Tenis 52

Ponedeljak, 19.10.2009.

10:14

ATP: Đoković ponovo treći

Najbolji srpski teniser Novak Đoković vratio se posle šest meseci na treće mesto ATP liste.

ATP: Ðokoviæ ponovo treæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Djoksa

pre 14 godina

Prijatno Svetlana.I meni su sampite na zadnjem mestu sto se tice kolaca ali ko velim nismo svi isti..Nisam neki ljubitelj kolaca ali,princes krofnama ne bih oprostio.Nadam se da ce Nole sa nama podeliti kolace zvane Pariz i London,a tortu zvanu AO smo vec probali.Ne znam za druge ali meni se mnooogoooo svidela,bas bih hteo da je ponovo probam :))).

bivsa svetlana

pre 14 godina

Izvinjavam se svima koji pogodjeni prevelikom dozom secera u mom prethodnom komentaru danas pate od gastritisa; ja inace stalno nesto kritikujem i mrgodim se, pa ko veli, doslo mi malo zivota i radostiu dusu jutros, pa da podelim s ljudima....kad ono....sampite!!
Mislim JEDINI "kolac" koji ne mogu da smislim....pa gde nadje SAMPITE BREEEEE!!!? (rozen torta,eee, to je vec druga prica..)
Djoksa....ziveli!

Djoksa

pre 14 godina

@Dragance....Pre bi se reklo da se Svetlani jelo sampita,a nije ih imala pri ruci.Inace zeleo bih da pozdravim @bivsa svetlana-u,kao jednog od najvernijih Noletovih navijaca.

ZN

pre 14 godina

Svetlana, ih Svetlana, pa sta ima veze sto ka`ne usput i koje milonce:-) Sto bi neko trebalo da bude gadljiv na to?:-) Ko radi i bori se nek` i ima!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Vidi se ko je nervozan svaki put kad Novak nadigra cro tenisere, a pogotovo onog Cilica...
(To nisam ja, to je moja shauma, 20. oktobar 2009 16:35)
Ovo je bio odg za @d

Ciga

pre 14 godina

"da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje"

Sto bi rekao moj bivsi profesor matematike: " Nije to ni predvidjeno svako da razume"

bivsa svetlana

pre 14 godina

Ja samo da se javnem i kazem veliko cao svim ljubiteljima tenisa, an posebno Noletovim navijacima.
Puno nam je toga da u ovoj godini, hvala i njemu i njegovoj porodici.
P.S.
mislim da smo svi svesni koliko ga odanost Srbiji emotivno kosta, koliko je toga duplo morao da prezivi samo oko organizacije Serbian Open-a itd, i neka se alavci sad ne javljaju i pricaju kako je to zbog para...nije zbog para, aradio je Nole dovoljno. Nole i njegova pordica zaista to rade za tenis i ugled Srbije, jos jednom im hvala do neba, ulepsavaju mi zivot svakog dana.

m

pre 14 godina

Da ne bi sad poceli sa "Nole ne brani tu... Ovaj gubi bodove...", da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje. Zbog potrebnih "rankinka" tokom godine, potrebno je da se prenose bodovi iz prethodnohg perioda, jer ne mogu svi pocinjati od nule. Zato postoji "branjenje" bodova. Logika je da u presjeku od jedne godine, npr. Rafa ne bi imao niti jedan bod, ukoliko bi ispao u svakom prvom kolu, jer ne bi u sustini osvojio nijedan bod u toj godini. Razlika je jedino sto je godinu poceo sa npr. 1900 bodova, a zavrsio sa 0 (period od 365 dana). Umjesto da pocne sa 0 i zavrsi sa 0.
(Mr_Gospodin_Signore, 19. oktobar 2009 12:43)

=========
znaci objasnio si svaka cast.mislim da su svi skapirali.

Bojan

pre 14 godina

Mnogi izgleda ne razumeju bodovanje a mnogi ga nece nikada ni shvatiti, zato evo vam ATP race, doduse nezvanican
Pts
01 Roger Federer (SUI) 9855
02 Rafael Nadal (ESP) 8845
03 Novak Djokovic (SRB) 6420
04 Andy Murray (GBR) 6040
05 Juan Martin Del Potro (ARG) 5815
06 Andy Roddick (USA) 4410

dakle Nole je po rezultatima od ove sezone ispred Marija i Potroa, tako da opusteno, ukoliko bude ostvarivao iste ili bolje rezultate od njih dvojice, ostace na trecem mestu. Postoji mogucnost i da dodje do drugog, ali jako tesko, pre pocetka sezone na sljaci cisto sumnjam da ce moci prestici Nadala, a Federera do kraja wimbledona naredne godine. Posle toga moguce je da Nole bude prvi

Srdjan

pre 14 godina

@Doktor:
Jeli doktore jel nije mozda tebi tata dodelio diplomu doktor ili si sam sebe prozvao doktorom s obzirom da ni kraci komentar ni vece gluposti koje sam procitao do sada.Pa da saberemo bodove od sva prva troplasirana tenisera i dodamo Noletu opet bi imao manje od tandemaRR.Matematika ti nije jaka strana za razliku od frljanja glupostima.Veliki brat te zove Dragana u ispovedaonicu!

d

pre 14 godina

(To nisam ja, to je moja shauma, 19. oktobar 2009 14:44)

vidim da te ne pusta nervoza

inace cilic ti je vec pola godine tu, u vrhu, na 13. mjestu
vrhunski za momka koji je prije 20-ak dana napunio 21.

