Tenis 93

Utorak, 26.01.2010.

09:13

Čilić iznenadio Rodika!

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale Australijen Opena pobedom nad sedmim nosiocem, Endijem Rodikom, sa 7:6 (4), 6:3, 3:6, 2:6, 6:3 u setovima.

Èiliæ iznenadio Rodika! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

d

pre 14 godina

(To nisam ja, to je moja šauma, 27. januar 2010 09:55)

cilic vs kubot 2:0

http://www.itftennis.com/mens/players/headtohead.asp?player=100018489&opponent=30019034

ne pricaj gluposti.
i da ga je pobijedio kakve to veze ima. pa pobijedio je taj kubota krajem prosle godine i toddicka, djokovic je izgubio od trickog kad ovaj nije bio u top 100
u sportu a pogotovo tenisu su iznenađenja moguca

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Pre par meseci ga je pobedio i Kubot... I sta sad Kubot je buduci top 5 igrac? Hahahah.... Cek jos malo: Hahaha....:)

lol

pre 14 godina

Alo ko slovence stavlja kao sportsku naciju ? nogomet im je nula, tenis im je nula, kosarka im je nula, za pikado neznam mozda su tamo sila ?

realno

pre 14 godina

@mate
Ti ocigledno nisi dobro razumeo perin komentar koji je mozda i bio citat iz neke stampe.
Rec je o uspesnosti neke drzave u sportu u odnosu na broj stanovnika te drzave.
Pominju se nemci kojih ima oko 80 miliona, srbi(8 miliona), hrvati(5 miliona), slovenci (oko 2 miliona).
Gledajuci broj stanovnika i uspehe u sportu - verovatno i jesmo medju najuspesnijim nacijama kada je sport u pitanju. Slovenija mozda i jeste uspesnija ako se gleda njen broj stanovnika, jer ima 3-4 puta manje stanovnika od Srbije ili Hrvatske, a sasvim zapazene sportske rezultate u dosta sportova.

Olimpijske igre i medalje i nisu neko merilo za uspesnost u sportu, jer je preko 80% medalja iz svega par sportova kao sto su atletika, plivanje i borilacke discipline.

ja

pre 14 godina

E ovo je vec nesto. Rekao sam posle Ciliceve pobede nad Del Potrom, da ce ako ispadne u sledecem kolu ta pobeda biti samo koleteralna steta.
Ovom pobedom je momak dokazao da je mnogo napredovao.
Doduse Rodika moze da pobedi svaki igrac iz prvih 30 koji u svojoj igri koristi mozak i strpljenje.
Sto se tice Mareja iako vazi u polufinalu za favorita bice to tezak i neizvestan mech.
Cilic ga je vec izbacio sa US Opena, pre toga odigrao par prilicno tesnih mecheva, sto je samo znak da Cilic Mareju nikako ne lezi.
Ne bih se usudio da prognoziram ishod tog polufinala.

Naslednici

pre 14 godina

Dakle, igrace Mari i Marin! Uveren sam da ce i vecina Srba navijati za Marina (Cilica), koji je neuporedivo simpaticniji momak od Skota Endija. Cilic je nesumnjivo materijal za sampiona, a da li ce nastaviti svoj uzlet - videcemo. I sto je jos vaznije - videcemo da li ce se uspeti odrzati u vrhu, sto je jos mnogo teze. Inace, nakon Ivanisevica su trojica hrvatskih igraca kretala ka vrhu: Ljubicic je sve uradio ogromnim zalaganjem, dok kod Ancica i Cilica faktor "talenat" igra vrlo vaznu ulogu. Da, Ancica vise niko ne spominje, a bio je nedavno medju deset prvih. Izuzetno korektan mladic (kao i Cilic) Ancic je uspeo i da okonca studij prava (25 mu je godina), a povratak u teniski vrh nije bas izgledan. Zato sad sav teret lezi na Cilicu - prosla godina lansirala je Del Potra, ova bi godina mogla biti Ciliceva. Usput: nakon Krajisnika iz Banjaluke (Ljubicica), evo i jednog Hercegovca (Cilica)! Nek mu je sa srecom - ako smo se radovali uspesima najveceg teniskog sportsmena Nadala, zasto da se ne radujemo uspesima naseg suseda, prvorarednog igraca i fino vaspitanog mladica? Kad igra sa Djokovicem - zna se za koga cemo navijati. Ali nema razloga da Cilic ne dobije i nase simaptije, kad ne igra protiv nasih (Tipsarevicu i Troickom vec je postao i mora, ne mogu ga nikako dobiti).

nelekrele

pre 14 godina

Da, tri vrlo teška meča za redom i to dramatična u 5 setova. Oporaviti će se Čilić za naredni meč, bez brige.
Mene zanima koliko bi npr. jednom Đokoviću trebalo za OPORAVAK nakon takva 3 izuzetno teška meča? HA?
Da napomenemo, prethodna dva meča su bila protiv igrača iz top 10 i osvajača grand slamova. Kamo sreće da su to bili Kubot, Istomin & Co. :lol:
(Lobel, 26. januar 2010 10:18)

Mozda ce te ovo iznenaditi, ali sto si bolje rangiran, citaj bolji to ti zreb laksi! Nikakva mudrost, svi iz top5 su to prosli, poz

lista

pre 14 godina

@Vladimir
Imas sve te podatke na ATP sajtu u delu RANKING-RANKING FAQ.
Ako te bas zanima na gren slemovima je bodovanje sledece:
1. kolo 10
2. kolo 45
3. kolo 90
4. kolo 180
cetvrtfinale 360
polufinale 720
finale 1200
titula 2000 bodova.

Novak ce biti drugi, sem ako Marej ne osvoji titulu.
Cak i ako Marej osvoji titulu - Novak treba za drugo mesto samo da stigne do polufinala, odnosno da nocas pobedi Congu. U toj varijanti (Marej titula,a Novak bar polufinale) Nadal bi pao na cetvrto mesto.

lista

pre 14 godina

@Vladimir
Imas sve te podatke na ATP sajtu u delu RANKING-RANKING FAQ.
Ako te bas zanima na gren slemovima je bodovanje sledece:
1. kolo 10
2. kolo 45
3. kolo 90
4. kolo 180
cetvrtfinale 360
polufinale 720
finale 1200
titula 2000 bodova.

Novak ce biti drugi, sem ako Marej ne osvoji titulu.
Cak i ako Marej osvoji titulu - Novak treba za drugo mesto samo da stigne do polufinala, odnosno da nocas pobedi Congu. U toj varijanti (Marej titula,a Novak bar polufinale) Nadal bi pao na cetvrto mesto.

Ivan , Bar

pre 14 godina

Pa pazite . Bili Srbijanci, Crnogorci ili Hrvati uvijek cu radije navijati za 'naseg' nego za 'nekog stranca' (c)Rambo Amadeus .
Jos kad bi finale bilo Djokovic-Cilic ... :)
Pa nek pobijedi bolji Sloven :)

p.s Navijacu za Djokovica, naravno, ali i ako Cilici pobjedi cool je ono...

mate

pre 14 godina

neka se nađu u finalu Cilic I Nole pa taman moj Cilic da izgubi jer neman nista protiv Noleta ( simpaticni srbin kojeg vole hrvati )...

MinaDj

pre 14 godina

Jao, jao sta bih dala da Cilic pobedi Mareja! Dosadniji tenis od njegovog nisam skoro gledala. Inace, Marin igra fenomenalno, objektivno. Za Djokovica navijam iz sveg srca i slazem se sa konstatacijom da je on vec pre nekog vremena dokazao vrhunsku klasu. Ostaje da tako i nastavi.
I ja navijam za finale Djokovic-Cilic.
Napred Nole!

elpidiodasilva

pre 14 godina

marine zvijeri!!! kako je samo peti set odigra nakon sta je nesta u 3. i 4.,a rodik smecar ga je totalno izbacia iz takta sa svojim "otpalim" ramenom,i odigra furiozno te setove,ali cilic se ne da...kralj...bojin se za fizicku spremu jer murray je terijer(iako izgleda ko skotski ovcar)...uglavnom,bit ce sta bude al ja se iman pravo nadat balkanskom finalu...pozdrav iz splita

mate

pre 14 godina

@Pera?
Slovenija najbolja u sportu od bivsih republika Juge??
Pa neznam Pero jel ti pratis njihov sport ili tek tako kazes,pa Janica Kostelic im je pokazala kako se skija(iako mi imamo 2 brda za uvjete)Kosarka 2 na svjetu,tenis,Ivanisevic-Cilic-Ljubicic-Ancic,Vaterpolo svjetski prvaci,rukomet sve osvoijili sto postoji....Srbija takodje sve je osvojila od Tenisa do Kosarke,pa u cemu je onda Slovenija bolja od nas i vas??? u bagmintonu??neznam Pero al imam osjecaj da si zamjenio zemlju.

