Tenis 89

Utorak, 24.11.2009.

00:50

Đoković preokretom do pobede

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Rusa Nikolaja Davidenka sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 7:5, u prvom kolu završnog Mastersa u Londonu.

Ðokoviæ preokretom do pobede IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

mare postenjak

pre 14 godina

eh nole nole mucio si me sinoc, a i nisi mi dozvolio da spavam, ponadao sam se da ces za sat ipo da zavrsis posao i da cu moci u pola 12 na spavanje, a ti skoro do 1, ali ako je bas moralo, nema veze, oprosteno ti je... NAPRED NOLE!!!

Dijana

pre 14 godina

Pre svega,cestitke na pobedi..Lako je moglo biti i sa drugacijim epilogom,ali na nasu srecu nije..Ocekivano je bilo tesko,unapred se to moglo ocekivati,ali kao i ocekivanje da ce Novak,ipak,odneti pobedu..
Nije to bila sjajna igra od strane Novaka,ali racuna se samo pobeda..Znaci umora su vidljivi,naravno,i pritisak je prisutan,svi ocekuju puno od Novaka,i treba se izboriti sa svim tim stvarima,pa jos ako se uzme u obzir i podatak da su na turniru samo najbolji,ujedno i najtezi protivnici,ne treba ni ocekivati lagane meceve..
Novak zna kako se oni pobedjuju,zna kako da se izbori sa pritiskom,najbolje igra kada mu je najpotrebnije,a sinoc je bilo jako potrebno,iako nije bilo najbolje,pokazao je da je sa pravom jedan od najboljih,ako ne i najbolji u ovom trenutku..
Puno srece u nastavku..

Nenad

pre 14 godina

Dobar je Viskovic, samo nekad preteruje sa statistickim podacima, ili komentarima tipa "Ako bi odservirao dva vezana asa u backhand stranu protivnika u prvih 18 minuta drugog seta na tvrdoj podlozi, nikad ne bi gubio set". Ista stvar kao u modernim fudbalskim prenosima.

Niksicko pivo

pre 14 godina

Djokovic i Davidenko se mijenjali majicama na kraju meca. I komentator kaze "Kako se nece teniserke odluciti za ovaj potez" :)

bivsa svetlana

pre 14 godina

Redakcijo B92,

mnogo me je jutros rastuzilo kad sam videla da ste sklonili komentar legendarnog Tute Lutajuceg Reportera.
Zasto?
Zasto sklanjate biser srpske lucidnosti, poetike i maste, pustate svakave detinjaste rasprave ovde, dobro, sve je to deo sajtova sa komentarima, ali kad vam se pojavi neko genijalan kao Tuta zbog kojeg mnogi od nas ovde dolazimo da se nasmejemo i obradujemo i koji nikoga ne vredja, stvarno je greota. Molim vas promenite stav.
Hvala,
bivsa svetlana

Bane

pre 14 godina

Ne treba se zavaravati: trenutno je po forma Davidenko sigurno svetski No. 2 iza Djokovica. Mec je bio tezak jer je protivnik bio izvanredan. Sa ovakvom igrom ako uspe da je ponovi Davidenko ce dobiti Soderlinga pa i svakog drugog. Ono sto mene raduje je sto je Novak pobedio iako ga nije isao ni ritern pa ni servis. Sve vise i vise se vide obrisi pravog sampiona tipa Rogera Federera.
Sledi Nadal koji je po mom misljenju trenutno daleko ispod Davidenka i to bi Novak trebao glatko da prodje.

rade

pre 14 godina

Ne bih voleo da Novak u finalu (ako dodje dotle) ima Nikolaja za protivnika. Izuzetno nezgodan igrac.

Udara loptu u uzlaznoj liniji i zbog toga Novak je u prva dva seta bio u defanzivi na preko 80% udaraca od strane Rusa. Zaista, kako sam Novak rece, imao je mnogo srece da prodje ovaj mech. Nikolaj ne daje mnogo vremena protivniku da se namesti na protiv-udarac. To Novaku ne lezi...ochigledno.

Vredna pobeda, jer grupa je izuzetno teska a i kraj je sezone pa ko zna koliko je snage tu ostalo za igranje do finala.
Ne bi trebali zaboraviti da Novakova grupa u petak igra zadnje mecheve a vec u subotu polufinalne. Znachi ako Novak dodje do tog nivoa, pa i finale, morao bi igrati non-stop petak,subotu,nedelju sa protivncicima koji su u samom vrhu. Jos ako mu nameste da igra u petak uveche, sto je gotovo 100% sigurno, jer ce to biti mech protiv Nadala, situacija je teshka.

toni

pre 14 godina

Pa nekoiko stvari organizatori su po meni napravili pogresno.Prvo teren je osvetljen a tribine i publika u tami.To me vise podseca na cirkus a jako malo na tenis.Nije ni cudo da Noletu u tom slucaju jako smetaju blitzevi iz publike.Drugotermini odigravanja singl meceva.Zar ne bi bilo logicnije da se singl mecevi odigravaju u terminu od 20,00 tako da publika moze odgledati mec do kraja a ne kao sinoc da pola hale ode pre kraja zbog tog sto poslednji metro ide 00.15.

boombar

pre 14 godina

E tako se to radi !!
Ali "komentatori" molim Vas, prvo hopnite pa recite „skoč !“
Ništa ovde nije gotovo. Može se ostati bez polufinala i sa dve pobede !
Nego nije mi jasno zašto organizator toliko favorizuje Soderlinga ? Mislim nazvati prvo kolo „round robin“ ! A nisu ni primetili da su napisali „robin“ malim slovom ;-)
Idemo dalje.

aleksandar

pre 14 godina

Misam verovao da ce izgurati ovaj mec! Nije iskoristio mnoge sanse za brejk a Nole se mnogo nervira kad ne iskoristi jednu brejk sansu a ne onoliki broj! U svakom slucaju, odrao sam pluca sa cigaretama!

marko-washington

pre 14 godina

Ovo je za Noleta svakako najtezi mech na turniru.
Pod jedan Nikolaj je jedini igrac koji ga je pobedio u poslednja 3 meseca a Soderlinga i Nadala je dobio pre deset dana. Mozda je i bolje sto je ovo bio uvodni mech a da se sa Nadalom sretne sutra.
p.s. Viskovic je svakako najbolji komentator u zemlji sto se tennisa tice pa reci za njega da ne nza da prenosi mech je u najmanju ruku sramotno.
Porediti Verdaska i Davidenka je tuzno jer je Davidenko u odnosu na Verdaska igrac s 18 titula i mislim da je svima jasno koliko je ova grupa Noletova teza gde je najslabiji igrac grupe 2 na planeti

Jelena ali ne Janković

pre 14 godina

Loš meč Novaka. Sve vreme je igrao na istom nivou ali je sreća da je Davidenko pao pred kraj drugog seta. Setite se pre samo 10 dana onog meča sa Nadalom...koliko može Novak više od ovoga sinoć. Ali u jednom je najjači: upornost i mentalna snaga...u tome ruši i najžešće igrače!

čika Velja

pre 14 godina

Nole je,izgleda , potpuno sazreo kao igrač! Od kada je angažovao Martina i psihologa, dečko je postao onakav kakvog smo ga svi želeli. Nestali su "problemi" sa disanjem, sa vremenom odigravanja mečeva, sa samopuzdanjem... To je to, a dogodine na vrh!

Dzoni

pre 14 godina

Pomislio sam bio da se davidenko kladio na sebe jer je veca kvota mnogo nego na djokovica al se ipak kladio iz dvojke u keca.Dobro je.

mile OVA

pre 14 godina

Čitam komentare, ispada da je Nadal kao deveti zamena. Nema sumnje da je poslednjih meseci Nole najbolji igrač, ali Nadal nije onaj igrač iz prve polovine godine i ranijih godina. Nadal je za svoje 23 godine postigao u tenisu ono što niko pre njega u tenisu u tim godinama nije. Pokažimo malo poštovanja, šta će biti ako Nadal sledeće godine ponovi uspehe iz prve polovine ove?

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

Nista da se doda osim veliko BRAVO za Djokovica...sigurno da ce odbraniti Titulu od prosle godine...u ovom momentu Djokovic je NAJBOLJI TENISER...to ne kazem ja nego njegovi rezultati.

Sale

pre 14 godina

@Guez
Losa ti je ta statistika.
Neiznudjene greske: Davidenko 40, Novak 41.
Vineri ako oduzmes aseve: Davidenko 21, Novak 22.
U asevima jeste Davidenko bolji 9:2, ali kada bi se srvarno racunali neodbranjivi servisi, bili bi i tu izjednaceni otprilike 15:15, Bilo je mnogo Novakovih servisa, koje je Davidenko tek dodirivao reketom, bez ikakve sanse da tu lopticu vrati u polje. Ali takvi servisi se zvanicno ne racunaju u aseve vec u one iznudjene greske kojih nema nigde u statistikama.
Brejk lopte Novak 3:7, Davidenko 3:8.
Osvojeni gemovi: Novak 16, Davidenko 15.
Osvojeni poeni: Novak 102, Davidenko 98.

