Formula 1 103

Sreda, 23.12.2009.

00:07

Šumaher potvrdio povratak!

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher zvanično je potvrdio da će se naredne sezone vratiti u Formulu 1 kao vozač ekipe Mercedes GP.

Šumaher potvrdio povratak! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

champion

pre 14 godina

Dok je Sumaher vozio,Alonso je bio sampion,tako da ce i ove sezone da nastavi tradiciju.Niko Rosberg na kraju ima da zavrsi ispred Sumahera.

F1

pre 14 godina

Sacekajte svi vi, sto pricate da je Sumaher najbolji, kraj sezone pa onda pogledajte vase komentare.Pre deset godina Hakinen je bio mnogo bolji od njega,a sada Alonso.Sumaher je suvise iskomercijalizovan.

đoks ns

pre 14 godina

Jel ovaj ŠABAN što je napisao da je KIMI osrednji vozač i da je na silu uveo titulu nekad gledao formulu ? Pa taj osrednji vozač ima više fanova nego Šumi i Hamilton zajedno !!!!!

Radek

pre 14 godina

Ispravka: Rosa Brona, a ne Rona Brosa. Događe se to u životu, na ovoj hladnoći. Moji su radijatori mlaki. A deru nas za grejanje, nemilosrdno.

wlado

pre 14 godina

@Carlos Royteman

...ti si kralj, kada bi samo malo upotrebio razum, shvatio bi da si rekao jednu glupost...glad za parama>?

ne bih se cudio da svih 7 miliona da na kraju sezone u dobrotvorne svrhe, covek koji je tezak oko milijardu dolara, gladan za parama....a iskreno 7 miliona je nista, da se u F1 vrati takva carina.Jedino logicno bi bilo da bude ubedljivo najplaceniji vozac, sto nece biti...

Radek

pre 14 godina

Srpski navijači nikada nisu bili dosledni. Prvo, Batona i Alonsa zovu klincima, onda iz sve snage pozivaju "mladog" Kimija da se vrati, molili su Žistin Enen (ne Enan) da se vrati, Kim Klajsters je posle tri godine pauze uzela Njujork, jedino sedmostruki šampion i vlasnik svih rekorda Šumaher nema šta da traži na stazi, a imaće najbolji bolid, Rona Brosa i svoje veliko znanje. Nemate vi šta da radite, zato ovde ubijate vreme i pamet.

Zoran

pre 14 godina

Zaboravite na Kimija. Čovek je bio osrednji vozač. Ima jednu titulu, na silu, i to je sve što je uradio u životu. Uostalom, da je vredeo, ne bi dobio otkaz.

Carlos Royteman

pre 14 godina

Nevalja, isećiće ga klinci ko repu. Bolje da je deda živeo od stare slave ali izgleda da je glad za parama preovladala. Ni jedan vozač, koji se vratio u F1, nikad nije uspeo da nešto uradi. Živi bili pa videli.

aleksandar latinovic

pre 14 godina

mihael sumaher je u srcu mom,plakao sam od srece kad sam cuo da se vraca,NESTO NEVEROVATNO I NESTO STO SE RADJA JEDNOM U MILION GODINA.Hvala ti sto si se vratio,za mene si bio i ostao sportski Bog bez obzira sta ces da uradis ove naredne sezone,znam samo da cu se radovati i diviti se tvojoj velicini.SUMAHER JEDAN JEDINI.

io

pre 14 godina

Kakvo glupo pomodarstvo. Prvo se Dzordan vracao dvocifren broj puta :),a sada i Schumaher. I Tajger Vuds ce se naravno vratiti.
Previse su teatralni ovi comeback - ovi. Prave legende se nikad ne vracaju kad jednom kazu "ne"...

Nemanja Grujic

pre 14 godina

"There can be only one!"

Navijao sam za Schumachera od kada pratim F1 a nakon njegovog odlaska poceo sam da navijam za Vettela i na kraju ove sezone i Kobayashia sam zagotivio... Sad cu konacno imati priliku da pored Vettela i Kobayashia gledam Shumachera u Madjarskoj i Turskoj i tako ispunim sebi jednu zelju :-)

Ferrari

pre 14 godina

Veoma prijatna vest!
Ali jos bi bolje bilo da se vratio u Ferrari!!! Po svemu sudeci bice ovo veoma zanimljiva sezona,jedva cekam!!!

stefanGP

pre 14 godina

koliko nepoverenja u alonsa, jedini vozac medju trenutnim vozacima koji je pobedio velikog schumachera, pa zasto ne i ove sezone, sve ce se videti u bahreinu, ne dajem mu velike sanse, a i ako uzme titulu sve zasluge pri[adaju rosu brawnu...

darko

pre 14 godina

Volio bih da neki mogu pogledati svoje komentare na krju iduce sezone pa da progutaju svoje rjeci.Kakav Alonso,Hamilton,Button prvi je učestvovao u sve i jednoj aferi zadnjih godina i nije on izgurao Šumahera iz F1 nego je isforsirano uzeo titulu da ne bi Šumi kao prvak otišao u penziju,taj scenario bi još više uništio F1 nego sam,Šumaherov odlazak.Drugi je pokazo prošle sezone svoje kvalitete i takođe isforsirano uzeo titulu da bi postao novi idol fanovima F1 samo su većina njih prokužila njegove kvalitete,treći je ubjedljivo najlošiji od navedene dvoice godinama ništa nije postigao i prošle sezone sa daleko nadmoćnim bolidom uzeo titulu...(strategije feniks iz pepela mali pobjeđuje velike još jedn pokušaj dizanja popularnosti F1 neuspješan) i zadnja nada za ovaj sport povratak legende samo šta će biti kad on opet ode???

Mafa

pre 14 godina

Šumi ima više titula nego svi oni zajedno!Više pobjeda nego svi oni zajedno!Više pol pozicija nego svi oni zajedno!Dvije titule Šumi je osvojio u benetonu!Vilnev,pa dvije Mikine i pet Šumijevih!Hamilton i Baton su od aktivnih vozača zaista najbolji posebno Luis.BP je jedino još trebao zadržati Barikela:)mogli bi vratiti i Montoju da pretekne opet nekog u tunelu u Monte Karlu.

