Košarka 201

Sreda, 10.03.2010.

12:41

Kapičić: "Da istupimo iz NLB lige"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić ogorčen je zbog odluke Skupštine Sidra da i sledeće sezone u NLB ligi bude 14 klubova.

Kapièiæ: "Da istupimo iz NLB lige" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

201 Komentari

Sortiraj po:

stefancee_grocka

pre 14 godina

Под хитно иступити из НЛБ Гума лиге!

Идеална српска лига би била:

Партизан, Ц. Звезда, Хемофарм, ФМП, Раднички КГ, Борац ЧА, ОКК Београд, Металац, Тамиш, Војводина, Ергоном, Слога, Пролетер, Спартак, Здравље и Слобода/Раднички ЈП/Машинац/КК Шабац.

Ех, то би била права српска лига са оживљеним центрима.

dule

pre 14 godina

(Miki, 10. mart 2010 16:22)

Stoji to da je na kraju ispalo da je bolja Jadranska liga,ali kakve sad veze to ima sa ovom temom? Stvar je u tome da ste vi po svaku cenu hteli u tu ligu i silom naterali Partizan da je igra,a sada opet iz SVOG interesa,kad ste videli da vam ne ide, vi opet hocete da menjate nesto i da se vratite nazad?! Pa ko je ovde lud? Mi smo bili protiv te lige,ali smo profitirali iz te lige i super nam je, ali nismo mi ti koji smo druge prisilili da je igraju samo da bi nama bilo lepo nego su to uradili Zvezda,Covic i ostali,a sada bi opet da menjaju stvari.I kome je onda klubastvo cilj? Da ne pricam o oduzimanju godine u Evroligi Partizanu i menjanja sistema bodovanja koje ste prethodno sami postavili.Pa sta ce ti vise argumenata?
A sto se tice ovoga sto neki pominju da Slovenci i Hrvati nisu ispostovali dogovor... Ljudi,taj koji nije hteo da ispostuje dogovor je Covic i jos pojedini klubovi! Pa sve je bilo dogovoreno prosle godine,kako ce se ispadati iz lige,kako ce se racunati koef.,i da se liga smanji na 12 timova da bi bilo vremena za domacu ligu i reprezentaciju(za sta se zalagao kss), ali pojedinci iz klubova nisu ni sumnjali da ce srpski timovi igrati ovako slabo i izgubiti mesto u NLB ili nisu bili upuceni da u ligi sa 12 timova ne moze biti 5 srpskih(ili hrvatski,slovenackih,nebitno) i zato su otisli tamo i insistirali da se ponisti taj dogovor,tj.da iako bi po pravilu sl. godine srbija trebala da ima 3 predstavnika po tom koeficijentu, oni su insistirali da ih imamo ili 4 ili 5 NEBITNO KOLIKO CE TIMOVA BITI U LIGI (14 ili 12, ako ste slusali Covica pre neku nedelju kod Tegije to ste sve mogli da cujete; znaci iako su se dogovorili prosle godine oni su svesno isli da prekrse taj dogovor), i oni su im popustili i eto imamo 4 tima iako to nismo po koeficijentu izborili.Ovde je glavni sukob izmedju saveza i pojedinih klubova kojima je ugrozeno mesto u NLB sl.godine, ali je Kapicicu verovatno bilo lakse da prozove ove u NLb-u nego ove nase,a i odgovara mu da pomogne njegovoj zvezdici koja opet ne moze nista da uradi i da napravi neki znacajniji rezultat.

provincijalac1

pre 14 godina

Sada je stvarno vreme da proradi metla i u košarkaškom savezu.Pa taj gos-n Kapičić nije udostojio najbolji srpski košarkaški klub ni jednom pohvalom, a kamoli dolaskom na neku od utakmica eurolige. Još je dogovorio da se istom klubu ukine jedna godina u euroligi jer je, zamalo, KK Sledeća Sezona mogla da osvoji titulu. E, pošto nisu uspeli da se provuku tad, sada im je palo na pamet da celokupnu srpsku košarku vrate na dno i da ostave da se igra neka tu-tu-ru-tu liga sa nekim tu-tu-ru-tu klubovima. Ljudi, ostavite se više svojih interesa. Zbog njih nam je cela država propala. Kukate kako mladi igrači odlaze, a znate da će te se na taj način dobro "nafatirati". I uvek su vam drugi krivi. Shvatite već jednom:"Sami smo krivi za sve što nam se desilo i što nam se i dalje dešava!" Ali ne, vi i dalje vodite istu politiku - politiku uništavanja svega dobrog u Srbiji. Ostavite se ćorava posla i pustite decu da igraju košarku. Ubeđen sam da jedna Cibona i Olimpija mogu da pobede reprezentaciju Srbije sastavljenu od igrača iz domaće lige. I zbog čega ne bi igrali sa njima? Zato što nemate koristi? E pa gospodo, naučite malo i vi da živite kao ja. Jer ionako od vas ja nikakvu korist nemam. Ali imam od svog pošteno odrađenog posla. Povežite to malo i biće vam, nadam se, jasnije.

sinisa

pre 14 godina

Moja Zvezda je na dobrom putu da ove godine istup[i iz NLB lige,al ne zato sto ona to zeli,nego sto ce morati da istupi po rezultatima..

Grobar

pre 14 godina

Dokle vise dogovaranja..."vi"ste bili pobornici NLB lige,do juce ste bili protiv smanjenja klubova,a sada kada ste uvideli da Partizan uvek izlazi kao pobednik,ne valja ovo,ne valja ono...I kako je to propala Srpska kosarka?! Srbija vice sampion Evrope,Partizan konstantno medju osam najboljih u Evropi...uz malo kesa i srece i na krovu EVROPE!!

reeeeeeeee

pre 14 godina

nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB
(takovo, 10. mart 2010 14:20)

# Link komentara
Preporučujem (+35)
Ne preporučujem (-141)


ZATO STO I DA MI HOCEMO ONI NE BI HTELI!!!!

Nemanja

pre 14 godina

Meni uopste nije jasno sta vi hocete?! Kukate kako hocete da istupite iz Jadranske lige, pa istupite vise jednom i igrajte protiv koga god hocete tamo u toj jedinstvenoj srpskoj ligi. Pravite te jake centre u Nisu, Leskovcu, Kragujevcu, pitaj boga gde vise. Znamo mi svi da su to bili jaki centri i pre raspada SFRJ, znamo da su zarili i palili Evropom i svetom, zaboravite jednu Cibonu ili jedan Split (koji do duse nije vise taj Split), Ljubljanu, Zadar..zasto da igrate protiv njih kada mozete mozda protiv Radnickog iz Sombora! Zato ISTUPITE sto pre..bice to onda super, nesto slicno kao jelen pasnjak liga! Pozdrav iz Sombora...

matejasale

pre 14 godina

Pa kk ss,FMP i Hemofarm su zagovarali ovu ligu,a Partizan je bojkotovao.Tada su svi bili protiv nas i hteli NBL ligu,a sada im nevalja.Pa naravno da nije trebalo ni da se igra ta liga,vec treba vratiti Kraljevo,Cacak,Valjevo...ali onda kk ss nece vise nikada videti EVROPU.Zato ce se oni zbog svojih interesa zalagati za NLB,pa sta bude.Zovite Bartolomea da vam pomogne.dr.mr.mag.ing.prof.gen.spec.DULE VUJOSEVIC

KK SLEDEĆA SEZONA

pre 14 godina

drugovi vidim većina kuka protiv NLB lige i zagovara "najjaču ligu u celoj vaseoni".... pa onda istupite ko vam brani, mislite da će netko plakati... jao, jao! … Kao prvo pristupili ste privatnoj ligi koju je osnovala firma SIDRO d.o.o. i na taj način prihvatili uvjete i pravila. Naknadno je dat udjel zvezdi i partizanu i to je to firma skrbi za svoju privatnu ligu i njome upravlja!JASNO KAO DAN … 1.SVI TROŠKOVI PUTOVANJA, SMJEŠTAJA EKIPA I SUDIJSKE TAKSE SU POKRIVENE SPONZORIMA tako da ova liga ne košta ništa ni partizan a ni zvezdu.
2. Novi članovi kao što su CEDEVITA i NYMBURK su ušli sponzorski u ligu i doniraju tako da će npr nymburk snositi troškove puta svima u češku.
3.Dakle ako Vam ne odgovara a vi istupite pa punite dvorane posrbiji u što sumnjam niko vam ne vrani. Prije da će partizan opet derati kojekakve beobanke, lionse i ostale sa 50+ a u euroleague opet da ima skor 2-12. Suma sumarum predosadni ste više s tom kuknjavom dobili ste besplatno takmičenje a sad bi kao u komunizmu da to sve neko drugi plaća a da se vas pita i da vi odlučujete.E NE MOŽE BRE DRUGOVI!!! uzmi ili ostavi
(Ne to nisam ja , ne to nije moja schauma, 10. mart 2010 23:43)

A ko je tebe uopste nesto i pitao? Gledaj svoje klubove, a srpske ostavi na miru!

Ilija

pre 14 godina

Kapičić priča gluposti.Ne može se na svako neslaganje sa vodstvom lige prijetiti istupanjem iz lige, osim toga Srbija ovim proširenjem samo profitira za narednu sezonu.

dosta bre

pre 14 godina

Dosta mi je već komentara na ovu temu.
Kao mi nešto smo uvek nezadovoljni..... pa naša liga je ugrožena a istina je to već i vrabci na grani znaju da ova liga postoji i da svi igraju SAMO IZ INTERESA.

Kezman za igraca sveta

pre 14 godina

Ako ode Kapicic sa cela KSS-a,predlazem Mateju Kezmana za predsednika saveza!On jedini ima iskustva ,jer je igrao u Spaniji,Engleskoj,Rusiji I Francuskoj!Podseticu i da ima laskavo priznanje za najboljeg igraca Francuske lige za proslu sezonu(mozda je i obrnuto,ali nije to toliko ni bitno)!On je doneo spas gde god je igrao pa ce tako biti i u kosarkaskom savezu!Zivijo Keza!

Percik

pre 14 godina

Vidim ovdje jako puno ljutitih komentara ljudi koji izgleda imaju dojam da im Slovenci i Hrvati u najmanju ruku kradu kruh sa stola s tim što se igra NLB liga. Smirite malo strasti. NLB liga donijela je jako puno koristi svim svojim sudionicima, to je nesporna činjenica.

Ono što meni iz teksta članka nije jasno, a iz ovh vaših komentara još manje, što je to točno što KSS želi, što je to točno dogovoreno, a što nije ispoštovano. Stav predsjednika KSS iz ovog članka ispada kao neki lov u mutnom, ne kažem da je tako. Mi smo nešto dogovorili, sad nam oni ne daju, pa mi prijetima da ćemo otići.

Neka čovjek jasno kaže: želimo to i to, obećali su nam to, a sad rade nešto treće. Meni ovako uopće nije jasno što to srpski klubovi žele, niti bi me osobno smetalo 5 ili 6 ili 7 srpskih klubova u NLB-u.

Pegy

pre 14 godina

kao veliki partizanovac dajem punu podrsku gospodinu Kapicicu. Mnogima ce to izgledati cudno,ali ja se vodim onim da se dobro dobrim mora vratiti.Hvala mu na vrlo lepim recima o Partizanu.Zvezdas a tako misljenje o vecitom rivalu.Sto se tice njegove inicijative o istupanju iz NLB lige,treba ga maksimalno podrzati.Nije SRBIJA nicija prcija da se sa njom tako igra.Danilovicu,Covicu i ostala bratijo,sednite,dogovorite se i cusnite ove nazovi strucnjake u NLB ligi.Oni su bez nas zonska liga.Nemojmo im dizati rejting.BOJKOT,BOJKOT,BOJKOT,ZIVELA SRBIJA

Gira PFC

pre 14 godina

Kako god da se ovi naši srpski klubovi dogovore, bitno je da se dogovore!!! Znači, ako se dogovore da i dalje igramo NLB, onda neka budu složni oko pitanja vlasničke strukture i zastupljenosti u skupštini lige. Upravo je tu najveći problem, oko para i prava na vlasništvo lige. Kvalitet same lige je solidan, svakako mnogo veći nego naše lige.
S druge strane, ako su svi srpski klubovi za to da izađemo iz NLB priče i da osnujemo svoju profesionalnu ligu, onda neka se pod hitno bace na posao. Treba obezbediti sponzore, prenose mečeva, definisati pravila lige, način ispadanja i ulaska u istu, odnose sa ULEB i prohodnost u Euroligu i ULEB kup i mnoge druge stvari.
Zbog svega napred navedenog, čini mi se da bi nam najbolje bilo da ostanemo u NLB priči, da se sportskom snagom (finansijsku nemamo) izborimo za dobar status klubova i rejtinga Srbije, da imamo odgovarajući procenat udela u vlasništvu lige (bar 25-30%) i da idemo na osnivanje i druge NLB lige, gde bi igrali i drugi naši klubovi, da oni ne propadaju.
Videćemo, ali nisam baš veliki optimista, posebno oko jedinstva srpskih klubova i poštovanja dogovora. Iskustvo nas uči da se naši klubovi još nekako i dogovore, ali najčešće dogovor ne poštuju, odnosno uvek bar po jedan "nestaško" istrči iz dogovorene priče.

Само да одговорим

pre 14 godina

Zašto to, umjesto Hemofarma, nije, recimo, Zdravlje iz Leskovca?
(Ja bih samo da pitam..., 10. mart 2010 20:36)

Зато што, ако то уради Здравље из Лесковца, онда неће моћи Хемофарм. И Хемофарм је много лош пример, зато што он није "кошаркашки центар", већ пројекат успешне фармацеутске компаније. Уз Звезду, Партизан и Хемофарм, ту је и ФМП, који је, свиђало се то некоме или не, синоним за успешну организацију.

Шта је проблем?

Проблем је то што оваквим системом четири клуба јачају за 20%, а остатак кошарке у Србији се малтене своди на аматерски ниво. И ако се овако нешто настави, касније нећемо моћи да се вратимо, па све да хоћемо, јер нећемо имати чему да се вратимо. Спашћемо на четири клуба. Као што већ рекох, српска места су резервисана. Партизан, Звезда, Хемофарм и ФМП. Остали клубови не могу да пљуну десет милиона евра и да тако прескоче ову четворку.
Нико, поготову не у оваквој финансијској ситуацији, не може да рачуна на већи прилив новца од спонзора све док не буде могао да игра против поменуте четворке. А без улагања нема напретка и тако се налазимо у зачараном кругу.
Српска лига не може да буде јача од НЛБ лиге. Међутим, зашто НЛБ лигу не бисмо свели на праву меру, типа да се у њој налази 10 клубова, али правих, па макар то значило смањење броја клубова из Србије, а да се у исто време већи значај да домаћој лиги? Тако бисмо оживели кошаркашке центре, а у исто време највећи српски клубови не би остали без јаких утакмица које су им неопходне. .

fabregas

pre 14 godina

@Kakav covek


A sta bi ti hteo da Danilovic bude predsednik KSS.Tebi ne smeta Dragan kapicic ves stoje iz Zvezde.Kakava domaca liga.Da litreba domaca liga gde bi zarad gledalaca ti timovi gubili sa 30-40 razlike od pojedinih klubova. Da li bi ta domaca liga dala predstavnika u Evro ligi.Ne bi.Ta liga bi bila slabija od bugarske , rumunske lige.Drugo da li ti timovi iz provincije imaju para dadovedu kvalitetne igrace.Sto gradNis ili neki privrednik ne ulozi u klubove da bi imali prvoligasa.Zvezda izasla sa dugogom.Za Partizan se nagadja koliki je dug.Jedini stabilni Hemofarm iFMP.Da li ovikoji se zalazu za nasu srpsku ligu misle da bi jedan OKK,Tamis, Vojvodina, Ergonom, Mega mogli da se nose sa Partizanom, zvezdom,hemofarmom i FMP.Pa to se videlo poslednje 4 sezone.Nisu mogli ni da primirisu

daski

pre 14 godina

Pre pet godina jedna prica,pre godinu druga a sad treca.Pritom nisu Slovenci i Hrvati ti koji pricu menjaju,nego gospoda Zvezdini lobisti,koji neuspehe svog kluba zele da saniraju promenom dogovorenih pravila.Da se postovao proslogodisnji dogovor bilo bi dovedeno u pitanje ucesce Zvezde i FMPa,prvenstveno zahvaljujuci slabim rezultatima ta dva kluba u NLB ligi.I sad Srbiju na noge.

djomla

pre 14 godina

Pa ne znam stvarno kada ce ovaj Kapicic biti zadovoljan...hajde, dajte KK SS lepo titulu, obrazlozite to BILO CIME i da zavrsimo vec! Ne urusavajte Partizan vise! Zasto niste izasli iz te lige kada su najpametniji ljudu u kosarci (Vujosevic, Divac i Danilovic) to trazili??? Kasno je sada da se ISTA dobije izlaskom iz te lige. Uostalom, secam se dobro kako je izgledalo pre NLB lige. Odem u Borcevu halu, puna kad gostuju Partizan, Buducnost i Zvezda. Ko god drugi dodje, ima po 300-400 gledalaca! Proverite to lepo! I sta sad? Da se uigravamo sa klubovima iz srpske lige, pa da izadjemo na megdan Barsi?? Smesno! Ok, naravno, treba zastupati interese srpske kosarke. Ali na taj nacin sto ce se traziti da iz NLB lige istupe klubovi poput Cedevite, Heliosa, Buducnosti, Bosne itd, za koje se ZNA da ne mogu i/ili ne zele da ojacaju i da ikada urade bilo sta. Smanjiti ligu na 8-10 klubova i igrati po BILO KOM sistemu, e to je jaka liga! I biti cvrst po tom pitanju. Hoces-neces-ne moras! A hteli bi, garant. E, takva liga moze privuci i sponzore, i biti kvalitetna. U nju bi (GARANTUJEM) hteli nije da udju i jaki evropski klubovi. Ali odustati od NLB lige u ovom trenutku nema smisla. Pa to ni Zvezdi ne bi pomoglo. Verujte, ni u Cacku, ni u Nisu, ni u Leskovcu NECE se naci niko ko bi VISE ulagao u te klubove nego sto ulaze sad, pa makar im Partizan gostovao svakih mesec dana. Neka se svako trudi oko svog kluba, a ne preko ledja Partizana sve da se lomi, NIJE U REDU, NIJE POSTENO. Krvavo smo zasluzili sve ovo sto imamo i ne treba da nam se oduzima! Molim gospodu iz svih pomenutih klubova da naprave dobru skolu, da nadju SAMI dobre sponzore, da ojacaju svoje klubove i nece biti problema. Za svakoga ko zeli da radi ima mesta u sroskoj kosarci. ALI NE PREKO TUDJIH LEDJA!

Sremac

pre 14 godina

Stvarno ne razumem naše košarkaške znalce.
Među 8 prvoplasiranih u NLB ligi su samo dva naša kluba (Partizan i Hemofarm), a pričamo kako je sav kvaltet skoncentrisan u srpskim klubovima.
Ne možemo, na osnovu uspeha Partizana, tražiti mesta za još četiri naša kluba.
Moja Zvezda, na žalost, nema više ugleda ni kao tim, ni kao klub. Kapičiću, razmisli malo o tome, a ne samo o promenama sistema takmičenja, okruženja u kome će se igrati, sudijskim i drugim zaverama.
Možda bi trebalo rezmisliti o mogućnosti da najslabije plasirani predstavnik Srbije razigrava sa prvoplasiranim iz srpske lige i da se tako za narednu sezonu određuje četvrti (ako bude sreće i pameti i peti) naš predstavnik u NLB.

laki

pre 14 godina

ja sam zvezdas ali realno zveza je kriva zato sto se uslo u jadransku, jer je tadasnje rukovodstvo napravilo dil sa liscem i kompanijom i dobilo svoj deo kolaca u vlasnickoj strukturi lige(mislim na pojedince koji su vodili zvezdu), dok je partizan bio primoran da je igra!To jednostavno treba priznati ali mi se ne svidjaju komentari tipa kapicic gura zvezdu i slicno, mozete da mislite i pisete sta god hocete ali dok se ne stvori jaka srpska liga sa jos dva kluba recimo iz republike srpske, tesko da cemo stvarati asove koje smo nekada imali!Ali pod jednim uslovom, da gospoda Covic, Danilovic, Babic i Lucic potpisu da ce klubovi igrati tu srpsku ligu u narednih 20 godina a ne kako se nekome cefne i gde ima veci interes, pa idemo tamo!Puna podrska PRVOJ SRPSKOJ KOSARKASKOJ LIGI!

alex

pre 14 godina

Komentar gospodina SCHAUME, ne znam da li je hrvat ili slovenac nema veze sa zdravimm razumom. pa sta ako je firma SIDRO formirala ligu, nemoj mi reci da ne zaradjuju na istoj. Prve sezone dok je bila JAdranska liga, klubovi koji su je tada igrali a bez klubova iz srbije nisu mogli ni spajz da napune a ne kosarkasku dvoranu. E onda dragi moj JOZE ili FRANJO izvrsen pritisak na srpske klubove i to preko Evropskih kosarkaskih institucija i liga da moraju uci u Jadransku ligu u suprotnom nece moci igrati evro takmicenja. Dobro se secam da se tada Divac prvi usprotivio i otvoreno rekao da nasi klubovi treba da gledaju interes i buducnost srpske kosarke a ne regionalnih takmicenja. Pa dalje, nakon raznih ucena usli smo u Jadransku liigu, i onda krece FMP, pa Partizan... i niko vise nije osvojio tu ligu sem srpskih klubova. Igrali ste se neke kosarke, uvukli srpske klubove u takmicenje koji su dokazali da se u regionu igra ipak najbolja kosarka u Srbiji. I da jedino sprski klubovi pune dvorane u Zagrebu, Splitu, Ljubljani itd itd. A bivsa braco, imaju srpski klubovi da igraju sa kim u Srbiji, Nis je uvek pun, Kragujevac, Leskovac, Krusevac itd itd. Pa kad ste nas vec uvukli u takmicenje i videli da ne mozete da nam parirate kvalitetom, manite se sad tih ucena i uslovljavanja srpskih klubova. Mi bez vas svakako mozemo, vi bez nas...hmmm, prazne ce vam biti dvorane a i racun firme SIDRO.
TOLIKO O TEM SINE DRAGANE... Napred Partizan i Zivela Srbija

čika velja

pre 14 godina

Ljubitelji košarke sa košarkaških terena bez koševa i ostali zaštitnici interesa srpske košarke,NIKADA NEĆETE SHVATITI,zar ne?! Morate da puno radite,da napravite sistem,da puno radite,da manje perete novac,da puno radite,da se oslobodite političara i tajkuna,da puno radite,da čitate knjige,da puno radite,da poštujete ugovore sa igračima,da puno radite,da se(za početak) ugledate na HF i FMP,da puno radite,da puno radite i ono naj važnije DA PUNO RADITE! Možda ćete jednog dana početi da ličite na Partizan i tada ćete shvatiti da ste na dobrom putu,ali morate PUNO DA RADITE! Ali do tada će Partizan zaslužiti "A licencu" svojim RADOM,SISTEMOM,REZULTATIMA i biće i dalje naj veći zaštitnik i pradstavnik srpske košarke, ŽIVELI!

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

ajde istupite više, mislite ako budete ucjenjivali da će vam se popustit i dati sva upravljačka prava, kao da se bez vas ne može. Imate brate svoju ligu pa razvijajte tamo centre leskovac, vranje,arilje..... ili skupite love za upravljačku strukturu.

Negativni

pre 14 godina

Mi stalno kukamo kako su nas prevarili,pokrali...A zasto se nasi pametnjakovici nisu setili da naprave nesto slicno i lobiraju u Evropi za to.Zato sto su nesposobni i nepismeni i zato sto bi se poubijali oko zarade.Ovakva kakva je NLB liga je bezveze ali je i takva bolja od lokalnih ocaj liga.Bezveze je zato sto klubovi medju sobom ne mogu iz politickih i ekonomskih razloga da razmenjuju mlade igrace kao u bivsoj SFRJ.Ako,recimo,Partizan nadje nekog talentovanog igraca u Sibeniku,da li ima ikakve sanse da ga dovede u Beograd?To je ono sto je bivsu ligu cinilo jacom od Kupa sampiona.Razmena igraca,ideja,trenera.Ovako,iako je vise gledalaca nego na regionalnim takmicenjima,ova liga je mrtav konj.

ZeXTree

pre 14 godina

Treba da istupite ili da zahtevate da klubovi sa ovih prostora (Balkana) imaju privilegiju a ne neki tamo zarad necijih interesa,,,hocemo nasu decu da afirmisemo!!!

Car4s

pre 14 godina

@Milan boss imas pravo za sve sto si napisao!
Ja sam navijac Crvene Zvezde i skidam kapu kosarkaskom klubu Partizan za postignute rezultate na svim poljima!

Ko ce imati vise stete 2?

pre 14 godina

Stvar je vrlo prosta: Zvezda vise nema kvalitet ni za gornji dom NLB Lige, a ako krene osipanje igraca (Bjelica, a ima verovatno jos nezadovoljnih), nece imati ni za sredinu. I zato, igrajuci na kartu laznog "patriotizma" i toboznjeg "interesa srpske kosarke" hoce da povuce i ostale srpske klubove na dno sa sobom. U slabiju konkurenciju, da se "oporave" pod anestezijom koju ce davati pobede protiv Ergonoma, Metalca i slicnih ekipa. Jer, u slucaju da ode iz NLB lige sama, ko ce imati vise stete od Zvezdinog istupanja, NLB liga ili Zvezda? Da li se ovo ponavlja stara srpska prica da one koji imaju radom i ucenjem stecen kvalitet guras u mediokritet, da sposobne guras dole da ni udovoljio prosecnima i onima koji nisu ni to? Nisu su li Partizan, Hemofarm pa i FMP upravo kroz Jadransku dosli do tog nivoa da igraju respektabilnu ulogu u Evropi, narocito Partizan? Nismo samo mi podizali kvalitet hrvatske kosarke, nego su i oni, Olimpija, i Buducnost dizali kvalitet nasih najboljih klubova. Osim Zvezdinog naravno, ali to je problem Zvezde i njene uprave koja ne ume da isprati ambicije kluba a skauting joj je na amaterskom nivou.

only you P.F.C.

pre 14 godina

opet price o nekim jakim centrima u Srbiji...Nis,Kraljevo,Valjevo,Zrenjanin,Cacak...koji su to klubovi???nikada niko od njih nije nishta napravio,osim proletera koji je bio prvak,ali jako davno...takve utakmice bi bile tragikomicne,mada mi se za sve pitamo,odnosno Partizan,gostovanja u Zagrebu,Zadru i Ljubljani nam mnogo znace,jer su to vruci tereni,a Zvezda nek igra sa Metalcem i Radnicki basketom,nama je ovde dobro...

grobar_zarkovo

pre 14 godina

E pa Kapicicu istupi ti sa tvojim klubovima koji su nas uvukli u ovaj cirkus,a Partizan ima da pustis da i dalje jedini brani cast Srpske kosarke...i da osvaja bodove koji mu pripadaju

realizam

pre 14 godina

ok,1 srpski i 1 hrvatski iz lige da ispadnu!!!to je prihvatljivo,ipak mora da se zna ko je na ovim prostorima ćale.kad budu ostali klubovi(van srbije) osvojili pola od onoga sto je samo partizan osvojio onda nek se jave za neke uslove,ovako ako vam srbi izadju,propadate i vise nego ta nasa nova-stara srpska liga!ovde ljudi ne idu na tekme pa ne idu,tako da nam je sa te strane svejedno,pitame se samo,dal ce ljudi gledati pre "veliki" helios npr. u zagrebu,zadru,ljubljani ili SRPSKI partizan???pal-mal,mislite o tome ;)))

Бранислав

pre 14 godina

Иступити што пре, интерес кошарке у Србији је јака домаћа лига, где ће играчи иѕ мањих средина моћи да дођу до иѕражаја, а не подиѕање рејтинга овима што ми је мрско и име да им споменем....
Некада су биле пуне хале у Суботици, Лесковцу, Зрењанину, Краљеву.... а данас верујем да мало људи зна да ли ти клубови и даље постоје! Е то је највећи проблем, не поштујемо себе, па ѕашто би нас онда они поштовали?!

Ne to nisam ja , ne to nije moja schauma

pre 14 godina

drugovi vidim većina kuka protiv NLB lige i zagovara "najjaču ligu u celoj vaseoni".... pa onda istupite ko vam brani, mislite da će netko plakati... jao, jao! Kao prvo pristupili ste privatnoj ligi koju je osnovala firma SIDRO d.o.o. i na taj način prihvatili uvjete i pravila. Naknadno je dat udjel zvezdi i partizanu i to je to firma skrbi za svoju privatnu ligu i njome upravlja!JASNO KAO DAN 1.SVI TROŠKOVI PUTOVANJA, SMJEŠTAJA EKIPA I SUDIJSKE TAKSE SU POKRIVENE SPONZORIMA tako da ova liga ne košta ništa ni partizan a ni zvezdu.
2. Novi članovi kao što su CEDEVITA i NYMBURK su ušli sponzorski u ligu i doniraju tako da će npr nymburk snositi troškove puta svima u češku.
3.Dakle ako Vam ne odgovara a vi istupite pa punite dvorane posrbiji u što sumnjam niko vam ne vrani. Prije da će partizan opet derati kojekakve beobanke, lionse i ostale sa 50+ a u euroleague opet da ima skor 2-12. Suma sumarum predosadni ste više s tom kuknjavom dobili ste besplatno takmičenje a sad bi kao u komunizmu da to sve neko drugi plaća a da se vas pita i da vi odlučujete.E NE MOŽE BRE DRUGOVI!!! uzmi ili ostavi

mitar

pre 14 godina

citajuci ove komentare ispade da je najbolje formirati ligu sa ta dva neka kluba, posto niko drugi vise nije ni bitan.
ja licno podrzavam ovakve prijetnje, iako ne podrzavam istupanje iz lige. ako ste uopste stigli procitati clanak radi se o sledecem:
nlb ligu igraju
5 klubova iz srbije
4 kluba iz hrvatske
2 kluba is slovenije
2 kluba iz bih
1 klub iz cg
od iduce godine ce igrati neki nezgodni iz neke super jake lige, ali nece ispasti najlosiji klub, vec obavezno jedan srpski klub bez obzira koju poziciju bude imao na kraju prvenstva najlosiji srpski klub. zasto ne ispadu i bosna i helios zajedno ionako pa da bude liga sa 12 ujednacenijih klubova. jednostavno samo zato sto nisu srpski. svi vi sto vam je kvalitet na prvom mjestu obratite malo paznju na sudjenje u ovih par kola do kraja, posto se olimpiji zadru i zagrebu jednostavno moraju navuci bodovi, pa onda komentarisite ovu ligu.
treba im zaprijetiti izlaskom neka vide sta gube ako ne promijene tretman prema srbima

bob ru

pre 14 godina

Ne slazem se u mnogim stvarima sa G-din Kapicicem ali mislim da bi bilo dobro da izadjemo iz te ~leve~ lige. Kad je pocela NLB liga, mi smo prethodne sezone imali najbolju domacu ligu otkad se raspala SFRJ i otad imamo Partizan u Evroligi i sporadicne uspehe Hemofarma i FMP-a. Zbog nas je bolje da se igra i u Kraljevu i Cacku, Nis-u(koji vise nema klub u prvoj ligi), NS-u i ostalim gradovima.Pa ko jos gleda NLB ligu i ide na utakmice, Helios-Partizan ili Hemofarm-Zadar. Daj boze da smo istupili iz lige jos kad su Danilovic i Divac hteli to da urade a pobunili se Covic i ekipa... Nema nam druge nego u se` i u svoje klj...

bane

pre 14 godina

Sto pre treba da bezimo iz te lige pa smesno je sta rade Hrvati i Slovenci nama,i mi opet idemo sa njima.Mislim da je stvarno neverovatno da npr.ja iz Nisa ne mogu da gledam Zvezdu i Partizan u fudbalu i kosarci u NISU,ej a pre je moglo da se gleda svake nedelje!Za nas kad dolaze ovi klubovi to je kao Nova Godina :)).Mislim da treba da prestanemo da NLB ligom i da se bacimo na domacu,mislim da cemo na taj nacin da proizvedemo mnogo vise igraca!I imacemo sansu da svi uzivamo u kosarci!
(Ma daj, 10. mart 2010 20:23)

A kako se zove taj KK iz NIŠ?

Ganci

pre 14 godina

Da, propali su slovenci i kada smo prestali da kupujemo Kolinska pastu za zube, Thomy majonez, Fructalove sokove ... Bojim se da će tako propasti i regionalna liga bez nas. Iako sam zvezdaš, kapa dole Partizanu. A o jakoj srpskoj ,ligi najbolje govori snaga Jelen "super" lige. Takva bi bila i košarkaška, a poseta bi bila verovatno na nivou nekoliko hiljada gledalaca (za celu sezonu).

madmax

pre 14 godina

A gde vam je bila pamet kada su se poklali ULEB i FIBA.Bili smo na pogresnoj strani pa sad ima da cutimo i trpimo.Ako smo za jaku domacu ligu onda nismo smeli ni da ulazimo u jadransku.Sada je tolika razlika izmedju klubova iz jl i domace da bi to isto bilo kao kada bi u SAD trazili da NBA i NCAA klubovi igraju zajednicku ligu.

Noki

pre 14 godina

Koja srpska liga?? O cemu pricate i grobari i delije?? Eto sta je sa fudbalom...Liga bez jakih klubova nema smisla i u takvom sivilu propada i ono malo sto valja! Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm... su jaki zato sto igraju u takvoj ligi. Za par godina bi svi propali u srpskoj. Sta bi falilo da u fudbalu imamo slicnu ligu kao ova??? Pa da li je bolje igrati sa Dinamom, Hajdukom, Sarajevom, Velezom...ili sa Lucanima, Bajinom Bastom ili Cukarickim...
Te stvari su buducnost svakog sporta a nase je samo da sto vise budemo zastupljeni u tome.

BTW, Eto i Partizan popularise hokej jer igra u takvoj ligi a da ne pricam o vaterpolistima. Male lige ne interesuju nikoga!!!!

Ma daj

pre 14 godina

Sto pre treba da bezimo iz te lige pa smesno je sta rade Hrvati i Slovenci nama,i mi opet idemo sa njima.Mislim da je stvarno neverovatno da npr.ja iz Nisa ne mogu da gledam Zvezdu i Partizan u fudbalu i kosarci u NISU,ej a pre je moglo da se gleda svake nedelje!Za nas kad dolaze ovi klubovi to je kao Nova Godina :)).Mislim da treba da prestanemo da NLB ligom i da se bacimo na domacu,mislim da cemo na taj nacin da proizvedemo mnogo vise igraca!I imacemo sansu da svi uzivamo u kosarci!

жељко

pre 14 godina

Потпуно се слажем. То је једино логично и нормално решење. Морамо пре свега гледати интересе српске кошарке, а то је стварање јаке српске лиге и јачање кошарке у Србији што може да се постигне једино ако Партизан, Звезда, Хемофарм и ФМП играју у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Ваљеву, Чачку, Панчеву, Краљеву, Зрењанину. . . НЛБ лига , поред наших клубова, има само још два или три јака клуба и зашто онда играти у тој лиги?

mr. no

pre 14 godina

kakve veze ima da li je kapicic nekad bio za ulazak u tu ligu? vec godinama se srpski klubovi ne postuju uopste, potpisu jednu stvar, slovenci to promene kako im se nadigne...

koja je poenta? i zasto regionalna liga mora da se igra sa slovencima i hrvatima??

Ja bih samo da pitam...

pre 14 godina

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako bi napuštanje NLB lige ojačalo naše "košarkaške centre"? Drugo, kako Hemofarm iz VRŠCA uspijeva napraviti odlične rezultate i od VRŠCA napraviti košarkaški centar u ovako lošim uslovima za razvoj srpske košarke?

Zašto to, umjesto Hemofarma, nije, recimo, Zdravlje iz Leskovca?

Na koji će to način "manji" klubovi iz Srbije postati kao što je sada Hemofarm, ako istupimo iz NLB?

Mislim da se svi sportski klubovi više moraju baviti sportom, a manje politikom. Rezultati ne mogu izostati.

Dana

pre 14 godina

Ovaj Kapičić me podseca na raspad Jugoslavije, kada su oni, koji su se kleli u bratsvo i jedinstvo i Jugoslaviju preko noci postali borci za "srpstvo". Da li se neko seca, da je Kapičić bio za Jadransku ligu?

nikola

pre 14 godina

Partizan ste silom uterali u tu ligu i sad kad zvezda ne moze da se sastavi onda ajde opet da menjamo nesto i da se vracamo na staro!? E pa ne moze, makar samo zbog toga! Partizan je bio poslednji koji je hteo tu ligu i ucenjivanjem Evrolige ste ga naterali da je igra,a sad vam ona ne odgovara jer Partizan i tamo kida...

*bane*

pre 14 godina

* Još uvek nisam pročitao članak, ali šta god pisalo na njemu, greška bi bilo napušati ligu koja nosi bodove za Evroligu i odricanja tih bodova liči na isto političku glupost sa ambasadorima !!

Milan Boss

pre 14 godina

Vidim mnogi su sebi dali za pravo da komentarisu izjavu nazovi predesdnika Kosarkaskog Saveza Srbije. Covek je danas spasilac srpske kosarke i cuvar srpskih interesa.
A pitam se gde je bio kada su podgoricka Buducnost i njegov klub pristali da igraju Jadransku ligu. Svim silama se trudio da rasturi imperiju, kako je on to voleo da kaze, Partizan je osvajao trofeje, ustvari sudije i sudijska organizacija su nam to poklanjali, pa se gospoda uvredila i otisla da igra sa bivsom bracom, nezadovoljni tretmanom. A govorili su da je kod nas i pre pocetka prvenstva sve reseno i kako je Partizan i pre prvenstva sampion. Vidim da su se pioniri jadranske lige u tadasnjoj Srbiji i Crnoj Gori siti naosvajali trofeja u toj istoj ligi. Najveci uspeh im je bio da budu medju najjacih 8. I tada su branili interese srpske kosarke, zvonili na sva zvona kako su oni toboze u potcenjenom polozaju u odnosu na neke...
Kriv im je Partizan koji upravo braneci interese srpske kosarke nije hteo da udje u jadransku ligu?
Kriv im je Partizan sto je sampion svoje zemlje 8 godina za redom?
Kriv im je Partizan sto je osvojio 5 kupva?
Kriv im je Partizan sto je 3 godine najbolji u jadranskoj ligi?
Kriv im je Partizan sto je godinama medju 16, a zadnje dve godine i medju 8 najboljih klubova u Evroligi?
Kriv im je Partizan sto im je dao Kicu i Praju, sto im je dao Obradovica, sto im je dao ljudske velicine kao sto su Divac, Paspalj, Danilovic, Djordjevic, Rebraca, sto im je dao najboljeg trenera u Evropi, sto im je dao Milosa Vujanica, Kostu Perovica, Novicu Velickovica, Urosa Tripkovica, Milenka Tepica...
Kriv im je Partizan sto je sebi obezbedio ugovor sa Evroligom i to zahvaljujuci svom radu, gde nam niko nista nije poklonio?
Da li doticna gospoda zna da u sezonsko bodovanje ulazi i plasman u Evroligi? I tamo su nam poklanjali pobede protiv najvecih evropskih klubova kao sto su Panatinaikos, CSKA, Real, Barselona, Makabi, Olimpijakos, Tau, Efes...
Da li znaju da u evropskoj kosarci ne postoji ekipa koju Partizan nije pobedio?
Nas su gospodo naterali da igramo jadransku ligu kada ste vi svojim ucescem u njoj potpuno obezvredili srpsku ligu. I opet kada smo najbolji, daj nesto novo, da i vi nesto osvojite. Godinama ste trosili ogroman novac, imali visoke budzete, i osvojili NISTA. Pa daj da vam napravimo neki kup Zike Pauka, Nebojse Ilica ili Miroslava Radovica ili Zulfera Avdije pa da igrate Vi i Vase mladje kategorije, tu Vam je trofej siguran...
Vi cete nekome pricati o postenju, o sportskom stvaralastvu, o interesima srpske kosarke...Trebalo bi da Vas je sramota...

Didi

pre 14 godina

Ovaj hoce po svaku cenu da zvezdi donese neki trofej kad vec ne mogu igraci,treneri i uprava... Posto je Partizan osvajao domace prvenstvo, govorili ste kako je nase prvenstvo neregularno, da se kupuju sudije i sl. A da je NLB interes jer tu Partizan ne moze da utice na sudije i ligu. Sad kad Partizan osvaja tu ligu i kad je najaci, a zvezda ispada iz lige, bolje za svaki slucaj da se istupi da zvezda ne bi sama igrala Srpsku ligu. Kad se budete uverili da zvezda nece ni u Srpskoj ligi uzeti neki trofej, reci cete da je interes onda da se formira regionalna liga sa zemljama BENELUX-a, i da samo zvezda tu moze da ucestvuje, pa da konacno osvoji i zvezda neki trofej...

divac

pre 14 godina

Ček, ček, naučite se da komentarišete vesti iz naslova. Pitanje je da li je pametno napustiti NLB ili ne. Ko je pre bio za, ko protiv to je diskuija za posle.
Ja sam apsolutno protiv NLB lige iako sam grobar.

sasha

pre 14 godina

Preporučujem (+53)Ne preporučujem (-17)Šta je ovo•A zasto ne napraviti neku novu ligu slicnu ovoj ali sa prijateljskim zemljama.
nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB
(takovo, 10. mart 2010 14:20)

hahaha... a boze sto si me nasmijao. zaboravio si rusiju i kinu..

z

pre 14 godina

Naravno, cim Zvezda nema nikakve uspehe godinama u tom takmicenju, odmah ga treba napustiti? Ovo je jadno ponasanje onih koji su prvo i insistirali da se igra ta liga.

