Fudbal 54

Četvrtak, 03.06.2010.

16:09

Napadač Severne Koreje mora da brani!

Svetska fudbalska federacija pregledala je sve spiskove igrača koje su selektori poslali a najbizarniji je spisak reprezentativaca Severne Koreje.

Napadaè Severne Koreje mora da brani! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Ukoni

pre 13 godina

Bez brige, posle ove informacije ovom mucenom napadacu ce verovatno stradati noga vec na sledecem treningu pa ce selektor ipak povesti treceg golmana koristeci famozno pravilo o promeni spiska u slucaju ozbiljnijih povreda!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Мени најјачи тренер који је рекао да иду на СП да осветлају име великог вође. Све остало су ситнице.

djenoveze

pre 13 godina

Pravilo koje je sada poznato kao "23 igraca" je do skora (valjda je promenjeno pre mondijala 2006te) bilo poznato kao pravilo "22 igraca". Naime ideja je bila da se selektorima omoguci da povedu jos jednog golmana za ne daj boze.
Ocigledno je da je ovo pokusaj zloupotrebe pravila, ali meni su ovi Korejanci bas simpaticni :)

marko

pre 13 godina

ja sam gledao vise utakmica u kojima je dolazilo do sledecih situacija - tim je obavio sve izmene, i nakon toga golman je dobio crveni karton! I sta onda biva - jedan od fudbalera (najcesce neki odbrambeni igrac)navlaci rukavice i golmanski dres i staje na gol! (cak se desavalo da takav "golaman" pravi bravure na golu)
I sta sad? To je dozvoljeno - ali zato nije dozvoljeno na mundijal voditi samo 2 golmana?! E, FIFO....

shone0709

pre 13 godina

Glupa pravila FIFE...Sta njih briga da li ce neko da vodi 4 golmana ili nijednog???Sa druge strane,totalna neozbiljnost Korejanaca...

Najjaca grupa

pre 13 godina

Severni Koreanci ludi? Jesu, ali u pozitivnom smislu! I kao fudbaleri - 1966 su bili u istoj grupi sa Portugalom, kao i sada, i poveli sa 3:0, pri cemu je jedan gol postignut tako sto je strelac krenuo od centra i u solo-prodoru prebacivao jednog po jednog Portugalca! Posto su taj gol dali Koreanci, pa jos severni, a ne neki Englez ili Nemac ili Brazilac, tesko cete taj gol videti, a ja mislim da je to jedan od najboljih golova svih vremena! Istina, nisu izdrzali, fantasticni Eusebio je, koliko se secam, sam dao 5 golova, bilo je 5:3 na kraju za Portugal. Medjutim, Portugal danas nema takvih velicina poput "crne perle" (Eusebio je bio u rangu Pelea!), Ronaldo je obicna mustra. Dakle, "luda" Severna Koreja, jaka Obala Slonovace, jos uvek mocni Brazil, i nepredvidivi Portugal - tu moze svasta da bude! Moj tip: Brazil i Obala Slonovace idu dalje. A Koreancima, onim severnim (ma, volim ja i juzne, a zenske su im mnogo zgodne, i onako bele, belje od ovih nasih!) mnogo srece, ako ih krene - niko sretniji od mene!

NeMresBilivit

pre 13 godina

bambi i djole i ostali kojima nije jasno. promasili ste stvar. to da taj moze biti samo golman znaci jedino to da ne moze biti jos jedan golman u igri, dakle netko tko bi smio dirati loptu rukama u sesnaestercu! a ne da on ne bi smio ici naprijed i davati golove. to golman smije. dakle ako bi on usao u igru, ne bi u igri mogao biti jos netko od dvojice golmana jer prema pravilima tim moze da ima na terenu samo jednog golmana. jasnije sad?

zzzzz

pre 13 godina

Na SP 1998. vodilo se po 22 igraca, a na selektorima je bilo da odluce da li ce da vode dva ili tri golmana, tj. 19 ili 20 igraca u polju. Ako bi se odlucili na dva golmana, treci nije mogao da trenira sa timom, nego bi se prikljucio jedino ako bi zvanicni lekar FIFA potvrdio povredu nekog od prve dvojice. Ipak, samo cetiri ekipe (medju kojima i SR Jugoslavija) povele su samo po dva golmana, radi veceg izbora igraca u polju. Ta dvojica bili su Kralj i Lekovic. Medjutim, genijalni izum nasih celnika jeste to da je i treci golman, Jevric, putovao sa timom, ali je bio prijavljen kao fizioterapeut! Da sve bude ludje, pred utakmicu sa SAD, i Kralj i Lekovic su bili povredjeni, tako da su nasi u panici pokusavali da prijave Jevrica, ali im nije uspelo. Srecom, povrede nisu bile ozbiljnije, pa je Kralj branio do kraja turnira, a Jevric je zvanicno ostao fizioterapeut...
Ovo za sve one koji tvrde da su Korejanci ludi...

