Tenis 110

Utorak, 01.06.2010.

17:42

Soderling ponovo ispisao istoriju

Švedski teniser Robin Soderling pobedio je prvog igrača sveta Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:5, 6:4 u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Soderling ponovo ispisao istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

djokovic da izbaci nadala, HAHAHAHAHA
(d, 2. jun 2010 09:55)

Pa komsijo, gde je tinejdzer Cilic? :)
Jel' ti ono rece tokom turnira u Majamiju da ce biti treci na kraju godine i osvojit Us Open?
Meni se cini da je nekako izleteo iz prvih 10 brze nego sto je i usao. Lol.

Mac

pre 13 godina

@Nela
Tačno zapažanje. Mi Šveđani kažemo Sederling, jer ovo "o" ima dve tačke iznad i tada se čita kao "e". Sederling postaje svetski igrač, zalužuje da mu se zna prezime.

Neutron

pre 13 godina

Leo Krstin, 1. jun 2010 20:27)

dobro si ti to izracunao samo imas jednu gresku. djokovic iako osvoji ostaje 3.
procitaj jos jednom svoj post pa ces shvatit
(d, 2. jun 2010 10:16)

@d,
Ne bih rekao da si ti to dobro sracunao.

zoran

pre 13 godina

Zasto kritikujete Novakov zreb..??
Pa kakav je bio NAdalov..??
Normalno je da bolje plasirani se susrecu pri kraju turnira. Sta tu ima cudno ?
Novak ima kvalitet da osvoji ovaj turnir. Nema sumnje. NAdal nije odigrao nista spektakularno i moze se desiti da vec danas, ako se Almagro ne odsece od trema (kao vecina igraca iz Spanije kada igraju protiv Rafe),ode kuci.
DA je Brazilac bio slobodniji protiv Nadala drugu pesmu bi pevali danas. Nije to onaj Rafa od pre dve godine...ni blizu.
Novaku treba samo stabilna serva...sto manje duplih gresaka i turnir je njegov. Novak mnogo bolje vraca servu od Federera i to bi mu bila dobra prednost sa udaracima tipa Soderling.
Melcera ce da pregazi bez veceg zamora.

Djoksa

pre 13 godina

Neizgovoreno pitanje Fedovih fanova:"Zasto nije nastavio da igra kao u 1setu?".Dragi fanovi,Fed je uvek ovako i igrao!Utera strah u kosti rivalu u 1setu,tankuje u 2-om(dobije ga na neiznudjene),i dokusuri ga u 3-cem.Nemoguce je drzati nivo iz 1seta ceo mec

d

pre 13 godina

(Leo Krstin, 1. jun 2010 20:27)

dobro si ti to izracunao samo imas jednu gresku. djokovic iako osvoji ostaje 3.
procitaj jos jednom svoj post pa ces shvatit

ceca

pre 13 godina

Djokovic ako osvoji turnir nece biti 3 vec drugi jer ce preteci Nadala, lose si izracunao bolje se bavi svojim zivotom i gde ces ti biti za jednu ili dve godine nego sto brineto o Djokovicu N.adalu i ostalim teniserima

Nela

pre 13 godina

@Ena
Kakvi smo mi to ljudi, više pažnje Sederlingu (ne Soderlingu) nego Novaku. To znači da postajemo normalniji ljudi i da shvatamo ko kako igra tenis. Sederling je igrao fenomenalno i pobedio je Federera, dok Novakov žreb nije dostojan pažnje. Tačno je i to da je Federer na šljaci mnogo slabiji nego na brzim podlogama, ali to ne umanjuje značaj pobede Sederlinga, koji će, kao i prošle godine, pobediti Nadala. O tome je reč.

Djoksa

pre 13 godina

Pre par dana napisah da nije Rafa izgubio prosle god samo zbog kolena,vec zato sto je Robin imao svoj dan.Zatrpaste me nepreporukama.Juce smo videli kako je to kad superofanzivac ima vise vinera od neiznudjenih(49-42).Cak i Fed je bio potpuno nemocan!

d

pre 13 godina

soderlinze crni vraze ;)


rafica ovo osvaja. zasto? zbog pravde!
zato sto ga je ozljeda zbacila sa prvog mjesta 8a titula mu vraca prvo mjesto), zato sto je duzan soderlingu propisno gazenje.
djokovic da izbaci nadala, HAHAHAHAHA

Miranda

pre 13 godina

Uf kakav drvoseca ovaj Soderling, kako je samo isekao Federera.Strasno! Toliko snazno da se servira i da se gadjaju linje razornim forhendima tokom celog meca - neverovatno! Kazu na Eurosportu da mu je prosecna brzina drugog servisa bila 200 km/h sto je brze nego Djokovicev prvi u proseku. A o prvom da ne pricamo, konstantno preko 210 a islo je i preko 230!
Ipak sem u prvom setu gde je bio na najvisem nivou Federer je mogao i bolje, nekim nekarakteristicnim greskama u kljucnim poenima (5-5 u trecem setu na 40/15 tri uzasna poena je odigrao npr.) olaksao je Soderlingu. Ali bio je prikovan uz zid. Mozda je nama koji gledamo sa strane normalno da veliki igraci uvek nadju nacin da se izvuku i preokrenu situaciju (pogotovu Federer na GS) nije to moguce svaki put. Soderling nije imao sta da izgubi, imao je plan da ide na sve ili nista (drugi servisi sve na linije pa je bilo i nekih duplih) i isplatilo se.
Svaka mu cast!
Inace za one koji se nasladjuju Federerovim porazima nemam reci. Veliki sportista koga ceo svet voli i postuje a kolege igraci svi o njemu misle najbolje a nadju se naravno pametnjakovici koji ga ismevaju. Sramota. Danas je na primer prekinut jedan od najneverovatnijih nizova u svetu sporta, ne samo tenisu 23 uzastopna GS polufinala ravno 6 godina od RG 2004 do RG 2010! A posle meca Federer je nahvalio Soderlinga a za br. 1 iskomentarisao sportski "I won’t be following the rest of the tournament and hoping that Nadal doesn’t win just so that I stay on top. The best player should win, and he’s the best at the moment.” Toliko pozdrav poznavaocima i ljubiteljima sporta kojih ipak ima dosta na ovom sajtu

gradjanka

pre 13 godina

"Ne mogu da verujem,Soderlind dobio više komentara nego Novak.
(Ena, 1. jun 2010 21:28)"

zato što smo takvi ljudi.
neki više vole da fed izgubi nego da novak pobedi.
živi bili pa videli dal će od aktivnih igrača bilo ko stići po osvojenim titulala feda.
sem nadala, samo poneko ima jednu ili dve GS titule.
godine prolaze. gde su u vitrinama ti pehari sa GS turova?

p.s. sad, da li je robin ispisao istoriju, to možda za unučiće.
kako da im kaže - 12 puta me je sredio, e vala i ja sam njega jednom.

a da novak ima žreb kao da mu ga je tata pravio, ima.
ako ne iskoristi sada, kad će!
nije svaki dan badnji dan.
to važi i za novaka i za soderlinga.

Zlaja

pre 13 godina

Pre naki dan sam rekao da ce Federeru biti izuzetno tesko dobiti Soderlinga jer covek igra kao drogiran i bio sam u pravu!
Mislim da ce mu biti tezi mec sa Berdihom jer je i Ceh u zivotnoj formi a isti su tip igraca.Odlucice sitnice ali mislim da ce ipak Soderling ici u finale U KOM UOPSTE NECE BITI BEZ SANSI ZA OSVAJANJE TURNIRA najverovatnije protiv Nadala !!!

Goran

pre 13 godina

Lepo ja kazem da je Fed. zreo za penziju ali posto on to sam ne moze da uvidi mora da ga dobri mladji i motivisaniji igraci u to uvere kao danas fantasticni Soderling...jeste da cenim i postujem sve sto je uradio do sada u tenisu, medjutim nikada mi nije bio simpatican iz razloga sto je previse arogantan i uobrazen i sto je prepun nedzentlmenskih izjava o protivnicima, sto jednostavno umislja da je on samo bogom dan da osvaja turnire i da niko nije bolji od njega ,jeste on po nekima najbolji teniser ikada (po broju trofeja) i stoji cinjenica da je bio pakleno dobar prethodnih godina, medjutim naglasio bih isto da do dolaska Nadala ,Noleta ,Del Potra i drugih mladjih i kvalitetnih tenisera on do tada nije imao pravu konkurenciju pa mu i nije bilo toliko tesko da bude sam na tronu... no vremena se menjaju on polako stari i sigurno je da ne moze vise odrzati ritam koji je imao ranije ..a i kao sto rekoh na pocetku dosta je bilo njegove vladavine vreme mu je za penziju i miran porodicni zivot...
(momir, 1. jun 2010 21:33

Alo decko o kakvoj penziji ti pricas.Pa on je prvi na atp listi i ti kazes da treba da ide u penziju samo sto je izgubio mec.
Mnogo si smesan haha

Novakov i Rafin fan

pre 13 godina

Svako ima svog dzelata. Rafa je dugo bio Fedex-ov. Soderlin je bio Rafin na prošlom RG, na ovom je Federeru.
Vreme je da Nole pomrsi konce Soderlingu. Ili da se Rafa osveti :-)

Novakov i Rafin fan

pre 13 godina

Jako loše vreme, organizatori RG ne na visini zadatka. To se po prvi put odrazilo na igru Federera. Moguće da će biti još iznenađenja zbog propusta organizatora.

P.S. Sve pohvale za rekord Federera!

lista

pre 13 godina

Gledajuci desavanja u prvih 5 meseci ove godine uopste nije izvesno ko ce biti prvi na kraju godine.
Ove godine je borba za prvo mesto zanimljivija vise nego ikada.
Australiju osvojio Federer, IW Ljubicic, a Majami Rodik.
Nadal uzeo 3 mastersa na sljaci. Turnire serije 500 osvajali: Soderling, Kveri, Djokovic, Ferer i Verdasko.
Dakle jedini Nadal ima te 3 titule na sljaci, ali ni on na ostalim turnirima nije nigde mogao dalje od polufinala.

Zanimljivo je pogledati i ovogodisnju bodovnu listu koja trenutno zakljucno sa danasnjim danom izgleda ovako:
01 Rafael Nadal (ESP) 4660
02 Roger Federer (SUI) 3285
03 David Ferrer (ESP) 2630
04 Fernando Verdasco (ESP) 2625
05 Andy Roddick (USA) 2540
06 Robin Soderling (SWE) 2475
07 Novak Djokovic (SRB) 2165
08 Tomas Berdych (CZE) 2050
Trenutno je Nadal u solidnoj prednosti, ali kada zavrsi sezona sljake ta njegova prednost ce se polako topiti.
Vec narednih dana ce se situacija na toj listi znatno promeniti, jer su jos uvek cetvorica od prvih 8 igraca u igri na RG.
Naredni mecevi su izuzetno vazni za ta 4 igraca. Ako Nadal osvoji RG imace dodatnih 1640 bodova, a opet ako recimo sutra izgubi, neko od preostale trojice moze da mu se sa titulom priblizi na manje od 1000 bodova.

Ovakvom razvoju situacije mnogo su doprinele i povrede Davidenka i Del Potra koji ne igraju vec par meseci.
Marej i Djokovic ove godine nisu bili tako dobri na betonu i upravo tu prazninu su iskoristili neki od ovih igraca koji su na prethodnoj listi.
Ferer i Verdasko uopste nisu toliko dobri, i iskoristili su samo svoju dobru igru na sljaci i ovo neigranje ili lose forme vodecih igraca.
Ocigledan je napredak Soderlinga i donekle Berdiha koji vec duze vreme igraju dobro u kontinuitetu na svim turnirima.
Mislim da ce se tek povratkom Del Potra i Davidenka stvari malo iskristalisati. Za mene je mozda najveca nepoznanica ove godine Marej, koji je stigao u finale u Australiji i nakon toga potpuno pao.
Naceo ga je prvo Tipsarevic u Dubaiu, a onda nastavili Soderling, pa Fish u prvom kolu Majamija, Kolsajber u prvom kolu Monte Karla, potom dva uzastopna poraza od Ferera, pa sada i od Berdiha. Pitanje je da li ce Marej nastaviti taj pad ili se vratiti u formu od prosle i pretprosle godine.

Nadal moze na kratko da dodje do prve pozicije, ali tesko ce je sacuvati u sezoni na betonu.
Ovaj gren slem i Wimbldon ce verovatno kao i uvek odrediti ko ce biti na prvom mestu. Uglavnom ta 2 gren slema skoro uvek odluce poredak u vrhu liste. Zato ne treba otpisivati ni jednog igraca iz vrha pa ni Federera koji brani jos 3000 bodova na naredna 2 turnira, jer i on posle toga ima puno prostora da te bodove nadoknadi u finisu sezone.

Situacija u muskom tensu postaje slicna onoj u zenskom, pa se nemojte iznenaditi ako vec recimo sutra Nadal ispadne od Almagra, a na kraju godine na primer Soderling bude prvi. Soderling za poslednjih godinu dana ima pozitivan skor protiv top ten igraca (8 pobeda i 7 poraza). To samo govori o tome da je mnogo napredovao i da moze da pobedi svakog igraca i da osvoji svaki turnir. Jednostavno covek nije od onih tenisera koji bljesnu na jednom turniru pa ih posle toga nema nigde. Igra konstantno dobro, a evo napokon je razbio i kompleks zvani Federer.

Rafaelica

pre 13 godina

Baš mi je žao što je Fed izgubio. Ovaj S. mi je toliko antipatičan da ni meč nisam gledala. Nadam se da će u polufinalu biti izbačen, inače ću morati da ga gledam sa Rafom. Ukoliko dođe do njihovog susreta nadam se da će mu se Rafa pošteno osvetiti za prošlogodišnji RG.
Napred Rafaele, mladiću sa najlepšim imenom i izgledom, najvećom borbenošću i najatraktivnijom igrom.

Djoksa

pre 13 godina

@borg...Pobeda Robina je kombinacija vise faktora,ali ipak glavni je da je"pustio ruku".Za razliku od proslog finala RG,kad je na talonu bila titula,sad nije imao sta da izgubi.Jednostavno,izasao da odigra najbolje sto moze..,I TO SE ISPLATILO!

Nikola

pre 13 godina

Nevidim razlog radovanju sto je Soderling dobio Federera. To jednostavno znaci da je trenutno na ovom turniru i na ovoj podlozi jaci i u boljoj formi, a to dalje znaci da ce i Novak u nekom projektovanom finalu imati znatno tezeg protivnika. Druga stvar je da je i statisticki bilo krajnje vreme da Fedex izgubi od Soda (12:0 pre ovog meca), kao i da je niz od 23 uzastopna polufinala morao biti jednom prekinut.

Sto se tice Novaka, njemu se zreb tako lepo otvorio kao nikad do sada i stvarno bi bila steta to ne iskoristiti. Neznam zasto toliko paznje u komentarima oko toga da li ce Nole uzeti poziciju #1. Po meni je mnogo vaznije da Nole do kraja karijere ima bar 7-8 GS (daj boze i vise), a pozicija na ATP listi ce sama po sebi doci kao rezultat konstantno dobre igre i osvojenih GS-ova. Mislim da nije neke velike koristi imao sto je par nedelja bio #2, pogotovu sto to nije ispratio sa odgovarajucom igrom i rezultatima. Pamte se jedino osvojeni GS, ajde i Mastersi, a da bi se neko pamtio kao #1 mora dosta dugo da se tu zadrzi. Naime, pre nego je Federer preuzeo #1 poziciju u jednom relativno kratkom periodu su se izmenjala 6-7 igraca na toj poziciji. Tu su i Roddick i Hewitt i Safin izmedju ostalih. Neznam koliko ce ih istorija tenisa zapamtiti kao #1. Mislim uci ce im to u CV ali nista vise od toga.

