Fudbal 39

Subota, 16.01.2010.

12:30

Ugovorena tri meča pred SP 2010

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijama Alžira, Novog Zelanda i Poljske u okviru priprema za Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi.

Ugovorena tri meèa pred SP 2010 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Peter Tosh

pre 14 godina

Антић није консултован за ове мечеве! Било је пре месец дана, када се повела и прича о његовој плати. Караџић и његова свита као намерно да уносе раздор у екипу.

no fear

pre 14 godina

ja se držim toga da nam je gosp. Antić još uvijek selektor i da čovjek zna šta radi..
dosad je to obilato pokazao..
tako i u vezi ovih protivnika..
a na taj meč na marakani doći će nam sigurno jak protivnik..
a ovi zavidni susjedi nek samo komentiraju..
time samo pokazuju koliko ih boli što ih nema među najboljima..
i što igraju prijateljske s lihtenštajnom i katarom..
a čuj,mora i to neko..:)

Swazilendjanin

pre 14 godina

A evo sta je Antic izjavio za Sport povodom utakmice 5 juna u Beogradu kao zadnja provera:
Blizi smo duelu sa Obalom Slonovace,mada bih vise voleo da nam gosti budu Rusi.

miki leandros

pre 14 godina

ako mi nemamo pojma onda nemci jos manje, posto oni igraju protiv, malte, bosne i madjarske! jel tako pljuvaci???
cisto me zanima da li vidite uopste jos ekran vaseg monitora od silnog pljuvanja? strasno...

branko_84_LAzarevac

pre 14 godina

GOSPODO za sve vas kojima nije jasno zasto Srbija igra sa onima ,a ne igra sa onim drugima,zasto smo uzeli slabe protivnike,a nismo neke jace...
da ste tako pametni kao sto mislite vi bi ste bili selektori,a Antic bi pisao ovde na forumu !!!

recite nesto i selektoru nemaca !!

Nemacka reprezentacija odigraće prijateljske utakmice sa Maltom u Ahenu 13. maja, sa Mađarskom u Budimpešti 29. maja i sa Bosnom i Hercegovinom 3. juna u Frankfurtu.

CCCCrbin

pre 14 godina

tito kao sto ste belorusiju zgazili kada vas je golman spasio od poraza u sred zagreba.jeli mislis na ono gazenje kao sto su vas englezi zgazili ili? a da videli smo svi kako ste i omana zgazili.

jovicic

pre 14 godina

Dakle,
Brazil sigurno nece igrati sa Spanijom pre SP.
Drugo, nije fora da se igraci iskidaju protiv npr. Argentine 10 dana pre Afrike.
Trece, znate li s kim je Lippi igrao pripremne utakmice 2006. u junu?
Sa selekcijom Alto Adidje i regije Komo (i Osim igrao 90. protiv iste) - pa su postali svetski prvaci.
Alzir je (kad se uozbilje kao protiv Malija i kad im brani Gauaui a ne ovaj Indijanac Cauci) jedna veoma kvalitetna ekipa, sa 12 igraca rodjenih u Francuskoj gde su prosli evropsku skolu i koji igraju standardno po Evropi(Ziani, Menji, Bugera, Belhadj, Jebda...) i sa evropskim stilom (Mali sa Sisokom, M.Dijarom, S.Kejtom i Kanutom nije znao 90 minuta gde je lopta. A sa Ganom blage veze nemaju ni po cemu (stil taktika, performanse igraca...). Za mart OK protivnik.
Novi Zeland uopste ne igra sa amaterima u 11, odakle nekima to??? Nisu neka sila, uz S.Koreju su medju najslabijima, ali daleko od topovskog mesa. Na kupu konfederacije se nisu obrukali (osim protiv Spanije), pre toga 3:4 sa Italijom u junu. Sve su to igrali bez kapitena reprezentacije i Blekburna stopera Rajana Nelsena. Napred im igraju Kilen (presao u Midlzbro iz Seltika pre 5 dana) i Felon (Plimut), tu je i velika nada ostrvskog fudbala Kris Vud (91., WBA), 2-3 igraca igraju u americkoj MLS, a ostali u profesionalnoj australskoj ligi. Hrvat Vicelic iz Ouklend Sitija (poluprofesionalni klub - igrali na Klupskom SP) imao je zavidnu karijeru u Holandiji do pre 2 god.
I da, ni oni s Australijom veze nemaju. Igraju s 3 visoka spica dok Australija vise igra po bokovima (Kjuel, Emerton...)
Konacno, Poljska ce igrati u nesto sarenijem sastavu, ali nije losa za sparing i uiravanje, sto je i cilj, zar ne.
Naravno, u bilo kom sastavu veze s Nemcima oni nemaju!

Basta

pre 14 godina

Moze li mi neko objasniti samo sta to tacno Alzir ima zajenicko sa Ganom? Alzir je naseljen skoro eskluzivno Arapima i od "tamne Afrike" ih odvaja cela Sahara. Niti imaju isti mentalitet, niti igraju slican nogomet.

Poljaci i Nemci...ovo je jos veca sala, sta oni imaju zajednicko sem granice Boga mi???

Novi Zeland igra u stilu kao Australia, i istog su mentaliteta ali je snaga neuporedljiva, Novi Zeland je SLABA reprezentacija.

Zasto ni jednu utakmicu nemamo kod kuce?

bagi arapin

pre 14 godina

TAKTIČKI PERFEKTNO !!! Dali je ko u mogućnosti da isčita genijalnosti našeg ĐENERALA,imam utisak da to može učiniti jedna manjina.Jedan komšija se javi i svi u vatri ,opušteno kuliraj.Sa jakim ćemo se meriti "tamo dole daleko" u osmini četvrtini...Da nas jači respektuju je jedna istina,u koju sam uveren od strane italijana kada smo u diskusiji o mogućnostima .Moj predlog opustite se i uživajte.N A P R E D O R L O V I !!!

