Tenis 74

Ponedeljak, 15.03.2010.

23:35

Ana izgubila, ali uživala

Ana Ivanović je izgubila u 2. kolu Indijan Velsa od Sevastove, ali kaže da je uživala na terenu i da će joj to poboljšati samopouzdanje, pišu Večernje novosti.

Ana izgubila, ali uživala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 14 godina

Pa, ova devojka kao da je na drogama svaki put kada daje ovakve izjave.

'Alo vi, dusebriznici!!! Ne pljuje nju niko sto je ona pala na rang listi. Desava se. Ali, neka drzi jezik za zubima. Dovoljno joj je da prokomentarise: Protivnica je bila bolja, i zasluzeno je pobedila. Ovako je mnogo vise pala u ocima javnosti, nego na rang listi. Kakvi su ovo komentari? Pa, dete od 5 godina bi dalo pametniju izjavu. Smeje joj se citav svet, cak je i novinari ismevaju zbog njenih glupih izjava. Cuti, bre, i igraj taj tenis, ako ti se igra. Ali, mnogo je bitno da CUTIS!!! Ne mozes tako lose igrati tenis, kakvu glupost mozes da lupis.

Predo

pre 14 godina

Hvala za originalnu izjavu. Moj se komentar doduse nije puno odnosio na taj intervju, ali moram priznati da sam povjerovao "na prvu" da je izjava originalna, jer sam cuo svojim usima njene izjave nakon Fed kupa u Beogradu, a i mnoge druge. Mozemo reci da je izjava pogresno interpretirana (Zato Britanci za tumaca koriste izraz "interpreter" , a ne "translator") Ipak joj zelim sve najbolje, jer nije sve u novcu (ima nesto i zlatu i nekretninama).

Ogi

pre 14 godina

Ja gluplji naslov u životu nisam video! A što se Ane tiče,ona sirota više ni moju babu ne može da pobedi,tako da je najbolje da se bavi nečim drugim dok je još pamte kao veliku igračicu...Osvojila je RG grand slam i to je dovoljno za zemlju u kojoj je tenis tek od skoro postao bitniji sport.

Pedja

pre 14 godina

Ne znam zašto se toliko nervirate oko Aninih izjava. Novinari posle meča insistiraju da igrači nešto kažu i onda oni posle poraza vrte nekoliko fraza da ne bi bili kažnjeni ako izbegavaju medije. Šta bi vi rekli u krizi i posle poraza? Zar bi stvarno voleli da se ispričate sa nepoznatim ljudima koji samo čekaju neku glupost da stave na naslovnu i zarade platu?

Dr

pre 14 godina

@Cule
"Carica"?Hahahahaha...
Podseti me, ko je ono osvojio Rolan Garos 2008?Ko je bio prva srpska teniserka koja je osvojila gren slem i postala svetska igracica broj jeadn?
Da nije mozda "carica"?

GocaCA

pre 14 godina

Ne znam zasto se bunite.
To je izjava koja i treba da se da u toj situaciji, i to je izjava koju bi Ani verovatno i trener i psiholog sugerisali.

Sta vas je tako pogodilo ne mogu da dokucim.

Tanja

pre 14 godina

Lako je nama da bilo sta komentarisemo, nismo u njenoj kozi, najgore je biti kriticar.Da Ana ne igra dobro u poslednje vreme ne igra, ona ocigledno ima neki problem psihicke prorode, ona zna da igra tenis, to nije sporno, nego jednostavnoi neke stvari su joj trenutno prece od tenisa i treniranja, i zato rezultati izostaju. Stvarno joj zelim da se na vreme trgne i da krene napred, samo uporan rad, i mislim da ima sanse da se povrati.Puno srece

gordan

pre 14 godina

kada procitam ovakav naslov, odnosnoi izjavu, ne znam da li bih se smejao ili plakao, i dok god Ana i bilo ko drugi prica o tome da li uziva ili ne uziva na terenu, nece imati nikakvog uspeha, sport kojim se bavis profesionalno nije za uzivanje i ne-uzivanje, nego je ozbiljan posao na koji iodes dobro pripremljen i maksimalno skoncentrisan, ne secam se da sam ikada cuo Federere, Nadala, Sarapovu, Enin ili bilo kog vrhunskog tenisera da prica o uzivanju na terenu, nego o tome da li su zadfovoljni kako su igrali ili ne. Da li Ana ima ikoga u svom okruzenju ko bi mogao da joj kroz otvoren razgovor ukaze na ovakve bazicne stvari? Ocito ne, pa ce zato njen put i dalje biti samo u jednom preavcu - ka dole, bez povratka. Veoma malo teniserki je igralo dugo, tako da Anine 23 godine nisu nikakva mladost, verovatno ce odraditi dobro placene ugovore sa sponzorima i onda prestati igrati, bas kao i druga Ana - Kurnjikova.

Petar Pecikoza

pre 14 godina

Pa ova nas bre zavitlava (da ne upotrebim neku tezu rec, zbog koje ne bi objavili komentar).

Meni svakim danom sve to lici na komercijalnu kampanju "Sportske kraljice lepote"!! Vec neko vreme mislim da se ona pojavljuje na turnirima i daje ove nebulozne izjave samo da ne bi morala da skine ono "Sportska" spred kraljice.

Jasno je da van sporta ima kraljica daleko lepsih i atraktivnijih od Ane.

Isto tako u sportu ima daleko uspesnijih lepotica od nje.

Ana jeste lepa, ali bez te titule "vrhunske sportistkinje", plasim se da bi taj biznis-projekat izgubio stratesku podlogu. Budimo realni - to je biznis! Pa dovoljno je pogledati njen WEB sajt www.anaivanovic.com. Tenis je sada samo "added value" na glavni "produkat": Anin fizicki izgled.

Nije problem u tome sto igra lose, sto polako pada - to je sport i takmicenje! Na kraju krajeva, niko joj ne moze uzeti vec osvojeno, a to je mnogo!

Ruzno u svemu je to manipulisanje navijacima, publikom, a plasim se ustvari i njom samom od strane njenog "tima". Sve zbog (malo) novaca...

Joe

pre 14 godina

Draga Ana, to sto se ne nalazis vise ni u prvih 50 igracica sveta je rezultat ne treniranja i niceg drugog. Neko ko je bio br.1 u zenskom tenisu ne moze tek tako da padne za 50 mesta. Koliko se secam uvek si govorila da ne volis da te uporedjuju sa Anom Kurnjikovom, na zalost ti si sad ista kao ona...sto se tice tenisa.
Zato reket u ruku i malo vise treniraj da se ne sramotis vise....ejjjjjjj bila si br. 1

milica

pre 14 godina

Žao mi je da je ovakav naslov osvanuo jer ovo nije ono što je Ana izjavila.Ponovo se radi ono što velika većina naših novinara radi, ne prevodi dobro i izvlači riječi iz konteksta, a naši jedva dočekaju da mogu reći koju pametnu. Na pitanje novinara (koji je sam inicirao pitanje "uživanja " na terenu): Q. So, I mean, is there a way to say, I'm going to try and make it fun so your confidence does come back and you forget about some of the other stuff?
ANA IVANOVIC: That's the thing. Today actually I kind of enjoyed being out there, even though, you know, I was losing and it was hard.
But I actually tried to have fun after long, long time. It feels a lot better, because obviously, you know, you breathe through and you feel freer, and that's what I did out there today. It also comes with a little bit of confidence. Because in the past, you know, I didn't feel confident stepping on the court, so you kind of go into yourself and you become so tense and preoccupied with everything else, and it doesn't become anymore about the match. It's just so much about yourself.
So I really felt completely different today. So that was one of the good things. But, yeah, unfortunately it's a process.
Prema tome dragi moji znalci engleskog jezika ovo što je Ana izjavila i ovo što stoji u naslovu su dve različite stvari, ali kao da je to vama bitno. I moram reći da ovo nije prvi put da naši teniseri izjavljuju jedno,a da se prenosi nešto drugo radi čistog senzacionalizma.Baš me interesuje da li će b92 da objavi komentar, jer ovo ide njima na dušu.

skupljač loptica

pre 14 godina

Ovo ipak više nema veze sa sportom. Anina glavna preokupacija je moda i imidž. To je valjda svima već jasno. Zato njene izjave o samopouzdanju samo iritiraju jer su potpuno neiskrene.
Nemam ništa protiv Ane, ali nisam siguran da je iko više ozbiljno doživljava kao teniserku iako ona pokušava da održi tu iluziju. Ovi njeni komentari koje u nedogled ponavlja nemaju više nikakvog smisla.