FedEx

pre 13 godina

Neka decice da se jos malo guse na sljaci.Dok macke nema,misevi kolo vode.Vidimo se od 21 juna do 4 jula,Vimbldon konacno :)
GO,ROGER,GO!!!

Ivan M

pre 13 godina

Nekoliko stvari:

1. Svaka cast Soderlingu. Dobiti 3 uzastopna seta protiv Federera je veliki poduhvat - i to nakon sjajnog 1. seta Federera.

2. Federer mi je mrzak. Ali 23 uzastopna polufinala su statistika koja ce ostati rekord jos dugo vremena. Poredjenja radi, drugi na toj linsti je Lendl sa... 10 uzastopnih polufinala. Jedini koji danas moze da sanja o toj cifri je Nadal, ali i on tesko zbog povreda. Dakle svaka cast Federeru - i lepo sto je stao!

3. Za redakciju B92: ne razumem kako mozete da stavite Zikija kao prvu sportsku vest. Jako mi je drago sto je u polufinalu i naravno nadam se da ce osvojiti RG. Medjutim, svi znamo sta je najvaznija sportska vest dana!

4. Noletu niko ne daje puno sansi. Medjutim, niko nije davao sanse ni Soderlingu protiv RF-a, pa eto!

boombar

pre 13 godina

Kad gledam Soderlina i Berdiha jedino što mi pada na um je "Bombarderi iz Male Moštanice" :-)) Dakle kakvi su to forhendi...
Sviđa mi se Soderlingova taktika a to je da igra precizno na granici greške a posebno što jako mudro koristi, po meni najsmrtonosniji udarac u tenisu, paralelu. Forhend, bekend nema veze. Samo da je precizna i "nenajavljena". Na dve tri Fedove brejk lopte u trećem setu odigrao je na spoljni deo linije. I tako ceo meč. Egzekucija posle eventualno vraćene lopte je stvar rutine. Meč između njega i čeha će biti opasan po život - za skupljače lopti i sudije.
E sad drugo je pitanje (ne razumem se previše) da li je moguće odigravati tako snažno ako s druge strane dolaze jako spinovane lopte. Prošlogodišnji meč s Nadalom ne računam jer je ovaj bio već "bolestan".
Nadam se da će Novak uspešno prebroditi Melcera i , bože zdravlja, Nadala pa da proba da odigra kako zna i ume.
Ali polako, step by step.
Idemo dalje.

ja

pre 13 godina

@Dinke
Imas pogresne informacije. Nadal brani od prosle godine cetvrto kolo i 180 bodova, a ne drugo.
Takodje Djokovic brani trece kolo i 90 bodova, a ne drugo i 45 kako si ti napisao.
U svakom slucaju tacno je da bi Nadal sa titulom dosao na prvo mesto, a Djokovic na drugo sa 75 bodova zaostatka za Federerom.
Mislim da ce Federer ipak ostati prvi posle ovog turnira, jer Soderling sigurno osvaja RG. Nadal lako moze da ispadne vec sutra od Almagra, a ako ne onda sigurno gubi od Djokovica. Nole verovatno ulazi u finale, ali sumnjam da ce moci pobediti ovakvog Soderlinga.

Soderling je u prvom mecu izgubio samo 5 gemova, u drugom svega 2 gema, u trecem mecu se malo namucio protiv Monjtanjesa, a u osmini finala pocistio Cilica za svega 90 minuta igre. Danas ova ubedljiva pobeda protiv branioca titule. U polufinalu nece imati previse tezak posao sa Berdihom. Covek ce uci u finale a da se nije posteno ni oznojio. Tako odmornog i sa ovakvom igrom tesko ga ko moze pobediti.

St se tice Federera, on prvo mesto sasvim sigurno gubi vec posle Wimbldona, jer cak i da osvoji titulu mogu da ga prestignu i Novak i Nadal recimo samo dolaskom do polufinala ili finala.

P.K.

pre 13 godina

U polufinalu se sastaju dva igraca koji su ostavili najbolji utisak do sada. Ne bih podcijernio Berdiha mada je 10-k mjesta iza Robina na ATP lestvici.Zanse su 50:50.
Nole ima tezak posao sa austrijancem sjutra, ali ako ne ponovi drugi set iz proslog meca, ipak realno ide dalje.Sve zavisi od njegovog servisa. Ohrabruje kako igra treci i cetvrti set. Moze pobijediti i Rafu. Sve je u njegovim rukama.

sasa jokic

pre 13 godina

Jos pre mesec dana sam naoisao da ga klinci prestizu sto je sasvim prirodno. Vreme je za reket o klin. Danas mu je Soderling demonstrirao sta cini evolucija, jednostavno klinci igraju atomski tenis, i sve su bolji! U ovoj generaciji Federer vise nije najbolji igrac na planeti.

atymen

pre 13 godina

Novaku se bas posrecilo..gde je ta boranija Melzer od Soderlinga i od Berdicha...ova dvojica bi pojela sada Djokovica za dorucak..koji bas i nije u zavidnoj formi..ali ova dvojica bas rasturaju..smesni su kometari..kada se Novak ocekuje opet na drugo mesto na ATP listi..pa on je miljama daleko po kvalitetu i od Rafe i od Rogera...i da mu se nije posrecilo zreb,davno bi vec ispao...

bane

pre 13 godina

Federer sa zamorio i ispustio pobedu. Ovaj Soderling je siledzija sa reketom i ispada u sledecem kolu od Berdycha koji je za klasu bolji teniser.
Eto koliko je bilo "sigurno" ono staro finale Nadal-Federer, sve redje i redje cemo ga gledati a u finalima Grend slemova mozda vise nikad.
Dakle sada se moze dati prognoza a moja je: finale Djokovic-Berdych. Titulu po mom misljenju osvaja Novak Djokovic!

Ipak, sutra ga ceka Meltzer koji igra sa Berdychom najbolji tenis na RG. Novak je jedini od velike trojke koji iako nije briljirao ima snage da aktivira overdrive i to mu moze doneti drugu GS titulu a na Wimbledonu i konacno prvo mesto na ATP listi!

Za Rafu Nadala me ne bi iznenadilo da uopste ne prodje Almagra, to bi bilo manje iznenadjenje nego ovo danas sa Soderlingom. Dakle moja prognoza za polufinale je: Almagro-Djokovic! Videcemo da li sam dobar prognozer.

Dermendziev

pre 13 godina

Robin je bio odlican kao prosle godine protiv Nadala.Tomas je nekad vodio protiv Federera 2:0 i ako se ne varam imao mozda mec loptu(nisam bas siguran?) i izgubio od Federera 2:3(AO 2009).Posle ovoga Novak bi trebao da se ulozi 1001%!

Djordjevic Marko, Nis

pre 13 godina

Iako sam navijao za Rodzera, potpuno zasluzena pobeda Soderlinga,covek je def.ovim postao legenda,posle 23 UZASTOPNA GS polufinala,neko je izbacio Feda pre poluf...Agresivan,sa neverovatnim servisima i forhendom koji je,dozvolicete,JEEDAN OD NAJJACAIH,AKO NE I NAJJACI SVIH VREMENA,Sod je favorit protiv BILO KOGA u daljem toku turnira..kad kazem bilo koga,mislim i na Kralja sljake,za koga sam,ipak,ubedjen da ulazi u finale,jer ni Almagro,a,nazlaost,ni Novak ga u ovom trenutku ne mogu dobiti..Cak mislim da Berdih ima vece sanse protiv Soda nego Nadal,zbog stila igre,a i trenutne forme..I da ispravim neke komentare,Novak,cak i da osvoji RG,nazalost,nece moci do prvog mesta,jer ce mu Fed bezati mizernih 75 bodova:( (sad mu bezi 3625,danas je izgubio 1640,Novak ako osvoji dobija dodatnih 1910,1910+1640=3550

lazar/britanija

pre 13 godina

glavni detalj meca bio je, kad robin na mrezi zakucava, federer iz nemoguce pozicije (skoro vana terena) preko glave slajsom pokusava da lobuje, a robin iza ledja smecuje! FANTASTICNO, mislim da je i bila brejk-lopta ako se dobro secam za rodzera. robin puhh, kakve projektile danas slao, retko sam video da se rodzer toliko klize po terenu! drugo, cini mi se da malo ljudi obraca paznju na berdiha koji je jos ubedljivije stigao do polufinala bez izgubljenog seta, usput bez ikakvih problema marija i juznog poslao kuci! ako robin i tomas priblizno ponove svoj potencijal iz predhodnih runda, bice praznik tenisa! o novaku, jeleni i zikiju cemo sutra. svi imaju sanse za polufinale, ali i suprotno moze svasta da se desi, nikad se ne zna. idemo dalje!

Mirjana

pre 13 godina

Berdych ce pobediti Sodelringa a mozda i osvojiti RG. Ipak, podrska velika Novaku na usmerenosti ka najvecim turnirima! I po cenu da padne na listi,tog nauma treba da se drzi od sada pa nadalje.

MarkoOsijek

pre 13 godina

Soderling je stvarno unikat! Prošle godine je tukao Nadala kao branitelja naslova i svjetskog br.1. Ove godine ista stvar s Federerom! Može se dogoditi da ne osvoji turnir, da ispadne u polufinalu(Berdych još nije izgubio niti set), ali bilo bi najpravednije da trofej završi u njegovim rukama!

momir

pre 13 godina

Lepo ja kazem da je Fed. zreo za penziju ali posto on to sam ne moze da uvidi mora da ga dobri mladji i motivisaniji igraci u to uvere kao danas fantasticni Soderling...jeste da cenim i postujem sve sto je uradio do sada u tenisu, medjutim nikada mi nije bio simpatican iz razloga sto je previse arogantan i uobrazen i sto je prepun nedzentlmenskih izjava o protivnicima, sto jednostavno umislja da je on samo bogom dan da osvaja turnire i da niko nije bolji od njega ,jeste on po nekima najbolji teniser ikada (po broju trofeja) i stoji cinjenica da je bio pakleno dobar prethodnih godina, medjutim naglasio bih isto da do dolaska Nadala ,Noleta ,Del Potra i drugih mladjih i kvalitetnih tenisera on do tada nije imao pravu konkurenciju pa mu i nije bilo toliko tesko da bude sam na tronu... no vremena se menjaju on polako stari i sigurno je da ne moze vise odrzati ritam koji je imao ranije ..a i kao sto rekoh na pocetku dosta je bilo njegove vladavine vreme mu je za penziju i miran porodicni zivot...

Sara

pre 13 godina

Bravo za odličnog Robina! Svaka mu čast na tolikom napretku u karijeri.Kako mi je drago što je srušio gospodina Naduvenka! Ne kažem da ne poštujem Federera kao velikog igrača, ali njegovo ponašanje me nervira. Čim mu se ugrozi pozicija opet se ponaša prepotentno i ne zna lepo da prizna da u nekom trenutku ima i boljih od njega. Neka Nole pobedi sasvim solidnog Melcera i ako Bog da Nadala (što je, naravno, dosta teško),a Soderling Berdiha, pa u finalu Nole i Soderling...I onda Nole osvoji RG, postane prvi na ATP. Možda daleko od realnosti, ali verujem da može biti tako.

Ja

pre 13 godina

Ako Rafa osvoji titulu on je prvi.
Ako Novak osvoji titulu(sto je manje verovatno) on je prvi.
(ivan-valjevo, 1. jun 2010 20:10)

Falice mu 75 bodova. :)

Sara

pre 13 godina

Bravo za odličnog Robina! Svaka mu čast na tolikom napretku u karijeri.Kako mi je drago što je srušio gospodina Naduvenka! Ne kažem da ne poštujem Federera kao velikog igrača, ali njegovo ponašanje me nervira. Čim mu se ugrozi pozicija opet se ponaša prepotentno i ne zna lepo da prizna da u nekom trenutku ima i boljih od njega. Neka Nole pobedi sasvim solidnog Melcera i ako Bog da Nadala (što je, naravno, dosta teško),a Soderling Berdiha, pa u finalu Nole i Soderling...I onda Nole osvoji RG, postane prvi na ATP. Možda daleko od realnosti, ali verujem da može biti tako.

borg

pre 13 godina

@djoksa,da te ispravim, nije 22 nego 23 uzastopna polufinala na GS.i prosle godine nije söderlingu ponestalo snage,pa vodio je 2-0 protiv gonzalesa,i samo ga je gonzales dekoncentrisao sa nesportskim ponasanjem,jer poslije 2-2 u setovima,i brejka gonzalesa,södeling se vratio i zasl. pobijedio.tako da ta teorija nije bas realna.federer danas nije bio ni karikatura samog sebe,mozda nema vise volje,mozda je ona bolest zimus bila ozbiljnija.i vremenski uslovi su vise pasovali robinu ove godine,za razliku od prosle.voleo bih licno da söderling osvoji rg jer igra stvarno odlicno,nema tu nikakvih kalkulacija.federer uopste nije koristio svoje takticke mogucnosti,setimo se prosle godine,kada nije dozvolio söderligu ni najmanju sansu.navijam za napadacki tenis,a tako igraju samo söderling i berdych.nazalost djokovic se izgleda ugledao na nadala,i forsira defanzivu.favorita nema sve je moguce.a ovi sto se raduju porazu federera,mnogo ste prepatili u zadnjih par godina vrijeme je da se i vi malo radujete.sto se djokovica tice,sada ima istorijsku sansu da osvoji rg i postane broj jedan.

VLADIMIR KV

pre 13 godina

Soderlinze,alal vera. Vece zadovoljstvo sto se tice RG nisi mogao da mi priredis...Nadobudni Federer jednostavno nije primer sportiste u esencijalnom smislu te reci.Njegovi rezultati jesu veliki,ali ga njegovo ponasanje,izjave i slicno cini malim...

GORAN C

pre 13 godina

Citam ove komentare i cudim se nekim ljudima koji znaju pod kojim uslovima se igrao ovaj mec.Mec je tri puta bio prekidan zbog kise i to na servis Federera.Svi znamo da posle pauze uvek vece sanse ima onaj koji prima servis.Sve cestitke Soderlingu na pobedi,ali treba znati da ce Federer uvek ostati najbolji teniser svih vremena.

jota

pre 13 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 07. JUN
(pobeda u cetvrtfinalu donosi +360 poena, maksimum sa titulom +1640)
1. Federer 8390 (konacan broj poena)
2. Nadal 7060
3. NOVAK DJOKOVIC 6675
4. A.Murray 5385 (konacan broj poena)
5. Davydenko 4785 (konacan broj poena)
6. Roddick 4510 (konacan broj poena)
7. Del Potro 4395 (konacan broj poena)
Cestitke za veliku pobedu posle 12 uzastopnih poraza od RF.

