Košarka 211

Sreda, 10.02.2010.

12:00

Evroliga odbacila žalbu Barselone

Nezavisni disciplinski sudija Evrolige Patrik Gronžan, odbacio je <a href="http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2010&amp;mm=02&amp;dd=03&amp;nav_id=408753" class="text-link" target= "_blank">žalbu Barselone </a>presudivši da je Partizan regularno dobio meč drugog kola Top 16 faze.

Evroliga odbacila žalbu Barselone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

211 Komentari

Sortiraj po:

Torres

pre 14 godina

Navijač sam onih što ih vi zovete s.s. ili navijači Barselone iz komšiluka.Pošto zluradih ima i na jednoj i na drugoj strani nije važno.Ja spadam u normalne navijače i ne mogu a da se prosto ne radujem što je Partizan to što jeste.I Dule se,valjda što je definitivno ostvaren i priznat,prilično promenio i više ne izaziva toliko antipatija.Šta reći?Razbijajte ih redom Grobari!!!

ljubitelj kosarke

pre 14 godina

Igrac ide na dvokorak ispada mu lopta koja ide ispod nivoa obruca on je hvata i nastavlja akciju driblingom, sutem ili dodavanjem. Prema pravilima to se tolerise jer se to smatra kao akt sutiranja iako lopta nije dodirnula obruc. U ovom slucaju nije doslo do promene vremena za sut odnosno novih 24 sekunde.

Profesionalni treneru,ti kao poznavaoc kosarkaske igre morao bih da znas da ukoliko igrac ide na dvokorak i lopta mu ispada i on krece da ponovo vodi loptu i nastavlja igru to treba da budu koraci...ili eventualno dupla lopta ukoliko ona nije dodirnula kos a igrac je sutirao,pa ponovo uzeo loptu,a zatim dodao slobodnom igracu.

steva

pre 14 godina

ovo je očekivana odluka, žalba barselone je samo pritisak na sudije za predstojeće utakmice, i to je to. kao što sam već rekao jednom, očekivao bih i od partizana da u sličnoj situaciji takođe izvrši pritisak.
ali, sa druge strane, disciplinska komisija je takođe poslala jasnu poruku sudijama da ne podležu preitiscima velikih klubova i njihovih trenera.

Svarce Neger

pre 14 godina

OK ako je tako. A sad cenjeni odboru, dajte malo po usima Barsi i sudijama sto su radili to sto su radili, a nisu smeli to da rade. Ili ce mozda dalje da se zale sudu u Strazburu ili pak onom specijalnom u Sheveningenu (Hagu).

Duško, NS

pre 14 godina

ljudi moji, ja sam bio na toj utakmici, i bio sam na mnogima drugima, ali ovo je bilo neviđeno...kao da nije bilo dosta borbe na parketu, produžetaka i strepnje do samog kraja, već smo morali da buljimo u sudije koje bulje :) u ekran. ali, svi treba da budemo ponosni da je u jednom tako važnom i velikom sportu kao što je košarka to veče glavna vijest bila pobjeda partizana, da više niko nikada u pionir neće doći spuštenog garda. drago mi je što sam bio svjedok jedne velike utakmice

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Jedino MAG DV moze da dobije Barselonu 3puta zaredom i to u roku od samo nedelju dana( na parketu ,za zapisnickim stolom i na kraju za zelenim stolom)!!!

Zemun

pre 14 godina

Jel ima neko arhivirane komentare onih sto su tvrdili da je Barselona pokradena,ako ima neka pusti da se uvere jos jednom koliko ih bole uspesi velikog Partizana.

skandynaac

pre 14 godina

Ne radujte se jos nije sve zavrseno i gomila lazi izneta je na sajtu u saopstenju tzv sudiske komisije,zamolio bih da objavi zvanicana izjava a ne ko po obicaju srpska bla,bla.

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 14 godina

Poštena i očekivana odluka!
Mislim da je realno očekivati da u naredne dve utakmice Partizan dobije jednu utakmicu i to Marusi kući(ali uz bolju koš razliku sa njima),a da Barselona dobije PAO dva puta! Što bi značilo da Partizan sigurno ide dalje!
A tabela posle 4 kola bi bila:
1)Partizan 3-1 (pobeda-poraz)
2)Barselona 3-1
3)Marusi 2-2
4)PAO 0-4
Ako ovako bude Partizan i da izgubi u 5 i 6 kolu(PAO i Barsa) imaće skor na kraju 3-3,a Marusi sigurno gubi bar jednu do kraja(Barsa ili PAO) i maće skor u najboljem slučaju 3-3(ali lošiju koš razliku sa Partizanom),a PAO nas ne može ni teoretski stići posle 0-4! Što bi značilo da Partizan ide u F-8 sigurno kao drugi...to je realno...ali naši apetiti su porasli i mi hoćemo prvo mesto u grupi i prednost domaćeg terena u F-8...pa zato neka bude što biti ne može!
VOLIM GA KO OKA DVA!

iw4n

pre 14 godina

@pravnik

Blago se tebi na tvojoj diplomi...Samo mi reci kome bi svirao faul Kecmanu koji je omasio Mickaela ili Veselom koji ga je jedva dodirno stomakom(levu ruku drzao gore a desnu na stomaku ceo napad,,cima ga je faulirao?stomakom?) ili bi mozda dao Vranesu sto je skocio???

ultrasrbin

pre 14 godina

batist,
ako zelis da pobedis barselonu i da sve bude po pravilima dodji u partizan. igraces bez plate,ali zar nije dovoljno da pobedjujes.
posle one izjave ocekujem da te maric u bg izuje i posalje na tribine.bolje cuti,ako vam bude trebalo pusticemo vas mozda.

Гробар до гроба

pre 14 godina

Људи, схватите да је КК Партизан и Дуле легнда један од највећи српских брендова, а уједно и бренд Евролиге. Која је боља реклама за Евролигу од урнебесних утакмица у Пиониру и пада највећих клупских на најврућем терену у Европи. Осим поштене одлуке поводом жалбе (као евроскептик мислио сам да ће ипак каталонски лоби да буде јачи од правде), веома радује поштено суђење на утакмици са Барселоном у Пиониру. Само напред Партизан! Нема предаје до коначне победе!!!

Mile Srbin

pre 14 godina

ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)
Pa tebe zanima, cim si ovde!

Zika SD

pre 14 godina

Totalno sam razočaran institucijom zvanom ''Barselona''. Nedopustivo je i nesportski žaliti se bez ikakvog osnova na nešto tako očigledno.
Očekujem smenu ''pripravnika'' na klupi, od strane rukovodstva Barselone.
Znam, teško je izgubiti od jednog tako malog (ogromnog) Partizana. Do F4 sa Duletom.

Sasa The Grobar

pre 14 godina

ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)

Mislim da necu pogresiti ako kazem da zanima tebe.... Kako i ne bi, nemas prilike svakog dana da budes komsinica evropskog Giganta...

Zoki Poki

pre 14 godina

Драго ми је ово због познавалаца правила из земље, региона, неки су се из Америке јављали.
Моша.
А навијачима с.с. који се јављају на вести о Партизану.
ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)
Само напред. И следеће године желим да освојите Еврочеленџ куп.
Срећно.

Barsa: skromno, ali sa stilom ;)))

pre 14 godina

"U ovom trenutku mogu samo da izrazim veliko zaljenje sto je Evroliga jos jednom pokazala frapantnu pristrasnost i nekompetentnost u resavanju sporova...Tuzilastvo Haskog tribunala je vec podnelo optuznicu za genocid nad neduznim i sportskim znanjem nenaoruzanim navijacima Barselone i crvene zvezde protiv generala D.V. i njegove JSO (Jedinice za specijalna objasnjavanja) i ocekujemo od srpskih vlasti da se te osobe pod hitno uhapse i sprovedu u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. Istraga ce naknadno biti prosirena I na izvesnog Tomislava Karadzica Toleta, koji je od ranije dovodjen u vezu sa osobama optuzenim za ratne zlocine (pa pobogu, zar nikom dosad nije bio sumnjivo da se covek preziva isto kao Radovan???), a koji je vrsio pritisak na sudije pre i tokom, a na Evroligu, NATO, OPEK, MMF i spansku ambasadu posle meca. Ujedno izrazavam najdublje saosecanje sa zrtvama ovog stravicnog I nezapamcenog zlocina recima: Priznajte da ste se ponadali????
Mladic? On od danas prestaje da bude prioritet!"
Iskreno Vas, Serz Bramerc.
Vukcevicu, reaguj!!! Hahahahahahahahaaa!!!

dimitriala

pre 14 godina

nije dovoljno samo odbaciti zalbu kao neosnovanu, to je usotalom bilo jasno cim se prvi put pustio snimak posle tekme. ne! barsu treba kazniti novacno jer inace sta ih sprecava da ponovo na sledecoj tekmi naprave isti pritisak. posteno su izgubili tekmu a onda su na neposten nacin hteli da je dobiju. birokratskim putem na muvanje i pritisak i na njihov uticaj u evroligi. e sada ih posteno treba kazniti kao sto dobije fudbaler karton za simuliranje penala. kada ih vec nije sramota da sa ekipom koja vredi vise nego cela nasa liga sa svim klubovima i kapicicem na celu izgube i ne samo da izgube vec ih momci ponize u prvoj 1/4 , i umesto da odu kuci pokrivenih usiju i treniraju vise ne bi li dorasli partizanu oni hoce na mufte da dobiju tekmu.

Predrag Dorcol

pre 14 godina

BRAVO!

E pa cestitke, Grobari, volim kada pravda pobedi, pa makar i vi bili u pitanju!

A sada neka ti misevi iz Barse pobegnu u neku rupu, da budu srecni da ih jos VI ne tuzite, jer imate svako pravo za to!

SRECNO SUTRA!

delboy

pre 14 godina

mnogo smo jaki. po prvi put da evropa presudi u nasu korist. pravo cudo. trebali su da pitaju TOMISLAVA CVITKOVICA {HRT} za misljenje i njemu slicnim. NAPRED PARTIZANE PARTIZAN

novski

pre 14 godina

Zna se gdje smo igrali utakimice one sezone kad smo bili prvaci Evrope,valjda od tog vremena nas ne vole Katalonci,jer Partizan je uvijek isao uz kraljeve.

pravnik

pre 14 godina

Kao profesionalni trener smatram da FIBINA pravila nisu bas najbolje uskladjena. Evo nekoliko primera za koje verujem da trebaju definitivno da budu razmotreni.
1. “Slucaj Barselona” podrazumeva da nesme da se utice na loptu po isteku vremena
- Isto pravilo se ne koristi u potpunosti u drugim slucajevima - npr. nije logicno da kad igrac krene na dvokorak bude fauliran na prvom koraku, posle cega se zaustavlja vreme ali se dozvoljava kontinuitet suta odnosno dozvoljava se (nekaznjen) uticaj odbranbenih igraca na sutera tj. loptu po isteku vremena. Dakle vreme je zaustavljeno, igrac naknadno sutira i biva fauliran. Resenje bi moglo biti da se prizna kos cak iako nije postignut,dosuditi jos jedan faul ili kao po starom pravilu da se priznaje kos samo posle faula na drugom koraku.
2. Akt sutiranja – pravilo 3 sekunde. Nedavno su mi se desili sledeci slucajevi.
a) Igrac ide na dvokorak ispada mu lopta koja ide ispod nivoa obruca on je hvata i nastavlja akciju driblingom, sutem ili dodavanjem. Prema pravilima to se tolerise jer se to smatra kao akt sutiranja iako lopta nije dodirnula obruc. U ovom slucaju nije doslo do promene vremena za sut odnosno novih 24 sekunde. Ovaj slucaj mora definitivno da bude bolje definisan jer napadac je u aktu suta, ocigledno je promasio kos ali ne dobija novo vreme za napad.
b) Igrac sutira na kos “air ball” njegov saigrac hvata loptu u reketu posle boravka u reketu vise od 3 sekunde i nastavlja napad. Dakle slicna iregularnost kao i kod predhodnog slucaja – “ari ball” se smatra kao akt sutiranja ali nema novih 24 sekunde za napad?! Znaci sut je prema PRAVILU 3 SEKUNDE a nije sut po PRAVILU 24 SEKUNDE za novi napad. Predlog boljeg definisanja akta suta bi trebao da bude ili po starom da lopta mora da udari u obruc ili da se novih 24 sekunde dobija posle signala sudije zapisnickom stolu koji ce da potvrdi akt sutiranja.

Zahvalan za vase komentare

supermario

pre 14 godina

Ja jesam zvezdas ali navijao sam iz sveg srca da ne odobre sramnu tuzbu barselone..al mislim da to nije bio cilj..i svi su znali da je tuzba neosnovana iz jednog prostog razloga..snimak se ne gleda zbog tih stvari a ohoho tim sto se na snimku vidi pravda..Mislim da je trener barse hteo da slomi Partizanove igrace i da im prekine zalet koji su uhvatili...kao time out kako bi im prekinuo elan obzirom da su to ipak mladici i deca kojima je lakse manipulisati. Klasicna diverzija al valjda je Dule prozreo namere,verujem da jeste i nadam se da ce to uspeti da prenese igracima. To je klasicna spansko ciganska provokacija, tipa valjanje po terenu..ja tebi ti meni loptu i tako dok se protivnik ne iznervira. Isti su i fudbalu pa sto bi u kosarci bilo drugacije. Samo napred klinci i oprezno kao i do sad.