Памтимо

pre 14 godina

Ову лигу нам је наметнула Звезда и тако нас ставила у инфериорни положај у односу на Словенце и Хрвате:
Док наши клубови постижу резултате, они управљају и скидају кајмак.
УМЕСТО ДА ПУНИМО ХАЛЕ ПО СРБИЈИ, МИ ГУРАМО НОВАЦ У ЏЕПОВЕ СЛОВЕНЦИМА, ХРВАТИМА И ОСТАЛИМ.
Свака част свима, али је Србија на првом месту.

Igor iz Niša

pre 14 godina

Jel sva ova igranka zbog Čovića i FMP, jer im ove godine nikako neće poći za rukom da odu u NLB ligu. Ako je neko gledao dotičnog gospodina pre 10 dana, kako se nudi po prvi put Zvezdi, jer je i njemu jasno da puko ko zvečka. Pa i ovaj Kapičić samo se pojavljuje da zaštiti Čovića i njegov FMP. Ko će i kako će da pravi igrače aka nemaju jake utakmice, jel će Partizan da igra sa FMP-om ili sa Zadrom, Cibonom, Olimpijom i tako da se kale i prave igrači.
Čoviću i Kapićiću napravte novu ligu i igrajte vas dvojca i FMP i onda će najzad postati FMP prvak, ovako nikad.
Kakav je to čovek koji je promenio dvesta stranke samo zarad svog bogastva, kakav je to čovek koji je prodao veru za večeru?
Što pre da se Čović udalji iz vrha srbijanske košarke.

Dexterijus

pre 14 godina

Ovde mnogi polemishu da li su za ili protiv,a niko neobraca paznju na to da se nashi klubovi loshe tretiraju u NLB i neuvazavaju se stavovi istih, a jos se i nepostuju dogovori i to potpisani.
Ja ovde mnoge pitam , po cemu su Hrvatski klubovi jaci od Srpskih i oni imaju 4 a mi 3+1 klubova(ovaj dodatni mora da plati 100000e za ucesce, a njihovi nemoraju),a dosad mi imali 5. Liga je smejurija i treba istupiti, ali zato treba kod nas organizovati domacu ligu na maximalno profesionalnom nivou, da se klubovi privatizuju, i dovedu jaki sponzori, da i drzava(ministarstvo sporta) zalegne za ovakav "nov" poduhvat. Mislim da ce onda takva liga imati i te kakvu perspektivu, vecu od bilokakve NLB.

ZA JAKU DOMACU LIGU!!!!!!!!!!

Muuuuuuuuuuuuuu

pre 14 godina

Nije pitanje da li nam treba NLB liga, nego je pitanje vlasništva. Hrvatska i Slovenija kao apsolutni većinski vlasnici svake godine menjaju pravila kako oni žele i ulažu novac iz profit u svoju košarku. Vremenom će tas na vagi prevagnuti u njihovu korist ako ostane ovakva vlasnička struktura. Mi moramo postaviti pitanje vlasništva dok imamo neku moć i kvalitet i dok nas trebaju. Nećemo valjda čekati da nas preteknu sa kvalitetom i da nas odbace kao krpu onda. Ako ne možemo da se dogovorimo oko vlasništva onda bolje da prekinemo odmah saradnju i da i oni propadnu nego da za pet godina liga ima dva srpska i pet hrvatskih jakih timova. Bolje brate da onda propadnu i oni. Ovako oni profitiraju svake godine iz naše nesloge, svake godine grade jaču ligu na našim uspesima i sve manje nas trebaju. Pa nismo volovi valjda. Ili jesmo.

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Muka mi je od ovih kosarkaskih znalaca koji tvrde da je Partizan dosao na svoje mesto zahvaljujuci regionalnoj ligi. Zar vi stvarno verujete da se protiv Zagreba, Domzala, Sirokih, Cedevita, Olimpija i slicnih vise podize kvalitet nego kad se igra evroliga??? Partizan je 90-ih imao odlicnu generaciju koja je predstavljala nesto u Evropi (fajnal for 1998), a igrala je domacu ligu koja bi danas bila jaka koliko je i tada bila kvalitetna (a nije bila nekvalitetna i pored pojedinih instant-timova kojih danas ima i u regionalnoj ligi). Partizan je da vas podsetim igrao evroligu i na pocetku decenije, a to sto je generacija bila daleko slabija od one iz 90-ih, ili poslednje sa Novicom, Tripkom i Tepicem je stvar kosarkaskog kvaliteta, a ne protivnika s kojim igras u domacim okvirima. Partizan je imao svake sezone 10 zagarantovanih jakih utakmica u evroligi i sa i bez regionalne. U regionalnoj je dobio Cibonu, gostovanje u Zadru i tu je kraj price. Uostalom i reprezentacija nam je tavorila zbog losijeg kvaliteta, odnosno jednostavno nismo imali bolje. 90-ih smo napravili kredit, da je u ovoj deceniji na izmaku svako mogao preko bare, samo zato sto je rasadnik srpske skole kosarke, a kvalitet je bio upitan. Igrali su Radmanovic, Milicic i slicni daleko jacu ligu od ove jadranske, pa opet ne postadose igraci i uzdanice srpske reprezentacije. Regionalna liga je doprinela napretku Partizana za 15% u vr' glave, sve ostalo je krvavi rad Vujosevica i njegovih pulena, bez obzira gde i protiv koga igrali. Ali vredi li radi tih 15% svesti domacu kosarku na samo jedan kvalitetan klub? Sta ce biti kada Partizan odigra losiju sezonu u Evropi? Ko ce onda biti kriv? Domaca kosarka?

Nikola

pre 14 godina

Kako te Kapicucu nije sramota. Pa ti i tvoji pajtasi ste unistili Srpsku ligu da bi bilo neke regionalne!!! Sad kada tvojim interesnim pajtasima ne odgovara sada pljujete po Evroligi, NLB, Bartolomeu. Skandal... Ko nama vodi savez...

stani malo

pre 14 godina

Malo mi je sve slucajno da u trenutku kada Zvezda nema sansi za evrokup sledece godine, trazi se izlazak iz NLB lige kao razlog srpskih interesa,jer je zvezda u NLB ligu i usla zbog toga sto iz domace lige tada nije mogla da igra nigde u evropi. Izvini Kapicicu nisam te prepoznao!!!!!!!!

dule dudule

pre 14 godina

Objasnite nam ponovo, koji to bese istorijski i epohalni dogovor koji ce uzdici srpsku kosarku?...Covicu, Opaca, Boro, Ivanovicu, reagujte.

bljump

pre 14 godina

istupiti.
kakav vam je kvalitet u nlb?
cibona,ponekad olimpija i zadar?
ostalo srbi.istupiti.zasto da sirokom i heliosu i cedeviti dizemo rejting?

Sasha

pre 14 godina

Objektivno ovo odgovara nasim najboljim klubovima. Da se ispostovao dogovor sa 12 klubova FMP bi verovatno ostao bez mesta u ligi.

Sto se tice nebuloznih teorija o "jakoj srpskoj ligi" treba imati u vidu da upravo cetiri nasa najbolja kluba nemaju interes za tako nesto. Prvo, nikako ne bi mogli da privuku pristojne strance da igraju takvu ligu. Drugo, mozda bi poseta kada gostuju bila velika ali kada su oni domacini nema teorije da bi ljudi dolazili da gledaju rasturanja od 50-tak poena razlike. Trece, kako da nasi mladi igraci iz najboljih klubova napreduju ako ne kroz ligu u kojoj imaju 15-20 jakih utakmica godisnje, bas onakvih kakve im trebaju. Nimburk ce samo jos popraviti kvalitet te lige.

Na kraju treba imati u vidu da mi stvarno imamo samo cetiri ozbiljna kluba. Ostali, uzmite primer Vojvodine, sacekaju da na par godina udje neka kinta a nakon toga ih nigde nema. Ko moze da garantuje da ce Radnicki iz Kragujevca biti jak i sledece sezone? To su instant timovi. Nema u Srbiji kinte za rad na duge staze. Najbolji primer za to je vaterpolo klub Becej, ne tako davno prvak Evrope a gde je sad? To je Srbija.

BMF

pre 14 godina

Za onog neznalicu sto se potpisuje kao "onaj veci klub". Cuj njega najveci srpski klubovi: bezzvezda,FMP,HF,Radnicki; pa po cemu su oni najveci srpski klubovi? Druga stvar;mi treba da se potpisemo kao "onaj veci klub" jer imamo 1000 trofeja vise od bilo kog SD. Treca stvar; jedino ime na Europskoj kosarkaskoj mapi je PARTIZAN. To dobro zapamti i nastavi da grickas nokte zbog toga.

hm

pre 14 godina

@Milos
I sada saberi koliko su utakmica igrali Srbi, a koliko Hrvati. Pa ce ti mozda biti nesto malo vise jasnije. Mada sumnjam... Nije to FIFA-in fudbal da se koeficjent pravi na blesav nacin.

PRAVDA

pre 14 godina

Kapičiću,"stručnjače,spasioče"ako istupimo,gubimo mesto u evro .Kome to odgovara?Onima što na početku sezone"za nas je sezona završena",PA HAJE I DRUGE DA POVUČEMO U PONOR.Ti po onoj "neka i komšiji crkne krava kada je crkla naša".

Pobesneli max

pre 14 godina

Ja sam protiv istupanja iz NLB lige. Ne znam sta je interes srpske kosarke, ali nisam mali da bih video da stasava generaciaj kosarkasa koja ima potencijal da nas vrati u sam svetski vrh. Proteklo evropsko prvenstvo je bilo dobra uvertira za to. Slucajno ili ne, ti kosarkasi su stasali upravo u toj "omrazenoj " NLB ligi. I slucajno ili ne, raspad nase kosarke se pogodio upravo u trenutku vakuuma posle raspada SFRJ i stvaranje lige od ostatka, tj. isto ovo sto je sada u Srbiji uz dodatak podgoricke Buducnosti. Takva liga bi , bez Podgoricana, bila i sada. Kakva nam je bila reprezentacija i na kakvim utakmicama su stasavali mladi igraci tada i sada velika je razlika. Isto kao sto je velika razlika u rezultatima reprezentacije tada i sada. Poslednja titula svetskog prvaka 1998. je bila rezultat ranije SFRJ lige podmladjene sa izuzetnim talentima. Nakon toga decenijski mrak, sve dok nisu stasali igraci koji su se ostrili na utakmicama u naelektrisanoj atmosferi, gde igrate protiv protivnika i protiv publike koja vas bikvalno mrzi, u ligi u kojoj je najmanje tri ucesnika najjaceg evropskog takmicenja. To je kao da igrate fudbal u engleskoj Premier ligi. A, znamo kakva je englska Premier liga.
Jeste, Partizan je bio protiv, ali mislim da bi bila velika greska da je istrajao na tome. Sada kada su i sami videli da je postao, bas u NLB ligi, mocan evropski klub mislim da nece dopustiti sebi glupost istupanja iz jedne lige koja je posle spanske i grcke najjaca u Evropi. A, oni koji sada zagovaraju takav potez nece se usreciti ni u ligi u kojoj bi bili sami. Mislim da ni tada ti paceri ne bi osvojili nista.

MIR STOKO

pre 14 godina

reagovanje oooogromne većine ljudi ovde odličan je pokazatelj stanja duha u Srbalja....pa vi biste se i pobili međusobno oko te koske što su vam je slovenci i ostala "braća" bacili...otkad je to partikularni interes Pa ili CZ(nebitno) interes naše košarke u cjelini? cccc

Novak

pre 14 godina

@L@ki

Grešiš da je Hemofarm zajedno sa Zvezdom i FMPom pristupio jadranskoj. Prvo je sezone, možeš proveriti, 2002/03 jadranu pristupila Zvezda, sledeće godine FMP a tek sezone 2004/05 Partizan i Hemofarm.

Prod'o sam i njivu i poslednju sljivu

pre 14 godina

Regionalna liga je od samog pocetka promasaj. I sportski i finansijski.

Ali su se neki polakomili onomad pa sad, kad vide da nema leba bez motike, oce na svoju njivu da se vrate. Samo sto je ta njiva potpuno zapustena dok su pomenuti pecalbarili kod gazda Slovenaca i Hrvata.

Partizanovi uspesi u EL nemaju nikakve veze sa regionalnom ligom. 4-5 (malo) jacih utakmica po sezoni ne podize kvalitet igre ni tima ni igraca. A moze i da steti jer ponekad te "jace" utakmice padaju izmedju termina EL pa je tesko odmoriti igrace. Uostalom, Partizan menja kompletan prvi tim svake sezone pa i dalje pravi neverovatne rezultate u EL. Da nije slucajno Aleks Maric eksplodirao zbog dva meca sa Cibonom i Zadrom? Uozbiljite se molim vas, sa takvim komentarima.

Izgleda da pojedinci u KSS i dalje ne vide dalje od svojih licnih interesa pa strateske odluke donose kao mala deca. Na precac i po trenutnom nahodjenju.
Zato smo tu gde smo. Primorani da igramo privatnu ligu u kojoj se ne pitamo ni za sladju kafu sa ratlukom.

Aleksandar

pre 14 godina

Igrati ligu DA ali dozvoliti da nas ucenjuju slovenci i hrvati NE! Srpski su klubovi od osnivanja ove lige najbolji i i ne sme se dozvoliti da nas podcenjuju.Ne trazimo precenjivanje ali ni podcenjivanje! Ovi koji pisu da se mora sve raditi po svaku cenu neka se sete kako su nas ignorisali u vaterpolu pa sta nam fali sa Madjarima.

Moje Misljenje

pre 14 godina

Mora se naci neki kompromis. Slazem se da je ta liga veoma kvalitetna i dobra za napredak nasih timova. \\\'\\\'Pretnja\\\'\\\' Kapicica istupanjem nasih timova nije na mestu, jer nam ta liga stvarno odgovara, ali neke stvari sto se organizacije tice treba da se promene.

mare_pa

pre 14 godina

Mali potsetnik, za neupucene:

Partizan je sezone 1997/98 igrao Final 4 direktno iz domace lige.

napolje iz NLB-a.

bice svaka utakmica puna hala navijaca.

djordjevic

pre 14 godina

Vidim sad se svi ponose uspehom srpskim timova u NLBu i cude se cudu kako nas niko ne postuje. Zasto lepo ne priznate da svi ti uspesi pripadaju Partizanu, pocnite da cenite Partizan pa ce nas onda i svi drugi ceniti...

metalacVA

pre 14 godina

Vrlo jednostavno resenje kako bi se formirala nacionalna liga Srbije i istupilo iz Jadranske lige jeste nalazenje jakog sponzora ili na neki drugi nacin, koji ce dati 2,3 miliona evra nagradnog fonda koje ce sve nase ekipe na kraju sezone srazmerno postignutim rezultatima deliti (kao sto se radi u Premier ligi u Engleskoj). Time bi nasi timovi delimicno resili finansiranje, nasi timovi iz unutrasnjosti imali bi znatno vise jacih utakmica, i veci bi se izbor kvalitetnih domacih igraca dobio.

vaskrsni saperu

pre 14 godina

e moj kapicicu dva srbina a tri partije , pet klubova a sest politika i treba da nas eksplatisu kad smo neslozni od merkatora do romana lisca i nazad

my name is..

pre 14 godina

Jedan veeeliki glas za NLB! to je domaca liga,kakva nejaka srpska liga..ako zele neka je igraju ostali..mom Partizanu zelim sve najbolje i da ostane u ovoj ligi,a Kapicici i ostali neka stvaraju svake godine teorije zavere,mozda im uspe jednog dana..

chera-bera

pre 14 godina

Sta ovaj covek prica ? Da li on treba da afirmise kosarku kao sport ili da je ukida ? Nista mi nije jasno, verujem i njemu, ali za mene je to mnogo manji problem.

dork

pre 14 godina

@karlos
Od kada igramo NLB ligu opet smo u kosarkaskom vrhu, reprezentacija 2. u Evropi sa sve mladim igracima Partizana koji su stvoreni u toj NLB ligi. Zadnji put kad nam je reprezentacija harala Evropom to je bilo s generacijom koja je takodje stasala igrajuci jaku ligu SFRJ. Zdrav razum nalaze da je NLB u interesu srpske kosarke.

dreadnot

pre 14 godina

Ajde da malo razmislimo.
Kao navijac Partizana, iz Valjeva, mislim da je igranje lige u kojoj nista nije usaglaseno sa kvalitetom, apsolutno porazavajuce za sve nas.
U toj ligi kvalitet realno poseduje samo Cibona, Olimpija bi propala bez NLB (mozda i sa njom) a sve ostalo nije nista kvalitetnije od srpskih klubova.
Zalazem se za uvodjenje nase profi lige i da se prilikom "razdruzivanja" od "brace" bodovi za Evroligu prenesu, odnosno da Partizan ima stecena prava.
Nasa liga ce biti zanimljivija.Verujte, bile bi pune hale u Cacku,Nisu,Kraljevu,Krusevcu,Kragujevcu,Zrenjaninu,Valjevu...Sponzorima bi to bilo zanimljivo,tv prenosi ne bi uticali na posetu i ova liga bila bi interesantnija deset puta.
Pa zasto da budemo taoci onih koji su procenili da mogu bez nas u svemu?
Neka igraju i kosarku bez nas.
Verujte mi, idem po svim halama sirom Srbije i siguran sam u ovo sto pisem.
Neka nam Uleb da prohodnost za najjaca takmicenja, neka se po isteku dve godine saberu bodovi za nastup u Evroligi.Do tad to mesto po svemu pripada Partizanu.
Domaca liga nam treba i bice mnogo mnogo jaca od ove za par godina.
Postujmo sebe.Oni bez nas su NIKO.Mi bez njih - ZEMLJA KOSARKE i sampiona.
Pozdrav iz Valjeva

Gavra 3x19

pre 14 godina

Kad vec ne mozemo da budemo prvi u gradu, hade da budemo bar prvi u selu. Hajde da otkacimo NLB ligu i da opet igramo po fiskulturnim salama vascele Srbije. Hajde da opet nas predstavnik u Evroligi zavrsava sezonu sa dve pobede i da nam polufabrikovani igraci odlaze u inostranstvo.

Kada cemo da shvatimo da kvalitet nastaje iz konkurencije, a ne iz patriotskih pobuda i praznih prica. NLB liga je kvalitetno takmicenje i ucesce u njemu podize kvalitet nasih klubova. Sto se tice nasih nazovi tradicionalnih kosarkaskih centara (Leskovac, Kraljevo, Cacak, Nis, Prokuplje), seca li se iko da su ti centri ikad imali prvoligasa?

fabregas

pre 14 godina

@exi

Decko da li uopste znas kako se bira predsednik KSS.tebi smeta sto je on iz Zvezde.Organizacijomvode ljudi iz klubova sto su reklii Duda Ivkovic i Bora stankovic.tamo svako gleda svoj interes.Stvaraju se lobiji iko ce koga da preglasa.danilovic gledqa interes partizana i skuplja ove male da glasaju za njegove interese.reprezentacija, rad sa mladima je u drugom planu. da lise secas a ne secas se jer si bio mali kada je organizacijom i te kakvom rukovodio Rasa Saper.o je nilaJugoslavija i niko nije smeo da pisne a imali smojednu od najjacih liga u Evropi.Da li je normalno da jedna takva ajde da ne kazem sila u Evropi (ali ima manjih kvalitetnih liga nema mogucnost da prvak ima direktnu prohodnost u Evroligu) Ima Ceska, ima Nemacka, ima Francuska) a ovde se tvoj tim borio da tri sezone ima gratis a nemaono sto drzi Evro Ligu a to je novac, prihodi od TV prava i dvoranu od min 10 hiljada mesta i sponzorstvo.Svega toga Partizan nema.A sta ima? Nista

KG

pre 14 godina

Kakav more Kapicic, kakva crna uprava, kakvi direktori, kakvi sponzori,kakvi novinari, kakvi bakraci - nema to pojma.

Ako Dule Vujosevic kaze da izlazimo - onda izlazimo. Ako kaze da ostajemo - ostajemo i zdravo.

milos

pre 14 godina

ucinak cetiri hrvatska kluba u protekle dve godine u NLB ligi:

105 pobeda, 103 poraza

ucinak pet srpskih klubova:

158 pobeda, 102 poraza

I na koji nacin sada Hrvatski klubovi imaju bolji koeficijent?
ja licno mislim da je NLB liga kvalitetna, ali da ne smeju ovako da se sprdaju sa nama. Treba da ostanemo deo NLB lige, ali SAMO ako nam budu dozvolili da imamo pet kluba u ligi.

zlaja

pre 14 godina

Potpuno je u pravu. Lisac je pravi lisac i gospodi iz NLB lige je samo novac bitan. Nista vise. Letos je potpisan sporazum koga moraju da se drze. Medjutim, kada vide sta rade likovi u Srbiji poput Covica, koji je katastrofa za srpsku kosarsku, iskoriste situaciju i rade ono sto rade. Ovo sto su uradili je pravo ponizavanje srpske kosarke i srpske intelegencije. Iako smatram da je u interesu nase kosarke jaka regionalna liga, ipak, ovo sto pokusavaju da urade sa povacavanjem broja klubova i uvodjenjem u ligu indijanaca iz Ceske, svakako nije u interesu srpske kosarke. I ta liga ipak postaje cirkus, iako da je ostalo po onom dogovoru od letos bi to zaista bila jaka, jaka liga, a imali bi i jako domace prvenstvo,kao i termine za reprezentaciju. Zato trebamo pokazati zube, ljudima iz Evrolige objasniti ko ne postuje sporazum i istupiti iz lige, a sada ne bi bilo osnova za iskljucenje Partizana iz Evrolige. Ali, to je samo moje skromno misljenje i nista vise. Bojim se da ce ipak biti kako Lisac i kompanija hoce zbog Covica i njemu slicnih.

MJ#23

pre 14 godina

Za onog momka FABREGAS-a sto mi rece da nemam pojma i da se pravim mnogo pametan: kazes da se nasi klubovi pitaju u NLB ligi i da ucestvuju u odlukama...okej, ja nemam pojma, ali cuo si Kapicica i Vujosevica koji predstavljaju razlicite struje u saveze ali jedinstvenu viziju situacije, tako da ispade da nisam ja taj koji nema pojma i pravi se mnogo pametan. Em nije tacno da smo do sada bili ravnopravni u upravljackim strukturama, em nije tacno da je rekonstrukcia VLASNISTVA (ne upravljanja) obavljena. To su dve razlicite stvari: upravljanje i vlasnistvo. Dakle, DA, tacno je: DVA coveka vode ligu i imaju GLAVNU rec oko svih pitanja: Slovenac i Hrvat. A te price oko FMP i Hemofarma, da ce ucestvovati u upravljackim strukturama su MOZDA u planu, ali daleko od toga da je to istina do dana danasnjeg - dakle prica oko 14 timova i Nimbruka je donesena mimo nasih interesa. Pozdrav

samo sam realan

pre 14 godina

Ljudi ja ne branim i nisam na strani ni kapicica ni zvezdu a ni partizan... Ali samo znam da kad se nesto dogovori i to sto se dogovori u pisanoj formi se i potpise TO JE ZAKON!!! U svim sverama zivota,pa tako i u sportu...

HaHa_definicija_licemer

pre 14 godina

"Svima koji pisu o licemerju Zvezde - "hocemo, pa necemo":
U cemu je razlika izmedju toga i "necemo, pa hocemo"?
Terate kontru ili ste se predomislili u vezi sa vasim prvim koracima u vezi sa NLB ligom (sada, po onome sto radite, ispada da je Zvezda bila u pravu i nije radila protiv vas kad smo ulazili u NLB - puno ste toga dobili).
Ko je onda licemer?
(ko je licemer?, 10. mart 2010 13:57)"
Ovaj komentar stvarno zaslužuje da se ponovo pročita!!!
Ovoga bi se postideo i Šojić iz "tesne kože"!

Dalibor

pre 14 godina

Baš se sad setio toga, dan nakon zvezdine propasti i klizanja prema ispadanju iz jadranske. Sledeća njegova izjava će biti nakon gašenja zvezde, bilo zbog fuzije, bilo zbog propadanja i glasiće: "Ja ne znam što mi koji ... igramo tu košarku?!"

Jabilondo

pre 14 godina

A istupite vise ne mozemo vas slusat stalno se zalite... vazda su svi protiv vas.. ajte napolje! I ti kapicicu sto ti pricas otac ti je bio i ostao NAJVECI CRNOGORAC u modernoj istoriji a ti nesto branis interese srpske kosarke.
(Jovo Kapicic-legenda, 10. mart 2010 13:24)

Lukavo. Mi da istupimo, pa da Buducnost konachno ugleda F4 NLB lige. Dzaba se javljash, bolje idi prati vesti o vaterpolu. I raduj se tamo, dok ostala vasha dva tima ne nalete na Partizan, pa da prodju kao Budva.

Ivica

pre 14 godina

Pocetkom ovog veka, koliko se secam upravo je zvezda bila ta koja je pohrlila bezglavo u NLB ligu, dok je Partizan bio protiv ucesca u istoj takodje je postojao i uslov da nema ucesca u takmicenjima pod okriljem ULEB-a. Sada kad je Partizan postao nezaobilazni faktor u NLB i solidan u Euroligi, cujemo poruke od nekih "zvezdinih glasnogovornika" kako je ta famozna liga nekada bila dobro resenje a sada pakao. Sta je razlog takve promene? Ja mislim da ovakav jak Partizan nekome mnogo bode oci. Zao mi je gospodo iz zvezde trazili ste gledajte!!!!

scarface

pre 14 godina

Kakve ovo ima veze sa relacijam Zvezda-Partiza ili Partizan-Zvezda? Pa ne vrti se svet samo oko ova dva kluba.

Ovim potezom Sidra NLB liga je opet postala revijalna. Kako takmicenje u kome jedna ekipa moze da igra, a i bas ne mora moze da ima neku tezinu ili bodovanje za evro kupove. Mozda se rezultati te ekipe nece ni racunati, a ekipe nece morati putovati u Cesku?

pan

pre 14 godina

Jel to beše onaj Kapičić koji se svojski zalagao za Jadransku ligu pre sedam, osam godina dok je Partizan jos odolevao tvrdeći da će ta liga da ojača naše male sredine poput Leskovca? I onaj isti što je prosle godine usred sezone menjao pravila igre sa tim istim Bartomeuom kako bi njegov omiljeni klub u ovom milenijumu ipak došao do Evrolige?

Ribar

pre 14 godina

Daj samo da izadju iz Jadranske lige i vrate se kosarkaski centri na ono sto su nekad bili.

Sigurno bi svi pre gledali Slogu Borac Radnicki Spartak i ostale nego Helios i drugare.
Sto se Partizanovih bodova tice, prezivece oni, nalupace nekog su sudiju ako zagusti.

Miki

pre 14 godina

Hajde Grobari da se vi sad lepo slozite da li ste vi profitirali NLB-ligom ili niste? Neki pricaju o pojacavanju kvaliteta, neki kako nije bitno i slicno. Ja imam utisak da je ovo islo vama u prilog. I da li neko moze da mi objasni kako je to onda Kapicic radio protiv vas kad je jedan od njegovih argumenata bio podizanje kvaliteta kosarke?
Bunili ste se da se sve radilo zbog Zvezde i Zvezdinih interesa, ispostavilo se da to nije tacno (svi nasi klubovi koji ucestvuju u NLB ligi su napredovali - mozda najmanje, upravo, Zvezda).
Sada mu ne verujete kad kazu da nas oni odande zapravo zezaju po nekim pitanjima (ocigledno organizacionim) i sad vam je ok da opet budete protiv, bez "normalnog" argumenta. Racite: "ne verujemo Kapicicu, nije istina to sto pricas" dajte neke argumente, a ne da idete sa tim klubastvom koje vecito pripisujete Zvezdi. Znaci ako je rekao Kapicic mi smo protiv. Podsecam, Dule je rekao - mi smo protiv NLB lige - a pogledajte gde ste sada? Da niste nazadovali?

JaXa da nije NLB lige,ne bi bilo ni evroligasa Partizana

pre 14 godina

Imam ideju!Da kapicic oformi svoju srpsku ligu gde ce igrati samo zvezda i fmp!Partizan,Hemofarm i Radnicki,3 najbolja nasa kluba nek igraju NLB ligu pa cemo videti sta ce da urade.Ko je za nek preporuci(bez obzira ciji ste navijac),da vidimo kakvo je stanje.NLB liga forever

Darko

pre 14 godina

Jedini razlog što košarkaški centri u unutrašnjosti blede, jeste nebriga države, KSS i lokalnih samouprava prema njima. Za loše stanje u košarci u Srbiji ne može biti kriv ni Partizan ni Jadranska liga. A to što bi sad gospoda veći kolač u upravljanju ligom, nešto je o čemu se trebalo misliti pre 9,5 ili prošle godine. Sada je voz prošao, a pred sledeći, pamet u glavu, pa jedinstveno pred Jadransku ligu.
Lično, ne bi trebalo klubove koji imaju strategiju i viziju povlačiti u crnu rupu naše lige. To ionako neće pomoći manjima.

Vuk23

pre 14 godina

Ovo sam napisao posle istorijskog sastanka i objavljeno je na ovom forumu.
Pa da se malo podsetimo.

Šta je interes srpske košarke?
Šta je interes propale Evropske Zvezde?
Da krenemo redom.
Uleb nudi Partizanu 3 godišnji ugovor,kao što ima Cibona i Olimpija.Partizan na nagovor saveza pravi grešku odbija to,u interesu srpske košarke je da prvak igra Euroligu.
ŠTETA ZA PARTIZAN 1.
Jadranska liga nudi Partizanu učešće u njoj i da izabere tim iz Srbije koji on hoće da igra Jadransku.Partizan odbija u interesu srpske košarke.
ŠTETA ZA PARTIZAN 2.
Crvena Zvezda odlazi da igra Jadransku ligu i degradira našu ligu.Nije izbačena iz naše lige.
Crvena Zvezda i FMP-e sa Jadranskom ligom ucenjuju Partizan da igra istu inače neće moći kao šampion zemlje da učestvuje u Euroligi.
ŠTETA ZA PARTIZAN 3.
Crvena Zvezda predlaže bodovanje,kako bi sprečila da Partizan kao šampion igra Euroligu,FMP-e lobira za to.
ŠTETA ZA PARTIZAN 4.
Partizan osvaja najviše bodova u trogodišnjem ciklusu i dobija praktično 3 godine u Eeroligi zagarantovano.Crvena Zvezda,FMP-e,Radović,Stanković,Kapidzić,Vesić,Anđelković,Đilas,Opačić traže da takvo bodovanje ne važi.Partizanu se odizima 1 godina u Euroligi i praktično pošto je bio i Šampion dobija samo 1 godinu u Euroligi sezona 2010-2011.A ta sezona će biti jedina bodovana za učešće u Euroligi sezone 2011-2012,plus izjednačava se naša liga,koju su napustili i obezvredili,sa Jadranskom.
ŠTETA ZA PARTIZAN 5.
Ja znam da su navijači Zvezde sada radosni što su uspeli uz pomoć državnih organa,sumnjivih biznismena da napakoste Partizanu ponovo.Da ponovo naprave zlu krv,očekujem da će u Pioniru pasti krv,100% sam ubeđen,jer mnogo se radi van terena.
Mogu samo da im kažem da je sve to nebitno i da se mnogo ne nadaju,i dosad su izmišljali pravila ali koja god pravila da izmisle Partizan je opet najbolji i igra Euroligu i tako će biti opet.Sačuvajte ovu poruku pa će te videti.
Da vas pitam da li imate obraza,glupo je znam da ga nemate.
A sad ozbiljno pitanje.Da li su svi naši klubovi,naš savez,predstavnici Jadranske lige i Eurolige(Bartomeu) potpisali papir da ovo bodovanje važi za sezonu 2011-2012,na osnovu jednogodišnjeg bodovanja u sezoni 2010-2011?
Jer ako nisu,znate dokle će ovo bodovanje da važi,ja ću vam reći upravo do sezone 2011-2012.A onda će opet neko iz Zvezde da traži promenu naćina ulaska u Euroligu srpskog predstavnika.Sada ne mogu da predvidim kakav će njihov pradlog u interesu srpske košarke da bude,zavisiće od mnogih faktora.Ali jedno je sigurno to će biti u "INTERESU SRPSKE KOŠARKE".

DEXTEE

pre 14 godina

Kapičiću pa ti u dosadašnjem predsednikovanju nisi stao na pravu stranu nikad...kod svake dileme si otišao u krivo....kada svi kažu levo, ti desno....kada kažu desno...."Svaka čast" za procenat dobrih odluka....tužno, da bi bilo smešno....

cartmanx

pre 14 godina

Otkud bas sad ova Kapiciceva izjava posle ispadnja njegovog kluba iz "ne znam kako se zove takmicnje"!!!Da li Kapicic misli kao i vecina politicara da su ovde ljudi retardirani pa se ne secaju kako je nastala ta liga,ko je bio protiv, kako je PARTZIANU oduzeto jedno takmicenje u Evro Ligi....MA Sve jasno, da ne pisem prethodni komentari su sve rekli, PARTIZAN je na silu uvucen u guma ligu...........a sad sta...nema zvezdice nigde.....

ivanjicapfc

pre 14 godina

Dosta vise price o nasoj ligi. Hocemo Jadransku ligu sa 20 klubova 6-7 srpskih, koji ce na kraju ligaskog dela odigrati izmedju sebe sa 2-3ekipe iz nase lige pley-off i ko pobedi bice prvak SRBIJE. Pobednici (iz ostalih zemalja) pley-off-a ce odigrati polufinale i finale za prvaka JADRANSKE LIGE...

Peca

pre 14 godina

Divac je bio protiv regionalne lige jos od pre osnivanja. Ti si se tada borio za ovo sto sada imamo. Treba da istupimo ali ako je brat bratu i ti treba da istupis iz Srpske kosarke.

NN

pre 14 godina

Za nase najbolje klubove je bolje da ostanu u NLB jer je tu jaca konkurencija dok je za ostale nase klubove mnogo bolje da ti klubovi dodju jer ce se podici kvalitet slabiji klubova

albiongate

pre 14 godina

Slazem se za istupanje iz NLB, i to pod hitno.

Ali gospodine Kapicic, kada ce KSS konacno poceti da prati igrace srpskog porekla na prostoru bivse SFRJ.

Da podsetim, BIH nema kadetske reprezentacije, ali KSS nije sposoban da pozove nijednog igraca iz RS (Stefan Glogovac, Djoko Salic, Bojan Dzogazovic, itd.). Talenat postoji i preko Drine.

Карлос

pre 14 godina

Људи ми и треба да изађемо из нлб лиге ,јер упропастили смо нашу лигу,од како смо отишли из наше лиге у нлб лигу,у србији се није створио ниједан већи играч ,ми на штету наше лиге смо ушли у ту фамозну нлб лигу,упропастили смо нашу кошарку .Треба погледајте ко игра у домаћој лиги и све ћа вам бити јасно ,радије би да гледам домаћу лигу него нлб,јер скоро свака утакмица је била дерби.

Zvezdaš

pre 14 godina

Nemam loše mišljenje o ovom čoveku, ali mislim da posle svega što je prethodilo ovakvom razvoju situacije u NLB ligi, a tu mislim na vlasničku strukturu, sistem odlučivanja, razjedinjenost srpskih klubova zbog klubaštva, ja kao Zvezdaš mislim da treba prepustiti Partizanu da odluči šta sa NLB ligom, jer ipak su oni ti koji su zaradili silne bodove u toj ligi.

Nama, Zvezdi kao klubu, predstoje mnogo važnije stvari od pomisli da trenutno naš stav uopšte ima bilo kakvu težinu i ozbiljnost, s`obzirom na totalni raspad sistema.

Ima dosta đubreta u našem dvorištu, ima tu dosta da se čisti, a liga, bilo koja da je, za nas je dobra, da ne kažem prejaka.

Žalosno, ali tačno!


I na kraju, da ne propustim:

"Uaaa trči i pucaj!"

...

DORCOL DOWNTOWN

pre 14 godina

Ako istupimo iz NLB lige necemo igrati ni u jednom takmicenju pod kapom ULEBa.
Kome to odgovara?
Onome ko se u ovoj takmicarskoj sezoni nije plasirao ni u jedno medjunarodno takmicenje,onome ko gubi od Sirokog,Cedevite,Olimpije...
Kapicicu,svake godine u ovo vreme ista prica.Pocinje cuvena sesta faza raspada jednog kluba i sada bi trebalo paliti navijace tog raspalog tima protiv NLBa,ULEBa,sudija...Skloni se iz kosarke ti prevrtljivi covece ili ces i dalje nastaviti da sa licem trulog limuna predajes pehare Peri Bozicu.Zar je moguce da nas trofejni sport ima u rukovodstvu toliko licemera bez obraza.

GROBAR-S

pre 14 godina

Sta god da uradite ne vredi vam.Partizan je u svakoj varijanti najjaci srpski klub.Kako god okrenes da bi Zvezda igrala evroligu mora biti bolja od Partizana.A to ce biti onda kad ne bude bilo Vujosevica,Danilovica,Todorica ii ostalih koji svake godine prave sve jaci Partizan.

Cvetko

pre 14 godina

Sve što je Kapičić radio je bilo ono što je hteo Zvezdin rukovodeći tim! Sve i samo suprotno od onog što je Partizan prvobitno tražio. Dovodio je sa Opačićem i "mečku" na rupu, slikao se sa njim kao na vašaru... i sada "opet" ništa nije dobro. Pa, znalo se da ništa, kao i ranije, neće biti ispoštovano. Ali bilo je bitno da se postignu uslovi koji nisu oni koje je zastupao Partizan. Štetno i jedno!Cvetko

Miki

pre 14 godina

sva je sreca ,pa se ovakvi likovi sto pisu ovde,ne pitaju nista ! jedna ekipa kao sto je partizan,nikada ne bi imala takve razultate u evroligi da nije jakih utakmica u regionalnoj ligi...
ne verujem da u ovakvoj situaciji,drugaciji dogovor nije nemaoguc !svi vi koji ste protiv te lige,u osnovi vase mrznje je nacionalizam i sovinizam !

d

pre 14 godina

Sta ovaj lupa gluposti.Ako na primer Partizan istupi iz lige,igrace sa prosecnim timovima u nasoj ligi i nikakve uspehe nece da ima u Evroligi.Da li je bolje da igra sa timovima poput Ergonoma,Radnicki Basketa ili protiv Cibone,Olimpije,Buducnosti.Razmislite o tome.

Hanibal Lektor

pre 14 godina

Kada je svaki konstruktivni argument potrosen,
predsednik saveza poseze za najrazornijim, najefikasnijim, toliko puta na terenu u realnim uslovima oprobanim i dokazanim oruzijem!
Samo je blago zasvirao po tankim zicama nacionalizma
i SRBOVANJE moze da pocne..
..Sta ce nam ovi, njima dizemo, nama spustamo, imamo veci, bolji, itd, itd
nekada me je stvarno sramota

GROBARI PG

pre 14 godina

Ti ceš da istupiš, ti se ne pitaš ni u savezu, a hoćeš oko klubova. Pričaj u ime KK Sledeca sezona, nas ostavi da deremo kao i do sada

djordje

pre 14 godina

Ovog coveka odmah smeniti ,poslati u penziju injega i zvezdicu! Pa drugovi ne moze to tako za sve sto ste se uhvatili je propalo fudbal rukomet pa sad dosla kosarka na redu!strasno

exi

pre 14 godina

Ja stvrno ne znam sta ovaj covek prica, koga on predstavlja, ciji je on predsednik? Sto ne ode vec jednom i sve nas malo oslobodi od kojekakvih ideja.
Nije mogao istrepeti to sto ce Partizan jos godinama igrati Evroligu, pa je i to pokusao da promeni, i donekle mu je i uspelo. Sta sad hoce??? U cijem je sad to inetresu, klubova, sigurno NE, jer su oni saglasni sa ovom odlukom. NAPOLJE VEC JEDNOM, idi odakle si i dosao pa tamo sprovedi te tvoje ideje, pa cemo videti dokle ces dogurati. To je valjda u interesu nase kosarke!!!!

takovo

pre 14 godina

A zasto ne napraviti neku novu ligu slicnu ovoj ali sa prijateljskim zemljama.
nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB

Aleksa (iz onog manjeg kluba sto vas stalno gazi)

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)
Da da, sve nasi ljudi i u FIBI i u kosarkaskom savezu, svuda..., a i ti nisi nimalo zavidan.

onaj(ali stvarno)veciklub

pre 14 godina

Vidim da je nekima ovde potrebno malo podsecanja o ulasku nasih klubova u NLB ligu:
- PRVA Sezona (2001/02): Samo Buducnost od nasih (SRJ) klubova (tada jos "nije bilo vreme" za ulazak Srpskih klubova);
2001/02: Zvezda, na velika vrata, ulazi u tu ligu - sto je u principu imalo smisla jer je prethodna sezona prosla lose - nisu ni izborili plasman u Evropu, pa im je ovo takmicenje odgovaralo.
2002/03: FMP takodje ulazi (tu su i Buducnost i Lovcen) - Partizan i Hemofarm JOS NE ULAZE. DA SU Zvezda i FMP gledali te famozne "interese Srpske kosarke" NE BI tada ni usli u tu ligu, ali ...
2003/04: Dolazi do dogovora da i Partizan i Hemofarm udju (liga broji cak 16 klubova), ali su se oni zalagali za 5 nasih klubova, sto nije proslo. Partizan na kraju preti istupanjem (ili da tu nastupa sa juniorima), ali je bukvalno ucenjen da je igra (inace ce biti izbacen iz Evrolige!).
Dalje verovatno znate i sami - za 7 godina igranja u NLB Zvezda nijednom nije uspela ni u finale da udje (ocito nece ni ove), a Partizan je u SVAKOJ od 5 godina usao u finale, a 3 puta i osvojio ligu.
Ja licno nisam bio za tu ligu, jer pamtim da smo imali sasvim solidnu 90-tih (doduse sa par "instant" klubova tipa Borovica i sl.) - Sada mislim da je ova liga dobra za nase najjace klubove, ali ne i za one koji ne ucestvuju u njoj. Da li bi, preko noci, tzv. "mali" klubovi (u Cacku, Leskovcu itd) ojacali? Mislim da se to ne bi desilo, a da bi izlaskom iz ove lige nasi najbolji klubovi takodje izgubili. Zato se treba boriti za promenu vlasnicke strukture i veci uticaj nasih klubova u njoj (koji ce, valjda, jednom biti slozni).

