Tenis 84

Petak, 30.04.2010.

16:34

Poraz Đokovića posle maratona

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je u četvrtfinalu turnira serije 1000 u Rimu od Španca Fernanda Verdaska sa 2:1, po setovima 7:6 (4), 3:6, 6:4.

Poraz Ðokoviæa posle maratona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

gaga

pre 14 godina

ma eto i verdasko danas izgubi,Nole ga sredio,lako je i Nole mogao da dobije bila su presudna dva poena Verdasko je odigrao bolje u tim odlucujucim...i sta sada pravite dramu oko nicega..to je sport,sad mora prvo pa prvo mesto,meni je bitno da je on konstantan i da osvoji jos neki gren slem,dovoljno je ovo sto je postigao i budite srecni sto ste rodjeni u njegovo vreme da se ponosite njegovim partijama i drugim igracem sveta jer iskreno ko zna da li ce se roditi opet jedan takav i kada...svaka mu cast,samo to mogu da kazem,a koliko je odricanja na putu do takvog uspeha neki ljudi ovde ocigledno ne mogu ni da zamisle...pljuvati je najlakse pa se odlucuju za tu varijantu...

ajkula

pre 14 godina

Nole ni nezna koliko je omiljen.Djeci u školama i vrtićima je on veliki uzor i oponašaju ga u raznim detaljima.Ovih domaćih i stranih pljuvača ima malo,ali su glasni i nervozni od jada i ljubomore.Nole je trajno naš broj jedan,a kad dođe Đorđe,braća Đoković će da haraju svjetskim tenisom i već sam zabrinuta šta će biti sa ovim ,jadnim pljuvačima?!

vela

pre 14 godina

taman kad pomislim da je djoković dotako dno, on propadne jos dublje, nije mi jasno kako izgubi onaj napadacki i agresivni tenis koji ga lansirao u sam vrh, pre 2 ili 3 godine redao je federera , nadala i ostale, danas sluzi kao kao kanta za nabijanje i to igracima top 50, zasto pobogu ne gleda stare meceve da se podsjeti one igre koja ga proslavila , sad igra ko penzionerm bez motiva

majka

pre 14 godina

Imam sina od 11 godina koji od sedme trenira tenis. Jako to voli i iako tenis nije njegova buducnost, jako puno radi i vec je zrtvovao, po meni, svoje detinjstvo. Onaj ko to nije video ili doziveo, moze da kritikuje tenisere, ali verujte, tezak je to rad isvaki uspeh ili neuspeh treba podrzati. Pa oni sigurno vise od svih nas zele da pobedjuju. Budimo uz njih a ne protiv njih.

ja

pre 14 godina

@VladanR
Sasvim dobar komentar.
Jedino si pogresio u ovoj proceni da bi Nadal mogao posle Rima da bude broj 2 jer je to nemoguce.
Trenutna razlika izmedju njega i Novaka je 910 bodova.
Novak ce posle ovog turnira imati 420 bodova manje, a Nadal u najboljem slucaju ostaje na istom broju bodova, pod uslovom da odbrani titulu.
Ako ispadne u polufinalu Nadal gubi 640 bodova, a ako izgubi u finalu gubi 400 bodova.
Dakle u ponedeljak ce Novak imati 490, 890 ili 1130 bodova vise od Nadala, zavisno od toga sta ce Nadal uraditi na ovom turniru.
Novak sledeci turnir igra u Beogradu i posle tog turnira moze izgubiti maksimalno 70 bodova, ako ne odbrani titulu.
Nakon toga sledi Madrid i Nadal bi mozda mogao da prestigne Novaka posle Madrida pod uslovom da u Madridu osvoji titulu, a Novak ispadne pre polufinala.
Dakle Nadal mora da osvoji i ovu i Madridsku titulu, a Novak da slabo odigra u Madridu, pa da izgubi drugo mesto.
Teorijski nije nemoguce, ali nije lako osvojiti 2 titule za redom cak i ako se zovete Nadal i igrate na sljaci.
Rafa je igrao prilicno dominantno u Monte Karlu, mada tamo do finala nije imao ni jednog ozbiljnijeg protivnika. Mislim da nije ove godine toliko ubedljiv na sljaci jer se vec na ovom turniru primetilo da se muci. I protiv Haneskua i protiv Vavrinke je igrao tesne prve setove, pa nije iskljuceno i da ga neko pobedi.

U svakom slucaju mislim da ce Novak i na Rolan Garros ici kao drugi igrac sveta.
Na RG Novak brani 90, a Nadal 180 bodova. Moze Nadal da prestigne Novaka posle RG, ali pre toga mora da osvoji ove 2 titule pa zatim i RG.
Videcemo kako ce se odvijati stvari u Nastavku i mislim da Novak ne treba da gleda unazad ka Nadalu vec unapred ka Federeru.
Federer na naredna 4 turnira brani 6000 bodova i to je mozda najbolja prilika za Djokovica da ga prestigne dobrim igrama u nastavku sezone.
Posle ove sezone na sljaci ide sezona na tvrdim podlogama, na kojima je Novak uvek bio bolji od Nadala, pa cak i da na kratko izgubi tu drugu poziciju brzo ce je povratiti.
Mozda bi vise paznje trebalo obratiti na ostale igrace kao sto su Del Potro i Davidenko koji ne igraju vec par meseci zbog povreda ili na Mareja koji ce sigurno uskoro izaci iz krize.
Nece ni Novaku ni Nadalu ni Federeru biti nimalo lako da pobede bilo kog od te trojice i verovatno ce od medjusobnih susreta tih 6 igraca najvise i zavisiti buduci poredak.

boxa

pre 14 godina

verdasko je odigrao u posledjih 17 dana 13 meceva i danas lagano izdrzao mec od 3 sata,a nole se mucio dosta!mislim da u ovom trenutku ima dosta boljih igraca od njega,kao sto su rodik,sodeling,vec pomenuti verdasko,koji su losije rangirani od njega!novak po meni ima nekih zdravstvenih problema koje krije od javnosti ,a koje mu stvaraju velike probleme,pre svega sa disanjem,jer on posle poene koji ima vise od 20 udaraca ne moze da se povrati 10min,eto resenja,skratit poene ,sto vise,biti agresivniji,a neko ovako pasivan,bez servisa odavno igra,nema sanse na brzim podlogama,videlo se u americi!uglavnom mi boljeg igraca nemamo, uostalom 2.igrac sveta nije mala stvar,samo je pitanje do kada ce moci ovako!

realno

pre 14 godina

@Još niste shvatili
Ti izgleda nisi nista shvatio kad pravis takva poredjenja. Voznjecki u celoj karijeri napravila jedva 2 pobede protiv neke top 10 igracice, a Novak preko 30. Voznjecki u karijeri osvojila 7 turnira cetvrte kategorije, a Djokovic ima 17 titula od cega 6 mastersa i jedan gren slem. Voznjecki na gren slemovima odigrala jedno polufinale i jedno finale, a Djokovic 6 polufinala i dva finala.
Kako uopste mozes da poredis takve stvar? To ti je kao da poredis jugo i najnoviji BMW.

Space

pre 14 godina

Pa dobro bre pljuvaci, sta je vama?(mislim, znam ja, ali pitanje je retoricko).Izgubio, pa sta! Odma' najgori, ne zasluzuje te ovo, te ono, nikad nista od njega (kao da ovo sto je do sada uradio nije nista)... i slicne besmislice. SVI GUBE, pa i najbolji! Zasto, i kakav vi problem imate sa tim?
(mislim, znam ja opet, ali...)

ja

pre 14 godina

@saša župa
Evo ja cu da te podsetim. Poslednji put Novak je pobedjivao nekog iz prvih 10 pre 6-7 turnira odnosno prosle godine.
Na zavrsnom mastersu tukao je Davidenka i Nadala, pre toga u Parizu Nadala i Soderlinga, u Bazelu Federera, U Sangaju Simona, u Pekingu Verdaska i Soderlinga, na US Openu Verdaska, u Sinsinatiju Simona i Nadala, pre toga Federera jos 2 puta u Rimu i Majamiju...
Treba li jos da nabrajam ili ti se povratilo pamcenje?

Ucutkace vas sve Djokovic vec na jednom od naredna 2 gren slema na kojima uzima bar jednu titulu.

Imam ja za tebe jedno kontrapitanje.
Kad je vas Cilic poslednji put stigao do polufinala na nekom mastersu?
U stvari kad je poslednji put uopste stigao do nekog cetvrtfinala mastersa?
Pa on takve stvari moze samo da gleda iz publike.

fan

pre 14 godina

Moze Nole da osvoji i Roland Garros ili Wimbledon, ali opet ce ga "navijaci" pljuvati posle prvog sledeceg poraza. Tako je to u zemlji Srbiji...a Liverpool i slicni su imperija...

Dule

pre 14 godina

Ovo nije komentar ovo je anketa - nabrojte mi tri najvece pobede Novaka Djokovica kada su u pitanju mecevi na Grand Slam turnirima?

sasa jokic

pre 14 godina

Verdasko je odigrao jednu od najboljih partija u zivotu, Nole je odigrao solidno,ali daleko od svojih mogucnosti. Delovao je dosta umorno, ne znam zasto?

Milija Zmija

pre 14 godina

Pa ako stvarno ne zaslužuje drugo mesto, kako to da je na njemu? Ko li ga to gura? Mora da je onaj njegov Srđan toliko moćan da može sinu da kupi to drugo mesto. I šta me, recimo, još čudi: kako to da ovi koji zaslužuju to njegovo drugo mesto ne mogu da ga skinu s njega? Mora da ih nešto sprečava. Verovatno je u pitanju neka mućka.

Nebojsa

pre 14 godina

(basketballFan, 30. april 2010 17:01)

Cekaj, ti si onaj isti lik koji je pre par dana ovde laprdao kako je fudbal dosadan i treba ga ukinuti, a sad si svoje poznavanje tenisa resio da podelis sa ostalima.......
Djokovic je u losoj formi, nije los teniser, ima jako "pametan" servis, ne jak, ima najbolju bekhend paralelu od svih na touru, solidan forhend, slabije igra na mrezi i ne krece se najbolje, a ti si ga nagrdio kao da je retard... Cisto da se zna nisam navijac Djovaka, vise volim i Nadala i Tipsu...
A ti prijatelju kad nemas u vuglu, imas na googlu, pa se informisi, ili se jednostavno drzi kosarke...

Još niste shvatili

pre 14 godina

Potpuno je nevažno da li će Novak doći na prvo mesto liste, pravo pitanje glasi - da li će da osvoji bar pet "grend slemova"? Novak i Voznjacki drže druga mesta na listama. Eto šta su liste.

Komsija crkla ti krava

pre 14 godina

Koji smo mi Srbi?
Kakvi zluradi komentari, neverovatno. Jedva cekam da osvoji Roland Garros ili Wimbledon, pa da Vas cujem.
Iz ovako male zemlje dolazi takav as svetskog tenisa i izgubi od Verdasca, zamisli, fuj...

Vladan R

pre 14 godina

Kakav smo mi narod. Koliko juce su dezurni euforicni optimisti, kako koji, prognozirali za danas pobedu jer je nemoge, da ga Verdasko porazi dva puta uzastopno, tj najmanje finale u Rimu, vrhunac forme na RG odnosno prvo mesto nakon osvajanja W. Danas se javljaju dezurni pesimisti i pljuvaci koji eto smtraju da je Novak najgori br 2 u istoriji ili da ne zasluzuje drugo mesto. Ako se uzme da Novak igrau eri najboljeg tenisera svih vremena, a da je prisutan i najbolji na sljaci svih vremana, onda manje vise neprekidan visegodisnji plasman bar medju prva tri uz osvojen GS i dostigunta polufinala na sva cetiri GS u potunosti pobija takve pa malo je reci gluposti. Danasnji mec je odlucilo nekoliko poena u trecem gemu poslednjeg seta, neki od njih su bili Verdaskovi vineri a neki Novakove greske. I sta to znaci da ne zasluzje drugo mesto tj po kojim kriterijumima. Ako neko misli da je to zbog Rafine povrede, nije u pravu jer za svoju povredu Rafa je jedini krivac jer je jednostavno preoptertio sebe fizicki. Sada je pametniji, jer je propustio Barselnu na kojoj da je ucestvovao mogao bi vec nakon Rima da postane br2 sa 10 bodova vise od Novaka. Ali cena toga bi mogla da bude previsoka kao sto je prosle godine bilo neucestvovanje na W a mozda i poraz od Soderlinga na RG. U sustini svako je krojac svoje sudbine odnosna nacina na koji radi trenira i igra i niko ne zasluzeno nije osvoji niti jedan turnir, ni onaj najmanji celender a da ne govorim o GS, odnosno neku poziciju na atp listi posebno neku od prvih 2 ili 3.

sima

pre 14 godina

Nakon onih bednih dvadesetak komentara juce se iskreno zapitah- sta nam je sa komsijama? stize odgovor danas
samo Vam je to slaba vajda; jer mi smo majstori u svemu pa i u pobedivanju sami sebe sto su danas i Jelena i Novak uradili; ima dana za .....

Sone

pre 14 godina

Verdasko, Verdasko, zasto si Conga?! Bez obzira na danasnji poraz, ja mislim da ce Djokovica bilo ko (osim Nadala) tesko dobiti u RG u 3 seta. Popravio je igru i tempira formu za zadnji turnir na sljaci. Ovo je jedan od njegovih rijetko dobrih poraza.

messi

pre 14 godina

E Nole,Nole,uvek sve upropastis,umesto da se radujemo finalu sa Rafom i tvoje demoliranje od istog,cisto onako da ti pokaze kralj sljake ko je istinski broj 2,ovako ostaje mi samo da mislim da i nisi bas tako naivan i da si verovatno i ti ubedjen u ovakav moguci raplet! Vamos Rafa!!

