Fudbal 523

Petak, 04.12.2009.

19:26

Srbija, Nemačka, Australija i Gana

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi D sa selekcijama Nemačke, Australije i Gane na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Srbija, Nemaèka, Australija i Gana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

523 Komentari

Sortiraj po:

vule

pre 14 godina

samo hrabro do pobede orlovi!!!idemo dalje...a i da ne idemo srce uvek za srbiju kuca..a sto se hrvata tice..ljubomora je cudo..a mi braco srbi svi za ednog jedan za sve i tako sve do titule..srbija

Srbija do Tokija

pre 14 godina

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...
(ja, 5. decembar 2009 00:46)

Nemamo mi vasu kvalitetu slazem se mi smo za 2 klase kvalitetniji :)
(aha, 5. decembar 2009 13:20)
Da zato ste prosli na Svetsko prvenstvo, a mi ne!!! Ali uvek je tu karlovacko i udobna fotelja !!! :))))

CCCCrbin

pre 14 godina

a da za vas hrvate mi smo tek propustili 3velika takmicenja a vi ste vec 2velika takmicenja propustili tako da i niste neka sila.a po cemu ste vi to bolji od nas? po tome sto ste pre 12godina bili u polufinalu jednom? spominjete neka cetvrtfinala pa da vas podsetim da smo i mi bilo 2000godine u cetvrtfinalu ep-a.to je ono ep na koje se vi niste uspeli kvalifikovati i to zbog nas je smo mi bili bolji u kvalifikacijama od vas.

GROBARI-NIS

pre 14 godina

davore,pusti ti to ko je koliko puta bio gde,jel znas sta je komplex? komplex je kad igras u grupi sa nama i zbog nas SRBA ne odes na prvenstvo !!! e,to je komplex

CCCCrbin

pre 14 godina

vidi ovoga davora kako se muci i muca ovde.a kakav uspeh ste vi imali na nekim sp i ep? da te podsetim trebalo vam je 10godina da udjete u cetvtfinale.a pre bi se reklo da vi imate komplekse od nas da te podsetim samo na kvalifikacije za ep 2000godine? ko je tada isao na ep a ko ne? pa vi objektivno i nemate igrace za veca dela.vama su ove kvalifikacije pokazale gde vam je mesto.pa vas su englezi pobedili vaterpolo rezultatom.a ti si nasao nama da spominjes neke poraze od pre 10godina od holandije.pa vi ste jedva pobedili belorusiju a i na toj utakmici vas je spasao golman.bolje gledaj u tvoje dvoriste jer se razpada.

jugo

pre 14 godina

Iskreno komšije, imate dobru repku,ali to treba prikazati protiv Gane i Njemačke, dvije vrlo jako ekipe. Istina mi smo Njemačku u 3 susreta na prvenstvima 2x eliminirali, ali vi niste mi. Trenutno imate bolju atmosferu u momčadi od nas, zato i jeste na SP, za razliku od nas. Ali nama je ovo tek 2 prvenstvo od 1996 koje smo propustili, a vi na mnogima niste bili. Zato uživajte u blagodatima Južne Afrike.
(bbb zagreb, 5. decembar 2009 14:24



ne znam zbog ceka ovom coveku negativnih preporuka ako je po geografiji u redu ai dobro je napisao covek nista lose nije mi jasno aj za ove sto provociraju u redu ali ovo je bilo sasvim u redu.

Ljudi moji Nemci nisu nepopedivi ali nemcu jesu jaki u to nema sumnje da se nezavaravamo i mozemo i dobiti ali samo ao budemo u vrhunskoj formi, jer nemci su rasturili Ruse u Moskvi tako da je nemacka jaka ekipa ali ne i nepobedva kao recimo Brazil ili Spanija, zato sve zavisi od nas samih u sto ja nesumnjam barem dok je tu Antic.

milos

pre 14 godina

meni se jako svidja grupa, ali mi se ne svidja raspored. vise bih voleo da igramo sa nemackom u prvoj utakmici nego sa ganom. ubedjen sam da igramo prvo sa nemcima da bismo ih odrali sa 3:0, jer bismo ih potpuno iznenadili. ovako ce nemci da se uigraju pred mec sa nama, pa ce biti spremniji... dobro je rekao antic kako je utakmica sa ganom finale pre finala za nas.

fritz

pre 14 godina

GANA-SRBIJA 3:0 (srbi ne mogu vjerovat šta im se desilo, a bili favoriti skupine)

NJEMACKA-SRBIJA 4:0 (Srbi prije meca bili uvjereni da su dorasli njemcima,ali opet se razocarali)

AUSTRALIJA-SRBIJA 2:1(Srbi poveli protiv ''mocne'' Australije, ali Australija preuzima kontrolu na terenu i zabija 2 gola, Australija u potpunosti nadigrala Srbiju)

djole

pre 14 godina

Ova nasa grupa me strasno podseca na onu iz Italije 1990.Znaci gubimo od Svaba, ostale dve dobijamo,zatim pobedjujemo Engleze u osmini finala kao nekada Spance i idemo na Argentince u cetvrt-finale, isto kao u Italiji samo sada sa drugacijim ishodom.I na kraju opet sa Svabama u finale.Naravno i tu pobedjujemo.
Kad' mogu Ganci i Australijanci da budu toliki optimisti mogu valjda i ja malo sebi da dam oduska.

Mors

pre 14 godina

Dobro je ako nije i odlicno s obzirom ako se pogledaju grupe E,B i G koje su grupe smrti...
Mislim da cemo od Gane izgubiti ili igrati nereseno jer je to samo ne naivna reprezentacija,Australiju gazimo 5:0 zato sto tamo igraju igraci od 35 godina,a Nemce cemo najverovatnije da pobedimo jer nemaju nikakvu reprezentaciju (ali Nemci su Nemci i njih ne treba nikada otpisati)..."Drago" mi je zbog Portugala koji ce deliti zadnje mesto sa Severnom Korejom u svojoj grupi (eto im ronaldo) i neka im...A ni Francuzi nece proci grupu znaci totalno nezasluzeno a sve se vraca i placa...
Onda na Slovence u Osminu finala pa u Cetvrtfinale i tamo da ispadnemo sto je vise nego realno :D

NIKSICANIN

pre 14 godina

naravno da srbija ide dalje.. moji crnogorci nijesu prosli zato navijam sad za bracu srbe.. jedva cekam utakmice :))) naprijed srbijoooooo ojhaaaaa

Robbie

pre 14 godina

Izgleda da Hrvati najvise komentarisu SP. Ne zna se da li ih vise boli sto smo otisli mi ili Slovenci. Ovako, morace uz Karlovacko i one crveno bele pokrivace za tegle da gledaju tekme na TV, a oni najzagrizeniji spanske serije u to vreme iz inata :)

Ivan_Delija

pre 14 godina

U bre gde bas Ghana da nam padne :-),samo da ne bude ono nase cuveno 'sad svi znaju da igraju fudbal'.
Mislim da nas druge zemlje vise postuju nego mi sami. Evo recimo kladionica bwin nas je stavila na desetom mestu za osvajanje prvenstva!!!!

edo

pre 14 godina

Puno srece Srbiji na SP.Izvukli ste tesku grupu,ali uz timski rad sve je moguce.Hvala svima koji su navijali da Bosna prodje Portugal.
Jos jednom sretno i pozdrav iz BiH.

NT

pre 14 godina

Grupa nam je dosta ujednacena. Blagu prednost bih dao Nemcima. Ne zbog trenutne forme i ekipe vec vise zbog istorije i njihovih sjajnih rezultata na svetskim prvenstvima. Svaka utakmica je podjednako vazna. Bez mnogo taktiziranja ako sve utakmice odigramo sa 100% pozrtvovanja imamo sanse za sledeci krug. Srecno orlovi!

28 dana bana

pre 14 godina

Gana ce da nas otrese, Nemci ce tradicionalno rutinski protiv nas, sa Australijom cemo da se brukamo.

Nadam se da ce solidna kvota da bude na nase protivnike...

ForeverSRB

pre 14 godina

Gana ce da nas otrese, Nemci ce tradicionalno rutinski protiv nas, sa Australijom cemo da se brukamo.

Nadam se da ce solidna kvota da bude na nase protivnike...
(28 dana bana, 5. decembar 2009 14:06


To si isto rekao za francusku i Rumuniju,moj "Srbine"...

jonny

pre 14 godina

Mislim da vecina vas koji mislite da ce Srbija ispasti, previdjate jednu bitnu stvar po kojoj se sadasnja reprezentacija i igraci razlikuju od prethodnih generacija: U ovom timu sada su mnogi klinci koji su 2 puta bili vicesampioni Evrope sa mladom reprezentacijom. Tada su pobedjivali jake reprezentacije i nemaju taj kompleks od ``velikih``. Govorite o trcanju - pa kad pogledam koliko trce Krasic i Lane tokom svake utakmice vidim koliko smo napredovali u tom pogledu i dostigli druge reprezentacije. Kada se tome doda vrhunski strucnjak - takticar, moze biti nesto od sledeceg SP. Necemo mozda lepo igrati, ali rezultat je bitan, a Antara je tu u rangu Kapela i Lipija.

Sto se tice ekipa: ne znam da li je iko pratio Nemacku- Oni nisu ni deo onih starih ekipa kakve su imali. Najveca zvezda im je Balak koji tavori u Celziju. Klose i co. su vec odrtaveli. Tu ima par klinaca poput onog Kislinga, ali nista narocito. S obzirom da je nama odbrana jaca strana, tu smo u prednosti, jer je njihova odbrana skroz suplja, sto je prednost upravo za brzance poput Laneta i Krasica.

Australija je dozivela zenit na proslom SP, tako da ce ovo biti oprostaj za mnoge igrace od igranja, poput Kjuela, a o njihovoj kvalifikacionoj grupi da i ne pricam. Tamo samo slepac ne bi prosao. Osim toga, sada nemaju starog lisca Hidinka na klupi.

Gana je najtezi protivnik jer nam ti afrikanci ne leze stilom igre. Mada, mislim da je daleko najbolja africka ekipa Obala S. Gana i Kamerun su negde tu, podjednaki. Ako zaustavimo Esjena, to bi trebalo da bude to. Apija i Muntari su takodje u ocajnoj formi, nisu kao na proslom SP, tako da ne vidim mnogo razloga za brigu, ali mislim da ce biti najtezi protivnik.

ja

pre 14 godina

(Davor, 5. decembar 2009 13:27)

Davore vidis ja sam ovde vec napisao - to sto se vi vadite na rezultate iz proslosti isti ste kao i Grcka - slucajno imali uspeha u proslosti a igraci su vam JEDNA VELIKA NULA. Kvalifikacije za Euro ste prosli u euforiji, a na Euru niste mogli drugu ekipu Turske da pobedite (veliki broj igraca im bio povredjen). Na svetskom vas izbacila velesila Australija.

Hrvatska = Grcka, dve najvece prevare evropskog fudbala, sa igracima slabog kvaliteta

bbb zagreb

pre 14 godina

Iskreno komšije, imate dobru repku,ali to treba prikazati protiv Gane i Njemačke, dvije vrlo jako ekipe. Istina mi smo Njemačku u 3 susreta na prvenstvima 2x eliminirali, ali vi niste mi. Trenutno imate bolju atmosferu u momčadi od nas, zato i jeste na SP, za razliku od nas. Ali nama je ovo tek 2 prvenstvo od 1996 koje smo propustili, a vi na mnogima niste bili. Zato uživajte u blagodatima Južne Afrike.

Davor

pre 14 godina

djape? Smo? Ti to nekako na vas Srbe mislis, da ste tada prosli grupu? Prvo: ''To je bilo vrijeme Jugoslavije'' znaci nista: ''smo'' zaboravi to smo.

Dex

pre 14 godina

Sada reprezentacija Srbije ima dva aduta: 11 igraca igra za Srbiju (nema vise onih koji pomalo igraju za protivnika) i ima dirigenta svetskog kalibra Antica. Znaci, uz veliki MOTIV i ZALAGANJE i nesporan kvalitet igraca mozemo opusteno da gledamo SP. Napred SRBIJOOOOOO......

Davor

pre 14 godina

Srbi? Samo se vi nadajte. Sto se Hrvatske tice? Pa kako se vi smijete sporediti s nama? Mi smo za vas velesila. Bili smo na svakom natjecanju od 2000 godine, imam 3 mijesto i 2 cetvrfinala, vi samo jedno EP i koliko ono SP? I ono malo ste dobili kao tenis 6-1 i 6-0. Vi da pobjediti Njemacku? S Klose? Ballack? Schweinsteiger? Gomez? Podolski? eeeeh pa niste vi Hrvatska. Gana? Fizicki su toliko superiorni sto se vas tice, a imaju i bolji tim. Kad ste opet EP gledali s vasih ekrana, nije se nista culo. Ne brini te se: ''Brzo se sve opet vraca na svoje'' 2012 ce te opet gledati na ekranima kao i obicno, i opet ce samo opet jedna zemlja bit velikan s ovih prostora a to je Hrvatska, znam da smo vam nabili komplekse, ali prestanite se usporedivati s nama, znam da je tesko. Pa vi skupa s Bosancima, Crno Gorcima, Slovencima, i vasim prijateljima Albancima nemate skupa toliko sudjelovanja na velikim natjecanjima kao Hrvatka. Ostavite se vi velikih natjecanja, to nije za vas. Vi da pobjediti Australiju? koja ima pobjednicki mentalitet? Nizozemska je igrali 2 prijateljske i nije moga da zabije gol.

aha

pre 14 godina

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...
(ja, 5. decembar 2009 00:46)

Nemamo mi vasu kvalitetu slazem se mi smo za 2 klase kvalitetniji :)

Drogba

pre 14 godina

Ne mogu da shvatim Hrvate i Srbe koji se neumorno prepucavaju mjesecima i godinama oko toga je li neko pio 4 ili 6 puta na nogometnom SP ili EP, je li neko bio 1. ili 3. na vaterpolskom SP i EP, 2. ili 5. na rukometnom itd itd....i daju mogucnost vjecitim luzerima poput prije svega BiH a onda i Slovenije da se nasladjuju a nikad ni u cemu nista nisu uradili niti ce. Stvarno nema potrebe za tim i velika vecina normalnih ljudi to shvaca...a onim drugim svakako nema pomoci. SRETNO!!!

Marko

pre 14 godina

Svi su favoriti dok im Lipi, ponovo, pokaze kako se uzima titula svetskog prvaka. Ne volim kako Italijani igraju, ali ne znam koliko puta treba da dokazu da ih ne treba potcenjivati. Sto se tice Engleske, cetvrtfinale je neki maksimum, ako ne nalete na Srbiju u osmini finala. Ne moze ni jedan Kapelo napraviti ekipu od grupe manekena. Ovi sto pricaju kako "Ganjani" i Nemci mnogo trce i nabrajaju gde igraju njihovi igraci nek pogledaju gde igraju nasi igraci. Mislim da niko od njih nema prvotimce i Celsija i Mancester Uniteda i Intera. Antic moze da bira da igra kroz sredinu, preko krila, opasni smo iz prekida, uglavnom mozemo da damo gol iz svih situacija, a o odbrani ne treba mnogo pricati onima koji nesto znaju o fudbalu. Samo da se dobro priviknu na klimu i da ostanu slozni i disciplinovani i bice prvi u grupi. Ima Srbija dosta mana, ali nedostatak trcanja nije jedna od njih, ne vise. Cak i nasi centarfori, pogotovo Pantelic, trce celu utakmicu i odradjuju posao na sredini i u odbrani.

Butthole Surfer

pre 14 godina

Ukrštamo se se sa grupom C gde bi valjalo izbeći Engleze. U eventualnom 1/4 finalu idemo na nekog iz grupe A ili B gde su Francuzi i Argentina, što će reći da smo imali povoljan žreb jer smo izbegli Holandiju, Italiju, Brazil i Španiju do 1/2 finala.

SRB

pre 14 godina

Alo ljudi,glavu gore.Tesko je da se veruje u sopstvene(velike) kvalitete,ali realno je da se sa Nemackom borimo za prvo mesto.Respekt Gani i Australiji,ali pogledajte sastav Srbije i klubove za koje igraju igraci.Nezgodne su to reprezentacije ali oni su ti koji treba da se plase,pa cak i Nemci mislim da nisu ni malo ravnodusni,jer iz onog 4.sesira jedino je Portugal???kao,bio bolji od nas???Dakle,jesmo FAVORITI ZA 1.MESTO U GRUPI i JESMO JEDNO OD POTENCIJALNIH IZNENADJENJA PRVENSTVA!!!Setite se poslednjeg prvenstva u kosarci...:)

Nenad

pre 14 godina

Da li je neko obratio pažnju na zastavu koju su stavili pored imena Srbija? Da li će neko od naših "rukovodećih veličina" iz FSS obratiti pažnju i na taj "nevažni" detaljčić?

marCore

pre 14 godina

E pa ovako ce da bude...do prvog meca ce sve da bude super,price da smo najbolji....e kad prvi mec izgubimo od Ghane,realno igraju na svom africkom tlu sto je za njih ogroman podstrek,dakle,kad izgubimo prvu utakmicu,pocece da se prica o klanovima u ekipi...neki ce da kazu kad bude bilo vrijeme pricacu sta se dogadjalo...dosta mi je cutanja i tako....jednostavno klasicno,kao i svaki put do sada...

ZoX

pre 14 godina

Gana (Holandija)-Srbija 1-0
Nemacka (Argentina)-Srbija 6-0
Australija (O.Slonovace)-Srbija 3-2

Samo da se ne ponovi. I onda smo otisli sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama i bila je katastrofa na SP. Daj boye da ovaj put bude bolje. SRBIJA do JOHANESBURGA

LoBe_djuice150

pre 14 godina

Mogu da se kladim da je Platini umijesao prste u ovaj zrijeb i da Francuska nije slucajno dosla u grupu sa J Afrikom,Urugvajom i Meksikom(bez pravih protivnika)

cukce

pre 14 godina

drage nam komsije pa vi cete se razboleti od kompleksa pa ovo je bilo samo izvlacenje, SP pocinje za 6 meseci, ja znam da imate kompleks od Srbije u vaterpolu, kosarci, tenisu pa i plivanju (odbokjku da ne spominjem jer ne znam ni dal imate reprezenteciju u tom sportu)al ovoliki u fudbalu nisam mogo da pretpostavim jos se i Slovenija plasirala (pa to je dupli kompleks) ili mozda u vasim medijima nema vesti o zrebu (iako se niste plasirali trebali bi vasi mediji da izvestavaju ipak je ovo najveci sportski dogadjaj u 2010. god)
moj savet: blago meni posvetite se i pratite skijanje jel vidim da ste tu dobri

Srbija do Tokija

pre 14 godina

Da bi se osvojilo Svetsko prvenstvo moraju da se pobede svi protivnici!!!
Samo hrabro pa da se 2010. secamo kao godine kad smo postali prvaci Sveta!!!

cetvrtfinale

pre 14 godina

ovo je ok grupa, nije laka, ali je sve moguce. ako se ozbiljno shvati, mozemo i da prodemo - samo ne sme nikako da se igra bojazljivo (recimo sa 4 ili 5 odbrambena igraca, i dodatno 2 defanzivna igraca srednjeg reda). a iz nekog razloga znam, da ce tacno tako da ispadne: antic ce se us***i, postaviti taktiku za minimalne rezultate, i tako na kraju gubiti utakmice, jer se nama diktira ritam i tempo, umesto da mi to samouvereno preuzmemo. mi nismo italijani, nismo nemci, nismo brazil - kopirajuci njih, mi uspeh imati necemo. budemo li igrali kao srbija, sve je moguce.

a: ne treba suvise ocekivati od nase reprezentacije - oni su tek usli u hod, obicno se jedna ekipa gradi dva kvalifikaciona ciklusa (tako su to francuzi uradili pred svetsko prvenstvo 1998., a tako i spanci pred proslo EP). ako budu nastavili tako, mi cemo imati fantasticnu ekipu za sledece EP - ovo sad je samo zagrejavanje.

@(Crnac, 5. decembar 2009 01:48)

hm. sta reci - svako, ko je barem jedan put u zivotu prosao PORED skole zna, da severna i juzna hemisfera kugle zemaljske, koje deli ekvator, imaju razlicitu klimu, u smislu: kad je severno od ekvatora leto, juzno od njega je... ZIMA. jednom, i za sva vremena. a to obrnuto NE znaci, da u juznoj africi pada sneg, kao sto na primer u izraelu i u sred januara ne pada. ipak: ZIMA.

Vasilije Ilic

pre 14 godina

Radomire, ne gledaj sesire,
ni od koga Srbin ne zazire.
Srbija ti klice pobednice,
medalje se Srbin ne odrice.
Srbija te u Afriku salje,
ne vracaj se kuci bez medalje.
Ako tamo sve od sebe damo
pred skupstinom da te docekamo.

Pesnik : Ilic Vasilije od Semberije

Zelja NS

pre 14 godina

Трчањем ће нас употпуности самлети, Немци који играју страшан тимски фудбал, са гомилом дуплих пасова и затварања, кретњом по уџбенику, то нам је добро познато. Ни вероватноћа нам у дуелима са Немцима не иде у корист, јер смо у последњем такмичарском сусрету ремизирали. Усраћемо се, видели смо прпу против репрезентације из топ 10 како то изгледа у мечу са Французима. Аустралијанци су сигурно традиционално максимално физички спремни и могу стварно да нас испрепадају, добро се сећам олимпијских игара у Пекингу, а носиоци игре су играчи Премијер лиге. Такође имају доста Хрвата који ће гристи против нас. Још ако их и подценимо. Против Аустралије уколико први примимо гол немамо шансе за преокрет. А о репрезентацији Гане, шта рећи него да ће Рајевац са својом тактиком пресинга да нас уништи и скроз одсече нашу везу, а имају и јако много младих непознатих играча који могу да експлодирају на свом континенту. Благи сам песимиста уочи СП, посебно што знамо какав менталитет имамо када су у питању велике утакмице и зато што ће медији поново да нас ложе и виде као прваке света, на исти фазон као пред прошло СП. А отпад који игра само да би се скупље продали нећу да коментаришем.

djape

pre 14 godina

ukazao mi ortak na činjenicu da smo uvek prolazili grupu kad smo igrali protiv nemaca na svetskom -
1954 1/4 finale
1958 1/4 finale
1962 1/2 finale
1974 drugi krug
1990 1/4 finale
1998 1/8 finala

plus nam je ovo prva završnica svetskog prvenstva van evrope još od '62 i čilea a tad smo bili u polufinalu tako da... :)))

from hr

pre 14 godina

Svim gramatičarima i poznavaocima fudbala - NE LOŽITE SE, ma ja sam se samo šalio. Srbija prolazi grupu kao druga i u polufinalu nesretno gubi od Francuske. Za treće mjesto sređuje Holandiju...
Ha ha, čini vam se poznato?
Dalek je put do vrha, prijatelji...
Sad bez zezancije, Pantelić, Ivanović i Krasić moraju nositi ovu ekipu jer neće biti dobro. Antić zna da jako loše reagirate na totalni nogomet i konstantni pritisak. To rade ekipe koje su fizički fit, a Njemačka i Gana to jesu. Nesreća je i to da upravo igrate prve dvije sa njima. Samo veliki fanatizam i super pripreme otvaraju mogućnost tog 4. boda. Razlika u pripremi reprezentacija za kvalifikacije i priprema za ovakav turnir je ogromna. Vidjeti će se to najbolje na Francuzima. To će biti sasvim druga repka. Do sada su se upravo pripreme pokazale kao jedna od najslabijih točaka exYU rep. pa tako i SCG rep. Čini mi se da će i tako ovaj put biti. Antara je top trener, ali nema iskustvo Svjetskog prvenstva.

Sale

pre 14 godina

Na svetskom prvenstvu i Italiji 1990, tadašnja SFRJ takodje je igrala u grupi sa SR Nemačkom, i što je još interesantnije u grupi D.

bigor

pre 14 godina

za komsije hahaha:
koja je razlika izmedju nogometasa i fudbalera :)
odgovor:fudbaleri idu na svetsko prvenstvo buahhh…hh
(MisterNo, 4. decembar 2009 23:17)

Na slovenackom jeziku se fudbaler isto kaze nogometas, tako da ti konstatacija nije skroz tacna.

Bolje K-rooney u ruci, nego P-messi na grani

pre 14 godina

Nagradno pitanje - Dali bi radje Engleze u osmini i lagano cetvrt finale ILI laganu osminu i Argentinu u cetvrt finalu???...mozda je bolje biti drugi...???!!!...Preguramo Lajmi-Ovce(a, mozemo!), a posle u polufinalu svashta moze da se desi...jes' da tu cuce BRA ili HOL, al' hebiga to je polufinalishka....

sujeveran

pre 14 godina

ljudi ostavite hrvatske komentare na miru! kad god nas hrvati omalozavaju u postovima, uvek nam donesu dobru srecu!! setite se koliko su nas pljuvali na svJetskom prvenstvu u vaterpolu, ili na skorasnjem kosarkaskom sampionatu, pa smo opet daleko dogurali.
stavise, kad god je neki hrvat ostavio komentar na b92 tipa "Svaka cast komsije, navijamo za vas", mi smo sledecu utakmicu izgubili, i to bas gadno. tako da, @from hr, hvala ti na lepim zeljama.

MilanForza

pre 14 godina

Grupa nam je sasvim dobra,samo pametno,hrabro i PRESING!!!
I POBEDNICKO razmisljanje,ako budemo igrali ziher,pocistice nas Gana odmah na pocetku,a nemci pogotovo.


Jel Ganu bese vodi Rajevac?
S obzirom da prvi put u istoriji imamo TRKACE i RAZBIJACE u ekipi (Krasic,Bane,Lane,Panta,Vidic) Mislim da to treba da iskoristimo MAKSIMALNO.

Kao po obicaju Zabari imaju NAJLAKSU grupu,a za njima odmah selede Spanija i Engleska.
Za Francuze ziv nisam,jer sam imao prilike da malo ispratim Meksiko u kvalifikacijama i odgledam ih protiv Amera u Meksiko sitiju.
U poslednjem momentu su smenili Eriksona kome je lose islo i prakticno su bili otpisani. Uspeli su da se vrate i sa nekoliko pobeda u nizu pravac na SP. Urugvaj ima Forlana i Suareza,sto je sasvim dovoljno da LOSOJ Francuskoj zagorca zivot.
Za Argentinu sa Maradonom,ziv nisam...cak bih se usudio da kazem da ne znam da li ce proci grupu.
Brazilu je malo gadno,ali rascistice to oni elegantno kao i uvek.

zzzzz

pre 14 godina

Ma grupa nije bitna, to prolazimo, bitno je da se ukrstamo sa smesnom grupom, samo da izbegnemo Englesku, ostali protivnici su smesni, a u cetvrtfinalu su nam najtezi moguci protivnici Argentina i Francuska, tako da... polufinale je realnost.

Mladen

pre 14 godina

Ljudi, samo da kazem nekoliko stvari! jeste nemacka preteska za nas, ne zovu ih za dzabe panceri,tvrdi organizovani i disciplinovani do samog kraja! bice muka, bice krvi i znoja, ali mora da se zubi stisnu i da se suocimo! mora se hrabro i pozrtvovano, kao da ne postoji sutra! jedino tako mozemo dalje da idemo, da igramo muski, tvrdo i borbeno! nema nazad, samo napred! mozda su veliki na mapi ali na travi smo podjednaki! Samo, niko ne spominje to, da ako budemo drugi idemo na englesku koja ce realno da bude prva, i to ce biti isto tezak i mucenicki mech! Zato orlovi glavu gore, rasirite krila i punom snagom i srcem u visine!

Dante

pre 14 godina

moj omiljeni tim Njemacka, u grupi sa Srbijom
moj omiljeni igrac Drogba, u grupi smrti
ako moja Srbija prodje grupu kao druga, igra sa mojim drugim omiljenim timom Engleskom, a ako bude prva, onda moj omiljeni tim Njemacka, igra sa mojim drugim omiljenim timom Engleskom

aaaaauuuuuuu :(((((

Veljko Mihajlovic

pre 14 godina

Ne razumem neke ljude iz susedne zemlje Hrvatske koji bas nemaju ni ponosa ni dostojanstva posle neuspeha da se kvalifikuju, nego se rugaju reprezentaciji Srbije. Ljudi, time samo sebe ponizavate, nas ne. Mi smo srecni i jedva cekamo da pocne prvenstvo. Ne znamo sta ce biti, ali znamo da imamo cemu da se nadamo, pa sta bude bice.

Vuk

pre 14 godina

@ from hr
"ne vidim" i "ne znam" se na srpskom jeziku pise odvojeno! Mozda je na "hrvatskom" drugacije ali ako ti je fudbalsko znanje i predikcije poput pravopisa, onda nemamo sto zborit stari, ne? Samo se pokri usima i suti :)

mrzim SHAH

pre 14 godina

Drago mi je da ce i Hrvati ucestvovati na ovom svetskom prvenstvu,veoma aktivno, komentarisuci srpske orlove na forumu B92, samo to je i ostalo. U pauzama mogu opaliti shah sa penzosima ispred zgrade, shahovnicari :)

Nox

pre 14 godina

Ajooooj, već sam od bake iz Njemačke naručio šal njihove repke, mislim da će biti mahanja s njim nakon vaše međusobne tekme... :) Ali ipak,sretno vam bilo!
(majstor, 4. decembar 2009 23:16)
A ti lepo zamahni sal pa u djubre

Marko

pre 14 godina

Drage komsije,Hrvati.Vi nemate prava da pisete nesto o tome da li prolazimo ili ne,vi ste se pokazali u kvalifikacijama i svi znamo kakvu imate reprezentaciju.Preporucujem svim hrvatima da gledaju nasu reprezentaciju.Mozda ce te vi otici 2014 ako ne opet smo vam mi jedina opcija.P.S Cuo sam da izlazi igrica,kvalifikacije za svetsko prvensstvo 2010,pokusajte tako da dodjete u Afriku.Pozdrav za sve SRBE,prolazimo sigurno

Krle

pre 14 godina

Ajd i ja da ostavim neki komentar. Utisak je da su Slonovi prošli najgore, Paragvaj najbolje i da su grupe prilično ujednačene.
Što se nas tiče potpuno realno je da budemo treći u grupi i to bi bio uspeh u odnosu na prošlo svetsko kada smo bili četvrti bez osvojenog boda.
Međutim, ukoliko odigramo nerešeno (ili više u šta nisam baš siguran) prvu sa Ganom, onda mi se čini da možemo i do drugog mesta u grupi što bi bio epohalan uspeh. Mislim da je to realno.

purger

pre 14 godina

"draga bivša braćo"
drago mi je kaj ste izvukli ovak laku skupinu ALi ne preporučujem vam ni optimizam jer nitko tko je u africi nije došao na lijepe oči.Možete biti i prvi Ali i zadnji.Ne želim nikom nesreću ali onak kak smo mi ispali od turaka nije za srčanog bolesnika

ore

pre 14 godina

hm...a sada malo realnosti...koliko god se grupa cinila lagana na prvi pogled vjerujte da nije bas tako! jel tko god prati malo bolje nogomet znat ce za ganu o kakoj se reprezentaciji radi(sjetite se samo zadnjeg SP)...na papiru australija mozda i kotira najgore,i vjerojatno ce srbija upisat 3boda protiv njih,ali biti ce to tvrda i teska utakmica...svabe uopce ni ne treba komentirat jer koliko god se cinili ranjivima,svabe su uvijek svabe...mozda cak srbiji na ruku i ne ide cinjenica sto igraju drugu tekmu s njima,po meni bi bilo bolje da je 3. kada bi oni vec trebali osigurat prolaz u drugi dio natjecanja! no u svakom slucaju mislim da prolaz trebate trazit u prvoj tekmi sa gancima,to je vasa sudbonosna tekma koja ce odredit daljni tijek natjecanja...
sto se tice slovenaca,vidim da tamo vec vlada velika euforija...i koliko god se ta grupa cinila lakse od grupe D(vjerojatno zbog alzira mozda i jest) tesko da ce proci protiv amera...nije to taka bezazlena i egzoticna zemlja kako se misli,neka malo premotaju njihove tekme sa konfederacijskog kupa!
kako god bilo,pamet u glavu i hrabro...nemojte da se proser.te prije pocetka tekme :) POZZ IZ HRVATSKE I SRETNO :)

mojse

pre 14 godina

za nemackuu :
1954:smpion sveta
1958:polufinale
1962:cetvrtfinale jedini poraz od jugoslavije u istoriju mundija
1966:vicesampion(famozni gol koji je bio 70 cm nadvor)
1970:polufinale
1974:sampion
1978:polufinale u grupi
1982:finale
1986:finale
1990:samion
1994:cetvrtfinale
1998:cetvrtfinale
2002:finale
2006:polufinale
2010:sampion
svidelo to ili ne svidelo nekome i volim se poslepati kao vtori u grupi pored nemce vise imate sanse ispasti engleze nego pobediti nemce srekno komsije sa svim srce uz nemacko i vama

SRBSKA CRNA GORA

pre 14 godina

SRBIJA-njemačka 2-0 SRBIJA-gana 1-0 SRBIJA-australija 3-0 mislim ni jedna od ovih ekipa nema toliko dobar napad da našoj odbrani(najjačoj u svijetu) da gol.a ni neku odbranu da se odbrane od našeg solidnog napada...najteže protiv gane,al prolazimo kao prvi s maximalnim brojem bodova.. SRBIJA 9 gana 6 njemačka 3 australija 0 DO TITULE!!! SRBIJAAAAAAAAA

Srbin iz Londona

pre 14 godina

mnogo brate, ali mnogo bih voleo da se na neki nacin ipak sretnemo sa blentavim, prepotentnim, ljigavim Englezima. Ovde sam, sa njima i ne mogu da opisem koliko su odvratni. Utakmica sa njima (i naravno njihov apsolutno siguran poraz) bi mi beskrajno prijala....ZATO SRBIJO, PUCAJ NA DRUGO MESTO

Nox, sa verom u Sv. Radomira

pre 14 godina

Vidim komentare tipa: na cemu temeljite toliko samopouzdanje, kada ste pobedii neku jaku reprezentaciju??? itd.
Ne brinite dusebriznici, ove najjace reprezentacije smo ostavili za kraj, bice nam desert na SP!!!
Uz to, da primetim da smo pre finala izbegli Spaniju, Brasil, Holandiju, Portugal, Obalu Slonovace, sugave Talijane. Kad vec stignemo tamo nije ni vazno ko ce biti protivnik, oni ce se vec dobro izmakljati medjusobno do tada. A mi do polufinala lagano, pa tu poslastica sa Englezima, Francuzima ili Argentincima. Zivi bili

Arsen_Lo

pre 14 godina

Alo bre sta ste se istripovali da necemo proci grupe, pa ja garantujem da cemo mi biti prvi u grupi, kao najveca razlika u poredjenju sa prethodnim svetskim prvenstvom je ta sto sada imamo trenera koji pored fizickog moze odlicno pripremiti i psihicki ekipu za ovakav sistem takmicenja... ukratko mislim da dve dobijamo i jednu igramo nereseno i prolazimo kao prvi ;)zivi bili pa videli

Crnac

pre 14 godina

a tvoju informaciju u Junu u Juznoj Africi je Zima. Kad je kod nas leto tamo je Zima
(miroslav, 4. decembar 2009 23:52)

Ne bi bilo lose da se ne.... Hm, aj budem pristojan - da se ne iznose netacni podaci...
Aham... Verovatno prave Sneska Belica. :)
Boze, Boze... Svi sve znaju...

Osim Antic

pre 14 godina

Da li smo imali srece na zrebu?
I DA i NE! Sve zavisi od toga koliko realno ocenjujemo snagu nase repke! Licno mislim da imamo veoma kvalitetnu ekipu, spoj mladosti i iskustva i odlicnog trenera. I ako se ne varam u toj svojoj proceni, zreb je bio odlican (Nemci-najslabiji od top repki,maksimum pokazali na proslom EP,klimatski uslovi im nece odgovarati, Gana- nisu najjaci u Africi, ali mislim da prolaze dalje sa 2 mesta, AUS-4 mesto garant) ! Prolaz iz grupe otvara vrata 1/4 finala a tamo sta bog da.
Ako nasa repka nije bas tako dobra, onda bas nismo imali srece na zrebu. Mogli smo zaglaviti u grupi sa Spanijom, Cileom i Hondurasom, lagano proci u drugi krug, izblamirati se protiv Brazila i pravac kuci!
U slucaju dobrog raspleta u grupi, smesi se mec protiv Argentine u 1/4 finalu i prilika da nam (i svim komsijama koji ce navijati za Srbiju) boginja fortuna vrati to sto nam je uzela te davne 1990 godine!!!

plavi

pre 14 godina

Tog sad vec davnog nedeljnog popodneva,21.juna 1998.godine, na stadionu Felix Bollaert u Lensu odigrali smo s Njemcima 2:2...sto bi rekli "istoruja je pokazala da voditi 2:0 protiv Njemaca i nije neka prednost"....protiv Svaba cemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu,ali se bojim da li cemo proci...znaci prvo Gana,i stavrno je to mozda presudna utakmica poznajuci nas mentalitet...onda u drugom kolu Svabe(isto kao i '98),i na kraju kenguri...Iran je probio Mihajlovic,cijelu utakmicu smo se patili...onda najbolja utakmica na prvenstvu s Svabama,pa u Nantu Komljenovic na pocetku zabija,a kasnije gnjavaza...Perica dobija zuti zbog simuliranja, nasi guse igru itd.Stara jugoslovenska skola...sad,12 godina poslije,imamo li novog Mijatovica u ekipi,ili nekog veterana poput Piksija,ili najmladjeg reprezentativaca poput Dekija?Tesko pitanje,ali nadam se da cemo imati srece k'o komsije '98...oni ludi ofarbani Rumuni,onaj neposotjeci penal,Svabe s igracem manje...na tom prvenstvu im je Pineda pokazao gdje su,samo nazalost kasnije,je Pinedu i Ortegu dos'o glave onaj plavi Holandjanin u finisu,onaj pas preko citavog terena,kao sto je nas dosao onaj crni Holandjanin u 90.min....sve u svemu fudbal i jeste najvaznija sporedna stvar na svijetu...nadam se barem polufinalu,ili finalu...jer kakav bi ja bio Srbin kad bi se zadovoljio samo odlaskom na SP.Idemo u Afriku da postanemo prvaci svijeta.Kao Zvezda 1991.

Džoniboy

pre 14 godina

Švrljam ja po stranim forumima,masa nemačkih,australskih..

Svi su prezadovoljni grupom ali SVi su sigurni da će nas (nepreterujem)RAZGUZITI!Naručito su Australci optimistični..spominju 2006 i naš debakl..Čak bi rekao da su Nemci obazriviji u prognozama..
Niko nas neshvaća ozbiljno..barem što se navijača tiče naravno..
To može biti naša šansa.

aussie

pre 14 godina

Rodjen sam u Srbiji a zivim u Australiji, tako da je za mene ova grupa emotivno veoma komplikovana.

Sto je najgore i realno je jaca nego sto se na prvi pogled moze uciniti.

Nemacka- jaka reprezentacija koja uvek odlicno igra na svetskim prvenstvima. Mislim da je svaki put kada je ucestvovala prosla grupnu fazu. Tradicionalno nam ne lezi. Seca li se neko kada smo ih poslednji put pobedili?

Gana- izuzetno kvalitetna Africka reprezentacija. Afrika na svakom svetskom prvenstvu posalje neku selekciju koja iznenadi. Ne mislim da ih je nemoguce pobediti, ali nece biti jednostavno.

