Fudbal 89

Subota, 26.06.2010.

23:09

Gana preko produžetaka do četvrtfinala

Reprezentacija Gane napravila je istorijski uspeh plasiravši se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Gana preko produžetaka do èetvrtfinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Profesor

pre 13 godina

Srbska posla,nazalost.....najvestiji pljuvaci po svojima....tuzno,zalosno....
(Sportista, 27. jun 2010 09:32)

SrBska,a? Evo tebi iz keca u kec!

smoki

pre 13 godina

Ma koga briga vise i za Ganu i za Amere i ostale ekipe kad nasi fudbaleri gledaju fudbal na TV-u a mi se nerviramo zbog njih...AAAAAAAAAAA

sasa jokic

pre 13 godina

Svi nasi selektori moraju na lecenje od Miljanicevog ziceraskog sindroma! Svi redom obecavaju napadacki fudbal, a kada krene prvenstvo- ODBRANA. Mora da se uvede pravilo da ko ne igra standardno u svom timu ne moze da igra za reprezentaciju i tacka! Moramo da shvatimo da je jedina taktika za prolaz dalje dati gol vise, a ne odbraniti svoj!!! Moramo imati vodju ali ne koji najvise pretrci(Stankovic) nego graditelja igre, koji preuzima loptu na polovini i uposljava napadace!!! Naravno sve su ovo lepr zelje koje se nikada nece ostvariti jer iza vecine reprezentativaca stoje mocni menadzeri pa cak i kriminalci. Pa ajde probaj da ih ne pozoves! E to je glavni razlog za neuspeh, pa sve ostalo sto nije odradjeno a naveo sam gore!

radovan

pre 13 godina

svaka cast. zelim im da prodju sto dalje. neznam zasto sad toliko pisu protiv gane i rajevca. pa najveci krivci sto smo se vratili kuci smo mi sami. a nejkrivlja troica su antic, zigic pantelic. a protiv australije im se pridruzio nazalost i krasic.

Mr..Cool

pre 13 godina

Brawo Gospodine Rajevac......ne mi smo trebali da prodjemo sa dva data gola u grupi...ko nam je kriv kad nam igraci masu rukama u sesnaestercu....Ghana je zasluzeno prosla dalje....iako nemaju carobnjake sa loptom kao mi....sve to nadoknadjuju neverovatnom borbom....a nasi nek malo gledaju i nek nauce kako je to boriti se za naciju....

nikola

pre 13 godina

Koliko smo nenormalni,mislim da je Rajevac hteo da trenira neki naš klub pre dve godine tipa Borče sigurno bi posao dobio trener iz nekog gangstersko-mafijaškog klana.Toliko o nama a i njima.

Zoran

pre 13 godina

A samo nas je gol dijelio, da mi umjesto Gane igramo osminu finala, no to nasi orlici niu bili u stanju da urade, mada mozda je i bolje, dozivjeli bi mozda novu i jos goru bruku, da nas Ameri izbace, kojima je fudbal negdje na zadnjem mjestu sportskih prioriteta. Svaka cast Rajevcu, pokazao je nekim, kako se vodi tim, nije sramota prekopirati ponesto od njega, zna se na kog aludiram.

Grobar

pre 13 godina

Nastup gane na ovom SP me podseca na nastup KK Partizan u kosarkaskoj evroligi ove sezone. Znaci vise srece nego pameti. Prvo se provuku kroz grupu sa dva gola iz penala (plus na dve utakmice igrac vise). Onda im se namesti zreb kao nikome, gle molim te Ameri prvi ,a Englezi drugi u grupi (citaj Real Madrid izgubi kuci od makabija). Onda prodju na produzetke , a videcete procice i Urugvaj. Prosto kad nekog napadne tu nema leka. Sreca je veoma vazan faktor u sportu ali nekoga nekada malo i previse k..a.
(realan, 26. jun 2010 23:2
Jedino sto je kod tebe realno je ocigledan kompleks od institucije KK PARTIZAN!
SRECA PRATI HRABRE a P...e idu kuci

Sportista

pre 13 godina

Kao prvo,svaka cast Gani,zasluzeno je prosla u cetvrtfinale....
A onda jedno pitanje za sve strucnjake i pljuvace Srbije(ne bitno koji je sport u pitanju):
Cime je to Gana zasluzila da prodje grupu?
Time sto je dala dva gola iz penala?
Time sto je na dve utakmice imala igraca vise?
Time sto je lepo igrala?

Najlakse je sedeti kuci,pluvati i filozofirati....
I prestanite pricati kako se nasi nisu borili,kako vas nije sramota?????

Srbska posla,nazalost.....najvestiji pljuvaci po svojima....tuzno,zalosno....

Omar Little

pre 13 godina

Cestitke gospodinu Rajevcu! Navijao sam za Ganu svim srcem i potpuno su zasluzeno pobedili! Nisam mogao da verujem kad sam citao komentare ovde da ce vecina navijati za Amere,kao jer su zasluzeno prosli za razliku od Gane! Ja mislim da je Gana zasluzila sve ovo,bez obzira sto su dali dva gola iz dva penala! Bili su bolji od nas,sa Australijom su imali problema(od koje smo mi izgubili),a sa Nemcima su se dobro drzali(nisu imali srece koliko smo mi imali).
A ne zaboravite da im najbolji igrac i to kakav,nije ni dosao na SP!
Samuel Inkoom(1989),David Addy(1990),Jonathan Mensah(1990),Andre Ayew(1989),Anthony Annan(1986)...osim strastvenih igraca menadzera niko nije ni cuo za ove mladice,a kako samo igraju,kako se bore za svoju reprezentaciju,nema predaje,nema odustajanja! Pitam se sta je bilo u glavama nasih ZVEZDA dok su gledali ovu utakmicu...da li im je bar malo krivo,ne mora zbog nas navijaca,vec zbog njih samih,jer mogli su se proslaviti,mogli su biti docekani kao heroji...ali koga briga,bitno je da ce svi oni dobiti lovu za ovo predstavljanje Srbije u svetu!
Navijacu do kraja za ove mladice iz Gane,sto zbog Rajevca(nas je covek ali i veliki gospodin),ali i zbog toga sto ovi momci ostavljaju uvek srce na terenu!

Ivan

pre 13 godina

@Josko Martinoski
Niko se nije zalio zbog penala protiv nas koji su sudjeni, nego zbog penala u 90 minutu protiv australije koji je trebao a nije bio sudjen za nas. I niko nije rekao da nasi nisu sami krivi sto tu istu utakmicu nisu resili puno ranije.
Ti si sigurno neka opasna faca kad znas Vidiceve navike sa treninga?

Oliver

pre 13 godina

Posle utakmice nase reprezentacije sa Ganom, izjavio sam da je Gana najnezgodnija ekipa na SP, protiv koje se mora igrati. To su fudbaleri koji su po fizickoj konstituciji superiorniji u odnosu na sve druge reprezentacije ,a usput su naucili da igraju fudbal, igrajuci po evropskim klubovima. Citam kako neki olako omalovazavaju tu reprezentaciju, a secam se da sam posle zredba za svetsko prvenstvo izjavio- gde bas njih da dobijemo za protivnike, jer se dobro secam kako se proslom prvenstvu Brazil namucio sa njima. Jedva ih je pobedio i to dajuci gol iz ofsajda i iza nepostojeceg penala. Nisam siguran da bismo mi tek tako isprasili Amere, kako neki ovde navode!

Mirjana

pre 13 godina

Ne znam o fudbalu mnogo..ne znam dal pobedjuje taktika,sreca,znanje,trcanje..jedno znam-NECU Rajevca,Hidinga i ostale predlozene za selektora srpskog...HOCU Antica!!! Napredak i odnos prema reprezentaciji je vise nego ocigledan.Ko to ne vidi dzaba gleda fudbal!!!

ivan

pre 13 godina

Amerikanci su potpuno nadigrali Gance, ali nisu imali ni kap srece, onoliko propustenih prilika u drugom poluvremenu moralo je da im se osveti. Ne mogu da verujem kako se Ganci provlace, bili su gori i od Srbije i od Australije i od SAD, a sad imaju realne sanse da stignu do polufinala. Fudbal je jedini sport gde sreca ima toliki uticaj na rezultate.
(001, 26. jun 2010 23:41)
Nema to veze sa srecom ili znas ili neznas ako si gledao neku od utakmica USA video bi da stvaraju neverovatan broj sansi ali im je realizacija katastrofa tj. nemaju gol igraca!

slobodan ili ne

pre 13 godina

" sramota za svetsko prvenstvo , sramota za moderni fudbal......, ganci sram vas bilo..."!
@odo 26.06.02010 ca 23.29h /

naravno da trebaju da se "sramote"! gde se bre usuduse da ameriku pobede i to na "onakav" "sraman" nacin! eh glavo!

ZZZzzz

pre 13 godina

"Hocu Rajevca za selektora Srbije!
(peradetlic, 26. jun 2010 23:13)"

Znaci kakvih bisera ima ... care tako je u Dujkovic vodio pa evo ga sada kuburi sa nasim orlicima neznaju gde udaraju.Nego trebamo biti posteni i reci - kada Mourihno pokaze Dekiju pesnicom sta treba da radi,ovaj kao razjaren bik , na utakmici Srb vs Ghana on cuva lika tako sto stoji 35km od igraca jer manje ce se umoriti ako ovaj dodje do njega nego da ga on juri i da se zalepi.Nismo mi krivi sto imamo takav sklop kao cave neke da se stisnemo sa IGRACEM vise i branimo se kao protiv Nemacke i Francuske jer oni razmisljaju: Ah imaju igraca manje=znaci mogu sada MANJE da TRCIM.A trebali bi bas suprotno da rade ali sta ces.Sto se tice mentaliteta tu smo najaci...novine izracunale kako cemo da stignemo do polufinala preko Urugvaja eee pa Urugvaj bi nas ODUVAO nego smo triperi teski,kao vele sila/nebeski narod i pitaj k**** sta sve ne.Voleo bih jednom da vidim konferenciju za stampu gde ce reci: Pitanje:Sta mislite o predstojecem duelu protiv Australije? Odg: Pa iskreno svaki poraz sa manje od 3 razlike je veliki uspeh za nas".U realnosti mi koristimo termine poput autoritet,inferiornost bla bla bla,dodje Ghana i pretrci nas uzduz i popreko.

slobodan ili ne

pre 13 godina

bar na ovom sajtu treba ocekivati intelegentnije posetioce, i zato ne shvatam neka prozivanja, vredanja kao i izjasnjavanje "simpatije" vezano za politiku! sport je u pitanju, i nista vise! budimo za jednu ili drugu reprezentaciju i kraj! i ja se radijem sto je gana pobedila a ne sto je amerika izgubila! nacin igre , zalaganje, kao slavlja kod postignutih golova su jedno osvezenje za sve nas, te i treba da idu dalje! ps / ima i gospodin rajevac zasluge, ali najvecu zaslugu imaju sami igraci koji jos uvek na fudbal gledaju kao na igru gde se treba truditi dati gol, a ne cuvati! takvo "ponasanje" su imali citavih 120 minuta, bez "bunkera" !

no hand

pre 13 godina

Ne,nije Gana srecno tu gdje je jeste,vec je njena sreca sto ih vodi Milovan Rajevac,izuzetan covijek i trener.Ne bih se iznenadio ni pobjedi protiv Urugvaja,mada bice im jako tesko jer juznoamerikanci su veoma kompaktna reprezentacija,vidjecemo...Moram reci da smo mi zaista djelovali smjesno u odnosu na neke reprez.,al ono pol.protiv Austr.mi daje nadu da se mozemo nadigravati sa vecinom ekipa.Mora biti vise truda,ambicija,manje staha,vise samopouzdanja...Jos smo mi u zamahu,jos mnogo toga treba da naucimo da bi bili bolji..Ma bice od nas nesto!

nerazumni navijac

pre 13 godina

nadam se da ce ispasti gana posle velike sudijske podrske u grupi nadam se da nece daleko otici .. ai ako odu daleko , vise nikada nece biti ekipa jel ovo sta su srbima uradili je rasna diskriminacija nad belcima .. i nadam se da ce ih pratiti ceo vek losa sreca

Wabbit

pre 13 godina

Gani i Rajevcu cestitam i zelim im da ispadnu od Urugvaja. Mislim da reprezentacija koja je grupu prosla sa dva data gola iz penala ne zasluzuje da bude ni medju 16.

fudbalista

pre 13 godina

ako vas zanima lepota i leprsavost,pogresili ste sport.gledajte umetnicko klizanje!
fudbal je jednostavna igra.daj gol vise od protivnika i pobedi.nema tu nikakve srece,samo znanje i spretnost u datom trenutku.

РОКИ

pre 13 godina

Не знам ко је од играча Гане пре почетка првенства изјавио да могу до полуфинала, а ми се смејали овде. .....

