Fudbal 81

Ponedeljak, 30.11.2009.

12:45

Blater: "Irci žele vanredno na SP"

Predsednik FIFA Sep Blater predložiće Izvršnom odboru FIFA da razmotri mogućnost da Irska, kao 33. reprezentacija, učestvuje na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Blater: "Irci žele vanredno na SP" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Mandrak

pre 14 godina

Aha, vazi. Po cemu su oni zasluzili da odu vandredno, a ne recimo Bosanci, ili Rusi?
Obe ekipe su 10 puta bolje od Irske, i vise su zasluzile da budu na mundijalu...

Irci bi mogli, ali samo ukoliko im Francuzi ustupe mesto...

Thierry Henry

pre 14 godina

Igranje rukom je deo fudbalske igre... veliki majstori kao sto su Maradona i Anri to mogu sakriju... i to je deo njihove velicine...

Ko igra i poznaje fudbal znace o cemu pricam...

Ova lakrdija oko napada na Anrija i oko pousaja da se menjaju pravila je potpuna glupost.

Ako treba da se menjaju pravila neka ih menjaju, ali ovo su vec budalastine.

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Od toga nema nista,mislim stvarno to bi bila najveca glupost da takvo sto FIFA uradi ,ali me zivo zanima kako bi FIFA reagovala da su irci kojim slucajem napustili teren posle naocigled svima priznatog, onako neregularnog gola.......

Stefan_NS

pre 14 godina

Ma neka Francuska i Irska lepo odputuju za Afriku 10 dana pre SP i odigraju 1 utakmicu taman na neutralnom terenu i ko pobedi neka posle igra u toj grupi... Jer kako znamo bice 8 grupa po 4 drzave, pa najbolje da u jednoj grupi bude 5 drzava, pa ta grupa neka igra jednu extra tekmi... daj bre ljudi dodjite pameti! Kazniti i Henry-a i onog sudiju i lepo majstorica 10 dana pre "pravog" SP.

bosko

pre 14 godina

ma ne bojim se ja toga da oni nama dodju kao peti u grupu, nego da oni ne uskoce umesto nas zbog toga smo smo bili bezobrazni pa smo zauzeli prvo mesto u grupi ispred mocnih francuza :))) fifa&uefa mafia

gagy

pre 14 godina

budimo realni irci nisu zaslužili ni grupu da prođu setimo se smešnog penala protiv gruzije a setite se prvog meča i poništenog regularnog gola za francuze lob žinjaka..

Nostradamus

pre 14 godina

Scenario je ce biti sledeci:
"Zbog nereda navijaca na prethodnom derby-u, Fifa ce da diskvalifikuje Srbiju sa SP, a pozivnicu ce naknadno uruciti Rep. Irskoj"!

Ivan

pre 14 godina

Ne vidim zasto bi im dozvolili da odu na SP? U redu i ja se slazem da su nesrecno ispali, ali ko kaze da bi pobedili Francusku na penale? To niko ne moze da garantuje i prema tome glupo bi bilo da ih prime na SP. A ruku na srce i slaba su reprezentacija.

ddule

pre 14 godina

Ово је најблаже речено смешно. Сматрам као и већина да су Ирци жестоко оштећени, али очекивати да ФИФА прихвати њихов захтев или предлог спада у домен научне фантастике.

marko-nbg

pre 14 godina

E ova FIFA!! Kad odvale nesto, oni to rade bas svetski! Samo se jos vise zaglibljuju u mulj koji su sami napravili! Kako 33 reprezentacije??? Koja grupa ce imati 5 reprezentacija??? Smesno! Onda neka prosire takmicenje na 40 ucesnika, pa da udju oni koji se nisu kvalifikovali, a pri tome lepo zamole FIFA-u i posalju lepo propratno pismo sa sve masnicama i srculencima u zaglavlju! Onda bi i komsije mogle da se nadaju necemu! Naravno ako lepo zamole!

Jack

pre 14 godina

Jos ce na kraju Francuzi i Irci otputovati u kombinovanom sastavu... a mozda i oforme selekciju SFRJ(Srbija+Slovenija) i oslobode jos jedno mesto, pa ubace na Svetsko Tibet kao poklon Dalaj Lami... :)))

Alfred Nobel

pre 14 godina

Ekskluzivno iz FIFA.

