Tenis 71

Nedelja, 02.05.2010.

20:37

Nadal izjednačio rekord Agasija

Španac Rafael Nadal osvojio je novu titulu na Mastersu u Rimu, savladavši sunarodnika Davida Ferera 7:5, 6:2 posle 104 minuta igre.

Nadal izjednaèio rekord Agasija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

p

pre 13 godina

Bane ne razumes dobro tenis i nemoj pricati kad ne znas.Nadal je bolji teniser od Djokovica a od Mareja da i ne pricamo,sto niko od njih dvojice ne uspostavi vladavinu na nekoj podlozi kao sto je nadal na sljaci,Ajde odgovori mi

Ivana

pre 13 godina

Roberte,pa sta ako nije mlad?!Onda neka se penzionise!!!Kao sto Nadal vecinu turnira osvaja na sljaci,to isto radi i Federer na tvrdoj podlozi ili travi!Zato Nadalovi pljuvaci,DOSTA!VAMOS RAFA!HASTA EL FINAL!!!

ja

pre 13 godina

@bane
Ne znam gde nadje tu gomilu mastersa na betonu?
2005. Kanada i Madrid.
2007. IW
2008. Kanada
2009. IW
Dakle to je ukupno 5 mastresa na betonu za 5 godina igranja.
Isto toliko ima i Djokovic za svega 3 godine igranja.
Marej je recimo za svega 2 godine osvojio 4 mastersa na betonu.
Od ovih 17 masters titula koje se pominju 12 je na sljaci, sto je vise od 2 trecine.
6 titula u Monte Karlu, 5 u Rimu i jedna u Hamburgu. Pa da nije tuzno bilo bi smesno.
U pitanju su 2 turnira na sljaci koji mu ocigledno leze. Svestan je i on sam da su mu ta 2 turnira uz RG jedine prilike da se docepa titula i odrzi u svetskom vrhu kome ne pripada.
Taj Wimbldon i Autralija Open su jednostavno 2 velike Federerove greske i nesto sto Nadal vise nikada nece moci ponoviti.

RN+

pre 13 godina

A da li je potrebno reci bilo sta?Kada je Rafa u elementu,jednostavno je NEPOBEDIV!!!Neko je mogao da iskoristi njegovu povredu za boravak na 2.mestu,ali Rafa se vratio u igru,resen je da pokaze kako se ustvari osvaja to mesto...osvajanjem djokovic-opena svakako ne!Da,svako moze jednom da osvoji Rim(eto i Novak slucajno),ali 5 puta...eee,to ne moze svako(niko do sada),to moze samo MAESTRO RAFA!!!

Robert

pre 13 godina

@Ivana
Čitam tvoje plitkoumlje, koje završavaš rečima - umuknite. Dobro. Gde je Fed u IW i Majamiju? Tebi godine ništa ne znače? On ima 30 i 16 "grend slemova", ne misliš valjda da će danas da juri turnire kao kad je bio mlad? Zaista pišete bez veze, površno, smešno.

messi

pre 13 godina

Mene jedino nervira kako niko od vas ne shvata da Rafa u stvari mnogo lose igra na tvrdim podlogama. Da nije specijalizirao ovu igru na sljaci ne bi se uopste izdvajao od igraca tipa Verdasko, Ferer, Almagro, Ferero, posto je otprilike u njihovom rangu.
(ja, 3. maj 2010 13:54)
Wimbldon 2008,TRAVA..Peking 2008 BETON..Australian Open 2009 BETON..Sve same zlatne medalje..Ostace veliki zal u tvom zivotu sa cinjenicom da je Rafa Federera dobio na travi na Wimbldonu a Roger njega na RG na sljaci nije i nikad se to nece ni desiti..

alexa

pre 13 godina

@ja
Rafa jeste dominantan na sljaci, svi Spanci su specijalisti za sljaku. Sta je tu neobicno??.... Rafa je tek drugi Spanac ikada koji je osvojio Wimbledon....osvojio je i Australian open i prvi je teniser u tzv. open eri koji je istovremeno drzao GS na sve tri podloge,,,, Time se odvojio od kruga klasicnih sljakasa kao sto su Costa, Ferer, Kuerten....
Ne zaboravi da je Federera u prvom medjusobnom mecu pobedio na betonu.....Vecina Rafinih pobeda nad Rogerom jeste na sljaci, uglavnom u finalima, ali sto drugi nisu uspeli Rogera zaustaviti ranije...

Kako objasnjavas 3 uzastopna finala na Wimbledonu i titulu 2008. godine???....3 finala nisu slucajnost.....

dr.house

pre 13 godina

@ja
Pa jedino je važan rezultat i konačne brojke. Ja sam siguran da bi Novak volio da osvoji 10tak grand slamova,a da mu svi govore da igra najružniji tenis u povijesti nego da ima ovaj 1,a da mu govore da igra lijep tenis. Imala je Barcelona protiv Intera posjed lopte oko 80%, pa šta im vrijedi kad su ispali.Ako te zanima umjetniči dojam, ajde na umjetničko klizanje. Činjenica je da Rafa ima rezultate o kojima Đoković može samo sanjati. Jedino se rezultat pamti.

Goga

pre 13 godina

Neko reče da je Rafin žreb bio smešan!E pa taj što je odvalio tu glupost je smešan jer je "projektovani"žreb bio više nego težak(ko razume,shvatiće)ali..svi su izgubili pre bliskog susreta sa njim.Zašto?VAMOS Rafa..zlobnici u mišju rupu..

Ivana

pre 13 godina

Rafa je najbolji!Pa sta ako vecinu turnira osvaja na sljaci?!A gde je vas Federer u Indian Welsu i Majamiju?!A?Ta podloga mu kao odgovara.Bolje umuknite!!!VAMOS RAFA!!!

Jednorog68

pre 13 godina

Čudom se čudim da uopšte IKO više reaguje na komentare @ja i sličnih subjekata.
Ljude očigledno vodi mržnja, a ne neznanje.
Treba ih ostaviti u tom osećanju.
Nije lep osećaj, a komentarima ih samo dajete na značaju i hranite Ego.

Zaludna rabota!

Kao i ovaj moj mali osvrt na fenomen @ja

ja

pre 13 godina

@romanista
Nadal verovatno ima pozitivan rezultat sa top 10 igracima, ali samo zahvaljujuci mecevima na sljaci.
Kada odbijes te susrete na sljaci, na brzim podlogama ima negativan rezultat PROTIV SVIH igraca iz top 10.
Jedino cini mi se protiv Rodika ima pozitivan skor, protiv svih ostalih na brzim podlogama je "u minusu".
Ovo je isto podatak za tvoju informaciju.

Cim se zavrsi sezona sljake Rafa nece moci dobiti ni jednog ozbiljnijeg tenisera.
Verovatno ce opet njegovi fanovi narednih 9 meseci pricati kako ima problema sa povredama, pa tako u krug do sledece sezone na pesku.
Mene jedino nervira kako niko od vas ne shvata da Rafa u stvari mnogo lose igra na tvrdim podlogama. Da nije specijalizirao ovu igru na sljaci ne bi se uopste izdvajao od igraca tipa Verdasko, Ferer, Almagro, Ferero, posto je otprilike u njihovom rangu.

princo

pre 13 godina

Nekoga cemo pamtiti kao najboljeg igraca na sljaci u istoriji tenisa i osvajaca najveceg broja mastersa, a nekoga kao dvorsku ludu teniskih komentara koja dobar deo dana stoji u cosku i mrmlja sebi u bradu "Nadal nema pojma... Mrzim Nadala..."
Ipak, prvi je svetska zvezda, a drugi samo medju citaocima teniske sekcije B92 (i u okvirima lokalne psihijatrijske ustanove). Ali ga to ne cini manje zanimljivim.

pavle

pre 13 godina

Nadal se sa ovim rezultatima vraca u staru formu.I sto je najbitnije on konstantno unapredjuje svoju igru.Servis mu je sve jaci bolji,voleje ne igra cesto ali kad izadje na mrezu to vrlo lepo izgleda,ima jednu od najboljih bekhend dijagonala na turu,jel se neko seca pre 3-4 godine nadal gotovo i nije odigravao bekhend,izvlacio se samo na forhend,danas je postao jedan kompletan igrac.Po ovoj sada formi trebao bi da osvoji i Madrid.JEL SE NEKO slaze sa mnom da je Nadal postao jedan zaista kompletan igrac,neka mi neko ODGOVORI ako se slaze

bane

pre 13 godina

@ja/realno

Ne znam gde si ti to gledao kako Gulbis ponizava Nadala, na kom to kanalu?
Daleko je taj Gulbis od Nadala cak i kad je ovaj izvan forme.

Kazes da je smesno porediti Nadala i kralja Federera a ovaj ima duplo vise pobeda u medjusobnim
susretima. Mnogo smesno.

Ta tvoja prica o betonu i sljaci je vise nego lupetanje. Covek ima gomilu mastersa na betonu (fali mu samo jos jedan koji uskoro uzima), osvajao
i Grend slemove i na betonu i na travi, Olimpijske igre a ti kazes da nema pojma? Sta tek reci onda
za jednog Djokovica koji nema nista od toga a drugi je na listi? Pa Mareja, Del Potra, Rodika itd, ni oni nemaju pojma?

Pravu istinu znaju svi koji prate tenis a to je da je Nadal veliki igrac na svim podlogama a na sljaci NEPOBEDIV.

Prosle godine dok je bio u krizi mnogi su se okoristili, najvise Federer i Djokovic ali sada je tome dosao kraj.
Savetujem ti da se preorjentises na neki drugi sport jer tenis nisi razumeo.

Srdjan

pre 13 godina

Sta reci.BRAVO CARE !!!!
Drago mi je sto si zlobne duse uterao u misiju rupu,nema ih nigde.Cute jave se sa ponekom nebuloznom kritikom kako trebas ti da osvajas i druge Masterse, a za neupucene tebi fali samo Sinsinati.Toliko da ovi neznanci i nauce nesto.Bravo care tako ti pises istoriju tenisa.Zelim ti da osvajas pregrst trofeja jer se samo to pamti a ne pozicija na ATP turu.Srecnaje majka sto te je rodila.Sta jos zlobnim dusama trebasda dokazes?Nista dosta si im pokazao trofejima.17 kako to lepo zvuci.Ajmo care po sledeci....
@ja.
Cele 3 nedelje sam citao tvoje sumanute prognoze ko ce sve da ga austavi i danece nista da osvoji pa se pitam gde si sad,mozda ti Agasi nije poslao sredstvo za stimulaciju mozga.
Pozdrav i cestitke b92 na korektnom izvestavanju, sada sam uvideo da ste no.1 posto Tijanic i Javni servis nisu imali termin da prenose direktan mec.Pozdrav vama i Rafa fanovima.( 17 )( 17 )lepo majke mi.!!!
Srdjan-Rafaholic.

and Oscar goes tooooo

pre 13 godina

@ 3 karte za Holivud,
Tradicionalno se kaze: "In category of the most stupid comments Oscar goes to ...osvesti se Nole. Congratulation"
Eventualno se moze reci: "This year...the winner is...." ali ovo je izusetak, koji se doduse cesto cuo na ovogodisnjoj dodeli.

osvesti se Nole

pre 13 godina

@(3 karte za Holivud, 3. maj 2010 00:03)
Ne razumem.
Kakve veze ima Oskar i Holivud sa mojim komentarom.
Iz kog si ti filma?

