Aktuelno 35

Četvrtak, 25.02.2010.

04:11

Kanađani ubedljivi protiv Rusa

Senzacionalno četvrtfinale hokejaškog turnira ili finale pre finala, kako su ga nazavli poznavaoci ove igre, dobila je selekcija domaćina, Kanade.

Kanaðani ubedljivi protiv Rusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar

pre 14 godina

niti su Rusi igrali lose niti Kanadjani dobro.Zbog pada popularnosti i gledanosti hokeja u Americi,ranije je odluceno ko ce igrati finale,tj. turnir je nastiman,a poslednja dva finala koje su odigrale ove repke na SP to jasno potvrdjuju.Obe tekme su bile na noz i tijesne.Vidjelo se da Rusi nece da igraju cim je pocela utakmica.P.S. sto se tice proslosti istina je da NHL igrace nisu slali jer bi ih u to vrijeme Rusi unistili,toliko su bili bolji.

http://nhl-serbia.forumotion.com/

pre 14 godina

Rusi su bili jako losi u odbrani.Kanadjani su im se setali po trecini i to nikada ne prodje nekaznjeno,bar ne na ovom nivou.Domacini OI su izgleda rijeseni da ponovo dodju do meca sa Amerikancima i vrate im za onaj poraz koji im je,ruku na srce,mnogo koristio.Posjetite prvi forum na Balkanu posvecen hokeju

OS

pre 14 godina

(siniša, 25. februar 2010 12:23) UVEK NAVIJAŠ PROTIV HRVATA I KAŽEŠ DA SI PRAVA SLOVENSKA DUŠA. VEROVATNO NISI BIO NA ČASU KADA SE IZ ISTORIJE UČILO DA SU I HRVATI SLOVENI.

Ikaiaki

pre 14 godina

''brzina i snaga'', to me podseti na finale u odbojci sa Italijom u Japanu, kada su posle utakmice naši bili ''čisti'', a Italijani šta mislite kakvi?

Sasa (Vancouver)

pre 14 godina

Ova utakmica je, za Kanadjane, bila glavni dogadjaj Olimpijade do sada. Zacrtali su zlato u hokeju i tako su i odigrali juce - sa mnogoooo vecom zeljom nego Rusi. Inace bilo je mnogo ruskih navijaca medju kanadskim,ali ovde niko nikoga ne dira ako navija protivnicki tim (kultura ili sta je vec...) ili nosi protivnicki dres ili majicu. Ja sam spremio par majica sa nasim grbom i zastavom, za svetsko u fudbalu - nek se nadje....
Pozdrav iz suncanog Vankuvera !

mogilni

pre 14 godina

@Viktor Tichonov
Do 1961, Kanadjani nisu ni imali reprezentaciju vec bi poslali jedan nizeligaski amaterski klub na medjunarodna takmicenja. Tesko je taj ligaski sistem porediti sa onim u fudbalu, ali to bi bila cetvrta, u najboljem slucaju treca liga. Mislim da je dozvoljeno imati 2 igraca starija od 21 godine. Mislio sam na te juniore.
Nakon toga Kanada salje selekcije, ali sacinjene jos uvek od nizeligaskih juniora amatera. Izmedju 1969 i 76 dolazi do prekida odnosa sa IIHF zbog zabrane igranja pravih profesionalaca, Kanada ne igra ni na Olimpijadama. Nakon 76 na svetskim sampionatima ucestvuju i profesionalci, ali samo oni koji su ispali iz NHL plejofa.

Prvi put su NHL profesionalci igrali protiv Sovjeta 1972, Superserija, 4 utakmice u Kanadi, 4 u Moskvi. Dakle do tada Rusi nisu imali priliku da se porede sa sebi ravnima. Bilo je svega u toj seriji, povreda Harlamova svakako dno. Istina je i da su Kanadjani igrali grubo, no to ima i svoju drugu stranu. Npr. dobili su sestu utakmicu u Moskvi iako su imali preko 30 minuta penala! Znaci pola utakmice su proveli sa igracem manje. Sve i da su Rusi dobili seriju, tesko bi se to moglo nazvati dominacija.
Nakon toga pozivni Kanada Kup se odigrao 5 puta od 76 do 91, Rusi dobili samo jednom. Tada se raspala i zbornaja komada. Vredi spomenuti i da je cuvena linija Krutov - Larionov - Makarov - Fetisov - Kasatonov u kompletu prebegla u NHL cim im se ukazala prilika. Tamo su samo Larionov i Fetisov postigli uspeh.

Mozda je los turnir Rusa posledica toga sto znacajan deo reprezentativaca tokom KHL sezone nema priliku da se odmerava sa najjacima? Ruski ministar sporta Fetisov (da, taj isti) je javno izrazio neslaganje sa Tretjakovom forsiranjem igraca koji nemaju zadovoljavajuce iskustvo. Dakle kockaju se ugledom ruskog hokeja iz ne-sportskih razloga.

Pare se vrte u KHL zato sto u Rusiji muljaju i izbegavaju porez. Zivimo u svetu spojenih posuda i budi uveren da kad padne NHL ni u KHL-u nece biti nista bolje. Cinjenica ostaje da intezitet takmicenja ne proizvodi igrace sposobne da se nose sa NHL-om.

Jos uvek nije ugovoreno da ce u Sochiju igrati NHL igraci. Mislim da bi trebalo jer bi u protivnom to bio samar Rusiji.

dejan

pre 14 godina

@ Tretiak - Fetisov - Kasatonov - Krutov - Larionov - Makarov, 25. februar 2010 18:57

Cuti bre!!! Jedva su se juce umilostivili da nam prenose a tebi sad nije to dosta nego bi i komentatore...
Nemoj da procitaju, necemo gledati ni polufinale ni finale!!! Meni se jos gleda, moji Kanadjani idu dalje! :)

Pozdrav

Nele

pre 14 godina

Ako niste do sad gledali atomski, hokej onda ste to imali prilike da gledate juce...Obavezno gledajte reprizu, snimite utakmicu, pa kad vam se gleda hokej, a vi pustite ovu utakmicu. Kakva prezentacija sile!!! Odavno, (da li sam ikada?) nisam gledao jednu ekipu, bez obzira kako se ona zove, kojoj naciji pripada, koje boje nosi,da je igrala sa takvom zeljom da pobedi.Kanadjani su, juce, mogli da pobede bilo koga...Izgleda da Rusi nisu dobro odigrali, ali u stvari, igrali su onoliko koliko su dobili prostora da igraju. Kanadjani su konstantno pritiskali njihovu zadnju liniju, a odbrana Rusije je delovala potpuno nemocno i smuseno...Uz sve to konstantno su "gazili" Ovechkina, tako da ovaj nije uspeo nista da uradi, osim da uputi tri suta...A prica, naduvani,drogirani,i slicno ne pije vodu...Pa zar Rusi nisu poznati po svojim "medicinskim zahvatima" i cesto tehnologijom koja je ispred vremena.Za njih je ovo bilo jednako bitno kao i za Kanadjane.Ali, oduvali ih majstori i sta sad? Vratili im sa kamatom za poraz pre cetiri godine. Mora da ih je "peklo" svo ovo vreme i zato su tako "kidali"...Ili sto bi moji drugari rekli..."We just explained them whose game they’re playing!!!"

Quebecois

pre 14 godina

@Viktor Tichonov.
Ima samo jedna istina. Kanada ima bolji tim, boljeg trenera i vise zelje za pobedom. Rusija je izgubila znog glupih doluka trenera. Nije povukao golmana dok je jos imalo nade. Los odabir prvog golmana, lose postavljene trojke u napadu. Nije rusiju dobio Crosby vec treca i cetvrta postava. Odbrana koja odlicno kontrolise pak i brza dodavanja na koja nisu imali nikakvo resenje.
Cinjenica da su izgubli od Amera je samo napalila Kanadjane. Mislim da ce sada do kraja da odvale svakog ko im padne sledeci. NHL igra 84 utakmice godisnje do razigravanja, tako da cinjenica da su igrali protiv Nemacke dan ranije nije dodatni umor, vec naprotiv motivacija. Ovo je medjunardni hokej, mnogo manje fizicki nego HNL i mislim da snega imaju da svaki dan igraju ako treba.

Zoki

pre 14 godina

@Siniša

Kakva CIA i FBI, ovo je Kanada :) Komšija preko puta je okačio slovačku zastavu, svakodnevno srećem automobile okićene ruskim zastavama. Ovde nije nikakav problem javno isticati strane zastave, nezavisno od sportskih događaja.

Isto tako, u hokeju možete bez problema otići među domaće navijače i veoma glasno navijati za gostujući tim, sve sa dresom, kapom i zastavom - niko od isto tako bučnih navijača vas neće ružno pogledati.

