Tenis 33

Subota, 09.01.2010.

13:31

Kim Klajsters osvojila Brizbejn

Belgijanka Kim Klajsters osvojila je teniski turnir u Brizbejnu pošto je u uzbudljivom finalu savladala sunarodnicu Žistin Enan sa 6:3, 4:6, 7:6 (6).

Kim Klajsters osvojila Brizbejn IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Cimi

pre 14 godina

"Meč su, evidentno, odlučile nijanse."- kaze se u jednom komentaru.
Po toj logici su i onaj rezultat u mecu izmedju Federera i Del Potra na zavrsnom mastersu u Londonu odlucivale nijanse. Ko je gledao sirom otvorenih ociju zna o cemu pricam.
A Kim nije nista procerdala - devojka se lepo poigrala i ostvarila bas ono sto je zelela. Carobnica!
Enan je shvatila poruku i na AO je nece biti.
Ko je gledao sirom otvorenih ociju zna sta se desilo.
Bice uzbudljivo videti takodje da li Kim igra virtuozni tenis sadasnjosti ili je zalutala medju agresorkama.

Negativni

pre 14 godina

Razlika izmedju velikih asova i onih drugih je upravo u tome sto veliki (ovaj put Nadal i Enan)propustaju mec lopte na malim turnirima.Cik pogodite ko ce na velikim turnirima imati najjace zivce?

Radmila

pre 14 godina

@Miško
Kad bih imala 16 godina, rekla bih ti da o tenisu pojma nemaš. Tako mladi jedni drugima šalju analize. Moje poznavanje tenisa zaista nije laičko, izvini što to moram da naglasim (nerado), ali da li si ti juče video nešto od onoga što tenis danas čini tenisom: tridesetak asova (Serena je jednom napravila sama 36!), jedno sedamdesetak vinera, pogađanje uglova terena brzinom od 160 na sat... poene koji su imali tri poteza? Ništa od toga! Kim je bila bolja, ali ova Žistin ima neki paganski pojas oko struka (kao Brunhilda iz epa "Nibelunška pesma), koji joj pomaže da se nekim čudom izvuče iz izgubljenih stanja. Ne mogu da je gledam rado, njena me pojava toliko odbija, njena defanzivna igra takođe, a to što ti voliš da gledaš ovakav tenis, to je tvoj ukus, nije poznavanje tenisa. Bila je neubedljiva protiv Petrove, još slabija protiv Cink (bukvalno se provukla), od Kim je izgubila, tesno, a trebalo je da doživi debakl koliko je slabo igrala. A vi je slavite! Ženski je tenis toliko napredovao i sve više liči na muški, samo što to pored vas prolazi kao nevidljivi čovek. Ja vama samo prebacujem kako niste shvatili da defanzivni tenis u poslednjih deset godina ima daleko manje trofeja nego ofanzivni. Gledaj ti Šarapovu, imaćeš šta da vidiš. Lepo se razvila, ima 188, prava ruska lepotica, igra najsavremeniji tenis na svetu (sa 18 godina dobila je strašnu Serenu u Vimbldonu sa 2:0, prvi set sa 6:1), a Žistin je nešto između WTA i ATP. Imaš oči, gledaj.

Miško

pre 14 godina

Radmila ti bi stvarno trebala da preispitaš tvoje poznavanje tenisa! Pa bio je to vrhunski tenis, meč za pamćenje, melem za oči!Nažalost staromodni tenis što ti tvrdiš igraju naše manekenke a ove belgijanke su stvarno što neko reče sa druge galaksije!

Faust

pre 14 godina

Umesto zaključka: u ovom meču uživale su uglavnom žene. To je zato što je njihovo poznavanje tenisa "žensko", i zato što one gledaju žene, a ne muškarce. Lepe su njihove priče o haljinicama. Meč koji je protekao u prebacivanju lopte preko mreže, zaostajući u svim elementima igre koje danas neguju muškarci (jak servis, forhend, voleji, kratki poeni), nije vredan pažnje, pogotovo što se žene nadaju da će njihova ljubimica da osvaja sve turnire pored Šarapove, Safine, Azarenke, Lisicki, Vikmajer, Radvanjske, Voznjacki. Kim, samo da nema toliko talenta da proćerda veliko vođstvo, juče jo mogla da joj prepusti pet gemova. Žistin na leto puni 28 i na kraju sezone duboko će zaći u 29. godinu. A žene se raduju i očekuju da se vrati na prvo mesto. Fali joj više od deset hiljada bodova! Gde će, ovakvom igrom, da ih skupi? Ovo će biti godina Marije Šarapove, koja se vraća u velikom stilu, a nema još ni 23 godine. Čudno je da se teniserki koja je izgubila finale, poklanja više pažnje nego pobednici, koja je, ne tako davno, osvojila US Open. Sa ženama ne bi trebalo raspravljati o bilo kojem sportu. Neke pišu ovde i o Formuli 1! Obožavale su "velikog" Montoju. Hvala.

glups

pre 14 godina

i jelena i ana ce ih pobediti, ako dodje do medjusobnih meceva, i jednu i drugu belgijanku na ao! zapamtite sta sam rekla, slobodno me citirajte!

