Tenis 78

Ponedeljak, 21.06.2010.

22:00

Šahar Per eliminisala Anu Ivanović

Ana Ivanović eliminisana je u prvom kolu Vimbldona od Izraelke Šahar Per sa 6:3, 6:4 po setovima.

Šahar Per eliminisala Anu Ivanoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

O cemu vi pisete

pre 13 godina

Anna Chakvetadze, Nicole Vaidisova, Jelena Dokic...

Ne mogu se porediti sa Ivanovicevom.
Ivanoviceva je igrala TRI GS FINALA, osvojila JEDNU GS TITULU, bila 1 na WTA listi...


Chakvetadze, Vaidisova, Dokic... su VELIKI talenti od kojih se MNOGO ocekivalo ali one NISU ispunile ocekivanja.
Chakvetadze - jedna znacajnija titula ( Moscow 2006 )
Vaidisova - nema ni jednu znacajniju titulu
Dokic - dve znacajnije titule ( Rome 2001, Moscow 2001 )

Wimbledon

pre 13 godina

@alex

Ne podrzavaju sponzori nekoga samo zbog vrhunskih rezultata. Ana Ivanovic ima vrhunske rezultate IZA sebe.

Fizicki izgled, ponasanje na terenu i van njega, popularnost...

Zasto su sponzori napustili Tigera Woodsa? Ili zasto Ana Ivanovic ima vise sponzora od Justine Henin na primer?

boki

pre 13 godina

@ micke
Ne diraj Anu Chakvetadze :) Ona je sasvim druga prica od Ane i Vajdisove, sto zbog igre koja je potpuno drugacija, sto zbog mentalne stabilnosti i borbenosti na terenu. Chakvetadze je danas dobila Petkovic koja je u odlicnoj formi, i siguran sam da ce odigrati dobar mec protiv Serene u drugom kolu. Devojka radi, cuti i igra ponovo sve bolje, dok Ivanoviceva paradira svoj pad po medijima (tj mediji paradiraju njen pad, nije bas ona za sve kriva),i prica kako je motivisana a na terenu izgleda kao da mrzi tenis i zeli da pobegne s terena sto pre. A Vajdisova...pa pricalo se da je uvek bila psihicki slaba, zaljubila se i digla ruke od tenisa. Cakvetadze jeste 118. na svetu, ali joj je buducnost mnogo svetlija iz ove perspektive, od buducnosti nase Ane koja ne moze da dobije ni set protiv solidih, ali ne natprosecnih teniserki poput Martinez, Klejbanove i Per.

Dermendziev

pre 13 godina

I ja sam bio jedan od onih koji je verovao da je to samo malo poduza kriza.Konacno shvatam da to nije.Svaka kriza ima pocetak i kraj,gde pored losih rezultata postoje i male pobede,male radosti.
Izgleda da je kod Ane PRESTALO INTERESOVANJE ZA TENIS,TJ TENIS JOJ VISE NIJE PROFESIJA.
U pitanju je nedovoljan rad ili u opste nikakav rad-ne postovanje profesije i svoje publike!
Cini mi se da je njeno ucesce na turnirima sada vise vezano za obaveze koje ima prema organizatoru i da joj je samo igranje tenisa najtezi deo posla.
Ako joj tako godi -srecno(sto bi se mi nervirali?)!!!

alex

pre 13 godina

Vidim da je dosta ljudi shvatilo da mi je komentar bio samo objektivan, bez imalo namere da bude zloban prema Ani. Samo jos i ja da kazem da mi to nije bila namera, nego samo da kazem da je tenis taj koji je probija, kao najpopularniji zenski sport. Njoj pare vise nisu cilj, zaradila je dovoljno, ali kada prodje izvesno vreme, shvatice mozda da je zelela da vise toga ucini u tenisu, a bice kasno jer se tesko vratiti na vrh. Klijsters je samo na trenutak zablistala, a Henin se muci sa formom. Tesko je kada se jednom ispusti kontinuitet.

milica

pre 13 godina

Zaista je interesantno da poraz Ane ima do sad 68 komentara a predviđam da će do kraja dana imati oko 150 a pobjede Novaka, Jelene i Viktora zajedno neće imati toliko. Šta Vam to govori? Prvo ta djevojka ima ono nešto u sebi što nema veze sa tenisom a to je harizma. Lijepa (ima i ljepših), bogata(ima i bogatijih) i slavna. Nema to veze sa tenisom, to ona jednostavno nosi u sebi i to bi bilo da se bavi bilo kojim poslom na ovom svijetu.Skoro su uspoređivali podatke o broju posjeta njenim veb stranicama sa stranicama Rafaela Nadala i broj posjeta njenim stranicama je tri puta veći od Rafinih. A znamo kakav tenis on igra! Zašto to pišem? Pa prosto me strah za stanje naše nacije kad pogledam kakve sve patološke ispade imamo ovde. Ko imalo prati i razumije tenis kad je izašao žrijeb je znao da će Ana teško proći Per i većina nas je tako i komentarisala.I ok, igrala je i izgubila. I šta sad? Sad kreću napadi do imbecilnosti koji nikakve veze nemaju sa tenisom već sa Anom Ivanović kao ličnosti, kao osobom. Zato i napisa onaj uvod. I zato me je i strah da nismo zdrava nacija i da primitivizam svake vrste preuzima i javni etar. Evo ja ne spadam u te i javno se ograđujem. Puno sreće Ana u daljem radu i samo napred. Ako odlučiš da ostaviš tenis ok, tvoja odluka puno sreće u životu. Ako odlučiš da i dalje pokušavaš opet puno sreće i ja ću navijati za tebe (i za sve naše sportiste) pa makar stalno ispadala u prvom kolu!

vimbldon

pre 13 godina

Dugo sam se dvoumio da li da napisem ovaj komentar. Video sam dosta korektnih i strucnih komentara, ali mi se cini da niko nije pogodio u centar problema. Ne znam da li ste primetili da jos pre par mesecci Ana je gubila skoro redovno sa 2:1 u setovima. Pri tome je redovno dobijala prvi set. Sada gubi, opet skoro redovno, glatko sa 2:0. Ne treba biti previse mudar pa izvuci zakljucak, da je u Aninim nogama sve manje kondicije. Odnosno, nema treninga. A ko ne veruje u to, neka pogleda neki noviji Anin snimak, po mogucstvu bez onih dugih pantalona. Bar 10 kg vise. Ne znam zasto placa tako skupe trenere, kada je jasno da nema volje da trenira. I zasto sada prebira ko joj je stvarni primjatelj, kada je ona sama sebi najveci neprijatelj. Bar sto se igre tice.

milwood

pre 13 godina

Napisao sam pre nekoiko nedelja da je Ana na prekretnici i izgleda da je prekid teniske karijere neminovan . Kažem prekid , ne kraj jer se nadam da će Ana poput '' najlošije '' devojke svetskog tenisa , Dženifer Kaprijati ( nikako ne upoređujem Anu sa Dženifer u smislu šta je Dženifer radila i zbog čega je prekinula karijeru ) smoći snage da se za godinu , dve vrati i osvoji još koji GS . Ani želim sve najbolje , ali mislim da treba privremeno da se povuče i sa 25 vrati i napravi ono što je Dženifer .

branko

pre 13 godina

Ана Ивановић још увек трчи тениским теренима и удара лоптицу, понекад чак јако добро. Међутим, очигледно је да она више не припада свету тениса. Она можда тренира да најбољим тренером, можда рационално и жели да се врати на стазу успеха , али чини се да у њој постоји нешто што је јаче од свега а то је нагон ка бекству од тениса. Очигледно је да је у тениском мечу њој од свега најбитније да се МЕЧ ШТО ПРЕ ЗАВРШИ да би могла одмах побећи у неки њен садашњу свет. Чак ми се чини да јој пораз доноси неко олакшање јер омогућава брзи бег док јој победа намеће и сутра исте , за њу у овом часу, јако тешке и непријатне обавезе. Рећи ћете да је то је мучење. И ја то мислим. А зашто се мучи? Ја предпостављам да она МОРА да игра тенис и да се појављује на теренима и телевизијама јер јој је то уговорна обавеза за неке друге послове који јој доносе велики новац . Да није тога, верујем да би бацила у океан тениски рекет и не би га тако скоро узела у руке. Колико ће то све трајати и како ће се завршити нико не може да предвиди.
Молим, ово све што сам рекао су моји спољни утисци јер не знам апсолутно ни једну поуздану чињеницу која би мој утисак подржала или оповргла.

Nada

pre 13 godina

Zalosno je sto je Ana tek sada u pubertetu. Potrebna joj je podrska porodice da prevazidje taj period. Ukoliko se to ne desi imace sudbinu Ane Kurnjikove. Pisace se o njenoj lepoti i neuspeloj karijeri.
Zelim da joj taj pubertet sto brze prodje i da se vrati svojoj karijeri.

micke

pre 13 godina

Nije mi jasno kako su neki sigurni da će se Ana vratiti,
a drugi obrnuto.To vam je kad bacate novčić, da li možete biti sigurni da će biti pismo ili glava?
Drugo treba definisati šta znači vratitit se.
Ako je to da osvoji neki GS i prvo mesto onda je to
vrlo teško, praktično memoguće. Ima puno teniserki koje su osojile jedan GS i ništa više nisu uradile (naprimer Iva Majoli je osvojila RG i ništa više). Da se vrati u prvi deset isto vrlo teško. U prvih dvadeset-trideset je i moguće. Stalno se protura da je ona mlada ima
samo 22,5. Za devojke to su najbolje godine. Pogledajte samo koloko su Selešova i Grafova osvojile GS-ova
do 22-23 godine. Kod devojaka kad počne pad teško ga je zaustaviti. Pogledajete šta se desilo sa Chakvetadze (sada 118 bila je medju prvih pet). Vaidishova(prestala da igra, bila medju prvih deset), i šta se dešava sada Safinom(posle Wimbledon-a ispada iz prvih 30). Ono što Ana jedino mogla da uradi jeste da promeni izbor turnira. Ona sada bira najače turnire i tu realano njen domet je prvo-drugo kolo(zavisno od žreba). Ona treba
da predje na turnire tipa Marbelja pa kada pobedi na nekoliko njih da se vrati na jače turnire.

zoran

pre 13 godina

Ana prestani da BRUKAS Srbiju...nisi vise za tenis....mozdaje trava prevelika pa te malo golocala....BRUKA..BRUKA...BRUKA...TO JE SVE PROKLESTVO ZBOG TVOG POSTUPKA NA OLIMPIJADI

Petar

pre 13 godina

Setite se Agasija, novembra 1997. je bio 141. na svetu, da bi 1999. završio kao prvi! Anu ne treba otpisivati, jer je njen najveći problem psihološke prirode, a to se može popraviti, samo treba ubosti pravi "recept"!

vlada

pre 13 godina

Najbolji su mi ovi komentari koji počinju sa Ana srce, dušo, tugo i onda nastavak u 2. licu jednine. Kao da razgovaraju sa dotičnom tenuserkom. Malo čudno zar ne.