Što se tiče utakmice, mislim da je kanadski tim pružio jednu izuzetno dobru igru. Nisu Rusi bili toliko loši koliko je Kada bila dobra. Sa ovakvom igrom mogu da dobiju i SAD, jedino je pitanje hoće li biti u stanju da ponove ovakvu igru.

Inače, Kanada ima skoro pola miliona registrovanih igrača - 1,5% populacije! U Rusiji je registrovano svega 85 hiljada igrača, što je relativno malo u odnosu na broj stanovnika, menje nego npr. u Austriji li Sloveniji.

SRB

pre 14 godina

Kakav blam i kakvi gubitnici su ovi Rusi. Ne malo, nego mmmnogooo. Privukose onoliku paznju na svoj toboznji kvalitet i cvrstinu, a ispadose mreza za istresanje. Bezmo ljudi mi od Rusije. Luzerska psiha moze biti prelazna.

Tretiak - Fetisov - Kasatonov - Krutov - Larionov - Makarov

pre 14 godina

Za Ruse u hokeju navijam od kad sam provalio igricu na Commodore64, tamo pre 20ak godina. CCCP je u hokeju bio ono shto je Brazil u fudbalu. Atraktivna, brza igra, tehnichki savrshena, kakvu su igrali pod Tarassovim i Tichonovim je promenila istoriju hokeja. Da nije bilo sovjetske shkole hokeja - danas bi hokej bio klasichan nasilnichki show sport, kao shto bi i fudbal bio da na njega nisu uticale juzhnoamerichka, italijanska i holandska shkola - engleska igra a la rugby. Juche Rusi nisu bili dobri u odbrani, Nabokov zato nesiguran, a napadachka nemoch je iskazana poshto linije tima nisu funkcionisale. Transformacije nisu dale rezultat i Canada je prvi put pobedila CCCP/Rossiju u istoriji Olimpijskih igara, ubedljivo i zasluzheno. I pored toga Rusi su dali 3 komada, a bez uchinka Malkina i Ovechkina. Dodushe ni Crosby nije pokazao nishta, ali su Nash, Marleu, Heatley nadomestili to. Komentatori ochajni, RTS je srozao sportsko novinarstvo na najnizhe grane. Hokej u Srbiji ne mozhe da napreduje, zato shto nema kritichne mase koja ga prati i uprazhnjava, nema ni ledenih dvorana, ali nema ni komentatora koji ti ne zgade ovu velichanstvenu igru. Gde si Dejane Golalichu?

borrissey

pre 14 godina

U bre, koliko ostrascenih komentara ovde. Sto ste toliko gnevni, pa to je samo sport...
Naravno da je u Kanadi hokej sport br. 1 i bilo je tesko ocekivati da ce ih Rusi ovde dobiti na olimpijadi, kao sto su ih dobili na pretproslom svetskom prvenstvu.
Licno mislim da je Rusija odabrala pogresnu taktiku i nista vise. Krenuli su da se natklizavaju sa Kanadjima i previse se otvorili a znamo da im je odbrana sporija i slabija. Ali, igra koju su pokazali kanadjani je stvarno - nemam reci. nisam sklon teorijama zavere, ali onakva brzina i snaga dan nakon odigrane utakmice stvarno je zapanjujuca u najmanju ruku.
SAmo jos pitanje za kraj: da li pratite i domaci hokej ovako strastveno? Ili samo gledamo ovaj vrhunski... Nasi ove godine igraju prvenstvo sveta I divizije, pretpostavljam da to mnogi ne znaju...

Viktor Tichonov

pre 14 godina

@mogilni

"Tacno, a onda smo kasnije saznali da su i oni prakticno svi bili profesionalci. Zaposleni za Armiju, a posao im je bio da dolaze na trening. Harali su nad onima koji nisu imali takve mogucnosti ili severnoamerickim juniorima. Poznato je kako se zavrsilo kad su prvi put igrali protiv onih drugih profesionalaca."

Brate, ajde reci mi kako su to prosli "prvi put"! Ja koliko znam ti jadni "juniori" su igrali protiv CCCP vec tokom 70-ih i 80-ih u tzv "Canada Cup" i one fantasticne serije tokom 70-ih (zaboravio sam kako su nazivali te utakmice i koje godine su tacno igrali...samo znam da su igrali i u Moskvu i u Kanadu). U tim utakmicama svasta se bilo desavalo (kanadjani su igrali kao zivotinje i namerno povredivali protivnicke igrace - sto su pre samo par godina i sami priznali ti igraci). Pretrazi malo po net-u koji su to "juniori" tada igrali...

Za "juniore" sigurno mislis na ova svakogodisnja SP za koje igraju transatlanti iz klubova koji su ispali iz Play-off za Stanley Cup. To je nesto sasvim drugo.

"Tretiak, sada Predsednik Ruske Hokejaske Federacije, deli odgovornost za ovaj debakl jer je forsirao igrace iz njihove lige (KHL) iako je jasno da ni u kom elementu ne mogu da se nose sa NHL. Pa juce bi Norveska pruzila jaci otpor Kanadjanima."
Posto bi i Norveska pruzila jaci otpor...sigurno ne pokazuje to kvalitet KHL:a, vec da je jednostavno bio jedan odlican dan napumpanih/naduvanih kanadjana i jedan vrlo los dan/turnir rusa. Ni manje - ni vise...
Ako su rusi iz ona prosla vremena mogli da pariraju kanadjanima u njihovim manjim rinkovima a svi igraci dolazili iz malte ne samo jedan klub (CSKA Moskva) onda budi uveren da ce rusi samo ojacati jos vise igranjem KHL:a! To je jednostavno cinjenica. U KHL se vrte sve vece pare a na to NHL nece moci da odgovori u blisku buducnost (oni koji su upuceni u sva desavanja znaju o cemu pricam). U Vancouver nije bila nikakva tajna da su rusi tanki u odbranu. To nema veze sa KHL-om, NHL-om ili slicnim. Jednostavno nisu imali dovoljno dobrih odbranbenih igraca i to je to.

Za 4 godine - novo odmeravanje snage u Sochiu - i to na veliki rink. Tada rusi igraju pred svojom publikom. Videcemo onda ko je ko i sta je KHL i/ili NHL...

Krutov - Larionov - Makarov - Fetisov - Kasatonov

Svuda CIA i DB!

pre 14 godina

@siniša
Utakmicu sam gledao u jednom restoranu ovde, u Kvebeku (jos uvek je u Kanadi, a nece nikud ni ici:). Taj restoran kao i svi iz tog lanca kad igra Montreal pa postigne 5 golova daju veceru besplatno, te je zbog toga uvek pun uvece i gleda se, onako coporativno, svaka utakmica. Elem, tako je bilo i sinoc za vreme ove utakmice. Svi smo, razumljivo, navijali za Kanadu, osim... osim mog sina. On se bio ogrnuo srpskom zastavom i navijao za "bracu". Jedini je bio skocio kad su Rusi u prvom periodu dali gol. I... nit ga je ko popreko pogledao, nit je kakva CIA, FBI, ni bilo kakav policajac da ga je opomenuo. Otisao je sam pred kraj 2. trecine. Snajka mi jos nije javila da je uhapsen, pa ocekujem da cemo danas zajedno da gledamo na internetu Partizan - Marusi.
PS
Skoro zaboravih: kanadska TV (na francuskom jeziku) je u pauzi izmedju trecina emitovala vrlo afirmativnu reportazu o Oveckinu. Steta sto ga necemo gledati jos na ovom turniru. Ni njega, ni Malkina, ni Semina, ni Afinogenova, ni Radulova koji je ovde, u Kvebeku, IKONA (valjda zbog CIA i FBI). Veruj mi na rec!
Mislim da ces danas na ovom sajtu biti medju "popularnijim" komentatorima. Cestitam.

guanlong

pre 14 godina

GO USA, za one koji umeju da razdvoje sport od politike
(aqualung, 25. februar 2010 05:38)

Konacno nesto pametno u ovim komentarima.

Napred Finska!!!!!!!!!

mogilni

pre 14 godina

@siniša
Idemo redom:
"Rusi su i dalje najveća sila u hokeju"
Samo igraci u spicu, ali nikako obrana. Ovo je vrlo jak turnir i svi igraci moraju da igraju u svim zonama. Koliko je samo bilo situacija gde su Kanadjani imali kontru 3 na 2, samo zato sto je ruski centar lenj da se vraca u obranu. Sledeci faktor gde su po obicaju zakazali je psiholoski - kod 3:0 su pali na ledja iako je imalo jos mnogo da se igra.

"ovo neće tek tako da se završi kad se vrate kući"
Vraca ih se samo 6-7. Ostatak, prakticno svi najjaci igraci ostaju u mrskoj Severnoj Americi.

