Tenis 34

Nedelja, 15.11.2009.

20:40

Đoković: "Pobeda dodatni motiv"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je srećan posle pobede nad Gaelom Monfisom u finalu turnira u Parizu.

Ðokoviæ: "Pobeda dodatni motiv" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Pindar

pre 14 godina

@Rooney
Pogadja me, Rooney, pogadja me sto moramo da zivimo medju ljudima koji se loze na sportske uspehe i ponosni su na nekoga samo zato sto je nas koji ne nesto "pokazao svetu", oderao nekog.
Umesto da gledas Djokovica uzgred, retko i za zabavu, a koncentises se na svoj rad, svoj uspeh i uspeh svoje dece.
Da se ne opijas previse estradnim zvezdama i slicnim besposlicama.

Kika Majstor

pre 14 godina

@Rooney
daj molim te da mi neko objasni sta znaci ta rec "kompleks" (ili "kompleksas"). Mnogo bih voleo da znam. Tako se cesto ovde (zlo)upotrebljava.

rooney

pre 14 godina

Pindar kakve veze ima koje jezike ja govorim ili ne govorim ponosan sam jer novak u svetu predstavlja nas srbe na najbolji moguci nacin i ne znam sto je tebe to toliko pogodilo je l ti mozda rade kompleksi

Linux

pre 14 godina

@nikol dž. femija

Zaboravio sam da pomenem i engleski, koji Nole tecno govori. A vi sada svisnite od muke, sto je covek lepo vaspitan i obrazovan. Vi se ovde derete po forumu. Izvanredno ste se pokazali.

Cucurigu

pre 14 godina

@sasa

Da, bitno je na kom ce mestu ce zavrsiti zbog zrebanja.Ipak je razlika biti 2-gi ili 3-ci nosioc na turnirima,pogotovo velikim.
Slazem se da je on sada mozda u najboljoj formi,mozda i trenutno najdolji teniser.
Sto se mene tice licno bih voleo da AO pocne prvog decembra ove godine(sto nije moguce).

Na zavrsnom turniru nosioci grupa ce biti Rodzer i Nadal,a najverovatnije Novak sa Nadalom,a Marej sa Rodzerom,sto je u ovom trenutku mozda i bolje.Mislim da Dovidenko, zajedno sa Rodikom u grupi,ako budu u istoj grupi sa Nadalom i Dzokovicem(e to ce odrediti njihjv reiting) nije bas sretna kombinacija za Djokovica,nezavisno sto je Novak u dobroj formi,jer,za svakog tenisera , postoje ugodni i neugodni protivnici,tradicija... Dodajmo da je Rodik puno napredovao ove godine bas u igri.
Dovidenko moze iznenaditi mnoge(Nadala,Novaka,Mareja..),
Marej(Ftderera,Nadala,Novaka,..),
Verdasko(Mareja...),
Rodik(Novaka,Federerera..),
Potro(Federera,Nadala..)...,
prva trojka moze svakog da pobedi.Dodajmo tu i sledece faktore:kod mnogih nezalecene povrede,umor izcprpljujuce sezone, sreca...Mozemo videti da nece biti bas tako jednostavno.U mnogim mecevima nijase, grube greske,sreca ce odlucivati.
Budimo strpljivi.
Pre svega puno zdravlja i dobrog raspolozenja!

Nena22

pre 14 godina

Bravo Nole samo napred!
a što se komentatora RTS-a tiče.Grozno!
Ne prestaje da melje.
Umemo mi da pratimo meč i bez svih statističkih podataka tipa u poslednjih 7 finala na ovom turniru u prvom setu,bla,bla.Em napeta situacija em ono ne zaklapa o nebitnim stvarima.
Sem toga Bravo Nole!!!

Pindar

pre 14 godina

@Rooney
A sto se ti tako ponosis?
Je l' ti to mozda govoris francuski i nemacki? Ili mozda tvoja deca. To bi, po meni, bilo za ponos.
A kakve veze ima Djokovic sa tobom?

nikol dž. femija

pre 14 godina

NOVAKU hvala za pobedu i posebne emocije koje su preplavile sve nas.

Prvo je u svom pozdravnom govoru uputio pozdrave protivniku,domacinu Francuzu. Kakvo vaspitanje, vrhunsko,balkansko !!!!

Francuz,Gael Monfils, nije, protivnika gosta, Srbina Novaka ni spomenuo, a kamoli mu cestitao na pobedi. TO je nevaspitanje vrhunsko, Zapadno,evropsko !!

KOMENTATOR koji pere Francuza --- kao uzbudjen je...a on je igrac koji ima 23.godine i bio je 1.junior sveta i nije mu prvi put da govori. E TAJ komentator koji ,
pere druge, JE PRIMER politike, koja je vidljiva na svim nivoima. To pranje -ali ne od strane stranaca kako bi trebalo.

NOVAK je ovde sve lepo rekao i nadajmo se da se nije preumorio i da ima snage za novi turnir....a onda ooooodddmmmooooorrrrrr....!!!!!

lista

pre 14 godina

@WoodyWoodpecker
Tacno je tako kako si napisao. Novak ce pred London zaostajati za Nadalom 1295 bodova, a Marej za Novakom 1280 bodova.
Dakle i jedan i drugi bi mogli da poprave svoje pozicije na listi samo ako osvoje 1300 bodova vise od onog ispred sebe.
U prevodu obojici trebaju titule, i 4 pobede vise od igraca koga zele da prestignu.

Cak i kad bi se to desilo Novak bi na tom drugom mestu proveo samo 7 dana.
Odmah posle Londona igra se i finale Devis Kupa u kome igraju Spanija i Ceska.
Svaka pobeda u tom finalu igracu donosi dodatnih 75 bodova. Posto je Nadal propustio susrete u cetvrtfinalu i polufinalu, njemu ce te pobede donositi 65 bodova. U svakom slucaju sa 2 pobede u finalu on bi dobio jos 130 bodova pa bi se verovatno opet vratio na drugo mesto 7 dana posle Londona.

