Tenis 53

Utorak, 27.10.2009.

16:43

Janković lako izgubila od Azarenke

Jelena Janković doživela prvi poraz na turniru u Dohi, od Beloruskinje Azarenke 2:0, po setovima 6:2 i 6:3. Slab meč i puno grešaka srpske teniserke.

Jankoviæ lako izgubila od Azarenke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

wigga

pre 14 godina

Jelena dobija Safinu danas. Vazno je da igra dobro na svoj servis i sto veci procenat ubacenog prvog.Ne moze u dva dana odigrati dekocentrisano. Idemo Jelena!!!

Pindar

pre 14 godina

@Wogy
Covece, pa gde ti zivis?
Zavidim ti puno. Voleo bih da ja mogu da gledam svet i dogadjaje tako u ruzicastim tonovima, pa tako detinjasto i naivno.
Ali ne mogu!

Demba Ba

pre 14 godina

I jednoj i drugoj su rezultati i karijera krenuli na dole od slikanja sa Klintonom.Tada ih je bar pola Srbije proklelo.Poruka sportistima:manite se politike i političara.

Gradjanin

pre 14 godina

@Djoksa

Ja kada ulazem u kladionicu svoje pare jaidem s nadom da dobijem. Ne idem srcem nego glavom. A dosta diugo sam bio trener u Nemackoj i i vidim sve mane i vrline jednog igraca. sada ima mnogo vise mana nego vrlina. defanzivni tenis niko danas u svetu ne igra. tako se ne moze dobiti niko.Ona nije Borg koji je bio majstor osnovne linije i koji je moga zmureci da pogadja osnovnu liniju i nikadada pridje mrezi. JJ to nema jer prevashodno nema kretanjeza tu vrstu igre. A to sto je ambasador nek se zaposli u MIP-u

Kostić

pre 14 godina

Nema poređenja između Ane i Jelene. Igraju dva različita tenisa. Neko predviđa kraj i jednoj i drugoj, kao da su vršnjakinje, u dan. U Aninim godinama Jelena je htela da prekine s tenisom, zbog slabe igre i mnogih poraza. Vi nikako ne shvatate da one nisu ista generacija i da Ana još nema punih 22 godine. Sa Jeleninom igrom ne može se dalje, ona se bliži 26. godini, ne očekujte mnogo. Ne može se večno trčanjem nadoknađivati ono što ona nema - a to su udarci i servis. Odlična i dosta mlađa Kuznjecova nije odolela Sereninim udarcima i servisima, iako je i ona odlična "trkačica", snažnija od Jelene, a Serena je na kraju karijere. Udaračice manje trče, zato duže traju. Kod muškaraca, zbog preteranog trošenja na terenu, cenu sada plaća Nadal. Jelenina priča vrlo je slična, mada se ona ne može porediti sa Nadalo, osvajačem mnogih najvećih turnira. Ona ni to nema.

Bojan

pre 14 godina

Evo za sve one koji pljuju Jeleninu defanzivnu igru... Danas je bila ole ooooooofanzivna i sta se desilo?? Izgubila je... Bolji poznavaoci shvatice da je Azarenka danas igrala Jeleninu igru (ROCK SOLID,sto bi rekli) !!! Vrati se Jelena pametnoj igri,konstantnosti,leprsavosti,inteligenciji,zajebi lupanje ko luda po loptici !!!

Novak

pre 14 godina

@Wogy
..to je lepo od njene majke, ali mi ovde komentarisemo tenis, a Jelena je bila ocajna. Znam da ste iz Australije, ali hajde da ne menjamo patriotizam po svaku cenu za glupizam, mislim da ce tako biti bolje. Nikako ne zelim da Vas uvredim naravno.

Maja

pre 14 godina

@realista

U pravu si Ana je u mnogo meceva pobedjivala samu sebe.
Dovoljno je setiti se samo meceva protiv Radvanske i Petrove ove godine.

Wogy

pre 14 godina

Nema pravdanja...Jelena kao da nije ni bila na terenu. Toliko gresaka je zaista neshvatljivo ali ...ovo nikako nije kraj, sledeca je Safina i gotovo sigurno da Jelena NIKADA ne igra lose dva meca u nizu...probali smo da pomognemo Jeleni nasim navijanjem i podrskama ali takav je sport...nemoguce je uvek dobro igrati i pobedjivati. Na kraju cestitke Azarenki za pobedu koju je svakako zasluzila. Skoro da zaboravim da napomenem da je Jelenina Majka isto ovde u Dohi da zaista lepo izgleda i kako nam se cini potpuno oporavljena...kako je to prijatna a iznad svega pristupacna Gospodja, dama u pravom smislu...kada smo poceli da navijamo pogledala je u nasem pravcu (nase grup iz Australije) lepo nasmesila, pozdravila a posle meca prisla nam je i malo smo razmenuli nasa misljenja i utiske. Ajde Jelena mi smo uvek uz tebe i kada gubis i kada pobedjujes... Safina je teska protivnica ali nije nepobediva...tvoji najverniji navijaci Australijanci Srpskog porekla.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Steta

Pitanje je vremena kad ce se Ana vratiti u staru formu...
Ne bi me cudilo da se sledece godine Ana plasira na zavrsni masters, a Jelena ne...
Talenat ne moze samo tako nestati...

lista

pre 14 godina

@ivan
Bodovanje za ovaj turnir je malo specificno.
Prvo sve igracice igraju po 3 mecha u grupama.
Nakon toga 2 najbolje plasirane u grupi ulaze u polufinale gde se ukrastaju sa 2 najbolje plasirane iz suprotne grupe.
Na kraju pobednice polufinala igraju u finalu.

Posto u grupi igra svaka sa svakom u polufinale se moze uci i sa jednom pobedom i 2 poraza. Na primer jedna igracica napravi sve 3 pobede, a ostale 3 po jednu pobedu i 2 poraza. Tada o drugom mestu odlucuje set ili gem kolicnik.
Takodje ni 2 pobede u grupi ne garantuju ulazak u polufinale, jer se takodje moze desiti da 3 igracice imaju po 2 pobede, pa opet odlucuje broj dobijenih i izgubljenih setova.