Kao sto vidis apsolutno izjednacen mech u kome je na kraju presudilo ovih nekoliko poena i nesto bolja Djokoviceva igra u kljucnim trenucima i u drugom i u trecem setu.
Novak je odigrao odlicno. Jednostavno je Davidenko bio ravnopravan.
On je inace jedan od najkvalitetnijih igraca na ATP.
Njegov najveci problem je sto igra iskljucivo agresivno. Sa takvom igrom, ako pretera sa brojem greski - gubi mecheve, ako svede te greske na razumnu meru - pobedjuje.
Secam se na RG ove godine igrao je osminu finala protiv Verdaska i bukvalno ga razbio. Imao je u celom mechu svega 4 greske za 3 seta.
Medjutim u sledecem mechu protiv Soderlinga u cetvrtfinalu obrnuta situacija, ogroman broj greski i lagan poraz.

Igrali su danas obojica dobro. Sa ovakvom igrom bi i jedan i drugi Nadala glatko dobili.
Pa jesi li uopste gledao onih nekoliko poena, u kojima su znali da razmene po 20 forhenda i to kakvih forhenda. Pa svaka od tih lopti je isla preko 150 km/h.
Vecina igraca bi pogresila vec na drugoj-trecoj takvoj lopti. A njih dvojica su uspevali bez greske da odigraju preko 20 takvih udaraca.
E tu si mogao videti kvalitet dva vrhunska ofanzivca.

Djokovic samo treba da ponovi danasnju igru u sredu protiv Soderlinga i polufinale je obezbedjeno.

Ludo burazeru,ludo.

pre 14 godina

Koji je car Davidenko,trazio od Novaka da zamene majice,skapirao covek da je Nole buduci teniski Majkl Jordan. Valjda mu se Nole potpisao na majicu kasnije u svlacionici? Nole je bio zesce zatecen,al se ipak snasao.Kako mi se cini,Sergio Taccini morace da sije "Novak" na ledjima majice,mozda mu i Rafa zatrazi majicu.

l

pre 14 godina

Толико сам расположен да сам препоручио сваки коментар :)
Браво Ноле шампионе! Свака част и Кољи, одлична партија
Не би ме изненадило да се овај двобој понови и у финалу, што би уједно и била реприза прошлогодишњег

lista

pre 14 godina

@coavuja
I ja mislim da su u ovoj grupi 2 najkvalitetnija igraca Djokovic i Davidenko.
Medjutim drugog ucesnika ce verovatno odlucivati medjusobni susret izmedju Davidenka i Soderlibga.
E tu dolazi do jedne zanimljive situacije, a to je cinjenica da je Soderling u tom mechu favorit.
Jednostavno covek vodi protiv Davidenka sa 6:3 u medjusobnim susretima.
Ove godine su se sastajali 4 puta i Soderling je dobio 3 mecha, a Davidenko 1.
Sem toga svedjanin je dobiajo one najvaznije mecheve, na Rolan Garrosu, US Openu, mastersu u Parizu, prosle i pretprosle godine na mastersima u Monte Karlu.
Davidenko par pobeda ima uglavnom na manjim turnirima tipa: Marselj i Kuala Lumpur.
Koliko god mi Davidenko delovao kao kvalitetniji igrac, ocigledna je jedna stvar, a to je cinjenica da mu Soderling jednostavno ne "lezi" kao protivnik.
Osim toga sistem takmicenja je ovde takav da se lako moze desiti da 3 igraca imaju po 2 pobede ili 3 igraca po jednu pobedu.
U tom slucaju odlucuje set razlika, a u tome je Soderlin za sada u prednosti.
Na primer sledeca varijanta: da Davidenko pobedi Soderlinga, Nadal Davidnka,a Djokovic pobedi i Soderlinga i Nadala.
U toj varijanti bi sva trojica imala po jednu pobedu i 2 poraza, a u polufinale bi isao onaj koji ima najbolju set razliku. To bi kako sada stvari stoje najverovatnije bio Soderling.

Jack Sparrow

pre 14 godina

Zabrinut sam za Toda Martina,nijednog trenutka se nije opustio,toliko se skoncentrisao na "skeniranje" Novaka,svi skacu u lozi posle mec lopte,a Tod ustade,fasciklu pod misku ,hladna faca ala Duda Ivkovic,kao nesto u stilu:"Zar ste ocekivali drugaciji ishod??!"Verovatno nije gledao Novaka protiv Kolsrajbera na ovogodisnjem Roland Garosu,inace ne bi imao tu pokerasku facu.Nole i pored losije igre i sjajnog Davidenka,stvarno deluje u ovom trenutku nepobedivo.Jedva cekam da vidim sad Mareja protiv ovakvog Noleta.

VladaNS

pre 14 godina

Nadam se da će i teniserke početi da razmenjuju "dresove"... he-he.
Bravo Nole!
(q, 24. novembar 2009 00:52)

Joj nemoj da gledam kako kuznjecova i safina to rade...

Robert

pre 14 godina

Sad sam se vratio kuci iz O2 arene u Londonu i mogu vam reci da je bilo pakleno. Svi smo zurili jer je mec igran kasno da bi uhvatilo zadnji metro kuci u 0.15. Sjajno Nole i opet cu da te gledam, mada su karte skupe oko 50 funti.

jovan

pre 14 godina

Pobedio je ipak, a i da je izgubio nebi mi bilo zao. Davidenko je svakako odlican igrac i voleo bi da i on prodje skupinu pa da gledamo reprizu proslogodisnjeg finala.
Nadal je uvek opasan i posle prvog poraza moguce je da to nadoknadi upravo protiv Novaka. Zato bez opustanja. I mislim da bi pobeda protiv Nadala imala dvostruku tezinu.
Pa ako se to desi druga pozicija je na vidiku.
Samo hrabro i uspeh nece izostati.

branko

pre 14 godina

Једном је славни енглески фудбалер Гери Линекер рекао :`Фудбал је дивна игра у којој увек побеђују Немци`. Да ли је ово време кад се може рећи : ` Тенис је дивна игра у којој увек побеђујуе Ђоковић` ?

sasa jokic

pre 14 godina

Idi bre Nole.....pa jel znas bre Ti koliko su nam tanki zivci?! Posle ovako teskog ulaznog meca (zbog pritiska favorita)nmislim da ces sledeceg da oduvas sa terena!

Hahahah

pre 14 godina

I tako je Novak Djokovic posle vise od dva i po sata uspeo da dobije Novaka Davidenka, hahahahah. Kakav car je komentator! :D
Bravo Nole, idemo dalje! :)

Milan

pre 14 godina

Nadam se da će i teniserke početi da razmenjuju dresove - rece Viskovic :)
Ubedjen sam da mu je na pameti bila Ana Ivanovic!!!
Zamislite razmenu Kuznjecova-Henin!! xD

Frfljavi

pre 14 godina

Neko od koga sam najmanje ocekivao da ceo ovim munjevitom brzinom objaviti vest i pre svega u ovo doba je najmanje bio B92. I moram priznati da sam ekstra priajtno iznenadjen i to razbija neke predrasude moje o vama. Tako se gaji patriotizam i postovanje nasim sportistima. A Nole je neko ko stvarno zasluzuje postovanje od strane medija. Pogotovo nasih.

Hvala vam na azurnosti.

Nole, najjaci si!

P.K.

pre 14 godina

Tezak mec, ali lakih ovdje biti nece. Nas maestro je pokazao karakter. Najbolji je , ali mozda i najumorniji. Ipak ima dovoljno snage za Nadala. Nole majstore svi smo uz tebe. Bori se do kraja i uspjeces , kao sto si i veceras!

Luka i Marko, V.Hoca

pre 14 godina

Prelomni trenutak mece je bio kada je sudija pri kraju drugog seta pokrenuo Novaku sportski pozitivni inat i jos vecu zedj za pobedom.

Sudija, hvala ti !!! Novakovi verni navijaci!

AcA

pre 14 godina

Davidenko mu je poklonio pobedu pocetnickim greskama u trecem setu inace je bio bolji napadao je tokom celog meca,ovakvom igrom nema nista od trijumfa na zavrsnom mastersu

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,nijednog trenutka nisam sumnjao u tvoju pobedu!"Govor tela"je govorio da hoces pobedu.A u 11 gemu 3 seta si pokazao zasto ces biti ono sto Kolja nikad nece,1 na svetu!Posle izgubljenog servisa,mrtav ladan si vratio brejk.Jos jednom BRAVO NOLE!

Ljubisa, V.Hoca, Metohija

pre 14 godina

Kakav crni pocetak i kakav sjajni zavrsetak meca za Novaka. Prosto je izgledalo neverovatno da ce posle toliko crnih i oblaka, granuti sunce za naseg sampiona.

nas brat Rus je bio neverovatno motivisan, uporan i (trkacki)fizicki spreman a nasa sjajna zvezda mudra i inteligentna...

@marko@

pre 14 godina

S-iguran
A-tleta
M-ocan
O-dvazan

N-ajbolji
A-traktivan
P-osten
R-atoboran
E-legantan
D-uhovit

N-eiskvaren
O-riginalan
L-eteci
E-lokventan

SAMO NAPRED NOLE do titule SRBIJA je uz tebe!!!!!!!!!!