MilosGrobarKg

pre 14 godina

Ma samo opusteno,malo su se nadali ovi navijaci Barce.Vidim da ih po komentarima ima vise u Srbiji nego u Spaniji.Ali...I KADA NE BUDES PRVI TI,I KAD SE CUJU ZVIZDUCI I TADA CU PARTIZANE ZNAJ DA TE VOLIM JA...POZ MOJI CRNO BELI DRUGOVIS

štetočina

pre 14 godina

Ja ne znam šta da kažem, osim da je Barselona u ovom slučaju značajno i nepovratno oštećena ... daj Bože da nastavimo da joj nanosimo ovakvu štetu i dalje ...

Ben

pre 14 godina

U TOP 16 kosarkaske Euroleague ove godine su se ocekivano plasirali veliki evropski timovi poput Real Madrida, Panatinaikosa, Partizana, CSKA, Macabija, Olimpijakosa, ali i nekoliko malih kao sto su Himki, Prokom ili Barecelona!!!

Slobodan

pre 14 godina

Zar je moguće da se već pojavljuju tipovi sa novim teorijama zavere, tipa španski sudija će nam protiv Marusija uzeti meru, kakav smo ni to bre narod.

Mirko

pre 14 godina

N avijač sam Crvene Zvezde i u principu me stvari vezane za Partizan apsolutno ne interesuju.Ovo sto je pokušala da uradi barselona ne samo da nije sportski nego nije ni moralno ni ljudski.Sram da ih bude.
Postavio bih jedno pitanje Grobarima:Šta mislite da li Željko Obradović ima veze sa izjavom košarkaša Batista?Ako nema žašto ga ne demantuje?

Maerko

pre 14 godina

Bravo za odluku a sada na Marusi svim snagama.
Koga jos zanima utakmica sa Zvezdom za vikend, mozda nas i dobiju ali kad se bude odlucivalo o trofejima tu nemaju sanse kao uostalom ni predhodnih 9 godina :)

Neško

pre 14 godina

b) ukoliko se traži faul u momentu kada je za zvaničnom semaforu vreme isteklo (0:00) na kraju bilo kog perioda igre ili produžetka.

Sve mi se cini da je Barsa pogresila, bolje bi im bilo da su trazili faul nad igracem koji je sutirao, jer je bilo ocigledno da ga je Vesely grubo faulirao...

Dragan Jurić

pre 14 godina

Jedina ispravna odluka. Ali ne možemo reći da nam je bilo svejedno dok smo je čekali. Neka. Ovako je slatko da slađe ne može biti. Velika Barsa je DVA puta pobeđena,a Partizanu je potvrđena pobeda pošteno zarađena na terenu. Lep osećaj...86

milicica

pre 14 godina

Ovo je jedina ispravna odluka. Partizan je zaslužio tu pobedu. Krivo mi je što su nam pokvarili slavlje u Pioniru. Idemo dalje...

Kosarkas

pre 14 godina

Partizan sad treba da ide na pobedu i u Barseloni, cisto da se zna da je Partizan jednostavno bolji i jaci.
A Barselona se i zalila, jer je slabiji tim koji na parketu ne moze da pobedi Partizan.
(vlada, 10. februar 2010 12:22)

Hmmm, batice, pa nije kosarka fudbal pa da se ide na nereseno ??? Uvek se ide na pobedu!!!

bojan

pre 14 godina

Konacno da nismo pokradeni... Red je i bio! Valjda smo i mi zasluzili bar malo respekta(ne mislim da gledanje kroz prste), posle svega sto smo ucinili kako na nivou reprezantativnog, tako i u klupkoj kosarci. I ovakve situacije se ne desavaju prvi put kada je Srbija(bilo klub ili reprezentacija) u pitanju. To je sramota. Samo je falilo jos ovo da nam ukradu... Svaka cast igracima Partizana(iako nisam pristalica grobara)!!! Vi ste najbolji srpski brend! Samo napred... u pohod na F4!!!

pajke

pre 14 godina

sada kada su naljutili duleta nema im spasa ima da ih bijemo i u gostima. a zamislite da im to bude odlucujuxa tekma pa umro bih od srece....

sever delija

pre 14 godina

Ja kao vatreni delija sa severa priznajem da se stidim svojih kolega sa tribine, zasto ste toliko ljubomorni na Partizan? Mnogo vas ima velike komplekse od Partizana, vi izgleda sedite i gledate utakmice kk Partizan, a pionir nam prazan? svaka poruka i jednog zvezdasa ovde znaci cisti kompleks prema Partizanu ... usput cestitam kk Partizan na zasluzenoj pobedi nad Barselonom. Sramota me je reci, ali mi delije mnogo smo jadne i zavisne

emillio

pre 14 godina

Nikako ne mogu da shvatim vas grobare! Uporno tvrdite da je Barselona veci klub od vas. Pa i vi i oni imate po jednu titulu i to da nije bilo Karija i Bodiroge djavola bi i nju videli.Velicina kluba se vidi po delima a ovo svrstava katalonce u mizerne klubove.Parama se obraz ne kupuje!!!

grobar_bg

pre 14 godina

mislim da su se navijaci jednog malog Beogradskog kluba vise razocarali ovom odlukom Euroleague nego navijaci Barse i Pao-a! Sami protiv svih, jaci od svega! E, a jesu prosli Turk Telekom??

Vojo

pre 14 godina

Čuo sam da je Barselona u žalbi dodala da traži samo pobedu, jer ne žele ponovo u Pionir. Sudija ih je poslušao i poštedeo "pakla Pionira"... Baš bi im bilo prijatno

Nemanja

pre 14 godina

Sto se mene tice, ja sam Partizanu cestitao na pobedi jos posle utakmice i samo tako nastavite. A ko god da bude bolji u derbiju ipak nek pobedi Zvezda ;) :)

djordjevic

pre 14 godina

Na kraju svog zvaničnog saopštenja Evroliga je dodala da “Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi”.

Ovde se ustvari vidi da je evroliga malo nalupala samare i Partizanu i kataloncima. Po principu: alo deco, kome vi delite snimke, sve je to vlasnistvo ULEBa...mojne vas tuzimo za pirateriju.

DOMINIRAJ!

Purger_Bg

pre 14 godina

Bio na tekmi. Odmah do klupe Partizana. Pobjeda i više nego zaslužena! Mene je atmosfera i borbenost dovela od ravnodušnosti do toga da sam iskreno navijao za Partizan. Od sada ću ih simpatizirati no mather what mislio o nekim porukama navijača. Sramota Barcina što ne znaju prihvatiti poraz. Svaki Duletov time-out - priča za sebe. Odluka da zadnjih 10 sekundi odigra zonu - koja je iznenadila SVE, Lakoviča, pa i igrače Partizana - genijalna... Šteta što ovakav sportski trenutak (koji traje 3 godine) nije popraćen od grada i sponzora... Pozzz ljubiteljima pravog sporta.

Zoran

pre 14 godina

Zar je neko ocekivao drugaciju odluku? Kako je Dule rekao pre neki dan: Sticemo novi autoritet... ja mislim da smo ga vec stekli, jer da nismo nisam siguran da bi odluka bila ovakva. Da li neko ima snimak utakmice? Ja zivim u Australiji i voleo bih da odgledam to famtasticnu utakmicu?

grobar kumanovo

pre 14 godina

druga odluka nije se ni ocekivala bila bi velika sramota da su presudili u njihovu korist a sad jos marusija da dobijemo i gde bi nam bio kraj zato sutra sretno crno beli

Aca

pre 14 godina

Included in his final decision the Judge has also considered that “not only the Officiating Crew had no reason to use the video replay system in the present case, but it should not have made the images accessible to the coaches of the teams or to other persons. “

Znaci, ne samo sto je zalba tresh, sudije su jedino krive sto su uopste gledale snimak i sto su dozvolile trenerima da gledaju s njima. Tresla se gora..

mare slo

pre 14 godina

A oni se ponadali,stvarno je neprocenjivo znati koliko su zelieli tu pobedu i koliko su se za nju borili i posle utakmice,jedan klub kao sto je barsa da se toliko spusti znaci da da smo stvarno prejaki

Balansero

pre 14 godina

aaa.xaxaxaxaxa. Ma ima da odemo Barsi sa 5-0. Pustio bih Besovica, Mitrovica, Strahinju i Lesica da igraju celu tekmu. Da ih ponizimo do kraja. ...i jedva cekam da vidim onog jadnog Batista na zagrevanju. Naj**ao je!

Dule,Čačak

pre 14 godina

Još jedna nesreća za one "objektivne"zvezdaše:
Barcelona im izgubila,jer nije prihvaćeno ono "što smo svi videli":da je bio koš!
Doduše potresli su se i kad im je izgubio Panatenaikos,pa Olimpiakos,pa Unikaha...Udarci su to,nije im lako!

Шоне

pre 14 godina

Не можете да нас победите лажима јер наше је срце веће од свега на свету !

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Nije imalo kud - previše je bilo očigledno da je Partizan regularno pobedio!
Da je imalo i mm mesta sumnji - mi bi ostali "kratkih rukava".
Nije ovo nikakva pobeda pravde, već činjenica!
Svejedno - nismo samo grobari crvenkaste komšinice, već i prebogatih udavača po Europi.
Je li jasno svima da bi Dule plivao i u živom pesku!!!

Marko PFC

pre 14 godina

Samo Dule Vujosevic moze da pobedi Barselonu 3 puta za manje od nedelju dana.

Kako bi drugacije i odlucili kada je Dule Vujosevic sprzio sve snimke svojim pogledom.


VOLIM PARTIZAN

Ivan

pre 14 godina

“Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi“
E, a zbog ovoga bi ta ista sudijska trojka trebalo da bude kaznjena.
Kao i zbog drzanja 9000 ljudi u Pioniru u neizvesnosti, a takodje i ljudi kraj malih ekrana. Kao i zbog podizanja tenzije u prepunom Pioniru i mogucnosti dovodjenja u opasnost tih ljudi.

les Lionceaux

pre 14 godina

Na kraju svog zvaničnog saopštenja Evroliga je dodala da “Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi”.


opa, očekivao sam da će odbaciti žalbu, ali da će ih ovako otresti ko slinu, i Barselonu i Lamoniku... to nisam.. svaka čast za Euroligu u ovom slučaju

Institucija

pre 14 godina

KK Partizan je svojim zalaganjem,radom,pozrtvovanjem i Sizifovskom voljom u prethodnih godina izborio fantasticni rezultate u Euroligi i iznedrio velike asove kao sto su :Velickovic ,Tepic,Tripkovic,Pekovic. Atmosvera koju navijaci KK Partizan prave na utakmicama evrolige je jedinstvena ne samo u evropi nego u svetu ,Dusko Vujosevic je prosle godine od strane svojih kolega proglsen za najboljeg trenera evrolige , oboren je rekord u poseti , u Pioniru su pali svi najjaci klubovi starog kontinenta pocevsi od :
Panatanaikosa,Olympiakosa,Macabia,Reala,Barcelone.... Sve je to uticalo da Partizan kao jedan od najsiromasnijih(ako ne i najsiromasniji klub u Euroligi ) dobije poziv da igra na americkoj turneji protiv NBA ekipa kao sto su Denver i Phoenix ....
Danas smo svedoci da ni zalba najjaceg kluba u evropi kome preti ispadanje iz eurolige i pored toliko ulozenih para i skora 11-0 ! do utakmice sa Partizanom ,cak u tako delikatnoj situaciji po Barcelonu Euproliga staje na stranu istine i pravde i presudjuje posteno na zalbu velike Barcelone u kojoj se inace i nalazi sediste Eurolige .
Poenta svega je da se samo radom ,zalaganjem i postenjem moze izboriti status u visokom drustvu.KK Partizan bi trebao da bude primer svim politicarima kako je moguce da te evropa sama zove i postuje ,moguce je radom i postenjem i umesto da nagrade taj Partizan koji im daje putokaze ka toj evropi u koju tako jako zele da udju oni mu omogucavaju da trenira u hladnom pioniru .....

E, tako se to radi!

pre 14 godina

Sad vodimo već 3:0 protiv katalonskih ..gana!

1:0 na terenu
2:0 kad su gledali snimak
3:0 kad su im odbili žalbu

Ponizili smo ih. Na svim frontovima.

ma idi...

pre 14 godina

Potpuno ocekivana odluka od strane ULEB-a. Objasnjenje vrlo kratko i jasno tako da nema niikakvih osnova za dalje sumnje u konacni ishod utakmice.

ULEB

pre 14 godina

E tako, sada mozete slobodno da nastavite da pricate o teorijama zavere, crnim i belim magijama, vesticama i mrziteljima Srpskog naroda i ostale gluposti koje su nama kao narodu svojstvene.
ULEB je pokazao da je postena organizacija i dodelio nam je pobedu uprkos spekulacijama, sve sa sedistem u Barseloni!
Jasno je bilo da Barsa nema sta da trazi sa ovom tuzbom kada je mec sa Partizanom u pitanju, ali su izgleda izvrsili lep pritisak na sudijsku organizaciju i ULEB pred predstojece meceve sa PAO-om koji ce biti odlucujuci.
Izgleda da su i oni svesni da PAO moze 2x da ih savlada, tako da nista ne zele da prepuste slucaju.
A mi lepo sutra da se okrenemo najbitnijem duelu u sezoni i da probamo da obezbedimo plasman u narednu rundu Evrolige, srecno crno-beli!