Sto se tice bodovanja ono je sledece:
U prva 3 mecha u takmicenju po grupama svaki poraz donosi 70 bodova, a pobeda 230 bodova.
Pobeda u polufinalu vredi dodatnih 360 bodova i pobeda u finalu dodatnih 450 bodova.
Ovih 70 bodova se dobija samo za poraze u takmicenju po grupama. Za poraz u polufinalu ili finalu se ne dobijaju nikakvi bodovi.
Naravno svi ovi bodovi se sabiraju na kraju.
Tako na primer za titulu moze da se dobije 1500 bodova (3*230+360+450).
Ovo je pod uslovom da se do titule dodje sa svih 5 pobeda.
Titula sa 4 pobede i jednim porazom donosi 1340 bodova, a sa 2 poraza 1180 bodova.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Sarapova zapocinje sezonu u Hong-Kongu...:):)

Sto se tice JJ... Hm...
Sta panicarite odmah? Sutra dobija Safinu... Ako je Safinu mogla pobediti 226-a na wta listi, moze i nasa JJ...
Onda Wozniacki...s njom je dobila prethodna 2 meca...jeste, bilo je tesko u 3 seta....
You can do it...:):)

realista

pre 14 godina

@Obrenovic
Ta ista Azarenka sledece godine nece biti ni u prvih 20.
Lepo je neko primetio da je ona samo bleda kopija Sharapove, mada mislim da je i to bleda kopija za nju preveliki komoliment.
Meni nije jasno kako se ta devojka uopste nasla na ovom turniru, jer bih mogao da ti nabrojim bar 30 teniserki koje igraju bolje od nje.

Jelena je izgubila zato sto je lose igrala, a ne zato sto je njena protivnica bila dobra. Ionako od nje na ovom mechu nista nije zavisilo.
Pa napravila je samo 8 vinera, a kobajagi igra neki ofanzivni tenis.
Ta tvoja prognoza kako ce ona uci medju prve 3 na svetu mi je nezamisliva.
Pre bih poverovao da ce se marsovci spustiti na zemlju.

@Steta
Ne znam zasto uopste pominjes Anu kad ona ni ne igra na ovom turniru.
A postavio bih ti samo jedno pitanje. Kada si ti uopste pogledao neki Anin mech?
Verovatno pre 6 meseci.
Ove godine si mogao maksimalno da pogledas 5-6 Aninih mecheva na tv-u, jer se otpilike toliko njenih mecheva prenosilo.
Vidis ja sam gledao skoro sve njene mecheve ove godine i mogu ti reci da je u 80% tih mecheva igrala bolje od polovine ovih sto sada ucestvuju u Dohi. Ana je ove godine zgubila 14 mecheva, ali je i u tim mechevima skoro svaki put igrala mnogo bolje od protivnice i gubila samo zbog nesigurnosti i psihicke nestabilnosti.
Anina karijera tek pocinje i ona ce tek praviti velike rezultate. Ta devjka ce tek harati svetskim tenisom, budi ubedjen u to.

Linux

pre 14 godina

@Djoksa

Jelena svakako moze mnogo, mnogo bolje. Ali ne u ovom trenutku. Nadam se da se varam. Slazem se sa time sto je neko vec napisao: nek se ova katastofa od sezone konacno zavrsi.

Salvadore

pre 14 godina

Pogledajte Dementijevu i Azarenku kako su se borile danas,svaka im cast a ne kao ova nasa manekenka.Obozavam JJ ali ovo je vec sramotno kako igra.

Djoksa

pre 14 godina

@Gradjanin....Svi smo mi razliciti i svako ima neki svoj ugao vidjenja.Ali..,ja sam siguran da svoju dusu ne bih prodao za neki sitan novac.Jelena nam je pokazala da svojim radom i trudom moze da postane neko i nesto u svetu a i bude ambasodor nase zemlje.

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

JJ Safina 1:6 2:6
Azarenka 3:6 2:6
Vozniacki 0:3 predaja zbog povrede da se kladimo...
(Al Za Malo, 26. oktobar 2009 11:41)

bravo kralju, ni vidoviti Milan ne bi bolje predvidio ha ha !!!

sunshine

pre 14 godina

A kao da smo od nje nesto drugo i ocekivali. Nema ona pojma o tenisu, bolje bi joj bilo da prestane da igra da se vise ne blamira i da ne daje svoje glupe izjave, tipa moje vreme tek dolazi.

Zoki

pre 14 godina

Steta... Sama je sebe pobijedila... Sanse za prolaz su dosta dobre jer je grupa stvarno katastrofalna... Nadam se da ce dobiti naredna dva meca...

I moram da napomenem da stvarno ne postoji gori komentator od onog na EUROSPORTU. U rangu je sa ovim nasim sa RTCG... Uzas...

...ili sam se mozda zabrojao...

pre 14 godina

"Sigurna pobeda Azarenke.Stavite pare u kladionici na nju. Dobitak zagarantovan, vise od 20 gemovav
(Gradjanin, 26. oktobar 2009 17:49) Svaka cast majstore...! Alal ti vera,ali sta je sa matematikom?

Seljanka

pre 14 godina

@ Gradjanin

Jel ti sad lakse kad je Bog uslisio tvoju usrdnu molbu da Jelena izgubi?!
Jel i ostalima laknulo?
U Srbiji postoji neko ko likuje nad porazom devojke koja od 9. godine zivota igra za repezentaciju Srbije svih uzrasta?
Jad i beda.

cinjenica!

pre 14 godina

Toliko lose je igrala da nije mogla da joj pomogne ni Sveta Petka. Za divno cudo, imala je vise vinera od Azarenko. Ipak, njena izrazita mrzovolja, namrgodjenost i neraspolozenje govore da joj je dosta tenisa za ovu godinu i da jedva ceka pauzu.

Sergio

pre 14 godina

Azarenka je svojim stenjanjem daleko nadmašila sve teniserke, to je toliko ružno jadno i prostački da mi nije jasno kako sudije ne prekinu meč. Razumem kad se odigra neki teži poen a se izvuče maximum i pusti glas, ali konstantno vriskanje kod svakog udarca stvarno je degutanto. Tako nešto se ne može videti ni kod glumica u filmovima za odrasle...

wanja

pre 14 godina

ovo ne lici na jelenu...imala je 3-4 brejk lopte u 6 gemu 2. seta i nista nije iskoristila...u toku pojedinih poena licela je na jelenu iz predhodne godine...ja zelim da verujem u nju...ali polako pocinje da me razocarava...verovala sam u nju i kad je gubila i kad je pobedjivala...ali ono sto mora da se dobrije mora...

miodrag

pre 14 godina

Tenis joj nije na prvom mestu, ima i drugih stvari u životu, duvao je vetar, boleo je lakat, protivnica je imala sreće, i tako dalje.

Dragance

pre 14 godina

@Gradjanin
ne sekiraj se! Samo pisi.
A mnogi rade kao i ja: prvo kliknu na filter "nepreporuceni" i tako otvore komentare koji su dobili najvise negativnih poena. Ti komentari su uglavnom pametni i dolaze od ljudi koji drze otvorene oci i misle svojom glavom.
Tako ti je to na ovom forumu!

alejandro

pre 14 godina

Nažalost ono što se pretpostavljalo da će se našim dvema najboljim teniserkama svih vremena desiti događa se u ovoj 2009. godini, izrazito neuspešnoj za Anu Ivanović i više neuspešnoj nego uspešnoj za Jelenu Janković. Ani trenutno tenis nije najvažniji i nije joj preokupacija, njen izbor, zato je tu gde je na WTA listi, dotle Jelena mora da shvati da ne može ovakvom igrom bilo šta da učini protiv teniserki iz top 10 WTA liste. Jednostavno tako je! Ne sme se praviti prevelik broj neiznuđenih grešaka, ne biti u meču 100 posto, jer se to se vrlo lako kažnjava! Jelena je u vrlo velikoj zabludi da će se preko Karoline Vozniacki i Dinare Safine kvalifikovati u polufinale. Nažalost i jedna i druga teniserka su u ovomm momentu u boljoj formi i prikazuju daleko više od Jece. Jelenin sam veliki fan no nekad moram priznati da je stvarno loša kao što je danas bila!!

