Tenis 23

Ponedeljak, 19.10.2009.

10:45

JJ i dalje deveta, AI na 14. mestu

Srpska teniserka Jelena Janković je i dalje na devetom mestu na najnovijem izdanju WTA liste, dok je Ana Ivanović pala na 14. poziciju.

JJ i dalje deveta, AI na 14. mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Micke

pre 14 godina

@lista

Sledećeg ponedeljka izlaze i
poeni i Dohe tako da Ana pada
na 21 ili 22 mesto.


http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf

lista

pre 14 godina

Nisu ovo vise prognoze vec cista matematika.
Ana u sledeci ponedeljak gubi 550 bodova iz proslogodisnjeg Linca i dobija 1 bod iz Tokia, dakle gubi na listi 549 bodova.
Trenutni poredak:
14. Ana 2825-549=2276
15. Sharapova 2820-0=2820
16. Li Na 2690-150+1=2541
17. Petrova 2670-140+60(ili Moskva)=2590 minimum
18. Klajsters 2310-0=2310
19. Razano 2300-0=2300

Ovo su bodovi koje ce igracice imati sledeceg ponedeljka. Izuzetak je Petrova, koja igra u Moskvi i koja ce ako tamo osvoji vise od 60 bodova, imati i na listi toliko bodova vise
Dakle sledeceg ponedeljka ce jos 5 igracica imati vise bodova od Ane pa Ana pada najverovatnije za 5 mesta sa 14., na 19.

9.11. se skidaju bodovi i za proslogodisnji zavrsni turnir. Ana gubi jos 209 bodova pa ce tada imati 2067 bodova.
Tada ce je sigurno prestici Vikmajer i Moresmo, a mozda i Vesnina (ako u Moskvi stigne bar do treceg kola).
Dakle 9. novembra Ana ce biti 21. ili 22. na listi i to ce biti i njen konacan plasman za ovu godinu.
Ko ne veruje, neka iskopira ovaj tekst i proveri za 7 odnosno za 20 dana.

objasnjenje

pre 14 godina

@djox

Nije ti bas dobra ta logika sa profitiranjem u sledecoj godini. Ako Ana bude pravila ovakve rezultate kao i ove godine nece nista profitirati niti se mnogo pomeriti na listi sledece godine.
Opet ako sledece godine bude igrala mnogo bolje, stizala do polufinala i finala na turnirima, osvojila i po neku titulu - bice i medju prvih 5 i to nikakve veze nece imati sa tim sto je ove godine igrala lose, pa nema da brani puno bodova.
To branjenje bodova je stvar koju ljudi potpuno pogresno tumace.

Pokusacu to da ti objasnim na jednom primeru.
Ana ove godine na US Openu ispala u prvom kolu i dobila 5 bodova, a Klasjters osvojila titulu i osvojila 2000 bodova.
Znaci Kim je na tom turniru povecala razliku u odnosu na Anu za 1995 bodova.
Ako na primer na sledecem US Openu Kim ispadne u finalu izgubice 600 bodova, a ako Ana ispadne u polufinalu dobice 895 bodova.
Dakle Ana bi se time popravila u odnosu na Kim za 1495 bodova.
Ti bi verovatno u tom trenutku pomislio kako je Ana napravila bolji rezultat od nje.
Medjutim oduzmi tih 1495 bodova Anine prednosti u odnosu na 1995 bodova ovogodisnje prednosti koju ima Kim - shvatices da je Ana u stvari u zaostatku za 500 bodova. Normalno je da bude u zaostatku ako na turniru naoravi jednu pobedu manje od rivalke.
To branjenje bodova je potpuno nevazna stvar. Vazno je da igrac u poslednjih 12 meseci u ukupnom zbiru ima sto bolje rezultate. Na jednom turniru moze da izgubi bodove, na sledecem da dobije. Jedino je vazno da u ukupnom zbiru u poslednjih 12 meseci bude bolji od drugih.
Ana je na primer ove godine branila titulu na RG i trece kolo na Wimbldonu. To je u ukupnom zbiru bilo 2090 bodova. Da je ove godine na oba ta gren slema stigla u polufinale dobila bi 1800 bodova, cime bi fakticki odbranila proslogodisnje bodove. Medjutim nije Ana dosla na prvo mesto samo zbog te jedne titule na RG.
Secas li se kada je Ana dosla na prvo mesto? U junu prosle godine. U tom trenutku su se igracima bodovali svi rezultati napravljeni izmedju juna 2007. i juna 2008. godine.
Ana je u tom periodu imala:
polufinale Wimbldona iz 2007., titulu u Los Angelesu 2007., titulu u Luksemburgu 2007., finale Australia Opena 2008., titulu u Indian Welsu 2008. i gren slem titulu na Rolan Garrosu 2008.
Dakle u tom periodu imala je osvojene 3 titule , plus jednu GS titulu, 1 GS finale i jedno polufinale.
Sa tim rezutatima je dosla na prvo mesto, jer u tih 12 meseci ni jedna igracica (sem Enan koja se povukla) nije imala bolje rezultate od nje.
Ako ponovo spoji 12 meseci takve igre - ponovo ce biti prva ili bar druga.
Dakle za napredovanje na listi nema nikakve veze da li se i koliko bodova brani.
Da bi napredovao na listi moras da pravis bolje rezultate od igraca koji su na listi ispred tebe. To branjenje bodova samo utice na to da li ce se necija dobra ili losa igra na listi primetiti odmah ili tek kroz 2-3 meseca. Vidis Ana je na primer ispadanjem u prvom kolu US Opena i u prvom kolu Tokia, kao i odustajanjem od Pekinga, automatski pala na listi za 10 mesta.
Medjutim zbog Aninih proslogodisnjih bodova, trebace vise od mesec dana da se taj pad primeti i na listi.
Ana ce zvanicno pasti na 20. mesto sledeceg ponedeljka, a nezvanicno je pala jos pre mesec dana kada je ispala u Tokiju i odlucila da ne igra u Pekingu.

