Košarka 56

Sreda, 30.12.2009.

21:11

Miličić: "Jedva čekam povratak"

Srpski košarkaš Darko Miličić rekao je zbog čega će se sigurno vratiti u Evropu nakon ove sezone u kojoj malo igra za Njujork Nikse.

Milièiæ: "Jedva èekam povratak" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

New York

pre 14 godina

Idi u evropu Milicicu,tamo mozes da psujes sudiju,i ako treba i da k...s cerku(sudijinu).U NBA bio si manji od makovog zrna.Pozdrav iz New Yorka

Nikola

pre 14 godina

Darko,odrekni se honorara za preostali deo sezone u NBA i dodji u Zvezdu do juna.Igraces kao prvi centar,bices spreman i za reprezentaciju,a posle mozes da biras klub u Evropi koji zelis!!!Od dva zla biraj manje,a i sam si rekao da ti novac vise nije prioritet.Dakle,istrpi pola godine bez para,ispunices decacki san da igras u Zvezdi i svi zadovoljni.Sto bi nas narod rekao "I vuk sit i ovce na broju"!!!

nemanja87

pre 14 godina

@ (KARADJORDJE, 31. decembar 2009 01:11)
Ajde sto je bio onda protiv Rendzersa kada je islo njih nekoliko nego sto je bio i protiv Rudara,Dinama i Slavije i secam se kada smo dali 5 gol Dinamu da je pobacao ortake 5 redova nize,prosto za nepoverovati.
Smesne su mi ove price kako ga grobari zovu u Partizan a decko je veci zvezdas od Lukica i Pizona zajedno.
Jedini razlog zbog kojeg verovatno nece doci u Zvezdu je ova uprava i bojkot navijaca.

Komshija

pre 14 godina

Svi vi koji pametujete kako nije dobro sto je otisao u NBA ste nevidjeni licemeri, jer bi svi uradili isto kao i Darko. Prema tome tisina.

KKPARTIZAN

pre 14 godina

Lepo reci "Hocu da igram za KK Partizan" i sve ce biti reseno. :)

Em ces da dobijes sve sto zelis + ces da naucis da igras. A za platu nema sta da se brines jer neces da je dobijas. :)

ALi dobijaces medalje,pehare... sve sto zelis. Pare nisu bitne,tako kazes. ;)

Raja Sirotinj

pre 14 godina

Bilo je vreme da opet uzmemo evroligu!!!

Darko, brate, dodji u Partizan da uzmes zlato Evrope za sebe i svoj narod!

Dule ce da te preporodi kao Pekovica i Marica a ti ces da objasnis celoj Evropi ko caruje u reketu!
Posle ces da to isto da objasnis i selekciji USA na svetskom prvenstvu!

Pare si uzeo, pametno, sad si u prilici kao niko u Evropi da te ISKLJUCIVO vodi ljubav prema kosarci i ogromno SRCE koje znamo da imas!!!

Rocky Balboa

pre 14 godina

@ (KARADJORDJE, 31. decembar 2009 01:11)
Milicic je izjavio da mu je san da igra Evroligu sa ZVEZDOM, na Marakani je zajedno sa Gurovicem i vodjama vodio navijanje celog Severa ! I malo dete zna da je Milicic Zvezdin..

andromeda

pre 14 godina

Bez obzira na probleme u glavi koji su osnovni razlog zasto nije uspeo u NBA, Milicic je imao i izuzetnu nesrecu u gotovo svim timovima u kojima je igrao: u Detroitu nisu imali vremena za razvoj mladog igraca jer su se bavili borbom za titule, u Orlandu je bilo nemoguce dobiti sansu preko Howarda iako je 10 puta talentovaniji ofanzivno igrac od njega, u Njujorku Dantonijev run&gun ne ide nikad kroz centra nego kroz pleja i tu mu realno ne odgovara stil igre, jedino u Memfisu je stvarno imao sansu koju je propustio (a i Marc Gasol se pokazao kao ozbiljna konkurencija).
Za Milicica ce da se otimaju najbolji evropski klubovi i u Evropi on moze da bude dominantan.

Grobar

pre 14 godina

znam da ovaj komentar nikad neces procitat, posto si reko da te novac i grad ne zanima, a posto zelis da igras vrhunske utakmice i da se lopta nalazi u tvojim rukama dodji u partizan pomozi klubu a tu 100% neces sedit na klubi ja ti glavom svojom garantujem da bi tu bio jedan od vodeci igraca uz Marica. Hvala

KARADJORDJE

pre 14 godina

Ako zelis da se vratis u Evropu i da ostvaris svoje mladalacke snove novac ti ne sme biti prioritet a takodje ni neki bogati klub. Moras poceti od nule i biti uporan i istrajan ako zelis da se vratis u svet kosarke i budes neko i nesto u Evropi. Jedini klub u Evropi gde mozes sve to ostvariti je Beogradski KK Partizan. Jedini trener koji te iz ,, mrtvih ,, moze vratiti u vrh Evropske i Svetske kosarke je Dule Vujosevic. Jedino Partizanovi NAVIJACI jednako bodre svoj klub bez obzira da li su pobedili sa 20 koseva razlike ili su izgubili sa 20 koseva. Nadam se da ovaj put neces doneti pogresnu odluku kao pre sedam godina kada si bio jos nezreo i poslusao svoje srce i otisao u NBA. Sada si sazreo i kao igrac i kao covek koji ne bi smeo da napravi jos jednu fatalnu gresku u zivotu i dozvoli da emocije nadvladaju razum ,jer ako se to desi bices izgubljen za kosarku za sva vremena. Dodji u Partizan kod NAJ BOLJEG EVROPSKOG TRENERA, DULETA,, CAROBNJAKA,, kod naj boljih navijaca na Svetu i za 2 godine ces biti medju 5 naj boljih kosarkasa u Evropi i ostvarices svoj decacki san : Bices sa Partizanom prvak Evro Lige a u tvojim rukama ce biti visoko podignut veliki pobednicki pehar. Nadam se da posecujes sajt b92 i da ces procitati ovaj moj komentar i doneti jedinu razumnu odluku a to je da dodjes u KK PARTIZAN.