::::::

Стефан Апија је то рекао пред почетак :) Реално, да имају и Есјена, било би ту свашта.. Тешко ће до финала, али до полуфинала имају добре шансе. Трче људи ко луди, надиграли су Амере, који су притом одлично играли и заслужено били први у групи ( поготово због регуларног а поништеног трећег гола Словенији ). Ипак, ето... Одличан је Рајевац, модерна тактика, и одлични играчи Гане.. Фантастични пасови и понека луцидност у " бразилском " стилу. Нема шта, заслужено, за разлику од пре осам година када је Ј. Кореја срамно стигла до полуфинала... ( ако већ пласирате те приче " зато што су последњи Афрички тим ).

lvzifer

pre 13 godina

Ma koji bre Rajevac .. ne zanosite se ljudi da je on neki trener .. Kao ovaj Wais Slovak .. odigrao ocajne dve prve utakmice dobio jednu protiv ove raspale Italije i sad on neki trener .. pusti to .. cestitam im prolaz dalje idu ali igra im je krajnje bezidejna .. muce se da postignu gol igraju sa jednim spicom Gyanom koji je nizak a oni mu uporno nabacuju visoke lopte .. jednom se neko setio da mu da loptu u noge i covek je iskoristio ..a i brate ne znaju da sastave 2 dobra pasa tehnicki nula potkovani igraci .. Ameri su imali gomilu sansi pre svih (Altidor) za kojima mogu da zale tako da su u mnogome olaksali Gancima ..A mi mozemo samo da placemo sto nismo znali da iskoristimo ovako slabo prvenstvo u Africi .. Dujkovic je isto proso grupu sa njima i nije imao toliko srece da naleti na Ameriku nego na Brazil .. a i njemu ne cvetaju ruze sa nasom mladom reprezentacijom ..

toma bata

pre 13 godina

Jel sad opet nesto Fifa muljala, a? Il mozda Englezi namerno odigrali nereseno sa Alzirom da bi neka africka zemlja isla sto dalje? Koji su to bolesni umovi sto misle da bi neka africka zemlja morala dalje zbog publike.Pa stadioni su poluprazni i kad igra Gana. Zamislite SP se odrzava u Srbiji i mora da prodje neka evropska ekipa(svi ostali su ispali) i prodje Holandija i svi u Srbiji ce na stadione da podrze Holandiju(ili Italiju) zato sto su sa ISTOG KONTINENTA. Neznam koji bi razlog nasli za ispadanje da je kojim slucajem bila neka juznoamericka ekipa umesto Gane. A neznam i sta su to sudije pomogle Gani na ovom sampionatu.Samo onaj ko NIJE igrao fudbal nezna da su Kuzmanovic i Vidic NAMERNO igrali rukom( to je navika sa treninga , kad se igraci zezaju, al to je ostavilo traga kod puno igraca na svetu i ponekad se zaborave).Jeste da ne igraju neki lep fudbal, al i nisu toliko losi koliko ste ih omalovazavali. I Argentina i Obala Slonovace su se uplasili na SP 2006 od SCG zato sto je SCG igrala na SVOM KONTINENTU. Kad bi se zezali...
(Josko Martinoski, 26. jun 2010 23:39)

brt oladi malo..molim te..kad god udjem da citam kom.ono ti smaras sa jednim te istim kom..;)

Joca

pre 13 godina

Eh, vi sto biste menjali selektora svak cas... "Daleko" bismo mi dogurali sa takvim. Interesanto je da su napadi na Antica (Bjekovic-sta je taj covek u zivotu uradio???) idu sada, pre nego sto se vidi dokle ce Gana i Nemacke dogurati. To jest, vidi se da je grupa D bila najjaca.

Goran

pre 13 godina

Sve cestitke Rajevcu i Gani. Bice im tesko bez Ajua i Mense, a mozda i bez Boatenga protiv Urugvaja.

Ajua je veceras mozda imao partiju zivota.

Jedino ako Apia bude mogao da povuce protiv Urugvaja i nakako zakrpi rupe.

Vladan R

pre 13 godina

Koliko plitkoumnih komentara frustriranih "navijaca" Srbije, kojima su svi drugi dobri, i strucnjaci i timovi, svi osim Srbije. Gani svaka cast na borbenosti i prolazu dalje, uz konstataciju, da se ni za nijednu pobedu, ne moze reci da bar malo nije zasluzena. Ipak kako to da nam ne valja minimalna pobeda protiv Nemaca sa igracem vise, kao i remi protiv Francuza, dok je remi Gane takodje sa igracem vise protiv Australije sasvim ok. Mi dobijemo Nemce i pre toga Austrijance u Beogradu sa po 1:0 i u oba slucaja nista Antic ne valja jer je boze moj rezultat samo 1:0, dok u deset vezanih utakmica Gana do ove sa Amerima nije postigla vise od gola, ali Rajevac je super strucnjak. Jednostavno Gani se sve otvorilo i taj nesrecni penal protiv nas uz igraca vise, pa to isto protiv Australije, zatim kretanje rezultata na utakmici izmedju nas i Australije, posle nasih promasaja na 0:2, kada su bili ugrozeni sa druge strane, mi ubrzao dajemo gol i prakticno definitivno izbacujemo kengure, i onda na kraju nama na 1:2 ne sviraju cist penal. Danas iz prvog napada na pocetku utakmice, a potom posle prvog napada u produzetku postizu golove pa se do kraja naravno uglavnom brane. Jesu obe akcije lepo odradjen, svaka cast, ali za tako nesto treba imati i malo srece. Takodje pre neki pre neki dan nahvalise Slovacku koja se prvo branila protiv NZ posto su rano poveli a zatim protiv Paragvaja samo jedan sut u okvir gola i dva van okvira sto je najlosiji uciinak neke ekipe na SP, da bi im se sve otvorilo protiv Italije: i to da Italijani u odbrani izgrese koliko nisu na svim SP do sada, kao i to da iz cetiri suta u okvir gola tri daju, i na kraju su sve to, zavuceni u sopstevni sesnaesterac, mogli da prokockaju, samo da je Pepe pogodio sto se pogoditi mora. Jesmo i mi u grupi imali lepu priliku, i sve u svojim rukama, jesmo najvise sami krivi za promasene sanse, iako nije ni bilo srece recimo kod onog Ivanovicevog udarca. Zato smo po nepisanom fudbalskom pravili kaznjeni golovima Australije iz poluprilika, ali to nije razlog da budemo drasticno osteceni i od strane sudije nedosudjenim penalom. Ogorcen sam jer sam siguran, da smo sa pomenutim penal recimo prosli grupu pa da smo prosli i Amere danas na nacin na koji je Gana, svi ovi sto hvale danas Ganu i preneki dan Slovacku a pljuju po Srbiji, opet ne bi bili zadovoljni nastupom Srbij tvrdeci da smo imali vise srece nego pameti da smo se protiv Amera (ih Ameri i fudbal) celu utakmicu branili itd. I svako onaj ko tvrdi da se nasi nisu borili ili nije gledao utakmicu ili je iz nekog razloga zlonameran. Da se razumemo ne omalovazavam uspeh Gane-svaka im cast, igrali su na nacin u skladu sa svojim mogucnostima i to je to, maksimalno ih iskoristili-jos jednom svaka im cast. Takodje ne negiram da je celokupan nastup Srbije neuspeh, jer su i dosudjeni penal za Ganu kakav kod da je, kao i promasaji protiv Gane i Australije u sustini nase greske, ali ne mogu da prezalim i prebolim sto bar od strane sudija nismo imali ravnopravan tretman,pre svega sto se penala tice, jer smo i pored svih objektivnih kritika koje ostaju, uskraceni za sansu(kazem sansu jer bi mozda promasili i penal, pa onda zaista nikog drugog ne bi mogli kriviti) da mozda i pomalo srecno prodjemo bar u drugi krug.

Nick US

pre 13 godina

E pa.. Jadan je onaj Bredli kad mu centrlnog obrambenog irga Bocanegra, inace lijevi bek...!

Sva kola su tu posla nizbrdo a onda i Buddle koji je super srelac ovde u NFL- u je morao umesto indisponiranog Altidora.

Gana- opet se provukla al nece vise...! Urugvaj je ozbiljan tim i ima to da puni sa veilikom razlikom.

Good bye Ganci..!!

PimPong

pre 13 godina

Sto se tice Rajevca za selektora Srbije - svaka njemu cast, ali mozda treba detaljnije pregledati njegov rezime, a ne reagovati sa emocijama. I jedan Ljupko Petrovic je osvojio Kup sampiona (pa se onda ispostavilo da su to igraci u stvari ucinili).

A sto se tice utakmice, mora se objektivno priznati da se Gana ponovo provukla, mada im svaka cast sto su iskoristili prilike koje su im se ukazale, a to je upravo najpotrebnije na ovakvim utakmicama. USA je igrala jako dobro, ali mi se cini da imaju isti problem kao i mi, a to je nedostatak pravog spica. Altidore je dobar igrac, ali je vise kao povucen spic.

Isto tako USA bi sa jednim Hiddink-om dogurala do polufinala. Ako u tri od cetiri utakmice rano primaju golove, znaci da mentalne pripreme nisu na nivou (a trebali su isto i protiv Alzira, ali ih je precka spasila).

Dejan

pre 13 godina

Jednostavno Muntari je rekao da jos pred pocetak SP da ce se plasirati u polufinale,mnogi su se tad smejali i pricali kako lupa gluposti...eto sad su oni nadomak polufinala jer veruju u sebe i u svoje mogucnosti dok su nasi sve vreme govorili kako bi prolaz u drugi krug bio veliki uspeh...morali su mnogo vise da veruju u sebe

Milan T

pre 13 godina

Sto bi reklo Bijelo Dugme:
Milo, Milo, Milovane
imas kuca, nema dom
Milo, Milo, Milovane
hoces, neces
ti si grom, grom
http://www.youtube.com/watch?v=8l6JqnsR8SM

knez

pre 13 godina

Mozemo mi da dovedemo za selektora i Rajevca i bilo koga ali to ne garantuje nista. Jedan Rajevac ne moze da promeni nas mentalitet. Kad se nasim igracima promeni odnos prema igri, videce se promene i na terenu.

ego

pre 13 godina

Mozete samo da zavidite Gani zbog ovoga, valjda ih zbog toga podcenjujete i pricate raznorazne nebuloze. Bravo za Rajevca i napred do polufinala!

nesa

pre 13 godina

Svaka cast Gani i Rajevcu! Ali, obratite paznju kakav smo mi narod. Do juce smo na sva usta hvalili Antica govorivsi da konacno imamo selektora koji ce forsirati napadacki fudbal. Onda se protiv ne prejake Gane stisli kao da imamo igraca manje. Isto tako i protiv Nemaca. I odigrali smo zaista odlicnu utakmicu protiv Australije u kojoj zaista nismo imali srece. Ako ste i malo objektivni, i uspete da potisnete bes iz sebe, priznacete. Sada nam je Antic kriv za sve promasaje nasih igraca. A sta bi rekli za coveka da je sviran penal za nas!? I da smo mi igrali protiv SAD umesto Gane!? A!? Neverovatno koliko sitnice uticu na vase misljenje koje menjate iz dana u dan. Znam, te sitnice odlucuju na ovakvom prvenstvu, i zato ovo smatram neuspehom, ali ne znam gde se u vasim glavama izgubi ono - Antica za selektora jos cetiri godine zbog svega sto je uradio! Pa nije covek kriv sto ne umemo da damo gol i sto smo toliki idioti da skrivimo onakva dva idiotska penala koja ce se generacijama prepricavati i vrteti na youtube-u! I sada na ovome mestu citam komentare tipa - Rajevca za selektora! Naredne cetiri godine, ej! Pa imate li bre vi ljudi svoj stav!? Rajevac je odlican selektor, ali covek forsira igru na malo golova! Radio je to u Vojvodini, sada to radi i u reprezentaciji. Hocete li vi da se mi vratimo takvom fudbalu!? A do juce ste kukali... Da se smaramo pored tv-a da bismo videli jedan, dva gola u mrezi Farskih ostrva ili Andore, a onda bunker, jer tri boda su tri boda!? A ne daj Boze da primimo jedan.. E ja ne! Ovo jeste bio neuspeh i veliki udarac za sve, pa i za mene. Ali, hocu opet da vidim napadacki, i samo napadacki fudbal! Da opet neku solidnu reprezentaciju deremo sa 4, 5, 6 prema nula! Da jednoga dana igramo kao Holandija ili Argentina, a ne kao Italija! I ne moramo nista da osvojimo, ali hocu da uzivam u igri reprezentacije!

Дарко

pre 13 godina

Браво Гана,браво Рајевац!!!Свака част за пролаз у четвртфинале!!!Следећи је Уругвај...до полуфиналa :D

dlagan

pre 13 godina

Najveci uspjeh u istoriji Gane i ponavljanje najveceg uspjeha u istoriji africkih drzava na svetskim prvenstvima. Bi li tako bilo da ih je vodio tamo neki Francuz? Mislim da je Milovan jedan od najboljih 5selektora u poslednjih 2 god u svetu. Navijacu za njih i dalje, zelim im od srca polufinale sto je ravno senzaciji.

Zoran

pre 13 godina

Svaka cast Gani!
Ide dalje.

Nisu neki,
ali su stabilni non stop,
bore se,a i na kraju,pobede.

Mozemo da kazemo sta hocemo,
ali oni idu dalje za razliku od nas.
Mozda se provlace,ali mi ni to nismo uspeli.

Kako Gana ide dalje,
sve mi je veca muka od nasih.
E,sramote.

Svaka cast Rajevcu!
On ide dalje,
za razliku od naseg svetog Antica...


Ako Rajevac ima pameti,
nece nikad biti trener nasima.
Ovde djavo spava...

jovicic

pre 13 godina

Secam se da je uoci prve utakmice u grupi Srbija-Gana, "veliki mag" srpskog fudbala Milan Zivadinovic(gde li ga samo iskopase ovog leta), msm u Blicu izjavio: "Rajevac je dobar momak, ali nema kapacitet za selektora!"
Pa se pitam:
Koji li ti kapacitet imas i s kojim pravom sudis o nekom drugom julovska demagoska masino za davanje populistickih izjava? Cime li se ti dicis pa dajes sebi za pravo da delis lekcije bilo kome? Koji su tvoji svetski(ili nacionalno) vredni rezultati da bi ti nekom delio packe, sudio, obratio se javno?

Imao sam privilegiju da na mini-pripremama Vojvodine licno upoznam GOSPODINA Rajevca. Tihi autoritet, skromnost na svakom koraku, zelja za radom (a ne pricom) i dokazivanjem!
E, zato je on viceprvak Afrike i cetvrtfinalista SP, jer sve sto ima kaze na terenu, izjave daje vise zato sto mora, nego sto voli da se slika, pobedjivao ili gubio. E, zato on nije selektor ni mlade reprezentacije, jer nije kao nasa "old school" trenerska kvazielita, koja se utrkuje u frazama, samoreklamerstvu, davanju patriotskih izjava, poklica, koja autoritet gradi u medijima, a ne u svlacionici. Zato Rajevca moli cela Gana da ne vrati Muntarija kuci, a on igrac prvaka Evrope odigra 4 minuta u produzetku (i iskida se za tih 4 minuta), a nase megazvezde prave private party u kampu...