Za Novaka je najvaznije da u Londonu napravi sto bolji rezultat i da eventualno dodatno smanji ovu razliku u odnosu na Nadala.
U tom slucaju pravu priliku za dolazak na drugo mesto ce imati pocetkom sledece godine na prvom gren slemu u Australiji.

sasa

pre 14 godina

Zasto je toliko bitno na kom mestu ce zavrsiti godinu?Zasto bi bili bitni brojevi osvojenih turnira,finala...
Pre par godina je Nole bio daleko iza Federera i Nadala. Uspevao je da dobije po neki set,ponekad cak i da pobedi, ali se "videlo" da su bolji od njega.Trenutno je Novak najbolji teniser na svetu.I kada izgubi(Davidenko,Sangaj),i kada se,kao danas u drugom delu, muci,i kad "razvaljuje"(Nadal,juce),oseca se da je on taj koji odlucuje,koji vodi igru.Naravno da ima jos mnogo mesta za napredak,ali ostavimo to njegovom timu koji je zasluzan za ovo sto je danas.Sto se mene licno tice,mogu da kazem samo: HVALA!Hvala za nasu zastavu u Njujorku,Sidneju,Pekingu,Parizu,i za Sarapovu u boksu i za Dzeka Nikolsona i Mekenroa i ... Hvala sto tako reprezentujes moju zemlju!

Cucurigu

pre 14 godina

Kao sto se i ocekivalo(vec smo juce o tome govorili),vrlo vazne meceve mogu odluciti cak i banalne greske,sto se obistinilo. Vaznost meca,stalna presija tokom meca,donekle opravdava pad u igri Novaka u drugom i trecem setu.
Po meni,uspesna saradnja sa novim kondicionim trenerom,Martinova pomoc i celicna volja Dzokera su kljuc uspeha u finisu.

Odahnimo,skupimo snage i nadajmo se lepim i rezultativnim Novakovim igrama u Londonu.

Puno zdravlja,uspeha i srece Novace!

analiza

pre 14 godina

@Jack Sparrow
Pa bas i nije rasporedio savrseno bodove ove godine, jer da jeste sa ovih skoro 80 pobeda bi sada bio prvi, a ne treci.
Kiksevi na prva 3 gren slema su ga kostali bar 2-3 hiljade bodova, sa kojima bi sada bio na prvom mestu.
Jedna pobeda u cetvrtfinalu Australia Opena nad Rodikom ili u cetvrtfinalu Wimbldona nad Hasom bi mu donela skoro isti broj bodova koliko je dobio za pobedu u danasnjem finalu, a neka pobeda u polufinalu jos dodatnih 500 bodova.
Sa jos 2 pobede u Austaliji i 2 na Wimbldonu Djokovic bi sada imao 1700 bodova vise.
Sutra ce na listi zaostajati oko 2200 bodova za prvim Federerom, a to su upravo te 3-4 pobede koje nije napravio.
Naravno nije lako briljirati na svakom turniru. Verovatno su upravo ovi silni mechevi na ostalim turnirima i iscrpljenost od tih mecheva i glavni razlog nesto losijih rezultata na gren slemovima.
Mnogo bolje su svoje bodove rasporedili Federer i Nadal koji su sa mnogo manje pobeda na prva 2 mesta.

Medjutim Novakovi bodovi su dobro rasporedjeni ako se gleda sledeca godina, jer jednostavno nema ni jednog perioda u godini u kome brani previse bodova, sto se ne bi moglo reci za Federera i Nadala.
Zato bi Djokovic sledece godine mogao da se domogne i prvog mesta cak i uz nesto losiju igru od ovogodisnje.

rooney

pre 14 godina

novak je bog i nesto najbolje sto je srbija dala svetu i u sportskom i u svakom drugom smislu i kad govori francuski i nemacki i talijanski i zato ga volim i zato je moj idol i zato se ponosim sto sam srbin

navijac

pre 14 godina

Ma kakav Viskovic. Jeste on cesto realan, ali nije bio u jednoj stvari - rekao je da cemo lako da osvojimo Fed Kup takmicenje. To uopste nije lako, mesto na listi ne mora nista da znaci, nekad su nase bile na prvoj i drugoj poziciji, pa i tad su se mucile sa mnogima, tako da, ne bi nam bilo lako na bilo kom vrucem gostujucem terenu.
Ja mu samo za to zameram, a i za suskanje dok prica... i previse je mekan nekako.
Pozdrav.

hahaha

pre 14 godina

@Berezoglu
•Bravo Nole!!!
Posebne pohvale na racun Gojka Andrijasevica....zaista komentator kakav se ne radja...savrsena dikcija...odmerenost...predvidjane stvari i presvega savrseno tenisko znanje...
Ucino je da ovih 2 ipo sata bude jos prijatnije...
Zaista Gojko je na svetskom nivou ostali komentatori treba ozbiljno da se zapitaju?

Lepo sto si ishvalio Gojka, ali ne razumem zasto sada, jer je mec prenosio Vladimir Mijaljevic :)
(Znam coveka, 15. novembar 2009 21:11)

Ha,ha,ha..