ForeverSRB

pre 14 godina

Ja mislim da je ovo prvi put da mi, srpski navijachi, mozemo da chitamo neku vest (kada se neko tuzi) i da sa pravom kazemo POSTENA JE EVROPA... :))) Zadnjih 15 sporova smo izgubili... ;)

Nex

pre 14 godina

Kao sto sam rekao ranije, sad ste se obrukali pred celom Evropom. Ovo je pocetak vaseg kraja! Hvala vam za jos jedan ogroman plus nasem Partizanu!

mali ljudi a velike lazi

pre 14 godina

Razumem da vas vise bole Partizanove pobede nego Zvezdini porazi.
Razumem da se vise radujete Partizanovim porazima nego Zvezdinim pobedam. Cak i u takvim situacijam treba biti posten pa reci istinu a ne lagati i izmisljati svasta.

Svako ko je odgledao snimak ne moze da kaze da se ne zna gde ide lopta ili jos gore da bi sigurno usla u kos, sta god da je evroliga na kraju odlucila. Ne treba meni sudije ili ko zan ko vec da objasnjava i tumaci ono sto sam video.

Bez namere ikog da uvredim, samo me zanima. Da li vas stvarno toliko boli ta pobeda Partizana da ste u stanju da lazete, izmisljate, trazite dlaku u jajetu i zelite da uakljate jedino lepo sto se desava u ovoj zemlji Srbiji a to su pobede nasih sportista, samo zato sto nose boje dresova koje vam nisu drage?
STA TO IMA U LJUDIMA TUZNO...?

PS. Cast izuzecima. Nadam se da ste u vecini:)

stevica

pre 14 godina

tako jeeeeeee... pravda i za zelenim stolom... idemooooooo jakooooooooooooo..!!!!!!111 napred Partizan!!!!!!! http://www.euroleague.net/news/i/66848/180/partizan-belgrade-regal-f-c-barcelona-disciplinary-judge-decision

Fridek

pre 14 godina

Eto sviam SARENA LAZA Barseloni, Batistu , "pravim poznavaocima pravila" ! Pravda je pobedila i samo se pokazalo koliko je Partizan VELIKI!!!

Da ne duzim vise poz za sve Grobare i sve one koji su verovali u pobedu!!!!

boske

pre 14 godina

A vi, kako 'te?
Ma, daj Opaca, sada ce Rigas da razmotri, njima treba pobeda.
Roming je zakazao, ali se vidimo za vikend.
dominiraaaaaaaaaaaaaaaaaaj

Dule te tuzi Dule ti sudi...

pre 14 godina

kazem ja...Dule kad kaze da je pobeda cista onda tu nema....onda je to AMIN za sve !!

neke stvari Barselona ne moze da kupi, za sve ostalo tu je Partizan...

Коментатор

pre 14 godina

Јасно је као дан да је ова небулозна тужба за циљ имала само притисак на сам УЛЕБ и на судијску организацију... Јадан покушај Барсе да се прикаже као мученик и да на овакав начин тражи неку будућу протекцију од судија...

Ivan grobar sa Cetinja

pre 14 godina

Realno i ocekivano!Ma i ovi c....i iz Barselone su to znali, ali htjeli da izvrse neku vrstu pritiska. Medjutim, to im nije uspjelo!Partizan ce da pobijedi Marusi u Atini i gotovo!

igor

pre 14 godina

Mi smo postali institucija i u ova teska vremena.
Pobediti Barselonu na terenu i za zelenim stolom samo u nekoliko dana je veliki uspeh.
Sada na krilima ovih pobeda lagano sa Marusijem pa sta bude.
Ziveo Partizan!!!!!!!!!!!!

Ana

pre 14 godina

Normalno, zalba je bila neosnovana. Pomalo sam se uplasila uticaja Barse i uopste spanskog lobija na ULEB, ali ipak je bilo ocigledno da ta lopta nije mogla u kos, ne po sadasnjim zakonima fizike. A sad idem da onog mog skeptika osisam na nulu.

pirke

pre 14 godina

Bravo za EL, nisu se obrukali jer su pravila jasno na nasoj strani, i u ovom izvestaju je sve lepo receno. Nisu mogli nikako da dobiju utakmicu, a inace jasno su odredjene situacije kada se koristi snimak, i ova situacija nije jedna od tih. Inace Partizan je pobedio jos 3. a ovo je samo potvrda toga.

TERMIT

pre 14 godina

..E TAKO....prvo neka ih bude sramota..(ako ta rec postoji kod njih i znacenje)..na ulozenu zalbu..jer sada su nam dali duplu pobedu mada i da je usvojena za mene pobeda PARTIZANA ne bi dolazila u pitanje...ma sta bilo.....IDEMO DALJE...MNOGO SMO JAKI...GROBARI INDJIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

darije

pre 14 godina

Ove godine Barselona je u svim takmičenjima dosad doživela samo 4 poraza. Zanimljivo je da je dva puta poražena od Partizana. Ne žutom i zelenom terenu.

Dragan

pre 14 godina

Ponizena barselona,pa dok su nasi ljudi bili na celo evrolige i fibe,vi ste jos ucili da radite dvokorak po prvi put u istoriji spanije!

Đorđe

pre 14 godina

Ovo je pobeda sporta i fer pleja, a poruka Barseloni:
Predložite Evroligi da se u buduće ne igraju utakmice u dvoranama, već da se organizuje velika aukcija gde bi predmet aukcijske prodaje bio trofej Evrolige. Početna cena neka bude 5 miliona EUR, pa neka klubovi licitiraju i ko ponudi najviše da bude šampion Evrope.

vlada

pre 14 godina

Partizan sad treba da ide na pobedu i u Barseloni, cisto da se zna da je Partizan jednostavno bolji i jaci.
A Barselona se i zalila, jer je slabiji tim koji na parketu ne moze da pobedi Partizan.

6kilometara

pre 14 godina

Lepo su meni dečica od tri i pet godina rekli:"NIJE TATA LOPTA UŠLA U KOŠ"!Gledali su na televiziji pa su bolje videli.Znao sam da su u pravu.

Dragan genije

pre 14 godina

Odbijena zalba, naravno. Ali Barsa ne sedi skrstenih ruku, sve planira unapred. Zato ce sve to lepo sutra pokusati da vrati gospodin Jose Ramon García Ortíz u njihovo ime, inace sudija na mecu Mrusi-Partizan...
nadam se da gresim...

eskorijal

pre 14 godina

Po svim kosarkaskim pravilima iako je lopta izlazila iz kosa Roberts nije smeo da je dira jer je bila iznad obruca i postojala je mogucnost da odskoci od drugi obruc i da se vrati u kos.Takodje Partizan treba da bude zahvalan i sudijskoj trojci koja je dopustila ostru igru jer da se sudilo po uobicajenom evroligaskom kriterijumu Partizan bi mec zavrsio sa nekoliko iskljucenih igraca.Jednostavno Dusko Vujosevic protiv jacih od sebe koristi strategiju klanja na terenu pa ako prodje kod sudija dobro je.Sve u svemu za neutralne navijace ovo je patnja za oci jer takve su utakmice Partizana,sa mnogo faulova,ostre igre i maratonskih izmjena.Toliko.
(Sudija, 3. februar 2010 23:15)

U kojoj opstinskoj sudis, ako si uopste sudija? Toliko o tvom znanju!!!

MK

pre 14 godina

He, he...'Ajde sad da nas 1.500.000 vernih navijača voljenog nam kluba, koji smo gledali ili prisustvovali meču, tužimo trenera Barselone zbog pretrpljenog strah i posledica koje je isti , zajedno sa neosnovanom tužbom, prouzrokovao nama ovih prethodnih 5 dana...čisto malo, eto, da tog moralnog liliputanca dekoncentrišemo pred meč sa PAN... :-) Ne znam za Vas braćo, ali ja sam se ozbiljno istraumirao čekajući presudu... Uzdravlje.

100%

pre 14 godina

Pa naravno, inace da je Grozan imao bilo kakvu cinjenicu kojom je mogao da se vodi da ponovi utakmicu, on bi je ponovio... Sada je najvaznije, dobra koncentracija sjutra vece, i dobra borbenost, pa da vidimo jeli to dovoljno za jos jedan trijumf u nizu.. SRECNO

Beogradjanin

pre 14 godina

... Svaka cast Partizanu, iako ne navijam za njih bodrim ih u Evroligi. Spanci su se samo dodatno brukali, a PAO ce im vec pokazati da su u padu forme...

Nebojsa

pre 14 godina

Fala bogu da su doneli ocekivanu odluku. Da nije bila Barselona u pitanju ne bi ni pregledali snimak jer takvo pregledavanje snimka nije ni predvidjeno pravilima. Morace Barselona da zasluzi pobedu na terenu.

thunderbird12

pre 14 godina

Ko zna da cita izmedju redova videce da je disciplinski sudija doslovce napisao "Gluplju zalbu u zivotu nisam video. Smesni ste!"

PFC

pre 14 godina

Kako, zar nije najveci poznavalac evropske klupske kosarke Batist rekao da su "Pravila jasna i kos treba priznati"?!
Pa kako to, zar nisu najverniji "navijaci" Barselone u Srbiji, oni koji Barsu vise vole od Inieste i Cavija zajedno, rekli da je "kos" bio regularan?

Ajmo sad lepo, da cujem, kao sto Ilija Cvorovic kaze: JELI SMO GO..., bas tim recima...

thunderbird12

pre 14 godina

Ko zna da cita izmedju redova videce da je disciplinski sudija doslovce napisao "Gluplju zalbu u zivotu nisam video. Smesni ste!"

Institucija

pre 14 godina

KK Partizan je svojim zalaganjem,radom,pozrtvovanjem i Sizifovskom voljom u prethodnih godina izborio fantasticni rezultate u Euroligi i iznedrio velike asove kao sto su :Velickovic ,Tepic,Tripkovic,Pekovic. Atmosvera koju navijaci KK Partizan prave na utakmicama evrolige je jedinstvena ne samo u evropi nego u svetu ,Dusko Vujosevic je prosle godine od strane svojih kolega proglsen za najboljeg trenera evrolige , oboren je rekord u poseti , u Pioniru su pali svi najjaci klubovi starog kontinenta pocevsi od :
Panatanaikosa,Olympiakosa,Macabia,Reala,Barcelone.... Sve je to uticalo da Partizan kao jedan od najsiromasnijih(ako ne i najsiromasniji klub u Euroligi ) dobije poziv da igra na americkoj turneji protiv NBA ekipa kao sto su Denver i Phoenix ....
Danas smo svedoci da ni zalba najjaceg kluba u evropi kome preti ispadanje iz eurolige i pored toliko ulozenih para i skora 11-0 ! do utakmice sa Partizanom ,cak u tako delikatnoj situaciji po Barcelonu Euproliga staje na stranu istine i pravde i presudjuje posteno na zalbu velike Barcelone u kojoj se inace i nalazi sediste Eurolige .
Poenta svega je da se samo radom ,zalaganjem i postenjem moze izboriti status u visokom drustvu.KK Partizan bi trebao da bude primer svim politicarima kako je moguce da te evropa sama zove i postuje ,moguce je radom i postenjem i umesto da nagrade taj Partizan koji im daje putokaze ka toj evropi u koju tako jako zele da udju oni mu omogucavaju da trenira u hladnom pioniru .....

E, tako se to radi!

pre 14 godina

Sad vodimo već 3:0 protiv katalonskih ..gana!

1:0 na terenu
2:0 kad su gledali snimak
3:0 kad su im odbili žalbu

Ponizili smo ih. Na svim frontovima.

Đorđe

pre 14 godina

Ovo je pobeda sporta i fer pleja, a poruka Barseloni:
Predložite Evroligi da se u buduće ne igraju utakmice u dvoranama, već da se organizuje velika aukcija gde bi predmet aukcijske prodaje bio trofej Evrolige. Početna cena neka bude 5 miliona EUR, pa neka klubovi licitiraju i ko ponudi najviše da bude šampion Evrope.

PFC

pre 14 godina

Kako, zar nije najveci poznavalac evropske klupske kosarke Batist rekao da su "Pravila jasna i kos treba priznati"?!
Pa kako to, zar nisu najverniji "navijaci" Barselone u Srbiji, oni koji Barsu vise vole od Inieste i Cavija zajedno, rekli da je "kos" bio regularan?

Ajmo sad lepo, da cujem, kao sto Ilija Cvorovic kaze: JELI SMO GO..., bas tim recima...

Beogradjanin

pre 14 godina

... Svaka cast Partizanu, iako ne navijam za njih bodrim ih u Evroligi. Spanci su se samo dodatno brukali, a PAO ce im vec pokazati da su u padu forme...

MK

pre 14 godina

He, he...'Ajde sad da nas 1.500.000 vernih navijača voljenog nam kluba, koji smo gledali ili prisustvovali meču, tužimo trenera Barselone zbog pretrpljenog strah i posledica koje je isti , zajedno sa neosnovanom tužbom, prouzrokovao nama ovih prethodnih 5 dana...čisto malo, eto, da tog moralnog liliputanca dekoncentrišemo pred meč sa PAN... :-) Ne znam za Vas braćo, ali ja sam se ozbiljno istraumirao čekajući presudu... Uzdravlje.

6kilometara

pre 14 godina

Lepo su meni dečica od tri i pet godina rekli:"NIJE TATA LOPTA UŠLA U KOŠ"!Gledali su na televiziji pa su bolje videli.Znao sam da su u pravu.

mali ljudi a velike lazi

pre 14 godina

Razumem da vas vise bole Partizanove pobede nego Zvezdini porazi.
Razumem da se vise radujete Partizanovim porazima nego Zvezdinim pobedam. Cak i u takvim situacijam treba biti posten pa reci istinu a ne lagati i izmisljati svasta.