ЗОРАН

pre 14 godina

Постоји још једна велика повратница у светски тенис.Она која меље по Азији,али се то баш и не објављује претерано осим као штура информација.Марија Шарапова је разбила Венус на Тајланду,другога овога месеца.Пре тога два пута је крајем прошле године победила Гизелу Дуљко,у Чилеу и у Бразилу.Тим Русија,предвођен Маријом,Вером Звонаревом и Кафељниковом победио је на егзибиционом турниру у Хонг Конгу.Марија је данас победила Каролину Возниацки резултатом 7:5,6:3 и тако обезбедила тиму Русије прво место.Оно што сам приметио код Марије,током ових припрема уочи А.О,је то,да може да се врати у меч кад год пожели.Удара страховито јако(сигурно јаче и од Ким).Има невероватну менталну снагу.Оно што сам приметио код Жистин је следеће:Њен бекенд више нема ону вредност као некада.Мислим против јачих играчица.Мелинда Цинк,да није ушла са превеликим респектом против ње,велико је питање у ком би смеру отишао њихов меч.Цинк је ударала веома јако,као и Ким данас.Свака лоптица послана под ноге Жистин Енин,или ако је јаким ударцима противница одвоји од основне линије,онај "чувени бекенд" нема никакву вредност.Против Марије која удара несхватљиво јако то ће бити веома кажњиво.Добро је што се вратила.Чак више него добро.Гледаћемо једну другу Марију на А.О.Неће бити поклона,ни пуно дупло сервис грешака.Занима ме онда колико ове друге заиста вреде.Може све и једној да направи брејк кад пожели.Венус је то најбоље осетила на Тајланду.А Венус ипак јаче сервира и од Ким и од Жистин.

Radmila

pre 14 godina

Bolji meč od vremena Monike i Štefi neko nije video!? Pa da li znate koliko je bilo asova, koliko vinera, a koliko neverovatnih grešaka. Uzbudljiv meč i dobar meč nisu isto. Obe su igrale staromodni tenis, Kim je bilas bolja, ali to je igra prošlosti. Proglasiti ovaj meč najboiljim u poslednjih deset godina, to može samo neko ko o tenisu malo zna. Ovo je bio meč početničkih grešaka, da su neki potezi Žistin Enen bili smešni, a i Kim je pročerdala 4:1 i servis, zato tu nije bilo dobrog tenisa. Uostalom, videćete kako će Žistin proći u Melburnu, Od Sidneja je odustala. Zašto? Zna da nije u najboljoj formi. I uoopšte, na brzoj podlozi nema šta da traži protiv Šarapove, Serene, Azarenke, Dinare, Kuznjecove. Ona više ne bi mogla da pobedi ni Jelenu.

milos

pre 14 godina

Ja mislim da je Justine igrala odlicno, pokazala zasto je inspiracija mnogima u svetu (bar u normalnom delu svetu, koji na zalost iskljucuje Srbiju)...Vratiti se iz izgubljenog seta i 1:5, do tri mec lopte je nesto sto smo cesto vidjali kod nje...Nije dobila mec....po meni ga nije ni izgubila...posle skoro dve godine odsustva i totalnog nebavljenja tenisom, ja mislim da je to izvanredno...Radujem se sto se staro Kim-Justine rivalstvo vratilo...

A onima koji kritikuju njen tenis, dovoljno je da se vecina svetskih strucnjaka slaze da je ona najbolja igracica protekle decenije...Pored toga ona je i covek, veliki covek koji vec godinama poseduje fondaciju za pomoc deci oboleloj od raka, 6th sense akademiju na oba kontinenta za talentovanu decu koja bi da uce tenis, a sta je sve uradila u periodu dok nije igrala, o tome necu ni da govorim... To je izdvaja od svih ostalih...

Samo sto je ona uvek igrala i cutala...Nije izvodila performanse imitirajuci druge igrace i praveci idiota od sebe zbog cega nam se smeju ovde na zapadu, nije se svadjala sa sudijama i glumatala kako joj je lose kad bi gubila, zbog cega im se gadimo ovde na zapadu...

Ali neka, zivite u svom mehuru sapunice... tu ste svakako najveci

Djoksa

pre 14 godina

@bivsa svetlana...Devojko sad si preterala.Ko bi uopste imao motiv da se bavi profesionalno sportom ako ne veruje da ce biti najbolji?Ja verujem da ce Jelena i Ana da se vrate na staze slave.Eto danas je Davidenko izgubio 1set sa 6:0 a na kraju je pobedio.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Jao kako sam se nauzivala gledajuci danasnji mec...
E, ovak ose igra tenis u zenskoj konkurencij....kvalitet koji nije vidjen jos od dana Monike i Stefi...
Nase teniserke (a i sve ruske) mogu mnogo da uce od ove dve Belgijanke, kako se igra srcem, kako se bori, svaka im cast, narocito Henin, skidam kapu!
Ana nema sta da trazi u ovakvoj konkurenciji ako se pod hitno ne vrati u 100% formu, Jelena je veliki borac ali i Henin ii Kim su bolje jer su brze i jace.

brisbane

pre 14 godina

zasluzeno finale i dobra igra obe igracice.Na pocetku turnira sam prognozirao njihovo finale i blagu prednost sam davao kim.ispostavilo se na kraju da je ona dobila.svakodnevno sam pratio i meceve i treninge ucesnica turnira.ana moze da bude zadovoljna rezultatom ali ne i igrom.ovaj turnir je pokazao da ako je neko sampion on se moze vratiti i posle duze pauze.