Gomez

pre 14 godina

mnogo komentara tipa: jace reprezentacije kostaju ovoliko... poljskoj cemo dati 100hiljada, i alzir je jeftin...

ej, pa ove reprezentacije bre treba pre nama da plate nego mi njima! ne igra se u Beogradu nego na neutralnom terenu a i mi smo klasu bolji od sve tri selekcije!

a Tito, Oremus i sl.:
sta ce te vi ovde, zar vas nije sramota i stid da se javljate i pricate ko je jaci od koga, ko je gde... Gde ste vi ono bese i gde cete biti ovo leto? doma? :)

sin__

pre 14 godina

ja znam tacno sto je izabrna Austrija za pripreme.
Ko gledao mec Austrija - Srbija u becu onda mora da zna razlog.
Kad se napuni Stadion, i to moze samo pozitivno da se odnosi na atmosferu u timu.

Slobodan

pre 14 godina

Dobro, možda u ovom trenutku nemamo rivala A klase na pripremama, ali treba to gledati iz drugog ugla: Alžir, Novi Zeland i Poljska će biti u jedinstvenoj prilici da odigraju svoj meč protiv vrhunske ekipe!

Evropa

pre 14 godina

Poljska = Njemacka? Po kojim to kriterijumima? Kontam da su komsije, ali to je isto da poredis makedonsku reprezentaciju sa srpskom.

Tito

pre 14 godina

hehe koji ste ove timove hrvati bi vas pojeli za dorucak niste se ni plasirali. Protiv koga mali rumuni, farski otocani, austrijance, heheh a dalje gubite od kazakasstanse. Joj budite zAdovolnji da niste u nasoj grupu bili jel bi vas razgazili kao i sa mladmo reprezentacijom i kao uvijek Ne znate sto ni lopta ni mreza sluzi a nemate nikakve igrace u premier ligi samo ivanovic koj vise ne daje golove niti Vidic koji ne ni brani vise

fabregas

pre 14 godina

Sve sam strucnjak do strucnjaka. Ljudi sto sedite i trosite vreme kucajuci poruke hvatajte se novog posla. Budite selektori, treneri. Sigurno da nas strucni stab zna sta radi.da li vi znate da se prvenstva zavrsavaju u maju mesecu, nedelju dana odmor (tako FIFA propisuje) i onda pripreme.Prvenstvo vec u junu mesecu.I vi sada ocekujete Brazil, Italiju, Argentinu itd. Ekipa treba da se spreme i da se osvezi za ono sto je ceka. Kako su prosle ekipe na SP Koreji i Japanu gde je isto tako rano pocelo prvenstvo.A vecina nasih reprezentativaca dolazi iz liga gde se igra non stop i te igrace ne treba sada jos bacati u vatru da pred prvenstvo igraju sa Brazilom ili nekom od top five reprezentacija

Vujo357

pre 14 godina

Tuga u mom srcu je golema kao Sibir..
(Mirko Oremus, 16. januar 2010 13:31)


Bice jos golemija tamo negde u junu...preporucam ozujsko za utapanje mrznje i tuge.

Dobro je da ne igramo sa mnogo jakim timovima,poenta je uigravanje a ne stvaranje euforije. Opet se lako zaboravlja da Antic zna sta radi.

Ivan

pre 14 godina

Ja ne znam sta vi pricate. Ekipa se uigrava pred svetsko prvenstvo sa slabijim timovima. Kako mislite da isprobavate takticke novitete sa reprezentacijama koje grizu na terenu. Pa nece valjda Brazil da nam dozvoli da isprobavamo igru u napadu pred svetsko prvenstvo. Normalno je da su reprezentacije lakse i da bi se digla atmosfera u timu, ako bi se pripremali sa jakim reprezentacijama i ne daj boze izgubimo sa kakvim samopouzdanjem bi otisli na SP? To su pripremne utakmice ne takmicarske.

Ivica sam doma

pre 14 godina

@ Mirko Oremus 16. januar 2010 13:31

A sa kim vi igrate pripremne utakmice za SP u Juznoj Africi ahaahahahhahahha! Nego bolje vi pripremite daljinske upravljace i fotelje da iz njih gledate Mundijal,ali pre Mundijala pocinje dokumentarac o hrvatskom fudbalu pod nazivom:"Hrvatski nogometni KROasani poslati po burek".Bolje je komsije da se vi manete fudbala i ostalih popularnijih kolektivnih sportova i koncentrisete se na "Snjeznu kraljicu",na Sljemenu ili na "Zlatnu piruetu" u Ledenoj dvorani ili na hokejaski klub Medvescak,aahhahahahahaahahaa!!!!

marko-nbg

pre 14 godina

@ Mirko Oremus Idi gledaj u sunce ili tako nesto!!! Ili na Youtube "Ivica sam doma"!!! E jesu dosadni ovi Hrvati non stop kukaju!
Po malo sam razocaran izborom protivnika! Ocekivao sam jace ekipe! Mada nadam se da ce u Bg-u , na toj ispracajnoj utakmici biti neki atraktivan protivnik!!! Nadam se!