Dukla Praha

pre 14 godina

ja,

masis temu. kako mislis da moze kvalitet da dodje npr. sad iz kraljeva/subotice/cacka/leskovca (...) kad je sistem NLB bukvalno hermeticki zatvoren za njih.
njih, tih ostalih timova nema ni u medijima.
niko nece da finansira i ulaze ozbiljno u nesto sto je baceno da bude drugorazredno takmicenje.

najbolji primer unistenja je zdravlje leskovac.
cim smo se okrenuli jadranskoj ligi, leskovac je od kosarkaskog epicentra postao kosarkaski grad duhova.
a ko se seca winston yuba lige?
ona je za ovu jadransku bila institucija.

tosve

pre 14 godina

samo da kazem koliko se ja sjecam i partizan dok nije poceo igrati NLB ligu nije nista postizao u evroligi osim mrsavih rezultata a to je jedna ili maximalno dvije pobjede u toku sezone a TOP16 im je bio misaona imenica. Medjutim od kad su poceli igrati NLB ligu i jace utakmice tako je skocio i njihov kvalitet. Jer realno gledano nasa liga je jos slaba jedino 5 klubova koji bi iole mogli da se bore medjusobno. Ali takodje mislim da bi se Srbija trebala dosta vise pitati u NLB ligi nego sto je to sada ipak smo mi najjaci!!!!!

Parni valjak

pre 14 godina

Kapičiću, ti si maksimalno iskompromitovan, tako da je nebitno šta ti misliš. Ako ne važi dogovor, onda se vraćamo na trogodišnji ugovor Partizana sa Evroligom.

irr_srb

pre 14 godina

Ne razumem navijace KKSS, pa ovo je vas covek, ON JE INSISTIRAO DA IGRATE NLB ligu. KK Partizan je od pocetka pricao da ne trebaju nasi klubovi da igraju NLB. Gospodin Kapicic je licno zasluzan sto je KKP dobio ugovor SAMO na 2 godine, a ne na 3 koliko je MINIMUM, sa EL. Sad kada vidi gore pomenuti da KKSS ne moze nista da osvoji, i da KKP ima dovoljno bodova da igra EL narednih 10 godina, trazi istupanje. PA COVECE ODLUCI SE!!
Kaze jedna poslovica: Hoce piski, nece piski?

Jan Rash

pre 14 godina

Ne ulazim sta je u interesu srpske kosarka , i sta je dogovoreno , ali ovo nema smisla , sta sad treba da istupe iz lige i da Partizanu automatski budu brisana gomila bodova za Evroligu , malo je to licemerno , Kapicic je bio jedan od najvecih boraca za ulazak u Jadransku ligu a sad se kao bori za interes srpskih klubova , umesto da su svi podrzavali nekadasnji stav Partizana da se ne ulazi u tu ligu .

JUGOPLASTIKA

pre 14 godina

dakle,nesto sta su dogovorili svi klubovi(pa i srpski) na sastanku u ljubljani,sad ne odgovara saavezu.baš me zanima u čijem onda interesu nastupa savez???

Jovo Kapicic-legenda

pre 14 godina

A istupite vise ne mozemo vas slusat stalno se zalite... vazda su svi protiv vas.. ajte napolje! I ti kapicicu sto ti pricas otac ti je bio i ostao NAJVECI CRNOGORAC u modernoj istoriji a ti nesto branis interese srpske kosarke.

bojanf

pre 14 godina

onaj veci klub

gledaj ovog komleksasa, pa ko je prvi uleteo u guma ligu? pa vi (mislim na zvezdu najvise) ce te da menjate lige sve dok ne nadjete neki nacin da van terena budete prvaci i da se domegnete evrolige, ali tako ne ide...

Vlajkwood

pre 14 godina

Ovaj sto proziva Partizan bi trebalo da se seti ko je prvi pojurio u tu `guma` ligu kako je zove a ko tek kad mu je zapreceno izbacivanjem iz Evropskih takmicenja.
Vidi se da se slabo razume u kosarku, sto je i logicno jer navija za Zvezdu.
A inace i ne kapiram svrhu ove NLB lige koja ni posle toliko godina ne vodi u Evroligu! Ja sam za srpsku ligu.

likvidator

pre 14 godina

Pa istupite,već ste naprni s time. Cibona,Zadar,Zagreb,Cedevita,Olimpija,
Budućnost,Nymburg...ok liga u kojoj se da napredovati. A Prtizan ako izađe iz NLB-a opet će imati 1-2 pobjede godišnje u Euroligi

ja

pre 14 godina

Srpski klubovi dominiraju NLB ligom i tu nema nikakve sumnje. Kod nas se igra najbolja kosarka i mi smo najtalentovaniji za taj sport. Medjutim, koliko su Srbi pomogli NLB ligi da digne kvalitet toliko je i ona nama pomogla ma sta mnogi mislili.

Mnogi sad misle - propada nam Cacak, propada nam Kraljevo, propada nam ovaj propada nam onaj sto uopste nije istina. Jedini kriterijum je kvalitet - ko je kvalitetan taj ce uspeti, nema tu nikakve veze dal ce ti klubovi igrati protiv Tamisa ili Partizana. Jel su Krstic, Teodosic, Tripkovic i ostali iz tih krajeva pa nisu propali ZATO STO SU KVALITETNI IGRACI. Igrac ako je dobar prvo ce se dokazati u srpskoj ligi, posle u NLB kad ga kupe Partizan, Zvezda, Hemofarm a posle toga moze u ACB ili NBA. Mozda ce ispastati publika jer nece uzivo gledati Partizan i Zvezdu ali za igrace ce biti isto - ako si kvalitetan uspeces ako nisi onda neces.

Dakle - nama je potrebna NLB liga. Kada igras protiv Cibone, Olimpije i drugih takmicis se sa njima da dovedes sto bolje igrace a kada bi recimo Partizan igrao u srpskoj ligi rasprodao bi pola tima jer zna da je mnogo kvalitetniji od Sloge, Borca, Zdravlja i drugih. Takodje zaboravljate da mnogi igraci iz inostranstva dolaze u nase klubove bas zbog kvaliteta NLB lige.

Pogresicemo ako istupimo...

ko je licemer?

pre 14 godina

Svima koji pisu o licemerju Zvezde - "hocemo, pa necemo":
U cemu je razlika izmedju toga i "necemo, pa hocemo"?
Terate kontru ili ste se predomislili u vezi sa vasim prvim koracima u vezi sa NLB ligom (sada, po onome sto radite, ispada da je Zvezda bila u pravu i nije radila protiv vas kad smo ulazili u NLB - puno ste toga dobili).
Ko je onda licemer?

Nismo mi ludi.

pre 14 godina

Gospodine Kapicicu znamo mi zasto vi zelite da se izadje iz Nlb lige. Ne zato sto je to u ineresu nase kosarke nego je u ineresu tvog kluba (Zvezde),jer sledece godine nece igrati nigde.

nele

pre 14 godina

Srecom,ne pitas se ti, niti iko iz saveza. Ionako ne radite nista. Ako klubovima odgovara NLB liga, igrace, ako ne, nece.To je jedino merilo. Savez niti trenira igrace, niti brine o njihovim platama ( a to je najvaznije ), i zasto bi on odredjivao politiku klubova. Da Partizanu bude losije da bi Metalcu bilo bolje? Moze, ali ko ce to da plati?

pravda

pre 14 godina

Gospodo, usli ste dobrovoljno u PRIVATNU kosarkasku ligu. Trebali ste vise da razmisljate i bolje da citate ugovore. I da se pravno zastitite ako slucajno budete osteceni. Ili namerno osteceni i unazadjeni. Sad vam je za sve kasno.

nexxxan

pre 14 godina

Napokon da se javno pokaze sta je i kakva je regionalna liga. Do sada je samo sluzila da poboljsa kvalitet Hrvatima, Slovencima, Bosancima i Crnogorcima, a da uniste srpsku kosarku. Nadam se da ce nasi klubovi da istupe odatle i da se vrate da igaju u Srbiji.

frustracija...:)

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

gledam ovaj komentar i prosto se cudim cudu....
ja znam da su svi ovi ''veci'' klubovi puni gneva sto ne mogu da pridju Partizanu,ali mislim da je svima JAKO DOBRO poznato ko je prvi otisao na jadran i ko je sledio isto,i ko je bio primoran da je igra da bi igrao evroligu....
tako da ovaj\ova sto je pisao\la komentar ce lako lagati druge,ali ne znam samo kako podnosi kada laze sebe...

Djenka66

pre 14 godina

Vidi njega ,pa ti si taj sto si nas uvuko da je igramo koliko se secam.
ONAJ VECI KLUB PARTIZAN bio protiv..Posto je tvoj i Zmagin projekat zvan KK."Sledeci Milenijum " propao daj da pokusamo da unistimo i ONAJ VECI KLUB. E pa dragi moj Kapidza nece moci. A sto se tice nase lige, cak i Partizan da je ne igra,zvezda ni to ne bi mogla da uzme......

L@ki

pre 14 godina

Kapicicu,vama(Zvezda)niko ne brani da izadjete iz lige,kad su Partizan i Vojvodina ostali u nasoj ligi a Zvezda,FMP i Hemofarm otisli u Jadransku ligu,sto tad savez nije reagovao,da se ocuva Srpska liga?!Mislim stvarno....Ispade Kapicic najveci protivnik osnivanja Jadranske-NLB lige,borac za Srpsku kosarku,jedino sto je uspeo da se izbori da Partizanu smanji igranje u Euro ligi sa tri na dve godine,jel je to naravno u interesu Srpske kosarke,SRAMOTA!!!

sasa

pre 14 godina

Kapicicu ! Istupi ti iz saveza. Bice nam lakse. Vi bre Zvezdasi za sta god da se uhvatite - susi se . Za mokar peski da se uhvatite- osusice se. Kad malo bilje razmislim, drzite se vi i dalje mokrog peskira. Korisniji ste.
"dijagnosticar", Sasa, Nis

Dejan

pre 14 godina

S konja na magarca ? I ovo malo sponzora ce da napusti klubove. Izgleda da je to cilj. Da se ovi jaci klubovi dovedu na nivo ovih slabijih.

Michael Scofield

pre 14 godina

Onda vratite Partizanu onu godinu Eurolige koju ste Starac Foco (Bora Stankovic) i ti mesetarenjem ukrali!
Ili cuti ili ne lupetaj ko Maksim!

NLB liga je realnost!

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Nisam hteo da komentarisem, al kad sam video komentar u kome jedan "objektivni" navijac onog kako on sam kaze "veceg" kluba (sto jes jes, dugove imaju vece i to znacajno) optuzuje Partizan da je odgovoran za "klubastvo" i za stanje nasih klubova u regionalnoj ligi, onda ipak moram.

Prvo, Partizan nije ni hteo da igra ovu ligu. Stav Partizana pre nekih 9 godina je bio da treba da se postuju odluke saveza u interesu srpske kosarke. Sta se onda desava, pre tih 9 godina dolazi do podele na relaciji Uleb-Fiba i stvaraju se dve Evrolige. Zahvaljujuci nekim pojedincima koji su insistirali da ostanemo verni Fibi, Partizan nije prihvatio ponudu Uleba i zbog toga je nekoliko narednih godina imao znatno losiji tretman u Ulebovoj Evroligi (a bilo je potpuno izvesno da je sve to cista glupost i da fiba ne moze da odnese pobedu u borbi protiv uleba). Dakle, Partizan je vec tu dosta izgubio zarad "interesa srpske kosarke". Sta se dalje desava, dve godine nakon toga, nasi klubovi pocinju da prelaze u Adriatic ligu a Partizan se zustro protivi tome. Onda krecu price kako Partizan nesto kao nece da predje u tu ligu jer tamo nece moci da namesta utakmice, naravno i to se vremenom pokazalo kao notorna glupost al nije ni bitno. Razni pritisci se vrse, ali stav Partizana ostaje nepromenjen pa makar svi bitni klubovi presli u jadransku ligu. Na kraju, kad vise nije bilo nacina da se utice na Partizan. Ljudi iz pojedinih klubova (zna se i kojih, CZ i FMP) i ljudi iz jadranske lige smisljaju ultimativni nacin da privole KKP da "predje" u regionalnu ligu. Situacija je bila takva da je pronadjena fora po kojoj svi ucesnici Ulebovih takmicenja moraju biti clanovi profesionalnih liga, a kako nasa liga nije imala status profesionalne, Partizan vise ne bi mogao da igra Evroligu ukoliko ne postane deo jadranske lige. E tek nakon te ucene, tadasnji predsednik Divac prihvata da potpise taj "tada nazvan istorijski sporazum", ali odmah nakon toga iz moralnih razloga napusta funkciju predsednika i time svima daje do znanja sta je bilo po sredi. Ne zelim ni da podsecam da je tim sporazum ne samo Partizan nateran u jadransku ligu, vec je nasa liga izgubila i mogucnosti da ima direktne predstavnike u Uleb Kupu, pa se od naredne godine u Uleb Kup islo iskljucivo preko jadranske lige. Kad je ceo taj cirkus zavrsen, ni to nije bilo dovoljno, pa su neki smislili i sistem trogodisnjeg bodovanja jer su mislili da ce na taj nacin lakse moci da se domognu elite (prica se da je licno Sakota smislio tu glupost). A onda, onda kada su videli da cak ni to nije unistilno Partizan dolazi se do proslosezonskog "istorijskog sporazuma" gde se KKP prakticno odrice sopstvenog interesa i gde se uvodi novi sistem bodovanja po principu 40-40-20. Sada kada je jasno da ce i po tom principu Partizan opet najbolje stajati u svim kombinacijama onda ajde i ovo da se rusi.

Ne mogu kazem da je nasa kosarka sveukupno napredovala ucescem u jadranskoj ligi ali neke stvari zaista jesu bolje, Partizan igra jako dobro u Evroligi poslednje 4 godine, Hemofarm je prosle godine igrao polufinale Evrokupa, FMP ove sigurno stize daleko u Evrochallenge kupu,... neki su doduse i nazadovali ali to bi im se desilo iovako ionako.

I na kraju, da ne bude zabune, ja ne pricam sve ovo zato sto mislim da je samo uspeh Partizana mnogima trn u oku pa se trude da na svaki nacin uruse sve moguce sporazume. Ima tu naravno i mnogo drugih ineteresa. Prvo Covic, potpuno je jasno da se covek plasi za svoj klub sledece sezone jer realno Radnicki KG je daleko blizi "Jadranu" za sledecu godinu nego oni, isto tako i Zvezdi nije bas pravo sto ce Nimburk biti u toj ligi, a takodje Zvezda ima i brigu jer se prica da ce sledece godine neki drugi klub iz Srbije biti cetvrti ucesnik na Jadranu. Vec neko vreme kruzi prica da je NLB liga vrlo zainteresovana da se i Borac iz Cacka nadje u regionalnoj ligi. Nemoj neko da se zacudi ako sledece godine nasa 4 tima na Jadranu budu: Partizan, Hemofarm, Radnicki KG, i Borac.

aal

pre 14 godina

Pricaj ti u svoje (Zvezdino) ime. Vi bi doduse ionako ispali pa mozda bolje da sami istupite. Samo tesko ces naci ligu u kojoj bi vama bilo sve po volji.

KK SLEDEĆA SEZONA

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

U čemu veći? A da, pa i ja pitam svašta kad se odgovor sam nameće, pa u SLEDEĆIM SEZONAMA!!!

A ko ce imati vise stete?

pre 14 godina

Slobodno istupite, nikome necete nedostajati jer ste ionako topovska hrana za sve ozbiljnije ekipe. S tim sto ce taj proces samo ubrzati potpuni raspad Zvezde, zato dobro razmislite.

srdjan

pre 14 godina

Došla maca na vratanca.Sad kada je Partizan U ligi Evrope hoćete da mu ukinete to pravo.Sramota za Kapičića koji otvoreno izgleda hoće silom zvezdu da vrati u život kad već nemože u Jadransku ligu.Ako Srbija istupi iz Jadranske lige Partizan bi trebao da ostane jer kad je on jedini bio protiv ulaska u tu ligu svi su ga pljuvali.Sad mogu da mu samo pljunu pod prozor

Sergio23

pre 14 godina

@onaj veci klub
Cudu da se nacudim kaklvih sve ljudi ima! Ti sine ko da imas 10 godina. Kad je Partizan jedini ali jedini odbijao da igra tu "prezetvativ ligu" Vi na celu sa Zmagom samo sto na niste poubijali ako se ne prikljucimo. Dok je Dule govorio o toj ligi kao najvecm zlu i necmu sto nije dobro za kosarku u Srbiji, svi st ga osudjivali kao "debeli jede g..a, stalno mu nesto smeta, teorija zavere" i tome slicno. Sad kad Vam je doslo iz d..a u glavu a kod nas Srba to je dug proces, ispade kako Partizan zagovara tu ligu i kako su "nasi" ljudi na celu saveza i slicno upropatili Srpsku kosarku (primer. Kapidzic poznati Partizanov as!?. By the way nasa kosarka je stvarnio unazadjena zbog Partizana, drugi smo u Evropi sa najmladjim i najperspktivnijim timom u istoj (okosnica tima su Partizanova deca), Partizan redovan ucesnik Final 16 Evrolige (o cijim uspesima se u Evropi govori samo u superklativima). S druge strane shvatam ja frustraciju da ako igrate "Srpsku" ligu bez nas mozda nesto i osvojite ali kaoko stvari stoje za tako nesto trebala bi Vam liga u kojoj ste Vi jedini clan.

stop regionalnim ligama

pre 14 godina

Meni zaista nije jasno zasto smo uopste i usli u tu ligu! Realno, imamo kapaciteta da napravimo sasvim pristojnu domacu profesionalnu srpsku ligu, koja ce trajati preko cele sezone. Ja sam Partizanovac, ali iskreno mislim da je Partizan najveci kocnicar napredka kosarke u ostalim krajevima Srbije, sada verovatno Partizan ne zeli da izadje iz lige zbog bodova i interesa, iako smo bas mi na samom pocetku bili najostriji prema njoj. Naravno, sa druge srane FMP i Zvezda su najveci krivci, zato sto su prvi usli u tu ligu, i na neki nacin odredili sudbinu ostalih timova iz Srbije!!! Sad se kao nesto bune a zaboravljaju da su bili najveci zagovornici te lige , i mogu da kazem figurativno "pokopaci" domace klubske kosarke!!!
Vreme ce pokazati da kada se podvuce crta, te tzv regionalne lige nasem sportu samo skode! Gase se kosarkaski centri, neke nove nade, zbog cega, da bi se 3-4 nasa najbolja kluba jos vise napredovala na ustrb manjih, i da bi se kao satro odrzala konkurencija sa evropom. Gluposti, pa Partizan je 1998. igrao F4 Eurolige iz nase domace lige, srpske lige, a ne iz nekakve jadranske lige, i to ljudi zaboravljaju kada uspehe Partizana prepisuju NLB ligi!
Mozemo da imamo jeku ligu i bez hrvata i Olimpije, ali nema jakih i odgovornih ljudi u nasem savezu, to je vecita prica, koju je veoma lako razmotati!
ISTUPITE IZ TE REGIONALNE LIGE!!!

НАПРЕД ПАЕРТИЗАН

pre 14 godina

Браво Капичићу!!!

Када нам звездица испада из свих такмичења, онда НЛБ не ваља!

Зашто нам сечете звездицу док је још мала? Дајте јој шансу следеће сезоне.


НАПРЕД ПАРТИЗАН

Vladan Jova

pre 14 godina

Uzađite već jednom iz Jadranske lige i dajte šansu klincima iz "malih" Srpskih klubova da u utakmicama sa Partizanom Zvezdom Hemofarmom i FMP-om dalje napreduju zarad interese domaće košarke. Zašto mi stalno nekome da dižemo rejting i uterujemo novac u džep kada nam ne pokazuju ni malo poštovanja. da se igra samo nacionalna liga sa rezultatima Partizana u protekle 4 godine u Evro ligi sledeće sezone bi imali sigurno bar 2 predstavnika u tom takmičenju, ova učimo Slovence, Hrvate i Bosance, da bi posle na reprezentativnim takmičenjima imali omalovažavanje ot tih istih komšija kojima podižemo rejting.

djordjevic

pre 14 godina

Aj pre nego sto izadjemo iz ove lige da nekako ovi tvoji miljenici uspeju da ne budu poslednji u njoj...Sa sigurnoscu jure ka tom prestiznom mestu.

Ivica

pre 14 godina

Formirati PROFESIONALNU regionalnu ligu sa timovima iz Srbije, Republike Srpske, a ako ova "braća" što su priznala Kosovo hoće, mogu i oni, pa što da ne i jedan Makedonski klub, 12 timova, podeliti kako treba i igrati, biće jača od NLB.

I šta u stvari vredi u toj NLB? Samo Cibona, Olimpija je pred raspadom, ostalo "buranija".

Čitam da se Dule Vujošević slaže sa prihvatanjem češke ekipe i smatra da je to Ok, ali mislim da će se svi, pa i on složiti, da je bolje i lakše igrati novu ligu.

djenka

pre 14 godina

se secam jedino je ONAJ VECI KLUB PARTIZAN bio protiv.Vidi njega, pa ti si taj sto nas i uvuko da je igramo,a koliko ....Posto je tvoj i Zmagin projekat zvan KK."Sledeci Milenijum " propao daj da pokusamo da unistimo i ONAJ VECI KLUB. A pa dragi moj Kapidza nece moci. A sto se tice nase lige, cak i Partizan da je ne igra,zvezda ni to ne bi mogla da uzme......

vuleki

pre 14 godina

I da se izbrišu SVI bodovi i uspesi timova u toj gnusnoj ligi. I ko sada osvoji domaće prvenstvo taj je šampion kosmosa svih vremena.

Jesam li ja to neobavešten?

Forbes

pre 14 godina

Ajde ne lupetajte .akva bre srpska liga i profesionalizacija klubova.Pa ova dvanasa tkzv najveca nemaju leba da jedu a zamisli jedan Borac, Tamis, Vojvodina i ostali.tekto bi srozalo kvalitet. Zarad onih u unutrsanjosti koji bi da gledaju Zvezdu i Partizan treba srozati kvalitet. Tacno je da je bio dogovor za 12 klubova ali se slovenci polakomili na lovu a na stranu sto je to 80 i kusur utakmica vise. takodje je bio dogovor da se daju upravljacka prava i Hemofarmu i FMP-u a da se oduzme deo Bosni i jos nekim klubovima.I jos jedna nelogicnost.Nimurk ce kao prvak svoje zenlje imati prohodnostu Evro ligua nasi glubovi moraju da sabiraju poene. Gde je ceska kosarka a gde nasa

Grobar Ni

pre 14 godina

„..Nijedna stavka po ugovoru koji je potpisan sa Đordijem Bertomeuom prošle godine nije poštovana i zato ovo nema nikakav smisao...“

Слабо памћење имате, г. Капиџићу. Испоштована је она ставка којом се ККП за зеленим столом одузима право које је он на поштен и спортски начин стекао, а то је његово трогодишње учешће у ЕЛ. Та ставка је за Опачића, Б. Станковића, Човића и Вас Капиџићу, као председника КСС, а у ствари, тада браниоца интереса клуба који би, да је правде, због очајних резултата, ове године морао да напусти друштво у које је први са ових простора ушао, била и приоритетна, док су остале, па и организација регионалне лиге, биле секундарне. Управо из тог разлога данас власници ове лиге не уважавају наводни договор о унапређењу организације и поделе власничке структуре, који их у ствари, због начина како је успостављен, и не обавезује на то. Ваша претња са иступом из ове лиге је зато чудна (Ви сте ипак председник КСС), капитуланска и погубна по интересе српске кошарке, јер би тако нерезонски потез допринео њеној још већој деградацији. Њиме би данас и у европским размерама веома јаки ККП и Хемофарм били уназађени и сведени на ниво пропалог кошаркашког клубића који се још увек вештачки одржава у животу. Срамота.

tarrrrrrr

pre 14 godina

znao sam da ce ovako zavrsiti-kriv je partizan!!!
P.S.ko je zadnji usao i ko je jedini od velikih srpskih klubova bio protiv regionalne lige!?!?!?!??!?

onaj veci klub

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...

Bjelokosti

pre 14 godina

Simpatican je ovaj Kapicic, bas smesan neki gospodin! E, sada bi ga trebalo podsetiti sta je sve govorio u ne tako dalekoj proslosti. Kapicic je jedan od zagovornika ovakve lige gde hrvati i slovenci ''kolo vode''. Secas li se Kapicicu kako ste ti i tebi slicni iz KSS-e proganjali Partizan da igra ovu ligu, pretili ste Partizanu izbacivanjem iz nacionalnog prvenstva i cak izbacivanjem iz evrolige. Nadam se da je SOS kanal sacuvao video zapise emisija iz tog vremena i da ce ih reprizirati.

Grobarska svest

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

Kao prvo ,ne znam sta ti znaci potpis,je li to neka sala moga srca vrela ili si pao sa kruske pa seo za komp da napises nesto...Nemoj da se blamiras covece,pa prva je zvezda crvena zajedno sa Covicem usla u ligu sa "svojom braco",hrvatima i slovencima,kako te nije sramota da izvrces stvari naopacke,znam da ima patoloski nerealnih ljudi,ali ti prijatelju pomeras granice.Sada kada zvezda crvena nece izboriti evropu preko NLB naredne sezone,kada je pukla u evrokupu kao zvecka,sada da menajmo pravila igre kako odgovara zvezdi crvenoj,klubu bez ijednog trofeja godinama ,a bogami i decenijama

dokle ovako

pre 14 godina

Ovaj ministar za propast upropasti sve čega se dohvati... Ne ulazim kakvi su i klji aranžmani sa NLB ali dojadilo mi je da ovakvi neobavešteni rukovodioci upropaste započeto. Zvezdu je doveo do prosjačkog štapa ali je Bartolomeu njegov drug.... Neznam dokle imaju savesti da ovako pal*mude

Dusan721991

pre 14 godina

Ja mislim da je bolje da se igra samo nasa liga, da najaci klubovi igraju nasu ligu bez NLB... jel je postalo smesno, svake godine srpski tim osvaja, pa dokle da im dokazujemo da smo bolji... i sigurno bi bila veca gledanost da Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm igraju po celoj Srbiji...

ja

pre 14 godina

Srpski klubovi dominiraju NLB ligom i tu nema nikakve sumnje. Kod nas se igra najbolja kosarka i mi smo najtalentovaniji za taj sport. Medjutim, koliko su Srbi pomogli NLB ligi da digne kvalitet toliko je i ona nama pomogla ma sta mnogi mislili.

Mnogi sad misle - propada nam Cacak, propada nam Kraljevo, propada nam ovaj propada nam onaj sto uopste nije istina. Jedini kriterijum je kvalitet - ko je kvalitetan taj ce uspeti, nema tu nikakve veze dal ce ti klubovi igrati protiv Tamisa ili Partizana. Jel su Krstic, Teodosic, Tripkovic i ostali iz tih krajeva pa nisu propali ZATO STO SU KVALITETNI IGRACI. Igrac ako je dobar prvo ce se dokazati u srpskoj ligi, posle u NLB kad ga kupe Partizan, Zvezda, Hemofarm a posle toga moze u ACB ili NBA. Mozda ce ispastati publika jer nece uzivo gledati Partizan i Zvezdu ali za igrace ce biti isto - ako si kvalitetan uspeces ako nisi onda neces.

Dakle - nama je potrebna NLB liga. Kada igras protiv Cibone, Olimpije i drugih takmicis se sa njima da dovedes sto bolje igrace a kada bi recimo Partizan igrao u srpskoj ligi rasprodao bi pola tima jer zna da je mnogo kvalitetniji od Sloge, Borca, Zdravlja i drugih. Takodje zaboravljate da mnogi igraci iz inostranstva dolaze u nase klubove bas zbog kvaliteta NLB lige.

Pogresicemo ako istupimo...

НАПРЕД ПАЕРТИЗАН

pre 14 godina

Браво Капичићу!!!

Када нам звездица испада из свих такмичења, онда НЛБ не ваља!

Зашто нам сечете звездицу док је још мала? Дајте јој шансу следеће сезоне.


НАПРЕД ПАРТИЗАН

Jan Rash

pre 14 godina

Ne ulazim sta je u interesu srpske kosarka , i sta je dogovoreno , ali ovo nema smisla , sta sad treba da istupe iz lige i da Partizanu automatski budu brisana gomila bodova za Evroligu , malo je to licemerno , Kapicic je bio jedan od najvecih boraca za ulazak u Jadransku ligu a sad se kao bori za interes srpskih klubova , umesto da su svi podrzavali nekadasnji stav Partizana da se ne ulazi u tu ligu .

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Nisam hteo da komentarisem, al kad sam video komentar u kome jedan "objektivni" navijac onog kako on sam kaze "veceg" kluba (sto jes jes, dugove imaju vece i to znacajno) optuzuje Partizan da je odgovoran za "klubastvo" i za stanje nasih klubova u regionalnoj ligi, onda ipak moram.

Prvo, Partizan nije ni hteo da igra ovu ligu. Stav Partizana pre nekih 9 godina je bio da treba da se postuju odluke saveza u interesu srpske kosarke. Sta se onda desava, pre tih 9 godina dolazi do podele na relaciji Uleb-Fiba i stvaraju se dve Evrolige. Zahvaljujuci nekim pojedincima koji su insistirali da ostanemo verni Fibi, Partizan nije prihvatio ponudu Uleba i zbog toga je nekoliko narednih godina imao znatno losiji tretman u Ulebovoj Evroligi (a bilo je potpuno izvesno da je sve to cista glupost i da fiba ne moze da odnese pobedu u borbi protiv uleba). Dakle, Partizan je vec tu dosta izgubio zarad "interesa srpske kosarke". Sta se dalje desava, dve godine nakon toga, nasi klubovi pocinju da prelaze u Adriatic ligu a Partizan se zustro protivi tome. Onda krecu price kako Partizan nesto kao nece da predje u tu ligu jer tamo nece moci da namesta utakmice, naravno i to se vremenom pokazalo kao notorna glupost al nije ni bitno. Razni pritisci se vrse, ali stav Partizana ostaje nepromenjen pa makar svi bitni klubovi presli u jadransku ligu. Na kraju, kad vise nije bilo nacina da se utice na Partizan. Ljudi iz pojedinih klubova (zna se i kojih, CZ i FMP) i ljudi iz jadranske lige smisljaju ultimativni nacin da privole KKP da "predje" u regionalnu ligu. Situacija je bila takva da je pronadjena fora po kojoj svi ucesnici Ulebovih takmicenja moraju biti clanovi profesionalnih liga, a kako nasa liga nije imala status profesionalne, Partizan vise ne bi mogao da igra Evroligu ukoliko ne postane deo jadranske lige. E tek nakon te ucene, tadasnji predsednik Divac prihvata da potpise taj "tada nazvan istorijski sporazum", ali odmah nakon toga iz moralnih razloga napusta funkciju predsednika i time svima daje do znanja sta je bilo po sredi. Ne zelim ni da podsecam da je tim sporazum ne samo Partizan nateran u jadransku ligu, vec je nasa liga izgubila i mogucnosti da ima direktne predstavnike u Uleb Kupu, pa se od naredne godine u Uleb Kup islo iskljucivo preko jadranske lige. Kad je ceo taj cirkus zavrsen, ni to nije bilo dovoljno, pa su neki smislili i sistem trogodisnjeg bodovanja jer su mislili da ce na taj nacin lakse moci da se domognu elite (prica se da je licno Sakota smislio tu glupost). A onda, onda kada su videli da cak ni to nije unistilno Partizan dolazi se do proslosezonskog "istorijskog sporazuma" gde se KKP prakticno odrice sopstvenog interesa i gde se uvodi novi sistem bodovanja po principu 40-40-20. Sada kada je jasno da ce i po tom principu Partizan opet najbolje stajati u svim kombinacijama onda ajde i ovo da se rusi.

Ne mogu kazem da je nasa kosarka sveukupno napredovala ucescem u jadranskoj ligi ali neke stvari zaista jesu bolje, Partizan igra jako dobro u Evroligi poslednje 4 godine, Hemofarm je prosle godine igrao polufinale Evrokupa, FMP ove sigurno stize daleko u Evrochallenge kupu,... neki su doduse i nazadovali ali to bi im se desilo iovako ionako.

I na kraju, da ne bude zabune, ja ne pricam sve ovo zato sto mislim da je samo uspeh Partizana mnogima trn u oku pa se trude da na svaki nacin uruse sve moguce sporazume. Ima tu naravno i mnogo drugih ineteresa. Prvo Covic, potpuno je jasno da se covek plasi za svoj klub sledece sezone jer realno Radnicki KG je daleko blizi "Jadranu" za sledecu godinu nego oni, isto tako i Zvezdi nije bas pravo sto ce Nimburk biti u toj ligi, a takodje Zvezda ima i brigu jer se prica da ce sledece godine neki drugi klub iz Srbije biti cetvrti ucesnik na Jadranu. Vec neko vreme kruzi prica da je NLB liga vrlo zainteresovana da se i Borac iz Cacka nadje u regionalnoj ligi. Nemoj neko da se zacudi ako sledece godine nasa 4 tima na Jadranu budu: Partizan, Hemofarm, Radnicki KG, i Borac.

Djenka66

pre 14 godina

Vidi njega ,pa ti si taj sto si nas uvuko da je igramo koliko se secam.
ONAJ VECI KLUB PARTIZAN bio protiv..Posto je tvoj i Zmagin projekat zvan KK."Sledeci Milenijum " propao daj da pokusamo da unistimo i ONAJ VECI KLUB. E pa dragi moj Kapidza nece moci. A sto se tice nase lige, cak i Partizan da je ne igra,zvezda ni to ne bi mogla da uzme......

aal

pre 14 godina

Pricaj ti u svoje (Zvezdino) ime. Vi bi doduse ionako ispali pa mozda bolje da sami istupite. Samo tesko ces naci ligu u kojoj bi vama bilo sve po volji.

bojanf

pre 14 godina

onaj veci klub

gledaj ovog komleksasa, pa ko je prvi uleteo u guma ligu? pa vi (mislim na zvezdu najvise) ce te da menjate lige sve dok ne nadjete neki nacin da van terena budete prvaci i da se domegnete evrolige, ali tako ne ide...

Milan Boss

pre 14 godina

Vidim mnogi su sebi dali za pravo da komentarisu izjavu nazovi predesdnika Kosarkaskog Saveza Srbije. Covek je danas spasilac srpske kosarke i cuvar srpskih interesa.
A pitam se gde je bio kada su podgoricka Buducnost i njegov klub pristali da igraju Jadransku ligu. Svim silama se trudio da rasturi imperiju, kako je on to voleo da kaze, Partizan je osvajao trofeje, ustvari sudije i sudijska organizacija su nam to poklanjali, pa se gospoda uvredila i otisla da igra sa bivsom bracom, nezadovoljni tretmanom. A govorili su da je kod nas i pre pocetka prvenstva sve reseno i kako je Partizan i pre prvenstva sampion. Vidim da su se pioniri jadranske lige u tadasnjoj Srbiji i Crnoj Gori siti naosvajali trofeja u toj istoj ligi. Najveci uspeh im je bio da budu medju najjacih 8. I tada su branili interese srpske kosarke, zvonili na sva zvona kako su oni toboze u potcenjenom polozaju u odnosu na neke...
Kriv im je Partizan koji upravo braneci interese srpske kosarke nije hteo da udje u jadransku ligu?
Kriv im je Partizan sto je sampion svoje zemlje 8 godina za redom?
Kriv im je Partizan sto je osvojio 5 kupva?
Kriv im je Partizan sto je 3 godine najbolji u jadranskoj ligi?
Kriv im je Partizan sto je godinama medju 16, a zadnje dve godine i medju 8 najboljih klubova u Evroligi?
Kriv im je Partizan sto im je dao Kicu i Praju, sto im je dao Obradovica, sto im je dao ljudske velicine kao sto su Divac, Paspalj, Danilovic, Djordjevic, Rebraca, sto im je dao najboljeg trenera u Evropi, sto im je dao Milosa Vujanica, Kostu Perovica, Novicu Velickovica, Urosa Tripkovica, Milenka Tepica...
Kriv im je Partizan sto je sebi obezbedio ugovor sa Evroligom i to zahvaljujuci svom radu, gde nam niko nista nije poklonio?
Da li doticna gospoda zna da u sezonsko bodovanje ulazi i plasman u Evroligi? I tamo su nam poklanjali pobede protiv najvecih evropskih klubova kao sto su Panatinaikos, CSKA, Real, Barselona, Makabi, Olimpijakos, Tau, Efes...
Da li znaju da u evropskoj kosarci ne postoji ekipa koju Partizan nije pobedio?
Nas su gospodo naterali da igramo jadransku ligu kada ste vi svojim ucescem u njoj potpuno obezvredili srpsku ligu. I opet kada smo najbolji, daj nesto novo, da i vi nesto osvojite. Godinama ste trosili ogroman novac, imali visoke budzete, i osvojili NISTA. Pa daj da vam napravimo neki kup Zike Pauka, Nebojse Ilica ili Miroslava Radovica ili Zulfera Avdije pa da igrate Vi i Vase mladje kategorije, tu Vam je trofej siguran...
Vi cete nekome pricati o postenju, o sportskom stvaralastvu, o interesima srpske kosarke...Trebalo bi da Vas je sramota...

Zvezdaš

pre 14 godina

Nemam loše mišljenje o ovom čoveku, ali mislim da posle svega što je prethodilo ovakvom razvoju situacije u NLB ligi, a tu mislim na vlasničku strukturu, sistem odlučivanja, razjedinjenost srpskih klubova zbog klubaštva, ja kao Zvezdaš mislim da treba prepustiti Partizanu da odluči šta sa NLB ligom, jer ipak su oni ti koji su zaradili silne bodove u toj ligi.

Nama, Zvezdi kao klubu, predstoje mnogo važnije stvari od pomisli da trenutno naš stav uopšte ima bilo kakvu težinu i ozbiljnost, s`obzirom na totalni raspad sistema.

Ima dosta đubreta u našem dvorištu, ima tu dosta da se čisti, a liga, bilo koja da je, za nas je dobra, da ne kažem prejaka.

Žalosno, ali tačno!


I na kraju, da ne propustim:

"Uaaa trči i pucaj!"

...

onaj veci klub

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...

Vlajkwood

pre 14 godina

Ovaj sto proziva Partizan bi trebalo da se seti ko je prvi pojurio u tu `guma` ligu kako je zove a ko tek kad mu je zapreceno izbacivanjem iz Evropskih takmicenja.
Vidi se da se slabo razume u kosarku, sto je i logicno jer navija za Zvezdu.
A inace i ne kapiram svrhu ove NLB lige koja ni posle toliko godina ne vodi u Evroligu! Ja sam za srpsku ligu.

onaj(ali stvarno)veciklub

pre 14 godina

Vidim da je nekima ovde potrebno malo podsecanja o ulasku nasih klubova u NLB ligu:
- PRVA Sezona (2001/02): Samo Buducnost od nasih (SRJ) klubova (tada jos "nije bilo vreme" za ulazak Srpskih klubova);
2001/02: Zvezda, na velika vrata, ulazi u tu ligu - sto je u principu imalo smisla jer je prethodna sezona prosla lose - nisu ni izborili plasman u Evropu, pa im je ovo takmicenje odgovaralo.
2002/03: FMP takodje ulazi (tu su i Buducnost i Lovcen) - Partizan i Hemofarm JOS NE ULAZE. DA SU Zvezda i FMP gledali te famozne "interese Srpske kosarke" NE BI tada ni usli u tu ligu, ali ...
2003/04: Dolazi do dogovora da i Partizan i Hemofarm udju (liga broji cak 16 klubova), ali su se oni zalagali za 5 nasih klubova, sto nije proslo. Partizan na kraju preti istupanjem (ili da tu nastupa sa juniorima), ali je bukvalno ucenjen da je igra (inace ce biti izbacen iz Evrolige!).
Dalje verovatno znate i sami - za 7 godina igranja u NLB Zvezda nijednom nije uspela ni u finale da udje (ocito nece ni ove), a Partizan je u SVAKOJ od 5 godina usao u finale, a 3 puta i osvojio ligu.
Ja licno nisam bio za tu ligu, jer pamtim da smo imali sasvim solidnu 90-tih (doduse sa par "instant" klubova tipa Borovica i sl.) - Sada mislim da je ova liga dobra za nase najjace klubove, ali ne i za one koji ne ucestvuju u njoj. Da li bi, preko noci, tzv. "mali" klubovi (u Cacku, Leskovcu itd) ojacali? Mislim da se to ne bi desilo, a da bi izlaskom iz ove lige nasi najbolji klubovi takodje izgubili. Zato se treba boriti za promenu vlasnicke strukture i veci uticaj nasih klubova u njoj (koji ce, valjda, jednom biti slozni).