TENNIS

pre 14 godina

@emilijus
Pa zar nije jasno da je ovo sajt gde se navija za Djokovica. Pa necemo ici na neki Bugarski ili Francuski da navijamo. Zar nije normalno da uzivas i divis se pa i da favorizujes svog ljubimca. Samo me cudi zasto se navijaci drugih sportista bune i dolaze ovde, pa iritiraju i sebe i druge.

pinkerton

pre 14 godina

(Don Quijote, 26. januar 2010 14:44)
Samo da se nakratko osvrnem na Čilićeve godine..nikad (ali stvarno nikad) nisam na CRO siteu pročitao krivu info o njegovim godinama, zauvijek teenager isl...takve sprdačke komentare o godinama čitam samo kod srpskih forumaša..
Tek toliko, neka se zna otkud potiče taj mit o tome koliko je dečko star..

Pera

pre 14 godina

@el_croato
"Hrvati i Srbi jos jednom su dokazali da su najtalentirani narodi sportu....kad covjek samo pomisli da Njemaca ima 4 puta vise nego Hrvata i Srba zajedno, a kamo su njihovi uspjesi u tenisu, rukometu, kosarci...??"

Medalje na olimpijadi 2008:
Nemacka: 16 10 15 (ukupno 41)
Hrvatska: 0 2 3 (ukupno 5)
Srbija: 0 1 2 (ukupno 3)
Slovenija: 1 2 2 (ukupno 5)
Zanimljivo je da je Slovenija najmanja i najbolja od ovih nasih "bivsih", ali se nikad ne hvali "da su najtalentirani narodi u sportu"
Uzgred, voleli mi to ili ne, Dirk Novicki je najbolji evropski kosarkas u poslednjoj deceniji.
A sportova i takmicenja ima toliko, da ce se uvek naci nesto u cemu smo MI najbolji.

markan

pre 14 godina

mislim da je bilo zbilja dosta prepucavanja kompleksasa sa obje strane. dokle ljudi cemo se se razdvajati i dizati si tlak zbog sacice bijednih politicara na obje strane balkana. ovo je sport. i djoković i čilić su dvojac vrhunskih tenisaca, djoković je potvrdio da je najveca moguca svjetska klasa, čilić to tek mora. oba igraju predivan tenis i ja im zelim svu srecu.
pozdrav svim normalnim srbima i hrvatima.

hitro.hr

pre 14 godina

Hvala Eurosportu šta prenosi AO,tako da ne moran slušat Miću Dušanovića i njegovo stenjanje u mikrofon.A volija bi vidit finale Čilić-Djoković,kad već ne mogu rukometaši.Uvik je gušt kad 'pometemo' konkurenciju pa se nadjemo u finalu nekog sporta.Pa nek pobijedi bolji!Ostali neka pate.:)))))

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Cilicu,zasluzena pobeda!Nego ljudi,gde s @d i @ KOZETA.Nije valjda da ih je toliko ponela euforija da su preterali u svom komentaru i da im je Moderator,zamislite vi tu tugu,stopirao komentar.Zilav ovaj Hercegovac ali protiv Marija ce polagati maturu

Don Quijote

pre 14 godina

Na stranu nase vecno prepucavanje, moram priznati da mi je bas drago zbog pobede hrvatskog tinejdzera nad ovim Rodikom. Cak stavise, zelim mu finale od sveg srca. Iako je veoma mlad (prosle godine je sesti jubilarni put napunio 18 godina) napreduje dzinovskim koracima. Verovatno ce jednoga dana i on biti u poziciji da igra sa Istominom i slicnima, jer to treba zasluziti minulim radom. U svakom slucaju, vreme radi za njega. Svi ostali stare, samo je Cilic iz godine u godinu sve mladji i perspektivniji.

sremac

pre 14 godina

Odnos sadasnjih tenisera iz Hrvatske i Srbije je mnogo bolji nego odnos teniskih navijaca na forumima (odnos Djokovica sa Karlovicem i Ljubicicem, Vemic igra sa Karlovicem dubl...) sto je i razumljivo - oni zive od tog sporta i dobar odnos sa kolegama je nesto pozeljno, na stranu njihovi ljudski kvaliteti (koji nisu zanemarljivi).

Marin je extra teniser, najzad je usao u grupu top igraca (polufinale posle nekoliko cetvrtfinala grand slam turnira), konstantan je sa napredkom iz turnira u turnir a ima jos prostora u napretku u igri. U svakom slucaju srecno mu.

Bilo bi lepo da dodje do finala sa nasim Noletom, Zvezda-Dinamo (iz Medjugorja). Mogu da mislim sta ce da urade oni divljaci od balkanskih navijaca u Melbourneu u tom slucaju... morace ozzy policija da dovede vodene topove, helikoptere, dresirane kengure ... :P

Andrej77

pre 14 godina

Meni je bas drago zbog Marinove pobede. Normalan je decko, valjda..nisam bas upucen u karaktere komsijskih sporista. Rodik mi je odvratan a mali je zasluzeno prosao dalje.
Svaka cast!

Plamen

pre 14 godina

Marine,svaka ti čast! Nije mi žao što sam ustao u 5 ujutro! Ovakvu volju, borbenost i koncentraciju rijetko se viđa! I opet će se prevariti ovi koji misle da u njemu više nema snage, žilav je to hercegovački momak, odrastao na pršutu, maslinama i smokvama! :-) Sretno i Noletu, bio bi to fantastični finale!

Torrente

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.
(Tanc, 26. januar 2010 09:31)

isti komentar sam pročitala i kad je dobio Del Potra
(Winner, 26. januar 2010 10:14)


Od istog lika koji nakon svakog kola iste nebuloze piše..

miki

pre 14 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Mico-Dusanovic-Ne-daj-se-drzi

Kako Mico Dusanovic bodri Cilica, hahaha
Drzi to... ne daj se, lobaj ga... udri, ozesi... sad

Svaka cast Cilicu na prolazu

Kitinov Rules

pre 14 godina

Ovako dobri i kvalitetni igraci resavaju probleme sa Rodikom.
Neki drugi predaju meceve ili gube 6:3 i 6:2.

A da zaboravio sam: Puno je teze igrati sa Traverima, Chiudinelima i Istominima nego protiv DelPotra i Roddicka.

el_croato

pre 14 godina

Bravo Marine!

Eh kad bi finale bilo Marin vs. Nole .... ja mislim da bi parlament Australije morao izjavit izvanredno stanje u cijelo drzavi :-)

Hrvati i Srbi jos jednom su dokazali da su najtalentirani narodi sportu....kad covjek samo pomisli da Njemaca ima 4 puta vise nego Hrvata i Srba zajedno, a kamo su njihovi uspjesi u tenisu, rukometu, kosarci...??

Vladimir

pre 14 godina

Svaka cast Cilicu..Ali nije mi jasno da na sajtu nigde ne pise koliko poena sa osvaja u kom kolu na AO.Jer u ovom trenutku svi kalkulisemo da li je Nole posle meca Marija i Nadala drugi na svetu..Tako da molio bih da nas obaveste o poenima koje igraci osvajaju u svakoj rundi na grand slamu.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Prije godinu i po dana sam se potpisivao kao Del Potro fan, buduceg osvajaca gren slem titule. Kada su svi postali zaludjeni Del Potrom, ja sam snimio ovog momka kao buduceg velikog sampiona. Del Potro je vec sad previse masivan i mogu mu povrede zasmetati u karijeri, dok ovaj momak ima sve sto je potrebno. Brz, visok, nije sklon povredama... Moze lako postaviti nove standarde u tenisu. Na pocetku sezone sam rekao da od njega ocekujem da se prikljuci Rafi i Davidenku, pa Federeru i onda Rodiku i Del Potru. Ova dva zadnja su se, nazalost, srela s njim.