Ja

pre 13 godina

Soderling protiv Federera nema nikakvih šansi iz tri razloga. 1.Federer je puno bolji igrač.
2. Soderlingova igra mu odgovara što pokazuje i međusobni skor od 12-0.
3.Federer mu je nabio takve komplekse sa ovih 12-0 da će ih Soderling osjećati i u budućem životu.
(KOŽETA, 1. jun 2010 12:21)

Sta kazes?

jaky

pre 13 godina

ivan valjevo@
Ako sam dobro racunao,Federer ce nakon R.G imat 8390,ako Rafa osvoji imat ce 8700 bodova i bit ce prvi,ako Novak osvojio imat ce 8315 i bit ce drugi poslije R.G a sto ce se dogodit i hoce li mozda netko treci osvojit vidit cemo u nedjelju

tale

pre 13 godina

po zavrsetku meca mats wilander i njegova sugovornica komentirali su servis soderlinga i pritom rekli da je soderlingov 2-gi servis bolji i brzi nego novakov-neverovatno ali istinito.ko ne veruje neka poseti oficijalnu stranu turnira gde ce naci sve informacije.i jos nesto ,ja licno mislim da ja soderling puno ,puno bolje psiholoski spreman nego djokovic.pozdrav svima iz makedonije

Neutron

pre 13 godina

Uci u sajt Roland Garrosa, zatim u "score" kliknuti na "Country scorebord". Lep prizor nakon sto smo duboko zagazili u drugu nedelju takmicenja. Da se tu jos racunaju dublovi...

Ivana

pre 13 godina

Bas mi je drago,ne zbog Soderlinga,vec zbog Federera jer je izjavio da bi voleo da se sretne sa Nadalom u finau.Kao da je sigurno da on ulazi u finale.Eto,pokazalo se da nije.

Dinke

pre 13 godina

Ovaj poraz Federera ujedno znaci i mogucnost da Nadal vec od ponedeljka postane #1, naravno ako osvoji RG.

To prakticno znaci da bi Federer izgubio 2000 od prosle godine ali dobio 360 za ovogodisnji 1/4, dok bi Nadal dobio 1955 bodova (brani 2 kolo od prosle godine tj. 45 bodova) sto bi na novoj listi bilo:

Nadal: 8835
Fed: 8390

Ako je moje racunica tacna Djokovic ne moze do #1 cak ni ako osvoji RG jer bi u tom slucaju takodje dobio 1955 sto bi bilo dovoljno tek za drugo mesto (8360). Na stranu sto bi pre toga morao i da dobije Nadala i Soderlinga sto je u trenutnim okolnostima skoro pa naucna fantastika :)

nada

pre 13 godina

Posle "famozne" Rezai, "sampionke" Enan, "neodoljive" Karoline, ode i Fed EXPRES! Eurosportu ostade jos samo graciozna Serena, da joj peva slavopojke (i do beskonacnosti reprizira njene meceve). Ako i ona "prevremeno" ode (BOZE DAJ!), najverovatnije cemo gledati REPRIZE pokera, biciklista, odbojke na pesku,... umesto direktnih prenosa meceva RG. Ali, NEMA VEZE!!!

soni

pre 13 godina

Posle prvog seta sam legao da spavam, mislim posle federerove statistike 16/3 odnos vinera i gresaka, mislio sam da ce biti tri seta lagana pobeda. Tako da sam gledao mec od nastavka, i jednostavno kao i enan juce sa stosur prosto kad neko onako crta po terenu sa tom jacinom protiv njega ne moze da se igra. A mec soderling-berdih bice zanimljiv i videcemo ciji forhend ce biti jaci. U svakom slucaju bice to ne karakteristican mec za sljaku ali ipak prednost soderling zbog iskustva.

GMan

pre 13 godina

Ovo je fantasticno za Noleta, samo...

Svaki put kad bi Nadal ili Federer ispali ranije i Nole dobio sansu da ih prestigne, on bi ispao osmah u sledecem mecu. To je psihologija a on je jako podlozan.

Nadam se da ovaj put nece biti tako.

nemanja86

pre 13 godina

Soderling je odigrao neverovatan mec..ali isto tako je neverovatno da je Rogerova igra toliko bila losa...posle idealnog prvog seta....Zaista...video sam dosta cudnih detalja na mecu..mada...iskreno...Roger je morao kad-.tad da popusti..."23 puta je ulazio u polufinala..pa je ishod logican....Bice Roger pravi na travi....Tu je diplomirao..sada samo da ponovi gradivo za doktorat..Go ROGER!!!!

Jan Rash

pre 13 godina

Skroz mi je antipatican ovaj Soderling , zasluzeno je pobedio , dobro je za tenis pojava takvog igraca , igra hrabro , ako bude Nadal-Soderling finale bice paklen mec , u kojem se navija za Rafu . Uz svo postovanje mislim da Nole nema velike sanse protiv Nadala , za Nadala ce duel sa sunarodnikom bice veci izazov , i ako ga savlada za par nedelja je opet prvi .

Mima

pre 13 godina

Ko ovo nije ocekivao, onda stvarno...Federer nije prolazio ni po dva- tri kola na Mastersima ove godine, osim u Madridu. Australian Open u januaru moze biti poslednji GS za Federera. 16 komada je dovoljno brate, i tesko dostizno, moze da uziva. Ne znam zasto al ne mogu da se radujem za Soderlinga, tesko da ima igraca koji mi je vise antipatican i odbojan.

Taca

pre 13 godina

Konacnooooo!!, polufinale jednog gren slema bez Federera... Jooooooooj, koliko se radujem, ne mogu da opisem... P...S..Samo da Djokovic ne ispadne, neka mu Bog pomogne sutra.

Leo Krstin

pre 13 godina

Ako Nadal pobedi na RG-u, bice prvi reket Sveta, jer bi imao 8700 bodova, a Federer 8390. Djokovic ne moze biti prvi, cak i da pobedi na RG-u, jer bi imao 8315 poena, tj. bio bi ponovo drugi.Ali otom potom...

Robin

pre 13 godina

Robin

Solderling je autsajder kao što je i Kolšrajber( valjda se tako izgovara ime ovog Nemca), koji je na RG-u pobedio Novaka. Samo što je Solderling dobio krila posle slučajne pobede nad Nadalom (da zanemarim povredu)-i ćorava koka ponekad ubode zrno- jer je pobedio na šljaci najboljeg igrača svih vremena na istoj.
Porediti Solderlinga sa Novakom i Del Potrom (pa i sa Čilićem) je NEREALNO.
(Rafaelica, 10. oktobar 2009 22:04)
Da, bas je nerealno...
Robin do finala!
Nole do TITULE!

Djoksa

pre 13 godina

TRAAAASSSS!!!Gotov je niz od 22 uzastopna GS polufinala!I to protiv tenisera protiv koga ima najubedljiviji H2H na citavom tour-u,12:0!!PS:I prosle god kada je pobedio Nadala,Robinu je ponestalo snage u poluf protiv Gonzalesa.Srecno je prosao...

цар Душан

pre 13 godina

(Boze pravde, 1. jun 2010 19:33)
Боже сачувај,какав коментар...
Погледај по који тениски меч па онда остављај коментар!!!

Ženevljanin

pre 13 godina

Soderling i Berdih su prve zvezde ovogodišnjeg Rolan Garosa! Sada se zna da će jedan od njih dvojice igrati u finalu, a lako je moguće da će pobednik osvojuiti i gran slem... A ukoliko pobednik finala bude Nadal ili Đoković, Federerova ogromna bodovna prednost na ATP listi će se istopiti kao sneg na prolećnom suncu... Eto to je RG... fabrika iznenađenja...koja će ovog puta, izgleda, biti veća nego ikad u poslednjih desetak godina...

aca

pre 13 godina

neverovatno kako se JJ i Novaku otvara žreb, pa čak i Zikiju. Ako ovo sad ne iskoriste ne znam kada će! HOću trostruku titulu!!!! madai velika je verovatnoća da Samanta i Robin osvoje ovo!

Joker

pre 13 godina

Robin je poslao Betmena po burek. Trci kuci matori, cekaju te zena i deca. Ne mogu da kazem da mi je drago.. hmm ali jeste, muka mi je vise od toga da svi cekaju Bogom dani duel Fedex vs Rafa, dosta vishe bre..

milwood

pre 13 godina

Koliko se Rafi zamera da dobija mečeve zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi toliko se može reći
i da Soderling dobija zbog razarajuće jačine udaraca , bez takve jačine flet udaraca (čini mi se da u igri ponekad , blizu 200 km/h udara forhend) bio bi dobar ali ipak prosečan igrač . Danas smo gledali Federera koji je bio nemoćan da vraća tako snažne udarce . Nažalost , da Nole i osvoji RG biće drugi sa tričavih pedesetak bodova manje od Federera .

Realista

pre 13 godina

Bravo Robine!!!a Federer izjavio kako jedva ceka Nadala u finalu...ahhaha...eto mu ga sad...joooj sto ne volim ovog Federera...ne mogu ocima da ga gledam (ni one njegove loknice...a ni Mirkicu...) :))
Idemo Jeco,Nole i Ziki....Idemooo Srbijaaaa

Boze pravde

pre 13 godina

Red je i bio da jednom ispadne Federer pre polufinala. Sad Nole jednim udarcem ima dve muve, RG-os i broj 1. Na prste jedne ruke se mogu izbrojati teniseri u open eri koji su osvojili grend slemove na betonu i sljaci. Kad je dobio mech Soderling posle 12 uzastopnih poraza i samo dva dobijena seta do sada protiv Federera, zasto ne bi i Novak dobio Nadala na sljaci,pa sedam puta ga je vec pobedio,niko ga vise puta nije dobio. Samo da Melcer ne bude Kolsrajber, Nadal je tvoj,preforsirao je sa osvojenih tri mastersa u seriji,sa samo izgubljenih dva seta, a i na RG-su igra sa 300% iznad svojih mogucnosti,to silovanje vratice mu se kao bumerang,nedostajace mu svezine kao Noletu prosle godine.

JA

pre 13 godina

Ovaj Soderling nije normalan,napravio je 66 vinera,kakva agresivnost.Sigurno ulazi u finale,a ako ovako isto igra i u finalu po meni ce on sigurno biti favorit u tom mecu bez obzira na protivnika.Iako Nadal stigne do finala,tesko ce ga slomiti sa onakvom igrom,jedino na iskustvo ako uspe.Robin osvaja Rolan Garos skoro sigurno.Mada bi ja voleo da to bude NOLE.

KING KONG

pre 13 godina

Прећутао је Рођа ону добру лопту (форхенд дијагоналу) на 0:30, на сервис Содерлинга, иако је видео да је линија, па је заслужио да изгуби, ако има кривде-правде.

KING KONG

pre 13 godina

Прећутао је Рођа ону добру лопту (форхенд дијагоналу) на 0:30, на сервис Содерлинга, иако је видео да је линија, па је заслужио да изгуби, ако има кривде-правде.

nada

pre 13 godina

Posle "famozne" Rezai, "sampionke" Enan, "neodoljive" Karoline, ode i Fed EXPRES! Eurosportu ostade jos samo graciozna Serena, da joj peva slavopojke (i do beskonacnosti reprizira njene meceve). Ako i ona "prevremeno" ode (BOZE DAJ!), najverovatnije cemo gledati REPRIZE pokera, biciklista, odbojke na pesku,... umesto direktnih prenosa meceva RG. Ali, NEMA VEZE!!!

Boze pravde

pre 13 godina

Red je i bio da jednom ispadne Federer pre polufinala. Sad Nole jednim udarcem ima dve muve, RG-os i broj 1. Na prste jedne ruke se mogu izbrojati teniseri u open eri koji su osvojili grend slemove na betonu i sljaci. Kad je dobio mech Soderling posle 12 uzastopnih poraza i samo dva dobijena seta do sada protiv Federera, zasto ne bi i Novak dobio Nadala na sljaci,pa sedam puta ga je vec pobedio,niko ga vise puta nije dobio. Samo da Melcer ne bude Kolsrajber, Nadal je tvoj,preforsirao je sa osvojenih tri mastersa u seriji,sa samo izgubljenih dva seta, a i na RG-su igra sa 300% iznad svojih mogucnosti,to silovanje vratice mu se kao bumerang,nedostajace mu svezine kao Noletu prosle godine.

Joker

pre 13 godina

Robin je poslao Betmena po burek. Trci kuci matori, cekaju te zena i deca. Ne mogu da kazem da mi je drago.. hmm ali jeste, muka mi je vise od toga da svi cekaju Bogom dani duel Fedex vs Rafa, dosta vishe bre..

Ivana

pre 13 godina

Bas mi je drago,ne zbog Soderlinga,vec zbog Federera jer je izjavio da bi voleo da se sretne sa Nadalom u finau.Kao da je sigurno da on ulazi u finale.Eto,pokazalo se da nije.

Realista

pre 13 godina

Bravo Robine!!!a Federer izjavio kako jedva ceka Nadala u finalu...ahhaha...eto mu ga sad...joooj sto ne volim ovog Federera...ne mogu ocima da ga gledam (ni one njegove loknice...a ni Mirkicu...) :))
Idemo Jeco,Nole i Ziki....Idemooo Srbijaaaa

JA

pre 13 godina

Ovaj Soderling nije normalan,napravio je 66 vinera,kakva agresivnost.Sigurno ulazi u finale,a ako ovako isto igra i u finalu po meni ce on sigurno biti favorit u tom mecu bez obzira na protivnika.Iako Nadal stigne do finala,tesko ce ga slomiti sa onakvom igrom,jedino na iskustvo ako uspe.Robin osvaja Rolan Garos skoro sigurno.Mada bi ja voleo da to bude NOLE.

Ženevljanin

pre 13 godina

Soderling i Berdih su prve zvezde ovogodišnjeg Rolan Garosa! Sada se zna da će jedan od njih dvojice igrati u finalu, a lako je moguće da će pobednik osvojuiti i gran slem... A ukoliko pobednik finala bude Nadal ili Đoković, Federerova ogromna bodovna prednost na ATP listi će se istopiti kao sneg na prolećnom suncu... Eto to je RG... fabrika iznenađenja...koja će ovog puta, izgleda, biti veća nego ikad u poslednjih desetak godina...

GMan

pre 13 godina

Ovo je fantasticno za Noleta, samo...

Svaki put kad bi Nadal ili Federer ispali ranije i Nole dobio sansu da ih prestigne, on bi ispao osmah u sledecem mecu. To je psihologija a on je jako podlozan.

Nadam se da ovaj put nece biti tako.

Robin

pre 13 godina

Robin

Solderling je autsajder kao što je i Kolšrajber( valjda se tako izgovara ime ovog Nemca), koji je na RG-u pobedio Novaka. Samo što je Solderling dobio krila posle slučajne pobede nad Nadalom (da zanemarim povredu)-i ćorava koka ponekad ubode zrno- jer je pobedio na šljaci najboljeg igrača svih vremena na istoj.
Porediti Solderlinga sa Novakom i Del Potrom (pa i sa Čilićem) je NEREALNO.
(Rafaelica, 10. oktobar 2009 22:04)
Da, bas je nerealno...
Robin do finala!
Nole do TITULE!

Taca

pre 13 godina

Konacnooooo!!, polufinale jednog gren slema bez Federera... Jooooooooj, koliko se radujem, ne mogu da opisem... P...S..Samo da Djokovic ne ispadne, neka mu Bog pomogne sutra.

aca

pre 13 godina

neverovatno kako se JJ i Novaku otvara žreb, pa čak i Zikiju. Ako ovo sad ne iskoriste ne znam kada će! HOću trostruku titulu!!!! madai velika je verovatnoća da Samanta i Robin osvoje ovo!