Zokan

pre 13 godina

Zar nismo trebali mi da igramo protiv USA?

Imali su srece ameri,nas tim se ne bi zezo sa njima.
Razbucali bi smo ih,samo da nismo otisli kuci.

Milovane,svaka cast.
Ides dalje,za razliku od...Australije!

bratminli

pre 13 godina

Najjače je sad kako prosečan Srbin arlauče tražeći da Milovan Rajevac bude selektor Srbije. Samo da kažem, imam mnogo poštovanja za Milovana Rajevca, navijam da ostvari sa Ganom što bolji rezultat, pokazao je da je dobar stručnjak jer je ovu dosta prosečnu i limitiranu ekipu odveo u četvrtfinale. Ja lično ne bih imao ništa protiv da on jednom postane selektor Srbije.

Međutim, svi znamo da Rajevac forsira destruktivnu fudbalsku taktiku, dakle baš ono što prosečan Srbin često zamera srpskim selektorima (čak i kada toga nema). Pitate se onda, kako je moguće da prosečan Srbin sada podržava Rajevca? Odgovor je jesnostavan. Kao što smo već rekli, Srbinu neprijatelj nije selektor Srbije kao neka konkretna ličnost, već kao funkcija, dakle bilo ko da se na njoj nalazi. Prosečnom Srbinu danas je Rajevac kul, jer selektor neke druge reprezentacije. Istog momenta kada Rajevac sedne na klupu reprezentacije Srbije (protiv čega ne bih imao ništa), on postaje neprijatelj prosečnog Srbina, a ova uspešna taktika kojim je došao do četvrtfinala i kojoj se prosečan Srbin danas divi, postaće "kukavička taktika", "destruktivna igra", itd.

dudu

pre 13 godina

Prijatelj mi radi u Gani i kaze da je u Akri pravo ratno stanje, ako se ne varam tek treca africka reprezentacija posle kameruna i senegala koja igra cetvrtfinale zelim im puno srece i ako su nam veliki duznici ,ali imaju veliko srce i ne igraju samo za Ganu vec i za afriku!!!!!!

Kosovar

pre 13 godina

Onaj ko je najmanje pokazao je ispao,a onaj ko je najvise pokazao je prosao i tu nema dileme.
A, vi Srbi stvarno ne znate sta hocete. Kriva im Amerika za Kosovo,kriva Amerika za sve,a sada navijaju za ameriku jer im je kriva Gana za neuspeh. Stvarno ste pukli ljudi. Sami ste krivi za neuspeh u Africi. A i bog vas je kaznio. Nije dao da idete dalje zbog nedolicnog ponasanja trenera i fudbalera. E, moj Anticu dzaba..nemogu ni tri prsta da ti pomognu. Ne da bog jednoj reprezentaciji da ide dalje, koja zastupa samo Beograd i par mafijasa. Ma nema sta da pricam sami znate sve.

Ivan

pre 13 godina

@001
koja navijacka zaslepljenost. Gana je danas igrala odlicno i zasluzeno pobedila. U grupnoj fazi su bili losi ali su danas vise nego zasluzeno pobedili. Videlo se da hoce da prodju dalje po svaku cenu.
Ameri danas prilicno mlako u odnosu na prve 3 utakmice.

Miroljub

pre 13 godina

Svaka cast. Svajcarci su toliko nahvalili Rajevca i njegovu strategiju da se covek oseti posramljeno poredeci izjave ovog coveka i onih nasih "paunova", neki bi rekli "curana".
P.S. I jos jednom se vidi koliko je bitno moci istrcati, ne 90 vec 120 minuta, a ne po jedno poluvreme kao reprezentacija Srbije.

E ...

pre 13 godina

Svaka cast Gani i Milanu na ovom uspjehu!Navijao sam za njih svim srcem,ali ne mogu da ne prokomentarisem one nase (djilkose).Naime, umjesto da nam priuste taj merak da deremo Amerikance dok onaj(smrad)Klinton to posmatra i da bar malo da im vratimo za sve nase nevolje koje smo dozivjeli njihovom politikom.Ne, oni ispadaju od polu amatera! Pa kada vec nismo mogli sa avionima da ih bijemo onda smo bar imali priliku da ih deremo u fudbalu i to na Klintonove oci!E, pa nema tih para koje bi mogle taj "cejf" da plate.Zato jos jednom svaka cast Gani i Milanu na ovom uspjehu...

Пеки

pre 13 godina

Не знам ко је од играча Гане пре почетка првенства изјавио да могу до полуфинала, а ми се смејали овде.

Реално, Гана уопште није нека екипа. Све честитке господину Рајевцу, али они су само просечан тим, ништа више. Дали су два гола из пенала да би прошли групу, а данас веома мало шанси и опет некако дадоше 2 гола.

ganjanin

pre 13 godina

somic na singl na jenkije, nema sta gana ovde da trazi osim napucavanja u ruku sve u sesnaes'
(bojan, 25. jun 2010 23:43)

bojane, malo je crvena.. treba ispratiti jenkije sa najmanje 50e.
(Pirlo, 26. jun 2010 02:28)


bolje da ste te pare dali za obnovu poplavljenih sela nego bacili u kladionicu

Josko Martinoski

pre 13 godina

Jel sad opet nesto Fifa muljala, a? Il mozda Englezi namerno odigrali nereseno sa Alzirom da bi neka africka zemlja isla sto dalje? Koji su to bolesni umovi sto misle da bi neka africka zemlja morala dalje zbog publike.Pa stadioni su poluprazni i kad igra Gana. Zamislite SP se odrzava u Srbiji i mora da prodje neka evropska ekipa(svi ostali su ispali) i prodje Holandija i svi u Srbiji ce na stadione da podrze Holandiju(ili Italiju) zato sto su sa ISTOG KONTINENTA. Neznam koji bi razlog nasli za ispadanje da je kojim slucajem bila neka juznoamericka ekipa umesto Gane. A neznam i sta su to sudije pomogle Gani na ovom sampionatu.Samo onaj ko NIJE igrao fudbal nezna da su Kuzmanovic i Vidic NAMERNO igrali rukom( to je navika sa treninga , kad se igraci zezaju, al to je ostavilo traga kod puno igraca na svetu i ponekad se zaborave).Jeste da ne igraju neki lep fudbal, al i nisu toliko losi koliko ste ih omalovazavali. I Argentina i Obala Slonovace su se uplasili na SP 2006 od SCG zato sto je SCG igrala na SVOM KONTINENTU. Kad bi se zezali...

nn

pre 13 godina

Gana puno bolja nego u grupnoj fazi, zasluženo prolazi dalje i neviđena je šteta što im nema Essiena. Ameri su me razočarali, mislio sam da će biti bolji. Bravo za Afriku!

001

pre 13 godina

Amerikanci su potpuno nadigrali Gance, ali nisu imali ni kap srece, onoliko propustenih prilika u drugom poluvremenu moralo je da im se osveti. Ne mogu da verujem kako se Ganci provlace, bili su gori i od Srbije i od Australije i od SAD, a sad imaju realne sanse da stignu do polufinala. Fudbal je jedini sport gde sreca ima toliki uticaj na rezultate.

032

pre 13 godina

Da su Ameri poceli utakmicu u formaciji u kojoj su igrali od drugog poluvremna, bila bi ovo drugacija prica. Dali su previse respekta Gani u prvom poluvremenu i to im se na kraju osvetilo. Dobro je branio Kingson, svaka mu cast. Amerika, bez zvezda i zvezdica, umalo u cetvrtfinalu. Svaka im cast, borili su se u svakoj utakmici maksimalno.

Vlajko

pre 13 godina

E, i meni je milo sto su ameri ispali. I oni su se bas provukli u 1/8 finala, a sada je super sto se vracaju kuci! Ovaj uspeh naseg coveka ce zatvoriti dezurnim pljuvacima usta....hihihihih....

realan

pre 13 godina

Nastup gane na ovom SP me podseca na nastup KK Partizan u kosarkaskoj evroligi ove sezone. Znaci vise srece nego pameti. Prvo se provuku kroz grupu sa dva gola iz penala (plus na dve utakmice igrac vise). Onda im se namesti zreb kao nikome, gle molim te Ameri prvi ,a Englezi drugi u grupi (citaj Real Madrid izgubi kuci od makabija). Onda prodju na produzetke , a videcete procice i Urugvaj. Prosto kad nekog napadne tu nema leka. Sreca je veoma vazan faktor u sportu ali nekoga nekada malo i previse k..a.

Oddo

pre 13 godina

Ipak ima gorih i od našeg selektora. Čoveku ladno ne igra oguchi onyewu, igrač koji je runija i krauča držao u džepu. Bitno da ti bocanegra igra štopera jadniče. I vadi čovek najbitnijeg igrača na kraju meča, nakon čega je američki napad postao potpuno bezopasan.

Sramota za svetsko.. gana je sramota za moderni fudbal.. bolje je i ispasti ko mi nego ovako dolaziti u top8. Sramite se ganci

Misa

pre 13 godina

Svaka cast selekciji Gane, a posebno Rajevcu koji je jos ranije pokazao da je veliki gospodin, a posle ove pobede i dobar strucnjak. Gana je ipak uspela da postigne golove iz igre i to onda kada je najpotrebnije. A hejterima da porucim nek nastave da navijaju za Amere.

Lu

pre 13 godina

Bravo Milovane,bravo majstore!Poslao si "milosrdne" Jenkije kuci!Navijace se u Srbiji za Ganu,igrajte hrabro i borbeno,pa dokle stignete!Samo kad ste poslali kuci Klintona(zlotvora) i njegove Amere!

Lu

pre 13 godina

Bravo Milovane,bravo majstore!Poslao si "milosrdne" Jenkije kuci!Navijace se u Srbiji za Ganu,igrajte hrabro i borbeno,pa dokle stignete!Samo kad ste poslali kuci Klintona(zlotvora) i njegove Amere!

ganjanin

pre 13 godina

somic na singl na jenkije, nema sta gana ovde da trazi osim napucavanja u ruku sve u sesnaes'
(bojan, 25. jun 2010 23:43)

bojane, malo je crvena.. treba ispratiti jenkije sa najmanje 50e.
(Pirlo, 26. jun 2010 02:28)


bolje da ste te pare dali za obnovu poplavljenih sela nego bacili u kladionicu

Miroljub

pre 13 godina

Svaka cast. Svajcarci su toliko nahvalili Rajevca i njegovu strategiju da se covek oseti posramljeno poredeci izjave ovog coveka i onih nasih "paunova", neki bi rekli "curana".
P.S. I jos jednom se vidi koliko je bitno moci istrcati, ne 90 vec 120 minuta, a ne po jedno poluvreme kao reprezentacija Srbije.

Misa

pre 13 godina

Svaka cast selekciji Gane, a posebno Rajevcu koji je jos ranije pokazao da je veliki gospodin, a posle ove pobede i dobar strucnjak. Gana je ipak uspela da postigne golove iz igre i to onda kada je najpotrebnije. A hejterima da porucim nek nastave da navijaju za Amere.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Jel sad opet nesto Fifa muljala, a? Il mozda Englezi namerno odigrali nereseno sa Alzirom da bi neka africka zemlja isla sto dalje? Koji su to bolesni umovi sto misle da bi neka africka zemlja morala dalje zbog publike.Pa stadioni su poluprazni i kad igra Gana. Zamislite SP se odrzava u Srbiji i mora da prodje neka evropska ekipa(svi ostali su ispali) i prodje Holandija i svi u Srbiji ce na stadione da podrze Holandiju(ili Italiju) zato sto su sa ISTOG KONTINENTA. Neznam koji bi razlog nasli za ispadanje da je kojim slucajem bila neka juznoamericka ekipa umesto Gane. A neznam i sta su to sudije pomogle Gani na ovom sampionatu.Samo onaj ko NIJE igrao fudbal nezna da su Kuzmanovic i Vidic NAMERNO igrali rukom( to je navika sa treninga , kad se igraci zezaju, al to je ostavilo traga kod puno igraca na svetu i ponekad se zaborave).Jeste da ne igraju neki lep fudbal, al i nisu toliko losi koliko ste ih omalovazavali. I Argentina i Obala Slonovace su se uplasili na SP 2006 od SCG zato sto je SCG igrala na SVOM KONTINENTU. Kad bi se zezali...

Пеки

pre 13 godina

Не знам ко је од играча Гане пре почетка првенства изјавио да могу до полуфинала, а ми се смејали овде.

Реално, Гана уопште није нека екипа. Све честитке господину Рајевцу, али они су само просечан тим, ништа више. Дали су два гола из пенала да би прошли групу, а данас веома мало шанси и опет некако дадоше 2 гола.

032

pre 13 godina

Da su Ameri poceli utakmicu u formaciji u kojoj su igrali od drugog poluvremna, bila bi ovo drugacija prica. Dali su previse respekta Gani u prvom poluvremenu i to im se na kraju osvetilo. Dobro je branio Kingson, svaka mu cast. Amerika, bez zvezda i zvezdica, umalo u cetvrtfinalu. Svaka im cast, borili su se u svakoj utakmici maksimalno.

001

pre 13 godina

Amerikanci su potpuno nadigrali Gance, ali nisu imali ni kap srece, onoliko propustenih prilika u drugom poluvremenu moralo je da im se osveti. Ne mogu da verujem kako se Ganci provlace, bili su gori i od Srbije i od Australije i od SAD, a sad imaju realne sanse da stignu do polufinala. Fudbal je jedini sport gde sreca ima toliki uticaj na rezultate.

realan

pre 13 godina

Nastup gane na ovom SP me podseca na nastup KK Partizan u kosarkaskoj evroligi ove sezone. Znaci vise srece nego pameti. Prvo se provuku kroz grupu sa dva gola iz penala (plus na dve utakmice igrac vise). Onda im se namesti zreb kao nikome, gle molim te Ameri prvi ,a Englezi drugi u grupi (citaj Real Madrid izgubi kuci od makabija). Onda prodju na produzetke , a videcete procice i Urugvaj. Prosto kad nekog napadne tu nema leka. Sreca je veoma vazan faktor u sportu ali nekoga nekada malo i previse k..a.