Nik

pre 14 godina

Ista prica kao sa Anom i Jelenom. Od momenta kako je zaseo na drugo mesto (izmedju ostalog i zbog povrede Nadla), nije zabelezio nijedan ozbiljan uspeh. Pobedjuje anonimuse, i izgubi cim se sastane sa iole ozbiljnijim protivnikom. Sansu da bude br. 1 mislim da je odavno prokockao.

Ivan

pre 14 godina

Pa sta ako je izgubio, nije smak sveta. Osim loseg servisa prikazao je sasvim solidnu igru. Svako u karijeri zapadne u krizu i iz nje se kasnije izvuce. To je slucaj sa Novakom sada, isto kao sto je bilo sa Nadalom pa se covek vratio u zivot. I ne razumem one koji kazu da je nezasluzeno na drugom mestu.Pa on je tu ljudi zahvaljujuci dugogodisnjim uspesima, isto kao sto Nadal drzi zasluzeno trecu poziciju,iako godinu dana nije osvojio nijedan turnir (do Monte Karla).A setite se samo protiv koga je sve on gubio posle "zalecene" povrede, a ne secam se da je neko u tom periodu rekao Nadal je nezasluzeno drugi ili treci.Da ne pricam o Mariju koji posle AO ne moze da stigne ni do cetvrtfinala.Novak je jednostavno naleteo na Verdasca koji je u zivotnoj formi i sta je tu je.Popravice se nadam se u Madridu i Parizu.

Djoksa

pre 14 godina

Novak je placao na IW,Majamiju i MK Todu Martinu rate za promasenu investiciju zvanu novi i bolji servis.Nadam se da je rata isplacena u Rimu bila poslednja.A depozit ce Nole valjda aktivirati na RG.Pamet u glavu Nole prilikom sledeceg kreditnog aranzmana.

Anony

pre 14 godina

mozete vi da pricate kako e verdasko posto je spanac kralj sljake...itd ali njega su federer,nadal pa i djokovic ljustili na svim podlogama bez izgubljenog seta.Nije on napredovao 500%,nego je djokovic losiji 700%.A ovi naslovi oduvao..razbio..pocistio nekog tamo 208. igraca bellucija su smesni bili.Mozda se sprema za Novakopen pa nije hteo da se forsira.

The Navijac

pre 14 godina

Nema veze, volimo te Nole i dalje.
Samo pocni malo vise da verujes u sebe (tj. da dobijas skoro svaki tie-break kao u 2007. i 2008.) i bices No. 1.

Dr Petrović

pre 14 godina

Ko će bolje, široko mu polje!

Svakom vrednom čoveku želim sve najbolje, oni su pravi, svetli ljudi. Noleta nemoj neko da zove lenštinom, jer je to greh na duši svake one lenštine koja nije Nole

TOP-SECRET

pre 14 godina

S obzirom da Verdasko igra najbolji tenis u karijeri Novak je odigrao sasvim solidno. Isto tako je Novak prosle godine dolazio do finala kao sto ce Verdasko, pa ga je na kraju stigao umor. Moja progonoza je da ce Novak do RG dostignuti najvisi nivo forme i vratiti svoju igru, zivi bili pa videli. A svi vi koji ga otisujete jako gresite, svakom u zivotu dodje kad mu ne ide. Pravi navijaci su oni koji su tu i kad se gubi.

Mima

pre 14 godina

Verdasco na ovom nivou (mec zivota danas) moze da igra mesec dana max., a Nole moze da igra ovako kao danas (i BOLJE) godinama, te zato je u prva 2 ili 3 godinama. Stoga ne brinem za Noleta, bice bolje, samo jos par servisa da je danas bilo...Bice, bice. Ako je i van forme drugi ili treci, drzite se kad se ''vrati''!:)

Psiholog

pre 14 godina

Novakov najveci problem je sto ima previse para a premalo motiva. Znam da ce sada ostrasceni navijaci da me "rasture" sa negativnim komentarima ali to je istina

ivan-valjevo

pre 14 godina

Sve dok turnir u Beogradu nebude masters 1000,(a mozda nikada i neci ni bitu) Novak djokovic nece moci da izgubi na tom turniru,a to znaci narednih najmanje tri godine..Neko cilja GS i masters titule,a novak moze da cilja samo turnir u beogradu..Realnost.

novosadjanin

pre 14 godina

Sta nam uradi Verdasko... Covek koga je angazovao Vatikan, mozda cak i CIA, da unisti srpski tenis. Prvo je upropastio prvu teniserku sveta koja je sada 60.
Neverovatno... Sada ce polako da upropasti i Novaka sa kojim ce se , verovat noslucajno, svaki put sastajati u cetvrtfinalu i uvek ga pobediti bez obira da li je ovaj umoran ili nije...

Daj Verdasko imaj milosti, ostavi nesto i Kolsrajberu i Congi.

zelena trava

pre 14 godina

Nemam sta da zamerim Noletu danas, zaista. On na sljaci nije sasvim dorastao Spancima, ali nije ni Verdasco dorastao Nadalu, pa nista. Verdasco je ocigledno u odlicnoj formi, ali danas, da je Nadal od juce i prekjuce igrao protiv bilo kojeg od dvojice lepo bi ih razbucao u dva seta. Novak izgleda umoran. Nece mu pomoci ovaj prenatrpan raspored pred RG. Nije bio uopste los, samo nije bas bio na nivou drugog igraca sveta. Sto se tice Verdasca, videcemo ga kad dodje sezona betona, gde sumnjam da ce prikazati nesto posebno.

milwood

pre 14 godina

Prvo , potpuno zaslužena pobeda Verdaska . Mislim da insinuacije na doping nisu fer imajući u vidu da je ove godine Odesnik uhvaćen . Pre njega ,između ostalih i Gaske , u tom momemtu najveća francuska zvezda u usponu , je pao na doping testu , zašto bi se hemija tolerisala jednom Verdasku ? Druga stvar , mislio sam da je Nole prošlogodišnjim porazom od Rafe u Madridu platio školu zbog bejzlajnerske igre . Verdasko je na šljaci ne toliko dobro uspela Rafina replika i protiv njega se mora igrati kao i protiv Rafe , sa više izlazaka na mrežu , drop šotovima , kraćim relijima . Danas smo imali prilike da vidimo Noleta u strahovito dobroj defanzivi , ali defanzivi koja nije prerastala u ofanzivu . Nole je od nekada igrača koji je šarao po terenu lopticama , malo levi malo desni ugao , slao protivnike u publiku , došao u situaciju da bude šetan , zahvaljujući svojim nedovoljno dubokim lopticama . Da rezimiram , ako se Nole opredelio za defanzivu , danas je bila savršena , nedostaju udarci kojima se iz defanzive prave vineri ili protivnik primorava na grešku i taj prokleti servis . Problem je što smo proteklih godina navikli na drugačijeg Noleta.

Nesha

pre 14 godina

Decko je drugi na svetu a gle kakvih komentara. Te nije nizasta, te ne moze da pobedi nikoga iz top10, nije osvojio nijedan turnir.. A ista prica je bila i kada je bio cetvrti i treci na atp listi. Sada je drugi, nikad nije bio bolje rangiran a komentari opet isti cim izgubi neki mec.

Budite vi drugi na svetu u bilo cemu. Drugi obucar na svetu, drugi kuvar na svetu, drugi bastovan na svetu i imacete sav respekt.

ko je sledeci na redu da brise teren sa mnom?

pre 14 godina

Ma kakav napredak u igri. Pa nije Nole na sletu gimnasticarki pionirki da se prica o napredku u igri. Covek je profesionalac vec onoliko godina. Jedino sto se pametno moze reci o njegovoj igri je da je pukao ko zvecka. Kakav Predo, Dilan Dog i ostali analiticari. Vise ja verujem svojim ocima i semaforu nego njihovim pricama.
Novakove price su trule. Jos tuznije je ako on stvarno veruje u ono sto prica. Mlati ko baba po terenu (jos vise po konferencijama za stampu) dok drugi igraju tenis.
I ne moj neko da je pravio paralele sa neuspesima Federera i Mareja. Kada je frka treba se ugledati na bolje a ne gore od sebe. Mada Federer nije gori, on je prica za sebe. Noletu treba keva svako vece pred spavanje da cita Fedeksovu biografiju.

NI

pre 14 godina

I pored poraza Djokovic je igrao vrlo dobro. Po mom misljenju ovo je njegov najbolji mec ove godine. Izgubio je iz cetiri razloga.

Prvo, Verdasco je odigrao mec zivota na sljaci. Nikad bolje.

Drugo, u kljucnim trenucima treceg seta Verdasco je imao srece. Sreca je naravno sastavni dio tennisa.

Trece, iako je Djokovic igrao jako dobro jos uvijek mu samopuzdanje nije potuno povraceno. Ocigledno treba jednu ili dvije pobjede protiv najboljih 10 igraca svijeta da se samopuzdanje vrati.

Cetvrto, servis koji se velikom brzinom popravlja jos nije gdje treba biti.

Prilicni sam optimista da ce do Roland Garosa biti u punoj formi.

Dusan

pre 14 godina

Sezona je na sljaci i normalno je da Spanci vladaju.Ali doci ce trava i beton pa ce Verdasko,Nadal i ostala spanska druzina da budu kao riba na suvom.Ahahahahah...

"Kralj je mrtav, ziveo Kralj" malo sutra.

pre 14 godina

Posle mnogo razlicitih izjava, od Noleta ocekujem konacno jednu iskrenu izjavu u kojoj ce da nam objasni kako je stekao naviku da postaje "musterija", tj. kako to da ga teniseri iz top 20 redovno dobijaju u nizu.
To nije odlika sampiona, niti onih koji to misle da budu jednog dana.

GMan

pre 14 godina

Nole je realno treci igrac sveta u ovom momentu. Federer je 1. Nadal 2. Ako zeli da bude broj jedan ovakve igre ne smeju da se dogadjaju. Noletova nesreca je sto igra u eri Federera tako da ako zeli da bude broj jedan ima dva izbora. Da zestoko poradi na PSIHICKOJ spremi ili da saceka da se Federer i Nadal penzionisu, sto znaci nikad.

Predo

pre 14 godina

Svaka cast B92 na brzini informacije. Ako smo Djokovicu imali nesto zamjeriti u prethodnim mecevima, ovdje imamo malo toga. Znali smo u kakvoj je formi Verdasko i svako normalan je racunao na njegovu iscrpljenost. Ali, ni traga tome. Je li covjek takva "zivotinja" ili se radi o hemiji. Citavo vrijeme sam imao osjecaj da ce ga Djokovic prelomiti, da Verdasko mora poceti grijesiti, ali on u trecem setu igra kao da je mec tek poceo. Moze se govoriti o taktickim greskama, previse igranja na Verdaskov forhend, ali Djokovic i njegov stab su samo primjenili onaj isti recept, koji je bio toliko puta uspjesan protiv Verdaska. Samo, problem je sto to nije onaj isti Verdasko od prije. Uvjek do sada je Verdasko pravio mnogo vise direktnih poena i mnogo vise gresaka, a sada je pustio Djokovica da on napada i grijesi i strpljivo cekao svoju priliku. Potpuno promjenjene uloge. Ja sam hiljadu puta rekao da su Verdasko i Conga materijal za broj 1 po svojim fizickim i teniskim kvalitetima, samo im fali malo mozga. Moram da se izvinim Spancu. Danas je on nadmudrio Djokovica i to Djokovica, koji je odigrao vrlo dobar mec. Postoji i jedna tradicija da Djokovic obicno gubi u serijama od dva, tri poraza protiv nekih protivnika, dok ne prevazidje tu barijeru. Nista narocito. Jos jedna lekcija pred Rolan Garos. Mora rjesiti te "crne rupe" u igri, koje su ga kostale gubitka prvog i treceg seta. Ostalo mu se nema sta zamjeriti. I sto je najvaznije, zdrav je i ide dalje.

lazar

pre 14 godina

bez obzira sto je nole nas, ali objektivno gledano, drugog reketa sveta definitvno nezasluzuje.
maraton vam ili tam, da je u nekim kljucnim situacijama igrao vise sa glavom nebi doslo do ovakve iscrpljive igre. ali poraz je tu, i to zasluzeno.
valjda cemu biti jedna mala uteha kada osvaja nebitne turnire poput serbian open, ali za rolan garos nedajem mu ni promilu sanse.
sezona na sljaci mu je srednja zalost. ma da i fedex nije bas dobro prosao, ali najkasnije u parizu fedexpress opet krece poznatom putu.
jedna stvar na kraju...zar novak zaista radi na fizickoj komponenti? jadan jedva dise kada poen traje malo vise od 20 suteva.

Vendi

pre 14 godina

Bravo Nando. Sada je Djoksi, ja i komoaniji verovatnmo jasno da Đoković nikad neće biti no1 i nikada više neće igrati finale grend slema(poslednje pore dve ipo godine). Osvajaće samo Beograde, Dubajie, Dohe, Kurdistane. Vamos Rafa, Nando & Delpo. Neka vidi Ana koga je ostavila i zbog koga i koja je došla na njeno mesto.