Castles

pre 14 godina

Ako Mari pobedi Nadala, u sledećem meču ću navijati za Mareja, iako ga ne podnosim, jer ovog Čilića ne podnosim još više... !!! (btw, nema to veze sa nacionalizmo, srbi -hrvati, da komšiji crkne krava i sl!!!!!!!!.... vceć mi je kao teniser grozan, grozniji od Marija)

Milan

pre 14 godina

Pogledao sam samo naslove na Index-u (super-covjek, zastrasujuca mirnoca i sl), a ni ne usudjujem se da procitam tekstove ili komentare. Sreca pa Cilic deluje kao priseban i zreo momak inace ako mu takvi "objektivni" mediji udju u glavu zavrsice kao Conga, uvek negde pri vrhu, ali nikad na vrhu.

Сремац

pre 14 godina

О, фала Богу и неко из Хрватске у врху. Није занимљиво кад нема никог из комшилука да се "надвисујемо", а да не мрдамо из фотеља.

Lobel

pre 14 godina

Da, tri vrlo teška meča za redom i to dramatična u 5 setova. Oporaviti će se Čilić za naredni meč, bez brige.
Mene zanima koliko bi npr. jednom Đokoviću trebalo za OPORAVAK nakon takva 3 izuzetno teška meča? HA?
Da napomenemo, prethodna dva meča su bila protiv igrača iz top 10 i osvajača grand slamova. Kamo sreće da su to bili Kubot, Istomin & Co. :lol:

BOKI-zg

pre 14 godina

Za KOMŠIJE prosječan igrač,a za teniske stručnajke na CNN -u i Eurosportu budući top 3 igrač. Marin svaka čast, pokazao si forseru Roddicku kaj znači koncentracija i sabranost,nakon 4.seta. Kraj godine i Čilić je u top 5 100%.

Bb

pre 14 godina

Rodik se prosvercovao i u prethodnom kolu protiv Gonzalesa i malo je falilo da mu opet uspe. Dva umorna i slomljena tenisera koji su dospeli dalje od svojih mogucnosti. Za Cilica polufinale - puna kapa. Treba da bude prezadovoljan i da se ne sekira za onim sto mu sleduje u sledecem kolu.

r2d2

pre 14 godina

Svaka cast momku i na igri i na ponasanju. Inace ne vidim razloga da ne bude top5 nakon ovog AO, poseduje sve bitno sto treba i sada mu ovi mecevi dolaze ko finalana obrada...ako je iko imao tezak zreb na ovogodisnjem AO to je zasigurno on.

emilijus

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto se omalovažava Ćilić!!Marin je pobjedio dvoijicu među prvih deset,ušao u polufinale.A Đokovićeva svaka pobjeda se diže u nebesa,a niti jedan protivnik do sada nije mu bio među prvih 50.Riječ je o ljubomori a ne o kvaliteti Marina Čilića koji je već sada sa ovim rezultatom postigao fantastični uspjeh.I zato svaka ti čast mladiću

Winner

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.
(Tanc, 26. januar 2010 09:31)

isti komentar sam pročitala i kad je dobio Del Potra

Neven KGB

pre 14 godina

Verovali ili ne , Marej je ukupno do cetvrtfinala proveo na terenu samo 7 sati i 31 minut. A sto se Rodika,dobro da nije iskoristio tri vezane brejk lopte u prvom gemu petog seta, jer me strasno nervira njegova neverovatna arogancija i ponasanje prema sudijama. Sreca pa igra tenis a ne neki drugi sport gde nema sokolovog oka.A i oni cuveni njegovi komentari o Novakovim predajama.

torca du

pre 14 godina

tanc

tako napišeš ama baš nakon svakog Čilićevog meća,uvijek je baša sada kraj za njega,naravno da je umoran i da će biti teško ali zadnje mećeve sa Marijem i Nadalom ih je doslovno zgazio,pa šta bude bude ima vremena za njega,adioooo

Baghdatis

pre 14 godina

Cekaj malo, ko je ono imao nesto generalno protiv medicinskog timeout-a? I bas sad da je i Andy-ja malo zabolelo. Da je covek od reci, predao bi mec, je'lda :)

Robika

pre 14 godina

Čilić je izneredio Roddicka, a ne iznenadio. Pokido ga je u izmenama i reterniro mu servu ko da je jenki serviro 110 na sat a ne 210 na sat. Da je bio malo jači u glavi recikliro bi ga 3-0 u setovima. Mali igra jako dobro i neće nikome biti lagano protiv njega u šta će se u sledećem meču uveriti Nadal ili Murray, a da može i s jednim i s drugim Čilić je pokazo krajem prošle sezone. Nije Mekenro bez razloga reko da će mali biti TOP5 sigurno.

Moram da priznam

pre 14 godina

Malisa konacno izasao iz spilhozni. :)
Jeste da smo se zezali sa vecitim tinejdzerom (bez njegove krivice), ali Marin odlicno igra na ovom turniru i definitivno potvrdjuje da postaje svetska klasa. Bravo za Marina. Napred Nole.

milossss

pre 14 godina

neznam stvarno sto ste se svi ovde okomili na tog mladog momka mali cilic je talentovan i jako dobar teniser gledao sam ga i svaka mu cast zelim mu ulaz u finale sa nasim noletom.

Tanc

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.

Percik

pre 14 godina

Bravo Marine, pobjeda za sve one koji su sumnjali u tvoje mogućnosti!

Drugi iz Top 10 u nizu, nakon Del Potra, sljedeći je vjerojatno Rafa, pa šta bude, samo hrabro

Bata

pre 14 godina

Ne simpatisem mnogo Cilica,onako kao ostale igrace,ali momentalno je od Rodika bolji.Rodik je bas neprihvatljiv sa tim silnim isterivanjima nekakve nepostojece nepravde i svadjama sa sudijama.Uopste nisam iznenadjen sto su mu zvizdali.

milossss

pre 14 godina

neznam stvarno sto ste se svi ovde okomili na tog mladog momka mali cilic je talentovan i jako dobar teniser gledao sam ga i svaka mu cast zelim mu ulaz u finale sa nasim noletom.

Baghdatis

pre 14 godina

Cekaj malo, ko je ono imao nesto generalno protiv medicinskog timeout-a? I bas sad da je i Andy-ja malo zabolelo. Da je covek od reci, predao bi mec, je'lda :)

Robika

pre 14 godina

Čilić je izneredio Roddicka, a ne iznenadio. Pokido ga je u izmenama i reterniro mu servu ko da je jenki serviro 110 na sat a ne 210 na sat. Da je bio malo jači u glavi recikliro bi ga 3-0 u setovima. Mali igra jako dobro i neće nikome biti lagano protiv njega u šta će se u sledećem meču uveriti Nadal ili Murray, a da može i s jednim i s drugim Čilić je pokazo krajem prošle sezone. Nije Mekenro bez razloga reko da će mali biti TOP5 sigurno.

markan

pre 14 godina

mislim da je bilo zbilja dosta prepucavanja kompleksasa sa obje strane. dokle ljudi cemo se se razdvajati i dizati si tlak zbog sacice bijednih politicara na obje strane balkana. ovo je sport. i djoković i čilić su dvojac vrhunskih tenisaca, djoković je potvrdio da je najveca moguca svjetska klasa, čilić to tek mora. oba igraju predivan tenis i ja im zelim svu srecu.
pozdrav svim normalnim srbima i hrvatima.

el_croato

pre 14 godina

Bravo Marine!

Eh kad bi finale bilo Marin vs. Nole .... ja mislim da bi parlament Australije morao izjavit izvanredno stanje u cijelo drzavi :-)

Hrvati i Srbi jos jednom su dokazali da su najtalentirani narodi sportu....kad covjek samo pomisli da Njemaca ima 4 puta vise nego Hrvata i Srba zajedno, a kamo su njihovi uspjesi u tenisu, rukometu, kosarci...??

Percik

pre 14 godina

Bravo Marine, pobjeda za sve one koji su sumnjali u tvoje mogućnosti!

Drugi iz Top 10 u nizu, nakon Del Potra, sljedeći je vjerojatno Rafa, pa šta bude, samo hrabro

Bata

pre 14 godina

Ne simpatisem mnogo Cilica,onako kao ostale igrace,ali momentalno je od Rodika bolji.Rodik je bas neprihvatljiv sa tim silnim isterivanjima nekakve nepostojece nepravde i svadjama sa sudijama.Uopste nisam iznenadjen sto su mu zvizdali.