"pravo svakog da navija za neku tudju reprezentaciju"
S tim da ces ti da odredjujes kriterijume zasto i za koga?

"niz razloga a oni su najmanje ekonomske prirode kao što je slučaj sa našim iseljenicima preko bare"
Pojasni ovo, majke ti.

"zlatne generacije CCCP hokeja ... I svi smo tada navijali za njih"
Tacno, a onda smo kasnije saznali da su i oni prakticno svi bili profesionalci. Zaposleni za Armiju, a posao im je bio da dolaze na trening. Harali su nad onima koji nisu imali takve mogucnosti ili severnoamerickim juniorima. Poznato je kako se zavrsilo kad su prvi put igrali protiv onih drugih profesionalaca.

"Tretiak"
Tretiak, sada Predsednik Ruske Hokejaske Federacije, deli odgovornost za ovaj debakl jer je forsirao igrace iz njihove lige (KHL) iako je jasno da ni u kom elementu ne mogu da se nose sa NHL. Pa juce bi Norveska pruzila jaci otpor Kanadjanima.

Budalastine o CIA I FBI cu da preskocim.

utzo

pre 14 godina

Ovo prepucavanje mi lici na film "3 karte za Holivud".
Meni je zao Rusa, pre svega zbog Oveckina i Semina, ali na dalje navijam za Kanadu.

Maor

pre 14 godina

@ Sinisa

Ako nije moja drzava, onda navijam za tim iskljucivo po tome da li mi se svidja kako igraju ili ne. Bili oni Ameri, Rusi ili Mongolci. Takodje pisem 'ne znam' i 'ne smem' odvojeno, ali se nesto ne hvalim time da li sam Sloven ili Eskim...

siniša

pre 14 godina

Iako su izgubili od Kanade i to i više nego ubedljivo, Rusi su i dalje najveća sila u hokeju. Možda trenutno nemaju dobru ekipu ili nisu u formi, neznam ali vratiće se oni opet jer lice trenera mi je jutros govorilo da ovo neće tek tako da se završi kad se vrate kući. Rusija nesme sebi da dozvoli da je neko pregazi u njihovom najjačem sportu pa makar to bila i fenomenalna Canada. Što se tiče anglofila i rusofila mogu samoda kažem da je pravo svakog da navija za neku tudju reprezentaciju, kao što ja na primer uvek u fudbalu navijam za Brazil a nikad za Italiju,Nemačku ili Francusku a uvek protiv Hrvatske, tako u Hokeju uvek navijam za Rusiju a nikad za Canadu ili USA. Naravno da podržavam i Češku i Slovačku. Zašto je to tako, ima niz razloga a oni su najmanje ekonomske prirode kao što je slučaj sa našim iseljenicima preko bare. Verujem da nema čoveka koji prati hokej koji nije poštovao zlatne generacije CCCP hokeja (Krutov, Makarov, Larionov, Fetisov, Kasatonov, Tretiak)I svi smo tada navijali za njih. Ni Brazilci nisu uvek prvaci sveta ali su najbolji. Tako je i sa Rusima u hokeju. A vi navijajte za USA i Canadu jer možda FBI i CIA prate ovaj forum pa vam možda da šut karte nazad u majku Srbiju. Pozdrav od jedne prave Slovenske duše. Sloven

dejan

pre 14 godina

Ovo je bilo uzivanje za gledati... Pojeli su Kanadjani Ruse... bio sam siguran da ce dobiti ovu utakmicu ali da ce biti ovoliko jaci, to ipak nisam ocekivao... Rusi se nisu videli na terenu... Videlo se da su reseni da zavrse utakmicu jos u prvoj trecini... i tako je nekako i bilo... 4:1 do kraja prve deonice...

Ajde Kanada!!!

Jos vece iznenadjenje bio je sinocni prenos utakmice... i to ne samo ove, nego i sledece Svedska-Slovacka... Sta se desilo sa RST-om ne znam, ali prenosa je bilo!!! Nadam se da ce se ova lepa praksa nastaviti i na dalje...

Aca

pre 14 godina

Neopisivo mi je drago sto su ih isamarali da ne moram vise da slusam praznoglave komentare tipa " Braca Rusi".

Sto su oni moja braca? Dao sam kevi listu ruskih hokejasa da je pitam da nije slucajno rodila nekog od njih.Ona kaze da nije ,tako da mi nije jasno kako su to oni moja braca.

Zocco

pre 14 godina

Neka, sledece ZOI se odrzavaju u Sochiju '14...tada ce majka Rusija sve da vrati onim sa "vitaminima" napumpanih kanadjanima - i to sa kamatom... SHAIBO!!!

Vancouver

pre 14 godina

Oh Canada we stand guard for theee...
Kakva ludnica i furiozna igra Kanade.. Pozdrav iz Vancouvera. Voleo bih Amere u finalu.. Ono nam je samo bio los dan

Саша

pre 14 godina

Ништа се не брините Руси, Путин ће вам доделити платинасте медаље као и оном вашем уметничком клизачу.

aqualung

pre 14 godina

citam komentare sa prethodnih strana i umirem od smeha

'Rusi dugo nisu imali jaci tim.. itd'
ahahahaha

GO USA, za one koji umeju da razdvoje sport od politike

BALTY

pre 14 godina

Zao mi je zbog Rusa ali posto sam pre godinu ipo dana se vratio u BG iz Toronta a ziveo sam 7god ! Odlicno znam koliklo su se Kanadjani od kako su dobili domacinstvo, odmah poceli da razmisljaju o samo jednoj stvari a to je zlato u hokeju jer je kod njih hokej: NACIONALNI SPORT BROJ 1 ! Tamo dete prvo nauci da klize pa tek onda da hoda a prva igra od malih nogu je hokej ! P. S. To vam dodje ko sto je Brazil, dobijo SP u fudbalu 2014-te i normalno da vec sada se spremaju da tada uzmu zlato ! Zakljucak: Kanadjani su morali da dobiju i moje licno misljenje je da ce u finalu da se sastanu Kanadjani i Ameri i de ce im se Kanadjani revansirati za poraz u grupi i osvojiti zlato ! INACE JA LICNO NAVIJAM ZA CESKU !

Svuda CIA i DB!

pre 14 godina

@siniša
Utakmicu sam gledao u jednom restoranu ovde, u Kvebeku (jos uvek je u Kanadi, a nece nikud ni ici:). Taj restoran kao i svi iz tog lanca kad igra Montreal pa postigne 5 golova daju veceru besplatno, te je zbog toga uvek pun uvece i gleda se, onako coporativno, svaka utakmica. Elem, tako je bilo i sinoc za vreme ove utakmice. Svi smo, razumljivo, navijali za Kanadu, osim... osim mog sina. On se bio ogrnuo srpskom zastavom i navijao za "bracu". Jedini je bio skocio kad su Rusi u prvom periodu dali gol. I... nit ga je ko popreko pogledao, nit je kakva CIA, FBI, ni bilo kakav policajac da ga je opomenuo. Otisao je sam pred kraj 2. trecine. Snajka mi jos nije javila da je uhapsen, pa ocekujem da cemo danas zajedno da gledamo na internetu Partizan - Marusi.
PS
Skoro zaboravih: kanadska TV (na francuskom jeziku) je u pauzi izmedju trecina emitovala vrlo afirmativnu reportazu o Oveckinu. Steta sto ga necemo gledati jos na ovom turniru. Ni njega, ni Malkina, ni Semina, ni Afinogenova, ni Radulova koji je ovde, u Kvebeku, IKONA (valjda zbog CIA i FBI). Veruj mi na rec!
Mislim da ces danas na ovom sajtu biti medju "popularnijim" komentatorima. Cestitam.

Aca

pre 14 godina

Neopisivo mi je drago sto su ih isamarali da ne moram vise da slusam praznoglave komentare tipa " Braca Rusi".

Sto su oni moja braca? Dao sam kevi listu ruskih hokejasa da je pitam da nije slucajno rodila nekog od njih.Ona kaze da nije ,tako da mi nije jasno kako su to oni moja braca.

guanlong

pre 14 godina

GO USA, za one koji umeju da razdvoje sport od politike
(aqualung, 25. februar 2010 05:38)

Konacno nesto pametno u ovim komentarima.