Evo ti jos jedan drasticniji primer. Prosle godine u ovo vreme ruski teniser Igor Kunjucin je osvojio titulu u Moskvi i 500 bodova i dosao na 47. mesto na ATP listi.
Ove godine taj momamk je ucestvovao na 27 turnira. Na 16 turnira ispadao vec u prvom kolu, a na preostalih 11 uspevao da prodje tek u drugo kolo. Napravio 11 pobeda uz cak 27 poraza.
Medjutim na listi se stalno drzao u prvih 50 iako gotovo nikog nije mogao pobediti.
Proslog ponedeljka je odjednom pao za 70 mesta sa 46. na 116. mesto. To je verovatno bio jedan od rekordnih padova. Medjutim nije on pao za 70 mesta za 7 dana, padao je sa svakim tim porazom, samo sto ga je na listi odrzavalo tih 500 bodova iz proslogodisnje Moskve. Trebalo je samo da prodje 12 meseci od te titule da mu obrisu te bodove pa da se taj pad ozvanici. S druge strane da je napravio bar jos 4-5 pobeda, skupio bi bar 300 bodova od ovih 500 koje je izgubio, pa ne bi pao na listi za tih 70 mesta, vec mozda za desetak.
Dakle za igraca nije vazno da li je odbranio neke bodove ili ne. Ako igra dobro i pravi u proseku dobre rezultate, napredovace na listi, pre ili kasnije. Opet ako igra lose, mora pre ili kasnije i da padne na listi.
To je sva mudrost.

NA kraju sto se Ane tice najvise moze da ihrabri jedna prosta cinjenica, a to je da je ona ove godine odigrala svega 14 turnira. Ako tome dodas da je na 3 turnira imala kiksece i ispadanje u prvom kolu, ispada da je sa svega 11 turnira uspela da zadrzi 20. mesto.
Vecina igracica igra preko 20 turnira, a neke i po 30, pa ne uspevaju da prestignu ovo Anino 20. mesto. Dakle uz malo vise turnira sledece godine i bar za nijansu bolje rezultate, eto Ane vrlo brzo u prvih 8. Za nesto bolje od toga morace i mnogo bolje da igra.

lista

pre 14 godina

@djox
Moram da te razocaram, ali Ana ce do kraja godine ispasti iz prvih 20. Trenutno je na 21. mestu na godisnjoj listi, a posto do kraja godine ne igra ne moze biti bolje plasirana od tog 21. mesta.
Ani se sledeceg ponedeljka skida 550 bodova za titulu u Lincu, a 9. novembra jos 210 bodova za proslogodisnji turnir.
Dakle na listi od 9. Novembra ce Ana u najboljem slucaju biti na 21. mestu, a mozda i neko mesto nize.
Na primer ako Vesnina u Moskvi stigne do treceg kola - pomerice Anu jos jedno mesto nize.
U Moskvi takodje igraju Cibulkova koja bi mogla sa ulaskom u finale da prestigne Anu, kao i Klejbanova kojoj bi doduse za to trebala titula u Moskvi.
Ana zavrsava godinu na 21. ili 22. mestu. Ako istovremeno Vesnina udje u trece kolo, a Cibulkova u finale Ana bi pala i na 23. mesto.
Dakle Ana ce od 9.11. pa sve do pocetka sledece godine biti izmedju 21. i 23. mesta.
Ne moze biti plasirana ni bolje ni losije od toga.