Moram da priznam

pre 14 godina

Malisa konacno izasao iz spilhozni. :)
Jeste da smo se zezali sa vecitim tinejdzerom (bez njegove krivice), ali Marin odlicno igra na ovom turniru i definitivno potvrdjuje da postaje svetska klasa. Bravo za Marina. Napred Nole.

hitro.hr

pre 14 godina

Hvala Eurosportu šta prenosi AO,tako da ne moran slušat Miću Dušanovića i njegovo stenjanje u mikrofon.A volija bi vidit finale Čilić-Djoković,kad već ne mogu rukometaši.Uvik je gušt kad 'pometemo' konkurenciju pa se nadjemo u finalu nekog sporta.Pa nek pobijedi bolji!Ostali neka pate.:)))))

Сремац

pre 14 godina

О, фала Богу и неко из Хрватске у врху. Није занимљиво кад нема никог из комшилука да се "надвисујемо", а да не мрдамо из фотеља.

r2d2

pre 14 godina

Svaka cast momku i na igri i na ponasanju. Inace ne vidim razloga da ne bude top5 nakon ovog AO, poseduje sve bitno sto treba i sada mu ovi mecevi dolaze ko finalana obrada...ako je iko imao tezak zreb na ovogodisnjem AO to je zasigurno on.

sremac

pre 14 godina

Odnos sadasnjih tenisera iz Hrvatske i Srbije je mnogo bolji nego odnos teniskih navijaca na forumima (odnos Djokovica sa Karlovicem i Ljubicicem, Vemic igra sa Karlovicem dubl...) sto je i razumljivo - oni zive od tog sporta i dobar odnos sa kolegama je nesto pozeljno, na stranu njihovi ljudski kvaliteti (koji nisu zanemarljivi).

Marin je extra teniser, najzad je usao u grupu top igraca (polufinale posle nekoliko cetvrtfinala grand slam turnira), konstantan je sa napredkom iz turnira u turnir a ima jos prostora u napretku u igri. U svakom slucaju srecno mu.

Bilo bi lepo da dodje do finala sa nasim Noletom, Zvezda-Dinamo (iz Medjugorja). Mogu da mislim sta ce da urade oni divljaci od balkanskih navijaca u Melbourneu u tom slucaju... morace ozzy policija da dovede vodene topove, helikoptere, dresirane kengure ... :P

Winner

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.
(Tanc, 26. januar 2010 09:31)

isti komentar sam pročitala i kad je dobio Del Potra

Andrej77

pre 14 godina

Meni je bas drago zbog Marinove pobede. Normalan je decko, valjda..nisam bas upucen u karaktere komsijskih sporista. Rodik mi je odvratan a mali je zasluzeno prosao dalje.
Svaka cast!

Plamen

pre 14 godina

Marine,svaka ti čast! Nije mi žao što sam ustao u 5 ujutro! Ovakvu volju, borbenost i koncentraciju rijetko se viđa! I opet će se prevariti ovi koji misle da u njemu više nema snage, žilav je to hercegovački momak, odrastao na pršutu, maslinama i smokvama! :-) Sretno i Noletu, bio bi to fantastični finale!

Don Quijote

pre 14 godina

Na stranu nase vecno prepucavanje, moram priznati da mi je bas drago zbog pobede hrvatskog tinejdzera nad ovim Rodikom. Cak stavise, zelim mu finale od sveg srca. Iako je veoma mlad (prosle godine je sesti jubilarni put napunio 18 godina) napreduje dzinovskim koracima. Verovatno ce jednoga dana i on biti u poziciji da igra sa Istominom i slicnima, jer to treba zasluziti minulim radom. U svakom slucaju, vreme radi za njega. Svi ostali stare, samo je Cilic iz godine u godinu sve mladji i perspektivniji.

emilijus

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto se omalovažava Ćilić!!Marin je pobjedio dvoijicu među prvih deset,ušao u polufinale.A Đokovićeva svaka pobjeda se diže u nebesa,a niti jedan protivnik do sada nije mu bio među prvih 50.Riječ je o ljubomori a ne o kvaliteti Marina Čilića koji je već sada sa ovim rezultatom postigao fantastični uspjeh.I zato svaka ti čast mladiću

BOKI-zg

pre 14 godina

Za KOMŠIJE prosječan igrač,a za teniske stručnajke na CNN -u i Eurosportu budući top 3 igrač. Marin svaka čast, pokazao si forseru Roddicku kaj znači koncentracija i sabranost,nakon 4.seta. Kraj godine i Čilić je u top 5 100%.

Torrente

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.
(Tanc, 26. januar 2010 09:31)

isti komentar sam pročitala i kad je dobio Del Potra
(Winner, 26. januar 2010 10:14)


Od istog lika koji nakon svakog kola iste nebuloze piše..

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Prije godinu i po dana sam se potpisivao kao Del Potro fan, buduceg osvajaca gren slem titule. Kada su svi postali zaludjeni Del Potrom, ja sam snimio ovog momka kao buduceg velikog sampiona. Del Potro je vec sad previse masivan i mogu mu povrede zasmetati u karijeri, dok ovaj momak ima sve sto je potrebno. Brz, visok, nije sklon povredama... Moze lako postaviti nove standarde u tenisu. Na pocetku sezone sam rekao da od njega ocekujem da se prikljuci Rafi i Davidenku, pa Federeru i onda Rodiku i Del Potru. Ova dva zadnja su se, nazalost, srela s njim.

Tanc

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.

Neven KGB

pre 14 godina

Verovali ili ne , Marej je ukupno do cetvrtfinala proveo na terenu samo 7 sati i 31 minut. A sto se Rodika,dobro da nije iskoristio tri vezane brejk lopte u prvom gemu petog seta, jer me strasno nervira njegova neverovatna arogancija i ponasanje prema sudijama. Sreca pa igra tenis a ne neki drugi sport gde nema sokolovog oka.A i oni cuveni njegovi komentari o Novakovim predajama.

Lobel

pre 14 godina

Da, tri vrlo teška meča za redom i to dramatična u 5 setova. Oporaviti će se Čilić za naredni meč, bez brige.
Mene zanima koliko bi npr. jednom Đokoviću trebalo za OPORAVAK nakon takva 3 izuzetno teška meča? HA?
Da napomenemo, prethodna dva meča su bila protiv igrača iz top 10 i osvajača grand slamova. Kamo sreće da su to bili Kubot, Istomin & Co. :lol:

miki

pre 14 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Mico-Dusanovic-Ne-daj-se-drzi

Kako Mico Dusanovic bodri Cilica, hahaha
Drzi to... ne daj se, lobaj ga... udri, ozesi... sad

Svaka cast Cilicu na prolazu

torca du

pre 14 godina

tanc

tako napišeš ama baš nakon svakog Čilićevog meća,uvijek je baša sada kraj za njega,naravno da je umoran i da će biti teško ali zadnje mećeve sa Marijem i Nadalom ih je doslovno zgazio,pa šta bude bude ima vremena za njega,adioooo

Pera

pre 14 godina

@el_croato
"Hrvati i Srbi jos jednom su dokazali da su najtalentirani narodi sportu....kad covjek samo pomisli da Njemaca ima 4 puta vise nego Hrvata i Srba zajedno, a kamo su njihovi uspjesi u tenisu, rukometu, kosarci...??"

Medalje na olimpijadi 2008:
Nemacka: 16 10 15 (ukupno 41)
Hrvatska: 0 2 3 (ukupno 5)
Srbija: 0 1 2 (ukupno 3)
Slovenija: 1 2 2 (ukupno 5)
Zanimljivo je da je Slovenija najmanja i najbolja od ovih nasih "bivsih", ali se nikad ne hvali "da su najtalentirani narodi u sportu"
Uzgred, voleli mi to ili ne, Dirk Novicki je najbolji evropski kosarkas u poslednjoj deceniji.
A sportova i takmicenja ima toliko, da ce se uvek naci nesto u cemu smo MI najbolji.