Cimi

pre 14 godina

Kim Klajsters je jedno deset klasa iznad Enan i Enan moze samo zahvaliti Kim sto je tako veliki covek pa danasnji rezultat izgleda ovako.
Nekad je Enan igrala briljantan tenis ali taj kvalitet danas nije pokazala a ne verujem ni da cemo ga na AO videti sem protiv slabjih teniserki i onih koje uhvati nervoza kad cuju njeno ime.
Sa nestrpljenjem ocekujem AO i nove partije Kim Klajsters.

Ivana

pre 14 godina

Ovaj meč je zaista imao sve i fantastičan tenis i preokrete, spašene meč lopte i kontraverzu i pritom je rešen u taj brejku trećeg seta, pa ima li boljeg početka sezone za ženski tenis. Svaka čast devojke!!!!

dogovor kucu gradi

pre 14 godina

Jelena i Ana, dogovorite se koja ce od vas dve da im nosi rekete, a koja ce da im skuplja loptice.....One su zaista udaljene vise galaksija.

Narden

pre 14 godina

Meč je bio završen, Kim je snažnom dijagonalom pogodila liniju, ali je je ona kosturašica dosudila aut! Muka mi je šta su sve ove nedelje radili za Enen, od sudija do besmislenih reklama na televiziji. Bar smo videli da deluje jako staro, nema tu ništa od velikog povratka.

Bojan

pre 14 godina

Kakav pocetak teniske sezone! Mec za pamcenje i na vrhunskom nivou. Radujem se povratku Clijsters i Henin koji ce uz Serenu i Sarapovu vratiti kvalitetu zenskom tenisu. I naravno, cestitke Clijsters na pobedi.

Фадо

pre 14 godina

Толико сте ову Зистин Хенин дизали у небеса, а Зистин Хенин појма нема. А тешко је било гледати и ону фацу, баш.

Neko iz publike

pre 14 godina

Tenis je bio stvarno bajka.Zacepio je usta svim onima koji bi da se ukine zenski tenis.Ali je istovremeno bio i prava antipropaganda zenske lepote iz Belgije.

Babola

pre 14 godina

Ne zanosite se više sa Žistin, pa ona je danas bila smešna. Imala je sreće što je Kim majstor da proćerda set, inače bi doživela katastrofu. I to je ono što me nervira - po ko zna koji put umalo da se izvuče.

hahaha

pre 14 godina

Kim je zasluzeno pobedila...a kod rezultata 6-4 u tie breaku ona lopta je bila dobra...al svejedno Kim je pobedila...a sada zelimo finale i Sidneja i AO Kim Clijsters-Jelena Jankovic... :D

Jednorog68

pre 14 godina

Dve sjajne Belgijanke - povratnice. Odlična predstava.

Meč su, evidentno, odlučile nijanse.
Raduje me povratak tako dobrih teniserki. Doprineće ukupno oslabljenom kvalitetu prošlogodišnjeg WTA tura.

Čestitke humanosti Kim. Svoju novčanu nagradu poklonila je je dečjoj bolnici u Brizbejnu.

Jednorog68

pre 14 godina

Dve sjajne Belgijanke - povratnice. Odlična predstava.

Meč su, evidentno, odlučile nijanse.
Raduje me povratak tako dobrih teniserki. Doprineće ukupno oslabljenom kvalitetu prošlogodišnjeg WTA tura.

Čestitke humanosti Kim. Svoju novčanu nagradu poklonila je je dečjoj bolnici u Brizbejnu.

Neko iz publike

pre 14 godina

Tenis je bio stvarno bajka.Zacepio je usta svim onima koji bi da se ukine zenski tenis.Ali je istovremeno bio i prava antipropaganda zenske lepote iz Belgije.

dogovor kucu gradi

pre 14 godina

Jelena i Ana, dogovorite se koja ce od vas dve da im nosi rekete, a koja ce da im skuplja loptice.....One su zaista udaljene vise galaksija.

