Fudbal 42

Četvrtak, 17.06.2010.

13:34

Dačić najavio prijave zbog tuče

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se zbog tuče igrača na meču između Partizana i Hemofarma "mogu očekivati određene prijave".

Daèiæ najavio prijave zbog tuèe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Obrenovic

pre 13 godina

Naravno da treba da se podnose prijave i da se hapsi svi koji cine i podrzavaju nasilje. Vec sama cinjenica da ima mnogo ljudi koji - ocigledno, sudeci po komentarima - misle da je to sasvim ok za gledati na televiziji, govori o moralnom sunovratu naseg drustva. Duh sramnih 90-tih i milosevica i malih milosevica izgleda da je itekako ziv u nasem sportu...

E tako se to radi...

pre 13 godina

Ne znam dali me secanje jos uvek sluzi. Ali i u polu finalu je Maric odreagovao na isti nacin kao i sada. Samo sto igraci OBA kluba su tada pokusali (a i uspeli) da izbegnu incident jer ni jednima ni drugima nije bila namera da sevaju pesnice.
To u ovom slucaju nije bilo moguce jer ko je god pokusao da smiri situaciju (Veseli, Bozic, Rasic ) ili je dobio po zubima ili po ledjima!
Tvrdim da je igracima HF izricita namera bila da naprave ovo sto se dogodilo!
Partizan je odigrao 70 utakmica ove sezone sa barem 25 razlicitih ekipa i bas su nasrnuli na ove dobricine iz HF.!
Dajte molim vas!
Zar je nekim nazovi ljudima normalno da neki Jagodnik nabode laktom u grlo jednog od naj boljih i naj araktivnijih krila u Evropi? Dal je ok da jedan Jagodnik podmetne nogu jednom od naj boljih plejeva u Evropi dok je ovaj u punom trku? Dal je ok da jedan Katic udari (nista blaze od Marica) jednog od naj boljih plejeva u Evropi? Dal je ok da jedan Katic 80 minuta lakta po usima jednog od najboljih centara u Evropi?
Postavlja se par logicnih pitanja!
Ko je taj Jagodnik?
Ko je taj Katic?
I do kada su Maric, Veseli i Mc trebali da cute i trpe dok ih dobricine posteno prebijaju?
Grub faul je jedno a faul nacinjen ,,slucajnim,, udarcem je nesto drugo! Jedan takav faul je Maric napravio iako sam zagrizeni Partizanovac lagao bih da kazem da nije tako i naravno da sam protiv takvih stvari. Ali o broju TAKVIH a i gorih faulova od strane igraca HF je suludo trositi reci! Neka se javi neko ko ce pristati da mu SAMO lupam cvrge 80 min a da se nece braniti!
Sto se prijava tice mislim da je samo bacena prasina uz vetar. ! Apsolutno nema argumenata za neke teze prijave osim remecenje javnog reda i mira sto znaci svakom akteru po 15000 din kazne u naj gorem slucaju!! Valjda i Daci prifalilo kesa! 15000 puta 20, 25 pa moze lepa kinta da se ucari!

Nažalost

pre 13 godina

Ne može javni tužilac da prema Krivičnom zakoniku pokrene krivični postupak jer prave tuče nije bilo, niko nije povređen, niko nije koristio ni hladno ni vatreno oružje, nije postojala namera da se neko liši života, namerno ili iz nehata. Tako je to u pravu. Sve se svelo na guranje i muvanje. Ali, i sudija za prekršaje može da izrekne kaznu zatvora, ako proceni da su se stekli razlozi (siledžijsko ponašanje, narušavanje javnog reda i mira...). To sam hteo da vam objasnim.

strasno ko deca.. hmm mozda jesu deca?!?!?!

pre 13 godina

na ivici faula - na ivici sudijskog kriterijuma toliko. pozdrav. nemojte da se svadjate vise... :P

Srbin

pre 13 godina

Pa vi ste roditeljima i celoj naciji jedini primer, nada, svetlost, koja im pomaze da u ovim strokavim vremenima vaspitava decu, zauzme pozitivan stav, pobednicki duh u svojim gubitnickim zivotima... Zasto i vi da ukaljate krvlju, jedino na sta zemlja moze da se ponosi - sport i sportiste! Stidite se i treba da budete kazenjeni!
A o tome ko je kao sudija izasao da kaze junacki da ce svi biti kaznjeni trebalo je da je odavno u misjoj rupi.. E Srbijo, moja majko, gde je ta crkva pravih vrednosti!

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

@Milan T

"na ivici faula" znaci da igras sa mnogo kontakta, sto u sustini jeste faul, ali vrlo cesto prolazi nekaznjeno. To zavisi od sudija (sta sudija "vidi" i sta dozvoljava, na primer gradjenje rukom u odbrani ili guranje igraca bez lopte).
Hajde i da se nadogradim na to, kada zelis faulom da sprecis igraca da poentira, mozes to da uradis manje ili vise grubo (ako predjes odredjenu granicu, na primer udaranje, koriscenje zatvorene sake ili tako nesto dobijas nesportsku, ali ti mozes nekoga da ometes ili da ga bas sljisnes a da bude samo faul).
Elem, Partizan je tim koji igra jako fizicki. U Evroligi to mozda prodje a mozda ne - ako ti sudije dosudjuju faulove ti mozes malo da olabavis. U domacoj ligi se to tolerise mnogo vise, a posebno Partizanu.
Jel ti sada jasnije?