David

pre 14 godina

Kakvih nebuloznih komentara ima, pa to je cudo. Opekli se na Jaricu i nije im dosta. Decko ce kidati u evropi, mlad je i perspektivan ima samo 24. Novica npr. ima 23 i prva mu je sezona u Realu, ovaj ima 24. i bice mu prva sezona samo sto ima 30 miliona vise i jedno iskustvo koje je nezamenljivo.

Mare

pre 14 godina

@Branko S.

Zasto ti je zao Milicica? Zaradio je neverovatne pare, jednostavno nije bio dovoljno dobar za NBA. Neke price o talentovanim momcima iz Evrope koji nemaju sansu u NBA nisu na mestu. Pored talenta je vazno biti psihicki 100% spreman, ljudi kao Radmanovic ili Milicic to nikada nisu bili, drugi kao Jaric nisu kosarksaki nikada bili na tom nivou. Prica da NBA Bodirogu nikada nije prezalila pokazuje koliko nase misljenje o svetskim sportskim tokovima bazira na informacijama iz domacih novina.

Chad Ford espn.com

pre 14 godina

Milicic, Oden among pack of worst picks
Tuesday, December 29, 2009 | Print Entry
Posted by Chad Ford

The NBA draft can be quite a crapshoot. Highly regarded players in college, high school or international play can end up as busts in the NBA.

Taking a bust in the lottery can have devastating effects on teams. Here's a look at 10 of the worst draft picks from the past decade, virtually all of whom have one thing in common: A team swung for the upside fence and ended up striking out.

1. Darko Milicic, Detroit Pistons, No. 2 overall in 2003

Darko Milicic's name will live in infamy forever in Detroit and on my Wikipedia page. Milicic was a supertalented 17-year-old Serbian big man and was known as an athletic, 7-foot-1 forward who could play in the paint and shoot it from the perimeter. I traveled all the way to Serbia with a number of NBA scouts to see him in November 2002, and we were all wowed by his skill-to-size ratio. An amazing workout in front of Pistons GM Joe Dumars and me in New York the day before the NBA draft lottery convinced us both that he would be a star. Longtime Pistons scout Will Robinson (the guy who discovered Dumars and Grant Hill) compared him to a young Wilt Chamberlain. The Pistons were so enthralled that they ended up drafting Milicic ahead of Carmelo Anthony, Chris Bosh and Dwyane Wade.

Alas, just a few months after getting drafted, Milicic's name became more punch line than legend. Pistons coach Larry Brown had no need for him on his NBA championship team. Milicic would play only in blowouts or at the end of games, and fans anointed him the Human Victory Cigar. During his third season in the league, the Pistons gave up on him and traded him to Orlando for a future first-round pick.

Milicic began to show some promise in Orlando alongside Dwight Howard, but Orlando decided to go in a different direction when Milicic hit free agency. Then he signed with the Grizzlies, expecting significant playing time. It never happened. He now earns regular DNPs at the end of the New York Knicks' bench and has recently indicated that he wants to return to Europe next year -- ending his NBA career and sealing his destiny as the bust of the decade.

Raci

pre 14 godina

Sve je rekao iskreno.
Ko bi rekao da ce se stvari odvijati ovakvim paklenim tokom.
Svaka mu cast jer je ostao normalan, ja za sebe ne garantujem da bi u toj situaciji ostao normalan. Da ti neko oduzme ono sto volis, dzaba milioni kamioni, posle sve postaje nevazno...
Svaka cast darko, dugo ti je trebalo da shvatis, ali bolje i sa 24, nego sa 28, 29, pozdrav.

Djuka

pre 14 godina

HA, HA, HA! Kakav lik... U svima je problem, samo u njemu nije.
Druze, da si dobar i da vredis, igrao bi u NBA.
Mozes da se vratis kod Moke, jedino kod njega u timu mozes da igras.

NikNik

pre 14 godina

Godinama citam svakojake komentare o Darku i njegovim greskama i tome kako nikad nije trebao u NBA, i sve ostalo. A sad neki pisu kako je zaradio dovoljno para, pa na "zalasku karijere" hoce da igra u Evropi.
Pustite coveka na miru. Nema tog klinca kod nas koji ne bi otisao u NBA. On je imao samo 17 godina prema tome, ako je neko za kriviti onda su to njegovi roditelji koji ga i nisu bas vaspitali kako treba. Jos dok je bio u Vrscu izivljavao se s parama i skupim stvarima.Cinjenica je da novac menja ljude, a on izgleda nije imao nikog da ga usmeri i drzi na zemlji. To sve polazi iz kuce kao i ona izjava posle Grka.
Ja mu licno zelim sve najbolje i mislim da za njega jos ima nade jer ima samo 24 godine.

Saša

pre 14 godina

Nek je bog u pomoći ekipi u kojoj ćeš ti da igraš.Bolje ti nabaci kajlu od pet metara i širi se po BG a košarku batali ili idi u zvezdu.
:)

Miodrag

pre 14 godina

Darko da ima kvalitet sigurno je da bi igrao vecu minutazu,ali ni jednu sansu nije iskoristio prema tome to su njegove prazne price pa ne verujem da ce biti uspesniji ni u Evropi.Zelim svakako srecu u buducnosti ali...videcemo.