Australijanci su nezgodan tim. Mnogo trce, a tehnicke i takticke nedostatke nadoknadjuju fanaticnom borbenoscu. U Australiji je u svakom sportu do fanatizma izrazen kult reprezentacije i svi njihovi igraci daju svoj maksimum kada nastupaju za nacionalni tim. Oni su prva reprezentacija koja se kvalifikovala za svetsko prvenstvo u JA. Tradicionalno ne leze Srbiji i tukli su nas na OI 1988 i 1994. Sa druge strane ima trenera koji je po mom misljenju nedorastao zadatku tako da njihov tim igra promenjivo i moze da izgubi bukvalno od svakoga.

Na samom kraju moja zelja umesto prognoze.

1.Srbija
2.Australija
3.Gana
4.Nemacka

ja

pre 14 godina

(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

Kazes da nemamo pobedu nad velikom reprezentacijom pa nemamo cemu da se nadamo. Hahahaha. Ja vas hrvate stavljam u isti kosh kao i Grke - losh kvalitet igraca koji igraju u prosecnim klubovima u prosecnim ligama ali je reprezentacija SLUCAJNO u proslosti imala neki uspeh i sada se vade na to ceo zivot. Ko vas i Grke uopste smatra za ozbiljnu fudbalsku naciju ? Glavni igraci vam igraju po Sahtjorima i Totenhemima, a u kvalitet vasih veznjaka smo se uverili protiv Belorusije kojoj ste postigli fantastican 1 gol. Da Bosna ima jachu odbranu ona bi za vas bila reprezentacija top klase. Kranjcar, Rakitic, Pranjic !? Ahahaha grohotom se smejem, za njih je Dejan Stankovic izmislio fudbal, o Krasicu necu ni da pricam...

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...

sky

pre 14 godina

Po meni je ovo odlicna grupa pogotovo ako poredimo onu s proslog svetskog prvenstva.
Prvo Srbija nije ono sto je SCG tad bila, a i Nemacka nije vise kao sto je nekad bila.
Uz ovakvu igru i formu iako smo slabiji od nekih jacih reprezentacija i to za klasu, mislim da nemce najzad mozemo da tucemo na mundijalu. Ostali sastavi u nasoj grupi ne bi trebali da budu problem a i ako se to desi onda ni ne zasluzujemo da prodjemo.
Dakle sve u sve, ovo je grupa koja nam pruza dosta mogucnosti a i nade. Ljudski je nadati se a kvalitet treba pokazati na terenu. Ne zelim da zvucim previse euforican ali mislim da je doslo krajnje vreme da pokazemo sta stvarno umemo.

VNS

pre 14 godina

pre zrebanja je odluceno da prve 2 africke ekipe koje izvuku iz 3 sesira idu u grupu sa brazilom i argentinom
isto kao sto prva juzno-americka ide u onu sa juznom afrikom.


Moze li neko da mi objasni po kom sistemu je Obala Slonovace zavrsila cak u grupi G, umesto u grupi C? Stvarno mi nije jasno.
(mush, 4. decembar 2009 20:45)

Po sistemu da amerikanci dobiju najlaksu grupu...
(Lanejovanovic, 4. decembar 2009 22:58)

Miloš

pre 14 godina

Ovo je namerno provociranje,sramota i uvreda,nadam se da ce savez uputiti zvanican protest.
Zastava drzave koje nema,i da je bilo srece i pravde nikada je nije ni trebalo biti.
A vi pesimisti dajte malo vere u SRBIJU!
IDEMO DALJE! ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU! S VEROM U BOGA ZA KRALJA I OTADZBINU!
SRBIJA DO POBEDE!

Ivan M

pre 14 godina

"Po mišljenju potpisnika teksta, ofucana frazetina "Skupina smrti" najbolje bi pasala Grupi D jer doista je neprimjereno taj časni naslov dati skupini u kojoj je selekcija zemlje totalnog autsajdera gdje ima masovne "smrti", ali od gladi (Sjeverna Koreja).

Njemačka i Srbija se čine u prednosti u odnosu na ostale dvije reprezentacije ali ovdje će biti gusto do samog kraja i potencijalno najneizvjesnije."

Komentar sa Indexa - genijalan i sasvim na mestu. Bice gusto ali itekako mozemo dalje!!!

Lazar-Sopot

pre 14 godina

Necu da budem bezobrazan ali nalecem na komentare nasih komsija Hrvata...koji nam naravno ne prognoziraju uspeh...nzm. sto ih se to tice ali nema veze,LJUBOMORA NAS CINI TAKVIMA...Iskreno mislim da je Francuska ubola najbolju grupu...ali ni ovo nije smak sveta...

johnatan

pre 14 godina

Sta vam je???
Pa jesu Francuzi dobro prosli sto se tice nosioca grupe Juzne Afrike...ali Meksiko je uvek neugodan , ani Urugvaj nije za potcenjivanje...prisetite se 2002. Francuzi ispadaju provereno!!!!

miroslav

pre 14 godina

au vrate de nadjose da se utakmica sa svabama igra u 13:30!!!!Ima da upekne do 40C!
(milemen, 4. decembar 2009 22:51)

Za tvoju informaciju u Junu u Juznoj Africi je Zima. Kad je kod nas leto tamo je Zima

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Promenili su satnicu utakmice sa ganom,verovatno zbog televizije,Nemci su od 20.30,mi igramo sa Ganom of 16h,idite na Fifin sajt

vudu

pre 14 godina

Pre neki dan jedan hrvat nam je prizeljkivao kengure, zato sto izvestan broj njihovih emigranata igra i kao, bice spremni za nas. Mi smo odavno spremni za njih. Deri Srbijo

Jovan

pre 14 godina

iskreno,mislim da ce Gana najvise da nas namuci,jer ih trenira nas covek,a i to je africka zemlja,dosta trce...Takodje mislim,da iako su Nemci iskusni,da cemo njih pobediti,dok je sa Australijom sve moguce,i oni znaju da igraju.U svakom slucaju,prolazak dalje je sasvim realan,pod uslovom da se igra borbeno i disciplinovano,kao i u kvalifikacijama.Nek im je sa srecom...

from hr

pre 14 godina

Dragi komsija 13 juna u 20.30 gledaj i navijaj za nas osecaces se srecnim.
(BOJAN, 4. decembar 2009 22:46)

@BOJAN
Svakako, navijati ću za vas. Pozdravi sve u Gani !

Banjaluka SRB

pre 14 godina

A sto nema naseg prvog komentara? OK, nema veze samo smo htjeli reci da prolazimo grupu, a dalje nek nam Bog pomogne sto vise da doguramo.

dzo

pre 14 godina

# au vrate de nadjose da se utakmica sa svabama igra u 13:30!!!!Ima da upekne do 40C!
(milemen, 4. decembar 2009 22:51)


Brate,zimski period je u junu u Africi.

Napred Sloboda

pre 14 godina

Iako igramo u TRECOJ ligi,imamo DVA selektora na mondijalu i JEDNU veru da SRBIJA prolazi grupu!!!
P.S.Mnogo je siromasan recnik kakvi su ljudi i strucnjaci nasi Rade i Rajo!!!

gost 034

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.
(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

ne znam, ne mogu...odvojeno!!!
NAPRED SRBIJO...

Cuo sam te

pre 14 godina

Zamolio bih komentatora sa RTS-a, Acu, da se ne izmotava sa citanjem slova kao da je posao u zabaviste. A, B, C, D se cita A, Be, Ce, De. Mnogo para usi i zvuci prostacki kada nema samoglasnika iza suglasnika.

the trooper ZGB

pre 14 godina

Srbi,zelim vam uspjeh na Svjetskom. Bosanci i mi cemo uz cevape i pivu gledati tekme bez puno stresa,a vama i Janezima,iskreno,zelim puno srece.I nisam jedini ovdje.Iskreno,necu bas mahati sa vasom zastavom ispred tv-a al nazdravit cu,zajedno sa mojom skvadrom,svakom vasem uspjehu.Sretno...

perrke

pre 14 godina

Ako se malo bolje pogleda, dobili smo slicnu grupu kao i pre 4 godine. Prvi mec sa Ganom je kljucan, isto je bilo sa Holandjanima, jer tesko je posle vaditi se protiv Nemacke.
Realno, mozemo da budemo prvi, a mozemo i poslednji. Sa Nemcima mozemo da igramo, ali ih nismo dobili 50 godina ili duze, sa Australijom nece biti ni malo lako, a Ganu da ne pominjem, oni su mozda najnezgodniji u grupi.
Nadajmo se da ce ovog puta organizacija biti bolja nego u Nemackoj, a samim tim i rezultat. Srecno!

from hr

pre 14 godina

@from hr
papku jedan nepismeni, NE se piše odvojeno od glagola...
(bob, 4. decembar 2009 22:50)

@bob
Dohvatio si se samo gramatike što znači da na ostatak komentara nemaš primjedbe. Glavno je Bobe da smo se složili oko bitnog.

Maj nejm is Klajvert... Patrik Klajvert

pre 14 godina

Draga bratjo, al tje Mexico da napenali ove ubajatjene Francuze, koji se vetj 2 mondijala namestaju da ih neko iskljuca sa tri jedan. Jel ziv&zdrav onaj Borgeti? Kakav je to maestro ...

Adam

pre 14 godina

Drage komsije,a u kojoj ste vi grupi?Nije red da komentarisete dogadjaj na kojem necete ucestvovati.Imam predlog za vas:Nabavite puno "ozujskog" i gledajte kako Srbija gazi sve redom.Mozda nesto i naucite.

majstor

pre 14 godina

Ajooooj, već sam od bake iz Njemačke naručio šal njihove repke, mislim da će biti mahanja s njim nakon vaše međusobne tekme... :) Ali ipak,sretno vam bilo!

uxyzapenje

pre 14 godina

ma rokamo bre ove Nemce, koga to oni imaju toliko strasnog?? Klose losa forma, odbrana nam je duplo bolja, Balak monotono prosecan... izvikani su samo tako.. sto su oni bolji od nas??

mm

pre 14 godina

Ako se kojim slucajem ukrstimo sa Englezima, vec vidim kako ce navijaci da se jure preko JAR-a, Nigerije, Burkine faso.... pa sve do sahare, a onda ce nasi da probaju da ih usmere preko sredozemnog mora i grcke u srce sumadije :)

I upamti, prvi metak je presudan:)

pre 14 godina

Samo polako braćo, već razmišljate o osmini finala. A svako ko makar nešto zna o fudbalu kapira da nismo baš prošli najsrećnije. Veoma nezgodna, izjednačena grupa gde svako može pobediti svakoga. I baš se radujem duelu 'starih drugara' Brazilaca i Portugalaca :-). Koji će to da bude boj.

maksder

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.
(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

pametuju nam oni koji nisu nista mogli silama japancima i australcima, a da nepominjem dzabe drugu postavu turske koja je jacine jedne modavije.
sad ce on recu ispali su od turske slucajno na penale, a sad cu ja tebi rec sta bi tek bilo da su turci igrali sa 10 igraca koji su im falili zbog povreda.

Sarajlija

pre 14 godina

Nije nemoguce da Srbija prodje ovu grupu. Njemacka je mozda na prvi pogled favorit skupine al ako malo pogledate neke ranije utakmice vidjet cete da su Svabe imale dosta problema sa ex Jugoslovenskim ekipama- Hrvatska ih je dobila dva puta, Yugoslavia 98'grupna faza - Nijemci stizali 2:0. Prva utakmica je najvaznija i ona ce odrediti kakva ce vam biti sudbina. Zelim vam srecu i sto manje povrijedjenih igraca do pocetka prvenstva.

Matenaticar

pre 14 godina

Saberi, oduzmi,.., mozes i mnoziti integralite, ali Njemacka ne ide dalje, "Kenguri" imaju sanse, ali male, "Nesvrstani" idu dalje.
- Danas svi mnogo trce, ta osobina/prednost Njemacke je proslost, time Njemacka nije favorit u ovoj grupi!
- Keguri su nezgodni, oni ce izbaciti Svabe, ali ce izgubiti od "Nesvrstanih".
- Srbija ili Gana, ko ce biti prvi, nije ni vazno, idemo dalje!

Genije

pre 14 godina

Ma ja navijam za Severnu Koreju a vi kako ocete ima da idu na nuklearni pogon :D....Taman ce polomiti Ronaldu noge radi sigurice da im se ne ponovi Euzebio 66

SrbIN

pre 14 godina

Srbija do polufinala!!! Nema tu šta da se priča, fudbalere na okup, profesionalizam i borbenost od selektora do golmana!!! U svakom drugom slučaju potop.

Realno :)

pre 14 godina

Evo kostura:
----------------------
1/8 1/4 1/2 Final
A1-B2 FRA
C1-D2 ENG ENG
-----
E1-F2 HOL BRA
G1-H2 BRA
----- --- BRA-SRB
B1-A2 ARG
D1-C2 SRB SRB
-----
F1-E2 ITA ESP
H1-G2 ESP

Lanejovanovic

pre 14 godina

Moze li neko da mi objasni po kom sistemu je Obala Slonovace zavrsila cak u grupi G, umesto u grupi C? Stvarno mi nije jasno.
(mush, 4. decembar 2009 20:45)

Po sistemu da amerikanci dobiju najlaksu grupu...

ss

pre 14 godina

Bekam se ladno primio na charliz jeste li provalili kako se gledaju, mozda su zato Slonove gurnuli brazilcima (zbunili se)
A sada svi koji se sa nama ukrstaju na terapiju kod dr. Kovacevic da zameni placentu sa H2SO4
P.S. A na ovoj zastavi nam fali samo petokraka.

VLADA

pre 14 godina

Dobro smo prosli.U prvom sesiru,realno samo je JA.slabija od Nemacke.Nemci,su zvucno ime,ali,moze se protiv njih.Gomez i Klose,su maciji kasalj,za nasu odbranu,Balak je mator,nemaju vodju na terenu,u najgorem slucaju bice nereseno.Gana je opasna,tu vec nismo imali srece,dobro je sto ih vodi Rajevac,Antic je bolji trener od njega,takticki smo jaci.Australia ce biti najlaksi rival,dobro je da ih ne vodi Hidink kao na proslom svetskom,sve u svemu,ocekujem da cemo lagano proci grupu

from hr

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.

Nemanja

pre 14 godina

kao sto rece i selektor nemacke "zanimljiva grupa".mislim da je nemacka u rangu obale slonovace stim sto zna uvek igrati dobro velika takmicenja za razliku od africkih zemalja.ko je pratio utakmice nemaca protiv rusa i prijateljsku protic obale slonovace zna o cemu pricam.stim sto mi je u glavi i dalje polufinale eura i pobeda nemaca protiv turaka gde su bili potpuno razbijeni a ipak dobiju.kako je nekad izjavljivao gari lineker"fudbal je igra sa 22 igraca u kojoj nemci uvek na kraju nekako pobede".gana je isto tu negde malo slabija od nemaca na taktickom planu.tako da mislim da je grupa solidna,mozemo dalje a i ne moramo sve zavisi da li cemo otici da damo maksimum svih 90 min na svakom mecu,jer sam siguran da nema tima koji ce doci a da ne grize kao nikad do sad.

Ivan

pre 14 godina

Koliko sam čitao istorijat svetskih prvenstava kada kod se održavalo u Evropi pobedila je evropska ekipa, kada kod se održavalo van Evrope pobeđivao je Brazil, Argentina ili Urugvaj. Mislim da je bio samo onaj jedan izuzetak u Svedskoj kada su osvojili Brazilci, a i on čisto da potvrdi pravilo. Mislim da će i pored svega sto im se dešavalo, Argentinci sa motivisanim Mesijem osvojiti ovo prvenstvo sa sve ludim Maradonom. Mi ćemo biti prvi u grupi, zatim ćemo dobiti Sloveniju, ili ko već bude bio drugi tamo iza Engleza, a posle, videćemo,...

Naprijed Orlovi

pre 14 godina

Pa, nije loša grupa, kako smo mogli proći. Samo se ne treba previše opustiti. Realno trebalo bi da prođemo grupu, samo da atmosfera u ekipi bude dobra.
SRBIJA U SRCU

petra.rudovci

pre 14 godina

dobar raspored. Ganu treba kidati,sa Švabama šta se uradi uradi,a sa Kengurima da se vade eventualne fleke.Srećno poletanje Orlovi

vlajkooo

pre 14 godina

Za mene je veliko zadovoljstvo sto uopste imam priliku da citam komentare na ovu temu, tako da cu pokusati, mada ce biti tesko, da zadrzim ovaj stav i kad prvenstvo pocne. AA da da ma da...cool

milos

pre 14 godina

TOOOOOOOOOOO! Igramo sa Nemackom!!!!!! Bolju grupu nismo mogli dobiti. Ganu i Australiju bi trebalo da dobijemo, a utakmica sa Nemackom nam je odlicna priprema za osminu finala.

Aki

pre 14 godina

Što se tiče Francuske i nije im tako laka grupa, oni su i od Austrije izgubili u gostima pa kako neće od J.Afrike. Realno i Meksiko je gadan tim kao i Urugvaj. Realno, mogu Francuzi sve tri utakmice izgubiti. Što se tiče Nemačke, nije ih hteo žreb, jer skoro sigurno gube od Ganaca i Srba. Slovenija i Engleska prošle odlično, kao i Španci, Italijani i Argentina. Holandija će po običaju lako proći grupu da bi ispala u eliminacijama. Portugal ispada u grupi smrti čak i ako Kristijano bude u punoj formi.

gospodin coek

pre 14 godina

pa tek sada sam poceo ta kontam da je gana takoreci domacin. lako se moze desiti da gana prodje dalje a mi i njemci odlucujemo o drugom.

i plus ocekujem da ce se jedna africka selekcija gurati da bi stigla u polufinale, jer jos samo sa africkog kontinenta niko nije igrao u polufinalu.
svi se sjecamo azije 2002 kad su sudije pravile dar-mar italiji i spaniji samo da bi j. koreja igrala u polufinalu.

kladionicar

pre 14 godina

Iskreno nema sanse da prodjemo.
1.Nemacka
2.Ghana
3.Srbija
4.Australija
Nemci ce biti prvi jer su najaci a Gana ce se o
secati ko kod kuce jer mi idemo na njihovu teritoriju,njihovu klimu. Gledao sam tu ekipu mnogo trce i mi tu nemozemo da im pariramo. Evo i njihov tim:
Goalkeepers:

Richard Kingson (Birmingham City, England) George Owu (Al Masry Club, Egypt) and William Amamoo (Vasalund, Sweden)

Defenders:

John Paintsil (West Ham, England), Hans Adu Sarpei (Bayer Leverkusen, Germany) Harrison Afful (Asante Kotoko, Ghana) Francis Dickoh (FC Utrecht, Holland), Kofi Amponsah (Appollon Kalamarias, Greece) Eric Addo (PSV Eindhoven, Holland) John Mensah (Rennes, France), David Addy (Wa All Stars, Ghana)

Midfielders:

Anthony Annan (Stabaek, Norway), Haminu Draman (Locomotiv Moscow, Russia), Sulley Muntari (Portsmouth, England), Laryea Kingston (Hearts, Scotland), Prince Buaben (Dundee Utd, Scotland) Michael Essien (Chelsea, England)

Strikers:

Eric Bekoe (Asante Kotoko, Ghana) Emmanuel Agyemang Badu (Berekum Arsenal, Ghana), Emmanuel Banahene (Heart of Lions, Ghana) Junior Agogo (Nottingham Forest, England), Quincy Owusu-Abeyie (Celta Vigo, Spain) Matthew Amoah
A cak i da prodjemo prvi necemo biti sto znaci da idemo na jednu Englesku koja je po meni jedna od kandidata za titulu.

Tony9

pre 14 godina

(bestije)

Ubaci patch
http://pes2008editing.blogspot.com/?ref1


Grupa nije lako a nije ni kao u Nemackoj.
Realno Nemci idu kao prvi a mi cemo sa Australijancima i Ganjanima da se borimo za drugo.

Trixie

pre 14 godina

Не реците да нам заставу нису ставили како треба! Што се тиче групе, није лоше. :)

Panta

pre 14 godina

Vidim da nas podcenjuju ovi treneri ekipa u nasoj grupi pogotovo Lev ali samo neka podcenjuju na kraju ce se cesati tamo gde ih nije svrbelo....

Djoksa

pre 14 godina

Mislim da svi mozemo da se slozimo da smo dobili srednje tesku grupu u kojoj imamo realne sanse da prodjemo dalje.Ono sto mene brine je grupa sa kojom ukrstamo(gr.C,Engleska),drugim recima moramo ici na prvo mesto u grupi.Sad,da li je to realno...

Holando-argentinac

pre 14 godina

Citao sam nekih 50 komentara, al stvarno ne mogu da verujem.....!
Covek pomisli,vi svaki put dogurali do polufinala SP ili EP. Nema problema,takav vam je mentalitet!

Lunke

pre 14 godina

Ne slazem se da je grupa laka,nasu grupu na zvanicnom sajtu zovu grupa smrti zajedno sa grupom G.Nemacka uvek dobro igra kakav god tim da ima.Gana je reprezentacija koja se prva plasirala na svetsko iz Afrike,a i u Nemackoj su prosli grupe.Australija nije ni malo naivna i mislim da smo iz tog drugog sesira mogli izvuci dosta lakse tipa Honduras ili Zeland.Bice tesno jer su sve tri reprezentacije ujednacene,a Nemacka mi je sigurna.Prvi mec kljucan,ako pobedimo Ganu skoro pa smo se plasirali dalje,a u 1/8 finala Engleska :-(((

mamba Di

pre 14 godina

Najrealnije bi bilo da ove 32 repke daju pobednika,koji bi u "super" finalu igrao sa Ircima,koji bi se direktno plasirali u "super" finale ::---)))))))))))

Ivan

pre 14 godina

Znam da se mnogi nece samnom sloziti, ali realno gledano Nemacka je u ovoj grupi najslabija. Narocito tehnicki. Njihovo vreme kada su su trcanjem pobedjivali je proslo. To sada cine svi. A o "lepoti" njihovog fudbala da ne trosim reci. Vise se plasim Australije & Gane.
Nekako imam osecaj da cemo daleko dugurati Jednostavno je doslo vreme za to.

PimPong

pre 14 godina

Moglo je i bolje, s tim da nije moglo mnogo gore.

Da smo upali u grupu sa Brazilom i Slonovima, ili u onu sa Holandijom i Kamerunom, mozda bi nam bilo malo teze.

Nasa grupa je dosta ujednacena, i ako Antic mentalno pripremi nase, bice to OK.

Markoo

pre 14 godina

Nije losa grupa, mogla je bolja,a mogla je i gora!Kakve smo srece imali do sada ovo je odlicno!I raspored je dobar...Ma ima da razvalimo sve!Samo meci Srbijo!!!!!!

pepo

pre 14 godina

Grupa je odlicna. Iz prvog šešira, posle Južne Afrike dobili smo realno za nas najlakšeg protivnik. Ostali su isto taman po mjeri. Realno imamo dobre šanse za drugi krug, a uz malo sreće i četvrtfinale nije daleko. Zna li se na kojun grupu idemo u osmini ako prođemo naravno.

Pozdrav svima

sasaCalifornia

pre 14 godina

Cinjenice vam nisu korektne, 1994 na SP u Americi su prosli Argentina i Bugarska, a Argentina je izgubila od Ruminije u drugoj rundi 3:2 u najverovatnije najkvalitetnoj i najboljoj utakmici tog SP. To su najverovatnije bile 2 i najace selekcije sa 2 legende fudbala, Maradone i Hagija, i Argentina, po mom misljenju bi najverovatnije bila favorit da pobedi SP da organizatori SP, pod pritiscima americke vlade nisu izbacili Maradonu sto je psihicki delovalo vrlo negativno i pokazolo se na terenu. Za Rumuniju je igrao i Zvezdin Belodedic.

vl.n

pre 14 godina

grupa nije teska,sa igrom iz kvalifikacija idemo na drugog iz grupe c . Srbijo igraj svoju a drugi neka strepe.medj prvih 16, vec vidjeno.

Neobeshrabreno razocaran

pre 14 godina

Grupe "smrti" su B i G, bez ikakve dileme, solidno jaka je i grupa E, a Srbija je mogla da prodje i malo losije i mnogo bolje. Kako je islo izvlacenje, a kad nas nije bilo u uvodne tri grupe i stigli smo do one u kojoj je selekcija predvodjena Rajevcem, pa kad se uz to doda i sve tradicionalniji rival na sampionatima u vidu Nemacke, znao sam sta cu da ugledam na ceduljici... Nema razloga za paniku i ocajanje, ali ima za objektivnu zabrinutost. Steta!

wlado

pre 14 godina

lepa ujednacena grupa, dobro da nismo zalutali sa japanom kamerunom i holandijom...zao mi slovaka...

a spanci...sta reci...izgleda kad si dobar imas i srece

milemen

pre 14 godina

Ja mislim da bolje nismo mogli da izvucemo.Sa Nemcima mozemo da se nosimo,onda Gana nece biti lak protivnik kao sto neki misle,veoma dobar protivnik,i na kraju Australija,isto nezgodan protivnik ali mislim da nam leze takve reprezentacije tako da sigurno da mozemo u drugi krug.NAPRED SRBIJA !!!

H8_Fifa

pre 14 godina

Realno govorim od juce da znam da ce 2 tima biti u istoj grupi Juzna Afrika i Francuska i to se i desilo!!! Kao kaze komentator da je fifa napravila sesire sa nosiocima po listi iz oktobra pa je Francuska kao pala u 4. sesir i da ce im biti teze al znao sam odma da Blatter ne zeli evropsku reprezentaciju u svojoj grupi!!!!!
SSSSSSRRRAAAMMMMMOOOTTTTTAAAA

Dule

pre 14 godina

Prolazimo ako budemo savrseno pripremljeni fizicki i psihicki, jer Nemacka,Nigerija i Australija igraju pre svega na snagu od pocetka do kraja.
Ipak sansu vidim preko Nigerije i Australije, sto ne znaci da Nemce ne mozemo da iznenadimo. Uz puono rada i discipline evo nas u sledecem krugu.
Srecno u pripremama i naravno u zavrsnici.

zoran

pre 14 godina

gotovo je nemoguce otici na svetsko prvenstvo bez 8.000eura. prva utakmica u pretoriji(gana) 200-300km od johanezburga(najblizi aerodrum)sledeca port elizabet(nemacka), 1200km od pretorije i zadnja nelspruit(australija)1300km od port elizabeta....hteo sam da idem ali mislim da je nemoguce!!!uzas!!!

Predo

pre 14 godina

Najvaznije je da nema euforije i da se smatra uspjehom i ako prodjemo grupu. Tako rastereceni i slozni, bez velikog pritiska, i fudbaleri bi mogli iznenaditi, poput vaterpolista i kosarkasa. Grupa je solidna i mislim da me mec protiv Njemacke najmanje brine. NIsu to oni nekadasnji Nijemci, vec Poljaci i ostali.

Milan

pre 14 godina

Slovenija i Portugal su najgore prosli iz naseg sesira. Mislim da su jedino Francuzi imali vise srece od nas, mada i oni imaju dve relativno ozbiljne ekipe u grupi, mi imamo samo jednu, pored nas naravno;-)

sivi tić

pre 14 godina

Nasa grupa je mozda i najujednacenija na sampionatu, mozemo od svih izgubiti ali sto je bitnije i sve dobiti.. A ako budemo prvi u grupi polufinale je vrlo blizu, moramo priznati da je nasa polovina zreba mnogo laksa... ali polako prvo da pobedimo Ganu posle cemo lako... ZA MAJKU SRBIJU

svedja

pre 14 godina

Zar je neko sumnjao da ce Italijani da dobiju najlaksu grupu? Francuzi moraju da se klanjaju Blateru svakog dana... "Latino" grupa (Spanija, Honduras, Cile) je takodje slaba, dok ce Portugalci da vide svog Boga kad ih razvale karioke i slonovi....

Mi smo prosli fino, Kengure i Gance moramo da dobijemo, a sa Nemcima bitno je boriti se pa kud puklo...

SRECNO ORLOVI!!!!!!!!

Uncle Bob

pre 14 godina

OK. Nije losa ova grupa. Ajde sad da odigramo i dobijemo sve tri utakmice (verujem da mozemo) da ne naletimo na napaljene Engleze odmah u narednoj fazi.

Ivan

pre 14 godina

Grupa u kojoj mozemo da pokazemo da imamo kvalitet jedne ozbiljne reprezentacije. Protivnici su jaki, ali sigurno ne i nepobedivi. Ganu trenira nas covek (Rajevac). Bice izuzetno interesantno.

Clanak je netacan u vezi Argentine i svetskog prvenstva u SAD, 1994 godine. Tri ekipe su se kvalifikovale iz the grupe - Argentina, Bugarska, i Nigerija jer je tada na SP bilo 24 ekipe (6 grupa po 4) pa su u 1/16 finala isle i 4 najbolje treceplasirane ekipe. Argentina je izgubila od Rumunije u fantasticnoj utakmici (3:2 za komsije), Nigerija je izgubila od Italije sa 2:1, a Bugari su dogurali sve do polufinala.

DJOLE

pre 14 godina

Mislim da cemo proci dalje ako dobro odigramo,onda nece biti problema...Samo me strasno nervira sto velike sile kao sto su Francuska,Italija i Spanija svaki put dobiju neke luzere i selekcije koje je lako proci.I kao nije namesteno...

boris

pre 14 godina

Sa Ganom ce da bude cupavo, sa Nemackom cemo realno da igramo izjednaceno, a Australiju da dobijemo. grupa B je definitivno zanimljiva.

ljube

pre 14 godina

Po meni je ovo srednje teska grupa, jedino mi se ne svidja raspored utakmica jer poslednju igramo sa Australijom. SRETNO!!!
p.s. a da, Francuzi, hahaha.. ovo je vec smesno!

pero

pre 14 godina

Teska grupa. Od Njemaca jaci ali ce se uplasiti i izgubit, Gana je u odnosu na Srbiju domacin i tu je poraz, samo Australija moguce nerjeseno ili mala pobjeda. Uglavnom treci u grupi. Dali treci se kvalifikuje za kup uefa ili...

TARABIĆ

pre 14 godina

... i pojaviće se naš čojek iz daleka svijeta ...
i sve će š njim drugojačije biti ...

i povešće naše fuzbalere ...
koji do tada tumaraše, od svakoga gubiše i često se brukaše ...
i mudro će postupati ...
mijenjaće na poluvremenu igrača koji žuti karton dobi ...
činjeće igrače smirenijim i mudrijim no što jesu ...
neće se igrači svaditi sa sudijama ...
neće dobijati crvenijeh kartona niti ćemo utakmice završavat sa 9 igrača ...
neće nas brukati i gubiti od svakakvijeh ekipa ...
neće ko prethodnici njegovi lupat gluposti na konferencijama za štampu ...
vazda će mu igrat najspremniji i timu najodaniji, neće mu menadžeri tim krojiti ...
igrači će mu i u 90-tome minutu u loptu uklizavati i vazda borbeni biti ...

i proći će s takvome igrom grupu i bit prvi u njoj ...
i otići će na prvenstvo najboljijeh -preko mora i pustinja gde gdje crni ljudi žive ...

i tamo će čuda napraviti!

i moraše tako biti ...
zaslužio je to ovi narod nakon '82., '90.,'92., sankcija, pa ondak kojekakvijeh dustanbanlija na klupi, bruka velikijeh, poraza golemijeh ...

ne smijem vam ni reć koja će sve čuda njegovi momci počinjeti u toj zemlji dalekoj dje crni čojek živi!!!

Slobodan Petrovic

pre 14 godina

Moglo je i gore...dobro je i ovako,Nemacka i Srbija dalje,prizeljkivao sam C grupu gde su Engleska ,USA,i Alzir.Slovenci su dobili tu grupu.Zelim puno uspeha nasoj reprezentaciji,i cekam dugo toplo letu,u nekoj letnjoj basti u Pancevu,uz pivo big screan,i naravno vatreno navijanje za moju reprezentaciju.Napred orlovi!!!

Zoran

pre 14 godina

Ne trosišite džabe riječi. Nama je sve jedno u kojoj smo grupi. Takva smo reprezentacija da ne garantujemo ništa. Svak nas može razvući ko budale, a možemo i da iznenadimo. Mada je ovo prvo mnogo verovatnije.

Fan fan

pre 14 godina

Nezgodno, nema sta...Australija nepredvidiva, Gana nezgodna, a Nemacka je Nemacka...videcemo, budemo li se ponasali i igrali kao u kvalifikacijama imamo sanse da budemo iza Nemaca jer su objektivno najjaci...nadam se prolazu...

Ljuba

pre 14 godina

Nema lakih protivnika, pa ovo je svetsko prvenstvo! Treba biti hrabar i boriti se casno i posteno za svoju zemlju i svoj grb! Sve je na nama mozemo biti prvi u grupi sa 3 pobede i zadnji sa 3 poraza! Napred Orlovi!!! Napred Srbija!!!

ALCATRAZ

pre 14 godina

Ma ništa bre,pobediti Australiju,sa Nemcima pokušati odigrati nerešeno,a sa Ganom pripaziti na Muntarija i Esiena i naravno pobedit.Ako nam dođu u 1/8 finala Slovenci ili SAD razbićemo ih ko kantu!Napred Srbija!!!

Coa

pre 14 godina

moglo je i bolje, ali i mnogo gore...

ako budemo prvi dolazi nam poslastica- Ameri... pa onda u 1/4 finalu dolazi vreme da vratimo Argentini za 1990... moze i na penale :)

onda u polufinalu Spanija ili Italija...
hmmm...ne zvuci lose, pustite me da sanjam! :)

DRAGAN.P.

pre 14 godina

Ekstremno teska grupa.Nemci sigurno prolazeu drugu fazu takmicenja jer su najbolja turnirska ekipa na svetu dok ce borba za drugu poziciju iskljucivo zavisiti od iz prvih utakmica.Zato je najvaznije pobediti Ganu i uci u utakmicu sa Nemcima sa puno samopouzdanja

Webber

pre 14 godina

Prvo sto mi pada napamet a vezano je za Australiju je da je sa proslog prvenstva izbacena od strane sampiona Italije, i to rezultatom 1:0.. Gol su postigli iz nepostojeceg jedanesterca..

Babin_zub

pre 14 godina

Da ne ureknem,zreb nas je posluzio.Ovo nikako ne sme da uspava nase reprezentativce,vec da im da krila da ucine sve kako bi iskoristili zreb da budu prvi u grupi,a tada da razmisljamo dalje.
Sada sam potpuno miran,verujem Anticu i jedva cekam prvenstvo,a pre toga - VIDIMO SE KOD MOSKVE DA RAZMENJUJEMO SLICICE!

DJENE DJENE

pre 14 godina

Odlicna grupa ni jaka da nemamo nikakve sanse ni mnogo slaba da se mnogo opustimo pa da se opet obrukamo...klacemo se sa Nemcima mada ni Gana nije mnogo slabija od njih...imamo sanse da budemo prvi u grupi i prodjemo dalje a posle videcemo sve je moguce....ciljamo na medalju....Srbi smo ne zadovoljavamo se sa malim uspesima....

Stefan

pre 14 godina

Odlicno, nije najlaksa ali nije ni najteza, sto znaci da se u daljem toku (ako prodjemo a ocemo) mozemo nadati laksim protivnicima sto ne bi da smo u najlaksoj grupi. Englezi nisu realno vise tako jaki a USA je solidan protivnik i nista vise od toga.

dusanmal

pre 14 godina

Osrednja grupa za nas, dobra pocetna sansa. Lider (Hemacka) u opadanju, pacer (Australija) zaista pacer - kvalifkovani protiv sila kao sto su Katar, Bahrein, Uzbekistan, te sredina mi i Gana - dobar ali ne nezamisliv tim. Prva utakmica resava.

Puno komentara da je Francuskoj bolje... J.Afrika kao domacin automatski dobija prolaz (npr. Juzna Koreja-Italija...) te ce se kvalifikovati. Francuzima preostaju Meksiko (dugorocna fudbalska sila) i Urugvaj (odgovorni za eliminaciju Kolumbije i izabcili Kostariku koja je tukla Ameriku...) Mrka kapa, da budu srecni ako nisu poslednji. Nikako ne bih menjao grupu sa njima...

Jaksa

pre 14 godina

Uhh... Pa nije tako lose. Verovatno cemo prebroditi ovu grupu i otici dalje.
Sve su grupe teske. Ipak, SP je ovo. Najboljih 32, i mozes zamsliti da je i nasa SRBIJA tu. Mi, ovako mali u svetu!!!
SRECNO NAM BILO. USPEH SMO VEC POSTIGLI KADA SMO OTIISLI U AFRIKU.

Goran, USA

pre 14 godina

Ukoliko prodjemo grupu, sa Engleskom ili Amerikom u 1/8 finala. Ako i tu pobedimo, moguci protivnici su: Argentina, Francuska, Nigerija, Meksiko, ili J. Afrika. Ne postoji sansa da igramo sa Holandijom, Italijom, Brazilom, ili Spanijom do polufinala. Sve u svemu vrlo dobar raposred ako izadjemo iz grupe.

hanssssss

pre 14 godina

Tooooo...Sta vam je ljudi deremoo Neemceee,1000 posstoooo..Ko je gledao Svabe kako igraju,jasno mu je..Pored Vidica i Ivanovica,nemaju sanse sa bunarenjem..Sa Ganom ce biti cupavo,brzi su od nas...Australija niti smrdi niti mirise..Prolazimooooo..

Ognjen Strahinjic

pre 14 godina

Pukli smo samo tako.
Pod hitno treba da zovemo Irski savez i da im prodamo nasu kartu za Svetsko Prvenstvo.
Ima da nas nema!

Vlada Mü

pre 14 godina

uzasno teska grupa!
Nemci-uvek tesko sanjima
Australija-mozda najlaksa repka
Gana-mongo bolji tim nego sto pokazije ova FIFA lista.prakticno igrju kod kuce, navikli na uslove ....F

Deder Naspi

pre 14 godina

Pa i nije bas dobro. Ako hocemo da izbegnemo Engleze u 1/8 finala, moramo da budemo prvi u grupi. Bojim se da ce biti mnogo tesko i ako duboko verujem u g. Antica i nase igrace.