milosh

pre 13 godina

Ako me secanje ne vara, mislim da smo mi na neko takmicenje isli sa dva golmana. Nisam siguran da li je EP ili SP u pitanju, ali prilicno siguran sam da je nasa reprezentacija vodila samo dva golmana (ne znam da li je bila neka povreda u pitanju), ali moguce je da smo imali samo 22 prijavljena fudbalera. Relano, pravilo FIFA-e da moraju 3 golmana da se vode je glupo. Postoji nekoliko golmana koji nekada igraju i u polju, kao Kampos svojevremeno. To bi bilo isto kada bi odbrambenom igracu zabranili da igra u napadu ili da daje golove.
(Odgon, 3. jun 2010 19:26)
Bese to na Svetskom prventstvu u Francuskoj 1998. Imali smo samo Kralja i Kocica, ali nismo imali manje prijavljenih igraca jer su tada 22 fudbalera isla na prvenstvo. A ovo nam se kasnije obilo o glavu jer su se oba golmana povredila pred duel sa Holandjanima ali su nasi cutali o tome :)

batistuta

pre 13 godina

Pravila su takva da svako moze da brani i svako da igra,zato mislim da ova informacija nije tacna a i mismo 98 u francuskoj vodili dva golmana ( Kralj i Kocic ). Dok igra traje, uz obavestavanje sudije, dozvoljeno je da bilo koji igrac ode na gol a golman udje u igru.

teorija zavere...

pre 13 godina

Da li bi isti slučaj bio sa Francuskom? Portugalom? Španijom, da li bi i njima FIFA ovo uradila?

Mislite o tome!
(thesklaos, 3. jun 2010 18:32)

Ajd ipak ti malo razmisli kolike su sanse (u promilima)da to bude slucaj sa Francuskom, Spanijom, Portugalom, pa ako hoces i Ganom, Hondurasom, Urugvajem...
Kako to bas njima da se desi?

andromeda

pre 13 godina

A zasto mislite da to Korejci nisu namerno uradili? Ako misle da im treci golman nije bitan, stave napadaca tu da u slucaju da mora da se ide na sve ili nista u zadnjih par minuta mogu da zamene golmana napadacem (sto druge reprezentacije ne mogu).

Savo

pre 13 godina

Covek je namerno stavio napadaca za 3 golmana, misite da on kao selektor ne zna pravila.. Vec ocekuje ako budu gubili da ga ubaci zadnjih 5 min, da malo napravi sou, Ludi su ovi Korejanci.... :-)

Odgon

pre 13 godina

Ako me secanje ne vara, mislim da smo mi na neko takmicenje isli sa dva golmana. Nisam siguran da li je EP ili SP u pitanju, ali prilicno siguran sam da je nasa reprezentacija vodila samo dva golmana (ne znam da li je bila neka povreda u pitanju), ali moguce je da smo imali samo 22 prijavljena fudbalera. Relano, pravilo FIFA-e da moraju 3 golmana da se vode je glupo. Postoji nekoliko golmana koji nekada igraju i u polju, kao Kampos svojevremeno. To bi bilo isto kada bi odbrambenom igracu zabranili da igra u napadu ili da daje golove.

pantelija

pre 13 godina

Horhe Kampos je bio Meksicki golman na SP 1994 u USA i Meksiko je trazio dozvolu da ga prijavi i kao golmana i kao napadaca ali im nije dozvoljeno iako je Kampos u timu gde je igrao cesto prelazio u napad sa gola, a regularno bi usao drugi golman da brani
Pravilo je ocigledno glupo, ali je valjda jedino gluplje da pokusavas da obidjes oko pravila da bi poveo jednog igraca vise u polju

FR

pre 13 godina

Steta, ovim mu se znacajno smanjuju sanse za angazman u inostranstvu.

Ako je vest tacna, ocekujem da ce severnokorejski selektor podneti ostavku iz moralnih razloga, a kako priznaje samo sud svoje partije, narednih par godina mu sledi "prevaspitavanje" i "prekvalifikacija". Za njegovo dobro...

croatia

pre 13 godina

Svi znamo kako su ludi ovi (severno) korejanci.
A FIFA je jedva cekala da im zabiberi. Samo polako.
Korejanci ce polomiti ko zna koliko nogu na ovom prvenstvu. A znajuci kako su nezni ovi tehnicari iz Brazila, O. Slonovace, a pogotovu Portugalci, ubedjen sam da ce ovo biti grupa sa najvise iznenadjenja.Ovi korejanci mozda nisu majstori fudbala, ali cisto sumnjam da nisu majstori borilackih vestina. Tako da je njima ne bitno da li imaju 2 ili 20 golmana. Oni ne idu da samo igraju fudbal. Oni idu u borbu na zivot i smrt.
Bice to ludo!!!
(trece oko, 3. jun 2010 16:49)
pa ne bih se složio da su brazilci "nežni tehničari" od tih nježnih tehničara samo su dvojica takvih robinho i kaka,ostali su grubijani i to žešći ,pogledaj samo lucia,alvesa,juana,gilberta silvu,jossuea,mela

KHE3

pre 13 godina

Muka mi je vise od ovih!Te nece prenositi meceve,te ne smeju navijaci da ih bodre,te golman latentni napadac...Sta glume vise? Sto ne mogu da budu normalni?Zao mi je sto su se uopste i plasirali na SP.

stefan,MKD

pre 13 godina

ma nisu oni ni ludi niti imaju tehniku niti se razume u borilacke vestine oni su idioti...kako je moguce jedan selektor da ne poznaje osnovne pravila za ucestvo...jos da pokusa da napravi i 4tu izmenu tokom susreta ne bi me iznenadilo

aleksa

pre 13 godina

Nisu tu korejanci smijesni vec Fifa. Treba jasno naglasiti pravila i ne dopustiti da se tumace na razne nacine. Ako je trener odlucio da miu nisu potrebna tri golmana sto bi vodio treceg samo reda radi. To je kao da Ivkovicu neko kaze moras povesti 4 centra a on povede 3. Onda mu ovi kazu da igrac koji je pozvan umjesto 4. centra moze samo da igra na centarsko poziciji.

jovicic

pre 13 godina

E, da mi je znati gde su one sveznalice, koje su ispljuvale Antica sto vodi 4 golmana (ne procitavsi text), a i oni sto su pricali da su dosta 2 golmana. Koga bi na gol, Rajkovica ili Sulejmanija?