Svako ko je odgledao snimak ne moze da kaze da se ne zna gde ide lopta ili jos gore da bi sigurno usla u kos, sta god da je evroliga na kraju odlucila. Ne treba meni sudije ili ko zan ko vec da objasnjava i tumaci ono sto sam video.

Bez namere ikog da uvredim, samo me zanima. Da li vas stvarno toliko boli ta pobeda Partizana da ste u stanju da lazete, izmisljate, trazite dlaku u jajetu i zelite da uakljate jedino lepo sto se desava u ovoj zemlji Srbiji a to su pobede nasih sportista, samo zato sto nose boje dresova koje vam nisu drage?
STA TO IMA U LJUDIMA TUZNO...?

PS. Cast izuzecima. Nadam se da ste u vecini:)

Balansero

pre 14 godina

aaa.xaxaxaxaxa. Ma ima da odemo Barsi sa 5-0. Pustio bih Besovica, Mitrovica, Strahinju i Lesica da igraju celu tekmu. Da ih ponizimo do kraja. ...i jedva cekam da vidim onog jadnog Batista na zagrevanju. Naj**ao je!

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Nije imalo kud - previše je bilo očigledno da je Partizan regularno pobedio!
Da je imalo i mm mesta sumnji - mi bi ostali "kratkih rukava".
Nije ovo nikakva pobeda pravde, već činjenica!
Svejedno - nismo samo grobari crvenkaste komšinice, već i prebogatih udavača po Europi.
Je li jasno svima da bi Dule plivao i u živom pesku!!!

ULEB

pre 14 godina

E tako, sada mozete slobodno da nastavite da pricate o teorijama zavere, crnim i belim magijama, vesticama i mrziteljima Srpskog naroda i ostale gluposti koje su nama kao narodu svojstvene.
ULEB je pokazao da je postena organizacija i dodelio nam je pobedu uprkos spekulacijama, sve sa sedistem u Barseloni!
Jasno je bilo da Barsa nema sta da trazi sa ovom tuzbom kada je mec sa Partizanom u pitanju, ali su izgleda izvrsili lep pritisak na sudijsku organizaciju i ULEB pred predstojece meceve sa PAO-om koji ce biti odlucujuci.
Izgleda da su i oni svesni da PAO moze 2x da ih savlada, tako da nista ne zele da prepuste slucaju.
A mi lepo sutra da se okrenemo najbitnijem duelu u sezoni i da probamo da obezbedimo plasman u narednu rundu Evrolige, srecno crno-beli!

supermario

pre 14 godina

Ja jesam zvezdas ali navijao sam iz sveg srca da ne odobre sramnu tuzbu barselone..al mislim da to nije bio cilj..i svi su znali da je tuzba neosnovana iz jednog prostog razloga..snimak se ne gleda zbog tih stvari a ohoho tim sto se na snimku vidi pravda..Mislim da je trener barse hteo da slomi Partizanove igrace i da im prekine zalet koji su uhvatili...kao time out kako bi im prekinuo elan obzirom da su to ipak mladici i deca kojima je lakse manipulisati. Klasicna diverzija al valjda je Dule prozreo namere,verujem da jeste i nadam se da ce to uspeti da prenese igracima. To je klasicna spansko ciganska provokacija, tipa valjanje po terenu..ja tebi ti meni loptu i tako dok se protivnik ne iznervira. Isti su i fudbalu pa sto bi u kosarci bilo drugacije. Samo napred klinci i oprezno kao i do sad.

Dule,Čačak

pre 14 godina

Još jedna nesreća za one "objektivne"zvezdaše:
Barcelona im izgubila,jer nije prihvaćeno ono "što smo svi videli":da je bio koš!
Doduše potresli su se i kad im je izgubio Panatenaikos,pa Olimpiakos,pa Unikaha...Udarci su to,nije im lako!

ForeverSRB

pre 14 godina

Ja mislim da je ovo prvi put da mi, srpski navijachi, mozemo da chitamo neku vest (kada se neko tuzi) i da sa pravom kazemo POSTENA JE EVROPA... :))) Zadnjih 15 sporova smo izgubili... ;)

Purger_Bg

pre 14 godina

Bio na tekmi. Odmah do klupe Partizana. Pobjeda i više nego zaslužena! Mene je atmosfera i borbenost dovela od ravnodušnosti do toga da sam iskreno navijao za Partizan. Od sada ću ih simpatizirati no mather what mislio o nekim porukama navijača. Sramota Barcina što ne znaju prihvatiti poraz. Svaki Duletov time-out - priča za sebe. Odluka da zadnjih 10 sekundi odigra zonu - koja je iznenadila SVE, Lakoviča, pa i igrače Partizana - genijalna... Šteta što ovakav sportski trenutak (koji traje 3 godine) nije popraćen od grada i sponzora... Pozzz ljubiteljima pravog sporta.

Mile Srbin

pre 14 godina

ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)
Pa tebe zanima, cim si ovde!

Dragan

pre 14 godina

Ponizena barselona,pa dok su nasi ljudi bili na celo evrolige i fibe,vi ste jos ucili da radite dvokorak po prvi put u istoriji spanije!

sever delija

pre 14 godina

Ja kao vatreni delija sa severa priznajem da se stidim svojih kolega sa tribine, zasto ste toliko ljubomorni na Partizan? Mnogo vas ima velike komplekse od Partizana, vi izgleda sedite i gledate utakmice kk Partizan, a pionir nam prazan? svaka poruka i jednog zvezdasa ovde znaci cisti kompleks prema Partizanu ... usput cestitam kk Partizan na zasluzenoj pobedi nad Barselonom. Sramota me je reci, ali mi delije mnogo smo jadne i zavisne

darije

pre 14 godina

Ove godine Barselona je u svim takmičenjima dosad doživela samo 4 poraza. Zanimljivo je da je dva puta poražena od Partizana. Ne žutom i zelenom terenu.

Barsa: skromno, ali sa stilom ;)))

pre 14 godina

"U ovom trenutku mogu samo da izrazim veliko zaljenje sto je Evroliga jos jednom pokazala frapantnu pristrasnost i nekompetentnost u resavanju sporova...Tuzilastvo Haskog tribunala je vec podnelo optuznicu za genocid nad neduznim i sportskim znanjem nenaoruzanim navijacima Barselone i crvene zvezde protiv generala D.V. i njegove JSO (Jedinice za specijalna objasnjavanja) i ocekujemo od srpskih vlasti da se te osobe pod hitno uhapse i sprovedu u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. Istraga ce naknadno biti prosirena I na izvesnog Tomislava Karadzica Toleta, koji je od ranije dovodjen u vezu sa osobama optuzenim za ratne zlocine (pa pobogu, zar nikom dosad nije bio sumnjivo da se covek preziva isto kao Radovan???), a koji je vrsio pritisak na sudije pre i tokom, a na Evroligu, NATO, OPEK, MMF i spansku ambasadu posle meca. Ujedno izrazavam najdublje saosecanje sa zrtvama ovog stravicnog I nezapamcenog zlocina recima: Priznajte da ste se ponadali????
Mladic? On od danas prestaje da bude prioritet!"
Iskreno Vas, Serz Bramerc.
Vukcevicu, reaguj!!! Hahahahahahahahaaa!!!

Ana

pre 14 godina

Normalno, zalba je bila neosnovana. Pomalo sam se uplasila uticaja Barse i uopste spanskog lobija na ULEB, ali ipak je bilo ocigledno da ta lopta nije mogla u kos, ne po sadasnjim zakonima fizike. A sad idem da onog mog skeptika osisam na nulu.

Dule te tuzi Dule ti sudi...

pre 14 godina

kazem ja...Dule kad kaze da je pobeda cista onda tu nema....onda je to AMIN za sve !!

neke stvari Barselona ne moze da kupi, za sve ostalo tu je Partizan...

vlada

pre 14 godina

Partizan sad treba da ide na pobedu i u Barseloni, cisto da se zna da je Partizan jednostavno bolji i jaci.
A Barselona se i zalila, jer je slabiji tim koji na parketu ne moze da pobedi Partizan.

Dragan genije

pre 14 godina

Odbijena zalba, naravno. Ali Barsa ne sedi skrstenih ruku, sve planira unapred. Zato ce sve to lepo sutra pokusati da vrati gospodin Jose Ramon García Ortíz u njihovo ime, inace sudija na mecu Mrusi-Partizan...
nadam se da gresim...

Aca

pre 14 godina

Included in his final decision the Judge has also considered that “not only the Officiating Crew had no reason to use the video replay system in the present case, but it should not have made the images accessible to the coaches of the teams or to other persons. “

Znaci, ne samo sto je zalba tresh, sudije su jedino krive sto su uopste gledale snimak i sto su dozvolile trenerima da gledaju s njima. Tresla se gora..

Коментатор

pre 14 godina

Јасно је као дан да је ова небулозна тужба за циљ имала само притисак на сам УЛЕБ и на судијску организацију... Јадан покушај Барсе да се прикаже као мученик и да на овакав начин тражи неку будућу протекцију од судија...

mare slo

pre 14 godina

A oni se ponadali,stvarno je neprocenjivo znati koliko su zelieli tu pobedu i koliko su se za nju borili i posle utakmice,jedan klub kao sto je barsa da se toliko spusti znaci da da smo stvarno prejaki

MilosGrobarKg

pre 14 godina

Ma samo opusteno,malo su se nadali ovi navijaci Barce.Vidim da ih po komentarima ima vise u Srbiji nego u Spaniji.Ali...I KADA NE BUDES PRVI TI,I KAD SE CUJU ZVIZDUCI I TADA CU PARTIZANE ZNAJ DA TE VOLIM JA...POZ MOJI CRNO BELI DRUGOVIS

eskorijal

pre 14 godina

Po svim kosarkaskim pravilima iako je lopta izlazila iz kosa Roberts nije smeo da je dira jer je bila iznad obruca i postojala je mogucnost da odskoci od drugi obruc i da se vrati u kos.Takodje Partizan treba da bude zahvalan i sudijskoj trojci koja je dopustila ostru igru jer da se sudilo po uobicajenom evroligaskom kriterijumu Partizan bi mec zavrsio sa nekoliko iskljucenih igraca.Jednostavno Dusko Vujosevic protiv jacih od sebe koristi strategiju klanja na terenu pa ako prodje kod sudija dobro je.Sve u svemu za neutralne navijace ovo je patnja za oci jer takve su utakmice Partizana,sa mnogo faulova,ostre igre i maratonskih izmjena.Toliko.
(Sudija, 3. februar 2010 23:15)

U kojoj opstinskoj sudis, ako si uopste sudija? Toliko o tvom znanju!!!

ultrasrbin

pre 14 godina

batist,
ako zelis da pobedis barselonu i da sve bude po pravilima dodji u partizan. igraces bez plate,ali zar nije dovoljno da pobedjujes.
posle one izjave ocekujem da te maric u bg izuje i posalje na tribine.bolje cuti,ako vam bude trebalo pusticemo vas mozda.

boske

pre 14 godina

A vi, kako 'te?
Ma, daj Opaca, sada ce Rigas da razmotri, njima treba pobeda.
Roming je zakazao, ali se vidimo za vikend.
dominiraaaaaaaaaaaaaaaaaaj

Marko PFC

pre 14 godina

Samo Dule Vujosevic moze da pobedi Barselonu 3 puta za manje od nedelju dana.

Kako bi drugacije i odlucili kada je Dule Vujosevic sprzio sve snimke svojim pogledom.


VOLIM PARTIZAN

igor

pre 14 godina

Mi smo postali institucija i u ova teska vremena.
Pobediti Barselonu na terenu i za zelenim stolom samo u nekoliko dana je veliki uspeh.
Sada na krilima ovih pobeda lagano sa Marusijem pa sta bude.
Ziveo Partizan!!!!!!!!!!!!

Sasa The Grobar

pre 14 godina

ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)

Mislim da necu pogresiti ako kazem da zanima tebe.... Kako i ne bi, nemas prilike svakog dana da budes komsinica evropskog Giganta...

Гробар до гроба

pre 14 godina

Људи, схватите да је КК Партизан и Дуле легнда један од највећи српских брендова, а уједно и бренд Евролиге. Која је боља реклама за Евролигу од урнебесних утакмица у Пиониру и пада највећих клупских на најврућем терену у Европи. Осим поштене одлуке поводом жалбе (као евроскептик мислио сам да ће ипак каталонски лоби да буде јачи од правде), веома радује поштено суђење на утакмици са Барселоном у Пиониру. Само напред Партизан! Нема предаје до коначне победе!!!

Maerko

pre 14 godina

Bravo za odluku a sada na Marusi svim snagama.
Koga jos zanima utakmica sa Zvezdom za vikend, mozda nas i dobiju ali kad se bude odlucivalo o trofejima tu nemaju sanse kao uostalom ni predhodnih 9 godina :)

Zoki Poki

pre 14 godina

Драго ми је ово због познавалаца правила из земље, региона, неки су се из Америке јављали.
Моша.
А навијачима с.с. који се јављају на вести о Партизану.
ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)
Само напред. И следеће године желим да освојите Еврочеленџ куп.
Срећно.

Predrag Dorcol

pre 14 godina

BRAVO!

E pa cestitke, Grobari, volim kada pravda pobedi, pa makar i vi bili u pitanju!

A sada neka ti misevi iz Barse pobegnu u neku rupu, da budu srecni da ih jos VI ne tuzite, jer imate svako pravo za to!