Luka

pre 14 godina

ma da li je francuska lako prosla...meksiko i juzna afrika prolaze :))
aa najlakse su grupe def C,F i H
sto se tice nase grupe, mogao je neko laksi iz 2.sesira od australije...al dobro je...IDEMO DALJE!!!

popimperia

pre 14 godina

Meč sa Ganom je ključ,mislim da možemo,sad na visinske pripreme i srce na teren pa smo u četvrtfinalu.Molio san boga da budemo sa Italijom ali nije ni ovo loše.SRBIJA!!!

saleznik

pre 14 godina

Gledajuci sve grupe mi i nismo prosli tako lose,realno je da prodjemo grupu da se vise ne brukamo na velikim manifestacijama,svabe treba da odvalimo ako hocemo da bilo koga ubedimo da smo ozbiljni,Gana i kenguri-kolateralna steta

anti franjevac

pre 14 godina

Bez euforije. Grupa je ujednacena. Mi mozemo da budemo i prvi u grupi, ali i da uzmemo bod ili tri. Australija nije ni malo naivna a o Gani da ne govorim. Nemac je uvek Nemac i sigurno prolazi grupu. Sve u svemu imamo sanse ali Antic mora da zadrzi pre svega nacin razmisljanja kao u kvalifikacijama.
Srecno Srbijo!

bobex

pre 14 godina

nemci,nemci....izvukoste se jedva 98'kad je bilo 2-2...


http://www.youtube.com/watch?v=U-kfISty7RM


al ovog leta cete puci ko rumuni...

http://www.youtube.com/watch?v=j-qu4VqRczg

http://www.youtube.com/watch?v=UQPaZPjSy7Q

18.06. dan za pobedu...

sivi tić

pre 14 godina

Nasa grupa je mozda i najujednacenija na sampionatu, mozemo od svih izgubiti ali sto je bitnije i sve dobiti.. A ako budemo prvi u grupi polufinale je vrlo blizu, moramo priznati da je nasa polovina zreba mnogo laksa... ali polako prvo da pobedimo Ganu posle cemo lako... ZA MAJKU SRBIJU

Nemanja

pre 14 godina

Grupa taman po meri, moze da se bude i prvi u grupi, a samim tim i laksi protivnik dalje u osmini finala. Ako ukrstamo sa grupom C gde su Englezi, ako izbegnemo Engleze eto nas u cetvrtfinalu.

stefan

pre 14 godina

kazu nemci:"Gana je interesantan protivnik, Australija i Srbija su lakši rivali. Moramo da prođemo dalje"....joooj, zazalicete nemci kad proradi SRPSKI inat!!! :)))

fudbal

pre 14 godina

Nemci su vec poceli da pricaju kako smo im mi lak protivnik, sad sam procitao na par sajtova. Verovatno misle da smo oni od pre. Ali, tako nije. O, Nemci, Nemci. Vi i ne znate s kim se kacite.

aleksandar

pre 14 godina

Po meni veoma teska grupa.Gana je najbolja africka reprezentacija,Australija ima solidnu ekipu i uvek moze da iznenadi,a sto se tice Nemacke bespotrebno je govoriti.Ali samo hrabro,pa sta bude.Srbija!

miki

pre 14 godina

1994 u SAD, u grupi su igrali Argentina,Grcka,Nigerija i Bugarska, ispala je samo Grcka bez postignutog gola a Argentina je ispala u osmini finala.

dragance

pre 14 godina

Realno, velike su nam sanse da prodjemo grupu. Imamo bolji tim, trenera i laksu grupu od one sa prethodnog SP. Jedino ne bi smelo da bude prevelikih ocekivanja sto bi nam se moglo slupati o glavu. Reprezentaciju treba ispratiti kao onomad vaterpoliste i kosarkase i oni ce nam vratiti visestruko...
Uzgred, bas me interesuje kakvu ce podrsku nas tim imati na tribinama u Juznoj Africi?

purke

pre 14 godina

prognozirao sam nemce,gance i meksikance,ali ovo je ispalo i bolje. Gana nema neku reprezentaciju,a i ruku na srce,Rajevac i nije neki strucnjak koga se treba plasiti. Australija bez Gusa Hidinka nije ni blizu onako dobra,kao pre cetiri godine, a sa Nemcima se nikada ne znam,mada cu igrati x-x kada bude vreme. vise me interesuje sa kim se ukrstamo i to,jer je,po mom misljenju,to bilo bitnije. Uopste ne sumnjam u nasu reprezentaciju. pozdrav svima

Pete

pre 14 godina

Nisam baš siguran dragi Srbi da ste dobro prošli.Gana i Njemačka su vrlo tvrd orah a morat ćete dobit Australiju u zadnjem kolu za prolaz...Bit će žestoko trebat će puno sreće.

ognjen

pre 14 godina

Za mene je ovo grupa po mjeri.....taman dovoljno jaka da nam ne dozvoli ni na sekund da se opustimo,a opet realno smo jaci od Gane i Australije,a s Njemcima,pa ja mislim da je red da im se konacno osvetimo za neke stvari.....

zex

pre 14 godina

..I nije toliko lose samo da nismo u grupi sa Holandijom.Sad samo da zadrzimo isti zajednicki duh i htenje na istom n eto nas u drugom kolu.

Farzy

pre 14 godina

Odlicna grupa,ja sam prezadovoljan...Jedino cime nisam sto se tice ovog zreba,je to sto su se Francuzi opet provukli...I to sto ako ne budemo prvi u grupi u osmini finala idemo na Engleze najverovatnije...Ali nema veze snaci cemo se mi nekako...:)

baki

pre 14 godina

lose...australija uvek igra dobro na SP (setite se pre 4 godine), plus igraci-australijski hrvati koji ce biti motivisani...gana je jedna od najjacih reprezentacija u africi, za njih ce biti kao da igraju kod kuce...nemacka, to svi znamo...sve skupa, nismo bas dobro prosli, ali ko zna.

Nani

pre 14 godina

Dal je moguce da Francuzii imaju ovoliko srece???!!!!Nama je uletela najjaca Africka reprezentacija,jos i prvu igramo sa njima,pa jos i Rajevac im je selektor.

Munze Konza

pre 14 godina

Idemo dalje! Ganu i drugi tim Hrvatske dobijamo sigurno, a i Nemci bi mogli da puknu posle onih srećnih 2-2 od pre destak godina! Ne bi me čudilo da budemo prvi u grupi, a posle - šta nam Bog da.

Zorice m'rs kuci po petarde

pre 14 godina

Ocekivao sam grupu sa 'talijanima, ali sam odahnuo kad sam video grupu Brazil,Portugal,Obala Slonovace i Severna Koreja!
Naravno,odahnuo sam jel nismo u grupi sa Severnom Korejom...

turbonegro

pre 14 godina

Dobra grupa. Realno gledano, imamo sanse. Sve ekipe nisu nepobedive, nase je samo da nastavimo tamo gde smo stali sa ovim kvalifikacijama. Ali Italijani i Francuzi... dokle vise! Koliko li njihovi savezi izdvajaju love pred svaki baraz? Francuzi su mogli i direktno medju 16...
Sve u svemu, moja neka porcena da imamo sanse.

vasa

pre 14 godina

Ja sam prezadovoljan! Nemci su jedna od najslabijih ekipa iz prvog sesira! Gana je dobra ekipa ali ne kao obala slonovace ili kamerun! A ako ne mozemo da dobijemo Australiju - pa i ne treba dalje da idemo! Napred Srbija!!!

mekko

pre 14 godina

jos je vaznije to sto bi drugom krugu ukrstali sa grupom u kojoj su englezi nosioci. u tom slucaju nam odgovara i drugo mesto. najgora opcija je da budemo prvi u grupi i dobijemo slovence. u eventualnom cetvrtfinalu bi isli na argentinu.

Gunner

pre 14 godina

Realno dobra grupa za razliku od proslih. Fala bogu nismo sa holandijom, a ukrstamo se sa engleskom tako da vec znamo sta nas ceka.
Lavovski do prvog mesta!

Ludjak Torcida JASMIN

pre 14 godina

Znaci, Gana-Srbija 2:1 ,Germany-Srbija wise komada na prema 1 i od Australija opet poraz od Kengura. Neka fudbaleri rezerwisu karte za powratak odmah po zawrsetku grupa, jer su jeftinije kad se unapred rezerwisu. P.S. Tamad dok stase TOMAS MILER :)

VASKEZ

pre 14 godina

realno grupa po meri nemci favoriti a ostale tri reprezentacije su tu po kvalitetu mislim da idemo DALJE uz POZITIVNU ATMOSFERU sto posto prolazimo.

Ninoslav

pre 14 godina

Nazigled lagana grupa ali je jako teska hmm najvishe se bojim gane i australije nemce cemo tuci to je sigurno.... neka nam je bog na pomoci....

ps... gle francuza ehh stela je cudo :D

Lauda

pre 14 godina

Najzad malo srece na izvlacenju.Imamo opravdanih razloga za umereni optimizam jer je grupa vrlo ujednacena.Impresioniran sam "spe'takl" grupom-Brazil,Portugal,Obala Slonovace,Koreja.Nazalost,francuzi se opet provukose!!!

Idemo Dalje!

pre 14 godina

Nije lose,mada je moglo i bolje... Mozemo dalje,ravnopravno cemo se boriti sa Nemcima i Ganjanima,mislim da Australija nema sanse.Sto je takodje bitno,ako u 1/8 finala izbegnemo Engleze eto nas u cetvrtfinalu!
Grupa smrti Brazil,O.Slonovace,Portugal,S.Koreja
Platini namestio da Francuska kuglica bude malo toplija...

zdravko

pre 14 godina

da li se samo meni ucinili ili?
naime, kao druga iz 2. sesira je izvucena obala slonovace, koja nije mogla u grupu A jer je tamo vec bila jedna africka reprezentacija(Juzna Afrika), grupa B je bila vec popunjena, pa je logicno trebala ici u grupu C, zajedno sa Engleskom i SAD.Zasto je onda nekim "cudom bozijim" Obala Slonovace zavrsila u grupi sa Brazilom,a u grupu C po istom principu - "cudo bozije" uletila najlaksa reprezentacija iz 2. sesira?!?!?!?
Francusku da ne spominjem...
Pa kazu nije namjesteno, ma daaaajjjj
BANJA LUKA

Dziber

pre 14 godina

Solidna grupa,laksa je nego prosli put u Nemackoj.Ganu i Australiju ako ne bijemo i ne zasluzujemo da idemo dalje,sa Nemcima nema sta da trazimo.Bice sve ok,ako se ne posvadjamo do prvog loseg rezultata jer poznati smo po tome kad odemo na velika takmicenja.Nadam se da ce Antic da ih spremi da ginu ko kolektiv i onda nema brige za nas u suprotnom bice po starom raspad.

Dzoni Nidza

pre 14 godina

Nemacka ....pa ok Nemci su najaci u grupi,mozemo da obigrani poraz,remi ili pobedu protiv njih.Igrali sno protiv njih pre EP-a kad je Jankovic postigao goo
Ausrtralija mislim da smo iznad po nivom igre,kvalitetu...
Gana Uvek je prva je najvaznija,Gana ima mlade,kvalitetne igrace...Rajevac selektor..nadam se pobedi.
Nisam od onih koji se zalecu,ali imamo sanse.Prvo drugi krug,aonda cemo videti(Engleska mozda SAD ili Slovenci...)

niks

pre 14 godina

Umalo da pogodim:
...
Grupa realnosti: Nemacka, Juzna Koreja, Gana, Srbija.
(niks, 4. decembar 2009 11:29)

Dakle, umesto Juzne Koreje, dobili smo Australiju. Sta reci mogli smo i bolje proci( videti grupe gde su nosioci Juzna Afrika, Spanija i Italija), ali i pasti u grupu smrti u kojoj je nosilac Brazil. U svakom slucaju, ako nismo bolji od Australije i Gane, nije nam ni mesto medju 16. Mada predvidjam da cemo proci dalje zajedno sa Nemackom. Napred Srbija!!!

idemo...

pre 14 godina

jao...jao...jao.... gana ce da nas pusti....bijemo australiju 1:0.....pobedjujemo nemce u 9+12min.... i pravac na slovence.....tu lagano i onda finale pre finala.....Engleska....ceo balkan navija za nas....ha,ha,ha


ma stvarno....

гледајмо реално

pre 14 godina

Прво играмо са ганом. они су јако незгодни али ако ми будемо у првој постави у дефанзиви мислим да у најгорем случају ће бити нерешено. сувише је наша одбрана јака да би од њих изгубили.

друга утакмица је са немцима. можда и најслабији носиоц,све је на нама имамо квалитет и мислим да је ред да им вратимо за све од раније!

надам се да трећа утакмица неће пуно одлучивати и да ћемо то играти реда ради,наравно ако предпоставимо да смо се квалификовали раније.
и да то не урадимо боље што су они задљи да можемо да се вадимо него да је то била немачка рецимо. уопштено од љих смо сигурно бољи...


храбро момци и само да се нико не повреди.

Nikola...

pre 14 godina

Imam osecaj da cemo sa Ganom teze izaci na kraj nego sa Nemackom, a dobro je to sto bi trebalo poslednju da igramo sa Australijom gde ce nam pobeda, nadam se, u tom trenutku mnogo znaciti...

Zeljko

pre 14 godina

Tesko sa Nemcima,al opet ja mislim da trebamo biti zadovoljni sa grupom jedino za Nemce se dobro spremit i odigrat kako treba,a ostale prolazimo....

Popica

pre 14 godina

Necu da raspravljam o grupi,idemo dalje sigurno.Samo je pitanje dali cemo biti 1 ili 2 u grupi.Kostur za dalje razigravanje nam je prelak.OCEKUJEM "ORLOVE"U CETVRTFINALU!!!!!!!!

Miladin Subotic

pre 14 godina

Na SP nema lakih protivnika. Trenutno imamo nacionalni tim koji moze da pobedi svaku od tri suparnicke reprezentazije. Dobro je sto nismo u grupi sa Brazilom ili Spanijom i svakako sa domacinom. Idemo u drugi krug, a posle treba misliti "na posle"

Celinac-Banja Luka

pre 14 godina

Grupa srednje tezine. Bice tesko ali u prolaz ne sumnjam. Mislim da sa njemcima u najmanju ruku mozemo igrati ravnopravno,od australije smo definitivno jaci,a Gana nezgodna reprezentacija ali mozemo igrat sa njima. ALI imam samo jednu rijec ITALIJA. Ne mogu vjerovat kako se ljudi zrebom uvijek provuku. Sve u svemu NAPRED SRBIJA!!!!!!!

sale12

pre 14 godina

Kako su dobile lake grupe Italija i Francuska to je sramota. Neko je ovde napisao u komentarima da Francuska dobija juznu Afriku. Al' je pogodio svaka mu cast

filip

pre 14 godina

voleo sam da se nadjemo u grupi f, i da italijane pokidamo ali ni nemci nisu losi,jedino mi zao sto smo od svih africkih selekcija morali izvuci bas ganu i gospodina milovana rajevca!!! australija mislim da u ovom drustvu gubi svaku nadu.

roman empire

pre 14 godina

Kad porastem necu da budem kengur,salu na stranu,mislim da smo dobro prosli u prvom sesiru tako sto smo izvukli Nemacku i tako izbegli Brazil,Argentinu i Spaniju ali smo u drugom i trecem sesiru mogli i da izvucemo lakse protivnike.Sve u svemu mi i Nemci smo favoriti u grupi i za prvo mesto i za prolazak u narednu rundu takmicenja.NAPRED ORLOVI,NAPRED SRBIJA!

Avax

pre 14 godina

U svakom slucaju, u osmini sa Amerima il Englezima, u grupi sa Nemcima, samo jos da smo turke izvukli i svi vekovni neprijatelji na broju! :)

toni

pre 14 godina

Na srecu sve mozemo da dobijemo,ali na zalost mozemo sve i da izgubimo. Mozemo biti zadovoljni,moja prognoza je da x gana, x nemci i bijemo australiju.5 poena i idemo dalje s tim moramo biti zadovoljni ako bi na evt. dosao u osmini finala uopste nije vazno.To je cup utakmica.Srbija!!!

trockey89

pre 14 godina

Kako su jadni ovi francuzi i italijani..
Gana je solidna, Nemci k'o nemci, uvek jaki, a australija moze da iznenadi.. Ali, ako bude sve kako treba, eto nas u polufinalu :)))

Celinac-Banja Luka

pre 14 godina

Grupa srednje tezine. Bice tesko ali u prolaz ne sumnjam. Mislim da sa njemcima u najmanju ruku mozemo igrati ravnopravno,od australije smo definitivno jaci,a Gana nezgodna reprezentacija ali mozemo igrat sa njima. ALI imam samo jednu rijec ITALIJA. Ne mogu vjerovat kako se ljudi zrebom uvijek provuku. Sve u svemu NAPRED SRBIJA!!!!!!!

ivanovic bane

pre 14 godina

jaooo Nemacka, pa to sam cekao...Sve u svemu, teska grupa, al zna se ko ce biti prvi :))) Chelsea 4ever !!!
Ivanovic-Ballack-Essien :)

Paspalj

pre 14 godina

E, ljudi, rekao sam i pre izvlacenja. Koga dobijemo, dobijemo, idemo da igramo fudbal. Puno srece nashoj reprezentaciji, lichno od njih ochekujem SAMO da se bore iz sve snage.

SASA-BT

pre 14 godina

Pa...moglo je biti i bolje,a boga mi i gore...
Zeleo bih...
...Da se istorija ponovi kada africku reprezentaciju na SP vodi srpski trener...
...Da Nemacka i Gana svoj treci susret igraju za drugo mesto u grupi...
...Da Srbija svoj put do polufinala trasira preko Slovenije i Francuske...
...Jednostavno,da budete prvaci sveta
Svim srcem uz vas,moja pravoslavna braco...Pozdrav iz Bitolja...

Park

pre 14 godina

Manje vise ja sam zadovoljan ,necemo se moci opustiti pa sami sebi skociti u stomak .Protivnici su relativno ok ... Objektivno sve mozemo pobjediti ...

just cepi

pre 14 godina

moglo bolje , moglo gore... ali zaboravimo vise to vadjenje .."da smo ovako , da smo onako... igramo sada fudbal,i idemo ka tome da ne nagadjamo kao i uvek "ako ovi daju gol , a ovi izgube prolazimo grupu"!! ORLOVI SRECNO , uz srecu konacno posedujete i znanje , kao i struku u svom poslu tj Antica...

Kole

pre 14 godina

Bez namere da navijacki gledam na ovaj zreb, po kvalitetu prikazanih igara, cini mi se da bi Srbija i Gana lagano mogli ne samo u drugi krug vec i dalje s obzirom da se nasa grupa ukrsta sa onom smehotresnom gde su englezi i ameri.

Ljuba

pre 14 godina

Odlicno smo prosli.

Ako bi bili uspeli da budemo prvi u grupi mislim da se sastajemo sa drugim iz C grupe, a to bi trebalo da prodjemo, posto je to najslabija grupa. Dalje sad, ako prvi deo kostura cine grupe A, B, C i D...u svakom slucaju bi mogli da dobijemo slabije ekipe (Juzna Afrika, Argentina nosioci), nego da smo u drugom delu kostura (grupe E, F, G, H) gde su nosioci Brazil, Spanija, Italija, Holandija.

Naravno sve pod uslovom da je ukrstanje ovakvo kako ja mislim.

Kopro

pre 14 godina

Grupa je teska,ali je vrlo lako moguce da vec prvi mec odluci sudbinu. Mada po trenutnoj igri,treba da se boji Njemacka! Ako budemo bili prvi imamo otvoren put do cetvrtine finala. Ajmo SRBI,sad morate biti najjaci!!!

Uf uf

pre 14 godina

Nasa grupa je poprilicno teska. Nismo bas imali srece. Ipak sa hrabrim srcem i spretnim nogama mozemo uspeti da prodjemo dalje. Sretno moja Srbija!!!!

DejanPetkovic

pre 14 godina

Mozda izgleda grupa naivno i bezazleno,ali meni se cini kao jednom od jacih.....treba imati u vidu kako su se owe reprezentacije kvalifikovale.
Uglavnom mozemo dalje...

Shomy

pre 14 godina

Objektivno nije strasna grupa,rivali nisu za podcenjivanje ali ne mozemo ocekivati da igramo protiv Andore i Surinama na Svetskom kupu. :) Mislim da mozemo komotono proci grupnu fazu,jedino mi je zao Rajevca,on je pre zreba izjavio da samo nas ne bi voleo da dobije u grupi.

gospodin coek

pre 14 godina

utakmica sa ganom je najvaznija. tu se nesmije kiksat, jer ce onda biti vrlo tesko, skoro nemoguce izvlacit se protiv njemaca.
bas mi je zao ovih iz obale slonovace, ponovo ih isto snadje. sad su cak i gore prosli nego prvi put sa brazilom i portugalom.

Nole Delija

pre 14 godina

Srecno momci, ocekivao sam pancere i dobili smo ih, dobra grupa sve je na nama, kad usporedim zadnji SP sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovacom smo super prosli, idemo za Juznu Afriku, godisnji me ceka :)))

Dudo

pre 14 godina

Moglo je i bolje, ali dobro. Zamislite da smo upali na mjesto Portugala, sa Brazilom i Obalom Slonovace... Ne treba se zaliti, ujednacena grupa, ali svakako je Srbija favorit za prolaz, treba se boriti za prvo mesto da se izbegne Engleska. Grupa C najlaksa, Englezi ce se prosetati, najteza grpa G, Brazil i Obala Slonovace prolaze, Portugal ce ispasti.

Немања

pre 14 godina

Опет шваба ударио на нас! Како им бре више не досади?

Италија опет шампион.

veeegi

pre 14 godina

Svajcarska , Slovacka a Francuska pogotovo su iz naseg sesira prosle najbolje . Samo bih se sa njima menjao . Uglavnom ok zreb . Ni tesko , ni lako . MOZEMO DALJE !

Niksicko pivo

pre 14 godina

Platini je covjek bez granica. To sto je odveo Francuze na SP, nego im jos dao najlaksu grupu.

P.S Najvazniji prvi mec protiv Ghane. Imamo veliku sansu za prolaz.

Ja

pre 14 godina

Vecina je pod utiskom proslog prvenstva pa misli da smo super prosli,ali grupa NIJE NAIVNA UOPSTE!!!!!
Moglo je gore ali i bolje!!!
Srb-Gana 2-1
Srb-Nem 2-2
Srb-Aus 1-0
1 Srb
2 Nem
3 Gana
4 Austr

skywalker_2603

pre 14 godina

Grupa nam je taman kako treba ni da se opustimo ni previse teska mislim da su zabari i Spanci izvukli najlakse grupe a Brazil i J.Afrika najgore

TRUE BLUE

pre 14 godina

Sta sam vam rekla?!!
Kako sam samo pogodila da sa njima igramo...E kud se nisam kladila.
Kao drugi idemo dalje,a onda na Engleze!!!To ce biti dobra utakmica!!!

mirko

pre 14 godina

Sa malo sreće daleko ćemo stići.
Ako prođemo grupu, što je realno, ukrštamo se sa grupom "c" gde nas čeka Engleska ili Slovenija.

wolfenstein

pre 14 godina

Mislim kako je Srbija dobila dobru grupu, morat ćete se prilagodit različitim nogometnim stilovima...sa Njemcima borba za svaki metar travnjaka a sa Ganom otvoreno,onako po afrički
Uostalom,mi smo švabe već okidali a sad se vi trebate pokazati

Dujo

pre 14 godina

Francuska u grupi sa Juznom Afrikom? Zelim da vjerujem da je sve regularno, ali s obzirom na to sto se sve izdesavalo u poslednje vrijeme...
Vrlo vam je teska grupa, po mom misljenju i najjaca.

Aleksandar

pre 14 godina

Stojković,Ivanović,Vidić,Kolarov,Subotić,Milijaš,Krasić,Jovanović,Stanković,Žigić,Pantelić....Ovaj tim donosi sledeće:Sa Nemačkom nerešeno,sa Ganom pobeda,sa Australijom demoliranje!!!!!S Antićem na klupi-NAPRED ORLOVI!!!!

Red Marquis

pre 14 godina

Dobro je što prvu ne igramo sa Nemcima. Dobro je i to što nas nije zapala Brazil i Obala Slonovače grupa.
Moglo je i lakše, moglo je i bolje, kao ona španska i talijanska grupa.
Realno,imamo ekipu za drugo mesto pa na Engleze...što se isto može proći.
p.s.A još kad bi nekim čudom tukli Švabe, pa to bi pamtio do smrti...
IDEMO DALJE!!!

НСЦЗ

pre 14 godina

Гана и Аустралија нису аутсајдери као нпр. Нови Зеланд или Алжир али исто тако по мени нису јаки као Обала Слоноваче или Мексико. Верујем да можемо бити задовољни, пре свега јер нећемо улазити опуштено у мечеве. САМО ХРАБРО МОМЦИ!

СРБИЈА!

Ultra Serbia

pre 14 godina

Па добро, није сад нешто екстра, ал није ни лоше... Ганција се плашим највише, биће ту крваво...

Nije zlato sve sto je Francuska

pre 14 godina

Da li ste videli facu Platinija kada je izvucena Francuska? Nije cak ni pokusao da glumi da je iznenadjen...

Bane_Zemun

pre 14 godina

U slucaju da prodjemo (sto bi bilo realno) ukrstamo se s grupom gde je Engleska sto je takodje ok... Definitivno grupa u kojoj imamo realne sanse da prodjemo dalje...

SRBIJA !!!

ja

pre 14 godina

Znaci ganu gazimo , sa austalijom bice dosta trcanja i na kraju gazenje a nemce ce da razvalimo samo ako igramo brzu pas igru jeste da trce ko nenormalni ali su zato mnogo spori...

Paks

pre 14 godina

Oni Italijani nisu za dzabe Zabari! Mi imamo super dobru grupu niti prejaku niti laku vec osrednju tako da ima da se uigravamo i nadam se prolasku medju 16 najboljih.

grobar KG

pre 14 godina

Prvi ili drugi 100%. Prolazimo daljeee... Cekamo u osmini finala USA ili Englesku.

PS.Realno, dobro smo prosli.

PS2.Sarliz je nasa spasiteljka.

Realna srbenda

pre 14 godina

Realno put do polufinala nam je otvoren...a onda je sve moguce...pa da Bog da,da docekamo bele orlove na platou ispred skupstine...SRBIJA do tokija...

popac

pre 14 godina

gledam i ne verujem kolko je srece imala ova Francuska koja se pala u najbednijoj grupi u istoriji svetskih prvenstava. Srbija moze glatko da prodje grupu ukoliko igra kao u kvalifikacijama, zajedno sa nemcima. Bodrimo plave, crvene i ostale nashe garniture dresova i nadamo se najboljem. DUNGA, ZOVI RONALDA, FUDBAL NIJE ISTO SA I BEZ NJEGA.... eL fenomeno...

dobri88

pre 14 godina

Realno, najujednacenija je nasa grupa... Mislim da niko nije prezadovoljan zrebom. A i prvi mec sa tradicionalno fizicki perfektnom Ganom predvodjenom nasim covekom... No, nema nepobedivih, prolazimo dalje!

Srpski dinamit

pre 14 godina

Dobro je,nismo sa Brazilom,Argentinom i Španijom iz A grupe,niti sa Kamerunom,Slonovima i Urugvajem iz B,a ni sa Mexikom,Japanom i J.Korejom iz C grupe.Sa 7 bodova idemo u 2.krug! A tamo protiv Slovenije u 1/8 finala!

Losmi

pre 14 godina

Nemci su naši i boziji!!! Da im naplatimo 98 i 2 autogola.
Gana ce biti teska, dosta je X.
Australija na misice 1-0.
Osmina finala i protiv Slovenije ili SAD.
A posle sta bude pricace se...

Batan

pre 14 godina

Dobra grupa. Samo da duhovi medju nasim igracima ostanu mirni, da ih ne ponese ono "NESTO" i cetvrtfinale nije daleko. A onda,... Naprijed orlovi

Top

pre 14 godina

Tesko, tesko.
S Nemcima nikad nismo mogli da izadjemo na kraj.
Gana nezgodna, Australija nepoznanica.

Francuzi imaju neverovatnu srecu.
A gde su Irci XD

SASA-BT

pre 14 godina

Pa...moglo je biti i bolje,a boga mi i gore...
Zeleo bih...
...Da se istorija ponovi kada africku reprezentaciju na SP vodi srpski trener...
...Da Nemacka i Gana svoj treci susret igraju za drugo mesto u grupi...
...Da Srbija svoj put do polufinala trasira preko Slovenije i Francuske...
...Jednostavno,da budete prvaci sveta
Svim srcem uz vas,moja pravoslavna braco...Pozdrav iz Bitolja...

Niksicko pivo

pre 14 godina

Platini je covjek bez granica. To sto je odveo Francuze na SP, nego im jos dao najlaksu grupu.

P.S Najvazniji prvi mec protiv Ghane. Imamo veliku sansu za prolaz.

TARABIĆ

pre 14 godina

... i pojaviće se naš čojek iz daleka svijeta ...
i sve će š njim drugojačije biti ...

i povešće naše fuzbalere ...
koji do tada tumaraše, od svakoga gubiše i često se brukaše ...
i mudro će postupati ...
mijenjaće na poluvremenu igrača koji žuti karton dobi ...
činjeće igrače smirenijim i mudrijim no što jesu ...
neće se igrači svaditi sa sudijama ...
neće dobijati crvenijeh kartona niti ćemo utakmice završavat sa 9 igrača ...
neće nas brukati i gubiti od svakakvijeh ekipa ...
neće ko prethodnici njegovi lupat gluposti na konferencijama za štampu ...
vazda će mu igrat najspremniji i timu najodaniji, neće mu menadžeri tim krojiti ...
igrači će mu i u 90-tome minutu u loptu uklizavati i vazda borbeni biti ...

i proći će s takvome igrom grupu i bit prvi u njoj ...
i otići će na prvenstvo najboljijeh -preko mora i pustinja gde gdje crni ljudi žive ...

i tamo će čuda napraviti!

i moraše tako biti ...
zaslužio je to ovi narod nakon '82., '90.,'92., sankcija, pa ondak kojekakvijeh dustanbanlija na klupi, bruka velikijeh, poraza golemijeh ...

ne smijem vam ni reć koja će sve čuda njegovi momci počinjeti u toj zemlji dalekoj dje crni čojek živi!!!

НСЦЗ

pre 14 godina

Гана и Аустралија нису аутсајдери као нпр. Нови Зеланд или Алжир али исто тако по мени нису јаки као Обала Слоноваче или Мексико. Верујем да можемо бити задовољни, пре свега јер нећемо улазити опуштено у мечеве. САМО ХРАБРО МОМЦИ!

СРБИЈА!

niks

pre 14 godina

Umalo da pogodim:
...
Grupa realnosti: Nemacka, Juzna Koreja, Gana, Srbija.
(niks, 4. decembar 2009 11:29)

Dakle, umesto Juzne Koreje, dobili smo Australiju. Sta reci mogli smo i bolje proci( videti grupe gde su nosioci Juzna Afrika, Spanija i Italija), ali i pasti u grupu smrti u kojoj je nosilac Brazil. U svakom slucaju, ako nismo bolji od Australije i Gane, nije nam ni mesto medju 16. Mada predvidjam da cemo proci dalje zajedno sa Nemackom. Napred Srbija!!!

miroslav

pre 14 godina

au vrate de nadjose da se utakmica sa svabama igra u 13:30!!!!Ima da upekne do 40C!
(milemen, 4. decembar 2009 22:51)

Za tvoju informaciju u Junu u Juznoj Africi je Zima. Kad je kod nas leto tamo je Zima

Srpski dinamit

pre 14 godina

Dobro je,nismo sa Brazilom,Argentinom i Španijom iz A grupe,niti sa Kamerunom,Slonovima i Urugvajem iz B,a ni sa Mexikom,Japanom i J.Korejom iz C grupe.Sa 7 bodova idemo u 2.krug! A tamo protiv Slovenije u 1/8 finala!

vasa

pre 14 godina

Ja sam prezadovoljan! Nemci su jedna od najslabijih ekipa iz prvog sesira! Gana je dobra ekipa ali ne kao obala slonovace ili kamerun! A ako ne mozemo da dobijemo Australiju - pa i ne treba dalje da idemo! Napred Srbija!!!

Adam

pre 14 godina

Drage komsije,a u kojoj ste vi grupi?Nije red da komentarisete dogadjaj na kojem necete ucestvovati.Imam predlog za vas:Nabavite puno "ozujskog" i gledajte kako Srbija gazi sve redom.Mozda nesto i naucite.

Ja

pre 14 godina

Vecina je pod utiskom proslog prvenstva pa misli da smo super prosli,ali grupa NIJE NAIVNA UOPSTE!!!!!
Moglo je gore ali i bolje!!!
Srb-Gana 2-1
Srb-Nem 2-2
Srb-Aus 1-0
1 Srb
2 Nem
3 Gana
4 Austr

mirko

pre 14 godina

Sa malo sreće daleko ćemo stići.
Ako prođemo grupu, što je realno, ukrštamo se sa grupom "c" gde nas čeka Engleska ili Slovenija.

Sarajlija

pre 14 godina

Nije nemoguce da Srbija prodje ovu grupu. Njemacka je mozda na prvi pogled favorit skupine al ako malo pogledate neke ranije utakmice vidjet cete da su Svabe imale dosta problema sa ex Jugoslovenskim ekipama- Hrvatska ih je dobila dva puta, Yugoslavia 98'grupna faza - Nijemci stizali 2:0. Prva utakmica je najvaznija i ona ce odrediti kakva ce vam biti sudbina. Zelim vam srecu i sto manje povrijedjenih igraca do pocetka prvenstva.

Shomy

pre 14 godina

Objektivno nije strasna grupa,rivali nisu za podcenjivanje ali ne mozemo ocekivati da igramo protiv Andore i Surinama na Svetskom kupu. :) Mislim da mozemo komotono proci grupnu fazu,jedino mi je zao Rajevca,on je pre zreba izjavio da samo nas ne bi voleo da dobije u grupi.

Ninoslav

pre 14 godina

Nazigled lagana grupa ali je jako teska hmm najvishe se bojim gane i australije nemce cemo tuci to je sigurno.... neka nam je bog na pomoci....

ps... gle francuza ehh stela je cudo :D

Nani

pre 14 godina

Dal je moguce da Francuzii imaju ovoliko srece???!!!!Nama je uletela najjaca Africka reprezentacija,jos i prvu igramo sa njima,pa jos i Rajevac im je selektor.

ja

pre 14 godina

Znaci ganu gazimo , sa austalijom bice dosta trcanja i na kraju gazenje a nemce ce da razvalimo samo ako igramo brzu pas igru jeste da trce ko nenormalni ali su zato mnogo spori...

Ivan

pre 14 godina

Znam da se mnogi nece samnom sloziti, ali realno gledano Nemacka je u ovoj grupi najslabija. Narocito tehnicki. Njihovo vreme kada su su trcanjem pobedjivali je proslo. To sada cine svi. A o "lepoti" njihovog fudbala da ne trosim reci. Vise se plasim Australije & Gane.
Nekako imam osecaj da cemo daleko dugurati Jednostavno je doslo vreme za to.

Avax

pre 14 godina

U svakom slucaju, u osmini sa Amerima il Englezima, u grupi sa Nemcima, samo jos da smo turke izvukli i svi vekovni neprijatelji na broju! :)

Dujo

pre 14 godina

Francuska u grupi sa Juznom Afrikom? Zelim da vjerujem da je sve regularno, ali s obzirom na to sto se sve izdesavalo u poslednje vrijeme...
Vrlo vam je teska grupa, po mom misljenju i najjaca.

Veljko Mihajlovic

pre 14 godina

Ne razumem neke ljude iz susedne zemlje Hrvatske koji bas nemaju ni ponosa ni dostojanstva posle neuspeha da se kvalifikuju, nego se rugaju reprezentaciji Srbije. Ljudi, time samo sebe ponizavate, nas ne. Mi smo srecni i jedva cekamo da pocne prvenstvo. Ne znamo sta ce biti, ali znamo da imamo cemu da se nadamo, pa sta bude bice.

dzo

pre 14 godina

# au vrate de nadjose da se utakmica sa svabama igra u 13:30!!!!Ima da upekne do 40C!
(milemen, 4. decembar 2009 22:51)


Brate,zimski period je u junu u Africi.

the trooper ZGB

pre 14 godina

Srbi,zelim vam uspjeh na Svjetskom. Bosanci i mi cemo uz cevape i pivu gledati tekme bez puno stresa,a vama i Janezima,iskreno,zelim puno srece.I nisam jedini ovdje.Iskreno,necu bas mahati sa vasom zastavom ispred tv-a al nazdravit cu,zajedno sa mojom skvadrom,svakom vasem uspjehu.Sretno...

ss

pre 14 godina

Bekam se ladno primio na charliz jeste li provalili kako se gledaju, mozda su zato Slonove gurnuli brazilcima (zbunili se)
A sada svi koji se sa nama ukrstaju na terapiju kod dr. Kovacevic da zameni placentu sa H2SO4
P.S. A na ovoj zastavi nam fali samo petokraka.

vudu

pre 14 godina

Pre neki dan jedan hrvat nam je prizeljkivao kengure, zato sto izvestan broj njihovih emigranata igra i kao, bice spremni za nas. Mi smo odavno spremni za njih. Deri Srbijo

grobar KG

pre 14 godina

Prvi ili drugi 100%. Prolazimo daljeee... Cekamo u osmini finala USA ili Englesku.

PS.Realno, dobro smo prosli.

PS2.Sarliz je nasa spasiteljka.

Celinac-Banja Luka

pre 14 godina

Grupa srednje tezine. Bice tesko ali u prolaz ne sumnjam. Mislim da sa njemcima u najmanju ruku mozemo igrati ravnopravno,od australije smo definitivno jaci,a Gana nezgodna reprezentacija ali mozemo igrat sa njima. ALI imam samo jednu rijec ITALIJA. Ne mogu vjerovat kako se ljudi zrebom uvijek provuku. Sve u svemu NAPRED SRBIJA!!!!!!!

Genije

pre 14 godina

Ma ja navijam za Severnu Koreju a vi kako ocete ima da idu na nuklearni pogon :D....Taman ce polomiti Ronaldu noge radi sigurice da im se ne ponovi Euzebio 66

ore

pre 14 godina

hm...a sada malo realnosti...koliko god se grupa cinila lagana na prvi pogled vjerujte da nije bas tako! jel tko god prati malo bolje nogomet znat ce za ganu o kakoj se reprezentaciji radi(sjetite se samo zadnjeg SP)...na papiru australija mozda i kotira najgore,i vjerojatno ce srbija upisat 3boda protiv njih,ali biti ce to tvrda i teska utakmica...svabe uopce ni ne treba komentirat jer koliko god se cinili ranjivima,svabe su uvijek svabe...mozda cak srbiji na ruku i ne ide cinjenica sto igraju drugu tekmu s njima,po meni bi bilo bolje da je 3. kada bi oni vec trebali osigurat prolaz u drugi dio natjecanja! no u svakom slucaju mislim da prolaz trebate trazit u prvoj tekmi sa gancima,to je vasa sudbonosna tekma koja ce odredit daljni tijek natjecanja...
sto se tice slovenaca,vidim da tamo vec vlada velika euforija...i koliko god se ta grupa cinila lakse od grupe D(vjerojatno zbog alzira mozda i jest) tesko da ce proci protiv amera...nije to taka bezazlena i egzoticna zemlja kako se misli,neka malo premotaju njihove tekme sa konfederacijskog kupa!
kako god bilo,pamet u glavu i hrabro...nemojte da se proser.te prije pocetka tekme :) POZZ IZ HRVATSKE I SRETNO :)

stefan

pre 14 godina

kazu nemci:"Gana je interesantan protivnik, Australija i Srbija su lakši rivali. Moramo da prođemo dalje"....joooj, zazalicete nemci kad proradi SRPSKI inat!!! :)))

Ultra Serbia

pre 14 godina

Па добро, није сад нешто екстра, ал није ни лоше... Ганција се плашим највише, биће ту крваво...

maksder

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.
(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

pametuju nam oni koji nisu nista mogli silama japancima i australcima, a da nepominjem dzabe drugu postavu turske koja je jacine jedne modavije.
sad ce on recu ispali su od turske slucajno na penale, a sad cu ja tebi rec sta bi tek bilo da su turci igrali sa 10 igraca koji su im falili zbog povreda.

mrzim SHAH

pre 14 godina

Drago mi je da ce i Hrvati ucestvovati na ovom svetskom prvenstvu,veoma aktivno, komentarisuci srpske orlove na forumu B92, samo to je i ostalo. U pauzama mogu opaliti shah sa penzosima ispred zgrade, shahovnicari :)

Vuk

pre 14 godina

@ from hr
"ne vidim" i "ne znam" se na srpskom jeziku pise odvojeno! Mozda je na "hrvatskom" drugacije ali ako ti je fudbalsko znanje i predikcije poput pravopisa, onda nemamo sto zborit stari, ne? Samo se pokri usima i suti :)

fudbal

pre 14 godina

Nemci su vec poceli da pricaju kako smo im mi lak protivnik, sad sam procitao na par sajtova. Verovatno misle da smo oni od pre. Ali, tako nije. O, Nemci, Nemci. Vi i ne znate s kim se kacite.

zoran

pre 14 godina

gotovo je nemoguce otici na svetsko prvenstvo bez 8.000eura. prva utakmica u pretoriji(gana) 200-300km od johanezburga(najblizi aerodrum)sledeca port elizabet(nemacka), 1200km od pretorije i zadnja nelspruit(australija)1300km od port elizabeta....hteo sam da idem ali mislim da je nemoguce!!!uzas!!!

turbonegro

pre 14 godina

Dobra grupa. Realno gledano, imamo sanse. Sve ekipe nisu nepobedive, nase je samo da nastavimo tamo gde smo stali sa ovim kvalifikacijama. Ali Italijani i Francuzi... dokle vise! Koliko li njihovi savezi izdvajaju love pred svaki baraz? Francuzi su mogli i direktno medju 16...
Sve u svemu, moja neka porcena da imamo sanse.