Ja

pre 13 godina

Soderling protiv Federera nema nikakvih šansi iz tri razloga. 1.Federer je puno bolji igrač.
2. Soderlingova igra mu odgovara što pokazuje i međusobni skor od 12-0.
3.Federer mu je nabio takve komplekse sa ovih 12-0 da će ih Soderling osjećati i u budućem životu.
(KOŽETA, 1. jun 2010 12:21)

Sta kazes?

Djoksa

pre 13 godina

TRAAAASSSS!!!Gotov je niz od 22 uzastopna GS polufinala!I to protiv tenisera protiv koga ima najubedljiviji H2H na citavom tour-u,12:0!!PS:I prosle god kada je pobedio Nadala,Robinu je ponestalo snage u poluf protiv Gonzalesa.Srecno je prosao...

lista

pre 13 godina

Gledajuci desavanja u prvih 5 meseci ove godine uopste nije izvesno ko ce biti prvi na kraju godine.
Ove godine je borba za prvo mesto zanimljivija vise nego ikada.
Australiju osvojio Federer, IW Ljubicic, a Majami Rodik.
Nadal uzeo 3 mastersa na sljaci. Turnire serije 500 osvajali: Soderling, Kveri, Djokovic, Ferer i Verdasko.
Dakle jedini Nadal ima te 3 titule na sljaci, ali ni on na ostalim turnirima nije nigde mogao dalje od polufinala.

Zanimljivo je pogledati i ovogodisnju bodovnu listu koja trenutno zakljucno sa danasnjim danom izgleda ovako:
01 Rafael Nadal (ESP) 4660
02 Roger Federer (SUI) 3285
03 David Ferrer (ESP) 2630
04 Fernando Verdasco (ESP) 2625
05 Andy Roddick (USA) 2540
06 Robin Soderling (SWE) 2475
07 Novak Djokovic (SRB) 2165
08 Tomas Berdych (CZE) 2050
Trenutno je Nadal u solidnoj prednosti, ali kada zavrsi sezona sljake ta njegova prednost ce se polako topiti.
Vec narednih dana ce se situacija na toj listi znatno promeniti, jer su jos uvek cetvorica od prvih 8 igraca u igri na RG.
Naredni mecevi su izuzetno vazni za ta 4 igraca. Ako Nadal osvoji RG imace dodatnih 1640 bodova, a opet ako recimo sutra izgubi, neko od preostale trojice moze da mu se sa titulom priblizi na manje od 1000 bodova.

Ovakvom razvoju situacije mnogo su doprinele i povrede Davidenka i Del Potra koji ne igraju vec par meseci.
Marej i Djokovic ove godine nisu bili tako dobri na betonu i upravo tu prazninu su iskoristili neki od ovih igraca koji su na prethodnoj listi.
Ferer i Verdasko uopste nisu toliko dobri, i iskoristili su samo svoju dobru igru na sljaci i ovo neigranje ili lose forme vodecih igraca.
Ocigledan je napredak Soderlinga i donekle Berdiha koji vec duze vreme igraju dobro u kontinuitetu na svim turnirima.
Mislim da ce se tek povratkom Del Potra i Davidenka stvari malo iskristalisati. Za mene je mozda najveca nepoznanica ove godine Marej, koji je stigao u finale u Australiji i nakon toga potpuno pao.
Naceo ga je prvo Tipsarevic u Dubaiu, a onda nastavili Soderling, pa Fish u prvom kolu Majamija, Kolsajber u prvom kolu Monte Karla, potom dva uzastopna poraza od Ferera, pa sada i od Berdiha. Pitanje je da li ce Marej nastaviti taj pad ili se vratiti u formu od prosle i pretprosle godine.

Nadal moze na kratko da dodje do prve pozicije, ali tesko ce je sacuvati u sezoni na betonu.
Ovaj gren slem i Wimbldon ce verovatno kao i uvek odrediti ko ce biti na prvom mestu. Uglavnom ta 2 gren slema skoro uvek odluce poredak u vrhu liste. Zato ne treba otpisivati ni jednog igraca iz vrha pa ni Federera koji brani jos 3000 bodova na naredna 2 turnira, jer i on posle toga ima puno prostora da te bodove nadoknadi u finisu sezone.

Situacija u muskom tensu postaje slicna onoj u zenskom, pa se nemojte iznenaditi ako vec recimo sutra Nadal ispadne od Almagra, a na kraju godine na primer Soderling bude prvi. Soderling za poslednjih godinu dana ima pozitivan skor protiv top ten igraca (8 pobeda i 7 poraza). To samo govori o tome da je mnogo napredovao i da moze da pobedi svakog igraca i da osvoji svaki turnir. Jednostavno covek nije od onih tenisera koji bljesnu na jednom turniru pa ih posle toga nema nigde. Igra konstantno dobro, a evo napokon je razbio i kompleks zvani Federer.

milwood

pre 13 godina

Koliko se Rafi zamera da dobija mečeve zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi toliko se može reći
i da Soderling dobija zbog razarajuće jačine udaraca , bez takve jačine flet udaraca (čini mi se da u igri ponekad , blizu 200 km/h udara forhend) bio bi dobar ali ipak prosečan igrač . Danas smo gledali Federera koji je bio nemoćan da vraća tako snažne udarce . Nažalost , da Nole i osvoji RG biće drugi sa tričavih pedesetak bodova manje od Federera .

jaky

pre 13 godina

ivan valjevo@
Ako sam dobro racunao,Federer ce nakon R.G imat 8390,ako Rafa osvoji imat ce 8700 bodova i bit ce prvi,ako Novak osvojio imat ce 8315 i bit ce drugi poslije R.G a sto ce se dogodit i hoce li mozda netko treci osvojit vidit cemo u nedjelju

Ivan M

pre 13 godina

Nekoliko stvari:

1. Svaka cast Soderlingu. Dobiti 3 uzastopna seta protiv Federera je veliki poduhvat - i to nakon sjajnog 1. seta Federera.

2. Federer mi je mrzak. Ali 23 uzastopna polufinala su statistika koja ce ostati rekord jos dugo vremena. Poredjenja radi, drugi na toj linsti je Lendl sa... 10 uzastopnih polufinala. Jedini koji danas moze da sanja o toj cifri je Nadal, ali i on tesko zbog povreda. Dakle svaka cast Federeru - i lepo sto je stao!

3. Za redakciju B92: ne razumem kako mozete da stavite Zikija kao prvu sportsku vest. Jako mi je drago sto je u polufinalu i naravno nadam se da ce osvojiti RG. Medjutim, svi znamo sta je najvaznija sportska vest dana!

4. Noletu niko ne daje puno sansi. Medjutim, niko nije davao sanse ni Soderlingu protiv RF-a, pa eto!

Mima

pre 13 godina

Ko ovo nije ocekivao, onda stvarno...Federer nije prolazio ni po dva- tri kola na Mastersima ove godine, osim u Madridu. Australian Open u januaru moze biti poslednji GS za Federera. 16 komada je dovoljno brate, i tesko dostizno, moze da uziva. Ne znam zasto al ne mogu da se radujem za Soderlinga, tesko da ima igraca koji mi je vise antipatican i odbojan.

Goran

pre 13 godina

Lepo ja kazem da je Fed. zreo za penziju ali posto on to sam ne moze da uvidi mora da ga dobri mladji i motivisaniji igraci u to uvere kao danas fantasticni Soderling...jeste da cenim i postujem sve sto je uradio do sada u tenisu, medjutim nikada mi nije bio simpatican iz razloga sto je previse arogantan i uobrazen i sto je prepun nedzentlmenskih izjava o protivnicima, sto jednostavno umislja da je on samo bogom dan da osvaja turnire i da niko nije bolji od njega ,jeste on po nekima najbolji teniser ikada (po broju trofeja) i stoji cinjenica da je bio pakleno dobar prethodnih godina, medjutim naglasio bih isto da do dolaska Nadala ,Noleta ,Del Potra i drugih mladjih i kvalitetnih tenisera on do tada nije imao pravu konkurenciju pa mu i nije bilo toliko tesko da bude sam na tronu... no vremena se menjaju on polako stari i sigurno je da ne moze vise odrzati ritam koji je imao ranije ..a i kao sto rekoh na pocetku dosta je bilo njegove vladavine vreme mu je za penziju i miran porodicni zivot...
(momir, 1. jun 2010 21:33

Alo decko o kakvoj penziji ti pricas.Pa on je prvi na atp listi i ti kazes da treba da ide u penziju samo sto je izgubio mec.
Mnogo si smesan haha

soni

pre 13 godina

Posle prvog seta sam legao da spavam, mislim posle federerove statistike 16/3 odnos vinera i gresaka, mislio sam da ce biti tri seta lagana pobeda. Tako da sam gledao mec od nastavka, i jednostavno kao i enan juce sa stosur prosto kad neko onako crta po terenu sa tom jacinom protiv njega ne moze da se igra. A mec soderling-berdih bice zanimljiv i videcemo ciji forhend ce biti jaci. U svakom slucaju bice to ne karakteristican mec za sljaku ali ipak prednost soderling zbog iskustva.

boombar

pre 13 godina

Kad gledam Soderlina i Berdiha jedino što mi pada na um je "Bombarderi iz Male Moštanice" :-)) Dakle kakvi su to forhendi...
Sviđa mi se Soderlingova taktika a to je da igra precizno na granici greške a posebno što jako mudro koristi, po meni najsmrtonosniji udarac u tenisu, paralelu. Forhend, bekend nema veze. Samo da je precizna i "nenajavljena". Na dve tri Fedove brejk lopte u trećem setu odigrao je na spoljni deo linije. I tako ceo meč. Egzekucija posle eventualno vraćene lopte je stvar rutine. Meč između njega i čeha će biti opasan po život - za skupljače lopti i sudije.
E sad drugo je pitanje (ne razumem se previše) da li je moguće odigravati tako snažno ako s druge strane dolaze jako spinovane lopte. Prošlogodišnji meč s Nadalom ne računam jer je ovaj bio već "bolestan".
Nadam se da će Novak uspešno prebroditi Melcera i , bože zdravlja, Nadala pa da proba da odigra kako zna i ume.
Ali polako, step by step.
Idemo dalje.

Leo Krstin

pre 13 godina

Ako Nadal pobedi na RG-u, bice prvi reket Sveta, jer bi imao 8700 bodova, a Federer 8390. Djokovic ne moze biti prvi, cak i da pobedi na RG-u, jer bi imao 8315 poena, tj. bio bi ponovo drugi.Ali otom potom...

Dinke

pre 13 godina

Ovaj poraz Federera ujedno znaci i mogucnost da Nadal vec od ponedeljka postane #1, naravno ako osvoji RG.

To prakticno znaci da bi Federer izgubio 2000 od prosle godine ali dobio 360 za ovogodisnji 1/4, dok bi Nadal dobio 1955 bodova (brani 2 kolo od prosle godine tj. 45 bodova) sto bi na novoj listi bilo:

Nadal: 8835
Fed: 8390

Ako je moje racunica tacna Djokovic ne moze do #1 cak ni ako osvoji RG jer bi u tom slucaju takodje dobio 1955 sto bi bilo dovoljno tek za drugo mesto (8360). Na stranu sto bi pre toga morao i da dobije Nadala i Soderlinga sto je u trenutnim okolnostima skoro pa naucna fantastika :)

Jan Rash

pre 13 godina

Skroz mi je antipatican ovaj Soderling , zasluzeno je pobedio , dobro je za tenis pojava takvog igraca , igra hrabro , ako bude Nadal-Soderling finale bice paklen mec , u kojem se navija za Rafu . Uz svo postovanje mislim da Nole nema velike sanse protiv Nadala , za Nadala ce duel sa sunarodnikom bice veci izazov , i ako ga savlada za par nedelja je opet prvi .

nemanja86

pre 13 godina

Soderling je odigrao neverovatan mec..ali isto tako je neverovatno da je Rogerova igra toliko bila losa...posle idealnog prvog seta....Zaista...video sam dosta cudnih detalja na mecu..mada...iskreno...Roger je morao kad-.tad da popusti..."23 puta je ulazio u polufinala..pa je ishod logican....Bice Roger pravi na travi....Tu je diplomirao..sada samo da ponovi gradivo za doktorat..Go ROGER!!!!

lazar/britanija

pre 13 godina

glavni detalj meca bio je, kad robin na mrezi zakucava, federer iz nemoguce pozicije (skoro vana terena) preko glave slajsom pokusava da lobuje, a robin iza ledja smecuje! FANTASTICNO, mislim da je i bila brejk-lopta ako se dobro secam za rodzera. robin puhh, kakve projektile danas slao, retko sam video da se rodzer toliko klize po terenu! drugo, cini mi se da malo ljudi obraca paznju na berdiha koji je jos ubedljivije stigao do polufinala bez izgubljenog seta, usput bez ikakvih problema marija i juznog poslao kuci! ako robin i tomas priblizno ponove svoj potencijal iz predhodnih runda, bice praznik tenisa! o novaku, jeleni i zikiju cemo sutra. svi imaju sanse za polufinale, ali i suprotno moze svasta da se desi, nikad se ne zna. idemo dalje!

Miranda

pre 13 godina

Uf kakav drvoseca ovaj Soderling, kako je samo isekao Federera.Strasno! Toliko snazno da se servira i da se gadjaju linje razornim forhendima tokom celog meca - neverovatno! Kazu na Eurosportu da mu je prosecna brzina drugog servisa bila 200 km/h sto je brze nego Djokovicev prvi u proseku. A o prvom da ne pricamo, konstantno preko 210 a islo je i preko 230!
Ipak sem u prvom setu gde je bio na najvisem nivou Federer je mogao i bolje, nekim nekarakteristicnim greskama u kljucnim poenima (5-5 u trecem setu na 40/15 tri uzasna poena je odigrao npr.) olaksao je Soderlingu. Ali bio je prikovan uz zid. Mozda je nama koji gledamo sa strane normalno da veliki igraci uvek nadju nacin da se izvuku i preokrenu situaciju (pogotovu Federer na GS) nije to moguce svaki put. Soderling nije imao sta da izgubi, imao je plan da ide na sve ili nista (drugi servisi sve na linije pa je bilo i nekih duplih) i isplatilo se.
Svaka mu cast!
Inace za one koji se nasladjuju Federerovim porazima nemam reci. Veliki sportista koga ceo svet voli i postuje a kolege igraci svi o njemu misle najbolje a nadju se naravno pametnjakovici koji ga ismevaju. Sramota. Danas je na primer prekinut jedan od najneverovatnijih nizova u svetu sporta, ne samo tenisu 23 uzastopna GS polufinala ravno 6 godina od RG 2004 do RG 2010! A posle meca Federer je nahvalio Soderlinga a za br. 1 iskomentarisao sportski "I won’t be following the rest of the tournament and hoping that Nadal doesn’t win just so that I stay on top. The best player should win, and he’s the best at the moment.” Toliko pozdrav poznavaocima i ljubiteljima sporta kojih ipak ima dosta na ovom sajtu

bane

pre 13 godina

Federer sa zamorio i ispustio pobedu. Ovaj Soderling je siledzija sa reketom i ispada u sledecem kolu od Berdycha koji je za klasu bolji teniser.
Eto koliko je bilo "sigurno" ono staro finale Nadal-Federer, sve redje i redje cemo ga gledati a u finalima Grend slemova mozda vise nikad.
Dakle sada se moze dati prognoza a moja je: finale Djokovic-Berdych. Titulu po mom misljenju osvaja Novak Djokovic!