P.S.
I prvi golman Hondurasa Noel Valladares ponekad igra u spicu za svoj klub, kada na gol staje njegova rezerva u repki...

Sloba

pre 13 godina

Bas briga Mjong-Von Kima,i mene je Antic mogao povesti u Afriku kao treceg golmana,ionako ce Stojkovci braniti svaki mec a iako se on povredi tu je drugi golman a nema sanse da se i on povredi,tako da u sutini sve je jedno ko je treci golman,a i ovaj mu je sigurno neki rod :)))

smesno i zalosno

pre 13 godina

Jeste smesno ovo, ali su pravila bezveze, sto je onda dozvoljeno da golman na kraju utakmice, ako ustreba, uskoci u 16 metara i da gol glavom??

Veliki vodja

pre 13 godina

"Spisak igrača Severne Koreje više ne može da se promeni osim u slučaju ozbiljnije povrede."

Ne to da im kazete!! To je Severna Koreja! Brinem se za decka...

Djole

pre 13 godina

Jel to znaci da golman ne sme da napusti gol? Ili pak to znaci da ce taj igrac u slucaju da udje u igru morati da nosi golmanski dres i rukavice. Pojasnite pravila.

bambi

pre 13 godina

Zaista smesno, ali nailazim i na glupost pravila Fifa. Po tom pravilu da igrac prijavljen kao golman moze samo da stane na gol, logicno je da igrac koji je prijavljen na nekoj drugoj poziciji ne sme u slucaju kartona ili povreda sva tri golmana da preuzme ulogu golmana, sto naravno nije slucaj, jer smo bili svedoci mnogih situacija kada je neki igrac bio primoran da stane na gol. Jednostavno su trebali da propisu pravilo da je obaveza da se povede MAXIMUM 23 IGRACA, pa je na selektoru da odluci da li ce voditi 23 golmana, 23 napadaca ili ce lepo sastaviti tim kao Radomir Antic ;)

trece oko

pre 13 godina

Svi znamo kako su ludi ovi (severno) korejanci.
A FIFA je jedva cekala da im zabiberi. Samo polako.
Korejanci ce polomiti ko zna koliko nogu na ovom prvenstvu. A znajuci kako su nezni ovi tehnicari iz Brazila, O. Slonovace, a pogotovu Portugalci, ubedjen sam da ce ovo biti grupa sa najvise iznenadjenja.Ovi korejanci mozda nisu majstori fudbala, ali cisto sumnjam da nisu majstori borilackih vestina. Tako da je njima ne bitno da li imaju 2 ili 20 golmana. Oni ne idu da samo igraju fudbal. Oni idu u borbu na zivot i smrt.
Bice to ludo!!!

realno

pre 13 godina

ovo kao kod nas u opstinsku ligu ili tamo beton, ide se na utakmice sa 9 igraca i oni se skupljaju ispred prodavnice :D a mnogo puta se desava da igrac brani ili da golman igra spica :D show nije daleko ova Severna Koreja, skupili se ispred neku birtiju sigurno! :))

xaxaxaxaxaxaxa selektor koreje av av

pre 13 godina

xaxaxaxaxaxa av av av av av av av oprem dobro brkoooo!!!!!znaci selektor im je ne vidjeni sloger xaxaxaxa riki pa to ne valja e

trece oko

pre 13 godina

Svi znamo kako su ludi ovi (severno) korejanci.
A FIFA je jedva cekala da im zabiberi. Samo polako.
Korejanci ce polomiti ko zna koliko nogu na ovom prvenstvu. A znajuci kako su nezni ovi tehnicari iz Brazila, O. Slonovace, a pogotovu Portugalci, ubedjen sam da ce ovo biti grupa sa najvise iznenadjenja.Ovi korejanci mozda nisu majstori fudbala, ali cisto sumnjam da nisu majstori borilackih vestina. Tako da je njima ne bitno da li imaju 2 ili 20 golmana. Oni ne idu da samo igraju fudbal. Oni idu u borbu na zivot i smrt.
Bice to ludo!!!

Veliki vodja

pre 13 godina

"Spisak igrača Severne Koreje više ne može da se promeni osim u slučaju ozbiljnije povrede."