Djoksa

pre 14 godina

@Petar....Potpuno se slazem sa tvojim komentarom,moja pretpostavka je da su to provokacije ili neki 10-godisnji klinci.Ovom prilikom bih pozdravio ljude pod nick-om @Nismo svi isti i @Beogradjana,svi mi zavisimo od milosti Velikog Brata ali ako smo dovoljno uporni mozda nam se i posreci.

MM

pre 14 godina

@Anony
Koji si ti negativan tinejdzer. Zasto se i sam nisi bavio nekim sportom i bio uspesan a ne da ovako svoj neuspeh kroz mrznju pisanja ispoljavas na Novaku koga ni ne znas.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@ Shauma
Pa ti si neiscrpan,ima li mesto gde nema neki tvoj komentar.Molim celnike studija b92 da ga zaposle kao strucnog konsultanta i u sportu,politici,modi,muzici,
filmskom i dramskom programu,pa ucinite mu to covek je to zasluzio vidite da bi forumi bez njega bili truba,garant bi ugasili site.
(Srdjan, 19. oktobar 2009 19:58

Sta, ne smem slati komentare?!
Ako se ne poklapaju sa tvojim misljenjem, slobodno ih zaobidji...

Petar

pre 14 godina

Opet ja sa pitanjem za "ljubitelje" tenisa. Kada cete prestati da dosadjujete s pitanjima tipa "kako sad Nole brani ovo a Federer nije morao" i sl? Smoriste bre ljudi! Zasto se uopste trudite da skontate nesto sto vam ne ide u glavu ako vec postoji neko (ATP) ko to radi za vas? Evo npr. jedno pitanje iz nesvesti "zasto Djokovic brani poene iz Mastersa u Sangaju prosle godine na turniru u Londonu"? Odgovor je da ne brani. Radi se o dve razlicite vrste turnira. Sangaj je prosle godine bio domacin zavrsnog turnira osmorice a ove godine je domacin Masters turnira. Taj Masters se, dakle, prvi put ove godine igra u Sangaju. A zavrsni turnir osmorice (ATP World Tour Finals) se prvi put igra u Londonu, dakle preselio iz Sangaja. Onda drugi tip kaze da Nole brani 1500 bodova a Mari 3 pobede?!
Kruske i jabuke. Odgovor je da Djokovic brani 700 bodova vise (1300 naspram 600) ali ce razlika izmedju njih dvojice vec u iduci ponedeljak biti vise od 1000 bodova jer Mari gubi St. Petersburg. Nakon toga oba igraju po jedan turnir ATP 500, Masters u Parizu i finale u Londonu. Ako Nole bude doguro daleko na svakom tom turniru sve su prilike da ce ostati treci.. al' da ne zamaram vise.. samo citajte listu ponedeljkom i tamo sve pise.

Metro

pre 14 godina

Rugali su se Noletu kada nije hteo da zrtvuje svoje zdravlje i kada onako krhk nije zavrsavao svoje meceve. Sada je Nole docekao svojih pet minuta i 300x ispao pametniji od svih njih. Neka se sada zale na zglobove i kolena i naka svima bude jasno zasto je Nole tu da ostane na duge staze i da sebi obezbedi dugu karijeru. Bravo Nole za ovakvu taktiku i sto se nisi izduvavao, vec stedeo. Bravo sto si Srbiji dao primer kako se pragmaticno treba boriti, i kako se covek moze uzdici posle svih padova. Hvala sto si odbacio Englesko drzavljanstvo u svo obecano blago ovoga sveta, ali za Srbiju neizmerno znacajno da te ima, te znacajnije za ugled zemlje nema usporedbe.

ljubo_chi

pre 14 godina

Cestitke majstore...realno treba ocekivati da do kraja godine pritisnes nadala, a sledece da lovis mesto broj 1. Jer sva ova izgubljena finala ove godine, nedostatak srece, vratice ti se do godine. Samo da te sluzi zdravlje! Sve najbolje, pozdrav iz Chi-towna!

Srdjan

pre 14 godina

@ Shauma
Pa ti si neiscrpan,ima li mesto gde nema neki tvoj komentar.Molim celnike studija b92 da ga zaposle kao strucnog konsultanta i u sportu,politici,modi,muzici,
filmskom i dramskom programu,pa ucinite mu to covek je to zasluzio vidite da bi forumi bez njega bili truba,garant bi ugasili site.

PimPong

pre 14 godina

Kao sto neko rece, ono sto se pamti je broj grand-slamova koji igrac osvoji, kao i istorijski mecevi koji traju po 5-6 sati. Ja se nadam da ce tu da napreduje i osvoji jos 2-3 grand slam-a do kraja karijere.

vladimir

pre 14 godina

Da je osvojio titulu u Sangaju Nole bi sigurno zavrsio sezonu na trecem mestu.Ovako ce tesko sacuvati trecu poziciju jer brani 1500 bodova za osvojen zavrsni Masters u Kini prosle godine.Sreca je sto Marej brani tri pobede sa proslog Mastersa tako da ima sanse za trece mesto.Mada nije mnogo vazno na kom ce se mestu zavrsiti sezona.Vec da se igra kvalitetno u kontinuitetu.Voleo bi kada bi Nole bar na nedelju dana bio prvi na Svetu.Bas me zanima da li bi i onda bilo ljudi koji bi mu nesto zamerili.

ti si vec veliki sampion!

pre 14 godina

Nole je igrao maestralno i Peking i Sangaj, ali mu je falilo samo malo srece protiv Davidenka. Da je tu prosao sigurno bi se revansirao Rafi za dva poraza u finalima na sljaci, i onaj na olimpijadi. Bilo je pravo uzivanje gledati naseg maestra, sa toliko raznovrsnom i inventivnom igrom. Jasno se videlo da pored svih sportskih kvaliteta, u igri uveliko koristi i svoju lucidnost da nadmudri protivnika. Bravo Nole, samo nastavi tako!