JUGOPLASTIKA

pre 14 godina

dakle,nesto sta su dogovorili svi klubovi(pa i srpski) na sastanku u ljubljani,sad ne odgovara saavezu.baš me zanima u čijem onda interesu nastupa savez???

dokle ovako

pre 14 godina

Ovaj ministar za propast upropasti sve čega se dohvati... Ne ulazim kakvi su i klji aranžmani sa NLB ali dojadilo mi je da ovakvi neobavešteni rukovodioci upropaste započeto. Zvezdu je doveo do prosjačkog štapa ali je Bartolomeu njegov drug.... Neznam dokle imaju savesti da ovako pal*mude

Michael Scofield

pre 14 godina

Onda vratite Partizanu onu godinu Eurolige koju ste Starac Foco (Bora Stankovic) i ti mesetarenjem ukrali!
Ili cuti ili ne lupetaj ko Maksim!

NLB liga je realnost!

L@ki

pre 14 godina

Kapicicu,vama(Zvezda)niko ne brani da izadjete iz lige,kad su Partizan i Vojvodina ostali u nasoj ligi a Zvezda,FMP i Hemofarm otisli u Jadransku ligu,sto tad savez nije reagovao,da se ocuva Srpska liga?!Mislim stvarno....Ispade Kapicic najveci protivnik osnivanja Jadranske-NLB lige,borac za Srpsku kosarku,jedino sto je uspeo da se izbori da Partizanu smanji igranje u Euro ligi sa tri na dve godine,jel je to naravno u interesu Srpske kosarke,SRAMOTA!!!

DORCOL DOWNTOWN

pre 14 godina

Ako istupimo iz NLB lige necemo igrati ni u jednom takmicenju pod kapom ULEBa.
Kome to odgovara?
Onome ko se u ovoj takmicarskoj sezoni nije plasirao ni u jedno medjunarodno takmicenje,onome ko gubi od Sirokog,Cedevite,Olimpije...
Kapicicu,svake godine u ovo vreme ista prica.Pocinje cuvena sesta faza raspada jednog kluba i sada bi trebalo paliti navijace tog raspalog tima protiv NLBa,ULEBa,sudija...Skloni se iz kosarke ti prevrtljivi covece ili ces i dalje nastaviti da sa licem trulog limuna predajes pehare Peri Bozicu.Zar je moguce da nas trofejni sport ima u rukovodstvu toliko licemera bez obraza.

Grobar Ni

pre 14 godina

„..Nijedna stavka po ugovoru koji je potpisan sa Đordijem Bertomeuom prošle godine nije poštovana i zato ovo nema nikakav smisao...“

Слабо памћење имате, г. Капиџићу. Испоштована је она ставка којом се ККП за зеленим столом одузима право које је он на поштен и спортски начин стекао, а то је његово трогодишње учешће у ЕЛ. Та ставка је за Опачића, Б. Станковића, Човића и Вас Капиџићу, као председника КСС, а у ствари, тада браниоца интереса клуба који би, да је правде, због очајних резултата, ове године морао да напусти друштво у које је први са ових простора ушао, била и приоритетна, док су остале, па и организација регионалне лиге, биле секундарне. Управо из тог разлога данас власници ове лиге не уважавају наводни договор о унапређењу организације и поделе власничке структуре, који их у ствари, због начина како је успостављен, и не обавезује на то. Ваша претња са иступом из ове лиге је зато чудна (Ви сте ипак председник КСС), капитуланска и погубна по интересе српске кошарке, јер би тако нерезонски потез допринео њеној још већој деградацији. Њиме би данас и у европским размерама веома јаки ККП и Хемофарм били уназађени и сведени на ниво пропалог кошаркашког клубића који се још увек вештачки одржава у животу. Срамота.

Sergio23

pre 14 godina

@onaj veci klub
Cudu da se nacudim kaklvih sve ljudi ima! Ti sine ko da imas 10 godina. Kad je Partizan jedini ali jedini odbijao da igra tu "prezetvativ ligu" Vi na celu sa Zmagom samo sto na niste poubijali ako se ne prikljucimo. Dok je Dule govorio o toj ligi kao najvecm zlu i necmu sto nije dobro za kosarku u Srbiji, svi st ga osudjivali kao "debeli jede g..a, stalno mu nesto smeta, teorija zavere" i tome slicno. Sad kad Vam je doslo iz d..a u glavu a kod nas Srba to je dug proces, ispade kako Partizan zagovara tu ligu i kako su "nasi" ljudi na celu saveza i slicno upropatili Srpsku kosarku (primer. Kapidzic poznati Partizanov as!?. By the way nasa kosarka je stvarnio unazadjena zbog Partizana, drugi smo u Evropi sa najmladjim i najperspktivnijim timom u istoj (okosnica tima su Partizanova deca), Partizan redovan ucesnik Final 16 Evrolige (o cijim uspesima se u Evropi govori samo u superklativima). S druge strane shvatam ja frustraciju da ako igrate "Srpsku" ligu bez nas mozda nesto i osvojite ali kaoko stvari stoje za tako nesto trebala bi Vam liga u kojoj ste Vi jedini clan.

djenka

pre 14 godina

se secam jedino je ONAJ VECI KLUB PARTIZAN bio protiv.Vidi njega, pa ti si taj sto nas i uvuko da je igramo,a koliko ....Posto je tvoj i Zmagin projekat zvan KK."Sledeci Milenijum " propao daj da pokusamo da unistimo i ONAJ VECI KLUB. A pa dragi moj Kapidza nece moci. A sto se tice nase lige, cak i Partizan da je ne igra,zvezda ni to ne bi mogla da uzme......

KG

pre 14 godina

Kakav more Kapicic, kakva crna uprava, kakvi direktori, kakvi sponzori,kakvi novinari, kakvi bakraci - nema to pojma.

Ako Dule Vujosevic kaze da izlazimo - onda izlazimo. Ako kaze da ostajemo - ostajemo i zdravo.

frustracija...:)

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

gledam ovaj komentar i prosto se cudim cudu....
ja znam da su svi ovi ''veci'' klubovi puni gneva sto ne mogu da pridju Partizanu,ali mislim da je svima JAKO DOBRO poznato ko je prvi otisao na jadran i ko je sledio isto,i ko je bio primoran da je igra da bi igrao evroligu....
tako da ovaj\ova sto je pisao\la komentar ce lako lagati druge,ali ne znam samo kako podnosi kada laze sebe...

djordjevic

pre 14 godina

Aj pre nego sto izadjemo iz ove lige da nekako ovi tvoji miljenici uspeju da ne budu poslednji u njoj...Sa sigurnoscu jure ka tom prestiznom mestu.

Aleksa (iz onog manjeg kluba sto vas stalno gazi)

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)
Da da, sve nasi ljudi i u FIBI i u kosarkaskom savezu, svuda..., a i ti nisi nimalo zavidan.

KK SLEDEĆA SEZONA

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

U čemu veći? A da, pa i ja pitam svašta kad se odgovor sam nameće, pa u SLEDEĆIM SEZONAMA!!!

tarrrrrrr

pre 14 godina

znao sam da ce ovako zavrsiti-kriv je partizan!!!
P.S.ko je zadnji usao i ko je jedini od velikih srpskih klubova bio protiv regionalne lige!?!?!?!??!?

Vuk23

pre 14 godina

Ovo sam napisao posle istorijskog sastanka i objavljeno je na ovom forumu.
Pa da se malo podsetimo.

Šta je interes srpske košarke?
Šta je interes propale Evropske Zvezde?
Da krenemo redom.
Uleb nudi Partizanu 3 godišnji ugovor,kao što ima Cibona i Olimpija.Partizan na nagovor saveza pravi grešku odbija to,u interesu srpske košarke je da prvak igra Euroligu.
ŠTETA ZA PARTIZAN 1.
Jadranska liga nudi Partizanu učešće u njoj i da izabere tim iz Srbije koji on hoće da igra Jadransku.Partizan odbija u interesu srpske košarke.
ŠTETA ZA PARTIZAN 2.
Crvena Zvezda odlazi da igra Jadransku ligu i degradira našu ligu.Nije izbačena iz naše lige.
Crvena Zvezda i FMP-e sa Jadranskom ligom ucenjuju Partizan da igra istu inače neće moći kao šampion zemlje da učestvuje u Euroligi.
ŠTETA ZA PARTIZAN 3.
Crvena Zvezda predlaže bodovanje,kako bi sprečila da Partizan kao šampion igra Euroligu,FMP-e lobira za to.
ŠTETA ZA PARTIZAN 4.
Partizan osvaja najviše bodova u trogodišnjem ciklusu i dobija praktično 3 godine u Eeroligi zagarantovano.Crvena Zvezda,FMP-e,Radović,Stanković,Kapidzić,Vesić,Anđelković,Đilas,Opačić traže da takvo bodovanje ne važi.Partizanu se odizima 1 godina u Euroligi i praktično pošto je bio i Šampion dobija samo 1 godinu u Euroligi sezona 2010-2011.A ta sezona će biti jedina bodovana za učešće u Euroligi sezone 2011-2012,plus izjednačava se naša liga,koju su napustili i obezvredili,sa Jadranskom.
ŠTETA ZA PARTIZAN 5.
Ja znam da su navijači Zvezde sada radosni što su uspeli uz pomoć državnih organa,sumnjivih biznismena da napakoste Partizanu ponovo.Da ponovo naprave zlu krv,očekujem da će u Pioniru pasti krv,100% sam ubeđen,jer mnogo se radi van terena.
Mogu samo da im kažem da je sve to nebitno i da se mnogo ne nadaju,i dosad su izmišljali pravila ali koja god pravila da izmisle Partizan je opet najbolji i igra Euroligu i tako će biti opet.Sačuvajte ovu poruku pa će te videti.
Da vas pitam da li imate obraza,glupo je znam da ga nemate.
A sad ozbiljno pitanje.Da li su svi naši klubovi,naš savez,predstavnici Jadranske lige i Eurolige(Bartomeu) potpisali papir da ovo bodovanje važi za sezonu 2011-2012,na osnovu jednogodišnjeg bodovanja u sezoni 2010-2011?
Jer ako nisu,znate dokle će ovo bodovanje da važi,ja ću vam reći upravo do sezone 2011-2012.A onda će opet neko iz Zvezde da traži promenu naćina ulaska u Euroligu srpskog predstavnika.Sada ne mogu da predvidim kakav će njihov pradlog u interesu srpske košarke da bude,zavisiće od mnogih faktora.Ali jedno je sigurno to će biti u "INTERESU SRPSKE KOŠARKE".

sasa

pre 14 godina

Kapicicu ! Istupi ti iz saveza. Bice nam lakse. Vi bre Zvezdasi za sta god da se uhvatite - susi se . Za mokar peski da se uhvatite- osusice se. Kad malo bilje razmislim, drzite se vi i dalje mokrog peskira. Korisniji ste.
"dijagnosticar", Sasa, Nis

DEXTEE

pre 14 godina

Kapičiću pa ti u dosadašnjem predsednikovanju nisi stao na pravu stranu nikad...kod svake dileme si otišao u krivo....kada svi kažu levo, ti desno....kada kažu desno...."Svaka čast" za procenat dobrih odluka....tužno, da bi bilo smešno....

Bjelokosti

pre 14 godina

Simpatican je ovaj Kapicic, bas smesan neki gospodin! E, sada bi ga trebalo podsetiti sta je sve govorio u ne tako dalekoj proslosti. Kapicic je jedan od zagovornika ovakve lige gde hrvati i slovenci ''kolo vode''. Secas li se Kapicicu kako ste ti i tebi slicni iz KSS-e proganjali Partizan da igra ovu ligu, pretili ste Partizanu izbacivanjem iz nacionalnog prvenstva i cak izbacivanjem iz evrolige. Nadam se da je SOS kanal sacuvao video zapise emisija iz tog vremena i da ce ih reprizirati.

Noki

pre 14 godina

Koja srpska liga?? O cemu pricate i grobari i delije?? Eto sta je sa fudbalom...Liga bez jakih klubova nema smisla i u takvom sivilu propada i ono malo sto valja! Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm... su jaki zato sto igraju u takvoj ligi. Za par godina bi svi propali u srpskoj. Sta bi falilo da u fudbalu imamo slicnu ligu kao ova??? Pa da li je bolje igrati sa Dinamom, Hajdukom, Sarajevom, Velezom...ili sa Lucanima, Bajinom Bastom ili Cukarickim...
Te stvari su buducnost svakog sporta a nase je samo da sto vise budemo zastupljeni u tome.

BTW, Eto i Partizan popularise hokej jer igra u takvoj ligi a da ne pricam o vaterpolistima. Male lige ne interesuju nikoga!!!!

Parni valjak

pre 14 godina

Kapičiću, ti si maksimalno iskompromitovan, tako da je nebitno šta ti misliš. Ako ne važi dogovor, onda se vraćamo na trogodišnji ugovor Partizana sa Evroligom.

djordje

pre 14 godina

Ovog coveka odmah smeniti ,poslati u penziju injega i zvezdicu! Pa drugovi ne moze to tako za sve sto ste se uhvatili je propalo fudbal rukomet pa sad dosla kosarka na redu!strasno

vuleki

pre 14 godina

I da se izbrišu SVI bodovi i uspesi timova u toj gnusnoj ligi. I ko sada osvoji domaće prvenstvo taj je šampion kosmosa svih vremena.

Jesam li ja to neobavešten?

srdjan

pre 14 godina

Došla maca na vratanca.Sad kada je Partizan U ligi Evrope hoćete da mu ukinete to pravo.Sramota za Kapičića koji otvoreno izgleda hoće silom zvezdu da vrati u život kad već nemože u Jadransku ligu.Ako Srbija istupi iz Jadranske lige Partizan bi trebao da ostane jer kad je on jedini bio protiv ulaska u tu ligu svi su ga pljuvali.Sad mogu da mu samo pljunu pod prozor

irr_srb

pre 14 godina

Ne razumem navijace KKSS, pa ovo je vas covek, ON JE INSISTIRAO DA IGRATE NLB ligu. KK Partizan je od pocetka pricao da ne trebaju nasi klubovi da igraju NLB. Gospodin Kapicic je licno zasluzan sto je KKP dobio ugovor SAMO na 2 godine, a ne na 3 koliko je MINIMUM, sa EL. Sad kada vidi gore pomenuti da KKSS ne moze nista da osvoji, i da KKP ima dovoljno bodova da igra EL narednih 10 godina, trazi istupanje. PA COVECE ODLUCI SE!!
Kaze jedna poslovica: Hoce piski, nece piski?

pravda

pre 14 godina

Gospodo, usli ste dobrovoljno u PRIVATNU kosarkasku ligu. Trebali ste vise da razmisljate i bolje da citate ugovore. I da se pravno zastitite ako slucajno budete osteceni. Ili namerno osteceni i unazadjeni. Sad vam je za sve kasno.

Nismo mi ludi.

pre 14 godina

Gospodine Kapicicu znamo mi zasto vi zelite da se izadje iz Nlb lige. Ne zato sto je to u ineresu nase kosarke nego je u ineresu tvog kluba (Zvezde),jer sledece godine nece igrati nigde.

Dusan721991

pre 14 godina

Ja mislim da je bolje da se igra samo nasa liga, da najaci klubovi igraju nasu ligu bez NLB... jel je postalo smesno, svake godine srpski tim osvaja, pa dokle da im dokazujemo da smo bolji... i sigurno bi bila veca gledanost da Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm igraju po celoj Srbiji...

Cvetko

pre 14 godina

Sve što je Kapičić radio je bilo ono što je hteo Zvezdin rukovodeći tim! Sve i samo suprotno od onog što je Partizan prvobitno tražio. Dovodio je sa Opačićem i "mečku" na rupu, slikao se sa njim kao na vašaru... i sada "opet" ništa nije dobro. Pa, znalo se da ništa, kao i ranije, neće biti ispoštovano. Ali bilo je bitno da se postignu uslovi koji nisu oni koje je zastupao Partizan. Štetno i jedno!Cvetko

Grobarska svest

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

Kao prvo ,ne znam sta ti znaci potpis,je li to neka sala moga srca vrela ili si pao sa kruske pa seo za komp da napises nesto...Nemoj da se blamiras covece,pa prva je zvezda crvena zajedno sa Covicem usla u ligu sa "svojom braco",hrvatima i slovencima,kako te nije sramota da izvrces stvari naopacke,znam da ima patoloski nerealnih ljudi,ali ti prijatelju pomeras granice.Sada kada zvezda crvena nece izboriti evropu preko NLB naredne sezone,kada je pukla u evrokupu kao zvecka,sada da menajmo pravila igre kako odgovara zvezdi crvenoj,klubu bez ijednog trofeja godinama ,a bogami i decenijama

stani malo

pre 14 godina

Malo mi je sve slucajno da u trenutku kada Zvezda nema sansi za evrokup sledece godine, trazi se izlazak iz NLB lige kao razlog srpskih interesa,jer je zvezda u NLB ligu i usla zbog toga sto iz domace lige tada nije mogla da igra nigde u evropi. Izvini Kapicicu nisam te prepoznao!!!!!!!!

sasha

pre 14 godina

Preporučujem (+53)Ne preporučujem (-17)Šta je ovo•A zasto ne napraviti neku novu ligu slicnu ovoj ali sa prijateljskim zemljama.
nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB
(takovo, 10. mart 2010 14:20)

hahaha... a boze sto si me nasmijao. zaboravio si rusiju i kinu..

Didi

pre 14 godina

Ovaj hoce po svaku cenu da zvezdi donese neki trofej kad vec ne mogu igraci,treneri i uprava... Posto je Partizan osvajao domace prvenstvo, govorili ste kako je nase prvenstvo neregularno, da se kupuju sudije i sl. A da je NLB interes jer tu Partizan ne moze da utice na sudije i ligu. Sad kad Partizan osvaja tu ligu i kad je najaci, a zvezda ispada iz lige, bolje za svaki slucaj da se istupi da zvezda ne bi sama igrala Srpsku ligu. Kad se budete uverili da zvezda nece ni u Srpskoj ligi uzeti neki trofej, reci cete da je interes onda da se formira regionalna liga sa zemljama BENELUX-a, i da samo zvezda tu moze da ucestvuje, pa da konacno osvoji i zvezda neki trofej...

nele

pre 14 godina

Srecom,ne pitas se ti, niti iko iz saveza. Ionako ne radite nista. Ako klubovima odgovara NLB liga, igrace, ako ne, nece.To je jedino merilo. Savez niti trenira igrace, niti brine o njihovim platama ( a to je najvaznije ), i zasto bi on odredjivao politiku klubova. Da Partizanu bude losije da bi Metalcu bilo bolje? Moze, ali ko ce to da plati?

tosve

pre 14 godina

samo da kazem koliko se ja sjecam i partizan dok nije poceo igrati NLB ligu nije nista postizao u evroligi osim mrsavih rezultata a to je jedna ili maximalno dvije pobjede u toku sezone a TOP16 im je bio misaona imenica. Medjutim od kad su poceli igrati NLB ligu i jace utakmice tako je skocio i njihov kvalitet. Jer realno gledano nasa liga je jos slaba jedino 5 klubova koji bi iole mogli da se bore medjusobno. Ali takodje mislim da bi se Srbija trebala dosta vise pitati u NLB ligi nego sto je to sada ipak smo mi najjaci!!!!!

d

pre 14 godina

Sta ovaj lupa gluposti.Ako na primer Partizan istupi iz lige,igrace sa prosecnim timovima u nasoj ligi i nikakve uspehe nece da ima u Evroligi.Da li je bolje da igra sa timovima poput Ergonoma,Radnicki Basketa ili protiv Cibone,Olimpije,Buducnosti.Razmislite o tome.

z

pre 14 godina

Naravno, cim Zvezda nema nikakve uspehe godinama u tom takmicenju, odmah ga treba napustiti? Ovo je jadno ponasanje onih koji su prvo i insistirali da se igra ta liga.

GROBAR-S

pre 14 godina

Sta god da uradite ne vredi vam.Partizan je u svakoj varijanti najjaci srpski klub.Kako god okrenes da bi Zvezda igrala evroligu mora biti bolja od Partizana.A to ce biti onda kad ne bude bilo Vujosevica,Danilovica,Todorica ii ostalih koji svake godine prave sve jaci Partizan.

Hanibal Lektor

pre 14 godina

Kada je svaki konstruktivni argument potrosen,
predsednik saveza poseze za najrazornijim, najefikasnijim, toliko puta na terenu u realnim uslovima oprobanim i dokazanim oruzijem!
Samo je blago zasvirao po tankim zicama nacionalizma
i SRBOVANJE moze da pocne..
..Sta ce nam ovi, njima dizemo, nama spustamo, imamo veci, bolji, itd, itd
nekada me je stvarno sramota

Muuuuuuuuuuuuuu

pre 14 godina

Nije pitanje da li nam treba NLB liga, nego je pitanje vlasništva. Hrvatska i Slovenija kao apsolutni većinski vlasnici svake godine menjaju pravila kako oni žele i ulažu novac iz profit u svoju košarku. Vremenom će tas na vagi prevagnuti u njihovu korist ako ostane ovakva vlasnička struktura. Mi moramo postaviti pitanje vlasništva dok imamo neku moć i kvalitet i dok nas trebaju. Nećemo valjda čekati da nas preteknu sa kvalitetom i da nas odbace kao krpu onda. Ako ne možemo da se dogovorimo oko vlasništva onda bolje da prekinemo odmah saradnju i da i oni propadnu nego da za pet godina liga ima dva srpska i pet hrvatskih jakih timova. Bolje brate da onda propadnu i oni. Ovako oni profitiraju svake godine iz naše nesloge, svake godine grade jaču ligu na našim uspesima i sve manje nas trebaju. Pa nismo volovi valjda. Ili jesmo.

Ivica

pre 14 godina

Formirati PROFESIONALNU regionalnu ligu sa timovima iz Srbije, Republike Srpske, a ako ova "braća" što su priznala Kosovo hoće, mogu i oni, pa što da ne i jedan Makedonski klub, 12 timova, podeliti kako treba i igrati, biće jača od NLB.

I šta u stvari vredi u toj NLB? Samo Cibona, Olimpija je pred raspadom, ostalo "buranija".

Čitam da se Dule Vujošević slaže sa prihvatanjem češke ekipe i smatra da je to Ok, ali mislim da će se svi, pa i on složiti, da je bolje i lakše igrati novu ligu.

Nikola

pre 14 godina

Kako te Kapicucu nije sramota. Pa ti i tvoji pajtasi ste unistili Srpsku ligu da bi bilo neke regionalne!!! Sad kada tvojim interesnim pajtasima ne odgovara sada pljujete po Evroligi, NLB, Bartolomeu. Skandal... Ko nama vodi savez...

GROBARI PG

pre 14 godina

Ti ceš da istupiš, ti se ne pitaš ni u savezu, a hoćeš oko klubova. Pričaj u ime KK Sledeca sezona, nas ostavi da deremo kao i do sada

Sasha

pre 14 godina

Objektivno ovo odgovara nasim najboljim klubovima. Da se ispostovao dogovor sa 12 klubova FMP bi verovatno ostao bez mesta u ligi.

Sto se tice nebuloznih teorija o "jakoj srpskoj ligi" treba imati u vidu da upravo cetiri nasa najbolja kluba nemaju interes za tako nesto. Prvo, nikako ne bi mogli da privuku pristojne strance da igraju takvu ligu. Drugo, mozda bi poseta kada gostuju bila velika ali kada su oni domacini nema teorije da bi ljudi dolazili da gledaju rasturanja od 50-tak poena razlike. Trece, kako da nasi mladi igraci iz najboljih klubova napreduju ako ne kroz ligu u kojoj imaju 15-20 jakih utakmica godisnje, bas onakvih kakve im trebaju. Nimburk ce samo jos popraviti kvalitet te lige.

Na kraju treba imati u vidu da mi stvarno imamo samo cetiri ozbiljna kluba. Ostali, uzmite primer Vojvodine, sacekaju da na par godina udje neka kinta a nakon toga ih nigde nema. Ko moze da garantuje da ce Radnicki iz Kragujevca biti jak i sledece sezone? To su instant timovi. Nema u Srbiji kinte za rad na duge staze. Najbolji primer za to je vaterpolo klub Becej, ne tako davno prvak Evrope a gde je sad? To je Srbija.

JaXa da nije NLB lige,ne bi bilo ni evroligasa Partizana

pre 14 godina

Imam ideju!Da kapicic oformi svoju srpsku ligu gde ce igrati samo zvezda i fmp!Partizan,Hemofarm i Radnicki,3 najbolja nasa kluba nek igraju NLB ligu pa cemo videti sta ce da urade.Ko je za nek preporuci(bez obzira ciji ste navijac),da vidimo kakvo je stanje.NLB liga forever

dreadnot

pre 14 godina

Ajde da malo razmislimo.
Kao navijac Partizana, iz Valjeva, mislim da je igranje lige u kojoj nista nije usaglaseno sa kvalitetom, apsolutno porazavajuce za sve nas.
U toj ligi kvalitet realno poseduje samo Cibona, Olimpija bi propala bez NLB (mozda i sa njom) a sve ostalo nije nista kvalitetnije od srpskih klubova.
Zalazem se za uvodjenje nase profi lige i da se prilikom "razdruzivanja" od "brace" bodovi za Evroligu prenesu, odnosno da Partizan ima stecena prava.
Nasa liga ce biti zanimljivija.Verujte, bile bi pune hale u Cacku,Nisu,Kraljevu,Krusevcu,Kragujevcu,Zrenjaninu,Valjevu...Sponzorima bi to bilo zanimljivo,tv prenosi ne bi uticali na posetu i ova liga bila bi interesantnija deset puta.
Pa zasto da budemo taoci onih koji su procenili da mogu bez nas u svemu?
Neka igraju i kosarku bez nas.
Verujte mi, idem po svim halama sirom Srbije i siguran sam u ovo sto pisem.
Neka nam Uleb da prohodnost za najjaca takmicenja, neka se po isteku dve godine saberu bodovi za nastup u Evroligi.Do tad to mesto po svemu pripada Partizanu.
Domaca liga nam treba i bice mnogo mnogo jaca od ove za par godina.
Postujmo sebe.Oni bez nas su NIKO.Mi bez njih - ZEMLJA KOSARKE i sampiona.
Pozdrav iz Valjeva

Dana

pre 14 godina

Ovaj Kapičić me podseca na raspad Jugoslavije, kada su oni, koji su se kleli u bratsvo i jedinstvo i Jugoslaviju preko noci postali borci za "srpstvo". Da li se neko seca, da je Kapičić bio za Jadransku ligu?

Gavra 3x19

pre 14 godina

Kad vec ne mozemo da budemo prvi u gradu, hade da budemo bar prvi u selu. Hajde da otkacimo NLB ligu i da opet igramo po fiskulturnim salama vascele Srbije. Hajde da opet nas predstavnik u Evroligi zavrsava sezonu sa dve pobede i da nam polufabrikovani igraci odlaze u inostranstvo.

Kada cemo da shvatimo da kvalitet nastaje iz konkurencije, a ne iz patriotskih pobuda i praznih prica. NLB liga je kvalitetno takmicenje i ucesce u njemu podize kvalitet nasih klubova. Sto se tice nasih nazovi tradicionalnih kosarkaskih centara (Leskovac, Kraljevo, Cacak, Nis, Prokuplje), seca li se iko da su ti centri ikad imali prvoligasa?

exi

pre 14 godina

Ja stvrno ne znam sta ovaj covek prica, koga on predstavlja, ciji je on predsednik? Sto ne ode vec jednom i sve nas malo oslobodi od kojekakvih ideja.
Nije mogao istrepeti to sto ce Partizan jos godinama igrati Evroligu, pa je i to pokusao da promeni, i donekle mu je i uspelo. Sta sad hoce??? U cijem je sad to inetresu, klubova, sigurno NE, jer su oni saglasni sa ovom odlukom. NAPOLJE VEC JEDNOM, idi odakle si i dosao pa tamo sprovedi te tvoje ideje, pa cemo videti dokle ces dogurati. To je valjda u interesu nase kosarke!!!!

A ko ce imati vise stete?

pre 14 godina

Slobodno istupite, nikome necete nedostajati jer ste ionako topovska hrana za sve ozbiljnije ekipe. S tim sto ce taj proces samo ubrzati potpuni raspad Zvezde, zato dobro razmislite.

Памтимо

pre 14 godina

Ову лигу нам је наметнула Звезда и тако нас ставила у инфериорни положај у односу на Словенце и Хрвате:
Док наши клубови постижу резултате, они управљају и скидају кајмак.
УМЕСТО ДА ПУНИМО ХАЛЕ ПО СРБИЈИ, МИ ГУРАМО НОВАЦ У ЏЕПОВЕ СЛОВЕНЦИМА, ХРВАТИМА И ОСТАЛИМ.
Свака част свима, али је Србија на првом месту.

Dejan

pre 14 godina

S konja na magarca ? I ovo malo sponzora ce da napusti klubove. Izgleda da je to cilj. Da se ovi jaci klubovi dovedu na nivo ovih slabijih.

HaHa_definicija_licemer

pre 14 godina

"Svima koji pisu o licemerju Zvezde - "hocemo, pa necemo":
U cemu je razlika izmedju toga i "necemo, pa hocemo"?
Terate kontru ili ste se predomislili u vezi sa vasim prvim koracima u vezi sa NLB ligom (sada, po onome sto radite, ispada da je Zvezda bila u pravu i nije radila protiv vas kad smo ulazili u NLB - puno ste toga dobili).
Ko je onda licemer?
(ko je licemer?, 10. mart 2010 13:57)"
Ovaj komentar stvarno zaslužuje da se ponovo pročita!!!
Ovoga bi se postideo i Šojić iz "tesne kože"!

Dukla Praha

pre 14 godina

ja,

masis temu. kako mislis da moze kvalitet da dodje npr. sad iz kraljeva/subotice/cacka/leskovca (...) kad je sistem NLB bukvalno hermeticki zatvoren za njih.
njih, tih ostalih timova nema ni u medijima.
niko nece da finansira i ulaze ozbiljno u nesto sto je baceno da bude drugorazredno takmicenje.

najbolji primer unistenja je zdravlje leskovac.
cim smo se okrenuli jadranskoj ligi, leskovac je od kosarkaskog epicentra postao kosarkaski grad duhova.
a ko se seca winston yuba lige?
ona je za ovu jadransku bila institucija.

Ne to nisam ja , ne to nije moja schauma

pre 14 godina

drugovi vidim većina kuka protiv NLB lige i zagovara "najjaču ligu u celoj vaseoni".... pa onda istupite ko vam brani, mislite da će netko plakati... jao, jao! Kao prvo pristupili ste privatnoj ligi koju je osnovala firma SIDRO d.o.o. i na taj način prihvatili uvjete i pravila. Naknadno je dat udjel zvezdi i partizanu i to je to firma skrbi za svoju privatnu ligu i njome upravlja!JASNO KAO DAN 1.SVI TROŠKOVI PUTOVANJA, SMJEŠTAJA EKIPA I SUDIJSKE TAKSE SU POKRIVENE SPONZORIMA tako da ova liga ne košta ništa ni partizan a ni zvezdu.
2. Novi članovi kao što su CEDEVITA i NYMBURK su ušli sponzorski u ligu i doniraju tako da će npr nymburk snositi troškove puta svima u češku.
3.Dakle ako Vam ne odgovara a vi istupite pa punite dvorane posrbiji u što sumnjam niko vam ne vrani. Prije da će partizan opet derati kojekakve beobanke, lionse i ostale sa 50+ a u euroleague opet da ima skor 2-12. Suma sumarum predosadni ste više s tom kuknjavom dobili ste besplatno takmičenje a sad bi kao u komunizmu da to sve neko drugi plaća a da se vas pita i da vi odlučujete.E NE MOŽE BRE DRUGOVI!!! uzmi ili ostavi

Jovo Kapicic-legenda

pre 14 godina

A istupite vise ne mozemo vas slusat stalno se zalite... vazda su svi protiv vas.. ajte napolje! I ti kapicicu sto ti pricas otac ti je bio i ostao NAJVECI CRNOGORAC u modernoj istoriji a ti nesto branis interese srpske kosarke.

Novak

pre 14 godina

@L@ki

Grešiš da je Hemofarm zajedno sa Zvezdom i FMPom pristupio jadranskoj. Prvo je sezone, možeš proveriti, 2002/03 jadranu pristupila Zvezda, sledeće godine FMP a tek sezone 2004/05 Partizan i Hemofarm.

Ja bih samo da pitam...

pre 14 godina

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako bi napuštanje NLB lige ojačalo naše "košarkaške centre"? Drugo, kako Hemofarm iz VRŠCA uspijeva napraviti odlične rezultate i od VRŠCA napraviti košarkaški centar u ovako lošim uslovima za razvoj srpske košarke?

Zašto to, umjesto Hemofarma, nije, recimo, Zdravlje iz Leskovca?

Na koji će to način "manji" klubovi iz Srbije postati kao što je sada Hemofarm, ako istupimo iz NLB?

Mislim da se svi sportski klubovi više moraju baviti sportom, a manje politikom. Rezultati ne mogu izostati.

my name is..

pre 14 godina

Jedan veeeliki glas za NLB! to je domaca liga,kakva nejaka srpska liga..ako zele neka je igraju ostali..mom Partizanu zelim sve najbolje i da ostane u ovoj ligi,a Kapicici i ostali neka stvaraju svake godine teorije zavere,mozda im uspe jednog dana..

PRAVDA

pre 14 godina

Kapičiću,"stručnjače,spasioče"ako istupimo,gubimo mesto u evro .Kome to odgovara?Onima što na početku sezone"za nas je sezona završena",PA HAJE I DRUGE DA POVUČEMO U PONOR.Ti po onoj "neka i komšiji crkne krava kada je crkla naša".

dule dudule

pre 14 godina

Objasnite nam ponovo, koji to bese istorijski i epohalni dogovor koji ce uzdici srpsku kosarku?...Covicu, Opaca, Boro, Ivanovicu, reagujte.

nikola

pre 14 godina

Partizan ste silom uterali u tu ligu i sad kad zvezda ne moze da se sastavi onda ajde opet da menjamo nesto i da se vracamo na staro!? E pa ne moze, makar samo zbog toga! Partizan je bio poslednji koji je hteo tu ligu i ucenjivanjem Evrolige ste ga naterali da je igra,a sad vam ona ne odgovara jer Partizan i tamo kida...

djordjevic

pre 14 godina

Vidim sad se svi ponose uspehom srpskim timova u NLBu i cude se cudu kako nas niko ne postuje. Zasto lepo ne priznate da svi ti uspesi pripadaju Partizanu, pocnite da cenite Partizan pa ce nas onda i svi drugi ceniti...

Dalibor

pre 14 godina

Baš se sad setio toga, dan nakon zvezdine propasti i klizanja prema ispadanju iz jadranske. Sledeća njegova izjava će biti nakon gašenja zvezde, bilo zbog fuzije, bilo zbog propadanja i glasiće: "Ja ne znam što mi koji ... igramo tu košarku?!"

Miki

pre 14 godina

sva je sreca ,pa se ovakvi likovi sto pisu ovde,ne pitaju nista ! jedna ekipa kao sto je partizan,nikada ne bi imala takve razultate u evroligi da nije jakih utakmica u regionalnoj ligi...
ne verujem da u ovakvoj situaciji,drugaciji dogovor nije nemaoguc !svi vi koji ste protiv te lige,u osnovi vase mrznje je nacionalizam i sovinizam !

Ganci

pre 14 godina

Da, propali su slovenci i kada smo prestali da kupujemo Kolinska pastu za zube, Thomy majonez, Fructalove sokove ... Bojim se da će tako propasti i regionalna liga bez nas. Iako sam zvezdaš, kapa dole Partizanu. A o jakoj srpskoj ,ligi najbolje govori snaga Jelen "super" lige. Takva bi bila i košarkaška, a poseta bi bila verovatno na nivou nekoliko hiljada gledalaca (za celu sezonu).

mare_pa

pre 14 godina

Mali potsetnik, za neupucene:

Partizan je sezone 1997/98 igrao Final 4 direktno iz domace lige.

napolje iz NLB-a.

bice svaka utakmica puna hala navijaca.

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Muka mi je od ovih kosarkaskih znalaca koji tvrde da je Partizan dosao na svoje mesto zahvaljujuci regionalnoj ligi. Zar vi stvarno verujete da se protiv Zagreba, Domzala, Sirokih, Cedevita, Olimpija i slicnih vise podize kvalitet nego kad se igra evroliga??? Partizan je 90-ih imao odlicnu generaciju koja je predstavljala nesto u Evropi (fajnal for 1998), a igrala je domacu ligu koja bi danas bila jaka koliko je i tada bila kvalitetna (a nije bila nekvalitetna i pored pojedinih instant-timova kojih danas ima i u regionalnoj ligi). Partizan je da vas podsetim igrao evroligu i na pocetku decenije, a to sto je generacija bila daleko slabija od one iz 90-ih, ili poslednje sa Novicom, Tripkom i Tepicem je stvar kosarkaskog kvaliteta, a ne protivnika s kojim igras u domacim okvirima. Partizan je imao svake sezone 10 zagarantovanih jakih utakmica u evroligi i sa i bez regionalne. U regionalnoj je dobio Cibonu, gostovanje u Zadru i tu je kraj price. Uostalom i reprezentacija nam je tavorila zbog losijeg kvaliteta, odnosno jednostavno nismo imali bolje. 90-ih smo napravili kredit, da je u ovoj deceniji na izmaku svako mogao preko bare, samo zato sto je rasadnik srpske skole kosarke, a kvalitet je bio upitan. Igrali su Radmanovic, Milicic i slicni daleko jacu ligu od ove jadranske, pa opet ne postadose igraci i uzdanice srpske reprezentacije. Regionalna liga je doprinela napretku Partizana za 15% u vr' glave, sve ostalo je krvavi rad Vujosevica i njegovih pulena, bez obzira gde i protiv koga igrali. Ali vredi li radi tih 15% svesti domacu kosarku na samo jedan kvalitetan klub? Sta ce biti kada Partizan odigra losiju sezonu u Evropi? Ko ce onda biti kriv? Domaca kosarka?

likvidator

pre 14 godina

Pa istupite,već ste naprni s time. Cibona,Zadar,Zagreb,Cedevita,Olimpija,
Budućnost,Nymburg...ok liga u kojoj se da napredovati. A Prtizan ako izađe iz NLB-a opet će imati 1-2 pobjede godišnje u Euroligi

dork

pre 14 godina

@karlos
Od kada igramo NLB ligu opet smo u kosarkaskom vrhu, reprezentacija 2. u Evropi sa sve mladim igracima Partizana koji su stvoreni u toj NLB ligi. Zadnji put kad nam je reprezentacija harala Evropom to je bilo s generacijom koja je takodje stasala igrajuci jaku ligu SFRJ. Zdrav razum nalaze da je NLB u interesu srpske kosarke.

Aleksandar

pre 14 godina

Igrati ligu DA ali dozvoliti da nas ucenjuju slovenci i hrvati NE! Srpski su klubovi od osnivanja ove lige najbolji i i ne sme se dozvoliti da nas podcenjuju.Ne trazimo precenjivanje ali ni podcenjivanje! Ovi koji pisu da se mora sve raditi po svaku cenu neka se sete kako su nas ignorisali u vaterpolu pa sta nam fali sa Madjarima.

Pobesneli max

pre 14 godina

Ja sam protiv istupanja iz NLB lige. Ne znam sta je interes srpske kosarke, ali nisam mali da bih video da stasava generaciaj kosarkasa koja ima potencijal da nas vrati u sam svetski vrh. Proteklo evropsko prvenstvo je bilo dobra uvertira za to. Slucajno ili ne, ti kosarkasi su stasali upravo u toj "omrazenoj " NLB ligi. I slucajno ili ne, raspad nase kosarke se pogodio upravo u trenutku vakuuma posle raspada SFRJ i stvaranje lige od ostatka, tj. isto ovo sto je sada u Srbiji uz dodatak podgoricke Buducnosti. Takva liga bi , bez Podgoricana, bila i sada. Kakva nam je bila reprezentacija i na kakvim utakmicama su stasavali mladi igraci tada i sada velika je razlika. Isto kao sto je velika razlika u rezultatima reprezentacije tada i sada. Poslednja titula svetskog prvaka 1998. je bila rezultat ranije SFRJ lige podmladjene sa izuzetnim talentima. Nakon toga decenijski mrak, sve dok nisu stasali igraci koji su se ostrili na utakmicama u naelektrisanoj atmosferi, gde igrate protiv protivnika i protiv publike koja vas bikvalno mrzi, u ligi u kojoj je najmanje tri ucesnika najjaceg evropskog takmicenja. To je kao da igrate fudbal u engleskoj Premier ligi. A, znamo kakva je englska Premier liga.
Jeste, Partizan je bio protiv, ali mislim da bi bila velika greska da je istrajao na tome. Sada kada su i sami videli da je postao, bas u NLB ligi, mocan evropski klub mislim da nece dopustiti sebi glupost istupanja iz jedne lige koja je posle spanske i grcke najjaca u Evropi. A, oni koji sada zagovaraju takav potez nece se usreciti ni u ligi u kojoj bi bili sami. Mislim da ni tada ti paceri ne bi osvojili nista.