Ne to da im kazete!! To je Severna Koreja! Brinem se za decka...

bambi

pre 13 godina

Zaista smesno, ali nailazim i na glupost pravila Fifa. Po tom pravilu da igrac prijavljen kao golman moze samo da stane na gol, logicno je da igrac koji je prijavljen na nekoj drugoj poziciji ne sme u slucaju kartona ili povreda sva tri golmana da preuzme ulogu golmana, sto naravno nije slucaj, jer smo bili svedoci mnogih situacija kada je neki igrac bio primoran da stane na gol. Jednostavno su trebali da propisu pravilo da je obaveza da se povede MAXIMUM 23 IGRACA, pa je na selektoru da odluci da li ce voditi 23 golmana, 23 napadaca ili ce lepo sastaviti tim kao Radomir Antic ;)

realno

pre 13 godina

ovo kao kod nas u opstinsku ligu ili tamo beton, ide se na utakmice sa 9 igraca i oni se skupljaju ispred prodavnice :D a mnogo puta se desava da igrac brani ili da golman igra spica :D show nije daleko ova Severna Koreja, skupili se ispred neku birtiju sigurno! :))

aleksa

pre 13 godina

Nisu tu korejanci smijesni vec Fifa. Treba jasno naglasiti pravila i ne dopustiti da se tumace na razne nacine. Ako je trener odlucio da miu nisu potrebna tri golmana sto bi vodio treceg samo reda radi. To je kao da Ivkovicu neko kaze moras povesti 4 centra a on povede 3. Onda mu ovi kazu da igrac koji je pozvan umjesto 4. centra moze samo da igra na centarsko poziciji.

croatia

pre 13 godina

Svi znamo kako su ludi ovi (severno) korejanci.
A FIFA je jedva cekala da im zabiberi. Samo polako.
Korejanci ce polomiti ko zna koliko nogu na ovom prvenstvu. A znajuci kako su nezni ovi tehnicari iz Brazila, O. Slonovace, a pogotovu Portugalci, ubedjen sam da ce ovo biti grupa sa najvise iznenadjenja.Ovi korejanci mozda nisu majstori fudbala, ali cisto sumnjam da nisu majstori borilackih vestina. Tako da je njima ne bitno da li imaju 2 ili 20 golmana. Oni ne idu da samo igraju fudbal. Oni idu u borbu na zivot i smrt.
Bice to ludo!!!
(trece oko, 3. jun 2010 16:49)
pa ne bih se složio da su brazilci "nežni tehničari" od tih nježnih tehničara samo su dvojica takvih robinho i kaka,ostali su grubijani i to žešći ,pogledaj samo lucia,alvesa,juana,gilberta silvu,jossuea,mela

xaxaxaxaxaxaxa selektor koreje av av

pre 13 godina

xaxaxaxaxaxa av av av av av av av oprem dobro brkoooo!!!!!znaci selektor im je ne vidjeni sloger xaxaxaxa riki pa to ne valja e

smesno i zalosno

pre 13 godina

Jeste smesno ovo, ali su pravila bezveze, sto je onda dozvoljeno da golman na kraju utakmice, ako ustreba, uskoci u 16 metara i da gol glavom??

jovicic

pre 13 godina

E, da mi je znati gde su one sveznalice, koje su ispljuvale Antica sto vodi 4 golmana (ne procitavsi text), a i oni sto su pricali da su dosta 2 golmana. Koga bi na gol, Rajkovica ili Sulejmanija?

P.S.
I prvi golman Hondurasa Noel Valladares ponekad igra u spicu za svoj klub, kada na gol staje njegova rezerva u repki...

Sloba

pre 13 godina

Bas briga Mjong-Von Kima,i mene je Antic mogao povesti u Afriku kao treceg golmana,ionako ce Stojkovci braniti svaki mec a iako se on povredi tu je drugi golman a nema sanse da se i on povredi,tako da u sutini sve je jedno ko je treci golman,a i ovaj mu je sigurno neki rod :)))

Djole

pre 13 godina

Jel to znaci da golman ne sme da napusti gol? Ili pak to znaci da ce taj igrac u slucaju da udje u igru morati da nosi golmanski dres i rukavice. Pojasnite pravila.

Odgon

pre 13 godina

Ako me secanje ne vara, mislim da smo mi na neko takmicenje isli sa dva golmana. Nisam siguran da li je EP ili SP u pitanju, ali prilicno siguran sam da je nasa reprezentacija vodila samo dva golmana (ne znam da li je bila neka povreda u pitanju), ali moguce je da smo imali samo 22 prijavljena fudbalera. Relano, pravilo FIFA-e da moraju 3 golmana da se vode je glupo. Postoji nekoliko golmana koji nekada igraju i u polju, kao Kampos svojevremeno. To bi bilo isto kada bi odbrambenom igracu zabranili da igra u napadu ili da daje golove.

pantelija

pre 13 godina

Horhe Kampos je bio Meksicki golman na SP 1994 u USA i Meksiko je trazio dozvolu da ga prijavi i kao golmana i kao napadaca ali im nije dozvoljeno iako je Kampos u timu gde je igrao cesto prelazio u napad sa gola, a regularno bi usao drugi golman da brani
Pravilo je ocigledno glupo, ali je valjda jedino gluplje da pokusavas da obidjes oko pravila da bi poveo jednog igraca vise u polju

Иван-Ниш

pre 13 godina

Мени најјачи тренер који је рекао да иду на СП да осветлају име великог вође. Све остало су ситнице.