Ljubisa, Velika Hoca

pre 14 godina

Sutra mu iz ATP asocijacije skidaju bodove sa proslogodisnjeg zavrsnog Masters turnira gde je Djole sakupio 1.300 poena tako da nece biti iz ovih razloga makar jednu nedelju drugi na svetu.
P.S.Dobro je, barem nece te "evrice" da mu oduzmu :)

Linux

pre 14 godina

Svaka cast obojici. Novak me je odusevio sa nacinom na koji je kupio publiku u Parizu, pricajuci francuski. Taj mladi covek vec govori nemacki i italijanski. Lepo je videti da Novak radi puno na sebi. Svima koji ga pljuju, kako ne placa porez Srbiji, imam samo jedno da porucim: Novak placa porez, on predstavlja jednu lepu i vedru Srbiju. A sta smo mi uradili? Ubili protivnickog navijaca na pravdi Boga u sred Beograda? Izvinjavam se, malo sam emotivan, bice bolje. Pozdrav svima

roman empire

pre 14 godina

Tako mlad a tako pametno razmislja,sve je lepo rekao.Mi ocekujemo nekad previse od njega,ne moze se u tenisu biti dugo na vrhu jer te svi ostali jure da ti skinu "skalp",a Novak je evo 3-4 godine u samom vrhu svetskog tenisa i jedino sto obican covek moze da uradi je da skine kapu i oda priznanje za sve sto je uradio.HVALA TI NOVACE,TI SI PONOS SRBIJE!!!

Jack Sparrow

pre 14 godina

Veliko psihofizicko praznjenje ali i veliki kamen je skinuo ovom pobedom.Lakse se dise,jos i da napuni baterije i stegne zube,pa uz malo srece,samopouzdanja ima na pretek,proba da osvoji i London. Savrseno je rasporedio ove godine bodove koje je osvojio.Puno srece Novace na zavrsnom masters kupu.

Aleksandar

pre 14 godina

Najzad se Novak navikao na novi rekt,a i devojka iz loze je mnogo lepa, lepsa je i od Jennifer Lopez!!! Vredi se za nju boriti.
Napred Novace!!!

Rider

pre 14 godina

Pa sta ako je osvojio.....svaka mu cast a mi napravili ko da je osvojio grand slam.Federer ima 16 mastersa a nadal 15....treba i Nole neki da osvoji...nemogu samo njih dvoje...a i bila bi bruka da njegov najveci trofej u 2009 bude sa masters serie 500.

karlo karlo

pre 14 godina

ma dajte smanjite pricu u komentaru tenisa, mijaljevicu. viskovic jedini zaslužuje visoke ocene.tijanicu sramota je sto si se odrekao usluga momka, ybog kojeg danas pratim sport klub a ne rts.

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Nije tacno da je za drugo mesto dovoljno da odbrani titulu na Mastersu a da Nadal ne pobedi vise od jedan mec u round-robin delu. Tacno je da Novak moze da bude drugi na kraju godine u dve varijante:
- Novak osvaja Masters bez izgubljenog meca a Nadal da ne pobedi vise od jednog meca u round-robin delu
- Novak osvaja Masters uz jedan izgubljen mec u round-robin delu, a Nadal da ne dobije niti jedan mec.
Obe varijante su prilicno malo verovatne (mada engleski bookmaker-i tretiraju Novaka kao favorita na Mastersu u Londonu), tako da su sve sanse da ce Novak biti treci, osim ako ne kiksira i Murray ga prestigne pos slicnim uslovima kao gore samo u obrnutoj ulozi i sa Murray-om kao pobednikom.

@leksandar

pre 14 godina

Sutra mi je slava zamolio bih NOLETA , posto licno poznaje Feda, Gaela i druge da mi pozajme tanjircice ( ovale ) da bih servirao gostima malo prasetine i jagnjetine. Po zavrsetku Slave vracam im limene plehove Londona mi !!!

Znam coveka

pre 14 godina

@Berezoglu
•Bravo Nole!!!
Posebne pohvale na racun Gojka Andrijasevica....zaista komentator kakav se ne radja...savrsena dikcija...odmerenost...predvidjane stvari i presvega savrseno tenisko znanje...
Ucino je da ovih 2 ipo sata bude jos prijatnije...
Zaista Gojko je na svetskom nivou ostali komentatori treba ozbiljno da se zapitaju?

Lepo sto si ishvalio Gojka, ali ne razumem zasto sada, jer je mec prenosio Vladimir Mijaljevic :)

Linux

pre 14 godina

Svaka cast obojici. Novak me je odusevio sa nacinom na koji je kupio publiku u Parizu, pricajuci francuski. Taj mladi covek vec govori nemacki i italijanski. Lepo je videti da Novak radi puno na sebi. Svima koji ga pljuju, kako ne placa porez Srbiji, imam samo jedno da porucim: Novak placa porez, on predstavlja jednu lepu i vedru Srbiju. A sta smo mi uradili? Ubili protivnickog navijaca na pravdi Boga u sred Beograda? Izvinjavam se, malo sam emotivan, bice bolje. Pozdrav svima

Znam coveka

pre 14 godina

@Berezoglu
•Bravo Nole!!!
Posebne pohvale na racun Gojka Andrijasevica....zaista komentator kakav se ne radja...savrsena dikcija...odmerenost...predvidjane stvari i presvega savrseno tenisko znanje...
Ucino je da ovih 2 ipo sata bude jos prijatnije...
Zaista Gojko je na svetskom nivou ostali komentatori treba ozbiljno da se zapitaju?

Lepo sto si ishvalio Gojka, ali ne razumem zasto sada, jer je mec prenosio Vladimir Mijaljevic :)

roman empire

pre 14 godina

Tako mlad a tako pametno razmislja,sve je lepo rekao.Mi ocekujemo nekad previse od njega,ne moze se u tenisu biti dugo na vrhu jer te svi ostali jure da ti skinu "skalp",a Novak je evo 3-4 godine u samom vrhu svetskog tenisa i jedino sto obican covek moze da uradi je da skine kapu i oda priznanje za sve sto je uradio.HVALA TI NOVACE,TI SI PONOS SRBIJE!!!

karlo karlo

pre 14 godina

ma dajte smanjite pricu u komentaru tenisa, mijaljevicu. viskovic jedini zaslužuje visoke ocene.tijanicu sramota je sto si se odrekao usluga momka, ybog kojeg danas pratim sport klub a ne rts.