Fuzbaler

pre 14 godina

E ovo vec prevazilazi svaku granicu.
Iz prvenstva u prvenstvo mi pravimo istu gresku(namerno).
Naravno da je bolje odigrati 3-4 jake utakmice sa top 10 rivalima, nego placati ovim jadnim reprezentacijama da igramo sa njima i to ko zna koju ce postavu da izvedu na teren.
Potpuno mi je nazalost jasno sta se radi i kako je sve krenulo, ja licno ne ocekujem nista spektakularno na prvenstvu, samo se nadam da necemo opet popiti petardu od Engleza u 1/8 finala, ukoliko uopste prodjemo i grupu.
Ove price da se protivnici biraju prema rivalima u grupi su totalna glupost iz 2 razloga.
Naime, Alzir i Gana ne igraju ni slican fudbal, Novi Zeland je kvalitetom totalno nedorastao Australiji, tako da tu ne moze uopste ni da se prica o nekoj slicnosti(Recimo kao mi i Makedonija, samo jos duplo gore), a Poljska i Nemacka...tek to necu da komentarisem uopste, to je kao nebo i zemlja.
Elem, druga stvar zbog koje se rivali ne biraju spram protivnika u grupi, vec po jacini jeste taj sto gore pomenute selekcije igraju u razlicitim sistemima igre, za pojedine utakmice se biraju drugaciji sistemi sa drugacijim taktickim zamislima, te nam je stoga dzabe sto cemo odigrati protiv Alzira koji igra u formaciji 4-4-2, ukoliko Gana izvede formaciju 3-5-2 ili 3-4-3.
Nadam se da nisam u pravu, ali nazalost, opet se svelo na bogacenje sitnih dusa...zivi bili pa videli.

Душан

pre 14 godina

Људи, зар не примећујете да све, условно речено, јаке репрезентације кад год су термини пријатељских утакмица, играју једне против других... Просто, још увек нисмо довољно атрактивни, а савез сигурно неће платити њиховим спонзорима одигравање утакмице... И ја бих волео да играмо против, рецимо, Шпаније, Италије, Енглеске или Бразила, али ово је реалност... ал' нека - само нек' се момци боре, против било кога - сигуран сам да могу далеко на СП...

realno provereno

pre 14 godina

bolje da smo igrali protiv neke top 10 15 reprezentacije znam da košta i da je teško zakazati ali ako ih pobediš mnogo znači da prebrodimo kompleks velikih reprezentacija a ako izgubiš ipak si mnogo pouka izvukao i spustiš se malo na zemlju. alžir su verovatno izabrali da vežbaju za ganu mada i nisu slični a druge dve utakmice su uslovljene mestom priprema. srećno

Mirko Oremus

pre 14 godina

Alzir?-tu ste negdje po kvaliteti..
Novi Zeland?-po meni,cak ste kvalitetniji od njih!!
Poljska?-Tu su Poljaci naravno veliki favoriti..

Ehh dragi Boze,tko sve igra u Africi a nema Hrvata i Ceha..

Tuga u mom srcu je golema kao Sibir..

Kunta-kinte

pre 14 godina

Ovo je glupo. Alzir nema veze sa Ganom, totalno drugacije igraju od njih. Novi Zeland kao Australija, mada je opet glupo jer je Australija mnogo bolja. Imaju gomilu igraca u Evropi, a Novi Zeland igra sa amaterima u ekipi. Poljska jedina ima nekog smisla ovde..

empty

pre 14 godina

Man. United je pripremne utakmice igrao sve sa nizerazrednim azijskim ekipama. Ekipa se bolje uigra i sve. Izjava Fergusona. Mislim da i Antic radi po tim sistemom.

Milan CL

pre 14 godina

Treba nam jedna bas jaka utakmica da vidimo gde smo. Imamo odlican tim ali realno Francuzi su nas u Bg razbili sa igracem manje. Mislim da bi Holandija bila rival po meri, nisu prejaki, a i taman da razbijemo komplex!

Milan

pre 14 godina

Ha ha ha ha - sjajne smo rivale "odabrali".
Alzir = Gana,
N. Zeland = Australija,
Poljska = Nemacka!
Dobro cemo da se pripremimo za protivnike na SP.
Mada nisam ni ocekivao da igramo protiv Holandije, Nigerije i Japana (mada N. Zeland jeste realan rival zbog poznatih razloga). Ali, bar jednu jacu ekipu sam ocekivao!
Opet biramo jeftiniju opciju, za Holandiju treba platiti oko 750.000, a za Poljsku "svega" 100.000.
Najgore od svega je sto 'jadnicak' Antic nije konsultovan (u to sam siguran)!

Milan CL

pre 14 godina

Treba nam jedna bas jaka utakmica da vidimo gde smo. Imamo odlican tim ali realno Francuzi su nas u Bg razbili sa igracem manje. Mislim da bi Holandija bila rival po meri, nisu prejaki, a i taman da razbijemo komplex!

empty

pre 14 godina

Man. United je pripremne utakmice igrao sve sa nizerazrednim azijskim ekipama. Ekipa se bolje uigra i sve. Izjava Fergusona. Mislim da i Antic radi po tim sistemom.

Ivica sam doma

pre 14 godina

@ Mirko Oremus 16. januar 2010 13:31

A sa kim vi igrate pripremne utakmice za SP u Juznoj Africi ahaahahahhahahha! Nego bolje vi pripremite daljinske upravljace i fotelje da iz njih gledate Mundijal,ali pre Mundijala pocinje dokumentarac o hrvatskom fudbalu pod nazivom:"Hrvatski nogometni KROasani poslati po burek".Bolje je komsije da se vi manete fudbala i ostalih popularnijih kolektivnih sportova i koncentrisete se na "Snjeznu kraljicu",na Sljemenu ili na "Zlatnu piruetu" u Ledenoj dvorani ili na hokejaski klub Medvescak,aahhahahahahaahahaa!!!!

Душан

pre 14 godina

Људи, зар не примећујете да све, условно речено, јаке репрезентације кад год су термини пријатељских утакмица, играју једне против других... Просто, још увек нисмо довољно атрактивни, а савез сигурно неће платити њиховим спонзорима одигравање утакмице... И ја бих волео да играмо против, рецимо, Шпаније, Италије, Енглеске или Бразила, али ово је реалност... ал' нека - само нек' се момци боре, против било кога - сигуран сам да могу далеко на СП...