Milan

pre 14 godina

Pogledao sam samo naslove na Index-u (super-covjek, zastrasujuca mirnoca i sl), a ni ne usudjujem se da procitam tekstove ili komentare. Sreca pa Cilic deluje kao priseban i zreo momak inace ako mu takvi "objektivni" mediji udju u glavu zavrsice kao Conga, uvek negde pri vrhu, ali nikad na vrhu.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Cilicu,zasluzena pobeda!Nego ljudi,gde s @d i @ KOZETA.Nije valjda da ih je toliko ponela euforija da su preterali u svom komentaru i da im je Moderator,zamislite vi tu tugu,stopirao komentar.Zilav ovaj Hercegovac ali protiv Marija ce polagati maturu

Bb

pre 14 godina

Rodik se prosvercovao i u prethodnom kolu protiv Gonzalesa i malo je falilo da mu opet uspe. Dva umorna i slomljena tenisera koji su dospeli dalje od svojih mogucnosti. Za Cilica polufinale - puna kapa. Treba da bude prezadovoljan i da se ne sekira za onim sto mu sleduje u sledecem kolu.

Kitinov Rules

pre 14 godina

Ovako dobri i kvalitetni igraci resavaju probleme sa Rodikom.
Neki drugi predaju meceve ili gube 6:3 i 6:2.

A da zaboravio sam: Puno je teze igrati sa Traverima, Chiudinelima i Istominima nego protiv DelPotra i Roddicka.

TENNIS

pre 14 godina

@emilijus
Pa zar nije jasno da je ovo sajt gde se navija za Djokovica. Pa necemo ici na neki Bugarski ili Francuski da navijamo. Zar nije normalno da uzivas i divis se pa i da favorizujes svog ljubimca. Samo me cudi zasto se navijaci drugih sportista bune i dolaze ovde, pa iritiraju i sebe i druge.

pinkerton

pre 14 godina

(Don Quijote, 26. januar 2010 14:44)
Samo da se nakratko osvrnem na Čilićeve godine..nikad (ali stvarno nikad) nisam na CRO siteu pročitao krivu info o njegovim godinama, zauvijek teenager isl...takve sprdačke komentare o godinama čitam samo kod srpskih forumaša..
Tek toliko, neka se zna otkud potiče taj mit o tome koliko je dečko star..

Naslednici

pre 14 godina

Dakle, igrace Mari i Marin! Uveren sam da ce i vecina Srba navijati za Marina (Cilica), koji je neuporedivo simpaticniji momak od Skota Endija. Cilic je nesumnjivo materijal za sampiona, a da li ce nastaviti svoj uzlet - videcemo. I sto je jos vaznije - videcemo da li ce se uspeti odrzati u vrhu, sto je jos mnogo teze. Inace, nakon Ivanisevica su trojica hrvatskih igraca kretala ka vrhu: Ljubicic je sve uradio ogromnim zalaganjem, dok kod Ancica i Cilica faktor "talenat" igra vrlo vaznu ulogu. Da, Ancica vise niko ne spominje, a bio je nedavno medju deset prvih. Izuzetno korektan mladic (kao i Cilic) Ancic je uspeo i da okonca studij prava (25 mu je godina), a povratak u teniski vrh nije bas izgledan. Zato sad sav teret lezi na Cilicu - prosla godina lansirala je Del Potra, ova bi godina mogla biti Ciliceva. Usput: nakon Krajisnika iz Banjaluke (Ljubicica), evo i jednog Hercegovca (Cilica)! Nek mu je sa srecom - ako smo se radovali uspesima najveceg teniskog sportsmena Nadala, zasto da se ne radujemo uspesima naseg suseda, prvorarednog igraca i fino vaspitanog mladica? Kad igra sa Djokovicem - zna se za koga cemo navijati. Ali nema razloga da Cilic ne dobije i nase simaptije, kad ne igra protiv nasih (Tipsarevicu i Troickom vec je postao i mora, ne mogu ga nikako dobiti).

Vladimir

pre 14 godina

Svaka cast Cilicu..Ali nije mi jasno da na sajtu nigde ne pise koliko poena sa osvaja u kom kolu na AO.Jer u ovom trenutku svi kalkulisemo da li je Nole posle meca Marija i Nadala drugi na svetu..Tako da molio bih da nas obaveste o poenima koje igraci osvajaju u svakoj rundi na grand slamu.

Ivan , Bar

pre 14 godina

Pa pazite . Bili Srbijanci, Crnogorci ili Hrvati uvijek cu radije navijati za 'naseg' nego za 'nekog stranca' (c)Rambo Amadeus .
Jos kad bi finale bilo Djokovic-Cilic ... :)
Pa nek pobijedi bolji Sloven :)

p.s Navijacu za Djokovica, naravno, ali i ako Cilici pobjedi cool je ono...

mate

pre 14 godina

neka se nađu u finalu Cilic I Nole pa taman moj Cilic da izgubi jer neman nista protiv Noleta ( simpaticni srbin kojeg vole hrvati )...

mate

pre 14 godina

@Pera?
Slovenija najbolja u sportu od bivsih republika Juge??
Pa neznam Pero jel ti pratis njihov sport ili tek tako kazes,pa Janica Kostelic im je pokazala kako se skija(iako mi imamo 2 brda za uvjete)Kosarka 2 na svjetu,tenis,Ivanisevic-Cilic-Ljubicic-Ancic,Vaterpolo svjetski prvaci,rukomet sve osvoijili sto postoji....Srbija takodje sve je osvojila od Tenisa do Kosarke,pa u cemu je onda Slovenija bolja od nas i vas??? u bagmintonu??neznam Pero al imam osjecaj da si zamjenio zemlju.

MinaDj

pre 14 godina

Jao, jao sta bih dala da Cilic pobedi Mareja! Dosadniji tenis od njegovog nisam skoro gledala. Inace, Marin igra fenomenalno, objektivno. Za Djokovica navijam iz sveg srca i slazem se sa konstatacijom da je on vec pre nekog vremena dokazao vrhunsku klasu. Ostaje da tako i nastavi.
I ja navijam za finale Djokovic-Cilic.
Napred Nole!

Castles

pre 14 godina

Ako Mari pobedi Nadala, u sledećem meču ću navijati za Mareja, iako ga ne podnosim, jer ovog Čilića ne podnosim još više... !!! (btw, nema to veze sa nacionalizmo, srbi -hrvati, da komšiji crkne krava i sl!!!!!!!!.... vceć mi je kao teniser grozan, grozniji od Marija)

elpidiodasilva

pre 14 godina

marine zvijeri!!! kako je samo peti set odigra nakon sta je nesta u 3. i 4.,a rodik smecar ga je totalno izbacia iz takta sa svojim "otpalim" ramenom,i odigra furiozno te setove,ali cilic se ne da...kralj...bojin se za fizicku spremu jer murray je terijer(iako izgleda ko skotski ovcar)...uglavnom,bit ce sta bude al ja se iman pravo nadat balkanskom finalu...pozdrav iz splita

lol

pre 14 godina

Alo ko slovence stavlja kao sportsku naciju ? nogomet im je nula, tenis im je nula, kosarka im je nula, za pikado neznam mozda su tamo sila ?

ja

pre 14 godina

E ovo je vec nesto. Rekao sam posle Ciliceve pobede nad Del Potrom, da ce ako ispadne u sledecem kolu ta pobeda biti samo koleteralna steta.
Ovom pobedom je momak dokazao da je mnogo napredovao.
Doduse Rodika moze da pobedi svaki igrac iz prvih 30 koji u svojoj igri koristi mozak i strpljenje.
Sto se tice Mareja iako vazi u polufinalu za favorita bice to tezak i neizvestan mech.
Cilic ga je vec izbacio sa US Opena, pre toga odigrao par prilicno tesnih mecheva, sto je samo znak da Cilic Mareju nikako ne lezi.
Ne bih se usudio da prognoziram ishod tog polufinala.

nelekrele

pre 14 godina

Da, tri vrlo teška meča za redom i to dramatična u 5 setova. Oporaviti će se Čilić za naredni meč, bez brige.
Mene zanima koliko bi npr. jednom Đokoviću trebalo za OPORAVAK nakon takva 3 izuzetno teška meča? HA?
Da napomenemo, prethodna dva meča su bila protiv igrača iz top 10 i osvajača grand slamova. Kamo sreće da su to bili Kubot, Istomin & Co. :lol:
(Lobel, 26. januar 2010 10:18)

Mozda ce te ovo iznenaditi, ali sto si bolje rangiran, citaj bolji to ti zreb laksi! Nikakva mudrost, svi iz top5 su to prosli, poz

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Pre par meseci ga je pobedio i Kubot... I sta sad Kubot je buduci top 5 igrac? Hahahah.... Cek jos malo: Hahaha....:)

realno

pre 14 godina

@mate
Ti ocigledno nisi dobro razumeo perin komentar koji je mozda i bio citat iz neke stampe.
Rec je o uspesnosti neke drzave u sportu u odnosu na broj stanovnika te drzave.
Pominju se nemci kojih ima oko 80 miliona, srbi(8 miliona), hrvati(5 miliona), slovenci (oko 2 miliona).
Gledajuci broj stanovnika i uspehe u sportu - verovatno i jesmo medju najuspesnijim nacijama kada je sport u pitanju. Slovenija mozda i jeste uspesnija ako se gleda njen broj stanovnika, jer ima 3-4 puta manje stanovnika od Srbije ili Hrvatske, a sasvim zapazene sportske rezultate u dosta sportova.

