Fudbal 116

Subota, 12.06.2010.

23:13

Srbija - Gana (16.00h)

Reprezentacija Srbije će prvu zvaničnu utakmicu na Svetskom prvenstvu pod tim imenom odigrati u nedelju u Pretoriji protiv Gane.

Srbija - Gana (16.00h) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Risnjak

pre 13 godina

Sretno komsije... samo mirno i pametno ! Uvjeren sam da coach Antic zna pripremit ekipu... bez brige ! Samo prestanite sa tim prognozama o izhodu tekme, samo nosi nesrecu, a nju danas nesmije biti ! Prognozirajte vrijeme ili vodostaj Dunava ;-) eto, slovenci pokazivaju kako se to radi (mada je igra koma...), sljedeci ste vi... good luck !!

skeptik

pre 13 godina

@Pero: Citajuci izmedju redova moze se zakljuciti da ce oba tima igrati defanzivan fudbal, znaci 0:0 u najboljem slucaju. Bez obzira sto se ime promjenilo, stare navike ostaju tako da uz jedan dosadan fudbal za ocekivati je i crveni karton, a poslije toga i reakcije kako su svi protiv nas. Posebno sudija. Napadaci se vec naci nesto sto im ne odgovara, ali svi ce biti saglasni da ce u sljedecoj utakmici biti bolje.
(pero, 12. jun 2010 23:44)

Slazem se - nazalost i ja tako vidim danasnju utakmicu jer nisam nas navijac (i objektivni gledalac) od juce...

Brat

pre 13 godina

@ FeboZG

Hvala ti na svim zeljama i brizi koju ispoljavas ovim silnim postovima, ipak si ti NAS.

Danas kada SRBIJA postigne prvi gol zaigrace ti srce ako ne skocis od srece, priznaj >))

FeboZg

pre 13 godina

Aloo komšije..čuvajte municiju za Gance koji će nakantat srbijance.evo gledam ove naše sjeverne susjede Janeze..dragi su mi jer su istinsko iznenađenje..ali dresovi su im koma..ko da igra neko komunalno društvo za uređivanje parkova,platana i živica..još da im je neko reko da opale po golu ali nema veze....inače izdvojio bi jedini lijep trenutak na tekmi kad Radosavljevič inače iskonski Slovenac pada ko pokošen od udarca loptom u čelenku...NEPROCJENJIVO xa xa xa xa .

sektor

pre 13 godina

ono sto je realno ocekivati od nase repke je kiks odbrane ( sa nedaj Boze golom) i promasaji Pantelica koji iritiraju! Nadam se da se varam

vvllada

pre 13 godina

Ajde prekinite nasu reprezentaciju da nazivate "repkom". Ako ste bas toliko nepismeni i neuki nemojte se ni javljati sa svojim "pametnim" komentarima. Pozdrav svima i napred Srbija!!

marko zg

pre 13 godina

iz Hrvatske sam, i zao mi je sto nas tamo nema, ali svim srcem navijam za Srbiju. Daleko cete doc, uvjeren sam, bez brige danas, ubijate i Ganu i sve ostale. sretno danas!!!!!!!!!!!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Napred Srbija!!! Pocela je nervoza u iscekivanju nase utakmice. Ja zaista verujem da mozemo i da hocemo da pobedimo Ganu. Bolja smo ekipa i bilo bi lepo da pocnemo sa pobedom.
Srecno momci!!!

http://www.worldofbasketball.org

Amater

pre 13 godina

U Pretoriji je divno i suncano vreme (vrlo malo oblaka), jutros je bilo 7C a u vreme pocetka utakmice bice 20C a pri kraju meca temp. oko 17C (blizu je pocetak zime i Sunce zalazi vec u 5.20PM) i mislim da ce nasim fudbalerima ovakvo vreme veoma prijati. Narednih dana bice hladnije, u drugom delu nedelje ujutru 0 ili -1C a tokom dana samo 13C ali danas je bas divno. Srecno nasima!

wirusload

pre 13 godina

Svidja mi se ovaj febozg.A sta ce jadan kad nema koju drugu reprezentaciju da prati osim nas i slovenaca.Al neka ,nek bude danas tu posle utakmice da nam pojasni igru nase reprezentacije.Realno 3:1 za SRBIJU.ZIVI BILI PA VIDELI

srdjang

pre 13 godina

@ Najdraže moje komšije..svanuo je i taj dan..danas ćemo vidjeti kakav ste narod i kako igrate nogomet..neka vas ne zamaraju sramote koje su vam do sada priređivali orlići..Danas imate priliku života pokazati tko ste i kaj ste..Duge godine ljubomore na nas Hrvate...porazi od ljevih repki..sve to danas možete zaboraviti ako pobjedite Ganu..ali sve se bojim da vaš gubitnički genetski kod i danas dolazi do izražaja..samo hrabro.. čujemo se danas da prokomentiramo tekmu..sretno
(FeboZg, 13. jun 2010 10:00)
nas gubitnicki kod??? sjeti se samo laicevih supljih ruku protiv nas, pa djordjeviceve trojke u poslednjoj sekundi, opa, opet protv vas, pa boskovicevog automata, ups i to je protiv vas, pa dusana kecmana, gle cuda protiv vas... razbijamo vas gde stignemo!!! i o cemu ti pricas?!

stefan

pre 13 godina

@ srbin srbijanac
je li ti neko nekada rekao da si faca? da li mislis da ako ponovis srbija 3000 puta zaredom da ce to nama zvucati super? ...prekini da prozivas crnogorce,dosadan si a to sto pises moze da proguta samo retardirani klinac.

dragan

pre 13 godina

dobar smo tim problem nece biti prva faza prolazimo sigurno za kasnije molim baneta da ne dobie zute ili nedaj boze se povredi rukavina nema kvalitet da ga zameni kao i subotic sto ne moze da zameni vidica ili lukovica milijas realno nema mesta u 11 sve u svemu kao tim odlicno funkcionisemo o gani ne razmisljmo mnogo pobeda je sigurna

bratminli

pre 13 godina

Kao sto sam i ocekivao, vrsni internet-strucnjaci dali su svoje misljenje. Naravno, uz obavezno pljuvanje svojih igraca. Od svih strucnih misljenja koja su ovde data, ja bih izdvojio dva koja su apsolutno NAJBOLJA i prosto odisu strukom, prvi je komentar posetioca pod imenom:

"SinisaOxBL"

Decko se dosetio stvarno majstorske stvari - stavio je u nas tim DVA KRASICA. Maestralno! Krasic je nas ubedljivo najbolji i najopasniji igrac, zbog cega ga ne bismo stavili dva puta u prvih 11 i time duplirali nasu opasnost po gol Gane?

Drugi je komentator pod imenom:

"Filipo sa F"

Ovaj decko pokusava da bude maliciozan i duhovit tako sto pise kao da je utakmica vec gotova i odigrali smo nereseno, ali je takodje u svojoj postavi napravio maestralnu postavku, stavivsi DVA IVANOVICA u prvi tim. Nije li tek to genijalno? Sa dva Ivanovica u timu dobili bismo na cvrstini veoma. Istina, on misli da Ivanovic je presao u Liverpul, samo da mu napomenem da ne zna dobro, Ivanovic igra u Celsiju. Ali dobro, od interenet selektora se i ocekuje da nemaju pojma o fudbali, tako da mu ne zameram.

Ja se zaista nadam da ce Antic uvaziti ova dva izuzetna misljenja.

Idemo dalje, jos dva i po sata ima do utakmice, hajde selektori, da cujemo jos koje strucno misljenje.

Pelezinho

pre 13 godina

Danas je dan, suncem obasjan,
ne igra Zvezda, ni Partizan...
Nije vazno sta nas deli,
da l' smo crveno ili crno beli,
danas se samo za CRVENE navija,
moj tim se danas zove SRBIJA!!!

internet selektor

pre 13 godina

Ja se divim kolegi "FeboZG". Čovek je pronašao smisao života u reprezentaciji Srbije, iako očigledno nije Srbin. Rispekt !

Što se tiče današnje utakmice, dobijamo 2:1. Daju Rajevci prvi gol, to će nas malo probuditi, igramo ofanzivno do kraja, i preokrećemo, kao protiv Kameruna. Pozdrav za sve internet selektore, i do kraja prvenstva ćemo uraditi sve da Kolarov i Kačar zaigraju u prvih 11.

jugos

pre 13 godina

Ej Febo, jad jos neki komentar majke ti, uvijek me dobro nasmijes..Jel ides ti i na Slovenacke sajtove, da te i tamo citam? Nemoj pogresno da me shvatis, stvarno su mi komicni ovi tvoji komentari koji cure direktno iz cira na zeludcu..
Sretno Slovencima protiv Alzira (2:0), sretno Srbiji protiv Gane (2:1), pa da kasnije vidimo jedan juznoslovenski derbi! Pozdrav jaranu Febi

idemo akcijaa !!

pre 13 godina

"Šef organizacije SP Deni Džordan rekao je da će zabraniti vuvuzele samo ako za to bude bilo osnova, tj. ako neka od njih u besu završi na terenu ili slično."

LJUDI KO GOD DA PROCITA OVO A NALAZI SE U AFRICI SVI ALI SVI BACAJTE VUVUZUELE NA TEREN !!! :)

bas mi vas je zao :-)

pre 13 godina

Stvarno ne kontam navijace Hrvatske i BiH!
Mani te se corava posla.... Kad se sastanemo jedni protiv drugih,pa cemo da se prepucavamo..Ovo do sada sto smo se sasatajali,nadam se da pamtite kako ste prosli...
Molim,frustracije ostaviti za sebe!
Pa danas kod selektora lagano na Karlovacko ko u reklami!
Ne znam jel Dzeko kakav rostilj potpalio,pa da i ovi moji zemljaci se okupe i da gledaju utakmicu danas.

srbin srbijanac

pre 13 godina

napred Srbijo!

crnogorci,hteli ste svoju drzavu i dobili ste je. zabranjeno vam je da navijate za nas. imate vase "kosovo" koje ste priznali i hrvatsku i albaniju.

SRBIJA DO FINALA!

armadillo

pre 13 godina

Pre dvanaest godina imali smo mnogo bolje igrače, a mnogo lošijeg selektora. I naravno, zviždali smo himni. Tad smo prošli grupu, sad ćemo nadam se i malo dalje. Danas, realno, 2:0 za nas. Samo napred!!!

.

pre 13 godina

Svanuo je i taj 13. jun!!! Konačno, dan koji smo dugo čekali svi mi kojima je reprezentacija Srbije u srcu. Po prvi put kao samostalna zemlja, sa imenom Srbija, naša reprezentacija nastupa na nekom zvaničnom šampionatu.

Protivnik nije ni malo lak, reprezentacija Gane na čelu sa našim stručnjakom Milovanom Rajevcem. Radomir Antić nema problema pred ovaj meč, hvala Bogu. Svi igraču su maksimalno spremni i jedva čekaju da istrče na teren i "grizu" za svoju zemlju.

A šta reći za atmosferu u našoj zemlji?! Napetost se osećala još juče, neka tiha pomama u narodu koja je kulminirala sinoć među omladinom u izlascima širom naše Zemlje. Mogle su se čuti navijačke pesme skoro na svakom uglu, skoro u svakom gradu. Danas je taj dan, danas smo svi zajedno, danas nema nikakvih razlika u klubovima, bojama, razmišljanjima... Danas se svi ponosimo svojom zemljom, danas svi navijamo za SRBIJU!

Ako pitate mene kako se ja osećam, ako vas interesuje, mogao bih vam reći da sinoć nisam spavao. Mogao bih vam reći da sam iz izlaska, onako vidno pripit i lepo raspoložen, seo za komp i "surfovao" do same zore gledajući našu reprezentaciju, slušajući navijačke pesme Srbije, divio se navijačima koji su ispratili ovu reprezentaciju od početka kvalifikacija. Na žalost, takvi navijači će danas biti pred malim ekranima a ne na stadionu. Ipak, ovi momci koji nose "crveno-plavo-bele" dresove znaju da imaju podršku gotovo svakog pojedinca, pa čak i onog koji ni ne zna šta je fudbal, ne zna ali zna da je danas uz Srbiju.

Kako gledati ovakvu utakmicu? Mnogo se premišljam! Da li da gledam sa društvom negde na velikom ekranu, uz gomilu piva, vrisku i dreku, ekipu uz koju sam pratio svoj klub, išao na utakmice reprezentacije. Ili da isteram celu rodbinu iz kuće, nek idu kod svojih na kafu, da na miru i sebično uživam u svakom minutu i svakom trenutku ponosa? Još nisam doneo odluku, gde god bio, skim god gledao, znam samo da mi dlake na rukama neće spasti još par dana, da ću biti naježen, da ću biti toliko ponosan da ću verovatno i suze jedva zadržati (a čovek sam koji nije plakao ni u najtežim trenutcima života).

Prolazim juče krajem u kojem živim i srce hoće da iskoči iz grudi. Gledam 6 klinaca na terenu kako igraju fudbal, kao nekada kad sam i ja bio klinac, i svi imaju dresove Srbije!!! Emocije su me lupile, nisam mogao da progovorim.

Možda ja ovo isuviše jako doživljavam, možda vi što čitate ovo mislite da sam neka ....a, ali ja sam ovo čekao ceo život, ovo sam zamišljao i o ovome maštao. Da dođe dan kada je cela nacija ko jedan, da se svi ponosimo reprezentacijom, da gde god se okrenem vidim zastave i obeležja moje zemlje, da čak i ako izgubimo vidim ponos u učima ljudi, ponos i tugu, ne bes, nego tugu jer je njihova zemlja poražena. Ali to neću gledati, jer život bi na kocku dao da pobeđujemo danas!!! Danas ću gledati ozarena lica ljudi oko sebe. Danas ću uživati u svakom sekundu dana, kao da mi je poslednji. Danas mi nije potrebno ni more, ni "Palma de Majorka" ni dobar automobil, ne trebaju mi ni pare. I dok privodim ovaj post kraju znam gde ću gledati utakmicu i znam šta mi danas treba. Danas mi treba moja ekipa i moja Srbija !!!!

Živeli ljudi pa da se večeras viđamo po trgovima širom naše lepe Srbije.

Nikola

pre 13 godina

Srbija ima kosarkase, vaterpoliste, tenisere, odbojakse, Jansu Sekaric, EXIT i kraljevsku dinastiju, ne vidim zasto i kako bi Srbija moga da bude ljubomorna na Hrvatsku? :)
NAPRED SRBIJA!!

from hr

pre 13 godina

Pratiti cu ovu utakmicu sa posebnim užitkom. Siguran sam da Srbija neće izgubiti, a pobjeda je u ovakvim teškim utakmicama uvik je splet sriće i trenutne forme.
Jovanović mi nekako uliva najviše povjerenja i mogao bi biti čovjek odluke.
U ova teška vremena malo je razloga za veselje. Stoga, sritno i želim vam da se dobro proveselite večeras nakon utakmice.

zivim za sever

pre 13 godina

morao sam da svratim i prokomentarisem sa nevernicima koji pljuju po Pantelicu vec mesec dana. Gledajte nevernici danas, zapamtite moj komentar i videcete koliko ce vas sramota biti kad nam brat nash donese pobedu. Samo srecno momci, grubo, borbeno i bezobrazno za Gancima

realan

pre 13 godina

jedan bi u ekipu crnogorce, drugi bi da ima dva Krasica... Strašno...