Lanejovanovic

pre 14 godina

Moze li neko da mi objasni po kom sistemu je Obala Slonovace zavrsila cak u grupi G, umesto u grupi C? Stvarno mi nije jasno.
(mush, 4. decembar 2009 20:45)

Po sistemu da amerikanci dobiju najlaksu grupu...

uxyzapenje

pre 14 godina

ma rokamo bre ove Nemce, koga to oni imaju toliko strasnog?? Klose losa forma, odbrana nam je duplo bolja, Balak monotono prosecan... izvikani su samo tako.. sto su oni bolji od nas??

Džoniboy

pre 14 godina

Švrljam ja po stranim forumima,masa nemačkih,australskih..

Svi su prezadovoljni grupom ali SVi su sigurni da će nas (nepreterujem)RAZGUZITI!Naručito su Australci optimistični..spominju 2006 i naš debakl..Čak bi rekao da su Nemci obazriviji u prognozama..
Niko nas neshvaća ozbiljno..barem što se navijača tiče naravno..
To može biti naša šansa.

jonny

pre 14 godina

Mislim da vecina vas koji mislite da ce Srbija ispasti, previdjate jednu bitnu stvar po kojoj se sadasnja reprezentacija i igraci razlikuju od prethodnih generacija: U ovom timu sada su mnogi klinci koji su 2 puta bili vicesampioni Evrope sa mladom reprezentacijom. Tada su pobedjivali jake reprezentacije i nemaju taj kompleks od ``velikih``. Govorite o trcanju - pa kad pogledam koliko trce Krasic i Lane tokom svake utakmice vidim koliko smo napredovali u tom pogledu i dostigli druge reprezentacije. Kada se tome doda vrhunski strucnjak - takticar, moze biti nesto od sledeceg SP. Necemo mozda lepo igrati, ali rezultat je bitan, a Antara je tu u rangu Kapela i Lipija.

Sto se tice ekipa: ne znam da li je iko pratio Nemacku- Oni nisu ni deo onih starih ekipa kakve su imali. Najveca zvezda im je Balak koji tavori u Celziju. Klose i co. su vec odrtaveli. Tu ima par klinaca poput onog Kislinga, ali nista narocito. S obzirom da je nama odbrana jaca strana, tu smo u prednosti, jer je njihova odbrana skroz suplja, sto je prednost upravo za brzance poput Laneta i Krasica.

Australija je dozivela zenit na proslom SP, tako da ce ovo biti oprostaj za mnoge igrace od igranja, poput Kjuela, a o njihovoj kvalifikacionoj grupi da i ne pricam. Tamo samo slepac ne bi prosao. Osim toga, sada nemaju starog lisca Hidinka na klupi.

Gana je najtezi protivnik jer nam ti afrikanci ne leze stilom igre. Mada, mislim da je daleko najbolja africka ekipa Obala S. Gana i Kamerun su negde tu, podjednaki. Ako zaustavimo Esjena, to bi trebalo da bude to. Apija i Muntari su takodje u ocajnoj formi, nisu kao na proslom SP, tako da ne vidim mnogo razloga za brigu, ali mislim da ce biti najtezi protivnik.

Matenaticar

pre 14 godina

Saberi, oduzmi,.., mozes i mnoziti integralite, ali Njemacka ne ide dalje, "Kenguri" imaju sanse, ali male, "Nesvrstani" idu dalje.
- Danas svi mnogo trce, ta osobina/prednost Njemacke je proslost, time Njemacka nije favorit u ovoj grupi!
- Keguri su nezgodni, oni ce izbaciti Svabe, ali ce izgubiti od "Nesvrstanih".
- Srbija ili Gana, ko ce biti prvi, nije ni vazno, idemo dalje!

ja

pre 14 godina

(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

Kazes da nemamo pobedu nad velikom reprezentacijom pa nemamo cemu da se nadamo. Hahahaha. Ja vas hrvate stavljam u isti kosh kao i Grke - losh kvalitet igraca koji igraju u prosecnim klubovima u prosecnim ligama ali je reprezentacija SLUCAJNO u proslosti imala neki uspeh i sada se vade na to ceo zivot. Ko vas i Grke uopste smatra za ozbiljnu fudbalsku naciju ? Glavni igraci vam igraju po Sahtjorima i Totenhemima, a u kvalitet vasih veznjaka smo se uverili protiv Belorusije kojoj ste postigli fantastican 1 gol. Da Bosna ima jachu odbranu ona bi za vas bila reprezentacija top klase. Kranjcar, Rakitic, Pranjic !? Ahahaha grohotom se smejem, za njih je Dejan Stankovic izmislio fudbal, o Krasicu necu ni da pricam...

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...

cukce

pre 14 godina

drage nam komsije pa vi cete se razboleti od kompleksa pa ovo je bilo samo izvlacenje, SP pocinje za 6 meseci, ja znam da imate kompleks od Srbije u vaterpolu, kosarci, tenisu pa i plivanju (odbokjku da ne spominjem jer ne znam ni dal imate reprezenteciju u tom sportu)al ovoliki u fudbalu nisam mogo da pretpostavim jos se i Slovenija plasirala (pa to je dupli kompleks) ili mozda u vasim medijima nema vesti o zrebu (iako se niste plasirali trebali bi vasi mediji da izvestavaju ipak je ovo najveci sportski dogadjaj u 2010. god)
moj savet: blago meni posvetite se i pratite skijanje jel vidim da ste tu dobri

idemo...

pre 14 godina

jao...jao...jao.... gana ce da nas pusti....bijemo australiju 1:0.....pobedjujemo nemce u 9+12min.... i pravac na slovence.....tu lagano i onda finale pre finala.....Engleska....ceo balkan navija za nas....ha,ha,ha


ma stvarno....

baki

pre 14 godina

lose...australija uvek igra dobro na SP (setite se pre 4 godine), plus igraci-australijski hrvati koji ce biti motivisani...gana je jedna od najjacih reprezentacija u africi, za njih ce biti kao da igraju kod kuce...nemacka, to svi znamo...sve skupa, nismo bas dobro prosli, ali ko zna.

gost 034

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.
(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

ne znam, ne mogu...odvojeno!!!
NAPRED SRBIJO...

Marko

pre 14 godina

Drage komsije,Hrvati.Vi nemate prava da pisete nesto o tome da li prolazimo ili ne,vi ste se pokazali u kvalifikacijama i svi znamo kakvu imate reprezentaciju.Preporucujem svim hrvatima da gledaju nasu reprezentaciju.Mozda ce te vi otici 2014 ako ne opet smo vam mi jedina opcija.P.S Cuo sam da izlazi igrica,kvalifikacije za svetsko prvensstvo 2010,pokusajte tako da dodjete u Afriku.Pozdrav za sve SRBE,prolazimo sigurno

Zorice m'rs kuci po petarde

pre 14 godina

Ocekivao sam grupu sa 'talijanima, ali sam odahnuo kad sam video grupu Brazil,Portugal,Obala Slonovace i Severna Koreja!
Naravno,odahnuo sam jel nismo u grupi sa Severnom Korejom...

aleksandar

pre 14 godina

Po meni veoma teska grupa.Gana je najbolja africka reprezentacija,Australija ima solidnu ekipu i uvek moze da iznenadi,a sto se tice Nemacke bespotrebno je govoriti.Ali samo hrabro,pa sta bude.Srbija!

petra.rudovci

pre 14 godina

dobar raspored. Ganu treba kidati,sa Švabama šta se uradi uradi,a sa Kengurima da se vade eventualne fleke.Srećno poletanje Orlovi

Uf uf

pre 14 godina

Nasa grupa je poprilicno teska. Nismo bas imali srece. Ipak sa hrabrim srcem i spretnim nogama mozemo uspeti da prodjemo dalje. Sretno moja Srbija!!!!

mamba Di

pre 14 godina

Najrealnije bi bilo da ove 32 repke daju pobednika,koji bi u "super" finalu igrao sa Ircima,koji bi se direktno plasirali u "super" finale ::---)))))))))))

Naprijed Orlovi

pre 14 godina

Pa, nije loša grupa, kako smo mogli proći. Samo se ne treba previše opustiti. Realno trebalo bi da prođemo grupu, samo da atmosfera u ekipi bude dobra.
SRBIJA U SRCU

trockey89

pre 14 godina

Kako su jadni ovi francuzi i italijani..
Gana je solidna, Nemci k'o nemci, uvek jaki, a australija moze da iznenadi.. Ali, ako bude sve kako treba, eto nas u polufinalu :)))

Idemo Dalje!

pre 14 godina

Nije lose,mada je moglo i bolje... Mozemo dalje,ravnopravno cemo se boriti sa Nemcima i Ganjanima,mislim da Australija nema sanse.Sto je takodje bitno,ako u 1/8 finala izbegnemo Engleze eto nas u cetvrtfinalu!
Grupa smrti Brazil,O.Slonovace,Portugal,S.Koreja
Platini namestio da Francuska kuglica bude malo toplija...

bobex

pre 14 godina

nemci,nemci....izvukoste se jedva 98'kad je bilo 2-2...


http://www.youtube.com/watch?v=U-kfISty7RM


al ovog leta cete puci ko rumuni...

http://www.youtube.com/watch?v=j-qu4VqRczg

http://www.youtube.com/watch?v=UQPaZPjSy7Q

18.06. dan za pobedu...

Nox

pre 14 godina

Ajooooj, već sam od bake iz Njemačke naručio šal njihove repke, mislim da će biti mahanja s njim nakon vaše međusobne tekme... :) Ali ipak,sretno vam bilo!
(majstor, 4. decembar 2009 23:16)
A ti lepo zamahni sal pa u djubre

Trixie

pre 14 godina

Не реците да нам заставу нису ставили како треба! Што се тиче групе, није лоше. :)

Napred Sloboda

pre 14 godina

Iako igramo u TRECOJ ligi,imamo DVA selektora na mondijalu i JEDNU veru da SRBIJA prolazi grupu!!!
P.S.Mnogo je siromasan recnik kakvi su ljudi i strucnjaci nasi Rade i Rajo!!!

Miladin Subotic

pre 14 godina

Na SP nema lakih protivnika. Trenutno imamo nacionalni tim koji moze da pobedi svaku od tri suparnicke reprezentazije. Dobro je sto nismo u grupi sa Brazilom ili Spanijom i svakako sa domacinom. Idemo u drugi krug, a posle treba misliti "na posle"

zex

pre 14 godina

..I nije toliko lose samo da nismo u grupi sa Holandijom.Sad samo da zadrzimo isti zajednicki duh i htenje na istom n eto nas u drugom kolu.

purger

pre 14 godina

"draga bivša braćo"
drago mi je kaj ste izvukli ovak laku skupinu ALi ne preporučujem vam ni optimizam jer nitko tko je u africi nije došao na lijepe oči.Možete biti i prvi Ali i zadnji.Ne želim nikom nesreću ali onak kak smo mi ispali od turaka nije za srčanog bolesnika

djole

pre 14 godina

Ova nasa grupa me strasno podseca na onu iz Italije 1990.Znaci gubimo od Svaba, ostale dve dobijamo,zatim pobedjujemo Engleze u osmini finala kao nekada Spance i idemo na Argentince u cetvrt-finale, isto kao u Italiji samo sada sa drugacijim ishodom.I na kraju opet sa Svabama u finale.Naravno i tu pobedjujemo.
Kad' mogu Ganci i Australijanci da budu toliki optimisti mogu valjda i ja malo sebi da dam oduska.

SRBSKA CRNA GORA

pre 14 godina

SRBIJA-njemačka 2-0 SRBIJA-gana 1-0 SRBIJA-australija 3-0 mislim ni jedna od ovih ekipa nema toliko dobar napad da našoj odbrani(najjačoj u svijetu) da gol.a ni neku odbranu da se odbrane od našeg solidnog napada...najteže protiv gane,al prolazimo kao prvi s maximalnim brojem bodova.. SRBIJA 9 gana 6 njemačka 3 australija 0 DO TITULE!!! SRBIJAAAAAAAAA

Mladen

pre 14 godina

Ljudi, samo da kazem nekoliko stvari! jeste nemacka preteska za nas, ne zovu ih za dzabe panceri,tvrdi organizovani i disciplinovani do samog kraja! bice muka, bice krvi i znoja, ali mora da se zubi stisnu i da se suocimo! mora se hrabro i pozrtvovano, kao da ne postoji sutra! jedino tako mozemo dalje da idemo, da igramo muski, tvrdo i borbeno! nema nazad, samo napred! mozda su veliki na mapi ali na travi smo podjednaki! Samo, niko ne spominje to, da ako budemo drugi idemo na englesku koja ce realno da bude prva, i to ce biti isto tezak i mucenicki mech! Zato orlovi glavu gore, rasirite krila i punom snagom i srcem u visine!

NIKSICANIN

pre 14 godina

naravno da srbija ide dalje.. moji crnogorci nijesu prosli zato navijam sad za bracu srbe.. jedva cekam utakmice :))) naprijed srbijoooooo ojhaaaaa

Babin_zub

pre 14 godina

Da ne ureknem,zreb nas je posluzio.Ovo nikako ne sme da uspava nase reprezentativce,vec da im da krila da ucine sve kako bi iskoristili zreb da budu prvi u grupi,a tada da razmisljamo dalje.
Sada sam potpuno miran,verujem Anticu i jedva cekam prvenstvo,a pre toga - VIDIMO SE KOD MOSKVE DA RAZMENJUJEMO SLICICE!

I upamti, prvi metak je presudan:)

pre 14 godina

Samo polako braćo, već razmišljate o osmini finala. A svako ko makar nešto zna o fudbalu kapira da nismo baš prošli najsrećnije. Veoma nezgodna, izjednačena grupa gde svako može pobediti svakoga. I baš se radujem duelu 'starih drugara' Brazilaca i Portugalaca :-). Koji će to da bude boj.

mm

pre 14 godina

Ako se kojim slucajem ukrstimo sa Englezima, vec vidim kako ce navijaci da se jure preko JAR-a, Nigerije, Burkine faso.... pa sve do sahare, a onda ce nasi da probaju da ih usmere preko sredozemnog mora i grcke u srce sumadije :)

hanssssss

pre 14 godina

Tooooo...Sta vam je ljudi deremoo Neemceee,1000 posstoooo..Ko je gledao Svabe kako igraju,jasno mu je..Pored Vidica i Ivanovica,nemaju sanse sa bunarenjem..Sa Ganom ce biti cupavo,brzi su od nas...Australija niti smrdi niti mirise..Prolazimooooo..

Zoran

pre 14 godina

Ne trosišite džabe riječi. Nama je sve jedno u kojoj smo grupi. Takva smo reprezentacija da ne garantujemo ništa. Svak nas može razvući ko budale, a možemo i da iznenadimo. Mada je ovo prvo mnogo verovatnije.

edo

pre 14 godina

Puno srece Srbiji na SP.Izvukli ste tesku grupu,ali uz timski rad sve je moguce.Hvala svima koji su navijali da Bosna prodje Portugal.
Jos jednom sretno i pozdrav iz BiH.

Drogba

pre 14 godina

Ne mogu da shvatim Hrvate i Srbe koji se neumorno prepucavaju mjesecima i godinama oko toga je li neko pio 4 ili 6 puta na nogometnom SP ili EP, je li neko bio 1. ili 3. na vaterpolskom SP i EP, 2. ili 5. na rukometnom itd itd....i daju mogucnost vjecitim luzerima poput prije svega BiH a onda i Slovenije da se nasladjuju a nikad ni u cemu nista nisu uradili niti ce. Stvarno nema potrebe za tim i velika vecina normalnih ljudi to shvaca...a onim drugim svakako nema pomoci. SRETNO!!!

DejanPetkovic

pre 14 godina

Mozda izgleda grupa naivno i bezazleno,ali meni se cini kao jednom od jacih.....treba imati u vidu kako su se owe reprezentacije kvalifikovale.
Uglavnom mozemo dalje...

wolfenstein

pre 14 godina

Mislim kako je Srbija dobila dobru grupu, morat ćete se prilagodit različitim nogometnim stilovima...sa Njemcima borba za svaki metar travnjaka a sa Ganom otvoreno,onako po afrički
Uostalom,mi smo švabe već okidali a sad se vi trebate pokazati

Panta

pre 14 godina

Vidim da nas podcenjuju ovi treneri ekipa u nasoj grupi pogotovo Lev ali samo neka podcenjuju na kraju ce se cesati tamo gde ih nije svrbelo....

Cuo sam te

pre 14 godina

Zamolio bih komentatora sa RTS-a, Acu, da se ne izmotava sa citanjem slova kao da je posao u zabaviste. A, B, C, D se cita A, Be, Ce, De. Mnogo para usi i zvuci prostacki kada nema samoglasnika iza suglasnika.

Jovan

pre 14 godina

iskreno,mislim da ce Gana najvise da nas namuci,jer ih trenira nas covek,a i to je africka zemlja,dosta trce...Takodje mislim,da iako su Nemci iskusni,da cemo njih pobediti,dok je sa Australijom sve moguce,i oni znaju da igraju.U svakom slucaju,prolazak dalje je sasvim realan,pod uslovom da se igra borbeno i disciplinovano,kao i u kvalifikacijama.Nek im je sa srecom...

Nox, sa verom u Sv. Radomira

pre 14 godina

Vidim komentare tipa: na cemu temeljite toliko samopouzdanje, kada ste pobedii neku jaku reprezentaciju??? itd.
Ne brinite dusebriznici, ove najjace reprezentacije smo ostavili za kraj, bice nam desert na SP!!!
Uz to, da primetim da smo pre finala izbegli Spaniju, Brasil, Holandiju, Portugal, Obalu Slonovace, sugave Talijane. Kad vec stignemo tamo nije ni vazno ko ce biti protivnik, oni ce se vec dobro izmakljati medjusobno do tada. A mi do polufinala lagano, pa tu poslastica sa Englezima, Francuzima ili Argentincima. Zivi bili

ForeverSRB

pre 14 godina

Gana ce da nas otrese, Nemci ce tradicionalno rutinski protiv nas, sa Australijom cemo da se brukamo.

Nadam se da ce solidna kvota da bude na nase protivnike...
(28 dana bana, 5. decembar 2009 14:06


To si isto rekao za francusku i Rumuniju,moj "Srbine"...

Robbie

pre 14 godina

Izgleda da Hrvati najvise komentarisu SP. Ne zna se da li ih vise boli sto smo otisli mi ili Slovenci. Ovako, morace uz Karlovacko i one crveno bele pokrivace za tegle da gledaju tekme na TV, a oni najzagrizeniji spanske serije u to vreme iz inata :)

Kole

pre 14 godina

Bez namere da navijacki gledam na ovaj zreb, po kvalitetu prikazanih igara, cini mi se da bi Srbija i Gana lagano mogli ne samo u drugi krug vec i dalje s obzirom da se nasa grupa ukrsta sa onom smehotresnom gde su englezi i ameri.

Немања

pre 14 godina

Опет шваба ударио на нас! Како им бре више не досади?

Италија опет шампион.

Webber

pre 14 godina

Prvo sto mi pada napamet a vezano je za Australiju je da je sa proslog prvenstva izbacena od strane sampiona Italije, i to rezultatom 1:0.. Gol su postigli iz nepostojeceg jedanesterca..

Srbin iz Londona

pre 14 godina

mnogo brate, ali mnogo bih voleo da se na neki nacin ipak sretnemo sa blentavim, prepotentnim, ljigavim Englezima. Ovde sam, sa njima i ne mogu da opisem koliko su odvratni. Utakmica sa njima (i naravno njihov apsolutno siguran poraz) bi mi beskrajno prijala....ZATO SRBIJO, PUCAJ NA DRUGO MESTO

Munze Konza

pre 14 godina

Idemo dalje! Ganu i drugi tim Hrvatske dobijamo sigurno, a i Nemci bi mogli da puknu posle onih srećnih 2-2 od pre destak godina! Ne bi me čudilo da budemo prvi u grupi, a posle - šta nam Bog da.

plavi

pre 14 godina

Tog sad vec davnog nedeljnog popodneva,21.juna 1998.godine, na stadionu Felix Bollaert u Lensu odigrali smo s Njemcima 2:2...sto bi rekli "istoruja je pokazala da voditi 2:0 protiv Njemaca i nije neka prednost"....protiv Svaba cemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu,ali se bojim da li cemo proci...znaci prvo Gana,i stavrno je to mozda presudna utakmica poznajuci nas mentalitet...onda u drugom kolu Svabe(isto kao i '98),i na kraju kenguri...Iran je probio Mihajlovic,cijelu utakmicu smo se patili...onda najbolja utakmica na prvenstvu s Svabama,pa u Nantu Komljenovic na pocetku zabija,a kasnije gnjavaza...Perica dobija zuti zbog simuliranja, nasi guse igru itd.Stara jugoslovenska skola...sad,12 godina poslije,imamo li novog Mijatovica u ekipi,ili nekog veterana poput Piksija,ili najmladjeg reprezentativaca poput Dekija?Tesko pitanje,ali nadam se da cemo imati srece k'o komsije '98...oni ludi ofarbani Rumuni,onaj neposotjeci penal,Svabe s igracem manje...na tom prvenstvu im je Pineda pokazao gdje su,samo nazalost kasnije,je Pinedu i Ortegu dos'o glave onaj plavi Holandjanin u finisu,onaj pas preko citavog terena,kao sto je nas dosao onaj crni Holandjanin u 90.min....sve u svemu fudbal i jeste najvaznija sporedna stvar na svijetu...nadam se barem polufinalu,ili finalu...jer kakav bi ja bio Srbin kad bi se zadovoljio samo odlaskom na SP.Idemo u Afriku da postanemo prvaci svijeta.Kao Zvezda 1991.

ja

pre 14 godina

(Davor, 5. decembar 2009 13:27)

Davore vidis ja sam ovde vec napisao - to sto se vi vadite na rezultate iz proslosti isti ste kao i Grcka - slucajno imali uspeha u proslosti a igraci su vam JEDNA VELIKA NULA. Kvalifikacije za Euro ste prosli u euforiji, a na Euru niste mogli drugu ekipu Turske da pobedite (veliki broj igraca im bio povredjen). Na svetskom vas izbacila velesila Australija.

Hrvatska = Grcka, dve najvece prevare evropskog fudbala, sa igracima slabog kvaliteta

Celinac-Banja Luka

pre 14 godina

Grupa srednje tezine. Bice tesko ali u prolaz ne sumnjam. Mislim da sa njemcima u najmanju ruku mozemo igrati ravnopravno,od australije smo definitivno jaci,a Gana nezgodna reprezentacija ali mozemo igrat sa njima. ALI imam samo jednu rijec ITALIJA. Ne mogu vjerovat kako se ljudi zrebom uvijek provuku. Sve u svemu NAPRED SRBIJA!!!!!!!

Predo

pre 14 godina

Najvaznije je da nema euforije i da se smatra uspjehom i ako prodjemo grupu. Tako rastereceni i slozni, bez velikog pritiska, i fudbaleri bi mogli iznenaditi, poput vaterpolista i kosarkasa. Grupa je solidna i mislim da me mec protiv Njemacke najmanje brine. NIsu to oni nekadasnji Nijemci, vec Poljaci i ostali.

Aki

pre 14 godina

Što se tiče Francuske i nije im tako laka grupa, oni su i od Austrije izgubili u gostima pa kako neće od J.Afrike. Realno i Meksiko je gadan tim kao i Urugvaj. Realno, mogu Francuzi sve tri utakmice izgubiti. Što se tiče Nemačke, nije ih hteo žreb, jer skoro sigurno gube od Ganaca i Srba. Slovenija i Engleska prošle odlično, kao i Španci, Italijani i Argentina. Holandija će po običaju lako proći grupu da bi ispala u eliminacijama. Portugal ispada u grupi smrti čak i ako Kristijano bude u punoj formi.

Djoksa

pre 14 godina

Mislim da svi mozemo da se slozimo da smo dobili srednje tesku grupu u kojoj imamo realne sanse da prodjemo dalje.Ono sto mene brine je grupa sa kojom ukrstamo(gr.C,Engleska),drugim recima moramo ici na prvo mesto u grupi.Sad,da li je to realno...

from hr

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.

VASKEZ

pre 14 godina

realno grupa po meri nemci favoriti a ostale tri reprezentacije su tu po kvalitetu mislim da idemo DALJE uz POZITIVNU ATMOSFERU sto posto prolazimo.

Dudo

pre 14 godina

Moglo je i bolje, ali dobro. Zamislite da smo upali na mjesto Portugala, sa Brazilom i Obalom Slonovace... Ne treba se zaliti, ujednacena grupa, ali svakako je Srbija favorit za prolaz, treba se boriti za prvo mesto da se izbegne Engleska. Grupa C najlaksa, Englezi ce se prosetati, najteza grpa G, Brazil i Obala Slonovace prolaze, Portugal ce ispasti.

Losmi

pre 14 godina

Nemci su naši i boziji!!! Da im naplatimo 98 i 2 autogola.
Gana ce biti teska, dosta je X.
Australija na misice 1-0.
Osmina finala i protiv Slovenije ili SAD.
A posle sta bude pricace se...

Lauda

pre 14 godina

Najzad malo srece na izvlacenju.Imamo opravdanih razloga za umereni optimizam jer je grupa vrlo ujednacena.Impresioniran sam "spe'takl" grupom-Brazil,Portugal,Obala Slonovace,Koreja.Nazalost,francuzi se opet provukose!!!

zdravko

pre 14 godina

da li se samo meni ucinili ili?
naime, kao druga iz 2. sesira je izvucena obala slonovace, koja nije mogla u grupu A jer je tamo vec bila jedna africka reprezentacija(Juzna Afrika), grupa B je bila vec popunjena, pa je logicno trebala ici u grupu C, zajedno sa Engleskom i SAD.Zasto je onda nekim "cudom bozijim" Obala Slonovace zavrsila u grupi sa Brazilom,a u grupu C po istom principu - "cudo bozije" uletila najlaksa reprezentacija iz 2. sesira?!?!?!?
Francusku da ne spominjem...
Pa kazu nije namjesteno, ma daaaajjjj
BANJA LUKA

perrke

pre 14 godina

Ako se malo bolje pogleda, dobili smo slicnu grupu kao i pre 4 godine. Prvi mec sa Ganom je kljucan, isto je bilo sa Holandjanima, jer tesko je posle vaditi se protiv Nemacke.
Realno, mozemo da budemo prvi, a mozemo i poslednji. Sa Nemcima mozemo da igramo, ali ih nismo dobili 50 godina ili duze, sa Australijom nece biti ni malo lako, a Ganu da ne pominjem, oni su mozda najnezgodniji u grupi.
Nadajmo se da ce ovog puta organizacija biti bolja nego u Nemackoj, a samim tim i rezultat. Srecno!

popac

pre 14 godina

gledam i ne verujem kolko je srece imala ova Francuska koja se pala u najbednijoj grupi u istoriji svetskih prvenstava. Srbija moze glatko da prodje grupu ukoliko igra kao u kvalifikacijama, zajedno sa nemcima. Bodrimo plave, crvene i ostale nashe garniture dresova i nadamo se najboljem. DUNGA, ZOVI RONALDA, FUDBAL NIJE ISTO SA I BEZ NJEGA.... eL fenomeno...

Holando-argentinac

pre 14 godina

Citao sam nekih 50 komentara, al stvarno ne mogu da verujem.....!
Covek pomisli,vi svaki put dogurali do polufinala SP ili EP. Nema problema,takav vam je mentalitet!

Aleksandar

pre 14 godina

Stojković,Ivanović,Vidić,Kolarov,Subotić,Milijaš,Krasić,Jovanović,Stanković,Žigić,Pantelić....Ovaj tim donosi sledeće:Sa Nemačkom nerešeno,sa Ganom pobeda,sa Australijom demoliranje!!!!!S Antićem na klupi-NAPRED ORLOVI!!!!

VLADA

pre 14 godina

Dobro smo prosli.U prvom sesiru,realno samo je JA.slabija od Nemacke.Nemci,su zvucno ime,ali,moze se protiv njih.Gomez i Klose,su maciji kasalj,za nasu odbranu,Balak je mator,nemaju vodju na terenu,u najgorem slucaju bice nereseno.Gana je opasna,tu vec nismo imali srece,dobro je sto ih vodi Rajevac,Antic je bolji trener od njega,takticki smo jaci.Australia ce biti najlaksi rival,dobro je da ih ne vodi Hidink kao na proslom svetskom,sve u svemu,ocekujem da cemo lagano proci grupu

Nije zlato sve sto je Francuska

pre 14 godina

Da li ste videli facu Platinija kada je izvucena Francuska? Nije cak ni pokusao da glumi da je iznenadjen...

Red Marquis

pre 14 godina

Dobro je što prvu ne igramo sa Nemcima. Dobro je i to što nas nije zapala Brazil i Obala Slonovače grupa.
Moglo je i lakše, moglo je i bolje, kao ona španska i talijanska grupa.
Realno,imamo ekipu za drugo mesto pa na Engleze...što se isto može proći.
p.s.A još kad bi nekim čudom tukli Švabe, pa to bi pamtio do smrti...
IDEMO DALJE!!!

aussie

pre 14 godina

Rodjen sam u Srbiji a zivim u Australiji, tako da je za mene ova grupa emotivno veoma komplikovana.

Sto je najgore i realno je jaca nego sto se na prvi pogled moze uciniti.

Nemacka- jaka reprezentacija koja uvek odlicno igra na svetskim prvenstvima. Mislim da je svaki put kada je ucestvovala prosla grupnu fazu. Tradicionalno nam ne lezi. Seca li se neko kada smo ih poslednji put pobedili?

Gana- izuzetno kvalitetna Africka reprezentacija. Afrika na svakom svetskom prvenstvu posalje neku selekciju koja iznenadi. Ne mislim da ih je nemoguce pobediti, ali nece biti jednostavno.

Australijanci su nezgodan tim. Mnogo trce, a tehnicke i takticke nedostatke nadoknadjuju fanaticnom borbenoscu. U Australiji je u svakom sportu do fanatizma izrazen kult reprezentacije i svi njihovi igraci daju svoj maksimum kada nastupaju za nacionalni tim. Oni su prva reprezentacija koja se kvalifikovala za svetsko prvenstvo u JA. Tradicionalno ne leze Srbiji i tukli su nas na OI 1988 i 1994. Sa druge strane ima trenera koji je po mom misljenju nedorastao zadatku tako da njihov tim igra promenjivo i moze da izgubi bukvalno od svakoga.

Na samom kraju moja zelja umesto prognoze.

1.Srbija
2.Australija
3.Gana
4.Nemacka

djape

pre 14 godina

ukazao mi ortak na činjenicu da smo uvek prolazili grupu kad smo igrali protiv nemaca na svetskom -
1954 1/4 finale
1958 1/4 finale
1962 1/2 finale
1974 drugi krug
1990 1/4 finale
1998 1/8 finala

plus nam je ovo prva završnica svetskog prvenstva van evrope još od '62 i čilea a tad smo bili u polufinalu tako da... :)))

гледајмо реално

pre 14 godina

Прво играмо са ганом. они су јако незгодни али ако ми будемо у првој постави у дефанзиви мислим да у најгорем случају ће бити нерешено. сувише је наша одбрана јака да би од њих изгубили.

друга утакмица је са немцима. можда и најслабији носиоц,све је на нама имамо квалитет и мислим да је ред да им вратимо за све од раније!

надам се да трећа утакмица неће пуно одлучивати и да ћемо то играти реда ради,наравно ако предпоставимо да смо се квалификовали раније.
и да то не урадимо боље што су они задљи да можемо да се вадимо него да је то била немачка рецимо. уопштено од љих смо сигурно бољи...


храбро момци и само да се нико не повреди.

Maj nejm is Klajvert... Patrik Klajvert

pre 14 godina

Draga bratjo, al tje Mexico da napenali ove ubajatjene Francuze, koji se vetj 2 mondijala namestaju da ih neko iskljuca sa tri jedan. Jel ziv&zdrav onaj Borgeti? Kakav je to maestro ...

milos

pre 14 godina

TOOOOOOOOOOO! Igramo sa Nemackom!!!!!! Bolju grupu nismo mogli dobiti. Ganu i Australiju bi trebalo da dobijemo, a utakmica sa Nemackom nam je odlicna priprema za osminu finala.

DJENE DJENE

pre 14 godina

Odlicna grupa ni jaka da nemamo nikakve sanse ni mnogo slaba da se mnogo opustimo pa da se opet obrukamo...klacemo se sa Nemcima mada ni Gana nije mnogo slabija od njih...imamo sanse da budemo prvi u grupi i prodjemo dalje a posle videcemo sve je moguce....ciljamo na medalju....Srbi smo ne zadovoljavamo se sa malim uspesima....

Pete

pre 14 godina

Nisam baš siguran dragi Srbi da ste dobro prošli.Gana i Njemačka su vrlo tvrd orah a morat ćete dobit Australiju u zadnjem kolu za prolaz...Bit će žestoko trebat će puno sreće.

Nikola...

pre 14 godina

Imam osecaj da cemo sa Ganom teze izaci na kraj nego sa Nemackom, a dobro je to sto bi trebalo poslednju da igramo sa Australijom gde ce nam pobeda, nadam se, u tom trenutku mnogo znaciti...

Miloš

pre 14 godina

Ovo je namerno provociranje,sramota i uvreda,nadam se da ce savez uputiti zvanican protest.
Zastava drzave koje nema,i da je bilo srece i pravde nikada je nije ni trebalo biti.
A vi pesimisti dajte malo vere u SRBIJU!
IDEMO DALJE! ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU! S VEROM U BOGA ZA KRALJA I OTADZBINU!
SRBIJA DO POBEDE!

kladionicar

pre 14 godina

Iskreno nema sanse da prodjemo.
1.Nemacka
2.Ghana
3.Srbija
4.Australija
Nemci ce biti prvi jer su najaci a Gana ce se o
secati ko kod kuce jer mi idemo na njihovu teritoriju,njihovu klimu. Gledao sam tu ekipu mnogo trce i mi tu nemozemo da im pariramo. Evo i njihov tim:
Goalkeepers:

Richard Kingson (Birmingham City, England) George Owu (Al Masry Club, Egypt) and William Amamoo (Vasalund, Sweden)

Defenders:

John Paintsil (West Ham, England), Hans Adu Sarpei (Bayer Leverkusen, Germany) Harrison Afful (Asante Kotoko, Ghana) Francis Dickoh (FC Utrecht, Holland), Kofi Amponsah (Appollon Kalamarias, Greece) Eric Addo (PSV Eindhoven, Holland) John Mensah (Rennes, France), David Addy (Wa All Stars, Ghana)

Midfielders:

Anthony Annan (Stabaek, Norway), Haminu Draman (Locomotiv Moscow, Russia), Sulley Muntari (Portsmouth, England), Laryea Kingston (Hearts, Scotland), Prince Buaben (Dundee Utd, Scotland) Michael Essien (Chelsea, England)

Strikers:

Eric Bekoe (Asante Kotoko, Ghana) Emmanuel Agyemang Badu (Berekum Arsenal, Ghana), Emmanuel Banahene (Heart of Lions, Ghana) Junior Agogo (Nottingham Forest, England), Quincy Owusu-Abeyie (Celta Vigo, Spain) Matthew Amoah
A cak i da prodjemo prvi necemo biti sto znaci da idemo na jednu Englesku koja je po meni jedna od kandidata za titulu.

johnatan

pre 14 godina

Sta vam je???
Pa jesu Francuzi dobro prosli sto se tice nosioca grupe Juzne Afrike...ali Meksiko je uvek neugodan , ani Urugvaj nije za potcenjivanje...prisetite se 2002. Francuzi ispadaju provereno!!!!

wlado

pre 14 godina

lepa ujednacena grupa, dobro da nismo zalutali sa japanom kamerunom i holandijom...zao mi slovaka...

a spanci...sta reci...izgleda kad si dobar imas i srece

Ivan

pre 14 godina

Koliko sam čitao istorijat svetskih prvenstava kada kod se održavalo u Evropi pobedila je evropska ekipa, kada kod se održavalo van Evrope pobeđivao je Brazil, Argentina ili Urugvaj. Mislim da je bio samo onaj jedan izuzetak u Svedskoj kada su osvojili Brazilci, a i on čisto da potvrdi pravilo. Mislim da će i pored svega sto im se dešavalo, Argentinci sa motivisanim Mesijem osvojiti ovo prvenstvo sa sve ludim Maradonom. Mi ćemo biti prvi u grupi, zatim ćemo dobiti Sloveniju, ili ko već bude bio drugi tamo iza Engleza, a posle, videćemo,...

Krle

pre 14 godina

Ajd i ja da ostavim neki komentar. Utisak je da su Slonovi prošli najgore, Paragvaj najbolje i da su grupe prilično ujednačene.
Što se nas tiče potpuno realno je da budemo treći u grupi i to bi bio uspeh u odnosu na prošlo svetsko kada smo bili četvrti bez osvojenog boda.
Međutim, ukoliko odigramo nerešeno (ili više u šta nisam baš siguran) prvu sa Ganom, onda mi se čini da možemo i do drugog mesta u grupi što bi bio epohalan uspeh. Mislim da je to realno.

sujeveran

pre 14 godina

ljudi ostavite hrvatske komentare na miru! kad god nas hrvati omalozavaju u postovima, uvek nam donesu dobru srecu!! setite se koliko su nas pljuvali na svJetskom prvenstvu u vaterpolu, ili na skorasnjem kosarkaskom sampionatu, pa smo opet daleko dogurali.
stavise, kad god je neki hrvat ostavio komentar na b92 tipa "Svaka cast komsije, navijamo za vas", mi smo sledecu utakmicu izgubili, i to bas gadno. tako da, @from hr, hvala ti na lepim zeljama.

dusanmal

pre 14 godina

Osrednja grupa za nas, dobra pocetna sansa. Lider (Hemacka) u opadanju, pacer (Australija) zaista pacer - kvalifkovani protiv sila kao sto su Katar, Bahrein, Uzbekistan, te sredina mi i Gana - dobar ali ne nezamisliv tim. Prva utakmica resava.

Puno komentara da je Francuskoj bolje... J.Afrika kao domacin automatski dobija prolaz (npr. Juzna Koreja-Italija...) te ce se kvalifikovati. Francuzima preostaju Meksiko (dugorocna fudbalska sila) i Urugvaj (odgovorni za eliminaciju Kolumbije i izabcili Kostariku koja je tukla Ameriku...) Mrka kapa, da budu srecni ako nisu poslednji. Nikako ne bih menjao grupu sa njima...

SrbIN

pre 14 godina

Srbija do polufinala!!! Nema tu šta da se priča, fudbalere na okup, profesionalizam i borbenost od selektora do golmana!!! U svakom drugom slučaju potop.

Vasilije Ilic

pre 14 godina

Radomire, ne gledaj sesire,
ni od koga Srbin ne zazire.
Srbija ti klice pobednice,
medalje se Srbin ne odrice.
Srbija te u Afriku salje,
ne vracaj se kuci bez medalje.
Ako tamo sve od sebe damo
pred skupstinom da te docekamo.