REAL

pre 14 godina

Pa ima nekog ovde koga interesuje njihov plasman ako te ne interesuje sto posecujes sajt i ostavljas komentar!Sledece godine Anci startuje zelim joj puno uspeha i da se vrati tamo gde joj je mesto u samom vrhu Jeca takodje...ajmo devojke

Inzagi

pre 14 godina

Neko rece u komentarima da je greska sto se list pise za one ispod 10-og mesta????Ana je JEDINA SRPKINJA KOJA IMA GS i koja god da je na listi zasluzuje da se pomene.Pa koliko bi Englezi,Australijanci,Svedjani (nacije sa teniskom tradicijom za razliku od nas) postovali svoju teniserku koja je GS sampion...

rebro

pre 14 godina

Dokle cete da objavljujete listu gde je i Ana Ivanovic? Ona nije u prvih 10 i nema potrebe da objavljujete "prvih 11", "prvih 13", "prvih 14"...
Uskoro ce biti "prvih 146" jer Ana Ivanovic se nece u skorije vreme naci u "prvih 10"

dovoljno je da napomenete na kom je mestu i objavite "prvih 10"

Noa

pre 14 godina

Ajde Jelena ljubimice moja,sad ili nikad.Bitka za Moskvu/Dohu pocinje ove nedelje,imam puno poverenje u tebe i tvoje teniske kvalitete.Neka mi ne zamere ostali komentatori,volim ja i Anu,ali ta ljubav nije samo teniska.Bojim se kad bi poceo pricu o tome da mi ne bi objavili komentar :-).

Biba

pre 14 godina

Obe moraju ozbiljno da se posvete tenisu, dugoročno. I Kuznjecova i Petrova, i Šarapova i mnoge druge su bile u krizi. Pa i sestre Vilijams...ali one imaju igru, motivaciju. A naše- em su tehnički još nesigurne (svaka u svom domenu), em im je mentalna struktura labilna. Puno sreće! Ništa nije nenadoknadivo. Osim ako one ne odluče drugačije.

djox

pre 14 godina

Joj sto am srecan sto do kraja godien nece ispasti iz drustva top 20!!!ali zato 2010 skoro nista ne brani,samo ce da profitira i polako da se vraca na tron!JEDVA CEKAM TO!!!

Xtra

pre 14 godina

my predictions
1: Sharapova
2: Henin
3: Serena
4: Kuznetsova
5: Wozniacki
6: Ivanovic
7: Jankovic
8: Radwanska
9: Clijsters
10: Azarenka

Who's hot: Clijsters, Sharapova

Who's not: Venus Williams, Dinara Safina

Who's reached maximum limit of level: Wozniacki, Azarenka, Jankovic, Kuznetsova

Who's looking for good recovery from tennis:
Ivanovic, Henin

ambitious to prove yet slightly more in 2010:
Radwanska, (Raise the level against highly rated players with fieroucsly shots Ivanovic (Control to play in similar style to federer, high Percentage shots)

Expected players to drop their level since last year:
Azarenka (defend the titles, momentom of play, surviving tight matches)

Alex Ferg

pre 14 godina

Anci,ozbiljno u 2010 i da se vratis tamo gde ti je mesto,u TOP 5!Hvala za Boze Pravde u Parizu,to je jedan od najvecih sportskih uspeha u Srbiji ( kao i Novakov AO ).

Trgnite se malo!!!

pre 14 godina

Ani se ne zna kraja...Daj odigraj neki turnir sada ako budes cekala do Australian Opena pasces ina 20. poziciju, isto vazi i za Jelenu, ona je barem do skora igrala, alai je ona izgleda zadovoljna s onim sto je napravila u sezoni ...

Alex Ferg

pre 14 godina

Anci,ozbiljno u 2010 i da se vratis tamo gde ti je mesto,u TOP 5!Hvala za Boze Pravde u Parizu,to je jedan od najvecih sportskih uspeha u Srbiji ( kao i Novakov AO ).

djox

pre 14 godina

Joj sto am srecan sto do kraja godien nece ispasti iz drustva top 20!!!ali zato 2010 skoro nista ne brani,samo ce da profitira i polako da se vraca na tron!JEDVA CEKAM TO!!!

Inzagi

pre 14 godina

Neko rece u komentarima da je greska sto se list pise za one ispod 10-og mesta????Ana je JEDINA SRPKINJA KOJA IMA GS i koja god da je na listi zasluzuje da se pomene.Pa koliko bi Englezi,Australijanci,Svedjani (nacije sa teniskom tradicijom za razliku od nas) postovali svoju teniserku koja je GS sampion...

objasnjenje

pre 14 godina

@djox

Nije ti bas dobra ta logika sa profitiranjem u sledecoj godini. Ako Ana bude pravila ovakve rezultate kao i ove godine nece nista profitirati niti se mnogo pomeriti na listi sledece godine.
Opet ako sledece godine bude igrala mnogo bolje, stizala do polufinala i finala na turnirima, osvojila i po neku titulu - bice i medju prvih 5 i to nikakve veze nece imati sa tim sto je ove godine igrala lose, pa nema da brani puno bodova.
To branjenje bodova je stvar koju ljudi potpuno pogresno tumace.