Uros

pre 13 godina

Očigledno je da Ana neće napraviti trijumfalni povratak kao Belgijanke. Prema tome treba da pocne da igra turnire iz serije 500 i 250 kako bi povratila formu i pobednicki mentalitet i vrati se medju prvih 20 do kraja godine. Do 2011. bi se mogla u 10 a 2012. mogla bi opet da uzme Grand Slam. Ipak ima samo 22 i ima vremena da 2 puta padne i vrati se u vrh.

Mile Grmec

pre 13 godina

Pricajte vi braco Srbi sta god zelite ali realnost je sledeca: Ana Ivanovic je svjetski reket broj 2 (Jelena je broj 1). Ostale teniserke nisu im ni do koljena. Ne zelim da vrijedjam ali gospodo komentatori gdje su vam oci, nije sve u WTA rang listi, je li?? Carica Jelena i Vojvotkinja Ana forever !!!!!!!!!!!!!

ana sreco, neodustaj...

pre 13 godina

vazne je da ovde pola nemaju pojma o tenis i da su poceli da gledaju kad su se nasi igraci pojavili i kad su osvajali svi su navijali za njih, a cim krene lose odma ide pljuvanje, ance moras da resis problem sa samopouzdanjem i da verujes da mozes, ne samo da dajes izjave kako verujes u sebe, a posle nista, ja verujem u tebe i uvek sam i znam da opet mozes u vrh...

Ivana

pre 13 godina

Evo sta je Nebojsa Viskovic napisao o Ani u svom blogu.

Ana, o Ana, tugo mojih dana... Ona na Vimbldonu nije izgubila danas, nego pre godinu i po dana, kada je počeo njen strmoglav pad zbog kog mora sad u prvom kolu da igra protiv nosioca. Izraelka Per nikako nije poželjna rivalka za prvo kolo... Ali ja ću sad, po ko zna koji put, da je branim. Zašto? Zato što je žensko. Zato što lepši pol u tenisu funkcioniše po sistemu najstrašnijih padova i uzleta. Zato što ima 22 godine i vremena da se vrati bar onoliko koliko se i bavi profi tenisom. Da ponovo pravilno poređa prioritete. Ne znam DA LI će opet osvojiti gren slem i biti prva na svetu. Ali znam da MOŽE...
„Gotova je ona, NEMA ŠANSE da se vrati“... Jao, koliko stručnjaka.. Ježim se..

Moi

pre 13 godina

Dajte molim vas, koji crni tenis... Ona je to batalila a obice joj se o glavu... Cini mi se makar.

http://www.youtube.com/watch?v=9do_2tkO9nY

Petar

pre 13 godina

Ana zlato moje, sve je u zivotu samo i jedino jedna velika igra, ako znas da igras, onda si na dobitku, ako zaboracis da igras onda si na gubitku....
Zivot coveka je onakav kakvim ga oblikuju sopstvene misli, ti si pomislila da se imenom i prezimenom moze opet doci do vrha, e pa na zalost ne moze...., mora se raditi na tome, jako raditi...
Elem, da sam na tvom mestu, promenio bih sve one koji te okruzuju, ako treba da budes sama neko vreme i to je dobro, ovako samo ti trpis, i jedino ti propadas....
Nema vise lepote u tvojoj igri, abas po tome si bila prepoznatljiva..., zasto ???
Sama ti znas odgovor na to pitanje....

no name

pre 13 godina

Ljudi jel ste videli vi onu pticu sto je proletela na kljucni poen(4:3 za anu i 30:30) kad se ana spremala da osvoji cist poen,pa se savila da je ne udari gavran i promasila.posle toga nije uzelani jedan gem.ono je neki znak...

Fan

pre 13 godina

Proslavila si Srbiju, bila No 1, uzela RG. Ostavila si dubok trag u svetskoj teniskoj eliti. Ja ti to neću zaboraviti. Voleo bih da se vratiš, ali i ovo do sada je već dovoljno da te poštujem do kraja karjere.

Samo jedna je Ana

pre 13 godina

Ako, srce naše! Čak i ako više nema nikakvih izgleda da od tenisa zaradiš neke velike novce, samo IGRAJ! Dok god se pojavljuješ na kojekakvim turnirima ti ćeš da održavaš svoj "image", a to je dovoljno da prodaš učešće u svakoj reklami za veeeelike pare!

Šta bi Kournikova dala da ima barem jedan osvojen GS, kao ti!

stjepan

pre 13 godina

daj prestanite sa takvim glupostima tipa ''kraj jedne karijere'' pa ona zna citat sigurno ove komentare sta mislite kako se osijeca ? nemojte biti pokvareni treba joj pruziti potporu a ne se ismijavati i to sa cime se ismijavate sa curom koja je super uspjesna ima gs naslova puna je ko brod dajte ljudi nemojte biti smjesni naprijed ana SABERI SE :)

Object

pre 13 godina

Zašto je Šahar Per slaba teniserka kad igra sa Jelenom, a opasna kad igra sa Anom?
(Moma i Boka, 21. jun 2010 23:36)
ti koji su to zakljucili su realno-u pravu
ipak je Jelena top 10 igracica (bolja od Per) a Ana posle ovoga nije ni u top 50

Adonis

pre 13 godina

Bio jednom jedan Majkl Ceng,sa 17god i on je uzeo RG.Svi mu proricali sjajnu karijeru,a sta je uradio posle?Nista..,ostao na tom jednom RG..Zasto sam vam sve ovo ispricao?Da me ubijete,ne mogu da se setim...

Susedna ulica

pre 13 godina

1. kolo poraz...razočaravajuće za njene navijače i frustrirajuće za Anu. No, nije smak sveta, ima još da se igra do kraja godine. Samo polako, doći će sve na svoje mesto...

Karibu-Lu

pre 13 godina

Pocetak kraja je krenuo onog momenta kad je promenila proizvodjaca reketa (e da, i potpisala, tako se tad pricalo, 9-cifreni ugovor!). "Rezultate" vidimo.

Ivan KV

pre 13 godina

He, vazno da je Ana zadovoljna svojom igrom, i da se oseca napredak, da dobro trenira, i da je sve super...realno, ona se nikada nece vratiti u Top 10, i ovako se samo bruka..za ocekivati je da ubrzo bude ispod 100.mesta na WTA listi..

ZN

pre 13 godina

Nemojte se ljutiti na Anu.....Sahar Per je opasna....tenis joj je sve u zivotu, radi ko crnac, trenira, muci se...ma kraja nema njenim naporima...zreb je kriv, nije Ana kriva.....

alex

pre 13 godina

Pogledajte Ani figuru na slici, pa vidite da uopste nema telo za modela. Ima slatko lice i slika se za naslovnice na osnovu starih teniskih uspeha. Ni to nece jos dugo trajati, ako nastavi da pada na listi. Evo na Wimbledonu je igrala na nekom skroz sporednom terenu, dzaba izgled i ako tako nastavi, kod sponzora ce je smeniti neka nova, koja zeli da pobedjuje. Istisnuce Anu sa jakim marketingom. Sponzori traze sportiste koji postizu rezultate.. Kakva je reklama bilo kome teniserka koja ispada u prvom kolu turnira? Kako reklamira opremu ili bilo sta drugo kada njen mec niko nije ni gledao?
Zbog cega ce je neko zeleti da je ima na naslovnici, osim zbog izgleda, koji nije nista posebno? Ima toliko lepsih devojaka. Anu je gurao tenis, a kada nema tenisa, nema ni popularnosti.

savetodavac

pre 13 godina

" Protivnica je bila bolja, ali nema veze, ovoje jedno veliko iskustvo i ja sam divno zabavljala ".
Neverovatno da od devojke za koju smo svi navijali, koja nam je bila simpaticna, desavalo mi se da "uhvatim" sebe kako navijam za Peer. Zaista to je jace od mene, jer mi toliko idu na nerve njene izjave, pa ono njeno radovanje sa stisutom pesnicom i podignutom nogom i taj njen trud da sebe u javnosti prikaze kao maznu princezu. Ajde sestro menjaj zanimanje i pusti nas da uzivamo u atletetama kao JJ, Serena, Wenus ili Henan.....