Dule

pre 13 godina

@492...Bravo za komentar...@ja nam se svima popeo na glavu svojim neznalackim komentarima, Nadal osvaja sve zivo, Novak to nikad nece osvojiti,a on prica li prica o noletovom geniju, besmislica...Ja volim Novaka, ali treba biti realan, naravno, on prica besmislice i o ostalim igracima, o Rodiku, koji osvaja turnire, i igra jako dobro, za njega je Davidenko bolji igrac od Rodika i Nadala...smesno, Davidenko je Rodika jednom pobedio od sest susreta...Davidenko nikad nije bio u finalu gren slema, Rodik je bio pet puta i uzeo jednu titulu, Davidenko ima dva mastersa, Rodik pet...Davidenko je starijiod Rodika, daklem neznanja na sve strane...o Nadalu necu ni da pricam, covek je legenda...nadam se da @ja vise nece pisati nebuloze...

romanista

pre 13 godina

@ja Za tvoju informaciju, Nadal nema problema sa igračima iz top 10,šta više,to je JEDINI igrač koji ima pozitivan skor sa svim ostalim igračima,ne samo iz top 10,nego iz top 1000.Indian Wels,Wimbledon,Australian open,Queens...,da li je i to šljaka ? A da li je za tebe Rafa nula,to nije bitno,ti si sam za sebe NULA !! VAMOS TORO !!

osvesti se Nole

pre 13 godina

@(Neutron, 2. maj 2010 22:16)
Jesam se uzbudio jer mi je krivo kako Nole igra zadnjih godinu dana.
Jeste Noli DRUGI na svetu, ali bi bilo jos lepse da je PRVI.
Nemam protiv i da bude drugi, ali da igra svoju igru.
Navedi, ako mozes, ime jednog sportiste, ili celog tima, koji tako malodusno izgledaju na terenu.
Lako je engleskim fudbalskim navijacima da navijaju kao ludi i kada je njihov tim na dnu tabele, kada njihovi ljubimci ginu 90 min na terenu. Oni-navijaci, ne postavljaju pitanje fudbalskog umeca. Njima je bitno da se njihov tim BORI. I to je sustina sporta i sustina navijanja.
I da, tenis sam poceo da gledam sa pojavom Novaka. Duzina pracenja tenisa nema veze sa razmisljanjem o tenisu, niti ima veze sa ovim forumom. Ovde svi imaju svoja prava, od toga da viknu Ajde, do toga da pisu strucne elaborate, da podrzavaju svoje ljubimce ili da ih kritikuju.
So, Neutronu, ja tebi savetujem da se naelektrises, volja ti pozitivno ili negativno, pa da i od tebe nesto pametno procitamo. :)

eto ti sad :D

pre 13 godina

Da samo spomenem,nekom cistom logikom,zamislite samo da je Rafa poceo da igra u ono vreme kada je Federer nagomilao one silne titule(vreme bez konkurencije,drugi za prvim zaostaje 4500 bodova)koliko li bi ih danas imao...?!?trocifrenu neku brojku,sigurno...al ni ovako nije kasno,do Agasijevih 30 ima jos pobednickih intervjua da daje...

realno

pre 13 godina

@Ženevljanin
Smanji malo dozivljaj. Ipak je ovo samo sljaka. Cim Rafa oseti tvrdo tlo pod nogama nece ga biti u zavrsnici nijednog turnira. Moze on da osvoji i 80 titula u svojoj karijeri, ali ce nazalost 70 biti na sljaci. Jedan ogranicen teniser i nista drugo. Smesno je uopste porediti ga sa Federereom. Smesno je porediti ga i sa mnogim drugim teniserima a kamoli sa kraljem tenisa.
Uostalom tesko da bi uzeo i ovu titulu i onu u Monte Karlu da je imao nekog ozbiljnijeg protivnika.
Cinjenica je da Nadal tacno godinu dana nije pobedio ni jednog igraca iz prvih 10. I ove dve titule je osvojio igrajuci finala sa igracima koji nisu ni u prvih 10. Cim je naisao na malo ozbiljnijeg protivnika, mucio se i provlacio kros iglene usi. Ocigledan primer su mecevi protiv Vavrinke i Gulbisa na ovom turniru, u kojima su ga par poena delili od poraza.
Uostalom videces vec na RG kako stoje stvari. Cetvro kolo je Rafin maksimalan domet.

ja

pre 13 godina

@x-492
Odgovoricu ti kratko.
Rafa bi za promenu mogao da osvoji i neki turnir koji nije na sljaci, ili jednostavno da pobedi nekog jaceg igraca , bilo kog iz top deset.
Dok to ne uradi za mnene ce i dalje biti obicna nula.

Sta mu je juce Gulbis radio na terenu to je bilo smesno.
Ponizavao ga je ceo mec.
Naravno ti to nisi gledao, tebi je vazan samo konacni rezultat, cifre i brojke koje nista ne znace.

Aki

pre 13 godina

Svaka čast Rafaelu Nadalu, kada je u formi, jednostavno gazi na šljaci pa i na drugim podlogama. Još i nije igrao najbolje što može. Ono što ne mogu da razumem je neverovatna mržnja koju iskazuje većina komentatora ovde prema Novaku. Što pljujete čoveka toliko, njegov tenis je, njegov život, igra kako želi i zna, ništa on vama nije dužan i nije kriv za vaše stanje svesti.

Uros

pre 13 godina

kao sto sam i najavio njegovu dominaciju na sljaci pre nekoliko meseci,,ja sam u tom komentaru napisao da ce se rafa vratiti na mesto br2 a neki lik mi rece na 20 gde mu je i mesto...

nikola zivotic

pre 13 godina

Neko igra i osvaja 17.masters u karijeri i obara rekorde u 23 godini,a neko igra celendzer u beogradu koji verovatno nece moci da osvoji od Wawrinke koji na sljaci razbija.Strasno na sta je neko spao a tek ce da spadne samo polako da otvori jos koji kafic

zoran

pre 13 godina

(MajklZR, 2. maj 2010 21:36)

Sanjas otvorenih ociju.
Porediti Novaka i Nadala je cista besmislica.
Novak jos nije nauchio da servira a o mentalnoj starni da ne govorimo. Porediti tu stranu izmedju Nadala i Novaka je kao da poredish kamen i jastuk.
Sada Nadal preuzima drugu poziciju i juri kao prvoj ako brzi voz. Nema tu ko da ga zaustavi. Rodja i ostali su se ogrebali dok je Rafa bio u problemima, sto porodichnim sto zdrastvenim. No, to je proslost i tu vishe nema konkurencije.

bane

pre 13 godina

Koliko bi se tenis srozao kada bi Nadal otisao. Ovaj momak nas je navikao na savrsenstvo i posle njega tenis nece biti ista igra.
Zar ima neko da sumnja da nece opet osvojiti RG?
Nazalost, nas Novak nije nimalo shvatio lekciju i poprimio nesto od Nadalove borbenosti. On ce i dalje da izvodi kerefeke ali sada na turnirima nize kategorije. Cega ga veoma naporna godina ako zeli da ostane u Top 10 jer mora da pilicari cak vise nego prosle sezone.

obozavalac srbskog sporta

pre 13 godina

Nole hitno da te tata odvede da upznas chika DUSHKA VUJESEVICA,da probas da dobijes neku knjigu..savet,a mogo bi i tata

Forhend spin

pre 13 godina

@pavle,"stasan,stasit",xexexe da li je ovde u pitanju i neka druga ljubav a ne samo prema igri ;)).Jednorog,da bi se Rafa izjednacio sa Rodjom mora jos da osvoji 10-tak GS-ova.Mastersi su,slozicete se,ipak kategorija ispod.

Norijega

pre 13 godina

Jednorogi, Agasi je priznao da se dopingovao. Nemoj njega da uzimaš za primer. Vamos Rafa ipak ne igra kao nekada, a na brzoj podlozi neće mnogo postići. Da bi bio ispred Federera, Nadal bi morao da osvoji još 11 "grend slemova". To je fatamorgana. A ko kaže da Fed neće uzeti bar još jedan? Nadal ima ipak 24 godine, a ne 23, kako vi pišete.

pavle

pre 13 godina

Ovaj Nadal je zaista stasan.Neke lopte koje je on stigao zaista treba pogledati nekoliko puta da se vidi kolika tu treba upornost.Pogledajte mec sa gulbisom i ovaj,Rafa je danas napravio 25 vinera i to govori da je bio poprilicno agresivan.ferrer je se dobro drzao i na kraju je casno izgubio,mnogo veci igraci su daleko ubedljivije gubili od nadala.Rafa svaka ti cast i nemoj ovde da se zaustavis,vec da u Madrid ides po titulu,da ucutkas sve ove koji ne cene tvoje strahovite rezultate.Tvoj Vatreni Navijac Pavle.

Jednorog68

pre 13 godina

@Norijega
Jednorog68 /rod: ženski/
Nismo na toj temi koliko sam uspela da razumem naslov koji se komentariše.
Sledi: nemam ti ništa reći, a i ti se drži teme. Biće naslova i po tvojoj volji.

Muster

pre 13 godina

Gledam ovaj snimak i ne mogu da se nacudim Fereru.Ceo mec se nadjacava po dijagonali,i to njegov bekhend na Nadalov forhend.Samoubistvo...Igra bez slajsa,u istom ritmu bez rotacije,na sirovu snagu.U svakom slucaju,zasluzena Nadalova 17 Masters titula!

amila

pre 13 godina

Ko veruje da ovakav Nadal je pretendent na RG krunu, prihvatam da se opkladim da ove godine (2010) sigurno nece osvojiti RG. Ovaj Nadal ne moze da pogadja uglove terena, ne moze da "lize" linije, ne moze da izdrzi dugu razmenu udaraca, jednom recju, nista od onog sto je bio. Siguran sam da ispada (50% u prva cetiri kola, 33% u cetvrtfinalu, 75% u polufinalu) pre prognoziranog vremena, ko se ne slaze neka se kladi sa mnom.

Neutron

pre 13 godina

Nole, nadam se da si gledao i ucio.
Ucio i plakao.
I ne moj da se stidis ako si i pustio neku suzu dok si gledao Carobnjaka. I decacima je dozvoljeno da placu.
Ako si tokom Rafinog meca hvatao beleske nadam se da si zabelezio sledece:
1. Pravi sampion igra tenis da bi pobedio.
2. Pravi sampion uteruje strah u kosti protivnicima samom svojom pojavom na terenu.
3. Pravom sampionu se ne tresu gace kada sretne nekog igraca iz top 50.
4. Pravi sampion igra tenis na terenu: ne razgovara sa samim sobom, svojim stabom, publikom i Bogom za vreme meca
5. Pravi sampion igra sampionski svaki mec, set, gem, udarac.
6. Pravi sampion je pravi zato sto nije lazni.
(osvesti se Nole, 2. maj 2010 21:19)
A sto si se ti toliko uzrujao? Lepo si sve to postavio, svaka cast, sve naucno obradjeno od tvoje strane. Nadal je Nadal a Novak je Novak. Mozda Novak nikada nece biti Nadal, i sta onda? Da nema Noleta ti mozda tenis uopse ne bi ni pratio. Novak je najbolji srpski teniser u istoriji nase male zemlje i on pokusava da igra najbolje sto moze, prvo iz sopstvenog interesa. Uradi toliko koliko moze da uradi. Malo li je biti, eto vec 4 meseca ispred vanzemaljsokg Rafe na ATP rankingu? Da li ti je to uopste proslo kroz glavu kada si pisao to sto si pisao? E, sada, to sto ti besnis sto Nole ne pobedi svaki turnir, to je vec tvoj problem. Od blata ima da ga pravis kad se povuce, pazi sta ti kazem. Nije ti dovoljno dobar, drugi na svetu, jel da? Ali, cenim ja tebe posto puno zahtevas. To je vrlo dobro.