Pokusacu to da ti objasnim na jednom primeru.
Ana ove godine na US Openu ispala u prvom kolu i dobila 5 bodova, a Klasjters osvojila titulu i osvojila 2000 bodova.
Znaci Kim je na tom turniru povecala razliku u odnosu na Anu za 1995 bodova.
Ako na primer na sledecem US Openu Kim ispadne u finalu izgubice 600 bodova, a ako Ana ispadne u polufinalu dobice 895 bodova.
Dakle Ana bi se time popravila u odnosu na Kim za 1495 bodova.
Ti bi verovatno u tom trenutku pomislio kako je Ana napravila bolji rezultat od nje.
Medjutim oduzmi tih 1495 bodova Anine prednosti u odnosu na 1995 bodova ovogodisnje prednosti koju ima Kim - shvatices da je Ana u stvari u zaostatku za 500 bodova. Normalno je da bude u zaostatku ako na turniru naoravi jednu pobedu manje od rivalke.
To branjenje bodova je potpuno nevazna stvar. Vazno je da igrac u poslednjih 12 meseci u ukupnom zbiru ima sto bolje rezultate. Na jednom turniru moze da izgubi bodove, na sledecem da dobije. Jedino je vazno da u ukupnom zbiru u poslednjih 12 meseci bude bolji od drugih.
Ana je na primer ove godine branila titulu na RG i trece kolo na Wimbldonu. To je u ukupnom zbiru bilo 2090 bodova. Da je ove godine na oba ta gren slema stigla u polufinale dobila bi 1800 bodova, cime bi fakticki odbranila proslogodisnje bodove. Medjutim nije Ana dosla na prvo mesto samo zbog te jedne titule na RG.
Secas li se kada je Ana dosla na prvo mesto? U junu prosle godine. U tom trenutku su se igracima bodovali svi rezultati napravljeni izmedju juna 2007. i juna 2008. godine.
Ana je u tom periodu imala:
polufinale Wimbldona iz 2007., titulu u Los Angelesu 2007., titulu u Luksemburgu 2007., finale Australia Opena 2008., titulu u Indian Welsu 2008. i gren slem titulu na Rolan Garrosu 2008.
Dakle u tom periodu imala je osvojene 3 titule , plus jednu GS titulu, 1 GS finale i jedno polufinale.
Sa tim rezutatima je dosla na prvo mesto, jer u tih 12 meseci ni jedna igracica (sem Enan koja se povukla) nije imala bolje rezultate od nje.
Ako ponovo spoji 12 meseci takve igre - ponovo ce biti prva ili bar druga.
Dakle za napredovanje na listi nema nikakve veze da li se i koliko bodova brani.
Da bi napredovao na listi moras da pravis bolje rezultate od igraca koji su na listi ispred tebe. To branjenje bodova samo utice na to da li ce se necija dobra ili losa igra na listi primetiti odmah ili tek kroz 2-3 meseca. Vidis Ana je na primer ispadanjem u prvom kolu US Opena i u prvom kolu Tokia, kao i odustajanjem od Pekinga, automatski pala na listi za 10 mesta.
Medjutim zbog Aninih proslogodisnjih bodova, trebace vise od mesec dana da se taj pad primeti i na listi.
Ana ce zvanicno pasti na 20. mesto sledeceg ponedeljka, a nezvanicno je pala jos pre mesec dana kada je ispala u Tokiju i odlucila da ne igra u Pekingu.

Evo ti jos jedan drasticniji primer. Prosle godine u ovo vreme ruski teniser Igor Kunjucin je osvojio titulu u Moskvi i 500 bodova i dosao na 47. mesto na ATP listi.
Ove godine taj momamk je ucestvovao na 27 turnira. Na 16 turnira ispadao vec u prvom kolu, a na preostalih 11 uspevao da prodje tek u drugo kolo. Napravio 11 pobeda uz cak 27 poraza.
Medjutim na listi se stalno drzao u prvih 50 iako gotovo nikog nije mogao pobediti.
Proslog ponedeljka je odjednom pao za 70 mesta sa 46. na 116. mesto. To je verovatno bio jedan od rekordnih padova. Medjutim nije on pao za 70 mesta za 7 dana, padao je sa svakim tim porazom, samo sto ga je na listi odrzavalo tih 500 bodova iz proslogodisnje Moskve. Trebalo je samo da prodje 12 meseci od te titule da mu obrisu te bodove pa da se taj pad ozvanici. S druge strane da je napravio bar jos 4-5 pobeda, skupio bi bar 300 bodova od ovih 500 koje je izgubio, pa ne bi pao na listi za tih 70 mesta, vec mozda za desetak.
Dakle za igraca nije vazno da li je odbranio neke bodove ili ne. Ako igra dobro i pravi u proseku dobre rezultate, napredovace na listi, pre ili kasnije. Opet ako igra lose, mora pre ili kasnije i da padne na listi.
To je sva mudrost.