Lerby

pre 14 godina

Bar što se mene tiče, ovaj povratak bio je samo pitanje vremena. Napisao sam još u prvoj polovini 2006., kada se još nije ni znalo da li će se povući na kraju te godine, da se taj neće smiriti dok ne ostvari trocifren broj pobeda, tačnije, dok ne dođe do kote 100. Kada neko ostvari 91 pobedu prosto mi deluje neverovatno da neće razmišljati o još bar 9 pobeda. I verovatno o još bar jednoj tituli. A s obzirom na pauzu i njegove godine, svakako da mu je ovo bio i jedan od poslednjih vozova za povratak. Sa svakom narednom godinom šanse za comeback bi bile sve manje. Budući da se radi o trogodišnjem ugovoru, nema sumnje da Schumacher ovaj povratak shvata krajnje ozbiljno a ne (avan)turistički izlet. Uostalom, svako ko je ispratio njegovu karijeru i vožnje, poznata mu je ta glad za pobedama. Njegova odluka, njegov rizik i reputacija na ispitu a svakako naša poprilična znatiželja. O njegovim navijačima i njihovom nestrpljenju i da ne govorim. Mogu samo da pretpostavljam... Biće zanimljivo i kako će se pokazati Rosberg. Ako Mercedes GP bude konkurentan ( mislim da hoće ), Nico će konačno imati pravi bolid ali ne više Kazuki-ja pored sebe. Nema sumnje da je brz i talentovan ali je i sklon nekim greškama i brzopletostima pa je izvesna prednost na strani Schumacher-a, makar zbog iskustva. U svakom slučaju, neobična i zanimljiva vozačka postava Mercedes-a sa mladim i starim vozačem. Ono što im je zajedničko, to je velika ambicija jer obojica imaju mnogo toga da dokažu. Rosberg da konačno potvrdi talenat i ostvari rezultate a Schumacher da je i dalje onaj stari, silno motivisan da "pokaže" toj "dečurliji". Hamilton, Button, Alonso, Massa, Vettel, Webber bi trebalo da budu glavni takmaci jer se očekuje da McLaren, Ferrari i RedBull budu uz Mercedes GP najkonkurentniji. Još ako se pojavi neko iznenađenje, i to prijatno, u vidu još neke ekipe ( recimo, Williams ili Renault ), biće to šampionat vredan pažnje. Znam da bi navijači pojedinih vozača voleli da njihovi favoriti "štancuju" pobedu za pobedom a ja bih baš voleo ovakvu žestoku konkurenciju gde niko ne bi dominirao. Još kad bi bio nadmašen rekord iz '82 kada je na 16 trka pobedilo 11 vozača i 8 ekipa i kada nijedan vozač te sezone nije imao više od 2 pobede ili tim više od 4 trijumfa. Takvo je bar moje viđenje prave Formule 1 - što veća izjednačenost i neizvesnost. Na kraju šampionata, neka vozači ( i sreća ) naprave razliku...

genius

pre 14 godina

Da mi je neko rekao da ću navijati protiv Ferraria, proglasio bih ga ludim, jer volim Ferrari od kada nisam ni nos znao sam da obrišem.
Ma šta o ovom čoveku pričali, njegov entuzijazam se graniči sa ludilom, a to je za svaku pohvalu i simpatiju - čak i ako vozi za McLaren! :)
Napred majstore!

Danijela

pre 14 godina

Wow... Ovo sam cekala 3 godine, i bila sam ubedjena da ce se vratiti... Ne znam zasto ali neki osecaj mi je to govorio... Ufff, Ferrari :(
Zao mi je ali ipak sam zbog Schumija pocela da gledam F1 tako da ce Ferrari morati ostati po strani...
Jedva cekam Vettela i Schumija da vidim zajedno na stazi. Na Race Of The Champion Schumi je bio bolji ali videcemo ko je bolji u F1...
Go SCHUMI, Go VETTEL!!!!

ivek_Zajecar

pre 14 godina

Michael Schumacher-povratak, nesto najlepse sto je moglo da se desi iz sveta sporta na kraju ove 2009. godine. Odkad se Šumi povukao sve da se spoji ni jednu celu trku nisam odgledao za ovih nekoliko god... Jedva cekam Šumijev start u Bahrejnu, ako se ne varam... Ponovo necu propustati nijednu trku, bas kao nekada... Majstor je najveci, a to sto neki pominju da je lako osvajati titule kad imas dobrog "konja", samo da ih podsetim da se treba izboriti za to, obozavao sam komentare Pedje milinkovica, posto je sumi ucestvovao u razvoju tog prvog ferarija kojim je osvojio njegovu 1. titulu u pomenutoj ekipi. On, koliko se ja secam nije odmah prve sezone u ferariju osvojio titulu...

veljko

pre 14 godina

“Race driving is not a test of courage or a feat of strength. You have to be able to tell whether the car can take a particular corner at a particular speed or not. It is up to you to know how you take this corner but if you need courage to do it, you have a problem. It’s about knowing where the limits lie” Schumacher

kimika

pre 14 godina

xaxax nema Kimija,pa dobar je i sumaher,xaxa pokusavaju ovo malo formule 1 da sacuvaju tako sto ce njega vratiti eeeeee nema nista od toga ,ICEMAN THE KING!!!

Moja malenkost

pre 14 godina

Sumi se vraca. Jos samo nedostaje Kimi. Idealno bi bilo da Sumi osvoji 2010. sampionat, Kimi 2011. i da se zajedno povuku i ostave decicu da se bore dalje......
Pozdrav

NSRwe

pre 14 godina

Ferdza je izdao njega kada je potpisao sa onim propalim Alonsom koga je rasturio Hamilton! Sramota da Kimi ode zbog Alonsa. A rasturio ga je 2005!

Nemke

pre 14 godina

Alonso je ugasio!!! Taj cupakabras ce biti rasturen!!! To Sumi care. Dokazi ovim nasim blejacima neta da si pravi sampion i da mogu samo da te mrze!!!

Nemke

pre 14 godina

TOOoooooooooooooooooooooooo. A Nemke pise nebuloze!!! Taj koji je to napisao zna sta moze da uradi! FOrza Sumiiiiii!!! Ala ce da rastura covek. Sumi NO1!!!! IDemo do pobede!!!

edy

pre 14 godina

možes se vraćati koliko hoćes al nemaš sanse sa srebrenim strelama luisu i batonu ti si samo penzioner koji ce biti bačen na koljena LUIS GOGOGO

djole

pre 14 godina

ljudi ja samo citam sta pisete...kao da je sumi bog on je bez ferrari nista........ali ste zaboravili alonsa i masuuu.......kad imas dobar bolid i baba ima da bude sampijon...kao sto je osvojio titulu baton gde je bijo mercedes i hamliton gde je bijo rajkonen u ferari zasto oni nisu osvojili titul...zato ljudi sto nisu imali bolid kako treba...pozdrav navijacima ferarija neka me neko ispravi ako gresimmm

Miroslav Despotovic

pre 14 godina

Bravo!!!
Licno nisam verovao ali u svakom slucaju podrzavam odluku iz nekoliko razloga...
1. Jedinstveni vozac sa neverovatnim telentom i preciznim analitickim radom...,
2. Iako ce imati 41 godinu, u prvoj sezoni nakon povratka jegov mentalni sklop je kao da ima 15-20 godina manje i velikoj vecini vozaca ce pokazati kako se vozi...,
3. i verovatno ce mozda vec u prvoj godini da se ukljuci u borbu za titulu!!!. A ako ne onda vec 2011!.

milos

pre 14 godina

ne znam kako da se izrazim i odrazim..ipak me je mnogo vise obasjala svetlost shumija kada je naveo razloge zbog kojih je otisao i kako sada vise uziva u porodici i prijateljima i zabavlja se i ima vremena a mnogo manje stresa...kako jase konje i uziva...da li mu je sve to dosadilo? nakon svih tih godina uzbudljivog zivota na brzim stazama? ili je jednostavno shvatio da se ne moze bez najvece ljubavi, na kraju je ipak istina, "jednom se ljubi"...videcemo..
odlican je vozac, nadajmo se najboljem i fer trkama...
good luck and good night

BASTA

pre 14 godina

Jedino je Zidan znao da se povuce kada je bio na vrhuncu, a ovi bezuspeshni pokushaji povratka Dzordana, Shumaherera itd. Cemu to vodi? Udjesh u istoriju kao najbolji i onda se vratis zato sto ti je dosadno u zivotu!?!

Proka

pre 14 godina

Konacno ce F1 opet biti gledljiva! Jedva cekam, i mislim da ce ih Sumaher sve oduvati ali sto se mene tice i ne mora, moze da bude poslednji na svakoj trci opet ce da bude SAMPION!