MM

pre 14 godina

Pa i Mari je postao br 2. posto se Rafa povredio i nije igrao. Rodzer je osvojio RG posto je Rafa kiksno. Rafa je postao br.1 kad je Fed imao mono... Ko ceka taj doceka.

rryt

pre 14 godina

Joj nemojte sad odma drugo mesto u februaru pa tako je bilo i prosli put malo mu fali i nista, kao i kad je pao na cetvrto mesto pa su neki pricali sad ce brzo Nole na trece mesto, a on se vratio posle 6 meseci. Naravno da bih voleo da odma bude i prvi, ali polako nemojte navaljivati i baksuzirati

milica

pre 14 godina

kako god da gledamo, za Srbiju je ovo velika cast da ima svog tenisera u prvoj trojci. Kad pogledate uslove koji kod nas (ne)postoje za negovanje ovog sporta, mozemo samo da budemo zahvalni sto se Nole uspeo ispiliti i poleteti iz ovakvog gnezda.

Marko

pre 14 godina

Moze li neko, ko se razume u sistem, da mi pojasni zasto Djokovic brani poene iz Mastersa u Sangaju prosle godine na turniru u Londonu? Prosle godine je Federer trebalo da brani titulu pre dve godine na zavrsnom Mastersu, medjutim on je ispao u grupi i na kraju je zavrsio sa plus 100 bodova vise na ATP listi, koji se dobijaju za pobedu u grupi. Malo mi je ne jasno, on nije branio, a Nole sada treba da brani.Tad mu je i falilo onih 10 pena da bude drugi na listi.

Anony

pre 14 godina

a za sta mu cestitate?Osvojio ove godine 2 turnira F kategorije,i vratio se na 3. mesto.A da vazno je ucestvovati ,a on je ucestvovao na svim turnirima.

Djoksa

pre 14 godina

Ako Nole ne bude bio previse neozbiljan i odbrani svoje bodove i zaradi jos neke trebalo bi da zavrsi godinu na 3-em mestu.Na AO ima da odbrani samo cetvrtfinale a konkurent mu Nadal morao bi ponovo da osvoji AO samo da bi ih odbranio(bodove).Ako ne bude iznenadjenja eto Noleta vec u februaru na 2 mestu.Zivi bili pa videli...

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Da ne bi sad poceli sa "Nole ne brani tu... Ovaj gubi bodove...", da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje. Zbog potrebnih "rankinka" tokom godine, potrebno je da se prenose bodovi iz prethodnohg perioda, jer ne mogu svi pocinjati od nule. Zato postoji "branjenje" bodova. Logika je da u presjeku od jedne godine, npr. Rafa ne bi imao niti jedan bod, ukoliko bi ispao u svakom prvom kolu, jer ne bi u sustini osvojio nijedan bod u toj godini. Razlika je jedino sto je godinu poceo sa npr. 1900 bodova, a zavrsio sa 0 (period od 365 dana). Umjesto da pocne sa 0 i zavrsi sa 0.

Djole

pre 14 godina

Koliko u stvari ATP lista prikazuje realno stanje stvari(za razliku od nekih Coca-cola...). Da me neko pita da nabrojim 10 trenutno najboljih igraca na touru, ja bih izabrao ovih 10 i poredjao ih bas ovim redosledom.

Forza Novak

pre 14 godina

S obzirom da Nadal brani tiulu na AO, a kakvu igru pokazuje, cini mi se da je nece odbraniti, Novak moze sa jednim dobrim rezultatom na AO do 2. mjesta.Do tada samo grabi Nole...

Forza Novak

pre 14 godina

S obzirom da Nadal brani tiulu na AO, a kakvu igru pokazuje, cini mi se da je nece odbraniti, Novak moze sa jednim dobrim rezultatom na AO do 2. mjesta.Do tada samo grabi Nole...

Djoksa

pre 14 godina

Ako Nole ne bude bio previse neozbiljan i odbrani svoje bodove i zaradi jos neke trebalo bi da zavrsi godinu na 3-em mestu.Na AO ima da odbrani samo cetvrtfinale a konkurent mu Nadal morao bi ponovo da osvoji AO samo da bi ih odbranio(bodove).Ako ne bude iznenadjenja eto Noleta vec u februaru na 2 mestu.Zivi bili pa videli...

Djole

pre 14 godina

Koliko u stvari ATP lista prikazuje realno stanje stvari(za razliku od nekih Coca-cola...). Da me neko pita da nabrojim 10 trenutno najboljih igraca na touru, ja bih izabrao ovih 10 i poredjao ih bas ovim redosledom.

MM

pre 14 godina

Pa i Mari je postao br 2. posto se Rafa povredio i nije igrao. Rodzer je osvojio RG posto je Rafa kiksno. Rafa je postao br.1 kad je Fed imao mono... Ko ceka taj doceka.

milica

pre 14 godina

kako god da gledamo, za Srbiju je ovo velika cast da ima svog tenisera u prvoj trojci. Kad pogledate uslove koji kod nas (ne)postoje za negovanje ovog sporta, mozemo samo da budemo zahvalni sto se Nole uspeo ispiliti i poleteti iz ovakvog gnezda.