Srculence

pre 14 godina

Ne potcenjujem Soderlinga i Nadala,ali ipak mislim da je Davidenko bio najtezi protivnik Djokovicu u ovoj grupi.Cestitam Noletu na pobedi,jeste bilo malo gusto,ali i mec je bio tako zanimljiviji.Mnogo srece u narednim duelima i nadam se jos jednoj tituli,trecoj u nizu,ali definitivno najvrednijoj.

NI

pre 14 godina

Jedna od karkteristika velikog igraca je sposobnost da pobijedi izvanrednog protivnika kad sam ne igra najblje sto moze.

Djokovic je to danas ostvario.

ilija

pre 14 godina

Bravo Nole!!! Neverovatan Davidenko, zilav, neumoran, uporan, odlican igrac. Mislim da ce lako dobiti i Nadala i Robina. Tim je veca pobeda Noxa!
Napred Nole, zivela Srbija!

Guez

pre 14 godina

Statistički, Nole je izgubio. Manje vinera, više neiznuđenih grešaka,više duplih grešaka, manje asova... Ali,čega nema u statistici? Novak je fizički mnogo ojačao. Na kraju meča, Davidenko je bio grogiran, a Nole je komotno mogao da odigra još dva seta. U tom grmu leži Broj Jedan!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Čestitike Novaku!!

Čestitke i Nikolaju, ali eto,na kraju, nije imao sreće, MADA se u toku meča činilo da je na njegovoj strani.Naravno, falilo je i koncentracije,snage,vere u bitnim momentima. Statistika pokazuje da je u svemu bio bolji, ali....

Jednostavno, meč je bio neverovatno koliko isti, kao jučerašanji između Rodžera i Fernanda, s tim što je Nikolaj bio mnogo, mnogo bolji i tenis je večeras bio zanimljiviji, s puno atraktivnijih udaraca i poteza.

Rus nije dobio 2.set/kao ni Španac sinoć/ a onda ni 11.gem u 3.setu i to je bio kraj, mada se borio, borio....Zaista retko fin,fer,tih,miran,korektan igrač,na kojem nikada, ali nikada ne osetite potrebu da onog drugog "ubije",ponizi...i u porazu je isti kao u pobedu,evo i večeras,osmeh,zagrljaj,jednostavno normalan i srećan, život ide dalje...

NOVAKU je pao teret sa leđa i mislim da će sada biti kolko-tolko lakše.

Srećno Novaku, ali i Nikolaju, zaslužio je i on.

Nadajmo se da će sutra i dubl Nenad-Daniel ostvariti pobedu.

Mr. Black

pre 14 godina

Zasto lako, kada moze tesko
Sjajna je stvar sto Nole pobedjiuje i kad igra lose
Ovo je odlicna opomena za nastavak turnira i nadam se uvertira za Noletovu prepoznatljivu agresivnu igru, gde se on pita o poenu...
Nikako inferioran tenis i cekanje tudje greske
Samo napred
Verujemo u tebe
P.s. Da li je suvisno da pominjem da ce razbiti Nadala

SrbIN

pre 14 godina

Dakle, šta reći, sve ide po planu. Nadal puca, Nole nezadrživo kreće ka svetskom tronu. Pošto je Federeru pomalo i dosadilo da igra Nole sledeće sezone No1. Da li će biti 2. ove manje važno, a biće. Sve ili ništa Nole!!!

Predo

pre 14 godina

Sad se lakse dise. Ovo uopste nije zdravo, mada sam kod Djokovica od pocetka vidio veliku zelju za pobjedom, a interesantno je da je Davidenko djelovao nervozno, koliko i NOvak. Sad se vidjelo koliki je bio pritisak na Djokovicu. Favorit, odbrana titule, igra protiv Davidenka, koji mu ne lezi i odlicno igra protiv NOvaka, pa i podsvjesna mogucnost da ode do broja dva, nakon Nadalovog poraza. Stvarno previse.
Mecevi Davidenka i Djokovica nikad nisu previse lijepi, jer su obojica veliki takticari i ne trude se previse da nadigraju protivnika, nego da ga nadmudre i natjeraju na gresku. Tek sad se nazire polufinale iz ove perspektive, ali bi bilo kakvo opustanjei potcjenjivanje protivnika bilo vrlo opasno. Uostalom, da se to ne desi treba da brine ona poveca ceta momaka u crvenom u NOvakovoj lozi.

MM

pre 14 godina

Uf, tezak mec. Ranije sam vidjao komentare tipa kako je Davidenko uopste u top 10. Bome, kada igra dobro, nikom nije lako dobiti ga. Gledajuci danasnju statistiku, bio je to izjednacen mec. Medjutim, Nole ima mnogo pobeda iza sebe i zna kako dobiti teske meceve. Nekako je uspeo da napravi brejk na kraju drugog seta, iskoristi momemtum za jos jedan brejk u trecem; Davidenko je nekako uspeo da vrati brejk ali se isrpeo u tim pokusajima.
Srecom, Nole je igrao prvi mec sa Nikolajem, tako da bi trebalo da ima "lakse" protivnike pre polufinala. A nadam se da ce Nole podizati formu iz meca u mec jer ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje.

student iz osla

pre 14 godina

Bravo majstore! Novak je odigrao pravi sampionski mec protiv jako nezgodnog protivnika. Kad kazem sampionski ne mislim kvalitetno, vec dobro u vrlo vaznim trenucima. Pokazao je fantastican mentalni sklop, sto ga je pocelo ponovo krasiti u poslednjih nekoliko meseci. Ipak, sam kvalitet tenisa koji je pokazao nije na visokom nivou, definitivno nije imao dan, ali je imao hladnu glavu, sto je za sampionske podvige cesto mnogo vaznije, Srecno dalje srpski idole!

NDJ

pre 14 godina

Nas komentator Nebojsa Viskovic u duelu Soderling-Nadal kod 2 brejk lopte Soderlinga:"Znate kad bi Federer,Marej,DJOKOVIc ispustili ove brejk lopte sa ovakvim servisima Nadala?"

I onda mec Davidenko-Djokovic..Davidenko servira prvi servis najgore u zivotu,4 brejk lopte za Djokovica i najgori riterni koje sam ja u zivotu video..

E moj Viskovicu,veze ti sa zivotom nemas..

VladaNS

pre 14 godina

Nadam se da će i teniserke početi da razmenjuju "dresove"... he-he.
Bravo Nole!
(q, 24. novembar 2009 00:52)

Joj nemoj da gledam kako kuznjecova i safina to rade...

Srculence

pre 14 godina

Ne potcenjujem Soderlinga i Nadala,ali ipak mislim da je Davidenko bio najtezi protivnik Djokovicu u ovoj grupi.Cestitam Noletu na pobedi,jeste bilo malo gusto,ali i mec je bio tako zanimljiviji.Mnogo srece u narednim duelima i nadam se jos jednoj tituli,trecoj u nizu,ali definitivno najvrednijoj.

Robert

pre 14 godina

Sad sam se vratio kuci iz O2 arene u Londonu i mogu vam reci da je bilo pakleno. Svi smo zurili jer je mec igran kasno da bi uhvatilo zadnji metro kuci u 0.15. Sjajno Nole i opet cu da te gledam, mada su karte skupe oko 50 funti.

ilija

pre 14 godina

Bravo Nole!!! Neverovatan Davidenko, zilav, neumoran, uporan, odlican igrac. Mislim da ce lako dobiti i Nadala i Robina. Tim je veca pobeda Noxa!
Napred Nole, zivela Srbija!

@marko@

pre 14 godina

S-iguran
A-tleta
M-ocan
O-dvazan

N-ajbolji
A-traktivan
P-osten
R-atoboran
E-legantan
D-uhovit

N-eiskvaren
O-riginalan
L-eteci
E-lokventan

SAMO NAPRED NOLE do titule SRBIJA je uz tebe!!!!!!!!!!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Čestitike Novaku!!

Čestitke i Nikolaju, ali eto,na kraju, nije imao sreće, MADA se u toku meča činilo da je na njegovoj strani.Naravno, falilo je i koncentracije,snage,vere u bitnim momentima. Statistika pokazuje da je u svemu bio bolji, ali....

Jednostavno, meč je bio neverovatno koliko isti, kao jučerašanji između Rodžera i Fernanda, s tim što je Nikolaj bio mnogo, mnogo bolji i tenis je večeras bio zanimljiviji, s puno atraktivnijih udaraca i poteza.

Rus nije dobio 2.set/kao ni Španac sinoć/ a onda ni 11.gem u 3.setu i to je bio kraj, mada se borio, borio....Zaista retko fin,fer,tih,miran,korektan igrač,na kojem nikada, ali nikada ne osetite potrebu da onog drugog "ubije",ponizi...i u porazu je isti kao u pobedu,evo i večeras,osmeh,zagrljaj,jednostavno normalan i srećan, život ide dalje...

NOVAKU je pao teret sa leđa i mislim da će sada biti kolko-tolko lakše.

Srećno Novaku, ali i Nikolaju, zaslužio je i on.

Nadajmo se da će sutra i dubl Nenad-Daniel ostvariti pobedu.