Vladislav

pre 14 godina

Nikad nisam voleo Schumahera, naprotiv u nekim trenucima sam ga i mrzeo! No sada se radujem kao malo dete i osećam ogromno uzbuđenje! Imam samo nešto da kažem - Dobro došao kućo maestro! U pitanju je VELIKI VOZAČ - Legenda ovog sporta i već ne mogu da dočekam njegovu prvu trku! Ne znam šta da kažem, ostao sam bez teksta, ovo je neverovatno! Nisam siguran koliko je ovo pametan potez, jer su retki slučajevi uspešnog povratka velikih sportista (samo se setite povratka Majkla Džordana) no nemogu se oteti utisku da će povratak Schumia neviđeno povećati gledanost i popularnost F1. Da li će biti kandidat za titulu? To zavisi kakvu će mašinu obezbediti Mercedes GP! Ja lično navijam za Hamiltona, ali ću plakati od radosti kada Schumi pobedi Alonsa u Ferrariju!

SQI

pre 14 godina

"I've never left the race track, and after three years I regained the energy I'm feeling now."

Svakom fanu je ovo dovoljno. Da li će moći da se bori za titulu zavisi od mnogih faktora, ali da će biti 100% spreman i ambiciozan "do daske" uopšte ne sumnjam, niti očekujem manje od njega.

Ovo je najbolja vest za F1 ikada!

s tim rolaj

pre 14 godina

Niki Lauda i Alan Prost su osvajali titule posle pauze... videćemo šta će biti naredne sezone! Jedno je sigurno, gledanost prve trke biće rekordno visoka. Kamera verovatno neće ni pratiti vodećeg nego MS-a, osim ako on ne bude vodeći u trci :)

Aca Srbin

pre 14 godina

Zanimljivo je da je vrlo cesto vidjeno da se sportista koji je bio medju najuspesnijim iznanada povuce i posle nekog vremena se vrati. Malo mi zvuci neozbiljno. Ako doneses takvu odluku, drzi se toga.
Ipak, jedva cekam da vidim kako ce se odvijati situacija!

johnny1991

pre 14 godina

pa doveli su ga zato sto je opalo interesovanje za formulu
a sad citam komentare svi ce opet gledati F1,ccc
al nemam nista protiv sto se vraca

marko165

pre 14 godina

voleo sam ga...voleo sa ga jer sam mislio da on isto toliko voli ferari...ljudi su ga obožavali i slavili zahvaljujući tom istom ferariju koga je sada prodao za njemu sitne pare...ovakve stvari se ne opraštaju kolko god razumevanja imali...

johnny

pre 14 godina

pa zato su ga i doveli, posto je opalo interesovanje za F1. a sad citam sve komentare opet cu gledati F1....
ccc
al nemam nista protiv toga sto se vraca

stefan

pre 14 godina

šumaher se vraća da posrnulu formulu podigne na noge...nije izdaja jer se vraća kući i vozi za nemački tim,ferari njemu ništa nije dao a da šumi to nije višestruko vratio,zbog njega su se menjala i pravila i bolidi i gume...ako ros bron prilagodi formulu bozidaru sumaheru kao sto je to cinio u ferariju i benetonu onda opet mozemo ocekivati pobede i serijama...

Mickey

pre 14 godina

OMG
Ros Bron + MS = Upropastavanje Nika Rosberga. Ode jos jedan "vecti talenat" da nosi vodu.
Trkači odlaze, slameni šeširi ostaju da izigravaju klovnove u najbržem cirkusu na svetu.

Essence of racing.

pgf

pre 14 godina

dobro je da se vrace a lose je to sto je izdao ferrari vidjecemo koliko ce biti uspjesan mnogo je tri godine bice mu gusto boimse da se nije malo preskarta ne zbog kvaliteta nego zbog pauze ovo je neko ludo vrijeme tehnika prebrzo napreduje a kad si toliko vremena odsutan genije dasi tesko hvatas ritam no vidjecemo

Nikolica

pre 14 godina

Dobrodosao nazad. Ocekujem 2 pola i 2-3 pobede. Ako mogu da biram neka jedna od njih bude Monca. Meni dosta, tvoje uspehe ne moze nista da poljulja i ospori. A Ferrari ce valjda skupiti snage za jos jednu titulu u konstruktorima. Ima dobar tim. Sampion neka bude neki ozbiljan vozac. Srecna Nova Godina i sve najbolje :-)

Matrix

pre 14 godina

Posto navijam za ekipu Ferrarija,ova vest me je pomalo iznenadila.Nakon toliko godina provedenih u jednom timu za ovako nesto treba imati hrabrosti.Bice mi u isto vreme zao i cudno gledati ga u Mercedesu! Ali to je njegov izbor...

f1 fan

pre 14 godina

Sta, pa zar ce napustiti svoj voljeni Ferrari? Nesto mi tu smrdi, izgleda kao kada pacovi napustaju brod koji tone. Zaista sam iznenadjen.

Webber

pre 14 godina

kakva ispala za Ferrari! Njihova zvezda u rivalskom timu!

Ovo je sjajna vest, spisak zanimljivih duela je sve veci

Hamilton- Alonso
Alonso - Masa

Shumi - Hamilton
Shumi - Vetel
Shumi - Alonso

E sad jos da zamene Valensiju i slicne staze nekim zanimljivijim, i eto nama F1 u najboljem svetlu!

stefan

pre 14 godina

šumaher se vraća da posrnulu formulu podigne na noge...nije izdaja jer se vraća kući i vozi za nemački tim,ferari njemu ništa nije dao a da šumi to nije višestruko vratio,zbog njega su se menjala i pravila i bolidi i gume...ako ros bron prilagodi formulu bozidaru sumaheru kao sto je to cinio u ferariju i benetonu onda opet mozemo ocekivati pobede i serijama...

Webber

pre 14 godina

kakva ispala za Ferrari! Njihova zvezda u rivalskom timu!

Ovo je sjajna vest, spisak zanimljivih duela je sve veci

Hamilton- Alonso
Alonso - Masa

Shumi - Hamilton
Shumi - Vetel
Shumi - Alonso

E sad jos da zamene Valensiju i slicne staze nekim zanimljivijim, i eto nama F1 u najboljem svetlu!

Vladislav

pre 14 godina

Nikad nisam voleo Schumahera, naprotiv u nekim trenucima sam ga i mrzeo! No sada se radujem kao malo dete i osećam ogromno uzbuđenje! Imam samo nešto da kažem - Dobro došao kućo maestro! U pitanju je VELIKI VOZAČ - Legenda ovog sporta i već ne mogu da dočekam njegovu prvu trku! Ne znam šta da kažem, ostao sam bez teksta, ovo je neverovatno! Nisam siguran koliko je ovo pametan potez, jer su retki slučajevi uspešnog povratka velikih sportista (samo se setite povratka Majkla Džordana) no nemogu se oteti utisku da će povratak Schumia neviđeno povećati gledanost i popularnost F1. Da li će biti kandidat za titulu? To zavisi kakvu će mašinu obezbediti Mercedes GP! Ja lično navijam za Hamiltona, ali ću plakati od radosti kada Schumi pobedi Alonsa u Ferrariju!

Matrix

pre 14 godina

Posto navijam za ekipu Ferrarija,ova vest me je pomalo iznenadila.Nakon toliko godina provedenih u jednom timu za ovako nesto treba imati hrabrosti.Bice mi u isto vreme zao i cudno gledati ga u Mercedesu! Ali to je njegov izbor...