Bojan

pre 14 godina

Kakav pocetak teniske sezone! Mec za pamcenje i na vrhunskom nivou. Radujem se povratku Clijsters i Henin koji ce uz Serenu i Sarapovu vratiti kvalitetu zenskom tenisu. I naravno, cestitke Clijsters na pobedi.

hahaha

pre 14 godina

Kim je zasluzeno pobedila...a kod rezultata 6-4 u tie breaku ona lopta je bila dobra...al svejedno Kim je pobedila...a sada zelimo finale i Sidneja i AO Kim Clijsters-Jelena Jankovic... :D

Ivana

pre 14 godina

Ovaj meč je zaista imao sve i fantastičan tenis i preokrete, spašene meč lopte i kontraverzu i pritom je rešen u taj brejku trećeg seta, pa ima li boljeg početka sezone za ženski tenis. Svaka čast devojke!!!!

brisbane

pre 14 godina

zasluzeno finale i dobra igra obe igracice.Na pocetku turnira sam prognozirao njihovo finale i blagu prednost sam davao kim.ispostavilo se na kraju da je ona dobila.svakodnevno sam pratio i meceve i treninge ucesnica turnira.ana moze da bude zadovoljna rezultatom ali ne i igrom.ovaj turnir je pokazao da ako je neko sampion on se moze vratiti i posle duze pauze.

Djoksa

pre 14 godina

@bivsa svetlana...Devojko sad si preterala.Ko bi uopste imao motiv da se bavi profesionalno sportom ako ne veruje da ce biti najbolji?Ja verujem da ce Jelena i Ana da se vrate na staze slave.Eto danas je Davidenko izgubio 1set sa 6:0 a na kraju je pobedio.

Babola

pre 14 godina

Ne zanosite se više sa Žistin, pa ona je danas bila smešna. Imala je sreće što je Kim majstor da proćerda set, inače bi doživela katastrofu. I to je ono što me nervira - po ko zna koji put umalo da se izvuče.

milos

pre 14 godina

Ja mislim da je Justine igrala odlicno, pokazala zasto je inspiracija mnogima u svetu (bar u normalnom delu svetu, koji na zalost iskljucuje Srbiju)...Vratiti se iz izgubljenog seta i 1:5, do tri mec lopte je nesto sto smo cesto vidjali kod nje...Nije dobila mec....po meni ga nije ni izgubila...posle skoro dve godine odsustva i totalnog nebavljenja tenisom, ja mislim da je to izvanredno...Radujem se sto se staro Kim-Justine rivalstvo vratilo...

A onima koji kritikuju njen tenis, dovoljno je da se vecina svetskih strucnjaka slaze da je ona najbolja igracica protekle decenije...Pored toga ona je i covek, veliki covek koji vec godinama poseduje fondaciju za pomoc deci oboleloj od raka, 6th sense akademiju na oba kontinenta za talentovanu decu koja bi da uce tenis, a sta je sve uradila u periodu dok nije igrala, o tome necu ni da govorim... To je izdvaja od svih ostalih...

Samo sto je ona uvek igrala i cutala...Nije izvodila performanse imitirajuci druge igrace i praveci idiota od sebe zbog cega nam se smeju ovde na zapadu, nije se svadjala sa sudijama i glumatala kako joj je lose kad bi gubila, zbog cega im se gadimo ovde na zapadu...

Ali neka, zivite u svom mehuru sapunice... tu ste svakako najveci

bivsa svetlana

pre 14 godina

Jao kako sam se nauzivala gledajuci danasnji mec...
E, ovak ose igra tenis u zenskoj konkurencij....kvalitet koji nije vidjen jos od dana Monike i Stefi...
Nase teniserke (a i sve ruske) mogu mnogo da uce od ove dve Belgijanke, kako se igra srcem, kako se bori, svaka im cast, narocito Henin, skidam kapu!
Ana nema sta da trazi u ovakvoj konkurenciji ako se pod hitno ne vrati u 100% formu, Jelena je veliki borac ali i Henin ii Kim su bolje jer su brze i jace.

Фадо

pre 14 godina

Толико сте ову Зистин Хенин дизали у небеса, а Зистин Хенин појма нема. А тешко је било гледати и ону фацу, баш.

Narden

pre 14 godina

Meč je bio završen, Kim je snažnom dijagonalom pogodila liniju, ali je je ona kosturašica dosudila aut! Muka mi je šta su sve ove nedelje radili za Enen, od sudija do besmislenih reklama na televiziji. Bar smo videli da deluje jako staro, nema tu ništa od velikog povratka.

Cimi

pre 14 godina

Kim Klajsters je jedno deset klasa iznad Enan i Enan moze samo zahvaliti Kim sto je tako veliki covek pa danasnji rezultat izgleda ovako.
Nekad je Enan igrala briljantan tenis ali taj kvalitet danas nije pokazala a ne verujem ni da cemo ga na AO videti sem protiv slabjih teniserki i onih koje uhvati nervoza kad cuju njeno ime.
Sa nestrpljenjem ocekujem AO i nove partije Kim Klajsters.

Miško

pre 14 godina

Radmila ti bi stvarno trebala da preispitaš tvoje poznavanje tenisa! Pa bio je to vrhunski tenis, meč za pamćenje, melem za oči!Nažalost staromodni tenis što ti tvrdiš igraju naše manekenke a ove belgijanke su stvarno što neko reče sa druge galaksije!