I da dodam da aktivno takmicarski igram kosarku (sa sve sudijama), a uz to sam i kvalifikovan trener (da, mator sam). A kad vec pominjes vaterpolo, i to sam trenirao pet godina (u mladosti :-) i za to vazi isto. A mozda i najocigledniji primer je rukomet, gde je sudijska interpretacija skoro slobodna.

Nenad

pre 13 godina

Drzite se vi politike, ove anomalije i probleme u sport su upravo doneli politicari...i ostro, sve partizanovce zatvoriti...onda ce valjda ovi veciti gubitnici i pacenici mozda i uzeti neku titulu.

nerazumni navijac

pre 13 godina

ovo je slika srbije :( :( nazalost svi su tako jadni ... od sportista do politicara ... teraju me da odem za italiju da zivim . ja kao ne mogu satro ... nemam ja sta da trazim ovde :( .... katastrofa.. evo ovaj nesrecni Kuzmanovic tek sada mislim da je pogresio sto igra za nas , coveka trazile tolike zemlje on odabrao otadzbinu , a sta mu otadzbina vraca , nista ... zato smo tako mali i smesni

Milan T

pre 13 godina

@Vuk Samotnjak i mnogi drugi

Sta vam to znaci: na ivici faula?

Pa, svaka kontakt igra je na "ivici faula". Nekad igras da pravis faul sa namerom a nekad igras onoliko snazno u odbrani koliko ti to sudija dozovljava. Znas li ti koliko "ivica" ima na jednoj NBA utakmici? Ili kada igras vaterpolo protiv Madjara? Igranje na "ivici faula" je deo sportske taktike. Ja ne podrzavam ono sto se desilo, ali, ostavite se izraza za koje ne znate pravo znacenje.

goran1970 b.jerkovic

pre 13 godina

Kakva slika,he he,kao da pogledom trazi neki kofer,ili mu se to pogled gubi u daljini?!
Verovatno gleda u buducnost...

Đuka

pre 13 godina

Slažem se s ministrom u potpunosti po pitanju njegove inicijative. Svaka tuča, osim u slučaju borilačkih sportova, je krivično delo, bez obzira na to gde, kad, od koga i kojim povodom je učinjena. To što se desilo na košarkaškom meču ni malo ne udaljava igrače oba tima od krivične odgovornosti - na protiv. To im čak i otežava slučaj jer su oni kao javne ličnosti posebno odgovorni prema javnosti. Ako se sad bude napravio izuzetak tipa "pa dobro, desilo se u sred meča..." onda se uvek mora praviti. Onda može i neki profesor da se vadi da je studenta ošamario u amfiteatru na sred predavanja a ne na ulici i morao bi biti oslobođen u tom slučaju. Zakon mora biti isti za sve - i za "Grobare" i za "Hemičare".

Mirko

pre 13 godina

Da smo se nas deset potukli u kafani ili na ulici sigurno bi neko proveo noc u zatvoru.Zasto bi se kosarkasi ili bilo koji drugi sportisti razlikovali od nas obicnih gradjana?Podneti krivicne prijave protiv svih koji su ucestvovali u tuci a za kosarkase Partizana kao otezavajucu okolnost uzeti to sto su zajedno sa svojim navijacima pevali pesma o Brankici Stankovic.Ko zna,da je tada drzava reagovala kako treba mozda se ovo ne bi dogodilo.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Podrzavam ministra. Vreme je da se uvede malo reda i kod nas. Iako volim svoj klub, neka onaj ko je kriv odgovara. Sramotno ponasanje na jucerasnjoj utakmici. Danas na poslu sam ceo dan pod tim dojmom od juce. Jednostavno ne mogu da verujem sta smo sebi dopustili.

http://www.worldofbasketball.org

AfricA

pre 13 godina

Apsi bre!

Koliki licemer trebaš biti da pohapsiš navijače za isto takvo delo, a igrače ne?

Samo što igračima treba dati teže kazne, na njih se ugledaju mladi.

Pre godinu dana je bila ista situacija, bez kazni, i naravno biće svake godine tako.

Suspenzija oba kluba, krivično goniti sve učesnike tuče i odrediti maksimalne kazne!

Budimo normalna država bar jednom.

Kapiten Glazgova je SAMO pokazao 2 prsta ''up yours'' i zaradio suspenziju. Tako rade normalni ljudi.

Dačiću, Tužilaštvo, POŠTUJTE ZAKONE!

luka

pre 13 godina

Ali gosp.Dacicu pa sinoc je Tegeltija rekao da to nije nista strasno a sad vi tako,pa nemojte protiv Tegija on ce vas odmah spustiti slusalicu,pa on sve zna!!!

Kofer-onaj ministarski

pre 13 godina

Ahhh, kako je samo uređena država. U dva dana saznajemo da je Džaja prioritet za pravosuđe, a sada i po košarkašima krivično.

Kofer-onaj ministarski

pre 13 godina

Ahhh, kako je samo uređena država. U dva dana saznajemo da je Džaja prioritet za pravosuđe, a sada i po košarkašima krivično.

wlado

pre 13 godina

ok to, ali ne treba dacic da bude upoznat sa situacijom pa da javno ide i govori da ce biti kazni i prijava...to treba da se podrazumeva, da mup radi svoj posao po zakkonu, i da svi lepo cekaju poziv na sud

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

Slazem se! Ko voli tucu neka ide na boks.
Inace, iako su u ovoj utakmici igraci Hemofarma bili grublji to je Vujosevicev recept. Partizan godinama igra na ivici faula i neretko preko, ali se to u domacim ligama tolerise. Hemofarm je samo pokusao da igra istu igru.