Igor iz Niša

pre 14 godina

Jel sva ova igranka zbog Čovića i FMP, jer im ove godine nikako neće poći za rukom da odu u NLB ligu. Ako je neko gledao dotičnog gospodina pre 10 dana, kako se nudi po prvi put Zvezdi, jer je i njemu jasno da puko ko zvečka. Pa i ovaj Kapičić samo se pojavljuje da zaštiti Čovića i njegov FMP. Ko će i kako će da pravi igrače aka nemaju jake utakmice, jel će Partizan da igra sa FMP-om ili sa Zadrom, Cibonom, Olimpijom i tako da se kale i prave igrači.
Čoviću i Kapićiću napravte novu ligu i igrajte vas dvojca i FMP i onda će najzad postati FMP prvak, ovako nikad.
Kakav je to čovek koji je promenio dvesta stranke samo zarad svog bogastva, kakav je to čovek koji je prodao veru za večeru?
Što pre da se Čović udalji iz vrha srbijanske košarke.

pan

pre 14 godina

Jel to beše onaj Kapičić koji se svojski zalagao za Jadransku ligu pre sedam, osam godina dok je Partizan jos odolevao tvrdeći da će ta liga da ojača naše male sredine poput Leskovca? I onaj isti što je prosle godine usred sezone menjao pravila igre sa tim istim Bartomeuom kako bi njegov omiljeni klub u ovom milenijumu ipak došao do Evrolige?

milos

pre 14 godina

ucinak cetiri hrvatska kluba u protekle dve godine u NLB ligi:

105 pobeda, 103 poraza

ucinak pet srpskih klubova:

158 pobeda, 102 poraza

I na koji nacin sada Hrvatski klubovi imaju bolji koeficijent?
ja licno mislim da je NLB liga kvalitetna, ali da ne smeju ovako da se sprdaju sa nama. Treba da ostanemo deo NLB lige, ali SAMO ako nam budu dozvolili da imamo pet kluba u ligi.

madmax

pre 14 godina

A gde vam je bila pamet kada su se poklali ULEB i FIBA.Bili smo na pogresnoj strani pa sad ima da cutimo i trpimo.Ako smo za jaku domacu ligu onda nismo smeli ni da ulazimo u jadransku.Sada je tolika razlika izmedju klubova iz jl i domace da bi to isto bilo kao kada bi u SAD trazili da NBA i NCAA klubovi igraju zajednicku ligu.

takovo

pre 14 godina

A zasto ne napraviti neku novu ligu slicnu ovoj ali sa prijateljskim zemljama.
nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB

BMF

pre 14 godina

Za onog neznalicu sto se potpisuje kao "onaj veci klub". Cuj njega najveci srpski klubovi: bezzvezda,FMP,HF,Radnicki; pa po cemu su oni najveci srpski klubovi? Druga stvar;mi treba da se potpisemo kao "onaj veci klub" jer imamo 1000 trofeja vise od bilo kog SD. Treca stvar; jedino ime na Europskoj kosarkaskoj mapi je PARTIZAN. To dobro zapamti i nastavi da grickas nokte zbog toga.

Ivica

pre 14 godina

Pocetkom ovog veka, koliko se secam upravo je zvezda bila ta koja je pohrlila bezglavo u NLB ligu, dok je Partizan bio protiv ucesca u istoj takodje je postojao i uslov da nema ucesca u takmicenjima pod okriljem ULEB-a. Sada kad je Partizan postao nezaobilazni faktor u NLB i solidan u Euroligi, cujemo poruke od nekih "zvezdinih glasnogovornika" kako je ta famozna liga nekada bila dobro resenje a sada pakao. Sta je razlog takve promene? Ja mislim da ovakav jak Partizan nekome mnogo bode oci. Zao mi je gospodo iz zvezde trazili ste gledajte!!!!

mr. no

pre 14 godina

kakve veze ima da li je kapicic nekad bio za ulazak u tu ligu? vec godinama se srpski klubovi ne postuju uopste, potpisu jednu stvar, slovenci to promene kako im se nadigne...

koja je poenta? i zasto regionalna liga mora da se igra sa slovencima i hrvatima??

Dexterijus

pre 14 godina

Ovde mnogi polemishu da li su za ili protiv,a niko neobraca paznju na to da se nashi klubovi loshe tretiraju u NLB i neuvazavaju se stavovi istih, a jos se i nepostuju dogovori i to potpisani.
Ja ovde mnoge pitam , po cemu su Hrvatski klubovi jaci od Srpskih i oni imaju 4 a mi 3+1 klubova(ovaj dodatni mora da plati 100000e za ucesce, a njihovi nemoraju),a dosad mi imali 5. Liga je smejurija i treba istupiti, ali zato treba kod nas organizovati domacu ligu na maximalno profesionalnom nivou, da se klubovi privatizuju, i dovedu jaki sponzori, da i drzava(ministarstvo sporta) zalegne za ovakav "nov" poduhvat. Mislim da ce onda takva liga imati i te kakvu perspektivu, vecu od bilokakve NLB.

ZA JAKU DOMACU LIGU!!!!!!!!!!

mitar

pre 14 godina

citajuci ove komentare ispade da je najbolje formirati ligu sa ta dva neka kluba, posto niko drugi vise nije ni bitan.
ja licno podrzavam ovakve prijetnje, iako ne podrzavam istupanje iz lige. ako ste uopste stigli procitati clanak radi se o sledecem:
nlb ligu igraju
5 klubova iz srbije
4 kluba iz hrvatske
2 kluba is slovenije
2 kluba iz bih
1 klub iz cg
od iduce godine ce igrati neki nezgodni iz neke super jake lige, ali nece ispasti najlosiji klub, vec obavezno jedan srpski klub bez obzira koju poziciju bude imao na kraju prvenstva najlosiji srpski klub. zasto ne ispadu i bosna i helios zajedno ionako pa da bude liga sa 12 ujednacenijih klubova. jednostavno samo zato sto nisu srpski. svi vi sto vam je kvalitet na prvom mjestu obratite malo paznju na sudjenje u ovih par kola do kraja, posto se olimpiji zadru i zagrebu jednostavno moraju navuci bodovi, pa onda komentarisite ovu ligu.
treba im zaprijetiti izlaskom neka vide sta gube ako ne promijene tretman prema srbima

čika velja

pre 14 godina

Ljubitelji košarke sa košarkaških terena bez koševa i ostali zaštitnici interesa srpske košarke,NIKADA NEĆETE SHVATITI,zar ne?! Morate da puno radite,da napravite sistem,da puno radite,da manje perete novac,da puno radite,da se oslobodite političara i tajkuna,da puno radite,da čitate knjige,da puno radite,da poštujete ugovore sa igračima,da puno radite,da se(za početak) ugledate na HF i FMP,da puno radite,da puno radite i ono naj važnije DA PUNO RADITE! Možda ćete jednog dana početi da ličite na Partizan i tada ćete shvatiti da ste na dobrom putu,ali morate PUNO DA RADITE! Ali do tada će Partizan zaslužiti "A licencu" svojim RADOM,SISTEMOM,REZULTATIMA i biće i dalje naj veći zaštitnik i pradstavnik srpske košarke, ŽIVELI!

Forbes

pre 14 godina

Ajde ne lupetajte .akva bre srpska liga i profesionalizacija klubova.Pa ova dvanasa tkzv najveca nemaju leba da jedu a zamisli jedan Borac, Tamis, Vojvodina i ostali.tekto bi srozalo kvalitet. Zarad onih u unutrsanjosti koji bi da gledaju Zvezdu i Partizan treba srozati kvalitet. Tacno je da je bio dogovor za 12 klubova ali se slovenci polakomili na lovu a na stranu sto je to 80 i kusur utakmica vise. takodje je bio dogovor da se daju upravljacka prava i Hemofarmu i FMP-u a da se oduzme deo Bosni i jos nekim klubovima.I jos jedna nelogicnost.Nimurk ce kao prvak svoje zenlje imati prohodnostu Evro ligua nasi glubovi moraju da sabiraju poene. Gde je ceska kosarka a gde nasa

Jabilondo

pre 14 godina

A istupite vise ne mozemo vas slusat stalno se zalite... vazda su svi protiv vas.. ajte napolje! I ti kapicicu sto ti pricas otac ti je bio i ostao NAJVECI CRNOGORAC u modernoj istoriji a ti nesto branis interese srpske kosarke.
(Jovo Kapicic-legenda, 10. mart 2010 13:24)

Lukavo. Mi da istupimo, pa da Buducnost konachno ugleda F4 NLB lige. Dzaba se javljash, bolje idi prati vesti o vaterpolu. I raduj se tamo, dok ostala vasha dva tima ne nalete na Partizan, pa da prodju kao Budva.

bane

pre 14 godina

Sto pre treba da bezimo iz te lige pa smesno je sta rade Hrvati i Slovenci nama,i mi opet idemo sa njima.Mislim da je stvarno neverovatno da npr.ja iz Nisa ne mogu da gledam Zvezdu i Partizan u fudbalu i kosarci u NISU,ej a pre je moglo da se gleda svake nedelje!Za nas kad dolaze ovi klubovi to je kao Nova Godina :)).Mislim da treba da prestanemo da NLB ligom i da se bacimo na domacu,mislim da cemo na taj nacin da proizvedemo mnogo vise igraca!I imacemo sansu da svi uzivamo u kosarci!
(Ma daj, 10. mart 2010 20:23)

A kako se zove taj KK iz NIŠ?

cartmanx

pre 14 godina

Otkud bas sad ova Kapiciceva izjava posle ispadnja njegovog kluba iz "ne znam kako se zove takmicnje"!!!Da li Kapicic misli kao i vecina politicara da su ovde ljudi retardirani pa se ne secaju kako je nastala ta liga,ko je bio protiv, kako je PARTZIANU oduzeto jedno takmicenje u Evro Ligi....MA Sve jasno, da ne pisem prethodni komentari su sve rekli, PARTIZAN je na silu uvucen u guma ligu...........a sad sta...nema zvezdice nigde.....

Prod'o sam i njivu i poslednju sljivu

pre 14 godina

Regionalna liga je od samog pocetka promasaj. I sportski i finansijski.

Ali su se neki polakomili onomad pa sad, kad vide da nema leba bez motike, oce na svoju njivu da se vrate. Samo sto je ta njiva potpuno zapustena dok su pomenuti pecalbarili kod gazda Slovenaca i Hrvata.

Partizanovi uspesi u EL nemaju nikakve veze sa regionalnom ligom. 4-5 (malo) jacih utakmica po sezoni ne podize kvalitet igre ni tima ni igraca. A moze i da steti jer ponekad te "jace" utakmice padaju izmedju termina EL pa je tesko odmoriti igrace. Uostalom, Partizan menja kompletan prvi tim svake sezone pa i dalje pravi neverovatne rezultate u EL. Da nije slucajno Aleks Maric eksplodirao zbog dva meca sa Cibonom i Zadrom? Uozbiljite se molim vas, sa takvim komentarima.

Izgleda da pojedinci u KSS i dalje ne vide dalje od svojih licnih interesa pa strateske odluke donose kao mala deca. Na precac i po trenutnom nahodjenju.
Zato smo tu gde smo. Primorani da igramo privatnu ligu u kojoj se ne pitamo ni za sladju kafu sa ratlukom.

*bane*

pre 14 godina

* Još uvek nisam pročitao članak, ali šta god pisalo na njemu, greška bi bilo napušati ligu koja nosi bodove za Evroligu i odricanja tih bodova liči na isto političku glupost sa ambasadorima !!

Бранислав

pre 14 godina

Иступити што пре, интерес кошарке у Србији је јака домаћа лига, где ће играчи иѕ мањих средина моћи да дођу до иѕражаја, а не подиѕање рејтинга овима што ми је мрско и име да им споменем....
Некада су биле пуне хале у Суботици, Лесковцу, Зрењанину, Краљеву.... а данас верујем да мало људи зна да ли ти клубови и даље постоје! Е то је највећи проблем, не поштујемо себе, па ѕашто би нас онда они поштовали?!

жељко

pre 14 godina

Потпуно се слажем. То је једино логично и нормално решење. Морамо пре свега гледати интересе српске кошарке, а то је стварање јаке српске лиге и јачање кошарке у Србији што може да се постигне једино ако Партизан, Звезда, Хемофарм и ФМП играју у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Ваљеву, Чачку, Панчеву, Краљеву, Зрењанину. . . НЛБ лига , поред наших клубова, има само још два или три јака клуба и зашто онда играти у тој лиги?

Карлос

pre 14 godina

Људи ми и треба да изађемо из нлб лиге ,јер упропастили смо нашу лигу,од како смо отишли из наше лиге у нлб лигу,у србији се није створио ниједан већи играч ,ми на штету наше лиге смо ушли у ту фамозну нлб лигу,упропастили смо нашу кошарку .Треба погледајте ко игра у домаћој лиги и све ћа вам бити јасно ,радије би да гледам домаћу лигу него нлб,јер скоро свака утакмица је била дерби.

vaskrsni saperu

pre 14 godina

e moj kapicicu dva srbina a tri partije , pet klubova a sest politika i treba da nas eksplatisu kad smo neslozni od merkatora do romana lisca i nazad

Peca

pre 14 godina

Divac je bio protiv regionalne lige jos od pre osnivanja. Ti si se tada borio za ovo sto sada imamo. Treba da istupimo ali ako je brat bratu i ti treba da istupis iz Srpske kosarke.

Darko

pre 14 godina

Jedini razlog što košarkaški centri u unutrašnjosti blede, jeste nebriga države, KSS i lokalnih samouprava prema njima. Za loše stanje u košarci u Srbiji ne može biti kriv ni Partizan ni Jadranska liga. A to što bi sad gospoda veći kolač u upravljanju ligom, nešto je o čemu se trebalo misliti pre 9,5 ili prošle godine. Sada je voz prošao, a pred sledeći, pamet u glavu, pa jedinstveno pred Jadransku ligu.
Lično, ne bi trebalo klubove koji imaju strategiju i viziju povlačiti u crnu rupu naše lige. To ionako neće pomoći manjima.

bljump

pre 14 godina

istupiti.
kakav vam je kvalitet u nlb?
cibona,ponekad olimpija i zadar?
ostalo srbi.istupiti.zasto da sirokom i heliosu i cedeviti dizemo rejting?

Vladan Jova

pre 14 godina

Uzađite već jednom iz Jadranske lige i dajte šansu klincima iz "malih" Srpskih klubova da u utakmicama sa Partizanom Zvezdom Hemofarmom i FMP-om dalje napreduju zarad interese domaće košarke. Zašto mi stalno nekome da dižemo rejting i uterujemo novac u džep kada nam ne pokazuju ni malo poštovanja. da se igra samo nacionalna liga sa rezultatima Partizana u protekle 4 godine u Evro ligi sledeće sezone bi imali sigurno bar 2 predstavnika u tom takmičenju, ova učimo Slovence, Hrvate i Bosance, da bi posle na reprezentativnim takmičenjima imali omalovažavanje ot tih istih komšija kojima podižemo rejting.

stop regionalnim ligama

pre 14 godina

Meni zaista nije jasno zasto smo uopste i usli u tu ligu! Realno, imamo kapaciteta da napravimo sasvim pristojnu domacu profesionalnu srpsku ligu, koja ce trajati preko cele sezone. Ja sam Partizanovac, ali iskreno mislim da je Partizan najveci kocnicar napredka kosarke u ostalim krajevima Srbije, sada verovatno Partizan ne zeli da izadje iz lige zbog bodova i interesa, iako smo bas mi na samom pocetku bili najostriji prema njoj. Naravno, sa druge srane FMP i Zvezda su najveci krivci, zato sto su prvi usli u tu ligu, i na neki nacin odredili sudbinu ostalih timova iz Srbije!!! Sad se kao nesto bune a zaboravljaju da su bili najveci zagovornici te lige , i mogu da kazem figurativno "pokopaci" domace klubske kosarke!!!
Vreme ce pokazati da kada se podvuce crta, te tzv regionalne lige nasem sportu samo skode! Gase se kosarkaski centri, neke nove nade, zbog cega, da bi se 3-4 nasa najbolja kluba jos vise napredovala na ustrb manjih, i da bi se kao satro odrzala konkurencija sa evropom. Gluposti, pa Partizan je 1998. igrao F4 Eurolige iz nase domace lige, srpske lige, a ne iz nekakve jadranske lige, i to ljudi zaboravljaju kada uspehe Partizana prepisuju NLB ligi!
Mozemo da imamo jeku ligu i bez hrvata i Olimpije, ali nema jakih i odgovornih ljudi u nasem savezu, to je vecita prica, koju je veoma lako razmotati!
ISTUPITE IZ TE REGIONALNE LIGE!!!

ko je licemer?

pre 14 godina

Svima koji pisu o licemerju Zvezde - "hocemo, pa necemo":
U cemu je razlika izmedju toga i "necemo, pa hocemo"?
Terate kontru ili ste se predomislili u vezi sa vasim prvim koracima u vezi sa NLB ligom (sada, po onome sto radite, ispada da je Zvezda bila u pravu i nije radila protiv vas kad smo ulazili u NLB - puno ste toga dobili).
Ko je onda licemer?

MJ#23

pre 14 godina

Za onog momka FABREGAS-a sto mi rece da nemam pojma i da se pravim mnogo pametan: kazes da se nasi klubovi pitaju u NLB ligi i da ucestvuju u odlukama...okej, ja nemam pojma, ali cuo si Kapicica i Vujosevica koji predstavljaju razlicite struje u saveze ali jedinstvenu viziju situacije, tako da ispade da nisam ja taj koji nema pojma i pravi se mnogo pametan. Em nije tacno da smo do sada bili ravnopravni u upravljackim strukturama, em nije tacno da je rekonstrukcia VLASNISTVA (ne upravljanja) obavljena. To su dve razlicite stvari: upravljanje i vlasnistvo. Dakle, DA, tacno je: DVA coveka vode ligu i imaju GLAVNU rec oko svih pitanja: Slovenac i Hrvat. A te price oko FMP i Hemofarma, da ce ucestvovati u upravljackim strukturama su MOZDA u planu, ali daleko od toga da je to istina do dana danasnjeg - dakle prica oko 14 timova i Nimbruka je donesena mimo nasih interesa. Pozdrav

zlaja

pre 14 godina

Potpuno je u pravu. Lisac je pravi lisac i gospodi iz NLB lige je samo novac bitan. Nista vise. Letos je potpisan sporazum koga moraju da se drze. Medjutim, kada vide sta rade likovi u Srbiji poput Covica, koji je katastrofa za srpsku kosarsku, iskoriste situaciju i rade ono sto rade. Ovo sto su uradili je pravo ponizavanje srpske kosarke i srpske intelegencije. Iako smatram da je u interesu nase kosarke jaka regionalna liga, ipak, ovo sto pokusavaju da urade sa povacavanjem broja klubova i uvodjenjem u ligu indijanaca iz Ceske, svakako nije u interesu srpske kosarke. I ta liga ipak postaje cirkus, iako da je ostalo po onom dogovoru od letos bi to zaista bila jaka, jaka liga, a imali bi i jako domace prvenstvo,kao i termine za reprezentaciju. Zato trebamo pokazati zube, ljudima iz Evrolige objasniti ko ne postuje sporazum i istupiti iz lige, a sada ne bi bilo osnova za iskljucenje Partizana iz Evrolige. Ali, to je samo moje skromno misljenje i nista vise. Bojim se da ce ipak biti kako Lisac i kompanija hoce zbog Covica i njemu slicnih.

Moje Misljenje

pre 14 godina

Mora se naci neki kompromis. Slazem se da je ta liga veoma kvalitetna i dobra za napredak nasih timova. \\\'\\\'Pretnja\\\'\\\' Kapicica istupanjem nasih timova nije na mestu, jer nam ta liga stvarno odgovara, ali neke stvari sto se organizacije tice treba da se promene.

bob ru

pre 14 godina

Ne slazem se u mnogim stvarima sa G-din Kapicicem ali mislim da bi bilo dobro da izadjemo iz te ~leve~ lige. Kad je pocela NLB liga, mi smo prethodne sezone imali najbolju domacu ligu otkad se raspala SFRJ i otad imamo Partizan u Evroligi i sporadicne uspehe Hemofarma i FMP-a. Zbog nas je bolje da se igra i u Kraljevu i Cacku, Nis-u(koji vise nema klub u prvoj ligi), NS-u i ostalim gradovima.Pa ko jos gleda NLB ligu i ide na utakmice, Helios-Partizan ili Hemofarm-Zadar. Daj boze da smo istupili iz lige jos kad su Danilovic i Divac hteli to da urade a pobunili se Covic i ekipa... Nema nam druge nego u se` i u svoje klj...

Percik

pre 14 godina

Vidim ovdje jako puno ljutitih komentara ljudi koji izgleda imaju dojam da im Slovenci i Hrvati u najmanju ruku kradu kruh sa stola s tim što se igra NLB liga. Smirite malo strasti. NLB liga donijela je jako puno koristi svim svojim sudionicima, to je nesporna činjenica.

Ono što meni iz teksta članka nije jasno, a iz ovh vaših komentara još manje, što je to točno što KSS želi, što je to točno dogovoreno, a što nije ispoštovano. Stav predsjednika KSS iz ovog članka ispada kao neki lov u mutnom, ne kažem da je tako. Mi smo nešto dogovorili, sad nam oni ne daju, pa mi prijetima da ćemo otići.

Neka čovjek jasno kaže: želimo to i to, obećali su nam to, a sad rade nešto treće. Meni ovako uopće nije jasno što to srpski klubovi žele, niti bi me osobno smetalo 5 ili 6 ili 7 srpskih klubova u NLB-u.

divac

pre 14 godina

Ček, ček, naučite se da komentarišete vesti iz naslova. Pitanje je da li je pametno napustiti NLB ili ne. Ko je pre bio za, ko protiv to je diskuija za posle.
Ja sam apsolutno protiv NLB lige iako sam grobar.

djomla

pre 14 godina

Pa ne znam stvarno kada ce ovaj Kapicic biti zadovoljan...hajde, dajte KK SS lepo titulu, obrazlozite to BILO CIME i da zavrsimo vec! Ne urusavajte Partizan vise! Zasto niste izasli iz te lige kada su najpametniji ljudu u kosarci (Vujosevic, Divac i Danilovic) to trazili??? Kasno je sada da se ISTA dobije izlaskom iz te lige. Uostalom, secam se dobro kako je izgledalo pre NLB lige. Odem u Borcevu halu, puna kad gostuju Partizan, Buducnost i Zvezda. Ko god drugi dodje, ima po 300-400 gledalaca! Proverite to lepo! I sta sad? Da se uigravamo sa klubovima iz srpske lige, pa da izadjemo na megdan Barsi?? Smesno! Ok, naravno, treba zastupati interese srpske kosarke. Ali na taj nacin sto ce se traziti da iz NLB lige istupe klubovi poput Cedevite, Heliosa, Buducnosti, Bosne itd, za koje se ZNA da ne mogu i/ili ne zele da ojacaju i da ikada urade bilo sta. Smanjiti ligu na 8-10 klubova i igrati po BILO KOM sistemu, e to je jaka liga! I biti cvrst po tom pitanju. Hoces-neces-ne moras! A hteli bi, garant. E, takva liga moze privuci i sponzore, i biti kvalitetna. U nju bi (GARANTUJEM) hteli nije da udju i jaki evropski klubovi. Ali odustati od NLB lige u ovom trenutku nema smisla. Pa to ni Zvezdi ne bi pomoglo. Verujte, ni u Cacku, ni u Nisu, ni u Leskovcu NECE se naci niko ko bi VISE ulagao u te klubove nego sto ulaze sad, pa makar im Partizan gostovao svakih mesec dana. Neka se svako trudi oko svog kluba, a ne preko ledja Partizana sve da se lomi, NIJE U REDU, NIJE POSTENO. Krvavo smo zasluzili sve ovo sto imamo i ne treba da nam se oduzima! Molim gospodu iz svih pomenutih klubova da naprave dobru skolu, da nadju SAMI dobre sponzore, da ojacaju svoje klubove i nece biti problema. Za svakoga ko zeli da radi ima mesta u sroskoj kosarci. ALI NE PREKO TUDJIH LEDJA!

albiongate

pre 14 godina

Slazem se za istupanje iz NLB, i to pod hitno.

Ali gospodine Kapicic, kada ce KSS konacno poceti da prati igrace srpskog porekla na prostoru bivse SFRJ.

Da podsetim, BIH nema kadetske reprezentacije, ali KSS nije sposoban da pozove nijednog igraca iz RS (Stefan Glogovac, Djoko Salic, Bojan Dzogazovic, itd.). Talenat postoji i preko Drine.

Ma daj

pre 14 godina

Sto pre treba da bezimo iz te lige pa smesno je sta rade Hrvati i Slovenci nama,i mi opet idemo sa njima.Mislim da je stvarno neverovatno da npr.ja iz Nisa ne mogu da gledam Zvezdu i Partizan u fudbalu i kosarci u NISU,ej a pre je moglo da se gleda svake nedelje!Za nas kad dolaze ovi klubovi to je kao Nova Godina :)).Mislim da treba da prestanemo da NLB ligom i da se bacimo na domacu,mislim da cemo na taj nacin da proizvedemo mnogo vise igraca!I imacemo sansu da svi uzivamo u kosarci!

ivanjicapfc

pre 14 godina

Dosta vise price o nasoj ligi. Hocemo Jadransku ligu sa 20 klubova 6-7 srpskih, koji ce na kraju ligaskog dela odigrati izmedju sebe sa 2-3ekipe iz nase lige pley-off i ko pobedi bice prvak SRBIJE. Pobednici (iz ostalih zemalja) pley-off-a ce odigrati polufinale i finale za prvaka JADRANSKE LIGE...

samo sam realan

pre 14 godina

Ljudi ja ne branim i nisam na strani ni kapicica ni zvezdu a ni partizan... Ali samo znam da kad se nesto dogovori i to sto se dogovori u pisanoj formi se i potpise TO JE ZAKON!!! U svim sverama zivota,pa tako i u sportu...

chera-bera

pre 14 godina

Sta ovaj covek prica ? Da li on treba da afirmise kosarku kao sport ili da je ukida ? Nista mi nije jasno, verujem i njemu, ali za mene je to mnogo manji problem.

metalacVA

pre 14 godina

Vrlo jednostavno resenje kako bi se formirala nacionalna liga Srbije i istupilo iz Jadranske lige jeste nalazenje jakog sponzora ili na neki drugi nacin, koji ce dati 2,3 miliona evra nagradnog fonda koje ce sve nase ekipe na kraju sezone srazmerno postignutim rezultatima deliti (kao sto se radi u Premier ligi u Engleskoj). Time bi nasi timovi delimicno resili finansiranje, nasi timovi iz unutrasnjosti imali bi znatno vise jacih utakmica, i veci bi se izbor kvalitetnih domacih igraca dobio.

Ko ce imati vise stete 2?

pre 14 godina

Stvar je vrlo prosta: Zvezda vise nema kvalitet ni za gornji dom NLB Lige, a ako krene osipanje igraca (Bjelica, a ima verovatno jos nezadovoljnih), nece imati ni za sredinu. I zato, igrajuci na kartu laznog "patriotizma" i toboznjeg "interesa srpske kosarke" hoce da povuce i ostale srpske klubove na dno sa sobom. U slabiju konkurenciju, da se "oporave" pod anestezijom koju ce davati pobede protiv Ergonoma, Metalca i slicnih ekipa. Jer, u slucaju da ode iz NLB lige sama, ko ce imati vise stete od Zvezdinog istupanja, NLB liga ili Zvezda? Da li se ovo ponavlja stara srpska prica da one koji imaju radom i ucenjem stecen kvalitet guras u mediokritet, da sposobne guras dole da ni udovoljio prosecnima i onima koji nisu ni to? Nisu su li Partizan, Hemofarm pa i FMP upravo kroz Jadransku dosli do tog nivoa da igraju respektabilnu ulogu u Evropi, narocito Partizan? Nismo samo mi podizali kvalitet hrvatske kosarke, nego su i oni, Olimpija, i Buducnost dizali kvalitet nasih najboljih klubova. Osim Zvezdinog naravno, ali to je problem Zvezde i njene uprave koja ne ume da isprati ambicije kluba a skauting joj je na amaterskom nivou.

Sremac

pre 14 godina

Stvarno ne razumem naše košarkaške znalce.
Među 8 prvoplasiranih u NLB ligi su samo dva naša kluba (Partizan i Hemofarm), a pričamo kako je sav kvaltet skoncentrisan u srpskim klubovima.
Ne možemo, na osnovu uspeha Partizana, tražiti mesta za još četiri naša kluba.
Moja Zvezda, na žalost, nema više ugleda ni kao tim, ni kao klub. Kapičiću, razmisli malo o tome, a ne samo o promenama sistema takmičenja, okruženja u kome će se igrati, sudijskim i drugim zaverama.
Možda bi trebalo rezmisliti o mogućnosti da najslabije plasirani predstavnik Srbije razigrava sa prvoplasiranim iz srpske lige i da se tako za narednu sezonu određuje četvrti (ako bude sreće i pameti i peti) naš predstavnik u NLB.

provincijalac1

pre 14 godina

Sada je stvarno vreme da proradi metla i u košarkaškom savezu.Pa taj gos-n Kapičić nije udostojio najbolji srpski košarkaški klub ni jednom pohvalom, a kamoli dolaskom na neku od utakmica eurolige. Još je dogovorio da se istom klubu ukine jedna godina u euroligi jer je, zamalo, KK Sledeća Sezona mogla da osvoji titulu. E, pošto nisu uspeli da se provuku tad, sada im je palo na pamet da celokupnu srpsku košarku vrate na dno i da ostave da se igra neka tu-tu-ru-tu liga sa nekim tu-tu-ru-tu klubovima. Ljudi, ostavite se više svojih interesa. Zbog njih nam je cela država propala. Kukate kako mladi igrači odlaze, a znate da će te se na taj način dobro "nafatirati". I uvek su vam drugi krivi. Shvatite već jednom:"Sami smo krivi za sve što nam se desilo i što nam se i dalje dešava!" Ali ne, vi i dalje vodite istu politiku - politiku uništavanja svega dobrog u Srbiji. Ostavite se ćorava posla i pustite decu da igraju košarku. Ubeđen sam da jedna Cibona i Olimpija mogu da pobede reprezentaciju Srbije sastavljenu od igrača iz domaće lige. I zbog čega ne bi igrali sa njima? Zato što nemate koristi? E pa gospodo, naučite malo i vi da živite kao ja. Jer ionako od vas ja nikakvu korist nemam. Ali imam od svog pošteno odrađenog posla. Povežite to malo i biće vam, nadam se, jasnije.

grobar_zarkovo

pre 14 godina

E pa Kapicicu istupi ti sa tvojim klubovima koji su nas uvukli u ovaj cirkus,a Partizan ima da pustis da i dalje jedini brani cast Srpske kosarke...i da osvaja bodove koji mu pripadaju

laki

pre 14 godina

ja sam zvezdas ali realno zveza je kriva zato sto se uslo u jadransku, jer je tadasnje rukovodstvo napravilo dil sa liscem i kompanijom i dobilo svoj deo kolaca u vlasnickoj strukturi lige(mislim na pojedince koji su vodili zvezdu), dok je partizan bio primoran da je igra!To jednostavno treba priznati ali mi se ne svidjaju komentari tipa kapicic gura zvezdu i slicno, mozete da mislite i pisete sta god hocete ali dok se ne stvori jaka srpska liga sa jos dva kluba recimo iz republike srpske, tesko da cemo stvarati asove koje smo nekada imali!Ali pod jednim uslovom, da gospoda Covic, Danilovic, Babic i Lucic potpisu da ce klubovi igrati tu srpsku ligu u narednih 20 godina a ne kako se nekome cefne i gde ima veci interes, pa idemo tamo!Puna podrska PRVOJ SRPSKOJ KOSARKASKOJ LIGI!

nexxxan

pre 14 godina

Napokon da se javno pokaze sta je i kakva je regionalna liga. Do sada je samo sluzila da poboljsa kvalitet Hrvatima, Slovencima, Bosancima i Crnogorcima, a da uniste srpsku kosarku. Nadam se da ce nasi klubovi da istupe odatle i da se vrate da igaju u Srbiji.

Ilija

pre 14 godina

Kapičić priča gluposti.Ne može se na svako neslaganje sa vodstvom lige prijetiti istupanjem iz lige, osim toga Srbija ovim proširenjem samo profitira za narednu sezonu.

NN

pre 14 godina

Za nase najbolje klubove je bolje da ostanu u NLB jer je tu jaca konkurencija dok je za ostale nase klubove mnogo bolje da ti klubovi dodju jer ce se podici kvalitet slabiji klubova

hm

pre 14 godina

@Milos
I sada saberi koliko su utakmica igrali Srbi, a koliko Hrvati. Pa ce ti mozda biti nesto malo vise jasnije. Mada sumnjam... Nije to FIFA-in fudbal da se koeficjent pravi na blesav nacin.

daski

pre 14 godina

Pre pet godina jedna prica,pre godinu druga a sad treca.Pritom nisu Slovenci i Hrvati ti koji pricu menjaju,nego gospoda Zvezdini lobisti,koji neuspehe svog kluba zele da saniraju promenom dogovorenih pravila.Da se postovao proslogodisnji dogovor bilo bi dovedeno u pitanje ucesce Zvezde i FMPa,prvenstveno zahvaljujuci slabim rezultatima ta dva kluba u NLB ligi.I sad Srbiju na noge.

Pegy

pre 14 godina

kao veliki partizanovac dajem punu podrsku gospodinu Kapicicu. Mnogima ce to izgledati cudno,ali ja se vodim onim da se dobro dobrim mora vratiti.Hvala mu na vrlo lepim recima o Partizanu.Zvezdas a tako misljenje o vecitom rivalu.Sto se tice njegove inicijative o istupanju iz NLB lige,treba ga maksimalno podrzati.Nije SRBIJA nicija prcija da se sa njom tako igra.Danilovicu,Covicu i ostala bratijo,sednite,dogovorite se i cusnite ove nazovi strucnjake u NLB ligi.Oni su bez nas zonska liga.Nemojmo im dizati rejting.BOJKOT,BOJKOT,BOJKOT,ZIVELA SRBIJA

Negativni

pre 14 godina

Mi stalno kukamo kako su nas prevarili,pokrali...A zasto se nasi pametnjakovici nisu setili da naprave nesto slicno i lobiraju u Evropi za to.Zato sto su nesposobni i nepismeni i zato sto bi se poubijali oko zarade.Ovakva kakva je NLB liga je bezveze ali je i takva bolja od lokalnih ocaj liga.Bezveze je zato sto klubovi medju sobom ne mogu iz politickih i ekonomskih razloga da razmenjuju mlade igrace kao u bivsoj SFRJ.Ako,recimo,Partizan nadje nekog talentovanog igraca u Sibeniku,da li ima ikakve sanse da ga dovede u Beograd?To je ono sto je bivsu ligu cinilo jacom od Kupa sampiona.Razmena igraca,ideja,trenera.Ovako,iako je vise gledalaca nego na regionalnim takmicenjima,ova liga je mrtav konj.

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

ajde istupite više, mislite ako budete ucjenjivali da će vam se popustit i dati sva upravljačka prava, kao da se bez vas ne može. Imate brate svoju ligu pa razvijajte tamo centre leskovac, vranje,arilje..... ili skupite love za upravljačku strukturu.

matejasale

pre 14 godina

Pa kk ss,FMP i Hemofarm su zagovarali ovu ligu,a Partizan je bojkotovao.Tada su svi bili protiv nas i hteli NBL ligu,a sada im nevalja.Pa naravno da nije trebalo ni da se igra ta liga,vec treba vratiti Kraljevo,Cacak,Valjevo...ali onda kk ss nece vise nikada videti EVROPU.Zato ce se oni zbog svojih interesa zalagati za NLB,pa sta bude.Zovite Bartolomea da vam pomogne.dr.mr.mag.ing.prof.gen.spec.DULE VUJOSEVIC

Nemanja

pre 14 godina

Meni uopste nije jasno sta vi hocete?! Kukate kako hocete da istupite iz Jadranske lige, pa istupite vise jednom i igrajte protiv koga god hocete tamo u toj jedinstvenoj srpskoj ligi. Pravite te jake centre u Nisu, Leskovcu, Kragujevcu, pitaj boga gde vise. Znamo mi svi da su to bili jaki centri i pre raspada SFRJ, znamo da su zarili i palili Evropom i svetom, zaboravite jednu Cibonu ili jedan Split (koji do duse nije vise taj Split), Ljubljanu, Zadar..zasto da igrate protiv njih kada mozete mozda protiv Radnickog iz Sombora! Zato ISTUPITE sto pre..bice to onda super, nesto slicno kao jelen pasnjak liga! Pozdrav iz Sombora...

Miki

pre 14 godina

Hajde Grobari da se vi sad lepo slozite da li ste vi profitirali NLB-ligom ili niste? Neki pricaju o pojacavanju kvaliteta, neki kako nije bitno i slicno. Ja imam utisak da je ovo islo vama u prilog. I da li neko moze da mi objasni kako je to onda Kapicic radio protiv vas kad je jedan od njegovih argumenata bio podizanje kvaliteta kosarke?
Bunili ste se da se sve radilo zbog Zvezde i Zvezdinih interesa, ispostavilo se da to nije tacno (svi nasi klubovi koji ucestvuju u NLB ligi su napredovali - mozda najmanje, upravo, Zvezda).
Sada mu ne verujete kad kazu da nas oni odande zapravo zezaju po nekim pitanjima (ocigledno organizacionim) i sad vam je ok da opet budete protiv, bez "normalnog" argumenta. Racite: "ne verujemo Kapicicu, nije istina to sto pricas" dajte neke argumente, a ne da idete sa tim klubastvom koje vecito pripisujete Zvezdi. Znaci ako je rekao Kapicic mi smo protiv. Podsecam, Dule je rekao - mi smo protiv NLB lige - a pogledajte gde ste sada? Da niste nazadovali?

MIR STOKO

pre 14 godina

reagovanje oooogromne većine ljudi ovde odličan je pokazatelj stanja duha u Srbalja....pa vi biste se i pobili međusobno oko te koske što su vam je slovenci i ostala "braća" bacili...otkad je to partikularni interes Pa ili CZ(nebitno) interes naše košarke u cjelini? cccc

only you P.F.C.

pre 14 godina

opet price o nekim jakim centrima u Srbiji...Nis,Kraljevo,Valjevo,Zrenjanin,Cacak...koji su to klubovi???nikada niko od njih nije nishta napravio,osim proletera koji je bio prvak,ali jako davno...takve utakmice bi bile tragikomicne,mada mi se za sve pitamo,odnosno Partizan,gostovanja u Zagrebu,Zadru i Ljubljani nam mnogo znace,jer su to vruci tereni,a Zvezda nek igra sa Metalcem i Radnicki basketom,nama je ovde dobro...

Car4s

pre 14 godina

@Milan boss imas pravo za sve sto si napisao!
Ja sam navijac Crvene Zvezde i skidam kapu kosarkaskom klubu Partizan za postignute rezultate na svim poljima!

KK SLEDEĆA SEZONA

pre 14 godina

drugovi vidim većina kuka protiv NLB lige i zagovara "najjaču ligu u celoj vaseoni".... pa onda istupite ko vam brani, mislite da će netko plakati... jao, jao! … Kao prvo pristupili ste privatnoj ligi koju je osnovala firma SIDRO d.o.o. i na taj način prihvatili uvjete i pravila. Naknadno je dat udjel zvezdi i partizanu i to je to firma skrbi za svoju privatnu ligu i njome upravlja!JASNO KAO DAN … 1.SVI TROŠKOVI PUTOVANJA, SMJEŠTAJA EKIPA I SUDIJSKE TAKSE SU POKRIVENE SPONZORIMA tako da ova liga ne košta ništa ni partizan a ni zvezdu.
2. Novi članovi kao što su CEDEVITA i NYMBURK su ušli sponzorski u ligu i doniraju tako da će npr nymburk snositi troškove puta svima u češku.
3.Dakle ako Vam ne odgovara a vi istupite pa punite dvorane posrbiji u što sumnjam niko vam ne vrani. Prije da će partizan opet derati kojekakve beobanke, lionse i ostale sa 50+ a u euroleague opet da ima skor 2-12. Suma sumarum predosadni ste više s tom kuknjavom dobili ste besplatno takmičenje a sad bi kao u komunizmu da to sve neko drugi plaća a da se vas pita i da vi odlučujete.E NE MOŽE BRE DRUGOVI!!! uzmi ili ostavi
(Ne to nisam ja , ne to nije moja schauma, 10. mart 2010 23:43)

A ko je tebe uopste nesto i pitao? Gledaj svoje klubove, a srpske ostavi na miru!

sinisa

pre 14 godina

Moja Zvezda je na dobrom putu da ove godine istup[i iz NLB lige,al ne zato sto ona to zeli,nego sto ce morati da istupi po rezultatima..

Ribar

pre 14 godina

Daj samo da izadju iz Jadranske lige i vrate se kosarkaski centri na ono sto su nekad bili.