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Ovaj Verdasko nam je upropastio Anu a sada se navrzao i na Noleta.
Sto se Noleta tice mislim da ne treba vise da se nepotrebno opterecuje prvim mestom na ATP listi jer od toga za sada nema nista. Rodzer nece u penziju a Rafa se vraca na velika vrata. Sada je najvaznije sto duze se odrzati medju prvih cetiri i cekati novu priliku.

anto

pre 14 godina

Vise od pola godine Novak je demolirao deo po deo svoju igru, a sada ce mu trebati mnogo znoja i strpljenja da ponovo dodje do nivoa koji je imao u prolece 2009. godine bas u Rimu i Madridu. Koliko ga je unazadio rad sa Martinom tek se sada vidi. On pocinje da daje znakove zivota, ali to nije dovoljno da dobije bilo koga iz prvih deset. I zaista od pocetka sezone sve meceve protiv tenisera iz svetskog vrha Novak je izgubio. Da nije eksperimentisao, danas bi on dobio dva puta Verdaska u tri sedmice, ovako gubi bodove. Zapravo, Beograd je jedini turnir na sljaci na kom bi Novak mogao da dodje do finala. Eto sta znaci jedna pogresna profesionalna odluka. Pogresis i onda godinu dana trazis sebe i svoju igru. Verdasko je inace zasluzeno dobio. Umoran je a pravi neverovatno malo gresaka. Naprosto, on je danas bolji igrac od Novaka, i to se mora priznati.

Beograd

pre 14 godina

Nole nisi ti ni zasta.uhvatite ovaj pod svoje.vazan je tebi "veliki"turnir Serbia Open gde ces da branis pisljivih 250 bodova. To je vazno za tebe i tvoju familiju.Ni jedan masters preko cetvrt finala. Ne valja ti Tod Marin a sta ti valja.Snmetalo ti sunce u Rimu.Pusta zelja da budes prvi na ATP.Od sledece nedelje si treci

rooney

pre 14 godina

novak je svojom pasivnoscu tri sata razigravao verdaska novakov najveci problem je njegova glava iako je verdasko igrao odlicno tome je novak najveci krivac steta nadam se da ce pronaci svoju napadacku igru kojom je razbijao protivnike dok se to ne desi gledacemo ovakva mucenja

Mima

pre 14 godina

gordan i ostali koji nisu gledali danas su nevidjeno bahati. Imajuci u vidu da Verdasco radi sa kondicionim trenerom Agasija, mora daje ovaj i njemu iznasao neku Americku drogicu zvanu doping. I pored toga odlucile su nijanse

basketballFan

pre 14 godina

Sramota je za tenis da je ovakav igrac kao Novak na drugom mestu.Srecom pa to nece dugo da traje,jel ce Nadal da se vrati ekspresno na drugu poziciju.Ubedljivo najgori igrac na drugoj poziciji ikada.U top 20 sigurno da su 15 tenisera kvalitetniji od njega.Molim poznavaoce tenisa da mi objasne u cemu je on dobar.Nema servis,bekhend smesan,forhend takodje,igra na mrezi nema je,znaci ni jedno ozbiljno oruzje.

Dusan

pre 14 godina

Morate da shvatite da na sljaci ne postoje bolji igraci od Spanaca...Nole je na toj podlozi jedan od najboljih posle njih...ali zato na brzim podlogama ih cisti samo tako...tako da je ovo za njega samo zagrevanje...IDEMO NOLE NAPAD NA BROJ JEDAN!!!!!

slobabgd

pre 14 godina

Ja više ne gledam Novaka, iako sam se kladio sa najboljim ortakom da će izbiti na broj 1. do završetka vimbldona 2011-te.
Ako sada ne uspe ne verujem da će kasnije. Ne sećam se kada je poslednji put igrao, a kamoli pobedio nekog iz prvih 5. Ne znam šta je uzrok lošim igrama, čini mi se da Novak iskreno veruje da je vasionski uspeh to što je na drugom mestu, a ima samo jedan GS. Šteta ako ne iskoristi slabog Nadala i Federera koji je na zalasku.

Navijač

pre 14 godina

Pomalo postaje klasika! Više se i ne sećam kada je pobedio nekoga iz prvih 10! Više se i ne nerviram kad je on zadovolja, zadovoljan sam i ja, samo mu se bodovi polagano tope, pitanje je hoće li i stići na završni master!? Ali zato je tu Belgrade open, turnir nad turnirima, eto šanse! Nažalost je to realnost Djokovićeva u ovom trenutku, a bogami i Fedexu je Estoril vrh, a tek Mareju!

milan82

pre 14 godina

Đokoviću ovog puta stvarno nemam šta da zamerim. Verdasco igra neverovatan tenis, trenutno je odmah iza Nadala. Kako čovek pogađa, to je strašno.

Marko

pre 14 godina

Nema šta,svak čast Verdasku.Po trenutnoj igri je među najboljima na svetu svakako.Što se tiče Novaka,dobar je bio.Na momente i fantastičan.Backand je kriv za poraz.3. gem trećeg seta,na Novak servis je odlučio pobednika.Jer u ovakvim mečevima teniser koji dobije tako maratonski gem u odlučujućem setu i još napravi brejk uglavnom pobeđuje.A u tom gemu je Verdasko stvarno odigrao mnogo dobro.Sve u svemu,nema se šta mnogo zameriti.Jednostavno Verdasko je u životnoj formi i ovom trenutku je bolji od Novaka. Ono što je pozitivno je to što bez obzira na poraz Novak poboljšava svoju igru,iskreno se nadam da će na RG biti u najboljem izdanju. Madrid je takođe jako bitan turnir za Novaka,dobro bi mu došlo da tamo napravi dobar rezultat,jer ako tamo slučajno kiksne to bi moglo da mu utiče na samopouzdanje.A i drago mi je u neku ruku što još uvek neće igrati sa Nadalom,jer još nije za megdan sa njim.Setite se Federera koji je prošle godine i javno pričao kako ne bi želeo sa Rafaom pre RG. A vi što ćete pljuvati,pljuvaćete u svakom slučaju,tako da nije ni bitno. Idemo dalje.

robilad

pre 14 godina

steta, bas je dobar mec bio (ko je gledao neutralno). Sve u svemu, napredak u igri, pre svega u VOLJI za igranjem je kod Noleta vidljiv, i vise nije mucno gledati njegove meceve, vec uzivanje :) Pozz

gordan

pre 14 godina

najkrace: "na zapadu nista novo", nisam gledao jer sam pretpostavljao kakav ce rezultat biti, jedino sam ohrabren da je dobio jedan set, pa ko zna, mozda do kraja sezone nekim cudom i pobedi ovog verdaska. ono sto je vec simptomaticno je da se svake godine neko "pretplati" da ga pobedjuje gde god da se sretnu, jednom je to bio Marej, pa Conga, sada ovaj. To sto je Verdasku ovo vec treci turnir za redom, prakticno bez dana odmora, nije predstavljalo nikakvu prednost za Noleta, a da je on kojim cudom tako puno igrao, bio bi mrtav vec posle 10 minuta. Nema veze, sad ce imati dovoljno vremena da se oporavi od cak 3 odigrana meca, i bude svez za "najvazniji" turnir sezone, Serbia Open, mada cisto sumnjam da ce i to osvojiti. Pokazuje se da je njegova najveca vrlina i prednost nad svim drugim teniserima to sto se retko povredjuje, pa dok oni propustaju turnire ili predaju meceve, on traljavo igra i ostaje u vrhu, mada po kvalitetu svog tenisa tamo ne spada. Dakle, posle lose sezone u Americi, nastavlja se jos losija na sljaci, i sa jos dva velika turnira (Madrid i Pariz), imace jos dovoljno prilike da izgubi jos vise bodova. Ne mogu vise ni da se ljutim na njega, prosto mi ga je zao. sada samo cekam izjave tipa "nije se dobro osecao na terenu" i slicno ....

Majcek Maja

pre 14 godina

Noki,glavu gore,ti si 'veliki' igrac,i veliki borac,.... Borio si se koliko si mogao,bice bolje ako Bog da! Majstore,a sad pravo u BG!!! ;-))))

Blue Angel

pre 14 godina

Sto promenu onu majicicu od juce Nole? Steta. Nisi morao da budes kao sujeverni Nadal (tri puta povuces sorc, dva puta zabacis kosu iza usiju, pa opet tri puta sorc i ona jednom poceskas nos), ali ona plavo bela majicica nije da nije imala uticaja. Na slici ne vidim da li si Nole skratio i sorc od juce. Nadam se da ti danas iz nogavice nije virela bela postava od dzepa. Bolje se vrati na plavo belu majicicu i 3 frtalja sorc. Ajd, vise srece sledeci put.

Pera

pre 14 godina

Malo se namucio Verdasko ali je ocekivano pobedio. Ne secam se kad je Djokovic poslednji put pobedio nekog iz prvih 20. Na svakom turniru ispada sve ranije ali na njegovom BG Openu mozda dogura do polufinala, taj turnir je njegov nivo, nije on vise za velika dela.

doktor

pre 14 godina

Nikad ne treba podcenjivati Novaka,on uvek moze da odigra losije od prosecne igre njegovog protivnika...Naravno,koliko god neko bio umoran[realno],Nole ce biti za koplje vise...

bane

pre 14 godina

Ovo je sad vec fatalna Djokoviceva greska. Izgubiti dva puta zaredom od prosecnog igraca tipa Verdasco je jednostavno nedopustivo. Mislim da je ovo definitivno kraj iluzije o dolasku Djokovica na mesto broj 1 ATP liste.
Verdasko je stekao psiholosku prednost nad Djokovicem kao napr Conga i tesko ce ga vise ikada Novak dobiti.
Verdasko ce mozda opet u finale a tamo - zna se - jedan gem ili mozda nijedan protiv Njega.

anto

pre 14 godina

Vise od pola godine Novak je demolirao deo po deo svoju igru, a sada ce mu trebati mnogo znoja i strpljenja da ponovo dodje do nivoa koji je imao u prolece 2009. godine bas u Rimu i Madridu. Koliko ga je unazadio rad sa Martinom tek se sada vidi. On pocinje da daje znakove zivota, ali to nije dovoljno da dobije bilo koga iz prvih deset. I zaista od pocetka sezone sve meceve protiv tenisera iz svetskog vrha Novak je izgubio. Da nije eksperimentisao, danas bi on dobio dva puta Verdaska u tri sedmice, ovako gubi bodove. Zapravo, Beograd je jedini turnir na sljaci na kom bi Novak mogao da dodje do finala. Eto sta znaci jedna pogresna profesionalna odluka. Pogresis i onda godinu dana trazis sebe i svoju igru. Verdasko je inace zasluzeno dobio. Umoran je a pravi neverovatno malo gresaka. Naprosto, on je danas bolji igrac od Novaka, i to se mora priznati.

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Ovaj Verdasko nam je upropastio Anu a sada se navrzao i na Noleta.
Sto se Noleta tice mislim da ne treba vise da se nepotrebno opterecuje prvim mestom na ATP listi jer od toga za sada nema nista. Rodzer nece u penziju a Rafa se vraca na velika vrata. Sada je najvaznije sto duze se odrzati medju prvih cetiri i cekati novu priliku.

Predo

pre 14 godina

Svaka cast B92 na brzini informacije. Ako smo Djokovicu imali nesto zamjeriti u prethodnim mecevima, ovdje imamo malo toga. Znali smo u kakvoj je formi Verdasko i svako normalan je racunao na njegovu iscrpljenost. Ali, ni traga tome. Je li covjek takva "zivotinja" ili se radi o hemiji. Citavo vrijeme sam imao osjecaj da ce ga Djokovic prelomiti, da Verdasko mora poceti grijesiti, ali on u trecem setu igra kao da je mec tek poceo. Moze se govoriti o taktickim greskama, previse igranja na Verdaskov forhend, ali Djokovic i njegov stab su samo primjenili onaj isti recept, koji je bio toliko puta uspjesan protiv Verdaska. Samo, problem je sto to nije onaj isti Verdasko od prije. Uvjek do sada je Verdasko pravio mnogo vise direktnih poena i mnogo vise gresaka, a sada je pustio Djokovica da on napada i grijesi i strpljivo cekao svoju priliku. Potpuno promjenjene uloge. Ja sam hiljadu puta rekao da su Verdasko i Conga materijal za broj 1 po svojim fizickim i teniskim kvalitetima, samo im fali malo mozga. Moram da se izvinim Spancu. Danas je on nadmudrio Djokovica i to Djokovica, koji je odigrao vrlo dobar mec. Postoji i jedna tradicija da Djokovic obicno gubi u serijama od dva, tri poraza protiv nekih protivnika, dok ne prevazidje tu barijeru. Nista narocito. Jos jedna lekcija pred Rolan Garos. Mora rjesiti te "crne rupe" u igri, koje su ga kostale gubitka prvog i treceg seta. Ostalo mu se nema sta zamjeriti. I sto je najvaznije, zdrav je i ide dalje.

NI

pre 14 godina

I pored poraza Djokovic je igrao vrlo dobro. Po mom misljenju ovo je njegov najbolji mec ove godine. Izgubio je iz cetiri razloga.

Prvo, Verdasco je odigrao mec zivota na sljaci. Nikad bolje.

Drugo, u kljucnim trenucima treceg seta Verdasco je imao srece. Sreca je naravno sastavni dio tennisa.

Trece, iako je Djokovic igrao jako dobro jos uvijek mu samopuzdanje nije potuno povraceno. Ocigledno treba jednu ili dvije pobjede protiv najboljih 10 igraca svijeta da se samopuzdanje vrati.

Cetvrto, servis koji se velikom brzinom popravlja jos nije gdje treba biti.

Prilicni sam optimista da ce do Roland Garosa biti u punoj formi.

milan82

pre 14 godina

Đokoviću ovog puta stvarno nemam šta da zamerim. Verdasco igra neverovatan tenis, trenutno je odmah iza Nadala. Kako čovek pogađa, to je strašno.