Irska ce biti 33. ekipa na mundijalu, a sistem takmicenja ce osmisliti Miljanic i Bata Djora, najveci inovatori u svetu fudbala.

STEFAN

pre 14 godina

kakvo je ovo prodavanje magle...33 ?! ovo je prvi put da cujem ovakvu glupost u zivotu...u fudbalu mogu da budu kaznjeni samo navijaci,poneki igrac i najslabiji timovi i najslabije reprezentacije...vece je ponizavanje iraca ovakav predlog nego scena kada ih anri teši posle one "nošene" lopte,jer ovo je sprdanje sa zdravim razumom...

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Stvar je ovde prosta da prostija ne moze biti!!!Znaci ovako-anri je imao dva puta rukom kontakt sa loptom,prvi put ga je lopta pogodila u ruku,a drugi put je on namerno igrao rukom-sto je covek i priznao.Pre toga nije dosodjen ni ofsajd iako svi vidimo posle snimka da je postojao.Znaci treba sluzbeno registrovati utakmicu 1:0 za Irsku rezultat regularnih 90 minuta,a kako su francuzi dobili istim rezultatom u IRSKOJ-ZNACI TREBA DA ODIGRAJU MAJSTORICU NA NEUTROALNOM TERENU I STVAR JE RESENA.Ovakvu odluku svako normalan bi prihvatio a time bi Francuska dobila i legitimitet da ide na SP jer ga sad nema,naravno pod uslovom da pobedi u toj majstorici!!!

Supergenije

pre 14 godina

Ne, ne, to zaista nema smisla s 33-im timom.

Imam ja bolju ideju... neka odrede Francuzima da igraju svaku utakmicu noseci na ledjima po jednog Irskog igraca.

I Francuzi kaznjeni, i Irci srecni sto su bili na prvenstvu.

purenjak

pre 14 godina

Nek izbace Francuze a ubace Irce i to je to.
Ako ne znaju kako se to radi neka pitaju one sto 1992 god izbacise nas.To je prostije nego sto izgleda.
FRANCE OUT

rockeyi

pre 14 godina

Najteza grupa: Spanija, SRBIJA, Obala Slonovace (Paragvaj,Cile) i Meksiko.
Najslabija grupa: Juzna Afrika, SRBIJA, Honduras i Novi Zeland.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

odlicno, komsije, braco Hrvati, evo prilike da se i vi prijavite na "stand by" listu pa kao 34a reprezentacija krenete sa nama onako polubratski na Safari... ajd tako, nek vam je sa srecom...

Grobar- Srbija

pre 14 godina

ma sve je to ok, ali ne moze sada da se menjaju neka pravila, tacno je da su umnogome osteceni, ali ne treba da se ide iz krajnosti u krajnost... znaci sad bi i rusi trebali da se zale, zato sto su u prvoj utakmici primili gol u nadoknadi vremena, zasto je produzio toliko utakmicu...
nije dobra ideja, uopste...

gugle

pre 14 godina

Na koju foru ce da ih prime. Kako ce sve grupe imati 4 osim jedne koja ce imati 5 ekipa? To znaci da bi jedna grupa imala 5 ekipa i da bi umesto 3 timovi te grupe igrali 4 utakmice u grupi, znaci manje odmora za njih u odnosu na ostale grupe. To bi vec bila diskriminacija. Nego bi bilo posteno odigrati ponovo baraz pa ko dobije neka igra.

Uroš

pre 14 godina

To tek ne bi imalo nikakvog smisla. Samo jedna od ove dve reprezentacije treba da igra na SP. Ako već neće da ponove utakmicu, treba da ostane kako jeste, tj. da Francuzi odu zahvaljujući prevari na očigled celog sveta

dovla

pre 14 godina

Mislim da iako su u neku ruku zaslužili da budu na SP nebi bilo u redu da im se to omogući,nebi bilo fer prema reprezentacijama koju su isto tako bili blizu plasmana pa iz ovog ili onog razloga nisu uspeli da se kvalifikuju. takve su se situacije i pre dešavale i dešavaće se.

pero

pre 14 godina

Da, Da iz sveg srca, kakva osvjezavajuca ideja. Mislim da bi Fifa trebala izaci u susret Ircima i ne samo da ih pusti kao 33-a ekipa nego da direktno idu u finale. ( sa Bosnom po mogucnosti)

MojBratBane

pre 14 godina

haha pa koji smo baksuzi verovatno bi mi dobili tu grupu od 5 ekipa :)

mada nece od toga biti nista nadam se (iako mi je zao iraca)

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

Pa nije losa ideja... samo mislim da je bolje da ponove utakmicu nego ovo da urade!!

zg euroskeptik

pre 14 godina

Mislim da nije realno da na sp nastupe 33 reprezentacije, ali najmanje što Fifa može učiniti u smislu fair playa da se varalici Henriju zabrani nastup na prvenstvu.