Sigurno bi svi pre gledali Slogu Borac Radnicki Spartak i ostale nego Helios i drugare.
Sto se Partizanovih bodova tice, prezivece oni, nalupace nekog su sudiju ako zagusti.

scarface

pre 14 godina

Kakve ovo ima veze sa relacijam Zvezda-Partiza ili Partizan-Zvezda? Pa ne vrti se svet samo oko ova dva kluba.

Ovim potezom Sidra NLB liga je opet postala revijalna. Kako takmicenje u kome jedna ekipa moze da igra, a i bas ne mora moze da ima neku tezinu ili bodovanje za evro kupove. Mozda se rezultati te ekipe nece ni racunati, a ekipe nece morati putovati u Cesku?

Само да одговорим

pre 14 godina

Zašto to, umjesto Hemofarma, nije, recimo, Zdravlje iz Leskovca?
(Ja bih samo da pitam..., 10. mart 2010 20:36)

Зато што, ако то уради Здравље из Лесковца, онда неће моћи Хемофарм. И Хемофарм је много лош пример, зато што он није "кошаркашки центар", већ пројекат успешне фармацеутске компаније. Уз Звезду, Партизан и Хемофарм, ту је и ФМП, који је, свиђало се то некоме или не, синоним за успешну организацију.

Шта је проблем?

Проблем је то што оваквим системом четири клуба јачају за 20%, а остатак кошарке у Србији се малтене своди на аматерски ниво. И ако се овако нешто настави, касније нећемо моћи да се вратимо, па све да хоћемо, јер нећемо имати чему да се вратимо. Спашћемо на четири клуба. Као што већ рекох, српска места су резервисана. Партизан, Звезда, Хемофарм и ФМП. Остали клубови не могу да пљуну десет милиона евра и да тако прескоче ову четворку.
Нико, поготову не у оваквој финансијској ситуацији, не може да рачуна на већи прилив новца од спонзора све док не буде могао да игра против поменуте четворке. А без улагања нема напретка и тако се налазимо у зачараном кругу.
Српска лига не може да буде јача од НЛБ лиге. Међутим, зашто НЛБ лигу не бисмо свели на праву меру, типа да се у њој налази 10 клубова, али правих, па макар то значило смањење броја клубова из Србије, а да се у исто време већи значај да домаћој лиги? Тако бисмо оживели кошаркашке центре, а у исто време највећи српски клубови не би остали без јаких утакмица које су им неопходне. .

Grobar

pre 14 godina

Dokle vise dogovaranja..."vi"ste bili pobornici NLB lige,do juce ste bili protiv smanjenja klubova,a sada kada ste uvideli da Partizan uvek izlazi kao pobednik,ne valja ovo,ne valja ono...I kako je to propala Srpska kosarka?! Srbija vice sampion Evrope,Partizan konstantno medju osam najboljih u Evropi...uz malo kesa i srece i na krovu EVROPE!!

reeeeeeeee

pre 14 godina

nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB
(takovo, 10. mart 2010 14:20)

# Link komentara
Preporučujem (+35)
Ne preporučujem (-141)


ZATO STO I DA MI HOCEMO ONI NE BI HTELI!!!!

realizam

pre 14 godina

ok,1 srpski i 1 hrvatski iz lige da ispadnu!!!to je prihvatljivo,ipak mora da se zna ko je na ovim prostorima ćale.kad budu ostali klubovi(van srbije) osvojili pola od onoga sto je samo partizan osvojio onda nek se jave za neke uslove,ovako ako vam srbi izadju,propadate i vise nego ta nasa nova-stara srpska liga!ovde ljudi ne idu na tekme pa ne idu,tako da nam je sa te strane svejedno,pitame se samo,dal ce ljudi gledati pre "veliki" helios npr. u zagrebu,zadru,ljubljani ili SRPSKI partizan???pal-mal,mislite o tome ;)))

alex

pre 14 godina

Komentar gospodina SCHAUME, ne znam da li je hrvat ili slovenac nema veze sa zdravimm razumom. pa sta ako je firma SIDRO formirala ligu, nemoj mi reci da ne zaradjuju na istoj. Prve sezone dok je bila JAdranska liga, klubovi koji su je tada igrali a bez klubova iz srbije nisu mogli ni spajz da napune a ne kosarkasku dvoranu. E onda dragi moj JOZE ili FRANJO izvrsen pritisak na srpske klubove i to preko Evropskih kosarkaskih institucija i liga da moraju uci u Jadransku ligu u suprotnom nece moci igrati evro takmicenja. Dobro se secam da se tada Divac prvi usprotivio i otvoreno rekao da nasi klubovi treba da gledaju interes i buducnost srpske kosarke a ne regionalnih takmicenja. Pa dalje, nakon raznih ucena usli smo u Jadransku liigu, i onda krece FMP, pa Partizan... i niko vise nije osvojio tu ligu sem srpskih klubova. Igrali ste se neke kosarke, uvukli srpske klubove u takmicenje koji su dokazali da se u regionu igra ipak najbolja kosarka u Srbiji. I da jedino sprski klubovi pune dvorane u Zagrebu, Splitu, Ljubljani itd itd. A bivsa braco, imaju srpski klubovi da igraju sa kim u Srbiji, Nis je uvek pun, Kragujevac, Leskovac, Krusevac itd itd. Pa kad ste nas vec uvukli u takmicenje i videli da ne mozete da nam parirate kvalitetom, manite se sad tih ucena i uslovljavanja srpskih klubova. Mi bez vas svakako mozemo, vi bez nas...hmmm, prazne ce vam biti dvorane a i racun firme SIDRO.
TOLIKO O TEM SINE DRAGANE... Napred Partizan i Zivela Srbija

Gira PFC

pre 14 godina

Kako god da se ovi naši srpski klubovi dogovore, bitno je da se dogovore!!! Znači, ako se dogovore da i dalje igramo NLB, onda neka budu složni oko pitanja vlasničke strukture i zastupljenosti u skupštini lige. Upravo je tu najveći problem, oko para i prava na vlasništvo lige. Kvalitet same lige je solidan, svakako mnogo veći nego naše lige.
S druge strane, ako su svi srpski klubovi za to da izađemo iz NLB priče i da osnujemo svoju profesionalnu ligu, onda neka se pod hitno bace na posao. Treba obezbediti sponzore, prenose mečeva, definisati pravila lige, način ispadanja i ulaska u istu, odnose sa ULEB i prohodnost u Euroligu i ULEB kup i mnoge druge stvari.
Zbog svega napred navedenog, čini mi se da bi nam najbolje bilo da ostanemo u NLB priči, da se sportskom snagom (finansijsku nemamo) izborimo za dobar status klubova i rejtinga Srbije, da imamo odgovarajući procenat udela u vlasništvu lige (bar 25-30%) i da idemo na osnivanje i druge NLB lige, gde bi igrali i drugi naši klubovi, da oni ne propadaju.
Videćemo, ali nisam baš veliki optimista, posebno oko jedinstva srpskih klubova i poštovanja dogovora. Iskustvo nas uči da se naši klubovi još nekako i dogovore, ali najčešće dogovor ne poštuju, odnosno uvek bar po jedan "nestaško" istrči iz dogovorene priče.

Kezman za igraca sveta

pre 14 godina

Ako ode Kapicic sa cela KSS-a,predlazem Mateju Kezmana za predsednika saveza!On jedini ima iskustva ,jer je igrao u Spaniji,Engleskoj,Rusiji I Francuskoj!Podseticu i da ima laskavo priznanje za najboljeg igraca Francuske lige za proslu sezonu(mozda je i obrnuto,ali nije to toliko ni bitno)!On je doneo spas gde god je igrao pa ce tako biti i u kosarkaskom savezu!Zivijo Keza!

fabregas

pre 14 godina

@exi

Decko da li uopste znas kako se bira predsednik KSS.tebi smeta sto je on iz Zvezde.Organizacijomvode ljudi iz klubova sto su reklii Duda Ivkovic i Bora stankovic.tamo svako gleda svoj interes.Stvaraju se lobiji iko ce koga da preglasa.danilovic gledqa interes partizana i skuplja ove male da glasaju za njegove interese.reprezentacija, rad sa mladima je u drugom planu. da lise secas a ne secas se jer si bio mali kada je organizacijom i te kakvom rukovodio Rasa Saper.o je nilaJugoslavija i niko nije smeo da pisne a imali smojednu od najjacih liga u Evropi.Da li je normalno da jedna takva ajde da ne kazem sila u Evropi (ali ima manjih kvalitetnih liga nema mogucnost da prvak ima direktnu prohodnost u Evroligu) Ima Ceska, ima Nemacka, ima Francuska) a ovde se tvoj tim borio da tri sezone ima gratis a nemaono sto drzi Evro Ligu a to je novac, prihodi od TV prava i dvoranu od min 10 hiljada mesta i sponzorstvo.Svega toga Partizan nema.A sta ima? Nista

dosta bre

pre 14 godina

Dosta mi je već komentara na ovu temu.
Kao mi nešto smo uvek nezadovoljni..... pa naša liga je ugrožena a istina je to već i vrabci na grani znaju da ova liga postoji i da svi igraju SAMO IZ INTERESA.

fabregas

pre 14 godina

@Kakav covek


A sta bi ti hteo da Danilovic bude predsednik KSS.Tebi ne smeta Dragan kapicic ves stoje iz Zvezde.Kakava domaca liga.Da litreba domaca liga gde bi zarad gledalaca ti timovi gubili sa 30-40 razlike od pojedinih klubova. Da li bi ta domaca liga dala predstavnika u Evro ligi.Ne bi.Ta liga bi bila slabija od bugarske , rumunske lige.Drugo da li ti timovi iz provincije imaju para dadovedu kvalitetne igrace.Sto gradNis ili neki privrednik ne ulozi u klubove da bi imali prvoligasa.Zvezda izasla sa dugogom.Za Partizan se nagadja koliki je dug.Jedini stabilni Hemofarm iFMP.Da li ovikoji se zalazu za nasu srpsku ligu misle da bi jedan OKK,Tamis, Vojvodina, Ergonom, Mega mogli da se nose sa Partizanom, zvezdom,hemofarmom i FMP.Pa to se videlo poslednje 4 sezone.Nisu mogli ni da primirisu

dule

pre 14 godina

(Miki, 10. mart 2010 16:22)

Stoji to da je na kraju ispalo da je bolja Jadranska liga,ali kakve sad veze to ima sa ovom temom? Stvar je u tome da ste vi po svaku cenu hteli u tu ligu i silom naterali Partizan da je igra,a sada opet iz SVOG interesa,kad ste videli da vam ne ide, vi opet hocete da menjate nesto i da se vratite nazad?! Pa ko je ovde lud? Mi smo bili protiv te lige,ali smo profitirali iz te lige i super nam je, ali nismo mi ti koji smo druge prisilili da je igraju samo da bi nama bilo lepo nego su to uradili Zvezda,Covic i ostali,a sada bi opet da menjaju stvari.I kome je onda klubastvo cilj? Da ne pricam o oduzimanju godine u Evroligi Partizanu i menjanja sistema bodovanja koje ste prethodno sami postavili.Pa sta ce ti vise argumenata?
A sto se tice ovoga sto neki pominju da Slovenci i Hrvati nisu ispostovali dogovor... Ljudi,taj koji nije hteo da ispostuje dogovor je Covic i jos pojedini klubovi! Pa sve je bilo dogovoreno prosle godine,kako ce se ispadati iz lige,kako ce se racunati koef.,i da se liga smanji na 12 timova da bi bilo vremena za domacu ligu i reprezentaciju(za sta se zalagao kss), ali pojedinci iz klubova nisu ni sumnjali da ce srpski timovi igrati ovako slabo i izgubiti mesto u NLB ili nisu bili upuceni da u ligi sa 12 timova ne moze biti 5 srpskih(ili hrvatski,slovenackih,nebitno) i zato su otisli tamo i insistirali da se ponisti taj dogovor,tj.da iako bi po pravilu sl. godine srbija trebala da ima 3 predstavnika po tom koeficijentu, oni su insistirali da ih imamo ili 4 ili 5 NEBITNO KOLIKO CE TIMOVA BITI U LIGI (14 ili 12, ako ste slusali Covica pre neku nedelju kod Tegije to ste sve mogli da cujete; znaci iako su se dogovorili prosle godine oni su svesno isli da prekrse taj dogovor), i oni su im popustili i eto imamo 4 tima iako to nismo po koeficijentu izborili.Ovde je glavni sukob izmedju saveza i pojedinih klubova kojima je ugrozeno mesto u NLB sl.godine, ali je Kapicicu verovatno bilo lakse da prozove ove u NLb-u nego ove nase,a i odgovara mu da pomogne njegovoj zvezdici koja opet ne moze nista da uradi i da napravi neki znacajniji rezultat.

ZeXTree

pre 14 godina

Treba da istupite ili da zahtevate da klubovi sa ovih prostora (Balkana) imaju privilegiju a ne neki tamo zarad necijih interesa,,,hocemo nasu decu da afirmisemo!!!

stefancee_grocka

pre 14 godina

Под хитно иступити из НЛБ Гума лиге!

Идеална српска лига би била:

Партизан, Ц. Звезда, Хемофарм, ФМП, Раднички КГ, Борац ЧА, ОКК Београд, Металац, Тамиш, Војводина, Ергоном, Слога, Пролетер, Спартак, Здравље и Слобода/Раднички ЈП/Машинац/КК Шабац.

Ех, то би била права српска лига са оживљеним центрима.

onaj veci klub

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...

НАПРЕД ПАЕРТИЗАН

pre 14 godina

Браво Капичићу!!!

Када нам звездица испада из свих такмичења, онда НЛБ не ваља!

Зашто нам сечете звездицу док је још мала? Дајте јој шансу следеће сезоне.


НАПРЕД ПАРТИЗАН

Ivica

pre 14 godina

Formirati PROFESIONALNU regionalnu ligu sa timovima iz Srbije, Republike Srpske, a ako ova "braća" što su priznala Kosovo hoće, mogu i oni, pa što da ne i jedan Makedonski klub, 12 timova, podeliti kako treba i igrati, biće jača od NLB.

I šta u stvari vredi u toj NLB? Samo Cibona, Olimpija je pred raspadom, ostalo "buranija".

Čitam da se Dule Vujošević slaže sa prihvatanjem češke ekipe i smatra da je to Ok, ali mislim da će se svi, pa i on složiti, da je bolje i lakše igrati novu ligu.

ja

pre 14 godina

Srpski klubovi dominiraju NLB ligom i tu nema nikakve sumnje. Kod nas se igra najbolja kosarka i mi smo najtalentovaniji za taj sport. Medjutim, koliko su Srbi pomogli NLB ligi da digne kvalitet toliko je i ona nama pomogla ma sta mnogi mislili.

Mnogi sad misle - propada nam Cacak, propada nam Kraljevo, propada nam ovaj propada nam onaj sto uopste nije istina. Jedini kriterijum je kvalitet - ko je kvalitetan taj ce uspeti, nema tu nikakve veze dal ce ti klubovi igrati protiv Tamisa ili Partizana. Jel su Krstic, Teodosic, Tripkovic i ostali iz tih krajeva pa nisu propali ZATO STO SU KVALITETNI IGRACI. Igrac ako je dobar prvo ce se dokazati u srpskoj ligi, posle u NLB kad ga kupe Partizan, Zvezda, Hemofarm a posle toga moze u ACB ili NBA. Mozda ce ispastati publika jer nece uzivo gledati Partizan i Zvezdu ali za igrace ce biti isto - ako si kvalitetan uspeces ako nisi onda neces.

Dakle - nama je potrebna NLB liga. Kada igras protiv Cibone, Olimpije i drugih takmicis se sa njima da dovedes sto bolje igrace a kada bi recimo Partizan igrao u srpskoj ligi rasprodao bi pola tima jer zna da je mnogo kvalitetniji od Sloge, Borca, Zdravlja i drugih. Takodje zaboravljate da mnogi igraci iz inostranstva dolaze u nase klubove bas zbog kvaliteta NLB lige.

Pogresicemo ako istupimo...

takovo

pre 14 godina

A zasto ne napraviti neku novu ligu slicnu ovoj ali sa prijateljskim zemljama.
nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB

Dusan721991

pre 14 godina

Ja mislim da je bolje da se igra samo nasa liga, da najaci klubovi igraju nasu ligu bez NLB... jel je postalo smesno, svake godine srpski tim osvaja, pa dokle da im dokazujemo da smo bolji... i sigurno bi bila veca gledanost da Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm igraju po celoj Srbiji...

Карлос

pre 14 godina

Људи ми и треба да изађемо из нлб лиге ,јер упропастили смо нашу лигу,од како смо отишли из наше лиге у нлб лигу,у србији се није створио ниједан већи играч ,ми на штету наше лиге смо ушли у ту фамозну нлб лигу,упропастили смо нашу кошарку .Треба погледајте ко игра у домаћој лиги и све ћа вам бити јасно ,радије би да гледам домаћу лигу него нлб,јер скоро свака утакмица је била дерби.

stop regionalnim ligama

pre 14 godina

Meni zaista nije jasno zasto smo uopste i usli u tu ligu! Realno, imamo kapaciteta da napravimo sasvim pristojnu domacu profesionalnu srpsku ligu, koja ce trajati preko cele sezone. Ja sam Partizanovac, ali iskreno mislim da je Partizan najveci kocnicar napredka kosarke u ostalim krajevima Srbije, sada verovatno Partizan ne zeli da izadje iz lige zbog bodova i interesa, iako smo bas mi na samom pocetku bili najostriji prema njoj. Naravno, sa druge srane FMP i Zvezda su najveci krivci, zato sto su prvi usli u tu ligu, i na neki nacin odredili sudbinu ostalih timova iz Srbije!!! Sad se kao nesto bune a zaboravljaju da su bili najveci zagovornici te lige , i mogu da kazem figurativno "pokopaci" domace klubske kosarke!!!
Vreme ce pokazati da kada se podvuce crta, te tzv regionalne lige nasem sportu samo skode! Gase se kosarkaski centri, neke nove nade, zbog cega, da bi se 3-4 nasa najbolja kluba jos vise napredovala na ustrb manjih, i da bi se kao satro odrzala konkurencija sa evropom. Gluposti, pa Partizan je 1998. igrao F4 Eurolige iz nase domace lige, srpske lige, a ne iz nekakve jadranske lige, i to ljudi zaboravljaju kada uspehe Partizana prepisuju NLB ligi!
Mozemo da imamo jeku ligu i bez hrvata i Olimpije, ali nema jakih i odgovornih ljudi u nasem savezu, to je vecita prica, koju je veoma lako razmotati!
ISTUPITE IZ TE REGIONALNE LIGE!!!

nexxxan

pre 14 godina

Napokon da se javno pokaze sta je i kakva je regionalna liga. Do sada je samo sluzila da poboljsa kvalitet Hrvatima, Slovencima, Bosancima i Crnogorcima, a da uniste srpsku kosarku. Nadam se da ce nasi klubovi da istupe odatle i da se vrate da igaju u Srbiji.

ko je licemer?

pre 14 godina

Svima koji pisu o licemerju Zvezde - "hocemo, pa necemo":
U cemu je razlika izmedju toga i "necemo, pa hocemo"?
Terate kontru ili ste se predomislili u vezi sa vasim prvim koracima u vezi sa NLB ligom (sada, po onome sto radite, ispada da je Zvezda bila u pravu i nije radila protiv vas kad smo ulazili u NLB - puno ste toga dobili).
Ko je onda licemer?

aal

pre 14 godina

Pricaj ti u svoje (Zvezdino) ime. Vi bi doduse ionako ispali pa mozda bolje da sami istupite. Samo tesko ces naci ligu u kojoj bi vama bilo sve po volji.

Dukla Praha

pre 14 godina

ja,

masis temu. kako mislis da moze kvalitet da dodje npr. sad iz kraljeva/subotice/cacka/leskovca (...) kad je sistem NLB bukvalno hermeticki zatvoren za njih.
njih, tih ostalih timova nema ni u medijima.
niko nece da finansira i ulaze ozbiljno u nesto sto je baceno da bude drugorazredno takmicenje.

najbolji primer unistenja je zdravlje leskovac.
cim smo se okrenuli jadranskoj ligi, leskovac je od kosarkaskog epicentra postao kosarkaski grad duhova.
a ko se seca winston yuba lige?
ona je za ovu jadransku bila institucija.

Ribar

pre 14 godina

Daj samo da izadju iz Jadranske lige i vrate se kosarkaski centri na ono sto su nekad bili.

Sigurno bi svi pre gledali Slogu Borac Radnicki Spartak i ostale nego Helios i drugare.
Sto se Partizanovih bodova tice, prezivece oni, nalupace nekog su sudiju ako zagusti.

dreadnot

pre 14 godina

Ajde da malo razmislimo.
Kao navijac Partizana, iz Valjeva, mislim da je igranje lige u kojoj nista nije usaglaseno sa kvalitetom, apsolutno porazavajuce za sve nas.
U toj ligi kvalitet realno poseduje samo Cibona, Olimpija bi propala bez NLB (mozda i sa njom) a sve ostalo nije nista kvalitetnije od srpskih klubova.
Zalazem se za uvodjenje nase profi lige i da se prilikom "razdruzivanja" od "brace" bodovi za Evroligu prenesu, odnosno da Partizan ima stecena prava.
Nasa liga ce biti zanimljivija.Verujte, bile bi pune hale u Cacku,Nisu,Kraljevu,Krusevcu,Kragujevcu,Zrenjaninu,Valjevu...Sponzorima bi to bilo zanimljivo,tv prenosi ne bi uticali na posetu i ova liga bila bi interesantnija deset puta.
Pa zasto da budemo taoci onih koji su procenili da mogu bez nas u svemu?
Neka igraju i kosarku bez nas.
Verujte mi, idem po svim halama sirom Srbije i siguran sam u ovo sto pisem.
Neka nam Uleb da prohodnost za najjaca takmicenja, neka se po isteku dve godine saberu bodovi za nastup u Evroligi.Do tad to mesto po svemu pripada Partizanu.
Domaca liga nam treba i bice mnogo mnogo jaca od ove za par godina.
Postujmo sebe.Oni bez nas su NIKO.Mi bez njih - ZEMLJA KOSARKE i sampiona.
Pozdrav iz Valjeva

Vladan Jova

pre 14 godina

Uzađite već jednom iz Jadranske lige i dajte šansu klincima iz "malih" Srpskih klubova da u utakmicama sa Partizanom Zvezdom Hemofarmom i FMP-om dalje napreduju zarad interese domaće košarke. Zašto mi stalno nekome da dižemo rejting i uterujemo novac u džep kada nam ne pokazuju ni malo poštovanja. da se igra samo nacionalna liga sa rezultatima Partizana u protekle 4 godine u Evro ligi sledeće sezone bi imali sigurno bar 2 predstavnika u tom takmičenju, ova učimo Slovence, Hrvate i Bosance, da bi posle na reprezentativnim takmičenjima imali omalovažavanje ot tih istih komšija kojima podižemo rejting.

mare_pa

pre 14 godina

Mali potsetnik, za neupucene:

Partizan je sezone 1997/98 igrao Final 4 direktno iz domace lige.

napolje iz NLB-a.

bice svaka utakmica puna hala navijaca.

likvidator

pre 14 godina

Pa istupite,već ste naprni s time. Cibona,Zadar,Zagreb,Cedevita,Olimpija,
Budućnost,Nymburg...ok liga u kojoj se da napredovati. A Prtizan ako izađe iz NLB-a opet će imati 1-2 pobjede godišnje u Euroligi

Ne to nisam ja , ne to nije moja schauma

pre 14 godina

drugovi vidim većina kuka protiv NLB lige i zagovara "najjaču ligu u celoj vaseoni".... pa onda istupite ko vam brani, mislite da će netko plakati... jao, jao! Kao prvo pristupili ste privatnoj ligi koju je osnovala firma SIDRO d.o.o. i na taj način prihvatili uvjete i pravila. Naknadno je dat udjel zvezdi i partizanu i to je to firma skrbi za svoju privatnu ligu i njome upravlja!JASNO KAO DAN 1.SVI TROŠKOVI PUTOVANJA, SMJEŠTAJA EKIPA I SUDIJSKE TAKSE SU POKRIVENE SPONZORIMA tako da ova liga ne košta ništa ni partizan a ni zvezdu.
2. Novi članovi kao što su CEDEVITA i NYMBURK su ušli sponzorski u ligu i doniraju tako da će npr nymburk snositi troškove puta svima u češku.
3.Dakle ako Vam ne odgovara a vi istupite pa punite dvorane posrbiji u što sumnjam niko vam ne vrani. Prije da će partizan opet derati kojekakve beobanke, lionse i ostale sa 50+ a u euroleague opet da ima skor 2-12. Suma sumarum predosadni ste više s tom kuknjavom dobili ste besplatno takmičenje a sad bi kao u komunizmu da to sve neko drugi plaća a da se vas pita i da vi odlučujete.E NE MOŽE BRE DRUGOVI!!! uzmi ili ostavi

fabregas

pre 14 godina

@exi

Decko da li uopste znas kako se bira predsednik KSS.tebi smeta sto je on iz Zvezde.Organizacijomvode ljudi iz klubova sto su reklii Duda Ivkovic i Bora stankovic.tamo svako gleda svoj interes.Stvaraju se lobiji iko ce koga da preglasa.danilovic gledqa interes partizana i skuplja ove male da glasaju za njegove interese.reprezentacija, rad sa mladima je u drugom planu. da lise secas a ne secas se jer si bio mali kada je organizacijom i te kakvom rukovodio Rasa Saper.o je nilaJugoslavija i niko nije smeo da pisne a imali smojednu od najjacih liga u Evropi.Da li je normalno da jedna takva ajde da ne kazem sila u Evropi (ali ima manjih kvalitetnih liga nema mogucnost da prvak ima direktnu prohodnost u Evroligu) Ima Ceska, ima Nemacka, ima Francuska) a ovde se tvoj tim borio da tri sezone ima gratis a nemaono sto drzi Evro Ligu a to je novac, prihodi od TV prava i dvoranu od min 10 hiljada mesta i sponzorstvo.Svega toga Partizan nema.A sta ima? Nista

Jan Rash

pre 14 godina

Ne ulazim sta je u interesu srpske kosarka , i sta je dogovoreno , ali ovo nema smisla , sta sad treba da istupe iz lige i da Partizanu automatski budu brisana gomila bodova za Evroligu , malo je to licemerno , Kapicic je bio jedan od najvecih boraca za ulazak u Jadransku ligu a sad se kao bori za interes srpskih klubova , umesto da su svi podrzavali nekadasnji stav Partizana da se ne ulazi u tu ligu .

жељко

pre 14 godina

Потпуно се слажем. То је једино логично и нормално решење. Морамо пре свега гледати интересе српске кошарке, а то је стварање јаке српске лиге и јачање кошарке у Србији што може да се постигне једино ако Партизан, Звезда, Хемофарм и ФМП играју у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Ваљеву, Чачку, Панчеву, Краљеву, Зрењанину. . . НЛБ лига , поред наших клубова, има само још два или три јака клуба и зашто онда играти у тој лиги?

Scepan Scepa Scepe Scepova

pre 14 godina

Muka mi je od ovih kosarkaskih znalaca koji tvrde da je Partizan dosao na svoje mesto zahvaljujuci regionalnoj ligi. Zar vi stvarno verujete da se protiv Zagreba, Domzala, Sirokih, Cedevita, Olimpija i slicnih vise podize kvalitet nego kad se igra evroliga??? Partizan je 90-ih imao odlicnu generaciju koja je predstavljala nesto u Evropi (fajnal for 1998), a igrala je domacu ligu koja bi danas bila jaka koliko je i tada bila kvalitetna (a nije bila nekvalitetna i pored pojedinih instant-timova kojih danas ima i u regionalnoj ligi). Partizan je da vas podsetim igrao evroligu i na pocetku decenije, a to sto je generacija bila daleko slabija od one iz 90-ih, ili poslednje sa Novicom, Tripkom i Tepicem je stvar kosarkaskog kvaliteta, a ne protivnika s kojim igras u domacim okvirima. Partizan je imao svake sezone 10 zagarantovanih jakih utakmica u evroligi i sa i bez regionalne. U regionalnoj je dobio Cibonu, gostovanje u Zadru i tu je kraj price. Uostalom i reprezentacija nam je tavorila zbog losijeg kvaliteta, odnosno jednostavno nismo imali bolje. 90-ih smo napravili kredit, da je u ovoj deceniji na izmaku svako mogao preko bare, samo zato sto je rasadnik srpske skole kosarke, a kvalitet je bio upitan. Igrali su Radmanovic, Milicic i slicni daleko jacu ligu od ove jadranske, pa opet ne postadose igraci i uzdanice srpske reprezentacije. Regionalna liga je doprinela napretku Partizana za 15% u vr' glave, sve ostalo je krvavi rad Vujosevica i njegovih pulena, bez obzira gde i protiv koga igrali. Ali vredi li radi tih 15% svesti domacu kosarku na samo jedan kvalitetan klub? Sta ce biti kada Partizan odigra losiju sezonu u Evropi? Ko ce onda biti kriv? Domaca kosarka?

Aleksa (iz onog manjeg kluba sto vas stalno gazi)

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)
Da da, sve nasi ljudi i u FIBI i u kosarkaskom savezu, svuda..., a i ti nisi nimalo zavidan.

Dexterijus

pre 14 godina

Ovde mnogi polemishu da li su za ili protiv,a niko neobraca paznju na to da se nashi klubovi loshe tretiraju u NLB i neuvazavaju se stavovi istih, a jos se i nepostuju dogovori i to potpisani.
Ja ovde mnoge pitam , po cemu su Hrvatski klubovi jaci od Srpskih i oni imaju 4 a mi 3+1 klubova(ovaj dodatni mora da plati 100000e za ucesce, a njihovi nemoraju),a dosad mi imali 5. Liga je smejurija i treba istupiti, ali zato treba kod nas organizovati domacu ligu na maximalno profesionalnom nivou, da se klubovi privatizuju, i dovedu jaki sponzori, da i drzava(ministarstvo sporta) zalegne za ovakav "nov" poduhvat. Mislim da ce onda takva liga imati i te kakvu perspektivu, vecu od bilokakve NLB.

ZA JAKU DOMACU LIGU!!!!!!!!!!

Miki

pre 14 godina

Hajde Grobari da se vi sad lepo slozite da li ste vi profitirali NLB-ligom ili niste? Neki pricaju o pojacavanju kvaliteta, neki kako nije bitno i slicno. Ja imam utisak da je ovo islo vama u prilog. I da li neko moze da mi objasni kako je to onda Kapicic radio protiv vas kad je jedan od njegovih argumenata bio podizanje kvaliteta kosarke?
Bunili ste se da se sve radilo zbog Zvezde i Zvezdinih interesa, ispostavilo se da to nije tacno (svi nasi klubovi koji ucestvuju u NLB ligi su napredovali - mozda najmanje, upravo, Zvezda).
Sada mu ne verujete kad kazu da nas oni odande zapravo zezaju po nekim pitanjima (ocigledno organizacionim) i sad vam je ok da opet budete protiv, bez "normalnog" argumenta. Racite: "ne verujemo Kapicicu, nije istina to sto pricas" dajte neke argumente, a ne da idete sa tim klubastvom koje vecito pripisujete Zvezdi. Znaci ako je rekao Kapicic mi smo protiv. Podsecam, Dule je rekao - mi smo protiv NLB lige - a pogledajte gde ste sada? Da niste nazadovali?

Djenka66

pre 14 godina

Vidi njega ,pa ti si taj sto si nas uvuko da je igramo koliko se secam.
ONAJ VECI KLUB PARTIZAN bio protiv..Posto je tvoj i Zmagin projekat zvan KK."Sledeci Milenijum " propao daj da pokusamo da unistimo i ONAJ VECI KLUB. E pa dragi moj Kapidza nece moci. A sto se tice nase lige, cak i Partizan da je ne igra,zvezda ni to ne bi mogla da uzme......

MIR STOKO

pre 14 godina

reagovanje oooogromne većine ljudi ovde odličan je pokazatelj stanja duha u Srbalja....pa vi biste se i pobili međusobno oko te koske što su vam je slovenci i ostala "braća" bacili...otkad je to partikularni interes Pa ili CZ(nebitno) interes naše košarke u cjelini? cccc

my name is..

pre 14 godina

Jedan veeeliki glas za NLB! to je domaca liga,kakva nejaka srpska liga..ako zele neka je igraju ostali..mom Partizanu zelim sve najbolje i da ostane u ovoj ligi,a Kapicici i ostali neka stvaraju svake godine teorije zavere,mozda im uspe jednog dana..

mr. no

pre 14 godina

kakve veze ima da li je kapicic nekad bio za ulazak u tu ligu? vec godinama se srpski klubovi ne postuju uopste, potpisu jednu stvar, slovenci to promene kako im se nadigne...

koja je poenta? i zasto regionalna liga mora da se igra sa slovencima i hrvatima??

Ma daj

pre 14 godina

Sto pre treba da bezimo iz te lige pa smesno je sta rade Hrvati i Slovenci nama,i mi opet idemo sa njima.Mislim da je stvarno neverovatno da npr.ja iz Nisa ne mogu da gledam Zvezdu i Partizan u fudbalu i kosarci u NISU,ej a pre je moglo da se gleda svake nedelje!Za nas kad dolaze ovi klubovi to je kao Nova Godina :)).Mislim da treba da prestanemo da NLB ligom i da se bacimo na domacu,mislim da cemo na taj nacin da proizvedemo mnogo vise igraca!I imacemo sansu da svi uzivamo u kosarci!

dokle ovako

pre 14 godina

Ovaj ministar za propast upropasti sve čega se dohvati... Ne ulazim kakvi su i klji aranžmani sa NLB ali dojadilo mi je da ovakvi neobavešteni rukovodioci upropaste započeto. Zvezdu je doveo do prosjačkog štapa ali je Bartolomeu njegov drug.... Neznam dokle imaju savesti da ovako pal*mude

Hanibal Lektor

pre 14 godina

Kada je svaki konstruktivni argument potrosen,
predsednik saveza poseze za najrazornijim, najefikasnijim, toliko puta na terenu u realnim uslovima oprobanim i dokazanim oruzijem!
Samo je blago zasvirao po tankim zicama nacionalizma
i SRBOVANJE moze da pocne..
..Sta ce nam ovi, njima dizemo, nama spustamo, imamo veci, bolji, itd, itd
nekada me je stvarno sramota

bljump

pre 14 godina

istupiti.
kakav vam je kvalitet u nlb?
cibona,ponekad olimpija i zadar?
ostalo srbi.istupiti.zasto da sirokom i heliosu i cedeviti dizemo rejting?

sasha

pre 14 godina

Preporučujem (+53)Ne preporučujem (-17)Šta je ovo•A zasto ne napraviti neku novu ligu slicnu ovoj ali sa prijateljskim zemljama.
nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB
(takovo, 10. mart 2010 14:20)

hahaha... a boze sto si me nasmijao. zaboravio si rusiju i kinu..

Pegy

pre 14 godina

kao veliki partizanovac dajem punu podrsku gospodinu Kapicicu. Mnogima ce to izgledati cudno,ali ja se vodim onim da se dobro dobrim mora vratiti.Hvala mu na vrlo lepim recima o Partizanu.Zvezdas a tako misljenje o vecitom rivalu.Sto se tice njegove inicijative o istupanju iz NLB lige,treba ga maksimalno podrzati.Nije SRBIJA nicija prcija da se sa njom tako igra.Danilovicu,Covicu i ostala bratijo,sednite,dogovorite se i cusnite ove nazovi strucnjake u NLB ligi.Oni su bez nas zonska liga.Nemojmo im dizati rejting.BOJKOT,BOJKOT,BOJKOT,ZIVELA SRBIJA

Vlajkwood

pre 14 godina

Ovaj sto proziva Partizan bi trebalo da se seti ko je prvi pojurio u tu `guma` ligu kako je zove a ko tek kad mu je zapreceno izbacivanjem iz Evropskih takmicenja.
Vidi se da se slabo razume u kosarku, sto je i logicno jer navija za Zvezdu.
A inace i ne kapiram svrhu ove NLB lige koja ni posle toliko godina ne vodi u Evroligu! Ja sam za srpsku ligu.

Igor iz Niša

pre 14 godina

Jel sva ova igranka zbog Čovića i FMP, jer im ove godine nikako neće poći za rukom da odu u NLB ligu. Ako je neko gledao dotičnog gospodina pre 10 dana, kako se nudi po prvi put Zvezdi, jer je i njemu jasno da puko ko zvečka. Pa i ovaj Kapičić samo se pojavljuje da zaštiti Čovića i njegov FMP. Ko će i kako će da pravi igrače aka nemaju jake utakmice, jel će Partizan da igra sa FMP-om ili sa Zadrom, Cibonom, Olimpijom i tako da se kale i prave igrači.
Čoviću i Kapićiću napravte novu ligu i igrajte vas dvojca i FMP i onda će najzad postati FMP prvak, ovako nikad.
Kakav je to čovek koji je promenio dvesta stranke samo zarad svog bogastva, kakav je to čovek koji je prodao veru za večeru?
Što pre da se Čović udalji iz vrha srbijanske košarke.

tosve

pre 14 godina

samo da kazem koliko se ja sjecam i partizan dok nije poceo igrati NLB ligu nije nista postizao u evroligi osim mrsavih rezultata a to je jedna ili maximalno dvije pobjede u toku sezone a TOP16 im je bio misaona imenica. Medjutim od kad su poceli igrati NLB ligu i jace utakmice tako je skocio i njihov kvalitet. Jer realno gledano nasa liga je jos slaba jedino 5 klubova koji bi iole mogli da se bore medjusobno. Ali takodje mislim da bi se Srbija trebala dosta vise pitati u NLB ligi nego sto je to sada ipak smo mi najjaci!!!!!

divac

pre 14 godina

Ček, ček, naučite se da komentarišete vesti iz naslova. Pitanje je da li je pametno napustiti NLB ili ne. Ko je pre bio za, ko protiv to je diskuija za posle.
Ja sam apsolutno protiv NLB lige iako sam grobar.

Milan Boss

pre 14 godina

Vidim mnogi su sebi dali za pravo da komentarisu izjavu nazovi predesdnika Kosarkaskog Saveza Srbije. Covek je danas spasilac srpske kosarke i cuvar srpskih interesa.
A pitam se gde je bio kada su podgoricka Buducnost i njegov klub pristali da igraju Jadransku ligu. Svim silama se trudio da rasturi imperiju, kako je on to voleo da kaze, Partizan je osvajao trofeje, ustvari sudije i sudijska organizacija su nam to poklanjali, pa se gospoda uvredila i otisla da igra sa bivsom bracom, nezadovoljni tretmanom. A govorili su da je kod nas i pre pocetka prvenstva sve reseno i kako je Partizan i pre prvenstva sampion. Vidim da su se pioniri jadranske lige u tadasnjoj Srbiji i Crnoj Gori siti naosvajali trofeja u toj istoj ligi. Najveci uspeh im je bio da budu medju najjacih 8. I tada su branili interese srpske kosarke, zvonili na sva zvona kako su oni toboze u potcenjenom polozaju u odnosu na neke...
Kriv im je Partizan koji upravo braneci interese srpske kosarke nije hteo da udje u jadransku ligu?
Kriv im je Partizan sto je sampion svoje zemlje 8 godina za redom?
Kriv im je Partizan sto je osvojio 5 kupva?
Kriv im je Partizan sto je 3 godine najbolji u jadranskoj ligi?
Kriv im je Partizan sto je godinama medju 16, a zadnje dve godine i medju 8 najboljih klubova u Evroligi?
Kriv im je Partizan sto im je dao Kicu i Praju, sto im je dao Obradovica, sto im je dao ljudske velicine kao sto su Divac, Paspalj, Danilovic, Djordjevic, Rebraca, sto im je dao najboljeg trenera u Evropi, sto im je dao Milosa Vujanica, Kostu Perovica, Novicu Velickovica, Urosa Tripkovica, Milenka Tepica...
Kriv im je Partizan sto je sebi obezbedio ugovor sa Evroligom i to zahvaljujuci svom radu, gde nam niko nista nije poklonio?
Da li doticna gospoda zna da u sezonsko bodovanje ulazi i plasman u Evroligi? I tamo su nam poklanjali pobede protiv najvecih evropskih klubova kao sto su Panatinaikos, CSKA, Real, Barselona, Makabi, Olimpijakos, Tau, Efes...
Da li znaju da u evropskoj kosarci ne postoji ekipa koju Partizan nije pobedio?
Nas su gospodo naterali da igramo jadransku ligu kada ste vi svojim ucescem u njoj potpuno obezvredili srpsku ligu. I opet kada smo najbolji, daj nesto novo, da i vi nesto osvojite. Godinama ste trosili ogroman novac, imali visoke budzete, i osvojili NISTA. Pa daj da vam napravimo neki kup Zike Pauka, Nebojse Ilica ili Miroslava Radovica ili Zulfera Avdije pa da igrate Vi i Vase mladje kategorije, tu Vam je trofej siguran...
Vi cete nekome pricati o postenju, o sportskom stvaralastvu, o interesima srpske kosarke...Trebalo bi da Vas je sramota...

Бранислав

pre 14 godina

Иступити што пре, интерес кошарке у Србији је јака домаћа лига, где ће играчи иѕ мањих средина моћи да дођу до иѕражаја, а не подиѕање рејтинга овима што ми је мрско и име да им споменем....
Некада су биле пуне хале у Суботици, Лесковцу, Зрењанину, Краљеву.... а данас верујем да мало људи зна да ли ти клубови и даље постоје! Е то је највећи проблем, не поштујемо себе, па ѕашто би нас онда они поштовали?!