Dusan

pre 14 godina

Morate da shvatite da na sljaci ne postoje bolji igraci od Spanaca...Nole je na toj podlozi jedan od najboljih posle njih...ali zato na brzim podlogama ih cisti samo tako...tako da je ovo za njega samo zagrevanje...IDEMO NOLE NAPAD NA BROJ JEDAN!!!!!

basketballFan

pre 14 godina

Sramota je za tenis da je ovakav igrac kao Novak na drugom mestu.Srecom pa to nece dugo da traje,jel ce Nadal da se vrati ekspresno na drugu poziciju.Ubedljivo najgori igrac na drugoj poziciji ikada.U top 20 sigurno da su 15 tenisera kvalitetniji od njega.Molim poznavaoce tenisa da mi objasne u cemu je on dobar.Nema servis,bekhend smesan,forhend takodje,igra na mrezi nema je,znaci ni jedno ozbiljno oruzje.

Nesha

pre 14 godina

Decko je drugi na svetu a gle kakvih komentara. Te nije nizasta, te ne moze da pobedi nikoga iz top10, nije osvojio nijedan turnir.. A ista prica je bila i kada je bio cetvrti i treci na atp listi. Sada je drugi, nikad nije bio bolje rangiran a komentari opet isti cim izgubi neki mec.

Budite vi drugi na svetu u bilo cemu. Drugi obucar na svetu, drugi kuvar na svetu, drugi bastovan na svetu i imacete sav respekt.

Marko

pre 14 godina

Nema šta,svak čast Verdasku.Po trenutnoj igri je među najboljima na svetu svakako.Što se tiče Novaka,dobar je bio.Na momente i fantastičan.Backand je kriv za poraz.3. gem trećeg seta,na Novak servis je odlučio pobednika.Jer u ovakvim mečevima teniser koji dobije tako maratonski gem u odlučujućem setu i još napravi brejk uglavnom pobeđuje.A u tom gemu je Verdasko stvarno odigrao mnogo dobro.Sve u svemu,nema se šta mnogo zameriti.Jednostavno Verdasko je u životnoj formi i ovom trenutku je bolji od Novaka. Ono što je pozitivno je to što bez obzira na poraz Novak poboljšava svoju igru,iskreno se nadam da će na RG biti u najboljem izdanju. Madrid je takođe jako bitan turnir za Novaka,dobro bi mu došlo da tamo napravi dobar rezultat,jer ako tamo slučajno kiksne to bi moglo da mu utiče na samopouzdanje.A i drago mi je u neku ruku što još uvek neće igrati sa Nadalom,jer još nije za megdan sa njim.Setite se Federera koji je prošle godine i javno pričao kako ne bi želeo sa Rafaom pre RG. A vi što ćete pljuvati,pljuvaćete u svakom slučaju,tako da nije ni bitno. Idemo dalje.

robilad

pre 14 godina

steta, bas je dobar mec bio (ko je gledao neutralno). Sve u svemu, napredak u igri, pre svega u VOLJI za igranjem je kod Noleta vidljiv, i vise nije mucno gledati njegove meceve, vec uzivanje :) Pozz

Majcek Maja

pre 14 godina

Noki,glavu gore,ti si 'veliki' igrac,i veliki borac,.... Borio si se koliko si mogao,bice bolje ako Bog da! Majstore,a sad pravo u BG!!! ;-))))

bane

pre 14 godina

Ovo je sad vec fatalna Djokoviceva greska. Izgubiti dva puta zaredom od prosecnog igraca tipa Verdasco je jednostavno nedopustivo. Mislim da je ovo definitivno kraj iluzije o dolasku Djokovica na mesto broj 1 ATP liste.
Verdasko je stekao psiholosku prednost nad Djokovicem kao napr Conga i tesko ce ga vise ikada Novak dobiti.
Verdasko ce mozda opet u finale a tamo - zna se - jedan gem ili mozda nijedan protiv Njega.

TOP-SECRET

pre 14 godina

S obzirom da Verdasko igra najbolji tenis u karijeri Novak je odigrao sasvim solidno. Isto tako je Novak prosle godine dolazio do finala kao sto ce Verdasko, pa ga je na kraju stigao umor. Moja progonoza je da ce Novak do RG dostignuti najvisi nivo forme i vratiti svoju igru, zivi bili pa videli. A svi vi koji ga otisujete jako gresite, svakom u zivotu dodje kad mu ne ide. Pravi navijaci su oni koji su tu i kad se gubi.

Pera

pre 14 godina

Malo se namucio Verdasko ali je ocekivano pobedio. Ne secam se kad je Djokovic poslednji put pobedio nekog iz prvih 20. Na svakom turniru ispada sve ranije ali na njegovom BG Openu mozda dogura do polufinala, taj turnir je njegov nivo, nije on vise za velika dela.

Beograd

pre 14 godina

Nole nisi ti ni zasta.uhvatite ovaj pod svoje.vazan je tebi "veliki"turnir Serbia Open gde ces da branis pisljivih 250 bodova. To je vazno za tebe i tvoju familiju.Ni jedan masters preko cetvrt finala. Ne valja ti Tod Marin a sta ti valja.Snmetalo ti sunce u Rimu.Pusta zelja da budes prvi na ATP.Od sledece nedelje si treci

Dr Petrović

pre 14 godina

Ko će bolje, široko mu polje!

Svakom vrednom čoveku želim sve najbolje, oni su pravi, svetli ljudi. Noleta nemoj neko da zove lenštinom, jer je to greh na duši svake one lenštine koja nije Nole

lazar

pre 14 godina

bez obzira sto je nole nas, ali objektivno gledano, drugog reketa sveta definitvno nezasluzuje.
maraton vam ili tam, da je u nekim kljucnim situacijama igrao vise sa glavom nebi doslo do ovakve iscrpljive igre. ali poraz je tu, i to zasluzeno.
valjda cemu biti jedna mala uteha kada osvaja nebitne turnire poput serbian open, ali za rolan garos nedajem mu ni promilu sanse.
sezona na sljaci mu je srednja zalost. ma da i fedex nije bas dobro prosao, ali najkasnije u parizu fedexpress opet krece poznatom putu.
jedna stvar na kraju...zar novak zaista radi na fizickoj komponenti? jadan jedva dise kada poen traje malo vise od 20 suteva.

Mima

pre 14 godina

Verdasco na ovom nivou (mec zivota danas) moze da igra mesec dana max., a Nole moze da igra ovako kao danas (i BOLJE) godinama, te zato je u prva 2 ili 3 godinama. Stoga ne brinem za Noleta, bice bolje, samo jos par servisa da je danas bilo...Bice, bice. Ako je i van forme drugi ili treci, drzite se kad se ''vrati''!:)

milwood

pre 14 godina

Prvo , potpuno zaslužena pobeda Verdaska . Mislim da insinuacije na doping nisu fer imajući u vidu da je ove godine Odesnik uhvaćen . Pre njega ,između ostalih i Gaske , u tom momemtu najveća francuska zvezda u usponu , je pao na doping testu , zašto bi se hemija tolerisala jednom Verdasku ? Druga stvar , mislio sam da je Nole prošlogodišnjim porazom od Rafe u Madridu platio školu zbog bejzlajnerske igre . Verdasko je na šljaci ne toliko dobro uspela Rafina replika i protiv njega se mora igrati kao i protiv Rafe , sa više izlazaka na mrežu , drop šotovima , kraćim relijima . Danas smo imali prilike da vidimo Noleta u strahovito dobroj defanzivi , ali defanzivi koja nije prerastala u ofanzivu . Nole je od nekada igrača koji je šarao po terenu lopticama , malo levi malo desni ugao , slao protivnike u publiku , došao u situaciju da bude šetan , zahvaljujući svojim nedovoljno dubokim lopticama . Da rezimiram , ako se Nole opredelio za defanzivu , danas je bila savršena , nedostaju udarci kojima se iz defanzive prave vineri ili protivnik primorava na grešku i taj prokleti servis . Problem je što smo proteklih godina navikli na drugačijeg Noleta.

novosadjanin

pre 14 godina

Sta nam uradi Verdasko... Covek koga je angazovao Vatikan, mozda cak i CIA, da unisti srpski tenis. Prvo je upropastio prvu teniserku sveta koja je sada 60.
Neverovatno... Sada ce polako da upropasti i Novaka sa kojim ce se , verovat noslucajno, svaki put sastajati u cetvrtfinalu i uvek ga pobediti bez obira da li je ovaj umoran ili nije...

Daj Verdasko imaj milosti, ostavi nesto i Kolsrajberu i Congi.

gordan

pre 14 godina

najkrace: "na zapadu nista novo", nisam gledao jer sam pretpostavljao kakav ce rezultat biti, jedino sam ohrabren da je dobio jedan set, pa ko zna, mozda do kraja sezone nekim cudom i pobedi ovog verdaska. ono sto je vec simptomaticno je da se svake godine neko "pretplati" da ga pobedjuje gde god da se sretnu, jednom je to bio Marej, pa Conga, sada ovaj. To sto je Verdasku ovo vec treci turnir za redom, prakticno bez dana odmora, nije predstavljalo nikakvu prednost za Noleta, a da je on kojim cudom tako puno igrao, bio bi mrtav vec posle 10 minuta. Nema veze, sad ce imati dovoljno vremena da se oporavi od cak 3 odigrana meca, i bude svez za "najvazniji" turnir sezone, Serbia Open, mada cisto sumnjam da ce i to osvojiti. Pokazuje se da je njegova najveca vrlina i prednost nad svim drugim teniserima to sto se retko povredjuje, pa dok oni propustaju turnire ili predaju meceve, on traljavo igra i ostaje u vrhu, mada po kvalitetu svog tenisa tamo ne spada. Dakle, posle lose sezone u Americi, nastavlja se jos losija na sljaci, i sa jos dva velika turnira (Madrid i Pariz), imace jos dovoljno prilike da izgubi jos vise bodova. Ne mogu vise ni da se ljutim na njega, prosto mi ga je zao. sada samo cekam izjave tipa "nije se dobro osecao na terenu" i slicno ....

Navijač

pre 14 godina

Pomalo postaje klasika! Više se i ne sećam kada je pobedio nekoga iz prvih 10! Više se i ne nerviram kad je on zadovolja, zadovoljan sam i ja, samo mu se bodovi polagano tope, pitanje je hoće li i stići na završni master!? Ali zato je tu Belgrade open, turnir nad turnirima, eto šanse! Nažalost je to realnost Djokovićeva u ovom trenutku, a bogami i Fedexu je Estoril vrh, a tek Mareju!

rooney

pre 14 godina

novak je svojom pasivnoscu tri sata razigravao verdaska novakov najveci problem je njegova glava iako je verdasko igrao odlicno tome je novak najveci krivac steta nadam se da ce pronaci svoju napadacku igru kojom je razbijao protivnike dok se to ne desi gledacemo ovakva mucenja

Ivan

pre 14 godina

Pa sta ako je izgubio, nije smak sveta. Osim loseg servisa prikazao je sasvim solidnu igru. Svako u karijeri zapadne u krizu i iz nje se kasnije izvuce. To je slucaj sa Novakom sada, isto kao sto je bilo sa Nadalom pa se covek vratio u zivot. I ne razumem one koji kazu da je nezasluzeno na drugom mestu.Pa on je tu ljudi zahvaljujuci dugogodisnjim uspesima, isto kao sto Nadal drzi zasluzeno trecu poziciju,iako godinu dana nije osvojio nijedan turnir (do Monte Karla).A setite se samo protiv koga je sve on gubio posle "zalecene" povrede, a ne secam se da je neko u tom periodu rekao Nadal je nezasluzeno drugi ili treci.Da ne pricam o Mariju koji posle AO ne moze da stigne ni do cetvrtfinala.Novak je jednostavno naleteo na Verdasca koji je u zivotnoj formi i sta je tu je.Popravice se nadam se u Madridu i Parizu.

Djoksa

pre 14 godina

Novak je placao na IW,Majamiju i MK Todu Martinu rate za promasenu investiciju zvanu novi i bolji servis.Nadam se da je rata isplacena u Rimu bila poslednja.A depozit ce Nole valjda aktivirati na RG.Pamet u glavu Nole prilikom sledeceg kreditnog aranzmana.

ko je sledeci na redu da brise teren sa mnom?

pre 14 godina

Ma kakav napredak u igri. Pa nije Nole na sletu gimnasticarki pionirki da se prica o napredku u igri. Covek je profesionalac vec onoliko godina. Jedino sto se pametno moze reci o njegovoj igri je da je pukao ko zvecka. Kakav Predo, Dilan Dog i ostali analiticari. Vise ja verujem svojim ocima i semaforu nego njihovim pricama.
Novakove price su trule. Jos tuznije je ako on stvarno veruje u ono sto prica. Mlati ko baba po terenu (jos vise po konferencijama za stampu) dok drugi igraju tenis.
I ne moj neko da je pravio paralele sa neuspesima Federera i Mareja. Kada je frka treba se ugledati na bolje a ne gore od sebe. Mada Federer nije gori, on je prica za sebe. Noletu treba keva svako vece pred spavanje da cita Fedeksovu biografiju.