ZZZzzz

pre 13 godina

"Hocu Rajevca za selektora Srbije!
(peradetlic, 26. jun 2010 23:13)"

Znaci kakvih bisera ima ... care tako je u Dujkovic vodio pa evo ga sada kuburi sa nasim orlicima neznaju gde udaraju.Nego trebamo biti posteni i reci - kada Mourihno pokaze Dekiju pesnicom sta treba da radi,ovaj kao razjaren bik , na utakmici Srb vs Ghana on cuva lika tako sto stoji 35km od igraca jer manje ce se umoriti ako ovaj dodje do njega nego da ga on juri i da se zalepi.Nismo mi krivi sto imamo takav sklop kao cave neke da se stisnemo sa IGRACEM vise i branimo se kao protiv Nemacke i Francuske jer oni razmisljaju: Ah imaju igraca manje=znaci mogu sada MANJE da TRCIM.A trebali bi bas suprotno da rade ali sta ces.Sto se tice mentaliteta tu smo najaci...novine izracunale kako cemo da stignemo do polufinala preko Urugvaja eee pa Urugvaj bi nas ODUVAO nego smo triperi teski,kao vele sila/nebeski narod i pitaj k**** sta sve ne.Voleo bih jednom da vidim konferenciju za stampu gde ce reci: Pitanje:Sta mislite o predstojecem duelu protiv Australije? Odg: Pa iskreno svaki poraz sa manje od 3 razlike je veliki uspeh za nas".U realnosti mi koristimo termine poput autoritet,inferiornost bla bla bla,dodje Ghana i pretrci nas uzduz i popreko.

Oddo

pre 13 godina

Ipak ima gorih i od našeg selektora. Čoveku ladno ne igra oguchi onyewu, igrač koji je runija i krauča držao u džepu. Bitno da ti bocanegra igra štopera jadniče. I vadi čovek najbitnijeg igrača na kraju meča, nakon čega je američki napad postao potpuno bezopasan.

Sramota za svetsko.. gana je sramota za moderni fudbal.. bolje je i ispasti ko mi nego ovako dolaziti u top8. Sramite se ganci

jovicic

pre 13 godina

Secam se da je uoci prve utakmice u grupi Srbija-Gana, "veliki mag" srpskog fudbala Milan Zivadinovic(gde li ga samo iskopase ovog leta), msm u Blicu izjavio: "Rajevac je dobar momak, ali nema kapacitet za selektora!"
Pa se pitam:
Koji li ti kapacitet imas i s kojim pravom sudis o nekom drugom julovska demagoska masino za davanje populistickih izjava? Cime li se ti dicis pa dajes sebi za pravo da delis lekcije bilo kome? Koji su tvoji svetski(ili nacionalno) vredni rezultati da bi ti nekom delio packe, sudio, obratio se javno?

Imao sam privilegiju da na mini-pripremama Vojvodine licno upoznam GOSPODINA Rajevca. Tihi autoritet, skromnost na svakom koraku, zelja za radom (a ne pricom) i dokazivanjem!
E, zato je on viceprvak Afrike i cetvrtfinalista SP, jer sve sto ima kaze na terenu, izjave daje vise zato sto mora, nego sto voli da se slika, pobedjivao ili gubio. E, zato on nije selektor ni mlade reprezentacije, jer nije kao nasa "old school" trenerska kvazielita, koja se utrkuje u frazama, samoreklamerstvu, davanju patriotskih izjava, poklica, koja autoritet gradi u medijima, a ne u svlacionici. Zato Rajevca moli cela Gana da ne vrati Muntarija kuci, a on igrac prvaka Evrope odigra 4 minuta u produzetku (i iskida se za tih 4 minuta), a nase megazvezde prave private party u kampu...

knez

pre 13 godina

Mozemo mi da dovedemo za selektora i Rajevca i bilo koga ali to ne garantuje nista. Jedan Rajevac ne moze da promeni nas mentalitet. Kad se nasim igracima promeni odnos prema igri, videce se promene i na terenu.

E ...

pre 13 godina

Svaka cast Gani i Milanu na ovom uspjehu!Navijao sam za njih svim srcem,ali ne mogu da ne prokomentarisem one nase (djilkose).Naime, umjesto da nam priuste taj merak da deremo Amerikance dok onaj(smrad)Klinton to posmatra i da bar malo da im vratimo za sve nase nevolje koje smo dozivjeli njihovom politikom.Ne, oni ispadaju od polu amatera! Pa kada vec nismo mogli sa avionima da ih bijemo onda smo bar imali priliku da ih deremo u fudbalu i to na Klintonove oci!E, pa nema tih para koje bi mogle taj "cejf" da plate.Zato jos jednom svaka cast Gani i Milanu na ovom uspjehu...

bratminli

pre 13 godina

Najjače je sad kako prosečan Srbin arlauče tražeći da Milovan Rajevac bude selektor Srbije. Samo da kažem, imam mnogo poštovanja za Milovana Rajevca, navijam da ostvari sa Ganom što bolji rezultat, pokazao je da je dobar stručnjak jer je ovu dosta prosečnu i limitiranu ekipu odveo u četvrtfinale. Ja lično ne bih imao ništa protiv da on jednom postane selektor Srbije.

Međutim, svi znamo da Rajevac forsira destruktivnu fudbalsku taktiku, dakle baš ono što prosečan Srbin često zamera srpskim selektorima (čak i kada toga nema). Pitate se onda, kako je moguće da prosečan Srbin sada podržava Rajevca? Odgovor je jesnostavan. Kao što smo već rekli, Srbinu neprijatelj nije selektor Srbije kao neka konkretna ličnost, već kao funkcija, dakle bilo ko da se na njoj nalazi. Prosečnom Srbinu danas je Rajevac kul, jer selektor neke druge reprezentacije. Istog momenta kada Rajevac sedne na klupu reprezentacije Srbije (protiv čega ne bih imao ništa), on postaje neprijatelj prosečnog Srbina, a ova uspešna taktika kojim je došao do četvrtfinala i kojoj se prosečan Srbin danas divi, postaće "kukavička taktika", "destruktivna igra", itd.

nn

pre 13 godina

Gana puno bolja nego u grupnoj fazi, zasluženo prolazi dalje i neviđena je šteta što im nema Essiena. Ameri su me razočarali, mislio sam da će biti bolji. Bravo za Afriku!

Vladan R

pre 13 godina

Koliko plitkoumnih komentara frustriranih "navijaca" Srbije, kojima su svi drugi dobri, i strucnjaci i timovi, svi osim Srbije. Gani svaka cast na borbenosti i prolazu dalje, uz konstataciju, da se ni za nijednu pobedu, ne moze reci da bar malo nije zasluzena. Ipak kako to da nam ne valja minimalna pobeda protiv Nemaca sa igracem vise, kao i remi protiv Francuza, dok je remi Gane takodje sa igracem vise protiv Australije sasvim ok. Mi dobijemo Nemce i pre toga Austrijance u Beogradu sa po 1:0 i u oba slucaja nista Antic ne valja jer je boze moj rezultat samo 1:0, dok u deset vezanih utakmica Gana do ove sa Amerima nije postigla vise od gola, ali Rajevac je super strucnjak. Jednostavno Gani se sve otvorilo i taj nesrecni penal protiv nas uz igraca vise, pa to isto protiv Australije, zatim kretanje rezultata na utakmici izmedju nas i Australije, posle nasih promasaja na 0:2, kada su bili ugrozeni sa druge strane, mi ubrzao dajemo gol i prakticno definitivno izbacujemo kengure, i onda na kraju nama na 1:2 ne sviraju cist penal. Danas iz prvog napada na pocetku utakmice, a potom posle prvog napada u produzetku postizu golove pa se do kraja naravno uglavnom brane. Jesu obe akcije lepo odradjen, svaka cast, ali za tako nesto treba imati i malo srece. Takodje pre neki pre neki dan nahvalise Slovacku koja se prvo branila protiv NZ posto su rano poveli a zatim protiv Paragvaja samo jedan sut u okvir gola i dva van okvira sto je najlosiji uciinak neke ekipe na SP, da bi im se sve otvorilo protiv Italije: i to da Italijani u odbrani izgrese koliko nisu na svim SP do sada, kao i to da iz cetiri suta u okvir gola tri daju, i na kraju su sve to, zavuceni u sopstevni sesnaesterac, mogli da prokockaju, samo da je Pepe pogodio sto se pogoditi mora. Jesmo i mi u grupi imali lepu priliku, i sve u svojim rukama, jesmo najvise sami krivi za promasene sanse, iako nije ni bilo srece recimo kod onog Ivanovicevog udarca. Zato smo po nepisanom fudbalskom pravili kaznjeni golovima Australije iz poluprilika, ali to nije razlog da budemo drasticno osteceni i od strane sudije nedosudjenim penalom. Ogorcen sam jer sam siguran, da smo sa pomenutim penal recimo prosli grupu pa da smo prosli i Amere danas na nacin na koji je Gana, svi ovi sto hvale danas Ganu i preneki dan Slovacku a pljuju po Srbiji, opet ne bi bili zadovoljni nastupom Srbij tvrdeci da smo imali vise srece nego pameti da smo se protiv Amera (ih Ameri i fudbal) celu utakmicu branili itd. I svako onaj ko tvrdi da se nasi nisu borili ili nije gledao utakmicu ili je iz nekog razloga zlonameran. Da se razumemo ne omalovazavam uspeh Gane-svaka im cast, igrali su na nacin u skladu sa svojim mogucnostima i to je to, maksimalno ih iskoristili-jos jednom svaka im cast. Takodje ne negiram da je celokupan nastup Srbije neuspeh, jer su i dosudjeni penal za Ganu kakav kod da je, kao i promasaji protiv Gane i Australije u sustini nase greske, ali ne mogu da prezalim i prebolim sto bar od strane sudija nismo imali ravnopravan tretman,pre svega sto se penala tice, jer smo i pored svih objektivnih kritika koje ostaju, uskraceni za sansu(kazem sansu jer bi mozda promasili i penal, pa onda zaista nikog drugog ne bi mogli kriviti) da mozda i pomalo srecno prodjemo bar u drugi krug.

sasa jokic

pre 13 godina

Svi nasi selektori moraju na lecenje od Miljanicevog ziceraskog sindroma! Svi redom obecavaju napadacki fudbal, a kada krene prvenstvo- ODBRANA. Mora da se uvede pravilo da ko ne igra standardno u svom timu ne moze da igra za reprezentaciju i tacka! Moramo da shvatimo da je jedina taktika za prolaz dalje dati gol vise, a ne odbraniti svoj!!! Moramo imati vodju ali ne koji najvise pretrci(Stankovic) nego graditelja igre, koji preuzima loptu na polovini i uposljava napadace!!! Naravno sve su ovo lepr zelje koje se nikada nece ostvariti jer iza vecine reprezentativaca stoje mocni menadzeri pa cak i kriminalci. Pa ajde probaj da ih ne pozoves! E to je glavni razlog za neuspeh, pa sve ostalo sto nije odradjeno a naveo sam gore!

dudu

pre 13 godina

Prijatelj mi radi u Gani i kaze da je u Akri pravo ratno stanje, ako se ne varam tek treca africka reprezentacija posle kameruna i senegala koja igra cetvrtfinale zelim im puno srece i ako su nam veliki duznici ,ali imaju veliko srce i ne igraju samo za Ganu vec i za afriku!!!!!!

Omar Little

pre 13 godina

Cestitke gospodinu Rajevcu! Navijao sam za Ganu svim srcem i potpuno su zasluzeno pobedili! Nisam mogao da verujem kad sam citao komentare ovde da ce vecina navijati za Amere,kao jer su zasluzeno prosli za razliku od Gane! Ja mislim da je Gana zasluzila sve ovo,bez obzira sto su dali dva gola iz dva penala! Bili su bolji od nas,sa Australijom su imali problema(od koje smo mi izgubili),a sa Nemcima su se dobro drzali(nisu imali srece koliko smo mi imali).
A ne zaboravite da im najbolji igrac i to kakav,nije ni dosao na SP!
Samuel Inkoom(1989),David Addy(1990),Jonathan Mensah(1990),Andre Ayew(1989),Anthony Annan(1986)...osim strastvenih igraca menadzera niko nije ni cuo za ove mladice,a kako samo igraju,kako se bore za svoju reprezentaciju,nema predaje,nema odustajanja! Pitam se sta je bilo u glavama nasih ZVEZDA dok su gledali ovu utakmicu...da li im je bar malo krivo,ne mora zbog nas navijaca,vec zbog njih samih,jer mogli su se proslaviti,mogli su biti docekani kao heroji...ali koga briga,bitno je da ce svi oni dobiti lovu za ovo predstavljanje Srbije u svetu!
Navijacu do kraja za ove mladice iz Gane,sto zbog Rajevca(nas je covek ali i veliki gospodin),ali i zbog toga sto ovi momci ostavljaju uvek srce na terenu!

slobodan ili ne

pre 13 godina

" sramota za svetsko prvenstvo , sramota za moderni fudbal......, ganci sram vas bilo..."!
@odo 26.06.02010 ca 23.29h /

naravno da trebaju da se "sramote"! gde se bre usuduse da ameriku pobede i to na "onakav" "sraman" nacin! eh glavo!

Vlajko

pre 13 godina

E, i meni je milo sto su ameri ispali. I oni su se bas provukli u 1/8 finala, a sada je super sto se vracaju kuci! Ovaj uspeh naseg coveka ce zatvoriti dezurnim pljuvacima usta....hihihihih....

РОКИ

pre 13 godina

Не знам ко је од играча Гане пре почетка првенства изјавио да могу до полуфинала, а ми се смејали овде. .....

::::::

Стефан Апија је то рекао пред почетак :) Реално, да имају и Есјена, било би ту свашта.. Тешко ће до финала, али до полуфинала имају добре шансе. Трче људи ко луди, надиграли су Амере, који су притом одлично играли и заслужено били први у групи ( поготово због регуларног а поништеног трећег гола Словенији ). Ипак, ето... Одличан је Рајевац, модерна тактика, и одлични играчи Гане.. Фантастични пасови и понека луцидност у " бразилском " стилу. Нема шта, заслужено, за разлику од пре осам година када је Ј. Кореја срамно стигла до полуфинала... ( ако већ пласирате те приче " зато што су последњи Афрички тим ).