Verujem u nas tim, podrzavam Anticev izbor igraca i postavku igre kakva god da je, jer, mozda vi necete to da priznate, ipak bolje zna od svih nas!

I cenim ga da ce bude 3-1!

Voleo bih da golove daju Pantelic i Zigic, cisto da vidim reakcije ovih komentatora ovde!

vjerujem u vas

pre 13 godina

Srbijo moja,pokazi danas da smo mala ali izuzetno ponosna,tvrdoglava,uporna i borbena zemlja...Pokazi svjetu zasto su Srbi najprkosniji narod,pokazi da smo jaci od svih i svacega!!!Ni najmanje ne sumljam da nece biti tako!!!
Selektoru i nasim igracima zelim svu srecu ovog svijeta na ovom Mondijalu,i neka nas reprezentuju na najljepsi nacin!Ja sam iz Republike Srpske,i sa punim pravom se pozivam i vezem na Srbiju,tako da mi je jos draze...:)
A mi,svi srbi,podrzimo i budimo uz ove momke,posaljimo im pozitivnu energiju da lakse ovo prebrode...Jer jedno je sigurno,i da su najgori i najumisljeniji,kakvi god oni bili,treba da znamo da su oni NASI I DA IGRAJU ZA SRBIJU!!!NASU SRBIJU...
Pozdrav za svu bracu sa druge strane Drine...

Aleksa

pre 13 godina

Dosta je bilo vise prokletstva na svjetskim prvenstvima. Idemo Orlovi, idemo junaci!

Idemo po POBJEDU!!!!
SRBIJAA!!! RS i Crna Gora su uz vas!

dex

pre 13 godina

to se tice nase utakmice sa Ganom, mislim da bi trebalo insistirati na direktnim udarcima iz coska zbog skok igre, i da napadnemo tu loptu sa vise igraca, pa ako bude pruzala otpor, mozemo i pripucati na nju! Takodje zbog njihove brzine moramo pokusati da ih nateramo na prestup! Videti naravno sta je tetka od Ovusu Abejea doruckovala 27.3., kao i ko je cistacica u stanu Kingsona... Aco Stojanovicu uzdam se u tebe!

brat iz SRBIJE!!!

pre 13 godina

Postovani, konacno je dosao ovaj dan, dan kada smo svi ponosni, kada su svi Srbi sveta ponosni, kada je Srbija ponosna! Konacno samo kao Srbija na svetskom sampionatu u fudbalu!
Nasa zemlja, nas narod, nas grb, nas dres, nasa zastava, nasa himna... imam osecaj da ce mi suze od ponosa krenuti kad budem video nasu zastavu i cuo himnu danas!
Nadam se da ce nas nasi igraci, posle danasnjeg meca i ovog kompletnog mondijala, uciniti jos ponosnijima!
Neka igraju hrabro, protiv svakog na pobedu, maksimalno, pa sta bude bude, sta urade urade, bicemo uz njih ma kako se zavrsilo prvenstvo!
Verujemo u reprezentativce i u selektora, maksimalno!
Reprezentacijo, igraci, svim srcem smo uz vas!!!

evo linka...da nas sve maksmilano motivise, "podigne"...
Bukvalno, da se najezis, a mozda nekima krenu i suze...

http://www.youtube.com/watch?v=jweWD82jIKQ&feature=related


VOSTANI SERBIE...SAD SE PROBUDI!!!
AJMO SRBI!!! NAPRED SRBIJO!!!

FeboZg

pre 13 godina

Također..mislim da ćete završiti ko braća Grci.Kolarov vma nije u prvih 11??Kačar??danas ste tapija..kako da vas čovjek voli i cijeni kao repku kad sami sebi kopate grob..oduvijek je bilo tako..gledam jučer Engleze rikavaju nakon 30 minuta od trke..a vi?Pa vi nemate snage za jedno poluvrijeme po vručini..da je SP u biljaru možda bi i dobili Ganu..ionako Pantela više ima štap u ruci ovih dana nego kopačke na nozi...Btw..RTS je najsmiješnija televizija na svijetu..kakav humor..za poludit

FeboZg

pre 13 godina

"Pre utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu", kazao je Antić i dodao da još nije odlučio ko će igrati u startnoj postavi Srbije.

Evo..ova izjava Antića je jasan dokaz da i on sam nije siguran u ono kaj radi..prije je želio pobjedu...a sad mu je dobar i remi???Kako to..kaj se to događa sa orlićima..pukli prije reda?Trener koji protiv Gane ne ide na pobjedu 300% je jadan trener..ovo da izjavi naš trener nema mu dolaska u Hrvatsku

M

pre 13 godina

@ stefan i slicni

Kad cete vi vec jednom shvatiti da je Zigic u nasoj repki ono sto Englezi zovu "target man"!? Najbolja ilustracija takvog igraca vam je data sinoc u liku Emila Heskija. Mogao je Kapelo staviti Runija u sam spic i recimo Dzoa Kola iza, ali sa onakvom agresivnom odbranom kakvu su Ameri igrali sinoc Englezi su mogli zaboraviti na direktne pasove napred da je umesto robusnog Heskija bio neko drugi u igri, a ne mogu svi da se usetaju u gol kratkim pasovima kao Spanci koliko god to zeleli, za tako nesto vam trebaju nekoliko vrhunskih tehnicara u sredini terena koje imaju samo neke ekipe, Brazil i Spanija na primer. Heski je odradio svoj zadatak i namestio gol. On je tu da veze centarhalfove i pravi prostor za druge igrace koji se prikljucuju napadu. Sinoc su ga, kosarkaskim recnikom receno, morali "udvajati" i nad njim je bilo najvise faulova, pravio je prostor i prekide za Engleze. Jel' treba da se crta da nije uloga svakog centarfora da da gol?! Gledajte utakmice malo pazljivije pa ce vam mozda i nesto iz fudbalske taktike biti jasnije ili nemojte da komentarisete nesto o cemu nemate pojma.

FeboZg

pre 13 godina

Najdraže moje komšije..svanuo je i taj dan..danas ćemo vidjeti kakav ste narod i kako igrate nogomet..neka vas ne zamaraju sramote koje su vam do sada priređivali orlići..Danas imate priliku života pokazati tko ste i kaj ste..Duge godine ljubomore na nas Hrvate...porazi od ljevih repki..sve to danas možete zaboraviti ako pobjedite Ganu..ali sve se bojim da vaš gubitnički genetski kod i danas dolazi do izražaja..samo hrabro.. čujemo se danas da prokomentiramo tekmu..sretno

mirkopa

pre 13 godina

jedna velika sucut za naseg dragog ***FeboZg*** zato sto njegovi nogometasi pijuckaju ladno ozujsko, gledaju u ladovini tekmu,a i sto bi se cimali po ovoj vrucini.

pozdravili vas englezi --- hahaha 5-1,6-1

sto se nas tice,mislim da mozemo pobediti ganu ako krasic,ivanovic i obradovic budu probijali po kerilima, i naravno zigic da sve to pokupi i prosledi u go.

S R B I J A

Goran

pre 13 godina

Ovaj tekst sa jednog fudbalskog bloga bi trebalo svako da pročita. Da se ja pitam dao bi ga i fudbalerima Srbije pred meč da ga pročitaju, mislim da bi ih motivisao više nego bilo šta drugo.

http://3kornerapenal.blogspot.com/2010/06/samo-borbeno-da-li-i-vas-trese-groznica.html

zvezda zvezda

pre 13 godina

Ovo je nas Mundijal, ovo je nasa godina!
Veliki pozdrav Orlovima i svima koji ce navijati za Srbiju na ovom Mundijalu.
Do FInala !

Minimalac-kapitalac

pre 13 godina

Do sada na prvenstvu niko nije pružio neku spektakularnu igru, pa ni od naših ne treba očekivati da zablistaju. Prva utakmica uvijek nosi veliku važnost, ali i nervozu, jer u velikoj mjeri doprinosi daljem razvoju situacije. Znaju to i igrači i selektor, zato bi 1:0 bila puna kapa!

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Na žalost, videli ste u prvih dva dana da i "velike" ekipe nisu igrale lep fudbal, nego striktno na rezultat-jedan gol i brani rezultat. Biće mnogo tvrda utakmica, s tim što mislim da treba da se orjentišemo na kontre i polukontre. Znači brzina i dobri izvođači slobodnih udaraca. Neće biti lepote. Gana će biti pod pritiskom "domaćeg terena i domaće publike" moraće da nadoknade jednog Esjena, što nije mali posao. Neće biti puno golova, i bitno je u prvih 15 minuta ne primiti gol.Videli ste da su u tri utakmice, ili možda i u četiri, pali golovi u prvih 10 minuta, što nije plod neke ofanzive nego grešaka. Što se Stojkovića tiče, samo mu treba pokriti centaršuteve, za ostalo ne brinem. Doduše lopta je jako čudna, pa videli ste kako su englezi primili gol. To ih je koštalo boda, ali ja mislim da je i smernica svim ostalim igračima da treba što češće šutirati sa distance. A da podsetim i one pljuvače, kad smo prošle godine tukli Južnu Koreju, pa su govorili kako su slaba ekipa, da je tu istu ekipu Španija tukla u pripremnom periodu jedva sa 1:0, a ŠŠpanci su jedna od ekipa koja je kandidat za prvaka sveta. Hoću da kažem da svi znaju da igraju fudbal, i svi su došli spremni. Osim Grka. Ne znam što su u opšte dolazili. Sa onakvom igrom, izgubiće sve utakmice, tako da će im i drugo učešće na SP biti katastrofa. Žao mi je grka, mislim navijača, oni su temperamentni kao i mi, i sigurno im teško pada i loš rezultat i onakva sramotna igra. U stvari ne bi lošije igrali i da nisu bili na pripremama, nego da ih je Rehagel pokupio sa plaže, pred utakmicu.

stefan

pre 13 godina

kolarov nece biti u prvih 11?! milijas je u prvih 11 a kacar nije?! ipak najtuznije je sto u napadu imamo najgori tandem napadaca svih vremena zigic-pantelic...ne znam kako cemo da ih probijemo,jedino ako lane nesto uradi...zao mi je sto recimo umesto zige i pantelije u napadu nemamo igrace tipa vucinic,jovetic...sve bi islo mnogo lakse jer je zigic jedna od poslednjih bandera u svetskom fudbalu(koler,krauč itd...),neefikasan i vrlo spor igrac...njegov partner u napadu- ludi pantelija,je mozda i najgori centarfor na svetu,ako bi postojala neka nagrada tog tipa siguran sam da bi bio u uzem izboru...na svakih 20 losih meceva on odradi jedan dobar i tako iznova...

SinisaOxBL

pre 13 godina

A ljudi moji... Odigraju jedan trening prije par dana sa ovim timom i oni misle da je to već prvi tim. Nije, Antić će ovaj tim poslati na teren:

Stojković - Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov - Krasić, Milijaš, Stankovič, Krasić - Žigić, Pantelić

Willzykk

pre 13 godina

Moja prognoza Srbija Gana 3:2
(sdgfhgfdsfgbfafad, 12. jun 2010 23:54)

Nisu naši sposobni da daju tri gola. Ako ovo ne pobedimo, možemo slobodno da se pakujemo za Beograd. Nemci su uvek bili bolji od nas, a Australija je jača od Gane, tako da u ta dva meča teško možemo da se ''vadimo''. Ako pobedimo, to će verovatno biti 1:0, ali i to je teško. Očekujem dosta ''minusa'', ali šta vam ja tu mogu.

Steker

pre 13 godina

Prva utakmica je uvek teska za svaku ekipu. Videli ste juce Engleze i Argentince, nisu se naigrali. Grci su pokazali kako to izgleda doci na turnin nespreman.

Daklem, najvaznije je danas NE izgubiti.

Filipo sa F

pre 13 godina

Srbija je čini mi se odigrala najbolje što može ali Stojković onakav gol nije smeo da primi.

Stojković - dobar osim onog kiksa
Vidić - odličan, kod gola nije mogao ništa da uradi
Ivanović - standardno dobar
Luković - šteta što se povredio
Obradović - očekivano loš i spor. menadzerska posla
Stanković - nije na nivou igara u Interu, vidi se da ima želju ali ..
Krasić - odličan, motivisan ali nema sa kim
Ivanović - nije više onaj isti od kad je otišao u Liverpul
Milijaš - loš, spor. osim onog jednog šuta ništa nije pokazao
Pantelić - kao i uvek
Žigić - odsečen sa malo lopti ali je upeo da da bar onaj jedan gol za 1:1

Sve u svemu dobro smo prošli i trebamo biti zadovoljni sa nerešenim rezultatom.

Igor Cacak

pre 13 godina

E muka mi je ovih sto ostavljaju komentare kako smo uvek losi i igramo na 0:0 !Pa i da je tako sta pisete to.Treba da nas je sramota sto kukamo na nas tim a nisu ni poceli da igraju!Ako mislite da mozete da igrate bolje onda brzo u Afriku.Neka bude sta bude ali ja cu uvek biti ponosan na igrace jer su se plasirali na prvenstvo a to nije lako i po prvi put ne mogu da iscekam da utakmica pocne jer znam da cemo CUDO da napravimo na prvenstvu.
PLAVO
BELO
CRVENO

SAMO
NAPRED!!!

Crveno je boja ljubavi!

pre 13 godina

Opet smo na pocetku?! Posle one 3 pripremne utakmice vecina nas je zaboravlja kako su orlovi igrali u kvalifikacijama!

Ja im samo zelim da igraju kako znaju i mogu, s' ljubavlju, kao sto su odigrali celu zadnju godinu a rezultat ce doci sam od sebe...

Napred Srbijo!

euforija

pre 13 godina

Dižite ruke gore, ustanite s'mesta,
za naš grb, za boju dresa,
SRCE NA TEREN, nek peva cela zemlja,
SRBIJA, zna se šta je naša želja!!!

POBEDA!!!!

Dr Mr

pre 13 godina

Koliko dugo cekam ovaj dan!!!

Samo se bojim da ce stvarno Milijas da bude u prvih 11 :(((... i da ce Obradovic(kojeg zaista cenim kao igraca) pre Kolarova u igru. Ipak je Kolarov trenutno za njega igracina.... i bojim se da cu da izludim od onih vuvuzela, zbog kojih mi je vec preselo ovo prvenstvo.