Nikolica

pre 14 godina

Dobrodosao nazad. Ocekujem 2 pola i 2-3 pobede. Ako mogu da biram neka jedna od njih bude Monca. Meni dosta, tvoje uspehe ne moze nista da poljulja i ospori. A Ferrari ce valjda skupiti snage za jos jednu titulu u konstruktorima. Ima dobar tim. Sampion neka bude neki ozbiljan vozac. Srecna Nova Godina i sve najbolje :-)

SQI

pre 14 godina

"I've never left the race track, and after three years I regained the energy I'm feeling now."

Svakom fanu je ovo dovoljno. Da li će moći da se bori za titulu zavisi od mnogih faktora, ali da će biti 100% spreman i ambiciozan "do daske" uopšte ne sumnjam, niti očekujem manje od njega.

Ovo je najbolja vest za F1 ikada!

s tim rolaj

pre 14 godina

Niki Lauda i Alan Prost su osvajali titule posle pauze... videćemo šta će biti naredne sezone! Jedno je sigurno, gledanost prve trke biće rekordno visoka. Kamera verovatno neće ni pratiti vodećeg nego MS-a, osim ako on ne bude vodeći u trci :)

NSRwe

pre 14 godina

Ferdza je izdao njega kada je potpisao sa onim propalim Alonsom koga je rasturio Hamilton! Sramota da Kimi ode zbog Alonsa. A rasturio ga je 2005!

johnny1991

pre 14 godina

pa doveli su ga zato sto je opalo interesovanje za formulu
a sad citam komentare svi ce opet gledati F1,ccc
al nemam nista protiv sto se vraca

BASTA

pre 14 godina

Jedino je Zidan znao da se povuce kada je bio na vrhuncu, a ovi bezuspeshni pokushaji povratka Dzordana, Shumaherera itd. Cemu to vodi? Udjesh u istoriju kao najbolji i onda se vratis zato sto ti je dosadno u zivotu!?!

Miroslav Despotovic

pre 14 godina

Bravo!!!
Licno nisam verovao ali u svakom slucaju podrzavam odluku iz nekoliko razloga...
1. Jedinstveni vozac sa neverovatnim telentom i preciznim analitickim radom...,
2. Iako ce imati 41 godinu, u prvoj sezoni nakon povratka jegov mentalni sklop je kao da ima 15-20 godina manje i velikoj vecini vozaca ce pokazati kako se vozi...,
3. i verovatno ce mozda vec u prvoj godini da se ukljuci u borbu za titulu!!!. A ako ne onda vec 2011!.

Proka

pre 14 godina

Konacno ce F1 opet biti gledljiva! Jedva cekam, i mislim da ce ih Sumaher sve oduvati ali sto se mene tice i ne mora, moze da bude poslednji na svakoj trci opet ce da bude SAMPION!

ivek_Zajecar

pre 14 godina

Michael Schumacher-povratak, nesto najlepse sto je moglo da se desi iz sveta sporta na kraju ove 2009. godine. Odkad se Šumi povukao sve da se spoji ni jednu celu trku nisam odgledao za ovih nekoliko god... Jedva cekam Šumijev start u Bahrejnu, ako se ne varam... Ponovo necu propustati nijednu trku, bas kao nekada... Majstor je najveci, a to sto neki pominju da je lako osvajati titule kad imas dobrog "konja", samo da ih podsetim da se treba izboriti za to, obozavao sam komentare Pedje milinkovica, posto je sumi ucestvovao u razvoju tog prvog ferarija kojim je osvojio njegovu 1. titulu u pomenutoj ekipi. On, koliko se ja secam nije odmah prve sezone u ferariju osvojio titulu...

Moja malenkost

pre 14 godina

Sumi se vraca. Jos samo nedostaje Kimi. Idealno bi bilo da Sumi osvoji 2010. sampionat, Kimi 2011. i da se zajedno povuku i ostave decicu da se bore dalje......
Pozdrav

Mickey

pre 14 godina

OMG
Ros Bron + MS = Upropastavanje Nika Rosberga. Ode jos jedan "vecti talenat" da nosi vodu.
Trkači odlaze, slameni šeširi ostaju da izigravaju klovnove u najbržem cirkusu na svetu.

Essence of racing.

veljko

pre 14 godina

“Race driving is not a test of courage or a feat of strength. You have to be able to tell whether the car can take a particular corner at a particular speed or not. It is up to you to know how you take this corner but if you need courage to do it, you have a problem. It’s about knowing where the limits lie” Schumacher

Nemke

pre 14 godina

Alonso je ugasio!!! Taj cupakabras ce biti rasturen!!! To Sumi care. Dokazi ovim nasim blejacima neta da si pravi sampion i da mogu samo da te mrze!!!

kimika

pre 14 godina

xaxax nema Kimija,pa dobar je i sumaher,xaxa pokusavaju ovo malo formule 1 da sacuvaju tako sto ce njega vratiti eeeeee nema nista od toga ,ICEMAN THE KING!!!

Danijela

pre 14 godina

Wow... Ovo sam cekala 3 godine, i bila sam ubedjena da ce se vratiti... Ne znam zasto ali neki osecaj mi je to govorio... Ufff, Ferrari :(
Zao mi je ali ipak sam zbog Schumija pocela da gledam F1 tako da ce Ferrari morati ostati po strani...
Jedva cekam Vettela i Schumija da vidim zajedno na stazi. Na Race Of The Champion Schumi je bio bolji ali videcemo ko je bolji u F1...
Go SCHUMI, Go VETTEL!!!!

pgf

pre 14 godina

dobro je da se vrace a lose je to sto je izdao ferrari vidjecemo koliko ce biti uspjesan mnogo je tri godine bice mu gusto boimse da se nije malo preskarta ne zbog kvaliteta nego zbog pauze ovo je neko ludo vrijeme tehnika prebrzo napreduje a kad si toliko vremena odsutan genije dasi tesko hvatas ritam no vidjecemo

milos

pre 14 godina

ne znam kako da se izrazim i odrazim..ipak me je mnogo vise obasjala svetlost shumija kada je naveo razloge zbog kojih je otisao i kako sada vise uziva u porodici i prijateljima i zabavlja se i ima vremena a mnogo manje stresa...kako jase konje i uziva...da li mu je sve to dosadilo? nakon svih tih godina uzbudljivog zivota na brzim stazama? ili je jednostavno shvatio da se ne moze bez najvece ljubavi, na kraju je ipak istina, "jednom se ljubi"...videcemo..
odlican je vozac, nadajmo se najboljem i fer trkama...
good luck and good night

edy

pre 14 godina

možes se vraćati koliko hoćes al nemaš sanse sa srebrenim strelama luisu i batonu ti si samo penzioner koji ce biti bačen na koljena LUIS GOGOGO

Nemke

pre 14 godina

TOOoooooooooooooooooooooooo. A Nemke pise nebuloze!!! Taj koji je to napisao zna sta moze da uradi! FOrza Sumiiiiii!!! Ala ce da rastura covek. Sumi NO1!!!! IDemo do pobede!!!