Ženevljanin

pre 13 godina

Šta još treba da uradi Nadal, pa da mu Neverne Tome priznaju da je, uz Rodžera, najveći teniser današnjice? Niko ozbiljan više ne spori da je on, na zemljanim terenima, najbolji svih vremena. Takođe, mislim da je jedini koji ima šanse da, do kraja karijere (ako ga posluži zdravlje) nadmaši Federerov rekorde. Momak im a tek 23 godine ali stalno napreduje. Setimo se: bio je poznat kao teniser koji igra "bez servisa". Sada mu je servis izvanredan - malo ko može da se pohvali da mu ga je oduzeo...

nije kasno

pre 13 godina

nole bre zivni malo.
Gde je onaj tvoj bes sa pocetka 2008 godine. prodajes se.
Tvojima smeta sto komentator sa rts-a ne navija za tebe... sramota... misli na igru...

vamos

pre 13 godina

Nisam video u tekstu kakav ce raspored od sutra biti na ATP. Djokovic je branio polufinale. Realno je pozicija 1 i 2 Federer i Nadal, pa svi ostali. To su verovatno 2 najdominantnija tenisera u sitoriji. Novak je dobar, konstantan teniser ali je za klasu losiji. Ko se slaze neka preporuci

insajderska prica

pre 13 godina

Hollywood Reporter je preneo sledecu vest: "Ne, predomislio sam se. Ne zelim vise da igram Kralja Aleksandra. Hocu da igram Kralja Rafu."
U Holivudskim krugovima se jos spekulise ko je dao ovu izjavu. Vecina misli da je to rekao onaj kome niko ne sme da kaze da tenis mora i da se trenira.

nikola zivotic

pre 13 godina

Svaka cast momku,da je Novak barem malo kao nadal u psihi lgedali bi novaka kako stalno dize pehare ali jednostavno Novak je zavrsio sve sto se tice gren slemova i mastersa slobodno mi stavljajte minuse ali ja sam realan a ljudi koji i dalje misli da ce novak nesto uraditi samo sanjaju nikada on nece biti ni stoti deo Rafe I Federera,ne mrzim Novaka naprotiv ja ga mnogo gotivim ali to je cinjenica

alexa

pre 13 godina

U publici videh natpis: "Veni, vidi, vici"...Dodjoh, videh, pobedih.....
Tako je i bilo....Rafa pise istoriju......a sa ovim titulama mu se vraca i samopouzdanje....Zaista sjajno...I talijanski je poceo da govori, kako smo mogli cuti na dodeli trofeja....pa i treba kada stalno pobedjuje tu....

Rafaelica

pre 13 godina

Bravo Rafice! Ispisuješ tenisku istoriju već dugo svojim rekordima i želim ti da tako nastaviš i dalje.

Možda bi Madrid trebalo preskočiti, da bi bio odmoran za RG i W. Nadam se da ćeš dobro proceniti koliko će ti snage trebati za protivnike. Ako bi Fed, Nole i Mari i u Madridu igrali u ovako lošoj formi, a Delpo nije dugo na turnirima, pa verovatno ni on nije u nekoj formi, onda ne bi bilo iscrpljujuće. Ali, nikad se ne zna. Treba RG protrčati jer to je najsladje tvojim fanovima. A možda i tebi.

x-492

pre 13 godina

Danas je dan zalosti za @ja ili @ Bye Bye Rafa.Covjek vec tri godine prica kako Nadal nema pojma,a doticni osvaja turnire i rusi rekorde.Neznam sta bi Nadal trebao napraviti da bi @ja prestao pisati nebuloze.

istoricar

pre 13 godina

komentator na sport klubu rece- na kraju sentimentalna muzika iz poznatog filma - a ne rece iz kog. zna neko
(jovan, 2. maj 2010 20:51)

To je tema iz filma "Bio jednom jedan Nole".

Jednorog68

pre 13 godina

Čestitke Davidu, kapa dole Rafi.
Stati rame uz rame sa Agasijem, činjenica je vredna poštovanja. Preteći velikog Rodžera, takođe svojevrsni podatak za istoriju teniske igre.

I ,svaki dalji komentar bio bi suvišan.

osvesti se Nole

pre 13 godina

Nole, nadam se da si gledao i ucio.
Ucio i plakao.
I ne moj da se stidis ako si i pustio neku suzu dok si gledao Carobnjaka. I decacima je dozvoljeno da placu.
Ako si tokom Rafinog meca hvatao beleske nadam se da si zabelezio sledece:
1. Pravi sampion igra tenis da bi pobedio.
2. Pravi sampion uteruje strah u kosti protivnicima samom svojom pojavom na terenu.
3. Pravom sampionu se ne tresu gace kada sretne nekog igraca iz top 50.
4. Pravi sampion igra tenis na terenu: ne razgovara sa samim sobom, svojim stabom, publikom i Bogom za vreme meca
5. Pravi sampion igra sampionski svaki mec, set, gem, udarac.
6. Pravi sampion je pravi zato sto nije lazni.

MajklZR

pre 13 godina

Da je Nole danas igrao u finalu razbio bi Rafu.
Ova moja tvrdnja nije navijacko slepilo vec je zasnovana na sledecim cinjenicama: Rafa je tesno dobio Ferera koji je u Monte Karlu dobio Verdaska koji je 2006 izgubio od Montanjesa posto je ovaj dobio Seru koji te godine nije imao pojima i na srecu je dobio Rohusa koga je Nole sledece godine odrao oba puta kada su se sreli. Iz toga logicki proizilazi da je samo sreca omogucila Rafi da osvoji ovogodisnji turnir u Rimu.
Napred Nole. Samo je nebo tvoja granica, ukoliko te na tom putu do neba ne sacekaju Juzni, Davidenko, Kolsrajber, Has,Conga, Ljubicic i Verdasko.
Mi, tvoji verni navijaci, smo uvek uz tebe i kada uzdises, i prevrces oci, lomis reket, psujes sebe, strucni stab, familiju, publiku, organizatore, vremensku prognozu i sponzore.
Oni koji te otpisuju ce vec posle "Srbija Otvoreno Za Sve Koji Imaju Lovu Da Plate Da Gledaju Familju" da te uzdizu u nebo a i dalje, tj. vise. Ali takvi navijaci koji hoce samo pobede i nisu pravi navijaci. Pravi su oni koji u porazima uzivaju vise nego u pobedama. Svako takoreci moze da osvoji Rim. Ali da ispadnu u cetvrt finalu mogu samo cetvorica. Tu matematiku prosecan Srbin nikada nece shvatiti.

Ja pa ja

pre 13 godina

Bravo Rafa!Kakva nevidjena steta za Noleta sto nije uspeo da dodje do finala.Idealni vremenski uslovi za njega da pobedi Nadala,prohladno i oblacno sa cestim prekidima zbog kise.Ovaj Ferer jednodimenzionalan igrac,igra bez promene ritma na snagu.

:)

pre 13 godina

Sedam rimskih kraljeva:
1. Romul
2. Numa Pompilije
3. Tul Hostilije
4. Anko Marcije
5. Tarkvinije Stariji
6. Servije Tulije
7. Tarkvinije Oholi
i osmi Rafa Nadal!!!

osvesti se Nole

pre 13 godina

Nole, nadam se da si gledao i ucio.
Ucio i plakao.
I ne moj da se stidis ako si i pustio neku suzu dok si gledao Carobnjaka. I decacima je dozvoljeno da placu.
Ako si tokom Rafinog meca hvatao beleske nadam se da si zabelezio sledece:
1. Pravi sampion igra tenis da bi pobedio.
2. Pravi sampion uteruje strah u kosti protivnicima samom svojom pojavom na terenu.
3. Pravom sampionu se ne tresu gace kada sretne nekog igraca iz top 50.
4. Pravi sampion igra tenis na terenu: ne razgovara sa samim sobom, svojim stabom, publikom i Bogom za vreme meca
5. Pravi sampion igra sampionski svaki mec, set, gem, udarac.
6. Pravi sampion je pravi zato sto nije lazni.

vamos

pre 13 godina

Nisam video u tekstu kakav ce raspored od sutra biti na ATP. Djokovic je branio polufinale. Realno je pozicija 1 i 2 Federer i Nadal, pa svi ostali. To su verovatno 2 najdominantnija tenisera u sitoriji. Novak je dobar, konstantan teniser ali je za klasu losiji. Ko se slaze neka preporuci

Jednorog68

pre 13 godina

Čestitke Davidu, kapa dole Rafi.
Stati rame uz rame sa Agasijem, činjenica je vredna poštovanja. Preteći velikog Rodžera, takođe svojevrsni podatak za istoriju teniske igre.

I ,svaki dalji komentar bio bi suvišan.

:)

pre 13 godina

Sedam rimskih kraljeva:
1. Romul
2. Numa Pompilije
3. Tul Hostilije
4. Anko Marcije
5. Tarkvinije Stariji
6. Servije Tulije
7. Tarkvinije Oholi
i osmi Rafa Nadal!!!

nikola zivotic

pre 13 godina

Svaka cast momku,da je Novak barem malo kao nadal u psihi lgedali bi novaka kako stalno dize pehare ali jednostavno Novak je zavrsio sve sto se tice gren slemova i mastersa slobodno mi stavljajte minuse ali ja sam realan a ljudi koji i dalje misli da ce novak nesto uraditi samo sanjaju nikada on nece biti ni stoti deo Rafe I Federera,ne mrzim Novaka naprotiv ja ga mnogo gotivim ali to je cinjenica

x-492

pre 13 godina

Danas je dan zalosti za @ja ili @ Bye Bye Rafa.Covjek vec tri godine prica kako Nadal nema pojma,a doticni osvaja turnire i rusi rekorde.Neznam sta bi Nadal trebao napraviti da bi @ja prestao pisati nebuloze.

MajklZR

pre 13 godina

Da je Nole danas igrao u finalu razbio bi Rafu.
Ova moja tvrdnja nije navijacko slepilo vec je zasnovana na sledecim cinjenicama: Rafa je tesno dobio Ferera koji je u Monte Karlu dobio Verdaska koji je 2006 izgubio od Montanjesa posto je ovaj dobio Seru koji te godine nije imao pojima i na srecu je dobio Rohusa koga je Nole sledece godine odrao oba puta kada su se sreli. Iz toga logicki proizilazi da je samo sreca omogucila Rafi da osvoji ovogodisnji turnir u Rimu.
Napred Nole. Samo je nebo tvoja granica, ukoliko te na tom putu do neba ne sacekaju Juzni, Davidenko, Kolsrajber, Has,Conga, Ljubicic i Verdasko.
Mi, tvoji verni navijaci, smo uvek uz tebe i kada uzdises, i prevrces oci, lomis reket, psujes sebe, strucni stab, familiju, publiku, organizatore, vremensku prognozu i sponzore.
Oni koji te otpisuju ce vec posle "Srbija Otvoreno Za Sve Koji Imaju Lovu Da Plate Da Gledaju Familju" da te uzdizu u nebo a i dalje, tj. vise. Ali takvi navijaci koji hoce samo pobede i nisu pravi navijaci. Pravi su oni koji u porazima uzivaju vise nego u pobedama. Svako takoreci moze da osvoji Rim. Ali da ispadnu u cetvrt finalu mogu samo cetvorica. Tu matematiku prosecan Srbin nikada nece shvatiti.