Steta

pre 14 godina

Evo kako je JUCE neko prokomentarisao ovu grupu:

JJ Safina 1:6 2:6
Azarenka 3:6 2:6
Vozniacki 0:3 predaja zbog povrede da se kladimo...
(Al Za Malo, 26. oktobar 2009 11:41)

Svaka cast majstore na pogotku. Nadam se da si igrao tiket.
Inace Jelena i Ana su svoje teniske karijere, sto se vrhunskih rezultata tice, zavrsile. Ostaje samo da se formalno oproste.

Pindar

pre 14 godina

Pa sta bi sa kraljicom?
Izgubi od vristuce autsajderke, i pored podrske gomile navijaca srpskog porekla iz Australije, sve sa narodnim nosnjama i trubama?
:-)

Obrenovic

pre 14 godina

Azarenka je medju najtalentovanijim i najsimpaticnijim igracicama na touru, i izgubiti od nje nije nikakva sramota, uprkos svim ovdasnjim zlonamernim komentarima. Uveren sam da ce Viktorija vrlo brzo i medju prve tri na svetu... Jeleni bi bilo najbolje da se doooobro odmori pred sezonu 2010.

deni

pre 14 godina

Dobro pa sta, idemo dalje. Sve se i vrtelo oko JJ. Ne znam zasto nije imala dovoljno koncentracije. Trebala je da drzi loptu u igri vise ali nema veze.Po meni Azarenka nije radila nista spektakularno, samo je bila konstantnija. Bar ovde moze na popravni. Cak i da izgubi sve, nek se ova ocajna godina vise zavrsi pa u sledecu mudriji i snazniji. Iskreno verujem da moze da dobije i Safinu i Carolinu. Videcemo. Napred JJ

Biba

pre 14 godina

Čudan meč, sa mnogo više Jeleninih vinera i ubedljivim porazom. Potpuno odsustvo koncentracije, preplašenost i mrzovolja (to je već viđeno), i pokušaj da se igra što agresivnije, otuda toliki broj neiznuđenih grešaka, posebno na forhendu. Neiskorišćene brejk lopte. Azarenka je sve dobro vraćala i pravila malo grešaka, potpuno u meču i zaista jedna smešna kopija takođe hiper agresivne Šarapove. Ne mogu da prognoziram šta će biti u nastavku.

Ceca

pre 14 godina

Kakva steta! Azarenka je kao neukrocena goropad i Jelena joj nije mogla nista. Ja sam do sada bila ubedjena da ce Jeca doci do polufinala, sada je vec malo verovatno. Mozda ako bude imala srece, ali u to se ne treba uzdati.

Zemunac

pre 14 godina

Kad se sastanu 8 najboljih na svetu, ne postoje iznenadjenja.
A kad nije dan, onda nije, kad se greši, greši se, a još kad se stegneš zbog sopstvenih grešaka, onda se olako izgubi meč. Tako je danas bilo sa našom Jelenom, pa i neću ništa zameriti.
Još ima da se igra, a čak i da ne uspe protiv Vozniacki i Safine, znam da će se Jelena boriti koliko god bude mogla i da neće olako prepustiti pobedu svojim protivnicima.

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

Ima mečeva, koje treba što pre zaboraviti. Ovaj je bio jedan od takvih, idemo dalje, sutra je novi dan, napred Jeco !!

Djoksa

pre 14 godina

Slab dan se moze svakom dogoditi,ne valja sto sada Jelena nema pravo na gresku.Nazalost,ovaj poraz ce pojedincima posluziti kao izgovor da svoje frustracije iskale na Jeleni.Nema veze,Jelena ja te podrzavam i dalje zato sto znam da mozes mnogo bolje!

Gradjanin

pre 14 godina

Evo za sve "poznavaoce" tenisa mog komentara od juce.Koliko samo "Ne preporucujem". Ona nikog na ovom turniru ne moze da pobedi. Defanziva ne prolazi
Moj komentar od juce

"Sigurna pobeda Azarenke.Stavite pare u kladionici na nju. Dobitak zagarantovan, vise od 20 gemovav
(Gradjanin, 26. oktobar 2009 17:49)

# Link komentara
Preporučujem (+47)
Ne preporučujem (-362)"

Sergio

pre 14 godina

Azarenka je svojim stenjanjem daleko nadmašila sve teniserke, to je toliko ružno jadno i prostački da mi nije jasno kako sudije ne prekinu meč. Razumem kad se odigra neki teži poen a se izvuče maximum i pusti glas, ali konstantno vriskanje kod svakog udarca stvarno je degutanto. Tako nešto se ne može videti ni kod glumica u filmovima za odrasle...

Steta

pre 14 godina

Evo kako je JUCE neko prokomentarisao ovu grupu:

JJ Safina 1:6 2:6
Azarenka 3:6 2:6
Vozniacki 0:3 predaja zbog povrede da se kladimo...
(Al Za Malo, 26. oktobar 2009 11:41)

Svaka cast majstore na pogotku. Nadam se da si igrao tiket.
Inace Jelena i Ana su svoje teniske karijere, sto se vrhunskih rezultata tice, zavrsile. Ostaje samo da se formalno oproste.

Seljanka

pre 14 godina

@ Gradjanin

Jel ti sad lakse kad je Bog uslisio tvoju usrdnu molbu da Jelena izgubi?!
Jel i ostalima laknulo?
U Srbiji postoji neko ko likuje nad porazom devojke koja od 9. godine zivota igra za repezentaciju Srbije svih uzrasta?
Jad i beda.

Gradjanin

pre 14 godina

Evo za sve "poznavaoce" tenisa mog komentara od juce.Koliko samo "Ne preporucujem". Ona nikog na ovom turniru ne moze da pobedi. Defanziva ne prolazi
Moj komentar od juce

"Sigurna pobeda Azarenke.Stavite pare u kladionici na nju. Dobitak zagarantovan, vise od 20 gemovav
(Gradjanin, 26. oktobar 2009 17:49)

# Link komentara
Preporučujem (+47)
Ne preporučujem (-362)"

Zemunac

pre 14 godina

Kad se sastanu 8 najboljih na svetu, ne postoje iznenadjenja.
A kad nije dan, onda nije, kad se greši, greši se, a još kad se stegneš zbog sopstvenih grešaka, onda se olako izgubi meč. Tako je danas bilo sa našom Jelenom, pa i neću ništa zameriti.
Još ima da se igra, a čak i da ne uspe protiv Vozniacki i Safine, znam da će se Jelena boriti koliko god bude mogla i da neće olako prepustiti pobedu svojim protivnicima.

miodrag

pre 14 godina

Tenis joj nije na prvom mestu, ima i drugih stvari u životu, duvao je vetar, boleo je lakat, protivnica je imala sreće, i tako dalje.