Cale

pre 14 godina

Ako dozvole, to ce biti sramota bez presedana. Onda svi mogu da se bune, a ispastace neka ekipa kao Novi Zeland kojoj ce uvesti dodatne kvalifikacije. Sramota!

batosi

pre 14 godina

I na sta ce da lici SP sa 33 ucesnika?Podrzavam ja Irce zbog toga sto se desilo ali da idu kao 33 ucesnik to ne.Ako je tako svaka reprezentacija moze iz sveg srca da zamoli da odu kao vanredni ucesnici na SP i onda cemo imati 132 ucesnika a ne samo 32

Kole

pre 14 godina

ja predlazem i rumunima da pod hitno predaju zahtev da budu 34.zemlja na SP u JA jer nije po fudbalskim pravilima da jedna ekipa bude ponizena na terenu onako kako su oni prosli u Beogradu.

Lex Specialis

pre 14 godina

"ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu"

Da ne bi mozda i direktan plasman u polufinale?

Ajmo sad svi da zamolimo:
Engleska da bude svetski prvak 1986.
Jugoslavija evropski prvak 1992.
Partizan pobednik Kupa Sampiona 1966.
...

Lazar

pre 14 godina

Pa tek ovo rešenje ne bi imalo nikakvog smisla. 33 ekipe? Na šta bi ličio sistem takmičenja onda? A drugo, da se ne lažemo, da Anrijev gol nije bio priznat, ne bi ni to automatski poslalo Irce na svetsko. Kamo ostatak produžetaka, kamo penali? Meni se više sviđa varijanta da bude svetsko sa 31 ekipom, da Francuze izbace i milina. =)

RankI

pre 14 godina

Kao i svaki normalan i razuman covek osudjujem potez(e) Anrija (igranje rukom, radovanje, pokusaj pravljenja nevinim) i ni najmanje mi nije milo sto Francuzi idu na SP, ali ovo je stvarno nebuloza!
A o Blateru da ne troshim rechi... Umesto da na neodredjeno kazni one sudije sto su upropastile utakmicu i fair-play, on ih jos nagradjuje sudjenjem u Ligi Sampiona, i onda pokusava Ircima da "nadoknadi" shtetu tako sto ce prihvatiti razmatranje debilnog predloga...
Zaista ostadoh bez teksta (sto se ne bi reklo po ovom monologu ;-)

bolence

pre 14 godina

" ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu"

e ako je iz sveg srca onda moze... koja lakrdija :) :)

Supergenije

pre 14 godina

Ne, ne, to zaista nema smisla s 33-im timom.

Imam ja bolju ideju... neka odrede Francuzima da igraju svaku utakmicu noseci na ledjima po jednog Irskog igraca.

I Francuzi kaznjeni, i Irci srecni sto su bili na prvenstvu.

batosi

pre 14 godina

I na sta ce da lici SP sa 33 ucesnika?Podrzavam ja Irce zbog toga sto se desilo ali da idu kao 33 ucesnik to ne.Ako je tako svaka reprezentacija moze iz sveg srca da zamoli da odu kao vanredni ucesnici na SP i onda cemo imati 132 ucesnika a ne samo 32

Uroš

pre 14 godina

To tek ne bi imalo nikakvog smisla. Samo jedna od ove dve reprezentacije treba da igra na SP. Ako već neće da ponove utakmicu, treba da ostane kako jeste, tj. da Francuzi odu zahvaljujući prevari na očigled celog sveta

purenjak

pre 14 godina

Nek izbace Francuze a ubace Irce i to je to.
Ako ne znaju kako se to radi neka pitaju one sto 1992 god izbacise nas.To je prostije nego sto izgleda.
FRANCE OUT

Lex Specialis

pre 14 godina

"ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu"

Da ne bi mozda i direktan plasman u polufinale?