Olimpijske igre i medalje i nisu neko merilo za uspesnost u sportu, jer je preko 80% medalja iz svega par sportova kao sto su atletika, plivanje i borilacke discipline.

d

pre 14 godina

(To nisam ja, to je moja šauma, 27. januar 2010 09:55)

cilic vs kubot 2:0

http://www.itftennis.com/mens/players/headtohead.asp?player=100018489&opponent=30019034

ne pricaj gluposti.
i da ga je pobijedio kakve to veze ima. pa pobijedio je taj kubota krajem prosle godine i toddicka, djokovic je izgubio od trickog kad ovaj nije bio u top 100
u sportu a pogotovo tenisu su iznenađenja moguca

lista

pre 14 godina

@Vladimir
Imas sve te podatke na ATP sajtu u delu RANKING-RANKING FAQ.
Ako te bas zanima na gren slemovima je bodovanje sledece:
1. kolo 10
2. kolo 45
3. kolo 90
4. kolo 180
cetvrtfinale 360
polufinale 720
finale 1200
titula 2000 bodova.

Novak ce biti drugi, sem ako Marej ne osvoji titulu.
Cak i ako Marej osvoji titulu - Novak treba za drugo mesto samo da stigne do polufinala, odnosno da nocas pobedi Congu. U toj varijanti (Marej titula,a Novak bar polufinale) Nadal bi pao na cetvrto mesto.

lista

pre 14 godina

@Vladimir
Imas sve te podatke na ATP sajtu u delu RANKING-RANKING FAQ.
Ako te bas zanima na gren slemovima je bodovanje sledece:
1. kolo 10
2. kolo 45
3. kolo 90
4. kolo 180
cetvrtfinale 360
polufinale 720
finale 1200
titula 2000 bodova.

Novak ce biti drugi, sem ako Marej ne osvoji titulu.
Cak i ako Marej osvoji titulu - Novak treba za drugo mesto samo da stigne do polufinala, odnosno da nocas pobedi Congu. U toj varijanti (Marej titula,a Novak bar polufinale) Nadal bi pao na cetvrto mesto.

Tanc

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.

Kitinov Rules

pre 14 godina

Ovako dobri i kvalitetni igraci resavaju probleme sa Rodikom.
Neki drugi predaju meceve ili gube 6:3 i 6:2.

A da zaboravio sam: Puno je teze igrati sa Traverima, Chiudinelima i Istominima nego protiv DelPotra i Roddicka.

Castles

pre 14 godina

Ako Mari pobedi Nadala, u sledećem meču ću navijati za Mareja, iako ga ne podnosim, jer ovog Čilića ne podnosim još više... !!! (btw, nema to veze sa nacionalizmo, srbi -hrvati, da komšiji crkne krava i sl!!!!!!!!.... vceć mi je kao teniser grozan, grozniji od Marija)

Lobel

pre 14 godina

Da, tri vrlo teška meča za redom i to dramatična u 5 setova. Oporaviti će se Čilić za naredni meč, bez brige.
Mene zanima koliko bi npr. jednom Đokoviću trebalo za OPORAVAK nakon takva 3 izuzetno teška meča? HA?
Da napomenemo, prethodna dva meča su bila protiv igrača iz top 10 i osvajača grand slamova. Kamo sreće da su to bili Kubot, Istomin & Co. :lol:

emilijus

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto se omalovažava Ćilić!!Marin je pobjedio dvoijicu među prvih deset,ušao u polufinale.A Đokovićeva svaka pobjeda se diže u nebesa,a niti jedan protivnik do sada nije mu bio među prvih 50.Riječ je o ljubomori a ne o kvaliteti Marina Čilića koji je već sada sa ovim rezultatom postigao fantastični uspjeh.I zato svaka ti čast mladiću

Don Quijote

pre 14 godina

Na stranu nase vecno prepucavanje, moram priznati da mi je bas drago zbog pobede hrvatskog tinejdzera nad ovim Rodikom. Cak stavise, zelim mu finale od sveg srca. Iako je veoma mlad (prosle godine je sesti jubilarni put napunio 18 godina) napreduje dzinovskim koracima. Verovatno ce jednoga dana i on biti u poziciji da igra sa Istominom i slicnima, jer to treba zasluziti minulim radom. U svakom slucaju, vreme radi za njega. Svi ostali stare, samo je Cilic iz godine u godinu sve mladji i perspektivniji.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Prije godinu i po dana sam se potpisivao kao Del Potro fan, buduceg osvajaca gren slem titule. Kada su svi postali zaludjeni Del Potrom, ja sam snimio ovog momka kao buduceg velikog sampiona. Del Potro je vec sad previse masivan i mogu mu povrede zasmetati u karijeri, dok ovaj momak ima sve sto je potrebno. Brz, visok, nije sklon povredama... Moze lako postaviti nove standarde u tenisu. Na pocetku sezone sam rekao da od njega ocekujem da se prikljuci Rafi i Davidenku, pa Federeru i onda Rodiku i Del Potru. Ova dva zadnja su se, nazalost, srela s njim.

Bb

pre 14 godina

Rodik se prosvercovao i u prethodnom kolu protiv Gonzalesa i malo je falilo da mu opet uspe. Dva umorna i slomljena tenisera koji su dospeli dalje od svojih mogucnosti. Za Cilica polufinale - puna kapa. Treba da bude prezadovoljan i da se ne sekira za onim sto mu sleduje u sledecem kolu.

BOKI-zg

pre 14 godina

Za KOMŠIJE prosječan igrač,a za teniske stručnajke na CNN -u i Eurosportu budući top 3 igrač. Marin svaka čast, pokazao si forseru Roddicku kaj znači koncentracija i sabranost,nakon 4.seta. Kraj godine i Čilić je u top 5 100%.

Percik

pre 14 godina

Bravo Marine, pobjeda za sve one koji su sumnjali u tvoje mogućnosti!

Drugi iz Top 10 u nizu, nakon Del Potra, sljedeći je vjerojatno Rafa, pa šta bude, samo hrabro

Pera

pre 14 godina

@el_croato
"Hrvati i Srbi jos jednom su dokazali da su najtalentirani narodi sportu....kad covjek samo pomisli da Njemaca ima 4 puta vise nego Hrvata i Srba zajedno, a kamo su njihovi uspjesi u tenisu, rukometu, kosarci...??"

Medalje na olimpijadi 2008:
Nemacka: 16 10 15 (ukupno 41)
Hrvatska: 0 2 3 (ukupno 5)
Srbija: 0 1 2 (ukupno 3)
Slovenija: 1 2 2 (ukupno 5)
Zanimljivo je da je Slovenija najmanja i najbolja od ovih nasih "bivsih", ali se nikad ne hvali "da su najtalentirani narodi u sportu"
Uzgred, voleli mi to ili ne, Dirk Novicki je najbolji evropski kosarkas u poslednjoj deceniji.
A sportova i takmicenja ima toliko, da ce se uvek naci nesto u cemu smo MI najbolji.

pinkerton

pre 14 godina

(Don Quijote, 26. januar 2010 14:44)
Samo da se nakratko osvrnem na Čilićeve godine..nikad (ali stvarno nikad) nisam na CRO siteu pročitao krivu info o njegovim godinama, zauvijek teenager isl...takve sprdačke komentare o godinama čitam samo kod srpskih forumaša..
Tek toliko, neka se zna otkud potiče taj mit o tome koliko je dečko star..

milossss

pre 14 godina

neznam stvarno sto ste se svi ovde okomili na tog mladog momka mali cilic je talentovan i jako dobar teniser gledao sam ga i svaka mu cast zelim mu ulaz u finale sa nasim noletom.