SRECNO SUTRA!

Zemun

pre 14 godina

Jel ima neko arhivirane komentare onih sto su tvrdili da je Barselona pokradena,ako ima neka pusti da se uvere jos jednom koliko ih bole uspesi velikog Partizana.

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Jedino MAG DV moze da dobije Barselonu 3puta zaredom i to u roku od samo nedelju dana( na parketu ,za zapisnickim stolom i na kraju za zelenim stolom)!!!

Fridek

pre 14 godina

Eto sviam SARENA LAZA Barseloni, Batistu , "pravim poznavaocima pravila" ! Pravda je pobedila i samo se pokazalo koliko je Partizan VELIKI!!!

Da ne duzim vise poz za sve Grobare i sve one koji su verovali u pobedu!!!!

Vojo

pre 14 godina

Čuo sam da je Barselona u žalbi dodala da traži samo pobedu, jer ne žele ponovo u Pionir. Sudija ih je poslušao i poštedeo "pakla Pionira"... Baš bi im bilo prijatno

ma idi...

pre 14 godina

Potpuno ocekivana odluka od strane ULEB-a. Objasnjenje vrlo kratko i jasno tako da nema niikakvih osnova za dalje sumnje u konacni ishod utakmice.

emillio

pre 14 godina

Nikako ne mogu da shvatim vas grobare! Uporno tvrdite da je Barselona veci klub od vas. Pa i vi i oni imate po jednu titulu i to da nije bilo Karija i Bodiroge djavola bi i nju videli.Velicina kluba se vidi po delima a ovo svrstava katalonce u mizerne klubove.Parama se obraz ne kupuje!!!

grobar_bg

pre 14 godina

mislim da su se navijaci jednog malog Beogradskog kluba vise razocarali ovom odlukom Euroleague nego navijaci Barse i Pao-a! Sami protiv svih, jaci od svega! E, a jesu prosli Turk Telekom??

Dragan Jurić

pre 14 godina

Jedina ispravna odluka. Ali ne možemo reći da nam je bilo svejedno dok smo je čekali. Neka. Ovako je slatko da slađe ne može biti. Velika Barsa je DVA puta pobeđena,a Partizanu je potvrđena pobeda pošteno zarađena na terenu. Lep osećaj...86

TERMIT

pre 14 godina

..E TAKO....prvo neka ih bude sramota..(ako ta rec postoji kod njih i znacenje)..na ulozenu zalbu..jer sada su nam dali duplu pobedu mada i da je usvojena za mene pobeda PARTIZANA ne bi dolazila u pitanje...ma sta bilo.....IDEMO DALJE...MNOGO SMO JAKI...GROBARI INDJIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

novski

pre 14 godina

Zna se gdje smo igrali utakimice one sezone kad smo bili prvaci Evrope,valjda od tog vremena nas ne vole Katalonci,jer Partizan je uvijek isao uz kraljeve.

Nex

pre 14 godina

Kao sto sam rekao ranije, sad ste se obrukali pred celom Evropom. Ovo je pocetak vaseg kraja! Hvala vam za jos jedan ogroman plus nasem Partizanu!

Ivan grobar sa Cetinja

pre 14 godina

Realno i ocekivano!Ma i ovi c....i iz Barselone su to znali, ali htjeli da izvrse neku vrstu pritiska. Medjutim, to im nije uspjelo!Partizan ce da pobijedi Marusi u Atini i gotovo!

štetočina

pre 14 godina

Ja ne znam šta da kažem, osim da je Barselona u ovom slučaju značajno i nepovratno oštećena ... daj Bože da nastavimo da joj nanosimo ovakvu štetu i dalje ...

Ben

pre 14 godina

U TOP 16 kosarkaske Euroleague ove godine su se ocekivano plasirali veliki evropski timovi poput Real Madrida, Panatinaikosa, Partizana, CSKA, Macabija, Olimpijakosa, ali i nekoliko malih kao sto su Himki, Prokom ili Barecelona!!!

Zoran

pre 14 godina

Zar je neko ocekivao drugaciju odluku? Kako je Dule rekao pre neki dan: Sticemo novi autoritet... ja mislim da smo ga vec stekli, jer da nismo nisam siguran da bi odluka bila ovakva. Da li neko ima snimak utakmice? Ja zivim u Australiji i voleo bih da odgledam to famtasticnu utakmicu?

les Lionceaux

pre 14 godina

Na kraju svog zvaničnog saopštenja Evroliga je dodala da “Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi”.


opa, očekivao sam da će odbaciti žalbu, ali da će ih ovako otresti ko slinu, i Barselonu i Lamoniku... to nisam.. svaka čast za Euroligu u ovom slučaju

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 14 godina

Poštena i očekivana odluka!
Mislim da je realno očekivati da u naredne dve utakmice Partizan dobije jednu utakmicu i to Marusi kući(ali uz bolju koš razliku sa njima),a da Barselona dobije PAO dva puta! Što bi značilo da Partizan sigurno ide dalje!
A tabela posle 4 kola bi bila:
1)Partizan 3-1 (pobeda-poraz)
2)Barselona 3-1
3)Marusi 2-2
4)PAO 0-4
Ako ovako bude Partizan i da izgubi u 5 i 6 kolu(PAO i Barsa) imaće skor na kraju 3-3,a Marusi sigurno gubi bar jednu do kraja(Barsa ili PAO) i maće skor u najboljem slučaju 3-3(ali lošiju koš razliku sa Partizanom),a PAO nas ne može ni teoretski stići posle 0-4! Što bi značilo da Partizan ide u F-8 sigurno kao drugi...to je realno...ali naši apetiti su porasli i mi hoćemo prvo mesto u grupi i prednost domaćeg terena u F-8...pa zato neka bude što biti ne može!
VOLIM GA KO OKA DVA!

Zika SD

pre 14 godina

Totalno sam razočaran institucijom zvanom ''Barselona''. Nedopustivo je i nesportski žaliti se bez ikakvog osnova na nešto tako očigledno.
Očekujem smenu ''pripravnika'' na klupi, od strane rukovodstva Barselone.
Znam, teško je izgubiti od jednog tako malog (ogromnog) Partizana. Do F4 sa Duletom.

Шоне

pre 14 godina

Не можете да нас победите лажима јер наше је срце веће од свега на свету !

grobar kumanovo

pre 14 godina

druga odluka nije se ni ocekivala bila bi velika sramota da su presudili u njihovu korist a sad jos marusija da dobijemo i gde bi nam bio kraj zato sutra sretno crno beli

Nebojsa

pre 14 godina

Fala bogu da su doneli ocekivanu odluku. Da nije bila Barselona u pitanju ne bi ni pregledali snimak jer takvo pregledavanje snimka nije ni predvidjeno pravilima. Morace Barselona da zasluzi pobedu na terenu.

pirke

pre 14 godina

Bravo za EL, nisu se obrukali jer su pravila jasno na nasoj strani, i u ovom izvestaju je sve lepo receno. Nisu mogli nikako da dobiju utakmicu, a inace jasno su odredjene situacije kada se koristi snimak, i ova situacija nije jedna od tih. Inace Partizan je pobedio jos 3. a ovo je samo potvrda toga.

bojan

pre 14 godina

Konacno da nismo pokradeni... Red je i bio! Valjda smo i mi zasluzili bar malo respekta(ne mislim da gledanje kroz prste), posle svega sto smo ucinili kako na nivou reprezantativnog, tako i u klupkoj kosarci. I ovakve situacije se ne desavaju prvi put kada je Srbija(bilo klub ili reprezentacija) u pitanju. To je sramota. Samo je falilo jos ovo da nam ukradu... Svaka cast igracima Partizana(iako nisam pristalica grobara)!!! Vi ste najbolji srpski brend! Samo napred... u pohod na F4!!!

dimitriala

pre 14 godina

nije dovoljno samo odbaciti zalbu kao neosnovanu, to je usotalom bilo jasno cim se prvi put pustio snimak posle tekme. ne! barsu treba kazniti novacno jer inace sta ih sprecava da ponovo na sledecoj tekmi naprave isti pritisak. posteno su izgubili tekmu a onda su na neposten nacin hteli da je dobiju. birokratskim putem na muvanje i pritisak i na njihov uticaj u evroligi. e sada ih posteno treba kazniti kao sto dobije fudbaler karton za simuliranje penala. kada ih vec nije sramota da sa ekipom koja vredi vise nego cela nasa liga sa svim klubovima i kapicicem na celu izgube i ne samo da izgube vec ih momci ponize u prvoj 1/4 , i umesto da odu kuci pokrivenih usiju i treniraju vise ne bi li dorasli partizanu oni hoce na mufte da dobiju tekmu.

Mirko

pre 14 godina

N avijač sam Crvene Zvezde i u principu me stvari vezane za Partizan apsolutno ne interesuju.Ovo sto je pokušala da uradi barselona ne samo da nije sportski nego nije ni moralno ni ljudski.Sram da ih bude.
Postavio bih jedno pitanje Grobarima:Šta mislite da li Željko Obradović ima veze sa izjavom košarkaša Batista?Ako nema žašto ga ne demantuje?

Kosarkas

pre 14 godina

Partizan sad treba da ide na pobedu i u Barseloni, cisto da se zna da je Partizan jednostavno bolji i jaci.
A Barselona se i zalila, jer je slabiji tim koji na parketu ne moze da pobedi Partizan.
(vlada, 10. februar 2010 12:22)

Hmmm, batice, pa nije kosarka fudbal pa da se ide na nereseno ??? Uvek se ide na pobedu!!!

milicica

pre 14 godina

Ovo je jedina ispravna odluka. Partizan je zaslužio tu pobedu. Krivo mi je što su nam pokvarili slavlje u Pioniru. Idemo dalje...

pajke

pre 14 godina

sada kada su naljutili duleta nema im spasa ima da ih bijemo i u gostima. a zamislite da im to bude odlucujuxa tekma pa umro bih od srece....

delboy

pre 14 godina

mnogo smo jaki. po prvi put da evropa presudi u nasu korist. pravo cudo. trebali su da pitaju TOMISLAVA CVITKOVICA {HRT} za misljenje i njemu slicnim. NAPRED PARTIZANE PARTIZAN

Slobodan

pre 14 godina

Zar je moguće da se već pojavljuju tipovi sa novim teorijama zavere, tipa španski sudija će nam protiv Marusija uzeti meru, kakav smo ni to bre narod.

iw4n

pre 14 godina

@pravnik

Blago se tebi na tvojoj diplomi...Samo mi reci kome bi svirao faul Kecmanu koji je omasio Mickaela ili Veselom koji ga je jedva dodirno stomakom(levu ruku drzao gore a desnu na stomaku ceo napad,,cima ga je faulirao?stomakom?) ili bi mozda dao Vranesu sto je skocio???

stevica

pre 14 godina

tako jeeeeeee... pravda i za zelenim stolom... idemooooooo jakooooooooooooo..!!!!!!111 napred Partizan!!!!!!! http://www.euroleague.net/news/i/66848/180/partizan-belgrade-regal-f-c-barcelona-disciplinary-judge-decision

djordjevic

pre 14 godina

Na kraju svog zvaničnog saopštenja Evroliga je dodala da “Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi”.

Ovde se ustvari vidi da je evroliga malo nalupala samare i Partizanu i kataloncima. Po principu: alo deco, kome vi delite snimke, sve je to vlasnistvo ULEBa...mojne vas tuzimo za pirateriju.

DOMINIRAJ!

Ivan

pre 14 godina

“Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi“
E, a zbog ovoga bi ta ista sudijska trojka trebalo da bude kaznjena.
Kao i zbog drzanja 9000 ljudi u Pioniru u neizvesnosti, a takodje i ljudi kraj malih ekrana. Kao i zbog podizanja tenzije u prepunom Pioniru i mogucnosti dovodjenja u opasnost tih ljudi.

pravnik

pre 14 godina

Kao profesionalni trener smatram da FIBINA pravila nisu bas najbolje uskladjena. Evo nekoliko primera za koje verujem da trebaju definitivno da budu razmotreni.
1. “Slucaj Barselona” podrazumeva da nesme da se utice na loptu po isteku vremena
- Isto pravilo se ne koristi u potpunosti u drugim slucajevima - npr. nije logicno da kad igrac krene na dvokorak bude fauliran na prvom koraku, posle cega se zaustavlja vreme ali se dozvoljava kontinuitet suta odnosno dozvoljava se (nekaznjen) uticaj odbranbenih igraca na sutera tj. loptu po isteku vremena. Dakle vreme je zaustavljeno, igrac naknadno sutira i biva fauliran. Resenje bi moglo biti da se prizna kos cak iako nije postignut,dosuditi jos jedan faul ili kao po starom pravilu da se priznaje kos samo posle faula na drugom koraku.
2. Akt sutiranja – pravilo 3 sekunde. Nedavno su mi se desili sledeci slucajevi.
a) Igrac ide na dvokorak ispada mu lopta koja ide ispod nivoa obruca on je hvata i nastavlja akciju driblingom, sutem ili dodavanjem. Prema pravilima to se tolerise jer se to smatra kao akt sutiranja iako lopta nije dodirnula obruc. U ovom slucaju nije doslo do promene vremena za sut odnosno novih 24 sekunde. Ovaj slucaj mora definitivno da bude bolje definisan jer napadac je u aktu suta, ocigledno je promasio kos ali ne dobija novo vreme za napad.
b) Igrac sutira na kos “air ball” njegov saigrac hvata loptu u reketu posle boravka u reketu vise od 3 sekunde i nastavlja napad. Dakle slicna iregularnost kao i kod predhodnog slucaja – “ari ball” se smatra kao akt sutiranja ali nema novih 24 sekunde za napad?! Znaci sut je prema PRAVILU 3 SEKUNDE a nije sut po PRAVILU 24 SEKUNDE za novi napad. Predlog boljeg definisanja akta suta bi trebao da bude ili po starom da lopta mora da udari u obruc ili da se novih 24 sekunde dobija posle signala sudije zapisnickom stolu koji ce da potvrdi akt sutiranja.