Bubalović Dača

pre 13 godina

U normalnim državama i normalnim savezama ne pravi se sprdačina sa najavom krivičnog gonjenja ili sprdačina sa solo novčanom kaznom.
U takvim državama i ligama se osim novčane kazne zareže i suspenzija od više utakmica, a klubovi se pozivaju na odgovornost.

z

pre 13 godina

Jos ce da pocnu da hapse klince kada se potuku dok igraju fudbal ili neki drugi sport. Protiv nasilja sam ali stvarno ne treba rastezati zakon do apsurda.

zabrinuti

pre 13 godina

Apsolutno treba da budu podenete prijave. Ovde ima elemanata prekrsaja, a cak i krivicnog dela. Da se mi, obicni gradjani, potucemo na taj nacin na ulici, u kafani, na pijaci, da policija mora da intervenise, svi bismo popili prekrsajne ili krivicne prijave. Zasto bi oni bili izuzetak? Zato sto su nekakvi sportisi? Sta, oni imaju neki imunitet, a?

Ukoliko moni ne budu krivicno procesuirani, to znaci da smo mi, obicni gradjani, diskriminisani u odnosu na njih.

petar

pre 13 godina

Odlično, lepa prilika da se "plavi" pokažu kao brzi i efikasni, u ovom slučaju im je sve servirano kao na tacni, ima video snimak, postoje izjave službenih lica, učesnika, tako da neće biti problema .... Još jedna fina zanimacija, još jedna informacija oko koje ćemo mi sad da se klubaški posvađamo, a sa druge strane problemi, kriminal, korupcija, gomila stvari koje su toliko krupne, da "plavi" teško da smeju bilo šta da učine bez dozvole kojekakvih gazda i gazdinih rođaka...
Pa nije prošlo ni 24 sata, a već se oglašava MUP oko tuče na košarkaškoj utakmici, bravo majstori, još kad bi tako bili brzi u svakoj varijanti, ali ne....
Dobro, sada je na redu treća utakmica. Na šta će ona ličiti? Bojkot "Grobara", tenzija zbog ovih jučerašnjih događaja, kakvi će to biti dueli igrača koji su se "argumentovano ubeđivali" juče, premalo je vremena da se glave ohlade, čini mi se da se već spremaju saopštenja i kontra-saopštenja, samo se čeka zvanični kraj serije ( Dragan Todorić, recimo ). Verovatno će biti gomila obezbeđenja i policije i verovatno će biti mučno uopšte i igrati. Sportski aspekt priče je, naravno, zaboravljen, niko ni ne spominje blokade, odbranu, zakucavanja i trojke, ko te pita za to...
Poruka za igrače, rukovodstva, navijače i ostale učesnike finala :
BUDITE DOBRI, DA VAS IVICA NE STRPA U MARICU...

Đorđe Pantić

pre 13 godina

Nasilje na sportskim terenima. Termin za krivične prijave. Ako igrači (sportisti) mogu tako da se ponašaju, šta očekivati od nazovi navijača..

Đorđe Pantić

pre 13 godina

Nasilje na sportskim terenima. Termin za krivične prijave. Ako igrači (sportisti) mogu tako da se ponašaju, šta očekivati od nazovi navijača..

Paks

pre 13 godina

Onaj covek je zbog udaranja Velimira Ilica dobio 2 godine zatvora. Pravda bi trebala biti slicna prema Aleksu Maricu koji je sinoc boksovao u dva navrata a drugi put je onog momka u nesvest bacio.

pravda

pre 13 godina

Bravo Dacicu! Neka makar drzava zastiti kosarku kada to ne cine ljudi iz kosarke.Ovi iz kosarke misle da drzava treba samo da im daje pare a koliko ce oni koga placati i kako ce se ponasati to nije nicija drugo stvar nego njihova!!!Mnogo su se zaboravili.

luka

pre 13 godina

Ali gosp.Dacicu pa sinoc je Tegeltija rekao da to nije nista strasno a sad vi tako,pa nemojte protiv Tegija on ce vas odmah spustiti slusalicu,pa on sve zna!!!

Paks

pre 13 godina

Onaj covek je zbog udaranja Velimira Ilica dobio 2 godine zatvora. Pravda bi trebala biti slicna prema Aleksu Maricu koji je sinoc boksovao u dva navrata a drugi put je onog momka u nesvest bacio.

z

pre 13 godina

Jos ce da pocnu da hapse klince kada se potuku dok igraju fudbal ili neki drugi sport. Protiv nasilja sam ali stvarno ne treba rastezati zakon do apsurda.

zabrinuti

pre 13 godina

Apsolutno treba da budu podenete prijave. Ovde ima elemanata prekrsaja, a cak i krivicnog dela. Da se mi, obicni gradjani, potucemo na taj nacin na ulici, u kafani, na pijaci, da policija mora da intervenise, svi bismo popili prekrsajne ili krivicne prijave. Zasto bi oni bili izuzetak? Zato sto su nekakvi sportisi? Sta, oni imaju neki imunitet, a?

Ukoliko moni ne budu krivicno procesuirani, to znaci da smo mi, obicni gradjani, diskriminisani u odnosu na njih.

AfricA

pre 13 godina

Apsi bre!

Koliki licemer trebaš biti da pohapsiš navijače za isto takvo delo, a igrače ne?

Samo što igračima treba dati teže kazne, na njih se ugledaju mladi.

Pre godinu dana je bila ista situacija, bez kazni, i naravno biće svake godine tako.