Ajmo sad svi da zamolimo:
Engleska da bude svetski prvak 1986.
Jugoslavija evropski prvak 1992.
Partizan pobednik Kupa Sampiona 1966.
...

bolence

pre 14 godina

" ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu"

e ako je iz sveg srca onda moze... koja lakrdija :) :)

Lazar

pre 14 godina

Pa tek ovo rešenje ne bi imalo nikakvog smisla. 33 ekipe? Na šta bi ličio sistem takmičenja onda? A drugo, da se ne lažemo, da Anrijev gol nije bio priznat, ne bi ni to automatski poslalo Irce na svetsko. Kamo ostatak produžetaka, kamo penali? Meni se više sviđa varijanta da bude svetsko sa 31 ekipom, da Francuze izbace i milina. =)

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

odlicno, komsije, braco Hrvati, evo prilike da se i vi prijavite na "stand by" listu pa kao 34a reprezentacija krenete sa nama onako polubratski na Safari... ajd tako, nek vam je sa srecom...

dovla

pre 14 godina

Mislim da iako su u neku ruku zaslužili da budu na SP nebi bilo u redu da im se to omogući,nebi bilo fer prema reprezentacijama koju su isto tako bili blizu plasmana pa iz ovog ili onog razloga nisu uspeli da se kvalifikuju. takve su se situacije i pre dešavale i dešavaće se.

RankI

pre 14 godina

Kao i svaki normalan i razuman covek osudjujem potez(e) Anrija (igranje rukom, radovanje, pokusaj pravljenja nevinim) i ni najmanje mi nije milo sto Francuzi idu na SP, ali ovo je stvarno nebuloza!
A o Blateru da ne troshim rechi... Umesto da na neodredjeno kazni one sudije sto su upropastile utakmicu i fair-play, on ih jos nagradjuje sudjenjem u Ligi Sampiona, i onda pokusava Ircima da "nadoknadi" shtetu tako sto ce prihvatiti razmatranje debilnog predloga...
Zaista ostadoh bez teksta (sto se ne bi reklo po ovom monologu ;-)

MojBratBane

pre 14 godina

haha pa koji smo baksuzi verovatno bi mi dobili tu grupu od 5 ekipa :)

mada nece od toga biti nista nadam se (iako mi je zao iraca)

Kole

pre 14 godina

ja predlazem i rumunima da pod hitno predaju zahtev da budu 34.zemlja na SP u JA jer nije po fudbalskim pravilima da jedna ekipa bude ponizena na terenu onako kako su oni prosli u Beogradu.

Cale

pre 14 godina

Ako dozvole, to ce biti sramota bez presedana. Onda svi mogu da se bune, a ispastace neka ekipa kao Novi Zeland kojoj ce uvesti dodatne kvalifikacije. Sramota!

pero

pre 14 godina

Da, Da iz sveg srca, kakva osvjezavajuca ideja. Mislim da bi Fifa trebala izaci u susret Ircima i ne samo da ih pusti kao 33-a ekipa nego da direktno idu u finale. ( sa Bosnom po mogucnosti)

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Stvar je ovde prosta da prostija ne moze biti!!!Znaci ovako-anri je imao dva puta rukom kontakt sa loptom,prvi put ga je lopta pogodila u ruku,a drugi put je on namerno igrao rukom-sto je covek i priznao.Pre toga nije dosodjen ni ofsajd iako svi vidimo posle snimka da je postojao.Znaci treba sluzbeno registrovati utakmicu 1:0 za Irsku rezultat regularnih 90 minuta,a kako su francuzi dobili istim rezultatom u IRSKOJ-ZNACI TREBA DA ODIGRAJU MAJSTORICU NA NEUTROALNOM TERENU I STVAR JE RESENA.Ovakvu odluku svako normalan bi prihvatio a time bi Francuska dobila i legitimitet da ide na SP jer ga sad nema,naravno pod uslovom da pobedi u toj majstorici!!!

zg euroskeptik

pre 14 godina

Mislim da nije realno da na sp nastupe 33 reprezentacije, ali najmanje što Fifa može učiniti u smislu fair playa da se varalici Henriju zabrani nastup na prvenstvu.

gugle

pre 14 godina

Na koju foru ce da ih prime. Kako ce sve grupe imati 4 osim jedne koja ce imati 5 ekipa? To znaci da bi jedna grupa imala 5 ekipa i da bi umesto 3 timovi te grupe igrali 4 utakmice u grupi, znaci manje odmora za njih u odnosu na ostale grupe. To bi vec bila diskriminacija. Nego bi bilo posteno odigrati ponovo baraz pa ko dobije neka igra.