Ljiljana, London

pre 13 godina

Ana izgubila si sebe, nadji se prvo, napravi pauzu i vrati se u mentalnu formu ("Eye of the tiger"). Pobedi sebe prvo - posle je svako takmicenje lakse. I nema straha, samo radost, garant.
Dodji bre na kafu,(il na caj) tu si mi u komsiluku, da porazgovaramo.Ovo je mucenje,ne igra. A svi ti zelimo dobro.
Javi se pod hitno, dok si tu.(Samo ne u sredu, zbog utakmice sa kengurima)xxx

espuso

pre 13 godina

Moram da primetim nešto: u poslednje vreme Ana malomalo pa opljune po Srbiji, kako je to nesređena zemlja, kako su ti uslovi u kojima je ona odrastala užasni ( legendarni treninzi u praznom bazenu ), pa onda malo kako je Švajcarska jedna divna zemlja, u kojoj ona ima sve preduslove za vrhunski trening i napredak.
Lepo dete, dok si se ti patila u ovoj našoj najgoroj na svetu zemlji, od tebe je postajao neprikosnoveni šampion. Kako su te prigrlili "vrhunski preduslovi" tako je tvoje glupiranje na terenu postalo uporedivo jedino još sa tvojim glupiranjem u izjavama pre i posle.
Tebi fali inspiracija. Tebi fali stav. Tebi fali karakter. Tebi nedostaje nešto što bi te u tvojoj duši učinilo pobednikom. Evo, ja ću da ti predložim na šta da obratiš pažnju:
Jedan dečko, košarkaš, Srbin, pročitao je u novinama da je četvoro dece bolesno. Sutradan je donirao 120000 dolara za njihovo lečenje.
Jedan drugi dečko, fudbaler, Srbin, postigao je gol za svoju zemlju, i lud od sreće upao u jarak od 2,5 metra na stadionu.
Ja sam niko i ništa. Ali kad se setim Darka ili Laneta ja poželim i sam da uradim nešto lepo. Barem kući da ponesem cvet da obradujem devojku.
Eto. Da tebe nešto takvo dirne, bila bi u stanju štošta, jer ti talenta, hvala Bogu, ne manjka.
Pa ti jurcaj po belom svetu i puštaj da te vodaju kao cirkusanta.

Odgovor

pre 13 godina

Kad izgubimo od gane svi pljuju,
kad pobedimo nemacku svi hvale,
kad ana je u krizi svi opet pljuju i zaboravljaju kako su je hvalili ne tako davno kad je plakala uz intoniranje himne.
recite mi samo, da li su to sve komentari iste grupe ljudi?
(Bobisha, 21. jun 2010 22:56)

------------------------

Nisu!

blago receno dete debil

pre 13 godina

Sutra u novinama: "Zadovoljna sam svojom igrom, protivnica je bila bolja, imala sam svoje sanse, verujem u sebe"...

Ne znam ko je veci idiot taj sto joj je napisao 10 recenica koje vrti u krug na svakom intervjuu ili ona sto misli da su svi budale pa ponavlja jedno te isto iz dana u dan

Mr. Error

pre 13 godina

Ovo sve prevazilazi. Sve mogu da razumem, los dan, povrede, losa forma... Ali ovo! Ovo je tenis koji se igra na silu. Necu da zalazim u to koliko se Ana trudi, ali ovaj mec je trebala dobiti. Strasno mi je glupo kada novinari napisu: NEKADA PRVA TENISERKA SVETA I OSVAJACICA RG-A... To je proslost. Jeste da taj uspeh nije za podcenjivati, ali ovom igrom ona uopste ne pokazuje da je bila prva. Cak vise, ko da je tek na pocetku... Nazalost, tako je. Nije mi samo jasno da, ako devojka vidi da joj ne ide, sto jednostavno ne odustane. Okrene se modi i cao! A ako ne i to, nek napravi pauzu.
Njen najveci problem su pare. Ona vise nema motivaciju (u tolikoj meri) da osvaja turnire kada bukvalno ako se gleda koliko ima para, u jednom dzepu ima novcanu nagradu pobednika US-opena, RG-a, AO-a i Wimbledona. Da li me shvatate? Jeste da Anin zivot ide dalje, ali u kom pravcu?

Bob

pre 13 godina

Jako razocaravajuce :( Posebno Anin izraz lice u posebnom gemu. Prosto je neverovatno koliko je stegnuta i koliko se zapravo plasi poraza. Mislim da je to glavni uzrok Anine lose igre. Kao da se kod svakom udarcu plasi da ne napravi gresku :S Trebalo bi da napravi pauzu i vidi sta ce dalje, jer ovako dalje ne moze. Ima toliko talenta u sebi i ocito je da se trudi, trenira, a rezultati su ocajni. Na poslednja 4 gren slema je ostavirila ukupno 2 pobede, sto je porazavajuce kad se pogleda kako je igrala pre 2-3 godina :( Imam osecaj kao da se njene zelje (vezane za tenis) i zelje njenog menadzerskog tima ne poklapaju i da tu ona ispasta. Nadam se da ce se uskoro nesto promeniti, al i ako se ne promeni i dalje cu navijati za Anu :)

Djape

pre 13 godina

Strašno... Ovoj katastrofi nema kraja. Za Anu bi bilo najpametnije da se povuče iz sveta tenisa, bar na neko vreme. Ovi porazi bez indicije kraja stvarno su frustrirajući, glupo je da se blamira svaki put iznova i da daje ohrabrujuće izjave bez pokrića. Treba da vuče pametne poteze a ne nebulozne, a najpametniji mogući potez je povlačenje na neko vreme, da se malo pregrupiše, psihički stabilizuje, spremi za naporne treninge. Svakim danom biće sve teže da povrati izgubljeno samopouzdanje ako nastavi ovako.

TALE

pre 13 godina

MOJ KOMENTAR JE:SVAKI POCETAK IMA I SVOJ KRAJ.AKO JE OVO KRAJ JEDNE KARIJERE[SVIM SRCEM BIH VOLEO DA NIJE TAKO ALI DELA GOVORE VISE OD RECI]JA BIH HTEO RECI ANA HVALA TI ZA SVE ONE DIVNE TRENUTKE KOJE SI NAM PRUZILA HVALA TI,HVALA ZA SVE.POZDRAV

Bobisha

pre 13 godina

Kad izgubimo od gane svi pljuju,
kad pobedimo nemacku svi hvale,
kad ana je u krizi svi opet pljuju i zaboravljaju kako su je hvalili ne tako davno kad je plakala uz intoniranje himne.
recite mi samo, da li su to sve komentari iste grupe ljudi?

Slavoljub

pre 13 godina

Ovo i nije bilo neocekivano, s obzirom da je Peer bila favorit po svakom pitanju. Tuzno je sto Ana igra isti broj turnira kao da je u samom svetskog vrhu. To je vrlo losa strategija..Jelena je treca pa je npr. ove godine odigrala 2 turnira vise na sljaci, a daleko je bolje rangirana od Ane....Verujem da Ana nece odigrati nijedan turnir do pocetka velikih turnira u Americi...Treba biti svestan situacije i igrati sto vise turnira, pa cak i celendzere..Posle ovog poraza, Ana verovatno ispada iz prvih 60, tako da ce morati igrati kvalifikacije za neke velike predstojece turnire (mada verujem da ce joj organizatori dati wild card, s obzirim da, bez obzira na ranking, i dalje izaziva neverovatnu medijsku paznju i poularnost kod fanova i ljubitelja tenisa)..Dakle, ne znam ko je savetuje, ali ovo nije ispravna odluka njenog tima..Anin trenutni skor u 2010 je 11 pobeda i 12 poraza!!!!! Ako bude ovako nastavila, nazalost, dovesce u pitanje i svoj opstanak u prvih 100 na WTA listi.

espuso

pre 13 godina

Moram da primetim nešto: u poslednje vreme Ana malomalo pa opljune po Srbiji, kako je to nesređena zemlja, kako su ti uslovi u kojima je ona odrastala užasni ( legendarni treninzi u praznom bazenu ), pa onda malo kako je Švajcarska jedna divna zemlja, u kojoj ona ima sve preduslove za vrhunski trening i napredak.
Lepo dete, dok si se ti patila u ovoj našoj najgoroj na svetu zemlji, od tebe je postajao neprikosnoveni šampion. Kako su te prigrlili "vrhunski preduslovi" tako je tvoje glupiranje na terenu postalo uporedivo jedino još sa tvojim glupiranjem u izjavama pre i posle.
Tebi fali inspiracija. Tebi fali stav. Tebi fali karakter. Tebi nedostaje nešto što bi te u tvojoj duši učinilo pobednikom. Evo, ja ću da ti predložim na šta da obratiš pažnju:
Jedan dečko, košarkaš, Srbin, pročitao je u novinama da je četvoro dece bolesno. Sutradan je donirao 120000 dolara za njihovo lečenje.
Jedan drugi dečko, fudbaler, Srbin, postigao je gol za svoju zemlju, i lud od sreće upao u jarak od 2,5 metra na stadionu.
Ja sam niko i ništa. Ali kad se setim Darka ili Laneta ja poželim i sam da uradim nešto lepo. Barem kući da ponesem cvet da obradujem devojku.
Eto. Da tebe nešto takvo dirne, bila bi u stanju štošta, jer ti talenta, hvala Bogu, ne manjka.
Pa ti jurcaj po belom svetu i puštaj da te vodaju kao cirkusanta.

blago receno dete debil

pre 13 godina

Sutra u novinama: "Zadovoljna sam svojom igrom, protivnica je bila bolja, imala sam svoje sanse, verujem u sebe"...

Ne znam ko je veci idiot taj sto joj je napisao 10 recenica koje vrti u krug na svakom intervjuu ili ona sto misli da su svi budale pa ponavlja jedno te isto iz dana u dan

alex

pre 13 godina

Pogledajte Ani figuru na slici, pa vidite da uopste nema telo za modela. Ima slatko lice i slika se za naslovnice na osnovu starih teniskih uspeha. Ni to nece jos dugo trajati, ako nastavi da pada na listi. Evo na Wimbledonu je igrala na nekom skroz sporednom terenu, dzaba izgled i ako tako nastavi, kod sponzora ce je smeniti neka nova, koja zeli da pobedjuje. Istisnuce Anu sa jakim marketingom. Sponzori traze sportiste koji postizu rezultate.. Kakva je reklama bilo kome teniserka koja ispada u prvom kolu turnira? Kako reklamira opremu ili bilo sta drugo kada njen mec niko nije ni gledao?
Zbog cega ce je neko zeleti da je ima na naslovnici, osim zbog izgleda, koji nije nista posebno? Ima toliko lepsih devojaka. Anu je gurao tenis, a kada nema tenisa, nema ni popularnosti.