@leksandar

pre 14 godina

Sutra mi je slava zamolio bih NOLETA , posto licno poznaje Feda, Gaela i druge da mi pozajme tanjircice ( ovale ) da bih servirao gostima malo prasetine i jagnjetine. Po zavrsetku Slave vracam im limene plehove Londona mi !!!

Jack Sparrow

pre 14 godina

Veliko psihofizicko praznjenje ali i veliki kamen je skinuo ovom pobedom.Lakse se dise,jos i da napuni baterije i stegne zube,pa uz malo srece,samopouzdanja ima na pretek,proba da osvoji i London. Savrseno je rasporedio ove godine bodove koje je osvojio.Puno srece Novace na zavrsnom masters kupu.

Aleksandar

pre 14 godina

Najzad se Novak navikao na novi rekt,a i devojka iz loze je mnogo lepa, lepsa je i od Jennifer Lopez!!! Vredi se za nju boriti.
Napred Novace!!!

analiza

pre 14 godina

@Jack Sparrow
Pa bas i nije rasporedio savrseno bodove ove godine, jer da jeste sa ovih skoro 80 pobeda bi sada bio prvi, a ne treci.
Kiksevi na prva 3 gren slema su ga kostali bar 2-3 hiljade bodova, sa kojima bi sada bio na prvom mestu.
Jedna pobeda u cetvrtfinalu Australia Opena nad Rodikom ili u cetvrtfinalu Wimbldona nad Hasom bi mu donela skoro isti broj bodova koliko je dobio za pobedu u danasnjem finalu, a neka pobeda u polufinalu jos dodatnih 500 bodova.
Sa jos 2 pobede u Austaliji i 2 na Wimbldonu Djokovic bi sada imao 1700 bodova vise.
Sutra ce na listi zaostajati oko 2200 bodova za prvim Federerom, a to su upravo te 3-4 pobede koje nije napravio.
Naravno nije lako briljirati na svakom turniru. Verovatno su upravo ovi silni mechevi na ostalim turnirima i iscrpljenost od tih mecheva i glavni razlog nesto losijih rezultata na gren slemovima.
Mnogo bolje su svoje bodove rasporedili Federer i Nadal koji su sa mnogo manje pobeda na prva 2 mesta.

Medjutim Novakovi bodovi su dobro rasporedjeni ako se gleda sledeca godina, jer jednostavno nema ni jednog perioda u godini u kome brani previse bodova, sto se ne bi moglo reci za Federera i Nadala.
Zato bi Djokovic sledece godine mogao da se domogne i prvog mesta cak i uz nesto losiju igru od ovogodisnje.

hahaha

pre 14 godina

@Berezoglu
•Bravo Nole!!!
Posebne pohvale na racun Gojka Andrijasevica....zaista komentator kakav se ne radja...savrsena dikcija...odmerenost...predvidjane stvari i presvega savrseno tenisko znanje...
Ucino je da ovih 2 ipo sata bude jos prijatnije...
Zaista Gojko je na svetskom nivou ostali komentatori treba ozbiljno da se zapitaju?

Lepo sto si ishvalio Gojka, ali ne razumem zasto sada, jer je mec prenosio Vladimir Mijaljevic :)
(Znam coveka, 15. novembar 2009 21:11)

Ha,ha,ha..

Cucurigu

pre 14 godina

Kao sto se i ocekivalo(vec smo juce o tome govorili),vrlo vazne meceve mogu odluciti cak i banalne greske,sto se obistinilo. Vaznost meca,stalna presija tokom meca,donekle opravdava pad u igri Novaka u drugom i trecem setu.
Po meni,uspesna saradnja sa novim kondicionim trenerom,Martinova pomoc i celicna volja Dzokera su kljuc uspeha u finisu.

Odahnimo,skupimo snage i nadajmo se lepim i rezultativnim Novakovim igrama u Londonu.

Puno zdravlja,uspeha i srece Novace!

rooney

pre 14 godina

novak je bog i nesto najbolje sto je srbija dala svetu i u sportskom i u svakom drugom smislu i kad govori francuski i nemacki i talijanski i zato ga volim i zato je moj idol i zato se ponosim sto sam srbin

Ljubisa, Velika Hoca

pre 14 godina

Sutra mu iz ATP asocijacije skidaju bodove sa proslogodisnjeg zavrsnog Masters turnira gde je Djole sakupio 1.300 poena tako da nece biti iz ovih razloga makar jednu nedelju drugi na svetu.
P.S.Dobro je, barem nece te "evrice" da mu oduzmu :)

sasa

pre 14 godina

Zasto je toliko bitno na kom mestu ce zavrsiti godinu?Zasto bi bili bitni brojevi osvojenih turnira,finala...
Pre par godina je Nole bio daleko iza Federera i Nadala. Uspevao je da dobije po neki set,ponekad cak i da pobedi, ali se "videlo" da su bolji od njega.Trenutno je Novak najbolji teniser na svetu.I kada izgubi(Davidenko,Sangaj),i kada se,kao danas u drugom delu, muci,i kad "razvaljuje"(Nadal,juce),oseca se da je on taj koji odlucuje,koji vodi igru.Naravno da ima jos mnogo mesta za napredak,ali ostavimo to njegovom timu koji je zasluzan za ovo sto je danas.Sto se mene licno tice,mogu da kazem samo: HVALA!Hvala za nasu zastavu u Njujorku,Sidneju,Pekingu,Parizu,i za Sarapovu u boksu i za Dzeka Nikolsona i Mekenroa i ... Hvala sto tako reprezentujes moju zemlju!