Ipak, sutra ga ceka Meltzer koji igra sa Berdychom najbolji tenis na RG. Novak je jedini od velike trojke koji iako nije briljirao ima snage da aktivira overdrive i to mu moze doneti drugu GS titulu a na Wimbledonu i konacno prvo mesto na ATP listi!

Za Rafu Nadala me ne bi iznenadilo da uopste ne prodje Almagra, to bi bilo manje iznenadjenje nego ovo danas sa Soderlingom. Dakle moja prognoza za polufinale je: Almagro-Djokovic! Videcemo da li sam dobar prognozer.

momir

pre 13 godina

Lepo ja kazem da je Fed. zreo za penziju ali posto on to sam ne moze da uvidi mora da ga dobri mladji i motivisaniji igraci u to uvere kao danas fantasticni Soderling...jeste da cenim i postujem sve sto je uradio do sada u tenisu, medjutim nikada mi nije bio simpatican iz razloga sto je previse arogantan i uobrazen i sto je prepun nedzentlmenskih izjava o protivnicima, sto jednostavno umislja da je on samo bogom dan da osvaja turnire i da niko nije bolji od njega ,jeste on po nekima najbolji teniser ikada (po broju trofeja) i stoji cinjenica da je bio pakleno dobar prethodnih godina, medjutim naglasio bih isto da do dolaska Nadala ,Noleta ,Del Potra i drugih mladjih i kvalitetnih tenisera on do tada nije imao pravu konkurenciju pa mu i nije bilo toliko tesko da bude sam na tronu... no vremena se menjaju on polako stari i sigurno je da ne moze vise odrzati ritam koji je imao ranije ..a i kao sto rekoh na pocetku dosta je bilo njegove vladavine vreme mu je za penziju i miran porodicni zivot...

Mirjana

pre 13 godina

Berdych ce pobediti Sodelringa a mozda i osvojiti RG. Ipak, podrska velika Novaku na usmerenosti ka najvecim turnirima! I po cenu da padne na listi,tog nauma treba da se drzi od sada pa nadalje.

Nikola

pre 13 godina

Nevidim razlog radovanju sto je Soderling dobio Federera. To jednostavno znaci da je trenutno na ovom turniru i na ovoj podlozi jaci i u boljoj formi, a to dalje znaci da ce i Novak u nekom projektovanom finalu imati znatno tezeg protivnika. Druga stvar je da je i statisticki bilo krajnje vreme da Fedex izgubi od Soda (12:0 pre ovog meca), kao i da je niz od 23 uzastopna polufinala morao biti jednom prekinut.

Sto se tice Novaka, njemu se zreb tako lepo otvorio kao nikad do sada i stvarno bi bila steta to ne iskoristiti. Neznam zasto toliko paznje u komentarima oko toga da li ce Nole uzeti poziciju #1. Po meni je mnogo vaznije da Nole do kraja karijere ima bar 7-8 GS (daj boze i vise), a pozicija na ATP listi ce sama po sebi doci kao rezultat konstantno dobre igre i osvojenih GS-ova. Mislim da nije neke velike koristi imao sto je par nedelja bio #2, pogotovu sto to nije ispratio sa odgovarajucom igrom i rezultatima. Pamte se jedino osvojeni GS, ajde i Mastersi, a da bi se neko pamtio kao #1 mora dosta dugo da se tu zadrzi. Naime, pre nego je Federer preuzeo #1 poziciju u jednom relativno kratkom periodu su se izmenjala 6-7 igraca na toj poziciji. Tu su i Roddick i Hewitt i Safin izmedju ostalih. Neznam koliko ce ih istorija tenisa zapamtiti kao #1. Mislim uci ce im to u CV ali nista vise od toga.

gradjanka

pre 13 godina

"Ne mogu da verujem,Soderlind dobio više komentara nego Novak.
(Ena, 1. jun 2010 21:28)"

zato što smo takvi ljudi.
neki više vole da fed izgubi nego da novak pobedi.
živi bili pa videli dal će od aktivnih igrača bilo ko stići po osvojenim titulala feda.
sem nadala, samo poneko ima jednu ili dve GS titule.
godine prolaze. gde su u vitrinama ti pehari sa GS turova?

p.s. sad, da li je robin ispisao istoriju, to možda za unučiće.
kako da im kaže - 12 puta me je sredio, e vala i ja sam njega jednom.

a da novak ima žreb kao da mu ga je tata pravio, ima.
ako ne iskoristi sada, kad će!
nije svaki dan badnji dan.
to važi i za novaka i za soderlinga.

VLADIMIR KV

pre 13 godina

Soderlinze,alal vera. Vece zadovoljstvo sto se tice RG nisi mogao da mi priredis...Nadobudni Federer jednostavno nije primer sportiste u esencijalnom smislu te reci.Njegovi rezultati jesu veliki,ali ga njegovo ponasanje,izjave i slicno cini malim...

P.K.

pre 13 godina

U polufinalu se sastaju dva igraca koji su ostavili najbolji utisak do sada. Ne bih podcijernio Berdiha mada je 10-k mjesta iza Robina na ATP lestvici.Zanse su 50:50.
Nole ima tezak posao sa austrijancem sjutra, ali ako ne ponovi drugi set iz proslog meca, ipak realno ide dalje.Sve zavisi od njegovog servisa. Ohrabruje kako igra treci i cetvrti set. Moze pobijediti i Rafu. Sve je u njegovim rukama.

sasa jokic

pre 13 godina

Jos pre mesec dana sam naoisao da ga klinci prestizu sto je sasvim prirodno. Vreme je za reket o klin. Danas mu je Soderling demonstrirao sta cini evolucija, jednostavno klinci igraju atomski tenis, i sve su bolji! U ovoj generaciji Federer vise nije najbolji igrac na planeti.

Novakov i Rafin fan

pre 13 godina

Jako loše vreme, organizatori RG ne na visini zadatka. To se po prvi put odrazilo na igru Federera. Moguće da će biti još iznenađenja zbog propusta organizatora.

P.S. Sve pohvale za rekord Federera!

Dermendziev

pre 13 godina

Robin je bio odlican kao prosle godine protiv Nadala.Tomas je nekad vodio protiv Federera 2:0 i ako se ne varam imao mozda mec loptu(nisam bas siguran?) i izgubio od Federera 2:3(AO 2009).Posle ovoga Novak bi trebao da se ulozi 1001%!

Novakov i Rafin fan

pre 13 godina

Svako ima svog dzelata. Rafa je dugo bio Fedex-ov. Soderlin je bio Rafin na prošlom RG, na ovom je Federeru.
Vreme je da Nole pomrsi konce Soderlingu. Ili da se Rafa osveti :-)

GORAN C

pre 13 godina

Citam ove komentare i cudim se nekim ljudima koji znaju pod kojim uslovima se igrao ovaj mec.Mec je tri puta bio prekidan zbog kise i to na servis Federera.Svi znamo da posle pauze uvek vece sanse ima onaj koji prima servis.Sve cestitke Soderlingu na pobedi,ali treba znati da ce Federer uvek ostati najbolji teniser svih vremena.

цар Душан

pre 13 godina

(Boze pravde, 1. jun 2010 19:33)
Боже сачувај,какав коментар...
Погледај по који тениски меч па онда остављај коментар!!!

Djordjevic Marko, Nis

pre 13 godina

Iako sam navijao za Rodzera, potpuno zasluzena pobeda Soderlinga,covek je def.ovim postao legenda,posle 23 UZASTOPNA GS polufinala,neko je izbacio Feda pre poluf...Agresivan,sa neverovatnim servisima i forhendom koji je,dozvolicete,JEEDAN OD NAJJACAIH,AKO NE I NAJJACI SVIH VREMENA,Sod je favorit protiv BILO KOGA u daljem toku turnira..kad kazem bilo koga,mislim i na Kralja sljake,za koga sam,ipak,ubedjen da ulazi u finale,jer ni Almagro,a,nazlaost,ni Novak ga u ovom trenutku ne mogu dobiti..Cak mislim da Berdih ima vece sanse protiv Soda nego Nadal,zbog stila igre,a i trenutne forme..I da ispravim neke komentare,Novak,cak i da osvoji RG,nazalost,nece moci do prvog mesta,jer ce mu Fed bezati mizernih 75 bodova:( (sad mu bezi 3625,danas je izgubio 1640,Novak ako osvoji dobija dodatnih 1910,1910+1640=3550

Neutron

pre 13 godina

Uci u sajt Roland Garrosa, zatim u "score" kliknuti na "Country scorebord". Lep prizor nakon sto smo duboko zagazili u drugu nedelju takmicenja. Da se tu jos racunaju dublovi...

ja

pre 13 godina

@Dinke
Imas pogresne informacije. Nadal brani od prosle godine cetvrto kolo i 180 bodova, a ne drugo.
Takodje Djokovic brani trece kolo i 90 bodova, a ne drugo i 45 kako si ti napisao.
U svakom slucaju tacno je da bi Nadal sa titulom dosao na prvo mesto, a Djokovic na drugo sa 75 bodova zaostatka za Federerom.
Mislim da ce Federer ipak ostati prvi posle ovog turnira, jer Soderling sigurno osvaja RG. Nadal lako moze da ispadne vec sutra od Almagra, a ako ne onda sigurno gubi od Djokovica. Nole verovatno ulazi u finale, ali sumnjam da ce moci pobediti ovakvog Soderlinga.

Soderling je u prvom mecu izgubio samo 5 gemova, u drugom svega 2 gema, u trecem mecu se malo namucio protiv Monjtanjesa, a u osmini finala pocistio Cilica za svega 90 minuta igre. Danas ova ubedljiva pobeda protiv branioca titule. U polufinalu nece imati previse tezak posao sa Berdihom. Covek ce uci u finale a da se nije posteno ni oznojio. Tako odmornog i sa ovakvom igrom tesko ga ko moze pobediti.

St se tice Federera, on prvo mesto sasvim sigurno gubi vec posle Wimbldona, jer cak i da osvoji titulu mogu da ga prestignu i Novak i Nadal recimo samo dolaskom do polufinala ili finala.

Sara

pre 13 godina

Bravo za odličnog Robina! Svaka mu čast na tolikom napretku u karijeri.Kako mi je drago što je srušio gospodina Naduvenka! Ne kažem da ne poštujem Federera kao velikog igrača, ali njegovo ponašanje me nervira. Čim mu se ugrozi pozicija opet se ponaša prepotentno i ne zna lepo da prizna da u nekom trenutku ima i boljih od njega. Neka Nole pobedi sasvim solidnog Melcera i ako Bog da Nadala (što je, naravno, dosta teško),a Soderling Berdiha, pa u finalu Nole i Soderling...I onda Nole osvoji RG, postane prvi na ATP. Možda daleko od realnosti, ali verujem da može biti tako.

tale

pre 13 godina

po zavrsetku meca mats wilander i njegova sugovornica komentirali su servis soderlinga i pritom rekli da je soderlingov 2-gi servis bolji i brzi nego novakov-neverovatno ali istinito.ko ne veruje neka poseti oficijalnu stranu turnira gde ce naci sve informacije.i jos nesto ,ja licno mislim da ja soderling puno ,puno bolje psiholoski spreman nego djokovic.pozdrav svima iz makedonije

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

djokovic da izbaci nadala, HAHAHAHAHA
(d, 2. jun 2010 09:55)

Pa komsijo, gde je tinejdzer Cilic? :)
Jel' ti ono rece tokom turnira u Majamiju da ce biti treci na kraju godine i osvojit Us Open?
Meni se cini da je nekako izleteo iz prvih 10 brze nego sto je i usao. Lol.

Djoksa

pre 13 godina

@borg...Pobeda Robina je kombinacija vise faktora,ali ipak glavni je da je"pustio ruku".Za razliku od proslog finala RG,kad je na talonu bila titula,sad nije imao sta da izgubi.Jednostavno,izasao da odigra najbolje sto moze..,I TO SE ISPLATILO!

FedEx

pre 13 godina

Neka decice da se jos malo guse na sljaci.Dok macke nema,misevi kolo vode.Vidimo se od 21 juna do 4 jula,Vimbldon konacno :)
GO,ROGER,GO!!!

Djoksa

pre 13 godina

Neizgovoreno pitanje Fedovih fanova:"Zasto nije nastavio da igra kao u 1setu?".Dragi fanovi,Fed je uvek ovako i igrao!Utera strah u kosti rivalu u 1setu,tankuje u 2-om(dobije ga na neiznudjene),i dokusuri ga u 3-cem.Nemoguce je drzati nivo iz 1seta ceo mec

Sara

pre 13 godina

Bravo za odličnog Robina! Svaka mu čast na tolikom napretku u karijeri.Kako mi je drago što je srušio gospodina Naduvenka! Ne kažem da ne poštujem Federera kao velikog igrača, ali njegovo ponašanje me nervira. Čim mu se ugrozi pozicija opet se ponaša prepotentno i ne zna lepo da prizna da u nekom trenutku ima i boljih od njega. Neka Nole pobedi sasvim solidnog Melcera i ako Bog da Nadala (što je, naravno, dosta teško),a Soderling Berdiha, pa u finalu Nole i Soderling...I onda Nole osvoji RG, postane prvi na ATP. Možda daleko od realnosti, ali verujem da može biti tako.

Ja

pre 13 godina

Ako Rafa osvoji titulu on je prvi.
Ako Novak osvoji titulu(sto je manje verovatno) on je prvi.
(ivan-valjevo, 1. jun 2010 20:10)

Falice mu 75 bodova. :)

atymen

pre 13 godina

Novaku se bas posrecilo..gde je ta boranija Melzer od Soderlinga i od Berdicha...ova dvojica bi pojela sada Djokovica za dorucak..koji bas i nije u zavidnoj formi..ali ova dvojica bas rasturaju..smesni su kometari..kada se Novak ocekuje opet na drugo mesto na ATP listi..pa on je miljama daleko po kvalitetu i od Rafe i od Rogera...i da mu se nije posrecilo zreb,davno bi vec ispao...

Zlaja

pre 13 godina

Pre naki dan sam rekao da ce Federeru biti izuzetno tesko dobiti Soderlinga jer covek igra kao drogiran i bio sam u pravu!
Mislim da ce mu biti tezi mec sa Berdihom jer je i Ceh u zivotnoj formi a isti su tip igraca.Odlucice sitnice ali mislim da ce ipak Soderling ici u finale U KOM UOPSTE NECE BITI BEZ SANSI ZA OSVAJANJE TURNIRA najverovatnije protiv Nadala !!!

borg

pre 13 godina

@djoksa,da te ispravim, nije 22 nego 23 uzastopna polufinala na GS.i prosle godine nije söderlingu ponestalo snage,pa vodio je 2-0 protiv gonzalesa,i samo ga je gonzales dekoncentrisao sa nesportskim ponasanjem,jer poslije 2-2 u setovima,i brejka gonzalesa,södeling se vratio i zasl. pobijedio.tako da ta teorija nije bas realna.federer danas nije bio ni karikatura samog sebe,mozda nema vise volje,mozda je ona bolest zimus bila ozbiljnija.i vremenski uslovi su vise pasovali robinu ove godine,za razliku od prosle.voleo bih licno da söderling osvoji rg jer igra stvarno odlicno,nema tu nikakvih kalkulacija.federer uopste nije koristio svoje takticke mogucnosti,setimo se prosle godine,kada nije dozvolio söderligu ni najmanju sansu.navijam za napadacki tenis,a tako igraju samo söderling i berdych.nazalost djokovic se izgleda ugledao na nadala,i forsira defanzivu.favorita nema sve je moguce.a ovi sto se raduju porazu federera,mnogo ste prepatili u zadnjih par godina vrijeme je da se i vi malo radujete.sto se djokovica tice,sada ima istorijsku sansu da osvoji rg i postane broj jedan.

jota

pre 13 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 07. JUN
(pobeda u cetvrtfinalu donosi +360 poena, maksimum sa titulom +1640)
1. Federer 8390 (konacan broj poena)
2. Nadal 7060
3. NOVAK DJOKOVIC 6675
4. A.Murray 5385 (konacan broj poena)
5. Davydenko 4785 (konacan broj poena)
6. Roddick 4510 (konacan broj poena)
7. Del Potro 4395 (konacan broj poena)
Cestitke za veliku pobedu posle 12 uzastopnih poraza od RF.