Suspenzija oba kluba, krivično goniti sve učesnike tuče i odrediti maksimalne kazne!

Budimo normalna država bar jednom.

Kapiten Glazgova je SAMO pokazao 2 prsta ''up yours'' i zaradio suspenziju. Tako rade normalni ljudi.

Dačiću, Tužilaštvo, POŠTUJTE ZAKONE!

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

Slazem se! Ko voli tucu neka ide na boks.
Inace, iako su u ovoj utakmici igraci Hemofarma bili grublji to je Vujosevicev recept. Partizan godinama igra na ivici faula i neretko preko, ali se to u domacim ligama tolerise. Hemofarm je samo pokusao da igra istu igru.

Đorđe Pantić

pre 13 godina

Nasilje na sportskim terenima. Termin za krivične prijave. Ako igrači (sportisti) mogu tako da se ponašaju, šta očekivati od nazovi navijača..

Bubalović Dača

pre 13 godina

U normalnim državama i normalnim savezama ne pravi se sprdačina sa najavom krivičnog gonjenja ili sprdačina sa solo novčanom kaznom.
U takvim državama i ligama se osim novčane kazne zareže i suspenzija od više utakmica, a klubovi se pozivaju na odgovornost.

goran1970 b.jerkovic

pre 13 godina

Kakva slika,he he,kao da pogledom trazi neki kofer,ili mu se to pogled gubi u daljini?!
Verovatno gleda u buducnost...

petar

pre 13 godina

Odlično, lepa prilika da se "plavi" pokažu kao brzi i efikasni, u ovom slučaju im je sve servirano kao na tacni, ima video snimak, postoje izjave službenih lica, učesnika, tako da neće biti problema .... Još jedna fina zanimacija, još jedna informacija oko koje ćemo mi sad da se klubaški posvađamo, a sa druge strane problemi, kriminal, korupcija, gomila stvari koje su toliko krupne, da "plavi" teško da smeju bilo šta da učine bez dozvole kojekakvih gazda i gazdinih rođaka...
Pa nije prošlo ni 24 sata, a već se oglašava MUP oko tuče na košarkaškoj utakmici, bravo majstori, još kad bi tako bili brzi u svakoj varijanti, ali ne....
Dobro, sada je na redu treća utakmica. Na šta će ona ličiti? Bojkot "Grobara", tenzija zbog ovih jučerašnjih događaja, kakvi će to biti dueli igrača koji su se "argumentovano ubeđivali" juče, premalo je vremena da se glave ohlade, čini mi se da se već spremaju saopštenja i kontra-saopštenja, samo se čeka zvanični kraj serije ( Dragan Todorić, recimo ). Verovatno će biti gomila obezbeđenja i policije i verovatno će biti mučno uopšte i igrati. Sportski aspekt priče je, naravno, zaboravljen, niko ni ne spominje blokade, odbranu, zakucavanja i trojke, ko te pita za to...
Poruka za igrače, rukovodstva, navijače i ostale učesnike finala :
BUDITE DOBRI, DA VAS IVICA NE STRPA U MARICU...

Kofer-onaj ministarski

pre 13 godina

Ahhh, kako je samo uređena država. U dva dana saznajemo da je Džaja prioritet za pravosuđe, a sada i po košarkašima krivično.

pravda

pre 13 godina

Bravo Dacicu! Neka makar drzava zastiti kosarku kada to ne cine ljudi iz kosarke.Ovi iz kosarke misle da drzava treba samo da im daje pare a koliko ce oni koga placati i kako ce se ponasati to nije nicija drugo stvar nego njihova!!!Mnogo su se zaboravili.

Kofer-onaj ministarski

pre 13 godina

Ahhh, kako je samo uređena država. U dva dana saznajemo da je Džaja prioritet za pravosuđe, a sada i po košarkašima krivično.

Mirko

pre 13 godina

Da smo se nas deset potukli u kafani ili na ulici sigurno bi neko proveo noc u zatvoru.Zasto bi se kosarkasi ili bilo koji drugi sportisti razlikovali od nas obicnih gradjana?Podneti krivicne prijave protiv svih koji su ucestvovali u tuci a za kosarkase Partizana kao otezavajucu okolnost uzeti to sto su zajedno sa svojim navijacima pevali pesma o Brankici Stankovic.Ko zna,da je tada drzava reagovala kako treba mozda se ovo ne bi dogodilo.

wlado

pre 13 godina

ok to, ali ne treba dacic da bude upoznat sa situacijom pa da javno ide i govori da ce biti kazni i prijava...to treba da se podrazumeva, da mup radi svoj posao po zakkonu, i da svi lepo cekaju poziv na sud

Đorđe Pantić

pre 13 godina

Nasilje na sportskim terenima. Termin za krivične prijave. Ako igrači (sportisti) mogu tako da se ponašaju, šta očekivati od nazovi navijača..

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

@Milan T

"na ivici faula" znaci da igras sa mnogo kontakta, sto u sustini jeste faul, ali vrlo cesto prolazi nekaznjeno. To zavisi od sudija (sta sudija "vidi" i sta dozvoljava, na primer gradjenje rukom u odbrani ili guranje igraca bez lopte).
Hajde i da se nadogradim na to, kada zelis faulom da sprecis igraca da poentira, mozes to da uradis manje ili vise grubo (ako predjes odredjenu granicu, na primer udaranje, koriscenje zatvorene sake ili tako nesto dobijas nesportsku, ali ti mozes nekoga da ometes ili da ga bas sljisnes a da bude samo faul).
Elem, Partizan je tim koji igra jako fizicki. U Evroligi to mozda prodje a mozda ne - ako ti sudije dosudjuju faulove ti mozes malo da olabavis. U domacoj ligi se to tolerise mnogo vise, a posebno Partizanu.
Jel ti sada jasnije?