Zahvalan za vase komentare

Torres

pre 14 godina

Navijač sam onih što ih vi zovete s.s. ili navijači Barselone iz komšiluka.Pošto zluradih ima i na jednoj i na drugoj strani nije važno.Ja spadam u normalne navijače i ne mogu a da se prosto ne radujem što je Partizan to što jeste.I Dule se,valjda što je definitivno ostvaren i priznat,prilično promenio i više ne izaziva toliko antipatija.Šta reći?Razbijajte ih redom Grobari!!!

Nemanja

pre 14 godina

Sto se mene tice, ja sam Partizanu cestitao na pobedi jos posle utakmice i samo tako nastavite. A ko god da bude bolji u derbiju ipak nek pobedi Zvezda ;) :)

100%

pre 14 godina

Pa naravno, inace da je Grozan imao bilo kakvu cinjenicu kojom je mogao da se vodi da ponovi utakmicu, on bi je ponovio... Sada je najvaznije, dobra koncentracija sjutra vece, i dobra borbenost, pa da vidimo jeli to dovoljno za jos jedan trijumf u nizu.. SRECNO

ljubitelj kosarke

pre 14 godina

Igrac ide na dvokorak ispada mu lopta koja ide ispod nivoa obruca on je hvata i nastavlja akciju driblingom, sutem ili dodavanjem. Prema pravilima to se tolerise jer se to smatra kao akt sutiranja iako lopta nije dodirnula obruc. U ovom slucaju nije doslo do promene vremena za sut odnosno novih 24 sekunde.

Profesionalni treneru,ti kao poznavaoc kosarkaske igre morao bih da znas da ukoliko igrac ide na dvokorak i lopta mu ispada i on krece da ponovo vodi loptu i nastavlja igru to treba da budu koraci...ili eventualno dupla lopta ukoliko ona nije dodirnula kos a igrac je sutirao,pa ponovo uzeo loptu,a zatim dodao slobodnom igracu.

Svarce Neger

pre 14 godina

OK ako je tako. A sad cenjeni odboru, dajte malo po usima Barsi i sudijama sto su radili to sto su radili, a nisu smeli to da rade. Ili ce mozda dalje da se zale sudu u Strazburu ili pak onom specijalnom u Sheveningenu (Hagu).

Neško

pre 14 godina

b) ukoliko se traži faul u momentu kada je za zvaničnom semaforu vreme isteklo (0:00) na kraju bilo kog perioda igre ili produžetka.

Sve mi se cini da je Barsa pogresila, bolje bi im bilo da su trazili faul nad igracem koji je sutirao, jer je bilo ocigledno da ga je Vesely grubo faulirao...

Duško, NS

pre 14 godina

ljudi moji, ja sam bio na toj utakmici, i bio sam na mnogima drugima, ali ovo je bilo neviđeno...kao da nije bilo dosta borbe na parketu, produžetaka i strepnje do samog kraja, već smo morali da buljimo u sudije koje bulje :) u ekran. ali, svi treba da budemo ponosni da je u jednom tako važnom i velikom sportu kao što je košarka to veče glavna vijest bila pobjeda partizana, da više niko nikada u pionir neće doći spuštenog garda. drago mi je što sam bio svjedok jedne velike utakmice

skandynaac

pre 14 godina

Ne radujte se jos nije sve zavrseno i gomila lazi izneta je na sajtu u saopstenju tzv sudiske komisije,zamolio bih da objavi zvanicana izjava a ne ko po obicaju srpska bla,bla.

steva

pre 14 godina

ovo je očekivana odluka, žalba barselone je samo pritisak na sudije za predstojeće utakmice, i to je to. kao što sam već rekao jednom, očekivao bih i od partizana da u sličnoj situaciji takođe izvrši pritisak.
ali, sa druge strane, disciplinska komisija je takođe poslala jasnu poruku sudijama da ne podležu preitiscima velikih klubova i njihovih trenera.

Neško

pre 14 godina

b) ukoliko se traži faul u momentu kada je za zvaničnom semaforu vreme isteklo (0:00) na kraju bilo kog perioda igre ili produžetka.

Sve mi se cini da je Barsa pogresila, bolje bi im bilo da su trazili faul nad igracem koji je sutirao, jer je bilo ocigledno da ga je Vesely grubo faulirao...

skandynaac

pre 14 godina

Ne radujte se jos nije sve zavrseno i gomila lazi izneta je na sajtu u saopstenju tzv sudiske komisije,zamolio bih da objavi zvanicana izjava a ne ko po obicaju srpska bla,bla.

pravnik

pre 14 godina

Kao profesionalni trener smatram da FIBINA pravila nisu bas najbolje uskladjena. Evo nekoliko primera za koje verujem da trebaju definitivno da budu razmotreni.
1. “Slucaj Barselona” podrazumeva da nesme da se utice na loptu po isteku vremena
- Isto pravilo se ne koristi u potpunosti u drugim slucajevima - npr. nije logicno da kad igrac krene na dvokorak bude fauliran na prvom koraku, posle cega se zaustavlja vreme ali se dozvoljava kontinuitet suta odnosno dozvoljava se (nekaznjen) uticaj odbranbenih igraca na sutera tj. loptu po isteku vremena. Dakle vreme je zaustavljeno, igrac naknadno sutira i biva fauliran. Resenje bi moglo biti da se prizna kos cak iako nije postignut,dosuditi jos jedan faul ili kao po starom pravilu da se priznaje kos samo posle faula na drugom koraku.
2. Akt sutiranja – pravilo 3 sekunde. Nedavno su mi se desili sledeci slucajevi.
a) Igrac ide na dvokorak ispada mu lopta koja ide ispod nivoa obruca on je hvata i nastavlja akciju driblingom, sutem ili dodavanjem. Prema pravilima to se tolerise jer se to smatra kao akt sutiranja iako lopta nije dodirnula obruc. U ovom slucaju nije doslo do promene vremena za sut odnosno novih 24 sekunde. Ovaj slucaj mora definitivno da bude bolje definisan jer napadac je u aktu suta, ocigledno je promasio kos ali ne dobija novo vreme za napad.
b) Igrac sutira na kos “air ball” njegov saigrac hvata loptu u reketu posle boravka u reketu vise od 3 sekunde i nastavlja napad. Dakle slicna iregularnost kao i kod predhodnog slucaja – “ari ball” se smatra kao akt sutiranja ali nema novih 24 sekunde za napad?! Znaci sut je prema PRAVILU 3 SEKUNDE a nije sut po PRAVILU 24 SEKUNDE za novi napad. Predlog boljeg definisanja akta suta bi trebao da bude ili po starom da lopta mora da udari u obruc ili da se novih 24 sekunde dobija posle signala sudije zapisnickom stolu koji ce da potvrdi akt sutiranja.

Zahvalan za vase komentare

Mile Srbin

pre 14 godina

ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)
Pa tebe zanima, cim si ovde!

štetočina

pre 14 godina

Ja ne znam šta da kažem, osim da je Barselona u ovom slučaju značajno i nepovratno oštećena ... daj Bože da nastavimo da joj nanosimo ovakvu štetu i dalje ...

ULEB

pre 14 godina

E tako, sada mozete slobodno da nastavite da pricate o teorijama zavere, crnim i belim magijama, vesticama i mrziteljima Srpskog naroda i ostale gluposti koje su nama kao narodu svojstvene.
ULEB je pokazao da je postena organizacija i dodelio nam je pobedu uprkos spekulacijama, sve sa sedistem u Barseloni!
Jasno je bilo da Barsa nema sta da trazi sa ovom tuzbom kada je mec sa Partizanom u pitanju, ali su izgleda izvrsili lep pritisak na sudijsku organizaciju i ULEB pred predstojece meceve sa PAO-om koji ce biti odlucujuci.
Izgleda da su i oni svesni da PAO moze 2x da ih savlada, tako da nista ne zele da prepuste slucaju.
A mi lepo sutra da se okrenemo najbitnijem duelu u sezoni i da probamo da obezbedimo plasman u narednu rundu Evrolige, srecno crno-beli!

Slobodan

pre 14 godina

Zar je moguće da se već pojavljuju tipovi sa novim teorijama zavere, tipa španski sudija će nam protiv Marusija uzeti meru, kakav smo ni to bre narod.

Nemanja

pre 14 godina

Sto se mene tice, ja sam Partizanu cestitao na pobedi jos posle utakmice i samo tako nastavite. A ko god da bude bolji u derbiju ipak nek pobedi Zvezda ;) :)

Mirko

pre 14 godina

N avijač sam Crvene Zvezde i u principu me stvari vezane za Partizan apsolutno ne interesuju.Ovo sto je pokušala da uradi barselona ne samo da nije sportski nego nije ni moralno ni ljudski.Sram da ih bude.
Postavio bih jedno pitanje Grobarima:Šta mislite da li Željko Obradović ima veze sa izjavom košarkaša Batista?Ako nema žašto ga ne demantuje?

Dule,Čačak

pre 14 godina

Još jedna nesreća za one "objektivne"zvezdaše:
Barcelona im izgubila,jer nije prihvaćeno ono "što smo svi videli":da je bio koš!
Doduše potresli su se i kad im je izgubio Panatenaikos,pa Olimpiakos,pa Unikaha...Udarci su to,nije im lako!

E, tako se to radi!

pre 14 godina

Sad vodimo već 3:0 protiv katalonskih ..gana!

1:0 na terenu
2:0 kad su gledali snimak
3:0 kad su im odbili žalbu

Ponizili smo ih. Na svim frontovima.

Kosarkas

pre 14 godina

Partizan sad treba da ide na pobedu i u Barseloni, cisto da se zna da je Partizan jednostavno bolji i jaci.
A Barselona se i zalila, jer je slabiji tim koji na parketu ne moze da pobedi Partizan.
(vlada, 10. februar 2010 12:22)

Hmmm, batice, pa nije kosarka fudbal pa da se ide na nereseno ??? Uvek se ide na pobedu!!!

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 14 godina

Poštena i očekivana odluka!
Mislim da je realno očekivati da u naredne dve utakmice Partizan dobije jednu utakmicu i to Marusi kući(ali uz bolju koš razliku sa njima),a da Barselona dobije PAO dva puta! Što bi značilo da Partizan sigurno ide dalje!
A tabela posle 4 kola bi bila:
1)Partizan 3-1 (pobeda-poraz)
2)Barselona 3-1
3)Marusi 2-2
4)PAO 0-4
Ako ovako bude Partizan i da izgubi u 5 i 6 kolu(PAO i Barsa) imaće skor na kraju 3-3,a Marusi sigurno gubi bar jednu do kraja(Barsa ili PAO) i maće skor u najboljem slučaju 3-3(ali lošiju koš razliku sa Partizanom),a PAO nas ne može ni teoretski stići posle 0-4! Što bi značilo da Partizan ide u F-8 sigurno kao drugi...to je realno...ali naši apetiti su porasli i mi hoćemo prvo mesto u grupi i prednost domaćeg terena u F-8...pa zato neka bude što biti ne može!
VOLIM GA KO OKA DVA!

grobar_bg

pre 14 godina

mislim da su se navijaci jednog malog Beogradskog kluba vise razocarali ovom odlukom Euroleague nego navijaci Barse i Pao-a! Sami protiv svih, jaci od svega! E, a jesu prosli Turk Telekom??

Barsa: skromno, ali sa stilom ;)))

pre 14 godina

"U ovom trenutku mogu samo da izrazim veliko zaljenje sto je Evroliga jos jednom pokazala frapantnu pristrasnost i nekompetentnost u resavanju sporova...Tuzilastvo Haskog tribunala je vec podnelo optuznicu za genocid nad neduznim i sportskim znanjem nenaoruzanim navijacima Barselone i crvene zvezde protiv generala D.V. i njegove JSO (Jedinice za specijalna objasnjavanja) i ocekujemo od srpskih vlasti da se te osobe pod hitno uhapse i sprovedu u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. Istraga ce naknadno biti prosirena I na izvesnog Tomislava Karadzica Toleta, koji je od ranije dovodjen u vezu sa osobama optuzenim za ratne zlocine (pa pobogu, zar nikom dosad nije bio sumnjivo da se covek preziva isto kao Radovan???), a koji je vrsio pritisak na sudije pre i tokom, a na Evroligu, NATO, OPEK, MMF i spansku ambasadu posle meca. Ujedno izrazavam najdublje saosecanje sa zrtvama ovog stravicnog I nezapamcenog zlocina recima: Priznajte da ste se ponadali????
Mladic? On od danas prestaje da bude prioritet!"
Iskreno Vas, Serz Bramerc.
Vukcevicu, reaguj!!! Hahahahahahahahaaa!!!