Vladan R

pre 14 godina

Kakav smo mi narod. Koliko juce su dezurni euforicni optimisti, kako koji, prognozirali za danas pobedu jer je nemoge, da ga Verdasko porazi dva puta uzastopno, tj najmanje finale u Rimu, vrhunac forme na RG odnosno prvo mesto nakon osvajanja W. Danas se javljaju dezurni pesimisti i pljuvaci koji eto smtraju da je Novak najgori br 2 u istoriji ili da ne zasluzuje drugo mesto. Ako se uzme da Novak igrau eri najboljeg tenisera svih vremena, a da je prisutan i najbolji na sljaci svih vremana, onda manje vise neprekidan visegodisnji plasman bar medju prva tri uz osvojen GS i dostigunta polufinala na sva cetiri GS u potunosti pobija takve pa malo je reci gluposti. Danasnji mec je odlucilo nekoliko poena u trecem gemu poslednjeg seta, neki od njih su bili Verdaskovi vineri a neki Novakove greske. I sta to znaci da ne zasluzje drugo mesto tj po kojim kriterijumima. Ako neko misli da je to zbog Rafine povrede, nije u pravu jer za svoju povredu Rafa je jedini krivac jer je jednostavno preoptertio sebe fizicki. Sada je pametniji, jer je propustio Barselnu na kojoj da je ucestvovao mogao bi vec nakon Rima da postane br2 sa 10 bodova vise od Novaka. Ali cena toga bi mogla da bude previsoka kao sto je prosle godine bilo neucestvovanje na W a mozda i poraz od Soderlinga na RG. U sustini svako je krojac svoje sudbine odnosna nacina na koji radi trenira i igra i niko ne zasluzeno nije osvoji niti jedan turnir, ni onaj najmanji celender a da ne govorim o GS, odnosno neku poziciju na atp listi posebno neku od prvih 2 ili 3.

doktor

pre 14 godina

Nikad ne treba podcenjivati Novaka,on uvek moze da odigra losije od prosecne igre njegovog protivnika...Naravno,koliko god neko bio umoran[realno],Nole ce biti za koplje vise...

The Navijac

pre 14 godina

Nema veze, volimo te Nole i dalje.
Samo pocni malo vise da verujes u sebe (tj. da dobijas skoro svaki tie-break kao u 2007. i 2008.) i bices No. 1.

Psiholog

pre 14 godina

Novakov najveci problem je sto ima previse para a premalo motiva. Znam da ce sada ostrasceni navijaci da me "rasture" sa negativnim komentarima ali to je istina

zelena trava

pre 14 godina

Nemam sta da zamerim Noletu danas, zaista. On na sljaci nije sasvim dorastao Spancima, ali nije ni Verdasco dorastao Nadalu, pa nista. Verdasco je ocigledno u odlicnoj formi, ali danas, da je Nadal od juce i prekjuce igrao protiv bilo kojeg od dvojice lepo bi ih razbucao u dva seta. Novak izgleda umoran. Nece mu pomoci ovaj prenatrpan raspored pred RG. Nije bio uopste los, samo nije bas bio na nivou drugog igraca sveta. Sto se tice Verdasca, videcemo ga kad dodje sezona betona, gde sumnjam da ce prikazati nesto posebno.

Sone

pre 14 godina

Verdasko, Verdasko, zasto si Conga?! Bez obzira na danasnji poraz, ja mislim da ce Djokovica bilo ko (osim Nadala) tesko dobiti u RG u 3 seta. Popravio je igru i tempira formu za zadnji turnir na sljaci. Ovo je jedan od njegovih rijetko dobrih poraza.

Anony

pre 14 godina

mozete vi da pricate kako e verdasko posto je spanac kralj sljake...itd ali njega su federer,nadal pa i djokovic ljustili na svim podlogama bez izgubljenog seta.Nije on napredovao 500%,nego je djokovic losiji 700%.A ovi naslovi oduvao..razbio..pocistio nekog tamo 208. igraca bellucija su smesni bili.Mozda se sprema za Novakopen pa nije hteo da se forsira.

Milija Zmija

pre 14 godina

Pa ako stvarno ne zaslužuje drugo mesto, kako to da je na njemu? Ko li ga to gura? Mora da je onaj njegov Srđan toliko moćan da može sinu da kupi to drugo mesto. I šta me, recimo, još čudi: kako to da ovi koji zaslužuju to njegovo drugo mesto ne mogu da ga skinu s njega? Mora da ih nešto sprečava. Verovatno je u pitanju neka mućka.

ivan-valjevo

pre 14 godina

Sve dok turnir u Beogradu nebude masters 1000,(a mozda nikada i neci ni bitu) Novak djokovic nece moci da izgubi na tom turniru,a to znaci narednih najmanje tri godine..Neko cilja GS i masters titule,a novak moze da cilja samo turnir u beogradu..Realnost.

majka

pre 14 godina

Imam sina od 11 godina koji od sedme trenira tenis. Jako to voli i iako tenis nije njegova buducnost, jako puno radi i vec je zrtvovao, po meni, svoje detinjstvo. Onaj ko to nije video ili doziveo, moze da kritikuje tenisere, ali verujte, tezak je to rad isvaki uspeh ili neuspeh treba podrzati. Pa oni sigurno vise od svih nas zele da pobedjuju. Budimo uz njih a ne protiv njih.

"Kralj je mrtav, ziveo Kralj" malo sutra.

pre 14 godina

Posle mnogo razlicitih izjava, od Noleta ocekujem konacno jednu iskrenu izjavu u kojoj ce da nam objasni kako je stekao naviku da postaje "musterija", tj. kako to da ga teniseri iz top 20 redovno dobijaju u nizu.
To nije odlika sampiona, niti onih koji to misle da budu jednog dana.

slobabgd

pre 14 godina

Ja više ne gledam Novaka, iako sam se kladio sa najboljim ortakom da će izbiti na broj 1. do završetka vimbldona 2011-te.
Ako sada ne uspe ne verujem da će kasnije. Ne sećam se kada je poslednji put igrao, a kamoli pobedio nekog iz prvih 5. Ne znam šta je uzrok lošim igrama, čini mi se da Novak iskreno veruje da je vasionski uspeh to što je na drugom mestu, a ima samo jedan GS. Šteta ako ne iskoristi slabog Nadala i Federera koji je na zalasku.

Dusan

pre 14 godina

Sezona je na sljaci i normalno je da Spanci vladaju.Ali doci ce trava i beton pa ce Verdasko,Nadal i ostala spanska druzina da budu kao riba na suvom.Ahahahahah...

Vendi

pre 14 godina

Bravo Nando. Sada je Djoksi, ja i komoaniji verovatnmo jasno da Đoković nikad neće biti no1 i nikada više neće igrati finale grend slema(poslednje pore dve ipo godine). Osvajaće samo Beograde, Dubajie, Dohe, Kurdistane. Vamos Rafa, Nando & Delpo. Neka vidi Ana koga je ostavila i zbog koga i koja je došla na njeno mesto.

GMan

pre 14 godina

Nole je realno treci igrac sveta u ovom momentu. Federer je 1. Nadal 2. Ako zeli da bude broj jedan ovakve igre ne smeju da se dogadjaju. Noletova nesreca je sto igra u eri Federera tako da ako zeli da bude broj jedan ima dva izbora. Da zestoko poradi na PSIHICKOJ spremi ili da saceka da se Federer i Nadal penzionisu, sto znaci nikad.

Nik

pre 14 godina

Ista prica kao sa Anom i Jelenom. Od momenta kako je zaseo na drugo mesto (izmedju ostalog i zbog povrede Nadla), nije zabelezio nijedan ozbiljan uspeh. Pobedjuje anonimuse, i izgubi cim se sastane sa iole ozbiljnijim protivnikom. Sansu da bude br. 1 mislim da je odavno prokockao.

gaga

pre 14 godina

ma eto i verdasko danas izgubi,Nole ga sredio,lako je i Nole mogao da dobije bila su presudna dva poena Verdasko je odigrao bolje u tim odlucujucim...i sta sada pravite dramu oko nicega..to je sport,sad mora prvo pa prvo mesto,meni je bitno da je on konstantan i da osvoji jos neki gren slem,dovoljno je ovo sto je postigao i budite srecni sto ste rodjeni u njegovo vreme da se ponosite njegovim partijama i drugim igracem sveta jer iskreno ko zna da li ce se roditi opet jedan takav i kada...svaka mu cast,samo to mogu da kazem,a koliko je odricanja na putu do takvog uspeha neki ljudi ovde ocigledno ne mogu ni da zamisle...pljuvati je najlakse pa se odlucuju za tu varijantu...

Komsija crkla ti krava

pre 14 godina

Koji smo mi Srbi?
Kakvi zluradi komentari, neverovatno. Jedva cekam da osvoji Roland Garros ili Wimbledon, pa da Vas cujem.
Iz ovako male zemlje dolazi takav as svetskog tenisa i izgubi od Verdasca, zamisli, fuj...

Nebojsa

pre 14 godina

(basketballFan, 30. april 2010 17:01)

Cekaj, ti si onaj isti lik koji je pre par dana ovde laprdao kako je fudbal dosadan i treba ga ukinuti, a sad si svoje poznavanje tenisa resio da podelis sa ostalima.......
Djokovic je u losoj formi, nije los teniser, ima jako "pametan" servis, ne jak, ima najbolju bekhend paralelu od svih na touru, solidan forhend, slabije igra na mrezi i ne krece se najbolje, a ti si ga nagrdio kao da je retard... Cisto da se zna nisam navijac Djovaka, vise volim i Nadala i Tipsu...
A ti prijatelju kad nemas u vuglu, imas na googlu, pa se informisi, ili se jednostavno drzi kosarke...

Blue Angel

pre 14 godina

Sto promenu onu majicicu od juce Nole? Steta. Nisi morao da budes kao sujeverni Nadal (tri puta povuces sorc, dva puta zabacis kosu iza usiju, pa opet tri puta sorc i ona jednom poceskas nos), ali ona plavo bela majicica nije da nije imala uticaja. Na slici ne vidim da li si Nole skratio i sorc od juce. Nadam se da ti danas iz nogavice nije virela bela postava od dzepa. Bolje se vrati na plavo belu majicicu i 3 frtalja sorc. Ajd, vise srece sledeci put.

realno

pre 14 godina

@Još niste shvatili
Ti izgleda nisi nista shvatio kad pravis takva poredjenja. Voznjecki u celoj karijeri napravila jedva 2 pobede protiv neke top 10 igracice, a Novak preko 30. Voznjecki u karijeri osvojila 7 turnira cetvrte kategorije, a Djokovic ima 17 titula od cega 6 mastersa i jedan gren slem. Voznjecki na gren slemovima odigrala jedno polufinale i jedno finale, a Djokovic 6 polufinala i dva finala.
Kako uopste mozes da poredis takve stvar? To ti je kao da poredis jugo i najnoviji BMW.

ja

pre 14 godina

@VladanR
Sasvim dobar komentar.
Jedino si pogresio u ovoj proceni da bi Nadal mogao posle Rima da bude broj 2 jer je to nemoguce.
Trenutna razlika izmedju njega i Novaka je 910 bodova.
Novak ce posle ovog turnira imati 420 bodova manje, a Nadal u najboljem slucaju ostaje na istom broju bodova, pod uslovom da odbrani titulu.
Ako ispadne u polufinalu Nadal gubi 640 bodova, a ako izgubi u finalu gubi 400 bodova.
Dakle u ponedeljak ce Novak imati 490, 890 ili 1130 bodova vise od Nadala, zavisno od toga sta ce Nadal uraditi na ovom turniru.
Novak sledeci turnir igra u Beogradu i posle tog turnira moze izgubiti maksimalno 70 bodova, ako ne odbrani titulu.
Nakon toga sledi Madrid i Nadal bi mozda mogao da prestigne Novaka posle Madrida pod uslovom da u Madridu osvoji titulu, a Novak ispadne pre polufinala.
Dakle Nadal mora da osvoji i ovu i Madridsku titulu, a Novak da slabo odigra u Madridu, pa da izgubi drugo mesto.
Teorijski nije nemoguce, ali nije lako osvojiti 2 titule za redom cak i ako se zovete Nadal i igrate na sljaci.
Rafa je igrao prilicno dominantno u Monte Karlu, mada tamo do finala nije imao ni jednog ozbiljnijeg protivnika. Mislim da nije ove godine toliko ubedljiv na sljaci jer se vec na ovom turniru primetilo da se muci. I protiv Haneskua i protiv Vavrinke je igrao tesne prve setove, pa nije iskljuceno i da ga neko pobedi.

U svakom slucaju mislim da ce Novak i na Rolan Garros ici kao drugi igrac sveta.
Na RG Novak brani 90, a Nadal 180 bodova. Moze Nadal da prestigne Novaka posle RG, ali pre toga mora da osvoji ove 2 titule pa zatim i RG.
Videcemo kako ce se odvijati stvari u Nastavku i mislim da Novak ne treba da gleda unazad ka Nadalu vec unapred ka Federeru.
Federer na naredna 4 turnira brani 6000 bodova i to je mozda najbolja prilika za Djokovica da ga prestigne dobrim igrama u nastavku sezone.
Posle ove sezone na sljaci ide sezona na tvrdim podlogama, na kojima je Novak uvek bio bolji od Nadala, pa cak i da na kratko izgubi tu drugu poziciju brzo ce je povratiti.
Mozda bi vise paznje trebalo obratiti na ostale igrace kao sto su Del Potro i Davidenko koji ne igraju vec par meseci zbog povreda ili na Mareja koji ce sigurno uskoro izaci iz krize.
Nece ni Novaku ni Nadalu ni Federeru biti nimalo lako da pobede bilo kog od te trojice i verovatno ce od medjusobnih susreta tih 6 igraca najvise i zavisiti buduci poredak.

ja

pre 14 godina

@saša župa
Evo ja cu da te podsetim. Poslednji put Novak je pobedjivao nekog iz prvih 10 pre 6-7 turnira odnosno prosle godine.
Na zavrsnom mastersu tukao je Davidenka i Nadala, pre toga u Parizu Nadala i Soderlinga, u Bazelu Federera, U Sangaju Simona, u Pekingu Verdaska i Soderlinga, na US Openu Verdaska, u Sinsinatiju Simona i Nadala, pre toga Federera jos 2 puta u Rimu i Majamiju...
Treba li jos da nabrajam ili ti se povratilo pamcenje?