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Profesionalni tenis postoji da bi MI gledaoci uzivali a ne teniseri.
A gledanje Aninih meceva je vec duze vreme samo mucenje a ne uzivanje.

kobe bryant

pre 14 godina

Deja vu! Ana se ponavlja, dosadna je i kako i se čini sve vise uziva u tenisu. Pa nista, onda ti Ana spusti ranking jos malo vise. Mozda ćes jos vise uzivati kad budes negde oko 100 - tog mesta na WTA. A vi koji je savetujete da napusti tenis niste u pravu uopste. Igraće ona dok god od toga moze izvući neki dolar. Zao mi je sto sam ironičan i sarkastičan jer i ja sam navijao za nju kao i cela nacija, ali stvari trenutno stoje tako.

oo.comSane

pre 14 godina

Kakvo bedno novinarstvo!!!
Evo teksta prave press-konferencije,pa ko razume engleski(a izgleda da u Srbiji takvih ima jaaaako malo).
http://www.bnpparibasopen.org/News/Tennis/2010/Interview-Transcripts/Interview-Transcripts/Extra-Column/Ana-Ivanovic-Second-Round.aspx

Milan

pre 14 godina

Ovo Ana uopste nije izjavila!
Ne znam sta je svrha ovakvog clanka, ako je to da izazove niz cinicnih komentara od onih koji jedva cekaju da ospu paljbu, onda je pun pogodak! Inace, za one koje interesuje sta je stvarno Ana izjavila, ima njen sajt, a i zvanicni sajt Indian Wells-a.
Sramota!

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Ovo nije 'pljuvanje' nego moj utisak... Ja cu uvek za nju da navijam i da budem zahvalan za sve uspehe koje je postigla i divno predstavljala Srbiju, ali brate ove izjave....

Kako bese ona izreka... Bolje je cutati i pustiti druge da misle da si glup/glupa nego 'samarati' gluposti i potvrditi to misljenje...

Ana je izgleda jednostavno nezrela, koliko ima bese 22 godine ali mentalno mozda 14-15... Naravno, ne poznajem je ali na zalost tako izgleda na osnovu svega sto se dogadja + njene izjave...

Ivan

pre 14 godina

Čudne su Anine izjave u poslednje vreme. U nekim trenucima bi se moglo pomisliti da nije baš, baš...Posle poraza u Fed kupu je delovala "nenormalno" raspoloženo i vedro govoreći kako je zadovoljna svojom igrom??? Mi smoreni kraj malih ekrana a ona cvrkuće o nekoj "agresivnoj igri na lopti" iako je najveći "krivac" za poraz. Malo se pogubila na terenu i van njega i to je velika šteta. Mnogo je lepa da bi bila vrhunska teniserka ali bi glat mogla da bude u prvih 20.

Info

pre 14 godina

Evo je originalna izjava (pa ko razume - shvatice):

Q. So, I mean, is there a way to say, I'm going to try and make it fun so your confidence does come back and you forget about some of the other stuff?
ANA IVANOVIC: That's the thing. Today actually I kind of enjoyed being out there, even though, you know, I was losing and it was hard.
But I actually tried to have fun after long, long time. It feels a lot better, because obviously, you know, you breathe through and you feel freer, and that's what I did out there today. It also comes with a little bit of confidence. Because in the past, you know, I didn't feel confident stepping on the court, so you kind of go into yourself and you become so tense and preoccupied with everything else, and it doesn't become anymore about the match. It's just so much about yourself.
So I really felt completely different today. So that was one of the good things. But, yeah, unfortunately it's a process.

Boban

pre 14 godina

Da li ste primjetili da koristi riječ "zabavljati se" na terenu. To je tipično američki izraz od "having fun". Ona je odavno postala Amerikanka. Sad je svi znaju i tek se sad vidi da je htjela postati poznata zbog slave i novca, a ne zbog Federer nije Srbin. Svi bi nešto naučili od njega. A ova!

Dejan

pre 14 godina

Kad objavite ovakav naslov, to je kao da ste pozvali sve frustrirane jadnike ovog sveta da se malo nadmecu u duhovitosti (uostalom, pogledajte komentare).
Zasto tako?

Djalma

pre 14 godina

Stvarno ne znam dali stvarno ovo Ana govori ili neko drugi (ko placa,taj narucuje muziku).Ako ovo ona govori od srca,izgledalo bi prica da bi i dalje bila,a ona to voli,u centru paznje.Obaveze(profesionalne) su prevelike),nema se vremena za sve,pa i ni za tenis-trenins.Odatle i ovakvi sramni sportski rezultati.Ako zeli uspeha u tenisu,neminovne su korenite promene,poceti sve od nule.S druge strane svestna je ona da se u zivotu prilike za dobrom zaradom ne pruzaju uvek.Cak i ovakva izjava ,donosi medijsku paznju, pa i popularnost.Da ne bih bio pogresno shvacen,zelim joj uspeha,ali licno mislim da su ona i Sarapova davno zavrsile sa tenisom kao profesijom i igraju ga iz hobija.S te strane gledano mozda su ipak ovo Anine reci i ona jos postize svoj efekat,jos uvek mnoge u kontinuitetu sigurno drzi u zabludi,dok ona ,AI ,stvarno debelo uziva i finansijski i kako god hocete.

Shrink

pre 14 godina

Uvek, naravno, navijam za naše klince - Anu, JJ, Tipsu, Vikija, Novaka...

ALI, ne mogu da se otmem utisku da je ova sirota Ana baš nekako - jooooj, kako ovo da kažem? - intelektualno inferiorna!? Pa ona još uvek razmišlja i govori kao da joj je tinejdžerka?!? Apsolutno NIKAKAV POMAK - iste rečenice, isti vešački osmeh i iste napamet naučene izjave (I am very exciTED" - na stranu smešno-rogobatno-nepravilna upotreba engleskog jezika; ili, "Igrala sam dobro"; "Imam puno poverenja u mog novog trenera"; "Osećam se sve sigurnije..."). JOOOOJ, tugo naša.. a najviše SVOJA!

Mi, tvoji navijači, smo umislili da si ti sazrela, da si sada već mlada žena... kad, ono!

Sirota naša Anči! Pa ti si opasno zaostala u razvoju! Svaki tvoj intervju je 100% predvidiv i, moram reći, GLUP!
Izvini na oštrim rečima, ali ti si slučaj za udžbenike! Odn., za analizu kako mediji i megalomanska očekivanja mogu da samelju jedno, u suštini, fino ljudsko biće.

Šteta za tenis. I za tebe, lično. Ali zato, veliki poen za psihologiju.

Dete naše...

pre 14 godina

Nažalost, naša Anči je stala kad je napunila 18 godina. Ne samo igrački, već i u glavi! Kad god čujem ili pročitam njene izjave, pitam se, čita li ona štagod? Pa, ona je još uvek (intelektualno) na nivou učenice 8. razreda osnovne škole!!? Nedavno sam pročitao da ona, kao, uživa u knjigama Sigmunda Frojda. Šta rečeeee??? Pa, koga ti, dušo, zezaš???! Kakav Frojd! Pa ti ni Nušićeve "Hajduke" nisi još pročitala!
Ne tvrdim da je "načitanost" garancija uspeha u sportu, ali ti, dete, si u opasnom raskoraku izmedju stvarnosti i onoga što ti je u glavi!!!
Pronadji SEBE, pobogu! PRESTANI da glumiš neku robot-ženu koju su od tebe stvorili kojekakvi menadžeri, mediji, foto-agrencije... itd. PRESTANI da se foliraš, polugola, u ležećem stavu okružena stotinama tenis loptica! Šta će ti to? BUDI SVOJA konačno!
Ovako, ti deluješ krajnje veštački - glumeći i dalje, sa jedne strane "finu devojčicu" (što si i bila, da se razumemo!), a sa druge strane ispunjavaš sve želje i scenarije kojekakvih medijskih manipulatora!

Nemam ja ništa protiv foto-modeliranja, ali shvati koji ti to ršum pravi u glavi!

knez011

pre 14 godina

Prvo komentar za "nebitnog":
ako su ti tri prethodna komentara puni lupetanja kao i ovaj objavljeni, onda je moderator uradio svoj posao. Ovo nije forum za uvrede drugih clanova, vec za izjavu svog misljenja. Ako se ne slazes, nemoj da vredjas.

Svojevremeno sam napisao za Anu da se pretvara u "bimba". Sudeci po njenim izjavama, vec se pretvorila.

i ja uzivam

pre 14 godina

Evo i Jelena upravo uziva na terenu broj 1, toliko da ne zeli da zavrsi set i treba joj treca set lopta da se izvuce i ode u treci set. Nije to mala stvar, uzivati u tenisu! A ja mislila da su se samo patile igrajuci za prvo mesto na listi, ali sad mi je lakse.

JelAna

pre 14 godina

Bicu iskrena ne pratim sve njene izjave ali se ipak secam sta je ranije govorila. Da li se samo ona seca. Ranije je govorila da uziva na terenu a sada kaze da to nije bilo tako. Koga laze? Ili je u pitanju trema pred kamerama (??) pa ponavlja recenice drugih igrac(ic)a. Totalno je prolupala. Njoj treba public relations manager ili psihijatar; ozbiljna sam i ne salim se. Nesto stvarno nije u redu sa njom.

veliki strumf

pre 14 godina

Molim vas da ovakve infantilne komentare Ane Ivanovic vise ne objavljujete.
Ne samo da vredjaju inteligenciju citalaca, vec i zestoko idu na zivce. Ona jednostavno ima naucenih 5 recenica napamet i stalno vrti jedno isto. Svi vec napamet znamo sta ce ona da izjavi nakon svakog izgubljenog meca.

vlada

pre 14 godina

ne daj se mala i uzivaj pusti sta ljudi pricaju ti si sami vrh u svome poslu i kao licnost i sve si to sama svojim radom napravila,samo napred i srecno!