Jack Sparrow

pre 14 godina

Zabrinut sam za Toda Martina,nijednog trenutka se nije opustio,toliko se skoncentrisao na "skeniranje" Novaka,svi skacu u lozi posle mec lopte,a Tod ustade,fasciklu pod misku ,hladna faca ala Duda Ivkovic,kao nesto u stilu:"Zar ste ocekivali drugaciji ishod??!"Verovatno nije gledao Novaka protiv Kolsrajbera na ovogodisnjem Roland Garosu,inace ne bi imao tu pokerasku facu.Nole i pored losije igre i sjajnog Davidenka,stvarno deluje u ovom trenutku nepobedivo.Jedva cekam da vidim sad Mareja protiv ovakvog Noleta.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,nijednog trenutka nisam sumnjao u tvoju pobedu!"Govor tela"je govorio da hoces pobedu.A u 11 gemu 3 seta si pokazao zasto ces biti ono sto Kolja nikad nece,1 na svetu!Posle izgubljenog servisa,mrtav ladan si vratio brejk.Jos jednom BRAVO NOLE!

branko

pre 14 godina

Једном је славни енглески фудбалер Гери Линекер рекао :`Фудбал је дивна игра у којој увек побеђују Немци`. Да ли је ово време кад се може рећи : ` Тенис је дивна игра у којој увек побеђујуе Ђоковић` ?

Frfljavi

pre 14 godina

Neko od koga sam najmanje ocekivao da ceo ovim munjevitom brzinom objaviti vest i pre svega u ovo doba je najmanje bio B92. I moram priznati da sam ekstra priajtno iznenadjen i to razbija neke predrasude moje o vama. Tako se gaji patriotizam i postovanje nasim sportistima. A Nole je neko ko stvarno zasluzuje postovanje od strane medija. Pogotovo nasih.

Hvala vam na azurnosti.

Nole, najjaci si!

Guez

pre 14 godina

Statistički, Nole je izgubio. Manje vinera, više neiznuđenih grešaka,više duplih grešaka, manje asova... Ali,čega nema u statistici? Novak je fizički mnogo ojačao. Na kraju meča, Davidenko je bio grogiran, a Nole je komotno mogao da odigra još dva seta. U tom grmu leži Broj Jedan!

NI

pre 14 godina

Jedna od karkteristika velikog igraca je sposobnost da pobijedi izvanrednog protivnika kad sam ne igra najblje sto moze.

Djokovic je to danas ostvario.

Milan

pre 14 godina

Nadam se da će i teniserke početi da razmenjuju dresove - rece Viskovic :)
Ubedjen sam da mu je na pameti bila Ana Ivanovic!!!
Zamislite razmenu Kuznjecova-Henin!! xD

Luka i Marko, V.Hoca

pre 14 godina

Prelomni trenutak mece je bio kada je sudija pri kraju drugog seta pokrenuo Novaku sportski pozitivni inat i jos vecu zedj za pobedom.

Sudija, hvala ti !!! Novakovi verni navijaci!

jovan

pre 14 godina

Pobedio je ipak, a i da je izgubio nebi mi bilo zao. Davidenko je svakako odlican igrac i voleo bi da i on prodje skupinu pa da gledamo reprizu proslogodisnjeg finala.
Nadal je uvek opasan i posle prvog poraza moguce je da to nadoknadi upravo protiv Novaka. Zato bez opustanja. I mislim da bi pobeda protiv Nadala imala dvostruku tezinu.
Pa ako se to desi druga pozicija je na vidiku.
Samo hrabro i uspeh nece izostati.

Predo

pre 14 godina

Sad se lakse dise. Ovo uopste nije zdravo, mada sam kod Djokovica od pocetka vidio veliku zelju za pobjedom, a interesantno je da je Davidenko djelovao nervozno, koliko i NOvak. Sad se vidjelo koliki je bio pritisak na Djokovicu. Favorit, odbrana titule, igra protiv Davidenka, koji mu ne lezi i odlicno igra protiv NOvaka, pa i podsvjesna mogucnost da ode do broja dva, nakon Nadalovog poraza. Stvarno previse.
Mecevi Davidenka i Djokovica nikad nisu previse lijepi, jer su obojica veliki takticari i ne trude se previse da nadigraju protivnika, nego da ga nadmudre i natjeraju na gresku. Tek sad se nazire polufinale iz ove perspektive, ali bi bilo kakvo opustanjei potcjenjivanje protivnika bilo vrlo opasno. Uostalom, da se to ne desi treba da brine ona poveca ceta momaka u crvenom u NOvakovoj lozi.

sasa jokic

pre 14 godina

Idi bre Nole.....pa jel znas bre Ti koliko su nam tanki zivci?! Posle ovako teskog ulaznog meca (zbog pritiska favorita)nmislim da ces sledeceg da oduvas sa terena!

Ljubisa, V.Hoca, Metohija

pre 14 godina

Kakav crni pocetak i kakav sjajni zavrsetak meca za Novaka. Prosto je izgledalo neverovatno da ce posle toliko crnih i oblaka, granuti sunce za naseg sampiona.

nas brat Rus je bio neverovatno motivisan, uporan i (trkacki)fizicki spreman a nasa sjajna zvezda mudra i inteligentna...

bivsa svetlana

pre 14 godina

Redakcijo B92,

mnogo me je jutros rastuzilo kad sam videla da ste sklonili komentar legendarnog Tute Lutajuceg Reportera.
Zasto?
Zasto sklanjate biser srpske lucidnosti, poetike i maste, pustate svakave detinjaste rasprave ovde, dobro, sve je to deo sajtova sa komentarima, ali kad vam se pojavi neko genijalan kao Tuta zbog kojeg mnogi od nas ovde dolazimo da se nasmejemo i obradujemo i koji nikoga ne vredja, stvarno je greota. Molim vas promenite stav.
Hvala,
bivsa svetlana

Hahahah

pre 14 godina

I tako je Novak Djokovic posle vise od dva i po sata uspeo da dobije Novaka Davidenka, hahahahah. Kakav car je komentator! :D
Bravo Nole, idemo dalje! :)

MM

pre 14 godina

Uf, tezak mec. Ranije sam vidjao komentare tipa kako je Davidenko uopste u top 10. Bome, kada igra dobro, nikom nije lako dobiti ga. Gledajuci danasnju statistiku, bio je to izjednacen mec. Medjutim, Nole ima mnogo pobeda iza sebe i zna kako dobiti teske meceve. Nekako je uspeo da napravi brejk na kraju drugog seta, iskoristi momemtum za jos jedan brejk u trecem; Davidenko je nekako uspeo da vrati brejk ali se isrpeo u tim pokusajima.
Srecom, Nole je igrao prvi mec sa Nikolajem, tako da bi trebalo da ima "lakse" protivnike pre polufinala. A nadam se da ce Nole podizati formu iz meca u mec jer ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje.

čika Velja

pre 14 godina

Nole je,izgleda , potpuno sazreo kao igrač! Od kada je angažovao Martina i psihologa, dečko je postao onakav kakvog smo ga svi želeli. Nestali su "problemi" sa disanjem, sa vremenom odigravanja mečeva, sa samopuzdanjem... To je to, a dogodine na vrh!

Bane

pre 14 godina

Ne treba se zavaravati: trenutno je po forma Davidenko sigurno svetski No. 2 iza Djokovica. Mec je bio tezak jer je protivnik bio izvanredan. Sa ovakvom igrom ako uspe da je ponovi Davidenko ce dobiti Soderlinga pa i svakog drugog. Ono sto mene raduje je sto je Novak pobedio iako ga nije isao ni ritern pa ni servis. Sve vise i vise se vide obrisi pravog sampiona tipa Rogera Federera.
Sledi Nadal koji je po mom misljenju trenutno daleko ispod Davidenka i to bi Novak trebao glatko da prodje.

Niksicko pivo

pre 14 godina

Djokovic i Davidenko se mijenjali majicama na kraju meca. I komentator kaze "Kako se nece teniserke odluciti za ovaj potez" :)

student iz osla

pre 14 godina

Bravo majstore! Novak je odigrao pravi sampionski mec protiv jako nezgodnog protivnika. Kad kazem sampionski ne mislim kvalitetno, vec dobro u vrlo vaznim trenucima. Pokazao je fantastican mentalni sklop, sto ga je pocelo ponovo krasiti u poslednjih nekoliko meseci. Ipak, sam kvalitet tenisa koji je pokazao nije na visokom nivou, definitivno nije imao dan, ali je imao hladnu glavu, sto je za sampionske podvige cesto mnogo vaznije, Srecno dalje srpski idole!

P.K.

pre 14 godina

Tezak mec, ali lakih ovdje biti nece. Nas maestro je pokazao karakter. Najbolji je , ali mozda i najumorniji. Ipak ima dovoljno snage za Nadala. Nole majstore svi smo uz tebe. Bori se do kraja i uspjeces , kao sto si i veceras!

toni

pre 14 godina

Pa nekoiko stvari organizatori su po meni napravili pogresno.Prvo teren je osvetljen a tribine i publika u tami.To me vise podseca na cirkus a jako malo na tenis.Nije ni cudo da Noletu u tom slucaju jako smetaju blitzevi iz publike.Drugotermini odigravanja singl meceva.Zar ne bi bilo logicnije da se singl mecevi odigravaju u terminu od 20,00 tako da publika moze odgledati mec do kraja a ne kao sinoc da pola hale ode pre kraja zbog tog sto poslednji metro ide 00.15.

rade

pre 14 godina

Ne bih voleo da Novak u finalu (ako dodje dotle) ima Nikolaja za protivnika. Izuzetno nezgodan igrac.