KHE3

pre 13 godina

Muka mi je vise od ovih!Te nece prenositi meceve,te ne smeju navijaci da ih bodre,te golman latentni napadac...Sta glume vise? Sto ne mogu da budu normalni?Zao mi je sto su se uopste i plasirali na SP.

zzzzz

pre 13 godina

Na SP 1998. vodilo se po 22 igraca, a na selektorima je bilo da odluce da li ce da vode dva ili tri golmana, tj. 19 ili 20 igraca u polju. Ako bi se odlucili na dva golmana, treci nije mogao da trenira sa timom, nego bi se prikljucio jedino ako bi zvanicni lekar FIFA potvrdio povredu nekog od prve dvojice. Ipak, samo cetiri ekipe (medju kojima i SR Jugoslavija) povele su samo po dva golmana, radi veceg izbora igraca u polju. Ta dvojica bili su Kralj i Lekovic. Medjutim, genijalni izum nasih celnika jeste to da je i treci golman, Jevric, putovao sa timom, ali je bio prijavljen kao fizioterapeut! Da sve bude ludje, pred utakmicu sa SAD, i Kralj i Lekovic su bili povredjeni, tako da su nasi u panici pokusavali da prijave Jevrica, ali im nije uspelo. Srecom, povrede nisu bile ozbiljnije, pa je Kralj branio do kraja turnira, a Jevric je zvanicno ostao fizioterapeut...
Ovo za sve one koji tvrde da su Korejanci ludi...

FR

pre 13 godina

Steta, ovim mu se znacajno smanjuju sanse za angazman u inostranstvu.

Ako je vest tacna, ocekujem da ce severnokorejski selektor podneti ostavku iz moralnih razloga, a kako priznaje samo sud svoje partije, narednih par godina mu sledi "prevaspitavanje" i "prekvalifikacija". Za njegovo dobro...

stefan,MKD

pre 13 godina

ma nisu oni ni ludi niti imaju tehniku niti se razume u borilacke vestine oni su idioti...kako je moguce jedan selektor da ne poznaje osnovne pravila za ucestvo...jos da pokusa da napravi i 4tu izmenu tokom susreta ne bi me iznenadilo

Savo

pre 13 godina

Covek je namerno stavio napadaca za 3 golmana, misite da on kao selektor ne zna pravila.. Vec ocekuje ako budu gubili da ga ubaci zadnjih 5 min, da malo napravi sou, Ludi su ovi Korejanci.... :-)

andromeda

pre 13 godina

A zasto mislite da to Korejci nisu namerno uradili? Ako misle da im treci golman nije bitan, stave napadaca tu da u slucaju da mora da se ide na sve ili nista u zadnjih par minuta mogu da zamene golmana napadacem (sto druge reprezentacije ne mogu).

Najjaca grupa

pre 13 godina

Severni Koreanci ludi? Jesu, ali u pozitivnom smislu! I kao fudbaleri - 1966 su bili u istoj grupi sa Portugalom, kao i sada, i poveli sa 3:0, pri cemu je jedan gol postignut tako sto je strelac krenuo od centra i u solo-prodoru prebacivao jednog po jednog Portugalca! Posto su taj gol dali Koreanci, pa jos severni, a ne neki Englez ili Nemac ili Brazilac, tesko cete taj gol videti, a ja mislim da je to jedan od najboljih golova svih vremena! Istina, nisu izdrzali, fantasticni Eusebio je, koliko se secam, sam dao 5 golova, bilo je 5:3 na kraju za Portugal. Medjutim, Portugal danas nema takvih velicina poput "crne perle" (Eusebio je bio u rangu Pelea!), Ronaldo je obicna mustra. Dakle, "luda" Severna Koreja, jaka Obala Slonovace, jos uvek mocni Brazil, i nepredvidivi Portugal - tu moze svasta da bude! Moj tip: Brazil i Obala Slonovace idu dalje. A Koreancima, onim severnim (ma, volim ja i juzne, a zenske su im mnogo zgodne, i onako bele, belje od ovih nasih!) mnogo srece, ako ih krene - niko sretniji od mene!

djenoveze

pre 13 godina

Pravilo koje je sada poznato kao "23 igraca" je do skora (valjda je promenjeno pre mondijala 2006te) bilo poznato kao pravilo "22 igraca". Naime ideja je bila da se selektorima omoguci da povedu jos jednog golmana za ne daj boze.
Ocigledno je da je ovo pokusaj zloupotrebe pravila, ali meni su ovi Korejanci bas simpaticni :)

teorija zavere...

pre 13 godina

Da li bi isti slučaj bio sa Francuskom? Portugalom? Španijom, da li bi i njima FIFA ovo uradila?

Mislite o tome!
(thesklaos, 3. jun 2010 18:32)

Ajd ipak ti malo razmisli kolike su sanse (u promilima)da to bude slucaj sa Francuskom, Spanijom, Portugalom, pa ako hoces i Ganom, Hondurasom, Urugvajem...
Kako to bas njima da se desi?

shone0709

pre 13 godina

Glupa pravila FIFE...Sta njih briga da li ce neko da vodi 4 golmana ili nijednog???Sa druge strane,totalna neozbiljnost Korejanaca...

batistuta

pre 13 godina

Pravila su takva da svako moze da brani i svako da igra,zato mislim da ova informacija nije tacna a i mismo 98 u francuskoj vodili dva golmana ( Kralj i Kocic ). Dok igra traje, uz obavestavanje sudije, dozvoljeno je da bilo koji igrac ode na gol a golman udje u igru.