Marina

pre 14 godina

Ana probaj jos malo voe godine, pa ako ne ide odustani. Napravila si veliki uspeh, najbolje je da odes dok si bar u prvih 100. Dosta smo se veselili uz tvoje uspehe i ostaces jedan pd najboljih teniserki Srbije.

Rade

pre 14 godina

Ana je bila prva na svetskoj listi i sigurno zna šta govori.
Ako je znala da pobeđuje najbolje teniserke i da bude ispred svih, sada kada joj ne ide dobro, sigurno da treba dosta da radi da bi se vratila u vrh.
I sestre Vilijms su padale, Enan i Klajsters su počele od nule pa su se ponovo vratile među najboljima.
Pustite našu Anu,budite strpljivi, mlada je, sigurno da može da se vrati gde joj je mesto.

nebitno

pre 14 godina

Ala ste bedni moderatori ovih vesti. Tolika mrznja prema devojci koja vam nista nije uradila, vec vas naprotiv predstavlja u svetu 100 puta bolje nego sto zasluzujete. Sta ste vi dali ovoj zemlji? Ili uopste, bilo kome bliznjem? Samo pljuvacinu, ako je sudeci po tome sta objavljujete, a evidentno je da objavljujete sopstvene komentare, kada moje ne objavljujete ceo dan, a onda na novu vest odjednom 7 novih komentara. Nadam se samo da kada se Ana bude vratila i ponovo pocela da osvaja turnire, da cete isto tako da je se odricete, kao i sada i da tvrdite da nemate nista s tim. Kao sto se nadam da ne prisvajate njenu pobedu na RG kao srpsku. Bedo ljudska i novinarska. Zasto ne objavljujete normalne komentare? Je l' ovo objavljujete dnevnik ludaka koji razgovaraju sami sa sobom? Tri komentara sam poslao i nista. Ako mislite da ce vasa cenzura trajati do veka, samo nastavite. I gori od vas su morali da podviju rep, stoko jedna nadobudna.

highlander

pre 14 godina

Ne verujem! Sad me odusevila (prepoznajte sarkazam)!:) Pa neka vec jednom pogleda istini u oci, i kaze da vise ne igra ni za... Ajmo sad svi oni koji nam uporno ponavljaju kako mi nismo nista uradili u zivotu, i ne smemo nikog da kritikujemo, navalite da branite vase princezu! A da bodrimo i nerviramo se zbog njih mozemo,a?!

vanja

pre 14 godina

Gledala sam ovaj meč uživo i izašla u toku drugog seta jer nisam više mogla da izdržim njeno "uživanje". Tužno je kad se setim da smo je pre samo dve godine gledali kako osvaja ovaj turnir. Ne znam šta planira za budućnost, ali ono što je pokazala ne obećava mnogo...

nikola

pre 14 godina

Na ovu izjavu stvarno nemam komentar...
Dobro je samo da je konacno shvatila da izaci na teniski teren nije isto sto i setati modnom pistom...
Jos samo da nauci da baci lopticu pri servisu i eto osnove da se vrati medju prvih 50...

djons91

pre 14 godina

Vrti istu prici posle svakog poraza. Ne razumem kome se pravda kad je to njen zivot, i njen posao. To da li igra dobro ili lose ce uticati na njen daljni zivot, a kod mene moze da utice samo na moje trenutno raspolozenje. Tako da Ana igraj za sebe i nemoj da se pravdas, jer mi negativno utices na raspolozenje svojim vec dosadnim izjavama.

dragan

pre 14 godina

Bolje je pametno cutati nego...ovako govoriti. I nemoj sa tim trenerom da pricas, nego ga zameni. Ili ti sluzi da vuce kese iz sopinga!

Julija

pre 14 godina

Trenutno gledam mec Ancic-Nadal i moram da prokomentarisem :),kakav je dasa ovaj Mario,bas za nasu Anu,e to bi bio par! Anci,ja verujem u tebe i podrzavam te i dalje!!! Izvinite zbog male digresije :),pozz.

reket

pre 14 godina

Jao Ana opet neka nepotrebna opravdanja:(
Bilo bi joj pametnije manje price a vise rada i rezultata.
Neka djela govore za nju, to joj je potrebno a ne prazne rijeci.

Predo

pre 14 godina

Ovo je tendenciozan tekst, koji bi trebao da izazove sto vise negativnih reakcija. Procitao sam vecinu komentara nakon njenog poraza od Sevastove i vecina se bavila zutom stampom i njenim privatnim zivotom. Njen privatni zivot ne bi trebao imati veze sa njenim katastrofalnim kretanjem i udarcima. Neki su ovdje spominjali treniranje u bazenu. Ne znam da li u bazenu, ali bi trebala da krene od pocetka, sa istim entuzijazmom kao nekada, kada niko za nju nije znao, uz litre znoja, kada je trener mogao da se izgalami na nju i kada ga je slusala bez rijeci. Samo, da li je mala, sirota bogatasica sada spremna na to?

Djoksa

pre 14 godina

Kakva provokativna vest od B92. Svaka cast! Mogu samo da zamislim broj kom na ovu vest. Kakva kost, a dzukci mnogo gladni. Ne bih komentarisao Anine izjave, ne zasluzuje.

kin ping meh

pre 14 godina

Tako je Ana, svaka ti cast. Z....i ti tenis, a takodjer i sve ove papane sto se roguse i bjesne, vazno je uzivati. Da ti pravo kazem i ja tako radim i osjecam se veoma dobro, mada sam tanji za jedno desetak milioncica u odnosu na tebe.A sve ove sto su nezadovoljni tvojim ponasanjem treba trenutno poslati u teretanu na dva sata intenzivnog treninga, pa opet sutra, pa sprokosutra.... i tako jedno sest mjeseci, pa cemo da vidimo kako ce onda komentarisati.

Unknown19G70

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko turnira kada je neko izbaci, uvek kaze tipa.. poboljsala sam igru bice bolje, brze se krecem bice bolje, udaram jace bice bolje... i sad ovo.. a pada li pada.. i nikad mi nece biti jasno zasto je promenila stil serviranja

lud zbunjen normalan

pre 14 godina

ana svi mi ti zelimo sve najbolje,ali preterano lupas gluposti,trebalo bi neko da je savetuje kakve izjave daje posle meceva,jer ovo nije prvi put da lupa gluposti,kako neko moze da uziva u porazu od neke teniserke koja je juce videla reket i da zna da ce pasti na 50 mesto,saberi se malo na terenu i van njega.

lud zbunjen normalan

pre 14 godina

ana svi mi ti zelimo sve najbolje,ali preterano lupas gluposti,trebalo bi neko da je savetuje kakve izjave daje posle meceva,jer ovo nije prvi put da lupa gluposti,kako neko moze da uziva u porazu od neke teniserke koja je juce videla reket i da zna da ce pasti na 50 mesto,saberi se malo na terenu i van njega.

veliki strumf

pre 14 godina

Molim vas da ovakve infantilne komentare Ane Ivanovic vise ne objavljujete.
Ne samo da vredjaju inteligenciju citalaca, vec i zestoko idu na zivce. Ona jednostavno ima naucenih 5 recenica napamet i stalno vrti jedno isto. Svi vec napamet znamo sta ce ona da izjavi nakon svakog izgubljenog meca.

Unknown19G70

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko turnira kada je neko izbaci, uvek kaze tipa.. poboljsala sam igru bice bolje, brze se krecem bice bolje, udaram jace bice bolje... i sad ovo.. a pada li pada.. i nikad mi nece biti jasno zasto je promenila stil serviranja

JelAna

pre 14 godina

Bicu iskrena ne pratim sve njene izjave ali se ipak secam sta je ranije govorila. Da li se samo ona seca. Ranije je govorila da uziva na terenu a sada kaze da to nije bilo tako. Koga laze? Ili je u pitanju trema pred kamerama (??) pa ponavlja recenice drugih igrac(ic)a. Totalno je prolupala. Njoj treba public relations manager ili psihijatar; ozbiljna sam i ne salim se. Nesto stvarno nije u redu sa njom.

nebitno

pre 14 godina

Ala ste bedni moderatori ovih vesti. Tolika mrznja prema devojci koja vam nista nije uradila, vec vas naprotiv predstavlja u svetu 100 puta bolje nego sto zasluzujete. Sta ste vi dali ovoj zemlji? Ili uopste, bilo kome bliznjem? Samo pljuvacinu, ako je sudeci po tome sta objavljujete, a evidentno je da objavljujete sopstvene komentare, kada moje ne objavljujete ceo dan, a onda na novu vest odjednom 7 novih komentara. Nadam se samo da kada se Ana bude vratila i ponovo pocela da osvaja turnire, da cete isto tako da je se odricete, kao i sada i da tvrdite da nemate nista s tim. Kao sto se nadam da ne prisvajate njenu pobedu na RG kao srpsku. Bedo ljudska i novinarska. Zasto ne objavljujete normalne komentare? Je l' ovo objavljujete dnevnik ludaka koji razgovaraju sami sa sobom? Tri komentara sam poslao i nista. Ako mislite da ce vasa cenzura trajati do veka, samo nastavite. I gori od vas su morali da podviju rep, stoko jedna nadobudna.