ЗОРАН

pre 14 godina

Постоји још једна велика повратница у светски тенис.Она која меље по Азији,али се то баш и не објављује претерано осим као штура информација.Марија Шарапова је разбила Венус на Тајланду,другога овога месеца.Пре тога два пута је крајем прошле године победила Гизелу Дуљко,у Чилеу и у Бразилу.Тим Русија,предвођен Маријом,Вером Звонаревом и Кафељниковом победио је на егзибиционом турниру у Хонг Конгу.Марија је данас победила Каролину Возниацки резултатом 7:5,6:3 и тако обезбедила тиму Русије прво место.Оно што сам приметио код Марије,током ових припрема уочи А.О,је то,да може да се врати у меч кад год пожели.Удара страховито јако(сигурно јаче и од Ким).Има невероватну менталну снагу.Оно што сам приметио код Жистин је следеће:Њен бекенд више нема ону вредност као некада.Мислим против јачих играчица.Мелинда Цинк,да није ушла са превеликим респектом против ње,велико је питање у ком би смеру отишао њихов меч.Цинк је ударала веома јако,као и Ким данас.Свака лоптица послана под ноге Жистин Енин,или ако је јаким ударцима противница одвоји од основне линије,онај "чувени бекенд" нема никакву вредност.Против Марије која удара несхватљиво јако то ће бити веома кажњиво.Добро је што се вратила.Чак више него добро.Гледаћемо једну другу Марију на А.О.Неће бити поклона,ни пуно дупло сервис грешака.Занима ме онда колико ове друге заиста вреде.Може све и једној да направи брејк кад пожели.Венус је то најбоље осетила на Тајланду.А Венус ипак јаче сервира и од Ким и од Жистин.

glups

pre 14 godina

i jelena i ana ce ih pobediti, ako dodje do medjusobnih meceva, i jednu i drugu belgijanku na ao! zapamtite sta sam rekla, slobodno me citirajte!

Radmila

pre 14 godina

@Miško
Kad bih imala 16 godina, rekla bih ti da o tenisu pojma nemaš. Tako mladi jedni drugima šalju analize. Moje poznavanje tenisa zaista nije laičko, izvini što to moram da naglasim (nerado), ali da li si ti juče video nešto od onoga što tenis danas čini tenisom: tridesetak asova (Serena je jednom napravila sama 36!), jedno sedamdesetak vinera, pogađanje uglova terena brzinom od 160 na sat... poene koji su imali tri poteza? Ništa od toga! Kim je bila bolja, ali ova Žistin ima neki paganski pojas oko struka (kao Brunhilda iz epa "Nibelunška pesma), koji joj pomaže da se nekim čudom izvuče iz izgubljenih stanja. Ne mogu da je gledam rado, njena me pojava toliko odbija, njena defanzivna igra takođe, a to što ti voliš da gledaš ovakav tenis, to je tvoj ukus, nije poznavanje tenisa. Bila je neubedljiva protiv Petrove, još slabija protiv Cink (bukvalno se provukla), od Kim je izgubila, tesno, a trebalo je da doživi debakl koliko je slabo igrala. A vi je slavite! Ženski je tenis toliko napredovao i sve više liči na muški, samo što to pored vas prolazi kao nevidljivi čovek. Ja vama samo prebacujem kako niste shvatili da defanzivni tenis u poslednjih deset godina ima daleko manje trofeja nego ofanzivni. Gledaj ti Šarapovu, imaćeš šta da vidiš. Lepo se razvila, ima 188, prava ruska lepotica, igra najsavremeniji tenis na svetu (sa 18 godina dobila je strašnu Serenu u Vimbldonu sa 2:0, prvi set sa 6:1), a Žistin je nešto između WTA i ATP. Imaš oči, gledaj.

Radmila

pre 14 godina

Bolji meč od vremena Monike i Štefi neko nije video!? Pa da li znate koliko je bilo asova, koliko vinera, a koliko neverovatnih grešaka. Uzbudljiv meč i dobar meč nisu isto. Obe su igrale staromodni tenis, Kim je bilas bolja, ali to je igra prošlosti. Proglasiti ovaj meč najboiljim u poslednjih deset godina, to može samo neko ko o tenisu malo zna. Ovo je bio meč početničkih grešaka, da su neki potezi Žistin Enen bili smešni, a i Kim je pročerdala 4:1 i servis, zato tu nije bilo dobrog tenisa. Uostalom, videćete kako će Žistin proći u Melburnu, Od Sidneja je odustala. Zašto? Zna da nije u najboljoj formi. I uoopšte, na brzoj podlozi nema šta da traži protiv Šarapove, Serene, Azarenke, Dinare, Kuznjecove. Ona više ne bi mogla da pobedi ni Jelenu.