U svakom slucaju, ko god izasao na teren ima moju potpunu podrsku. Ipak smo svi SRBIJA!!!!!!!!

Bogi

pre 13 godina

Strah me je njihove brzine. Ako uspemo tako da organizujemo igru da ne dolaze do izražaja njihove trkačke sposobnosti, dobijamo. Valjda je Antić sve snimio... Srećno momci, držite se.

verujem da mozemo

pre 13 godina

Sutra ce biti kidanja iz kojeg cemo nadam se izaci kao pobednici. Objektivno gledano kvalitetniji smo od Gane ali na turniru to i nije toliko bitno. Videli ste danas Engleze a i Argentinci su mogli lako da ostanu bez tri boda, ako je njima tesko kako ce tek biti nama.

Znam_ja

pre 13 godina

Prvog dana 2 remija, drugog dana teske pobede i remi, treceg dana Srbija i Nemacka gaze, a Slovenija tesku pobedu ostvaruje.

4:1 za srbiju (minimum)

Trustno1

pre 13 godina

zar nije bolja varijanta Kolarov umesto Obradovica i Kacar umesto Milijasa?
bice tesko sutra, samo disciplinovano bez sraljanja. imam neki utisak da ce igra da se otvori:)

jedared

pre 13 godina

4-3 protiv kameruna....zasto da ne bude 4-0 protiv gane za nas! jedna africka reprezentacija bi morala da dozivi debakl... red bi bio, i to bas od nas!

kom@

pre 13 godina

Prognoza: malo golova, možda i nerešeno, uz sunčano i suvo vreme.
Sreća što nisam tamo jer da moram da slušam nekoga da duva za platu u te kukulele 90min i da maltretira ostale, bi mu nabio istu...
Ali oguglaćemo i navićićemo se na te vuvuzele posle 64 utakmice pa kad počne nova sezona, mislićemo da nam ne radi ton na TVu.
Mislim da organizovano duvaju da bi maskirali smešnu atmosferu sa tribina, jer to su tamo uglavnom zalutali turisti a retko navijači.

juris

pre 13 godina

tacno je da ima mnogo euforije i pokusaja da se stvori pritisak. domaci novinari, strani, zlonamernici... ali bez obzira na sve to ja verujem u ove nase momke. velike su patriote i to svaki dan dokazuju. ljudi sude o njima po frizurama i recniku i sta ti ja znam... zaboravljaju da su to fudbaleri pre svega ali i nesto najbolje iz naseg naroda! oni su izabrani da nas predstavljaju na najvecem svetskom borilistu i da biju bitke kao i svi prethodni srpski junaci. nema tu sta mnogo da se razmislja i analizira. ako svi budemo verovali u njih, a siguran sam da hocemo, ovi momci mogu da budu PRVACI SVETA!

NAPRED SRBIJO!

Edin Dzeko

pre 13 godina

Ne bih da vam baksuziram ali mislim da je preveliki pritisak stvoren nad ovom reprezentacijom.Svaki dan kupujem jedne dnevne novine i u zadnja 2 mjeseca svaki dan je bilo "Deki ovo,Deki ono,Deki prica o Interu,Murinju,vremenskoj prognozi,zagadjenju u svijetu,reprezentaciji,pa onda Antic doruckovao ovo ili ono,Nemanja isao na manikir,Kolarova traze svi svjetski klubovi"...Da to nije malo mnogo?Volio bih da uspjete ali tesko,ocekivanja su nerealna i velika.Puno srece od navijaca reprezentacije BiH.

bratminli

pre 13 godina

I dosao je i taj dan, vece pre prvog meca nase selekcije. Ocekujem sada na ovoj vesti mnogo komentara istaknutih internet-selektora, da vidimo njihove sastave, njihove takticke zamisli, formacije, i sve ostalo sto su ovih dana isprobavali na PES-u i FM-u. Pa da lepo vidimo sta oni ima da kazu, samo da ih jos jednom podsetim da je gol Vele protiv J. Afrike bio CIST OFSAJD, posto znam da ce mnogi koji nisu ni znali to osnovno fudbalsko pravilo sada ovde sastavljati tim Srbije i pljuvati Antica kako nema pojma. Takodje, ocekujem naravno standardno da ce ovi opsesivni pljuvaci morati da zakace i po kojeg igraca, a najveci favotiri za to su Stojkovic, Milijas, Pantelic, Zigic. Kada bi ovi igraci ovo citali mogao bi samo da im porucim da treba da im GODI sto ih pljuju ovakvi.

Sto se mene tice, reci cu sledece: verujem u nase fudbalere i u selektora, od njih ocekujem da izginu na terenu, a rezultat ce vec doci sam po sebi, a ako i ne dodje - niko im nece zameriti ako na terenu ostave srce. Ja verujem da ce rezultat biti pozitivan i da cemo upisati prva tri boda. Napred Srbija!

wroom1975

pre 13 godina

Naravno da cu svim srcem biti uz Srbiju ali...jer moze neko da ZABRANI one vuvuzele AMAN!!! Kad se zavrsi utakmica, zvoni mi u glavi, pa brat bratu, jos dva sata. Shvatam ja navijanje, ali bre kao da su se sve MUVE ovog sveta skupile na jednom mestu...

Lanejovanovic

pre 13 godina

AJMO SRBI!!!

*Pero i Nenade, ja ne mogu da verujem kako vi sve znate... pa to je neverovatno koliko ste vas dvojica inteligentni, odvazni, oprezni, gordi, ambiciozni, u trendu, šik, moderni, imucni, popularni, svestrani, komunikativni, iskreni, poslovni ... i mudri... alal vam vera koliko vam je stalo do reprezentacije!
Koliko pljuvaca ima na svakom koraku, koji jedva cekaju da reprezentacija izgubi da bi oni bili u pravu, za ne poverovati je...

Napred Srbijoooooooooooo

pre 13 godina

Joj boze,ja ne znam kako cu preziveti utakmicu sutra,cekam je toliko dugo a sad ne mogu da spavam od nervoze..Samo napred momci,igrajte najbolje sto mozete,borite se pa cemo videti sta ce biti..HRABRO!

g4

pre 13 godina

Sutra treba da pokazemo autoritet i individualni kvalitet pretocimo u povoljan rezultat. Nasa ekipa pretenduje da bude u samom vrhu najskupljih timova za par godina, tako da nema razloga da se bojimo Gane, vec samo svojih gresaka.

Srce na teren!!!

pre 13 godina

Востани Сербие! Востани царице!
И дај чедом твојим видет твоје лице.
Обрати серца их и очеса на се,
И дај њима чути слатке твоје гласе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Ти воздигни твоју царску главу горе,
Да те опет позна и земља и море.
Покажи Европи твоје красно лице,
Светло и весело, како вид Данице.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Босна Сестра твоја на тебе гледа
и не жели теби никакова вреда.
Ко тебе ненавиди, не боји се Бога
Oд којег теби иде помоћ многа.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Херцегова земља и Чернаја Гора
Далеке државе и острови мора -
сви теби помоћ небесну желе,
Све добре душе теби се веселе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуд

1111

pre 13 godina

Српкињица једна мала по Косову цвеће брала,
од три боје венац вила па се њиме закитила...
Црвена је крвца била по Косову што се лила,
зато црвен боју носим и са њом се ја поносим...
Плаво небо к'о слобода идеал је српског рода,
зато плаву боју носим и са њом се ја поносим...
Белим млеком мајка мила и мене је задојила,
зато белу боју носим и са њом се ја поносим...
Један венац три су боје,тробојница српска то је.
ЦРВЕНО,ПЛАВО И БЕЛО С ЊОМ СЕ ДИЧИ СРПСТВО ЦЕЛО!!!!!!

НАПРЕД СРБИЈА....!!!!!!!!!1

Pirlo

pre 13 godina

•Ja ne odlučujem da li ću u bitku ići po tome kolika je sila koja mi preti, već po tome koliku svetinju branim...a ta bitka bila izgubljena ili dobijena, znam da rat još nije gotov...i kada jednog dana padnem u bici znajte da sam pao pokoravajući se svojim zakonima..."

Пеки

pre 13 godina

Напокон! Чекам ову утакмицу од оне вечери кад смо сазнали са киме смо у групи. Момци ће сутра дати све од себе и учинити све да почнемо ово првенство са победом. Имамо сјајан тим и надати се победи је тотално реално.

Сутра, са ортацима у кафић уз гомилу кикирикија и семенки да се смире живци и што више позитивног расположења. Навијајмо за те момке, без обзира на стартну поставу и тим за који су наступали у Србији.

НАПРЕД МОМЦИ, САМО ХРАБРО, ЗА СРБИЈУ, ЗА ВАС, ЗА НАС!

СРБИЈА!!!

Nenad

pre 13 godina

Džaba i odbrana kada nemamo adekvatnog golmana! Volio bih da nisam u pravu jer nam je onda jadna i kukavna majka. Da ne budemo opet kanta za nabijanje!

pero

pre 13 godina

Citajuci izmedju redova moze se zakljuciti da ce oba tima igrati defanzivan fudbal, znaci 0:0 u najboljem slucaju. Bez obzira sto se ime promjenilo, stare navike ostaju tako da uz jedan dosadan fudbal za ocekivati je i crveni karton, a poslije toga i reakcije kako su svi protiv nas. Posebno sudija. Napadaci se vec naci nesto sto im ne odgovara, ali svi ce biti saglasni da ce u sljedecoj utakmici biti bolje.

Papalagi

pre 13 godina

Imam jednu zelju i jednu molbu:

Zelim nasim fudbalerima da se niko ne povredi i

molim ih da ni jednog trenutka, ali, ni jednog trenutka ne igraju kao Grci danas.

Sve ostalo cu prihvatiti i cestitati vam na trudu i zalaganju.

patriota

pre 13 godina

bilo bi idealno kad bi dobili ganu makar minimalno,a nemci nerešeno sa australijom.pa da budu prinuđeni u drugoj tekmi da jure rezultat,a mi da vrebamo iz kontre...kako god,sutra svi srbi sveta uz nacionalni tim. SRBIJO VOLIM TE

Papalagi

pre 13 godina

Imam jednu zelju i jednu molbu:

Zelim nasim fudbalerima da se niko ne povredi i

molim ih da ni jednog trenutka, ali, ni jednog trenutka ne igraju kao Grci danas.

Sve ostalo cu prihvatiti i cestitati vam na trudu i zalaganju.

Pirlo

pre 13 godina

•Ja ne odlučujem da li ću u bitku ići po tome kolika je sila koja mi preti, već po tome koliku svetinju branim...a ta bitka bila izgubljena ili dobijena, znam da rat još nije gotov...i kada jednog dana padnem u bici znajte da sam pao pokoravajući se svojim zakonima..."

Пеки

pre 13 godina

Напокон! Чекам ову утакмицу од оне вечери кад смо сазнали са киме смо у групи. Момци ће сутра дати све од себе и учинити све да почнемо ово првенство са победом. Имамо сјајан тим и надати се победи је тотално реално.

Сутра, са ортацима у кафић уз гомилу кикирикија и семенки да се смире живци и што више позитивног расположења. Навијајмо за те момке, без обзира на стартну поставу и тим за који су наступали у Србији.

НАПРЕД МОМЦИ, САМО ХРАБРО, ЗА СРБИЈУ, ЗА ВАС, ЗА НАС!

СРБИЈА!!!

1111

pre 13 godina

Српкињица једна мала по Косову цвеће брала,
од три боје венац вила па се њиме закитила...
Црвена је крвца била по Косову што се лила,
зато црвен боју носим и са њом се ја поносим...
Плаво небо к'о слобода идеал је српског рода,
зато плаву боју носим и са њом се ја поносим...
Белим млеком мајка мила и мене је задојила,
зато белу боју носим и са њом се ја поносим...
Један венац три су боје,тробојница српска то је.
ЦРВЕНО,ПЛАВО И БЕЛО С ЊОМ СЕ ДИЧИ СРПСТВО ЦЕЛО!!!!!!

НАПРЕД СРБИЈА....!!!!!!!!!1

patriota

pre 13 godina

bilo bi idealno kad bi dobili ganu makar minimalno,a nemci nerešeno sa australijom.pa da budu prinuđeni u drugoj tekmi da jure rezultat,a mi da vrebamo iz kontre...kako god,sutra svi srbi sveta uz nacionalni tim. SRBIJO VOLIM TE

from hr

pre 13 godina

Pratiti cu ovu utakmicu sa posebnim užitkom. Siguran sam da Srbija neće izgubiti, a pobjeda je u ovakvim teškim utakmicama uvik je splet sriće i trenutne forme.
Jovanović mi nekako uliva najviše povjerenja i mogao bi biti čovjek odluke.
U ova teška vremena malo je razloga za veselje. Stoga, sritno i želim vam da se dobro proveselite večeras nakon utakmice.

Srce na teren!!!

pre 13 godina

Востани Сербие! Востани царице!
И дај чедом твојим видет твоје лице.
Обрати серца их и очеса на се,
И дај њима чути слатке твоје гласе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Ти воздигни твоју царску главу горе,
Да те опет позна и земља и море.
Покажи Европи твоје красно лице,
Светло и весело, како вид Данице.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Босна Сестра твоја на тебе гледа
и не жели теби никакова вреда.
Ко тебе ненавиди, не боји се Бога
Oд којег теби иде помоћ многа.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Херцегова земља и Чернаја Гора
Далеке државе и острови мора -
сви теби помоћ небесну желе,
Све добре душе теби се веселе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуд

pero

pre 13 godina

Citajuci izmedju redova moze se zakljuciti da ce oba tima igrati defanzivan fudbal, znaci 0:0 u najboljem slucaju. Bez obzira sto se ime promjenilo, stare navike ostaju tako da uz jedan dosadan fudbal za ocekivati je i crveni karton, a poslije toga i reakcije kako su svi protiv nas. Posebno sudija. Napadaci se vec naci nesto sto im ne odgovara, ali svi ce biti saglasni da ce u sljedecoj utakmici biti bolje.

.

pre 13 godina

Svanuo je i taj 13. jun!!! Konačno, dan koji smo dugo čekali svi mi kojima je reprezentacija Srbije u srcu. Po prvi put kao samostalna zemlja, sa imenom Srbija, naša reprezentacija nastupa na nekom zvaničnom šampionatu.

Protivnik nije ni malo lak, reprezentacija Gane na čelu sa našim stručnjakom Milovanom Rajevcem. Radomir Antić nema problema pred ovaj meč, hvala Bogu. Svi igraču su maksimalno spremni i jedva čekaju da istrče na teren i "grizu" za svoju zemlju.