Salvadore

pre 14 godina

Pogledajte Dementijevu i Azarenku kako su se borile danas,svaka im cast a ne kao ova nasa manekenka.Obozavam JJ ali ovo je vec sramotno kako igra.

alejandro

pre 14 godina

Nažalost ono što se pretpostavljalo da će se našim dvema najboljim teniserkama svih vremena desiti događa se u ovoj 2009. godini, izrazito neuspešnoj za Anu Ivanović i više neuspešnoj nego uspešnoj za Jelenu Janković. Ani trenutno tenis nije najvažniji i nije joj preokupacija, njen izbor, zato je tu gde je na WTA listi, dotle Jelena mora da shvati da ne može ovakvom igrom bilo šta da učini protiv teniserki iz top 10 WTA liste. Jednostavno tako je! Ne sme se praviti prevelik broj neiznuđenih grešaka, ne biti u meču 100 posto, jer se to se vrlo lako kažnjava! Jelena je u vrlo velikoj zabludi da će se preko Karoline Vozniacki i Dinare Safine kvalifikovati u polufinale. Nažalost i jedna i druga teniserka su u ovomm momentu u boljoj formi i prikazuju daleko više od Jece. Jelenin sam veliki fan no nekad moram priznati da je stvarno loša kao što je danas bila!!

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

Ima mečeva, koje treba što pre zaboraviti. Ovaj je bio jedan od takvih, idemo dalje, sutra je novi dan, napred Jeco !!

Wogy

pre 14 godina

Nema pravdanja...Jelena kao da nije ni bila na terenu. Toliko gresaka je zaista neshvatljivo ali ...ovo nikako nije kraj, sledeca je Safina i gotovo sigurno da Jelena NIKADA ne igra lose dva meca u nizu...probali smo da pomognemo Jeleni nasim navijanjem i podrskama ali takav je sport...nemoguce je uvek dobro igrati i pobedjivati. Na kraju cestitke Azarenki za pobedu koju je svakako zasluzila. Skoro da zaboravim da napomenem da je Jelenina Majka isto ovde u Dohi da zaista lepo izgleda i kako nam se cini potpuno oporavljena...kako je to prijatna a iznad svega pristupacna Gospodja, dama u pravom smislu...kada smo poceli da navijamo pogledala je u nasem pravcu (nase grup iz Australije) lepo nasmesila, pozdravila a posle meca prisla nam je i malo smo razmenuli nasa misljenja i utiske. Ajde Jelena mi smo uvek uz tebe i kada gubis i kada pobedjujes... Safina je teska protivnica ali nije nepobediva...tvoji najverniji navijaci Australijanci Srpskog porekla.

Djoksa

pre 14 godina

Slab dan se moze svakom dogoditi,ne valja sto sada Jelena nema pravo na gresku.Nazalost,ovaj poraz ce pojedincima posluziti kao izgovor da svoje frustracije iskale na Jeleni.Nema veze,Jelena ja te podrzavam i dalje zato sto znam da mozes mnogo bolje!

Pindar

pre 14 godina

Pa sta bi sa kraljicom?
Izgubi od vristuce autsajderke, i pored podrske gomile navijaca srpskog porekla iz Australije, sve sa narodnim nosnjama i trubama?
:-)

deni

pre 14 godina

Dobro pa sta, idemo dalje. Sve se i vrtelo oko JJ. Ne znam zasto nije imala dovoljno koncentracije. Trebala je da drzi loptu u igri vise ali nema veze.Po meni Azarenka nije radila nista spektakularno, samo je bila konstantnija. Bar ovde moze na popravni. Cak i da izgubi sve, nek se ova ocajna godina vise zavrsi pa u sledecu mudriji i snazniji. Iskreno verujem da moze da dobije i Safinu i Carolinu. Videcemo. Napred JJ

Djoksa

pre 14 godina

@Gradjanin....Svi smo mi razliciti i svako ima neki svoj ugao vidjenja.Ali..,ja sam siguran da svoju dusu ne bih prodao za neki sitan novac.Jelena nam je pokazala da svojim radom i trudom moze da postane neko i nesto u svetu a i bude ambasodor nase zemlje.

lista

pre 14 godina

@ivan
Bodovanje za ovaj turnir je malo specificno.
Prvo sve igracice igraju po 3 mecha u grupama.
Nakon toga 2 najbolje plasirane u grupi ulaze u polufinale gde se ukrastaju sa 2 najbolje plasirane iz suprotne grupe.
Na kraju pobednice polufinala igraju u finalu.

Posto u grupi igra svaka sa svakom u polufinale se moze uci i sa jednom pobedom i 2 poraza. Na primer jedna igracica napravi sve 3 pobede, a ostale 3 po jednu pobedu i 2 poraza. Tada o drugom mestu odlucuje set ili gem kolicnik.
Takodje ni 2 pobede u grupi ne garantuju ulazak u polufinale, jer se takodje moze desiti da 3 igracice imaju po 2 pobede, pa opet odlucuje broj dobijenih i izgubljenih setova.

Sto se tice bodovanja ono je sledece:
U prva 3 mecha u takmicenju po grupama svaki poraz donosi 70 bodova, a pobeda 230 bodova.
Pobeda u polufinalu vredi dodatnih 360 bodova i pobeda u finalu dodatnih 450 bodova.
Ovih 70 bodova se dobija samo za poraze u takmicenju po grupama. Za poraz u polufinalu ili finalu se ne dobijaju nikakvi bodovi.
Naravno svi ovi bodovi se sabiraju na kraju.
Tako na primer za titulu moze da se dobije 1500 bodova (3*230+360+450).
Ovo je pod uslovom da se do titule dodje sa svih 5 pobeda.
Titula sa 4 pobede i jednim porazom donosi 1340 bodova, a sa 2 poraza 1180 bodova.