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Nije imalo kud - previše je bilo očigledno da je Partizan regularno pobedio!
Da je imalo i mm mesta sumnji - mi bi ostali "kratkih rukava".
Nije ovo nikakva pobeda pravde, već činjenica!
Svejedno - nismo samo grobari crvenkaste komšinice, već i prebogatih udavača po Europi.
Je li jasno svima da bi Dule plivao i u živom pesku!!!

mali ljudi a velike lazi

pre 14 godina

Razumem da vas vise bole Partizanove pobede nego Zvezdini porazi.
Razumem da se vise radujete Partizanovim porazima nego Zvezdinim pobedam. Cak i u takvim situacijam treba biti posten pa reci istinu a ne lagati i izmisljati svasta.

Svako ko je odgledao snimak ne moze da kaze da se ne zna gde ide lopta ili jos gore da bi sigurno usla u kos, sta god da je evroliga na kraju odlucila. Ne treba meni sudije ili ko zan ko vec da objasnjava i tumaci ono sto sam video.

Bez namere ikog da uvredim, samo me zanima. Da li vas stvarno toliko boli ta pobeda Partizana da ste u stanju da lazete, izmisljate, trazite dlaku u jajetu i zelite da uakljate jedino lepo sto se desava u ovoj zemlji Srbiji a to su pobede nasih sportista, samo zato sto nose boje dresova koje vam nisu drage?
STA TO IMA U LJUDIMA TUZNO...?

PS. Cast izuzecima. Nadam se da ste u vecini:)

iw4n

pre 14 godina

@pravnik

Blago se tebi na tvojoj diplomi...Samo mi reci kome bi svirao faul Kecmanu koji je omasio Mickaela ili Veselom koji ga je jedva dodirno stomakom(levu ruku drzao gore a desnu na stomaku ceo napad,,cima ga je faulirao?stomakom?) ili bi mozda dao Vranesu sto je skocio???

Zoki Poki

pre 14 godina

Драго ми је ово због познавалаца правила из земље, региона, неки су се из Америке јављали.
Моша.
А навијачима с.с. који се јављају на вести о Партизану.
ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)
Само напред. И следеће године желим да освојите Еврочеленџ куп.
Срећно.

Dragan genije

pre 14 godina

Odbijena zalba, naravno. Ali Barsa ne sedi skrstenih ruku, sve planira unapred. Zato ce sve to lepo sutra pokusati da vrati gospodin Jose Ramon García Ortíz u njihovo ime, inace sudija na mecu Mrusi-Partizan...
nadam se da gresim...

MK

pre 14 godina

He, he...'Ajde sad da nas 1.500.000 vernih navijača voljenog nam kluba, koji smo gledali ili prisustvovali meču, tužimo trenera Barselone zbog pretrpljenog strah i posledica koje je isti , zajedno sa neosnovanom tužbom, prouzrokovao nama ovih prethodnih 5 dana...čisto malo, eto, da tog moralnog liliputanca dekoncentrišemo pred meč sa PAN... :-) Ne znam za Vas braćo, ali ja sam se ozbiljno istraumirao čekajući presudu... Uzdravlje.

delboy

pre 14 godina

mnogo smo jaki. po prvi put da evropa presudi u nasu korist. pravo cudo. trebali su da pitaju TOMISLAVA CVITKOVICA {HRT} za misljenje i njemu slicnim. NAPRED PARTIZANE PARTIZAN

6kilometara

pre 14 godina

Lepo su meni dečica od tri i pet godina rekli:"NIJE TATA LOPTA UŠLA U KOŠ"!Gledali su na televiziji pa su bolje videli.Znao sam da su u pravu.

vlada

pre 14 godina

Partizan sad treba da ide na pobedu i u Barseloni, cisto da se zna da je Partizan jednostavno bolji i jaci.
A Barselona se i zalila, jer je slabiji tim koji na parketu ne moze da pobedi Partizan.

boske

pre 14 godina

A vi, kako 'te?
Ma, daj Opaca, sada ce Rigas da razmotri, njima treba pobeda.
Roming je zakazao, ali se vidimo za vikend.
dominiraaaaaaaaaaaaaaaaaaj

Ivan

pre 14 godina

“Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi“
E, a zbog ovoga bi ta ista sudijska trojka trebalo da bude kaznjena.
Kao i zbog drzanja 9000 ljudi u Pioniru u neizvesnosti, a takodje i ljudi kraj malih ekrana. Kao i zbog podizanja tenzije u prepunom Pioniru i mogucnosti dovodjenja u opasnost tih ljudi.

djordjevic

pre 14 godina

Na kraju svog zvaničnog saopštenja Evroliga je dodala da “Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi”.

Ovde se ustvari vidi da je evroliga malo nalupala samare i Partizanu i kataloncima. Po principu: alo deco, kome vi delite snimke, sve je to vlasnistvo ULEBa...mojne vas tuzimo za pirateriju.

DOMINIRAJ!

Zemun

pre 14 godina

Jel ima neko arhivirane komentare onih sto su tvrdili da je Barselona pokradena,ako ima neka pusti da se uvere jos jednom koliko ih bole uspesi velikog Partizana.

darije

pre 14 godina

Ove godine Barselona je u svim takmičenjima dosad doživela samo 4 poraza. Zanimljivo je da je dva puta poražena od Partizana. Ne žutom i zelenom terenu.

Beogradjanin

pre 14 godina

... Svaka cast Partizanu, iako ne navijam za njih bodrim ih u Evroligi. Spanci su se samo dodatno brukali, a PAO ce im vec pokazati da su u padu forme...

Dule te tuzi Dule ti sudi...

pre 14 godina

kazem ja...Dule kad kaze da je pobeda cista onda tu nema....onda je to AMIN za sve !!

neke stvari Barselona ne moze da kupi, za sve ostalo tu je Partizan...

100%

pre 14 godina

Pa naravno, inace da je Grozan imao bilo kakvu cinjenicu kojom je mogao da se vodi da ponovi utakmicu, on bi je ponovio... Sada je najvaznije, dobra koncentracija sjutra vece, i dobra borbenost, pa da vidimo jeli to dovoljno za jos jedan trijumf u nizu.. SRECNO

sever delija

pre 14 godina

Ja kao vatreni delija sa severa priznajem da se stidim svojih kolega sa tribine, zasto ste toliko ljubomorni na Partizan? Mnogo vas ima velike komplekse od Partizana, vi izgleda sedite i gledate utakmice kk Partizan, a pionir nam prazan? svaka poruka i jednog zvezdasa ovde znaci cisti kompleks prema Partizanu ... usput cestitam kk Partizan na zasluzenoj pobedi nad Barselonom. Sramota me je reci, ali mi delije mnogo smo jadne i zavisne

Maerko

pre 14 godina

Bravo za odluku a sada na Marusi svim snagama.
Koga jos zanima utakmica sa Zvezdom za vikend, mozda nas i dobiju ali kad se bude odlucivalo o trofejima tu nemaju sanse kao uostalom ni predhodnih 9 godina :)

Sasa The Grobar

pre 14 godina

ma koga ovo zanima... nego, Delije idemo u Vitoriju na final 4 Uleb kupa, 300 e karta, 2 dana ostajemo... ZVEZDO VOLIM TE !!
(sombrero, 10. februar 2010 12:47)

Mislim da necu pogresiti ako kazem da zanima tebe.... Kako i ne bi, nemas prilike svakog dana da budes komsinica evropskog Giganta...

Шоне

pre 14 godina

Не можете да нас победите лажима јер наше је срце веће од свега на свету !

eskorijal

pre 14 godina

Po svim kosarkaskim pravilima iako je lopta izlazila iz kosa Roberts nije smeo da je dira jer je bila iznad obruca i postojala je mogucnost da odskoci od drugi obruc i da se vrati u kos.Takodje Partizan treba da bude zahvalan i sudijskoj trojci koja je dopustila ostru igru jer da se sudilo po uobicajenom evroligaskom kriterijumu Partizan bi mec zavrsio sa nekoliko iskljucenih igraca.Jednostavno Dusko Vujosevic protiv jacih od sebe koristi strategiju klanja na terenu pa ako prodje kod sudija dobro je.Sve u svemu za neutralne navijace ovo je patnja za oci jer takve su utakmice Partizana,sa mnogo faulova,ostre igre i maratonskih izmjena.Toliko.
(Sudija, 3. februar 2010 23:15)

U kojoj opstinskoj sudis, ako si uopste sudija? Toliko o tvom znanju!!!

Institucija

pre 14 godina

KK Partizan je svojim zalaganjem,radom,pozrtvovanjem i Sizifovskom voljom u prethodnih godina izborio fantasticni rezultate u Euroligi i iznedrio velike asove kao sto su :Velickovic ,Tepic,Tripkovic,Pekovic. Atmosvera koju navijaci KK Partizan prave na utakmicama evrolige je jedinstvena ne samo u evropi nego u svetu ,Dusko Vujosevic je prosle godine od strane svojih kolega proglsen za najboljeg trenera evrolige , oboren je rekord u poseti , u Pioniru su pali svi najjaci klubovi starog kontinenta pocevsi od :
Panatanaikosa,Olympiakosa,Macabia,Reala,Barcelone.... Sve je to uticalo da Partizan kao jedan od najsiromasnijih(ako ne i najsiromasniji klub u Euroligi ) dobije poziv da igra na americkoj turneji protiv NBA ekipa kao sto su Denver i Phoenix ....
Danas smo svedoci da ni zalba najjaceg kluba u evropi kome preti ispadanje iz eurolige i pored toliko ulozenih para i skora 11-0 ! do utakmice sa Partizanom ,cak u tako delikatnoj situaciji po Barcelonu Euproliga staje na stranu istine i pravde i presudjuje posteno na zalbu velike Barcelone u kojoj se inace i nalazi sediste Eurolige .
Poenta svega je da se samo radom ,zalaganjem i postenjem moze izboriti status u visokom drustvu.KK Partizan bi trebao da bude primer svim politicarima kako je moguce da te evropa sama zove i postuje ,moguce je radom i postenjem i umesto da nagrade taj Partizan koji im daje putokaze ka toj evropi u koju tako jako zele da udju oni mu omogucavaju da trenira u hladnom pioniru .....

Balansero

pre 14 godina

aaa.xaxaxaxaxa. Ma ima da odemo Barsi sa 5-0. Pustio bih Besovica, Mitrovica, Strahinju i Lesica da igraju celu tekmu. Da ih ponizimo do kraja. ...i jedva cekam da vidim onog jadnog Batista na zagrevanju. Naj**ao je!

MilosGrobarKg

pre 14 godina

Ma samo opusteno,malo su se nadali ovi navijaci Barce.Vidim da ih po komentarima ima vise u Srbiji nego u Spaniji.Ali...I KADA NE BUDES PRVI TI,I KAD SE CUJU ZVIZDUCI I TADA CU PARTIZANE ZNAJ DA TE VOLIM JA...POZ MOJI CRNO BELI DRUGOVIS

Гробар до гроба

pre 14 godina

Људи, схватите да је КК Партизан и Дуле легнда један од највећи српских брендова, а уједно и бренд Евролиге. Која је боља реклама за Евролигу од урнебесних утакмица у Пиониру и пада највећих клупских на најврућем терену у Европи. Осим поштене одлуке поводом жалбе (као евроскептик мислио сам да ће ипак каталонски лоби да буде јачи од правде), веома радује поштено суђење на утакмици са Барселоном у Пиониру. Само напред Партизан! Нема предаје до коначне победе!!!

Zika SD

pre 14 godina

Totalno sam razočaran institucijom zvanom ''Barselona''. Nedopustivo je i nesportski žaliti se bez ikakvog osnova na nešto tako očigledno.
Očekujem smenu ''pripravnika'' na klupi, od strane rukovodstva Barselone.
Znam, teško je izgubiti od jednog tako malog (ogromnog) Partizana. Do F4 sa Duletom.

ultrasrbin

pre 14 godina

batist,
ako zelis da pobedis barselonu i da sve bude po pravilima dodji u partizan. igraces bez plate,ali zar nije dovoljno da pobedjujes.
posle one izjave ocekujem da te maric u bg izuje i posalje na tribine.bolje cuti,ako vam bude trebalo pusticemo vas mozda.

Коментатор

pre 14 godina

Јасно је као дан да је ова небулозна тужба за циљ имала само притисак на сам УЛЕБ и на судијску организацију... Јадан покушај Барсе да се прикаже као мученик и да на овакав начин тражи неку будућу протекцију од судија...

ForeverSRB

pre 14 godina

Ja mislim da je ovo prvi put da mi, srpski navijachi, mozemo da chitamo neku vest (kada se neko tuzi) i da sa pravom kazemo POSTENA JE EVROPA... :))) Zadnjih 15 sporova smo izgubili... ;)

Đorđe

pre 14 godina

Ovo je pobeda sporta i fer pleja, a poruka Barseloni:
Predložite Evroligi da se u buduće ne igraju utakmice u dvoranama, već da se organizuje velika aukcija gde bi predmet aukcijske prodaje bio trofej Evrolige. Početna cena neka bude 5 miliona EUR, pa neka klubovi licitiraju i ko ponudi najviše da bude šampion Evrope.

ma idi...

pre 14 godina

Potpuno ocekivana odluka od strane ULEB-a. Objasnjenje vrlo kratko i jasno tako da nema niikakvih osnova za dalje sumnje u konacni ishod utakmice.

emillio

pre 14 godina

Nikako ne mogu da shvatim vas grobare! Uporno tvrdite da je Barselona veci klub od vas. Pa i vi i oni imate po jednu titulu i to da nije bilo Karija i Bodiroge djavola bi i nju videli.Velicina kluba se vidi po delima a ovo svrstava katalonce u mizerne klubove.Parama se obraz ne kupuje!!!

supermario

pre 14 godina

Ja jesam zvezdas ali navijao sam iz sveg srca da ne odobre sramnu tuzbu barselone..al mislim da to nije bio cilj..i svi su znali da je tuzba neosnovana iz jednog prostog razloga..snimak se ne gleda zbog tih stvari a ohoho tim sto se na snimku vidi pravda..Mislim da je trener barse hteo da slomi Partizanove igrace i da im prekine zalet koji su uhvatili...kao time out kako bi im prekinuo elan obzirom da su to ipak mladici i deca kojima je lakse manipulisati. Klasicna diverzija al valjda je Dule prozreo namere,verujem da jeste i nadam se da ce to uspeti da prenese igracima. To je klasicna spansko ciganska provokacija, tipa valjanje po terenu..ja tebi ti meni loptu i tako dok se protivnik ne iznervira. Isti su i fudbalu pa sto bi u kosarci bilo drugacije. Samo napred klinci i oprezno kao i do sad.