Branko S.

pre 14 godina

Zao mi je Milicica sto je procerdao svoje igracke godine u NBA.Igranje ovde postaje nemoguce za talentovane momke iz Evrope,jedino ako nisu mega zvezde(Po Gasol,Divac(ranije)ili Stojakovic na primer),ali za ostale,minutaza je na kasicice i od trenutno brojnih evropskih igraca jedino se time mogu pohvaliti Parker u San Antoniu,nas Pedja u Nju Orleansu vec pomenuti Po Gasol u LAL i donekle nekolicina spanskih i italijanskih kosarkasa(tu spada i nas Krstic).NBA je "africko-ameriken sport" u Americi i to je javna tajna!Neosporno je da i zasluzuje to da bude jer zvezde poput Brajanta,Djemsa,Sakila,Krisa,Derona,Hauarda,dejvisa i ostalih da ih nenabrajam lista je zaista podugacka,to pokazuju iz utakmice u utakmici.Takozvani beli kosarkasi moraju biti izuzetni da bi uskocili u taj voz.Uspeva to godinama Stiv Nesu(on je poput starog vina i neresiva enigma za sve bekove NBA) a njemu uz rame je Djinobili.Ostali poput Radmanovica,morajli su potraziti svoju sansu u klubu slabijeg rejtinga,ili poput Jarica, Jankjevicusa i Kleize vratiti se nazad u Evropu.NBA nije mogla prezaliti sto svojevremeno Dejan Bodiroga nije hteo da zaigra u toj ligi.On je jedini o kome pored,pokojnog Drazena Petrovica, se jos govori sa respektom.Zato mladim i talentovanim kosarkasima iz Evrope poruka:manite se NBA.Procicete kao i Milacic ili jos gore kao Pavlovic!

sledeca sezona

pre 14 godina

E, pa deckonjo, ako je u pitanju "sledeca sezona", nema problema za tebe.Ima jedan klub...i igra ce ici preko tebe, a ti ces biti na postu :)

Lav

pre 14 godina

E moj sinko.
Nema trenera u Srbiji koji ti nije rekao sta ce se dogoditi, i sta ces ti biti u tom NBA cirkusu. Mozda si sada ipak sazreo, i shvatio da treba da se vratis kuci i da pocnes da zivis normalno i da ponovo igras kosarku.

Ettore Messina

pre 14 godina

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge"
Dragi Darko, prvo morate da promenite svoje navike. Prema Vama ce se ophoditi kao prema svakom drugom igrachu. Preko Vas ce ici napad samo ako to zasluzite. Ako nastavite po starom grejacete klupu i davati peskire saigracima.
Zelim Vam mnogo srece u Evropi
P.S. Bice teze nego u NBA

Nemanja Radojevic

pre 14 godina

Ako je zaista tako, dođeš u Partizan, Dule te ukroti, tandem sa Marićem činiće najaču centarsku liniju u Evropi.

Sem što ćeš igrati pod vođstvom najboljeg trenera u Evropi, pod podrškom najbolje publike i biti deo najvećeg sportskog kolektiva u zemlji, a i štire, te sezone, 2010/2011 osvojićeš i Evroligu.

Ako želiš sve to, dođi nećeš se pokajati.

Partizan šampion!

Phoenix

pre 14 godina

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge"

I u Evropi ces morati da zasluzis da tim igra preko tebe. Prirodno pravo odavno ne postoji!

Pjanovic

pre 14 godina

Je li neko rekao Opaci da reaguje? Ako nije, evo ja reagujem da on reaguje.
Kraju sala. Bilo bi super da dodje kod nas, ako je moguce ODMAH!

realno

pre 14 godina

prije ce biti da si sveo racunicu i vidio da si zaradio dovoljno za cio zivot i sad eto malo na zalasku karijere bi da igras u evropi. eee nikad ti nisi bio sportista istinski, inace bi i uspio i na Marsu a ne u NBA... tuga...

NikNik

pre 14 godina

Godinama citam svakojake komentare o Darku i njegovim greskama i tome kako nikad nije trebao u NBA, i sve ostalo. A sad neki pisu kako je zaradio dovoljno para, pa na "zalasku karijere" hoce da igra u Evropi.
Pustite coveka na miru. Nema tog klinca kod nas koji ne bi otisao u NBA. On je imao samo 17 godina prema tome, ako je neko za kriviti onda su to njegovi roditelji koji ga i nisu bas vaspitali kako treba. Jos dok je bio u Vrscu izivljavao se s parama i skupim stvarima.Cinjenica je da novac menja ljude, a on izgleda nije imao nikog da ga usmeri i drzi na zemlji. To sve polazi iz kuce kao i ona izjava posle Grka.
Ja mu licno zelim sve najbolje i mislim da za njega jos ima nade jer ima samo 24 godine.

Phoenix

pre 14 godina

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge"

I u Evropi ces morati da zasluzis da tim igra preko tebe. Prirodno pravo odavno ne postoji!

Lav

pre 14 godina

E moj sinko.
Nema trenera u Srbiji koji ti nije rekao sta ce se dogoditi, i sta ces ti biti u tom NBA cirkusu. Mozda si sada ipak sazreo, i shvatio da treba da se vratis kuci i da pocnes da zivis normalno i da ponovo igras kosarku.