Pesnik : Ilic Vasilije od Semberije

Marko

pre 14 godina

Svi su favoriti dok im Lipi, ponovo, pokaze kako se uzima titula svetskog prvaka. Ne volim kako Italijani igraju, ali ne znam koliko puta treba da dokazu da ih ne treba potcenjivati. Sto se tice Engleske, cetvrtfinale je neki maksimum, ako ne nalete na Srbiju u osmini finala. Ne moze ni jedan Kapelo napraviti ekipu od grupe manekena. Ovi sto pricaju kako "Ganjani" i Nemci mnogo trce i nabrajaju gde igraju njihovi igraci nek pogledaju gde igraju nasi igraci. Mislim da niko od njih nema prvotimce i Celsija i Mancester Uniteda i Intera. Antic moze da bira da igra kroz sredinu, preko krila, opasni smo iz prekida, uglavnom mozemo da damo gol iz svih situacija, a o odbrani ne treba mnogo pricati onima koji nesto znaju o fudbalu. Samo da se dobro priviknu na klimu i da ostanu slozni i disciplinovani i bice prvi u grupi. Ima Srbija dosta mana, ali nedostatak trcanja nije jedna od njih, ne vise. Cak i nasi centarfori, pogotovo Pantelic, trce celu utakmicu i odradjuju posao na sredini i u odbrani.

Dex

pre 14 godina

Sada reprezentacija Srbije ima dva aduta: 11 igraca igra za Srbiju (nema vise onih koji pomalo igraju za protivnika) i ima dirigenta svetskog kalibra Antica. Znaci, uz veliki MOTIV i ZALAGANJE i nesporan kvalitet igraca mozemo opusteno da gledamo SP. Napred SRBIJOOOOOO......

Ivan_Delija

pre 14 godina

U bre gde bas Ghana da nam padne :-),samo da ne bude ono nase cuveno 'sad svi znaju da igraju fudbal'.
Mislim da nas druge zemlje vise postuju nego mi sami. Evo recimo kladionica bwin nas je stavila na desetom mestu za osvajanje prvenstva!!!!

Ljuba

pre 14 godina

Odlicno smo prosli.

Ako bi bili uspeli da budemo prvi u grupi mislim da se sastajemo sa drugim iz C grupe, a to bi trebalo da prodjemo, posto je to najslabija grupa. Dalje sad, ako prvi deo kostura cine grupe A, B, C i D...u svakom slucaju bi mogli da dobijemo slabije ekipe (Juzna Afrika, Argentina nosioci), nego da smo u drugom delu kostura (grupe E, F, G, H) gde su nosioci Brazil, Spanija, Italija, Holandija.

Naravno sve pod uslovom da je ukrstanje ovakvo kako ja mislim.

sasaCalifornia

pre 14 godina

Cinjenice vam nisu korektne, 1994 na SP u Americi su prosli Argentina i Bugarska, a Argentina je izgubila od Ruminije u drugoj rundi 3:2 u najverovatnije najkvalitetnoj i najboljoj utakmici tog SP. To su najverovatnije bile 2 i najace selekcije sa 2 legende fudbala, Maradone i Hagija, i Argentina, po mom misljenju bi najverovatnije bila favorit da pobedi SP da organizatori SP, pod pritiscima americke vlade nisu izbacili Maradonu sto je psihicki delovalo vrlo negativno i pokazolo se na terenu. Za Rumuniju je igrao i Zvezdin Belodedic.

Ljuba

pre 14 godina

Nema lakih protivnika, pa ovo je svetsko prvenstvo! Treba biti hrabar i boriti se casno i posteno za svoju zemlju i svoj grb! Sve je na nama mozemo biti prvi u grupi sa 3 pobede i zadnji sa 3 poraza! Napred Orlovi!!! Napred Srbija!!!

gospodin coek

pre 14 godina

pa tek sada sam poceo ta kontam da je gana takoreci domacin. lako se moze desiti da gana prodje dalje a mi i njemci odlucujemo o drugom.

i plus ocekujem da ce se jedna africka selekcija gurati da bi stigla u polufinale, jer jos samo sa africkog kontinenta niko nije igrao u polufinalu.
svi se sjecamo azije 2002 kad su sudije pravile dar-mar italiji i spaniji samo da bi j. koreja igrala u polufinalu.

Nemanja

pre 14 godina

kao sto rece i selektor nemacke "zanimljiva grupa".mislim da je nemacka u rangu obale slonovace stim sto zna uvek igrati dobro velika takmicenja za razliku od africkih zemalja.ko je pratio utakmice nemaca protiv rusa i prijateljsku protic obale slonovace zna o cemu pricam.stim sto mi je u glavi i dalje polufinale eura i pobeda nemaca protiv turaka gde su bili potpuno razbijeni a ipak dobiju.kako je nekad izjavljivao gari lineker"fudbal je igra sa 22 igraca u kojoj nemci uvek na kraju nekako pobede".gana je isto tu negde malo slabija od nemaca na taktickom planu.tako da mislim da je grupa solidna,mozemo dalje a i ne moramo sve zavisi da li cemo otici da damo maksimum svih 90 min na svakom mecu,jer sam siguran da nema tima koji ce doci a da ne grize kao nikad do sad.

Banjaluka SRB

pre 14 godina

A sto nema naseg prvog komentara? OK, nema veze samo smo htjeli reci da prolazimo grupu, a dalje nek nam Bog pomogne sto vise da doguramo.

Popica

pre 14 godina

Necu da raspravljam o grupi,idemo dalje sigurno.Samo je pitanje dali cemo biti 1 ili 2 u grupi.Kostur za dalje razigravanje nam je prelak.OCEKUJEM "ORLOVE"U CETVRTFINALU!!!!!!!!

ognjen

pre 14 godina

Za mene je ovo grupa po mjeri.....taman dovoljno jaka da nam ne dozvoli ni na sekund da se opustimo,a opet realno smo jaci od Gane i Australije,a s Njemcima,pa ja mislim da je red da im se konacno osvetimo za neke stvari.....

Realna srbenda

pre 14 godina

Realno put do polufinala nam je otvoren...a onda je sve moguce...pa da Bog da,da docekamo bele orlove na platou ispred skupstine...SRBIJA do tokija...

Coa

pre 14 godina

moglo je i bolje, ali i mnogo gore...

ako budemo prvi dolazi nam poslastica- Ameri... pa onda u 1/4 finalu dolazi vreme da vratimo Argentini za 1990... moze i na penale :)

onda u polufinalu Spanija ili Italija...
hmmm...ne zvuci lose, pustite me da sanjam! :)

anti franjevac

pre 14 godina

Bez euforije. Grupa je ujednacena. Mi mozemo da budemo i prvi u grupi, ali i da uzmemo bod ili tri. Australija nije ni malo naivna a o Gani da ne govorim. Nemac je uvek Nemac i sigurno prolazi grupu. Sve u svemu imamo sanse ali Antic mora da zadrzi pre svega nacin razmisljanja kao u kvalifikacijama.
Srecno Srbijo!

Lunke

pre 14 godina

Ne slazem se da je grupa laka,nasu grupu na zvanicnom sajtu zovu grupa smrti zajedno sa grupom G.Nemacka uvek dobro igra kakav god tim da ima.Gana je reprezentacija koja se prva plasirala na svetsko iz Afrike,a i u Nemackoj su prosli grupe.Australija nije ni malo naivna i mislim da smo iz tog drugog sesira mogli izvuci dosta lakse tipa Honduras ili Zeland.Bice tesno jer su sve tri reprezentacije ujednacene,a Nemacka mi je sigurna.Prvi mec kljucan,ako pobedimo Ganu skoro pa smo se plasirali dalje,a u 1/8 finala Engleska :-(((

gospodin coek

pre 14 godina

utakmica sa ganom je najvaznija. tu se nesmije kiksat, jer ce onda biti vrlo tesko, skoro nemoguce izvlacit se protiv njemaca.
bas mi je zao ovih iz obale slonovace, ponovo ih isto snadje. sad su cak i gore prosli nego prvi put sa brazilom i portugalom.

Osim Antic

pre 14 godina

Da li smo imali srece na zrebu?
I DA i NE! Sve zavisi od toga koliko realno ocenjujemo snagu nase repke! Licno mislim da imamo veoma kvalitetnu ekipu, spoj mladosti i iskustva i odlicnog trenera. I ako se ne varam u toj svojoj proceni, zreb je bio odlican (Nemci-najslabiji od top repki,maksimum pokazali na proslom EP,klimatski uslovi im nece odgovarati, Gana- nisu najjaci u Africi, ali mislim da prolaze dalje sa 2 mesta, AUS-4 mesto garant) ! Prolaz iz grupe otvara vrata 1/4 finala a tamo sta bog da.
Ako nasa repka nije bas tako dobra, onda bas nismo imali srece na zrebu. Mogli smo zaglaviti u grupi sa Spanijom, Cileom i Hondurasom, lagano proci u drugi krug, izblamirati se protiv Brazila i pravac kuci!
U slucaju dobrog raspleta u grupi, smesi se mec protiv Argentine u 1/4 finalu i prilika da nam (i svim komsijama koji ce navijati za Srbiju) boginja fortuna vrati to sto nam je uzela te davne 1990 godine!!!

sky

pre 14 godina

Po meni je ovo odlicna grupa pogotovo ako poredimo onu s proslog svetskog prvenstva.
Prvo Srbija nije ono sto je SCG tad bila, a i Nemacka nije vise kao sto je nekad bila.
Uz ovakvu igru i formu iako smo slabiji od nekih jacih reprezentacija i to za klasu, mislim da nemce najzad mozemo da tucemo na mundijalu. Ostali sastavi u nasoj grupi ne bi trebali da budu problem a i ako se to desi onda ni ne zasluzujemo da prodjemo.
Dakle sve u sve, ovo je grupa koja nam pruza dosta mogucnosti a i nade. Ljudski je nadati se a kvalitet treba pokazati na terenu. Ne zelim da zvucim previse euforican ali mislim da je doslo krajnje vreme da pokazemo sta stvarno umemo.

from hr

pre 14 godina

Dragi komsija 13 juna u 20.30 gledaj i navijaj za nas osecaces se srecnim.
(BOJAN, 4. decembar 2009 22:46)

@BOJAN
Svakako, navijati ću za vas. Pozdravi sve u Gani !

dobri88

pre 14 godina

Realno, najujednacenija je nasa grupa... Mislim da niko nije prezadovoljan zrebom. A i prvi mec sa tradicionalno fizicki perfektnom Ganom predvodjenom nasim covekom... No, nema nepobedivih, prolazimo dalje!

ljube

pre 14 godina

Po meni je ovo srednje teska grupa, jedino mi se ne svidja raspored utakmica jer poslednju igramo sa Australijom. SRETNO!!!
p.s. a da, Francuzi, hahaha.. ovo je vec smesno!

popimperia

pre 14 godina

Meč sa Ganom je ključ,mislim da možemo,sad na visinske pripreme i srce na teren pa smo u četvrtfinalu.Molio san boga da budemo sa Italijom ali nije ni ovo loše.SRBIJA!!!

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Promenili su satnicu utakmice sa ganom,verovatno zbog televizije,Nemci su od 20.30,mi igramo sa Ganom of 16h,idite na Fifin sajt

Top

pre 14 godina

Tesko, tesko.
S Nemcima nikad nismo mogli da izadjemo na kraj.
Gana nezgodna, Australija nepoznanica.

Francuzi imaju neverovatnu srecu.
A gde su Irci XD

Gunner

pre 14 godina

Realno dobra grupa za razliku od proslih. Fala bogu nismo sa holandijom, a ukrstamo se sa engleskom tako da vec znamo sta nas ceka.
Lavovski do prvog mesta!

from hr

pre 14 godina

@from hr
papku jedan nepismeni, NE se piše odvojeno od glagola...
(bob, 4. decembar 2009 22:50)

@bob
Dohvatio si se samo gramatike što znači da na ostatak komentara nemaš primjedbe. Glavno je Bobe da smo se složili oko bitnog.

Kopro

pre 14 godina

Grupa je teska,ali je vrlo lako moguce da vec prvi mec odluci sudbinu. Mada po trenutnoj igri,treba da se boji Njemacka! Ako budemo bili prvi imamo otvoren put do cetvrtine finala. Ajmo SRBI,sad morate biti najjaci!!!

roman empire

pre 14 godina

Kad porastem necu da budem kengur,salu na stranu,mislim da smo dobro prosli u prvom sesiru tako sto smo izvukli Nemacku i tako izbegli Brazil,Argentinu i Spaniju ali smo u drugom i trecem sesiru mogli i da izvucemo lakse protivnike.Sve u svemu mi i Nemci smo favoriti u grupi i za prvo mesto i za prolazak u narednu rundu takmicenja.NAPRED ORLOVI,NAPRED SRBIJA!

toni

pre 14 godina

Na srecu sve mozemo da dobijemo,ali na zalost mozemo sve i da izgubimo. Mozemo biti zadovoljni,moja prognoza je da x gana, x nemci i bijemo australiju.5 poena i idemo dalje s tim moramo biti zadovoljni ako bi na evt. dosao u osmini finala uopste nije vazno.To je cup utakmica.Srbija!!!

Arsen_Lo

pre 14 godina

Alo bre sta ste se istripovali da necemo proci grupe, pa ja garantujem da cemo mi biti prvi u grupi, kao najveca razlika u poredjenju sa prethodnim svetskim prvenstvom je ta sto sada imamo trenera koji pored fizickog moze odlicno pripremiti i psihicki ekipu za ovakav sistem takmicenja... ukratko mislim da dve dobijamo i jednu igramo nereseno i prolazimo kao prvi ;)zivi bili pa videli

Zeljko

pre 14 godina

Tesko sa Nemcima,al opet ja mislim da trebamo biti zadovoljni sa grupom jedino za Nemce se dobro spremit i odigrat kako treba,a ostale prolazimo....

Slobodan Petrovic

pre 14 godina

Moglo je i gore...dobro je i ovako,Nemacka i Srbija dalje,prizeljkivao sam C grupu gde su Engleska ,USA,i Alzir.Slovenci su dobili tu grupu.Zelim puno uspeha nasoj reprezentaciji,i cekam dugo toplo letu,u nekoj letnjoj basti u Pancevu,uz pivo big screan,i naravno vatreno navijanje za moju reprezentaciju.Napred orlovi!!!

ALCATRAZ

pre 14 godina

Ma ništa bre,pobediti Australiju,sa Nemcima pokušati odigrati nerešeno,a sa Ganom pripaziti na Muntarija i Esiena i naravno pobedit.Ako nam dođu u 1/8 finala Slovenci ili SAD razbićemo ih ko kantu!Napred Srbija!!!

from hr

pre 14 godina

Svim gramatičarima i poznavaocima fudbala - NE LOŽITE SE, ma ja sam se samo šalio. Srbija prolazi grupu kao druga i u polufinalu nesretno gubi od Francuske. Za treće mjesto sređuje Holandiju...
Ha ha, čini vam se poznato?
Dalek je put do vrha, prijatelji...
Sad bez zezancije, Pantelić, Ivanović i Krasić moraju nositi ovu ekipu jer neće biti dobro. Antić zna da jako loše reagirate na totalni nogomet i konstantni pritisak. To rade ekipe koje su fizički fit, a Njemačka i Gana to jesu. Nesreća je i to da upravo igrate prve dvije sa njima. Samo veliki fanatizam i super pripreme otvaraju mogućnost tog 4. boda. Razlika u pripremi reprezentacija za kvalifikacije i priprema za ovakav turnir je ogromna. Vidjeti će se to najbolje na Francuzima. To će biti sasvim druga repka. Do sada su se upravo pripreme pokazale kao jedna od najslabijih točaka exYU rep. pa tako i SCG rep. Čini mi se da će i tako ovaj put biti. Antara je top trener, ali nema iskustvo Svjetskog prvenstva.

VNS

pre 14 godina

pre zrebanja je odluceno da prve 2 africke ekipe koje izvuku iz 3 sesira idu u grupu sa brazilom i argentinom
isto kao sto prva juzno-americka ide u onu sa juznom afrikom.


Moze li neko da mi objasni po kom sistemu je Obala Slonovace zavrsila cak u grupi G, umesto u grupi C? Stvarno mi nije jasno.
(mush, 4. decembar 2009 20:45)

Po sistemu da amerikanci dobiju najlaksu grupu...
(Lanejovanovic, 4. decembar 2009 22:58)

SRB

pre 14 godina

Alo ljudi,glavu gore.Tesko je da se veruje u sopstvene(velike) kvalitete,ali realno je da se sa Nemackom borimo za prvo mesto.Respekt Gani i Australiji,ali pogledajte sastav Srbije i klubove za koje igraju igraci.Nezgodne su to reprezentacije ali oni su ti koji treba da se plase,pa cak i Nemci mislim da nisu ni malo ravnodusni,jer iz onog 4.sesira jedino je Portugal???kao,bio bolji od nas???Dakle,jesmo FAVORITI ZA 1.MESTO U GRUPI i JESMO JEDNO OD POTENCIJALNIH IZNENADJENJA PRVENSTVA!!!Setite se poslednjeg prvenstva u kosarci...:)

TRUE BLUE

pre 14 godina

Sta sam vam rekla?!!
Kako sam samo pogodila da sa njima igramo...E kud se nisam kladila.
Kao drugi idemo dalje,a onda na Engleze!!!To ce biti dobra utakmica!!!

Paspalj

pre 14 godina

E, ljudi, rekao sam i pre izvlacenja. Koga dobijemo, dobijemo, idemo da igramo fudbal. Puno srece nashoj reprezentaciji, lichno od njih ochekujem SAMO da se bore iz sve snage.

Dante

pre 14 godina

moj omiljeni tim Njemacka, u grupi sa Srbijom
moj omiljeni igrac Drogba, u grupi smrti
ako moja Srbija prodje grupu kao druga, igra sa mojim drugim omiljenim timom Engleskom, a ako bude prva, onda moj omiljeni tim Njemacka, igra sa mojim drugim omiljenim timom Engleskom

aaaaauuuuuuu :(((((

Fan fan

pre 14 godina

Nezgodno, nema sta...Australija nepredvidiva, Gana nezgodna, a Nemacka je Nemacka...videcemo, budemo li se ponasali i igrali kao u kvalifikacijama imamo sanse da budemo iza Nemaca jer su objektivno najjaci...nadam se prolazu...

DJOLE

pre 14 godina

Mislim da cemo proci dalje ako dobro odigramo,onda nece biti problema...Samo me strasno nervira sto velike sile kao sto su Francuska,Italija i Spanija svaki put dobiju neke luzere i selekcije koje je lako proci.I kao nije namesteno...

mojse

pre 14 godina

za nemackuu :
1954:smpion sveta
1958:polufinale
1962:cetvrtfinale jedini poraz od jugoslavije u istoriju mundija
1966:vicesampion(famozni gol koji je bio 70 cm nadvor)
1970:polufinale
1974:sampion
1978:polufinale u grupi
1982:finale
1986:finale
1990:samion
1994:cetvrtfinale
1998:cetvrtfinale
2002:finale
2006:polufinale
2010:sampion
svidelo to ili ne svidelo nekome i volim se poslepati kao vtori u grupi pored nemce vise imate sanse ispasti engleze nego pobediti nemce srekno komsije sa svim srce uz nemacko i vama

Park

pre 14 godina

Manje vise ja sam zadovoljan ,necemo se moci opustiti pa sami sebi skociti u stomak .Protivnici su relativno ok ... Objektivno sve mozemo pobjediti ...

ivanovic bane

pre 14 godina

jaooo Nemacka, pa to sam cekao...Sve u svemu, teska grupa, al zna se ko ce biti prvi :))) Chelsea 4ever !!!
Ivanovic-Ballack-Essien :)

filip

pre 14 godina

voleo sam da se nadjemo u grupi f, i da italijane pokidamo ali ni nemci nisu losi,jedino mi zao sto smo od svih africkih selekcija morali izvuci bas ganu i gospodina milovana rajevca!!! australija mislim da u ovom drustvu gubi svaku nadu.

saleznik

pre 14 godina

Gledajuci sve grupe mi i nismo prosli tako lose,realno je da prodjemo grupu da se vise ne brukamo na velikim manifestacijama,svabe treba da odvalimo ako hocemo da bilo koga ubedimo da smo ozbiljni,Gana i kenguri-kolateralna steta

vlajkooo

pre 14 godina

Za mene je veliko zadovoljstvo sto uopste imam priliku da citam komentare na ovu temu, tako da cu pokusati, mada ce biti tesko, da zadrzim ovaj stav i kad prvenstvo pocne. AA da da ma da...cool

Tony9

pre 14 godina

(bestije)

Ubaci patch
http://pes2008editing.blogspot.com/?ref1


Grupa nije lako a nije ni kao u Nemackoj.
Realno Nemci idu kao prvi a mi cemo sa Australijancima i Ganjanima da se borimo za drugo.

Sale

pre 14 godina

Na svetskom prvenstvu i Italiji 1990, tadašnja SFRJ takodje je igrala u grupi sa SR Nemačkom, i što je još interesantnije u grupi D.

bbb zagreb

pre 14 godina

Iskreno komšije, imate dobru repku,ali to treba prikazati protiv Gane i Njemačke, dvije vrlo jako ekipe. Istina mi smo Njemačku u 3 susreta na prvenstvima 2x eliminirali, ali vi niste mi. Trenutno imate bolju atmosferu u momčadi od nas, zato i jeste na SP, za razliku od nas. Ali nama je ovo tek 2 prvenstvo od 1996 koje smo propustili, a vi na mnogima niste bili. Zato uživajte u blagodatima Južne Afrike.

Srbija do Tokija

pre 14 godina

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...
(ja, 5. decembar 2009 00:46)

Nemamo mi vasu kvalitetu slazem se mi smo za 2 klase kvalitetniji :)
(aha, 5. decembar 2009 13:20)
Da zato ste prosli na Svetsko prvenstvo, a mi ne!!! Ali uvek je tu karlovacko i udobna fotelja !!! :))))

Batan

pre 14 godina

Dobra grupa. Samo da duhovi medju nasim igracima ostanu mirni, da ih ne ponese ono "NESTO" i cetvrtfinale nije daleko. A onda,... Naprijed orlovi

svedja

pre 14 godina

Zar je neko sumnjao da ce Italijani da dobiju najlaksu grupu? Francuzi moraju da se klanjaju Blateru svakog dana... "Latino" grupa (Spanija, Honduras, Cile) je takodje slaba, dok ce Portugalci da vide svog Boga kad ih razvale karioke i slonovi....

Mi smo prosli fino, Kengure i Gance moramo da dobijemo, a sa Nemcima bitno je boriti se pa kud puklo...

SRECNO ORLOVI!!!!!!!!

DRAGAN.P.

pre 14 godina

Ekstremno teska grupa.Nemci sigurno prolazeu drugu fazu takmicenja jer su najbolja turnirska ekipa na svetu dok ce borba za drugu poziciju iskljucivo zavisiti od iz prvih utakmica.Zato je najvaznije pobediti Ganu i uci u utakmicu sa Nemcima sa puno samopouzdanja

Ivan

pre 14 godina

Grupa u kojoj mozemo da pokazemo da imamo kvalitet jedne ozbiljne reprezentacije. Protivnici su jaki, ali sigurno ne i nepobedivi. Ganu trenira nas covek (Rajevac). Bice izuzetno interesantno.

Clanak je netacan u vezi Argentine i svetskog prvenstva u SAD, 1994 godine. Tri ekipe su se kvalifikovale iz the grupe - Argentina, Bugarska, i Nigerija jer je tada na SP bilo 24 ekipe (6 grupa po 4) pa su u 1/16 finala isle i 4 najbolje treceplasirane ekipe. Argentina je izgubila od Rumunije u fantasticnoj utakmici (3:2 za komsije), Nigerija je izgubila od Italije sa 2:1, a Bugari su dogurali sve do polufinala.

Goran, USA

pre 14 godina

Ukoliko prodjemo grupu, sa Engleskom ili Amerikom u 1/8 finala. Ako i tu pobedimo, moguci protivnici su: Argentina, Francuska, Nigerija, Meksiko, ili J. Afrika. Ne postoji sansa da igramo sa Holandijom, Italijom, Brazilom, ili Spanijom do polufinala. Sve u svemu vrlo dobar raposred ako izadjemo iz grupe.

Ivan M

pre 14 godina

"Po mišljenju potpisnika teksta, ofucana frazetina "Skupina smrti" najbolje bi pasala Grupi D jer doista je neprimjereno taj časni naslov dati skupini u kojoj je selekcija zemlje totalnog autsajdera gdje ima masovne "smrti", ali od gladi (Sjeverna Koreja).

Njemačka i Srbija se čine u prednosti u odnosu na ostale dvije reprezentacije ali ovdje će biti gusto do samog kraja i potencijalno najneizvjesnije."

Komentar sa Indexa - genijalan i sasvim na mestu. Bice gusto ali itekako mozemo dalje!!!

Crnac

pre 14 godina

a tvoju informaciju u Junu u Juznoj Africi je Zima. Kad je kod nas leto tamo je Zima
(miroslav, 4. decembar 2009 23:52)

Ne bi bilo lose da se ne.... Hm, aj budem pristojan - da se ne iznose netacni podaci...
Aham... Verovatno prave Sneska Belica. :)
Boze, Boze... Svi sve znaju...

Nenad

pre 14 godina

Da li je neko obratio pažnju na zastavu koju su stavili pored imena Srbija? Da li će neko od naših "rukovodećih veličina" iz FSS obratiti pažnju i na taj "nevažni" detaljčić?

fritz

pre 14 godina

GANA-SRBIJA 3:0 (srbi ne mogu vjerovat šta im se desilo, a bili favoriti skupine)

NJEMACKA-SRBIJA 4:0 (Srbi prije meca bili uvjereni da su dorasli njemcima,ali opet se razocarali)

AUSTRALIJA-SRBIJA 2:1(Srbi poveli protiv ''mocne'' Australije, ali Australija preuzima kontrolu na terenu i zabija 2 gola, Australija u potpunosti nadigrala Srbiju)

Dzoni Nidza

pre 14 godina

Nemacka ....pa ok Nemci su najaci u grupi,mozemo da obigrani poraz,remi ili pobedu protiv njih.Igrali sno protiv njih pre EP-a kad je Jankovic postigao goo
Ausrtralija mislim da smo iznad po nivom igre,kvalitetu...
Gana Uvek je prva je najvaznija,Gana ima mlade,kvalitetne igrace...Rajevac selektor..nadam se pobedi.
Nisam od onih koji se zalecu,ali imamo sanse.Prvo drugi krug,aonda cemo videti(Engleska mozda SAD ili Slovenci...)

sivi tić

pre 14 godina

Nasa grupa je mozda i najujednacenija na sampionatu, mozemo od svih izgubiti ali sto je bitnije i sve dobiti.. A ako budemo prvi u grupi polufinale je vrlo blizu, moramo priznati da je nasa polovina zreba mnogo laksa... ali polako prvo da pobedimo Ganu posle cemo lako... ZA MAJKU SRBIJU

Jaksa

pre 14 godina

Uhh... Pa nije tako lose. Verovatno cemo prebroditi ovu grupu i otici dalje.
Sve su grupe teske. Ipak, SP je ovo. Najboljih 32, i mozes zamsliti da je i nasa SRBIJA tu. Mi, ovako mali u svetu!!!
SRECNO NAM BILO. USPEH SMO VEC POSTIGLI KADA SMO OTIISLI U AFRIKU.

dragance

pre 14 godina

Realno, velike su nam sanse da prodjemo grupu. Imamo bolji tim, trenera i laksu grupu od one sa prethodnog SP. Jedino ne bi smelo da bude prevelikih ocekivanja sto bi nam se moglo slupati o glavu. Reprezentaciju treba ispratiti kao onomad vaterpoliste i kosarkase i oni ce nam vratiti visestruko...
Uzgred, bas me interesuje kakvu ce podrsku nas tim imati na tribinama u Juznoj Africi?

aha

pre 14 godina

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...
(ja, 5. decembar 2009 00:46)

Nemamo mi vasu kvalitetu slazem se mi smo za 2 klase kvalitetniji :)

just cepi

pre 14 godina

moglo bolje , moglo gore... ali zaboravimo vise to vadjenje .."da smo ovako , da smo onako... igramo sada fudbal,i idemo ka tome da ne nagadjamo kao i uvek "ako ovi daju gol , a ovi izgube prolazimo grupu"!! ORLOVI SRECNO , uz srecu konacno posedujete i znanje , kao i struku u svom poslu tj Antica...

purke

pre 14 godina

prognozirao sam nemce,gance i meksikance,ali ovo je ispalo i bolje. Gana nema neku reprezentaciju,a i ruku na srce,Rajevac i nije neki strucnjak koga se treba plasiti. Australija bez Gusa Hidinka nije ni blizu onako dobra,kao pre cetiri godine, a sa Nemcima se nikada ne znam,mada cu igrati x-x kada bude vreme. vise me interesuje sa kim se ukrstamo i to,jer je,po mom misljenju,to bilo bitnije. Uopste ne sumnjam u nasu reprezentaciju. pozdrav svima

Uncle Bob

pre 14 godina

OK. Nije losa ova grupa. Ajde sad da odigramo i dobijemo sve tri utakmice (verujem da mozemo) da ne naletimo na napaljene Engleze odmah u narednoj fazi.

Dule

pre 14 godina

Prolazimo ako budemo savrseno pripremljeni fizicki i psihicki, jer Nemacka,Nigerija i Australija igraju pre svega na snagu od pocetka do kraja.
Ipak sansu vidim preko Nigerije i Australije, sto ne znaci da Nemce ne mozemo da iznenadimo. Uz puono rada i discipline evo nas u sledecem krugu.
Srecno u pripremama i naravno u zavrsnici.

Zelja NS

pre 14 godina

Трчањем ће нас употпуности самлети, Немци који играју страшан тимски фудбал, са гомилом дуплих пасова и затварања, кретњом по уџбенику, то нам је добро познато. Ни вероватноћа нам у дуелима са Немцима не иде у корист, јер смо у последњем такмичарском сусрету ремизирали. Усраћемо се, видели смо прпу против репрезентације из топ 10 како то изгледа у мечу са Французима. Аустралијанци су сигурно традиционално максимално физички спремни и могу стварно да нас испрепадају, добро се сећам олимпијских игара у Пекингу, а носиоци игре су играчи Премијер лиге. Такође имају доста Хрвата који ће гристи против нас. Још ако их и подценимо. Против Аустралије уколико први примимо гол немамо шансе за преокрет. А о репрезентацији Гане, шта рећи него да ће Рајевац са својом тактиком пресинга да нас уништи и скроз одсече нашу везу, а имају и јако много младих непознатих играча који могу да експлодирају на свом континенту. Благи сам песимиста уочи СП, посебно што знамо какав менталитет имамо када су у питању велике утакмице и зато што ће медији поново да нас ложе и виде као прваке света, на исти фазон као пред прошло СП. А отпад који игра само да би се скупље продали нећу да коментаришем.

Butthole Surfer

pre 14 godina

Ukrštamo se se sa grupom C gde bi valjalo izbeći Engleze. U eventualnom 1/4 finalu idemo na nekog iz grupe A ili B gde su Francuzi i Argentina, što će reći da smo imali povoljan žreb jer smo izbegli Holandiju, Italiju, Brazil i Španiju do 1/2 finala.

Davor

pre 14 godina

Srbi? Samo se vi nadajte. Sto se Hrvatske tice? Pa kako se vi smijete sporediti s nama? Mi smo za vas velesila. Bili smo na svakom natjecanju od 2000 godine, imam 3 mijesto i 2 cetvrfinala, vi samo jedno EP i koliko ono SP? I ono malo ste dobili kao tenis 6-1 i 6-0. Vi da pobjediti Njemacku? S Klose? Ballack? Schweinsteiger? Gomez? Podolski? eeeeh pa niste vi Hrvatska. Gana? Fizicki su toliko superiorni sto se vas tice, a imaju i bolji tim. Kad ste opet EP gledali s vasih ekrana, nije se nista culo. Ne brini te se: ''Brzo se sve opet vraca na svoje'' 2012 ce te opet gledati na ekranima kao i obicno, i opet ce samo opet jedna zemlja bit velikan s ovih prostora a to je Hrvatska, znam da smo vam nabili komplekse, ali prestanite se usporedivati s nama, znam da je tesko. Pa vi skupa s Bosancima, Crno Gorcima, Slovencima, i vasim prijateljima Albancima nemate skupa toliko sudjelovanja na velikim natjecanjima kao Hrvatka. Ostavite se vi velikih natjecanja, to nije za vas. Vi da pobjediti Australiju? koja ima pobjednicki mentalitet? Nizozemska je igrali 2 prijateljske i nije moga da zabije gol.

milemen

pre 14 godina

Ja mislim da bolje nismo mogli da izvucemo.Sa Nemcima mozemo da se nosimo,onda Gana nece biti lak protivnik kao sto neki misle,veoma dobar protivnik,i na kraju Australija,isto nezgodan protivnik ali mislim da nam leze takve reprezentacije tako da sigurno da mozemo u drugi krug.NAPRED SRBIJA !!!

Srbija do Tokija

pre 14 godina

Da bi se osvojilo Svetsko prvenstvo moraju da se pobede svi protivnici!!!
Samo hrabro pa da se 2010. secamo kao godine kad smo postali prvaci Sveta!!!

LoBe_djuice150

pre 14 godina

Mogu da se kladim da je Platini umijesao prste u ovaj zrijeb i da Francuska nije slucajno dosla u grupu sa J Afrikom,Urugvajom i Meksikom(bez pravih protivnika)

NT

pre 14 godina

Grupa nam je dosta ujednacena. Blagu prednost bih dao Nemcima. Ne zbog trenutne forme i ekipe vec vise zbog istorije i njihovih sjajnih rezultata na svetskim prvenstvima. Svaka utakmica je podjednako vazna. Bez mnogo taktiziranja ako sve utakmice odigramo sa 100% pozrtvovanja imamo sanse za sledeci krug. Srecno orlovi!

Lazar-Sopot

pre 14 godina

Necu da budem bezobrazan ali nalecem na komentare nasih komsija Hrvata...koji nam naravno ne prognoziraju uspeh...nzm. sto ih se to tice ali nema veze,LJUBOMORA NAS CINI TAKVIMA...Iskreno mislim da je Francuska ubola najbolju grupu...ali ni ovo nije smak sveta...

MilanForza

pre 14 godina

Grupa nam je sasvim dobra,samo pametno,hrabro i PRESING!!!
I POBEDNICKO razmisljanje,ako budemo igrali ziher,pocistice nas Gana odmah na pocetku,a nemci pogotovo.


Jel Ganu bese vodi Rajevac?
S obzirom da prvi put u istoriji imamo TRKACE i RAZBIJACE u ekipi (Krasic,Bane,Lane,Panta,Vidic) Mislim da to treba da iskoristimo MAKSIMALNO.

Kao po obicaju Zabari imaju NAJLAKSU grupu,a za njima odmah selede Spanija i Engleska.
Za Francuze ziv nisam,jer sam imao prilike da malo ispratim Meksiko u kvalifikacijama i odgledam ih protiv Amera u Meksiko sitiju.
U poslednjem momentu su smenili Eriksona kome je lose islo i prakticno su bili otpisani. Uspeli su da se vrate i sa nekoliko pobeda u nizu pravac na SP. Urugvaj ima Forlana i Suareza,sto je sasvim dovoljno da LOSOJ Francuskoj zagorca zivot.
Za Argentinu sa Maradonom,ziv nisam...cak bih se usudio da kazem da ne znam da li ce proci grupu.
Brazilu je malo gadno,ali rascistice to oni elegantno kao i uvek.

CCCCrbin

pre 14 godina

a da za vas hrvate mi smo tek propustili 3velika takmicenja a vi ste vec 2velika takmicenja propustili tako da i niste neka sila.a po cemu ste vi to bolji od nas? po tome sto ste pre 12godina bili u polufinalu jednom? spominjete neka cetvrtfinala pa da vas podsetim da smo i mi bilo 2000godine u cetvrtfinalu ep-a.to je ono ep na koje se vi niste uspeli kvalifikovati i to zbog nas je smo mi bili bolji u kvalifikacijama od vas.

Bane_Zemun

pre 14 godina

U slucaju da prodjemo (sto bi bilo realno) ukrstamo se s grupom gde je Engleska sto je takodje ok... Definitivno grupa u kojoj imamo realne sanse da prodjemo dalje...

SRBIJA !!!

Ludjak Torcida JASMIN

pre 14 godina

Znaci, Gana-Srbija 2:1 ,Germany-Srbija wise komada na prema 1 i od Australija opet poraz od Kengura. Neka fudbaleri rezerwisu karte za powratak odmah po zawrsetku grupa, jer su jeftinije kad se unapred rezerwisu. P.S. Tamad dok stase TOMAS MILER :)

H8_Fifa

pre 14 godina

Realno govorim od juce da znam da ce 2 tima biti u istoj grupi Juzna Afrika i Francuska i to se i desilo!!! Kao kaze komentator da je fifa napravila sesire sa nosiocima po listi iz oktobra pa je Francuska kao pala u 4. sesir i da ce im biti teze al znao sam odma da Blatter ne zeli evropsku reprezentaciju u svojoj grupi!!!!!
SSSSSSRRRAAAMMMMMOOOTTTTTAAAA

pero

pre 14 godina

Teska grupa. Od Njemaca jaci ali ce se uplasiti i izgubit, Gana je u odnosu na Srbiju domacin i tu je poraz, samo Australija moguce nerjeseno ili mala pobjeda. Uglavnom treci u grupi. Dali treci se kvalifikuje za kup uefa ili...

bigor

pre 14 godina

za komsije hahaha:
koja je razlika izmedju nogometasa i fudbalera :)
odgovor:fudbaleri idu na svetsko prvenstvo buahhh…hh
(MisterNo, 4. decembar 2009 23:17)

Na slovenackom jeziku se fudbaler isto kaze nogometas, tako da ti konstatacija nije skroz tacna.

Mors

pre 14 godina

Dobro je ako nije i odlicno s obzirom ako se pogledaju grupe E,B i G koje su grupe smrti...
Mislim da cemo od Gane izgubiti ili igrati nereseno jer je to samo ne naivna reprezentacija,Australiju gazimo 5:0 zato sto tamo igraju igraci od 35 godina,a Nemce cemo najverovatnije da pobedimo jer nemaju nikakvu reprezentaciju (ali Nemci su Nemci i njih ne treba nikada otpisati)..."Drago" mi je zbog Portugala koji ce deliti zadnje mesto sa Severnom Korejom u svojoj grupi (eto im ronaldo) i neka im...A ni Francuzi nece proci grupu znaci totalno nezasluzeno a sve se vraca i placa...
Onda na Slovence u Osminu finala pa u Cetvrtfinale i tamo da ispadnemo sto je vise nego realno :D

GROBARI-NIS

pre 14 godina

davore,pusti ti to ko je koliko puta bio gde,jel znas sta je komplex? komplex je kad igras u grupi sa nama i zbog nas SRBA ne odes na prvenstvo !!! e,to je komplex

sale12

pre 14 godina

Kako su dobile lake grupe Italija i Francuska to je sramota. Neko je ovde napisao u komentarima da Francuska dobija juznu Afriku. Al' je pogodio svaka mu cast

veeegi

pre 14 godina

Svajcarska , Slovacka a Francuska pogotovo su iz naseg sesira prosle najbolje . Samo bih se sa njima menjao . Uglavnom ok zreb . Ni tesko , ni lako . MOZEMO DALJE !

Nole Delija

pre 14 godina

Srecno momci, ocekivao sam pancere i dobili smo ih, dobra grupa sve je na nama, kad usporedim zadnji SP sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovacom smo super prosli, idemo za Juznu Afriku, godisnji me ceka :)))

Ognjen Strahinjic

pre 14 godina

Pukli smo samo tako.
Pod hitno treba da zovemo Irski savez i da im prodamo nasu kartu za Svetsko Prvenstvo.
Ima da nas nema!

sivi tić

pre 14 godina

Nasa grupa je mozda i najujednacenija na sampionatu, mozemo od svih izgubiti ali sto je bitnije i sve dobiti.. A ako budemo prvi u grupi polufinale je vrlo blizu, moramo priznati da je nasa polovina zreba mnogo laksa... ali polako prvo da pobedimo Ganu posle cemo lako... ZA MAJKU SRBIJU

vl.n

pre 14 godina

grupa nije teska,sa igrom iz kvalifikacija idemo na drugog iz grupe c . Srbijo igraj svoju a drugi neka strepe.medj prvih 16, vec vidjeno.