NA kraju sto se Ane tice najvise moze da ihrabri jedna prosta cinjenica, a to je da je ona ove godine odigrala svega 14 turnira. Ako tome dodas da je na 3 turnira imala kiksece i ispadanje u prvom kolu, ispada da je sa svega 11 turnira uspela da zadrzi 20. mesto.
Vecina igracica igra preko 20 turnira, a neke i po 30, pa ne uspevaju da prestignu ovo Anino 20. mesto. Dakle uz malo vise turnira sledece godine i bar za nijansu bolje rezultate, eto Ane vrlo brzo u prvih 8. Za nesto bolje od toga morace i mnogo bolje da igra.

rebro

pre 14 godina

Dokle cete da objavljujete listu gde je i Ana Ivanovic? Ona nije u prvih 10 i nema potrebe da objavljujete "prvih 11", "prvih 13", "prvih 14"...
Uskoro ce biti "prvih 146" jer Ana Ivanovic se nece u skorije vreme naci u "prvih 10"

dovoljno je da napomenete na kom je mestu i objavite "prvih 10"

REAL

pre 14 godina

Pa ima nekog ovde koga interesuje njihov plasman ako te ne interesuje sto posecujes sajt i ostavljas komentar!Sledece godine Anci startuje zelim joj puno uspeha i da se vrati tamo gde joj je mesto u samom vrhu Jeca takodje...ajmo devojke

Biba

pre 14 godina

Obe moraju ozbiljno da se posvete tenisu, dugoročno. I Kuznjecova i Petrova, i Šarapova i mnoge druge su bile u krizi. Pa i sestre Vilijams...ali one imaju igru, motivaciju. A naše- em su tehnički još nesigurne (svaka u svom domenu), em im je mentalna struktura labilna. Puno sreće! Ništa nije nenadoknadivo. Osim ako one ne odluče drugačije.

Noa

pre 14 godina

Ajde Jelena ljubimice moja,sad ili nikad.Bitka za Moskvu/Dohu pocinje ove nedelje,imam puno poverenje u tebe i tvoje teniske kvalitete.Neka mi ne zamere ostali komentatori,volim ja i Anu,ali ta ljubav nije samo teniska.Bojim se kad bi poceo pricu o tome da mi ne bi objavili komentar :-).

lista

pre 14 godina

Nisu ovo vise prognoze vec cista matematika.
Ana u sledeci ponedeljak gubi 550 bodova iz proslogodisnjeg Linca i dobija 1 bod iz Tokia, dakle gubi na listi 549 bodova.
Trenutni poredak:
14. Ana 2825-549=2276
15. Sharapova 2820-0=2820
16. Li Na 2690-150+1=2541
17. Petrova 2670-140+60(ili Moskva)=2590 minimum
18. Klajsters 2310-0=2310
19. Razano 2300-0=2300

Ovo su bodovi koje ce igracice imati sledeceg ponedeljka. Izuzetak je Petrova, koja igra u Moskvi i koja ce ako tamo osvoji vise od 60 bodova, imati i na listi toliko bodova vise
Dakle sledeceg ponedeljka ce jos 5 igracica imati vise bodova od Ane pa Ana pada najverovatnije za 5 mesta sa 14., na 19.

9.11. se skidaju bodovi i za proslogodisnji zavrsni turnir. Ana gubi jos 209 bodova pa ce tada imati 2067 bodova.
Tada ce je sigurno prestici Vikmajer i Moresmo, a mozda i Vesnina (ako u Moskvi stigne bar do treceg kola).
Dakle 9. novembra Ana ce biti 21. ili 22. na listi i to ce biti i njen konacan plasman za ovu godinu.
Ko ne veruje, neka iskopira ovaj tekst i proveri za 7 odnosno za 20 dana.

lista

pre 14 godina

@djox
Moram da te razocaram, ali Ana ce do kraja godine ispasti iz prvih 20. Trenutno je na 21. mestu na godisnjoj listi, a posto do kraja godine ne igra ne moze biti bolje plasirana od tog 21. mesta.
Ani se sledeceg ponedeljka skida 550 bodova za titulu u Lincu, a 9. novembra jos 210 bodova za proslogodisnji turnir.
Dakle na listi od 9. Novembra ce Ana u najboljem slucaju biti na 21. mestu, a mozda i neko mesto nize.
Na primer ako Vesnina u Moskvi stigne do treceg kola - pomerice Anu jos jedno mesto nize.
U Moskvi takodje igraju Cibulkova koja bi mogla sa ulaskom u finale da prestigne Anu, kao i Klejbanova kojoj bi doduse za to trebala titula u Moskvi.
Ana zavrsava godinu na 21. ili 22. mestu. Ako istovremeno Vesnina udje u trece kolo, a Cibulkova u finale Ana bi pala i na 23. mesto.
Dakle Ana ce od 9.11. pa sve do pocetka sledece godine biti izmedju 21. i 23. mesta.
Ne moze biti plasirana ni bolje ni losije od toga.