Milan

pre 14 godina

Ha ha ha ha - sjajne smo rivale "odabrali".
Alzir = Gana,
N. Zeland = Australija,
Poljska = Nemacka!
Dobro cemo da se pripremimo za protivnike na SP.
Mada nisam ni ocekivao da igramo protiv Holandije, Nigerije i Japana (mada N. Zeland jeste realan rival zbog poznatih razloga). Ali, bar jednu jacu ekipu sam ocekivao!
Opet biramo jeftiniju opciju, za Holandiju treba platiti oko 750.000, a za Poljsku "svega" 100.000.
Najgore od svega je sto 'jadnicak' Antic nije konsultovan (u to sam siguran)!

Ivan

pre 14 godina

Ja ne znam sta vi pricate. Ekipa se uigrava pred svetsko prvenstvo sa slabijim timovima. Kako mislite da isprobavate takticke novitete sa reprezentacijama koje grizu na terenu. Pa nece valjda Brazil da nam dozvoli da isprobavamo igru u napadu pred svetsko prvenstvo. Normalno je da su reprezentacije lakse i da bi se digla atmosfera u timu, ako bi se pripremali sa jakim reprezentacijama i ne daj boze izgubimo sa kakvim samopouzdanjem bi otisli na SP? To su pripremne utakmice ne takmicarske.

jovicic

pre 14 godina

Dakle,
Brazil sigurno nece igrati sa Spanijom pre SP.
Drugo, nije fora da se igraci iskidaju protiv npr. Argentine 10 dana pre Afrike.
Trece, znate li s kim je Lippi igrao pripremne utakmice 2006. u junu?
Sa selekcijom Alto Adidje i regije Komo (i Osim igrao 90. protiv iste) - pa su postali svetski prvaci.
Alzir je (kad se uozbilje kao protiv Malija i kad im brani Gauaui a ne ovaj Indijanac Cauci) jedna veoma kvalitetna ekipa, sa 12 igraca rodjenih u Francuskoj gde su prosli evropsku skolu i koji igraju standardno po Evropi(Ziani, Menji, Bugera, Belhadj, Jebda...) i sa evropskim stilom (Mali sa Sisokom, M.Dijarom, S.Kejtom i Kanutom nije znao 90 minuta gde je lopta. A sa Ganom blage veze nemaju ni po cemu (stil taktika, performanse igraca...). Za mart OK protivnik.
Novi Zeland uopste ne igra sa amaterima u 11, odakle nekima to??? Nisu neka sila, uz S.Koreju su medju najslabijima, ali daleko od topovskog mesa. Na kupu konfederacije se nisu obrukali (osim protiv Spanije), pre toga 3:4 sa Italijom u junu. Sve su to igrali bez kapitena reprezentacije i Blekburna stopera Rajana Nelsena. Napred im igraju Kilen (presao u Midlzbro iz Seltika pre 5 dana) i Felon (Plimut), tu je i velika nada ostrvskog fudbala Kris Vud (91., WBA), 2-3 igraca igraju u americkoj MLS, a ostali u profesionalnoj australskoj ligi. Hrvat Vicelic iz Ouklend Sitija (poluprofesionalni klub - igrali na Klupskom SP) imao je zavidnu karijeru u Holandiji do pre 2 god.
I da, ni oni s Australijom veze nemaju. Igraju s 3 visoka spica dok Australija vise igra po bokovima (Kjuel, Emerton...)
Konacno, Poljska ce igrati u nesto sarenijem sastavu, ali nije losa za sparing i uiravanje, sto je i cilj, zar ne.
Naravno, u bilo kom sastavu veze s Nemcima oni nemaju!

Kunta-kinte

pre 14 godina

Ovo je glupo. Alzir nema veze sa Ganom, totalno drugacije igraju od njih. Novi Zeland kao Australija, mada je opet glupo jer je Australija mnogo bolja. Imaju gomilu igraca u Evropi, a Novi Zeland igra sa amaterima u ekipi. Poljska jedina ima nekog smisla ovde..

realno provereno

pre 14 godina

bolje da smo igrali protiv neke top 10 15 reprezentacije znam da košta i da je teško zakazati ali ako ih pobediš mnogo znači da prebrodimo kompleks velikih reprezentacija a ako izgubiš ipak si mnogo pouka izvukao i spustiš se malo na zemlju. alžir su verovatno izabrali da vežbaju za ganu mada i nisu slični a druge dve utakmice su uslovljene mestom priprema. srećno

Vujo357

pre 14 godina

Tuga u mom srcu je golema kao Sibir..
(Mirko Oremus, 16. januar 2010 13:31)


Bice jos golemija tamo negde u junu...preporucam ozujsko za utapanje mrznje i tuge.

Dobro je da ne igramo sa mnogo jakim timovima,poenta je uigravanje a ne stvaranje euforije. Opet se lako zaboravlja da Antic zna sta radi.

marko-nbg

pre 14 godina

@ Mirko Oremus Idi gledaj u sunce ili tako nesto!!! Ili na Youtube "Ivica sam doma"!!! E jesu dosadni ovi Hrvati non stop kukaju!
Po malo sam razocaran izborom protivnika! Ocekivao sam jace ekipe! Mada nadam se da ce u Bg-u , na toj ispracajnoj utakmici biti neki atraktivan protivnik!!! Nadam se!