Ucutkace vas sve Djokovic vec na jednom od naredna 2 gren slema na kojima uzima bar jednu titulu.

Imam ja za tebe jedno kontrapitanje.
Kad je vas Cilic poslednji put stigao do polufinala na nekom mastersu?
U stvari kad je poslednji put uopste stigao do nekog cetvrtfinala mastersa?
Pa on takve stvari moze samo da gleda iz publike.

Mima

pre 14 godina

gordan i ostali koji nisu gledali danas su nevidjeno bahati. Imajuci u vidu da Verdasco radi sa kondicionim trenerom Agasija, mora daje ovaj i njemu iznasao neku Americku drogicu zvanu doping. I pored toga odlucile su nijanse

messi

pre 14 godina

E Nole,Nole,uvek sve upropastis,umesto da se radujemo finalu sa Rafom i tvoje demoliranje od istog,cisto onako da ti pokaze kralj sljake ko je istinski broj 2,ovako ostaje mi samo da mislim da i nisi bas tako naivan i da si verovatno i ti ubedjen u ovakav moguci raplet! Vamos Rafa!!

ajkula

pre 14 godina

Nole ni nezna koliko je omiljen.Djeci u školama i vrtićima je on veliki uzor i oponašaju ga u raznim detaljima.Ovih domaćih i stranih pljuvača ima malo,ali su glasni i nervozni od jada i ljubomore.Nole je trajno naš broj jedan,a kad dođe Đorđe,braća Đoković će da haraju svjetskim tenisom i već sam zabrinuta šta će biti sa ovim ,jadnim pljuvačima?!

sasa jokic

pre 14 godina

Verdasko je odigrao jednu od najboljih partija u zivotu, Nole je odigrao solidno,ali daleko od svojih mogucnosti. Delovao je dosta umorno, ne znam zasto?

sima

pre 14 godina

Nakon onih bednih dvadesetak komentara juce se iskreno zapitah- sta nam je sa komsijama? stize odgovor danas
samo Vam je to slaba vajda; jer mi smo majstori u svemu pa i u pobedivanju sami sebe sto su danas i Jelena i Novak uradili; ima dana za .....

Još niste shvatili

pre 14 godina

Potpuno je nevažno da li će Novak doći na prvo mesto liste, pravo pitanje glasi - da li će da osvoji bar pet "grend slemova"? Novak i Voznjacki drže druga mesta na listama. Eto šta su liste.

boxa

pre 14 godina

verdasko je odigrao u posledjih 17 dana 13 meceva i danas lagano izdrzao mec od 3 sata,a nole se mucio dosta!mislim da u ovom trenutku ima dosta boljih igraca od njega,kao sto su rodik,sodeling,vec pomenuti verdasko,koji su losije rangirani od njega!novak po meni ima nekih zdravstvenih problema koje krije od javnosti ,a koje mu stvaraju velike probleme,pre svega sa disanjem,jer on posle poene koji ima vise od 20 udaraca ne moze da se povrati 10min,eto resenja,skratit poene ,sto vise,biti agresivniji,a neko ovako pasivan,bez servisa odavno igra,nema sanse na brzim podlogama,videlo se u americi!uglavnom mi boljeg igraca nemamo, uostalom 2.igrac sveta nije mala stvar,samo je pitanje do kada ce moci ovako!

fan

pre 14 godina

Moze Nole da osvoji i Roland Garros ili Wimbledon, ali opet ce ga "navijaci" pljuvati posle prvog sledeceg poraza. Tako je to u zemlji Srbiji...a Liverpool i slicni su imperija...

Space

pre 14 godina

Pa dobro bre pljuvaci, sta je vama?(mislim, znam ja, ali pitanje je retoricko).Izgubio, pa sta! Odma' najgori, ne zasluzuje te ovo, te ono, nikad nista od njega (kao da ovo sto je do sada uradio nije nista)... i slicne besmislice. SVI GUBE, pa i najbolji! Zasto, i kakav vi problem imate sa tim?
(mislim, znam ja opet, ali...)

vela

pre 14 godina

taman kad pomislim da je djoković dotako dno, on propadne jos dublje, nije mi jasno kako izgubi onaj napadacki i agresivni tenis koji ga lansirao u sam vrh, pre 2 ili 3 godine redao je federera , nadala i ostale, danas sluzi kao kao kanta za nabijanje i to igracima top 50, zasto pobogu ne gleda stare meceve da se podsjeti one igre koja ga proslavila , sad igra ko penzionerm bez motiva

Dule

pre 14 godina

Ovo nije komentar ovo je anketa - nabrojte mi tri najvece pobede Novaka Djokovica kada su u pitanju mecevi na Grand Slam turnirima?

basketballFan

pre 14 godina

Sramota je za tenis da je ovakav igrac kao Novak na drugom mestu.Srecom pa to nece dugo da traje,jel ce Nadal da se vrati ekspresno na drugu poziciju.Ubedljivo najgori igrac na drugoj poziciji ikada.U top 20 sigurno da su 15 tenisera kvalitetniji od njega.Molim poznavaoce tenisa da mi objasne u cemu je on dobar.Nema servis,bekhend smesan,forhend takodje,igra na mrezi nema je,znaci ni jedno ozbiljno oruzje.

Pera

pre 14 godina

Malo se namucio Verdasko ali je ocekivano pobedio. Ne secam se kad je Djokovic poslednji put pobedio nekog iz prvih 20. Na svakom turniru ispada sve ranije ali na njegovom BG Openu mozda dogura do polufinala, taj turnir je njegov nivo, nije on vise za velika dela.

bane

pre 14 godina

Ovo je sad vec fatalna Djokoviceva greska. Izgubiti dva puta zaredom od prosecnog igraca tipa Verdasco je jednostavno nedopustivo. Mislim da je ovo definitivno kraj iluzije o dolasku Djokovica na mesto broj 1 ATP liste.
Verdasko je stekao psiholosku prednost nad Djokovicem kao napr Conga i tesko ce ga vise ikada Novak dobiti.
Verdasko ce mozda opet u finale a tamo - zna se - jedan gem ili mozda nijedan protiv Njega.

Beograd

pre 14 godina

Nole nisi ti ni zasta.uhvatite ovaj pod svoje.vazan je tebi "veliki"turnir Serbia Open gde ces da branis pisljivih 250 bodova. To je vazno za tebe i tvoju familiju.Ni jedan masters preko cetvrt finala. Ne valja ti Tod Marin a sta ti valja.Snmetalo ti sunce u Rimu.Pusta zelja da budes prvi na ATP.Od sledece nedelje si treci

lazar

pre 14 godina

bez obzira sto je nole nas, ali objektivno gledano, drugog reketa sveta definitvno nezasluzuje.
maraton vam ili tam, da je u nekim kljucnim situacijama igrao vise sa glavom nebi doslo do ovakve iscrpljive igre. ali poraz je tu, i to zasluzeno.
valjda cemu biti jedna mala uteha kada osvaja nebitne turnire poput serbian open, ali za rolan garos nedajem mu ni promilu sanse.
sezona na sljaci mu je srednja zalost. ma da i fedex nije bas dobro prosao, ali najkasnije u parizu fedexpress opet krece poznatom putu.
jedna stvar na kraju...zar novak zaista radi na fizickoj komponenti? jadan jedva dise kada poen traje malo vise od 20 suteva.

gordan

pre 14 godina

najkrace: "na zapadu nista novo", nisam gledao jer sam pretpostavljao kakav ce rezultat biti, jedino sam ohrabren da je dobio jedan set, pa ko zna, mozda do kraja sezone nekim cudom i pobedi ovog verdaska. ono sto je vec simptomaticno je da se svake godine neko "pretplati" da ga pobedjuje gde god da se sretnu, jednom je to bio Marej, pa Conga, sada ovaj. To sto je Verdasku ovo vec treci turnir za redom, prakticno bez dana odmora, nije predstavljalo nikakvu prednost za Noleta, a da je on kojim cudom tako puno igrao, bio bi mrtav vec posle 10 minuta. Nema veze, sad ce imati dovoljno vremena da se oporavi od cak 3 odigrana meca, i bude svez za "najvazniji" turnir sezone, Serbia Open, mada cisto sumnjam da ce i to osvojiti. Pokazuje se da je njegova najveca vrlina i prednost nad svim drugim teniserima to sto se retko povredjuje, pa dok oni propustaju turnire ili predaju meceve, on traljavo igra i ostaje u vrhu, mada po kvalitetu svog tenisa tamo ne spada. Dakle, posle lose sezone u Americi, nastavlja se jos losija na sljaci, i sa jos dva velika turnira (Madrid i Pariz), imace jos dovoljno prilike da izgubi jos vise bodova. Ne mogu vise ni da se ljutim na njega, prosto mi ga je zao. sada samo cekam izjave tipa "nije se dobro osecao na terenu" i slicno ....

Navijač

pre 14 godina

Pomalo postaje klasika! Više se i ne sećam kada je pobedio nekoga iz prvih 10! Više se i ne nerviram kad je on zadovolja, zadovoljan sam i ja, samo mu se bodovi polagano tope, pitanje je hoće li i stići na završni master!? Ali zato je tu Belgrade open, turnir nad turnirima, eto šanse! Nažalost je to realnost Djokovićeva u ovom trenutku, a bogami i Fedexu je Estoril vrh, a tek Mareju!

ko je sledeci na redu da brise teren sa mnom?

pre 14 godina

Ma kakav napredak u igri. Pa nije Nole na sletu gimnasticarki pionirki da se prica o napredku u igri. Covek je profesionalac vec onoliko godina. Jedino sto se pametno moze reci o njegovoj igri je da je pukao ko zvecka. Kakav Predo, Dilan Dog i ostali analiticari. Vise ja verujem svojim ocima i semaforu nego njihovim pricama.
Novakove price su trule. Jos tuznije je ako on stvarno veruje u ono sto prica. Mlati ko baba po terenu (jos vise po konferencijama za stampu) dok drugi igraju tenis.
I ne moj neko da je pravio paralele sa neuspesima Federera i Mareja. Kada je frka treba se ugledati na bolje a ne gore od sebe. Mada Federer nije gori, on je prica za sebe. Noletu treba keva svako vece pred spavanje da cita Fedeksovu biografiju.

ivan-valjevo

pre 14 godina

Sve dok turnir u Beogradu nebude masters 1000,(a mozda nikada i neci ni bitu) Novak djokovic nece moci da izgubi na tom turniru,a to znaci narednih najmanje tri godine..Neko cilja GS i masters titule,a novak moze da cilja samo turnir u beogradu..Realnost.

Dusan

pre 14 godina

Morate da shvatite da na sljaci ne postoje bolji igraci od Spanaca...Nole je na toj podlozi jedan od najboljih posle njih...ali zato na brzim podlogama ih cisti samo tako...tako da je ovo za njega samo zagrevanje...IDEMO NOLE NAPAD NA BROJ JEDAN!!!!!

Vendi

pre 14 godina

Bravo Nando. Sada je Djoksi, ja i komoaniji verovatnmo jasno da Đoković nikad neće biti no1 i nikada više neće igrati finale grend slema(poslednje pore dve ipo godine). Osvajaće samo Beograde, Dubajie, Dohe, Kurdistane. Vamos Rafa, Nando & Delpo. Neka vidi Ana koga je ostavila i zbog koga i koja je došla na njeno mesto.

novosadjanin

pre 14 godina

Sta nam uradi Verdasko... Covek koga je angazovao Vatikan, mozda cak i CIA, da unisti srpski tenis. Prvo je upropastio prvu teniserku sveta koja je sada 60.
Neverovatno... Sada ce polako da upropasti i Novaka sa kojim ce se , verovat noslucajno, svaki put sastajati u cetvrtfinalu i uvek ga pobediti bez obira da li je ovaj umoran ili nije...

Daj Verdasko imaj milosti, ostavi nesto i Kolsrajberu i Congi.

Anony

pre 14 godina

mozete vi da pricate kako e verdasko posto je spanac kralj sljake...itd ali njega su federer,nadal pa i djokovic ljustili na svim podlogama bez izgubljenog seta.Nije on napredovao 500%,nego je djokovic losiji 700%.A ovi naslovi oduvao..razbio..pocistio nekog tamo 208. igraca bellucija su smesni bili.Mozda se sprema za Novakopen pa nije hteo da se forsira.

Mima

pre 14 godina

gordan i ostali koji nisu gledali danas su nevidjeno bahati. Imajuci u vidu da Verdasco radi sa kondicionim trenerom Agasija, mora daje ovaj i njemu iznasao neku Americku drogicu zvanu doping. I pored toga odlucile su nijanse

Dusan

pre 14 godina

Sezona je na sljaci i normalno je da Spanci vladaju.Ali doci ce trava i beton pa ce Verdasko,Nadal i ostala spanska druzina da budu kao riba na suvom.Ahahahahah...

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Ovaj Verdasko nam je upropastio Anu a sada se navrzao i na Noleta.
Sto se Noleta tice mislim da ne treba vise da se nepotrebno opterecuje prvim mestom na ATP listi jer od toga za sada nema nista. Rodzer nece u penziju a Rafa se vraca na velika vrata. Sada je najvaznije sto duze se odrzati medju prvih cetiri i cekati novu priliku.

slobabgd

pre 14 godina

Ja više ne gledam Novaka, iako sam se kladio sa najboljim ortakom da će izbiti na broj 1. do završetka vimbldona 2011-te.
Ako sada ne uspe ne verujem da će kasnije. Ne sećam se kada je poslednji put igrao, a kamoli pobedio nekog iz prvih 5. Ne znam šta je uzrok lošim igrama, čini mi se da Novak iskreno veruje da je vasionski uspeh to što je na drugom mestu, a ima samo jedan GS. Šteta ako ne iskoristi slabog Nadala i Federera koji je na zalasku.