Mr..Cool

pre 13 godina

Brawo Gospodine Rajevac......ne mi smo trebali da prodjemo sa dva data gola u grupi...ko nam je kriv kad nam igraci masu rukama u sesnaestercu....Ghana je zasluzeno prosla dalje....iako nemaju carobnjake sa loptom kao mi....sve to nadoknadjuju neverovatnom borbom....a nasi nek malo gledaju i nek nauce kako je to boriti se za naciju....

nikola

pre 13 godina

Koliko smo nenormalni,mislim da je Rajevac hteo da trenira neki naš klub pre dve godine tipa Borče sigurno bi posao dobio trener iz nekog gangstersko-mafijaškog klana.Toliko o nama a i njima.

toma bata

pre 13 godina

Jel sad opet nesto Fifa muljala, a? Il mozda Englezi namerno odigrali nereseno sa Alzirom da bi neka africka zemlja isla sto dalje? Koji su to bolesni umovi sto misle da bi neka africka zemlja morala dalje zbog publike.Pa stadioni su poluprazni i kad igra Gana. Zamislite SP se odrzava u Srbiji i mora da prodje neka evropska ekipa(svi ostali su ispali) i prodje Holandija i svi u Srbiji ce na stadione da podrze Holandiju(ili Italiju) zato sto su sa ISTOG KONTINENTA. Neznam koji bi razlog nasli za ispadanje da je kojim slucajem bila neka juznoamericka ekipa umesto Gane. A neznam i sta su to sudije pomogle Gani na ovom sampionatu.Samo onaj ko NIJE igrao fudbal nezna da su Kuzmanovic i Vidic NAMERNO igrali rukom( to je navika sa treninga , kad se igraci zezaju, al to je ostavilo traga kod puno igraca na svetu i ponekad se zaborave).Jeste da ne igraju neki lep fudbal, al i nisu toliko losi koliko ste ih omalovazavali. I Argentina i Obala Slonovace su se uplasili na SP 2006 od SCG zato sto je SCG igrala na SVOM KONTINENTU. Kad bi se zezali...
(Josko Martinoski, 26. jun 2010 23:39)

brt oladi malo..molim te..kad god udjem da citam kom.ono ti smaras sa jednim te istim kom..;)

Oliver

pre 13 godina

Posle utakmice nase reprezentacije sa Ganom, izjavio sam da je Gana najnezgodnija ekipa na SP, protiv koje se mora igrati. To su fudbaleri koji su po fizickoj konstituciji superiorniji u odnosu na sve druge reprezentacije ,a usput su naucili da igraju fudbal, igrajuci po evropskim klubovima. Citam kako neki olako omalovazavaju tu reprezentaciju, a secam se da sam posle zredba za svetsko prvenstvo izjavio- gde bas njih da dobijemo za protivnike, jer se dobro secam kako se proslom prvenstvu Brazil namucio sa njima. Jedva ih je pobedio i to dajuci gol iz ofsajda i iza nepostojeceg penala. Nisam siguran da bismo mi tek tako isprasili Amere, kako neki ovde navode!

Дарко

pre 13 godina

Браво Гана,браво Рајевац!!!Свака част за пролаз у четвртфинале!!!Следећи је Уругвај...до полуфиналa :D

no hand

pre 13 godina

Ne,nije Gana srecno tu gdje je jeste,vec je njena sreca sto ih vodi Milovan Rajevac,izuzetan covijek i trener.Ne bih se iznenadio ni pobjedi protiv Urugvaja,mada bice im jako tesko jer juznoamerikanci su veoma kompaktna reprezentacija,vidjecemo...Moram reci da smo mi zaista djelovali smjesno u odnosu na neke reprez.,al ono pol.protiv Austr.mi daje nadu da se mozemo nadigravati sa vecinom ekipa.Mora biti vise truda,ambicija,manje staha,vise samopouzdanja...Jos smo mi u zamahu,jos mnogo toga treba da naucimo da bi bili bolji..Ma bice od nas nesto!

Dejan

pre 13 godina

Jednostavno Muntari je rekao da jos pred pocetak SP da ce se plasirati u polufinale,mnogi su se tad smejali i pricali kako lupa gluposti...eto sad su oni nadomak polufinala jer veruju u sebe i u svoje mogucnosti dok su nasi sve vreme govorili kako bi prolaz u drugi krug bio veliki uspeh...morali su mnogo vise da veruju u sebe

Zoran

pre 13 godina

Svaka cast Gani!
Ide dalje.

Nisu neki,
ali su stabilni non stop,
bore se,a i na kraju,pobede.

Mozemo da kazemo sta hocemo,
ali oni idu dalje za razliku od nas.
Mozda se provlace,ali mi ni to nismo uspeli.

Kako Gana ide dalje,
sve mi je veca muka od nasih.
E,sramote.

Svaka cast Rajevcu!
On ide dalje,
za razliku od naseg svetog Antica...


Ako Rajevac ima pameti,
nece nikad biti trener nasima.
Ovde djavo spava...

Grobar

pre 13 godina

Nastup gane na ovom SP me podseca na nastup KK Partizan u kosarkaskoj evroligi ove sezone. Znaci vise srece nego pameti. Prvo se provuku kroz grupu sa dva gola iz penala (plus na dve utakmice igrac vise). Onda im se namesti zreb kao nikome, gle molim te Ameri prvi ,a Englezi drugi u grupi (citaj Real Madrid izgubi kuci od makabija). Onda prodju na produzetke , a videcete procice i Urugvaj. Prosto kad nekog napadne tu nema leka. Sreca je veoma vazan faktor u sportu ali nekoga nekada malo i previse k..a.
(realan, 26. jun 2010 23:2
Jedino sto je kod tebe realno je ocigledan kompleks od institucije KK PARTIZAN!
SRECA PRATI HRABRE a P...e idu kuci

Sportista

pre 13 godina

Kao prvo,svaka cast Gani,zasluzeno je prosla u cetvrtfinale....
A onda jedno pitanje za sve strucnjake i pljuvace Srbije(ne bitno koji je sport u pitanju):
Cime je to Gana zasluzila da prodje grupu?
Time sto je dala dva gola iz penala?
Time sto je na dve utakmice imala igraca vise?
Time sto je lepo igrala?

Najlakse je sedeti kuci,pluvati i filozofirati....
I prestanite pricati kako se nasi nisu borili,kako vas nije sramota?????

Srbska posla,nazalost.....najvestiji pljuvaci po svojima....tuzno,zalosno....

radovan

pre 13 godina

svaka cast. zelim im da prodju sto dalje. neznam zasto sad toliko pisu protiv gane i rajevca. pa najveci krivci sto smo se vratili kuci smo mi sami. a nejkrivlja troica su antic, zigic pantelic. a protiv australije im se pridruzio nazalost i krasic.

Zokan

pre 13 godina

Zar nismo trebali mi da igramo protiv USA?

Imali su srece ameri,nas tim se ne bi zezo sa njima.
Razbucali bi smo ih,samo da nismo otisli kuci.

Milovane,svaka cast.
Ides dalje,za razliku od...Australije!

Goran

pre 13 godina

Sve cestitke Rajevcu i Gani. Bice im tesko bez Ajua i Mense, a mozda i bez Boatenga protiv Urugvaja.

Ajua je veceras mozda imao partiju zivota.

Jedino ako Apia bude mogao da povuce protiv Urugvaja i nakako zakrpi rupe.

Ivan

pre 13 godina

@Josko Martinoski
Niko se nije zalio zbog penala protiv nas koji su sudjeni, nego zbog penala u 90 minutu protiv australije koji je trebao a nije bio sudjen za nas. I niko nije rekao da nasi nisu sami krivi sto tu istu utakmicu nisu resili puno ranije.
Ti si sigurno neka opasna faca kad znas Vidiceve navike sa treninga?

Mirjana

pre 13 godina

Ne znam o fudbalu mnogo..ne znam dal pobedjuje taktika,sreca,znanje,trcanje..jedno znam-NECU Rajevca,Hidinga i ostale predlozene za selektora srpskog...HOCU Antica!!! Napredak i odnos prema reprezentaciji je vise nego ocigledan.Ko to ne vidi dzaba gleda fudbal!!!

Kosovar

pre 13 godina

Onaj ko je najmanje pokazao je ispao,a onaj ko je najvise pokazao je prosao i tu nema dileme.
A, vi Srbi stvarno ne znate sta hocete. Kriva im Amerika za Kosovo,kriva Amerika za sve,a sada navijaju za ameriku jer im je kriva Gana za neuspeh. Stvarno ste pukli ljudi. Sami ste krivi za neuspeh u Africi. A i bog vas je kaznio. Nije dao da idete dalje zbog nedolicnog ponasanja trenera i fudbalera. E, moj Anticu dzaba..nemogu ni tri prsta da ti pomognu. Ne da bog jednoj reprezentaciji da ide dalje, koja zastupa samo Beograd i par mafijasa. Ma nema sta da pricam sami znate sve.

dlagan

pre 13 godina

Najveci uspjeh u istoriji Gane i ponavljanje najveceg uspjeha u istoriji africkih drzava na svetskim prvenstvima. Bi li tako bilo da ih je vodio tamo neki Francuz? Mislim da je Milovan jedan od najboljih 5selektora u poslednjih 2 god u svetu. Navijacu za njih i dalje, zelim im od srca polufinale sto je ravno senzaciji.

ivan

pre 13 godina

Amerikanci su potpuno nadigrali Gance, ali nisu imali ni kap srece, onoliko propustenih prilika u drugom poluvremenu moralo je da im se osveti. Ne mogu da verujem kako se Ganci provlace, bili su gori i od Srbije i od Australije i od SAD, a sad imaju realne sanse da stignu do polufinala. Fudbal je jedini sport gde sreca ima toliki uticaj na rezultate.
(001, 26. jun 2010 23:41)
Nema to veze sa srecom ili znas ili neznas ako si gledao neku od utakmica USA video bi da stvaraju neverovatan broj sansi ali im je realizacija katastrofa tj. nemaju gol igraca!

ego

pre 13 godina

Mozete samo da zavidite Gani zbog ovoga, valjda ih zbog toga podcenjujete i pricate raznorazne nebuloze. Bravo za Rajevca i napred do polufinala!

Joca

pre 13 godina

Eh, vi sto biste menjali selektora svak cas... "Daleko" bismo mi dogurali sa takvim. Interesanto je da su napadi na Antica (Bjekovic-sta je taj covek u zivotu uradio???) idu sada, pre nego sto se vidi dokle ce Gana i Nemacke dogurati. To jest, vidi se da je grupa D bila najjaca.

Ivan

pre 13 godina

@001
koja navijacka zaslepljenost. Gana je danas igrala odlicno i zasluzeno pobedila. U grupnoj fazi su bili losi ali su danas vise nego zasluzeno pobedili. Videlo se da hoce da prodju dalje po svaku cenu.
Ameri danas prilicno mlako u odnosu na prve 3 utakmice.

PimPong

pre 13 godina

Sto se tice Rajevca za selektora Srbije - svaka njemu cast, ali mozda treba detaljnije pregledati njegov rezime, a ne reagovati sa emocijama. I jedan Ljupko Petrovic je osvojio Kup sampiona (pa se onda ispostavilo da su to igraci u stvari ucinili).

A sto se tice utakmice, mora se objektivno priznati da se Gana ponovo provukla, mada im svaka cast sto su iskoristili prilike koje su im se ukazale, a to je upravo najpotrebnije na ovakvim utakmicama. USA je igrala jako dobro, ali mi se cini da imaju isti problem kao i mi, a to je nedostatak pravog spica. Altidore je dobar igrac, ali je vise kao povucen spic.

Isto tako USA bi sa jednim Hiddink-om dogurala do polufinala. Ako u tri od cetiri utakmice rano primaju golove, znaci da mentalne pripreme nisu na nivou (a trebali su isto i protiv Alzira, ali ih je precka spasila).

smoki

pre 13 godina

Ma koga briga vise i za Ganu i za Amere i ostale ekipe kad nasi fudbaleri gledaju fudbal na TV-u a mi se nerviramo zbog njih...AAAAAAAAAAA

Nick US

pre 13 godina

E pa.. Jadan je onaj Bredli kad mu centrlnog obrambenog irga Bocanegra, inace lijevi bek...!

Sva kola su tu posla nizbrdo a onda i Buddle koji je super srelac ovde u NFL- u je morao umesto indisponiranog Altidora.

Gana- opet se provukla al nece vise...! Urugvaj je ozbiljan tim i ima to da puni sa veilikom razlikom.

Good bye Ganci..!!

slobodan ili ne

pre 13 godina

bar na ovom sajtu treba ocekivati intelegentnije posetioce, i zato ne shvatam neka prozivanja, vredanja kao i izjasnjavanje "simpatije" vezano za politiku! sport je u pitanju, i nista vise! budimo za jednu ili drugu reprezentaciju i kraj! i ja se radijem sto je gana pobedila a ne sto je amerika izgubila! nacin igre , zalaganje, kao slavlja kod postignutih golova su jedno osvezenje za sve nas, te i treba da idu dalje! ps / ima i gospodin rajevac zasluge, ali najvecu zaslugu imaju sami igraci koji jos uvek na fudbal gledaju kao na igru gde se treba truditi dati gol, a ne cuvati! takvo "ponasanje" su imali citavih 120 minuta, bez "bunkera" !