A šta reći za atmosferu u našoj zemlji?! Napetost se osećala još juče, neka tiha pomama u narodu koja je kulminirala sinoć među omladinom u izlascima širom naše Zemlje. Mogle su se čuti navijačke pesme skoro na svakom uglu, skoro u svakom gradu. Danas je taj dan, danas smo svi zajedno, danas nema nikakvih razlika u klubovima, bojama, razmišljanjima... Danas se svi ponosimo svojom zemljom, danas svi navijamo za SRBIJU!

Ako pitate mene kako se ja osećam, ako vas interesuje, mogao bih vam reći da sinoć nisam spavao. Mogao bih vam reći da sam iz izlaska, onako vidno pripit i lepo raspoložen, seo za komp i "surfovao" do same zore gledajući našu reprezentaciju, slušajući navijačke pesme Srbije, divio se navijačima koji su ispratili ovu reprezentaciju od početka kvalifikacija. Na žalost, takvi navijači će danas biti pred malim ekranima a ne na stadionu. Ipak, ovi momci koji nose "crveno-plavo-bele" dresove znaju da imaju podršku gotovo svakog pojedinca, pa čak i onog koji ni ne zna šta je fudbal, ne zna ali zna da je danas uz Srbiju.

Kako gledati ovakvu utakmicu? Mnogo se premišljam! Da li da gledam sa društvom negde na velikom ekranu, uz gomilu piva, vrisku i dreku, ekipu uz koju sam pratio svoj klub, išao na utakmice reprezentacije. Ili da isteram celu rodbinu iz kuće, nek idu kod svojih na kafu, da na miru i sebično uživam u svakom minutu i svakom trenutku ponosa? Još nisam doneo odluku, gde god bio, skim god gledao, znam samo da mi dlake na rukama neće spasti još par dana, da ću biti naježen, da ću biti toliko ponosan da ću verovatno i suze jedva zadržati (a čovek sam koji nije plakao ni u najtežim trenutcima života).

Prolazim juče krajem u kojem živim i srce hoće da iskoči iz grudi. Gledam 6 klinaca na terenu kako igraju fudbal, kao nekada kad sam i ja bio klinac, i svi imaju dresove Srbije!!! Emocije su me lupile, nisam mogao da progovorim.

Možda ja ovo isuviše jako doživljavam, možda vi što čitate ovo mislite da sam neka ....a, ali ja sam ovo čekao ceo život, ovo sam zamišljao i o ovome maštao. Da dođe dan kada je cela nacija ko jedan, da se svi ponosimo reprezentacijom, da gde god se okrenem vidim zastave i obeležja moje zemlje, da čak i ako izgubimo vidim ponos u učima ljudi, ponos i tugu, ne bes, nego tugu jer je njihova zemlja poražena. Ali to neću gledati, jer život bi na kocku dao da pobeđujemo danas!!! Danas ću gledati ozarena lica ljudi oko sebe. Danas ću uživati u svakom sekundu dana, kao da mi je poslednji. Danas mi nije potrebno ni more, ni "Palma de Majorka" ni dobar automobil, ne trebaju mi ni pare. I dok privodim ovaj post kraju znam gde ću gledati utakmicu i znam šta mi danas treba. Danas mi treba moja ekipa i moja Srbija !!!!

Živeli ljudi pa da se večeras viđamo po trgovima širom naše lepe Srbije.

Crveno je boja ljubavi!

pre 13 godina

Opet smo na pocetku?! Posle one 3 pripremne utakmice vecina nas je zaboravlja kako su orlovi igrali u kvalifikacijama!

Ja im samo zelim da igraju kako znaju i mogu, s' ljubavlju, kao sto su odigrali celu zadnju godinu a rezultat ce doci sam od sebe...

Napred Srbijo!

wroom1975

pre 13 godina

Naravno da cu svim srcem biti uz Srbiju ali...jer moze neko da ZABRANI one vuvuzele AMAN!!! Kad se zavrsi utakmica, zvoni mi u glavi, pa brat bratu, jos dva sata. Shvatam ja navijanje, ali bre kao da su se sve MUVE ovog sveta skupile na jednom mestu...

Pelezinho

pre 13 godina

Danas je dan, suncem obasjan,
ne igra Zvezda, ni Partizan...
Nije vazno sta nas deli,
da l' smo crveno ili crno beli,
danas se samo za CRVENE navija,
moj tim se danas zove SRBIJA!!!

Aleksa

pre 13 godina

Dosta je bilo vise prokletstva na svjetskim prvenstvima. Idemo Orlovi, idemo junaci!

Idemo po POBJEDU!!!!
SRBIJAA!!! RS i Crna Gora su uz vas!

euforija

pre 13 godina

Dižite ruke gore, ustanite s'mesta,
za naš grb, za boju dresa,
SRCE NA TEREN, nek peva cela zemlja,
SRBIJA, zna se šta je naša želja!!!

POBEDA!!!!

marko zg

pre 13 godina

iz Hrvatske sam, i zao mi je sto nas tamo nema, ali svim srcem navijam za Srbiju. Daleko cete doc, uvjeren sam, bez brige danas, ubijate i Ganu i sve ostale. sretno danas!!!!!!!!!!!!

Lanejovanovic

pre 13 godina

AJMO SRBI!!!

*Pero i Nenade, ja ne mogu da verujem kako vi sve znate... pa to je neverovatno koliko ste vas dvojica inteligentni, odvazni, oprezni, gordi, ambiciozni, u trendu, šik, moderni, imucni, popularni, svestrani, komunikativni, iskreni, poslovni ... i mudri... alal vam vera koliko vam je stalo do reprezentacije!
Koliko pljuvaca ima na svakom koraku, koji jedva cekaju da reprezentacija izgubi da bi oni bili u pravu, za ne poverovati je...

Znam_ja

pre 13 godina

Prvog dana 2 remija, drugog dana teske pobede i remi, treceg dana Srbija i Nemacka gaze, a Slovenija tesku pobedu ostvaruje.

4:1 za srbiju (minimum)

jedared

pre 13 godina

4-3 protiv kameruna....zasto da ne bude 4-0 protiv gane za nas! jedna africka reprezentacija bi morala da dozivi debakl... red bi bio, i to bas od nas!

Edin Dzeko

pre 13 godina

Ne bih da vam baksuziram ali mislim da je preveliki pritisak stvoren nad ovom reprezentacijom.Svaki dan kupujem jedne dnevne novine i u zadnja 2 mjeseca svaki dan je bilo "Deki ovo,Deki ono,Deki prica o Interu,Murinju,vremenskoj prognozi,zagadjenju u svijetu,reprezentaciji,pa onda Antic doruckovao ovo ili ono,Nemanja isao na manikir,Kolarova traze svi svjetski klubovi"...Da to nije malo mnogo?Volio bih da uspjete ali tesko,ocekivanja su nerealna i velika.Puno srece od navijaca reprezentacije BiH.

Napred Srbijoooooooooooo

pre 13 godina

Joj boze,ja ne znam kako cu preziveti utakmicu sutra,cekam je toliko dugo a sad ne mogu da spavam od nervoze..Samo napred momci,igrajte najbolje sto mozete,borite se pa cemo videti sta ce biti..HRABRO!

zvezda zvezda

pre 13 godina

Ovo je nas Mundijal, ovo je nasa godina!
Veliki pozdrav Orlovima i svima koji ce navijati za Srbiju na ovom Mundijalu.
Do FInala !

zivim za sever

pre 13 godina

morao sam da svratim i prokomentarisem sa nevernicima koji pljuju po Pantelicu vec mesec dana. Gledajte nevernici danas, zapamtite moj komentar i videcete koliko ce vas sramota biti kad nam brat nash donese pobedu. Samo srecno momci, grubo, borbeno i bezobrazno za Gancima

kom@

pre 13 godina

Prognoza: malo golova, možda i nerešeno, uz sunčano i suvo vreme.
Sreća što nisam tamo jer da moram da slušam nekoga da duva za platu u te kukulele 90min i da maltretira ostale, bi mu nabio istu...
Ali oguglaćemo i navićićemo se na te vuvuzele posle 64 utakmice pa kad počne nova sezona, mislićemo da nam ne radi ton na TVu.
Mislim da organizovano duvaju da bi maskirali smešnu atmosferu sa tribina, jer to su tamo uglavnom zalutali turisti a retko navijači.

srdjang

pre 13 godina

@ Najdraže moje komšije..svanuo je i taj dan..danas ćemo vidjeti kakav ste narod i kako igrate nogomet..neka vas ne zamaraju sramote koje su vam do sada priređivali orlići..Danas imate priliku života pokazati tko ste i kaj ste..Duge godine ljubomore na nas Hrvate...porazi od ljevih repki..sve to danas možete zaboraviti ako pobjedite Ganu..ali sve se bojim da vaš gubitnički genetski kod i danas dolazi do izražaja..samo hrabro.. čujemo se danas da prokomentiramo tekmu..sretno
(FeboZg, 13. jun 2010 10:00)
nas gubitnicki kod??? sjeti se samo laicevih supljih ruku protiv nas, pa djordjeviceve trojke u poslednjoj sekundi, opa, opet protv vas, pa boskovicevog automata, ups i to je protiv vas, pa dusana kecmana, gle cuda protiv vas... razbijamo vas gde stignemo!!! i o cemu ti pricas?!

verujem da mozemo

pre 13 godina

Sutra ce biti kidanja iz kojeg cemo nadam se izaci kao pobednici. Objektivno gledano kvalitetniji smo od Gane ali na turniru to i nije toliko bitno. Videli ste danas Engleze a i Argentinci su mogli lako da ostanu bez tri boda, ako je njima tesko kako ce tek biti nama.

Steker

pre 13 godina

Prva utakmica je uvek teska za svaku ekipu. Videli ste juce Engleze i Argentince, nisu se naigrali. Grci su pokazali kako to izgleda doci na turnin nespreman.

Daklem, najvaznije je danas NE izgubiti.

Trustno1

pre 13 godina

zar nije bolja varijanta Kolarov umesto Obradovica i Kacar umesto Milijasa?
bice tesko sutra, samo disciplinovano bez sraljanja. imam neki utisak da ce igra da se otvori:)

mirkopa

pre 13 godina

jedna velika sucut za naseg dragog ***FeboZg*** zato sto njegovi nogometasi pijuckaju ladno ozujsko, gledaju u ladovini tekmu,a i sto bi se cimali po ovoj vrucini.

pozdravili vas englezi --- hahaha 5-1,6-1

sto se nas tice,mislim da mozemo pobediti ganu ako krasic,ivanovic i obradovic budu probijali po kerilima, i naravno zigic da sve to pokupi i prosledi u go.

S R B I J A

realan

pre 13 godina

jedan bi u ekipu crnogorce, drugi bi da ima dva Krasica... Strašno...

Verujem u nas tim, podrzavam Anticev izbor igraca i postavku igre kakva god da je, jer, mozda vi necete to da priznate, ipak bolje zna od svih nas!

I cenim ga da ce bude 3-1!

Voleo bih da golove daju Pantelic i Zigic, cisto da vidim reakcije ovih komentatora ovde!

bratminli

pre 13 godina

I dosao je i taj dan, vece pre prvog meca nase selekcije. Ocekujem sada na ovoj vesti mnogo komentara istaknutih internet-selektora, da vidimo njihove sastave, njihove takticke zamisli, formacije, i sve ostalo sto su ovih dana isprobavali na PES-u i FM-u. Pa da lepo vidimo sta oni ima da kazu, samo da ih jos jednom podsetim da je gol Vele protiv J. Afrike bio CIST OFSAJD, posto znam da ce mnogi koji nisu ni znali to osnovno fudbalsko pravilo sada ovde sastavljati tim Srbije i pljuvati Antica kako nema pojma. Takodje, ocekujem naravno standardno da ce ovi opsesivni pljuvaci morati da zakace i po kojeg igraca, a najveci favotiri za to su Stojkovic, Milijas, Pantelic, Zigic. Kada bi ovi igraci ovo citali mogao bi samo da im porucim da treba da im GODI sto ih pljuju ovakvi.

Sto se mene tice, reci cu sledece: verujem u nase fudbalere i u selektora, od njih ocekujem da izginu na terenu, a rezultat ce vec doci sam po sebi, a ako i ne dodje - niko im nece zameriti ako na terenu ostave srce. Ja verujem da ce rezultat biti pozitivan i da cemo upisati prva tri boda. Napred Srbija!

srbin srbijanac

pre 13 godina

napred Srbijo!

crnogorci,hteli ste svoju drzavu i dobili ste je. zabranjeno vam je da navijate za nas. imate vase "kosovo" koje ste priznali i hrvatsku i albaniju.

SRBIJA DO FINALA!

Nenad

pre 13 godina

Džaba i odbrana kada nemamo adekvatnog golmana! Volio bih da nisam u pravu jer nam je onda jadna i kukavna majka. Da ne budemo opet kanta za nabijanje!

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Na žalost, videli ste u prvih dva dana da i "velike" ekipe nisu igrale lep fudbal, nego striktno na rezultat-jedan gol i brani rezultat. Biće mnogo tvrda utakmica, s tim što mislim da treba da se orjentišemo na kontre i polukontre. Znači brzina i dobri izvođači slobodnih udaraca. Neće biti lepote. Gana će biti pod pritiskom "domaćeg terena i domaće publike" moraće da nadoknade jednog Esjena, što nije mali posao. Neće biti puno golova, i bitno je u prvih 15 minuta ne primiti gol.Videli ste da su u tri utakmice, ili možda i u četiri, pali golovi u prvih 10 minuta, što nije plod neke ofanzive nego grešaka. Što se Stojkovića tiče, samo mu treba pokriti centaršuteve, za ostalo ne brinem. Doduše lopta je jako čudna, pa videli ste kako su englezi primili gol. To ih je koštalo boda, ali ja mislim da je i smernica svim ostalim igračima da treba što češće šutirati sa distance. A da podsetim i one pljuvače, kad smo prošle godine tukli Južnu Koreju, pa su govorili kako su slaba ekipa, da je tu istu ekipu Španija tukla u pripremnom periodu jedva sa 1:0, a ŠŠpanci su jedna od ekipa koja je kandidat za prvaka sveta. Hoću da kažem da svi znaju da igraju fudbal, i svi su došli spremni. Osim Grka. Ne znam što su u opšte dolazili. Sa onakvom igrom, izgubiće sve utakmice, tako da će im i drugo učešće na SP biti katastrofa. Žao mi je grka, mislim navijača, oni su temperamentni kao i mi, i sigurno im teško pada i loš rezultat i onakva sramotna igra. U stvari ne bi lošije igrali i da nisu bili na pripremama, nego da ih je Rehagel pokupio sa plaže, pred utakmicu.

juris

pre 13 godina

tacno je da ima mnogo euforije i pokusaja da se stvori pritisak. domaci novinari, strani, zlonamernici... ali bez obzira na sve to ja verujem u ove nase momke. velike su patriote i to svaki dan dokazuju. ljudi sude o njima po frizurama i recniku i sta ti ja znam... zaboravljaju da su to fudbaleri pre svega ali i nesto najbolje iz naseg naroda! oni su izabrani da nas predstavljaju na najvecem svetskom borilistu i da biju bitke kao i svi prethodni srpski junaci. nema tu sta mnogo da se razmislja i analizira. ako svi budemo verovali u njih, a siguran sam da hocemo, ovi momci mogu da budu PRVACI SVETA!