I da dodam da aktivno takmicarski igram kosarku (sa sve sudijama), a uz to sam i kvalifikovan trener (da, mator sam). A kad vec pominjes vaterpolo, i to sam trenirao pet godina (u mladosti :-) i za to vazi isto. A mozda i najocigledniji primer je rukomet, gde je sudijska interpretacija skoro slobodna.

Nenad

pre 13 godina

Drzite se vi politike, ove anomalije i probleme u sport su upravo doneli politicari...i ostro, sve partizanovce zatvoriti...onda ce valjda ovi veciti gubitnici i pacenici mozda i uzeti neku titulu.

Đuka

pre 13 godina

Slažem se s ministrom u potpunosti po pitanju njegove inicijative. Svaka tuča, osim u slučaju borilačkih sportova, je krivično delo, bez obzira na to gde, kad, od koga i kojim povodom je učinjena. To što se desilo na košarkaškom meču ni malo ne udaljava igrače oba tima od krivične odgovornosti - na protiv. To im čak i otežava slučaj jer su oni kao javne ličnosti posebno odgovorni prema javnosti. Ako se sad bude napravio izuzetak tipa "pa dobro, desilo se u sred meča..." onda se uvek mora praviti. Onda može i neki profesor da se vadi da je studenta ošamario u amfiteatru na sred predavanja a ne na ulici i morao bi biti oslobođen u tom slučaju. Zakon mora biti isti za sve - i za "Grobare" i za "Hemičare".

E tako se to radi...

pre 13 godina

Ne znam dali me secanje jos uvek sluzi. Ali i u polu finalu je Maric odreagovao na isti nacin kao i sada. Samo sto igraci OBA kluba su tada pokusali (a i uspeli) da izbegnu incident jer ni jednima ni drugima nije bila namera da sevaju pesnice.
To u ovom slucaju nije bilo moguce jer ko je god pokusao da smiri situaciju (Veseli, Bozic, Rasic ) ili je dobio po zubima ili po ledjima!
Tvrdim da je igracima HF izricita namera bila da naprave ovo sto se dogodilo!
Partizan je odigrao 70 utakmica ove sezone sa barem 25 razlicitih ekipa i bas su nasrnuli na ove dobricine iz HF.!
Dajte molim vas!
Zar je nekim nazovi ljudima normalno da neki Jagodnik nabode laktom u grlo jednog od naj boljih i naj araktivnijih krila u Evropi? Dal je ok da jedan Jagodnik podmetne nogu jednom od naj boljih plejeva u Evropi dok je ovaj u punom trku? Dal je ok da jedan Katic udari (nista blaze od Marica) jednog od naj boljih plejeva u Evropi? Dal je ok da jedan Katic 80 minuta lakta po usima jednog od najboljih centara u Evropi?
Postavlja se par logicnih pitanja!
Ko je taj Jagodnik?
Ko je taj Katic?
I do kada su Maric, Veseli i Mc trebali da cute i trpe dok ih dobricine posteno prebijaju?
Grub faul je jedno a faul nacinjen ,,slucajnim,, udarcem je nesto drugo! Jedan takav faul je Maric napravio iako sam zagrizeni Partizanovac lagao bih da kazem da nije tako i naravno da sam protiv takvih stvari. Ali o broju TAKVIH a i gorih faulova od strane igraca HF je suludo trositi reci! Neka se javi neko ko ce pristati da mu SAMO lupam cvrge 80 min a da se nece braniti!
Sto se prijava tice mislim da je samo bacena prasina uz vetar. ! Apsolutno nema argumenata za neke teze prijave osim remecenje javnog reda i mira sto znaci svakom akteru po 15000 din kazne u naj gorem slucaju!! Valjda i Daci prifalilo kesa! 15000 puta 20, 25 pa moze lepa kinta da se ucari!

Milan T

pre 13 godina

@Vuk Samotnjak i mnogi drugi

Sta vam to znaci: na ivici faula?

Pa, svaka kontakt igra je na "ivici faula". Nekad igras da pravis faul sa namerom a nekad igras onoliko snazno u odbrani koliko ti to sudija dozovljava. Znas li ti koliko "ivica" ima na jednoj NBA utakmici? Ili kada igras vaterpolo protiv Madjara? Igranje na "ivici faula" je deo sportske taktike. Ja ne podrzavam ono sto se desilo, ali, ostavite se izraza za koje ne znate pravo znacenje.

Nažalost

pre 13 godina

Ne može javni tužilac da prema Krivičnom zakoniku pokrene krivični postupak jer prave tuče nije bilo, niko nije povređen, niko nije koristio ni hladno ni vatreno oružje, nije postojala namera da se neko liši života, namerno ili iz nehata. Tako je to u pravu. Sve se svelo na guranje i muvanje. Ali, i sudija za prekršaje može da izrekne kaznu zatvora, ako proceni da su se stekli razlozi (siledžijsko ponašanje, narušavanje javnog reda i mira...). To sam hteo da vam objasnim.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Podrzavam ministra. Vreme je da se uvede malo reda i kod nas. Iako volim svoj klub, neka onaj ko je kriv odgovara. Sramotno ponasanje na jucerasnjoj utakmici. Danas na poslu sam ceo dan pod tim dojmom od juce. Jednostavno ne mogu da verujem sta smo sebi dopustili.