Udara loptu u uzlaznoj liniji i zbog toga Novak je u prva dva seta bio u defanzivi na preko 80% udaraca od strane Rusa. Zaista, kako sam Novak rece, imao je mnogo srece da prodje ovaj mech. Nikolaj ne daje mnogo vremena protivniku da se namesti na protiv-udarac. To Novaku ne lezi...ochigledno.

Vredna pobeda, jer grupa je izuzetno teska a i kraj je sezone pa ko zna koliko je snage tu ostalo za igranje do finala.
Ne bi trebali zaboraviti da Novakova grupa u petak igra zadnje mecheve a vec u subotu polufinalne. Znachi ako Novak dodje do tog nivoa, pa i finale, morao bi igrati non-stop petak,subotu,nedelju sa protivncicima koji su u samom vrhu. Jos ako mu nameste da igra u petak uveche, sto je gotovo 100% sigurno, jer ce to biti mech protiv Nadala, situacija je teshka.

Mr. Black

pre 14 godina

Zasto lako, kada moze tesko
Sjajna je stvar sto Nole pobedjiuje i kad igra lose
Ovo je odlicna opomena za nastavak turnira i nadam se uvertira za Noletovu prepoznatljivu agresivnu igru, gde se on pita o poenu...
Nikako inferioran tenis i cekanje tudje greske
Samo napred
Verujemo u tebe
P.s. Da li je suvisno da pominjem da ce razbiti Nadala

lista

pre 14 godina

@coavuja
I ja mislim da su u ovoj grupi 2 najkvalitetnija igraca Djokovic i Davidenko.
Medjutim drugog ucesnika ce verovatno odlucivati medjusobni susret izmedju Davidenka i Soderlibga.
E tu dolazi do jedne zanimljive situacije, a to je cinjenica da je Soderling u tom mechu favorit.
Jednostavno covek vodi protiv Davidenka sa 6:3 u medjusobnim susretima.
Ove godine su se sastajali 4 puta i Soderling je dobio 3 mecha, a Davidenko 1.
Sem toga svedjanin je dobiajo one najvaznije mecheve, na Rolan Garrosu, US Openu, mastersu u Parizu, prosle i pretprosle godine na mastersima u Monte Karlu.
Davidenko par pobeda ima uglavnom na manjim turnirima tipa: Marselj i Kuala Lumpur.
Koliko god mi Davidenko delovao kao kvalitetniji igrac, ocigledna je jedna stvar, a to je cinjenica da mu Soderling jednostavno ne "lezi" kao protivnik.
Osim toga sistem takmicenja je ovde takav da se lako moze desiti da 3 igraca imaju po 2 pobede ili 3 igraca po jednu pobedu.
U tom slucaju odlucuje set razlika, a u tome je Soderlin za sada u prednosti.
Na primer sledeca varijanta: da Davidenko pobedi Soderlinga, Nadal Davidnka,a Djokovic pobedi i Soderlinga i Nadala.
U toj varijanti bi sva trojica imala po jednu pobedu i 2 poraza, a u polufinale bi isao onaj koji ima najbolju set razliku. To bi kako sada stvari stoje najverovatnije bio Soderling.

marko-washington

pre 14 godina

Ovo je za Noleta svakako najtezi mech na turniru.
Pod jedan Nikolaj je jedini igrac koji ga je pobedio u poslednja 3 meseca a Soderlinga i Nadala je dobio pre deset dana. Mozda je i bolje sto je ovo bio uvodni mech a da se sa Nadalom sretne sutra.
p.s. Viskovic je svakako najbolji komentator u zemlji sto se tennisa tice pa reci za njega da ne nza da prenosi mech je u najmanju ruku sramotno.
Porediti Verdaska i Davidenka je tuzno jer je Davidenko u odnosu na Verdaska igrac s 18 titula i mislim da je svima jasno koliko je ova grupa Noletova teza gde je najslabiji igrac grupe 2 na planeti

SrbIN

pre 14 godina

Dakle, šta reći, sve ide po planu. Nadal puca, Nole nezadrživo kreće ka svetskom tronu. Pošto je Federeru pomalo i dosadilo da igra Nole sledeće sezone No1. Da li će biti 2. ove manje važno, a biće. Sve ili ništa Nole!!!

NDJ

pre 14 godina

Nas komentator Nebojsa Viskovic u duelu Soderling-Nadal kod 2 brejk lopte Soderlinga:"Znate kad bi Federer,Marej,DJOKOVIc ispustili ove brejk lopte sa ovakvim servisima Nadala?"

I onda mec Davidenko-Djokovic..Davidenko servira prvi servis najgore u zivotu,4 brejk lopte za Djokovica i najgori riterni koje sam ja u zivotu video..

E moj Viskovicu,veze ti sa zivotom nemas..

Jelena ali ne Janković

pre 14 godina

Loš meč Novaka. Sve vreme je igrao na istom nivou ali je sreća da je Davidenko pao pred kraj drugog seta. Setite se pre samo 10 dana onog meča sa Nadalom...koliko može Novak više od ovoga sinoć. Ali u jednom je najjači: upornost i mentalna snaga...u tome ruši i najžešće igrače!

aleksandar

pre 14 godina

Misam verovao da ce izgurati ovaj mec! Nije iskoristio mnoge sanse za brejk a Nole se mnogo nervira kad ne iskoristi jednu brejk sansu a ne onoliki broj! U svakom slucaju, odrao sam pluca sa cigaretama!

Sale

pre 14 godina

@Guez
Losa ti je ta statistika.
Neiznudjene greske: Davidenko 40, Novak 41.
Vineri ako oduzmes aseve: Davidenko 21, Novak 22.
U asevima jeste Davidenko bolji 9:2, ali kada bi se srvarno racunali neodbranjivi servisi, bili bi i tu izjednaceni otprilike 15:15, Bilo je mnogo Novakovih servisa, koje je Davidenko tek dodirivao reketom, bez ikakve sanse da tu lopticu vrati u polje. Ali takvi servisi se zvanicno ne racunaju u aseve vec u one iznudjene greske kojih nema nigde u statistikama.
Brejk lopte Novak 3:7, Davidenko 3:8.
Osvojeni gemovi: Novak 16, Davidenko 15.
Osvojeni poeni: Novak 102, Davidenko 98.

Kao sto vidis apsolutno izjednacen mech u kome je na kraju presudilo ovih nekoliko poena i nesto bolja Djokoviceva igra u kljucnim trenucima i u drugom i u trecem setu.
Novak je odigrao odlicno. Jednostavno je Davidenko bio ravnopravan.
On je inace jedan od najkvalitetnijih igraca na ATP.
Njegov najveci problem je sto igra iskljucivo agresivno. Sa takvom igrom, ako pretera sa brojem greski - gubi mecheve, ako svede te greske na razumnu meru - pobedjuje.
Secam se na RG ove godine igrao je osminu finala protiv Verdaska i bukvalno ga razbio. Imao je u celom mechu svega 4 greske za 3 seta.
Medjutim u sledecem mechu protiv Soderlinga u cetvrtfinalu obrnuta situacija, ogroman broj greski i lagan poraz.

Igrali su danas obojica dobro. Sa ovakvom igrom bi i jedan i drugi Nadala glatko dobili.
Pa jesi li uopste gledao onih nekoliko poena, u kojima su znali da razmene po 20 forhenda i to kakvih forhenda. Pa svaka od tih lopti je isla preko 150 km/h.
Vecina igraca bi pogresila vec na drugoj-trecoj takvoj lopti. A njih dvojica su uspevali bez greske da odigraju preko 20 takvih udaraca.
E tu si mogao videti kvalitet dva vrhunska ofanzivca.

Djokovic samo treba da ponovi danasnju igru u sredu protiv Soderlinga i polufinale je obezbedjeno.

mile OVA

pre 14 godina

Čitam komentare, ispada da je Nadal kao deveti zamena. Nema sumnje da je poslednjih meseci Nole najbolji igrač, ali Nadal nije onaj igrač iz prve polovine godine i ranijih godina. Nadal je za svoje 23 godine postigao u tenisu ono što niko pre njega u tenisu u tim godinama nije. Pokažimo malo poštovanja, šta će biti ako Nadal sledeće godine ponovi uspehe iz prve polovine ove?

Ludo burazeru,ludo.

pre 14 godina

Koji je car Davidenko,trazio od Novaka da zamene majice,skapirao covek da je Nole buduci teniski Majkl Jordan. Valjda mu se Nole potpisao na majicu kasnije u svlacionici? Nole je bio zesce zatecen,al se ipak snasao.Kako mi se cini,Sergio Taccini morace da sije "Novak" na ledjima majice,mozda mu i Rafa zatrazi majicu.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

Nista da se doda osim veliko BRAVO za Djokovica...sigurno da ce odbraniti Titulu od prosle godine...u ovom momentu Djokovic je NAJBOLJI TENISER...to ne kazem ja nego njegovi rezultati.