Bata

pre 14 godina

Ne simpatisem mnogo Cilica,onako kao ostale igrace,ali momentalno je od Rodika bolji.Rodik je bas neprihvatljiv sa tim silnim isterivanjima nekakve nepostojece nepravde i svadjama sa sudijama.Uopste nisam iznenadjen sto su mu zvizdali.

Сремац

pre 14 godina

О, фала Богу и неко из Хрватске у врху. Није занимљиво кад нема никог из комшилука да се "надвисујемо", а да не мрдамо из фотеља.

Robika

pre 14 godina

Čilić je izneredio Roddicka, a ne iznenadio. Pokido ga je u izmenama i reterniro mu servu ko da je jenki serviro 110 na sat a ne 210 na sat. Da je bio malo jači u glavi recikliro bi ga 3-0 u setovima. Mali igra jako dobro i neće nikome biti lagano protiv njega u šta će se u sledećem meču uveriti Nadal ili Murray, a da može i s jednim i s drugim Čilić je pokazo krajem prošle sezone. Nije Mekenro bez razloga reko da će mali biti TOP5 sigurno.

Neven KGB

pre 14 godina

Verovali ili ne , Marej je ukupno do cetvrtfinala proveo na terenu samo 7 sati i 31 minut. A sto se Rodika,dobro da nije iskoristio tri vezane brejk lopte u prvom gemu petog seta, jer me strasno nervira njegova neverovatna arogancija i ponasanje prema sudijama. Sreca pa igra tenis a ne neki drugi sport gde nema sokolovog oka.A i oni cuveni njegovi komentari o Novakovim predajama.

Baghdatis

pre 14 godina

Cekaj malo, ko je ono imao nesto generalno protiv medicinskog timeout-a? I bas sad da je i Andy-ja malo zabolelo. Da je covek od reci, predao bi mec, je'lda :)

Vladimir

pre 14 godina

Svaka cast Cilicu..Ali nije mi jasno da na sajtu nigde ne pise koliko poena sa osvaja u kom kolu na AO.Jer u ovom trenutku svi kalkulisemo da li je Nole posle meca Marija i Nadala drugi na svetu..Tako da molio bih da nas obaveste o poenima koje igraci osvajaju u svakoj rundi na grand slamu.

Plamen

pre 14 godina

Marine,svaka ti čast! Nije mi žao što sam ustao u 5 ujutro! Ovakvu volju, borbenost i koncentraciju rijetko se viđa! I opet će se prevariti ovi koji misle da u njemu više nema snage, žilav je to hercegovački momak, odrastao na pršutu, maslinama i smokvama! :-) Sretno i Noletu, bio bi to fantastični finale!

TENNIS

pre 14 godina

@emilijus
Pa zar nije jasno da je ovo sajt gde se navija za Djokovica. Pa necemo ici na neki Bugarski ili Francuski da navijamo. Zar nije normalno da uzivas i divis se pa i da favorizujes svog ljubimca. Samo me cudi zasto se navijaci drugih sportista bune i dolaze ovde, pa iritiraju i sebe i druge.

Milan

pre 14 godina

Pogledao sam samo naslove na Index-u (super-covjek, zastrasujuca mirnoca i sl), a ni ne usudjujem se da procitam tekstove ili komentare. Sreca pa Cilic deluje kao priseban i zreo momak inace ako mu takvi "objektivni" mediji udju u glavu zavrsice kao Conga, uvek negde pri vrhu, ali nikad na vrhu.

el_croato

pre 14 godina

Bravo Marine!

Eh kad bi finale bilo Marin vs. Nole .... ja mislim da bi parlament Australije morao izjavit izvanredno stanje u cijelo drzavi :-)

Hrvati i Srbi jos jednom su dokazali da su najtalentirani narodi sportu....kad covjek samo pomisli da Njemaca ima 4 puta vise nego Hrvata i Srba zajedno, a kamo su njihovi uspjesi u tenisu, rukometu, kosarci...??

Winner

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.
(Tanc, 26. januar 2010 09:31)

isti komentar sam pročitala i kad je dobio Del Potra

Andrej77

pre 14 godina

Meni je bas drago zbog Marinove pobede. Normalan je decko, valjda..nisam bas upucen u karaktere komsijskih sporista. Rodik mi je odvratan a mali je zasluzeno prosao dalje.
Svaka cast!

sremac

pre 14 godina

Odnos sadasnjih tenisera iz Hrvatske i Srbije je mnogo bolji nego odnos teniskih navijaca na forumima (odnos Djokovica sa Karlovicem i Ljubicicem, Vemic igra sa Karlovicem dubl...) sto je i razumljivo - oni zive od tog sporta i dobar odnos sa kolegama je nesto pozeljno, na stranu njihovi ljudski kvaliteti (koji nisu zanemarljivi).

Marin je extra teniser, najzad je usao u grupu top igraca (polufinale posle nekoliko cetvrtfinala grand slam turnira), konstantan je sa napredkom iz turnira u turnir a ima jos prostora u napretku u igri. U svakom slucaju srecno mu.

Bilo bi lepo da dodje do finala sa nasim Noletom, Zvezda-Dinamo (iz Medjugorja). Mogu da mislim sta ce da urade oni divljaci od balkanskih navijaca u Melbourneu u tom slucaju... morace ozzy policija da dovede vodene topove, helikoptere, dresirane kengure ... :P

torca du

pre 14 godina

tanc

tako napišeš ama baš nakon svakog Čilićevog meća,uvijek je baša sada kraj za njega,naravno da je umoran i da će biti teško ali zadnje mećeve sa Marijem i Nadalom ih je doslovno zgazio,pa šta bude bude ima vremena za njega,adioooo

hitro.hr

pre 14 godina

Hvala Eurosportu šta prenosi AO,tako da ne moran slušat Miću Dušanovića i njegovo stenjanje u mikrofon.A volija bi vidit finale Čilić-Djoković,kad već ne mogu rukometaši.Uvik je gušt kad 'pometemo' konkurenciju pa se nadjemo u finalu nekog sporta.Pa nek pobijedi bolji!Ostali neka pate.:)))))

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Pre par meseci ga je pobedio i Kubot... I sta sad Kubot je buduci top 5 igrac? Hahahah.... Cek jos malo: Hahaha....:)

realno

pre 14 godina

@mate
Ti ocigledno nisi dobro razumeo perin komentar koji je mozda i bio citat iz neke stampe.
Rec je o uspesnosti neke drzave u sportu u odnosu na broj stanovnika te drzave.
Pominju se nemci kojih ima oko 80 miliona, srbi(8 miliona), hrvati(5 miliona), slovenci (oko 2 miliona).
Gledajuci broj stanovnika i uspehe u sportu - verovatno i jesmo medju najuspesnijim nacijama kada je sport u pitanju. Slovenija mozda i jeste uspesnija ako se gleda njen broj stanovnika, jer ima 3-4 puta manje stanovnika od Srbije ili Hrvatske, a sasvim zapazene sportske rezultate u dosta sportova.

Olimpijske igre i medalje i nisu neko merilo za uspesnost u sportu, jer je preko 80% medalja iz svega par sportova kao sto su atletika, plivanje i borilacke discipline.

Moram da priznam

pre 14 godina

Malisa konacno izasao iz spilhozni. :)
Jeste da smo se zezali sa vecitim tinejdzerom (bez njegove krivice), ali Marin odlicno igra na ovom turniru i definitivno potvrdjuje da postaje svetska klasa. Bravo za Marina. Napred Nole.

r2d2

pre 14 godina

Svaka cast momku i na igri i na ponasanju. Inace ne vidim razloga da ne bude top5 nakon ovog AO, poseduje sve bitno sto treba i sada mu ovi mecevi dolaze ko finalana obrada...ako je iko imao tezak zreb na ovogodisnjem AO to je zasigurno on.

ja

pre 14 godina

E ovo je vec nesto. Rekao sam posle Ciliceve pobede nad Del Potrom, da ce ako ispadne u sledecem kolu ta pobeda biti samo koleteralna steta.
Ovom pobedom je momak dokazao da je mnogo napredovao.
Doduse Rodika moze da pobedi svaki igrac iz prvih 30 koji u svojoj igri koristi mozak i strpljenje.
Sto se tice Mareja iako vazi u polufinalu za favorita bice to tezak i neizvestan mech.
Cilic ga je vec izbacio sa US Opena, pre toga odigrao par prilicno tesnih mecheva, sto je samo znak da Cilic Mareju nikako ne lezi.
Ne bih se usudio da prognoziram ishod tog polufinala.

miki

pre 14 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Mico-Dusanovic-Ne-daj-se-drzi

Kako Mico Dusanovic bodri Cilica, hahaha
Drzi to... ne daj se, lobaj ga... udri, ozesi... sad

Svaka cast Cilicu na prolazu

Torrente

pre 14 godina

Stvarno mi nije jasno o kakvom iznenađenju je ovde reč.
Čilić ispada u narednom duelu bez obzira ko mu bude protivnik. Momak je slomljen i ne vidim kako može da se oporavi do narednog meča.
(Tanc, 26. januar 2010 09:31)

isti komentar sam pročitala i kad je dobio Del Potra
(Winner, 26. januar 2010 10:14)


Od istog lika koji nakon svakog kola iste nebuloze piše..