Ženevljanin

pre 13 godina

Šta još treba da uradi Nadal, pa da mu Neverne Tome priznaju da je, uz Rodžera, najveći teniser današnjice? Niko ozbiljan više ne spori da je on, na zemljanim terenima, najbolji svih vremena. Takođe, mislim da je jedini koji ima šanse da, do kraja karijere (ako ga posluži zdravlje) nadmaši Federerov rekorde. Momak im a tek 23 godine ali stalno napreduje. Setimo se: bio je poznat kao teniser koji igra "bez servisa". Sada mu je servis izvanredan - malo ko može da se pohvali da mu ga je oduzeo...

istoricar

pre 13 godina

komentator na sport klubu rece- na kraju sentimentalna muzika iz poznatog filma - a ne rece iz kog. zna neko
(jovan, 2. maj 2010 20:51)

To je tema iz filma "Bio jednom jedan Nole".

alexa

pre 13 godina

U publici videh natpis: "Veni, vidi, vici"...Dodjoh, videh, pobedih.....
Tako je i bilo....Rafa pise istoriju......a sa ovim titulama mu se vraca i samopouzdanje....Zaista sjajno...I talijanski je poceo da govori, kako smo mogli cuti na dodeli trofeja....pa i treba kada stalno pobedjuje tu....

Rafaelica

pre 13 godina

Bravo Rafice! Ispisuješ tenisku istoriju već dugo svojim rekordima i želim ti da tako nastaviš i dalje.

Možda bi Madrid trebalo preskočiti, da bi bio odmoran za RG i W. Nadam se da ćeš dobro proceniti koliko će ti snage trebati za protivnike. Ako bi Fed, Nole i Mari i u Madridu igrali u ovako lošoj formi, a Delpo nije dugo na turnirima, pa verovatno ni on nije u nekoj formi, onda ne bi bilo iscrpljujuće. Ali, nikad se ne zna. Treba RG protrčati jer to je najsladje tvojim fanovima. A možda i tebi.

insajderska prica

pre 13 godina

Hollywood Reporter je preneo sledecu vest: "Ne, predomislio sam se. Ne zelim vise da igram Kralja Aleksandra. Hocu da igram Kralja Rafu."
U Holivudskim krugovima se jos spekulise ko je dao ovu izjavu. Vecina misli da je to rekao onaj kome niko ne sme da kaze da tenis mora i da se trenira.

Neutron

pre 13 godina

Nole, nadam se da si gledao i ucio.
Ucio i plakao.
I ne moj da se stidis ako si i pustio neku suzu dok si gledao Carobnjaka. I decacima je dozvoljeno da placu.
Ako si tokom Rafinog meca hvatao beleske nadam se da si zabelezio sledece:
1. Pravi sampion igra tenis da bi pobedio.
2. Pravi sampion uteruje strah u kosti protivnicima samom svojom pojavom na terenu.
3. Pravom sampionu se ne tresu gace kada sretne nekog igraca iz top 50.
4. Pravi sampion igra tenis na terenu: ne razgovara sa samim sobom, svojim stabom, publikom i Bogom za vreme meca
5. Pravi sampion igra sampionski svaki mec, set, gem, udarac.
6. Pravi sampion je pravi zato sto nije lazni.
(osvesti se Nole, 2. maj 2010 21:19)
A sto si se ti toliko uzrujao? Lepo si sve to postavio, svaka cast, sve naucno obradjeno od tvoje strane. Nadal je Nadal a Novak je Novak. Mozda Novak nikada nece biti Nadal, i sta onda? Da nema Noleta ti mozda tenis uopse ne bi ni pratio. Novak je najbolji srpski teniser u istoriji nase male zemlje i on pokusava da igra najbolje sto moze, prvo iz sopstvenog interesa. Uradi toliko koliko moze da uradi. Malo li je biti, eto vec 4 meseca ispred vanzemaljsokg Rafe na ATP rankingu? Da li ti je to uopste proslo kroz glavu kada si pisao to sto si pisao? E, sada, to sto ti besnis sto Nole ne pobedi svaki turnir, to je vec tvoj problem. Od blata ima da ga pravis kad se povuce, pazi sta ti kazem. Nije ti dovoljno dobar, drugi na svetu, jel da? Ali, cenim ja tebe posto puno zahtevas. To je vrlo dobro.

pavle

pre 13 godina

Ovaj Nadal je zaista stasan.Neke lopte koje je on stigao zaista treba pogledati nekoliko puta da se vidi kolika tu treba upornost.Pogledajte mec sa gulbisom i ovaj,Rafa je danas napravio 25 vinera i to govori da je bio poprilicno agresivan.ferrer je se dobro drzao i na kraju je casno izgubio,mnogo veci igraci su daleko ubedljivije gubili od nadala.Rafa svaka ti cast i nemoj ovde da se zaustavis,vec da u Madrid ides po titulu,da ucutkas sve ove koji ne cene tvoje strahovite rezultate.Tvoj Vatreni Navijac Pavle.

Muster

pre 13 godina

Gledam ovaj snimak i ne mogu da se nacudim Fereru.Ceo mec se nadjacava po dijagonali,i to njegov bekhend na Nadalov forhend.Samoubistvo...Igra bez slajsa,u istom ritmu bez rotacije,na sirovu snagu.U svakom slucaju,zasluzena Nadalova 17 Masters titula!

bane

pre 13 godina

@ja/realno

Ne znam gde si ti to gledao kako Gulbis ponizava Nadala, na kom to kanalu?
Daleko je taj Gulbis od Nadala cak i kad je ovaj izvan forme.

Kazes da je smesno porediti Nadala i kralja Federera a ovaj ima duplo vise pobeda u medjusobnim
susretima. Mnogo smesno.

Ta tvoja prica o betonu i sljaci je vise nego lupetanje. Covek ima gomilu mastersa na betonu (fali mu samo jos jedan koji uskoro uzima), osvajao
i Grend slemove i na betonu i na travi, Olimpijske igre a ti kazes da nema pojma? Sta tek reci onda
za jednog Djokovica koji nema nista od toga a drugi je na listi? Pa Mareja, Del Potra, Rodika itd, ni oni nemaju pojma?

Pravu istinu znaju svi koji prate tenis a to je da je Nadal veliki igrac na svim podlogama a na sljaci NEPOBEDIV.

Prosle godine dok je bio u krizi mnogi su se okoristili, najvise Federer i Djokovic ali sada je tome dosao kraj.
Savetujem ti da se preorjentises na neki drugi sport jer tenis nisi razumeo.

Srdjan

pre 13 godina

Sta reci.BRAVO CARE !!!!
Drago mi je sto si zlobne duse uterao u misiju rupu,nema ih nigde.Cute jave se sa ponekom nebuloznom kritikom kako trebas ti da osvajas i druge Masterse, a za neupucene tebi fali samo Sinsinati.Toliko da ovi neznanci i nauce nesto.Bravo care tako ti pises istoriju tenisa.Zelim ti da osvajas pregrst trofeja jer se samo to pamti a ne pozicija na ATP turu.Srecnaje majka sto te je rodila.Sta jos zlobnim dusama trebasda dokazes?Nista dosta si im pokazao trofejima.17 kako to lepo zvuci.Ajmo care po sledeci....
@ja.
Cele 3 nedelje sam citao tvoje sumanute prognoze ko ce sve da ga austavi i danece nista da osvoji pa se pitam gde si sad,mozda ti Agasi nije poslao sredstvo za stimulaciju mozga.
Pozdrav i cestitke b92 na korektnom izvestavanju, sada sam uvideo da ste no.1 posto Tijanic i Javni servis nisu imali termin da prenose direktan mec.Pozdrav vama i Rafa fanovima.( 17 )( 17 )lepo majke mi.!!!
Srdjan-Rafaholic.

romanista

pre 13 godina

@ja Za tvoju informaciju, Nadal nema problema sa igračima iz top 10,šta više,to je JEDINI igrač koji ima pozitivan skor sa svim ostalim igračima,ne samo iz top 10,nego iz top 1000.Indian Wels,Wimbledon,Australian open,Queens...,da li je i to šljaka ? A da li je za tebe Rafa nula,to nije bitno,ti si sam za sebe NULA !! VAMOS TORO !!

messi

pre 13 godina

Mene jedino nervira kako niko od vas ne shvata da Rafa u stvari mnogo lose igra na tvrdim podlogama. Da nije specijalizirao ovu igru na sljaci ne bi se uopste izdvajao od igraca tipa Verdasko, Ferer, Almagro, Ferero, posto je otprilike u njihovom rangu.
(ja, 3. maj 2010 13:54)
Wimbldon 2008,TRAVA..Peking 2008 BETON..Australian Open 2009 BETON..Sve same zlatne medalje..Ostace veliki zal u tvom zivotu sa cinjenicom da je Rafa Federera dobio na travi na Wimbldonu a Roger njega na RG na sljaci nije i nikad se to nece ni desiti..

nije kasno

pre 13 godina

nole bre zivni malo.
Gde je onaj tvoj bes sa pocetka 2008 godine. prodajes se.
Tvojima smeta sto komentator sa rts-a ne navija za tebe... sramota... misli na igru...

nikola zivotic

pre 13 godina

Neko igra i osvaja 17.masters u karijeri i obara rekorde u 23 godini,a neko igra celendzer u beogradu koji verovatno nece moci da osvoji od Wawrinke koji na sljaci razbija.Strasno na sta je neko spao a tek ce da spadne samo polako da otvori jos koji kafic

pavle

pre 13 godina

Nadal se sa ovim rezultatima vraca u staru formu.I sto je najbitnije on konstantno unapredjuje svoju igru.Servis mu je sve jaci bolji,voleje ne igra cesto ali kad izadje na mrezu to vrlo lepo izgleda,ima jednu od najboljih bekhend dijagonala na turu,jel se neko seca pre 3-4 godine nadal gotovo i nije odigravao bekhend,izvlacio se samo na forhend,danas je postao jedan kompletan igrac.Po ovoj sada formi trebao bi da osvoji i Madrid.JEL SE NEKO slaze sa mnom da je Nadal postao jedan zaista kompletan igrac,neka mi neko ODGOVORI ako se slaze

Jednorog68

pre 13 godina

Čudom se čudim da uopšte IKO više reaguje na komentare @ja i sličnih subjekata.
Ljude očigledno vodi mržnja, a ne neznanje.
Treba ih ostaviti u tom osećanju.
Nije lep osećaj, a komentarima ih samo dajete na značaju i hranite Ego.

Zaludna rabota!