Rafaelica

pre 13 godina

Baš mi je žao što je Fed izgubio. Ovaj S. mi je toliko antipatičan da ni meč nisam gledala. Nadam se da će u polufinalu biti izbačen, inače ću morati da ga gledam sa Rafom. Ukoliko dođe do njihovog susreta nadam se da će mu se Rafa pošteno osvetiti za prošlogodišnji RG.
Napred Rafaele, mladiću sa najlepšim imenom i izgledom, najvećom borbenošću i najatraktivnijom igrom.

Djoksa

pre 13 godina

Pre par dana napisah da nije Rafa izgubio prosle god samo zbog kolena,vec zato sto je Robin imao svoj dan.Zatrpaste me nepreporukama.Juce smo videli kako je to kad superofanzivac ima vise vinera od neiznudjenih(49-42).Cak i Fed je bio potpuno nemocan!

Nela

pre 13 godina

@Ena
Kakvi smo mi to ljudi, više pažnje Sederlingu (ne Soderlingu) nego Novaku. To znači da postajemo normalniji ljudi i da shvatamo ko kako igra tenis. Sederling je igrao fenomenalno i pobedio je Federera, dok Novakov žreb nije dostojan pažnje. Tačno je i to da je Federer na šljaci mnogo slabiji nego na brzim podlogama, ali to ne umanjuje značaj pobede Sederlinga, koji će, kao i prošle godine, pobediti Nadala. O tome je reč.

MarkoOsijek

pre 13 godina

Soderling je stvarno unikat! Prošle godine je tukao Nadala kao branitelja naslova i svjetskog br.1. Ove godine ista stvar s Federerom! Može se dogoditi da ne osvoji turnir, da ispadne u polufinalu(Berdych još nije izgubio niti set), ali bilo bi najpravednije da trofej završi u njegovim rukama!

zoran

pre 13 godina

Zasto kritikujete Novakov zreb..??
Pa kakav je bio NAdalov..??
Normalno je da bolje plasirani se susrecu pri kraju turnira. Sta tu ima cudno ?
Novak ima kvalitet da osvoji ovaj turnir. Nema sumnje. NAdal nije odigrao nista spektakularno i moze se desiti da vec danas, ako se Almagro ne odsece od trema (kao vecina igraca iz Spanije kada igraju protiv Rafe),ode kuci.
DA je Brazilac bio slobodniji protiv Nadala drugu pesmu bi pevali danas. Nije to onaj Rafa od pre dve godine...ni blizu.
Novaku treba samo stabilna serva...sto manje duplih gresaka i turnir je njegov. Novak mnogo bolje vraca servu od Federera i to bi mu bila dobra prednost sa udaracima tipa Soderling.
Melcera ce da pregazi bez veceg zamora.

ceca

pre 13 godina

Djokovic ako osvoji turnir nece biti 3 vec drugi jer ce preteci Nadala, lose si izracunao bolje se bavi svojim zivotom i gde ces ti biti za jednu ili dve godine nego sto brineto o Djokovicu N.adalu i ostalim teniserima

d

pre 13 godina

(Leo Krstin, 1. jun 2010 20:27)

dobro si ti to izracunao samo imas jednu gresku. djokovic iako osvoji ostaje 3.
procitaj jos jednom svoj post pa ces shvatit

d

pre 13 godina

soderlinze crni vraze ;)


rafica ovo osvaja. zasto? zbog pravde!
zato sto ga je ozljeda zbacila sa prvog mjesta 8a titula mu vraca prvo mjesto), zato sto je duzan soderlingu propisno gazenje.
djokovic da izbaci nadala, HAHAHAHAHA

Mac

pre 13 godina

@Nela
Tačno zapažanje. Mi Šveđani kažemo Sederling, jer ovo "o" ima dve tačke iznad i tada se čita kao "e". Sederling postaje svetski igrač, zalužuje da mu se zna prezime.

Neutron

pre 13 godina

Leo Krstin, 1. jun 2010 20:27)

dobro si ti to izracunao samo imas jednu gresku. djokovic iako osvoji ostaje 3.
procitaj jos jednom svoj post pa ces shvatit
(d, 2. jun 2010 10:16)

@d,
Ne bih rekao da si ti to dobro sracunao.

nemanja86

pre 13 godina

Soderling je odigrao neverovatan mec..ali isto tako je neverovatno da je Rogerova igra toliko bila losa...posle idealnog prvog seta....Zaista...video sam dosta cudnih detalja na mecu..mada...iskreno...Roger je morao kad-.tad da popusti..."23 puta je ulazio u polufinala..pa je ishod logican....Bice Roger pravi na travi....Tu je diplomirao..sada samo da ponovi gradivo za doktorat..Go ROGER!!!!

atymen

pre 13 godina

Novaku se bas posrecilo..gde je ta boranija Melzer od Soderlinga i od Berdicha...ova dvojica bi pojela sada Djokovica za dorucak..koji bas i nije u zavidnoj formi..ali ova dvojica bas rasturaju..smesni su kometari..kada se Novak ocekuje opet na drugo mesto na ATP listi..pa on je miljama daleko po kvalitetu i od Rafe i od Rogera...i da mu se nije posrecilo zreb,davno bi vec ispao...

Jan Rash

pre 13 godina

Skroz mi je antipatican ovaj Soderling , zasluzeno je pobedio , dobro je za tenis pojava takvog igraca , igra hrabro , ako bude Nadal-Soderling finale bice paklen mec , u kojem se navija za Rafu . Uz svo postovanje mislim da Nole nema velike sanse protiv Nadala , za Nadala ce duel sa sunarodnikom bice veci izazov , i ako ga savlada za par nedelja je opet prvi .

Boze pravde

pre 13 godina

Red je i bio da jednom ispadne Federer pre polufinala. Sad Nole jednim udarcem ima dve muve, RG-os i broj 1. Na prste jedne ruke se mogu izbrojati teniseri u open eri koji su osvojili grend slemove na betonu i sljaci. Kad je dobio mech Soderling posle 12 uzastopnih poraza i samo dva dobijena seta do sada protiv Federera, zasto ne bi i Novak dobio Nadala na sljaci,pa sedam puta ga je vec pobedio,niko ga vise puta nije dobio. Samo da Melcer ne bude Kolsrajber, Nadal je tvoj,preforsirao je sa osvojenih tri mastersa u seriji,sa samo izgubljenih dva seta, a i na RG-su igra sa 300% iznad svojih mogucnosti,to silovanje vratice mu se kao bumerang,nedostajace mu svezine kao Noletu prosle godine.

Rafaelica

pre 13 godina

Baš mi je žao što je Fed izgubio. Ovaj S. mi je toliko antipatičan da ni meč nisam gledala. Nadam se da će u polufinalu biti izbačen, inače ću morati da ga gledam sa Rafom. Ukoliko dođe do njihovog susreta nadam se da će mu se Rafa pošteno osvetiti za prošlogodišnji RG.
Napred Rafaele, mladiću sa najlepšim imenom i izgledom, najvećom borbenošću i najatraktivnijom igrom.

Dinke

pre 13 godina

Ovaj poraz Federera ujedno znaci i mogucnost da Nadal vec od ponedeljka postane #1, naravno ako osvoji RG.

To prakticno znaci da bi Federer izgubio 2000 od prosle godine ali dobio 360 za ovogodisnji 1/4, dok bi Nadal dobio 1955 bodova (brani 2 kolo od prosle godine tj. 45 bodova) sto bi na novoj listi bilo:

Nadal: 8835
Fed: 8390

Ako je moje racunica tacna Djokovic ne moze do #1 cak ni ako osvoji RG jer bi u tom slucaju takodje dobio 1955 sto bi bilo dovoljno tek za drugo mesto (8360). Na stranu sto bi pre toga morao i da dobije Nadala i Soderlinga sto je u trenutnim okolnostima skoro pa naucna fantastika :)

цар Душан

pre 13 godina

(Boze pravde, 1. jun 2010 19:33)
Боже сачувај,какав коментар...
Погледај по који тениски меч па онда остављај коментар!!!

GORAN C

pre 13 godina

Citam ove komentare i cudim se nekim ljudima koji znaju pod kojim uslovima se igrao ovaj mec.Mec je tri puta bio prekidan zbog kise i to na servis Federera.Svi znamo da posle pauze uvek vece sanse ima onaj koji prima servis.Sve cestitke Soderlingu na pobedi,ali treba znati da ce Federer uvek ostati najbolji teniser svih vremena.

Realista

pre 13 godina

Bravo Robine!!!a Federer izjavio kako jedva ceka Nadala u finalu...ahhaha...eto mu ga sad...joooj sto ne volim ovog Federera...ne mogu ocima da ga gledam (ni one njegove loknice...a ni Mirkicu...) :))
Idemo Jeco,Nole i Ziki....Idemooo Srbijaaaa

FedEx

pre 13 godina

Neka decice da se jos malo guse na sljaci.Dok macke nema,misevi kolo vode.Vidimo se od 21 juna do 4 jula,Vimbldon konacno :)
GO,ROGER,GO!!!

Joker

pre 13 godina

Robin je poslao Betmena po burek. Trci kuci matori, cekaju te zena i deca. Ne mogu da kazem da mi je drago.. hmm ali jeste, muka mi je vise od toga da svi cekaju Bogom dani duel Fedex vs Rafa, dosta vishe bre..

Taca

pre 13 godina

Konacnooooo!!, polufinale jednog gren slema bez Federera... Jooooooooj, koliko se radujem, ne mogu da opisem... P...S..Samo da Djokovic ne ispadne, neka mu Bog pomogne sutra.

d

pre 13 godina

soderlinze crni vraze ;)


rafica ovo osvaja. zasto? zbog pravde!
zato sto ga je ozljeda zbacila sa prvog mjesta 8a titula mu vraca prvo mjesto), zato sto je duzan soderlingu propisno gazenje.
djokovic da izbaci nadala, HAHAHAHAHA

KING KONG

pre 13 godina

Прећутао је Рођа ону добру лопту (форхенд дијагоналу) на 0:30, на сервис Содерлинга, иако је видео да је линија, па је заслужио да изгуби, ако има кривде-правде.

JA

pre 13 godina

Ovaj Soderling nije normalan,napravio je 66 vinera,kakva agresivnost.Sigurno ulazi u finale,a ako ovako isto igra i u finalu po meni ce on sigurno biti favorit u tom mecu bez obzira na protivnika.Iako Nadal stigne do finala,tesko ce ga slomiti sa onakvom igrom,jedino na iskustvo ako uspe.Robin osvaja Rolan Garos skoro sigurno.Mada bi ja voleo da to bude NOLE.

sasa jokic

pre 13 godina

Jos pre mesec dana sam naoisao da ga klinci prestizu sto je sasvim prirodno. Vreme je za reket o klin. Danas mu je Soderling demonstrirao sta cini evolucija, jednostavno klinci igraju atomski tenis, i sve su bolji! U ovoj generaciji Federer vise nije najbolji igrac na planeti.

aca

pre 13 godina

neverovatno kako se JJ i Novaku otvara žreb, pa čak i Zikiju. Ako ovo sad ne iskoriste ne znam kada će! HOću trostruku titulu!!!! madai velika je verovatnoća da Samanta i Robin osvoje ovo!

Robin

pre 13 godina

Robin

Solderling je autsajder kao što je i Kolšrajber( valjda se tako izgovara ime ovog Nemca), koji je na RG-u pobedio Novaka. Samo što je Solderling dobio krila posle slučajne pobede nad Nadalom (da zanemarim povredu)-i ćorava koka ponekad ubode zrno- jer je pobedio na šljaci najboljeg igrača svih vremena na istoj.
Porediti Solderlinga sa Novakom i Del Potrom (pa i sa Čilićem) je NEREALNO.
(Rafaelica, 10. oktobar 2009 22:04)
Da, bas je nerealno...
Robin do finala!
Nole do TITULE!

Mima

pre 13 godina

Ko ovo nije ocekivao, onda stvarno...Federer nije prolazio ni po dva- tri kola na Mastersima ove godine, osim u Madridu. Australian Open u januaru moze biti poslednji GS za Federera. 16 komada je dovoljno brate, i tesko dostizno, moze da uziva. Ne znam zasto al ne mogu da se radujem za Soderlinga, tesko da ima igraca koji mi je vise antipatican i odbojan.

Nela

pre 13 godina

@Ena
Kakvi smo mi to ljudi, više pažnje Sederlingu (ne Soderlingu) nego Novaku. To znači da postajemo normalniji ljudi i da shvatamo ko kako igra tenis. Sederling je igrao fenomenalno i pobedio je Federera, dok Novakov žreb nije dostojan pažnje. Tačno je i to da je Federer na šljaci mnogo slabiji nego na brzim podlogama, ali to ne umanjuje značaj pobede Sederlinga, koji će, kao i prošle godine, pobediti Nadala. O tome je reč.

gradjanka

pre 13 godina

"Ne mogu da verujem,Soderlind dobio više komentara nego Novak.
(Ena, 1. jun 2010 21:28)"

zato što smo takvi ljudi.
neki više vole da fed izgubi nego da novak pobedi.
živi bili pa videli dal će od aktivnih igrača bilo ko stići po osvojenim titulala feda.
sem nadala, samo poneko ima jednu ili dve GS titule.
godine prolaze. gde su u vitrinama ti pehari sa GS turova?

p.s. sad, da li je robin ispisao istoriju, to možda za unučiće.
kako da im kaže - 12 puta me je sredio, e vala i ja sam njega jednom.

a da novak ima žreb kao da mu ga je tata pravio, ima.
ako ne iskoristi sada, kad će!
nije svaki dan badnji dan.
to važi i za novaka i za soderlinga.

bane

pre 13 godina

Federer sa zamorio i ispustio pobedu. Ovaj Soderling je siledzija sa reketom i ispada u sledecem kolu od Berdycha koji je za klasu bolji teniser.
Eto koliko je bilo "sigurno" ono staro finale Nadal-Federer, sve redje i redje cemo ga gledati a u finalima Grend slemova mozda vise nikad.
Dakle sada se moze dati prognoza a moja je: finale Djokovic-Berdych. Titulu po mom misljenju osvaja Novak Djokovic!

Ipak, sutra ga ceka Meltzer koji igra sa Berdychom najbolji tenis na RG. Novak je jedini od velike trojke koji iako nije briljirao ima snage da aktivira overdrive i to mu moze doneti drugu GS titulu a na Wimbledonu i konacno prvo mesto na ATP listi!