Metro

pre 14 godina

Rugali su se Noletu kada nije hteo da zrtvuje svoje zdravlje i kada onako krhk nije zavrsavao svoje meceve. Sada je Nole docekao svojih pet minuta i 300x ispao pametniji od svih njih. Neka se sada zale na zglobove i kolena i naka svima bude jasno zasto je Nole tu da ostane na duge staze i da sebi obezbedi dugu karijeru. Bravo Nole za ovakvu taktiku i sto se nisi izduvavao, vec stedeo. Bravo sto si Srbiji dao primer kako se pragmaticno treba boriti, i kako se covek moze uzdici posle svih padova. Hvala sto si odbacio Englesko drzavljanstvo u svo obecano blago ovoga sveta, ali za Srbiju neizmerno znacajno da te ima, te znacajnije za ugled zemlje nema usporedbe.

PimPong

pre 14 godina

Kao sto neko rece, ono sto se pamti je broj grand-slamova koji igrac osvoji, kao i istorijski mecevi koji traju po 5-6 sati. Ja se nadam da ce tu da napreduje i osvoji jos 2-3 grand slam-a do kraja karijere.

vladimir

pre 14 godina

Da je osvojio titulu u Sangaju Nole bi sigurno zavrsio sezonu na trecem mestu.Ovako ce tesko sacuvati trecu poziciju jer brani 1500 bodova za osvojen zavrsni Masters u Kini prosle godine.Sreca je sto Marej brani tri pobede sa proslog Mastersa tako da ima sanse za trece mesto.Mada nije mnogo vazno na kom ce se mestu zavrsiti sezona.Vec da se igra kvalitetno u kontinuitetu.Voleo bi kada bi Nole bar na nedelju dana bio prvi na Svetu.Bas me zanima da li bi i onda bilo ljudi koji bi mu nesto zamerili.

ti si vec veliki sampion!

pre 14 godina

Nole je igrao maestralno i Peking i Sangaj, ali mu je falilo samo malo srece protiv Davidenka. Da je tu prosao sigurno bi se revansirao Rafi za dva poraza u finalima na sljaci, i onaj na olimpijadi. Bilo je pravo uzivanje gledati naseg maestra, sa toliko raznovrsnom i inventivnom igrom. Jasno se videlo da pored svih sportskih kvaliteta, u igri uveliko koristi i svoju lucidnost da nadmudri protivnika. Bravo Nole, samo nastavi tako!

ljubo_chi

pre 14 godina

Cestitke majstore...realno treba ocekivati da do kraja godine pritisnes nadala, a sledece da lovis mesto broj 1. Jer sva ova izgubljena finala ove godine, nedostatak srece, vratice ti se do godine. Samo da te sluzi zdravlje! Sve najbolje, pozdrav iz Chi-towna!

Petar

pre 14 godina

Opet ja sa pitanjem za "ljubitelje" tenisa. Kada cete prestati da dosadjujete s pitanjima tipa "kako sad Nole brani ovo a Federer nije morao" i sl? Smoriste bre ljudi! Zasto se uopste trudite da skontate nesto sto vam ne ide u glavu ako vec postoji neko (ATP) ko to radi za vas? Evo npr. jedno pitanje iz nesvesti "zasto Djokovic brani poene iz Mastersa u Sangaju prosle godine na turniru u Londonu"? Odgovor je da ne brani. Radi se o dve razlicite vrste turnira. Sangaj je prosle godine bio domacin zavrsnog turnira osmorice a ove godine je domacin Masters turnira. Taj Masters se, dakle, prvi put ove godine igra u Sangaju. A zavrsni turnir osmorice (ATP World Tour Finals) se prvi put igra u Londonu, dakle preselio iz Sangaja. Onda drugi tip kaze da Nole brani 1500 bodova a Mari 3 pobede?!
Kruske i jabuke. Odgovor je da Djokovic brani 700 bodova vise (1300 naspram 600) ali ce razlika izmedju njih dvojice vec u iduci ponedeljak biti vise od 1000 bodova jer Mari gubi St. Petersburg. Nakon toga oba igraju po jedan turnir ATP 500, Masters u Parizu i finale u Londonu. Ako Nole bude doguro daleko na svakom tom turniru sve su prilike da ce ostati treci.. al' da ne zamaram vise.. samo citajte listu ponedeljkom i tamo sve pise.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Da ne bi sad poceli sa "Nole ne brani tu... Ovaj gubi bodove...", da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje. Zbog potrebnih "rankinka" tokom godine, potrebno je da se prenose bodovi iz prethodnohg perioda, jer ne mogu svi pocinjati od nule. Zato postoji "branjenje" bodova. Logika je da u presjeku od jedne godine, npr. Rafa ne bi imao niti jedan bod, ukoliko bi ispao u svakom prvom kolu, jer ne bi u sustini osvojio nijedan bod u toj godini. Razlika je jedino sto je godinu poceo sa npr. 1900 bodova, a zavrsio sa 0 (period od 365 dana). Umjesto da pocne sa 0 i zavrsi sa 0.

rryt

pre 14 godina

Joj nemojte sad odma drugo mesto u februaru pa tako je bilo i prosli put malo mu fali i nista, kao i kad je pao na cetvrto mesto pa su neki pricali sad ce brzo Nole na trece mesto, a on se vratio posle 6 meseci. Naravno da bih voleo da odma bude i prvi, ali polako nemojte navaljivati i baksuzirati

Anony

pre 14 godina

a za sta mu cestitate?Osvojio ove godine 2 turnira F kategorije,i vratio se na 3. mesto.A da vazno je ucestvovati ,a on je ucestvovao na svim turnirima.

