi bilo ni vas. Pravi poznavaoci ovog sporta verovace da ce ga njegov kvalitet ubrzo dovesti u prvo sledece finale bez obzira na ime i znacaj turnira gde ce igrati. Tu je, uglavnom, cesto prisutan.

Cucurigu

pre 13 godina

Jednostavno Novak nema telo za velike i iscrpljujuce meceve.Pogotovo pri abnormanim klimatskim uslovima.Nije on kriv za ono sto mu bogom nije dato.

Cucurigu

pre 13 godina

Jednostavno Novak nema telo za velike i iscrpljujuce meceve.Pogotovo pri abnormanim klimatskim uslovima.Nije on kriv za ono sto mu bogom nije dato.

Zoka

pre 13 godina

Pre dve-tri godine kada bi Novak gubio sa 2:0 bio sam siguran da moze to da stigne i da pobedi, danas kada vodi sa 2:0 nisam siguran da moze da pobedi. Pre dve-tro godine kada polomi reket znao sam da za njega tek tada mec pocinje, danas gubi i kulira. Gde je nestao taj decak od pre dve-tri godine?

Marija

pre 13 godina

Od izlaska na teren izgledalo je kao da Novak mrzi i sebe i ceo svet. Ne znam ko ili šta ga je iznerviralo, ali kao da je nekoga hteo da kazni svojom samodestruktivnom igrom. Gledaoce je sigurno kaznio pošto je meč bio retko loš.

Šteta, bila je ovo dobra prilika...

boombar

pre 13 godina

Q. Will those double‑faults play on your mind as you go home, do you think?

NOVAK DJOKOVIC: Well, I don't know. It's not just double‑faults. It's just I wasn't going for the shots too much. You know, I was kind of waiting for him to make mistake. I was wrong.

Mislim da je svaki dalji komentar suvišan.
Idemo dalje.

nikola

pre 13 godina

svaka cast majstore za polu-finale ali nekako imam utisak da ni sam nisi verovao da ces pobediti danas mislim da si morao da rizikujes mnooogo vise a ne da cekas samo i vracas lopticu na drugu stranu..zao mi je zbog poraza ali ovo je bila velika prilika definitivno..i one price da se vratio onaj stari Novak padaju u vodu jos si daleko od tog stadijuma ali da je bolje nego pre par meseci to stoji...srecno u nastavku sezone i sa vise agresivnosti bices jos bolji.

biljana

pre 13 godina

Realno Berdih nije bio sjajan i daleko od toga da je oduvao Noleta. Kad je dobio Federera u meni se javio crv sumlje u pobjedu Noleta,1. jer mislim da se Nole psihički i taktički spremao za taj susret, 2. činjenica da je taj s kojim igrate, dobio Federera ( ma koliko, a to se na ovom turniru pokazalo, Federera koji nije sav svoj)govori da taj neko igra tenis svog života,i naravno da je dobio krila da može da pobijedi svakoga. Ali Nole o tome nije trebao da razmišlja.Ja nisam nikakav teniski stručnjak niti psiholog, ali sam malo starija od njega i iz iskustva znam da kad god sam sumljala u sebe pravila sam početničke greške koje nisam pravila ni kao početnik. Moj savjet je da kad izađe na teren isključi sve oko sebe, igra poen za poenom i vjeruje u sebe.
Srbin ili ne svi su teniseri prošli ili prolaze koroz iste probleme kao i Nole, pa čak i u samo jednom meču ko hoće može te faze prepoznati kod svih igrača. Nole sve to zna, ali je na njemu da prelomi u datom trenutku i kaže ja sam jači od toga i odigra najbolje.To je ono kad izvuče tri dobra servisa da se izvadi iz bijede, ali niko to ne pamti nego samo pominjete duple greške...

Imas moju podršku u svakom meču. Nole samo naprijed ja sam sa 23 godine bila student i nisam imala pojma o životu a ti... svaka čast. Ne da će biti još finala nego i još puno, puno osvojenih GS I NARAVNO 1. MJESTO!

sima

pre 13 godina

Vremena,vremena mi treba da ne pisem adrenalinski;sta mene boli nije toliko poraz, nego NE_IGRA upraavo zato sto je tako LEP TENIS igrao na W; DD- je dao dobru analizu- samo ja se pitam: zasto se takve stvari desavaju? Zasto slaba procena? Ocekuje 'servera'a video je/ su da covek i sa Federerom ne vise od 50% prvog servisa dobija? okacis celu taktiku na losu procenu! ali cak i to, zasto ne B,C,D..izmena? Ovo je jedan od najlosijih meceva Novaka koji sam ja gledao- a zasto, ce mi ostati nepoznanica!