Alfred Nobel

pre 14 godina

Ekskluzivno iz FIFA.

Irska ce biti 33. ekipa na mundijalu, a sistem takmicenja ce osmisliti Miljanic i Bata Djora, najveci inovatori u svetu fudbala.

Grobar- Srbija

pre 14 godina

ma sve je to ok, ali ne moze sada da se menjaju neka pravila, tacno je da su umnogome osteceni, ali ne treba da se ide iz krajnosti u krajnost... znaci sad bi i rusi trebali da se zale, zato sto su u prvoj utakmici primili gol u nadoknadi vremena, zasto je produzio toliko utakmicu...
nije dobra ideja, uopste...

Jack

pre 14 godina

Jos ce na kraju Francuzi i Irci otputovati u kombinovanom sastavu... a mozda i oforme selekciju SFRJ(Srbija+Slovenija) i oslobode jos jedno mesto, pa ubace na Svetsko Tibet kao poklon Dalaj Lami... :)))

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

Pa nije losa ideja... samo mislim da je bolje da ponove utakmicu nego ovo da urade!!

ddule

pre 14 godina

Ово је најблаже речено смешно. Сматрам као и већина да су Ирци жестоко оштећени, али очекивати да ФИФА прихвати њихов захтев или предлог спада у домен научне фантастике.

rockeyi

pre 14 godina

Najteza grupa: Spanija, SRBIJA, Obala Slonovace (Paragvaj,Cile) i Meksiko.
Najslabija grupa: Juzna Afrika, SRBIJA, Honduras i Novi Zeland.

marko-nbg

pre 14 godina

E ova FIFA!! Kad odvale nesto, oni to rade bas svetski! Samo se jos vise zaglibljuju u mulj koji su sami napravili! Kako 33 reprezentacije??? Koja grupa ce imati 5 reprezentacija??? Smesno! Onda neka prosire takmicenje na 40 ucesnika, pa da udju oni koji se nisu kvalifikovali, a pri tome lepo zamole FIFA-u i posalju lepo propratno pismo sa sve masnicama i srculencima u zaglavlju! Onda bi i komsije mogle da se nadaju necemu! Naravno ako lepo zamole!

bosko

pre 14 godina

ma ne bojim se ja toga da oni nama dodju kao peti u grupu, nego da oni ne uskoce umesto nas zbog toga smo smo bili bezobrazni pa smo zauzeli prvo mesto u grupi ispred mocnih francuza :))) fifa&uefa mafia

Nostradamus

pre 14 godina

Scenario je ce biti sledeci:
"Zbog nereda navijaca na prethodnom derby-u, Fifa ce da diskvalifikuje Srbiju sa SP, a pozivnicu ce naknadno uruciti Rep. Irskoj"!

Stefan_NS

pre 14 godina

Ma neka Francuska i Irska lepo odputuju za Afriku 10 dana pre SP i odigraju 1 utakmicu taman na neutralnom terenu i ko pobedi neka posle igra u toj grupi... Jer kako znamo bice 8 grupa po 4 drzave, pa najbolje da u jednoj grupi bude 5 drzava, pa ta grupa neka igra jednu extra tekmi... daj bre ljudi dodjite pameti! Kazniti i Henry-a i onog sudiju i lepo majstorica 10 dana pre "pravog" SP.

Ivan

pre 14 godina

Ne vidim zasto bi im dozvolili da odu na SP? U redu i ja se slazem da su nesrecno ispali, ali ko kaze da bi pobedili Francusku na penale? To niko ne moze da garantuje i prema tome glupo bi bilo da ih prime na SP. A ruku na srce i slaba su reprezentacija.

STEFAN

pre 14 godina

kakvo je ovo prodavanje magle...33 ?! ovo je prvi put da cujem ovakvu glupost u zivotu...u fudbalu mogu da budu kaznjeni samo navijaci,poneki igrac i najslabiji timovi i najslabije reprezentacije...vece je ponizavanje iraca ovakav predlog nego scena kada ih anri teši posle one "nošene" lopte,jer ovo je sprdanje sa zdravim razumom...