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Nije tacno da je za drugo mesto dovoljno da odbrani titulu na Mastersu a da Nadal ne pobedi vise od jedan mec u round-robin delu. Tacno je da Novak moze da bude drugi na kraju godine u dve varijante:
- Novak osvaja Masters bez izgubljenog meca a Nadal da ne pobedi vise od jednog meca u round-robin delu
- Novak osvaja Masters uz jedan izgubljen mec u round-robin delu, a Nadal da ne dobije niti jedan mec.
Obe varijante su prilicno malo verovatne (mada engleski bookmaker-i tretiraju Novaka kao favorita na Mastersu u Londonu), tako da su sve sanse da ce Novak biti treci, osim ako ne kiksira i Murray ga prestigne pos slicnim uslovima kao gore samo u obrnutoj ulozi i sa Murray-om kao pobednikom.

nikol dž. femija

pre 14 godina

NOVAKU hvala za pobedu i posebne emocije koje su preplavile sve nas.

Prvo je u svom pozdravnom govoru uputio pozdrave protivniku,domacinu Francuzu. Kakvo vaspitanje, vrhunsko,balkansko !!!!

Francuz,Gael Monfils, nije, protivnika gosta, Srbina Novaka ni spomenuo, a kamoli mu cestitao na pobedi. TO je nevaspitanje vrhunsko, Zapadno,evropsko !!

KOMENTATOR koji pere Francuza --- kao uzbudjen je...a on je igrac koji ima 23.godine i bio je 1.junior sveta i nije mu prvi put da govori. E TAJ komentator koji ,
pere druge, JE PRIMER politike, koja je vidljiva na svim nivoima. To pranje -ali ne od strane stranaca kako bi trebalo.

NOVAK je ovde sve lepo rekao i nadajmo se da se nije preumorio i da ima snage za novi turnir....a onda ooooodddmmmooooorrrrrr....!!!!!

Cucurigu

pre 14 godina

@sasa

Da, bitno je na kom ce mestu ce zavrsiti zbog zrebanja.Ipak je razlika biti 2-gi ili 3-ci nosioc na turnirima,pogotovo velikim.
Slazem se da je on sada mozda u najboljoj formi,mozda i trenutno najdolji teniser.
Sto se mene tice licno bih voleo da AO pocne prvog decembra ove godine(sto nije moguce).

Na zavrsnom turniru nosioci grupa ce biti Rodzer i Nadal,a najverovatnije Novak sa Nadalom,a Marej sa Rodzerom,sto je u ovom trenutku mozda i bolje.Mislim da Dovidenko, zajedno sa Rodikom u grupi,ako budu u istoj grupi sa Nadalom i Dzokovicem(e to ce odrediti njihjv reiting) nije bas sretna kombinacija za Djokovica,nezavisno sto je Novak u dobroj formi,jer,za svakog tenisera , postoje ugodni i neugodni protivnici,tradicija... Dodajmo da je Rodik puno napredovao ove godine bas u igri.
Dovidenko moze iznenaditi mnoge(Nadala,Novaka,Mareja..),
Marej(Ftderera,Nadala,Novaka,..),
Verdasko(Mareja...),
Rodik(Novaka,Federerera..),
Potro(Federera,Nadala..)...,
prva trojka moze svakog da pobedi.Dodajmo tu i sledece faktore:kod mnogih nezalecene povrede,umor izcprpljujuce sezone, sreca...Mozemo videti da nece biti bas tako jednostavno.U mnogim mecevima nijase, grube greske,sreca ce odlucivati.
Budimo strpljivi.
Pre svega puno zdravlja i dobrog raspolozenja!

lista

pre 14 godina

@WoodyWoodpecker
Tacno je tako kako si napisao. Novak ce pred London zaostajati za Nadalom 1295 bodova, a Marej za Novakom 1280 bodova.
Dakle i jedan i drugi bi mogli da poprave svoje pozicije na listi samo ako osvoje 1300 bodova vise od onog ispred sebe.
U prevodu obojici trebaju titule, i 4 pobede vise od igraca koga zele da prestignu.

Cak i kad bi se to desilo Novak bi na tom drugom mestu proveo samo 7 dana.
Odmah posle Londona igra se i finale Devis Kupa u kome igraju Spanija i Ceska.
Svaka pobeda u tom finalu igracu donosi dodatnih 75 bodova. Posto je Nadal propustio susrete u cetvrtfinalu i polufinalu, njemu ce te pobede donositi 65 bodova. U svakom slucaju sa 2 pobede u finalu on bi dobio jos 130 bodova pa bi se verovatno opet vratio na drugo mesto 7 dana posle Londona.

Za Novaka je najvaznije da u Londonu napravi sto bolji rezultat i da eventualno dodatno smanji ovu razliku u odnosu na Nadala.
U tom slucaju pravu priliku za dolazak na drugo mesto ce imati pocetkom sledece godine na prvom gren slemu u Australiji.

navijac

pre 14 godina

Ma kakav Viskovic. Jeste on cesto realan, ali nije bio u jednoj stvari - rekao je da cemo lako da osvojimo Fed Kup takmicenje. To uopste nije lako, mesto na listi ne mora nista da znaci, nekad su nase bile na prvoj i drugoj poziciji, pa i tad su se mucile sa mnogima, tako da, ne bi nam bilo lako na bilo kom vrucem gostujucem terenu.
Ja mu samo za to zameram, a i za suskanje dok prica... i previse je mekan nekako.
Pozdrav.

Rider

pre 14 godina

Pa sta ako je osvojio.....svaka mu cast a mi napravili ko da je osvojio grand slam.Federer ima 16 mastersa a nadal 15....treba i Nole neki da osvoji...nemogu samo njih dvoje...a i bila bi bruka da njegov najveci trofej u 2009 bude sa masters serie 500.