Aca Srbin

pre 14 godina

Zanimljivo je da je vrlo cesto vidjeno da se sportista koji je bio medju najuspesnijim iznanada povuce i posle nekog vremena se vrati. Malo mi zvuci neozbiljno. Ako doneses takvu odluku, drzi se toga.
Ipak, jedva cekam da vidim kako ce se odvijati situacija!

marko165

pre 14 godina

voleo sam ga...voleo sa ga jer sam mislio da on isto toliko voli ferari...ljudi su ga obožavali i slavili zahvaljujući tom istom ferariju koga je sada prodao za njemu sitne pare...ovakve stvari se ne opraštaju kolko god razumevanja imali...

aleksandar latinovic

pre 14 godina

mihael sumaher je u srcu mom,plakao sam od srece kad sam cuo da se vraca,NESTO NEVEROVATNO I NESTO STO SE RADJA JEDNOM U MILION GODINA.Hvala ti sto si se vratio,za mene si bio i ostao sportski Bog bez obzira sta ces da uradis ove naredne sezone,znam samo da cu se radovati i diviti se tvojoj velicini.SUMAHER JEDAN JEDINI.

genius

pre 14 godina

Da mi je neko rekao da ću navijati protiv Ferraria, proglasio bih ga ludim, jer volim Ferrari od kada nisam ni nos znao sam da obrišem.
Ma šta o ovom čoveku pričali, njegov entuzijazam se graniči sa ludilom, a to je za svaku pohvalu i simpatiju - čak i ako vozi za McLaren! :)
Napred majstore!

Zoran

pre 14 godina

Zaboravite na Kimija. Čovek je bio osrednji vozač. Ima jednu titulu, na silu, i to je sve što je uradio u životu. Uostalom, da je vredeo, ne bi dobio otkaz.

f1 fan

pre 14 godina

Sta, pa zar ce napustiti svoj voljeni Ferrari? Nesto mi tu smrdi, izgleda kao kada pacovi napustaju brod koji tone. Zaista sam iznenadjen.

johnny

pre 14 godina

pa zato su ga i doveli, posto je opalo interesovanje za F1. a sad citam sve komentare opet cu gledati F1....
ccc
al nemam nista protiv toga sto se vraca

darko

pre 14 godina

Volio bih da neki mogu pogledati svoje komentare na krju iduce sezone pa da progutaju svoje rjeci.Kakav Alonso,Hamilton,Button prvi je učestvovao u sve i jednoj aferi zadnjih godina i nije on izgurao Šumahera iz F1 nego je isforsirano uzeo titulu da ne bi Šumi kao prvak otišao u penziju,taj scenario bi još više uništio F1 nego sam,Šumaherov odlazak.Drugi je pokazo prošle sezone svoje kvalitete i takođe isforsirano uzeo titulu da bi postao novi idol fanovima F1 samo su većina njih prokužila njegove kvalitete,treći je ubjedljivo najlošiji od navedene dvoice godinama ništa nije postigao i prošle sezone sa daleko nadmoćnim bolidom uzeo titulu...(strategije feniks iz pepela mali pobjeđuje velike još jedn pokušaj dizanja popularnosti F1 neuspješan) i zadnja nada za ovaj sport povratak legende samo šta će biti kad on opet ode???

djole

pre 14 godina

ljudi ja samo citam sta pisete...kao da je sumi bog on je bez ferrari nista........ali ste zaboravili alonsa i masuuu.......kad imas dobar bolid i baba ima da bude sampijon...kao sto je osvojio titulu baton gde je bijo mercedes i hamliton gde je bijo rajkonen u ferari zasto oni nisu osvojili titul...zato ljudi sto nisu imali bolid kako treba...pozdrav navijacima ferarija neka me neko ispravi ako gresimmm

wlado

pre 14 godina

@Carlos Royteman

...ti si kralj, kada bi samo malo upotrebio razum, shvatio bi da si rekao jednu glupost...glad za parama>?

ne bih se cudio da svih 7 miliona da na kraju sezone u dobrotvorne svrhe, covek koji je tezak oko milijardu dolara, gladan za parama....a iskreno 7 miliona je nista, da se u F1 vrati takva carina.Jedino logicno bi bilo da bude ubedljivo najplaceniji vozac, sto nece biti...

Ferrari

pre 14 godina

Veoma prijatna vest!
Ali jos bi bolje bilo da se vratio u Ferrari!!! Po svemu sudeci bice ovo veoma zanimljiva sezona,jedva cekam!!!

Nemanja Grujic

pre 14 godina

"There can be only one!"

Navijao sam za Schumachera od kada pratim F1 a nakon njegovog odlaska poceo sam da navijam za Vettela i na kraju ove sezone i Kobayashia sam zagotivio... Sad cu konacno imati priliku da pored Vettela i Kobayashia gledam Shumachera u Madjarskoj i Turskoj i tako ispunim sebi jednu zelju :-)

Lerby

pre 14 godina

Bar što se mene tiče, ovaj povratak bio je samo pitanje vremena. Napisao sam još u prvoj polovini 2006., kada se još nije ni znalo da li će se povući na kraju te godine, da se taj neće smiriti dok ne ostvari trocifren broj pobeda, tačnije, dok ne dođe do kote 100. Kada neko ostvari 91 pobedu prosto mi deluje neverovatno da neće razmišljati o još bar 9 pobeda. I verovatno o još bar jednoj tituli. A s obzirom na pauzu i njegove godine, svakako da mu je ovo bio i jedan od poslednjih vozova za povratak. Sa svakom narednom godinom šanse za comeback bi bile sve manje. Budući da se radi o trogodišnjem ugovoru, nema sumnje da Schumacher ovaj povratak shvata krajnje ozbiljno a ne (avan)turistički izlet. Uostalom, svako ko je ispratio njegovu karijeru i vožnje, poznata mu je ta glad za pobedama. Njegova odluka, njegov rizik i reputacija na ispitu a svakako naša poprilična znatiželja. O njegovim navijačima i njihovom nestrpljenju i da ne govorim. Mogu samo da pretpostavljam... Biće zanimljivo i kako će se pokazati Rosberg. Ako Mercedes GP bude konkurentan ( mislim da hoće ), Nico će konačno imati pravi bolid ali ne više Kazuki-ja pored sebe. Nema sumnje da je brz i talentovan ali je i sklon nekim greškama i brzopletostima pa je izvesna prednost na strani Schumacher-a, makar zbog iskustva. U svakom slučaju, neobična i zanimljiva vozačka postava Mercedes-a sa mladim i starim vozačem. Ono što im je zajedničko, to je velika ambicija jer obojica imaju mnogo toga da dokažu. Rosberg da konačno potvrdi talenat i ostvari rezultate a Schumacher da je i dalje onaj stari, silno motivisan da "pokaže" toj "dečurliji". Hamilton, Button, Alonso, Massa, Vettel, Webber bi trebalo da budu glavni takmaci jer se očekuje da McLaren, Ferrari i RedBull budu uz Mercedes GP najkonkurentniji. Još ako se pojavi neko iznenađenje, i to prijatno, u vidu još neke ekipe ( recimo, Williams ili Renault ), biće to šampionat vredan pažnje. Znam da bi navijači pojedinih vozača voleli da njihovi favoriti "štancuju" pobedu za pobedom a ja bih baš voleo ovakvu žestoku konkurenciju gde niko ne bi dominirao. Još kad bi bio nadmašen rekord iz '82 kada je na 16 trka pobedilo 11 vozača i 8 ekipa i kada nijedan vozač te sezone nije imao više od 2 pobede ili tim više od 4 trijumfa. Takvo je bar moje viđenje prave Formule 1 - što veća izjednačenost i neizvesnost. Na kraju šampionata, neka vozači ( i sreća ) naprave razliku...

Mafa

pre 14 godina

Šumi ima više titula nego svi oni zajedno!Više pobjeda nego svi oni zajedno!Više pol pozicija nego svi oni zajedno!Dvije titule Šumi je osvojio u benetonu!Vilnev,pa dvije Mikine i pet Šumijevih!Hamilton i Baton su od aktivnih vozača zaista najbolji posebno Luis.BP je jedino još trebao zadržati Barikela:)mogli bi vratiti i Montoju da pretekne opet nekog u tunelu u Monte Karlu.