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Cilicu,zasluzena pobeda!Nego ljudi,gde s @d i @ KOZETA.Nije valjda da ih je toliko ponela euforija da su preterali u svom komentaru i da im je Moderator,zamislite vi tu tugu,stopirao komentar.Zilav ovaj Hercegovac ali protiv Marija ce polagati maturu

markan

pre 14 godina

mislim da je bilo zbilja dosta prepucavanja kompleksasa sa obje strane. dokle ljudi cemo se se razdvajati i dizati si tlak zbog sacice bijednih politicara na obje strane balkana. ovo je sport. i djoković i čilić su dvojac vrhunskih tenisaca, djoković je potvrdio da je najveca moguca svjetska klasa, čilić to tek mora. oba igraju predivan tenis i ja im zelim svu srecu.
pozdrav svim normalnim srbima i hrvatima.

mate

pre 14 godina

neka se nađu u finalu Cilic I Nole pa taman moj Cilic da izgubi jer neman nista protiv Noleta ( simpaticni srbin kojeg vole hrvati )...

Naslednici

pre 14 godina

Dakle, igrace Mari i Marin! Uveren sam da ce i vecina Srba navijati za Marina (Cilica), koji je neuporedivo simpaticniji momak od Skota Endija. Cilic je nesumnjivo materijal za sampiona, a da li ce nastaviti svoj uzlet - videcemo. I sto je jos vaznije - videcemo da li ce se uspeti odrzati u vrhu, sto je jos mnogo teze. Inace, nakon Ivanisevica su trojica hrvatskih igraca kretala ka vrhu: Ljubicic je sve uradio ogromnim zalaganjem, dok kod Ancica i Cilica faktor "talenat" igra vrlo vaznu ulogu. Da, Ancica vise niko ne spominje, a bio je nedavno medju deset prvih. Izuzetno korektan mladic (kao i Cilic) Ancic je uspeo i da okonca studij prava (25 mu je godina), a povratak u teniski vrh nije bas izgledan. Zato sad sav teret lezi na Cilicu - prosla godina lansirala je Del Potra, ova bi godina mogla biti Ciliceva. Usput: nakon Krajisnika iz Banjaluke (Ljubicica), evo i jednog Hercegovca (Cilica)! Nek mu je sa srecom - ako smo se radovali uspesima najveceg teniskog sportsmena Nadala, zasto da se ne radujemo uspesima naseg suseda, prvorarednog igraca i fino vaspitanog mladica? Kad igra sa Djokovicem - zna se za koga cemo navijati. Ali nema razloga da Cilic ne dobije i nase simaptije, kad ne igra protiv nasih (Tipsarevicu i Troickom vec je postao i mora, ne mogu ga nikako dobiti).

nelekrele

pre 14 godina

Da, tri vrlo teška meča za redom i to dramatična u 5 setova. Oporaviti će se Čilić za naredni meč, bez brige.
Mene zanima koliko bi npr. jednom Đokoviću trebalo za OPORAVAK nakon takva 3 izuzetno teška meča? HA?
Da napomenemo, prethodna dva meča su bila protiv igrača iz top 10 i osvajača grand slamova. Kamo sreće da su to bili Kubot, Istomin & Co. :lol:
(Lobel, 26. januar 2010 10:18)

Mozda ce te ovo iznenaditi, ali sto si bolje rangiran, citaj bolji to ti zreb laksi! Nikakva mudrost, svi iz top5 su to prosli, poz

lol

pre 14 godina

Alo ko slovence stavlja kao sportsku naciju ? nogomet im je nula, tenis im je nula, kosarka im je nula, za pikado neznam mozda su tamo sila ?

lista

pre 14 godina

@Vladimir
Imas sve te podatke na ATP sajtu u delu RANKING-RANKING FAQ.
Ako te bas zanima na gren slemovima je bodovanje sledece:
1. kolo 10
2. kolo 45
3. kolo 90
4. kolo 180
cetvrtfinale 360
polufinale 720
finale 1200
titula 2000 bodova.

Novak ce biti drugi, sem ako Marej ne osvoji titulu.
Cak i ako Marej osvoji titulu - Novak treba za drugo mesto samo da stigne do polufinala, odnosno da nocas pobedi Congu. U toj varijanti (Marej titula,a Novak bar polufinale) Nadal bi pao na cetvrto mesto.

lista

pre 14 godina

@Vladimir
Imas sve te podatke na ATP sajtu u delu RANKING-RANKING FAQ.
Ako te bas zanima na gren slemovima je bodovanje sledece:
1. kolo 10
2. kolo 45
3. kolo 90
4. kolo 180
cetvrtfinale 360
polufinale 720
finale 1200
titula 2000 bodova.

Novak ce biti drugi, sem ako Marej ne osvoji titulu.
Cak i ako Marej osvoji titulu - Novak treba za drugo mesto samo da stigne do polufinala, odnosno da nocas pobedi Congu. U toj varijanti (Marej titula,a Novak bar polufinale) Nadal bi pao na cetvrto mesto.

elpidiodasilva

pre 14 godina

marine zvijeri!!! kako je samo peti set odigra nakon sta je nesta u 3. i 4.,a rodik smecar ga je totalno izbacia iz takta sa svojim "otpalim" ramenom,i odigra furiozno te setove,ali cilic se ne da...kralj...bojin se za fizicku spremu jer murray je terijer(iako izgleda ko skotski ovcar)...uglavnom,bit ce sta bude al ja se iman pravo nadat balkanskom finalu...pozdrav iz splita

mate

pre 14 godina

@Pera?
Slovenija najbolja u sportu od bivsih republika Juge??
Pa neznam Pero jel ti pratis njihov sport ili tek tako kazes,pa Janica Kostelic im je pokazala kako se skija(iako mi imamo 2 brda za uvjete)Kosarka 2 na svjetu,tenis,Ivanisevic-Cilic-Ljubicic-Ancic,Vaterpolo svjetski prvaci,rukomet sve osvoijili sto postoji....Srbija takodje sve je osvojila od Tenisa do Kosarke,pa u cemu je onda Slovenija bolja od nas i vas??? u bagmintonu??neznam Pero al imam osjecaj da si zamjenio zemlju.

MinaDj

pre 14 godina

Jao, jao sta bih dala da Cilic pobedi Mareja! Dosadniji tenis od njegovog nisam skoro gledala. Inace, Marin igra fenomenalno, objektivno. Za Djokovica navijam iz sveg srca i slazem se sa konstatacijom da je on vec pre nekog vremena dokazao vrhunsku klasu. Ostaje da tako i nastavi.
I ja navijam za finale Djokovic-Cilic.
Napred Nole!

Ivan , Bar

pre 14 godina

Pa pazite . Bili Srbijanci, Crnogorci ili Hrvati uvijek cu radije navijati za 'naseg' nego za 'nekog stranca' (c)Rambo Amadeus .
Jos kad bi finale bilo Djokovic-Cilic ... :)
Pa nek pobijedi bolji Sloven :)

p.s Navijacu za Djokovica, naravno, ali i ako Cilici pobjedi cool je ono...

d

pre 14 godina

(To nisam ja, to je moja šauma, 27. januar 2010 09:55)

cilic vs kubot 2:0

http://www.itftennis.com/mens/players/headtohead.asp?player=100018489&opponent=30019034

ne pricaj gluposti.
i da ga je pobijedio kakve to veze ima. pa pobijedio je taj kubota krajem prosle godine i toddicka, djokovic je izgubio od trickog kad ovaj nije bio u top 100
u sportu a pogotovo tenisu su iznenađenja moguca