Vlada Mü

pre 14 godina

uzasno teska grupa!
Nemci-uvek tesko sanjima
Australija-mozda najlaksa repka
Gana-mongo bolji tim nego sto pokazije ova FIFA lista.prakticno igrju kod kuce, navikli na uslove ....F

Deder Naspi

pre 14 godina

Pa i nije bas dobro. Ako hocemo da izbegnemo Engleze u 1/8 finala, moramo da budemo prvi u grupi. Bojim se da ce biti mnogo tesko i ako duboko verujem u g. Antica i nase igrace.

Nemanja

pre 14 godina

Grupa taman po meri, moze da se bude i prvi u grupi, a samim tim i laksi protivnik dalje u osmini finala. Ako ukrstamo sa grupom C gde su Englezi, ako izbegnemo Engleze eto nas u cetvrtfinalu.

marCore

pre 14 godina

E pa ovako ce da bude...do prvog meca ce sve da bude super,price da smo najbolji....e kad prvi mec izgubimo od Ghane,realno igraju na svom africkom tlu sto je za njih ogroman podstrek,dakle,kad izgubimo prvu utakmicu,pocece da se prica o klanovima u ekipi...neki ce da kazu kad bude bilo vrijeme pricacu sta se dogadjalo...dosta mi je cutanja i tako....jednostavno klasicno,kao i svaki put do sada...

Dziber

pre 14 godina

Solidna grupa,laksa je nego prosli put u Nemackoj.Ganu i Australiju ako ne bijemo i ne zasluzujemo da idemo dalje,sa Nemcima nema sta da trazimo.Bice sve ok,ako se ne posvadjamo do prvog loseg rezultata jer poznati smo po tome kad odemo na velika takmicenja.Nadam se da ce Antic da ih spremi da ginu ko kolektiv i onda nema brige za nas u suprotnom bice po starom raspad.

skywalker_2603

pre 14 godina

Grupa nam je taman kako treba ni da se opustimo ni previse teska mislim da su zabari i Spanci izvukli najlakse grupe a Brazil i J.Afrika najgore

boris

pre 14 godina

Sa Ganom ce da bude cupavo, sa Nemackom cemo realno da igramo izjednaceno, a Australiju da dobijemo. grupa B je definitivno zanimljiva.

pepo

pre 14 godina

Grupa je odlicna. Iz prvog šešira, posle Južne Afrike dobili smo realno za nas najlakšeg protivnik. Ostali su isto taman po mjeri. Realno imamo dobre šanse za drugi krug, a uz malo sreće i četvrtfinale nije daleko. Zna li se na kojun grupu idemo u osmini ako prođemo naravno.

Pozdrav svima

28 dana bana

pre 14 godina

Gana ce da nas otrese, Nemci ce tradicionalno rutinski protiv nas, sa Australijom cemo da se brukamo.

Nadam se da ce solidna kvota da bude na nase protivnike...

Paks

pre 14 godina

Oni Italijani nisu za dzabe Zabari! Mi imamo super dobru grupu niti prejaku niti laku vec osrednju tako da ima da se uigravamo i nadam se prolasku medju 16 najboljih.

miki

pre 14 godina

1994 u SAD, u grupi su igrali Argentina,Grcka,Nigerija i Bugarska, ispala je samo Grcka bez postignutog gola a Argentina je ispala u osmini finala.

PimPong

pre 14 godina

Moglo je i bolje, s tim da nije moglo mnogo gore.

Da smo upali u grupu sa Brazilom i Slonovima, ili u onu sa Holandijom i Kamerunom, mozda bi nam bilo malo teze.

Nasa grupa je dosta ujednacena, i ako Antic mentalno pripremi nase, bice to OK.

Neobeshrabreno razocaran

pre 14 godina

Grupe "smrti" su B i G, bez ikakve dileme, solidno jaka je i grupa E, a Srbija je mogla da prodje i malo losije i mnogo bolje. Kako je islo izvlacenje, a kad nas nije bilo u uvodne tri grupe i stigli smo do one u kojoj je selekcija predvodjena Rajevcem, pa kad se uz to doda i sve tradicionalniji rival na sampionatima u vidu Nemacke, znao sam sta cu da ugledam na ceduljici... Nema razloga za paniku i ocajanje, ali ima za objektivnu zabrinutost. Steta!

Realno :)

pre 14 godina

Evo kostura:
----------------------
1/8 1/4 1/2 Final
A1-B2 FRA
C1-D2 ENG ENG
-----
E1-F2 HOL BRA
G1-H2 BRA
----- --- BRA-SRB
B1-A2 ARG
D1-C2 SRB SRB
-----
F1-E2 ITA ESP
H1-G2 ESP

majstor

pre 14 godina

Ajooooj, već sam od bake iz Njemačke naručio šal njihove repke, mislim da će biti mahanja s njim nakon vaše međusobne tekme... :) Ali ipak,sretno vam bilo!

zzzzz

pre 14 godina

Ma grupa nije bitna, to prolazimo, bitno je da se ukrstamo sa smesnom grupom, samo da izbegnemo Englesku, ostali protivnici su smesni, a u cetvrtfinalu su nam najtezi moguci protivnici Argentina i Francuska, tako da... polufinale je realnost.

milos

pre 14 godina

meni se jako svidja grupa, ali mi se ne svidja raspored. vise bih voleo da igramo sa nemackom u prvoj utakmici nego sa ganom. ubedjen sam da igramo prvo sa nemcima da bismo ih odrali sa 3:0, jer bismo ih potpuno iznenadili. ovako ce nemci da se uigraju pred mec sa nama, pa ce biti spremniji... dobro je rekao antic kako je utakmica sa ganom finale pre finala za nas.

vule

pre 14 godina

samo hrabro do pobede orlovi!!!idemo dalje...a i da ne idemo srce uvek za srbiju kuca..a sto se hrvata tice..ljubomora je cudo..a mi braco srbi svi za ednog jedan za sve i tako sve do titule..srbija

Farzy

pre 14 godina

Odlicna grupa,ja sam prezadovoljan...Jedino cime nisam sto se tice ovog zreba,je to sto su se Francuzi opet provukli...I to sto ako ne budemo prvi u grupi u osmini finala idemo na Engleze najverovatnije...Ali nema veze snaci cemo se mi nekako...:)

Milan

pre 14 godina

Slovenija i Portugal su najgore prosli iz naseg sesira. Mislim da su jedino Francuzi imali vise srece od nas, mada i oni imaju dve relativno ozbiljne ekipe u grupi, mi imamo samo jednu, pored nas naravno;-)

Markoo

pre 14 godina

Nije losa grupa, mogla je bolja,a mogla je i gora!Kakve smo srece imali do sada ovo je odlicno!I raspored je dobar...Ma ima da razvalimo sve!Samo meci Srbijo!!!!!!

Luka

pre 14 godina

ma da li je francuska lako prosla...meksiko i juzna afrika prolaze :))
aa najlakse su grupe def C,F i H
sto se tice nase grupe, mogao je neko laksi iz 2.sesira od australije...al dobro je...IDEMO DALJE!!!

Bolje K-rooney u ruci, nego P-messi na grani

pre 14 godina

Nagradno pitanje - Dali bi radje Engleze u osmini i lagano cetvrt finale ILI laganu osminu i Argentinu u cetvrt finalu???...mozda je bolje biti drugi...???!!!...Preguramo Lajmi-Ovce(a, mozemo!), a posle u polufinalu svashta moze da se desi...jes' da tu cuce BRA ili HOL, al' hebiga to je polufinalishka....

CCCCrbin

pre 14 godina

vidi ovoga davora kako se muci i muca ovde.a kakav uspeh ste vi imali na nekim sp i ep? da te podsetim trebalo vam je 10godina da udjete u cetvtfinale.a pre bi se reklo da vi imate komplekse od nas da te podsetim samo na kvalifikacije za ep 2000godine? ko je tada isao na ep a ko ne? pa vi objektivno i nemate igrace za veca dela.vama su ove kvalifikacije pokazale gde vam je mesto.pa vas su englezi pobedili vaterpolo rezultatom.a ti si nasao nama da spominjes neke poraze od pre 10godina od holandije.pa vi ste jedva pobedili belorusiju a i na toj utakmici vas je spasao golman.bolje gledaj u tvoje dvoriste jer se razpada.

Stefan

pre 14 godina

Odlicno, nije najlaksa ali nije ni najteza, sto znaci da se u daljem toku (ako prodjemo a ocemo) mozemo nadati laksim protivnicima sto ne bi da smo u najlaksoj grupi. Englezi nisu realno vise tako jaki a USA je solidan protivnik i nista vise od toga.

ZoX

pre 14 godina

Gana (Holandija)-Srbija 1-0
Nemacka (Argentina)-Srbija 6-0
Australija (O.Slonovace)-Srbija 3-2

Samo da se ne ponovi. I onda smo otisli sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama i bila je katastrofa na SP. Daj boye da ovaj put bude bolje. SRBIJA do JOHANESBURGA

mekko

pre 14 godina

jos je vaznije to sto bi drugom krugu ukrstali sa grupom u kojoj su englezi nosioci. u tom slucaju nam odgovara i drugo mesto. najgora opcija je da budemo prvi u grupi i dobijemo slovence. u eventualnom cetvrtfinalu bi isli na argentinu.

cetvrtfinale

pre 14 godina

ovo je ok grupa, nije laka, ali je sve moguce. ako se ozbiljno shvati, mozemo i da prodemo - samo ne sme nikako da se igra bojazljivo (recimo sa 4 ili 5 odbrambena igraca, i dodatno 2 defanzivna igraca srednjeg reda). a iz nekog razloga znam, da ce tacno tako da ispadne: antic ce se us***i, postaviti taktiku za minimalne rezultate, i tako na kraju gubiti utakmice, jer se nama diktira ritam i tempo, umesto da mi to samouvereno preuzmemo. mi nismo italijani, nismo nemci, nismo brazil - kopirajuci njih, mi uspeh imati necemo. budemo li igrali kao srbija, sve je moguce.

a: ne treba suvise ocekivati od nase reprezentacije - oni su tek usli u hod, obicno se jedna ekipa gradi dva kvalifikaciona ciklusa (tako su to francuzi uradili pred svetsko prvenstvo 1998., a tako i spanci pred proslo EP). ako budu nastavili tako, mi cemo imati fantasticnu ekipu za sledece EP - ovo sad je samo zagrejavanje.

@(Crnac, 5. decembar 2009 01:48)

hm. sta reci - svako, ko je barem jedan put u zivotu prosao PORED skole zna, da severna i juzna hemisfera kugle zemaljske, koje deli ekvator, imaju razlicitu klimu, u smislu: kad je severno od ekvatora leto, juzno od njega je... ZIMA. jednom, i za sva vremena. a to obrnuto NE znaci, da u juznoj africi pada sneg, kao sto na primer u izraelu i u sred januara ne pada. ipak: ZIMA.

Davor

pre 14 godina

djape? Smo? Ti to nekako na vas Srbe mislis, da ste tada prosli grupu? Prvo: ''To je bilo vrijeme Jugoslavije'' znaci nista: ''smo'' zaboravi to smo.

jugo

pre 14 godina

Iskreno komšije, imate dobru repku,ali to treba prikazati protiv Gane i Njemačke, dvije vrlo jako ekipe. Istina mi smo Njemačku u 3 susreta na prvenstvima 2x eliminirali, ali vi niste mi. Trenutno imate bolju atmosferu u momčadi od nas, zato i jeste na SP, za razliku od nas. Ali nama je ovo tek 2 prvenstvo od 1996 koje smo propustili, a vi na mnogima niste bili. Zato uživajte u blagodatima Južne Afrike.
(bbb zagreb, 5. decembar 2009 14:24



ne znam zbog ceka ovom coveku negativnih preporuka ako je po geografiji u redu ai dobro je napisao covek nista lose nije mi jasno aj za ove sto provociraju u redu ali ovo je bilo sasvim u redu.

Ljudi moji Nemci nisu nepopedivi ali nemcu jesu jaki u to nema sumnje da se nezavaravamo i mozemo i dobiti ali samo ao budemo u vrhunskoj formi, jer nemci su rasturili Ruse u Moskvi tako da je nemacka jaka ekipa ali ne i nepobedva kao recimo Brazil ili Spanija, zato sve zavisi od nas samih u sto ja nesumnjam barem dok je tu Antic.

from hr

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.

Holando-argentinac

pre 14 godina

Citao sam nekih 50 komentara, al stvarno ne mogu da verujem.....!
Covek pomisli,vi svaki put dogurali do polufinala SP ili EP. Nema problema,takav vam je mentalitet!

Dante

pre 14 godina

moj omiljeni tim Njemacka, u grupi sa Srbijom
moj omiljeni igrac Drogba, u grupi smrti
ako moja Srbija prodje grupu kao druga, igra sa mojim drugim omiljenim timom Engleskom, a ako bude prva, onda moj omiljeni tim Njemacka, igra sa mojim drugim omiljenim timom Engleskom

aaaaauuuuuuu :(((((

kladionicar

pre 14 godina

Iskreno nema sanse da prodjemo.
1.Nemacka
2.Ghana
3.Srbija
4.Australija
Nemci ce biti prvi jer su najaci a Gana ce se o
secati ko kod kuce jer mi idemo na njihovu teritoriju,njihovu klimu. Gledao sam tu ekipu mnogo trce i mi tu nemozemo da im pariramo. Evo i njihov tim:
Goalkeepers:

Richard Kingson (Birmingham City, England) George Owu (Al Masry Club, Egypt) and William Amamoo (Vasalund, Sweden)

Defenders:

John Paintsil (West Ham, England), Hans Adu Sarpei (Bayer Leverkusen, Germany) Harrison Afful (Asante Kotoko, Ghana) Francis Dickoh (FC Utrecht, Holland), Kofi Amponsah (Appollon Kalamarias, Greece) Eric Addo (PSV Eindhoven, Holland) John Mensah (Rennes, France), David Addy (Wa All Stars, Ghana)

Midfielders:

Anthony Annan (Stabaek, Norway), Haminu Draman (Locomotiv Moscow, Russia), Sulley Muntari (Portsmouth, England), Laryea Kingston (Hearts, Scotland), Prince Buaben (Dundee Utd, Scotland) Michael Essien (Chelsea, England)

Strikers:

Eric Bekoe (Asante Kotoko, Ghana) Emmanuel Agyemang Badu (Berekum Arsenal, Ghana), Emmanuel Banahene (Heart of Lions, Ghana) Junior Agogo (Nottingham Forest, England), Quincy Owusu-Abeyie (Celta Vigo, Spain) Matthew Amoah
A cak i da prodjemo prvi necemo biti sto znaci da idemo na jednu Englesku koja je po meni jedna od kandidata za titulu.

Ludjak Torcida JASMIN

pre 14 godina

Znaci, Gana-Srbija 2:1 ,Germany-Srbija wise komada na prema 1 i od Australija opet poraz od Kengura. Neka fudbaleri rezerwisu karte za powratak odmah po zawrsetku grupa, jer su jeftinije kad se unapred rezerwisu. P.S. Tamad dok stase TOMAS MILER :)

fritz

pre 14 godina

GANA-SRBIJA 3:0 (srbi ne mogu vjerovat šta im se desilo, a bili favoriti skupine)

NJEMACKA-SRBIJA 4:0 (Srbi prije meca bili uvjereni da su dorasli njemcima,ali opet se razocarali)

AUSTRALIJA-SRBIJA 2:1(Srbi poveli protiv ''mocne'' Australije, ali Australija preuzima kontrolu na terenu i zabija 2 gola, Australija u potpunosti nadigrala Srbiju)

majstor

pre 14 godina

Ajooooj, već sam od bake iz Njemačke naručio šal njihove repke, mislim da će biti mahanja s njim nakon vaše međusobne tekme... :) Ali ipak,sretno vam bilo!

Dule

pre 14 godina

Prolazimo ako budemo savrseno pripremljeni fizicki i psihicki, jer Nemacka,Nigerija i Australija igraju pre svega na snagu od pocetka do kraja.
Ipak sansu vidim preko Nigerije i Australije, sto ne znaci da Nemce ne mozemo da iznenadimo. Uz puono rada i discipline evo nas u sledecem krugu.
Srecno u pripremama i naravno u zavrsnici.

pero

pre 14 godina

Teska grupa. Od Njemaca jaci ali ce se uplasiti i izgubit, Gana je u odnosu na Srbiju domacin i tu je poraz, samo Australija moguce nerjeseno ili mala pobjeda. Uglavnom treci u grupi. Dali treci se kvalifikuje za kup uefa ili...

Davor

pre 14 godina

Srbi? Samo se vi nadajte. Sto se Hrvatske tice? Pa kako se vi smijete sporediti s nama? Mi smo za vas velesila. Bili smo na svakom natjecanju od 2000 godine, imam 3 mijesto i 2 cetvrfinala, vi samo jedno EP i koliko ono SP? I ono malo ste dobili kao tenis 6-1 i 6-0. Vi da pobjediti Njemacku? S Klose? Ballack? Schweinsteiger? Gomez? Podolski? eeeeh pa niste vi Hrvatska. Gana? Fizicki su toliko superiorni sto se vas tice, a imaju i bolji tim. Kad ste opet EP gledali s vasih ekrana, nije se nista culo. Ne brini te se: ''Brzo se sve opet vraca na svoje'' 2012 ce te opet gledati na ekranima kao i obicno, i opet ce samo opet jedna zemlja bit velikan s ovih prostora a to je Hrvatska, znam da smo vam nabili komplekse, ali prestanite se usporedivati s nama, znam da je tesko. Pa vi skupa s Bosancima, Crno Gorcima, Slovencima, i vasim prijateljima Albancima nemate skupa toliko sudjelovanja na velikim natjecanjima kao Hrvatka. Ostavite se vi velikih natjecanja, to nije za vas. Vi da pobjediti Australiju? koja ima pobjednicki mentalitet? Nizozemska je igrali 2 prijateljske i nije moga da zabije gol.

from hr

pre 14 godina

Dragi komsija 13 juna u 20.30 gledaj i navijaj za nas osecaces se srecnim.
(BOJAN, 4. decembar 2009 22:46)

@BOJAN
Svakako, navijati ću za vas. Pozdravi sve u Gani !

Zoran

pre 14 godina

Ne trosišite džabe riječi. Nama je sve jedno u kojoj smo grupi. Takva smo reprezentacija da ne garantujemo ništa. Svak nas može razvući ko budale, a možemo i da iznenadimo. Mada je ovo prvo mnogo verovatnije.

Cuo sam te

pre 14 godina

Zamolio bih komentatora sa RTS-a, Acu, da se ne izmotava sa citanjem slova kao da je posao u zabaviste. A, B, C, D se cita A, Be, Ce, De. Mnogo para usi i zvuci prostacki kada nema samoglasnika iza suglasnika.

aha

pre 14 godina

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...
(ja, 5. decembar 2009 00:46)

Nemamo mi vasu kvalitetu slazem se mi smo za 2 klase kvalitetniji :)

mojse

pre 14 godina

za nemackuu :
1954:smpion sveta
1958:polufinale
1962:cetvrtfinale jedini poraz od jugoslavije u istoriju mundija
1966:vicesampion(famozni gol koji je bio 70 cm nadvor)
1970:polufinale
1974:sampion
1978:polufinale u grupi
1982:finale
1986:finale
1990:samion
1994:cetvrtfinale
1998:cetvrtfinale
2002:finale
2006:polufinale
2010:sampion
svidelo to ili ne svidelo nekome i volim se poslepati kao vtori u grupi pored nemce vise imate sanse ispasti engleze nego pobediti nemce srekno komsije sa svim srce uz nemacko i vama

from hr

pre 14 godina

@from hr
papku jedan nepismeni, NE se piše odvojeno od glagola...
(bob, 4. decembar 2009 22:50)

@bob
Dohvatio si se samo gramatike što znači da na ostatak komentara nemaš primjedbe. Glavno je Bobe da smo se složili oko bitnog.

28 dana bana

pre 14 godina

Gana ce da nas otrese, Nemci ce tradicionalno rutinski protiv nas, sa Australijom cemo da se brukamo.

Nadam se da ce solidna kvota da bude na nase protivnike...

Krle

pre 14 godina

Ajd i ja da ostavim neki komentar. Utisak je da su Slonovi prošli najgore, Paragvaj najbolje i da su grupe prilično ujednačene.
Što se nas tiče potpuno realno je da budemo treći u grupi i to bi bio uspeh u odnosu na prošlo svetsko kada smo bili četvrti bez osvojenog boda.
Međutim, ukoliko odigramo nerešeno (ili više u šta nisam baš siguran) prvu sa Ganom, onda mi se čini da možemo i do drugog mesta u grupi što bi bio epohalan uspeh. Mislim da je to realno.

Ognjen Strahinjic

pre 14 godina

Pukli smo samo tako.
Pod hitno treba da zovemo Irski savez i da im prodamo nasu kartu za Svetsko Prvenstvo.
Ima da nas nema!

baki

pre 14 godina

lose...australija uvek igra dobro na SP (setite se pre 4 godine), plus igraci-australijski hrvati koji ce biti motivisani...gana je jedna od najjacih reprezentacija u africi, za njih ce biti kao da igraju kod kuce...nemacka, to svi znamo...sve skupa, nismo bas dobro prosli, ali ko zna.

Niksicko pivo

pre 14 godina

Platini je covjek bez granica. To sto je odveo Francuze na SP, nego im jos dao najlaksu grupu.

P.S Najvazniji prvi mec protiv Ghane. Imamo veliku sansu za prolaz.

bbb zagreb

pre 14 godina

Iskreno komšije, imate dobru repku,ali to treba prikazati protiv Gane i Njemačke, dvije vrlo jako ekipe. Istina mi smo Njemačku u 3 susreta na prvenstvima 2x eliminirali, ali vi niste mi. Trenutno imate bolju atmosferu u momčadi od nas, zato i jeste na SP, za razliku od nas. Ali nama je ovo tek 2 prvenstvo od 1996 koje smo propustili, a vi na mnogima niste bili. Zato uživajte u blagodatima Južne Afrike.

Zelja NS

pre 14 godina

Трчањем ће нас употпуности самлети, Немци који играју страшан тимски фудбал, са гомилом дуплих пасова и затварања, кретњом по уџбенику, то нам је добро познато. Ни вероватноћа нам у дуелима са Немцима не иде у корист, јер смо у последњем такмичарском сусрету ремизирали. Усраћемо се, видели смо прпу против репрезентације из топ 10 како то изгледа у мечу са Французима. Аустралијанци су сигурно традиционално максимално физички спремни и могу стварно да нас испрепадају, добро се сећам олимпијских игара у Пекингу, а носиоци игре су играчи Премијер лиге. Такође имају доста Хрвата који ће гристи против нас. Још ако их и подценимо. Против Аустралије уколико први примимо гол немамо шансе за преокрет. А о репрезентацији Гане, шта рећи него да ће Рајевац са својом тактиком пресинга да нас уништи и скроз одсече нашу везу, а имају и јако много младих непознатих играча који могу да експлодирају на свом континенту. Благи сам песимиста уочи СП, посебно што знамо какав менталитет имамо када су у питању велике утакмице и зато што ће медији поново да нас ложе и виде као прваке света, на исти фазон као пред прошло СП. А отпад који игра само да би се скупље продали нећу да коментаришем.

Ja

pre 14 godina

Vecina je pod utiskom proslog prvenstva pa misli da smo super prosli,ali grupa NIJE NAIVNA UOPSTE!!!!!
Moglo je gore ali i bolje!!!
Srb-Gana 2-1
Srb-Nem 2-2
Srb-Aus 1-0
1 Srb
2 Nem
3 Gana
4 Austr

Dujo

pre 14 godina

Francuska u grupi sa Juznom Afrikom? Zelim da vjerujem da je sve regularno, ali s obzirom na to sto se sve izdesavalo u poslednje vrijeme...
Vrlo vam je teska grupa, po mom misljenju i najjaca.

Avax

pre 14 godina

U svakom slucaju, u osmini sa Amerima il Englezima, u grupi sa Nemcima, samo jos da smo turke izvukli i svi vekovni neprijatelji na broju! :)

gost 034

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.
(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

ne znam, ne mogu...odvojeno!!!
NAPRED SRBIJO...

maksder

pre 14 godina

Drage komšije,

bez sredine terena nemate što tražiti sa Njemačkom i Ganom. S obzirom da poštovani trener Antić nije svemoguć, a i ovo što je uradio sa samo 4 igrača ( Panta, Nemanja, Ivanović i Krasić), spada u njegova najveća trenerska dostignuća koja su i onako velika, izvjesno je da će srpska ekspedicija natrag posle igre u grupi. Nije mi jasno na čemu se izgradilo toliko samopouzdanje, kojom to pobjedom nad nekom jakom reprezentacijom?
Dakle, s obzirom da su očekivanja kao i uvijek velika, a mogučnosti jako ograničene i da pojedinci nemogu a da ne spomenu "nogmetaše" i kad kontekst teme ne dozvoljava, zamolio bih moderatora da propusti ovaj komentar.
Žao mi je, ali uz najbolju volju, nevidim kako bi bili drugi u grupi. Neznam dali će te imati 1 ili 3 boda, ali gol razlika će biti negativna to je sasvim realan scenarij.
(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

pametuju nam oni koji nisu nista mogli silama japancima i australcima, a da nepominjem dzabe drugu postavu turske koja je jacine jedne modavije.
sad ce on recu ispali su od turske slucajno na penale, a sad cu ja tebi rec sta bi tek bilo da su turci igrali sa 10 igraca koji su im falili zbog povreda.

ja

pre 14 godina

Znaci ganu gazimo , sa austalijom bice dosta trcanja i na kraju gazenje a nemce ce da razvalimo samo ako igramo brzu pas igru jeste da trce ko nenormalni ali su zato mnogo spori...

Pete

pre 14 godina

Nisam baš siguran dragi Srbi da ste dobro prošli.Gana i Njemačka su vrlo tvrd orah a morat ćete dobit Australiju u zadnjem kolu za prolaz...Bit će žestoko trebat će puno sreće.

Ivan

pre 14 godina

Znam da se mnogi nece samnom sloziti, ali realno gledano Nemacka je u ovoj grupi najslabija. Narocito tehnicki. Njihovo vreme kada su su trcanjem pobedjivali je proslo. To sada cine svi. A o "lepoti" njihovog fudbala da ne trosim reci. Vise se plasim Australije & Gane.
Nekako imam osecaj da cemo daleko dugurati Jednostavno je doslo vreme za to.

Crnac

pre 14 godina

a tvoju informaciju u Junu u Juznoj Africi je Zima. Kad je kod nas leto tamo je Zima
(miroslav, 4. decembar 2009 23:52)

Ne bi bilo lose da se ne.... Hm, aj budem pristojan - da se ne iznose netacni podaci...
Aham... Verovatno prave Sneska Belica. :)
Boze, Boze... Svi sve znaju...

Немања

pre 14 godina

Опет шваба ударио на нас! Како им бре више не досади?

Италија опет шампион.

mamba Di

pre 14 godina

Najrealnije bi bilo da ove 32 repke daju pobednika,koji bi u "super" finalu igrao sa Ircima,koji bi se direktno plasirali u "super" finale ::---)))))))))))

Nani

pre 14 godina

Dal je moguce da Francuzii imaju ovoliko srece???!!!!Nama je uletela najjaca Africka reprezentacija,jos i prvu igramo sa njima,pa jos i Rajevac im je selektor.

aleksandar

pre 14 godina

Po meni veoma teska grupa.Gana je najbolja africka reprezentacija,Australija ima solidnu ekipu i uvek moze da iznenadi,a sto se tice Nemacke bespotrebno je govoriti.Ali samo hrabro,pa sta bude.Srbija!

Davor

pre 14 godina

djape? Smo? Ti to nekako na vas Srbe mislis, da ste tada prosli grupu? Prvo: ''To je bilo vrijeme Jugoslavije'' znaci nista: ''smo'' zaboravi to smo.

Mladen

pre 14 godina

Ljudi, samo da kazem nekoliko stvari! jeste nemacka preteska za nas, ne zovu ih za dzabe panceri,tvrdi organizovani i disciplinovani do samog kraja! bice muka, bice krvi i znoja, ali mora da se zubi stisnu i da se suocimo! mora se hrabro i pozrtvovano, kao da ne postoji sutra! jedino tako mozemo dalje da idemo, da igramo muski, tvrdo i borbeno! nema nazad, samo napred! mozda su veliki na mapi ali na travi smo podjednaki! Samo, niko ne spominje to, da ako budemo drugi idemo na englesku koja ce realno da bude prva, i to ce biti isto tezak i mucenicki mech! Zato orlovi glavu gore, rasirite krila i punom snagom i srcem u visine!

ZoX

pre 14 godina

Gana (Holandija)-Srbija 1-0
Nemacka (Argentina)-Srbija 6-0
Australija (O.Slonovace)-Srbija 3-2

Samo da se ne ponovi. I onda smo otisli sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama i bila je katastrofa na SP. Daj boye da ovaj put bude bolje. SRBIJA do JOHANESBURGA

idemo...

pre 14 godina

jao...jao...jao.... gana ce da nas pusti....bijemo australiju 1:0.....pobedjujemo nemce u 9+12min.... i pravac na slovence.....tu lagano i onda finale pre finala.....Engleska....ceo balkan navija za nas....ha,ha,ha


ma stvarno....

Realno :)

pre 14 godina

Evo kostura:
----------------------
1/8 1/4 1/2 Final
A1-B2 FRA
C1-D2 ENG ENG
-----
E1-F2 HOL BRA
G1-H2 BRA
----- --- BRA-SRB
B1-A2 ARG
D1-C2 SRB SRB
-----
F1-E2 ITA ESP
H1-G2 ESP

bigor

pre 14 godina

za komsije hahaha:
koja je razlika izmedju nogometasa i fudbalera :)
odgovor:fudbaleri idu na svetsko prvenstvo buahhh…hh
(MisterNo, 4. decembar 2009 23:17)

Na slovenackom jeziku se fudbaler isto kaze nogometas, tako da ti konstatacija nije skroz tacna.

SASA-BT

pre 14 godina

Pa...moglo je biti i bolje,a boga mi i gore...
Zeleo bih...
...Da se istorija ponovi kada africku reprezentaciju na SP vodi srpski trener...
...Da Nemacka i Gana svoj treci susret igraju za drugo mesto u grupi...
...Da Srbija svoj put do polufinala trasira preko Slovenije i Francuske...
...Jednostavno,da budete prvaci sveta
Svim srcem uz vas,moja pravoslavna braco...Pozdrav iz Bitolja...

Mors

pre 14 godina

Dobro je ako nije i odlicno s obzirom ako se pogledaju grupe E,B i G koje su grupe smrti...
Mislim da cemo od Gane izgubiti ili igrati nereseno jer je to samo ne naivna reprezentacija,Australiju gazimo 5:0 zato sto tamo igraju igraci od 35 godina,a Nemce cemo najverovatnije da pobedimo jer nemaju nikakvu reprezentaciju (ali Nemci su Nemci i njih ne treba nikada otpisati)..."Drago" mi je zbog Portugala koji ce deliti zadnje mesto sa Severnom Korejom u svojoj grupi (eto im ronaldo) i neka im...A ni Francuzi nece proci grupu znaci totalno nezasluzeno a sve se vraca i placa...
Onda na Slovence u Osminu finala pa u Cetvrtfinale i tamo da ispadnemo sto je vise nego realno :D

from hr

pre 14 godina

Svim gramatičarima i poznavaocima fudbala - NE LOŽITE SE, ma ja sam se samo šalio. Srbija prolazi grupu kao druga i u polufinalu nesretno gubi od Francuske. Za treće mjesto sređuje Holandiju...
Ha ha, čini vam se poznato?
Dalek je put do vrha, prijatelji...
Sad bez zezancije, Pantelić, Ivanović i Krasić moraju nositi ovu ekipu jer neće biti dobro. Antić zna da jako loše reagirate na totalni nogomet i konstantni pritisak. To rade ekipe koje su fizički fit, a Njemačka i Gana to jesu. Nesreća je i to da upravo igrate prve dvije sa njima. Samo veliki fanatizam i super pripreme otvaraju mogućnost tog 4. boda. Razlika u pripremi reprezentacija za kvalifikacije i priprema za ovakav turnir je ogromna. Vidjeti će se to najbolje na Francuzima. To će biti sasvim druga repka. Do sada su se upravo pripreme pokazale kao jedna od najslabijih točaka exYU rep. pa tako i SCG rep. Čini mi se da će i tako ovaj put biti. Antara je top trener, ali nema iskustvo Svjetskog prvenstva.

VASKEZ

pre 14 godina

realno grupa po meri nemci favoriti a ostale tri reprezentacije su tu po kvalitetu mislim da idemo DALJE uz POZITIVNU ATMOSFERU sto posto prolazimo.

Napred Sloboda

pre 14 godina

Iako igramo u TRECOJ ligi,imamo DVA selektora na mondijalu i JEDNU veru da SRBIJA prolazi grupu!!!
P.S.Mnogo je siromasan recnik kakvi su ljudi i strucnjaci nasi Rade i Rajo!!!

SRBSKA CRNA GORA

pre 14 godina

SRBIJA-njemačka 2-0 SRBIJA-gana 1-0 SRBIJA-australija 3-0 mislim ni jedna od ovih ekipa nema toliko dobar napad da našoj odbrani(najjačoj u svijetu) da gol.a ni neku odbranu da se odbrane od našeg solidnog napada...najteže protiv gane,al prolazimo kao prvi s maximalnim brojem bodova.. SRBIJA 9 gana 6 njemačka 3 australija 0 DO TITULE!!! SRBIJAAAAAAAAA

Adam

pre 14 godina

Drage komsije,a u kojoj ste vi grupi?Nije red da komentarisete dogadjaj na kojem necete ucestvovati.Imam predlog za vas:Nabavite puno "ozujskog" i gledajte kako Srbija gazi sve redom.Mozda nesto i naucite.

miroslav

pre 14 godina

au vrate de nadjose da se utakmica sa svabama igra u 13:30!!!!Ima da upekne do 40C!
(milemen, 4. decembar 2009 22:51)

Za tvoju informaciju u Junu u Juznoj Africi je Zima. Kad je kod nas leto tamo je Zima

niks

pre 14 godina

Umalo da pogodim:
...
Grupa realnosti: Nemacka, Juzna Koreja, Gana, Srbija.
(niks, 4. decembar 2009 11:29)

Dakle, umesto Juzne Koreje, dobili smo Australiju. Sta reci mogli smo i bolje proci( videti grupe gde su nosioci Juzna Afrika, Spanija i Italija), ali i pasti u grupu smrti u kojoj je nosilac Brazil. U svakom slucaju, ako nismo bolji od Australije i Gane, nije nam ni mesto medju 16. Mada predvidjam da cemo proci dalje zajedno sa Nemackom. Napred Srbija!!!

Ivan

pre 14 godina

Koliko sam čitao istorijat svetskih prvenstava kada kod se održavalo u Evropi pobedila je evropska ekipa, kada kod se održavalo van Evrope pobeđivao je Brazil, Argentina ili Urugvaj. Mislim da je bio samo onaj jedan izuzetak u Svedskoj kada su osvojili Brazilci, a i on čisto da potvrdi pravilo. Mislim da će i pored svega sto im se dešavalo, Argentinci sa motivisanim Mesijem osvojiti ovo prvenstvo sa sve ludim Maradonom. Mi ćemo biti prvi u grupi, zatim ćemo dobiti Sloveniju, ili ko već bude bio drugi tamo iza Engleza, a posle, videćemo,...

marCore

pre 14 godina

E pa ovako ce da bude...do prvog meca ce sve da bude super,price da smo najbolji....e kad prvi mec izgubimo od Ghane,realno igraju na svom africkom tlu sto je za njih ogroman podstrek,dakle,kad izgubimo prvu utakmicu,pocece da se prica o klanovima u ekipi...neki ce da kazu kad bude bilo vrijeme pricacu sta se dogadjalo...dosta mi je cutanja i tako....jednostavno klasicno,kao i svaki put do sada...

ForeverSRB

pre 14 godina

Gana ce da nas otrese, Nemci ce tradicionalno rutinski protiv nas, sa Australijom cemo da se brukamo.

Nadam se da ce solidna kvota da bude na nase protivnike...
(28 dana bana, 5. decembar 2009 14:06


To si isto rekao za francusku i Rumuniju,moj "Srbine"...

Kole

pre 14 godina

Bez namere da navijacki gledam na ovaj zreb, po kvalitetu prikazanih igara, cini mi se da bi Srbija i Gana lagano mogli ne samo u drugi krug vec i dalje s obzirom da se nasa grupa ukrsta sa onom smehotresnom gde su englezi i ameri.

Lanejovanovic

pre 14 godina

Moze li neko da mi objasni po kom sistemu je Obala Slonovace zavrsila cak u grupi G, umesto u grupi C? Stvarno mi nije jasno.
(mush, 4. decembar 2009 20:45)

Po sistemu da amerikanci dobiju najlaksu grupu...

Miloš

pre 14 godina

Ovo je namerno provociranje,sramota i uvreda,nadam se da ce savez uputiti zvanican protest.
Zastava drzave koje nema,i da je bilo srece i pravde nikada je nije ni trebalo biti.
A vi pesimisti dajte malo vere u SRBIJU!
IDEMO DALJE! ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU! S VEROM U BOGA ZA KRALJA I OTADZBINU!
SRBIJA DO POBEDE!

NIKSICANIN

pre 14 godina

naravno da srbija ide dalje.. moji crnogorci nijesu prosli zato navijam sad za bracu srbe.. jedva cekam utakmice :))) naprijed srbijoooooo ojhaaaaa

Ninoslav

pre 14 godina

Nazigled lagana grupa ali je jako teska hmm najvishe se bojim gane i australije nemce cemo tuci to je sigurno.... neka nam je bog na pomoci....

ps... gle francuza ehh stela je cudo :D

TARABIĆ

pre 14 godina

... i pojaviće se naš čojek iz daleka svijeta ...
i sve će š njim drugojačije biti ...

i povešće naše fuzbalere ...
koji do tada tumaraše, od svakoga gubiše i često se brukaše ...
i mudro će postupati ...
mijenjaće na poluvremenu igrača koji žuti karton dobi ...
činjeće igrače smirenijim i mudrijim no što jesu ...
neće se igrači svaditi sa sudijama ...
neće dobijati crvenijeh kartona niti ćemo utakmice završavat sa 9 igrača ...
neće nas brukati i gubiti od svakakvijeh ekipa ...
neće ko prethodnici njegovi lupat gluposti na konferencijama za štampu ...
vazda će mu igrat najspremniji i timu najodaniji, neće mu menadžeri tim krojiti ...
igrači će mu i u 90-tome minutu u loptu uklizavati i vazda borbeni biti ...

i proći će s takvome igrom grupu i bit prvi u njoj ...
i otići će na prvenstvo najboljijeh -preko mora i pustinja gde gdje crni ljudi žive ...

i tamo će čuda napraviti!

i moraše tako biti ...
zaslužio je to ovi narod nakon '82., '90.,'92., sankcija, pa ondak kojekakvijeh dustanbanlija na klupi, bruka velikijeh, poraza golemijeh ...

ne smijem vam ni reć koja će sve čuda njegovi momci počinjeti u toj zemlji dalekoj dje crni čojek živi!!!