Kao i ovaj moj mali osvrt na fenomen @ja

dr.house

pre 13 godina

@ja
Pa jedino je važan rezultat i konačne brojke. Ja sam siguran da bi Novak volio da osvoji 10tak grand slamova,a da mu svi govore da igra najružniji tenis u povijesti nego da ima ovaj 1,a da mu govore da igra lijep tenis. Imala je Barcelona protiv Intera posjed lopte oko 80%, pa šta im vrijedi kad su ispali.Ako te zanima umjetniči dojam, ajde na umjetničko klizanje. Činjenica je da Rafa ima rezultate o kojima Đoković može samo sanjati. Jedino se rezultat pamti.

amila

pre 13 godina

Ko veruje da ovakav Nadal je pretendent na RG krunu, prihvatam da se opkladim da ove godine (2010) sigurno nece osvojiti RG. Ovaj Nadal ne moze da pogadja uglove terena, ne moze da "lize" linije, ne moze da izdrzi dugu razmenu udaraca, jednom recju, nista od onog sto je bio. Siguran sam da ispada (50% u prva cetiri kola, 33% u cetvrtfinalu, 75% u polufinalu) pre prognoziranog vremena, ko se ne slaze neka se kladi sa mnom.

zoran

pre 13 godina

(MajklZR, 2. maj 2010 21:36)

Sanjas otvorenih ociju.
Porediti Novaka i Nadala je cista besmislica.
Novak jos nije nauchio da servira a o mentalnoj starni da ne govorimo. Porediti tu stranu izmedju Nadala i Novaka je kao da poredish kamen i jastuk.
Sada Nadal preuzima drugu poziciju i juri kao prvoj ako brzi voz. Nema tu ko da ga zaustavi. Rodja i ostali su se ogrebali dok je Rafa bio u problemima, sto porodichnim sto zdrastvenim. No, to je proslost i tu vishe nema konkurencije.

Dule

pre 13 godina

@492...Bravo za komentar...@ja nam se svima popeo na glavu svojim neznalackim komentarima, Nadal osvaja sve zivo, Novak to nikad nece osvojiti,a on prica li prica o noletovom geniju, besmislica...Ja volim Novaka, ali treba biti realan, naravno, on prica besmislice i o ostalim igracima, o Rodiku, koji osvaja turnire, i igra jako dobro, za njega je Davidenko bolji igrac od Rodika i Nadala...smesno, Davidenko je Rodika jednom pobedio od sest susreta...Davidenko nikad nije bio u finalu gren slema, Rodik je bio pet puta i uzeo jednu titulu, Davidenko ima dva mastersa, Rodik pet...Davidenko je starijiod Rodika, daklem neznanja na sve strane...o Nadalu necu ni da pricam, covek je legenda...nadam se da @ja vise nece pisati nebuloze...

princo

pre 13 godina

Nekoga cemo pamtiti kao najboljeg igraca na sljaci u istoriji tenisa i osvajaca najveceg broja mastersa, a nekoga kao dvorsku ludu teniskih komentara koja dobar deo dana stoji u cosku i mrmlja sebi u bradu "Nadal nema pojma... Mrzim Nadala..."
Ipak, prvi je svetska zvezda, a drugi samo medju citaocima teniske sekcije B92 (i u okvirima lokalne psihijatrijske ustanove). Ali ga to ne cini manje zanimljivim.

bane

pre 13 godina

Koliko bi se tenis srozao kada bi Nadal otisao. Ovaj momak nas je navikao na savrsenstvo i posle njega tenis nece biti ista igra.
Zar ima neko da sumnja da nece opet osvojiti RG?
Nazalost, nas Novak nije nimalo shvatio lekciju i poprimio nesto od Nadalove borbenosti. On ce i dalje da izvodi kerefeke ali sada na turnirima nize kategorije. Cega ga veoma naporna godina ako zeli da ostane u Top 10 jer mora da pilicari cak vise nego prosle sezone.

Jednorog68

pre 13 godina

@Norijega
Jednorog68 /rod: ženski/
Nismo na toj temi koliko sam uspela da razumem naslov koji se komentariše.
Sledi: nemam ti ništa reći, a i ti se drži teme. Biće naslova i po tvojoj volji.

Uros

pre 13 godina

kao sto sam i najavio njegovu dominaciju na sljaci pre nekoliko meseci,,ja sam u tom komentaru napisao da ce se rafa vratiti na mesto br2 a neki lik mi rece na 20 gde mu je i mesto...

Aki

pre 13 godina

Svaka čast Rafaelu Nadalu, kada je u formi, jednostavno gazi na šljaci pa i na drugim podlogama. Još i nije igrao najbolje što može. Ono što ne mogu da razumem je neverovatna mržnja koju iskazuje većina komentatora ovde prema Novaku. Što pljujete čoveka toliko, njegov tenis je, njegov život, igra kako želi i zna, ništa on vama nije dužan i nije kriv za vaše stanje svesti.

alexa

pre 13 godina

@ja
Rafa jeste dominantan na sljaci, svi Spanci su specijalisti za sljaku. Sta je tu neobicno??.... Rafa je tek drugi Spanac ikada koji je osvojio Wimbledon....osvojio je i Australian open i prvi je teniser u tzv. open eri koji je istovremeno drzao GS na sve tri podloge,,,, Time se odvojio od kruga klasicnih sljakasa kao sto su Costa, Ferer, Kuerten....
Ne zaboravi da je Federera u prvom medjusobnom mecu pobedio na betonu.....Vecina Rafinih pobeda nad Rogerom jeste na sljaci, uglavnom u finalima, ali sto drugi nisu uspeli Rogera zaustaviti ranije...

Kako objasnjavas 3 uzastopna finala na Wimbledonu i titulu 2008. godine???....3 finala nisu slucajnost.....

Forhend spin

pre 13 godina

@pavle,"stasan,stasit",xexexe da li je ovde u pitanju i neka druga ljubav a ne samo prema igri ;)).Jednorog,da bi se Rafa izjednacio sa Rodjom mora jos da osvoji 10-tak GS-ova.Mastersi su,slozicete se,ipak kategorija ispod.

Ivana

pre 13 godina

Rafa je najbolji!Pa sta ako vecinu turnira osvaja na sljaci?!A gde je vas Federer u Indian Welsu i Majamiju?!A?Ta podloga mu kao odgovara.Bolje umuknite!!!VAMOS RAFA!!!

obozavalac srbskog sporta

pre 13 godina

Nole hitno da te tata odvede da upznas chika DUSHKA VUJESEVICA,da probas da dobijes neku knjigu..savet,a mogo bi i tata

osvesti se Nole

pre 13 godina

@(Neutron, 2. maj 2010 22:16)
Jesam se uzbudio jer mi je krivo kako Nole igra zadnjih godinu dana.
Jeste Noli DRUGI na svetu, ali bi bilo jos lepse da je PRVI.
Nemam protiv i da bude drugi, ali da igra svoju igru.
Navedi, ako mozes, ime jednog sportiste, ili celog tima, koji tako malodusno izgledaju na terenu.
Lako je engleskim fudbalskim navijacima da navijaju kao ludi i kada je njihov tim na dnu tabele, kada njihovi ljubimci ginu 90 min na terenu. Oni-navijaci, ne postavljaju pitanje fudbalskog umeca. Njima je bitno da se njihov tim BORI. I to je sustina sporta i sustina navijanja.
I da, tenis sam poceo da gledam sa pojavom Novaka. Duzina pracenja tenisa nema veze sa razmisljanjem o tenisu, niti ima veze sa ovim forumom. Ovde svi imaju svoja prava, od toga da viknu Ajde, do toga da pisu strucne elaborate, da podrzavaju svoje ljubimce ili da ih kritikuju.
So, Neutronu, ja tebi savetujem da se naelektrises, volja ti pozitivno ili negativno, pa da i od tebe nesto pametno procitamo. :)

Goga

pre 13 godina

Neko reče da je Rafin žreb bio smešan!E pa taj što je odvalio tu glupost je smešan jer je "projektovani"žreb bio više nego težak(ko razume,shvatiće)ali..svi su izgubili pre bliskog susreta sa njim.Zašto?VAMOS Rafa..zlobnici u mišju rupu..

eto ti sad :D

pre 13 godina

Da samo spomenem,nekom cistom logikom,zamislite samo da je Rafa poceo da igra u ono vreme kada je Federer nagomilao one silne titule(vreme bez konkurencije,drugi za prvim zaostaje 4500 bodova)koliko li bi ih danas imao...?!?trocifrenu neku brojku,sigurno...al ni ovako nije kasno,do Agasijevih 30 ima jos pobednickih intervjua da daje...

RN+

pre 13 godina

A da li je potrebno reci bilo sta?Kada je Rafa u elementu,jednostavno je NEPOBEDIV!!!Neko je mogao da iskoristi njegovu povredu za boravak na 2.mestu,ali Rafa se vratio u igru,resen je da pokaze kako se ustvari osvaja to mesto...osvajanjem djokovic-opena svakako ne!Da,svako moze jednom da osvoji Rim(eto i Novak slucajno),ali 5 puta...eee,to ne moze svako(niko do sada),to moze samo MAESTRO RAFA!!!

Ja pa ja

pre 13 godina

Bravo Rafa!Kakva nevidjena steta za Noleta sto nije uspeo da dodje do finala.Idealni vremenski uslovi za njega da pobedi Nadala,prohladno i oblacno sa cestim prekidima zbog kise.Ovaj Ferer jednodimenzionalan igrac,igra bez promene ritma na snagu.

Norijega

pre 13 godina

Jednorogi, Agasi je priznao da se dopingovao. Nemoj njega da uzimaš za primer. Vamos Rafa ipak ne igra kao nekada, a na brzoj podlozi neće mnogo postići. Da bi bio ispred Federera, Nadal bi morao da osvoji još 11 "grend slemova". To je fatamorgana. A ko kaže da Fed neće uzeti bar još jedan? Nadal ima ipak 24 godine, a ne 23, kako vi pišete.

realno

pre 13 godina

@Ženevljanin
Smanji malo dozivljaj. Ipak je ovo samo sljaka. Cim Rafa oseti tvrdo tlo pod nogama nece ga biti u zavrsnici nijednog turnira. Moze on da osvoji i 80 titula u svojoj karijeri, ali ce nazalost 70 biti na sljaci. Jedan ogranicen teniser i nista drugo. Smesno je uopste porediti ga sa Federereom. Smesno je porediti ga i sa mnogim drugim teniserima a kamoli sa kraljem tenisa.
Uostalom tesko da bi uzeo i ovu titulu i onu u Monte Karlu da je imao nekog ozbiljnijeg protivnika.
Cinjenica je da Nadal tacno godinu dana nije pobedio ni jednog igraca iz prvih 10. I ove dve titule je osvojio igrajuci finala sa igracima koji nisu ni u prvih 10. Cim je naisao na malo ozbiljnijeg protivnika, mucio se i provlacio kros iglene usi. Ocigledan primer su mecevi protiv Vavrinke i Gulbisa na ovom turniru, u kojima su ga par poena delili od poraza.
Uostalom videces vec na RG kako stoje stvari. Cetvro kolo je Rafin maksimalan domet.

osvesti se Nole

pre 13 godina

@(3 karte za Holivud, 3. maj 2010 00:03)
Ne razumem.
Kakve veze ima Oskar i Holivud sa mojim komentarom.
Iz kog si ti filma?

and Oscar goes tooooo

pre 13 godina

@ 3 karte za Holivud,
Tradicionalno se kaze: "In category of the most stupid comments Oscar goes to ...osvesti se Nole. Congratulation"
Eventualno se moze reci: "This year...the winner is...." ali ovo je izusetak, koji se doduse cesto cuo na ovogodisnjoj dodeli.