m

pre 14 godina

Da ne bi sad poceli sa "Nole ne brani tu... Ovaj gubi bodove...", da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje. Zbog potrebnih "rankinka" tokom godine, potrebno je da se prenose bodovi iz prethodnohg perioda, jer ne mogu svi pocinjati od nule. Zato postoji "branjenje" bodova. Logika je da u presjeku od jedne godine, npr. Rafa ne bi imao niti jedan bod, ukoliko bi ispao u svakom prvom kolu, jer ne bi u sustini osvojio nijedan bod u toj godini. Razlika je jedino sto je godinu poceo sa npr. 1900 bodova, a zavrsio sa 0 (period od 365 dana). Umjesto da pocne sa 0 i zavrsi sa 0.
(Mr_Gospodin_Signore, 19. oktobar 2009 12:43)

=========
znaci objasnio si svaka cast.mislim da su svi skapirali.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@ Shauma
Pa ti si neiscrpan,ima li mesto gde nema neki tvoj komentar.Molim celnike studija b92 da ga zaposle kao strucnog konsultanta i u sportu,politici,modi,muzici,
filmskom i dramskom programu,pa ucinite mu to covek je to zasluzio vidite da bi forumi bez njega bili truba,garant bi ugasili site.
(Srdjan, 19. oktobar 2009 19:58

Sta, ne smem slati komentare?!
Ako se ne poklapaju sa tvojim misljenjem, slobodno ih zaobidji...

MM

pre 14 godina

@Anony
Koji si ti negativan tinejdzer. Zasto se i sam nisi bavio nekim sportom i bio uspesan a ne da ovako svoj neuspeh kroz mrznju pisanja ispoljavas na Novaku koga ni ne znas.

Marko

pre 14 godina

Moze li neko, ko se razume u sistem, da mi pojasni zasto Djokovic brani poene iz Mastersa u Sangaju prosle godine na turniru u Londonu? Prosle godine je Federer trebalo da brani titulu pre dve godine na zavrsnom Mastersu, medjutim on je ispao u grupi i na kraju je zavrsio sa plus 100 bodova vise na ATP listi, koji se dobijaju za pobedu u grupi. Malo mi je ne jasno, on nije branio, a Nole sada treba da brani.Tad mu je i falilo onih 10 pena da bude drugi na listi.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Ja samo da se javnem i kazem veliko cao svim ljubiteljima tenisa, an posebno Noletovim navijacima.
Puno nam je toga da u ovoj godini, hvala i njemu i njegovoj porodici.
P.S.
mislim da smo svi svesni koliko ga odanost Srbiji emotivno kosta, koliko je toga duplo morao da prezivi samo oko organizacije Serbian Open-a itd, i neka se alavci sad ne javljaju i pricaju kako je to zbog para...nije zbog para, aradio je Nole dovoljno. Nole i njegova pordica zaista to rade za tenis i ugled Srbije, jos jednom im hvala do neba, ulepsavaju mi zivot svakog dana.

Srdjan

pre 14 godina

@ Shauma
Pa ti si neiscrpan,ima li mesto gde nema neki tvoj komentar.Molim celnike studija b92 da ga zaposle kao strucnog konsultanta i u sportu,politici,modi,muzici,
filmskom i dramskom programu,pa ucinite mu to covek je to zasluzio vidite da bi forumi bez njega bili truba,garant bi ugasili site.

Ciga

pre 14 godina

"da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje"

Sto bi rekao moj bivsi profesor matematike: " Nije to ni predvidjeno svako da razume"

Bojan

pre 14 godina

Mnogi izgleda ne razumeju bodovanje a mnogi ga nece nikada ni shvatiti, zato evo vam ATP race, doduse nezvanican
Pts
01 Roger Federer (SUI) 9855
02 Rafael Nadal (ESP) 8845
03 Novak Djokovic (SRB) 6420
04 Andy Murray (GBR) 6040
05 Juan Martin Del Potro (ARG) 5815
06 Andy Roddick (USA) 4410

dakle Nole je po rezultatima od ove sezone ispred Marija i Potroa, tako da opusteno, ukoliko bude ostvarivao iste ili bolje rezultate od njih dvojice, ostace na trecem mestu. Postoji mogucnost i da dodje do drugog, ali jako tesko, pre pocetka sezone na sljaci cisto sumnjam da ce moci prestici Nadala, a Federera do kraja wimbledona naredne godine. Posle toga moguce je da Nole bude prvi

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Vidi se ko je nervozan svaki put kad Novak nadigra cro tenisere, a pogotovo onog Cilica...
(To nisam ja, to je moja shauma, 20. oktobar 2009 16:35)
Ovo je bio odg za @d

Srdjan

pre 14 godina

@Doktor:
Jeli doktore jel nije mozda tebi tata dodelio diplomu doktor ili si sam sebe prozvao doktorom s obzirom da ni kraci komentar ni vece gluposti koje sam procitao do sada.Pa da saberemo bodove od sva prva troplasirana tenisera i dodamo Noletu opet bi imao manje od tandemaRR.Matematika ti nije jaka strana za razliku od frljanja glupostima.Veliki brat te zove Dragana u ispovedaonicu!