Djape

pre 13 godina

Strašno... Ovoj katastrofi nema kraja. Za Anu bi bilo najpametnije da se povuče iz sveta tenisa, bar na neko vreme. Ovi porazi bez indicije kraja stvarno su frustrirajući, glupo je da se blamira svaki put iznova i da daje ohrabrujuće izjave bez pokrića. Treba da vuče pametne poteze a ne nebulozne, a najpametniji mogući potez je povlačenje na neko vreme, da se malo pregrupiše, psihički stabilizuje, spremi za naporne treninge. Svakim danom biće sve teže da povrati izgubljeno samopouzdanje ako nastavi ovako.

Slavoljub

pre 13 godina

Ovo i nije bilo neocekivano, s obzirom da je Peer bila favorit po svakom pitanju. Tuzno je sto Ana igra isti broj turnira kao da je u samom svetskog vrhu. To je vrlo losa strategija..Jelena je treca pa je npr. ove godine odigrala 2 turnira vise na sljaci, a daleko je bolje rangirana od Ane....Verujem da Ana nece odigrati nijedan turnir do pocetka velikih turnira u Americi...Treba biti svestan situacije i igrati sto vise turnira, pa cak i celendzere..Posle ovog poraza, Ana verovatno ispada iz prvih 60, tako da ce morati igrati kvalifikacije za neke velike predstojece turnire (mada verujem da ce joj organizatori dati wild card, s obzirim da, bez obzira na ranking, i dalje izaziva neverovatnu medijsku paznju i poularnost kod fanova i ljubitelja tenisa)..Dakle, ne znam ko je savetuje, ali ovo nije ispravna odluka njenog tima..Anin trenutni skor u 2010 je 11 pobeda i 12 poraza!!!!! Ako bude ovako nastavila, nazalost, dovesce u pitanje i svoj opstanak u prvih 100 na WTA listi.

TALE

pre 13 godina

MOJ KOMENTAR JE:SVAKI POCETAK IMA I SVOJ KRAJ.AKO JE OVO KRAJ JEDNE KARIJERE[SVIM SRCEM BIH VOLEO DA NIJE TAKO ALI DELA GOVORE VISE OD RECI]JA BIH HTEO RECI ANA HVALA TI ZA SVE ONE DIVNE TRENUTKE KOJE SI NAM PRUZILA HVALA TI,HVALA ZA SVE.POZDRAV

Bobisha

pre 13 godina

Kad izgubimo od gane svi pljuju,
kad pobedimo nemacku svi hvale,
kad ana je u krizi svi opet pljuju i zaboravljaju kako su je hvalili ne tako davno kad je plakala uz intoniranje himne.
recite mi samo, da li su to sve komentari iste grupe ljudi?

Odgovor

pre 13 godina

Kad izgubimo od gane svi pljuju,
kad pobedimo nemacku svi hvale,
kad ana je u krizi svi opet pljuju i zaboravljaju kako su je hvalili ne tako davno kad je plakala uz intoniranje himne.
recite mi samo, da li su to sve komentari iste grupe ljudi?
(Bobisha, 21. jun 2010 22:56)

------------------------

Nisu!

Adonis

pre 13 godina

Bio jednom jedan Majkl Ceng,sa 17god i on je uzeo RG.Svi mu proricali sjajnu karijeru,a sta je uradio posle?Nista..,ostao na tom jednom RG..Zasto sam vam sve ovo ispricao?Da me ubijete,ne mogu da se setim...

Ivana

pre 13 godina

Evo sta je Nebojsa Viskovic napisao o Ani u svom blogu.

Ana, o Ana, tugo mojih dana... Ona na Vimbldonu nije izgubila danas, nego pre godinu i po dana, kada je počeo njen strmoglav pad zbog kog mora sad u prvom kolu da igra protiv nosioca. Izraelka Per nikako nije poželjna rivalka za prvo kolo... Ali ja ću sad, po ko zna koji put, da je branim. Zašto? Zato što je žensko. Zato što lepši pol u tenisu funkcioniše po sistemu najstrašnijih padova i uzleta. Zato što ima 22 godine i vremena da se vrati bar onoliko koliko se i bavi profi tenisom. Da ponovo pravilno poređa prioritete. Ne znam DA LI će opet osvojiti gren slem i biti prva na svetu. Ali znam da MOŽE...
„Gotova je ona, NEMA ŠANSE da se vrati“... Jao, koliko stručnjaka.. Ježim se..

Object

pre 13 godina

Zašto je Šahar Per slaba teniserka kad igra sa Jelenom, a opasna kad igra sa Anom?
(Moma i Boka, 21. jun 2010 23:36)
ti koji su to zakljucili su realno-u pravu
ipak je Jelena top 10 igracica (bolja od Per) a Ana posle ovoga nije ni u top 50

savetodavac

pre 13 godina

" Protivnica je bila bolja, ali nema veze, ovoje jedno veliko iskustvo i ja sam divno zabavljala ".
Neverovatno da od devojke za koju smo svi navijali, koja nam je bila simpaticna, desavalo mi se da "uhvatim" sebe kako navijam za Peer. Zaista to je jace od mene, jer mi toliko idu na nerve njene izjave, pa ono njeno radovanje sa stisutom pesnicom i podignutom nogom i taj njen trud da sebe u javnosti prikaze kao maznu princezu. Ajde sestro menjaj zanimanje i pusti nas da uzivamo u atletetama kao JJ, Serena, Wenus ili Henan.....

Bob

pre 13 godina

Jako razocaravajuce :( Posebno Anin izraz lice u posebnom gemu. Prosto je neverovatno koliko je stegnuta i koliko se zapravo plasi poraza. Mislim da je to glavni uzrok Anine lose igre. Kao da se kod svakom udarcu plasi da ne napravi gresku :S Trebalo bi da napravi pauzu i vidi sta ce dalje, jer ovako dalje ne moze. Ima toliko talenta u sebi i ocito je da se trudi, trenira, a rezultati su ocajni. Na poslednja 4 gren slema je ostavirila ukupno 2 pobede, sto je porazavajuce kad se pogleda kako je igrala pre 2-3 godina :( Imam osecaj kao da se njene zelje (vezane za tenis) i zelje njenog menadzerskog tima ne poklapaju i da tu ona ispasta. Nadam se da ce se uskoro nesto promeniti, al i ako se ne promeni i dalje cu navijati za Anu :)

Fan

pre 13 godina

Proslavila si Srbiju, bila No 1, uzela RG. Ostavila si dubok trag u svetskoj teniskoj eliti. Ja ti to neću zaboraviti. Voleo bih da se vratiš, ali i ovo do sada je već dovoljno da te poštujem do kraja karjere.

Ivan KV

pre 13 godina

He, vazno da je Ana zadovoljna svojom igrom, i da se oseca napredak, da dobro trenira, i da je sve super...realno, ona se nikada nece vratiti u Top 10, i ovako se samo bruka..za ocekivati je da ubrzo bude ispod 100.mesta na WTA listi..

ZN

pre 13 godina

Nemojte se ljutiti na Anu.....Sahar Per je opasna....tenis joj je sve u zivotu, radi ko crnac, trenira, muci se...ma kraja nema njenim naporima...zreb je kriv, nije Ana kriva.....

Mr. Error

pre 13 godina

Ovo sve prevazilazi. Sve mogu da razumem, los dan, povrede, losa forma... Ali ovo! Ovo je tenis koji se igra na silu. Necu da zalazim u to koliko se Ana trudi, ali ovaj mec je trebala dobiti. Strasno mi je glupo kada novinari napisu: NEKADA PRVA TENISERKA SVETA I OSVAJACICA RG-A... To je proslost. Jeste da taj uspeh nije za podcenjivati, ali ovom igrom ona uopste ne pokazuje da je bila prva. Cak vise, ko da je tek na pocetku... Nazalost, tako je. Nije mi samo jasno da, ako devojka vidi da joj ne ide, sto jednostavno ne odustane. Okrene se modi i cao! A ako ne i to, nek napravi pauzu.
Njen najveci problem su pare. Ona vise nema motivaciju (u tolikoj meri) da osvaja turnire kada bukvalno ako se gleda koliko ima para, u jednom dzepu ima novcanu nagradu pobednika US-opena, RG-a, AO-a i Wimbledona. Da li me shvatate? Jeste da Anin zivot ide dalje, ali u kom pravcu?

zoran

pre 13 godina

Ana prestani da BRUKAS Srbiju...nisi vise za tenis....mozdaje trava prevelika pa te malo golocala....BRUKA..BRUKA...BRUKA...TO JE SVE PROKLESTVO ZBOG TVOG POSTUPKA NA OLIMPIJADI

branko

pre 13 godina

Ана Ивановић још увек трчи тениским теренима и удара лоптицу, понекад чак јако добро. Међутим, очигледно је да она више не припада свету тениса. Она можда тренира да најбољим тренером, можда рационално и жели да се врати на стазу успеха , али чини се да у њој постоји нешто што је јаче од свега а то је нагон ка бекству од тениса. Очигледно је да је у тениском мечу њој од свега најбитније да се МЕЧ ШТО ПРЕ ЗАВРШИ да би могла одмах побећи у неки њен садашњу свет. Чак ми се чини да јој пораз доноси неко олакшање јер омогућава брзи бег док јој победа намеће и сутра исте , за њу у овом часу, јако тешке и непријатне обавезе. Рећи ћете да је то је мучење. И ја то мислим. А зашто се мучи? Ја предпостављам да она МОРА да игра тенис и да се појављује на теренима и телевизијама јер јој је то уговорна обавеза за неке друге послове који јој доносе велики новац . Да није тога, верујем да би бацила у океан тениски рекет и не би га тако скоро узела у руке. Колико ће то све трајати и како ће се завршити нико не може да предвиди.
Молим, ово све што сам рекао су моји спољни утисци јер не знам апсолутно ни једну поуздану чињеницу која би мој утисак подржала или оповргла.