Radek

pre 14 godina

Ispravka: Rosa Brona, a ne Rona Brosa. Događe se to u životu, na ovoj hladnoći. Moji su radijatori mlaki. A deru nas za grejanje, nemilosrdno.

champion

pre 14 godina

Dok je Sumaher vozio,Alonso je bio sampion,tako da ce i ove sezone da nastavi tradiciju.Niko Rosberg na kraju ima da zavrsi ispred Sumahera.

stefanGP

pre 14 godina

koliko nepoverenja u alonsa, jedini vozac medju trenutnim vozacima koji je pobedio velikog schumachera, pa zasto ne i ove sezone, sve ce se videti u bahreinu, ne dajem mu velike sanse, a i ako uzme titulu sve zasluge pri[adaju rosu brawnu...

F1

pre 14 godina

Sacekajte svi vi, sto pricate da je Sumaher najbolji, kraj sezone pa onda pogledajte vase komentare.Pre deset godina Hakinen je bio mnogo bolji od njega,a sada Alonso.Sumaher je suvise iskomercijalizovan.

io

pre 14 godina

Kakvo glupo pomodarstvo. Prvo se Dzordan vracao dvocifren broj puta :),a sada i Schumaher. I Tajger Vuds ce se naravno vratiti.
Previse su teatralni ovi comeback - ovi. Prave legende se nikad ne vracaju kad jednom kazu "ne"...

Carlos Royteman

pre 14 godina

Nevalja, isećiće ga klinci ko repu. Bolje da je deda živeo od stare slave ali izgleda da je glad za parama preovladala. Ni jedan vozač, koji se vratio u F1, nikad nije uspeo da nešto uradi. Živi bili pa videli.

Radek

pre 14 godina

Srpski navijači nikada nisu bili dosledni. Prvo, Batona i Alonsa zovu klincima, onda iz sve snage pozivaju "mladog" Kimija da se vrati, molili su Žistin Enen (ne Enan) da se vrati, Kim Klajsters je posle tri godine pauze uzela Njujork, jedino sedmostruki šampion i vlasnik svih rekorda Šumaher nema šta da traži na stazi, a imaće najbolji bolid, Rona Brosa i svoje veliko znanje. Nemate vi šta da radite, zato ovde ubijate vreme i pamet.

đoks ns

pre 14 godina

Jel ovaj ŠABAN što je napisao da je KIMI osrednji vozač i da je na silu uveo titulu nekad gledao formulu ? Pa taj osrednji vozač ima više fanova nego Šumi i Hamilton zajedno !!!!!

edy

pre 14 godina

možes se vraćati koliko hoćes al nemaš sanse sa srebrenim strelama luisu i batonu ti si samo penzioner koji ce biti bačen na koljena LUIS GOGOGO

f1 fan

pre 14 godina

Sta, pa zar ce napustiti svoj voljeni Ferrari? Nesto mi tu smrdi, izgleda kao kada pacovi napustaju brod koji tone. Zaista sam iznenadjen.

marko165

pre 14 godina

voleo sam ga...voleo sa ga jer sam mislio da on isto toliko voli ferari...ljudi su ga obožavali i slavili zahvaljujući tom istom ferariju koga je sada prodao za njemu sitne pare...ovakve stvari se ne opraštaju kolko god razumevanja imali...

Mickey

pre 14 godina

OMG
Ros Bron + MS = Upropastavanje Nika Rosberga. Ode jos jedan "vecti talenat" da nosi vodu.
Trkači odlaze, slameni šeširi ostaju da izigravaju klovnove u najbržem cirkusu na svetu.

Essence of racing.

kimika

pre 14 godina

xaxax nema Kimija,pa dobar je i sumaher,xaxa pokusavaju ovo malo formule 1 da sacuvaju tako sto ce njega vratiti eeeeee nema nista od toga ,ICEMAN THE KING!!!

djole

pre 14 godina

ljudi ja samo citam sta pisete...kao da je sumi bog on je bez ferrari nista........ali ste zaboravili alonsa i masuuu.......kad imas dobar bolid i baba ima da bude sampijon...kao sto je osvojio titulu baton gde je bijo mercedes i hamliton gde je bijo rajkonen u ferari zasto oni nisu osvojili titul...zato ljudi sto nisu imali bolid kako treba...pozdrav navijacima ferarija neka me neko ispravi ako gresimmm

Vladislav

pre 14 godina

Nikad nisam voleo Schumahera, naprotiv u nekim trenucima sam ga i mrzeo! No sada se radujem kao malo dete i osećam ogromno uzbuđenje! Imam samo nešto da kažem - Dobro došao kućo maestro! U pitanju je VELIKI VOZAČ - Legenda ovog sporta i već ne mogu da dočekam njegovu prvu trku! Ne znam šta da kažem, ostao sam bez teksta, ovo je neverovatno! Nisam siguran koliko je ovo pametan potez, jer su retki slučajevi uspešnog povratka velikih sportista (samo se setite povratka Majkla Džordana) no nemogu se oteti utisku da će povratak Schumia neviđeno povećati gledanost i popularnost F1. Da li će biti kandidat za titulu? To zavisi kakvu će mašinu obezbediti Mercedes GP! Ja lično navijam za Hamiltona, ali ću plakati od radosti kada Schumi pobedi Alonsa u Ferrariju!

Carlos Royteman

pre 14 godina

Nevalja, isećiće ga klinci ko repu. Bolje da je deda živeo od stare slave ali izgleda da je glad za parama preovladala. Ni jedan vozač, koji se vratio u F1, nikad nije uspeo da nešto uradi. Živi bili pa videli.

Nemke

pre 14 godina

Alonso je ugasio!!! Taj cupakabras ce biti rasturen!!! To Sumi care. Dokazi ovim nasim blejacima neta da si pravi sampion i da mogu samo da te mrze!!!

BASTA

pre 14 godina

Jedino je Zidan znao da se povuce kada je bio na vrhuncu, a ovi bezuspeshni pokushaji povratka Dzordana, Shumaherera itd. Cemu to vodi? Udjesh u istoriju kao najbolji i onda se vratis zato sto ti je dosadno u zivotu!?!

NSRwe

pre 14 godina

Ferdza je izdao njega kada je potpisao sa onim propalim Alonsom koga je rasturio Hamilton! Sramota da Kimi ode zbog Alonsa. A rasturio ga je 2005!

io

pre 14 godina

Kakvo glupo pomodarstvo. Prvo se Dzordan vracao dvocifren broj puta :),a sada i Schumaher. I Tajger Vuds ce se naravno vratiti.
Previse su teatralni ovi comeback - ovi. Prave legende se nikad ne vracaju kad jednom kazu "ne"...

Zoran

pre 14 godina

Zaboravite na Kimija. Čovek je bio osrednji vozač. Ima jednu titulu, na silu, i to je sve što je uradio u životu. Uostalom, da je vredeo, ne bi dobio otkaz.

Aca Srbin

pre 14 godina

Zanimljivo je da je vrlo cesto vidjeno da se sportista koji je bio medju najuspesnijim iznanada povuce i posle nekog vremena se vrati. Malo mi zvuci neozbiljno. Ako doneses takvu odluku, drzi se toga.
Ipak, jedva cekam da vidim kako ce se odvijati situacija!