Djoksa

pre 14 godina

Kakva provokativna vest od B92. Svaka cast! Mogu samo da zamislim broj kom na ovu vest. Kakva kost, a dzukci mnogo gladni. Ne bih komentarisao Anine izjave, ne zasluzuje.

Predo

pre 14 godina

Ovo je tendenciozan tekst, koji bi trebao da izazove sto vise negativnih reakcija. Procitao sam vecinu komentara nakon njenog poraza od Sevastove i vecina se bavila zutom stampom i njenim privatnim zivotom. Njen privatni zivot ne bi trebao imati veze sa njenim katastrofalnim kretanjem i udarcima. Neki su ovdje spominjali treniranje u bazenu. Ne znam da li u bazenu, ali bi trebala da krene od pocetka, sa istim entuzijazmom kao nekada, kada niko za nju nije znao, uz litre znoja, kada je trener mogao da se izgalami na nju i kada ga je slusala bez rijeci. Samo, da li je mala, sirota bogatasica sada spremna na to?

vanja

pre 14 godina

Gledala sam ovaj meč uživo i izašla u toku drugog seta jer nisam više mogla da izdržim njeno "uživanje". Tužno je kad se setim da smo je pre samo dve godine gledali kako osvaja ovaj turnir. Ne znam šta planira za budućnost, ali ono što je pokazala ne obećava mnogo...

milica

pre 14 godina

Žao mi je da je ovakav naslov osvanuo jer ovo nije ono što je Ana izjavila.Ponovo se radi ono što velika većina naših novinara radi, ne prevodi dobro i izvlači riječi iz konteksta, a naši jedva dočekaju da mogu reći koju pametnu. Na pitanje novinara (koji je sam inicirao pitanje "uživanja " na terenu): Q. So, I mean, is there a way to say, I'm going to try and make it fun so your confidence does come back and you forget about some of the other stuff?
ANA IVANOVIC: That's the thing. Today actually I kind of enjoyed being out there, even though, you know, I was losing and it was hard.
But I actually tried to have fun after long, long time. It feels a lot better, because obviously, you know, you breathe through and you feel freer, and that's what I did out there today. It also comes with a little bit of confidence. Because in the past, you know, I didn't feel confident stepping on the court, so you kind of go into yourself and you become so tense and preoccupied with everything else, and it doesn't become anymore about the match. It's just so much about yourself.
So I really felt completely different today. So that was one of the good things. But, yeah, unfortunately it's a process.
Prema tome dragi moji znalci engleskog jezika ovo što je Ana izjavila i ovo što stoji u naslovu su dve različite stvari, ali kao da je to vama bitno. I moram reći da ovo nije prvi put da naši teniseri izjavljuju jedno,a da se prenosi nešto drugo radi čistog senzacionalizma.Baš me interesuje da li će b92 da objavi komentar, jer ovo ide njima na dušu.

Marina

pre 14 godina

Ana probaj jos malo voe godine, pa ako ne ide odustani. Napravila si veliki uspeh, najbolje je da odes dok si bar u prvih 100. Dosta smo se veselili uz tvoje uspehe i ostaces jedan pd najboljih teniserki Srbije.

highlander

pre 14 godina

Ne verujem! Sad me odusevila (prepoznajte sarkazam)!:) Pa neka vec jednom pogleda istini u oci, i kaze da vise ne igra ni za... Ajmo sad svi oni koji nam uporno ponavljaju kako mi nismo nista uradili u zivotu, i ne smemo nikog da kritikujemo, navalite da branite vase princezu! A da bodrimo i nerviramo se zbog njih mozemo,a?!

djons91

pre 14 godina

Vrti istu prici posle svakog poraza. Ne razumem kome se pravda kad je to njen zivot, i njen posao. To da li igra dobro ili lose ce uticati na njen daljni zivot, a kod mene moze da utice samo na moje trenutno raspolozenje. Tako da Ana igraj za sebe i nemoj da se pravdas, jer mi negativno utices na raspolozenje svojim vec dosadnim izjavama.

nikola

pre 14 godina

Na ovu izjavu stvarno nemam komentar...
Dobro je samo da je konacno shvatila da izaci na teniski teren nije isto sto i setati modnom pistom...
Jos samo da nauci da baci lopticu pri servisu i eto osnove da se vrati medju prvih 50...

dragan

pre 14 godina

Bolje je pametno cutati nego...ovako govoriti. I nemoj sa tim trenerom da pricas, nego ga zameni. Ili ti sluzi da vuce kese iz sopinga!

kin ping meh

pre 14 godina

Tako je Ana, svaka ti cast. Z....i ti tenis, a takodjer i sve ove papane sto se roguse i bjesne, vazno je uzivati. Da ti pravo kazem i ja tako radim i osjecam se veoma dobro, mada sam tanji za jedno desetak milioncica u odnosu na tebe.A sve ove sto su nezadovoljni tvojim ponasanjem treba trenutno poslati u teretanu na dva sata intenzivnog treninga, pa opet sutra, pa sprokosutra.... i tako jedno sest mjeseci, pa cemo da vidimo kako ce onda komentarisati.

Julija

pre 14 godina

Trenutno gledam mec Ancic-Nadal i moram da prokomentarisem :),kakav je dasa ovaj Mario,bas za nasu Anu,e to bi bio par! Anci,ja verujem u tebe i podrzavam te i dalje!!! Izvinite zbog male digresije :),pozz.

Rade

pre 14 godina

Ana je bila prva na svetskoj listi i sigurno zna šta govori.
Ako je znala da pobeđuje najbolje teniserke i da bude ispred svih, sada kada joj ne ide dobro, sigurno da treba dosta da radi da bi se vratila u vrh.
I sestre Vilijms su padale, Enan i Klajsters su počele od nule pa su se ponovo vratile među najboljima.
Pustite našu Anu,budite strpljivi, mlada je, sigurno da može da se vrati gde joj je mesto.

reket

pre 14 godina

Jao Ana opet neka nepotrebna opravdanja:(
Bilo bi joj pametnije manje price a vise rada i rezultata.
Neka djela govore za nju, to joj je potrebno a ne prazne rijeci.

vlada

pre 14 godina

ne daj se mala i uzivaj pusti sta ljudi pricaju ti si sami vrh u svome poslu i kao licnost i sve si to sama svojim radom napravila,samo napred i srecno!

Ivan

pre 14 godina

Čudne su Anine izjave u poslednje vreme. U nekim trenucima bi se moglo pomisliti da nije baš, baš...Posle poraza u Fed kupu je delovala "nenormalno" raspoloženo i vedro govoreći kako je zadovoljna svojom igrom??? Mi smoreni kraj malih ekrana a ona cvrkuće o nekoj "agresivnoj igri na lopti" iako je najveći "krivac" za poraz. Malo se pogubila na terenu i van njega i to je velika šteta. Mnogo je lepa da bi bila vrhunska teniserka ali bi glat mogla da bude u prvih 20.

Pedja

pre 14 godina

Ne znam zašto se toliko nervirate oko Aninih izjava. Novinari posle meča insistiraju da igrači nešto kažu i onda oni posle poraza vrte nekoliko fraza da ne bi bili kažnjeni ako izbegavaju medije. Šta bi vi rekli u krizi i posle poraza? Zar bi stvarno voleli da se ispričate sa nepoznatim ljudima koji samo čekaju neku glupost da stave na naslovnu i zarade platu?

GocaCA

pre 14 godina

Ne znam zasto se bunite.
To je izjava koja i treba da se da u toj situaciji, i to je izjava koju bi Ani verovatno i trener i psiholog sugerisali.

Sta vas je tako pogodilo ne mogu da dokucim.

oo.comSane

pre 14 godina

Kakvo bedno novinarstvo!!!
Evo teksta prave press-konferencije,pa ko razume engleski(a izgleda da u Srbiji takvih ima jaaaako malo).
http://www.bnpparibasopen.org/News/Tennis/2010/Interview-Transcripts/Interview-Transcripts/Extra-Column/Ana-Ivanovic-Second-Round.aspx

Shrink

pre 14 godina

Uvek, naravno, navijam za naše klince - Anu, JJ, Tipsu, Vikija, Novaka...

ALI, ne mogu da se otmem utisku da je ova sirota Ana baš nekako - jooooj, kako ovo da kažem? - intelektualno inferiorna!? Pa ona još uvek razmišlja i govori kao da joj je tinejdžerka?!? Apsolutno NIKAKAV POMAK - iste rečenice, isti vešački osmeh i iste napamet naučene izjave (I am very exciTED" - na stranu smešno-rogobatno-nepravilna upotreba engleskog jezika; ili, "Igrala sam dobro"; "Imam puno poverenja u mog novog trenera"; "Osećam se sve sigurnije..."). JOOOOJ, tugo naša.. a najviše SVOJA!

Mi, tvoji navijači, smo umislili da si ti sazrela, da si sada već mlada žena... kad, ono!

Sirota naša Anči! Pa ti si opasno zaostala u razvoju! Svaki tvoj intervju je 100% predvidiv i, moram reći, GLUP!
Izvini na oštrim rečima, ali ti si slučaj za udžbenike! Odn., za analizu kako mediji i megalomanska očekivanja mogu da samelju jedno, u suštini, fino ljudsko biće.

Šteta za tenis. I za tebe, lično. Ali zato, veliki poen za psihologiju.