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Od toga nema nista,mislim stvarno to bi bila najveca glupost da takvo sto FIFA uradi ,ali me zivo zanima kako bi FIFA reagovala da su irci kojim slucajem napustili teren posle naocigled svima priznatog, onako neregularnog gola.......

Thierry Henry

pre 14 godina

Igranje rukom je deo fudbalske igre... veliki majstori kao sto su Maradona i Anri to mogu sakriju... i to je deo njihove velicine...

Ko igra i poznaje fudbal znace o cemu pricam...

Ova lakrdija oko napada na Anrija i oko pousaja da se menjaju pravila je potpuna glupost.

Ako treba da se menjaju pravila neka ih menjaju, ali ovo su vec budalastine.

Mandrak

pre 14 godina

Aha, vazi. Po cemu su oni zasluzili da odu vandredno, a ne recimo Bosanci, ili Rusi?
Obe ekipe su 10 puta bolje od Irske, i vise su zasluzile da budu na mundijalu...

Irci bi mogli, ali samo ukoliko im Francuzi ustupe mesto...

gagy

pre 14 godina

budimo realni irci nisu zaslužili ni grupu da prođu setimo se smešnog penala protiv gruzije a setite se prvog meča i poništenog regularnog gola za francuze lob žinjaka..

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

Pa nije losa ideja... samo mislim da je bolje da ponove utakmicu nego ovo da urade!!

zg euroskeptik

pre 14 godina

Mislim da nije realno da na sp nastupe 33 reprezentacije, ali najmanje što Fifa može učiniti u smislu fair playa da se varalici Henriju zabrani nastup na prvenstvu.

Lex Specialis

pre 14 godina

"ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu"

Da ne bi mozda i direktan plasman u polufinale?

Ajmo sad svi da zamolimo:
Engleska da bude svetski prvak 1986.
Jugoslavija evropski prvak 1992.
Partizan pobednik Kupa Sampiona 1966.
...

Kole

pre 14 godina

ja predlazem i rumunima da pod hitno predaju zahtev da budu 34.zemlja na SP u JA jer nije po fudbalskim pravilima da jedna ekipa bude ponizena na terenu onako kako su oni prosli u Beogradu.

rockeyi

pre 14 godina

Najteza grupa: Spanija, SRBIJA, Obala Slonovace (Paragvaj,Cile) i Meksiko.
Najslabija grupa: Juzna Afrika, SRBIJA, Honduras i Novi Zeland.

gagy

pre 14 godina

budimo realni irci nisu zaslužili ni grupu da prođu setimo se smešnog penala protiv gruzije a setite se prvog meča i poništenog regularnog gola za francuze lob žinjaka..

batosi

pre 14 godina

I na sta ce da lici SP sa 33 ucesnika?Podrzavam ja Irce zbog toga sto se desilo ali da idu kao 33 ucesnik to ne.Ako je tako svaka reprezentacija moze iz sveg srca da zamoli da odu kao vanredni ucesnici na SP i onda cemo imati 132 ucesnika a ne samo 32

dovla

pre 14 godina

Mislim da iako su u neku ruku zaslužili da budu na SP nebi bilo u redu da im se to omogući,nebi bilo fer prema reprezentacijama koju su isto tako bili blizu plasmana pa iz ovog ili onog razloga nisu uspeli da se kvalifikuju. takve su se situacije i pre dešavale i dešavaće se.

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Stvar je ovde prosta da prostija ne moze biti!!!Znaci ovako-anri je imao dva puta rukom kontakt sa loptom,prvi put ga je lopta pogodila u ruku,a drugi put je on namerno igrao rukom-sto je covek i priznao.Pre toga nije dosodjen ni ofsajd iako svi vidimo posle snimka da je postojao.Znaci treba sluzbeno registrovati utakmicu 1:0 za Irsku rezultat regularnih 90 minuta,a kako su francuzi dobili istim rezultatom u IRSKOJ-ZNACI TREBA DA ODIGRAJU MAJSTORICU NA NEUTROALNOM TERENU I STVAR JE RESENA.Ovakvu odluku svako normalan bi prihvatio a time bi Francuska dobila i legitimitet da ide na SP jer ga sad nema,naravno pod uslovom da pobedi u toj majstorici!!!