Djoksa

pre 14 godina

@Petar....Potpuno se slazem sa tvojim komentarom,moja pretpostavka je da su to provokacije ili neki 10-godisnji klinci.Ovom prilikom bih pozdravio ljude pod nick-om @Nismo svi isti i @Beogradjana,svi mi zavisimo od milosti Velikog Brata ali ako smo dovoljno uporni mozda nam se i posreci.

d

pre 14 godina

(To nisam ja, to je moja shauma, 19. oktobar 2009 14:44)

vidim da te ne pusta nervoza

inace cilic ti je vec pola godine tu, u vrhu, na 13. mjestu
vrhunski za momka koji je prije 20-ak dana napunio 21.

Djoksa

pre 14 godina

@Dragance....Pre bi se reklo da se Svetlani jelo sampita,a nije ih imala pri ruci.Inace zeleo bih da pozdravim @bivsa svetlana-u,kao jednog od najvernijih Noletovih navijaca.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Izvinjavam se svima koji pogodjeni prevelikom dozom secera u mom prethodnom komentaru danas pate od gastritisa; ja inace stalno nesto kritikujem i mrgodim se, pa ko veli, doslo mi malo zivota i radostiu dusu jutros, pa da podelim s ljudima....kad ono....sampite!!
Mislim JEDINI "kolac" koji ne mogu da smislim....pa gde nadje SAMPITE BREEEEE!!!? (rozen torta,eee, to je vec druga prica..)
Djoksa....ziveli!

Djoksa

pre 14 godina

Prijatno Svetlana.I meni su sampite na zadnjem mestu sto se tice kolaca ali ko velim nismo svi isti..Nisam neki ljubitelj kolaca ali,princes krofnama ne bih oprostio.Nadam se da ce Nole sa nama podeliti kolace zvane Pariz i London,a tortu zvanu AO smo vec probali.Ne znam za druge ali meni se mnooogoooo svidela,bas bih hteo da je ponovo probam :))).

ZN

pre 14 godina

Svetlana, ih Svetlana, pa sta ima veze sto ka`ne usput i koje milonce:-) Sto bi neko trebalo da bude gadljiv na to?:-) Ko radi i bori se nek` i ima!

Anony

pre 14 godina

a za sta mu cestitate?Osvojio ove godine 2 turnira F kategorije,i vratio se na 3. mesto.A da vazno je ucestvovati ,a on je ucestvovao na svim turnirima.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Da ne bi sad poceli sa "Nole ne brani tu... Ovaj gubi bodove...", da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje. Zbog potrebnih "rankinka" tokom godine, potrebno je da se prenose bodovi iz prethodnohg perioda, jer ne mogu svi pocinjati od nule. Zato postoji "branjenje" bodova. Logika je da u presjeku od jedne godine, npr. Rafa ne bi imao niti jedan bod, ukoliko bi ispao u svakom prvom kolu, jer ne bi u sustini osvojio nijedan bod u toj godini. Razlika je jedino sto je godinu poceo sa npr. 1900 bodova, a zavrsio sa 0 (period od 365 dana). Umjesto da pocne sa 0 i zavrsi sa 0.

Marko

pre 14 godina

Moze li neko, ko se razume u sistem, da mi pojasni zasto Djokovic brani poene iz Mastersa u Sangaju prosle godine na turniru u Londonu? Prosle godine je Federer trebalo da brani titulu pre dve godine na zavrsnom Mastersu, medjutim on je ispao u grupi i na kraju je zavrsio sa plus 100 bodova vise na ATP listi, koji se dobijaju za pobedu u grupi. Malo mi je ne jasno, on nije branio, a Nole sada treba da brani.Tad mu je i falilo onih 10 pena da bude drugi na listi.

vladimir

pre 14 godina

Da je osvojio titulu u Sangaju Nole bi sigurno zavrsio sezonu na trecem mestu.Ovako ce tesko sacuvati trecu poziciju jer brani 1500 bodova za osvojen zavrsni Masters u Kini prosle godine.Sreca je sto Marej brani tri pobede sa proslog Mastersa tako da ima sanse za trece mesto.Mada nije mnogo vazno na kom ce se mestu zavrsiti sezona.Vec da se igra kvalitetno u kontinuitetu.Voleo bi kada bi Nole bar na nedelju dana bio prvi na Svetu.Bas me zanima da li bi i onda bilo ljudi koji bi mu nesto zamerili.

Forza Novak

pre 14 godina

S obzirom da Nadal brani tiulu na AO, a kakvu igru pokazuje, cini mi se da je nece odbraniti, Novak moze sa jednim dobrim rezultatom na AO do 2. mjesta.Do tada samo grabi Nole...

Metro

pre 14 godina

Rugali su se Noletu kada nije hteo da zrtvuje svoje zdravlje i kada onako krhk nije zavrsavao svoje meceve. Sada je Nole docekao svojih pet minuta i 300x ispao pametniji od svih njih. Neka se sada zale na zglobove i kolena i naka svima bude jasno zasto je Nole tu da ostane na duge staze i da sebi obezbedi dugu karijeru. Bravo Nole za ovakvu taktiku i sto se nisi izduvavao, vec stedeo. Bravo sto si Srbiji dao primer kako se pragmaticno treba boriti, i kako se covek moze uzdici posle svih padova. Hvala sto si odbacio Englesko drzavljanstvo u svo obecano blago ovoga sveta, ali za Srbiju neizmerno znacajno da te ima, te znacajnije za ugled zemlje nema usporedbe.