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Profesionalni tenis postoji da bi MI gledaoci uzivali a ne teniseri.
A gledanje Aninih meceva je vec duze vreme samo mucenje a ne uzivanje.

skupljač loptica

pre 14 godina

Ovo ipak više nema veze sa sportom. Anina glavna preokupacija je moda i imidž. To je valjda svima već jasno. Zato njene izjave o samopouzdanju samo iritiraju jer su potpuno neiskrene.
Nemam ništa protiv Ane, ali nisam siguran da je iko više ozbiljno doživljava kao teniserku iako ona pokušava da održi tu iluziju. Ovi njeni komentari koje u nedogled ponavlja nemaju više nikakvog smisla.

kobe bryant

pre 14 godina

Deja vu! Ana se ponavlja, dosadna je i kako i se čini sve vise uziva u tenisu. Pa nista, onda ti Ana spusti ranking jos malo vise. Mozda ćes jos vise uzivati kad budes negde oko 100 - tog mesta na WTA. A vi koji je savetujete da napusti tenis niste u pravu uopste. Igraće ona dok god od toga moze izvući neki dolar. Zao mi je sto sam ironičan i sarkastičan jer i ja sam navijao za nju kao i cela nacija, ali stvari trenutno stoje tako.

Dete naše...

pre 14 godina

Nažalost, naša Anči je stala kad je napunila 18 godina. Ne samo igrački, već i u glavi! Kad god čujem ili pročitam njene izjave, pitam se, čita li ona štagod? Pa, ona je još uvek (intelektualno) na nivou učenice 8. razreda osnovne škole!!? Nedavno sam pročitao da ona, kao, uživa u knjigama Sigmunda Frojda. Šta rečeeee??? Pa, koga ti, dušo, zezaš???! Kakav Frojd! Pa ti ni Nušićeve "Hajduke" nisi još pročitala!
Ne tvrdim da je "načitanost" garancija uspeha u sportu, ali ti, dete, si u opasnom raskoraku izmedju stvarnosti i onoga što ti je u glavi!!!
Pronadji SEBE, pobogu! PRESTANI da glumiš neku robot-ženu koju su od tebe stvorili kojekakvi menadžeri, mediji, foto-agrencije... itd. PRESTANI da se foliraš, polugola, u ležećem stavu okružena stotinama tenis loptica! Šta će ti to? BUDI SVOJA konačno!
Ovako, ti deluješ krajnje veštački - glumeći i dalje, sa jedne strane "finu devojčicu" (što si i bila, da se razumemo!), a sa druge strane ispunjavaš sve želje i scenarije kojekakvih medijskih manipulatora!

Nemam ja ništa protiv foto-modeliranja, ali shvati koji ti to ršum pravi u glavi!

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Ovo nije 'pljuvanje' nego moj utisak... Ja cu uvek za nju da navijam i da budem zahvalan za sve uspehe koje je postigla i divno predstavljala Srbiju, ali brate ove izjave....

Kako bese ona izreka... Bolje je cutati i pustiti druge da misle da si glup/glupa nego 'samarati' gluposti i potvrditi to misljenje...

Ana je izgleda jednostavno nezrela, koliko ima bese 22 godine ali mentalno mozda 14-15... Naravno, ne poznajem je ali na zalost tako izgleda na osnovu svega sto se dogadja + njene izjave...

Tanja

pre 14 godina

Lako je nama da bilo sta komentarisemo, nismo u njenoj kozi, najgore je biti kriticar.Da Ana ne igra dobro u poslednje vreme ne igra, ona ocigledno ima neki problem psihicke prorode, ona zna da igra tenis, to nije sporno, nego jednostavnoi neke stvari su joj trenutno prece od tenisa i treniranja, i zato rezultati izostaju. Stvarno joj zelim da se na vreme trgne i da krene napred, samo uporan rad, i mislim da ima sanse da se povrati.Puno srece

knez011

pre 14 godina

Prvo komentar za "nebitnog":
ako su ti tri prethodna komentara puni lupetanja kao i ovaj objavljeni, onda je moderator uradio svoj posao. Ovo nije forum za uvrede drugih clanova, vec za izjavu svog misljenja. Ako se ne slazes, nemoj da vredjas.

Svojevremeno sam napisao za Anu da se pretvara u "bimba". Sudeci po njenim izjavama, vec se pretvorila.

Milan

pre 14 godina

Ovo Ana uopste nije izjavila!
Ne znam sta je svrha ovakvog clanka, ako je to da izazove niz cinicnih komentara od onih koji jedva cekaju da ospu paljbu, onda je pun pogodak! Inace, za one koje interesuje sta je stvarno Ana izjavila, ima njen sajt, a i zvanicni sajt Indian Wells-a.
Sramota!

Info

pre 14 godina

Evo je originalna izjava (pa ko razume - shvatice):

Q. So, I mean, is there a way to say, I'm going to try and make it fun so your confidence does come back and you forget about some of the other stuff?
ANA IVANOVIC: That's the thing. Today actually I kind of enjoyed being out there, even though, you know, I was losing and it was hard.
But I actually tried to have fun after long, long time. It feels a lot better, because obviously, you know, you breathe through and you feel freer, and that's what I did out there today. It also comes with a little bit of confidence. Because in the past, you know, I didn't feel confident stepping on the court, so you kind of go into yourself and you become so tense and preoccupied with everything else, and it doesn't become anymore about the match. It's just so much about yourself.
So I really felt completely different today. So that was one of the good things. But, yeah, unfortunately it's a process.

Dr

pre 14 godina

@Cule
"Carica"?Hahahahaha...
Podseti me, ko je ono osvojio Rolan Garos 2008?Ko je bio prva srpska teniserka koja je osvojila gren slem i postala svetska igracica broj jeadn?
Da nije mozda "carica"?

Djalma

pre 14 godina

Stvarno ne znam dali stvarno ovo Ana govori ili neko drugi (ko placa,taj narucuje muziku).Ako ovo ona govori od srca,izgledalo bi prica da bi i dalje bila,a ona to voli,u centru paznje.Obaveze(profesionalne) su prevelike),nema se vremena za sve,pa i ni za tenis-trenins.Odatle i ovakvi sramni sportski rezultati.Ako zeli uspeha u tenisu,neminovne su korenite promene,poceti sve od nule.S druge strane svestna je ona da se u zivotu prilike za dobrom zaradom ne pruzaju uvek.Cak i ovakva izjava ,donosi medijsku paznju, pa i popularnost.Da ne bih bio pogresno shvacen,zelim joj uspeha,ali licno mislim da su ona i Sarapova davno zavrsile sa tenisom kao profesijom i igraju ga iz hobija.S te strane gledano mozda su ipak ovo Anine reci i ona jos postize svoj efekat,jos uvek mnoge u kontinuitetu sigurno drzi u zabludi,dok ona ,AI ,stvarno debelo uziva i finansijski i kako god hocete.

Petar Pecikoza

pre 14 godina

Pa ova nas bre zavitlava (da ne upotrebim neku tezu rec, zbog koje ne bi objavili komentar).

Meni svakim danom sve to lici na komercijalnu kampanju "Sportske kraljice lepote"!! Vec neko vreme mislim da se ona pojavljuje na turnirima i daje ove nebulozne izjave samo da ne bi morala da skine ono "Sportska" spred kraljice.

Jasno je da van sporta ima kraljica daleko lepsih i atraktivnijih od Ane.

Isto tako u sportu ima daleko uspesnijih lepotica od nje.

Ana jeste lepa, ali bez te titule "vrhunske sportistkinje", plasim se da bi taj biznis-projekat izgubio stratesku podlogu. Budimo realni - to je biznis! Pa dovoljno je pogledati njen WEB sajt www.anaivanovic.com. Tenis je sada samo "added value" na glavni "produkat": Anin fizicki izgled.

Nije problem u tome sto igra lose, sto polako pada - to je sport i takmicenje! Na kraju krajeva, niko joj ne moze uzeti vec osvojeno, a to je mnogo!

Ruzno u svemu je to manipulisanje navijacima, publikom, a plasim se ustvari i njom samom od strane njenog "tima". Sve zbog (malo) novaca...

Dejan

pre 14 godina

Kad objavite ovakav naslov, to je kao da ste pozvali sve frustrirane jadnike ovog sveta da se malo nadmecu u duhovitosti (uostalom, pogledajte komentare).
Zasto tako?

Joe

pre 14 godina

Draga Ana, to sto se ne nalazis vise ni u prvih 50 igracica sveta je rezultat ne treniranja i niceg drugog. Neko ko je bio br.1 u zenskom tenisu ne moze tek tako da padne za 50 mesta. Koliko se secam uvek si govorila da ne volis da te uporedjuju sa Anom Kurnjikovom, na zalost ti si sad ista kao ona...sto se tice tenisa.
Zato reket u ruku i malo vise treniraj da se ne sramotis vise....ejjjjjjj bila si br. 1

Ogi

pre 14 godina

Ja gluplji naslov u životu nisam video! A što se Ane tiče,ona sirota više ni moju babu ne može da pobedi,tako da je najbolje da se bavi nečim drugim dok je još pamte kao veliku igračicu...Osvojila je RG grand slam i to je dovoljno za zemlju u kojoj je tenis tek od skoro postao bitniji sport.