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

JJ Safina 1:6 2:6
Azarenka 3:6 2:6
Vozniacki 0:3 predaja zbog povrede da se kladimo...
(Al Za Malo, 26. oktobar 2009 11:41)

bravo kralju, ni vidoviti Milan ne bi bolje predvidio ha ha !!!

sunshine

pre 14 godina

A kao da smo od nje nesto drugo i ocekivali. Nema ona pojma o tenisu, bolje bi joj bilo da prestane da igra da se vise ne blamira i da ne daje svoje glupe izjave, tipa moje vreme tek dolazi.

cinjenica!

pre 14 godina

Toliko lose je igrala da nije mogla da joj pomogne ni Sveta Petka. Za divno cudo, imala je vise vinera od Azarenko. Ipak, njena izrazita mrzovolja, namrgodjenost i neraspolozenje govore da joj je dosta tenisa za ovu godinu i da jedva ceka pauzu.

realista

pre 14 godina

@Obrenovic
Ta ista Azarenka sledece godine nece biti ni u prvih 20.
Lepo je neko primetio da je ona samo bleda kopija Sharapove, mada mislim da je i to bleda kopija za nju preveliki komoliment.
Meni nije jasno kako se ta devojka uopste nasla na ovom turniru, jer bih mogao da ti nabrojim bar 30 teniserki koje igraju bolje od nje.

Jelena je izgubila zato sto je lose igrala, a ne zato sto je njena protivnica bila dobra. Ionako od nje na ovom mechu nista nije zavisilo.
Pa napravila je samo 8 vinera, a kobajagi igra neki ofanzivni tenis.
Ta tvoja prognoza kako ce ona uci medju prve 3 na svetu mi je nezamisliva.
Pre bih poverovao da ce se marsovci spustiti na zemlju.

@Steta
Ne znam zasto uopste pominjes Anu kad ona ni ne igra na ovom turniru.
A postavio bih ti samo jedno pitanje. Kada si ti uopste pogledao neki Anin mech?
Verovatno pre 6 meseci.
Ove godine si mogao maksimalno da pogledas 5-6 Aninih mecheva na tv-u, jer se otpilike toliko njenih mecheva prenosilo.
Vidis ja sam gledao skoro sve njene mecheve ove godine i mogu ti reci da je u 80% tih mecheva igrala bolje od polovine ovih sto sada ucestvuju u Dohi. Ana je ove godine zgubila 14 mecheva, ali je i u tim mechevima skoro svaki put igrala mnogo bolje od protivnice i gubila samo zbog nesigurnosti i psihicke nestabilnosti.
Anina karijera tek pocinje i ona ce tek praviti velike rezultate. Ta devjka ce tek harati svetskim tenisom, budi ubedjen u to.

Zoki

pre 14 godina

Steta... Sama je sebe pobijedila... Sanse za prolaz su dosta dobre jer je grupa stvarno katastrofalna... Nadam se da ce dobiti naredna dva meca...

I moram da napomenem da stvarno ne postoji gori komentator od onog na EUROSPORTU. U rangu je sa ovim nasim sa RTCG... Uzas...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Sarapova zapocinje sezonu u Hong-Kongu...:):)

Sto se tice JJ... Hm...
Sta panicarite odmah? Sutra dobija Safinu... Ako je Safinu mogla pobediti 226-a na wta listi, moze i nasa JJ...
Onda Wozniacki...s njom je dobila prethodna 2 meca...jeste, bilo je tesko u 3 seta....
You can do it...:):)

Biba

pre 14 godina

Čudan meč, sa mnogo više Jeleninih vinera i ubedljivim porazom. Potpuno odsustvo koncentracije, preplašenost i mrzovolja (to je već viđeno), i pokušaj da se igra što agresivnije, otuda toliki broj neiznuđenih grešaka, posebno na forhendu. Neiskorišćene brejk lopte. Azarenka je sve dobro vraćala i pravila malo grešaka, potpuno u meču i zaista jedna smešna kopija takođe hiper agresivne Šarapove. Ne mogu da prognoziram šta će biti u nastavku.

Ceca

pre 14 godina

Kakva steta! Azarenka je kao neukrocena goropad i Jelena joj nije mogla nista. Ja sam do sada bila ubedjena da ce Jeca doci do polufinala, sada je vec malo verovatno. Mozda ako bude imala srece, ali u to se ne treba uzdati.

Obrenovic

pre 14 godina

Azarenka je medju najtalentovanijim i najsimpaticnijim igracicama na touru, i izgubiti od nje nije nikakva sramota, uprkos svim ovdasnjim zlonamernim komentarima. Uveren sam da ce Viktorija vrlo brzo i medju prve tri na svetu... Jeleni bi bilo najbolje da se doooobro odmori pred sezonu 2010.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Steta

Pitanje je vremena kad ce se Ana vratiti u staru formu...
Ne bi me cudilo da se sledece godine Ana plasira na zavrsni masters, a Jelena ne...
Talenat ne moze samo tako nestati...

Dragance

pre 14 godina

@Gradjanin
ne sekiraj se! Samo pisi.
A mnogi rade kao i ja: prvo kliknu na filter "nepreporuceni" i tako otvore komentare koji su dobili najvise negativnih poena. Ti komentari su uglavnom pametni i dolaze od ljudi koji drze otvorene oci i misle svojom glavom.
Tako ti je to na ovom forumu!

wanja

pre 14 godina

ovo ne lici na jelenu...imala je 3-4 brejk lopte u 6 gemu 2. seta i nista nije iskoristila...u toku pojedinih poena licela je na jelenu iz predhodne godine...ja zelim da verujem u nju...ali polako pocinje da me razocarava...verovala sam u nju i kad je gubila i kad je pobedjivala...ali ono sto mora da se dobrije mora...

...ili sam se mozda zabrojao...

pre 14 godina

"Sigurna pobeda Azarenke.Stavite pare u kladionici na nju. Dobitak zagarantovan, vise od 20 gemovav
(Gradjanin, 26. oktobar 2009 17:49) Svaka cast majstore...! Alal ti vera,ali sta je sa matematikom?

Bojan

pre 14 godina

Evo za sve one koji pljuju Jeleninu defanzivnu igru... Danas je bila ole ooooooofanzivna i sta se desilo?? Izgubila je... Bolji poznavaoci shvatice da je Azarenka danas igrala Jeleninu igru (ROCK SOLID,sto bi rekli) !!! Vrati se Jelena pametnoj igri,konstantnosti,leprsavosti,inteligenciji,zajebi lupanje ko luda po loptici !!!

Linux

pre 14 godina

@Djoksa

Jelena svakako moze mnogo, mnogo bolje. Ali ne u ovom trenutku. Nadam se da se varam. Slazem se sa time sto je neko vec napisao: nek se ova katastofa od sezone konacno zavrsi.

wigga

pre 14 godina

Jelena dobija Safinu danas. Vazno je da igra dobro na svoj servis i sto veci procenat ubacenog prvog.Ne moze u dva dana odigrati dekocentrisano. Idemo Jelena!!!

Novak

pre 14 godina

@Wogy
..to je lepo od njene majke, ali mi ovde komentarisemo tenis, a Jelena je bila ocajna. Znam da ste iz Australije, ali hajde da ne menjamo patriotizam po svaku cenu za glupizam, mislim da ce tako biti bolje. Nikako ne zelim da Vas uvredim naravno.