Nena22

pre 14 godina

Bravo Nole samo napred!
a što se komentatora RTS-a tiče.Grozno!
Ne prestaje da melje.
Umemo mi da pratimo meč i bez svih statističkih podataka tipa u poslednjih 7 finala na ovom turniru u prvom setu,bla,bla.Em napeta situacija em ono ne zaklapa o nebitnim stvarima.
Sem toga Bravo Nole!!!

Linux

pre 14 godina

@nikol dž. femija

Zaboravio sam da pomenem i engleski, koji Nole tecno govori. A vi sada svisnite od muke, sto je covek lepo vaspitan i obrazovan. Vi se ovde derete po forumu. Izvanredno ste se pokazali.

rooney

pre 14 godina

Pindar kakve veze ima koje jezike ja govorim ili ne govorim ponosan sam jer novak u svetu predstavlja nas srbe na najbolji moguci nacin i ne znam sto je tebe to toliko pogodilo je l ti mozda rade kompleksi

Pindar

pre 14 godina

@Rooney
A sto se ti tako ponosis?
Je l' ti to mozda govoris francuski i nemacki? Ili mozda tvoja deca. To bi, po meni, bilo za ponos.
A kakve veze ima Djokovic sa tobom?

Pindar

pre 14 godina

@Rooney
Pogadja me, Rooney, pogadja me sto moramo da zivimo medju ljudima koji se loze na sportske uspehe i ponosni su na nekoga samo zato sto je nas koji ne nesto "pokazao svetu", oderao nekog.
Umesto da gledas Djokovica uzgred, retko i za zabavu, a koncentises se na svoj rad, svoj uspeh i uspeh svoje dece.
Da se ne opijas previse estradnim zvezdama i slicnim besposlicama.

Kika Majstor

pre 14 godina

@Rooney
daj molim te da mi neko objasni sta znaci ta rec "kompleks" (ili "kompleksas"). Mnogo bih voleo da znam. Tako se cesto ovde (zlo)upotrebljava.

Rider

pre 14 godina

Pa sta ako je osvojio.....svaka mu cast a mi napravili ko da je osvojio grand slam.Federer ima 16 mastersa a nadal 15....treba i Nole neki da osvoji...nemogu samo njih dvoje...a i bila bi bruka da njegov najveci trofej u 2009 bude sa masters serie 500.

navijac

pre 14 godina

Ma kakav Viskovic. Jeste on cesto realan, ali nije bio u jednoj stvari - rekao je da cemo lako da osvojimo Fed Kup takmicenje. To uopste nije lako, mesto na listi ne mora nista da znaci, nekad su nase bile na prvoj i drugoj poziciji, pa i tad su se mucile sa mnogima, tako da, ne bi nam bilo lako na bilo kom vrucem gostujucem terenu.
Ja mu samo za to zameram, a i za suskanje dok prica... i previse je mekan nekako.
Pozdrav.

Pindar

pre 14 godina

@Rooney
A sto se ti tako ponosis?
Je l' ti to mozda govoris francuski i nemacki? Ili mozda tvoja deca. To bi, po meni, bilo za ponos.
A kakve veze ima Djokovic sa tobom?

Linux

pre 14 godina

Svaka cast obojici. Novak me je odusevio sa nacinom na koji je kupio publiku u Parizu, pricajuci francuski. Taj mladi covek vec govori nemacki i italijanski. Lepo je videti da Novak radi puno na sebi. Svima koji ga pljuju, kako ne placa porez Srbiji, imam samo jedno da porucim: Novak placa porez, on predstavlja jednu lepu i vedru Srbiju. A sta smo mi uradili? Ubili protivnickog navijaca na pravdi Boga u sred Beograda? Izvinjavam se, malo sam emotivan, bice bolje. Pozdrav svima

Aleksandar

pre 14 godina

Najzad se Novak navikao na novi rekt,a i devojka iz loze je mnogo lepa, lepsa je i od Jennifer Lopez!!! Vredi se za nju boriti.
Napred Novace!!!

rooney

pre 14 godina

novak je bog i nesto najbolje sto je srbija dala svetu i u sportskom i u svakom drugom smislu i kad govori francuski i nemacki i talijanski i zato ga volim i zato je moj idol i zato se ponosim sto sam srbin

nikol dž. femija

pre 14 godina

NOVAKU hvala za pobedu i posebne emocije koje su preplavile sve nas.

Prvo je u svom pozdravnom govoru uputio pozdrave protivniku,domacinu Francuzu. Kakvo vaspitanje, vrhunsko,balkansko !!!!

Francuz,Gael Monfils, nije, protivnika gosta, Srbina Novaka ni spomenuo, a kamoli mu cestitao na pobedi. TO je nevaspitanje vrhunsko, Zapadno,evropsko !!

KOMENTATOR koji pere Francuza --- kao uzbudjen je...a on je igrac koji ima 23.godine i bio je 1.junior sveta i nije mu prvi put da govori. E TAJ komentator koji ,
pere druge, JE PRIMER politike, koja je vidljiva na svim nivoima. To pranje -ali ne od strane stranaca kako bi trebalo.

NOVAK je ovde sve lepo rekao i nadajmo se da se nije preumorio i da ima snage za novi turnir....a onda ooooodddmmmooooorrrrrr....!!!!!

Znam coveka

pre 14 godina

@Berezoglu
•Bravo Nole!!!
Posebne pohvale na racun Gojka Andrijasevica....zaista komentator kakav se ne radja...savrsena dikcija...odmerenost...predvidjane stvari i presvega savrseno tenisko znanje...
Ucino je da ovih 2 ipo sata bude jos prijatnije...
Zaista Gojko je na svetskom nivou ostali komentatori treba ozbiljno da se zapitaju?