Za Rafu Nadala me ne bi iznenadilo da uopste ne prodje Almagra, to bi bilo manje iznenadjenje nego ovo danas sa Soderlingom. Dakle moja prognoza za polufinale je: Almagro-Djokovic! Videcemo da li sam dobar prognozer.

MarkoOsijek

pre 13 godina

Soderling je stvarno unikat! Prošle godine je tukao Nadala kao branitelja naslova i svjetskog br.1. Ove godine ista stvar s Federerom! Može se dogoditi da ne osvoji turnir, da ispadne u polufinalu(Berdych još nije izgubio niti set), ali bilo bi najpravednije da trofej završi u njegovim rukama!

momir

pre 13 godina

Lepo ja kazem da je Fed. zreo za penziju ali posto on to sam ne moze da uvidi mora da ga dobri mladji i motivisaniji igraci u to uvere kao danas fantasticni Soderling...jeste da cenim i postujem sve sto je uradio do sada u tenisu, medjutim nikada mi nije bio simpatican iz razloga sto je previse arogantan i uobrazen i sto je prepun nedzentlmenskih izjava o protivnicima, sto jednostavno umislja da je on samo bogom dan da osvaja turnire i da niko nije bolji od njega ,jeste on po nekima najbolji teniser ikada (po broju trofeja) i stoji cinjenica da je bio pakleno dobar prethodnih godina, medjutim naglasio bih isto da do dolaska Nadala ,Noleta ,Del Potra i drugih mladjih i kvalitetnih tenisera on do tada nije imao pravu konkurenciju pa mu i nije bilo toliko tesko da bude sam na tronu... no vremena se menjaju on polako stari i sigurno je da ne moze vise odrzati ritam koji je imao ranije ..a i kao sto rekoh na pocetku dosta je bilo njegove vladavine vreme mu je za penziju i miran porodicni zivot...

Djoksa

pre 13 godina

TRAAAASSSS!!!Gotov je niz od 22 uzastopna GS polufinala!I to protiv tenisera protiv koga ima najubedljiviji H2H na citavom tour-u,12:0!!PS:I prosle god kada je pobedio Nadala,Robinu je ponestalo snage u poluf protiv Gonzalesa.Srecno je prosao...

Ivana

pre 13 godina

Bas mi je drago,ne zbog Soderlinga,vec zbog Federera jer je izjavio da bi voleo da se sretne sa Nadalom u finau.Kao da je sigurno da on ulazi u finale.Eto,pokazalo se da nije.

tale

pre 13 godina

po zavrsetku meca mats wilander i njegova sugovornica komentirali su servis soderlinga i pritom rekli da je soderlingov 2-gi servis bolji i brzi nego novakov-neverovatno ali istinito.ko ne veruje neka poseti oficijalnu stranu turnira gde ce naci sve informacije.i jos nesto ,ja licno mislim da ja soderling puno ,puno bolje psiholoski spreman nego djokovic.pozdrav svima iz makedonije

Miranda

pre 13 godina

Uf kakav drvoseca ovaj Soderling, kako je samo isekao Federera.Strasno! Toliko snazno da se servira i da se gadjaju linje razornim forhendima tokom celog meca - neverovatno! Kazu na Eurosportu da mu je prosecna brzina drugog servisa bila 200 km/h sto je brze nego Djokovicev prvi u proseku. A o prvom da ne pricamo, konstantno preko 210 a islo je i preko 230!
Ipak sem u prvom setu gde je bio na najvisem nivou Federer je mogao i bolje, nekim nekarakteristicnim greskama u kljucnim poenima (5-5 u trecem setu na 40/15 tri uzasna poena je odigrao npr.) olaksao je Soderlingu. Ali bio je prikovan uz zid. Mozda je nama koji gledamo sa strane normalno da veliki igraci uvek nadju nacin da se izvuku i preokrenu situaciju (pogotovu Federer na GS) nije to moguce svaki put. Soderling nije imao sta da izgubi, imao je plan da ide na sve ili nista (drugi servisi sve na linije pa je bilo i nekih duplih) i isplatilo se.
Svaka mu cast!
Inace za one koji se nasladjuju Federerovim porazima nemam reci. Veliki sportista koga ceo svet voli i postuje a kolege igraci svi o njemu misle najbolje a nadju se naravno pametnjakovici koji ga ismevaju. Sramota. Danas je na primer prekinut jedan od najneverovatnijih nizova u svetu sporta, ne samo tenisu 23 uzastopna GS polufinala ravno 6 godina od RG 2004 do RG 2010! A posle meca Federer je nahvalio Soderlinga a za br. 1 iskomentarisao sportski "I won’t be following the rest of the tournament and hoping that Nadal doesn’t win just so that I stay on top. The best player should win, and he’s the best at the moment.” Toliko pozdrav poznavaocima i ljubiteljima sporta kojih ipak ima dosta na ovom sajtu

VLADIMIR KV

pre 13 godina

Soderlinze,alal vera. Vece zadovoljstvo sto se tice RG nisi mogao da mi priredis...Nadobudni Federer jednostavno nije primer sportiste u esencijalnom smislu te reci.Njegovi rezultati jesu veliki,ali ga njegovo ponasanje,izjave i slicno cini malim...

ja

pre 13 godina

@Dinke
Imas pogresne informacije. Nadal brani od prosle godine cetvrto kolo i 180 bodova, a ne drugo.
Takodje Djokovic brani trece kolo i 90 bodova, a ne drugo i 45 kako si ti napisao.
U svakom slucaju tacno je da bi Nadal sa titulom dosao na prvo mesto, a Djokovic na drugo sa 75 bodova zaostatka za Federerom.
Mislim da ce Federer ipak ostati prvi posle ovog turnira, jer Soderling sigurno osvaja RG. Nadal lako moze da ispadne vec sutra od Almagra, a ako ne onda sigurno gubi od Djokovica. Nole verovatno ulazi u finale, ali sumnjam da ce moci pobediti ovakvog Soderlinga.

Soderling je u prvom mecu izgubio samo 5 gemova, u drugom svega 2 gema, u trecem mecu se malo namucio protiv Monjtanjesa, a u osmini finala pocistio Cilica za svega 90 minuta igre. Danas ova ubedljiva pobeda protiv branioca titule. U polufinalu nece imati previse tezak posao sa Berdihom. Covek ce uci u finale a da se nije posteno ni oznojio. Tako odmornog i sa ovakvom igrom tesko ga ko moze pobediti.

St se tice Federera, on prvo mesto sasvim sigurno gubi vec posle Wimbldona, jer cak i da osvoji titulu mogu da ga prestignu i Novak i Nadal recimo samo dolaskom do polufinala ili finala.

Novakov i Rafin fan

pre 13 godina

Jako loše vreme, organizatori RG ne na visini zadatka. To se po prvi put odrazilo na igru Federera. Moguće da će biti još iznenađenja zbog propusta organizatora.

P.S. Sve pohvale za rekord Federera!

borg

pre 13 godina

@djoksa,da te ispravim, nije 22 nego 23 uzastopna polufinala na GS.i prosle godine nije söderlingu ponestalo snage,pa vodio je 2-0 protiv gonzalesa,i samo ga je gonzales dekoncentrisao sa nesportskim ponasanjem,jer poslije 2-2 u setovima,i brejka gonzalesa,södeling se vratio i zasl. pobijedio.tako da ta teorija nije bas realna.federer danas nije bio ni karikatura samog sebe,mozda nema vise volje,mozda je ona bolest zimus bila ozbiljnija.i vremenski uslovi su vise pasovali robinu ove godine,za razliku od prosle.voleo bih licno da söderling osvoji rg jer igra stvarno odlicno,nema tu nikakvih kalkulacija.federer uopste nije koristio svoje takticke mogucnosti,setimo se prosle godine,kada nije dozvolio söderligu ni najmanju sansu.navijam za napadacki tenis,a tako igraju samo söderling i berdych.nazalost djokovic se izgleda ugledao na nadala,i forsira defanzivu.favorita nema sve je moguce.a ovi sto se raduju porazu federera,mnogo ste prepatili u zadnjih par godina vrijeme je da se i vi malo radujete.sto se djokovica tice,sada ima istorijsku sansu da osvoji rg i postane broj jedan.

nada

pre 13 godina

Posle "famozne" Rezai, "sampionke" Enan, "neodoljive" Karoline, ode i Fed EXPRES! Eurosportu ostade jos samo graciozna Serena, da joj peva slavopojke (i do beskonacnosti reprizira njene meceve). Ako i ona "prevremeno" ode (BOZE DAJ!), najverovatnije cemo gledati REPRIZE pokera, biciklista, odbojke na pesku,... umesto direktnih prenosa meceva RG. Ali, NEMA VEZE!!!

Ja

pre 13 godina

Soderling protiv Federera nema nikakvih šansi iz tri razloga. 1.Federer je puno bolji igrač.
2. Soderlingova igra mu odgovara što pokazuje i međusobni skor od 12-0.
3.Federer mu je nabio takve komplekse sa ovih 12-0 da će ih Soderling osjećati i u budućem životu.
(KOŽETA, 1. jun 2010 12:21)

Sta kazes?

zoran

pre 13 godina

Zasto kritikujete Novakov zreb..??
Pa kakav je bio NAdalov..??
Normalno je da bolje plasirani se susrecu pri kraju turnira. Sta tu ima cudno ?
Novak ima kvalitet da osvoji ovaj turnir. Nema sumnje. NAdal nije odigrao nista spektakularno i moze se desiti da vec danas, ako se Almagro ne odsece od trema (kao vecina igraca iz Spanije kada igraju protiv Rafe),ode kuci.
DA je Brazilac bio slobodniji protiv Nadala drugu pesmu bi pevali danas. Nije to onaj Rafa od pre dve godine...ni blizu.
Novaku treba samo stabilna serva...sto manje duplih gresaka i turnir je njegov. Novak mnogo bolje vraca servu od Federera i to bi mu bila dobra prednost sa udaracima tipa Soderling.
Melcera ce da pregazi bez veceg zamora.

Sara

pre 13 godina

Bravo za odličnog Robina! Svaka mu čast na tolikom napretku u karijeri.Kako mi je drago što je srušio gospodina Naduvenka! Ne kažem da ne poštujem Federera kao velikog igrača, ali njegovo ponašanje me nervira. Čim mu se ugrozi pozicija opet se ponaša prepotentno i ne zna lepo da prizna da u nekom trenutku ima i boljih od njega. Neka Nole pobedi sasvim solidnog Melcera i ako Bog da Nadala (što je, naravno, dosta teško),a Soderling Berdiha, pa u finalu Nole i Soderling...I onda Nole osvoji RG, postane prvi na ATP. Možda daleko od realnosti, ali verujem da može biti tako.

Zlaja

pre 13 godina

Pre naki dan sam rekao da ce Federeru biti izuzetno tesko dobiti Soderlinga jer covek igra kao drogiran i bio sam u pravu!
Mislim da ce mu biti tezi mec sa Berdihom jer je i Ceh u zivotnoj formi a isti su tip igraca.Odlucice sitnice ali mislim da ce ipak Soderling ici u finale U KOM UOPSTE NECE BITI BEZ SANSI ZA OSVAJANJE TURNIRA najverovatnije protiv Nadala !!!

Djoksa

pre 13 godina

Neizgovoreno pitanje Fedovih fanova:"Zasto nije nastavio da igra kao u 1setu?".Dragi fanovi,Fed je uvek ovako i igrao!Utera strah u kosti rivalu u 1setu,tankuje u 2-om(dobije ga na neiznudjene),i dokusuri ga u 3-cem.Nemoguce je drzati nivo iz 1seta ceo mec

GMan

pre 13 godina

Ovo je fantasticno za Noleta, samo...

Svaki put kad bi Nadal ili Federer ispali ranije i Nole dobio sansu da ih prestigne, on bi ispao osmah u sledecem mecu. To je psihologija a on je jako podlozan.

Nadam se da ovaj put nece biti tako.

Ivan M

pre 13 godina

Nekoliko stvari:

1. Svaka cast Soderlingu. Dobiti 3 uzastopna seta protiv Federera je veliki poduhvat - i to nakon sjajnog 1. seta Federera.

2. Federer mi je mrzak. Ali 23 uzastopna polufinala su statistika koja ce ostati rekord jos dugo vremena. Poredjenja radi, drugi na toj linsti je Lendl sa... 10 uzastopnih polufinala. Jedini koji danas moze da sanja o toj cifri je Nadal, ali i on tesko zbog povreda. Dakle svaka cast Federeru - i lepo sto je stao!

3. Za redakciju B92: ne razumem kako mozete da stavite Zikija kao prvu sportsku vest. Jako mi je drago sto je u polufinalu i naravno nadam se da ce osvojiti RG. Medjutim, svi znamo sta je najvaznija sportska vest dana!

4. Noletu niko ne daje puno sansi. Medjutim, niko nije davao sanse ni Soderlingu protiv RF-a, pa eto!

Goran

pre 13 godina

Lepo ja kazem da je Fed. zreo za penziju ali posto on to sam ne moze da uvidi mora da ga dobri mladji i motivisaniji igraci u to uvere kao danas fantasticni Soderling...jeste da cenim i postujem sve sto je uradio do sada u tenisu, medjutim nikada mi nije bio simpatican iz razloga sto je previse arogantan i uobrazen i sto je prepun nedzentlmenskih izjava o protivnicima, sto jednostavno umislja da je on samo bogom dan da osvaja turnire i da niko nije bolji od njega ,jeste on po nekima najbolji teniser ikada (po broju trofeja) i stoji cinjenica da je bio pakleno dobar prethodnih godina, medjutim naglasio bih isto da do dolaska Nadala ,Noleta ,Del Potra i drugih mladjih i kvalitetnih tenisera on do tada nije imao pravu konkurenciju pa mu i nije bilo toliko tesko da bude sam na tronu... no vremena se menjaju on polako stari i sigurno je da ne moze vise odrzati ritam koji je imao ranije ..a i kao sto rekoh na pocetku dosta je bilo njegove vladavine vreme mu je za penziju i miran porodicni zivot...
(momir, 1. jun 2010 21:33

Alo decko o kakvoj penziji ti pricas.Pa on je prvi na atp listi i ti kazes da treba da ide u penziju samo sto je izgubio mec.
Mnogo si smesan haha

d

pre 13 godina

(Leo Krstin, 1. jun 2010 20:27)

dobro si ti to izracunao samo imas jednu gresku. djokovic iako osvoji ostaje 3.
procitaj jos jednom svoj post pa ces shvatit

lista

pre 13 godina

Gledajuci desavanja u prvih 5 meseci ove godine uopste nije izvesno ko ce biti prvi na kraju godine.
Ove godine je borba za prvo mesto zanimljivija vise nego ikada.
Australiju osvojio Federer, IW Ljubicic, a Majami Rodik.
Nadal uzeo 3 mastersa na sljaci. Turnire serije 500 osvajali: Soderling, Kveri, Djokovic, Ferer i Verdasko.
Dakle jedini Nadal ima te 3 titule na sljaci, ali ni on na ostalim turnirima nije nigde mogao dalje od polufinala.