Boban

pre 14 godina

Da li ste primjetili da koristi riječ "zabavljati se" na terenu. To je tipično američki izraz od "having fun". Ona je odavno postala Amerikanka. Sad je svi znaju i tek se sad vidi da je htjela postati poznata zbog slave i novca, a ne zbog Federer nije Srbin. Svi bi nešto naučili od njega. A ova!

Predo

pre 14 godina

Hvala za originalnu izjavu. Moj se komentar doduse nije puno odnosio na taj intervju, ali moram priznati da sam povjerovao "na prvu" da je izjava originalna, jer sam cuo svojim usima njene izjave nakon Fed kupa u Beogradu, a i mnoge druge. Mozemo reci da je izjava pogresno interpretirana (Zato Britanci za tumaca koriste izraz "interpreter" , a ne "translator") Ipak joj zelim sve najbolje, jer nije sve u novcu (ima nesto i zlatu i nekretninama).

ja

pre 14 godina

Pa, ova devojka kao da je na drogama svaki put kada daje ovakve izjave.

'Alo vi, dusebriznici!!! Ne pljuje nju niko sto je ona pala na rang listi. Desava se. Ali, neka drzi jezik za zubima. Dovoljno joj je da prokomentarise: Protivnica je bila bolja, i zasluzeno je pobedila. Ovako je mnogo vise pala u ocima javnosti, nego na rang listi. Kakvi su ovo komentari? Pa, dete od 5 godina bi dalo pametniju izjavu. Smeje joj se citav svet, cak je i novinari ismevaju zbog njenih glupih izjava. Cuti, bre, i igraj taj tenis, ako ti se igra. Ali, mnogo je bitno da CUTIS!!! Ne mozes tako lose igrati tenis, kakvu glupost mozes da lupis.

gordan

pre 14 godina

kada procitam ovakav naslov, odnosnoi izjavu, ne znam da li bih se smejao ili plakao, i dok god Ana i bilo ko drugi prica o tome da li uziva ili ne uziva na terenu, nece imati nikakvog uspeha, sport kojim se bavis profesionalno nije za uzivanje i ne-uzivanje, nego je ozbiljan posao na koji iodes dobro pripremljen i maksimalno skoncentrisan, ne secam se da sam ikada cuo Federere, Nadala, Sarapovu, Enin ili bilo kog vrhunskog tenisera da prica o uzivanju na terenu, nego o tome da li su zadfovoljni kako su igrali ili ne. Da li Ana ima ikoga u svom okruzenju ko bi mogao da joj kroz otvoren razgovor ukaze na ovakve bazicne stvari? Ocito ne, pa ce zato njen put i dalje biti samo u jednom preavcu - ka dole, bez povratka. Veoma malo teniserki je igralo dugo, tako da Anine 23 godine nisu nikakva mladost, verovatno ce odraditi dobro placene ugovore sa sponzorima i onda prestati igrati, bas kao i druga Ana - Kurnjikova.

i ja uzivam

pre 14 godina

Evo i Jelena upravo uziva na terenu broj 1, toliko da ne zeli da zavrsi set i treba joj treca set lopta da se izvuce i ode u treci set. Nije to mala stvar, uzivati u tenisu! A ja mislila da su se samo patile igrajuci za prvo mesto na listi, ali sad mi je lakse.

Julija

pre 14 godina

Trenutno gledam mec Ancic-Nadal i moram da prokomentarisem :),kakav je dasa ovaj Mario,bas za nasu Anu,e to bi bio par! Anci,ja verujem u tebe i podrzavam te i dalje!!! Izvinite zbog male digresije :),pozz.

nebitno

pre 14 godina

Ala ste bedni moderatori ovih vesti. Tolika mrznja prema devojci koja vam nista nije uradila, vec vas naprotiv predstavlja u svetu 100 puta bolje nego sto zasluzujete. Sta ste vi dali ovoj zemlji? Ili uopste, bilo kome bliznjem? Samo pljuvacinu, ako je sudeci po tome sta objavljujete, a evidentno je da objavljujete sopstvene komentare, kada moje ne objavljujete ceo dan, a onda na novu vest odjednom 7 novih komentara. Nadam se samo da kada se Ana bude vratila i ponovo pocela da osvaja turnire, da cete isto tako da je se odricete, kao i sada i da tvrdite da nemate nista s tim. Kao sto se nadam da ne prisvajate njenu pobedu na RG kao srpsku. Bedo ljudska i novinarska. Zasto ne objavljujete normalne komentare? Je l' ovo objavljujete dnevnik ludaka koji razgovaraju sami sa sobom? Tri komentara sam poslao i nista. Ako mislite da ce vasa cenzura trajati do veka, samo nastavite. I gori od vas su morali da podviju rep, stoko jedna nadobudna.

Rade

pre 14 godina

Ana je bila prva na svetskoj listi i sigurno zna šta govori.
Ako je znala da pobeđuje najbolje teniserke i da bude ispred svih, sada kada joj ne ide dobro, sigurno da treba dosta da radi da bi se vratila u vrh.
I sestre Vilijms su padale, Enan i Klajsters su počele od nule pa su se ponovo vratile među najboljima.
Pustite našu Anu,budite strpljivi, mlada je, sigurno da može da se vrati gde joj je mesto.

vlada

pre 14 godina

ne daj se mala i uzivaj pusti sta ljudi pricaju ti si sami vrh u svome poslu i kao licnost i sve si to sama svojim radom napravila,samo napred i srecno!

kin ping meh

pre 14 godina

Tako je Ana, svaka ti cast. Z....i ti tenis, a takodjer i sve ove papane sto se roguse i bjesne, vazno je uzivati. Da ti pravo kazem i ja tako radim i osjecam se veoma dobro, mada sam tanji za jedno desetak milioncica u odnosu na tebe.A sve ove sto su nezadovoljni tvojim ponasanjem treba trenutno poslati u teretanu na dva sata intenzivnog treninga, pa opet sutra, pa sprokosutra.... i tako jedno sest mjeseci, pa cemo da vidimo kako ce onda komentarisati.

lud zbunjen normalan

pre 14 godina

ana svi mi ti zelimo sve najbolje,ali preterano lupas gluposti,trebalo bi neko da je savetuje kakve izjave daje posle meceva,jer ovo nije prvi put da lupa gluposti,kako neko moze da uziva u porazu od neke teniserke koja je juce videla reket i da zna da ce pasti na 50 mesto,saberi se malo na terenu i van njega.

highlander

pre 14 godina

Ne verujem! Sad me odusevila (prepoznajte sarkazam)!:) Pa neka vec jednom pogleda istini u oci, i kaze da vise ne igra ni za... Ajmo sad svi oni koji nam uporno ponavljaju kako mi nismo nista uradili u zivotu, i ne smemo nikog da kritikujemo, navalite da branite vase princezu! A da bodrimo i nerviramo se zbog njih mozemo,a?!

Unknown19G70

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko turnira kada je neko izbaci, uvek kaze tipa.. poboljsala sam igru bice bolje, brze se krecem bice bolje, udaram jace bice bolje... i sad ovo.. a pada li pada.. i nikad mi nece biti jasno zasto je promenila stil serviranja

Marina

pre 14 godina

Ana probaj jos malo voe godine, pa ako ne ide odustani. Napravila si veliki uspeh, najbolje je da odes dok si bar u prvih 100. Dosta smo se veselili uz tvoje uspehe i ostaces jedan pd najboljih teniserki Srbije.

veliki strumf

pre 14 godina

Molim vas da ovakve infantilne komentare Ane Ivanovic vise ne objavljujete.
Ne samo da vredjaju inteligenciju citalaca, vec i zestoko idu na zivce. Ona jednostavno ima naucenih 5 recenica napamet i stalno vrti jedno isto. Svi vec napamet znamo sta ce ona da izjavi nakon svakog izgubljenog meca.

Dejan

pre 14 godina

Kad objavite ovakav naslov, to je kao da ste pozvali sve frustrirane jadnike ovog sveta da se malo nadmecu u duhovitosti (uostalom, pogledajte komentare).
Zasto tako?

knez011

pre 14 godina

Prvo komentar za "nebitnog":
ako su ti tri prethodna komentara puni lupetanja kao i ovaj objavljeni, onda je moderator uradio svoj posao. Ovo nije forum za uvrede drugih clanova, vec za izjavu svog misljenja. Ako se ne slazes, nemoj da vredjas.

Svojevremeno sam napisao za Anu da se pretvara u "bimba". Sudeci po njenim izjavama, vec se pretvorila.

skupljač loptica

pre 14 godina

Ovo ipak više nema veze sa sportom. Anina glavna preokupacija je moda i imidž. To je valjda svima već jasno. Zato njene izjave o samopouzdanju samo iritiraju jer su potpuno neiskrene.
Nemam ništa protiv Ane, ali nisam siguran da je iko više ozbiljno doživljava kao teniserku iako ona pokušava da održi tu iluziju. Ovi njeni komentari koje u nedogled ponavlja nemaju više nikakvog smisla.

GocaCA

pre 14 godina

Ne znam zasto se bunite.
To je izjava koja i treba da se da u toj situaciji, i to je izjava koju bi Ani verovatno i trener i psiholog sugerisali.