Robert

pre 13 godina

@Ivana
Čitam tvoje plitkoumlje, koje završavaš rečima - umuknite. Dobro. Gde je Fed u IW i Majamiju? Tebi godine ništa ne znače? On ima 30 i 16 "grend slemova", ne misliš valjda da će danas da juri turnire kao kad je bio mlad? Zaista pišete bez veze, površno, smešno.

ja

pre 13 godina

@bane
Ne znam gde nadje tu gomilu mastersa na betonu?
2005. Kanada i Madrid.
2007. IW
2008. Kanada
2009. IW
Dakle to je ukupno 5 mastresa na betonu za 5 godina igranja.
Isto toliko ima i Djokovic za svega 3 godine igranja.
Marej je recimo za svega 2 godine osvojio 4 mastersa na betonu.
Od ovih 17 masters titula koje se pominju 12 je na sljaci, sto je vise od 2 trecine.
6 titula u Monte Karlu, 5 u Rimu i jedna u Hamburgu. Pa da nije tuzno bilo bi smesno.
U pitanju su 2 turnira na sljaci koji mu ocigledno leze. Svestan je i on sam da su mu ta 2 turnira uz RG jedine prilike da se docepa titula i odrzi u svetskom vrhu kome ne pripada.
Taj Wimbldon i Autralija Open su jednostavno 2 velike Federerove greske i nesto sto Nadal vise nikada nece moci ponoviti.

ja

pre 13 godina

@x-492
Odgovoricu ti kratko.
Rafa bi za promenu mogao da osvoji i neki turnir koji nije na sljaci, ili jednostavno da pobedi nekog jaceg igraca , bilo kog iz top deset.
Dok to ne uradi za mnene ce i dalje biti obicna nula.

Sta mu je juce Gulbis radio na terenu to je bilo smesno.
Ponizavao ga je ceo mec.
Naravno ti to nisi gledao, tebi je vazan samo konacni rezultat, cifre i brojke koje nista ne znace.

ja

pre 13 godina

@romanista
Nadal verovatno ima pozitivan rezultat sa top 10 igracima, ali samo zahvaljujuci mecevima na sljaci.
Kada odbijes te susrete na sljaci, na brzim podlogama ima negativan rezultat PROTIV SVIH igraca iz top 10.
Jedino cini mi se protiv Rodika ima pozitivan skor, protiv svih ostalih na brzim podlogama je "u minusu".
Ovo je isto podatak za tvoju informaciju.

Cim se zavrsi sezona sljake Rafa nece moci dobiti ni jednog ozbiljnijeg tenisera.
Verovatno ce opet njegovi fanovi narednih 9 meseci pricati kako ima problema sa povredama, pa tako u krug do sledece sezone na pesku.
Mene jedino nervira kako niko od vas ne shvata da Rafa u stvari mnogo lose igra na tvrdim podlogama. Da nije specijalizirao ovu igru na sljaci ne bi se uopste izdvajao od igraca tipa Verdasko, Ferer, Almagro, Ferero, posto je otprilike u njihovom rangu.

Ivana

pre 13 godina

Roberte,pa sta ako nije mlad?!Onda neka se penzionise!!!Kao sto Nadal vecinu turnira osvaja na sljaci,to isto radi i Federer na tvrdoj podlozi ili travi!Zato Nadalovi pljuvaci,DOSTA!VAMOS RAFA!HASTA EL FINAL!!!

p

pre 13 godina

Bane ne razumes dobro tenis i nemoj pricati kad ne znas.Nadal je bolji teniser od Djokovica a od Mareja da i ne pricamo,sto niko od njih dvojice ne uspostavi vladavinu na nekoj podlozi kao sto je nadal na sljaci,Ajde odgovori mi

MajklZR

pre 13 godina

Da je Nole danas igrao u finalu razbio bi Rafu.
Ova moja tvrdnja nije navijacko slepilo vec je zasnovana na sledecim cinjenicama: Rafa je tesno dobio Ferera koji je u Monte Karlu dobio Verdaska koji je 2006 izgubio od Montanjesa posto je ovaj dobio Seru koji te godine nije imao pojima i na srecu je dobio Rohusa koga je Nole sledece godine odrao oba puta kada su se sreli. Iz toga logicki proizilazi da je samo sreca omogucila Rafi da osvoji ovogodisnji turnir u Rimu.
Napred Nole. Samo je nebo tvoja granica, ukoliko te na tom putu do neba ne sacekaju Juzni, Davidenko, Kolsrajber, Has,Conga, Ljubicic i Verdasko.
Mi, tvoji verni navijaci, smo uvek uz tebe i kada uzdises, i prevrces oci, lomis reket, psujes sebe, strucni stab, familiju, publiku, organizatore, vremensku prognozu i sponzore.
Oni koji te otpisuju ce vec posle "Srbija Otvoreno Za Sve Koji Imaju Lovu Da Plate Da Gledaju Familju" da te uzdizu u nebo a i dalje, tj. vise. Ali takvi navijaci koji hoce samo pobede i nisu pravi navijaci. Pravi su oni koji u porazima uzivaju vise nego u pobedama. Svako takoreci moze da osvoji Rim. Ali da ispadnu u cetvrt finalu mogu samo cetvorica. Tu matematiku prosecan Srbin nikada nece shvatiti.

amila

pre 13 godina

Ko veruje da ovakav Nadal je pretendent na RG krunu, prihvatam da se opkladim da ove godine (2010) sigurno nece osvojiti RG. Ovaj Nadal ne moze da pogadja uglove terena, ne moze da "lize" linije, ne moze da izdrzi dugu razmenu udaraca, jednom recju, nista od onog sto je bio. Siguran sam da ispada (50% u prva cetiri kola, 33% u cetvrtfinalu, 75% u polufinalu) pre prognoziranog vremena, ko se ne slaze neka se kladi sa mnom.

ja

pre 13 godina

@x-492
Odgovoricu ti kratko.
Rafa bi za promenu mogao da osvoji i neki turnir koji nije na sljaci, ili jednostavno da pobedi nekog jaceg igraca , bilo kog iz top deset.
Dok to ne uradi za mnene ce i dalje biti obicna nula.

Sta mu je juce Gulbis radio na terenu to je bilo smesno.
Ponizavao ga je ceo mec.
Naravno ti to nisi gledao, tebi je vazan samo konacni rezultat, cifre i brojke koje nista ne znace.

realno

pre 13 godina

@Ženevljanin
Smanji malo dozivljaj. Ipak je ovo samo sljaka. Cim Rafa oseti tvrdo tlo pod nogama nece ga biti u zavrsnici nijednog turnira. Moze on da osvoji i 80 titula u svojoj karijeri, ali ce nazalost 70 biti na sljaci. Jedan ogranicen teniser i nista drugo. Smesno je uopste porediti ga sa Federereom. Smesno je porediti ga i sa mnogim drugim teniserima a kamoli sa kraljem tenisa.
Uostalom tesko da bi uzeo i ovu titulu i onu u Monte Karlu da je imao nekog ozbiljnijeg protivnika.
Cinjenica je da Nadal tacno godinu dana nije pobedio ni jednog igraca iz prvih 10. I ove dve titule je osvojio igrajuci finala sa igracima koji nisu ni u prvih 10. Cim je naisao na malo ozbiljnijeg protivnika, mucio se i provlacio kros iglene usi. Ocigledan primer su mecevi protiv Vavrinke i Gulbisa na ovom turniru, u kojima su ga par poena delili od poraza.
Uostalom videces vec na RG kako stoje stvari. Cetvro kolo je Rafin maksimalan domet.

Norijega

pre 13 godina

Jednorogi, Agasi je priznao da se dopingovao. Nemoj njega da uzimaš za primer. Vamos Rafa ipak ne igra kao nekada, a na brzoj podlozi neće mnogo postići. Da bi bio ispred Federera, Nadal bi morao da osvoji još 11 "grend slemova". To je fatamorgana. A ko kaže da Fed neće uzeti bar još jedan? Nadal ima ipak 24 godine, a ne 23, kako vi pišete.

osvesti se Nole

pre 13 godina

Nole, nadam se da si gledao i ucio.
Ucio i plakao.
I ne moj da se stidis ako si i pustio neku suzu dok si gledao Carobnjaka. I decacima je dozvoljeno da placu.
Ako si tokom Rafinog meca hvatao beleske nadam se da si zabelezio sledece:
1. Pravi sampion igra tenis da bi pobedio.
2. Pravi sampion uteruje strah u kosti protivnicima samom svojom pojavom na terenu.
3. Pravom sampionu se ne tresu gace kada sretne nekog igraca iz top 50.
4. Pravi sampion igra tenis na terenu: ne razgovara sa samim sobom, svojim stabom, publikom i Bogom za vreme meca
5. Pravi sampion igra sampionski svaki mec, set, gem, udarac.
6. Pravi sampion je pravi zato sto nije lazni.

ja

pre 13 godina

@romanista
Nadal verovatno ima pozitivan rezultat sa top 10 igracima, ali samo zahvaljujuci mecevima na sljaci.
Kada odbijes te susrete na sljaci, na brzim podlogama ima negativan rezultat PROTIV SVIH igraca iz top 10.
Jedino cini mi se protiv Rodika ima pozitivan skor, protiv svih ostalih na brzim podlogama je "u minusu".
Ovo je isto podatak za tvoju informaciju.

Cim se zavrsi sezona sljake Rafa nece moci dobiti ni jednog ozbiljnijeg tenisera.
Verovatno ce opet njegovi fanovi narednih 9 meseci pricati kako ima problema sa povredama, pa tako u krug do sledece sezone na pesku.
Mene jedino nervira kako niko od vas ne shvata da Rafa u stvari mnogo lose igra na tvrdim podlogama. Da nije specijalizirao ovu igru na sljaci ne bi se uopste izdvajao od igraca tipa Verdasko, Ferer, Almagro, Ferero, posto je otprilike u njihovom rangu.

Neutron

pre 13 godina

Nole, nadam se da si gledao i ucio.
Ucio i plakao.
I ne moj da se stidis ako si i pustio neku suzu dok si gledao Carobnjaka. I decacima je dozvoljeno da placu.
Ako si tokom Rafinog meca hvatao beleske nadam se da si zabelezio sledece:
1. Pravi sampion igra tenis da bi pobedio.
2. Pravi sampion uteruje strah u kosti protivnicima samom svojom pojavom na terenu.
3. Pravom sampionu se ne tresu gace kada sretne nekog igraca iz top 50.
4. Pravi sampion igra tenis na terenu: ne razgovara sa samim sobom, svojim stabom, publikom i Bogom za vreme meca
5. Pravi sampion igra sampionski svaki mec, set, gem, udarac.
6. Pravi sampion je pravi zato sto nije lazni.
(osvesti se Nole, 2. maj 2010 21:19)
A sto si se ti toliko uzrujao? Lepo si sve to postavio, svaka cast, sve naucno obradjeno od tvoje strane. Nadal je Nadal a Novak je Novak. Mozda Novak nikada nece biti Nadal, i sta onda? Da nema Noleta ti mozda tenis uopse ne bi ni pratio. Novak je najbolji srpski teniser u istoriji nase male zemlje i on pokusava da igra najbolje sto moze, prvo iz sopstvenog interesa. Uradi toliko koliko moze da uradi. Malo li je biti, eto vec 4 meseca ispred vanzemaljsokg Rafe na ATP rankingu? Da li ti je to uopste proslo kroz glavu kada si pisao to sto si pisao? E, sada, to sto ti besnis sto Nole ne pobedi svaki turnir, to je vec tvoj problem. Od blata ima da ga pravis kad se povuce, pazi sta ti kazem. Nije ti dovoljno dobar, drugi na svetu, jel da? Ali, cenim ja tebe posto puno zahtevas. To je vrlo dobro.