AcA

pre 14 godina

Davidenko mu je poklonio pobedu pocetnickim greskama u trecem setu inace je bio bolji napadao je tokom celog meca,ovakvom igrom nema nista od trijumfa na zavrsnom mastersu

boombar

pre 14 godina

E tako se to radi !!
Ali "komentatori" molim Vas, prvo hopnite pa recite „skoč !“
Ništa ovde nije gotovo. Može se ostati bez polufinala i sa dve pobede !
Nego nije mi jasno zašto organizator toliko favorizuje Soderlinga ? Mislim nazvati prvo kolo „round robin“ ! A nisu ni primetili da su napisali „robin“ malim slovom ;-)
Idemo dalje.

l

pre 14 godina

Толико сам расположен да сам препоручио сваки коментар :)
Браво Ноле шампионе! Свака част и Кољи, одлична партија
Не би ме изненадило да се овај двобој понови и у финалу, што би уједно и била реприза прошлогодишњег

Nenad

pre 14 godina

Dobar je Viskovic, samo nekad preteruje sa statistickim podacima, ili komentarima tipa "Ako bi odservirao dva vezana asa u backhand stranu protivnika u prvih 18 minuta drugog seta na tvrdoj podlozi, nikad ne bi gubio set". Ista stvar kao u modernim fudbalskim prenosima.

Dzoni

pre 14 godina

Pomislio sam bio da se davidenko kladio na sebe jer je veca kvota mnogo nego na djokovica al se ipak kladio iz dvojke u keca.Dobro je.

Dijana

pre 14 godina

Pre svega,cestitke na pobedi..Lako je moglo biti i sa drugacijim epilogom,ali na nasu srecu nije..Ocekivano je bilo tesko,unapred se to moglo ocekivati,ali kao i ocekivanje da ce Novak,ipak,odneti pobedu..
Nije to bila sjajna igra od strane Novaka,ali racuna se samo pobeda..Znaci umora su vidljivi,naravno,i pritisak je prisutan,svi ocekuju puno od Novaka,i treba se izboriti sa svim tim stvarima,pa jos ako se uzme u obzir i podatak da su na turniru samo najbolji,ujedno i najtezi protivnici,ne treba ni ocekivati lagane meceve..
Novak zna kako se oni pobedjuju,zna kako da se izbori sa pritiskom,najbolje igra kada mu je najpotrebnije,a sinoc je bilo jako potrebno,iako nije bilo najbolje,pokazao je da je sa pravom jedan od najboljih,ako ne i najbolji u ovom trenutku..
Puno srece u nastavku..

mare postenjak

pre 14 godina

eh nole nole mucio si me sinoc, a i nisi mi dozvolio da spavam, ponadao sam se da ces za sat ipo da zavrsis posao i da cu moci u pola 12 na spavanje, a ti skoro do 1, ali ako je bas moralo, nema veze, oprosteno ti je... NAPRED NOLE!!!

NDJ

pre 14 godina

Nas komentator Nebojsa Viskovic u duelu Soderling-Nadal kod 2 brejk lopte Soderlinga:"Znate kad bi Federer,Marej,DJOKOVIc ispustili ove brejk lopte sa ovakvim servisima Nadala?"

I onda mec Davidenko-Djokovic..Davidenko servira prvi servis najgore u zivotu,4 brejk lopte za Djokovica i najgori riterni koje sam ja u zivotu video..

E moj Viskovicu,veze ti sa zivotom nemas..

AcA

pre 14 godina

Davidenko mu je poklonio pobedu pocetnickim greskama u trecem setu inace je bio bolji napadao je tokom celog meca,ovakvom igrom nema nista od trijumfa na zavrsnom mastersu

Frfljavi

pre 14 godina

Neko od koga sam najmanje ocekivao da ceo ovim munjevitom brzinom objaviti vest i pre svega u ovo doba je najmanje bio B92. I moram priznati da sam ekstra priajtno iznenadjen i to razbija neke predrasude moje o vama. Tako se gaji patriotizam i postovanje nasim sportistima. A Nole je neko ko stvarno zasluzuje postovanje od strane medija. Pogotovo nasih.

Hvala vam na azurnosti.

Nole, najjaci si!

@marko@

pre 14 godina

S-iguran
A-tleta
M-ocan
O-dvazan

N-ajbolji
A-traktivan
P-osten
R-atoboran
E-legantan
D-uhovit

N-eiskvaren
O-riginalan
L-eteci
E-lokventan

SAMO NAPRED NOLE do titule SRBIJA je uz tebe!!!!!!!!!!

Robert

pre 14 godina

Sad sam se vratio kuci iz O2 arene u Londonu i mogu vam reci da je bilo pakleno. Svi smo zurili jer je mec igran kasno da bi uhvatilo zadnji metro kuci u 0.15. Sjajno Nole i opet cu da te gledam, mada su karte skupe oko 50 funti.

branko

pre 14 godina

Једном је славни енглески фудбалер Гери Линекер рекао :`Фудбал је дивна игра у којој увек побеђују Немци`. Да ли је ово време кад се може рећи : ` Тенис је дивна игра у којој увек побеђујуе Ђоковић` ?

Guez

pre 14 godina

Statistički, Nole je izgubio. Manje vinera, više neiznuđenih grešaka,više duplih grešaka, manje asova... Ali,čega nema u statistici? Novak je fizički mnogo ojačao. Na kraju meča, Davidenko je bio grogiran, a Nole je komotno mogao da odigra još dva seta. U tom grmu leži Broj Jedan!

VladaNS

pre 14 godina

Nadam se da će i teniserke početi da razmenjuju "dresove"... he-he.
Bravo Nole!
(q, 24. novembar 2009 00:52)

Joj nemoj da gledam kako kuznjecova i safina to rade...

Mr. Black

pre 14 godina

Zasto lako, kada moze tesko
Sjajna je stvar sto Nole pobedjiuje i kad igra lose
Ovo je odlicna opomena za nastavak turnira i nadam se uvertira za Noletovu prepoznatljivu agresivnu igru, gde se on pita o poenu...
Nikako inferioran tenis i cekanje tudje greske
Samo napred
Verujemo u tebe
P.s. Da li je suvisno da pominjem da ce razbiti Nadala

Milan

pre 14 godina

Nadam se da će i teniserke početi da razmenjuju dresove - rece Viskovic :)
Ubedjen sam da mu je na pameti bila Ana Ivanovic!!!
Zamislite razmenu Kuznjecova-Henin!! xD

Ludo burazeru,ludo.

pre 14 godina

Koji je car Davidenko,trazio od Novaka da zamene majice,skapirao covek da je Nole buduci teniski Majkl Jordan. Valjda mu se Nole potpisao na majicu kasnije u svlacionici? Nole je bio zesce zatecen,al se ipak snasao.Kako mi se cini,Sergio Taccini morace da sije "Novak" na ledjima majice,mozda mu i Rafa zatrazi majicu.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,nijednog trenutka nisam sumnjao u tvoju pobedu!"Govor tela"je govorio da hoces pobedu.A u 11 gemu 3 seta si pokazao zasto ces biti ono sto Kolja nikad nece,1 na svetu!Posle izgubljenog servisa,mrtav ladan si vratio brejk.Jos jednom BRAVO NOLE!

Nenad

pre 14 godina

Dobar je Viskovic, samo nekad preteruje sa statistickim podacima, ili komentarima tipa "Ako bi odservirao dva vezana asa u backhand stranu protivnika u prvih 18 minuta drugog seta na tvrdoj podlozi, nikad ne bi gubio set". Ista stvar kao u modernim fudbalskim prenosima.

Srculence

pre 14 godina

Ne potcenjujem Soderlinga i Nadala,ali ipak mislim da je Davidenko bio najtezi protivnik Djokovicu u ovoj grupi.Cestitam Noletu na pobedi,jeste bilo malo gusto,ali i mec je bio tako zanimljiviji.Mnogo srece u narednim duelima i nadam se jos jednoj tituli,trecoj u nizu,ali definitivno najvrednijoj.

ilija

pre 14 godina

Bravo Nole!!! Neverovatan Davidenko, zilav, neumoran, uporan, odlican igrac. Mislim da ce lako dobiti i Nadala i Robina. Tim je veca pobeda Noxa!
Napred Nole, zivela Srbija!

mile OVA

pre 14 godina

Čitam komentare, ispada da je Nadal kao deveti zamena. Nema sumnje da je poslednjih meseci Nole najbolji igrač, ali Nadal nije onaj igrač iz prve polovine godine i ranijih godina. Nadal je za svoje 23 godine postigao u tenisu ono što niko pre njega u tenisu u tim godinama nije. Pokažimo malo poštovanja, šta će biti ako Nadal sledeće godine ponovi uspehe iz prve polovine ove?