Psiholog

pre 14 godina

Novakov najveci problem je sto ima previse para a premalo motiva. Znam da ce sada ostrasceni navijaci da me "rasture" sa negativnim komentarima ali to je istina

Nik

pre 14 godina

Ista prica kao sa Anom i Jelenom. Od momenta kako je zaseo na drugo mesto (izmedju ostalog i zbog povrede Nadla), nije zabelezio nijedan ozbiljan uspeh. Pobedjuje anonimuse, i izgubi cim se sastane sa iole ozbiljnijim protivnikom. Sansu da bude br. 1 mislim da je odavno prokockao.

doktor

pre 14 godina

Nikad ne treba podcenjivati Novaka,on uvek moze da odigra losije od prosecne igre njegovog protivnika...Naravno,koliko god neko bio umoran[realno],Nole ce biti za koplje vise...

NI

pre 14 godina

I pored poraza Djokovic je igrao vrlo dobro. Po mom misljenju ovo je njegov najbolji mec ove godine. Izgubio je iz cetiri razloga.

Prvo, Verdasco je odigrao mec zivota na sljaci. Nikad bolje.

Drugo, u kljucnim trenucima treceg seta Verdasco je imao srece. Sreca je naravno sastavni dio tennisa.

Trece, iako je Djokovic igrao jako dobro jos uvijek mu samopuzdanje nije potuno povraceno. Ocigledno treba jednu ili dvije pobjede protiv najboljih 10 igraca svijeta da se samopuzdanje vrati.

Cetvrto, servis koji se velikom brzinom popravlja jos nije gdje treba biti.

Prilicni sam optimista da ce do Roland Garosa biti u punoj formi.

GMan

pre 14 godina

Nole je realno treci igrac sveta u ovom momentu. Federer je 1. Nadal 2. Ako zeli da bude broj jedan ovakve igre ne smeju da se dogadjaju. Noletova nesreca je sto igra u eri Federera tako da ako zeli da bude broj jedan ima dva izbora. Da zestoko poradi na PSIHICKOJ spremi ili da saceka da se Federer i Nadal penzionisu, sto znaci nikad.

messi

pre 14 godina

E Nole,Nole,uvek sve upropastis,umesto da se radujemo finalu sa Rafom i tvoje demoliranje od istog,cisto onako da ti pokaze kralj sljake ko je istinski broj 2,ovako ostaje mi samo da mislim da i nisi bas tako naivan i da si verovatno i ti ubedjen u ovakav moguci raplet! Vamos Rafa!!

Blue Angel

pre 14 godina

Sto promenu onu majicicu od juce Nole? Steta. Nisi morao da budes kao sujeverni Nadal (tri puta povuces sorc, dva puta zabacis kosu iza usiju, pa opet tri puta sorc i ona jednom poceskas nos), ali ona plavo bela majicica nije da nije imala uticaja. Na slici ne vidim da li si Nole skratio i sorc od juce. Nadam se da ti danas iz nogavice nije virela bela postava od dzepa. Bolje se vrati na plavo belu majicicu i 3 frtalja sorc. Ajd, vise srece sledeci put.

anto

pre 14 godina

Vise od pola godine Novak je demolirao deo po deo svoju igru, a sada ce mu trebati mnogo znoja i strpljenja da ponovo dodje do nivoa koji je imao u prolece 2009. godine bas u Rimu i Madridu. Koliko ga je unazadio rad sa Martinom tek se sada vidi. On pocinje da daje znakove zivota, ali to nije dovoljno da dobije bilo koga iz prvih deset. I zaista od pocetka sezone sve meceve protiv tenisera iz svetskog vrha Novak je izgubio. Da nije eksperimentisao, danas bi on dobio dva puta Verdaska u tri sedmice, ovako gubi bodove. Zapravo, Beograd je jedini turnir na sljaci na kom bi Novak mogao da dodje do finala. Eto sta znaci jedna pogresna profesionalna odluka. Pogresis i onda godinu dana trazis sebe i svoju igru. Verdasko je inace zasluzeno dobio. Umoran je a pravi neverovatno malo gresaka. Naprosto, on je danas bolji igrac od Novaka, i to se mora priznati.

Djoksa

pre 14 godina

Novak je placao na IW,Majamiju i MK Todu Martinu rate za promasenu investiciju zvanu novi i bolji servis.Nadam se da je rata isplacena u Rimu bila poslednja.A depozit ce Nole valjda aktivirati na RG.Pamet u glavu Nole prilikom sledeceg kreditnog aranzmana.

Nesha

pre 14 godina

Decko je drugi na svetu a gle kakvih komentara. Te nije nizasta, te ne moze da pobedi nikoga iz top10, nije osvojio nijedan turnir.. A ista prica je bila i kada je bio cetvrti i treci na atp listi. Sada je drugi, nikad nije bio bolje rangiran a komentari opet isti cim izgubi neki mec.

Budite vi drugi na svetu u bilo cemu. Drugi obucar na svetu, drugi kuvar na svetu, drugi bastovan na svetu i imacete sav respekt.

"Kralj je mrtav, ziveo Kralj" malo sutra.

pre 14 godina

Posle mnogo razlicitih izjava, od Noleta ocekujem konacno jednu iskrenu izjavu u kojoj ce da nam objasni kako je stekao naviku da postaje "musterija", tj. kako to da ga teniseri iz top 20 redovno dobijaju u nizu.
To nije odlika sampiona, niti onih koji to misle da budu jednog dana.

milan82

pre 14 godina

Đokoviću ovog puta stvarno nemam šta da zamerim. Verdasco igra neverovatan tenis, trenutno je odmah iza Nadala. Kako čovek pogađa, to je strašno.

Mima

pre 14 godina

Verdasco na ovom nivou (mec zivota danas) moze da igra mesec dana max., a Nole moze da igra ovako kao danas (i BOLJE) godinama, te zato je u prva 2 ili 3 godinama. Stoga ne brinem za Noleta, bice bolje, samo jos par servisa da je danas bilo...Bice, bice. Ako je i van forme drugi ili treci, drzite se kad se ''vrati''!:)

Majcek Maja

pre 14 godina

Noki,glavu gore,ti si 'veliki' igrac,i veliki borac,.... Borio si se koliko si mogao,bice bolje ako Bog da! Majstore,a sad pravo u BG!!! ;-))))

vela

pre 14 godina

taman kad pomislim da je djoković dotako dno, on propadne jos dublje, nije mi jasno kako izgubi onaj napadacki i agresivni tenis koji ga lansirao u sam vrh, pre 2 ili 3 godine redao je federera , nadala i ostale, danas sluzi kao kao kanta za nabijanje i to igracima top 50, zasto pobogu ne gleda stare meceve da se podsjeti one igre koja ga proslavila , sad igra ko penzionerm bez motiva

ja

pre 14 godina

@VladanR
Sasvim dobar komentar.
Jedino si pogresio u ovoj proceni da bi Nadal mogao posle Rima da bude broj 2 jer je to nemoguce.
Trenutna razlika izmedju njega i Novaka je 910 bodova.
Novak ce posle ovog turnira imati 420 bodova manje, a Nadal u najboljem slucaju ostaje na istom broju bodova, pod uslovom da odbrani titulu.
Ako ispadne u polufinalu Nadal gubi 640 bodova, a ako izgubi u finalu gubi 400 bodova.
Dakle u ponedeljak ce Novak imati 490, 890 ili 1130 bodova vise od Nadala, zavisno od toga sta ce Nadal uraditi na ovom turniru.
Novak sledeci turnir igra u Beogradu i posle tog turnira moze izgubiti maksimalno 70 bodova, ako ne odbrani titulu.
Nakon toga sledi Madrid i Nadal bi mozda mogao da prestigne Novaka posle Madrida pod uslovom da u Madridu osvoji titulu, a Novak ispadne pre polufinala.
Dakle Nadal mora da osvoji i ovu i Madridsku titulu, a Novak da slabo odigra u Madridu, pa da izgubi drugo mesto.
Teorijski nije nemoguce, ali nije lako osvojiti 2 titule za redom cak i ako se zovete Nadal i igrate na sljaci.
Rafa je igrao prilicno dominantno u Monte Karlu, mada tamo do finala nije imao ni jednog ozbiljnijeg protivnika. Mislim da nije ove godine toliko ubedljiv na sljaci jer se vec na ovom turniru primetilo da se muci. I protiv Haneskua i protiv Vavrinke je igrao tesne prve setove, pa nije iskljuceno i da ga neko pobedi.

U svakom slucaju mislim da ce Novak i na Rolan Garros ici kao drugi igrac sveta.
Na RG Novak brani 90, a Nadal 180 bodova. Moze Nadal da prestigne Novaka posle RG, ali pre toga mora da osvoji ove 2 titule pa zatim i RG.
Videcemo kako ce se odvijati stvari u Nastavku i mislim da Novak ne treba da gleda unazad ka Nadalu vec unapred ka Federeru.
Federer na naredna 4 turnira brani 6000 bodova i to je mozda najbolja prilika za Djokovica da ga prestigne dobrim igrama u nastavku sezone.
Posle ove sezone na sljaci ide sezona na tvrdim podlogama, na kojima je Novak uvek bio bolji od Nadala, pa cak i da na kratko izgubi tu drugu poziciju brzo ce je povratiti.
Mozda bi vise paznje trebalo obratiti na ostale igrace kao sto su Del Potro i Davidenko koji ne igraju vec par meseci zbog povreda ili na Mareja koji ce sigurno uskoro izaci iz krize.
Nece ni Novaku ni Nadalu ni Federeru biti nimalo lako da pobede bilo kog od te trojice i verovatno ce od medjusobnih susreta tih 6 igraca najvise i zavisiti buduci poredak.

rooney

pre 14 godina

novak je svojom pasivnoscu tri sata razigravao verdaska novakov najveci problem je njegova glava iako je verdasko igrao odlicno tome je novak najveci krivac steta nadam se da ce pronaci svoju napadacku igru kojom je razbijao protivnike dok se to ne desi gledacemo ovakva mucenja

Predo

pre 14 godina

Svaka cast B92 na brzini informacije. Ako smo Djokovicu imali nesto zamjeriti u prethodnim mecevima, ovdje imamo malo toga. Znali smo u kakvoj je formi Verdasko i svako normalan je racunao na njegovu iscrpljenost. Ali, ni traga tome. Je li covjek takva "zivotinja" ili se radi o hemiji. Citavo vrijeme sam imao osjecaj da ce ga Djokovic prelomiti, da Verdasko mora poceti grijesiti, ali on u trecem setu igra kao da je mec tek poceo. Moze se govoriti o taktickim greskama, previse igranja na Verdaskov forhend, ali Djokovic i njegov stab su samo primjenili onaj isti recept, koji je bio toliko puta uspjesan protiv Verdaska. Samo, problem je sto to nije onaj isti Verdasko od prije. Uvjek do sada je Verdasko pravio mnogo vise direktnih poena i mnogo vise gresaka, a sada je pustio Djokovica da on napada i grijesi i strpljivo cekao svoju priliku. Potpuno promjenjene uloge. Ja sam hiljadu puta rekao da su Verdasko i Conga materijal za broj 1 po svojim fizickim i teniskim kvalitetima, samo im fali malo mozga. Moram da se izvinim Spancu. Danas je on nadmudrio Djokovica i to Djokovica, koji je odigrao vrlo dobar mec. Postoji i jedna tradicija da Djokovic obicno gubi u serijama od dva, tri poraza protiv nekih protivnika, dok ne prevazidje tu barijeru. Nista narocito. Jos jedna lekcija pred Rolan Garos. Mora rjesiti te "crne rupe" u igri, koje su ga kostale gubitka prvog i treceg seta. Ostalo mu se nema sta zamjeriti. I sto je najvaznije, zdrav je i ide dalje.

zelena trava

pre 14 godina

Nemam sta da zamerim Noletu danas, zaista. On na sljaci nije sasvim dorastao Spancima, ali nije ni Verdasco dorastao Nadalu, pa nista. Verdasco je ocigledno u odlicnoj formi, ali danas, da je Nadal od juce i prekjuce igrao protiv bilo kojeg od dvojice lepo bi ih razbucao u dva seta. Novak izgleda umoran. Nece mu pomoci ovaj prenatrpan raspored pred RG. Nije bio uopste los, samo nije bas bio na nivou drugog igraca sveta. Sto se tice Verdasca, videcemo ga kad dodje sezona betona, gde sumnjam da ce prikazati nesto posebno.

TOP-SECRET

pre 14 godina

S obzirom da Verdasko igra najbolji tenis u karijeri Novak je odigrao sasvim solidno. Isto tako je Novak prosle godine dolazio do finala kao sto ce Verdasko, pa ga je na kraju stigao umor. Moja progonoza je da ce Novak do RG dostignuti najvisi nivo forme i vratiti svoju igru, zivi bili pa videli. A svi vi koji ga otisujete jako gresite, svakom u zivotu dodje kad mu ne ide. Pravi navijaci su oni koji su tu i kad se gubi.

Još niste shvatili

pre 14 godina

Potpuno je nevažno da li će Novak doći na prvo mesto liste, pravo pitanje glasi - da li će da osvoji bar pet "grend slemova"? Novak i Voznjacki drže druga mesta na listama. Eto šta su liste.

ja

pre 14 godina

@saša župa
Evo ja cu da te podsetim. Poslednji put Novak je pobedjivao nekog iz prvih 10 pre 6-7 turnira odnosno prosle godine.
Na zavrsnom mastersu tukao je Davidenka i Nadala, pre toga u Parizu Nadala i Soderlinga, u Bazelu Federera, U Sangaju Simona, u Pekingu Verdaska i Soderlinga, na US Openu Verdaska, u Sinsinatiju Simona i Nadala, pre toga Federera jos 2 puta u Rimu i Majamiju...
Treba li jos da nabrajam ili ti se povratilo pamcenje?