Zoran

pre 13 godina

A samo nas je gol dijelio, da mi umjesto Gane igramo osminu finala, no to nasi orlici niu bili u stanju da urade, mada mozda je i bolje, dozivjeli bi mozda novu i jos goru bruku, da nas Ameri izbace, kojima je fudbal negdje na zadnjem mjestu sportskih prioriteta. Svaka cast Rajevcu, pokazao je nekim, kako se vodi tim, nije sramota prekopirati ponesto od njega, zna se na kog aludiram.

nesa

pre 13 godina

Svaka cast Gani i Rajevcu! Ali, obratite paznju kakav smo mi narod. Do juce smo na sva usta hvalili Antica govorivsi da konacno imamo selektora koji ce forsirati napadacki fudbal. Onda se protiv ne prejake Gane stisli kao da imamo igraca manje. Isto tako i protiv Nemaca. I odigrali smo zaista odlicnu utakmicu protiv Australije u kojoj zaista nismo imali srece. Ako ste i malo objektivni, i uspete da potisnete bes iz sebe, priznacete. Sada nam je Antic kriv za sve promasaje nasih igraca. A sta bi rekli za coveka da je sviran penal za nas!? I da smo mi igrali protiv SAD umesto Gane!? A!? Neverovatno koliko sitnice uticu na vase misljenje koje menjate iz dana u dan. Znam, te sitnice odlucuju na ovakvom prvenstvu, i zato ovo smatram neuspehom, ali ne znam gde se u vasim glavama izgubi ono - Antica za selektora jos cetiri godine zbog svega sto je uradio! Pa nije covek kriv sto ne umemo da damo gol i sto smo toliki idioti da skrivimo onakva dva idiotska penala koja ce se generacijama prepricavati i vrteti na youtube-u! I sada na ovome mestu citam komentare tipa - Rajevca za selektora! Naredne cetiri godine, ej! Pa imate li bre vi ljudi svoj stav!? Rajevac je odlican selektor, ali covek forsira igru na malo golova! Radio je to u Vojvodini, sada to radi i u reprezentaciji. Hocete li vi da se mi vratimo takvom fudbalu!? A do juce ste kukali... Da se smaramo pored tv-a da bismo videli jedan, dva gola u mrezi Farskih ostrva ili Andore, a onda bunker, jer tri boda su tri boda!? A ne daj Boze da primimo jedan.. E ja ne! Ovo jeste bio neuspeh i veliki udarac za sve, pa i za mene. Ali, hocu opet da vidim napadacki, i samo napadacki fudbal! Da opet neku solidnu reprezentaciju deremo sa 4, 5, 6 prema nula! Da jednoga dana igramo kao Holandija ili Argentina, a ne kao Italija! I ne moramo nista da osvojimo, ali hocu da uzivam u igri reprezentacije!

fudbalista

pre 13 godina

ako vas zanima lepota i leprsavost,pogresili ste sport.gledajte umetnicko klizanje!
fudbal je jednostavna igra.daj gol vise od protivnika i pobedi.nema tu nikakve srece,samo znanje i spretnost u datom trenutku.

Wabbit

pre 13 godina

Gani i Rajevcu cestitam i zelim im da ispadnu od Urugvaja. Mislim da reprezentacija koja je grupu prosla sa dva data gola iz penala ne zasluzuje da bude ni medju 16.

Milan T

pre 13 godina

Sto bi reklo Bijelo Dugme:
Milo, Milo, Milovane
imas kuca, nema dom
Milo, Milo, Milovane
hoces, neces
ti si grom, grom
http://www.youtube.com/watch?v=8l6JqnsR8SM

lvzifer

pre 13 godina

Ma koji bre Rajevac .. ne zanosite se ljudi da je on neki trener .. Kao ovaj Wais Slovak .. odigrao ocajne dve prve utakmice dobio jednu protiv ove raspale Italije i sad on neki trener .. pusti to .. cestitam im prolaz dalje idu ali igra im je krajnje bezidejna .. muce se da postignu gol igraju sa jednim spicom Gyanom koji je nizak a oni mu uporno nabacuju visoke lopte .. jednom se neko setio da mu da loptu u noge i covek je iskoristio ..a i brate ne znaju da sastave 2 dobra pasa tehnicki nula potkovani igraci .. Ameri su imali gomilu sansi pre svih (Altidor) za kojima mogu da zale tako da su u mnogome olaksali Gancima ..A mi mozemo samo da placemo sto nismo znali da iskoristimo ovako slabo prvenstvo u Africi .. Dujkovic je isto proso grupu sa njima i nije imao toliko srece da naleti na Ameriku nego na Brazil .. a i njemu ne cvetaju ruze sa nasom mladom reprezentacijom ..

nerazumni navijac

pre 13 godina

nadam se da ce ispasti gana posle velike sudijske podrske u grupi nadam se da nece daleko otici .. ai ako odu daleko , vise nikada nece biti ekipa jel ovo sta su srbima uradili je rasna diskriminacija nad belcima .. i nadam se da ce ih pratiti ceo vek losa sreca

Profesor

pre 13 godina

Srbska posla,nazalost.....najvestiji pljuvaci po svojima....tuzno,zalosno....
(Sportista, 27. jun 2010 09:32)

SrBska,a? Evo tebi iz keca u kec!

Oddo

pre 13 godina

Ipak ima gorih i od našeg selektora. Čoveku ladno ne igra oguchi onyewu, igrač koji je runija i krauča držao u džepu. Bitno da ti bocanegra igra štopera jadniče. I vadi čovek najbitnijeg igrača na kraju meča, nakon čega je američki napad postao potpuno bezopasan.

Sramota za svetsko.. gana je sramota za moderni fudbal.. bolje je i ispasti ko mi nego ovako dolaziti u top8. Sramite se ganci

realan

pre 13 godina

Nastup gane na ovom SP me podseca na nastup KK Partizan u kosarkaskoj evroligi ove sezone. Znaci vise srece nego pameti. Prvo se provuku kroz grupu sa dva gola iz penala (plus na dve utakmice igrac vise). Onda im se namesti zreb kao nikome, gle molim te Ameri prvi ,a Englezi drugi u grupi (citaj Real Madrid izgubi kuci od makabija). Onda prodju na produzetke , a videcete procice i Urugvaj. Prosto kad nekog napadne tu nema leka. Sreca je veoma vazan faktor u sportu ali nekoga nekada malo i previse k..a.

001

pre 13 godina

Amerikanci su potpuno nadigrali Gance, ali nisu imali ni kap srece, onoliko propustenih prilika u drugom poluvremenu moralo je da im se osveti. Ne mogu da verujem kako se Ganci provlace, bili su gori i od Srbije i od Australije i od SAD, a sad imaju realne sanse da stignu do polufinala. Fudbal je jedini sport gde sreca ima toliki uticaj na rezultate.

Lu

pre 13 godina

Bravo Milovane,bravo majstore!Poslao si "milosrdne" Jenkije kuci!Navijace se u Srbiji za Ganu,igrajte hrabro i borbeno,pa dokle stignete!Samo kad ste poslali kuci Klintona(zlotvora) i njegove Amere!

Josko Martinoski

pre 13 godina

Jel sad opet nesto Fifa muljala, a? Il mozda Englezi namerno odigrali nereseno sa Alzirom da bi neka africka zemlja isla sto dalje? Koji su to bolesni umovi sto misle da bi neka africka zemlja morala dalje zbog publike.Pa stadioni su poluprazni i kad igra Gana. Zamislite SP se odrzava u Srbiji i mora da prodje neka evropska ekipa(svi ostali su ispali) i prodje Holandija i svi u Srbiji ce na stadione da podrze Holandiju(ili Italiju) zato sto su sa ISTOG KONTINENTA. Neznam koji bi razlog nasli za ispadanje da je kojim slucajem bila neka juznoamericka ekipa umesto Gane. A neznam i sta su to sudije pomogle Gani na ovom sampionatu.Samo onaj ko NIJE igrao fudbal nezna da su Kuzmanovic i Vidic NAMERNO igrali rukom( to je navika sa treninga , kad se igraci zezaju, al to je ostavilo traga kod puno igraca na svetu i ponekad se zaborave).Jeste da ne igraju neki lep fudbal, al i nisu toliko losi koliko ste ih omalovazavali. I Argentina i Obala Slonovace su se uplasili na SP 2006 od SCG zato sto je SCG igrala na SVOM KONTINENTU. Kad bi se zezali...

Пеки

pre 13 godina

Не знам ко је од играча Гане пре почетка првенства изјавио да могу до полуфинала, а ми се смејали овде.

Реално, Гана уопште није нека екипа. Све честитке господину Рајевцу, али они су само просечан тим, ништа више. Дали су два гола из пенала да би прошли групу, а данас веома мало шанси и опет некако дадоше 2 гола.

032

pre 13 godina

Da su Ameri poceli utakmicu u formaciji u kojoj su igrali od drugog poluvremna, bila bi ovo drugacija prica. Dali su previse respekta Gani u prvom poluvremenu i to im se na kraju osvetilo. Dobro je branio Kingson, svaka mu cast. Amerika, bez zvezda i zvezdica, umalo u cetvrtfinalu. Svaka im cast, borili su se u svakoj utakmici maksimalno.

nerazumni navijac

pre 13 godina

nadam se da ce ispasti gana posle velike sudijske podrske u grupi nadam se da nece daleko otici .. ai ako odu daleko , vise nikada nece biti ekipa jel ovo sta su srbima uradili je rasna diskriminacija nad belcima .. i nadam se da ce ih pratiti ceo vek losa sreca

Wabbit

pre 13 godina

Gani i Rajevcu cestitam i zelim im da ispadnu od Urugvaja. Mislim da reprezentacija koja je grupu prosla sa dva data gola iz penala ne zasluzuje da bude ni medju 16.

Nick US

pre 13 godina

E pa.. Jadan je onaj Bredli kad mu centrlnog obrambenog irga Bocanegra, inace lijevi bek...!

Sva kola su tu posla nizbrdo a onda i Buddle koji je super srelac ovde u NFL- u je morao umesto indisponiranog Altidora.

Gana- opet se provukla al nece vise...! Urugvaj je ozbiljan tim i ima to da puni sa veilikom razlikom.

Good bye Ganci..!!

ganjanin

pre 13 godina

somic na singl na jenkije, nema sta gana ovde da trazi osim napucavanja u ruku sve u sesnaes'
(bojan, 25. jun 2010 23:43)

bojane, malo je crvena.. treba ispratiti jenkije sa najmanje 50e.
(Pirlo, 26. jun 2010 02:28)


bolje da ste te pare dali za obnovu poplavljenih sela nego bacili u kladionicu

E ...

pre 13 godina

Svaka cast Gani i Milanu na ovom uspjehu!Navijao sam za njih svim srcem,ali ne mogu da ne prokomentarisem one nase (djilkose).Naime, umjesto da nam priuste taj merak da deremo Amerikance dok onaj(smrad)Klinton to posmatra i da bar malo da im vratimo za sve nase nevolje koje smo dozivjeli njihovom politikom.Ne, oni ispadaju od polu amatera! Pa kada vec nismo mogli sa avionima da ih bijemo onda smo bar imali priliku da ih deremo u fudbalu i to na Klintonove oci!E, pa nema tih para koje bi mogle taj "cejf" da plate.Zato jos jednom svaka cast Gani i Milanu na ovom uspjehu...

Kosovar

pre 13 godina

Onaj ko je najmanje pokazao je ispao,a onaj ko je najvise pokazao je prosao i tu nema dileme.
A, vi Srbi stvarno ne znate sta hocete. Kriva im Amerika za Kosovo,kriva Amerika za sve,a sada navijaju za ameriku jer im je kriva Gana za neuspeh. Stvarno ste pukli ljudi. Sami ste krivi za neuspeh u Africi. A i bog vas je kaznio. Nije dao da idete dalje zbog nedolicnog ponasanja trenera i fudbalera. E, moj Anticu dzaba..nemogu ni tri prsta da ti pomognu. Ne da bog jednoj reprezentaciji da ide dalje, koja zastupa samo Beograd i par mafijasa. Ma nema sta da pricam sami znate sve.

Sportista

pre 13 godina

Kao prvo,svaka cast Gani,zasluzeno je prosla u cetvrtfinale....
A onda jedno pitanje za sve strucnjake i pljuvace Srbije(ne bitno koji je sport u pitanju):
Cime je to Gana zasluzila da prodje grupu?
Time sto je dala dva gola iz penala?
Time sto je na dve utakmice imala igraca vise?
Time sto je lepo igrala?

Najlakse je sedeti kuci,pluvati i filozofirati....
I prestanite pricati kako se nasi nisu borili,kako vas nije sramota?????

Srbska posla,nazalost.....najvestiji pljuvaci po svojima....tuzno,zalosno....

Misa

pre 13 godina

Svaka cast selekciji Gane, a posebno Rajevcu koji je jos ranije pokazao da je veliki gospodin, a posle ove pobede i dobar strucnjak. Gana je ipak uspela da postigne golove iz igre i to onda kada je najpotrebnije. A hejterima da porucim nek nastave da navijaju za Amere.

Vlajko

pre 13 godina

E, i meni je milo sto su ameri ispali. I oni su se bas provukli u 1/8 finala, a sada je super sto se vracaju kuci! Ovaj uspeh naseg coveka ce zatvoriti dezurnim pljuvacima usta....hihihihih....

Grobar

pre 13 godina

Nastup gane na ovom SP me podseca na nastup KK Partizan u kosarkaskoj evroligi ove sezone. Znaci vise srece nego pameti. Prvo se provuku kroz grupu sa dva gola iz penala (plus na dve utakmice igrac vise). Onda im se namesti zreb kao nikome, gle molim te Ameri prvi ,a Englezi drugi u grupi (citaj Real Madrid izgubi kuci od makabija). Onda prodju na produzetke , a videcete procice i Urugvaj. Prosto kad nekog napadne tu nema leka. Sreca je veoma vazan faktor u sportu ali nekoga nekada malo i previse k..a.
(realan, 26. jun 2010 23:2
Jedino sto je kod tebe realno je ocigledan kompleks od institucije KK PARTIZAN!
SRECA PRATI HRABRE a P...e idu kuci

Miroljub

pre 13 godina

Svaka cast. Svajcarci su toliko nahvalili Rajevca i njegovu strategiju da se covek oseti posramljeno poredeci izjave ovog coveka i onih nasih "paunova", neki bi rekli "curana".
P.S. I jos jednom se vidi koliko je bitno moci istrcati, ne 90 vec 120 minuta, a ne po jedno poluvreme kao reprezentacija Srbije.