SrbIN

pre 14 godina

Dakle, šta reći, sve ide po planu. Nadal puca, Nole nezadrživo kreće ka svetskom tronu. Pošto je Federeru pomalo i dosadilo da igra Nole sledeće sezone No1. Da li će biti 2. ove manje važno, a biće. Sve ili ništa Nole!!!

Ljubisa, V.Hoca, Metohija

pre 14 godina

Kakav crni pocetak i kakav sjajni zavrsetak meca za Novaka. Prosto je izgledalo neverovatno da ce posle toliko crnih i oblaka, granuti sunce za naseg sampiona.

nas brat Rus je bio neverovatno motivisan, uporan i (trkacki)fizicki spreman a nasa sjajna zvezda mudra i inteligentna...

student iz osla

pre 14 godina

Bravo majstore! Novak je odigrao pravi sampionski mec protiv jako nezgodnog protivnika. Kad kazem sampionski ne mislim kvalitetno, vec dobro u vrlo vaznim trenucima. Pokazao je fantastican mentalni sklop, sto ga je pocelo ponovo krasiti u poslednjih nekoliko meseci. Ipak, sam kvalitet tenisa koji je pokazao nije na visokom nivou, definitivno nije imao dan, ali je imao hladnu glavu, sto je za sampionske podvige cesto mnogo vaznije, Srecno dalje srpski idole!

Jack Sparrow

pre 14 godina

Zabrinut sam za Toda Martina,nijednog trenutka se nije opustio,toliko se skoncentrisao na "skeniranje" Novaka,svi skacu u lozi posle mec lopte,a Tod ustade,fasciklu pod misku ,hladna faca ala Duda Ivkovic,kao nesto u stilu:"Zar ste ocekivali drugaciji ishod??!"Verovatno nije gledao Novaka protiv Kolsrajbera na ovogodisnjem Roland Garosu,inace ne bi imao tu pokerasku facu.Nole i pored losije igre i sjajnog Davidenka,stvarno deluje u ovom trenutku nepobedivo.Jedva cekam da vidim sad Mareja protiv ovakvog Noleta.

lista

pre 14 godina

@coavuja
I ja mislim da su u ovoj grupi 2 najkvalitetnija igraca Djokovic i Davidenko.
Medjutim drugog ucesnika ce verovatno odlucivati medjusobni susret izmedju Davidenka i Soderlibga.
E tu dolazi do jedne zanimljive situacije, a to je cinjenica da je Soderling u tom mechu favorit.
Jednostavno covek vodi protiv Davidenka sa 6:3 u medjusobnim susretima.
Ove godine su se sastajali 4 puta i Soderling je dobio 3 mecha, a Davidenko 1.
Sem toga svedjanin je dobiajo one najvaznije mecheve, na Rolan Garrosu, US Openu, mastersu u Parizu, prosle i pretprosle godine na mastersima u Monte Karlu.
Davidenko par pobeda ima uglavnom na manjim turnirima tipa: Marselj i Kuala Lumpur.
Koliko god mi Davidenko delovao kao kvalitetniji igrac, ocigledna je jedna stvar, a to je cinjenica da mu Soderling jednostavno ne "lezi" kao protivnik.
Osim toga sistem takmicenja je ovde takav da se lako moze desiti da 3 igraca imaju po 2 pobede ili 3 igraca po jednu pobedu.
U tom slucaju odlucuje set razlika, a u tome je Soderlin za sada u prednosti.
Na primer sledeca varijanta: da Davidenko pobedi Soderlinga, Nadal Davidnka,a Djokovic pobedi i Soderlinga i Nadala.
U toj varijanti bi sva trojica imala po jednu pobedu i 2 poraza, a u polufinale bi isao onaj koji ima najbolju set razliku. To bi kako sada stvari stoje najverovatnije bio Soderling.

Predo

pre 14 godina

Sad se lakse dise. Ovo uopste nije zdravo, mada sam kod Djokovica od pocetka vidio veliku zelju za pobjedom, a interesantno je da je Davidenko djelovao nervozno, koliko i NOvak. Sad se vidjelo koliki je bio pritisak na Djokovicu. Favorit, odbrana titule, igra protiv Davidenka, koji mu ne lezi i odlicno igra protiv NOvaka, pa i podsvjesna mogucnost da ode do broja dva, nakon Nadalovog poraza. Stvarno previse.
Mecevi Davidenka i Djokovica nikad nisu previse lijepi, jer su obojica veliki takticari i ne trude se previse da nadigraju protivnika, nego da ga nadmudre i natjeraju na gresku. Tek sad se nazire polufinale iz ove perspektive, ali bi bilo kakvo opustanjei potcjenjivanje protivnika bilo vrlo opasno. Uostalom, da se to ne desi treba da brine ona poveca ceta momaka u crvenom u NOvakovoj lozi.

sasa jokic

pre 14 godina

Idi bre Nole.....pa jel znas bre Ti koliko su nam tanki zivci?! Posle ovako teskog ulaznog meca (zbog pritiska favorita)nmislim da ces sledeceg da oduvas sa terena!

bivsa svetlana

pre 14 godina

Redakcijo B92,

mnogo me je jutros rastuzilo kad sam videla da ste sklonili komentar legendarnog Tute Lutajuceg Reportera.
Zasto?
Zasto sklanjate biser srpske lucidnosti, poetike i maste, pustate svakave detinjaste rasprave ovde, dobro, sve je to deo sajtova sa komentarima, ali kad vam se pojavi neko genijalan kao Tuta zbog kojeg mnogi od nas ovde dolazimo da se nasmejemo i obradujemo i koji nikoga ne vredja, stvarno je greota. Molim vas promenite stav.
Hvala,
bivsa svetlana

Dzoni

pre 14 godina

Pomislio sam bio da se davidenko kladio na sebe jer je veca kvota mnogo nego na djokovica al se ipak kladio iz dvojke u keca.Dobro je.

čika Velja

pre 14 godina

Nole je,izgleda , potpuno sazreo kao igrač! Od kada je angažovao Martina i psihologa, dečko je postao onakav kakvog smo ga svi želeli. Nestali su "problemi" sa disanjem, sa vremenom odigravanja mečeva, sa samopuzdanjem... To je to, a dogodine na vrh!

Jelena ali ne Janković

pre 14 godina

Loš meč Novaka. Sve vreme je igrao na istom nivou ali je sreća da je Davidenko pao pred kraj drugog seta. Setite se pre samo 10 dana onog meča sa Nadalom...koliko može Novak više od ovoga sinoć. Ali u jednom je najjači: upornost i mentalna snaga...u tome ruši i najžešće igrače!

Bane

pre 14 godina

Ne treba se zavaravati: trenutno je po forma Davidenko sigurno svetski No. 2 iza Djokovica. Mec je bio tezak jer je protivnik bio izvanredan. Sa ovakvom igrom ako uspe da je ponovi Davidenko ce dobiti Soderlinga pa i svakog drugog. Ono sto mene raduje je sto je Novak pobedio iako ga nije isao ni ritern pa ni servis. Sve vise i vise se vide obrisi pravog sampiona tipa Rogera Federera.
Sledi Nadal koji je po mom misljenju trenutno daleko ispod Davidenka i to bi Novak trebao glatko da prodje.

Hahahah

pre 14 godina

I tako je Novak Djokovic posle vise od dva i po sata uspeo da dobije Novaka Davidenka, hahahahah. Kakav car je komentator! :D
Bravo Nole, idemo dalje! :)

MM

pre 14 godina

Uf, tezak mec. Ranije sam vidjao komentare tipa kako je Davidenko uopste u top 10. Bome, kada igra dobro, nikom nije lako dobiti ga. Gledajuci danasnju statistiku, bio je to izjednacen mec. Medjutim, Nole ima mnogo pobeda iza sebe i zna kako dobiti teske meceve. Nekako je uspeo da napravi brejk na kraju drugog seta, iskoristi momemtum za jos jedan brejk u trecem; Davidenko je nekako uspeo da vrati brejk ali se isrpeo u tim pokusajima.
Srecom, Nole je igrao prvi mec sa Nikolajem, tako da bi trebalo da ima "lakse" protivnike pre polufinala. A nadam se da ce Nole podizati formu iz meca u mec jer ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje.

Luka i Marko, V.Hoca

pre 14 godina

Prelomni trenutak mece je bio kada je sudija pri kraju drugog seta pokrenuo Novaku sportski pozitivni inat i jos vecu zedj za pobedom.

Sudija, hvala ti !!! Novakovi verni navijaci!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Čestitike Novaku!!

Čestitke i Nikolaju, ali eto,na kraju, nije imao sreće, MADA se u toku meča činilo da je na njegovoj strani.Naravno, falilo je i koncentracije,snage,vere u bitnim momentima. Statistika pokazuje da je u svemu bio bolji, ali....

Jednostavno, meč je bio neverovatno koliko isti, kao jučerašanji između Rodžera i Fernanda, s tim što je Nikolaj bio mnogo, mnogo bolji i tenis je večeras bio zanimljiviji, s puno atraktivnijih udaraca i poteza.