Ukoni

pre 13 godina

Bez brige, posle ove informacije ovom mucenom napadacu ce verovatno stradati noga vec na sledecem treningu pa ce selektor ipak povesti treceg golmana koristeci famozno pravilo o promeni spiska u slucaju ozbiljnijih povreda!

marko

pre 13 godina

ja sam gledao vise utakmica u kojima je dolazilo do sledecih situacija - tim je obavio sve izmene, i nakon toga golman je dobio crveni karton! I sta onda biva - jedan od fudbalera (najcesce neki odbrambeni igrac)navlaci rukavice i golmanski dres i staje na gol! (cak se desavalo da takav "golaman" pravi bravure na golu)
I sta sad? To je dozvoljeno - ali zato nije dozvoljeno na mundijal voditi samo 2 golmana?! E, FIFO....

milosh

pre 13 godina

Ako me secanje ne vara, mislim da smo mi na neko takmicenje isli sa dva golmana. Nisam siguran da li je EP ili SP u pitanju, ali prilicno siguran sam da je nasa reprezentacija vodila samo dva golmana (ne znam da li je bila neka povreda u pitanju), ali moguce je da smo imali samo 22 prijavljena fudbalera. Relano, pravilo FIFA-e da moraju 3 golmana da se vode je glupo. Postoji nekoliko golmana koji nekada igraju i u polju, kao Kampos svojevremeno. To bi bilo isto kada bi odbrambenom igracu zabranili da igra u napadu ili da daje golove.
(Odgon, 3. jun 2010 19:26)
Bese to na Svetskom prventstvu u Francuskoj 1998. Imali smo samo Kralja i Kocica, ali nismo imali manje prijavljenih igraca jer su tada 22 fudbalera isla na prvenstvo. A ovo nam se kasnije obilo o glavu jer su se oba golmana povredila pred duel sa Holandjanima ali su nasi cutali o tome :)

NeMresBilivit

pre 13 godina

bambi i djole i ostali kojima nije jasno. promasili ste stvar. to da taj moze biti samo golman znaci jedino to da ne moze biti jos jedan golman u igri, dakle netko tko bi smio dirati loptu rukama u sesnaestercu! a ne da on ne bi smio ici naprijed i davati golove. to golman smije. dakle ako bi on usao u igru, ne bi u igri mogao biti jos netko od dvojice golmana jer prema pravilima tim moze da ima na terenu samo jednog golmana. jasnije sad?

KHE3

pre 13 godina

Muka mi je vise od ovih!Te nece prenositi meceve,te ne smeju navijaci da ih bodre,te golman latentni napadac...Sta glume vise? Sto ne mogu da budu normalni?Zao mi je sto su se uopste i plasirali na SP.

stefan,MKD

pre 13 godina

ma nisu oni ni ludi niti imaju tehniku niti se razume u borilacke vestine oni su idioti...kako je moguce jedan selektor da ne poznaje osnovne pravila za ucestvo...jos da pokusa da napravi i 4tu izmenu tokom susreta ne bi me iznenadilo

trece oko

pre 13 godina

Svi znamo kako su ludi ovi (severno) korejanci.
A FIFA je jedva cekala da im zabiberi. Samo polako.
Korejanci ce polomiti ko zna koliko nogu na ovom prvenstvu. A znajuci kako su nezni ovi tehnicari iz Brazila, O. Slonovace, a pogotovu Portugalci, ubedjen sam da ce ovo biti grupa sa najvise iznenadjenja.Ovi korejanci mozda nisu majstori fudbala, ali cisto sumnjam da nisu majstori borilackih vestina. Tako da je njima ne bitno da li imaju 2 ili 20 golmana. Oni ne idu da samo igraju fudbal. Oni idu u borbu na zivot i smrt.
Bice to ludo!!!

xaxaxaxaxaxaxa selektor koreje av av

pre 13 godina

xaxaxaxaxaxa av av av av av av av oprem dobro brkoooo!!!!!znaci selektor im je ne vidjeni sloger xaxaxaxa riki pa to ne valja e

realno

pre 13 godina

ovo kao kod nas u opstinsku ligu ili tamo beton, ide se na utakmice sa 9 igraca i oni se skupljaju ispred prodavnice :D a mnogo puta se desava da igrac brani ili da golman igra spica :D show nije daleko ova Severna Koreja, skupili se ispred neku birtiju sigurno! :))

croatia

pre 13 godina

Svi znamo kako su ludi ovi (severno) korejanci.
A FIFA je jedva cekala da im zabiberi. Samo polako.
Korejanci ce polomiti ko zna koliko nogu na ovom prvenstvu. A znajuci kako su nezni ovi tehnicari iz Brazila, O. Slonovace, a pogotovu Portugalci, ubedjen sam da ce ovo biti grupa sa najvise iznenadjenja.Ovi korejanci mozda nisu majstori fudbala, ali cisto sumnjam da nisu majstori borilackih vestina. Tako da je njima ne bitno da li imaju 2 ili 20 golmana. Oni ne idu da samo igraju fudbal. Oni idu u borbu na zivot i smrt.
Bice to ludo!!!
(trece oko, 3. jun 2010 16:49)
pa ne bih se složio da su brazilci "nežni tehničari" od tih nježnih tehničara samo su dvojica takvih robinho i kaka,ostali su grubijani i to žešći ,pogledaj samo lucia,alvesa,juana,gilberta silvu,jossuea,mela

Sloba

pre 13 godina

Bas briga Mjong-Von Kima,i mene je Antic mogao povesti u Afriku kao treceg golmana,ionako ce Stojkovci braniti svaki mec a iako se on povredi tu je drugi golman a nema sanse da se i on povredi,tako da u sutini sve je jedno ko je treci golman,a i ovaj mu je sigurno neki rod :)))

Veliki vodja

pre 13 godina

"Spisak igrača Severne Koreje više ne može da se promeni osim u slučaju ozbiljnije povrede."