Xtra

pre 14 godina

my predictions
1: Sharapova
2: Henin
3: Serena
4: Kuznetsova
5: Wozniacki
6: Ivanovic
7: Jankovic
8: Radwanska
9: Clijsters
10: Azarenka

Who's hot: Clijsters, Sharapova

Who's not: Venus Williams, Dinara Safina

Who's reached maximum limit of level: Wozniacki, Azarenka, Jankovic, Kuznetsova

Who's looking for good recovery from tennis:
Ivanovic, Henin

ambitious to prove yet slightly more in 2010:
Radwanska, (Raise the level against highly rated players with fieroucsly shots Ivanovic (Control to play in similar style to federer, high Percentage shots)

Expected players to drop their level since last year:
Azarenka (defend the titles, momentom of play, surviving tight matches)

Trgnite se malo!!!

pre 14 godina

Ani se ne zna kraja...Daj odigraj neki turnir sada ako budes cekala do Australian Opena pasces ina 20. poziciju, isto vazi i za Jelenu, ona je barem do skora igrala, alai je ona izgleda zadovoljna s onim sto je napravila u sezoni ...

Micke

pre 14 godina

@lista

Sledećeg ponedeljka izlaze i
poeni i Dohe tako da Ana pada
na 21 ili 22 mesto.


http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf

rebro

pre 14 godina

Dokle cete da objavljujete listu gde je i Ana Ivanovic? Ona nije u prvih 10 i nema potrebe da objavljujete "prvih 11", "prvih 13", "prvih 14"...
Uskoro ce biti "prvih 146" jer Ana Ivanovic se nece u skorije vreme naci u "prvih 10"

dovoljno je da napomenete na kom je mestu i objavite "prvih 10"

Xtra

pre 14 godina

my predictions
1: Sharapova
2: Henin
3: Serena
4: Kuznetsova
5: Wozniacki
6: Ivanovic
7: Jankovic
8: Radwanska
9: Clijsters
10: Azarenka

Who's hot: Clijsters, Sharapova

Who's not: Venus Williams, Dinara Safina

Who's reached maximum limit of level: Wozniacki, Azarenka, Jankovic, Kuznetsova

Who's looking for good recovery from tennis:
Ivanovic, Henin

ambitious to prove yet slightly more in 2010:
Radwanska, (Raise the level against highly rated players with fieroucsly shots Ivanovic (Control to play in similar style to federer, high Percentage shots)

Expected players to drop their level since last year:
Azarenka (defend the titles, momentom of play, surviving tight matches)

Trgnite se malo!!!

pre 14 godina

Ani se ne zna kraja...Daj odigraj neki turnir sada ako budes cekala do Australian Opena pasces ina 20. poziciju, isto vazi i za Jelenu, ona je barem do skora igrala, alai je ona izgleda zadovoljna s onim sto je napravila u sezoni ...

Alex Ferg

pre 14 godina

Anci,ozbiljno u 2010 i da se vratis tamo gde ti je mesto,u TOP 5!Hvala za Boze Pravde u Parizu,to je jedan od najvecih sportskih uspeha u Srbiji ( kao i Novakov AO ).

djox

pre 14 godina

Joj sto am srecan sto do kraja godien nece ispasti iz drustva top 20!!!ali zato 2010 skoro nista ne brani,samo ce da profitira i polako da se vraca na tron!JEDVA CEKAM TO!!!

Noa

pre 14 godina

Ajde Jelena ljubimice moja,sad ili nikad.Bitka za Moskvu/Dohu pocinje ove nedelje,imam puno poverenje u tebe i tvoje teniske kvalitete.Neka mi ne zamere ostali komentatori,volim ja i Anu,ali ta ljubav nije samo teniska.Bojim se kad bi poceo pricu o tome da mi ne bi objavili komentar :-).

Inzagi

pre 14 godina

Neko rece u komentarima da je greska sto se list pise za one ispod 10-og mesta????Ana je JEDINA SRPKINJA KOJA IMA GS i koja god da je na listi zasluzuje da se pomene.Pa koliko bi Englezi,Australijanci,Svedjani (nacije sa teniskom tradicijom za razliku od nas) postovali svoju teniserku koja je GS sampion...

objasnjenje

pre 14 godina

@djox

Nije ti bas dobra ta logika sa profitiranjem u sledecoj godini. Ako Ana bude pravila ovakve rezultate kao i ove godine nece nista profitirati niti se mnogo pomeriti na listi sledece godine.
Opet ako sledece godine bude igrala mnogo bolje, stizala do polufinala i finala na turnirima, osvojila i po neku titulu - bice i medju prvih 5 i to nikakve veze nece imati sa tim sto je ove godine igrala lose, pa nema da brani puno bodova.
To branjenje bodova je stvar koju ljudi potpuno pogresno tumace.