Napred Finska!!!!!!!!!

siniša

pre 14 godina

Iako su izgubili od Kanade i to i više nego ubedljivo, Rusi su i dalje najveća sila u hokeju. Možda trenutno nemaju dobru ekipu ili nisu u formi, neznam ali vratiće se oni opet jer lice trenera mi je jutros govorilo da ovo neće tek tako da se završi kad se vrate kući. Rusija nesme sebi da dozvoli da je neko pregazi u njihovom najjačem sportu pa makar to bila i fenomenalna Canada. Što se tiče anglofila i rusofila mogu samoda kažem da je pravo svakog da navija za neku tudju reprezentaciju, kao što ja na primer uvek u fudbalu navijam za Brazil a nikad za Italiju,Nemačku ili Francusku a uvek protiv Hrvatske, tako u Hokeju uvek navijam za Rusiju a nikad za Canadu ili USA. Naravno da podržavam i Češku i Slovačku. Zašto je to tako, ima niz razloga a oni su najmanje ekonomske prirode kao što je slučaj sa našim iseljenicima preko bare. Verujem da nema čoveka koji prati hokej koji nije poštovao zlatne generacije CCCP hokeja (Krutov, Makarov, Larionov, Fetisov, Kasatonov, Tretiak)I svi smo tada navijali za njih. Ni Brazilci nisu uvek prvaci sveta ali su najbolji. Tako je i sa Rusima u hokeju. A vi navijajte za USA i Canadu jer možda FBI i CIA prate ovaj forum pa vam možda da šut karte nazad u majku Srbiju. Pozdrav od jedne prave Slovenske duše. Sloven

Maor

pre 14 godina

@ Sinisa

Ako nije moja drzava, onda navijam za tim iskljucivo po tome da li mi se svidja kako igraju ili ne. Bili oni Ameri, Rusi ili Mongolci. Takodje pisem 'ne znam' i 'ne smem' odvojeno, ali se nesto ne hvalim time da li sam Sloven ili Eskim...

BALTY

pre 14 godina

Zao mi je zbog Rusa ali posto sam pre godinu ipo dana se vratio u BG iz Toronta a ziveo sam 7god ! Odlicno znam koliklo su se Kanadjani od kako su dobili domacinstvo, odmah poceli da razmisljaju o samo jednoj stvari a to je zlato u hokeju jer je kod njih hokej: NACIONALNI SPORT BROJ 1 ! Tamo dete prvo nauci da klize pa tek onda da hoda a prva igra od malih nogu je hokej ! P. S. To vam dodje ko sto je Brazil, dobijo SP u fudbalu 2014-te i normalno da vec sada se spremaju da tada uzmu zlato ! Zakljucak: Kanadjani su morali da dobiju i moje licno misljenje je da ce u finalu da se sastanu Kanadjani i Ameri i de ce im se Kanadjani revansirati za poraz u grupi i osvojiti zlato ! INACE JA LICNO NAVIJAM ZA CESKU !

mogilni

pre 14 godina

@siniša
Idemo redom:
"Rusi su i dalje najveća sila u hokeju"
Samo igraci u spicu, ali nikako obrana. Ovo je vrlo jak turnir i svi igraci moraju da igraju u svim zonama. Koliko je samo bilo situacija gde su Kanadjani imali kontru 3 na 2, samo zato sto je ruski centar lenj da se vraca u obranu. Sledeci faktor gde su po obicaju zakazali je psiholoski - kod 3:0 su pali na ledja iako je imalo jos mnogo da se igra.

"ovo neće tek tako da se završi kad se vrate kući"
Vraca ih se samo 6-7. Ostatak, prakticno svi najjaci igraci ostaju u mrskoj Severnoj Americi.

"pravo svakog da navija za neku tudju reprezentaciju"
S tim da ces ti da odredjujes kriterijume zasto i za koga?

"niz razloga a oni su najmanje ekonomske prirode kao što je slučaj sa našim iseljenicima preko bare"
Pojasni ovo, majke ti.

"zlatne generacije CCCP hokeja ... I svi smo tada navijali za njih"
Tacno, a onda smo kasnije saznali da su i oni prakticno svi bili profesionalci. Zaposleni za Armiju, a posao im je bio da dolaze na trening. Harali su nad onima koji nisu imali takve mogucnosti ili severnoamerickim juniorima. Poznato je kako se zavrsilo kad su prvi put igrali protiv onih drugih profesionalaca.

"Tretiak"
Tretiak, sada Predsednik Ruske Hokejaske Federacije, deli odgovornost za ovaj debakl jer je forsirao igrace iz njihove lige (KHL) iako je jasno da ni u kom elementu ne mogu da se nose sa NHL. Pa juce bi Norveska pruzila jaci otpor Kanadjanima.

Budalastine o CIA I FBI cu da preskocim.

Zocco

pre 14 godina

Neka, sledece ZOI se odrzavaju u Sochiju '14...tada ce majka Rusija sve da vrati onim sa "vitaminima" napumpanih kanadjanima - i to sa kamatom... SHAIBO!!!

Zoki

pre 14 godina

@Siniša

Kakva CIA i FBI, ovo je Kanada :) Komšija preko puta je okačio slovačku zastavu, svakodnevno srećem automobile okićene ruskim zastavama. Ovde nije nikakav problem javno isticati strane zastave, nezavisno od sportskih događaja.

Isto tako, u hokeju možete bez problema otići među domaće navijače i veoma glasno navijati za gostujući tim, sve sa dresom, kapom i zastavom - niko od isto tako bučnih navijača vas neće ružno pogledati.

Što se tiče utakmice, mislim da je kanadski tim pružio jednu izuzetno dobru igru. Nisu Rusi bili toliko loši koliko je Kada bila dobra. Sa ovakvom igrom mogu da dobiju i SAD, jedino je pitanje hoće li biti u stanju da ponove ovakvu igru.

Inače, Kanada ima skoro pola miliona registrovanih igrača - 1,5% populacije! U Rusiji je registrovano svega 85 hiljada igrača, što je relativno malo u odnosu na broj stanovnika, menje nego npr. u Austriji li Sloveniji.

Sasa (Vancouver)

pre 14 godina

Ova utakmica je, za Kanadjane, bila glavni dogadjaj Olimpijade do sada. Zacrtali su zlato u hokeju i tako su i odigrali juce - sa mnogoooo vecom zeljom nego Rusi. Inace bilo je mnogo ruskih navijaca medju kanadskim,ali ovde niko nikoga ne dira ako navija protivnicki tim (kultura ili sta je vec...) ili nosi protivnicki dres ili majicu. Ja sam spremio par majica sa nasim grbom i zastavom, za svetsko u fudbalu - nek se nadje....
Pozdrav iz suncanog Vankuvera !

aqualung

pre 14 godina

citam komentare sa prethodnih strana i umirem od smeha

'Rusi dugo nisu imali jaci tim.. itd'
ahahahaha

GO USA, za one koji umeju da razdvoje sport od politike

Viktor Tichonov

pre 14 godina

@mogilni

"Tacno, a onda smo kasnije saznali da su i oni prakticno svi bili profesionalci. Zaposleni za Armiju, a posao im je bio da dolaze na trening. Harali su nad onima koji nisu imali takve mogucnosti ili severnoamerickim juniorima. Poznato je kako se zavrsilo kad su prvi put igrali protiv onih drugih profesionalaca."

Brate, ajde reci mi kako su to prosli "prvi put"! Ja koliko znam ti jadni "juniori" su igrali protiv CCCP vec tokom 70-ih i 80-ih u tzv "Canada Cup" i one fantasticne serije tokom 70-ih (zaboravio sam kako su nazivali te utakmice i koje godine su tacno igrali...samo znam da su igrali i u Moskvu i u Kanadu). U tim utakmicama svasta se bilo desavalo (kanadjani su igrali kao zivotinje i namerno povredivali protivnicke igrace - sto su pre samo par godina i sami priznali ti igraci). Pretrazi malo po net-u koji su to "juniori" tada igrali...

Za "juniore" sigurno mislis na ova svakogodisnja SP za koje igraju transatlanti iz klubova koji su ispali iz Play-off za Stanley Cup. To je nesto sasvim drugo.

"Tretiak, sada Predsednik Ruske Hokejaske Federacije, deli odgovornost za ovaj debakl jer je forsirao igrace iz njihove lige (KHL) iako je jasno da ni u kom elementu ne mogu da se nose sa NHL. Pa juce bi Norveska pruzila jaci otpor Kanadjanima."
Posto bi i Norveska pruzila jaci otpor...sigurno ne pokazuje to kvalitet KHL:a, vec da je jednostavno bio jedan odlican dan napumpanih/naduvanih kanadjana i jedan vrlo los dan/turnir rusa. Ni manje - ni vise...
Ako su rusi iz ona prosla vremena mogli da pariraju kanadjanima u njihovim manjim rinkovima a svi igraci dolazili iz malte ne samo jedan klub (CSKA Moskva) onda budi uveren da ce rusi samo ojacati jos vise igranjem KHL:a! To je jednostavno cinjenica. U KHL se vrte sve vece pare a na to NHL nece moci da odgovori u blisku buducnost (oni koji su upuceni u sva desavanja znaju o cemu pricam). U Vancouver nije bila nikakva tajna da su rusi tanki u odbranu. To nema veze sa KHL-om, NHL-om ili slicnim. Jednostavno nisu imali dovoljno dobrih odbranbenih igraca i to je to.