No, jos jednom, on je i danas bio najmladi ucesnik- VERUJEM u njega!

Mr. Error

pre 13 godina

@ nikol dž.femija

Namerno sam cekao da medu poslednjima komentarisem, jer me je interesovalo kako ce drugi reagovati. Mozda cu zvuciti kao pesimista, ali, nekako sam vise verovao u to da ce Novak izgubiti nego pobediti.
Na SP u fudbalu, nasi fudbaleri su komentarisali kako ce pobediti Ganu, pa izgubise. Protiv Nemeaca su bili odmereni, i pobedili su. Rekli su da ce zgaziti Australiju, i ponovo isti scenario kao sa Ganom... Eto zbog toga. Svaki put kada se nasi hvale (sto je normalno), imam dozu nepoverenja u njih. Ali glavu gore, NOVAK I JELENA SU DRUGI NA ATP-U ODNOSNO NA WTA LISTI.
Sto se tice komentara nikol dž. femije. Ovde vec komentarisem... ne znam koliko dugo:) i zaista mi se svaki vas komentar svidi. Uvek je na mestu. Jeste da su neki dugacki kao biblija:), ali zato sve kazete sto treba. Vi saljete najbolje komentare, i uvek kada udjem na ovaj sajt, trezim nikol dž. femiju da procitam sta je napisao. ODLICNO :)

MM

pre 13 godina

U mec je usao stisnuto kao i na polufinalu US opena prosle godine, kao da u zivotu nije bio u polufinalu GS-a! A Berdih je delovao kao neko ko vec ima GS titulu (iako mu je sama igra bila prosecna). Djokovic se jednostavno odsece, ruka mu se skrati od vaznosti meca. A tek dupla servis greska za kraj drugog seta?! Sto je neko nazalost konstantovao, Nole jednostavno nije sampion, nema to malo sto vecini fali. Rafa bi uvek nasao nacina da ubaci u petu brzinu.

zainteresovan

pre 13 godina

Lep je osecaj kada saznate da to sto mislite ili kazete makar i na ovaj nacin probudi reakciju pa makar i onu najmanju. Zahvaljujem na tome osobi @sima i nadam se da ce ostati 'svoj' i uvek iskazati svoje uverenje . Tenis me veze profesionalno niz godina a veliki preokret se desio upravo pojavom Novaka. Na jedan neoubicajeni nacin taj momak je uveo nesto sto nisu imali a ni sada nemaju svi veliki asovi za koje znate ko su. Poneki ili vecina mogu da ga ne vole, da im ne ogvara njegov karakter ili stil igre, ali mu se mora priznati veliki
talenat i tezak rad da bi postigao i opstao tu gde je sada. Bice jos mnogo izgubljenih meceva i velikih pobeda ali ce poznavaoci ovog sporta imati tu izuzetnu privilegiju da uzivaju u njegovoj igri posebno ako igra dobro a to se ipak desava mnogo cesce nego sto gubi.

Pravi navijac

pre 13 godina

Nema mnogo aktivnih igraca koji su igrali 2 polufinala Wimbledona. Sve cestitke Noletu sa zeljom da na betonu napravi jos bolje rezultate.
Na komentare se ne treba obazirati, istinski navijaci su uvek uz tebe a ova sacica dokonih "strucnjaka", i ljubomornih komsija (uvek se izdaju) su beznadezno smesni i jadni da bi se drugi reket sveta obazirao na njih.
Punom parom i sve najbolje u Splitu.

sima

pre 13 godina

Zeleo bih jos samo jednu stvar da kazem- nadam se da ce se objaviti;

U bilo kom delu sveta, i bilo kome je ovaj forum dostupan- pritiskom dugmeta na maternjem jeziku citaca;
Ako MI OVAKO MISLIMO o nasem TOP-TENISERU, 'konstruktivno kriticki' kako ce drugi? Zasto zamerati drugima sto ih nepostiju ( sto nije tacno)?
Razmisli te dobro, pre nego sto pocnete da pisete,naravno, da to ne vazi za zloduhe! Pozdrav;