Kostić

pre 14 godina

Nema poređenja između Ane i Jelene. Igraju dva različita tenisa. Neko predviđa kraj i jednoj i drugoj, kao da su vršnjakinje, u dan. U Aninim godinama Jelena je htela da prekine s tenisom, zbog slabe igre i mnogih poraza. Vi nikako ne shvatate da one nisu ista generacija i da Ana još nema punih 22 godine. Sa Jeleninom igrom ne može se dalje, ona se bliži 26. godini, ne očekujte mnogo. Ne može se večno trčanjem nadoknađivati ono što ona nema - a to su udarci i servis. Odlična i dosta mlađa Kuznjecova nije odolela Sereninim udarcima i servisima, iako je i ona odlična "trkačica", snažnija od Jelene, a Serena je na kraju karijere. Udaračice manje trče, zato duže traju. Kod muškaraca, zbog preteranog trošenja na terenu, cenu sada plaća Nadal. Jelenina priča vrlo je slična, mada se ona ne može porediti sa Nadalo, osvajačem mnogih najvećih turnira. Ona ni to nema.

Demba Ba

pre 14 godina

I jednoj i drugoj su rezultati i karijera krenuli na dole od slikanja sa Klintonom.Tada ih je bar pola Srbije proklelo.Poruka sportistima:manite se politike i političara.

Maja

pre 14 godina

@realista

U pravu si Ana je u mnogo meceva pobedjivala samu sebe.
Dovoljno je setiti se samo meceva protiv Radvanske i Petrove ove godine.

Gradjanin

pre 14 godina

@Djoksa

Ja kada ulazem u kladionicu svoje pare jaidem s nadom da dobijem. Ne idem srcem nego glavom. A dosta diugo sam bio trener u Nemackoj i i vidim sve mane i vrline jednog igraca. sada ima mnogo vise mana nego vrlina. defanzivni tenis niko danas u svetu ne igra. tako se ne moze dobiti niko.Ona nije Borg koji je bio majstor osnovne linije i koji je moga zmureci da pogadja osnovnu liniju i nikadada pridje mrezi. JJ to nema jer prevashodno nema kretanjeza tu vrstu igre. A to sto je ambasador nek se zaposli u MIP-u

Pindar

pre 14 godina

@Wogy
Covece, pa gde ti zivis?
Zavidim ti puno. Voleo bih da ja mogu da gledam svet i dogadjaje tako u ruzicastim tonovima, pa tako detinjasto i naivno.
Ali ne mogu!

Steta

pre 14 godina

Evo kako je JUCE neko prokomentarisao ovu grupu:

JJ Safina 1:6 2:6
Azarenka 3:6 2:6
Vozniacki 0:3 predaja zbog povrede da se kladimo...
(Al Za Malo, 26. oktobar 2009 11:41)

Svaka cast majstore na pogotku. Nadam se da si igrao tiket.
Inace Jelena i Ana su svoje teniske karijere, sto se vrhunskih rezultata tice, zavrsile. Ostaje samo da se formalno oproste.

Pindar

pre 14 godina

Pa sta bi sa kraljicom?
Izgubi od vristuce autsajderke, i pored podrske gomile navijaca srpskog porekla iz Australije, sve sa narodnim nosnjama i trubama?
:-)

Gradjanin

pre 14 godina

Evo za sve "poznavaoce" tenisa mog komentara od juce.Koliko samo "Ne preporucujem". Ona nikog na ovom turniru ne moze da pobedi. Defanziva ne prolazi
Moj komentar od juce

"Sigurna pobeda Azarenke.Stavite pare u kladionici na nju. Dobitak zagarantovan, vise od 20 gemovav
(Gradjanin, 26. oktobar 2009 17:49)

# Link komentara
Preporučujem (+47)
Ne preporučujem (-362)"

sunshine

pre 14 godina

A kao da smo od nje nesto drugo i ocekivali. Nema ona pojma o tenisu, bolje bi joj bilo da prestane da igra da se vise ne blamira i da ne daje svoje glupe izjave, tipa moje vreme tek dolazi.

miodrag

pre 14 godina

Tenis joj nije na prvom mestu, ima i drugih stvari u životu, duvao je vetar, boleo je lakat, protivnica je imala sreće, i tako dalje.

Dragance

pre 14 godina

@Gradjanin
ne sekiraj se! Samo pisi.
A mnogi rade kao i ja: prvo kliknu na filter "nepreporuceni" i tako otvore komentare koji su dobili najvise negativnih poena. Ti komentari su uglavnom pametni i dolaze od ljudi koji drze otvorene oci i misle svojom glavom.
Tako ti je to na ovom forumu!

Obrenovic

pre 14 godina

Azarenka je medju najtalentovanijim i najsimpaticnijim igracicama na touru, i izgubiti od nje nije nikakva sramota, uprkos svim ovdasnjim zlonamernim komentarima. Uveren sam da ce Viktorija vrlo brzo i medju prve tri na svetu... Jeleni bi bilo najbolje da se doooobro odmori pred sezonu 2010.

Seljanka

pre 14 godina

@ Gradjanin

Jel ti sad lakse kad je Bog uslisio tvoju usrdnu molbu da Jelena izgubi?!
Jel i ostalima laknulo?
U Srbiji postoji neko ko likuje nad porazom devojke koja od 9. godine zivota igra za repezentaciju Srbije svih uzrasta?
Jad i beda.

Salvadore

pre 14 godina

Pogledajte Dementijevu i Azarenku kako su se borile danas,svaka im cast a ne kao ova nasa manekenka.Obozavam JJ ali ovo je vec sramotno kako igra.

Djoksa

pre 14 godina

Slab dan se moze svakom dogoditi,ne valja sto sada Jelena nema pravo na gresku.Nazalost,ovaj poraz ce pojedincima posluziti kao izgovor da svoje frustracije iskale na Jeleni.Nema veze,Jelena ja te podrzavam i dalje zato sto znam da mozes mnogo bolje!

Sergio

pre 14 godina

Azarenka je svojim stenjanjem daleko nadmašila sve teniserke, to je toliko ružno jadno i prostački da mi nije jasno kako sudije ne prekinu meč. Razumem kad se odigra neki teži poen a se izvuče maximum i pusti glas, ali konstantno vriskanje kod svakog udarca stvarno je degutanto. Tako nešto se ne može videti ni kod glumica u filmovima za odrasle...