Vladan R

pre 13 godina

Koliko plitkoumnih komentara frustriranih "navijaca" Srbije, kojima su svi drugi dobri, i strucnjaci i timovi, svi osim Srbije. Gani svaka cast na borbenosti i prolazu dalje, uz konstataciju, da se ni za nijednu pobedu, ne moze reci da bar malo nije zasluzena. Ipak kako to da nam ne valja minimalna pobeda protiv Nemaca sa igracem vise, kao i remi protiv Francuza, dok je remi Gane takodje sa igracem vise protiv Australije sasvim ok. Mi dobijemo Nemce i pre toga Austrijance u Beogradu sa po 1:0 i u oba slucaja nista Antic ne valja jer je boze moj rezultat samo 1:0, dok u deset vezanih utakmica Gana do ove sa Amerima nije postigla vise od gola, ali Rajevac je super strucnjak. Jednostavno Gani se sve otvorilo i taj nesrecni penal protiv nas uz igraca vise, pa to isto protiv Australije, zatim kretanje rezultata na utakmici izmedju nas i Australije, posle nasih promasaja na 0:2, kada su bili ugrozeni sa druge strane, mi ubrzao dajemo gol i prakticno definitivno izbacujemo kengure, i onda na kraju nama na 1:2 ne sviraju cist penal. Danas iz prvog napada na pocetku utakmice, a potom posle prvog napada u produzetku postizu golove pa se do kraja naravno uglavnom brane. Jesu obe akcije lepo odradjen, svaka cast, ali za tako nesto treba imati i malo srece. Takodje pre neki pre neki dan nahvalise Slovacku koja se prvo branila protiv NZ posto su rano poveli a zatim protiv Paragvaja samo jedan sut u okvir gola i dva van okvira sto je najlosiji uciinak neke ekipe na SP, da bi im se sve otvorilo protiv Italije: i to da Italijani u odbrani izgrese koliko nisu na svim SP do sada, kao i to da iz cetiri suta u okvir gola tri daju, i na kraju su sve to, zavuceni u sopstevni sesnaesterac, mogli da prokockaju, samo da je Pepe pogodio sto se pogoditi mora. Jesmo i mi u grupi imali lepu priliku, i sve u svojim rukama, jesmo najvise sami krivi za promasene sanse, iako nije ni bilo srece recimo kod onog Ivanovicevog udarca. Zato smo po nepisanom fudbalskom pravili kaznjeni golovima Australije iz poluprilika, ali to nije razlog da budemo drasticno osteceni i od strane sudije nedosudjenim penalom. Ogorcen sam jer sam siguran, da smo sa pomenutim penal recimo prosli grupu pa da smo prosli i Amere danas na nacin na koji je Gana, svi ovi sto hvale danas Ganu i preneki dan Slovacku a pljuju po Srbiji, opet ne bi bili zadovoljni nastupom Srbij tvrdeci da smo imali vise srece nego pameti da smo se protiv Amera (ih Ameri i fudbal) celu utakmicu branili itd. I svako onaj ko tvrdi da se nasi nisu borili ili nije gledao utakmicu ili je iz nekog razloga zlonameran. Da se razumemo ne omalovazavam uspeh Gane-svaka im cast, igrali su na nacin u skladu sa svojim mogucnostima i to je to, maksimalno ih iskoristili-jos jednom svaka im cast. Takodje ne negiram da je celokupan nastup Srbije neuspeh, jer su i dosudjeni penal za Ganu kakav kod da je, kao i promasaji protiv Gane i Australije u sustini nase greske, ali ne mogu da prezalim i prebolim sto bar od strane sudija nismo imali ravnopravan tretman,pre svega sto se penala tice, jer smo i pored svih objektivnih kritika koje ostaju, uskraceni za sansu(kazem sansu jer bi mozda promasili i penal, pa onda zaista nikog drugog ne bi mogli kriviti) da mozda i pomalo srecno prodjemo bar u drugi krug.

PimPong

pre 13 godina

Sto se tice Rajevca za selektora Srbije - svaka njemu cast, ali mozda treba detaljnije pregledati njegov rezime, a ne reagovati sa emocijama. I jedan Ljupko Petrovic je osvojio Kup sampiona (pa se onda ispostavilo da su to igraci u stvari ucinili).

A sto se tice utakmice, mora se objektivno priznati da se Gana ponovo provukla, mada im svaka cast sto su iskoristili prilike koje su im se ukazale, a to je upravo najpotrebnije na ovakvim utakmicama. USA je igrala jako dobro, ali mi se cini da imaju isti problem kao i mi, a to je nedostatak pravog spica. Altidore je dobar igrac, ali je vise kao povucen spic.

Isto tako USA bi sa jednim Hiddink-om dogurala do polufinala. Ako u tri od cetiri utakmice rano primaju golove, znaci da mentalne pripreme nisu na nivou (a trebali su isto i protiv Alzira, ali ih je precka spasila).

Ivan

pre 13 godina

@001
koja navijacka zaslepljenost. Gana je danas igrala odlicno i zasluzeno pobedila. U grupnoj fazi su bili losi ali su danas vise nego zasluzeno pobedili. Videlo se da hoce da prodju dalje po svaku cenu.
Ameri danas prilicno mlako u odnosu na prve 3 utakmice.

lvzifer

pre 13 godina

Ma koji bre Rajevac .. ne zanosite se ljudi da je on neki trener .. Kao ovaj Wais Slovak .. odigrao ocajne dve prve utakmice dobio jednu protiv ove raspale Italije i sad on neki trener .. pusti to .. cestitam im prolaz dalje idu ali igra im je krajnje bezidejna .. muce se da postignu gol igraju sa jednim spicom Gyanom koji je nizak a oni mu uporno nabacuju visoke lopte .. jednom se neko setio da mu da loptu u noge i covek je iskoristio ..a i brate ne znaju da sastave 2 dobra pasa tehnicki nula potkovani igraci .. Ameri su imali gomilu sansi pre svih (Altidor) za kojima mogu da zale tako da su u mnogome olaksali Gancima ..A mi mozemo samo da placemo sto nismo znali da iskoristimo ovako slabo prvenstvo u Africi .. Dujkovic je isto proso grupu sa njima i nije imao toliko srece da naleti na Ameriku nego na Brazil .. a i njemu ne cvetaju ruze sa nasom mladom reprezentacijom ..

toma bata

pre 13 godina

Jel sad opet nesto Fifa muljala, a? Il mozda Englezi namerno odigrali nereseno sa Alzirom da bi neka africka zemlja isla sto dalje? Koji su to bolesni umovi sto misle da bi neka africka zemlja morala dalje zbog publike.Pa stadioni su poluprazni i kad igra Gana. Zamislite SP se odrzava u Srbiji i mora da prodje neka evropska ekipa(svi ostali su ispali) i prodje Holandija i svi u Srbiji ce na stadione da podrze Holandiju(ili Italiju) zato sto su sa ISTOG KONTINENTA. Neznam koji bi razlog nasli za ispadanje da je kojim slucajem bila neka juznoamericka ekipa umesto Gane. A neznam i sta su to sudije pomogle Gani na ovom sampionatu.Samo onaj ko NIJE igrao fudbal nezna da su Kuzmanovic i Vidic NAMERNO igrali rukom( to je navika sa treninga , kad se igraci zezaju, al to je ostavilo traga kod puno igraca na svetu i ponekad se zaborave).Jeste da ne igraju neki lep fudbal, al i nisu toliko losi koliko ste ih omalovazavali. I Argentina i Obala Slonovace su se uplasili na SP 2006 od SCG zato sto je SCG igrala na SVOM KONTINENTU. Kad bi se zezali...
(Josko Martinoski, 26. jun 2010 23:39)

brt oladi malo..molim te..kad god udjem da citam kom.ono ti smaras sa jednim te istim kom..;)

Mirjana

pre 13 godina

Ne znam o fudbalu mnogo..ne znam dal pobedjuje taktika,sreca,znanje,trcanje..jedno znam-NECU Rajevca,Hidinga i ostale predlozene za selektora srpskog...HOCU Antica!!! Napredak i odnos prema reprezentaciji je vise nego ocigledan.Ko to ne vidi dzaba gleda fudbal!!!

bratminli

pre 13 godina

Najjače je sad kako prosečan Srbin arlauče tražeći da Milovan Rajevac bude selektor Srbije. Samo da kažem, imam mnogo poštovanja za Milovana Rajevca, navijam da ostvari sa Ganom što bolji rezultat, pokazao je da je dobar stručnjak jer je ovu dosta prosečnu i limitiranu ekipu odveo u četvrtfinale. Ja lično ne bih imao ništa protiv da on jednom postane selektor Srbije.

Međutim, svi znamo da Rajevac forsira destruktivnu fudbalsku taktiku, dakle baš ono što prosečan Srbin često zamera srpskim selektorima (čak i kada toga nema). Pitate se onda, kako je moguće da prosečan Srbin sada podržava Rajevca? Odgovor je jesnostavan. Kao što smo već rekli, Srbinu neprijatelj nije selektor Srbije kao neka konkretna ličnost, već kao funkcija, dakle bilo ko da se na njoj nalazi. Prosečnom Srbinu danas je Rajevac kul, jer selektor neke druge reprezentacije. Istog momenta kada Rajevac sedne na klupu reprezentacije Srbije (protiv čega ne bih imao ništa), on postaje neprijatelj prosečnog Srbina, a ova uspešna taktika kojim je došao do četvrtfinala i kojoj se prosečan Srbin danas divi, postaće "kukavička taktika", "destruktivna igra", itd.

ego

pre 13 godina

Mozete samo da zavidite Gani zbog ovoga, valjda ih zbog toga podcenjujete i pricate raznorazne nebuloze. Bravo za Rajevca i napred do polufinala!

dlagan

pre 13 godina

Najveci uspjeh u istoriji Gane i ponavljanje najveceg uspjeha u istoriji africkih drzava na svetskim prvenstvima. Bi li tako bilo da ih je vodio tamo neki Francuz? Mislim da je Milovan jedan od najboljih 5selektora u poslednjih 2 god u svetu. Navijacu za njih i dalje, zelim im od srca polufinale sto je ravno senzaciji.

dudu

pre 13 godina

Prijatelj mi radi u Gani i kaze da je u Akri pravo ratno stanje, ako se ne varam tek treca africka reprezentacija posle kameruna i senegala koja igra cetvrtfinale zelim im puno srece i ako su nam veliki duznici ,ali imaju veliko srce i ne igraju samo za Ganu vec i za afriku!!!!!!

radovan

pre 13 godina

svaka cast. zelim im da prodju sto dalje. neznam zasto sad toliko pisu protiv gane i rajevca. pa najveci krivci sto smo se vratili kuci smo mi sami. a nejkrivlja troica su antic, zigic pantelic. a protiv australije im se pridruzio nazalost i krasic.

Profesor

pre 13 godina

Srbska posla,nazalost.....najvestiji pljuvaci po svojima....tuzno,zalosno....
(Sportista, 27. jun 2010 09:32)

SrBska,a? Evo tebi iz keca u kec!

Zokan

pre 13 godina

Zar nismo trebali mi da igramo protiv USA?

Imali su srece ameri,nas tim se ne bi zezo sa njima.
Razbucali bi smo ih,samo da nismo otisli kuci.

Milovane,svaka cast.
Ides dalje,za razliku od...Australije!

РОКИ

pre 13 godina

Не знам ко је од играча Гане пре почетка првенства изјавио да могу до полуфинала, а ми се смејали овде. .....

::::::

Стефан Апија је то рекао пред почетак :) Реално, да имају и Есјена, било би ту свашта.. Тешко ће до финала, али до полуфинала имају добре шансе. Трче људи ко луди, надиграли су Амере, који су притом одлично играли и заслужено били први у групи ( поготово због регуларног а поништеног трећег гола Словенији ). Ипак, ето... Одличан је Рајевац, модерна тактика, и одлични играчи Гане.. Фантастични пасови и понека луцидност у " бразилском " стилу. Нема шта, заслужено, за разлику од пре осам година када је Ј. Кореја срамно стигла до полуфинала... ( ако већ пласирате те приче " зато што су последњи Афрички тим ).

ZZZzzz

pre 13 godina

"Hocu Rajevca za selektora Srbije!
(peradetlic, 26. jun 2010 23:13)"

Znaci kakvih bisera ima ... care tako je u Dujkovic vodio pa evo ga sada kuburi sa nasim orlicima neznaju gde udaraju.Nego trebamo biti posteni i reci - kada Mourihno pokaze Dekiju pesnicom sta treba da radi,ovaj kao razjaren bik , na utakmici Srb vs Ghana on cuva lika tako sto stoji 35km od igraca jer manje ce se umoriti ako ovaj dodje do njega nego da ga on juri i da se zalepi.Nismo mi krivi sto imamo takav sklop kao cave neke da se stisnemo sa IGRACEM vise i branimo se kao protiv Nemacke i Francuske jer oni razmisljaju: Ah imaju igraca manje=znaci mogu sada MANJE da TRCIM.A trebali bi bas suprotno da rade ali sta ces.Sto se tice mentaliteta tu smo najaci...novine izracunale kako cemo da stignemo do polufinala preko Urugvaja eee pa Urugvaj bi nas ODUVAO nego smo triperi teski,kao vele sila/nebeski narod i pitaj k**** sta sve ne.Voleo bih jednom da vidim konferenciju za stampu gde ce reci: Pitanje:Sta mislite o predstojecem duelu protiv Australije? Odg: Pa iskreno svaki poraz sa manje od 3 razlike je veliki uspeh za nas".U realnosti mi koristimo termine poput autoritet,inferiornost bla bla bla,dodje Ghana i pretrci nas uzduz i popreko.

smoki

pre 13 godina

Ma koga briga vise i za Ganu i za Amere i ostale ekipe kad nasi fudbaleri gledaju fudbal na TV-u a mi se nerviramo zbog njih...AAAAAAAAAAA

slobodan ili ne

pre 13 godina

" sramota za svetsko prvenstvo , sramota za moderni fudbal......, ganci sram vas bilo..."!
@odo 26.06.02010 ca 23.29h /

naravno da trebaju da se "sramote"! gde se bre usuduse da ameriku pobede i to na "onakav" "sraman" nacin! eh glavo!