Kezman za igraca sveta

pre 14 godina

Ako ode Kapicic sa cela KSS-a,predlazem Mateju Kezmana za predsednika saveza!On jedini ima iskustva ,jer je igrao u Spaniji,Engleskoj,Rusiji I Francuskoj!Podseticu i da ima laskavo priznanje za najboljeg igraca Francuske lige za proslu sezonu(mozda je i obrnuto,ali nije to toliko ni bitno)!On je doneo spas gde god je igrao pa ce tako biti i u kosarkaskom savezu!Zivijo Keza!

d

pre 14 godina

Sta ovaj lupa gluposti.Ako na primer Partizan istupi iz lige,igrace sa prosecnim timovima u nasoj ligi i nikakve uspehe nece da ima u Evroligi.Da li je bolje da igra sa timovima poput Ergonoma,Radnicki Basketa ili protiv Cibone,Olimpije,Buducnosti.Razmislite o tome.

stani malo

pre 14 godina

Malo mi je sve slucajno da u trenutku kada Zvezda nema sansi za evrokup sledece godine, trazi se izlazak iz NLB lige kao razlog srpskih interesa,jer je zvezda u NLB ligu i usla zbog toga sto iz domace lige tada nije mogla da igra nigde u evropi. Izvini Kapicicu nisam te prepoznao!!!!!!!!

Didi

pre 14 godina

Ovaj hoce po svaku cenu da zvezdi donese neki trofej kad vec ne mogu igraci,treneri i uprava... Posto je Partizan osvajao domace prvenstvo, govorili ste kako je nase prvenstvo neregularno, da se kupuju sudije i sl. A da je NLB interes jer tu Partizan ne moze da utice na sudije i ligu. Sad kad Partizan osvaja tu ligu i kad je najaci, a zvezda ispada iz lige, bolje za svaki slucaj da se istupi da zvezda ne bi sama igrala Srpsku ligu. Kad se budete uverili da zvezda nece ni u Srpskoj ligi uzeti neki trofej, reci cete da je interes onda da se formira regionalna liga sa zemljama BENELUX-a, i da samo zvezda tu moze da ucestvuje, pa da konacno osvoji i zvezda neki trofej...

Ganci

pre 14 godina

Da, propali su slovenci i kada smo prestali da kupujemo Kolinska pastu za zube, Thomy majonez, Fructalove sokove ... Bojim se da će tako propasti i regionalna liga bez nas. Iako sam zvezdaš, kapa dole Partizanu. A o jakoj srpskoj ,ligi najbolje govori snaga Jelen "super" lige. Takva bi bila i košarkaška, a poseta bi bila verovatno na nivou nekoliko hiljada gledalaca (za celu sezonu).

laki

pre 14 godina

ja sam zvezdas ali realno zveza je kriva zato sto se uslo u jadransku, jer je tadasnje rukovodstvo napravilo dil sa liscem i kompanijom i dobilo svoj deo kolaca u vlasnickoj strukturi lige(mislim na pojedince koji su vodili zvezdu), dok je partizan bio primoran da je igra!To jednostavno treba priznati ali mi se ne svidjaju komentari tipa kapicic gura zvezdu i slicno, mozete da mislite i pisete sta god hocete ali dok se ne stvori jaka srpska liga sa jos dva kluba recimo iz republike srpske, tesko da cemo stvarati asove koje smo nekada imali!Ali pod jednim uslovom, da gospoda Covic, Danilovic, Babic i Lucic potpisu da ce klubovi igrati tu srpsku ligu u narednih 20 godina a ne kako se nekome cefne i gde ima veci interes, pa idemo tamo!Puna podrska PRVOJ SRPSKOJ KOSARKASKOJ LIGI!

JUGOPLASTIKA

pre 14 godina

dakle,nesto sta su dogovorili svi klubovi(pa i srpski) na sastanku u ljubljani,sad ne odgovara saavezu.baš me zanima u čijem onda interesu nastupa savez???

z

pre 14 godina

Naravno, cim Zvezda nema nikakve uspehe godinama u tom takmicenju, odmah ga treba napustiti? Ovo je jadno ponasanje onih koji su prvo i insistirali da se igra ta liga.

Jovo Kapicic-legenda

pre 14 godina

A istupite vise ne mozemo vas slusat stalno se zalite... vazda su svi protiv vas.. ajte napolje! I ti kapicicu sto ti pricas otac ti je bio i ostao NAJVECI CRNOGORAC u modernoj istoriji a ti nesto branis interese srpske kosarke.

Miki

pre 14 godina

sva je sreca ,pa se ovakvi likovi sto pisu ovde,ne pitaju nista ! jedna ekipa kao sto je partizan,nikada ne bi imala takve razultate u evroligi da nije jakih utakmica u regionalnoj ligi...
ne verujem da u ovakvoj situaciji,drugaciji dogovor nije nemaoguc !svi vi koji ste protiv te lige,u osnovi vase mrznje je nacionalizam i sovinizam !

Памтимо

pre 14 godina

Ову лигу нам је наметнула Звезда и тако нас ставила у инфериорни положај у односу на Словенце и Хрвате:
Док наши клубови постижу резултате, они управљају и скидају кајмак.
УМЕСТО ДА ПУНИМО ХАЛЕ ПО СРБИЈИ, МИ ГУРАМО НОВАЦ У ЏЕПОВЕ СЛОВЕНЦИМА, ХРВАТИМА И ОСТАЛИМ.
Свака част свима, али је Србија на првом месту.

Noki

pre 14 godina

Koja srpska liga?? O cemu pricate i grobari i delije?? Eto sta je sa fudbalom...Liga bez jakih klubova nema smisla i u takvom sivilu propada i ono malo sto valja! Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm... su jaki zato sto igraju u takvoj ligi. Za par godina bi svi propali u srpskoj. Sta bi falilo da u fudbalu imamo slicnu ligu kao ova??? Pa da li je bolje igrati sa Dinamom, Hajdukom, Sarajevom, Velezom...ili sa Lucanima, Bajinom Bastom ili Cukarickim...
Te stvari su buducnost svakog sporta a nase je samo da sto vise budemo zastupljeni u tome.

BTW, Eto i Partizan popularise hokej jer igra u takvoj ligi a da ne pricam o vaterpolistima. Male lige ne interesuju nikoga!!!!

bob ru

pre 14 godina

Ne slazem se u mnogim stvarima sa G-din Kapicicem ali mislim da bi bilo dobro da izadjemo iz te ~leve~ lige. Kad je pocela NLB liga, mi smo prethodne sezone imali najbolju domacu ligu otkad se raspala SFRJ i otad imamo Partizan u Evroligi i sporadicne uspehe Hemofarma i FMP-a. Zbog nas je bolje da se igra i u Kraljevu i Cacku, Nis-u(koji vise nema klub u prvoj ligi), NS-u i ostalim gradovima.Pa ko jos gleda NLB ligu i ide na utakmice, Helios-Partizan ili Hemofarm-Zadar. Daj boze da smo istupili iz lige jos kad su Danilovic i Divac hteli to da urade a pobunili se Covic i ekipa... Nema nam druge nego u se` i u svoje klj...

bane

pre 14 godina

Sto pre treba da bezimo iz te lige pa smesno je sta rade Hrvati i Slovenci nama,i mi opet idemo sa njima.Mislim da je stvarno neverovatno da npr.ja iz Nisa ne mogu da gledam Zvezdu i Partizan u fudbalu i kosarci u NISU,ej a pre je moglo da se gleda svake nedelje!Za nas kad dolaze ovi klubovi to je kao Nova Godina :)).Mislim da treba da prestanemo da NLB ligom i da se bacimo na domacu,mislim da cemo na taj nacin da proizvedemo mnogo vise igraca!I imacemo sansu da svi uzivamo u kosarci!
(Ma daj, 10. mart 2010 20:23)

A kako se zove taj KK iz NIŠ?

KK SLEDEĆA SEZONA

pre 14 godina

drugovi vidim većina kuka protiv NLB lige i zagovara "najjaču ligu u celoj vaseoni".... pa onda istupite ko vam brani, mislite da će netko plakati... jao, jao! … Kao prvo pristupili ste privatnoj ligi koju je osnovala firma SIDRO d.o.o. i na taj način prihvatili uvjete i pravila. Naknadno je dat udjel zvezdi i partizanu i to je to firma skrbi za svoju privatnu ligu i njome upravlja!JASNO KAO DAN … 1.SVI TROŠKOVI PUTOVANJA, SMJEŠTAJA EKIPA I SUDIJSKE TAKSE SU POKRIVENE SPONZORIMA tako da ova liga ne košta ništa ni partizan a ni zvezdu.
2. Novi članovi kao što su CEDEVITA i NYMBURK su ušli sponzorski u ligu i doniraju tako da će npr nymburk snositi troškove puta svima u češku.
3.Dakle ako Vam ne odgovara a vi istupite pa punite dvorane posrbiji u što sumnjam niko vam ne vrani. Prije da će partizan opet derati kojekakve beobanke, lionse i ostale sa 50+ a u euroleague opet da ima skor 2-12. Suma sumarum predosadni ste više s tom kuknjavom dobili ste besplatno takmičenje a sad bi kao u komunizmu da to sve neko drugi plaća a da se vas pita i da vi odlučujete.E NE MOŽE BRE DRUGOVI!!! uzmi ili ostavi
(Ne to nisam ja , ne to nije moja schauma, 10. mart 2010 23:43)

A ko je tebe uopste nesto i pitao? Gledaj svoje klubove, a srpske ostavi na miru!

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Nisam hteo da komentarisem, al kad sam video komentar u kome jedan "objektivni" navijac onog kako on sam kaze "veceg" kluba (sto jes jes, dugove imaju vece i to znacajno) optuzuje Partizan da je odgovoran za "klubastvo" i za stanje nasih klubova u regionalnoj ligi, onda ipak moram.

Prvo, Partizan nije ni hteo da igra ovu ligu. Stav Partizana pre nekih 9 godina je bio da treba da se postuju odluke saveza u interesu srpske kosarke. Sta se onda desava, pre tih 9 godina dolazi do podele na relaciji Uleb-Fiba i stvaraju se dve Evrolige. Zahvaljujuci nekim pojedincima koji su insistirali da ostanemo verni Fibi, Partizan nije prihvatio ponudu Uleba i zbog toga je nekoliko narednih godina imao znatno losiji tretman u Ulebovoj Evroligi (a bilo je potpuno izvesno da je sve to cista glupost i da fiba ne moze da odnese pobedu u borbi protiv uleba). Dakle, Partizan je vec tu dosta izgubio zarad "interesa srpske kosarke". Sta se dalje desava, dve godine nakon toga, nasi klubovi pocinju da prelaze u Adriatic ligu a Partizan se zustro protivi tome. Onda krecu price kako Partizan nesto kao nece da predje u tu ligu jer tamo nece moci da namesta utakmice, naravno i to se vremenom pokazalo kao notorna glupost al nije ni bitno. Razni pritisci se vrse, ali stav Partizana ostaje nepromenjen pa makar svi bitni klubovi presli u jadransku ligu. Na kraju, kad vise nije bilo nacina da se utice na Partizan. Ljudi iz pojedinih klubova (zna se i kojih, CZ i FMP) i ljudi iz jadranske lige smisljaju ultimativni nacin da privole KKP da "predje" u regionalnu ligu. Situacija je bila takva da je pronadjena fora po kojoj svi ucesnici Ulebovih takmicenja moraju biti clanovi profesionalnih liga, a kako nasa liga nije imala status profesionalne, Partizan vise ne bi mogao da igra Evroligu ukoliko ne postane deo jadranske lige. E tek nakon te ucene, tadasnji predsednik Divac prihvata da potpise taj "tada nazvan istorijski sporazum", ali odmah nakon toga iz moralnih razloga napusta funkciju predsednika i time svima daje do znanja sta je bilo po sredi. Ne zelim ni da podsecam da je tim sporazum ne samo Partizan nateran u jadransku ligu, vec je nasa liga izgubila i mogucnosti da ima direktne predstavnike u Uleb Kupu, pa se od naredne godine u Uleb Kup islo iskljucivo preko jadranske lige. Kad je ceo taj cirkus zavrsen, ni to nije bilo dovoljno, pa su neki smislili i sistem trogodisnjeg bodovanja jer su mislili da ce na taj nacin lakse moci da se domognu elite (prica se da je licno Sakota smislio tu glupost). A onda, onda kada su videli da cak ni to nije unistilno Partizan dolazi se do proslosezonskog "istorijskog sporazuma" gde se KKP prakticno odrice sopstvenog interesa i gde se uvodi novi sistem bodovanja po principu 40-40-20. Sada kada je jasno da ce i po tom principu Partizan opet najbolje stajati u svim kombinacijama onda ajde i ovo da se rusi.

Ne mogu kazem da je nasa kosarka sveukupno napredovala ucescem u jadranskoj ligi ali neke stvari zaista jesu bolje, Partizan igra jako dobro u Evroligi poslednje 4 godine, Hemofarm je prosle godine igrao polufinale Evrokupa, FMP ove sigurno stize daleko u Evrochallenge kupu,... neki su doduse i nazadovali ali to bi im se desilo iovako ionako.

I na kraju, da ne bude zabune, ja ne pricam sve ovo zato sto mislim da je samo uspeh Partizana mnogima trn u oku pa se trude da na svaki nacin uruse sve moguce sporazume. Ima tu naravno i mnogo drugih ineteresa. Prvo Covic, potpuno je jasno da se covek plasi za svoj klub sledece sezone jer realno Radnicki KG je daleko blizi "Jadranu" za sledecu godinu nego oni, isto tako i Zvezdi nije bas pravo sto ce Nimburk biti u toj ligi, a takodje Zvezda ima i brigu jer se prica da ce sledece godine neki drugi klub iz Srbije biti cetvrti ucesnik na Jadranu. Vec neko vreme kruzi prica da je NLB liga vrlo zainteresovana da se i Borac iz Cacka nadje u regionalnoj ligi. Nemoj neko da se zacudi ako sledece godine nasa 4 tima na Jadranu budu: Partizan, Hemofarm, Radnicki KG, i Borac.

DORCOL DOWNTOWN

pre 14 godina

Ako istupimo iz NLB lige necemo igrati ni u jednom takmicenju pod kapom ULEBa.
Kome to odgovara?
Onome ko se u ovoj takmicarskoj sezoni nije plasirao ni u jedno medjunarodno takmicenje,onome ko gubi od Sirokog,Cedevite,Olimpije...
Kapicicu,svake godine u ovo vreme ista prica.Pocinje cuvena sesta faza raspada jednog kluba i sada bi trebalo paliti navijace tog raspalog tima protiv NLBa,ULEBa,sudija...Skloni se iz kosarke ti prevrtljivi covece ili ces i dalje nastaviti da sa licem trulog limuna predajes pehare Peri Bozicu.Zar je moguce da nas trofejni sport ima u rukovodstvu toliko licemera bez obraza.

KG

pre 14 godina

Kakav more Kapicic, kakva crna uprava, kakvi direktori, kakvi sponzori,kakvi novinari, kakvi bakraci - nema to pojma.

Ako Dule Vujosevic kaze da izlazimo - onda izlazimo. Ako kaze da ostajemo - ostajemo i zdravo.

Michael Scofield

pre 14 godina

Onda vratite Partizanu onu godinu Eurolige koju ste Starac Foco (Bora Stankovic) i ti mesetarenjem ukrali!
Ili cuti ili ne lupetaj ko Maksim!

NLB liga je realnost!

albiongate

pre 14 godina

Slazem se za istupanje iz NLB, i to pod hitno.

Ali gospodine Kapicic, kada ce KSS konacno poceti da prati igrace srpskog porekla na prostoru bivse SFRJ.

Da podsetim, BIH nema kadetske reprezentacije, ali KSS nije sposoban da pozove nijednog igraca iz RS (Stefan Glogovac, Djoko Salic, Bojan Dzogazovic, itd.). Talenat postoji i preko Drine.

Prod'o sam i njivu i poslednju sljivu

pre 14 godina

Regionalna liga je od samog pocetka promasaj. I sportski i finansijski.

Ali su se neki polakomili onomad pa sad, kad vide da nema leba bez motike, oce na svoju njivu da se vrate. Samo sto je ta njiva potpuno zapustena dok su pomenuti pecalbarili kod gazda Slovenaca i Hrvata.

Partizanovi uspesi u EL nemaju nikakve veze sa regionalnom ligom. 4-5 (malo) jacih utakmica po sezoni ne podize kvalitet igre ni tima ni igraca. A moze i da steti jer ponekad te "jace" utakmice padaju izmedju termina EL pa je tesko odmoriti igrace. Uostalom, Partizan menja kompletan prvi tim svake sezone pa i dalje pravi neverovatne rezultate u EL. Da nije slucajno Aleks Maric eksplodirao zbog dva meca sa Cibonom i Zadrom? Uozbiljite se molim vas, sa takvim komentarima.

Izgleda da pojedinci u KSS i dalje ne vide dalje od svojih licnih interesa pa strateske odluke donose kao mala deca. Na precac i po trenutnom nahodjenju.
Zato smo tu gde smo. Primorani da igramo privatnu ligu u kojoj se ne pitamo ni za sladju kafu sa ratlukom.

Sasha

pre 14 godina

Objektivno ovo odgovara nasim najboljim klubovima. Da se ispostovao dogovor sa 12 klubova FMP bi verovatno ostao bez mesta u ligi.

Sto se tice nebuloznih teorija o "jakoj srpskoj ligi" treba imati u vidu da upravo cetiri nasa najbolja kluba nemaju interes za tako nesto. Prvo, nikako ne bi mogli da privuku pristojne strance da igraju takvu ligu. Drugo, mozda bi poseta kada gostuju bila velika ali kada su oni domacini nema teorije da bi ljudi dolazili da gledaju rasturanja od 50-tak poena razlike. Trece, kako da nasi mladi igraci iz najboljih klubova napreduju ako ne kroz ligu u kojoj imaju 15-20 jakih utakmica godisnje, bas onakvih kakve im trebaju. Nimburk ce samo jos popraviti kvalitet te lige.

Na kraju treba imati u vidu da mi stvarno imamo samo cetiri ozbiljna kluba. Ostali, uzmite primer Vojvodine, sacekaju da na par godina udje neka kinta a nakon toga ih nigde nema. Ko moze da garantuje da ce Radnicki iz Kragujevca biti jak i sledece sezone? To su instant timovi. Nema u Srbiji kinte za rad na duge staze. Najbolji primer za to je vaterpolo klub Becej, ne tako davno prvak Evrope a gde je sad? To je Srbija.

bojanf

pre 14 godina

onaj veci klub

gledaj ovog komleksasa, pa ko je prvi uleteo u guma ligu? pa vi (mislim na zvezdu najvise) ce te da menjate lige sve dok ne nadjete neki nacin da van terena budete prvaci i da se domegnete evrolige, ali tako ne ide...

GROBARI PG

pre 14 godina

Ti ceš da istupiš, ti se ne pitaš ni u savezu, a hoćeš oko klubova. Pričaj u ime KK Sledeca sezona, nas ostavi da deremo kao i do sada

JaXa da nije NLB lige,ne bi bilo ni evroligasa Partizana

pre 14 godina

Imam ideju!Da kapicic oformi svoju srpsku ligu gde ce igrati samo zvezda i fmp!Partizan,Hemofarm i Radnicki,3 najbolja nasa kluba nek igraju NLB ligu pa cemo videti sta ce da urade.Ko je za nek preporuci(bez obzira ciji ste navijac),da vidimo kakvo je stanje.NLB liga forever

scarface

pre 14 godina

Kakve ovo ima veze sa relacijam Zvezda-Partiza ili Partizan-Zvezda? Pa ne vrti se svet samo oko ova dva kluba.

Ovim potezom Sidra NLB liga je opet postala revijalna. Kako takmicenje u kome jedna ekipa moze da igra, a i bas ne mora moze da ima neku tezinu ili bodovanje za evro kupove. Mozda se rezultati te ekipe nece ni racunati, a ekipe nece morati putovati u Cesku?

Gavra 3x19

pre 14 godina

Kad vec ne mozemo da budemo prvi u gradu, hade da budemo bar prvi u selu. Hajde da otkacimo NLB ligu i da opet igramo po fiskulturnim salama vascele Srbije. Hajde da opet nas predstavnik u Evroligi zavrsava sezonu sa dve pobede i da nam polufabrikovani igraci odlaze u inostranstvo.

Kada cemo da shvatimo da kvalitet nastaje iz konkurencije, a ne iz patriotskih pobuda i praznih prica. NLB liga je kvalitetno takmicenje i ucesce u njemu podize kvalitet nasih klubova. Sto se tice nasih nazovi tradicionalnih kosarkaskih centara (Leskovac, Kraljevo, Cacak, Nis, Prokuplje), seca li se iko da su ti centri ikad imali prvoligasa?

Pobesneli max

pre 14 godina

Ja sam protiv istupanja iz NLB lige. Ne znam sta je interes srpske kosarke, ali nisam mali da bih video da stasava generaciaj kosarkasa koja ima potencijal da nas vrati u sam svetski vrh. Proteklo evropsko prvenstvo je bilo dobra uvertira za to. Slucajno ili ne, ti kosarkasi su stasali upravo u toj "omrazenoj " NLB ligi. I slucajno ili ne, raspad nase kosarke se pogodio upravo u trenutku vakuuma posle raspada SFRJ i stvaranje lige od ostatka, tj. isto ovo sto je sada u Srbiji uz dodatak podgoricke Buducnosti. Takva liga bi , bez Podgoricana, bila i sada. Kakva nam je bila reprezentacija i na kakvim utakmicama su stasavali mladi igraci tada i sada velika je razlika. Isto kao sto je velika razlika u rezultatima reprezentacije tada i sada. Poslednja titula svetskog prvaka 1998. je bila rezultat ranije SFRJ lige podmladjene sa izuzetnim talentima. Nakon toga decenijski mrak, sve dok nisu stasali igraci koji su se ostrili na utakmicama u naelektrisanoj atmosferi, gde igrate protiv protivnika i protiv publike koja vas bikvalno mrzi, u ligi u kojoj je najmanje tri ucesnika najjaceg evropskog takmicenja. To je kao da igrate fudbal u engleskoj Premier ligi. A, znamo kakva je englska Premier liga.
Jeste, Partizan je bio protiv, ali mislim da bi bila velika greska da je istrajao na tome. Sada kada su i sami videli da je postao, bas u NLB ligi, mocan evropski klub mislim da nece dopustiti sebi glupost istupanja iz jedne lige koja je posle spanske i grcke najjaca u Evropi. A, oni koji sada zagovaraju takav potez nece se usreciti ni u ligi u kojoj bi bili sami. Mislim da ni tada ti paceri ne bi osvojili nista.

djordje

pre 14 godina

Ovog coveka odmah smeniti ,poslati u penziju injega i zvezdicu! Pa drugovi ne moze to tako za sve sto ste se uhvatili je propalo fudbal rukomet pa sad dosla kosarka na redu!strasno

onaj(ali stvarno)veciklub

pre 14 godina

Vidim da je nekima ovde potrebno malo podsecanja o ulasku nasih klubova u NLB ligu:
- PRVA Sezona (2001/02): Samo Buducnost od nasih (SRJ) klubova (tada jos "nije bilo vreme" za ulazak Srpskih klubova);
2001/02: Zvezda, na velika vrata, ulazi u tu ligu - sto je u principu imalo smisla jer je prethodna sezona prosla lose - nisu ni izborili plasman u Evropu, pa im je ovo takmicenje odgovaralo.
2002/03: FMP takodje ulazi (tu su i Buducnost i Lovcen) - Partizan i Hemofarm JOS NE ULAZE. DA SU Zvezda i FMP gledali te famozne "interese Srpske kosarke" NE BI tada ni usli u tu ligu, ali ...
2003/04: Dolazi do dogovora da i Partizan i Hemofarm udju (liga broji cak 16 klubova), ali su se oni zalagali za 5 nasih klubova, sto nije proslo. Partizan na kraju preti istupanjem (ili da tu nastupa sa juniorima), ali je bukvalno ucenjen da je igra (inace ce biti izbacen iz Evrolige!).
Dalje verovatno znate i sami - za 7 godina igranja u NLB Zvezda nijednom nije uspela ni u finale da udje (ocito nece ni ove), a Partizan je u SVAKOJ od 5 godina usao u finale, a 3 puta i osvojio ligu.
Ja licno nisam bio za tu ligu, jer pamtim da smo imali sasvim solidnu 90-tih (doduse sa par "instant" klubova tipa Borovica i sl.) - Sada mislim da je ova liga dobra za nase najjace klubove, ali ne i za one koji ne ucestvuju u njoj. Da li bi, preko noci, tzv. "mali" klubovi (u Cacku, Leskovcu itd) ojacali? Mislim da se to ne bi desilo, a da bi izlaskom iz ove lige nasi najbolji klubovi takodje izgubili. Zato se treba boriti za promenu vlasnicke strukture i veci uticaj nasih klubova u njoj (koji ce, valjda, jednom biti slozni).

milos

pre 14 godina

ucinak cetiri hrvatska kluba u protekle dve godine u NLB ligi:

105 pobeda, 103 poraza

ucinak pet srpskih klubova:

158 pobeda, 102 poraza

I na koji nacin sada Hrvatski klubovi imaju bolji koeficijent?
ja licno mislim da je NLB liga kvalitetna, ali da ne smeju ovako da se sprdaju sa nama. Treba da ostanemo deo NLB lige, ali SAMO ako nam budu dozvolili da imamo pet kluba u ligi.

only you P.F.C.

pre 14 godina

opet price o nekim jakim centrima u Srbiji...Nis,Kraljevo,Valjevo,Zrenjanin,Cacak...koji su to klubovi???nikada niko od njih nije nishta napravio,osim proletera koji je bio prvak,ali jako davno...takve utakmice bi bile tragikomicne,mada mi se za sve pitamo,odnosno Partizan,gostovanja u Zagrebu,Zadru i Ljubljani nam mnogo znace,jer su to vruci tereni,a Zvezda nek igra sa Metalcem i Radnicki basketom,nama je ovde dobro...

fabregas

pre 14 godina

@Kakav covek


A sta bi ti hteo da Danilovic bude predsednik KSS.Tebi ne smeta Dragan kapicic ves stoje iz Zvezde.Kakava domaca liga.Da litreba domaca liga gde bi zarad gledalaca ti timovi gubili sa 30-40 razlike od pojedinih klubova. Da li bi ta domaca liga dala predstavnika u Evro ligi.Ne bi.Ta liga bi bila slabija od bugarske , rumunske lige.Drugo da li ti timovi iz provincije imaju para dadovedu kvalitetne igrace.Sto gradNis ili neki privrednik ne ulozi u klubove da bi imali prvoligasa.Zvezda izasla sa dugogom.Za Partizan se nagadja koliki je dug.Jedini stabilni Hemofarm iFMP.Da li ovikoji se zalazu za nasu srpsku ligu misle da bi jedan OKK,Tamis, Vojvodina, Ergonom, Mega mogli da se nose sa Partizanom, zvezdom,hemofarmom i FMP.Pa to se videlo poslednje 4 sezone.Nisu mogli ni da primirisu

KK SLEDEĆA SEZONA

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

U čemu veći? A da, pa i ja pitam svašta kad se odgovor sam nameće, pa u SLEDEĆIM SEZONAMA!!!

djordjevic

pre 14 godina

Aj pre nego sto izadjemo iz ove lige da nekako ovi tvoji miljenici uspeju da ne budu poslednji u njoj...Sa sigurnoscu jure ka tom prestiznom mestu.

DEXTEE

pre 14 godina

Kapičiću pa ti u dosadašnjem predsednikovanju nisi stao na pravu stranu nikad...kod svake dileme si otišao u krivo....kada svi kažu levo, ti desno....kada kažu desno...."Svaka čast" za procenat dobrih odluka....tužno, da bi bilo smešno....

djordjevic

pre 14 godina

Vidim sad se svi ponose uspehom srpskim timova u NLBu i cude se cudu kako nas niko ne postuje. Zasto lepo ne priznate da svi ti uspesi pripadaju Partizanu, pocnite da cenite Partizan pa ce nas onda i svi drugi ceniti...

Forbes

pre 14 godina

Ajde ne lupetajte .akva bre srpska liga i profesionalizacija klubova.Pa ova dvanasa tkzv najveca nemaju leba da jedu a zamisli jedan Borac, Tamis, Vojvodina i ostali.tekto bi srozalo kvalitet. Zarad onih u unutrsanjosti koji bi da gledaju Zvezdu i Partizan treba srozati kvalitet. Tacno je da je bio dogovor za 12 klubova ali se slovenci polakomili na lovu a na stranu sto je to 80 i kusur utakmica vise. takodje je bio dogovor da se daju upravljacka prava i Hemofarmu i FMP-u a da se oduzme deo Bosni i jos nekim klubovima.I jos jedna nelogicnost.Nimurk ce kao prvak svoje zenlje imati prohodnostu Evro ligua nasi glubovi moraju da sabiraju poene. Gde je ceska kosarka a gde nasa

dork

pre 14 godina

@karlos
Od kada igramo NLB ligu opet smo u kosarkaskom vrhu, reprezentacija 2. u Evropi sa sve mladim igracima Partizana koji su stvoreni u toj NLB ligi. Zadnji put kad nam je reprezentacija harala Evropom to je bilo s generacijom koja je takodje stasala igrajuci jaku ligu SFRJ. Zdrav razum nalaze da je NLB u interesu srpske kosarke.

Nikola

pre 14 godina

Kako te Kapicucu nije sramota. Pa ti i tvoji pajtasi ste unistili Srpsku ligu da bi bilo neke regionalne!!! Sad kada tvojim interesnim pajtasima ne odgovara sada pljujete po Evroligi, NLB, Bartolomeu. Skandal... Ko nama vodi savez...

*bane*

pre 14 godina

* Još uvek nisam pročitao članak, ali šta god pisalo na njemu, greška bi bilo napušati ligu koja nosi bodove za Evroligu i odricanja tih bodova liči na isto političku glupost sa ambasadorima !!

Parni valjak

pre 14 godina

Kapičiću, ti si maksimalno iskompromitovan, tako da je nebitno šta ti misliš. Ako ne važi dogovor, onda se vraćamo na trogodišnji ugovor Partizana sa Evroligom.

Jabilondo

pre 14 godina

A istupite vise ne mozemo vas slusat stalno se zalite... vazda su svi protiv vas.. ajte napolje! I ti kapicicu sto ti pricas otac ti je bio i ostao NAJVECI CRNOGORAC u modernoj istoriji a ti nesto branis interese srpske kosarke.
(Jovo Kapicic-legenda, 10. mart 2010 13:24)

Lukavo. Mi da istupimo, pa da Buducnost konachno ugleda F4 NLB lige. Dzaba se javljash, bolje idi prati vesti o vaterpolu. I raduj se tamo, dok ostala vasha dva tima ne nalete na Partizan, pa da prodju kao Budva.

HaHa_definicija_licemer

pre 14 godina

"Svima koji pisu o licemerju Zvezde - "hocemo, pa necemo":
U cemu je razlika izmedju toga i "necemo, pa hocemo"?
Terate kontru ili ste se predomislili u vezi sa vasim prvim koracima u vezi sa NLB ligom (sada, po onome sto radite, ispada da je Zvezda bila u pravu i nije radila protiv vas kad smo ulazili u NLB - puno ste toga dobili).
Ko je onda licemer?
(ko je licemer?, 10. mart 2010 13:57)"
Ovaj komentar stvarno zaslužuje da se ponovo pročita!!!
Ovoga bi se postideo i Šojić iz "tesne kože"!

metalacVA

pre 14 godina

Vrlo jednostavno resenje kako bi se formirala nacionalna liga Srbije i istupilo iz Jadranske lige jeste nalazenje jakog sponzora ili na neki drugi nacin, koji ce dati 2,3 miliona evra nagradnog fonda koje ce sve nase ekipe na kraju sezone srazmerno postignutim rezultatima deliti (kao sto se radi u Premier ligi u Engleskoj). Time bi nasi timovi delimicno resili finansiranje, nasi timovi iz unutrasnjosti imali bi znatno vise jacih utakmica, i veci bi se izbor kvalitetnih domacih igraca dobio.

alex

pre 14 godina

Komentar gospodina SCHAUME, ne znam da li je hrvat ili slovenac nema veze sa zdravimm razumom. pa sta ako je firma SIDRO formirala ligu, nemoj mi reci da ne zaradjuju na istoj. Prve sezone dok je bila JAdranska liga, klubovi koji su je tada igrali a bez klubova iz srbije nisu mogli ni spajz da napune a ne kosarkasku dvoranu. E onda dragi moj JOZE ili FRANJO izvrsen pritisak na srpske klubove i to preko Evropskih kosarkaskih institucija i liga da moraju uci u Jadransku ligu u suprotnom nece moci igrati evro takmicenja. Dobro se secam da se tada Divac prvi usprotivio i otvoreno rekao da nasi klubovi treba da gledaju interes i buducnost srpske kosarke a ne regionalnih takmicenja. Pa dalje, nakon raznih ucena usli smo u Jadransku liigu, i onda krece FMP, pa Partizan... i niko vise nije osvojio tu ligu sem srpskih klubova. Igrali ste se neke kosarke, uvukli srpske klubove u takmicenje koji su dokazali da se u regionu igra ipak najbolja kosarka u Srbiji. I da jedino sprski klubovi pune dvorane u Zagrebu, Splitu, Ljubljani itd itd. A bivsa braco, imaju srpski klubovi da igraju sa kim u Srbiji, Nis je uvek pun, Kragujevac, Leskovac, Krusevac itd itd. Pa kad ste nas vec uvukli u takmicenje i videli da ne mozete da nam parirate kvalitetom, manite se sad tih ucena i uslovljavanja srpskih klubova. Mi bez vas svakako mozemo, vi bez nas...hmmm, prazne ce vam biti dvorane a i racun firme SIDRO.
TOLIKO O TEM SINE DRAGANE... Napred Partizan i Zivela Srbija

Ilija

pre 14 godina

Kapičić priča gluposti.Ne može se na svako neslaganje sa vodstvom lige prijetiti istupanjem iz lige, osim toga Srbija ovim proširenjem samo profitira za narednu sezonu.

Vuk23

pre 14 godina

Ovo sam napisao posle istorijskog sastanka i objavljeno je na ovom forumu.
Pa da se malo podsetimo.

Šta je interes srpske košarke?
Šta je interes propale Evropske Zvezde?
Da krenemo redom.
Uleb nudi Partizanu 3 godišnji ugovor,kao što ima Cibona i Olimpija.Partizan na nagovor saveza pravi grešku odbija to,u interesu srpske košarke je da prvak igra Euroligu.
ŠTETA ZA PARTIZAN 1.
Jadranska liga nudi Partizanu učešće u njoj i da izabere tim iz Srbije koji on hoće da igra Jadransku.Partizan odbija u interesu srpske košarke.
ŠTETA ZA PARTIZAN 2.
Crvena Zvezda odlazi da igra Jadransku ligu i degradira našu ligu.Nije izbačena iz naše lige.
Crvena Zvezda i FMP-e sa Jadranskom ligom ucenjuju Partizan da igra istu inače neće moći kao šampion zemlje da učestvuje u Euroligi.
ŠTETA ZA PARTIZAN 3.
Crvena Zvezda predlaže bodovanje,kako bi sprečila da Partizan kao šampion igra Euroligu,FMP-e lobira za to.
ŠTETA ZA PARTIZAN 4.
Partizan osvaja najviše bodova u trogodišnjem ciklusu i dobija praktično 3 godine u Eeroligi zagarantovano.Crvena Zvezda,FMP-e,Radović,Stanković,Kapidzić,Vesić,Anđelković,Đilas,Opačić traže da takvo bodovanje ne važi.Partizanu se odizima 1 godina u Euroligi i praktično pošto je bio i Šampion dobija samo 1 godinu u Euroligi sezona 2010-2011.A ta sezona će biti jedina bodovana za učešće u Euroligi sezone 2011-2012,plus izjednačava se naša liga,koju su napustili i obezvredili,sa Jadranskom.
ŠTETA ZA PARTIZAN 5.
Ja znam da su navijači Zvezde sada radosni što su uspeli uz pomoć državnih organa,sumnjivih biznismena da napakoste Partizanu ponovo.Da ponovo naprave zlu krv,očekujem da će u Pioniru pasti krv,100% sam ubeđen,jer mnogo se radi van terena.
Mogu samo da im kažem da je sve to nebitno i da se mnogo ne nadaju,i dosad su izmišljali pravila ali koja god pravila da izmisle Partizan je opet najbolji i igra Euroligu i tako će biti opet.Sačuvajte ovu poruku pa će te videti.
Da vas pitam da li imate obraza,glupo je znam da ga nemate.
A sad ozbiljno pitanje.Da li su svi naši klubovi,naš savez,predstavnici Jadranske lige i Eurolige(Bartomeu) potpisali papir da ovo bodovanje važi za sezonu 2011-2012,na osnovu jednogodišnjeg bodovanja u sezoni 2010-2011?
Jer ako nisu,znate dokle će ovo bodovanje da važi,ja ću vam reći upravo do sezone 2011-2012.A onda će opet neko iz Zvezde da traži promenu naćina ulaska u Euroligu srpskog predstavnika.Sada ne mogu da predvidim kakav će njihov pradlog u interesu srpske košarke da bude,zavisiće od mnogih faktora.Ali jedno je sigurno to će biti u "INTERESU SRPSKE KOŠARKE".

Ja bih samo da pitam...

pre 14 godina

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako bi napuštanje NLB lige ojačalo naše "košarkaške centre"? Drugo, kako Hemofarm iz VRŠCA uspijeva napraviti odlične rezultate i od VRŠCA napraviti košarkaški centar u ovako lošim uslovima za razvoj srpske košarke?

Zašto to, umjesto Hemofarma, nije, recimo, Zdravlje iz Leskovca?

Na koji će to način "manji" klubovi iz Srbije postati kao što je sada Hemofarm, ako istupimo iz NLB?

Mislim da se svi sportski klubovi više moraju baviti sportom, a manje politikom. Rezultati ne mogu izostati.

Dana

pre 14 godina

Ovaj Kapičić me podseca na raspad Jugoslavije, kada su oni, koji su se kleli u bratsvo i jedinstvo i Jugoslaviju preko noci postali borci za "srpstvo". Da li se neko seca, da je Kapičić bio za Jadransku ligu?

Sergio23

pre 14 godina

@onaj veci klub
Cudu da se nacudim kaklvih sve ljudi ima! Ti sine ko da imas 10 godina. Kad je Partizan jedini ali jedini odbijao da igra tu "prezetvativ ligu" Vi na celu sa Zmagom samo sto na niste poubijali ako se ne prikljucimo. Dok je Dule govorio o toj ligi kao najvecm zlu i necmu sto nije dobro za kosarku u Srbiji, svi st ga osudjivali kao "debeli jede g..a, stalno mu nesto smeta, teorija zavere" i tome slicno. Sad kad Vam je doslo iz d..a u glavu a kod nas Srba to je dug proces, ispade kako Partizan zagovara tu ligu i kako su "nasi" ljudi na celu saveza i slicno upropatili Srpsku kosarku (primer. Kapidzic poznati Partizanov as!?. By the way nasa kosarka je stvarnio unazadjena zbog Partizana, drugi smo u Evropi sa najmladjim i najperspktivnijim timom u istoj (okosnica tima su Partizanova deca), Partizan redovan ucesnik Final 16 Evrolige (o cijim uspesima se u Evropi govori samo u superklativima). S druge strane shvatam ja frustraciju da ako igrate "Srpsku" ligu bez nas mozda nesto i osvojite ali kaoko stvari stoje za tako nesto trebala bi Vam liga u kojoj ste Vi jedini clan.