Srdjan

pre 14 godina

@ Shauma
Pa ti si neiscrpan,ima li mesto gde nema neki tvoj komentar.Molim celnike studija b92 da ga zaposle kao strucnog konsultanta i u sportu,politici,modi,muzici,
filmskom i dramskom programu,pa ucinite mu to covek je to zasluzio vidite da bi forumi bez njega bili truba,garant bi ugasili site.

d

pre 14 godina

(To nisam ja, to je moja shauma, 19. oktobar 2009 14:44)

vidim da te ne pusta nervoza

inace cilic ti je vec pola godine tu, u vrhu, na 13. mjestu
vrhunski za momka koji je prije 20-ak dana napunio 21.

Djoksa

pre 14 godina

Ako Nole ne bude bio previse neozbiljan i odbrani svoje bodove i zaradi jos neke trebalo bi da zavrsi godinu na 3-em mestu.Na AO ima da odbrani samo cetvrtfinale a konkurent mu Nadal morao bi ponovo da osvoji AO samo da bi ih odbranio(bodove).Ako ne bude iznenadjenja eto Noleta vec u februaru na 2 mestu.Zivi bili pa videli...

ti si vec veliki sampion!

pre 14 godina

Nole je igrao maestralno i Peking i Sangaj, ali mu je falilo samo malo srece protiv Davidenka. Da je tu prosao sigurno bi se revansirao Rafi za dva poraza u finalima na sljaci, i onaj na olimpijadi. Bilo je pravo uzivanje gledati naseg maestra, sa toliko raznovrsnom i inventivnom igrom. Jasno se videlo da pored svih sportskih kvaliteta, u igri uveliko koristi i svoju lucidnost da nadmudri protivnika. Bravo Nole, samo nastavi tako!

Bojan

pre 14 godina

Mnogi izgleda ne razumeju bodovanje a mnogi ga nece nikada ni shvatiti, zato evo vam ATP race, doduse nezvanican
Pts
01 Roger Federer (SUI) 9855
02 Rafael Nadal (ESP) 8845
03 Novak Djokovic (SRB) 6420
04 Andy Murray (GBR) 6040
05 Juan Martin Del Potro (ARG) 5815
06 Andy Roddick (USA) 4410

dakle Nole je po rezultatima od ove sezone ispred Marija i Potroa, tako da opusteno, ukoliko bude ostvarivao iste ili bolje rezultate od njih dvojice, ostace na trecem mestu. Postoji mogucnost i da dodje do drugog, ali jako tesko, pre pocetka sezone na sljaci cisto sumnjam da ce moci prestici Nadala, a Federera do kraja wimbledona naredne godine. Posle toga moguce je da Nole bude prvi

milica

pre 14 godina

kako god da gledamo, za Srbiju je ovo velika cast da ima svog tenisera u prvoj trojci. Kad pogledate uslove koji kod nas (ne)postoje za negovanje ovog sporta, mozemo samo da budemo zahvalni sto se Nole uspeo ispiliti i poleteti iz ovakvog gnezda.

rryt

pre 14 godina

Joj nemojte sad odma drugo mesto u februaru pa tako je bilo i prosli put malo mu fali i nista, kao i kad je pao na cetvrto mesto pa su neki pricali sad ce brzo Nole na trece mesto, a on se vratio posle 6 meseci. Naravno da bih voleo da odma bude i prvi, ali polako nemojte navaljivati i baksuzirati

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@ Shauma
Pa ti si neiscrpan,ima li mesto gde nema neki tvoj komentar.Molim celnike studija b92 da ga zaposle kao strucnog konsultanta i u sportu,politici,modi,muzici,
filmskom i dramskom programu,pa ucinite mu to covek je to zasluzio vidite da bi forumi bez njega bili truba,garant bi ugasili site.
(Srdjan, 19. oktobar 2009 19:58

Sta, ne smem slati komentare?!
Ako se ne poklapaju sa tvojim misljenjem, slobodno ih zaobidji...

Srdjan

pre 14 godina

@Doktor:
Jeli doktore jel nije mozda tebi tata dodelio diplomu doktor ili si sam sebe prozvao doktorom s obzirom da ni kraci komentar ni vece gluposti koje sam procitao do sada.Pa da saberemo bodove od sva prva troplasirana tenisera i dodamo Noletu opet bi imao manje od tandemaRR.Matematika ti nije jaka strana za razliku od frljanja glupostima.Veliki brat te zove Dragana u ispovedaonicu!

Ciga

pre 14 godina

"da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje"

Sto bi rekao moj bivsi profesor matematike: " Nije to ni predvidjeno svako da razume"

Djoksa

pre 14 godina

Prijatno Svetlana.I meni su sampite na zadnjem mestu sto se tice kolaca ali ko velim nismo svi isti..Nisam neki ljubitelj kolaca ali,princes krofnama ne bih oprostio.Nadam se da ce Nole sa nama podeliti kolace zvane Pariz i London,a tortu zvanu AO smo vec probali.Ne znam za druge ali meni se mnooogoooo svidela,bas bih hteo da je ponovo probam :))).

Djole

pre 14 godina

Koliko u stvari ATP lista prikazuje realno stanje stvari(za razliku od nekih Coca-cola...). Da me neko pita da nabrojim 10 trenutno najboljih igraca na touru, ja bih izabrao ovih 10 i poredjao ih bas ovim redosledom.

MM

pre 14 godina

Pa i Mari je postao br 2. posto se Rafa povredio i nije igrao. Rodzer je osvojio RG posto je Rafa kiksno. Rafa je postao br.1 kad je Fed imao mono... Ko ceka taj doceka.