Ne to da im kazete!! To je Severna Koreja! Brinem se za decka...

Djole

pre 13 godina

Jel to znaci da golman ne sme da napusti gol? Ili pak to znaci da ce taj igrac u slucaju da udje u igru morati da nosi golmanski dres i rukavice. Pojasnite pravila.

smesno i zalosno

pre 13 godina

Jeste smesno ovo, ali su pravila bezveze, sto je onda dozvoljeno da golman na kraju utakmice, ako ustreba, uskoci u 16 metara i da gol glavom??

FR

pre 13 godina

Steta, ovim mu se znacajno smanjuju sanse za angazman u inostranstvu.

Ako je vest tacna, ocekujem da ce severnokorejski selektor podneti ostavku iz moralnih razloga, a kako priznaje samo sud svoje partije, narednih par godina mu sledi "prevaspitavanje" i "prekvalifikacija". Za njegovo dobro...

teorija zavere...

pre 13 godina

Da li bi isti slučaj bio sa Francuskom? Portugalom? Španijom, da li bi i njima FIFA ovo uradila?

Mislite o tome!
(thesklaos, 3. jun 2010 18:32)

Ajd ipak ti malo razmisli kolike su sanse (u promilima)da to bude slucaj sa Francuskom, Spanijom, Portugalom, pa ako hoces i Ganom, Hondurasom, Urugvajem...
Kako to bas njima da se desi?

bambi

pre 13 godina

Zaista smesno, ali nailazim i na glupost pravila Fifa. Po tom pravilu da igrac prijavljen kao golman moze samo da stane na gol, logicno je da igrac koji je prijavljen na nekoj drugoj poziciji ne sme u slucaju kartona ili povreda sva tri golmana da preuzme ulogu golmana, sto naravno nije slucaj, jer smo bili svedoci mnogih situacija kada je neki igrac bio primoran da stane na gol. Jednostavno su trebali da propisu pravilo da je obaveza da se povede MAXIMUM 23 IGRACA, pa je na selektoru da odluci da li ce voditi 23 golmana, 23 napadaca ili ce lepo sastaviti tim kao Radomir Antic ;)

aleksa

pre 13 godina

Nisu tu korejanci smijesni vec Fifa. Treba jasno naglasiti pravila i ne dopustiti da se tumace na razne nacine. Ako je trener odlucio da miu nisu potrebna tri golmana sto bi vodio treceg samo reda radi. To je kao da Ivkovicu neko kaze moras povesti 4 centra a on povede 3. Onda mu ovi kazu da igrac koji je pozvan umjesto 4. centra moze samo da igra na centarsko poziciji.

marko

pre 13 godina

ja sam gledao vise utakmica u kojima je dolazilo do sledecih situacija - tim je obavio sve izmene, i nakon toga golman je dobio crveni karton! I sta onda biva - jedan od fudbalera (najcesce neki odbrambeni igrac)navlaci rukavice i golmanski dres i staje na gol! (cak se desavalo da takav "golaman" pravi bravure na golu)
I sta sad? To je dozvoljeno - ali zato nije dozvoljeno na mundijal voditi samo 2 golmana?! E, FIFO....

jovicic

pre 13 godina

E, da mi je znati gde su one sveznalice, koje su ispljuvale Antica sto vodi 4 golmana (ne procitavsi text), a i oni sto su pricali da su dosta 2 golmana. Koga bi na gol, Rajkovica ili Sulejmanija?

P.S.
I prvi golman Hondurasa Noel Valladares ponekad igra u spicu za svoj klub, kada na gol staje njegova rezerva u repki...

Ukoni

pre 13 godina

Bez brige, posle ove informacije ovom mucenom napadacu ce verovatno stradati noga vec na sledecem treningu pa ce selektor ipak povesti treceg golmana koristeci famozno pravilo o promeni spiska u slucaju ozbiljnijih povreda!

batistuta

pre 13 godina

Pravila su takva da svako moze da brani i svako da igra,zato mislim da ova informacija nije tacna a i mismo 98 u francuskoj vodili dva golmana ( Kralj i Kocic ). Dok igra traje, uz obavestavanje sudije, dozvoljeno je da bilo koji igrac ode na gol a golman udje u igru.

NeMresBilivit

pre 13 godina

bambi i djole i ostali kojima nije jasno. promasili ste stvar. to da taj moze biti samo golman znaci jedino to da ne moze biti jos jedan golman u igri, dakle netko tko bi smio dirati loptu rukama u sesnaestercu! a ne da on ne bi smio ici naprijed i davati golove. to golman smije. dakle ako bi on usao u igru, ne bi u igri mogao biti jos netko od dvojice golmana jer prema pravilima tim moze da ima na terenu samo jednog golmana. jasnije sad?

pantelija

pre 13 godina

Horhe Kampos je bio Meksicki golman na SP 1994 u USA i Meksiko je trazio dozvolu da ga prijavi i kao golmana i kao napadaca ali im nije dozvoljeno iako je Kampos u timu gde je igrao cesto prelazio u napad sa gola, a regularno bi usao drugi golman da brani
Pravilo je ocigledno glupo, ali je valjda jedino gluplje da pokusavas da obidjes oko pravila da bi poveo jednog igraca vise u polju

Odgon

pre 13 godina

Ako me secanje ne vara, mislim da smo mi na neko takmicenje isli sa dva golmana. Nisam siguran da li je EP ili SP u pitanju, ali prilicno siguran sam da je nasa reprezentacija vodila samo dva golmana (ne znam da li je bila neka povreda u pitanju), ali moguce je da smo imali samo 22 prijavljena fudbalera. Relano, pravilo FIFA-e da moraju 3 golmana da se vode je glupo. Postoji nekoliko golmana koji nekada igraju i u polju, kao Kampos svojevremeno. To bi bilo isto kada bi odbrambenom igracu zabranili da igra u napadu ili da daje golove.