Predrag Dorcol

pre 14 godina

BRAVO!

E pa cestitke, Grobari, volim kada pravda pobedi, pa makar i vi bili u pitanju!

A sada neka ti misevi iz Barse pobegnu u neku rupu, da budu srecni da ih jos VI ne tuzite, jer imate svako pravo za to!

SRECNO SUTRA!

ljubitelj kosarke

pre 14 godina

Igrac ide na dvokorak ispada mu lopta koja ide ispod nivoa obruca on je hvata i nastavlja akciju driblingom, sutem ili dodavanjem. Prema pravilima to se tolerise jer se to smatra kao akt sutiranja iako lopta nije dodirnula obruc. U ovom slucaju nije doslo do promene vremena za sut odnosno novih 24 sekunde.

Profesionalni treneru,ti kao poznavaoc kosarkaske igre morao bih da znas da ukoliko igrac ide na dvokorak i lopta mu ispada i on krece da ponovo vodi loptu i nastavlja igru to treba da budu koraci...ili eventualno dupla lopta ukoliko ona nije dodirnula kos a igrac je sutirao,pa ponovo uzeo loptu,a zatim dodao slobodnom igracu.

Torres

pre 14 godina

Navijač sam onih što ih vi zovete s.s. ili navijači Barselone iz komšiluka.Pošto zluradih ima i na jednoj i na drugoj strani nije važno.Ja spadam u normalne navijače i ne mogu a da se prosto ne radujem što je Partizan to što jeste.I Dule se,valjda što je definitivno ostvaren i priznat,prilično promenio i više ne izaziva toliko antipatija.Šta reći?Razbijajte ih redom Grobari!!!

thunderbird12

pre 14 godina

Ko zna da cita izmedju redova videce da je disciplinski sudija doslovce napisao "Gluplju zalbu u zivotu nisam video. Smesni ste!"

PFC

pre 14 godina

Kako, zar nije najveci poznavalac evropske klupske kosarke Batist rekao da su "Pravila jasna i kos treba priznati"?!
Pa kako to, zar nisu najverniji "navijaci" Barselone u Srbiji, oni koji Barsu vise vole od Inieste i Cavija zajedno, rekli da je "kos" bio regularan?

Ajmo sad lepo, da cujem, kao sto Ilija Cvorovic kaze: JELI SMO GO..., bas tim recima...

mare slo

pre 14 godina

A oni se ponadali,stvarno je neprocenjivo znati koliko su zelieli tu pobedu i koliko su se za nju borili i posle utakmice,jedan klub kao sto je barsa da se toliko spusti znaci da da smo stvarno prejaki

Ana

pre 14 godina

Normalno, zalba je bila neosnovana. Pomalo sam se uplasila uticaja Barse i uopste spanskog lobija na ULEB, ali ipak je bilo ocigledno da ta lopta nije mogla u kos, ne po sadasnjim zakonima fizike. A sad idem da onog mog skeptika osisam na nulu.

Dragan

pre 14 godina

Ponizena barselona,pa dok su nasi ljudi bili na celo evrolige i fibe,vi ste jos ucili da radite dvokorak po prvi put u istoriji spanije!

TERMIT

pre 14 godina

..E TAKO....prvo neka ih bude sramota..(ako ta rec postoji kod njih i znacenje)..na ulozenu zalbu..jer sada su nam dali duplu pobedu mada i da je usvojena za mene pobeda PARTIZANA ne bi dolazila u pitanje...ma sta bilo.....IDEMO DALJE...MNOGO SMO JAKI...GROBARI INDJIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stevica

pre 14 godina

tako jeeeeeee... pravda i za zelenim stolom... idemooooooo jakooooooooooooo..!!!!!!111 napred Partizan!!!!!!! http://www.euroleague.net/news/i/66848/180/partizan-belgrade-regal-f-c-barcelona-disciplinary-judge-decision

Aca

pre 14 godina

Included in his final decision the Judge has also considered that “not only the Officiating Crew had no reason to use the video replay system in the present case, but it should not have made the images accessible to the coaches of the teams or to other persons. “

Znaci, ne samo sto je zalba tresh, sudije su jedino krive sto su uopste gledale snimak i sto su dozvolile trenerima da gledaju s njima. Tresla se gora..

Marko PFC

pre 14 godina

Samo Dule Vujosevic moze da pobedi Barselonu 3 puta za manje od nedelju dana.

Kako bi drugacije i odlucili kada je Dule Vujosevic sprzio sve snimke svojim pogledom.


VOLIM PARTIZAN

Nex

pre 14 godina

Kao sto sam rekao ranije, sad ste se obrukali pred celom Evropom. Ovo je pocetak vaseg kraja! Hvala vam za jos jedan ogroman plus nasem Partizanu!

Zoran

pre 14 godina

Zar je neko ocekivao drugaciju odluku? Kako je Dule rekao pre neki dan: Sticemo novi autoritet... ja mislim da smo ga vec stekli, jer da nismo nisam siguran da bi odluka bila ovakva. Da li neko ima snimak utakmice? Ja zivim u Australiji i voleo bih da odgledam to famtasticnu utakmicu?

Ivan grobar sa Cetinja

pre 14 godina

Realno i ocekivano!Ma i ovi c....i iz Barselone su to znali, ali htjeli da izvrse neku vrstu pritiska. Medjutim, to im nije uspjelo!Partizan ce da pobijedi Marusi u Atini i gotovo!

Nebojsa

pre 14 godina

Fala bogu da su doneli ocekivanu odluku. Da nije bila Barselona u pitanju ne bi ni pregledali snimak jer takvo pregledavanje snimka nije ni predvidjeno pravilima. Morace Barselona da zasluzi pobedu na terenu.

igor

pre 14 godina

Mi smo postali institucija i u ova teska vremena.
Pobediti Barselonu na terenu i za zelenim stolom samo u nekoliko dana je veliki uspeh.
Sada na krilima ovih pobeda lagano sa Marusijem pa sta bude.
Ziveo Partizan!!!!!!!!!!!!

Fridek

pre 14 godina

Eto sviam SARENA LAZA Barseloni, Batistu , "pravim poznavaocima pravila" ! Pravda je pobedila i samo se pokazalo koliko je Partizan VELIKI!!!

Da ne duzim vise poz za sve Grobare i sve one koji su verovali u pobedu!!!!

pirke

pre 14 godina

Bravo za EL, nisu se obrukali jer su pravila jasno na nasoj strani, i u ovom izvestaju je sve lepo receno. Nisu mogli nikako da dobiju utakmicu, a inace jasno su odredjene situacije kada se koristi snimak, i ova situacija nije jedna od tih. Inace Partizan je pobedio jos 3. a ovo je samo potvrda toga.

grobar kumanovo

pre 14 godina

druga odluka nije se ni ocekivala bila bi velika sramota da su presudili u njihovu korist a sad jos marusija da dobijemo i gde bi nam bio kraj zato sutra sretno crno beli

les Lionceaux

pre 14 godina

Na kraju svog zvaničnog saopštenja Evroliga je dodala da “Sudijska trojka ne samo da nije imala razlog da pregleda video snimak u konkretnoj situaciji, već ti snimci nisu smeli da budu dostupni ni trenerima ekipa, kao ni bilo kojoj drugoj osobi”.


opa, očekivao sam da će odbaciti žalbu, ali da će ih ovako otresti ko slinu, i Barselonu i Lamoniku... to nisam.. svaka čast za Euroligu u ovom slučaju

bojan

pre 14 godina

Konacno da nismo pokradeni... Red je i bio! Valjda smo i mi zasluzili bar malo respekta(ne mislim da gledanje kroz prste), posle svega sto smo ucinili kako na nivou reprezantativnog, tako i u klupkoj kosarci. I ovakve situacije se ne desavaju prvi put kada je Srbija(bilo klub ili reprezentacija) u pitanju. To je sramota. Samo je falilo jos ovo da nam ukradu... Svaka cast igracima Partizana(iako nisam pristalica grobara)!!! Vi ste najbolji srpski brend! Samo napred... u pohod na F4!!!

pajke

pre 14 godina

sada kada su naljutili duleta nema im spasa ima da ih bijemo i u gostima. a zamislite da im to bude odlucujuxa tekma pa umro bih od srece....

milicica

pre 14 godina

Ovo je jedina ispravna odluka. Partizan je zaslužio tu pobedu. Krivo mi je što su nam pokvarili slavlje u Pioniru. Idemo dalje...

Vojo

pre 14 godina

Čuo sam da je Barselona u žalbi dodala da traži samo pobedu, jer ne žele ponovo u Pionir. Sudija ih je poslušao i poštedeo "pakla Pionira"... Baš bi im bilo prijatno

Purger_Bg

pre 14 godina

Bio na tekmi. Odmah do klupe Partizana. Pobjeda i više nego zaslužena! Mene je atmosfera i borbenost dovela od ravnodušnosti do toga da sam iskreno navijao za Partizan. Od sada ću ih simpatizirati no mather what mislio o nekim porukama navijača. Sramota Barcina što ne znaju prihvatiti poraz. Svaki Duletov time-out - priča za sebe. Odluka da zadnjih 10 sekundi odigra zonu - koja je iznenadila SVE, Lakoviča, pa i igrače Partizana - genijalna... Šteta što ovakav sportski trenutak (koji traje 3 godine) nije popraćen od grada i sponzora... Pozzz ljubiteljima pravog sporta.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Jedina ispravna odluka. Ali ne možemo reći da nam je bilo svejedno dok smo je čekali. Neka. Ovako je slatko da slađe ne može biti. Velika Barsa je DVA puta pobeđena,a Partizanu je potvrđena pobeda pošteno zarađena na terenu. Lep osećaj...86

dimitriala

pre 14 godina

nije dovoljno samo odbaciti zalbu kao neosnovanu, to je usotalom bilo jasno cim se prvi put pustio snimak posle tekme. ne! barsu treba kazniti novacno jer inace sta ih sprecava da ponovo na sledecoj tekmi naprave isti pritisak. posteno su izgubili tekmu a onda su na neposten nacin hteli da je dobiju. birokratskim putem na muvanje i pritisak i na njihov uticaj u evroligi. e sada ih posteno treba kazniti kao sto dobije fudbaler karton za simuliranje penala. kada ih vec nije sramota da sa ekipom koja vredi vise nego cela nasa liga sa svim klubovima i kapicicem na celu izgube i ne samo da izgube vec ih momci ponize u prvoj 1/4 , i umesto da odu kuci pokrivenih usiju i treniraju vise ne bi li dorasli partizanu oni hoce na mufte da dobiju tekmu.

novski

pre 14 godina

Zna se gdje smo igrali utakimice one sezone kad smo bili prvaci Evrope,valjda od tog vremena nas ne vole Katalonci,jer Partizan je uvijek isao uz kraljeve.

Ben

pre 14 godina

U TOP 16 kosarkaske Euroleague ove godine su se ocekivano plasirali veliki evropski timovi poput Real Madrida, Panatinaikosa, Partizana, CSKA, Macabija, Olimpijakosa, ali i nekoliko malih kao sto su Himki, Prokom ili Barecelona!!!

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Jedino MAG DV moze da dobije Barselonu 3puta zaredom i to u roku od samo nedelju dana( na parketu ,za zapisnickim stolom i na kraju za zelenim stolom)!!!

Duško, NS

pre 14 godina

ljudi moji, ja sam bio na toj utakmici, i bio sam na mnogima drugima, ali ovo je bilo neviđeno...kao da nije bilo dosta borbe na parketu, produžetaka i strepnje do samog kraja, već smo morali da buljimo u sudije koje bulje :) u ekran. ali, svi treba da budemo ponosni da je u jednom tako važnom i velikom sportu kao što je košarka to veče glavna vijest bila pobjeda partizana, da više niko nikada u pionir neće doći spuštenog garda. drago mi je što sam bio svjedok jedne velike utakmice

steva

pre 14 godina

ovo je očekivana odluka, žalba barselone je samo pritisak na sudije za predstojeće utakmice, i to je to. kao što sam već rekao jednom, očekivao bih i od partizana da u sličnoj situaciji takođe izvrši pritisak.
ali, sa druge strane, disciplinska komisija je takođe poslala jasnu poruku sudijama da ne podležu preitiscima velikih klubova i njihovih trenera.

Svarce Neger

pre 14 godina

OK ako je tako. A sad cenjeni odboru, dajte malo po usima Barsi i sudijama sto su radili to sto su radili, a nisu smeli to da rade. Ili ce mozda dalje da se zale sudu u Strazburu ili pak onom specijalnom u Sheveningenu (Hagu).