http://www.worldofbasketball.org

nerazumni navijac

pre 13 godina

ovo je slika srbije :( :( nazalost svi su tako jadni ... od sportista do politicara ... teraju me da odem za italiju da zivim . ja kao ne mogu satro ... nemam ja sta da trazim ovde :( .... katastrofa.. evo ovaj nesrecni Kuzmanovic tek sada mislim da je pogresio sto igra za nas , coveka trazile tolike zemlje on odabrao otadzbinu , a sta mu otadzbina vraca , nista ... zato smo tako mali i smesni

Srbin

pre 13 godina

Pa vi ste roditeljima i celoj naciji jedini primer, nada, svetlost, koja im pomaze da u ovim strokavim vremenima vaspitava decu, zauzme pozitivan stav, pobednicki duh u svojim gubitnickim zivotima... Zasto i vi da ukaljate krvlju, jedino na sta zemlja moze da se ponosi - sport i sportiste! Stidite se i treba da budete kazenjeni!
A o tome ko je kao sudija izasao da kaze junacki da ce svi biti kaznjeni trebalo je da je odavno u misjoj rupi.. E Srbijo, moja majko, gde je ta crkva pravih vrednosti!

strasno ko deca.. hmm mozda jesu deca?!?!?!

pre 13 godina

na ivici faula - na ivici sudijskog kriterijuma toliko. pozdrav. nemojte da se svadjate vise... :P

Obrenovic

pre 13 godina

Naravno da treba da se podnose prijave i da se hapsi svi koji cine i podrzavaju nasilje. Vec sama cinjenica da ima mnogo ljudi koji - ocigledno, sudeci po komentarima - misle da je to sasvim ok za gledati na televiziji, govori o moralnom sunovratu naseg drustva. Duh sramnih 90-tih i milosevica i malih milosevica izgleda da je itekako ziv u nasem sportu...

Paks

pre 13 godina

Onaj covek je zbog udaranja Velimira Ilica dobio 2 godine zatvora. Pravda bi trebala biti slicna prema Aleksu Maricu koji je sinoc boksovao u dva navrata a drugi put je onog momka u nesvest bacio.

z

pre 13 godina

Jos ce da pocnu da hapse klince kada se potuku dok igraju fudbal ili neki drugi sport. Protiv nasilja sam ali stvarno ne treba rastezati zakon do apsurda.

luka

pre 13 godina

Ali gosp.Dacicu pa sinoc je Tegeltija rekao da to nije nista strasno a sad vi tako,pa nemojte protiv Tegija on ce vas odmah spustiti slusalicu,pa on sve zna!!!

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

Slazem se! Ko voli tucu neka ide na boks.
Inace, iako su u ovoj utakmici igraci Hemofarma bili grublji to je Vujosevicev recept. Partizan godinama igra na ivici faula i neretko preko, ali se to u domacim ligama tolerise. Hemofarm je samo pokusao da igra istu igru.

AfricA

pre 13 godina

Apsi bre!

Koliki licemer trebaš biti da pohapsiš navijače za isto takvo delo, a igrače ne?

Samo što igračima treba dati teže kazne, na njih se ugledaju mladi.

Pre godinu dana je bila ista situacija, bez kazni, i naravno biće svake godine tako.

Suspenzija oba kluba, krivično goniti sve učesnike tuče i odrediti maksimalne kazne!

Budimo normalna država bar jednom.

Kapiten Glazgova je SAMO pokazao 2 prsta ''up yours'' i zaradio suspenziju. Tako rade normalni ljudi.

Dačiću, Tužilaštvo, POŠTUJTE ZAKONE!

pravda

pre 13 godina

Bravo Dacicu! Neka makar drzava zastiti kosarku kada to ne cine ljudi iz kosarke.Ovi iz kosarke misle da drzava treba samo da im daje pare a koliko ce oni koga placati i kako ce se ponasati to nije nicija drugo stvar nego njihova!!!Mnogo su se zaboravili.

zabrinuti

pre 13 godina

Apsolutno treba da budu podenete prijave. Ovde ima elemanata prekrsaja, a cak i krivicnog dela. Da se mi, obicni gradjani, potucemo na taj nacin na ulici, u kafani, na pijaci, da policija mora da intervenise, svi bismo popili prekrsajne ili krivicne prijave. Zasto bi oni bili izuzetak? Zato sto su nekakvi sportisi? Sta, oni imaju neki imunitet, a?

Ukoliko moni ne budu krivicno procesuirani, to znaci da smo mi, obicni gradjani, diskriminisani u odnosu na njih.

Mirko

pre 13 godina

Da smo se nas deset potukli u kafani ili na ulici sigurno bi neko proveo noc u zatvoru.Zasto bi se kosarkasi ili bilo koji drugi sportisti razlikovali od nas obicnih gradjana?Podneti krivicne prijave protiv svih koji su ucestvovali u tuci a za kosarkase Partizana kao otezavajucu okolnost uzeti to sto su zajedno sa svojim navijacima pevali pesma o Brankici Stankovic.Ko zna,da je tada drzava reagovala kako treba mozda se ovo ne bi dogodilo.