PimPong

pre 14 godina

Kao sto neko rece, ono sto se pamti je broj grand-slamova koji igrac osvoji, kao i istorijski mecevi koji traju po 5-6 sati. Ja se nadam da ce tu da napreduje i osvoji jos 2-3 grand slam-a do kraja karijere.

ljubo_chi

pre 14 godina

Cestitke majstore...realno treba ocekivati da do kraja godine pritisnes nadala, a sledece da lovis mesto broj 1. Jer sva ova izgubljena finala ove godine, nedostatak srece, vratice ti se do godine. Samo da te sluzi zdravlje! Sve najbolje, pozdrav iz Chi-towna!

Petar

pre 14 godina

Opet ja sa pitanjem za "ljubitelje" tenisa. Kada cete prestati da dosadjujete s pitanjima tipa "kako sad Nole brani ovo a Federer nije morao" i sl? Smoriste bre ljudi! Zasto se uopste trudite da skontate nesto sto vam ne ide u glavu ako vec postoji neko (ATP) ko to radi za vas? Evo npr. jedno pitanje iz nesvesti "zasto Djokovic brani poene iz Mastersa u Sangaju prosle godine na turniru u Londonu"? Odgovor je da ne brani. Radi se o dve razlicite vrste turnira. Sangaj je prosle godine bio domacin zavrsnog turnira osmorice a ove godine je domacin Masters turnira. Taj Masters se, dakle, prvi put ove godine igra u Sangaju. A zavrsni turnir osmorice (ATP World Tour Finals) se prvi put igra u Londonu, dakle preselio iz Sangaja. Onda drugi tip kaze da Nole brani 1500 bodova a Mari 3 pobede?!
Kruske i jabuke. Odgovor je da Djokovic brani 700 bodova vise (1300 naspram 600) ali ce razlika izmedju njih dvojice vec u iduci ponedeljak biti vise od 1000 bodova jer Mari gubi St. Petersburg. Nakon toga oba igraju po jedan turnir ATP 500, Masters u Parizu i finale u Londonu. Ako Nole bude doguro daleko na svakom tom turniru sve su prilike da ce ostati treci.. al' da ne zamaram vise.. samo citajte listu ponedeljkom i tamo sve pise.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Ja samo da se javnem i kazem veliko cao svim ljubiteljima tenisa, an posebno Noletovim navijacima.
Puno nam je toga da u ovoj godini, hvala i njemu i njegovoj porodici.
P.S.
mislim da smo svi svesni koliko ga odanost Srbiji emotivno kosta, koliko je toga duplo morao da prezivi samo oko organizacije Serbian Open-a itd, i neka se alavci sad ne javljaju i pricaju kako je to zbog para...nije zbog para, aradio je Nole dovoljno. Nole i njegova pordica zaista to rade za tenis i ugled Srbije, jos jednom im hvala do neba, ulepsavaju mi zivot svakog dana.

Djoksa

pre 14 godina

@Dragance....Pre bi se reklo da se Svetlani jelo sampita,a nije ih imala pri ruci.Inace zeleo bih da pozdravim @bivsa svetlana-u,kao jednog od najvernijih Noletovih navijaca.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Izvinjavam se svima koji pogodjeni prevelikom dozom secera u mom prethodnom komentaru danas pate od gastritisa; ja inace stalno nesto kritikujem i mrgodim se, pa ko veli, doslo mi malo zivota i radostiu dusu jutros, pa da podelim s ljudima....kad ono....sampite!!
Mislim JEDINI "kolac" koji ne mogu da smislim....pa gde nadje SAMPITE BREEEEE!!!? (rozen torta,eee, to je vec druga prica..)
Djoksa....ziveli!

MM

pre 14 godina

@Anony
Koji si ti negativan tinejdzer. Zasto se i sam nisi bavio nekim sportom i bio uspesan a ne da ovako svoj neuspeh kroz mrznju pisanja ispoljavas na Novaku koga ni ne znas.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Vidi se ko je nervozan svaki put kad Novak nadigra cro tenisere, a pogotovo onog Cilica...
(To nisam ja, to je moja shauma, 20. oktobar 2009 16:35)
Ovo je bio odg za @d

Djoksa

pre 14 godina

@Petar....Potpuno se slazem sa tvojim komentarom,moja pretpostavka je da su to provokacije ili neki 10-godisnji klinci.Ovom prilikom bih pozdravio ljude pod nick-om @Nismo svi isti i @Beogradjana,svi mi zavisimo od milosti Velikog Brata ali ako smo dovoljno uporni mozda nam se i posreci.

m

pre 14 godina

Da ne bi sad poceli sa "Nole ne brani tu... Ovaj gubi bodove...", da vam ja, jednom za svagda, dam jedno logicko objasnjenje kako se boduje. Zbog potrebnih "rankinka" tokom godine, potrebno je da se prenose bodovi iz prethodnohg perioda, jer ne mogu svi pocinjati od nule. Zato postoji "branjenje" bodova. Logika je da u presjeku od jedne godine, npr. Rafa ne bi imao niti jedan bod, ukoliko bi ispao u svakom prvom kolu, jer ne bi u sustini osvojio nijedan bod u toj godini. Razlika je jedino sto je godinu poceo sa npr. 1900 bodova, a zavrsio sa 0 (period od 365 dana). Umjesto da pocne sa 0 i zavrsi sa 0.
(Mr_Gospodin_Signore, 19. oktobar 2009 12:43)

=========
znaci objasnio si svaka cast.mislim da su svi skapirali.

ZN

pre 14 godina

Svetlana, ih Svetlana, pa sta ima veze sto ka`ne usput i koje milonce:-) Sto bi neko trebalo da bude gadljiv na to?:-) Ko radi i bori se nek` i ima!