Branko S.

pre 14 godina

Zao mi je Milicica sto je procerdao svoje igracke godine u NBA.Igranje ovde postaje nemoguce za talentovane momke iz Evrope,jedino ako nisu mega zvezde(Po Gasol,Divac(ranije)ili Stojakovic na primer),ali za ostale,minutaza je na kasicice i od trenutno brojnih evropskih igraca jedino se time mogu pohvaliti Parker u San Antoniu,nas Pedja u Nju Orleansu vec pomenuti Po Gasol u LAL i donekle nekolicina spanskih i italijanskih kosarkasa(tu spada i nas Krstic).NBA je "africko-ameriken sport" u Americi i to je javna tajna!Neosporno je da i zasluzuje to da bude jer zvezde poput Brajanta,Djemsa,Sakila,Krisa,Derona,Hauarda,dejvisa i ostalih da ih nenabrajam lista je zaista podugacka,to pokazuju iz utakmice u utakmici.Takozvani beli kosarkasi moraju biti izuzetni da bi uskocili u taj voz.Uspeva to godinama Stiv Nesu(on je poput starog vina i neresiva enigma za sve bekove NBA) a njemu uz rame je Djinobili.Ostali poput Radmanovica,morajli su potraziti svoju sansu u klubu slabijeg rejtinga,ili poput Jarica, Jankjevicusa i Kleize vratiti se nazad u Evropu.NBA nije mogla prezaliti sto svojevremeno Dejan Bodiroga nije hteo da zaigra u toj ligi.On je jedini o kome pored,pokojnog Drazena Petrovica, se jos govori sa respektom.Zato mladim i talentovanim kosarkasima iz Evrope poruka:manite se NBA.Procicete kao i Milacic ili jos gore kao Pavlovic!

Ettore Messina

pre 14 godina

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge"
Dragi Darko, prvo morate da promenite svoje navike. Prema Vama ce se ophoditi kao prema svakom drugom igrachu. Preko Vas ce ici napad samo ako to zasluzite. Ako nastavite po starom grejacete klupu i davati peskire saigracima.
Zelim Vam mnogo srece u Evropi
P.S. Bice teze nego u NBA

sledeca sezona

pre 14 godina

E, pa deckonjo, ako je u pitanju "sledeca sezona", nema problema za tebe.Ima jedan klub...i igra ce ici preko tebe, a ti ces biti na postu :)

Saša

pre 14 godina

Nek je bog u pomoći ekipi u kojoj ćeš ti da igraš.Bolje ti nabaci kajlu od pet metara i širi se po BG a košarku batali ili idi u zvezdu.
:)

KARADJORDJE

pre 14 godina

Ako zelis da se vratis u Evropu i da ostvaris svoje mladalacke snove novac ti ne sme biti prioritet a takodje ni neki bogati klub. Moras poceti od nule i biti uporan i istrajan ako zelis da se vratis u svet kosarke i budes neko i nesto u Evropi. Jedini klub u Evropi gde mozes sve to ostvariti je Beogradski KK Partizan. Jedini trener koji te iz ,, mrtvih ,, moze vratiti u vrh Evropske i Svetske kosarke je Dule Vujosevic. Jedino Partizanovi NAVIJACI jednako bodre svoj klub bez obzira da li su pobedili sa 20 koseva razlike ili su izgubili sa 20 koseva. Nadam se da ovaj put neces doneti pogresnu odluku kao pre sedam godina kada si bio jos nezreo i poslusao svoje srce i otisao u NBA. Sada si sazreo i kao igrac i kao covek koji ne bi smeo da napravi jos jednu fatalnu gresku u zivotu i dozvoli da emocije nadvladaju razum ,jer ako se to desi bices izgubljen za kosarku za sva vremena. Dodji u Partizan kod NAJ BOLJEG EVROPSKOG TRENERA, DULETA,, CAROBNJAKA,, kod naj boljih navijaca na Svetu i za 2 godine ces biti medju 5 naj boljih kosarkasa u Evropi i ostvarices svoj decacki san : Bices sa Partizanom prvak Evro Lige a u tvojim rukama ce biti visoko podignut veliki pobednicki pehar. Nadam se da posecujes sajt b92 i da ces procitati ovaj moj komentar i doneti jedinu razumnu odluku a to je da dodjes u KK PARTIZAN.

David

pre 14 godina

Kakvih nebuloznih komentara ima, pa to je cudo. Opekli se na Jaricu i nije im dosta. Decko ce kidati u evropi, mlad je i perspektivan ima samo 24. Novica npr. ima 23 i prva mu je sezona u Realu, ovaj ima 24. i bice mu prva sezona samo sto ima 30 miliona vise i jedno iskustvo koje je nezamenljivo.

realno

pre 14 godina

prije ce biti da si sveo racunicu i vidio da si zaradio dovoljno za cio zivot i sad eto malo na zalasku karijere bi da igras u evropi. eee nikad ti nisi bio sportista istinski, inace bi i uspio i na Marsu a ne u NBA... tuga...

Nemanja Radojevic

pre 14 godina

Ako je zaista tako, dođeš u Partizan, Dule te ukroti, tandem sa Marićem činiće najaču centarsku liniju u Evropi.

Sem što ćeš igrati pod vođstvom najboljeg trenera u Evropi, pod podrškom najbolje publike i biti deo najvećeg sportskog kolektiva u zemlji, a i štire, te sezone, 2010/2011 osvojićeš i Evroligu.

Ako želiš sve to, dođi nećeš se pokajati.

Partizan šampion!

Mare

pre 14 godina

@Branko S.

Zasto ti je zao Milicica? Zaradio je neverovatne pare, jednostavno nije bio dovoljno dobar za NBA. Neke price o talentovanim momcima iz Evrope koji nemaju sansu u NBA nisu na mestu. Pored talenta je vazno biti psihicki 100% spreman, ljudi kao Radmanovic ili Milicic to nikada nisu bili, drugi kao Jaric nisu kosarksaki nikada bili na tom nivou. Prica da NBA Bodirogu nikada nije prezalila pokazuje koliko nase misljenje o svetskim sportskim tokovima bazira na informacijama iz domacih novina.