Sta vas je tako pogodilo ne mogu da dokucim.

milica

pre 14 godina

Žao mi je da je ovakav naslov osvanuo jer ovo nije ono što je Ana izjavila.Ponovo se radi ono što velika većina naših novinara radi, ne prevodi dobro i izvlači riječi iz konteksta, a naši jedva dočekaju da mogu reći koju pametnu. Na pitanje novinara (koji je sam inicirao pitanje "uživanja " na terenu): Q. So, I mean, is there a way to say, I'm going to try and make it fun so your confidence does come back and you forget about some of the other stuff?
ANA IVANOVIC: That's the thing. Today actually I kind of enjoyed being out there, even though, you know, I was losing and it was hard.
But I actually tried to have fun after long, long time. It feels a lot better, because obviously, you know, you breathe through and you feel freer, and that's what I did out there today. It also comes with a little bit of confidence. Because in the past, you know, I didn't feel confident stepping on the court, so you kind of go into yourself and you become so tense and preoccupied with everything else, and it doesn't become anymore about the match. It's just so much about yourself.
So I really felt completely different today. So that was one of the good things. But, yeah, unfortunately it's a process.
Prema tome dragi moji znalci engleskog jezika ovo što je Ana izjavila i ovo što stoji u naslovu su dve različite stvari, ali kao da je to vama bitno. I moram reći da ovo nije prvi put da naši teniseri izjavljuju jedno,a da se prenosi nešto drugo radi čistog senzacionalizma.Baš me interesuje da li će b92 da objavi komentar, jer ovo ide njima na dušu.

gordan

pre 14 godina

kada procitam ovakav naslov, odnosnoi izjavu, ne znam da li bih se smejao ili plakao, i dok god Ana i bilo ko drugi prica o tome da li uziva ili ne uziva na terenu, nece imati nikakvog uspeha, sport kojim se bavis profesionalno nije za uzivanje i ne-uzivanje, nego je ozbiljan posao na koji iodes dobro pripremljen i maksimalno skoncentrisan, ne secam se da sam ikada cuo Federere, Nadala, Sarapovu, Enin ili bilo kog vrhunskog tenisera da prica o uzivanju na terenu, nego o tome da li su zadfovoljni kako su igrali ili ne. Da li Ana ima ikoga u svom okruzenju ko bi mogao da joj kroz otvoren razgovor ukaze na ovakve bazicne stvari? Ocito ne, pa ce zato njen put i dalje biti samo u jednom preavcu - ka dole, bez povratka. Veoma malo teniserki je igralo dugo, tako da Anine 23 godine nisu nikakva mladost, verovatno ce odraditi dobro placene ugovore sa sponzorima i onda prestati igrati, bas kao i druga Ana - Kurnjikova.

Dr

pre 14 godina

@Cule
"Carica"?Hahahahaha...
Podseti me, ko je ono osvojio Rolan Garos 2008?Ko je bio prva srpska teniserka koja je osvojila gren slem i postala svetska igracica broj jeadn?
Da nije mozda "carica"?

kobe bryant

pre 14 godina

Deja vu! Ana se ponavlja, dosadna je i kako i se čini sve vise uziva u tenisu. Pa nista, onda ti Ana spusti ranking jos malo vise. Mozda ćes jos vise uzivati kad budes negde oko 100 - tog mesta na WTA. A vi koji je savetujete da napusti tenis niste u pravu uopste. Igraće ona dok god od toga moze izvući neki dolar. Zao mi je sto sam ironičan i sarkastičan jer i ja sam navijao za nju kao i cela nacija, ali stvari trenutno stoje tako.

Petar Pecikoza

pre 14 godina

Pa ova nas bre zavitlava (da ne upotrebim neku tezu rec, zbog koje ne bi objavili komentar).

Meni svakim danom sve to lici na komercijalnu kampanju "Sportske kraljice lepote"!! Vec neko vreme mislim da se ona pojavljuje na turnirima i daje ove nebulozne izjave samo da ne bi morala da skine ono "Sportska" spred kraljice.

Jasno je da van sporta ima kraljica daleko lepsih i atraktivnijih od Ane.

Isto tako u sportu ima daleko uspesnijih lepotica od nje.

Ana jeste lepa, ali bez te titule "vrhunske sportistkinje", plasim se da bi taj biznis-projekat izgubio stratesku podlogu. Budimo realni - to je biznis! Pa dovoljno je pogledati njen WEB sajt www.anaivanovic.com. Tenis je sada samo "added value" na glavni "produkat": Anin fizicki izgled.

Nije problem u tome sto igra lose, sto polako pada - to je sport i takmicenje! Na kraju krajeva, niko joj ne moze uzeti vec osvojeno, a to je mnogo!

Ruzno u svemu je to manipulisanje navijacima, publikom, a plasim se ustvari i njom samom od strane njenog "tima". Sve zbog (malo) novaca...

Predo

pre 14 godina

Ovo je tendenciozan tekst, koji bi trebao da izazove sto vise negativnih reakcija. Procitao sam vecinu komentara nakon njenog poraza od Sevastove i vecina se bavila zutom stampom i njenim privatnim zivotom. Njen privatni zivot ne bi trebao imati veze sa njenim katastrofalnim kretanjem i udarcima. Neki su ovdje spominjali treniranje u bazenu. Ne znam da li u bazenu, ali bi trebala da krene od pocetka, sa istim entuzijazmom kao nekada, kada niko za nju nije znao, uz litre znoja, kada je trener mogao da se izgalami na nju i kada ga je slusala bez rijeci. Samo, da li je mala, sirota bogatasica sada spremna na to?

djons91

pre 14 godina

Vrti istu prici posle svakog poraza. Ne razumem kome se pravda kad je to njen zivot, i njen posao. To da li igra dobro ili lose ce uticati na njen daljni zivot, a kod mene moze da utice samo na moje trenutno raspolozenje. Tako da Ana igraj za sebe i nemoj da se pravdas, jer mi negativno utices na raspolozenje svojim vec dosadnim izjavama.

reket

pre 14 godina

Jao Ana opet neka nepotrebna opravdanja:(
Bilo bi joj pametnije manje price a vise rada i rezultata.
Neka djela govore za nju, to joj je potrebno a ne prazne rijeci.

JelAna

pre 14 godina

Bicu iskrena ne pratim sve njene izjave ali se ipak secam sta je ranije govorila. Da li se samo ona seca. Ranije je govorila da uziva na terenu a sada kaze da to nije bilo tako. Koga laze? Ili je u pitanju trema pred kamerama (??) pa ponavlja recenice drugih igrac(ic)a. Totalno je prolupala. Njoj treba public relations manager ili psihijatar; ozbiljna sam i ne salim se. Nesto stvarno nije u redu sa njom.

Dete naše...

pre 14 godina

Nažalost, naša Anči je stala kad je napunila 18 godina. Ne samo igrački, već i u glavi! Kad god čujem ili pročitam njene izjave, pitam se, čita li ona štagod? Pa, ona je još uvek (intelektualno) na nivou učenice 8. razreda osnovne škole!!? Nedavno sam pročitao da ona, kao, uživa u knjigama Sigmunda Frojda. Šta rečeeee??? Pa, koga ti, dušo, zezaš???! Kakav Frojd! Pa ti ni Nušićeve "Hajduke" nisi još pročitala!
Ne tvrdim da je "načitanost" garancija uspeha u sportu, ali ti, dete, si u opasnom raskoraku izmedju stvarnosti i onoga što ti je u glavi!!!
Pronadji SEBE, pobogu! PRESTANI da glumiš neku robot-ženu koju su od tebe stvorili kojekakvi menadžeri, mediji, foto-agrencije... itd. PRESTANI da se foliraš, polugola, u ležećem stavu okružena stotinama tenis loptica! Šta će ti to? BUDI SVOJA konačno!
Ovako, ti deluješ krajnje veštački - glumeći i dalje, sa jedne strane "finu devojčicu" (što si i bila, da se razumemo!), a sa druge strane ispunjavaš sve želje i scenarije kojekakvih medijskih manipulatora!

Nemam ja ništa protiv foto-modeliranja, ali shvati koji ti to ršum pravi u glavi!

Ogi

pre 14 godina

Ja gluplji naslov u životu nisam video! A što se Ane tiče,ona sirota više ni moju babu ne može da pobedi,tako da je najbolje da se bavi nečim drugim dok je još pamte kao veliku igračicu...Osvojila je RG grand slam i to je dovoljno za zemlju u kojoj je tenis tek od skoro postao bitniji sport.

ja

pre 14 godina

Pa, ova devojka kao da je na drogama svaki put kada daje ovakve izjave.

'Alo vi, dusebriznici!!! Ne pljuje nju niko sto je ona pala na rang listi. Desava se. Ali, neka drzi jezik za zubima. Dovoljno joj je da prokomentarise: Protivnica je bila bolja, i zasluzeno je pobedila. Ovako je mnogo vise pala u ocima javnosti, nego na rang listi. Kakvi su ovo komentari? Pa, dete od 5 godina bi dalo pametniju izjavu. Smeje joj se citav svet, cak je i novinari ismevaju zbog njenih glupih izjava. Cuti, bre, i igraj taj tenis, ako ti se igra. Ali, mnogo je bitno da CUTIS!!! Ne mozes tako lose igrati tenis, kakvu glupost mozes da lupis.