Za 4 godine - novo odmeravanje snage u Sochiu - i to na veliki rink. Tada rusi igraju pred svojom publikom. Videcemo onda ko je ko i sta je KHL i/ili NHL...

Krutov - Larionov - Makarov - Fetisov - Kasatonov

Nele

pre 14 godina

Ako niste do sad gledali atomski, hokej onda ste to imali prilike da gledate juce...Obavezno gledajte reprizu, snimite utakmicu, pa kad vam se gleda hokej, a vi pustite ovu utakmicu. Kakva prezentacija sile!!! Odavno, (da li sam ikada?) nisam gledao jednu ekipu, bez obzira kako se ona zove, kojoj naciji pripada, koje boje nosi,da je igrala sa takvom zeljom da pobedi.Kanadjani su, juce, mogli da pobede bilo koga...Izgleda da Rusi nisu dobro odigrali, ali u stvari, igrali su onoliko koliko su dobili prostora da igraju. Kanadjani su konstantno pritiskali njihovu zadnju liniju, a odbrana Rusije je delovala potpuno nemocno i smuseno...Uz sve to konstantno su "gazili" Ovechkina, tako da ovaj nije uspeo nista da uradi, osim da uputi tri suta...A prica, naduvani,drogirani,i slicno ne pije vodu...Pa zar Rusi nisu poznati po svojim "medicinskim zahvatima" i cesto tehnologijom koja je ispred vremena.Za njih je ovo bilo jednako bitno kao i za Kanadjane.Ali, oduvali ih majstori i sta sad? Vratili im sa kamatom za poraz pre cetiri godine. Mora da ih je "peklo" svo ovo vreme i zato su tako "kidali"...Ili sto bi moji drugari rekli..."We just explained them whose game they’re playing!!!"

Vancouver

pre 14 godina

Oh Canada we stand guard for theee...
Kakva ludnica i furiozna igra Kanade.. Pozdrav iz Vancouvera. Voleo bih Amere u finalu.. Ono nam je samo bio los dan

SRB

pre 14 godina

Kakav blam i kakvi gubitnici su ovi Rusi. Ne malo, nego mmmnogooo. Privukose onoliku paznju na svoj toboznji kvalitet i cvrstinu, a ispadose mreza za istresanje. Bezmo ljudi mi od Rusije. Luzerska psiha moze biti prelazna.

dejan

pre 14 godina

Ovo je bilo uzivanje za gledati... Pojeli su Kanadjani Ruse... bio sam siguran da ce dobiti ovu utakmicu ali da ce biti ovoliko jaci, to ipak nisam ocekivao... Rusi se nisu videli na terenu... Videlo se da su reseni da zavrse utakmicu jos u prvoj trecini... i tako je nekako i bilo... 4:1 do kraja prve deonice...

Ajde Kanada!!!

Jos vece iznenadjenje bio je sinocni prenos utakmice... i to ne samo ove, nego i sledece Svedska-Slovacka... Sta se desilo sa RST-om ne znam, ali prenosa je bilo!!! Nadam se da ce se ova lepa praksa nastaviti i na dalje...

borrissey

pre 14 godina

U bre, koliko ostrascenih komentara ovde. Sto ste toliko gnevni, pa to je samo sport...
Naravno da je u Kanadi hokej sport br. 1 i bilo je tesko ocekivati da ce ih Rusi ovde dobiti na olimpijadi, kao sto su ih dobili na pretproslom svetskom prvenstvu.
Licno mislim da je Rusija odabrala pogresnu taktiku i nista vise. Krenuli su da se natklizavaju sa Kanadjima i previse se otvorili a znamo da im je odbrana sporija i slabija. Ali, igra koju su pokazali kanadjani je stvarno - nemam reci. nisam sklon teorijama zavere, ali onakva brzina i snaga dan nakon odigrane utakmice stvarno je zapanjujuca u najmanju ruku.
SAmo jos pitanje za kraj: da li pratite i domaci hokej ovako strastveno? Ili samo gledamo ovaj vrhunski... Nasi ove godine igraju prvenstvo sveta I divizije, pretpostavljam da to mnogi ne znaju...

Саша

pre 14 godina

Ништа се не брините Руси, Путин ће вам доделити платинасте медаље као и оном вашем уметничком клизачу.

dejan

pre 14 godina

@ Tretiak - Fetisov - Kasatonov - Krutov - Larionov - Makarov, 25. februar 2010 18:57

Cuti bre!!! Jedva su se juce umilostivili da nam prenose a tebi sad nije to dosta nego bi i komentatore...
Nemoj da procitaju, necemo gledati ni polufinale ni finale!!! Meni se jos gleda, moji Kanadjani idu dalje! :)

Pozdrav

utzo

pre 14 godina

Ovo prepucavanje mi lici na film "3 karte za Holivud".
Meni je zao Rusa, pre svega zbog Oveckina i Semina, ali na dalje navijam za Kanadu.

mogilni

pre 14 godina

@Viktor Tichonov
Do 1961, Kanadjani nisu ni imali reprezentaciju vec bi poslali jedan nizeligaski amaterski klub na medjunarodna takmicenja. Tesko je taj ligaski sistem porediti sa onim u fudbalu, ali to bi bila cetvrta, u najboljem slucaju treca liga. Mislim da je dozvoljeno imati 2 igraca starija od 21 godine. Mislio sam na te juniore.
Nakon toga Kanada salje selekcije, ali sacinjene jos uvek od nizeligaskih juniora amatera. Izmedju 1969 i 76 dolazi do prekida odnosa sa IIHF zbog zabrane igranja pravih profesionalaca, Kanada ne igra ni na Olimpijadama. Nakon 76 na svetskim sampionatima ucestvuju i profesionalci, ali samo oni koji su ispali iz NHL plejofa.

Prvi put su NHL profesionalci igrali protiv Sovjeta 1972, Superserija, 4 utakmice u Kanadi, 4 u Moskvi. Dakle do tada Rusi nisu imali priliku da se porede sa sebi ravnima. Bilo je svega u toj seriji, povreda Harlamova svakako dno. Istina je i da su Kanadjani igrali grubo, no to ima i svoju drugu stranu. Npr. dobili su sestu utakmicu u Moskvi iako su imali preko 30 minuta penala! Znaci pola utakmice su proveli sa igracem manje. Sve i da su Rusi dobili seriju, tesko bi se to moglo nazvati dominacija.
Nakon toga pozivni Kanada Kup se odigrao 5 puta od 76 do 91, Rusi dobili samo jednom. Tada se raspala i zbornaja komada. Vredi spomenuti i da je cuvena linija Krutov - Larionov - Makarov - Fetisov - Kasatonov u kompletu prebegla u NHL cim im se ukazala prilika. Tamo su samo Larionov i Fetisov postigli uspeh.

Mozda je los turnir Rusa posledica toga sto znacajan deo reprezentativaca tokom KHL sezone nema priliku da se odmerava sa najjacima? Ruski ministar sporta Fetisov (da, taj isti) je javno izrazio neslaganje sa Tretjakovom forsiranjem igraca koji nemaju zadovoljavajuce iskustvo. Dakle kockaju se ugledom ruskog hokeja iz ne-sportskih razloga.

Pare se vrte u KHL zato sto u Rusiji muljaju i izbegavaju porez. Zivimo u svetu spojenih posuda i budi uveren da kad padne NHL ni u KHL-u nece biti nista bolje. Cinjenica ostaje da intezitet takmicenja ne proizvodi igrace sposobne da se nose sa NHL-om.

Jos uvek nije ugovoreno da ce u Sochiju igrati NHL igraci. Mislim da bi trebalo jer bi u protivnom to bio samar Rusiji.

Tretiak - Fetisov - Kasatonov - Krutov - Larionov - Makarov

pre 14 godina

Za Ruse u hokeju navijam od kad sam provalio igricu na Commodore64, tamo pre 20ak godina. CCCP je u hokeju bio ono shto je Brazil u fudbalu. Atraktivna, brza igra, tehnichki savrshena, kakvu su igrali pod Tarassovim i Tichonovim je promenila istoriju hokeja. Da nije bilo sovjetske shkole hokeja - danas bi hokej bio klasichan nasilnichki show sport, kao shto bi i fudbal bio da na njega nisu uticale juzhnoamerichka, italijanska i holandska shkola - engleska igra a la rugby. Juche Rusi nisu bili dobri u odbrani, Nabokov zato nesiguran, a napadachka nemoch je iskazana poshto linije tima nisu funkcionisale. Transformacije nisu dale rezultat i Canada je prvi put pobedila CCCP/Rossiju u istoriji Olimpijskih igara, ubedljivo i zasluzheno. I pored toga Rusi su dali 3 komada, a bez uchinka Malkina i Ovechkina. Dodushe ni Crosby nije pokazao nishta, ali su Nash, Marleu, Heatley nadomestili to. Komentatori ochajni, RTS je srozao sportsko novinarstvo na najnizhe grane. Hokej u Srbiji ne mozhe da napreduje, zato shto nema kritichne mase koja ga prati i uprazhnjava, nema ni ledenih dvorana, ali nema ni komentatora koji ti ne zgade ovu velichanstvenu igru. Gde si Dejane Golalichu?