Nox

pre 14 godina

Ajooooj, već sam od bake iz Njemačke naručio šal njihove repke, mislim da će biti mahanja s njim nakon vaše međusobne tekme... :) Ali ipak,sretno vam bilo!
(majstor, 4. decembar 2009 23:16)
A ti lepo zamahni sal pa u djubre

Vasilije Ilic

pre 14 godina

Radomire, ne gledaj sesire,
ni od koga Srbin ne zazire.
Srbija ti klice pobednice,
medalje se Srbin ne odrice.
Srbija te u Afriku salje,
ne vracaj se kuci bez medalje.
Ako tamo sve od sebe damo
pred skupstinom da te docekamo.

Pesnik : Ilic Vasilije od Semberije

mekko

pre 14 godina

jos je vaznije to sto bi drugom krugu ukrstali sa grupom u kojoj su englezi nosioci. u tom slucaju nam odgovara i drugo mesto. najgora opcija je da budemo prvi u grupi i dobijemo slovence. u eventualnom cetvrtfinalu bi isli na argentinu.

zoran

pre 14 godina

gotovo je nemoguce otici na svetsko prvenstvo bez 8.000eura. prva utakmica u pretoriji(gana) 200-300km od johanezburga(najblizi aerodrum)sledeca port elizabet(nemacka), 1200km od pretorije i zadnja nelspruit(australija)1300km od port elizabeta....hteo sam da idem ali mislim da je nemoguce!!!uzas!!!

Srpski dinamit

pre 14 godina

Dobro je,nismo sa Brazilom,Argentinom i Španijom iz A grupe,niti sa Kamerunom,Slonovima i Urugvajem iz B,a ni sa Mexikom,Japanom i J.Korejom iz C grupe.Sa 7 bodova idemo u 2.krug! A tamo protiv Slovenije u 1/8 finala!

НСЦЗ

pre 14 godina

Гана и Аустралија нису аутсајдери као нпр. Нови Зеланд или Алжир али исто тако по мени нису јаки као Обала Слоноваче или Мексико. Верујем да можемо бити задовољни, пре свега јер нећемо улазити опуштено у мечеве. САМО ХРАБРО МОМЦИ!

СРБИЈА!

ALCATRAZ

pre 14 godina

Ma ništa bre,pobediti Australiju,sa Nemcima pokušati odigrati nerešeno,a sa Ganom pripaziti na Muntarija i Esiena i naravno pobedit.Ako nam dođu u 1/8 finala Slovenci ili SAD razbićemo ih ko kantu!Napred Srbija!!!

gospodin coek

pre 14 godina

pa tek sada sam poceo ta kontam da je gana takoreci domacin. lako se moze desiti da gana prodje dalje a mi i njemci odlucujemo o drugom.

i plus ocekujem da ce se jedna africka selekcija gurati da bi stigla u polufinale, jer jos samo sa africkog kontinenta niko nije igrao u polufinalu.
svi se sjecamo azije 2002 kad su sudije pravile dar-mar italiji i spaniji samo da bi j. koreja igrala u polufinalu.

VLADA

pre 14 godina

Dobro smo prosli.U prvom sesiru,realno samo je JA.slabija od Nemacke.Nemci,su zvucno ime,ali,moze se protiv njih.Gomez i Klose,su maciji kasalj,za nasu odbranu,Balak je mator,nemaju vodju na terenu,u najgorem slucaju bice nereseno.Gana je opasna,tu vec nismo imali srece,dobro je sto ih vodi Rajevac,Antic je bolji trener od njega,takticki smo jaci.Australia ce biti najlaksi rival,dobro je da ih ne vodi Hidink kao na proslom svetskom,sve u svemu,ocekujem da cemo lagano proci grupu

Matenaticar

pre 14 godina

Saberi, oduzmi,.., mozes i mnoziti integralite, ali Njemacka ne ide dalje, "Kenguri" imaju sanse, ali male, "Nesvrstani" idu dalje.
- Danas svi mnogo trce, ta osobina/prednost Njemacke je proslost, time Njemacka nije favorit u ovoj grupi!
- Keguri su nezgodni, oni ce izbaciti Svabe, ali ce izgubiti od "Nesvrstanih".
- Srbija ili Gana, ko ce biti prvi, nije ni vazno, idemo dalje!

purger

pre 14 godina

"draga bivša braćo"
drago mi je kaj ste izvukli ovak laku skupinu ALi ne preporučujem vam ni optimizam jer nitko tko je u africi nije došao na lijepe oči.Možete biti i prvi Ali i zadnji.Ne želim nikom nesreću ali onak kak smo mi ispali od turaka nije za srčanog bolesnika

Losmi

pre 14 godina

Nemci su naši i boziji!!! Da im naplatimo 98 i 2 autogola.
Gana ce biti teska, dosta je X.
Australija na misice 1-0.
Osmina finala i protiv Slovenije ili SAD.
A posle sta bude pricace se...

Dziber

pre 14 godina

Solidna grupa,laksa je nego prosli put u Nemackoj.Ganu i Australiju ako ne bijemo i ne zasluzujemo da idemo dalje,sa Nemcima nema sta da trazimo.Bice sve ok,ako se ne posvadjamo do prvog loseg rezultata jer poznati smo po tome kad odemo na velika takmicenja.Nadam se da ce Antic da ih spremi da ginu ko kolektiv i onda nema brige za nas u suprotnom bice po starom raspad.

Zorice m'rs kuci po petarde

pre 14 godina

Ocekivao sam grupu sa 'talijanima, ali sam odahnuo kad sam video grupu Brazil,Portugal,Obala Slonovace i Severna Koreja!
Naravno,odahnuo sam jel nismo u grupi sa Severnom Korejom...

SrbIN

pre 14 godina

Srbija do polufinala!!! Nema tu šta da se priča, fudbalere na okup, profesionalizam i borbenost od selektora do golmana!!! U svakom drugom slučaju potop.

Srbin iz Londona

pre 14 godina

mnogo brate, ali mnogo bih voleo da se na neki nacin ipak sretnemo sa blentavim, prepotentnim, ljigavim Englezima. Ovde sam, sa njima i ne mogu da opisem koliko su odvratni. Utakmica sa njima (i naravno njihov apsolutno siguran poraz) bi mi beskrajno prijala....ZATO SRBIJO, PUCAJ NA DRUGO MESTO

mirko

pre 14 godina

Sa malo sreće daleko ćemo stići.
Ako prođemo grupu, što je realno, ukrštamo se sa grupom "c" gde nas čeka Engleska ili Slovenija.

Uf uf

pre 14 godina

Nasa grupa je poprilicno teska. Nismo bas imali srece. Ipak sa hrabrim srcem i spretnim nogama mozemo uspeti da prodjemo dalje. Sretno moja Srbija!!!!

Aleksandar

pre 14 godina

Stojković,Ivanović,Vidić,Kolarov,Subotić,Milijaš,Krasić,Jovanović,Stanković,Žigić,Pantelić....Ovaj tim donosi sledeće:Sa Nemačkom nerešeno,sa Ganom pobeda,sa Australijom demoliranje!!!!!S Antićem na klupi-NAPRED ORLOVI!!!!

Marko

pre 14 godina

Drage komsije,Hrvati.Vi nemate prava da pisete nesto o tome da li prolazimo ili ne,vi ste se pokazali u kvalifikacijama i svi znamo kakvu imate reprezentaciju.Preporucujem svim hrvatima da gledaju nasu reprezentaciju.Mozda ce te vi otici 2014 ako ne opet smo vam mi jedina opcija.P.S Cuo sam da izlazi igrica,kvalifikacije za svetsko prvensstvo 2010,pokusajte tako da dodjete u Afriku.Pozdrav za sve SRBE,prolazimo sigurno

djole

pre 14 godina

Ova nasa grupa me strasno podseca na onu iz Italije 1990.Znaci gubimo od Svaba, ostale dve dobijamo,zatim pobedjujemo Engleze u osmini finala kao nekada Spance i idemo na Argentince u cetvrt-finale, isto kao u Italiji samo sada sa drugacijim ishodom.I na kraju opet sa Svabama u finale.Naravno i tu pobedjujemo.
Kad' mogu Ganci i Australijanci da budu toliki optimisti mogu valjda i ja malo sebi da dam oduska.

Shomy

pre 14 godina

Objektivno nije strasna grupa,rivali nisu za podcenjivanje ali ne mozemo ocekivati da igramo protiv Andore i Surinama na Svetskom kupu. :) Mislim da mozemo komotono proci grupnu fazu,jedino mi je zao Rajevca,on je pre zreba izjavio da samo nas ne bi voleo da dobije u grupi.

trockey89

pre 14 godina

Kako su jadni ovi francuzi i italijani..
Gana je solidna, Nemci k'o nemci, uvek jaki, a australija moze da iznenadi.. Ali, ako bude sve kako treba, eto nas u polufinalu :)))

Idemo Dalje!

pre 14 godina

Nije lose,mada je moglo i bolje... Mozemo dalje,ravnopravno cemo se boriti sa Nemcima i Ganjanima,mislim da Australija nema sanse.Sto je takodje bitno,ako u 1/8 finala izbegnemo Engleze eto nas u cetvrtfinalu!
Grupa smrti Brazil,O.Slonovace,Portugal,S.Koreja
Platini namestio da Francuska kuglica bude malo toplija...

Gunner

pre 14 godina

Realno dobra grupa za razliku od proslih. Fala bogu nismo sa holandijom, a ukrstamo se sa engleskom tako da vec znamo sta nas ceka.
Lavovski do prvog mesta!

Munze Konza

pre 14 godina

Idemo dalje! Ganu i drugi tim Hrvatske dobijamo sigurno, a i Nemci bi mogli da puknu posle onih srećnih 2-2 od pre destak godina! Ne bi me čudilo da budemo prvi u grupi, a posle - šta nam Bog da.

Milan

pre 14 godina

Slovenija i Portugal su najgore prosli iz naseg sesira. Mislim da su jedino Francuzi imali vise srece od nas, mada i oni imaju dve relativno ozbiljne ekipe u grupi, mi imamo samo jednu, pored nas naravno;-)

Neobeshrabreno razocaran

pre 14 godina

Grupe "smrti" su B i G, bez ikakve dileme, solidno jaka je i grupa E, a Srbija je mogla da prodje i malo losije i mnogo bolje. Kako je islo izvlacenje, a kad nas nije bilo u uvodne tri grupe i stigli smo do one u kojoj je selekcija predvodjena Rajevcem, pa kad se uz to doda i sve tradicionalniji rival na sampionatima u vidu Nemacke, znao sam sta cu da ugledam na ceduljici... Nema razloga za paniku i ocajanje, ali ima za objektivnu zabrinutost. Steta!

hanssssss

pre 14 godina

Tooooo...Sta vam je ljudi deremoo Neemceee,1000 posstoooo..Ko je gledao Svabe kako igraju,jasno mu je..Pored Vidica i Ivanovica,nemaju sanse sa bunarenjem..Sa Ganom ce biti cupavo,brzi su od nas...Australija niti smrdi niti mirise..Prolazimooooo..

Aki

pre 14 godina

Što se tiče Francuske i nije im tako laka grupa, oni su i od Austrije izgubili u gostima pa kako neće od J.Afrike. Realno i Meksiko je gadan tim kao i Urugvaj. Realno, mogu Francuzi sve tri utakmice izgubiti. Što se tiče Nemačke, nije ih hteo žreb, jer skoro sigurno gube od Ganaca i Srba. Slovenija i Engleska prošle odlično, kao i Španci, Italijani i Argentina. Holandija će po običaju lako proći grupu da bi ispala u eliminacijama. Portugal ispada u grupi smrti čak i ako Kristijano bude u punoj formi.

Lunke

pre 14 godina

Ne slazem se da je grupa laka,nasu grupu na zvanicnom sajtu zovu grupa smrti zajedno sa grupom G.Nemacka uvek dobro igra kakav god tim da ima.Gana je reprezentacija koja se prva plasirala na svetsko iz Afrike,a i u Nemackoj su prosli grupe.Australija nije ni malo naivna i mislim da smo iz tog drugog sesira mogli izvuci dosta lakse tipa Honduras ili Zeland.Bice tesno jer su sve tri reprezentacije ujednacene,a Nemacka mi je sigurna.Prvi mec kljucan,ako pobedimo Ganu skoro pa smo se plasirali dalje,a u 1/8 finala Engleska :-(((

zzzzz

pre 14 godina

Ma grupa nije bitna, to prolazimo, bitno je da se ukrstamo sa smesnom grupom, samo da izbegnemo Englesku, ostali protivnici su smesni, a u cetvrtfinalu su nam najtezi moguci protivnici Argentina i Francuska, tako da... polufinale je realnost.

Bolje K-rooney u ruci, nego P-messi na grani

pre 14 godina

Nagradno pitanje - Dali bi radje Engleze u osmini i lagano cetvrt finale ILI laganu osminu i Argentinu u cetvrt finalu???...mozda je bolje biti drugi...???!!!...Preguramo Lajmi-Ovce(a, mozemo!), a posle u polufinalu svashta moze da se desi...jes' da tu cuce BRA ili HOL, al' hebiga to je polufinalishka....

Zeljko

pre 14 godina

Tesko sa Nemcima,al opet ja mislim da trebamo biti zadovoljni sa grupom jedino za Nemce se dobro spremit i odigrat kako treba,a ostale prolazimo....

Ultra Serbia

pre 14 godina

Па добро, није сад нешто екстра, ал није ни лоше... Ганција се плашим највише, биће ту крваво...

Ljuba

pre 14 godina

Odlicno smo prosli.

Ako bi bili uspeli da budemo prvi u grupi mislim da se sastajemo sa drugim iz C grupe, a to bi trebalo da prodjemo, posto je to najslabija grupa. Dalje sad, ako prvi deo kostura cine grupe A, B, C i D...u svakom slucaju bi mogli da dobijemo slabije ekipe (Juzna Afrika, Argentina nosioci), nego da smo u drugom delu kostura (grupe E, F, G, H) gde su nosioci Brazil, Spanija, Italija, Holandija.

Naravno sve pod uslovom da je ukrstanje ovakvo kako ja mislim.

turbonegro

pre 14 godina

Dobra grupa. Realno gledano, imamo sanse. Sve ekipe nisu nepobedive, nase je samo da nastavimo tamo gde smo stali sa ovim kvalifikacijama. Ali Italijani i Francuzi... dokle vise! Koliko li njihovi savezi izdvajaju love pred svaki baraz? Francuzi su mogli i direktno medju 16...
Sve u svemu, moja neka porcena da imamo sanse.

wolfenstein

pre 14 godina

Mislim kako je Srbija dobila dobru grupu, morat ćete se prilagodit različitim nogometnim stilovima...sa Njemcima borba za svaki metar travnjaka a sa Ganom otvoreno,onako po afrički
Uostalom,mi smo švabe već okidali a sad se vi trebate pokazati

stefan

pre 14 godina

kazu nemci:"Gana je interesantan protivnik, Australija i Srbija su lakši rivali. Moramo da prođemo dalje"....joooj, zazalicete nemci kad proradi SRPSKI inat!!! :)))

Maj nejm is Klajvert... Patrik Klajvert

pre 14 godina

Draga bratjo, al tje Mexico da napenali ove ubajatjene Francuze, koji se vetj 2 mondijala namestaju da ih neko iskljuca sa tri jedan. Jel ziv&zdrav onaj Borgeti? Kakav je to maestro ...

dzo

pre 14 godina

# au vrate de nadjose da se utakmica sa svabama igra u 13:30!!!!Ima da upekne do 40C!
(milemen, 4. decembar 2009 22:51)


Brate,zimski period je u junu u Africi.

aussie

pre 14 godina

Rodjen sam u Srbiji a zivim u Australiji, tako da je za mene ova grupa emotivno veoma komplikovana.

Sto je najgore i realno je jaca nego sto se na prvi pogled moze uciniti.

Nemacka- jaka reprezentacija koja uvek odlicno igra na svetskim prvenstvima. Mislim da je svaki put kada je ucestvovala prosla grupnu fazu. Tradicionalno nam ne lezi. Seca li se neko kada smo ih poslednji put pobedili?

Gana- izuzetno kvalitetna Africka reprezentacija. Afrika na svakom svetskom prvenstvu posalje neku selekciju koja iznenadi. Ne mislim da ih je nemoguce pobediti, ali nece biti jednostavno.

Australijanci su nezgodan tim. Mnogo trce, a tehnicke i takticke nedostatke nadoknadjuju fanaticnom borbenoscu. U Australiji je u svakom sportu do fanatizma izrazen kult reprezentacije i svi njihovi igraci daju svoj maksimum kada nastupaju za nacionalni tim. Oni su prva reprezentacija koja se kvalifikovala za svetsko prvenstvo u JA. Tradicionalno ne leze Srbiji i tukli su nas na OI 1988 i 1994. Sa druge strane ima trenera koji je po mom misljenju nedorastao zadatku tako da njihov tim igra promenjivo i moze da izgubi bukvalno od svakoga.

Na samom kraju moja zelja umesto prognoze.

1.Srbija
2.Australija
3.Gana
4.Nemacka

Arsen_Lo

pre 14 godina

Alo bre sta ste se istripovali da necemo proci grupe, pa ja garantujem da cemo mi biti prvi u grupi, kao najveca razlika u poredjenju sa prethodnim svetskim prvenstvom je ta sto sada imamo trenera koji pored fizickog moze odlicno pripremiti i psihicki ekipu za ovakav sistem takmicenja... ukratko mislim da dve dobijamo i jednu igramo nereseno i prolazimo kao prvi ;)zivi bili pa videli

ore

pre 14 godina

hm...a sada malo realnosti...koliko god se grupa cinila lagana na prvi pogled vjerujte da nije bas tako! jel tko god prati malo bolje nogomet znat ce za ganu o kakoj se reprezentaciji radi(sjetite se samo zadnjeg SP)...na papiru australija mozda i kotira najgore,i vjerojatno ce srbija upisat 3boda protiv njih,ali biti ce to tvrda i teska utakmica...svabe uopce ni ne treba komentirat jer koliko god se cinili ranjivima,svabe su uvijek svabe...mozda cak srbiji na ruku i ne ide cinjenica sto igraju drugu tekmu s njima,po meni bi bilo bolje da je 3. kada bi oni vec trebali osigurat prolaz u drugi dio natjecanja! no u svakom slucaju mislim da prolaz trebate trazit u prvoj tekmi sa gancima,to je vasa sudbonosna tekma koja ce odredit daljni tijek natjecanja...
sto se tice slovenaca,vidim da tamo vec vlada velika euforija...i koliko god se ta grupa cinila lakse od grupe D(vjerojatno zbog alzira mozda i jest) tesko da ce proci protiv amera...nije to taka bezazlena i egzoticna zemlja kako se misli,neka malo premotaju njihove tekme sa konfederacijskog kupa!
kako god bilo,pamet u glavu i hrabro...nemojte da se proser.te prije pocetka tekme :) POZZ IZ HRVATSKE I SRETNO :)

Nox, sa verom u Sv. Radomira

pre 14 godina

Vidim komentare tipa: na cemu temeljite toliko samopouzdanje, kada ste pobedii neku jaku reprezentaciju??? itd.
Ne brinite dusebriznici, ove najjace reprezentacije smo ostavili za kraj, bice nam desert na SP!!!
Uz to, da primetim da smo pre finala izbegli Spaniju, Brasil, Holandiju, Portugal, Obalu Slonovace, sugave Talijane. Kad vec stignemo tamo nije ni vazno ko ce biti protivnik, oni ce se vec dobro izmakljati medjusobno do tada. A mi do polufinala lagano, pa tu poslastica sa Englezima, Francuzima ili Argentincima. Zivi bili

Marko

pre 14 godina

Svi su favoriti dok im Lipi, ponovo, pokaze kako se uzima titula svetskog prvaka. Ne volim kako Italijani igraju, ali ne znam koliko puta treba da dokazu da ih ne treba potcenjivati. Sto se tice Engleske, cetvrtfinale je neki maksimum, ako ne nalete na Srbiju u osmini finala. Ne moze ni jedan Kapelo napraviti ekipu od grupe manekena. Ovi sto pricaju kako "Ganjani" i Nemci mnogo trce i nabrajaju gde igraju njihovi igraci nek pogledaju gde igraju nasi igraci. Mislim da niko od njih nema prvotimce i Celsija i Mancester Uniteda i Intera. Antic moze da bira da igra kroz sredinu, preko krila, opasni smo iz prekida, uglavnom mozemo da damo gol iz svih situacija, a o odbrani ne treba mnogo pricati onima koji nesto znaju o fudbalu. Samo da se dobro priviknu na klimu i da ostanu slozni i disciplinovani i bice prvi u grupi. Ima Srbija dosta mana, ali nedostatak trcanja nije jedna od njih, ne vise. Cak i nasi centarfori, pogotovo Pantelic, trce celu utakmicu i odradjuju posao na sredini i u odbrani.

Butthole Surfer

pre 14 godina

Ukrštamo se se sa grupom C gde bi valjalo izbeći Engleze. U eventualnom 1/4 finalu idemo na nekog iz grupe A ili B gde su Francuzi i Argentina, što će reći da smo imali povoljan žreb jer smo izbegli Holandiju, Italiju, Brazil i Španiju do 1/2 finala.

vasa

pre 14 godina

Ja sam prezadovoljan! Nemci su jedna od najslabijih ekipa iz prvog sesira! Gana je dobra ekipa ali ne kao obala slonovace ili kamerun! A ako ne mozemo da dobijemo Australiju - pa i ne treba dalje da idemo! Napred Srbija!!!

Miladin Subotic

pre 14 godina

Na SP nema lakih protivnika. Trenutno imamo nacionalni tim koji moze da pobedi svaku od tri suparnicke reprezentazije. Dobro je sto nismo u grupi sa Brazilom ili Spanijom i svakako sa domacinom. Idemo u drugi krug, a posle treba misliti "na posle"

roman empire

pre 14 godina

Kad porastem necu da budem kengur,salu na stranu,mislim da smo dobro prosli u prvom sesiru tako sto smo izvukli Nemacku i tako izbegli Brazil,Argentinu i Spaniju ali smo u drugom i trecem sesiru mogli i da izvucemo lakse protivnike.Sve u svemu mi i Nemci smo favoriti u grupi i za prvo mesto i za prolazak u narednu rundu takmicenja.NAPRED ORLOVI,NAPRED SRBIJA!

TRUE BLUE

pre 14 godina

Sta sam vam rekla?!!
Kako sam samo pogodila da sa njima igramo...E kud se nisam kladila.
Kao drugi idemo dalje,a onda na Engleze!!!To ce biti dobra utakmica!!!

filip

pre 14 godina

voleo sam da se nadjemo u grupi f, i da italijane pokidamo ali ni nemci nisu losi,jedino mi zao sto smo od svih africkih selekcija morali izvuci bas ganu i gospodina milovana rajevca!!! australija mislim da u ovom drustvu gubi svaku nadu.

Jaksa

pre 14 godina

Uhh... Pa nije tako lose. Verovatno cemo prebroditi ovu grupu i otici dalje.
Sve su grupe teske. Ipak, SP je ovo. Najboljih 32, i mozes zamsliti da je i nasa SRBIJA tu. Mi, ovako mali u svetu!!!
SRECNO NAM BILO. USPEH SMO VEC POSTIGLI KADA SMO OTIISLI U AFRIKU.

purke

pre 14 godina

prognozirao sam nemce,gance i meksikance,ali ovo je ispalo i bolje. Gana nema neku reprezentaciju,a i ruku na srce,Rajevac i nije neki strucnjak koga se treba plasiti. Australija bez Gusa Hidinka nije ni blizu onako dobra,kao pre cetiri godine, a sa Nemcima se nikada ne znam,mada cu igrati x-x kada bude vreme. vise me interesuje sa kim se ukrstamo i to,jer je,po mom misljenju,to bilo bitnije. Uopste ne sumnjam u nasu reprezentaciju. pozdrav svima

Deder Naspi

pre 14 godina

Pa i nije bas dobro. Ako hocemo da izbegnemo Engleze u 1/8 finala, moramo da budemo prvi u grupi. Bojim se da ce biti mnogo tesko i ako duboko verujem u g. Antica i nase igrace.

Fan fan

pre 14 godina

Nezgodno, nema sta...Australija nepredvidiva, Gana nezgodna, a Nemacka je Nemacka...videcemo, budemo li se ponasali i igrali kao u kvalifikacijama imamo sanse da budemo iza Nemaca jer su objektivno najjaci...nadam se prolazu...

wlado

pre 14 godina

lepa ujednacena grupa, dobro da nismo zalutali sa japanom kamerunom i holandijom...zao mi slovaka...

a spanci...sta reci...izgleda kad si dobar imas i srece

dusanmal

pre 14 godina

Osrednja grupa za nas, dobra pocetna sansa. Lider (Hemacka) u opadanju, pacer (Australija) zaista pacer - kvalifkovani protiv sila kao sto su Katar, Bahrein, Uzbekistan, te sredina mi i Gana - dobar ali ne nezamisliv tim. Prva utakmica resava.

Puno komentara da je Francuskoj bolje... J.Afrika kao domacin automatski dobija prolaz (npr. Juzna Koreja-Italija...) te ce se kvalifikovati. Francuzima preostaju Meksiko (dugorocna fudbalska sila) i Urugvaj (odgovorni za eliminaciju Kolumbije i izabcili Kostariku koja je tukla Ameriku...) Mrka kapa, da budu srecni ako nisu poslednji. Nikako ne bih menjao grupu sa njima...

ss

pre 14 godina

Bekam se ladno primio na charliz jeste li provalili kako se gledaju, mozda su zato Slonove gurnuli brazilcima (zbunili se)
A sada svi koji se sa nama ukrstaju na terapiju kod dr. Kovacevic da zameni placentu sa H2SO4
P.S. A na ovoj zastavi nam fali samo petokraka.

uxyzapenje

pre 14 godina

ma rokamo bre ove Nemce, koga to oni imaju toliko strasnog?? Klose losa forma, odbrana nam je duplo bolja, Balak monotono prosecan... izvikani su samo tako.. sto su oni bolji od nas??

ja

pre 14 godina

(from hr, 4. decembar 2009 21:59)

Kazes da nemamo pobedu nad velikom reprezentacijom pa nemamo cemu da se nadamo. Hahahaha. Ja vas hrvate stavljam u isti kosh kao i Grke - losh kvalitet igraca koji igraju u prosecnim klubovima u prosecnim ligama ali je reprezentacija SLUCAJNO u proslosti imala neki uspeh i sada se vade na to ceo zivot. Ko vas i Grke uopste smatra za ozbiljnu fudbalsku naciju ? Glavni igraci vam igraju po Sahtjorima i Totenhemima, a u kvalitet vasih veznjaka smo se uverili protiv Belorusije kojoj ste postigli fantastican 1 gol. Da Bosna ima jachu odbranu ona bi za vas bila reprezentacija top klase. Kranjcar, Rakitic, Pranjic !? Ahahaha grohotom se smejem, za njih je Dejan Stankovic izmislio fudbal, o Krasicu necu ni da pricam...

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...

djape

pre 14 godina

ukazao mi ortak na činjenicu da smo uvek prolazili grupu kad smo igrali protiv nemaca na svetskom -
1954 1/4 finale
1958 1/4 finale
1962 1/2 finale
1974 drugi krug
1990 1/4 finale
1998 1/8 finala

plus nam je ovo prva završnica svetskog prvenstva van evrope još od '62 i čilea a tad smo bili u polufinalu tako da... :)))

cetvrtfinale

pre 14 godina

ovo je ok grupa, nije laka, ali je sve moguce. ako se ozbiljno shvati, mozemo i da prodemo - samo ne sme nikako da se igra bojazljivo (recimo sa 4 ili 5 odbrambena igraca, i dodatno 2 defanzivna igraca srednjeg reda). a iz nekog razloga znam, da ce tacno tako da ispadne: antic ce se us***i, postaviti taktiku za minimalne rezultate, i tako na kraju gubiti utakmice, jer se nama diktira ritam i tempo, umesto da mi to samouvereno preuzmemo. mi nismo italijani, nismo nemci, nismo brazil - kopirajuci njih, mi uspeh imati necemo. budemo li igrali kao srbija, sve je moguce.

a: ne treba suvise ocekivati od nase reprezentacije - oni su tek usli u hod, obicno se jedna ekipa gradi dva kvalifikaciona ciklusa (tako su to francuzi uradili pred svetsko prvenstvo 1998., a tako i spanci pred proslo EP). ako budu nastavili tako, mi cemo imati fantasticnu ekipu za sledece EP - ovo sad je samo zagrejavanje.

@(Crnac, 5. decembar 2009 01:48)

hm. sta reci - svako, ko je barem jedan put u zivotu prosao PORED skole zna, da severna i juzna hemisfera kugle zemaljske, koje deli ekvator, imaju razlicitu klimu, u smislu: kad je severno od ekvatora leto, juzno od njega je... ZIMA. jednom, i za sva vremena. a to obrnuto NE znaci, da u juznoj africi pada sneg, kao sto na primer u izraelu i u sred januara ne pada. ipak: ZIMA.

ja

pre 14 godina

(Davor, 5. decembar 2009 13:27)

Davore vidis ja sam ovde vec napisao - to sto se vi vadite na rezultate iz proslosti isti ste kao i Grcka - slucajno imali uspeha u proslosti a igraci su vam JEDNA VELIKA NULA. Kvalifikacije za Euro ste prosli u euforiji, a na Euru niste mogli drugu ekipu Turske da pobedite (veliki broj igraca im bio povredjen). Na svetskom vas izbacila velesila Australija.

Hrvatska = Grcka, dve najvece prevare evropskog fudbala, sa igracima slabog kvaliteta

jonny

pre 14 godina

Mislim da vecina vas koji mislite da ce Srbija ispasti, previdjate jednu bitnu stvar po kojoj se sadasnja reprezentacija i igraci razlikuju od prethodnih generacija: U ovom timu sada su mnogi klinci koji su 2 puta bili vicesampioni Evrope sa mladom reprezentacijom. Tada su pobedjivali jake reprezentacije i nemaju taj kompleks od ``velikih``. Govorite o trcanju - pa kad pogledam koliko trce Krasic i Lane tokom svake utakmice vidim koliko smo napredovali u tom pogledu i dostigli druge reprezentacije. Kada se tome doda vrhunski strucnjak - takticar, moze biti nesto od sledeceg SP. Necemo mozda lepo igrati, ali rezultat je bitan, a Antara je tu u rangu Kapela i Lipija.

Sto se tice ekipa: ne znam da li je iko pratio Nemacku- Oni nisu ni deo onih starih ekipa kakve su imali. Najveca zvezda im je Balak koji tavori u Celziju. Klose i co. su vec odrtaveli. Tu ima par klinaca poput onog Kislinga, ali nista narocito. S obzirom da je nama odbrana jaca strana, tu smo u prednosti, jer je njihova odbrana skroz suplja, sto je prednost upravo za brzance poput Laneta i Krasica.

Australija je dozivela zenit na proslom SP, tako da ce ovo biti oprostaj za mnoge igrace od igranja, poput Kjuela, a o njihovoj kvalifikacionoj grupi da i ne pricam. Tamo samo slepac ne bi prosao. Osim toga, sada nemaju starog lisca Hidinka na klupi.

Gana je najtezi protivnik jer nam ti afrikanci ne leze stilom igre. Mada, mislim da je daleko najbolja africka ekipa Obala S. Gana i Kamerun su negde tu, podjednaki. Ako zaustavimo Esjena, to bi trebalo da bude to. Apija i Muntari su takodje u ocajnoj formi, nisu kao na proslom SP, tako da ne vidim mnogo razloga za brigu, ali mislim da ce biti najtezi protivnik.

jugo

pre 14 godina

Iskreno komšije, imate dobru repku,ali to treba prikazati protiv Gane i Njemačke, dvije vrlo jako ekipe. Istina mi smo Njemačku u 3 susreta na prvenstvima 2x eliminirali, ali vi niste mi. Trenutno imate bolju atmosferu u momčadi od nas, zato i jeste na SP, za razliku od nas. Ali nama je ovo tek 2 prvenstvo od 1996 koje smo propustili, a vi na mnogima niste bili. Zato uživajte u blagodatima Južne Afrike.
(bbb zagreb, 5. decembar 2009 14:24



ne znam zbog ceka ovom coveku negativnih preporuka ako je po geografiji u redu ai dobro je napisao covek nista lose nije mi jasno aj za ove sto provociraju u redu ali ovo je bilo sasvim u redu.

Ljudi moji Nemci nisu nepopedivi ali nemcu jesu jaki u to nema sumnje da se nezavaravamo i mozemo i dobiti ali samo ao budemo u vrhunskoj formi, jer nemci su rasturili Ruse u Moskvi tako da je nemacka jaka ekipa ali ne i nepobedva kao recimo Brazil ili Spanija, zato sve zavisi od nas samih u sto ja nesumnjam barem dok je tu Antic.

grobar KG

pre 14 godina

Prvi ili drugi 100%. Prolazimo daljeee... Cekamo u osmini finala USA ili Englesku.

PS.Realno, dobro smo prosli.

PS2.Sarliz je nasa spasiteljka.

zdravko

pre 14 godina

da li se samo meni ucinili ili?
naime, kao druga iz 2. sesira je izvucena obala slonovace, koja nije mogla u grupu A jer je tamo vec bila jedna africka reprezentacija(Juzna Afrika), grupa B je bila vec popunjena, pa je logicno trebala ici u grupu C, zajedno sa Engleskom i SAD.Zasto je onda nekim "cudom bozijim" Obala Slonovace zavrsila u grupi sa Brazilom,a u grupu C po istom principu - "cudo bozije" uletila najlaksa reprezentacija iz 2. sesira?!?!?!?
Francusku da ne spominjem...
Pa kazu nije namjesteno, ma daaaajjjj
BANJA LUKA

Dzoni Nidza

pre 14 godina

Nemacka ....pa ok Nemci su najaci u grupi,mozemo da obigrani poraz,remi ili pobedu protiv njih.Igrali sno protiv njih pre EP-a kad je Jankovic postigao goo
Ausrtralija mislim da smo iznad po nivom igre,kvalitetu...
Gana Uvek je prva je najvaznija,Gana ima mlade,kvalitetne igrace...Rajevac selektor..nadam se pobedi.
Nisam od onih koji se zalecu,ali imamo sanse.Prvo drugi krug,aonda cemo videti(Engleska mozda SAD ili Slovenci...)

sale12

pre 14 godina

Kako su dobile lake grupe Italija i Francuska to je sramota. Neko je ovde napisao u komentarima da Francuska dobija juznu Afriku. Al' je pogodio svaka mu cast

Ivan

pre 14 godina

Grupa u kojoj mozemo da pokazemo da imamo kvalitet jedne ozbiljne reprezentacije. Protivnici su jaki, ali sigurno ne i nepobedivi. Ganu trenira nas covek (Rajevac). Bice izuzetno interesantno.

Clanak je netacan u vezi Argentine i svetskog prvenstva u SAD, 1994 godine. Tri ekipe su se kvalifikovale iz the grupe - Argentina, Bugarska, i Nigerija jer je tada na SP bilo 24 ekipe (6 grupa po 4) pa su u 1/16 finala isle i 4 najbolje treceplasirane ekipe. Argentina je izgubila od Rumunije u fantasticnoj utakmici (3:2 za komsije), Nigerija je izgubila od Italije sa 2:1, a Bugari su dogurali sve do polufinala.

Vlada Mü

pre 14 godina

uzasno teska grupa!
Nemci-uvek tesko sanjima
Australija-mozda najlaksa repka
Gana-mongo bolji tim nego sto pokazije ova FIFA lista.prakticno igrju kod kuce, navikli na uslove ....F

Stefan

pre 14 godina

Odlicno, nije najlaksa ali nije ni najteza, sto znaci da se u daljem toku (ako prodjemo a ocemo) mozemo nadati laksim protivnicima sto ne bi da smo u najlaksoj grupi. Englezi nisu realno vise tako jaki a USA je solidan protivnik i nista vise od toga.

Luka

pre 14 godina

ma da li je francuska lako prosla...meksiko i juzna afrika prolaze :))
aa najlakse su grupe def C,F i H
sto se tice nase grupe, mogao je neko laksi iz 2.sesira od australije...al dobro je...IDEMO DALJE!!!

ognjen

pre 14 godina

Za mene je ovo grupa po mjeri.....taman dovoljno jaka da nam ne dozvoli ni na sekund da se opustimo,a opet realno smo jaci od Gane i Australije,a s Njemcima,pa ja mislim da je red da im se konacno osvetimo za neke stvari.....

fudbal

pre 14 godina

Nemci su vec poceli da pricaju kako smo im mi lak protivnik, sad sam procitao na par sajtova. Verovatno misle da smo oni od pre. Ali, tako nije. O, Nemci, Nemci. Vi i ne znate s kim se kacite.

Babin_zub

pre 14 godina

Da ne ureknem,zreb nas je posluzio.Ovo nikako ne sme da uspava nase reprezentativce,vec da im da krila da ucine sve kako bi iskoristili zreb da budu prvi u grupi,a tada da razmisljamo dalje.
Sada sam potpuno miran,verujem Anticu i jedva cekam prvenstvo,a pre toga - VIDIMO SE KOD MOSKVE DA RAZMENJUJEMO SLICICE!

milos

pre 14 godina

TOOOOOOOOOOO! Igramo sa Nemackom!!!!!! Bolju grupu nismo mogli dobiti. Ganu i Australiju bi trebalo da dobijemo, a utakmica sa Nemackom nam je odlicna priprema za osminu finala.

perrke

pre 14 godina

Ako se malo bolje pogleda, dobili smo slicnu grupu kao i pre 4 godine. Prvi mec sa Ganom je kljucan, isto je bilo sa Holandjanima, jer tesko je posle vaditi se protiv Nemacke.
Realno, mozemo da budemo prvi, a mozemo i poslednji. Sa Nemcima mozemo da igramo, ali ih nismo dobili 50 godina ili duze, sa Australijom nece biti ni malo lako, a Ganu da ne pominjem, oni su mozda najnezgodniji u grupi.
Nadajmo se da ce ovog puta organizacija biti bolja nego u Nemackoj, a samim tim i rezultat. Srecno!

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Promenili su satnicu utakmice sa ganom,verovatno zbog televizije,Nemci su od 20.30,mi igramo sa Ganom of 16h,idite na Fifin sajt

the trooper ZGB

pre 14 godina

Srbi,zelim vam uspjeh na Svjetskom. Bosanci i mi cemo uz cevape i pivu gledati tekme bez puno stresa,a vama i Janezima,iskreno,zelim puno srece.I nisam jedini ovdje.Iskreno,necu bas mahati sa vasom zastavom ispred tv-a al nazdravit cu,zajedno sa mojom skvadrom,svakom vasem uspjehu.Sretno...

Lazar-Sopot

pre 14 godina

Necu da budem bezobrazan ali nalecem na komentare nasih komsija Hrvata...koji nam naravno ne prognoziraju uspeh...nzm. sto ih se to tice ali nema veze,LJUBOMORA NAS CINI TAKVIMA...Iskreno mislim da je Francuska ubola najbolju grupu...ali ni ovo nije smak sveta...

Džoniboy

pre 14 godina

Švrljam ja po stranim forumima,masa nemačkih,australskih..