Faust

pre 14 godina

Umesto zaključka: u ovom meču uživale su uglavnom žene. To je zato što je njihovo poznavanje tenisa "žensko", i zato što one gledaju žene, a ne muškarce. Lepe su njihove priče o haljinicama. Meč koji je protekao u prebacivanju lopte preko mreže, zaostajući u svim elementima igre koje danas neguju muškarci (jak servis, forhend, voleji, kratki poeni), nije vredan pažnje, pogotovo što se žene nadaju da će njihova ljubimica da osvaja sve turnire pored Šarapove, Safine, Azarenke, Lisicki, Vikmajer, Radvanjske, Voznjacki. Kim, samo da nema toliko talenta da proćerda veliko vođstvo, juče jo mogla da joj prepusti pet gemova. Žistin na leto puni 28 i na kraju sezone duboko će zaći u 29. godinu. A žene se raduju i očekuju da se vrati na prvo mesto. Fali joj više od deset hiljada bodova! Gde će, ovakvom igrom, da ih skupi? Ovo će biti godina Marije Šarapove, koja se vraća u velikom stilu, a nema još ni 23 godine. Čudno je da se teniserki koja je izgubila finale, poklanja više pažnje nego pobednici, koja je, ne tako davno, osvojila US Open. Sa ženama ne bi trebalo raspravljati o bilo kojem sportu. Neke pišu ovde i o Formuli 1! Obožavale su "velikog" Montoju. Hvala.

Cimi

pre 14 godina

"Meč su, evidentno, odlučile nijanse."- kaze se u jednom komentaru.
Po toj logici su i onaj rezultat u mecu izmedju Federera i Del Potra na zavrsnom mastersu u Londonu odlucivale nijanse. Ko je gledao sirom otvorenih ociju zna o cemu pricam.
A Kim nije nista procerdala - devojka se lepo poigrala i ostvarila bas ono sto je zelela. Carobnica!
Enan je shvatila poruku i na AO je nece biti.
Ko je gledao sirom otvorenih ociju zna sta se desilo.
Bice uzbudljivo videti takodje da li Kim igra virtuozni tenis sadasnjosti ili je zalutala medju agresorkama.

Negativni

pre 14 godina

Razlika izmedju velikih asova i onih drugih je upravo u tome sto veliki (ovaj put Nadal i Enan)propustaju mec lopte na malim turnirima.Cik pogodite ko ce na velikim turnirima imati najjace zivce?

Фадо

pre 14 godina

Толико сте ову Зистин Хенин дизали у небеса, а Зистин Хенин појма нема. А тешко је било гледати и ону фацу, баш.

Babola

pre 14 godina

Ne zanosite se više sa Žistin, pa ona je danas bila smešna. Imala je sreće što je Kim majstor da proćerda set, inače bi doživela katastrofu. I to je ono što me nervira - po ko zna koji put umalo da se izvuče.

Narden

pre 14 godina

Meč je bio završen, Kim je snažnom dijagonalom pogodila liniju, ali je je ona kosturašica dosudila aut! Muka mi je šta su sve ove nedelje radili za Enen, od sudija do besmislenih reklama na televiziji. Bar smo videli da deluje jako staro, nema tu ništa od velikog povratka.

Cimi

pre 14 godina

Kim Klajsters je jedno deset klasa iznad Enan i Enan moze samo zahvaliti Kim sto je tako veliki covek pa danasnji rezultat izgleda ovako.
Nekad je Enan igrala briljantan tenis ali taj kvalitet danas nije pokazala a ne verujem ni da cemo ga na AO videti sem protiv slabjih teniserki i onih koje uhvati nervoza kad cuju njeno ime.
Sa nestrpljenjem ocekujem AO i nove partije Kim Klajsters.

dogovor kucu gradi

pre 14 godina

Jelena i Ana, dogovorite se koja ce od vas dve da im nosi rekete, a koja ce da im skuplja loptice.....One su zaista udaljene vise galaksija.

Radmila

pre 14 godina

Bolji meč od vremena Monike i Štefi neko nije video!? Pa da li znate koliko je bilo asova, koliko vinera, a koliko neverovatnih grešaka. Uzbudljiv meč i dobar meč nisu isto. Obe su igrale staromodni tenis, Kim je bilas bolja, ali to je igra prošlosti. Proglasiti ovaj meč najboiljim u poslednjih deset godina, to može samo neko ko o tenisu malo zna. Ovo je bio meč početničkih grešaka, da su neki potezi Žistin Enen bili smešni, a i Kim je pročerdala 4:1 i servis, zato tu nije bilo dobrog tenisa. Uostalom, videćete kako će Žistin proći u Melburnu, Od Sidneja je odustala. Zašto? Zna da nije u najboljoj formi. I uoopšte, na brzoj podlozi nema šta da traži protiv Šarapove, Serene, Azarenke, Dinare, Kuznjecove. Ona više ne bi mogla da pobedi ni Jelenu.