Pokusacu to da ti objasnim na jednom primeru.
Ana ove godine na US Openu ispala u prvom kolu i dobila 5 bodova, a Klasjters osvojila titulu i osvojila 2000 bodova.
Znaci Kim je na tom turniru povecala razliku u odnosu na Anu za 1995 bodova.
Ako na primer na sledecem US Openu Kim ispadne u finalu izgubice 600 bodova, a ako Ana ispadne u polufinalu dobice 895 bodova.
Dakle Ana bi se time popravila u odnosu na Kim za 1495 bodova.
Ti bi verovatno u tom trenutku pomislio kako je Ana napravila bolji rezultat od nje.
Medjutim oduzmi tih 1495 bodova Anine prednosti u odnosu na 1995 bodova ovogodisnje prednosti koju ima Kim - shvatices da je Ana u stvari u zaostatku za 500 bodova. Normalno je da bude u zaostatku ako na turniru naoravi jednu pobedu manje od rivalke.
To branjenje bodova je potpuno nevazna stvar. Vazno je da igrac u poslednjih 12 meseci u ukupnom zbiru ima sto bolje rezultate. Na jednom turniru moze da izgubi bodove, na sledecem da dobije. Jedino je vazno da u ukupnom zbiru u poslednjih 12 meseci bude bolji od drugih.
Ana je na primer ove godine branila titulu na RG i trece kolo na Wimbldonu. To je u ukupnom zbiru bilo 2090 bodova. Da je ove godine na oba ta gren slema stigla u polufinale dobila bi 1800 bodova, cime bi fakticki odbranila proslogodisnje bodove. Medjutim nije Ana dosla na prvo mesto samo zbog te jedne titule na RG.
Secas li se kada je Ana dosla na prvo mesto? U junu prosle godine. U tom trenutku su se igracima bodovali svi rezultati napravljeni izmedju juna 2007. i juna 2008. godine.
Ana je u tom periodu imala:
polufinale Wimbldona iz 2007., titulu u Los Angelesu 2007., titulu u Luksemburgu 2007., finale Australia Opena 2008., titulu u Indian Welsu 2008. i gren slem titulu na Rolan Garrosu 2008.
Dakle u tom periodu imala je osvojene 3 titule , plus jednu GS titulu, 1 GS finale i jedno polufinale.
Sa tim rezutatima je dosla na prvo mesto, jer u tih 12 meseci ni jedna igracica (sem Enan koja se povukla) nije imala bolje rezultate od nje.
Ako ponovo spoji 12 meseci takve igre - ponovo ce biti prva ili bar druga.
Dakle za napredovanje na listi nema nikakve veze da li se i koliko bodova brani.
Da bi napredovao na listi moras da pravis bolje rezultate od igraca koji su na listi ispred tebe. To branjenje bodova samo utice na to da li ce se necija dobra ili losa igra na listi primetiti odmah ili tek kroz 2-3 meseca. Vidis Ana je na primer ispadanjem u prvom kolu US Opena i u prvom kolu Tokia, kao i odustajanjem od Pekinga, automatski pala na listi za 10 mesta.
Medjutim zbog Aninih proslogodisnjih bodova, trebace vise od mesec dana da se taj pad primeti i na listi.
Ana ce zvanicno pasti na 20. mesto sledeceg ponedeljka, a nezvanicno je pala jos pre mesec dana kada je ispala u Tokiju i odlucila da ne igra u Pekingu.

Evo ti jos jedan drasticniji primer. Prosle godine u ovo vreme ruski teniser Igor Kunjucin je osvojio titulu u Moskvi i 500 bodova i dosao na 47. mesto na ATP listi.
Ove godine taj momamk je ucestvovao na 27 turnira. Na 16 turnira ispadao vec u prvom kolu, a na preostalih 11 uspevao da prodje tek u drugo kolo. Napravio 11 pobeda uz cak 27 poraza.
Medjutim na listi se stalno drzao u prvih 50 iako gotovo nikog nije mogao pobediti.
Proslog ponedeljka je odjednom pao za 70 mesta sa 46. na 116. mesto. To je verovatno bio jedan od rekordnih padova. Medjutim nije on pao za 70 mesta za 7 dana, padao je sa svakim tim porazom, samo sto ga je na listi odrzavalo tih 500 bodova iz proslogodisnje Moskve. Trebalo je samo da prodje 12 meseci od te titule da mu obrisu te bodove pa da se taj pad ozvanici. S druge strane da je napravio bar jos 4-5 pobeda, skupio bi bar 300 bodova od ovih 500 koje je izgubio, pa ne bi pao na listi za tih 70 mesta, vec mozda za desetak.
Dakle za igraca nije vazno da li je odbranio neke bodove ili ne. Ako igra dobro i pravi u proseku dobre rezultate, napredovace na listi, pre ili kasnije. Opet ako igra lose, mora pre ili kasnije i da padne na listi.
To je sva mudrost.