Djuka

pre 14 godina

HA, HA, HA! Kakav lik... U svima je problem, samo u njemu nije.
Druze, da si dobar i da vredis, igrao bi u NBA.
Mozes da se vratis kod Moke, jedino kod njega u timu mozes da igras.

Pjanovic

pre 14 godina

Je li neko rekao Opaci da reaguje? Ako nije, evo ja reagujem da on reaguje.
Kraju sala. Bilo bi super da dodje kod nas, ako je moguce ODMAH!

Chad Ford espn.com

pre 14 godina

Milicic, Oden among pack of worst picks
Tuesday, December 29, 2009 | Print Entry
Posted by Chad Ford

The NBA draft can be quite a crapshoot. Highly regarded players in college, high school or international play can end up as busts in the NBA.

Taking a bust in the lottery can have devastating effects on teams. Here's a look at 10 of the worst draft picks from the past decade, virtually all of whom have one thing in common: A team swung for the upside fence and ended up striking out.

1. Darko Milicic, Detroit Pistons, No. 2 overall in 2003

Darko Milicic's name will live in infamy forever in Detroit and on my Wikipedia page. Milicic was a supertalented 17-year-old Serbian big man and was known as an athletic, 7-foot-1 forward who could play in the paint and shoot it from the perimeter. I traveled all the way to Serbia with a number of NBA scouts to see him in November 2002, and we were all wowed by his skill-to-size ratio. An amazing workout in front of Pistons GM Joe Dumars and me in New York the day before the NBA draft lottery convinced us both that he would be a star. Longtime Pistons scout Will Robinson (the guy who discovered Dumars and Grant Hill) compared him to a young Wilt Chamberlain. The Pistons were so enthralled that they ended up drafting Milicic ahead of Carmelo Anthony, Chris Bosh and Dwyane Wade.

Alas, just a few months after getting drafted, Milicic's name became more punch line than legend. Pistons coach Larry Brown had no need for him on his NBA championship team. Milicic would play only in blowouts or at the end of games, and fans anointed him the Human Victory Cigar. During his third season in the league, the Pistons gave up on him and traded him to Orlando for a future first-round pick.

Milicic began to show some promise in Orlando alongside Dwight Howard, but Orlando decided to go in a different direction when Milicic hit free agency. Then he signed with the Grizzlies, expecting significant playing time. It never happened. He now earns regular DNPs at the end of the New York Knicks' bench and has recently indicated that he wants to return to Europe next year -- ending his NBA career and sealing his destiny as the bust of the decade.

Raci

pre 14 godina

Sve je rekao iskreno.
Ko bi rekao da ce se stvari odvijati ovakvim paklenim tokom.
Svaka mu cast jer je ostao normalan, ja za sebe ne garantujem da bi u toj situaciji ostao normalan. Da ti neko oduzme ono sto volis, dzaba milioni kamioni, posle sve postaje nevazno...
Svaka cast darko, dugo ti je trebalo da shvatis, ali bolje i sa 24, nego sa 28, 29, pozdrav.

Miodrag

pre 14 godina

Darko da ima kvalitet sigurno je da bi igrao vecu minutazu,ali ni jednu sansu nije iskoristio prema tome to su njegove prazne price pa ne verujem da ce biti uspesniji ni u Evropi.Zelim svakako srecu u buducnosti ali...videcemo.

KKPARTIZAN

pre 14 godina

Lepo reci "Hocu da igram za KK Partizan" i sve ce biti reseno. :)

Em ces da dobijes sve sto zelis + ces da naucis da igras. A za platu nema sta da se brines jer neces da je dobijas. :)

ALi dobijaces medalje,pehare... sve sto zelis. Pare nisu bitne,tako kazes. ;)

andromeda

pre 14 godina

Bez obzira na probleme u glavi koji su osnovni razlog zasto nije uspeo u NBA, Milicic je imao i izuzetnu nesrecu u gotovo svim timovima u kojima je igrao: u Detroitu nisu imali vremena za razvoj mladog igraca jer su se bavili borbom za titule, u Orlandu je bilo nemoguce dobiti sansu preko Howarda iako je 10 puta talentovaniji ofanzivno igrac od njega, u Njujorku Dantonijev run&gun ne ide nikad kroz centra nego kroz pleja i tu mu realno ne odgovara stil igre, jedino u Memfisu je stvarno imao sansu koju je propustio (a i Marc Gasol se pokazao kao ozbiljna konkurencija).
Za Milicica ce da se otimaju najbolji evropski klubovi i u Evropi on moze da bude dominantan.

Raja Sirotinj

pre 14 godina

Bilo je vreme da opet uzmemo evroligu!!!

Darko, brate, dodji u Partizan da uzmes zlato Evrope za sebe i svoj narod!

Dule ce da te preporodi kao Pekovica i Marica a ti ces da objasnis celoj Evropi ko caruje u reketu!
Posle ces da to isto da objasnis i selekciji USA na svetskom prvenstvu!

Pare si uzeo, pametno, sad si u prilici kao niko u Evropi da te ISKLJUCIVO vodi ljubav prema kosarci i ogromno SRCE koje znamo da imas!!!

nemanja87

pre 14 godina

@ (KARADJORDJE, 31. decembar 2009 01:11)
Ajde sto je bio onda protiv Rendzersa kada je islo njih nekoliko nego sto je bio i protiv Rudara,Dinama i Slavije i secam se kada smo dali 5 gol Dinamu da je pobacao ortake 5 redova nize,prosto za nepoverovati.
Smesne su mi ove price kako ga grobari zovu u Partizan a decko je veci zvezdas od Lukica i Pizona zajedno.
Jedini razlog zbog kojeg verovatno nece doci u Zvezdu je ova uprava i bojkot navijaca.