Ljiljana, London

pre 13 godina

Ana izgubila si sebe, nadji se prvo, napravi pauzu i vrati se u mentalnu formu ("Eye of the tiger"). Pobedi sebe prvo - posle je svako takmicenje lakse. I nema straha, samo radost, garant.
Dodji bre na kafu,(il na caj) tu si mi u komsiluku, da porazgovaramo.Ovo je mucenje,ne igra. A svi ti zelimo dobro.
Javi se pod hitno, dok si tu.(Samo ne u sredu, zbog utakmice sa kengurima)xxx

Karibu-Lu

pre 13 godina

Pocetak kraja je krenuo onog momenta kad je promenila proizvodjaca reketa (e da, i potpisala, tako se tad pricalo, 9-cifreni ugovor!). "Rezultate" vidimo.

micke

pre 13 godina

Nije mi jasno kako su neki sigurni da će se Ana vratiti,
a drugi obrnuto.To vam je kad bacate novčić, da li možete biti sigurni da će biti pismo ili glava?
Drugo treba definisati šta znači vratitit se.
Ako je to da osvoji neki GS i prvo mesto onda je to
vrlo teško, praktično memoguće. Ima puno teniserki koje su osojile jedan GS i ništa više nisu uradile (naprimer Iva Majoli je osvojila RG i ništa više). Da se vrati u prvi deset isto vrlo teško. U prvih dvadeset-trideset je i moguće. Stalno se protura da je ona mlada ima
samo 22,5. Za devojke to su najbolje godine. Pogledajte samo koloko su Selešova i Grafova osvojile GS-ova
do 22-23 godine. Kod devojaka kad počne pad teško ga je zaustaviti. Pogledajete šta se desilo sa Chakvetadze (sada 118 bila je medju prvih pet). Vaidishova(prestala da igra, bila medju prvih deset), i šta se dešava sada Safinom(posle Wimbledon-a ispada iz prvih 30). Ono što Ana jedino mogla da uradi jeste da promeni izbor turnira. Ona sada bira najače turnire i tu realano njen domet je prvo-drugo kolo(zavisno od žreba). Ona treba
da predje na turnire tipa Marbelja pa kada pobedi na nekoliko njih da se vrati na jače turnire.

no name

pre 13 godina

Ljudi jel ste videli vi onu pticu sto je proletela na kljucni poen(4:3 za anu i 30:30) kad se ana spremala da osvoji cist poen,pa se savila da je ne udari gavran i promasila.posle toga nije uzelani jedan gem.ono je neki znak...

Moi

pre 13 godina

Dajte molim vas, koji crni tenis... Ona je to batalila a obice joj se o glavu... Cini mi se makar.

http://www.youtube.com/watch?v=9do_2tkO9nY

vlada

pre 13 godina

Najbolji su mi ovi komentari koji počinju sa Ana srce, dušo, tugo i onda nastavak u 2. licu jednine. Kao da razgovaraju sa dotičnom tenuserkom. Malo čudno zar ne.

stjepan

pre 13 godina

daj prestanite sa takvim glupostima tipa ''kraj jedne karijere'' pa ona zna citat sigurno ove komentare sta mislite kako se osijeca ? nemojte biti pokvareni treba joj pruziti potporu a ne se ismijavati i to sa cime se ismijavate sa curom koja je super uspjesna ima gs naslova puna je ko brod dajte ljudi nemojte biti smjesni naprijed ana SABERI SE :)

Samo jedna je Ana

pre 13 godina

Ako, srce naše! Čak i ako više nema nikakvih izgleda da od tenisa zaradiš neke velike novce, samo IGRAJ! Dok god se pojavljuješ na kojekakvim turnirima ti ćeš da održavaš svoj "image", a to je dovoljno da prodaš učešće u svakoj reklami za veeeelike pare!

Šta bi Kournikova dala da ima barem jedan osvojen GS, kao ti!

Susedna ulica

pre 13 godina

1. kolo poraz...razočaravajuće za njene navijače i frustrirajuće za Anu. No, nije smak sveta, ima još da se igra do kraja godine. Samo polako, doći će sve na svoje mesto...

Petar

pre 13 godina

Setite se Agasija, novembra 1997. je bio 141. na svetu, da bi 1999. završio kao prvi! Anu ne treba otpisivati, jer je njen najveći problem psihološke prirode, a to se može popraviti, samo treba ubosti pravi "recept"!

Nada

pre 13 godina

Zalosno je sto je Ana tek sada u pubertetu. Potrebna joj je podrska porodice da prevazidje taj period. Ukoliko se to ne desi imace sudbinu Ane Kurnjikove. Pisace se o njenoj lepoti i neuspeloj karijeri.
Zelim da joj taj pubertet sto brze prodje i da se vrati svojoj karijeri.

Dermendziev

pre 13 godina

I ja sam bio jedan od onih koji je verovao da je to samo malo poduza kriza.Konacno shvatam da to nije.Svaka kriza ima pocetak i kraj,gde pored losih rezultata postoje i male pobede,male radosti.
Izgleda da je kod Ane PRESTALO INTERESOVANJE ZA TENIS,TJ TENIS JOJ VISE NIJE PROFESIJA.
U pitanju je nedovoljan rad ili u opste nikakav rad-ne postovanje profesije i svoje publike!
Cini mi se da je njeno ucesce na turnirima sada vise vezano za obaveze koje ima prema organizatoru i da joj je samo igranje tenisa najtezi deo posla.
Ako joj tako godi -srecno(sto bi se mi nervirali?)!!!

Uros

pre 13 godina

Očigledno je da Ana neće napraviti trijumfalni povratak kao Belgijanke. Prema tome treba da pocne da igra turnire iz serije 500 i 250 kako bi povratila formu i pobednicki mentalitet i vrati se medju prvih 20 do kraja godine. Do 2011. bi se mogla u 10 a 2012. mogla bi opet da uzme Grand Slam. Ipak ima samo 22 i ima vremena da 2 puta padne i vrati se u vrh.

vimbldon

pre 13 godina

Dugo sam se dvoumio da li da napisem ovaj komentar. Video sam dosta korektnih i strucnih komentara, ali mi se cini da niko nije pogodio u centar problema. Ne znam da li ste primetili da jos pre par mesecci Ana je gubila skoro redovno sa 2:1 u setovima. Pri tome je redovno dobijala prvi set. Sada gubi, opet skoro redovno, glatko sa 2:0. Ne treba biti previse mudar pa izvuci zakljucak, da je u Aninim nogama sve manje kondicije. Odnosno, nema treninga. A ko ne veruje u to, neka pogleda neki noviji Anin snimak, po mogucstvu bez onih dugih pantalona. Bar 10 kg vise. Ne znam zasto placa tako skupe trenere, kada je jasno da nema volje da trenira. I zasto sada prebira ko joj je stvarni primjatelj, kada je ona sama sebi najveci neprijatelj. Bar sto se igre tice.

Mile Grmec

pre 13 godina

Pricajte vi braco Srbi sta god zelite ali realnost je sledeca: Ana Ivanovic je svjetski reket broj 2 (Jelena je broj 1). Ostale teniserke nisu im ni do koljena. Ne zelim da vrijedjam ali gospodo komentatori gdje su vam oci, nije sve u WTA rang listi, je li?? Carica Jelena i Vojvotkinja Ana forever !!!!!!!!!!!!!

Petar

pre 13 godina

Ana zlato moje, sve je u zivotu samo i jedino jedna velika igra, ako znas da igras, onda si na dobitku, ako zaboracis da igras onda si na gubitku....
Zivot coveka je onakav kakvim ga oblikuju sopstvene misli, ti si pomislila da se imenom i prezimenom moze opet doci do vrha, e pa na zalost ne moze...., mora se raditi na tome, jako raditi...
Elem, da sam na tvom mestu, promenio bih sve one koji te okruzuju, ako treba da budes sama neko vreme i to je dobro, ovako samo ti trpis, i jedino ti propadas....
Nema vise lepote u tvojoj igri, abas po tome si bila prepoznatljiva..., zasto ???
Sama ti znas odgovor na to pitanje....

boki

pre 13 godina

@ micke
Ne diraj Anu Chakvetadze :) Ona je sasvim druga prica od Ane i Vajdisove, sto zbog igre koja je potpuno drugacija, sto zbog mentalne stabilnosti i borbenosti na terenu. Chakvetadze je danas dobila Petkovic koja je u odlicnoj formi, i siguran sam da ce odigrati dobar mec protiv Serene u drugom kolu. Devojka radi, cuti i igra ponovo sve bolje, dok Ivanoviceva paradira svoj pad po medijima (tj mediji paradiraju njen pad, nije bas ona za sve kriva),i prica kako je motivisana a na terenu izgleda kao da mrzi tenis i zeli da pobegne s terena sto pre. A Vajdisova...pa pricalo se da je uvek bila psihicki slaba, zaljubila se i digla ruke od tenisa. Cakvetadze jeste 118. na svetu, ali joj je buducnost mnogo svetlija iz ove perspektive, od buducnosti nase Ane koja ne moze da dobije ni set protiv solidih, ali ne natprosecnih teniserki poput Martinez, Klejbanove i Per.

ana sreco, neodustaj...

pre 13 godina

vazne je da ovde pola nemaju pojma o tenis i da su poceli da gledaju kad su se nasi igraci pojavili i kad su osvajali svi su navijali za njih, a cim krene lose odma ide pljuvanje, ance moras da resis problem sa samopouzdanjem i da verujes da mozes, ne samo da dajes izjave kako verujes u sebe, a posle nista, ja verujem u tebe i uvek sam i znam da opet mozes u vrh...

milica

pre 13 godina

Zaista je interesantno da poraz Ane ima do sad 68 komentara a predviđam da će do kraja dana imati oko 150 a pobjede Novaka, Jelene i Viktora zajedno neće imati toliko. Šta Vam to govori? Prvo ta djevojka ima ono nešto u sebi što nema veze sa tenisom a to je harizma. Lijepa (ima i ljepših), bogata(ima i bogatijih) i slavna. Nema to veze sa tenisom, to ona jednostavno nosi u sebi i to bi bilo da se bavi bilo kojim poslom na ovom svijetu.Skoro su uspoređivali podatke o broju posjeta njenim veb stranicama sa stranicama Rafaela Nadala i broj posjeta njenim stranicama je tri puta veći od Rafinih. A znamo kakav tenis on igra! Zašto to pišem? Pa prosto me strah za stanje naše nacije kad pogledam kakve sve patološke ispade imamo ovde. Ko imalo prati i razumije tenis kad je izašao žrijeb je znao da će Ana teško proći Per i većina nas je tako i komentarisala.I ok, igrala je i izgubila. I šta sad? Sad kreću napadi do imbecilnosti koji nikakve veze nemaju sa tenisom već sa Anom Ivanović kao ličnosti, kao osobom. Zato i napisa onaj uvod. I zato me je i strah da nismo zdrava nacija i da primitivizam svake vrste preuzima i javni etar. Evo ja ne spadam u te i javno se ograđujem. Puno sreće Ana u daljem radu i samo napred. Ako odlučiš da ostaviš tenis ok, tvoja odluka puno sreće u životu. Ako odlučiš da i dalje pokušavaš opet puno sreće i ja ću navijati za tebe (i za sve naše sportiste) pa makar stalno ispadala u prvom kolu!