Quebecois

pre 14 godina

@Viktor Tichonov.
Ima samo jedna istina. Kanada ima bolji tim, boljeg trenera i vise zelje za pobedom. Rusija je izgubila znog glupih doluka trenera. Nije povukao golmana dok je jos imalo nade. Los odabir prvog golmana, lose postavljene trojke u napadu. Nije rusiju dobio Crosby vec treca i cetvrta postava. Odbrana koja odlicno kontrolise pak i brza dodavanja na koja nisu imali nikakvo resenje.
Cinjenica da su izgubli od Amera je samo napalila Kanadjane. Mislim da ce sada do kraja da odvale svakog ko im padne sledeci. NHL igra 84 utakmice godisnje do razigravanja, tako da cinjenica da su igrali protiv Nemacke dan ranije nije dodatni umor, vec naprotiv motivacija. Ovo je medjunardni hokej, mnogo manje fizicki nego HNL i mislim da snega imaju da svaki dan igraju ako treba.

Ikaiaki

pre 14 godina

''brzina i snaga'', to me podseti na finale u odbojci sa Italijom u Japanu, kada su posle utakmice naši bili ''čisti'', a Italijani šta mislite kakvi?

http://nhl-serbia.forumotion.com/

pre 14 godina

Rusi su bili jako losi u odbrani.Kanadjani su im se setali po trecini i to nikada ne prodje nekaznjeno,bar ne na ovom nivou.Domacini OI su izgleda rijeseni da ponovo dodju do meca sa Amerikancima i vrate im za onaj poraz koji im je,ruku na srce,mnogo koristio.Posjetite prvi forum na Balkanu posvecen hokeju

OS

pre 14 godina

(siniša, 25. februar 2010 12:23) UVEK NAVIJAŠ PROTIV HRVATA I KAŽEŠ DA SI PRAVA SLOVENSKA DUŠA. VEROVATNO NISI BIO NA ČASU KADA SE IZ ISTORIJE UČILO DA SU I HRVATI SLOVENI.

aleksandar

pre 14 godina

niti su Rusi igrali lose niti Kanadjani dobro.Zbog pada popularnosti i gledanosti hokeja u Americi,ranije je odluceno ko ce igrati finale,tj. turnir je nastiman,a poslednja dva finala koje su odigrale ove repke na SP to jasno potvrdjuju.Obe tekme su bile na noz i tijesne.Vidjelo se da Rusi nece da igraju cim je pocela utakmica.P.S. sto se tice proslosti istina je da NHL igrace nisu slali jer bi ih u to vrijeme Rusi unistili,toliko su bili bolji.

siniša

pre 14 godina

Iako su izgubili od Kanade i to i više nego ubedljivo, Rusi su i dalje najveća sila u hokeju. Možda trenutno nemaju dobru ekipu ili nisu u formi, neznam ali vratiće se oni opet jer lice trenera mi je jutros govorilo da ovo neće tek tako da se završi kad se vrate kući. Rusija nesme sebi da dozvoli da je neko pregazi u njihovom najjačem sportu pa makar to bila i fenomenalna Canada. Što se tiče anglofila i rusofila mogu samoda kažem da je pravo svakog da navija za neku tudju reprezentaciju, kao što ja na primer uvek u fudbalu navijam za Brazil a nikad za Italiju,Nemačku ili Francusku a uvek protiv Hrvatske, tako u Hokeju uvek navijam za Rusiju a nikad za Canadu ili USA. Naravno da podržavam i Češku i Slovačku. Zašto je to tako, ima niz razloga a oni su najmanje ekonomske prirode kao što je slučaj sa našim iseljenicima preko bare. Verujem da nema čoveka koji prati hokej koji nije poštovao zlatne generacije CCCP hokeja (Krutov, Makarov, Larionov, Fetisov, Kasatonov, Tretiak)I svi smo tada navijali za njih. Ni Brazilci nisu uvek prvaci sveta ali su najbolji. Tako je i sa Rusima u hokeju. A vi navijajte za USA i Canadu jer možda FBI i CIA prate ovaj forum pa vam možda da šut karte nazad u majku Srbiju. Pozdrav od jedne prave Slovenske duše. Sloven

Zocco

pre 14 godina

Neka, sledece ZOI se odrzavaju u Sochiju '14...tada ce majka Rusija sve da vrati onim sa "vitaminima" napumpanih kanadjanima - i to sa kamatom... SHAIBO!!!

Aca

pre 14 godina

Neopisivo mi je drago sto su ih isamarali da ne moram vise da slusam praznoglave komentare tipa " Braca Rusi".

Sto su oni moja braca? Dao sam kevi listu ruskih hokejasa da je pitam da nije slucajno rodila nekog od njih.Ona kaze da nije ,tako da mi nije jasno kako su to oni moja braca.

aqualung

pre 14 godina

citam komentare sa prethodnih strana i umirem od smeha

'Rusi dugo nisu imali jaci tim.. itd'
ahahahaha

GO USA, za one koji umeju da razdvoje sport od politike

SRB

pre 14 godina

Kakav blam i kakvi gubitnici su ovi Rusi. Ne malo, nego mmmnogooo. Privukose onoliku paznju na svoj toboznji kvalitet i cvrstinu, a ispadose mreza za istresanje. Bezmo ljudi mi od Rusije. Luzerska psiha moze biti prelazna.

Ikaiaki

pre 14 godina

''brzina i snaga'', to me podseti na finale u odbojci sa Italijom u Japanu, kada su posle utakmice naši bili ''čisti'', a Italijani šta mislite kakvi?

Саша

pre 14 godina

Ништа се не брините Руси, Путин ће вам доделити платинасте медаље као и оном вашем уметничком клизачу.

Viktor Tichonov

pre 14 godina

@mogilni

"Tacno, a onda smo kasnije saznali da su i oni prakticno svi bili profesionalci. Zaposleni za Armiju, a posao im je bio da dolaze na trening. Harali su nad onima koji nisu imali takve mogucnosti ili severnoamerickim juniorima. Poznato je kako se zavrsilo kad su prvi put igrali protiv onih drugih profesionalaca."

Brate, ajde reci mi kako su to prosli "prvi put"! Ja koliko znam ti jadni "juniori" su igrali protiv CCCP vec tokom 70-ih i 80-ih u tzv "Canada Cup" i one fantasticne serije tokom 70-ih (zaboravio sam kako su nazivali te utakmice i koje godine su tacno igrali...samo znam da su igrali i u Moskvu i u Kanadu). U tim utakmicama svasta se bilo desavalo (kanadjani su igrali kao zivotinje i namerno povredivali protivnicke igrace - sto su pre samo par godina i sami priznali ti igraci). Pretrazi malo po net-u koji su to "juniori" tada igrali...

Za "juniore" sigurno mislis na ova svakogodisnja SP za koje igraju transatlanti iz klubova koji su ispali iz Play-off za Stanley Cup. To je nesto sasvim drugo.

"Tretiak, sada Predsednik Ruske Hokejaske Federacije, deli odgovornost za ovaj debakl jer je forsirao igrace iz njihove lige (KHL) iako je jasno da ni u kom elementu ne mogu da se nose sa NHL. Pa juce bi Norveska pruzila jaci otpor Kanadjanima."
Posto bi i Norveska pruzila jaci otpor...sigurno ne pokazuje to kvalitet KHL:a, vec da je jednostavno bio jedan odlican dan napumpanih/naduvanih kanadjana i jedan vrlo los dan/turnir rusa. Ni manje - ni vise...
Ako su rusi iz ona prosla vremena mogli da pariraju kanadjanima u njihovim manjim rinkovima a svi igraci dolazili iz malte ne samo jedan klub (CSKA Moskva) onda budi uveren da ce rusi samo ojacati jos vise igranjem KHL:a! To je jednostavno cinjenica. U KHL se vrte sve vece pare a na to NHL nece moci da odgovori u blisku buducnost (oni koji su upuceni u sva desavanja znaju o cemu pricam). U Vancouver nije bila nikakva tajna da su rusi tanki u odbranu. To nema veze sa KHL-om, NHL-om ili slicnim. Jednostavno nisu imali dovoljno dobrih odbranbenih igraca i to je to.

Za 4 godine - novo odmeravanje snage u Sochiu - i to na veliki rink. Tada rusi igraju pred svojom publikom. Videcemo onda ko je ko i sta je KHL i/ili NHL...