Evropa

pre 14 godina

Poljska = Njemacka? Po kojim to kriterijumima? Kontam da su komsije, ali to je isto da poredis makedonsku reprezentaciju sa srpskom.

fabregas

pre 14 godina

Sve sam strucnjak do strucnjaka. Ljudi sto sedite i trosite vreme kucajuci poruke hvatajte se novog posla. Budite selektori, treneri. Sigurno da nas strucni stab zna sta radi.da li vi znate da se prvenstva zavrsavaju u maju mesecu, nedelju dana odmor (tako FIFA propisuje) i onda pripreme.Prvenstvo vec u junu mesecu.I vi sada ocekujete Brazil, Italiju, Argentinu itd. Ekipa treba da se spreme i da se osvezi za ono sto je ceka. Kako su prosle ekipe na SP Koreji i Japanu gde je isto tako rano pocelo prvenstvo.A vecina nasih reprezentativaca dolazi iz liga gde se igra non stop i te igrace ne treba sada jos bacati u vatru da pred prvenstvo igraju sa Brazilom ili nekom od top five reprezentacija

Gomez

pre 14 godina

mnogo komentara tipa: jace reprezentacije kostaju ovoliko... poljskoj cemo dati 100hiljada, i alzir je jeftin...

ej, pa ove reprezentacije bre treba pre nama da plate nego mi njima! ne igra se u Beogradu nego na neutralnom terenu a i mi smo klasu bolji od sve tri selekcije!

a Tito, Oremus i sl.:
sta ce te vi ovde, zar vas nije sramota i stid da se javljate i pricate ko je jaci od koga, ko je gde... Gde ste vi ono bese i gde cete biti ovo leto? doma? :)

Slobodan

pre 14 godina

Dobro, možda u ovom trenutku nemamo rivala A klase na pripremama, ali treba to gledati iz drugog ugla: Alžir, Novi Zeland i Poljska će biti u jedinstvenoj prilici da odigraju svoj meč protiv vrhunske ekipe!

sin__

pre 14 godina

ja znam tacno sto je izabrna Austrija za pripreme.
Ko gledao mec Austrija - Srbija u becu onda mora da zna razlog.
Kad se napuni Stadion, i to moze samo pozitivno da se odnosi na atmosferu u timu.

branko_84_LAzarevac

pre 14 godina

GOSPODO za sve vas kojima nije jasno zasto Srbija igra sa onima ,a ne igra sa onim drugima,zasto smo uzeli slabe protivnike,a nismo neke jace...
da ste tako pametni kao sto mislite vi bi ste bili selektori,a Antic bi pisao ovde na forumu !!!

recite nesto i selektoru nemaca !!

Nemacka reprezentacija odigraće prijateljske utakmice sa Maltom u Ahenu 13. maja, sa Mađarskom u Budimpešti 29. maja i sa Bosnom i Hercegovinom 3. juna u Frankfurtu.

Fuzbaler

pre 14 godina

E ovo vec prevazilazi svaku granicu.
Iz prvenstva u prvenstvo mi pravimo istu gresku(namerno).
Naravno da je bolje odigrati 3-4 jake utakmice sa top 10 rivalima, nego placati ovim jadnim reprezentacijama da igramo sa njima i to ko zna koju ce postavu da izvedu na teren.
Potpuno mi je nazalost jasno sta se radi i kako je sve krenulo, ja licno ne ocekujem nista spektakularno na prvenstvu, samo se nadam da necemo opet popiti petardu od Engleza u 1/8 finala, ukoliko uopste prodjemo i grupu.
Ove price da se protivnici biraju prema rivalima u grupi su totalna glupost iz 2 razloga.
Naime, Alzir i Gana ne igraju ni slican fudbal, Novi Zeland je kvalitetom totalno nedorastao Australiji, tako da tu ne moze uopste ni da se prica o nekoj slicnosti(Recimo kao mi i Makedonija, samo jos duplo gore), a Poljska i Nemacka...tek to necu da komentarisem uopste, to je kao nebo i zemlja.
Elem, druga stvar zbog koje se rivali ne biraju spram protivnika u grupi, vec po jacini jeste taj sto gore pomenute selekcije igraju u razlicitim sistemima igre, za pojedine utakmice se biraju drugaciji sistemi sa drugacijim taktickim zamislima, te nam je stoga dzabe sto cemo odigrati protiv Alzira koji igra u formaciji 4-4-2, ukoliko Gana izvede formaciju 3-5-2 ili 3-4-3.
Nadam se da nisam u pravu, ali nazalost, opet se svelo na bogacenje sitnih dusa...zivi bili pa videli.

bagi arapin

pre 14 godina

TAKTIČKI PERFEKTNO !!! Dali je ko u mogućnosti da isčita genijalnosti našeg ĐENERALA,imam utisak da to može učiniti jedna manjina.Jedan komšija se javi i svi u vatri ,opušteno kuliraj.Sa jakim ćemo se meriti "tamo dole daleko" u osmini četvrtini...Da nas jači respektuju je jedna istina,u koju sam uveren od strane italijana kada smo u diskusiji o mogućnostima .Moj predlog opustite se i uživajte.N A P R E D O R L O V I !!!

Swazilendjanin

pre 14 godina

A evo sta je Antic izjavio za Sport povodom utakmice 5 juna u Beogradu kao zadnja provera:
Blizi smo duelu sa Obalom Slonovace,mada bih vise voleo da nam gosti budu Rusi.

Basta

pre 14 godina

Moze li mi neko objasniti samo sta to tacno Alzir ima zajenicko sa Ganom? Alzir je naseljen skoro eskluzivno Arapima i od "tamne Afrike" ih odvaja cela Sahara. Niti imaju isti mentalitet, niti igraju slican nogomet.

Poljaci i Nemci...ovo je jos veca sala, sta oni imaju zajednicko sem granice Boga mi???

Novi Zeland igra u stilu kao Australia, i istog su mentaliteta ali je snaga neuporedljiva, Novi Zeland je SLABA reprezentacija.