Ucutkace vas sve Djokovic vec na jednom od naredna 2 gren slema na kojima uzima bar jednu titulu.

Imam ja za tebe jedno kontrapitanje.
Kad je vas Cilic poslednji put stigao do polufinala na nekom mastersu?
U stvari kad je poslednji put uopste stigao do nekog cetvrtfinala mastersa?
Pa on takve stvari moze samo da gleda iz publike.

robilad

pre 14 godina

steta, bas je dobar mec bio (ko je gledao neutralno). Sve u svemu, napredak u igri, pre svega u VOLJI za igranjem je kod Noleta vidljiv, i vise nije mucno gledati njegove meceve, vec uzivanje :) Pozz

Marko

pre 14 godina

Nema šta,svak čast Verdasku.Po trenutnoj igri je među najboljima na svetu svakako.Što se tiče Novaka,dobar je bio.Na momente i fantastičan.Backand je kriv za poraz.3. gem trećeg seta,na Novak servis je odlučio pobednika.Jer u ovakvim mečevima teniser koji dobije tako maratonski gem u odlučujućem setu i još napravi brejk uglavnom pobeđuje.A u tom gemu je Verdasko stvarno odigrao mnogo dobro.Sve u svemu,nema se šta mnogo zameriti.Jednostavno Verdasko je u životnoj formi i ovom trenutku je bolji od Novaka. Ono što je pozitivno je to što bez obzira na poraz Novak poboljšava svoju igru,iskreno se nadam da će na RG biti u najboljem izdanju. Madrid je takođe jako bitan turnir za Novaka,dobro bi mu došlo da tamo napravi dobar rezultat,jer ako tamo slučajno kiksne to bi moglo da mu utiče na samopouzdanje.A i drago mi je u neku ruku što još uvek neće igrati sa Nadalom,jer još nije za megdan sa njim.Setite se Federera koji je prošle godine i javno pričao kako ne bi želeo sa Rafaom pre RG. A vi što ćete pljuvati,pljuvaćete u svakom slučaju,tako da nije ni bitno. Idemo dalje.

Dr Petrović

pre 14 godina

Ko će bolje, široko mu polje!

Svakom vrednom čoveku želim sve najbolje, oni su pravi, svetli ljudi. Noleta nemoj neko da zove lenštinom, jer je to greh na duši svake one lenštine koja nije Nole

The Navijac

pre 14 godina

Nema veze, volimo te Nole i dalje.
Samo pocni malo vise da verujes u sebe (tj. da dobijas skoro svaki tie-break kao u 2007. i 2008.) i bices No. 1.

Vladan R

pre 14 godina

Kakav smo mi narod. Koliko juce su dezurni euforicni optimisti, kako koji, prognozirali za danas pobedu jer je nemoge, da ga Verdasko porazi dva puta uzastopno, tj najmanje finale u Rimu, vrhunac forme na RG odnosno prvo mesto nakon osvajanja W. Danas se javljaju dezurni pesimisti i pljuvaci koji eto smtraju da je Novak najgori br 2 u istoriji ili da ne zasluzuje drugo mesto. Ako se uzme da Novak igrau eri najboljeg tenisera svih vremena, a da je prisutan i najbolji na sljaci svih vremana, onda manje vise neprekidan visegodisnji plasman bar medju prva tri uz osvojen GS i dostigunta polufinala na sva cetiri GS u potunosti pobija takve pa malo je reci gluposti. Danasnji mec je odlucilo nekoliko poena u trecem gemu poslednjeg seta, neki od njih su bili Verdaskovi vineri a neki Novakove greske. I sta to znaci da ne zasluzje drugo mesto tj po kojim kriterijumima. Ako neko misli da je to zbog Rafine povrede, nije u pravu jer za svoju povredu Rafa je jedini krivac jer je jednostavno preoptertio sebe fizicki. Sada je pametniji, jer je propustio Barselnu na kojoj da je ucestvovao mogao bi vec nakon Rima da postane br2 sa 10 bodova vise od Novaka. Ali cena toga bi mogla da bude previsoka kao sto je prosle godine bilo neucestvovanje na W a mozda i poraz od Soderlinga na RG. U sustini svako je krojac svoje sudbine odnosna nacina na koji radi trenira i igra i niko ne zasluzeno nije osvoji niti jedan turnir, ni onaj najmanji celender a da ne govorim o GS, odnosno neku poziciju na atp listi posebno neku od prvih 2 ili 3.

Komsija crkla ti krava

pre 14 godina

Koji smo mi Srbi?
Kakvi zluradi komentari, neverovatno. Jedva cekam da osvoji Roland Garros ili Wimbledon, pa da Vas cujem.
Iz ovako male zemlje dolazi takav as svetskog tenisa i izgubi od Verdasca, zamisli, fuj...

Ivan

pre 14 godina

Pa sta ako je izgubio, nije smak sveta. Osim loseg servisa prikazao je sasvim solidnu igru. Svako u karijeri zapadne u krizu i iz nje se kasnije izvuce. To je slucaj sa Novakom sada, isto kao sto je bilo sa Nadalom pa se covek vratio u zivot. I ne razumem one koji kazu da je nezasluzeno na drugom mestu.Pa on je tu ljudi zahvaljujuci dugogodisnjim uspesima, isto kao sto Nadal drzi zasluzeno trecu poziciju,iako godinu dana nije osvojio nijedan turnir (do Monte Karla).A setite se samo protiv koga je sve on gubio posle "zalecene" povrede, a ne secam se da je neko u tom periodu rekao Nadal je nezasluzeno drugi ili treci.Da ne pricam o Mariju koji posle AO ne moze da stigne ni do cetvrtfinala.Novak je jednostavno naleteo na Verdasca koji je u zivotnoj formi i sta je tu je.Popravice se nadam se u Madridu i Parizu.

Sone

pre 14 godina

Verdasko, Verdasko, zasto si Conga?! Bez obzira na danasnji poraz, ja mislim da ce Djokovica bilo ko (osim Nadala) tesko dobiti u RG u 3 seta. Popravio je igru i tempira formu za zadnji turnir na sljaci. Ovo je jedan od njegovih rijetko dobrih poraza.

realno

pre 14 godina

@Još niste shvatili
Ti izgleda nisi nista shvatio kad pravis takva poredjenja. Voznjecki u celoj karijeri napravila jedva 2 pobede protiv neke top 10 igracice, a Novak preko 30. Voznjecki u karijeri osvojila 7 turnira cetvrte kategorije, a Djokovic ima 17 titula od cega 6 mastersa i jedan gren slem. Voznjecki na gren slemovima odigrala jedno polufinale i jedno finale, a Djokovic 6 polufinala i dva finala.
Kako uopste mozes da poredis takve stvar? To ti je kao da poredis jugo i najnoviji BMW.

ajkula

pre 14 godina

Nole ni nezna koliko je omiljen.Djeci u školama i vrtićima je on veliki uzor i oponašaju ga u raznim detaljima.Ovih domaćih i stranih pljuvača ima malo,ali su glasni i nervozni od jada i ljubomore.Nole je trajno naš broj jedan,a kad dođe Đorđe,braća Đoković će da haraju svjetskim tenisom i već sam zabrinuta šta će biti sa ovim ,jadnim pljuvačima?!

Milija Zmija

pre 14 godina

Pa ako stvarno ne zaslužuje drugo mesto, kako to da je na njemu? Ko li ga to gura? Mora da je onaj njegov Srđan toliko moćan da može sinu da kupi to drugo mesto. I šta me, recimo, još čudi: kako to da ovi koji zaslužuju to njegovo drugo mesto ne mogu da ga skinu s njega? Mora da ih nešto sprečava. Verovatno je u pitanju neka mućka.

Dule

pre 14 godina

Ovo nije komentar ovo je anketa - nabrojte mi tri najvece pobede Novaka Djokovica kada su u pitanju mecevi na Grand Slam turnirima?

fan

pre 14 godina

Moze Nole da osvoji i Roland Garros ili Wimbledon, ali opet ce ga "navijaci" pljuvati posle prvog sledeceg poraza. Tako je to u zemlji Srbiji...a Liverpool i slicni su imperija...

gaga

pre 14 godina

ma eto i verdasko danas izgubi,Nole ga sredio,lako je i Nole mogao da dobije bila su presudna dva poena Verdasko je odigrao bolje u tim odlucujucim...i sta sada pravite dramu oko nicega..to je sport,sad mora prvo pa prvo mesto,meni je bitno da je on konstantan i da osvoji jos neki gren slem,dovoljno je ovo sto je postigao i budite srecni sto ste rodjeni u njegovo vreme da se ponosite njegovim partijama i drugim igracem sveta jer iskreno ko zna da li ce se roditi opet jedan takav i kada...svaka mu cast,samo to mogu da kazem,a koliko je odricanja na putu do takvog uspeha neki ljudi ovde ocigledno ne mogu ni da zamisle...pljuvati je najlakse pa se odlucuju za tu varijantu...

sasa jokic

pre 14 godina

Verdasko je odigrao jednu od najboljih partija u zivotu, Nole je odigrao solidno,ali daleko od svojih mogucnosti. Delovao je dosta umorno, ne znam zasto?

boxa

pre 14 godina

verdasko je odigrao u posledjih 17 dana 13 meceva i danas lagano izdrzao mec od 3 sata,a nole se mucio dosta!mislim da u ovom trenutku ima dosta boljih igraca od njega,kao sto su rodik,sodeling,vec pomenuti verdasko,koji su losije rangirani od njega!novak po meni ima nekih zdravstvenih problema koje krije od javnosti ,a koje mu stvaraju velike probleme,pre svega sa disanjem,jer on posle poene koji ima vise od 20 udaraca ne moze da se povrati 10min,eto resenja,skratit poene ,sto vise,biti agresivniji,a neko ovako pasivan,bez servisa odavno igra,nema sanse na brzim podlogama,videlo se u americi!uglavnom mi boljeg igraca nemamo, uostalom 2.igrac sveta nije mala stvar,samo je pitanje do kada ce moci ovako!

sima

pre 14 godina

Nakon onih bednih dvadesetak komentara juce se iskreno zapitah- sta nam je sa komsijama? stize odgovor danas
samo Vam je to slaba vajda; jer mi smo majstori u svemu pa i u pobedivanju sami sebe sto su danas i Jelena i Novak uradili; ima dana za .....

Space

pre 14 godina

Pa dobro bre pljuvaci, sta je vama?(mislim, znam ja, ali pitanje je retoricko).Izgubio, pa sta! Odma' najgori, ne zasluzuje te ovo, te ono, nikad nista od njega (kao da ovo sto je do sada uradio nije nista)... i slicne besmislice. SVI GUBE, pa i najbolji! Zasto, i kakav vi problem imate sa tim?
(mislim, znam ja opet, ali...)

majka

pre 14 godina

Imam sina od 11 godina koji od sedme trenira tenis. Jako to voli i iako tenis nije njegova buducnost, jako puno radi i vec je zrtvovao, po meni, svoje detinjstvo. Onaj ko to nije video ili doziveo, moze da kritikuje tenisere, ali verujte, tezak je to rad isvaki uspeh ili neuspeh treba podrzati. Pa oni sigurno vise od svih nas zele da pobedjuju. Budimo uz njih a ne protiv njih.

milwood

pre 14 godina

Prvo , potpuno zaslužena pobeda Verdaska . Mislim da insinuacije na doping nisu fer imajući u vidu da je ove godine Odesnik uhvaćen . Pre njega ,između ostalih i Gaske , u tom momemtu najveća francuska zvezda u usponu , je pao na doping testu , zašto bi se hemija tolerisala jednom Verdasku ? Druga stvar , mislio sam da je Nole prošlogodišnjim porazom od Rafe u Madridu platio školu zbog bejzlajnerske igre . Verdasko je na šljaci ne toliko dobro uspela Rafina replika i protiv njega se mora igrati kao i protiv Rafe , sa više izlazaka na mrežu , drop šotovima , kraćim relijima . Danas smo imali prilike da vidimo Noleta u strahovito dobroj defanzivi , ali defanzivi koja nije prerastala u ofanzivu . Nole je od nekada igrača koji je šarao po terenu lopticama , malo levi malo desni ugao , slao protivnike u publiku , došao u situaciju da bude šetan , zahvaljujući svojim nedovoljno dubokim lopticama . Da rezimiram , ako se Nole opredelio za defanzivu , danas je bila savršena , nedostaju udarci kojima se iz defanzive prave vineri ili protivnik primorava na grešku i taj prokleti servis . Problem je što smo proteklih godina navikli na drugačijeg Noleta.

Nebojsa

pre 14 godina

(basketballFan, 30. april 2010 17:01)

Cekaj, ti si onaj isti lik koji je pre par dana ovde laprdao kako je fudbal dosadan i treba ga ukinuti, a sad si svoje poznavanje tenisa resio da podelis sa ostalima.......
Djokovic je u losoj formi, nije los teniser, ima jako "pametan" servis, ne jak, ima najbolju bekhend paralelu od svih na touru, solidan forhend, slabije igra na mrezi i ne krece se najbolje, a ti si ga nagrdio kao da je retard... Cisto da se zna nisam navijac Djovaka, vise volim i Nadala i Tipsu...
A ti prijatelju kad nemas u vuglu, imas na googlu, pa se informisi, ili se jednostavno drzi kosarke...