NAPRED SRBIJO!

Bogi

pre 13 godina

Strah me je njihove brzine. Ako uspemo tako da organizujemo igru da ne dolaze do izražaja njihove trkačke sposobnosti, dobijamo. Valjda je Antić sve snimio... Srećno momci, držite se.

Dr Mr

pre 13 godina

Koliko dugo cekam ovaj dan!!!

Samo se bojim da ce stvarno Milijas da bude u prvih 11 :(((... i da ce Obradovic(kojeg zaista cenim kao igraca) pre Kolarova u igru. Ipak je Kolarov trenutno za njega igracina.... i bojim se da cu da izludim od onih vuvuzela, zbog kojih mi je vec preselo ovo prvenstvo.

U svakom slucaju, ko god izasao na teren ima moju potpunu podrsku. Ipak smo svi SRBIJA!!!!!!!!

Igor Cacak

pre 13 godina

E muka mi je ovih sto ostavljaju komentare kako smo uvek losi i igramo na 0:0 !Pa i da je tako sta pisete to.Treba da nas je sramota sto kukamo na nas tim a nisu ni poceli da igraju!Ako mislite da mozete da igrate bolje onda brzo u Afriku.Neka bude sta bude ali ja cu uvek biti ponosan na igrace jer su se plasirali na prvenstvo a to nije lako i po prvi put ne mogu da iscekam da utakmica pocne jer znam da cemo CUDO da napravimo na prvenstvu.
PLAVO
BELO
CRVENO

SAMO
NAPRED!!!

Goran

pre 13 godina

Ovaj tekst sa jednog fudbalskog bloga bi trebalo svako da pročita. Da se ja pitam dao bi ga i fudbalerima Srbije pred meč da ga pročitaju, mislim da bi ih motivisao više nego bilo šta drugo.

http://3kornerapenal.blogspot.com/2010/06/samo-borbeno-da-li-i-vas-trese-groznica.html

Nikola

pre 13 godina

Srbija ima kosarkase, vaterpoliste, tenisere, odbojakse, Jansu Sekaric, EXIT i kraljevsku dinastiju, ne vidim zasto i kako bi Srbija moga da bude ljubomorna na Hrvatsku? :)
NAPRED SRBIJA!!

jugos

pre 13 godina

Ej Febo, jad jos neki komentar majke ti, uvijek me dobro nasmijes..Jel ides ti i na Slovenacke sajtove, da te i tamo citam? Nemoj pogresno da me shvatis, stvarno su mi komicni ovi tvoji komentari koji cure direktno iz cira na zeludcu..
Sretno Slovencima protiv Alzira (2:0), sretno Srbiji protiv Gane (2:1), pa da kasnije vidimo jedan juznoslovenski derbi! Pozdrav jaranu Febi

bas mi vas je zao :-)

pre 13 godina

Stvarno ne kontam navijace Hrvatske i BiH!
Mani te se corava posla.... Kad se sastanemo jedni protiv drugih,pa cemo da se prepucavamo..Ovo do sada sto smo se sasatajali,nadam se da pamtite kako ste prosli...
Molim,frustracije ostaviti za sebe!
Pa danas kod selektora lagano na Karlovacko ko u reklami!
Ne znam jel Dzeko kakav rostilj potpalio,pa da i ovi moji zemljaci se okupe i da gledaju utakmicu danas.

Minimalac-kapitalac

pre 13 godina

Do sada na prvenstvu niko nije pružio neku spektakularnu igru, pa ni od naših ne treba očekivati da zablistaju. Prva utakmica uvijek nosi veliku važnost, ali i nervozu, jer u velikoj mjeri doprinosi daljem razvoju situacije. Znaju to i igrači i selektor, zato bi 1:0 bila puna kapa!

g4

pre 13 godina

Sutra treba da pokazemo autoritet i individualni kvalitet pretocimo u povoljan rezultat. Nasa ekipa pretenduje da bude u samom vrhu najskupljih timova za par godina, tako da nema razloga da se bojimo Gane, vec samo svojih gresaka.

idemo akcijaa !!

pre 13 godina

"Šef organizacije SP Deni Džordan rekao je da će zabraniti vuvuzele samo ako za to bude bilo osnova, tj. ako neka od njih u besu završi na terenu ili slično."

LJUDI KO GOD DA PROCITA OVO A NALAZI SE U AFRICI SVI ALI SVI BACAJTE VUVUZUELE NA TEREN !!! :)

dex

pre 13 godina

to se tice nase utakmice sa Ganom, mislim da bi trebalo insistirati na direktnim udarcima iz coska zbog skok igre, i da napadnemo tu loptu sa vise igraca, pa ako bude pruzala otpor, mozemo i pripucati na nju! Takodje zbog njihove brzine moramo pokusati da ih nateramo na prestup! Videti naravno sta je tetka od Ovusu Abejea doruckovala 27.3., kao i ko je cistacica u stanu Kingsona... Aco Stojanovicu uzdam se u tebe!

armadillo

pre 13 godina

Pre dvanaest godina imali smo mnogo bolje igrače, a mnogo lošijeg selektora. I naravno, zviždali smo himni. Tad smo prošli grupu, sad ćemo nadam se i malo dalje. Danas, realno, 2:0 za nas. Samo napred!!!

Brat

pre 13 godina

@ FeboZG

Hvala ti na svim zeljama i brizi koju ispoljavas ovim silnim postovima, ipak si ti NAS.

Danas kada SRBIJA postigne prvi gol zaigrace ti srce ako ne skocis od srece, priznaj >))

brat iz SRBIJE!!!

pre 13 godina

Postovani, konacno je dosao ovaj dan, dan kada smo svi ponosni, kada su svi Srbi sveta ponosni, kada je Srbija ponosna! Konacno samo kao Srbija na svetskom sampionatu u fudbalu!
Nasa zemlja, nas narod, nas grb, nas dres, nasa zastava, nasa himna... imam osecaj da ce mi suze od ponosa krenuti kad budem video nasu zastavu i cuo himnu danas!
Nadam se da ce nas nasi igraci, posle danasnjeg meca i ovog kompletnog mondijala, uciniti jos ponosnijima!
Neka igraju hrabro, protiv svakog na pobedu, maksimalno, pa sta bude bude, sta urade urade, bicemo uz njih ma kako se zavrsilo prvenstvo!
Verujemo u reprezentativce i u selektora, maksimalno!
Reprezentacijo, igraci, svim srcem smo uz vas!!!

evo linka...da nas sve maksmilano motivise, "podigne"...
Bukvalno, da se najezis, a mozda nekima krenu i suze...

http://www.youtube.com/watch?v=jweWD82jIKQ&feature=related


VOSTANI SERBIE...SAD SE PROBUDI!!!
AJMO SRBI!!! NAPRED SRBIJO!!!

vjerujem u vas

pre 13 godina

Srbijo moja,pokazi danas da smo mala ali izuzetno ponosna,tvrdoglava,uporna i borbena zemlja...Pokazi svjetu zasto su Srbi najprkosniji narod,pokazi da smo jaci od svih i svacega!!!Ni najmanje ne sumljam da nece biti tako!!!
Selektoru i nasim igracima zelim svu srecu ovog svijeta na ovom Mondijalu,i neka nas reprezentuju na najljepsi nacin!Ja sam iz Republike Srpske,i sa punim pravom se pozivam i vezem na Srbiju,tako da mi je jos draze...:)
A mi,svi srbi,podrzimo i budimo uz ove momke,posaljimo im pozitivnu energiju da lakse ovo prebrode...Jer jedno je sigurno,i da su najgori i najumisljeniji,kakvi god oni bili,treba da znamo da su oni NASI I DA IGRAJU ZA SRBIJU!!!NASU SRBIJU...
Pozdrav za svu bracu sa druge strane Drine...

FeboZg

pre 13 godina

Najdraže moje komšije..svanuo je i taj dan..danas ćemo vidjeti kakav ste narod i kako igrate nogomet..neka vas ne zamaraju sramote koje su vam do sada priređivali orlići..Danas imate priliku života pokazati tko ste i kaj ste..Duge godine ljubomore na nas Hrvate...porazi od ljevih repki..sve to danas možete zaboraviti ako pobjedite Ganu..ali sve se bojim da vaš gubitnički genetski kod i danas dolazi do izražaja..samo hrabro.. čujemo se danas da prokomentiramo tekmu..sretno

Willzykk

pre 13 godina

Moja prognoza Srbija Gana 3:2
(sdgfhgfdsfgbfafad, 12. jun 2010 23:54)

Nisu naši sposobni da daju tri gola. Ako ovo ne pobedimo, možemo slobodno da se pakujemo za Beograd. Nemci su uvek bili bolji od nas, a Australija je jača od Gane, tako da u ta dva meča teško možemo da se ''vadimo''. Ako pobedimo, to će verovatno biti 1:0, ali i to je teško. Očekujem dosta ''minusa'', ali šta vam ja tu mogu.

FeboZg

pre 13 godina

Također..mislim da ćete završiti ko braća Grci.Kolarov vma nije u prvih 11??Kačar??danas ste tapija..kako da vas čovjek voli i cijeni kao repku kad sami sebi kopate grob..oduvijek je bilo tako..gledam jučer Engleze rikavaju nakon 30 minuta od trke..a vi?Pa vi nemate snage za jedno poluvrijeme po vručini..da je SP u biljaru možda bi i dobili Ganu..ionako Pantela više ima štap u ruci ovih dana nego kopačke na nozi...Btw..RTS je najsmiješnija televizija na svijetu..kakav humor..za poludit

Amater

pre 13 godina

U Pretoriji je divno i suncano vreme (vrlo malo oblaka), jutros je bilo 7C a u vreme pocetka utakmice bice 20C a pri kraju meca temp. oko 17C (blizu je pocetak zime i Sunce zalazi vec u 5.20PM) i mislim da ce nasim fudbalerima ovakvo vreme veoma prijati. Narednih dana bice hladnije, u drugom delu nedelje ujutru 0 ili -1C a tokom dana samo 13C ali danas je bas divno. Srecno nasima!

Filipo sa F

pre 13 godina

Srbija je čini mi se odigrala najbolje što može ali Stojković onakav gol nije smeo da primi.

Stojković - dobar osim onog kiksa
Vidić - odličan, kod gola nije mogao ništa da uradi
Ivanović - standardno dobar
Luković - šteta što se povredio
Obradović - očekivano loš i spor. menadzerska posla
Stanković - nije na nivou igara u Interu, vidi se da ima želju ali ..
Krasić - odličan, motivisan ali nema sa kim
Ivanović - nije više onaj isti od kad je otišao u Liverpul
Milijaš - loš, spor. osim onog jednog šuta ništa nije pokazao
Pantelić - kao i uvek
Žigić - odsečen sa malo lopti ali je upeo da da bar onaj jedan gol za 1:1

Sve u svemu dobro smo prošli i trebamo biti zadovoljni sa nerešenim rezultatom.

M

pre 13 godina

@ stefan i slicni

Kad cete vi vec jednom shvatiti da je Zigic u nasoj repki ono sto Englezi zovu "target man"!? Najbolja ilustracija takvog igraca vam je data sinoc u liku Emila Heskija. Mogao je Kapelo staviti Runija u sam spic i recimo Dzoa Kola iza, ali sa onakvom agresivnom odbranom kakvu su Ameri igrali sinoc Englezi su mogli zaboraviti na direktne pasove napred da je umesto robusnog Heskija bio neko drugi u igri, a ne mogu svi da se usetaju u gol kratkim pasovima kao Spanci koliko god to zeleli, za tako nesto vam trebaju nekoliko vrhunskih tehnicara u sredini terena koje imaju samo neke ekipe, Brazil i Spanija na primer. Heski je odradio svoj zadatak i namestio gol. On je tu da veze centarhalfove i pravi prostor za druge igrace koji se prikljucuju napadu. Sinoc su ga, kosarkaskim recnikom receno, morali "udvajati" i nad njim je bilo najvise faulova, pravio je prostor i prekide za Engleze. Jel' treba da se crta da nije uloga svakog centarfora da da gol?! Gledajte utakmice malo pazljivije pa ce vam mozda i nesto iz fudbalske taktike biti jasnije ili nemojte da komentarisete nesto o cemu nemate pojma.

internet selektor

pre 13 godina

Ja se divim kolegi "FeboZG". Čovek je pronašao smisao života u reprezentaciji Srbije, iako očigledno nije Srbin. Rispekt !

Što se tiče današnje utakmice, dobijamo 2:1. Daju Rajevci prvi gol, to će nas malo probuditi, igramo ofanzivno do kraja, i preokrećemo, kao protiv Kameruna. Pozdrav za sve internet selektore, i do kraja prvenstva ćemo uraditi sve da Kolarov i Kačar zaigraju u prvih 11.

stefan

pre 13 godina

@ srbin srbijanac
je li ti neko nekada rekao da si faca? da li mislis da ako ponovis srbija 3000 puta zaredom da ce to nama zvucati super? ...prekini da prozivas crnogorce,dosadan si a to sto pises moze da proguta samo retardirani klinac.

wirusload

pre 13 godina

Svidja mi se ovaj febozg.A sta ce jadan kad nema koju drugu reprezentaciju da prati osim nas i slovenaca.Al neka ,nek bude danas tu posle utakmice da nam pojasni igru nase reprezentacije.Realno 3:1 za SRBIJU.ZIVI BILI PA VIDELI

SinisaOxBL

pre 13 godina

A ljudi moji... Odigraju jedan trening prije par dana sa ovim timom i oni misle da je to već prvi tim. Nije, Antić će ovaj tim poslati na teren:

Stojković - Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov - Krasić, Milijaš, Stankovič, Krasić - Žigić, Pantelić

stefan

pre 13 godina

kolarov nece biti u prvih 11?! milijas je u prvih 11 a kacar nije?! ipak najtuznije je sto u napadu imamo najgori tandem napadaca svih vremena zigic-pantelic...ne znam kako cemo da ih probijemo,jedino ako lane nesto uradi...zao mi je sto recimo umesto zige i pantelije u napadu nemamo igrace tipa vucinic,jovetic...sve bi islo mnogo lakse jer je zigic jedna od poslednjih bandera u svetskom fudbalu(koler,krauč itd...),neefikasan i vrlo spor igrac...njegov partner u napadu- ludi pantelija,je mozda i najgori centarfor na svetu,ako bi postojala neka nagrada tog tipa siguran sam da bi bio u uzem izboru...na svakih 20 losih meceva on odradi jedan dobar i tako iznova...

bratminli

pre 13 godina

Kao sto sam i ocekivao, vrsni internet-strucnjaci dali su svoje misljenje. Naravno, uz obavezno pljuvanje svojih igraca. Od svih strucnih misljenja koja su ovde data, ja bih izdvojio dva koja su apsolutno NAJBOLJA i prosto odisu strukom, prvi je komentar posetioca pod imenom:

"SinisaOxBL"

Decko se dosetio stvarno majstorske stvari - stavio je u nas tim DVA KRASICA. Maestralno! Krasic je nas ubedljivo najbolji i najopasniji igrac, zbog cega ga ne bismo stavili dva puta u prvih 11 i time duplirali nasu opasnost po gol Gane?