Krutov - Larionov - Makarov - Fetisov - Kasatonov

Vancouver

pre 14 godina

Oh Canada we stand guard for theee...
Kakva ludnica i furiozna igra Kanade.. Pozdrav iz Vancouvera. Voleo bih Amere u finalu.. Ono nam je samo bio los dan

mogilni

pre 14 godina

@siniša
Idemo redom:
"Rusi su i dalje najveća sila u hokeju"
Samo igraci u spicu, ali nikako obrana. Ovo je vrlo jak turnir i svi igraci moraju da igraju u svim zonama. Koliko je samo bilo situacija gde su Kanadjani imali kontru 3 na 2, samo zato sto je ruski centar lenj da se vraca u obranu. Sledeci faktor gde su po obicaju zakazali je psiholoski - kod 3:0 su pali na ledja iako je imalo jos mnogo da se igra.

"ovo neće tek tako da se završi kad se vrate kući"
Vraca ih se samo 6-7. Ostatak, prakticno svi najjaci igraci ostaju u mrskoj Severnoj Americi.

"pravo svakog da navija za neku tudju reprezentaciju"
S tim da ces ti da odredjujes kriterijume zasto i za koga?

"niz razloga a oni su najmanje ekonomske prirode kao što je slučaj sa našim iseljenicima preko bare"
Pojasni ovo, majke ti.

"zlatne generacije CCCP hokeja ... I svi smo tada navijali za njih"
Tacno, a onda smo kasnije saznali da su i oni prakticno svi bili profesionalci. Zaposleni za Armiju, a posao im je bio da dolaze na trening. Harali su nad onima koji nisu imali takve mogucnosti ili severnoamerickim juniorima. Poznato je kako se zavrsilo kad su prvi put igrali protiv onih drugih profesionalaca.

"Tretiak"
Tretiak, sada Predsednik Ruske Hokejaske Federacije, deli odgovornost za ovaj debakl jer je forsirao igrace iz njihove lige (KHL) iako je jasno da ni u kom elementu ne mogu da se nose sa NHL. Pa juce bi Norveska pruzila jaci otpor Kanadjanima.

Budalastine o CIA I FBI cu da preskocim.

Maor

pre 14 godina

@ Sinisa

Ako nije moja drzava, onda navijam za tim iskljucivo po tome da li mi se svidja kako igraju ili ne. Bili oni Ameri, Rusi ili Mongolci. Takodje pisem 'ne znam' i 'ne smem' odvojeno, ali se nesto ne hvalim time da li sam Sloven ili Eskim...

Quebecois

pre 14 godina

@Viktor Tichonov.
Ima samo jedna istina. Kanada ima bolji tim, boljeg trenera i vise zelje za pobedom. Rusija je izgubila znog glupih doluka trenera. Nije povukao golmana dok je jos imalo nade. Los odabir prvog golmana, lose postavljene trojke u napadu. Nije rusiju dobio Crosby vec treca i cetvrta postava. Odbrana koja odlicno kontrolise pak i brza dodavanja na koja nisu imali nikakvo resenje.
Cinjenica da su izgubli od Amera je samo napalila Kanadjane. Mislim da ce sada do kraja da odvale svakog ko im padne sledeci. NHL igra 84 utakmice godisnje do razigravanja, tako da cinjenica da su igrali protiv Nemacke dan ranije nije dodatni umor, vec naprotiv motivacija. Ovo je medjunardni hokej, mnogo manje fizicki nego HNL i mislim da snega imaju da svaki dan igraju ako treba.

guanlong

pre 14 godina

GO USA, za one koji umeju da razdvoje sport od politike
(aqualung, 25. februar 2010 05:38)

Konacno nesto pametno u ovim komentarima.

Napred Finska!!!!!!!!!

dejan

pre 14 godina

Ovo je bilo uzivanje za gledati... Pojeli su Kanadjani Ruse... bio sam siguran da ce dobiti ovu utakmicu ali da ce biti ovoliko jaci, to ipak nisam ocekivao... Rusi se nisu videli na terenu... Videlo se da su reseni da zavrse utakmicu jos u prvoj trecini... i tako je nekako i bilo... 4:1 do kraja prve deonice...

Ajde Kanada!!!

Jos vece iznenadjenje bio je sinocni prenos utakmice... i to ne samo ove, nego i sledece Svedska-Slovacka... Sta se desilo sa RST-om ne znam, ali prenosa je bilo!!! Nadam se da ce se ova lepa praksa nastaviti i na dalje...

Tretiak - Fetisov - Kasatonov - Krutov - Larionov - Makarov

pre 14 godina

Za Ruse u hokeju navijam od kad sam provalio igricu na Commodore64, tamo pre 20ak godina. CCCP je u hokeju bio ono shto je Brazil u fudbalu. Atraktivna, brza igra, tehnichki savrshena, kakvu su igrali pod Tarassovim i Tichonovim je promenila istoriju hokeja. Da nije bilo sovjetske shkole hokeja - danas bi hokej bio klasichan nasilnichki show sport, kao shto bi i fudbal bio da na njega nisu uticale juzhnoamerichka, italijanska i holandska shkola - engleska igra a la rugby. Juche Rusi nisu bili dobri u odbrani, Nabokov zato nesiguran, a napadachka nemoch je iskazana poshto linije tima nisu funkcionisale. Transformacije nisu dale rezultat i Canada je prvi put pobedila CCCP/Rossiju u istoriji Olimpijskih igara, ubedljivo i zasluzheno. I pored toga Rusi su dali 3 komada, a bez uchinka Malkina i Ovechkina. Dodushe ni Crosby nije pokazao nishta, ali su Nash, Marleu, Heatley nadomestili to. Komentatori ochajni, RTS je srozao sportsko novinarstvo na najnizhe grane. Hokej u Srbiji ne mozhe da napreduje, zato shto nema kritichne mase koja ga prati i uprazhnjava, nema ni ledenih dvorana, ali nema ni komentatora koji ti ne zgade ovu velichanstvenu igru. Gde si Dejane Golalichu?

Nele

pre 14 godina

Ako niste do sad gledali atomski, hokej onda ste to imali prilike da gledate juce...Obavezno gledajte reprizu, snimite utakmicu, pa kad vam se gleda hokej, a vi pustite ovu utakmicu. Kakva prezentacija sile!!! Odavno, (da li sam ikada?) nisam gledao jednu ekipu, bez obzira kako se ona zove, kojoj naciji pripada, koje boje nosi,da je igrala sa takvom zeljom da pobedi.Kanadjani su, juce, mogli da pobede bilo koga...Izgleda da Rusi nisu dobro odigrali, ali u stvari, igrali su onoliko koliko su dobili prostora da igraju. Kanadjani su konstantno pritiskali njihovu zadnju liniju, a odbrana Rusije je delovala potpuno nemocno i smuseno...Uz sve to konstantno su "gazili" Ovechkina, tako da ovaj nije uspeo nista da uradi, osim da uputi tri suta...A prica, naduvani,drogirani,i slicno ne pije vodu...Pa zar Rusi nisu poznati po svojim "medicinskim zahvatima" i cesto tehnologijom koja je ispred vremena.Za njih je ovo bilo jednako bitno kao i za Kanadjane.Ali, oduvali ih majstori i sta sad? Vratili im sa kamatom za poraz pre cetiri godine. Mora da ih je "peklo" svo ovo vreme i zato su tako "kidali"...Ili sto bi moji drugari rekli..."We just explained them whose game they’re playing!!!"

utzo

pre 14 godina

Ovo prepucavanje mi lici na film "3 karte za Holivud".
Meni je zao Rusa, pre svega zbog Oveckina i Semina, ali na dalje navijam za Kanadu.

Svuda CIA i DB!

pre 14 godina

@siniša
Utakmicu sam gledao u jednom restoranu ovde, u Kvebeku (jos uvek je u Kanadi, a nece nikud ni ici:). Taj restoran kao i svi iz tog lanca kad igra Montreal pa postigne 5 golova daju veceru besplatno, te je zbog toga uvek pun uvece i gleda se, onako coporativno, svaka utakmica. Elem, tako je bilo i sinoc za vreme ove utakmice. Svi smo, razumljivo, navijali za Kanadu, osim... osim mog sina. On se bio ogrnuo srpskom zastavom i navijao za "bracu". Jedini je bio skocio kad su Rusi u prvom periodu dali gol. I... nit ga je ko popreko pogledao, nit je kakva CIA, FBI, ni bilo kakav policajac da ga je opomenuo. Otisao je sam pred kraj 2. trecine. Snajka mi jos nije javila da je uhapsen, pa ocekujem da cemo danas zajedno da gledamo na internetu Partizan - Marusi.
PS
Skoro zaboravih: kanadska TV (na francuskom jeziku) je u pauzi izmedju trecina emitovala vrlo afirmativnu reportazu o Oveckinu. Steta sto ga necemo gledati jos na ovom turniru. Ni njega, ni Malkina, ni Semina, ni Afinogenova, ni Radulova koji je ovde, u Kvebeku, IKONA (valjda zbog CIA i FBI). Veruj mi na rec!
Mislim da ces danas na ovom sajtu biti medju "popularnijim" komentatorima. Cestitam.