Savo

pre 13 godina

Covek je namerno stavio napadaca za 3 golmana, misite da on kao selektor ne zna pravila.. Vec ocekuje ako budu gubili da ga ubaci zadnjih 5 min, da malo napravi sou, Ludi su ovi Korejanci.... :-)

andromeda

pre 13 godina

A zasto mislite da to Korejci nisu namerno uradili? Ako misle da im treci golman nije bitan, stave napadaca tu da u slucaju da mora da se ide na sve ili nista u zadnjih par minuta mogu da zamene golmana napadacem (sto druge reprezentacije ne mogu).

shone0709

pre 13 godina

Glupa pravila FIFE...Sta njih briga da li ce neko da vodi 4 golmana ili nijednog???Sa druge strane,totalna neozbiljnost Korejanaca...

Najjaca grupa

pre 13 godina

Severni Koreanci ludi? Jesu, ali u pozitivnom smislu! I kao fudbaleri - 1966 su bili u istoj grupi sa Portugalom, kao i sada, i poveli sa 3:0, pri cemu je jedan gol postignut tako sto je strelac krenuo od centra i u solo-prodoru prebacivao jednog po jednog Portugalca! Posto su taj gol dali Koreanci, pa jos severni, a ne neki Englez ili Nemac ili Brazilac, tesko cete taj gol videti, a ja mislim da je to jedan od najboljih golova svih vremena! Istina, nisu izdrzali, fantasticni Eusebio je, koliko se secam, sam dao 5 golova, bilo je 5:3 na kraju za Portugal. Medjutim, Portugal danas nema takvih velicina poput "crne perle" (Eusebio je bio u rangu Pelea!), Ronaldo je obicna mustra. Dakle, "luda" Severna Koreja, jaka Obala Slonovace, jos uvek mocni Brazil, i nepredvidivi Portugal - tu moze svasta da bude! Moj tip: Brazil i Obala Slonovace idu dalje. A Koreancima, onim severnim (ma, volim ja i juzne, a zenske su im mnogo zgodne, i onako bele, belje od ovih nasih!) mnogo srece, ako ih krene - niko sretniji od mene!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Мени најјачи тренер који је рекао да иду на СП да осветлају име великог вође. Све остало су ситнице.

djenoveze

pre 13 godina

Pravilo koje je sada poznato kao "23 igraca" je do skora (valjda je promenjeno pre mondijala 2006te) bilo poznato kao pravilo "22 igraca". Naime ideja je bila da se selektorima omoguci da povedu jos jednog golmana za ne daj boze.
Ocigledno je da je ovo pokusaj zloupotrebe pravila, ali meni su ovi Korejanci bas simpaticni :)

milosh

pre 13 godina

Ako me secanje ne vara, mislim da smo mi na neko takmicenje isli sa dva golmana. Nisam siguran da li je EP ili SP u pitanju, ali prilicno siguran sam da je nasa reprezentacija vodila samo dva golmana (ne znam da li je bila neka povreda u pitanju), ali moguce je da smo imali samo 22 prijavljena fudbalera. Relano, pravilo FIFA-e da moraju 3 golmana da se vode je glupo. Postoji nekoliko golmana koji nekada igraju i u polju, kao Kampos svojevremeno. To bi bilo isto kada bi odbrambenom igracu zabranili da igra u napadu ili da daje golove.
(Odgon, 3. jun 2010 19:26)
Bese to na Svetskom prventstvu u Francuskoj 1998. Imali smo samo Kralja i Kocica, ali nismo imali manje prijavljenih igraca jer su tada 22 fudbalera isla na prvenstvo. A ovo nam se kasnije obilo o glavu jer su se oba golmana povredila pred duel sa Holandjanima ali su nasi cutali o tome :)

zzzzz

pre 13 godina

Na SP 1998. vodilo se po 22 igraca, a na selektorima je bilo da odluce da li ce da vode dva ili tri golmana, tj. 19 ili 20 igraca u polju. Ako bi se odlucili na dva golmana, treci nije mogao da trenira sa timom, nego bi se prikljucio jedino ako bi zvanicni lekar FIFA potvrdio povredu nekog od prve dvojice. Ipak, samo cetiri ekipe (medju kojima i SR Jugoslavija) povele su samo po dva golmana, radi veceg izbora igraca u polju. Ta dvojica bili su Kralj i Lekovic. Medjutim, genijalni izum nasih celnika jeste to da je i treci golman, Jevric, putovao sa timom, ali je bio prijavljen kao fizioterapeut! Da sve bude ludje, pred utakmicu sa SAD, i Kralj i Lekovic su bili povredjeni, tako da su nasi u panici pokusavali da prijave Jevrica, ali im nije uspelo. Srecom, povrede nisu bile ozbiljnije, pa je Kralj branio do kraja turnira, a Jevric je zvanicno ostao fizioterapeut...
Ovo za sve one koji tvrde da su Korejanci ludi...