Rocky Balboa

pre 14 godina

@ (KARADJORDJE, 31. decembar 2009 01:11)
Milicic je izjavio da mu je san da igra Evroligu sa ZVEZDOM, na Marakani je zajedno sa Gurovicem i vodjama vodio navijanje celog Severa ! I malo dete zna da je Milicic Zvezdin..

Komshija

pre 14 godina

Svi vi koji pametujete kako nije dobro sto je otisao u NBA ste nevidjeni licemeri, jer bi svi uradili isto kao i Darko. Prema tome tisina.

Grobar

pre 14 godina

znam da ovaj komentar nikad neces procitat, posto si reko da te novac i grad ne zanima, a posto zelis da igras vrhunske utakmice i da se lopta nalazi u tvojim rukama dodji u partizan pomozi klubu a tu 100% neces sedit na klubi ja ti glavom svojom garantujem da bi tu bio jedan od vodeci igraca uz Marica. Hvala

Nikola

pre 14 godina

Darko,odrekni se honorara za preostali deo sezone u NBA i dodji u Zvezdu do juna.Igraces kao prvi centar,bices spreman i za reprezentaciju,a posle mozes da biras klub u Evropi koji zelis!!!Od dva zla biraj manje,a i sam si rekao da ti novac vise nije prioritet.Dakle,istrpi pola godine bez para,ispunices decacki san da igras u Zvezdi i svi zadovoljni.Sto bi nas narod rekao "I vuk sit i ovce na broju"!!!

New York

pre 14 godina

Idi u evropu Milicicu,tamo mozes da psujes sudiju,i ako treba i da k...s cerku(sudijinu).U NBA bio si manji od makovog zrna.Pozdrav iz New Yorka

Nemanja Radojevic

pre 14 godina

Ako je zaista tako, dođeš u Partizan, Dule te ukroti, tandem sa Marićem činiće najaču centarsku liniju u Evropi.

Sem što ćeš igrati pod vođstvom najboljeg trenera u Evropi, pod podrškom najbolje publike i biti deo najvećeg sportskog kolektiva u zemlji, a i štire, te sezone, 2010/2011 osvojićeš i Evroligu.

Ako želiš sve to, dođi nećeš se pokajati.

Partizan šampion!

Saša

pre 14 godina

Nek je bog u pomoći ekipi u kojoj ćeš ti da igraš.Bolje ti nabaci kajlu od pet metara i širi se po BG a košarku batali ili idi u zvezdu.
:)

realno

pre 14 godina

prije ce biti da si sveo racunicu i vidio da si zaradio dovoljno za cio zivot i sad eto malo na zalasku karijere bi da igras u evropi. eee nikad ti nisi bio sportista istinski, inace bi i uspio i na Marsu a ne u NBA... tuga...

KARADJORDJE

pre 14 godina

Ako zelis da se vratis u Evropu i da ostvaris svoje mladalacke snove novac ti ne sme biti prioritet a takodje ni neki bogati klub. Moras poceti od nule i biti uporan i istrajan ako zelis da se vratis u svet kosarke i budes neko i nesto u Evropi. Jedini klub u Evropi gde mozes sve to ostvariti je Beogradski KK Partizan. Jedini trener koji te iz ,, mrtvih ,, moze vratiti u vrh Evropske i Svetske kosarke je Dule Vujosevic. Jedino Partizanovi NAVIJACI jednako bodre svoj klub bez obzira da li su pobedili sa 20 koseva razlike ili su izgubili sa 20 koseva. Nadam se da ovaj put neces doneti pogresnu odluku kao pre sedam godina kada si bio jos nezreo i poslusao svoje srce i otisao u NBA. Sada si sazreo i kao igrac i kao covek koji ne bi smeo da napravi jos jednu fatalnu gresku u zivotu i dozvoli da emocije nadvladaju razum ,jer ako se to desi bices izgubljen za kosarku za sva vremena. Dodji u Partizan kod NAJ BOLJEG EVROPSKOG TRENERA, DULETA,, CAROBNJAKA,, kod naj boljih navijaca na Svetu i za 2 godine ces biti medju 5 naj boljih kosarkasa u Evropi i ostvarices svoj decacki san : Bices sa Partizanom prvak Evro Lige a u tvojim rukama ce biti visoko podignut veliki pobednicki pehar. Nadam se da posecujes sajt b92 i da ces procitati ovaj moj komentar i doneti jedinu razumnu odluku a to je da dodjes u KK PARTIZAN.

Djuka

pre 14 godina

HA, HA, HA! Kakav lik... U svima je problem, samo u njemu nije.
Druze, da si dobar i da vredis, igrao bi u NBA.
Mozes da se vratis kod Moke, jedino kod njega u timu mozes da igras.

Miodrag

pre 14 godina

Darko da ima kvalitet sigurno je da bi igrao vecu minutazu,ali ni jednu sansu nije iskoristio prema tome to su njegove prazne price pa ne verujem da ce biti uspesniji ni u Evropi.Zelim svakako srecu u buducnosti ali...videcemo.