BALTY

pre 14 godina

Zao mi je zbog Rusa ali posto sam pre godinu ipo dana se vratio u BG iz Toronta a ziveo sam 7god ! Odlicno znam koliklo su se Kanadjani od kako su dobili domacinstvo, odmah poceli da razmisljaju o samo jednoj stvari a to je zlato u hokeju jer je kod njih hokej: NACIONALNI SPORT BROJ 1 ! Tamo dete prvo nauci da klize pa tek onda da hoda a prva igra od malih nogu je hokej ! P. S. To vam dodje ko sto je Brazil, dobijo SP u fudbalu 2014-te i normalno da vec sada se spremaju da tada uzmu zlato ! Zakljucak: Kanadjani su morali da dobiju i moje licno misljenje je da ce u finalu da se sastanu Kanadjani i Ameri i de ce im se Kanadjani revansirati za poraz u grupi i osvojiti zlato ! INACE JA LICNO NAVIJAM ZA CESKU !

borrissey

pre 14 godina

U bre, koliko ostrascenih komentara ovde. Sto ste toliko gnevni, pa to je samo sport...
Naravno da je u Kanadi hokej sport br. 1 i bilo je tesko ocekivati da ce ih Rusi ovde dobiti na olimpijadi, kao sto su ih dobili na pretproslom svetskom prvenstvu.
Licno mislim da je Rusija odabrala pogresnu taktiku i nista vise. Krenuli su da se natklizavaju sa Kanadjima i previse se otvorili a znamo da im je odbrana sporija i slabija. Ali, igra koju su pokazali kanadjani je stvarno - nemam reci. nisam sklon teorijama zavere, ali onakva brzina i snaga dan nakon odigrane utakmice stvarno je zapanjujuca u najmanju ruku.
SAmo jos pitanje za kraj: da li pratite i domaci hokej ovako strastveno? Ili samo gledamo ovaj vrhunski... Nasi ove godine igraju prvenstvo sveta I divizije, pretpostavljam da to mnogi ne znaju...

Zoki

pre 14 godina

@Siniša

Kakva CIA i FBI, ovo je Kanada :) Komšija preko puta je okačio slovačku zastavu, svakodnevno srećem automobile okićene ruskim zastavama. Ovde nije nikakav problem javno isticati strane zastave, nezavisno od sportskih događaja.

Isto tako, u hokeju možete bez problema otići među domaće navijače i veoma glasno navijati za gostujući tim, sve sa dresom, kapom i zastavom - niko od isto tako bučnih navijača vas neće ružno pogledati.

Što se tiče utakmice, mislim da je kanadski tim pružio jednu izuzetno dobru igru. Nisu Rusi bili toliko loši koliko je Kada bila dobra. Sa ovakvom igrom mogu da dobiju i SAD, jedino je pitanje hoće li biti u stanju da ponove ovakvu igru.

Inače, Kanada ima skoro pola miliona registrovanih igrača - 1,5% populacije! U Rusiji je registrovano svega 85 hiljada igrača, što je relativno malo u odnosu na broj stanovnika, menje nego npr. u Austriji li Sloveniji.

dejan

pre 14 godina

@ Tretiak - Fetisov - Kasatonov - Krutov - Larionov - Makarov, 25. februar 2010 18:57

Cuti bre!!! Jedva su se juce umilostivili da nam prenose a tebi sad nije to dosta nego bi i komentatore...
Nemoj da procitaju, necemo gledati ni polufinale ni finale!!! Meni se jos gleda, moji Kanadjani idu dalje! :)

Pozdrav

Sasa (Vancouver)

pre 14 godina

Ova utakmica je, za Kanadjane, bila glavni dogadjaj Olimpijade do sada. Zacrtali su zlato u hokeju i tako su i odigrali juce - sa mnogoooo vecom zeljom nego Rusi. Inace bilo je mnogo ruskih navijaca medju kanadskim,ali ovde niko nikoga ne dira ako navija protivnicki tim (kultura ili sta je vec...) ili nosi protivnicki dres ili majicu. Ja sam spremio par majica sa nasim grbom i zastavom, za svetsko u fudbalu - nek se nadje....
Pozdrav iz suncanog Vankuvera !

mogilni

pre 14 godina

@Viktor Tichonov
Do 1961, Kanadjani nisu ni imali reprezentaciju vec bi poslali jedan nizeligaski amaterski klub na medjunarodna takmicenja. Tesko je taj ligaski sistem porediti sa onim u fudbalu, ali to bi bila cetvrta, u najboljem slucaju treca liga. Mislim da je dozvoljeno imati 2 igraca starija od 21 godine. Mislio sam na te juniore.
Nakon toga Kanada salje selekcije, ali sacinjene jos uvek od nizeligaskih juniora amatera. Izmedju 1969 i 76 dolazi do prekida odnosa sa IIHF zbog zabrane igranja pravih profesionalaca, Kanada ne igra ni na Olimpijadama. Nakon 76 na svetskim sampionatima ucestvuju i profesionalci, ali samo oni koji su ispali iz NHL plejofa.

Prvi put su NHL profesionalci igrali protiv Sovjeta 1972, Superserija, 4 utakmice u Kanadi, 4 u Moskvi. Dakle do tada Rusi nisu imali priliku da se porede sa sebi ravnima. Bilo je svega u toj seriji, povreda Harlamova svakako dno. Istina je i da su Kanadjani igrali grubo, no to ima i svoju drugu stranu. Npr. dobili su sestu utakmicu u Moskvi iako su imali preko 30 minuta penala! Znaci pola utakmice su proveli sa igracem manje. Sve i da su Rusi dobili seriju, tesko bi se to moglo nazvati dominacija.
Nakon toga pozivni Kanada Kup se odigrao 5 puta od 76 do 91, Rusi dobili samo jednom. Tada se raspala i zbornaja komada. Vredi spomenuti i da je cuvena linija Krutov - Larionov - Makarov - Fetisov - Kasatonov u kompletu prebegla u NHL cim im se ukazala prilika. Tamo su samo Larionov i Fetisov postigli uspeh.

Mozda je los turnir Rusa posledica toga sto znacajan deo reprezentativaca tokom KHL sezone nema priliku da se odmerava sa najjacima? Ruski ministar sporta Fetisov (da, taj isti) je javno izrazio neslaganje sa Tretjakovom forsiranjem igraca koji nemaju zadovoljavajuce iskustvo. Dakle kockaju se ugledom ruskog hokeja iz ne-sportskih razloga.

Pare se vrte u KHL zato sto u Rusiji muljaju i izbegavaju porez. Zivimo u svetu spojenih posuda i budi uveren da kad padne NHL ni u KHL-u nece biti nista bolje. Cinjenica ostaje da intezitet takmicenja ne proizvodi igrace sposobne da se nose sa NHL-om.

Jos uvek nije ugovoreno da ce u Sochiju igrati NHL igraci. Mislim da bi trebalo jer bi u protivnom to bio samar Rusiji.

OS

pre 14 godina

(siniša, 25. februar 2010 12:23) UVEK NAVIJAŠ PROTIV HRVATA I KAŽEŠ DA SI PRAVA SLOVENSKA DUŠA. VEROVATNO NISI BIO NA ČASU KADA SE IZ ISTORIJE UČILO DA SU I HRVATI SLOVENI.

http://nhl-serbia.forumotion.com/

pre 14 godina

Rusi su bili jako losi u odbrani.Kanadjani su im se setali po trecini i to nikada ne prodje nekaznjeno,bar ne na ovom nivou.Domacini OI su izgleda rijeseni da ponovo dodju do meca sa Amerikancima i vrate im za onaj poraz koji im je,ruku na srce,mnogo koristio.Posjetite prvi forum na Balkanu posvecen hokeju

aleksandar

pre 14 godina

niti su Rusi igrali lose niti Kanadjani dobro.Zbog pada popularnosti i gledanosti hokeja u Americi,ranije je odluceno ko ce igrati finale,tj. turnir je nastiman,a poslednja dva finala koje su odigrale ove repke na SP to jasno potvrdjuju.Obe tekme su bile na noz i tijesne.Vidjelo se da Rusi nece da igraju cim je pocela utakmica.P.S. sto se tice proslosti istina je da NHL igrace nisu slali jer bi ih u to vrijeme Rusi unistili,toliko su bili bolji.