Zasto ni jednu utakmicu nemamo kod kuce?

miki leandros

pre 14 godina

ako mi nemamo pojma onda nemci jos manje, posto oni igraju protiv, malte, bosne i madjarske! jel tako pljuvaci???
cisto me zanima da li vidite uopste jos ekran vaseg monitora od silnog pljuvanja? strasno...

no fear

pre 14 godina

ja se držim toga da nam je gosp. Antić još uvijek selektor i da čovjek zna šta radi..
dosad je to obilato pokazao..
tako i u vezi ovih protivnika..
a na taj meč na marakani doći će nam sigurno jak protivnik..
a ovi zavidni susjedi nek samo komentiraju..
time samo pokazuju koliko ih boli što ih nema među najboljima..
i što igraju prijateljske s lihtenštajnom i katarom..
a čuj,mora i to neko..:)

Mirko Oremus

pre 14 godina

Alzir?-tu ste negdje po kvaliteti..
Novi Zeland?-po meni,cak ste kvalitetniji od njih!!
Poljska?-Tu su Poljaci naravno veliki favoriti..

Ehh dragi Boze,tko sve igra u Africi a nema Hrvata i Ceha..

Tuga u mom srcu je golema kao Sibir..

CCCCrbin

pre 14 godina

tito kao sto ste belorusiju zgazili kada vas je golman spasio od poraza u sred zagreba.jeli mislis na ono gazenje kao sto su vas englezi zgazili ili? a da videli smo svi kako ste i omana zgazili.

Peter Tosh

pre 14 godina

Антић није консултован за ове мечеве! Било је пре месец дана, када се повела и прича о његовој плати. Караџић и његова свита као намерно да уносе раздор у екипу.

Tito

pre 14 godina

hehe koji ste ove timove hrvati bi vas pojeli za dorucak niste se ni plasirali. Protiv koga mali rumuni, farski otocani, austrijance, heheh a dalje gubite od kazakasstanse. Joj budite zAdovolnji da niste u nasoj grupu bili jel bi vas razgazili kao i sa mladmo reprezentacijom i kao uvijek Ne znate sto ni lopta ni mreza sluzi a nemate nikakve igrace u premier ligi samo ivanovic koj vise ne daje golove niti Vidic koji ne ni brani vise

Mirko Oremus

pre 14 godina

Alzir?-tu ste negdje po kvaliteti..
Novi Zeland?-po meni,cak ste kvalitetniji od njih!!
Poljska?-Tu su Poljaci naravno veliki favoriti..

Ehh dragi Boze,tko sve igra u Africi a nema Hrvata i Ceha..

Tuga u mom srcu je golema kao Sibir..

Tito

pre 14 godina

hehe koji ste ove timove hrvati bi vas pojeli za dorucak niste se ni plasirali. Protiv koga mali rumuni, farski otocani, austrijance, heheh a dalje gubite od kazakasstanse. Joj budite zAdovolnji da niste u nasoj grupu bili jel bi vas razgazili kao i sa mladmo reprezentacijom i kao uvijek Ne znate sto ni lopta ni mreza sluzi a nemate nikakve igrace u premier ligi samo ivanovic koj vise ne daje golove niti Vidic koji ne ni brani vise

Milan

pre 14 godina

Ha ha ha ha - sjajne smo rivale "odabrali".
Alzir = Gana,
N. Zeland = Australija,
Poljska = Nemacka!
Dobro cemo da se pripremimo za protivnike na SP.
Mada nisam ni ocekivao da igramo protiv Holandije, Nigerije i Japana (mada N. Zeland jeste realan rival zbog poznatih razloga). Ali, bar jednu jacu ekipu sam ocekivao!
Opet biramo jeftiniju opciju, za Holandiju treba platiti oko 750.000, a za Poljsku "svega" 100.000.
Najgore od svega je sto 'jadnicak' Antic nije konsultovan (u to sam siguran)!

Fuzbaler

pre 14 godina

E ovo vec prevazilazi svaku granicu.
Iz prvenstva u prvenstvo mi pravimo istu gresku(namerno).
Naravno da je bolje odigrati 3-4 jake utakmice sa top 10 rivalima, nego placati ovim jadnim reprezentacijama da igramo sa njima i to ko zna koju ce postavu da izvedu na teren.
Potpuno mi je nazalost jasno sta se radi i kako je sve krenulo, ja licno ne ocekujem nista spektakularno na prvenstvu, samo se nadam da necemo opet popiti petardu od Engleza u 1/8 finala, ukoliko uopste prodjemo i grupu.
Ove price da se protivnici biraju prema rivalima u grupi su totalna glupost iz 2 razloga.
Naime, Alzir i Gana ne igraju ni slican fudbal, Novi Zeland je kvalitetom totalno nedorastao Australiji, tako da tu ne moze uopste ni da se prica o nekoj slicnosti(Recimo kao mi i Makedonija, samo jos duplo gore), a Poljska i Nemacka...tek to necu da komentarisem uopste, to je kao nebo i zemlja.
Elem, druga stvar zbog koje se rivali ne biraju spram protivnika u grupi, vec po jacini jeste taj sto gore pomenute selekcije igraju u razlicitim sistemima igre, za pojedine utakmice se biraju drugaciji sistemi sa drugacijim taktickim zamislima, te nam je stoga dzabe sto cemo odigrati protiv Alzira koji igra u formaciji 4-4-2, ukoliko Gana izvede formaciju 3-5-2 ili 3-4-3.
Nadam se da nisam u pravu, ali nazalost, opet se svelo na bogacenje sitnih dusa...zivi bili pa videli.

Kunta-kinte

pre 14 godina

Ovo je glupo. Alzir nema veze sa Ganom, totalno drugacije igraju od njih. Novi Zeland kao Australija, mada je opet glupo jer je Australija mnogo bolja. Imaju gomilu igraca u Evropi, a Novi Zeland igra sa amaterima u ekipi. Poljska jedina ima nekog smisla ovde..