Ja pa ja

pre 13 godina

Bravo Rafa!Kakva nevidjena steta za Noleta sto nije uspeo da dodje do finala.Idealni vremenski uslovi za njega da pobedi Nadala,prohladno i oblacno sa cestim prekidima zbog kise.Ovaj Ferer jednodimenzionalan igrac,igra bez promene ritma na snagu.

Forhend spin

pre 13 godina

@pavle,"stasan,stasit",xexexe da li je ovde u pitanju i neka druga ljubav a ne samo prema igri ;)).Jednorog,da bi se Rafa izjednacio sa Rodjom mora jos da osvoji 10-tak GS-ova.Mastersi su,slozicete se,ipak kategorija ispod.

nikola zivotic

pre 13 godina

Svaka cast momku,da je Novak barem malo kao nadal u psihi lgedali bi novaka kako stalno dize pehare ali jednostavno Novak je zavrsio sve sto se tice gren slemova i mastersa slobodno mi stavljajte minuse ali ja sam realan a ljudi koji i dalje misli da ce novak nesto uraditi samo sanjaju nikada on nece biti ni stoti deo Rafe I Federera,ne mrzim Novaka naprotiv ja ga mnogo gotivim ali to je cinjenica

vamos

pre 13 godina

Nisam video u tekstu kakav ce raspored od sutra biti na ATP. Djokovic je branio polufinale. Realno je pozicija 1 i 2 Federer i Nadal, pa svi ostali. To su verovatno 2 najdominantnija tenisera u sitoriji. Novak je dobar, konstantan teniser ali je za klasu losiji. Ko se slaze neka preporuci

:)

pre 13 godina

Sedam rimskih kraljeva:
1. Romul
2. Numa Pompilije
3. Tul Hostilije
4. Anko Marcije
5. Tarkvinije Stariji
6. Servije Tulije
7. Tarkvinije Oholi
i osmi Rafa Nadal!!!

Rafaelica

pre 13 godina

Bravo Rafice! Ispisuješ tenisku istoriju već dugo svojim rekordima i želim ti da tako nastaviš i dalje.

Možda bi Madrid trebalo preskočiti, da bi bio odmoran za RG i W. Nadam se da ćeš dobro proceniti koliko će ti snage trebati za protivnike. Ako bi Fed, Nole i Mari i u Madridu igrali u ovako lošoj formi, a Delpo nije dugo na turnirima, pa verovatno ni on nije u nekoj formi, onda ne bi bilo iscrpljujuće. Ali, nikad se ne zna. Treba RG protrčati jer to je najsladje tvojim fanovima. A možda i tebi.

istoricar

pre 13 godina

komentator na sport klubu rece- na kraju sentimentalna muzika iz poznatog filma - a ne rece iz kog. zna neko
(jovan, 2. maj 2010 20:51)

To je tema iz filma "Bio jednom jedan Nole".

eto ti sad :D

pre 13 godina

Da samo spomenem,nekom cistom logikom,zamislite samo da je Rafa poceo da igra u ono vreme kada je Federer nagomilao one silne titule(vreme bez konkurencije,drugi za prvim zaostaje 4500 bodova)koliko li bi ih danas imao...?!?trocifrenu neku brojku,sigurno...al ni ovako nije kasno,do Agasijevih 30 ima jos pobednickih intervjua da daje...

Robert

pre 13 godina

@Ivana
Čitam tvoje plitkoumlje, koje završavaš rečima - umuknite. Dobro. Gde je Fed u IW i Majamiju? Tebi godine ništa ne znače? On ima 30 i 16 "grend slemova", ne misliš valjda da će danas da juri turnire kao kad je bio mlad? Zaista pišete bez veze, površno, smešno.

ja

pre 13 godina

@bane
Ne znam gde nadje tu gomilu mastersa na betonu?
2005. Kanada i Madrid.
2007. IW
2008. Kanada
2009. IW
Dakle to je ukupno 5 mastresa na betonu za 5 godina igranja.
Isto toliko ima i Djokovic za svega 3 godine igranja.
Marej je recimo za svega 2 godine osvojio 4 mastersa na betonu.
Od ovih 17 masters titula koje se pominju 12 je na sljaci, sto je vise od 2 trecine.
6 titula u Monte Karlu, 5 u Rimu i jedna u Hamburgu. Pa da nije tuzno bilo bi smesno.
U pitanju su 2 turnira na sljaci koji mu ocigledno leze. Svestan je i on sam da su mu ta 2 turnira uz RG jedine prilike da se docepa titula i odrzi u svetskom vrhu kome ne pripada.
Taj Wimbldon i Autralija Open su jednostavno 2 velike Federerove greske i nesto sto Nadal vise nikada nece moci ponoviti.

insajderska prica

pre 13 godina

Hollywood Reporter je preneo sledecu vest: "Ne, predomislio sam se. Ne zelim vise da igram Kralja Aleksandra. Hocu da igram Kralja Rafu."
U Holivudskim krugovima se jos spekulise ko je dao ovu izjavu. Vecina misli da je to rekao onaj kome niko ne sme da kaze da tenis mora i da se trenira.

Ženevljanin

pre 13 godina

Šta još treba da uradi Nadal, pa da mu Neverne Tome priznaju da je, uz Rodžera, najveći teniser današnjice? Niko ozbiljan više ne spori da je on, na zemljanim terenima, najbolji svih vremena. Takođe, mislim da je jedini koji ima šanse da, do kraja karijere (ako ga posluži zdravlje) nadmaši Federerov rekorde. Momak im a tek 23 godine ali stalno napreduje. Setimo se: bio je poznat kao teniser koji igra "bez servisa". Sada mu je servis izvanredan - malo ko može da se pohvali da mu ga je oduzeo...

osvesti se Nole

pre 13 godina

@(Neutron, 2. maj 2010 22:16)
Jesam se uzbudio jer mi je krivo kako Nole igra zadnjih godinu dana.
Jeste Noli DRUGI na svetu, ali bi bilo jos lepse da je PRVI.
Nemam protiv i da bude drugi, ali da igra svoju igru.
Navedi, ako mozes, ime jednog sportiste, ili celog tima, koji tako malodusno izgledaju na terenu.
Lako je engleskim fudbalskim navijacima da navijaju kao ludi i kada je njihov tim na dnu tabele, kada njihovi ljubimci ginu 90 min na terenu. Oni-navijaci, ne postavljaju pitanje fudbalskog umeca. Njima je bitno da se njihov tim BORI. I to je sustina sporta i sustina navijanja.
I da, tenis sam poceo da gledam sa pojavom Novaka. Duzina pracenja tenisa nema veze sa razmisljanjem o tenisu, niti ima veze sa ovim forumom. Ovde svi imaju svoja prava, od toga da viknu Ajde, do toga da pisu strucne elaborate, da podrzavaju svoje ljubimce ili da ih kritikuju.
So, Neutronu, ja tebi savetujem da se naelektrises, volja ti pozitivno ili negativno, pa da i od tebe nesto pametno procitamo. :)

Jednorog68

pre 13 godina

Čestitke Davidu, kapa dole Rafi.
Stati rame uz rame sa Agasijem, činjenica je vredna poštovanja. Preteći velikog Rodžera, takođe svojevrsni podatak za istoriju teniske igre.

I ,svaki dalji komentar bio bi suvišan.

x-492

pre 13 godina

Danas je dan zalosti za @ja ili @ Bye Bye Rafa.Covjek vec tri godine prica kako Nadal nema pojma,a doticni osvaja turnire i rusi rekorde.Neznam sta bi Nadal trebao napraviti da bi @ja prestao pisati nebuloze.

nije kasno

pre 13 godina

nole bre zivni malo.
Gde je onaj tvoj bes sa pocetka 2008 godine. prodajes se.
Tvojima smeta sto komentator sa rts-a ne navija za tebe... sramota... misli na igru...

nikola zivotic

pre 13 godina

Neko igra i osvaja 17.masters u karijeri i obara rekorde u 23 godini,a neko igra celendzer u beogradu koji verovatno nece moci da osvoji od Wawrinke koji na sljaci razbija.Strasno na sta je neko spao a tek ce da spadne samo polako da otvori jos koji kafic

alexa

pre 13 godina

U publici videh natpis: "Veni, vidi, vici"...Dodjoh, videh, pobedih.....
Tako je i bilo....Rafa pise istoriju......a sa ovim titulama mu se vraca i samopouzdanje....Zaista sjajno...I talijanski je poceo da govori, kako smo mogli cuti na dodeli trofeja....pa i treba kada stalno pobedjuje tu....

Jednorog68

pre 13 godina

@Norijega
Jednorog68 /rod: ženski/
Nismo na toj temi koliko sam uspela da razumem naslov koji se komentariše.
Sledi: nemam ti ništa reći, a i ti se drži teme. Biće naslova i po tvojoj volji.

osvesti se Nole

pre 13 godina

@(3 karte za Holivud, 3. maj 2010 00:03)
Ne razumem.
Kakve veze ima Oskar i Holivud sa mojim komentarom.
Iz kog si ti filma?

and Oscar goes tooooo

pre 13 godina

@ 3 karte za Holivud,
Tradicionalno se kaze: "In category of the most stupid comments Oscar goes to ...osvesti se Nole. Congratulation"
Eventualno se moze reci: "This year...the winner is...." ali ovo je izusetak, koji se doduse cesto cuo na ovogodisnjoj dodeli.

bane

pre 13 godina

@ja/realno

Ne znam gde si ti to gledao kako Gulbis ponizava Nadala, na kom to kanalu?
Daleko je taj Gulbis od Nadala cak i kad je ovaj izvan forme.

Kazes da je smesno porediti Nadala i kralja Federera a ovaj ima duplo vise pobeda u medjusobnim
susretima. Mnogo smesno.

Ta tvoja prica o betonu i sljaci je vise nego lupetanje. Covek ima gomilu mastersa na betonu (fali mu samo jos jedan koji uskoro uzima), osvajao
i Grend slemove i na betonu i na travi, Olimpijske igre a ti kazes da nema pojma? Sta tek reci onda
za jednog Djokovica koji nema nista od toga a drugi je na listi? Pa Mareja, Del Potra, Rodika itd, ni oni nemaju pojma?

Pravu istinu znaju svi koji prate tenis a to je da je Nadal veliki igrac na svim podlogama a na sljaci NEPOBEDIV.