Raci

pre 14 godina

Sve je rekao iskreno.
Ko bi rekao da ce se stvari odvijati ovakvim paklenim tokom.
Svaka mu cast jer je ostao normalan, ja za sebe ne garantujem da bi u toj situaciji ostao normalan. Da ti neko oduzme ono sto volis, dzaba milioni kamioni, posle sve postaje nevazno...
Svaka cast darko, dugo ti je trebalo da shvatis, ali bolje i sa 24, nego sa 28, 29, pozdrav.

sledeca sezona

pre 14 godina

E, pa deckonjo, ako je u pitanju "sledeca sezona", nema problema za tebe.Ima jedan klub...i igra ce ici preko tebe, a ti ces biti na postu :)

Branko S.

pre 14 godina

Zao mi je Milicica sto je procerdao svoje igracke godine u NBA.Igranje ovde postaje nemoguce za talentovane momke iz Evrope,jedino ako nisu mega zvezde(Po Gasol,Divac(ranije)ili Stojakovic na primer),ali za ostale,minutaza je na kasicice i od trenutno brojnih evropskih igraca jedino se time mogu pohvaliti Parker u San Antoniu,nas Pedja u Nju Orleansu vec pomenuti Po Gasol u LAL i donekle nekolicina spanskih i italijanskih kosarkasa(tu spada i nas Krstic).NBA je "africko-ameriken sport" u Americi i to je javna tajna!Neosporno je da i zasluzuje to da bude jer zvezde poput Brajanta,Djemsa,Sakila,Krisa,Derona,Hauarda,dejvisa i ostalih da ih nenabrajam lista je zaista podugacka,to pokazuju iz utakmice u utakmici.Takozvani beli kosarkasi moraju biti izuzetni da bi uskocili u taj voz.Uspeva to godinama Stiv Nesu(on je poput starog vina i neresiva enigma za sve bekove NBA) a njemu uz rame je Djinobili.Ostali poput Radmanovica,morajli su potraziti svoju sansu u klubu slabijeg rejtinga,ili poput Jarica, Jankjevicusa i Kleize vratiti se nazad u Evropu.NBA nije mogla prezaliti sto svojevremeno Dejan Bodiroga nije hteo da zaigra u toj ligi.On je jedini o kome pored,pokojnog Drazena Petrovica, se jos govori sa respektom.Zato mladim i talentovanim kosarkasima iz Evrope poruka:manite se NBA.Procicete kao i Milacic ili jos gore kao Pavlovic!

Pjanovic

pre 14 godina

Je li neko rekao Opaci da reaguje? Ako nije, evo ja reagujem da on reaguje.
Kraju sala. Bilo bi super da dodje kod nas, ako je moguce ODMAH!

Phoenix

pre 14 godina

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge"

I u Evropi ces morati da zasluzis da tim igra preko tebe. Prirodno pravo odavno ne postoji!

NikNik

pre 14 godina

Godinama citam svakojake komentare o Darku i njegovim greskama i tome kako nikad nije trebao u NBA, i sve ostalo. A sad neki pisu kako je zaradio dovoljno para, pa na "zalasku karijere" hoce da igra u Evropi.
Pustite coveka na miru. Nema tog klinca kod nas koji ne bi otisao u NBA. On je imao samo 17 godina prema tome, ako je neko za kriviti onda su to njegovi roditelji koji ga i nisu bas vaspitali kako treba. Jos dok je bio u Vrscu izivljavao se s parama i skupim stvarima.Cinjenica je da novac menja ljude, a on izgleda nije imao nikog da ga usmeri i drzi na zemlji. To sve polazi iz kuce kao i ona izjava posle Grka.
Ja mu licno zelim sve najbolje i mislim da za njega jos ima nade jer ima samo 24 godine.

Komshija

pre 14 godina

Svi vi koji pametujete kako nije dobro sto je otisao u NBA ste nevidjeni licemeri, jer bi svi uradili isto kao i Darko. Prema tome tisina.

David

pre 14 godina

Kakvih nebuloznih komentara ima, pa to je cudo. Opekli se na Jaricu i nije im dosta. Decko ce kidati u evropi, mlad je i perspektivan ima samo 24. Novica npr. ima 23 i prva mu je sezona u Realu, ovaj ima 24. i bice mu prva sezona samo sto ima 30 miliona vise i jedno iskustvo koje je nezamenljivo.

Raja Sirotinj

pre 14 godina

Bilo je vreme da opet uzmemo evroligu!!!

Darko, brate, dodji u Partizan da uzmes zlato Evrope za sebe i svoj narod!

Dule ce da te preporodi kao Pekovica i Marica a ti ces da objasnis celoj Evropi ko caruje u reketu!
Posle ces da to isto da objasnis i selekciji USA na svetskom prvenstvu!

Pare si uzeo, pametno, sad si u prilici kao niko u Evropi da te ISKLJUCIVO vodi ljubav prema kosarci i ogromno SRCE koje znamo da imas!!!

Ettore Messina

pre 14 godina

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge"
Dragi Darko, prvo morate da promenite svoje navike. Prema Vama ce se ophoditi kao prema svakom drugom igrachu. Preko Vas ce ici napad samo ako to zasluzite. Ako nastavite po starom grejacete klupu i davati peskire saigracima.
Zelim Vam mnogo srece u Evropi
P.S. Bice teze nego u NBA

Rocky Balboa

pre 14 godina

@ (KARADJORDJE, 31. decembar 2009 01:11)
Milicic je izjavio da mu je san da igra Evroligu sa ZVEZDOM, na Marakani je zajedno sa Gurovicem i vodjama vodio navijanje celog Severa ! I malo dete zna da je Milicic Zvezdin..