Basta

pre 14 godina

Moze li mi neko objasniti samo sta to tacno Alzir ima zajenicko sa Ganom? Alzir je naseljen skoro eskluzivno Arapima i od "tamne Afrike" ih odvaja cela Sahara. Niti imaju isti mentalitet, niti igraju slican nogomet.

Poljaci i Nemci...ovo je jos veca sala, sta oni imaju zajednicko sem granice Boga mi???

Novi Zeland igra u stilu kao Australia, i istog su mentaliteta ali je snaga neuporedljiva, Novi Zeland je SLABA reprezentacija.

Zasto ni jednu utakmicu nemamo kod kuce?

Milan CL

pre 14 godina

Treba nam jedna bas jaka utakmica da vidimo gde smo. Imamo odlican tim ali realno Francuzi su nas u Bg razbili sa igracem manje. Mislim da bi Holandija bila rival po meri, nisu prejaki, a i taman da razbijemo komplex!

realno provereno

pre 14 godina

bolje da smo igrali protiv neke top 10 15 reprezentacije znam da košta i da je teško zakazati ali ako ih pobediš mnogo znači da prebrodimo kompleks velikih reprezentacija a ako izgubiš ipak si mnogo pouka izvukao i spustiš se malo na zemlju. alžir su verovatno izabrali da vežbaju za ganu mada i nisu slični a druge dve utakmice su uslovljene mestom priprema. srećno

empty

pre 14 godina

Man. United je pripremne utakmice igrao sve sa nizerazrednim azijskim ekipama. Ekipa se bolje uigra i sve. Izjava Fergusona. Mislim da i Antic radi po tim sistemom.

Ivica sam doma

pre 14 godina

@ Mirko Oremus 16. januar 2010 13:31

A sa kim vi igrate pripremne utakmice za SP u Juznoj Africi ahaahahahhahahha! Nego bolje vi pripremite daljinske upravljace i fotelje da iz njih gledate Mundijal,ali pre Mundijala pocinje dokumentarac o hrvatskom fudbalu pod nazivom:"Hrvatski nogometni KROasani poslati po burek".Bolje je komsije da se vi manete fudbala i ostalih popularnijih kolektivnih sportova i koncentrisete se na "Snjeznu kraljicu",na Sljemenu ili na "Zlatnu piruetu" u Ledenoj dvorani ili na hokejaski klub Medvescak,aahhahahahahaahahaa!!!!

Ivan

pre 14 godina

Ja ne znam sta vi pricate. Ekipa se uigrava pred svetsko prvenstvo sa slabijim timovima. Kako mislite da isprobavate takticke novitete sa reprezentacijama koje grizu na terenu. Pa nece valjda Brazil da nam dozvoli da isprobavamo igru u napadu pred svetsko prvenstvo. Normalno je da su reprezentacije lakse i da bi se digla atmosfera u timu, ako bi se pripremali sa jakim reprezentacijama i ne daj boze izgubimo sa kakvim samopouzdanjem bi otisli na SP? To su pripremne utakmice ne takmicarske.

Душан

pre 14 godina

Људи, зар не примећујете да све, условно речено, јаке репрезентације кад год су термини пријатељских утакмица, играју једне против других... Просто, још увек нисмо довољно атрактивни, а савез сигурно неће платити њиховим спонзорима одигравање утакмице... И ја бих волео да играмо против, рецимо, Шпаније, Италије, Енглеске или Бразила, али ово је реалност... ал' нека - само нек' се момци боре, против било кога - сигуран сам да могу далеко на СП...

Evropa

pre 14 godina

Poljska = Njemacka? Po kojim to kriterijumima? Kontam da su komsije, ali to je isto da poredis makedonsku reprezentaciju sa srpskom.

Slobodan

pre 14 godina

Dobro, možda u ovom trenutku nemamo rivala A klase na pripremama, ali treba to gledati iz drugog ugla: Alžir, Novi Zeland i Poljska će biti u jedinstvenoj prilici da odigraju svoj meč protiv vrhunske ekipe!

Peter Tosh

pre 14 godina

Антић није консултован за ове мечеве! Било је пре месец дана, када се повела и прича о његовој плати. Караџић и његова свита као намерно да уносе раздор у екипу.

fabregas

pre 14 godina

Sve sam strucnjak do strucnjaka. Ljudi sto sedite i trosite vreme kucajuci poruke hvatajte se novog posla. Budite selektori, treneri. Sigurno da nas strucni stab zna sta radi.da li vi znate da se prvenstva zavrsavaju u maju mesecu, nedelju dana odmor (tako FIFA propisuje) i onda pripreme.Prvenstvo vec u junu mesecu.I vi sada ocekujete Brazil, Italiju, Argentinu itd. Ekipa treba da se spreme i da se osvezi za ono sto je ceka. Kako su prosle ekipe na SP Koreji i Japanu gde je isto tako rano pocelo prvenstvo.A vecina nasih reprezentativaca dolazi iz liga gde se igra non stop i te igrace ne treba sada jos bacati u vatru da pred prvenstvo igraju sa Brazilom ili nekom od top five reprezentacija

no fear

pre 14 godina

ja se držim toga da nam je gosp. Antić još uvijek selektor i da čovjek zna šta radi..
dosad je to obilato pokazao..
tako i u vezi ovih protivnika..
a na taj meč na marakani doći će nam sigurno jak protivnik..
a ovi zavidni susjedi nek samo komentiraju..
time samo pokazuju koliko ih boli što ih nema među najboljima..
i što igraju prijateljske s lihtenštajnom i katarom..
a čuj,mora i to neko..:)

marko-nbg

pre 14 godina

@ Mirko Oremus Idi gledaj u sunce ili tako nesto!!! Ili na Youtube "Ivica sam doma"!!! E jesu dosadni ovi Hrvati non stop kukaju!
Po malo sam razocaran izborom protivnika! Ocekivao sam jace ekipe! Mada nadam se da ce u Bg-u , na toj ispracajnoj utakmici biti neki atraktivan protivnik!!! Nadam se!