Lepo sto si ishvalio Gojka, ali ne razumem zasto sada, jer je mec prenosio Vladimir Mijaljevic :)

karlo karlo

pre 14 godina

ma dajte smanjite pricu u komentaru tenisa, mijaljevicu. viskovic jedini zaslužuje visoke ocene.tijanicu sramota je sto si se odrekao usluga momka, ybog kojeg danas pratim sport klub a ne rts.

@leksandar

pre 14 godina

Sutra mi je slava zamolio bih NOLETA , posto licno poznaje Feda, Gaela i druge da mi pozajme tanjircice ( ovale ) da bih servirao gostima malo prasetine i jagnjetine. Po zavrsetku Slave vracam im limene plehove Londona mi !!!

hahaha

pre 14 godina

@Berezoglu
•Bravo Nole!!!
Posebne pohvale na racun Gojka Andrijasevica....zaista komentator kakav se ne radja...savrsena dikcija...odmerenost...predvidjane stvari i presvega savrseno tenisko znanje...
Ucino je da ovih 2 ipo sata bude jos prijatnije...
Zaista Gojko je na svetskom nivou ostali komentatori treba ozbiljno da se zapitaju?

Lepo sto si ishvalio Gojka, ali ne razumem zasto sada, jer je mec prenosio Vladimir Mijaljevic :)
(Znam coveka, 15. novembar 2009 21:11)

Ha,ha,ha..

analiza

pre 14 godina

@Jack Sparrow
Pa bas i nije rasporedio savrseno bodove ove godine, jer da jeste sa ovih skoro 80 pobeda bi sada bio prvi, a ne treci.
Kiksevi na prva 3 gren slema su ga kostali bar 2-3 hiljade bodova, sa kojima bi sada bio na prvom mestu.
Jedna pobeda u cetvrtfinalu Australia Opena nad Rodikom ili u cetvrtfinalu Wimbldona nad Hasom bi mu donela skoro isti broj bodova koliko je dobio za pobedu u danasnjem finalu, a neka pobeda u polufinalu jos dodatnih 500 bodova.
Sa jos 2 pobede u Austaliji i 2 na Wimbldonu Djokovic bi sada imao 1700 bodova vise.
Sutra ce na listi zaostajati oko 2200 bodova za prvim Federerom, a to su upravo te 3-4 pobede koje nije napravio.
Naravno nije lako briljirati na svakom turniru. Verovatno su upravo ovi silni mechevi na ostalim turnirima i iscrpljenost od tih mecheva i glavni razlog nesto losijih rezultata na gren slemovima.
Mnogo bolje su svoje bodove rasporedili Federer i Nadal koji su sa mnogo manje pobeda na prva 2 mesta.

Medjutim Novakovi bodovi su dobro rasporedjeni ako se gleda sledeca godina, jer jednostavno nema ni jednog perioda u godini u kome brani previse bodova, sto se ne bi moglo reci za Federera i Nadala.
Zato bi Djokovic sledece godine mogao da se domogne i prvog mesta cak i uz nesto losiju igru od ovogodisnje.

Cucurigu

pre 14 godina

Kao sto se i ocekivalo(vec smo juce o tome govorili),vrlo vazne meceve mogu odluciti cak i banalne greske,sto se obistinilo. Vaznost meca,stalna presija tokom meca,donekle opravdava pad u igri Novaka u drugom i trecem setu.
Po meni,uspesna saradnja sa novim kondicionim trenerom,Martinova pomoc i celicna volja Dzokera su kljuc uspeha u finisu.

Odahnimo,skupimo snage i nadajmo se lepim i rezultativnim Novakovim igrama u Londonu.

Puno zdravlja,uspeha i srece Novace!

Nena22

pre 14 godina

Bravo Nole samo napred!
a što se komentatora RTS-a tiče.Grozno!
Ne prestaje da melje.
Umemo mi da pratimo meč i bez svih statističkih podataka tipa u poslednjih 7 finala na ovom turniru u prvom setu,bla,bla.Em napeta situacija em ono ne zaklapa o nebitnim stvarima.
Sem toga Bravo Nole!!!

Pindar

pre 14 godina

@Rooney
Pogadja me, Rooney, pogadja me sto moramo da zivimo medju ljudima koji se loze na sportske uspehe i ponosni su na nekoga samo zato sto je nas koji ne nesto "pokazao svetu", oderao nekog.
Umesto da gledas Djokovica uzgred, retko i za zabavu, a koncentises se na svoj rad, svoj uspeh i uspeh svoje dece.
Da se ne opijas previse estradnim zvezdama i slicnim besposlicama.

Jack Sparrow

pre 14 godina

Veliko psihofizicko praznjenje ali i veliki kamen je skinuo ovom pobedom.Lakse se dise,jos i da napuni baterije i stegne zube,pa uz malo srece,samopouzdanja ima na pretek,proba da osvoji i London. Savrseno je rasporedio ove godine bodove koje je osvojio.Puno srece Novace na zavrsnom masters kupu.

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Nije tacno da je za drugo mesto dovoljno da odbrani titulu na Mastersu a da Nadal ne pobedi vise od jedan mec u round-robin delu. Tacno je da Novak moze da bude drugi na kraju godine u dve varijante:
- Novak osvaja Masters bez izgubljenog meca a Nadal da ne pobedi vise od jednog meca u round-robin delu
- Novak osvaja Masters uz jedan izgubljen mec u round-robin delu, a Nadal da ne dobije niti jedan mec.
Obe varijante su prilicno malo verovatne (mada engleski bookmaker-i tretiraju Novaka kao favorita na Mastersu u Londonu), tako da su sve sanse da ce Novak biti treci, osim ako ne kiksira i Murray ga prestigne pos slicnim uslovima kao gore samo u obrnutoj ulozi i sa Murray-om kao pobednikom.