Zanimljivo je pogledati i ovogodisnju bodovnu listu koja trenutno zakljucno sa danasnjim danom izgleda ovako:
01 Rafael Nadal (ESP) 4660
02 Roger Federer (SUI) 3285
03 David Ferrer (ESP) 2630
04 Fernando Verdasco (ESP) 2625
05 Andy Roddick (USA) 2540
06 Robin Soderling (SWE) 2475
07 Novak Djokovic (SRB) 2165
08 Tomas Berdych (CZE) 2050
Trenutno je Nadal u solidnoj prednosti, ali kada zavrsi sezona sljake ta njegova prednost ce se polako topiti.
Vec narednih dana ce se situacija na toj listi znatno promeniti, jer su jos uvek cetvorica od prvih 8 igraca u igri na RG.
Naredni mecevi su izuzetno vazni za ta 4 igraca. Ako Nadal osvoji RG imace dodatnih 1640 bodova, a opet ako recimo sutra izgubi, neko od preostale trojice moze da mu se sa titulom priblizi na manje od 1000 bodova.

Ovakvom razvoju situacije mnogo su doprinele i povrede Davidenka i Del Potra koji ne igraju vec par meseci.
Marej i Djokovic ove godine nisu bili tako dobri na betonu i upravo tu prazninu su iskoristili neki od ovih igraca koji su na prethodnoj listi.
Ferer i Verdasko uopste nisu toliko dobri, i iskoristili su samo svoju dobru igru na sljaci i ovo neigranje ili lose forme vodecih igraca.
Ocigledan je napredak Soderlinga i donekle Berdiha koji vec duze vreme igraju dobro u kontinuitetu na svim turnirima.
Mislim da ce se tek povratkom Del Potra i Davidenka stvari malo iskristalisati. Za mene je mozda najveca nepoznanica ove godine Marej, koji je stigao u finale u Australiji i nakon toga potpuno pao.
Naceo ga je prvo Tipsarevic u Dubaiu, a onda nastavili Soderling, pa Fish u prvom kolu Majamija, Kolsajber u prvom kolu Monte Karla, potom dva uzastopna poraza od Ferera, pa sada i od Berdiha. Pitanje je da li ce Marej nastaviti taj pad ili se vratiti u formu od prosle i pretprosle godine.

Nadal moze na kratko da dodje do prve pozicije, ali tesko ce je sacuvati u sezoni na betonu.
Ovaj gren slem i Wimbldon ce verovatno kao i uvek odrediti ko ce biti na prvom mestu. Uglavnom ta 2 gren slema skoro uvek odluce poredak u vrhu liste. Zato ne treba otpisivati ni jednog igraca iz vrha pa ni Federera koji brani jos 3000 bodova na naredna 2 turnira, jer i on posle toga ima puno prostora da te bodove nadoknadi u finisu sezone.

Situacija u muskom tensu postaje slicna onoj u zenskom, pa se nemojte iznenaditi ako vec recimo sutra Nadal ispadne od Almagra, a na kraju godine na primer Soderling bude prvi. Soderling za poslednjih godinu dana ima pozitivan skor protiv top ten igraca (8 pobeda i 7 poraza). To samo govori o tome da je mnogo napredovao i da moze da pobedi svakog igraca i da osvoji svaki turnir. Jednostavno covek nije od onih tenisera koji bljesnu na jednom turniru pa ih posle toga nema nigde. Igra konstantno dobro, a evo napokon je razbio i kompleks zvani Federer.

Ženevljanin

pre 13 godina

Soderling i Berdih su prve zvezde ovogodišnjeg Rolan Garosa! Sada se zna da će jedan od njih dvojice igrati u finalu, a lako je moguće da će pobednik osvojuiti i gran slem... A ukoliko pobednik finala bude Nadal ili Đoković, Federerova ogromna bodovna prednost na ATP listi će se istopiti kao sneg na prolećnom suncu... Eto to je RG... fabrika iznenađenja...koja će ovog puta, izgleda, biti veća nego ikad u poslednjih desetak godina...

milwood

pre 13 godina

Koliko se Rafi zamera da dobija mečeve zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi toliko se može reći
i da Soderling dobija zbog razarajuće jačine udaraca , bez takve jačine flet udaraca (čini mi se da u igri ponekad , blizu 200 km/h udara forhend) bio bi dobar ali ipak prosečan igrač . Danas smo gledali Federera koji je bio nemoćan da vraća tako snažne udarce . Nažalost , da Nole i osvoji RG biće drugi sa tričavih pedesetak bodova manje od Federera .

Leo Krstin

pre 13 godina

Ako Nadal pobedi na RG-u, bice prvi reket Sveta, jer bi imao 8700 bodova, a Federer 8390. Djokovic ne moze biti prvi, cak i da pobedi na RG-u, jer bi imao 8315 poena, tj. bio bi ponovo drugi.Ali otom potom...

Ja

pre 13 godina

Ako Rafa osvoji titulu on je prvi.
Ako Novak osvoji titulu(sto je manje verovatno) on je prvi.
(ivan-valjevo, 1. jun 2010 20:10)

Falice mu 75 bodova. :)

Djordjevic Marko, Nis

pre 13 godina

Iako sam navijao za Rodzera, potpuno zasluzena pobeda Soderlinga,covek je def.ovim postao legenda,posle 23 UZASTOPNA GS polufinala,neko je izbacio Feda pre poluf...Agresivan,sa neverovatnim servisima i forhendom koji je,dozvolicete,JEEDAN OD NAJJACAIH,AKO NE I NAJJACI SVIH VREMENA,Sod je favorit protiv BILO KOGA u daljem toku turnira..kad kazem bilo koga,mislim i na Kralja sljake,za koga sam,ipak,ubedjen da ulazi u finale,jer ni Almagro,a,nazlaost,ni Novak ga u ovom trenutku ne mogu dobiti..Cak mislim da Berdih ima vece sanse protiv Soda nego Nadal,zbog stila igre,a i trenutne forme..I da ispravim neke komentare,Novak,cak i da osvoji RG,nazalost,nece moci do prvog mesta,jer ce mu Fed bezati mizernih 75 bodova:( (sad mu bezi 3625,danas je izgubio 1640,Novak ako osvoji dobija dodatnih 1910,1910+1640=3550

Nikola

pre 13 godina

Nevidim razlog radovanju sto je Soderling dobio Federera. To jednostavno znaci da je trenutno na ovom turniru i na ovoj podlozi jaci i u boljoj formi, a to dalje znaci da ce i Novak u nekom projektovanom finalu imati znatno tezeg protivnika. Druga stvar je da je i statisticki bilo krajnje vreme da Fedex izgubi od Soda (12:0 pre ovog meca), kao i da je niz od 23 uzastopna polufinala morao biti jednom prekinut.

Sto se tice Novaka, njemu se zreb tako lepo otvorio kao nikad do sada i stvarno bi bila steta to ne iskoristiti. Neznam zasto toliko paznje u komentarima oko toga da li ce Nole uzeti poziciju #1. Po meni je mnogo vaznije da Nole do kraja karijere ima bar 7-8 GS (daj boze i vise), a pozicija na ATP listi ce sama po sebi doci kao rezultat konstantno dobre igre i osvojenih GS-ova. Mislim da nije neke velike koristi imao sto je par nedelja bio #2, pogotovu sto to nije ispratio sa odgovarajucom igrom i rezultatima. Pamte se jedino osvojeni GS, ajde i Mastersi, a da bi se neko pamtio kao #1 mora dosta dugo da se tu zadrzi. Naime, pre nego je Federer preuzeo #1 poziciju u jednom relativno kratkom periodu su se izmenjala 6-7 igraca na toj poziciji. Tu su i Roddick i Hewitt i Safin izmedju ostalih. Neznam koliko ce ih istorija tenisa zapamtiti kao #1. Mislim uci ce im to u CV ali nista vise od toga.

Novakov i Rafin fan

pre 13 godina

Svako ima svog dzelata. Rafa je dugo bio Fedex-ov. Soderlin je bio Rafin na prošlom RG, na ovom je Federeru.
Vreme je da Nole pomrsi konce Soderlingu. Ili da se Rafa osveti :-)

Djoksa

pre 13 godina

Pre par dana napisah da nije Rafa izgubio prosle god samo zbog kolena,vec zato sto je Robin imao svoj dan.Zatrpaste me nepreporukama.Juce smo videli kako je to kad superofanzivac ima vise vinera od neiznudjenih(49-42).Cak i Fed je bio potpuno nemocan!

ceca

pre 13 godina

Djokovic ako osvoji turnir nece biti 3 vec drugi jer ce preteci Nadala, lose si izracunao bolje se bavi svojim zivotom i gde ces ti biti za jednu ili dve godine nego sto brineto o Djokovicu N.adalu i ostalim teniserima

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

djokovic da izbaci nadala, HAHAHAHAHA
(d, 2. jun 2010 09:55)

Pa komsijo, gde je tinejdzer Cilic? :)
Jel' ti ono rece tokom turnira u Majamiju da ce biti treci na kraju godine i osvojit Us Open?
Meni se cini da je nekako izleteo iz prvih 10 brze nego sto je i usao. Lol.

Sara

pre 13 godina

Bravo za odličnog Robina! Svaka mu čast na tolikom napretku u karijeri.Kako mi je drago što je srušio gospodina Naduvenka! Ne kažem da ne poštujem Federera kao velikog igrača, ali njegovo ponašanje me nervira. Čim mu se ugrozi pozicija opet se ponaša prepotentno i ne zna lepo da prizna da u nekom trenutku ima i boljih od njega. Neka Nole pobedi sasvim solidnog Melcera i ako Bog da Nadala (što je, naravno, dosta teško),a Soderling Berdiha, pa u finalu Nole i Soderling...I onda Nole osvoji RG, postane prvi na ATP. Možda daleko od realnosti, ali verujem da može biti tako.

Mirjana

pre 13 godina

Berdych ce pobediti Sodelringa a mozda i osvojiti RG. Ipak, podrska velika Novaku na usmerenosti ka najvecim turnirima! I po cenu da padne na listi,tog nauma treba da se drzi od sada pa nadalje.

Neutron

pre 13 godina

Uci u sajt Roland Garrosa, zatim u "score" kliknuti na "Country scorebord". Lep prizor nakon sto smo duboko zagazili u drugu nedelju takmicenja. Da se tu jos racunaju dublovi...

P.K.

pre 13 godina

U polufinalu se sastaju dva igraca koji su ostavili najbolji utisak do sada. Ne bih podcijernio Berdiha mada je 10-k mjesta iza Robina na ATP lestvici.Zanse su 50:50.
Nole ima tezak posao sa austrijancem sjutra, ali ako ne ponovi drugi set iz proslog meca, ipak realno ide dalje.Sve zavisi od njegovog servisa. Ohrabruje kako igra treci i cetvrti set. Moze pobijediti i Rafu. Sve je u njegovim rukama.

Djoksa

pre 13 godina

@borg...Pobeda Robina je kombinacija vise faktora,ali ipak glavni je da je"pustio ruku".Za razliku od proslog finala RG,kad je na talonu bila titula,sad nije imao sta da izgubi.Jednostavno,izasao da odigra najbolje sto moze..,I TO SE ISPLATILO!

soni

pre 13 godina

Posle prvog seta sam legao da spavam, mislim posle federerove statistike 16/3 odnos vinera i gresaka, mislio sam da ce biti tri seta lagana pobeda. Tako da sam gledao mec od nastavka, i jednostavno kao i enan juce sa stosur prosto kad neko onako crta po terenu sa tom jacinom protiv njega ne moze da se igra. A mec soderling-berdih bice zanimljiv i videcemo ciji forhend ce biti jaci. U svakom slucaju bice to ne karakteristican mec za sljaku ali ipak prednost soderling zbog iskustva.

jaky

pre 13 godina

ivan valjevo@
Ako sam dobro racunao,Federer ce nakon R.G imat 8390,ako Rafa osvoji imat ce 8700 bodova i bit ce prvi,ako Novak osvojio imat ce 8315 i bit ce drugi poslije R.G a sto ce se dogodit i hoce li mozda netko treci osvojit vidit cemo u nedjelju

boombar

pre 13 godina

Kad gledam Soderlina i Berdiha jedino što mi pada na um je "Bombarderi iz Male Moštanice" :-)) Dakle kakvi su to forhendi...
Sviđa mi se Soderlingova taktika a to je da igra precizno na granici greške a posebno što jako mudro koristi, po meni najsmrtonosniji udarac u tenisu, paralelu. Forhend, bekend nema veze. Samo da je precizna i "nenajavljena". Na dve tri Fedove brejk lopte u trećem setu odigrao je na spoljni deo linije. I tako ceo meč. Egzekucija posle eventualno vraćene lopte je stvar rutine. Meč između njega i čeha će biti opasan po život - za skupljače lopti i sudije.
E sad drugo je pitanje (ne razumem se previše) da li je moguće odigravati tako snažno ako s druge strane dolaze jako spinovane lopte. Prošlogodišnji meč s Nadalom ne računam jer je ovaj bio već "bolestan".
Nadam se da će Novak uspešno prebroditi Melcera i , bože zdravlja, Nadala pa da proba da odigra kako zna i ume.
Ali polako, step by step.
Idemo dalje.

Mac

pre 13 godina

@Nela
Tačno zapažanje. Mi Šveđani kažemo Sederling, jer ovo "o" ima dve tačke iznad i tada se čita kao "e". Sederling postaje svetski igrač, zalužuje da mu se zna prezime.

jota

pre 13 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 07. JUN
(pobeda u cetvrtfinalu donosi +360 poena, maksimum sa titulom +1640)
1. Federer 8390 (konacan broj poena)
2. Nadal 7060
3. NOVAK DJOKOVIC 6675
4. A.Murray 5385 (konacan broj poena)
5. Davydenko 4785 (konacan broj poena)
6. Roddick 4510 (konacan broj poena)
7. Del Potro 4395 (konacan broj poena)
Cestitke za veliku pobedu posle 12 uzastopnih poraza od RF.

Dermendziev

pre 13 godina

Robin je bio odlican kao prosle godine protiv Nadala.Tomas je nekad vodio protiv Federera 2:0 i ako se ne varam imao mozda mec loptu(nisam bas siguran?) i izgubio od Federera 2:3(AO 2009).Posle ovoga Novak bi trebao da se ulozi 1001%!

lazar/britanija

pre 13 godina

glavni detalj meca bio je, kad robin na mrezi zakucava, federer iz nemoguce pozicije (skoro vana terena) preko glave slajsom pokusava da lobuje, a robin iza ledja smecuje! FANTASTICNO, mislim da je i bila brejk-lopta ako se dobro secam za rodzera. robin puhh, kakve projektile danas slao, retko sam video da se rodzer toliko klize po terenu! drugo, cini mi se da malo ljudi obraca paznju na berdiha koji je jos ubedljivije stigao do polufinala bez izgubljenog seta, usput bez ikakvih problema marija i juznog poslao kuci! ako robin i tomas priblizno ponove svoj potencijal iz predhodnih runda, bice praznik tenisa! o novaku, jeleni i zikiju cemo sutra. svi imaju sanse za polufinale, ali i suprotno moze svasta da se desi, nikad se ne zna. idemo dalje!

Neutron

pre 13 godina

Leo Krstin, 1. jun 2010 20:27)

dobro si ti to izracunao samo imas jednu gresku. djokovic iako osvoji ostaje 3.
procitaj jos jednom svoj post pa ces shvatit
(d, 2. jun 2010 10:16)

@d,
Ne bih rekao da si ti to dobro sracunao.