Vujo357

pre 14 godina

Tuga u mom srcu je golema kao Sibir..
(Mirko Oremus, 16. januar 2010 13:31)


Bice jos golemija tamo negde u junu...preporucam ozujsko za utapanje mrznje i tuge.

Dobro je da ne igramo sa mnogo jakim timovima,poenta je uigravanje a ne stvaranje euforije. Opet se lako zaboravlja da Antic zna sta radi.

sin__

pre 14 godina

ja znam tacno sto je izabrna Austrija za pripreme.
Ko gledao mec Austrija - Srbija u becu onda mora da zna razlog.
Kad se napuni Stadion, i to moze samo pozitivno da se odnosi na atmosferu u timu.

jovicic

pre 14 godina

Dakle,
Brazil sigurno nece igrati sa Spanijom pre SP.
Drugo, nije fora da se igraci iskidaju protiv npr. Argentine 10 dana pre Afrike.
Trece, znate li s kim je Lippi igrao pripremne utakmice 2006. u junu?
Sa selekcijom Alto Adidje i regije Komo (i Osim igrao 90. protiv iste) - pa su postali svetski prvaci.
Alzir je (kad se uozbilje kao protiv Malija i kad im brani Gauaui a ne ovaj Indijanac Cauci) jedna veoma kvalitetna ekipa, sa 12 igraca rodjenih u Francuskoj gde su prosli evropsku skolu i koji igraju standardno po Evropi(Ziani, Menji, Bugera, Belhadj, Jebda...) i sa evropskim stilom (Mali sa Sisokom, M.Dijarom, S.Kejtom i Kanutom nije znao 90 minuta gde je lopta. A sa Ganom blage veze nemaju ni po cemu (stil taktika, performanse igraca...). Za mart OK protivnik.
Novi Zeland uopste ne igra sa amaterima u 11, odakle nekima to??? Nisu neka sila, uz S.Koreju su medju najslabijima, ali daleko od topovskog mesa. Na kupu konfederacije se nisu obrukali (osim protiv Spanije), pre toga 3:4 sa Italijom u junu. Sve su to igrali bez kapitena reprezentacije i Blekburna stopera Rajana Nelsena. Napred im igraju Kilen (presao u Midlzbro iz Seltika pre 5 dana) i Felon (Plimut), tu je i velika nada ostrvskog fudbala Kris Vud (91., WBA), 2-3 igraca igraju u americkoj MLS, a ostali u profesionalnoj australskoj ligi. Hrvat Vicelic iz Ouklend Sitija (poluprofesionalni klub - igrali na Klupskom SP) imao je zavidnu karijeru u Holandiji do pre 2 god.
I da, ni oni s Australijom veze nemaju. Igraju s 3 visoka spica dok Australija vise igra po bokovima (Kjuel, Emerton...)
Konacno, Poljska ce igrati u nesto sarenijem sastavu, ali nije losa za sparing i uiravanje, sto je i cilj, zar ne.
Naravno, u bilo kom sastavu veze s Nemcima oni nemaju!

bagi arapin

pre 14 godina

TAKTIČKI PERFEKTNO !!! Dali je ko u mogućnosti da isčita genijalnosti našeg ĐENERALA,imam utisak da to može učiniti jedna manjina.Jedan komšija se javi i svi u vatri ,opušteno kuliraj.Sa jakim ćemo se meriti "tamo dole daleko" u osmini četvrtini...Da nas jači respektuju je jedna istina,u koju sam uveren od strane italijana kada smo u diskusiji o mogućnostima .Moj predlog opustite se i uživajte.N A P R E D O R L O V I !!!

miki leandros

pre 14 godina

ako mi nemamo pojma onda nemci jos manje, posto oni igraju protiv, malte, bosne i madjarske! jel tako pljuvaci???
cisto me zanima da li vidite uopste jos ekran vaseg monitora od silnog pljuvanja? strasno...

Gomez

pre 14 godina

mnogo komentara tipa: jace reprezentacije kostaju ovoliko... poljskoj cemo dati 100hiljada, i alzir je jeftin...

ej, pa ove reprezentacije bre treba pre nama da plate nego mi njima! ne igra se u Beogradu nego na neutralnom terenu a i mi smo klasu bolji od sve tri selekcije!

a Tito, Oremus i sl.:
sta ce te vi ovde, zar vas nije sramota i stid da se javljate i pricate ko je jaci od koga, ko je gde... Gde ste vi ono bese i gde cete biti ovo leto? doma? :)

branko_84_LAzarevac

pre 14 godina

GOSPODO za sve vas kojima nije jasno zasto Srbija igra sa onima ,a ne igra sa onim drugima,zasto smo uzeli slabe protivnike,a nismo neke jace...
da ste tako pametni kao sto mislite vi bi ste bili selektori,a Antic bi pisao ovde na forumu !!!

recite nesto i selektoru nemaca !!

Nemacka reprezentacija odigraće prijateljske utakmice sa Maltom u Ahenu 13. maja, sa Mađarskom u Budimpešti 29. maja i sa Bosnom i Hercegovinom 3. juna u Frankfurtu.

CCCCrbin

pre 14 godina

tito kao sto ste belorusiju zgazili kada vas je golman spasio od poraza u sred zagreba.jeli mislis na ono gazenje kao sto su vas englezi zgazili ili? a da videli smo svi kako ste i omana zgazili.

Swazilendjanin

pre 14 godina

A evo sta je Antic izjavio za Sport povodom utakmice 5 juna u Beogradu kao zadnja provera:
Blizi smo duelu sa Obalom Slonovace,mada bih vise voleo da nam gosti budu Rusi.