Drugi je komentator pod imenom:

"Filipo sa F"

Ovaj decko pokusava da bude maliciozan i duhovit tako sto pise kao da je utakmica vec gotova i odigrali smo nereseno, ali je takodje u svojoj postavi napravio maestralnu postavku, stavivsi DVA IVANOVICA u prvi tim. Nije li tek to genijalno? Sa dva Ivanovica u timu dobili bismo na cvrstini veoma. Istina, on misli da Ivanovic je presao u Liverpul, samo da mu napomenem da ne zna dobro, Ivanovic igra u Celsiju. Ali dobro, od interenet selektora se i ocekuje da nemaju pojma o fudbali, tako da mu ne zameram.

Ja se zaista nadam da ce Antic uvaziti ova dva izuzetna misljenja.

Idemo dalje, jos dva i po sata ima do utakmice, hajde selektori, da cujemo jos koje strucno misljenje.

FeboZg

pre 13 godina

Aloo komšije..čuvajte municiju za Gance koji će nakantat srbijance.evo gledam ove naše sjeverne susjede Janeze..dragi su mi jer su istinsko iznenađenje..ali dresovi su im koma..ko da igra neko komunalno društvo za uređivanje parkova,platana i živica..još da im je neko reko da opale po golu ali nema veze....inače izdvojio bi jedini lijep trenutak na tekmi kad Radosavljevič inače iskonski Slovenac pada ko pokošen od udarca loptom u čelenku...NEPROCJENJIVO xa xa xa xa .

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Napred Srbija!!! Pocela je nervoza u iscekivanju nase utakmice. Ja zaista verujem da mozemo i da hocemo da pobedimo Ganu. Bolja smo ekipa i bilo bi lepo da pocnemo sa pobedom.
Srecno momci!!!

http://www.worldofbasketball.org

vvllada

pre 13 godina

Ajde prekinite nasu reprezentaciju da nazivate "repkom". Ako ste bas toliko nepismeni i neuki nemojte se ni javljati sa svojim "pametnim" komentarima. Pozdrav svima i napred Srbija!!

FeboZg

pre 13 godina

"Pre utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu", kazao je Antić i dodao da još nije odlučio ko će igrati u startnoj postavi Srbije.

Evo..ova izjava Antića je jasan dokaz da i on sam nije siguran u ono kaj radi..prije je želio pobjedu...a sad mu je dobar i remi???Kako to..kaj se to događa sa orlićima..pukli prije reda?Trener koji protiv Gane ne ide na pobjedu 300% je jadan trener..ovo da izjavi naš trener nema mu dolaska u Hrvatsku

dragan

pre 13 godina

dobar smo tim problem nece biti prva faza prolazimo sigurno za kasnije molim baneta da ne dobie zute ili nedaj boze se povredi rukavina nema kvalitet da ga zameni kao i subotic sto ne moze da zameni vidica ili lukovica milijas realno nema mesta u 11 sve u svemu kao tim odlicno funkcionisemo o gani ne razmisljmo mnogo pobeda je sigurna

sektor

pre 13 godina

ono sto je realno ocekivati od nase repke je kiks odbrane ( sa nedaj Boze golom) i promasaji Pantelica koji iritiraju! Nadam se da se varam

skeptik

pre 13 godina

@Pero: Citajuci izmedju redova moze se zakljuciti da ce oba tima igrati defanzivan fudbal, znaci 0:0 u najboljem slucaju. Bez obzira sto se ime promjenilo, stare navike ostaju tako da uz jedan dosadan fudbal za ocekivati je i crveni karton, a poslije toga i reakcije kako su svi protiv nas. Posebno sudija. Napadaci se vec naci nesto sto im ne odgovara, ali svi ce biti saglasni da ce u sljedecoj utakmici biti bolje.
(pero, 12. jun 2010 23:44)

Slazem se - nazalost i ja tako vidim danasnju utakmicu jer nisam nas navijac (i objektivni gledalac) od juce...

Risnjak

pre 13 godina

Sretno komsije... samo mirno i pametno ! Uvjeren sam da coach Antic zna pripremit ekipu... bez brige ! Samo prestanite sa tim prognozama o izhodu tekme, samo nosi nesrecu, a nju danas nesmije biti ! Prognozirajte vrijeme ili vodostaj Dunava ;-) eto, slovenci pokazivaju kako se to radi (mada je igra koma...), sljedeci ste vi... good luck !!

pero

pre 13 godina

Citajuci izmedju redova moze se zakljuciti da ce oba tima igrati defanzivan fudbal, znaci 0:0 u najboljem slucaju. Bez obzira sto se ime promjenilo, stare navike ostaju tako da uz jedan dosadan fudbal za ocekivati je i crveni karton, a poslije toga i reakcije kako su svi protiv nas. Posebno sudija. Napadaci se vec naci nesto sto im ne odgovara, ali svi ce biti saglasni da ce u sljedecoj utakmici biti bolje.

Nenad

pre 13 godina

Džaba i odbrana kada nemamo adekvatnog golmana! Volio bih da nisam u pravu jer nam je onda jadna i kukavna majka. Da ne budemo opet kanta za nabijanje!

Filipo sa F

pre 13 godina

Srbija je čini mi se odigrala najbolje što može ali Stojković onakav gol nije smeo da primi.

Stojković - dobar osim onog kiksa
Vidić - odličan, kod gola nije mogao ništa da uradi
Ivanović - standardno dobar
Luković - šteta što se povredio
Obradović - očekivano loš i spor. menadzerska posla
Stanković - nije na nivou igara u Interu, vidi se da ima želju ali ..
Krasić - odličan, motivisan ali nema sa kim
Ivanović - nije više onaj isti od kad je otišao u Liverpul
Milijaš - loš, spor. osim onog jednog šuta ništa nije pokazao
Pantelić - kao i uvek
Žigić - odsečen sa malo lopti ali je upeo da da bar onaj jedan gol za 1:1

Sve u svemu dobro smo prošli i trebamo biti zadovoljni sa nerešenim rezultatom.

FeboZg

pre 13 godina

Najdraže moje komšije..svanuo je i taj dan..danas ćemo vidjeti kakav ste narod i kako igrate nogomet..neka vas ne zamaraju sramote koje su vam do sada priređivali orlići..Danas imate priliku života pokazati tko ste i kaj ste..Duge godine ljubomore na nas Hrvate...porazi od ljevih repki..sve to danas možete zaboraviti ako pobjedite Ganu..ali sve se bojim da vaš gubitnički genetski kod i danas dolazi do izražaja..samo hrabro.. čujemo se danas da prokomentiramo tekmu..sretno

FeboZg

pre 13 godina

"Pre utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu", kazao je Antić i dodao da još nije odlučio ko će igrati u startnoj postavi Srbije.

Evo..ova izjava Antića je jasan dokaz da i on sam nije siguran u ono kaj radi..prije je želio pobjedu...a sad mu je dobar i remi???Kako to..kaj se to događa sa orlićima..pukli prije reda?Trener koji protiv Gane ne ide na pobjedu 300% je jadan trener..ovo da izjavi naš trener nema mu dolaska u Hrvatsku

1111

pre 13 godina

Српкињица једна мала по Косову цвеће брала,
од три боје венац вила па се њиме закитила...
Црвена је крвца била по Косову што се лила,
зато црвен боју носим и са њом се ја поносим...
Плаво небо к'о слобода идеал је српског рода,
зато плаву боју носим и са њом се ја поносим...
Белим млеком мајка мила и мене је задојила,
зато белу боју носим и са њом се ја поносим...
Један венац три су боје,тробојница српска то је.
ЦРВЕНО,ПЛАВО И БЕЛО С ЊОМ СЕ ДИЧИ СРПСТВО ЦЕЛО!!!!!!

НАПРЕД СРБИЈА....!!!!!!!!!1

Pirlo

pre 13 godina

•Ja ne odlučujem da li ću u bitku ići po tome kolika je sila koja mi preti, već po tome koliku svetinju branim...a ta bitka bila izgubljena ili dobijena, znam da rat još nije gotov...i kada jednog dana padnem u bici znajte da sam pao pokoravajući se svojim zakonima..."

FeboZg

pre 13 godina

Također..mislim da ćete završiti ko braća Grci.Kolarov vma nije u prvih 11??Kačar??danas ste tapija..kako da vas čovjek voli i cijeni kao repku kad sami sebi kopate grob..oduvijek je bilo tako..gledam jučer Engleze rikavaju nakon 30 minuta od trke..a vi?Pa vi nemate snage za jedno poluvrijeme po vručini..da je SP u biljaru možda bi i dobili Ganu..ionako Pantela više ima štap u ruci ovih dana nego kopačke na nozi...Btw..RTS je najsmiješnija televizija na svijetu..kakav humor..za poludit

Willzykk

pre 13 godina

Moja prognoza Srbija Gana 3:2
(sdgfhgfdsfgbfafad, 12. jun 2010 23:54)

Nisu naši sposobni da daju tri gola. Ako ovo ne pobedimo, možemo slobodno da se pakujemo za Beograd. Nemci su uvek bili bolji od nas, a Australija je jača od Gane, tako da u ta dva meča teško možemo da se ''vadimo''. Ako pobedimo, to će verovatno biti 1:0, ali i to je teško. Očekujem dosta ''minusa'', ali šta vam ja tu mogu.

stefan

pre 13 godina

kolarov nece biti u prvih 11?! milijas je u prvih 11 a kacar nije?! ipak najtuznije je sto u napadu imamo najgori tandem napadaca svih vremena zigic-pantelic...ne znam kako cemo da ih probijemo,jedino ako lane nesto uradi...zao mi je sto recimo umesto zige i pantelije u napadu nemamo igrace tipa vucinic,jovetic...sve bi islo mnogo lakse jer je zigic jedna od poslednjih bandera u svetskom fudbalu(koler,krauč itd...),neefikasan i vrlo spor igrac...njegov partner u napadu- ludi pantelija,je mozda i najgori centarfor na svetu,ako bi postojala neka nagrada tog tipa siguran sam da bi bio u uzem izboru...na svakih 20 losih meceva on odradi jedan dobar i tako iznova...

SinisaOxBL

pre 13 godina

A ljudi moji... Odigraju jedan trening prije par dana sa ovim timom i oni misle da je to već prvi tim. Nije, Antić će ovaj tim poslati na teren:

Stojković - Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov - Krasić, Milijaš, Stankovič, Krasić - Žigić, Pantelić

Igor Cacak

pre 13 godina

E muka mi je ovih sto ostavljaju komentare kako smo uvek losi i igramo na 0:0 !Pa i da je tako sta pisete to.Treba da nas je sramota sto kukamo na nas tim a nisu ni poceli da igraju!Ako mislite da mozete da igrate bolje onda brzo u Afriku.Neka bude sta bude ali ja cu uvek biti ponosan na igrace jer su se plasirali na prvenstvo a to nije lako i po prvi put ne mogu da iscekam da utakmica pocne jer znam da cemo CUDO da napravimo na prvenstvu.
PLAVO
BELO
CRVENO

SAMO
NAPRED!!!

srbin srbijanac

pre 13 godina

napred Srbijo!

crnogorci,hteli ste svoju drzavu i dobili ste je. zabranjeno vam je da navijate za nas. imate vase "kosovo" koje ste priznali i hrvatsku i albaniju.

SRBIJA DO FINALA!

FeboZg

pre 13 godina

Aloo komšije..čuvajte municiju za Gance koji će nakantat srbijance.evo gledam ove naše sjeverne susjede Janeze..dragi su mi jer su istinsko iznenađenje..ali dresovi su im koma..ko da igra neko komunalno društvo za uređivanje parkova,platana i živica..još da im je neko reko da opale po golu ali nema veze....inače izdvojio bi jedini lijep trenutak na tekmi kad Radosavljevič inače iskonski Slovenac pada ko pokošen od udarca loptom u čelenku...NEPROCJENJIVO xa xa xa xa .

Srce na teren!!!

pre 13 godina

Востани Сербие! Востани царице!
И дај чедом твојим видет твоје лице.
Обрати серца их и очеса на се,
И дај њима чути слатке твоје гласе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Ти воздигни твоју царску главу горе,
Да те опет позна и земља и море.
Покажи Европи твоје красно лице,
Светло и весело, како вид Данице.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Босна Сестра твоја на тебе гледа
и не жели теби никакова вреда.
Ко тебе ненавиди, не боји се Бога
Oд којег теби иде помоћ многа.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Херцегова земља и Чернаја Гора
Далеке државе и острови мора -
сви теби помоћ небесну желе,
Све добре душе теби се веселе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуд

patriota

pre 13 godina

bilo bi idealno kad bi dobili ganu makar minimalno,a nemci nerešeno sa australijom.pa da budu prinuđeni u drugoj tekmi da jure rezultat,a mi da vrebamo iz kontre...kako god,sutra svi srbi sveta uz nacionalni tim. SRBIJO VOLIM TE

Пеки

pre 13 godina

Напокон! Чекам ову утакмицу од оне вечери кад смо сазнали са киме смо у групи. Момци ће сутра дати све од себе и учинити све да почнемо ово првенство са победом. Имамо сјајан тим и надати се победи је тотално реално.

Сутра, са ортацима у кафић уз гомилу кикирикија и семенки да се смире живци и што више позитивног расположења. Навијајмо за те момке, без обзира на стартну поставу и тим за који су наступали у Србији.

НАПРЕД МОМЦИ, САМО ХРАБРО, ЗА СРБИЈУ, ЗА ВАС, ЗА НАС!

СРБИЈА!!!

Trustno1

pre 13 godina

zar nije bolja varijanta Kolarov umesto Obradovica i Kacar umesto Milijasa?
bice tesko sutra, samo disciplinovano bez sraljanja. imam neki utisak da ce igra da se otvori:)

kom@

pre 13 godina

Prognoza: malo golova, možda i nerešeno, uz sunčano i suvo vreme.
Sreća što nisam tamo jer da moram da slušam nekoga da duva za platu u te kukulele 90min i da maltretira ostale, bi mu nabio istu...
Ali oguglaćemo i navićićemo se na te vuvuzele posle 64 utakmice pa kad počne nova sezona, mislićemo da nam ne radi ton na TVu.
Mislim da organizovano duvaju da bi maskirali smešnu atmosferu sa tribina, jer to su tamo uglavnom zalutali turisti a retko navijači.