Prosle godine dok je bio u krizi mnogi su se okoristili, najvise Federer i Djokovic ali sada je tome dosao kraj.
Savetujem ti da se preorjentises na neki drugi sport jer tenis nisi razumeo.

pavle

pre 13 godina

Ovaj Nadal je zaista stasan.Neke lopte koje je on stigao zaista treba pogledati nekoliko puta da se vidi kolika tu treba upornost.Pogledajte mec sa gulbisom i ovaj,Rafa je danas napravio 25 vinera i to govori da je bio poprilicno agresivan.ferrer je se dobro drzao i na kraju je casno izgubio,mnogo veci igraci su daleko ubedljivije gubili od nadala.Rafa svaka ti cast i nemoj ovde da se zaustavis,vec da u Madrid ides po titulu,da ucutkas sve ove koji ne cene tvoje strahovite rezultate.Tvoj Vatreni Navijac Pavle.

zoran

pre 13 godina

(MajklZR, 2. maj 2010 21:36)

Sanjas otvorenih ociju.
Porediti Novaka i Nadala je cista besmislica.
Novak jos nije nauchio da servira a o mentalnoj starni da ne govorimo. Porediti tu stranu izmedju Nadala i Novaka je kao da poredish kamen i jastuk.
Sada Nadal preuzima drugu poziciju i juri kao prvoj ako brzi voz. Nema tu ko da ga zaustavi. Rodja i ostali su se ogrebali dok je Rafa bio u problemima, sto porodichnim sto zdrastvenim. No, to je proslost i tu vishe nema konkurencije.

princo

pre 13 godina

Nekoga cemo pamtiti kao najboljeg igraca na sljaci u istoriji tenisa i osvajaca najveceg broja mastersa, a nekoga kao dvorsku ludu teniskih komentara koja dobar deo dana stoji u cosku i mrmlja sebi u bradu "Nadal nema pojma... Mrzim Nadala..."
Ipak, prvi je svetska zvezda, a drugi samo medju citaocima teniske sekcije B92 (i u okvirima lokalne psihijatrijske ustanove). Ali ga to ne cini manje zanimljivim.

Ivana

pre 13 godina

Rafa je najbolji!Pa sta ako vecinu turnira osvaja na sljaci?!A gde je vas Federer u Indian Welsu i Majamiju?!A?Ta podloga mu kao odgovara.Bolje umuknite!!!VAMOS RAFA!!!

obozavalac srbskog sporta

pre 13 godina

Nole hitno da te tata odvede da upznas chika DUSHKA VUJESEVICA,da probas da dobijes neku knjigu..savet,a mogo bi i tata

pavle

pre 13 godina

Nadal se sa ovim rezultatima vraca u staru formu.I sto je najbitnije on konstantno unapredjuje svoju igru.Servis mu je sve jaci bolji,voleje ne igra cesto ali kad izadje na mrezu to vrlo lepo izgleda,ima jednu od najboljih bekhend dijagonala na turu,jel se neko seca pre 3-4 godine nadal gotovo i nije odigravao bekhend,izvlacio se samo na forhend,danas je postao jedan kompletan igrac.Po ovoj sada formi trebao bi da osvoji i Madrid.JEL SE NEKO slaze sa mnom da je Nadal postao jedan zaista kompletan igrac,neka mi neko ODGOVORI ako se slaze

Jednorog68

pre 13 godina

Čudom se čudim da uopšte IKO više reaguje na komentare @ja i sličnih subjekata.
Ljude očigledno vodi mržnja, a ne neznanje.
Treba ih ostaviti u tom osećanju.
Nije lep osećaj, a komentarima ih samo dajete na značaju i hranite Ego.

Zaludna rabota!

Kao i ovaj moj mali osvrt na fenomen @ja

RN+

pre 13 godina

A da li je potrebno reci bilo sta?Kada je Rafa u elementu,jednostavno je NEPOBEDIV!!!Neko je mogao da iskoristi njegovu povredu za boravak na 2.mestu,ali Rafa se vratio u igru,resen je da pokaze kako se ustvari osvaja to mesto...osvajanjem djokovic-opena svakako ne!Da,svako moze jednom da osvoji Rim(eto i Novak slucajno),ali 5 puta...eee,to ne moze svako(niko do sada),to moze samo MAESTRO RAFA!!!

bane

pre 13 godina

Koliko bi se tenis srozao kada bi Nadal otisao. Ovaj momak nas je navikao na savrsenstvo i posle njega tenis nece biti ista igra.
Zar ima neko da sumnja da nece opet osvojiti RG?
Nazalost, nas Novak nije nimalo shvatio lekciju i poprimio nesto od Nadalove borbenosti. On ce i dalje da izvodi kerefeke ali sada na turnirima nize kategorije. Cega ga veoma naporna godina ako zeli da ostane u Top 10 jer mora da pilicari cak vise nego prosle sezone.

Aki

pre 13 godina

Svaka čast Rafaelu Nadalu, kada je u formi, jednostavno gazi na šljaci pa i na drugim podlogama. Još i nije igrao najbolje što može. Ono što ne mogu da razumem je neverovatna mržnja koju iskazuje većina komentatora ovde prema Novaku. Što pljujete čoveka toliko, njegov tenis je, njegov život, igra kako želi i zna, ništa on vama nije dužan i nije kriv za vaše stanje svesti.

Dule

pre 13 godina

@492...Bravo za komentar...@ja nam se svima popeo na glavu svojim neznalackim komentarima, Nadal osvaja sve zivo, Novak to nikad nece osvojiti,a on prica li prica o noletovom geniju, besmislica...Ja volim Novaka, ali treba biti realan, naravno, on prica besmislice i o ostalim igracima, o Rodiku, koji osvaja turnire, i igra jako dobro, za njega je Davidenko bolji igrac od Rodika i Nadala...smesno, Davidenko je Rodika jednom pobedio od sest susreta...Davidenko nikad nije bio u finalu gren slema, Rodik je bio pet puta i uzeo jednu titulu, Davidenko ima dva mastersa, Rodik pet...Davidenko je starijiod Rodika, daklem neznanja na sve strane...o Nadalu necu ni da pricam, covek je legenda...nadam se da @ja vise nece pisati nebuloze...

romanista

pre 13 godina

@ja Za tvoju informaciju, Nadal nema problema sa igračima iz top 10,šta više,to je JEDINI igrač koji ima pozitivan skor sa svim ostalim igračima,ne samo iz top 10,nego iz top 1000.Indian Wels,Wimbledon,Australian open,Queens...,da li je i to šljaka ? A da li je za tebe Rafa nula,to nije bitno,ti si sam za sebe NULA !! VAMOS TORO !!

dr.house

pre 13 godina

@ja
Pa jedino je važan rezultat i konačne brojke. Ja sam siguran da bi Novak volio da osvoji 10tak grand slamova,a da mu svi govore da igra najružniji tenis u povijesti nego da ima ovaj 1,a da mu govore da igra lijep tenis. Imala je Barcelona protiv Intera posjed lopte oko 80%, pa šta im vrijedi kad su ispali.Ako te zanima umjetniči dojam, ajde na umjetničko klizanje. Činjenica je da Rafa ima rezultate o kojima Đoković može samo sanjati. Jedino se rezultat pamti.

messi

pre 13 godina

Mene jedino nervira kako niko od vas ne shvata da Rafa u stvari mnogo lose igra na tvrdim podlogama. Da nije specijalizirao ovu igru na sljaci ne bi se uopste izdvajao od igraca tipa Verdasko, Ferer, Almagro, Ferero, posto je otprilike u njihovom rangu.
(ja, 3. maj 2010 13:54)
Wimbldon 2008,TRAVA..Peking 2008 BETON..Australian Open 2009 BETON..Sve same zlatne medalje..Ostace veliki zal u tvom zivotu sa cinjenicom da je Rafa Federera dobio na travi na Wimbldonu a Roger njega na RG na sljaci nije i nikad se to nece ni desiti..

Muster

pre 13 godina

Gledam ovaj snimak i ne mogu da se nacudim Fereru.Ceo mec se nadjacava po dijagonali,i to njegov bekhend na Nadalov forhend.Samoubistvo...Igra bez slajsa,u istom ritmu bez rotacije,na sirovu snagu.U svakom slucaju,zasluzena Nadalova 17 Masters titula!

Uros

pre 13 godina

kao sto sam i najavio njegovu dominaciju na sljaci pre nekoliko meseci,,ja sam u tom komentaru napisao da ce se rafa vratiti na mesto br2 a neki lik mi rece na 20 gde mu je i mesto...

Srdjan

pre 13 godina

Sta reci.BRAVO CARE !!!!
Drago mi je sto si zlobne duse uterao u misiju rupu,nema ih nigde.Cute jave se sa ponekom nebuloznom kritikom kako trebas ti da osvajas i druge Masterse, a za neupucene tebi fali samo Sinsinati.Toliko da ovi neznanci i nauce nesto.Bravo care tako ti pises istoriju tenisa.Zelim ti da osvajas pregrst trofeja jer se samo to pamti a ne pozicija na ATP turu.Srecnaje majka sto te je rodila.Sta jos zlobnim dusama trebasda dokazes?Nista dosta si im pokazao trofejima.17 kako to lepo zvuci.Ajmo care po sledeci....
@ja.
Cele 3 nedelje sam citao tvoje sumanute prognoze ko ce sve da ga austavi i danece nista da osvoji pa se pitam gde si sad,mozda ti Agasi nije poslao sredstvo za stimulaciju mozga.
Pozdrav i cestitke b92 na korektnom izvestavanju, sada sam uvideo da ste no.1 posto Tijanic i Javni servis nisu imali termin da prenose direktan mec.Pozdrav vama i Rafa fanovima.( 17 )( 17 )lepo majke mi.!!!
Srdjan-Rafaholic.

Goga

pre 13 godina

Neko reče da je Rafin žreb bio smešan!E pa taj što je odvalio tu glupost je smešan jer je "projektovani"žreb bio više nego težak(ko razume,shvatiće)ali..svi su izgubili pre bliskog susreta sa njim.Zašto?VAMOS Rafa..zlobnici u mišju rupu..

alexa

pre 13 godina

@ja
Rafa jeste dominantan na sljaci, svi Spanci su specijalisti za sljaku. Sta je tu neobicno??.... Rafa je tek drugi Spanac ikada koji je osvojio Wimbledon....osvojio je i Australian open i prvi je teniser u tzv. open eri koji je istovremeno drzao GS na sve tri podloge,,,, Time se odvojio od kruga klasicnih sljakasa kao sto su Costa, Ferer, Kuerten....
Ne zaboravi da je Federera u prvom medjusobnom mecu pobedio na betonu.....Vecina Rafinih pobeda nad Rogerom jeste na sljaci, uglavnom u finalima, ali sto drugi nisu uspeli Rogera zaustaviti ranije...

Kako objasnjavas 3 uzastopna finala na Wimbledonu i titulu 2008. godine???....3 finala nisu slucajnost.....

Ivana

pre 13 godina

Roberte,pa sta ako nije mlad?!Onda neka se penzionise!!!Kao sto Nadal vecinu turnira osvaja na sljaci,to isto radi i Federer na tvrdoj podlozi ili travi!Zato Nadalovi pljuvaci,DOSTA!VAMOS RAFA!HASTA EL FINAL!!!

p

pre 13 godina

Bane ne razumes dobro tenis i nemoj pricati kad ne znas.Nadal je bolji teniser od Djokovica a od Mareja da i ne pricamo,sto niko od njih dvojice ne uspostavi vladavinu na nekoj podlozi kao sto je nadal na sljaci,Ajde odgovori mi