Uroš

pre 14 godina

To tek ne bi imalo nikakvog smisla. Samo jedna od ove dve reprezentacije treba da igra na SP. Ako već neće da ponove utakmicu, treba da ostane kako jeste, tj. da Francuzi odu zahvaljujući prevari na očigled celog sveta

Lazar

pre 14 godina

Pa tek ovo rešenje ne bi imalo nikakvog smisla. 33 ekipe? Na šta bi ličio sistem takmičenja onda? A drugo, da se ne lažemo, da Anrijev gol nije bio priznat, ne bi ni to automatski poslalo Irce na svetsko. Kamo ostatak produžetaka, kamo penali? Meni se više sviđa varijanta da bude svetsko sa 31 ekipom, da Francuze izbace i milina. =)

pero

pre 14 godina

Da, Da iz sveg srca, kakva osvjezavajuca ideja. Mislim da bi Fifa trebala izaci u susret Ircima i ne samo da ih pusti kao 33-a ekipa nego da direktno idu u finale. ( sa Bosnom po mogucnosti)

Thierry Henry

pre 14 godina

Igranje rukom je deo fudbalske igre... veliki majstori kao sto su Maradona i Anri to mogu sakriju... i to je deo njihove velicine...

Ko igra i poznaje fudbal znace o cemu pricam...

Ova lakrdija oko napada na Anrija i oko pousaja da se menjaju pravila je potpuna glupost.

Ako treba da se menjaju pravila neka ih menjaju, ali ovo su vec budalastine.

Cale

pre 14 godina

Ako dozvole, to ce biti sramota bez presedana. Onda svi mogu da se bune, a ispastace neka ekipa kao Novi Zeland kojoj ce uvesti dodatne kvalifikacije. Sramota!

bolence

pre 14 godina

" ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu"

e ako je iz sveg srca onda moze... koja lakrdija :) :)

Supergenije

pre 14 godina

Ne, ne, to zaista nema smisla s 33-im timom.

Imam ja bolju ideju... neka odrede Francuzima da igraju svaku utakmicu noseci na ledjima po jednog Irskog igraca.

I Francuzi kaznjeni, i Irci srecni sto su bili na prvenstvu.

Grobar- Srbija

pre 14 godina

ma sve je to ok, ali ne moze sada da se menjaju neka pravila, tacno je da su umnogome osteceni, ali ne treba da se ide iz krajnosti u krajnost... znaci sad bi i rusi trebali da se zale, zato sto su u prvoj utakmici primili gol u nadoknadi vremena, zasto je produzio toliko utakmicu...
nije dobra ideja, uopste...

gugle

pre 14 godina

Na koju foru ce da ih prime. Kako ce sve grupe imati 4 osim jedne koja ce imati 5 ekipa? To znaci da bi jedna grupa imala 5 ekipa i da bi umesto 3 timovi te grupe igrali 4 utakmice u grupi, znaci manje odmora za njih u odnosu na ostale grupe. To bi vec bila diskriminacija. Nego bi bilo posteno odigrati ponovo baraz pa ko dobije neka igra.

purenjak

pre 14 godina

Nek izbace Francuze a ubace Irce i to je to.
Ako ne znaju kako se to radi neka pitaju one sto 1992 god izbacise nas.To je prostije nego sto izgleda.
FRANCE OUT

ddule

pre 14 godina

Ово је најблаже речено смешно. Сматрам као и већина да су Ирци жестоко оштећени, али очекивати да ФИФА прихвати њихов захтев или предлог спада у домен научне фантастике.

MojBratBane

pre 14 godina

haha pa koji smo baksuzi verovatno bi mi dobili tu grupu od 5 ekipa :)

mada nece od toga biti nista nadam se (iako mi je zao iraca)

Ivan

pre 14 godina

Ne vidim zasto bi im dozvolili da odu na SP? U redu i ja se slazem da su nesrecno ispali, ali ko kaze da bi pobedili Francusku na penale? To niko ne moze da garantuje i prema tome glupo bi bilo da ih prime na SP. A ruku na srce i slaba su reprezentacija.

malo se (ne) razumem

pre 14 godina

odlicno, komsije, braco Hrvati, evo prilike da se i vi prijavite na "stand by" listu pa kao 34a reprezentacija krenete sa nama onako polubratski na Safari... ajd tako, nek vam je sa srecom...