Grobarska svest

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

Kao prvo ,ne znam sta ti znaci potpis,je li to neka sala moga srca vrela ili si pao sa kruske pa seo za komp da napises nesto...Nemoj da se blamiras covece,pa prva je zvezda crvena zajedno sa Covicem usla u ligu sa "svojom braco",hrvatima i slovencima,kako te nije sramota da izvrces stvari naopacke,znam da ima patoloski nerealnih ljudi,ali ti prijatelju pomeras granice.Sada kada zvezda crvena nece izboriti evropu preko NLB naredne sezone,kada je pukla u evrokupu kao zvecka,sada da menajmo pravila igre kako odgovara zvezdi crvenoj,klubu bez ijednog trofeja godinama ,a bogami i decenijama

L@ki

pre 14 godina

Kapicicu,vama(Zvezda)niko ne brani da izadjete iz lige,kad su Partizan i Vojvodina ostali u nasoj ligi a Zvezda,FMP i Hemofarm otisli u Jadransku ligu,sto tad savez nije reagovao,da se ocuva Srpska liga?!Mislim stvarno....Ispade Kapicic najveci protivnik osnivanja Jadranske-NLB lige,borac za Srpsku kosarku,jedino sto je uspeo da se izbori da Partizanu smanji igranje u Euro ligi sa tri na dve godine,jel je to naravno u interesu Srpske kosarke,SRAMOTA!!!

exi

pre 14 godina

Ja stvrno ne znam sta ovaj covek prica, koga on predstavlja, ciji je on predsednik? Sto ne ode vec jednom i sve nas malo oslobodi od kojekakvih ideja.
Nije mogao istrepeti to sto ce Partizan jos godinama igrati Evroligu, pa je i to pokusao da promeni, i donekle mu je i uspelo. Sta sad hoce??? U cijem je sad to inetresu, klubova, sigurno NE, jer su oni saglasni sa ovom odlukom. NAPOLJE VEC JEDNOM, idi odakle si i dosao pa tamo sprovedi te tvoje ideje, pa cemo videti dokle ces dogurati. To je valjda u interesu nase kosarke!!!!

zlaja

pre 14 godina

Potpuno je u pravu. Lisac je pravi lisac i gospodi iz NLB lige je samo novac bitan. Nista vise. Letos je potpisan sporazum koga moraju da se drze. Medjutim, kada vide sta rade likovi u Srbiji poput Covica, koji je katastrofa za srpsku kosarsku, iskoriste situaciju i rade ono sto rade. Ovo sto su uradili je pravo ponizavanje srpske kosarke i srpske intelegencije. Iako smatram da je u interesu nase kosarke jaka regionalna liga, ipak, ovo sto pokusavaju da urade sa povacavanjem broja klubova i uvodjenjem u ligu indijanaca iz Ceske, svakako nije u interesu srpske kosarke. I ta liga ipak postaje cirkus, iako da je ostalo po onom dogovoru od letos bi to zaista bila jaka, jaka liga, a imali bi i jako domace prvenstvo,kao i termine za reprezentaciju. Zato trebamo pokazati zube, ljudima iz Evrolige objasniti ko ne postuje sporazum i istupiti iz lige, a sada ne bi bilo osnova za iskljucenje Partizana iz Evrolige. Ali, to je samo moje skromno misljenje i nista vise. Bojim se da ce ipak biti kako Lisac i kompanija hoce zbog Covica i njemu slicnih.

Moje Misljenje

pre 14 godina

Mora se naci neki kompromis. Slazem se da je ta liga veoma kvalitetna i dobra za napredak nasih timova. \\\'\\\'Pretnja\\\'\\\' Kapicica istupanjem nasih timova nije na mestu, jer nam ta liga stvarno odgovara, ali neke stvari sto se organizacije tice treba da se promene.

hm

pre 14 godina

@Milos
I sada saberi koliko su utakmica igrali Srbi, a koliko Hrvati. Pa ce ti mozda biti nesto malo vise jasnije. Mada sumnjam... Nije to FIFA-in fudbal da se koeficjent pravi na blesav nacin.

BMF

pre 14 godina

Za onog neznalicu sto se potpisuje kao "onaj veci klub". Cuj njega najveci srpski klubovi: bezzvezda,FMP,HF,Radnicki; pa po cemu su oni najveci srpski klubovi? Druga stvar;mi treba da se potpisemo kao "onaj veci klub" jer imamo 1000 trofeja vise od bilo kog SD. Treca stvar; jedino ime na Europskoj kosarkaskoj mapi je PARTIZAN. To dobro zapamti i nastavi da grickas nokte zbog toga.

Muuuuuuuuuuuuuu

pre 14 godina

Nije pitanje da li nam treba NLB liga, nego je pitanje vlasništva. Hrvatska i Slovenija kao apsolutni većinski vlasnici svake godine menjaju pravila kako oni žele i ulažu novac iz profit u svoju košarku. Vremenom će tas na vagi prevagnuti u njihovu korist ako ostane ovakva vlasnička struktura. Mi moramo postaviti pitanje vlasništva dok imamo neku moć i kvalitet i dok nas trebaju. Nećemo valjda čekati da nas preteknu sa kvalitetom i da nas odbace kao krpu onda. Ako ne možemo da se dogovorimo oko vlasništva onda bolje da prekinemo odmah saradnju i da i oni propadnu nego da za pet godina liga ima dva srpska i pet hrvatskih jakih timova. Bolje brate da onda propadnu i oni. Ovako oni profitiraju svake godine iz naše nesloge, svake godine grade jaču ligu na našim uspesima i sve manje nas trebaju. Pa nismo volovi valjda. Ili jesmo.

nikola

pre 14 godina

Partizan ste silom uterali u tu ligu i sad kad zvezda ne moze da se sastavi onda ajde opet da menjamo nesto i da se vracamo na staro!? E pa ne moze, makar samo zbog toga! Partizan je bio poslednji koji je hteo tu ligu i ucenjivanjem Evrolige ste ga naterali da je igra,a sad vam ona ne odgovara jer Partizan i tamo kida...

mitar

pre 14 godina

citajuci ove komentare ispade da je najbolje formirati ligu sa ta dva neka kluba, posto niko drugi vise nije ni bitan.
ja licno podrzavam ovakve prijetnje, iako ne podrzavam istupanje iz lige. ako ste uopste stigli procitati clanak radi se o sledecem:
nlb ligu igraju
5 klubova iz srbije
4 kluba iz hrvatske
2 kluba is slovenije
2 kluba iz bih
1 klub iz cg
od iduce godine ce igrati neki nezgodni iz neke super jake lige, ali nece ispasti najlosiji klub, vec obavezno jedan srpski klub bez obzira koju poziciju bude imao na kraju prvenstva najlosiji srpski klub. zasto ne ispadu i bosna i helios zajedno ionako pa da bude liga sa 12 ujednacenijih klubova. jednostavno samo zato sto nisu srpski. svi vi sto vam je kvalitet na prvom mjestu obratite malo paznju na sudjenje u ovih par kola do kraja, posto se olimpiji zadru i zagrebu jednostavno moraju navuci bodovi, pa onda komentarisite ovu ligu.
treba im zaprijetiti izlaskom neka vide sta gube ako ne promijene tretman prema srbima

ZeXTree

pre 14 godina

Treba da istupite ili da zahtevate da klubovi sa ovih prostora (Balkana) imaju privilegiju a ne neki tamo zarad necijih interesa,,,hocemo nasu decu da afirmisemo!!!

Nismo mi ludi.

pre 14 godina

Gospodine Kapicicu znamo mi zasto vi zelite da se izadje iz Nlb lige. Ne zato sto je to u ineresu nase kosarke nego je u ineresu tvog kluba (Zvezde),jer sledece godine nece igrati nigde.

Grobar Ni

pre 14 godina

„..Nijedna stavka po ugovoru koji je potpisan sa Đordijem Bertomeuom prošle godine nije poštovana i zato ovo nema nikakav smisao...“

Слабо памћење имате, г. Капиџићу. Испоштована је она ставка којом се ККП за зеленим столом одузима право које је он на поштен и спортски начин стекао, а то је његово трогодишње учешће у ЕЛ. Та ставка је за Опачића, Б. Станковића, Човића и Вас Капиџићу, као председника КСС, а у ствари, тада браниоца интереса клуба који би, да је правде, због очајних резултата, ове године морао да напусти друштво у које је први са ових простора ушао, била и приоритетна, док су остале, па и организација регионалне лиге, биле секундарне. Управо из тог разлога данас власници ове лиге не уважавају наводни договор о унапређењу организације и поделе власничке структуре, који их у ствари, због начина како је успостављен, и не обавезује на то. Ваша претња са иступом из ове лиге је зато чудна (Ви сте ипак председник КСС), капитуланска и погубна по интересе српске кошарке, јер би тако нерезонски потез допринео њеној још већој деградацији. Њиме би данас и у европским размерама веома јаки ККП и Хемофарм били уназађени и сведени на ниво пропалог кошаркашког клубића који се још увек вештачки одржава у животу. Срамота.

GROBAR-S

pre 14 godina

Sta god da uradite ne vredi vam.Partizan je u svakoj varijanti najjaci srpski klub.Kako god okrenes da bi Zvezda igrala evroligu mora biti bolja od Partizana.A to ce biti onda kad ne bude bilo Vujosevica,Danilovica,Todorica ii ostalih koji svake godine prave sve jaci Partizan.

ivanjicapfc

pre 14 godina

Dosta vise price o nasoj ligi. Hocemo Jadransku ligu sa 20 klubova 6-7 srpskih, koji ce na kraju ligaskog dela odigrati izmedju sebe sa 2-3ekipe iz nase lige pley-off i ko pobedi bice prvak SRBIJE. Pobednici (iz ostalih zemalja) pley-off-a ce odigrati polufinale i finale za prvaka JADRANSKE LIGE...

Ivica

pre 14 godina

Pocetkom ovog veka, koliko se secam upravo je zvezda bila ta koja je pohrlila bezglavo u NLB ligu, dok je Partizan bio protiv ucesca u istoj takodje je postojao i uslov da nema ucesca u takmicenjima pod okriljem ULEB-a. Sada kad je Partizan postao nezaobilazni faktor u NLB i solidan u Euroligi, cujemo poruke od nekih "zvezdinih glasnogovornika" kako je ta famozna liga nekada bila dobro resenje a sada pakao. Sta je razlog takve promene? Ja mislim da ovakav jak Partizan nekome mnogo bode oci. Zao mi je gospodo iz zvezde trazili ste gledajte!!!!

djenka

pre 14 godina

se secam jedino je ONAJ VECI KLUB PARTIZAN bio protiv.Vidi njega, pa ti si taj sto nas i uvuko da je igramo,a koliko ....Posto je tvoj i Zmagin projekat zvan KK."Sledeci Milenijum " propao daj da pokusamo da unistimo i ONAJ VECI KLUB. A pa dragi moj Kapidza nece moci. A sto se tice nase lige, cak i Partizan da je ne igra,zvezda ni to ne bi mogla da uzme......

frustracija...:)

pre 14 godina

Napraviti lepo Srpsku ligu sa nasim najvecim klubovima:
Zvezda
Hemofarm
Fmp
Radnicki
Vojvodina
i 3 kluba iz kvalifikacija
A partizan neka igra sa svojom bracom guma ligu, bore se ljudi za to bodovanje pa da im ne kvarimo uzitak. Partizan je jedini krivac za klubastvo, njihovi ljudi su na celnim mestima u svim organizacijama (delegati, komesari, sudije) svi su vec kivni na to i svi to znaju, tako da ih treba ignorisati...
(onaj veci klub, 10. mart 2010 13:05)

gledam ovaj komentar i prosto se cudim cudu....
ja znam da su svi ovi ''veci'' klubovi puni gneva sto ne mogu da pridju Partizanu,ali mislim da je svima JAKO DOBRO poznato ko je prvi otisao na jadran i ko je sledio isto,i ko je bio primoran da je igra da bi igrao evroligu....
tako da ovaj\ova sto je pisao\la komentar ce lako lagati druge,ali ne znam samo kako podnosi kada laze sebe...

sasa

pre 14 godina

Kapicicu ! Istupi ti iz saveza. Bice nam lakse. Vi bre Zvezdasi za sta god da se uhvatite - susi se . Za mokar peski da se uhvatite- osusice se. Kad malo bilje razmislim, drzite se vi i dalje mokrog peskira. Korisniji ste.
"dijagnosticar", Sasa, Nis

srdjan

pre 14 godina

Došla maca na vratanca.Sad kada je Partizan U ligi Evrope hoćete da mu ukinete to pravo.Sramota za Kapičića koji otvoreno izgleda hoće silom zvezdu da vrati u život kad već nemože u Jadransku ligu.Ako Srbija istupi iz Jadranske lige Partizan bi trebao da ostane jer kad je on jedini bio protiv ulaska u tu ligu svi su ga pljuvali.Sad mogu da mu samo pljunu pod prozor

Cvetko

pre 14 godina

Sve što je Kapičić radio je bilo ono što je hteo Zvezdin rukovodeći tim! Sve i samo suprotno od onog što je Partizan prvobitno tražio. Dovodio je sa Opačićem i "mečku" na rupu, slikao se sa njim kao na vašaru... i sada "opet" ništa nije dobro. Pa, znalo se da ništa, kao i ranije, neće biti ispoštovano. Ali bilo je bitno da se postignu uslovi koji nisu oni koje je zastupao Partizan. Štetno i jedno!Cvetko

Zvezdaš

pre 14 godina

Nemam loše mišljenje o ovom čoveku, ali mislim da posle svega što je prethodilo ovakvom razvoju situacije u NLB ligi, a tu mislim na vlasničku strukturu, sistem odlučivanja, razjedinjenost srpskih klubova zbog klubaštva, ja kao Zvezdaš mislim da treba prepustiti Partizanu da odluči šta sa NLB ligom, jer ipak su oni ti koji su zaradili silne bodove u toj ligi.

Nama, Zvezdi kao klubu, predstoje mnogo važnije stvari od pomisli da trenutno naš stav uopšte ima bilo kakvu težinu i ozbiljnost, s`obzirom na totalni raspad sistema.

Ima dosta đubreta u našem dvorištu, ima tu dosta da se čisti, a liga, bilo koja da je, za nas je dobra, da ne kažem prejaka.

Žalosno, ali tačno!


I na kraju, da ne propustim:

"Uaaa trči i pucaj!"

...

samo sam realan

pre 14 godina

Ljudi ja ne branim i nisam na strani ni kapicica ni zvezdu a ni partizan... Ali samo znam da kad se nesto dogovori i to sto se dogovori u pisanoj formi se i potpise TO JE ZAKON!!! U svim sverama zivota,pa tako i u sportu...

chera-bera

pre 14 godina

Sta ovaj covek prica ? Da li on treba da afirmise kosarku kao sport ili da je ukida ? Nista mi nije jasno, verujem i njemu, ali za mene je to mnogo manji problem.

PRAVDA

pre 14 godina

Kapičiću,"stručnjače,spasioče"ako istupimo,gubimo mesto u evro .Kome to odgovara?Onima što na početku sezone"za nas je sezona završena",PA HAJE I DRUGE DA POVUČEMO U PONOR.Ti po onoj "neka i komšiji crkne krava kada je crkla naša".

MJ#23

pre 14 godina

Za onog momka FABREGAS-a sto mi rece da nemam pojma i da se pravim mnogo pametan: kazes da se nasi klubovi pitaju u NLB ligi i da ucestvuju u odlukama...okej, ja nemam pojma, ali cuo si Kapicica i Vujosevica koji predstavljaju razlicite struje u saveze ali jedinstvenu viziju situacije, tako da ispade da nisam ja taj koji nema pojma i pravi se mnogo pametan. Em nije tacno da smo do sada bili ravnopravni u upravljackim strukturama, em nije tacno da je rekonstrukcia VLASNISTVA (ne upravljanja) obavljena. To su dve razlicite stvari: upravljanje i vlasnistvo. Dakle, DA, tacno je: DVA coveka vode ligu i imaju GLAVNU rec oko svih pitanja: Slovenac i Hrvat. A te price oko FMP i Hemofarma, da ce ucestvovati u upravljackim strukturama su MOZDA u planu, ali daleko od toga da je to istina do dana danasnjeg - dakle prica oko 14 timova i Nimbruka je donesena mimo nasih interesa. Pozdrav

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

ajde istupite više, mislite ako budete ucjenjivali da će vam se popustit i dati sva upravljačka prava, kao da se bez vas ne može. Imate brate svoju ligu pa razvijajte tamo centre leskovac, vranje,arilje..... ili skupite love za upravljačku strukturu.

čika velja

pre 14 godina

Ljubitelji košarke sa košarkaških terena bez koševa i ostali zaštitnici interesa srpske košarke,NIKADA NEĆETE SHVATITI,zar ne?! Morate da puno radite,da napravite sistem,da puno radite,da manje perete novac,da puno radite,da se oslobodite političara i tajkuna,da puno radite,da čitate knjige,da puno radite,da poštujete ugovore sa igračima,da puno radite,da se(za početak) ugledate na HF i FMP,da puno radite,da puno radite i ono naj važnije DA PUNO RADITE! Možda ćete jednog dana početi da ličite na Partizan i tada ćete shvatiti da ste na dobrom putu,ali morate PUNO DA RADITE! Ali do tada će Partizan zaslužiti "A licencu" svojim RADOM,SISTEMOM,REZULTATIMA i biće i dalje naj veći zaštitnik i pradstavnik srpske košarke, ŽIVELI!

provincijalac1

pre 14 godina

Sada je stvarno vreme da proradi metla i u košarkaškom savezu.Pa taj gos-n Kapičić nije udostojio najbolji srpski košarkaški klub ni jednom pohvalom, a kamoli dolaskom na neku od utakmica eurolige. Još je dogovorio da se istom klubu ukine jedna godina u euroligi jer je, zamalo, KK Sledeća Sezona mogla da osvoji titulu. E, pošto nisu uspeli da se provuku tad, sada im je palo na pamet da celokupnu srpsku košarku vrate na dno i da ostave da se igra neka tu-tu-ru-tu liga sa nekim tu-tu-ru-tu klubovima. Ljudi, ostavite se više svojih interesa. Zbog njih nam je cela država propala. Kukate kako mladi igrači odlaze, a znate da će te se na taj način dobro "nafatirati". I uvek su vam drugi krivi. Shvatite već jednom:"Sami smo krivi za sve što nam se desilo i što nam se i dalje dešava!" Ali ne, vi i dalje vodite istu politiku - politiku uništavanja svega dobrog u Srbiji. Ostavite se ćorava posla i pustite decu da igraju košarku. Ubeđen sam da jedna Cibona i Olimpija mogu da pobede reprezentaciju Srbije sastavljenu od igrača iz domaće lige. I zbog čega ne bi igrali sa njima? Zato što nemate koristi? E pa gospodo, naučite malo i vi da živite kao ja. Jer ionako od vas ja nikakvu korist nemam. Ali imam od svog pošteno odrađenog posla. Povežite to malo i biće vam, nadam se, jasnije.

nele

pre 14 godina

Srecom,ne pitas se ti, niti iko iz saveza. Ionako ne radite nista. Ako klubovima odgovara NLB liga, igrace, ako ne, nece.To je jedino merilo. Savez niti trenira igrace, niti brine o njihovim platama ( a to je najvaznije ), i zasto bi on odredjivao politiku klubova. Da Partizanu bude losije da bi Metalcu bilo bolje? Moze, ali ko ce to da plati?

irr_srb

pre 14 godina

Ne razumem navijace KKSS, pa ovo je vas covek, ON JE INSISTIRAO DA IGRATE NLB ligu. KK Partizan je od pocetka pricao da ne trebaju nasi klubovi da igraju NLB. Gospodin Kapicic je licno zasluzan sto je KKP dobio ugovor SAMO na 2 godine, a ne na 3 koliko je MINIMUM, sa EL. Sad kada vidi gore pomenuti da KKSS ne moze nista da osvoji, i da KKP ima dovoljno bodova da igra EL narednih 10 godina, trazi istupanje. PA COVECE ODLUCI SE!!
Kaze jedna poslovica: Hoce piski, nece piski?

Dejan

pre 14 godina

S konja na magarca ? I ovo malo sponzora ce da napusti klubove. Izgleda da je to cilj. Da se ovi jaci klubovi dovedu na nivo ovih slabijih.

Dalibor

pre 14 godina

Baš se sad setio toga, dan nakon zvezdine propasti i klizanja prema ispadanju iz jadranske. Sledeća njegova izjava će biti nakon gašenja zvezde, bilo zbog fuzije, bilo zbog propadanja i glasiće: "Ja ne znam što mi koji ... igramo tu košarku?!"

pan

pre 14 godina

Jel to beše onaj Kapičić koji se svojski zalagao za Jadransku ligu pre sedam, osam godina dok je Partizan jos odolevao tvrdeći da će ta liga da ojača naše male sredine poput Leskovca? I onaj isti što je prosle godine usred sezone menjao pravila igre sa tim istim Bartomeuom kako bi njegov omiljeni klub u ovom milenijumu ipak došao do Evrolige?

vaskrsni saperu

pre 14 godina

e moj kapicicu dva srbina a tri partije , pet klubova a sest politika i treba da nas eksplatisu kad smo neslozni od merkatora do romana lisca i nazad

Aleksandar

pre 14 godina

Igrati ligu DA ali dozvoliti da nas ucenjuju slovenci i hrvati NE! Srpski su klubovi od osnivanja ove lige najbolji i i ne sme se dozvoliti da nas podcenjuju.Ne trazimo precenjivanje ali ni podcenjivanje! Ovi koji pisu da se mora sve raditi po svaku cenu neka se sete kako su nas ignorisali u vaterpolu pa sta nam fali sa Madjarima.

madmax

pre 14 godina

A gde vam je bila pamet kada su se poklali ULEB i FIBA.Bili smo na pogresnoj strani pa sad ima da cutimo i trpimo.Ako smo za jaku domacu ligu onda nismo smeli ni da ulazimo u jadransku.Sada je tolika razlika izmedju klubova iz jl i domace da bi to isto bilo kao kada bi u SAD trazili da NBA i NCAA klubovi igraju zajednicku ligu.

grobar_zarkovo

pre 14 godina

E pa Kapicicu istupi ti sa tvojim klubovima koji su nas uvukli u ovaj cirkus,a Partizan ima da pustis da i dalje jedini brani cast Srpske kosarke...i da osvaja bodove koji mu pripadaju

Sremac

pre 14 godina

Stvarno ne razumem naše košarkaške znalce.
Među 8 prvoplasiranih u NLB ligi su samo dva naša kluba (Partizan i Hemofarm), a pričamo kako je sav kvaltet skoncentrisan u srpskim klubovima.
Ne možemo, na osnovu uspeha Partizana, tražiti mesta za još četiri naša kluba.
Moja Zvezda, na žalost, nema više ugleda ni kao tim, ni kao klub. Kapičiću, razmisli malo o tome, a ne samo o promenama sistema takmičenja, okruženja u kome će se igrati, sudijskim i drugim zaverama.
Možda bi trebalo rezmisliti o mogućnosti da najslabije plasirani predstavnik Srbije razigrava sa prvoplasiranim iz srpske lige i da se tako za narednu sezonu određuje četvrti (ako bude sreće i pameti i peti) naš predstavnik u NLB.

daski

pre 14 godina

Pre pet godina jedna prica,pre godinu druga a sad treca.Pritom nisu Slovenci i Hrvati ti koji pricu menjaju,nego gospoda Zvezdini lobisti,koji neuspehe svog kluba zele da saniraju promenom dogovorenih pravila.Da se postovao proslogodisnji dogovor bilo bi dovedeno u pitanje ucesce Zvezde i FMPa,prvenstveno zahvaljujuci slabim rezultatima ta dva kluba u NLB ligi.I sad Srbiju na noge.

Само да одговорим

pre 14 godina

Zašto to, umjesto Hemofarma, nije, recimo, Zdravlje iz Leskovca?
(Ja bih samo da pitam..., 10. mart 2010 20:36)

Зато што, ако то уради Здравље из Лесковца, онда неће моћи Хемофарм. И Хемофарм је много лош пример, зато што он није "кошаркашки центар", већ пројекат успешне фармацеутске компаније. Уз Звезду, Партизан и Хемофарм, ту је и ФМП, који је, свиђало се то некоме или не, синоним за успешну организацију.

Шта је проблем?

Проблем је то што оваквим системом четири клуба јачају за 20%, а остатак кошарке у Србији се малтене своди на аматерски ниво. И ако се овако нешто настави, касније нећемо моћи да се вратимо, па све да хоћемо, јер нећемо имати чему да се вратимо. Спашћемо на четири клуба. Као што већ рекох, српска места су резервисана. Партизан, Звезда, Хемофарм и ФМП. Остали клубови не могу да пљуну десет милиона евра и да тако прескоче ову четворку.
Нико, поготову не у оваквој финансијској ситуацији, не може да рачуна на већи прилив новца од спонзора све док не буде могао да игра против поменуте четворке. А без улагања нема напретка и тако се налазимо у зачараном кругу.
Српска лига не може да буде јача од НЛБ лиге. Међутим, зашто НЛБ лигу не бисмо свели на праву меру, типа да се у њој налази 10 клубова, али правих, па макар то значило смањење броја клубова из Србије, а да се у исто време већи значај да домаћој лиги? Тако бисмо оживели кошаркашке центре, а у исто време највећи српски клубови не би остали без јаких утакмица које су им неопходне. .

djomla

pre 14 godina

Pa ne znam stvarno kada ce ovaj Kapicic biti zadovoljan...hajde, dajte KK SS lepo titulu, obrazlozite to BILO CIME i da zavrsimo vec! Ne urusavajte Partizan vise! Zasto niste izasli iz te lige kada su najpametniji ljudu u kosarci (Vujosevic, Divac i Danilovic) to trazili??? Kasno je sada da se ISTA dobije izlaskom iz te lige. Uostalom, secam se dobro kako je izgledalo pre NLB lige. Odem u Borcevu halu, puna kad gostuju Partizan, Buducnost i Zvezda. Ko god drugi dodje, ima po 300-400 gledalaca! Proverite to lepo! I sta sad? Da se uigravamo sa klubovima iz srpske lige, pa da izadjemo na megdan Barsi?? Smesno! Ok, naravno, treba zastupati interese srpske kosarke. Ali na taj nacin sto ce se traziti da iz NLB lige istupe klubovi poput Cedevite, Heliosa, Buducnosti, Bosne itd, za koje se ZNA da ne mogu i/ili ne zele da ojacaju i da ikada urade bilo sta. Smanjiti ligu na 8-10 klubova i igrati po BILO KOM sistemu, e to je jaka liga! I biti cvrst po tom pitanju. Hoces-neces-ne moras! A hteli bi, garant. E, takva liga moze privuci i sponzore, i biti kvalitetna. U nju bi (GARANTUJEM) hteli nije da udju i jaki evropski klubovi. Ali odustati od NLB lige u ovom trenutku nema smisla. Pa to ni Zvezdi ne bi pomoglo. Verujte, ni u Cacku, ni u Nisu, ni u Leskovcu NECE se naci niko ko bi VISE ulagao u te klubove nego sto ulaze sad, pa makar im Partizan gostovao svakih mesec dana. Neka se svako trudi oko svog kluba, a ne preko ledja Partizana sve da se lomi, NIJE U REDU, NIJE POSTENO. Krvavo smo zasluzili sve ovo sto imamo i ne treba da nam se oduzima! Molim gospodu iz svih pomenutih klubova da naprave dobru skolu, da nadju SAMI dobre sponzore, da ojacaju svoje klubove i nece biti problema. Za svakoga ko zeli da radi ima mesta u sroskoj kosarci. ALI NE PREKO TUDJIH LEDJA!

Nemanja

pre 14 godina

Meni uopste nije jasno sta vi hocete?! Kukate kako hocete da istupite iz Jadranske lige, pa istupite vise jednom i igrajte protiv koga god hocete tamo u toj jedinstvenoj srpskoj ligi. Pravite te jake centre u Nisu, Leskovcu, Kragujevcu, pitaj boga gde vise. Znamo mi svi da su to bili jaki centri i pre raspada SFRJ, znamo da su zarili i palili Evropom i svetom, zaboravite jednu Cibonu ili jedan Split (koji do duse nije vise taj Split), Ljubljanu, Zadar..zasto da igrate protiv njih kada mozete mozda protiv Radnickog iz Sombora! Zato ISTUPITE sto pre..bice to onda super, nesto slicno kao jelen pasnjak liga! Pozdrav iz Sombora...

pravda

pre 14 godina

Gospodo, usli ste dobrovoljno u PRIVATNU kosarkasku ligu. Trebali ste vise da razmisljate i bolje da citate ugovore. I da se pravno zastitite ako slucajno budete osteceni. Ili namerno osteceni i unazadjeni. Sad vam je za sve kasno.

tarrrrrrr

pre 14 godina

znao sam da ce ovako zavrsiti-kriv je partizan!!!
P.S.ko je zadnji usao i ko je jedini od velikih srpskih klubova bio protiv regionalne lige!?!?!?!??!?

A ko ce imati vise stete?

pre 14 godina

Slobodno istupite, nikome necete nedostajati jer ste ionako topovska hrana za sve ozbiljnije ekipe. S tim sto ce taj proces samo ubrzati potpuni raspad Zvezde, zato dobro razmislite.

vuleki

pre 14 godina

I da se izbrišu SVI bodovi i uspesi timova u toj gnusnoj ligi. I ko sada osvoji domaće prvenstvo taj je šampion kosmosa svih vremena.

Jesam li ja to neobavešten?

Bjelokosti

pre 14 godina

Simpatican je ovaj Kapicic, bas smesan neki gospodin! E, sada bi ga trebalo podsetiti sta je sve govorio u ne tako dalekoj proslosti. Kapicic je jedan od zagovornika ovakve lige gde hrvati i slovenci ''kolo vode''. Secas li se Kapicicu kako ste ti i tebi slicni iz KSS-e proganjali Partizan da igra ovu ligu, pretili ste Partizanu izbacivanjem iz nacionalnog prvenstva i cak izbacivanjem iz evrolige. Nadam se da je SOS kanal sacuvao video zapise emisija iz tog vremena i da ce ih reprizirati.

cartmanx

pre 14 godina

Otkud bas sad ova Kapiciceva izjava posle ispadnja njegovog kluba iz "ne znam kako se zove takmicnje"!!!Da li Kapicic misli kao i vecina politicara da su ovde ljudi retardirani pa se ne secaju kako je nastala ta liga,ko je bio protiv, kako je PARTZIANU oduzeto jedno takmicenje u Evro Ligi....MA Sve jasno, da ne pisem prethodni komentari su sve rekli, PARTIZAN je na silu uvucen u guma ligu...........a sad sta...nema zvezdice nigde.....

Darko

pre 14 godina

Jedini razlog što košarkaški centri u unutrašnjosti blede, jeste nebriga države, KSS i lokalnih samouprava prema njima. Za loše stanje u košarci u Srbiji ne može biti kriv ni Partizan ni Jadranska liga. A to što bi sad gospoda veći kolač u upravljanju ligom, nešto je o čemu se trebalo misliti pre 9,5 ili prošle godine. Sada je voz prošao, a pred sledeći, pamet u glavu, pa jedinstveno pred Jadransku ligu.
Lično, ne bi trebalo klubove koji imaju strategiju i viziju povlačiti u crnu rupu naše lige. To ionako neće pomoći manjima.

dule dudule

pre 14 godina

Objasnite nam ponovo, koji to bese istorijski i epohalni dogovor koji ce uzdici srpsku kosarku?...Covicu, Opaca, Boro, Ivanovicu, reagujte.

realizam

pre 14 godina

ok,1 srpski i 1 hrvatski iz lige da ispadnu!!!to je prihvatljivo,ipak mora da se zna ko je na ovim prostorima ćale.kad budu ostali klubovi(van srbije) osvojili pola od onoga sto je samo partizan osvojio onda nek se jave za neke uslove,ovako ako vam srbi izadju,propadate i vise nego ta nasa nova-stara srpska liga!ovde ljudi ne idu na tekme pa ne idu,tako da nam je sa te strane svejedno,pitame se samo,dal ce ljudi gledati pre "veliki" helios npr. u zagrebu,zadru,ljubljani ili SRPSKI partizan???pal-mal,mislite o tome ;)))

Ko ce imati vise stete 2?

pre 14 godina

Stvar je vrlo prosta: Zvezda vise nema kvalitet ni za gornji dom NLB Lige, a ako krene osipanje igraca (Bjelica, a ima verovatno jos nezadovoljnih), nece imati ni za sredinu. I zato, igrajuci na kartu laznog "patriotizma" i toboznjeg "interesa srpske kosarke" hoce da povuce i ostale srpske klubove na dno sa sobom. U slabiju konkurenciju, da se "oporave" pod anestezijom koju ce davati pobede protiv Ergonoma, Metalca i slicnih ekipa. Jer, u slucaju da ode iz NLB lige sama, ko ce imati vise stete od Zvezdinog istupanja, NLB liga ili Zvezda? Da li se ovo ponavlja stara srpska prica da one koji imaju radom i ucenjem stecen kvalitet guras u mediokritet, da sposobne guras dole da ni udovoljio prosecnima i onima koji nisu ni to? Nisu su li Partizan, Hemofarm pa i FMP upravo kroz Jadransku dosli do tog nivoa da igraju respektabilnu ulogu u Evropi, narocito Partizan? Nismo samo mi podizali kvalitet hrvatske kosarke, nego su i oni, Olimpija, i Buducnost dizali kvalitet nasih najboljih klubova. Osim Zvezdinog naravno, ali to je problem Zvezde i njene uprave koja ne ume da isprati ambicije kluba a skauting joj je na amaterskom nivou.

Car4s

pre 14 godina

@Milan boss imas pravo za sve sto si napisao!
Ja sam navijac Crvene Zvezde i skidam kapu kosarkaskom klubu Partizan za postignute rezultate na svim poljima!

Negativni

pre 14 godina

Mi stalno kukamo kako su nas prevarili,pokrali...A zasto se nasi pametnjakovici nisu setili da naprave nesto slicno i lobiraju u Evropi za to.Zato sto su nesposobni i nepismeni i zato sto bi se poubijali oko zarade.Ovakva kakva je NLB liga je bezveze ali je i takva bolja od lokalnih ocaj liga.Bezveze je zato sto klubovi medju sobom ne mogu iz politickih i ekonomskih razloga da razmenjuju mlade igrace kao u bivsoj SFRJ.Ako,recimo,Partizan nadje nekog talentovanog igraca u Sibeniku,da li ima ikakve sanse da ga dovede u Beograd?To je ono sto je bivsu ligu cinilo jacom od Kupa sampiona.Razmena igraca,ideja,trenera.Ovako,iako je vise gledalaca nego na regionalnim takmicenjima,ova liga je mrtav konj.

matejasale

pre 14 godina

Pa kk ss,FMP i Hemofarm su zagovarali ovu ligu,a Partizan je bojkotovao.Tada su svi bili protiv nas i hteli NBL ligu,a sada im nevalja.Pa naravno da nije trebalo ni da se igra ta liga,vec treba vratiti Kraljevo,Cacak,Valjevo...ali onda kk ss nece vise nikada videti EVROPU.Zato ce se oni zbog svojih interesa zalagati za NLB,pa sta bude.Zovite Bartolomea da vam pomogne.dr.mr.mag.ing.prof.gen.spec.DULE VUJOSEVIC

Grobar

pre 14 godina

Dokle vise dogovaranja..."vi"ste bili pobornici NLB lige,do juce ste bili protiv smanjenja klubova,a sada kada ste uvideli da Partizan uvek izlazi kao pobednik,ne valja ovo,ne valja ono...I kako je to propala Srpska kosarka?! Srbija vice sampion Evrope,Partizan konstantno medju osam najboljih u Evropi...uz malo kesa i srece i na krovu EVROPE!!

sinisa

pre 14 godina

Moja Zvezda je na dobrom putu da ove godine istup[i iz NLB lige,al ne zato sto ona to zeli,nego sto ce morati da istupi po rezultatima..

Peca

pre 14 godina

Divac je bio protiv regionalne lige jos od pre osnivanja. Ti si se tada borio za ovo sto sada imamo. Treba da istupimo ali ako je brat bratu i ti treba da istupis iz Srpske kosarke.

Percik

pre 14 godina

Vidim ovdje jako puno ljutitih komentara ljudi koji izgleda imaju dojam da im Slovenci i Hrvati u najmanju ruku kradu kruh sa stola s tim što se igra NLB liga. Smirite malo strasti. NLB liga donijela je jako puno koristi svim svojim sudionicima, to je nesporna činjenica.

Ono što meni iz teksta članka nije jasno, a iz ovh vaših komentara još manje, što je to točno što KSS želi, što je to točno dogovoreno, a što nije ispoštovano. Stav predsjednika KSS iz ovog članka ispada kao neki lov u mutnom, ne kažem da je tako. Mi smo nešto dogovorili, sad nam oni ne daju, pa mi prijetima da ćemo otići.

Neka čovjek jasno kaže: želimo to i to, obećali su nam to, a sad rade nešto treće. Meni ovako uopće nije jasno što to srpski klubovi žele, niti bi me osobno smetalo 5 ili 6 ili 7 srpskih klubova u NLB-u.

dosta bre

pre 14 godina

Dosta mi je već komentara na ovu temu.
Kao mi nešto smo uvek nezadovoljni..... pa naša liga je ugrožena a istina je to već i vrabci na grani znaju da ova liga postoji i da svi igraju SAMO IZ INTERESA.

reeeeeeeee

pre 14 godina

nesto poput ovoga:
- 5 timova iz Grcke
- 5 timova iz Srbije
- 1 tim sa Kipra
- 1 tim iz Bugarske
- 2 tima iz Rumunije
- 1 tim iz Madjarske
- 1 tim iz Slovacke

Ovo bi sigurno bila kvalitetnija liga od ove NLB
(takovo, 10. mart 2010 14:20)

# Link komentara
Preporučujem (+35)
Ne preporučujem (-141)


ZATO STO I DA MI HOCEMO ONI NE BI HTELI!!!!

stefancee_grocka

pre 14 godina

Под хитно иступити из НЛБ Гума лиге!

Идеална српска лига би била:

Партизан, Ц. Звезда, Хемофарм, ФМП, Раднички КГ, Борац ЧА, ОКК Београд, Металац, Тамиш, Војводина, Ергоном, Слога, Пролетер, Спартак, Здравље и Слобода/Раднички ЈП/Машинац/КК Шабац.

Ех, то би била права српска лига са оживљеним центрима.

NN

pre 14 godina

Za nase najbolje klubove je bolje da ostanu u NLB jer je tu jaca konkurencija dok je za ostale nase klubove mnogo bolje da ti klubovi dodju jer ce se podici kvalitet slabiji klubova

Novak

pre 14 godina

@L@ki

Grešiš da je Hemofarm zajedno sa Zvezdom i FMPom pristupio jadranskoj. Prvo je sezone, možeš proveriti, 2002/03 jadranu pristupila Zvezda, sledeće godine FMP a tek sezone 2004/05 Partizan i Hemofarm.

Gira PFC

pre 14 godina

Kako god da se ovi naši srpski klubovi dogovore, bitno je da se dogovore!!! Znači, ako se dogovore da i dalje igramo NLB, onda neka budu složni oko pitanja vlasničke strukture i zastupljenosti u skupštini lige. Upravo je tu najveći problem, oko para i prava na vlasništvo lige. Kvalitet same lige je solidan, svakako mnogo veći nego naše lige.
S druge strane, ako su svi srpski klubovi za to da izađemo iz NLB priče i da osnujemo svoju profesionalnu ligu, onda neka se pod hitno bace na posao. Treba obezbediti sponzore, prenose mečeva, definisati pravila lige, način ispadanja i ulaska u istu, odnose sa ULEB i prohodnost u Euroligu i ULEB kup i mnoge druge stvari.
Zbog svega napred navedenog, čini mi se da bi nam najbolje bilo da ostanemo u NLB priči, da se sportskom snagom (finansijsku nemamo) izborimo za dobar status klubova i rejtinga Srbije, da imamo odgovarajući procenat udela u vlasništvu lige (bar 25-30%) i da idemo na osnivanje i druge NLB lige, gde bi igrali i drugi naši klubovi, da oni ne propadaju.
Videćemo, ali nisam baš veliki optimista, posebno oko jedinstva srpskih klubova i poštovanja dogovora. Iskustvo nas uči da se naši klubovi još nekako i dogovore, ali najčešće dogovor ne poštuju, odnosno uvek bar po jedan "nestaško" istrči iz dogovorene priče.

dule

pre 14 godina

(Miki, 10. mart 2010 16:22)

Stoji to da je na kraju ispalo da je bolja Jadranska liga,ali kakve sad veze to ima sa ovom temom? Stvar je u tome da ste vi po svaku cenu hteli u tu ligu i silom naterali Partizan da je igra,a sada opet iz SVOG interesa,kad ste videli da vam ne ide, vi opet hocete da menjate nesto i da se vratite nazad?! Pa ko je ovde lud? Mi smo bili protiv te lige,ali smo profitirali iz te lige i super nam je, ali nismo mi ti koji smo druge prisilili da je igraju samo da bi nama bilo lepo nego su to uradili Zvezda,Covic i ostali,a sada bi opet da menjaju stvari.I kome je onda klubastvo cilj? Da ne pricam o oduzimanju godine u Evroligi Partizanu i menjanja sistema bodovanja koje ste prethodno sami postavili.Pa sta ce ti vise argumenata?
A sto se tice ovoga sto neki pominju da Slovenci i Hrvati nisu ispostovali dogovor... Ljudi,taj koji nije hteo da ispostuje dogovor je Covic i jos pojedini klubovi! Pa sve je bilo dogovoreno prosle godine,kako ce se ispadati iz lige,kako ce se racunati koef.,i da se liga smanji na 12 timova da bi bilo vremena za domacu ligu i reprezentaciju(za sta se zalagao kss), ali pojedinci iz klubova nisu ni sumnjali da ce srpski timovi igrati ovako slabo i izgubiti mesto u NLB ili nisu bili upuceni da u ligi sa 12 timova ne moze biti 5 srpskih(ili hrvatski,slovenackih,nebitno) i zato su otisli tamo i insistirali da se ponisti taj dogovor,tj.da iako bi po pravilu sl. godine srbija trebala da ima 3 predstavnika po tom koeficijentu, oni su insistirali da ih imamo ili 4 ili 5 NEBITNO KOLIKO CE TIMOVA BITI U LIGI (14 ili 12, ako ste slusali Covica pre neku nedelju kod Tegije to ste sve mogli da cujete; znaci iako su se dogovorili prosle godine oni su svesno isli da prekrse taj dogovor), i oni su im popustili i eto imamo 4 tima iako to nismo po koeficijentu izborili.Ovde je glavni sukob izmedju saveza i pojedinih klubova kojima je ugrozeno mesto u NLB sl.godine, ali je Kapicicu verovatno bilo lakse da prozove ove u NLb-u nego ove nase,a i odgovara mu da pomogne njegovoj zvezdici koja opet ne moze nista da uradi i da napravi neki znacajniji rezultat.