Svi su prezadovoljni grupom ali SVi su sigurni da će nas (nepreterujem)RAZGUZITI!Naručito su Australci optimistični..spominju 2006 i naš debakl..Čak bi rekao da su Nemci obazriviji u prognozama..
Niko nas neshvaća ozbiljno..barem što se navijača tiče naravno..
To može biti naša šansa.

sky

pre 14 godina

Po meni je ovo odlicna grupa pogotovo ako poredimo onu s proslog svetskog prvenstva.
Prvo Srbija nije ono sto je SCG tad bila, a i Nemacka nije vise kao sto je nekad bila.
Uz ovakvu igru i formu iako smo slabiji od nekih jacih reprezentacija i to za klasu, mislim da nemce najzad mozemo da tucemo na mundijalu. Ostali sastavi u nasoj grupi ne bi trebali da budu problem a i ako se to desi onda ni ne zasluzujemo da prodjemo.
Dakle sve u sve, ovo je grupa koja nam pruza dosta mogucnosti a i nade. Ljudski je nadati se a kvalitet treba pokazati na terenu. Ne zelim da zvucim previse euforican ali mislim da je doslo krajnje vreme da pokazemo sta stvarno umemo.

cukce

pre 14 godina

drage nam komsije pa vi cete se razboleti od kompleksa pa ovo je bilo samo izvlacenje, SP pocinje za 6 meseci, ja znam da imate kompleks od Srbije u vaterpolu, kosarci, tenisu pa i plivanju (odbokjku da ne spominjem jer ne znam ni dal imate reprezenteciju u tom sportu)al ovoliki u fudbalu nisam mogo da pretpostavim jos se i Slovenija plasirala (pa to je dupli kompleks) ili mozda u vasim medijima nema vesti o zrebu (iako se niste plasirali trebali bi vasi mediji da izvestavaju ipak je ovo najveci sportski dogadjaj u 2010. god)
moj savet: blago meni posvetite se i pratite skijanje jel vidim da ste tu dobri

LoBe_djuice150

pre 14 godina

Mogu da se kladim da je Platini umijesao prste u ovaj zrijeb i da Francuska nije slucajno dosla u grupu sa J Afrikom,Urugvajom i Meksikom(bez pravih protivnika)

SRB

pre 14 godina

Alo ljudi,glavu gore.Tesko je da se veruje u sopstvene(velike) kvalitete,ali realno je da se sa Nemackom borimo za prvo mesto.Respekt Gani i Australiji,ali pogledajte sastav Srbije i klubove za koje igraju igraci.Nezgodne su to reprezentacije ali oni su ti koji treba da se plase,pa cak i Nemci mislim da nisu ni malo ravnodusni,jer iz onog 4.sesira jedino je Portugal???kao,bio bolji od nas???Dakle,jesmo FAVORITI ZA 1.MESTO U GRUPI i JESMO JEDNO OD POTENCIJALNIH IZNENADJENJA PRVENSTVA!!!Setite se poslednjeg prvenstva u kosarci...:)

milos

pre 14 godina

meni se jako svidja grupa, ali mi se ne svidja raspored. vise bih voleo da igramo sa nemackom u prvoj utakmici nego sa ganom. ubedjen sam da igramo prvo sa nemcima da bismo ih odrali sa 3:0, jer bismo ih potpuno iznenadili. ovako ce nemci da se uigraju pred mec sa nama, pa ce biti spremniji... dobro je rekao antic kako je utakmica sa ganom finale pre finala za nas.

Dudo

pre 14 godina

Moglo je i bolje, ali dobro. Zamislite da smo upali na mjesto Portugala, sa Brazilom i Obalom Slonovace... Ne treba se zaliti, ujednacena grupa, ali svakako je Srbija favorit za prolaz, treba se boriti za prvo mesto da se izbegne Engleska. Grupa C najlaksa, Englezi ce se prosetati, najteza grpa G, Brazil i Obala Slonovace prolaze, Portugal ce ispasti.

DejanPetkovic

pre 14 godina

Mozda izgleda grupa naivno i bezazleno,ali meni se cini kao jednom od jacih.....treba imati u vidu kako su se owe reprezentacije kvalifikovale.
Uglavnom mozemo dalje...

Celinac-Banja Luka

pre 14 godina

Grupa srednje tezine. Bice tesko ali u prolaz ne sumnjam. Mislim da sa njemcima u najmanju ruku mozemo igrati ravnopravno,od australije smo definitivno jaci,a Gana nezgodna reprezentacija ali mozemo igrat sa njima. ALI imam samo jednu rijec ITALIJA. Ne mogu vjerovat kako se ljudi zrebom uvijek provuku. Sve u svemu NAPRED SRBIJA!!!!!!!

Lauda

pre 14 godina

Najzad malo srece na izvlacenju.Imamo opravdanih razloga za umereni optimizam jer je grupa vrlo ujednacena.Impresioniran sam "spe'takl" grupom-Brazil,Portugal,Obala Slonovace,Koreja.Nazalost,francuzi se opet provukose!!!

Celinac-Banja Luka

pre 14 godina

Grupa srednje tezine. Bice tesko ali u prolaz ne sumnjam. Mislim da sa njemcima u najmanju ruku mozemo igrati ravnopravno,od australije smo definitivno jaci,a Gana nezgodna reprezentacija ali mozemo igrat sa njima. ALI imam samo jednu rijec ITALIJA. Ne mogu vjerovat kako se ljudi zrebom uvijek provuku. Sve u svemu NAPRED SRBIJA!!!!!!!

ivanovic bane

pre 14 godina

jaooo Nemacka, pa to sam cekao...Sve u svemu, teska grupa, al zna se ko ce biti prvi :))) Chelsea 4ever !!!
Ivanovic-Ballack-Essien :)

Bane_Zemun

pre 14 godina

U slucaju da prodjemo (sto bi bilo realno) ukrstamo se s grupom gde je Engleska sto je takodje ok... Definitivno grupa u kojoj imamo realne sanse da prodjemo dalje...

SRBIJA !!!

veeegi

pre 14 godina

Svajcarska , Slovacka a Francuska pogotovo su iz naseg sesira prosle najbolje . Samo bih se sa njima menjao . Uglavnom ok zreb . Ni tesko , ni lako . MOZEMO DALJE !

Red Marquis

pre 14 godina

Dobro je što prvu ne igramo sa Nemcima. Dobro je i to što nas nije zapala Brazil i Obala Slonovače grupa.
Moglo je i lakše, moglo je i bolje, kao ona španska i talijanska grupa.
Realno,imamo ekipu za drugo mesto pa na Engleze...što se isto može proći.
p.s.A još kad bi nekim čudom tukli Švabe, pa to bi pamtio do smrti...
IDEMO DALJE!!!

DRAGAN.P.

pre 14 godina

Ekstremno teska grupa.Nemci sigurno prolazeu drugu fazu takmicenja jer su najbolja turnirska ekipa na svetu dok ce borba za drugu poziciju iskljucivo zavisiti od iz prvih utakmica.Zato je najvaznije pobediti Ganu i uci u utakmicu sa Nemcima sa puno samopouzdanja

Goran, USA

pre 14 godina

Ukoliko prodjemo grupu, sa Engleskom ili Amerikom u 1/8 finala. Ako i tu pobedimo, moguci protivnici su: Argentina, Francuska, Nigerija, Meksiko, ili J. Afrika. Ne postoji sansa da igramo sa Holandijom, Italijom, Brazilom, ili Spanijom do polufinala. Sve u svemu vrlo dobar raposred ako izadjemo iz grupe.

H8_Fifa

pre 14 godina

Realno govorim od juce da znam da ce 2 tima biti u istoj grupi Juzna Afrika i Francuska i to se i desilo!!! Kao kaze komentator da je fifa napravila sesire sa nosiocima po listi iz oktobra pa je Francuska kao pala u 4. sesir i da ce im biti teze al znao sam odma da Blatter ne zeli evropsku reprezentaciju u svojoj grupi!!!!!
SSSSSSRRRAAAMMMMMOOOTTTTTAAAA

PimPong

pre 14 godina

Moglo je i bolje, s tim da nije moglo mnogo gore.

Da smo upali u grupu sa Brazilom i Slonovima, ili u onu sa Holandijom i Kamerunom, mozda bi nam bilo malo teze.

Nasa grupa je dosta ujednacena, i ako Antic mentalno pripremi nase, bice to OK.

pepo

pre 14 godina

Grupa je odlicna. Iz prvog šešira, posle Južne Afrike dobili smo realno za nas najlakšeg protivnik. Ostali su isto taman po mjeri. Realno imamo dobre šanse za drugi krug, a uz malo sreće i četvrtfinale nije daleko. Zna li se na kojun grupu idemo u osmini ako prođemo naravno.

Pozdrav svima

Uncle Bob

pre 14 godina

OK. Nije losa ova grupa. Ajde sad da odigramo i dobijemo sve tri utakmice (verujem da mozemo) da ne naletimo na napaljene Engleze odmah u narednoj fazi.

saleznik

pre 14 godina

Gledajuci sve grupe mi i nismo prosli tako lose,realno je da prodjemo grupu da se vise ne brukamo na velikim manifestacijama,svabe treba da odvalimo ako hocemo da bilo koga ubedimo da smo ozbiljni,Gana i kenguri-kolateralna steta

popimperia

pre 14 godina

Meč sa Ganom je ključ,mislim da možemo,sad na visinske pripreme i srce na teren pa smo u četvrtfinalu.Molio san boga da budemo sa Italijom ali nije ni ovo loše.SRBIJA!!!

bobex

pre 14 godina

nemci,nemci....izvukoste se jedva 98'kad je bilo 2-2...


http://www.youtube.com/watch?v=U-kfISty7RM


al ovog leta cete puci ko rumuni...

http://www.youtube.com/watch?v=j-qu4VqRczg

http://www.youtube.com/watch?v=UQPaZPjSy7Q

18.06. dan za pobedu...

Trixie

pre 14 godina

Не реците да нам заставу нису ставили како треба! Што се тиче групе, није лоше. :)

petra.rudovci

pre 14 godina

dobar raspored. Ganu treba kidati,sa Švabama šta se uradi uradi,a sa Kengurima da se vade eventualne fleke.Srećno poletanje Orlovi

Djoksa

pre 14 godina

Mislim da svi mozemo da se slozimo da smo dobili srednje tesku grupu u kojoj imamo realne sanse da prodjemo dalje.Ono sto mene brine je grupa sa kojom ukrstamo(gr.C,Engleska),drugim recima moramo ici na prvo mesto u grupi.Sad,da li je to realno...

Naprijed Orlovi

pre 14 godina

Pa, nije loša grupa, kako smo mogli proći. Samo se ne treba previše opustiti. Realno trebalo bi da prođemo grupu, samo da atmosfera u ekipi bude dobra.
SRBIJA U SRCU

vudu

pre 14 godina

Pre neki dan jedan hrvat nam je prizeljkivao kengure, zato sto izvestan broj njihovih emigranata igra i kao, bice spremni za nas. Mi smo odavno spremni za njih. Deri Srbijo

plavi

pre 14 godina

Tog sad vec davnog nedeljnog popodneva,21.juna 1998.godine, na stadionu Felix Bollaert u Lensu odigrali smo s Njemcima 2:2...sto bi rekli "istoruja je pokazala da voditi 2:0 protiv Njemaca i nije neka prednost"....protiv Svaba cemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu,ali se bojim da li cemo proci...znaci prvo Gana,i stavrno je to mozda presudna utakmica poznajuci nas mentalitet...onda u drugom kolu Svabe(isto kao i '98),i na kraju kenguri...Iran je probio Mihajlovic,cijelu utakmicu smo se patili...onda najbolja utakmica na prvenstvu s Svabama,pa u Nantu Komljenovic na pocetku zabija,a kasnije gnjavaza...Perica dobija zuti zbog simuliranja, nasi guse igru itd.Stara jugoslovenska skola...sad,12 godina poslije,imamo li novog Mijatovica u ekipi,ili nekog veterana poput Piksija,ili najmladjeg reprezentativaca poput Dekija?Tesko pitanje,ali nadam se da cemo imati srece k'o komsije '98...oni ludi ofarbani Rumuni,onaj neposotjeci penal,Svabe s igracem manje...na tom prvenstvu im je Pineda pokazao gdje su,samo nazalost kasnije,je Pinedu i Ortegu dos'o glave onaj plavi Holandjanin u finisu,onaj pas preko citavog terena,kao sto je nas dosao onaj crni Holandjanin u 90.min....sve u svemu fudbal i jeste najvaznija sporedna stvar na svijetu...nadam se barem polufinalu,ili finalu...jer kakav bi ja bio Srbin kad bi se zadovoljio samo odlaskom na SP.Idemo u Afriku da postanemo prvaci svijeta.Kao Zvezda 1991.

VNS

pre 14 godina

pre zrebanja je odluceno da prve 2 africke ekipe koje izvuku iz 3 sesira idu u grupu sa brazilom i argentinom
isto kao sto prva juzno-americka ide u onu sa juznom afrikom.


Moze li neko da mi objasni po kom sistemu je Obala Slonovace zavrsila cak u grupi G, umesto u grupi C? Stvarno mi nije jasno.
(mush, 4. decembar 2009 20:45)

Po sistemu da amerikanci dobiju najlaksu grupu...
(Lanejovanovic, 4. decembar 2009 22:58)

Osim Antic

pre 14 godina

Da li smo imali srece na zrebu?
I DA i NE! Sve zavisi od toga koliko realno ocenjujemo snagu nase repke! Licno mislim da imamo veoma kvalitetnu ekipu, spoj mladosti i iskustva i odlicnog trenera. I ako se ne varam u toj svojoj proceni, zreb je bio odlican (Nemci-najslabiji od top repki,maksimum pokazali na proslom EP,klimatski uslovi im nece odgovarati, Gana- nisu najjaci u Africi, ali mislim da prolaze dalje sa 2 mesta, AUS-4 mesto garant) ! Prolaz iz grupe otvara vrata 1/4 finala a tamo sta bog da.
Ako nasa repka nije bas tako dobra, onda bas nismo imali srece na zrebu. Mogli smo zaglaviti u grupi sa Spanijom, Cileom i Hondurasom, lagano proci u drugi krug, izblamirati se protiv Brazila i pravac kuci!
U slucaju dobrog raspleta u grupi, smesi se mec protiv Argentine u 1/4 finalu i prilika da nam (i svim komsijama koji ce navijati za Srbiju) boginja fortuna vrati to sto nam je uzela te davne 1990 godine!!!

Vuk

pre 14 godina

@ from hr
"ne vidim" i "ne znam" se na srpskom jeziku pise odvojeno! Mozda je na "hrvatskom" drugacije ali ako ti je fudbalsko znanje i predikcije poput pravopisa, onda nemamo sto zborit stari, ne? Samo se pokri usima i suti :)

mrzim SHAH

pre 14 godina

Drago mi je da ce i Hrvati ucestvovati na ovom svetskom prvenstvu,veoma aktivno, komentarisuci srpske orlove na forumu B92, samo to je i ostalo. U pauzama mogu opaliti shah sa penzosima ispred zgrade, shahovnicari :)

Veljko Mihajlovic

pre 14 godina

Ne razumem neke ljude iz susedne zemlje Hrvatske koji bas nemaju ni ponosa ni dostojanstva posle neuspeha da se kvalifikuju, nego se rugaju reprezentaciji Srbije. Ljudi, time samo sebe ponizavate, nas ne. Mi smo srecni i jedva cekamo da pocne prvenstvo. Ne znamo sta ce biti, ali znamo da imamo cemu da se nadamo, pa sta bude bice.

sujeveran

pre 14 godina

ljudi ostavite hrvatske komentare na miru! kad god nas hrvati omalozavaju u postovima, uvek nam donesu dobru srecu!! setite se koliko su nas pljuvali na svJetskom prvenstvu u vaterpolu, ili na skorasnjem kosarkaskom sampionatu, pa smo opet daleko dogurali.
stavise, kad god je neki hrvat ostavio komentar na b92 tipa "Svaka cast komsije, navijamo za vas", mi smo sledecu utakmicu izgubili, i to bas gadno. tako da, @from hr, hvala ti na lepim zeljama.

Srbija do Tokija

pre 14 godina

Da bi se osvojilo Svetsko prvenstvo moraju da se pobede svi protivnici!!!
Samo hrabro pa da se 2010. secamo kao godine kad smo postali prvaci Sveta!!!

Nenad

pre 14 godina

Da li je neko obratio pažnju na zastavu koju su stavili pored imena Srbija? Da li će neko od naših "rukovodećih veličina" iz FSS obratiti pažnju i na taj "nevažni" detaljčić?

Drogba

pre 14 godina

Ne mogu da shvatim Hrvate i Srbe koji se neumorno prepucavaju mjesecima i godinama oko toga je li neko pio 4 ili 6 puta na nogometnom SP ili EP, je li neko bio 1. ili 3. na vaterpolskom SP i EP, 2. ili 5. na rukometnom itd itd....i daju mogucnost vjecitim luzerima poput prije svega BiH a onda i Slovenije da se nasladjuju a nikad ni u cemu nista nisu uradili niti ce. Stvarno nema potrebe za tim i velika vecina normalnih ljudi to shvaca...a onim drugim svakako nema pomoci. SRETNO!!!

Srbija do Tokija

pre 14 godina

Zao mi je braco hrvati, ali nemate kvalitet kao Srbija. Istina boli...
(ja, 5. decembar 2009 00:46)

Nemamo mi vasu kvalitetu slazem se mi smo za 2 klase kvalitetniji :)
(aha, 5. decembar 2009 13:20)
Da zato ste prosli na Svetsko prvenstvo, a mi ne!!! Ali uvek je tu karlovacko i udobna fotelja !!! :))))

zex

pre 14 godina

..I nije toliko lose samo da nismo u grupi sa Holandijom.Sad samo da zadrzimo isti zajednicki duh i htenje na istom n eto nas u drugom kolu.

Nije zlato sve sto je Francuska

pre 14 godina

Da li ste videli facu Platinija kada je izvucena Francuska? Nije cak ni pokusao da glumi da je iznenadjen...

Top

pre 14 godina

Tesko, tesko.
S Nemcima nikad nismo mogli da izadjemo na kraj.
Gana nezgodna, Australija nepoznanica.

Francuzi imaju neverovatnu srecu.
A gde su Irci XD

gospodin coek

pre 14 godina

utakmica sa ganom je najvaznija. tu se nesmije kiksat, jer ce onda biti vrlo tesko, skoro nemoguce izvlacit se protiv njemaca.
bas mi je zao ovih iz obale slonovace, ponovo ih isto snadje. sad su cak i gore prosli nego prvi put sa brazilom i portugalom.

skywalker_2603

pre 14 godina

Grupa nam je taman kako treba ni da se opustimo ni previse teska mislim da su zabari i Spanci izvukli najlakse grupe a Brazil i J.Afrika najgore

гледајмо реално

pre 14 godina

Прво играмо са ганом. они су јако незгодни али ако ми будемо у првој постави у дефанзиви мислим да у најгорем случају ће бити нерешено. сувише је наша одбрана јака да би од њих изгубили.

друга утакмица је са немцима. можда и најслабији носиоц,све је на нама имамо квалитет и мислим да је ред да им вратимо за све од раније!

надам се да трећа утакмица неће пуно одлучивати и да ћемо то играти реда ради,наравно ако предпоставимо да смо се квалификовали раније.
и да то не урадимо боље што су они задљи да можемо да се вадимо него да је то била немачка рецимо. уопштено од љих смо сигурно бољи...


храбро момци и само да се нико не повреди.

Paks

pre 14 godina

Oni Italijani nisu za dzabe Zabari! Mi imamo super dobru grupu niti prejaku niti laku vec osrednju tako da ima da se uigravamo i nadam se prolasku medju 16 najboljih.

Nole Delija

pre 14 godina

Srecno momci, ocekivao sam pancere i dobili smo ih, dobra grupa sve je na nama, kad usporedim zadnji SP sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovacom smo super prosli, idemo za Juznu Afriku, godisnji me ceka :)))

Farzy

pre 14 godina

Odlicna grupa,ja sam prezadovoljan...Jedino cime nisam sto se tice ovog zreba,je to sto su se Francuzi opet provukli...I to sto ako ne budemo prvi u grupi u osmini finala idemo na Engleze najverovatnije...Ali nema veze snaci cemo se mi nekako...:)

toni

pre 14 godina

Na srecu sve mozemo da dobijemo,ali na zalost mozemo sve i da izgubimo. Mozemo biti zadovoljni,moja prognoza je da x gana, x nemci i bijemo australiju.5 poena i idemo dalje s tim moramo biti zadovoljni ako bi na evt. dosao u osmini finala uopste nije vazno.To je cup utakmica.Srbija!!!

Paspalj

pre 14 godina

E, ljudi, rekao sam i pre izvlacenja. Koga dobijemo, dobijemo, idemo da igramo fudbal. Puno srece nashoj reprezentaciji, lichno od njih ochekujem SAMO da se bore iz sve snage.

boris

pre 14 godina

Sa Ganom ce da bude cupavo, sa Nemackom cemo realno da igramo izjednaceno, a Australiju da dobijemo. grupa B je definitivno zanimljiva.

svedja

pre 14 godina

Zar je neko sumnjao da ce Italijani da dobiju najlaksu grupu? Francuzi moraju da se klanjaju Blateru svakog dana... "Latino" grupa (Spanija, Honduras, Cile) je takodje slaba, dok ce Portugalci da vide svog Boga kad ih razvale karioke i slonovi....

Mi smo prosli fino, Kengure i Gance moramo da dobijemo, a sa Nemcima bitno je boriti se pa kud puklo...

SRECNO ORLOVI!!!!!!!!

sivi tić

pre 14 godina

Nasa grupa je mozda i najujednacenija na sampionatu, mozemo od svih izgubiti ali sto je bitnije i sve dobiti.. A ako budemo prvi u grupi polufinale je vrlo blizu, moramo priznati da je nasa polovina zreba mnogo laksa... ali polako prvo da pobedimo Ganu posle cemo lako... ZA MAJKU SRBIJU

Markoo

pre 14 godina

Nije losa grupa, mogla je bolja,a mogla je i gora!Kakve smo srece imali do sada ovo je odlicno!I raspored je dobar...Ma ima da razvalimo sve!Samo meci Srbijo!!!!!!

vl.n

pre 14 godina

grupa nije teska,sa igrom iz kvalifikacija idemo na drugog iz grupe c . Srbijo igraj svoju a drugi neka strepe.medj prvih 16, vec vidjeno.

milemen

pre 14 godina

Ja mislim da bolje nismo mogli da izvucemo.Sa Nemcima mozemo da se nosimo,onda Gana nece biti lak protivnik kao sto neki misle,veoma dobar protivnik,i na kraju Australija,isto nezgodan protivnik ali mislim da nam leze takve reprezentacije tako da sigurno da mozemo u drugi krug.NAPRED SRBIJA !!!

sasaCalifornia

pre 14 godina

Cinjenice vam nisu korektne, 1994 na SP u Americi su prosli Argentina i Bugarska, a Argentina je izgubila od Ruminije u drugoj rundi 3:2 u najverovatnije najkvalitetnoj i najboljoj utakmici tog SP. To su najverovatnije bile 2 i najace selekcije sa 2 legende fudbala, Maradone i Hagija, i Argentina, po mom misljenju bi najverovatnije bila favorit da pobedi SP da organizatori SP, pod pritiscima americke vlade nisu izbacili Maradonu sto je psihicki delovalo vrlo negativno i pokazolo se na terenu. Za Rumuniju je igrao i Zvezdin Belodedic.

DJENE DJENE

pre 14 godina

Odlicna grupa ni jaka da nemamo nikakve sanse ni mnogo slaba da se mnogo opustimo pa da se opet obrukamo...klacemo se sa Nemcima mada ni Gana nije mnogo slabija od njih...imamo sanse da budemo prvi u grupi i prodjemo dalje a posle videcemo sve je moguce....ciljamo na medalju....Srbi smo ne zadovoljavamo se sa malim uspesima....

Ljuba

pre 14 godina

Nema lakih protivnika, pa ovo je svetsko prvenstvo! Treba biti hrabar i boriti se casno i posteno za svoju zemlju i svoj grb! Sve je na nama mozemo biti prvi u grupi sa 3 pobede i zadnji sa 3 poraza! Napred Orlovi!!! Napred Srbija!!!

DJOLE

pre 14 godina

Mislim da cemo proci dalje ako dobro odigramo,onda nece biti problema...Samo me strasno nervira sto velike sile kao sto su Francuska,Italija i Spanija svaki put dobiju neke luzere i selekcije koje je lako proci.I kao nije namesteno...

Predo

pre 14 godina

Najvaznije je da nema euforije i da se smatra uspjehom i ako prodjemo grupu. Tako rastereceni i slozni, bez velikog pritiska, i fudbaleri bi mogli iznenaditi, poput vaterpolista i kosarkasa. Grupa je solidna i mislim da me mec protiv Njemacke najmanje brine. NIsu to oni nekadasnji Nijemci, vec Poljaci i ostali.

Webber

pre 14 godina

Prvo sto mi pada napamet a vezano je za Australiju je da je sa proslog prvenstva izbacena od strane sampiona Italije, i to rezultatom 1:0.. Gol su postigli iz nepostojeceg jedanesterca..

Nemanja

pre 14 godina

kao sto rece i selektor nemacke "zanimljiva grupa".mislim da je nemacka u rangu obale slonovace stim sto zna uvek igrati dobro velika takmicenja za razliku od africkih zemalja.ko je pratio utakmice nemaca protiv rusa i prijateljsku protic obale slonovace zna o cemu pricam.stim sto mi je u glavi i dalje polufinale eura i pobeda nemaca protiv turaka gde su bili potpuno razbijeni a ipak dobiju.kako je nekad izjavljivao gari lineker"fudbal je igra sa 22 igraca u kojoj nemci uvek na kraju nekako pobede".gana je isto tu negde malo slabija od nemaca na taktickom planu.tako da mislim da je grupa solidna,mozemo dalje a i ne moramo sve zavisi da li cemo otici da damo maksimum svih 90 min na svakom mecu,jer sam siguran da nema tima koji ce doci a da ne grize kao nikad do sad.

Tony9

pre 14 godina

(bestije)

Ubaci patch
http://pes2008editing.blogspot.com/?ref1


Grupa nije lako a nije ni kao u Nemackoj.
Realno Nemci idu kao prvi a mi cemo sa Australijancima i Ganjanima da se borimo za drugo.

Panta

pre 14 godina

Vidim da nas podcenjuju ovi treneri ekipa u nasoj grupi pogotovo Lev ali samo neka podcenjuju na kraju ce se cesati tamo gde ih nije svrbelo....

Jovan

pre 14 godina

iskreno,mislim da ce Gana najvise da nas namuci,jer ih trenira nas covek,a i to je africka zemlja,dosta trce...Takodje mislim,da iako su Nemci iskusni,da cemo njih pobediti,dok je sa Australijom sve moguce,i oni znaju da igraju.U svakom slucaju,prolazak dalje je sasvim realan,pod uslovom da se igra borbeno i disciplinovano,kao i u kvalifikacijama.Nek im je sa srecom...

Dex

pre 14 godina

Sada reprezentacija Srbije ima dva aduta: 11 igraca igra za Srbiju (nema vise onih koji pomalo igraju za protivnika) i ima dirigenta svetskog kalibra Antica. Znaci, uz veliki MOTIV i ZALAGANJE i nesporan kvalitet igraca mozemo opusteno da gledamo SP. Napred SRBIJOOOOOO......

edo

pre 14 godina

Puno srece Srbiji na SP.Izvukli ste tesku grupu,ali uz timski rad sve je moguce.Hvala svima koji su navijali da Bosna prodje Portugal.
Jos jednom sretno i pozdrav iz BiH.

Robbie

pre 14 godina

Izgleda da Hrvati najvise komentarisu SP. Ne zna se da li ih vise boli sto smo otisli mi ili Slovenci. Ovako, morace uz Karlovacko i one crveno bele pokrivace za tegle da gledaju tekme na TV, a oni najzagrizeniji spanske serije u to vreme iz inata :)

CCCCrbin

pre 14 godina

a da za vas hrvate mi smo tek propustili 3velika takmicenja a vi ste vec 2velika takmicenja propustili tako da i niste neka sila.a po cemu ste vi to bolji od nas? po tome sto ste pre 12godina bili u polufinalu jednom? spominjete neka cetvrtfinala pa da vas podsetim da smo i mi bilo 2000godine u cetvrtfinalu ep-a.to je ono ep na koje se vi niste uspeli kvalifikovati i to zbog nas je smo mi bili bolji u kvalifikacijama od vas.

Popica

pre 14 godina

Necu da raspravljam o grupi,idemo dalje sigurno.Samo je pitanje dali cemo biti 1 ili 2 u grupi.Kostur za dalje razigravanje nam je prelak.OCEKUJEM "ORLOVE"U CETVRTFINALU!!!!!!!!

Realna srbenda

pre 14 godina

Realno put do polufinala nam je otvoren...a onda je sve moguce...pa da Bog da,da docekamo bele orlove na platou ispred skupstine...SRBIJA do tokija...

popac

pre 14 godina

gledam i ne verujem kolko je srece imala ova Francuska koja se pala u najbednijoj grupi u istoriji svetskih prvenstava. Srbija moze glatko da prodje grupu ukoliko igra kao u kvalifikacijama, zajedno sa nemcima. Bodrimo plave, crvene i ostale nashe garniture dresova i nadamo se najboljem. DUNGA, ZOVI RONALDA, FUDBAL NIJE ISTO SA I BEZ NJEGA.... eL fenomeno...

Kopro

pre 14 godina

Grupa je teska,ali je vrlo lako moguce da vec prvi mec odluci sudbinu. Mada po trenutnoj igri,treba da se boji Njemacka! Ako budemo bili prvi imamo otvoren put do cetvrtine finala. Ajmo SRBI,sad morate biti najjaci!!!

Park

pre 14 godina

Manje vise ja sam zadovoljan ,necemo se moci opustiti pa sami sebi skociti u stomak .Protivnici su relativno ok ... Objektivno sve mozemo pobjediti ...

just cepi

pre 14 godina

moglo bolje , moglo gore... ali zaboravimo vise to vadjenje .."da smo ovako , da smo onako... igramo sada fudbal,i idemo ka tome da ne nagadjamo kao i uvek "ako ovi daju gol , a ovi izgube prolazimo grupu"!! ORLOVI SRECNO , uz srecu konacno posedujete i znanje , kao i struku u svom poslu tj Antica...

Batan

pre 14 godina

Dobra grupa. Samo da duhovi medju nasim igracima ostanu mirni, da ih ne ponese ono "NESTO" i cetvrtfinale nije daleko. A onda,... Naprijed orlovi

dobri88

pre 14 godina

Realno, najujednacenija je nasa grupa... Mislim da niko nije prezadovoljan zrebom. A i prvi mec sa tradicionalno fizicki perfektnom Ganom predvodjenom nasim covekom... No, nema nepobedivih, prolazimo dalje!

Nikola...

pre 14 godina

Imam osecaj da cemo sa Ganom teze izaci na kraj nego sa Nemackom, a dobro je to sto bi trebalo poslednju da igramo sa Australijom gde ce nam pobeda, nadam se, u tom trenutku mnogo znaciti...

miki

pre 14 godina

1994 u SAD, u grupi su igrali Argentina,Grcka,Nigerija i Bugarska, ispala je samo Grcka bez postignutog gola a Argentina je ispala u osmini finala.

sivi tić

pre 14 godina

Nasa grupa je mozda i najujednacenija na sampionatu, mozemo od svih izgubiti ali sto je bitnije i sve dobiti.. A ako budemo prvi u grupi polufinale je vrlo blizu, moramo priznati da je nasa polovina zreba mnogo laksa... ali polako prvo da pobedimo Ganu posle cemo lako... ZA MAJKU SRBIJU

Coa

pre 14 godina

moglo je i bolje, ali i mnogo gore...

ako budemo prvi dolazi nam poslastica- Ameri... pa onda u 1/4 finalu dolazi vreme da vratimo Argentini za 1990... moze i na penale :)

onda u polufinalu Spanija ili Italija...
hmmm...ne zvuci lose, pustite me da sanjam! :)

Slobodan Petrovic

pre 14 godina

Moglo je i gore...dobro je i ovako,Nemacka i Srbija dalje,prizeljkivao sam C grupu gde su Engleska ,USA,i Alzir.Slovenci su dobili tu grupu.Zelim puno uspeha nasoj reprezentaciji,i cekam dugo toplo letu,u nekoj letnjoj basti u Pancevu,uz pivo big screan,i naravno vatreno navijanje za moju reprezentaciju.Napred orlovi!!!

ljube

pre 14 godina

Po meni je ovo srednje teska grupa, jedino mi se ne svidja raspored utakmica jer poslednju igramo sa Australijom. SRETNO!!!
p.s. a da, Francuzi, hahaha.. ovo je vec smesno!

dragance

pre 14 godina

Realno, velike su nam sanse da prodjemo grupu. Imamo bolji tim, trenera i laksu grupu od one sa prethodnog SP. Jedino ne bi smelo da bude prevelikih ocekivanja sto bi nam se moglo slupati o glavu. Reprezentaciju treba ispratiti kao onomad vaterpoliste i kosarkase i oni ce nam vratiti visestruko...
Uzgred, bas me interesuje kakvu ce podrsku nas tim imati na tribinama u Juznoj Africi?

Nemanja

pre 14 godina

Grupa taman po meri, moze da se bude i prvi u grupi, a samim tim i laksi protivnik dalje u osmini finala. Ako ukrstamo sa grupom C gde su Englezi, ako izbegnemo Engleze eto nas u cetvrtfinalu.

anti franjevac

pre 14 godina

Bez euforije. Grupa je ujednacena. Mi mozemo da budemo i prvi u grupi, ali i da uzmemo bod ili tri. Australija nije ni malo naivna a o Gani da ne govorim. Nemac je uvek Nemac i sigurno prolazi grupu. Sve u svemu imamo sanse ali Antic mora da zadrzi pre svega nacin razmisljanja kao u kvalifikacijama.
Srecno Srbijo!

vlajkooo

pre 14 godina

Za mene je veliko zadovoljstvo sto uopste imam priliku da citam komentare na ovu temu, tako da cu pokusati, mada ce biti tesko, da zadrzim ovaj stav i kad prvenstvo pocne. AA da da ma da...cool

I upamti, prvi metak je presudan:)

pre 14 godina

Samo polako braćo, već razmišljate o osmini finala. A svako ko makar nešto zna o fudbalu kapira da nismo baš prošli najsrećnije. Veoma nezgodna, izjednačena grupa gde svako može pobediti svakoga. I baš se radujem duelu 'starih drugara' Brazilaca i Portugalaca :-). Koji će to da bude boj.

Genije

pre 14 godina

Ma ja navijam za Severnu Koreju a vi kako ocete ima da idu na nuklearni pogon :D....Taman ce polomiti Ronaldu noge radi sigurice da im se ne ponovi Euzebio 66

mm

pre 14 godina

Ako se kojim slucajem ukrstimo sa Englezima, vec vidim kako ce navijaci da se jure preko JAR-a, Nigerije, Burkine faso.... pa sve do sahare, a onda ce nasi da probaju da ih usmere preko sredozemnog mora i grcke u srce sumadije :)

Sarajlija

pre 14 godina

Nije nemoguce da Srbija prodje ovu grupu. Njemacka je mozda na prvi pogled favorit skupine al ako malo pogledate neke ranije utakmice vidjet cete da su Svabe imale dosta problema sa ex Jugoslovenskim ekipama- Hrvatska ih je dobila dva puta, Yugoslavia 98'grupna faza - Nijemci stizali 2:0. Prva utakmica je najvaznija i ona ce odrediti kakva ce vam biti sudbina. Zelim vam srecu i sto manje povrijedjenih igraca do pocetka prvenstva.

Banjaluka SRB

pre 14 godina

A sto nema naseg prvog komentara? OK, nema veze samo smo htjeli reci da prolazimo grupu, a dalje nek nam Bog pomogne sto vise da doguramo.

Ivan M

pre 14 godina

"Po mišljenju potpisnika teksta, ofucana frazetina "Skupina smrti" najbolje bi pasala Grupi D jer doista je neprimjereno taj časni naslov dati skupini u kojoj je selekcija zemlje totalnog autsajdera gdje ima masovne "smrti", ali od gladi (Sjeverna Koreja).

Njemačka i Srbija se čine u prednosti u odnosu na ostale dvije reprezentacije ali ovdje će biti gusto do samog kraja i potencijalno najneizvjesnije."

Komentar sa Indexa - genijalan i sasvim na mestu. Bice gusto ali itekako mozemo dalje!!!

johnatan

pre 14 godina

Sta vam je???
Pa jesu Francuzi dobro prosli sto se tice nosioca grupe Juzne Afrike...ali Meksiko je uvek neugodan , ani Urugvaj nije za potcenjivanje...prisetite se 2002. Francuzi ispadaju provereno!!!!

MilanForza

pre 14 godina

Grupa nam je sasvim dobra,samo pametno,hrabro i PRESING!!!
I POBEDNICKO razmisljanje,ako budemo igrali ziher,pocistice nas Gana odmah na pocetku,a nemci pogotovo.


Jel Ganu bese vodi Rajevac?
S obzirom da prvi put u istoriji imamo TRKACE i RAZBIJACE u ekipi (Krasic,Bane,Lane,Panta,Vidic) Mislim da to treba da iskoristimo MAKSIMALNO.

Kao po obicaju Zabari imaju NAJLAKSU grupu,a za njima odmah selede Spanija i Engleska.
Za Francuze ziv nisam,jer sam imao prilike da malo ispratim Meksiko u kvalifikacijama i odgledam ih protiv Amera u Meksiko sitiju.
U poslednjem momentu su smenili Eriksona kome je lose islo i prakticno su bili otpisani. Uspeli su da se vrate i sa nekoliko pobeda u nizu pravac na SP. Urugvaj ima Forlana i Suareza,sto je sasvim dovoljno da LOSOJ Francuskoj zagorca zivot.
Za Argentinu sa Maradonom,ziv nisam...cak bih se usudio da kazem da ne znam da li ce proci grupu.
Brazilu je malo gadno,ali rascistice to oni elegantno kao i uvek.

Sale

pre 14 godina

Na svetskom prvenstvu i Italiji 1990, tadašnja SFRJ takodje je igrala u grupi sa SR Nemačkom, i što je još interesantnije u grupi D.

Ivan_Delija

pre 14 godina

U bre gde bas Ghana da nam padne :-),samo da ne bude ono nase cuveno 'sad svi znaju da igraju fudbal'.
Mislim da nas druge zemlje vise postuju nego mi sami. Evo recimo kladionica bwin nas je stavila na desetom mestu za osvajanje prvenstva!!!!

NT

pre 14 godina

Grupa nam je dosta ujednacena. Blagu prednost bih dao Nemcima. Ne zbog trenutne forme i ekipe vec vise zbog istorije i njihovih sjajnih rezultata na svetskim prvenstvima. Svaka utakmica je podjednako vazna. Bez mnogo taktiziranja ako sve utakmice odigramo sa 100% pozrtvovanja imamo sanse za sledeci krug. Srecno orlovi!

CCCCrbin

pre 14 godina

vidi ovoga davora kako se muci i muca ovde.a kakav uspeh ste vi imali na nekim sp i ep? da te podsetim trebalo vam je 10godina da udjete u cetvtfinale.a pre bi se reklo da vi imate komplekse od nas da te podsetim samo na kvalifikacije za ep 2000godine? ko je tada isao na ep a ko ne? pa vi objektivno i nemate igrace za veca dela.vama su ove kvalifikacije pokazale gde vam je mesto.pa vas su englezi pobedili vaterpolo rezultatom.a ti si nasao nama da spominjes neke poraze od pre 10godina od holandije.pa vi ste jedva pobedili belorusiju a i na toj utakmici vas je spasao golman.bolje gledaj u tvoje dvoriste jer se razpada.

GROBARI-NIS

pre 14 godina

davore,pusti ti to ko je koliko puta bio gde,jel znas sta je komplex? komplex je kad igras u grupi sa nama i zbog nas SRBA ne odes na prvenstvo !!! e,to je komplex

vule

pre 14 godina

samo hrabro do pobede orlovi!!!idemo dalje...a i da ne idemo srce uvek za srbiju kuca..a sto se hrvata tice..ljubomora je cudo..a mi braco srbi svi za ednog jedan za sve i tako sve do titule..srbija