Alfred Nobel

pre 14 godina

Ekskluzivno iz FIFA.

Irska ce biti 33. ekipa na mundijalu, a sistem takmicenja ce osmisliti Miljanic i Bata Djora, najveci inovatori u svetu fudbala.

Nostradamus

pre 14 godina

Scenario je ce biti sledeci:
"Zbog nereda navijaca na prethodnom derby-u, Fifa ce da diskvalifikuje Srbiju sa SP, a pozivnicu ce naknadno uruciti Rep. Irskoj"!

Stefan_NS

pre 14 godina

Ma neka Francuska i Irska lepo odputuju za Afriku 10 dana pre SP i odigraju 1 utakmicu taman na neutralnom terenu i ko pobedi neka posle igra u toj grupi... Jer kako znamo bice 8 grupa po 4 drzave, pa najbolje da u jednoj grupi bude 5 drzava, pa ta grupa neka igra jednu extra tekmi... daj bre ljudi dodjite pameti! Kazniti i Henry-a i onog sudiju i lepo majstorica 10 dana pre "pravog" SP.

RankI

pre 14 godina

Kao i svaki normalan i razuman covek osudjujem potez(e) Anrija (igranje rukom, radovanje, pokusaj pravljenja nevinim) i ni najmanje mi nije milo sto Francuzi idu na SP, ali ovo je stvarno nebuloza!
A o Blateru da ne troshim rechi... Umesto da na neodredjeno kazni one sudije sto su upropastile utakmicu i fair-play, on ih jos nagradjuje sudjenjem u Ligi Sampiona, i onda pokusava Ircima da "nadoknadi" shtetu tako sto ce prihvatiti razmatranje debilnog predloga...
Zaista ostadoh bez teksta (sto se ne bi reklo po ovom monologu ;-)

DV ZEVS BOG SVIH BOGOVA

pre 14 godina

Od toga nema nista,mislim stvarno to bi bila najveca glupost da takvo sto FIFA uradi ,ali me zivo zanima kako bi FIFA reagovala da su irci kojim slucajem napustili teren posle naocigled svima priznatog, onako neregularnog gola.......

Mandrak

pre 14 godina

Aha, vazi. Po cemu su oni zasluzili da odu vandredno, a ne recimo Bosanci, ili Rusi?
Obe ekipe su 10 puta bolje od Irske, i vise su zasluzile da budu na mundijalu...

Irci bi mogli, ali samo ukoliko im Francuzi ustupe mesto...

marko-nbg

pre 14 godina

E ova FIFA!! Kad odvale nesto, oni to rade bas svetski! Samo se jos vise zaglibljuju u mulj koji su sami napravili! Kako 33 reprezentacije??? Koja grupa ce imati 5 reprezentacija??? Smesno! Onda neka prosire takmicenje na 40 ucesnika, pa da udju oni koji se nisu kvalifikovali, a pri tome lepo zamole FIFA-u i posalju lepo propratno pismo sa sve masnicama i srculencima u zaglavlju! Onda bi i komsije mogle da se nadaju necemu! Naravno ako lepo zamole!

STEFAN

pre 14 godina

kakvo je ovo prodavanje magle...33 ?! ovo je prvi put da cujem ovakvu glupost u zivotu...u fudbalu mogu da budu kaznjeni samo navijaci,poneki igrac i najslabiji timovi i najslabije reprezentacije...vece je ponizavanje iraca ovakav predlog nego scena kada ih anri teši posle one "nošene" lopte,jer ovo je sprdanje sa zdravim razumom...

Jack

pre 14 godina

Jos ce na kraju Francuzi i Irci otputovati u kombinovanom sastavu... a mozda i oforme selekciju SFRJ(Srbija+Slovenija) i oslobode jos jedno mesto, pa ubace na Svetsko Tibet kao poklon Dalaj Lami... :)))

bosko

pre 14 godina

ma ne bojim se ja toga da oni nama dodju kao peti u grupu, nego da oni ne uskoce umesto nas zbog toga smo smo bili bezobrazni pa smo zauzeli prvo mesto u grupi ispred mocnih francuza :))) fifa&uefa mafia