Đorđe Pantić

pre 13 godina

Nasilje na sportskim terenima. Termin za krivične prijave. Ako igrači (sportisti) mogu tako da se ponašaju, šta očekivati od nazovi navijača..

petar

pre 13 godina

Odlično, lepa prilika da se "plavi" pokažu kao brzi i efikasni, u ovom slučaju im je sve servirano kao na tacni, ima video snimak, postoje izjave službenih lica, učesnika, tako da neće biti problema .... Još jedna fina zanimacija, još jedna informacija oko koje ćemo mi sad da se klubaški posvađamo, a sa druge strane problemi, kriminal, korupcija, gomila stvari koje su toliko krupne, da "plavi" teško da smeju bilo šta da učine bez dozvole kojekakvih gazda i gazdinih rođaka...
Pa nije prošlo ni 24 sata, a već se oglašava MUP oko tuče na košarkaškoj utakmici, bravo majstori, još kad bi tako bili brzi u svakoj varijanti, ali ne....
Dobro, sada je na redu treća utakmica. Na šta će ona ličiti? Bojkot "Grobara", tenzija zbog ovih jučerašnjih događaja, kakvi će to biti dueli igrača koji su se "argumentovano ubeđivali" juče, premalo je vremena da se glave ohlade, čini mi se da se već spremaju saopštenja i kontra-saopštenja, samo se čeka zvanični kraj serije ( Dragan Todorić, recimo ). Verovatno će biti gomila obezbeđenja i policije i verovatno će biti mučno uopšte i igrati. Sportski aspekt priče je, naravno, zaboravljen, niko ni ne spominje blokade, odbranu, zakucavanja i trojke, ko te pita za to...
Poruka za igrače, rukovodstva, navijače i ostale učesnike finala :
BUDITE DOBRI, DA VAS IVICA NE STRPA U MARICU...

Kofer-onaj ministarski

pre 13 godina

Ahhh, kako je samo uređena država. U dva dana saznajemo da je Džaja prioritet za pravosuđe, a sada i po košarkašima krivično.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Podrzavam ministra. Vreme je da se uvede malo reda i kod nas. Iako volim svoj klub, neka onaj ko je kriv odgovara. Sramotno ponasanje na jucerasnjoj utakmici. Danas na poslu sam ceo dan pod tim dojmom od juce. Jednostavno ne mogu da verujem sta smo sebi dopustili.

http://www.worldofbasketball.org

Đorđe Pantić

pre 13 godina

Nasilje na sportskim terenima. Termin za krivične prijave. Ako igrači (sportisti) mogu tako da se ponašaju, šta očekivati od nazovi navijača..

Kofer-onaj ministarski

pre 13 godina

Ahhh, kako je samo uređena država. U dva dana saznajemo da je Džaja prioritet za pravosuđe, a sada i po košarkašima krivično.

nerazumni navijac

pre 13 godina

ovo je slika srbije :( :( nazalost svi su tako jadni ... od sportista do politicara ... teraju me da odem za italiju da zivim . ja kao ne mogu satro ... nemam ja sta da trazim ovde :( .... katastrofa.. evo ovaj nesrecni Kuzmanovic tek sada mislim da je pogresio sto igra za nas , coveka trazile tolike zemlje on odabrao otadzbinu , a sta mu otadzbina vraca , nista ... zato smo tako mali i smesni

Nenad

pre 13 godina

Drzite se vi politike, ove anomalije i probleme u sport su upravo doneli politicari...i ostro, sve partizanovce zatvoriti...onda ce valjda ovi veciti gubitnici i pacenici mozda i uzeti neku titulu.

E tako se to radi...

pre 13 godina

Ne znam dali me secanje jos uvek sluzi. Ali i u polu finalu je Maric odreagovao na isti nacin kao i sada. Samo sto igraci OBA kluba su tada pokusali (a i uspeli) da izbegnu incident jer ni jednima ni drugima nije bila namera da sevaju pesnice.
To u ovom slucaju nije bilo moguce jer ko je god pokusao da smiri situaciju (Veseli, Bozic, Rasic ) ili je dobio po zubima ili po ledjima!
Tvrdim da je igracima HF izricita namera bila da naprave ovo sto se dogodilo!
Partizan je odigrao 70 utakmica ove sezone sa barem 25 razlicitih ekipa i bas su nasrnuli na ove dobricine iz HF.!
Dajte molim vas!
Zar je nekim nazovi ljudima normalno da neki Jagodnik nabode laktom u grlo jednog od naj boljih i naj araktivnijih krila u Evropi? Dal je ok da jedan Jagodnik podmetne nogu jednom od naj boljih plejeva u Evropi dok je ovaj u punom trku? Dal je ok da jedan Katic udari (nista blaze od Marica) jednog od naj boljih plejeva u Evropi? Dal je ok da jedan Katic 80 minuta lakta po usima jednog od najboljih centara u Evropi?
Postavlja se par logicnih pitanja!
Ko je taj Jagodnik?
Ko je taj Katic?
I do kada su Maric, Veseli i Mc trebali da cute i trpe dok ih dobricine posteno prebijaju?
Grub faul je jedno a faul nacinjen ,,slucajnim,, udarcem je nesto drugo! Jedan takav faul je Maric napravio iako sam zagrizeni Partizanovac lagao bih da kazem da nije tako i naravno da sam protiv takvih stvari. Ali o broju TAKVIH a i gorih faulova od strane igraca HF je suludo trositi reci! Neka se javi neko ko ce pristati da mu SAMO lupam cvrge 80 min a da se nece braniti!
Sto se prijava tice mislim da je samo bacena prasina uz vetar. ! Apsolutno nema argumenata za neke teze prijave osim remecenje javnog reda i mira sto znaci svakom akteru po 15000 din kazne u naj gorem slucaju!! Valjda i Daci prifalilo kesa! 15000 puta 20, 25 pa moze lepa kinta da se ucari!