Edin Dzeko

pre 13 godina

Ne bih da vam baksuziram ali mislim da je preveliki pritisak stvoren nad ovom reprezentacijom.Svaki dan kupujem jedne dnevne novine i u zadnja 2 mjeseca svaki dan je bilo "Deki ovo,Deki ono,Deki prica o Interu,Murinju,vremenskoj prognozi,zagadjenju u svijetu,reprezentaciji,pa onda Antic doruckovao ovo ili ono,Nemanja isao na manikir,Kolarova traze svi svjetski klubovi"...Da to nije malo mnogo?Volio bih da uspjete ali tesko,ocekivanja su nerealna i velika.Puno srece od navijaca reprezentacije BiH.

bratminli

pre 13 godina

I dosao je i taj dan, vece pre prvog meca nase selekcije. Ocekujem sada na ovoj vesti mnogo komentara istaknutih internet-selektora, da vidimo njihove sastave, njihove takticke zamisli, formacije, i sve ostalo sto su ovih dana isprobavali na PES-u i FM-u. Pa da lepo vidimo sta oni ima da kazu, samo da ih jos jednom podsetim da je gol Vele protiv J. Afrike bio CIST OFSAJD, posto znam da ce mnogi koji nisu ni znali to osnovno fudbalsko pravilo sada ovde sastavljati tim Srbije i pljuvati Antica kako nema pojma. Takodje, ocekujem naravno standardno da ce ovi opsesivni pljuvaci morati da zakace i po kojeg igraca, a najveci favotiri za to su Stojkovic, Milijas, Pantelic, Zigic. Kada bi ovi igraci ovo citali mogao bi samo da im porucim da treba da im GODI sto ih pljuju ovakvi.

Sto se mene tice, reci cu sledece: verujem u nase fudbalere i u selektora, od njih ocekujem da izginu na terenu, a rezultat ce vec doci sam po sebi, a ako i ne dodje - niko im nece zameriti ako na terenu ostave srce. Ja verujem da ce rezultat biti pozitivan i da cemo upisati prva tri boda. Napred Srbija!

stefan

pre 13 godina

@ srbin srbijanac
je li ti neko nekada rekao da si faca? da li mislis da ako ponovis srbija 3000 puta zaredom da ce to nama zvucati super? ...prekini da prozivas crnogorce,dosadan si a to sto pises moze da proguta samo retardirani klinac.

sektor

pre 13 godina

ono sto je realno ocekivati od nase repke je kiks odbrane ( sa nedaj Boze golom) i promasaji Pantelica koji iritiraju! Nadam se da se varam

juris

pre 13 godina

tacno je da ima mnogo euforije i pokusaja da se stvori pritisak. domaci novinari, strani, zlonamernici... ali bez obzira na sve to ja verujem u ove nase momke. velike su patriote i to svaki dan dokazuju. ljudi sude o njima po frizurama i recniku i sta ti ja znam... zaboravljaju da su to fudbaleri pre svega ali i nesto najbolje iz naseg naroda! oni su izabrani da nas predstavljaju na najvecem svetskom borilistu i da biju bitke kao i svi prethodni srpski junaci. nema tu sta mnogo da se razmislja i analizira. ako svi budemo verovali u njih, a siguran sam da hocemo, ovi momci mogu da budu PRVACI SVETA!

NAPRED SRBIJO!

Dr Mr

pre 13 godina

Koliko dugo cekam ovaj dan!!!

Samo se bojim da ce stvarno Milijas da bude u prvih 11 :(((... i da ce Obradovic(kojeg zaista cenim kao igraca) pre Kolarova u igru. Ipak je Kolarov trenutno za njega igracina.... i bojim se da cu da izludim od onih vuvuzela, zbog kojih mi je vec preselo ovo prvenstvo.

U svakom slucaju, ko god izasao na teren ima moju potpunu podrsku. Ipak smo svi SRBIJA!!!!!!!!

zivim za sever

pre 13 godina

morao sam da svratim i prokomentarisem sa nevernicima koji pljuju po Pantelicu vec mesec dana. Gledajte nevernici danas, zapamtite moj komentar i videcete koliko ce vas sramota biti kad nam brat nash donese pobedu. Samo srecno momci, grubo, borbeno i bezobrazno za Gancima

wirusload

pre 13 godina

Svidja mi se ovaj febozg.A sta ce jadan kad nema koju drugu reprezentaciju da prati osim nas i slovenaca.Al neka ,nek bude danas tu posle utakmice da nam pojasni igru nase reprezentacije.Realno 3:1 za SRBIJU.ZIVI BILI PA VIDELI

jedared

pre 13 godina

4-3 protiv kameruna....zasto da ne bude 4-0 protiv gane za nas! jedna africka reprezentacija bi morala da dozivi debakl... red bi bio, i to bas od nas!

Steker

pre 13 godina

Prva utakmica je uvek teska za svaku ekipu. Videli ste juce Engleze i Argentince, nisu se naigrali. Grci su pokazali kako to izgleda doci na turnin nespreman.

Daklem, najvaznije je danas NE izgubiti.

zvezda zvezda

pre 13 godina

Ovo je nas Mundijal, ovo je nasa godina!
Veliki pozdrav Orlovima i svima koji ce navijati za Srbiju na ovom Mundijalu.
Do FInala !

brat iz SRBIJE!!!

pre 13 godina

Postovani, konacno je dosao ovaj dan, dan kada smo svi ponosni, kada su svi Srbi sveta ponosni, kada je Srbija ponosna! Konacno samo kao Srbija na svetskom sampionatu u fudbalu!
Nasa zemlja, nas narod, nas grb, nas dres, nasa zastava, nasa himna... imam osecaj da ce mi suze od ponosa krenuti kad budem video nasu zastavu i cuo himnu danas!
Nadam se da ce nas nasi igraci, posle danasnjeg meca i ovog kompletnog mondijala, uciniti jos ponosnijima!
Neka igraju hrabro, protiv svakog na pobedu, maksimalno, pa sta bude bude, sta urade urade, bicemo uz njih ma kako se zavrsilo prvenstvo!
Verujemo u reprezentativce i u selektora, maksimalno!
Reprezentacijo, igraci, svim srcem smo uz vas!!!

evo linka...da nas sve maksmilano motivise, "podigne"...
Bukvalno, da se najezis, a mozda nekima krenu i suze...

http://www.youtube.com/watch?v=jweWD82jIKQ&feature=related


VOSTANI SERBIE...SAD SE PROBUDI!!!
AJMO SRBI!!! NAPRED SRBIJO!!!

dex

pre 13 godina

to se tice nase utakmice sa Ganom, mislim da bi trebalo insistirati na direktnim udarcima iz coska zbog skok igre, i da napadnemo tu loptu sa vise igraca, pa ako bude pruzala otpor, mozemo i pripucati na nju! Takodje zbog njihove brzine moramo pokusati da ih nateramo na prestup! Videti naravno sta je tetka od Ovusu Abejea doruckovala 27.3., kao i ko je cistacica u stanu Kingsona... Aco Stojanovicu uzdam se u tebe!

.

pre 13 godina

Svanuo je i taj 13. jun!!! Konačno, dan koji smo dugo čekali svi mi kojima je reprezentacija Srbije u srcu. Po prvi put kao samostalna zemlja, sa imenom Srbija, naša reprezentacija nastupa na nekom zvaničnom šampionatu.

Protivnik nije ni malo lak, reprezentacija Gane na čelu sa našim stručnjakom Milovanom Rajevcem. Radomir Antić nema problema pred ovaj meč, hvala Bogu. Svi igraču su maksimalno spremni i jedva čekaju da istrče na teren i "grizu" za svoju zemlju.

A šta reći za atmosferu u našoj zemlji?! Napetost se osećala još juče, neka tiha pomama u narodu koja je kulminirala sinoć među omladinom u izlascima širom naše Zemlje. Mogle su se čuti navijačke pesme skoro na svakom uglu, skoro u svakom gradu. Danas je taj dan, danas smo svi zajedno, danas nema nikakvih razlika u klubovima, bojama, razmišljanjima... Danas se svi ponosimo svojom zemljom, danas svi navijamo za SRBIJU!

Ako pitate mene kako se ja osećam, ako vas interesuje, mogao bih vam reći da sinoć nisam spavao. Mogao bih vam reći da sam iz izlaska, onako vidno pripit i lepo raspoložen, seo za komp i "surfovao" do same zore gledajući našu reprezentaciju, slušajući navijačke pesme Srbije, divio se navijačima koji su ispratili ovu reprezentaciju od početka kvalifikacija. Na žalost, takvi navijači će danas biti pred malim ekranima a ne na stadionu. Ipak, ovi momci koji nose "crveno-plavo-bele" dresove znaju da imaju podršku gotovo svakog pojedinca, pa čak i onog koji ni ne zna šta je fudbal, ne zna ali zna da je danas uz Srbiju.

Kako gledati ovakvu utakmicu? Mnogo se premišljam! Da li da gledam sa društvom negde na velikom ekranu, uz gomilu piva, vrisku i dreku, ekipu uz koju sam pratio svoj klub, išao na utakmice reprezentacije. Ili da isteram celu rodbinu iz kuće, nek idu kod svojih na kafu, da na miru i sebično uživam u svakom minutu i svakom trenutku ponosa? Još nisam doneo odluku, gde god bio, skim god gledao, znam samo da mi dlake na rukama neće spasti još par dana, da ću biti naježen, da ću biti toliko ponosan da ću verovatno i suze jedva zadržati (a čovek sam koji nije plakao ni u najtežim trenutcima života).

Prolazim juče krajem u kojem živim i srce hoće da iskoči iz grudi. Gledam 6 klinaca na terenu kako igraju fudbal, kao nekada kad sam i ja bio klinac, i svi imaju dresove Srbije!!! Emocije su me lupile, nisam mogao da progovorim.

Možda ja ovo isuviše jako doživljavam, možda vi što čitate ovo mislite da sam neka ....a, ali ja sam ovo čekao ceo život, ovo sam zamišljao i o ovome maštao. Da dođe dan kada je cela nacija ko jedan, da se svi ponosimo reprezentacijom, da gde god se okrenem vidim zastave i obeležja moje zemlje, da čak i ako izgubimo vidim ponos u učima ljudi, ponos i tugu, ne bes, nego tugu jer je njihova zemlja poražena. Ali to neću gledati, jer život bi na kocku dao da pobeđujemo danas!!! Danas ću gledati ozarena lica ljudi oko sebe. Danas ću uživati u svakom sekundu dana, kao da mi je poslednji. Danas mi nije potrebno ni more, ni "Palma de Majorka" ni dobar automobil, ne trebaju mi ni pare. I dok privodim ovaj post kraju znam gde ću gledati utakmicu i znam šta mi danas treba. Danas mi treba moja ekipa i moja Srbija !!!!

Živeli ljudi pa da se večeras viđamo po trgovima širom naše lepe Srbije.

internet selektor

pre 13 godina

Ja se divim kolegi "FeboZG". Čovek je pronašao smisao života u reprezentaciji Srbije, iako očigledno nije Srbin. Rispekt !

Što se tiče današnje utakmice, dobijamo 2:1. Daju Rajevci prvi gol, to će nas malo probuditi, igramo ofanzivno do kraja, i preokrećemo, kao protiv Kameruna. Pozdrav za sve internet selektore, i do kraja prvenstva ćemo uraditi sve da Kolarov i Kačar zaigraju u prvih 11.

srdjang

pre 13 godina

@ Najdraže moje komšije..svanuo je i taj dan..danas ćemo vidjeti kakav ste narod i kako igrate nogomet..neka vas ne zamaraju sramote koje su vam do sada priređivali orlići..Danas imate priliku života pokazati tko ste i kaj ste..Duge godine ljubomore na nas Hrvate...porazi od ljevih repki..sve to danas možete zaboraviti ako pobjedite Ganu..ali sve se bojim da vaš gubitnički genetski kod i danas dolazi do izražaja..samo hrabro.. čujemo se danas da prokomentiramo tekmu..sretno
(FeboZg, 13. jun 2010 10:00)
nas gubitnicki kod??? sjeti se samo laicevih supljih ruku protiv nas, pa djordjeviceve trojke u poslednjoj sekundi, opa, opet protv vas, pa boskovicevog automata, ups i to je protiv vas, pa dusana kecmana, gle cuda protiv vas... razbijamo vas gde stignemo!!! i o cemu ti pricas?!

skeptik

pre 13 godina

@Pero: Citajuci izmedju redova moze se zakljuciti da ce oba tima igrati defanzivan fudbal, znaci 0:0 u najboljem slucaju. Bez obzira sto se ime promjenilo, stare navike ostaju tako da uz jedan dosadan fudbal za ocekivati je i crveni karton, a poslije toga i reakcije kako su svi protiv nas. Posebno sudija. Napadaci se vec naci nesto sto im ne odgovara, ali svi ce biti saglasni da ce u sljedecoj utakmici biti bolje.
(pero, 12. jun 2010 23:44)

Slazem se - nazalost i ja tako vidim danasnju utakmicu jer nisam nas navijac (i objektivni gledalac) od juce...

Papalagi

pre 13 godina

Imam jednu zelju i jednu molbu:

Zelim nasim fudbalerima da se niko ne povredi i

molim ih da ni jednog trenutka, ali, ni jednog trenutka ne igraju kao Grci danas.

Sve ostalo cu prihvatiti i cestitati vam na trudu i zalaganju.

wroom1975

pre 13 godina

Naravno da cu svim srcem biti uz Srbiju ali...jer moze neko da ZABRANI one vuvuzele AMAN!!! Kad se zavrsi utakmica, zvoni mi u glavi, pa brat bratu, jos dva sata. Shvatam ja navijanje, ali bre kao da su se sve MUVE ovog sveta skupile na jednom mestu...

mirkopa

pre 13 godina

jedna velika sucut za naseg dragog ***FeboZg*** zato sto njegovi nogometasi pijuckaju ladno ozujsko, gledaju u ladovini tekmu,a i sto bi se cimali po ovoj vrucini.

pozdravili vas englezi --- hahaha 5-1,6-1

sto se nas tice,mislim da mozemo pobediti ganu ako krasic,ivanovic i obradovic budu probijali po kerilima, i naravno zigic da sve to pokupi i prosledi u go.

S R B I J A

realan

pre 13 godina

jedan bi u ekipu crnogorce, drugi bi da ima dva Krasica... Strašno...

Verujem u nas tim, podrzavam Anticev izbor igraca i postavku igre kakva god da je, jer, mozda vi necete to da priznate, ipak bolje zna od svih nas!

I cenim ga da ce bude 3-1!