O cemu vi pisete

pre 13 godina

Anna Chakvetadze, Nicole Vaidisova, Jelena Dokic...

Ne mogu se porediti sa Ivanovicevom.
Ivanoviceva je igrala TRI GS FINALA, osvojila JEDNU GS TITULU, bila 1 na WTA listi...


Chakvetadze, Vaidisova, Dokic... su VELIKI talenti od kojih se MNOGO ocekivalo ali one NISU ispunile ocekivanja.
Chakvetadze - jedna znacajnija titula ( Moscow 2006 )
Vaidisova - nema ni jednu znacajniju titulu
Dokic - dve znacajnije titule ( Rome 2001, Moscow 2001 )

milwood

pre 13 godina

Napisao sam pre nekoiko nedelja da je Ana na prekretnici i izgleda da je prekid teniske karijere neminovan . Kažem prekid , ne kraj jer se nadam da će Ana poput '' najlošije '' devojke svetskog tenisa , Dženifer Kaprijati ( nikako ne upoređujem Anu sa Dženifer u smislu šta je Dženifer radila i zbog čega je prekinula karijeru ) smoći snage da se za godinu , dve vrati i osvoji još koji GS . Ani želim sve najbolje , ali mislim da treba privremeno da se povuče i sa 25 vrati i napravi ono što je Dženifer .

alex

pre 13 godina

Vidim da je dosta ljudi shvatilo da mi je komentar bio samo objektivan, bez imalo namere da bude zloban prema Ani. Samo jos i ja da kazem da mi to nije bila namera, nego samo da kazem da je tenis taj koji je probija, kao najpopularniji zenski sport. Njoj pare vise nisu cilj, zaradila je dovoljno, ali kada prodje izvesno vreme, shvatice mozda da je zelela da vise toga ucini u tenisu, a bice kasno jer se tesko vratiti na vrh. Klijsters je samo na trenutak zablistala, a Henin se muci sa formom. Tesko je kada se jednom ispusti kontinuitet.

Wimbledon

pre 13 godina

@alex

Ne podrzavaju sponzori nekoga samo zbog vrhunskih rezultata. Ana Ivanovic ima vrhunske rezultate IZA sebe.

Fizicki izgled, ponasanje na terenu i van njega, popularnost...

Zasto su sponzori napustili Tigera Woodsa? Ili zasto Ana Ivanovic ima vise sponzora od Justine Henin na primer?

Bobisha

pre 13 godina

Kad izgubimo od gane svi pljuju,
kad pobedimo nemacku svi hvale,
kad ana je u krizi svi opet pljuju i zaboravljaju kako su je hvalili ne tako davno kad je plakala uz intoniranje himne.
recite mi samo, da li su to sve komentari iste grupe ljudi?

Ivana

pre 13 godina

Evo sta je Nebojsa Viskovic napisao o Ani u svom blogu.

Ana, o Ana, tugo mojih dana... Ona na Vimbldonu nije izgubila danas, nego pre godinu i po dana, kada je počeo njen strmoglav pad zbog kog mora sad u prvom kolu da igra protiv nosioca. Izraelka Per nikako nije poželjna rivalka za prvo kolo... Ali ja ću sad, po ko zna koji put, da je branim. Zašto? Zato što je žensko. Zato što lepši pol u tenisu funkcioniše po sistemu najstrašnijih padova i uzleta. Zato što ima 22 godine i vremena da se vrati bar onoliko koliko se i bavi profi tenisom. Da ponovo pravilno poređa prioritete. Ne znam DA LI će opet osvojiti gren slem i biti prva na svetu. Ali znam da MOŽE...
„Gotova je ona, NEMA ŠANSE da se vrati“... Jao, koliko stručnjaka.. Ježim se..

stjepan

pre 13 godina

daj prestanite sa takvim glupostima tipa ''kraj jedne karijere'' pa ona zna citat sigurno ove komentare sta mislite kako se osijeca ? nemojte biti pokvareni treba joj pruziti potporu a ne se ismijavati i to sa cime se ismijavate sa curom koja je super uspjesna ima gs naslova puna je ko brod dajte ljudi nemojte biti smjesni naprijed ana SABERI SE :)

Fan

pre 13 godina

Proslavila si Srbiju, bila No 1, uzela RG. Ostavila si dubok trag u svetskoj teniskoj eliti. Ja ti to neću zaboraviti. Voleo bih da se vratiš, ali i ovo do sada je već dovoljno da te poštujem do kraja karjere.

zoran

pre 13 godina

Ana prestani da BRUKAS Srbiju...nisi vise za tenis....mozdaje trava prevelika pa te malo golocala....BRUKA..BRUKA...BRUKA...TO JE SVE PROKLESTVO ZBOG TVOG POSTUPKA NA OLIMPIJADI

Samo jedna je Ana

pre 13 godina

Ako, srce naše! Čak i ako više nema nikakvih izgleda da od tenisa zaradiš neke velike novce, samo IGRAJ! Dok god se pojavljuješ na kojekakvim turnirima ti ćeš da održavaš svoj "image", a to je dovoljno da prodaš učešće u svakoj reklami za veeeelike pare!

Šta bi Kournikova dala da ima barem jedan osvojen GS, kao ti!

blago receno dete debil

pre 13 godina

Sutra u novinama: "Zadovoljna sam svojom igrom, protivnica je bila bolja, imala sam svoje sanse, verujem u sebe"...

Ne znam ko je veci idiot taj sto joj je napisao 10 recenica koje vrti u krug na svakom intervjuu ili ona sto misli da su svi budale pa ponavlja jedno te isto iz dana u dan

ana sreco, neodustaj...

pre 13 godina

vazne je da ovde pola nemaju pojma o tenis i da su poceli da gledaju kad su se nasi igraci pojavili i kad su osvajali svi su navijali za njih, a cim krene lose odma ide pljuvanje, ance moras da resis problem sa samopouzdanjem i da verujes da mozes, ne samo da dajes izjave kako verujes u sebe, a posle nista, ja verujem u tebe i uvek sam i znam da opet mozes u vrh...

espuso

pre 13 godina

Moram da primetim nešto: u poslednje vreme Ana malomalo pa opljune po Srbiji, kako je to nesređena zemlja, kako su ti uslovi u kojima je ona odrastala užasni ( legendarni treninzi u praznom bazenu ), pa onda malo kako je Švajcarska jedna divna zemlja, u kojoj ona ima sve preduslove za vrhunski trening i napredak.
Lepo dete, dok si se ti patila u ovoj našoj najgoroj na svetu zemlji, od tebe je postajao neprikosnoveni šampion. Kako su te prigrlili "vrhunski preduslovi" tako je tvoje glupiranje na terenu postalo uporedivo jedino još sa tvojim glupiranjem u izjavama pre i posle.
Tebi fali inspiracija. Tebi fali stav. Tebi fali karakter. Tebi nedostaje nešto što bi te u tvojoj duši učinilo pobednikom. Evo, ja ću da ti predložim na šta da obratiš pažnju:
Jedan dečko, košarkaš, Srbin, pročitao je u novinama da je četvoro dece bolesno. Sutradan je donirao 120000 dolara za njihovo lečenje.
Jedan drugi dečko, fudbaler, Srbin, postigao je gol za svoju zemlju, i lud od sreće upao u jarak od 2,5 metra na stadionu.
Ja sam niko i ništa. Ali kad se setim Darka ili Laneta ja poželim i sam da uradim nešto lepo. Barem kući da ponesem cvet da obradujem devojku.
Eto. Da tebe nešto takvo dirne, bila bi u stanju štošta, jer ti talenta, hvala Bogu, ne manjka.
Pa ti jurcaj po belom svetu i puštaj da te vodaju kao cirkusanta.

Susedna ulica

pre 13 godina

1. kolo poraz...razočaravajuće za njene navijače i frustrirajuće za Anu. No, nije smak sveta, ima još da se igra do kraja godine. Samo polako, doći će sve na svoje mesto...