Zemunac

pre 14 godina

Kad se sastanu 8 najboljih na svetu, ne postoje iznenadjenja.
A kad nije dan, onda nije, kad se greši, greši se, a još kad se stegneš zbog sopstvenih grešaka, onda se olako izgubi meč. Tako je danas bilo sa našom Jelenom, pa i neću ništa zameriti.
Još ima da se igra, a čak i da ne uspe protiv Vozniacki i Safine, znam da će se Jelena boriti koliko god bude mogla i da neće olako prepustiti pobedu svojim protivnicima.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@Steta

Pitanje je vremena kad ce se Ana vratiti u staru formu...
Ne bi me cudilo da se sledece godine Ana plasira na zavrsni masters, a Jelena ne...
Talenat ne moze samo tako nestati...

deni

pre 14 godina

Dobro pa sta, idemo dalje. Sve se i vrtelo oko JJ. Ne znam zasto nije imala dovoljno koncentracije. Trebala je da drzi loptu u igri vise ali nema veze.Po meni Azarenka nije radila nista spektakularno, samo je bila konstantnija. Bar ovde moze na popravni. Cak i da izgubi sve, nek se ova ocajna godina vise zavrsi pa u sledecu mudriji i snazniji. Iskreno verujem da moze da dobije i Safinu i Carolinu. Videcemo. Napred JJ

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

JJ Safina 1:6 2:6
Azarenka 3:6 2:6
Vozniacki 0:3 predaja zbog povrede da se kladimo...
(Al Za Malo, 26. oktobar 2009 11:41)

bravo kralju, ni vidoviti Milan ne bi bolje predvidio ha ha !!!

realista

pre 14 godina

@Obrenovic
Ta ista Azarenka sledece godine nece biti ni u prvih 20.
Lepo je neko primetio da je ona samo bleda kopija Sharapove, mada mislim da je i to bleda kopija za nju preveliki komoliment.
Meni nije jasno kako se ta devojka uopste nasla na ovom turniru, jer bih mogao da ti nabrojim bar 30 teniserki koje igraju bolje od nje.

Jelena je izgubila zato sto je lose igrala, a ne zato sto je njena protivnica bila dobra. Ionako od nje na ovom mechu nista nije zavisilo.
Pa napravila je samo 8 vinera, a kobajagi igra neki ofanzivni tenis.
Ta tvoja prognoza kako ce ona uci medju prve 3 na svetu mi je nezamisliva.
Pre bih poverovao da ce se marsovci spustiti na zemlju.

@Steta
Ne znam zasto uopste pominjes Anu kad ona ni ne igra na ovom turniru.
A postavio bih ti samo jedno pitanje. Kada si ti uopste pogledao neki Anin mech?
Verovatno pre 6 meseci.
Ove godine si mogao maksimalno da pogledas 5-6 Aninih mecheva na tv-u, jer se otpilike toliko njenih mecheva prenosilo.
Vidis ja sam gledao skoro sve njene mecheve ove godine i mogu ti reci da je u 80% tih mecheva igrala bolje od polovine ovih sto sada ucestvuju u Dohi. Ana je ove godine zgubila 14 mecheva, ali je i u tim mechevima skoro svaki put igrala mnogo bolje od protivnice i gubila samo zbog nesigurnosti i psihicke nestabilnosti.
Anina karijera tek pocinje i ona ce tek praviti velike rezultate. Ta devjka ce tek harati svetskim tenisom, budi ubedjen u to.

Kostić

pre 14 godina

Nema poređenja između Ane i Jelene. Igraju dva različita tenisa. Neko predviđa kraj i jednoj i drugoj, kao da su vršnjakinje, u dan. U Aninim godinama Jelena je htela da prekine s tenisom, zbog slabe igre i mnogih poraza. Vi nikako ne shvatate da one nisu ista generacija i da Ana još nema punih 22 godine. Sa Jeleninom igrom ne može se dalje, ona se bliži 26. godini, ne očekujte mnogo. Ne može se večno trčanjem nadoknađivati ono što ona nema - a to su udarci i servis. Odlična i dosta mlađa Kuznjecova nije odolela Sereninim udarcima i servisima, iako je i ona odlična "trkačica", snažnija od Jelene, a Serena je na kraju karijere. Udaračice manje trče, zato duže traju. Kod muškaraca, zbog preteranog trošenja na terenu, cenu sada plaća Nadal. Jelenina priča vrlo je slična, mada se ona ne može porediti sa Nadalo, osvajačem mnogih najvećih turnira. Ona ni to nema.

Demba Ba

pre 14 godina

I jednoj i drugoj su rezultati i karijera krenuli na dole od slikanja sa Klintonom.Tada ih je bar pola Srbije proklelo.Poruka sportistima:manite se politike i političara.

cinjenica!

pre 14 godina

Toliko lose je igrala da nije mogla da joj pomogne ni Sveta Petka. Za divno cudo, imala je vise vinera od Azarenko. Ipak, njena izrazita mrzovolja, namrgodjenost i neraspolozenje govore da joj je dosta tenisa za ovu godinu i da jedva ceka pauzu.

wanja

pre 14 godina

ovo ne lici na jelenu...imala je 3-4 brejk lopte u 6 gemu 2. seta i nista nije iskoristila...u toku pojedinih poena licela je na jelenu iz predhodne godine...ja zelim da verujem u nju...ali polako pocinje da me razocarava...verovala sam u nju i kad je gubila i kad je pobedjivala...ali ono sto mora da se dobrije mora...

Ceca

pre 14 godina

Kakva steta! Azarenka je kao neukrocena goropad i Jelena joj nije mogla nista. Ja sam do sada bila ubedjena da ce Jeca doci do polufinala, sada je vec malo verovatno. Mozda ako bude imala srece, ali u to se ne treba uzdati.

Pindar

pre 14 godina

@Wogy
Covece, pa gde ti zivis?
Zavidim ti puno. Voleo bih da ja mogu da gledam svet i dogadjaje tako u ruzicastim tonovima, pa tako detinjasto i naivno.
Ali ne mogu!

Novak

pre 14 godina

@Wogy
..to je lepo od njene majke, ali mi ovde komentarisemo tenis, a Jelena je bila ocajna. Znam da ste iz Australije, ali hajde da ne menjamo patriotizam po svaku cenu za glupizam, mislim da ce tako biti bolje. Nikako ne zelim da Vas uvredim naravno.

Djoksa

pre 14 godina

@Gradjanin....Svi smo mi razliciti i svako ima neki svoj ugao vidjenja.Ali..,ja sam siguran da svoju dusu ne bih prodao za neki sitan novac.Jelena nam je pokazala da svojim radom i trudom moze da postane neko i nesto u svetu a i bude ambasodor nase zemlje.