Rus nije dobio 2.set/kao ni Španac sinoć/ a onda ni 11.gem u 3.setu i to je bio kraj, mada se borio, borio....Zaista retko fin,fer,tih,miran,korektan igrač,na kojem nikada, ali nikada ne osetite potrebu da onog drugog "ubije",ponizi...i u porazu je isti kao u pobedu,evo i večeras,osmeh,zagrljaj,jednostavno normalan i srećan, život ide dalje...

NOVAKU je pao teret sa leđa i mislim da će sada biti kolko-tolko lakše.

Srećno Novaku, ali i Nikolaju, zaslužio je i on.

Nadajmo se da će sutra i dubl Nenad-Daniel ostvariti pobedu.

jovan

pre 14 godina

Pobedio je ipak, a i da je izgubio nebi mi bilo zao. Davidenko je svakako odlican igrac i voleo bi da i on prodje skupinu pa da gledamo reprizu proslogodisnjeg finala.
Nadal je uvek opasan i posle prvog poraza moguce je da to nadoknadi upravo protiv Novaka. Zato bez opustanja. I mislim da bi pobeda protiv Nadala imala dvostruku tezinu.
Pa ako se to desi druga pozicija je na vidiku.
Samo hrabro i uspeh nece izostati.

l

pre 14 godina

Толико сам расположен да сам препоручио сваки коментар :)
Браво Ноле шампионе! Свака част и Кољи, одлична партија
Не би ме изненадило да се овај двобој понови и у финалу, што би уједно и била реприза прошлогодишњег

marko-washington

pre 14 godina

Ovo je za Noleta svakako najtezi mech na turniru.
Pod jedan Nikolaj je jedini igrac koji ga je pobedio u poslednja 3 meseca a Soderlinga i Nadala je dobio pre deset dana. Mozda je i bolje sto je ovo bio uvodni mech a da se sa Nadalom sretne sutra.
p.s. Viskovic je svakako najbolji komentator u zemlji sto se tennisa tice pa reci za njega da ne nza da prenosi mech je u najmanju ruku sramotno.
Porediti Verdaska i Davidenka je tuzno jer je Davidenko u odnosu na Verdaska igrac s 18 titula i mislim da je svima jasno koliko je ova grupa Noletova teza gde je najslabiji igrac grupe 2 na planeti

aleksandar

pre 14 godina

Misam verovao da ce izgurati ovaj mec! Nije iskoristio mnoge sanse za brejk a Nole se mnogo nervira kad ne iskoristi jednu brejk sansu a ne onoliki broj! U svakom slucaju, odrao sam pluca sa cigaretama!

NI

pre 14 godina

Jedna od karkteristika velikog igraca je sposobnost da pobijedi izvanrednog protivnika kad sam ne igra najblje sto moze.

Djokovic je to danas ostvario.

P.K.

pre 14 godina

Tezak mec, ali lakih ovdje biti nece. Nas maestro je pokazao karakter. Najbolji je , ali mozda i najumorniji. Ipak ima dovoljno snage za Nadala. Nole majstore svi smo uz tebe. Bori se do kraja i uspjeces , kao sto si i veceras!

Sale

pre 14 godina

@Guez
Losa ti je ta statistika.
Neiznudjene greske: Davidenko 40, Novak 41.
Vineri ako oduzmes aseve: Davidenko 21, Novak 22.
U asevima jeste Davidenko bolji 9:2, ali kada bi se srvarno racunali neodbranjivi servisi, bili bi i tu izjednaceni otprilike 15:15, Bilo je mnogo Novakovih servisa, koje je Davidenko tek dodirivao reketom, bez ikakve sanse da tu lopticu vrati u polje. Ali takvi servisi se zvanicno ne racunaju u aseve vec u one iznudjene greske kojih nema nigde u statistikama.
Brejk lopte Novak 3:7, Davidenko 3:8.
Osvojeni gemovi: Novak 16, Davidenko 15.
Osvojeni poeni: Novak 102, Davidenko 98.

Kao sto vidis apsolutno izjednacen mech u kome je na kraju presudilo ovih nekoliko poena i nesto bolja Djokoviceva igra u kljucnim trenucima i u drugom i u trecem setu.
Novak je odigrao odlicno. Jednostavno je Davidenko bio ravnopravan.
On je inace jedan od najkvalitetnijih igraca na ATP.
Njegov najveci problem je sto igra iskljucivo agresivno. Sa takvom igrom, ako pretera sa brojem greski - gubi mecheve, ako svede te greske na razumnu meru - pobedjuje.
Secam se na RG ove godine igrao je osminu finala protiv Verdaska i bukvalno ga razbio. Imao je u celom mechu svega 4 greske za 3 seta.
Medjutim u sledecem mechu protiv Soderlinga u cetvrtfinalu obrnuta situacija, ogroman broj greski i lagan poraz.

Igrali su danas obojica dobro. Sa ovakvom igrom bi i jedan i drugi Nadala glatko dobili.
Pa jesi li uopste gledao onih nekoliko poena, u kojima su znali da razmene po 20 forhenda i to kakvih forhenda. Pa svaka od tih lopti je isla preko 150 km/h.
Vecina igraca bi pogresila vec na drugoj-trecoj takvoj lopti. A njih dvojica su uspevali bez greske da odigraju preko 20 takvih udaraca.
E tu si mogao videti kvalitet dva vrhunska ofanzivca.

Djokovic samo treba da ponovi danasnju igru u sredu protiv Soderlinga i polufinale je obezbedjeno.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

Nista da se doda osim veliko BRAVO za Djokovica...sigurno da ce odbraniti Titulu od prosle godine...u ovom momentu Djokovic je NAJBOLJI TENISER...to ne kazem ja nego njegovi rezultati.

boombar

pre 14 godina

E tako se to radi !!
Ali "komentatori" molim Vas, prvo hopnite pa recite „skoč !“
Ništa ovde nije gotovo. Može se ostati bez polufinala i sa dve pobede !
Nego nije mi jasno zašto organizator toliko favorizuje Soderlinga ? Mislim nazvati prvo kolo „round robin“ ! A nisu ni primetili da su napisali „robin“ malim slovom ;-)
Idemo dalje.

toni

pre 14 godina

Pa nekoiko stvari organizatori su po meni napravili pogresno.Prvo teren je osvetljen a tribine i publika u tami.To me vise podseca na cirkus a jako malo na tenis.Nije ni cudo da Noletu u tom slucaju jako smetaju blitzevi iz publike.Drugotermini odigravanja singl meceva.Zar ne bi bilo logicnije da se singl mecevi odigravaju u terminu od 20,00 tako da publika moze odgledati mec do kraja a ne kao sinoc da pola hale ode pre kraja zbog tog sto poslednji metro ide 00.15.

rade

pre 14 godina

Ne bih voleo da Novak u finalu (ako dodje dotle) ima Nikolaja za protivnika. Izuzetno nezgodan igrac.

Udara loptu u uzlaznoj liniji i zbog toga Novak je u prva dva seta bio u defanzivi na preko 80% udaraca od strane Rusa. Zaista, kako sam Novak rece, imao je mnogo srece da prodje ovaj mech. Nikolaj ne daje mnogo vremena protivniku da se namesti na protiv-udarac. To Novaku ne lezi...ochigledno.

Vredna pobeda, jer grupa je izuzetno teska a i kraj je sezone pa ko zna koliko je snage tu ostalo za igranje do finala.
Ne bi trebali zaboraviti da Novakova grupa u petak igra zadnje mecheve a vec u subotu polufinalne. Znachi ako Novak dodje do tog nivoa, pa i finale, morao bi igrati non-stop petak,subotu,nedelju sa protivncicima koji su u samom vrhu. Jos ako mu nameste da igra u petak uveche, sto je gotovo 100% sigurno, jer ce to biti mech protiv Nadala, situacija je teshka.

Niksicko pivo

pre 14 godina

Djokovic i Davidenko se mijenjali majicama na kraju meca. I komentator kaze "Kako se nece teniserke odluciti za ovaj potez" :)

Dijana

pre 14 godina

Pre svega,cestitke na pobedi..Lako je moglo biti i sa drugacijim epilogom,ali na nasu srecu nije..Ocekivano je bilo tesko,unapred se to moglo ocekivati,ali kao i ocekivanje da ce Novak,ipak,odneti pobedu..
Nije to bila sjajna igra od strane Novaka,ali racuna se samo pobeda..Znaci umora su vidljivi,naravno,i pritisak je prisutan,svi ocekuju puno od Novaka,i treba se izboriti sa svim tim stvarima,pa jos ako se uzme u obzir i podatak da su na turniru samo najbolji,ujedno i najtezi protivnici,ne treba ni ocekivati lagane meceve..
Novak zna kako se oni pobedjuju,zna kako da se izbori sa pritiskom,najbolje igra kada mu je najpotrebnije,a sinoc je bilo jako potrebno,iako nije bilo najbolje,pokazao je da je sa pravom jedan od najboljih,ako ne i najbolji u ovom trenutku..
Puno srece u nastavku..

mare postenjak

pre 14 godina

eh nole nole mucio si me sinoc, a i nisi mi dozvolio da spavam, ponadao sam se da ces za sat ipo da zavrsis posao i da cu moci u pola 12 na spavanje, a ti skoro do 1, ali ako je bas moralo, nema veze, oprosteno ti je... NAPRED NOLE!!!