Voleo bih da golove daju Pantelic i Zigic, cisto da vidim reakcije ovih komentatora ovde!

Aleksa

pre 13 godina

Dosta je bilo vise prokletstva na svjetskim prvenstvima. Idemo Orlovi, idemo junaci!

Idemo po POBJEDU!!!!
SRBIJAA!!! RS i Crna Gora su uz vas!

jugos

pre 13 godina

Ej Febo, jad jos neki komentar majke ti, uvijek me dobro nasmijes..Jel ides ti i na Slovenacke sajtove, da te i tamo citam? Nemoj pogresno da me shvatis, stvarno su mi komicni ovi tvoji komentari koji cure direktno iz cira na zeludcu..
Sretno Slovencima protiv Alzira (2:0), sretno Srbiji protiv Gane (2:1), pa da kasnije vidimo jedan juznoslovenski derbi! Pozdrav jaranu Febi

bas mi vas je zao :-)

pre 13 godina

Stvarno ne kontam navijace Hrvatske i BiH!
Mani te se corava posla.... Kad se sastanemo jedni protiv drugih,pa cemo da se prepucavamo..Ovo do sada sto smo se sasatajali,nadam se da pamtite kako ste prosli...
Molim,frustracije ostaviti za sebe!
Pa danas kod selektora lagano na Karlovacko ko u reklami!
Ne znam jel Dzeko kakav rostilj potpalio,pa da i ovi moji zemljaci se okupe i da gledaju utakmicu danas.

Pelezinho

pre 13 godina

Danas je dan, suncem obasjan,
ne igra Zvezda, ni Partizan...
Nije vazno sta nas deli,
da l' smo crveno ili crno beli,
danas se samo za CRVENE navija,
moj tim se danas zove SRBIJA!!!

marko zg

pre 13 godina

iz Hrvatske sam, i zao mi je sto nas tamo nema, ali svim srcem navijam za Srbiju. Daleko cete doc, uvjeren sam, bez brige danas, ubijate i Ganu i sve ostale. sretno danas!!!!!!!!!!!!

armadillo

pre 13 godina

Pre dvanaest godina imali smo mnogo bolje igrače, a mnogo lošijeg selektora. I naravno, zviždali smo himni. Tad smo prošli grupu, sad ćemo nadam se i malo dalje. Danas, realno, 2:0 za nas. Samo napred!!!

dragan

pre 13 godina

dobar smo tim problem nece biti prva faza prolazimo sigurno za kasnije molim baneta da ne dobie zute ili nedaj boze se povredi rukavina nema kvalitet da ga zameni kao i subotic sto ne moze da zameni vidica ili lukovica milijas realno nema mesta u 11 sve u svemu kao tim odlicno funkcionisemo o gani ne razmisljmo mnogo pobeda je sigurna

bratminli

pre 13 godina

Kao sto sam i ocekivao, vrsni internet-strucnjaci dali su svoje misljenje. Naravno, uz obavezno pljuvanje svojih igraca. Od svih strucnih misljenja koja su ovde data, ja bih izdvojio dva koja su apsolutno NAJBOLJA i prosto odisu strukom, prvi je komentar posetioca pod imenom:

"SinisaOxBL"

Decko se dosetio stvarno majstorske stvari - stavio je u nas tim DVA KRASICA. Maestralno! Krasic je nas ubedljivo najbolji i najopasniji igrac, zbog cega ga ne bismo stavili dva puta u prvih 11 i time duplirali nasu opasnost po gol Gane?

Drugi je komentator pod imenom:

"Filipo sa F"

Ovaj decko pokusava da bude maliciozan i duhovit tako sto pise kao da je utakmica vec gotova i odigrali smo nereseno, ali je takodje u svojoj postavi napravio maestralnu postavku, stavivsi DVA IVANOVICA u prvi tim. Nije li tek to genijalno? Sa dva Ivanovica u timu dobili bismo na cvrstini veoma. Istina, on misli da Ivanovic je presao u Liverpul, samo da mu napomenem da ne zna dobro, Ivanovic igra u Celsiju. Ali dobro, od interenet selektora se i ocekuje da nemaju pojma o fudbali, tako da mu ne zameram.

Ja se zaista nadam da ce Antic uvaziti ova dva izuzetna misljenja.

Idemo dalje, jos dva i po sata ima do utakmice, hajde selektori, da cujemo jos koje strucno misljenje.

g4

pre 13 godina

Sutra treba da pokazemo autoritet i individualni kvalitet pretocimo u povoljan rezultat. Nasa ekipa pretenduje da bude u samom vrhu najskupljih timova za par godina, tako da nema razloga da se bojimo Gane, vec samo svojih gresaka.

Napred Srbijoooooooooooo

pre 13 godina

Joj boze,ja ne znam kako cu preziveti utakmicu sutra,cekam je toliko dugo a sad ne mogu da spavam od nervoze..Samo napred momci,igrajte najbolje sto mozete,borite se pa cemo videti sta ce biti..HRABRO!

Lanejovanovic

pre 13 godina

AJMO SRBI!!!

*Pero i Nenade, ja ne mogu da verujem kako vi sve znate... pa to je neverovatno koliko ste vas dvojica inteligentni, odvazni, oprezni, gordi, ambiciozni, u trendu, šik, moderni, imucni, popularni, svestrani, komunikativni, iskreni, poslovni ... i mudri... alal vam vera koliko vam je stalo do reprezentacije!
Koliko pljuvaca ima na svakom koraku, koji jedva cekaju da reprezentacija izgubi da bi oni bili u pravu, za ne poverovati je...

verujem da mozemo

pre 13 godina

Sutra ce biti kidanja iz kojeg cemo nadam se izaci kao pobednici. Objektivno gledano kvalitetniji smo od Gane ali na turniru to i nije toliko bitno. Videli ste danas Engleze a i Argentinci su mogli lako da ostanu bez tri boda, ako je njima tesko kako ce tek biti nama.

Znam_ja

pre 13 godina

Prvog dana 2 remija, drugog dana teske pobede i remi, treceg dana Srbija i Nemacka gaze, a Slovenija tesku pobedu ostvaruje.

4:1 za srbiju (minimum)

Bogi

pre 13 godina

Strah me je njihove brzine. Ako uspemo tako da organizujemo igru da ne dolaze do izražaja njihove trkačke sposobnosti, dobijamo. Valjda je Antić sve snimio... Srećno momci, držite se.

euforija

pre 13 godina

Dižite ruke gore, ustanite s'mesta,
za naš grb, za boju dresa,
SRCE NA TEREN, nek peva cela zemlja,
SRBIJA, zna se šta je naša želja!!!

POBEDA!!!!

Crveno je boja ljubavi!

pre 13 godina

Opet smo na pocetku?! Posle one 3 pripremne utakmice vecina nas je zaboravlja kako su orlovi igrali u kvalifikacijama!

Ja im samo zelim da igraju kako znaju i mogu, s' ljubavlju, kao sto su odigrali celu zadnju godinu a rezultat ce doci sam od sebe...

Napred Srbijo!

Minimalac-kapitalac

pre 13 godina

Do sada na prvenstvu niko nije pružio neku spektakularnu igru, pa ni od naših ne treba očekivati da zablistaju. Prva utakmica uvijek nosi veliku važnost, ali i nervozu, jer u velikoj mjeri doprinosi daljem razvoju situacije. Znaju to i igrači i selektor, zato bi 1:0 bila puna kapa!

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Na žalost, videli ste u prvih dva dana da i "velike" ekipe nisu igrale lep fudbal, nego striktno na rezultat-jedan gol i brani rezultat. Biće mnogo tvrda utakmica, s tim što mislim da treba da se orjentišemo na kontre i polukontre. Znači brzina i dobri izvođači slobodnih udaraca. Neće biti lepote. Gana će biti pod pritiskom "domaćeg terena i domaće publike" moraće da nadoknade jednog Esjena, što nije mali posao. Neće biti puno golova, i bitno je u prvih 15 minuta ne primiti gol.Videli ste da su u tri utakmice, ili možda i u četiri, pali golovi u prvih 10 minuta, što nije plod neke ofanzive nego grešaka. Što se Stojkovića tiče, samo mu treba pokriti centaršuteve, za ostalo ne brinem. Doduše lopta je jako čudna, pa videli ste kako su englezi primili gol. To ih je koštalo boda, ali ja mislim da je i smernica svim ostalim igračima da treba što češće šutirati sa distance. A da podsetim i one pljuvače, kad smo prošle godine tukli Južnu Koreju, pa su govorili kako su slaba ekipa, da je tu istu ekipu Španija tukla u pripremnom periodu jedva sa 1:0, a ŠŠpanci su jedna od ekipa koja je kandidat za prvaka sveta. Hoću da kažem da svi znaju da igraju fudbal, i svi su došli spremni. Osim Grka. Ne znam što su u opšte dolazili. Sa onakvom igrom, izgubiće sve utakmice, tako da će im i drugo učešće na SP biti katastrofa. Žao mi je grka, mislim navijača, oni su temperamentni kao i mi, i sigurno im teško pada i loš rezultat i onakva sramotna igra. U stvari ne bi lošije igrali i da nisu bili na pripremama, nego da ih je Rehagel pokupio sa plaže, pred utakmicu.

Goran

pre 13 godina

Ovaj tekst sa jednog fudbalskog bloga bi trebalo svako da pročita. Da se ja pitam dao bi ga i fudbalerima Srbije pred meč da ga pročitaju, mislim da bi ih motivisao više nego bilo šta drugo.

http://3kornerapenal.blogspot.com/2010/06/samo-borbeno-da-li-i-vas-trese-groznica.html

vjerujem u vas

pre 13 godina

Srbijo moja,pokazi danas da smo mala ali izuzetno ponosna,tvrdoglava,uporna i borbena zemlja...Pokazi svjetu zasto su Srbi najprkosniji narod,pokazi da smo jaci od svih i svacega!!!Ni najmanje ne sumljam da nece biti tako!!!
Selektoru i nasim igracima zelim svu srecu ovog svijeta na ovom Mondijalu,i neka nas reprezentuju na najljepsi nacin!Ja sam iz Republike Srpske,i sa punim pravom se pozivam i vezem na Srbiju,tako da mi je jos draze...:)
A mi,svi srbi,podrzimo i budimo uz ove momke,posaljimo im pozitivnu energiju da lakse ovo prebrode...Jer jedno je sigurno,i da su najgori i najumisljeniji,kakvi god oni bili,treba da znamo da su oni NASI I DA IGRAJU ZA SRBIJU!!!NASU SRBIJU...
Pozdrav za svu bracu sa druge strane Drine...

M

pre 13 godina

@ stefan i slicni

Kad cete vi vec jednom shvatiti da je Zigic u nasoj repki ono sto Englezi zovu "target man"!? Najbolja ilustracija takvog igraca vam je data sinoc u liku Emila Heskija. Mogao je Kapelo staviti Runija u sam spic i recimo Dzoa Kola iza, ali sa onakvom agresivnom odbranom kakvu su Ameri igrali sinoc Englezi su mogli zaboraviti na direktne pasove napred da je umesto robusnog Heskija bio neko drugi u igri, a ne mogu svi da se usetaju u gol kratkim pasovima kao Spanci koliko god to zeleli, za tako nesto vam trebaju nekoliko vrhunskih tehnicara u sredini terena koje imaju samo neke ekipe, Brazil i Spanija na primer. Heski je odradio svoj zadatak i namestio gol. On je tu da veze centarhalfove i pravi prostor za druge igrace koji se prikljucuju napadu. Sinoc su ga, kosarkaskim recnikom receno, morali "udvajati" i nad njim je bilo najvise faulova, pravio je prostor i prekide za Engleze. Jel' treba da se crta da nije uloga svakog centarfora da da gol?! Gledajte utakmice malo pazljivije pa ce vam mozda i nesto iz fudbalske taktike biti jasnije ili nemojte da komentarisete nesto o cemu nemate pojma.

Nikola

pre 13 godina

Srbija ima kosarkase, vaterpoliste, tenisere, odbojakse, Jansu Sekaric, EXIT i kraljevsku dinastiju, ne vidim zasto i kako bi Srbija moga da bude ljubomorna na Hrvatsku? :)
NAPRED SRBIJA!!

from hr

pre 13 godina

Pratiti cu ovu utakmicu sa posebnim užitkom. Siguran sam da Srbija neće izgubiti, a pobjeda je u ovakvim teškim utakmicama uvik je splet sriće i trenutne forme.
Jovanović mi nekako uliva najviše povjerenja i mogao bi biti čovjek odluke.
U ova teška vremena malo je razloga za veselje. Stoga, sritno i želim vam da se dobro proveselite večeras nakon utakmice.

idemo akcijaa !!

pre 13 godina

"Šef organizacije SP Deni Džordan rekao je da će zabraniti vuvuzele samo ako za to bude bilo osnova, tj. ako neka od njih u besu završi na terenu ili slično."

LJUDI KO GOD DA PROCITA OVO A NALAZI SE U AFRICI SVI ALI SVI BACAJTE VUVUZUELE NA TEREN !!! :)

Amater

pre 13 godina

U Pretoriji je divno i suncano vreme (vrlo malo oblaka), jutros je bilo 7C a u vreme pocetka utakmice bice 20C a pri kraju meca temp. oko 17C (blizu je pocetak zime i Sunce zalazi vec u 5.20PM) i mislim da ce nasim fudbalerima ovakvo vreme veoma prijati. Narednih dana bice hladnije, u drugom delu nedelje ujutru 0 ili -1C a tokom dana samo 13C ali danas je bas divno. Srecno nasima!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Napred Srbija!!! Pocela je nervoza u iscekivanju nase utakmice. Ja zaista verujem da mozemo i da hocemo da pobedimo Ganu. Bolja smo ekipa i bilo bi lepo da pocnemo sa pobedom.
Srecno momci!!!

http://www.worldofbasketball.org

Brat

pre 13 godina

@ FeboZG

Hvala ti na svim zeljama i brizi koju ispoljavas ovim silnim postovima, ipak si ti NAS.

Danas kada SRBIJA postigne prvi gol zaigrace ti srce ako ne skocis od srece, priznaj >))

vvllada

pre 13 godina

Ajde prekinite nasu reprezentaciju da nazivate "repkom". Ako ste bas toliko nepismeni i neuki nemojte se ni javljati sa svojim "pametnim" komentarima. Pozdrav svima i napred Srbija!!

Risnjak

pre 13 godina

Sretno komsije... samo mirno i pametno ! Uvjeren sam da coach Antic zna pripremit ekipu... bez brige ! Samo prestanite sa tim prognozama o izhodu tekme, samo nosi nesrecu, a nju danas nesmije biti ! Prognozirajte vrijeme ili vodostaj Dunava ;-) eto, slovenci pokazivaju kako se to radi (mada je igra koma...), sljedeci ste vi... good luck !!