Grobar

pre 14 godina

znam da ovaj komentar nikad neces procitat, posto si reko da te novac i grad ne zanima, a posto zelis da igras vrhunske utakmice i da se lopta nalazi u tvojim rukama dodji u partizan pomozi klubu a tu 100% neces sedit na klubi ja ti glavom svojom garantujem da bi tu bio jedan od vodeci igraca uz Marica. Hvala

Nikola

pre 14 godina

Darko,odrekni se honorara za preostali deo sezone u NBA i dodji u Zvezdu do juna.Igraces kao prvi centar,bices spreman i za reprezentaciju,a posle mozes da biras klub u Evropi koji zelis!!!Od dva zla biraj manje,a i sam si rekao da ti novac vise nije prioritet.Dakle,istrpi pola godine bez para,ispunices decacki san da igras u Zvezdi i svi zadovoljni.Sto bi nas narod rekao "I vuk sit i ovce na broju"!!!

Lav

pre 14 godina

E moj sinko.
Nema trenera u Srbiji koji ti nije rekao sta ce se dogoditi, i sta ces ti biti u tom NBA cirkusu. Mozda si sada ipak sazreo, i shvatio da treba da se vratis kuci i da pocnes da zivis normalno i da ponovo igras kosarku.

Chad Ford espn.com

pre 14 godina

Milicic, Oden among pack of worst picks
Tuesday, December 29, 2009 | Print Entry
Posted by Chad Ford

The NBA draft can be quite a crapshoot. Highly regarded players in college, high school or international play can end up as busts in the NBA.

Taking a bust in the lottery can have devastating effects on teams. Here's a look at 10 of the worst draft picks from the past decade, virtually all of whom have one thing in common: A team swung for the upside fence and ended up striking out.

1. Darko Milicic, Detroit Pistons, No. 2 overall in 2003

Darko Milicic's name will live in infamy forever in Detroit and on my Wikipedia page. Milicic was a supertalented 17-year-old Serbian big man and was known as an athletic, 7-foot-1 forward who could play in the paint and shoot it from the perimeter. I traveled all the way to Serbia with a number of NBA scouts to see him in November 2002, and we were all wowed by his skill-to-size ratio. An amazing workout in front of Pistons GM Joe Dumars and me in New York the day before the NBA draft lottery convinced us both that he would be a star. Longtime Pistons scout Will Robinson (the guy who discovered Dumars and Grant Hill) compared him to a young Wilt Chamberlain. The Pistons were so enthralled that they ended up drafting Milicic ahead of Carmelo Anthony, Chris Bosh and Dwyane Wade.

Alas, just a few months after getting drafted, Milicic's name became more punch line than legend. Pistons coach Larry Brown had no need for him on his NBA championship team. Milicic would play only in blowouts or at the end of games, and fans anointed him the Human Victory Cigar. During his third season in the league, the Pistons gave up on him and traded him to Orlando for a future first-round pick.

Milicic began to show some promise in Orlando alongside Dwight Howard, but Orlando decided to go in a different direction when Milicic hit free agency. Then he signed with the Grizzlies, expecting significant playing time. It never happened. He now earns regular DNPs at the end of the New York Knicks' bench and has recently indicated that he wants to return to Europe next year -- ending his NBA career and sealing his destiny as the bust of the decade.

Mare

pre 14 godina

@Branko S.

Zasto ti je zao Milicica? Zaradio je neverovatne pare, jednostavno nije bio dovoljno dobar za NBA. Neke price o talentovanim momcima iz Evrope koji nemaju sansu u NBA nisu na mestu. Pored talenta je vazno biti psihicki 100% spreman, ljudi kao Radmanovic ili Milicic to nikada nisu bili, drugi kao Jaric nisu kosarksaki nikada bili na tom nivou. Prica da NBA Bodirogu nikada nije prezalila pokazuje koliko nase misljenje o svetskim sportskim tokovima bazira na informacijama iz domacih novina.

KKPARTIZAN

pre 14 godina

Lepo reci "Hocu da igram za KK Partizan" i sve ce biti reseno. :)

Em ces da dobijes sve sto zelis + ces da naucis da igras. A za platu nema sta da se brines jer neces da je dobijas. :)

ALi dobijaces medalje,pehare... sve sto zelis. Pare nisu bitne,tako kazes. ;)

nemanja87

pre 14 godina

@ (KARADJORDJE, 31. decembar 2009 01:11)
Ajde sto je bio onda protiv Rendzersa kada je islo njih nekoliko nego sto je bio i protiv Rudara,Dinama i Slavije i secam se kada smo dali 5 gol Dinamu da je pobacao ortake 5 redova nize,prosto za nepoverovati.
Smesne su mi ove price kako ga grobari zovu u Partizan a decko je veci zvezdas od Lukica i Pizona zajedno.
Jedini razlog zbog kojeg verovatno nece doci u Zvezdu je ova uprava i bojkot navijaca.

andromeda

pre 14 godina

Bez obzira na probleme u glavi koji su osnovni razlog zasto nije uspeo u NBA, Milicic je imao i izuzetnu nesrecu u gotovo svim timovima u kojima je igrao: u Detroitu nisu imali vremena za razvoj mladog igraca jer su se bavili borbom za titule, u Orlandu je bilo nemoguce dobiti sansu preko Howarda iako je 10 puta talentovaniji ofanzivno igrac od njega, u Njujorku Dantonijev run&gun ne ide nikad kroz centra nego kroz pleja i tu mu realno ne odgovara stil igre, jedino u Memfisu je stvarno imao sansu koju je propustio (a i Marc Gasol se pokazao kao ozbiljna konkurencija).
Za Milicica ce da se otimaju najbolji evropski klubovi i u Evropi on moze da bude dominantan.

New York

pre 14 godina

Idi u evropu Milicicu,tamo mozes da psujes sudiju,i ako treba i da k...s cerku(sudijinu).U NBA bio si manji od makovog zrna.Pozdrav iz New Yorka