TALE

pre 13 godina

MOJ KOMENTAR JE:SVAKI POCETAK IMA I SVOJ KRAJ.AKO JE OVO KRAJ JEDNE KARIJERE[SVIM SRCEM BIH VOLEO DA NIJE TAKO ALI DELA GOVORE VISE OD RECI]JA BIH HTEO RECI ANA HVALA TI ZA SVE ONE DIVNE TRENUTKE KOJE SI NAM PRUZILA HVALA TI,HVALA ZA SVE.POZDRAV

milica

pre 13 godina

Zaista je interesantno da poraz Ane ima do sad 68 komentara a predviđam da će do kraja dana imati oko 150 a pobjede Novaka, Jelene i Viktora zajedno neće imati toliko. Šta Vam to govori? Prvo ta djevojka ima ono nešto u sebi što nema veze sa tenisom a to je harizma. Lijepa (ima i ljepših), bogata(ima i bogatijih) i slavna. Nema to veze sa tenisom, to ona jednostavno nosi u sebi i to bi bilo da se bavi bilo kojim poslom na ovom svijetu.Skoro su uspoređivali podatke o broju posjeta njenim veb stranicama sa stranicama Rafaela Nadala i broj posjeta njenim stranicama je tri puta veći od Rafinih. A znamo kakav tenis on igra! Zašto to pišem? Pa prosto me strah za stanje naše nacije kad pogledam kakve sve patološke ispade imamo ovde. Ko imalo prati i razumije tenis kad je izašao žrijeb je znao da će Ana teško proći Per i većina nas je tako i komentarisala.I ok, igrala je i izgubila. I šta sad? Sad kreću napadi do imbecilnosti koji nikakve veze nemaju sa tenisom već sa Anom Ivanović kao ličnosti, kao osobom. Zato i napisa onaj uvod. I zato me je i strah da nismo zdrava nacija i da primitivizam svake vrste preuzima i javni etar. Evo ja ne spadam u te i javno se ograđujem. Puno sreće Ana u daljem radu i samo napred. Ako odlučiš da ostaviš tenis ok, tvoja odluka puno sreće u životu. Ako odlučiš da i dalje pokušavaš opet puno sreće i ja ću navijati za tebe (i za sve naše sportiste) pa makar stalno ispadala u prvom kolu!

Uros

pre 13 godina

Očigledno je da Ana neće napraviti trijumfalni povratak kao Belgijanke. Prema tome treba da pocne da igra turnire iz serije 500 i 250 kako bi povratila formu i pobednicki mentalitet i vrati se medju prvih 20 do kraja godine. Do 2011. bi se mogla u 10 a 2012. mogla bi opet da uzme Grand Slam. Ipak ima samo 22 i ima vremena da 2 puta padne i vrati se u vrh.

savetodavac

pre 13 godina

" Protivnica je bila bolja, ali nema veze, ovoje jedno veliko iskustvo i ja sam divno zabavljala ".
Neverovatno da od devojke za koju smo svi navijali, koja nam je bila simpaticna, desavalo mi se da "uhvatim" sebe kako navijam za Peer. Zaista to je jace od mene, jer mi toliko idu na nerve njene izjave, pa ono njeno radovanje sa stisutom pesnicom i podignutom nogom i taj njen trud da sebe u javnosti prikaze kao maznu princezu. Ajde sestro menjaj zanimanje i pusti nas da uzivamo u atletetama kao JJ, Serena, Wenus ili Henan.....

alex

pre 13 godina

Pogledajte Ani figuru na slici, pa vidite da uopste nema telo za modela. Ima slatko lice i slika se za naslovnice na osnovu starih teniskih uspeha. Ni to nece jos dugo trajati, ako nastavi da pada na listi. Evo na Wimbledonu je igrala na nekom skroz sporednom terenu, dzaba izgled i ako tako nastavi, kod sponzora ce je smeniti neka nova, koja zeli da pobedjuje. Istisnuce Anu sa jakim marketingom. Sponzori traze sportiste koji postizu rezultate.. Kakva je reklama bilo kome teniserka koja ispada u prvom kolu turnira? Kako reklamira opremu ili bilo sta drugo kada njen mec niko nije ni gledao?
Zbog cega ce je neko zeleti da je ima na naslovnici, osim zbog izgleda, koji nije nista posebno? Ima toliko lepsih devojaka. Anu je gurao tenis, a kada nema tenisa, nema ni popularnosti.

Mile Grmec

pre 13 godina

Pricajte vi braco Srbi sta god zelite ali realnost je sledeca: Ana Ivanovic je svjetski reket broj 2 (Jelena je broj 1). Ostale teniserke nisu im ni do koljena. Ne zelim da vrijedjam ali gospodo komentatori gdje su vam oci, nije sve u WTA rang listi, je li?? Carica Jelena i Vojvotkinja Ana forever !!!!!!!!!!!!!

Nada

pre 13 godina

Zalosno je sto je Ana tek sada u pubertetu. Potrebna joj je podrska porodice da prevazidje taj period. Ukoliko se to ne desi imace sudbinu Ane Kurnjikove. Pisace se o njenoj lepoti i neuspeloj karijeri.
Zelim da joj taj pubertet sto brze prodje i da se vrati svojoj karijeri.

Ljiljana, London

pre 13 godina

Ana izgubila si sebe, nadji se prvo, napravi pauzu i vrati se u mentalnu formu ("Eye of the tiger"). Pobedi sebe prvo - posle je svako takmicenje lakse. I nema straha, samo radost, garant.
Dodji bre na kafu,(il na caj) tu si mi u komsiluku, da porazgovaramo.Ovo je mucenje,ne igra. A svi ti zelimo dobro.
Javi se pod hitno, dok si tu.(Samo ne u sredu, zbog utakmice sa kengurima)xxx

O cemu vi pisete

pre 13 godina

Anna Chakvetadze, Nicole Vaidisova, Jelena Dokic...

Ne mogu se porediti sa Ivanovicevom.
Ivanoviceva je igrala TRI GS FINALA, osvojila JEDNU GS TITULU, bila 1 na WTA listi...


Chakvetadze, Vaidisova, Dokic... su VELIKI talenti od kojih se MNOGO ocekivalo ali one NISU ispunile ocekivanja.
Chakvetadze - jedna znacajnija titula ( Moscow 2006 )
Vaidisova - nema ni jednu znacajniju titulu
Dokic - dve znacajnije titule ( Rome 2001, Moscow 2001 )

Petar

pre 13 godina

Setite se Agasija, novembra 1997. je bio 141. na svetu, da bi 1999. završio kao prvi! Anu ne treba otpisivati, jer je njen najveći problem psihološke prirode, a to se može popraviti, samo treba ubosti pravi "recept"!

Ivan KV

pre 13 godina

He, vazno da je Ana zadovoljna svojom igrom, i da se oseca napredak, da dobro trenira, i da je sve super...realno, ona se nikada nece vratiti u Top 10, i ovako se samo bruka..za ocekivati je da ubrzo bude ispod 100.mesta na WTA listi..

Wimbledon

pre 13 godina

@alex

Ne podrzavaju sponzori nekoga samo zbog vrhunskih rezultata. Ana Ivanovic ima vrhunske rezultate IZA sebe.

Fizicki izgled, ponasanje na terenu i van njega, popularnost...

Zasto su sponzori napustili Tigera Woodsa? Ili zasto Ana Ivanovic ima vise sponzora od Justine Henin na primer?

ZN

pre 13 godina

Nemojte se ljutiti na Anu.....Sahar Per je opasna....tenis joj je sve u zivotu, radi ko crnac, trenira, muci se...ma kraja nema njenim naporima...zreb je kriv, nije Ana kriva.....

Adonis

pre 13 godina

Bio jednom jedan Majkl Ceng,sa 17god i on je uzeo RG.Svi mu proricali sjajnu karijeru,a sta je uradio posle?Nista..,ostao na tom jednom RG..Zasto sam vam sve ovo ispricao?Da me ubijete,ne mogu da se setim...

no name

pre 13 godina

Ljudi jel ste videli vi onu pticu sto je proletela na kljucni poen(4:3 za anu i 30:30) kad se ana spremala da osvoji cist poen,pa se savila da je ne udari gavran i promasila.posle toga nije uzelani jedan gem.ono je neki znak...

Djape

pre 13 godina

Strašno... Ovoj katastrofi nema kraja. Za Anu bi bilo najpametnije da se povuče iz sveta tenisa, bar na neko vreme. Ovi porazi bez indicije kraja stvarno su frustrirajući, glupo je da se blamira svaki put iznova i da daje ohrabrujuće izjave bez pokrića. Treba da vuče pametne poteze a ne nebulozne, a najpametniji mogući potez je povlačenje na neko vreme, da se malo pregrupiše, psihički stabilizuje, spremi za naporne treninge. Svakim danom biće sve teže da povrati izgubljeno samopouzdanje ako nastavi ovako.

milwood

pre 13 godina

Napisao sam pre nekoiko nedelja da je Ana na prekretnici i izgleda da je prekid teniske karijere neminovan . Kažem prekid , ne kraj jer se nadam da će Ana poput '' najlošije '' devojke svetskog tenisa , Dženifer Kaprijati ( nikako ne upoređujem Anu sa Dženifer u smislu šta je Dženifer radila i zbog čega je prekinula karijeru ) smoći snage da se za godinu , dve vrati i osvoji još koji GS . Ani želim sve najbolje , ali mislim da treba privremeno da se povuče i sa 25 vrati i napravi ono što je Dženifer .

Odgovor

pre 13 godina

Kad izgubimo od gane svi pljuju,
kad pobedimo nemacku svi hvale,
kad ana je u krizi svi opet pljuju i zaboravljaju kako su je hvalili ne tako davno kad je plakala uz intoniranje himne.
recite mi samo, da li su to sve komentari iste grupe ljudi?
(Bobisha, 21. jun 2010 22:56)

------------------------

Nisu!

Object

pre 13 godina

Zašto je Šahar Per slaba teniserka kad igra sa Jelenom, a opasna kad igra sa Anom?
(Moma i Boka, 21. jun 2010 23:36)
ti koji su to zakljucili su realno-u pravu
ipak je Jelena top 10 igracica (bolja od Per) a Ana posle ovoga nije ni u top 50

Karibu-Lu

pre 13 godina

Pocetak kraja je krenuo onog momenta kad je promenila proizvodjaca reketa (e da, i potpisala, tako se tad pricalo, 9-cifreni ugovor!). "Rezultate" vidimo.