Linux

pre 14 godina

@nikol dž. femija

Zaboravio sam da pomenem i engleski, koji Nole tecno govori. A vi sada svisnite od muke, sto je covek lepo vaspitan i obrazovan. Vi se ovde derete po forumu. Izvanredno ste se pokazali.

rooney

pre 14 godina

Pindar kakve veze ima koje jezike ja govorim ili ne govorim ponosan sam jer novak u svetu predstavlja nas srbe na najbolji moguci nacin i ne znam sto je tebe to toliko pogodilo je l ti mozda rade kompleksi

roman empire

pre 14 godina

Tako mlad a tako pametno razmislja,sve je lepo rekao.Mi ocekujemo nekad previse od njega,ne moze se u tenisu biti dugo na vrhu jer te svi ostali jure da ti skinu "skalp",a Novak je evo 3-4 godine u samom vrhu svetskog tenisa i jedino sto obican covek moze da uradi je da skine kapu i oda priznanje za sve sto je uradio.HVALA TI NOVACE,TI SI PONOS SRBIJE!!!

Kika Majstor

pre 14 godina

@Rooney
daj molim te da mi neko objasni sta znaci ta rec "kompleks" (ili "kompleksas"). Mnogo bih voleo da znam. Tako se cesto ovde (zlo)upotrebljava.

lista

pre 14 godina

@WoodyWoodpecker
Tacno je tako kako si napisao. Novak ce pred London zaostajati za Nadalom 1295 bodova, a Marej za Novakom 1280 bodova.
Dakle i jedan i drugi bi mogli da poprave svoje pozicije na listi samo ako osvoje 1300 bodova vise od onog ispred sebe.
U prevodu obojici trebaju titule, i 4 pobede vise od igraca koga zele da prestignu.

Cak i kad bi se to desilo Novak bi na tom drugom mestu proveo samo 7 dana.
Odmah posle Londona igra se i finale Devis Kupa u kome igraju Spanija i Ceska.
Svaka pobeda u tom finalu igracu donosi dodatnih 75 bodova. Posto je Nadal propustio susrete u cetvrtfinalu i polufinalu, njemu ce te pobede donositi 65 bodova. U svakom slucaju sa 2 pobede u finalu on bi dobio jos 130 bodova pa bi se verovatno opet vratio na drugo mesto 7 dana posle Londona.

Za Novaka je najvaznije da u Londonu napravi sto bolji rezultat i da eventualno dodatno smanji ovu razliku u odnosu na Nadala.
U tom slucaju pravu priliku za dolazak na drugo mesto ce imati pocetkom sledece godine na prvom gren slemu u Australiji.

sasa

pre 14 godina

Zasto je toliko bitno na kom mestu ce zavrsiti godinu?Zasto bi bili bitni brojevi osvojenih turnira,finala...
Pre par godina je Nole bio daleko iza Federera i Nadala. Uspevao je da dobije po neki set,ponekad cak i da pobedi, ali se "videlo" da su bolji od njega.Trenutno je Novak najbolji teniser na svetu.I kada izgubi(Davidenko,Sangaj),i kada se,kao danas u drugom delu, muci,i kad "razvaljuje"(Nadal,juce),oseca se da je on taj koji odlucuje,koji vodi igru.Naravno da ima jos mnogo mesta za napredak,ali ostavimo to njegovom timu koji je zasluzan za ovo sto je danas.Sto se mene licno tice,mogu da kazem samo: HVALA!Hvala za nasu zastavu u Njujorku,Sidneju,Pekingu,Parizu,i za Sarapovu u boksu i za Dzeka Nikolsona i Mekenroa i ... Hvala sto tako reprezentujes moju zemlju!

Ljubisa, Velika Hoca

pre 14 godina

Sutra mu iz ATP asocijacije skidaju bodove sa proslogodisnjeg zavrsnog Masters turnira gde je Djole sakupio 1.300 poena tako da nece biti iz ovih razloga makar jednu nedelju drugi na svetu.
P.S.Dobro je, barem nece te "evrice" da mu oduzmu :)

Cucurigu

pre 14 godina

@sasa

Da, bitno je na kom ce mestu ce zavrsiti zbog zrebanja.Ipak je razlika biti 2-gi ili 3-ci nosioc na turnirima,pogotovo velikim.
Slazem se da je on sada mozda u najboljoj formi,mozda i trenutno najdolji teniser.
Sto se mene tice licno bih voleo da AO pocne prvog decembra ove godine(sto nije moguce).

Na zavrsnom turniru nosioci grupa ce biti Rodzer i Nadal,a najverovatnije Novak sa Nadalom,a Marej sa Rodzerom,sto je u ovom trenutku mozda i bolje.Mislim da Dovidenko, zajedno sa Rodikom u grupi,ako budu u istoj grupi sa Nadalom i Dzokovicem(e to ce odrediti njihjv reiting) nije bas sretna kombinacija za Djokovica,nezavisno sto je Novak u dobroj formi,jer,za svakog tenisera , postoje ugodni i neugodni protivnici,tradicija... Dodajmo da je Rodik puno napredovao ove godine bas u igri.
Dovidenko moze iznenaditi mnoge(Nadala,Novaka,Mareja..),
Marej(Ftderera,Nadala,Novaka,..),
Verdasko(Mareja...),
Rodik(Novaka,Federerera..),
Potro(Federera,Nadala..)...,
prva trojka moze svakog da pobedi.Dodajmo tu i sledece faktore:kod mnogih nezalecene povrede,umor izcprpljujuce sezone, sreca...Mozemo videti da nece biti bas tako jednostavno.U mnogim mecevima nijase, grube greske,sreca ce odlucivati.
Budimo strpljivi.
Pre svega puno zdravlja i dobrog raspolozenja!