Nikolica

pre 14 godina

Dobrodosao nazad. Ocekujem 2 pola i 2-3 pobede. Ako mogu da biram neka jedna od njih bude Monca. Meni dosta, tvoje uspehe ne moze nista da poljulja i ospori. A Ferrari ce valjda skupiti snage za jos jednu titulu u konstruktorima. Ima dobar tim. Sampion neka bude neki ozbiljan vozac. Srecna Nova Godina i sve najbolje :-)

stefanGP

pre 14 godina

koliko nepoverenja u alonsa, jedini vozac medju trenutnim vozacima koji je pobedio velikog schumachera, pa zasto ne i ove sezone, sve ce se videti u bahreinu, ne dajem mu velike sanse, a i ako uzme titulu sve zasluge pri[adaju rosu brawnu...

stefan

pre 14 godina

šumaher se vraća da posrnulu formulu podigne na noge...nije izdaja jer se vraća kući i vozi za nemački tim,ferari njemu ništa nije dao a da šumi to nije višestruko vratio,zbog njega su se menjala i pravila i bolidi i gume...ako ros bron prilagodi formulu bozidaru sumaheru kao sto je to cinio u ferariju i benetonu onda opet mozemo ocekivati pobede i serijama...

Moja malenkost

pre 14 godina

Sumi se vraca. Jos samo nedostaje Kimi. Idealno bi bilo da Sumi osvoji 2010. sampionat, Kimi 2011. i da se zajedno povuku i ostave decicu da se bore dalje......
Pozdrav

Nemke

pre 14 godina

TOOoooooooooooooooooooooooo. A Nemke pise nebuloze!!! Taj koji je to napisao zna sta moze da uradi! FOrza Sumiiiiii!!! Ala ce da rastura covek. Sumi NO1!!!! IDemo do pobede!!!

genius

pre 14 godina

Da mi je neko rekao da ću navijati protiv Ferraria, proglasio bih ga ludim, jer volim Ferrari od kada nisam ni nos znao sam da obrišem.
Ma šta o ovom čoveku pričali, njegov entuzijazam se graniči sa ludilom, a to je za svaku pohvalu i simpatiju - čak i ako vozi za McLaren! :)
Napred majstore!

đoks ns

pre 14 godina

Jel ovaj ŠABAN što je napisao da je KIMI osrednji vozač i da je na silu uveo titulu nekad gledao formulu ? Pa taj osrednji vozač ima više fanova nego Šumi i Hamilton zajedno !!!!!

SQI

pre 14 godina

"I've never left the race track, and after three years I regained the energy I'm feeling now."

Svakom fanu je ovo dovoljno. Da li će moći da se bori za titulu zavisi od mnogih faktora, ali da će biti 100% spreman i ambiciozan "do daske" uopšte ne sumnjam, niti očekujem manje od njega.

Ovo je najbolja vest za F1 ikada!

ivek_Zajecar

pre 14 godina

Michael Schumacher-povratak, nesto najlepse sto je moglo da se desi iz sveta sporta na kraju ove 2009. godine. Odkad se Šumi povukao sve da se spoji ni jednu celu trku nisam odgledao za ovih nekoliko god... Jedva cekam Šumijev start u Bahrejnu, ako se ne varam... Ponovo necu propustati nijednu trku, bas kao nekada... Majstor je najveci, a to sto neki pominju da je lako osvajati titule kad imas dobrog "konja", samo da ih podsetim da se treba izboriti za to, obozavao sam komentare Pedje milinkovica, posto je sumi ucestvovao u razvoju tog prvog ferarija kojim je osvojio njegovu 1. titulu u pomenutoj ekipi. On, koliko se ja secam nije odmah prve sezone u ferariju osvojio titulu...

Danijela

pre 14 godina

Wow... Ovo sam cekala 3 godine, i bila sam ubedjena da ce se vratiti... Ne znam zasto ali neki osecaj mi je to govorio... Ufff, Ferrari :(
Zao mi je ali ipak sam zbog Schumija pocela da gledam F1 tako da ce Ferrari morati ostati po strani...
Jedva cekam Vettela i Schumija da vidim zajedno na stazi. Na Race Of The Champion Schumi je bio bolji ali videcemo ko je bolji u F1...
Go SCHUMI, Go VETTEL!!!!

darko

pre 14 godina

Volio bih da neki mogu pogledati svoje komentare na krju iduce sezone pa da progutaju svoje rjeci.Kakav Alonso,Hamilton,Button prvi je učestvovao u sve i jednoj aferi zadnjih godina i nije on izgurao Šumahera iz F1 nego je isforsirano uzeo titulu da ne bi Šumi kao prvak otišao u penziju,taj scenario bi još više uništio F1 nego sam,Šumaherov odlazak.Drugi je pokazo prošle sezone svoje kvalitete i takođe isforsirano uzeo titulu da bi postao novi idol fanovima F1 samo su većina njih prokužila njegove kvalitete,treći je ubjedljivo najlošiji od navedene dvoice godinama ništa nije postigao i prošle sezone sa daleko nadmoćnim bolidom uzeo titulu...(strategije feniks iz pepela mali pobjeđuje velike još jedn pokušaj dizanja popularnosti F1 neuspješan) i zadnja nada za ovaj sport povratak legende samo šta će biti kad on opet ode???

aleksandar latinovic

pre 14 godina

mihael sumaher je u srcu mom,plakao sam od srece kad sam cuo da se vraca,NESTO NEVEROVATNO I NESTO STO SE RADJA JEDNOM U MILION GODINA.Hvala ti sto si se vratio,za mene si bio i ostao sportski Bog bez obzira sta ces da uradis ove naredne sezone,znam samo da cu se radovati i diviti se tvojoj velicini.SUMAHER JEDAN JEDINI.

champion

pre 14 godina

Dok je Sumaher vozio,Alonso je bio sampion,tako da ce i ove sezone da nastavi tradiciju.Niko Rosberg na kraju ima da zavrsi ispred Sumahera.

pgf

pre 14 godina

dobro je da se vrace a lose je to sto je izdao ferrari vidjecemo koliko ce biti uspjesan mnogo je tri godine bice mu gusto boimse da se nije malo preskarta ne zbog kvaliteta nego zbog pauze ovo je neko ludo vrijeme tehnika prebrzo napreduje a kad si toliko vremena odsutan genije dasi tesko hvatas ritam no vidjecemo

johnny1991

pre 14 godina

pa doveli su ga zato sto je opalo interesovanje za formulu
a sad citam komentare svi ce opet gledati F1,ccc
al nemam nista protiv sto se vraca

Miroslav Despotovic

pre 14 godina

Bravo!!!
Licno nisam verovao ali u svakom slucaju podrzavam odluku iz nekoliko razloga...
1. Jedinstveni vozac sa neverovatnim telentom i preciznim analitickim radom...,
2. Iako ce imati 41 godinu, u prvoj sezoni nakon povratka jegov mentalni sklop je kao da ima 15-20 godina manje i velikoj vecini vozaca ce pokazati kako se vozi...,
3. i verovatno ce mozda vec u prvoj godini da se ukljuci u borbu za titulu!!!. A ako ne onda vec 2011!.

F1

pre 14 godina

Sacekajte svi vi, sto pricate da je Sumaher najbolji, kraj sezone pa onda pogledajte vase komentare.Pre deset godina Hakinen je bio mnogo bolji od njega,a sada Alonso.Sumaher je suvise iskomercijalizovan.

Matrix

pre 14 godina

Posto navijam za ekipu Ferrarija,ova vest me je pomalo iznenadila.Nakon toliko godina provedenih u jednom timu za ovako nesto treba imati hrabrosti.Bice mi u isto vreme zao i cudno gledati ga u Mercedesu! Ali to je njegov izbor...