Gradjanin

pre 14 godina

@Djoksa

Ja kada ulazem u kladionicu svoje pare jaidem s nadom da dobijem. Ne idem srcem nego glavom. A dosta diugo sam bio trener u Nemackoj i i vidim sve mane i vrline jednog igraca. sada ima mnogo vise mana nego vrlina. defanzivni tenis niko danas u svetu ne igra. tako se ne moze dobiti niko.Ona nije Borg koji je bio majstor osnovne linije i koji je moga zmureci da pogadja osnovnu liniju i nikadada pridje mrezi. JJ to nema jer prevashodno nema kretanjeza tu vrstu igre. A to sto je ambasador nek se zaposli u MIP-u

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Sarapova zapocinje sezonu u Hong-Kongu...:):)

Sto se tice JJ... Hm...
Sta panicarite odmah? Sutra dobija Safinu... Ako je Safinu mogla pobediti 226-a na wta listi, moze i nasa JJ...
Onda Wozniacki...s njom je dobila prethodna 2 meca...jeste, bilo je tesko u 3 seta....
You can do it...:):)

Wogy

pre 14 godina

Nema pravdanja...Jelena kao da nije ni bila na terenu. Toliko gresaka je zaista neshvatljivo ali ...ovo nikako nije kraj, sledeca je Safina i gotovo sigurno da Jelena NIKADA ne igra lose dva meca u nizu...probali smo da pomognemo Jeleni nasim navijanjem i podrskama ali takav je sport...nemoguce je uvek dobro igrati i pobedjivati. Na kraju cestitke Azarenki za pobedu koju je svakako zasluzila. Skoro da zaboravim da napomenem da je Jelenina Majka isto ovde u Dohi da zaista lepo izgleda i kako nam se cini potpuno oporavljena...kako je to prijatna a iznad svega pristupacna Gospodja, dama u pravom smislu...kada smo poceli da navijamo pogledala je u nasem pravcu (nase grup iz Australije) lepo nasmesila, pozdravila a posle meca prisla nam je i malo smo razmenuli nasa misljenja i utiske. Ajde Jelena mi smo uvek uz tebe i kada gubis i kada pobedjujes... Safina je teska protivnica ali nije nepobediva...tvoji najverniji navijaci Australijanci Srpskog porekla.

alejandro

pre 14 godina

Nažalost ono što se pretpostavljalo da će se našim dvema najboljim teniserkama svih vremena desiti događa se u ovoj 2009. godini, izrazito neuspešnoj za Anu Ivanović i više neuspešnoj nego uspešnoj za Jelenu Janković. Ani trenutno tenis nije najvažniji i nije joj preokupacija, njen izbor, zato je tu gde je na WTA listi, dotle Jelena mora da shvati da ne može ovakvom igrom bilo šta da učini protiv teniserki iz top 10 WTA liste. Jednostavno tako je! Ne sme se praviti prevelik broj neiznuđenih grešaka, ne biti u meču 100 posto, jer se to se vrlo lako kažnjava! Jelena je u vrlo velikoj zabludi da će se preko Karoline Vozniacki i Dinare Safine kvalifikovati u polufinale. Nažalost i jedna i druga teniserka su u ovomm momentu u boljoj formi i prikazuju daleko više od Jece. Jelenin sam veliki fan no nekad moram priznati da je stvarno loša kao što je danas bila!!

Linux

pre 14 godina

@Djoksa

Jelena svakako moze mnogo, mnogo bolje. Ali ne u ovom trenutku. Nadam se da se varam. Slazem se sa time sto je neko vec napisao: nek se ova katastofa od sezone konacno zavrsi.

Maja

pre 14 godina

@realista

U pravu si Ana je u mnogo meceva pobedjivala samu sebe.
Dovoljno je setiti se samo meceva protiv Radvanske i Petrove ove godine.

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

Ima mečeva, koje treba što pre zaboraviti. Ovaj je bio jedan od takvih, idemo dalje, sutra je novi dan, napred Jeco !!

...ili sam se mozda zabrojao...

pre 14 godina

"Sigurna pobeda Azarenke.Stavite pare u kladionici na nju. Dobitak zagarantovan, vise od 20 gemovav
(Gradjanin, 26. oktobar 2009 17:49) Svaka cast majstore...! Alal ti vera,ali sta je sa matematikom?

Zoki

pre 14 godina

Steta... Sama je sebe pobijedila... Sanse za prolaz su dosta dobre jer je grupa stvarno katastrofalna... Nadam se da ce dobiti naredna dva meca...

I moram da napomenem da stvarno ne postoji gori komentator od onog na EUROSPORTU. U rangu je sa ovim nasim sa RTCG... Uzas...

Bojan

pre 14 godina

Evo za sve one koji pljuju Jeleninu defanzivnu igru... Danas je bila ole ooooooofanzivna i sta se desilo?? Izgubila je... Bolji poznavaoci shvatice da je Azarenka danas igrala Jeleninu igru (ROCK SOLID,sto bi rekli) !!! Vrati se Jelena pametnoj igri,konstantnosti,leprsavosti,inteligenciji,zajebi lupanje ko luda po loptici !!!

wigga

pre 14 godina

Jelena dobija Safinu danas. Vazno je da igra dobro na svoj servis i sto veci procenat ubacenog prvog.Ne moze u dva dana odigrati dekocentrisano. Idemo Jelena!!!

Biba

pre 14 godina

Čudan meč, sa mnogo više Jeleninih vinera i ubedljivim porazom. Potpuno odsustvo koncentracije, preplašenost i mrzovolja (to je već viđeno), i pokušaj da se igra što agresivnije, otuda toliki broj neiznuđenih grešaka, posebno na forhendu. Neiskorišćene brejk lopte. Azarenka je sve dobro vraćala i pravila malo grešaka, potpuno u meču i zaista jedna smešna kopija takođe hiper agresivne Šarapove. Ne mogu da prognoziram šta će biti u nastavku.

lista

pre 14 godina

@ivan
Bodovanje za ovaj turnir je malo specificno.
Prvo sve igracice igraju po 3 mecha u grupama.
Nakon toga 2 najbolje plasirane u grupi ulaze u polufinale gde se ukrastaju sa 2 najbolje plasirane iz suprotne grupe.
Na kraju pobednice polufinala igraju u finalu.

Posto u grupi igra svaka sa svakom u polufinale se moze uci i sa jednom pobedom i 2 poraza. Na primer jedna igracica napravi sve 3 pobede, a ostale 3 po jednu pobedu i 2 poraza. Tada o drugom mestu odlucuje set ili gem kolicnik.
Takodje ni 2 pobede u grupi ne garantuju ulazak u polufinale, jer se takodje moze desiti da 3 igracice imaju po 2 pobede, pa opet odlucuje broj dobijenih i izgubljenih setova.

Sto se tice bodovanja ono je sledece:
U prva 3 mecha u takmicenju po grupama svaki poraz donosi 70 bodova, a pobeda 230 bodova.
Pobeda u polufinalu vredi dodatnih 360 bodova i pobeda u finalu dodatnih 450 bodova.
Ovih 70 bodova se dobija samo za poraze u takmicenju po grupama. Za poraz u polufinalu ili finalu se ne dobijaju nikakvi bodovi.
Naravno svi ovi bodovi se sabiraju na kraju.
Tako na primer za titulu moze da se dobije 1500 bodova (3*230+360+450).
Ovo je pod uslovom da se do titule dodje sa svih 5 pobeda.
Titula sa 4 pobede i jednim porazom donosi 1340 bodova, a sa 2 poraza 1180 bodova.