Đuka

pre 13 godina

Slažem se s ministrom u potpunosti po pitanju njegove inicijative. Svaka tuča, osim u slučaju borilačkih sportova, je krivično delo, bez obzira na to gde, kad, od koga i kojim povodom je učinjena. To što se desilo na košarkaškom meču ni malo ne udaljava igrače oba tima od krivične odgovornosti - na protiv. To im čak i otežava slučaj jer su oni kao javne ličnosti posebno odgovorni prema javnosti. Ako se sad bude napravio izuzetak tipa "pa dobro, desilo se u sred meča..." onda se uvek mora praviti. Onda može i neki profesor da se vadi da je studenta ošamario u amfiteatru na sred predavanja a ne na ulici i morao bi biti oslobođen u tom slučaju. Zakon mora biti isti za sve - i za "Grobare" i za "Hemičare".

Bubalović Dača

pre 13 godina

U normalnim državama i normalnim savezama ne pravi se sprdačina sa najavom krivičnog gonjenja ili sprdačina sa solo novčanom kaznom.
U takvim državama i ligama se osim novčane kazne zareže i suspenzija od više utakmica, a klubovi se pozivaju na odgovornost.

wlado

pre 13 godina

ok to, ali ne treba dacic da bude upoznat sa situacijom pa da javno ide i govori da ce biti kazni i prijava...to treba da se podrazumeva, da mup radi svoj posao po zakkonu, i da svi lepo cekaju poziv na sud

Obrenovic

pre 13 godina

Naravno da treba da se podnose prijave i da se hapsi svi koji cine i podrzavaju nasilje. Vec sama cinjenica da ima mnogo ljudi koji - ocigledno, sudeci po komentarima - misle da je to sasvim ok za gledati na televiziji, govori o moralnom sunovratu naseg drustva. Duh sramnih 90-tih i milosevica i malih milosevica izgleda da je itekako ziv u nasem sportu...

Milan T

pre 13 godina

@Vuk Samotnjak i mnogi drugi

Sta vam to znaci: na ivici faula?

Pa, svaka kontakt igra je na "ivici faula". Nekad igras da pravis faul sa namerom a nekad igras onoliko snazno u odbrani koliko ti to sudija dozovljava. Znas li ti koliko "ivica" ima na jednoj NBA utakmici? Ili kada igras vaterpolo protiv Madjara? Igranje na "ivici faula" je deo sportske taktike. Ja ne podrzavam ono sto se desilo, ali, ostavite se izraza za koje ne znate pravo znacenje.

goran1970 b.jerkovic

pre 13 godina

Kakva slika,he he,kao da pogledom trazi neki kofer,ili mu se to pogled gubi u daljini?!
Verovatno gleda u buducnost...

Vuk Samotnjak

pre 13 godina

@Milan T

"na ivici faula" znaci da igras sa mnogo kontakta, sto u sustini jeste faul, ali vrlo cesto prolazi nekaznjeno. To zavisi od sudija (sta sudija "vidi" i sta dozvoljava, na primer gradjenje rukom u odbrani ili guranje igraca bez lopte).
Hajde i da se nadogradim na to, kada zelis faulom da sprecis igraca da poentira, mozes to da uradis manje ili vise grubo (ako predjes odredjenu granicu, na primer udaranje, koriscenje zatvorene sake ili tako nesto dobijas nesportsku, ali ti mozes nekoga da ometes ili da ga bas sljisnes a da bude samo faul).
Elem, Partizan je tim koji igra jako fizicki. U Evroligi to mozda prodje a mozda ne - ako ti sudije dosudjuju faulove ti mozes malo da olabavis. U domacoj ligi se to tolerise mnogo vise, a posebno Partizanu.
Jel ti sada jasnije?

I da dodam da aktivno takmicarski igram kosarku (sa sve sudijama), a uz to sam i kvalifikovan trener (da, mator sam). A kad vec pominjes vaterpolo, i to sam trenirao pet godina (u mladosti :-) i za to vazi isto. A mozda i najocigledniji primer je rukomet, gde je sudijska interpretacija skoro slobodna.

strasno ko deca.. hmm mozda jesu deca?!?!?!

pre 13 godina

na ivici faula - na ivici sudijskog kriterijuma toliko. pozdrav. nemojte da se svadjate vise... :P

Srbin

pre 13 godina

Pa vi ste roditeljima i celoj naciji jedini primer, nada, svetlost, koja im pomaze da u ovim strokavim vremenima vaspitava decu, zauzme pozitivan stav, pobednicki duh u svojim gubitnickim zivotima... Zasto i vi da ukaljate krvlju, jedino na sta zemlja moze da se ponosi - sport i sportiste! Stidite se i treba da budete kazenjeni!
A o tome ko je kao sudija izasao da kaze junacki da ce svi biti kaznjeni trebalo je da je odavno u misjoj rupi.. E Srbijo, moja majko, gde je ta crkva pravih vrednosti!

Nažalost

pre 13 godina

Ne može javni tužilac da prema Krivičnom zakoniku pokrene krivični postupak jer prave tuče nije bilo, niko nije povređen, niko nije koristio ni hladno ni vatreno oružje, nije postojala namera da se neko liši života, namerno ili iz nehata. Tako je to u pravu. Sve se svelo na guranje i muvanje. Ali, i sudija za prekršaje može da izrekne kaznu zatvora, ako proceni da su se stekli razlozi (siledžijsko ponašanje, narušavanje javnog reda i mira...). To sam hteo da vam objasnim.