NA kraju sto se Ane tice najvise moze da ihrabri jedna prosta cinjenica, a to je da je ona ove godine odigrala svega 14 turnira. Ako tome dodas da je na 3 turnira imala kiksece i ispadanje u prvom kolu, ispada da je sa svega 11 turnira uspela da zadrzi 20. mesto.
Vecina igracica igra preko 20 turnira, a neke i po 30, pa ne uspevaju da prestignu ovo Anino 20. mesto. Dakle uz malo vise turnira sledece godine i bar za nijansu bolje rezultate, eto Ane vrlo brzo u prvih 8. Za nesto bolje od toga morace i mnogo bolje da igra.

lista

pre 14 godina

@djox
Moram da te razocaram, ali Ana ce do kraja godine ispasti iz prvih 20. Trenutno je na 21. mestu na godisnjoj listi, a posto do kraja godine ne igra ne moze biti bolje plasirana od tog 21. mesta.
Ani se sledeceg ponedeljka skida 550 bodova za titulu u Lincu, a 9. novembra jos 210 bodova za proslogodisnji turnir.
Dakle na listi od 9. Novembra ce Ana u najboljem slucaju biti na 21. mestu, a mozda i neko mesto nize.
Na primer ako Vesnina u Moskvi stigne do treceg kola - pomerice Anu jos jedno mesto nize.
U Moskvi takodje igraju Cibulkova koja bi mogla sa ulaskom u finale da prestigne Anu, kao i Klejbanova kojoj bi doduse za to trebala titula u Moskvi.
Ana zavrsava godinu na 21. ili 22. mestu. Ako istovremeno Vesnina udje u trece kolo, a Cibulkova u finale Ana bi pala i na 23. mesto.
Dakle Ana ce od 9.11. pa sve do pocetka sledece godine biti izmedju 21. i 23. mesta.
Ne moze biti plasirana ni bolje ni losije od toga.

lista

pre 14 godina

Nisu ovo vise prognoze vec cista matematika.
Ana u sledeci ponedeljak gubi 550 bodova iz proslogodisnjeg Linca i dobija 1 bod iz Tokia, dakle gubi na listi 549 bodova.
Trenutni poredak:
14. Ana 2825-549=2276
15. Sharapova 2820-0=2820
16. Li Na 2690-150+1=2541
17. Petrova 2670-140+60(ili Moskva)=2590 minimum
18. Klajsters 2310-0=2310
19. Razano 2300-0=2300

Ovo su bodovi koje ce igracice imati sledeceg ponedeljka. Izuzetak je Petrova, koja igra u Moskvi i koja ce ako tamo osvoji vise od 60 bodova, imati i na listi toliko bodova vise
Dakle sledeceg ponedeljka ce jos 5 igracica imati vise bodova od Ane pa Ana pada najverovatnije za 5 mesta sa 14., na 19.

9.11. se skidaju bodovi i za proslogodisnji zavrsni turnir. Ana gubi jos 209 bodova pa ce tada imati 2067 bodova.
Tada ce je sigurno prestici Vikmajer i Moresmo, a mozda i Vesnina (ako u Moskvi stigne bar do treceg kola).
Dakle 9. novembra Ana ce biti 21. ili 22. na listi i to ce biti i njen konacan plasman za ovu godinu.
Ko ne veruje, neka iskopira ovaj tekst i proveri za 7 odnosno za 20 dana.

REAL

pre 14 godina

Pa ima nekog ovde koga interesuje njihov plasman ako te ne interesuje sto posecujes sajt i ostavljas komentar!Sledece godine Anci startuje zelim joj puno uspeha i da se vrati tamo gde joj je mesto u samom vrhu Jeca takodje...ajmo devojke

Micke

pre 14 godina

@lista

Sledećeg ponedeljka izlaze i
poeni i Dohe tako da Ana pada
na 21 ili 22 mesto.


http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf

Biba

pre 14 godina

Obe moraju ozbiljno da se posvete tenisu, dugoročno. I Kuznjecova i Petrova, i Šarapova i mnoge druge su bile u krizi. Pa i sestre Vilijams...ali one imaju igru, motivaciju. A naše- em su tehnički još nesigurne (svaka u svom domenu), em im je mentalna struktura labilna. Puno sreće! Ništa nije nenadoknadivo. Osim ako one ne odluče drugačije.