Дарко

pre 13 godina

Браво Гана,браво Рајевац!!!Свака част за пролаз у четвртфинале!!!Следећи је Уругвај...до полуфиналa :D

Milan T

pre 13 godina

Sto bi reklo Bijelo Dugme:
Milo, Milo, Milovane
imas kuca, nema dom
Milo, Milo, Milovane
hoces, neces
ti si grom, grom
http://www.youtube.com/watch?v=8l6JqnsR8SM

jovicic

pre 13 godina

Secam se da je uoci prve utakmice u grupi Srbija-Gana, "veliki mag" srpskog fudbala Milan Zivadinovic(gde li ga samo iskopase ovog leta), msm u Blicu izjavio: "Rajevac je dobar momak, ali nema kapacitet za selektora!"
Pa se pitam:
Koji li ti kapacitet imas i s kojim pravom sudis o nekom drugom julovska demagoska masino za davanje populistickih izjava? Cime li se ti dicis pa dajes sebi za pravo da delis lekcije bilo kome? Koji su tvoji svetski(ili nacionalno) vredni rezultati da bi ti nekom delio packe, sudio, obratio se javno?

Imao sam privilegiju da na mini-pripremama Vojvodine licno upoznam GOSPODINA Rajevca. Tihi autoritet, skromnost na svakom koraku, zelja za radom (a ne pricom) i dokazivanjem!
E, zato je on viceprvak Afrike i cetvrtfinalista SP, jer sve sto ima kaze na terenu, izjave daje vise zato sto mora, nego sto voli da se slika, pobedjivao ili gubio. E, zato on nije selektor ni mlade reprezentacije, jer nije kao nasa "old school" trenerska kvazielita, koja se utrkuje u frazama, samoreklamerstvu, davanju patriotskih izjava, poklica, koja autoritet gradi u medijima, a ne u svlacionici. Zato Rajevca moli cela Gana da ne vrati Muntarija kuci, a on igrac prvaka Evrope odigra 4 minuta u produzetku (i iskida se za tih 4 minuta), a nase megazvezde prave private party u kampu...

no hand

pre 13 godina

Ne,nije Gana srecno tu gdje je jeste,vec je njena sreca sto ih vodi Milovan Rajevac,izuzetan covijek i trener.Ne bih se iznenadio ni pobjedi protiv Urugvaja,mada bice im jako tesko jer juznoamerikanci su veoma kompaktna reprezentacija,vidjecemo...Moram reci da smo mi zaista djelovali smjesno u odnosu na neke reprez.,al ono pol.protiv Austr.mi daje nadu da se mozemo nadigravati sa vecinom ekipa.Mora biti vise truda,ambicija,manje staha,vise samopouzdanja...Jos smo mi u zamahu,jos mnogo toga treba da naucimo da bi bili bolji..Ma bice od nas nesto!

ivan

pre 13 godina

Amerikanci su potpuno nadigrali Gance, ali nisu imali ni kap srece, onoliko propustenih prilika u drugom poluvremenu moralo je da im se osveti. Ne mogu da verujem kako se Ganci provlace, bili su gori i od Srbije i od Australije i od SAD, a sad imaju realne sanse da stignu do polufinala. Fudbal je jedini sport gde sreca ima toliki uticaj na rezultate.
(001, 26. jun 2010 23:41)
Nema to veze sa srecom ili znas ili neznas ako si gledao neku od utakmica USA video bi da stvaraju neverovatan broj sansi ali im je realizacija katastrofa tj. nemaju gol igraca!

Mr..Cool

pre 13 godina

Brawo Gospodine Rajevac......ne mi smo trebali da prodjemo sa dva data gola u grupi...ko nam je kriv kad nam igraci masu rukama u sesnaestercu....Ghana je zasluzeno prosla dalje....iako nemaju carobnjake sa loptom kao mi....sve to nadoknadjuju neverovatnom borbom....a nasi nek malo gledaju i nek nauce kako je to boriti se za naciju....

Joca

pre 13 godina

Eh, vi sto biste menjali selektora svak cas... "Daleko" bismo mi dogurali sa takvim. Interesanto je da su napadi na Antica (Bjekovic-sta je taj covek u zivotu uradio???) idu sada, pre nego sto se vidi dokle ce Gana i Nemacke dogurati. To jest, vidi se da je grupa D bila najjaca.

Zoran

pre 13 godina

A samo nas je gol dijelio, da mi umjesto Gane igramo osminu finala, no to nasi orlici niu bili u stanju da urade, mada mozda je i bolje, dozivjeli bi mozda novu i jos goru bruku, da nas Ameri izbace, kojima je fudbal negdje na zadnjem mjestu sportskih prioriteta. Svaka cast Rajevcu, pokazao je nekim, kako se vodi tim, nije sramota prekopirati ponesto od njega, zna se na kog aludiram.

Dejan

pre 13 godina

Jednostavno Muntari je rekao da jos pred pocetak SP da ce se plasirati u polufinale,mnogi su se tad smejali i pricali kako lupa gluposti...eto sad su oni nadomak polufinala jer veruju u sebe i u svoje mogucnosti dok su nasi sve vreme govorili kako bi prolaz u drugi krug bio veliki uspeh...morali su mnogo vise da veruju u sebe

Zoran

pre 13 godina

Svaka cast Gani!
Ide dalje.

Nisu neki,
ali su stabilni non stop,
bore se,a i na kraju,pobede.

Mozemo da kazemo sta hocemo,
ali oni idu dalje za razliku od nas.
Mozda se provlace,ali mi ni to nismo uspeli.

Kako Gana ide dalje,
sve mi je veca muka od nasih.
E,sramote.

Svaka cast Rajevcu!
On ide dalje,
za razliku od naseg svetog Antica...


Ako Rajevac ima pameti,
nece nikad biti trener nasima.
Ovde djavo spava...

nesa

pre 13 godina

Svaka cast Gani i Rajevcu! Ali, obratite paznju kakav smo mi narod. Do juce smo na sva usta hvalili Antica govorivsi da konacno imamo selektora koji ce forsirati napadacki fudbal. Onda se protiv ne prejake Gane stisli kao da imamo igraca manje. Isto tako i protiv Nemaca. I odigrali smo zaista odlicnu utakmicu protiv Australije u kojoj zaista nismo imali srece. Ako ste i malo objektivni, i uspete da potisnete bes iz sebe, priznacete. Sada nam je Antic kriv za sve promasaje nasih igraca. A sta bi rekli za coveka da je sviran penal za nas!? I da smo mi igrali protiv SAD umesto Gane!? A!? Neverovatno koliko sitnice uticu na vase misljenje koje menjate iz dana u dan. Znam, te sitnice odlucuju na ovakvom prvenstvu, i zato ovo smatram neuspehom, ali ne znam gde se u vasim glavama izgubi ono - Antica za selektora jos cetiri godine zbog svega sto je uradio! Pa nije covek kriv sto ne umemo da damo gol i sto smo toliki idioti da skrivimo onakva dva idiotska penala koja ce se generacijama prepricavati i vrteti na youtube-u! I sada na ovome mestu citam komentare tipa - Rajevca za selektora! Naredne cetiri godine, ej! Pa imate li bre vi ljudi svoj stav!? Rajevac je odlican selektor, ali covek forsira igru na malo golova! Radio je to u Vojvodini, sada to radi i u reprezentaciji. Hocete li vi da se mi vratimo takvom fudbalu!? A do juce ste kukali... Da se smaramo pored tv-a da bismo videli jedan, dva gola u mrezi Farskih ostrva ili Andore, a onda bunker, jer tri boda su tri boda!? A ne daj Boze da primimo jedan.. E ja ne! Ovo jeste bio neuspeh i veliki udarac za sve, pa i za mene. Ali, hocu opet da vidim napadacki, i samo napadacki fudbal! Da opet neku solidnu reprezentaciju deremo sa 4, 5, 6 prema nula! Da jednoga dana igramo kao Holandija ili Argentina, a ne kao Italija! I ne moramo nista da osvojimo, ali hocu da uzivam u igri reprezentacije!

Goran

pre 13 godina

Sve cestitke Rajevcu i Gani. Bice im tesko bez Ajua i Mense, a mozda i bez Boatenga protiv Urugvaja.

Ajua je veceras mozda imao partiju zivota.

Jedino ako Apia bude mogao da povuce protiv Urugvaja i nakako zakrpi rupe.

fudbalista

pre 13 godina

ako vas zanima lepota i leprsavost,pogresili ste sport.gledajte umetnicko klizanje!
fudbal je jednostavna igra.daj gol vise od protivnika i pobedi.nema tu nikakve srece,samo znanje i spretnost u datom trenutku.

Oliver

pre 13 godina

Posle utakmice nase reprezentacije sa Ganom, izjavio sam da je Gana najnezgodnija ekipa na SP, protiv koje se mora igrati. To su fudbaleri koji su po fizickoj konstituciji superiorniji u odnosu na sve druge reprezentacije ,a usput su naucili da igraju fudbal, igrajuci po evropskim klubovima. Citam kako neki olako omalovazavaju tu reprezentaciju, a secam se da sam posle zredba za svetsko prvenstvo izjavio- gde bas njih da dobijemo za protivnike, jer se dobro secam kako se proslom prvenstvu Brazil namucio sa njima. Jedva ih je pobedio i to dajuci gol iz ofsajda i iza nepostojeceg penala. Nisam siguran da bismo mi tek tako isprasili Amere, kako neki ovde navode!

Ivan

pre 13 godina

@Josko Martinoski
Niko se nije zalio zbog penala protiv nas koji su sudjeni, nego zbog penala u 90 minutu protiv australije koji je trebao a nije bio sudjen za nas. I niko nije rekao da nasi nisu sami krivi sto tu istu utakmicu nisu resili puno ranije.
Ti si sigurno neka opasna faca kad znas Vidiceve navike sa treninga?

Omar Little

pre 13 godina

Cestitke gospodinu Rajevcu! Navijao sam za Ganu svim srcem i potpuno su zasluzeno pobedili! Nisam mogao da verujem kad sam citao komentare ovde da ce vecina navijati za Amere,kao jer su zasluzeno prosli za razliku od Gane! Ja mislim da je Gana zasluzila sve ovo,bez obzira sto su dali dva gola iz dva penala! Bili su bolji od nas,sa Australijom su imali problema(od koje smo mi izgubili),a sa Nemcima su se dobro drzali(nisu imali srece koliko smo mi imali).
A ne zaboravite da im najbolji igrac i to kakav,nije ni dosao na SP!
Samuel Inkoom(1989),David Addy(1990),Jonathan Mensah(1990),Andre Ayew(1989),Anthony Annan(1986)...osim strastvenih igraca menadzera niko nije ni cuo za ove mladice,a kako samo igraju,kako se bore za svoju reprezentaciju,nema predaje,nema odustajanja! Pitam se sta je bilo u glavama nasih ZVEZDA dok su gledali ovu utakmicu...da li im je bar malo krivo,ne mora zbog nas navijaca,vec zbog njih samih,jer mogli su se proslaviti,mogli su biti docekani kao heroji...ali koga briga,bitno je da ce svi oni dobiti lovu za ovo predstavljanje Srbije u svetu!
Navijacu do kraja za ove mladice iz Gane,sto zbog Rajevca(nas je covek ali i veliki gospodin),ali i zbog toga sto ovi momci ostavljaju uvek srce na terenu!

sasa jokic

pre 13 godina

Svi nasi selektori moraju na lecenje od Miljanicevog ziceraskog sindroma! Svi redom obecavaju napadacki fudbal, a kada krene prvenstvo- ODBRANA. Mora da se uvede pravilo da ko ne igra standardno u svom timu ne moze da igra za reprezentaciju i tacka! Moramo da shvatimo da je jedina taktika za prolaz dalje dati gol vise, a ne odbraniti svoj!!! Moramo imati vodju ali ne koji najvise pretrci(Stankovic) nego graditelja igre, koji preuzima loptu na polovini i uposljava napadace!!! Naravno sve su ovo lepr zelje koje se nikada nece ostvariti jer iza vecine reprezentativaca stoje mocni menadzeri pa cak i kriminalci. Pa ajde probaj da ih ne pozoves! E to je glavni razlog za neuspeh, pa sve ostalo sto nije odradjeno a naveo sam gore!

nn

pre 13 godina

Gana puno bolja nego u grupnoj fazi, zasluženo prolazi dalje i neviđena je šteta što im nema Essiena. Ameri su me razočarali, mislio sam da će biti bolji. Bravo za Afriku!

nikola

pre 13 godina

Koliko smo nenormalni,mislim da je Rajevac hteo da trenira neki naš klub pre dve godine tipa Borče sigurno bi posao dobio trener iz nekog gangstersko-mafijaškog klana.Toliko o nama a i njima.

knez

pre 13 godina

Mozemo mi da dovedemo za selektora i Rajevca i bilo koga ali to ne garantuje nista. Jedan Rajevac ne moze da promeni nas mentalitet. Kad se nasim igracima promeni odnos prema igri, videce se promene i na terenu.

slobodan ili ne

pre 13 godina

bar na ovom sajtu treba ocekivati intelegentnije posetioce, i zato ne shvatam neka prozivanja, vredanja kao i izjasnjavanje "simpatije" vezano za politiku! sport je u pitanju, i nista vise! budimo za jednu ili drugu reprezentaciju i kraj! i ja se radijem sto je gana pobedila a ne sto je amerika izgubila! nacin igre , zalaganje, kao slavlja kod postignutih golova su jedno osvezenje za sve nas, te i treba da idu dalje! ps / ima i gospodin rajevac zasluge, ali najvecu zaslugu imaju sami igraci koji jos uvek na fudbal gledaju kao na igru gde se treba truditi dati gol, a ne cuvati! takvo "ponasanje" su imali citavih 120 minuta, bez "bunkera" !