Petar

pre 13 godina

Ana zlato moje, sve je u zivotu samo i jedino jedna velika igra, ako znas da igras, onda si na dobitku, ako zaboracis da igras onda si na gubitku....
Zivot coveka je onakav kakvim ga oblikuju sopstvene misli, ti si pomislila da se imenom i prezimenom moze opet doci do vrha, e pa na zalost ne moze...., mora se raditi na tome, jako raditi...
Elem, da sam na tvom mestu, promenio bih sve one koji te okruzuju, ako treba da budes sama neko vreme i to je dobro, ovako samo ti trpis, i jedino ti propadas....
Nema vise lepote u tvojoj igri, abas po tome si bila prepoznatljiva..., zasto ???
Sama ti znas odgovor na to pitanje....

micke

pre 13 godina

Nije mi jasno kako su neki sigurni da će se Ana vratiti,
a drugi obrnuto.To vam je kad bacate novčić, da li možete biti sigurni da će biti pismo ili glava?
Drugo treba definisati šta znači vratitit se.
Ako je to da osvoji neki GS i prvo mesto onda je to
vrlo teško, praktično memoguće. Ima puno teniserki koje su osojile jedan GS i ništa više nisu uradile (naprimer Iva Majoli je osvojila RG i ništa više). Da se vrati u prvi deset isto vrlo teško. U prvih dvadeset-trideset je i moguće. Stalno se protura da je ona mlada ima
samo 22,5. Za devojke to su najbolje godine. Pogledajte samo koloko su Selešova i Grafova osvojile GS-ova
do 22-23 godine. Kod devojaka kad počne pad teško ga je zaustaviti. Pogledajete šta se desilo sa Chakvetadze (sada 118 bila je medju prvih pet). Vaidishova(prestala da igra, bila medju prvih deset), i šta se dešava sada Safinom(posle Wimbledon-a ispada iz prvih 30). Ono što Ana jedino mogla da uradi jeste da promeni izbor turnira. Ona sada bira najače turnire i tu realano njen domet je prvo-drugo kolo(zavisno od žreba). Ona treba
da predje na turnire tipa Marbelja pa kada pobedi na nekoliko njih da se vrati na jače turnire.

branko

pre 13 godina

Ана Ивановић још увек трчи тениским теренима и удара лоптицу, понекад чак јако добро. Међутим, очигледно је да она више не припада свету тениса. Она можда тренира да најбољим тренером, можда рационално и жели да се врати на стазу успеха , али чини се да у њој постоји нешто што је јаче од свега а то је нагон ка бекству од тениса. Очигледно је да је у тениском мечу њој од свега најбитније да се МЕЧ ШТО ПРЕ ЗАВРШИ да би могла одмах побећи у неки њен садашњу свет. Чак ми се чини да јој пораз доноси неко олакшање јер омогућава брзи бег док јој победа намеће и сутра исте , за њу у овом часу, јако тешке и непријатне обавезе. Рећи ћете да је то је мучење. И ја то мислим. А зашто се мучи? Ја предпостављам да она МОРА да игра тенис и да се појављује на теренима и телевизијама јер јој је то уговорна обавеза за неке друге послове који јој доносе велики новац . Да није тога, верујем да би бацила у океан тениски рекет и не би га тако скоро узела у руке. Колико ће то све трајати и како ће се завршити нико не може да предвиди.
Молим, ово све што сам рекао су моји спољни утисци јер не знам апсолутно ни једну поуздану чињеницу која би мој утисак подржала или оповргла.

Mr. Error

pre 13 godina

Ovo sve prevazilazi. Sve mogu da razumem, los dan, povrede, losa forma... Ali ovo! Ovo je tenis koji se igra na silu. Necu da zalazim u to koliko se Ana trudi, ali ovaj mec je trebala dobiti. Strasno mi je glupo kada novinari napisu: NEKADA PRVA TENISERKA SVETA I OSVAJACICA RG-A... To je proslost. Jeste da taj uspeh nije za podcenjivati, ali ovom igrom ona uopste ne pokazuje da je bila prva. Cak vise, ko da je tek na pocetku... Nazalost, tako je. Nije mi samo jasno da, ako devojka vidi da joj ne ide, sto jednostavno ne odustane. Okrene se modi i cao! A ako ne i to, nek napravi pauzu.
Njen najveci problem su pare. Ona vise nema motivaciju (u tolikoj meri) da osvaja turnire kada bukvalno ako se gleda koliko ima para, u jednom dzepu ima novcanu nagradu pobednika US-opena, RG-a, AO-a i Wimbledona. Da li me shvatate? Jeste da Anin zivot ide dalje, ali u kom pravcu?

vlada

pre 13 godina

Najbolji su mi ovi komentari koji počinju sa Ana srce, dušo, tugo i onda nastavak u 2. licu jednine. Kao da razgovaraju sa dotičnom tenuserkom. Malo čudno zar ne.

Bob

pre 13 godina

Jako razocaravajuce :( Posebno Anin izraz lice u posebnom gemu. Prosto je neverovatno koliko je stegnuta i koliko se zapravo plasi poraza. Mislim da je to glavni uzrok Anine lose igre. Kao da se kod svakom udarcu plasi da ne napravi gresku :S Trebalo bi da napravi pauzu i vidi sta ce dalje, jer ovako dalje ne moze. Ima toliko talenta u sebi i ocito je da se trudi, trenira, a rezultati su ocajni. Na poslednja 4 gren slema je ostavirila ukupno 2 pobede, sto je porazavajuce kad se pogleda kako je igrala pre 2-3 godina :( Imam osecaj kao da se njene zelje (vezane za tenis) i zelje njenog menadzerskog tima ne poklapaju i da tu ona ispasta. Nadam se da ce se uskoro nesto promeniti, al i ako se ne promeni i dalje cu navijati za Anu :)

Moi

pre 13 godina

Dajte molim vas, koji crni tenis... Ona je to batalila a obice joj se o glavu... Cini mi se makar.

http://www.youtube.com/watch?v=9do_2tkO9nY

boki

pre 13 godina

@ micke
Ne diraj Anu Chakvetadze :) Ona je sasvim druga prica od Ane i Vajdisove, sto zbog igre koja je potpuno drugacija, sto zbog mentalne stabilnosti i borbenosti na terenu. Chakvetadze je danas dobila Petkovic koja je u odlicnoj formi, i siguran sam da ce odigrati dobar mec protiv Serene u drugom kolu. Devojka radi, cuti i igra ponovo sve bolje, dok Ivanoviceva paradira svoj pad po medijima (tj mediji paradiraju njen pad, nije bas ona za sve kriva),i prica kako je motivisana a na terenu izgleda kao da mrzi tenis i zeli da pobegne s terena sto pre. A Vajdisova...pa pricalo se da je uvek bila psihicki slaba, zaljubila se i digla ruke od tenisa. Cakvetadze jeste 118. na svetu, ali joj je buducnost mnogo svetlija iz ove perspektive, od buducnosti nase Ane koja ne moze da dobije ni set protiv solidih, ali ne natprosecnih teniserki poput Martinez, Klejbanove i Per.

Slavoljub

pre 13 godina

Ovo i nije bilo neocekivano, s obzirom da je Peer bila favorit po svakom pitanju. Tuzno je sto Ana igra isti broj turnira kao da je u samom svetskog vrhu. To je vrlo losa strategija..Jelena je treca pa je npr. ove godine odigrala 2 turnira vise na sljaci, a daleko je bolje rangirana od Ane....Verujem da Ana nece odigrati nijedan turnir do pocetka velikih turnira u Americi...Treba biti svestan situacije i igrati sto vise turnira, pa cak i celendzere..Posle ovog poraza, Ana verovatno ispada iz prvih 60, tako da ce morati igrati kvalifikacije za neke velike predstojece turnire (mada verujem da ce joj organizatori dati wild card, s obzirim da, bez obzira na ranking, i dalje izaziva neverovatnu medijsku paznju i poularnost kod fanova i ljubitelja tenisa)..Dakle, ne znam ko je savetuje, ali ovo nije ispravna odluka njenog tima..Anin trenutni skor u 2010 je 11 pobeda i 12 poraza!!!!! Ako bude ovako nastavila, nazalost, dovesce u pitanje i svoj opstanak u prvih 100 na WTA listi.

alex

pre 13 godina

Vidim da je dosta ljudi shvatilo da mi je komentar bio samo objektivan, bez imalo namere da bude zloban prema Ani. Samo jos i ja da kazem da mi to nije bila namera, nego samo da kazem da je tenis taj koji je probija, kao najpopularniji zenski sport. Njoj pare vise nisu cilj, zaradila je dovoljno, ali kada prodje izvesno vreme, shvatice mozda da je zelela da vise toga ucini u tenisu, a bice kasno jer se tesko vratiti na vrh. Klijsters je samo na trenutak zablistala, a Henin se muci sa formom. Tesko je kada se jednom ispusti kontinuitet.

vimbldon

pre 13 godina

Dugo sam se dvoumio da li da napisem ovaj komentar. Video sam dosta korektnih i strucnih komentara, ali mi se cini da niko nije pogodio u centar problema. Ne znam da li ste primetili da jos pre par mesecci Ana je gubila skoro redovno sa 2:1 u setovima. Pri tome je redovno dobijala prvi set. Sada gubi, opet skoro redovno, glatko sa 2:0. Ne treba biti previse mudar pa izvuci zakljucak, da je u Aninim nogama sve manje kondicije. Odnosno, nema treninga. A ko ne veruje u to, neka pogleda neki noviji Anin snimak, po mogucstvu bez onih dugih pantalona. Bar 10 kg vise. Ne znam zasto placa tako skupe trenere, kada je jasno da nema volje da trenira. I zasto sada prebira ko joj je stvarni primjatelj, kada je ona sama sebi najveci neprijatelj. Bar sto se igre tice.

Dermendziev

pre 13 godina

I ja sam bio jedan od onih koji je verovao da je to samo malo poduza kriza.Konacno shvatam da to nije.Svaka kriza ima pocetak i kraj,gde pored losih rezultata postoje i male pobede,male radosti.
Izgleda da je kod Ane PRESTALO INTERESOVANJE ZA TENIS,TJ TENIS JOJ VISE NIJE PROFESIJA.
U pitanju je nedovoljan rad ili u opste nikakav rad-ne postovanje profesije i svoje publike!
Cini mi se da je njeno ucesce na turnirima sada vise vezano za obaveze koje ima prema organizatoru i da joj je samo igranje tenisa najtezi deo posla.
Ako joj tako godi -srecno(sto bi se mi nervirali?)!!!