Proka

pre 14 godina

Konacno ce F1 opet biti gledljiva! Jedva cekam, i mislim da ce ih Sumaher sve oduvati ali sto se mene tice i ne mora, moze da bude poslednji na svakoj trci opet ce da bude SAMPION!

wlado

pre 14 godina

@Carlos Royteman

...ti si kralj, kada bi samo malo upotrebio razum, shvatio bi da si rekao jednu glupost...glad za parama>?

ne bih se cudio da svih 7 miliona da na kraju sezone u dobrotvorne svrhe, covek koji je tezak oko milijardu dolara, gladan za parama....a iskreno 7 miliona je nista, da se u F1 vrati takva carina.Jedino logicno bi bilo da bude ubedljivo najplaceniji vozac, sto nece biti...

Radek

pre 14 godina

Srpski navijači nikada nisu bili dosledni. Prvo, Batona i Alonsa zovu klincima, onda iz sve snage pozivaju "mladog" Kimija da se vrati, molili su Žistin Enen (ne Enan) da se vrati, Kim Klajsters je posle tri godine pauze uzela Njujork, jedino sedmostruki šampion i vlasnik svih rekorda Šumaher nema šta da traži na stazi, a imaće najbolji bolid, Rona Brosa i svoje veliko znanje. Nemate vi šta da radite, zato ovde ubijate vreme i pamet.

Webber

pre 14 godina

kakva ispala za Ferrari! Njihova zvezda u rivalskom timu!

Ovo je sjajna vest, spisak zanimljivih duela je sve veci

Hamilton- Alonso
Alonso - Masa

Shumi - Hamilton
Shumi - Vetel
Shumi - Alonso

E sad jos da zamene Valensiju i slicne staze nekim zanimljivijim, i eto nama F1 u najboljem svetlu!

veljko

pre 14 godina

“Race driving is not a test of courage or a feat of strength. You have to be able to tell whether the car can take a particular corner at a particular speed or not. It is up to you to know how you take this corner but if you need courage to do it, you have a problem. It’s about knowing where the limits lie” Schumacher

Mafa

pre 14 godina

Šumi ima više titula nego svi oni zajedno!Više pobjeda nego svi oni zajedno!Više pol pozicija nego svi oni zajedno!Dvije titule Šumi je osvojio u benetonu!Vilnev,pa dvije Mikine i pet Šumijevih!Hamilton i Baton su od aktivnih vozača zaista najbolji posebno Luis.BP je jedino još trebao zadržati Barikela:)mogli bi vratiti i Montoju da pretekne opet nekog u tunelu u Monte Karlu.

johnny

pre 14 godina

pa zato su ga i doveli, posto je opalo interesovanje za F1. a sad citam sve komentare opet cu gledati F1....
ccc
al nemam nista protiv toga sto se vraca

milos

pre 14 godina

ne znam kako da se izrazim i odrazim..ipak me je mnogo vise obasjala svetlost shumija kada je naveo razloge zbog kojih je otisao i kako sada vise uziva u porodici i prijateljima i zabavlja se i ima vremena a mnogo manje stresa...kako jase konje i uziva...da li mu je sve to dosadilo? nakon svih tih godina uzbudljivog zivota na brzim stazama? ili je jednostavno shvatio da se ne moze bez najvece ljubavi, na kraju je ipak istina, "jednom se ljubi"...videcemo..
odlican je vozac, nadajmo se najboljem i fer trkama...
good luck and good night

s tim rolaj

pre 14 godina

Niki Lauda i Alan Prost su osvajali titule posle pauze... videćemo šta će biti naredne sezone! Jedno je sigurno, gledanost prve trke biće rekordno visoka. Kamera verovatno neće ni pratiti vodećeg nego MS-a, osim ako on ne bude vodeći u trci :)

Nemanja Grujic

pre 14 godina

"There can be only one!"

Navijao sam za Schumachera od kada pratim F1 a nakon njegovog odlaska poceo sam da navijam za Vettela i na kraju ove sezone i Kobayashia sam zagotivio... Sad cu konacno imati priliku da pored Vettela i Kobayashia gledam Shumachera u Madjarskoj i Turskoj i tako ispunim sebi jednu zelju :-)

Lerby

pre 14 godina

Bar što se mene tiče, ovaj povratak bio je samo pitanje vremena. Napisao sam još u prvoj polovini 2006., kada se još nije ni znalo da li će se povući na kraju te godine, da se taj neće smiriti dok ne ostvari trocifren broj pobeda, tačnije, dok ne dođe do kote 100. Kada neko ostvari 91 pobedu prosto mi deluje neverovatno da neće razmišljati o još bar 9 pobeda. I verovatno o još bar jednoj tituli. A s obzirom na pauzu i njegove godine, svakako da mu je ovo bio i jedan od poslednjih vozova za povratak. Sa svakom narednom godinom šanse za comeback bi bile sve manje. Budući da se radi o trogodišnjem ugovoru, nema sumnje da Schumacher ovaj povratak shvata krajnje ozbiljno a ne (avan)turistički izlet. Uostalom, svako ko je ispratio njegovu karijeru i vožnje, poznata mu je ta glad za pobedama. Njegova odluka, njegov rizik i reputacija na ispitu a svakako naša poprilična znatiželja. O njegovim navijačima i njihovom nestrpljenju i da ne govorim. Mogu samo da pretpostavljam... Biće zanimljivo i kako će se pokazati Rosberg. Ako Mercedes GP bude konkurentan ( mislim da hoće ), Nico će konačno imati pravi bolid ali ne više Kazuki-ja pored sebe. Nema sumnje da je brz i talentovan ali je i sklon nekim greškama i brzopletostima pa je izvesna prednost na strani Schumacher-a, makar zbog iskustva. U svakom slučaju, neobična i zanimljiva vozačka postava Mercedes-a sa mladim i starim vozačem. Ono što im je zajedničko, to je velika ambicija jer obojica imaju mnogo toga da dokažu. Rosberg da konačno potvrdi talenat i ostvari rezultate a Schumacher da je i dalje onaj stari, silno motivisan da "pokaže" toj "dečurliji". Hamilton, Button, Alonso, Massa, Vettel, Webber bi trebalo da budu glavni takmaci jer se očekuje da McLaren, Ferrari i RedBull budu uz Mercedes GP najkonkurentniji. Još ako se pojavi neko iznenađenje, i to prijatno, u vidu još neke ekipe ( recimo, Williams ili Renault ), biće to šampionat vredan pažnje. Znam da bi navijači pojedinih vozača voleli da njihovi favoriti "štancuju" pobedu za pobedom a ja bih baš voleo ovakvu žestoku konkurenciju gde niko ne bi dominirao. Još kad bi bio nadmašen rekord iz '82 kada je na 16 trka pobedilo 11 vozača i 8 ekipa i kada nijedan vozač te sezone nije imao više od 2 pobede ili tim više od 4 trijumfa. Takvo je bar moje viđenje prave Formule 1 - što veća izjednačenost i neizvesnost. Na kraju šampionata, neka vozači ( i sreća ) naprave razliku...

Ferrari

pre 14 godina

Veoma prijatna vest!
Ali jos bi bolje bilo da se vratio u Ferrari!!! Po svemu sudeci bice ovo veoma zanimljiva sezona,jedva cekam!!!

Radek

pre 14 godina

Ispravka: Rosa Brona, a ne Rona Brosa. Događe se to u životu, na ovoj hladnoći. Moji su radijatori mlaki. A deru nas za grejanje, nemilosrdno.