Djoksa

pre 14 godina

Kakva provokativna vest od B92. Svaka cast! Mogu samo da zamislim broj kom na ovu vest. Kakva kost, a dzukci mnogo gladni. Ne bih komentarisao Anine izjave, ne zasluzuje.

Shrink

pre 14 godina

Uvek, naravno, navijam za naše klince - Anu, JJ, Tipsu, Vikija, Novaka...

ALI, ne mogu da se otmem utisku da je ova sirota Ana baš nekako - jooooj, kako ovo da kažem? - intelektualno inferiorna!? Pa ona još uvek razmišlja i govori kao da joj je tinejdžerka?!? Apsolutno NIKAKAV POMAK - iste rečenice, isti vešački osmeh i iste napamet naučene izjave (I am very exciTED" - na stranu smešno-rogobatno-nepravilna upotreba engleskog jezika; ili, "Igrala sam dobro"; "Imam puno poverenja u mog novog trenera"; "Osećam se sve sigurnije..."). JOOOOJ, tugo naša.. a najviše SVOJA!

Mi, tvoji navijači, smo umislili da si ti sazrela, da si sada već mlada žena... kad, ono!

Sirota naša Anči! Pa ti si opasno zaostala u razvoju! Svaki tvoj intervju je 100% predvidiv i, moram reći, GLUP!
Izvini na oštrim rečima, ali ti si slučaj za udžbenike! Odn., za analizu kako mediji i megalomanska očekivanja mogu da samelju jedno, u suštini, fino ljudsko biće.

Šteta za tenis. I za tebe, lično. Ali zato, veliki poen za psihologiju.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Ovo nije 'pljuvanje' nego moj utisak... Ja cu uvek za nju da navijam i da budem zahvalan za sve uspehe koje je postigla i divno predstavljala Srbiju, ali brate ove izjave....

Kako bese ona izreka... Bolje je cutati i pustiti druge da misle da si glup/glupa nego 'samarati' gluposti i potvrditi to misljenje...

Ana je izgleda jednostavno nezrela, koliko ima bese 22 godine ali mentalno mozda 14-15... Naravno, ne poznajem je ali na zalost tako izgleda na osnovu svega sto se dogadja + njene izjave...

dragan

pre 14 godina

Bolje je pametno cutati nego...ovako govoriti. I nemoj sa tim trenerom da pricas, nego ga zameni. Ili ti sluzi da vuce kese iz sopinga!

oo.comSane

pre 14 godina

Kakvo bedno novinarstvo!!!
Evo teksta prave press-konferencije,pa ko razume engleski(a izgleda da u Srbiji takvih ima jaaaako malo).
http://www.bnpparibasopen.org/News/Tennis/2010/Interview-Transcripts/Interview-Transcripts/Extra-Column/Ana-Ivanovic-Second-Round.aspx

Info

pre 14 godina

Evo je originalna izjava (pa ko razume - shvatice):

Q. So, I mean, is there a way to say, I'm going to try and make it fun so your confidence does come back and you forget about some of the other stuff?
ANA IVANOVIC: That's the thing. Today actually I kind of enjoyed being out there, even though, you know, I was losing and it was hard.
But I actually tried to have fun after long, long time. It feels a lot better, because obviously, you know, you breathe through and you feel freer, and that's what I did out there today. It also comes with a little bit of confidence. Because in the past, you know, I didn't feel confident stepping on the court, so you kind of go into yourself and you become so tense and preoccupied with everything else, and it doesn't become anymore about the match. It's just so much about yourself.
So I really felt completely different today. So that was one of the good things. But, yeah, unfortunately it's a process.

Boban

pre 14 godina

Da li ste primjetili da koristi riječ "zabavljati se" na terenu. To je tipično američki izraz od "having fun". Ona je odavno postala Amerikanka. Sad je svi znaju i tek se sad vidi da je htjela postati poznata zbog slave i novca, a ne zbog Federer nije Srbin. Svi bi nešto naučili od njega. A ova!

Ivan

pre 14 godina

Čudne su Anine izjave u poslednje vreme. U nekim trenucima bi se moglo pomisliti da nije baš, baš...Posle poraza u Fed kupu je delovala "nenormalno" raspoloženo i vedro govoreći kako je zadovoljna svojom igrom??? Mi smoreni kraj malih ekrana a ona cvrkuće o nekoj "agresivnoj igri na lopti" iako je najveći "krivac" za poraz. Malo se pogubila na terenu i van njega i to je velika šteta. Mnogo je lepa da bi bila vrhunska teniserka ali bi glat mogla da bude u prvih 20.

nikola

pre 14 godina

Na ovu izjavu stvarno nemam komentar...
Dobro je samo da je konacno shvatila da izaci na teniski teren nije isto sto i setati modnom pistom...
Jos samo da nauci da baci lopticu pri servisu i eto osnove da se vrati medju prvih 50...

vanja

pre 14 godina

Gledala sam ovaj meč uživo i izašla u toku drugog seta jer nisam više mogla da izdržim njeno "uživanje". Tužno je kad se setim da smo je pre samo dve godine gledali kako osvaja ovaj turnir. Ne znam šta planira za budućnost, ali ono što je pokazala ne obećava mnogo...

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Profesionalni tenis postoji da bi MI gledaoci uzivali a ne teniseri.
A gledanje Aninih meceva je vec duze vreme samo mucenje a ne uzivanje.

Joe

pre 14 godina

Draga Ana, to sto se ne nalazis vise ni u prvih 50 igracica sveta je rezultat ne treniranja i niceg drugog. Neko ko je bio br.1 u zenskom tenisu ne moze tek tako da padne za 50 mesta. Koliko se secam uvek si govorila da ne volis da te uporedjuju sa Anom Kurnjikovom, na zalost ti si sad ista kao ona...sto se tice tenisa.
Zato reket u ruku i malo vise treniraj da se ne sramotis vise....ejjjjjjj bila si br. 1

i ja uzivam

pre 14 godina

Evo i Jelena upravo uziva na terenu broj 1, toliko da ne zeli da zavrsi set i treba joj treca set lopta da se izvuce i ode u treci set. Nije to mala stvar, uzivati u tenisu! A ja mislila da su se samo patile igrajuci za prvo mesto na listi, ali sad mi je lakse.

Djalma

pre 14 godina

Stvarno ne znam dali stvarno ovo Ana govori ili neko drugi (ko placa,taj narucuje muziku).Ako ovo ona govori od srca,izgledalo bi prica da bi i dalje bila,a ona to voli,u centru paznje.Obaveze(profesionalne) su prevelike),nema se vremena za sve,pa i ni za tenis-trenins.Odatle i ovakvi sramni sportski rezultati.Ako zeli uspeha u tenisu,neminovne su korenite promene,poceti sve od nule.S druge strane svestna je ona da se u zivotu prilike za dobrom zaradom ne pruzaju uvek.Cak i ovakva izjava ,donosi medijsku paznju, pa i popularnost.Da ne bih bio pogresno shvacen,zelim joj uspeha,ali licno mislim da su ona i Sarapova davno zavrsile sa tenisom kao profesijom i igraju ga iz hobija.S te strane gledano mozda su ipak ovo Anine reci i ona jos postize svoj efekat,jos uvek mnoge u kontinuitetu sigurno drzi u zabludi,dok ona ,AI ,stvarno debelo uziva i finansijski i kako god hocete.

Milan

pre 14 godina

Ovo Ana uopste nije izjavila!
Ne znam sta je svrha ovakvog clanka, ako je to da izazove niz cinicnih komentara od onih koji jedva cekaju da ospu paljbu, onda je pun pogodak! Inace, za one koje interesuje sta je stvarno Ana izjavila, ima njen sajt, a i zvanicni sajt Indian Wells-a.
Sramota!

Pedja

pre 14 godina

Ne znam zašto se toliko nervirate oko Aninih izjava. Novinari posle meča insistiraju da igrači nešto kažu i onda oni posle poraza vrte nekoliko fraza da ne bi bili kažnjeni ako izbegavaju medije. Šta bi vi rekli u krizi i posle poraza? Zar bi stvarno voleli da se ispričate sa nepoznatim ljudima koji samo čekaju neku glupost da stave na naslovnu i zarade platu?

Predo

pre 14 godina

Hvala za originalnu izjavu. Moj se komentar doduse nije puno odnosio na taj intervju, ali moram priznati da sam povjerovao "na prvu" da je izjava originalna, jer sam cuo svojim usima njene izjave nakon Fed kupa u Beogradu, a i mnoge druge. Mozemo reci da je izjava pogresno interpretirana (Zato Britanci za tumaca koriste izraz "interpreter" , a ne "translator") Ipak joj zelim sve najbolje, jer nije sve u novcu (ima nesto i zlatu i nekretninama).

Tanja

pre 14 godina

Lako je nama da bilo sta komentarisemo, nismo u njenoj kozi, najgore je biti kriticar.Da Ana ne igra dobro u poslednje vreme ne igra, ona ocigledno ima neki problem psihicke prorode, ona zna da igra tenis, to nije sporno, nego jednostavnoi neke stvari su joj trenutno prece od tenisa i treniranja, i zato rezultati izostaju. Stvarno joj zelim da se na vreme trgne i da krene napred, samo uporan rad, i mislim da ima sanse da se povrati.Puno srece