Radmila

pre 14 godina

@Miško
Kad bih imala 16 godina, rekla bih ti da o tenisu pojma nemaš. Tako mladi jedni drugima šalju analize. Moje poznavanje tenisa zaista nije laičko, izvini što to moram da naglasim (nerado), ali da li si ti juče video nešto od onoga što tenis danas čini tenisom: tridesetak asova (Serena je jednom napravila sama 36!), jedno sedamdesetak vinera, pogađanje uglova terena brzinom od 160 na sat... poene koji su imali tri poteza? Ništa od toga! Kim je bila bolja, ali ova Žistin ima neki paganski pojas oko struka (kao Brunhilda iz epa "Nibelunška pesma), koji joj pomaže da se nekim čudom izvuče iz izgubljenih stanja. Ne mogu da je gledam rado, njena me pojava toliko odbija, njena defanzivna igra takođe, a to što ti voliš da gledaš ovakav tenis, to je tvoj ukus, nije poznavanje tenisa. Bila je neubedljiva protiv Petrove, još slabija protiv Cink (bukvalno se provukla), od Kim je izgubila, tesno, a trebalo je da doživi debakl koliko je slabo igrala. A vi je slavite! Ženski je tenis toliko napredovao i sve više liči na muški, samo što to pored vas prolazi kao nevidljivi čovek. Ja vama samo prebacujem kako niste shvatili da defanzivni tenis u poslednjih deset godina ima daleko manje trofeja nego ofanzivni. Gledaj ti Šarapovu, imaćeš šta da vidiš. Lepo se razvila, ima 188, prava ruska lepotica, igra najsavremeniji tenis na svetu (sa 18 godina dobila je strašnu Serenu u Vimbldonu sa 2:0, prvi set sa 6:1), a Žistin je nešto između WTA i ATP. Imaš oči, gledaj.

milos

pre 14 godina

Ja mislim da je Justine igrala odlicno, pokazala zasto je inspiracija mnogima u svetu (bar u normalnom delu svetu, koji na zalost iskljucuje Srbiju)...Vratiti se iz izgubljenog seta i 1:5, do tri mec lopte je nesto sto smo cesto vidjali kod nje...Nije dobila mec....po meni ga nije ni izgubila...posle skoro dve godine odsustva i totalnog nebavljenja tenisom, ja mislim da je to izvanredno...Radujem se sto se staro Kim-Justine rivalstvo vratilo...

A onima koji kritikuju njen tenis, dovoljno je da se vecina svetskih strucnjaka slaze da je ona najbolja igracica protekle decenije...Pored toga ona je i covek, veliki covek koji vec godinama poseduje fondaciju za pomoc deci oboleloj od raka, 6th sense akademiju na oba kontinenta za talentovanu decu koja bi da uce tenis, a sta je sve uradila u periodu dok nije igrala, o tome necu ni da govorim... To je izdvaja od svih ostalih...

Samo sto je ona uvek igrala i cutala...Nije izvodila performanse imitirajuci druge igrace i praveci idiota od sebe zbog cega nam se smeju ovde na zapadu, nije se svadjala sa sudijama i glumatala kako joj je lose kad bi gubila, zbog cega im se gadimo ovde na zapadu...

Ali neka, zivite u svom mehuru sapunice... tu ste svakako najveci

Neko iz publike

pre 14 godina

Tenis je bio stvarno bajka.Zacepio je usta svim onima koji bi da se ukine zenski tenis.Ali je istovremeno bio i prava antipropaganda zenske lepote iz Belgije.

hahaha

pre 14 godina

Kim je zasluzeno pobedila...a kod rezultata 6-4 u tie breaku ona lopta je bila dobra...al svejedno Kim je pobedila...a sada zelimo finale i Sidneja i AO Kim Clijsters-Jelena Jankovic... :D

glups

pre 14 godina

i jelena i ana ce ih pobediti, ako dodje do medjusobnih meceva, i jednu i drugu belgijanku na ao! zapamtite sta sam rekla, slobodno me citirajte!

Faust

pre 14 godina

Umesto zaključka: u ovom meču uživale su uglavnom žene. To je zato što je njihovo poznavanje tenisa "žensko", i zato što one gledaju žene, a ne muškarce. Lepe su njihove priče o haljinicama. Meč koji je protekao u prebacivanju lopte preko mreže, zaostajući u svim elementima igre koje danas neguju muškarci (jak servis, forhend, voleji, kratki poeni), nije vredan pažnje, pogotovo što se žene nadaju da će njihova ljubimica da osvaja sve turnire pored Šarapove, Safine, Azarenke, Lisicki, Vikmajer, Radvanjske, Voznjacki. Kim, samo da nema toliko talenta da proćerda veliko vođstvo, juče jo mogla da joj prepusti pet gemova. Žistin na leto puni 28 i na kraju sezone duboko će zaći u 29. godinu. A žene se raduju i očekuju da se vrati na prvo mesto. Fali joj više od deset hiljada bodova! Gde će, ovakvom igrom, da ih skupi? Ovo će biti godina Marije Šarapove, koja se vraća u velikom stilu, a nema još ni 23 godine. Čudno je da se teniserki koja je izgubila finale, poklanja više pažnje nego pobednici, koja je, ne tako davno, osvojila US Open. Sa ženama ne bi trebalo raspravljati o bilo kojem sportu. Neke pišu ovde i o Formuli 1! Obožavale su "velikog" Montoju. Hvala.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Jao kako sam se nauzivala gledajuci danasnji mec...
E, ovak ose igra tenis u zenskoj konkurencij....kvalitet koji nije vidjen jos od dana Monike i Stefi...
Nase teniserke (a i sve ruske) mogu mnogo da uce od ove dve Belgijanke, kako se igra srcem, kako se bori, svaka im cast, narocito Henin, skidam kapu!
Ana nema sta da trazi u ovakvoj konkurenciji ako se pod hitno ne vrati u 100% formu, Jelena je veliki borac ali i Henin ii Kim su bolje jer su brze i jace.

Bojan

pre 14 godina

Kakav pocetak teniske sezone! Mec za pamcenje i na vrhunskom nivou. Radujem se povratku Clijsters i Henin koji ce uz Serenu i Sarapovu vratiti kvalitetu zenskom tenisu. I naravno, cestitke Clijsters na pobedi.

Cimi

pre 14 godina

"Meč su, evidentno, odlučile nijanse."- kaze se u jednom komentaru.
Po toj logici su i onaj rezultat u mecu izmedju Federera i Del Potra na zavrsnom mastersu u Londonu odlucivale nijanse. Ko je gledao sirom otvorenih ociju zna o cemu pricam.
A Kim nije nista procerdala - devojka se lepo poigrala i ostvarila bas ono sto je zelela. Carobnica!
Enan je shvatila poruku i na AO je nece biti.
Ko je gledao sirom otvorenih ociju zna sta se desilo.
Bice uzbudljivo videti takodje da li Kim igra virtuozni tenis sadasnjosti ili je zalutala medju agresorkama.

Djoksa

pre 14 godina

@bivsa svetlana...Devojko sad si preterala.Ko bi uopste imao motiv da se bavi profesionalno sportom ako ne veruje da ce biti najbolji?Ja verujem da ce Jelena i Ana da se vrate na staze slave.Eto danas je Davidenko izgubio 1set sa 6:0 a na kraju je pobedio.

ЗОРАН

pre 14 godina

Постоји још једна велика повратница у светски тенис.Она која меље по Азији,али се то баш и не објављује претерано осим као штура информација.Марија Шарапова је разбила Венус на Тајланду,другога овога месеца.Пре тога два пута је крајем прошле године победила Гизелу Дуљко,у Чилеу и у Бразилу.Тим Русија,предвођен Маријом,Вером Звонаревом и Кафељниковом победио је на егзибиционом турниру у Хонг Конгу.Марија је данас победила Каролину Возниацки резултатом 7:5,6:3 и тако обезбедила тиму Русије прво место.Оно што сам приметио код Марије,током ових припрема уочи А.О,је то,да може да се врати у меч кад год пожели.Удара страховито јако(сигурно јаче и од Ким).Има невероватну менталну снагу.Оно што сам приметио код Жистин је следеће:Њен бекенд више нема ону вредност као некада.Мислим против јачих играчица.Мелинда Цинк,да није ушла са превеликим респектом против ње,велико је питање у ком би смеру отишао њихов меч.Цинк је ударала веома јако,као и Ким данас.Свака лоптица послана под ноге Жистин Енин,или ако је јаким ударцима противница одвоји од основне линије,онај "чувени бекенд" нема никакву вредност.Против Марије која удара несхватљиво јако то ће бити веома кажњиво.Добро је што се вратила.Чак више него добро.Гледаћемо једну другу Марију на А.О.Неће бити поклона,ни пуно дупло сервис грешака.Занима ме онда колико ове друге заиста вреде.Може све и једној да направи брејк кад пожели.Венус је то најбоље осетила на Тајланду.А Венус ипак јаче сервира и од Ким и од Жистин.

Negativni

pre 14 godina

Razlika izmedju velikih asova i onih drugih je upravo u tome sto veliki (ovaj put Nadal i Enan)propustaju mec lopte na malim turnirima.Cik pogodite ko ce na velikim turnirima imati najjace zivce?

Jednorog68

pre 14 godina

Dve sjajne Belgijanke - povratnice. Odlična predstava.

Meč su, evidentno, odlučile nijanse.
Raduje me povratak tako dobrih teniserki. Doprineće ukupno oslabljenom kvalitetu prošlogodišnjeg WTA tura.

Čestitke humanosti Kim. Svoju novčanu nagradu poklonila je je dečjoj bolnici u Brizbejnu.

Ivana

pre 14 godina

Ovaj meč je zaista imao sve i fantastičan tenis i preokrete, spašene meč lopte i kontraverzu i pritom je rešen u taj brejku trećeg seta, pa ima li boljeg početka sezone za ženski tenis. Svaka čast devojke!!!!

brisbane

pre 14 godina

zasluzeno finale i dobra igra obe igracice.Na pocetku turnira sam prognozirao njihovo finale i blagu prednost sam davao kim.ispostavilo se na kraju da je ona dobila.svakodnevno sam pratio i meceve i treninge ucesnica turnira.ana moze da bude zadovoljna rezultatom ali ne i igrom.ovaj turnir je pokazao da ako je neko sampion on se moze vratiti i posle duze pauze.

Miško

pre 14 godina

Radmila ti bi stvarno trebala da preispitaš tvoje poznavanje tenisa! Pa bio je to vrhunski tenis, meč za pamćenje, melem za oči!Nažalost staromodni tenis što ti tvrdiš igraju naše manekenke a ove belgijanke su stvarno što neko reče sa druge galaksije!